Barisan Nasional

Dicatat oleh Awanama | | Posted On Isnin, 30 Mei 2011 at 1:06 PTG

sumber :-

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 30 May 2011 01:06 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Muktamar Pas: Ulama mula tercabar

Posted: 30 May 2011 04:20 AM PDT

Datuk Harun Taib- Ketua Dewan Ulama Pas terpaksa bersuara, bahawa bagi menghadapi Muktamar Pas yang berlangsung bermula Jumaat ini, mengingatkan perwakilan agar meneruskan tradisi parti itu, supaya Presiden dan Timbalannya daripada golongan ulama.

Dalam pertandingan Timbalan Presiden Ustaz Nasha ditentang oleh Mat Sabu (bukan ulama) dan Tuan Ibrahim Tuan Man (ulama).

Melihat kepada kenyataan Harun tersebut, pilihan perwakilan Pas hanya kepada dua individu, semada mempertahankan Nasha atau memilih Tuan Ibrahim.

Pada pemilihan tahun 2009, Ustaz Nasha ditentang oleh Hussam Musa dan Mat Sabu, kedua-duanya bukan ulama, atas sebab itu ustaz Nasha menang, walaupun tidak mendapat undi popular.

Dikhabarkan dalam pemilihan kali ini, Mat Sabu mendapat sokongan kuat daripada akar umbi Pas berasaskan jumlah pencalonan-walaupun jumlahnya hanya Mustapha Ali yang tahu.

Apa kah melalui muktamar Pas kali ini, pihak ulama merasa kepanasan, sehinggakan Harun Taib terpaksa membuat kenyataan? Sama-sama kita tunggu hasil muktamar itu.

Kepimpinan Musa Aman dipenghujung jalan

Posted: 30 May 2011 02:09 AM PDT

Sahlah bahawa kepimpinan Datuk Seri Musa Aman sebegai Pengerusi Umno negeri dan Ketua Menteri Sabah di penghujung jalan.

Sebelum ini, Musa bertindak berani apabila melantik Timbalan Presiden PBS Datuk Yee Moh Chai sebagai Timbalan Ketua Menteri mewakili kaum cina dalam kabinet Sabah, walaupun PBS bukan mewakili kaum cina dalam BN. PBS adalah komponen parti yang mewakili kaum KDM dalam BN Sabah. Parti yang mewakili kaum cina dalam BN sabah adalah LDP (parti tertua BN Sabah), MCA, dan Gerakan.

Kini Timbalan Presiden LDP Datuk Chin Su Phin yang begitu lantang menentang kepimpinan Musa Aman-bukan menetang BN telah dilantik sebagai salah seorang senator dan telahpun mengangkat sumpah didepan YDP Dewan Negara Tan Sri Abu Zahar Ujang.

Dengan perlantikan Chin itu, merupakan tamparan hebat kepada kepimpinan Musa Aman, walaupun sebelum ini nampaknya Musa dengan berani melawan kesepekatan dalam BN.

Melalui perlantikan Chin itu, nampaknya Musa tiada pilihan. Sebagai seorang pemimpin yang kanan, pasti tahu isyarat itu, bahawa kepimpinannya tidak mendapat restu lagi di peringkat pusat.

Kenyataan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamluddin di Keniangau semalam, semasa merasmikan persidangan Pemuda Keningau, bahawa Pemuda dalam keadaan tersepit akibat Perang Dingin antara pemimpin tertentu Sabah, telah membuka ruang, bahawa kepimpinan Musa Aman telah dipenghujung jalan.

Perang dingin Pemimpin Umno Sabah ada kebenarannya

Posted: 30 May 2011 01:02 AM PDT

Sebelum Khairy Jamaluddin menyuarakan "perang dingin" antara pemimpin Umno negeri Sabah, sebenarnya isu itu telah lama berlegar di negeri di bawah bayu itu. Boleh dikatakan, jika mereka itu adalah ahli umno, pasti tahu apa yang berlaku antara pemimpin tertentu itu. Hanya, ahli umno Sabah dan majoriti pemimpin parti tunggak BN Sabah itu yang tahu dan mereke itu berlakon- kita-kita sahaja yang tahu.

Semalam semasa merasmikan Mesyuarat Pemuda Keningau, KJ ada menyuarakan bahawa Pemuda tersepit antara "perang Dingin" antara pemimpin itu, atas sebab itulah Ketua pemuda Umno Sabah terpaksa diganti. Sebelum Azman diganti- Ketua Pemuda Umno Sabah itu dilantik sebagai Pengerusi salah satu anak syarikat Felcra, perlantikan ini yang menyebabkan salah seorang pemimpin Umno Sabah itu, tidak senang dengan Azman Ruslan yang juga Ketua Pemuda Umno Keningau.

Hari ini, Timbalan Pengerusi Umno Sabah- DSP Salleh Tun Said, menyangkal adanya "cold war" antara pemimpin Umno Sabah. Maksud dan tujuan Salleh mungkin untuk meredakan keadaan, agar ianya tidak menjadi senjata kepada pembangkang untuk menyerang kepimpinan Umno khasnya dan BN Sabah umumnya.

Perang dingin yang tersembunyi tersebut, jika tidak diatasi dengan segera oleh pucuk pimpinan, ada kemungkin menular pada PRU-13 akan datang, dan berakibat buruk, jika perbuatan cantas mencatas akan berlaku. Jika "perdamaian" tidak dilakukan sedini mungkin, takut- antara pemimpin itu akan berlaku-biarkan sampan tenggelam,kerana ego masing-masing.

Kaum Melayu belum bersedia tumbang Umno

Posted: 29 May 2011 08:35 PM PDT

Tahun 2008 dikatakan adalah tsunami politik yang melanda BN, namun keputusan PRU itu, walaupun BN kehilangan kuasa 2/3 di dewan rakyat, bukan lah atas sebab sokongan mutlak kaum melayu kepada Pakatan, tetapi swingnya undi kaum cina dan india kepada Pakatan.

Pada PRU-2008, 40 peratus kaum cina dan 60% kaum india mengundi Pakatan, manakala 56% kaum melayu mengundi BN.

Akibat swingnya kaum cina dan india, maka kawasan-kawasan marjinal kaum melayu berjaya dimenangi Pakatan terutama di Selangor dan Perak. Sementara di Kedah, disebabkan masalah dalaman, maka penyokong BN melakukan protes mengundi PAS.

Pada PRU-13, dijangka status Quo akan berterusan bagi pengundi kaum melayu. Kaum melayu belum mahu menolak Umno, apatah lagi beralih kepada PAS. Kini kaum melayu telah sedar, bahawa mengundi PAS adalah mengundi DAP. Bukti nyata pada PRN Sarawak, undi Melayu mengakibatkan calon-calon DAP menang besar, manakala undi penyokong DAP belum mampu memberikan kemenangan kepada calon-calon PAS.

Belumpun mendapat mandat, Lim Kit Siang sudah besar kepala; bayangkan kalau DAP mempunyai kerusi terbanyak; bukan sahaja kaum melayu ditindas, malah kaum lain yang bukan ahli DAP juga akan ditindas.

Di Kota Belud Sabah, pada jumaat lalu, Presiden SAPP Yong Teck Lee, terasa sekali bagaimana, Lim Kit Siang melakukan penghinaan dan perlekehan terhadap partinya.

Kepada kaum melayu, ingatlah kata peribahasa, jangan terdengar guruh dilangit, maka air di Tempayan dicurahkan. Menyesal kemudian tidak berguna. Fikir-fikirtkanlah.

Duke of UMNO

Posted: 30 May 2011 01:03 PM PDT

Duke of UMNO


Komentar...Azmin kata UMNO akan runtuhkan ekonomi orang melayu..!!!

Posted: 30 May 2011 07:30 AM PDT


Azmin Ali memang sudah kaya. Dia ada Ferrari dan juga rumah banglo mewah hasil dari istiqamahnya menyokong pemimpin anugerah Tuhan iaitu Anwar Ibrahim. Jadi tak adillah kalau Azmin nak tuduh UMNO tak mampu buatkan orang melayu dalam negara ni jadi kaya seperti dia.

Azmin kena sedar yang dia itu pun adalah bangsa melayu. Anwar Ibrahim juga melayu, cuma Nik Aziz saja yang malu untuk mengaku dirinya berbangsa melayu. Dan bila sedar diri tu melayu, kenalah faham bahawa hanya UMNO satu-satunya yang memperjuangkan nasib bangsa melayu dalam negara ni.

Azmin jangan lupa, Anwar kaya raya kerana UMNO. Secara tak langsung, Azmin juga terpaksa mengaku yang UMNO juga berjasa dalam memewahkan diri dia dan keluarga. Jadi apa motifnya untuk Azmin menghentam UMNO dan kata UMNO meruntuhkan ekonomi orang-orang melayu? Apa buktinya Azmin meroyan macam ni?

Semasa Azmin berceramah di majlis dialog di Kampong Pasir Hulu Kelang, dia mengatakan bahaya "Bila orang Melayu hanyut , jangan salahkan orang Cina dan DAP. Orang Melayu masih merempat sehingga kini sebab tangan pemimpin Melayu sendiri. Orang Melayu harus menyalahkan kepimpinan Umno dan bukan menunding jari kepada kaum lain di atas kuasa ekonomi Bumiputera yang merudum".

Kalau betul lah kerajaan Pakatan ini memang terbukti berupaya memajukan ekonomi orang melayu, cuba Azmin senaraikan berapa banyak yang rakyat Selangor untung dan mewah dari usaha Khalid Ibrahim semenjak dia menjadi Menteri Besar? Berapa banyakkan melayu yang senang lenang dibawah polisi kerajaan Pakatan Selangor?


Dan bagi kawasan Azmin sendiri, berapa banyakkah orang melayu di kawasan Parlimen Gombak dan juga Bukit Antarabangsa yang meningkat ekonominya hasil dari usaha Azmin? Dan berapa banyakkah orang-orang melayu di kawasan tersebut yang berjaya diangkat taraf kehidupannya oleh Azmin melalui Pakatan Rakyat?

Kalau di negeri Selangor yang kaya raya itu pun kerajaan Pakatan masih tak mampu untuk martabatkan nasib bangsa melayu, tak perlulah Azmin nak tuduh UMNO sebagai punca ekonomi bangsa melayu merudum. UMNO melalui kerajaan persekutuan telah menyediakan pelbagai inisiatif kepada rakyat yang mahu meningkatkan taraf ekonomi mereka sendiri.

Dan usaha UMNO melalui kerajaan persekutuan ini bukan sahaja dinikmati oleh bangsa melayu sendiri, tetapi ianya juga diberikan kepada kaum bukan melayu didalam negara. Ini yang amat dicemburui oleh pemimpin Pakatan seperti Azmin kerana dia tahu mereka tak akan mampu meniru hasil usaha UMNO melalui kolobrasi parti-parti komponen didalam BN.

Oleh itu, tak payahlah Azmin berniat untuk meracuni pemikiran rakyat Selangor dengan dakyah-dakyah merapu kononnya UMNO akan meruntuhkan ekonomi bangsa melayu. Rakyat Selangor kini sudah mampu membezakan yang mana lebih baik diantara kerajaan Pakatan dan juga kerajaan UMNO/Barisan Nasional.

Pakatan sudah terbukti gagal membela nasib bangsa melayu di negeri-negeri yang mereka jajah selepas PRU12. Nasib orang-orang melayu kian tergugat di P.Pinang, Kedah, Selangor dan juga Kelantan. Rakyat Malaysia bukannya buta dengan apa yang terjadi. Rakyat juga bukan tuli untuk memekakkan telinga dengan segala karenah Pakatan.

Rakyat Malaysia kini hanya menunggu tarikh pilihanraya akan datang bagi menguburkan Pakatan khususnya di negeri-negeri yang mereka telah tawan sebelum ini. Pada masa itu, Azmin sendiri belum tentu selamat jika bertanding di kawasannya sekarang.

Sumber: MyKMU.net

Panasss..!!! Pemilihan PAS 2011 & Demokrasi Zombie Kg Pisang..!!!

Posted: 30 May 2011 05:30 AM PDT


Semua sedia maklum, pemilihan PAS bakal berlangsung tak lama lagi, kalau takde aral minggu depanlah katanya. Satu keputusan yang tak berapa penting sudah diketahui – Presiden PAS menang tanpa bertanding. Kenapa kita kata tak berapa penting? Sebab, walaupun namanya Presiden, dia bukan 'nakhoda kapal' pun.

Itu yang buat kita tak faham apa yang gegak gempita sangat pasal pemilihan PAS setiap 3 tahun sekali ini, kokok dan sorak macam mana sekalipun, situasinya tidak berbeza langsung dengan situasi sama yang berlaku dalam PKR – ketua sebenar tidak dipilih secara demokrasi.

Hakikat yang sebenar, pemilihan ini hanya nak memenuhi kriteria yang ditetapkan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) saja, kalau tak buat kang parti kena haramkan pulak sebab tak ikut peraturan dan perlembagaan yang telah ditetapkan. Bila itu berlaku, pihak yang akan disalahkan ialah UMNO, macam kes PKR sekarangla.

Apa tujuan setiap parti politik berdaftar mengadakan pemilihan setiap beberapa tahun sekali (selain menepati peraturan ROS)? Tujuannya untuk membolehkan ahli parti menunaikan hak mereka memilih kepimpinan tertinggi parti, maksudnya dari yang paling tinggi sampai yang paling kodi.

Itu baru boleh kita kata demokrasi, contoh paling baik UMNO, MCA, MIC dan semua parti dalam BN.

Kalau pilih yang kedua tinggi dan kebawah saja, sedangkan yang paling berkuasa terlepas dari sebarang apa jenis pemilihan till death do us apart, itu demokrasi style mana pulak? Atau nak bandingkan dengan zaman Nabi? Nabi sama ke dengan Nik Aziz?

Dah lama dah benda ni berlaku iatu sejak revolusi Iran mengubah landskap kepimpinan PAS pada 1979 tapi entah kenapa tiada siapa di dalam PAS yang berani nak mempersoalkan kedudukkan Nik Aziz atau Mursyidul Am for that matter.

Sekurang-kurangnya PKR yang memiliki amalan kepimpinan yang sama, ada juga suara dari dalam partinya yang menyuarakan soal ini (jawatan Ketua Umum dipertandingkan). Walaupun cadangan itu dibakul sampah tanpa sempat dibahaskan, sekurang-kurangnya ada jugaklah.

Tapi dalam PAS langsung tak ada.

Apa gunanya perwakilan berbahas dan mengundi dalam pemilihan PAS kalau undian mereka itu tidak membawa sebarang kesan kepada polisi dan dasar parti yng dibahaskan tadi. PAS bukanlah parti yang sempurna pun dan memerlukan perubahan yang berterusan tapi macam mana perubahan nak berlaku kalau hanya satu orang yang buat semua keputusan

Presiden nak perpaduan, mursyidul taknak, tak jadi juga.

So, Hadi Awang laung macam mana pun, gambarkan macam mana pun bagi nak menunjukkan yang PAS ini mengamalkan demokrasi yang sebenar, situasi sebenanya tidak langsung mendekati itu.

Nak kata demokrasi dalam PAS dah mati, tapi macam hidup, nak kata hidup tapi macam mati. Yang hidup tak mati pun tak ni zombie je.

Sumber: MyKMU.net

Update terkini..!!! Harga tarif elektrik baru bermula 1 Jun ini, TIADA KENAIKAN!!!

Posted: 30 May 2011 01:52 AM PDT

Seperti yang saya katakan TIADA KENAIKAN bagi harga tarif elektrik untuk seramai 75% rakyat atau pengguna di negara ini..!!!!

Lagi 25% - kebanyakkannya untuk kegunaan industri etc, dinaikkan pada tarif minimum. Kenaikan bagi 25% pengguna mungkin dinaikkan kerana Anwar, DAP dan Pas..!!! Mungkin Kerajaan menyampah kat diorang sebab suka buat kacau, kot?


- Posted using BlogPress from my iPad

Live from Putrajaya! Tarik elektrik: naik, kekal atau turun?

Posted: 30 May 2011 12:36 AM PDT
Sebentar lagi, Menteri Tenaga, Teknologi Hijau & Air akan mengumumkan sama ada kadar tarif elektrik dinaikkan atau tidak! Saya kini bersama rakan, menunggu di ruang legar pejabat Kementerian berkenaan.

Nantikan update terkini saya dari masa ke semasa, saya akan umumkan pengumuman dari Kerajaan secara live dari blog saya..

Tungguuu..!!!


- Posted using BlogPress from my iPad

Panasss..!!! Senior Tahfiz cuba tiru Anwar, Junior jadi mangsa..?!!!

Posted: 29 May 2011 11:00 PM PDT


Memang parah!!! Mungkin kerana terlalu ingin menjadi seperti Anwar Ibrahim, seorang pelajar Tahfiz dikatakan telah meliwat seorang "junior"nya. Nampaknya, perangai "mulia" oleh pemimpin "anugerah Tuhan" itu semakin hebat menular dan diperkembangkan hingga ke maahad tahfiz! Kat Kelantan pulak tu..!!!

Memang teruk pengaruh yang Anwar berikan kepada anak-anak bangsa. Anak-anak yang dihantar ke maahad Tahfiz pun terikut-ikut dengan tabiaat buruk Ketua Pembangkang itu. Harapnya anak-anak Nik Aziz, Hadi Awang, Mahfuz, Salahudin Ayub dan Nasrudin Tantawi tak terpengaruh dengan tabiat Anwar itu.

Justeru itu, saya minta pada ibubapa semua, pantaulah kegiatan anak-anak anda semua dari dipengaruhi tabiat buruk Anwar ini. Seperkara lagi, jangan biarkan anak-anak anda dilihat Anwar, apatah lagi menemuinya...bahaya!!!
"KUALA KRAI - Perasaan syak seorang ibu apabila anaknya menga­du sakit ketika membuang air besar terbukti apabila anaknya yang belajar di sebuah maahad tahfiz al-Quran dekat sini, mendakwa dia diliwat oleh seorang pelajar senior di asrama maahad tersebut 10 Mei lalu.

Ibu pelajar yang berusia 13 tahun itu, yang mahu dikenali hanya sebagai Yah, berkata, dia mula curiga apabila anaknya itu bertindak lari dari pengajian asrama pada tengah hari Ahad lalu dan mengadu sakit di punggung setiap kali membuang air besar.

Menurut Yah, 48 tahun, setelah didesak oleh keluarga beberapa kali, anak kelapan daripada sembilan beradik itu akhirnya menceritakan bahawa dia diliwat oleh seorang pelajar berusia 15 tahun ketika tidur di bilik asrama kira-kira jam 12 tengah malam, 10 Mei lalu.

"Pada malam kejadian, anak saya sedang tidur apabila dia ditindih dan mulutnya ditutup. Dia mengenali pelajar yang terlibat itu.

"Selepas kejadian, pelajar terbabit mengugut akan memukul anak saya jika dia cuba memberitahu perkara itu kepada ustaz atau sesiapa. Sekarang anak saya berada dalam keadaan trauma,. Dia juga tidak ceria dan tidak mahu kembali belajar di maahad itu," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Krai, Superintendan Abd Rahman Ja'apar mengesahkan menerima laporan.

Katanya kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 377C Kanun Keseksaan."

Gambar ni buat saya panasssss..!!! Rasa macam nak hunus keris jer...!!!

Posted: 29 May 2011 10:12 PM PDT
Panaaasss je hati saya tengok gambar-gambar yang saya perolehi dari sini..! Rasa nak terajang orang keluar rumah pun ada. Rasa nak kasi penampar pun ada. Rasa nak pijak kepala orang pun ada..!!!

Melihat gambar di atas, apa pendapat anda? Nak buat apa dengan Nga ni?!!!

waadat

Posted: 30 May 2011 01:02 PM PDT

waadat


suara dari kelambu

Posted: 30 May 2011 06:58 AM PDT

Suara dari kelambu
KUALA LUMPUR, 30 Mei: PAS mengutuk sekeras-kerasnya serangan tentera Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (NATO) yang telah mengorbankan sembilan nyawa orang awam termasuk kanak-kanak di Afghanistan.

Biarpun NATO memohon maaf atas tindakan kejam itu, Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Lo'lo' Ghazali berkata, ianya tidak memadai apatah lagi serangan tersebut dilakukan ketika mangsa sedang berehat di kediaman masing-masing.

Lebih menyedihkan katanya, semua pihak dilihat bersikap dingin dengan kekejaman yang dilakukan itu seperti hanya merelakan ianya berlaku.

"Mereka sedap-sedap panggil muslim terrorist, tapi bila kanak-kanak dan orang awam Islam yang jadi mangsa, berapa orang yang mengutuk.

"Mana setiausaha Amerika Syarikat, mana Obama, mana pejuang-pejuang hak asasi dunia dan mana kerajaan Malaysia," soalnya.

Media hari ini melaporkan Ketua Pasukan Bantuan Keselamatan Antarabangsa di Afghanistan, Mejar Jeneral John Toolan menyatakan permintaan maafnya mewakili NATO atas serangan tentera udara tersebut.

Dalam serangan di Helmand Sabtu lalu itu, jurucakap NATO memaklumkan telah mengorbankan 12 kanak-kanak dan dua wanita, bagaimanapun tida penjelasan lanjut berhubung beza angka seperti dinyatakan Toolan itu.

Penduduk mendakwa peluru berpandu tersebut dilepaskan dari helikopter tentera NATO dan mengena dua buah rumah yang dihuni wanita dan kanak-kanak tersebut.

"Nyawa umat Islam seperti debu yang menyeliputi jenazah anak-anak tak berdosa.

"Maruah umat Islam, maruah kemanusiaan diinjak-injak tanpa pembelaan," tegasnya.

Komen Demang:
Setakat merengek dari dalam kelambu buat apa Dr? Sepatutnya Dr menung sekejap dan berfikir, apa punca semua itu? Kenapa ummat Islam terus ditindas?

Kemudian, cuba muhassabah diri sendiri. Adakah perjuangan Dr dalam PAS selama ini membantu menguatkan ummat Islam atau membuka peluang pada musuh Islam mengambil kesempatan?
I
Jawablah dengan jujur. Imbas kembali perjuangan Rasulullah. Adakah baginda menyeru perpaduan atau perpecahan?

Terimalah hakikat bahawa PAS tidak akan mampu berjuang sendirian. Malah lebih buruk lagi apabila PAS bekerjasama dengan DAP dan PKR.

Sedarlah bahawa PAS sudah gagal menarik sokongan majoriti ummat Islam. Dalam keadaan UMNO dianggap lemah pun PAS cuma mampu meraih 23 kerusi.

Akuilah bahawa PAS hanyalah parti serpihan, sama seperti PKR dan Semangat 46 yang telah berkubur.

Untuk perjuangan yang berkesan, kita perlu bersatu. Hentikanlah mengungkit dan memberi alasan bahawa PAS pernah ditipu orang UMNO 30-40 tahun yang lalu.

Orang Melayu sudah muak dengan alasan itu. Jangan sampai orang Melayu membenci ulama lantaran melihat ramai ulama di dalam PAS tetapi tegar dengan ego.

Lihat semula kenyataan Dr Lolo di atas. Adakah suara Dr itu akan didengar? Atau Dr sekadar syok sendiri?

PAS manipulasi isu perpaduan

Posted: 30 May 2011 05:28 AM PDT

Setiap kali muktamar PAS serta pemilihan parti maka isu perpaduan dengan UMNO akan muncul.

Begitu juga lah kali ini.

Anehnya, isu ini bukan bagi menunjukkan PAS inginkan perpaduan sebaliknya mana-mana pemimpin yang pernah dikaitkan dengan perpaduan Islam akan disingkirkan.

Satu lagi isu yang akan timbul ialah 'calun ini ulama dan calun itu moderate'.

Seolah-olah ada manusia di dalam PAS yang takut pada kepimpinan ulama dan perpaduan Islam.

Lihat kemelut pertandingan PAS di sini, di sini, dan di sini.

alkohol dalam PAS

Posted: 29 May 2011 06:39 PM PDT

Beer halal
Jamil Khir hari ini mengeluarkan kenyataan bahawa beer halal sebenarnya tidak halal kerana kerana paras alkoholnya berlebihan.

Jamil patut juga fax kenyataan tu ke pejabat MB Kelantan kerana makin banyak 'paras alkohol' dalam PAS sekarang.

Maksud Demang ialah puak erdogan dalam PAS.

Amaran mengenai kandungan 'alkohol erdogan' dalam PAS itu bolehlah di 'cc'kan kepada Mr Presiden di Terengganu sekadar makluman.

Maksud Demang, sebagai makluman sahaja sebab Hj Hadi nampaknya dah tak boleh buat apa-apa. Beliau dah dikurung di kerusi presiden dan sekadar mampu melihat orang-orangnya dibelasah puak erdogan.

Arahan yang dikeluarkan ialah, presiden tidak boleh campur urusan kempen.

Bijak, bijak...

Rajahmas

Posted: 30 May 2011 11:28 AM PDT

Rajahmas


Video 'ustart' PAS mengulam dosa atas pentas...

Posted: 29 May 2011 04:48 PM PDTCeramah kufur.... Memaki hamun, menghina ulama hukumnya 'harus' bagi PAS agaknya. Inilah rupa mereka.. cukup sifat pada zahir sahaja. Package penuh mirip orang berilmu agama - janggut lebat, berserban, berjubah tetapi tutur lidahnya serupa syaitonirrojiim. Macamana kita tak kata mereka memfitnah dan mengkhianati agama sendiri?

Berani sungguh dia mendakwa gaji mufti dari duit pelacur. Apakah dia melihatnya? Tidakkah dia tahu, dakwaan berasaskan andaian atau hanya menduga-duga itu adalah sebesar-besarnya fitnah? Entah macamanalah dia nak dapat redha Allah dengan perkataan macam ini, redha DAP tu bolehlah...

Bab haramnya rezeki bukan semata-mata dari judi, arak, babi dan pelacur sahaja.. Jika diperolehi dari hasil memfitnah untuk parti, itu juga haram malah ia menganiaya saudaranya yang lain. Kata orang, kerasnya lidah untuk berkata yang baik-baik, bersifat mulut celupar, gemar memaki hamun, tandanya ia sudah menjadi darah daging disebabkan pemakanan daripada hasil yang bercampur halal dan haram..

Ingat-ingatkanlah diri kita supaya tidak jadi seperti ini. Mana tahu, sedap-sedap tengah memfitnah dan mencaci orang tiba-tiba jatuh lampu kat kepala, kena short circuit, lalu gol kat situ juga... bukankah malaikat maut mengintai kita 70 kali dalam sehari?

PEJUANG BANGSA

Posted: 30 May 2011 11:24 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Pentas Pemuda UMNO rempuh kubu kuat PAS di Bkt Mertajam

Posted: 30 May 2011 09:35 AM PDT
Ahad lepas telah diadakan ceramah Pentas Pemuda oleh Pemuda UMNO Bahagian Bukit Mertajam di sebuah kubu kuat PAS iaitu Kg Baru , Alma .  Bukan senang mahu bikin satu ceramah UMNO di kawasan mereka kerana takut tiada orang kampung  akan hadir . 


Tetapi pada malam itu ia  membuktikan sebaliknya di mana  2 khemah dipasang dipenuhi orang kampung  sehinggakan kerusi yang diperuntukkan pun tidak cukup.  Ini membuktikan kehadiran 200 orang penduduk di kampung di situ ke ceramah anjuran Pemuda ini telah   memberi satu signal perubahan besar orang Melayu di situ untuk  kembali  menyokong UMNO .


Dengan adanya ceramah isu-isu semasa di Pentas Pemuda  ini telah memberi penerangan yang jelas kepada rakayat tentang bahawa selama ini mereka telah ditipu oleh Pakatan Rakyat terutaman kerajaan DAP P.Pinang .  


Ceramah pada malam berkenaan menampilkan Exco Pemuda UMNO Malaysia , Sdr Lokman Nor Adam , Ketua Pemuda UMNO P.Pinang Ir Shaik Hussein Mydin , Timbalan Ketua UMNO Bahagian Bkt Mertajam Ramlan Ishak , dan  Ketua Pemuda UMNO Bkt Mertajam Sdr Fauzi Sharif . 


Sdr Lokman memberi penjelasan mengenai isu TBH yang mana kaitannya dengan penyelewengan 7 Adun DAP , isu rasuah dalam kerajaan Nik Aziz , isu janji PAS nak tutup kilang Carlsberg dan pusat maksiat di Selangor dan lain-lain . 


Manakala Sdr Ir Shaik Hussein Mydin pulak bagaiman Guan Eng membohongi rakyat PP serta tidak menunaikan janji-janji mereka kepad rakyat seperti isu tol Sg Nyior , isu Flat Pdg Tembak , isu surcaj air  dan lain-lain .
Syabas kepada Pemuda UMNO BM yang berjaya rempuh kubu kuat Pakatan ini ! 
TPM tegur baik punya kepada Ketua Bahagian yang tinggal luar kawasan ....

Posted: 30 May 2011 07:45 AM PDT


Pagi Ahad minggu lepas, PB berkesempatan ikuti program TPM Tan Sri  Muhyiddin Yassin yang hadir merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Bayan Baru di Hotel Eastin . Kerana Tan Sri mai Penang  , PB telah reject 2 kenduri kahwin pada hari berkenaan  ...  tapi  yang menariknya  makanan di hotel itu sedap ..


PB pergi sana juga sebab nak dengar apa yang Timbalan Presiden nak sound kepada puak-puak di bahagian di P.Pinang  yang lebih seronok dok melobi jawatan di bahagian daripada mengutamakan  Pilihanraya Umum ke 13 terutama kawasan yang UMNO bertanding .

Yang menarik sekali ucapan Tan Sri Muhyiddin yang PB dengar selamba ja beliau sindir pemimpin di bahagian yang tinggal di luar kawasannya seperti tinggal di KL la .  Betul la apa yang beliau cakap sepatutnya pemimpin  tinggal di kawasan bahagian supaya senang rakyat mengadu masalah .

Kalau macam Menteri  tak pa la sebab mereka punya pejabat dan tugasan mereka banyak di sana . Tapi ini Ketua Bahagian dok sibuk tinggal di KL macamana nak tau masalah rakyat dan pengundi .

Bila TPM bercakap demikian , ramai hadirin yang ketawa dan memang tugas mereka pun sebagai pemimpin sentiasa dekat dengan rakyat . Tak sia-sia juga PB pi ikut program TPM hari itu ...ini berita mana masuk TV3 dan TV1 ..haha
Kerajaan akan memperluaskan skim rumah kualiti mampu milik ke seluruh negara bagi memastikan rakyat berpendapatan sederhana mampu memiliki rumah.


Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata program berkenaan yang menjadi salah satu projek pembangunan sosial mulai tahun ini, akan dilaksanakan dengan kerjasama sektor swasta.

Kerajaan akan memperkenalkan dasar baru bagi mengatasi masalah pelajar terbaik yang tidak berpeluang mendapat biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) untuk melanjutkan pelajaran di luar negara. 


Dasar baru itu akan membabitkan pertambahan kursus profesional, termasuk perubatan di universiti tempatan. Langkah ini u akan dapat menjimatkan kos penghantaran pelajar ke luar negara, selain dapat mengekalkan pelajar berbakat besar dalam negara.DAP P.Pinang pinggirkan kaum India, 807 ahli DAP keluar parti sertai MIC

Posted: 30 May 2011 03:08 AM PDT

DAP memang sah lah parti chauvinis CINA !   , seramai 807 ahli DAP di negeri ini bertindak keluar parti dan menyertai MIC semalam . Aku syorkan  lepas ini Zairil dan gengnya cuba buat pulak Roket Tamil bagi hendak tarik balik sokongan kaum India kepada DAP . hahaha...


Nampaknya oranng India yang pernah jadi ahli DAP pun dah sedar akan penipuan parti ultra kiasu ini .Mereka pun sudah tak tahan dengan cakap bohong dan lidah biawak puak-puak chauvinis DAP ini .  Itu pun aku heran masih lagi ada Melayu PAS dan PKR   yang dok percaya dan puja  dengan kafir DAP ini lagi .


Semua macha, uncle , auntie yang keluar DAP ini adalah dari   Parlimen Bagan, Batu Kawan dan Tasek Gelugor menyerahkan borang permohonan menyertai MIC kepada Presidennya, Datuk G. Palanivel ketika  Majlis Sepetang Bersama Presiden di Padang Kilat Bukit Mertajam Pulau Pinang.


Baca luahan bekas ahli DAP ini  yang aku ambil dari Utusan .
Bekas Pengerusi DAP Cawangan Teluk Indah, Perai, D. Sampunathan berkata dia adalah ahli DAP sejak 20 tahun lalu namun kini hilang kepercayaan kepada parti itu yang didakwa gagal membantu golongan bawahan.


"Saya sudah tak gembira bersama DAP kerana mereka gagal membantu golongan yang memerlukan kerana memilih orang untuk diberi bantuan.


"Sebagai orang yang paling dekat dengan rakyat, kita cuba bantu semua orang tanpa mengira parti dan kaum namun ia tidak disenangi sebahagian pemimpin DAP setempat," katanya yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Taman Indah.


Sementara itu, bagi Lily Vasan, dia menyertai DAP sebelum pilihan raya umum lalu dan turut membantu kempen pembangkang di sekitar Bagan Dalam.


"Tapi saya nampak perbezaan mereka selepas menang apabila gagal membantu orang susah malah sukar didekati.


"Saya lihat MIC pula yang banyak bantu bila diperlukan malah sentiasa bersedia membantu saya tidak kira masa," ujarnya yang merupakan bekas Pembantu Khas kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bagan Dalam, A. Tanasekharan.
Kalau pembantu khas Adun DAP sendiri yang keluar parti dan kecewa dengan sikap pemimpinnya , so dok  tunggu apa lagi yang dok sokong lagi kerajaan regim DAP ini .  Memang betul apa yang dia cakap kerana kerajaan DAP  aku tengok   hanya menjaga tempat kawasan Cina saja tetapi yang kawasan seperti ramai India dan Melayu dipinggirkan seperti contoh  Bagan Dalam dan Prai.


Terbaru Guan Eng telah bikin  projek menaiktaraf Pasar Awam Pulau Tikus iaitu di kubu kuat DAP iaitu di Parlimen Bkt Bendera .  Projek itu baik untuk rakyat  tetapi  market-market lain di P.Pinang mengapa kerajaan negeri terlepas pandang dan diberi peruntukan naik taraf  ? 


Kesimpulannya , orang India sudah beri signal  kepada DAP  bahawa mereka telah kembali undi BN selepas tragedi Kg Buah Pala . 


 So ,  nasihat aku   kepada MIC  , target 85 %  sokongan kaum India kepada BN  boleh dicapai jika kepimpinan MIC terus dekati masyarat India dan jaga kebajikan mereka . Lagi bagus pi rempuh saja   ladang-ladang  dan tempat komuniti kaum India  dan   buat ceramah penerangan mereka  di sana . Terangkan pembohongan PKR dan tunjukkan apa yang kerajaan BN dan MIC telah buat untuk bantu kaum India . Kerajaan Cina tulen dalam mesyuarat cawangan DAP ?

Posted: 30 May 2011 12:01 AM PDT

Benarkah parti DAP bila di depan kaum Cina bukan main lagi tibai MCA dan Gerakan kononnya tidak bantu kaum ini hanya kerana sebab UMNO ?  Memang satu kenyataan berbaur rasis dan perkauman  sekali oleh pemimpin DAP.


Selain itu, mereka  juga ungkapkan di mesyuarat cawangan  bahawa kekuasaan DAP kerajaan Cina tulen yang tidak mampu digugat oleh mana mana pihak.  Jika benar ini ungkapan pemimpin DAP ini bermakna memang sah la parti ini parti chauvinis CINA  tulen !

Siapa pemimpin DAP ini ? Lihat di bawah ini ....


oleh : Pisau.net

Guan Eng bercakap DAP bukan satu parti perkauman dan rasis,realitinya DAP begitu kuat dengan sentimen ultra kiasu rasis can chauvanis.


Contohnya didalam mesyuarat cawangan DAP pada 13/5 di Taman Bagan Lalang,Phee Boon Poh AJK DAP Pulau Pinang memerangkap Adun Sungai Puyu berkata pengundi cina yang simpati kepada MCA dan Gerakan perlu tolak Umno kerana Umno menyekat MCA & Gerakan memberi perkhidmatan kepada kaum Cina!


Sedangkan semua orang tahu,MCA dan Gerakan tidak pernah mengabaikan kaum tionghua malah kerajaan BN terasnya Umno adil dan saksama dalam membantu semua kaum.
Kenyataan rasis ini diucapkan di hadapan semua ahli DAP berbangsa Cina,didalam mesyuarat cawangan tersebut turut bercakap mengenai kekuasaan DAP kerajaan Cina tulen yang tidak mampu digugat oleh mana mana pihak.


Beranikah Boon Poh bercakap sedemikian dihadapan penyokong melayu haprak PKR dan PAS?KERAJAAN CINA TULEN? Ini bermakna walaupun mempunyai TKM1 Dr Mansor dan Exco Agama Malik Kassim ternyata 2 haprak ini pencacai semata mata.

Kurang ajar betul DAPig bila masuk rumah orang Melayu ...

Posted: 29 May 2011 09:28 PM PDT


Orang PAS   seperti Ostat Mat Taliban  di Perak pasti teruja dengan  gambar di atas ini yang menunjukkan Nga dan Ngeh  turun padang berjumpa dengan sebuah keluarga Melayu .  Tetapi lihatlah sendiri adab kafir DAP ini yang langsung tidak hormati budaya bangsa Melayu .


Sudah lebih 50 tahun kita merdeka , tetapi rupanya puak-puak chauvinis DAP  ini masih lagi bangang dan tidak hormati adab dan budaya orang Melayu . Masuk rumah orang Melayu dengan memakai kasut ini , kalau tok wan aku lah cakap .. ini manusia  kurang ajar  dan tak ada adab ! 


Patut lah mereka sesuka hati boleh baca ayat Al Quran kerana sifat puak-puak chauvinis ini memang kurang ajar dan macam samseng ! 


PB cabar puak-puak taksub PAS di blog dan facebook komen tentang  Nga  DAP ini  yang tak ada adab ini bila masuk rumah orang Melayu .  


Macam ini  PAS dan Nik Aziz  cakap telah berjaya tarbiyahkan puak-puak DAP ini ?... PAS BODOH ! 

Benarkah pen lidah biawak saja bernilai RM 11 ribu ?

Posted: 29 May 2011 06:35 PM PDT
Dasyat tu pen lidah biawak untuk sign saja bernilai RM 11 ribu tu ... Banyaknya duit dan mewah betul ....Mana dia dapat duit ?

Mungkinkah hadiah daripada tauke-tauke pemaju rumah mewah kerana kerajaan negeri yang kita sedia maklum  sejak Pakatan memerintah banyak membenarkan pembinaan rumah mewah ratusan ribu  sehingga terus hapuskan kampung-kampung Melayu .

Ye la nak sign lulus projek jutaan ringgit mana boleh pakai pen cap ayam macam tulis harga ayam di  market ...hahaLihat video Pentas Pemuda di Jelutong  yang mana dipersoalkan oleh Ketua Pemuda UMNO PP , Sdr Shaik Hussein di min ke 2.00 .....bila ada kuasa , pen pun dah semakin mahal nampaknya....tahniah !

Panas ! Bila Ali Rustam hemtam Ketua Menteri Lim Guan Eng ...

Posted: 29 May 2011 05:09 PM PDT
Orang yang paling layak untuk bercakap akan perihal buruk  dan siapa  Lim Guan Eng adalah orang dari Melaka . Ini kerana rakyat P.Pinang termasuk Cina DAP P.Pinang dan beberapa kerat Melayu dalam PAS-PKR telah diperbodohkan dan ditipu oleh penipu DAP terkenal di Melaka .

Bila Ketua Menteri Melaka, TS Mohd Ali Rustam datang ke negeri DAP ini , memang tepat sekali untuk menghentam Guan Eng.  Ali Rustam dan orang Melaka sudah kenal akan siapa Lim Guan Eng ini tetapi orang Penang belum kenal lagi dan terus ditipu oleh beliau .

Guan Eng sebenarnya bukan disukai pun kerana beliau   bertanding AJK DAP Negeri Melaka pun kalah ... Tetapi bila datang ke P.Pinang terus diangkat Ketua Menteri dan juga Khalifah Umar Abd Aziz .   Macam haramjadah sekali ....

Kenapa DAP Melaka tidak suka beliau ?? Guan Eng pun cina juga ... itu kena tanya DAP di sana sendiri tetapi jawapannya telah diterangkan oleh Ali Rustam  iaitu pemimpin berlidah biawak ini sebenarnya diktator dan autokrasi dalam pemerintahan !


GEORGE TOWN, 29 Mei – Rakyat Pulau Pinang tidak seharusnya terperdaya dengan sandiwara Ketua Menteri Lim Guan Eng kerana beliau adalah seperti seorang pemimpin diktaktor dan autokrasi dalam pemerintahan.


Anggota Majlis Tertinggi (MT) UMNO Datuk Seri Mohd Ali Rustam yang juga Ketua Menteri berkata DAP Melaka sebelum ini pernah menolak kepimpinan Lim dan keadaan itu berlaku apabila beliau pernah tewas dalam pertandingan Jawatankuasa negeri beberapa tahun lepas.


Menurutnya, isteri Lim, Betty Chew Gek Cheng turut menerima nasib yang sama pada tahun tersebut.


"Ini jelas membuktikan bahawa parti DAP di Melaka juga tidak menyukai sikap Lim tetapi kini beliau telah berhijrah ke Pulau Pinang membawa sikap yang sama untuk memerintah negeri," katanya ketika merasmikan Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Bukit Gelugor di sini hari ini.


Katanya, Lim adalah seorang yang gagal menunaikan janji yang dibuatnya sebelum pilihan raya dan didakwa sanggup menindas kaum untuk kepentingan sendiri.


Mohd Ali mendakwa Lim membina rumah yang tidak mampu dimiliki oleh rakyat di negeri ini.


"Tindak-tanduk Lim amat membimbangkan kerana beliau akan terus membina rumah yang tidak ada kuota, harga terlalu tinggi dan akhirnya esok Pulau Pinang tidak ada lagi tempat untuk orang sederhana dan miskin di sini tetapi hanya akan diduduki oleh golongan kaya sahaja," katanya.


Tambahnya, keadaan itu terbukti sekiranya DAP masih memerintah di negeri ini maka Pulau Pinang tidak akan mempunyai masa depan yang cerah khususnya orang Melayu dan semua rakyat.

DIMENSI

Posted: 30 May 2011 11:22 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Belia benci Peliwat!

Posted: 29 May 2011 06:00 PM PDT

erdogen in da house

Ketua Umum Pakatan Rakyat (PR) ini berkata tiada gerakan belia yang akan menyokong sebuah pentadbiran yang diselubungi amalan kronisme dan rasuah di peringkat paling tinggi kuasa.

"Saya tidak takut sama sekali," kata beliau pada sesi bersama 200 profesional muda di sini petang ini.

"Tiada pergerakan belia akan menyokong sistem yang merosot akhlak, rasuah, sudah usang. Saya pasti mereka (pengundi muda) tidak akan mempertahankannya," tegas Anwar - TheMalaysianinsideanuvajiass

akhirnya sejuta belia benar2 telah mengegarkan kepale otak anuvaji pandikutti sampai tak tau nak komen ape lagi selain memutar rekod lama berulang kali. anuvaji cemas bila tengok kebanjiran belia2 yang berkumpul bersama2 najib di dataran Putrajaya

Anuvaji pandikutti lupa dia pun bekas TPM yang lebih rasuah, mementingkan kroni dan tak bermoral. anuvaji mahu belia2 menjadikan dia sebagai ikon blue terhebat. bukan saja ikon tapi sebagai bintang filem porno melayu yang pertama menjejakkan kaki ke putrajaya!

Kalau di eropah boleh, kenapa di asia tak boleh? kalau pasrael boleh mula melatih budak2 madrasah jadi militan nak konker putrajaya kenapa plak dia tak boleh lakukan perkara yang sama ke atas budak2 gay, lesbian, pondan, bapok?


"sayor..sayorr!"

"Selain Parlimen Belia, Najib turut mengumumkan lima inisiatif lain yang menguntungkan belia seperti berikut:

* Mewujudkan Taman Belia di Putrajaya bagi menyediakan pelbagai kemudahan untuk aktiviti orang muda seperti perkhemahan.

* Memperkenalkan portal belia yang memaparkan maklumat aktiviti belia di negara ini.

* Memperkenalkan program Ikon Belia untuk mengenal pasti idola yang boleh menjadi role model kepada kumpulan belia.

* Memperkenalkan My Corps untuk menggalakkan dan memupuk semangat kesukarelaan di kalangan belia.

* Melaksanakan program The Leader yang berkonsepkan mentor-mentee dalam pelbagai bidang termasuk keusahawanan, sektor awam, industri, aktiviti sosial, kreatif dan kerjaya demi kebaikan belia."


berikut adalah kemungkinan visi anuvaji pandikutti jika berjaya menawan putrajaya:

* Menyediakan tapak perkhemahan pesta2 atau aktiviti2 songsang di tepi tasik bersebelahan masjid putrajaya

* Menyediakan portal maklumat mengenai sarang2 gay di sekitar putrajaya

* Meyediakan model2 gay terhebat tanahair untuk di jadikan ikon

* Merekrut gay2 terkenal di malaysia supaya memberikan lebih banyak ceramah dan menarik minat belia2 gay melalui akviti gay secara sukarela

* Melaksanakan program mentor gay mentor gee serta menggalakan penglibatan sektor swasta membuka lebih banyak pusat judi, kedai arak, kelab2 dan rumah2 urut gay di seluruh negara. mewujudkan sebuah universiti gay, melahirkan lebih ramai graduan dan tenaga pengajar seks songsang yang kreatif dan profesional. graduan2 yang cermerlang akan di eksport ke negara2 timur tengah


Anak Omak

Posted: 30 May 2011 09:20 AM PDT

Anak Omak


Zaki Zahid harap Anwar jadi PM?

Posted: 29 May 2011 07:00 PM PDT


Rupa-rupanya ada juga Exco Pemuda UMNO Malaysia yang masih mengharapkan Anwar Ibrahim akan menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Biarpun mereka ini memakai baju UMNO dan kelihatan seperti orang UMNO, bahkan sangat serakah untuk perut dan tembolok, tetapi hati, jiwa dan perasaan mereka adalah untuk Anwar Ibrahim.


Penularan wabak video lucah yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim menjadi indikasi utama tahap perjuangan puak-puak ini.

Dalam mesyuarat Exco Pemuda yang diadakan baru-baru ini, terkeluarlah cerita tentang video tersebut. Secara automatik, terluncurlah keluar ayat-ayat simpati kepada Anwar dan pada masa yang sama, mengutuk Najib Abdul Razak dengan ayat-ayat yang sama seperti yang dituturkan oleh Anwar Ibrahim!!!

Mungkin perasaan simpati mereka kepada Anwar bolehlah diterima kerana ia melibatkan maruah, tetapi apabila ayat-ayat yang dikeluarkan itu sama seperti ayat-ayat Anwar Ibrahim dan sasaran mereka pula adalah Najib Abdul Razak, rasa-rasanya ada benda besar yang sedang berlaku dalam Pemuda UMNO Malaysia.

Apatah lagi, Pemuda UMNO Malaysia sekarang ini tidak ubah seperti pondan yang cuba mengepit kemaluannya di celah kangkang!!!

Disebabkan itulah juga, Pemuda UMNO Malaysia seringkali dilihat seperti gunting dalam lipatan yang bukan sahaja tidak mampu bekerja untuk UMNO, sebaliknya terlalu berjuang untuk mendapatkan jawatan bagi Ketuanya!!!

Anehnya, puak berkenaan masih lagi berada di dalam UMNO. Sedangkan seharusnya mereka melepaskan jawatan atau meninggalkan UMNO untuk menyertai Anwar Ibrahim secara terang-terangan, bukannya seperti pondan bacul. Yang sahihnya, cara serampang dua mata yang diamalkan sekarang, diharapkan mampu memberi keuntungan maksima kepada mereka.

Dengan kata lain, kalau Pakatan Rakyat menang, mereka akan segera menyeberang. Kalau UMNO-BN menang, mereka akan mendabik dada bahawa segala kemenangan itu adalah hasil kerja mereka.

Paling menarik apabila Ketua Pemuda pula membuat keputusan 'SEBULAT SUARA' dia sendiri tanpa bertanya dan berunding untuk mempertahankan salah seorang pembesarnya dalam Pemuda UMNO Malaysia!!!

Flying Kick

Dd i n b u n g a

Posted: 30 May 2011 07:22 AM PDT

Dd i n b u n g a


KOH TSU KOON, KERJA KE TIDAK???, BERSUNGGUH KE ATAU BERLAKON???

Posted: 29 May 2011 07:29 AM PDT


KOH TSU KOON KATA 9 KALI PILIHANRAYA GERAKAN MENANG DI PULAU PINANG, BARU 1 KALI KALAH DAN NAK MENANG BALIK DALAM MASA TERDEKAT BUKAN SENANG.

MEMANG LAH NAK AMBIL BALIK PULAU PINANG BUKAN SENANG, LU KENA LAH KERAP BALIK PULAU PINANG, LU PRESIDEN GERAKAN KENA LA BERI KHIDMAT KEPADA RAKYAT PULAU PINANG, KENA LA LAGI LIPAT GANDA KERJA DARI DULU, GERAKAN KENA LA AGRESIF, NI SUNYI SEPI JE, HANYA UMNO SAJA YANG KUAT BEKERJA.

ORANG PENANG SUDAH BANYAK KOMPLEN, LU TIDUN, LU PUNYA MUKA DIORANG SUDAH LUPA, DIORANG HANYA INGAT LU KULUS KELING, MULUT BUSAT MANYAK CAKAP SAJA JADI MENTELI, ITU JADI MENTELI JAGA PERPADUAN PUN APA SATU HABUK PUN TALAK JADI, TADIKA PERPADUAN PUN LU TALAK MAMPU JAGA, LU TALAK AMBIL TAHU, GURU TADIKA PERPADUAN PUN KERJA SELUPA MAU MAMPUIH LU LANGSUNG TALAK AMBIK PEDULI, DIORANG KELIJE BUDAK MAU AJAR, PROGRAM MAU BIKIN, BUKU MAU JAGA,BUDAK MAKAN MAU KASI, KELAS MAU JAGA, BUDAK BELAK LAGI MAU BASUH, KELIJE PENTADBIRAN PUN LAGI MANYAK MAU KENA BIKIN KASI SIAP, GAJI CIPUTTTT, LU BIKIN SELUPA KULI KILANG UBI ITU GURU TADIKA.

LU CAKAP MACAM TALAK SYOK MAU RAMPAS ITU PULAU PINANG DARI DAPIG, LU CAKAP SAJA BERLAKON SELUPA MAU RAMPAS TAPI KELIJE LANGSUNG TALAK BIKIN. WAKIL RAKYAT UMNO SAJA LITANG PUKANG BIKIN KELIJE MAU KASI MENANG INI PENANG, NANTI SUDAH MENANG KALU LU CLAIM LU PUNYA KELIJE, BELAKANG LU MINTA MAU JADI KETUA MENTELI, HAIYAAA MANYAK LANSI LA LU.

RIDHUAN TEE

Posted: 30 May 2011 03:42 AM PDT

RIDHUAN TEE


Apakah kita masih buta?

Posted: 29 May 2011 04:23 PM PDT

Sinar Harian, 30 Mei 2011

Akhbar perkauman ultra kiasu membuat liputan besar-besaran mengenai kempen keadilan untuk mendiang Lim Lian Geok (meninggal 1985), seorang aktivitis yang dianggap sebagai hero kerana memperjuangkan bangsa dan bahasa Cina pada tahun-tahun 1950an dan 1960an. Tujuannya tidak lain, supaya rukun politik mereka bertambah utuh dan kukuh.

Tidak ramai kalangan kita yang mengenali Lian Geok kecuali orang Cina. Elok juga umat Islam negara ini mengenali beliau daripada terlalu obses mengenali artis. Sekurang-kurangnya dengan mengenali ultra kiasu akan menjadikan kita lebih peka dan sensitif dalam menjaga maruah agama, bangsa dan negara.

Lian Geok adalah bekas guru Sekolah Cina Confucian sejak 1935 hingga 1961. Kewujudan sekolah tersebut hingga ke hari ini adalah hasil usaha beliau, terutama apabila sekolah tersebut rosak teruk akibat peperangan pada tahun 1945. Maka tidak hairanlah jika Lian Geok diangkat memimpin Persatuan Guru-Guru Cina Kuala Lumpur. Beliau juga adalah pengasas kepada Persekutuan Persatuan-Persatuan Guru-Guru Sekolah Cina Malaysia atau Jiao Zong dan Dong Jiao Zong.

Kewarganegaraan dan tauliah mengajar sebagai guru Lian Geok ditarik balik oleh kerajaan pada tahun 1961 disebabkan oleh kelantangannya menentang dasar pelajaran kebangsaan bermula dengan Penyata Barnes hingga Penyata Rahman Talib 1960 dan akta pelajaran 1961. Kesemua akta ini mahu mendaulatkan bahasa Melayu (juga bahasa Inggeris) sebagai bahasa pengantar. Mendiang didakwa sengaja memutar-belitkan dasar pendidikan negara dan menghasut rakyat benci kepada Yang DiPertuan Agong serta Kerajaan Persekutuan sehingga mengakibatkan permusuhan antara kaum.

Tindakan tepat kerajaan ketika itu mendapat tentangan dan kritikan yang hebat daripada ultra kiasu. Kerajaan dituduh mempunyai niat jahat untuk melenyapkan pengaruh dan suara Lian Geok. Hari ini, ultra kiasu mahukan segala 'fitnah' terhadap mendiang Lian Geok mesti ditarik balik selepas 50 tahun merdeka. Nama Lian Geok mesti dibersihkan. Lantaran, tekanan demi tekanan diberikan kepada kerajaan supaya mengiktiraf 'perjuangan' beliau. Ultra kiasu berpendirian, perjuangan mendiang Lian Geok tidak salah dan dibenarkan oleh perlembagaan atas hak kebebasan bersuara.

Pada hemat saya, hak dan kebebasan bersuara perlu ada batas-batasnya. Adakah wajar kata-kata ini dihemburkan dalam sebuah negara berasaskan kenegaraan Melayu: "orang Cina mesti menghantar anak mereka ke sekolah Cina. Sekolah Cina adalah ibarat nyawa dan roh. Jika orang Cina mahu memastikan mereka tetap Cina, tidak ada cara lain melainkan bersekolah Cina. Ini amat penting bagi mengekalkan identiti Cina, sayangkan bangsa Cina, budaya Cina, bahasa Cina, bangga menjadi Cina, dan lebih penting lagi tahu asal usul atau akar Cina".

Saya tidak pernah mendengar kata-kata seumpama ini diungkap oleh bangsa minoriti yang tinggal di mana-mana negara yang dihijrahinya. Jika kata-kata ini diungkapkan di Thailand dan Indonesia, sudah lama mereka dihumban dalam penjara.

Tetapi kerajaan Malaya ketika itu begitu berlembut. Di sinilah berhikmahnya kita dalam menangani isu-isu antara kaum. Saya yakin, kerana Islamlah yang melembutkan hati Melayu untuk terus bertoleransi. Lian Geok juga masih diberikan kebenaran tinggal di sini sehingga ke akhir hayatnya walaupun tidak lagi menjadi warganegara.
Bandingkan di Indonesia, apabila Suharto mengambilalih kuasa dari Sukarno, beliau memberi pilihan kepada orang Cina sama ada balik semula ke negeri asal atau mengasimilasikan diri menjadi orang Indonesia. Majoriti orang Cina memilih untuk tinggal di Indonesia. Ini kerana, sudah menjadi dasar negara China ketika itu sudah tidak mahu lagi menerima mereka yang telah berhijrah. Kepulangannya ke tempat kelahiran akan menjadikan mereka lebih menderita.

Perkara yang sama berlaku di Malaya. Justeru, berterima kasihlah kepada kerajaan, kerana begitu berlembut membenarkan bukan warganegara tinggal di sini dan mengekalkan cara hidup tanpa diasimilasikan. Malangnya, ultra kiasu langsung tidak bersyukur di atas kemurahan hati kerajaan, malah beliau terus didendangkan sebagai wira kerana 'setianya' terhadap negara ini.

Beliau disanjung, dipuji dan dijulang serta diangkat tarafnya sebagai sebagai seorang patriot. Sedangkan kita tahu makna patriot adalah mereka yang sanggup berjuang mempertahan tanahair meskipun nyawa adalah gadaian. Kata-kata keramat beliau ini telah menjadi rukun politik orang Cina yang langsung tidak boleh disentuh. Jika disentuh, mereka akan mengugutkan untuk mengundi pembangkang.

Malah ultra kiasu terus menerus tanpa berputus asa mencari sebanyak mana hujah untuk memartabatkan perjuangan Lian Geok. Kenyataan Lian Geok dalam akhbar Utusan Melayu pada tahun 1956 sempena Hari Raya Aidilfitri dijadikan hujah untuk menonjolkan kehebatan beliau. Antara lain mahukan agar rakyat Malaysia dapat mendukung gagasan "Hidup Berbilang, Makmur Bersama" dengan melayani semua kaum sebagai anggota sekeluarga. Lian Geok juga dikatakan turut memberikan sumbangan besar kerana mencadangkan agar buku teks yang berkiblatkan negara China ditukar kepada orientasi Malaya sebagai rujukan sekolah vernakular. Perkara ini penting untuk melahirkan generasi muda yang setia terhadap negara ini. Dikatakan juga Lian Geok merupakan pemimpin pertama yang menyeru masyarakat Cina bersetia dan menjadikan Malaya sebagai tanahair dan memohon kewarganegaraan. Jika benarlah perjuangan beliau, sepatutnya perjuangan ultra kiasu menjadi semakin berkurang, tetapi kenapa ultra kiasu tidak pernah puas?

Sebagai mengenang dan menghargai 'jasa beliau yang begitu hebat' maka Pusat Pembangunan dan Kebudayaan Lim Lian Geok (PPKLLG) telah ditubuhkan. Saya tidak pasti pusat ini berdaftar secara sah atau tidak, tetapi alangkah malangnya sesebuah pertubuhan diluluskan tanpa dikaji dahulu sejarah, latar belakang dan tujuan penubuhan. Ternyata, pertubuhan ini adalah pertubuhan perkauman yang disokong oleh majoriti NGO Cina yang ada. Ringkasnya, pertubuhan seperti ini akan terus menambah tidak berkurang.

Isu yang dibawa oleh PPKLLG sama sekali tidak banyak berbeza dengan isu yang dibawa oleh 106 NGO Cina di Melaka di bawah naungan Dong Lian (suqiu) ketika penamaan calon DUN Merlimau, 26 Februari 2011 lalu. Suara mereka senada, sehati sejiwa. Mereka mengemukakan tuntutan yang sama iaitu kembalikan taraf warganegara Lian Geok, mengiktiraf Sijil Peperiksaan Bersama (UEC) dan berikan layanan sama rata kepada sekolah vernakular. Sebarang bentuk diskriminasi hendaklah dihentikan segera. Tidak cukup dengan itu, sambutan secara besar-besaran sempena memperingati perjuangan beliau diadakan setiap tahun. Kerajaan tidak pernah menghalang, kerana jika dihalang, undi akan lari. Saya amat memuji 'semangat' dan keberanian yang ada dalam perjuangan mereka, alangkah baik jika umat Islam mempunyai semangat sedemikian, yang tidak pernah luntur.


Jika dihayati 'perjuangan' Lian Geok, sepatutnya ia akan dapat menurunkan semangat ultra kiasu kumpulan ini. Tetapi bermula tahun 2008 hingga ke hari ini, menunjukkan sebaliknya. Mereka sibuk memperbesarkan isu pemberian biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) kepada pelajar lepasan SPM tahun lalu. Mereka menuduh JPA yang bukan-bukan tanpa memberi peluang kepada JPA untuk membela diri. JPA bukan mudah untuk mengeluarkan kenyataan kerana tertakluk kepada 'boss' atau menteri yang bertangunggjawab.

Lebih malang lagi pemimpin-pemimpin ultra kiasu dalam komponen Barisan Nasional turut mengecam JPA. Mereka ibarat api dalam sekam dan duri dalam daging. Berkali-kali saya telah nyatakan inilah strategi paling licik, bersatu dalam senyap. Tekanan demi tekanan dan desakan begitu agresif dibuat.

Ultra kiasu mendesak supaya Talent Corp mengambilalih urusan ini daripada JPA. Pada mereka, JPA tidak telus, hanya mementingkan pelajar Melayu sahaja. Formula yang ada tidak mahu diterima pakai. Andai kata Talent Corp diberikan mandat untuk menguruskan hal ini, saya yakin Talent Corp akan menjadi mangsa seterusnya, jika keputusan yang dibuat tidak menyebelahi ultra kiasu. Pendek kata, apa yang cuba dilakukan kerajaan semua tidak betul. Mereka sahaja yang betul.

Cemerlang tidak hanya boleh dinilai dengan mendapat A+ sahaja. Saya fikir banyak faktor lain yang perlu diambil kira terutama aspek kecerdasan emosi (EQ). Apa guna mendapat A+ jika matlamatnya untuk mendapat biasiswa sahaja. Setelah tamat pengajian, bayang entah ke mana. Mereka tidak terasa terhutang budi. Tidak mahu menabur bakti di bumi sendiri. Malah ada sanggup mengkhianati dan belot.

Justeru, definisi pelajar cemerlang perlu penjenamaan semula, supaya tidak disalahertikan. Bagi memenuhi tuntutan ini, JPA telah mengadakan temuduga kepada semua pelajar-pelajar terlibat. Ultra kiasu begitu menentang tindakan JPA. Ultra kiasu sudah dapat menjangkakan jika temuduga dibuat, pelajar bukan Melayu agak sukar untuk menandingi pelajar Melayu, terutama dari aspek keupayaan berbahasa walaupun mungkin mereka mendapat A+ dalam subjek bahasa Melayu.

Terkini, sempena sambutan ulang tahun ke-120 Sekolah Methodist Lelaki Pulau Pinang, pihak gereja Methodist mahu membina lebih sekolah swasta, sebagai altenatif kepada penurunan standard akademik di sekolah-sekolah kebangsaan. Menurut biskop Dr Hwa Yung, misi Gereja Methodist ialah membina rangkaian sekolah swasta agar golongan muda Malaysia akan menikmati pendidikan terbaik. Kenyataan ini jelas-jelas menghina sistem pendidikan kebangsaan. Jika pendidikan kebangsaan tidak ada standard, kenapa saban tahun pelajar-pelajar kita diterima belajar di luar negara? Kenapa ultra kiasu begitu lantang mahukan biasiswa JPA diberikan kepada mereka? Tidakkah semua mereka produk daripada sekolah kebangsaan?

Alasan simplisitik gereja Methodist dengan merujuk kejayaan dengan kerjasama mazhab Kristian yang lain terlibat dalam bidang pendidikan sejak 1800-an apabila British datang ke negara ini. Gereja Methodist mempunyai 26 sekolah menengah dan 42 sekolah rendah yang mendapat bantuan kerajaan, enam sekolah swasta dan sebuah kolej persendirian. Gereja Methodist kesal kerana kebanyakan sekolah mubaligh kini berada di bawah kawalan kerajaan dan beroperasi atas dasar-dasar yang tidak "simpati" kepada sekolah-sekolah jenis itu.

Kini, gereja Methodist bergerak aktif dengan memulakan sekolah bagi penduduk di kawasan luar bandar yang tiada akses kepada sekolah-sekolah kerajaan. Selepas itu, menurut Gereja Methodist, mereka mahukan Methodist College ditubuhkan bagi mencapai taraf kolej universiti pada masa akan datang. Saya yakin mereka akan menggunakan peluang-peluang ini sepenuhnya di negeri-negeri yang ditadbir oleh ultra kiasu, terutama Pulau Pinang.

Kerajaan perlu sedar akan strategik ini. Matlamat mereka hanya satu, untuk menyebarkan ajaran Kristian di negara ini. Saya amat mengharapkan kerajaan tidak akan tunduk atau melulus sekolah dan kolej missionari ini. Mereka mempunyai perancangan yang licik untuk merealisasikan cita-cita mereka, menjadi rantau Melayu ini sebagai sasaran Kristian setelah mereka gagal di Barat.

Saya cadangkan pihak gereja bawa idea sekolah ini untuk dibina di negara China. Adakah kerajan China akan terima? Janganlah terlalu mengutuk negara sendiri, untuk memenuhi tuntutan dan strategi Kristianisasi. Kita semua tahu perancangan licik dan jahat pihak gereja. Umat Islam tidak banyak bercakap atas menghormati kebebasan beragama. Tetapi jangan terlalu berani mencabar. Sistem sebegini tidak pernah wujud di negara lain. Saya amat pelik, kenapa kita sanggup korbankan kepentingan nasional semata-mata untuk meraikan orang lain? Bertindaklah sebelum terlambat.

Tidak ramai yang mengetahui setakat ini layanan kerajaan terhadap sekolah vernakular sudah hampir sama sekolah kebangsaan. Semua gaji guru-guru di sekolah vernakular dibayar oleh kerajaan. Cuma sebahagian bangunan dan tanah kepunyaan mereka. Kerajaan ingin memberikan layanan yang sama dengan syarat kembali bangunan dan tanah kepada kerajaan untu ditadbir secara profesional, tetapi sampai matipun mereka tidak akan serahkan. Justeru, adakah adil kita meminta layanan sama rata dan sama rasa, tetapi kita langsung tidak boleh disentuh. Keadaan yang sama akan berlaku kepada sekolah Methodist ini. Kita tidak boleh berlembut lagi, kerana kepala kita sudah di pijak. Sudah sampai masanya kita bertegas untuk menjaga maruah agama, bangsa dan negara. Jadikanlah 'perjuangan' Lim Lian Geok sebagai iktibar. Apakah kita masih buta?

Wahai pemimpin Islam! Bangunlah. Bukti sudah berada di depan mata. Golongan ini sanggup meletakkan DNA babi dalam produk pembuatan kek yang rata-rata dilanggani oleh umat Islam. Tidak perlu saya namakan kedai kek tersebut. Ini baharu satu kedai dan satu produk, banyak lagi kedai dan produk lain seumpama ini. Rujuklah Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Saya amat pelik kenapa umat Islam begitu obses untuk makan dikedai-kedai kek yang dipunyai oleh bukan Islam. Orang melayu diperalatkan untuk menjadi pekerja-pekerja di sana sebagai daya tarikan HALAL. Wal hal bahan-bahan yang digunakan adalah haram. Semua tindakan ini sengaja dibuat untuk merosakkan 'hati' umat Islam. Tidakkah kita tahu bahawa bahawa mereka sentiasa mahu menggelap hati kita agar perjuangan jihad menjadi luntur?

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 30 May 2011 03:31 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


NANTIKAN PENDEDAHAN EKSLUSIF ALOQSTAQBLOG - HARI RABU (1 JUN 2011) JAM 9:29 PAGI !!

Posted: 30 May 2011 01:59 AM PDT

AloQStaQBlog akan mendedahkan satu lagi kepincangan , keburukan , kejahanaman kepimpinan Islam dalam pentadbiran PAS Kedah pada Pagi Rabu : 01 JUN 2011 : Tepat Jam 9.29 AM.

Mohon kawan-kawan blogger & para ahli-ahli UMNO seluruh Kedah khasnya (dan seluruh Malaysia amnya) dapat menyebarkan pendedahan itu nanti kepada sekalian rakyat untuk menunjukkan betapa PENIPU-NYA, PEMBOHONG-NYA, PENJAHANAM-NYA SEBUAH PARTI YANG MENGAKU SEBAGAI PARTI ISLAM : PAS ...

Apabila PAS mendapat tampuk pemerintahan saja, PAS sudah lupa janji-janji mereka selama ini ...

PAS yang dulu kononnya akan memperjuangkan Islam di bumi Kedah dan bumi Malaysia ini, rupa-rupanya PENIPU BESAR ! ... BUKTINYA ??????? Ha ! Ha ! Ha ! TUNGGU PENDEDAHAN ALOQSTAQBLOG PAGI LUSA ! ... TUNGGGGUUUUUU !!! ...

Kepada Blog-Blog Pembangkang khasnya KedahLaNie & KedahLa, tolong maklumkan awal-awal perkara (pendedahan) ini kepada sekalian kepimpinan PAS Kedah , sekurang-kurangnya yang mana tua dan yang ada sakit jantung tu, tak terus kojol apabila terbaca pendedahan AloQStaQBlog lusa nanti !!! ...

Bersiap sedialah anda (Puak Pakatan Rakyat Kedah) untuk membuat laporan polis , tentera , bomba , ambulan , JPA dan lain-lain report seandainya APA YANG BAKAL DIDEDAHKAN ITU NANTI ADALAH FITNAH ! ...

ALOQSTAQBLOG DAH SIAP SEDIA UNTUK KE MAHKAMAH BERTARUNG MENGENAI PERKARA INI ! ...

JomMMMMMMMM LAWANNNN ! ...
* Peringatan Penting : GAMBAR DI ATAS ADALAH GAMBAR HIASAN SEMATA-MATA ... MENGGAMBARKAN PAK LEBAI PUN ADA NAFSU JUGAK BEB ! ... Hehehe ...


AloQStaQ
ISNIN
30 MEI 2011
4:59 Petang

bumiyang

Posted: 30 May 2011 03:27 AM PDT

bumiyang


Deja Vu??? Nasruddin Tantawi Akan Meninggalkan Pas???

Posted: 29 May 2011 05:30 AM PDT

Ohpolitik!™

Posted: 30 May 2011 03:08 AM PDT

Ohpolitik!™


INDIA PENANG PUN TOLAK PEMIMPIN ALA UMAR ABDUL AZIZ?

Posted: 29 May 2011 07:17 PM PDT


Seramai 807 anggota DAP pelbagai kawasan parlimen di Pulau Pinang bertindak keluar parti dan menyertai MIC kerana tidak puas hati dengan hala tuju parti itu serta janji kosong pemimpinnya.

Presiden MIC Datuk G. Palanivel berkata tindakan itu diambil dengan rela hati kerana individu terbabit berpendapat perjuangan mereka dalam DAP sia-sia.

"Mereka bertindak demikian kerana mendakwa parti pembangkang hanya menabur janji kosong, dan apabila masalah rakyat dirujuk, mereka tidak mampu menyelesaikannya.

"Mereka juga memaklumkan kepada saya bahawa bantuan yang diterima di kawasan mereka disalurkan oleh Barisan Nasional (BN) dan MIC," katanya kepada pemberita selepas bertemu masyarakat India di sini malam Ahad.

Pada majlis itu, wakil kumpulan berkenaan menyerahkan borang permohonan menyertai MIC kepada Palanivel.

Sementara itu, bekas Pengerusi DAP Teluk Indah D.Sampunathan, 52, berkata beliau menyertai parti tersebut sejak 20 tahun lepas, bagaimanapun, sejak memerintah Pulau Pinang, pemimpinnya 'seperti kacang lupakan kulit.'

"Sejak (DAP) menang, mereka sudah lupa pada pengundi termasuk saya yang telah lama bersama parti itu, semua yang dijanjikan masa pilihan raya lepas tidak ditunaikan," katanya yang kecewa dengan pemimpin DAP.

Bekas pembantu khas Anggota Dewan Undangan Negeri Bagan Dalam A.Thanasegan iaitu R.Lily, 46, berkata beliau bertindak keluar parti kerana malu dengan masyarakat setempat kerana DAP tidak menunaikan janjinya.

"Semasa berkempen, mereka janji hendak bantu masyarakat India di kawasan Bagan Dalam, tetapi sampai sekarang, langsung tidak ada apa-apa, orang di sekeliling pula bertanya kepada saya.

"Bila saya tanya, mereka (pemimpin) kata tidak ada peruntukan dan kena tunggu dulu, tapi sampai bila kami nak tunggu, sedangkan mereka hidup senang lenang manakala kami terus susah," katanya.

Bagi A.Vasan, 51, DAP hanya memperjuangkan satu bangsa sahaja manakala masyarakat India yang telah menyokong parti itu dianaktirikan.

"Kami telah jumpa parti yang mampu memperjuangkan semua bangsa iaitu BN," katanya. - BERNAMA

GHOSTWRITER : "India di Penang pun dah mula bosan dengan pimpinan 'Khalifah' LGE. PAS jer yang pusing 1Malaysia canang LGE ni baguih! Tolong semua olang! Tarak ambil lasuah! Pemimpin contoh ala Umar Abdul Aziz!!"

NIK AJIS : FITNAH ANWAR MINTA MAAF CILAKO! CILAKO! CILAKO!

Posted: 29 May 2011 06:58 PM PDTMenteri Besar Kelantan yang juga Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sekali lagi tampil sebagai "wira" untuk membela Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Terbaru di Sungai Buloh, kelmarin, Nik Abdul Aziz yang berucap di satu majlis menasihatkan pihak yang dianggap memfitnah Anwar tampil memohon maaf.
"Dosa orang yang buat fitnah tidak akan merasa nikmat kubur apatah lagi hendak masuk syurga melainkan kena minta maaf dengan Anwar, itupun kalau Anwar bagi."
Malahan Nik Abdul Aziz juga berhujah bahawa, kredibiliti Anwar sebagai pemimpin berlandaskan syiar Islam adalah faktor kemaraan politiknya disekat kepimpinan Umno-Barisan Nasional (BN) yang khuatir kehilangan kuasa.
Demikianlah hebatnya "ketaksuban" Nik Abdul Aziz mempertahankan Anwar. Bagi Menteri Besar Kelantan itu apa pun orang kata tentang Anwar semuanya fitnah, konspirasi dan mainan politik semata-mata.
Orang seperti Nik Abdul Aziz seolah-olah tidak mahu lagi mendengar hujah pihak lain sebaliknya hanya percaya kepada kata-kata Anwar sahaja.
Persoalannya sejak bila pula, Nik Abdul Aziz begitu mengambil berat soal fitnah ini, apakah hanya kerana melibatkan Anwar atau mana-mana pemimpin pembangkang, ia dianggap fitnah tetapi kalau melibatkan pemimpin Umno atau BN, itu dianggap satu kebenaran?
Kenapa Nik Abdul Aziz tidak bersuara apabila pelbagai fitnah dilemparkan oleh pembangkang termasuk kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak?
Ini belum lagi mengambil kira bagaimana tindakan yang sama pernah dilakukan ke atas Tun Dr Mahathir Mohamad.
Begitu juga dengan pelbagai tuduhan pembangkang kepada kerajaan BN dan pemimpin Umno yang sebahagian besarnya menjurus kepada fitnah tetapi Nik Abdul Aziz hanya senyap sahaja.
Kepentingan politik telah menguasai pemikiran Nik Abdul Aziz sehinggakan beliau hanya akan mengeluarkan hujah-hujah berlandaskan al-Quran dan hadis jika sesuatu isu itu melibatkan kepentingan pembangkang.
Kalau benar Nik Abdul Aziz begitu percaya bahawa Anwar difitnah, kenapakah beliau tidak membantu ketua pembangkang itu untuk membersihkan namanya dengan menggunakan apa juga cara?
Anwar bukannya tidak diberi ruang untuk berbuat demikian, tetapi semuanya ditolak bulat-bulat manakala Nik Abdul Aziz sendiri menolak semua hujah biarpun dari semasa ke semasa kebenaran semakin tidak menyebelahi Ketua pembangkang tersebut.
Hujah Nik Abdul Aziz bahawa Anwar seorang pemimpin berlandaskan syiar Islam juga boleh dianggap sesuatu melucukan dan hanya kenyataan politik semata-mata.
Ia disebabkan tindak tanduk Anwar selama ini termasuklah berhadapan dengan dua tuduhan liwat tidak melayakkan beliau mendapat pengiktirafan seumpama itu.
Apatah lagi Anwar sendiri lebih mengutamakan persahabatan dengan DAP berbanding PAS, sebab itulah suatu ketika Anwar secara terbuka berkata, pembangkang sepakat bahawa isu perjuangan negara Islam tiada agenda mereka.
Malahan Anwar juga baru-baru ini menyinggung perasaan PAS apabila menyatakan bahawa parti itu memahami bahawa golongan gay dan lesbian harus diberi layanan sama seperti warga lain.
Semua fakta ini tidak dinilai oleh Nik Abdul Aziz, sebaliknya beliau bermati-matian mempertahankan Anwar sehingga keadaan itu turut merimaskan sesetengah ahli-ahli PAS.
Malahan ada antara mereka pernah mengesyorkan kepada penulis supaya jangan melaporkan apa juga kenyataan yang dibuat oleh Nik Abdul Aziz.
Ia kerana pada pandangan mereka, kenyataan-kenyataan yang dibuat oleh Nik Abdul Aziz lebih banyak mendatangkan keburukan berbanding kebaikan kepada PAS.
Begitulah juga dalam isu Anwar ini, Nik Abdul Aziz seolah-olah begitu teruja membela beliau biarpun semakin ramai ahli PAS meragui keikhlasan Anwar.
Tetapi Nik Abdul Aziz seperti biasa tidak akan mempedulikan apa pandangan orang lain, selagi ada kesempatan untuk membela Anwar, maka beliau akan berbuat demikian.
Mungkin Mentri Besar Kelantan itu sendiri tidak yakin bahawa ada orang lain yang boleh memimpin pembangkang selain Anwar.
Oleh itu, beliau terus berusaha untuk memastikan kredibiliti Anwar tidak terjejas biarpun ketua pembangkang itu semakin banyak berhadapan dengan isu-isu berkaitan dengan moral.
Keadaan itu menggembirakan Anwar dan juga pemimpin pembangkang lain kerana mereka tahu apa pun yang dilakukan pasti ada seorang mursyidul am yang akan membela mereka
Kesudahannya, walaupun ada pemimpin PAS yang tidak bersetuju dengan sesuatu perkara termasuklah dalam isu melibatkan Anwar mereka tidak akan berkata-kata apa-apa kerana bimbang bertentangan pendapat dengan Nik Abdul Aziz.
Sebenarnya, tindakan Nik Abdul Aziz meletakkan PAS di dalam bahaya kerana jika siasatan polis selepas ini tidak memihak kepada Anwar ia boleh memberikan kesan buruk kepada politik PAS.
Ia kerana sebagai Mursyidul Am, Nik Abdul Aziz membawa suara PAS, oleh itu sudah pastilah apa yang beliau katakan akan dianggap pendirian PAS.
Jika itu berlaku, PAS akan terus ditolak oleh rakyat seperti mana berlaku dalam beberapa pilihan raya kecil baru-baru ini yang jelas menunjukkan pengundi-pengundi atas pagar semakin meninggalkan PAS.
Semua itu berlaku kerana mereka melihat PAS tidak konsisten dalam mempertegaskan sesuatu isu dan ia menjadi betapa buruk apabila seolah-olah tidak ada sesiapa pun di dalam parti berkenaan yang berani menegur keterlanjuran dan tindak-tanduk Nik Abdul Aziz.
Malahan sebelum ini disebabkan tindak-tanduk Nik Abdul Aziz, ada pihak yang mendakwa kemerosotan pengaruh PAS adalah disebabkan oleh beliau.
Sememangnya kita tidak boleh menyatakan sejauh manakah dakwaan itu benar, tetapi kenyataan demi kenyataan yang dibuat oleh Nik Abdul Aziz sememangnya kadang kala boleh "memudaratkan imej" PAS sebagai parti Islam.
Atas sebab itulah, ada pihak di dalam PAS sendiri yang menaruh harapan agar ada perwakilan di dalam muktamar tahunan parti itu pada Jumaat ini akan menegur secara berhemah sikap Mursyidul Am tersebut.
"Teguran bukanlah dengan bahasa yang kesat atau kasar tetapi berlapik dan berhemah. Kita mahu sampaikan mesej kepada beliau bahawa tindakan-tindakannya banyak meresahkan ahli-ahli PAS di peringkat umbi," kata seorang ahli PAS ketika berbual-bual dengan penulis.
Kita tidak pasti sama ada perwakilan PAS mempunyai keberanian itu atau tidak, biarpun sebelum ini pemimpin mereka mendakwa perwakilan bebas bercakap apa sahaja isu.
Tetapi apa yang pasti dari semasa ke semasa imej PAS semakin tergugat kerana kenyataan-kenyataan Nik Abdul Aziz.
Adalah lebih baik jika Mentri Besar Kelantan itu menumpukan perhatian sebagai mursyidul am yang menasihatkan parti dalam sesuatu isu dan bukannya melakukan tindakan politik yang dilihat seolah-olah di dalam PAS ada "dua Presiden". — Utusan Malaysia

GHOSTWRITER : "Fitnah Anwar minta maaf, fitnah Najib Altantuya kira halallah yer...Biasala politik!"

tunku

Posted: 30 May 2011 03:04 AM PDT

tunku


No takers yet for Rolls

Posted: 29 May 2011 05:42 PM PDT

Hurry up.where is there lookalike man.can someone produce him and get the Rolls Royce ? i am sure anwar can produce himself to get the car.

PAPA GOMO

Posted: 30 May 2011 01:28 AM PDT

PAPA GOMO


Apa Lagi yang Saifuddin Abdullah Tak Puas Hati Dengan Najib Razak?

Posted: 30 May 2011 12:01 AM PDT
Terlebih dahulu Gomo mengucapkan Tahniah dan Syabas kepada kerajaan Malaysia yang berjaya menganjurkan Perhimpunan Sejuta Belia di Putrajaya bermula pada 27hb sehingga 29 hb iaitu semalam. Jelas terpancar keriangan para Belia sepanjang program berlangsung dari pelbagai bangsa dan peringkat Umur.

Namun dalam kejayaan yang di kecapi Kerajaan Malaysia menjayakan Prhimpunan Sejuta Belia ada pekara yang tidak elok untuk di perkatakan kepada rakyat semua khusunya penyokong Kerajaan terutama kepada Dato Seri Najib Tun Razak sendiri dan Menteri Belia dan Sukan Dato Seri Shabery Chik.

Apa lagi yang timbalan menteri pengajian Tinggi ni tak puas hati dengan Kerajaan? Dari tidak ada apa apa di lantik jadi Timbalan Menteri. Isu Mahasiswa pun tak selesai lagi sekarang buat hal lagi nak tunjuk dia punya besar kepala pulak.

Sebelum Gomo pergi jauh biar Gomo jelaskan apa itu TWEETER kepada yang belum mempunyai akaun Tweeter ataupun tidak memahami selok belok Tweeter.Apabila menggunakan Tweeter kita akan Tweet kenyataan kita dan kenyataan yang kita Tweet itu tadi akan keluar di paparan mereka yang mengikuti Tweeter kita. Sebagai Contoh Gambar di atas merupakan kenyataan mereka yang Papa Gomo ikut Tweeter mereka.

Dan bila kita ingin balas semula Tweet mereka yang kita Follow maka kita akan Retweet semula kenyataan yang di Tweet rakan kita dan kebiasaanya ada dua jenis iaitu Retweet sahaja tampa menambah ayat ataupun Retweet dengan menambah ayat.


Retweet KosongRetweet Dengan Penambahan Ayat

Di atas merupakan Dua jenis Retweet yang biasa di gunakan.


Pelayar Tweeter yang sudah lama tahu akan pemahanam Tweeter, kebiasaanya Retweet akan di balas dengan menambah ayat seperti berbalas Mesej manakala Retweet sahaja ayat yang kita Follow bermakna kita setuju dengan Tweet tersebut.Dalam isu ini Gomo Musykil dengan Retweet yang di lakukan oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Dato Shaifuddin Abdullah apabila beliau melakukan RETWEET ayat dari seorang pelayar Tweeter bernama YuriOrlov_AK47 yang mana mengutuk Perhimpunan Sejuta Belia di Putrajaya yang berakhir semalam.

Saifuddin hanya RETWEET sahaja yang mana sebanyak dua kali di lakukan beliau, ini merupakan isyarat kepada pelayar yang lain bahawa Saifuddin Abdullah BERSETUJU dengan kenyataan Pembangkang YuriOrlov-AK47.

Apa Motif Saifuddin Abdullah dalam hal ini? Perdana Menteri Dato Seri Najib hadir dalam program tersebut sampaikan Lutut beliau mengalami kecederaan semasa bersama para belia sabtu lalu. Malah ramai lagi pemimpin BN turun padang dalam menjayakan Program Belia bagi kita Kerajaan mendekati anak anak muda.

Apakah Saifuddin Abdullah Kecewa kerana tidak di jemput sehingga sanggup bersetuju dengan kenyataan Pro pembangkang dalam Program Sejuta Belia? Mustahil jika tidak di jemput kerana semua Menteri dan Timbalan menteri terlibat dalam program Sejuta Belia dan hal ini Saifuddin juga ketahui.

Jelas lah di sini Saifuddin Abdullah merupakan DURI DALAM DAGING buat kerajaan di bawah kepimpinan Dato Seri Najib. berpenat kami semua menjayakan Program Sejuta Belia ada pula pemimpin dari dalam kerajaan sendiri Menemplak Program yang baik buat Belia.

Gomo meminta agar Dato Seri Najib Presiden UMNO bertanyakan kepada Timbalan Menteri Dato Saifuddin Abdullah apa yang beliau tidak puas hati sampai sanggup mempertikaikan Program Sejuta Belia yang di anjurkan Kerajaan Malaysia.Jika tidak suka sekalipun kepada Program Sejuta Belia yang di anjurkan tidak usahlah sebagai seorang pemimpin yang berjawatan Timbalan Menteri meluahkan di dalam Tweeter. Bawa ketidak puashatian ke dalam Mesyuarat Kabinet isu ini dan tanya sendiri kepada Dato Seri Najib selaku Perdana Menteri, Dato Seri Shabery Chik selaku Menteri belia dan sukan dan Timbalannya Dato Razali Ibrahim.

MOHON ISU INI DI PERJELASKAN


Tweeter AK Yang Menghina Dato Seri Najib Razak

Gomo juga sebenarnya amat pelik dengan Akaun Tweeter YuriOrlov_AK47 ini kerana sepanjang Gomo bermain Tweeter kenyataan yang keluar di Wall Tweter kita adalah mereka yang kita Follow sahaja. Jika kita tidak menjadi Follower seseorang maka kenyataan orang itu tidak akan keluar di Wall kita. Tapi MACAM MANA SAIFUDDIN ABDULLAH BOLEH RETWEET kenyataan YuriOrlov_AK47 ini sedangkan semakan di buat mendapati Saifuddin Abdullah tidak menjadi Follower kepada YuriOrlov_AK47.

Ini merupakan satu pekara yang perlu di Siasat secara dalam oleh Kepimpinan Dato Seri Najib kerana tidak mustahil Yb saifuddin Abdullah menggunakan Akaun Tweeter kedua dengan nama YuriOrlov_AK47 dalam menghentam Kepimpinan Dato Seri Najib.

Pelik namun ini lah hakikatnya apabila anda mengetahui selok belok bermain Tweeter dan Gomo yakin dan pasti mereka yang membaca artikel ini dan memahami tweeter akan Bersetuju dengan kenyataan Gomo dalam membuka isu ini.

Tidak menjadi Follower Tapi Boleh Retweet kenyataan Tersebut!!! Apa si Pudin ni search Tweeter ke sampai jumpa kenyataan YuriOrlov_AK47? Hebat lah Yb Saifuddin Abdullah Timbalan Menteri Pengajian Tinggi ni!


Psssttt...Angin betul gua, penat tu Gua buat liputan sampai basah baju ada pulak Pemimpin bangang yang pertikai Program Belia ni. bangsat


Tak Mustahil Idola Nya Masih Kekal

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PANAS - Apabila Pemabok Arak Dan Kaki Betina Di Tipu Mat Ganja

Posted: 29 May 2011 06:31 PM PDT


AMK yang Bingai


Semalam wartawan Selangor Daily menemubual Papa Gomo berhubung isu Ugutan Bunuh yang di laporkan oleh Ahli AMK ke atas Papa Gomo. Gomo menjelaskan serba sedikit kepada Wartawan tersebut apa sebenarnya Game Plan Gomo dalam hal ini dan di bawah ini sedikit coretan wartawan tersebut.

"Mereka berdua ditipu hidup-hidup oleh kaki ganja itu. Kaki ganja tersebut tidak menceritakan perkara sebenar kepada mereka. Dia hanya ceritakan yang Papa Gomo mengugutnya, tetapi dia tidak menceritakan apa yang dia telah lakukan sebelum itu."

Read More KLIK DI SINI


Psssttt...Mat Ganja tipu Pemabuk dan Kaki Betina...hua hua hua...AMK ni bangang


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Taipingmali (tm)

Posted: 30 May 2011 01:21 AM PDT

Taipingmali (tm)


Selepas Bob Lokman kini Idris Ahmad pula mencemarkan rumah Allah

Posted: 29 May 2011 07:32 PM PDT

ISU JILAT KAKI ANWAR

Posted: 29 May 2011 07:08 PM PDT

Rakyat harus sedia tampung sebahagian kos subsidi

Posted: 29 May 2011 09:10 AM PDT

Keluar DAP pula

Posted: 29 May 2011 08:06 AM PDT

NGA KOR MING MEMANG KURANG ADAB

Posted: 29 May 2011 07:03 AM PDT

NGA KORMING DAH MULA PASANG PUKAT UNTUK MENDAPATKAN UNDI MELAYU

Posted: 29 May 2011 04:59 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 30 May 2011 01:20 AM PDT

PANEH MIANG


3 T

Posted: 29 May 2011 08:59 PM PDT

Pak Sedaro nampak fenomena Trio begitu hebat, beberapa bulan ini.

Trio Eskay, Rahim, Shuib: sudah membuahkan hasil "lambang seks Anwar Al-Juburi, mengikut kata Mat Sabu yang sibuk melobi Timbalan Presiden PAS"

Pendekatan 3 T "Ta'dib, Ta'lim, Tarbiyyah" diberitakan sebagai AGENDA WARASAH dan TASAWWUR ILMU Biro Tatanegara Malaysia. Nampaknya BTN, JPM sudah makin membuka nur da'i kepada begitu ramai insan Malaysia. Hikmah nyawa dan nilai intelektual yang Allah kurniakan kepada Naquib Ali Al-Attas sedang dicerna nampaknya. Inilah kebesaran Allah, bila memberi peluang kepada YM Prof. Dr. Syed Muhammad Naquib bin Ali Al-Attas, Pemegang Kursi Seumur Hidup Imam Al-Ghazalli, yang diangkat sebagai Tokoh Melayu Terbilang UMNO.

Kepentingan 3 T "Token, Topi, T-shirt" nampaknya bukan lagi resepi utama kepada Belia Malaysia. Jika benarlah, 1 juta makhluk haiwani berfikir telah menjarah Putrajaya dari 27-29 Mei 2011, maka, kurang lebih 5 tahun lagi, terpinggirlah faham-faham sempit "Token, Topi, T-Shirt" kepada belia Malaysia. Namun mungkin, akan hadir pula gelombang baru kepada belia iaitu "Take-away, Tips, Tee-off". Siapkan makanan kerana pengusaha karnival jual makanan MAHAL GILA BABI, berikan upah kecil yang sesuai dengan kerja buat mereka, perkemaskan hasil kerja dulu sebelum meninggalkan kedudukan. Pergilah ke Putrajaya, berapa banyak sampah daa....

Sampah banyak beri peluang kerja kepada kontraktor, tapi kontraktor tidak dibayar ON TIME dan IN TIME oleh pemegang konsesi Alam Flora. Apakah konsep Alam Flora "belasah dulu" kontraktor dengan duit yang diperoleh daripada Perbadanan Putrajaya?

Pendekatan 3 T "Tulus, Telus, Tangkas" apakah boleh dijadikan konsep dan pilihan kerja seorang Ahli Politik?

Pendekatan 3 T "Turun, Tolak, Terajang" menjadi pilihan mauduk seorang ahli politik UMNO atau Barisan Nasional?

T ialah Transformasi, Pak Sedaro fikir eloklah Ahmad Maslan re-engineer Transformational Leader memberi makna 3 elemen teras iaitu Visionary+Action Oriented+Precise (barulah Tsunami Transformasi Tanahair boleh dilaksanakan). Masih 3 T iaitu "Tsunami Transformasi Tanahair"

Untuk UMNO 3 T pilihan kalian ialah TULUS, TELUS, TANGKAS bukan lagi "TEMBERANG, TEMPANG, TUNGGANG-LANGGANG". seterusnya Angkat GAGASAN 1 MALAYSIA sebagai Tsunami Transformasi Tanahair. Insyaallah, Kaum-kaum Lain akan bersetuju dan menyokong Barisan Nasional. PASTI, PAS akan berpayung di bawah UMNO. PASTI, PKR terkubur dan DAP terkujur beku.

Untuk Presiden UMNO dan Timbalan Presiden UMNO, Pak Sedaro yakin jika diberikan OBOR dan COKMAR Gagasan 1 Malaysia kepada pencinta Dale Carnegie, ESQ, NLP, dan ILMU PENYULUH ZAMAN Al-Ghazalli, makanya PRU-13 ialah KEMENANGAN kepada sebuah Pokok Tsunami Transformasi Tanahair.

Jadilah Makalah Massa sebagai Supremacy Mind Power.

Allah Hu Akbar.

oyabun

Posted: 29 May 2011 11:45 PM PDT

oyabun


Skandal seks dan hipokrasi !

Posted: 29 May 2011 06:42 PM PDT

Selepas skandal seks melibatkan Pengarah Urusan Dana Kewangan Antarabangsa (IMF), Dominique Strauss Kahn, baru-baru ini, dunia digemparkan pula dengan skandal rakaman video seks beberapa pemimpin pembangkang Turki.

Apa yang berlaku di Turki itu lebih menggegar. Kesnya hampir sama dengan skandal terbaru Ketua Pembangkang Malaysia, Anwar Ibrahim. Menerusi pendedahan video tersebut, beberapa pemimpin Parti Pergerakan Nasionalis (MHP) dipaparkan sedang melakukan hubungan seks di sebuah rumah.

Ekoran pendedahan tersebut, enam pemimpin MHP meletakkan jawatan. Antara yang berbuat demikian ialah Timbalan Pengerusi MHP, Osman Cakir, Umit Safak dan Mehmet Ekici serta Setiausaha Agung, Cihan Pacaci dan timbalannya, Mehmet Taytak. Awal bulan ini, empat pemimpin parti itu, lebih awal telah mengumumkan pengunduran mereka.

Tahun lepas, Pengerusi MHP, Deniz Bolukbasi turut meletakkan jawatan selepas pendedahan satu rakaman video merakamkan beliau mengadakan hubungan intim dengan bekas setiausaha parti itu.

Walaupun MHP mendakwa pendedahan rakaman video itu didalangi oleh pihak tertentu termasuk parti pemerintah iaitu Parti Keadilan dan Pembangunan (AKP), namun kesemua mereka yang berkenaan mengambil tanggungjawab melepaskan jawatan. ''Saya meletakkan jawatan bagi mengelakkan isu ini menggugat MHP pada pilihan raya akan datang," kata Bolukbasi. Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogan menafikan tuduhan MHP bahawa AKP menjadi dalang dalam pendedahan skandal tersebut.

Iktibar

Ramai pemerhati melihat MHP cuba mengalihkan perhatian daripada persoalan pokok iaitu berlakunya hubungan seks sebagaimana rakaman video. Walaupun Turki dilabelkan negara Islam sekular namun majoriti rakyatnya mengutuk keras skandal seks tersebut yang dianggap paling memalukan dalam sejarah negara itu.

Pendedahan skandal seks di Turki itu disiarkan beberapa kali di muka depan Utusan Malaysia pada awal minggu ini. Banyak iktibar yang boleh diambil dan dijadikan renungan apatah lagi dalam konteks skandal Anwar. Sama ada dalam kes Strauss Kahn apatah lagi skandal di Turki, tanggungjawab moral mengatasi segala-galanya.

Anehnya, Anwar yang terang-terang wajahnya dalam aksi video seks bersama seorang pelacur, masih terus menegak benang basah. Pakar di Amerika Syarikat (AS) dan Korea Selatan selain Malaysia, telah mengesahkan bahawa rakaman video itu adalah tulen. Seperti biasa, Anwar sebaliknya menuduh semuanya itu adalah konspirasi. Ini bukan kali pertama skandal seks melibatkan Anwar.

Homoseksual

Beliau pernah didakwa di mahkamah lebih sedekad lalu kerana meliwat pemandu isterinya, Azizan Abu Bakar. Walaupun beliau dibebaskan dengan keputusan 2-1 oleh tiga hakim yang bersidang tetapi aktiviti homoseksual tidak ditolak oleh hakim. ''Kami mendapati bukti untuk mengesahkan bahawa perayu (Anwar) terbabit dalam kegiatan homoseksual dan kami lebih terdorong untuk mempercayai bahawa kejadian yang didakwa berlaku di Tivolli Villa, benar terjadi," kata Hakim, Abdul Hamid Mohamad ketika membacakan penghakiman pada 2004.

Kita percaya, ramai yang terlepas perhatian tentang fakta tersebut. Dengan kata lain, Anwar bernasib baik kerana terdapat kelemahan teknikal dalam pendakwaan, menyebabkan gagal memberikan bukti yang melampaui keraguan munasabah.

Dalam kes liwat kedua terhadap pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan, Anwar diperintah membela diri kerana kes prima facie telah dibukti di mahkamah. Maknanya, banyak bukti yang memihak kepada Saiful.

Dalam kaitan kes tersebut, Anwar enggan melakukan sumpah laknat dan menolak menjalani ujian DNA secara sukarela sedangkan Saiful awal-awal lagi berbuat demikian.

Dalam kes rakaman video seks, sahabat beliau, Shazryl Eskay Abdullah yang mendedahkan perlakuan seks Anwar, tampil membuat sumpah laknat meskipun berdepan dengan ancaman serta kekecohan yang ditimbulkan oleh penyokong Anwar. Anehnya lagi, Anwar tetap enggan bersumpah laknat. Kaedah Islam enggan dilakukan sementara kaedah saintifik seperti DNA juga ditolak.

Ada beberapa lagi persoalan berlegar berkaitan video seks tersebut iaitu 'kehilangan misteri' jam Omega milik Anwar dan penjelasan awal beliau kononnya pada ketika kejadian sedang sibuk mengemaskini Twitter tetapi ternyata meragukan sampai saat ini.

Memalukan

Berdasarkan keterangan awal kepada polis yang menafikan dia adalah pelaku dalam video, Anwar boleh didakwa berbohong. Dengan semua yang berlaku itu, imej beliau bukan setakat tercalar malah amat kotor. Jika beliau tidak melepaskan jawatan sebagai Ketua Pembangkang dan juga penasihat PKR maka Pakatan Rakyat (PR) akan mencatatkan sejarah sebagai pembangkang paling buruk imejnya di dunia.

Setakat hari ini pun, skandal seks Anwar sama ada melibatkan dakwaan hubungan sejenis dan pelacur sudah dikategorikan paling dahsyat di kalangan ahli politik dunia. Itu belum menyentuh tentang skandal lain didakwa melibatkan beliau yang khabarnya belum terdedah.

Anwar telah memalukan rakyat Malaysia dan umat Islam seluruh dunia. Beliau menjadi pagar yang memakan padi kepada masyarakat Islam bertamadun yang selalu dilaung-laungkannya. Ternyata sejarah berulang lagi. Beberapa kisah pemimpin Islam zaman lampau yang menyalahgunakan imej Islam untuk kepentingan diri dan nafsu serakah, nampaknya terus menguji umat Islam hari ini melalui skandal Anwar.

Jika rakyat negara luar seperti Turki malu dengan perbuatan para pemimpin pembangkang dalam skandal video seks dan masyarakat antarabangsa mengutuk perbuatan Strauss Kahn, apakah rakyat Malaysia mahu merelakan skandal seks Anwar dan pembohongannya?

Penghinaan

Pada hari ini keengganan Anwar mengakui perbuatannya dan melepaskan jawatan sebagai mengambil tanggungjawab, adalah penghinaan kepada rakyat. Aneh, semua ini melakar sejarahnya di Malaysia.

Masyarakat mesti menangani perbuatan terkutuk pemimpin seperti itu dengan cara yang betul. Selagi hipokrasi berterusan, jangan dibiar dan didiamkan. Dunia Barat tidak pernah berhenti bersuara menentang hipokrasi pemimpin jenis itu.

Beberapa penulis Barat seperti Christ Bardeux (http://newledger.com) turut melemparkan kritikan keras terhadap Anwar dan Strauss kerana cuba menafikan perbuatan mereka termasuk keengganan untuk memberi DNA.

Dalam kaitan ini, tertarik kepada keluaran majalah Time terbitan 14 Mei, yang memaparkan skandal seks, pembohongan dan keangkuhan lelaki yang berkuasa. Persoalan di muka depan majalah itu ialah mengapa mereka bertindak seperti babi. Malah gambar binatang itu juga dimuatkan di muka depan. Renungkan mesejnya.-UM.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 29 May 2011 11:44 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gempar : Video Berpuluh Ribu Pemuda PAS Berhimpun Mahu Umat Islam Bersatu !!!

Posted: 29 May 2011 03:23 PM PDT


Namun sayang hingga kini PAS masih lagi gagal bersatu dengan UMNO.

Yang bersatu sekarang parti kafir harbi DAP dengan PKR yang liberalkan agama diapit oleh PAS.

Jika benar pemuda PAS ingin penyatuan maka mereka mesti menjadi barisan hadapan mendesak agar pemimpin mereka bersatu sesama Melayu Islam.

Bukan dengan parti yang kuat chauvanist lagi kuat rasis.

atau boleh jadi mereka menyanyi tetapi  mereka menyanyi tidak faham lagu maka mereka tidak akan mengikut maksud dan erti dalam senikata lagu !

Boleh jadi lagu yang dinyanyikan tidak membekas ke dalam jiwa lalu mereka tidak mampu mengotakannya.

Atau mereka mendengar nyanyian tetapi tidak memahami dalam konteks perpaduan seluruh umat Islam akibat terlalu tebal kebencian kepada UMNO...

Moralnya : orang munafiq sifatnya lain di mulut lain di hati manakala 

orang beriman : benar di mulut dan benar juga di hati.


Gambar No Jersi Perdana Menteri dan Menteri Belia & Sukan Yang Dipakai Semalam

Posted: 29 May 2011 05:08 AM PDTPM bukan main-main minat MU, sangat minat sampai ada jersi dengan nama dan no tersendiri. 

Meskipun MU kalah 3-1 dengan Barcelona semalam tetapi PM tetap rasional dan berlapang dada menerimanya.

PM turut menulis di twitter beliau (http://twitter.com/#!/NajibRazak ) 6 jam yang lalu dari saat artikel ini ditulis  (lebih kurang jam 2 PM ) reaksi beliau atas kekalahan pasukan pilihannya Manchester United :  

" MU lost to a better team . I have no regrets. It was a great match but MU need World Class players. "


Moralnya : Orang yang rasional tetap menerima samada menang atau kalah tetapi orang tidak rasional dan sering meminggirkan akal lebih suka mengikut hawa nafsu dan perasaan dan juga suka menyalahkan orang.
Gambar : Armand PJU  dari FB beliau http://www.facebook.com/armandpju


TV ALHIJRAH MULA BERSIARAN 1 JUN 2011 DI ASTRO SALURAN 114

Posted: 29 May 2011 12:35 AM PDT


Bermula 1 Jun 2011 ini, stesen TV berkonsepkan Islam, TV AlHijrah akan turut disiarkan menerusi saluran 114 Astro.


Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata, langkah itu bertujuan membolehkan lebih ramai penonton menikmati siaran stesen TV berkenaan yang sebelum ini hanya dipancarkan secara terrestrial.

Baca lagi...

The Unspinners

Posted: 29 May 2011 11:19 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 29 May 2011 11:12 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Kalau Mat Sabu Menang, Syiah Bertapak Subur Di Malaysia.

Posted: 29 May 2011 11:11 PM PDT

Kalau dulu pas boleh berbangga dengan barisan kepimpinan ulamanya, tapi sekarang ni, apa yang pas nak banggakan lagi? kesemua dalam barisan calon-calon yang nak bertanding dalam pemilihan agung pas tu semuanya bermasaalah...

Kalau pagi tadi aku dedahkan macam mana dr dzulkifly orang yang beria-ia mempertahankan seorang budak muslim yang di berimakan sosej babi oleh bapanya seorang ahli pkr yang telah murtad, nak bertanding untuk jawatan ajk pas pusat, kali ni ada seorang lagi calon yang nak bertanding jawatan no2 pas, dia ni pun bermasaalah juga.

Sapa yang tak kenal dengan mat sabu, gelaran anwar al-juburi yang di berikan oleh mat sabu melekat pada anwar sampai la ni... mat sabu pernah di tangkap khalwat di kota bahru pada awal tahun 90 an, pada ketika awal-awal pas memerintah negeri kelantan, tapi dengan pengampunan dari nik ajis, maka mat sabu di lepaskan dan di bebaskan tampa sebarang syarat. klik sini

Ada yang kata, mat sabu ni bermazhab syiah, aku tak pasti betul ke tak, mungkin ada orang pas yang boleh mengesahkan benda ni, kuatnya pegangan mat sabu terhadap syiah, dia kerap mengambil contoh-contoh kebangkitan revolusi iran pimpinan ayatollah khomenie sebagai panduan dalam setiap kali dia berceramah, mungkin sekarang ni nampak kurang sikit, tapi dalam tahun-tahun 90an sehingga election 2004, cerita pasal kebangkitan revolusi iran lah yang menjadi point ceramah mat sabu.

Adakah perwakilan pas nak lantik orang bermazhab syiah untuk menjadi timbalan kepada presiden pas yang bermazhab ahli sunnah wal jamaah? kena beb.. ingat syiah tidak mengiktiraf abu bakar, umar usman sebagai khalifah, mereka hanya mengiktiraf ali sebagai khalifah dan syiah juga pernah menuduh jibrail tersalah memberikan wahyu... takan pas sebuah parti islam nak mat sabu jadi timbalan presiden pas kut...

Orang Yang Pertahankan Sosej Babi Nak Bertanding AJK Pas Pusat.

Posted: 29 May 2011 07:14 PM PDT

Pas akan mengadakan pemilihan dalam partinya minggu depan, sebanyak 3 orang akan bertanding timbalan presiden, 6 orang bertanding naib presiden dan 53 orang akan bertanding jawatan ahli jawatankuasa pas pusat.

Tapi apa yang menyedihkan, dalam 53 orang yang bertanding jawatan ajk pas pusat tu, ada seorang melayu liberal yang hari tu beria-ia mempertahankan seorang budak melayu yang mana bapaknya telah murtad membawa makanan sosej babi ke sekolah.

Kuatnya dia mempertahan budak tu makan sosej babi, seolah-olah budak tu anak dia, malah calon ajk pas tu turut menemplak pihak sekolah kerana merotan budak yang bawak sosej babi tu, dikatakan pihak sekolah tak beretika.

Aduh takan orang macam ni ahli pas nak angkat dia jadi ajk pas pusat kut, demi babi dia sanggup membelakangkan halal haram. (artikel aku pasal calon ajk pas pusat tu di sini)

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 29 May 2011 11:09 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


15 MINIT KITA KENALI SIAPA ANWAR

Posted: 29 May 2011 09:15 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 29 May 2011 11:03 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


RASUAH DALAM MUKTAMAR PAS JUMAAT INI.

Posted: 29 May 2011 11:00 PM PDTPolitik wang dalam mana-mana pemilihan parti bukan satu perkara pelik. Tetapi yang peliknya adalah PAS sering menuding jari kepada UMNO bila isu politik wang ini timbul.Tapi ALLAH MAHA KUASA. Kini, pemimpin veteran PAS sendiri yang mengakui perkara ini dalam laporan MALAYSIAN INSIDER.

Parah PAS sekarang ni. Dah la sokong penzina. Politik wang pulak ada dalam parti yang mengaku Islam. Ni mesti keje puak-puak Erdogan. Mentang-mentang la geng Erdogan ni kebanyakkannya golongan profesional dan kaya, senang-senang je nak guna cara kotor untuk menang jawatan. Nilaikan sendiri betapa teruknya PAS sekarang ni. Adakah layak parti kotor yang menggunakan agama layak kita sokong?

AKIBAT DIPERINTAH PAP, RAKYAT SINGAPURA BUTA AGAMA!

Posted: 29 May 2011 09:30 PM PDT

Realiti rakyat Singapura. Dalam rancangan lawak yang disiarkan di stesen televisyen milik Kerajaan, muslim Singapura tanpa segan silu mempersendakan ibadat solat.

Jika ada individu bukan muslim yang mempersendakan ISLAM, kita dengan pantasnya marah dan menunjukkan rasa tak puas hati kita dengan pelbagai cara termasuk membuat perhimpunan jalanan. Tapi bagaimana yang mempersendakannya adalah muslim sendiri? Adakah ianya tanda kepada kejahilan muslim tersebut yang tidak sensitif? Atau kegagalan ulama-ulama Islam negara tersebut.

Umum mengetahui bahawa Singapura bukan Negara Islam. Tetapi, adakah kita mahu perkara yang sama berlaku di Malaysia jika kita membenarkan DAP memerintah. Sedangkan semasa bukan Kerajaan pun DAP secara terang-terangan menghina Islam.


Selagi PAS masih dalam Perikatan Syaitan, selagi tu nasib umat Islam di hujung tanduk. Fikir-fikirkan untuk masa depan umat Islam di Malaysia. Jangan kerana emosi, masa depan Islam kita gadaikan.

REWIND: Apa Cerita Calon Pro-M Yang 'Diculik'?

Posted: 29 May 2011 08:21 PM PDT

Salam geng!

Masih ingat kes ini? Kecoh jugak bila Masturah Abu Bakar hilang 30 jam masa nak pegi beli topap henfon. Siap kawan-kawan dia pun dapat SMS ugutan. Kununnya kena kidnap dan ada kena-mengena dengan pilihanraya kampus yang berlangsung waktu itu.

Sebelum anaknya ditemui selamat di sebuah masjid, ibu calon iaitu Mariam Abd. Rashid sempat pulak buat solat hajat siap berceramah untuk 'menyapot' kempen anaknya sebagai calon.

Tak ke pelik si ibu boleh tolong anak berkempen pulak? 


Itu pun nasib baik si ibu saja yang tolong kempen! Kalau yang baju merah ni pun tolong kempen, mau pecah panggung RM40 JUTA wooiii! Gaya thumbs up dah sama dah!
 
Siapakah sebenarnya Mariam Abd. Rashid, ibu kepada Masturah?


Tengok yang dok merenyih sebelah kanan tu. Mariam Abd. Rashid adalah Ahli Majlis MBSA dari PAS. Gambar ni diambil masa majlis pelantikan ahli majlis MBSA 2009/2010 sini.

Aiii Mat Sabun, kurang-kurangkan lah minum air manis kat luar tu. Kat rumah kan ada air manis jugak, free of charge lagi kot? Heh heh heh...

Analisis kes 'kehilangan' yang berbau ikan (smells fishy) korang bleh baca sini. Blogger ni bangkitkan kenapa solat hajat dibuat di Dewan Tunku Canselor dan bukan di Masjid API atau Masjid Ar-Rahman kalau bukan kerana publisiti? Seperti yang semua sedia maklum, Masturah antara calon yang menang dengan undian tertinggi dalam pilihanraya kampus UM.

Yang lagi misteri, kes ni pun senyap begitu sahaja sampai sekarang.  Kebetulan pulak masa tu tengah sibuk dengan PRK yang tak berenti-renti, PRN Sarawak dan isu video seks. Apa outcome siasatan polis tak diketahui, family Masturah pun tak keluarkan sebarang kenyataan media. Kes ni dah selesai ke belum?

Memandangkan ini kes jenayah, kami sebagai rakyat pun nak tahu jugak ke mana beliau menghilang selama 30 jam? Kalau diculik, siapa yang culik? Siapa yang hantar SMS ugut beliau dan kawan-kawan?

Ayuh bloggers kita desak supaya status terkini siasatan didedahkan! Kami berhak tahu! Ni untuk kebaikan mahasiswa mahasiswi jugak. Mana nak tau, next pilihanraya kampus satu kampus tu pulak boleh lesap kena culik kan?

LAPORAN MACAM SAMPAH

Posted: 29 May 2011 06:54 PM PDT

Walaupun Malaysiakini claim yang mereka adalah portal media interner no.1 di Malaysia, tapi kualiti laporan portal ni lebih teruk daripada mana-mana laporan akhbar. Cuba korang baca ayat yang di'kuning'kan. Kalau dulu ade belajar SEJARAH pasal SUMBER SEJARAH, laporan Malaysiakini ni ni bukan tahap SUMBER PRIMIER atau SEKUNDER, tapi dah tahap TERTIER.

Pada pandangan aku, Malaysiakini ni sebenarnya takut kena saman. Sebab tu Mkini sanggup letak sumber tertier. Suka-suka hati nak lagakan YAB PM dengan YAB TPM. Kalau UMNO saman fitnah ni, silap-silap ada yang bangkrap macam Merdeka Review.

PKR dah takde modal lain ke sampai nak lagakan kedua-dua pemimpin utama BN? Korang ingat BN macam pembangkang ke? Kalau pembangkang tu lain la sebab ADA 3 PEMIMPIN ZAMAN JURASIK yang memang dari dulu mengidam jadi PM.
YAB TPM sekarang ni bukan macam AnuWar yang SUPER-GELOJOH. Tengok cara di tutuh amoi pun dah boleh tau macam mana gelojoh AnuWar ni. Foreplay punya la sekejap. Cepat sangat macam takut kesan pil viagra hilang je.

Cuma perlu diingat, jawatan TPM adalah hak mutlak PM. Sebab tu propaganda PKR yang terbaru ni adalah fitnah murahan. Malah, PM dan TPM adalah orang lama dalam politik Malaysia. Masing-masing dah terbukti kesetiaan mereka kepada parti walaupun ketika Tun Abdullah dilantik oleh Tun Mahathir jadi TPM untuk gantikan AnuWar. Korang boleh nilai sendiri ilmu politik YAB PM dan YAB TPM sebab PM pernah jadi Menteri Besar pada umur 29 tahun manakala TPM jadi MB Johor waktu umur beliau 35 tahun. Kedua-duanya dilantik menjadi MB pada tahun 1982 iaitu selepas PRU ke-7.

Dalam politik Malaysia ni, sesiapa yang cepat naik, akan cepat turunnya macam AnuWar. Dan kesetiaan dan kesabaran dalam politik telah terbukti berbaloi. Tengoklah macam mana Pak Lah yang dapat jadi PM sedangkan beliau satu ketika dulu pernah masuk Kem Tengku Razaleigh masa menentang Tun Mahathir. Jadi, tak menjadi masalah kepada TPM kalaulah beliau ditakdirkan menjadi PM selepas Dato' Najib. Asalkan jangan gelojoh macam AnuWar.

PELAWAK LEBIH MULIA DARIPADA PELIWAT!

Posted: 29 May 2011 06:07 PM PDT

AnuWar sudah hilang punca. Berucap pun dah takde modal. Mula salahkan semua pihak termasuklah Presiden PERKASA.

Bagi aku, Datuk Ibrahim Ali lebih mulia walapun AnuWar Ibrahim panggil beliau PELAWAK. Sekurang-kurangnya tak pernah ada pihak yang dicederakan oleh Datuk Ibrahim. Tapi AnuWar pulak SEORANG PENJENAYAH SEKSUAL YANG TELAH MELIWAT LELAKI DAN MENUTUH AMOI YANG BUKAN ISTERINYA.

Walaupun banyak kenyataan yang dikeluarkan oleh Datuk Ibrahim agak kontroversi, tapi tak pernah pulak PERKASA bertindak melampaui batas undang-undang dan adat. Bagaimana dengan puak AnuWar yang SANGGUP MERUSUH DI MASJID?


Beginilah realiti dalam politik. Bila dah bermusuhan, semuanya tak betul. Cuba korang tengok gambar ni. Masa Datuk Ibrahim dan AnuWar baru lepas keluar ISA. Azmin ade ke gambar macam ni? Masuk ISA pun tak pernah.
*Sandarkan pada kenangan.

AJARAN SESAT: PAS SAMAKAN MEREKA DENGAN ISLAM

Posted: 29 May 2011 04:52 AM PDT


PAS memutar belitkan berita yang sebenar demi mewujudkan persepsi buruk kepada Kerajaan BN Sarawak. Memang hampeh betul Ketua Pemuda PAS. Dah la gambar tengah 'dating' pun boleh masuk Malaysiakini. Cuba pembaca Mymassa baca berita yang sebenar.

Mana la Datuk Daud tak cakap ekstrem. Kerajaan  bagi elaun mahal-mahal, datang Sarawak, lepas tu sebarkan AJARAN PAS kepada rakyat Sarawak. Kalau dah hasut orang ramai menentang Kerajaan tu tak ekstrem lagi ke? Geng-geng ostad dari Semenanjung memang dari dulu lagi jadi BALACI pembangkang. Masa Pilihan Raya Negeri Sarawak baru-baru ni, mereka inilah yang memberikan bantuan kepada pembangkang untuk berkempen di Sarawak. Ada yang membenarkan petugas-petugas parti pembangkang terutamanya PAS untuk menginap sepanjang tempoh berkempen.

Mungkin ramai yang tak sedar bahawa Kerajaan Negeri Sarawak dan Sabah mempunyai KUASA IMIGRESEN yang MEMBENARKAN SARAWAK DAN SABAH MENGURUSKAN SENDIRI URUSAN IMIGRESEN NEGERI MEREKA.  Macam Hong Kong la, walaupun dah masuk China tapi bukan semua rakyat China boleh masuk Hong Kong sesuka hati mereka. Jadi, kepada anasir-anasir pembangkang kat Sarawak atau pun Sabah, elok hantar balik je. Orang suruh ajar agama, di ajar AJARAN PAS pulak.

BODOH GILE PEMBANGKANG NI!

Posted: 28 May 2011 11:26 PM PDT

Susah bila otak dah KARAT DENGAN FITNAH DAN TOHMAHAN YANG PEMBANGKANG SELALU TABUR. Sampaikan bab sukan pun tak boleh bezakan dengan politik.

Kalau yang game sukan tu peringkat Negara atau pasukan negara yang main, ada jugak la kaitan. Ini LIGA JUARA-JUARA EROPAH BEB. APA KAITAN DENGAN KERAJAAN BN?

Yang pakai tudung pun serupa BETINA SUNDAL. Pondan Chow Kit lebih mulia daripada mulut penfitnah macam ni. Kalau Man Utd memang la boleh kaitkan dengan YAB PM sebab peminat M.U. Apa pulak kaitan Barca dengan Pembangkang? Bila masa AnuWar minat BOLA SEPAK. KALAU BOLA DADA AMOI DAH SAH LA JADI KEGILAAN NUAR. Apa punya SUNDAL la betina ni.

Yang jantan pun macam LAHANAT. Apa kaitan kedatangan Dato' Najib dengan isterinya tengok bola dengan nasib yang diterima oleh M.U? Siap sebut BADI lagi. Nampaknya mamat pembangkang ni dah TAK BERIMAN DENGAN RUKUN IMAN IAITU PERCAYA PADA QADA' DAN QADAR.

Memang PARANOID betul pembangkang sekarang. Yang mengaku kena ugut dengan GOMO pun ada. Daripada ngaku kene ugut dengan GOMO, baik kau ngaku kene liwat dengan NUAR lagi orang percaya. Yang tak tau pasal lawak pagi ahad ni boleh baca kat BLOG GAP.


*Korang kena layan MTV N.Ajis, baru korang paham sebab apa jantan dengan betina ni boleh komen macam ni.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 29 May 2011 09:35 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Anwar Ibrahim Hanya Mengikut Nafsu

Posted: 29 May 2011 05:20 PM PDT

Mufti Perak Digelar "Haramsani" Dalam Ceramah PAS

Posted: 29 May 2011 08:18 AM PDT

Anwar Ibrahim Kaki Pembohong

Posted: 29 May 2011 05:14 AM PDT

PAS Kejam Terhadap Pelajar Di Kedah

Posted: 28 May 2011 11:01 PM PDT


25 Mei 2011, enam orang mahasiswa KUIN telah dikenakan tindakan tatatertib yang keras oleh universiti milik kerajaan negeri Kedah tersebut. Timbalan Dekan turut dibuang oleh KUIN. Semuanya adalah kerana mereka mengadakan demonstrasi di KUIN disebabkan membantah kewujudan Sekolah Insan Bestari di kawasan Kolej Kediaman Ar-Razi.

AUKU yang selama ini dikatakan kejam telah dilaksanakan di Kedah yang dipimpin oleh PAS. Tidak pernah terjadi seorang Timbalan Dekan dipecat kerana kesalahan terbabit. Inilah perangai kejam PAS Kedah, mereka menzalimi institusi pendidikan negara ini dengan mengenakan yuran berkali ganda terhadap UUM, pecat Timbalan Dekan dan menggantung pelajar di KUIN. Lebih kejam, mereka ini tidak diberi peluang langsung untuk menjelaskan dan membela diri mereka. Orang-orang muda sokonglah lagi PAS, bila perintah mereka tidak mengambil kira soal budi bicara langsung.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 29 May 2011 09:24 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


KONSERT ROCK I CITY : PAS SELANGOR BERKOKOK MACAM AYAM BERAK KAPOR !

Posted: 29 May 2011 09:00 PM PDT

DAP KENCING PAKATAN !

Posted: 29 May 2011 06:07 PM PDT

CARA DAP BODOHKAN PAS.

Posted: 29 May 2011 06:19 AM PDT

ADAKAH PEMIMPIN PAS BERANI ?

Posted: 29 May 2011 03:39 AM PDT

DUN SELANGOR TAK BUBAR ? KAH KAH KAH

Posted: 28 May 2011 11:30 PM PDT

PenangWasabi

Posted: 29 May 2011 09:16 PM PDT

PenangWasabi


807 ahli keluar dari DAP, parti chauvanis & ultrakiasu!

Posted: 29 May 2011 07:48 PM PDT


Merasakan diri mereka tidak dihargai, seramai 807 ahli DAP di negeri ini bertindak keluar parti dan menyertai MIC malam ini.

Mereka yang terdiri daripada ahli DAP di Parlimen Bagan, Batu Kawan dan Tasek Gelugor menyerahkan borang permohonan menyertai MIC kepada Presidennya, Datuk G. Palanivel pada Majlis Sepetang Bersama Presiden di Padang Kilat dekat sini.

Menurut bekas Pengerusi DAP Cawangan Teluk Indah, Perai, D. Sampunathan, dia adalah ahli DAP sejak 20 tahun lalu namun kini hilang kepercayaan kepada parti itu yang didakwa gagal membantu golongan bawahan.

"Saya sudah tak gembira bersama DAP kerana mereka gagal membantu golongan yang memerlukan kerana memilih orang untuk diberi bantuan.

"Sebagai orang yang paling dekat dengan rakyat, kita cuba bantu semua orang tanpa mengira parti dan kaum namun ia tidak disenangi sebahagian pemimpin DAP setempat," katanya yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Taman Indah.

Sementara itu, bagi Lily Vasan, dia menyertai DAP sebelum pilihan raya umum lalu dan turut membantu kempen pembangkang di sekitar Bagan Dalam.

"Tapi saya nampak perbezaan mereka selepas menang apabila gagal membantu orang susah malah sukar didekati.

"Saya lihat MIC pula yang banyak bantu bila diperlukan malah sentiasa bersedia membantu saya tidak kira masa," ujarnya yang merupakan bekas Pembantu Khas kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bagan Dalam, A. Tanasekharan.

Penang Wasabi..