Isnin, 4 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


House PK

Posted: 04 Jul 2011 01:32 PM PDT

Cucu Tok Selampit

Posted: 04 Jul 2011 01:27 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Barua-Barua Pakatan Haram Mula Menghina YDP Agong Di Laman Sosial Tweeter

Posted: 03 Jul 2011 06:08 PM PDT

Kecewa dengan titah dan perintah daripada DYMM SPB Yang Di Pertuan Agong, Sultan Mizan di dalam perutusan Baginda mengenai BERSIH 2.0 semalam, juak-juak, barua-barua dan penjilat Ambiga mula melaungkan hinaan dan cercaan ke atas Seri Paduka Baginda.

Kami Rakyat Malaysia yang menjunjung tinggi kedaulatan Raja-Raja MELAYU sentiasa menjunjung perkenan titah dan perintah Seri Paduka. Kami juga akan sentiasa berada di barisan hadapan mempertahankan institusi Raja-Raja MELAYU dari diserang oleh individu atau organisasi yang ingin menjadikan Malaysia sebuah republik.

Kami menyeru dan meminta Suruhanjaya Komunikasi & Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan yang perlu secara tegas ke atas petualang-petualang negara seperti di atas.

Sehubungan dengan itu, hari ini pada pukul 2.00 petang, YDP 1Agenda, sebuah badan bukan kerajaan (NGO) termasuk beberapa individu lain akan membuat laporan polis berkaitan penghinaan yang dilakukan ke atas YDP Agong.

Daulat Tuanku. Daulat Tuanku. Daulat Tuanku.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Apa Yang Tersirat

Posted: 04 Jul 2011 01:19 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Ambiga beri Pra syarat pada SPB Agong satu penghinaan

Posted: 04 Jul 2011 07:21 AM PDT

Ambiga berkata HIMPUNAN BERSIH yang dijadual akan diadakan pada 9 Julai akan dibatal jika SPB Agong memperkenaan Ambiga untuk menghadap.

Pra syarat itu adalah satu penghinaan kepada SPB Agong.

Rakyat negara ini terutama kaum melayu, perlu melihat kenyataan Ambiga itu telah mempersenda raja Melayu.

Polis siasat Akaun Bank Ambiga

Posted: 04 Jul 2011 03:24 AM PDT

Polis akan menyiasat dakwaan mengenai sebuah bank tempatan yang dikesan digunakan oleh penganjur perhimpunan pada 9 Julai, Datuk S Ambiga untuk menerima dana dari beberapa NGO asing.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata polis akan bekerjasama dengan Bank Negara bagi menyiasat perkara itu.

"Kita akan menyiasat sesiapa juga yang ada elemen-elemen yang saya katakan boleh menunjukkan ada perkara-perkara yang telah berlaku, sedang berlaku atau pun dirancang berlaku yang boleh menjuruskan kepada ketidaktenteraman awam," katanya kepada pemberita di Kuala Lumpur selepas Majlis pelancaran Command Post Exercise (CPX) PDRM -ATM.

Sebuah akhbar tempatan hari ini melaporkan bahawa akaun bank tersebut yang sudah menerima ratusan ribu dana asing dan merupakan satu daripada lima akaun yang dimiliki pengerusi demonstrasi haram itu yang dirancang pada 9 Julai ini.

Menurut laporan itu lagi bank berkenaan menjadi pilihan Ambiga dan NGO asing kerana sebahagian saham bank itu dimiliki seorang pemimpin pembangkang.

Penganjur Bersih buat U TURN-sedia batal Himpunan 9 Julai

Posted: 03 Jul 2011 11:38 PM PDT

Penganjur BERSIH sedia batal demonstarsi yang dijadualkan 9 Julai, sebaliknya hanya mohon mengahadap SPB Agong.

Pengerusi Bersih Ambiga yang bertemu mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Badawi pagi tadi mengumumkan pendirian Bersih

Ambiga berkata keputusan itu dibuat pada satu mesyuarat yang diadakan malam tadi ekoran titah Yang di-Pertuan Agong.

Ambiga menambah Bersih 2.0 akan menulis kepada Istana Negara hari ini untuk meminta perkenan diadakan satu pertemuan dengan Yang di-Pertuan Agong.

Semalam, Tuanku Mizan Zainal Abidin bertitah agar setiap permasalahan yang timbul — dalam isu semasa merujuk kepada tuntutan Bersih 2.0 diselesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan.

Baginda juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan secara adil dan bijaksana dan "yang pentingnya."

"Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik," titah baginda dalam satu kenyataan.

Malah Tuanku Mizan bertitah rakyat harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang.

"Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora," titah baginda.

"Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara," titah baginda lagi.

Titah baginda muncul sehari selepas Putrajaya mengisytiharkan Bersih 2.0 sebagai pertubuhan haram manakala enam pemimpin dan ahli Parti Sosialis Malaysia ditahan di bawah Ordinan Darurat.

Sehingga kini lebih 150 orang yang dikaikan dengan Himpunan Bersih 2.0 telah ditahan.

Tuanku Mizan berkata baginda sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Istana Negara dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Anwar akur titah SPB Agong

Posted: 03 Jul 2011 10:14 PM PDT

Anwar dalam twitnya mengaku ada menghubungi Lim Kit Siang Dan Haji Hadi Awang berhubungan dengan Titah SPB Agong semalam.

Pihak Pakatan menyambut Titah tersebut secara positif.

Anwar juga meminta penganjur Bersih memohon menghadap SPB Agong mengenai tuntutan 8 perkara Pembangkang melalui Bersih.

JEBAT BERKOKOK

Posted: 04 Jul 2011 01:18 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


BERSIH: Sudah sampai ke kemuncak

Posted: 04 Jul 2011 02:27 AM PDTBeribu laporan polis, berbagai jenis amaran telah dikeluarkan, beratus telah ditangkap, tidakkah BERSIH sedar bahawa rakyat Malaysia sememangnya anti demonstrasi dan anti perhimpunan haram?

Cakap siapa lagi harus BERSIH dengar untuk membatalkan niat mengadakan perhimpunan haram yang pastinya akan merencatkan perjalanan sosio-ekonomi negara?

BERSIH seharusnya berasa malu dan bertanggungjawab kerana idea untuk mengadakan perhimpunan haram ini telah membuatkan Yang DiPertuan Agong terpaksa tampil mengeluarkan titah. Semuanya hanya kerana inginkan keamanan yang telah sekian lama bertapak di Malaysia kekal dan tidak terusik.

Alangkah biadapnya kita kerana tindakan yang menyusahkan Baginda dan memohon pula untuk mengadap Baginda hanya kerana inginkan kepuasan diri yang bertopengkan demokrasi?

Tanyalah pada Nik Ajis apakah ada yang silapnya pada SPR? Sudah 21 tahun memerintah Kelantan tidakkah jelas menggambarkan bahawa ketelusan itulah yang diamalkan SPR?

Di zaman Pak Lah, Barisan Nasional hampir saja menawan Kelantan. Jika benarlah SPR tidak berlaku adil, mugkin sekarang Nik Ajis sudah boleh mengira hari untuk menunggu duit pencen.

Jika SPR tidak berlaku adil, mungkin saja Nuar Berahim akan hanya menjadi penjual pasembor di Pulau Pinang jika SPR berkuasa untuk menentukan bahawa beliau akan kalah di dalam Pilihanraya Kecil di Permatang Pauh.

Kemuncak kepada segala tindakan ialah apabila Yang DiPertuan Agong mengeluarkan titah. Jika titah Baginda juga diengkari ini jelas membayangkan maksud bahawa BERSIH hanya melahirkan GENERASI PENDERHAKA..

Menjunjung kasih Tuanku!!

THE FLYING KICK

Posted: 04 Jul 2011 01:17 PM PDT

THE FLYING KICK


TINDAKAN HARUS DIAMBIL TERHADAP PETUALANG-PETUALANG INI!!!

Posted: 04 Jul 2011 09:15 AM PDT

TAHU PULAK TAKUT!!! TAHU PULAK LARI!!! DAN TOLONG JANGAN BUBUH PENYEPAK!!!

Posted: 04 Jul 2011 08:11 AM PDT

BUDAK PEREMPUAN PERASAN AKAN DIROGOL, KENA BAGI KETERANGAN!!!

Posted: 04 Jul 2011 06:45 AM PDT

BATAL ATAU STAND-DOWN? TAKUT ATAU TAKTIK BARU?

Posted: 04 Jul 2011 05:15 AM PDT

TENTERA TIDAK MENOLAK UNTUK TURUN BANTU POLIS ATASI PENGACAU PADA 9 JULAI!!!

Posted: 04 Jul 2011 03:30 AM PDT

PISANG KUNING UNTUK MONYET-MONYET BERSIH 2.0!!!

Posted: 04 Jul 2011 02:00 AM PDT

NAJIB BAGI KEBENARAN UNTUK BERSIH 2.0!!!

Posted: 04 Jul 2011 12:40 AM PDT

JANJI AMBIGA, BERSIH 2.0 AKAN DIBATALKAN!!!

Posted: 03 Jul 2011 11:00 PM PDT

SI TELUR SEBIJI INI PERLU DIHALAU DARI MALAYSIA!!!

Posted: 03 Jul 2011 09:30 PM PDT

TUNGGU APA LAGI... ISAKAN SAHAJA PENGANJUR BERSIH 2.0!!!

Posted: 03 Jul 2011 07:30 PM PDT

LAIN TITAH TUANKU, LAIN YANG PAKATAN RAKYAT FAHAM!!!

Posted: 03 Jul 2011 05:30 PM PDT

Islam sebenar vs Islam yg dipolitikkan..

Posted: 03 Jul 2011 03:30 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 04 Jul 2011 01:01 PM PDT

Duke of UMNO


Panasss...!!! UMNO tegur yang betul UMNO dimarah, DYMM Agong tegur boleh pulak terima..!!!

Posted: 04 Jul 2011 08:55 AM PDT


Ketika mana pelbagai pihak, NGO, pertubuhan, persatuan termasuk PERKASA, merayu kepada Ambiga dan puak-puak ahli politik Pakatan Haram supaya membatalkan perhimpunan Kotor 2.0, maka teruk mereka-mereka ini ditohmah. Kononnya mereka semua itu "penjilat" Kerajaan dan "anjing-anjing" UMNO. Macam-macam mereka kutuk.

Dan apabila UMNO bersuara meminta Ambiga dan Kotor 2.o membatalkan hasrat mereka untuk mengadakan perhimpunan mereka di lokasi tumpuan rakyat, puak-puak berbaju kuning ini jelas angkuh. Enggan terima nasihat dari UMNO. Walaupun nasihat itu merupakan sesuatu yang benar-benar rasional dan demi kepentingan rakyat, puak-puak Pakatan Haram ini tetap berdegil.

Iyalah, takkanlah mereka nak dengar nasihat dari UMNO pulak, kan? Lagipun, mereka sudah isyhtihar UMNO sebagai musuh utama mereka. Walau UMNO betul macamana sekalipun, UMNO tetap salah dipandangan mata mereka. Biar pun UMNO buat baik bagaimana sekalipun, mereka tetap akan kata UMNO jahat. Kononnya, mereka sajalah yang baik dalam dunia ni…

Mungkin itu definisi "pembangkang yang sihat" dari kaca mata Pakatan Haram. Apakan daya, mereka tidak punya sebarang rasional untuk menjadi pembangkan yang membina dan adil dalam muamalah mereka. Itu sudah sedia maklum!

Namun yang peliknya, bila DYMM Yang DiPertuan Agong, Sultan Mizan Zainal Abidin bertitah dan membayangkan bahawa Baginda menolak perhimpunan Kotor 2.0 untuk diadakan, maka tahu pulak puak-puak Pakatan Haram ini akur! Boleh pulak hantar surat permohonan minta mengadap DYMM Tuanku! Saya ingatkan mereka-mereka ini sudah lupa cara untuk menulis surat!

Presiden PAS, Hj Hadi Awang yang dikhabarkan dari mula lagi "kurang menggemari Kotor 2.0 (depan orang dia berpura-pura suka, khabarnya!), cepat-cepat membuat kenyataan bahawa mereka akan menghantar wakil untuk bertemu DYMM Sultan Mizan untuk berbincang…

Ambiga pun begitu jugak. Awal-awal lagi Ambiga dah keluar kenyataan untuk bertemu DYMM Yang DiPertuan Agong. Katanya permohonan sudah dibuat untuk bertemu Baginda Tuanku!

Aikkk..??? Boleh pulak buat permohonan, berbincang dan sebagainya. Sebelum ini, bila NGO-NGO mintak Ambiga berbincang dengan SPR dan pihak Kerajaan, mereka degil! Keras kepala! Itu kepala batu besar ada duduk..!!! Jadi sekarang? Selepas DYMM Yang DiPertuan Agong bertitah baru nak dengar kata? Baaru nak mengaku apa yang Baginda Tuanku kata tu betul?

Tempohari, sebelum DYMM Yang DiPertuan Agong belum bertitah, dah berbuih-buih mulut NGO, UMNO, SPR dan Kerajaan bersuara, merayu, beri penjelasan, minta rasionalkan fikiran dan macam-macam nasihat dah diberi. Boleh dikatakan bunyi dan maksudnya sama dengan intipati titah Baginda Tuanku Agong! Tapi Ambigam dan puak-puak Pakatan Haram tu eksyen, berlagak sombong!

Nampaknya kini mereka malu sendiri. Malu apabila DYMM Yang DiPertuan Agong sendiri yang "sound" mereka. Tapi biasalah, puak-puak ini mana ada rasa malu. Mereka tidak ada rasa malu pada diri sendiri, apatah lagi rasa malu pada rakyat, langsung tak ada! Apa yang ada dalam kepala hotak mereka ialah jalan "short cut" ke Putrajaya. Apabila mereka tahu UMNO/BN semakin kuat dan rasanya mereka semakin jauh dari Putrajaya, mereka cuba "Mesir"kan Malaysia. Apa dia ingat ini negara bapak mereka punya saja, kah?

Jelas sekali, kejadian pasca perhimpunan Kotor 2.0 ini ada hikmahnya. Di sebalik apa yang terjadi, kita dapat menilai dengan jelas dan terang betapa terdesaknya puak-puak Pakatan Haram. Ambiga nampaknya sekadar alat sahaja. Mungkin kalau Kotor 2.0 berjaya gulingkan Kerajaan, nasib Ambiga akan jadi macam Zaid Ibrahim, Nallakarupan dan Gobalakrishnan! Time tu…merayu pun tak guna Achi ooiii..!!!

Sewajarnya dan sekiranya Ambiga bijak dalam menangani kemelut ini, dia mesti membatalkan perhimpunan Kotor 2.0 serta merta atau mengadakan perhimpunan itu di stadium sebagaimana yang sepatutnya. Tapi, kalau Ambiga berkeras jugak nak jadi balaci puak-puak Pakatan Haram, maka dipersilakan. Tahulah nanti kita ada "pihak" yang akan mengajar petualang-petualang negara itu!

Sumber: myKMU.net

Panassss..!!! Hisyamuddin Rais bangang dan membangangkan puak-puak bangang di majlis Bershit bangang..!!!

Posted: 04 Jul 2011 07:30 AM PDTCuba tengok Hisyamuddin Rais membangang-bangangkan puak-puak yang bangang di dalam majlis bangang tersebut. Katanya, adalah bangang rakyat negara ini yang membayar gaji polis untuk membelasah mereka-mereka yang terlibat dengan perhimpunan Bershit!

Katanya lagi, rakyat bayar gaji polis dan adalah bangang bagi rakyat Malaysia untuk disembur air kimia ketika mengadakan demonstrasi Bershit nanti. Kononnya, PDRM dan FRU tu zalim laaaa...! Khuaaakkk Ptuihhhhhh...!!!!

Kepala hotak dia! Aku nak tanya, apakah PDRM tu sengaja pi tembak air kimia, gas pemedih mata dan belasah diorang? Cuba cakap kat aku..!!! PDRM dan FRU sengaja ke buat semua tu kat diorang???!!!

Tentu ada pasal, bukan? PDRM dan FRU tak buat begitu pada warganegara dan rakyat yang berkelakuan baik dan menimbulkan kekacauan! Pihak berkuasa tak buat begitu pada orang tak mengganggu ketenteraman dan keamanan negara. Ada ke korang dengar kes PDRM atau FRU sembur water cannon kat orang yang tengah shopping kat SOGO??? Pernah...???!!!!

Nampak sangat si Hisyamuddin Rais ni bodoh bangang dan membodoh bangangkan mereka-mereka yang bodoh bangang dalam majlis yang bodoh bangangggg...!!!

Lepas tu mangkuk ayon ni hasut budak-budak muda join perhimpunan haram jadah ni. Katanya nak cipta sejarah macam nenek moyang kita buat masa menentang Malayan Union dulu. Kononnya laaaaa...

Kepala hotak dia sekali lagi. Nenek moyang kita dulu tentang penjajah Malayan Union dan tuntut kemerdekaan. Itu adalah sejarah yang mulia demi membina sebuah negara Tanah Melayu yang berdaulat..!!! Bodoh betul la si Hisyamuddin Rais nii..!!!

Apa tujuan Bershit dan kesan Bershit? Bershit bertujuan kononnya nak tuntut pilihanraya yang bersih dan telus. Yang menang sampai 5 negeri tu tak bersih lagi ke mangkok ayon oiii...?!!! Sudah la begitu, negara rugi RM6 bilion dari sektor pelancongan! Lepas tu Bershit nak buat macam Dataran Tahrir pulak dah! Itu namannya nak meruntuhkan negara la bodohhhhhhh...!!!

Jelas sangat perbezaan perjuangan nenek moyang kita menentang penjajah dengan Bershit yang kotor dan jijik. Malah, di sebalik Bershit, terselindung pulak agenda bernajis parti politik pembangkang yang nak buruk-burukkan kerajaan, SPR dan pihak berkuasa.

Nampak sangat Hisyamuddin Rais ni bodoh! Itu pun Malaysiakini ambik si celaka ni jadi kolumnis? Heh! Nampak sangat Malaysiakini lagi bodoh dari Hisyamuddin Rais..!!!

Gemparrr..!!! Macai-macai Bershit lari tinggalkan KL..!!!

Posted: 04 Jul 2011 05:30 AM PDT


Baru semalam saya menceritakan mengenai pengganas jijik Bershit yang sudah berkampung di KL. Baru semalam saya dedahkan semua gerak saraf yang menjadi rahsia puak-puak Kotor 2.0 ini. Tiba-tiba hari ini lain pulak ceritanyaaaa...!!!

Dikhabar bahawa puak-puak yang saya ceritakan semalam tu semuanya dah bungkus pakaian masing-masing. Ramai yang dah check out! Malah ada yang mula balik ke negeri masing-masing...!!!

Saya mendapat tahu bahawa mereka diarahkan oleh "boss" mereka untuk terus berada di lokasi masing-masing. Tapi, memandangkan mereka mendengar titah DYMM Yang DiPertuan Agong, ramai yang akur dengan titah tersebut dan mengambil keputusan untuk tidak campur Bershit 2.0 pada Sabtu ini!

Khabarnya, "Boss" diorang hangin habissss..!!! Banyak bilik-bilik hotel yang dibatalkan tempahan dan diorang hilang duit deposit booking bilik tu. Tapi, diorang tersenyum girang kembali apabila mengenangkan RM-RM berjumlah ratusan ribu yang berada dipoket mereka untuk diperuntukan kepada mereka yang cabut balik tersebut! Masyukkkk...duit Yahudi la tuhhh...!!!

Itu perkhabaran terkini yang saya dengar sejak petang tadi. Saya belum pasti sama ada berita ini benar atau tidak memandangkan saya masih berada di Shah Alam sampai lewat petang tadi...

Oleh itu, saya minta mana-mana rakan yang ada info mengenai perkara ini untuk mengesahkan kesahihannya...tengkiu!

Gemparrrr..!!! Anwar benci Joe Bedoiii..?!!! Melepas jadi calon PKR...?!!!

Posted: 04 Jul 2011 04:00 AM PDTYB Johari Abdul, Ahli Parlimen PKR Sungai Petani, salah seorang daripada calon PKR yang bakal digugurkan dalam Pilihan Raya Umum ke -13.

Menurut sumber dalaman parti, sepertimana yang dilaporkan oleh Free Malaysia Today (FMT), pengguguran Johari berdasarkan kenyataan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali baru-baru ini yang menyebut calon-calon yang gagal prestasinya dan tidak popular akan digugurkan.

Johari merupakan aktivis PKR yang pertama menonton video seks Datuk Seri Anwar Ibrahim di di Hotel Flamingo, Ampang, pada 21 Mac bersama Trio Datuk T.

"Dia (Johari) menghadapi masalah dalaman yang teruk," kata sumber kepada FMT, sambil menambah bahawa kepimpinan tertinggi adalah tidak gembira apabila beliau begitu "mesra" dengan "Trio Datuk T" sepertimana yang didedahkan video terbitan channel pad1jantan.

Sehingga kini, Johari tidak dapat menjelaskan misteri di sebalik perkara itu.

Fakta utama yang diperdebatkan, kata sumber itu, adalah berkenaan kelewatan Johari mengeluarkan kenyataan mempertahankan Anwar selepas dua hari beliau menonton video itu.

"Mengapa beliau tidak melakukannya dengan serta-merta?.

"Mengapa Johari menjadi sasaran 'Trio Datuk T' untuk dijemput menonton video seks itu ?

"Mengapa Johari tidak memberitahu kepimpinan parti tentang jemputan itu dan mengapa beliau turut membawa pula lima orang Ahli Parlimen PKR lain untuk untuk proses tontonan kali kedua ? ", lapor FMT. Klik di sini

Dalam rakaman video Johari bersama Trio Datuk T, Ahli Parlimen PKR Sungai Petani itu kelihatan ketawa berdekah-dekah semasa menonton video seks Anwar itu, sambil Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Tan Sri Rahim Thamby Chik menepuk-nepuk bahunya.

Semasa keseronokan menonton itu, tanpa disedari, Johari turut mengesahkan pelaku seks bersama pelacur itu adalah Anwar Ibrahim dengan berkata, "Bukan pasal Anwar, (tapi) pasal dosa (yang dilakukan Anwar) tu ".

Misteri hubungan Johari dengan Datuk T disahkan lagi oleh Eskay dalam sidang medianya di Impiana Hotel, Kuala Lumpur, 23 Mac.

"Apabila YB Johari masuk di situ (bilik di Hotel Flamingo Ampang), saya ada di situ. Dia (Johari) menonton video itu dan berkata 'dia lah (Anwar) orangnya !

"Dia (Johari) meninggalkan bilik itu, (kemudian) telefon Datuk Shuib, dia mahukan duit permulaan sebanyak RM100, 000 (diberikan kepadanya) sebagai duit pelincir dan satu juta setiap seorang (kepada Ahli Parlimen PKR yang bakal meninggalkan PKR).

Difahamkan dalam rundingan itu, Johari berjanji akan membawa Ahli-ahli Parlimen PKR menonton bersamanya video itu di tempat sama, Hotel Flamingo Ampang, jam 3.30 petang pada 22 Mac 2011.

Johari dikatakan telah mengatur pertemuan lima Ahli Parlimen PKR iaitu Datuk Kamarul Baharin Abbas (Teluk Kemang), Datuk Rashid Din (Merbok), Azan Ismail (Indera Mahkota), Abdullah Sani Abdul Hamid (Kuala Langat) dan Amran Abdul Ghani (Tanah Merah).

Namun tontonan kedua dan rundingan melompat parti gagal kerana salah seorang Trio Datuk T, Eskay tidak bersetuju rundingan berasaskan faktor wang.

Lebih menarik lagi, selain Johari, FMT turut menyenaraikan 5 individu yang dibawa Johari ke Hotel Flamingo Ampang, iaitu Kamarul, Rashid, Azan, Abdullah dan Amran juga turut disenaraikan sebagai 'individu-individu' yang tidak menunjukkan 'prestasi yang baik' dalam laporan audit yang disediakan oleh satu jawatankuasa khas parti.

Turut termasuk dalam senarai yang mempunyai rekod prestasi buruk adalah Yusmadi Yussof (Balik Pulau MP), Hee Loy Sian (Petaling Jaya Selatan MP) dan Loh Gwo Burne (Kelana Jaya MP).

Tambah menguatkan lagi spekulasi itu, apabila Joharisanggup memperbadutkan dirinya dengan membuat make-up meniru muka P Ramlee dan meniru aksi seniman agung itu, walaupun hakikatnya sangat berbeza.

Ramai yang mentertawakan aksi Johari sanggup dimake-up muka P Ramlee (lihat video di atas) yang membayangkan Ahli Parlimen PKR Sungai Petani itu sanggup melakukan apa sahaja untuk menyelamatkan karier politiknya.

Sumber: klik sini

Panassss...!!! Dr. Asri ingat Ambiga nak dengar nasihat dia...?!!!

Posted: 04 Jul 2011 02:30 AM PDT


Siapa Dr. Asri untuk nasihat Ambiga? Ingat Ambiga tu nak dengar ke nasihat dari seorang ustaz? Nasihat DYMM Sultan dan DYMM Yang DiPertuan Agong pun Ambiga tak heran, apatah lagi nasihat dari seorang bekas Mufti Perlis..!!!

Aku rasa, Dr. Asri pun tahu bahawa Ambiga ini ialah kafir harbi yang menghina mahkamah syariah. Dia kacau hal ehwal agama Islam di negara ini. Ambiga ni penyokong orang Islam murtad, sedangkan di negara ini, orang Islam yang murtad akan dihantar ke pusat pemulihan aqidah untuk dipulihkan kepercayaannya. Itu cara negara Islam ini!

Aku fikir, Dr. Asri pun tahu bahawa Ambiga ni adalah penyokong tegar kepada kesamarataan agama. Dia merupakan penyokong pluralisme yang menyama tarafkan Islam dengan agama lain di Malaysia, sedangkan perkara itu tidak dapat diterima di negara ini!

Aku fikir, tak payah la Dr. Asri nak nasihat Ambiga. Ini bukan bermakna aku menolak atau tidak menghargai nasihat Dr. Asri kepada Ambiga. Namun pada aku, dah confirm punya Ambiga tak layan Dr. Asri nihhh..buang karan jer nasihat "achiii" tu...

Dr. Asri ingat Ambiga nak dengar nasihat dia? Jangan mimpi laaaaa....

Gemparrr...!!! Malaysiakini fitnah lagiiii...!!! Laporan polissss...!!!

Posted: 04 Jul 2011 01:00 AM PDT


Satu laporan polis dibuat terhadap wartawan Malaysiakini kerana mendakwa penulis portal itu menulis secara berniat jahat untuk memburuk-burukkan perarakan dan perhimpunan membantah kepimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang dibuat oleh beberapa wakil pertubuhan bukan kerajaan (NGO) semalam.

"Saya berasa marah dengan penulis portal itu, Susan Loone dari portal Malaysiakini yang menabur fitnah terhadap perhimpunan yang tidak berpuas hati dengan kerajaan negeri dengan menyatakan bahawa penyokong-penyokong yang menyertai demonstrasi tersebut telah memecahkan cermin-cermin kenderaan sepanjang jalan Jalan Chulia dan Jalan Carnavon menuju ke Komtar.

"Saya berharap agar pihak polis mengambil tindakan yang sewajarnya kerana tulisan tersebut berbau hasutan dan boleh menggangugugatkan ketenteraman awam", kata pengadu, Aziaan Ariffin, dalam laporan polisnya yang dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut, kira-kira pukul 6 petang.

Menurut pengadu yang turut serta dalam perhimpunan itu, apa yang dilaporkan oleh Malaysiakini itu adalah fitnah semata-mata.

"Mana ada kejadian seperti itu. Justeru, kami meminta Malaysiakini menarik balik laporan tersebut dan jika mereka enggan berbuat demikian, kami akan mengambil tindakan,"katanya.

Selain wartawan Malaysiakini, Susan Loone, adalah Koordinator Informasi dan Penerbitan sebuah NGO pro Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berpengkalan di Bangkok.

NGO itulah Asian Forum for Human Rights and Development atau nama ringkasnya dipanggil 'Forum-Asia' . Klik di sini

Forum-ASIA diasaskan pada tahun 1991 di Manila, daripada organisasi asal yang berpengkalan dari Geneva, Switzerland, bertujuan untuk memperjuangkan hak asasi manusia di seluruh Asia.

Pada tahun 1994, satu pusat operasi telah dibuka di Bangkok sebagai sekretariat utama untuk mengendalikan 47 organisasi di bawah naungannya di Asia.

Cawangan Forum-ASIA di Malaysia adalah SUARAM dan ERA Consumer. Klik di sini

K. Arumugam, Pengerusi SUARAM adalah salah seorang Ahli Jawatankuasa Eksekutif Forum-Asia. Klik di sini

Menurut capitalresearch.org, Forum-Asia mendapat tajaan daripada OSI (Open Society Institute) kepunyaan penyangak matawang Yahudi, George Soros. Klik di sini

Forum-Asia juga mendapat geran tahunan USD 150,000 dari NED (The National Endowment for Democracy) pada tahun 2005.

Awasi Rangkaian Soros

Huraian latar belakang Susan Loone, wartawan Malaysiakini hanyalah untuk menunjukkan lingkaran maut perang maklumat yang dinaungi oleh penyangak matawang Yahudi, Soros.

Susan Loone adalah wartawan Malaysiakini dalam masa sama aktivis Forum-Asia yang berpengkalan di Bangkok. Forum-Asia dan Malaysiakini pula disponsor oleh Soros.

Kajian ilmiah yang dilakukan mengesahkan Malaysiakini ditaja oleh Soros melalui yayasannya, OSI.

Menurut Tong (2004: 286); Majalah Far Eastern Economic Review keluaran Februari 2001 melaporkan pertubuhan OSI milik Soros membiayai organisasi-organisasi media di Asia termasuk Malaysiakini.

Ini disahkan oleh bekas Editor Berita Malaysiakini, Chon Yen Long, yang mendakwa Malaysiakini menerima wang sejumlah RM 188,000 daripada Media Development Loan Fund (MDLF) yang dikaitkan dengan OSI milik Soros.Klik di sini

Menurut kajian Janet Steele, The International Journal of Press/Politics 2009; 14; 91 bertajuk "Professionalism Online: How Malaysiakini Challenges Authoritarianism", melaporkan Malaysiakini mendapat tajaan George Soros melalui OSI. OSI juga turut menaja Southeast Asia Press Alliance (SEAPA) dan Media Development Loan Fund (MDLF).Klik di sini

Mengikut laporan tahunan NED 2009, menyebut salah satu penajaan mereka kepada Mkini Dotcom Sdn Bhd, sebanyak 100,000 US Dollar untuk membantu Malaysiakini menyaingi arus media perdana.

NED juga turut menaja SEAPA sejak dari tahun 2005 lagi.

Dapat disimpulkan NED dan OSI sering bekerjasama dalam mencapai matlamat yang sama.

Bermakna, jika kita menelusuri jejak Susan Loone, kita akan melihat perkaitannya, dari Malaysiakini, Forum-Asia (Bangkok), SUARAM dan PKR.

Susan Loone sendiri pernah disebut-sebut menjadi calon parti Keadilan pada pilihanraya umum 2004, namun beliau menarik diri saat-saat akhir.

Penelusuran jejak dan latar belakang Susan Loone, hampir sama dengan jejak salah seorang pembantu Anwar, Nathaniel Tan atau Nat.

Jejak Nat lebih meluas rangkaiannya melalui Amnesty International, Yayasan Aman, dan Foundation For The Future.Klik di sini

Sama ada Susan Loone atau Nat, kedua-duanya akan berkait dengan Tian Chua dan Elizaberth Wong dan kedua-dua aktivis PKR itu pula berketuakan Anwar Ibrahim.

AIDCNews, 13 Jun sebelum ini pernah melaporkan PKR sendiri mendapat bantuan Soros. Maklumat ini disahkan oleh bekas tiga aktivis PKR iaitu Lokman Noor Adam, bekas Penolong Setiausaha Pemuda Keadilan, Senator Ezam Mohd Nor, bekas Ketua AMK PKR dan Muhamad Rahimi Osman, bekas Setiausaha Sulit Anwar. Klik di sini

Senator Ezam mengesahkan Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail telah berkunjung ke Amerika Syarikat pada tahun 2003 untuk menemui Soros.

"Yang berjumpa Soros ialah Azmin Ali dan Wan Azizah dalam lawatan yang lain yang diatur oleh Elizabeth Wong yang merupakan ejen Soros di Malaysia.

"Elizabeth Wong adalah penghubung antara George Soros dengan Malaysia, melalui NGOnya, SUARAM dan sebagainya.

"Saya tahu tentang pertemuan tersebut sebab Wan Azizah yang menyatakan kepada saya", katanya ketika diwawancara AIDC Production.

Ketika ditanya lanjut, adakah Ezam yakin Anwar benar-benar mempunyai hubungan dengan Soros, bekas Ketua Angkatan Muda PKR mengesahkan kebenarannya.

"Saya yakin Anwar mempunyai hubungan dengan George Soros. Kita semua tahu bahawa Malaysiakini satu web portal news di negara ini yang amat pro kepada Anwar Ibrahim dibiayai sebahagian besarnya oleh George Soros.

"Banyak fund Soros digunakan untuk kepentingan Anwar", katanya.

Sumber: AIDC

GEMPARRR..!!! BLOGGER PR HINA DYMM AGONG..!!!

Posted: 03 Jul 2011 10:00 PM PDT


Memang dasar perderhaka...!!! Kalau aku tahu siapa mamat ni, memang aku pijak-pijak kepala dia..!!! Memang celaka..!!! Sanggup dia hina DYMM Yang DiPertuan Agong hanya kerana Ambiga dan Bershit...!!! Chiessssss...!!!

Cuba tengok! Dia kata DYMM Yang DiPertuan Agong makan rasuah? Lepas tu dia nak samakan DYMM Yang DiPertuan Agong macam di Iran? Eiiiiii...budak ni....kalau aku dapattt..!!! Budak ni memang nak kena niiiii...!!!

Dengan ini aku meminta agar SKMM menyiasat mengenai budak yang kurang ajar ini. Cari dia sampai lubang cacing..!!! Orang begini tidak dapat dimaafkan..!!! Orang macam ini wajib diajar dengan hukuman paling berat...!!! Buang negara..lucut kewarganegaraannya!!!

Aku desak KDN ambil tindakan pada budak ni. Perkara ni tak boleh dibiarkan. Kalau dibiarkan maka dia akan "naik tocang"! Dan mungkin orang lain pun akan buat perkara yang sama, malah mungkin lebih dahsyat lagi. Itu tuntutan aku..!!!

Gemparrr..!!! Ostat Ngeh Koo Ham pulak kena tangkap..?!!!

Posted: 03 Jul 2011 08:30 PM PDT


Memang cari nahassss...!!! Memang nak kena celaka komunis DAP ni..!!! Apa lagi polis...kasi tangkap sama ini komunissss...!!! Tangkap semua sekali dan buang kewarganegaraan diorang semua..!!! Dia dah cabar suruh tangkap kat atas tu haaaa...tangkap je..!!!

Diorang ni jenis yang tak reti hidup berkongsi dengan rakyat Malaysia. Buat kacau saja kerjanya. Kalau tak ada jenis binatang macam ni dalam negara ni lagi baik!!!

Thanks to The Unspinners

Panass..!!! 6 hari untuk Ambiga batalkan, kalau tidakkk...PERANGGGG..!!!

Posted: 03 Jul 2011 07:00 PM PDT


Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik. - DYMM Yang DiPertuan Agong

Woi Ambiga Kafir Harbi. Lu tak dengar ke titah DYMM Yang DiPertuan Agong tu? Titah yang di atas adalah antara apa yang dititahkan oleh DYMM Yang DiPertuan Agong, Sultan Mizan Zainal Abidin. Kamu faham ke tidak titah Tuanku tu???

Nampak sangat titah Baginda Yang DiPertuan Agong sangat mirip mahu Ambiga membatalkan perhimpunan Bershit tu. Jelas dan terang, sudah terang lagi nak bersuluh ke? Tunggu apa lagi. Sekiranya Ambiga seorang warganegara yang menghormati DYMM Yang DiPertuan Agong, maka dia wajib membatalkan Bershit 2.0 berkuat kuasa serta merta!!!

Sekiranya Ambiga gagal berbuat demikian, maka dengan jelas Ambiga menderhaka dan berani melawan titah Baginda. Justeru itu, Ambiga dan semua pemimpin politik yang menyokong Bershit bolehlah dianggap sebagai PERDERHAKA DAN CUBA MELAWAN DYMM YANG DIPERTUAN AGONG!

Oleh yang demikian, sekiranya Ambiga dan pemimpin politik yang menyokong Bershit tidak undur diri dari menderhaka pada titah tersebut, maka bolehlah PDRM, ATM dan semua pertubuhan Silat di Malaysia memerangi mereka demi menjaga titah dan maruah Baginda Yang DiPertuan Agong!

Titah Sultan Mizan tersebut adalah amaran terakhir dari pemimpin tertinggi dalam negara yang bebas dari sebarang pengaruh politik. Tak tahulah lepas ni kalau Ambiga, Mat Sabu, Anwar dan pengkhianat-pengkhianat ini sanggup menuduh dan mengutuk DYMM Yang DiPertuan Agong pulak! Kalau diorang buat begitu memang cari nahasss..!!!

Ambiga,
Rakyat Malaysia yang menyokong penuh titah DYMM Yang DiPertuan Agong hanya memberikan tempoh hingga Jumaat, 8 Julai ini untuk kamu membatalkan perhimpunan yang mampu menghuru-harakan negara itu. Sekiranya kamu gagal berbuat demikian, maka kami isyhtiharkan "PERANG" terhadap kamu dan semua yang terlibat dengan Bershit 2.0..!!!

AllahuAkbarrr..!!!

Lawak di pagi Isnin..!!!

Posted: 03 Jul 2011 05:30 PM PDT

DIMENSI

Posted: 04 Jul 2011 11:25 AM PDT

DIMENSI


Omegay: "Pirates of the PAS..the curse of the people"

Posted: 04 Jul 2011 06:45 AM PDT


Kusam masam panas montot!. Blogger kickdefella terus mendedahkan tembelang sebenar siapa si lanun berketayap kusam masam di sebalik skandal YIK dan apa yang sebenarnya berlaku mengenai status tapak stesen teksi di Pasir putih. >:D


Kredit to blog kickdefella

Di dalam usaha untuk mencari ruang bernafas akibat pendedahan saya di dalam isu Operasi Gerak Saraf 4 Juta, pihak Husam dan saya bersetuju untuk 'gencatan senjata' buat sementara. Usaha ini dimulakan oleh saya kerana saya bersendirian untuk menangkis segala peluru dari pihak PAS.

Wakil Husam pada awal Mei 2010 kemudian menghubungi saya meminta saya dedahkan 'salah laku' Exco PAS Kelantan, Dato' Mohd Amar Bin Nik Abdullah. Beberapa sms dihantar kepada saya yang antara lain menyebut pengakuan seorang wanita berhubung 'penjualan' tanah YIK dan pampasan yang diterima oleh Mohd Amar dan seorang lelaki lain. klik sini


Omegay: Lynas - Fuziah lampir marah..terbang ke australia nak buruk2an Malaysia?

Posted: 03 Jul 2011 11:30 PM PDTKUALA LUMPUR, July 4 — The civil society movement opposing a controversial rare earth plant being built in Kuantan are in Australia for a week to lobby lawmakers and NGOs in a bid to pressure Lynas Corp to cancel its RM700 million refinery.

This move comes on the back of a United Nations-backed review ordered by Putrajaya that says the Australian miner has complied with international standards.

With the Malaysian government adopting the same view, the Save Malaysia group left last night for Sydney, where members will speak at events hosted by NGOs such as Amnesty International and meet lawmakers in a bid to embarrass Lynas.

"We want to make Australians aware that one of their corporate citizens is bringing radiation to Malaysia," said Save Malaysia chairman Tan Bun Teet, adding that the Green Party had been supportive of the group of local residents opposing the plant.

Save Malaysia is sending a 12-man delegation that includes public health scientist Dr Chan Chee Koon, an expert from Universiti Malaya. - TheMalaysiainsideanuvajiass

pulak dahhh!..tak cukup lagi menghasut dalam negara, geng2 puak fuckatan sanggup terbang ke australia untuk menabur fitnah di tempat orang pulak. sengaje nak buruk2 nama malaysia!. Biarpun pembinaan kilang Lynas masih belum siap sepenuhnya namun IAEA mengesahkan bahwa kilang bumi nadir di Lynas adalah selamat

Bagaimanapun IAEA berpendapat ada beberapa perkara yang perlu di lakukan untuk penambahbaikan. Bermakna Lynas telah memenuhi sebahagian dari piawaian dan mengikut standard yang telah di tetapkan oleh IAEA dan bukan mengikut piawaian China, British atau Australia di mana selebihnya akan di lakukan secara berperingkat

On 30 June 2011, the Malaysian Government presented to the press and the public in Kuala Lumpur the final report of an IAEA expert mission that reviewed radiation safety at the Lynas Project, a rare earth processing facility under construction near Kuantan in Pahang state to the Malaysian Government.

baca laporan IAEA seperti di bawah..

The report was submitted by the IAEA to the Malaysian Government on 28 June 2011 and follows a week-long mission undertaken from 30 May until 3 June 2011 by ten international experts, which included technical meetings and numerous sessions to gather public views and hear concerns about the facility.

The review team also met Lynas Project staff and visited the construction site.

Background

On 3 May 2011, a high-level delegation representing the Malaysian government met IAEA Director General Yukiya Amano to request the Agency to organize an independent panel of international experts to review the radiation health and safety aspects of the Lynas Project.

Support for the international expert mission to review the Lynas Project was provided through the IAEA Technical Cooperation Programme, and focused on the project's compliance with relevant international Safety Standards and Good Practices, and as well as providing an independent expert opinion on the radiological safety aspects of the Lynas Project.

The members of the independent, international expert team are knowledgeable in IAEA Safety Standards and have broad professional experience in their respective disciplines, in particular those radiological safety aspects related to rare earth processing and Naturally Occurring Radioactive Materials, as well as regulatory control, radiation protection for workers, the public and the environment, in addition to expertise in safety assessments, waste management, environmental monitoring and surveillance, decommissioning and environmental remediation and transport safety.

Malaysia actively participates in the Asian Nuclear Safety Network and strongly supports the Network as the main instrument to improve nuclear safety in the region. - IAEA

Sudah tentu kerajaan bukan suka2 nak dirikan nadir bumi di malaysia tanpa membuat penyelidikan terperinci dan kesan2 jangka panjang. klik sini

Kerajaan telah mempelawa rakyat, badan NGO dan panel2 antarabangsa untuk memberikan pandangan dan rata2 mereka memberikan sokongan positif kerana ini secara langsung akan memajukan kawasan setempat sekaligus menjana ekonomi di kawan setempat khususnya dan negara secara amnya

Dulu fuziah beriya2 meminta MB pahang mengemukakan jaminan bahwa projek tersebut betul selamat! kini segala fakta2 telah di persembahkan depan Fuziah mak lampir oleh IAEA. namun fuziah mak lampir enggan menerima kenyataan. ternyata Mak lampir fuziah akan tetap membelakangi fakta semata2 nak tayang populariti fuckatan dan agenda tersembunyi...harkk ptuihhh!

Omegay: Pas gali kubor sendiri..BN hanya tolong bacakan talkin jek kehkehkeh

Posted: 03 Jul 2011 08:30 PM PDT


Setiap tangkapan polis terhadap aktivis Bersih menambahkan kebencian rakyat dan tangkapan itu adalah sebutir paku untuk keranda BN yang akan dikuburkan bersama.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan Kerajaan Selangor, Iskandar Abdul Samad berkata demikian sebagai mengulas Exco Kerajaan negeri, Ronnie Liew, telah ditahan polis malam semalam selepas satu majlis penerangan kerajaan negeri di Hulu Selangor bersama Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim. - HarrrkkharkptuihhOleh kerana Pasrael sedar mereka telah menjadi mangsa keterlanjuran ambigau, anuwar berahi, dan komunis maka pasrael terpaksa menempuh bara yang di reka khas oleh deeayypig dan peegayrar.

Di tambah pula apabila pihak polis menutup terus pintu rundingan atau sebarang tolak ansur kerana mereka masih berdegil memilih untuk meneruskan perhimpunan haram. Kini Pasrael mula merasa gundah bila melihat ramai pemimpin2 fuckatan di cekup, bantahan demi bantahan oleh rakyat dan golongan peniaga serta NGO2 yang bakal menjadi mangsa kerakusan peserta demo bershit nanti

Mereka terpaksa menutup kebimbangan demi memastikan penyokong2 mereka tetap bersemangat menyertai demo bershit. Mereka juga sebenarnya lebih risau kerana mereka telah melakukan satu kesalahan serius iaitu cubaan memerangi yang di pertuan agung

Pihak berkuasa telah mengeluarkan amaran demi amaran yang secukupnya. kini terpulang kepada fuckatan sama ada terpaksa berdepan kebencian majoriti rakyat atau sebaliknya!..pilihan di tangan mereka... kehkehkeh >|D

Omegay: Mak lampir bukan lagi seorang ibu tapi dah jadi hantu! >|D

Posted: 03 Jul 2011 05:30 PM PDT


Ehsan dari Peraktoday the portal

Nak cakap macam mana YB!. Nilai keibuan fuckatan dah lama hilang dahhh. mak lampir2 fuckatan seme dah kene 'liwat' dengan ketua2 rejim masing2. tapi apakan daya, suara mak lampir2 fuckatan hanya di gunakan ketika memburuk2kan kerajaan.

Mereka lebih suke tengok geng2 mak lampir lain menyongsong anak2 kecik ke jalan2 raya. mendidik anak2 mereka melakukan perbuatan yang menyalahi undang2. mengajar anak2 mereka tidak menghormati hak orang lain
Mak lampir lebih rela jika anak2 mengikut jejak mereka bersifat rakus. mereka di galakkan mengilai panjang pada hari demonstrasi di adakan. Lebih nyaring mengilai, lebih ramai orang akan datang saksikan. Kalau boleh biar lah mengatasi pencapaian mak mereka sendiri!

Mak borek anak rintik..kehkehkeh

PEJUANG BANGSA

Posted: 04 Jul 2011 11:12 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PATRIOT desak Ambiga & juak-juak BERSIH hormati titah YDP Agong

Posted: 04 Jul 2011 08:05 AM PDT

PATRIOT  beri amaran dan desak   Ambiga & juak-juak BERSIH agar akur dan menghormati  dengan titah YDP Agong tentang  demontrasi haram pada 9 Julai ini .Semalam Istana Negara telah mengeluarkan Titah Khas oleh Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin berhubung perhimpunan haram pada 9 Julai ini.

Dalam titahnya, Baginda telah menyebut bahawa sebagai masyarakat bertamadun , setiap permasalahan yang timbul hendaklah diselesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu "Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran".

Baginda juga menggesa rakyat menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara dan bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang.

Kerana Umi mai nak ceramah , kereta blogger P.Pinang diugut bakar

Posted: 04 Jul 2011 06:40 AM PDTGPB bersimpati dengan nasib rakan blogger P.Pinang  iaitu  Anak Seberang ( AS) yang diugut keretanya akan dibakar  oleh juak-juak Pakatan  jika anjur juga ceramah Jom Dengaq Umi Hafilda di Sungai Acheh pada Sabtu malam lepas .

Hanya kerana Umi nak mai Nibong Tebal saja , juak-juak pakatan ini jadi sawan babi hingga ugut bermacam-macam .  Tetapi mujur la mereka tak berani datang ke ceramah itu kerana ramai polis berkawal dan jadi mangsa adalah bendera UMNO .Guan Eng memang pemimpin lidah bercabang

Posted: 04 Jul 2011 05:43 AM PDTGEORGE TOWN, 4 Julai – Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman menyifatkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sebagai pemimpin lidah bercabang.

Ini kerana katanya Guan Eng yang sebelum ini amat menyokong perhimpunan Bersih yang dijangka diadakan pada 9 Julai ini di Kuala Lumpur dan menggalakkan orang ramai menyertainya telah menyelar anggota pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NG0) dalam mengadakan demonstrasi tunjuk perasaan anti Ketua Menteri Pulau Pinang Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) baru-baru ini.

Guan Eng mengatakan demonstrasi itu telah menyebabkan keadaan menjadi kacau bilau, menggugat ketenteraman awam dan percubaan mensabotaj ekonomi negeri.

Menurut Zainal, sekiranya Guan Eng mengutuk demonstrasi tersebut, mengapa pula dia menyokong dan menggalakkan perhimpunan Bersih yang bakal mencetuskan keadaan yang lebih buruk dari yang berlaku di Pulau Pinang.

"Sebab itu saya kata, Guan Eng ini lidah bercabang. Sekiranya sesuatu perkara itu tidak menyebelahinya, dia akan kutuk tetapi sekiranya menyebelahi pihaknya, dia akan sokong.


"Mengapa dia menyokong penuh perhimpunan Bersih sedang demonstrasi di Pulau Pinang di selar. Ternyata Guan Eng tidak telus dalam memperjuangkan nasib rakyat dan mementingkan diri sendiri", katanya kepada UMNO-Online di sini.

Tegas beliau lagu sekiranya Guan Eng sedar demonstrasi bakal mengundang masalah dan menyusahkan ramai pihak, mengapa dia perlu sokong perhimpunan Bersih.

"Sepatutnya dia menghalang rakyat dari menyertai perhimpunan tersebut sebagaimana dia menyelar demonstrasi yang dilakukan oleh NGO di Pulau Pinang.


"Sekiranya sebelum ini dia sering mencanangkan demonstrasi itu adalah suara rakyat dan hak demokrasi, jadi mengapa dia perlu menghalang bila ianya terjadi di Pulau Pinang," ujarnya.

Dalam pada itu, Zainal turut memberi peringatan kepada Guan Eng jangan terus-terusan menindas rakyat kerana sekiranya rakyat bangkit, bukan hanya 1,500 orang akan berdemonstrasi tetapi beratus-ratus ribu orang akan memenuhi jalan raya di Pulau Pinang.

"Ini bukan bermakna UMNO menggalakkan perhimpunan jalanan ini. Tidak sama sekali. Tetapi sekiranya kesabaran rakyat khususunya orang Melayu sudah hilang, jangan terkejut dengan kebangkitan mereka.


"Di negeri ini, ahli UMNO adalah seramai 150,000 orang. Bayangkan sekiranya kesemua ahli UMNO bersatu dan berhimpun di Pulau Pinang. Sudah pasti Guan Eng tidak akan berpeluh basah", katanya.

Beliaul turut menjelaskan dakwaan Guan Eng yang mendakwa dirinya menipu kerana menafikan penglibatan UMNO di dalam demonstrasi yang berlaku di Pulau Pinang.

"Ingin saya tegaskan di sini, UMNO sama sekali tidak terlibat atau menjadi dalang di dalam perhimpunan tersebut. Memang benar ada ahli UMNO yang terlibat tetapi bukan sebagai ahli UMNO. Mereka terlibat di atas tiket ahli NGO.

"Ramai ahli UMNO adalah ahli NGO. Kita sama sekali tidak menggalakkan dan melarang mereka terlibat dengan sebarang demonstrasi jalanan," jelasnya. -MediaUMNO

Patriot batal hasrat berhimpun junjung titah Agong, BERSIH bila mahu batal ?

Posted: 04 Jul 2011 12:19 AM PDT
Pergerakan Pemuda UMNO yang melancarkan Himpunan Patriot (Patriot) membatalkan hasrat untuk mengadakan perhimpunan itu pada 9 Julai ini kerana menjunjung titah Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bahawa demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Menurut Timbalan Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim, pembatalan itu bagaimanapun tidak bermakna Patriot akan dibubar sebaliknya ia mungkin akan didaftarkan sebagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berperanan memelihara kedaulatan negara. - Utusan Online


Komen GPB 

Satu keputusan yang tepat diambil oleh Pemuda UMNO selepas membatalkan himpunan Patriot bagi menjunjung titah khas YDP Agong semalam .

BERSHIT ini bila lagi hendak batal ?? Mahu derhaka kepada DYMM YDP Agong ka ?

Guan Eng memang pemimpin rasis penuh hipokrit !

Posted: 03 Jul 2011 11:07 PM PDT Kenyataan Lim Guan Eng yang mengutuk perhimpunan di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) kelmarin jelas membuktikan Ketua Menteri Pulau Pinang itu bersikap dwistandard dan hipokrit.

Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Ezam Mohd. Nor berkata, ini kerana pada masa yang sama, Guan Eng bertindak menyokong perhimpunan haram Bersih yang akan diadakan di ibu negara pada 9 Julai ini.

''Hari ini, beliau mengutuk protes di Pulau Pinang kelmarin, tetapi boleh pula menyokong perhimpunan haram Bersih. Ini bukti beliau bersikap hipokrit.

''Sikap seperti ini dan kebanyakan pemimpin pembangkang adalah berdasarkan kepentingan mereka dan bukan berasaskan prinsip moral.

''Kes akhlak, liwat, zina, hak asasi manusia dan jenayah rasuah akan ditutup dan dilindungi sekiranya membabitkan kepentingan parti atau pemimpin mereka,'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

Ezam berkata, sikap Guan Eng yang mengutuk protes di negeri pimpinannya adalah semata-mata untuk menutup 'pekung di dadanya' yang dikatakan sebagai pemimpin rasis.

Beliau menjelaskan, kehadirannya menyertai protes di Pulau Pinang adalah untuk memberikan sokongan kepada rakyat di negeri itu dalam menentang fahaman rasis di negara ini.

''Kita punya cukup bukti Guan Eng adalah pemimpin rasis. Kita juga mengulangi gesaan supaya beliau letak jawatan kerana rasis adalah perbuatan khianat kepada asas negara. Justeru, protes di Pulau Pinang perlu diteruskan,'' katanya.
Sudah terang lagi bersuluh , BERSIH mahu gulingkan kerajaan dan YDP Agong

Posted: 03 Jul 2011 07:59 PM PDTMemang sah Pakatan ini penderhaka Agong !    Sesiapa saja yang menganggu atau menghalang kerja Bershit dilihat akan menentang  kerja  pakatan.

Lihat di gambar yang telah di print screen ini di mana mereka memang ada niat  mengulingkan kerajaan hatta menghina dan menderhaka kepada DYMM YDP Agong.


Titah Tuanku Mizan  (klik sini)di perlekehkan  cukup kurang ajar sekali oleh mereka .Pihak berkuasa harus mengambil tindakan terhadap seluruh haprak pakatan yang menyokong bershit."Rakyat nak mengadu pada Agung sebab Najib dan regimnya. Agung kata tak perlu mengadu pada dia sebab dia percayakan Najib. Penyelesaiannya: Gulingkan kedua-dua susuk ini. Selesai masalah"


BERSIH 2.0 : DAP tukang promosi , PAS dan PKR yang jadi balaci di 9 Julai

Posted: 03 Jul 2011 05:16 PM PDT

Semalam ada lagi pemimpin pembangkang ditangkap kerana mempromosi dan mengedar risalah tentang BERSIH . Kali ini  yang kena cekup adalah  Ahli Parlimen  DAP  di Bakri, Er Teck Hwa dan lima anggota parti itu ditahan oleh polis hari ini kerana dipercayai mempromosi perhimpunan haram 9 Julai ini.Kesemua mereka ditahan pada pukul 9.40 pagi di Pasar Awam, Taman Sri Tebrau, di sini ketika mengadakan kempen kebersihan gotong-royong sambil mengedarkan risalah antara lain tertera 'Membersihkan sampah-sarap negara'.Kumpulan itu memakai baju-T berwarna kuning dengan perkataan 'Negara BERSIH Rakyat Bertuah' serta gambar penyapu dan penyodok.

Turut tertera dalam risalah itu ialah 'aktiviti ini tiada kaitan dengan perhimpunan Bersih 2.0 pada 9hb Julai jam 2 petang di KL' dan mengajak orang ramai membersih rumah dengan semua perkataan bersih dicetak dengan huruf besar.Kes ini akan disiasat di bawah Akta Pertubuhan, Akta Mesin Cetak dan Akta Hasutan.

Apa yang GPB lihat parti chauvinis  DAP  ini  hanya berkempen & promosi BERSIH  ini manakala yang akan jadi balaci di himpunan  9 Julai  itu nanti adalah puak-puak Melayu  PAS dan PKR .

Betap liciknya  DAP ini  ...depa hanya sokong dan  promosi sahaja tetapi yang akan berdepan FRU, water cannon ,  ditangkap adalah Melayu PAS dan PKR ... 

Selamat berjuang buat penjilat2 Ambiga dan DAP !

Keris Pusaka Melayu

Posted: 04 Jul 2011 11:08 AM PDT

Keris Pusaka Melayu


Titah Khas Yang di-Pertuan Agong

Posted: 03 Jul 2011 03:50 PM PDT

2011/07/03

ISTANA Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin:Yang_di-pertuan_agong_ke-13.png
Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan kumpulan BERSIH untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan menyerahkan memorandum kepada beta selaku Yang di-Pertuan Agong dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terbabit.
Namun, beta yakin kepemimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Dato' Sri Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.
Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu 'Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran'.

Hakikatnya demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanaan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/TitahKhasYangdi-PertuanAgong/Article/index_html


WARISAN@PAHANG

Posted: 04 Jul 2011 10:03 AM PDT

WARISAN@PAHANG


Blogger Hina Tuanku Sultan Pahang

Posted: 03 Jul 2011 07:49 PM PDT


(Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah menitahkan rakyat di negeri Pahang supaya tidak menyertai perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih). Baginda bertitah, perhimpunan itu membawa banyak keburukan daripada kebaikan dan tidak memberi sebarang manfaat kepada rakyat "Sebaliknya ia akan menyusahkan rakyat yang selama ini menjalani kehidupan aman dan tenteram. "Saya merayu kepada rakyat jelata supaya tidak campur tangan dalam hal Bersih ini. Bersih atau kotor ia demonstrasi yang sememangnya tidak bersih," titah baginda)

Susulan daripada Titah Sultan Pahang yang menyeru "Perhimpunan Haram ditentang habis-habisan". Blogger pembangkang mula pertikai dan menghina KDYMM Tuanku Sultan Pahang.

Blogger pembangkang dengan angkuhnya telah menghina Tuanku Sultan Pahang kerana titah baginda yang menasihatkan agar rakyat Pahang tidak melibatkan diri di dalam demonstrasi jalanan haram.

Kita tengoklah nanti siapa pemimpin dan rakyat Pahang yang derhaka dengan Titah Tuanku Sultan. Mereka yang menghuru harakan negara elok dibuang negeri sahaja.

Paling kurang ajar dan biadap apabila ada beberapa komen melampau oleh anonymous terhadap Tuanku Sultan Pahang. Mereka sengaja nak provok supaya kita bertindak balas!!

Tuanku Sultan Pahang sudah berani mereka sentuh dan hina...Mungkin ini merupakan satu lagi kejayaan ambiga,anwar dan PR untuk mendaki tangga menjadikan negara kita sebagai negara republik bertuankan Presiden.

Kita cukup hairan kerana AMBIGA dan ANWAR mereka hilang hormat sesama agama dan bangsa malah mereka cabar undang-undang dan perlekeh Tuanku Sultan Pahang.

Mari kita rakyat Pahang buat laporan polis terhadap blogger yang biadap dan kurang ajar supaya pihak berkuasa dapat mengambil tindakan mengikut undang-undang terhadap mereka yang menghina Tuanku Sultan Pahang.

YANG DIPERTUAN AGONG dan Tuanku Sultan Pahang telah mengeluar titah demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan. Kita harap pihak berkuasa tidak memberi muka dan tangkap sahaja mereka yang masih berdegil kerana pintu rundingan sudah berakhir.

Awekz Bukit Gantang

Posted: 04 Jul 2011 07:58 AM PDT

Awekz Bukit Gantang


Ada Apa Dengan Demonstrasi?

Posted: 04 Jul 2011 12:40 AM PDT


Sekadar berkongsi pandangan dari Tun Dr. Mahathir Mohamad...


1. Kita tak dapat nafi bahawa berdemonstrasi mempunyai tempat dalam pengamalan demokrasi.

2. Saya baru kembali dari lawatan ke Mesir. Seperti kita semua maklum satu demonstrasi besar di Kaherah telah berjaya menjatuhkan Kerajaan Hosni Mubarak.
3. Tetapi kesan demonstrasi tidak terhad kepada kejatuhan Kerajaan. Ekonomi Mesir merosot dengan amat teruk. Mesir, yang banyak bergantung kepada pelancongan mengalami kemerosotan 80 peratus semasa demonstrasi berlaku. Hari ini pun pelancong belum kembali dan banyaklah hotel yang kosong. 


4. Serangan terhadap polis adalah satu jenayah. Sudah tentu jika polis diserang, maka polis terpaksa menggunakan kekerasan. Jika polis guna kekerasan maka ini akan dijadikan isu oleh yang berdemonstrasi.

5. Mungkin kerana ingin mengelak daripada tindak balas maka polis diarah berundur dan tinggalkan tempat demonstrasi tidak dikawal. Keadaan ini merbahaya kerana orang awam tidak mendapat perlindungan polis lagi.

6. Sudah tentu pemulihan ekonomi terganggu. Pelancong tidak kembali dan jauh sekali pelaburan oleh pelabur tempatan dan asing. Pengangguran bertambah dan yang miskin menderita bertambah.

7. Walaupun demonstrasi diterima dalam demokrasi, ia tidak boleh diguna dengan sewenang-wenangnya. Jauh daripada memberi manfaat kepada rakyat, ia menambah masalah bagi rakyat.

8. Pihak tertentu merancang untuk mengadakan demonstrasi besar-besaran pada 9hb Julai ini. Apakah benar demonstrasi ini bertujuan untuk membersihkan proses pilihanraya?

9. Jika disemak tuntutan yang dibuat lebih merupakan tuduhan terhadap Kerajaan dan bukan tuntutan sebenar. Tujuannya ialah untuk memburukkan Kerajaan supaya meraih sokongan dalam pilihanraya akan datang.

10. Walaupun pengurusan pilihanraya di Malaysia mempunyai beberapa kelemahan tetapi hakikatnya di Negara ini parti lawan boleh menang. Demikianlah pentadbiran pilihanraya di Malaysia sehingga pada tahun 2008 parti lawan dapat menawan lima buah negeri, satu wilayah dan berjaya mengurangkan ahli Dewan Rakyat sehingga tidak tercapai matlamat dua pertiga seperti yang biasa dimenangi oleh parti Kerajaan.

11. Bandinglah dengan pilihanraya di Negara-negara lain termasuk jiran terdekat kita di mana parti bukan Kerajaan tidak dapat wakil dalam dewan sama sekali. Yang menang daripada parti lawan akan dituduh dengan pelbagai tuduhan dan dihadapkan ke mahkamah. Maka mahkamah pun menghukum mereka salah dan tidak dapat mengambil tempat mereka dalam dewan. Ada yang dibenar masuk tetapi tidak berani bercakap. Kalau bercakap tidak akan dilapor dalam media.

12. Ada pula diwujudkan kumpulan pembangkang dalam parti Kerajaan. Ini adalah satu sandiwara politik.

13. Dalam pilihanraya yang baru lepas pun banyak tekanan digunakan oleh Kerajaan berkenaan. Sebab itu jumlah calon pembangkang yang menang amat kecil.

14. Malangnya terdapat di Malaysia parti yang berasas dari parti negara jiran ini yang ingin supaya negara ini juga menerima contoh pentadbiran negara jiran. Seperti dengan parti di negara jiran, pada mulanya janji dibuat untuk mendirikan Kerajaan yang baik dan adil. Apabila sahaja rakyat memberi kepercayaan jenis pemerintahan yang didirikan jauh berbeza daripada yang dijanjikan.

15. Memang pun ada sekatan tertentu di negara ini terhadap kebebasan liberal yang didapati di negara barat. Sekatan ini diperlukan kerana mengelak daripada huru-hara berlaku.

16. Pada 1969 berkempen dibenar sepenuhnya iaitu enam minggu. Pada masa kempen, parti politik menggunakan perkauman untuk menarik sokongan. Parti-parti Kerajaan pun terpaksa menggunakan soal perkauman. Balas-membalas berkenaan isu ini dalam kempen menyebabkan ketegangan antara kaum-kaum. Dengan itu berlakulah 13 Mei yang berdarah.

17. Untuk mengurangkan kemungkinan kempen membakar hati, maka dikurangkan masa berkempen. Lagi pun parti pembangkang berkempen sepanjang masa. Perhimpunan dalam rapat parti pembangkang lebih kerap daripada parti Kerajaan. Demikianlah kebebasan di Malaysia.

18. Tidak ada sebab kenapa demonstrasi perlu diadakan di negara ini. Wakil Rakyat parti lawan begitu ramai. Jika kajian perlu dibuat berkenaan undang-undang dan pengurusan pilihanraya, peluang yang banyak terdapat dalam dewan-dewan untuk membangkit dan membahas perkara-perkara ini. Tetapi peluang-peluang ini tidak digunakan sepenuhnya. Sebaliknya demonstrasi hendak diadakan. Apa tujuannya? Membersihkan pilihanraya atau mencuba memburukkan imej parti Kerajaan.

19. Di Mesir saya ditanya kenapakah pentadbiran negara Islam tidak ada yang baik. Saya terpaksa mengaku yang orang Islam mudah diperalatkan.

Awekz: Fikir-fikirkan!!!

KEMBARA DI PERJALANAN INI

Posted: 04 Jul 2011 07:16 AM PDT

KEMBARA DI PERJALANAN INI


DI MANA BERSIH NYA?

Posted: 04 Jul 2011 02:55 AM PDT

Sambil berborak dengan kawan-kawan di pejabat, dia kata, "9 Julai ini, suami dan anak nak pergi bersama-sama berdemonstrasi untuk perhimpunan BERSIH, ada pula dengar seorang kawan perempuan tu bersemangat untuk sama-sama berdemonstrasi di perhimpunan haram tersebut.

Kedua-duanya penyokong kuat PAS, cara kehidupan nampak cenderung kepada Islamik, rajin berusrah, rajin pergi majlis agama. Usiapun dah 40 an ke atas, tetapi hairan saya mengapa masih tertipu dan terpedaya dengan propaganda retorik tersebut ?..Adakah selama ini mereka dihalang dari membuat undian ke atas parti kesukaan mereka?..ada poliskah yang menghunus senjata menahan mereka dari mengundi parti pembangkang walaupun mereka bekerja di bawah jabatan kerajaan atau GLC ?...

Saya pelik, memang sangat pelik..mengapa begitu tidak rasional mereka ini?..Tidak terfikirkah perbuatn mereka menyusahkan orang ramai?..yang berniaga di kaki lima, golongan marhaen yang hidup kais pagi makan pagi, kais petang makan petang, menganggu keselesaan orang awam dengan berdemo di tempat-tempat awam, menghalang lalu lintas dsbnya. Kalaulah sekiranya pada hari tersebut ada ibu hendak bersalin, pesakit jantung kritikal, mangsa kemalangan parah tersekat di tengah jalan disebabkan demo haram BERSIH itu, apa perasaan mereka jika perkara tersebut berlaku dan terkena btg hidup sendiri atau keluarga ?...Mereka ini SELFISH...apa sebenarnya yang mereka perjuangkan?...PERJUANGAN DI ATAS JALAN RAYA itu beranikah?..saya meletakkan taraf mereka seperti mat rempit malah lebih hina adri mat rempit....itu hakikatnya..

Sedarlah wahai saudara-saudaraku sekelain, saya hanya mengambil contoh mudah sahaja, saya tak suka nak cerita berat atau panjang2, tetapi fikirlah dengan hati yang BERSIH, bahawa dalam hidup seorang ISlam, kita wajib menjaga dua hubungan, iaiatu hubungan dengan Allah dan hubungan dengan manusia.

Jika niat bukan kerana Allah, tetapi hanya kerana terpedaya dengan retorik politik, ingatlah bahwa setiap inci langkah saudara-saudari itu adalah HARAM.

Jadi di mana BERSIHnya?

Dd i n b u n g a

Posted: 04 Jul 2011 07:15 AM PDT

Dd i n b u n g a


RAKYAT SUDAH TAHU BERSHITTT ADALAH ANGKARA PAS, PKR, DAPIG DAN PSM!!!! NAK SEMBUNYI ATAS NAMA BERSHITTT

Posted: 03 Jul 2011 11:41 PM PDT

SETAN BERSHITTTT

SELAMA INI PEMBANGKANG HANYA MAIN WAYANG DAN BERSEMBUNYI DI BELAKANG BERSHITTTT, MODUS OPERANDI SEPERTI SEBELUM INI LAIN TAK BUKAN MENCIPTA SATU NAMA UNTUK MENGHURU HARA KAN NEGARA UNTUK MEMBURUKKAN KERAJAAN AGAR KERAJAAN DIJATUHKAN DAN MISI UNTUK MENGALIH PERHATIAN KES LIWAT ANU WAR YANG AKAN MASUK SEMULA MAHKAMAH PADA 16 JULAI 2011.

SEKARANG INI SUDAH JELAS BAHAWA YANG MENDALANGI UNTUK BERLAKU PERHIMPUNAN HARAM ATAS NAMA APA PUN, RUSUHAN, TUNJUK PERASAAN, DEMOSTRASI SEMUANYA ADALAH ANJURAN PAS, PKR, DAPIG DAN PSM, SEMUA BAPUK - BAPUK INI TAK BERANI UNTUK MENUNJUK MUKA PADA AWALNYA KINI SUDAH TAK BERDAYA UNTUK BERSEMBUNYI LAGI APABILA BEBERAPA AHLI PARLIMEN DAN WAKIL RAKYAT PEMBANGKANG DI TAHAN POLIS.

TUJUAN SOROK MUKA DAN SEMBUNYI BELAKANG BERSHITTT SUDAH TENTU KERANA TAKUT RAKYAT TIDAK MENYOKONG KERANA TINDAKAN TAK BERETIKA YANG MEREKA LAKUKAN MENYUSAH RAKYAT AKHIRNYA.

INI LAH PERANGAI HARAMJADAH DAN PENGKHIANAT MENGGUNAKAN RAKYAT, MEMBOHONGI RAKYAT, MEMPALITKAN RAKYAT DALAM USAHA BURUK MEREKA, TAK MAMPU JATUHKAN MELALUI PILIHANRAYA AJAK RAKYAT MENJATUHKAN KERAJAAN SECARA RUSUHAN SEPERTI DI THAILAND, NAIK NYA ABISHIT SEBAGAI PM THAILAND MELALUI STRATEGI MERUSUH.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 04 Jul 2011 03:50 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Nur Alert: Kanak-kanak hilang

Posted: 03 Jul 2011 07:15 PM PDT


Nur Alert melaporkan seorang kanak-kanak, berbadan gempal, berlengan besar dan bermisai bernama Shamsul dipercayai hilang sejak minggu lepas.

Kali terakhir Shamsul ini dilihat adalah bersama dengan kawan-kawannya bermain perang-perang ala revolusi di Mesir. Kanak-kanak ini olok-olok berceramah ajak kawan-kawannya bangun memberontak menentang musuh.


Video mainan kanak-kanak ini telah dimainkan di You Tube. Menurut rakannya, Jono, Shamsul memberitahu dia rasa begitu malu melihat dirinya keluar di pelbagai blog. Ia dipercayai penyebab Shamsul menghilangkan diri.

Dia tidak dapat diketemui dari minggu lepas.

Bapa angkat kanak-kanak ini, Dato Seri Anwar Ibrahim berharap dapat menjumpai kanak-kanak ini untuk sempat di bawa ke majlis pementasan Sabtu hadapan. Kanak-kanak ini akan berlakun sebagai watak panglima yang di beduk FRU.

Ibu angkatnya, Datin Wan Azizah menyuarakan kerisauan kerana kanak-kanak ini mengidap masaalah kencing dalam seluar, tak kira siang atau malam.

Dato Shahrizat Jalil menyeru kepada orang ramai, pihak media dan media alternatif untuk membantu menghebahkan gambar kanak-kanak ini. Pihak Kementeriaan akan terus memantau keadaan.

RIDHUAN TEE

Posted: 04 Jul 2011 03:46 AM PDT

RIDHUAN TEE


Bersih dalam kotor!

Posted: 03 Jul 2011 03:59 PM PDT

Sinar Harian 4 Jul 2011

Seperti yang saya sebut dalam program Bicara Rakyat, secara langsung TV1, Jumaat lalu, dalam sistem demokrasi, rakyat mempunyai hak untuk menyuarakan pendapat melalui pelbagai saluran. Tidak salah berdemonstrasi kerana ia dibenarkan oleh perlembagaan. Asas demokrasi adalah kerajaan dari rakyat, untuk rakyat. Tetapi satu perkara kita harus ingat, jika kebebasan tersebut boleh menjejaskan kesejahteraan dan keselamatan rakyat, maka demonstrasi perlu difikirkan kembali. Apakah sudah tidak ada altenatif lain pada zaman globalisasi ini dalam menyuarakan pendapat selain berdemonstrasi?

Kenapa tidak dibuat demonstrasi tersebut secara tertutup seperti di stadium? Kenapa harus di jalanan? Adakah suara demonstrasi di kawasan tertutup tidak didengari? Pada saya, di mana jua demonstrasi diadakan, impaknya pasti ada, tidak semestinya di jalanan. Tempat yang paling sesuai untuk berdemo adalah di negeri-negeri yang dikuasai oleh Pakatan Rakyat terutama di Selangor, berhampiran Kuala Lumpur. Bandaraya Kuala Lumpur tidak sesuai disebabkan oleh kepadatan dan kesesakan yang telah sedia ada.

Saya masih teringat minggu lalu ketika berlangsungnya acara Kuala Lumpur Marathon 2011, bermula dari jam 5.30, apabila sesetengah jalan ditutup, kesesakan jalan raya amat dirasai. Kebetulan saya berada di dalam bas ketika itu daripada Pulau Pinang. Lebih satu jam bas berlegar-legar di sekitar bandaraya kerana pemandu tidak dapat menurunkan penumpang. Akhirnya saya turun sahaja di tepi jalan untuk balik ke rumah sebagai persiapan untuk memberi ceramah motivasi di Memorial Tun Hussein Onn, pada jam 10.30 pagi. Ceramah motivasi tertunda kerana semua peserta terperangkap dalam kesesakan jalan raya. Dalam hati saya berkata, "ini baru Marathon, bayangkan jika demonstrasi Bersih menjadi kenyataan".

Saya cadangkan jika Marathon yang sama hendak diadakan tahun hadapan, cukuplah sekadar mengelilingi Tasik Perdana (Botani) berkali-kali, tidak perlulah menutup banyak jalan sehingga berlaku kesesakan dan menyusahkan rakyat. Masa dan tenaga (termasuk petrol) banyak terbuang. Tidakkah masa yang terbuang itu lebih sesuai dimanfatkan untuk anak isteri di rumah. Bayangkan juga, tenaga petrol yang digunakan akibat kesesakan. Jika dikumpulkan semua tenaga yang terbazir dan disedekahkan kepada fakir miskin dan ibu tunggal, bukankah banyak pahala yang dapat kerana dapat membantu mereka yang memerlukan.

Lagi pula terdapat begitu banyak tempat strategik yang lain seperti Stadium Melawati, Shah Alam atau mungkin juga Bukit Jalil, kenapa Bersih masih berdegil untuk berada di tengah Bandaraya Kuala Lumpur? Saya yakin, mereka tahu, jika dibuat di luar Kuala Lumpur, sambutannya sudah pasti tidak memberansangkan.

Mereka tidak mahu melihat seolah-olah demonstrasi tidak ada orang. Maka untuk melihat ramai, medan orang ramai digunakan. Dengan harapan, dengan berada di sana bersama orang ramai, mereka akan kelihatan ramai. Maka tercapailah hasrat untuk menghimpun ratusan ribu orang. Wal hal yang datang tidak seberapa. Inilah laba politik yang ingin dicapai. Mereka mahu memperlihatkan demonstrasi tersebut benar-benar mendapat sambutan, walaupun hakikat sebenar tidaklah sedemikian.

Saya amat mengharapkan Perkasa, Pemuda Umno dan Pertubuhan Silat Melayu, yang semuanya umat Islam yang ingin turun sama berdemonstrasi, tidak bersikap seperti mereka. Apa bezanya kita jika sama seperti mereka. Dua kali lima sahaja. Amat hina sekali melihat pertembungan sesama umat Islam. Biarlah kumpulan ini ditangani oleh polis dan tentera.

Kita selalu membandingkan situasi kita dengan demonstrasi di di Thailand. Politik di sana berbeza dengan negara kita. Thailand adalah negara sebangsa, budaya dan cara hidup mereka sama. Begitu juga di Indonesia. Mereka hanya ada dua kumpulan, pro dan anti kerajaan. Berbanding kita, kita adalah sebuah negara berbilang bangsa, agama, budaya dan cara hidup. Politik kepartian amat kuat dan ekstrem. Parti politik berasaskan bangsa. Keadaan kita jauh lebih kompleks. Sudah pasti dalam banyak perkara kita tidak sehati sejiwa. Apakah kita tidak menjangka ada orang yang akan mengambil kesempatan. Wahai umat Islam! Janganlah mudah untuk diperalatkan.

Tidakkah kita terfikir dengan banyaknya perbezaan ini, ada pihak-pihak tertentu yang akan mengambil kesempatan untuk memecah-belahkan kita dengan melakukan pelbagai provokrasi. Mereka mahu kita berantakan, kerana itu adalah salah satu perancangan mereka. Kita selalu menuding jari kepada polis yang melakukan provokasi. Saya yakin di luar sana masih ramai kafir harbi yang sedang menunggu kesempatan.

Cuba buat perbandingan, sedangkan perhimpunan sukan secara tertutup pun pergaduhan berlaku macam seolah-olah tidak kenal saudara. Inikan pula perhimpunan terbuka. Masihkah kita ingat siri perlawanan bola sepak di antara pasukan negeri Kelantan dengan Negeri Sembilan dan Selangor. Kerusi stadium, trak polis dibakar dan macam-macam lagi perkara menyedihkan berlaku, termasuk kematian akibat balingan botol (Stadium Melawati). Kekecohan ini juga berlaku di hadapan tok guru. Bayangkan jika yang memimpin demonstrasi ini begitu jauh sifatnya dengan tok guru. Beliau bukan sahaja tidak ada status tok guru, malahan sikap anti Islamnya begitu terserlah ketika menjadi memimpin Majlis Peguam.

Persoalan yang tidak dapat dijawab oleh panelis PAS dalam Bicara Rakyat tempoh hari, apakah jaminan perhimpunan tersebut akan berlangsung dalam suasana dan keadaan aman? Siapakah yang boleh memberi jaminan tersebut? Apakah pemimpin Bersih begitu berwibawa boleh mengawal manusia yang katakan bilangannya begitu ramai? Bagaimana pula jika ada kalangan mereka yang mengambil kesempatan untuk mencetuskan pergaduhan? Minta maaf cakap, dalam keadaan masyarakat yang terlalu banyak perbezaannya, saya tidak percaya bahawa semuanya anggota Bersih yang turun akan bertindak seperti malaikat?

Kumpulan yang mengambil kesempatan berada di mana-mana, mereka hanya menunggu masa yang sesuai untuk mencetuskan pergaduhan. Janganlah terlalu menuding jari kepada polis. Bayangkan jika bukan polis yang mengawal keselamatan dan kesesakan jalan raya. Apa akan jadi dengan bandaraya ini.

Wahai Islam, jangan mudah tertipu dan akhirnya kita akan ditipu. Lagipun beliau bukan ahli politik. Jika masalah daftar pemilih pilihan raya yang menjadi isu utama. Yang sepatutnya lebih sensitif adalah parti-parti politik kerana mereka yang akan bertanding. Bukannya NGO seperti yang didakwa. Apa kepentingan NGO dalam daftar pilihan raya kalau bukan untuk mencari publisiti? Beliau cuma mahu mencari publisiti untuk bertanding dalam pilihan raya akan datang. Kesempatan ini digunakan untuk mempopularkan dirinya. Jangan terpedaya dengan permainan silap mata ini.

Perkembangan terbaharu meyakinkan lagi saya mengapa kumpulan ultra kiasu ini harus ditolak dan tidak boleh dipercayai dan ditolak. Walaupun isu yang saya bangkitkan agak sedikit lari daripada tajuk, tetapi ia mempunyai kaitan rapat dalam menilai integriti atau meletakkan kepercayaan terhadap seseorang. Saya tidak nafikan hak rakyat untuk berhimpun. Tetapi bukan diketuai oleh ultra kiasu ini. Tuhan sahaja yang tahu sama ada mereka benar-benar ikhlas atau sebaliknya. Sudah tidak ada orang Islam lainkah yang boleh dijadikan pengantara atau rujukan? Atau sekurang-kurang carilah bukan Melayu yang begitu memahami jiwa, sensitiviti dan perasaan umat Melayu Islam? Janganlah berketuakan pengantara yang pernah menghina dan menginjak-injak Islam. Lina murtad Lina Joey dan penghinaan terhadap mahkamah syariah masih terngiang-ngiang di telinga dan amat sukar dipadamkan dalam lipatan sejarah.

Apatah lagi, saya cukup sedih apabila kehadiran 12 wakil rakyat parti ultra kiasu yang tidak mengenakan pakaian rasmi dan songkok pada Upacara Pembukaan Persidangan Penggal Pertama Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak Ke-17. Tindakan ini boleh disifatkan sebagai 'kurang ajar' kerana tidak menghormati majlis. Memang benar, pakaian rasmi tidak diwajibkan, mematuhi etika pemakaian pada upacara berkenaan secara zahirnya menunjukkan seseorang itu menghormati negeri, ketuany aserta DUN itu sendiri.Tindakan, tabiat dan tingkah laku ini boleh dikatakan berlaku di mana-mana sahaja negeri mereka berada.

Jelas dan terang, pemakaian songkok pula bukan simbol agama, masyarakat di India pun pakai songkok walaupun mereka bukan Muslim.Songkok hanya melengkapkan pakaian seragam. Parti ultra kiasu sama ada di Semenanjung Sabah dan Sarawak telah lama mempersoalkan pemakaian seragam rasmi dan songkok pada upacara pembukaan persidangan kerana menyifatkan ia menafikan kebebasan beragama di samping membazir wang rakyat. Berapa sen sangatlah harga songkok dan baju Melayu berbanding dengan harga pakaian barat yang dibanggakan itu? Di Indonesia berapa ramai orang Kristian yang memakai songkok. Kenapa mereka begitu selesa sedangkan kita terlalu sensitif. Sebenarnya, kita terlalu memandang rendah kepada bangsa lain. Kita tidak mahu dipandang rendah sama. Tidakkah lebih baik kita lebih memahami Melayu daripada Mat Salleh?

Kenapa kita boleh begitu berlagak dan berbangga dengan pakaian barat blazer, jacket, dan tie tetapi, bila ada konotasi dengan Melayu kita memandang hina. Adakah ini wajar? Bila orang Melayu memakai pakaian Cina, kita seronok. Kenapa kita tidak 'raikan' Melayu dengan memakai pakaian Melayu. Adakah 'budaya Melayu' ini begitu hina?Kita begitu berbangga dengan pakaian skirt yang begitu pendek sehingga ternampak yang tersurat dan tersirat. Tetapi memandang hina pakaian yang ada konotasi dengan Islam.

Kenapa kita terlalu obses dengan bangsa yang begitu jauh dengan kita, sedangkan bangsa yang terdekat dan merupakan penduduk induk di negara ini tidak dipandang endah, malah dihina lagi? Tidakkah semua agama menganjurkan pakaitan yang bersopan? Dari mana datangnya sumber memakai yang seksi-seksi ini jika bukan dari barat? Hina sungguh kita. Sanggup ketepikan budaya masyarakat tempatan kerana terlalu obses dengan barat. Sanggup ketepikan bahasa kebangsaan, kerana terlalu mengejarkan bahasa Inggeris. Adakah tindakan ini wajar dan mampu menjamin keluhuran pembangunan sebuah negara bangsa?

Pelik sungguh, bila tiada kepentingan, mereka begitu angkuh. Namun, bila ada kepentingan, misalnya penerimaan anugerah bintang dan pingat, kumpulan muka tidak tahu malu ini, tidak segan-segan mula mengenakan 'pakaianMelayu'.

Berasaskan kepada hujah-hujah ini, apakah kita boleh menaruh kepercayaan kepada Bersih? Tidak. Sebenarnya mereka adalah bersih dalam kotor. Nampak suci tetapi berdebu. Pada saya, selagi mana mereka tidak hormat budaya bangsa induk negara ini, selagi itulah golongan ini tidak boleh dipercayai. Mereka ini ibarat duri dalam daging atau api dalam sekam. Sentiasa mencari kesempatan atau menangguh di air yang keroh.

Saya tidak yakin demonstrasi Bersih ini akan menjadi kenyataan jika tidak disokong oleh umat Islam. Mereka tidak akan berani mengangkat muka pun jika kita tidak bersama mereka. Kenapa mereka begitu bongkak? Jawapannya, amat mudah, kerana mereka tahu, kita tidak sehati sejiwa, kita berpecah, kita terlalu mabuk kuasa, kita sanggup menabur pasir di periuk saudara sendiri, kita menikam sesama sendiri dan terlalu banyak kelemahan kita.

Peluang keemasan sebegini mungkin mereka tidak akan dapat pada masa akan datang, maka kelemahan umat Islam hari ini dimanipulasikan sepenuh untuk mendapatkan apa yang selama ini dicita-citakan. Moga dijauhkan Allah SWT daripada perancangan jahat dan licik sebegini. Wahai umat Islam! kita sudah tidak ada banyak masa, bangunlah, buka mata dan buka minda, sebelum terlambat atau nasi menjadi bubur. Yakinlah, apabila nasi sudah menjadi bubur, apa cara juga yang digunakan, bubur tidak akan menjadi nasi semula. Ketika itu orang lain sudah menjadi terlalu berkuasa. Mereka mempunyai rakan-rakan sebangsa yang begitu ramai di luar sana yang sedang ternanti-nanti untuk masuk ke dalam wilayah atau kawasan kita.

tunku

Posted: 04 Jul 2011 03:28 AM PDT

tunku


PAS Leaders To Meet Agong Over Illegal Rally

Posted: 04 Jul 2011 02:29 AM PDT

KUALA TERENGGANU, July 4 (Bernama) - Several top PAS leaders hopes to have audience with Yang di Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin over the July 9 illegal rally.
PAS deputy president Mohamad Sabu said president Datuk Seri Abdul Hadi Awang, assistant secretary-general Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi, himself and several others plan to meet him soon.
He said PAS has sent a letter to Tuanku Mizan asking for an audience and is expected to receive a reply Monday or Tuesday.
"The Agong's advice is good as he asked to safeguard public order, ensure public safety and not to destroy property.
"He is a true constitutional monarch for being a middleman to resolve the present crisis," he said at a PAS function in Ledang Monday night.
Mat Sabu said PAS welcomes Tuanku Mizan's views on the rally.

tunku : so if you are to see Tuanku Mizan, then why not hand over the memo you supposed to give him on 9th July? you don't have to march with thousands of people. just make appointment and give the memo to Tuanku Mizan. the rally had a different agenda completely.it is to create chaos in the country.tourist will stop coming to Malaysia, the economy will suffer and this is what these people wants.

Najib: Government has no objection if July 9 rally in stadium

Posted: 04 Jul 2011 12:09 AM PDT

PUTRAJAYA: The Government is willing to provide a stadium for Bersih 2.0 to hold their rally, said Datuk Seri Najib Tun Razak.
The Prime Minister said the government would not object if the organiser from the beginning said they would assemble in a stadium from morning to night and later leave peacefully.
"Go on, assemble in the stadium and yell and shout till you are drained,
"Do it, its okay. No problem but don't do the street demonstration because it could bring a risk that is very harmful to our country," he said at the Prime Minister's Department monthly assembly Monday .
Najib said if they were so adamant in submitting a memorandum and the like or even to show dissent in a democracy, they could deal with the authorities.
"Deal nicely and we are willing to prepare a stadium for them to assemble.
"But when they refused and instead insisted on having a street demonstration, it must be because of other intentions," he said.
He reiterated that street demonstration was not the answer to any issue which could be settled in other ways
Najib said there were parties who were not happy with the election system and claimed that the electoral rolls did not guarantee a free and fair election.
"If that so, how come we lost in five states in 2008 and now the Election Commission is studying the possibility on introducing the biometric system to counter accusation on phantom voters.
"But it is strange that when they won, all quiet and no tales on phantom voters and when they felt that the election is near, this tales will resurface.
"So, the rally is not so much on rectifying the system but the motif is politics...to gain power undemocratically through street demonstration," he said.
Najib said when a street demonstration takes place, there was no guarantee that it would be a peaceful one.
"Many would join in...those who love rioting and like to create disorder will join in and it will result in a situation which we want to avoid," he said.
He added that the public should take heed of the Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin's thoughts on the Bersin 2.0's proposed rally.

tunku : what else does this people wants? just look at our government, how good they are.they will provide for you a stadium to do whatever you want to do in it as long as you don't break down the stadium. so do you still want to do it on the streets?

Lim Guan Eng MUST condemn Bersih 2.0

Posted: 03 Jul 2011 09:25 AM PDT

Penang CM and Ezam in verbal war

GEORGE TOWN: A verbal war has erupted between Chief Minister Lim Guan Eng and Senator Ezam Mohd Nor, who led a Friday march towards Komtar to protest against the Bersih 2.0 rally.
Lim rapped State Umno liaison committee chairman Datuk Zainal Abidin Osman for saying that the party was not involved in the protest.
"The arrest of Senator Ezam Mohd Nor by the police for illegal assembly indicates that Umno is trying to deny its involvement in the demonstration," Lim said in a statement yesterday.
On Friday, a group of protesters marched at the mid-span of Penang Bridge causing a 10km-long traffic jam.
Ezam, in a tweet yesterday, criticised the Chief Minister of "hypocrisy" as Lim had been supportive of Bersih 2.0 rally but condemned Friday's protest march.
He also challenged Lim to pull out of the Bersih 2.0 rally if he was sincerely against street protests.
"As Lim had openly condemned the rally in Penang that brought traffic to a crawl, he should also condemn the Bersih rally planned in Kuala Lumpur next week."
"Otherwise, it will only expose the hypocrisy of Pakatan Rakyat leaders who have a tendency to re-define rules at their whim and fancy to suit their political interest," he said.
On Lim's part, he posted in his blog, calling on Umno to apologise to the public for their involvement in the rally. However, Penang Umno has refuted talk about its involvement in the protest.
Penang Umno secretary Datuk Azhar Ibrahim said if Umno were to hold such an event, they could attract tens of thousands of protestors as they had 150,000 members in the state.
"If Umno was involved, the crowd would have been much bigger," he said. Azhar also noted that Lim had staged numerous demonstrations in the past against the Malacca Chief Minister.
"But Lim obviously could not take it when the people of Penang start criticising him," he said.

tunku : the moron lim guan eng should condemn Bersih illegal rally on 9th july and urge pakatan's members not to participate in it or just shut his mouth up about the demos in penang.lim guan eng is tasting pakatan's own medicine.don't be a hypocrite.you condemn the protest in penang but at the same time you support the protest elsewhere. what a jerk.

Ohpolitik!™

Posted: 04 Jul 2011 03:19 AM PDT

Ohpolitik!™


Celaka!! DAP tok dalang BERshit 2.0!!

Posted: 03 Jul 2011 08:14 AM PDT

DAP kononnya selepas 13 Mei 1969 sangat berhati-hati dengan perhimpunan haram, demonstrasi serta perarakan. Itu kata pencacai Pakatan Rakyat dan penjilat DAP yang cuba menafikan tindak tanduk para pemimpin DAP yang tidak pernah serik dengan apa yang telah mereka lakukan pada 13 Mei 1969.

Bohong besarlah para pencacai berkenaan dengan menafikan DAP sebagai pencetus segala kekacauan di negara ini. Walaupun dari beberapa perkara, DAP cuba menampilkan peranan mereka sebagai pengimbang kepada kerajaan menerusi taktik pembangkang, tetapi dalam kebanyakan masa dan kebanyakan ruang, DAP tidak pernah meninggalkan sikap chauvinist mereka dan sentiasa berusaha untuk menghapuskan Melayu serta Islam di negara ini.

BERSIH 2.0 adalah didalangi oleh DAP sungguhpun ramai yang beranggapan gerakan subversif tersebut didalangi oleh PKR yang cuba menyelamatkan Anwar Ibrahim. Dalam hal ini, DAP biasanya 'mengalah' dan kurang membuat pengakuan seandainya apa-apa yang berlaku akan memberikan tempias buruk kepada mereka. DAP tidak seperti PAS dan PKR yang akan cuba mengambil nama bagi mewujudkan persepsi. Sebaliknya DAP hanya akan mengambil nama yang boleh memberikan tanggapan positif kepada mereka seperti mana yang dilakukan oleh Teresa Kok dan Lim Guan Eng yang sentiasa berbangga dengan kehadiran FDI dan pelaburan tinggi di Selangor dan Pulau Pinang, sungguhpun secara dasarnya DAP tidak melakukan apa-apa untuk meningkatkan FDI dan pelaburan di negeri-negeri berkenaan!

DAP adalah tok dalang dalam semua masalah di negara ini!

Siapa yang paling takut sekiranya PAS dan UMNO bersatu? PKR terlalu sibuk memikirkan tentang nasib yang menimpa Ketua Umum mereka yang sehingga kini masih sukar mencari jalan untuk menyelamatkan punggungnya daripada skandal yang diciptanya. PAS pula lebih sibuk mengatur orang-orang mereka untuk mendapatkan kerusi lebih banyak.

DAP yang bergerak di sekitar bandar cuba menggunakan segala kesempatan untuk merenggangkan antara PAS dan UMNO. DAP akan menjadi kelam-kabut. Dengan menggunakan orang-orang mereka di dalam PAS seperti Mat Sabu dan Khalid Samad, DAP berjaya memastikan UMNO dan PAS tidak berpadu mahupun bekerjasama dalam bentuk kerajaan-pembangkang!

Dalam BERSIH 2.0, DAP telah berjaya menggunakan PAS sepenuhnya. PAS berjaya dipujuk agar menghadirkan seramai mungkin ahli-ahli mereka ke tengah-tengah Kuala Lumpur tetapi bukan di kawasan yang merupakan nadi perniagaan kaum Cina di ibu kota seperti Bukit Bintang mahupun Petaling Street. DAP hanya mahukan PAS menggerakkan ahli-ahlinya di hadapan Masjid Jamek Kampung Bharu, hadapan Sogo dan Dataran Merdeka.

Dengan menggunakan helah DAP adalah parti majoriti Cina manakala PAS adalah parti majoriti Melayu, DAP sebenarnya sedang memainkan kebijaksanaan para pemimpin dan ahli-ahli PAS. Sebenarnya apa yang berlaku ialah DAP menguasai PAS sepenuhnya. Sepanjang permuafakatan PAS dengan DAP secara rasmi dalam Pakatan Rakyat, belum pernah PAS dilihat membuat keputusan sendiri sebaliknya perlu melalui kebenaran DAP.

Tindakan tegas pihak polis dalam menangani BERSIH 2.0 dilihat telah mengancingkan gigi para pemimpin utama DAP. Teresa Kok yang merupakan salah seorang daripada AJK penganjur BERSIH 2.0 tidak banyak bercakap dan mengulas. Kebanyakan ulasannya telah 'diserahkan' kepada Mat Sabu. Teresa Kok cuci tangan.

Di Pulau Pinang, Guan Eng memekak kerana demonstrasi yang mengecam kepimpinannya. Guan Eng kelam-kabut menuding ke arah UMNO kerana berpendapat penangkapan Ezam Mohd Nor adalah jelas yang menunjukkan bukti bahawa UMNO terlibat. Anehnya, Guan Eng merupakan antara orang yang paling kuat menyokong BERSIH 2.0 dan berpendapat polis serta kerajaan bertindak sewenang-wenangnya kerana menangkap serta cuba menghapuskan BERSIH 2.0.

Bila kena ke batang hidung sendiri, Guan Eng segera menanggapi demonstrasi tersebut sebagai ganas, tidak bertamadun dan mengganggu. Mengapa pula timbul tanggapan sebegitu? Kalau BERSIH 2.0 boleh ditanggapi dengan baik, mengapa demonstrasi di Pulau Pinang tidak pula diberikan label yang serupa? Dan mengapa pula Guan Eng kelam-kabut mengarahkan polis agar bertindak mengikut telunjuknya bagi mengekang sebarang demonstrasi terhadap DAP Pulau Pinang pada masa hadapan?

Itulah belang sebenar DAP, parti chauvinist yang sangat menyokong kuat Parti Komunis Malaya. Perlu diingat pada Mei 1969, DAP 'bekerjasama' dengan agen-agen serta proksi-proksi komunis untuk menghalau serta menghapuskan orang Melayu. DAP cuba mengungkit tentang kematian orang Cina di Kuala Lumpur, tetapi DAP tidak pernah cuba sekalipun untuk membela kematian Melayu yang dibakar dan direbus hidup-hidup di tapak yang sekarang ini berdiri teguh bangunan SOGO, yang juga merupakan salah satu lokasi yang akan dijadikan sebagai tempat demonstrasi BERSIH 2.0!!!
Sumber Selangor Daily Dot Com

- Posted using BlogPress from my iPad

anakbukitgantang says

Posted: 04 Jul 2011 03:19 AM PDT

anakbukitgantang says


Titah Khas Yang Di Pertuan Agong mengenai BERSIH pada 9 Julai 2011

Posted: 03 Jul 2011 06:03 AM PDT

Istana Negara/ BERNAMA/Utusan 03/07/2011 8:40pmKUALA LUMPUR 3 Julai — Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Datuk Sri Mohd. Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.

Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.


Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.


Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu 'Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran'.

Hakikatnya, demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya, kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.

Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara. — Bernama

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 04 Jul 2011 03:12 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


PENDERHAKAAN !! ... Kerana TITAH AGONG MENGENAI BERSIH ... SEORANG BLOGGER PR MEMFITNAH AGONG MAKAN RASUAH !!!

Posted: 03 Jul 2011 08:55 AM PDT

UPDATE ADA DI BAHAGIAN BAWAH SEKALI (TULISAN BIRU) :

Aku membelek-belek posting komen FB di dalam Malaysiakini lewat malam ini mengenai respon bebudak Pakatan Rakyat setelah Agong menitahkan secara rasmi dari Istana Negara mengenai Perhimpunan Haram BERSIH 2.0 pada minggu ini ... Di SINI

Maka, bermacam-macam ragamlah pendapat diorang ...

Aku tak amik pot sangat pun, kalau setakat diorang nak menuduh bahawa teks titah Agong itu sebenarnya Dato Najib yang tulis (bagi aku ni hanya budak2 bodoh sahaja yang bercakap!).

Bagi aku itu luahan diorang yang terlalu terhiris apabila titah Agong seolah-olah tidak menyebelahi mereka. Biasa la tu ...

TETAPI, APA YANG MENJADIKAN DARAH AKU NAIK MENYIRAP TAHAP LANGIT APABILA AKU TERLIHAT SATU POSTING YANG DIBUAT OLEH PENAMA : Muhammad Nur Hanief  YANG MENYEBUT INI ;

Masalahnya ramai yang tahu Najib kaki rasuah. Agong mana yang percayakan kaki rasuah? Mungkin Agong yang makan rasuah saja.

INI ADALAH SATU PENGHINAAN TERHADAP AGONG.

IA JUGA SATU PENDERHAKAAN SEORANG RAKYAT TERHADAP RAJANYA.

IA JUGA MENGGAMBARKAN BAHAWA RUKUN NEGARA KEDUA "KESETIAAN KEPADA RAJA & NEGARA" TELAH DILANGGAR.

IA JUGA SATU FITNAH TERHADAP YANG DIPERTUAN AGONG.

IANYA ADALAH SATU BENTUK HASUTAN SUPAYA RAKYAT MEMBENCI INSTITUSI BERAJA DI MALAYSIA.

IANYA BOLEH DIANGGAP SEBAGAI BERNIAT JAHAT DAN BERNIAT UNTUK MELANCARKAN PERANG TERHADAP YANG DIPERTUAN AGONG !


BLOGGER HANIEF PERLU DI I.S.A KAN !

BUDAK INI MEMANG BANGSAT ! ... DIA TAK BERGUNA JADI RAKYAT MALAYSIA !
Jadi, aku harap pihak berkuasa dapat mengambil tindakan PALING KERAS terhadap blogger (pemilik blog : http://hanief.blogspot.com/) yang selama ini terlalu banyak menghina Kerajaan Malaysia melalui blognya dan video-videonya di YouTube.

Kali ini, hanief sudah terperangkap !

Terperangkap kerana keceluparan yang dia sendiri sebut ! Sepandai-pandai beruk melompat, Hanief ni lebih bodoh dari beruk ! ...

MELAYU MACAM NI PATUT DI BUANG NEGARA ! NYAH NGKAU PI DUDUK DI ANTARTIKA BERKAUM DENGAN BERUANG KUTUB ! SHOH ! SHOH !
Aku sudah print screen segala fitnah si malaun Hanief ni terhadap YDP Agong !

SEMOGA HANG DI I.S.A KAN, Hanief ! ...

Selamat bermastautin di Pusat Tahanan Kamunting !


AloQStaQ
03 Julai 2011
AHAD
11:55 MALAM

UPDATE ISNIN 04-JULAI-2011 : JAM 8:30 PAGI
1 - Satu Laporan POLIS terhadap Hanief telah dibuat di Balai Polis Pasir Gudang oleh seorang pembaca (bob) pada Jam 2.20 pagi 4/7/2011 No report PASIRGUDANG/004918/11 diambil oleh L/Koperal R144422 Helmi bin Rosi.

2. AloQStaQBlog mengalu-alukan tuan puan para pembaca blog ini seandainya ingin turut membuat laporan polis di seluruh negara bermula hari ni, sila EMAIL AloQStaQ di email ini : AloQStaQ@gmail.com   ATAU   AloQStaQ@yahoo.com   untuk mendapatkan semua PRINT SCREEN yang boleh dijadikan BUKTI untuk ANDA MEMBUAT REPOT POLIS NANTI.

3. Demi Kedaulatan Tuanku & Maruah Negara, AloQStaQBlog SEDIA UNTUK MEMBANTU.

TITAH AGONG MENGENAI BERSIH SUDAH DIKELUARKAN .... DAULAT TUANKU ! DAULAT TUANKU ! DAULAT TUANKU !

Posted: 03 Jul 2011 06:55 AM PDT

Titah Khas Agong Mengenai Perhimpunan Haram 9 Julai
03/07/2011 8:40pm


KUALA LUMPUR 3 Julai — Istana Negara malam ini mengeluarkan Titah Khas Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) pada 9 Julai ini.

Berikut adalah teks penuh Titah Khas tersebut:

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.


Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Datuk Sri Mohd. Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.


Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara.


Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.


Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.


Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu 'Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran'.


Hakikatnya, demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.


Sebaliknya, kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora.


Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.
— Bernama


DAULAT TUANKU ! ... DAULAT TUANKU ! ...
DAULAT TUANKU !


Sembah Rafak Patik Yang Hina,
AloQStaQ
AHAD
9:55 MLM
03 JULAI 2011

bumiyang

Posted: 04 Jul 2011 03:10 AM PDT

#seratah#

Posted: 04 Jul 2011 03:10 AM PDT

#seratah#


TUMTUTAN AMBIGA MELALUI IFC

Posted: 04 Jul 2011 12:56 AM PDT

IFC Ialah (SURUHANJAYA ANTARA AGAMA)

Pada 21 Ogos 2001 Ambiga telah membuat perbincangan tentang tuntutan malalui IFC.

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam... tidak seharusnya secara terus menjadi
menganut Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberi kebebasan untuk kembali
ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kapada bukan Islam tidak sepatutnya
dikendalikan oleh mahkamah Syariah tetapi hendaklah dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatan didalam kad pengenalan seseorang muslim bahawa ia beragama Islam

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin
dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad)
sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tampa boleh dikenakan tindakan
undang-undang.

6. seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk
Islam tidak patut diberi hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang
memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepasan
kematiannya.

8. Kerjaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara
rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerjaan menyediakan dana yang
serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada mengunakan
perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam bahasa Malaysia dan Indonisia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kapada
umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar disemua sekolah.

12. Progrim-progrim berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah di tiadakan.
Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam
bahasa ibundanya.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai
pendapatan dan wang hasil.

Inilah tuntutan IFC yang dibincangkan oleh AMBIGA terhadap kerjaan agar melaksanakan Suruhanjaya Antara Agama, di mana Islam disamakan dengan agama lain.

Hari ini Ambiga menjadi kepala untuk perhimpunan haram, Mat Sabu jadi timbilannya Orang yang anti Islam menjadi ketua kapada pejuang Islam kononnya

Wahai umat Melayu marilah kita berfikir secara ilmiah kenapa kita mesti menyokong kumpulan ini yang sudah tentu ada agenda untuk menghancurkan Islam dan perpaduan Melayu itu sendiri.

Kalau kita umat melayu dan bumiputra tidak bersatu (peribumi ) dalam negara ini satu masa nanti kita akan hilang hak yang kita ada.

ASSALAMUALAIKUM.

HERO KECIK

Posted: 04 Jul 2011 01:24 AM PDT

HERO KECIK


BERSIH: Himpunan Bersih... ingat Negara ni Bapak Dia Punya Ka

Posted: 03 Jul 2011 08:29 PM PDT

Anjur Perhimpunan Bersih sebab tak ada modal lg nk tarik sokongan. Tak ada modal nk alih pandangan, banyak sangat isu sial dalam pakatan nie. Isu Anwar tak abis2 lagi...

Nampaknya sakit dan sengal2 badan dah mula menular dalam diri puak2 pakatan nie.. dah takut menyertai perhimpunan haram nie, dah ramai yang kena tangkap, patut ramai lagi yang ditangkap.. Jadi ahli parlimen pun bukan nak tolong rakyat, nak menyusahkan rakyat adalaa. Tiba masanya ahli parlimen sekarang berhentila nyusah2kan org. Biarla muka baru plak yang pegang jawatan ahli parlimen... orang yang betul2 boleh tolong rakyat dan majukan negara.

Ingatkan Negara ini bapak dia punya ker, suka2 nk anjurkan perhimpunan haram yg terang2 nyusahkan rakyat.. kalau setiap sen kerugian boleh dituntut tu oklaa juga.. Ini tudak polis juga yg salah.. tak ker bangang tu...

Titah Khas Yang di_Pertuan Agong dah dikeluarkan, kalau buat juga perhimpunan memang saja nk derhakala. SPR dah berjumpa dgn Ambiga berkali2 dah, macam2 dh dibincangkan...tapi tak faham2 juga... sebenarnya bukan masalah SPR , tapi memnag saja nak gugat keamanan negara dengan buat perhimpunan. Kalau nak buat sangat peerhimpunan, buatla kat stadium ka, tak pun buat kat rumah Anwar Ibrahim ka, Rumah Lim Kit Siang Ka... buatla rumah mana2 pemimpin Pakatan....

Bagi yang baru2 nk join perarakah perhimpunan Haram nie, mungkin merasa diri dah besar kepala, memang nak merasa masuk lokap sebulan... denda RM 5000 ker hapa ka, baru ko tahu langit tinggi rendah.

BAJU KUNING BERTUKAR MENJADI KELABU TAHU ANJING

Taipingmali (tm)

Posted: 04 Jul 2011 01:24 AM PDT

Taipingmali (tm)


BERSIH 2.0 - HUKUM SERTAI-MESTI LIHAT!!-Part2

Posted: 04 Jul 2011 01:06 AM PDT

Patriot juga batal

Posted: 03 Jul 2011 11:44 PM PDT

Himpunan Patriot 09/07 ini dibatalkan untuk junjung titah Agong bahawa demonstrasi jalanan bawa banayk keburukan-Timbalan Ketua Pemuda UMNO(Razali Ibrahim)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Isu dakwat kekal. Pas mahu jadi tukang tatoo

Posted: 03 Jul 2011 09:50 PM PDT

Misteri dakwat kekal: Siapa bohong... SPR atau kabinet?

Nota kaki

Pas ada agenda tersendiri dalam isu ini. Mereka telah rugi besar pada 2004 kerana mengimpot dakwat tersebut untuk diperdayakan kepada orang kampung.

Jika dalam pilihanraya umum dan kecil pun. Pas sanggup merampas dan menghalang pengundi daripada keluar mengundi.

Pas seronok jika kerajaan menggunakan dakwat tersebut, mereka akan berjaya dan akan menang besar.
Published with Blogger-droid v1.7.1

KTM owner club pun pro pembangkang?

Posted: 03 Jul 2011 09:39 PM PDT

Anak sakit sampai meninggal dunia, mak asyik berpolitik sampai ke Australia. Apa kejadah nya pergi sana

Posted: 03 Jul 2011 09:35 PM PDT

Anak Nuridah meninggal di Cape Town
Published with Blogger-droid v1.7.1

Penyakit dunia hari ini

Posted: 03 Jul 2011 05:49 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Dah sah Ambiga terima dana asing

Posted: 03 Jul 2011 05:42 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Program Di Raja Perak

Posted: 03 Jul 2011 05:13 PM PDT

10.00 pagi : Majlis pentauliahan Pegawai Masjid di INTIM, Ipoh. Perasmian oleh DYTM Raja Muda Perak Raja Dr Nazrin
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hina Agong

Posted: 03 Jul 2011 05:08 PM PDT

Hari ini pada jam 2pm, Saudara Zul Azhar Cha, YDP pertubuhan bukan kerajaan yang baru ditubuh dan didaftarkan iaitu 1AGENDA akan buat Laporan Polis berkaitan Penghinaan Kpd Yang Di Pertuan Agong.

Harap dapat kerjasama..demi membenteras penderhaka. Sekian Harap maklum. tq.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ini sekor lagi bangsat

Posted: 03 Jul 2011 04:33 PM PDT

Polis dan SKMM tunggu apa lagi?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hina Agong, Polis perlu tahan segera malaun ini

Posted: 03 Jul 2011 04:30 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PR memperlekehkan titah Agong.

Posted: 03 Jul 2011 09:40 AM PDT

Titah Khas oleh DYMM YDP Agong nampaknya tidak memberikan sebarang kesan kepada Pembangkang.

Malah ada blog dan portal pembangkang yang memanipulasikan titah YDP Agong kononnya rally jijik diizinkan.

Ada menuduh Agong dipergunakan oleh Najib Razak.

Perhimpunan kali ini tidak sama seperti 2007, kali ini agenda mereka ialah untuk menumbangkan kerajaan seperti yang dilakukan oleh Barat di Benua Arab.

Selepas ini , jika masih terdapat yang menghasut rakyat untuk turun berdemo, ternyata mereka telah menderhaka kepada Sultan.

Tangkapan boleh dibuat mulai sekarang jika ada mana- mana pemimpin parti mengajak rakyat turun ke jalanraya. Dakwa mereka kerana menderhaka kepada Sultan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Titah khas DYMM DYP AGONG

Posted: 03 Jul 2011 09:23 AM PDT

Titah Khas Yang di-Pertuan Agong
Published with Blogger-droid v1.7.1

PKR semakin kurang ajar sebab Al-Juburi ajar

Posted: 03 Jul 2011 06:01 AM PDT

Lawyers For Liberty sebuah lagi pertubuhan haram?

Posted: 03 Jul 2011 05:45 AM PDT

Pertubuhan Bukan Kerajaan 'Lawyers For Liberty'(LFL) mengadakan sesi penerangan kepada masyarakat umum mengenai bagaimana berdepan dengan provokasi polis semasa perhimpunan Bersih 2.0 berlangsung, 9 Julai depan.


Sesi Penerangan itu dibuat berikutan keengganan Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) memberikan kerjasama kepada penganjur serta penyokong Bersih 2.0 seraya mengugut untuk mengenakan tindakan undang-undang serta mengisytiharkan darurat pada hari tersebut.

Bercakap pada forum anjuranya yang bertajuk "Hak Untuk Berhimpun" di Dewan Perhimpunan Cina Wilayah dan Selangor malam tadi, peguam Hak Asasi Manusia, Fadiah Nadwa Fikri bersama barisan peguam lain memberi penjelasan terperinci tentang hak-hak kemanusiaan yang boleh digunapakai sekiranya polis bertindak melangkaui batasan undang-undang negara.

Katanya, berdasarkan pengalaman beliau menyertai perhimpunan umum sebelum ini, rata-rata masyarakat kurang jelas akan hak-hak individu yang ditahan hingga menyebabkan polis menyalahgunakan kuasa dengan sewenang-wenangnya.

Sehubungan itu, Fadiah menasihatkan rakyat yang ingin berhimpun pada 9 Julai ini supaya mengetahui alasan penahanan mereka di samping merekodkan nama dan nombor anggota polis terbabit.

"Saya sangat pasti pada hari itu nanti, mereka (polis) tidak ada alasan untuk menahan anda. Oleh yang demikian penahanan tersebut tidak sah.

"Kalau mereka tanya lebih, tanya mereka adakah saya ditahan?" ujar beliau.

Bagaimanapun beliau berkata, anggota polis di negara ini sering kali bertindak diluar bidang kuasa mereka selain menafikan hak individu yang ditahan.

Katanya, ini kerana rata-rata pegawai polis yang bertugas pada waktu demonstrasi tidak akan menyatakan apakah alasan seseorang itu ditahan, sebaliknya menggunakan kekerasan dengan mengheret peserta demonstrasi ke balai mahupun trak polis.

Malah, peserta demonstrasi itu juga tidak akan dibenarkan untuk membuat panggilan telefon mahupun kebenaran diwakili oleh peguam.

"Sekiranya peserta demo ditangkap, polis hanya berhak menahan anda dalam tempoh 24 jam sahaja. Jika lebih daripada itu mereka perlu memohon daripada mahkamah. Katakan mereka menahan anda lebih daripada tempoh tersebut tanpa sebarang dokumen mahkamah, maka anda boleh saman mereka (polis) dengan asalan penahanan tanpa sebab," ujar beliau.

Justeru Fadiah berkata maklumat yang disampaikan sekurang-kurangnya dapat membantu penyokong-penyokong mengelakkan mereka daripada ditahan tanpa sebab ketika perhimpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini.

Berikut adalah perkara-perkara yang perlu diberi perhatian oleh peserta demonstrasi yang ditangkap :

(1) Pastikan nama dan nombor tang tertera pada kad kuasa polis dicatat.
(2) Minta pihak berkuasa jelaskan alasan penahanan.
(3) Elak sebarang keganasan fizikal
(4) Tidak membenarkan polis merampas barang peribadi seperti dompet, kamera, telefon bimbit dan lain-lain.
(5) Memastikan balai polis mana anda ditahan. -tvsnews


Hak-hak anda bila ditahan polis Malaysia
- Harakahdaily

RED BOOK (BAHASA MALAYSIA)

1. APABILA DIBERHENTIKAN POLIS

1.1 Tidak Berpakaian Seragam,

Minta Pengenalan Diri Jika beliau tidak berpakaian seragam, minta beliau tunjukkan pengenalan diri. Katakan; "Sila tunjukkan Kad Kuasa Polis anda."

1.2 Kad Kuasa Polis

Merah: Pegawai Polis yang digantung tugas. Beliau tiada kuasa untuk melakukan apa-apa terhadap anda. Anda boleh berlalu dari situ.

Lain-lain Warna:

• Biru: Berpangkat Inspektor dan ke atas.

• Kuning: Berpangkat lebih rendah daripada Inspektor.

• Putih: Polis Simpanan

Ambil perhatian nama dan nombor Kad Kuasanya.

1.3 Berpakaian seragam Ambil perhatian nama dan nombor ID pada pakaian seragamnya.

1.4 Kenderaan Peronda Polis Ambil perhatian nombor pendaftaran kereta atau motosikal peronda berkenaan.

2. POLIS MENYOAL SIASAT ANDA SEMASA DIBERHENTIKAN

2.1 Pengenalan Diri Hanya berikan nama, nombor kad pengenalan dan alamat anda.

2.2 Polis bertanyakan soalan-soalan lain Tanya dengan sopan, "Adakah saya sedang ditangkap?"

2.3 Bilakah anda ditahan

Anda ditahan apabila anggota polis itu:

• menjawab "ya";

• tidak membenarkan anda berlalu/mahu membawa anda ke Balai Polis; atau

• menggari anda.

Jika anda tidak ditangkap, anda boleh berlalu/menolak untuk mengikutnya ke Balai Polis atau ke mana sahaja, jika diminta.

2.4 Bilakah anda tidak boleh ditangkap

Polis tidak boleh menangkap anda semata-mata kerana anda berpotensi sebagai saksi dan mereka mahu mengambil pernyataan daripada anda (Pernyataan 112/Saksi).

3. SOAL SIASAT OLEH PIHAK POLIS TANPA TANGKAPAN

3.1 Penyataan saksi/112 Semasa pihak Polis sedang menjalankan siasatan berhubung sesuatu kes dan berpendapat anda mempunyai maklumat/pengetahuan tentang kes tersebut, pihak Polis boleh menyoal siasat anda dan mencatat semua jawapan anda (Pernyataan 112).

3.2 Permintaan Rasmi / Tidak Rasmi Kebiasaannya, Polis membuat permintaan tidak rasmi supaya anda memberikan Pernyataan 112. Jika tempat dan masa sesuai bagi anda, anda boleh bekerjasama. Jika tidak, beritahu Polis anda akan bekerjasama di tempat dan pada masa yang sesuai. Jika anda menolak untuk bekerjasama, Polis boleh mengeluarkan arahan rasmi secara bertulis, ditandatangani oleh seorang Pegawai Penyiasat (Pegawai Polis) mengkehendaki anda untuk bekerjasama. Jika anda tidak mematuhi Arahan Polis tersebut, anda tidak boleh ditangkap. Walau bagaimanapun, ia adalah satu kesalahan dan pihak Polis boleh memohon kepada Mahkamah untuk mengeluarkan satu waran terhadap anda mendesak anda supaya bekerjasama.

3.3 Membuat Pernyataan 112

Semasa membuat Pernyataan 112, anda boleh menolak untuk menjawab mana-mana soalan/berdiam diri jika jawapannya mungkin mendedahkan anda kepada kesalahan jenayah.

• Bawa bersama anda buku catatan atau kertas tulis (Nota Peribadi).

• Catatkan dalam Nota Peribadi anda semua soalan yang ditanyakan.

• Pastikan bahawa anda faham setiap soalan yang ditanyakan.

• Ambil masa anda dan fikir dengan teliti sebelum menulis jawapan didalam Nota Peribadi anda.

• Bacakan jawapan anda kepada Pegawai Polis yang menyoal anda.

• Simpan Nota Peribadi anda sebagai rujukan di masa hadapan.

3.4 Menandatangani Pernyataan 112 anda

Sebelum menandatangani Pernyataan anda, baca dengan teliti semua soalan dan jawapan anda yang ditulis oleh Pegawai Polis yang berkenaan.

• Bandingkan Pernyataan yang anda akan tandatangani dengan Nota Peribadi anda.

• Anda berhak membuat pembetulan/pindaan ke atas Pernyataan tersebut sebelum ditandatangani.

• Turunkan tandatangan betul-betul di bawah ayat terakhir Pernyataan anda.

4. POLIS MENANGKAP ANDA

4.1 Tanya: "Mengapa saya ditangkap?" Sesuatu tangkapan menjadi tidak sah jika anda tidak diberitahu alasan tangkapan.

4.2 Jangan melawan semasa ditangkap Polis mempunyai hak untuk menggunakan kekerasan yang munasabah semasa menangkap anda jika anda melawan.

4.3 Tanya: "Balai Polis manakah saya akan dibawa?" Pegawai Polis yang menjalankan tangkapan mestilah dengan segera membawa anda ke Balai Polis yang berdekatan dan bukan sebaliknya.

4.4 Apa yang perlu anda lakukan apabila ditangkap Anda mempunyai hak untuk membuat satu panggilan telefon kepada:

1. Keluarga atau rakan; dan/atau

2. Seorang peguam.

Anda juga bolah menghubungi Pusat Bantuan Guaman (LAC).

Maklumkan kepada mereka:

• yang anda telah ditangkap;

• masa, tempat dan alasan ditangkap;

• Balai Polis di mana anda dibawa.

4.5 Apa yang akan berlaku selepas ditangkap

Anda boleh ditahan sehingga 24 jam:

• Di Balai Polis, atau

• Di dalam lokap untuk "membantu" penyiasatan Polis.

5. HAK ANDA SELEPAS DITANGKAP DAN SEMASA DALAM TAHANAN

5.1 Hak untuk berunding dengan seorang peguam

Sebaik sahaja anda meminta kehadiran seorang peguam, anda mempunyai hak untuk berunding dengan peguam berkenaan di Balai Polis. Pihak Polis mestilah memberikan kemudahan-kemudahan yang munasabah dan masa yang munasabah untuk anda berjumpa dan berbincang dengan peguam berkenaan. Pihak Polis bagaimanapun boleh menafikan hak ini, jika kelengahan dalam menyoalsiasat anda boleh menyebabkan berlakunya jenayah lain atau menyebabkan bahaya kepada pihak lain.

5.2 Pakaian Anda dibenarkan mempunyai satu set pakaian bersama anda semasa di dalam lokap.

5.3 Barangan peribadi Pihak Polis mestilah merekodkan semua barangan peribadi anda dan meletakkannya dalam simpanan selamat. Barangan peribadi anda mesti dipulangkan kepada anda sebaik sahaja dibebaskan.

5.4 Kebajikan Anda dibenarkan mandi dua kali sehari. Jika anda jatuh sakit, anda berhak mendapat rawatan perubatan dengan serta-merta. Anda sepatutnya diberikan makanan dan minuman yang wajar dan secukupnya semasa dalam tahanan.

5.5 Berapa lamakah pihak Polis boleh menahan anda Pihak Polis hanya boleh menahan anda sehingga 24 jam untuk siasatan. Tugas Polis adalah untuk menyelesaikan penyiasatan dalam masa 24 jam dan melepaskan anda dengan segera. Jika pihak Polis tidak dapat menyelesaikan penyiasatan dalam tempoh 24 jam, Polis mesti membawa anda ke hadapan seorang Majistret untuk mendapatkan perintah reman untuk memanjangkan tempoh penahanan anda melebihi 24 jam (Perintah Reman).

6. PERINTAH REMAN OLEH MAJISTRET SELEPAS 24 JAM

6.1 Siapakah Majistret Majistret ialah seorang pegawai kehakiman yang mempunyai kuasa untuk membuat Perintah Reman bagi menahan anda lebih daripada24 jam.

6.2 Tujuan Perintah Reman Untuk memberi lebih masa kepada Polis untuk melengkapkan penyiasatan dan memutuskan sama ada terdapat bukti untuk mendakwa anda atas satu-satu kesalahan. Pihak Polis tidak boleh memohon Perintah Reman hanya untuk mengambil Pernyataan daripada anda.

6.3 Berapa lamakah Perintah Reman Apabila pihak Polis membawa anda ke hadapan seorang Majistret untuk memohon Perintah Reman, pihak Polis perlu memberikan alasan kepada Majistret mengapa anda perlu ditahan melebihi 24 jam. Tugas Majistret adalah untuk menimbangkan secara berhati-hati alasan-alasan yang diberikan oleh pihak Polis.

Majistret berkenaan mempunyai budi bicara:

• untuk tidak membenarkan Perintah Reman dan seterusnya melepaskan anda; atau

• membenarkan Perintah Reman untuk satu tempoh yang lebih pendek daripada yang dipohon oleh pihak Polis.

Seorang Majistret mempunyai kuasa untuk membenarkan Perintah Reman tidak melebihi 4 hari atau 7 hari bergantung kepada jenis kesalahan yang sedang disiasat. Pihak Polis boleh memohon Perintah Reman kedua selepas tamatnya Perintah Reman pertama. Majistret boleh membenarkan Perintah Reman kedua untuk tempoh tidak melebihi 3 hari atau 7 hari bergantung kepada jenis kesalahan yang sedang disiasat.

6.4 Apa yang perlu anda katakan ketika anda dibawa di hadapans eorang Majistret untuk proses reman

Maklumkan kepada Majistret:

• anda mahu diwakili oleh seorang peguam dan anda mahu menghubungi peguam, pusat bantuan guaman dan keluarga anda;

• jika anda mahukan rawatan perubatan kerana anda sakit atau telah dipukul;

• jika pihak Polis telah mengugut atau memukul anda semasa dalam tahanan;

• jika anda telah tidak diberikan makanan/minuman/pakaian atau perubatan yang wajar dan mencukupi semasa dalam tahanan;

• sama ada pernah ditahan sebaik sebelum penahanan terkini anda;

• sama ada pihak Polis telah menjalankan apa-apa penyiasatan semasa anda dalam tahanan.

6.5 Mohon supaya Majistret memberikan Perintah Reman yang singkat

Sebelum Majistret berkenaan membuat Perintah Reman, mohon tempoh reman yang lebih singkat daripada yang dipohon oleh pihak Polis. Beri alasan (sebagai contohnya: "saya akan bekerjasama dengan polis dalam siasatan mereka", "saya boleh dihubungi bila-bila masa dan tidak akan melarikan diri" dll).

7. PEMERIKSAAN BADAN TANPA TANGKAPAN

7.1 Bilakah ianya boleh dilakukan

Jika anda berada di satu-satu tempat (contohnya: disko/karaoke/ pusat-pusat hiburan) di mana Polis menjalankan serbuan untuk mencari sesuatu (contohnya: dadah), pihak Polis boleh menahan dan memeriksa anda jika mereka berpendapat anda mempunyai atau sedang menyembunyikan barang yang sedang dicari itu. Ini hanya boleh dilakukan dengan kehadiran seorang Pegawai Polis berpangkat Inspektor dan ke atas.

7.2 Apa yang perlu dilakukan

• Jangan benarkan Pegawai Polis berkenaan memasukkan tangannya ke dalam pakaian anda atau kocek/saku anda.

• Jika anda diminta untuk mengeluarkan barangan peribadi anda satu persatu, setiap kali sebut "dompet", "kunci", "Kad Pengenalan" dll.

• Apabila kocek/saku/beg anda telah dikosongkan, terbalikkan kocek/ saku/beg anda.

7.3 Hak-hak anda

• Semua pemeriksaan badan mestilah dijalankan secara profesional dan sopan.

• Seorang wanita hanya boleh diperiksa badannya oleh seorang Pegawai Polis wanita.

• Jika anda dipaksa/diugut untuk berbogel:

1. Bantah;

2. Ingat nama Pegawai Polis tersebut; dan

3. Buat laporan Polis selepas insiden tersebut.

8. PEMERIKSAAN BADAN SELEPAS TANGKAPAN BERLAKU

8.1 Bila Polis boleh berbuat demikian

• Polis secara munasabah mengesyaki bahawa anda mempunyai bukti/keterangan berhubung kesalahan yang disyaki.

• Anda ditangkap.

• Pemeriksaan badan mestilah dijalankan di tempat tertutup. Anda mempunyai hak untuk diperiksa badan di tempat tertutup.

8.2 Jenis-jenis Pemeriksaan Badan

Undang-undang membenarkan Polis melakukan 4 jenis pemeriksaan badan:-

1. Pemeriksaan secara menepuk badan dari atas ke bawah- pemeriksaan pakaian luaran.

2. Pemeriksaan tanpa pakaian - untuk mencari bukti, objek, barang terlarang atau senjata. Hanya boleh dijalankan dengan kebenaran seorang pegawai berpangkat Inspektor dan ke atas.

3. Pemeriksaan sulit - selain daripada mencari di dalam mulut, hidung and telinga. Hanya boleh dijalankan dengan kebenaran pegawai berpangkat Penolong Penguasa (ASP) dan ke atas.

4. Pemeriksaan dalaman - untuk menentukan kewujudan objek-objek dll. di dalam badan. Hanya boleh dijalankan dengan kebenaran Ketua Polis Daerah (OCPD). Hendaklah dijalankan oleh seorang Pegawai Perubatan atau Pegawai Perubatan Kerajaan.

8.3 Hak anda

• Semua pemeriksaan badan mesti dijalankan secara profesional dan sopan.

• Anda dinasihatkan supaya meminta ditemani oleh peguam anda semasa pemeriksaan dilakukan.

• Seorang wanita hanya boleh diperiksa badannya oleh seorang Pegawai Polis wanita.

9. SOAL-SIASAT OLEH POLIS SELEPAS DITANGKAP

9.1 Kenal pasti Pegawai Polis yang menyoal siasat anda

Ambil perhatian nama/pangkat Pegawai Polis yang menyoal siasat anda.

9.2 Hak anda untuk berdiam diri

Polis lazimnya akan beramah mesra terlebih dahulu (contohnya: bertanyakan tentang keluarga dan rakan-rakan anda dll.) Anda hanya perlu memberikan nama penuh, umur, alamat dan pekerjaan anda (Maklumat-Maklumat Peribadi). Selain Maklumat-Maklumat Peribadi, anda berhak memilih untuk berdiam diri. Anda harus bersopan. Anda tidak perlu takut untuk berdiam diri. Ini adalah hak anda. Jika anda memilih untuk berdiam diri, katakan, "Saya ingin menggunakan hak saya untuk berdiam diri."

9.3 Pernyataan 112 anda semasa dalam penyiasatan

Pihak Polis akan bertanyakan soalan-soalan kepada anda dan kemudian mencatatkan semua jawapan anda. Polis tidak boleh mengugut atau memaksa anda untuk memberi Pernyataan. Jika anda diugut, dipukul atau dipaksa, buat satu laporan Polis terhadap Pegawai Polis berkenaan dengan segera. Ini adalah hak anda.

9.4 Pernyataan 112 tidak boleh digunakan sebagai keterangan/bukti

Secara amnya, apa jua Pernyataan yang anda buat kepada Polis semasa soal-siasat tidak boleh digunakan sebagai keterangan/bukti kecuali jika anda dituduh atas kesalahan-kesalahan di bawah, sebagai contoh, Akta Dadah Berbahaya, Akta Culik dan Akta Keselamatan Dalam Negeri. Walau bagaimanapun anda bolehmenggunakan Pernyataan anda untuk menyokong pembelaan anda semasa perbicaraan.

PUSAT BANTUAN GUAMAN / LEGAL AID CENTRES (LAC)

• Kuala Lumpur : 03-2691 3005 / 03-2693 2072
• Selangor : 03-5510 7007 / 03-3281 2428
• Negeri Sembilan : 06-6013 844
• Melaka : 06-2845 519 / 06-2864 514
• Johor : 07-2235 698
• Perak : 05-2550 523
• Kedah & Perlis : 04-7333 467
• Kelantan : 04-7448 660
• Pahang : 09-5159 244 / 09-2969 410
• Pulau Pinang : 04-2617 451/ 0

Wanita PKR Jangan jadi bodoh-Dato Hamidah

Posted: 03 Jul 2011 05:33 AM PDT

Tangkap Ambiga dan Mat Sabu

Posted: 03 Jul 2011 02:48 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 04 Jul 2011 01:05 AM PDT

PANEH MIANG


FREE EDUCATION: Melayu nor Cina

Posted: 03 Jul 2011 08:47 PM PDT

Tuan Paneh Miang,

Walaupun posting ni dah lama, tapi menarik perhatian saya. Kadang-kadang saya tertanya kenapa kita umat Islam dan Melayu ni mundur dalam segala bidang. Dan (kini) barulah saya faham dan dapat jawapannya.

Jawapannya ialah SIKAP kita terhadap ILMU. Kita tengok orang Cina, diorang tak berkira pun nak keluar duit beribu-ribu untuk pendidikan anak-anak diorang. PIBG mintak, bagi. Cikgu mintak, bagi. Guru Besar mintak, bagi. Pendek kata asal program sekolah je, bagi. Padahal inilah yg sepatutnya orang Islam dan Melayu kita buat. Kan Allah dah firman dalam Al Quran bahawa menuntut ilmu wajib bagi setiap anak Adam? Jadi bila dah perkara wajib, maka wajarlah bagi kita mengadakan (pelajaran) dan bila kita keluar wang sendiri dan redha, barulah datang keberkatan pada ilmu.

Malangnya orang Islam Melayu ni dok mengharap kerajaan je sedia sekolah, cikgu, kerusi/meja, buku teks, makanan tambahan pun ada?! Jadi yang mak bapak ni kluar (belanja) apa? Suruh bayar yuran sekolah yang tak sampai RM100 setahun tu pun nak bising? Suruh kerajaan jugak (yang) bagi peruntukan? (Jadi) no wonder la takde berakah dalam ilmu.


Zaman nabi dulu takde pun wujud institusi sekolah. Semua orang Islam cari guru masing-masing, bayar diorang dan tuntut ilmu. Bahkan banyak ulama yang mengembara beratus/beribu kilometer ke Baghdad sama ada berjalan kaki (atau) naik unta guna duit sendiri (dulu Baghdad pusat ilmu), contohnya untuk tuntut ilmu. Sebab itulah ramai ulama-ulama yang dihormati macam Imam Ghazali dan Imam Bukhairi sebagai contoh. Ataupun ilmuwan Islam dalam perubatan macam Al Razi (atau) Khawarizmi dalam bidang matematik. Sebab apa diorang berjaya? Sebab diorang ada SIKAP yang positif terhadap ILMU masing-masing.

Zaman ni kerajaan bagi semua tetapi rakyat naik lemak (terutama Melayu Islam). Kalau boleh nak jadikan sekolah tu nursery asuh anak diorang. Tak puas hati maki/saman cikgu, ungkit balik duit yuran (yang) tak seberapa diorang bayar. Mak bapak balik rumah lepas kerja tahu main dan buat anak saja. Kadang-kadang saya rasa mak bapak ingat bagi pendidikan pada anak ni satu beban (dan) bukan(nya) tanggungjawab indah yang perlu dilaksana(kan). Itu pasal anak-anak sekarang perangai macam setan tak mahu dengar cakap cikgu sebab mak bapak sendiri dah (tak) ikhlas keluarkan duit untuk bagi ilmu pada anak-anak. Bila kita buat benda (tak) ikhlas dah tentu hasilnya Allah bagi sia-sia.

Anyway saya sangat sokong Paneh Miang punya langkah tu. Tapi yang lagi penting, brainwash la balik pemikiran manja rakyat sekarang ni, terutama(nya) orang Melayu Islam kita pada aspek pendidikan. Tak usah la lagi layan benda-benda macam FREE EDUCATION, sebab ini semua agenda kapitalis barat supaya manusia ni jadi robot (yang hanya tahu) kerja saja dan bukan(nya menjadi seperti) ilmuwan agong macam yang pernah tamadun Islam nikmati suatu ketika dulu. Saya harap Paneh Miang dapat jadikan post saya ni satu tajuk.

~Jentayu~

Edited from here.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 03 Jul 2011 11:55 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Woii Hamlau, Korang Dah Kena Tipu Dengan Ambiga La Bodoh...

Posted: 03 Jul 2011 10:03 PM PDT


Penyokong pakatan haram sebenarnya dah kena tipu hidup-hidup dengan ambiga pandikutti, inilah nilai seorang peguam yang sanggup menipu anak guamnya, setiap kali berceramah, ambiga pandikutti berkata, perhimpunan berSHIT 2.0 adalah sah di sisi perlembagaan, betul apa yang ambiga cakap tu, tapi perhimpunan untuk menghuru-harakan negara tak sah di segi perlembagaan malah perhimpunan itu di tegah dalam perlembagaan.

Dalam perkara 10 perlembagaan persekutuan ada 2 bahagian, bahagian 1 dan bahagian 2, tapi yang kerap di canang oleh ambiga dan lain-lain ialah bahagian 1, mereka tak pernah ulas pun bahagian 2 dalam perkara 10 perlembagaan, kenapa? kalau depa ulas, benda tu kena balik atas batang hidung mereka.

Aku tak kisah kalau yang bercakap pasal perlembagaan tu mat sabu atau mahposs, pasal dua-dua ekor tu memang bodoh, ni ambiga ni seorang peguam, takan la perlembagaan persekutuan tu dia main ambik sekerat-sekerat... korang baca sendiri perlembagaan persekutuan perkara 10 mengenai hak kebebasan bercakap, berhimpun dan berpesatuan, ingat baca sampai habis, jangan jadi macam ambiga, baca sekerat yang lagi sekerat dia senyap kan.

Perkara 10. Kebebasan bercakap, berhimpun dan berpersatuan.

(1) Tertakluk kepada Fasal (2), (3) dan (4)—

(a) tiap-tiap warganegara berhak kepada kebebasan bercakap dan bersuara;
(b) semua warganegara berhak untuk berhimpun secara aman dan tanpa senjata;
(c) semua warganegara berhak untuk membentuk persatuan.

(2) Parlimen boleh melalui undang-undang mengenakan—

(a) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (a) Fasal (1),
apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, hubungan baik dengan negara-negara lain, ketenteraman awam atau prinsip moral dan sekatan-sekatan yang bertujuan untuk melindungi keistimewaan Parlimen atau mana-mana Dewan Undangan atau untuk membuat peruntukan menentang penghinaan mahkamah, fitnah, atau pengapian apa-apa kesalahan;
(b) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (b) Fasal (1),
apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persektuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam;
(c) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1),
apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, ketenteraman awam atau prinsip moral.

(3) Sekatan-sekatan ke atas hak untuk membentuk persatuan yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1) boleh juga dikenakan oleh mana-mana undang-undang yang berhubungan dengan perburuhan atau pendidikan.

(4) Pada mengenakan sekatan-sekatan demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam di bawah Fasal (2)(a), Parlimen boleh meluluskan undang-undang melarang dipersoalkan apa-apa perkara, hak, taraf, kedudukan, keistimewaan, kedaulatan atau prerogatif yang ditetapkan atau dilindungi oleh peruntukan Bahagian III, Perkara 152, 153 atau 181 melainkan yang berhubungan dengan pelaksanaannya sebagaimana yang dinyatakan dalam undang-undang itu.

Nampak tak? ambiga pandikutti tipu korang hidup-hidup...

Titah YDP Agong, Apa Komen Aziz Bari...?

Posted: 03 Jul 2011 07:05 PM PDT


Teks penuh titah khas SPB YDP Agong mengenai perhimpunan haram berSHIT 2.0 korang baca teks ni dulu nanti aku komen...

Beta sedang mengikuti dengan teliti akan perkembangan cadangan Kumpulan Bersih untuk mengadakan perarakan dan perhimpunan beramai-ramai yang bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Beta selaku Yang di-Pertuan Agong, dan bagaimana pihak kerajaan menangani isu ini khususnya agensi-agensi dan jabatan-jabatan yang terlibat.

Namun Beta yakin kepimpinan negara di bawah Yang Amat Berhormat Datuk Sri Mohd. Najib Tun Haji Abdul Razak berkemampuan untuk menangani masalah ini dengan sebaik mungkin.

Beta menyeru di dalam keghairahan sebahagian rakyat berpolitik bagi menyuburkan demokrasi dalam negara kita ini hendaklah dipastikan juga bahawa tuntutan demokrasi itu tidak akan membawa kemusnahan kepada negara. Kita tidak boleh terlalu terikut-ikut dengan amalan-amalan negara-negara luar secara umumnya kerana keharmonian dan kestabilan negara adalah asas penting bagi sesebuah negara yang perlu semua pihak pertahankan.

Beta juga menyeru kepada pihak kerajaan agar melaksanakan segala amanah yang diberikan kepada rakyat secara adil dan bijaksana dan yang pentingnya Beta selaku Yang di-Pertuan Agong tidak mahu melihat dalam negara bermasyarakat majmuk ini berada di dalam keadaan bermusuhan sesama sendiri ataupun sebahagian rakyatnya bermusuh dengan kerajaan atas apa jua alasan pun.

Setiap permasalahan yang timbul, kita sebagai masyarakat bertamadun hendaklah menyelesaikan secara rundingan dan tidak mengikut perasaan seperti pepatah Melayu 'Yang Dikejar Tak Dapat Yang Dikendong Berciciran'.Hakikatnya, demonstrasi jalanan banyak membawa keburukan daripada kebaikan walaupun niat asalnya baik.

Sebaliknya, kita harus menumpukan kepada matlamat utama memajukan negara, bukannya mencipta masalah yang membuat negara berada terkebelakang. Ingatlah bumi mana yang tidak ditimpa hujan, lautan mana yang tidak bergelora. Itulah pentingnya sifat kesederhanan dan tolak ansur yang telah begitu lama diamalkan oleh warisan pentadbiran negara.

komen aku: apa pulak komen profesor yang mengaku dirinya pakar perlembagaan, aziz bari, adakah aziz bari nak kata, YDP Agong pun mahu menentang perlembagaan?? aku nak tunggu sangat apa komen profesor kang-kung ni.

VIDEO Penjelasan SPR, Daftar Pemilih...

Posted: 03 Jul 2011 12:36 AM PDT


Supaya korang paham, kenapa satu alamat boleh ada 80 nama pengundi, aku keluarkan video penjelasan dari suruhanjaya pilihan raya (spr) dengar dan pahamkan...