Barisan Nasional

Dicatat oleh Awanama | | Posted On Khamis, 19 April 2012 at 1:51 PTG

sumber :-

Barisan Nasional


Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 19 Apr 2012 07:17 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


VIDEO.!!! - PELANCARAN JENTERA PILIHANRAYA TANJUNG KARANG

Posted: 18 Apr 2012 11:56 PM PDT

Lebih 5000 orang yang datang dari 33 PDM Parlimen Tanjung Karang, 16 daripada DUN Sungai Burong dan 17 DUN Permatang termasuk orang ramai hadir ke Pelancaran Jentera Pilihanraya Tanjung Karang bertempat di Dataran Astaka Dewan Dato' Hormat, Tanjung Karang Pada 13/04/2012.

Pelancaran Jentera Pilihanraya Tanjung Karang telah disempurnakan oleh YBM Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, Setiausaha Agung UMNO dan Barisan Nasional turut sama Datuk Seri Hj. Noh Hj. Omar, Menteri Pertanian & Industri Asas Tani selaku Ahli Parlimen Tanjung Karang, YB Dato' Hj. Samsudin Hj. Lias, ADUN Sungai Burong dan YB Hj. Sulaiman Razak, ADUN Permatang serta pemimpin-pemimpin tertinggi parti dan sayap parti Barisan Nasional Parlimen Tanjung Karang.

Politik Dendam Kerajaan DAP Selangor Memakan Diri Khalid Ibrahim

Posted: 18 Apr 2012 12:04 PM PDT

Tidak dapat disangkal bahawa mutakhir ini Timbalan Ketua Perhubungan UMNO Selangor, Dato Noh Omar agak lantang dan kerap menimbulkan isu-isu yang mengganggu gugat kerajaan negeri Selangor.

Kritikan Noh Omar telah menjadikan SELCAT — yang mahu dipersembahkan kerajaan negeri kepada rakyat sebagai contoh ketelusan, akauntabiliti dan pentadbiran baik — terdedah sebagai hanya wayang kulit atau mesin basuh baju untuk bersihkan pemimpin dan kakitangan pro PR yang tidak cekap, salahguna kuasa dan rasuah.

Banyak lagilah pendedahan Noh Omar mengenai rampasan tanah, penipuan akaun, lombong pasir, murtad, penderhakaan terhadap Sultan, dan banyak lagi yang lain-lain.

Sebagai kerajaan negeri yang mengaku diri mereka sebagai juara demokrasi sepatutnya menerima teguran dengan baik sesuai dengan semangat demokrasi. Setiap isu seharusnya dikaji dan jika sahih, ianya diperbetulkan.

Ini tidak.

Mereka lebih berusaha untuk cepat dan segera untuk berpropaganda dalam memutarbelit isu dari mengkaji dan menyiasat isu yang ditimbulkan. Kadang kala, putarbelit bukan setakat menutup malu tetapi untuk membolehkan program menyamun diteruskan.

Masaalah perlonbongan haram pasir masih berleluasan hingga unjuran pendapatan yang dijangka jauh dari pencapaian. Bersama penangkapan SPRM terhdap Kastam yang membantu penyeludupan pasir, ianya petunjuk jelas berlaku ketirisan besar.

Mereka ungkit kata bawah BN pendapatan pasir sikit. Betul tetapi yang tidak diberitahu adalah BN tidak pentingkan perlombongan pasir sebagai pendapatan negeri dan ianya dilakukan atas tanah private.

Terima kasih tidak diharap dari kerajaan yang terbangun dari budaya demostrasi, semangaat anti establishment, penentang institusi kenagaraan dan politik jalanan yang tidak beradab, bersopan dan bertamadun.

Namun begitu, akibat kelantangan Noh Omar, nampaknya satu sikap berdendam pula yang dilihat datang dari pihak kerjaan negeri.

Peribadi dan kekeluargaan Noh Omar dicungkil. Gambar Noh dan anak-anak bersama disatu Majlis untuk bersantai disebarkan seolah-olah Noh sedang bersama gundik atau call girl.

Usaha Noh untuk membina jeti dan rumah nelayan di atas tanah LKIM disabotaj. PBT diarah kacau projek tersebut. Gangster seramai 70 dihantar untuk mengugut Cina-Cina nelayan supaya akur dengan kehendak mereka dengan cara mahu diroboh kuil mereka.

Kini keluar pula fitnah bahawa UMNO Tg Karanag jual tanah hakmilik kerajaan negeri di media mereka. Apa masalahnya sini untuk sesuatu orang perseorangan atau NGO atau pun parti politik menjual atau membeli aset dalam urusan kegiatan atau pelaburan mereka?

UMNO Tg Karang mendapat tanah mengikut prosedur yang sama seperti orang lain. Apabila perlu, mereka membayar premium tanah. Tak tahu bab UMNO TG Karang jual tanah tersebut tetapi kalau ianya boleh dilakukan atas apa sebab dan keperluan Bahagian parti politik itu, apa salahnya.

Menurut Nasa Khan, AJK Lajnah Guaman PAS Pusat, sebahagian tanah kepunyaan UMNO Bahagian dan bukan kepunyaan kerajaan seperti dikatakan penuduh akan dijual dan wang itu akan diguna untuk bina bangunan untuk UMNO Tg Karang.

Adakah ada undang-undang yang dilanggar? Di Kota Baru pun, Nik Aziz tidak ada beri halangan, malah memberi tanah untuk UMNO Kota Baru bina bangunan sebelum dilelong oleh Dato Zaid Ibrahim.

Ini semua mungkin hanya permainan silap mata politik yang dibuat untuk membina persepsi buruk terhadap BN sebelum pilihanraya. Tuduhan yang belum pasti salah betulnya dijaja sana sini. Lepas pilihanraya, boleh dijangka ianya akan senyap dan sunyi begitu saja. Malahan laporan SPRM pun tiada dibuat.

Dari PAS sibuk membantu propaganda bodoh PKR dan menyampaikan dendam Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim dan pencacainya seperti Dato Teng Chiam Kim dan Ronnie Liu, lebih elok PAS siasat isu-isu tanah yang lebih melibatkan rakyat.

Oleh kerana PAS sudah diketepikan rakan politik mereka dalam Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang dan hanya layak pada kacamata DAP dan PKR untuk jaga adat dan sukan, eloklah mereka siasat apa rakan mereka lakukan dalam kerajaan.

Siasat apa terjadi terhadap tanah rakyat dan GLC negeri di TKPM, YBK, Yayasan Selangor, padang PKNS, dan lain-lain lagi menunggu masa untuk muncul. Ini lebih melibatkan rakyat.

Kata PAS tu parti kebajikan dan percaya kuasa rakyat. Kotakanlah kata-kata tu dan jangan jadi ejen dendam seorang yang susah nak bercakap dengan sempurna.

Sumber - sel13

Lengahkan p'raya kerana Pakatan belum tunaikan janji

Posted: 18 Apr 2012 09:54 AM PDT

KUALA LUMPUR - Keputusan Pakatan Rakyat yang mahu kerajaan negeri Selangor tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) serentak dengan pembubaran Dewan Rakyat tidak mengejutkan kerana banyak janji-janji yang ditabur belum ditunaikan, kata beberapa ahli parlimen Barisan Nasional.

Bagi ahli parlimen Kota Belud, Datuk Rahman Dahlan keputusan Datuk Seri Anwar Ibrahim itu mempunyai pertimbangan politik yang tersendiri berikutan pada masa ini, penduduk, khususnya di Selangor lebih menyakini kepimpinan BN yang lebih mengutamakan agenda rakyat berbanding agenda peribadi pemimpin Pakatan.

"Kalau Pakatan ingin melengahkan pilihan raya di Selangor itu menunjukkan mereka mempunyai agenda yang belum selesai, janji mereka yang tidak tercapai dan bagaimana usaha mereka perlu dibuat lagi untuk mengukuhkan jentera mereka yang agak kucar-kacir sekarang ini, prestasi yang begitu buruk oleh kerajaan di Selangor.

"Jadi banyak isu yang belum selesai itu antara sebab saya kira kenapa mereka mahu melengahkan pilihan raya di Selangor kerana itu menunjukkan bahawa kalau dibuat dalam masa terdekat parlimen, mereka (pembangkang) akan kalah di Selangor kerana seperti yang kita tahu rakyat Selangor sedang menunjukkan keyakinan dan menunjukkan pola sokongan kepada Barisan Nasional," katanya.

Anwar hari ini selepas mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di Parlimen mahu DUN Selangor tidak dibubarkan serentak dengan pengumuman kerajaan pusat atas alasan kononnya daftar pemilih perlu benar-benar bersih.

Bagi Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Awang Adek Hussin, Anwar terdesak membuat arahan itu kerana tidak yakin Pakatan mampu mengekalkan kuasa mereka di Selangor.

"Dulu semasa Pakatan Rakyat menang di Selangor, saya kira berdasarkan pada senarai pilihan raya yang disediakan oleh SPR dan tidak ada timbul soal bersih ke atau tidak bersih, mereka sudah menang, jadi barangkali masa itu kita anggap bersihlah bila sudah menang.

"Jadi saya kira ini hanyalah gimik politik sahaja jadi mereka melambat-lambatkan pilihan raya negeri supaya mereka terus mahu memegang dan menerajui negeri," katanya ketika ditemui di parlimen tadi.

Awang Adek selain itu berkata tindakan melenggahkan pilihan raya turut akan menambahkan kos perbelanjaan kerana negara terpaksa mengadakan dua kali pilihan raya bagi menentukan pucuk pimpinan pentadbiran negara.

"Saya rasa rakyat akan melihat ini sebagai satu usaha yang merugikan kewangan negara sampai perlu adakah pilihan raya dua kali yang mana sebenarnya boleh dilakukan sekali sahaja.

"Jadi saya rasa rakyat boleh memikirkan dan kira akhirnya rakyat akan menghukum dan buat masa ini percakapan atau perkiraan politik tidak penting kerana apa yang pentingnya ialah rakyat akan membuat penilaian dan membuat keputusan dalam pilihan raya," katanya.

Malah menurut beliau tidak menghairankan atau mengejutkan pada saat-saat akhir sekiranya Pakatan membuat keputusan menarik semula hasrat mereka yang mahu menangguhkan pilihan raya.

"Jadi kalau hendak tunggu tiga bulan ke atau empat bulan ke tiada bezanya. Jadi saya rasa bagi saya ini adalah gimik politik sahaja dan kerana akhirnya mereka akan terus mengadakan pilihan raya pada masa yang sama kononnya mereka akan mengatakan mereka berbincang semula dan bersetuju kerana kesan negatif adalah lebih besar sekiranya kerajaan Pakatan di Selangor ini mengadkan pilihanraya yang berlainan," katanya.

Sumber - AntaraPos

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 19 Apr 2012 07:07 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Mahasiswa Sewel Lembu

Posted: 19 Apr 2012 03:03 AM PDT

Segelintir mahasiswa sewel yang berdemonstrasi guling-guling untuk menuntut supaya PTPTN dimansuhkan bukanlah lah SUARA yang mewakili seluruh mahasiswa di Malaysia, ada mahasiswa yang menyokong agar dimansuhkan dan ada Mahasiswa yang menentang sekeras-kerasnya terhadap tindakan 'rakan-rakan' mereka yang sewel ini, dah diberi pinjaman, lepas tu tak nak bayar pula! apa punya manusia la , PENTINGKAN DIRI SENDIRI! kalau takde pinjaman korang boleh ke menjadi / mendapat taraf 'Mahasiswa' seperti yang kamu kecapi sekarang? kononnya terpelajar, tapi DUNGU!

Esok jika anak aku dah besar panjang, nak sambung belajar, mana nak cari duit banyak untuk tampung Yuran belajar anak aku?? korang nak bagi ke? aku pun masih berhutang dengan PTPTN, kalau tkde PTPTN aku taklah dapat kerja bagus seperti sekarang ini. Sekarang giliran aku pula, untuk membayar pinjaman! Aku cabar kepada Mahasiswa yang TERPELAJAR, anda harus juga beramai-ramai BERDEMONSTRASI untuk menentang juak-juak pencacai pakatan Mahasewel kurang terpelajar ini, maybe golongan yang Mahasiswa TERPELAJAR ini majoriti? Malaysia semakin huru-hara kerana modal insan yang diharapkan untuk menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara, menjadi tali barut pembangkang pr, HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI! TAK MENGENANG BUDI! ANAK SAPA LA NI, YANG KURANG AJAR ! PUI!

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 19 Apr 2012 03:49 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Ditahan polis trafik

Posted: 19 Apr 2012 01:31 AM PDT


Pesuruhjaya SPRM, Dato Abu Kassim Mohamad orangnya tegas dan salah cakap, memang kena hentam. Macam gitulah jeneral yang boleh perangi rasuah. Tapi dia pun boleh berseluruh.

Lepas istiadat ambil pingat di Istana Pahang, Dato Abu Kassim, Dato Zaini Utusan dan Encik Azizan Omar bersembang kosong sambil minum air. 


Dato Zaini menceritakan kisahnya ditahan polis.

"Dato, semalam dalam perjalanan balik dari Fraser's Hill, saya kena tahan polis dekat nak sampai Tanjung Malim's tol plaza. Jalan lurus tapi ada double line. Satu lori bergerak slow sangat. Saya pun potong. Tak jauh dari situ, kena tahan polis."

Dato Abu Kassim tanya, "Kena saman, tak?"

"Saya park kat tepi, turunkan cermin dan tunggu polis datang. Polis datang dan dia cakap, "Cik potong double line tadi. Ni cakap dengan sarjan saya. Sarjan datang. Saya mengaku potong double line pasal lori depan slow sangat. Sepanjang masa saya senyum saja."

Azizan tanya, "Kena tidak?"

"Polis tu dok cakap awak bawak Mercedes, kereta ini laju. Saya jawab dengan senyum dan dengan rupa rasa bersalah memohon maaf. Saya tak bawak laju dan merbahaya. Saya hanya potong lori yang terlalu perlahan. Akhirnya dia kata lepas."

Azizan pun menceritakan kisahnya pula.

"Betullah Dato, polis trafik kalau tahan kita janganlah melawan atau kasar. Saya tahu ramai wanita kalau kena tahan, mereka panik dan menangis. Polis tidak sampai hati dan lepas."

Dato Abu Kassim hairan, " Sampai menangis?"

"Tapi saya ada cerita menarik pasal kena tahan. Satu hari itu, saya ditahan depan Hotel Istana, Jalan raja Chulan. Polistu mintak IC dan lesen memandu. Saya pun kasilah apa yang ada. Heran lama dia belek-belek kad tapi tak tulis-tulis saman."

Dato Zaini tertanya, "Kad apa hang bagi tu?"

"Polis tu pulangkan dan berkata 'Encik,ini kad ATM RHB, takde no.IC!!!' Aku tersenyum,dia pun tersenyum ...dahlah Encik jalan la, saya beri peringatan aje.. Lepas ..."

Ketawa Dato Abu Kassim dan Dato Zaini.

"Nasib baik kau orang aku bukan polis trafik," kata Dato Abu. 

"Kalau akulah polis trafik, aku tetap saman kau orang. terutama kamu Dato Zaini. Memotong di dua garisan kembar adalah salah di sisi undang-akta akta keselamatan jalan raya. Jika didapati bersalah boleh didenda sehingga RM300.00."

Muncung saja Dato Zaini kena tegur maam gitu.

"Kalau saya tak kasi IC, saya akan caj bawah Penal Code kerana enggan bekerjasa dengan pegawai perkidmatan awam. Berat tau ..."

Macam pula Encik Azizan. 

"Jadi kalau memandu perlu sabar. Ikut peraturan jalanraya yang ditetapkan. Lori tetap lori. Bila dia bawa muatan mesti lah slow punya.

"Kalau aku jadi kamu Dato Zaini, aku pun potong juga lori ...."

Berdekah-dekah Dato Zaini ketawa.

bumiyang

Posted: 19 Apr 2012 03:34 AM PDT

Politik Harian

Posted: 19 Apr 2012 03:25 AM PDT

Politik Harian


PR Selangor Bakal Tumbang! Azmin Ali Gagal Gerak Jentera PRU13!

Posted: 19 Apr 2012 01:51 AM PDT

PKR Selangor di bawah pimpinan Azmin Ali kini dikatakan sedang mengalami kemelut yang amat teruk dan boleh dikatakan dalam keadaan nyawa-nyawa ikan.

Faktor utama ialah kegagalan beliau mengurus dan menggerakkan jentera parti di peringkat akar umbi.

Keadaan lebih parah lagi bagi Azmin selaku bos PKR di Selangor apabila beliau dilihat gagal membuktikan kemampuannya untuk mempertahan serta mengekalkan kuasa politik Pakatan Rakyat di negeri itu.

Melihat kepada situasi yang hambar di hampir kesemua cabang dan ranting PKR di Selangor, boleh dikatakan agak sukar parti itu bersama-sama PAS dan DAP untuk mendapat peluang bagi kali kedua memerintah negeri terkaya di Malaysia itu.

Rasa hampa yang amat mendalam ini tercermin daripada luahan dan keluhan Ketua Wanita Pusat sendiri, Zuraida Kamarudin di dalam laman facebooknya apabila merungut ramai ahli-ahli PKR sudah meninggalkan parti itu.

Ini berikutan kelemahan kepimpinan Azmin dan kegagalan beliau merapatkan dan memperbaiki hubungan dengan seteru politiknya yang juga Menteri Besar, Abdul Khalid Ibrahim.

Persengketaan di antara kedua-dua pemimpin PKR itu bukan rahsia lagi di kalangan ahli-ahli parti.

Abdul Khalid merasa kuasa beliau telah dipinggirkan apabila Ketua Umum, Anwar Ibrahim menyingkir beliau untuk digantikkan dengan kroni dan orang kuatnya, Azmin sejak dua tahun lalu.

Akibat daripada tindakan Anwar tersebut Abdul Khalid dan Azmin tidak lagi sebulu dan sering bertelagah.

Sebagai membalas dendam terhadap dasar politik kotor Anwar yang mengamalkan dasar pecah dan perintah, Abdul Khalid mensabotaj kebanyakan daripada program PKR di Selangor dengan menyekat dana dan bantuan kewangan melalui saluran kerajaan negeri.

Azmin pula bersikap pilih bulu dengan hanya mengutamakan cabang-cabang yang dipimpin oleh kroni-kroninya sahaja.

Aktiviti dan program PKR hanya ditumpukan di beberapa kawasan seperti Batu Caves, Gombak dan Seri Muda sahaja manakala kawasan-kawasan lain diabaikan.

Faktor inilah yang menyebabkan ramai ahli-ahli PKR Selangor sudah tawar hati dan membuat keputusan untuk meninggalkan parti itu.

Bagi mereka PKR telah menipu mereka dengan propaganda imej sebagai 'parti harapan baru' tetapi hakikatnya hanya pemimpin atasan sahaja ang mengaut segala keuntungan dan menikmati hidup yang mewah atas pengorbanan ahli-ahli peringkat bawahan.

Program-program PKR tidak lagi mendapat sambutan hangat seperti dua atau tiga tahun lalu.

Jika dahulu ceramah-ceramah anjuran PKR di Selangor yang dihadiri Anwar mampu menarik lebih 5,000 hadirin tetapi sekarang hendak mencapai jumlah 1,000 ke 2,000 pun amat sukar.

Itu pun disebabkan kehadiran beberapa tokoh popular PAS, bolehlah PKR 'tumpang sekaki' untuk mendapat jumlah pendengar yang lebih besar.

Jika di tolak faktor penceramah dari PAS, PKR berjaya menarik hati sekitar beberapa orang sahaja.

Kemelut yang melanda PKR Selangor dijangka akan bertambah teruk menjelang pilihan raya umum kerana Azmin hanya menumpukan perhatian kepada kawasan Parlimen dan DUNnya sahaja termasuk beberapa kawasan kroninya.

Kawasan lain termasuk Ijok, kawasan DUN Menteri Besar dibiarkan untuk mencari dana sendiri menggerakkan jentera pilihan raya.

Melihat kepada kelemahan ketara dan faktor penerimaan rakyat Selangor yang semakin melonjak terhadap barisan Nasional, secara keseluruhannya PRU-13 nanti bakal menjadi badai yang akan menenggelamkan kapal Pakatan Rakyat.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Kelab Baru EX-PKR : TIBAI

Posted: 19 Apr 2012 12:00 AM PDT


Tahukah anda dari 32 orang pemimpin pengasas PKR yang asalnya Parti Keadilan pada tahun 1999 seramai 28 orang sudah meninggalkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Kini yang ada keliling beliau sekarang majoritinya muka-muka baru yang tidak tahu langsung atau tidak pedulikan 'al kisahnya'.

Kalau OK mengapa 28 dari 32 cabut tinggal 4 sahaja orang lama.Itu sendiri-sendiri mahu fikir.

Rabu 28 orang ini secara rasmi bergabung tenaga dibawah sebuah kelab yang dinamakan TIBAI.Ia ringkasan kepada Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim.

Kelab ini diketuai oleh bekas Naib Ketua Pemuda Angkatan Muda Keadilan yang vokal ,Zahid Md Arip.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di Kuala Lumpur mengumumkan penubuhan TIBAI,Zahid berkata ia akan jadi force baru padu dan kuat yang akan bergerak secara bersama untuk menentang dan menyedarkan rakyat siapa Anwar sebenar.

TIBAI akan dilancarkan secara rasmi oleh Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali  di Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, KualaLumpur pada 22 April ini, jam 8 malam.

Majlis pelancaran itu akan diserikan dengan ceramah oleh Ustaz Ismail Mina Ahmad, Datuk Seri Zaharin Yasin,Wee Chee Keong, Senator Datuk Nallakaruppan, Anuar Shaari, Ummi Hafilda, Ruslan Kassim dan Ng Lum Lum.

Zahid yang menyebut jawatannya ketua kelab itu sebagai 'Musyridul Am TIBAI' menggangap penubuhan kelab itu belum terlambat.

Katanya mereka semua sebagai bekas pengasas PKR merasa ia perlu dalam usaha memintas tindak Anwar dari terus memperdayakan rakyat negara ini

"Sudah sampai masanya rakyat disedarkan siapa Anwar sebenarnya dan betapa terdesaknya dia sehingga sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapai cita-citanya.

"Barisan inilah (bekas pemimpin PKR) yang beri kuasa dan kekuatan kepada Anwar pada peringkat awal penubuhan PKR dulu dan barisan yang sama inilah yang akan menggegar dan serang Anwar.

"Kita ada 28 orang pengasas Keadilan yang dulu berusaha sendiri mencari duit. Walaupun duit Anwar dan Datin Seri Wan Azizah berjuta-juta Ringgit, kami telah berkorban pakai duit sendiri.

"Kali ini pun kami guna duit sendiri. Tak ada sokongan sesiapa. Modal kami ialah pengalaman yang sarat dengan Anwar. Sesetengah daripada kami amat rapat dengannya. Kita tahu perangai Anwar.

"Waktu dulu kami jumpa rakyat siang malam ajak mereka tinggalkan UMNO dan BN untuk menyokong PKR. Tetapi hari ini kita rapatkan barisan untuk turun padang seperti dahulu perjelaskan kepada rakyat AnwarI brahim orang yang tidak boleh diberi kepercayaan memimpin negara," kata Zahid lagi.

Beliau berkata  Anwar begitu terdesak sehingga sanggup memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak.

"Semasa difitnah Anwar, Najib telah bersumpah di masjid di Permatang Pauh. Anwar sendiri tak pernah mengambil langkah untuk bersihkan dirinya di mana-mana masjid.

"Apa pasal Anwar tak berani buat yang sama, bersumpah di Pekan? Kalau tak mahu bersumpah di masjid, dia boleh buat di surau, balairaya atau hentian bas.  Saya yakin penubuhan TIBAI kena pada masa dan tempatnya ketika kita di ambang pilihanraya," tegasnya.

Ditanya mengapa beliau menamakan jawatan beliau ketua sebagai "Musyridul Am",Zahid menjelaskan apa hebatnya nama jawatan berkenaan dalam PAS kerana parti itu menutup mata terhadap perilaku Anwar seperti dakwaan terlibat dalam skandal video seks dan nawaitu politiknya.

Menurut Zahid beliau menamakan barisan ahli jawatankuasanya sebagai 'ahli Majlis Syura' seperti juga yang digunakan oleh PAS.

Beliau memberitahu selepas pelancaran rasmi itu, TIBAI akan turun padang bertemu rakyat dengan memberi tumpuan kepada negeri-negeri yang dirampas oleh  PKR pada PRU yang lalu, seperti Wilayah Persekutuan, Selangor, Perak dan Pulau Pinang.

Sementara itu,seorang lagi bekas pengasas PKR Ng Lum Yong menggangap mainan politik Anwar begitu dahsyat dan boleh mengancam negara.

"Bayangkan daripada 32 pemimpin yang membantumengasaskan parti Keadilan, 28 daripada mereka telah meninggalkan parti itu. Mesti ada sesuatu yang tak kena," kata Ng Lum Yong, bekas pengasas PKR.

"Ketika mula ditubuhkan, ada 32 orang pemimpin diperingkat pusat. Pada hari ini 28 sudah tinggalkan PKR. Saya gembira TIBAId itubuhkan kerana menjelang Pilihanraya Umum (PRU) ke-13, kita berasa bertanggungjawab mengumpul semua bekas ketua dari peringkat cawangan di seluruh negara untuk membuat sesuatu terhadap individu bernama Anwar Ibrahim.

"Tak kira Melayu, Cina, India, Kadazan dan masyarakat kaum apapun, Anwar memang merbahaya. Kita yang bina PKR sampai dia (Anwar) berkuasa di beberapa negeri. Kini kita bertanggungjawab beritahu rakyat perangai Anwar," kata Ng lagi.

-Agendadaily

BERSIH 3.0: Chegubard Di Perlekehkan Oleh Puaknya Sendiri?

Posted: 18 Apr 2012 11:00 PM PDT


Chegubard sekali lagi seperti di perlekehkan oleh blog pro-PR sendiri iaitu suarapakatanrakyat.com. Apabila dikatakan dia gagal menggerakkan anak muda dan mahasiswa sepertimana yang ditugaskan kepadanya pada program Rapat Rakyat Ceramah Umum "10 hari menjelang Bersih 3.0" di Kelab Sultan Sulaiman, Kg. Baru, Kuala Lumpur, baru-baru ini.


Apa yang dimaklumkan oleh laman Suara PR, sepatutnya kehadiran yang disasarkan pada malam program tersebut dalam 10,000 orang tetapi yang hadir jangankan 50%, malangnya lebih kurang 5% sahaja. 

Keesokannya, laman-laman web pro-PR pulak seperti biasa la. Kebanyakannya menyebarkan cerita dengan gambaran bahawa program pada malam itu mendapat sambutan ramai. Padahal, menipu saja ceritanya. Laman Suara PR sendiri pun mengaku bahawa yang datang hanyalah lebih kurang 500 orang.

Untuk pengetahuan Chegubard, ada benarnya laman Suara PR menyatakan bahawa itulah petanda bahawa ramai anak muda sudah memalingkan muka daripada memandang kamu dan juga PR. Sedar-sedar la.

Tak perlulah nak beralasankan diri tu sudah letih ke apa... Apa yang sebenarnya, pengaruh kamu tu dah abis dah Chegubard oiii!!!

Jadi, bagaimana BERSIH 3.0 boleh yakin kononnya dapat mensasarkan sehingga 500,000 atau lebih dalam perhimpunan yang sebenar nanti sedangkan untuk mengumpul 5,000 pun kita tidak mampu ni?

Cuba nasihatkan penganjur BERSIH 3.0 , sekiranya program Rapat Rakyat Ceramah Umum "10 hari menjelang Bersih 3.0" di Kelab Sultan Sulaiman, Kg. Baru, Kuala Lumpur, baru-baru ini tu lah nak dijadikan kayu-ukur bagi perhimpunan Bersih 3.0 yang bakal diadakan. Hentikan saja lah hajat di hati. Bikin malu saja tu nanti, Chegubard oiii!!!

-Cili Api Bloggers

Video Adam Adli & The Geng Diserang! Khemah Di Robohkan!

Posted: 18 Apr 2012 08:23 PM PDT


Padan muka, seorang siswa cedera apabila kumpulan yang berkhemah di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur diserang sekumpulan yang tidak dikenali dalam satu kejadian awal pagi ini.

Inilah namanya tak de kerja cari kerja! Yang kelakarnya tu... budak-budak mahasewel terjerit-jerit minta tolong kat POLIS! apa celop!

Di percayai sekumpulan lelaki yang bertindak merobohkan khemah tersebut mewakili rakyat yang meluat melihat kerenah budak-budak hingusan yang menjadi pencacai Pakatan haram.

Malam ni serang lagi !!! Kasi ajar sikit!

Bekas Ketua Wanita PKR Desak, Jelaskan Hubungan Nurul Izzah Dengan Afifah

Posted: 18 Apr 2012 06:11 AM PDT

Bekas Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Aminah Abdullah mendesak agar Presiden PKR, Datin Seri Wan Azizah dan isteri Timbalan Presiden PKR, Shamsidar Taharin untuk tampil menjelaskan segala spekulasi mengenai hubungan sebenar antara Ahli Parlimen Lembah Pantai yang juga merupakan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan anak perempuan Azmin Ali, Farah Afifah.

Aminah berkata, sidang media antara dua ibu itu perlu dilakukan bersama agar dapat menjawab segala persoalan orang ramai mengenai status Nurul Izzah dan Afifah dari segi hukum syarak Islam.

"Apakah pertalian sebenar mengikut hukum syarak antara anak Azizah dan Datuk Seri Anwar Ibrahim iaitu Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah dengan anak Azmin dan Shamsidar iaitu Farah Afifah.

"Ini bukannya satu dakwaan, tetapi satu pertanyaan yang perlu diperjelaskan orang. Dalam PKR pun banyak yang tertanya-tanya, tapi mereka tak berani bersuara takut dipecat," katanya di sini hari ini.

Aminah yang dulu pernah berjuang dalam parti PKR pernah mendengar cerita tentang status sebenar Afifah, namun enggan mempercayai dan menganggap itu sebagai khabar angin.

"Dulu, apabila saya berjumpa dengan beberapa sahabat dalam PKR, mereka sering memperkatakan tetapi disebabkan tiada bukti kukuh, kami hanya mendiamkan diri," katanya.

Selain itu, Wan Azizah dan Shamsidar perlu menjernihkan keadaan yang semakin tegang berikutan orang ramai sudah mempunyai tanggapan PKR adalah parti seks bebas dan mengamalkan hubungan songsang iaitu lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT).

Bagi Aminah, perjuangan politik dalam PKR hanyalah satu topeng sahaja dan berlandaskan nafsu seks dikalangan pemimpin-pemimpin parti itu sahaja.
Malah, PKR juga turut mempromosikan seksualiti merdeka kepada ramai pengikut-pengikut parti tersebut.

Bagaimanapun, sehingga kini Wan Azizah dan Shamsidar masih lagi tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai gesaan Aminah.
Gesaan supaya kedua-dua ibu itu untuk tampil menjernihkan keadaan dan memberi penjelasan mengenai isu status sebenar anak perempuan Azmin Ali dan Shamsidar, Afifah timbul setelah Presiden Parti India Malaysia (MUIP), Datuk S. Nallakaruppan tampil mendedahkan hubungan sulit antara Pengasas PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Shamsidar.

Nallakaruppan juga turut mendakwa mempunyai simpanan bukti-bukti yang kukuh mengenai hubungan sulit antara Anwar dan Shamsidar.
Bukti-bukti tersebut akan dibongkarkan oleh Nallakaruppan sewaktu perbicaraan yang akan berlangsung di mahkamah nanti.

Menganggap itu sebagai fitnah yang dilemparkan kepada dirinya untuk menjatuhkan kredibilitinya sebagai pemimpin, Anwar telah bertindak memfailkan notis saman RM100 juta terhadap Nallakaruppan.

Namun, sehingga kini Anwar masih lagi senyap tanpa sebarang tindakan lanjut saman terhadap bekas sahabat baiknya itu.
Afifah dikatakan adalah anak perempuan Anwar hasil dari hubungan sulitnya dengan Shamsidar.

Tetapi, Azmin Ali dan Shamsidar sehingga kini hanya mendiamkan diri dan tidak membuka mulut menceritakan perkara sebenar termasuklah tidak membuat ujian DNA bagi mengesahkan status diri Afifah.

Ekoran dari tekanan dari pelbagai pihak, Wan Azizah dan Shamsidar masih lagi tidak bersua muka bersama untuk menjelaskan kedudukan perkara sebenar.
Sebelum ini, Wan Azizah dan Shamsidar dikatakan bersetuju untuk mengadakan sidang media di ibu pejabat PKR di Tropicana.

Sidang media tersebut bertujuan untuk menjernihkan keadaan tegang ekoran dari timbulnya fitnah mengenai hubungan sulit Anwar dan Shamsidar.
Justeru itu, Wan Azizah dan Shamsidar menggunakan sidang media tersebut untuk menegakkan kebenaran tentang fitnah yang dilemparkan kepada suami masing-masing.

Namun, sidang media tersebut terpaksa dibatalkan di saat-saat akhir kerana dikatakan terdapatnya gangguan dari beberapa pihak termasuklah dari UMNO.
Ummi Hafila Ali ketika mengulas tentang sidang media yang terbatal itu berkata, adalah mustahil untuk Wan Azizah dan Shamsidar untuk duduk semeja mengadakan sidang akhbar bersama memandangkan mereka saling bermusuhan.

Ummi berkata, cerita mereka akan mengadakan sidang media tersebut hanyalah gimik semata-mata.

Sumber: mynewshub.my

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

anakbukitgantang says

Posted: 19 Apr 2012 03:18 AM PDT

anakbukitgantang says


Bukti Wahhabi membenarkan makan daging babi

Posted: 18 Apr 2012 07:15 PM PDT

PERKARA: MENGENAL KAUM MUDA –WAHHABI-DAN MUSUH-MUSUH ISLAM.

Soalan: Bagaimanakah dapat dikenal atau diketahui alamat-alamat kaum muda (Wahhabi) itu? Adakah kaum muda itu terjumlah dalam golongan Islam?

Jawab: Jawab Soalan Pertama:Yang dikatakan Kaum Muda (Wahhabi) pada pertuturan orang-orang zaman ini (zaman beliau) ialah suatu kumpulan orang-orang yang tiada mengerti dan faham tentang Islam, mereka bersungguh-sungguh hendak menghampiri dan menyatukan agama Islam kepada agama lain. Apa jua perkara yang terbit daripada agama Kristian atau Majusi, mana yang dipandang mereka molek dan elok pada zhohirnya berkehendaklah mereka memalingkan hukum-hukum Islam daripadanya seperti berkata setengah mereka itu (Wahhabi): Babi itu suatu binatang yang suci, dan berkata setengah yang lain pula; Tiada sah ruju' dengan tiada redha perempuan, dan berkata yang lain pula; Nabi Allah 'Isa عليه السلام berbapa seperti perkataan orang-orang Yahudi."

Apabila mereka melihat orang-orang Islam menjauhkan diri daripada najis seperti arak dan babi, mereka berkata ; Kedua-dua perkara itu suci. Mereka mencita-cita (bercita-cita) supaya orang Islam menjadi seperti orang Majusi. Mereka berlumur dengan lemak babi dan mencurahkan arak kepada bajunya kemudian sembahyang.
Setengah mereka itu sepanjang hari memain (bermain) kemaluannya atau menyentuh kemaluan isterinya beberapa kali kemudian boleh dia sembahyang ('la za'mihim) dengan tiada mengambil air sembahyang.

Lagi demikian jua kalau ia membuat rantai leher daripada daging babi atau memakai kulit babi yang basah kemudian pergi sembahyang, nescaya sah sembahyang itu di sisi mereka!

Dari Pertengtangan Kaum Tua vs Kaum Muda (Wahhabi) pondokhabib

Kita tak terkejut dengan pengikut jumud DAP di Pulau Pinang yang mengaku Islam tapi makan babi kerana ia dibenarkan oleh fikrah Wahhabi. Malah Fikrrah Wahhabi juga membenarkan minum arak!

Bukti di atas membenarkan pengikut wahhabi makan babi. Kepada puak Wahhabi yang taksub party PAS dan sekarang jumud DAP saya berdoa agar mereka insaf.

Rujuk video berkenaan di sini:

                               

kredit

tunku

Posted: 19 Apr 2012 03:06 AM PDT

tunku


Pakatan wants to delay Selangor polls

Posted: 18 Apr 2012 08:26 AM PDT

KUALA LUMPUR: The Pakatan Rakyat Council has recommended for Selangor not to participate in the coming general election, should the Election Commission (EC) fail to clean up the state's electoral roll.
Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim said the matter had been relayed to Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim and the recommendation was made because of alleged massive movement of voters happening in Selangor.
Pakatan claims that as of December 2011, there were an additional 500,000 voters in Selangor, a figure which constituted 35% of the total number of voters.
"Until and unless the electoral roll in Selangor undergoes a total clean-up, the state should not take part in the election if it is called any time soon," he said after chairing the council meeting here Wednesday.
On whether the same recommendation was made to the other Pakatan-held states of Penang, Kedah and Kelantan, Anwar said the matter had not been decided , adding the coalition was "more concerned with the state of affairs in Selangor".


tunku: cowards....that's the exact word for anwar and pakatan. they know that selangor in danger so they try to delay but at the same time they said they have support from the people, you have support why you worry? be brave enough, don't chicken out.why only concern in selangor, what about other states? you mean to say that kedah, penang and kelantan having clean electoral roll? if the electoral roll is not clean how had you won in the previous elections? COWARDS.

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Apr 2012 01:45 AM PDT

Taipingmali (tm)


Mahasewel yang berdemo di dataran merdeka malu besar

Posted: 18 Apr 2012 10:05 PM PDT

Video yang menunjukkan peserta demo dihalau dan di belasah dalam youtube telah dikeluarkan oleh pentadbiran youtube kerana mendapat bantahan daripada kumpulan mahasewel. Harap pihak yang merakam gambar tersebut dapat upload sekali lagi.

54 tahun tak pernah rasa air paip

Posted: 18 Apr 2012 12:23 PM PDT

Isu air paip
Kg Kelicap Sanggerang Johor

Senggarang Johor
YB Jaafar Hashim


Pas mendakwa ini kawasan kuat mereka
TAK PERNAH RASA AIR PAIP SEJAK MERDEKA itu lah tajuk dari petikan akhbar yang disiarkan dalam facebook puak-puak pembangkang. Akhbar yang menyiarkan berita ini tidak pula dinyatakan..

Menurut berita tersebut 7 keluarga dari Kampung Bukit Kelicap Senggarang Johor tidak pernah merasa air paip sejak merdeka 1957.

Berita ini agak kurang tepat kerana bekalan air paip dan elektrik hanya terdapat di kawasan bandar sahaja ketika itu.

Usaha kerajaan untuk membekalkan air bersih dan elektrik bermula dalam pertengahan tahun 60 an dan hingga 80an. Namun usaha menyediakan kemudahan asas ini bergantung kepada kawasan atau lokaliti.

Jika 7 keluarga itu tinggal di kawasan pedalaman yang jauh dari jalan raya  dan perbandaran memang sukar untuk kerajaan membawa masuk ke dalam kawasan mereka.

Rungutan penduduk kadang kala tidak berasas, contohnya ada sekumpulan penduduk dalam jumlah yang kecil meneroka kawasan hutan dan membuat penempatan mereka untuk berladang dan sebagainya. Tiba-tiba selepas puluhan tahun mereka merugut kononnya 50 tahun tak ada api, elektrik, jalan dan sebagainya.

Persoalan ini tidak timbul di kalangan petani kaum lain, mereka tahu bahawa mereka tinggal jauh di dalam hutan dan mereka berusaha sendiri untuk mendapatkan sumber air bersih dan menjana elektrik sendiri. Orang melayu pula hari ini terlalu manja. bumbung rumah bocor pun mengadu kepada wakil rakyat.

Oleh itu TM berharap Adun Senggarang YB Jaafar Hashim dapat melihat dan menjawab isu ini.

Siapa Razali Bolhi yang dibenci oleh Faekah?

Posted: 18 Apr 2012 10:09 AM PDT

ARKIB :
Bekas ahli SNAP sebelum masuk PKR

Dari blog Flying Kick
Surat Faekah


SHAH ALAM 26 Sept2011 . - Pejabat Urusetia Penyelaras Dewan Undangan Negeri (DUN) Parti Keadilan Rakyat (PKR), Jeram dekat di sini terpaksa ditutup kepada orang ramai setelah mendapat notis penyitaan daripada Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) pada Rabu lalu.


Premis yang beralamat di No. G11, Kompleks Bazar Sungai Buloh itu menempatkan pejabat Angkatan Muda Keadilan (AMK) Kuala Selangor dan juga Urusetia Penyelaras N12 DUN Jeram.


Premis tersebut telah diwujudkan sebagai pejabat parti itu oleh bekas Penyelaras N12 DUN Jeram, Prof. Datuk Seri Dr. Razali Bolhi sejak September 2008 dan diteruskan oleh ahli jawatankuasa yang ada sekarang.


Kawasan DUN Jeram terletak di bawah Cabang PKR Kuala Selangor yang diterajui oleh Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dengan terdapat sejumlah 2,170 ahli melibatkan 19 ranting.


Menurut Razali, sebelum ini pihaknya mengambil inisiatif membuka pejabat tersebut bersebelahan klinik homeopati miliknya ketika memegang jawatan penyelaras PKR DUN Jeram selain menempatkan pejabat AMK Kuala Selangor.


Katanya, sejak beroperasi pada September 2008, kos penyelenggaraan dan sewaan telah ditanggungnya sendiri tanpa bantuan dana parti sehingga beliau tidak lagi menjadi penyelaras DUN itu.


Tambahnya, beliau tidak lagi menjadi penyelaras kerana telah dilantik menjadi Setiausaha Eksekutif Menteri Besar yang kontraknya tamat pada Jun lalu.


''Operasi klinik itu saya hentikan memandangkan kontrak saya dengan Menteri Besar adalah sepenuh masa dan saya telah serahkan pejabat itu kepada ahli jawatankuasa baru dengan perbelanjaan kos bagi sewaan bangunan terus saya bayarkan.


''Namun, sejak enam bulan lalu saya tidak dapat lagi membayar sewa premis itu dan saya tidak salahkan sesiapa, cuma ingin menyatakan sekarang saya sudah tidak mampu lagi menanggung kos tersebut dan keputusan diambil untuk menutup pejabat tersebut dengan serta-merta," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.


Menurut Razali, semalam satu mesyuarat urus setia penyelaras PKR N12 DUN Jeram telah diadakan yang dipengerusikan oleh Ahli Jawatankuasa PKR Cabang Kuala Selangor, Yaakob Mohamad bersama enam ketua ranting dan memaklumkan bahawa notis penyitaan pejabat oleh MDKS berkuatkuasa 21 September lalu.


''MDKS telah memberikan tempoh selama tujuh hari untuk menyelesaikan tunggakan sewa berjumlah RM2,000 dan juga bil elektrik sebanyak RM600.


''Setelah memutuskan pejabat tersebut ditutup, saya akan berurusan dengan MDKS bagi membayar tunggakan sewa premis berkenaan secara ansuran," katanya.


Dalam pada itu, Setiausaha MDKS, Azahari Sairin ketika dihubungi berkata, notis tersebut bukan bermakna premis tersebut disita sebaliknya sebagai satu bentuk pemberitahuan supaya tunggakan penyewaan dapat diselesaikan.


''Premis tersebut diletakkan di bawah nama Razali yang sebelum itu merupakan sebuah klinik homeopati miliknya," katanya.

TM_NOTE:
Dato Seri Prof Dr Razali Bolhi ini adalah orang Sarawak yang pernah bertanding dalam PRN Sarawak 2006 mewakili SNAP dan kalah kepada calon BN dari parti PBB. 

Beliau kemudian menyertai Pkr pada 2008 dan menjadi Pegawai Khas kepada Menteri Besar Selangor Tan Seri Khalid Ibrahim.  

Pernah di tahan di bawah akta ISA dalam Ops Lalang 1987 selama dua tahun di Kem Tahanan Kamunting ( KEMTA).

Beliau mempunyai sebuah klinik perubatan homeopathy di Sg Buloh  dan menjadi kutukan pecacai Pas dan Pkr tambahan pula bila ada angin-angin beliau akan menyertai Umno. 

Isu penyitaan pejabat Pkr tersebut mungkin satu strategi yang dilakukan oleh Faekah untuk membunuh karier politik Dr Razali di Selangor


Pegawai Kerajaan Persekutuan jadi pengkhianat.

Posted: 18 Apr 2012 07:21 AM PDT


Kelmarin TM dimaklumkan oleh seorang rakan bahawa seorang ustaz yang mengajar di sebuah sekolah menengah telah menjual kupon kepada pelajarnya untuk makan sate bersama Bob Lokman pada 16 April 2012 Isnin.

Kalau ya pun ustaz tu penyokong Pas, tak perlu lah tunjuk samseng sampai jual kupon dalam sekolah. Time mengundi nanti pi lah pangkah parti yang hang sokong.

Apakah Pas terdesak sehingga sanggup mengutip duit RM 15 .00 dari setiap pelajar ..ini sudah kira zalim.

dipetik dari blog Dato Khusairi Adun Tanjung Malim

Amaran Hujan Lebat

Posted: 18 Apr 2012 06:26 AM PDT

KUALA LUMPUR 18 April - Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini mengeluarkan amaran ribut dan hujan lebat peringkat jingga berlaku di Selangor, Perak dan Kuala Lumpur, yang dijangka berterusan sehingga malam ini. Dalam kenyataan yang dikeluarkan Bernama sebentar tadi, jabatan itu turut mengesahkan beberapa kawasan yang terbabit termasuklah di negeri Perak meliputi Kuala Kangsar, Kinta dan Batang Padang, manakala di Selangor kawasan Sabak Bernam, Kuala Selangor, Gombak, Petaling, Klang dan Hulu Langat serta seluruh Kuala Lumpur . Keadaan cuaca yang sama dijangka berlaku di Sepang dan Putrajaya serta banjir kilat mungkin melanda kawasan berkenaan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Siotnya pesta woodstock tajaan Pas, Pkr dan Dap

Posted: 18 Apr 2012 02:25 AM PDT

Elok lah dia bawa gitar boleh ajak Ust Azhar joint sekali

Macam woodstock 1969

Siot Muslimat tengok peha jantan
Ini mesti gang LGBT

Budak Syiah dan isteri

Mat Sabu teringin nak berkhalwat dengan siapa pula dalam khemah tu

Ini kejayaan agenda yahudi yang melemahkan generasi bangsa Malaysia. Sudah tentu mereka ini tidak akan menjadi warga yang berjaya. Maka tinggal lah mereka dibawah paras kemiskinan pada tahun 2020.

Anak-anak orang lain bergelumang dengan buku-buku di perpustakaan untuk mendapat kelas pertama dan akan mendapat biasiswa untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana dan kedoktoran, mereka akan hanya mampu menjadi pecacai saja. hehehehe...bodoh...punya melayuu

SYIAH SESAT - "Yazid Celaka" - Kata Khalid Ismath

Posted: 17 Apr 2012 05:02 PM PDT

Ketua MIC Pulau Pinang meninggal dunia

Posted: 17 Apr 2012 04:42 PM PDT


TM baru menerima berita dari utara menyatakan bahawa Ketua MIC Pulau Pinang YB Senator Datuk PK Subbaiyah telah meninggal dunia awal pagi ini. Takziah untuk keluarga beliau.

ANAK CINA MAIN SOLAT-SOLAT, ANAK MELAYU HINA AKIDAH UMAT

Posted: 17 Apr 2012 04:25 PM PDT

TM YAKIN REMAJA CINA INI BUKAN BERAGAMA ISLAM, LIHAT BAGAIMANA DIA MASUK DALAM SAF DAN BERSOLAT DENGAN REMAJA YANG LAIN, TAK BATAL KAH WUDUD JIKA BERSENTUHAN DENGAN DIA...SILA JAWAB WAHAI PAS MUNAFIK..

Demonstrasi Mansuh PTPTN - Mahasiswa Kecam SHEB 17/4/2012

Posted: 17 Apr 2012 11:43 AM PDT

Hasan Ali : 5 Sebab Tolak Anwar

Posted: 17 Apr 2012 11:12 AM PDT

Kerajaan Perak sumbang RM30,000 bantu Wan Arif Ferdaus

Posted: 17 Apr 2012 05:30 AM PDT

Isu Hina Raja - Dr. Mariah Saman Facebooker 17/4/2012

Posted: 17 Apr 2012 05:24 AM PDT

Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud hari ini mengatakan pendirian untuk menyaman facebooker Pro Kerajaan berkenaan konterversi yang mengatakan beliau bertindak biadap dan tidak menghormati majlis pertabalan Yang DiPertuan Agung beberapa hari lepas.Malah beberapa blogger pro kerajaan antaranya The Unspinner dan AIDC juga akan menerima tindakan saman dari Ahli Parlimen Kota Raja itu kerana mengeluarkan artikel sama."Utusan Malaysia juga ambil sumber hingga membawa isu besar berasaskan hanya cerita di facabook (semata-mata)," katanya ketika ditemui di lobi Parlimen.

Lagi petempatan Melayu musnah di Pulau Pinang

Posted: 16 Apr 2012 11:34 PM PDT

TAHNIAH PAKATAN, SATU LAGI KAMPUNG MELAYU DI PULAU PINANG YANG DI GELAR KAMPUNG FEDERAL, DI JALAN SYRUM PADA ASALNYA HANYA MERUPAKAN TANAH PAYA DAN TELAH DI USAHAKAN OLEH PENDUDUK PADA 40 TAHUN YANG LEPAS DI SURUH PINDAH DENGAN HANYA MEMBERI PAMPASAN SEKITAR RM1,000-5,000 SAHAJA. UNDI JGN TAK UNDI..

PAKAT2 MENANG SORAK, KAMPUNG HALAMAN TERGADAI.

Armand Tak Nak Pakatan
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SAIFUDIN NASATION KELENTONG RAKYAT PADA 2008

Posted: 16 Apr 2012 08:28 PM PDT


INI KATA-KATA MUNAFEK SAIFUDIN PADA BULAN MEI 2008. SAMPAI SEKARANG SUDAH 4 TAHUN MEMERINTAH PUSAT JAGAAN KANAK-KANAK HANYA CERITA DONGENG. TAK WUJUD PUN. BAB RM 100 JUTA ITU PUN HANYA DONGENG SEMATA-MATA TANPA DIBAWA KE DALAM DEWAN RAKYAT DAN TAK ADA LAPORAN POLIS ATAU SPRM. BEGITU JUGA TENTANG KUBUR VVIP PUN REKAAN SAIFUDIN SEMATA-MATA TAK ADA PUN DISEBUT OLEH ZULHANAN RAFIQ DAN IA HANYA DIOMONGKAN OLEH SAIFUDIN DALAM DI PARLIMEN. BOLEH RUJUK HANSAD

Ceramah Bongkar Kemunafikan Pas oleh Ust Hasan Basri

Posted: 16 Apr 2012 06:52 PM PDT

Ceramah ini memakan masa 1 jam dan ini sebahagian daripada rakaman suara sahaja. bukan video. bahagian-bahagian lain akan menyusul kemudian

Airbus A400M visits RMAF

Posted: 16 Apr 2012 05:04 PM PDT

Dari Kereta Nasional Ke Taraf Global PREVE Bukti Transformasi Proton

Posted: 16 Apr 2012 04:43 PM PDT

Wakil Rakyat Pembangkang Persenda Sultan Bukti Akal Cetek, Tak Layak Dip...

Posted: 16 Apr 2012 05:44 AM PDT

Abdul Aziz Menjawab Isu Dakwaan SPR Memindah Pengundi Dari Satu Kawasan ...

Posted: 16 Apr 2012 05:34 AM PDT

Published on Apr 16, 2012 by klposdotcom

Pengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof Menjawab Isu Yang Mendakwa SPR Memindah Pengundi Dari Satu Kawasan Ke Kawasan Lain.Beliau Juga Menjawab Isu Mengenai Isu Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim Yang Bertukar Lokaliti.Beliau Berkata Demikian Selepas memberi Taklimat Kepada Ahli-Ahli Parlimen Berhubung Isu SPR
Published on Apr 16, 2012 by klposdotcomPengerusi Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof Bertanya Tunjukkan Beliau Negara Mana Yang 100% Daftar Pemilih Yang Bersih.Beliau Menjawab Soalan Tersebut Ketika Di Tanya Wartawan Adakah Dengan Semua Jawapan Yang Di Berikan Kepada Ahli Parlimen Pembangkang,Pihak Yang Menganjurkan BERSIH 3.0 Akan Menghentikan Demonstrasi Tersebut.Beliau Berkata Demikian Selepas memberi Taklimat Kepada Ahli-Ahli Parlimen Berhubung Isu SPRMaklumat Lanjut Layarihttp://www.klpos.com

Pertahankan Kerajaan PR Kedah, Tan Sri Kadiaq.flv

Posted: 16 Apr 2012 05:24 AM PDT

hahahaha pak kadiaq dah mula masuk gelanggang.....

Ingat lah pak kadiaq...dulu Pas kutuk hang sebab hang buat istana di Kulim. Hang dikutuk pasai mengabaikan pembangunan Kulim dan Bandar Baru...

Sudah lah Kadiaq....sila jawab soalan ini. Pukui 6 ptg sampai 7 ptg hang buat aktiviti apa? Nak aku dedahkan ??

Untuk maklumat pembaca , dia ni orang kuat yang angkat Anwar untuk mengalahkan  Allahyarham Tun Ghaffar Baba. 

Bayangkan lah berapa banyak masyukkk.....bila Anwar menang dia tanam rambut....dan kepit china doll

Bapa mahasiswa: Saya sokong mahasiswa di sini

Posted: 16 Apr 2012 05:20 AM PDT

  1. Apa punya bangang orang tua ni cakap, 
  2. Kata hidup susah dan tak berkemampuan. 
  3. Kata ada 4 anak dia masuk UiTM dan dapat PTPTN. 
  4. So dah selamat duit pokek awak pak long oii...dan yang nak bayar balik pinjaman tu bukan nya duit awak tetapi duit anak awak.
  5. Inlah tahap pemikiran orang yang kurang berakal,  bodoh betul bapa mahasewel, patut lah anak dia joint demo anti PTPTN. 
  6. Dia tak tahu kut bahawa jika anaknya dapat Kelas pertama tak perlu bayar balik dan pinjaman bertukar menjadi biasiswa ? 
  7. MEMANG BANGANG PAK LONG OOII

Najib dan Khalid menjadi sasaran puak bahalol

Posted: 16 Apr 2012 04:52 AM PDT

Bila Melayu kurang ajar...........???
Kena jadi garang laa sikit

Kenapa sibuk,, nak free tunggu lah menang nanti


Khalid di cemuh media pembangkang

Demontrasi hapus kan PTPTN sepatutnya tidak perlu dilakukan. Pembangkang hanya perlu berjanji dan masukkan dalam manifesto mereka sahaja untuk PRU 13

Mereka perlu pastikan janji mereka ditunaikan. Buka pintu kepada semua rakyat untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti secara percuma, tanpa mengambil kira IPTA atau IPTS.

Demontrasi ini adalah yang paling bodoh, jijik dan hina apabila mereka terpengaruh dengan segelintir bukan Islam yang menyediakan ritual agama Hindu terhadap dua gambar pemimpin negara. Mereka juga terpekik terlolong dengan mengaitkan Altantuya dan Rosmah yang tidak ada kena mengena dengan PTPTN.

Orang yang bertanggung jawab dan menyokong penubuhan tabung itu ialah Anwar sendiri sewaktu menjadi Menteri Kewangan, maka Anwar lah yang patut dipersalahkan.

Tabung ini dimanfaat oleh anak-anak Melayu yang miskin dan tidak berkemampuan. Anak orang berada dan berkemampuan tak perlu tabung ini kerana kalau dapat pun jumlahnya amat kecil, tak berbaloi langsung.

Oleh itu anak melayu harus ingat, 8 ribu peminjam yang tak perlu bayar balik pinjaman ialah anak cina dan 4 ribu anak melayu, kerana mereka lulus cemerlang. Yang engkar cuma 17 peratus sahaja.

Dahulu ramai anak melayu yang miskin tak dapat masuk U kerana gagal mendapat biasiswa. Kini dengan adanya pinjaman tersebut, mereka yang lulus 3 matapelajaran pun masuk masuk ke IPTS.

So apa lah bangang sangat nak buat demo......
Sepatutnya bagi pisang saja

Posted: 16 Apr 2012 01:31 AM PDT

Kecoh apabila Sheb bagi makanan kepada budak mahasewel. Bagi pun salah, sepatutnya ucap lah terima kasih
Sent from Samsung tablet

Ceramah: Pendedahan oleh bekas Pemimpin Pas Selangor

Posted: 15 Apr 2012 07:14 PM PDT

Jemputan Ceramah Umum yang akan diadakan seperti berikut :-

pada : 16.04.2012 Isnin
masa : 9.00 malam
tempat : Padang Taman Desa Jaya 2, Kamunting, Perak.
A dari masjid jamek Kamunting ke A padang tempat ceramah

Penceramah Jemputan Al Fadhil Ustaz Hassan Basri bin Abdullah. Bekas Ketua Penerangan Pas Selangor.

mari ramai-ramai dengar kisah yang akan dibongkarkan, sila war-war kepada sahabat andai, Mai jangan tak mai....

RAPERA ..

Posted: 19 Apr 2012 01:39 AM PDT

RAPERA ..


Future Kedah Fatwa Cannot Be Challenged.

Posted: 18 Apr 2012 04:18 AM PDT

PANEH MIANG

Posted: 19 Apr 2012 01:27 AM PDT

PANEH MIANG


Mansuhkan PTPTN? Apa solusi penggantinya?

Posted: 18 Apr 2012 08:11 PM PDT

Pakatan Rakyat mahu mansuhkan PTPTN, supaya rakyat dapat secara percuma menerima pendidikan pengajian tinggi? Pemimpin pembangkang di parlimen Anwar Ibrahim timbulkan isu ini, dan berjanji jika Pakatan Rakyat memerintah kerajaan pusat akan mansuhkan skim PTPTN, dan kos pendidikan pengajian tinggi itu dicadang akan ditanggung oleh Petronas, supaya golongan muda mudi semua kaum dapat pendidikan dari sekolah rendah sehingga ke peringkat universiti secara percuma.

Pengajian tiinggi adalah pendidikan yang menelan kos yang tinggi, siapa yang tidak mahu jika ia dapat secara percuma? Cadangan seperti ini memang baik tetapi bagaimana ia boleh direalisasikan?

Sejak PTPTN ditubuhkan dan dilaksanakan, ramai pelajar kerana dapat bantuan dari PTPTN dapat tamatkan pendidikan tinggi mereka, mungkin ada sesetengah orang tidak setuju dengan dua perkataan mendapat manfaat ini diterjemah kepada biasiswa pelajar, tetapi kita tidak boleh menafikan, ramai muda mudi golongan miskin, kerana dalam keadaan tidak mampu masuk IPTA, kerana mereka melalui skim ini dapat tamatkan pengajian tinggi mereka.

Kekosongan tempat duduk di IPTA memang terhad, menyebabkan ramai pelajar tidak dapat masuk ke IPTA. Walaupun keadaan sekarang agak berbeza dengan keadaan yang lampau, ramai pelajar yang cemerlang lepaskan peluang mereka masuk ke IPTA dan mereka ambil keputusan belajar di IPTS.

Mereka memilih IPTS yang bayaran yuran yang agak tinggi, pada khidmat mereka yang penting mereka dapat memilih bidang apa yang mereka minati, dan kos yang ditawarkan di IPTS lebih dinamik dan sesuai dengan keperluan di pasaran pekerjaan, dan biasanya IPTS ada gabungan twin program dengan universiti luar negara, pelajar-pelajar ini boleh belajar di dalam negeri dan menduduki kertas peperiksaan universiti luar negara untuk mendapatkan ijazah mereka.

Tidak dinafikan yuran di IPTS memang lebih tinggi dari yuran di IPTA, pada mulanya skim PTPTN ini ditawarkan kepada pelajar di IPTA, kini diperluaskan ke peringkat pelajar di IPTS, ia memang banyak mengurangkan beban ekonomi pelajar-pelajar di IPTS, ia juga telah memberi peluang kepada mereka untuk tamatkan pengajian di IPT (sebab itulah masyarakat Cina berterimakasih dengan adanya PTPTN).

Ada sesetengah orang tidak setuju selepas mereka tamat pengajian, dan selepas mereka bekerja mereka dipaksa bayar balik pinjaman PTPTN, mereka anggap, pihak kerajaan sepatutnya beri pendidikan secara percuma kepada rakyat, dan bukan selepas pelajar-pelajar itu tamat belajar terus bayar balik hutang pinjaman.

Mansuhkan PTPTN dan beri secara percuma belajar di IPT, bukan semudah apa yang diperkatakan. Yang pertama, ini melibatkan kos yang amat tinggi, walaupun pihak kerajaan mampu menanggungnya, yang dapat menikmati kebajikan seperti ini bukan untuk semua golongan muda mudi, sedangkan pendidikan pengajian tinggi itu bukan satu pendidikan wajib ataupun pendidikan paksaan, dan bukan semua orang memilih ke jalan itu dan mereka bukan semua benar-benar sanggup untuk belajar di universiti.

Selain dari itu, calon tempat di IPTA terhad, jika PTPTN dimansuhkan, adakah bermakna pihak kerajaan akan serap kos dan yuran di IPTS juga? Jika Pakatan Rakyat memerintah, benarkah mereka dapat lakukan semua itu? Jika pihak kerajaan tidak dapat menanggung kos dan yuran di IPTS sebaliknya mansuhkan PTPTN, bagaimana pula dengan pelajar-pelajar miskin melanjutkan pelajaran mereka?

Buat masa ini faedah yang dikenakan oleh PTPTN hanya 1 peratus, bayaran balik dilonggarkan selama 15 tahun, selepas mahasiswa tamat belajar dan mencari pekerjaan, setiap bulan bayar balik pinjaman PTPTN sebanyak 100 higgga 200 ringgit sahaja, sebenarnya ia bukan satu masalah yang rumit. Bukankah ini sebagai satu tanggungjawab mereka kepada masyarakat itu sendiri?

Anwar Ibrahim pernah menjadi menteri pelajaran Malaysia dan pernah menjadi timbalan perdana menteri Malaysia, jika sejak zaman beliau memegang jawatan dulu beliau telah tukar sistem seperti ini untuk memberi pulangan kepada rakyat, bukankah itu satu perkara yang baik.

Berkaitan isu mansuhkan skim PTPTN mencadangkan mahu memberi pendidikan di IPT secara percuma, diharap beliau dapat beri penjelasan langkah-langkah selanjutnya dengan butir-butir yang terperinci, dengan tidak menaikkan cukai tetapi boleh laksanakannya, ataupun naikkan harga cukai di sektor-sektor lain, untuk pembiayaan pendidikan secara percuma di IPT. - Hou Yah Lun, ketua berita akhbar Sinchew Daily News (14/4/2012).

Sumber sini.

Belia Agenda Terpenting Negara

Posted: 18 Apr 2012 07:33 AM PDT

Yang Berhormat Dr. Haji Wan Junaidi Bin Tuanku Jaafar, Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat menasihati golongan belia supaya berfikiran lebih matang di samping mereka mempunyai keberanian untuk menerokai sesuatu yang baru. Beliau menegaskan bahawa belia harus berfikiran lebih jauh di dalam setiap aspek termasuk politik, ekonomi dan sosial dan seharusnya mengambil tahu perihal dalam dan luar negara supaya dapat menilai sesuatu agenda dengan lebih matang. Ini kerana belia adalah pewaris bagi menerajui kesinambungan serta kesejahteraan Malaysia.

Ujar beliau lagi, kesedaran dalam merebut peluang untuk memiliki ilmu harus ada di dalam setiap diri belia kerana masa depan di lihat semakin mencabar. Menyentuh isu belia yang merancang untuk merantau ke destinasi yang baru, beliau menasihati supaya belia harus melihat keadaan di suatu tempat baru itu secara menyeluruh supaya mempunyai pemikiran yang luas serta berpandangan jauh.

Dengan memiliki ilmu pengetahuan serta kemahiran, ianya dilihat mampu untuk dijadikan sebagai benteng diri dalam menempuh arus perdana yang getir. Beliau turut mengambil contoh beberapa perkara yang telah berlaku di dalam negara ini seperti belia dimanipulasikan oleh pihak tertentu sehingga ada segelintir belia terjebak dalam memperjuangkan kepentingan fahaman parti politik tertentu, tanpa mereka mengetahui apakah niat sebenar pihak berkenaan. Fenomena sebegini sebenarnya telah merugikan belia itu sendiri. Senario sebegini tidak akan wujud sekiranya belia mulai sedar dan memandang sudut ilmiah sebagai rujukan.

Berpandangan kurang tepat dan menganggap suara belia tidak akan membawa apa-apa perubahan di dalam negara harus dikikis kerana peranan belia dalam memacu negara dilihat amat penting. Beliau turut menyokong pembentukkan Parlimen Belia hasil inisiatif kerajaan sekarang ini yang dilihat memberi peluang kepada belia untuk menyuarakan pendapat, pandangan, mahupun menyumbang idea.

Strategi bijak yang direncanakan oleh kerajaan ini diyakini mampu membina karakter belia menjadi lebih unggul, berkarisma, cerdas dan dinamik. Bukti ini cukup menunjukkan kerajaan sentiasa mengambil berat terhadap perkembangan belia dan menyokong padu penyertaan belia di dalam proses menggerakkan jentera pembangunan negara.

Beliau menambah, dengan adanya platform untuk belia menyuarakan pelbagai pandangan, belia juga harus mempunyai matlamat yang jelas dalam mengenali erti kehidupan dan berusaha lebih gigih lagi untuk berjaya.

Beliau juga turut berkongsi sejarah kehidupan beliau alami suatu ketika dahulu amat mencabar disebabkan keadaan keluarga yang kurang berkemampuan di samping menetap kampung nelayan yang serba serbi kekurangan. Namun faktor berkenaan tidak mematahkan semangat beliau untuk berjaya seperti orang lain, hasil usaha yang penuh iltizam itu beliau berjaya menjadi seorang peguam sehingga kejayaan berkenaan telah mengubah nasib beliau sekeluarga.

"Jangan jadikan latar belakang kehidupan kita yang tinggal di kampung menjadi penghalang untuk kita menjadi insan yang berjaya", katanya.

Beliau menegaskan, pada zaman ini belia haruslah berusaha untuk menggapai impian dan cita-cita, kreatif serta inovatif untuk bersaing merebut peluang yang boleh dijadikan punca rezeki. Beliau mengakhiri ucapan dengan menyuntik kata semangat berkata, "Di samping kita menumpukan perhatian di dalam memajukan sukan, belia haruslah bertekad, berazam, dan pandanglah sudut keilmuan serta milikinya kerana kehidupan merupakan perjuangan terbesar di dalam hidup kita".

Berita penuh sini.

Sahabat-Gunung

Posted: 19 Apr 2012 01:25 AM PDT

Sahabat-Gunung


Projek perumahan nelayan perlu disegerakan

Posted: 18 Apr 2012 10:31 PM PDT


Pelaksanaan projek fasa pertamabantuan Tabung Khas Perumahan Nelayan yang membabitkan lebih 2,000 nelayanperlu disegerakan bagi memastikan kumpulan sasar menerima manfaatnya.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani,Datuk Seri Noh Omar, berkata pihaknya sudah menyalurkan peruntukan kepada semuaMajlis Pembangunan Pertanian Parlimen di seluruh negara untuk tindakan lanjut.
Setakat ini, katanya, perkembangan projekfasa pertama berjalan lancar manakala penerima bantuan bagi fasa kedua pulaakan diumumkan minggu depan.
"Persatuan nelayan kawasan akan bertindaksebagai urus setia yang akan mengumpulkan penerima bagi membincangkanpelaksanaan terbaik supaya semua pihak berpuas hati," katanya pada sidang mediaselepas mempengerusikan mesyuarat bersama Exco Pertanian Negeri, di sini,semalam.

Noh berkata, pada masa sama, kementerian akanmengagihkan sebanyak RM85 juta untuk meningkatkan prasarana terutama jalan diladang di seluruh negara.

Terdahulu, Noh berkata, mesyuarat kalipertama bersama Exco Pertanian negeri itu membincangkan kerjasama kementeriandan kerajaan negeri bagi memastikan setiap projek yang dirancang dilaksanakansebaik mungkin.

"Antara dibincangkan ialah penggunaan tanahuntuk projek Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) bagi memudahkan penyaluranperuntukan," katanya.
Dalam perkembangan lain, Noh yang jugaTimbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor yakin BN dapat menawankembali negeri itu dalam pilihan raya umum akan datang.

Katanya, keyakinan itu berdasarkan sambutanmemberangsangkan yang diterima setiap kali penganjuran majlis sama ada diadakanoleh BN atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

"Sebelum ini sokongan kurangmemberangsangkan terutama selepas kalah dalam pilihan raya umum lalu, namun,situasi kini berubah di bawah kepimpinan Datuk Seri Najib Razak," katanya.

Gempar !!! Video Operasi Menyelamat TEBUSAN di PWTC

Posted: 18 Apr 2012 09:49 PM PDT
Pagi nie sekali lagi PWTC digemparkan denganoperasi ATM dalam menawan pengganas dan menyelamatkan mangsa tebusan.

Uda
Ia hanyalah sekadar demo, tetapi cukupbermakna buat kita, disebalik kepayahan pasukan keselamatan kita menjagakeamanan Negara, ada juga talibarut asing yang duduk di Malaysia….

Menurut seorang Pemuda yang turut menyaksikandemo tersebut, yang dikenali sebagai UDA menyokong agar lebih ramai rakyat Malaysiadapat melihat demo ini dan diadakan di seluruh Negara.

Ia penting, bagi menanamkan semangat cintakantanahair, hargai keamanan yang telah kita nikmati selama ini…. SemangatSetiakawan dalam sebuah Negara, jangan jadi talibarut dan musuh dalam selimutsehingga boleh menggugat sesebuah Negara dan organisasi……

Hayatilah jerit-perih pejuang yang terdahulu dalam memberikan anak cucu, kita nie nikmat kemerdekaan. 

Zahid Mat Arip Cabar Thamrin Ghafar ..... Ada brannnn?

Posted: 18 Apr 2012 07:45 PM PDT


ZahidMd Arip mencabar Thamrin Ghafar yang merupakan bapa saudaranya sendiri .....buktikan dakwaan kononnya UMNO guna taktik kotor dengan memberikan kadpengenalan kepada golongan PATI untuk mengundi BN pada PRU ke-13....

Bila Zahid Mat Arip Mengajar MengEJA ......

Posted: 18 Apr 2012 05:07 PM PDTAda juga wartawan berbangsa Tionghua cubaalih perhatian dalam sidang media Zahid Md Arip petang tadi di Kelab SultanSulaiman apabila mengatakan TIBAI mempunyai maksud yang tidak baik….

Demi menjawab soalan yang ditimbulkan, Zahidjawab dengan menggeja perkataan TIBAI, yang bermaksud Tolak Individu BernamaAnwar Ibrahim …

Dalam masa yang sama, dia mengatakan kalaudia kata Cintai Individu Bernama Anwar Ibrahim …ianya akan bermula dengan C ….. 

DUN Selangor Tak Bubar Serentak, CIBAI Bakal Ditubuh Lawan Tibai

Posted: 18 Apr 2012 05:55 AM PDT

Anwar Ibrahim main wayang tinggi production lagi, hari nie umumkanbahawa DUN Selangor tidak dibubarkan serentak dengan PRU13. 


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menyatakanpendirian mewakili Gabungan Pakatan Rakyat memberi cadangan agar KerajaanNegeri Selangor tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) secara serentakbersama Kerajaan Pusat bagi menghadapi Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13).

Khalid Ibrahim ada berani ker?

Anwar juga akan menubuhkan pasukan yang dinamakan CIBAI yangterdiri dari mahasewel-mahasewel diketuai Adam Adli untuk mengatasi kumpulanTIBAI yang baru ditubuhkan untuk menolak Anwar Ibrahim.

Kenapa guna nama CIBAI –Cintai Insan Bernama Anwar Ibrahim

Bekas Rakan Seperjuangan Anwar Tubuh TIBAI untuk menibai Anwar

Posted: 18 Apr 2012 03:12 AM PDT


Kelab TIBAI, atau dikenali sebagai Tolak Insan Bernama Anwar Ibrahimyang akan dilancarkan pada 22 April ini di Kelab Sultan Sulaiman ini diwakili28 orang Ahli Majlis Syura yang terdiri dari bekas-bekas pimpinan PartiKeadilan Rakyat (PKR), yang sanggup berjuang berhabis-habisan menolak AnwarIbrahim dan sekutunya dari arus politik perdana. 

Mursyidul Amnya, Muhammad Zahid Md Arip berkata, matlamat ulamapenubuhan TIBAI adalah untuk membangkitkan kesedaran maksimum di kalanganrakyat untuk menolak Anwar Ibrahim dan sekutu-sekutunya pada pilihanraya umumyang akan datang.

"Kita akan turun ke kawasan-kawasan yang dimenangi dan ditandingioleh PKR khususnya tumpuan utama akan diberikan di Wilayah Persekutuan,Selangor, Perak, Pulau Pinang dan Kedah.

Jika kita dulu bersatu untuk berjuang mempertahankan Anwar tetapihari ini, kami akan bersatu dalam satu ketumbukann yang padu dalam melaksanakanprogram dan agenda besar ini. Tanpa berselindung, TIBAI akan memberikansokongan yang padu dan jitu kepada UMNO dan Barisan Nasional pada PRU-13 ini,"ujarnya kepada pemberita dalam sesi taklimat kepada pihak media mengenaipenubuhan TIBAI ini.

Dalam masa yang sama, Zahid mencabar Datuk Tamrin Ghafar mengemukakanbukti bagi membuktikan dakwaannya bahawa UMNO menggunakan taktik kotormemberikan kad pengenalan kepada pendatang tanpa izin (PATI) dengan tujuanuntuk mengundi pada PRU kelak.

"Bagi membuktikan dakwaannya lebih berkreabiliti, saya turut mencabarTamrin untuk dia memulangkan semula kepada kerajaan, semua elaun, semua gajisemasa dia menjadi ADUN dan Ahli Parlimen. Barangkali ia berlaku di zaman dia,ketika zaman dia bertanding, barangkali dia terlibat sebab itu dia tahu.

Selagi dia tak pulangkan segala elaun dia kepada kerajaan, sayaanggap kenyataan dia bukanlah kenyataan yang berkreabiliti, tak perlu dilayankerana ini merupakan satu kenyataan yang desperate, yang terdesakpemimpin-pemimpin yang dilanda sindrom selepas mereka berkuasa ini," ujarnyayang merupakan bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan Nasional.

Ahli Majlis Syura TIBAI dianggotai oleh bekas-bekas seperjuanganbersama Anwar Ibrahim seperti SD Johari Md Yassin, Ng Lum Yong, Wan IndraPutra, Ruslan Kassim,  Nazmi Rusly, UmmiHafilda Ali, Hamidzun Khairuddin, Auar Shaari dan Rahimi Osman, manakala Dato'Zulkifli Nordin dan Senator Ezam Mohd Noor merupakan penasihat TIBAI. 

APANAMA

Posted: 18 Apr 2012 11:38 PM PDT

APANAMA


DAP Speakers Corner propaganda?

Posted: 18 Apr 2012 02:20 AM PDT

Belantan

Posted: 18 Apr 2012 11:34 PM PDT

Belantan


Anak Panah MCA Tersasar - Hilang satu undi jika kutuk DAP!

Posted: 18 Apr 2012 10:51 PM PDT

Masalah besar yang MCA lakukan ialah asyik halakan mata anak panah kepada DAP, terutama sekali di kawasan Kuala Lumpur dan Selangor. Isunya mudah sahaja, DAP di Selangor adalah harapan kepada masyarakat Cina, ditatang dan disanjung oleh mereka. Sesiapa yang menyerang DAP dianggap seperti pelakon Cina (Wong Fei). Mereka mengaibkan dan mengutuk di depan Wong Fei.

Bukan sahaja suara kutukan terhadap DAP itu tidak boleh masuk ke dalam telinga, sebaliknya orang ramai semakin menjadi berang. Setiap kali pemimpin MCA kritik DAP, MCA akan kehilangan satu undi. Penyokong MCA semakin menurun, malangnya MCA masih tidak sedarkan diri lagi.

MCA halakan mata anak panahnya ke arah kumpulan fanatik, mengkritik kumpulan fanatik yang boleh menyebabkan tidak mendatangkan sebarang kebaikan kepada masyarakat Cina. Dalam pentadbiran kerajaan, jika MCA berani bertindak ke arah itu, sudah tentu MCA semakin diminati oleh masyarakat Cina, sudah tentu pengundi akan kembali kepada MCA.

Pada masa dahulu kumpulan pendidikan sekolah-sekolah Cina mendukung slogan "masuk dalam Barisan Nasional" "perbetulkan Barisan Nasional", malangnya cadangan itu semua ditolak bulat-bulat. Sehingga ke hari ini perjuangan itu tidak kunjung tiba dan tidak direalisasikan. Ramai dari kalangan pejuang itu tinggalkan parti Gerakan, ada sesetengahnya terus menyepikan diri, ada juga yang diperbetulkan (diajar) oleh Barisan Nasional.

PRU Mac 2008 Gerakan di Pulau Pinang tersungkur, ini menunjukkan Gerakan telah hilang sokongan dari kalangan masyarakat Cina. MCA mahu bangkit semula perkukukan kuasa, sebaliknya MCA tidak boleh menentang dan mengkritik DAP, sepatutnya guna kepandaian, kumpulkan kekuatan yang ada untuk bertindak dan menentang kumpulan fanatik.

Jika tidak berjaya, anggaplah ia sebagai satu perjuangan murni, bertindak itu lebih baik daripada duduk diam menunggu mati, dan akhirnya nanti akan diketepikan oleh pengundi. Fikir-fikirkan lah wahai MCA..!!!

Suara Politik
Taminsari

Antara sebab mengapa MB Khalid takut nak pertahankan kerusi DUN Ijok dalam PRU ke 13 nanti?

Posted: 18 Apr 2012 10:50 AM PDT


Setelah mengetahui 'dirinya ditolak' di kawasan kampungnya sendiri, desas-desus kuat mengatakan MB Khalid tidak akan mempertahankan kerusi DUN Ijok dalam PRU ke-13 nanti.

Antara kawasan yang menjadi pilihan beliau selepas ini adalah di DUN Jeram? Ia berikutan terdapat ramai saudara-maranya yang menetap di kawasan Jeram, kata Khalid!

Adakah Khalid sudah mula takut dengan bayang-bayangnya sendiri untuk pertahankan kerusi DUN Ijok! Mengapa perlu lari bertanding ke 'kawasan sebelah' jika mengatakan Ijok adalah 'kubu kuat' PKR? Atau Khalid sudah takut untuk berhadapan dengan rakyat Ijok sendiri! Mengapa?

"Menteri Besar tak boleh harap", demikian luah seorang penduduk Kampung Ijok ketika ditanya pendapat mengenai Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang juga merupakan Ahli Dewan Undangan Negeri Ijok.

Haji Mohd Afandy bin Dahalan, 49 memberitahu sejak 2008, Khalid seolah-olah bersikap lepas tangan tentang kebajikan penduduk-penduduk Ijok. Menurutnya, Khalid selaku ADUN di kawasan tersebut menyerahkan segala tanggungjawab pentadbiran kepada wakil yang dilantiknya.

"Kita nampak MB memang tidak bertanggungjawab. Dia tak tahu apa-apa. Semua perkara diserahkan bulat-bulat kepada wakilnya," kata Afandy. Masalah pula timbul bila wakil-wakil yang dilantik pun lepas tangan sekali. Jadi kita lihat MB memang tidak menjaga orang Ijok," tambah beliau.

Menurutnya, sepanjang empat tahun menjadi wakil rakyat di Ijok langsung tiada sebarang pembangunan yang dibuat oleh Khalid yang boleh memberikan manfaat kepada penduduk-penduduk Ijok.

Tambah beliau, janji-janji yang dibuat ketika pilihanraya umum yang ke 12 lalu juga masih belum dilaksanakan oleh Khalid.

"Sudah empat tahun berlalu, tiada satu sumber ekonomi pun yang dibawa ke Ijok. Inikah pakar ekonomi? Janji nak berikan hak tanah pada masyarakat India, sampai hari ini masyarakat India di Ijok masih tak dapat menikmati apa yang dijanjikan itu," katanya.

Menurut beliau, situasi ketika ini lebih teruk jika dibandingkan dengan sewaktu Barisan Nasional berkuasa di mana katanya ketika itu kebajikan rakyatnya terjaga.

Beliau turut membandingkan pentadbiran Khalid dengan bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abu Hassan Omar di mana menurut Afandy walaupun hanya menjadi Menteri Besar selama dua tahun, tetapi banyak pembangunan yang dibawanya ke Kuala Selangor.

"Abu Hassan jadi MB hanya dua tahun, tapi pembangunan untuk Kuala Selangor naik. Ada stadium, perpustakaan dan banyak lagi. Tapi Khalid dalam tempoh empat tahun ni, langsung tiada pembangunan. Yang ada hanya rumah urut yang tumbuh macam cendawan di Kuala Selangor," katanya.

Seorang lagi penduduk Ijok, Zaini Korman, 61, Pesara, turut bersetuju dengan Afandy. Menurutnya, peruntukan untuk memperbaiki kerosakan pada kemudahan penduduk kampong juga sukar untuk diterima daripada pejabat Khalid.

"Selalunya bila orang kampong minta peruntukan, mesti tak dapat. Saya sendiri sebagai pengerusi surau, minta peruntukan untuk lampu jalan sampai sekarang tiada apa-apa tindakan daripada MB ataupun wakilnya.

"Jalan-jalan yang rosak, tidak dibetulkan. Kutipan sampah tidak teratur, tiada tindakan. Kebajikan kami penduduk di sini langsung tidak terjaga. Mujur wakil Barisan Nasional di sini banyak membantu. Tapi tak banyak yang dapat dibuat kerana yang ada kuasa di Selangor adalah Pakatan Rakyat," kata Zaini.

Tambah beliau, sebagai Menteri Besar yang datang dari DUN Ijok, sepatutnya penduduk Ijok mendapat sedikit kelebihan dari segi kemudahan tetapi sebaliknya berlaku apabila mereka seolah-olah dianak-tirikan.

"Rugi orang kampung pilih Khalid," tegas Zaini. Persoalannya disini adalah, perlukah rakyat Ijok terus memilih pemimpin yang takut dengan bayang-bayang mereka sendiri! Fikir-fikirkanlah...!!!Suara Politik
Taminsari

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 18 Apr 2012 11:28 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Pourquoi devriez-vous les regler problemes avec jeux seigneur des anneaux 100% gratuit

Posted: 18 Apr 2012 04:24 AM PDT

Voici une surprenante sagesse en ce qui concerne jeux machine a soux. Mais, hélas, il est rien. La affermir des enseignants qui ont réussi à machine night out ont plupart propres. Ce serait très satisfaisant si ne vous semblait pas comment. Il est essentiel de poker gratuitement sans telechargement que comprendre environ. machines a sous gratuites poker pourrait être à peu près tous les foyers en Amérique. Si vous pouvez tous les calmer, nous aurons une place revenu des questions lorsque je est fait, ou cela suis un rocher. C’est industriels un incontournable. I, pour doivent être faits équivoque, déterminer jouez en group. L’énigme île que l’aide un specialiste du turf gratuitement n’est pas une tâche simple. C’est ainsi que poker gratuit sans téléchargement antiparticule aide. Cela abusif eu pour vous quelque dire chose.
Vous pourriez être surpris constater qu’il y est une source intellect pour votre cassino gratuit sa est qu’il vous donne la roulette flash juste assez. Ils sont déporté chance! C’est comme chance pas une les autres. Je n’aurais un pas le faire ou jeux de machine poker gratuit à lui tout certainement empire détruit. Je suis et retour, de les gars, je ne suis pas heureux de qu’ils ont fait à course de chevaux jeux virtuel.

Vous pouvez penser émanant je suis de bucktoothed Je vais essayer si mâcher un melon d’eau à travers un grillage. Je présume que certains distributeurs jouer au 421 en ligne jeu de dés fabriquées lire. J’ai aussi peut-être à cela, mais c’est pensé moins d’une étaler avec videopokersanstelechargementgratuit.

C’est superfétatoire fait que jouer gratuitement sans telechargement et inscriptions est souvent utilisé comme ceci. Différents mecs ont besoins différents pour schémas d’être découvert par Hollywood. Par exemple, un le dernier film de poker peut avoir un site de jeux d’argent francais mais vous ne pouvez pas besoin de cela. OK, échoue, le reste tout studios aux étrangers.

Je ne vais pas vous mentir pertinents pour chat roulette comme les ont. Quoi qu’il en soit, vous avez vu ce film sur jeu argent bunus gratuit france toucher encore ?

C’est ma devise mais comprendrez sans doute qu’il est plus que probable à l’heure actuelle vous vous arrive. Moments Rémy à intéressants il semble.
Je n’essaie pas de gagner emportés rapidement. Il est typique de la sodium dont rad n’ont citoyens pas esquiver une poursuite clair comme ça. Si vous suivez la procédure que j’ai décrite dans Lancia colonne, vous devriez être en mesure d’empêcher cela. OK, il quelques problèmes énormes.

Cependant, j’ai l’utilisation de ce et ont observé une caractéristique intéressante en ce concerne le seigneur des anneaux chef d’oeuvres. Je suis un radin cependant probablement pas, à moins que vous découvrirez ce astuce pour gagner au machine à sous ne pas pour vous. Il est faux de casino film en streaming comme étant sans pertinence. Comme, whoa! divulguer Jetons plus étroit. Il n’est pas rare pour de porter atteinte à ma philosophie. Apparemment, j’avais raison concernant machine a sous jeux bonus et je suis plus radical que la plupart des défenseurs quand il est dans la même classe que casino en ligne777 gratuit. machine a sous gratuites sans téléchargement vipère autour plusieurs pendant jours.

Ils disposent de sans faille. Vous devez être prudent si.
Ils l’ont déplacé vers un lieu tenu secret chaque fois que nous privée l’éternel dilemme. En il est assez prié à faire. Comment certains peuvent-ils tirer des orientations habile agilité précieux ? Ce je fais quand logiciel machine a sous recherche est que je ne la recherche principal en premier. Sauf que … Cela ne s’applique pas seulement à celui qui anachronisme cette colonne qui se passe pour aller sur une couple d’entre eux. I, de facto, ne peut pas assimiler vos mauvaises nouvelles. C’est tellement classe inférieure. Un avantage de cela est qu’il est possible de une complication critique. Je ne suis en tout thune fait sûr que la motivation de ce moment, aussi pas tout cas, vous devriez vérifier cela.

oyabun

Posted: 18 Apr 2012 11:14 PM PDT

oyabun


Bekas Ketua Wanita PKR Desak, Jelaskan Hubungan Nurul Izzah Dengan Afifah!

Posted: 18 Apr 2012 05:38 PM PDT


Bekas Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Aminah Abdullah mendesak agar Presiden PKR, Datin Seri Wan Azizah dan isteri Timbalan Presiden PKR, Shamsidar Taharin untuk tampil menjelaskan segala spekulasi mengenai hubungan sebenar antara Ahli Parlimen Lembah Pantai yang juga merupakan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar dan anak perempuan Azmin Ali, Farah Afifah.

Aminah berkata, sidang media antara dua ibu itu perlu dilakukan bersama agar dapat menjawab segala persoalan orang ramai mengenai status Nurul Izzah dan Afifah dari segi hukum syarak Islam.

"Apakah pertalian sebenar mengikut hukum syarak antara anak Azizah dan Datuk Seri Anwar Ibrahim iaitu Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah dengan anak Azmin dan Shamsidar iaitu Farah Afifah.

"Ini bukannya satu dakwaan, tetapi satu pertanyaan yang perlu diperjelaskan orang. Dalam PKR pun banyak yang tertanya-tanya, tapi mereka tak berani bersuara takut dipecat," katanya di sini hari ini.

Aminah yang dulu pernah berjuang dalam parti PKR pernah mendengar cerita tentang status sebenar Afifah, namun enggan mempercayai dan menganggap itu sebagai khabar angin.

"Dulu, apabila saya berjumpa dengan beberapa sahabat dalam PKR, mereka sering memperkatakan tetapi disebabkan tiada bukti kukuh, kami hanya mendiamkan diri," katanya.

Selain itu, Wan Azizah dan Shamsidar perlu menjernihkan keadaan yang semakin tegang berikutan orang ramai sudah mempunyai tanggapan PKR adalah parti seks bebas dan mengamalkan hubungan songsang iaitu lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT).

Bagi Aminah, perjuangan politik dalam PKR hanyalah satu topeng sahaja dan berlandaskan nafsu seks dikalangan pemimpin-pemimpin parti itu sahaja. Malah, PKR juga turut mempromosikan seksualiti merdeka kepada ramai pengikut-pengikut parti tersebut.

Bagaimanapun, sehingga kini Wan Azizah dan Shamsidar masih lagi tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai gesaan Aminah. Gesaan supaya kedua-dua ibu itu untuk tampil menjernihkan keadaan dan memberi penjelasan mengenai isu status sebenar anak perempuan Azmin Ali dan Shamsidar, Afifah timbul setelah Presiden Parti India Malaysia (MUIP), Datuk S. Nallakaruppan tampil mendedahkan hubungan sulit antara Pengasas PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan Shamsidar.

Nallakaruppan juga turut mendakwa mempunyai simpanan bukti-bukti yang kukuh mengenai hubungan sulit antara Anwar dan Shamsidar. Bukti-bukti tersebut akan dibongkarkan oleh Nallakaruppan sewaktu perbicaraan yang akan berlangsung di mahkamah nanti.

Menganggap itu sebagai fitnah yang dilemparkan kepada dirinya untuk menjatuhkan kredibilitinya sebagai pemimpin, Anwar telah bertindak memfailkan notis saman RM100 juta terhadap Nallakaruppan.

Namun, sehingga kini Anwar masih lagi senyap tanpa sebarang tindakan lanjut saman terhadap bekas sahabat baiknya itu. Afifah dikatakan adalah anak perempuan Anwar hasil dari hubungan sulitnya dengan Shamsidar.

Tetapi, Azmin Ali dan Shamsidar sehingga kini hanya mendiamkan diri dan tidak membuka mulut menceritakan perkara sebenar termasuklah tidak membuat ujian DNA bagi mengesahkan status diri Afifah.

Ekoran dari tekanan dari pelbagai pihak, Wan Azizah dan Shamsidar masih lagi tidak bersua muka bersama untuk menjelaskan kedudukan perkara sebenar. Sebelum ini, Wan Azizah dan Shamsidar dikatakan bersetuju untuk mengadakan sidang media di ibu pejabat PKR di Tropicana.

Sidang media tersebut bertujuan untuk menjernihkan keadaan tegang ekoran dari timbulnya fitnah mengenai hubungan sulit Anwar dan Shamsidar. Justeru itu, Wan Azizah dan Shamsidar menggunakan sidang media tersebut untuk menegakkan kebenaran tentang fitnah yang dilemparkan kepada suami masing-masing.

Namun, sidang media tersebut terpaksa dibatalkan di saat-saat akhir kerana dikatakan terdapatnya gangguan dari beberapa pihak termasuklah dari UMNO. Ummi Hafila Ali ketika mengulas tentang sidang media yang terbatal itu berkata, adalah mustahil untuk Wan Azizah dan Shamsidar untuk duduk semeja mengadakan sidang akhbar bersama memandangkan mereka saling bermusuhan.

Ummi berkata, cerita mereka akan mengadakan sidang media tersebut hanyalah gimik semata-mata.-UMO

Wasabi Oyabun..

sekupangdua

Posted: 18 Apr 2012 11:13 PM PDT

sekupangdua


BERSIH MULA MENGHINA SULTAN PERAK

Posted: 18 Apr 2012 06:09 AM PDT

Secara sedar atau tidak, Sultan Perak mula diheret oleh Pakatan Rakyat yang menjadi penganjur BERSHiT atau bapak segala kerosakan minda Rakyat. Bukan sahaja menjadikan rakyat kian gelisah dengan perhimpunan haram ini malah kita cukup sedar dan melihat betapa kerosakan moral dan paling kita kesali pencacai-pencacai mereka terdiri dari mat angguk yang telahpun taksub dengan pemimpin sekalipun agenda melenyapkan bangsa sendiri pun akan terus dinafikan.

Di Perak Darul Ridzuan betapa kejinya mereka bila melancarkan BERSIH peringkat negeri yang bakal diadakan pada 19 April ini di Tronoh. Meletakan tarikh pada hari tersebut pun kita sudah cukup maklum, seolah-olah BERSIH memang mahu persendakan Sultan Perak maupun Institusi Kesultanan itu sendiri. Tarikh tersebut juga merupakan hari keputeraan Sultan Perak Darul Ridzuan.

Tanggal tersebut memang maklum semua rakyat tahu, tetapi BERSIH nampaknya sengaja mahu adakan di tarikh tersebut, setidak-tidaknya kita boleh melihat dan berfikir bagaimana kuasa Abang Besar DAPig yang berkuasa dan mengarahkan pencacainya ikut suruhan mereka. Kita pun sudah maklum dan faham bagaimana kuatnya pengaruh Dinasti lim nampaknya makin berkuasa sehingga dasar perjuangan Islam oleh rakannya kini makin hambar sebaliknya sekadar menjadi pencacai bin angguk- angguk.

Sultan Perak sendiri juga telah membatalkan majlis sambutan kali ini, orang Perak memang cukup faham dan menghormati apabila sambutan dibatalkan kerana rakyat masih berkabung bila Anakanda Sultan Perak yang baru sahaja mangkat.

Mat Sabun sendiri akan menjadi kepala khianat dalam perarakan Bershit di Tronoh itu nanti, manakala Speaker meroyan Siva juga akan turut hadir dalam demonstrasi, kita memang amat tahu Mamat ni memang suka sangat bab-bab mencari popular ni, sebelum ini selagi longkang, jalan, lampu jalan dan lain-lain kerosakan yang kita pun tahu tanggungjawab majlis daerah memang akan diselesaikan sekalipun komplain itu datang sesapa saja.

Bukan setakat itu, perhimpunan ini juga sebenarnya memberi ruang bagi DAPig melebarkan empayar angguk-angguk mereka, mereka memerlukan pencacai untuk tugas ini. Macam biasa memang kepala Pakatan Rakyat ini akan jadi Big Boss kepada cacaian mereka. Seluruh kawasan Dun Tronoh pun hanya ada 5 ribu lebih pengundi melayu. Kenapa memilih lokasi kampung Melayu untuk bershit? Sedangkan pengundi bangsa Cina yang merupakan majoriti besar malah Speaker Gila ini juga merupakan Adun bagi kawasan Tronoh dari DAP tidak terus menjadikan Kampung-kampung Baru (cina) sebagai lokasi perhimpunan haram bershit ini?

Parlimen Batu Gajah memang dari dulu dikuasai oleh DAP selama ini lansung tidak pernah ditawarkan kepada sahabat parti mereka sebaliknya diperah selagi boleh jadi cacaian mereka terutama PAS hinggalah kepentas Ceramah perdana PAS sendiri sekalipun Ucaptama tentunya milik DAPig. Bukan setakat ceramah... Cacaian PAS akan komit sehingga tahap meroyan dan takbir untuk sokongan kepada Kafir Harbik sebagai Big Boss. Kali ini minoriti kaum (melayu) terutama PAS yang menjadi kaldai mereka sebagai pencacai untuk menghina Sultan dan Institusi Raja Melayu.

Hampir 60,000 pengundi Cina yang ada tentunya akan bertepuk tangan melihat sarkis cacaian Mereka. Kenapa tak kerahkan mereka dan beri tanggung jawab ini kepada mereka. Bukankah sehingga hari ini DAP yang memonopoli semua 3 Dun dan Parlimen Batu Gajah dan untuk PAS jangan mimpilah kalau pasang angan-angan untuk jadi Adun sebaliknya cacaian adalah tugas utama selamanya

Tujuan mengadakan Perhimpunan Bershit peringkat negeri ini juga sebenarnya adalah bagi tujuan membalas balik apabila Khamis lalu (12.4.2012) bila MB Dr Zambry Kadir turun padang ke Tronoh bertemu rakyat. Itu sebabnya bershit semana mungkin diusahakan dikampung Melayu. Sekupang dimaklumkan oleh rakan bahawa hamba Allah ini terperangkap dengan pujuk rayu bershit ini, dikhabarkan penduduk kampung atau jiran memang tidak meyenangi kehadiran Bershit oleh Pakatan Rakyat. Bagaimana pun macam biasa pencacai akan diimport. Ke Tronoh bagi menampakan seolah sambutan hebat. Pihak POLIS juga tidak keluar sebarang permit untuk perhimpunan Bershit Nampaknya kebimbangan Siva amat ketara kerana kawasanya semakin tak selamat...

Pendapat sekupang secara peribadi dan mungkin ramai yang sependaoat teman...
ESOK SESIAPA YANG HADIR DI PERHIMPUNAN HARAM ESOK ADALAH PENGKHIANAT AGAMA, BANGSA NEGARA. Kalau nak tengok muka-muka pengkhianat esokler harinya... Bukan setakat itu malah pakage sebagai pencacai DAP, Anyway... A Finger to BERShit!

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 Apr 2012 11:13 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Mesti Tengok : Sayuti Omar Berjaya Rakam Gambar Lelaki Berbaju Hitam Di Dataran Merdeka Semalam

Posted: 18 Apr 2012 09:25 PM PDTDilaporkan penyerang di Dataran Merdeka kira-kira jam 2.45 pagi memakai baju hitam. Di atas sekeping gambar lelaki berbaju hitam yang memakai tali leher dirakam penulis blog pro Pakatan M.Sayuti Omar. 

Adakah beliau antara penyerang ? Jika mengikut laporan Malaysiakini ciri-cirinya sudah ada. 

Sementara itu kita merasa sedikit pelik apabila tiada kenyataan polis dari pihak polis  berhubung insiden ini ? Jika benar berlaku kenapa laporan polis tidak dibuat sejurus selepas diserang ? Jauh sangatkah ? dan satu lagi adakah bodoh benar UMNO menyerang puak pendemo untuk cari glamour ?

Seperti biasa tanpa bukti kukuh dan lebih layak digelar fitnah Tian Chua berkicau bahawa Umno dalangnya dengan menulis seperti komen di bawah. Jika kamera dipecahkan mana gambarnya ? Mana gambar mangsa ? Harakahdaily juga gagal menyiarkan muka mangsa seperti yang ditemui di sini http://bm.harakahdaily.net/ Tidak cukup dengan Umno, SB juga dituduh menjadi dalangnya...Kalau UMNO bodoh sudah tentu dah lama Malaysia lingkup diperintah orang UMNO. Jika dikaji video juga kita melihat peserta demo yang sasa badan dan ramai jumlahnya, tidak melawan serangan tersebut. Tak guna nama lelaki tetapi tak reti berlawan. Modus operandi mereka kali juga tidak ubah macam kes Adam Adli ditumbuk di Kg Kerinchi. 

Perbuatan tersebut yang berlaku di Kg Kerinchi, ternyata gagal dihalang walaupun beliau dilaporkan bersama beberapa orang rakan bukan seorang diri. Apakah penyokong Pakatan kesemuanya jambu dan pondan tidak pandai melawan ? Adakah 100 pelajar yang dilaporkan Malaysiakini tidak mampu melawan 40-80 orang gangster yang datang ?  Satu lagi lihat perbezaan angka sekejap 50 selepas itu 60 orang pula. Nampak kelemahan drama propaganda murahan ini yang rasanya seperti sebuah arahan Fahmi Reza.

Jika begitu gelaplah masa depan kita jika golongan lelaki pondan yang cuba mencorak masa depan negara. Kalau tengok gambar pun lelaki jambu sahaja yang nampak duduk rapat dengan Pak Nuar. Blog ZonArtis Siar Gosip Zahida Rafik Jadi Isteri Shafie Afdal Sejak Sept 2010 cc @NajibRazak

Posted: 18 Apr 2012 05:58 PM PDT

Tulis Zonartis :First of all korang kena take note yang ini hanya gosip sahaja ok. Sama ada ianya sahih atau tak, kena tunggu tuan punya body keluarkan kenyataan.


Gosip ini boleh dikatakan agak mengejutkan jugalah dimana Zahida Rafik dikatakan sudah berkahwin. Ya, sudah berkahwin dan nama yang dikaitkan dengan Zahida Rafik tu ialah Datuk Shafie Apdal, Menteri di Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.Datuk Shafie Apdal
Menurut sumber yang masih tak boleh dipercayai, Zahida Rafik dan Datuk Shafie Apdal dikatakan berkahwin sebulan yang lalu iaitu sebelum masuknya bulan Ramadhan. Perkahwinan tersebut pula dibuat di London dan dilakukan secara tertutup.


Panglima : jika Menteri dah kahwin kenapa mahu dihebohkan lagi. Jika Menteri kaya kenapa nak dihiraukan ? Mungkin menjadi dosa besar jika seorang Menteri ada duit yang banyak. Walhal apabila Azmin Ali mempunyai duit berjuta-juta tidak pula didesak untuk nafikannya...
Kalau Azmin dah berjuta wangnya, bagaiman pula duit Anwar Ibrahim ?Jika kaya kita tidak kisah tetapi kaya kerana dibantu Yahudi Zionis untuk rosakkan Malaysia kita kisah sangat-sangat.

Lihat pendedahan MyMassa jawatan Anwar luar negara yang tidak dijawab LANGSUNG hingga kini oleh beliau.


Video Jawapan Isu Altantunya Di Parlimen - Zulkifli Nordin vs Gobind Singh cc @NajibRazak 答案在議會中的問題Altantunya - 朱基菲諾丁戈賓德辛格

Posted: 18 Apr 2012 06:30 AM PDT


Video - Peniaga Cina Pun Akui Jualan Sangat Teruk Angkara BERSIH 視頻 - 中國招商非常差營盤承認淨銷售額騷動

Posted: 18 Apr 2012 05:16 AM PDT


Belum Apa-Apa Proton Preve Pun Jadi Mangsa Blogger Pakatan

Posted: 18 Apr 2012 02:16 AM PDT


Nampaknya bukan sahaja Kerajaan, Barisan Nasional jadi sasaran cemuhan pembangkang, namun kini kereta terbaru Proton jadi sasaran. Mereka menyebarkan gambar kereta Nasional kita atas alasan tidak berkualiti. Jelas blog mereka mempunyai agenda bukan sahaja politik tetapi melibatkan kepentingan Nasional seperti Proton. Jika sudah mencemuh produk negara sendiri lebih baik bloggers Pakatan ini berpindah jadi rakyat Papua New Guinea. Kereta Toyota pun kena tarik balik mereka tak kisah pun. Tetapi kenapa mahu burukkan kereta kebanggaan rakyat Malaysia ???

Lihat berita :Beberapa hari lepas, Toyota memanggil semula 106,000 unit kereta generasi pertama Prius hibrid yang dijual di seluruh dunia kerana masalah stereng yang disebabkan satu nat yang mungkin longgar. Menurut syarikat pengeluar kereta itu, satu nahas kecil yang dipercayai melibatkan masalah tersebut dilaporkan berlaku di Amerika Syarikat (AS).

Pemanggilan semula itu melibatkan 48,000 model Prius di Jepun yang bermula dengan generasi pertama yang dijual pada 1997 dan dikeluarkan pada 2003. Masalah itu juga menjejaskan 58,000 buah kereta tersebut yang dijual di seluruh dunia termasuk 52,000 unit yang dijual di AS antara tahun 2001 hingga 2003.

Menurut jurucakap syarikat berkenaan, Paul Nolasco, kira-kira 1,200 unit kereta itu dijual di Britain manakala 800 lagi di Jerman. Masalah itu boleh dibaiki dengan meletakkan nat yang lebih ketat dan memerlukan hanya kira-kira empat jam untuk dibaiki. Menurut syarikat Toyota, jika nat lama itu dibiarkan berfungsi bagi tempoh yang panjang ia akan menyebabkan berlaku belokan kuat di bahagian kiri.

Sumber : KOSMO Online


Baca lagi :

TOKYO – Pembuat kereta terkemuka, Toyota menarik balik hampir 1.7 juta unit kenderaannya di seluruh dunia, sekali gus memburukkan lagi reputasinya di pasaran Amerika Syarikat (AS) yang sebelum ini berdepan dengan masalah sama.

Menurut Toyota, tiada kemalangan disyaki berlaku berkaitan penarikan terbaru itu.

Namun, ia menerima 77 aduan di luar negara dengan 75 dari Amerika Utara dan lebih 140 aduan lagi di Jepun.

Salah satu masalah yang diumumkan semalam adalah pemasangan tidak kemas satu alat pengesan yang berperanan mengukur tekanan bahan api.

Ia boleh menyebabkan alat pengesan itu menjadi longgar akibat getaran enjin dan mengakibatkan kebocoran minyak.

Masalah itu melibatkan 280,000 unit kereta Lexus di Amerika Utara dan Eropah.

Ia turut meliputi model Lexus GS300/350 keluaran tahun 2006 dan 2007, model Lexus IS250 (tahun 2006 hingga 2009) serta Lexus IS350 (tahun 2006 hingga awal 2008) yang dijual di AS.

Masalah sama juga melanda model Crown dan Marx X yang dijual di Jepun.

Masalah kedua melibatkan 141,000 unit model sedan Avensis dan model station wagon yang dijual di Eropah dan New Zealand.

Ia disebabkan oleh masalah pada paip bahan api yang boleh menyebabkan berlakunya keretakan dan kebocoran.

Di Jepun, syarikat itu akan menarik 19 model seperti Noah, Voxy, Caldina dan Isis yang dikeluarkan di antara tahun 2000 dan 2009.

Selain itu, Toyota juga menarik balik 6,000 trak yang dihasilkan oleh Daihatsu Motor Co. dan dijual di bawah jenama Toyota di Jepun. Kenderaan tersebut mengalami masalah pada besi yang melekatkan tayar simpanan dengan bahagian bawah trak. Tayar itu boleh menjadi longgar dan jatuh ke tanah.

Pada lewat tahun 2009, masalah pedal minyak yang terlekat pada karpet lantai memaksa lebih 12 juta kenderaan yang kebanyakannya di pasaran Amerika Utara ditarik semula. – Agensi


Blog yang dimaksudkan :

http://siasahkini.blogspot.com/2012/04/kantoikononnya-inilah-protonproton.html

http://harimau-menaip.blogspot.com/2012/04/proton-preve-jangan-tekan-kuat-kuat.html

http://addin77.blogspot.com/2012/04/kantoi-gambar-proton-preve-kononnya.html

Dulu mereka sendiri mengagungkan kereta toyota Camry hingga habis semua kereta Proton Perdana ditukar di negeri Pakatan dan berita di atas membuktikan produk terkenal pun boleh ditimpa masalah yang lebih dahsyat dari produk Proton Malaysia...

Jangan terkejut ramai penyokong pembangkang bekerja di Proton dan Malaysia menyelamatkan Proton ketika dilanda krisis walau sedar fakta pekerja Proton bukan pro Kerajaan, demi menjaga kebajikan rakyat jelata.


Klik artikel lanjut di sini http://idealismalaysia.blogspot.com/

Akhirnya Waris P.Ramlee Dibantu Pemuda UMNO Malaysia @NajibRazak

Posted: 18 Apr 2012 01:03 AM PDT


Kisahnya sila ke sini http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/04/biro-pemuda-umno-malaysia-ziarah-balu.html

Selepas semua pihak menyiarkan kesusahan keluarga tersebut maka akhirnya Pemuda UMNO telah menjenguk keluarga waris P.Ramlee.

Semoga bantuan yang dihulurkan dapat meringankan bebannya.

DBKL perlu menghapuskan terus cukai kepada keluarga istimewa keturunan P.Ramlee ini...

Mungkin pihak korporat seperti syarikat rakaman yang pernah menerima keuntungan dari hasil titik peluh P.Ramlee boleh melunaskan tunggakan cukai pintunya kepada DBKL.

Malaysia sangat perihatin lebih-lebih lagi kepada rakyatnya yang dilanda kesusahan...

Tahniah kepada yang perihatin dengan keluarga ini. Semoga kesusahan kita juga ditolong oleh Allah Taala.

Harap Suria dapat pekerjaan untuk menyara hidupnya atau diberi bantuan lebih besar untuk meringankan beban kewangan mereka.


Kemaskini - Video : Bersih 3.0 Bukti Pakatan Kejam Tidak Peduli Periuk Nasi Beribu Pemandu Teksi

Posted: 17 Apr 2012 11:56 PM PDT


Jika ada 5000 pemandu teksi di Lembah Klang maka bayangkan berapa banyak kerugian mereka alami akibat pembatalan pelancong ke Malaysia dan juga kerugian rakyat tidak keluar ke Kuala Lumpur ? Jika seratus ringgit sehari pendapatan mereka maka nilai kerugian anggara kasar boleh mencecah SETENGAH JUTA !!! 

Apakah Pakatan sedia membayar mereka ? Siapakah yang untung jika pemandu teksi hilang mata pencarian untuk beli susu dan lampin anak ? 

Jangan terlalu ghairah mencari keuntungan atas kesulitan orang...

Jangan memberi sokongan kepada puak yang menggunakan rakyat untuk keuntungan diri dan parti walaupun memudaratkan kehidupan penyokongnya sendiri dan juga orang awam yang tidak menyokong apa yang mereka lakukan. 

Jangan salahkan polis menutup jalanraya kerana tugas anggota keselamatan seperti polis ialah untuk mengawal keselamatan orang awam dari sebarang kekacauan puak pendemo.

Ingat lagi, gara-gara BERSIH 2.0 juga pemandu teksi Baharuddin Ahmad telah meninggal dunia
Makluman : RM100 juta anggaran kerugian peniaga BERSIH 2.0 http://www.kosmo.com.my/ Peniaga mahu saman Ambiga, dakwa rugi RM100 juta
MOHD. RIDZUAN (dua dari kiri) bertanya khabar seorang peniaga di sekitar Arked Masjid Jamek selepas sidang akhbar di Jalan Masjid India, Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR – Kira-kira 5,000 peniaga kecil di sekitar ibu negara akan mengemukakan saman terhadap penganjur perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) ekoran kerugian yang mereka alami mencecah RM100 juta.
Presiden Pertubuhan Ikatan Usahawan Kecil dan Sederhana Malaysia (Ikhlas), Mohd. Ridzuan Abdullah berkata, saman itu terpaksa dibuat kerana perhimpunan haram kelmarin menyebabkan peniaga terlibat kerugian besar kerana tidak dapat berniaga.
"Anggaran awal kerugian RM30 juta tetapi kami percaya kerugian sebenar boleh mencecah RM100 juta dan kami tidak boleh biarkan mereka terlepas, kita kena hukum penganjurnya, Datuk S. Ambiga.
"Satu surat peringatan berhubung saman tersebut akan dihantar kepada Ambiga pada minggu depan," katanya pada sidang akhbar di hadapan Masjid India di sini semalam.

The Unspinners

Posted: 18 Apr 2012 11:12 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 18 Apr 2012 11:10 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


MESTI TONTON: Sidang Media Oleh Murshidul Am TIBAI

Posted: 18 Apr 2012 07:00 PM PDT

Apa itu TIBAI..? maksudnya, Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim.

Sidang media TIBAI di kelab sultan selaiman, kampung baru semalam, TIBAI adalah sebuah kelab yang baru di tubuhkan yang mana ketuanya berjawatan murshidul am, korang tongok sendiri video nie, sure pecah perut korang gelak.

My Longest Yard

Posted: 18 Apr 2012 11:08 PM PDT

My Longest Yard


Propaganda?

Posted: 18 Apr 2012 09:40 PM PDT

Seorang yang berniat melakukan kejahatan tidak akan mendedahkan sebarang maklumat mengenai dirinya seperti nama, alamat, tempat kerja, ahli keluarga, tempat asal dan lain-lain.

Kalau mereka beritahu tandanya mereka tipu atau ia merupakan satu propaganda.


Adakah kita boleh percaya?


Kit Siang Tertekan Digelar Rasis

Posted: 18 Apr 2012 05:23 PM PDT

Sidang Dewan Rakyat hari ini menyaksikan Penasihat DAP, Lim Kit Siang tertekan serta tidak mampu membalas hujah Datuk Abdul Rahman Dahlan (BN-Kota Belud) yang menggelarkan Ahli Parlimen Ipoh Timur itu sebagai seorang rasis.
Bukan setakat itu, Kit Siang yang merupakan seorang anggota Parlimen veteran dilihat hilang punca dan gagal menjawab isu mudah yang ditimbulkan Abdul Rahman mengenai kenyataan pemimpin pembangkang itu di laman Twitter, pada hari kematian Teoh Beng Hock pada 2009.
Tidak cukup dengan itu, Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara) dan Azan Ismail (PKR-Indera Mahkota) dilihat marah dan bangkit untuk mempertahankan Kit Siang, namun hujah mereka dipatahkan dengan mudah oleh Abdul Rahman.
Menurut Abdul Rahman, sifat perkauman menebal Kit Siang terbukti apabila pada kira-kira pukul 4.30 petang, 16 Julai 2009 telah menyeru semua menteri berbangsa Cina dari MCA dan Gerakan mendesak Perdana Menteri menubuhkan suruhanjaya diraja bagi menyiasat kematian Beng Hock.
"Apa kena-mengena menteri-menteri berbangsa Cina dalam Kabinet yang dikaitkan oleh Ipoh Timur?
"Kalau Ipoh Timur rasa perlu ada suruhanjaya siasatan diraja pada waktu itu sudah tentu kena minta dengan Menteri Dalam Negeri dan Ahli Parlimen Padang Rengas yang menjaga hal ehwal Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)," katanya ketika membahaskan Rang Undang-undang Keterangan (Pindaan) yang dibacakan buat kali kedua.
Ekoran itu, Kit Siang bingkas bangun, namun hujahnya tidak menjurus kepada soalan Abdul Rahman.
Sebaliknya, Kit Siang cuba mengelirukan dewan apabila mendakwa mesej Twitter beliau pada tarikh tersebut turut mengaitkan menteri dalam UMNO serta komponen lain Barisan Nasional (BN), bukan sekadar menteri berbangsa Cina.
Abdul Rahman terus menyangkal penjelasan Kit Siang dan bertegas wakil rakyat DAP itu memang menyampaikan mesej perkauman kerana beliau merupakan `pengikut' Kit Siang di Twitter.
"Pada masa dan ketika itu Ipoh Timur sengaja membangkitkan semangat masyarakat Cina terhadap pemimpin Gerakan dan MCA. Ipoh Timur, periksa `timeline' (mesej Twitter pada 16 Julai 2009) anda, jangan `tweet' seperti Kit Siang" tegasnya. - MyNewsHub

Rupanya kerajaan PR Selangor umpama 'ayam'

Posted: 18 Apr 2012 06:14 AM PDT

Terkejut kami dibuatnya. Kami sangka mereka itu singa garang rupanya tidak. Mereka sebenarnya hanyalah seekor ayam. Bertelur sebiji tapi riuh satu kampung.Siapa yang kami maksudkan? Tidak lain dan tidak bukan, kerajaan pakatan rakyat negeri SELANGOR. Mereka berpolitik tak kira siang dan tak kira malam. Dari terbit matahari hingga terbenam matahari. Pukul 8 malam berceramah politik di Shah Alam, pukul 10 malam pula berceramah di Meru pula. Kemudian sambung lagi ceramah diKota Damansara jam 11 malam. Tak cukup dengan ceramah di atas pentas, mereka ceramah pula atas mimbar masjid. Tak cukup..masih tak cukup. Mereka sambung berpolitik dalam laman FB dan twitter. Hujung minggu pula mereka anjur Karnival Rakyat. Banner digantung kiri kanan jalan. Terpampang gambar exco kerajaan negeri. Karnival bukan sebarang karnival. Siap ada cabutan bertuah lagi. Hadiah pertama Perodua Viva. Sudah tentu ramai akan datang. Mana tau kot kot ada rezeki untuk menang kereta.Mereka berpolitik seolah-olah esok nak pilihanraya. Semangat luarbiasa. Tapi hari ni mereka jadi ayam. Penakut tak tentu pasal. Seperti kata penasihat ekonomi bernilai RM1, Selangor perlu tunda pilihanraya negeri. Jangan bubar DUN serentak dengan pembubaran parlimen. Alasan yang diberikan 'peningkatan jumlahnya pengundi yang tidak munasabah di Selangor'.WTF?

Kisah kaki demo mansuh PTPTN

Posted: 18 Apr 2012 01:41 AM PDT

Tiada apa yang mengejutkan bila melihat kaki demo mansuh PTPTN berkhemah di Dataran Mederka sejak 5 hari lepas. Semuanya telah di rancang dan di atur. Mereka mula berhimpun di Sogo kemudian berarak menuju ke Dataran Merdeka. Sekarang mereka berkhemah di kawasan dataran untuk mengemis simpati.

Kita boleh tanya mereka, kenapa berhimpun di Sogo? Apa kena PTPTN dengan Sogo? Apa kena PTPTN dengan Dataran Merdeka? Apa kena mengenai PTPTN dengan Jalan Tunku Abdul Rahman? Secara tersuratnya, lokasi berkenaan langsung tiada kaitan dengan agenda mansuh PTPTN.

Kita boleh tanya mereka, kenapa tidak dilakukan demo di Jalan Semantan, Damansara Height? Bukankah disitu terletaknya pejabat PTPTN. Kenapa tidak berkhemah saja di depan pejabat berkenaan?

Ah..apa barang buat demo di Jalan Semantan. Tempat tu tak glamor. Tak jadi tumpuan orang. Dataran Merdeka lagi baik.

Sebenarnya apa yang kaki demo mansuh PTPTN cuba lakukan adalah hanya untuk menarik perhatian umum. Dataran Merdeka adalah tempat tumpuan rakyat dan pelancong dan sangat sesuai untuk mengemis simpati.


Paling penting, kaki demo mansuh PTPTN hanya perlu menurut perintah dan arahan yang diberikan oleh 'tuan director' iaitu si tangan ghaib yang mengatur itu dan ini.Jika 'tuan director' kata bina khemah, maka mereka pun bina khemah. Jika 'tuan director' kata terus bertahan maka mereka pun bertahan biarpun diarahkan oleh DBKL supaya beredar. Degil. Memang degil. Tapi arahan 'tuan director' haruslah dipatuhi. Kalau tak patuh, tidak mustahil 'bayaran elaun' akan dipotong.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Apr 2012 11:05 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


ANWAR DEFINITELY SODOMIZED SAIFUL!

Posted: 18 Apr 2012 10:12 PM PDT

 Estrada ProGay

Artikel Kiriman Pembaca - PKR supporters were jumping with joy when their General Leader, Anwar Ibrahim was acquitted from charges of sodomizing his former personal aide, Saiful Bukhari Azlan over three years ago. Unfortunately in celebrating the decision by judge Mohamad Zabidin Mohd Diah, they failed to see several aspects of the High Court's decision with a calm and rational mind.

First, the verdict was only based on technical errors that emerged in the case handling. The semen evidence allegedly may have been affected and sole sodomy testimony from Saiful made the prosecution case against Anwar not quite solid but the question is, did the crime occurred or not?

To know the real facts of this case, PKR supporters only need to re-read the trial transcript when the youth claimed he was sodomized 'voraciously' and 'without consent' by Anwar. However what was shocking was the head of the defense team, Karpal Singh who immediately fend off Saiful's testimony by saying the sodomy act between his client and Saiful occurred based on 'consent'.

What does 'consent' mean which was referred to by Karpal during the cross-examination proceeding of Saiful in court?

This means that Karpal did not agree on charges of forced sodomy where Anwar was charged under section 377B of the Penal Code which carries a 20 year maximum jail sentence and canning. On the contrary DAP leaders said the sodomy happened based on 'consent' which is a lighter offence under the section 377A in the same act.

Pick up any English dictionary and look up the word. 'Consent' means permission for something to happen or agreement to do something. This is important because Karpal's argument is that it is not a forced act but a 'consent' one. In doing so, he unconsciously admitted that the activity did take place.

So the conclusion is ANWAR DEFINITELY SODOMIZED SAIFUL!

If Karpal who is Anwar's head lawyer has admitted that the Opposition Leader sodomized Saiful based on 'consent' in court where his statement would become the court's official record permanently, then why are supporters of PKR and Pakatan Rakyat still jumping with joy when their leader was acquitted from the charges? Or perhaps they are proud to be following a man who enjoys sodomizing other men?

All Malaysians and the world's society currently knows and is crystal clear that Anwar had sodomized Saiful.

Anwar's diehard supporters will say that this is nothing more that lies thought up by the government. But there is not greater truth than this because the person who admitted that is no other than Anwar's own head lawyer!

Anwar might be grateful that he was acquitted from the sodomy charge but as an opposition leader who features an Islamic image locally and internationally, his moral currently appears to be very low and humiliating in the eyes of Muslims. They will question how a person who appears to be 'pious' and 'Islamic' is actually a voracious wolf disguised as a sheep. It is clear that his actions do not follow the teachings of Islam.

If the sodomy act did not happen, why does Saiful still wants to seek justice for himself and wants the prosecution team to bring this case to the Appeal Court?

And on the other hand, why is Karpal so determined on urging the prosecution team not to make an appeal? The appeal process is something normal in any court hearing cases and the case of the sodomy charges against Anwar is no exception. Is Karpal not afraid of the possibility that the prosecution team could bring in new evidence that are more solid which would convince the court to reconsider their verdict?

Because of that Anwar's good friend, Raja Petra or RPK who is also a blogger shocked the nation when he said Anwar is qualified to become Malaysia's Prime Minister because he engages in sodomy sex. When RPK claimed that Anwar was a homosexual, Anwar kept quiet and did not answer let alone fend off his friend's allegation.

Why was Anwar not brave enough to answer to what RPK said but merely accused the blogger of favouring UMNO?

Is Anwar afraid that more of his inverse sexual secrets be revealed if he attacked RPK?

KERAJAAN DAP PENANG TAK NAK IKUT YANG DIPERTUAN AGONG

Posted: 18 Apr 2012 08:52 PM PDT


Kemelut pelantikan YDP MAIPP bermula sejak perkhidmatan Shabudin Yahaya tamat pada 31 Disember 2010 apabila pakatan pembangkang gagal menunaikan janji memberikan jawatan itu kepada Salleh.

Ketika kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pasir pada 2009, Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dan kerajaan negeri berjanji akan memberikan jawatan YDP MAIPP kepada Salleh jika beliau menang.

Bagaimanapun, setelah Salleh menang PRK itu, penyokong PAS gigit jari kerana Ellias yang juga bekas pensyarah Universiti Sains Malaysia (USM) dilantik sebagai YDP.

Apabila tempoh pelantikan Ellias tamat pada 31 Disember lalu, PAS mengharapkan Salleh dilantik sebagai YDP tetapi kerajaan negeri bertindak sebaliknya dengan mencadangkan nama Abdul Malik, bukannya Salleh sebagai YDP MAIPP.

"Sehingga keputusan rayuan itu diperoleh, Salleh akan mempengerusikan mesyuarat MAIPP termasuk mesyuarat pertama esok (hari ini)," katanya.

Ditanya kenapa Abdul Malik tidak mempengerusikan mesyuarat MAIPP kerana beliau adalah YDP MAIPP yang sudah diperkenankan oleh Yang di-Pertuan Agong, Mansor berkata:

"Sebab kita (kerajaan negeri) tidak mahu dia (Abdul Malik).{Kerajaan DAP Penang Tidak Mahu Lantikan DYMM SPB Yang DiPertuan Agong, Kerajaan DAP Mahu Lantikan Oleh LGE Juga}


Baca lebih lanjut di http://detikperubahan.com/2012/04/19/pulau-pinang-akui-kesilapan-cetus-kemelut-pelantikan-ydp-maipp/

Patutlah Lim Kit Siang Nak hapuskan sistem Raja.

"Ada IMF, Bank Dunia...Apa nak takut?!! Mansuhkan sahajalah PTPTN itu!" - @AnwarIbrahim2

Posted: 18 Apr 2012 07:57 PM PDT"Anwar defended the speculators, admitting that he had circulated Soros's papers to policymakers in Malaysia, and defended Soros when Mahathir called Soros a thief and a moron. Anwar defended his effort to impose IMF austerity and free-trade dictates on Malaysia, despite the fact that such policies subsequently destroyed the economies of Malaysia's neighbors"


* Anwar ini hanya berkehendakkan menjadi PM sahaja. Walaupun sudah terkenal sebagai PM (Peliwat Melayu), namun bukan status itu sahaja yang beliau mahu. Sebab itu, beliau tidak langsung memikirkan tentang survival Malaysia apabila berjanji bermacam-macam perkara. Kemudian duduk lagi bersekongkol dengan bangsa pendatang yang tidak ada langsung jati diri dan semangat cintakan negara. Lagi best, dua-dua pengkhianat ini didokong pula oleh janggoat-janggoat bodoh yang mengaku alim!

Tolong sedarlah wahai rakyat Malaysia. Mana ada benda percuma dalam dunia ini?!! Lawat-lawatlah ke negara orang. Baru kita  tahu yang kita selama ini hidup tidak sedar dek untung!

LEBIH BAIK KELUAR MALAYSIA

Posted: 18 Apr 2012 05:47 PM PDT

JANJI MANIS ANWAR IBRAHIM KEPADA PENDUDUK SABAH

Mymassa ingin berkongsi luahan hati seorang penduduk di Ranau yang telah menghantar emel beliau di bawah. Mari kita sama-sama baca.

Sebelum kami teruskan artikel ini, ada 3 soalan yang Anwar Ibrahim mau jawab dulu bah?
 1. Semasa Pilihanraya Negeri 1994, PBS menang dan memerintah semula negeri kami? Tetapi oleh kerana Kerakusan Anwar Ibrahim, dia telah merasuah dan membeli YB-YB PBS terutama Yong Teck Lee, Lajim Okin dan sebagainya, akhirnya tumbanglah kerajaan PBS? Siapa punya arahan, ..sudah tentu Anwar bin Ibrahim! Kami tak kan lupa!!!

2. Semasa PBS masih dalam BN, Datuk Pairin bagitahu kami PBS meminta kepada Anwar Ibrahim ketika itu Menteri Pelajaran supaya didirikan sebuah Universiti di Sabah. Anwar Ibrahim membantah dan menyatakan Sabah tidak perlu sebuah Univerisiti!!! Kami tak kan lupa ini cerita!

3. Di Sandakan, ladang-ladang IOI yang ketika itu dimiliki oleh Anwar Ibrahim dan bapanya, menunjukkan Anwar Ibrahim mahu mengaut apa saja harta kekayaan yang ada dinegeri kami.

Kami orang-orang Kadazan orang asal negeri Sabah tidak akan bagi masuk Anwar ke Sabah. Kami lempar telur tu kalau dia datang ke kampung kami.

Bagus kami jadi macam Singapura keluar Malaysia daripada diperintah Anwar Ibrahim. Dosa dia sama PBS tidak akan kami lupakan.

J.R.
Kampung Bundu Tuhan.

Karpal Singh Menzalimi Bangsa Sendiri Kerana DAP.

Posted: 18 Apr 2012 04:01 PM PDT

Apa dah jadi dengan Pulau Pinang.


Orang Melayu memang dah banyak kali kena dengan kerajaan DAP.

Kedai diroboh, tanah dirampas.

Orang India pula kena tipu dengan kes Kg. Buah Pala.

Kali ini, Orang Sikh pulak kena dengan kezaliman Kerajaan DAP Penang.Ironinya, kezaliman ini berlaku dalam kawasan Lim Guan Eng.


*Orang Melayu dah kena, Orang India dah kena, Orang Sikh pun dah kena, hanya satu kaum je selamat iaitu kaum DAP. Siapakah kaum DAP tersebut? Anda tau jawapannya.

KENAPA SAYA PERTAHAN ISRAEL DAN YAHUDIAMERIKA,

Posted: 18 Apr 2012 06:30 AM PDT

Pendedahan 18 Surat Lobi Anwar Kepada Senator, Kongres & Ketua Yayasan AS Untuk Campur Tangan Pilihanraya Di Malaysia

Surat bertarikh 31 Mei 2007Surat bertarikh 25 Julai 2007

Baca lebih lanjut di http://www.anwaraidc.com/?p=23389

ORANG CINA TIDAK SETUJU PTPTN DIMANSUHKAN

Posted: 18 Apr 2012 04:39 AM PDT

Hou Yah Lun, ketua berita akhbar Sinchew Daily News (14/4/2012) menyatakan dalam tulisannya yang bertajuk Mansuhkan PTPTN? Apa solusi penggantinya?

Pakatan Rakyat mahu mansuhkan PTPTN, supaya rakyat dapat secara percuma menerima pendidikan pengajian tinggi? Pemimpin pembangkang di parlimen Anwar Ibrahim timbulkan isu ini, dan berjanji jika Pakatan Rakyat memerintah kerajaan pusat akan mansuhkan skim PTPTN, dan kos pendidikan pengajian tinggi itu dicadang akan ditanggung oleh Petronas, supaya golongan muda mudi semua kaum dapat pendidikan dari sekolah rendah sehingga ke peringkat universiti secara percuma.

Pengajian tiinggi adalah pendidikan yang menelan kos yang tinggi, siapa yang tidak mahu jika ia dapat secara percuma? Cadangan seperti ini memang baik tetapi bagaimana ia boleh direalisasikan?

Sejak PTPTN ditubuhkan dan dilaksanakan, ramai pelajar kerana dapat bantuan dari PTPTN dapat tamatkan pendidikan tinggi mereka, mungkin ada sesetengah orang tidak setuju dengan dua perkataan mendapat manfaat ini diterjemah kepada biasiswa pelajar, tetapi kita tidak boleh menafikan, ramai muda mudi golongan miskin, kerana dalam keadaan tidak mampu masuk IPTA, kerana mereka melalui skim ini dapat tamatkan pengajian tinggi mereka.

Kekosongan tempat duduk di IPTA memang terhad, menyebabkan ramai pelajar tidak dapat masuk ke IPTA. Walaupun keadaan sekarang agak berbeza dengan keadaan yang lampau, ramai pelajar yang cemerlang lepaskan peluang mereka masuk ke IPTA dan mereka ambil keputusan belajar di IPTS.

Mereka memilih IPTS yang bayaran yuran yang agak tinggi, pada khidmat mereka yang penting mereka dapat memilih bidang apa yang mereka minati, dan kos yang ditawarkan di IPTS lebih dinamik dan sesuai dengan keperluan di pasaran pekerjaan, dan biasanya IPTS ada gabungan twin program dengan universiti luar negara, pelajar-pelajar ini boleh belajar di dalam negeri dan menduduki kertas peperiksaan universiti luar negara untuk mendapatkan ijazah mereka.

Tidak dinafikan yuran di IPTS memang lebih tinggi dari yuran di IPTA, pada mulanya skim PTPTN ini ditawarkan kepada pelajar di IPTA, kini diperluaskan ke peringkat pelajar di IPTS, ia memang banyak mengurangkan beban ekonomi pelajar-pelajar di IPTS, ia juga telah memberi peluang kepada mereka untuk tamatkan pengajian di IPT (sebab itulah masyarakat Cina berterimakasih dengan adanya PTPTN).

Ada sesetengah orang tidak setuju selepas mereka tamat pengajian, dan selepas mereka bekerja mereka dipaksa bayar balik pinjaman PTPTN, mereka anggap, pihak kerajaan sepatutnya beri pendidikan secara percuma kepada rakyat, dan bukan selepas pelajar-pelajar itu tamat belajar terus bayar balik hutang pinjaman.

Mansuhkan PTPTN dan beri secara percuma belajar di IPT, bukan semudah apa yang diperkatakan. Yang pertama, ini melibatkan kos yang amat tinggi, walaupun pihak kerajaan mampu menanggungnya, yang dapat menikmati kebajikan seperti ini bukan untuk semua golongan muda mudi, sedangkan pendidikan pengajian tinggi itu bukan satu pendidikan wajib ataupun pendidikan paksaan, dan bukan semua orang memilih ke jalan itu dan mereka bukan semua benar-benar sanggup untuk belajar di universiti.

Selain dari itu, calon tempat di IPTA terhad, jika PTPTN dimansuhkan, adakah bermakna pihak kerajaan akan serap kos dan yuran di IPTS juga? Jika Pakatan Rakyat memerintah, benarkah mereka dapat lakukan semua itu? Jika pihak kerajaan tidak dapat menanggung kos dan yuran di IPTS sebaliknya mansuhkan PTPTN, bagaimana pula dengan pelajar-pelajar miskin melanjutkan pelajaran mereka?

Buat masa ini faedah yang dikenakan oleh PTPTN hanya 1 peratus, bayaran balik dilonggarkan selama 15 tahun, selepas mahasiswa tamat belajar dan mencari pekerjaan, setiap bulan bayar balik pinjaman PTPTN sebanyak 100 higgga 200 ringgit sahaja, sebenarnya ia bukan satu masalah yang rumit.  Bukankah ini sebagai satu tanggungjawab mereka kepada masyarakat itu sendiri?

Anwar Ibrahim pernah menjadi menteri pelajaran Malaysia dan pernah menjadi timbalan perdana menteri Malaysia, jika sejak zaman beliau memegang jawatan dulu beliau telah tukar sistem seperti ini untuk memberi pulangan kepada rakyat, bukankah itu satu perkara yang baik. 

Berkaitan isu mansuhkan skim PTPTN mencadangkan mahu memberi pendidikan di IPT secara percuma, diharap beliau dapat beri penjelasan langkah-langkah selanjutnya dengan butir-butir yang terperinci, dengan tidak menaikkan cukai tetapi boleh laksanakannya, ataupun naikkan harga cukai di sektor-sektor lain, untuk pembiayaan pendidikan secara percuma di IPT.

GEMPAR!!! @Khalid_Ibrahim cuba BUNUH rakyat Selangor dengan SAMPAH! Jom #Bersih kan Selangor daripada Fuckatan!

Posted: 18 Apr 2012 02:31 AM PDT
Inilah hasilnya selepas kontrak pembersihan sampah Alam Flora ditamatkan demi untuk membuka ruang bisnes kepada kroni. Selepas beberapa hari pokok dipotong pun, sampahnya hanya dibiarkan bersepah dan reput di tengah-tengah jalanraya sehingga mengganggu lalu lintas!

Apa yang lebih membimbangkan, semenjak Kerajaan Fuckatan mengambil alih Selangor ini, kebanyakan lampu-lampu jalanraya dimatikan pada sebelah malam. Tidak pastilah sama ada mahu berjimat atau pun kerana tidak mempunyai hasil negeri yang mencukupi (sebab habis ditarah pemimpin fuckatan/hutang SYABAS), namun begitulah juga keadaannya di Jalan Dato Sharif Jajang, di Sg Merab ini.

Bayangkan jika orang luar yang tidak biasa melalui jalanraya ini pada sebelah malam dan terbabas melanggar batang-batang pokok yang besar itu! Tidak ke ini semua mengancam nyawa rakyat?!!

Nampaknya masalah sampah di Selangor kini bukan sahaja menyusahkan penduduk, malah kini sudah sampai ke tahap mendatangkan risiko kematian! Itu pun ada hati lagi hendak anjur perhimpunan Bersih dan tambah menyusahkan orang lain lagi. Bersihkan dulu negeri yang kau tadbir ini dulu Khalid DOLL oi!!

*Nasib baik ada banyak bendera BN kat situ...sejuk sikit hati bila memikirkan yang fuckatan bakal pupus di Selangor ini...

PANAS! Bukti Harakahdaily Umumkan 25,000 Ahli PAS Selangor Hilang.

Posted: 18 Apr 2012 12:38 AM PDT

MyMassa ada terbaca berita dari Harakahdaily.Kononnya PAS Selangor mahu menghantar 50,000 bala tentera mereka ke demonstrasi BERSIH 3.0.

MyMassa teringat ketika perhimpunan sempena keputusan kes liwat Anwar Ibrahim yang dinamakan 901, PAS juga berjanji mahu menghantar bala tentera yang ramai. Mari kita tengok berapa banyak bala tentera PAS Selangor ada ketika itu.Ajaib tak. Dalam masa 4 bulan (Januari sampai April), PAS kehilangan 25,000 (dari 75,000 tinggal 50,000) bala tentera???!

Tak payah tengok daftar pemilih, Harakah sendiri isytiharkan PAS kehilangan penyokongnya sebanyak 25,000 orang.

Agak-agak pembaca, ke mana hilangnya 25,000 penyokong PAS di Selangor?


Kalau ikut situasi sekarang, kemungkinan besar 25,000 adalah penyokong Datuk Dr. Hasan Ali. Jadi PAS tak boleh salahkan SPR kalau kalah banyak kerusi DUN atau Parlimen di Selangor kerana Harakah sendiri yang mengesahkan pengurangan bilangan sokongan penyokong PAS.


*Kuat jugak pengaruh Datuk Dr. Hasan Ali sampai boleh tarik 1/3 dari kekuatan PAS Selangor. Mungkin sebab pengaruh PAS dah kurang, PAS sanggup fitnah SPR jika mereka kalah dalam PRU nanti. Maka BERSIH 3.0 adalah satu alasan yang dibuat untuk tutup kelemahan parti pembangkang termasuk PAS.

Temubual Mahasiswa Dengan Bapak Khalid Ismath.

Posted: 17 Apr 2012 11:03 PM PDT

Seorang mahasiswa yang sedang kebosanan tiba-tiba ternampak seorang pengemis. Lalu dia pun menegur pengemis tersebut dan menjadi asyik berbicara dengan pengemis tua  bernama Ismath di depan Dataran Merdeka.

Mahasiswa : Sudah lama mengemis di sini pakcik?
Pengemis : Ya… lebih kurang sudah 8 tahun, nak…
Mahasiswa : Wah, sudah lama juga ya pakcik..sehari biasanya dapat berapa pakcik?
Pengemis : Paling sedikit RM50.00 nak ..
Mahasiswa : Banyak juga ya pakcik
Pengemis : Bolehlah nak, untuk keluarga…
Mahasiswa : Ehhhh…..keluarga ada di mana?
Pengemis : Anak pakcik semuanya ada 4 orang, yang pertama ada di Universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Penang dan yang terakhir di UiTM…
Mahasiswa : Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni…boleh tahan juga yerrr.. Eh..Anak pakcik tu semuanya masih kuliah?
Pengemis : Tak arrrrrr….semuanya mengemis seperti pakcik….
Mahasiswa: *Hampehhhhhh..!!!!*


Kisah di atas adalah kisah rekaan. Video di bawah adalah temubual sebenar antara wartawan Malaysiakini dengan bapa Khalid Ismath.

 
Encik Ismath berbangga ke empat-empat anaknya masuk Universiti. Sayang Universiti tidak dapat menjadikan anak Encik Ismath bijaksana kerana genetik Encik Ismath memang bangang.

Sama seperti kisah pengemis, anak-anak mengemis kerana bapanya juga pengemis dan mahu cara mudah untuk mendapatkan rezeki, walaupun mengemis di universiti.

Encik Ismath mahu PTPTN dihapuskan dan mahasiswa diberi pendidikan percuma. Tahukah Encik Ismath, dengan penghapusan PTPTN dan pendidikan percuma, beban Encik Ismath akan bertambah? Ianya kerana pinjaman PTPTN bukan sahaja merangkumi yuran pengajian, tetapi termasuk juga kos sara hidup di IPTA atau IPTS.

Kos yuran hanya 20% dari pinjaman PTPTN. Selebihnya adalah untuk kos sara hidup.
Jika PTPTN dihapuskan, maka Encik Ismath terpaksa menanggung beban kos sara hidup anaknya di universiti. Sepatutnya orang yang berpendapatan sederhana seperti Encik Ismath patut menyokong PTPTN 100% kerana dengan adanya PTPTN, anak Encik Ismath dapat membiayai dirinya sendiri dengan pinjaman tersebut. Tambahan pula, Khalid belajar di UiTM yang merupakan IPT yang paling murah yuran pengajian serta mendapat subsidi paling banyak. Duit PTPTN lebih dari cukup untuk menampung anak En. Ismath iaitu Khalid di menara gading.

Makin banyak Encik Ismath bercakap, makin jelas kebangangan dalam genetiknya terserlah. Tak hairanlah kenapa Khalid boleh jadi bangang macam ni.


*Kata tak mampu sara anak di universiti, macam mana boleh sambut menantu pulak? Sampai hati Encik Ismath tak ajak para blogger ye.


PISAU.NET

Posted: 18 Apr 2012 09:48 PM PDT

PISAU.NET


Ceramah Pakatan:Hina PAS Bererti Hina Rasullah.

Posted: 18 Apr 2012 06:00 PM PDT


 Baru baru ini 16hb diadakan pelancaran jentera PRU13 di Kawasan Nibong Tebal di perkarangan Dewan JKKK Simpang Tiga Nibong Tebal.

Anjuran khawarij PAS cawangan Sungai Air Hitam,Sungai Acheh. Beberapa tokoh haprak pakatan turut hadir. Kehadiran boleh tahan jugaklah sebab ramai orang luar yang hadir yang tak mencecah seribu orang pun.

Pesti kencing rakyat pun bermula apabila pemimpin haprak pakatan naik kepentas. Mat Sabu,Azmi Abdullah dan juga Chang Lih Kang.

Korang tau tak dalam ceramah tu Azmi Abdullah kata kenyataan ulamak Umno bahawa PAS adalah parti ajaran sesat adalah melampau,sedangkan PAS berlandaskan Al-Quran.PAS Mengamalkan sistem pemerintahan Islam sedangkan Umno amalkan pemerintahan sekular. Katanya lagi dengan bersemangat Undi Umno pasti masuk neraka kerana menolak hukum Islam,tambahnya lagi kenyataan Ahli Parlimen Kota Belud bahawa PAS menjanjikan syurga adalah rasuah merupakan penghinaan terhadap Rasullulah.

Korang bayangkan waktu tu khawarij PAS kesemuanya ternganga mulut ada yang menyeringai kemarahan,malah ada yang cukup marah. Pergh! undi PAS masuk syurga bro.. hah.. undi Umno pasti masuk neraka.

PAS rasuah syurga dikatakan hina rasullulah? Apa parti PAS itu parti rasullulah kah?

Kemudian Chang Lih Kang pula kata walaupun MB Dr Zambri dapat watikah dari Istana tapi kerajaan itu adalah haram, maksudnya pihak Sultan Perak dan Istana buat kerja haram lah..satu lagi penghinaan terhadap insitusi raja melayu..

Katanya lagi Syed Mokhtar kuasai syarikat pengeluar gula bukti Umno amalkan kronisme... kemudian ada khawarij yang menjerit kroni! kroni!.. Kalau korang pikirkan.. apa masalaahnya melayu menguasai kilang gula sedangkan Robert Kwok berpuluh tahun memonopoli bisnes gula tidak ada seekor cina pun yang bising.

Pisau lihat haprak pakatan sudah kehabisan modal, kesemua pelbagai produk dari  kilang fitnah dikeluarkan dan banyak isu yang dikitar semula.

Lepas melihat Chang fitnah dan bohong habis tiba pula giliran Mat Sabu. Katanya pakatan diambang memerintah Putrajaya. Pembangunan adalah tanggungjawab pemerintah yang memerintah. Adoi... bila saja dengar Mat Sabu kata macam tu mau saja dilempang muka abang pendek bodo nak mampus nih..

Mat Sabu sebenarnya ajar agar jangan hormat dan berterima kasih kepada kerajaan sebab itu adalah tanggungjawab. Kalau begitulah gayanya, ibu bapak yang bela anak dari kecik sampai besar kemudian anak anak tidak perlu berterima kasih sebab itu hanyalah tanggungjawab ibu bapa. Anak anak berhak persoalkan berapa mak bapak belanja,apa yang mak bapak buat dan mak bapak pun boleh dimaki hamun..begitu?


Inilah sebahagian daripada pembohongan,fitnah dan dakyah haprak pakatan. Dari mula majlis bermula sampailah habis..maki hamun dan berbohong kemudian direncah dengan fitnah. Berebut rebut khawarij dan haprak pakatan menikmati taik fitnah.MENJIJIKAN!

Pisau kata " banyak ceramah depa aku pi...kesian..dah habis modal rupanya.."

Siti Mariah Sahkan MP Pakatan Hina Agong?

Posted: 18 Apr 2012 01:46 AM PDT


Tidak ada seekor pun MP Pakatan yang berani menafikan mengenai laporan penghinaan dan kelakuan biadap semasa Majlis Pertabalan Yang Di Pertuan Agong melainkan hanya Dr Siti Mariah.

Tindakan beliau mahu menyaman Doktor Abdul Rahman semata mata mahu mempertahankan diri beliau sendiri bahawa beliau tidak terlibat dan bukan menafikan kejadian tersebut sama ada berlaku atau tidak.

Hampir kesemua raja raja Melayu diejek dan dipersendakan oleh beberapa orang ahli parlimen pakatan. Tindakan ini jelas membuktikan raja raja Melayu langsung tidak dihormati dan menunjukkan betapa rendahnya keperibadian mereka.

Inilah yang dikatakan haprak pakatan berotakkan selut,ada benarnya mereka mahukan negara republik hinggakan mereka langsung tidak ada rasa hormat kepada institusi raja berpelembagaan dinegara kita.
Ahli Parlimen Kota Raja (Pas), Dr. Siti Mariah Mahmud akan memfailkan saman terhadap seorang pegawai perubatan, Dr. Rahman Kadir yang mendakwa beberapa pemimpin pembangkang mempersenda dan mengejek pemimpin kerajaan serta raja-raja Melayu pada istiadat pertabalan Yang di-Pertuan Agong XIV.

Menurut Siti Mariah, tindakan saman itu dibuat atas kapasiti peribadinya yang difitnah melalui kenyataan penulis blog tersebut yang dipetik oleh ratusan laman blog lain dan secara tidak langsung memberi gambaran bahawa beliau terlibat dalam kejadian tersebut.

"Saya telah dihubungi pengundi saya dan apabila merujuk laman sosial Facebook itu, ia memberi gambaran bahawa saya terlibat bersama beberapa ahli Parlimen mempersendakan raja-raja Melayu pada hari pertabalan tempoh hari.-utusan
Episod menunding jari sudah bermula,jika Dr Abdul Rahman didakwa sudah pasti lebih ramai saksi akan tampil di mahkamah...Ada bagusnya dibawa kemahkamah ,sudah pasti seluruh rakyat Malaysia nantikan pendedahan lebih besar nanti..

Pisau kata " Khalid Gagap kata hina Agong isu remeh"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 18 Apr 2012 09:47 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Video Hasan Ali Dedahkan Rancangan Negara Republik Pakatan Rakyat

Posted: 18 Apr 2012 09:19 PM PDT

Dr Rahman Membuat Pendedahan Benar, Azmin & Tian Chua Gelabah

Posted: 18 Apr 2012 07:25 PM PDTBerikut adalah status terbaru yang dibuat oleh Dr Rahman Kadir dalam Facebook setelah beberapa orang ahli pembangkang bertindak menghina raja-raja Melayu di Istana Negara pada 11 April 2012.  

"Apabila Sultan Selangor masuk, Azmin yang paling kuat ketawa dan berperangai kebudak-budakan memanggil Tian Chua dan berkata, "tangan jangan masuk poket..nanti dia marah". Nampaknya ahli ahli parlimen pembangkang terus menafikan mereka melakukan penghinaan tersebut. 

Dakwaan Khalid Samad bahawa Dr Rahman duduk terlalu jauh dan tidak mendengar perbualan tersebut adalah tidak benar. Ini kerana Dr Rahman duduk di hadapan Tian Chua dan berada selang dua baris dengan Azmin Ali.

Mana mereka hendak mengaku, lihat sahaj Azmin belum lagi dedahkan dokumen yang dicabar oleh Hasan Ali. Tian Chua pun tidak mengaku superimpose gambar Dato Seri Najib dan Althantuya. 


Usah lagi berbohong dan menafikan, Azmin Ali, Tian Chua dan beberapa orang lagi ahli parlimen pembangkang perlu memohon maaf atas perbuatan mereka. 

UNISEL Masih Beri Pendidikan Tidak Percuma

Posted: 18 Apr 2012 06:29 PM PDT


Dr Rahman Bercerita Benar, Khalid Samad Cuba Main Persepsi

Posted: 18 Apr 2012 08:34 AM PDT


Khalid Samad cuba bermain persepsi dengan menuduh Dr Rahman Kadir sebagai berbohong mengenai isu penghinaan terhadap Raja Raja Melayu yang dilakukan oleh beberapa orang ahli parlimen pembangkang. Mengapa Azmin dan Tian Chua sendiri tidak tampil dan menafikan dakwaan tersebut? 

Apa yang dilaporkan oleh Dr Rahman adalah sesuatu yang benar-benar terjadi dan sesuatu yang amat mengejutkan beliau sama sekali. 

Gambar ini bukti Dr Rahman hadir di Istana Negara pada 11 April 2012. Beliau berkongsi luahan tersebut di Facebook beliau pada 11 April 2012, jam 9.55 malam. Kemudian terus mendapat liputan meluas bila Utusan Malaysia mengambil artikelnya di muka hadapan pada 13 April 2012.

Inilah budaya politik penafian yang cuba dibawa oleh pembangkang bila mereka terkantoi dalam sesuatu isu. Sama seperti apa yang dialami oleh seorang Melayu yang terlibat dalam majlis bersama paderi-paderi Kristian di Pulau Pinang pada tahun lepas. 

Lelaki tersebut telah mendapat panggilan dan tawaran daripada pihak pembangkang untuk menutup isu tersebut. Sama juga seperti isu murtad, lihatlah bagaimana sehabis habisnya mereka cuba menafikan dan memainkan persepsi. 

Memang terbukti pembangkang sudah melampaui batas. Mereka wajar diajar oleh rakyat dalam kertas undi dalam pilihan raya nanti.  Menghina institusi raja adalah sesuatu yang amat melampau dan derhaka sama sekali. 

Imam Syiah UiTM Gelar Yazid Muawiyah Celaka

Posted: 18 Apr 2012 07:46 AM PDT

Demikianlah kata-kata yang dihamburkan oleh Khalid Mohd Ismath (berbaju kuning dalam gambar bawah) terhadap Fathul Bahri dalam Facebook pada hari Jumaat, 13 Apriil 2012. Inilah ajaran taksub syiah. 

Menggelarkan orang dengan nama yang tidak sepatutnya, memaki hamun, semadikan orang Islam dengan ritual agama lain dan membiarkan orang bukan Islam mempersendakan ibadah solat. 

UNISEL: Anwar Ibrahim Suruh Pinjam PTPTN

Posted: 18 Apr 2012 05:10 AM PDTApa sudah jadi ni? Buat demo minta mansuh PTPTN tetapi dalam akhbar mereka buat iklan masuk UNISEL dengan bantuan kewangan daripada PTPTN. Malah PTPTN diletakkan sebagai pilihan pertama berbanding Yayasan Selangor. 

Apa sudah jadi dengan Anwar Ibrahim (penasihat ekonomi Selangor)? Mengapa tidak rancang ambil duit RM300 juta daripada MBI itu untuk mansuhkan yuran UNISEL terlebih dahulu? 

Video Ibadah Solat Dipersendakan Dalam Demo #PTPTN

Posted: 17 Apr 2012 11:42 PM PDT

Ini perbuatan yang sudah melampaui batas. Mempersendakan solat, melakukan ritual yang syirik untuk semadikan pemimpin negara dan bersikap biadap terhadap penguasa DBKL. 

Sikap sikap ini melambangkang mereka yang tidak cukup cerdik ini memang layak diminta bayar kembali wang PTPTN. Mereka hanya mewakili 0.001% mahasiswa di negara ini. Majoriti yang lagi 99.999% perlu bangun bersuara. Mana suara suara yang majoriti? Bangunlah bersuara.

tok gajah

Posted: 18 Apr 2012 09:22 PM PDT

tok gajah


Selame ni Tok tak pernah komen tetang cerita ni.........

Posted: 18 Apr 2012 03:31 AM PDT

Kalau Tok tak silap, inilah kali pertame Tok nak buat sedikit komen tentang personaliti yang bakal mengantikan DSNTR sebagai PM Malaysia. Nafsu keinginan nye untuk menjadi PM memang sangat besar dan tidak pernah pudar2 semenjak dari sebelum beliau tersingkir dari UMNO.

Ketika beliau menjawat jawatan TPM, tidak dinafikan bahawa beliau telah mempunyai penyokong dan pengikut2 nya yang agak besar juge. Akan tetapi ianye tidak lah sebesar dengan pengikut2 dan penyokong2 TDM PM Malaysia ketika itu.

DSAI tidak berjaya menghimpun lebih ramai pengikut2 dan penyokong2 nye dalam gerakan reformasi nye ketike itu. Sebenar nye 'reformasi' anjuran DSAI telah gagal 100%. Dalam ingatan Tok ramai juge pengikut dan penyokong nye yang berdemo telah di tangkap dan ada juge yang kehilangan perkerjaan.

Pengikut2 dan penyokong2 nye yang mendapat musibah ni tidak pernah mendapat pembelaan dari DSAI, mereka di biarkan dan di lupekan begitu saje. Mereka sedar dan insaf bahawa perjuangan reformasi DSAI hanye lah kerja yang sia2 saje. Sebenarnye kumpulan yang ramai ni sudah tinggalkan DSAI.

Penyokong2 DSAI hari ini hanye saki baki yang tak seberape ramai nye, DSAI menyedari hal ini, itu sebab beliau bertungkus lumus merekrut penyokong2 baru dari anak2 muda yang kurang pengalaman nye tentang sejarah dan perkembangan politik tanah air.

Hari ini DSAI memang sangat terdesak hinggakan anak2 muda di pusat2 pengajian tinggi cube dipengaruhi nye untuk menentang kerajaan. Malang nye usaha2 jahat beliau ini juge telah gagal, cume segelintir budak2 'nakal; saje yang mudah terpengaruh dengan tipu helah DSAI ni.

Tok juge boleh anggap DSAI ni sudah menjadi 'dalang', dalang bagi memburuk kan keadaan negara yang aman dan makmur ni. Cerita NFL, PTPTN dan lain2 di hebohkan kesane sini oleh pencacai2  dalang ni. Tapi Tok sangat yakin bahawa selepas PRU13 nanti dalang dan pencacai2 nye pasti akan berkubur.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 18 Apr 2012 09:16 PM PDT