Ahad, 15 Mei 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 15 May 2011 01:36 PM PDT

yang ku dengar dan ku lihat


Tradisi Membela Rakyat, Membangun Bersama Islam.

Posted: 15 May 2011 06:38 AM PDT

Hj.Mohd Soberi Shafii di Pejabat YAB Tok Guru Nik Ab.Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan.

Wadah Perjuangan baru setelah hampir 10 hari tidak menulis. Banyak teman-teman bertanya kabar kenapa tidak ada berita baru yang ditulis dalam blog. Jawabnya mudah, saya sedang 'adjust' landasan baru setelah berkunjung hormat ke Pejabat YAB Menteri Besar Kelantan dan sempat menyerah borong keahlian PAS kepada Tok Guru Nik Ab. Aziz Nik Mat Pesuruhjaya PAS Negeri Kelantan.

Satu pengalaman baru tapi tidak asing.

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 15 May 2011 01:20 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


MARI LAYAN GELAK TENGAH MALAM!! Sakit perut dehh..

Posted: 15 May 2011 09:44 AM PDTSeorang pencuri sangat pakar merompak bank di mana kepakaran utamanya
adalah memecahkan kod rahsia pintu lemari besi.Ia selalu bekerja sendiri tanpa
dibantu anak buah atau asistennya.

Suatu ketika, ketika di tengah malam dia memasuki sebuah bank yang baru 1 minggu dibuka dirasmikan.Sebuah lemari penyimpanan dengan nombor
rahsia yang paling canggih berhasil dibukanya.

Namun ia sedikit hairan kerana di sana tidak terdapat wang sama sekali, melainkan
cawan-cawan berisikan puding warna susu. Ruangannya pun dingin sekali.

Akhirnya ia memutuskan untuk memakan puding- puding tersebut sebelum
membuka lemari besi lainnya. Kerana lapar ia habiskan semua puding di lemari
besi pertama. Lemari besi kedua berhasil dibuka, sekali lagi ia terjumpa puding
dalam cawan-cawan plastik.

Seluruh lemari ada 5 unit, dan kesemuanya berisi puding, dan ia menghabiskan
banyak sekali puding. Namun ia dengan kekenyangan pulang ke rumah dan
masih agak heran, kenapa bank itu tidak menyimpan wang sama sekali. Atau
mereka memang sudah mengetahuinya akan dicuri? Aah biarlah yang penting aku
kenyang

Keesokan paginya dengan setengah mengantuk ia terbangun kerena suara
penghatar surat khabar memasukkan surat khabar ke dalam rumahnya melalui
celah jendelanya. Sambil menguap dia membuka surat khabar dan terpaku
melihat Head Line di halaman pertama dengan judul bertuliskan dengan huruf
yang besar -besar.

BANK SPERMA DIROMPAK!!


McTheory:
KAH KAH KAH KAH!...

SELAMATKAN MALAYSIA TOLAK PAKATAN SETAN!!

Posted: 15 May 2011 06:05 AM PDTUbah sekarang selamatkan Malaysia. Sedap betul bunyi slogan kosong di dalam Buku Jingga yang telah diperkenalkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada konvensyen parti syaitan itu tahun lepas.

Tetapi macam biasa, tong kosong yang tiada isi memangnya berbunyi kuat, tapi habuk pun tarak. Aku nak tanya, apa yang korang dah laksanakan di Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan? Cakap memang senang sebab lidah tak bertulang, tang nak buat tu, bukannya semudah yang dicakapkan.

10 janji pihak pembangkang yang diutarakan di dalam Buku Jingga itu tak ubah seperti satu lagi penipuan yang bakal dilakukan di dalam hitam putih seperti juga janji PKR dan PAS untuk Selangor dalam PRU yang lepas.

Dr. Chandra Muzaffar, penganalisis politik dan ahli akademik berkata, sekiranya perkara yang dijanjikan itu dilakukan, ianya hanya akan memusnahkan keamanan negara ini.


Semua pelan itu dikatakan akan dilaksanakan dalam 100 hari. Chandra berkata dari mana Parti Keadilan Rakyat (PKR) ingin dapatkan kewangan untuk melaksanakan semua itu? Ini kerana PKR memerlukan lebih kurang Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) berjumlah RM200 billion setahun jika ingin melaksanakan pelan Buku Jingga itu.

Persoalan yang dikemukakan oleh Chandra ialah adakah mereka mahu meminjam daripada Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF)? IMF adalah satu alat Yahudi untuk menjajah sesebuah negara secara tidak langsung. Jika kita terjerat dengan mereka, tentu kita akan terhutang dengan mereka ke tahap terpaksa menjadi lembu dicucuk hidung dan mengikut apa saja kata Yahudi.

Kita tidak perlu nak terkejut kalau itulah yang dilakukan kerana Anwar Ibrahim pernah nak jual negara kepada IMF juga sewaktu kegawatan ekonomi dalam tahun 1997/1998 dulu. Kalaulah Anwar Ibrahim berjaya menjalankan agenda Yahudi ketika itu yang telah dipatahkan konspirasinya oleh Tun Dr Mahathir Mohamad, tentu Malaysia sekarang menjadi negara hamba abdi Yahudi sekarang ini.

Profesor Madya Dr. Sivamurugan Pandian, Pensyarah Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM) pula berpendapat Buku Jingga itu hanyalah alat PKR untuk meraih undi.

Anwar Ibrahim memang manusia paling bijak dalam hal ehwal ekonomi sehinggakan sewaktu dia menjadi Menteri Kewangan dia telah naikkan bunga pinjaman sehingga ramai ahli perniagaan bangkrap dan ramai juga yang bukan Islam yang bunuh diri.

Jom kita tolak Buku Jingay. Buku Jingay hanyalah untuk menipu puak-puak gay seperti Anwar Ibrahim juga.

Kalau betul nak ubah untuk selamatkan Malaysia, TOLAK PAKATAN SYAITAN DAP, PKR dan PAS!

Oleh : Abdul Rozaid Bin Rahman (Malaysia Instinct)

perancangan jahat kerajaan Selangor terhadap Syabas terbongkar.

Posted: 15 May 2011 03:39 AM PDT

KLIP VIDEO TERHEBAT DI ALAM SEMESTA DARI ANWAR IBRAHIM!!

Posted: 14 May 2011 10:06 PM PDT


McTheory:
Just for Fun...layannn..

ARTIKEL NI WAJIB DIBACA PADA MEREKA YANG BEKERJA!!

Posted: 14 May 2011 06:05 PM PDTPernahkah kita fikir apa tujuan kita hidup dimuka bumi Allah ini? Kalau mengikut kitab suci Al-Quran kita disuruh membuat amal ibadat secukupnya sebagai bekal untuk menuju ke alam akhirat.

Mc bukan nak cerita mengenai Alam akhirat tapi mengenai manusia sekarang yang berkelakuan amat pelik dan tidak masuk akal.

Contohnya macam ni la.

Kita susah, Allah menyuruh kita berusaha untuk memperolehi wang dan harta bagi kesenangan hidup. Tapi apa yang sering berlaku ialah, kita berdoa kepada Allah dengan tanpa sebarang usaha. Kita berdoa untuk kesenangan di dunia dan di akhirat. Tapi apakah kita berusaha kejalan itu? Atau kita sekadar bertadah tangan dan berdoa, kemudian tanpa sebarang usaha, mengharapkan harta turun dari langit?

Itulah mentaliti manusia sekarang.

Bila susah, kerjalah sungguh-sungguh, buat cara susah, rajin bekerja, ikhlas dalam pekerjaan, ikut peraturan, Insyallah pekerja yang ikhlas akan dijaga dengan baik oleh majikannya.

Ini tidak, sudahla susah, malas bekerja, sering lewat, tak mengikut peraturan, kerja pulak bagaikan kena paksa, apakah pekerja macam ni yang majikan akan jaga dengan baik? Atau tunggu masa nak sepak keluar saja?

Bila kita susah, kita tak ada wang, kenapa tak ada wang, kerana tak ada kerja, bila tak ada wang, kita pergi minta kerja, bila dapat kerja, Insyallah akan ada imbuhan yang diberi oleh syarikat, banyak atau sikit bergantung pada kita yang bekerja.


Bila minta kerja, muka macam ikan sardin, suara merayu-rayu, mengangguk-angguk semuanya boleh, kalau boleh nak memegang lutut di tukang interview tu, supaya diberikan kerja. Tapi bila dah dapat kerja, kerja suka hati, nak datang ke taknak datang ke serupa syarikat tu bapak dia yang punya. Cuti sakit berhari-hari, lewat jangan cakap la, serupa dia bos kat syarikat tu. Lepas tu bila syarikat potong gaji, atau dapat gaji sikit, kata syarikat kejam, aniaya orang susah macam dia, sebenarnya siapa yang cari susah, syarikat atau dia?

Kita sering berharap dapat gaji besar bila bekerja. Atau bila bekerja pula, kita berharap untuk kenaikkan gaji dengan cepat dan besar. Tapi tiba-tiba bila ada kenaikkan gaji, gaji kita tidak dinaikkan, kenapa?

Kerana syarikat ingat kita dah cukup makan dan pakai, yelah.. syarikat beri gaji rm1000 contoh la ye, tambahan elaun untuk kedatangan rm100. Kalau lewat (lebih daripada dua kali) atau ponteng kerja, syarikat akan potong elaun kedatangan tu. Sepatutnya kalau kita dah susah, jaga la kerja elok-elok jangan kasi elaun rm100 tu kena potong. Rm100 tu banyak, boleh buat macam-macam.

Tapi pekerja yang kata dia susah ni, setiap bulan tak pernah dapat elaun kedatangan, malah gaji pun sering ditolak kerana ponteng dan lewat. Apakah pekerja sebegini akan dapat kenaikkan gaji? Syarikat nak naikkan berapa? rm50? Tak payah la sebab rm100 pun dia tak jaga, inikah pula rm50 pasti dia akan buat tak layan. Jadi siapa yang rugi? Kita atau syarikat?

Sepatutnya bila dah susah, rajin la usaha, kerja elok-elok, jaga gaji jangan bagi kena potong. Bila ada 'overtime' itu rezeki, jangan tolak, sapu aje. Kalau pemalas bila nak senang? Kalau mak bapak kaya tu lain la cerita, tapi kalau memang kita dilahirkan biasa-biasa aje, macam mana nak senang kalau tak berusaha?

Jaga kerja elok-elok, kerja rajin-rajin. Senang atau susah, kita usaha sendiri. Minta dipermudahkan kesenangan dan tambah rezeki kepada kita, tapi diselangi dengan usaha baru betul. Ini berdoa bagai nak rak, siap nangis-nangis tapi, lepas sembahyang tidur sampai ke petang, mana duit nak datang. Apa raaa.. Bila susah, salahkan kerajaan, tak bagi itu, tak bagi ini, barang ini naik, barang itu naik.

Kerajaan hanya buat yang terbaik untuk rakyatnya, kita pula perlu berusaha memastikan keadaan kita sentiasa dalam keadaan terbaik semasa bekerja. Kerajaan cari pendapatannya, kita cari pendapatan kita.

Susah atau senang, Allah yang tentukan, tapi Allah dah janji, siapa yang usaha dia akan berjaya. Allah tak akan mungkiri janji, seperti mana kita manusia. Jadi kalau kita susah, balik tengok cermin, tenung diri sendiri kenapa kita susah, adakah disebabkan orang, atau disebabkan salah sendiri?

P/s: kebanyakkannya hanya nampak salah orang, tak nampak salah sendiri.

McTheory:
Adat manusia, gajah depan mata tak nampak, kuman diseberang lautan yang dia cari!!


(Hari ni Mc kurang update blog kerana berada diluar kawasan)

VIDEO KLIP SEKS ANWAR HD BERWARNA DITAYANGKAN SEMULA!! Ini bukan Fitnah!!

Posted: 14 May 2011 02:57 PM PDTKali ni confirm tak boleh delete!! Adakah ini video fitnah? Atau ini video pendedahan salah laku seks seorang manusia yang mengelarkan dirinya pemimpin kepada rakyat. Fikir la sendiri.. Nik Aziz harus bertaubat dan meminta ampun kepada seluruh rakyat Malaysia!!

McTheory:
Anwar patut disingkirkan dari politik Malaysia!!

Apa Yang Tersirat

Posted: 15 May 2011 01:19 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Punca penganut bukan islam melakukan tuntutan melampau kerana Anwar: Ibrahim Ali

Posted: 15 May 2011 04:06 AM PDT

Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali malam tadi memberi komuniti Kristian amaran bahawa beliau akan melancarkan "perang jihad" jika mereka meneruskan agenda mahu merampas kedudukan Islam negara ini.

Bercakap di hadapan sekitar 200 hadirin pada satu ceramah di Kampung Changkat Gombak, Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas ini berkata, beliau bersedia untuk jatuh atas kenyataannya itu demi mempertahankan maruah Islam.

Meskipun mengadu keletihan ekoran sembilan ceramah bermula dari Kelantan sejak malam kelmarin, Ibrahim juga berkata, darahnya sedang mendidih ekoran laporan terbaru kononnya wujud konspirasi antara pengikut Kristian dengan pemimpin-pemimpin agama dan ahli politik pembangkang.

"Di Kelantan sebelum ini, saya mengisytiharkan di depan polis, saya memberitahu pasukan keselamatan yang hadir bahawa jika mereka mahu menghantar mesej saya kepada (ibu pejabat polis) Bukit Aman, silakan.

"Sila rakamkan kata-kata saya, jika ada mana-mana pihak di Pulau Pinang khususnya paderi-paderi Kristian yang didokong oleh DAP Pulau Pinang, jika mereka terus dengan agenda mereka yang sudah pun diketahui sekarang, saya bersedia untuk menawarkan, jika mereka mahukan perang salib, kami boleh adakan.

"Ini selari dengan semangat Sultan Saladin Ayubi... jika mereka adakan perang salib, kami boleh," kata ketua pertubuhan bukan kerajaan ini, yang mendakwa bergerak atas platform mahu membela kepentingan dan hak kaum Melayu.

Dalam ucapannya, Ibrahim juga memberi amaran agar bukan Islam tidak memandang mudah sikap berdiam diri umat Islam sambil menegaskan, umat Islam sebenarnya mengutamakan keamanan dan keharmonian.

"Kami sudah bersedia. Berdiam diri bukan bermakna kami takut, kami telah berdiam diri sebab kami utamakan keamanan dan keharmonian.

"Tetapi orang-orang ini, jika mereka merasakan keamanan yang mereka nikmati selama ini tidak cukup atau kestabilan dan kemajuan negara tidak cukup dan mereka mahu melakukan sesuatu yang kita tidak pernah terfikir, teruskan... kami bersedia," katanya lagi.

Ibrahim mendakwa bukan Muslim kini seolah-olah berani dan tidak risau untuk bertindak sedemikian kerana mereka merasakan ada sokongan daripada ramai Muslim liberal dan pemimpin-pemimpin politik seperti Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

"Ini pandangan saya. Jika saya tidak tepat, ia hak saya. Jika saya kasar, saya minta maaf. Dosa saya, saya tanggung.

"Tetapi mengapa ini berlaku sekarang selepas 53 tahun? Jawapannya anda tahu, punca utama ialah Anwar," katanya lagi.

Ucapan Ibrahim kali ini berkisar pada kontroversi terbaru ekoran laporan Utusan Malaysia bertajuk "Kristian agama rasmi?" pada 7 Mei lalu, mendakwa paderi-paderi Kristian dan pemimpin-pemimpin DAP berkonspirasi mahu memansuhkan Islam sebagai agama persekutuan dan melantik orang Kristian sebagai perdana menteri.

Pemimpin-pemimpin DAP dan Kristian menafikan kandungan laporan sedemikian.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengadakan pertemuan dengan pemimpin-pemimpin Kristian Khamis lalu bagi meredakan keadaan, tetapi Ibrahim menegaskan malam tadi bahawa laporan akhbar milik Umno itu adalah betul.

Ibrahim merujuk kepada laporan polis dibuat oleh seorang anggota DAP Islam kelmarin mendakwa dia tahu cerita sebenar apa yang berlaku ketika pertemuan di sebuah hotel di Pulau Pinang baru-baru ini.

"Mereka menuduh Utusan Malaysia tetapi dari awal lagi, saya mengatakan ia sahih. Ia benar.

"Mengapa? Ini kerana Ahli Parlimen yang hadir pada pertemuan itu adalah Ahli Parlimen Jelutong Jeff Ooi. Beliau Ahli Parlimen macam saya dan saya tahu dari lagak dan pertuturan yang dia gunakan," katanya.

Ibrahim juga mengulangi dakwaannya minggu lalu bahawa anggota bekas Parti Komunis Malaya (PKM) menggunakan kumpulan lokal untuk berkonspirasi menggantikan Islam sebagai agama persekutuan negara ini.

Katanya, penyokong-penyokong PKM telah menyeludup masuk ke dalam parti-parti politik, pertubuhan bukan kerajaan, kumpulan agama dan persatuan bisnes selepas ia meletakkan senjata pada 1989 bagi meneruskan aktiviti mereka.

Salih Yakob dengan isteri-isterinya

Posted: 14 May 2011 09:24 PM PDT

Sebuah rumah untuk setiap isteri. Itu pemberian eksklusif penyanyi, pelawak, pelakon, pengacara dan penyampai Sinar FM, Salih Yaacob, 50, kepada semua isterinya termasuk bakal isteri keempat, Emi, 24.

Beliau yang dijangka melengkapkan kuota poligami dengan penuntut ijazah sarjana di sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) itu selepas Aidilfitri ini berkata, rumah berkenaan sebagai hantaran kepada Emi dan hadiah kepada tiga isterinya yang terdahulu.

Menurutnya, pemberian itu bakal menjadi hadiah terhadap segala pengorbanan semua isterinya selama ini.

"Ketiga-tiga isteri saya menerima pelbagai ujian dan dugaan akibat berpoligami. Walaupun sering dipandang negatif, ia tidak mematahkan semangat mereka. Kerana itu, saya ingin menghargai kekuatan mereka yang menyokong saya selama ini.

"Bukan mudah untuk berpoligami. Setiap hari, ada saja dugaan dan ujian yang perlu dihadapi ketiga-tiga isteri saya. Malah, masyarakat kita rata-ratanya sering memandang isu poligami ini sebagai sesuatu yang negatif.

"Pada masa sama, mereka (isteri) yang menjadi orang kuat di belakang saya sentiasa diuji dengan pelbagai dugaan. Namun, sifat rendah diri dan tabah yang diterapkan dalam diri masing-masing menjadikan mereka kuat, dan itu adalah kekuatan bagi saya," katanya dalam temubual bersama wartawan Metro Ahad di sini.
Menurut Salih, dia bercadang membeli rumah baru berkenaan dalam satu kawasan di sekitar Lembah Klang bagi menempatkan setiap isteri dan anaknya.

Buat masa ini, ketiga-tiga isterinya menetap di Kampung Pandan.

"Rumah mereka (ketiga-tiga isteri) masing-masing di sini. Bagaimanapun, tidak ada lagi rumah kosong untuk menempatkan bakal isteri keempat.

"Jadi saya perlu mencari satu kawasan perumahan baru yang lebih luas dan selesa untuk mereka. Saya lebih suka mereka tinggal berdekatan. Dengan cara ini, saya ada banyak masa untuk menjaga dan bersama mereka," katanya.

Sambil berbual, Salih membawa wartawan melihat ketiga-tiga apartmen milik isterinya yang terletak berhampiran di antara satu sama lain.

Apartmen didiami isteri pertama dan kedua dibeli hasil titik peluhnya berkecimpung dalam dunia seni kira-kira tiga dekad lalu, manakala kediaman isteri ketiga disewa.

Tinjauan Metro Ahad mendapati rumah isteri pertama dan kedua diubah suai dengan corak hampir sama seperti hiasan dalaman dan perabot. Begitupun, kediaman isteri ketiga tidak sempat ditinjau kerana kesuntukan masa berikutan Salih ada urusan lain.

Menurut Salih, dia memastikan layanan kepada setiap isteri dan keluarganya sama adil dan saksama supaya mereka mampu hidup aman dan selesa hasil pendapatannya.

"Alhamdulillah, tidak ada satu pun yang kurang. Jika seorang mendapat kereta, yang lain juga dapat. Ini yang cuba saya terapkan terhadap keempat-empat isteri nanti. Syukur kepada Allah, kami hidup selesa hasil rezeki pemberian-Nya.

"Apa yang saya miliki kini menjadi kejayaan bagi setiap isteri dan anak. Jika mahu diikutkan, kejayaan saya adalah kejayaan untuk mereka.

"Saya percaya, ini semua rezeki anak dan isteri. Rezeki saya hanya untuk membeli sekotak rokok. Mungkin jika tidak berpoligami, rezeki saya tidak seperti ini," katanya berseloroh.

Pelawak popular itu kembali mencuri tumpuan masyarakat seluruh negara selepas akhbar ini secara eksklusif menyiarkan gambar bakal isteri keempat Salih yang berwajah ala Arab pada ruangan muka depan Khamis lalu.

Bagaimanapun, Salih ketika ditanya tarikh sebenar perkahwinannya bersama gadis kelahiran Johor itu masih berahsia dan menjelaskan, semuanya terserah pada takdir dan kuasa Allah.

"Saya serahkan semuanya kepada Allah kerana saya cuma mampu merancang. Insya-Allah, jika tiada halangan, saya akan melangsungkan perkahwinan selewat-lewatnya hujung tahun ini," katanya.

Jadikan Pesta Kaamatan Peringkat Negeri Diiktiraf Sebagai Peringkat Nasional :Salleh Said

Posted: 14 May 2011 08:59 PM PDT

KOTA BELUD: Kerajaan pusat disaran agar mengiktiraf Pesta Kaamatan peringkat negeri pada 31 Mei setiap tahun sebagai peringkat nasional dan tidak perlu menganjurkan Pesta Kaamatan secara berasingan seperti yang berlaku sebelum ini.

Ketika membuat saranan itu, Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah Datuk Seri Salleh Said Keruak berkata pengiktirafan itu selaras dengan aspirasi kerajaan di bawah konsep 1Malaysia yang mengutamakan perpaduan rakyat pelbagai kaum, agama dan budaya.

Beliau berkata perayaan berasingan -- Pesta Kaamatan peringkat negeri dan kebangsaan -- memperlihatkan suatu keadaan yang tidak 'sehaluan' atau tidak 'sependapat' antara kerajaan negeri dan kerajaan pusat.

"Mungkin ada pihak tertentu yang berasa hairan, kenapa sesuatu perayaan itu harus dirayakan secara berasingan, sedangkan ia boleh dirayakan secara serentak.

"Sebab itu saya mencadangkan agar kerajaan pusat menimbang kemungkinan mengiktiraf Pesta Kaamatan peringkat negeri sebagai perayaan peringkatNasional," katanya ketika berucap merasmikan Pesta Kaamatan peringkat daerah di sini, Ahad.

Salleh, yang juga Presiden Pertubuhan Bajau Bersatu Sabah (USBO) berkata langkah itu juga dapat menjimatkan bajet untuk menganjurkan perayaan itu.

"Sekiranya Pesta Kaamatan peringkat negeri diiktiraf sebagai perayaan kebangsaan atau nasional, ia lebih meriah dan lebih memperlihatkan kesatuan dalam kepelbagaian kaum, sekaligus membantu memacu sektor pelancongan di Sabah," katanya.

Bagaimanapun, Salleh berkata keaslian perayaan Pesta Kaamatan yang sinonim dengan budaya masyarakat Kadazandusun di Sabah perlu dikekalkan terutama daripada segi pengisian program perayaan.

Salleh turut mencadangkan agar kerajaan pusat menyalurkan bantuan kewangan untuk membantu menjayakan penganjuran Pesta Kaamatan di peringkat daerah.

Katanya sokongan seumpama itu penting kerana ia menunjukkan komitmen kerajaan pusat dalam menjaga kepentingan kaum minoriti di negara ini. Beliau juga mahu rakyat pelbagai kaum di Sabah menjadikan Pesta Kaamatan sebagai medan untuk mengeratkan perpaduan.

Salleh berkata walaupun Sabah mempunyai lebih 30 etnik suku kaum, namun mempunyai keunikan budaya, toleransi dan agama yang begitu baik.

"Tidak hairanlah Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri menyifatkan Sabah sebagai 'role model' kepada konsep 1Malaysia yang antara lain mengutamakan perpaduan nasional," katanya. -

Anwar peralat ulama Syria menepis salah laku moralnya

Posted: 14 May 2011 05:45 PM PDT

Kira-kira 3 ribu penyokong Pakatan dan pemimpinnya berkumpul di stadium Selayang semalam, selain bermunajat juga bersembayang hajat.

Sejak akhir-akhir ini Pakatan mempergunakan agama untuk mencari kebenaran, malangnya semakin banyaknya solat hajat yang dilakukan oleh Pakatan, maka semakin banyak isu moral Anwar terbongkar dan terdedah.

Tuhan menggerakkan hati manusia untuk membongkar dan mendedahkan moral Anwar. Misalnya semalam di perjumpaan Pakatan, indivudu tertentu yang tergerak hatinya menyebar luaskan rakaman video seks Anwar.

Permintaan pemimpin dan penyokong Pakatan agar semua malapetaka dihindarkan kepada mereka, namun sebaliknya yang berlaku.

Seharusnya pihak Pakatan akan sedar dan menerima hakikat ini, bahawa semuanya ini adalah ketentuan Tuhan.

Allah sangat murka terhadap hambanya munafik dan hipokrit, atas sebab itu, Allah turunkan bermacam-macam bentuk keaiban terhadap individu yang munafik dan hipokrit itu.

Pemimpin Pemabangkang bukan hanya Anwar; Haji Hadi, Nik Aziz dan ramai lagi, kenapa tiada isu moral sepertimana yang dihadapi Anwar? Sebabnya, mereka tidak melakukan larangan Tuhan seperti berzina dan meliwat.

Anwar seharusnya sedar, bahawa suatu ketika dia hampir menjadi nombor satu dalam negara, namun atas kuasa Tuhan, semuanya itu sirna. Ingat semua peluang yang ada pada manusia adalah atas kehendak Allah, namun apabila larangan yang dimurkai Allah terus dilanggar, maka walaupun jawatan itu dalam genggaman, pasti akan hilang. Ini lah yang berlaku pada Anwar.

Benar kata Anwar, bukan Umno, bukan BN yang boleh menajtuhkannya, tetapi Allah. Tetapi Anwar lupa, bahawa apa sahaja perkara yang menghalang cita-citanya adalah kehendak Allah, melalui saluran tertentu, seperti parti, moral dan sebagainya.

Bagi AYT selagi Anwar dan kawan-kawan berserah diri kepada Allah untuk petunjuk, selagi itu Allah akan beliakkan semuanya bagi tontonan umum.

Semakin ramai ulama yang Anwar pergunakan untuk bermunajat dan solat hajat, maka semakin terserlah lah isu moral Anwar akan diketahui umum.

House PK

Posted: 15 May 2011 01:17 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 15 May 2011 01:08 PM PDT

Duke of UMNO


Update Terkini..!!! Kes liwat Anwar ditentukan esok, dia dah ready nak lari masuk kedutaan asing...?!!!

Posted: 15 May 2011 08:45 AM PDT


Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia buat semua,

Suka saya nyatakan di sini bahawa saya insyaAllah, akan membawa liputan secara langsung esok di blog ini mengenai update terkini perbicaraan kes liwat II di antara mangsa, Saiful Bukhari Azlan, dan pemangsa, Anwar Ibrahim.

Melalui sumber-sumber berita terkini, desas-desus mengatakan bahawa Anwar akan dibebaskan dari pertuduhan. Namun, berita itu hanya khabar angin awal bagi "memujuk mood" Anwar supaya hadir ke Mahkamah esok.

Ini adalah memandangkan bahawa kedengaran ura-ura Anwar akan sekali lagi, lari masuk ke dalam kedutaan negara asing. Difahamkan pintu-pintu gate di kedutaan asing telah dipasang papan tanda "No Entry for Anwar" sejak petang tadi. Entah benar atau tidak, saya tak tahu kerana saya tak lalu langsung depan mana-mana kedutaan hari ini.

Ada juga laporan yang mengatakan bahawa Anwar akan lari masuk ke Kedutaan Israel. Namun saya tolak mentah-mentah kerana Malaysia tidak punya sebarang hubungan diplomatik dengan negara yang menjadi sahabat karib Anwar tersebut.

Kepada para pengunjung setia, doa-doakanlah agar Allah SWT memberikan keizinan kepada saya untuk melaporkan berita-berita terkini secara LIVE dari Kompleks Mahkamah Jalan Duta, esok.

Esok, 16 Mei, merupakan hari keputusan Hakim, yang arif Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah, sama ada dengan izin Allah, bakal menentukan sama ada Anwar akan dipanggil membela diri bagi pertuduhan meliwat Saiful Bukhari Azlan, bekas pembancuh kopi pemimpin "Anugerah Syaitan" itu.

Nantikan update secara langsung dari blog saya dari masa ke semasa esok, bermula seawal jam 8.00 pagi, insyaAllah. Live dari mahkamah....

Bolehkah saya katakan AJK PAS ini sebagai Munafik?

Posted: 15 May 2011 07:00 AM PDTMemang susah bercakap dengan orang yang tak reti bahasa ni. Nama saja ada title "Dr.", tapi kepala hotaknya berjambul! Dr. Dzulkifly, salah seorang AJK PAS-Erdogan ini menyifatkan Datuk Seri Najib "takut" pada buku jingga dan mengarahkan agar buku tersebut di hentam. Masuk akal ke tak masuk akal dakwaan dia ni?

Kedangkalan ideanya bagi menutup kelemahan Pakatan Haram jelas terserlah. Apa yang nak ditakutkan dengan buku jingga itu? Biarpun Pakatan Haram mengeluarkan buku merah, buku hijau, buku warna-warni sekali pun, apa yang kami nak takut? Buku tu hanyalah bohong dan janji "bulan bintang" saja. Rakyat pun dah tahu..!!!

Jadi, apa yang ditakutkan dengan buku jingga? Apa yang signifikannya mengenai buku jingga? Satu-satunya signifikan yang terpamer dalam buku jingga ialah "PEMBOHONGAN" pakatan haram yang bermimpikan Putrajaya sehingga sanggup menipu rakyat sendiri! Itu saja, tak lebih dari itu...

Cuba lihat kembali manifesto PRU12 Pakatan Haram Selangor yang dikeluarkan ketika sedang riuh berkempen dahulu. Banyak lagi "janji-janji" pakatan haram yang gagal ditunaikan. Apa status janji Pakatan Haram terhadap perkara-perkara di dalam manifesto di atas?

Pakatan Haram sudah menang di Selangor. Mengapa tidak tunaikan janji-janji di atas? Manifesto dua tiga muka surat pun tak mampu nak buat, apatah lagi dikeluarkan sebuah buku yang berpuluh muka surat! Nampak sangat janji bohongnya...

Tahu tak apa yang Rasulullah sabdakan dalam hadisnya? Rasulullah SAW bersabda dalam mafhumnya bahawa...

Tanda-tanda munafik di kalangan umat Islam ialah...

A. Apabila berkata-kata, dia berdusta
B. Apabila berjanji, dia tidak tepati
C. Apabila diberi amanah, dia khianati


Pada pendapat pembaca, secara jujurnya merujuk kepada manifesto Pakatan Haram dan di antara ketiga-tiga kategori pada hadis di atas, golongan yang mana satukah Dr. Dzulkifly dan pakatan haram?

A. A sahaja
B. A dan B sahaja
C. B dan C sahaja
D. Semua yang di atas
E. Tidak satu pun di atas

Harap pembaca memberikan jawapan seikhlasnya menurut hadis berserta hujah dan alasan...

Panasss..!!! Jika benar Azmin, PKR dan AMK anak jantan, Islam, sahut cabaran saya...!!!

Posted: 15 May 2011 05:30 AM PDT


Memang mengundang nahas..!!! Memang hebat bila AMK bercakap besar. Terbaru, AMK Selangor begitu mendabik dada apabila mereka mengumumkan bahawa mereka sudah bersedia untuk menawan 20 DUN milik BN. Sekiranya kesemua 20 DUN ini ditawan, maka ini bermakna BN tidak akan memiliki sebarang kerusi di dalam DUN Selangor selepas PRU13 nanti.

Hebat betul bunyinya. Kuat betul bunyinya. Macam meriam buluh, bunyinya saja yang kuat, tapi isinya kosong! Betul ke AMK mampu tawan 20 kerusi DUN milik BN? Dah bersedia? Betul ke ni? Kalau dicabar bubar DUN Selangor, boleh ke AMK jamin bolot semua DUN-DUN BN tu?

Bunyi macam kelakar pun ada jugak. Macam "syok sendiri" pula dengar apa yag AMK dakwa di SINI. Bukan setakat confident menang, malah nak tawan pula baki kerusi yang BN pegang! Biarlah realistik sikit bila berkata-kata. Lelaki berpegang pada kata-kata. Lelaki yang tidak berpegang pada kata-kata itu bacul dan pondan sifatnya...

Bukan setakat itu saja, "madu" Anwar, si Azmin Ali pun sudah tahu bahawa Pakatan Haram mampu menawan Putrajaya sekiranya PRU13 berlangsung pada bulan ini. Sila rujuk di SINI. Mungkin semalam dia dah pergi bertilik pada tok nujum Anwar di Siam barangkali sehingga yakin mampu menang sebegitu.

Baiklah. Bagai dikata AMK Selangor, mereka yakin menang dan sudah bersiap sedia tawan baki 20 DUN milik BN di Selangor. Tak payah sebut pasal Putrajaya dulu kerana Pakatan Haram itu tidak punya kuasa nak bubar Parlimen. Kita cakap pasal DUN Selangor dahulu. Jika benar, saya cabar AMK dan PKR supaya Khalid Ibrahim bubarkan DUN Selangor dalam minggu ini juga!

Saya bagi tempoh seminggu (7 hari) pada AMK dan PKR untuk bubar DUN Selangor. Itupun jika benar mereka yakin menang dan mampu tawan 20 DUN milik BN. Itupun jika mereka benar anak jantan, ada "teloq" dan berani membuktikan bahawa mereka tidak hanya bercakap besar. Itu pun jika benar Azmin tidak "bermadu" dengan Anwar..!!!

Sila bubar DUN Selangor! Kita tengok siapa menang! Kita lihat siapa yang bakal tumbang! PKR ada kuasa untuk bubar DUN Selangor. Saya tak mencabar Kerajaan pakatan haram Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan kerana PKR tidak berkuasa di sana. Bubarkan DUN Selangor segera dalam tempoh 7 hari..!!!

Gempar..!!! Lelaki itu bukan Anwar, lelaki itu ialah Bob Lokman...? Biar betul...?!!!

Posted: 15 May 2011 05:00 AM PDT


Termasuk hari ini, para pengunjung masih mempunyai tempoh selama 10 hari untuk menyatakan pendirian sama ada "lelaki bertuala putih" itu adalah Anwar atau sebaliknya...

Saya percaya ramai yang sudah tengok video tersebut. Apakah "lelaki bertuala putih" itu mirip Lim Kit Siang? Atau mirip Presiden MCA, Chua Soi Lek? Atau lebih mirip kepada Chua Jui Meng? Atau lebih mirip kepada Woltwofitz? Ariel Sharon? Harun Salim Bachik? Bob Lokman? Atau Husam Musa? Din Puduraya atau Mahfuz Omar? Mungkin mirip pada Pok Nik, kottt..?

Jangan lupa, nyatakan pendirian anda diruangan undi di sebelah kanan atas blog kecil ini. Undian anda adalah hak anda....

Terkini..!!! Khalid Ibrahim panik CD Anwar diedarkan di program PKR, lepas tu fitnah UMNO pulak..!!!

Posted: 15 May 2011 03:00 AM PDT


Khalid Ibrahim yang menjadi "pak turut" kepada dasar DAP di Selangor, "hangin satu badan" bila CD yang memaparkan kebenaran mengenai Anwar disebarkan ketika program pakatan haram itu berlangsung di Stadium Selayang, malam tadi.

Khalid dengan style tergagap-gagapnya turut mendakwa bahawa pengedaran CD itu didalangi oleh UMNO. Sila rujuk di SINI untuk membaca "amukan" pendekar gagap tersebut.

Apa yang Khalid nak marah sangat pasal pengedaran video itu? Kalau rasa tak nak tengok, buang sajalah. Rosakkan CD tersebut dan campak dalam tong sampah. Lagi pun, video tersebut bersepah-sepah ditayangkan dalam internet. Anyway, Khalid sepatutnya berbangga dengan pengedaran CD tersebut kerana secara tak langsung ia menayangkan aksi "boss"nya, yang dikatakan memegang watak "lelaki bertuala putih"...

Jika Khalid yakin bahawa itu bukan "boss"nya, maka tak perlulah rasa bimbang. Jika lelaki itu bukan Anwar, bukan setakat CD, edarkan blueray copy pun belum tentu orang akan percaya. Nampak sangat Khalid takut sangat rakyat tahu tentang kebenaran itu...

Saya tidak tahulah siapa yang bertanggungjawab mengedarkan CD tersebut. Khalid boleh buat laporan polis jika dia mahu. Tapi, betulkah CD tersebut diedarkan oleh UMNO? Khalid ada bukti? Jika tidak ada bukti sahih, maka Khalid jelas telah memfitnah UMNO dalam hal ini!

Tidak semestinya UMNO yang mengedarkan CD tersebut. Mungkin CD tersebut diedarkan oleh puak-puak Azmin yang mahu Anwar jatuh dan dia boleh menjadi De Facto baru PKR. Mungkin itu kerja puak-puak PAS yang anti-Erdogan dalam parti mereka. Mungkin itu kerja puak-puak PKR yang sengaja mensabotaj Anwar ekoran "boss" mereka di"anak tiri"kan oleh kepimpinan PKR sebelum ini.

Ramai pihak lagi yang boleh dikaitkan dengan pengedaran CD tersebut. Tidak semestinya UMNO saja. Dengan menuduh UMNO begitu, apakah dia fikir dia punya bukti kukuh? Apa buktinya? Dia sendiri menangkap orang yang edarkan CD tersebut? Itu belum cukup membuktikan "prima facie" kes.

Manalah tahu orang yang ditangkapnya itu orang anti-Erdogan dalam PAS dan sengaja mengaku dirinya UMNO untuk menyelamatkan dirinya dan PAS dari dipersalahkan. Ternyata Khalid takut pada UMNO dan sanggup memfitnah UMNO semata-mata kerana paraniod terhadap kebangkitan UMNO di Selangor!

Edisi Selangor: Mana lagi Zuraidah Mak Limah Lampir nak sorok muka...???

Posted: 15 May 2011 01:45 AM PDT


Memang pelik manusia-manusia yang menyokong pakatan haram di Malaysia ini. Kononnya mereka berakal untuk berfikir, kononnya mereka sudah "mumaiyiz" untuk membezakan antara yang benar dan palsu, namun mereka juak-juak pakatan haram ini tetap "buta" untuk melihat kebenaran, dan "pekak" untuk menerima hakikat sebenar.

Itulah yang terjadi baru-baru ini berkenaan dakwaan Zuraidah "Mak Limah Lampir", yang mendakwa UMNO Hulu Selangor membawa masuk 2,000 warga asing untuk membantu kemenangan BN di kawasan itu. Hakikatnya, meskipun dakwaan itu sudah disiasat dan dinafikan oleh agensi kerajaan yang terbabit, Zuraidah tetap tak puas hati. Dia buat pula laporan polis!

Dia fikir dengan laporan polis tersebut, maka UMNO akan menggigil takut dan lari masuk kedutaan Turki? Silap banyak! UMNO Hulu Selangor bukan saja menafikan, malah mengeluarkan bukti kukuh menunjukkan betapa palsunya dakwaan Zuraidah. Surat yang ada pada Zuraidah hilang kreadibiliti apabila dibuktikan mempunyai kepala surat, tandatangan dan ejaan nama yang berbeza dengan surat UMNO yang asli.

Zuraidah dimalukan secara terang-terangan. Tertangkap menipu rakyat dan membuat laporan palsu kepada pihak polis. Bukan itu saja, Zuraidah jelas memfitnah UMNO Hulu Selangor dan seluruh UMNO secara umum. Bila Zuraidah nak "jilat kaki" seluruh ahli UMNO memohon maaf? Kami takkan maafkan selagi Zuraidah tak "jilat kaki" kami sebagaimana yang Nik Aziz syorkan baru-baru ini!

Hakikat fitnah jahat Zuraidah tidak habis di situ saja. Malah UMNO turut menunjukkan bukti bahawa PKR lah yang mengamalkan taktik jijik itu dengan mendaftarkan sebanyak 351 warga Bangladesh sebagai pengundi asing untuk mengundi PKR pada PRU 13 yang akan datang. Reputasi dan kreadibiliti Zuraidah ranap dan hancur sama sekali!

Kini, Zuraidah bukan saja terperangkap oleh UMNO, malah penyokong-penyokong PKR Selangor semakin sangsi terhadap Zuraidah dan PKR, khususnya PKR Selangor. Blogger-blogger PKR dan pakatan haram sudah meminta siasatan dilakukan terhadap Zuraidah dan sumber surat yang diusung ke hulu ke hilir itu.

Sebelum ini mereka fikir dakwaan Zuraidah itu benar dan mereka tolong untuk mewar-warkan fitnah tersebut. Namun setelah dibuktikan Zuraidah dan surat itu adalah palsu, maka mereka turut hilang kreadibiliti dan malu dengan penipuan tersebut.

Ternyata Zuraidah, PKR dan blogger-bloggernya hanyalah berpaksikan kepalsuan, pembohongan dan fitnah dalam perjuangan mereka. Saya harap, perkara ini dapat membuka mata rakyat, khususnya di Selangor, bagi menilai di antara kebenaran UMNO dan kepalsuan Pakatan Haram. Sesungguhnya Allah itu Maha Adil lagi Maha Bijaksana terhadap menzahirkan kebenaran dan menidakkan kebatilan. SubhanAllah…

Sumber: MyKMU.net

Must read..!!! "ASALKAN JANGAN KACAU KITA BAH.." - Mesti baca sampai habis..!!!

Posted: 15 May 2011 12:30 AM PDT


In May this year UTUSAN MALAYSIA reported about a secret pact among the opposition party and pastors at a hotel in Penang on Wednesday

Another dominoes has fallen right there..

As always in life, there's always a good news and bad news about it. The good news is, there's still hope to stop this crisis from spiraling out of control, the bad news is we probably have less than 12 months to do it.

So every self-proclaimed liberals in Malaysia are now demanding that few heads from Utusan Malaysia rolls. "Unethical and dangerous!" they said when commenting what Utusan had done.

Unethical? Maybe Yes…

Dangerous? I guess so, Yes..

False? Ha Ha.. Nope..

The Catholic and Evangelical movements in Malaysia is one of the finest example of Malaysia's "Open Secret Movement". Probably no one knew this better than the people of Sabah and since I was born, raised and currently typing this article from that beautiful State, then I am also guilty for knowing such things since I was in primary school.

It's not that big secret in Sabah you know. Bearing in mind that Sabah was once ruled by Christians State Government (the PBS), the people of Sabah are already immune to the sight of Christian Missionaries wandering around from town to town. If fact, if you ever visited Sabah, don't be surprised to see a bunch of white people on bicycle cycling towards the rural area. They're Christian missionaries and they have been quite successful in their overall mission.

Not that I don't feel threatened by their presence, I'm simply pointing out that we in Sabah had known about the Christians ambition to spread Christianity in Sabah since the 70's and when I was studying in local university I also knew about their attempts (albeit more secretly) to do the same in Peninsular.

So my message to all those high ranking priests who vehemently denies this in the newspaper.. stop the pretense lah. We all know you all want to convert each and every one of us into Christianity as much as we want to convert each and every one of you into Islam.

In Sabah, the Muslims here pretty much tolerate the presence of these missionaries. These missionaries are free to roam the whole state of Sabah and no one bothers them. Of course this tolerance came with one silent condition. One head village from a rural town in Sabah told me about it which pretty much simplified the Sabahan's cardinal rule : "asalkan jangan kacau kita bah" (translation: "as long as they don't bother us")

What the head village means (as I understand it) is this;

The presence of missionaries are tolerated provided that these missionaries didn't try anything funky or funny towards the Muslims. This cardinal rule can be branched into several sub-rules such as (a) don't do your business in our kampung (b) don't even think about doing your business to our children (c) don't say a single word about how we run our kampung (d) don't bad mouth our religion (e) don't enter our politics.

The missionaries in Sabah had understand the cardinal rules pretty well. They strictly limits their physical presence to areas predominantly Christians and never even bother to enter any predominantly Muslims village. They understand very well that entering any predominantly Muslims village with breach of social contract in mind could led to their unexplained disappearance.

The cardinal rule had been very effective in ensuring the tolerance of religion in Sabah. If you travel on land in Sabah, you could see churches co-exists in such numbers in Sabah that it would be normal to see a church standing practically side by side with surau and mosques (with only the road dividing them apart). In Sabah, you could see a very big blue board displaying churches name every 2 or 10 kilometers all the way from Kota Kinabalu to Tawau. Who funded all these churches I have no idea yet.

I think at some point, the tolerance in religion in Malaysia also based on the same rule. As long as the Christians didn't "kacau" us then the status quo since 1957 can remain undisturbed.

Therefore as long as the majority of Muslims in this country can feel safe that the Christians won't be knocking their front doors with bible in hands in near future, than everything can remain sweet and peachy with sugar on top. Of course the only way to do that is by ensuring that country will forever be govern by Muslims or at least by a predominantly Muslims political party. Otherwise if the Muslims began to worry that one of these days their Prime Minister could be a Racist Christian Chinese from Penang with no sense of respect to the long standing social contract, then any sane Malays will start feeling that the cardinal rule had been breached.

If it come to the day when 64% of Malays in this country began to realized that the cardinal rule indeed had been smashed into thousand of pieces.. the consequences would be unimaginable in Peninsular. Luckily for me then that I'm in Sabah :-P

The thing about the Malays is, I think we're biologically programmed to be very defensive about two things namely (a) religion (b) race. In a way we share the same program with the Arabs. In contrast, in the west a white man can either be a Jew or a Christian or Atheist. Similarly in Malaysia the Chinese are synonymous as either a Christian or a Buddhist or Taoist. These characteristics shared between the Chinese and the white men is the reason why they accepted pluralism in religion so well. In the west you could be a Christian, a Buddhist, an atheist or satanic worshipers and it doesn't really matter as long as you're a white man. Similarly in Malaysia a Chinese could be a Christian or Buddhist or whatever and it also didn't matter as long as he is Chinese.

This is not the case with the Malays. For Malays race and religion is socially non-negotiable. A person could be eating dirt due to poverty but it's still okay to him long as he remains a Malay and Muslim. Therefore like the Arabs, we don't mind if our economy was sucked by foreigners or non-Malays as long as our race and religion remains safe and intact.

Unfortunately today, these two issues are being hijack by DAP (which unfortunately a predominantly Chinese party) as vehicle to power. It is true though that DAP had been playing these cards since its inception. But the difference between now and then is that the Chinese used to distant themselves from DAP, therefore leading the Malays to assume that not every Chinese is a DAP. Now that favorable presumption had ceased.

It would truly unfair to blame UTUSAN alone for the controversy. Like I said it would be stupid for The Christian Federation of Malaysia to believe that merely denying the report would suffice to hide what most Malays had known since long time ago. This is not a new issue for the majority of white collars Malays. This issue had been circulating in the internet and from mouth to mouth even prior to UTUSAN's report. A lot of people had heard the rumors of Dato Azhar Mansor's conversion to Christianity in 1999 and even though we had yet been told about Police's investigation into this issue, the fact that the same year Lina Joy started entering our picture really didn't help to slow it down.

Whereas UTUSAN is probably the first real counter offensive launched by the Malays, it is not.. I repeat.. is not the first domino.

I couldn't be sure how to put my finger on the first domino. But UTUSAN's domino fall this year in May, whereas DAP had been harping on LINA JOY's case since 2007. They commented on it in newspaper, blogged on it and even organized a public forum on it. Their stand on LINA JOY is clearly supporting Muslims's conversion into Christianity. The DAP is also the one which capitalize on the 2009's "ALLAH-in-the-bible" issue up to the point where they relied on it heavily during their offensive in Sarawak recent election.

Similarly, it was DAP who mastermind the political chaos is Perak when they openly challenged the legality of the Sultan of Perak's action. It was DAP's involvement in Perak that lead to Malay's presumption that DAP intended to dethrone the Malays Monarch if given the opportunity to rule the Malays.

So my message for The Christian Federation of Malaysia, if they want to silence the issue, they better start by putting themselves in far distance from DAP. Otherwise there's no way to stop the Malays from gearing up in response to fear of losing this country as an Islamic Country. It's bad enough that the Malays are starting assuming that every Chinese in this country as DAP supporters. We wouldn't want such dangerous presumption to be extended to all Christians regardless of race.

And to DAP, since you are the one who played up the issue in the first place, what do you expect? That the Malays simply lie and be steamrolled to die?

If these things spiraled out of control (bak kata orang Sabah: "palis palis jauh lah bala.. simpang malaikat empat puluh empat.. fuh fuh fuh fuh tiup kiri kanan depan belakang"), then all I can think is the real culprit to be blame is the one who first breached the social contract which is none other that DAP. And who caused DAP to rise?

Source: Afterdark!

Terkini...!!! Kuan Yew bersara jadi Kabinet, Pok Nik terus gila kuasa...!!!

Posted: 14 May 2011 11:00 PM PDT


"Maharaja" Singapura, Maharaja Lee Kuan Yew, mengumumkan untuk tidak menerima sebarang jawatan kabinet di dalam kerajaan Singapura, sekali pun diminta oleh "Putera Mahkota"nya yang kini memerintah republik itu, "Putera Mahkota Dinasti" Lee Hsien Loong.

Namun begitu, "bekas boss" Lim Kit Siang ini tetap kekal sebagai Ahli Parlimen PAP di republik milik keluarganya itu. Begitulah gerangan yang berlaku di Singapura, dalam mempertahankan dinasti komunis yang telah menafikan hak pribumi di negara Temasik itu. Sudah tua, uzur dan tidak berkeupayaan, namun tetap nak jadi "Tok Wakil" jugak!

Mungkin pendirian Kuan Yew ini menjadi contoh dan ikutan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat, yang sudah tua, uzur dan tidak berkeupayaan untuk mentadbir serta berpolitik, namun tetap enggan bersara. Kalau boleh, biarlah dia jadi MB Kelantan sampai mati!

Apa tidaknya? Selagi boleh berbicara, Pok Nik akan terus berpolitik. Lagipun, "kilang tiket ke syurga"nya perlu beroperasi sepenuh masa bagi memberikan tiket percuma kepada juak-juak PAS yang ingin ke syurga secara mudah. Melacur, melanggan pelacur, berjudi dan menonggang arak pun tak mengapa, kerana Pok Nik sudah memberikan tiket ke syurga kepada mereka.

Harap Pok Nik tidak mengambil keputusan untuk bersara lagi sebagaimana yang GAP katakan di sini. Bukan apa, susah juga kami jika Pok Nik bersara dari menjadi liabiliti kepada PAS. Dengan fatwa-fatwa songsang Pok Nik, senang sikit untuk kami semua membuktikan betapa songsangnya PAS berbanding Islam sebenar!

Lagi pun, Pok Nik belum jilat kaki kami lagi. Kami sedang menunggu Pok Nik jilat tapak kaki ayahanda Tun M, Najib, Rosmah, pemimpin UMNO dan ahli-ahli UMNO di seluruh negara. Selagi Pok Nik tak merayu menjilat tapak kaki kami memohon maaf kerana mengkafirkan kami, maka kami tidak akan redha dengan dosanya.

Jangan fikir begitu mudah untuknya masuk ke syurga Allah. Jangan fikir Pok Nik sebagai "pengeluar tiket ke syurga", begitu senang masuk ke syurga Allah. Dia punya banyak dosa terhadap umat Islam di Malaysia, terutamanya umat Islam yang berjuang dalam UMNO. Selagi tak terampun dosanya, insyaAllah, akan kami tuntut dunia akhirat!

Pada saya, Kuan Yew dan Nik Aziz, tidak banyak bezanya. Yang berbeza antara mereka mungkin hanya agama saja. Sekiranya Kuan Yew mati dan tidak memeluk Islam, sudah tentu nerakalah tempat tinggalnya. Namun, sekiranya Pok Nik mati, dan belum sempat menjilat kaki kami, maka tunggulah di padang mahsyar kelak. Segala pahalanya perlu diberikan kepada kami, dan jika pahalanya habis, maka dia perlu ambil semua dosa kami sampai habis..!!!

Gemparrrr..!!! Islam sudah lama diancam Anwar..!!! Sesat lagi menyesatkan..!!!

Posted: 14 May 2011 09:30 PM PDT


Baru-baru ini umat Islam di seluruh Malaysia dikejutkan dengan dakwaan wujudnya usaha-usaha yang mencabar kedudukan agama Islam sebagai agama rasmi negara. Siasatan polis sedang berlangsung terhadap dakwaan yang turut mencabar perlembagaan negara itu. Usahlah kita ganggu siasatan pihak berkuasa itu, kerana soal itu melibatkan undang-undang negara.

Namun, saya lebih tertarik untuk mengupas tentang wujudnya usaha yang mencabar aqidah dan pegangan Islam yang sedang dan telah lama dicabar oleh pihak tertentu, iaitu mengenai "pluralisme". Kita semua tahu tentang pengertian fahaman pluralisme yang diharamkan oleh Majlis Fatwa dan para ulama muktabar seluruh dunia.

Persoalannya, meskipun diharamkan dan ternyata terpesong dari aqidah sebenar, fahaman itu masih lagi mampu bertapak dan meluaskan fahamannya di negara ini. Ini semua kerja Anwar Ibrahim yang membawa masuk fahaman songsang tersebut dan dipelopori oleh sebuah institut yang bernaung dibawahnya – Institut Kefahaman Dasar (IKD).

Sebagaimana kita maklum, IKD ditubuh dan diwujudkan oleh Anwar Ibrahim sejak sekian lama. Institut ini yang dibiayai oleh sebuah yayasan Kristian di Jerman yang bernama Konrad Adrenuer Foundation (KAF) ini sudah bertapak di Malaysia sejak tahun 1984 lagi dan membawa fahaman pluralisme ke Malaysia.

Baru-baru ini bekas Presiden ABIM, Dr. Yusri Mohamad, yang lebih tinggi fahaman Islamnya berbanding Anwar, menyelar pengkhianat bangsa itu berkenaan usahanya dan Institut naungannya itu yang melebarkan fahaman pluralisme di negara ini. Anwar dibidas oleh Dr. Yusri secara berdepan dihadapan rakan-rakan bekas Presiden ABIM yang lain.

Dengan muka tak malu, Anwar cuba menjawab dan meletakkan kesalahan tersebut dibahu Khalid Jaafar, serta "lelaki Y" itu enggan bertanggung jawab mengenai pluralisme yang diperjuangkan oleh Institut itu.

Namun, cubaan mengelak Anwar itu pantas dibidas oleh Dr. Yusri dengan menyatakan bahawa pemimpin "anugerah syaitan" itu sepatutnya lebih bertanggungjawab dengan apa yang dilaksanakan oleh Institut tersebut memandangkan dia adalah ketua dan penaungnya. Penaung apa yang tidak tahu apa yang dilakukan oleh Institut dibawah naungannya?

Malah, Dr. Yusri turut mengecam Anwar terhadap ucapan-ucapannya yang mempromosi fahaman pluralisme. Ucapan Anwar yang memperjuangkan fahaman pluralisme bukan saja bertempat di London yang bertajuk "Religion and Pluralisme in a Divided World", malah ucapan-ucapannya di New York, India dan banyak negara luar turut menunjukkan penglibatan Anwar sebagai "bapa pluralisme" yang beragama Islam!

Dr. Yusri selain itu terus "membelasah" Anwar secara satu lawan satu dengan memalukan "papa jahat" itu. Dr. Yusri tanpa ragu menyatakan bahawa Anwar mempunyai masalah besar mengenai kefahamannya tentang Islam, dan begitu juga dengan rakannya, Khalid Jaafar, serta Mahmud Al-Majzub, sahabat rujukan Anwar yang juga pengasas ajaran "aurat Ismailiyah" yang difatwakan sesat oleh Majlis Fatwa Negeri Selangor.

Pada saya, usaha mencemarkan kedudukan Islam sememangnya satu ancaman merbahaya di negara kita, namun usaha Anwar yang cuba memesongkan aqidah umat Islam di negara ini lebih merbahaya. Ia mampu menyebabkan umat Islam terpesong aqidah dan mengamalkan fahaman yang sesat!

Ternyata Anwar tidak layak untuk berbicara mengenai Islam di atas fahaman Islamnya yang cetek, malah sepatutnya tidak dibenarkan untuk berkhutbah di mimbar ekoran fahaman sesat yang dibawanya kepada umat Islam di negara ini. Seharusnya, Anwar diletakkan sebaris dengan nama-nama pengasas ajaran sesat lain seperti Ayah Pin, Mahmud Al-Majzub, Ashaari Muhamad dan ramai lagi.

Seharusnya semua umat Islam di negara ini dimaklumkan mengenai kesesatan yang cuba dipelopori oleh Anwar yang kononnya pemimpin "anugerah Tuhan", namun lebih mirip kepada "syaitan" yang menyesatkan. Umat Islam perlu sedar bahawa Anwar bukan sahaja pengkhianat pada bangsanya, malah dia juga pengkhianat terhadap aqidah agama Islam. Anwar memang sesat dan menyesatkan!

Sumber: MyKMU.net

Walau imbuhan dijanjikan, apakah Cikgu-Cikgu akan tetap memilih pembangkang..?

Posted: 14 May 2011 07:45 PM PDT


Bersempena Hari Guru pada tahun ini, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yasin bakal mengumumkan "khabar gembira" buat semua cikgu-cikgu kita di seluruh negara. Kalau tidak hari ini, esok akan diumumkan, harap cikgu-cikgu semua bersabar. Hadiah masih berbalut, belum tahu isi di dalamnya...

Pada saya, meskipun diberikan imbuhan dan sebagainya, belum tentu ia dapat memikat hati cikgu-cikgu kita ini. Majoriti cikgu-cikgu kita sekarang ni menyokong pembangkang! Ini bukan berita palsu, ini hakikat pahit yang perlu Kerajaan terima dengan hati yang terbuka...

Di sekitar tahun 60'an, 70'an, 80'an dan 90'an, masih ramai guru yang menyokong Kerajaan. Namun, selepas tahun 2000, kebanyakkan guru tidak lagi menyokong kerajaan meskipun mereka diberikan pelbagai imbuhan dan ganjaran.

Cikgu-cikgu kita ini menuntut kenaikan elaun itu dan ini. Mereka meminta kenaikan gaji dan bonus. Cikgu-cikgu kita ini mendesak itu dan ini. Dan mereka dapat apa yang mereka inginkan. Hanya sedikit saja yang mereka tak dapat...

Cikgu-cikgu kita ni kata beban mereka semakin banyak. Kerja-kerja di sekolah semakin bertambah. Sistem pelajaran, silibus, dan dokumentasi yang perlu diuruskan sendiri oleh guru semakin bertimbun. Itu belum lagi disebut tentang kerja mengajar mereka...

Macam-macam kerja cikgu-cikgu kita ni kena buat. Dari mengajar murid dan pelajar yang semakin kurang ajar dan mak bapak yang masuk sebelah anaknya yang samseng, hinggalah "pedagogi" dan pelbagai sistem pelajaran yang sering berubah-ubah mengikut "mood" Kementerian, semua itu perlu dilakukan oleh guru-guru.

Kursus-kursus oleh PPD turut membebankan. Teks dan silibus yang bertambah serta sering ditukar, sering menjadi rungutan guru. Periksa kertas peperiksaan, kurikulum, dan macam-macam lagi mereka kena buat. Hinggakan photostat pun depa juga kena buat sendiri. Kerani sekolah tak nak buat!

Itu adalah antara keluhan cikgu-cikgu kita sekarang. Mereka kini semakin berpaling arah kepada pembangkang, mungkin kerana "janji manis" yang mengiurkan hati mereka. Biarpun tidak pasti akan janji-janji itu, itu sudah cukup untuk mereka memilih pembangkang. Apatah lagi dengan sikap beberapa pemimpin UMNO yang "berlagak" dan menyebelahi anak mereka yang kurang ajar, menyukarkan kerja-kerja cikgu-cikgu kita ini.

Apakah dengan imbuhan yang bakal TPM umumkan ini maka mereka akan berpaling semula menyokong Kerajaan? Saya sangsi.

Pada saya, cikgu-cikgu di zaman ini hilang sifat nasionalisme dan menghargai kerajaan kerana mereka juga sering dimanjakan. Memang benar beban mereka bertambah banyak dan sistem pelajaran kini semakin sukar dan berubah-ubah. Namun, mereka juga mendapat balasan yang setimpal dengan kerja mereka.

Mereka hanya bekerja separuh hari berbanding pegawai-pegawai kerajaan yang lain yang terpaksa bekerja sehingga larut malam. Namun, gaji dan elaun cikgu-cikgu kita ini lebih banyak dari pegawai kerajaan lain. Apakah mereka hargai semua itu?

Sememangnya sebelum mereka memohon menjadi guru lagi mereka sudah tahu akan beban dan tanggungjawab sebagai seorang guru. Jadi bila sudah diterima menjadi guru, kenapa mereka mengeluh dengan bebanan kerja yang bertimbun-timbun? Budak sekolah cuti, mereka pun cuti, sedangkan pegawai Kerajaan lain berkerja siang dan malam.

Pada saya, ini semua adalah soal "ATITUDE" cikgu-cikgu kita ini. Cikgu-cikgu kita sekarang tidak sama attitudenya dengan cikgu-cikgu kita dahulu. Cikgu-cikgu sekarang sudah senang banyak, tapi tidak tahu erti menghargainya.

Setahu saya, ramai cikgu-cikgu sekarang yang tidak berdisiplin. Hisap rokok dalam sekolah, keluar sekolah untuk ambil anak diwaktu mengajar untuk beli barang rumah, angkat baju sebab hari nak hujan dan pelbagai aktiviti peribadi sendiri. Itu belum lagi disebut mengenai cikgu yang menggatal dan mencabul pelajar!

Ada juga guru-guru yang berniaga di sekolah. Bukan setakat tudung, pinggan mangkuk, minyak angin, penapis air, kuih raya, kain pasang, kain batik, insurans, kosmetik, brooch dan nira nipah, malah ada juga yang jadi "salesman" jual kereta! Mengumpat dan mengutuk jangan cakaplah, itu aktiviti harian mereka!

Cikgu-cikgu perempuan dok asyik melawa saja. Pakai baju kurung harga beratus-ratus ringgit, bermanik koran dan ber"blink-blink". Pakaian dari hujung kepala sampai hujung kaki mesti sama warna dan "make-up" bertempek penuh di muka! Gaya mak datin!

Cikgu lelaki pula apa lagi, menggatallah kerjanya melihat cikgu-cikgu perempuan kita ni melawa! Tak cukup dengan perbualan yang boleh dianggap "sexual harrasment", mereka sms sampai dirumah. Bukan setakat menggatal dengan guru wanita, pelajar-pelajar perempuan pun di"ngorat"nya!

Itukah sikap dan "ATTITUDE" cikgu-cikgu kita sekarang? Kalau cuti sekolah, maka acara rombongan "Cik Kiah" menjadi agenda rasmi mereka untuk cari duit sambil melancong. Dulu mereka hanya bawa pergi muzium dan zoo, tapi sekarang sampai ke Phuket, Hadnyai, Singapore, Beijing dan Indonesia. Semakin mewah! Banyak duit mereka! Itu pun cikgu-cikgu kita ni kata gaji mereka "ciput"?

Sebab itulah saya katakan bahawa antara guru sekarang dan guru dahulu dibezakan oleh "ATTITUDE" yang sangat ketara. Tak payah saya ceritakan tentang cikgu-cikgu yang pernah mengajar cikgu-cikgu kita ini sekarang. Mereka lebih tahu perbezaannya. Hakikat ini perlu direnung oleh semua warga pendidik di seluruh negara untuk dimuhasabahkan sempena Hari Guru 2011, esok.

Tapi, saya akui, tidak semua guru sekarang mempunyai ATTITUDE yang seperti di atas. Masih ramai lagi yang bagus, dan lebih baik dari guru-guru zaman dahulu. Namun, majoiritinya memang kurang bagus attitudenya. Sebab tu majoriti guru-guru sekarang memilih pembangkang, kerana hanya yang tidak berkualiti sahaja yang akan memilih pembangkang sebagai pilihan mereka.

Maafkan saya sekiranya penulisan saya ini mengguris hati guru-guru zaman sekarang. Namun, janganlah mengambil sikap negatif di atas teguran saya kali ini. Terimalah dengan sikap positif dan bermuhasabahlah diri sendiri. Saya tidak kata saya sempurna, namun itulah yang sempat saya kutip dari guru-guru lama yang sering memerhatikan guru-guru zaman sekarang. Kami memerhati cikgu-cikgu semua...

Akhirnya, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan "Selamat Hari Guru" kepada semua guru-guru di Malaysia. Tak kira kepada guru terbaik, yang baik, kurang baik atau paling teruk, saya ucapkan "terima kasih" kerana mendidik anak bangsa. Guru-guru turut menjadi faktor terbesar dalam menentukan kualiti anak bangsa akan datang. Harap cikgu-cikgu semua berubah dan turut sama bertransformasi (berhijrah) kepada yang lebih baik selepas ini.

Terima kasih cikgu!

p/s: Saya menegur kerana sayang, bukan kerana benci...

Mesti bacaaaa...!!! Kepada muslimin dan muslimah Malaysia....saya menyeru...!!!

Posted: 14 May 2011 06:00 PM PDT


Seharusnya saya mengeluarkan entry ini pada 11 Mei lalu, sempena hari ulangtahun UMNO yang ke-65. Namun, sengaja saya pendamkan buat seketika. Bukan kerana Blogger.com sedang "diservis", namun saya memendamkan isu entry ini pada masa yang sesuai...iaitu isu "aurat".

Saya tahu, ada segelintir yang akan berfikir bahawa isu ini "basi" dan "lapok". Namun pada saya, saya tetap konsisten dalam memperkatakan tentang isu ini untuk semua muslimin dan muslimah, terutamanya yang mengaku Islam di negara kita ini.

Saya tidak menyeru kepada semua muslimah di negara ini untuk bertudung, namun cukuplah saya ingin menyeru supaya kita semua yang mengaku Islam sebagai agama kita dan berpegang kepada mazhab As-Shaf'ie, untuk menunaikan kewajipan kita untuk menutup aurat. Ini bukan arahan saya, ini adalah arahan Allah yang disampaikan melalui Rasulullah S.A.W.

Saya agak risau dengan cara pemakaian muslimah di zaman ini yang kononnya berimejkan Islam dengan hanya bertudung, sedangkan tudung kepala hanyalah sebahagian darinya sahaja. Bertudung dikepala namun berseluar ketat hingga menampakkan alur dubur, bertudung litup dikepala namun berkain belah menampakkan betis gebu, apakah ini fahaman para muslimin dan muslimah di negara kita sekarang?

Berikut saya menghuraikan hukum mengenai aurat menurut Mazhab secara umumnya...


Mazhab Al-Maliki

Semua badannya, kecuali muka dan dua tapak tangan. Mubah (harus) didedahkan muka dan dua tapak tangannya di jalan dan di hadapan lelaki ajnabi,tetapi sengan syarat aman daripada fitnah. Jika ditakuti fitnah, maka wajib ditutup.

Mazhab Al-Hambali

Ada dua qawl:
1. Semua badannya kecuali muka dan dua tapak tangan. Muka dan dua tapak tangannya halal dilihat lelaki ajnabi, jika aman daripada fitnah. Tetapi wajib ditutup sekiranya ditakuti mendatangkan fitnah.

2. Semua badannya, tanpa kecuali. Ini berdasarkan kepada satu riwayat daripada Iman Ahmad dan inilah qawl yang paling sahih.


Mazhab As-Shaf'ie

Ada dua qawl berdasarkan dua riwayat daripada Iman Shafi'iyy:
1. Semua badan, tampa kecuali. Inilah qawl yang paling sahih atau paling nyata atau mu'tamad, sebagaimana diterangkan oleh Ibnu Hajar al-Haytamiyy di dalam az-Zawajir dan al-Baydawiyy di dalam Tafsirnya dan juga para Ulama' Shafi'iyyah.

2. Semua badan, melainkan muka dan dua tapak tangan. Mubah didedahkan muka dan dua tapak tangan di hadapan lelaki ajnabi dengan syarat aman daripada fitnah. Wajib tutup muka dan dua tapak tangan itu bukan kerana ianya aurat, tetapi kerana menutup pintu fitnah dan fasad.


Mazhab Al-Hanafi

Ada dua qawl, berdasarkan dua riwayat daripada Iman Abu Hanifah:
1. Semua badan kecuali muka dan dua tapak tangan. Mubah di dedahkan muka dan dua tapak tangan di jalan dan di depan lelaki ajnabi dengan syarat aman dari fitnah. Jika ditakuti mendatangkan fitnah atau membawa kepada fasad, maka wajib ditutup.

2. Semua badannya, kecuali muka, dua tapak tangan dan dua qadam (iaitu tapak kaki) dan pergelangannya.


Sekali lagi saya katakan, saya tidak meminta agar semua muslimah menutup aurat. Namun saya merayu agar semua muslimah di negara ini, khususnya Wanita dan Puteri UMNO, menjaga aurat terutamanya dari segi pakaian. Lakukanlah demi Islam agama kita, dan bukan demi saya atau "fashion".

Saya harap, bersempena ulangtahun UMNO yang ke-65, kita tidak lagi melihat fesyen "jambul", rambut mengerbang kemerah-merahan, bertudung litup tapi kain terbelah menampakkan betis dan paha, dan tidak ada lagi yang bertudung tapi singkat menampakkan apa yang sepatutnya menjadi tontonan suami sahaja.

Ikhlas saya katakan, saya tidak bermaksud untuk melakukan "offend" terhadap mana-mana pihak. Ini bukan soal politik, namun ianya soal tanggungjawab. Sekurang-kurangnya saya tidak akan dipersoalkan kelak di dalam kubur mengenai kewajipan ini.

Justeru itu, saya menyeru kepada semua muslimin agar memelihara aurat isteri dan anak gadis masing-masing, dan kepada muslimah di negara ini agar kembali kepada aurat Islam yang sebenar, sebagaimana yang kita maklum.

Wallahu'alam.

waadat

Posted: 15 May 2011 01:05 PM PDT

waadat


AMK akan tawan kubu BN

Posted: 15 May 2011 02:24 AM PDT

Orang Melaka Dalam Buangan iaitu Samsul rupa-rupanya masih tidur dan terus bermimpi.

Kalau 2-3 tahun yang lalu AMK buat kenyataan nak tawan kubu BN, ayam itik Demang pun rasa bersemangat nak tolong kempen untuk PKR.

Tapi, sekarang dah lain. Persepsi rakyat bukan sahaja sudah berubah malah menyebut nama PKR pun orang dah menyampah.

Najib tidak beretorik sebagaimana Anwar. Najib jenis buat kerja.

Oh ya. Lihat tema hari guru tahun ini. Jika anda mengikuti transformasi yang sedang dibuat Najib, anda akan sedar bahawa Najib bukan main-main.

Tapi jika anda masih berfikir seperti pembangkang, bersedialah untuk duduk dalam longkang.

THE FLYING KICK

Posted: 15 May 2011 01:03 PM PDT

THE FLYING KICK


SAMAN JER KAK MIDAH!!! SAMAN, JANGAN BAGI CHANCE!!!

Posted: 15 May 2011 09:00 AM PDT

VIDEO DAN GAMBAR LUCAH: ANTARA DUA DARJAT!!!!

Posted: 15 May 2011 06:30 AM PDT

KERJA PAKATAN RAKYAT HANYALAH DENGAN BERDEBAT!!!!

Posted: 15 May 2011 04:30 AM PDT

Isu Kristian: DAP Bijak Memerangkap dan BN Terperangkap

Posted: 15 May 2011 03:00 AM PDT

SIAPA EDAR VIDEO LUCAH ANWAR DALAM MAJLIS PAKATAN RAKYAT?

Posted: 15 May 2011 01:30 AM PDT

PELAJAR CINA TAK FASIH BERBAHASA MELAYU, UMNO YANG SALAH!!!!

Posted: 15 May 2011 12:00 AM PDT

NASHARUDDIN MAT ISA DAH BAGI ISYARAT BUAT ANWAR!!!!

Posted: 14 May 2011 10:30 PM PDT

LU SENDIRI PUN MEMANG TAK LOGIK, GUAN ENG!!!!

Posted: 14 May 2011 08:30 PM PDT

ANWAR MEMANG KAKI KENCING TOTOK!!!!

Posted: 14 May 2011 07:00 PM PDT

SEBAB TAK GUNA AGAMALAH, UMNO DICOP SEBAGAI TAGHUT!!!

Posted: 14 May 2011 03:30 PM PDT

DIMENSI

Posted: 15 May 2011 11:49 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Jilatan ke Syurga

Posted: 14 May 2011 10:00 PM PDT


cucu: "atok tak guna!..atok perangai raksaksa!..amik koo"
nenek jijah: "lagi!..tumbuk lagi cu!..lepas ni tumbuk nenek plak"

"Kelmarin Nurul Izzah buat laporan polis kerana terima mesej ugutan yang mengatakan kalau beri sokongan kepada saya, anaknya akan diculik... cucu saya akan diculik seperti Sharlinie.

"Ini mesej politik... bolehkah politik seperti ini? Saya, Wan Azizah dan Nurul Izzah diugut... pada mula Nurul Izzah tidak peduli bila ada orang hubungi tapi bila dapat mesej baru dia buat laporan polis," tegas Anwar. - Tme Malaysiainsideanuvajiass

Kesian cucu dia. Budak yang masih mentah tak tau pasal politik pun kene heret sama oleh kerana nak menyelamatkan toteynye yang gatal mengernyam tu. ape la salah budak tu sampai terpaksa guna cucu dan kes kehilangan adik sharlinie sebagai umpan mintak simpati..adoiyaii. Sampi ke tahap itu politik di perlakukan oleh raja porno anuvaji pandikutti.

Bila dah terbongkar rahsia dia menutoh chinadoll, dia akan pergunakan seramai boleh orang yang rapat dengannya terutama ahli keluarga sendiri di ikuti rakan2 yang terdekat. Anuvaji pandikutti sedar ahli keluarga sendiri adalah kumpulan yang paling mudah di manipulasi dan minta simpati lebey2 lagi si isteri. Ketaat setiaan isteri memang di perlukan di saat2 genting sebegini.

tak heran la kalau anuvaji pandikutti mengutamakan nafsu seks dan gile kuasa daripada maruah yang di letak tempat ke dua. ketika ini anuvaji pandikutti terpaksa bermati2an menegakkan semula maruah keluarga yang telah tercemar teruk dek kegatalan sendiri

Macam mana cara anuvaji pandikutti nak 'membersihkan noda'? cukup mudah!..di sini lah peranan ularmak bertaraf selipar melalui fatwa pujangga...jika nak ke syurga manusia harus menjilat tapak kaki anuvaji pandikutti. setelah puas anuvaji di jilat, di kolom dan kini berstatus wali. hebat bukan! anda jilat anda selamat >:]

Omegay: Perhatian!..jauhkan anak anda dari ustad derhake!

Posted: 14 May 2011 05:00 PM PDT


sila amik perhatian kepada ibu2 bapak2..pastikan anak2 anda mendapat didikan dari ustad2 atau ustazah yang berkelayakan. begitupun pastikan latar belakang ustad/ustazah yang bakal mengajar anak2 anda bebas dari fahaman songsang

pastikan ustad/ustazah itu bukan dari golongan derhake dan yang lebey penting lagi kaum2 ibu hendaklah sentiasa mengingatkan anak2 mereka bahwa syurga itu di bawah tapak kaki ibu! huhuhu >:]

PEJUANG BANGSA

Posted: 15 May 2011 11:41 AM PDT

PEJUANG BANGSA


BN P.Pinang sedia pertahankan Dun Seberang Jaya pada PRU 13

Posted: 15 May 2011 10:40 AM PDT
Seberang Jaya 15 Mei -  Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Pulau Pinang  YBhg  Dato  Zainal Abidin Osman berkata beliau mahu N10 Dun Seberang Jaya ini dipertahankan oleh Barisan Nasional yang ditandingi oleh parti UMNO pada pilihanraya umum akan datang  .

Beliau berkata  ketika berucap pada program Pengerusi BPUNPP  bersama Jentera Pilihanraya N10 Dun Seberang Jaya. Pada majlis itu , beliau juga menyampaikan sumbangan kepada golongan memerlukan seperti ibu tunggal , warga emas dan golongan miskin .

Selepas itu, beliau melakukan walkabout mesra rakyat  ke pasar malam Taman Sutera di Seberang Jaya bersama Adun Sbrg Jaya Datuk Arif Shah , Dato Abd Jalil  serta  kepimpinan UMNO Bahagian Prmtg Pauh . 


 bersama kepimpinan MIC Pulau Pinang

Adun Seberang Jaya , Dato Arif Shah Omar Shah


kehadiran ramai jentera BN di Sbrg Jaya

Kerajaan DAP P.Pinang adalah kerajaan Penipu - Part 2 !

Posted: 15 May 2011 08:11 AM PDT
Video menarik ceramah Pentas Pemuda " Bongkar " di Permatang Pauh  yang balun kerajaan DAP Penipu ..

Ketua Pemuda UMNO Prmtg Pauh , Sdr Mohd Zaidi Mohd Said membongkar pembohongan dan penipuan kerajaan chauvinis DAP menipu rakyat P.Pinang terutama orang Melayu .


Dalang pengedaran CD video Anwar di ceramah PKR sudah diketahui !

Posted: 15 May 2011 07:06 AM PDT

Mereka sendiri edar lepas itu tuduh UMNO ... taktik jahat puak-puak pembangkang untuk burukkan UMNO sebenarnya sudah kantoi dan diketahui . 
Siapa la orang UMNO nak pergi tempat puak2  PKR untuk buat kerja gila  ini dan syabas kepada blogger  MPP kerana berjaya kantoikan taktik jahat PKR !
Semalam, puak-puak Pakatan menganjurkan satu program yang dorang namakan Munajat Perdana Rakyat Tolak Fitnah di Stadium Selayang.

Nama saja Program tolak fitnah, tapi apa kejadahnya pemimpin dorang dalam tu sibuk fitnahkan kerajaan..? Ni bukan nak tolak fitnah beb, tapi ni nak tambah fitnah...

Yang paling bestnya, dorang ada buat acara sampingan iaitu "mari edarkan risalah dan video seks Anwar untuk tuduh UMNO"..

Macam mana Khalid Gagap boleh dapat video ni masa awal ceramah? 
Dia bawak dari rumah ke?

Korang jangan terpedaya dengan propaganda puak-puak bangang ni semua.., nampak sangat dorang tu kantoi menipu..

Kalau betullah UMNO yang buat kerja tu, kenapa dorang tak tangkap jee orang yang edarkan salinan video dan jugak risalah kat kereta-kereta tu semua? Bukan ke pencacai-pencacai PAS dari Unit Amal yang jaga parking?

Mustahil lah kalau puak-puak amal PAS ni kata dorang tak nampak dan tak sedar sapa yang sebarkan video tu.. Sebabnya, dah memang dorang sendiri yang sebar untuk tuduh kerajaan...

Mula-mula edar.., lepas tu kutip balik untuk tunjukkan dorang tak bersalah... KANTOIII...

Nampak tak plot drama dorang? Gua tau, semua ni adalah skrip dari Anwar Ibrahim untuk burukkan kerajaan.. Dengan orang lain bolehlah puak-puak ni kelentong beb.., tapi dengan gua, KANTOI lah dorang.. Hahahahahaha....

Bakal Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu takut komen tentang video seks Anwar

Posted: 14 May 2011 09:32 PM PDT
Tak sangka juga rupanya penakut juga orang yang pernah beri gelaran Al Juburi kepada Anwar Ibrahim iaitu Mat Sabu itu rupanya yang juga bakal menjadi Timb Presiden PAS  . 

Apabila ditanya tentang pandangan beliau tentang kenyataan terbaru Polis tentang kesahihan video seks itu , beliau tidak mahu memberi sebarang komen . "NO KOMEN "

Nampak jelas Mat Sabu yang juga pemimpin kesayangan Guan Eng ini takut benar hendak komen tentnag video seks Anwar.  

Adakah Mat Sabu  sudah ikut telunjuk Anwar ?? Kita lihat sejauh mana perjalanan Mat Sabu ini dalam pemilihan PAS ini samada kena tendang seperti sebelum ini .
 Dalam pada itu, Ahli Jawatankuasa Kerja Pas Pusat, Mohamad Sabu yang dijangka bertanding jawatan Timbalan Presiden dalam pemilihan parti Jun ini ketika dihubungi berkata: 

"Kalau isu video seks, saya tidak mahu memberikan kenyataan, minta maaf." KLIK DI SINI

Rajahmas

Posted: 15 May 2011 11:31 AM PDT

Rajahmas


Gempar! Nik Aziz berputus asa pertahankan Kelantan?

Posted: 14 May 2011 06:55 PM PDT

Ditakdirkan BN menang di Kelantan, UMNO sudah pasti tidak akan membiarkan penderitaan rakyat berterusan selama mana mereka menjadi pentadbir kerajaan negeri.

Video di bawah adalah rakaman Datuk Seri Najib meminta rakyat Kelantan beri 4 tahun sahaja untuk BN membantu mereka. Selepas itu jika enggan, maka terpulanglah sekiranya ingin kembali ke pangkuan PAS. Demi membantu rakyat, BN tidak meminta rakyat terus menolaknya malah merayu agar dapat membantu.

Slot kedua ialah pengakuan Nik Aziz... iaitu peranan UMNO kepada negeri Kelantan. Mengapa Nik Aziz memberitahu media yang UMNO telah membawa banyak pembangunan untuk rakyat Kelantan, bukannya oleh kepimpinan Pakatan Rakyat?

Apabila ditanya adakah PAS redha jika Kelantan dipimpin UMNO pada kali ini?

Ini jawab Tuan Guru Nik Aziz....

Ohpolitik!™

Posted: 15 May 2011 03:22 AM PDT

Ohpolitik!™


APA KOMEN MELAYU BILA AKU TUNJUK VIDEO NI?

Posted: 14 May 2011 04:53 PM PDT


Orang Melayu kini boleh hanya berkata.."ermmmm...Yola tew..." bila ditontonkan video ni. Apakah petandanya? Petanda DAP akan memerintah Malaysia dah tak lame lagi dah. Melayu kini dah tidak kisah dengan pemerintahan bangsa mana pun, tak kisah bekerja di bawah cina dan tak kisah dijadikan kuli walaupun mereka kaum majoriti yang sepatutnya memerintah Malaysia. 


Mungkin bukan di PRU13, namun segalanya mungkin pada PRU14 nanti. DAP memerintah Malaysia. Majoriti menteri Kabinet adalah terdiri dari Cina dan Petronas pun dikepalai oleh cina. Melayu pada ketika itu hanya mampu bersatu dalam buat demo saja. Sedar atau tidak sedar biarlah ini berlaku dahulu. Barulah bangsaku bernama Melayu faham, apakah maksudku hari ini.

bumiyang

Posted: 15 May 2011 03:15 AM PDT

bumiyang


Antara Menyebarkan Aib dan Melindungi Penzina Mana Lebih Dahsyat???

Posted: 14 May 2011 09:45 PM PDT

Politik Harian

Posted: 15 May 2011 03:06 AM PDT

Politik Harian


Hanya UMNO Dan PAS Mampu Menghentikan Perpecahan Dikalangan Melayu

Posted: 15 May 2011 12:12 AM PDT


Melihat pada keadaan isu semasa sekarang, kita berasa takut melihat perpecahan berlaku pada orang melayu. Apakah melayu di zaman teknologi serba canggih ini melayu sudah begitu hebat? Atau hanya gah pada nama 'Melayu' sahaja?

Tidak keterlaluan jika dikatakan kerana Anwar Ibrahim lah punca segala perpecahan diantara orang melayu. Fitnah, dizalimi, simpati hanyalah permainan politik demi kepentingan peribadi dan cita citanya! Baca Lagi....

RAPERA ..

Posted: 15 May 2011 01:47 AM PDT

RAPERA ..


Peniaga Melayu P.Pinang: Rayu UMNO-PAS Bersatu Bagi Membela Nasib Peniaga Melayu P.Pinang

Posted: 14 May 2011 10:02 PM PDT

PAPA GOMO

Posted: 15 May 2011 01:43 AM PDT

PAPA GOMO


Anwar Ibrahim Bersyukur Masuk UMNO Dan Bukannya PAS 30 Tahun Lepas

Posted: 15 May 2011 01:38 AM PDTNak kelakar bila baca Malaysiakini ulasan Anwar Ibrahim sewaktu di dalam Forum ABIM mengulas penyertaan nya ke dalam parti UMNO 30 tahun yang lalu. Gomo bukan nak Gelak apa pun cuma kesian dengan Puak PAS yang Buta dan tak nampak hal ni.

Ikuti petikan Anwar Ibrahim:

"Saya tidak pernah kesali dengan keputusan menyertai Umno. Pengalaman itu juga mematangkan saya," katanya ketika berucap dalam Forum Pengkisahan Semula Angkatan Belia Islam (ABIM)" "Ada orang beranggapan, tanpa Anwar habislah ABIM," katanya sambil memberitahu andaian itu tidak pernah menjadi kenyataan. Dengan nada membela diri, beliau menjelaskan, penyertaannya ke dalam Umno pada masa itu bukan bertujuan "mengukuhkan amalan fitnah, penindasan dan rasuah". Sebaliknya, tambah Anwar, bagi menerapkan nilai-nilai Islam dalam pemerintahan."
Kenapa Anwar Ibrahim tidak masuk PAS yang memang di katakan membela Islam? Kenapa pilih UMNO dan bukan PAS? Ops, Anwar Ibrahim hebat beb, kalau kita tanya soalan ni dia akan kata dia masuk UMNO dan bukannya PAS kerana nak Bersihkan UMNO dari dalam. Hua hua hua

Siapa Bapak RASUAH kalau bukan Anwar Ibrahim? Masuk sahaja UMNO Anwar Ibrahim sudah mengatur strategi dengan bertanding ketua Pemuda. Hebat beb, memang cukup hebat.

Penindasan yang Anwar Ibrahim lakukan? Maksiat? Liwat? Zina? Apa yang Gomo lihat Anwar Ibrahim lah yang mencetuskan huru hara dalam UMNO. Si Anwar Ibrahim lah yang menjadi punca kepada keruntuhan Akhlak yang ada.

He he he....Paling Gomo suka Anwar Ibrahim dah berjaya mengaburi mata anda semua. Dalam kenyataan nya beliau di lihat Anti UMNO dan tidak suka dengan UMNO. Apakah anda semua masih ingat apa yang Anwar Ibrahim buat selepas di Pecat dari UMNO?

Anwar Ibrahim bawa kes pemecatannya ke Mahkamah dan akhirnya Mahkamah Persekutuan tahun 2010 memutuskan Anwar Ibrahim Tewas dalam tuntutan keahlian UMNO nya. Hua hua hua....


Kau ni Nuar, cakap UMNO Pandy Kutty lah, itu lah, ini lah tapi dok bergila Babi jugak dengan UMNO ni sampai bawak kes ke Mahkamah. Apa pun yang menjadi Bodoh dalam hal ni adalah orang orang PAS.'

Jika benar Anwar Ibrahim benar seorang yang memperjuangkan Islam sudah tentu beliau akan keluar ABIM dan menyertai PAS parti yang di katakan parti Islam. tapi dia pi pilih UMNO tu pasal apa?


Apakah puak puak PAS pernah bertanya kepada Anwar Ibrahim mengapa pilih UMNO dan tidak PAS?


Psssttt... Kekayaan Anwar Ibrahim hari ini hasil dari mana? tak pernah ke puak ABIM ni tanya? Bingai


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM


ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Kerajaan Rejim Zionis Selangor Akui Tanah Di Kg Sg Kerandang Untuk Di Berikan Kepada DAP

Posted: 14 May 2011 07:38 PM PDTBarisan Nasional kecewa dengan sikap dan tindakan kerajaan Negeri Selangor yang zalim dan kejam terhadap penduduk Kampung Sungai Kerandang, Hulu Selangor yang mahu merobohkan penempatan dan ladang penternakan dan pertanian di kawasan tersebut

Ketua Pemuda UMNO Selangor, Ungku Mohd Salleh Ungku Jamal yang hadir menjenguk kawasan tersebut turut menyatakan rasa kesal terhadap sebuah Kerajaan yang asalnya menjanjikan pembelaan terhadap rakyat, namun tindakan ini dilihat terlalu kejam.

Dikatakan setakat ini, Exco Kerajaan Negeri Selangor, Elizabeth Wong beri masa 2 minggu untuk beri kata putus.


Sebelum ini, laporan yang diberitahu menyatakan bahawa Jabatan Perhutanan Negeri Selangor akan mengambil semula tanah tersebut dan mengarahkan agar 40 penginap rumah terbabit berpindah dengan segera.


Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim yang dikatakan akan turut berada di kawasan bagi memperjelaskan isu tersebut pada kelmarin membatalkan pertemuan tersebut di saat-saat akhir.
Psssttt....Rejim Zionis Pakatan Rakyat semakin ganazzzz semua angkara siapa jika bukan DAP


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

NEGARA KRISTIAN - Laporan Polis Di Buat Setelah 8 Hari, Si Razali Barua DAP Ni Pi Mana?

Posted: 14 May 2011 06:00 AM PDT
Mohamed Razali Abdul Rahman berkata beliau terpanggil membuat laporan polis selepas kecewa dengan penafian demi penafian dilakukan beberapa pihak, termasuk pemimpin DAP sendiri. Mohamed Razali, diiringi isteri, membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut, Georgetown pagi semalam

Beliau kemudian memberi keterangan kepada pegawai penyiasat.
Beliau mengaku hadir dalam majlis kesyukuran, diadakan secara tertutup untuk paderi-paderi di sebuah hotel di Jalan Macalister, minggu lalu.

( Si Razali ni Berugama KRISTIAN ke? Atau dia ni Paderi? Majlis tertutop dan beliau hadir? meraikan majlis kesyukuran Kristian secara tertutop?)


MOHAMED RAZALI ABDUL RAHMAN / AHLI DAP JELUTONG
Saya datang untuk ceritakan apa yang berlaku sebab saya hadir dalam pertemuan itu dan saya buat laporan polis ini sebab kecewa dengan penafian dilakukan pihak terlibat. Mengenai apa yang mereka kata tentang apa yang berlaku dalam pertemuan itu. Saya dah bagitahu semuanya kepada polis dan saya serahkan kepada mereka saja.

Beliau turut menjelaskan mengapa baru hari ini membuat laporan polis, selepas hampir seminggu isu berkenaan dibangkitkan.

MOHAMED RAZALI ABDUL RAHMAN / AHLI DAP JELUTONG
Saya rasa terpanggil untuk buat laporan lepas tengok penafian sebab sebagai seorang Islam adalah wajib bagi saya untuk beritahu kebenaran sebab itu saya bagitahu apa sebenarnya berlaku.

( Dah lepas seminggu baru lah tampil ke hadapan dengan alasan sebagai Seorang Islam adalah Wajib Bagi dia. Err yang dia pi Gereja meraikan Majlis Kesyukuran tu macam mana? Kenapa sekarang baru bertindak setelah PM berjumpa dengan Pengerusi Kristian?)

Apa yang Gomo nampak di sini tak lebih dari nak bantu Anjing Besar yang tersepit. Utusan Malaysia di balun kiri dan kanan tak pulak si Razali Saksi Anjing Besar menjelaskan kepada utusan dan para media.

Baru je lepas Perdana Menteri berjumpa dengan Pemimpin Persekutuan Kristian Malaysia dan menyelesaikan degan baik isu Ugama ni ada pulak yang di lihat cuba mengeruhkan lagi keadaan yang boleh menggugat ketenteraman Awam.

Kenapa waktu Isu Anwar Ibrahim sedang Panas Membara dengan skandal Video Seks dan Kes Liwat isu Negara Kristian di timbulkan oleh Anjing Besar yang mana Gomo jangka mereka ini ada kumpulan yang merancang Plot Plot Drama dalam Isu gereja ini.

SI Big Dog ni di lihat mempunyai agenda dalam nak Menjahanamkan apa yang di bawa oleh Perdana Menteri. Gomo nak cakap pada anda semua, jika benar Big Dog di jadikan Kambing Hitam maka dia seharusnya terima Cacian dan Makian ini seadanya.

So ANjing Besar dan kumpulan yang lain tak payah nak cakap


"PM so Close dengan Anjing Besar ni"


Barua DAP

Buat Mohamed Razali Abdul Rahman Barua Melayu Jilat DAP yang baru buat laporan Polis semalam Gomo ingatkan kepada anda. Jika orang Islam sayang Islam dia tak kan pergi majlis Kesyukuran Kristian. Dan jika dia benar melihat dan mendengar isu negara Kristian ini sewajip nya Belia terus tampil ke hadapan melaporkan hal ini untuk tindakan segera.


Ini 8 Hari hang Hilang pi mana Razali? Khak Ptuih lah....Komplot Jeff Oii dan Anjing Besar


Psssttt.... 8 hari baru si Anjing Barua Melayu Jilat DAP buat report Polis? 8 Hari? Sengal...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Sahabat-Gunung

Posted: 15 May 2011 01:38 AM PDT

Sahabat-Gunung


Ahli UMNO Harus Perhebat Gerakan Tangkis Serangan Pembangkang

Posted: 15 May 2011 01:14 AM PDT

Kuala Lumpur, 15 Mei: Ahli UMNO digesa memperhebatkan gerakan menangkis serangan pembangkang yang kini semakin kuat menjalankan kempen memburukkan parti dengan niat untuk menimbulkan persepsi negatif rakyat terhadap UMNO.

Pada masa sama, ahli UMNO juga diminta berusaha meningkatkan lagi kredibiliti dengan menunjukkan sikap peribadi yang baik, rendah diri dan merasa bagi menarik sokongan rakyat.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, kegagalan ahli UMNO menangkis serangan persepsi negatif yang dilakukan pembangkang boleh menjejaskan sokongan rakyat kepada parti pada pilihan raya umum akan datang.

"UMNO akan ditolak rakyat pada pilihan raya umum akan datang jika ahli di peringkat tertinggi atau bawahan gagal meningkatkan kredibiliti dan menangani persepsi negatif yang dilemparkan pembangkang.

"Kita tidak boleh terus berasa selesa walaupun menjadi kerajaan. Suasana politik masa kini sudah berubah, kita mesti bijak menguruskan soal persepsi. Pandangan masyarakat pada kita akan berakhir jika kita lambat berubah," ketika berucap merasmikan Mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Lembah Pantai, sebentar tadi.

Selain itu, ahli UMNO turut diingatkan supaya tidak mengenepikan Islam dalam perjuangan kerana ia boleh mendatangkan kemurkaan Allah dan mengakibatkan kenikmatan yang dikecapi selama ini hilang.

Ahmad Zahid turut mengingatkan ahli UMNO supaya tidak membiarkan pemimpin parti menjayakan agenda perubahan parti bersendirian, sebaliknya perlu mencontohi Presiden dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang kerap turun padang bertemu masyarakat.

Katanya, dalam program turun padang bertemu rakyat, Perdana Menteri turut meluangkan masa bertemu dengan rakan-rakan laman sosialnya seperti rakan Facebook, twitter dan penulis blog untuk menjadikan dirinya dan kerajaan relevan kepada golongan terbabit.

"Kita perlu menjadikan diri dan parti kita ini relevan kepada rakyat termasuk generasi Y. Kita perlu merapatkan diri dengan rakyat, mengasimilasikan diri kita dengan khalayak seperti dilakukan Presiden parti," katanya.

Sementara itu pada sidang medianya, beliau berkata, UMNO gembira kerana sudah ada penulis blog yang mulai sedar dan menyokong kembali perjuangan UMNO dan BN terutama bagi menjayakan transformasi kerajaan.

Katanya, ia susulan tindakan Perdana Menteri kerap bertemu penulis blog dan rakan sembang laman sosial sehingga akhirnya mereka dapat melihat kebenaran di pihak kerajaan.

Beliau turut membidas penulis blog terutama pro pembangkang yang tidak beretika serta tidak mempunyai kredibiliti dalam penulisan mereka terutama bagi memburukkan UMNO dan Barisan Nasional (BN).

"Mereka menulis secara sembrono mengenai UMNO dan BN kononnya atas dasar hak dan kebebasan media untuk menyuarakan pendapat atau pandangan. Mereka menjadi alat pembangkang untuk menanam perasaan masyarakat supaya membenci UMNO dan BN. Nasib baik kita ada media cetak dan elektronik yang membantu kita menangani persepsi ini," katanya.

Pas Tak Perlu Dihormati Sebagai Parti Islam – Zainal Kling

Posted: 14 May 2011 01:58 AM PDT

Penganalisis politik tanah air, Profesor Datuk Dr. Zainal Kling melihat tindakan Pas yang terus-terusan menolak saranan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk menyertai Barisan Nasional (BN) dalam usaha memperjuangan agenda bangsa, agama dan negara adalah lari dari landasan perjuangan mereka sendiri.

Katanya, terdapat golongan dalam kepimpinan Pas yang lebih komited terhadap janji-janji untuk bersama-sama dengan Dap dan PKR berbanding dengan BN dan UMNO.

"Mereka (Pas) ini tidak nampak sebarang keburukan dalam Dap atau PKR walaupun telah banyak kesalahan-kesalahan yang dilakukan malahan mereka lebih terpengaruh dalam bersekongkol dengan pembangkang biarpun telah ditawarkan secara terbuka oleh pemimpin tertinggi UMNO," katanya ketika dihubungi UMNO-Online.

Perdana Menteri yang menyarankan agar Pas meninggalkan Dap kerana tidak pernah sekalipun memperjuangkan Islam telah dibalas dengan ucapan kesetian Pas terhadap sekutunya biarpun ternyata idealogi dalam pakatan tersebut amat bertentangan.

Pas yang menggunakan Islam sebagai matlamat utamanya iaitu penubuhan sebuah negara Islam bertentangan dengan matlamat Dap yang mahukan negara ini berkonsepkan 'Malaysian Malaysia' malahan pemimpin tertingginya pernah menyuarakan tidak akan menegakkan agama Islam dalam agenda mereka.

"Dalam hal ini kita dapat melihat bagaimana Pas sanggup melakukan apa sahaja biarpun menggunakan kata-kata kesat atau bertentangan dengan agama sendiri demi mempertahankan maruah politik mereka.

"Mereka bukan lagi sebuah parti yang beridealogikan ke arah penubuhan negara Islam tetapi sebaliknya hanya menggunakan Islam sebagai alat politik bagi mengekal dan menarik sokongan masyarakat Melayu semata-mata," katanya.

Justeru itu, beliau yang juga penyandang Kerusi Tun Ghafar Baba Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) menggangap bahawa Pas bukanlah parti yang wajar dihormati sebagai sebuah parti Islam.

"Islam digunakan oleh mereka hanya sebagai tradisi dalam berpolitik kerana sebelum ini mereka telah pun menggunakan Islam dalam perjuangan mereka. Mereka ini hanya mengekalkan nama Islam atas nama parti semata-mata dan bukan untuk mengaplikasikan apa yang ada," ujarnya lagi. – MediaUMNO

Aspirasi Bangsa

Posted: 15 May 2011 01:31 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Wujudkan ruang untuk orang muda - Mukhriz

Posted: 14 May 2011 07:00 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 15 May 2011 01:10 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 14 May 2011 11:37 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Anwar Mendapat Tamparan Hebat Kerna Taktiknya Guna Dr Wahbah Gagal Memikat Hati Rakyat !!!

Posted: 14 May 2011 12:23 PM PDT

Ada tiga dalil :


1. Twitter Timbalan Presiden PKR Azmin Ali sahkan tidak ramai datang seperti gambar di bawah. Banyak kerusi kosong dan tidak seperti biasa yang selalu padat dengan pengunjung. Yang lebih menghairankan meskipun ceramah dibuat di hujung minggu namun rakyat sudah mula menjarakkan diri dengan program Pakatan Pembangkang dan ia boleh jadi disebabkan mereka sudah hilang keyakinan terhadap masa depan Pakatan yang makin suram.

caption

2. Twitter Azmin dan juga Syed Husin juga tidak memberi komen memberansangkan dengan mendiamkan diri dari mengulas ceramah Dr Wahbah Zuhaili ekoran sambutan yang begitu hambar tersebut. Sudah tentu perkara ini akan menimbulkan kemarahan mereka jika didedahkan, Ia sama seperti membuka aib atau 'belang' lawan dan sudah tentuu sangat tidak disukai lawannya. Samada lawan itu antara Pakatan dengan BN atau sebaliknya.

3.  Blog atau FB Pakatan juga 'kecut perut' untuk memainkan kejayaan program ini dan nampaknya mereka sukar untuk mengubah persepsi rakyat yang sudah mula sedar bagaimana pentingnya negara ini kepada anak cucu kita agar mereka kekal dalam aman dan makmur !!! Gambar yang ada di blog Yb Pakatan di bawah jelas menunjukkan jumlah pendengar yang kurang dari biasa semasa ceramah lain sebelum ini di tempat yang sama !

IMG-20110514-00453

gambar asal : blog Yb Zuraidah (klik sini)


Kesimpulannya : segala perancangan yang dibuat untuk menipu rakyat akan didedahkan Allah dan akan digagalkan oleh-NYA meskipun dengan cuba membawa ulama terkenal dunia.

Jubah Nabi membalut tubuh Ketua Munafik ketika mati tidak akan mengubah apa jua kesilapan lampaunya !

Malam Ini Panglima Di Pondok Rasah Simposium Tariqat - Jumpa Di Sana !!!

Posted: 14 May 2011 03:29 AM PDT
SIMPOSIUM TAREQAT TASAWUF

TEMPAT: MADRASAH AS-SAIDIYYAH
SURAU KAMPUNG PONDOK RASAH
70300, RASAH, SEREMBAN
NEGERI SEMBILAN

TARIKH/MASA: Waktu Maghrib pada 14 Mei 2011/11 Jamadil Akhir 1432H/SABTU MALAM AHAD

PERBENTANGAN KERTAS KERJA OLEH:

Prinsip-prinsip Dalam Ilmu Tarekat
Oleh Dr. Jahid B. Sidek al-Khalidi
Khalifah Tarekat Naqsyabandiyah Khalidiyah
Ahli Majlis Jilsah Sufiyah Kerajaan Negeri Sembilan
Pengasas dan Pakar Pusat Rawatan Islam MANARAH
Mantan Pensyarah Universiti Malaya

Tarekat Mengikut Sunnah Rasulullah s.a.w
Oleh Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri
Mantan pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
AJK Fatwa Negeri Sembilan dan Negeri Terengganu
Penulis tamu di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)

"MEMAHAMI TAREQAT TASAWUF SERTA MEMPERKASA PARA IKHWAN DAN MEMPERTEGUH INSTITUSI TAREQAT"

MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI JEMPUT HADIR


Nota : Ubat kepada perpecahan Melayu Islam ialah Zikrullah Dan Selawat Keatas Rasulullah !!!

Ayuh belajar tasauf dan carilah guru tasauf yang sah dan bersambung sanad mereka kepada Rasulullah saw...

Atau lapangkan diri menghadiri majlis mereka.... Jumpa di sana !!!Siapa Dah Tengok Video Shaggy - It Wasn't Me Ada Klik Video Mirip Anwar ?

Posted: 14 May 2011 02:45 AM PDTVideo ini Panglima temui di blog Kickdefella.

Kelakar tengok bagaimana kreatif video ini dihasilkan.

Mesti terkejut beruk mat saleh tengok video Shaggy versi modified ni. Hehehe

Gelihati mengalahkan Maharaja Lawak ! 

Persamaan Kereta Dalam Gambar Azmin Ali Dengan Kereta Ferrari !!!

Posted: 14 May 2011 01:53 AM PDT
 ( sila klik imej untuk lebih jelas )


Sebelum ini sudah ada diterbitkan gambar kereta Ferrari belakang gambar keluarga Azmin Ali yang juga Timbalan Presiden PKR di blog Panglima (klik sini).

Tiada sebarang penafian dibuat hingga kini bahawa kereta tersebut adalah milik orang lain. 

Lihat gambar asal di Facebook beliau yang sebentar tadi disalin dalam bentuk imej 
di bawah mengatakan kereta tersebut bukan milik beliau.


sila klik gambar untuk paparan lebih jelas


Kita teringat adakah ini bukti kepada pendedahan yang dibuat oleh Umi Hafilda di laman AIDC di sini

tentang kisah Azmin Ali di sini http://www.anwaraidc.com/?p=4987


Sila klik link di atas dan kita sekadar bertanya dan Azmin Ali pasti ada jawapannya !!!


Klik juga Azwan Ali melenting bila ditanya tentang Ferrari Azmin Ali di sini :Link yang turut sentuh kereta Ferrari Azmin Ali :
Gosip tentang kereta Ferrari Azmin Ali juga ada di sini :
Kembara Politik

Posted: 14 May 2011 11:23 PM PDT

Kembara Politik


Politik Kebencian DAP: Apa nasib Razali? HERO atau ZERO?

Posted: 14 May 2011 07:51 AM PDT

-
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Hari ini kita semua dihidangkan dengan perkembangan baharu berkenaan isu DAP mempergunakan paderi demi nafsu politik kebencian mereka -- demi mencapai cita-cita besar memerintah negara.

Bigdog melaporkan adanya perkembangan baharu dengan tampilnya seorang ahli DAP membuat laporan polis berhubung isu ini. Individu yang tampil membuat laporan polis dengan variasi yang berlainan dengan apa yang dicanang DAP ini bernama Mohamed Razali Abdul Rahman. Terdahulu rakyat melihat DAP berjaya melepaskan diri sambil cuci tangan. Nampak gayanya dengan adanya perkembangan ini DAP masih tidak boleh cuci tangan lagi. Masih terlalu awal.

Rocky dalam blognya berteka-teki apakah nasib yang akan diterima oleh Razali kerana isi kandungan laporan polis tersebut masih tidak diketahui umum. Seluruh rakyat masih mencongak-congak sendiri. Seandainya laporan itu memihak kepada DAP maka Razali akan ditabal hero. Andai pula sebaliknya, apa akan jadi pada Razali?

Tapi belum sempat pun teka-teki terjawab DAP sudah melatah. Sebab apa dia melatah? DAP sudah mula merangka penipuan 360 darjah dengan mencipta pelbagai teori konspirasi terhadap Razali. Jika laporan polis yang dibuat oleh Razali tidak memihak kepada DAP, DAP akan putar belitkan semuanya supaya seluruh rakyat 'dibutakan' daripada membicarakan isu utama -- DAP mempergunakan pihak gereja untuk semai politik kebencian kepada rakyat.

Tindakan DAP mempergunakan pihak gereja demi mengejar cita-cita merupakan satu tindakan yang sangat berbahaya. Modus operandi politik kotor DAP ini perlu didedahkan kepada umum. Tidak boleh tidak! Rakyat yang cintakan keamanan sudah naik meluat dengan tindak tanduk DAP mengheret institusi keagamaan demi memenuhi 'selera' besarnya.

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 14 May 2011 11:23 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


UNTOK UMNO KUAT DAN MENANG PILIHAN RAYA MELAYU MESTI BERUBAH

Posted: 10 May 2011 03:45 PM PDT

Ahli-ahli Umno juga ramai yang bercakap tentang kawasan2 atau Parlimen yang kononnya kubu kuat Umno tetapi dalam setiap kali menghadapi pilihan raya Umno selalu kalah di kerusi berkenaan tidak kira lawan Umno tersebut Pas, Pkr atau DAP. Kawasan majoriti melayu yang sebelum ini boleh dikira selamat untok melayu sekarang tidak lagi selamat setelah pakatan Pas bersama DAP dan PKR.


Ada kawasan dalam PRU12,Umno berdepan dengan DAP dan dikawasan majoriti melayu Umno juga kalah. Kawasan majoriti melayu juga tidak boleh menjamin kekuatan orang melayu sekarang. Kalau sebelum ini dikawasan2 pendalaman atau diluar2 bandar keadaan begitu tenang

Apa yang kita nampak banyak kesalahan diletakkan kepada pengundi golongan tua melayu yang berada dikawasan pendalaman yang agak ketinggalan dan cara berfikir yang agak unik, betulkah itu? Sebenarnya terlalu sukar untok kita ramal kalau dibandingkan dikawasan bandar walaupun golongan ini lebih cerdik dan berpelajaran tetapi mereka ini pula terlalu mengejar kemewahan dan lebih berkepentingan.

sebut sahaja melayu golongan besar parti yang mewakilinya adalah Umno dan Pas. Suara-suara menuntut ke arah perpaduan umat Melayu/Islam semakin lantang kedengaran. Banyak pihak yang secara sukarela ingin membantu ke arah penyatuan umat Melayu/Islam di Malaysia.2. Malangnya tindakan itu dipandang enteng oleh beberapa pihak yang berkepentingan. Sedih apabila mengenangkan perkara seperti ini. Hanya kerana ingin mencapai kekuasaan, perpaduan sesama Melayu/Islam langsung diketepikan.3. Tindakan mereka yang menolak secara menyeluruh, perpaduan Islam hanya kerana perbezaan yang kecil, yang diperbesarkan, sedang persamaan antara kedua pihak tidak pula dijadikan sandaran untuk bersatu.4. Diriwayatkan daripada Anas r.a: Nabi Muhammad SAW pernah bersabda:  Tidak ada seorang pun di antara kalian dipandang beriman sebelum ia menyayangi saudaranya sesama Muslim seperti halnya ia menyayangi dirinya sendiri.5. Apakah mereka tidak mahu melihat saudara sesama Islam saling menyayangi? Mereka lebih suka berjauhan dengan saudara seagama, yang sama menghadap kiblat, yang sama bersolat menyebut Allah SWT, sedang mereka mahu serapat yang boleh dengan mereka yang menyekutukan Allah, yang sering berdusta, yang langsung tidak beriman kepada Al-Quran?ajoriti orang muda bangsa melayu tidak sedar akan bahaya DAP. Mereka semuanya masih muda. Mereka ramai yang berpelajaran tinggi dan menjawat jawatan yang profesional (hasil perjuangan UMNO yang dituduh perkauman) . Mereka bukan bodoh tak boleh berfikir. HAnya mereka masih mentah kerana mereka muda dan tidak berpengalaman.

Kerana mereka mentah , mereka mudah terpukau oleh retorik oleh DAP. mereka tidak perasan yang berkilau itu hanyalah kaca, bukan permata. Mereka tak nampak DAP bahaya kerana yang memerintah Malaysia ini masih Umat Nabi Muhammad SAW yang adil.


Dan pada pemimpin Melayu, ada satu pepatah "Takut titik lalu tumpah" atau "A stitch in time saves nine". Maknanya jangan anggap "melupakan" masalah akan buat masalah selesai. Sebaliknya akan jadi lebih parah .


Tiada seorang pun ahli politik dari melayu yang berani mengistiharkan dengan tegas dan fokus menghentam DAP itu perkauman . Padahal setiap hari DAP canangkan bahawa UMNO itu perkauman dan selalu menjadikan itu sebagai modal berpolitik mereka dimerata ceruk negara.


Ada tak ahli politik dari UMNO yang ingatkan pemimpin-pemimpin MCA bahawa jika mereka masih membiarkan DAP memfitnah BN sesuka hati, sukar untuk kaum cina sokong MCA bahkan melayu sendiri akan muak dengan sikap penakut MCA itu.


Ada tak pemimpin UMNO kini yang menggunakan kuasa media sepenuhnya untuk membelasah puak-puak pembangkang seperti yang dilakukan oleh Datuk Zainuddin Maidin sewaktu beliau menjadi Menteri Penerangan dulu..


Ada tak pemimpin-pemimpin besar UMNO yang sanggup mengambil inisiatif turun padang 3 kali seminggu seperti yang dilakukan oleh Anwar serta gerombolan pembangkang di merata kawasan untuk berceramah meraih sokongan?


Ada tak pemimpin-pemimpin melayu yang berani gunakan kuasa politik mereka untuk menghalang kafir-kafir cina menindas bangsa melayu seperti yang dilakukan oleh Lim Guan Eng dan DAP di P.Pinang? Berapa keratkah pemimpin melayu yang turun mengambil tahu kesusahan rakyat sewaktu mereka memerlukan bantuan kerana ditindas oleh puak Pakatan?


Sewaktu Utusan dihentam dengan begitu teruk sekali oleh puak pembangkang, dimanakah pemimpin-pemimpin UMNO yang mempertahankan akhbar melayu tersebut? Apakah mereka hanya memuji Utusan sewaktu akhbar tersebut memuji serta melambung mereka sewaktu pemilihan parti?


Semua ini menjadikan majoriti generasi muda sudah hilang rasa hormat terhadap pemimpin UMNO yang disifatkan terlalu lembut lembai. Apa saja yang dilakukan oleh pembangkang, enggan diambil tindakan kerana mahu menjaga hati satu kaum sahaja. Tapi, adakah kaum yang dijaga hati tersebut mahu menyokong UMNO/BN?


Yang paling menyakitkan hati sekarang ini, kaum cina dan india di layan seperti anak emas kerana kononnya mereka penentu undi. Dalam perangkaan 2010, jumlah Bumiputera ialah 18juta, Cina 6 juta dan India 1 juta. Jadi, benarkah mereka ini penentu undi? Berapa banyak kawasan yg majoritinya adalah pengundi Cina atau India?


Persoalan yang sering diutarakan oleh generasi muda melayu sekarang ini ialah, kenapa pemimpin-pemimpin melayu perlu takut kepada kaum minoriti tetapi tak mengendahkan bangsa melayu yang terbukti menjadi majoriti? Kenapa pemimpin melayu yang ada sekarang ini tak belajar dari cara berpolitik yang diamalkan oleh Tun Mahathir?


Jawapannya amat mudah sekali.. Orang Melayu tidak bersatu. Pemimpin Melayu tidak lagi kenal "demarcation line", dimana kita boleh berbeza dan dimana kita perlu sepakat. Akibatnya, yang kecil menguasai yang besar. Keujudan Israel yg kecil dan terpencil itu menjadi gagah apabila bangsa Arab yang besar lagi kaya gagal bersatu.


Umat Melayu Islam perlu di kuatkan kembali jatidiri mereka dengan memberikan kesedaran bahawa mereka sebenarnya adalah seekor SINGA yang sememangnya kuat, bukan seekor KAMBING yang hanya sekadar mampu mengembek.


Patutkah bangsa melayu takut kehilangan apa yang mereka miliki hari ini? Memang seluruh bangsa melayu patut takut kehilangan hak mereka kerana hari ini sudah mulai timbul desakan-desakan yang tak masuk akal oleh kaum lain dalam negara.


Lihat saja bagaimana DAP menggunakan isu Malaysian Malaysia nya, dan tengok sendiri bagaimana permainan politik pembangkang yang membakar sentimen perkauman kononnya kerajaan sedia ada tak berlaku adil kepada semua kaum yang ada.


Semasa Malaysia baru hendak mencapai kemerdekaan, bangsa melayu diberi 5 perkara untuk dipertahankan. Pertamanya ialah berkenaan Raja-Raja Melayu, keduanya adalah Agama rasmi negara, ketiganya Bahasa melayu sebagai bahasa kebangsaan, keempat ialah jaminan pendidikan dan kelima iaitu hak keistimewaan bumiputera.


Cuba kita fikir, dari kelima-lima perkara tersebut, berapakah yang masih lagi mampu dipertahankan tanpa digugat serta dipertikaikan oleh kaum-kaum lain didalam negara ini?


Kalau berkenaan Raja Melayu, sudah ada pihak yang mula berani mempertikaikan kewibawaan institusi berkenaan. Malah bangsa melayu sendiri pun ada yang terlibat sama menderhaka pada Raja. Berkenaan agama Islam sebagai agama rasmi, sekarang ini sudah ada pihak yang mula mempertikaikan perkara tersebut.


Perkara ketiga iaitu bahasa melayu sebagai bahasa rasmi pun semakin terhakis penggunaannya. Malah selepas merdeka selama lebih 50 tahun, masih ada rakyat Malaysia yang tak fasih bercakap bahasa melayu. Keempat, jaminan pendidikan.. Bukankah sudah banyak tuntutan dari kaum lain mengenai perkara ini sehingga kuota kemasukan pelajar ke Pusat pengajian tinggi terpaksa diolah semula?


Dan perkara kelima, hak keistimewaan bumiputera.. Hanya inilah yang tinggal untuk diwariskan oleh bangsa melayu kepada generasi akan datang. Tapi hak ini pun semakin hari semakin dipertikaikan. Tambah pula dengan kehadiran melayu-melayu yang tak sedar diri dalam Pakatan pembangkang, makin hebatlah tekanan yang diberikan untuk menghapuskan hak keistimewaan bangsa melayu.


Tapi dipihak kaum lain, mereka hanya diberikan tiga perkara untuk dipertahankan. Pertamanya ialah hak kebebasan berniaga dalam negara. Keduanya hak kebebasan beragama dan mengamalkan kebudayaan mereka. Dan ketiga, hak mereka untuk menjadi warga negara dan menikmati semua kemudahan yang terdapat di dalam negara yang asalnya menjadi milik mutlak bangsa melayu.


Lihat hari ini.., ekonomi dikuasai oleh siapa kalau bukan dari kaum-kaum keturunan pendatang ini. Kaum-kaum ini juga bebas mengamalkan ritual agama dan kebudayaan masing-masing hinggakan sambutan perayaan mereka tak kurang hebatnya dari negara asal mereka sendiri.


Dan paling penting, mereka telah menguasai semua bandar-bandar besar dan memonopoli semua kemudahan-kemudahan baik dari segi sosial mahupun infrastruktur yang disediakan oleh kerajaan. Sedangkan bangsa melayu serta bumiputera masih lagi majoritinya tinggal di kawasan pendalaman.


Jelas kaum lain telah memaksimumkan semua perkara-perkara yang diperuntukkan kepada mereka ketika sebelum merdeka. Sebab itulah sekarang ini mereka mahukan sesuatu yang lebih luarbiasa iaitu kuasa pemerintahan dan juga kuasa politik.


Hanya dengan kuasa ini sahaja mereka mampu meruntuhkan tembok kekebalan hak keistimewaan bangsa melayu selaku bumiputera didalam negara. Sebab itulah mereka kini bermati-matian berusaha untuk mencapainya.


Apakah bangsa melayu tak sedar dengan semua fenomena ini? Separuh bangsa melayu telah sedar, manakala separuh lagi masih dibuai mimpi indah ke syurga dan mimpi indah untuk berkuasa hinggakan mereka lupa siapa musuh yangsebenarnya.


Jadi, apakah bangsa melayu patut mula berasa takut dan curiga dengan kaum lain dalam negara ini? Jawapannya terpulang kepada penilaian akal masing-masing. Tepuk dada, tanyalah diri samaada hak bangsa melayu masih diperlukan atau layak dilupuskan..AZLI SHUKRI

Posted: 14 May 2011 11:22 PM PDT

AZLI SHUKRI


Tolak Mat Sabu Demi Kepimpinan Ulama!

Posted: 14 May 2011 09:39 PM PDT

Walauapa pun alasannya - saya secara peribadi menyokong penuh Nasharudin Mat Isa dinobatkan sekali lagi sebagai Timbalan Presiden PAS. Selain kelebihan beliau yang berpendidikan agama - ternyata selama ini Nasharudin lebih gemar bertindak secara rasional dan berpaksikan kepada tuntutan Islam. Hal ini sangat jauh berbeza dengan keperibadian Mohamad Sabu yang penuh dengan kontroversi, malah beliau juga bukanlah seorang yang mahir dalam hukum Islam. Kenyataan terbaru Nasharudin (baca di sini) merupakan satu pandangan yang sangat rasional dan berpijak di bumi yang nyata. Tidak perlu rasanya teori konspirasi yang dimomokkan oleh Anwar selama ini, dijadikan sandaran bagi menafikan segala-galanya. Nasharudin nampaknya semakin berani keluar daripada kepompong kejumudan yang tidak habis-habis mendewakan Anwar Ibrahim dan menyalahkan UMNO dan BN semata-mata.

Zaman untuk menunduh semua orang lain bersalah sudah berakhir. Dan zaman hanya Anwar Ibrahim sahaja yang betul juga sudah sampai ke penghujung. Hari ini adalah zaman yang mana semua orang sudah menggunakan otak untuk berfikir dan bukan menggunakan kepala lutut, seperti mana yang berlaku pada awal zaman Reformasi Anwar Ibrahim. Tuduhan kononnya segala yang menimpa Anwar Ibrahim selama ini adalah berpunca daripada UMNO/BN dan para pemimpimnya - sudah tidak boleh diterima secara semborono sahaja.

Nasharudin adalah generasi baru PAS yang lebih berpaksi kepada rasionaliti - tidak mahu tergesa-gesa menyokong mahu pun membuat keputusan dalam isu video seks Anwar Ibrahim. Beliau lebih selesa tunggu dan lihat dahulu laporan daripada pihak polis, dan kemudian barulah menetapkan pendirian. Sudah tiba masanya Mat Sabu dinyahkan daripada PAS - beliau tiada pendirian, bahkan beliau mudah lupa siapakah manusia yang mula-mula membongkar kes salah laku seks yang membabitkan Anwar Ibrahim dan didedahkan kepada khlayak ramai. Menyokong dan mengundi Mat Sabu untuk jawatan Timbalan Presiden PAS - umpama membakar tiang seri parti tersebut, apa tidaknya, tiang seri PAS selama ini adalah berpaksikan kepada tag line "Kepimpinan Ulama" - dan memenangkan Mat Sabu adalah sama dengan meruntuhkan kepimpinan ulama yang sedia ada. Fikir-fikirkan. Wallahualam. Takbir! Hidup Nasharudin Mat Isa.

Isu Jilat Kaki : Jangan Lupa Jilat Kaki Mahathir dan Ahli UMNO Terlebih Dahulu!

Posted: 14 May 2011 03:20 AM PDT

Fatwa terbaru Nik Aziz yang berbunyi, "Orang yang terbabit dalam komplot video berkenaan akan teruk nanti, selagi tak jilat kaki Anwar atas dunia ni, tak boleh masuk syurga dan ini sudah sah (tak masuk syurga). Hanya Allah saja yang dapat mengampunkan dosa mereka," kata Menteri Besar Kelantan di Kota Baru, dipetik Berita Harian Online hari ini. Walaupun orang itu menteri ke, tindakan berkenaan (mengaibkan itu) tetap tidak boleh. Malah kini televisyen dan Internet sudah menayangkan (video seks) ke seluruh dunia, pihak berkenaan akan menerima bahana nanti,". Baca di sini.

Nampaknya Nik Aziz terlupa, banyak lagi kaki yang perlu dijilat oleh beliau dan Anwar Ibrahim sebelum melangkah masuk ke syurga. Antara kaki yang perlu dijilat oleh Nik Aziz ialah kaki Mahathir, kaki Najib, kaki Rosmah dan yang paling teruk ialah, Nik Aziz terpaksa menjilat semua kaki ahli UMNO yang telah beliau kafirkan selama ini. Bersediakah Nik Aziz untuk menjilat kaki-kaki kami semua? Demi Allah, saya sebagai ahli UMNO tidak akan mengampunkan dosa Nik Aziz yang selama ini melabelkan kami sebagai golongan menolak Islam, golongan sesat dan golongan yang tidak beriman kepada Allah - ini merupakan sebesar-besar fitnah Nik Aziz terhadap UMNO dan kerajaan.

Sewaktu fitnah terhadap Tun Mahathir, di manakah Nik Aziz? Tatkala Najib dan Rosmah difitnah membunuh Altantuya, di manakah Nik Aziz? Tatkala Rais Yatim difitnah merogol amahnya, ke mana Nik Aziz menghilang? Kalau fitnah dilemparkan oleh Anwar terhadap pemimpin UMNO, Nik Aziz halalkan, tetapi apabila terkena batang hidung Anwar Ibrahim - bersembur fatwa karut dari mulut Nik Aziz. Semoga Allah mengampunkan dosa beliau. Ingat, dosa para pemimpin PAS terhadap ahli-ahli UMNO yang dikafirkannya adalah jauh lebih besar daripada apa-apa yang berlaku terhadap Anwar Ibrahim selama ini. Nik Aziz jangan fikir kononnya beliau akan masuk syurga dengan mudah kerana membela Anwar Ibrahim, dosa menuduh ahli-ahli UMNO sesat dan kafir sudah cukup digambarkan di bawah ini :

1. "Tok Ayah Pin dicap sesat. Habis kenapa Umno tidak sesat? Sama-sama tidak kenal agama belaka. Al-Arqam sesat kerana apa? Salah akidahnya. Ayah Pin sesat, kenapa? Salah akidahnya."Umno kenapa tidak sesat lagi? Salah juga akidah. Tolak Islam, ambil (fahaman) kebangsaan. Tak usah kata kami terima Islam, kami terima Islam. Tak payah cakap banyak, aku reti juga," - Nik Aziz Nik Mat sewaktu berceramah di Chuchoh Puteri, Manek Urai, Malaysiakini 8 Julai 2009.

2. "Umno, dia tolak Islam automatik dia tolak roh, bila dia tolak Islam, Nabi Muhammad pun dia tolak, al-Quran pun dia tolak, Allah Taala pun dia tolak," - Nik Aziz Nik Mat, Ucapan di Ijtima' Tarbawi Dewan Pemuda PAS Pusat di Masjid Rusila, Harakahdaily, 3 Oktober 2010.

3. "Perjuangan UMNO sebenarnya amat dhalalah (sesat-sesesatnya), kerana menolak Islam dan mengasingkan politik dengan agama" - Nik Aziz Nik Mat, Harakahdaily, 8 Mac 2010.

4. "Dan dalam konteks Umno, mereka tidak ada 'aamana' (tidak beriman). Ada Islam sahaja. Mereka menolak Islam, nak dikatakan beriman macam mana. Ini perkara yang tidak ada dalam Umno. Umno menerima Islam tetapi mereka tidak beriman. Iman mesti ada, selain daripada Islam ialah iman." – Nik Aziz Nik Mat, Harakahdaily 30 Jun 2009.

5. "Terdapat unsur kafir dalam UMNO kerana parti itu menolak Islam dalam pentadbiran negara, UMNO juga ada ciri kafir" - Ceramah Nik Aziz Nik Mat di Padang Tembak, Pengkalan Chepa, 3 Julai 1999.

6. "Jika melawan UMNO tiba-tiba meninggal dunia, maka kita dikira mati syahid." - Kuliah Nik Aziz Nik Mat di Masjid Kg Pulau Melaka.

7. ''Tiada sebab langsung orang Islam tolak Islam. Islam yang dibawa oleh UMNO ini Islam kacukan, Islam plastik. Macam duit palsu, ubat palsu, makanan palsu. Ini Islam palsu yang dibawa UMNO. Islam ini tidak boleh bawa ke akhirat, tidak boleh bawa ke syurga, dia boleh bawa dekat pintu kubur. Bertengkar atas muka tak habis-habis dengan Melayu sendiri boleh bertengkar.'' – Nik Aziz Nik Mat, Rakaman Audio di Sidang Akhbar di Pulau Pinang pada 17 Ogos 2009.

8. "Islam bawah UMNO tidak ke mana dan tidak boleh bawa seseorang itu ke syurga. Berdasar perkara itu, saya percaya penduduk di kawasan Permatang Pasir akan memilih calon Pas sebagai wakil rakyat mereka," – Ucapan Nik Aziz Nik Mat kepada pemberita di Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) pada 17 Ogos 2009 selepas proses penamaan calon bagi pilihan raya kecil Permatang Pasir.

Soalnya sekarang bagaimanakah nasib Nik Aziz sekiranya benarnya lelaki di dalam video seks tersebut ialah Anwar Ibrahim? Apakah hukumnya membela pelaku maksiat? Apakah kita lupa bahawa "Dosa Membela Orang Yang Melakukan Maksiat adalah Sama Seperti Mana Dosa Pelaku Maksiat Itu Sendiri". Kepada ahli-ahli PAS dan PKR, saya ingatkan, agar jangan lupa tuan-tuan menjilat kaki Mahathir sebelum masuk ke syurga. Dengan kata mudah, Nik Aziz diminta terlebih dahulu menyelesaikan segala dosanya dengan ahli-ahli UMNO, sebelum sibuk mempertahankan Anwar Ibrahim.

Nik Aziz juga harus ingat manusia yang mula-mula "membuat fitnah" terhadap Anwar ialah PAS sendiri - melalui lidah Mohd Sabu. Sekarang fitnah ini kembali kepada mereka sendiri. Nik Aziz harus bertanya siapakah yang memberi gelaran Anwar al-Juburi dan mendedahkan kes salah laku seks Anwar Ibrahim kepada umum? Bukankah Mat Sabu? Jadi, sekarang Nik Aziz akan tahu siapakah orang pertama yang akan menjilat kaki Anwar Ibrahim, tak lain tak bukan ialah Mat Sabu - ahli PAS sendiri! Wallahualam.

Isu Kristian Agama Rasmi : Jangan Cepat Hentam Utusan Malaysia dan BigDog

Posted: 14 May 2011 01:13 AM PDT

Saya berfikir isu "Kristian Mahu Menjadi Agama Rasmi Malaysia" perlu dilihat secara holistik. Persoalan pengembangan agama Kristian di Malaysia sudah dibicarakan secara serius oleh Mufti Perak, Tan Sri Harussani hampir 10 tahun yang lalu. Sekiranya kita masih ingat, pada suatu ketika dahulu kecoh berkenaan begitu ramai orang Melayu masuk Krtistian dan pendedahan seorang Paderi Besar Kristian dari Sabah yang sudah memeluk Islam berhubung strategi Paderi-Paderi Kristian dalam usaha mengkristian para penduduk Sabah, khususnya yang tinggal dipedalaman. Bahkan terdapat kerjasama antara organisasi Kristian di Singapura dengan organisasi Kristian di Malaysia dalam menyediakan sumber kewangan untuk melakukan kristianisasi di negara ini. Persoalan yang perlu diberi penekanan ialah :

1. Sejauh mana organisasi Kristian di Malaysia mengembangkan agama mereka dalam kalangan penganut Islam? Seperti yang kita sedia maklum, agama lain boleh diamalkan di negara ini, tetapi tidak diizinkan untuk mengembang dan memperluaskan agama mereka terhadap penganut Islam.

2. Dedahkan statistik berapa ramaikan penganut Kristian di Malaysia dalam tempoh lima tahun kebelakangan ini? Dan berapa ramai pula orang Melayu yang sudah memeluk agama Kristian? Pada tahun 1994 pemeluk Kristian sudah mencapai 7% daripada jumlah penduduk Malaysia, dan bagaimana pula pada tahun ini? Iaitu selepas 16 tahun daripada tahun 1994. Sekiranya penganut agama Kristian bertambah secara mendadak - maka kita boleh mengesyaki, mungkin terdapat usaha dahwah yang gigih dalam mengembangkan agama Kristian di negara ini.

3. Kita juga mahu mengetahui sumber kewangan organisasi Kristian di Malaysia, dari manakah mereka memperolehnya?

4. Bagaimana kegiatan dakwah yang mereka lakukan di negara ini?

5. Bagaimana peranan organisasi Kristian dalam menyuarakan pandangan mereka? Kita harus tidak lupa organisasi Kristian di Malaysia sangat lantang bersuara, khususnya kritikan mereka terhadap dasar Islamisasi kerajaan dan peranan mereka dalam penubuhan Majlis Perundingan Agama-Agama pada tahun 1983.

Dalam ruang terbatas ini, saya menyeru agar berita yang dilaporkan oleh "Bigdog" dan Utusan Malaysia dilihat dari aspek yang lebih menyeluruh dan bukan menurut emosi semata-mata. Oleh kerana kejahilan kita terdapat gerakan Kristianisasi di negara ini, maka kita menganggap laporan Utusan Malaysia itu penuh dengan hasutan dan kebencian, padahalnya atas kejahilan kita berkenaan organiasi Kristian di Malaysia, maka kita menghukum Utusan Malaysia tanpa usul periksa. Sejauh manakah pengetahuan kita terhadap gerakan Kristian di Malaysia? Jika kita tidak tahu kita harus mengkaji terlebih dahulu.

Saya mengesyorkan agar para pembaca blog saya membaca buku tulisan Ghazali Basri berjudul : KRISTIANISASI SEBAGAI SEBUAH GERAKAN, terbitan Budaya Ilmu Sdn. Bhd, tahun 1994. Sebuah buku kajian yang lengkap tentang perkembangan agama Kristian di Malaysia.

Dalam satu tulisannya, beliau menulis, "Iklim yang terdapat di negara ini, khususnya di Sabah (Kristian 30%, Islam 55%) dan Sarawak (Kristian 34%, Islam 26%) dan jumlah peratusan yang masih besar dalam kalangan bukan Islam di Semenanjung Malaysia sudah pasti memberi galakan yang lebih memberangsangkan bagi pengembang Kristian. Contohnya, dalam deklarasi yang pernah dibuat oleh 14 Mazhab di upacara pelancaran the DAWN (Discipling A Whole Naiton) pada tahun 1992, mereka berazam untuk membina 4, 000 bangunan gereja baharu, 200 tempat upacara kebaktian dalam bahasa Melayu dapat dipastikan wujud, untuk mendapatkan 100, 000 rakan baharu dalam kebaktian Kristian di Malaysia. Gambaran ini adalah antara pengakuan (pledgeds) yang telah dinyatakan oleh badan-badan misionari. Tidak keterlaluan jika dikatakan bahawa pada masa yang akan datang, kita akan menyaksikan kemaraan gerakan misionari yang lebih gigih, matang dan penuh dengan kebijaksanaan".

Berasaskan tulisan Ghazali Basri di atas, adalah tidak mustahil bahawa laporan daripada "Bigdog" dan Utusan Malaysia yang disiarkan beberapa hari yang lalu mempunyai signifikan yang tersendiri dan ia perlu disiasat dengan segera. Sebagai umat Islam kita memerlukan pendirian yang jelas terhadap sebarang usaha Kristianisasi yang boleh mengancam Islam di negara ini. Semoga Allah menyedarkan kita semua. Wallahualam. Baca juga laporan ini...

Belantan

Posted: 14 May 2011 11:18 PM PDT

Belantan


Pandangan Belantan dan Medan Info Kita di Suara Blog, Utusan Malaysia 13 Mei 2011!

Posted: 14 May 2011 10:04 PM PDT

UMNO 65 tahun dan perjuangan Melayu

11 Mei 2011 genap 65 tahun usia Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu atau UMNO. Bagi meraikan ulang tahun parti Melayu terbesar dan tertua itu, ramai penulis blog yang melontarkan pandangan masing-masing tentang UMNO serta perjuangan yang dibawa.

Ruhanie Ahmad (kuda-kepang.blogspot.com) misalnya menulis, dalam usia 65 tahun, inilah masa yang terbaik bagi UMNO untuk mengkaji semula kekuatan dan kelemahannya akhir-akhir ini.

"Pertama, kajilah sama ada benar kini wujud kalangan veteran yang jauh hati dengan UMNO, dianggap berfikiran kuno dan disifatkan sebagai sudah ketinggalan zaman. Kedua, kajilah sama ada benar bahawa kini wujud sekumpulan pemimpin muda yang lebih mementingkan diri daripada parti dan menganggotai UMNO semata-mata untuk mencari kemewahan peribadi.

"Ketiga, kajilah sama ada benar bahawa kini ramai profesional Melayu dan bumiputera yang gagal menganggotai UMNO disebabkan mereka dihalang oleh ketua-ketua cawangan dan bahagian yang takut kedudukannya digugat oleh golongan muda terpelajar ini.

"Keempat, kajilah sama ada benar kini wujud dakwaan kononnya UMNO disifatkan tidak lagi relevan untuk mewakili bangsa Melayu dan bumiputera kerana matlamat perjuangan parti ini dikatakan jauh menyimpang daripada matlamat asalnya," kata beliau.

Kata beliau, banyak lagi hal yang perlu dikaji oleh UMNO tetapi empat perkara di atas perlu diutamakan jika parti itu mahu terus kuat, mantap dan berwibawa.

Taminsari dalam Belantan ( belantan.blogspot.com ) pula berkata, orang Melayu kini dalam dilema yang amat menakutkan apabila ada yang meramalkan kekuasaan dan ketuanan Melayu semakin terhakis dan dominasi Melayu akan hancur akibat perbalahan yang berterusan di kalangan bangsa Melayu sendiri.

Katanya, apa yang menyedihkan selepas 65 tahun UMNO ditubuhkan yang berjuang mempertahankan tanah air dan bangsa Melayu dan setelah 54 tahun negara merdeka, segala susah payah dan pahit-getir perjuangan menegakkan hak bangsa oleh UMNO semakin dipandang sepi oleh golongan muda Melayu.

"Ia dapat dilihat dengan jelas dalam keputusan PRU-12 lepas di mana memperlihatkan senario berbeza terhadap sokongan kepada UMNO dan BN. Adakah selepas lebih enam dekad berbakti, UMNO kini tidak lagi relevan dalam perjuangan menegakkan hak-hak orang Melayu?" kata penulis ini.

Kata beliau, lebih menyedihkan apabila terdapat segelintir pemimpin bukan Melayu yang mengambil kesempatan daripada perpecahan orang Melayu termasuk berani mempersoalkan hak-hak istimewa orang Melayu, memperlekeh raja-raja Melayu dan mempermainkan agama Islam.

Malangnya, jika UMNO dilihat semakin tidak relevan pada masa yang sama tiada satu pun parti Melayu lain, baik Pas apatah lagi Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang dapat meneruskan kesinambungan perjuangan UMNO dalam mempertahankan hak-hak orang Melayu dan agama Islam.

"Walaupun Pas mengatakan mereka juga memperjuangkan Melayu dan Islam namun setakat ini parti itu masih belum menunjukkan kemampuan sebenar dalam memastikan hak Melayu tidak terus tercabar. Malah ada ketikanya Nik Aziz ( Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Mursyidul Am Pas ) sendiri tidak mengaku beliau memperjuangkan Melayu. Melayu pada Nik Aziz hanya apabila terdesak untuk mendapatkan undi sahaja," kata blog ini.

Kata beliau, nasib Melayu tidak boleh diletakkan dibahu PKR memandangkan jumlah pemimpin Melayu di dalamnya tidak sampai separuh dan pada masa yang sama ramai anggota Suruhanjaya Antara Agama (IFC) merupakan pemimpin parti tersebut.

Blog Medan Info Kita ( medan-info-kita.blogspot.com ) pula berpandangan, cabaran dan dugaan yang dihadapi oleh Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Presiden UMNO pada masa kini bukanlah sesuatu yang mudah kerana beliau dan parti itu berdepan dengan pelbagai cabaran getir yang tidak dihadapi oleh dua presiden parti terdahulu iaitu Tun Abdullah Ahmad Badawi dan Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Kata beliau, bukan tugas mudah bagi Najib untuk berdepan dengan kerenah Datuk Seri Anwar Ibrahim terutama menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 berbanding ketika zaman Dr. Mahathir dan Abdullah kerana ketika pilihan rakyat ke-10 dan ke-11, Anwar masih berada di penjara Sungai Buloh.

"Dr. Mahathir harungi PRU-10 tahun 1999, Anwar dalam sel penjara Sungai Buloh. Pak Lah ketuai PRU-11 tahun 2004 Anwar masih lagi menjadi penghuni sel Sungai Buloh tetapi tempiasnya Pak Lah rasai pada PRU-12 Mac 2008 apabila Anwar berada di luar penjara dan kini, PRU-13 adalah cabaran yang tersangat perit dan getir bagi Najib," kata blog ini.

Justeru, katanya, pada sambutan ulang tahun ke-65 ini, semua pucuk pimpinan UMNO di semua peringkat serta ahli-ahli parti perlu menanam niat untuk bekerja dan terus bekerja dengan lebih gigih agar kerajaan Barisan Nasional (BN) akan kekal memegang tampuk kerajaan Malaysia.

Sementara itu, beberapa penulis blog mesra kerajaan menyampaikan rasa sedikit terkilan apabila mereka tidak diundang untuk menghadiri dan memeriahkan sambutan ulang tahun UMNO yang berlangsung di PWTC Rabu lalu.

Dalam pada itu beberapa blog lain seperti RBF Online ( ruangbicarafaisal.blogspot.com ), telah melontarkan beberapa isu yang tidak kurang menariknya.

Kelolaan LUKMAN ISMAIL
lukman@utusan.com.my

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 14 May 2011 11:10 PM PDT

The Unspinners


Cubalah Francis Siah dan DAP cari pasal?

Posted: 14 May 2011 09:00 PM PDT

Kuan Yew, Goh retire: LKS next?

Posted: 14 May 2011 06:00 PM PDT

Taib terus saman Penipukini

Posted: 14 May 2011 08:34 AM PDT

If nothing found, will they admit Taib has no Swiss acct?

Posted: 14 May 2011 05:30 AM PDT

Jeff Ooi senyum serba tak kena

Posted: 14 May 2011 02:25 AM PDT

Ikrar negara Kristian bukan cerita buat-buat

Posted: 13 May 2011 11:35 PM PDT

My Longest Yard

Posted: 14 May 2011 11:09 PM PDT

My Longest Yard


Kalau dah video itu sahih…lain-lain tuan-tuan boleh buat andaianlah-Timbalan Ketua Polis Negara

Posted: 14 May 2011 03:43 AM PDT


"Polis telah terima laporan pakar luar dan ia mengukuhkan keterangan pakar tempatan mengenai kesahihan video tersebut,"kata Timbalan Ketua Polis Negara.

"Apa yang saya boleh katakan, kalau dah video itu sahih, lain-lain tuan-tuan boleh buat andaianlah," katanya berjenaka ketika menjawab satu soalan lain.

Selanjutnya, anda boleh baca di Agenda Daily. Klik SINI.

Sebelum ini, pakar tempatan sudah sahkan bahawa video seks itu tulen dan bukannya super impose. Agensi penyiaran terkemuka Korea Selatan juga telah menganalisis rakaman video tersebut dan keputusannya positif. Pelaku dalam rakaman itu sepadan dengan Lelaki Y.

Terbaru, sebuah agensi penyiaran swasta di Amerika Syarikat juga mengesahkan bahawa rakaman tersebut tulen dan sahih.

Apa nak dikato? Jom buat solat hajat lagi. Kebenaran tetap akan menjelma.