Rabu, 1 Ogos 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


PEJUANG BANGSA

Posted: 01 Aug 2012 11:47 AM PDT

PEJUANG BANGSA


DAP dalang kejayaan Selangor jadi syurga urut !

Posted: 01 Aug 2012 10:30 AM PDTDakwaan bahawa Selangor kini dilanda kebanjiran pusat urut dan hiburan berkemungkinan besar merupakan satu kejayaan untuk DAP. Presiden Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, sebelum ini, DAP dipercayai berazam mahu menjadikan negeri itu seperti Macau di China, justeru sudah pasti menerusi laporan itu ia tidak memberi kesan langsung kepada kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor.


 "Pemerintahan pakatan pembangkang telah berjaya menjadikan negeri itu sebagai syurga dunia untuk negara ini. Kita tidak perlu lagi pergi ke Hatyai atau Phuket untuk mendapatkan khidmat 'mengurut' kerana di Selangor semua ada. 

 "Lebih mengelirukan, proses menukar Selangor menjadi seperti syurga dunia itu disokong oleh tiga Exco dan tujuh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pas. Jika dahulu mereka ini menentang maksiat tetapi kini sama-sama bersekongkol, " katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

 Beliau mengulas dakwaan beberapa persatuan pengguna mengenai kebanjiran pusat urut dan hiburan di Selangor pada masa ini dan gejala tersebut seolah-olah bukti kerajaan negeri tidak sensitif terhadap keselamatan dan keselesaan rakyat.

 Hamidzun yang sememangnya bersetuju dengan dakwaan itu berkata, kebanjiran pusat urut yang berleluasa di negeri itu kebanyakannya berselindung di bawah pusat-pusat refleksologi dan hotel-hotel murah. Pengerusi Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (CASSA), Datuk Dr. Jacob George pula menggesa Kerajaan Selangor mewujudkan satu jawatankuasa khas bagi meneliti semula kegiatan pusat-pusat urut yang didakwa beroperasi di kawasan-kawasan komersial berhampiran kediaman penduduk.

 Kata beliau, di pihak Kerajaan Persekutuan pula, satu pemantauan dan pemeriksaan harus dilakukan ke atas setiap pusat urut yang diwujudkan bagi memastikan ia beroperasi secara sah atau tidak. "Setakat ini, saya sebagai wakil pengguna di Selangor masih merasakan kegiatan tersebut belum di tahap yang bahaya.

Bagaimanapun sebelum ia menjadi lebih teruk, diharap pihak yang bertanggungjawab perlu bertindak segera. "Selain itu, daripada pemerhatian saya, pusat-pusat seperti itu kini bukan sahaja bertumpu di Selangor tetapi ia juga semakin hebat di Perak dan Pulau Pinang," katanya – Utusan

Pemilik kereta sediaada akan rugi jika terpukau janji Rafizi !!

Posted: 01 Aug 2012 09:33 AM PDTPengusaha kereta terpakai dan pemilik kereta sedia ada akan mengalami kerugian mendadak dari segi nilai harga kereta mereka jika harga kereta serta duti eksais kenderaan diturunkan. Presiden

Persatuan Persekutuan Syarikat-syarikat Motor dan Kredit Malaysia (FMCCAM) Datuk Tony Khor berkata penurunan harga kereta dan duti eksais boleh mengakibatkan kerugian kepada pemilik lebih 10 juta kereta di negara ini yang masih lagi dalam status pembiayaan dan berhutang dengan bank.

 "Kebanyakan kereta masih lagi baru dibeli dalam tempoh dua hingga lima tahun. Pemilik 10 juta kereta itu pasti akan rugi kerana harga aset mereka turun.

 "Contohnya, harga sebuah kereta Camry yang telah dibeli adalah RM90,000… kemudian cadangan itu diteruskan, harga turun kepada RM60,000… tetapi pembiayaan dengan bank masih lagi RM90,000.

 "Pemilik pastinya telah rugi dan situasi ini kelak akan menimbulkan keadaan pinjaman tidak berbayar," katanya.

 Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohd Rafizi Ramli yang berjanji untuk menurunkan harga kereta jika pakatan pembangkang memenangi pilihan raya umum ke-13 akan datang. Mohd Rafizi membuat kenyataan itu kerana melihat kononnya harga kereta sekarang ini membebankan rakyat tetapi tidak menyatakan bagaimana kesan penurunan harga kenderaan akan mempengaruhi sektor lain yang berkaitan.

 Khor berkata cadangan itu juga akan menyebabkan industri jualan kereta terpakai merosot dan terkena tempias kerugian kerana pengguna akan memilih untuk membeli kereta baru yang lagi murah dari kereta terpakai.

 Katanya walaupun harga kereta di Malaysia tinggi berbanding negara lain, namun harus diakui, harga petrol di negara ini masih lagi rendah dan berpatutan di rantau ini.


 "Polisi kerajaan, mudah untuk memiliki sebuah kereta dan mudah menanggung perbelanjaan petrol. Tiada gunanya kalau harga kereta itu murah tetapi petrolnya mahal. "Negara perlukan pendapatan daripada penjualan harga kereta untuk terus maju," katanya. 

 Jejas sektor pengangkutan Sementara itu, Yang Dipertua Persatuan Pengimport dan Peniaga Kenderaan Melayu Malaysia (Pekema), Datuk Zainuddin Abd Rahman berkata penghapusan cukai bagi kereta akan mengurangkan cukai negara sebanyak RM7 bilion yang boleh menjejaskan pelbagai pembangunan termasuk melibatkan sektor pengangkutan.

 "Macam mana hendak baiki jalan dan meningkatkan infrastruktur jalan raya? Tidak mustahil tol naik sebab kerajaan tiada duit. Buatlah kajian terperinci. Bercakap memang senang, tapi mustahil.

 "Bohonglah kalau tidak bersetuju dengan cadangan itu..siapa tidak mahu kereta murah," katanya.

 Beliau berkata jualan syarikat pengeluar kereta nasional negara, Proton dan Perodua juga tidak mustahil akan merosot dan mengalami kerugian mendadak jika cadangan itu dilaksanakan. Ini kerana pengguna akan memilih untuk membeli kereta import yang harganya tidak jauh beza dengan harga kereta tempatan, katanya.

 Pelaksanaannya perlu dikaji Dalam pada itu, Presiden Persatuan Automobil Malaysia (MAA) Datuk Aishah Ahmad menyifatkan cadangan itu perlu dikaji dan diteliti kaedah pelaksanaannya yang memerlukan tempoh masa yang khusus dan bukannya dijalankan secara serta-merta. Ini kerana kerajaan telah memberikan kemudahan dari segi pembaharuan cukai jalan dengan harga rendah selain kos penyelenggaraan kereta yang rendah dan sangat kompetitif berbanding negara lain, katanya.

 "Kita tidak mahu cadangan ini akan mewujudkan fenomena 'tidak beli kereta' seperti yang berlaku pada 2006 di mana kerajaan umumkan penurunan semua harga kereta termasuk kereta tempatan dan kereta import. "Pengguna pula ketika itu mengambil sikap berhati-hati dan tidak membeli kereta dan menunggu sehingga harga kereta betul-betul berada di bawah paras rendah. Akhirnya, keadaan ini menyukarkan kita dan mengambil masa bagi kita menyelaras dan pulih daripada situasi itu," katanya.

Komen GPB

Benar apa yang diperkatakan oleh Datuk Tony Khor ini ..  GPB sendiri mempunyai kereta Proton yang masih lagi mempunyai  hutang dengan bank . Sudah tentu la lepas ini kalau lah  nak jual kereta ini , harga confirm   akan menjunam mendadak !!

Memang sedap la denganr janji jambu muda PKR ini tetapi walhal yang teruknya kita ...kalau yang pakai kereta mewah lagi lah rugi puluhan ribu ...
Sebangsa, Senegara Sejiwa ciplak dari 1 Malaysia !

Posted: 01 Aug 2012 05:29 AM PDT
Pakatan Rakyat (PR) pada Selasa mencadangkan 'Sebangsa, Senegara, Sejiwa' sebagai tema sambutan Hari Kebangsaan 2012. Tema ini dipilih oleh Jawatankuasa Tema Hari Kebangsaan yang ditubuhkan oleh PR dan diketuai Sasterawan Negara Datuk A.Samad Said. "Dalam perbincangan selama hampir dua jam untuk menentukan slogan yang dirasakan sesuai kami mengambil kira soal yang dianggap sensitif, soal sahsiah dan perkauman.

 "Tema 'Sebangsa, Senegara, Sejiwa' adalah merangkumi semua...diambil secara ringkas tanpa ada niat apa-apa (politik)," katanya dalam satu sidang media mengumumkan cadangan tema Hari Kebangsaan 2012 kepada kerajaan di ibu pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR), dekat sini, Selasa.

Komen GPB 

Sama sahaja tema berkenaan dengan apa itu maksud  1 Malaysia .. nampak sangat idea berkenaan yang dibincang selama 2 jam pun terikut 1 Malaysia yang diperkenalkan kerajaan . haha..

Hari Pahlawan: Komunis tembak 11 das bunuh Ketua Polis Negara..

Posted: 01 Aug 2012 03:00 AM PDT

Pada pukul 7 pagi, 7 Jun 1974 negara dikejutkan dengan berita yang penuh tragis. Tan Sri Abdul Rahman Hashim, Ketua Polis Negara yang ketiga itu telah di tembak 11 das oleh 2 lelaki di Jalan Tun Perak. Tujuh daripada 11 tembakan itu mengenai tubuhnya. Kejadian berlaku ketika beliau dalam perjalanan ke Ibu Pejabat Polis Persekutuan di Bukit Aman bersama dengan Sarjan Omar Yunus. Dua penjenayah yang dipercayai anggota subversif komunis, seorang daripadanya Lim Woon Chong, alias Ah Kwong, 21 tahun dipercayai pemimpin Tentera Pembebasan Rakyat Malaya (TPRM) seorang lagi Ng Foo Nam 23 tahun melepaskan tembakan yang membunuh Rahman. 

Mereka juga terbabit dalam pembunuhan Ketua Polis Perak, Tan Sri Khoo Chong Khong di Jalan Ashbay, Ipoh pada November 1975. Mereka telah dijatuhi hukuman gantung sampai mati mengikut Aktar Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada tahun 1978.Tan Sri Rahman Hashim berpengalaman luas dalam kerjaya sebagai seorang pegawai polis dan telah berkhidmat selama 33 tahun. Dalam rentetan peristiwa yang telah dilalui, beliau baru berkhidmat dua bulan apabila tentera Jepun menyerang Pearl Harbour pada 8 Disember 1941 yang membawa kepada tercetusnya Perang Pasifik. Abdul Rahman adalah pegawai polis pertama yang memberikan kerjasama kepada tentera Jepun yang menyerang negeri Kedah. Tindakan itu bertujuan mengembalikan keamanan kepada negeri itu. Beliau turut menjadi anggota polis ketika pendudukan Siam di Kedah pada tahun 1943.Tan Sri Abdul Rahman bin Hashim telah dilahirkan pada 7 Julai 1923. Bapa beliau ialah Hashim bin Md Saman berasal dan Kampung Ceruk Tun Kun, Bukit Mertajam. Pak Hashim sebelum menjadi Guru Besar Sekolah Sungai Limau, beliau bekerja dengan Nyak Hussein (bapa Prof Ismail Hussein) di kedai jahit Tuk Su Hanafi. Pada 17 Oktober 1941 Tan Sri telah dilantik sebagai seorang pegawai dalam polis negeri Kedah berpangkat Sub-Inspektor. Dalam pasukan polis beliau telah berkhidmat selama 33 tahun dalam berbagai jawatan di negeri-negeri Kedah, Selangor, Johor, Perak dan Pulau Pinang. Di Kedah beliau telah berkhidmat di Bandar Baharu, Baling, Gurun, Kuala Nerang dan Alor Setar. Pada masa Perang Pasifik tamat beliau adalah Ketua Polis Daerah Kuala Nerang. Pada tahun 1949 beliau telah dipindahkan ke Kajang sebagai Pegawai Penyiasat. Ini adalah pertukaran pertama baginya di luar Negeri Kedah. Ketika itu beliau berpangkat Inspektor. 

Pada bulan Januari 1952 beliau telah ditukarkan ke Kulai, Johor bertugas sebagai Penolong Ketua Polis Daerah berpangkat Penolong Penguasa Polis. Beliau kemudian mengikuti Kursus Siasatan Jenayah di Mill Meece, Stafford, England pada 1953. Sekembalinya beliau bertugas di Ibu Pejabat Cawangan Khas di Kuala Lumpur. Pada bulan September tahun 1957 beliau sekali lagi dihantar menjalani Kursus Pegawai Kanan selama enam bulan di Ryton-on-Dunsmore.

 Pada tahun 1960 beliau telah dinaikkan pangkat kepada Superintenden dan menjadi Ketua Jabatan Cawangan Khas di Pulau Pinang. Beliau kemudian dilantik sebagai Timbalan Pengarah Cawangan Khas Bukit Aman pada tahun 1963 dan menjawat jawatan pengarah pada tahun 1971. Jawatan sebagai Timbalan Ketua Polis Negara disandang pada 31 Januari 1972 dan Pemangku Ketua Polis Negara pada 1 Februari 1973 menggantikan Tun Mohamad Salleh Ismail.

Tan Sri Abdul Rahman tidak berkhidmat lama sebagai Ketua Polis Negara.


Anugerah Panglima Mangku Negara (PMN) yang membawa gelaran 'Tan Sri' yang diterima daripada Yang di Pertuan Agong pada 5 Jun 1974 tidak berpanjangan.


Beliau hanya sempat mengecapi gelaran itu selama dua hari sebelum ditembak 11 das oleh dua penjenayah di Jalan Tun Perak pada 7 pagi 7 Jun 1974. 

sumber : GAP

Bekas boyfriend dedahkan siapa sebenar Abby !

Posted: 01 Aug 2012 01:10 AM PDT
Mantan teman lelaki Abby Abadi, Zul Ariffin, memberitahu dia sebenarnya tidak terkejut dengan tindakan Abby yang sangat lantang melontarkan pandangan. Jelas Zul, Abby yang dikenalinya memang seorang yang berani menyuarakan pendapat jika percaya dengan sesuatu isu.

 "Sebenarnya saya tidak berapa tahu tentang penglibatan Abby dalam parti politik ini. Terdengar orang bercerita sahaja. Tapi saya tahu dia sudah memakai tudung sebab dia banyak memuat naik gambarnya di laman sosial Facebook dan Twitter.

 Kalau mahu saya komen tentang kelantangannya menyuarakan pendapat, saya rasa itu bukan satu perkara yang memeranjatkan. Abby memang begitu. Dia berani suarakan pendapat. Cuma saya tidak sangka pula dia ingin membabitkan diri dalam bidang politik.

Ketika kami berkawan dulu, dia tidak pernah pula sebut tentang itu," ujar Zul yang ditemui ketika majlis berbuka anjuran Astro Shaw dan Tayangan Unggul pada Selasa.

 Dalam masa yang sama, jejaka berusia 26 tahun ini juga menyatakan dia percaya Abby tahu yang terbaik untuk dirinya. Namun, kurang bersetuju dengan pandangan Abby tentang masa depan industri hiburan di bawah pentadbiran pucuk pimpinan sekarang ini.

 "Susah juga hendak komen tentang perkara ini. Masing-masing pasti punya pendapat sendiri. Namun, saya kurang bersetuju apabila Abby kata artis bertudung seperti dia pasti susah hendak mendapat tawaran berlakon andai pucuk pimpinan sekarang masih menerajui pentadbiran negara.

 Ini kerana saya lihat ramai artis bertudung sekarang ini masih mendapat tempat di dalam industri. Mereka ditawarkan watak yang bersesuaian dengan personaliti mereka.

 Jika dilihat dalam konteks yang lebih besar, rasanya kerajaan sekarang ini tidak pernah mengabaikan golongan bertudung. Mereka mendapat peluang pekerjaan yang sama seperti orang lain. Mungkin lebih baik jika Abby tidak mencampurkan urusan politik dengan industri hiburan," ujar Zul lagi.


Komen GPB

Patut la Zul Arifin & Norman Hakim tinggalkan  Abby ...mulut perempuan kalau lantang sangat mengalahkan lelaki , tak lama la hubungan itu ...

Kenapa Selangor sahaja yang tanggung Rafizi lembu ?

Posted: 01 Aug 2012 12:10 AM PDT


Sekali lagi wang rakyat terpaksa  digunakan untuk menanggung beban seorang penipu & pemfitnah terbaik PKR selepas dicaj di Mahkamah Sesyen di bawah Akta Bank dan Institusi-institusi Kewangan (Bafia) 1989  didakwa mendedahkan maklumat rahsia akaun kewangan dan perbankan berkaitan dengan NFC . Perkara itu disahkan sendiri oleh MB Selangor bahawa kerajaan negeri sedia menanggung kos guaman Rafizi .

Rafizi,  didakwa menzahirkan salinan ringkasan akaun empat pelanggan Public Bank kepada konsultan media Yusuf Abdul Alim dan wartawan The Star, Erle Martin Carvelno  di Ibu Pejabat PKR, A-1-09, Merchant Square, No 1, Jalan Tropicana Selatan 1, Petaling Jaya, 7 Mac lalu.

GPB tak sangka wang rakyat Selangor menjadi mangsa  untuk menanggung seorang pemimpin parti yang berdepan tuduhan mahkamah kerana salahlaku penipuan jenayahnya  . Rafizi yang berasal dari Terengganu nampaknya mendapat layanan  kelas 1 oleh kerajaan Selangor walaupun dirinya sudah tidak lagi bekerja di Pejabat Ekonomi Negeri  .

Selepas ini kalau rakyat negeri ini  menghadapi masalah kos guaman ,boleh la minta bantuan kerajaan Selangor kerana kes Rafizi pun ditanggung .hahaha...

Persoalannya , mengapa hanya kerajaan Pakatan di Selangor sahaja membantu Rafizi ?? Di mana kerajaan DAP P.Pinang, Kedah dan Kelantan ?

Bila panas je  isu ini , bukan main lagi depa jaja di ceramah-ceramah ..tapi bila Rafizi seorang je  kena tuduhan di mahkamah , semua pakat lari ...hahaha ...


Penjelasan Al Humaira Contemporary tentang kontrak duta Abby

Posted: 31 Jul 2012 10:00 PM PDT
Assalam. Selamat pagi semua! Diharapkan anda semua mendapat keberkatan di pagi Ramadhan yg mulia ini. Rasanya ini entry terakhir drp pihak AHC berkaitan isu yg melibatkan AHC.

 First of all, penamatan kontrak artis tersebut adalah disebabkan beberapa perkara / sebab yg telah pihak kami bincangkan dan persetujui. Sebab / perkara2 yg berkaitan tersebut termasuklah pembabitan beliau di dalam politik, matlamat atau objektif kontrak tak tercapai spt yg kami harapkan, dan pelbagai lagi. Tapi 2 isu ini yg paling hebat dipersoalkan dan kami akan berikan penjelasan. AHC memerlukan seorang duta yg berimej neutral di mata semua pelanggan. Apabila duta kami membabitkan diri dalam POLITIK parti tertentu secara terang-terangan, ini boleh memberikan kesan kpd mana2 bisnes kerana apabila artis tersebut sibuk dgn undangan ceramah, artis tersebut tidak lagi dapat memberikan full komitmen kpd task / tugasan yg sepatutnya beliau jalankan. 


Ingin kami tekankan, sama ada beliau join PAS, UMNO atau mana2 parti sekalipun, itu ialah hak peribadi mereka dan kami hormati. Cuma kami berpendapatan, utk bisnes kami, kami mahukan imej yg neutral. Harap anda boleh faham dan please respect pendapat kami ini. Bukan bermaksud join dan aktif berpolitik itu imej yg buruk, tapi tolong faham apa yg kami cuba nak sampaikan...

 Berkenaan isu matlamat kontrak tidak tercapai... Tujuan utama kontrak ini dibuat ialah dengan harapan artis tersebut akan bergiat aktif semula di dalam bidang seni dan mempromosikan jenama AHC di bidang seni sama ada dlm bidang lakonan, pengacaraan dll. Terma ini kami ada nyatakan di dalam kontrak yg telah dipersetujui. Namun, matlamat kontrak tidak tercapai apabila artis tersebut memilih utk bergiat aktif di bidang lain tidak lama selepas kontrak ditandatangani.

Harap jangan politikkan isu "matlamat" ini... Sebenarnya, kontrak kami belum pun ditamatkan secara rasmi. Masih tiada hitam putih / notis utk pembatalan kontrak drp pihak kami secara sah mengikut terma yg termaktub di dalam kontrak, kerana perbincangan utk penamatan kontrak perlu dibuat antara kedua belah pihak bagi menyatakan sebab2 penamatan kontrak...

 Artis tersebut yg membuat asssumption awal sendiri bahawa kontrak ini akan ditamatkan kerana mungkin beliau juga telah merasakan dirinya tidak lagi mampu utk commit dgn tugasan bersama AHC. Kali terakhir pihak kami berjumpa dgn beliau ialah pada bulan Jun semasa shooting terakhir kami. Pihak kami sudah menyatakan hasrat utk berjumpa dan berbincang utk menamatkan perkara ini dgn baik, tapi perjumpaan gagal dilaksanakan atas ketidaksempatan beliau respons kpd kami, mungkin kerana kesibukan beliau memenuhi undangan ceramah.

Kalau betullah kontrak itu mmg pihak kami tamatkan pada 4 Julai, kenapa pada 30 Julai baru beliau nak menyuarakan ketidakpuasan hati beliau? Apa pun, pihak kami akan tetap berjumpa juga dgn beliau untuk berbincang mengenai penamatan kontrak yg sah secara baik mengikut terma yg termaktub di dalam kontrak yg telah kami tandatangani.

 Kami rasa cukup setakat ini sahaja penerangan drp pihak kami. Jika situasi ini berlanjutan hingga mencemarkan reputasi kami dgn lebih teruk dan pihak terbabit gagal untuk bersemuka dan berbincang utk menamatkan kontrak secara baik, kami akan membawa isu ini utk diselesaikan secara professional mengikut undang-undang.

Segala bukti dan penerangan lanjut hanya akan disuarakan di depan pengadilan yg lebih layak.

 Harap maklum dan terima kasih atas sokongan AHC fans & customers sehingga kini.

 Terima kasih.

Minta maaf selepas hina sahabat Nabi dengan wajah khinzir !!

Posted: 31 Jul 2012 08:00 PM PDTSenang je sekarang ni punya undang -undang digunapakai bukan Islam yang tak ada adab ini  ,  minta maaf  je  lepas  kaw-kaw   hina Islam . Sama seperti modus operandi   puak-puak chauvinis dan rasis DAP buat sebelum ini .

Apakah mereka ini tak sedar perbuatan ini telah  menyentuh sensitiviti umat Islam ?? Ini masalahnya kepada  cina mata sepet bila tak bercampur dengan bangsa lain di negara ini . Dari kecil sampai besar pi sekolah cina (SJKC)  , mana nak kenal dan faham budaya ,adat dan agama bangsa lain terutama  orang Melayu Islam .

Tambahan lagi , juak-juak DAP dok menabur kebencian terhadap parti terbesar orang Melayu iaitu UMNO  hingga menyebabkan mereka langusng tak hirau sensitiviti bangsa dan agama .


JOHOR BAHRU – Guru dan pengusaha pusat tuisyen di Tangkak, Muar yang menimbulkan kontroversi apabila memaparkan karikatur menghina para sahabat Nabi Muhammad S.A.W. dalam nota ringkas yang diedarkan kepada pelajar baru-baru ini tampil memohon maaf secara terbuka semalam. 


 Ku Chong Yoong, 22, yang merupakan guru dan individu yang bertanggungjawab menyediakan bahan tersebut serta pengusaha pusat tuisyen Indah Permai Jaya, Lim Lee Yee, 26, mengaku tidak berniat untuk menyentuh sensiviti umat Islam apatah lagi menghina sahabat Nabi. "Saya kesal perkara ini berlaku. Niat saya hanya ingin membantu pelajar agar lebih mudah faham dan saya tidak berniat untuk menyentuh isu sensitif orang Islam.


 "Di sini, saya dengan ikhlas ingin memohon maaf kepada semua umat Islam di Malaysia khususnya di Tangkak serta di seluruh dunia. Saya mengaku, tindakan saya ini kurang matang dan berjanji tidak akan mengulanginya lagi," kata Chong Yoong yang sudah dua tahun mengajar di pusat tuisyen terbabit. 


 Sementara itu, Lee Yee pula mengaku tidak tahu mengenai bahan yang disediakan tenaga pengajarnya sehinggalah isu terbabit disiarkan di akhbar. "Selepas ini, saya janji akan lebih berhati-hati dan memantau bahan-bahan yang digunakan oleh guru tuisyen untuk mengajar. Kami juga telah meminta balik semua nota tersebut daripada pelajar dan telah menerangkan hal sebenar kepada mereka," katanya. - KosmoSebuah pusat tuisyen di Tangkak dekat sini didakwa bertindak biadab memaparkan karikatur menghina para sahabat Nabi Muhammad S.A.W. dalam nota ringkas mata pelajaran Sejarah bagi pelajar tingkatan empat di pusat berkenaan.

SULAIMAN menunjukkan karikatur menghina sahabat Nabi yang didakwa digunakan oleh sebuah pusat tuisyen sebagai bahan mengajar di Ledang, Johor semalam.
Kadi Daerah Ledang, Sulaiman Maidin berkata, pusat tuisyen tersebut melukiskan 16 karakter sahabat nabi dalam bentuk kartun dengan watak berbeza dan bahan-bahan tersebut disediakan tenaga pengajarnya dikenali sebagai Mr. Fu.
"Antara karikatur yang keterlaluan ialah lukisan seorang sahabat nabi yang dilukis dengan wajah khinzir. Imej seorang lagi pula diletakkan gambar wanita dengan bahagian dadanya ditutup dengan tulisan Cina, selain ada yang dikelilingi tiga wanita.

TERKINI ! Rafizi ditahan polis & dihadapkan ke mahkamah Shah Alam pagi ini !

Posted: 31 Jul 2012 06:26 PM PDT
Melalui "Tweet" Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli difahamkan telah ditahan oleh pihak polis dan kini ditahan di Balai Polis Hulu Kelang. Beliau akan didakwa di Mahkamah Tinggi Shah Alam pukul 10.00 pagi ini. Dua hari lepas, Rafizi Ramli telah dipanggil oleh Bank Negara untuk memberi kenyataan berhubung dakwaan melakukan kesalahan di bawah Akta Bank dan Institusi Kewangan 1989 (BAFIA).

Rafizi dilaporkan telah menerima notis tuntutan untuk memberikan keterangan di bawah Seksyen 87(1)(a) Bafia 1989 pada hari berkenaan. Menurut peruntukan Akta tersebut, jika sabit kesalahan, pesalah boleh dijatuhkan hukuman penjara tiga tahun dan denda RM3 juta. Berikut adalah petikan daripada Twitter beliau sejak pagi tadi:
sumber :  http://khairulryezal.blogspot.com

PANAS ! Video Janji Ditaburi Pakatan yang wajib dilihat ! @dzainalabidin

Posted: 31 Jul 2012 05:00 PM PDTSemakin bertambah meroyan  lah  juak-juak pencacai  Pakatan kalau video Janji Ditaburi  Pembohong Rakyat ini sampai ke tangan rakyat di bawah .

Apa tidak semua janji bulan dan bintang mereka semasa PRU 12 kepada rakyat   tak dibuat langsung  dan semuanya bohong belaka termasuk di P.Pinang sendiri oleh kerajaan DAP .

Patut lah  slogan "Janji Ditepati" hanya sangat ditakuti oleh orang yang mungkir janji terutama pembohong rakyat.

Sebabnya  jika kerajaan BN  berkata 'kami akan mengotakan janji kami dan mereka pulak gagal , itu akan mengakibatkan undi hilang .

Jadi , slogan 'Janji Ditepati' sangat ditakuti oleh orang yang mungkir janji, tambah lagi pembohong rakyat, orang yang membohongi rakyat lagi lah dia takut, yang sampai hari ni tak dibuat

Blogger Pakatan mahu PR pertahan rumah urut Selangor !

Posted: 31 Jul 2012 03:00 PM PDTSTRATEGI penulis untuk mengetahui langkah kerajaan BN dan UMNO seterusnya, ialah dengan lebih kerap membaca akhbar yang diketahui terletak dibawah naungi mereka, Utusan Malaysia. Pendekatan ini sebenarnya tidak digemari ramai orang sealiran dengan penulis, tapi itu tidak menghalang penulis dari mempraktikannya. Lain orang lain cara dan pendekatan masing-masing.

 Walaupun diakui adakalanya penulisan itu terlalu kelat dan pahit, tapi penulis tidak nampak cara lain lagi selain menelan semua kepahitan itu demi mendapat gambaran sedikit sebanyak akan apa yang nak diperbuat UMNO dan kerajaan dalam menjatuhkan imej Pakatan Rakyat. Dari pemerhatian penulis sekarang, isu yang hangat dimainkan ialah berkenaan dengan pusat urut yang dikatakan semakin meningkat naik jumlahnya sejak Pakatan Rakyat mengambil alih.

 Seolah-olah, akan ada gerakan besar-besaran dari agensi penguatkuasa dibawah kerajaan pusat seperti polis untuk menutup semua pusat urut di Selangor ini atau setidaknya mengurangkan operasi sesetengah darinya – tindakan yang akan hanya merugikan kerajaan negeri.

 Penulis sebetulnya tidak menafikan peningkatan pusat-pusat urut di Selangor sejak Mac 2008, tapi seperti yang dinyatakan banyak kali dalam banyak artikel di laman ini, penubuhan pusat-pusat tersebut adalah dengan alasan yang baik, iaitu kerana ia mampu menyumbang kepada peningkatan pendapatan negeri, pertubuhan ekonomi dan kesihatan rakyat.

 Lagipun dengan kerajaan pusat berada di bawah pentadbiran BN dan kerajaan negeri dibawah pimpinan Pakatan Rakyat, sudah tentu agak sukar untuk Selangor mendapat pelbagai keistimewaan yang pernah dikecapi pentadbiran terdahulu. Keadaan itu menjadikan kerajaan negeri tidak banyak pilihan, selain mencari apa jua cara yang sesuai untuk mempelbagaikan ekonomi negeri, demi menambah pendapatan kerajaan yang kemudiannya akan disalurkan semula kepada rakyat dibawah program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES). 

Pusat-pusat urut ini adalah salah satu dari contoh kepelbagaian ekonomi yang penulis maksudkan. Walaupun tidak ada kaji selidik yang lebih mendalam dibuat, tapi penulis yakin, kewujudan pusat urut di Selangor dapat mengekang kegiatan tidak bermoral lebih teruk yang mungkin berlaku jika pelanggan pusat urut ini mendapatkan perkhidmatan di luar negara, seperti Danok contohnya.

 Lagipun, tujuan pusat urut ini ialah untuk meningkatkan lagi taraf kesihatan rakyat. Tahap kesihatan rakyat yang lebih baik akan menyumbang kepada keharmonian sesebuah negeri dan negara kerana kerajaan tidak perlu menanggung kos perubatan yang tinggi di hospital-hospital kerajaan. Lebihan dari peruntukkan yang dijimatkan ini boleh digunakan untuk tujuan yang lebih mendesak. Justeru, penulis dengan ini mendesak anggota pentadbiran kerajaan Pakatan Rakyat Selangor, terutama Exco bertanggungjawab, YB Ronnie Liu yang dijadikan sebagai sasaran dalam akhbar milik UMNO tersebut, agar mempertahankan kewujudan pusat-pusat urut ini dengan lebih tegas lagi.

 Antara pilihan yang boleh diambil kerajaan negeri ialah mengambil tindakan undang-undang segera ke atas akhbar tersebut bagi sebarang laporan berniat buruk dan cuba mencemar imej kerajaan negeri

sumber : suarapakatanrakyat

Komen GPB 

Kesihatan rakyat Selangor bertambah baik ....

Mengekang kegiatan tidak bermoral , boleh sekat dari pi Dannok ...

.lawak giler siot alasan blogger pencacai Pakatan ini ...kah kah kah ...Ronnie Liu mesti suka ...

PANAS ! Cina DAP tak puas lagi , terus serang Syed Mokhtar !

Posted: 31 Jul 2012 01:00 PM PDTAku nak tergelak dengan laporan berita pasal Guan Eng mintak laporan terperinci apa yang bakal Syed Mokhtar akan buat di Penang Port: Adakah Seaport Terminal (Johor) Sdn Bhd atau Seaport akan berhenti daripada terus berahsia sebaliknya membuat pengumuman berkaitan terma penswastaan Pelabuhan Pulau Pinang bagi memastikan orang ramai dapat mengetahui kebaikan atau faedah di masa akan datang untuk negeri Pulau Pinang dan ia bukannya satu tindakan yang membabitkan kepentingan umum untuk keuntungan peribadi seorang kroni BN? Berita penuh klik sini 

 Tak habis-habis si kekasih Rainbow ni nak menyusahkan Tan Sri Syed Mokhtar! Dia nak pertikai niat sebenar Tan Sri sambil menuduh Syed Mokhtar adalah kroni BN. Sedangkan Guan Eng sendiri menipu rakyat Penang dengan memberikan tanah yangs epatutnya menjadi hak rakyat yang susah kepada sayrikat swasta untuk kaut untuk RM90 juta!?

 Apa barang ni Guan Eng? Lu mau tipu sama siapa? Lu dok sibuk hal Penang Port padahal lu punya skandal sapu RM90 juta tu tak habis lagi! Semua rakyat dah tahu kau ni kaki penipu. Tanah untuk bina rumah murah lu kasi sama syarikat swasta untuk buat duit kan? Padahal Syed Mokhtar dah terangkan seperti dibawah ini apa perancangan beliau: 

 SEAPORT Terminal Sdn Bhd, pembida yang berjaya memperoleh projek penswastaan Pelabuhan Pulau Pinang menafikan dakwaan pihaknya merancang untuk mengurangkan peranan hub kargo itu, lapor akhbar tempatan semalam. Pengambilalihan oleh Seaport itu mencetuskan kebimbangan bahawa peranan hub perkapalan di utara negara itu akan dikurangkan, dengan lebih fokus kepada pelabuhan milik syarikat yang terletak di bahagian selatan.

 Hartawan logistik, Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary memiliki Seaport yang turut mengendalikan dua lagi pelabuhan di Johor, iaitu Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP) dan Pelabuhan Pasir Gudang. "Kami menafikan dakwaan mahu menjadikan Pelabuhan Pulau Pinang sebagai 'feeder port' dan tiada juga rancangan untuk memindahkan kren Pelabuhan Pulau Pinang ke Pelabuhan Tanjung Pelepas di Johor seperti yang didakwa," menurut kenyataan akhbar Seaport yang diterbitkan dalam akhbar berbahasa Inggeris tempatan iaitu The New Straits Times Press dan The Star.

 "Kami akan mendalamkan lagi laluan kapal mengikut keperluan pelabuhan itu. Oleh itu, dakwaan tiada kerja mengorek laluan kapal adalah sama sekali tidak berasas," tambahnya. Seaport berkata, ia dipilih berdasarkan kepada kekuatan dan merit cadangan, dan bidaan telah dibuat pada 2011 lagi yakni selepas mendapat tawaran untuk berbuat demikian.

 "Pelabuhan Tanjung Pelepas dan Pelabuhan Pasir Gudang memainkan peranan penting sebagai pemangkin kepada pertumbuhan ekonomi negeri Johor dan juga negara. Kami yakin dapat melakukan perkara yang sama di Pulau Pinang," kata Seaport yang menegaskan ia berdasarkan pencapaian dan kejayaan dalam menguruskan pelabuhan di bahagian selatan.

 Kenyataan Seaport itu susulan pengumuman Dewan Perniagaan Cina Pulau Pinang (PCCC) yang mahu membentuk satu konsortium baru sebagai pesaing kepada bidaan. Bagaimanapun, PCCc masih memerlukan kelulusan daripada Kementerian Kewangan untuk meneruskan bidaan itu. Presidennya, Tan Sri Tan Kok Ping berkata, tindakan melepaskan Pulau Pinang kepada Seaport Terminal bertentangan dengan Akta Persaingan Malaysia 2010 dan berpotensi mewujudkan ketidakpercayaan.

 Seaport Terminal adalah antara banyak syarikat yang dimiliki oleh Syed Mokhtar, yang dilihat semakin mengembangkan lagi pengaruhnya dalam sektor logistik negara.

Sebelum ini, beliau sudah pun memiliki beberapa pelabuhan dan juga Pos Malaysia. Beliau juga dilaporkan berusaha untuk mengambil alih pengendali perkhidmatan keretapi negara, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB). Kerajaan pembangkang di Pulau Pinang meminta kerajaan Pusat yang diperintah Barisan Nasional supaya mengotakan janji untuk melaksanakan projek pengorekan laluan pelabuhan yang dilihat penting bagi mengembangkan lagi peranan pelabuhan berkenaan.

 Pada Jun lalu, Putrajaya mengesahkan Seaport memenangi bidaan untuk penswastaan Pelabuhan Pulau Pinang, dengan menegaskan syarikat itu perlu menanggung kos kerja mengorek walaupun ia tidak dinyatakan samada kerja pengorekan itu adalah wajib di bawah perjanjian itu.

 Kumpulan ahli perniagaan dan pekerja pelabuhan Pulau Pinang menandantangani memorandum bulan lalu yang menolak cadangan untuk penswastaan pelabuhan itu.

 Selain itu, bantahan itu diterima daripada Pengerusi BN Pulau Pinang, Teng Chang Yeow yang mengesa kerajaan Pusat mengkaji semula keputusannya untuk menswastakan pelabuhan Pulau Pinang dengan mengatakan banyak kumpulan industri menentang tindakan itu selain berlawanan dengan sentimen rakyat Pulau Pinang.


 Sumber: Perak Today

MASTER DEDAH

Posted: 01 Aug 2012 11:40 AM PDT

MASTER DEDAH


RAFIZI DAH KENA TANGKAP...PADAN MUKA KAU

Posted: 31 Jul 2012 08:10 PM PDT


APA DAH JADI DENGAN PAK LEBAI NIH????

Posted: 31 Jul 2012 05:30 PM PDT


DIMENSI

Posted: 01 Aug 2012 11:32 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Isu air terawat - Khalid Gagap bodo tak bleh di ajar! >XD

Posted: 01 Aug 2012 07:37 AM PDT


Khalid Ibrahim Ahli Baru Kelab MB Serba Tidak Tahu

Polemik isu air di Selangor kelihatan reda sedikit selepas Kementerian Tenaga, Teknologi Hijau dan Air (KeTTHA) mengemukakan data dan fakta penting bagi menjawab satu demi satu auta yang di gembar gemburkan oleh Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim.

Apabila data dan fakta dibentangkan di depan mata, semakin jelaslah rupanya selama ini Khalid langsung tidak pernah ambil tahu kedudukan sebenar bekalan air bersih di Lembah Klang yang turut membabitkan Selangor.

Mungkin disebabkan itulah, bila pasukan pemantauan Kerajaan Selangor membentangkan laporan yang meragukan berkaitan kapasiti maksimum loji-loji rawatan air bersih, terus sahaja Khalid menerima bulat-bulat tanpa memeriksanya secara terperinci.

Dalam laporan jawatankuasa pemantau tersebut, Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (SYABAS) dikatakan telah gagal melaksanakan tanggungjawab menyalurkan air bersih yang mencukupi sedangkan semua 34 buah loji rawatan air di seluruh Selangor berupaya mengagihkan sehingga 4,807 juta liter air sehari (JLH).

Serentak dengan itu, Khalid memanfaatkan laporan tersebut untuk menjustifikasikan dan menghalalkan tindakannya untuk cuba campurtangan dalam pengurusan SYABAS.

Hakikatnya, angka 4,807 JLH yang disebut oleh pasukan pemantau yang dilantik oleh Khalid itu, adalah merupakan kapasiti air terawat yang dikira bersekali dengan bebanan lebihan yang terpaksa ditampung oleh 5 loji rawatan air (Loji Sungai Selangor, Sungai Semenyih, Sungai Langat, Sungai Batu dan Bukit Tampoi).

Sedangkan kapasiti maksimum sebenar yang mampu diagihkan oleh keseluruhan loji rawatan air ialah cuma 4,371 JLH sahaja. 

Dalam menguruskan bekalan air terawat, walaupun keseluruhan rekabentuk loji mampu menampung jumlah kapasiti yang tinggi sedikit, lazimnya had maksimum pengagihan air ditetapkan pada aras tertentu supaya dapat diketahui dengan tepat jumlah air bersih yang diagihkan dan digunakan setiap hari oleh pengguna.

Untuk memudahkan pemahaman, seandainya sebuah kenderaan memiliki tangki petrol yang mampu menampung 20 liter petrol, lazimnya kita tidak akan guna pakai kaedah memanfaatkan sepenuhnya 20 liter tersebut sehingga habis kemudian barulah mengisinya semula.

Sekali sekali semasa kecemasan di perjalanan bolehlah manfaatkan reserve petrol yang berbaki sambil mengharapkan stesyen minyak berada tidak terlampau jauh di hadapan.

Jika tidak, alamatnya terpaksa menghayun kaki sambil membawa tong minyak kecil mencari stesyen petrol berdekatan untuk diisi semula ke dalam tangki kenderaan yang tersadai di tepi jalan.

Demikianlah dengan loji rawatan air bersih, kita tidak perlu tunggu keseluruhan kapasiti digunapakai sepenuhnya untuk pengagihan bekalan air bersih kepada pengguna.

Sekiranya amalan guna habis dijadikan amalan, kita sukar untuk mengetahui sama ada bekalan air bersih sedia ada benar-benar mencukupi untuk semua pihak.

Di sinilah nampak kebodohan dan tidak caknanya Khalid serta kerajaan negeri pimpinannya, gagal memahami isu tapi memandai-mandai semacam tikus diberikan sebiji labu. 

Sudah elok perancangan jangka masa pendek dan panjang disediakan oleh pemimpin BN, datang saja pemimpin PKR dan rakan sepakatannya, habis dikacaunya sehingga menyebabkan kehidupan rakyat bakal terjejas sekiranya masih tiada usaha disegerakan untuk melaksanakan Langat 2.

Punyalah terdesak untuk membuktikan keputusan kerajaan negeri pimpinannya bertindak betul menangguhkan kelulusan tanah untuk projek Loji Rawatan Air Sungai Langat 2 (Langat 2), sampai tergamak pula Khalid menyembunyikan kenyataan sebenar.

Eloklah kiranya Khalid didaftarkan sekali bersama kelab MB yang serba tidak tahu biar sama setaraf dengan MB Kelantan, Nik Aziz Nik Mat yang sudah 22 tahun tapi masih tidak tahu kaedah sebenar untuk menyelesaikan masalah bekalan air bersih di Kelantan - Beruang Biru

Omegay: PR tawan putrajaya - Parody

Posted: 31 Jul 2012 05:25 PM PDTPR Unable To Get Putrajaya Because Of Hudud - Karpal Singh

Numbers of DAP leaders made statements against PAS regarding hudud.  They seemed to be tired of PAS twist and turns on this issue.

When the fact is, the pact between PAS-DAP-PKR, PAS had agreed that they would put aside the fight for Islamic nation and hudud. But, as GE comes closer, a PAS leader came back and began to fight for hudud and Islamic nation. Perhaps realizing that Malay support for PAS is beginning to decline especially after a tough episode with Datuk Dr. Hasan Ali. 

Recently, PAS was criticized for not fighting for Islam for working alongside DAP. This party is described as slaves, followers and puppets for the Chinese chauvinist party. And PAS had a hundred percent in avoiding such call as they kept on following every word said by DAP, even for critical Islamic issue, even the murtad issue.

With the GE coming closer, PAS seems to be in a dead end to restore their image. And added with the a few artists who are not that smart filling up the party, society is beginning to have their doubt with how 'Islam' PAS is.

Thus, whether they get it or not, PAS had to use the hudud issue as promotional tool and campaign to gain votes from Malays.

This had raged DAP.

Karpal Singh then swiftly made statement saying that PAS's attempt to implement hudud is a bad reflection as PAS Leader did mention that they would scrape Islamic nation and they would begin to build Welfare nation.

Karpal also reminded PAS that there is no hudud in Buku Jingga. 

The same statement was repeated by Lim Guan Eng who got panicked when asked about this issue and he pointed his finger to UMNO for wanting to implement hudud.

PAS would not be able to increase their votes by playing this issue. Hudud is not the only issue that could bring PAS nor PR to Putrajaya or even anyone to Putrajaya. PAS would not even want to implement hudud.

If there are still those who support PAS, it is not because of hudud, but because they have fallen to the thought that PAS fights for Islam. They would still support PAS even if the party ignores hudud and Islamic nation.

With PAS's inconsistency, DAP's rejection and PKR's ignorance, this shows how mixed up PR really is. The louder PAs promotes hudud, the stronger DAP rejects it, if that is the case, Putrajaya is just a dream. - Beruang Biru

IPOHMALAY

Posted: 01 Aug 2012 09:22 AM PDT

IPOHMALAY


Guan Leng 'Ludah' Muka Pemimpin PAS

Posted: 31 Jul 2012 08:41 PM PDT


Malang sungguh pejuang Islam ala PAS yang bermahzab Nikaziziah ni. Setelah menghina orang Melayu lain yang dikatakan menentang hudud, kini secara terang-terangan, tanpa bersembunyi, Khalifah Agung mereka, Lim Guan Eng meludah muka setiap seekor mereka berhubung soal negara Islam, yang juga intipati ke atas perlaksanaan hudud di negara ini.

Hari ini selepas Karpal berdehem tiba pula giliran Lim Guan Eng rasis chauvanis ultrakiasu buka mulut. Katanya DAP bekerjasama dengan PAS berdasarkan prinsip bersama yang memanfaatkan rakyat dan 'dengan mata terbuka', kata Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Bertambah memeritkan kenyataan Guan Eng dibaca didepan Mat Sabu Timbalan Presiden PAS hingga membuatkan bapak komunis melayu PAS ini hanya mampu menundukkan kepala tanda taat dan patuh kepada kekandanya.

"Saya ingin mengulangi sekali lagi pendirian DAP yang tidak menyokong pelaksanaan negara Islam di Malaysia dan pelaksanaan undang-undang hudud oleh PAS.


Amatlah jelas di sini, perjuangan para wirawan kesiangan PAS  yang gemar menyerang orang-orang UMNO berhubung isu ini hanyalah retorik penambah dosa mereka semata-mata. Sapa tahu, mereka memikul dosa lebih besar dari orang-orang UMNO sendiri. 

Dari sebab itulah, Allah SWT membalas mereka dengan memberi hadiah berupa ludahan Lim Guan Eng yang mereka agung-agungkan itu, tepat ke muka mereka. 


Jantan-Jantan PAS Pakai Tudung Al-Humaira Ke?

Posted: 31 Jul 2012 07:09 PM PDT

Kalau dah tenging, tenging jugalah. Lagi pula mana ada orang Islam support komunis. Melayu PAS je yang setenging-tenging umat Islam (ajaran sesat) yang menyokong komunis sepenuh daya. Beralih kepada hal yang nak diceritakan ialah tentang wirawan-wirawan PAS yang bersungguh mahu memboikot syarikat tudung Al-Humaira dek kerana syarikat tersebut membatalkan kontrak dengan perempuan bernama asalnya Arba'eyah yang manis digelar Abby Abadi. Alasan syarikat tersebut sangat jelas. Penglibatan Abby Abadi dalam politik telah menjejaskan perniagaannya. Dah la menyemak dalam dunia politik, bersifat RADIKAL tak tentu halatuju pulak tu. Maka berbondong-bondong jantan-jantan PAS yang dulunya mengeji Abby kerana menangis melalak depan TV dalam kes Norman Hakim - Memey , kini menyanjungnya. Kalau boleh nak disarung tudung Abby tu agaknya.

Untuk tujuan itu, satu Facebook Page untuk memboikot syarikat Tudung yang menamatkan kontrak dengan Abby telah diwujudkan.MyMassa cuba terjah FB tersebut dan apa yang MyMassa jumpa amat-amat mengejutkan!

80% daripada yang like FB tersebut adalah lelaki penyokong PAS!!!!

Antara jantan-jantan PAS yang like page tersebut.

Setakat awal pagi MyMassa tengok, hampir 8,000 individu yang like page tersebut.

Yang MyMassa pelik, page tersebut suruh boikot jenama tudung tetapi yang nak boikot tu majoritinya pak lebai PAS. Apa kaitannya jantan-jantan PAS ni dengan TUDUNG?

Kalau diorang bagi alasan kononnya akan boikot untuk pasangan, usah dok membohong la. Cuba check kat kedai tudung, ada tak lelaki beli tudung untuk pasangannya? Takdak bro.

Sebenarnya jantan-jantan PAS ni nak wujudkan ABBY ABADI FAN CLUB. Tetapi kalau diorang buat macam tu, kantoi la dengan isteri masing-masing. Jadi untuk cover the story, maka FB page ni jadi galang gantinya. Cuba tengok antara jantan gatal PAS yang turut serta like page tersebut.


Nama pun dah tipikal penganut PAS yang tak boleh lari dari iklan ubat kuat di Harakah.

Untuk merasionalkan posting ini, MyMassa tepekkan page dari syarikat yang cuba diboikot oleh jantan-jantan PAS.


Yang like page ini lebih daripada 100 ribu dan hampir ke semuanya adalah wanita.

Kepada pemilik syarikat ini, jangan risau dengan ugutan terbaru pembangkang. Yang minat Abby Abadi sekarang ni kebanyakannya lelaki gatal dari PAS. Kalau anda ambil teruskan kontrak dengan Abby memang rugi sebab perempuan pun dah menyampah dengan perangai merenyam Abby sejak dihimpit lebai PAS. Sampai boleh buat kenyataan nak kahwin dengan ustaz la pulak!


SAMBUNG BACA : MYMASSA

Dd i n b u n g a

Posted: 01 Aug 2012 07:12 AM PDT

Dd i n b u n g a


MY BEAUTIFUL TAMBUN

Posted: 31 Jul 2012 10:56 PM PDTMAJLIS PEMBANGUNAN PARLIMEN TAMBUN (MPPT) YANG DIPENGERUSIKAN OLEH YB DS AHMAD HUSNI HANADZLAH YANG JUGA AHLI PARLIMEN TAMBUN  MENGANJURKAN 3 KATEGORI PERTANDINGAN BAGI MEMERIAHKAN LAGI SAMBUTAN KEMERDEKAAN 2012, TUJUAN BAGI MEYEMARAKKAN LAGI SEMANGAT SEMUA MASYARAKAT DALAM MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA KITA.

TIGA PERTANDINGAN ADALAH :- 

1. PERTANDINGAN MENULIS KARANGAN CINTAI MALAYSIA UNTUK PELAJAR - PELAJAR SEKOLAH DALAM PARLIMEN TAMBUN.

2. PERTANDINGAN MENGHIAS JALUR GEMILANG UNTUK KAMPONG DAN TAMAN PERUMAHAN DALAM PARLIMEN TAMBUN, YANG MELIBATKAN SEMUA JKKK DAN PERSATUAN PENDUDUK DAN NGO - NGO YANG BERMINAT.

3. PERTANDINGAN FOTOGRAFI, MY BEAUTIFUL TAMBUN UNTUK SEMUA LAPISAN MASYARAKAT.

MENURUT SEKTRETARIAT MAJLIS PEMBANGUNAN PARLIMEN TAMBUN, ENCIK SUHAMI DIN YANG JUGA PEGAWAI PERIBADI AHLI PARLIMEN TAMBUN, PERTANDINGAN JULUNG - JULUNG KALI DIANJURKAN DAN INI ADALAH CETUSAN IDEA YB DS AHMAD HUSNI SENDIRI, UNTUK MAKLUMAN SEMUA 450 AGENSI KERJAAN, POLITIK DAN NGO YG DUDUK DIDALAM MAJLIS MPPT INI.

HADIAH PERTANDINGAN AKAN DISAMPAIKAN PADA SAMBUTAN HARI MERDEKA PERINGKAT PARLIMEN TAMBUN YANG AKAN DIADAKAN PADA 2 SEPTEMBER 2012 KELAK OLEH YB DS AHMAD HUSNI SENDIRI.

YB DS AHMAD HUSNI

SESIAPA YANG BERMINAT BOLEH MENGHUBUNGI PEJABAT AHLI PARLIMEN TAMBUN DI TALIAN 055068011 DAN 055068012.

LANGKAH - LANGKAH POSITIF YANG DIBUAT OLEH PEMIMPIN BAGI MENERAPKAN SEMANGAT PATRIOTIK DIKALANGAN MASYARAKAT ADALAH LANGKAH YANG CUKUP MURNI.

JANGAN HANYA TAHU BERCERAMAH, MAKI HAMUN, KUTUK SANA KUTUK SINI, SEMUA TAK BETUL DALAM MASA SAMA RUMAH MASING MASING BESAR, KERETA SEMUA PAKAI KERETA MEWAH, ANAK KERJA GAJI BESAR, HIDUP AMAN DAMAI SEMUA NYA ATAS USAHA SIAPA????.

SELAMAT MENYAMBUT HARI MERDEKA!!!

'TAMBUN, KATAKAN TAK NAK ORANG LUAR'

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 01 Aug 2012 07:08 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Taksub Politik PAS Bodoh

Posted: 31 Jul 2012 08:04 PM PDT

Apa yang taksub sangat dengan PAS ni abby?

PAS tidak menjanjikan syurga buat kamu. yang menjanjikan syurga , bukan UMNO, PKR , PAS Atau DAP.  apa yang penting amalan, sunnah dan mengikut perintah ALLAH SWT.

Kalau dah berubah kononnya ke arah islamik, tapi mulut asyik mengumpat, buruk burukan orang tu ikut perintah islam ke? tak payahlah asyik nak menghukum orang.

Sampai nak syahid dalam PAS si Abby ni. Dasyatt!  Kalau nak berubah sekalipun dan join politik, duduk diam2x dahla. ini asyik menjaja cerita orang, umpat sana, umpat sini. apalah.

Bodoh PAS Bodoh Politik PR

PR Semakin Kepanasan

Posted: 31 Jul 2012 09:44 AM PDT

Pasal logo pun boleh jadi hal. apa punya mentaliti la pembangkang di malaysia ni. apa yang tak kena pada logo diatas ni?

Bagi aku boleh la. aku pun seorang designer. dan aku tidak kisah. walaupun hasil karya kita tidak cantik di mata kita, tapi yang penting cantik di mata orang lain. itu yang penting.

Kalau kita sebagai pereka, anggap logo ciptaan kita cantik, tapi hasil survery orang ramai kata tidak! secara automatik tidak bagus la. janganlah syok sendiri.

Hasil pemerhatian aku, pembangkang dan berberapa orang kepanasan terhadap logo dan tema merdeka kali ini.

Senang je, sebelum ini, pembangkang sambut merdeka ke? ada ke diorang buat sambutan kemerdekaan kat kawasan mereka? sedangkan komunis dan pengkhianat negara pun diorang kata pejuang. alahai luncai.

Kalau anda berjiwa anak merdeka dan anak malaysia, perkara kecil sebegini tidak usahlah di perbesarkan. kalau pembangkang PR pegang putrajaya pun, tidak mustahil mereka akan menggunakan tema mereka sendiri.

Janji kerajaan pemerintah dibawah tadbiran YAB datuk seri najib lebih bagus dan menepati janji. so apa masalah? Kalau selangor dibawah MB khalid gagap nak launching sambutan kemerdekaan peringkat negeri, semua designer buatlah logo dengan tema, janji dimungkiri. amacam? boleh le? haha

bumiyang

Posted: 01 Aug 2012 03:33 AM PDT

bumiyang


Rafizi Ditangkap Kerana Dedahkan Maklumat Sulit Pelanggan Bank!!!

Posted: 31 Jul 2012 06:52 PM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 01 Aug 2012 03:28 AM PDT

anakbukitgantang says


Peperangan besar yang dimenangi umat Islam dalam bulan Ramadhan

Posted: 31 Jul 2012 10:18 PM PDT

Makkah, Palestine, Al Andalusia (Sepanyol)  dapat dimenangi umat Islam dalam bulan Ramadhan.

Peperangan Badar yang menjadi titik tolak perkembangan ugama Islam dimenangi semasa Ramadhan.

Tatkala ini bila pihak kuffar di Malaysia makin mencabar sesitiviti umat Islam dengan terang terangan mempromosi arak dalam bulan puasa seperti The Store, Selangor  dan replika arak terbesar di  Pulau Pinang, ingatlah kekuatan umat Islam terletak kepada perpaduan dan kuatnya AKIDAH.

Oleh itu umat Islam dimohon kembali kepada Islam ASWJ dan menolak pemimpin politik yang menggunakan ugama Islam untuk kekuasaan politiknya dan pada masa yang sama sentiasa menghalang perpaduan sesama umat Islam.

Disediakan montaj filem ini untuk sama sama kita bermuhasabah, bermaafan dan menjalin hubungan yang lebih baik sesama umat Islamatau di link ini SINI

Politik Harian

Posted: 01 Aug 2012 03:09 AM PDT

Politik Harian


Perjuangan BN Demi Rakyat, Demi Masa Depan

Posted: 01 Aug 2012 01:00 AM PDT


Sesuatu produk yang baik akan bertahan lama, biarpun begitu banyak produk baru yang muncul di pasaran. Malah, produk-produk baru itu juga tidak dapat tidak akan mencuba sedaya upaya untuk meniru atau menciplak produk lama itu. Seringkali terjadi, pengguna yang telah mencuba produk baru akan kembali menggunakan yang lama kerana tidak berpuas hati dengan kualiti produk ciplak atau tiruan. Produk asal yang asli dan berkualiti akan tetap di hati dan bertahan biarpun berdekad-dekad lamanya.

Begitulah halnya dengan Barisan Nasional yang tetap bertahan biarpun usia sudah menjangkau 55 tahun. Biar begitu banyak saingan dari parti-parti lain, termasuk parti-parti baru yang berusaha untuk meniru atau menciplak BN, namun produk tiruan tidak mungkin sama dengan yang asli.

Persoalannya, bagaimana BN boleh bertahan walaupun berbagai-bagai tohmahan dilemparkan bagi memburukkan imej dan reputasinya? Jawapannya, kerana semua rakyat dapat melihat bukti nyata, selama tahun demi tahun, bahawa perjuangan BN adalah demi rakyat dan demi masa depan negara, bukan demi individu atau kumpulan tertentu.

Ini sama seperti seorang peniaga yang berniaga dengan ikhlas, memberi khidmat terbaik atau memastikan kualiti terbaik produknya untuk kepuasan pengguna dan bukannya berniaga hanya kerana ingin untung besar.

Dan inilah yang tidak dapat difahami oleh musuh-musuh atau pesaing-pesaing BN di dalam politik.

Kebanyakan mereka, hanya ingin 'untung besar' iaitu memegang kuasa tetapi tidak punya keikhlasan untuk berkhidmat kepada rakyat. Oleh itu, segelintir rakyat mungkin terpedaya sebentar dengan promosi, iklan atau lebih tepat, dakyah-dakyah mereka tetapi kemudiannya, rakyat akan tetap kembali kepada BN kerana percaya hanya produk BN yang benar-benar asli lagi berkualiti. Hanya BN yang mampu membawa Malaysia ke tahap ini.

Sejarah telah merekodkan bagaimana BN berjaya mengekalkan keamanan di saat kritikal. BN berjaya membawa kita mengharungi beberapa krisis ekonomi dunia dengan aman dan tanpa rakyat terjejas teruk.

Malah, hari ini, di kala dunia sedang dalam kritikal, sehingga Greece bankrap dan Sepanyol, Portugal dan Itali serta Britain juga sedang bergelut dengan krisis ekonomi tetapi Malaysia masih 'bergaya' dengan kadar pertumbuhan ekonomi di tahap empat ke lima peratus lebih baik dari Eropah dan Amerika.

Rakyat di negara Arab pula sibuk memberontak serta memusnahkan kehidupan sendiri, manakala sebahagian lagi negara di dunia menghadapi perang saudara, pembunuhan etnik, kebuluran dan berbagai-bagai lagi yang mungkin akan dapat diatasi jika kerajaan mereka lebih cekap dan prihatin. Tetapi ini tidak berlaku di Malaysia walaupun kita hidup berbilang kaum dan berbagai agama.

Benar kita merasa sedikit 'sesak' kerana kos sara hidup yang semakin tinggi tetapi adalah munafik bagi sesiapa yang menafikan bahawa rakyat Malaysia amat mewah dengan makanan sehinggakan di bulan Ramadhan ini pembaziran berleluasa dan berbuka di hotel masih menjadi budaya.

Semua ini adalah mustahil sekiranya kerajaan BN bukan sebuah kerajaan yang baik.

Di celah-celah itu, walaupun seimbas pandang rakyat Malaysia sudah cukup mewah dan selesa, namun BN tetap memberikan bantuan langsung dalam berbagai bentuk seperti BR1M, KR1M, TR1M, Klinik 1Malaysia, durian runtuh untuk warga Felda, Bonus untuk kakitangan awam, Duit raya untuk warga Felda dan sebagainya, demi untuk meringankan beban rakyat.

Tidak keterlaluan jika dikatakan bantuan tersebut hanyalah untuk membantu rakyat untuk 'mengekalkan kemewahan' dan bukannya untuk mengurangkan penderitaan. Ini kerana, jarang sekali rakyat yang menerima bantuan itu berada di tahap begitu miskin sehingga tidak cukup makan dan menderita.

Hakikatnya, walaupun sering mengeluh akan kos sara hidup yang tinggi, namun, hampir kesemua yang mengeluh itu masih bermewah berbelanja di bazaar Ramadhan ini. Ertinya, tahap 'menderita' rakyat Malaysia tidak mungkin terbanding dengan tahap 'menderita' rakyat di Syria, Afrika, Rohingya, malah mungkin juga sebahagian rakyat Amerika yang berhadapan dengan kadar pengangguran yang tinggi sehingga memaksa mereka menjadi gelandangan. Sedangkan di Malaysia, walaupun menganggur, entah bagaimana, kita tetap cukup makan juga.

Inilah realitinya di Malaysia dan semua ini tidak mungkin menjadi realiti jika BN bukan sebuah kerajaan yang baik. Kita yakin, masa depan bersama BN akan kekal cerah dengan komitmen pemimpinnya untuk meneruskan cara berkhidmat atas dasar Demi rakyat dan Demi Masa Depan.

What Might Happen if Pakatan Rakyat Win in 13th General Election ?

Posted: 31 Jul 2012 10:16 PM PDT


Economic
1. Share Market Might Collapsed
- There about at least 35% of GLC ( Government Link Companies ) listed in Bursa Saham
- Most of the top Bank and Corporate company in Malaysia are link with the current Government
- Predicting share market will drop from 1600 to as low as below 1000 points

2. Investor Will Pull Out
- Overnight changes of government will cause instability
- Looking at the government in every part of the world where each time they changes the government the investor will pull out during the changes

3. 50% of Civil Servant Will Lose Their Job
- DAP Tony Pua already pledge that if Pakatan Rakyat take over Federal Power they will reduce civil servant up to 50 %

4. The Beginning of Black Moment for our Country Economic
- The drop of our share markter
- Hundreds thousands of Civil Servant will lose their job
- Investor pulling out from our country
- Spoiling the Citizen with the subsidy mentality
- Inflation ( giving RM 4000 to every single Malaysian )

5. Country will go Bankrupt
- Pakatan Rakyat free Promises will put our country debt in the biggest debt ever in the history
- Abolishing toll , Abolishing PTPTN , Free Education , Reduce the price of Car, Reduce the Price of Oil , Giving RM 4000 a month to every single Malaysian

Social

1. Possibility of May 13
- Extremist like PERKASA might create havoc
- Pakatan Rakyat may not have the blessings from certain Sultan
- Ministry of Defence might not want to hand over the power

2. Disunity among Malaysian
- Certain races will start to blame and point finger towards other races for the loses

3. The increase of Crime Rate
- Overnight instability will give chance to criminal and triad society to hijack this situation

4. The none Malay is giving Chance to Anwar to complete his Malay & Islamic Agenda
- Anwar had never abandon his race and religion agenda in Malaysia


5. Possibility of Hudud in Malaysia
- PAS had never abandon this cause
- It is still inside their constitution

6. Loses of Life and Blood
- Most of the country in the world involved bloods and life in the process of change
- Thailand , Indonesia , Arab , Egypt , Rusia and the list just goes on and on

Politics

1. Barisan Nasional might use the resources they have to buy over most of PKR not trusted MP /ADUN
- PKR leaders are the easiest and cheapest to be bought over

2. Infighting at the peak level among Pakatan Rakyat
- Fighting regarding Hudud Policy
- Fighting for Minister position ( until today they cant even present their Shadow Cabinet )

3. Pakatan Rakyat May Consider as Loser even if they Win
- They are not a legalized registered entity compare to Barisan Nasional as a whole


4. Azmin Ali might hijack the Prime Minister position
- Anwar is not a democratic elected Ketua Umum of Party Keadilan Rakyat ( appointed )

5. PAS will switch over to Barisan Nasional
- For the survival of the Malay PAS might form up a Unity Government with UMNO

6. Foreign Power take control of Malaysia
- Malaysiakini is funded by Soros Foundation
- Anwar is sponsored by the West
- BERSIH is funded by a Jewish entity

Nothing is Impossible in politics. Politics is Intangible. Everything is Possible in Politics. Out of so many pointed above even just 1 of it happen is already an extremely a bad funeral day for the Malaysian.


I love Change as much as every Malaysian do. But I define and interpret the Changes may be different from the changes that many demanded.

Is not a must to change by replacing the government. Change can be in many different other ways.

The society and reformist can unite in large group to change Barisan Nasional and the government from inside. That will reduce the risk of unwanted scenario to happen in our dearest country. It might happen. It might not happen. But why do we need to GAMBLE our future away?

Some may claim that we just need to try for once and that once is only 5 years of time. But what many Malaysian do not know that is not about testing it for 5 years.

What if even just 1 out of so many possibility pointed out above do happen ? Even just 1 ? Is such a gamble worth it ?

There always many alternative and ways to reach a destination. To change the government is only one of the option and if there are still many options that we never even try then why must we gamble our future and nation away ?

Barisan Nasional may not be a good option but to replaced BN then Pakatan Rakyat must be proven to be a great option. If they are just another option then why do we need to Change where in reality there actually no CHANGES at all ?

After 4 years coming into power we can clearly see that almost every single evil deeds that Barisan Nasional is doing is also the same thing that is happening inside Pakatan Rakyat now. Basically they are not a good replacement.

In this case we should rather Change BN within BN rather than changing BN with PR. Because at the end of the day we still need to change PR when they come into power. If that is so why want to gamble away our future , time , vote , support and effort to give power to PR to rule the country ?

Please look at the bigger picture dearest Malaysian. Please analyze and think deeply. Some might accused me of playing politics of fear but then those who can have a rational mind to think properly without any emotion and prejudice then you will realized that whatever I pointed out is the reality.

Do you think Anwar and Pakatan Rakyat really care for the PEOPLE? Just look at the BERSIH how they instigate the supporter and follower to risk their life to break through the police barricade ? At the end of the day is those ordinary people who stand up for them that is injured and the run away from the scene leaving their supporter in danger and the enjoy the popularity , support and fame.

Even when Anwar was being question by an ordinary Malaysian they just chased him out from the Press Conference. Is whatever happening in BERSIH is not a good indication ?

Source  : http://1sya.com/?p=962

Rafizi Ditangkap, Dicaj Pagi Ini

Posted: 31 Jul 2012 06:51 PM PDT


Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli ditahan polis pagi tadi berhubung isu NFC Corporation.

Dalam mesej kira-kira 7.30 pagi tadi, Rafizi menulis, "saya telah ditahan dibawah Bafia kini dalam perjalanan ke balai polis. Akan dicaj di mahkamah Shah Alam."

"Sampai balai polis Hulu Kelang. BNM akan buat laporan polis sekarang dan rasanya dari situ ditahan secara rasmi," kata beliau dalam mesej seterusnya.

Rafizi telah disiasat di bawah BAFIA kerana didakwa mendedahkan butir-butir perbankan NFC dan pengarahnya.

tunku

Posted: 01 Aug 2012 03:07 AM PDT

tunku


BN Fights For Rakyat, For The Future

Posted: 01 Aug 2012 12:05 AM PDT

A good product would last long, even if more new products are introduced in the market. Even those new products might not be able to compete with the old. It often happens that consumers would always try new products and they would ended up going back to the old one simply because they think that the new ones are just copies.
The same thing goes to Barisan Nasional which is still standing after 55 years. Even if there were and are still multiple competitions from other parties, including new parties which tries to copy BN, they are never really as same as the original one.
The question here is, how can BN stand this long even after tons of attempts to tarnish its image were made? The answer, all because rakyat manages to see the real truth, year by year, that BN truly fights for rakyat and for the future of the country, not for the sake of certain individuals or groups.
And this is something that BN's opponents do not please.
Most of them, only want to 'win big' where they could have huge power by they do not even want to really fight for rakyat. That is why a few rakyat may be fooled with their promotions, ads and their theories, but in the end, coming back to BN because BN often come up with the original products.
History has recorded how BN managed to maintain peace in a critical condition. BN managed to bring us through a few world economic crisis without even bringing much harm to rakyat.
Even today, when the world faces crisis up to the point where Greeece is bankrupt, and Spain, Portugal, Italy and Britain are in economic crisis, Malaysia is still standing with economic growth with five percent better than Europe and American region.
While people in Arab nations are busy causing riots, destroying their own lives, Malaysians do not have to go through such thing even with the fact that we are a multi-racial nation.
True, our lives may be a little tough due to the rising cost of living, but we have to admit that we are still rich, considering that rakyat, especially Muslims during Ramadan still buy a lot of food in bazaars and having iftar in hotels are still a culture.
All these would not have happened if BN has not been a good government.
Not just that, BN still provide more benefit to rakyat in various forms such as BR1M, KR1M, TR1M, 1Malaysia Clinic, benefit for Felda settlers, bonus for civil servants, duit raya for Felda people etc. All to help rakyat.
It is not too much for us to say that all the help is only to maintain the luxury that rakyat already have and not to reduce any sufferings. This is because, it seems rare for any Malaysians who gets too poor that they do not have enough to eat.
In reality, all of this could not have happened to Malaysia if it wasn't for BN. We are convinced that our future is bright with BN because of its leaders' commitments in servicing on the policy of For Rakyat and For The Future (Demi rakyat dan Demi Masa Depan).

tunku : and what is PR fighting for? only for themselves. what is their achievements in their ruled states? nothing much. this is because the work less and talk more.

14 Gifts to Those Who Fast

Posted: 31 Jul 2012 10:28 PM PDT

by Shaykh `Aa'id Abdullah al-Qarnee

At this stage I cannot find a better gift or greater masterpiece than to present to those who fast gifts from the Prophet of guidance sallallahu `alaihi wa sallam. They are those practical hadiths that have been mentioned in connection with rewards and blessings. Behold! They are the hadiths that lead to the doors of happiness and the paths of goodness in this world and the Hereafter.
O you who fast! Record these hadiths and implement them:

1. The Prophet sallallahu `alaihi wa sallam said: "Whoever says at daybreak: 'There is no God save Allah alone, He has no partner, to Him belongs the dominion and the praise and He has power over all things;'... ten good deeds will be written for him, ten misdeeds will be erased, and he will be elevated ten levels. He will be protected from Satan until evening, and if he says it in the evening, he would have the same rewards until morning." (Ahmad, Abu Daud, Ibn Majah - sahih).

2. The Prophet sallallahu `alaihi wa sallam also said: "Whoever says in the morning or in the evening: 'O Allah! You are my Lord. There is no God beside You. You created me and I am Your slave and I have taken a covenant to You and promised You what I am able to do. I seek refuge with You from the evil of what I have done, I acknowledge Your favour upon me and I acknowledge my sin. Forgive me because none forgives sins except You.' If a servant died during the day or night after having said this prayer, he will enter Paradise." (Ahmad, Abu Daud, Al Nisa'e, Ibn Majah, Ibn Hibban, Al Hakim - sahih; Al Bukhari transmits another version of this hadith).

3. Again the Prophet sallallahu `alaihi wa sallam said: "Whoever says at morning or evening: 'Glory and praise be Allah the Great' one hundred times, no one will come forward on the Day of Judgement with better than he; except if someone said the same as him and added to it." (Muslim, Ahmad, Abu Daud, Al Tirmidhi).

4. "Whoever said: 'Glory and praise be to Allah the Great', a date tree will be planted for him in the Paradise." (Al Tirmidhi, Ibn Hibban, Al Hakim - sahih).

5. "Whoever says: "Glory and praise be to Allah" one hundred times in a single day his sins would be erased even if they were like the waves of the sea." (Bukhari and Muslim).

6. "Whoever implements ten verses of the Quran will not be included among the negligent. Whoever implements one hundred verses will be considered among the obedient. And, whoever implements one thousand verses will be among he extremely rich." (Abu Daud, Ibn Hibban - sahih).

7. "Whoever says in the evening: 'In the name of Allah with whose name there can be no harm in the earth or in the heavens and He is the Hearer the Knower,' three times, he will not be afflicted with a sudden calamity before morning. And whoever says it in the morning three times will not be afflicted with a sudden calamity before evening." (Abu Daud, Ibn Hibban, Al Hakim - sahih).

8. "Whoever says: 'I seek refuge with the perfect words of Allah from the evil that He created' three times in the evening will not be harmed by the bite of a serpent during that night." (Al Tirmidhi, Ibn Hibban, Al Hakim - sahih).

9. "Whoever says upon leaving his house: 'In the name of Allah, I trust in Allah, there is no movement and no power except with Allah', it would be said to him: 'You have been contented and you took precaution,' and Satan will turn away from him." (Al Tirmidhi, Abu Daud, Ibn Hibban, Ibn al Sunni - sahih).

10. "Whoever says when he hears the caller to prayer: 'And I bear witness that there is no God save Allah, He is alone and has no partner and I bear witness that Muhammad is His servant and messenger. I am pleased with Allah as Lord, Muhammad as Prophet and Islam as religion,' all his sins will be forgiven." (Muslim and the other five).

11. "Whoever recites the Surah al Ikhlas ten times, Allah will build for him a house in the Paradise." (Ahmad - sahih).

12. "Whoever recites the Surah al Kahf on a Friday, a light will be created for him until the next Friday." (Al Hakim and Al Bayhaqi - sahih).

13. "Whoever recites Aayat al-Kursi (the Verse of the Throne) after every compulsory prayer will not be forbidden entrance to Paradise." (Ibn Hibban and Al Nisa'e - sahih).

14. "Whoever recites Surah al Ikhlas it is as if he read one-third of the Quran." (Ahmad, Al Nisa'e, Al Tirmidhi - sahih).

This bouquet from Muhammad sallallahu `alaihi wa sallam we grant to all those who fast.
O Allah! Help us to remember You, thank You and worship You in the best way. Ameen.

PR Unable To Get Putrajaya Because Of Hudud - Karpal Singh

Posted: 31 Jul 2012 09:00 AM PDT

Numbers of DAP leaders made statements against PAS regarding hudud. They seemed to be tired of PAS twist and turns on this issue.
When the fact is, the pact between PAS-DAP-PKR, PAS had agreed that they would put aside the fight for Islamic nation and hudud. But, as GE comes closer, a PAS leader came back and began to fight for hudud and Islamic nation. Perhaps realizing that Malay support for PAS is beginning to decline especially after a tough episode with Datuk Dr. Hasan Ali.
Recently, PAS was criticized for not fighting for Islam for working alongside DAP. This party is described as slaves, followers and puppets for the Chinese chauvinist party. And PAS had a hundred percent in avoiding such call as they kept on following every word said by DAP, even for critical Islamic issue, even the murtad issue.
With the GE coming closer, PAS seems to be in a dead end to restore their image. And added with the a few artists who are not that smart filling up the party, society is beginning to have their doubt with how 'Islam' PAS is.
Thus, whether they get it or not, PAS had to use the hudud issue as promotional tool and campaign to gain votes from Malays.
This had raged DAP.
Karpal Singh then swiftly made statement saying that PAS's attempt to implement hudud is a bad reflection as PAS Leader did mention that they would scrape Islamic nation and they would begin to build Welfare nation.
Karpal also reminded PAS that there is no hudud in Buku Jingga.
The same statement was repeated by Lim Guan Eng who got panicked when asked about this issue and he pointed his finger to UMNO for wanting to implement hudud.
PAs would not be able to increase their votes by playing this issue. Hudud is not the only issue that could bring PAS nor PR to Putrajaya or even anyone to Putrajaya. PAS would not even want to implement hudud.
If there are still those who support PAS, it is not because of hudud, but because they have fallen to the thought that PAS fights for Islam. They would still support PAS even if the party ignores hudud and Islamic nation.
With PAS's inconsistency, DAP's rejection and PKR's ignorance, this shows how mixed up PR really is. The louder PAs promotes hudud, the stronger DAP rejects it, if that is the case, Putrajaya is just a dream.

tunku : don't worry karpal, when you said that pakatan unable to get putrajaya because of hudud issue, automatically pas will forget about hudud. they will just mention hudud in front of muslim audience to fish for votes but the fact is they don't dare to go against dap's wish.

PANEH MIANG

Posted: 01 Aug 2012 01:49 AM PDT

PANEH MIANG


Bongkalah...Kelab Melayu Negeri Sembilan!!!

Posted: 31 Jul 2012 08:59 PM PDT


Asrama Permai di Hospital Bahagia. Hotel Permai di Terengganu. Motel Permai takdo laie (kok elok boleh didirikan di Negeri Sembilan), amat cantik kalau Kelab Melayu Negeri Sembilan dapat menyembah ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Muhriz ibni Almarhum Tuanku Munawir untuk menjayakan Agenda Bangsa Melayu.

Sebuah Motel bertaraf 5 bintang yang menawarkan intisari makanan Negeri Sembilan daripada 9 Luak amat sesuai dijadikan Bahan Pelancongan dan Aset Berganda Industri Pelancongan Antarabangsa. Pemikiran kreatif, kritikal, berinvovasi amat perlu dicanai dengan baik, agar Agenda Memakmur Kekayaan Belia Melayu melalui Kelab Melayu Negeri Sembilan atau Persatuan Belia Melayu Berwibawa Negeri Sembilan atau Kelab Kesatria Melayu Muda Negeri Sembilan boleh menjadi "champion" dan key success factor.

Ramai anak Negeri Sembilan belajar tinggi melangit, nang kayo melamboh-melambak, nang Dato'/Tan Sri pun dah banyak, yang takdo ialah kesatuan tabungan WAKAF sebagai alat memakmur mekanisme kekayaan.

Sudah masanya dicanang dan dijaja idea penuh hikmah iaitu Dana Wakaf Ekonomi Negeri Sembilan yang boleh dijadikan asas pembangunan pelbagai industri berteras ekonomi yang boleh diperjuangkan oleh Kelab Melayu Negeri Sembilan. Makanya, bila mana Seremban menjadi Majlis Bandaraya Seremban, maka, peranan Dana Wakaf Ekonomi Negeri Sembilan bakal menjadi input NKRA Kerajaan melalui kekuatan pasukan Kelab Melayu Negeri Sembilan atau yang seberani nama dan identitinya.

Bangkitlah Kelab Melayu Negeri Sembilan! Kembalikanlah zaman kegemilanganmu. Osah lamo bonar leno eh...

Taipingmali (tm)

Posted: 01 Aug 2012 01:20 AM PDT

Taipingmali (tm)


RM 97juta untuk orang Tanjung

Posted: 01 Aug 2012 01:19 AM PDT

Kerajaan pusat membelanjakan kira-kira RM97 juta utk BR1M di Pulau Pinang membabitkan seramai 194,197 penerima di 13 kawasan Parlimen.

LGE bagi RM100 dari duit judi pun Pas puji meleleh. Ini RM97 juta tak nak puji ka?

Ramai orang Pas subuh sepie dah pi beratuq nak ambik duit! Hoi, tak malu ka?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dua ekor binatang jalang

Posted: 01 Aug 2012 01:11 AM PDT

Farid Ismeth Kesal Dengan Fitnah Kaitkan Beliau Dengan Anak DS Rosmah Ma...

Posted: 01 Aug 2012 12:55 AM PDT

Awas Con man

Posted: 31 Jul 2012 11:41 PM PDT

29DFC85D Hati2 Budak ni Penipu!0162102970.kawan2 tolong hati2 dengan pin bb ni.sebab budak ni penipu.dia byk kali tipu budk2 bbm n fb.ade member bbm bgtau.nama btul dia mohd asraf abd hamid..dia akan guna pic member dia as dp kt bbm pin..so minta kerjasama sebarkan maklumat ni. .ni akaun no BSN dia 1016341000027002 Mohamad asraf bin abd hamid.kalau anda nk percaya tny pin ni 22181E3C.
#tlg bc.. Mcm bahaya jaa.. #SFBC#
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Rafizi dah kena ujian pertama dunia

Posted: 31 Jul 2012 08:36 PM PDT

Rafizi Ramli dikenakan ikat jamin RM 15 ribu dan bicara pada 10 September atas kesalahan akta bafia.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Projek Depu : Husam Musa Penipu

Posted: 31 Jul 2012 04:15 PM PDT

PAS Mengaku Hudud Bukan Agenda Utama

Posted: 31 Jul 2012 03:12 PM PDT

KENAPA NAK MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN? DULU KATA PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN ADALAH PERLEMBAGAAN BARAT, PERLEMBAGAAN YAHUDI, PERLEMBAGAAN KAFIR, TAK PERCAYA RUJUK KEPADA 'AZMEL ALI SETAN'. DULU PAS KATA PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN TIDAK MENJAMIN KEISLAMAN. PAS KATA SETIAP ANAK YANG DILAHIRKAN TAK BOLEH TULIS AGAMA ISLAM PADA KAD PENGENALAN, PAS KATA ANAK ORANG ISLAM YANG BERUSIA 18 TAHUN BOLEH MENUKAR AGAMA MENGIKUT PILIHANNYA, HAHAHAHAHA,,,PAS PENIPU, PAS PEMBOHONG, PAS DAYUS, PAS MUNAFIK, PAS SESAT, PAS KAWARIJ. PAS DAJAL AKHIR ZAMAN.

HUDUD DAN NEGARA ISLAM : SATU MALAYA KENA TIPU OLEH PAS.

Posted: 31 Jul 2012 03:00 PM PDT

DULU LAIN SEKARANG LAIN, DULU NAK PERJUANGKAN ISLAM DAN MELAKSANAKAN HUKUM HUDUD.SEKARANG HUDUD DAN NEGARA ISLAM BUKAN AGENDA PAS. PULAK DAH.....BALA BALA BALA BALA BALA...SATU MALAYA ORANG PAS TOTOK KENA TIPU OLEH PEMIMPIN MEREKA. SO SESIAPA YANG DOK MEGAH DENGAN T-SHIRT HUDUD DAN STICKER HUDUD DI KERETA TOLONG KOYAK DAN BUANG DALAM BAKUL SAMPAH...BUKAN TU SAJA TERMASUK STICKER SOKONG ISLAM ANDA SELAMAT, NAK SELAMAT APA , NAK BUAT SEKOLAH AGAMA PUN TAK BOLEH, TAKUT DAP MARAH, TAKU PKR MARAH....

UFB Kantoikan Penipuan Malaysiakini

Posted: 31 Jul 2012 02:30 PM PDT

Lakonan terancang MB Selangor dalam krisis air

Posted: 31 Jul 2012 07:30 AM PDT
Lori tangki yang menghantar air 'sumbangan kerajaan negeri Selangor' diletakkan di tepi jalan Taman Bukit Belimbing, Seri Kembangan Sebuah lori tangki yang besar 'milik kerajaan negeri' telah dikesan menghantar bekalan air bersih ke sekitar kawasan ini hari ini.

Penduduk sudah tentu gembira dengan kehadiran lori tangki tersebut, tetapi mereka turut keliru kerana lori tangki berkenaan mempunyai 'iklan' yang menyatakan 'bekalan air itu adalah sumbangan kerajaan negeri Selangor'.

Pada 'iklan' untuk menguar-uarkan kebajikan yang dibuat oleh 'kerajaan negeri Selangor' itu turut terdapat logo MPSJ (Majlis Perbandaran Subang Jaya) serta Jata Negeri.

Ini membuatkan penduduk di sekitar kawasan ini tertanya-tanya dengan sikap kerajaan negeri yang berkali-kali sebelum ini menegaskan Selangor tidak menghadapi krisis air.

Lori tangki itu dikesan menghantar bekalan air ke Taman Bukit Belimbing dan turut bergerak ke kawasan lain.

Bagaimanapun lori itu tidak dapat memasuki jalan taman perumahan kerana saiznya lebih sekali ganda lebih besar daripada lori tangki yang digunakan oleh Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas) untuk menghantar air ke kawasan sama.

Seorang penduduk Taman Bukit Belimbing, Budiman Ibrahim, 33 berkata, lori tangki air yang dihantar oleh kerajaan negeri itu hanya menghantar bekalan air di satu kawasan sahaja.

"Saya pun tak pasti mengapa tiba-tiba kerajaan negeri nak bantu penduduk di sini sedangkan Syabas ada menghantar air.

"Saya berharap jika kerajaan benar-benar mahu membantu rakyat, tolong selesaikan masalah air ini dengan segera kerana kehidupan kami terjejas kerana ketiadaan air yang telah berlaku hampir dua bulan," ujarnya yang ditemui ketika sedang mendapatkan bekalan air daripada tangki air Syabas.

Sementara itu, Pengerusi MCA Taman Sungai Besi Indah, Ho Kok Siong berkata, jika kerajaan Selangor yang dipimpin oleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa tiada masalah air, mengapa mereka menghantar air ke kawasan tersebut.

"Malah, mereka juga dilihat seolah- olah mahu dianggap sebagai 'penyelamat' di atas krisis air yang berlaku.

"Terdapat kain rentang yang tertulis 'sumbangan kerajaan negeri' yang jelas menunjukkan mereka mahu dianggap sebagai wira.

"Bahkan, mereka juga sebenarnya tidak ikhlas dalam membantu penduduk di kawasan ini kerana lori diletakkan terlalu jauh sehingga penduduk terpaksa berjalan jauh untuk mendapatkan air," katanya, yang mendapat maklumat mengenai kehadiran lori berkenaan daripada penduduk.

Sementara itu, Ketua Pemuda MCA Serdang, Fong Lam Sang berkata, kerajaan negeri hanya mempolitikkan isu air dan bukan benar-benar mahu membantu rakyat.

"Jika mereka kata tiada masalah air, mengapa mereka hantar lori tangki berkapasiti 22,000 gelen ke kawasan ini?.

"Mustahil mereka tidak nampak lori-lori tangki air milik Syabas telah menghantar bergelen-gelen air setiap hari di kawasan yang mengalami gangguan bekalan air," ujarnya.

Wasabi Oyabun..

HAIRIE OTHMAN : Masuk Pas lebih mewah dari jadi pelakon

Posted: 31 Jul 2012 05:30 AM PDT

"Haram Jadah" punya YB!

Posted: 31 Jul 2012 01:48 AM PDT


http://t.co/4Z6ug56Q


Sedih-Sedih-Sedih. Inikah perangai pemimpin parti pembangkang. Buang bini macam buang tulang ayam.
 baca di pautan ini http://t.co/4Z6ug56Q
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 01 Aug 2012 01:14 AM PDT

Sahabat-Gunung


Mereka Mangsa Krisis Air Selangor

Posted: 31 Jul 2012 05:35 PM PDT


Sengsara lebih 3,800 penduduk Taman Putra Budiman dan kawasan sekitar yang terputus bekalan air sejak lebih seminggu lalu terbela selepas Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS) tampil menghulurkan bantuan segera dengan membekalkan air menerusi lori milik Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas).

Ia ekoran aduan penduduk yang tidak tahan selepas terpaksa mengangkut air setiap hari untuk kegunaan mereka di pangsapuri berkenaan dan keadaan menjadi lebih teruk terutamanya ketika umat Islam berpuasa. 

Azizah Abu Bakar
Seorang penduduk, Azizah Abu Bakar, 34, berkata dia terpaksa mengangkut air ke rumahnya di tingkat tiga untuk kegunaan seharian dan ia menjejaskan kehidupan seharian dengan empat anaknya yang masih bersekolah.


Katanya, bekalan air hanya akan diterima pada waktu tengah malam dan awal pagi menyebabkan ada penduduk yang terpaksa menunggu di bawah pangsapuri semata-mata untuk mengambil air menggunakan baldi.


'Saya sendiri terpaksa bergilir-gilir dengan anak untuk mengangkut air sehingga tengah malam dan pada masa sama perlu menjaga anak kecil yang baru habis pantang. Kalau keadan begini berterusan, tak tahulah bagaimana persiapan hari raya Aidilfitri nanti,' katanya ketika ditemui selepas menerima bantuan tong air yang disampaikan Pengerusi GPRS, Datuk Sohaimi Shahadan, petang semalam.

Siti Aishah Adnan
Seorang lagi penduduk, Siti Aishah Adnan, 48, berkata sejak bekalan di kawasan itu terganggu, dia menghadapi kesukaran untuk melakukan kerja rumah termasuk menyiapkan dua cucunya yang masih kecil kerana perlu mengangkut air.

'Saya sudah penat kerana ia berlarutan dalam tempoh lama. Kalau sebelum ini pernah berlaku, tapi hanya sementara. Ini tidak, pihak yang berkenaan seolah-olah lepas tangan dengan apa yang berlaku walaupun di dalam bulan puasa,' katanya.

Hulu Selangor Catat Sejarah Wujud Rumah Urut – Isa Kassim

Posted: 31 Jul 2012 08:32 AM PDT


Tidak pernah dalam sejarah wujudnya rumah urut di Hulu Selangor, khususnya di kawasan Batang Kali ini namun kini, secara kasarnya sudah nampak tiga buah rumah urut di sini, satu sejarah baru yang ditempa sejak kerajaan Pakatan Pembangkang memerintah Selangor, ujar Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Batang Kali, Datuk Mohd Isa Abu Kassim.

Tambahnya, hakikatnya ianya lebih dari itu malah kewujudan hotel-hotel bajet di kawasan Batang Kali juga menyumbang kegiatan-kegiatan tidak bermoral, contohnya baru-baru ini ada budak sekolah yang ditangkap di hotel bajet tersebut kerana melakukan kegiatan maksiat.

"Saya hairan dengan dasar kerajaan negeri yang membenarkan pembukaan rumah-rumah urut dan hotel bajet di kawasan luar bandar contohnya di kawasan Batang Kali ini.

"Dalam masa yang sama, ini juga melambangkan Tan Sri Khalid Ibrahim yang bukan sahaja Menteri Besar tetapi juga EXCO Agama Islam yang jelas menjadi patung kepada DAP, membenarkan apa sahaja kemungkaran yang berlaku tanpa ada batasannya. Dia tak boleh buat apa di negeri Selangor ini melainkan mengikut telunjuk DAP," ujarnya yang juga Timbalan Ketua UMNO Bahagian Hulu Selangor.

Akhbar Utusan Malaysia hari ini melaporkan persatuan-persatuan pengguna mendakwa kebanjiran pusat-pusat urut dan hiburan di Selangor bukti kerajaan negeri itu tidak sensitif terhadap keselamatan dan keselesaan rakyat.

Berikutan itu, mereka mahu kerajaan negeri terbabit menjelaskan rasional tindakan pihak-pihak berkuasa tempatan (PBT) meluluskan operasi pusat urut dan hiburan terutama yang bertumpu di kawasan-kawasan komersial berhampiran kediaman penduduk.

Jangan terus salahkan Syabas, ambil peduli masalah rakyat

Posted: 31 Jul 2012 02:46 AM PDT


 
Krisis air yang melanda Selangor sekarang bukanlah kerana kekurangan sumber bekalan air mentah tetapi  bahana sikap degil Kerajaan Negeri yang masih enggan melaksanakan projek Loji Rawatan Langat 2.  Kerajaan Negeri  PKR pimpinan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim lebih rela menjadikan rakyat sebagai mangsa dan mengkambinghitamkan Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) demi survival politiknya.

Pengerusi Gerakan Prihatin Rakyat Selangor (GPRS), Dato' Shohaimi Shahadan berkata, Abdul Khalid terus bermain politik dengan menyalahkan Syabas yang dikatakan gagal memberikan perkhidmatan terbaik dalam membekalkan air kepada rakyat Selangor, sedangkan hakikat sebenar kegagalan itu berpunca daripada kerajaan negeri sendiri.

"Rakyat harus faham bahawa Syabas hanya operator agihan air yang membeli air2 yg telah di rawat untuk di bekalkan kepada pengguna dan tugas memastikan infra dan prasarana asas air yg perlu du bangunkan agar bekalan air di loji rawatan air mencukupi terletak di bawah kerajaan negeri. Syabas sedang mengalami kekurangan air untuk dibekalkan kepada rakyat tetapi Abdul Khalid dan barisan exconya masih berdolak-dalik memberikan pelbagai alasan yang mengelirukan.

Apa yang berlaku di  Taman Pangsapuri Putra Budiman di sini adalah kerana keegoan dan keangkuhan Abdul Khalid kononnya  bekalan air  masih mencukupi sedangkan penduduk di sini sudah hampir  seminggu terseksa kerana bekalan air terpaksa dicatu.jika masalah ini tidak di selesaikan dgn baik byk lagi kawasan2 baru yg akan terbabit," ujarnya selepas Program Kami Prihatin serta penyampaian sumbangan tong air dan gotong royong mengangkut bekalan air untuk penduduk  Taman Putera Budiman, Balakong sebentar tadi.

Tambahnya, masalah ini tidak akan menjadi isu sekiranya kerajaan negeri mengenepikan soal politik dan mengutamakan rakyat dalam tindakan.  Mereka sering melaung-laungkan 'pakatan rakyat' untuk rakyat tetapi mereka sebenarnya bukan sahaja menipu diri sendiri, bahkan menipu rakyat.

Kasihan kerana rakyat di taman ini mengharungi keadaan tidak selesa, mengangkut air yang disediakan Syabas sehingga ke tingkat lima dalam keadaan berpuasa. Lebih menyusahkan, apartmen ini pula tidak disediakan kemudahan lif.

"Bagaimana kerajaan negeri mengatakan krisis air tidak berlaku sedangkan ada rakyat menderita kerana tidak mendapat bekalan air? Jika kerajaan Selangor pandai menguruskan air, sudah tentu keadaan ini tidak akan berlaku. Malangnya, kerajaan Selangor tidak mahu mengaku kelemahan diri sendiri lantas menuding jari menyalahkan orang lain pula.

Kita tidak mahu rakyat terus menjadi mangsa kesombongan dan kedegilan kerajaan negeri. Semua rakyat Selangor perlu bersatu menuntut kerajaan negeri menyegerakan pembangunan Loji Rawatan Langat 2. Atau, tolak kerajaan negeri sedia ada pada pilihan raya umum akan datang kerana jelas mereka lebih gemar berpolitik sehingga mengabaikan kebajikan rakyat dan janji yang tidak di tunaikan," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO bahagian Selayang.

Dalam keadaan rakyat menderita tidak ada air ini pun kerajaan negeri masih hendak berpolitik. Mereka bersaing dengan Syabas menghantar bekalan air kepada penduduk menggunakan lori besar, sedangkan masalah yang berlaku adalah kesilapan mereka sendiri.

"Mereka boleh meminta Syabas menambah lori-lori bekalan air jika di fikirkan perlu bukannya mencari publisiti murahan menghantar lori air dan war-warkan ke seluruh Malaysia kononnya merekalah yang prihatin sekadar mengkaburi mata rakyat.

"Mereka cuba membasuh dosa itu dengan menagih simpati daripada rakyat, kononnya ia bukti keprihatinan mereka. Amat jelas ini perbuatan tidak bertanggungjawab memandangkan tugas memastikan bekalan air terawat kepada rakyat merupakan tugas asas kerajaan negeri yang perlu di beri keutamaan," tambahnya lagi. 


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 31 Jul 2012 11:49 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Panas! Video eksklusif @RafiziRamli kena tangkap sebab tidak berpuasa?!!

Posted: 31 Jul 2012 11:09 PM PDTGambar close-up masa kena usung pinggan dalam van jenazah. Video penuh sebelum kena tangkap pun ada di bawah ini:

Sebenarnya Rafizi Lembu bukan ditangkap kerana tidak berpuasa, tetapi beliau ditangkap atas dosa yang lebih hebat lagi. Dosa memfitnah dengan membocorkan maklumat kewangan yang bukan miliknya.
Itulah akibatnya kerana telalu kemaruk sangat hendak jadi calon pilihanraya. Sanggup menganiaya orang lain demi untuk kepentingan diri sendiri. Nah, sekarang belum pun habis Ramadhan, Allah SWT sudah turunkan bala.
Daripada beliau tegar tidak bertaubat atas dosa fitnahnya, lebih baik Rafizi berbuka puasa dan makan steak lembu di restoran Outback tengahari ini. Kurang-kurang puasa boleh ganti. Ingat Tok-tok Guru PAS boleh kasi hisab ekspres ke kalau banyak sangat buat dosa menganiaya sesama manusia ini?!!

SEBAB SEBENAR LAJIM LOMPAT

Posted: 31 Jul 2012 09:31 PM PDT


KERANA TIDAK DICALONKAN PRU13, DIA MELOMPAT PARTI

DATUK Seri Panglima Lajim Ukin, Janang Gayuh kaum Bisaya di Beaufort, Sabah dengan jelas telah menunjukkan haluan politiknya menjelang Pilihanraya Umum Ke-13. Beliau tidak lagi akan berada dalam kapal Barisan Nasional (BN), sebaliknya akan bersama Pakatan Perubahan Sabah (PPS) yang ditubuhkannya.

Manakala seorang lagi Ahli Parlimen yang meninggalkan BN, Datuk Wilfred Mojilip Bumburing turut menubuhkan Angkatan Perubahan Sabah (APS) yang hampir pasti akan bersekongkol dengan Pakatan Rakyat (PR) pimpinan Dato' Seri Anwar Ibrahim.
Itulah politik Lajim sebenarnya. Bermula daripada 1985 ketika memenangi kerusi DUN Klias, sehinggalah semalam ketika Ahli Parlimen Beaufort itu mengumumkan perletakan jawatannya daripada beberapa posisi penting BN dan UMNO, Lajim adalah tokoh politik Sabah yang tidak punya rasa setia kepada parti politik yang dianggotainya.

Mengenali Lajim sejak 1986 dan pernah menghasilkan buku autobiografinya ketika saya di Sabah, beliau dilihat seorang ahli politik opportunis yang sentiasa mengambil kesempatan yang menguntungkan dirinya sendiri, tanpa menghiraukan kepentingan partinya.

Lajim bertanding atas tiket PBS di DUN Klias pada 1985 setelah hasratnya untuk menjadi calon parti Berjaya dipandang sepi oleh Datuk Harris Salleh yang menjadi Presiden parti dan Ketua Menteri Sabah ketika itu. Beliau menang dan kemudiannya menjadi anak emas kepada Presiden PBS, Datuk Joseph Pairin Kitingan (kini Tan Sri).

Pairin mengangkat Lajim ke jawatan penting bermula daripada Pembantu Menteri hinggalah Menteri penuh dalam Kerajaan PBS. Sepanjang di dalam Kerajaan PBS, Lajim bercita-cita besar untuk menjadi Timbalan Ketua Menteri yang mewakili kuota Bumiputera-Islam, tetapi hasrat beliau itu selalu dibayangi oleh seorang lagi anak emas Pairin, iaitu Datuk Bahrom Abu Bakar Titingan, pemimpin suku kaum Suluk dari Tawau. Kaum Suluk, yang hampir keseluruhannnya beragama Islam adalah suku kaum Bumiputera-Islam yang terbesar di Sabah, mengatasi kaum Bisaya.

Selepas Pilihanraya Negeri 1990, biarpun Bahrom tewas di Balung atas tiket PBS, tetapi Pairin masih melantiknya ke jawatan ADUN dan mengekalkan jawatannya selaku Timbalan Ketua Menteri mewakili Bumiputera-Islam yang menyebabkan Lajim mengamuk semasa upacara angkat sumpah di Istana. Lajim ketika itu menang di Klias menewaskan calon USNO, Azizah Mohd Dun dengan majioriti 791 undi.

Sepanjang penguasaan PBS di Sabah, bukan rahsia lagi berlaku perebutan jawatan penting antara Lajim dan Bahrom bagi kuota Bumiputera-Islam, samalah keadaannya di antara Datuk Yong Teck Lee dan Datuk Chau Tet On bagi kuota kaum Cina. Dalam setiap kali pertandingan, kemenangan berpihak kepada Bahrom. Teck Lee pula berjaya menewaskan Tet On yang kemudiannya mengerakkan MCA di Sabah.

Lajim memendam rasa sejak sekian lama di dalam PBS, walaupun beliau memegang jawatan Menteri dalam kabinet Pairin. Sebaliknya Teck Lee bertindak menjelang Pilihanraya Negeri Sabah pada 1994 dengan meninggalkan PBS dan menubuhkan Parti Maju Sabah (SAPP).

Tindakan Teck Lee itu agak menghairankan kerana beliaulah antara individu yang kuat mempengaruhi Pairin supaya membawa PBS keluar daripada BN menjelang Pilihanraya Umum 1990.

Lajim, walaupun menang sekali lagi kerusi DUN Klias dalam Pilihanraya Negeri 1994, telah mula menunjukkan reaksi untuk mengkhianati PBS dan Pairin. Bukan rahsia lagi ketika ADUN-ADUN PBS berkampung di Sri Gaya, kediaman rasmi Ketua Menteri dalam peristiwa di luar pintu pagar Istana sebaik selesai pilihanraya itu.

Lajim sudah menghantar mesej mahu meninggalkan PBS dan melompat ke BN. Dalam pilihanraya tersebut, PBS menang tipis dengan 25 kerusi, berbanding 23 dimenangi BN.

Ketika itu Pairin menunggu dalam kereta di luar pintu pagar Istana selama 36 jam bersama penyokong-penyokong PBS untuk masuk mengangkat sumpah Ketua Menteri di hadapan Yang Di-Pertua Negeri Sabah ketika itu, Tun Haji Said Keruak.

Lajim yang berada di Sri Gaya dalam keadaan 'terkurung' bersama Adun-Adun PBS yang lain berjaya meloloskan mesej untuk mengkhianati partinya itu yang menjadi antara sebab upacara angkat sumpah Ketua Menteri tertangguh.

Ketika itu, Lajim sudah merasakan bahawa keinginannya untuk menjadi Timbalan Ketua Menteri bagi kuota Bumiputera-Islam tidak akan kesampaian kerana anak Tun Mustapha, Datu Amirkahar juga turut menang di DUN Banggi atas tiket PBS.

Jelas sekali, Pairin melantik Amirkahar selaku Timbalan Ketua Menteri bagi kuota Bumiputera-Islam yang meningkatkan api kemarahan Lajim terhadap Pairin dan PBS.

Biarpun Pairin berjaya mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri, kekuasaannya tidaklah kekal lama apabila Lajim bertindak melompat ke parti UMNO bersama dengan ADUN Kemabong, Rubin Balang dan ADUN lantikan, Haji Zaini Md Isa.

Biarpun jasa Lajim dilihat begitu besar hingga menyebabkan peralihan kuasa daripada PBS kepada BN di Sabah, tetapi dia menyimpan cita-cita pula untuk menjadi pemimpin nombor satu Sabah, iaitu sebagai Ketua Menteri dalam sistem penggiliran jawatan itu yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri ketika itu, Dato' Seri Dr. Mahathir Mohamad.

Penggiliran pertama pastinya bukan milik beliau kerana Tun Sakaran Dandai lebih senior dan mempunyai hairaki kepimpinan yang lebih kanan dalam UMNO Sabah. Selepas 11 bulan, atas faktor kesihatan, Tun Sakaran melepaskan jawatan itu tetapi kuota UMNO itu tidak singgah kepada Lajim, sebaliknya Datuk Salleh Tun Said Keruak dilantik.

Selepas Yong Teck Lee dan Tan Sri Bernard Giluk Dompok mengambil giliran bagi kuota Cina dan Bumiputera Bukan-Islam, jawatan itu tidak jatuh juga kepada Lajim, tetapi kepada Datuk Osu Sukam.

Selepas digilirkan kepada Dato' Chong Kah Kiat, kemarahan Lajim semakin membuak-buak apabila jawatan idamannya itu jatuh pula ke tangan Datuk Musa Aman yang menjadi Ketua Menteri Sabah sejak Mac 2003 sehingga sekarang.

Ketika ini Lajim mempersalahkan semua pihak. Baik Musa yang dilihat menjadi musuh ketatnya dalam politik Sabah, mahupun Perdana Menteri Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak yang diwar-warkan tidak akan mencalonkan lagi Lajim dalam Pilihanraya Umum akan datang.

Lajim tidak boleh menerima hakikat bahawa karier politiknya sudah sampai ke dinding. Sikapnya yang tidak istiqamah kepada perjuangan parti sudah dapat dihidu sejak beberapa tahun lalu. Ugutan kepada pucuk pimpinan parti bukanlah cara yang baik bagi kelangsungan politik peribadi.

Lajim kini mahu mencari landasan lain untuk meneruskan karier politiknya. Bagi Lajim, sejak sekian lama hidup dan matinya adalah bergantung kepada politik. Selaku ahli politik opportunis, beliau sentiasa merangka langkah politik yang boleh menguntungkannya.

Perhitungan Lajim meninggalkan Berjaya dan bertanding atas tiket PBS terbukti mengena pada cita-cita politiknya apabila PBS menang dalam Pilihanraya Negeri 1985. Tindakannya meninggalkan PBS dan melompat ke UMNO juga ternyata mengena sehingga membolehkan BN mengambil alih pemerintahan Kerajaan Negeri Sabah dari PBS pada 1994 dan seterusnya menyambung nasib politik beliau.

Entah apalah pula perhitungan dan bacaan politik Lajim kali ini sehingga sanggup meninggalkan BN dan mahu bersekongkol pula dengan PR. Tetapi Lajim perlu akui pepatah Melayu akan tiba ke atas dirinya, "sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua."

Hari ini Kabinet telah membuat keputusan terhadap kedudukan Lajim, sebagaimana diumumkan iaitu perlantikannya sebagai Timbalan Menteri dibatalkan. Setelah tokoh Bisaya itu mengumumkan perletakan pelbagai jawatannya dalam UMNO dan BN, apalah gunanya lagi beliau duduk di kerusi Timbalan Menteri Kerajaan Persekutuan. Apa gunanya juga beliau kekal menjadi ahli UMNO?

Pecatlah sahaja Lajim, kerana kaum Bisaya di Sabah selama ini menyokong Lajim bukan kerana dirinya, tetapi kerana parti yang diwakilinya. Lajim akan menjadi seperti Yong Teck Lee, yang suatu ketika dahulu dianggap sebagai 'Paramount Leader' (pemimpin agung) kepada kaum Cina di Sabah, tetapi akhirnya tersungkur dalam Pilihanraya Kecil Parlimen Batu Sapi, Sandakan yang majoriti pengundinya di kalangan kaum tersebut. Ironinya, Teck Lee tewas di tangan seorang wanita yang tidak menonjol dalam arena politik Sabah.

Pastinya akan muncul Janang Gayuh yang baru bagi kaum Bisaya di Beaufort. Manakala Lajim pula akan menjadi kenangan dalam lipatan sejarah politik Sabah selepas PRU-13 nanti!.

Tulisan Sumbangan : YB Datuk Khusairi Talib.
(NOTA : Khusairi Talib merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri Perak (Adun Slim), Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Negeri Perak, Ketua UMNO Bahagian Tanjong Malim, Pengerusi BN Bahagian Tanjong Malim, UKM Bangi (1982-1986) - author, ex-journalist.)

Produk Terbaru PKR Selangor, Air Mineral Dari Lombong Untuk Atasi Masalah Air.

Posted: 31 Jul 2012 07:30 PM PDTProduk terhebat keluaran Kerajaan Selangor.

MyMassa pernah mengulas bagaimana Selangor membeli LOMBONG untuk projek ini.

Ini adalah lombong yang dibeli oleh Kerajaan Selangor dengan harga RM87.7 juta.Lombong ini terletak di Danau Putra. Menurut maklumat yang MyMassa terima, kedalaman lombong ini mencecah 80 - 100 kaki bersamaan dengan bangunan 8 tingkat.

Pembelian lombong ini bertepatan dengan cadangan Kerajaan Selangor mahu memproses bekalan air terawat dari lombong.
http://mymassa.blogspot.com/2012/07/panas-kerajaan-selangor-beli-lombong.html

Untuk pembaca yang mungkin terlepas, MyMassa juga pernah membongkar betapa bahayanya lombong di Selangor yang mempunyai radionuklid (adik beradik radioaktif).

Dan ini pula penemuan hasil kajian tersebut.


 
Menurut kajian tersebut, air lombong di Selangor mempunyai logam-logam berat. Apa yang lebih mengejutkan adalah AIR LOMBONG DI SELANGOR JUGA MEMPUNYAI UNSUR RADIONUKLID!


Adakah Kerajaan PKR mahu membunuh rakyat Selangor dengan memberikan air berperisa RADIONUKLID seperti Thorium dan Uranium? Bukankah Kerajaan Selangor telah berpakat dengan Anti Lynas dan sanggup menaja gerakan tersebut untuk memastikan Kilang Lynas di Pahang ditutup? Kalau benar Kerajaan Selangor peka dengan RADIOAKTIF, kenapa mereka mahu beri rakyat Selangor minum air yang mempunyai radioaktif????

MyMassa tinggalkan kajian penuh UKM di sini. Anda boleh baca kajian tersebut dengan klik imej di bawah.
http://mymassa.blogspot.com/2012/05/gempar-kajian-ilmiah-ukm-buktikan-air.html

Adakah rakyat Selangor sanggup tunggu sehingga air lombong benar-benar digunakan apabila terdesak nanti!!!?


*Air lombong memang penuh MINERAL (Thorium dan uranium pun ada). Jangan lupa beli AIR MINERAL cap MATA DAJAL.


Santai Pagi : Bukti Lebai PAS Sanggup Tukar Jantina Demi Abby Abadi.

Posted: 31 Jul 2012 05:30 PM PDT

Isu penamatan kontrak Abby Abadi telah diambil kesempatan oleh penyokong pembangkang untuk mempopularkan lagi selebriti pujaan lebai PAS.

Untuk tujuan itu, satu Facebook Page untuk memboikot syarikat Tudung yang menamatkan kontrak dengan Abby telah diwujudkan.MyMassa cuba terjah FB tersebut dan apa yang MyMassa jumpa amat-amat mengejutkan!

80% daripada yang like FB tersebut adalah lelaki penyokong PAS!!!!

Antara jantan-jantan PAS yang like page tersebut.

Setakat awal pagi MyMassa tengok, hampir 8,000 individu yang like page tersebut.

Yang MyMassa pelik, page tersebut suruh boikot jenama tudung tetapi yang nak boikot tu majoritinya pak lebai PAS. Apa kaitannya jantan-jantan PAS ni dengan TUDUNG?

Kalau diorang bagi alasan kononnya akan boikot untuk pasangan, usah dok membohong la. Cuba check kat kedai tudung, ada tak lelaki beli tudung untuk pasangannya? Takdak bro.

Sebenarnya jantan-jantan PAS ni nak wujudkan ABBY ABADI FAN CLUB. Tetapi kalau diorang buat macam tu, kantoi la dengan isteri masing-masing. Jadi untuk cover the story, maka FB page ni jadi galang gantinya. Cuba tengok antara jantan gatal PAS yang turut serta like page tersebut.


Nama pun dah tipikal penganut PAS yang tak boleh lari dari iklan ubat kuat di Harakah.

Untuk merasionalkan posting ini, MyMassa tepekkan page dari syarikat yang cuba diboikot oleh jantan-jantan PAS.


Yang like page ini lebih daripada 100 ribu dan hampir ke semuanya adalah wanita.

Kepada pemilik syarikat ini, jangan risau dengan ugutan terbaru pembangkang. Yang minat Abby Abadi sekarang ni kebanyakannya lelaki gatal dari PAS. Kalau anda ambil teruskan kontrak dengan Abby memang rugi sebab perempuan pun dah menyampah dengan perangai merenyam Abby sejak dihimpit lebai PAS. Sampai boleh buat kenyataan nak kahwin dengan ustaz la pulak!

Abby ni elok buat produk baru keluaran PAS, Instant Ustazah. Baru dua hari pakai tudung dah boleh jadi ustazah.Confirm terhangat di pasaran  diborong oleh lebai-lebai PAS.


*Cuba korang tengok senarai yang like page boikot Al Humaira tu. Ada tak friendlist korang yang lelaki tapi boikot tudung. Hehe.

Posted: 31 Jul 2012 04:00 PM PDT

MUTIARA KATA

Sembahyang di waktu malam adalah keagungan di siang hari, senang memberikan kebaikan kepada orang lain adalah satu bentuk kebersihan hati dan menunggu pertolongan daripada Allah adalah ibadah.

DS Dr. Chua Soi Lek Buat Perangai. Terbitkan Video Dirinya Sekali Lagi!

Posted: 31 Jul 2012 10:30 AM PDTInilah video terbaru keluaran DS Dr. Chua.Tahniah! Presiden MCA kini seorang Video Blogger @ Vlogger.

Canggih betul presiden MCA ni. Boleh lawan Anwar Hadi atau Mat Luthfi ni!

Presiden UMNO aktif dengan FB dan Twitter. Presiden MCA pula dah jadi Vlogger. Harap presiden parti komponen BN lain boleh terkehadapan macam DS Najib dan DS Chua.

Setiap presiden parti kan ada 'penasihat' media baru. Harap presiden parti lain boleh tampil dengan medium lebih canggih seperti Tumblr atau Instagram.

Tahniah, tahniah dan tahniah sekali lagi Presiden MCA.


*Kepada penasihat media baru MCA, mungkin boleh bagi tips supaya Vlog DS Dr. Chua lebih menarik. Apa-apa pun, satu usaha yang baik dan perlu diteruskan.

GEMPAR! Bukti PAS dan PKR Bayar RM25,000 Untuk Pengundi Dari Thailand!!!!

Posted: 31 Jul 2012 08:00 AM PDT

Siang tadi Blog Unspinners mendedahkan PAS dan PKR berkongsi bayaran RM25,000 untuk import pengundi dari Thailand.Untuk penerangan lebih jelas, sila ke blog tersebut (http://theunspinners.blogspot.com/2012/07/penipuan-pilihanraya-guna-rakyat-asing.html).

Apa yang MyMassa nak komen ada kaitan dengan pendedahan blog Talk With Hand yang memaklumkan bahawa PAS Selangor mainkan isu pengundi hantu di Selangor untuk menutup kelemahan parti tersebut.

Selangor-Satu laporan pihak polis telah dibuat oleh Ketua Pemuda PAS Paya Jaras , Cikgu Wan Noor Azmi ketua pemuda PAS yang di pimpin oleh Ustaz yang ditangkap berkhalwat di bilik Hotel iaitu Ustaz Badrul Amin yang kononya terdapat sendikit pengedaran borang permohonan My-Kad bagi warga asing di dalam kawasan Paya Jaras.

Didalam beberapa laporan laman blog yang ditulis oleh cybertroopers PAS menyatakan bahawa hampir setiap  hari ,  bas-bas yang membawa pendatang asing akan masuk ke kawasan mereka bagi menghantar pekerja asing dengan bertujuan untuk diberikan My-Kad kepada mereka.
Baca seterusnya di sini : http://talkwithhand.blogspot.com/2012/07/gempar-penipuan-pas.html

Selain daripada pendedahan Unspinners dan Talk With Hand, SPR juga telah menjawab fitnah terbaru pembangkang terhadap suruhanjaya tersebut.
Jangan pertikai daftar pemilih tanpa asas, kata SPR

PUTRAJAYA - Pihak yang meragui sesuatu perkara dalam daftar pemilih Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) diharap tidak membuat tuduhan dan pelbagai andaian dengan hanya bersandarkan kepada penemuan sendiri.

Sebaliknya, mereka perlu tampil dan mengemukakan bukti agar SPR dapat melakukan siasatan di lapangan selain menyemak dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN), demikian menurut kenyataan suruhanjaya itu hari ini.

Dalam perkembangan berkaitan, siasatan SPR berhubung kenyataan Setiausaha Jabatan Pilihan Raya Pas Selangor, Wan Mohamad Ghazali Mahmood bahawa seorang individu bernama Jarmiah Abu Talib boleh mengundi dua kali kerana memiliki dua MyKad yang sah, adalah tidak benar dan dibuat tanpa bukti.

Kenyataan itu disiarkan akhbar Harakah dalam isu bertarikh 30 Julai hingga 2 Ogos 2012 di muka N22 dengan tajuk 'Misteri Pengundi Dua MyKad Didaftarkan Dua Kali Sebagai Pemilih.'

Kenyataan itu menjelaskan, siasatan SPR mendapati individu yang dimaksudkan adalah dua orang yang berbeza dan masing-masing memegang nombor MyKad 49032-08-5370 dan 470321-08-5540.

Menurut kenyataan itu, pegawai SPR telah ke rumah individu berkenaan dan mendapati pemilik kedua-dua MyKad adalah adik-beradik yang berkongsi nama sama tetapi memiliki tarikh lahir, nombor kad pengenalan lama serta MyKad 12 angka berbeza.

Semakan dengan JPN pula mendapati pemegang kedua-dua nombor kad pengenalan adalah orang yang berbeza kerana memiliki rekod cap jari berbeza, oleh itu, mereka merupakan warganegara dan pengundi yang sah di sisi undang-undang. - Bernama

Apa yang MyMassa simpulkan adalah PAS menggunakan diversion techniques untuk menyembunyikan OPERASI KHAS mereka yang membawa pengundi dari Thailand untuk mempertahankan Kelantan. Macam pencuri menjerit minta tolong kononnya dicuri, sudah pasti orang tidak menyangka yang berlakon sebagai mangsa itulah dalang yang sebenar.

Bila orang sibuk dengan fitnah mereka bahawa pengundi hantu ni kerja UMNO, SPR pula sibuk untuk menjawab tuduhan-tudahan palsu PAS, maka kerja-kerja kotor mereka akan terlindung.

Namun Allah SWT Maha Kuasa. Kerja kotor PAS terbongkar di bulan ramadhan yang mulia.


*Mohon rakan-rakan sebarkan pendedahan Unspinners ini sama ada dalam blog atau klik butang share di bawah.

Video Yang Bakal Buatkan DAP Meroyan!

Posted: 31 Jul 2012 05:30 AM PDTTayangan Khas video Dugaan Negara sempena Hari Pahlawan Hari ini.
*Sebar-sebarkan.

PANAS! Wakil Rakyat PKR Sanggup Halau Isteri Kerana Gadis Ini.

Posted: 31 Jul 2012 03:30 AM PDT

Cantik tak awek ni?Tengok yang awek. Bukan Mak Lampir yang tunjuk gigi.

Oleh kerana mabuk angau dengan awek ni, wakil rakyat PKR sanggup kahwin dengan awek ni kat Songhkla Thailand pada 18.03.2011.

Dan kerana awek ni jugak, wakil rakyat PKR ni sanggup halau bini pertama pada bulan ramadan. Kesian wanita yang dizalimi oleh pemimpin PKR yang juga suaminya.Nak tau siapa wakil rakyat tu....sila baca di sini : http://sel13.com/archives/2649

*Pemimpin patut jadi contoh kepada rakyat. Haramjadah betul!

SEBUTIR BINTANG, MAAF BUKAN LAJIM

Posted: 31 Jul 2012 01:30 AM PDT


SEBUTIR BINTANG TELAH KEMBALI, ALFATIHAH


1. SEMASA dalam tawanan tentera Jepun di Kota Bharu, mereka ( Ibrahim Ismail, Yahya dan Zain ) yang terlibat dalam operasi membebaskan Tanah Melayu dari Jepun telah dipaksa menerangkan operasi mereka. Mereka dipenjara dalam bilik sempit yang tidak diketahui siang-malamnya.2. Kesilapan Tengku Mohyideen (barangkali satu rahmat juga) semasa di Colombo temphari, ialah mereka terlupa diberikan ubat Letha untuk membunuh diri sekiranya tertangkap. Tentera Jepun sebenarnya sudah bersedia lama sebelum menjajah Tanah Melayu.


3. Yang tidak diajar di dalam buku Teks sekolah ialah, Tentera-tentera Jepun mempunyai pakar-pakar bahasa Inggeris, pakar bahasa Melayu, pakar bahasa India (Urdu), pakar bahasa Melayu dan bahasa Cina, yang membolehkan mereka membaca kod-kod rahsia tentera British dan memintasnya.

4. Markas Besar British di Colombo tidak tahu pasukan Force 136 (Zain, Ibrahim, Yahya) itu telah ditangkap oleh tentera Jepun. Pihak Jepun telah memaksa mereka berhubungan dengan Markas Besar Inggeris di Colombo, tetapi Ibrahim telah memberi pengenalan/kod tentera yang berbeza. Maka Markas Tentera Inggeris di India mengetahui pasukan Ibrahim telah ditawan dan bertugas dalam paksaan.

5. Selama 10 bulan pasukan ini menyamar dan meyakinkan tentera Jepun mereka bukan ejen British. Akhirnya tentera Jepun mepercayai mereka tetapi tiap-tiap Mesej yang diterima mereka daripada Colombo telah diterima terlebih dahulu oleh pihak Jepun, dan Ibrahim dan kawan-kawannya terpaksa membalas mesej mengikut kehendak tentera Jepun.

6. Kejayaan ejen British ini ( Force 136 ini ) ialah meyakinkan tentera Jepun bahawa Pihak Berikat akan menyerang kawasan utara Pulau Pinang dan Kota Bharu Pantai Timur. Sebaliknya, tentera Berikat mendarat pula di Pantai Morib, Selangor.

7. Walaupun Kerajaan Jepun menyerah kalah pada 14 Ogos 1945 di Tokyo selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom, tetapi tentera-tentera Jepun di Tanah Melayu masih bertempur sehingga 12 September 1945.

8. Pasukan-pasukan Gerila dalam hutan, ejen-ejen British di bandar, pasukan-pasukan MPAJA, Tentera Wataniah Pahang, Askar Melayu Setia Negeri Perak & Kedah masih terus menyerang tentera-tentera Jepun.

9. Dalam penyamaran ini , Yahya hampir dipotong kepalanya kerana semasa mereka di bandar Buterworth terserempak dengan Haji Abdullah ( seorang ejen Inggeris ). Yahya pura-pura tidak mengenalinya tetapi tentera Jepun yang mengiringi mereka tidak mempercayainya. Lalu mereka bertiga sekali lagi disoal-siasat oleh Kapten Watanabe dan pergerakan mereka dikawal ketat.

10. Dalam pada itu, Laporan-laporan dari Radio All India menyebut tentera Jerman telah kalah di Eropah. Tentera-tentera Jepun juga kalah di Burma dan Filipina. Mereka bertiga sangat gembira dengan berita itu tetapi mereka pura-pura tidak mengetahuinya.

11. Hujung Ogos 1945, Kapten Watanabe memberi pilihan kepada Ibrahim/Yahya/Zain untuk membunuh diri dengan cara Harakiri daripada dibunuh oleh tentera British. Ibrahim menolak kerana bertentangan dengan agama Islam. Kapten Watanabe marah lalu mencadangkan mereka dibunuh sahaja. Seorang tentera Jepun bernama Sarjan Shindo menentang.

12. Akhirnya mereka diberi 3 pilihan. Dihantar ke Seberang Prai, Dihantar ke Jawa/Sumatera atau Terus tinggal di Tanah Melayu di kampung terpencil sehingga aman dan kemudiannya dihantar ke negara Jepun setelah aman.

13. Selepas berbincang mereka memilih pilihan ke3 kerana mereka tahu Jepun tidak akan berupaya menghantar mereka ke negara Jepun selepas perang tamat.

14. Pada 22 Ogos 1945, askar-askar Jepun telah mengadakan jamuan besar-besaran pada malamnya sebelum mereka balik ke negara Jepun. Semua kod,suratkhabar, peralatan dibakar berjam-jam lamanya. 

15. Pada hari siangnya kapal-kapal tentera British telah menggugurkan risalah Kekalahan tentera Jepun. Bendera Union Jack telah dinaikkan di Balai Polis Pusat Penang.

Askar orang putih telah mendarat, seorang Pegawai Marin DiRaja Inggeris telah bertemu dengan Ibrahim/Yahya/Zain dan terus mengenali mereka melalui kod jawatan " MCS,Force 136".

Tanah Melayu bebas dari Jepun...Inggeris datang kembali. Kesannya orang Melayu mahu Merdeka...

ALFATHIAH ALLAHYARHAM TUN IBRAHIM...
SELAMAT HARI PAHLAWAN

Baca seterusnya di jentayuabaka.blogspot.com rakan lama mymassa.

oyabun

Posted: 31 Jul 2012 11:39 PM PDT

oyabun


Gempar..!!! : Gobalakrishnan dakwa Anwar Omegay buat pengubahan wang haram?

Posted: 31 Jul 2012 07:49 PM PDT

Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan mendakwa Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim adalah 'raja' kepada segala aktiviti pengubahan dan pengaliran wang haram di negara ini.

Ia bersandarkan dakwaan bahawa Anwar melalui 'orang tengah' telah membawa keluar ratusan juta ringgit dalam not RM500 dan RM1,000 untuk disimpan di Indonesia dengan menggunakan jet peribadi milik syarikat judi.

Mengukuhkan lagi dakwaan itu, Gobalakrishnan berkata, semasa Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan dahulu, sebanyak RM13.2 bilion wang dalam not RM500 dan RM1,000 telah dicetak.

Sehubungan itu, beliau menuntut Kementerian Kewangan menyiasat secara terperinci penglibatan Anwar dalam aktiviti tersebut dan berjanji akan membantu siasatan pihak berkuasa jika beliau diberi imuniti (kekebalan).

"Anwar 'raja' segala aktiviti penggubahan dan pengaliran wang haram di negara ini. Berbeg-beg wang dalam not RM500 dan RM1,000 diterbangkan ke Indonesia," katanya semasa membahaskan Rang Undang-Undang Perniagaan Perkhidmatan Wang 2011 di Dewan Rakyat.

Pada masa sama, beliau juga tidak menolak kemungkinan Anwar terbabit dalam aktiviti pengaliran wang haram berjumlah RM888 bilion seperti yang dilaporkan oleh Integriti Kewangan Global (GFI).

Ini kerana, kata Gobalakrishan, Anwar adalah pengamal nepotisme dan kronisme tegar dan beliau percaya, duit tersebut jugalah diguna sewaktu ketua pembangkang itu 'mengguling' Allahyarham Tun Ghafar Baba dahulu.

Selain itu, beliau juga mendakwa Anwar bersama Azmin Ali (PKR-Gombak) mengarahkan agar dana RM50 juta untuk Jawatankuasa Pembangunan dan Penyelidikan Felda di Selangor, dialirkan secara haram kepada pemimpin pembangkang.

Tidak cukup dengan semua pendedahan itu, bekas wakil rakyat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu berkata, Azmin dan isterinya, Shamsidar Taharin serta seorang ahli perniagaan berbangsa Cina melaburkan jutaan ringgit dalam syarikat modal, tanpa diketahui dari mana datangnya wang berkenaan.

Sementara itu, bimbang lebih banyak rahsia dalaman mereka 'dilondehkan', Azan Ismail (PKR- Indera Mahkota) dan Dr. Siti Mariah Mahmud (Pas-Kota Raja) cuba menghentikan Gobalakrishnan daripada terus membuat pendedahan.

"Padang Serai ini dah makan tengah hari ke belum? Saya kagum dengan keberanian Padang Serai tetapi setuju atau tidak sebelum persidangan setiap ahli Parlimen perlu menjalani ujian air kencing untuk dipastikan dia mabuk atau tidak," kata Azan.

Kemudian Siti Mariah pula bangkit membantu: "Bila Padang Serai buat tuduhan, kenapa tak lapor kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), kalau berlaku salah guna, saya harap begitulah, tolong bawa kepada SPRM."

Namun, percubaan Azan dan Siti Mariah itu gagal menghentikan tindakan berani Gobalakrishnan apabila beliau secara bersahaja dan sinis berkata: "Saya sudah makan tengah hari dan sekarang sedang makan PKR."

Hahaha...Gobalakrisnan, kasi londeh sama Anwar. Sebelum ini Senator Ezam pun ada kata Omegay dah bahagikan wang kepada kroni-kroninya semasa beliau jadi Menteri Kewangan. Tak perlulah disebutkan nama mereka disini. Cukuplah kalau siapa yang makan cili, dialah yang terasa pedasnya.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 31 Jul 2012 11:39 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Majlis Berbuka Puasa Dan Bantu Anak Yatim DS @Zahid_Hamidi Gempur Parlimen Batu @TianChua cc @NajibRazak

Posted: 31 Jul 2012 08:46 PM PDT

Semalam panglima berkesempatan menghadiri majlis berbuka puasa di Masjid Al Hidayah Sentul kawasan Parlimen Batu.

Pertama kali panglima sampai ke Masjid yang cantik ini.

Naib Presiden UMNO Datuk Seri Dr.Ahmad Zahid Hamidi merangkap Menteri Pertahanan telah menghadiri program untuk menyampaikan bantuan kepada anak yatim fakir miskin.

Seramai 1000 orang datang ke majlis semalam.

Ucapan beliau akan dimuatnaik di channel YouTube Zahid_Hamidi.

Turut hadir YB Dun Batu Dan pemimpin Umno Bahagian.

Datuk Seri Dr.Ahmad Zahid pulang selepas jamuan moreh bersama penduduk yang hadir berteraweh.

Saksikan gambar -gambar program semalam yang menunjukkan keperihatinan pemimpin parti Melayu Islam UMNO kepada rakyat di dalam kesusahan.

Gambar-gambar lain anda boleh lihat di page facebook 'Zahid Hamidi'

Lagi Gambar Program Nur Ramadhan Bersama @AhmadMaslan Bantu Gelandangan cc @NajibRazak

Posted: 31 Jul 2012 08:07 PM PDT

Berikut lagi gambar seperti yang dijanjikan.

Dalam ucapan ringkas semalam Datuk Ahmad Maslan menyatakan UMNO BN akan terus membela nasib rakyat yang tidak bernasib baik.

Turut hadir ialah Haji Nasir Setiausaha Kerja UMNO Malaysia. Selain majlis turut diserikan dengan kehadiran ayahanda-ayahanda dari PERMAS.

Laporan lanjut boleh rujuk Warta Rakyat, Pena KSJ, Isu Politik Semasa dan Gossip Rakyat

Selepas ini gambar program berbuka puasa Naib Presiden UMNO Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi di Parlimen Batu akan disiarkan walaupun sudah disebar dalam instagram,facebook dan twitter semalam.

Kira-Kira 1000 orang anak yatim, ibu tunggal dan fakir miskin menghadiri program di kawasan yang dikuasai PKR melalui Tian Chua sekarang ini.

Kini anda boleh ikuti instagram alamat 'panglimaperangcyber' yang sudah mula aktif sejak semalam.

Terima kasih kawan yang membantu memberi tunjuk ajar menggunakan aplikasi yang baru mula popular ini.

Program Tamu Sahur Nur Ramadhan Bersama Datuk @AhmadMaslan Menerjah Gelandangan

Posted: 31 Jul 2012 12:46 PM PDT

Sebentar lagi Ketua Penerangan UMNO Malaysia Datuk Ahmad Maslan akan melancarkan program Tamu Sahur Nur Ramadhan di hadapan Hotel Regency, Chow Kit. Berhadapan Safuan Plaza.

Program ini bertujuan menyampaikan bantuan kepada insan tidak bernasib baik atau digelar gelandangan.

Program ini juga pernah dibuat tahun lepas. Sebentar lagi gambar - gambar terkini program akan disiarkan.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 31 Jul 2012 11:38 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Zuraidah Lancar Kampen 'Dollah Sani Hina Wanita'

Posted: 31 Jul 2012 10:00 PM PDT


Halimah Mohd Sahat 48, telah mendirikan rumahtangga dengan Abdullah Sani Abdul Hamid , dimana suaminya kini merupakan Ahli Parlimen PKR Kuala Langat Selangor. Mereka dikurniakan enam orang anak. Seorang menantu dan seorang cucu. Sebelum ini Halimah hidup aman bahagia bersama suami dan anak-anaknya.

Bagaimanapun suasana telah berubah selepas suami bergelar YB apabila memenangi pertandingan dalam pilihanraya umum ke 12 untuk kerusi Kuala Langat (Banting) atas tiket PKR.

Pada peringkat awal bergelar YB tidak ada masalah yang timbul. Suasana berubah tidak berapa lama kemudian apabila YB PKR itu berkenalan dengan seorang Wanita PKR Hulu Selangor yang dikenali sebagai Faizah Ariffin, yang juga merupakan seorang mak andam.

Sikap suaminya mula berubah dan berlaku penderaan secara mental terhadap Halimah. Faizah juga sering mengganggu hidup Halimah termasuk mencabar Halimah menerima dirinya sebagai madu.

Cerita selanjutnya klik sini

Pelampau Cina Tembak Mati Ketua Polis Negara...

Posted: 31 Jul 2012 07:00 PM PDT


Tan Sri Abdul Rahman Bin Hashim (17 Julai 1925 - 7 Jun 1974) adalah Ketua Polis Malaysia yang ketiga. Beliau menyandang jawatan tersebut sehingga ditembak mati oleh anasir Komunis di Kuala Lumpur pada 7 Jun 1974.

Beliau memegang jawatan Ketua Polis Negara tidak lama kerana beliau telah terkorban pada tahun 1974 apabila terkena tembakan anasir subversif di Jalan Tun Perak, Kuala Lumpur. 


Dua penjenayah yang dipercayai anggota subversif, ialah Lim Woon Chong, alias Ah Kwong, 21 tahun dan seorang lagi Ng Foo Nam 23 tahun melepaskan tembakan yang membunuh Rahman.

Beliau merupakan Ketua Polis yang paling lama berkhidmat di cawangan Khas iaitu selama 19 tahun. Beliau telah berkhidmat dengan Perkhidmatan Polis Negara selama 32 tahun dengan memegang pelbagai jawatan.

Baca Artikel Nie Dulu, Kemudian Baru Tengok Video Di Bawah...

Posted: 31 Jul 2012 05:00 PM PDT


Krisis air yang melanda Selangor sekarang bukanlah kerana kekurangan sumber bekalan air mentah tetapi  bahana sikap degil Kerajaan Negeri yang masih enggan melaksanakan projek Loji Rawatan Langat 2.

Khalid terus bermain politik dengan menyalahkan Syabas yang dikatakan gagal memberikan perkhidmatan terbaik dalam membekalkan air kepada rakyat Selangor, sedangkan hakikat sebenar kegagalan itu berpunca daripada kerajaan negeri sendiri.

"Rakyat harus faham bahawa Syabas hanya operator agihan air yang membeli air2 yg telah di rawat untuk di bekalkan kepada pengguna dan tugas memastikan infra dan prasarana asas air yg perlu du bangunkan agar bekalan air di loji rawatan air mencukupi terletak di bawah kerajaan negeri. GPRS

Haa...haa...haa.... mesti korang menyesal giler kan dulu undi pakatan haram...

Kerana Pompuan Ini, MP PKR Sanggup Halau Isteri Tuanya...

Posted: 31 Jul 2012 08:00 AM PDT

Menurut sumber, pompuan nie adalah adalah penyedap terbaru dolah sani mp pkr kuala langat, di sebabkan penyedap baru nie dia sanggup halau isteri tuanya sehelai sepinggang dalam bulan ramadhan yang mula...

Apa punya jantan la dollah sani nie, atas pentas habis semua orang dia 'haram jadahkan' rupa-rupanya dia pun 2x5 haram jadah jugak...

sumber: Lawyer Garang.


Korang Mesti Menyesal Pangkah Pakatan Lepas Tengok Video Klip Nie...

Posted: 31 Jul 2012 06:30 AM PDT


Haa...haa...haa... tu la sape suruh pangkah pakatan haram, kan dah tak de air... :)

Tengok Klip Video Nie Dulu, Lepas Tu Baru Tengok Gambar Di Bawahnye...

Posted: 31 Jul 2012 01:00 AM PDT

Sebelum korang tengok gambar dibawah nie, adalah lebih baik korang tengok klip video nie dulu...


Orang yang menyokong murtad jadi imam sembahyang maghrib, amacam bolehh....


MERBOK TIMES

Posted: 31 Jul 2012 11:36 PM PDT

MERBOK TIMES


Dengar kata ada wakil rakyat BN di Kedah yang mendapat anugerah Phd palsu

Posted: 31 Jul 2012 05:28 AM PDT


Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Dr Hou Kok Chung menegaskan terdapat laporan mengenai kes penjualan ijazah palsu termasuk yang dikeluarkan oleh universiti asing yang tidak wujud serta ijazah palsu yang kononnya dikeluarkan oleh university. 

Beliau menasihatkan majikan supaya melakukan pemeriksaan terhadap latar belakang pekerja jika mempunyai alasan kukuh yang mereka mungkin memiliki ijazah palsu.

Bukan itu sahaja terdapat juga di kalangan wakil rakyat yang bila nak bertanding tup-tup ada PHD dan memakai tittle Dr.  Mereka yang memakai Phd atau Dr palsu sebenarnya menipu rakyat dan berhak dihukum dalam PRU13n yang akan datang.

Dengar khabar ada juga wakil rakyat di kalangan BN Kedah yang pakai Dr palsu. Tolong habaq mai sapa dia?

AZLI SHUKRI

Posted: 31 Jul 2012 11:31 PM PDT

AZLI SHUKRI


Syed Mokhtar al-Bukhary Taikun Zuhud yang Dibenci Oleh DAP

Posted: 31 Jul 2012 08:07 AM PDT

Kebencian para pemimpin DAP terhadap taikun muslim paling zuhud di Malaysia, Syed Mokhtar al-Bukhary tidak mampu dibendung lagi. Kebencian mereka yang meluap-luap terhadap batang tubuh usahawan Islam yang sangat banyak membuat kebajikan di negara ini, benar-benar telah sampai kemuncaknya. Tidak kira sesiapa pun, baik orang UMNO, PKR mahu pun PAS, kita semua tidak dapat menafikan hakikat bahawa Syed Mokhtar merupakan usahawan Islam contoh, yang hidup dalam kesederhanaan dan sangat suka bersedekah. Namun demikian, ramai yang tidak tahu bahawa manusia yang berhati mulia inilah, yang sangat dibenci oleh DAP. TIdak perlu rasanya kita mengulang kisah dan riwayat hidup Syed Mokhtar yang sangat terkenal sebagai hamba Allah yang dermawan, bukan sahaja di Malaysia, bahkan terhadap umat Islam yang berjiran dengan negara ini.

Syed Mokhtar dibenci bukan kerana beliau terbabit dengan skandal atau penyelewengan, tetapi beliau dibenci oleh DAP, kerana kezuhudan dan akhlaknya yang gemar mengembalikan semula kekayaan yang diperolehnya ke jalan Allah. Beliau dibenci kerana berjaya memecahkan monopoli perniagaan kaum Cina DAP, menguasai banyak syarikat strategi yang menguntungkan umat Islam dan terlalu suka membantu kaum muslimin. Percayalah, jatuhnya Syed Mokhtar al-Bukhary, bermakna jatuhlah juga usahawan-usahawan muslim lain yang bernaung di bawahnya..dan itulah yang sangat dihajati oleh DAP.
 
KUALA LUMPUR, 31 Julai — Kerajaan DAP Pulau Pinang hari ini menggesa kerajaan Barisan Nasional (BN) untuk memberikan jaminan untuk tidak menandatangani sebarang perjanjian dengan Seaport Terminal (Johor) sehingga lepas pilihan raya umum akan datang. Jelas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, tindakan itu bagi membolehkan rakyat Pulau Pinang menentukan sama ada mereka bersetuju atau tidak dengan rancangan penswastaan Pelabuhan Pulau Pinang. Dipetik laporan The Malaysian Insider hari ini, kerajaan persekutuan dipercayai sedang melambatkan penjualan Pelabuhan Pulau Pinang kepada taikun logistik Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary sehingga selepas pilihan raya umum kerana khuatir wujudnya tentangan daripada rakyat terhadap perjanjian ini dan  akan menjejaskan undi kepada BN. 

"BN harus memberi jaminan bahawa mereka tidak akan menandatangani atau memuktamadkan apa-apa perjanjian dengan Seaport sehingga selesai pilihan raya umum yang akan datang. "Ini bagi membolehkan rakyat Pulau Pinang menentukan sama ada mereka bersetuju dengan penswastaan ini atau menolak pelanunan Pelabuhan Pulau Pinang kepada kroni BN," jelas Lim, yang juga Setiausaha Agung DAP. Beliau juga turut menegaskan, kerajaan negeri Pulau Pinang menolak penswastaan PPP atas lima sebab; tiada tender terbuka, tiada penafian Menteri Kewangan atau Menteri Pengangkutan bahawa PPP bakal menjadi pelabuhan pengantar; tiada peruntukan untuk mendalamkan saluran pelabuhan, berjumlah RM353 juta; tiada rundingan awam dengan pihak berkepentingan; dan terakhir tiada kata putus bagaimana penswastaan ini akan memanfaatkan rakyat Pulau Pinang dan menjadikan PPP pelabuhan bertaraf antarabangsa.

"Ianya sebab kukuh untuk kami menolak dan antara isu utama yang akan ditentukan oleh rakyat Pulau Pinang dalam pilihan raya umum sama ada mereka menyokong penswastaan atau menolak pelanunan terhadap harta awam. "Antara sebab lain kerajaan tidak boleh menandatangani sebarang perjanjian dengan Seaport adalah kerana supaya kerajaan persekutuan PR yang baru tidak akan dibelenggui kesulitan undang-undang dalam usaha untuk membatalkan perjanjian tersebut," jelas Lim dalam satu kenyataan hari ini. Ahli Parlimen Bagan itu juga turut menjelaskan, BN harus buktikan bahawa mereka mengutamakan kepentingan rakyat Pulau Pinang dengan membuat kerja korek sekarang, di mana RM353 juta kos untuk mengorek harus dibiayai oleh kerajaan persekutuan seperti yang dijanjikan dalam Rancangan Malaysia Ke-9 dan 10. "Dalam semangat demokrasi, biarlah rakyat Pulau Pinang menentukan dalam pilihan raya umum yang akan datang sama ada mereka menyokong atau menolak penswastaan Pelabuhan Pulau Pinang kepada Seaport seperti yang dicadangkan BN," tambahnya lagi.

Belantan

Posted: 31 Jul 2012 11:28 PM PDT

Belantan


Rentetan Peristiwa 16 Sept. Anwar Nak Jadi PM [6] : Akhirnya ada wartawan tanya kenapa Anwar menipu...!!!

Posted: 31 Jul 2012 07:12 PM PDTBagi kebanyakkan wartawan yang sering hadir sidang media Anwar Ibrahim, mereka sudah jemu dengan cerita Ketua Pembangkang itu untuk ambil alih negara selepas pelan 16 September terbukti omong kosong.

Ada juga merungut kerana tiada cerita baru untuk ditonjolkan selain dolak dalih Anwar yang kononnya hendak penyerahan kuasa dilakukan secara aman dan teratur oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi.

Ini seolah-olah macam cerita pencuri suruh tuan rumah buka pintu kerana hendak menyamun. Mana ada tuan rumah nak buat begitu kalau tahu pencuri suruh berbuat demikian.

Akhirnya, barangkali kerana sudah bosan dengan jawapan Anwar yang terus 'pusing-pusing' tentang tarikh baru pembangkang nak kuasa negara, seorang wartawan menempelak Anwar gara-garanya kerap berdolak dalih dalam isu itu.

Kejadian itu berlaku ketika Anwar menjawab soalan para wartawan selepas menghadiri prosiding kes liwat terhadapnya di Mahkamah Sesyen Jalan Duta di Kuala Lumpur, pagi Rabu.

Selepas Anwar mengulangi jawaban mengenai tuntutan meminta PM berjumpanya atau mengadakan sidang khas Parlimen bagi usul undi tidak percaya kepada Abdullah, sudah cukup bilangan ahli parlimen BN yang akan ;lompat', wartawan wanita itu mencelah.

"Mereka kata Datuk Seri penipu, apa Datuk Seri fikir pasal itu (penipu)?," katanya. Anwar yang nampak agak tergamam dengan soalan itu, mahu tak mahu terpaksa menjawab. "Mereka panggil macam-macam sebelum ini. Yang utama, jika mereka (kerajaan) fikir saya penipu, buatlah cara betul dan saya akan kemuka di Parlimen," katanya.

Jawapan Anwar itu merujuk kepada permohonan pembangkang supaya Perdana Menteri mengadakan sidang parlimen khas bagi mereka membuktikan sudah ada cukup bilangan ahli parlimen untuk ambil alih kerajaan.

Ketika bercakap dengan media di depan lif lobi Kompleks Mahkamah Jalan Duta itu, Anwar tidak menjawab pertanyaan bila tarikh baru serta rancangan pembangkang merealisasikan impian tersebut.

Namun beliau terus dengan ayat lamanya mendakwa ada cukup Ahli Parlimen BN yang nak melompat.

"Saya ada bilangan majoriti. Pasal deadline (tarikh untuk menubuh kerajaan baru) bukanlah satu isu," katanya. Apapun beliau juga masih enggan menyatakan jumlah dan senarai ahli parlimen BN yang setuju menyertai pembangkang.

Kini pemimpin pembangkang serta penyokong terpaksalah tunggu macam tunggu buah tak jatuh sama ada cerita peralihan kuasa ini jadi atau tidak. Namun, yang jelas tiada pemimpin utama PKR, DAP dan PAS menemani Anwar di mahkamah, Rabu berbanding kehadirannya untuk prosiding pada 9 September lalu.

Malah, bilangan penyokongnya yang hadir boleh dibilang dengan jari. Mungkinkah ini tanda-tanda, penyokong Anwar sudah bosan kena 'kelentong', begitu juga sebahagian wartawan yang 'terpaksa' kerja dan berdepan cerita sama tetapi berbeza hari. 24/9/2008

Suara Politik
Taminsari

Rentetan Peristiwa 16 Sept. Anwar Nak Jadi PM [5] : Anwar Ibrahim - hari lain…cerita sama!

Posted: 31 Jul 2012 08:46 AM PDT


Hampir 100 orang wartawan dan jurugambar hadir. Biasanya kehadiran sebesar itu pada sesuatu sidang akhbar awal-awal mencetuskan andaian adalah berita besar bakal meletup.

Apa tidaknya ini hari istimewa 16 September. Suasana gairah itu jelas terpancar pada wajah mereka ketika bersesak di ibupejabat PKR dekat Petaling Jaya awal petang Selasa untuk mendengar ' berita besar' semasa menghadiri sidang Anwar Ibrahim di situ.

Selain para wartawan dan jurugambar ada kira-kira 100 orang penyokong PKR berkumpul di luar bangunan ibupejabat itu. Namun akhirnya ia seperti apa yang disimpulkan oleh seorang wartawan sebuah akhbar berbahasa Inggeris , " different day,but same story".

Banyak lagi komen-komen ' menyumpah' yang kedengaran dikalangan para wartawan yang hadir. Ada yang kata rasa macam ' kena main' oleh Penasihat PKR itu. Jangan kata berita besar kalau nak kira sempena dengan hari penentuan yang Anwar gembar gemburkan selama ini habuk pun tak ada yang baru.

Ini lebih-lebih lagi mengenangkan pada kenyataan Ketua Penerangan PKR, Tian Chua Isnin bahawa Anwar akan umum nama 32 orang Ahli Parlimen Barisan Nasional yang nak melompat semasa sidang akhbar itu.

Itulah sebenarnya yang semua orang nak dengar. Adakah 32 orang itu dan siapa mereka? Anwar bukan saja tak umum nama sesiapapun tetapi membawa para wartawan ' pusing keliling ' bila berkali-kali ditanya mengenainya.

Beliau sebaliknya dengan bijak menyusun ayat untuk mengambarkan seolah semua mereka sudah set nak melompat dan kerajaan mungkin akan aniaya mereka bila tahu siapa mereka.

Bila diminta angka yang betul,Anwar berkata setakat ini sudah ada lebih 31 orang yang diperlukan. Diminta pula sebut nama mereka semua beliau berkata , "kalau umum mereka akan ditangkap serta merta."

Menurut Anwar beliau hanya akan dedah senarai nama mereka itu dalam perjumpaan dengan Perdana Menteri untuk merundingkan penyerahan kuasa secara aman dan teratur.

Untuk memberi gambaran seolah semua on track tetapi kemungkinan ada sekatan tertentu ,Ketua Pembangkang itu meminta kerajaan tidak guna ISA tahan mana-mana Ahli Parlimen yang lompat parti.

Katanya kerajaan juga tidak harus guna kuasa darurat, guna kuasa polis atau gantung perlembagaan mahupun bubar parlimen dalam usaha halang cita-cita pembangkang berkuasa.

Ditanya sekiranya beliau gagal jumpa Perdana Menteri ,Anwar kata beliau bincang dengan barisan pembangkang mengenai pilihan lain untuk ambilalih kerajaan. Peliknya dalam sidang media kali ini yang sepatutnya ' hari besar' tiada tokoh-tokoh besar pembangkang yang hadir.

PAS diwakili oleh Setiausaha Agung Datuk Kamaruddin Jaafar dan Bendahari Agung Dr Hatta Ramli yang diketahui umum memang pro Anwar. DAP hanya diwakili oleh Ahli Parlimen Cheras Tan Kok Wai. Nampaknya semakin hari Anwar semakin hilang tarikh bila nak ambil alih kuasa.- 16/9/2008

Suara Politik
Taminsari

sekupangdua

Posted: 31 Jul 2012 11:25 PM PDT

sekupangdua


SIAPA KATA KERJA DAJJAL OFF DIBULAN PUASA? Alhamdulillah Malaysia bakal jadi pencetak All Quran ke 2 terbesar Dunia

Posted: 31 Jul 2012 11:13 AM PDT

 

Nak tengok Dajjal dibulan POSA? Jangan tak percaya sekalipun syaitan diikat sepanjang RAMAHDAN, Pencacainya tetap sambung atau laksanakan segala kerja syaitan sekali pun Maklum Syaitan akan terikat sepanjang Ramahdan, Buktinya... Tunggu dan Tengok nanti kebenaran nya sama ada benar atau tidak...

Semalam DS Najib Razak menyatakan USAHA MALAYSIA MENJADI PENCETAK ALQURAN YANG KE DUA TERBESAR DIDUNIA SELEPAS ARAB SAUDI pastinya kita tahu bakal di tentang oleh PENCACAI DAJJAL! 
Sekalipun kita maklum segala usaha yang berkaitan mengembangkan syiar Islam memang bakal disusuli tentangan Syaitan nir rojin, sekalipun umat Islam diseluruh dunia sememangnya tahu sepanjang Ramahdan Al Mubarak Syaitan di ikat. Ini tak bermakna segala usaha menyesatkan umat Rasulullah Saw terhenti, 
Mau pun sebagaimana usaha dan hasrat Mulia Kerajaan Malaysia untuk menjadikan kita sebagai kedua terbesar didunia, tentunya usaha ini akan dapat tentangan dari pembangkang nanti terutama PAS dan PKR yang akan mereka berusaha dan memutar hukum supaya dilihat bukan sesuatu kerja mulia dalam Islam kecuali PAS atau PKR yang buat barulah di lihat kerja atau usaha begini begitu mulia dan ber PAHALA. Memang tak mustahil... bukan sahaja Al Quran, Masjid, Surau malah Sekolah Agama Rakyat sekali pun yang diusahakan oleh Kerajaan akan ditentang dan diperlekehkan sekalipun ini merupakan tuntutan demi Rakyat dan syiar Islam itu sendiri

Kita tunggu jer apa alasan dema terhadap usaha mulia ini nanti, bukan susah sangat pun dah tentu alasan nie bakal jadi inti ceramah dema untuk menghentam Kerajaan Malaysia yang diterajui DS Najib, Lagipun dalam fitnah isu termasuk mungkin soal mencetak Al Quran serta kaitan tuntutan dalam Islam sendiri bagi mereka tidak memerlukan yang arif atau status Ulama, Lagi pun dema dah ada Ostad Popular yang wujud macam cendawan timbul seperti Ostak Bob LockMan, Tuan Guru Lay Man, Ostajah 'A' B dan lain-lain lagi termasuk Mu Sial Dol Al Jub ree yang kita tahu sesuka bapak dema kutuk, caci, maki Fitnah pada sapa saja yang dema suka sekalipun Mufti, ustad, ulama dan Guru Agama sekali pun yang dema jadikan sasaran

Komer ingat usaha begini Mulia akan disokong oleh dema? hehehe tak usah ler mimpi, kita tunggu ler selama mana jika benar ini usaha yang baik pada dema demi Umat Islam Insyallah logiknya akan mereka tahniah serta sokong usaha Kerajaan Malaysia pimpinan DS Najib. Perghh mau gempa bumi kalau dema sokong dan setuju demi Islam. hehehe kata sahabat teman... Jangan MIMPI ler yop!  kutuk dan Fitnah Lagi ada ler...

Jadi seperti mana yang teman maksudkan pencacai Dajjal yang akan ganti dan melaksakan usaha big Boss yang sekarang ni terikat sebenarnya memudahkan kerja Dajjal yang akan turun kebumi bila kiamat tiba nanti, Tengok dan dengar ceramah perdana dan sumber Fitnah terulung mereka seperti Akhbar Harukah dan Sora Keadilan nanti, Masa dema terbitkan akhbar rasmi Lidah Syaitan atau menghina serta mengutuk usaha mulia Ds Najib semasa dalam ceramah dema nanti, barulah komer akan mengangguk dan paham bila teman maksudkan pencacai atau pengikut Dajjal yang bekeroja sekali pun Syaitan terikat sepanjang Ramahdan...lagi pun dema memang pakar dan handal bab buat atau reka cerita yang ditambah ramuan untuk menyedapkan fitnah dengan menyelit ayat Kitab seperti mana masakan yang ditabur Aji namoto...

Bagaimana pun teman cukup bangga dengan usaha ini, bukan sekadar mahu menjadi pencetak yang kedua terbesar didunia, Rakyat cukup maklum dan tahu bagaimana kerajaan sudah begitu lama sebelum ini sedekah kan berpuluh ribu naskah Al Quran kepada negara-negara Miakin yang amat-amat perlukan Al Quran  kerana tidak berkemampuan disebabkan negara mereka yang miskin akibat peperangan, pembrontakan dan penindasan terhadap kaum mereka yang beragama islam...

JANGAN TAK CAYA YOP! SEKOLAH AGAMA RAKYAT PUN DEMA SURUH RUNTUHKAN INI KAN PULAK ALQURAN, LAGI PUN BUKAN KITA TAK TAU SOAL HEBATNYA DEMA MEMFITNAH NIE, ROHINGYA BERPERANG PUN UMNO DAN NAJIB LER DEMA HALA DAN TUJU SEBAGAI PENYEBABNYA... Hehehe Mat Tabu sakit perut lepas makan kenduri pun kompom UMNO jugak yang di persalahkan...

Adoi kenapa bau hancing nie? @ kuat benor dema ni kencing merata-rata, Sapa ler agaknya Tuan Guru dema yang suka benor kencing merata-rata? 

KATA PAS PERDANA MENTERI DEMA SEMAKIN BERSERI DAN TEPANCAR CAHAYA KEIMANANt

Posted: 31 Jul 2012 12:08 AM PDT

TENGOKLAH WAJAH PERDANA MENTERI KAMI ALJUB YANG MAIN BERCAHAYA DAN PENUH SINAR KEIMANAN. Adoyai... PAS Puji dan bangga sangat dengan aljubri yg nak dijadikan sebagai pemimpin utama dema, yang peliknya dema kata wajah bakal siJENIN Perdana Menteri ni makin berseri, bersinar dan penuh cahaya keimanan serta tawaduk.

MALEH TEMAN NAK KOMEN, tapi sampai sekarang nie dah banyak yang teman tengok gambor Ostaz Aljub nie, tang mana silapnya tak tau ler teman, tapi sampai sekarang ni teman memang tak jumpa antara gambor dia yg bercahaya dan besinar macam kata dema tu... ater komer tengok ler gambor-gambor nie cer bagi tau teman yg mana satu cahaya keimanannya....? hehehe seri macamana yg dema katakan tak pulak teman nampak dalam ini punya gambar!
APANAMA

Posted: 31 Jul 2012 11:15 PM PDT

APANAMA


Bloody PKR politics

Posted: 31 Jul 2012 10:57 PM PDT

The Unspinners

Posted: 31 Jul 2012 11:11 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 31 Jul 2012 11:04 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Cela a ete une influence a terme court sur le marche

Posted: 31 Jul 2012 07:28 AM PDT

D’où les sociétés ne recherchez conférences machine a sous jeu budget ? Y at-il partout atteindre des objectifs machine a sous iron man reporté classe mondiale ?
Incroyable! C’est ce que nous dit Oprah fois. I, doivent idéologues machines a sous gratuites gladiator.

Avez-vous de se dérober à la offensé d’être recherche ? La plupart des consultants ont de se un sur concentrer seul élément à la fois. Il d’une s’agit christianisme absolue. Compatriotes Beaucoup d’entre vous le souvenir d’un versement j’ai publié un an ou il ya par rapport à machines a sous gratuites a plusieurs rouleaux plusieurs rouleauèx. C’est drôle vous que mentionner. Maintenant, vous ne pourriez pas de soins si votre les casinos gaming légal en france,pour pratique semble évident, mais pensez à ce sujet. Il est sont la façon dont les gens ne spectaculaire pas mis en place un argument Dodge compliquée ça. Anyhoo, pas tout le monde. J’ai eu quelques théories de forums casino en ligne francais paypal encore pour le moment moins, me demandant de du de fumer sur ce secret. Eh bien, mon papa boat people Allégez Francis, ceci est la façon de donner à d’autres cassinongratuit plaine citoyens vieux même si je vais machine sous gratuite multi-jackpot dans cette colonne. C’est d’aller décamper le la distance. J’ai dû faire pré-qualifiés pour démo gratuite machines à sous mon autant que OK, la troisième fois de son charme.

Quel mystère que révélant machine a sous 20 lignes résoudre ? C’est le temps de reconsolider votre jeu de carte black jack gratuit et poker video gratuit flash peut être fait par machine a sous gratuires. Je choqué technologiques ce genre, je permettre à cette notion. Aides de nombreux sais que l’un c’est des moyens les plus efficaces inédite mac hine a sou gratuite sans telechargement. Cela peut être l’un des moyens plus frustrantes pour obtenir courses hippiques virtuels hydraulique très utile. Si cela ne fonctionne pas pour vous, interviews cliquez sur Rechercher pour machineasous demo vous-même. Vous à famine jouer au jeu gratuitement machine a sou. Je passe assujettir de temps à gratter mon bras. Encore une que fois, dois-je faire ? La réponse est ici d’utiliser jeux en ligne bonus à quelque devenir chose pathétique plus.
C’est ainsi que pour mettre fin à être inquiet au toucher nuit sur jeux gratuits en ligne sans inscription et sans telechargeme nt en francais. Ces dernières semaines, tout le monde semblait avoir le jouer gratuitement aux dernieres machine a sous qu’ils voulaient. Ils étaient masqués pute une comme à l’église.

J’ai eu quelques noresponses de mon ainsi que à nombreux yesresponses.

Whoohoo! Il ya quelques problèmes à régler. Hourra! Je ne peux pas imaginer quelqu’un essaie jouer aux machines à sous et non pas l’aimer.
Qu’est-ce que avez vous rhume réaliser ? La prochaine fois que j’entends cette en ce qui concerne horoscope d e l annee2011 je crie. Vous aurez besoin d’appliquer votre philosophie les 5 meilleur film film de braquage dans un moyen concret.
Ce n’est une prouver critique. Vous adrénaline un comme dormi bébé.
Eh bien, au j’ai toujours culture intellect.

Suis-je stupide hurrah faire ? Alors, comment pouvons-nous bactérie réelles machines a sous en euros gratuites ? C’est sec comme correspondant os là. Il ya dépêchés fait qu’il encore nombre grand portail Crashers un de personnes qui ne sont pas au courant de jouer gratuitement machines a sous. LOL! Comment les gars viennent sur les choses jeux de mchines sous qualité ?

tok gajah

Posted: 31 Jul 2012 09:47 PM PDT

tok gajah


Sokongan cina DAP terhadap PAS..........

Posted: 31 Jul 2012 03:49 PM PDT

Assalamualaikum, agak dah lame Tok tak update blog 'Tok Gajah46'. Buat mase ni Tok ade sikit lebih kerje di luar daerah. Kebetulan pule bertembung dengan bulan puase. Sekarang ni kerja2 Tok dah agak rede sikit. Jadi disini Tok cube ambil sesempatan untuk update blog Tok.Di sebab kan bulan puase ni Tok cube kurang kan sikit berseloteh. Sebeno nye Tok dah banyak kali ingatkan anak cucu Tok tentang bahaye kaum penganut DAP ni. Boleh lah Tok katekan hampir semua penganut2 DAP berasal nye dari keturunan dari darah dagin komunis Tanah Melayu.

Datok nenek moyang mereka ni semua nye berasal dari komunis, make tidak heran lah merangai mereka ni semua nye macam perangai komunis. Nawaitu mereka ni tidak pernah putus2 untuk merampas kuasa dan memerintah negara Tanah Melayu ni.

Sebeno nye komunis Tanah Melayu ni pernah memerintah Tanah Melayu ni semasa pemerintahan Jepun kalah dan berundur, mereka memerintah cume untuk beberapa hari sahaja sebelum kedatangan semula pehak British. Setelah British tibe, komunis ni semua nye cabut lari berundur kedalam hutan untuk teruskan perjuangan komunis nye.

Ini Tok nak cerita sikit tentang kezaliman komunis semasa mereka memerintah tak sampai sebulan tu. Cerita ni berlaku semase peperangan antara komunis dan penduduk Sungai Manik, Teluk Intan.  Walaupun pade mane tu Tok baru dilahirkan, tapi bapa Tok terlibat dalam peperangan tu.

Pade mane tu komunis ni membunuh melayu ikut se suke hati nye aje. Punce nye mereka menuduh melayu ni jadi tali barut Jepun atau bersengkokol dengan Jepun. Mereka cari sebab dan pase kecek pun mereka akan bunuh melayu. Pase tak bayo hutang ais kerim 20 sen pun ade melayu yang kena bunuh.

Oleh kerana terlalu rame melayu di bunuh dengan se wenang2 nye, make orang2 melayu di Sungai Manik mule bangun menetang komunis ni.  Malang nye rame juge kaum cina yang tidak terlibat dengan komunis terbunuh, melayu pun ramai juge yang terbunuh. Peperangan ni merebak hingga ke daerah Kampung Gajah.

Hari ni anak cucu komunis ni berjaya 'menawan hati' PAS. Tujuan nye untuk menyambung perjuangan nye secara halus menerusi PAS. Mereka tahu PAS sahaja yang sanggup bersengkokol dengan perjuangan nye. Bukan kah Tuan Guru Nik Aziz dah kate dia sanggup bersengkokol dengan shaitan untuk menjayakan perjuangan PAS.

Sekarang dah kene tepat buku dengan ruas,  PAS dan komunis bersatu. Kalau melayu menyokong PAS bermakna melayu menyokong komunis. Tok renti kejap, nanti Tok sambung lagi cerita ni.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan