Sabtu, 5 Mac 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


JEBAT BERKOKOK

Posted: 05 Mar 2011 01:28 PM PST

JEBAT BERKOKOK


Merlimau: Tahniah anak Merlimau

Posted: 05 Mar 2011 07:28 AM PST


Dalam pada susah..dalam pada jerih..akhirnya anak Merlimau sudah pulang ke gagang..Sudah pulang ke Merlimau untuk melunaskan tanggungjawab sebagai seorang pengundi di Merlimau.

Kurang 24 jam daripada tempoh bilik membuang undi akan dibuka esok pagi..Merlimau sudah penuh sesak. Rasa seperti menyambut Hari Raya. Syukur kerana anak Merlimau sedar akan tanggungjawab yang perlu dilangsaikan esok.

Bilik-bilik gerakan BN sudah sesak. Semangat jentera sudah tidak boleh dibendung-bendung. Aku cuma mampu tersenyum bangga dengan semangat juang jentera. Nama calon sudah dijulang setinggi-tingginya. Sudah lupa semua sengketa.

Ayuh..inilah masa yang paling sesuai untuk kita zahirkan rasa cinta pada pimpinan negeri kita. Orang luar jangan kita agungkan..Ucapkan syukur dan terima kasih kepada kerajaan negeri Melaka di atas jasa dan bakti kepada bumi Melaka tercinta.

Undilah Barisan Nasional, undilah Roslan Ahmad..yakinlah setiap amal saudara-saudari di dalam memilih jalan kebaikan untuk negeri dan bangsa pasti akan mendapat pahala..Syurga? Hanya Nik Aziz boleh janjikan..

Kelantan jauh lebih maju dari Melaka

Posted: 04 Mar 2011 10:22 PM PST

Memang patut PAS memerintah Melaka. Berikut adalah data yang menunjukkan PAS memang sebuah kerajaan yang bagus dan cekap. Hebat Nik Ajis. Berkat doa dia saksikan kehebatan PAS di Kelantan:

Data Perbandingan Melaka Kelantan

1) Penagih dadah (2009) 327 orang 1902 orang

2) Penceraian di kalangan muslim 923 kes 2478 kes

3) Jumlah Pengangguran(suku ke 3 2010) 2400 orang 17,700 orang

4) Hasil kutipan Jab Kastam (2010) 1.6 billion 37.3 juta

5) Kadar kemiskinan (2009) 0.5 peratus 4.80 peratus

6) KDNK per kapita (2010) RM 25, 185 RM 7.453


Macam-macam lagi kehebatan Kelantan berbanding Melaka. Patutlah PAS bersungguh-sungguh mencalonkan Yuhaizad di Merlimau. Setidak-tidaknya memberi peluang pekerjaan kepada Yuhaizad.

Pesan anak Merlimau kepada PAS, sila jangan kotorkan bumi Merlimau dan Melaka. Kedatangan saudara-saudari dari PAS ke bumi Melaka tidak kami undang. Sila hormat budaya orang Melaka dan budaya Kelantan tinggalkan saja di bumi Kelantan.

Kalau mahu berarak ajak saja anak-anak Kelantan menyertai kemahuan kamu..jangan dipengaruh anak-anak Melaka..

Cukuplah sejarah mengajar kami erti khianat. Dulu ada pembelot di kalangan kami hingga runtuh Kesultanan Melayu kami..hari ini kami sedar dan cukup sedar..kami akan taat kepada pimpinan kerajaan kami.

Majukan dahulu Kelantan kemudian barulah bercerita pasal negeri orang lain. Belajar-belajar cermin diri!!!

THE FLYING KICK

Posted: 05 Mar 2011 01:23 PM PST

waadat

Posted: 05 Mar 2011 01:18 PM PST

waadat


Video Merlimau: Tembelang Yuhaizah pecah

Posted: 05 Mar 2011 02:54 AM PST

Semalam Demang dah janjikan untuk upload sidang video pendedahan bapa saudara calon PAS Merlimau. 


Sebenarnya perkara tersebut sudah didedahkan kepada para pemimpin PAS supaya mereka meneliti semula calon di Merlimau. Namun akhirnya Yuhaizad tetap dipilih.

Demang rasa Yuhaizad ini memang 'calon untuk dikorbankan'.


Video ehsan Panglima Perang Cyber

PAS - UMNO bertempur di Merlimau

Posted: 04 Mar 2011 09:07 PM PSTHarakah terbaru berbohong lagi dengan mendakwa pelbagai keganasan berlaku di Merlimau angkara UMNO.

Memanglah pilihanraya juga bagaikan peperangan, tetapi bukannya perang betul-betul. Sekadar perang poster dan perang ceramah.

Alasan Harakah bahawa keganasan tercetus di Merlimau kerana UMNO terdesak untuk menang adalah karut semata-mata!

Pecahan pengundi Merlimau ialah Melayu (64%), Cina (21%) dan selebihnya India dan sekitar 1% kaum laain.

Ertinya, orang Melayu mendominasi pengundian.

Mungkin anda akan bertanya, adakah pasti orang Melayu akan mengundi BN?

Ya, Demang berada hampir 24 jam sehari di Merlimau selama hampir sebulan dan mengumpul maklumat daripada pelbagai sumber. Malah sudah hampir pasti 70% kaum India akan mengundi BN!

Cuma yang PAS harapkan untuk mengundi Yuhaizad ialah pengundi kaum cina.

Itulah sebabnya semua foto Yuhaizad yang disebarkan di seluruh Merlimau tidak memakai serban, kopiah, mahupun songkok.

Sasaran UMNO Merlimau sekarang bukan hanya untuk menang sebaliknya untuk menghilangkan wang pertaruhan PAS!


Foto hiasan:
penyokong parti pembangkang menimbulkan kekecohan dalam satu demonstrasi jalanan

Merlimau: Ummi Hafilda luah perasaan

Posted: 04 Mar 2011 07:17 PM PSTMalam tadi orang Merlimau berpeluang mendengar sendiri pengakuan dan pendedahan adik kepada Azmin Ali.

Memang tidak sama antara membaca, menonton, dan mendengar secara berhadapan.

Malam tadi orang Merlimau bukan sahaja mendengar dan memandang, malah turut 'merasakan' perasaan yang berada dalam diri Ummi Hafilda.

Bukan mudah untuk membuka pekung ahli keluarga sendiri.

Ummi sebenarnya ada pilihan lain iaitu berdiam diri. Orang yang diusiknya tika itu ialah Timbalan Perdana Menteri. Dengan hanya berdiam diri, Ummi boleh jadi jutawan dalam sekelip mata.

Demang tidak mahu memanjangkan cerita ini di sini memandangkan Ummi sendiri sudah mendedahkan semuanya dalam blog beliau. Cuma Demang nak tanya, jika anda di tempat Ummi, adakah anda akan membuat pendedahan begitu dan mengambil risiko yang amat besar atau berdiam diri dan diberi ganjaran?

Oh, anda fikir UMNO yang membayar Ummi?

Baiklah, lihat kenyataan berikutL:

Ummi Hafilda Ali adalah adik kandung Azmin Ali, satu ibu dan satu bapa. Jadi, mana lebih elok; adakah menerima upah daripada UMNO atau abang sendiri?

Sebagai ingatan; Anwar Ibrahim ketika itu bukan sahaja TPM malah orang yang sedang dipersiapkan untuk menjadi PERDANA MENTERI Malaysia.

Siapa Azmin Ali di sisi ANWAR IBRAHIM?

House PK

Posted: 05 Mar 2011 01:13 PM PST

Apa Yang Tersirat

Posted: 05 Mar 2011 01:13 PM PST

Apa Yang Tersirat


Inilah orangnya pembeli tanah peneroka Felda

Posted: 05 Mar 2011 01:09 AM PST

Naib presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man didakwa tidak sepatutnya mengambil kesempatan daripada peneroka tanah rancangan yang kesempitan hidup dengan membeli tanah mereka, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau dilaporkan oleh Utusan Malaysia Online sebagai berkata, jika benar dakwaan itu, ia adalah sesuatu yang tidak sepatutnya dilakukan walaupun dengan menggunakan nama isterinya.

"Sepatutnya sebagai seorang pemimpin, Tuan Ibrahim (gambar) patut membela rakyat bukannya mengambil kesempatan," katanya kepada Utusan.

Ismail Sabri berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan dalam beberapa blog yang mendakwa Tuan Ibrahim yang juga pengarah jentera pilihan raya PAS di Kerdau, membeli tanah dengan menggunakan nama isterinya daripada peneroka.

Ismail Sabri berkata, tindakan itu juga seolah-olah menunjukkan pemimpin PAS seperti `cakap lain buat lain'.

"Sewaktu peneroka Felda tersepit kita sepatutnya membantu mereka, bukannya mengambil kesempatan, tindakan itu boleh disifatkan sebagai satu bentuk jualan secara paksa," katanya.

Utusan Malaysia Online juga memetik Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob sebagai berkata pihaknya akan menyiasat tentang dakwaan itu.

Desas-desus pembelian tanah tersebut mula ditimbulkan oleh beberapa blog sejak beberapa hari lalu.

Adnan menambah, pemindahan milik tanah peneroka tidak dibenarkan kepada orang asing melainkan ahli keluarga sahaja itu pun dengan sebab-sebab tertentu.

Ia, katanya, bagi melindungi kepentingan warga peneroka Felda.

Lepas sahaja Merlimau dan Kerdau terus sahaja ke Sarawak

Posted: 04 Mar 2011 11:38 PM PST

Dijangkakan selesai sahaja keputusan PRK Merlimau dan Kerdau, pilihanraya Sarawak akan menyusul.

Ketua Menteri Sarawak telah membayangkan bahawa PRU-Sarawak diambang pintu.

Pada hari ini semasa berucap di konvensyen BN-Sarawak, Taib mengistiharkan perang habis-habisan terhadap pembangkang.

BN Negeri kata Taib berjuang berdasarkan kepada realiti, manakala pembangkang, berjuang berasaskan kepada persepsi.

Sementara itu, Taib juga menegaskan bahawa PRU-Sarawak tidak kena mengena dengan ulang tahunnya atau genapnya 30 tahun beliau menjadi Ketua Menteri.

26 Mac ini, genaplah sudah Taib menjadi Ketua Menteri Sarawak, sementara 21 Mei Taib pula genap berusia 75 tahun.

Antara Roll Royce dan Ragad

Posted: 04 Mar 2011 10:03 PM PST

Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud mahu parti-parti komponen BN 'melancarkan pertarungan besar-besaran" ke atas pembangkang.

Berucap pada konvensyen BN di Kuching, hari ini, Taib yang begitu berkobar-kobar berkata BN tidak seharusnya lagi menjadi sebegitu defensif dalam menangkis segala tohmahan pembangkang.

Dalam menghadapi pilihan raya negeri yang dijangkakan diadakan seawal bulan ini atau bulan depan, Taib mendakwa kerajaan BN Sarawak telah membawa pembangunan pesat dan kekayaan kepada negeri itu, yang kini dianggap antara yang termiskin di Malaysia.

"Siapa berani kata BN tak buat apa-apa untuk negara? Kenapa kita perlu defensif? Kenapa kita harus takut untuk bersuara? Kenapa tidak kita perang besar-besaran ke atas penipu dan pengecut?"

BN sarawak conventionKetua menteri berusia 74 tahun itu yang bakal genap 30 tahun berkuasa di Sarawak pada bulan ini, kemudiannya mengimbas kejayaan BN, termasuk mendakwa berjaya meningkatkan pendapatan per kapita rakyat negeri itu sebanyak 40 kali ganda sejak mencapai kemerdekaan.

Ikrarnya, kerajaan negeri mensasar untuk meningkatkan pendapatan per kapita rakyat Sarawak pada RM28,075 sekarang ini kepada lima kali ganda iaitu - RM100,000 pada 2030.

Bagi Taib, pertarungan BN dengan pembangkang adalah pertaungan politik realiti berlawan dengan politik persepsi.

Katanya, hakikat politik yang diamalkan oleh BN berjaya membawa pembangunan kepada rakyat tetapi politik persepsi oleh pembangkang menyebarkan propaganda dan membakar sentimen orang ramai.

Sebelum itu, Taib tiba pada konvensyen BN itu menaiki sebuah Roll Royce, dengan diiringi isternya yang berusia 28 tahun, Ragad Waleed Alkurdi.

Sodomi II: Sebenarnya Anwar tahu dia ditahan

Posted: 04 Mar 2011 05:04 PM PST

KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini semalam diberitahu yang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan peguamnya ada dimaklumkan alasan penangkapan ketua pembangkang itu oleh polis berdekatan rumahnya di Jalan Segambut pada 16 Julai 2008.

Pegawai Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bahagian Siasatan Khas Bukit Aman, Superintendan Ahmad Taufik Abdullah yang melakukan penangkapan, berkata alasan itu pada mulanya diberitahu kepada peguam Anwar, SN Nair.

"Saya beritahu Nair sebab tangkapan Datuk Seri atas kesalahan mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan. Pada masa itu Anwar dalam kereta sedang menelefon dan pintu kereta terbuka," katanya menjawab soalan Peguam Cara Negara II, Datuk Mohamed Yusof Zainal Abiden pada prosiding bicara dalam perbicaraan.

Prosiding itu bagi menentukan sama ada sehelai bulu, tuala 'Good Morning', berus gigi putih dan botol air mineral jenama 'Cactus' yang diambil dari lokap Anwar di Cawangan Jenayah Berat (D9) Ibu Pejabat Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL) 16 Julai 2008 hingga keesokannya boleh diterima sebagai barang bukti kes.

Ahmad Taufik berkata, beliau kemudian memaklumkan alasan penangkapan kepada Anwar sebelum meminta ketua pembangkang itu mengikutnya ke kereta untuk dibawa ke IPK KL, lokasi di mana waran tangkap disempurnakan dengan dibacakan di hadapan Anwar.

Katanya, waran itu dibacakannya selepas diminta berbuat demikian oleh Pegawai Penyiasat kes, Superintendan Judy Blacious Pereira dan Anwar menerima waran berkenaan dengan menurunkan tandatangannya.

Selanjutnya, saksi itu berkata, beliau mencatatkan masa sebelum menyerahkan waran tangkap bertarikh 15 Julai 2008 itu kembali kepada Pereira selain membuat satu salinan waran dan dimasukkan ke dalam failnya.

Menjawab soalan Mohamed Yusof siapakah yang memberikan arahan menangkap Anwar, Ahmad Taufik menjawab: "Saya mendapat arahan langsung daripada Ketua JSJ Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Zinin."

Dalam keterangan kelmarin, Anwar memberitahu mahkamah, beliau bersama Nair ditahan ketika dalam perjalanan pulang ke rumah untuk solat Zuhur sebelum ke IPKKL untuk diambil kenyataan.

Menjawab cadangan Peguam Karpal Singh bahawa ada dua tangkapan dibuat, iaitu di Segambut dan IPKKL, Ahmad Taufik menjawab, hanya satu tangkapan dilakukan iaitu di Jalan Segambut dan penyempurnaan waran tangkap dibuat di IPKKL.

Sementara itu, Anwar yang dipanggil semula memberikan keterangan, mengakui ada menurunkan tandatangan pada dokumen kenyataannya yang diambil polis mengikut Seksyen 112 Kanun Acara Jenayah dan beliau tidak menafikan tuduhan yang dibacakan di hadapannya, tetapi menegaskan tiada alasan penangkapan diberikan.

Kepada soalan Karpal pula, ketua pembangkang itu berkata, ada beberapa percanggahan dalam salinan asal dokumen 112 dan salinan yang diberikan kepada peguamnya, antaranya salinan asal ada perkataan `sulit' tetapi tidak dalam salinan yang dirujuk kepada beliau selain tandatangan berbeza di antara kedua-dua dokumen itu.

Hakim Datuk Mohamed Zabidin Mohd Diah menetapkan Isnin ini bagi kedua-dua pihak mengemukakan hujah.

PRK Merlimau: Satu lagi pembohongan Anwar terbongkar

Posted: 04 Mar 2011 04:25 PM PST

JASIN, 5 Mac — Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mendakwa Datuk Seri Anwar Ibrahim telah membohongi kepimpinan tertinggi Turki berhubung kes liwat yang membabitkan pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan tiga tahun lalu.

Kata Ahmad Zahid, Anwar yang merupakan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) memberitahu kepimpinan kerajaan Turki bahawa kes liwat melibatkan Mohd Saiful adalah kes lama iaitu tahun 1998 yang dibuka semula kertas siasatan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

"Baru-baru ini saya ada ke Turki dan berjumpa Perdana Menteri Turki Recep Tayyip Erdogan, dulu ada tokoh pembangkang Anwar Ibrahim kata Turki adalah negara yang memberikan sokongan moral kepada beliau dan pernah terbang ke Turki untuk dapatkan bantuan politik atau sokongan politik, duduk di rumah Kedutaan Turki.

"Saya lakukan siasatan, rupa-rupanya Anwar Ibrahim ini rapat dengan Menteri Luar Turki Ahmet Davutoglu, menteri luar ini bekas pensyarah di UIA (Universiti Islam Antarabangsa) ketika Anwar Ibrahim jadi presiden UIA," katanya ketika menyampaikan ceramah di Pentas Rakyat sempena kempen pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau di Merlimau Pasir di sini malam tadi.

Kira-kira 150 orang menghadiri ceramah itu yang turut disertai Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan dan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman.

Ahmad Zahid yang juga naib presiden Umno berkata, dalam pertemuan itu beliau diberitahu Ahmet bahawa Anwar meminta supaya diberikan perlindungan daripada ditangkap.

"Menteri Luar ini beritahu Perdana Menteri Turki untuk beri perlindungan kepada Anwar Ibrahim, tapi Allah s.w.t maha adil . . . pada majlis makan malam saya kebetulan duduk di sebelah Menteri Luar ini.

"Saya tanya beliau, adakah Anwar Ibrahim ini kawan beliau? Beliau kata betul, saya tanya selalu Anwar Ibrahim hubungi beliau? Dulu selalu, sekarang dah tak ada. Bila kali terakhir Anwar Ibrahim hubungi beliau? Beliau jawab setahun setengah lalu.

"Tapi Anwar Ibrahim beritahu kita tiap-tiap bulan beliau ada jumpa, malah Anwar Ibrahim jelaskan kepada masyarakat Turki bahawa kes di mahkamah sekarang adalah kes sama yang dihidupkan . . . dibuka fail oleh Datuk Seri Najib Razak," katanya.

Tambah Naib Presiden Umno itu, pihaknya termasuk menjelaskan perkara sebenar kepada kerajaan Turki mengenai situasi yang berlaku.

"Bila perwakilan Malaysia terangkan, ini kes baru... bukan kes lama dan Datuk Seri Najib Razak tak ada niat untuk menganiayai Anwar Ibrahim.

"Ini kes yang beliau buat sendiri, yang melapor adalah Saiful bukan Saiful yang diarahkan . . . dia jadi imam Anwar Ibrahim jadi makmum," katanya.

Kes liwat yang melibatkan Anwar itu masih berjalan di mahkamah.

Anwar didakwa meliwat Mohd Saiful di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di sini antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Ada gerakan gulingkan kerajaan: Muhiyiddin

Posted: 04 Mar 2011 03:48 PM PST

TEMERLOH: Tan Sri Muhyiddin Yassin, semalam memberi amaran kepada pemimpin pembangkang supaya 'tidak bermain dengan api' atas cubaan mereka menghasut dan memprovokasi rakyat bagi menggulingkan kerajaan seperti yang sedang berlaku di negara Asia Barat.

Timbalan Perdana Menteri berkata, tindakan parti pembangkang itu sengaja mahu menimbulkan huru-hara dan juga bertujuan memporak-perandakan kerajaan, menggugat keamanan serta kesejahteraan rakyat.

Katanya, ia juga menunjukkan perbuatan tidak demokratik dan tidak bertanggungjawab pembangkang jika mahu membandingkan Malaysia dengan negara di rantau berkenaan yang sedang berdepan pergolakan politik.

"Tujuan mereka hanya untuk membuat porak-peranda...mereka lebih seronok kalau negara ini hancur, ada krisis atau pertembungan antara kaum, sebab itu mereka nak membuat provokasi.

"Saya nak bagi amaran jangan bermain dengan api yang bahaya. Ini provokasi pembangkang. Bagi saya ianya tidak bertanggungjawab, tidak demokratik dan sengaja mahu mencetus huru-hara sedangkan semua orang tahu...pemberita pun tahu bahawa situasi negara ini aman, makmur dan membangun dengan pesat.

"Rakyat juga sedang menikmati kemajuan yang agak tinggi berbanding negara berkenaan," katanya selepas menghadiri majlis ramah mesra dengan penduduk Kampung Badok, di sini, semalam.

Muhyiddin sebelum itu turut solat Jumaat di Masjid Kampung Badok bersama penduduk tempatan. Hadir sama, Ketua UMNO Bahagian Kuala Krau, Datuk Ismail Mohd Said, Ketua Pemuda UMNO bahagian itu, Rodzuan Zaaba dan calon Barisan Nasional (BN) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau, Syed Ibrahim Syed Ahmad.

Muhyiddin berkata, menteri Kabinet sudah diminta mengulas tindakan pemimpin pembangkang dalam siri ceramah mereka pada pilihan raya kecil DUN Kerdau yang cuba menghasut rakyat dengan mengadakan demonstrasi untuk menggulingkan kerajaan seperti berlaku di Asia Barat.

Beliau berkata, pembangkang sepatutnya membuat perbandingan dengan jujur dan tepat.

"Sebaliknya, mereka bukan buat perbandingan yang betul. Apatah lagi bila nak buat provokasi...macam main dengan api supaya rakyat bangkit menentang kerajaan sedangkan situasi di sini tidak begitu.

"Rakyat sendiri tidak ada perasaan sedemikian sehingga boleh mencetuskan keadaan huru-hara kerana mereka menghargai keamanan dan rakyat tahu ada saluran yang boleh digunakan untuk menyampaikan pandangan dan perkara yang perlu diberi perhatian kerajaan," katanya.

Mengulas lanjut, Muhyiddin berkata, kerajaan BN sentiasa mengamalkan sistem demokrasi yang segar apabila setiap lima tahun sekali diadakan pilihan raya umum.

"Ini sudah cukup membuktikan negara ini negara demokratik, bukannya mengamalkan autokrasi, diktatorial. Jika pembangkang mahu membandingkan Presiden sebuah negara (lain) dengan Malaysia, sebenarnya tidak boleh buat perbandingan.

"Dalam pilihan raya termasuk pilihan raya kecil, ada kalanya BN menang dan ada juga kita kalah dan keadaan sama berlaku kepada pembangkang, " katanya.

Ditanya tindakan kerajaan untuk menangani perkara berkenaan, Muhyiddin berkata, negara ini mempunyai sistem undang-undang keselamatan bagi memastikan perkara berkenaan tidak semakin buruk.

Sementara itu di MERLIMAU, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, berkata kerajaan mengesan gerakan dipercayai didalangi pembangkang yang cuba menimbulkan kekacauan. (Berita Harian)

Rajahmas

Posted: 05 Mar 2011 11:36 AM PST

Rajahmas


Anwar dikutuk penduduk Kerdau..

Posted: 05 Mar 2011 05:36 AM PST

Inilah buktinya Anwar ditolak oleh rakyat di Kerdau.. Mujurlah cuma kereta sahaja dibaling dengan batu dan kayu dan buntut ayam.. Betapa bencinya mereka kepada putar alam Ketua Umum Pakatan Rakyat ini, sebaliknya PAS menuduh mereka sebagai orang upahan UMNO/BN.Inilah pemikiran singkat puak PAS, asal sahaja memegang bendera BN terus dianggap orang upahan UMNO. Semasa berceramah di Rumpun Makmur Anwar menyebut soal rasuah. Kebetulan Ummi Hafilda pula turut berada di pentas sebelah di seberang jalan.

Sebaik dicabar Ummi menjawab tuduhannya, Anwar hanya menuduh Ummi sebagai orang upahan UMNO bukannya menjawab semua tuduhannya. Melalui corong speaker yang kuat, Ummi mencabar Anwar untuk menyamannya, tetapi Anwar mengalih perhatian pendengar ke topik lain. Akhirnya Anwar memendekkan ceramahnya lalu pergi ke tempat lain.

Rahimi Osman memberitahu rajahmas, Anwar tidak tahan dengan provokasi dan panas baran. Anwar tidak boleh berada dalam keadaan begini bila orang membuat provokasi ke atasnya. Orang bersalah selalu takut bila dicabar. Jelaslah Anwar takut untuk berdepan Ummi Hafilda.

Disebabkan itu, rakyat menunjukkan kebencian yang amat sangat kepada Anwar. Hasilnya yang kita lihat di dalam gambar. Semoga rakyat tahu berfikir jika anda dituduh seperti dakwaan Ummi, apakah anda hanya diam sahaja jika tidak bersalah atau difitnah? Fikir-fikirkanlah..

Terkini di Kerdau - Gambar kempen BN di Kampung orang asli.

Posted: 04 Mar 2011 09:03 PM PST


Gambar semalam rombongan ke kampung orang asli di Kampung Paya Sendayan, Teluk Sentang. Kelibat PAS langsung tidak kelihatan di perkampungan ini. 

Menurut para penduduk yang ditemui, mereka memberikan sokongan penuh kepada Barisan Nasional kerana PAS tidak pernah mengambil tahu keadaan mereka. 

Walaupun populasi mereka tidak ramai sekitar 230 sahaja dan pengundi berdaftar anggaran tidak sampai seratus orang tetapi mereka tetap mendapat kunjungan dan perhatian daripada BN. 

Biarlah PAS terus menyombong diri kerana jumlah pengundi tidak ramai, kerana tumpuan PAS hanya di tempat-tempat strategik yang mempunyai bilangan penyokong DAP yang ramai.

 BN mendapat sokongan padu masyarakat orang asli


PEJUANG BANGSA

Posted: 05 Mar 2011 11:33 AM PST

PEJUANG BANGSA


Nik Aziz samakan kempen politik PAS seperti dakwah Rasulullah

Posted: 05 Mar 2011 03:39 AM PSTNik Aziz nampaknya nekad terus memperalatkan agama sebagai talian hayat PAS untuk membohongi orang Melayu supaya menyokong Pakatan Haram bersama DAP dan PKR .

Lebih menarik lagi orang tua nyanyuk ini keluarkan fatwa baru bahawa kempen politik PAS seperti kerja dakwah Rasulullah .

PB nak tanya kalau kerja kempen PAS yang didakwa  oleh Nik Aziz ini mengandungi pembohongan, maki hamun, hina orang  dan  fitnah .. adakah ia sama juga seperti dakwah Rasulullah ??

KOTA BHARU 4 Mac – Pas akan terus menggunakan isu agama dalam kempen pilihan raya, kerana perbuatan itu merupakan sebahagian kerja dakwah seperti yang dilakukan oleh Nabi Muhammad SAW.

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, semua pihak terutamanya cendekiawan agama sepatutnya sedar bahawa segala perkara yang dilakukan di atas muka bumi ini perlu bersandar kepada al-Quran dan hadis, termasuk ketika kempen dan mengundi pada pilihan raya.

Justeru, katanya, jika seseorang mufti itu menolak untuk mengaitkan amalan mengundi sewaktu pilihan raya dengan hukum syurga neraka, mereka hanya layak mengeluarkan fatwa di negara komunis sahaja.

"Kami tidak menghukum tapi berdakwah, kami ini pendakwah dan bukan hakim yang menghukum, Nabi Muhammad SAW berdakwah, jadi kami akan terus dengan pendekatan berdakwah.

"Biarlah orang nak kata apa pun. Nabi Muhammad pun orang kata, kerja dakwah ini kerja Nabi Muhammad dan daripada segi demokrasi inilah salurannya.

"Kempen nak jadi Presiden atau nak jadi wakil rakyat, semuanya guna kaedah kempen. Kempen diambil dari ayat bahasa Inggeris dan dalam bahasa Arabnya dakwah, dalam Melayu dipanggil ajak.

"Bila mufti kata kempen orang tidak boleh guna hukum, ertinya dia sudah berlainan daripada Nabi Muhammad. Macam mana orang nak undi A atau B tanpa kita dakwah? Hatta sembahyang, kita nak ajak orang sembahyang serupa dengan yang Allah nak, macam mana kalau kita tidak guna hukum dalam al-Quran dan hadis?" soalnya. KLIK DI SINI

Video rahsia Lelaki Y didedahkan Umi Hafilda

Posted: 05 Mar 2011 03:11 AM PST
Sungguhka

Posted: 05 Mar 2011 09:35 AM PST

Sungguhka


Pemalsuan Berlaku Antara KTMSB Dan KTH.......?

Posted: 04 Mar 2011 11:15 PM PST

Guru GSTT Diambil Semula.

Posted: 04 Mar 2011 07:59 PM PST

bumiyang

Posted: 05 Mar 2011 03:23 AM PST

bumiyang


Liwat II - Gertak Anak Karpal Singh X Menjadi???

Posted: 04 Mar 2011 09:00 PM PST

Zuhud Nik Aziz???

Posted: 04 Mar 2011 05:00 PM PST

Orang Melayu Bakal Merempat Menjadi Pelarian???

Posted: 04 Mar 2011 04:50 AM PST

Ohpolitik!™

Posted: 05 Mar 2011 03:19 AM PST

Ohpolitik!™


Jawapan HarakahDaily Berkenaan Isu Gambar Ummi Diedit jarinya menjadi simbul F**K!!

Posted: 04 Mar 2011 05:52 PM PST

Harakah Daily sebelum ini mengeluarkan berita yang bertajuk Umi Hafilda Tentera Upahan. Dan di dalam artikel berkenaan, Akhbar suara Parti Islam ini telah mengeluarkan gambar Umi yang diedit di bahagian jarinya. Lihatlah kotornya politik PAS. Jari diedit menjadi simbul "FUCK".


Laporan HarakahDaily 3 Mac 2011Dan hari ini, penyokong PAS tegar yang telah berusaha mendapatkan jawapan berkenaan isu ini dari Harakah telah tampil dengan jawapan dari Harakah yang berbunyi :

"mungkin saudara Hazayani Zakaria yang post arikel tue tersalah ambik gambar....jd editor kemungkinan terlepas pandang"


Laporan HarakahDaily 4 Mac 2011


Harakah hari ini telah buang gambar umi yang diedit itu tanpa ada permohonan maaf secara terbuka dek kerana "TERSALAH PILIH GAMBAR & TERLEPAS PANDANG ITU". Aku minta Umi saman Harakah Daily. Ini merupakan cubaan untuk memburukkan Umi dan PAStinya Harakah berniat jahat dan sengaja. 


Dari Segi logik akal pun kita dapat berfikir, adakah gambar yang terang lagi bersuluh merupakan niat jahat Harakah Daily ini untuk memburukkan Umi atau sebaliknya. Takpayah berlagak maksum sangat. Kalu dah buat salah ngaku jer la. Apa kata Lepas ni aku suruh Utusan Malaysia keluarkan Gambar Nik Aziz Bogel dan seterusnya memberikan kenyataan balas. "ooo..itu kita terlepas pandangla.." dah cukup. End of the story.....

Bila TGNA Mentafsir Islam untuk Politiknya : Solat Jemaah & Menunaikan Haji adalah Demontrasi?

Posted: 04 Mar 2011 10:33 AM PST

Sumber Mesin Taip Buruk

Nik Aziz kata sembahyang berjemaah itu demonstrasi malah kalau hari Jumaat itu demonstrasi lagi besar. Orang buat haji pun demonstrasi malah laaaaaggggiiiii besar demonstrasinya. 
Wahahahahahaaaa.... adehhhh sakit perut aku. Adehhh... adehhh...!

 Adeh... adeh.. Nik Aziz ooii.. Dahlah wat lawak. Senak perut aku ketawa!


Lalu kalau sembahyang berjemaah itu satu demonstrasi, peristiwa seperti ini akan berlaku:


DRAMA SEBABAK:
Memandangkan hari itu hujan lebat, seorang bapa tidak dapat demonstrasi di surau lalu membuat keputusan untuk bersolat maghrib di rumah dan dia mengajak isteri dan anak-anaknya untuk bersolat bersama-sama dengannya.


BAPA: Yang, meh kita demonstrasi. Dah lama kita tak demonstrasi beramai-ramai kat rumah.


ISTERI: Yelah bang. Elok sangatlah. Lagi pun hari ini malam Jumaat. Bolehlah kita baca Yasin sekali selepas demonstrasi.


BAPA: Aziz, Sabu, Mahpusss... meh demonstrasi dengan abah, mak. Biar dapat pahala berganda. Lepas demonstrasi kita baca Yasin sama-sama.


Anak-anak mereka menyahut "Baiklah abah!"


Lalu mereka menutup TV yang sedang menyiarkan rancangan "Demonstrasi Masakan" oleh Chef Wang!

anakbukitgantang says

Posted: 05 Mar 2011 03:17 AM PST

anakbukitgantang says


Melayu bukan pendatang bahagian 2

Posted: 04 Mar 2011 05:44 PM PST

Saya telah menyebut bahawa Melayu bukan pendatang di dalam artikel terdahulu di melayu-bukan-pendatang


Hari ini  ahli genetik dan struktur DNA Stephen Oppenheimer  dari Oxford University, Inggris, Stephen Oppenheimer, seperti memutarbalikkan sejarah yang sudah ada. Lewat bukunya yang merupakan catatan perjalanan penelitian genetis populasi di dunia, ia mengungkapkan bahwa peradaban yang ada sesungguhnya berasal dari Timur, khususnya Asia Tenggara.

Teori Migrasi Manusia  -  genetik pool manusia dari Nusantara


Hal itu disampaikan Oppenheimer dalam diskusi bedah bukunya berjudul 'Eden in The East' di gedung LIPI, Jalan Gatot Subroto, Jakarta Pusat, Khamis 28 Oktober 2010.


Sejarah selama ini mencatat bahwa induk peradaban manusia modern itu berasal dari Mesir, Mediterania dan Mesopotamia. Tetapi, menurut dia, nenek moyang dari induk peradaban manusia modern berasal dari tanah Melayu yang sering disebut dengan sundaland atau Indonesia.


Apa buktinya? "Peradaban agrikultur Indonesia dan Malaysia lebih dulu ada dari peradaban agrikultur lain di dunia," kata Oppenheimer dalam diskusi yang juga dihadiri Jimly Asshiddiqie.

Lulusan fakulti kedoktoran Oxford University melalui bukunya mengubah paradigma yang ada selama ini, bahwa peradaban paling awal adalah berasal dari daerah Barat. Perjalanan yang dilakukannya dimulai dengan komentar tanpa sengaja oleh seorang pria tua di sebuah desa zaman batu di Papua New Guinea.

Dari situ dia mendapati kisah pengusiran petani dan pelaut di pantai Asia Tenggara, yang diikuti serangkaian banjir pasca-sungai ais hingga mengarah pada perkembangan budaya di seluruh Eurasia. Oppenheimer meyakini temuan-temuannya itu, dan menyimpulkan bahwa benih dari budaya maju, ada di Indonesia.

Buku ini mengubah secara radikal pandangan tentang prasejarah. Pada akhir Zaman Ais, banjir besar yang diceritakan dalam kitab suci berbagai agama benar-benar terjadi dan menenggelamkan paparan benua Asia Tenggara untuk selamanya.

Hal itu yang menyebabkan penyebaran populasi dan tumbuh suburnya berbagai budaya Neolitikum di Cina, India, Mesopotamia, Mesir dan Mediterania Timur. Akar permasalahan dari pemekaran besar peradaban di wilayah subur di Timur Dekat Kuno, berada di garis-garis pantai Asia Tenggara yang terbenam.

"Indonesia dan Malaysia telah melakukan aktivitas pelayaran, memancing, menanam jauh sebelum orang lain melakukannya," ujar dia. Oppenheimer mengungkapkan bahwa orang-orang Polinesia (penghuni Benua Amerika) tidak datang dari Cina, tapi dari pulau-pulau Asia Tenggara. Sementara penanaman beras yang sangat pokok bagi masyarakat tidak berada di Cina atau India, tapi di Semenanjung Malaya pada 9.000 tahun lalu.

Eden In The East juga mengungkapkan bahwa berbagai suku di Indonesia Timur adalah pemegang kunci siklus-siklus bagi agama-agama Barat yang tertua. Buku ini 'membalikkan' sejumlah fakta-fakta yang selama ini diketahui dan dipercaya masyarakat dunia tentang sejarah peradaban manusia.


Nota Kaki
Nusantara merujuk kepada Malaysia dan Indonesia yang belum terpecah kerana persempadanan politik oleh British dan Belanda pada tahun 1850

http://atlantis-lemuria-indonesia.blogspot.com/2011/03/oppenheimer-peradaban-dunia-dari.html
Nota ekspedisi ekskavasi pasukan penyelidik USM di Bukit Bunuh, Lenggong, Perak

Orang bukan Islam tak boleh jadi peguam syarie

Posted: 04 Mar 2011 05:20 AM PST

Orang bukan Islam tak boleh jadi peguam syarie - dipetik dari BERNAMA/Utusan

 
KUALA LUMPUR 4 Mac - Mahkamah Tinggi di sini hari ini diberitahu bahawa orang bukan Islam tidak dibenarkan dilantik sebagai peguam syarie bagi mengelak timbulnya kecelaruan di kalangan umat Islam.

Peguam Sulaiman Abdullah yang mewakili Majlis Agama Islam berkata, muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan bagi hal ehwal agama Islam yang bersidang pada 15 Disember tahun lalu telah merumuskan bahawa untuk menjadi seorang peguam syarie, seseorang itu perlu menguasai al-Quran dan hadis serta menjadikan Nabi Muhammad S.A.W sebagai idola.

"Peguam syarie juga perlu menguasai bahasa Arab, ilmu usul fiqh dan fiqh secara keseluruhannya dan ia perlu didasari dengan keimanan kepada Allah S.W.T agar tanggungjawab yang dipikul disandarkan hanya kepada keimanan kepada Allah S.W.T dan demi kemasalahatan umat Islam dan keadilan menurut perspektif Islam.

"Oleh yang demikian, demi menjaga kesucian dan kehormatan agama dan umat Islam, muzakarah tersebut telah memutuskan bahawa orang bukan Islam adalah tidak dibenarkan dilantik sebagai peguam syarie," katanya ketika berhujah berhubung permohonan Victoria Jayaseele Martin untuk mencabar keputusan bahawa hanya peguam beragama Islam sahaja dibenarkan sebagai pengamal di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan. - Bernama

Komen penulis
-Tahniah Tan Sri Sulaiman Abdullah kerana jujur memperjuangkan Islam dan mewakili Majlis Agama Islam dalam kes ini yang menjadi satu gateway bagi bukan Islam menjadi peguam syarie- hairan apa motif mereka sebenarnya?

- Untuk makluman Tan Sri Sulaiman Abdullah menggugurkan dirinya dari menjadi peguambela Anwar Ibrahim atas sebab "kesihatan"
HERO KECIK

Posted: 05 Mar 2011 01:35 AM PST

HERO KECIK


Kerdau: Muslimah PAS Hilang

Posted: 04 Mar 2011 07:23 PM PST


Gelombang Merah setiap kali PRK pasti membuat kejutan hingga PAS tak sempat tanggan telepon jentera muslimahnya. Muslimah PAS tak tahu kemana hilang, Adakah tengah syok makan ikan patin tempoyak, ataupun sudah meninggalkan Kerdau kerana kecewa dengan sikap PKR dan DAP yang langsung tidak membantu..

PKR hanya turun berceramah yang langsung tidak memberiakan kesan kepada pengundi kerana rata2 yang datang hanya penyokong luar yang hanya sukakan provokosi hangat. Setakat datang nak meramaikan dan menyesakkan tempat ceramah dengan laungan reformasi ker takbir ker tak memberi impak besar setiap kali PRK.

Muslimat yang kena berjalan kaki pergi sana sini untuk berkempen... Yang lain hanya goyang kaki.. Inilah kenyataak yang pahit di telan oleh PAS setiap kali PRK. PAS dikudakan cukup2... Kalau kalah kenyataan simple PAS " Allah Masih Menyimpan Kemenangan PAS, Allah akan memberikan Kemenangan Yang Besar Nanti" itu biasa sepertimana berlaku pada Cikgu Mala di Tenang.... Sampai sekarang tak Tenang2...

Gelombang Merah begitu agresif mematahkan jentera PAS berkempen... Tak termampunya Muslimat yang 2,3 kerat datang berjumpa pengundi.. Itupun skrip sama jer..silap2 lupa skrip plak...Kesian kalau tgk, dah tua-tua , naj berjalan jauh pun dh tak larat... berselubung penuh... panas tak henggat... Kesian Muslimat PAS nie... Tapi apakan daya... Dah memang jadi Hamba Abdi Pakatan... Terima jer laaa PAS...Mana tahu dengan Menipu Rakyat setiap kali berkempen... NERAKA TEMPATMU DIAKHIRAT....Minta2 Dijauhilaa.....

Kerdau: Pakatan lupa Skrip Ceramah Bila Dicabar BN

Posted: 04 Mar 2011 06:45 PM PST
Modal ceramah PKR smlm di Rumpun Makmur semakin tak hapa-hapa. Modal provok pengundi dengan isu kebangkitan rakyat di Mesir menjadi isu hangat dari mula hingga semalam. Tiada cara lain lagi PKR hendah memancing undi..Nak tunjukkan kepimpinan PKR yang mantap... dah berpuluh Wakil Rakyatnya tinggal PKR, Nak tunjuk Presidennya mulia, lebih mulai dari N.ajis, Nak bergantung pada Pakatan, DAP tolak Islam...

Dah tak ada modal dah PKR berkempen, kalau PAS berdakwah selain mengajak rakyat mencetuskan huruhara di negara ini. Inilah jalan terakhir yang digunakan sepertimana negara mesir. Adakah ini kesudahannya sebuah Parti Pakatan Rakyatberpolitik di Negara ini?

Siapapun yang berceramah semalam termasuk Adun Kes Derhakan kepada Sultan Selangor... Suhaimi pun tak abis2 nak bersihkan dirinay daripada Derhaka kepada Sultan.. Macam biasa semua penderhakaan terhadap Raja dilakukan oleh UMNO dulu, kini dan selamanya... katanya

Suara Ibrahim Ali yang menyokong kepimpinan Datuk Seri Najib smlm sudah cukup menlenyapkan ceramah PKR smlm,, Langsung tak tahu hujung pangkal.. yang menjerit reformasi dan takbir sahaja.. Tergugat dan abis modal penceramah PKR smlm dengan Ibrahim Ali.. Mlm Anwar bertenbung dengan Ummi pun sama, nampak tergugat Anwar, tp cm biasa... Anwar buat2 pekak jer dan teruskan agenda retoriknya.

Rupa2nya kalau berdepan Pakatan ngan BN nie berceramah berdepan2 nie, hilang tumpuan juga Pakatan nie... Mungkin PKR smlm dah set dalam kepala hotan dia apa yang dia nak cakap.. Tetiba kena sound ngan Ibrahim Ali n Ummi... langsung tergagap2....

Taipingmali (tm)

Posted: 05 Mar 2011 01:22 AM PST

Taipingmali (tm)


Sumpah : Anwar Jawab sumpah Saiful

Posted: 05 Mar 2011 12:03 AM PST

JANGAN BERMAIN API AMARAN TPM KPD PEMBANGKANG

Posted: 04 Mar 2011 08:22 PM PST

Your 10 questions with Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir

Posted: 04 Mar 2011 04:47 PM PST

‘Don’t play with fire’

Posted: 04 Mar 2011 04:45 PM PST

Zahid warns of a coup d’etat

Posted: 04 Mar 2011 04:43 PM PST

PRK N.27 DUN Merlimau : Anwar Sama Seperti Hosni Mubarak

Posted: 04 Mar 2011 10:39 AM PST

RUMAH KATA PERGI, SG BULOH KATA MARI

Posted: 04 Mar 2011 10:14 AM PST

2011 03 03 Wanita UMNO Lapor Polis

Posted: 04 Mar 2011 10:03 AM PST

2011 03 03 Sidang media harian PAS

Posted: 04 Mar 2011 09:45 AM PST

Fatwa Mereng oleh Nik Aziz Nak Mampos

Posted: 04 Mar 2011 09:34 AM PST

Anwar-Ummi ceramah face-off a hit among locals

Posted: 04 Mar 2011 06:59 AM PST

PRK MERLIMAU : PEMBANGKANG HANYA TAHU MELINGKUP NEGARA SAHAJA

Posted: 04 Mar 2011 06:54 AM PST

KETIKA INI DI KERDAU OLEH PAPA GOMO

Posted: 04 Mar 2011 06:44 AM PST

Esok akan ada cerita lawak di Selangor untuk tutup isu Merakyatkan Ekonomi Selangor yang tak siap

Posted: 04 Mar 2011 06:40 AM PST

Kenyataan media oleh Lim Guan Eng di Komtar, George Town pada hari Jumaat, 4hb Mac 2011:

Posted: 04 Mar 2011 06:25 AM PST

Berita gempar dari Kerdau

Posted: 04 Mar 2011 06:10 AM PST

Ini lagi sekor pemimpin munafik Pas

Posted: 04 Mar 2011 05:50 AM PST

Lagi cerita kemunafikan Pas.

Posted: 04 Mar 2011 05:28 AM PST

Pas dakwa Pahang bakal bankrupt

Posted: 04 Mar 2011 04:54 AM PST

Tuan Ibrahim cakap macam cenonggeng ayam

Posted: 04 Mar 2011 04:36 AM PST

PRK N.27 DUN Merlimau : Selamatkan Malaysia, Rakyat Kini Berdepan Pakata...

Posted: 04 Mar 2011 04:03 AM PST

Calon PAS Merlimau Yuhaizad gila PUBLISITI & UNDI tidak iring si Mati..!!!

Posted: 04 Mar 2011 03:41 AM PST

Ini pula isu saman traffik

Posted: 04 Mar 2011 02:36 AM PST

Selepas Umi , kini giliran orang yang sangat penting dalam PKR akan menelanjangkan Anwar di Kerdau

Posted: 04 Mar 2011 02:09 AM PST

Pengundi Kerdau bersiap untuk halau Pas balik awal

Posted: 04 Mar 2011 02:02 AM PST

PAPA GOMO

Posted: 05 Mar 2011 01:22 AM PST

PAPA GOMO


GILA SEKS 18 SX - Video Calon PAS Meliwat Minda Rakyat

Posted: 04 Mar 2011 11:05 PM PST
Tak sudah sudah PAS ni Membohongi rakyat. Malah di PRK ni lagi hebat rupanya depa ni Menipu. Jelas dalam Video menunjukkan Calon PAS Merlimau hanya sekadar berposing bergambar mengangkat Jenazah tak sampai 5 Saat Pun.

Memang Celaka PAS ni, berpura pura demi undi Politik!!! Anak Haramjadah!!!

Ayuh Kita Tolak Calon PAS!!!


Psssttt...Geram gua tengok video ni, memang CelakoDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

LIVE PRK KERDAU - Bekas Ketua Caw UMNO Kembali Masuk UMNO Setelah 3 Hari Di Dalam Sorga Janjian PAS

Posted: 04 Mar 2011 08:21 PM PSTKetua cawangan UMNO Felda Jengka 25 Muzamil Bin Mualip umur 51 tahun yang di laporkan Keluar pati UMNO 3 hari yang lalu dan menyertai UMNO kini telah kembali semula ke Pangkuan UMNO hasil dari kesedaran dirinya yang di nasihatkan oleh Dato Seri Ismail Sabri Majlis Tertinggi UMNO Malaysia dan juga rakan rakan UMNO nya dari seluruh Malaysia.

Dalam sidang media di Sek Berasrama Penuh Intergrasi Temerloh beliau menyifatkan keluarnya beliau dari UMNO 3 hari yang lalu akibat dari ketidak puashatian dengan Bantuan yang sepatutnya Di terima Anaknya yang Kurang Upaya.


Masaalah tersebut akhirnya di selesaikan UMNO dan beliau juga mengakui bahawa tidak ada mana mana parti yang boleh memperjuangkan Orang Melayu selain daripada UMNO dan Barisan Nasional.


Beliau juga turut mengulas mengenai dakwaan kononya beliau membawa 11 orang lagi AJK Umno cawangan Felda Jengka 25 keluar parti yang di war warkan oleh media Pembangkang. Beliau menyatakan Tidak ada seorang pun 3 hari lepas keluar UMNO selain dari dirinya. Ini semua di perbesar besarkan oleh media pembangkang bagi menokok tambah cerita yang ada.


Beliau juga mengesa kepada Pengundi di Dun Kerdau untuk mengundi Barisan Nasional esok bagi memastikan Kebajikan rakyat terpelihara!Syukur lah kalau dah balik ke pangkal Jalan! Nampak sangat Sorga yang di janjikan PAS tak laku!!! Hahahaha

Khalid Gagap Klimaks Awal Bila Ezam Balun Keliling Punggung Anwar Ibrahim

Posted: 04 Mar 2011 05:30 PM PST


Yb Senator Ezam Mohd Nor


Malam tadi bertempat di Rumpun Makmur sekali lagi Ceramah PANAS di adakan yang melibatkan kedua dua belah Kem BN dan juga PAS.

Pentas ceramah BN malam ini Gamat dan Hangat apabila di mulakan dengan Kata kata Balunan yang cukup hebat oleh Roslan Kassim Bekas orang Kuat Anwar Ibrahim kepada rakan Pakatan di pentas Ceramah Pakatan yang bersebelahan jalan.Hadirin semakin bertambah ramai di kedua dua Pentas ceramah namun bila tiba Giliran Yb Senator Ezam Mohd Nor Bekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim yang pernah merengkok di Penjara akibat mempertahankan Anwar Ibrahim keadaan hadirin semakin Riuh dengan menyaksikan berpusu pusu haidrin masuk ke pentas ceramah BN.

Pada masa yang sama juga Pentas ceramah Pakatan Haram menyaksikan Khalid Gagap MB Pakatan haram Selangor berucap ntah apa apa sambil tergagap gagap. Manakala hadirin yang hadir pula di hadapan Khalid gagap agak terpinga pinga kerana tidak berapa Faham apa yang di nyatakan Khalid Gagap.Senator Ezam mula membidas Anwar Ibrahim dengan begitu hebat sampaikan hadirin di pentas Ceramah Khalid gagap mula beralih pandangan ke arah pentas BN kerana ingin mendengar apa yang di nyatakan Ezam Mohd Nor. Fuh...memang Gempak lah beb....

Bila dapat tahu sahaja oleh Ezam Mohd Nor yang sedang berceramah adalah Khalid Gagap maka Ezam terus menyuruh Khalid Balik rumah sahaja kerana Khalid tak layak nak bercakap soal perjjuangan. Waktu penubuhan PKN dulu Khalid tidak ada malah Khalid ini tak pernah masuk Penjara pun. Masuk Lokap pun dia tak pernah ini kan pula nak kata Berjuang.

Khalid yang terdengar kata kata Ezam berhenti seketika dalam ucapannya dan kemudiannya menyambung Ntah apa apa dan kemudiannya di sudahi salam dan terus meninggalkan Pentas Ceramah Pakatan Haram. Fuh...Kesian beb...memang Kesian... Tahu pulak Khalid Gagap Kecut dengan Ezam.Banyak pendedahan Ezam yang membongkarkan akan Penipuan dan Pendustaan Anwar Ibrahim malah Ezam juga turut membidas Nik Ajis yang di lihat sudah hilang kewarasan bila menyokong Peliwat tegar Anwar Ibrahim. Hadirin yang hadir bagaikan terpaku dengan pendedahan Berani Ezam ini malah mereka yang di pentas Ceramah PAS sudah mula masuk ke hadapan pentas ceramah BN bagi mendengar dengan jelas apa yang di Bongkarkan Ezam Mohd Nor

Video Ceramah malam tadi akan di Upload oleh rakan Media yang lain dan Gomo harap anda semua nantikan Video nya yang Panas dan Hangat tersebut. Kenyataan Ezam yang membalun Anwar serta mencabar Anwar Ibrahim bersumpah memang Cukup Dasyat sampaikan pentas Ceramah PAS bagaikan di landa Garuda dengan satu demi satu pendedahan Yb Senator Ezam Mohd Nor.


Psssttt....Kesian dengan Khalid Gagap.....Terus berambus dari pentas ceramah malam tadi....he he he


Tok Him balun PAS Akan Gomo Susuli Dalam Artikel Selanjutnya. Memang Kaw Kaw Nik Ajis dan pemimpin PAS Kelantan di Balun. Nantikannya......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Gelombang Merah Menyengat Di Dun Kerdau

Posted: 04 Mar 2011 11:00 AM PST


Gelombsng Merah Yang Memberikan
Impak Besar buat Kempen Pilihanraya Kecil Dun Kerdau.
Jentera Wanita UMNO Terbaik


Ketua Wanita UMNO Malaysia
Dato Seri Sharizat Jalil
Menteri Pembangunan Wanita Keluarga & MasyarakatMemamg Gamat Gelombang Merah Wanita UMNO ini yang di jalankan
semalam bertempat di Kg Badok Dun Kerdau. Wanita UMNO yang hadir dalam Gelombang Merah tadi di sertai kira kira 600 orang dari sekitar Negeri Pahang.


Yang Amat Mulia Tengku Mahani Puteri Bungsu
Baginda Sultan Pahang turut Hadir bersama sama Wanita UMNO
dalam berkempen pada Pilihanraya Kecil Dun Kerdau Ini.

Ternyata Sokongan Tengku Mahani amatlah di harapkan oleh
Seluruh Jentera Wanita BN di PRK Kerdau iniTulang Belakang di sebalik takbir Gelombang Merah Wanita UMNO
Yb Dato Hamidah Osman Adun Sg Rapat Perak
Ketua Penerangan Wanita UMNO Malaysia

Lagi Gambar Gambar Menarik KLIK
Papa Gomo World Fotopages


Pssstttt...Memang Hebat Wanita wanita UMNO Malaysia!!!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PRK KERDAU - Tok Him Balun Kaw Parti Ajaran Syaitan

Posted: 04 Mar 2011 08:30 AM PST

Gomo baru sahaja selesai dari membuat liputan ceramah Pilihanraya di Rumpun Makmur yang melibatkan penceramah YB senator Ezam Mohd Nor, Roslam Kassim dan Yb Dato Ibrahim Ali.


Memang panas ceramah tadi yang membuatkan Kem Ceramah Pakatan Haram Kecut Perut sehinggakan Khalid Gagap Lari lintang pukang bila Di asak oleh penceramah BN.


Gomo akan Upload gambar gambar sekitar ceramah sebentar lagi dan tak lupa di sertakan dengan isi cerita nya sekali!!!


Memang Panas malam ini!!!

LIVE PRK KERDAU - Ezam Mohd Balun Khalid Gagap Polis Makin Ramai

Posted: 04 Mar 2011 05:47 AM PSTBertempat di Rumpun Makmur kecoh ceramah kedua dua pihak. POLIS dah mula ramai memandangkan YB Senator Ezam menghangatkan pentas ceramah dan menemplak Khalid Gagap.

Jom rumpun Makmur Dun Kerdau. Hangat
Published with Blogger-droid v1.6.7

Nik Aziz Takut Hussam Musa - Isu Rompakan RM 6 Juta Belum Selesai RM 100 Juta Pula Jadi Sasaran Hussam

Posted: 04 Mar 2011 01:33 AM PST


Oh Janapari Ku

Gomo merasakan amat musykil dengan kenyataan terbaru Bakal MB Kelantan Hussam Musa yang menyatakan :

"Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan, Datuk Husam Musa, pula berkata kerajaan negeri bercadang menubuhkan dana khas RM100 juta untuk membangunkan rumah mampu milik untuk rakyat."

- The Malaysian Insider


Apakah benar RM100 Juta buat Rakyat Kelantan? Gomo melihat kenyataan Hussam Musa Tauke Songlap duit Kambing ini tak ubah seperti perompak Long ranger dalam Filem Do Re Me yang Merompak secara terang terangan.

Sebelum ini Gomo ada menjelaskan isu mengenai Program Kambing Kelantan yang Gah pada peringkat awal perlaksanaan nya namun GAGAL apabila Wang Program tersebut sebanyak RM 6 Juta Hilang begitu sahaja di agihkan kepada keroni Hussam Musa.

Jadi bagaimana pula bila Projek RM 100 Juta yang di umumkan Hussam Musa ini nak di bina? Nak Songlap lagi Wang Rakyat Kelantan? Memang itulah kerja pemimpin PAS Kelantan sepertimana yang berlaku dalam Projek Kambing sebelum ini.

Syarikat yang di lantik di Asak dengan begitu hebat untuk menyegerakan Projek Kambing tersebut dan apabila selesai sahaja Kandang kambing dan di hantar kambing kambing itu maka Pembayaran yang sepatutnya di buat kepada Syarikat yang di lantik tidak di Bayar oleh Kerajaan Negeri malah Wang tersebut sebanyak RM 6 Juta Hilang begitu sahaja.

Macam mana nak buat Projek berharga RM 100 juta sedangkan Projek Kambing pun Kerajaan Negeri Kelantan tak bayar kepada Syarikat yang menjalankan kerja? Alamatnya RM 100 Juta Wang Rakyat tu akan Hilang begitu sahaja.

Hussam Musa menyebut angka RM 100 Juta sekarang ini dan ini semua adalah satu Kempen buatnya dalam menghampiri Muktamar PAS dan juga kempen Pilihanraya ke 13 yang akan tiba tak lama lagi. Itu pandangan Gomo memandangkan dalam Projek Kambing sebelum ini Teknik yang sama di Gunakan Hussam Musa.

Kambing kambing di agihkan kepada Pengundi dan Keroni keroni nya dalam memastikan beliau iaitu Hussam Musa kekal dengan kuasa yang ada dan wang Rakyat RM 6 juta di Songlapkan melalui keroni sepakat nya.

Jadi bagaimana kita terutama Rakyat Kelantan ingin mempercayai janji janji manis Hussam Musa si Musang ini?

Gomo juga amat hairan dengan seluruh Exco kerajaan negeri Kelantan yang seolah olah sudah di suap oleh Hussam Musa ini sampaikan tidak ada seorang pun yang berani menegur tindakan Hussam Musa yang merompak wang rakyat.

Hasil Kegagalan projek Kambing Janapari yang sebenarnya baik dan bermaanfaat buat rakyat Kelantan juga di diamkan oleh semua Exco kerajaan Negeri. Malah lebih mendukacitakan kita semua apabila Menteri Besar Kelantan Nik Aziz juga di lihat Menikus pada Hussam Musa. Kenapa? Apakah Hussam Musa ini Kebal dan paling berkuasa di Kelantan?

Ingatlah Hussam Musa dan juga MB Kelantan Nik Aziz Nik Mat bahawa Hutang yang belum di jelaskan akan di Pikul di Akhirat Kelak. Kasihanilah mereka yang sudah memperolehi Kambing RASUAH semasa kempen PRU 12 yang lalu. Sudahlah Memberi imbuhan Kambing malah Hutang Kambing pun belum di Bayar. Automatik lah Kambing yang di agihkan itu menjadi Kambing yang HARAM.

"Penundaan hutang bagi mereka
yang mampu adalah satu kezaliman."
(Riwayat Bukhari – 41/585)


Psssttt......Hussam Musa....Musang Berbulu Ayam....Tapi Musang ni Makan Kambing...Hampeh!!!


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

PANEH MIANG

Posted: 05 Mar 2011 01:06 AM PST

PANEH MIANG


KES RASUAH MUSTAFA: Seronoklah UMNO Bahagian Seremban

Posted: 04 Mar 2011 08:21 PM PST

SEREMBAN: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Mustafa Salim didapati bersalah kerana menerima rasuah sebanyak RM2,000 daripada seorang kontraktor sebagai dorongan mengeluarkan surat sokongan untuk mendapatkan permit bagi menjual pasir dua tahun lalu.

Wakil rakyat berusia 51 tahun, kali pertama bertanding mewakili Barisan Nasional (BN) itu bagaimanapun telah dibebaskan daripada dua tuduhan menerima rasuah dari M. Manimaran atas tujuan yang sama.

Mustafa didakwa di bawah Akta Pencegahan Rasuah 1997, Seksyen 10 (a) (aa) atas tuduhan menerima suapan di sebuah restoran di Mantin pada 31 Ogos 2008.

Jika didapati bersalah, tertuduh boleh dikenakan hukuman penjara antara 14 hari hingga 20 tahun serta denda minimum RM10,000 atau lima kali ganda daripada nilai suapan.

Hakim Mahkamah Sesyen, Amran Jantan menangguhkan kepada 1 April depan sebagai tarikh menjatuhkan hukuman. - Mstar.


1. Pertamanya kami nak habaq pada pembangkang di Negeri Sembilan, jangan seronok sangat dok ingat akan ada PRK di DUN Lenggeng dalam masa terdekat ni. Mahkamah akan menjatuhkan hukuman terhadap Mustafa Salim pada bulan April nanti, dan akan genap ketika itu 3 tahun selepas PRU-12. Maknanya jika Mustafa Salim dijatuhkan hukuman sekalipun, selepas 3 tahun dalam sepenggal pilihanraya, tidak perlu diadakan PRK kecuali parlimen dibubarkan. Lagipun Mustafa Salim masih boleh memohon penangguhan hukuman dengan merayu ke Mahkamah Tinggi, Mahkamah Rayuan etc. yang pastinya akan melibatkan proses yang panjang sebelum beliau benar-benar disabitkan BERSALAH.

2. Keduanya, seperti yang pernah kami tegaskan sebelum ini, "MAKAN RASUAH ITU UMPAMA MAKAN BABI"...justeru haram jadah kepada siapa saja pelakunya.

3. Ketiganya, kami rasa Mustafa Salim sangat bodoh kerana alang-alang makan rasuah, cuma RM2k saja? Pastu kantoi pulak tu. Kalau dah tau berkemungkinan wujud 'musuh' yang nak kenakan kau, mengapa kau masih bingai boleh terjebak masuk perangkap? Salah tetap salah. Dah terbukti di mahkamah. Jika kau sememangnya punya prinsip dan maruah, pasti kau tidak akan terjebak dalam kes ini sejak awal lagi. Nampak sangat kau pun hampeh. Melainkan akan datang kau ada bukti sebaliknya, kini intergriti dan maruah kau sudah tercemar.

4. Disebalik kesengsaraan orang lain, pasti akan ada pihak yang gumbira. Pembangkang confirmlah suka. Tapi amat malanglah jika UMNO Bahagian Seremban juga tumpang seronok melihat kejatuhan Mustafa dan tidak melihat kes ini sebagai masalah persepsi yang perlu ditangani secara serius. Lagipun kelihatannya tiada kepimpinan Bahagian itu yang cuba 'membantu' Mustafa yang juga sebahagian daripada UMNO Bahagian Seremban. Al-maklumlah, Lenggeng adalah bekas jajahan Ketua UMNO Bahagian yang telah di'sapu' Mustafa di PRU-12. Nasib kaulah Mustafa...sendiri terjerat...sendiri mau ingat!

5. Daripada 3 musuh politik utama yang cuba digulingkan, 1 terselamat, 1 dah tumbang, cuma tinggal 1 saja lagi yang masih bertahan. Penyudahnya orang Melayu dan pengundi di Parlimen Seremban juga yang masuk angin keluar asap.

6. Politik jatuh menjatuh, kena mengena, tikam menikam memang dah jadi makanan ruji pemimpin UMNO di Negeri Sembilan.

7. Maka pembangkang bakal menang PRU-13 di negeri ini bukan kerana mereka kuat, tapi sebab pemimpin UMNO yang BANGANG!

Blogspot banned

Posted: 04 Mar 2011 04:08 AM PST

Google confirmed the Blogger/Blogspot ban in a statement and said those with worries about piracy should turn to its easy to use takedown systems rather than seek a wholesale shutdown.

"The process for making a copyright claim for content uploaded to Blogger is straightforward and efficient, and we encourage all content owners to use it rather than seek a broad ban on access to the service," said a spokesperson.

Cyber-rights activist Yaman Akdeniz told the Hurriyet news site that the ban was a "disproportionate response" that would inconvenience millions of people.

Continue reading...

Sahabat-Gunung

Posted: 05 Mar 2011 01:03 AM PST

Sahabat-Gunung


Membakar Negara - Anwar serupa Hosni Mubarak

Posted: 04 Mar 2011 11:41 PM PST

Shah Alam, 5 Mac- Huru hara dan perang saudara yang berlaku di Mesir, Libya, Tunisia dan Yemen sesungguhnya amat membinggungkan rakyat Malaysia. Rakyat berperang sesama sendiri, keamanan ternoda, ekonomi hancur, negara kucar-kacir, tamaddun runtuh adalah gambaran tepat untuk negara timur tengah itu yang sedang menuju menjadi negara runtuh lagi kacau bilau seperti Iraq dan Afghanistan.

Pengerusi Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, di Malaysia juga kita boleh melihat ada kalangan pemimpin yang mengamalkan idealisme yang serupa seperti Hosni Mubarak, Muamar Ghadaffi dan Zine El Abidine Ben Ali.

"Apa bezanya Anwar Ibrahim dan diktator-diktator timur tengah itu ? Mereka serupa ! Anwar adalah Penasihat Umum PKR, dia orang paling berkuasa dalam PKR. Yang anehnya dia tidak dipilih oleh ahli, dia immune dari proses demokrasi dalam PKR.

Dia dilantik oleh isterinya Wan Azizah yang juga Presiden PKR. Seperti Hosni Mubarak dalam Parti Demokrasi Nasional , Anwar sebenarnya tidak mahu hadapi proses pemilihan dalam demokrasi," ujarnya ketika UMNO-Online mengulas.

Tambahnya, Anwar mengamal budaya kroni dalam politik. Penasihat Umum – dirinya, Presiden parti PKR adalah isterinya, Timbalan Presiden adalah bekas setiausaha sulit kanannya, Naib presiden adalah anaknya sendiri, Nurul Izzah.

Ini sama dengan amalan kroni Hosni Mubarak yang melantik isterinya Suzanne, anaknya Alla dan Gamal memegang jawatan penting dalam kerajaan.

"Anwar mengamal politik ketepikan kumpulan yang nak lawan dia. Kumpulan Zaid Ibrahim diketepikan kerana dia ada sokongan besar dalam PKR. Mustafa Kamil Ayub, YB Gobala Krisna, YB Zulkifli Nordin, YB Datuk Zaharin Hashim diketepikan kerana mereka dilihat sebagai ancaman kepada Anwar. Hosni Mubarak ketepikan kumpulan Islamic Brotherhood seperti Anwar sepak keluar pemimpin berpengaruh dalam PKR.

Anwar rapat dengan Zionis Jews. Semua orang tahu Anwar bersahabat baik dengan orang pemimpin yahudi seperti Paul Wolfowitz (Bekas Presiden Bank Dunia), Al Gore (Bekas Naib Presiden Amerika Syarikat), Magdline Albright (Bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat), Henry Kisingger (Bekas Setiausaha Negara Amerika Syarikat). Mereka juga adalah sahabat rapat Hosni Mubarak.

Anwar rapat dengan George Soros (Yahudi & penyangak matawang dunia). Adakah Anwar dibiayai oleh Soros? Azmin Ali ada jawapan tepat kerana dia pernah bertemu dengan Soros beberapa kali. Untuk tujuan apa? Dari mana datangnya kekayaan luar biasa Anwar dan kroninya? Ini sama dengan keluarga Hosni Mubarak," tambahnya lagi.

GAPS berpandangan Malaysia mengamal demokrasi yang subur, ekonomi yang makmur, rakyat yang harmoni, negara yang aman. Ini akan lebih bermakna jikalau rakyat boleh menginsafkan pemimpin bongkak yang gila kuasa seperti Anwar yang selama ini berselindung dengan title ketua pembangkang sebagai topeng untuk membakar api yang boleh menghancurkan negara.

"Anwar Perlu Bertaubat !" – meminjam kata-kata Karpal Singh (Pengerusi DAP & peguam kanan kes Liwat 2), merupakan kalimah yang tepat untuk Anwar. Semoga Anwar mampu kembali ke pangkal jalan sebelum menemui Allah, tuhan yang menjadikannya," ujarnya.

Hari Terakhir, Pergi Berkempen Di Kubu Lawan - Kamalanathan

Posted: 04 Mar 2011 09:17 PM PST

Kuala Krau, 5 Mac- Calon Barisan Nasional bagi Pilihan Raya Kecil DUN Kerdau, Syed Ibrahim Syed Ahmad dilihat sebagai calon seorang calon yang mempunyai aura yang cukup hebat untuk merealisasikan impian kita untuk memenangi sekaligus menawan semula kerusi DUN Kerdau, 6 Mac ini.

Ahli Parlimen Hulu Selangor, P Kamalanathan berkata, gerak kerja Syed Ibrahim mengingatkan semula gerak kerjanya ketika bertanding di Parlimen Hulu Selangor tahun lepas.

"Saya pasti dengan cara bekerjanya, saya nampak dia memang seorang yang kuat bekerja. Ini kerana pilihan raya kecil ini, kita harus mempunyai tenaga yang kuat dan mencukupi kerana kita harus berjumpa dengan seluruh masyarakat dalam kawasan pilihan. Kita tidak boleh tertinggal seorang pengundi kita," ujarnya ketika ditemui dalam program di Kg Ketam.

Tambahnya, kewibawaan dan penampilan Syed Ibrahim amat disenangi penduduk khususnya di Kampung Ketam ini. Inilah seorang pemimpin yang diperlukan sekarang ini.

"Kita perlukan seorang yang dapat memberi perkhidmatan yang baik. Kita perlukan seseoarang yang dapat menterjemahkan keperluan rakyat kepada kerajaan Barisan Nasional.

Oleh itu, kerajaan Barisan Nasional sahajalah yang dapat bawa pembangunan, pembaharuan dan kejayaan, bukan sahaja kepada seluruh Malaysia tetapi khas rakyat di Kerdau ini," tambahnya.

Dalam masa yang sama, Kamala menasihati Syed Ibrahim agar melakukan walkabout ke tempat yang mempunyai ramai pengundi. Kawasan-kawasan yang dilabelkan sebagai kawasan pembangkang juga jangan diabaikan.

"Kalau boleh, pada harti terakhir ini kita pergi kubu kuat lawan. Kita pergi ke kubu kuat mereka bukan untuk bergaduh dengan dengan mereka sebaliknya kita pergi ke sana untuk memberi keyakinan dan memujuk kita mengundi kita.

Kalau kita pergi ke tempat mereka ini bermakna bila kita menang nanti, mereka akan faham bahawa kita akan terus memberikan perkhidmatan kepada mereka juga kerana akhirnya selepas pilihan raya nanti, kita harus memberikan perkhidmatan kita kepada seluruh pengundi dan masyarakat dalam kawasan kita tersebut tanpa mengira apa parti sekalipun," tambahnya lagi.

Anwar Makin Kecut Perut, Ummi Minta Rakyat Fikir Kenapa Anwar Takut Saman

Posted: 04 Mar 2011 05:30 PM PST

JASIN, 5 Mac – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juak-juak Pas seperti lari tak cukup tanah malam tadi apabila dilanyak secukupnya oleh Ummi Hafilda dalam siri ceramah pembongkarannya di Kampung Permatang Serai di sini.

Dengan cara yang bersahaja Ummi mengupas dan mendedahkan satu persatu kejelekan Anwar termasuk abangnya sendiri Azmin Ali.

Malah tanpa berasa takut Ummi turut mencabar Anwar dan Azmin segera membawanya ke mahkamah dengan menyaman beliau sekiranya apa yang didakwanya satu pembohongan semata-mata.

"Anwar berani saman Dr Chandra Muzaffar, saman Dr Mahathir, saman Tan Sri Muhyiddin, saman Khairy hingga beratus juta tapi sampai sekarang tak berani saman saya. Kalau apa yang saya dakwa dan bongkar ini fitnah sila saman saya.

"Jadi saya minta rakyat menilai dan berfikir mengapa Anwar sampai sekarang tak berani saman saya", katanya kepada UMNO-Online.

Jelas beliau lagi ada banyak lagi pendedahan yang akan dilakukannya selepas ini tentang rahsia besar Anwar dan Azmin.

"Apa yang saya bongkar malam ini cuma 20, 30 peratus saja… tunggu ada banyak lagi saya bongkar malah lebih dahsyat dan menggemparkan", ujarnya.

Beliau juga mendedahkan betapa Anwar begitu pengecut untuk berdepan dengannya di Kerdau malam lalu.

"Saya cabar Anwar dan gelar Anwar sebagai penipu…. saya dedah satu persatu… saya lihat Anwar hanya berucap tak sampai 20 minit selepas itu cabut lari", katanya sehingga menggelikan hati hadirin yang hadir pada majlis itu.

Beliau berkata perjuangannya tidak akan berhenti malah akan terus membongkar segala penipuan Anwar kerana tidak mahu agama, negara dan rakyat di negara ini hancur.

Sememangnya sesuatu yang cukup pelik apabila Anwar dan Azmin sehingga sekarang tidak berani menyaman Anwar walaupun Ummi menuduhnya sebagai peliwat, perogol bersiri dan perompak serta lanun negara.

Adakah Anwar dan Azmin takut lebih banyak rahsianya terbongkar sekiranya Ummi di bawa ke mahkamah atau sememangnya apa yang dikatakan Ummi itu semuanya benar belaka. -MediaUMNO

Pembangkang! Jangan ‘Bakar’ Negara

Posted: 04 Mar 2011 10:23 AM PST


TEMERLOH 4 Mac – Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi memberi amaran keras kepada pemimpin-pemimpin pembangkang supaya jangan sekali-kali cuba ' membakar' negara dengan meniru budaya kebangkitan masyarakat di Timur Tengah .

Zahid mengingatkan, cubaan "membakar' negara dengan menghidupkan budaya berdemonstrasi dan merusuh hanya akan membawa musibah dan padah buruk, yang akhirnya menyebabkan rakyat menderita.

Tingkah laku pembangkang, tegas Zahid yang juga Menteri Pertahanan, boleh 'membakar tanahair bumi tercinta ini.

"Saya ingatkan pembangkang… Jangan bermain api. Permainan mereka ini amat bahaya. Mereka bukan sahaja 'bakar' orang lain, tetapi 'membakar' diri sendiri. Tidak ada pihak yang akhirnya mendapat keuntungan. Semuanya akan hancur.

"Saya ingatkan pembangkang… Jangan bermain api. Permainan mereka ini amat bahaya. Mereka bukan sahaja 'bakar' orang lain, tetapi 'membakar' diri sendiri. Tidak ada pihak yang akhirnya mendapat keuntungan. Semuanya akan hancur."

"Saya nasihatkan dan rayu kepada rakyat Malaysia supaya berfikiran rasional. Jangan terpedaya. Jangan termakan hasutan dan terikut-ikut budaya songsang pembangkang untuk 'membakar negara'. Ingatlah ini semua akan meruntuhkan, merosakkan dan menghancurkan semua yang ada dalam negara ini," katanya .

Beliau berkata demikian dalam wawancara eksklusif bersama UMNO-Online di Pusat Operasi Barisan Nasional, Pekan Kerdau.

"Rakyat jangan terpedaya. Rakyat harus sedar pada 2004 apabila Barisan Nasional berada di tahap sokongan yang tinggi, maka mereka terjebak dengan situasi itu. Oleh itu, mereka ambil pendekatan pada pilihan raya umum 2008 dengan mengadakan demonstrasi jalanan.

"Mereka terinspirasi dengan situasi yang ada di Timur Tengah, kononnya mereka ingin membuat perubahan pemerintahan negara ini dengan menjadikan apa yang berlaku itu Timur Tengah boleh diterjemah dan dipindahkan untuk dilakukan di Malaysia," katanya.

Beliau mengingatkan rakyat supaya tidak terpengaruh dengan apa yang cuba dilakukan oleh pembangkang kerana suasana politik dan keadaan serta kehidupan di negara ini berbeza dengan negara terbabit.

"Apakah kita mahu kesejahteraan yang dinikmati selama ini hilang dan sanggup menghadapi keperitan serta kesengsaraan seperti yang dilalui penduduk negara di sana (Timur Tengah).

"Kita tidak mahu mereka terus menghasut rakyat membuat demontrasi jalanan dan kekacauan dengan menuduh kerajaan menjalankan amalan autokratik. Ini (demonstrasi) dikhuatiri boleh menggugat ketenteraman awam dan amalan demokrasi negara," katanya.

Jelasnya, sebagai sebuah negara demokrasi tentunya rakyat boleh suarakan rasa tidak puas hati melalui pilihan raya dan bukannya meniru seperti apa yang berlaku di negara lain.

"Kalau kerajaan dituduh tidak demokratik dan menjalankan autokratik tentulah kita tidak kehilangan lima negeri ketika pilihan raya umum lepas, kalah lapan dan menang enam dalam pilihan raya kecil yang diadakan. Kita menjalankan pilihan raya mengikut amalan demokrasi.

"Kita jangan sanggup untuk 'membakar negara' kita sendiri hanya kerana terpengaruh dengan segelintir manusia yang sememangnya tidak pernah merasa puas hati dengan apa yang telah dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional selama ini," katanya.

Menurutnya, apa yang berlaku di Timur Tengah harus dijadikan tauladan, bukannya untuk dibudayakan di negara ini kerana situasi di negara ini dan tempat berkenaan adalah jauh berbeza. – MediaUMNO.

Pengundi beri reaksi positif - Syed Ibrahim

Posted: 04 Mar 2011 05:11 AM PST

Kuala Krau, 4 Mac - Calon Barisan Nasional (BN), Syed Ibrahim Syed Ahmad berkata beliau mendapat reaksi positif daripada pengundi di Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau dan yakin mendapat sokongan daripada penduduk kerana kehadirannya di sambut baik masyarakat setempat.

Beliau berkata, peningkatan sokongan itu dapat dilihat daripada sambutan yang diterima daripada penduduk terutama pengundi setiap kali hadir pada majlis atau menziarahi penduduk pada sesi kempen pilihanraya kecil DUN tersebut.

"Hari ini masuk hari ketujuh berkempen, saya lihat sokongan bertambah ini dapat dilihat ketika kami bertandang ke tempat mereka sambutan yang diberi amat baik.

"Banyak tempat telah kami kunjungi bagaimanapun kita perlu ulang balik agar mereka tidak lupa," katanya ketika ditemui di Majlis Ramah Mesra Timbalan Perdana Menteri bersama masyarakat di Kg Ketam, di sini.

Beliau yang juga Naib Ketua UMNO Bahagian Kuala Krau berkata, masyarakat Kerdau inginkan pembangunan yang seimbang antara fizikal dan spiritual.

"Pembangunan yang seimbang dari segi fizikal dan spiritual bukan sahaja diperlukan di Kerdau tetapi juga masyarakat di tempat lain.

"Pas sering membahagikan perkara tersebut. Iitulah politik mereka. Hakikat semua tempat perlukan kedua-duanya sekali," katanya.

Jangan Pilih Wakil Rakyat Yang Salah - TPM

Posted: 04 Mar 2011 03:52 AM PST

Kuala Krau, 4 Mac- Penduduk di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau diingatkan agar tidak merencatkan usaha pembangunan dilakukan kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan memilih wakil rakyat yang salah.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata rakyat seharusnya memilih calon yang boleh bekerjasama dengan kerajaan negeri dan pusat untuk mempermudahkan menyelesaikan masalah dan keperluan mereka.

"Adalah lebih elok memilih calon yang boleh bekerjasama dengan pimpinan negeri dan pusat untuk mempermudahkan urusan membantu rakyat daripada segi ekonomi, prasarana, pendidikan, perubatan dan kesihatan dan sebagainya. Ini kerana masih ada ruang untuk kawasan ini dibangun dan dimajukan," ujarnya ketika Program Ramah Mesra TPM bersama Masyarakat di Kg Rumpun Makmur, petang tadi.

Dalam masa yang sama, Muhyiddin mengingatkan jentera BN agar bekerja lebih keras dalam tempoh 48 jam terakhir berkempen. Ini adalah satu tempoh masa yang kritikal, dan menjadi penentu kepada kemenangan calon BN, 6 Mac nanti.

"Tempoh 48 jam ini kritikal, dulu kita memperoleh majoriti besar tetapi jangan abaikan kecenderungan pada tempoh terakhir ini. Saya yakin pengundi di kawasan Kerdau memahami segala tindakan kerajaan khususnya usaha transfromasi dilakukan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang bertujuan membawa kesejahteraan kepada negara dan rakyat.

Justeru, rakyat dan penduduk Kerdau khususnya masyarakat di Rumpun Makmur ini perlu menterjemahkan kefahaman itu dengan menyokong calon BN, Syed Ibrahim Syed Ahmad. Bila kita memangkah (calon BN) maknanya kita sokong usaha untuk memerangi jenayah, kita sokong usaha memperbaiki pendidikan, infrastruktur," tambahnya lagi.

Muhyiddin berkata, konsep pembangunan yang dirangka BN mengimbangi antara dunia dan akhirat, sekali gus ia penting dalam kehidupan rakyat dan memajukan negara, begitu juga dasar yang digariskan tidak bercanggah dengan ajaran Islam.

"Oleh itu, bagi membolehkan proses pembangunan itu diteruskan, calon BN adalah yang terbaik kerana kita mahu memudahkan semua urusan untuk membantu rakyat sama ada daripada segi ekonomi, pendidikan, prasarana, sosial, perkhidmatan, kesejahteraan rakyat, kebajikan dan kesihatan," katanya.

Beliau berkata, berdasarkan pengalaman pada pilihan raya kecil terdahulu, ukuran penerimaan rakyat kepada BN semakin meningkat apabila memenangi hampir setiap pilihan raya kecil yang ditandingi.

"Kini di DUN Merlimau dan Kerdau, saya percaya dengan situasi sekarang BN boleh meraih kemenangan yang lebih besar berbanding 2008," katanya.

Hadir sama ialah Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah, Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah.

Pada majlis itu, Anggota Parlimen Kuala Krau Datuk Ismail Mohamed Said turut mengumumkan kelulusan kerajaan membina sebuah sekolah kebangsaan bernilai RM6 juta dalam tempoh Rancangan Malaysia Ke-10 (RMK-10) dan sebuah masjid baru bernilai RM2 juta bagi kemudahan penduduk Rumpun Makmur.

TPM Bantu Kempen Calon BN Di Kerdau

Posted: 04 Mar 2011 01:16 AM PST

TPM ajak masyarakat di Rumpun Makmur agar terus berikan sokongan kepada calon BN, 6 Mac nie.

BN akan terus memberikan bakti dan khidmat menerusi Syed Ibrahim.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 04 Mar 2011 11:33 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


GEMPAR: Undi PAS Itulah Cara Taubat Paling Mudah

Posted: 04 Mar 2011 02:24 AM PST

Semalam aku pergi ceramah nizar lambai di taman desa murni, aku jumpe ceramah tu pun cara tak sengaja, on the way balik dari ceramah anwar dari rumpun makmur, stop kejap dengar apa pulak si nizar nak menipu orang kampung, nizar adalah penceramah terakhir, bila aku tanya orang kat tempat tu, depa kata, tadi guan eng baru lepas ceramah, alamak terlepas la....

Nizar ceramah dekat jam 11.50 malam, mula je dia berceramah dia start keluar fatwa baru, kata nizar " hukum haram kalau kita mengundi bn" fatwa tu dia pernah keluarkan di prk tenang, kali ni nizar keluarkan fatwa baru, nizar kata "cara bertaubat paling mudah ialah dengan kita mengundi pas pada 6 hari bulan ini" gila babi punya nizar.

Tiga ekor samdoll ni pun menganguk bila nizar keluarkan fatwa sesat...

Memang gila beb... ada ke dia kata cara bertaubat paling mudah dengan undi pas? apa dia ingat pas tu agama ke? yang lagi syok tu, kata nizar, dosa mak bapak kita yang dulu undi bn boleh juga terampun dengan kita mengundi pas, sambil di sambut dengan sorakan, aku tak tau la yang bersorak tu, depa suka atau depa perli nizar. tapi apa pun itu lah yang nizar katakan semalam.

Rohimi: Anwar Mintak Tolong Yahudi Masa PRU Lepas.

Posted: 03 Mar 2011 11:29 PM PST


Bekas staff anwar, rohimi dan rashid semalam muncul di bilik gerakan bn kerdau, semalam rohimi turut mengejutkan wartawan mendedahkan yang anwar pernah memberi tahu nurul izzah bahawa dia memiliki berberapa syarikat di amerika, soal rohimi, mana anwar dapat duit untuk set-up syarikat di amerika? siapa di belakang anwar yang memberikan anwar modal untuk berniaga disana?

Rohimi akan dedahkan berberapa dokumen peglibatan anwar dengan satu consultan yahudi yang megetuai jentera kempen pkr masa pru lepas, malah menurut rohimi, pas tahu pasal anwar pakai consultan yahudi dan pas tidak bersetuju, tetapi selepas di yakinkan oleh anwar akhirnya pas akur, dokumen itu akan di dedahkan oleh rohimi lusa di felda jengka 23 dan diberberapa tempat lain di dun kerdau. ikuti video pendedahan rohimi.


Panglima Perang Cyber

Posted: 04 Mar 2011 11:27 PM PST

Panglima Perang Cyber


Lagi Pendedahan Bapa Saudara Yuhaizad - Khas Untuk Rakyat Merlimau !!!

Posted: 04 Mar 2011 11:11 PM PSTJangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Video Pelajar UPM Pro Pembangkang Curi Fail Bukti - Bukti Mahasiswa Telah Rosak Kerana Politik Dari Belajar !!!

Posted: 04 Mar 2011 07:17 PM PSTJelas pelajar yang dipanggil bertemu Prof Fauzi cuba mencuri fail bukti. Selepas membuat kesalahan beliau tanpa fikir panjang cuba melarikan bukti. Inikah pelajar yang akan jadi pemimpin negara masa hadapan ? Adakah mereka ini patut dibenarkan berpolitik sehingga rosak sebegini ? 

Jika sekarang sudah teruk maka apakah kelonggaran diberikan kepada mereka akan menghasilkan situasi lebih baik ? 

Harap Timbalan Menteri KPT Datuk Saifuddin Abdullah ambil iktibar perkara ini dan jangan terlalu memanjakan mahasiswa tanpa sebarang alasan dan hujjah.


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Blogger Angin Perubahan Bongkar Penipuan Mastura dan Ibunya Pemimpin PAS Selangor !!!

Posted: 04 Mar 2011 06:10 PM PSTGambar Mariam berkempen di Merlimau pada 3 Mac 2011, bila Mariam ke Indonesia?

Kisah Masturah hilang nampaknya semakin terjawab. 24 Februari 2011, pihak UM gagal menghubungi Masturah yang mendakwa dirinya hilang ketika pilihan raya kampus di Universiti Malaya diadakan. Rakan-rakan memberitahu pihak universiti bahawa telefon bimbit Masturah telah hilang. Bila universiti mahu Masturah memberi keterangan, telefon pula yang hilang nampaknya (baca sini).

Pada 1 Mac 2011, Masturah yang sepatutnya dimasukkan ke wad selamat tiga hari untuk pemeriksaan kesihatan secara menyeluruh di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) gagal untuk menjalani rawatan tersebut. Mariam Abd Rashid (ibu Masturah, Naib Presiden Muslimat PAS Selangor) memberi alasan kepada PPUM bahawa tiada siapa hendak menjaga Masturah kerana mereka sekeluarga akan berangkat ke Indonesia (baca sini). Benarkah Mariam sekeluarga pergi ke Indonesia, atau ianya hanya satu helah untuk melarikan diri daripada siasatan kes?Sebenarnya, Mariam juga berbohong kerana pada 28 Februari 2011, Mariam berada di Chenderah bersama-sama dengan calon PAS di Merlimau iaitu Haji Yuhaizat Abdullah. 2 Mac 2011, Mariam berceramah di Chin Chin, 3 Mac 2011 masih lagi berada di Merlimau berkempen untuk calon PAS. Berjalan jalan 2km untuk berkempen di Merlimau. Bila Mariam dan keluarga pergi ke Indonesia?

Akhirnya Mariam terkantoi menipu PPUM kerana mahu mengelak anaknya Masturah dirawat untuk menyelesaikan kes hilangnya. Apakah ini bermakna Masturah juga menipu dalam kes hilangnya selama 30 jam ketika pilihan raya kampus yang lepas? Kalau berada di pihak yang benar, mengapa takut untuk diambil keterangan dan dirawat di PPUM? Akibat kelakuan emaknya, misteri kehilangan Masturah ini nampaknya sudah terjawab.
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

PEMBANGKANG FITNAH BN TIDAK TUNAI JANJI BANTU SJK (C ) MERLIMAU- CELAKA !!!

Posted: 04 Mar 2011 05:08 PM PST


PEMBANGKANG MAKIN TERDESAK DI MERLIMAU. TERBARU MEREKA MENYEBARKAN FITNAH KONONNYA BN TIDAK MENUNAIKAN JANJI.

WALHAL BARU2 INI PADA 16 FEB 2011 DATUK SERI LIOW TIONG LAY TIMBALAN PRESIDEN MCA TELAH MENYERAHKAN CEK BERNILAI RM200 K KEPADA  PIHAK PENGURUSAN SJK(C) MERLIMAU. KLIK SINI UNTUK BUKTI http://www.bharian.com.my/ 

IA DISAKSIKAN OLEH YAB TIMBALAN PERDANA MENTERI KETIKA LAWATAN KERJA BELIAU KE MERLIMAU. TURUT HADIR IALAH MENTERI KDN DATUK SERI HISHAMUDDIN TUN HUSSEIN TERMASUK KETUA MENTERI MELAKA DATUK SERI ALI RUSTAM. MENTERI PERUMAHAN DAN KERAJAAN TEMPATAN DATUK WIRA CHOR CHEE HEUNG DAN AHLI PARLIMEN JASIN DATUK WIRA AHMAD HAMZAH JUGA HADIR MAJLIS TERSEBUT.

PERISTIWA ITU SECARA TIDAK LANGSUNG MEMBUKTIKAN BAHAWA BARISAN NASIONAL TELAH MENUNAIKAN JANJINYA. BUKAN SEPERTI FUCKATAN ROYAK YANG HANYA TAHU HINA ORANG DAN FITNAH SERTA TERBUKTI GAGAL MENUNAIKAN JANJINYA KEPADA RAKYAT HINGGA KINI.

KOMUNITI MASYARAKAT CINA DI MERLIMAU PERLU MENYEDARI BAHAWA KERAJAAN BARISAN NASIONAL SELAMA INI MEMBERI SOKONGAN TERUS TERHADAP PERMINTAAN MASYARAKAT CINA SEIRING DENGAN SLOGAN 1MALAYSIA RAKYAT DIDAHULUKAN.

AYUH KITA TOLAK FITNAH PEMBANGKANG DAN SOKONG BARISAN !!!

SELAMATKAN MALAYSIA DARI PEMBOHONGAN PAKATAN RAKYAT.NOTA : GAMBAR DARI BLOG http://www.zuiyanhong.com/ 


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 


Jalan2 Cari Makan di Umbai Melaka Bersama Blogger2 Bertemu Dr Mujahid Rawa !!!

Posted: 04 Mar 2011 02:43 PM PST

  

Selepas pertemuan dengan bloggers oleh Datuk Ahmad Maslan di Command Center Merlimau, kami telah berkunjung ke Umbai yang terkenal dengan ikan bakar dan seafood. Blogger Waadat, 1Peluru dan Malay Delima bersama Panglima telah makan di kedai Mat Tawil Ikan Bakar yang juga kawan baik saudara kepada Blogger Waadat. Kami telah menikmati makanan laut yang segar dan merasa sangat berpuas hati dengan hidangan yang dinikmat semalam. Terima kasih Blogger Cheguman Waadat yang telah berbesar hati membelanja kami makan (cecah RM90) dan semoga beliau semakin murah rezeki dengan ubat Morhabshi beliau yang makin laris dari hari ke hari.Dan tidak disangka juga di situ Panglima perasaan sosok tubuh seperti Dr Mujahid Rawa sudah pun ada makan bersama 7-8 orang yang mungkin ahli keluarga atau penyokong beliau. Pada awalnya ingin merakam gambar mereka di sana tetapi bila difikirkan kembali orang seperti beliau tidak ada apa yang boleh dijadikan bahan cerita. 

Siapa berkunjung ke Melaka jangan tak singgah di Umbai kerana banyak menu yang ada segar ada di sana. Semasa perjalanan pulang Panglima tertarik mendengar cerita Cheguman  bahawa Ketua Menteri Melaka sangat pantang melihat rakyat Melaka susah. Apatah lagi jika ada karenah birokrasi yang menyebabkan masalah rakyat tidak atau lambat diselesaikan. Dek Kerana terlalu sibuk melayan orang kampung itulah maka kadang kala beliau agak lewat hadir majlis rasmi.

Satu lagi yang menarik ialah cerita bagaimana masalah rakyat dapat diselesaikan oleh Ketua Menteri Melaka hanya dengan menggunakan Facebook.  Seperti kisah seorang ustaz yang memberitahu masalah rumahnya yang belum mendapat CF di Facebook beliau maka dengan segera respon telah diberikan oleh Ketua Menteri dan masalah tersebut selesai dengan cepat. Lagi menarik Facebook Ketua Menteri dikendalikan oleh beliau sendiri seperti juga Perdana Menteri kita yang lengkap dengan Iphone dan Ipad untuk meneliti dan menjawab masalah rakyat. Selepas pulang kami singgah majlis ceramah Ummi Hafilda dan nantikan video pembongkaran beliau tentang Anwar yang begitu pedas lagi panas untuk tatapan seluruh rakyat Malaysia.


Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Menteri Pertahanan DS Zahid Hamidi Beri Amaran - Jangan Buat Kacau & Bakar Negara !!!

Posted: 04 Mar 2011 01:32 PM PST


Zahid dedah pembangkang cuba hancurkan negara04/03/2011 6:03pm

JASIN 4 Mac – Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi memberi amaran kepada pihak pembangkang jangan cuba wujudkan pergolakan politik di negara ini seperti yang berlaku di beberapa negara Asia Barat dan Afrika Utara baru-baru ini.

Mendedahkan mengenai usaha pembangkang untuk menghuru-harakan negara beliau berkata, Angkatan Tentera Malaysia (ATM) sudah bersiap sedia menghadapi apa juga tindakan di luar jangkaan yang akan berlaku dalam tempoh terdekat ini.

``Saya ingin nyatakan pihak tentera telah bersiap siaga jika ada sebarang ancaman dilakukan oleh pembangkang untuk menghancurkan negara kita.

``Ini kerana di beberapa kempen Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau dan Kerdau, tokoh-tokoh pembangkang menghasut rakyat supaya menimbulkan kekacauan,'' katanya kepada pemberita di Bilik Gerakan Barisan Nasional (BN) di sini hari ini.

Menurutnya, tindakan itu mendapat perhatian daripada ATM kerana usaha pakatan pembangkang itu cukup jelas cuba menanam bibit kebencian, menghasut dan membohong dengan tujuan menghasut pengundi di Kerdau dan Merlimau untuk menimbulkan kekacauan.

- Utusan
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Edisi Sedih @ Merlimau : Nenek Ini Menangis Bila Ditanya Jika PAS Ambil Alih !!!

Posted: 04 Mar 2011 06:11 AM PST

Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Sidang Media Bapa Saudara Yuhaizad Di Merlimau - Cabar PAS Jumpa Beliau !!!

Posted: 04 Mar 2011 05:33 AM PST
Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Panasss : Bapa Saudara Yuhaizad Dedah Dokumen Ditipu Beliau !!!

Posted: 04 Mar 2011 02:10 AM PSTKERDAU: Calon PAS bagi DUN Merlimau, Yuhaizad Abdullah bukan saja terpaksa berhadapan dengan calon BN tetapi kini berhadapan 'serangan' daripada bapa saudara tirinya pula, Ahmad Ismail.Hari ini Ahmad, 63, sudah mula melancarkan kempen mempertikaikan keputusan pucuk pimpinan Pas yang memilih Yuhaizad sebagai calon di kawasan DUN Merlimau ini.Semuanya gara-gara masalah kewangan yang terjadi sewaktu Ahmad, Yuhaizad dan abangnya terlibat dalam satu perniagaan ladang getah di Bukit Beruntung, Selangor kira-kira tiga empat tahun lepas.

" Dia tuduh saya tidak membayar balik wang Bank Rakyat yang diberikannya pada saya untuk perniagaan ini sedangkan saya sudah pun membuat pembayaran ke dalam akaunnya, resit-resit semuanya ada sebagai bukti." Saya difitnah hingga dipinggirkan di dalam keluarga, orang macam ni tak layak jadi wakil Pas, apatah lagi hendak jadi wakil rakyat," katanya ketika ditemui di Kampung Chin Chin, Jasin petang tadi.Dalam pada itu, Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Pembangunan Pekan Kecil dan Pemulihan Projek negeri, Datuk Abdul Ghafar Atan menegaskan, Pas sepatutnya menyelidiki latar belakang ahli yang hendak dicalonkan dalam mana-mana pilihan raya.Kegagalan Pas berbuat demikian hanya akan menyebabkan rakyat keliru dengan perjuangan parti itu yang kononnya memperjuangkan Islam sebagai agenda mereka." Mana boleh fitnah orang sesuka hati, budaya begini tidak boleh diamalkan apatah lagi kalau hendak jadi seorang pemimpin." Saya kesal kerana masalah kewangan telah menyebabkan pepecahan dalam keluarga seperti mana yang dialami Ahmad, ia cukup menyedihkan dan Yuhaizad perlu menjelaskan perkara ini kerana ia telah menjejaskan maruah orang," katanyaDokumen ada didedah oleh Pisau.net (sila klik gambar Bapa Saudara Yuhaizad di bawah )
Adakah calon ini sesuai untuk jadi wakil rakyat Merlimau ? 

Katakan tidak kepada PAS dan Fuckatan Royat !!!Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Gempar - Mak Cik Yuhaizad Sangat Kecewa Dengan Anak Saudaranya !!!

Posted: 04 Mar 2011 12:58 AM PST


Sepatutnya Yuhaizad singgah di rumah mak saudara beliau Marriani Hassan, 51 tahun (lihat gambar) yang dalam Islam setaraf dengan ibu beliau sendiri. Taraf mak saudara tidak batal air wuduk jika bersentuhan. Meskipun berbeza fahaman politik antara beliau dan mak saudaranya tetapi Yuhaizad tidak patut untuk tidak menjenguk Mak Saudaranya sendiri sehingga menyebabkan beliau merasa kecewa dengan tindakan tersebut. Mengecewakan mak saudara sama dengan mengecewakan mak kandung dan boleh dianggap telah derhaka kepada ibu sendiri.Pengundi Merlimau perlu fikir tentang tindakan Yuhaizad ini kerana tidak mustahil jika mereka memilih calon PAS maka mereka juga akan dilupakan begitu seperti makciknya bernama Marriani ini. Bayangkan belum lagi menjadi wakil rakyat Si Yuhaizad sudah mula lupa mak saudaranya. Sikap Yuhaizad juga membuktikan PAS masih lagi memandang hina atau memutuskan tali persaudaraan antara umat Islam apabila seorang anak saudara yang menjadi calonnya tidak singgah di rumah ibu saudara yang merupakan ahli parti Umno.
Adakah PAS masih lagi sesatkan Umno atau kafirkan parti orang Melayu Islam paling lama di Malaysia ini ? Barangkali fatwa kafirkan Umno masih lagi tertanam dalam minda orang PAS sehingga peristiwa yang mengecewakan mak saudara Yuhaizad berlaku lagi di Merlimau. Amanat Haji Hadi terbukti menjadi punca putusnya silaturrahim antara umat Islam di Malaysia !!!


Gambar Ibu Saudara Yuhaizad diambil dari blog PRKN27 http://prkn27merlimau.blogspot.com/ Jangan Lupa Klik Link Ini : 12 Dalil Anwar Tergelincir Akidah 

Lagi Gempar : 12 Sami Diterbangkan Khas dari India Untuk Doakan Calon PAS Kerdau !!!

Posted: 04 Mar 2011 12:00 AM PSTKerdau 3 Feb 2011 - Tuan Ibrahim Tuan Man, pengarah jentera pilihanraya kecil N.28 Kerdau melahirkan keyakinan beliau terhadap sokongan pengundi kepada calon PAS dalam siri pilihanraya kecil di sini setelah mendapat suntikan semangat dari kemasukkan bekas pengasas dan ketua UMNO cawangan Jengka 25.

Kelmarin, Muzamil Mualip yang juga Naib Pengerusi JKKR bersama 11 bekas ahli UMNO sepakat meninggalkan UMNO dan menyertai PAS. Tindakan tersebut dilihat sebagai satu tamparan kepada UMNO umumnya dan seterusnya jentera UMNO bagi pilihanraya kecil N.28 Kerdau khususnya, yang megah menyatakan bahawa kawasan Felda merupakan kubu kuat UMNO.

Terdahulu, Tuan Ibrahim bersama Nizar Jamaluddin, bekas Menteri Besar Perak telah bersama-sama Persatuan Hindu Sanggam Melaka yang menzahirkan sokongan padu kepada calon PAS di kedua-dua kawasan iaitu N.27 Merlimau dan N.28 Kerdau di mana 12 sami telah diterbangkan khas dari Chennai India dengan kerjasama Dewan Himpunan Penyokong PAS Pusat yang diketuai oleh timbalan pengerusinya, N. Bala Subramaniam untuk melakukan upacara sembahyang khas (hajat) dari pukul 4.00 petang kelmarin hingga awal 5.00 pagi tadi bagi mendapatkan keberkatan dan seterusnya memperolehi kemenangan mengikut kepercayaan kaum Hindu.Apabila disoal tentang undi pos yang selamat dilakukan oleh lebih kurang 36 pengundi berdaftar, Tuan Ibrahim berkata bahawa sehingga ketika ini, PAS mahupun pakatan rakyat tidak percaya kepada undi pos dan mahukan ia dikaji semula oleh Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR). Mereka mahukan supaya undi pos lebih telus dan satu mekanisme hendaklah diperkenalkan supaya ia tidak dimanipulasikan oleh kerajaan sedia ada.

Tuan Ibrahim walaubagaimana pun mengucapkan terima kasih kepada kedua-dua pihak (BN dan PAS) kerana sepanjang tempoh kempen berlangsung, tiada kejadian ganas yang tidak diingini berlaku dan masing-masing telah berkempen secara berhemah.
Panglima : PAS makin liberal. Makin keliru dalam perjuangan. Islam terbukti dipinggirkan Kuasa Diutamakan. Kopiah ditanggalkan.Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 04 Mar 2011 11:14 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR DI KERDAU! PAS HINA TOK GURU NIK AZIZ!!!

Posted: 04 Mar 2011 09:27 PM PST


Nampaknya PAS makin hilang arah. Setelah kalah 5 kali berturut-turut, PAS makin terdesak untuk menang. Kali ini, PAS menghina NIK AZIZ dengan menjemput 12 ORANG SAMI DARI INDIA UNTUK DOAKAN KEMENANGAN PAS. Tok guru makin tak laku. Solat hajat perdana pun tak jalan. Doa pecah perut pun tak jalan. Kalau PAS berjaya dengan mandrem 12 orang sami ni, mungkin akan jadi acara feveret PAS dalam setiap pilihan raya menggantikan solat hajat perdana mereka.

Tak percaya....baca sendiri berita ini...

http://www.kritis-online.com/index.php/prk-kerdau-merlimau/119-12-sami-bersembahyang-hajat-bagi-membantu-kemenangan-calon-pas-di-n28-kerdau

APA KATA PENCACAI PAS. ADAKAH PAS MASIH LAGI PARTI ISLAM ATAU PARTI HINDU?

PEMBANGKANG SEMAKIN KURANG AJAR DI MERLIMAU.....

Posted: 04 Mar 2011 05:05 PM PST


Pembangkang semakin kurang ajar dan biadab kerana memainkan isu perkauman semalam. Akibat dari asakan hebat jentera BN yang mantap berceramah menangani segala isu, PAS menjadi semakin terdesak dan mula menyebar risalah fitnah untuk dijadikan modal ceramah mereka seterusnya mencetus perpecahan kaum di Merlimau. 


Risalah yang diedarkan mereka semalam jelas skali berunsur fitnah terhadap "PERKASA" satu pertubuhan yang mendokong aspirasi kerajaan terutama sekali 1Malaysia. Adalah sangat bodoh, sangat bengap dan sangat hina bagi pembangkang untuk menggunakan logo PERKASA di risalah tersebut. Jelas sekali motif mereka adalah untuk menghina kaum India di Merlimau bagi mencetus kemarahan lalu perpecahan antara kaum.


Juak-juak Khawarij PAS, DAP & PKR adalah musuh perpaduan yang nyata. Merekalah perosak bangsa, perduan dan negara semata-mata untuk mencapai impian, dendam dan SYURGO mereka akan melakukan apa sahaja.


PAS,DAP,PKR
KHAWARIJ, MUNAFIK, PENYANGAK

HANCUR HANCUR......HANCUR PAS!!!

Posted: 04 Mar 2011 07:02 AM PST

PAS MAKIN TAK RELEVEN. AYUH PENGUNDI MERLIMAU & KERDAU, JOM TOLAK PAS!

ALKISAH LELAKI Y...

Posted: 04 Mar 2011 12:29 AM PST


AZLI SHUKRI

Posted: 04 Mar 2011 11:09 PM PST

AZLI SHUKRI


PAS 2011 : Jangan Panggil Aku Hantu!

Posted: 04 Mar 2011 04:06 AM PST

Strategi PAS yang tidak mengira dosa dan pahala dalam berpolitik - sudah dikenali oleh rakyat jelata sejak dari dahulu lagi. Pendedahan Rashid Wahab di bawah ini bukanlah sesuatu yang mengejutkan - bahkan ia merupakan budaya mazmumah yang telah lama berakar umbi dalam PAS. Sekiranya budaya jahiliah ini terus-menerus diamalkan oleh para pendukung PAS, tidak mustahil lama-kelamaan parti tersebut menuju ke gaung kehancuran. Baca laporan di bawah :

KUALA LUMPUR 3 Mac - Seorang bekas penyokong fanatik Pas, Rashid Wahab, hari ini tampil mendedahkan bahawa parti itu bukan sahaja memperalatkan agama bagi mengkafirkan ahli UMNO malah menyeru ahlinya supaya mengangkat senjata menentang UMNO. Rashid yang 22 tahun mengabdikan diri kepada Pas berkata, kerana taksub dengan amanah Presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, beliau terpaksa meringkuk dalam penjara apabila ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) sebanyak tiga kali.

"Saya pernah ditahan di bawah ISA sebanyak tiga kali kerana membawa senjata. "Kononnya berjuang untuk Islam tetapi saya bersyukur kerana akhirnya telah diberi hidayah daripada terus ditipu oleh Pas," katanya seperti dipetik dari portal, http://umno-online.com, hari ini.

Pendedahan itu sekali gus mengesahkan mengenai kewujudan Kumpulan Mujahidin Malaysia (KMM) yang dikaitkan dengan Pas, sehingga menyaksikan anak kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Nik Adli dan puluhan ahli Pas ditahan di bawah ISA. Menurutnya, kerana amanah Abdul Hadi itu juga, beliau dan rakan-rakannya bukan sahaja mengkafirkan ahli UMNO malah, tergamak mengkafirkan bapa sendiri hanya kerana insan yang membesarkan mereka itu tidak menyokong perjuangan Pas.

Pada masa sama, beliau juga mendedahkan bahawa pucuk pimpinan Pas tidak pernah ikhlas untuk melaksanakan hukum hudud di negara ini sebaliknya ia dijadikan perkakas dan modal politik bagi memancing sokongan orang Melayu.

Katanya, hakikat itu terbukti apabila para pemimpin Pas berdolak-dalik setiap kali ditanya mengenai hukum hudud dan penubuhan negara Islam, sedangkan dahulu mereka berjanji sebaik sahaja memegang kuasa, Pas akan melaksanakan perundangan Islam di negara ini. "Apabila didesak mengenai kes hudud kenapa tidak dilaksanakan selepas menguasai Kelantan, Terengganu dan Kedah, jawapan yang diberi oleh pucuk pimpinan Pas adalah hudud ini hanya satu per dua ribu sahaja dalam Islam, maknanya mereka berbohong," jelasnya.

Dedah Rashid lagi, Pas juga pernah mengeluarkan 'fatwa' bahawa solat di masjid-masjid yang dibina oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) adalah tidak sah dan ahli parti itu diharamkan daripada beribadah di masjid terbabit kerana perjuangan nasional tidak selari dengan Islam. Bagaimanapun jelas beliau, sebaik sahaja Pas berjaya menawan Terengganu pada 1999, segalanya berubah dan Abdul Hadi yang menjadi Menteri Besar pada ketika itu, membenarkan masjid yang dahulunya haram digunakan oleh ahli Pas bagi tujuan ibadah.

"Pas menggunakan agama. Dalam usrah dan ceramahnya, Pas sering mengelirukan pengikutnya dengan cerita-cerita keislaman pada zaman Rasulullah SAW. Jadi pengikut Pas terasa dengan menyokong Pas mereka berjuang untuk Islam tetapi mereka sebenarnya keliru. "Mereka tidak dapat membezakan yang mana satu parti dan yang mana satu agama. Selama menyertai Pas selama 22 tahun, sekarang barulah saya sedar, Pas dan Islam adalah berbeza. Islam itu adalah agama dan Pas hanyalah sebuah parti," terangnya.

The Unspinners

Posted: 04 Mar 2011 11:05 PM PST

Neutral Daily

Posted: 04 Mar 2011 09:32 PM PST

Neutral Daily


PRK:KERDAU:Benarkah Kereta Anwar dikepung dan dibaling batu?

Posted: 04 Mar 2011 06:00 AM PST

http://kereta.info/wp-content/uploads/gambar-kereta-menarik-bmw.jpg

TEMERLOH, 4 Mac: Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini mengecam tindakan ganas yang didakwa dilakukan petugas Umno BN dengan mengepung dan membaling batu ke arah kereta yang dinaiki Datuk seri Anwar Ibrahim semalam.

Menceritakan kejadian itu, Ketua PKR Cabang Temerloh, Ahmad Nizam Hamid, berkata, kira-kira 30 orang pemuda, memegang sepanduk dan bendera BN menyekat kereta Anwar di Jengka 22 sambil menjeritkan perkataan lucah kepada ketua umum parti itu.

Dari kelibat dan gaya percakapan mereka, Ahmad Nizam berkata beliau yakin kesemua mereka adalah orang luar dan bukan masyarakat tempatan.

"Ini budaya baru yang dibawa, kerana dipahang tak pernah berlaku sebelum ini" kata Nizam pada sidang media di markas induk PAS bagi Pilihan Raya kecil Kerdau.

Sebelum itu katanya, sejumlah paku turut ditaburkan di atas jalan raya khususnya di jalan jengka 22 menuju ke tapak ceramah ketua pembangkang itu menyebabkan kira-kira 50 buah motorsikal dan beberapa kereta mengalami kerosakan tayar.

"Kami mengecam perbuatan biadap dan tidak bertamadun penyokong Umno BN tersebut yang jelas bukan sahaja melanggar tatasusila bangsa malah bersalahan dengan undang-undang.

"Pilihanraya sewajarnya diraikan sebagai pesta demokrasi namun Umno kelihatannya tidak menjadi matang dan meletakkan diri di tingkat paling bawah," jelasnya.

Bagaimanapun katanya, walau apa sekalipun provokasi yang dibuat pihak lawan, petugas Pakatan Rakyat tetap tidak akan termakan.

Belaiu turut berterima ekoran tindakan pantas pihak polis menyuraikan para penyokong BN yang menunggu rombongan Datuk seri Anwar Ibrahim keluar dari jengka 22.
Menceritakan kejadian itu, Ketua PKR Cabang Temerloh, Ahmad Nizam Hamid, berkata, kira-kira 30 orang pemuda, memegang sepanduk dan bendera BN menyekat kereta Anwar di Jengka 22 sambil menjeritkan perkataan lucah kepada ketua umum parti itu.

Dari kelibat dan gaya percakapan mereka, Ahmad Nizam berkata beliau yakin kesemua mereka adalah orang luar dan bukan masyarakat tempatan.

"Ini budaya baru yang dibawa, kerana dipahang tak pernah berlaku sebelum ini" kata Nizam pada sidang media di markas induk PAS bagi Pilihan Raya kecil Kerdau.

Sebelum itu katanya, sejumlah paku turut ditaburkan di atas jalan raya khususnya di jalan jengka 22 menuju ke tapak ceramah ketua pembangkang itu menyebabkan kira-kira 50 buah motorsikal dan beberapa kereta mengalami kerosakan tayar.

"Kami mengecam perbuatan biadap dan tidak bertamadun penyokong Umno BN tersebut yang jelas bukan sahaja melanggar tatasusila bangsa malah bersalahan dengan undang-undang.

"Pilihanraya sewajarnya diraikan sebagai pesta demokrasi namun Umno kelihatannya tidak menjadi matang dan meletakkan diri di tingkat paling bawah," jelasnya.

Bagaimanapun katanya, walau apa sekalipun provokasi yang dibuat pihak lawan, petugas Pakatan Rakyat tetap tidak akan termakan.

Belaiu turut berterima ekoran tindakan pantas pihak polis menyuraikan para penyokong BN yang menunggu rombongan Datuk seri Anwar Ibrahim keluar dari jengka 22.


http://www.n28kerdau.pas.org.my/index.php?option=com_content&view=article&id=187:kereta-anwar-dikepung-dan-dibaling-batu&catid=44:berita-terkini&Itemid=122

PRK KERDAU/MERLIMAU: Bob Lokman?

Posted: 04 Mar 2011 04:00 AM PST

Baik Buruknya Sistem Saman AES

Posted: 04 Mar 2011 03:38 AM PST


Pertama sekali, kita harus tahu bahawa Sistem AES ini bukan dikendalikan oleh PDRM atau JPJ sebagai pelaksananya. Sistem AES dikendalikan oleh syarikat swasta, sudah tentu pulangan kepada kerajaan berbaloi dan tabung perbendaharan negara pasti akan bertambah jika rakyat Malaysia masih degil untuk mematuhi peraturan/undang-undang jalan raya. Yang menimbulkan persoalan, dengan perlaksanaan sistem AES ini:
  1. Apakah kerajaan benar² ingin mendidik rakyat supaya patuh pada peraturan jalanraya dan tidak melakukan kesalahan lalulintas sama sekali?
  2. Apakah kerajaan hanya ingin mendapatkan hasil dari saman² kesalahan lalulintas demi untuk mengisi kantung perbendaharaan negara?

Ini juga akan menambah kebencian pembangang terhadap kerajaan kerana apa yang kerajaan laksanakan baik untuk rakyat, mereka (pembangkang) tetap akan gelisah. Tindakan ini juga menjadi masalah kepada pesalah trafik yang sering memandu melebihi hadlaju. Sistem ini ada juga kebaikkannya, beroperasi 24 jam sehari akan membuatkan pengguna jalan raya lebih berhati-hati. Bukan bertujuan menganiaya rakyat, tetapi untuk keselamatan pengguna yang lain juga.

Sebagai pengguna, kita juga berhak mempertikaikan hal-hal saman ini dan jika tidak berpuas hati dengan saman yang dikenakan, perkara ini boleh di bawa ke mahkamah dengan menggunakan saluran yang disediakan. Mana tidaknya, kita memandu dengan berhati-hati, tetapi pemandu yang lain pula memandu dengan cara yang membahayakan pengguna lain. Sistem ini amat sesuai dilaksanakan di lebuhraya atau jalan-jalan yang 'panas' berbanding dengan jalan-jalan kampung. Secara tidak langsung, ini juga akan mengurangkan kebarangkalian kemalangan.

Secara tidak langsungnya juga, dapat mendisiplinkan rakyat Malaysia di atas jalan raya. Jika rakyat disiplin bermakna kerajaan akan rugi besar kerana tidak dapat kutip saman. Sistem yang efficient yang mengurangkan kesilapan sistem manual. Juga, tiada lagi rasuah untuk polis kerana polis tidak perlu berjumpa dengan pemandu untuk mengeluarkan saman.

Bayangkan, jika sistem ini dilinkkan di pintu sempadan negara, pasti warganegara Singapura/Thailand berasa was-was nak pandu laju. Bila masuk imigresen, siren akan berbunyi kuat sebab ada saman yang perlu dijelaskan dahulu sebelum keluar dari Malaysia.

Tetapi, walau secanggih mana pun.. cara manual harus ada juga iaitu semua agensi penguatkuasaan kerajaan harus ditransformasikan terlebih dahulu. Cara mereka bekerja perlu diperbetulkan. Tak boleh buat operasi hanya pada musim perayaan saja, kemalangan berlaku tidak kira raya puasa, raya haji, Gong xi fa cai dsb, setiap hari ada kemalangan berlaku.

Sama seperti tabiat orang Malaysia yang suka membuang sampah merata-rata, curi pasir, curi balak, tangkap ikan guna pukat dan macam-macam hal lagi. Semua jadi isu kerana agensi-agensi penguatkuasaan ini kurang cekap/pemalas dan korup termasuklah majlis daerah. Very very poor!


http://unitmediasiber.blogspot.com/2011/03/baik-buruknya-sistem-saman-aes.html

Adakah PRK Merlimau pilihanraya kecil terbaik?

Posted: 04 Mar 2011 01:12 AM PST


Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata rakyat di negara ini mesti menolak cara politik pecah belah, fitnah dan adu domba dari disemai di kalangan generasi muda.

Tegasnya jika ini dibenarkan berlaku maka masa depan negara akan menjadi tidak menentu kerana diburukkan dengan suasana rakyat yang tidak bersatu.

"Hentikan dan jangan biarkan politik sempit ini terus berlaku…negara tidak boleh maju, aman dan makmur jika rakyat tidak bersatu", katanya pada Majlis Ramah Mesra Rela dan Hari Bertemu Pelanggan 1KDN di sini, hari ini

Justeru beliau yang juga Menteri Dalam Negeri percaya rakyat kini semakin matang untuk menilai dan menolak usaha pembangkang menyuntik perkara negatif yang disebarkan melalui kempen serta ceramah.

Malah tegas beliau lagi usaha pembangkang menggunakan platform pilihan raya untuk menyebarkan tohmahan dan fitnah termasuk menggunakan kes-kes yang sedang berjalan di mahkamah untuk meraih sokongan mengundi, tidak akan berjaya.

"Taktik sedemikian pernah dilakukan pada pilihan raya kecil di Tenang, Johor bulan lepas tetapi tidak berjaya kerana rakyat lebih bijak menilai perkara yang sebenarnya", ujar beliau.

Beliau juga turut menganggap perjalanan pilihanraya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau setakat ini adalah yang terbaik berbanding beberapa pilihanraya kecil lalu.

"Di sini cukup berbeza dan saya mendapat laporan setelah melalui beberapa pilihanraya kecil lalu ini adalah pilihanraya yang terbaik apatah lagi di bawah pengarah jenteranya, Datuk Seri Ali Rustam.

"Saya harap keadaan ini dapat dikekalkan dan diteruskan", katanya.

Pada masa yang sama beliau juga mengajak rakyat sekali lagi menolak pembangkang yang ternyata tidak mempunyai perjuangan yang konsisten.

Rakyat khususnya pengundi di Merlimau kata beliau lagi tidak sepatutnya mempercayai apa jua janji pembangkang kerana ia tidak lebih sekadar satu penipuan seperti mana misi 16 September dan janji-janji pilihanraya umum lalu.

MediaUMNO

tok gajah

Posted: 04 Mar 2011 09:32 PM PST

tok gajah


PAS tidak mampu bertahan sehingga PRU13

Posted: 04 Mar 2011 07:52 AM PST

Serangan ber tubi2 yang berkesan dari UMNO akhirnya berjaya melumpuhkan PAS. Ini telah terbukti dalam PRK Manik Urai dan Galas. PAS berjaya mempertahankan Manik Urai dengan majoriti tipis dan kecundang di Galas. Ke dua2 DUN ini berada dalam negeri Kelantan kubu kuat PAS.

Di PRK DUN Tenang BN menang mudah dalam pertandingan satu lawan satu dengan PAS. Ini telah membukti kan bahawa PAS sudah hilang sokongan dari kaum melayu dan bukan melayu. Kekalahan PAS ini terbukti nyata bahawa PAS sudah di tolak oleh bukan melayu.

Pemimpin2 PAS memang keras kepala dan dungu yang sangat kental. Mereka tahu bahawa parti itu memang tiada harapan lagi untuk di terima oleh rakyat dan masih juga mahu bertanding di PKR DUN Merlimau dan Kerdau pula. Mereka tahu perbuatan itu cuma membazirkan wang ringgit, masa dan tenaga sahaja.

Parti2 'sekutu haram' nya iaitu PKR dan DAP memang sudah di benci oleh kaum melayu/Islam. Penyokong2 PKR yang terdiri dari kaum melayu semasa PRU 12 yang lalu semuanya sudah kembali menyokong UMNO. Begitu juga dengan kaum india dan cina yang menyokong PKR juga sedah kembali kepada MCA dan MIC.

Harapan untuk PAS kembali cemerlang seperti dalam PRU 12  memang sukar. Ini di sebabkan oleh kebijak sanaan PM Dato Seri Najib yang berjaya membenam parti2 lawan nya. Taktik2 yang di lakukan oleh PM sangat berkesan sehingga parti lawan tidak ada modal atau isu yang boleh di bangkitkan untuk mem buruk2 kan pemerintah.

PM juga telah berjaya mengembalikan sokongan rakyat terhadap kerajaan BN. Boleh dikatakan dalam semua PRK yang di adakan kebelakangan ini majoriti pengundi yang menyokong BN semakin bertambah. Jika perkara ini berlaku juga pada PRK DUN Merlimau dan Kerdau, pasti PAS akan gulung tikar sebelum tiba PRU 13.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 04 Mar 2011 09:29 PM PST

PISAU.NET

Posted: 04 Mar 2011 09:29 PM PST

PISAU.NET


Kerdau: Tok Sami Mandram Untuk Hasanuddin

Posted: 04 Mar 2011 08:01 PM PST

Ayoyo khawarij PAS bukan saja mengunakan khidmat wali selipar untuk berkempen malah turut mengimport tok sami dari India untuk melakukan mandram buat calon mereka di Kerdau.


Sumber Kritis Online

Di mana 12 sami telah diterbangkan khas dari Chennai India dengan kerjasama Dewan Himpunan Penyokong PAS Pusat yang diketuai oleh timbalan pengerusinya, N. Bala Subramaniam untuk melakukan upacara sembahyang khas (hajat) dari pukul 4.00 petang kelmarin hingga awal 5.00 pagi tadi bagi mendapatkan keberkatan dan seterusnya memperolehi kemenangan mengikut kepercayaan kaum Hindu.

sumber- kritis online
Pisau kata " yenadey doa tok gulu sudah tak laku ka?"

Kerdau:Tok Batin Tampor Calon PAS!

Posted: 04 Mar 2011 05:00 PM PST


Sepetang Pisau bersama masyarakat orang asli mengundang satu cerita yang menarik, hampir 3 jam Pisau menghabiskan masa di perkampungan orang asli berkenalan dengan penduduk setempat. Termasuklah bersama Tok Batin Rashid di Kg Paya Sendayan Teluk Sentang.


Tok Batin bercerita panjang tentang pelbagai isu isu semasa,tak sangka beliau punyai pengetahuan yang luas dan peka dengan politik negara.Kemudian cerita kami berkisar tentang isu harga minyak yang hangat dimainkan oleh pakatan.

Telahannya mudah, dulu pakai sebuah motor kini dirumah sudah ada 2 motor,dulu ada satu kereta dirumah sekarang rata rata sudah ada 2 kereta ada yang 3 hingga 4.Apa yang susah sangat ,sendiri yang cari penyakit katanya.

Kalau minyak mahal jangan guna kereta,guna motorlah apa susahnya,kalau masih kata mahal baik naik basikal tak pun jalan kaki apa yang jahat sangat sampai nak hasut rakyat tumbangkan kerajaan yang semua orang tahu terbukti banyak berjasa."Kami orang kampung tak kisah semua itu"


Sambil mengunyah sireh ,Kemudian Tok Batin Rashid bercerita,sebentar tadi jam 4 beliau baru saja menghalau calon PAS si Hasanudin bersama rombongan kempennya. Tok Batin arahkan mereka keluar dari kampung jangan buang masa dan hasut anak anak buahnya di kampung.


Sebaik saja calon PAS bersalaman dengan Tok Batin terus berkata " kamu tak payah buang masa di sini,kami semua orang BN,lebih baik keluar " bagaikan di tampor calon PAS tersenyum tawar dan terus beredar keluar dari perkampungan orang asli.


Menurut Tok Batin Rashid,Beliau tidak akan sesekali menerima mana mana pihak yang anti kepada kerajaan BN,selama ini kerajaan banyak memberi bantuan kepada mereka.


Pisau kata " tak payah buang masa la khawarij,comfirm kalah"

Merlimau:Jenazah Pun Kena Tipu Dengan Yuhaizad

Posted: 04 Mar 2011 09:43 AM PST

Sebelum ini khawarij PAS di Tenang berbohong mengenai kes pengurusan jenazah di Tenang,kononnya orang Umno tidak mempedulikan jenazah ahlinya.Namun pembohongan itu didedahkan dengan pembohongan khawarij yang cuba memperbodohkan rakyat diluar Tenang.

Saksikan video ini.


Hari ini di Merlimau menyaksikan sekali lagi politik gampangan yang lebih hina daripada anjing jalanan. Hapraknya khawarij dipertontonkan betapa munafik berketayap kaki pembohong dan penipu ini bukan saja seluruh jentera khawarij PAS di tipu malah orang mati pun dia tipu.


Gila kamera bagai kera kena belacan semata mata menggankat jenazah buat beberapa ketika habuan kempen tipu rakyat kemudian terus meninggalkan jenazah terus berkempen di sekitar kampung.


Pisau kata "orang mati pun kena tipu dengan PAS,tambah yang hidup"

Kerdau:Gelombang Merah Wanita Umno

Posted: 04 Mar 2011 07:03 AM PST

Pelancaran Gelombang Merah Wanita Umno di Teluk Sentang.Di lancarkan oleh ketua wanita Umno Malaysia Ds Shahrizat Jalil.Turut hadir Ketua Wanita MIC Datok Komala dan Yang amat Mulia Tengku Mahani puteri Bongsu Sultan Pahang.

Pisau kata "tulang belakang Umno"

Kerdau:Undi PAS RM200

Posted: 04 Mar 2011 05:00 AM PST

Sepetang di perkampung orang asli,Kampung Paya Sendayan.Di perkampungan ini rata rata masyarakat di sini menolak terang terangan khawarij PAS.Mereka berasakan khawarij PAS tidak mampu memberi apa apa bantuan dan pertolongan.

Edry 20an anak kampung Paya Sendayan berkata beliau dikunjungi oleh orang PAS,beliau dijanjikan imbuhan RM200 jika memberi undi kepada PAS. Malah Edry turut ditawarkan komisen setiap seorang yang dibawa untuk mengundi PAS akan diberikan RM50.

Sehingga begitu teruk sekali kempen khawarij hingga sanggup menawarkan rasuah kepada penduduk di sini.


Rumah PPRT dibina mengantikan rumah lama
Pisau kata " suasana di kampung ni aman tenteram tanpa khawarij PAS"

Kerdau: Yahoo! Dapat Masuk Syurga

Posted: 04 Mar 2011 03:46 AM PSTUndi PAS di janjikan syurga,Pisau dapat bertemu dengan seorang pemuda khawarij PAS mengedarkan risalah syurga di sekitar kampung Teluk Sentang.

Risalah syurga turut diedar dari rumah ke rumah dan ada yang diberikan kepada pemandu kereta yang lalu dikawasan tersebut.


Untung pengundi Kerdau dijanjikan syurga oleh puak khawarij. Jangan lepaskan peluang keemasan yang cukup jarang di tawarkan di tempat lain.

Syurga menjadi taruhan khawarij untuk meraih undi,halalkan apa saja asalkan tercapai matlamat


Pisau kata " Nik Aziz penghulu syurga khawarij "

Merlimau: Calon PAS Tipu Ratusan Ribu

Posted: 04 Mar 2011 12:00 AM PST

Calon PAS Merlimau Yuhaizad dan abangnya menipu ratusan ribu ringgit,adakah ini yang anda mahu?

Kerdau: Bontot Ayam Sambut Anwar Di Jengka 22

Posted: 03 Mar 2011 09:42 PM PSTSemalam sebaik saja cabut lari daripada berhadapan dengan Ummi,Anwar terus menuju ke Felda Jengka 22.


Harapan beliau akan disambut dengan meriah,namun beliau disambut dengan puluhan anak muda yang menanti di jalan masuk ke Jengka 22 dengan pelbagai kain rentang .


Dari jauh Anwar melihat ramai anak muda,lalu beliau menurunkan cermin kereta Mercedes kononnya ingin bersua muka dengan mereka. Tanpa disangka sebaik saja beliau tiba 2-3 orang anak muda membaling bontot Ayam tepat terkena ke mukanya.


Begitulah malang sekali Anwar,mulanya beliau tidak mampu berdepan dengan Ummi Hafilda,cabut lari kerana gagal untuk menjawab segala persoalan yang dibangkitkan.

Lari dari perempuan disambut pula dengan bontot Ayam. Malam sial buat Anwar.


Pisau kata " goreng pun sodap"