Khamis, 27 Oktober 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 27 Oct 2011 01:02 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Disebalik keceman Khalid Ibrahim terhadap Ketua Audit Negara

Posted: 26 Oct 2011 09:26 PM PDT

Ketua Audit Negara Tan Sri Ambrin Buang adalah seorang tenang, bersikap sederhana dan yang paling penting, bebas dari sebarang pengaruh politik.

Laporan tahunan beliau adalah "senjata" yang kerap digunakan oleh pembangkang untuk menyerang BN di atas isu-isu ketirisan dan pembaziran di peringkat Persekutuan mahupun negeri.

Namun tidak ada pihak di dalam BN yang mempertikaikan kewibawaan beliau, mahupun kecenderungan politiknya.

Walau pedas mana pun teguran dan pendedahan dibuat, laporan Ketua Audit Negara saban tahun diterima dengan baik dan tanpa masalah oleh Putrajaya.

Justeru, amat mengejut dan mendukacitakan apabila Ambrin menjadi sasaran Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim Selasa lalu, semata-mata kerana laporan terbaru Jabatan Audit Negara mendedahkan Kumpulan Darul Ehsan Berhad (KDEB) menanggung kerugian RM122 juta ringgit tahun 2009.

Rumusan Ambrin bahawa kerugian antara lain disebabkan KDEB terpaksa menanggung kos program air percuma 20 meter padu untuk rakyat Selangor mengundang kritikan terbuka Khalid terhadap Ketua Audit Negara itu.

"Kerajaan (negeri) faham jika polisi pemberian terus kepada rakyat ini janggal kepada Ketua Audit Negara dan agensi-agensi kerajaan persekutuan yang lain," Khalid dipetik berkata dalam satu kenyataan.

Tuduhan Khalid bahawa Ambrin "janggal" dengan dasar-dasar kerajaan pimpinan beliau, bukan sahaja tidak professional, malah tidak mencerminkan kebertanggungjawaban seorang pemimpin negeri.

Ungkapan janggal itu membawa maksud sama ada Ambrin tidak arif dalam memperinci penyata kewangan KDEB atau pun beliau tidak memahami pengurusan kewangan syarikat itu.

Lebih buruk jika Khalid cuba memberi gambaran kononya Ambrin tidak menggunakan standard operation prosedur (SOP) dalam menjalankan tugas beliau.

KDEB adalah syarikat pelaburan milik penuh kerajaan negeri dan dipengerusikan oleh Khalid selaku Menteri Besar.

Dengan modal berbayar lebih RM260 juta dan jumlah pelaburan beratus juta ringgit dalam pelbagai sektor, KDEB menjadi pengukur dasar-dasar pengurusan dan ketelusan yang dicanang oleh Menteri Besar dan barisan exconya.

Selepas mencatat keuntungan 2007-2008, prestasi KDEB berubah suram apabila ia menanggung kerugian RM122 juta tahun 2009.

Anak-anak syarikatnya KDEB menanggung kerugian antara RM1.08 juta sehingga RM139.23 juta, menurut akaun syarikat itu. Jumlah perbelanjaan jauh melebihi pendapatan.

Perbelanjaan yang paling besar ditanggung KDEB adalah pembiayaan skim air percuma sebanyak RM131.47 juta pada tahun 2009.

Selain itu, perbelanjaan penajaan gaji Persatuan Bola Sepak Selangor yang tinggi pada tahun 2009 yang berjumlah RM4.11 juta turut menjadi faktor KDEB mengalami kerugian.

Syarikat pelaburan itu yang dipengerusikan oleh Khalid juga menanggung pelbagai belanja am dan pentadbiran yang tinggi seperti gaji dan upah, perbelanjaan peruntukan susut nilai, yuran guaman, duti setem, bonus, manfaat percutian dan pelbagai belanja yang berjumlah RM10.12 juta.

Khalid nampaknya begitu sensitif apabila kerugian syarikat emas KDEB dikaitkan dengan program air percuma, justeru beliau mengkritik Amrin secara licik namun tajam.

Namun hakikat ialah Khalid tidak menjawab isu-isu yang dibangkitkan oleh Amrin mengenai program air percuma. Contohnya:

Mengapakah KDEB menanggung hutang pinjaman RM200 juta daripada kerajaan negeri bagi membiayai program air percuma itu. Program itu seharusnya dibiayai terus oleh Perbendaharaan Negeri setelah diluluskan oleh Dewan Negeri Selangor.

"Pinjaman KDEB daripada Kerajaan Negeri Selangor untuk membayar kos Program Air Percuma adalah tidak wajar kerana KDEB perlu berhutang dengan Kerajaan Negeri Selangor bagi tujuan berkenaan," kata Amrin dalam laporannya.

Kenyataan Khalid bahawa tidak timbul soal KDEB rugi akibat program air percuma kerana, menurut beliau, skim itu dibiayai sepenuhnya oleh Kerajaan Negeri adalah mengelirukan.

Jika itu alasan Khalid, beliau harus menjelaskan kenapa Kerajaan Negeri meluluskan pinjaman RM200 juta dengan faedah empat peratus setahun untuk KDEB membayar Syabas.

Jika benar kerajaan negeri memulangkan hasilnya kepada rakyat, kenapa KDEB perlu berhutang kepada kerajaan negeri untuk melaksanakan program itu?

Jelas ada sesuatu yang janggal di sini. Namun yang patut membuat penjelasan ialah Khalid dan bukannya Ambrin.

Satu lagi persoalan, jika program air percuma bukan antara punca kerugian KDEB, Khalid selaku pengerusi syarikat harus memperinci faktor yang menyumbang kepada keadaan itu.

Beliau perlu menjelaskan kenapa KDEB menanggung perbelanjaan yang semakin meningkat termasuk untuk bayaran bonus dan manfaat percutian sedangkan prestasi syarikat begitu muram pada tahun 2009.

Malangnya, Khalid tidak berbuat demikian dalam kenyataan medianya, Selasa lalu.

Sebaliknya beliau hanya sekadar berpaut kepada slogan lama bahawa pengurusan kerajaan negeri "telus dan mengikut prosedur yang diperuntukkan."

Janggal – prestasi sebuah syarikat seperti KDEB boleh merudum begitu cepat, sekali pun menerima sentuhan Khalid dan pengalaman luasnya di sektor korporat.

Ya, Janggal sekali. Tulisan asal:Jasbant Singh

Ahli Perkasa bakal penentu pemenang PRU-13: Ibrahim Ali

Posted: 26 Oct 2011 06:13 PM PDT

SEMASA merasmikan persidangan Agung kedua pertubuhan NGO itu, Presidennya Datuk Ibrahim Ali yang juga wakil rakyat bebas Pasir Mas, Kelantan, berkata melalui 300,000 ahli pertubuhan itu di seluruh negara, maka ianya bakal menentukan pemenang pada PRU-13 akan datang.

Menurut Ibrahim, Perkasa mempunyai keahlian antara 500-600 bagi setiap kawasan parlimen.

Memang diakui bahawa pada PRU-13 akan datang, calon parti manapun yang menang, perbezaan undi bukan lagi ribuan, melainkan ratusan, malah puluhan.

MASTER DEDAH

Posted: 27 Oct 2011 11:51 AM PDT

MASTER DEDAH


ANWAR SEBELUM MELAKUKAN SEX

Posted: 27 Oct 2011 12:02 AM PDT

Keris Pusaka Melayu

Posted: 27 Oct 2011 11:23 AM PDT

Keris Pusaka Melayu


Lim Guan Eng Beri Mercedes Plat CAT 55 Kepada Nik Aziz ?

Posted: 27 Oct 2011 04:43 AM PDT

image

Gempar hari ini apabila kereta rasmi tok guru Nik Aziz tersebar di internet.

Cuma setahu penulis plat kereta kelantan bermula dengan D. Seperti kereta sebelah kiri.

Siapakah yang beli dan letak plat CAT 55 di kereta MB?

Biasanya DAP selalu guna akronim ini di Pulau Pinan.

rakyat jelas dapat lihat perbezaan antaqpa PM Datuk Najib yang hanya pakai kereta Perdana lebih zuhud berbanding Mb Kelantan.

Di Perak jangan lupa kereta camry dah dibeli ketika mereka pegang kuasa.

Kahak hijau yang diludah PAS nampaknya sudah terkena muka sendiri.

Mereka lebih gilakan dunia lebih dari orang kita.

Nak tahu berbau atau tidak kahak di muka tolong tanya abe Mat Sabu.


PEJUANG BANGSA

Posted: 27 Oct 2011 11:17 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Artis baru seksi Farina bercinta sampai 4 orang jantan !

Posted: 27 Oct 2011 10:40 AM PDT
KUALA LUMPUR – Sebuah blog hiburan tanahair, Rotikaya.com, hari ini memaparkan kisah seorang bekas pelajar Akademi Fantasia musim ke 8, Farina, yang digossipkan sedang bercinta dengan empat orang lelaki serentak pada masa yang sama.

Menurut laman blog itu, seorang peminat industri hiburan tanahair telah mengirimkan emel kepada mereka memberitahu tentang perkembangan terkini Farina yang dikatakan menjalin hubungan dengan seorang pemain bola sepak yang bermain untuk Kelab Bola Sepak Sime Darby (SDFC).

Bagaimanapun, Farina turut dikatakan menjalinkan hubungan dengan beberapa orang ahli perniagaan di atas sebab kewangan dan tajaan untuk artis yang kini berstatus ibu tunggal tersebut.

"Dalam masa yang sama, Farina AF8 ini di'katakan mempunyai hubungan teman tetapi mesra lain macam dengan beberapa orang ahli perniagaan — setakat ini tiga di'kenalpasti — atas sebab wang & tajaan," kata pemilik laman blog yang sama.Untuk menguatkan lagi gosip tersebut, laman blog itu juga menyiarkan beberapa keping gambar Farina berpelukan bersama keempat-empat lelaki tersebut.

Farina sebelum ini popular di kalangan peminat dengan penyebaran gambar-gambar seksinya di medium internet. MY NEWS HUB


** Jangan ada suami 4 orang sudah ...kalau ada boyfriend sampai 4 orang itu kira Play Girl dah ..

Laporan Audit : Anwar Ibrahim masa jadi TPM pun kena tegur juga !!

Posted: 27 Oct 2011 07:28 AM PDT Kerajaan negeri yang dikuasai pakatan pembangkang PKR, PAS dan DAP juga perlu menjawab beberapa teguran dalam Laporan Ketua Audit Negara 2010 kerana laporan itu mencakupi prestasi semua kementerian, agensi dan kerajaan negeri seluruh negara, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Timbalan Perdana Menteri berkata, pembangkang tidak patut sesuka hati melabel bahawa kelemahan perbelanjaan yang didedahkan dalam laporan itu adalah bukti kegagalan program transformasi yang dilaksanakan oleh kerajaan pimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak
.
Beliau menjawab soalan wartawan ketika diminta mengulas laporan sebuah portal berita semalam yang melaporkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, mengkritik dasar transformasi kerajaan berikutan ketirisan yang dilaporkan dalam Laporan Ketua Audit Negara itu.

"Laporan itu mencakupi semua agensi dan kerajaan-kerajaan negeri. Tidak juga terkecuali kerajaan-kerajaan negeri yang dikuasai pembangkang. Ada juga teguran dari audit yang mereka perlu jawab," katanya kepada pemberita selepas melancarkan akhbar mini 'The School Times' di Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Sepuluh di Lekir dekat sini, hari ini.Muhyiddin berkata, Anwar yang pernah berada dalam kerajaan dahulu sebagai Timbalan Perdana Menteri semestinya tahu bahawa laporan Ketua Audit Negara itu sentiasa disertakan dengan teguran-teguran penting untuk memastikan perbelanjaan negara dilaksanakan dengan penuh hemah dan baik.

"Laporan ini sebenarnya menunjukkan sesuatu, iaitu tanggungjawab Ketua Audit Negara mengambil kira semua aspek dan tentulah kalau ada kelemahan-kelemahan itu perlu diperbaiki.

"Waktu Ketua Pembangkang dalam kerajaan pun, dia menerajui banyak kementerian pun, dia tahu juga perkara ini, walaupun kita membuat penjelasan kepada juruaudit tetapi teguran sebegitu amat penting juga dan ia akan disertakan di dalam laporan," katanya.

Oleh itu, Muhyiddin berharap semua kementerian dan agensi yang meneliti laporan itu supaya mengambil tindakan segera untuk memperbaiki kelemahan serta cara mereka membelanjakan peruntukan yang diberikan kepada mereka.

"Ini bukan pertama kali, kita mahu peraturan, cara perbelanjaan, wang yang diperuntukkan itu digunakan secara baik-baik. Tidak ada pembaziran, tidak ada salah guna, sekiranya ada elemen-elemen penyalahgunaan kuasa, langkah tertentu seperti tindakan disiplin boleh diambil.

"Kita juga perlu memastikan beberapa perkara asas seperti akauntabiliti, ketelusan dan apa-apa asas yang kita gunakan untuk menguruskan perbelanjaan negara itu mesti digunakan sebagai panduan utama untuk kebaikan rakyat jelata," katanya.

Anwar sudah palu semboyan, isytihar perang dengan blogger Pro UMNO !

Posted: 27 Oct 2011 05:39 AM PDT
Sekali tengok gaya ucapan Anwar , ada ciri2 macam Hitler . Cuma dalam fikiran GPB ialah samada Anwar ini BerSemangat atau sudah ketaq dengan serangan bertaliarus cybertroopers UMNO ??

Anwar mengajak anak muda guna facebook ,blog , twitter untuk lawan Kerajaan BN tapi dia tidak sedaq sudah ramai anak muda yang guna medium ini untuk fight this war menentang beliau .


" FIGHT THEM ...FIGHT THEM HARD !!!!

PANAS ! RM 100 juta dirompak melalui SPICE , DAP ketawa besar !

Posted: 27 Oct 2011 04:29 AM PDT
Kerajaan negeri Pulau Pinang yang diterajui DAP tidak membina barang satu unit pun rumah kos rendah di antara tahun 2008 dan 2010, menurut laporan Audit Negara yang dikeluarkan baru-baru ini.
Seberapa hari awal, BN Pulau Pinang telah meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menyiasat perjanjian projek sPICE yang didakwa merugikan rakyat.

Sinar Harian memetik pengerusi jawatankuasa kerja BN Dr Teng Hock Nan sebagai berkata pembinaan sPICE dilihat hanya memberi kelebihan dan keistimewaan kepada pemajunya.

sPICE – subterranean Penang International Convention and Exhibition Centre – ialah projek pembinaan RM300 juta yang diluluskan pentadbiran Lim Guan Eng.

Kontrak yang ditandatangani Eco-Meridian Sdn Bhd (EMSB), sebuah anak syarikat SP Setia, dengan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) adalah berat sebelah.
Bukan itu sahaja, MPPP menyumbang RM50 juta duit rakyat kepada projek tersebut.


Tan Sri Liew Kee Sin (yang dipangkah merah) ialah CEO dan presiden SP Setia -- digambarkan dengan taikun pemaju hartanah yang lain, antaranya Tan Sri Robert Kuok, Tan Sri Vincent Tan (Berjaya Land), Tan Sri Lee Shin Cheng (IOI), Tan Sri Tan Boon Seng (IJM), Tan Sri Francis Yeoh (YTL), Tan Sri Jeffrey Cheah (Sunway), Tan Sri Danny Tan (Dijaya)

Tan Sri Liew Kee Sin, yang anak syarikatnya dianugerahkan projek sPICE bernilai RM300 juta itu, ialah orang ke-30 terkaya di Malaysia.

[Mokhzani Mahathir ialah ke-15 terkaya dan Nazir Razak ke-36 terkaya, Sumber: majalah Forbes]
Tiga 'Lim' bertarung


MPPP diwakili Yang DiPertua majlis dan 24 orang ahli — 10 DAP, 8 PKR, 2 PAS dan 4 NGO. (Sumber: Laman MPPP)

Councilor MPPP Lim Boo Chang (PKR) mendakwa majlis dipaksa menyetujui projek tersebut atas desakan kerajaan negeri.
Seorang lagi ahli majlis Dr Lim Mah Hui (NGO) juga membantah tindakan MPPP menyalurkan RM50 juta untuk membiayai sPICE.

Lim Boo Chang berkata MPPP tidak membincangkan atau meluluskan butir-butir kontrak yang ditandatangani majlis dengan pemaju sPICE.

Tambah Boo Chang lagi, kerajaan negeri ketua menteri Lim Guan Eng telah mengetepikan prinsip-prinsip CATnya sendiri (Competency, Accountability & Transparency) dalam memaksa MPPP menelan sahaja projek tersebut tanpa banyak soal.

Beliau telah menulis dalam blognya:
"We were always kept in dark over the contract details of sPICE since we approved the project in principle last year."
Pemaju dijangka akan dapat mengaut untung RM100 juta, kata blognya.

Manakala itu, Dr Lim Mah Hui pernah menegur:Sejak DAP berkuasa di Pulau Pinang, para pemaju telah berpusu-pusu ke Pulau Pinang bagai semut mengerubuti gula.

Dibina secepat mungkin dan sebanyak mana mungkin rumah (amat mahal di Pulau Pinang kerana masalah kekurangan tanah), pangsapuri mewah, kompleks membeli-belah dan pejabat komersial tetapi rumah kos rendah tidak ada satu pun.

Penduduk kampung pula diusir dan tanah mereka diambil pemaju.

Projek sPICE melebihkan developer daripada rakyat marhaen tetapi 10 orang councilor DAP yang bertenggek di MPPP itu tidak berkicau walau sedecik.

Ikut mendiam diri ialah tiga orang lagi councilor wakil NGO.

Baca rencana NST

"… why the NGOs and most activists are not taking up numerous issues or raising questions about projects which would have long-term effects on people's lives … (because they) have been appointed to positions or sit on the advisory boards of various agencies."Perjanjian yang dimeterai MPPP dan EMSB anak syarikat SP Setia hanya boleh disemak di pejabat MPPP dengan si pemantau itu membuat temujanji. Inipun seseorang yang berminat hanya boleh menelitinya selama dua jam. (Rujuk rencana FMT di atas)

Uraian RM50 juta bayaran MPPP (tercatat di bawah) diperolehi saya dari seorang sumber.

'Sumbangan' MPPP kepada concessionaire:
  • RM10 juta dibayar serta merta selepas perjanjian dilaksanakan
  • RM5 juta dibayar dalam jangkamasa 7 hari selepas jalan dilebarkan
  • RM10 juta dibayar dalam jangkamasa 7 hari selepas Penang International Sports Arena (PISA) diperbaiki
  • RM10 juta dibayar dalam jangkamasa 7 hari selepas Pusat Aquatik dibaiki rupanya
  • RM5 juta dibayar dalam jangkamasa 7 hari selepas kerja meletakkan asas bangunan untuk sPICE
  • RM5 juta dibayar dalam jangkamasa 7 hari selepas tingkat bawah tanah (basement) sPICE dibina
  • RM5 juta dibayar dalam jangkamasa 7 hari selepas bumbung sPICE disiapkan
  •  


Mana ketelusan CAT yang diuar-uarkan kerajaan negeri Pulau Pinang selama ini?

Kalau mahu dikatakan telus, muat-turunkan sahaja perjanjian itu di laman MPPP. (Rujuk screenshot di atas yang menunjukkan hasil carian 'kosong' untuk perjanjian sPICE tersebut)

 sumber : Helen Ang


Komen GPB 

Patut Guan Eng kalut sangat projek SPICE ini hingga tak endah bantahan ahli Majlis MPPP  ...RM 100 juta itu untuk kempen PRU 13  DAP  ka ??

Contoh pemimpin tak bazirkan rezeki makanan

Posted: 27 Oct 2011 01:27 AM PDT


Gambar ini  disebarkan di facebook  oleh puak-puak Pas bagi menunjukkan kezuhudan pemimpin agung mereka Pok Nik  .  Tapi pandangan GPB  secara jujur ..kalau sedap sangat pun makanan itu jangan la terlampau gelojoh sangat .

Macam tak ada adab ketika makan pulak bila sekali tengok  . Pok Nik itu pun pulak orang biasa , tapi seorang pemimpin besar memerintah sebuah negeri .

Kroni & geng DAP dapat hasil dari projek roboh Kg Buah Pala

Posted: 26 Oct 2011 09:53 PM PDT


Tak roboh Kg Buah Pala nanti Guan Eng kena penjara,begitulah lebih kurang ayat Karpal memperbodohkan kaum India dan secara keseluruhannya cuba menunjukkan tindakan mereka betul.

24 penduduk Kampung Buah Pala menerima unit rumah dan 9 lagi langsung tidak diberi sebarang pampasan. Inilah keadilan yang dilakukan oleh regim DAP.

Dasar CAT memainkan peranan dalam pembahagian lot rumah Kg Buah Pala. Untuk pengetahuan anda terdapat 2 blok yang terdiri daripada 24 unit rumah teres 2 tingkat.Semasa majlis penyerahan kunci diadakan pada 23/10/11 baru baru ini ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri Pulau Pinang Guan Eng dan Karpal Singh turut hadir kononnya untuk menebus dosa terhadap kaum India.

Menariknya dalam masa yang sama 2 unit rumah lot tepi no 1 dan 2 Lorong Kaki Bukit Taman Buah Pala diberikan kepada kroni DAP.Karuna atau dikenali sebagai Mr Whiteman pembantu khas Yb Danny Law Heng Kiang Adun DAP Batu Lancang dan Vasantha penyokong kuat Raveentheran Adun PKR Batu Uban,kedua orang ini yang menjadi dalang kepada perobohan Kg Buah Pala turut mendapat habuan dan layana istimewa oleh regim DAP.

Berdasarkan maklumat daripada seorang penduduk,proses cabut undi yang dikendalikan oleh pemaju Nusmestro Sdn Bhd pada tahun 2010 memang berlaku penyelewengan.Apabila 2 unit rumah tersebut awal awal lagi sudah diasingkan terlebih dahulu.

Nusmestro mengadakan proses cabutan undi di pejabat mereka ,proses mencabut undi dilakukan secara individu yang dilakukan didalam bilik tanpa dilihat dan kehadiran bakal pemilik yang lain.

Lot Istimewa:Yang berjaya diseleweng oleh Kroni DAP. Inilah hasil kejayaan CAT

Kemudian dihadapan media ,Karuna dan Vasantha berpura pura kononnya mereka terperanjat apabila mereka berjaya mendapat rumah corner lot.Begitulah lakonan yang dibuat oleh kroni regim DAP.

Campurtangan kerajaan negeri menyebabkan bantahan bakal pemilik rumah tidak diendahkan oleh Nusmestro. Kita dapat melihat bagaimana CAT memainkan peranan menjaga hak dan kepentingan kroni mereka.

sumber : pisau.net 

baca juga artikel penipuan kerajaan DAP terhadap penduduk India Kg Buah PalaKomen GPB

Nampaknya KRONI  & suku sakat  DAP juga yang untung & mendapat faedah  selepas berjaya merobohkan Kg Buah Pala .  9 lagi penduduk  itu yang dihalau keluar sekupang apa tak dapat ..

Ini lah kerajaan berjiwa Rakyat kerajaan regim DAP ....syabas !

Nik Aziz tak mahu cakap lagi tentang hudud

Posted: 26 Oct 2011 07:04 PM PDT
Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) tidak mahu lagi bercakap dan menjawab soalan daripada media mengenai hudud bermula hari ini.

Malahan beliau turut mengumumkan Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan islam, Pendidikan dan Dakwah, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah sebagai jurucakap rasmi mengenai isu hudud.

Mursyidul Am Pas itu berkata, sekarang sudah sampai masanya untuk melaksanakan hukum tersebut dan bukannya hanya bercakap kosong.

"Saya sudah berjanji tidak mahu bercakap lagi mengenai hudud. Hanya Mohd. Amar seorang sahaja yang akan cakap mengenai hudud supaya tidak celaru.

"Zaman bercakap hudud sudah habis, sekarang masa bertindak, kita sudah buat jawatankuasa, biar jawatankuasa tentukan," katanya kepada pemberita selepas Majlis Perasmian Perlombongan Interbumi Mining Sdn Bhd dan penyampaian sumbangan sempena Aidiladha 2011 di sini, hari ini.

Beliau bagaimanapun menjelaskan pihaknya tidak memberi tempoh masa tertentu kepada Jawatankuasa Pelaksana Enakmen Kanun Jenayah Syariah (II) Kelantan untuk menyiapkan kajian mereka.

Hari ini, Penolong Ketua Pengarang 1 Utusan Malaysia, Zaini Hassan dalam ruangannya Cuit membidas tindakan kerajaan Pas Kelantan yang hanya banyak bercakap daripada bertindak melaksanakan hudud di negeri ini.

Kelmarin, Kerajaan Pas Kelantan mengumukan pembentukkan jawatankuasa teknikal pelaksana Enakmen Kanun Jenayah Syariah (II) Kelantan yang akan dipengerusikan oleh Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob.

Nama saja universiti Islam , tapi candlelight vigil ini apa kejadah ?

Posted: 26 Oct 2011 05:11 PM PDT


Bila GPB menghentam SMM dengan hujah oleh Majlis Fatwa Kebangsaan tentang demo mereka yang menyalakan lilin di perkarangan UIA ,KLIK DI SINI   .... ada waris yang anak belajar di universiti terbabit  meluahkan perasaan geramnya terhadap perbuatan yang  memalukan ini  melalui email dihantarnya kepada GPB .

"Pakcik berasa amat  sedih sekali bila lihat tindakan  pelajar dalam  video demo terbabit ... cukup memalukan  sebagai  sebuah Universiti Islam   tapi pelajar-pelajarnya telah  membawa  budaya Kristian dengan menyalakan lilin ketika berdemo seperti upacara  candlelight vigil. 


Dalam agama Islam sendiri  pun tidak pernah dilarang   melakukan perbuatan sedemikian . Sewajarnya pihak universiti menghalang demontrasi ini " Nasi sudah jadi bubur ... nama sebuah  universiti Islam di  Malaysia  dahulu gah kini  sudah terpalit najis  gara-gara perbuatan budak-budak yang cukup cerdik  SMM yang diketuai pencacai utama Anwar iaitu Syukri Abd Razab .  Walhal Syukri bukan pelajar UIA pun tetapi beliau lah menjadi perancang utama menghasut beberapa kerat pelajar di situ sertai gerakannya .

Apa pandangan orang luar atau ibubapa  bila lihat pelajar2 SMM ini memegang lilin seperti upacara kristian candlelight vigil di UIA ini  ?

Sudah tentunya mereka akan fikir panjang mahu menghantar anak mereka ke universiti ini kerana takut terjebak dengan perbuatan yang dilarang dalam  Islam .Lebih buruk lagi mereka tentu bimbang anak mereka akan terpangaruh dan sertai demontrasi anjuran SMM ini  .

GPB sarankan pelajar2 di UIA yang terlibat ini wajar diambil tindakan . Hanya kerana isu Aziz Bari , mereka gunakan ia sebagai lesen untuk menunjukkan keangkuhan mereka menentang pihak universiti .

Pandangan ustazSAID

Posted: 27 Oct 2011 09:52 AM PDT

Pandangan ustazSAID


Alfatihah Untuk Muammar Gaddafi...

Posted: 26 Oct 2011 08:30 PM PDT

salam,

Selepas beberapa hari dijadikan bahan pameran, akhirnya mayat Allahyarham Muammar Gaddafi dikebumikan. Begitu marahnya rakyat Libya dengan Gaddafi sehingga jasad yang sudah tidak bernyawa pun 'dimalukan' sedemikian rupa.

Buat sementara waktu, rakyat Libya bersorak gembira meraikan kemenangan selepas berbulan-bulan berperang. Sorak-sorai gembira kedengaran di seluruh Libya kerana akhirnya 'musuh' yang paling dibenci tewas. Bukan sahaja berjaya dijatuhkan, malah berjaya dibunuh dan dimalukan.

Seperti di Iraq dan Afghanistan, 'diktator' diturunkan dari takhta kuasa oleh rakyat dengan bantuan PBB dan NATO. PBB sebagai badan pengawal dunia nampaknya begitu peka dengan nasib rakyat di Libya yang katanya ditindas. PBB begitu cekap membela nasib rakyat yang tertindas. Sayang, kecekapan PBB tidak pula terpakai dalam membela nasib rakyat Palestin yang sudah sekian lama tertindas dan dijajah.

Sampai bilakah kegembiraan rakyat Libya menyambut kemerdekaan mereka? Hanya masa yang akan menentukan. Masa depan Libya di era tiada Gaddafi belum dapat dipastikan. Namun berdasarkan pengalaman rakyat Iraq yang juga gembira selepas Saddam Hussein dijatuhkan, bayangan suram pasti menanti Libya.

Seperti yang diketahui umum, Barat dengan menggunakan PBB dan NATO sebenarnya lebih berminat dengan minyak Libya, di sebalik tuntutan demokrasi yang dilaungkan. Ditambah pula dengan kelantangan Gaddafi menempelak ego Barat dan menyokong perjuangan rakyat Palestin, maka semakin membara hasrat menjatuhkan Gaddafi.

Persoalan, siapa dan negara mana pula selepas ini? Soalan lain, mungkinkah Malaysia juga boleh menjadi sasaran? Tiada yang mustahil, apalagi dengan kemampuan negara kita membangun dan menjadi lambang kemakmuran di kalangan negara. Apatah lagi dengan wujudnya pemimpin dalan negara kita yang cenderung berpaling ke Barat untuk meminta ' bantuan '!

Alfatihah untuk Allahyarham Muammar Gaddafi....

Pedang Alif Ba Ta

Posted: 27 Oct 2011 07:07 AM PDT

Pedang Alif Ba Ta


Mari Tengok Kejayaan Atau Kegagalan Pas Sebenarnya

Posted: 27 Oct 2011 05:15 AM PDT

image

Apa pandangan anda fakta yang terpampang ?

Inilah punca Kelantan mundur.

Cukuplah 21 tahun rakyat menderita.

Sekaranglah masa kita ubah segalanya.


bumiyang

Posted: 27 Oct 2011 03:42 AM PDT

#seratah#

Posted: 27 Oct 2011 03:32 AM PDT

#seratah#


PAS NAK MENIPU LAGI

Posted: 26 Oct 2011 06:51 PM PDT

RRU 13 SUDAH HAMPIR.


Bila pilihan raya hampir Pas seperti biasa akan menghangatkan isu lapuk berhubung dengan hudud, untuk memancing hati pengundi Islam ( melayu) agar memberi sokongan kapada mereka, kerana orang Islam mesti menyokong berkaitan dengan hukum tuhan.

Hudud Pas ini adalah hudud politik bukan hudud hukum Allah, kerana asal ada pilihan raya maka Pas akan mengembar gemburkan isu ini, saya masih teringat satu ketika dulu ada satu pilihan raya kecik di Kelantan dalam tahun 1992, masa itu juga Nik Aziz telah menghantar draf Hudud Kelantan kapada kerjaan Pusat.

YAB PM Menolak draf tersebut, bukan tak setuju dengan hukum hudud tetapi tak setuju dengan draf yang Pas buat tidak menepati kehendak Islam sebenar.

Dengan alasan itu Pas terus berceramah dalam kempen pilihan raya kecil tersebut UMNO menolak Islam, Umno Tak Mahu Islam, disini saya terfikir, sesuatu yang kita nak lakukan itu bergantung kapada niat, apa niat Nik Aziz sebenarnya, politik atau hukum tuhan, disini dapat kita menilainya Nik Aziz pentingkan undi dan kuasa bukan hukum Allah.

Pas sebenarnya bukan bersungguh-singguh untuk menegak kan Islam tetapi itu mainan politik sahaja untuk memperdayakan pengundi Islam sahaja untuk berkuasa.

Cuba kita fikirkan, isu ini dah hampir lebih 20 tahun, tiba-tiba Pas bersuara semula nak tubuh Jawatankuasa pengkaji Hudud, selama ini apa yang Pas buat, munkin selama ini tak ada orang Pas yang berkebolihan untuk membuat kajian , sekarang baru ada seperti Aziz Bari agaknya.

KITA FIKIRKAN LAH APA SEBENARNYA YANG PAS KEHENDAKI DALAM PERJUANGAN.

Politik Harian

Posted: 27 Oct 2011 03:20 AM PDT

Politik Harian


Khalid Samad Syok... Ada Permis "Urutan Batin" Di Subang Jaya...

Posted: 27 Oct 2011 03:09 AM PDT


Urutan gadis genit SS14 terbengkalai bila kantoi,kelam-kelibut nak pakai baju.

Seorang lelaki yang hanya menutupi alat sulitnya dengan tuala ketika menikmati urutan gadis genit di sebuah premis di SS14, dekat sini kelam-kabut mengenakan pakaian sebaik menyedari premis terbabit diserbu pihak berkuasa lewat petang kelmarin.

Dia sebelum itu dipercayai mendapatkan khidmat urutan batin ditawarkan pengusaha rumah urut terbabit dengan bayaran antara RM50 hingga RM100 mengikut pakej diambil.

Bagaimanapun, tempoh kenikmatan diurut gadis berusia lingkungan 20-an itu tidak lama apabila dia bersama tukang urut berkenaan dicekup anggota penguat kuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais).

Dalam serbuan diketuai Pegawai Penguat kuasa MPSJ, Mazrul Zahar Mohd bersama 19 orang anggota MPSJ dan 11 anggota Jais itu, empat lagi tukang urut wanita termasuk pemilik premis beragama Islam ditahan.

Jurucakap Jabatan Penguatkuasaan MPSJ berkata, pihaknya menerima aduan berhubung aktiviti tidak bermoral yang dijalankan di premis berkenaan sebelum ini. Hasil siasatan ke atas premis mendapati terdapat empat pekerja wanita beragama Islam bekerja sebagai tukang urut.

"Pemeriksaan mendapati premis tersebut mempunyai lesen yang sah daripada MPSJ, tetapi pengusaha melanggar syarat-syarat lesen pusat kecantikan dan kesihatan yang dikeluarkan majlis dengan menawarkan khidmat urutan batin kepada pelanggan.

"Pengusaha premis dikenakan tindakan di bawah Undang-undang Kecil 13(k) Undang-undang Kecil Pusat Kecantikan dan Kesihatan MPSJ 2007 kerana melanggar syarat-syarat lesen dengan menjalankan perniagaan tidak mengikut sekatan lesen yang dikeluarkan MPSJ," katanya pemilik berdepan tindakan denda maksimum sebanyak RM 1,000.

Beliau berkata, tindakan sitaan dan penutupan premis dikenakan ke atas premis tersebut. Manakala kesemua tukang urut wanita yang bekerja di premis diserahkan kepada Jais dan bakal dikenakan tindakan di bawah seksyen 29 Enakmen Jenayah Syariah Selangor 1995 kerana cubaan berkhalwat.

"Jika sabit kesalahan mereka boleh dikenakan denda maksimum sebanyak RM3,000 setiap seorang," katanya.

Khalid Samad amik pakej snack plate, anda pula bagaimana? 

Kroni, Geng DAP Dapat Hasil Dari Projek Roboh Kg Buah Dada

Posted: 27 Oct 2011 02:00 AM PDT


Tak roboh Kg Buah Pala nanti Guan Eng kena penjara,begitulah lebih kurang ayat Karpal memperbodohkan kaum India dan secara keseluruhannya cuba menunjukkan tindakan mereka betul.

24 penduduk Kampung Buah Pala menerima unit rumah dan 9 lagi langsung tidak diberi sebarang pampasan. Inilah keadilan yang dilakukan oleh regim DAP.

Dasar CAT memainkan peranan dalam pembahagian lot rumah Kg Buah Pala. Untuk pengetahuan anda terdapat 2 blok yang terdiri daripada 24 unit rumah teres 2 tingkat.Semasa majlis penyerahan kunci diadakan pada 23/10/11 baru baru ini ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri Pulau Pinang Guan Eng dan Karpal Singh turut hadir kononnya untuk menebus dosa terhadap kaum India.

Menariknya dalam masa yang sama 2 unit rumah lot tepi no 1 dan 2 Lorong Kaki Bukit Taman Buah Pala diberikan kepada kroni DAP.Karuna atau dikenali sebagai Mr Whiteman pembantu khas Yb Danny Law Heng Kiang Adun DAP Batu Lancang dan Vasantha penyokong kuat Raveentheran Adun PKR Batu Uban,kedua orang ini yang menjadi dalang kepada perobohan Kg Buah Pala turut mendapat habuan dan layana istimewa oleh regim DAP.

Berdasarkan maklumat daripada seorang penduduk,proses cabut undi yang dikendalikan oleh pemaju Nusmestro Sdn Bhd pada tahun 2010 memang berlaku penyelewengan.Apabila 2 unit rumah tersebut awal awal lagi sudah diasingkan terlebih dahulu.

Nusmestro mengadakan proses cabutan undi di pejabat mereka ,proses mencabut undi dilakukan secara individu yang dilakukan didalam bilik tanpa dilihat dan kehadiran bakal pemilik yang lain.

Lot Istimewa:Yang berjaya diseleweng oleh Kroni DAP. Inilah hasil kejayaan CAT

Kemudian dihadapan media ,Karuna dan Vasantha berpura pura kononnya mereka terperanjat apabila mereka berjaya mendapat rumah corner lot.Begitulah lakonan yang dibuat oleh kroni regim DAP.

Campurtangan kerajaan negeri menyebabkan bantahan bakal pemilik rumah tidak diendahkan oleh Nusmestro. Kita dapat melihat bagaimana CAT memainkan peranan menjaga hak dan kepentingan kroni mereka.

sumber : pisau.net

Anwar is Dead: Chinadoll Akan Tampil Beri Keterangan Mengenai Anwar

Posted: 26 Oct 2011 10:10 PM PDT


Inilah wajah Chinadoll yang melakukan adegan seks bersama Ketua pembangkang Anwar Ibrahim yang di rakamkan melalui cctv dahulu. Difahamkan Chinadoll ini akan tampil tak lama lagi untuk membuat pengakuan berkenaan hubungan seksnya bersama Anwar Ibrahim.


Terdahulu Harian Metro melaporkan Polis sudah mengenal pasti identiti wanita yang berada dalam rakaman video seks dikaitkan dengan seorang pemimpin politik pembangkang dan juga lokasi video itu dirakam.

Menurut sumber, wanita itu adalah seorang pelajar sebuah kolej swasta di ibu kota berusia 26 tahun yang juga seorang warga China.

"Polis sudah merakam percakapan wanita terbabit bagi membantu siasatan berhubung video seks yang mengaitkan ahli politik pembangkang itu," katanya.

Menurutnya, hasil soal siasat dilakukan, wanita itu turut mendedahkan lokasi rakaman video seks berkenaan dilakukan.

"Rakaman itu dilakukan di sebuah kondominium di pinggir ibu kota. Sebaik mengenalpasti lokasi rakaman itu dilakukan, sepasukan pegawai dan anggota polis ke lokasi berkenaan bagi meneruskan siasatan," katanya.

Bagi melengkapkan kertas siasatan berkenaan, pasukan penyiasat yang diketuai Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani, dikatakan membawa rakaman berkenaan kepada pusat penyiaran terkemuka di luar negara untuk dianalisis, pada 4 April lalu.

Sumber itu berkata, pihak berkuasa percaya berdasarkan kepakaran dan keupayaan teknologi serta pengalaman dimiliki pusat penyiaran berkenaan mampu mengenalpasti pelaku yang berada dalam video seks berkenaan sekali gus menyelesaikan persoalan individu sebenar yang berada dalam video berkenaan.

Polis sudah melengkapkan kertas siasatan itu dan diserahkan kepada pejabat peguam negara pada 9 April lalu.

Anwar is Dead!!

Harga Tiket Untuk Penyokong N9 RM30! HOBIN JANG HOBIN!

Posted: 26 Oct 2011 07:00 PM PDT

Cito banyak takdo..... Piala Malaysia kompom milik Ujang! hohohoho!


Harga tiket diturunkan daripada RM 50 kepada RM 30

Saya (PBNS) lebih rela melupuskan hasil pendapatan dari jualan tiket perlawanan akhir nanti, daripada mengecewakan penyokong2 NS, demi mengambil kira bebanan yg terpaksa dipikul oleh penyokong dan peminat bola sepak negara. Silalah dtg beramai ramai ke stadium shah alam sabtu ini untuk memberikan sokongan kpd pasukan kita.. HOBEN JANG HOBEN!

dipetik dari Facebook YAB Dato' Seri Haji Mohamad Haji Hasan.


[video] Terkini: Ramai Yang Mati Dalam Letupan Dan Kebakaran Di Depot Sirte Libya

Posted: 26 Oct 2011 05:00 AM PDT


Jika dicacimaki orang yang telah mati itu tidak dibolehkan, apatah lagi disakiti, dikasari dan diaibkan mayat Gaddafi itu.


Dari 'Aisyah bahwa Rasulullah Shallallaahu 'alaihi wa Sallam bersabda: "Mematahkan tulang mayat adalah sama halnya dengan mematahkannya dalam keadaan hidup." Riwayat Abu Dawud dengan sanad menurut syarat riwayat Muslim.


Kemurkaan Allah sengaja ditempah oleh rakyat Libya.


Sebuah tempat pengisian bahan bakar diberitakan terbakar di kota kelahiran Muammar Gaddafi di Sirte hari ini. Dilaporkan lebih dari 100 orang terbunuh.

Insiden ini terjadi setelah hampir seminggu lalu Gaddafi ditangkap dan dibunuh oleh pihak tentera Majlis Transisi Nasional (NTC).

"Ada letupan besar dan disertai api. Lebih dari 100 orang terbunuh dalam kejadian ini sementara 50 orang lainnya cedera," jelas Komandan pasukan NTC Leith Mohammad seperti dipetik AFP.

Lokasi terjadinya letupan tersebut menyebabkan ramai yang terkorban dalam keadaan memilukan. Sebahagian besar dari mayat sudah tidak berbentuk lagi dan dalam keadaan hancur luluhg akibat terbakar api.

Insiden ini terjadi ketika penduduk hendak beratur untuk mengisi kereta mereka dengan bahan bakar. "Kami masih belum mampu memadamkan api hingga saat ini," jelas Mohammad.

Sebahagian besar yang terkorban adalah penduduk yang kembali ke kota Sirte, setelah selesai kembali dari pertempuran yang terjadi antara pasukan NTC dengan para tentera yang taat kepada Gaddafi. Mereka kembali untuk memeriksa barang-barang peribadi yang mereka miliki.

Hingga saat ini belum diketahui apa penyebab dari letupan tersebut. Pihak berkuasa masih mencari apakah ada unsur yang disengajakan dalam kejadian tersebut.

Harga Tiket Bola dan Kunjungan Khairy Bersama MB N9 Ke Rumah Terbuka Deepavali

Posted: 26 Oct 2011 04:12 AM PDT


Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin bersama YAB. Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan (Menteri Besar Negeri Sembilan) serta Ahli-Ahli Exco Kerajaan Negeri Sembilan menghadiri rumah terbuka Deepavali YB Dato' VS Morgan (Ketua MIC Bahagian Rembau, Adun Jeram Padang dan Ahli Exco Kerajaan Negeri Sembilan) di Taman Rantau, Parlimen Rembau.Harga tiket Bolasepak bukan dibawah kawalan PBNS dan Presiden

Menteri Besar Negeri Sembilan YAB. Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan dan Ahli Parlimen Rembau Khairy Jamaluddin hari ini mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Deepavali kepada rakan-rakan dan masyarakat yang beragama Hindu di seluruh tanah air khususnya rakyat Negeri Sembilan.

MB juga menyeru seluruh rakyat berkunjunglah dan menziarahi rakan-rakan yang meraikan Deepavali bagi mengeratkan lagi hubungan demi perpaduan.

Disamping itu, beliau menjemput rakyat di Negeri Sembilan terutamanya di kawasan Port Dickson untuk sama-sama memeriahkan lagi Majlis Sambutan Hari Deepavali Peringkat Negeri di Port Dickson pada malam 1 November 2011.

Berhubung harga tiket yang dijual oleh FAM, beliau terkejut dengan keputusan FAM dan peminat turut kecewa tetapi beliau menyatakan bahawa ini di luar kawalan Persatuan Bolasepak Negeri Sembilan dan juga Presiden Persatuan .

Beliau berharap supaya semua peminat sama-sama turun padang bagi menyokong Bola Sepak Negeri Sembilan pada peringkat akhir, Sabtu ini.

Hobin Jang Hobin!!!

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 27 Oct 2011 03:10 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Husin Lempoyang melawat ladang korma

Posted: 27 Oct 2011 01:13 AM PDT

Sejak bertolak dari Malaysia pada Oktober 9hb, hari ini sudah kira hari ke 18 Husin meninggalkan Malaysia untuk mengerjakan ibadat haji yang mana wukuf dijangka jatuh pada hari Sabtu November 5hb bersamaan 9 Zulhijjah 1432H.

Husin sudah 9 hari berada di Mekah, selepas berada selama 8 hari di Medinah. Sepanjang masa, terutama di Medinah, Husin dan isteri hanya menghabiskan masa sembahyang lima waktu di masjid.

Mekah ada susah sikit la ... hotel jauh sikit dari Masjid. Selain itu, Husin cubalah buat ibadat sedikit, termasuk mengerjakan Umrah sunat dan tawaf, untuk menydiakan diri untuk hari wakaf dan melontar jamrah.

Sambil itu, Husin ada jalan-jalan buat ziarah sedikit. Masa di Medinah, kami di bawa ke sebuah ladang tamar atau korma. Ingin Husin berkongsi dengan para pembaca beberapa gambar.

Boleh dilihat, pokok korma tidak jauh beza dari pokok kelapa sawit. Di merata bandar Medinah, ada kelihatan pokok korma diguna menghiasi jalanraya. Kenapa kita tidak hiasi jalanraya kita dengan pokok getah dan kelapa sawit?
Macam pokok korma hidup dalam tanah gersang padang pasir? Di atas kelihatan, penggunaan sistem perairan yang mengekalkan lembap di tanah.

Di hujung ladang korma yang bernama Ladang Rashid ini, ada kedai untuk membeli korma dan lain-lain barang jualan.


Kelihatan penjual berada di tengah-tengah di kelilingi oleh barangan dagangan seperti korma, gula-gula, kacang-kacag dan kueh-kueh arab seperti halwa dan lain-lain.Sebagamana di Malaysia, mereka yang melakukan kerja sedemikian adalah orag Indonesia.

Pelawat juga dihidangkan dengan teh arab untuk di minum di bawah redupan pohon-pohon korma.


Di Malaysia, kenapa tidak mahu minum-minum berkelah bawah pokok kelapa sawit?

Kelihatan gambar di bawah pelepah-pelepah korma di kumpulkan untul jadi atap seperti juga di guna pelepah kelapa di Malaysia.


Apabila kita menghampiri bas untuk pulang dan sembahyang zohor di Masjid, ada pula seorang penjual minyak unta. Penjualnya pun orang Indon.

i
Sepuluh riyal saja, minyak unta boleh sembuhkan semua penyakit, Pak.

Lain kali, ada gambar dan benda menarik akan Husin siarkan di sini.

DR 1221

Posted: 27 Oct 2011 01:27 AM PDT

DR 1221


Perrhhh..!! Anwar Ibrahim Punya Sangat SPECIAL..!! Mari Baca Pengakuan Seorang Wanita “Y”

Posted: 26 Oct 2011 02:26 AM PDT

There are many opposition leaders from PAS, DAP and even PKR, why Anwar a "feel spicy "..???

Video Sex PANAAS..!! Anwar Tersilap Cakap.., Memang Sah Dialah Lelaki Dalam Video Itu..??

Posted: 26 Oct 2011 02:25 AM PDT


When in the story of a sex video action porn is dipertontonan action by the Commissioner of the play action of T that the Opposition leader, Anwar Ibrahim's why melatah helter skelter ..??

There are many opposition leaders from PAS, DAP and even PKR, why Anwar a "feel spicy "..???

When you create a press conference this afternoon, Anwar said although the man's face in her sex video is similar, but the man was more distended stomach from stomach ...!! Funny ..!!!

Here it is clear that Anwar forget that the weapons needed in the action of sex is the penis rather than the stomach .., no need to enter the stomach where the male into female genital ...

Hah ..! Anwar is the over-distended stomach deny, may take action during sex, Anwar had just ate a feast, not impossible for flowers and looked bloated stomach ..?

PANAASSS..!!! Artis Malaysia Pun YAKIN Lelaki Dalam Video Seks Itu Adalah Anwar Ibrahim…, Sila Baca

Posted: 26 Oct 2011 02:24 AM PDT

"If the duration is short, it is possible it can be forged. But if the recording is 20 minutes and recording the angle changed, it's almost impossible to falsify. He added that the video is not the same as the picture more easily forged.

Yusry comment on a sex video allegedly involving an opposition leader with a young woman who is not known to be exposed to the media in Sri Carcosa National Hotel.

Yusry KRU is the publisher of the special use of visual methods in the film, including his latest epic, Hikayat Merong Mahawangsa.

Video Seks - Wanita Dalam Video Dikenal Pasti... , Terbongkarnya Kisah RM100,000 Duit PELINCIR...!!!

Posted: 26 Oct 2011 02:23 AM PDT

In advance, some may wonder why Medan Info Our Blog quiet since noon there were no news updates although it has been increasingly stormy sex video story associated with Anwar Ibrahim ..??

Even more so after emerging two press conference this afternoon. The first is by donkey donkey defender Anwar, who told one of their party leaders Johari Abdul has been watching the sex video ... Followed by a press conference by video showing the actual identity once said Datuk T.

Actually, the evening we had a few friends Bloggers have been brought to see the person to attend a closed .... Look forward to following the news very soon, wait ..!

Anwar KANTOI..!! Lihat Bukti... Memang Sah Lelaki Dalam Video Seks Itu Adalah Anwar..?? Jom Tengok...

Posted: 26 Oct 2011 02:23 AM PDT

Why is the chronology of events as arranged neatly ..? What is all contained in the Master Plan to remove the issue of Anwar's sodomy much more pressure to submit DNA would destroy his political career if the same once confirmed his DNA matches the DNA Men Y.

After the entire Malaya chaotic story of a mysterious man named Datuk T showing pornographic video featuring another actor did not spill the face of Anwar Ibrahim, the president of PKR flash to make a press conference.

TEORI Video Seks Panass.. – Ini Semua Kerja Anwar..? Rancangan Anwar Divert isu Liwat Guna Datuk T @ Datuk Tipu @ Datuk Temberang..??

Posted: 26 Oct 2011 02:22 AM PDT

Why is the chronology of events as arranged neatly ..? What is all contained in the Master Plan to remove the issue of Anwar's sodomy much more pressure to submit DNA would destroy his political career if the same once confirmed his DNA matches the DNA Men Y.

After the entire Malaya chaotic story of a mysterious man named Datuk T showing pornographic video featuring another actor did not spill the face of Anwar Ibrahim, the president of PKR flash to make a press conference.

Why Anwar too quickly melatah ...?? The name has not been mentioned, the spread of pornographic video is still not working ... why Anwar can be too panicked?? Who can carefully evaluate the size of the stomach and what actor Anwar guarantee flat tummy all the time ..???

Let us reflect for a moment from a comparative point of fact. Ummi Hafilda Stage talks openly whether or press release describes as "detailed" sexual affair Anwar - Ali James Shamdisar wife. Since Ummi begin to explore the country to tell who is the Anwar while unlocking many secrets difficult with the wife of James, is reported Afifah son named James had begun to rebel ..! Yeah, this girl gets older and discerning, he want to make sure who the real father ...

Returning to action response to the issue of Anwar's sex video this morning accompanied by his flunky flunky tegarnya go make a police report. Strange and surprising ..! Why the identity of the actor had not even confirmed Anwar videos beriya yes .. so make a police report? But when the hard-hitting Voice Ummi told how his natural brother of Anwar's wife willing to sell, why should this matter be left by Anwar ..??

Game Master Plan to divert the real issue ...? So that the DNA issue, the issue will be buried Saiful sodomy in the mind of the people of this country ..??

Within a week the "offered" by Datuk T to "spouses Opposition politicians" also left a big question .., is very suspicious! Menjandi puzzle expanding space. If truth exists Datuk T is even, whether the person is "allegorical" for Anwar extortion ..?? But Anwar is the best area to "impose" the BN and UMNO ... Easy to read tables of this game ...! Not possible within a week is inconsequential for Anwar to send ambassadors "Settle" what should be a Datuk T. Well ..! A police report was made, the Commissioner does not appear after a week back .. did not spread sex videos ....

PANEH MIANG

Posted: 27 Oct 2011 01:20 AM PDT

PANEH MIANG


Pasal tiket bola pun nak kecoh?!

Posted: 26 Oct 2011 08:59 PM PDT

Mano-mano den round kek Nismilan lately ni oghang dok heboh pasal rogo tiket melambung untuk Perlawanan Akhir TM Piala Malaysia 2011. Poie Jompo, cito tiket, poie Jolobu, cito tiket, poie Pilah, cito tiket, poie Ghombau, cito tiket, kek Somban apotah laie, tiket...tiket...tiket!

Sampai bilo oghang kito nak ado kesedaran pengguno nih? Sampai bilo nak biarkan pemasar yang tontukan hargo pasaran? Sampai bilo kito tak nak guno kuasa pengguno yang kito ado selamo ni?

Kito tingga 9 tahun yo laie nak diiktiraf negaro maju, tapi kesedaran tentang hak kepenggunaan rakyat Malaysia masih rendah berbanding negaro maju yang lain. Sobab tu bilo rogo barang naik sikit...salah kerajaan...rogo tiket naik...membising kek kerajaan!

Kalo rogo tu mahal bonar takyah la boli. Kecuali barang keperluan asas naik rogo, haa tu wajib dibisingkan sobab bulih bagi kosan pado kehidupan rakyat keseluruhan. Tapi kok setakat rogo tiket bola naik...ronti an lah.

Tengok kek rumah atau kodai pun meriah yor. Lagi best sobab bulih merapatkan hubungan kekeluargaan dan persahabatan ngan kengkawan sesambil minam kupi besoghak nengok bola.

Kepado yang ghajin bona nak bagi subsidi tiket tu, elok la carilah syarikat penajo untuk subsidi. Jangan diguno an duit rakyat. Nanti susah lak PM nak nengok kengkawan adik eh main golf.


PM ke-4 tak pi pun nengok walau Agong yang main golf, tapi PM ke-5 dan 6 rajin boto melawat golf course. Ni bukan den yang cakap haaa...tapi oghang yang merungut pasal tiket bola yang cakap. Dah melalut dah den nih. Elok la beronti sobolum mengumpat.

'Majulah' Pelancongan untuk Negeri Sembilan?! (ingatan pado MBNS)

Sahabat-Gunung

Posted: 27 Oct 2011 01:02 AM PDT

Sahabat-Gunung


Pak Ngah Yang Pernah Jadi Calon DAP di Perak

Posted: 26 Oct 2011 09:52 AM PDT

Hari nie aku berpeluang berjumpa Pak Ngah yg pernah menjadi calon DAP di Bota, Perak....

Banyak pengalaman yg aku dapat bila bersua muka dengan Pak Ngah nie....

Tunggu wawancara ekslusif bersama Pak Ngah.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Zul Noordin Makin Panasss....

Posted: 26 Oct 2011 01:57 AM PDT

Perhimpunanan agung PERKASA hari ini melantik Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin sebagai naib presidennya yang baru.

Zulkifli dilantik melalui usul tergempar yang dikemukakan oleh ahli dewan tertinggi PERKASA Muhammad Zahid Md Arip.

Usul berkenaan diluluskan sebulat suara.

Tahniah buat sahabatku, Datuk Zulkifli Noordin. Moga dengan perlantikan nie, akan memberi manfaat dan kenaikan kepada agama, bangsa dan negara.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 26 Oct 2011 11:33 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


KESAH BENAR-HUDUD MAHU... HALANG MURTAD TIDAK MAHU!

Posted: 26 Oct 2011 06:23 AM PDT


DISEBALIK SEBAK HASSAN ALI BANYAK PERKARA YANG TERSIRAT...?

Dipenghujung dunia sdh tentu adanya akhirat. Jika mengikut kehendak Al-quraan maka disedia oleh Allah syurga. Tidak terkecuali siapa kita, datang dari golongan mana, Tok Lebai pas, Tok Lebai Umno, Tok Lebai Arab sekali pun yang sentiasa berserban dan berjubah siang malam jika tidak menurut kehendak Al-quraan maka neraka juga tempatnya.

Islam di Negara kita pada hari ini dicemari dengan politik. Disebabkan golongan melayu yang rata2 beragama islam yang menjadi majoriti rakyat di negara ini maka itu diantara sebabnya ada pehak tertentu sanggup memperguna agama bgagi mengambil kesempatan untok mencari pengaruh bagi mendapat kuasa. Apabila menggunakan agama dalam politik sudah tentulah banyak kepincangannya. Perpaduan adalah perkara asas tetapi disebabkan kerana kekeliruan perkara ini tidak menjadi suatu perkara penting lagi dalam tuntutan islam. Mereka lebih pentingkan kuasa dan cita2 mereka dari islam bukan setakat itu sahaja bahkan Kafir yang siang malam berusaha menghapuskan islam dan komunis yang tidak percaya mana2 agama pun sanggup diiktiraf dan dijulang dan lebih baik, sama2 islam yang hanya berbeza fahaman politik dikafirkan.

Jika penyokong melayu PAS/PKR membaca buku Sejarah, mereka patut boleh melihat persamaan apa yang berlaku pada sejarah Indonesia siapa yang menerajui PKI(Parti Komunis Indonesia)yang niat asal penubuhannya untok menentang penjajah yang akhirnya agama dan bangsanya sendiri yang rusak. Seperti yang kita tahu PKI di Indonesia adalah didominasi oleh orang melayu islam malahan Ketua Umum Pertama PKI juga adalah seorang melayu islam iaitu Semaun Prawiroatmodjo. Lebih hebat lagi, Semaun ini merupakan ahli kumpulan Sarekat Islam(Pejuang Islam-bersamaan dgn Pas). PKI Indonesia merupakan serpihan daripada Sarekat Islam, bukan? Tapi itulah hakikatnya. Parti yang akhirnya banyak merusak keamanaan bangsa Indoesia itu adalah berasal dari Sarekat Islam sendiri.

Di Kala sekitar tahun 1948 kita lebih bernasib baik berbanding Indonesia. Kita berjuang menentang Komunis (PKM)yang rata2 berbangsa Cina. Hingga kehari ini bangsa indonesia sama sekali tidak akan sanggup mengiktiraf melayu2 komunis ini sebagai pahlawan wpn sejarah Indonesia masih mengakui peranan awal PKI yg didukong oleh angsa melayu dlam penentangan terhadap Belanda. Itu di Indonesia tetapi di Malaysia pada hari ini komunis disanjung dan dijulang sebagai perjuang. Lucukan? andainya Abe Bu berada di Indonesia dan menyanjungi perjuangan komunis sdh tentu mau dikerjakan Abe Bu!

Jika kita lihat apa yang berlaku sejarah di Indonesia masa itu, ternyata bahawa kebinasaan yang berlaku akibat kewujudan pergerakan komunis adalah adalah sangat dekat sekali dengan yang berlaku pada negera kita pada hari ini. Sketeriat yang awalnya merupakan terdiri dari pejuang2 islam menentang Belanda yang bersatu di bawah PKI yang akhirnya sanggup bunuh membunuh sesama bangsa dan agama disebabkan mereka telah dipengaruhi oleh Communist International atau Comintern yang dipengaruhi oleh Rusia.

Oleh itu tidak heranlah kenapa Mat Indera komunis dan pas sanggup bersatu dengan Kafir DAP. Pas sendiri sedia maklum sdh sekian lama perjuangan utama DAP adalah tidak mahu kpd kuasa2 melayu dan islam di negara ini dan sesama islam dalam Umno pula dikafirkan.

Akhir sekali penulis memetik kata2 Hassan Ali sebelum beliau melangkah ke Himpunan sejuta umat anti Murtad tempuhari...

"Saya akan hadir, melangkah keluar dari rumah atas nama Aqidah, saya akan berada di situ selama tiga jam atas nama Aqidah serta kepulangan saya ke rumah juga atas nama Aqidah, tidak tidur malam kalau saya tidak pergi kerana ia adalah isu Aqidah, kalau bola, Selangor lawan Kelantan tiada keperluan untuk saya hadir..."

Pembaca lebih cerdik so fikir2kan lah...

DIMANA HEBAT NIK AZIZ?

Posted: 26 Oct 2011 01:25 AM PDT

The Unspinners

Posted: 26 Oct 2011 11:25 PM PDT

The Unspinners


Laporan Audit Negara ,KDEB Rugi : Jawab Khalid Gagap!

Posted: 26 Oct 2011 09:31 PM PDT

Hudud : PAS menipu dan terus menipu!

Posted: 26 Oct 2011 07:35 PM PDT

Operator Anwar Dalam Kerajaan : Bersihkan Segera!

Posted: 26 Oct 2011 05:28 PM PDT

China Press : Isu DAP Sokong, Isu MCA Diam?

Posted: 26 Oct 2011 05:35 AM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 26 Oct 2011 11:23 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Gambar Kereta Baru Mercedes MB Kelantan ? Kenapa Plat CAT 55 ???

Posted: 26 Oct 2011 10:45 PM PDT

Adakah ini kereta baru MB ???


Cerita panjang kena ke blog MYMASSA  http://mymassa.blogspot.com/ 

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasihUcapan Berapi Datuk Ibrahim Ali Isu Islam Agama Rasmi

Posted: 26 Oct 2011 10:40 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

PERKASA Makin Diperkasa Dengan YB Zulkifli Nordin Sebagai Naib Presiden

Posted: 26 Oct 2011 04:22 PM PDT


PERKASA mendapat suntikan baru dalam kepimpinannya menerusi perlantikan Datuk Zulkifli Nordin, Ahli Parlimen Bebas Kulim Bandar Bharu sebagai Naib Presiden.
Gandingan Zulkifli dan Presiden sekarang, Datuk Ibrahim Ali yang sentiasa vokal dalam sidang Dewan Rakyat  dikatakan akan menjadikan pertubuhan berkenaan lebih mantap.
Perlantikan Zulkifli untuk mengisi jawatan berkenaan dibuat menerusi usul tergempar oleh seorang ahli Dewan Tertinggi Perkasa Zahid Md Arip pada Perhimpunan Agung Perkasa di Kuala Lumpur Rabu.
Usul itu telah diluluskan sebulat suara.
Zulkifli yang kebelakangan ini kelihatan menyertai beberapa acara Perkasa turut hadir pada perhimpunan itu.
Perlantikan Zulkifli adalah bagi mengisi kekosongan salah satu daripada lima jawatan Naib Presiden  ekoran perletakan jawatan Datuk Mokthar Samad tidak lama dulu kerana terikat dengan komitmen tugas lain.-26/10/2011


Panglima rasa masih belum terlambat untuk mengucapkan tahniah kepada YB Zulkifli Nordin yang terus aktif mempertahankan agama Islam dan bangsa Melayu di mana jua beliau berada.

Perlantikan ini diharap dapat mampu memperkasakan lagi PERKASA sebagai sebuah NGO untuk mempertahankan hak-hak istimewa orang Melayu dan juga menjaga kebajikan seluruh bangsa ini dari ancaman bangsa lain yang tidak pernah puas dengan apa yang mereka perolehi.

Pemuafakatan umat Melayu dalam NGO seperti PERKASA akan menggentarkan musuh Islam dan musuh Melayu dari membuat apa sahaja yang boleh mencabul kesucian agama dan bangsa kita.

Tahniah YB Zulkifli !!!Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Alhamdulillah Hits Kembali Mencanak Selepas Kembali Guna Dynamic-View

Posted: 26 Oct 2011 03:32 PM PDT

Berikut keputusan selepas kembali kepada template Dynamic-View tengah hari semalam. Dalam tempoh tidak sampai 24 jam kadar hits telah meningkat kembali, bukan disebabkan masalah blog tidak lagi menjadi tumpuan pelayar internet seperti pendapat sesetengah pihak.


Dalam memastikan pembaca sentiasa mendapat bahan yang boleh memberi sesuatu yang bermakna kepada mereka, Panglima akan memilih artikel yang sesuai diterbitkan di sini dengan mengambil kira apa jua minat masyarakat.


Tidak semestinya semua perkara berkaitan politik di sini kerana hidup kita perlu juga sentuhan agama  selain topik lain seperti kesihatan dan sebagainya. Dan tanpa menggunakan bahasa yang tidak disukai oleh manusia yang normal akal dan hatinya.


Semoga Allah memberi kekuatan mengemaskini blog ini walau apa jua rintangan dan halangan melanda. Maklumlah Panglima bukan blogger sepenuh masa dan ada komitmen lain yang juga perlu dilaksanakan.

Matlamat kita hanya satu - menulis tentang KEBENARAN dan mempertahankannya...Pageviews today
8,992
Pageviews yesterday
2,760
Pageviews last month
159,061
Pageviews all time history
1,340,500

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Mesti Menangis Melihat Video Detik Terakhir Gaddafi Dihina & Dibunuh Rakyatnya Sendiri !!!

Posted: 26 Oct 2011 08:20 AM PDT


Beginilah yang terjadi kepada seorang yang telah berjasa bernama Muammar Gaddafi kepada negaranya dan meninggal dunia dalam keadaan dihina & dimalukan malah dirodok duburnya dengan pisau.


Kekejaman yang dibuat ke atas seorang manusia paling berjasa sejak empat dekad kepada Libya satu peristiwa yang perlu kita ambil iktibar bersama.

Bayangkan jika ada antara kita yang terpengaruh dengan fitnah dan sanggup melakukan kekejaman serupa ke atas pemimpinnya sendiri ???

Nampak gayanya sekali lagi Amerika dan ZIonist bertepu tangan melihat kebodohan umat mengaku Islam tetapi membunuh saudara seagamanya.

Lihat link bukti campur tangan Amerika di Libya 


Lihatlah dan jangan lupa berdoa moga saudara/i kita seagama akan kembali sedar dan menghentikan permusuhan sesama bangsa agama demi keamanan dan kemakmuran negara kita.

Jarang musuh Islam dapat kalahkan kita tetapi jika ada musang berbulu ayam pasti sehebat manapun kita akan tersungkur kalah jua akhirnya.

Insya Allah jika kita ikhlas berjihad di alam siber memerangi fikrah batil dan penuh fitnah, Malaysia masih boleh diselamatkan lagi dari ditimpa nasib yang sama.

Silapnya Gaddafi & Saddam sebelum ini ialah mereka tidak mahu SUJUD kepada BARAT !!!


Dari Anas bin Malik, katanya Rasulullah s.a.w bersabda: "Menjelang turunnya Dajjal ada tahun-tahun tipu daya, iaitu tahun orang-orang pendusta dipercayai orang dan orang jujur tidak dipercayai. Orang yang tidak amanah dipercayai dan orang amanah tidak dipercayai."

sumber klik sini https://www.darulnuman.com/ 
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Gempar : Pakatan PASPKRDAP Canggah Pandangan Ulama Majlis Fatwa !!!

Posted: 26 Oct 2011 07:46 AM PDTKeterangan lanjut fatwa Mufti Mufti Malaysia dilanggar PAKATAN oleh Blog MyMass di sini :SEmalam juga mahasiswa pro pembangkang turut berdemo menggunakan lilin jelas tidak dibenarkan oleh Para Mufti. 


Bukan sahaja pemimpin parti tetapi golongan pelajar juga sudah mula meniru perbuatan 'abang senior' mereka di atas.Siapa masih enggan mengaku perbuatan pemimpin Pakatan khasnya PKR bertentangan para Mufti ?


Bolehkah kita menolak ketetapan fatwa yang diputuskan para Mufti kita yang bukan ahli parti mana mana ?


Buka minda, lapangkan dada dan ubahlah arah dan parti perjuangan anda...Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

#Pencapaian Malaysia Siri 8 - Video GTP Kedai Rakyat 1Malaysia NKRA

Posted: 26 Oct 2011 06:30 AM PDT


English Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

#Pencapaian Malaysia Siri 5 : Video GTP - Education NKRA ( BM & English)

Posted: 26 Oct 2011 03:00 AM PDT


English 


Mandarin Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

#Pencapaian Malaysia Siri 4 : Video GTP - Rural Basic Infrastructure (RBI) NKRA

Posted: 26 Oct 2011 01:00 AM PDTPesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 26 Oct 2011 11:23 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Nik Ajis Tersenyum Lihat Budaya Majusi Jadi Amalan Mahasiswa Islam...

Posted: 26 Oct 2011 10:00 PM PDT

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil. Muzakarah telah memutuskan bahawa:

Islam melarang umatnya daripada terlibat dalam apa jua amalan yang bersifat ritual atau upacara agama bukan Islam.

Umat Islam dilarang menyertai aktiviti Candlelight Vigil kerana ia mengandungi unsur-unsur tasyabbuh dengan agama bukan Islam yang akan menjejaskan akidah umat Islam. rujuk sini.

Apa komen nik ajis bila tengok budak-budak mahasiswa pro pembangkang buat candlelight vigil? dia hanya tersenyum sambil melurut-lurut janggutnya sambil berkata... "segala dosa kamu nanti akan terhapus sesudah kamu mengisi borang keahlian pas"...


Tak Kira Siapa Yang Perintah, Cina Tetap Tolak Hudud...

Posted: 26 Oct 2011 07:00 PM PDT

Menurut Ridhuan Tee Abdullah kajian menunjukkan ke atas kaum berbangsa Cina di Malaysia mendapati golongan itu cenderung untuk memilih pemimpin yang korup berbanding pemimpin yang menegakkan negara Islam.

"Mana satu yang kaum Cina suka antara PAS dan UMNO, dia (kajian) kata kaum Cina sedia maklum kepimpinan UMNO itu korup, PAS satu kepimpinan yang berintegriti, tetapi antara kepimpinan negara Islam dengan kepimpinan korup, kaum Cina akan memilih calon yang korup daripada memilih calon yang akan menegakkan undang-udang Islam."

Ridhuan berkata demikian dalam Wacana Sinar (Siri-8) Hudud-Dilema dan Pelaksanaan dipremis Kumpulan KarangKraf di sini hari ini.

Ridhuan menggambarkan persepsi seumpama ini adalah antara kekangan yang membataskan pelaksanaan hudud di Malaysia.

"Saya melihat persepsi masyarakat cina terhadap Islam ini tidak nampak peningkatan yang begitu baik, kita lihat tersebut tidak berubah."

Ridhuan turut mempersoalkan sejauh mana umat Islam bersatu sebagai persiapan mendepani persepsi negatif bangsa lain terhadap Islam.

Mendepani permasalahan ini, Ridhuan antaranya berpandangan agar PAS dan UMNO bergabung untuk sama-sama memainkan peranan melaksanakan hudud.

"Tidak ada cara lain, mereka perlu duduk semeja bincang masa depan agama kita ini supaya tidak dipijak-pijak sedemikian rupa."

Wacana Sinar antara lain menampilkan Exco Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Negeri Kelantan, Mohd Amar Nik Abdullah dan Presiden Persatuan Peguam Syarie Malaysia, Mohd Isa Abd Rasip sebagai panel. MPP Online

komen aku: pas sudah tahu yang cina memang tolak hudud dan pas tahu, punca utama umno tak boleh jalankan hukum hudud kerana cina menentang, tapi pas tetap juga jaja nak buat hukum hudud, kerana itu sahaja modal politik yang pas ada...

Wakil Rakyat PKR Yang Tak Sehaluan Akan Di Gugurkan...

Posted: 26 Oct 2011 06:27 AM PDT

PETALING JAYA: Beberapa wakil rakyat PKR Selangor dijangka digugurkan dalam pilihan raya umum ke 13 akan datang, kata sumber. Mereka akan digantikan dengan orang baru yang muda dan lebih berwibawa, tambah sumber itu lagi.
PKR Selangor memenangi lapan kerusi Parlimen dan 14 kerusi DUN dalam pilihan raya umum 2008.
Adun PKR Ijok, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dilantik sebagai menteri besar Selangor dalam kerajaan campuran membabitkan PAS dan DAP.

Bagaimanapun, Setiausaha PKR Selangor, Amiruddin Shaari ketika dihubungi berkata, PKR mahu meletakkan ramai calon baru dalam pilihan raya ke 13 nanti.

"Yang ada (wakil rakyat) sekarang baik tetapi kita mahu yang lebih baik yang tidak menimbulkan masalah selain mereka yang dekat dengan rakyat.

"Tetapi siapa yang gugur, siapa yang tidak bertanding akan diputuskan oleh Presiiden (Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail),
"Mungkin ada calon baru bertanding di kawasan yang dimenangi PKR atas faktor wakil rakyat sedia ada menarik diri dan tidak mahu bertanding lagi," katanya ketika dihubungi hari ini.
Nilai calon

PKR Selangor diketuai timbalan presiden, Azmin Ali yang juga ahli Parlimen Gombak dan Adun Hulu Kelang kedua-duanya terletak di negeri Selangor.

Adun Batu Caves itu berkata, PKR negeri tidak mahu wakil rakyat yang mempunyai masalah dengan rakyat.
Beliau juga menjelaskan, PKR telah mula menerima senarai calon dari cabang dan individu yang berminat menjadi calon PKR.

"Kita akan menilai mereka sebelum dipilih," tambahnya.
PKR kehilangan kerusi parlimen Hulu Selangor apabila wakilnya Datuk Zainal Abidin Ahmad meninggal pada awal tahun lalu.
Dalam pilihan raya kecil calon PKR Datuk Zaid Ibrahim kalah kepada calon BN dari MIC, P Kamalanathan.
Manakala Adun PKR Pelabuhan Kelang Badrul Hisham Abdullah pula keluar parti tahun lalu. MNN

Akhbar Cina Istihar Perang Dengan Blogger Melayu...

Posted: 26 Oct 2011 12:30 AM PDT

Pas, pkr dan dap menggunakan senjata terakhir mereka yaitu akhbar berbahasa cina untuk menyerang blogger pro kerajaan, setelah cybertrooper mereka gagal dan kalah dalam perperangan cyber, maka akhbar cinalah menjadi senjata mereka untuk memburukan kerajaan yang ada sekarang, mereka tahu, apa sahaja berita fitnah dan hasutan yang di keluarkan oleh oleh akhbar cina jarang di ulas oleh para blogger berikutan masaalah bahasa.

Terima kasih aku kepada rakan blogger mymassa kerana mendedahkan perangai buruk sebuah akhbar cina yang menuduh blogger pro kerajaan sebagai rasis dan tak berakhlak, macam lah perangai pemimpin pembangkang yang mereka sokong tu berakhlak sangat.

Akhbar cina sejak dari tahun 1998 sebenarnya kerap menipukan sentimen perkauman, banyak cerita-cerita yang di keluarkan oleh akhbar cina sebenarnya fitnah berniat memburukan kerajaan, tapi malangnya berita fitnah mereka itu gagal di terjemahkan kerana masaalah bahasa.

Malah tidak keterlaluan, kebelakangan ini akhbar cina meniupkan sentimen anti bangsa, akhbar cina kerap menonjolkan kebaikan dan kehebatan kerajaan cina di zaman revolusi tanah besar, soalnya kenapa akhbar itu menonjolkan kehebatan kerajaan revolusi cina? adakah kerajaan malaysia yang ada sekarang ini tidak baik pada orang cina?

My Longest Yard

Posted: 26 Oct 2011 11:17 PM PDT

My Longest Yard


Ibu bapa di kampung menangis bangga bila lihat gambar anak mereka ini

Posted: 26 Oct 2011 09:23 PM PDTKepada budak-budak ini, kami nak ucapkan tahniah. Mak bapak anda di kampung mesti bangga nak mampus. Tak sia-sia mak bapak hantar hangpa belajar hingga ke menara gading. Dapat jugak hanga praktis upacara nyalaan lilin.

Muka hangpa semua terpampang dalam media. Oh anak kebanggaan keluarga ! Hebat wehhh.

Budak-budak ni, kecik kecik tak nak mampus, besar-besar menyusahkan orang.

Sedikit info mengenai upacara nyalaan lilin atau Candlelight Vigil-

(Upacara) Candlelight Vigil merupakan satu perhimpunan terbuka di mana pesertanya membawa lilin, yang dinyalakan selepas matahari terbenam. Biasanya ia dianjurkan sebagai satu protes bagi mewakili kesengsaraan kelompok2 tertentu yang tertindas dalam masyarakat; ataupun sebagai suatu peringatan kepada mereka yang terkorban akibat wabak penyakit, bencana, huru hara, atau tragedi tertentu.

Upacara seumpama itu juga mungkin ada tujuan keagamaan. Di malam Krismas , banyak gereja yang mengadakan upacara bertafakur sambil memegang lilin.

Tahniah Zul Noordin, PERKASA makin mantap

Posted: 26 Oct 2011 02:22 AM PDT


Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin pada Rabu dilantik sebagai Naib Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang baru.

Zulkifli dilantik menerusi satu usul tergempar yang dikemukakan ahli dewan tertinggi Perkasa, Muhammad Zahid Md Arip pada sesi perbahasan persidangan Agung Perkasa Kedua di Dewan Centrum, Taman Setiawangsa di sini.

Usul tersebut diluluskan sebulat suara. - Mstar

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 26 Oct 2011 11:12 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Petanda Kejatuhan Nik Aziz. Harakah Balun Diktator Tua.

Posted: 26 Oct 2011 09:33 PM PDT

Cuba lihat gambar ini.Baca pula komen Harakah mengenai perkara ini.

Klik untuk besarkan imej.


Walaupun PAS Melaka membalun BN tetapi secara tak sedar Nik Aziz pun dibalun sebab menghabiskan duit rakyat semata-mata untuk memiliki nombor plat yang cantik.

*Petanda kejatuhan Nik Aziz. Tak lama lagi riwayat politik Nik Aziz akan berakhir.

Lepas Menu Rakyat 1Malaysia, Ada Pulak Roti 1Malaysia. Memang Mesra Rakyat Betul BN Ni.

Posted: 26 Oct 2011 09:07 PM PDT

Benda yang panas dari ketuhar (fresh from the oven).Nampaknya jenama 1Malaysia semakin bertambah popular dan menjadi mercu tanda keprihatian Kerajaan Barisan Nasional.

Jangan lupa Menu Rakyat 1 Malaysia ditawarkan di lebih seratus buah kedai makan.*BN Prihatin!

Hudud. Hukum Islam Atau Hukum PAS?

Posted: 26 Oct 2011 08:40 PM PDT

Kalau PAS nak dakwa Hudud yang mereka perkenalkan adalah Hukum Allah, kenapa Hudud PAS Kelantan dan Terengganu berbeza?

Kalau nak lebih jelas lagi, sila baca artikel ini.

Klik untuk besarkan imej.

Dah berpuluh tahun menjaja hukum Hudud sebagai modal politik mereka. Tapi kalau di tanya mengenai hukum ini kepada penyokong mereka, ada di antara mereka tak boleh jawab.

Sebabnya PAS tak bagi penjelasan mengenai hukum ini tetapi hanya menjadikannya modal ceramah dan sibuk menyalahkan pihak lawan.

*Nak tunggu hukuman Hudud kepada 2 orang ADUN PAS Kelantan yang berzina.

PANAS! Pilihan Raya Makin Hampir. Anwar Mintak Nyawa Dengan Al Gore

Posted: 26 Oct 2011 07:39 PM PDTApa pasal Anwar Ibrahim jumpa Al Gore?

Mintak nyawa atau mintak duit.

Jangan Anwar Ibrahim mintak NATO datang dah la. Hancur Malaysia kena lanyak macam Libya.

*Pengkhianat negara ni peduli apa. Nak jadikan Malaysia negara republik pun dia sanggup.

GEMPAR! PAS Macam Yahudi. Nak Rampas Rumah Rakyat!

Posted: 26 Oct 2011 06:34 PM PDT

Ini ke nama parti yang memperjuangkan Negeri Berkebajikan.

Kebajikan celah mana sampai tanah rakyat pun nak rampas?

Klik untuk besarkan imej.

Kalau nak kuatkuasakan undang-undang pun agak-agak la. Kata negeri berkebajikan.

*Dah la rumah yang nak dirampas tu pun orang miskin yang duduk. Zalim macam Yahudi puak PAS la ni.

Info MyMassa : Beberapa Fakta Mengenai Banjir Di Thailand.

Posted: 26 Oct 2011 12:03 PM PDT

Kami kongsikan beberapa fakta mengenai banjir yang melanda negara jiran.


Klik untuk besarkan imej.

*Kongsi-kongsikan.

Siapa Kata Penggabungan MAS - AirAsia Tiada Manfaat?

Posted: 26 Oct 2011 08:33 AM PDT

Yang takut sangat penggabungan MAS dan AirAsia adalah SIA. Syarikat penerbangan milik negara jiran yang sentiasa memantau perkembangan kedua-dua syarikat dari Malaysia yang bertaraf dunia.

Walaupun banyak pihak yang membantah penggabungan ini, sedarlah bahawa tujuan Kerajaan menyokong penggabungan ini tidak lain tidak bukan iaitu bagi memastikan MAS terus hidup. Jika dikira keadaan kewangan MAS, sememangnya syarikat tersebut tinggal nyawa-nyawa ikan.MyMassa kongsikan satu lagi manfaat penggabungan MAS dan AirAsia.

Klik untuk besarkan imej.
Bila MAS-AA berganding mantap, secara tak langsung, prestasi lapangan terbang di Malaysia akan meningkat hasil dari persefahaman kedua-dua syarikat bertaraf dunia ini.

*Dari dulu sampai sekarang Kerajaan dah ambil pelbagai langkah untuk memulihkan MAS. Cuba kita sokong tindakan Kerajaan yang terbaru iaitu menggabungkan MAS-AA. Kalau tak berjaya, baru boleh kritik. Takkan korang sanggup biarkan MAS bangkrap kot?

Berita Dari Perak. Wibawa YAB Menteri Besar Perak Makin Terserlah.

Posted: 26 Oct 2011 07:34 AM PDT

Tahniah YAB MB Perak.Kalau berterusan macam ni, takde can la Nizar Komunis nak naik jadi MB lagi.

Meroyanlah Nizar dengan ikat kepala atau pakai gelaran MB Nizar ke mana-mana dia pergi.

Harapan MyMassa agar maklumat seperti ini sampai ke akar umbi seterusnya diterjemahkan oleh rakyat atas kertas undi.

*Apa cerita dengan saman yang YAB MB nak failkan terhadap DAP. Dah jalan ke belum?

Laporan Audit Negara : Berita Yang Cuba Disembunyikan Pembangkang.

Posted: 26 Oct 2011 06:33 AM PDT

Kalau dah otak pembangkang, kerjanya pun asyik membangkang.

Tak pernah melihat yang postif, memanjang negatif.

Bandingkan dua berita ini, satu dari media pro pembangkang, satu lagi media arus perdana.

Dari Malaysiakini.Dari Utusan.Macam ni ke pemberitaan yang adil? Untung RM93.06 bilion. Rugi 0.71 bilion. Yang jadi tajuk Malaysiakini, GLC rugi.


*Makin lama, Malaysiakini makin menampakkan belangnya.

Dividen RM70juta. Satu Berita Baik Untuk Peserta FELCRA.

Posted: 26 Oct 2011 05:37 AM PDT

Makin menjadi-jadi pulak FELCRA di bawah Datuk Tajuddin Abdul Rahman.

Klik untuk besarkan imej


Tahniah Datuk kerana membawa FELCRA berjaya sampai tahap ini.

Yang untung para peserta FELCRA jugak.

*Makin meroyanlah puak pembangkang bila tau kejayaan FELCRA. Dah la FELDA semakin mantap, FELCRA pun sama. Yang hancurnya bukan FELDA atau FELCRA, tetapi Ladang Rakyat anjuran Kerajaan Negeri Kelantan. Tak percaya, boleh layan ini video.

Info MyMassa : Beberapa Kisah Mengenai Nikah Sindiket.

Posted: 26 Oct 2011 04:35 AM PDT

Nikah sindiket bukan satu perkara baru di Malaysia.

Ianya telah berlarutan sekian lama. Sindiket-sindiket ini amat licik. Walaupun pihak berkuasa agama telah mengambil pelbagai tindakan, namun sindiket seperti ini tetap bertahan.

Kalau tiada permintaan, macam mana nak ada penawaran. Jadi, rakyat Malaysia sendiri perlu sedar dan mengelakkan diri mereka terjebak dengan sindiket ini.

Klik untuk besarkan imej.


*Minta maaf lagi mudah dari minta izin. Macam pernah ku dengar tetapi di mana ya?.

Info MyMassa : Kebaikan Minum Kopi.

Posted: 26 Oct 2011 03:36 AM PDT

Kami kongsikan sedikit info kesihatan untuk para pembaca kami.*Kongsi-kongsikan.

UPDATE Penganut Majusi Di UIA. Budak-budak SMM Di Lempang Datuk Wira Syed Ali Al-Habshee

Posted: 26 Oct 2011 02:33 AM PDT

Tadi MyMassa keluarkan berita mengenai penyokong pembangkang kini penganut majusi.

Kalau tadi cuma berita, kali ini kami paparkan video budak-budak penyembah api di UIA.Dekat universiti Islam pun masih ada golongan bebal yang suka main lilin.

Kami juga paparkan keratan akhbar bagaimana baghal-baghal pembangkang ini dilempang Ketua UMNO Bahagian Cheras.*MyMassa sangat-sangat bersetuju dengan point yang dikemukakan oleh Datuk Syed Ali.

Benarkah PAS Mengajak Penyokong Mereka Syirik?

Posted: 26 Oct 2011 01:04 AM PDT

Sila dengar ceramah ini.Apa yang disampaikan oleh Ustaz Fathul Bari ini pernah dikupas oleh MyMassa.

Kami ulang tayang posting ini semula.


Bagi MyMassa, tidak pelik jika bukan Islam menyembah Nik Aziz kerana orang Islam pun mendewa-dewakan Nik Aziz melebih Rasulullah S.A.W. Sila teliti bukti pendewaan Nik Aziz oleh para pengikutnya.
T-shirt berlogo Nik Aziz. Termasuklah baju untuk kanak-kanak.

Stiker kereta paling banyak di jalan raya adalah berlogokan gambar Nik Aziz.

Terbaru, PAS mengeluarkan angpau raya berlogokan gambar Nik Aziz. Raya pun nak dipolitikkan!


 Lihatlah betapa taksubnya pengikut Nik Aziz sehingga meletakkan gambarnya di mana-mana. Bayangkan nak solat (bertemu Allah yang Maha Pencipta) pun pakai baju gambar Nik Aziz. Besar sangat ke Nik Aziz ni? Apa hukum pakai baju berlogo gambar manusia untuk solat?

Belum lagi di rumah-rumah penyokong PAS yang turut ada gambar Nik Aziz. Kalender-kalendar PAS pun letak gambar Nik Aziz lalu digantung di ruang tamu rumah. Ketaksuban penyokong Tok Guru ni sampai JUS pun letak nama tok guru!

Bagi Mymassa, bagaimana orang tak mendewa-dewakan Nik Aziz kalau dirinya sendiri pakai badge lambang diri sendiri.

Mana ada orang gila sampai macam ni. Pakai badge muka sendiri.

*Renung-renungkan betapa taksubnya orang terhadap Nik Aziz yang hanya manusia biasa. Adakah akan wujud agama Nik Aziz seperti yang dilakukan oleh Sai Baba dan Ayah Pin?

Sokong Pembangkang Boleh Jatuh Kafir (Majusi)

Posted: 25 Oct 2011 11:33 PM PDT

Sikit-sikit main lilin.

Sikit-sikit main lilin.

Nak jadi agama Majusi ke?


Bukankah vigil ni dah diharamkan oleh Majlis Fatwa, kenapa masih berdegil?


Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil

Keputusan: 
Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-88 yang bersidang pada 2 Oktober 2009 telah membincangkan Hukum Penglibatan Orang Islam Dalam Aktiviti Candlelight Vigil. Muzakarah telah memutuskan bahawa:
  1. Islam melarang umatnya daripada terlibat dalam apa jua amalan yang bersifat ritual atau upacara agama bukan Islam.
  2. Umat Islam dilarang menyertai aktiviti Candlelight Vigil kerana ia mengandungi unsur-unsur tasyabbuh dengan agama bukan Islam yang akan menjejaskan akidah umat Islam.

http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-penglibatan-orang-islam-dalam-aktiviti-candlelight-vigil

Tapi nak buat macam mana kalau taraf pemimpin mereka pun suka main lilin.


*MyMassa ingat budak U ni semua pandai-pandai tapi ada jugak yang bongok sebab taksub pembangkang.

Belantan

Posted: 26 Oct 2011 11:06 PM PDT

Belantan


Adun Sri Muda, Suhaimi Shafie ditempelak Noh Omar kerana belajar tak " habis "!

Posted: 26 Oct 2011 09:18 AM PDT


Penulis merujuk kepada cabaran daripada Adun Sri Muda terhadap Datuk Seri Noh Omar yang juga Menteri Pertanian Dan Asas Tani mempertikaikan insentif kepada petani yang gagal dibayar sebanyak RM110 Juta yang dibentangkan di dalam Laporan Ketua Audit Negara 2010.

Terlebih dahulu kita perlu faham bahawa ketirisan dan hutang adalah dua perkara yang cukup berbeza, malangnya tidak difahami oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Muda, Suhaimi Shafie.

" Akibat mahu 'menunjuk pandai' dengan cuba menyalahkan pihak lain kononnya berlaku ketirisan dalam pembayaran insentif kepada petani, Suhaimi disarankan supaya belajar apa makna ketirisan dan hutang terlebih dahulu", kata Datuk Seri Noh.

Suhaimi yang juga Ketua Penerangan PKR Selangor perlu membaca lebih teliti Laporan Audit Negara sebelum membuat kenyataan tidak cerdik yang boleh memalitkan arang di mukanya sendiri.


Laporan Ketua Audit Negara menyatakan bahawa kerajaan tidak membayar insentif berjumlah RM110 juta itu bukan bermaksud berlaku ketirisan. Ketirisan boleh dikelasifikasikan sebagai berlaku penyelewengan dalam sesuatu peruntukan yang akan diberikan kepada rakyat.

Apa sebenarnya berlaku adalah wang peruntukan untuk petani tersebut telah habis dibayar selaras dengan bajet yang diperuntukkan kepada kementerian. Malangnya jumlah insentif adalah melebihi jumlah yang yang diperuntukan oleh kerajaan dan ini bermakna kerajaan masih berhutang lagi dengan petani dan peruntukan telahpun diberikan oleh YAB PM pada bajet 2012 untuk menyelesaikan baki tersebut.

" Kita juga harus melihat lebihan permintaan insentif kepada petani adalah satu kejayaan Kerajaan Pusat yang bersungguh-sungguh mahu meningkatkan hasil pertanian melalui Dasar Jaminan Bekalan Makanan yang memperuntukkan sebanyak RM1.6 billion hanya untuk memastikan hasil petani semakin baik dari masa ke semasa ", kata Noh Omar.

Katanya, kerajaan juga mensasarkan peningkatan pada pada tahun 2010 iaitu sebanyak 2.95 juta tan berbanding 2.57 juta tan setahun pada tahun 2008. Maklumat lanjut berkenaan Dasar Jaminan Bekalan Negara boleh dirujuk di laman web rasmi kementerian. Sila klik di sini.

Kerajaan juga telah membekalkan pelbagai jenis bantuan seperti baja-baja yang berkualiti, bantuan kapur, kawalan serangga perosak, menaik taraf sistem saliran dan sebagainya tidak termasuk bantuan subsidi lain untuk kemudahan petani di seluruh negara.

Ini jelas menunjukkan bahawa perancangan yang dibuat telah membuahkan hasil dan buktinya adalah peningkatan permintaan insentif petani melebihi daripada peruntukan yang dicadangkan oleh kementerian kepada Kerajaan Pusat.

Noh Omar berkata, kenyataan dangkal Suhaimie itu jelas sebagai satu cubaan untuk menutup isu kenaikan elaun kepada wakil rakyat Selangor tetapi didakwa oleh MB Selangor sebagai insentif. Ini juga salah satu kenyataan hipokrit pemimpin PKR yang hanya nampak 'kuman di seberang laut tetapi bangkai gajah depan mata' buat tidak tahu sahaja.

Penulis bersependapat dengan Noh Omar, suka mencadangkan kepada Suhaimie Shafei supaya terlebih dahulu membuat kajian terperinci sebelum mempetikaikan sesuatu yang akhirnya memperlihatkan sikap kurang cerdik beliau kepada rakyat khasnya.
Wallahuallam.

Sumber : Pena Noh Omar

Suara Politik
Taminsari

PISAU.NET

Posted: 26 Oct 2011 09:42 PM PDT

PISAU.NET

PISAU.NET


Peluang Bersama Nik Aziz dan Hj Hadi di Padang Mahsyar

Posted: 26 Oct 2011 08:30 PM PDT

Kerja kencing siang malam subuh pagi petang,Inilah rutin KPI yang harus dilaksanakan oleh juak haprak pakatan.pada 25/10/2011 di PASTI Nurul Hakim/Markas Khawarij PAS Cawangan Sg Air Hitam,Sg Acheh Nibong Tebal, Satu program ceramah bertajuk Hudud & Isu Semasa.


Kehadiran mencecah lebih dua ribu enam ratus orang ,tokoh khawarij yang berceramah ialah Yusni Mat Piah Ketua Dewan Pemuda Khawarij Negeri memerangkap anjing Ng Wei Aik manakala Sidik Nor adalah AJK PAS Perak.


Sebenarnya jangan teruja sangat dengan jumlah kehadiran beribu orang tu,kawasan PASTI manalah muat nak isi ramai ramai.Jangkaan penganjur dapat menarik 2-3 ratus orang,tetapi malangnya mereka hanya mampu kencing dihadapan 26 orang ajeeeeeee.......
http://4.bp.blogspot.com/_KKQ9uVY2B5Y/TA3FIRVnC5I/AAAAAAAAACE/7A4DFkfLVEc/s320/IMG_6479.JPG
Ketika Yusni Mat Piah mula berceramah,ribut tak ada,angin tak ada dia sudah mula membuka zip,kemudian terus kencing dihadapan 26 orang khawarij apabila menuduh program diceruk kampung itu disabotaj oleh Umno.Katanya Umno semakin takut dengan sambutan rakyat terhadap haprak pakatan hingga sanggup sabotaj beberapa ceramah khawarij PAS dengan pelbagai tindakan.


Sedangkan Pisau dengan beberapa rakan blogger sudah beberapa kali ke Nibong Tebal,setiap kali program dan ceramah BN kehadiran mencecah ribuan hadirin.Inilah yang menyebabkan 26 totok khawarij berasakan mereka disabotaj.Bang..kena sabotaj ka orang yang tak sokong korang?

Menengokkan gelagat anjing belaan DAP ni terkinja kinja nak menyakinkan 26 orang totok khawarij bahawa program mereka disabotaj.Ada yang ternganga mulut melihat keletah Yusni mengencing tepat dihadapn mereka.


Yusni tak berhenti disitu saja,langkah taichi diteruskan apabila terus menyerang Umno apabila beliau menyifatkan sesiapa yg mengambil cara lain sebagai cara hidup selain Islam merupakan satu penderhakaan
. Adakah Yusni maksudkan adalah satu penderhakaan jika tidak mengamalkan cara hidup khawarij PAS? Adakah umat Islam lain menderhaka jika tidak menyokong khawarij PAS? Begitu?


Kemudian Yusni berkata " perlaksanaan hudud hanya melibatkan orang Islam dan yang di luar Islam tak perlu bimbang" , sepatutnya beliau harus jujur. DAP menolak hudud disebabkan mereka tidak bersetuju mengenai hukuman murtad didalam pelaksanaan Hudud.Kenapa beliau tidak menerangkan hal yang sebenar? Apa sebab golongan bukan Islam seperti DAP mentah mentah menolak perkara yang tidak membabitkan 100% pegangan agama mereka?Perkara ini harus jelas!


Yusni yang mukanya iras iras wali selipar pada ketika itu memang benar benar berlagak bagaikan seorang murysidul am apabila beliau berfatwa "mengundi dan menyokong PAS ada kaitan dengan amalan akidah dan akan dihitung di akhirat nanti" Wah..hebat sungguh pemimpin pelapis khawarij muda sudah pandai merasuah syurga kepada 26 ekor totok khawarij.


Tak sah untuk tidak melakukan fitnah,Yusni terus menuduh kononnya kerajaan tak serius memartabatkan pendidikan agama dikalangan pelajar. Sedangkan kita semua tahu sejak dari dulu lagi kerajaan banyak membantu sekolah agama dan turut memberi bantuan kewangan kepada guru agama.


Busuk kencing Yusni belum reda,kemudian diganti pula oleh Sidik Nor. Khawarij import dari Perak ini terus bermukadimah apabila menawarkan peluang bersama Wali Selipar Nik Aziz dan Hj Hadi di Padang Mahsyar. Maka bersoraklah 26 ekor totok khawarij mahukan syafaat wali selipar dan tok guru mereka di padang mahsyar yang kemudian disambut dengan takbir!

Sidik Nor menambah ,Khawarij PAS memperjuangkan hudud sedangkan Umno mempersendakan hudud,katanya ini jelas membuktikan kualiti kencingnya bagus apabila tidak pula bercakap mengenai pemerintahan Nik Aziz selama 20 tahun di Kelantan yang tidak melaksanakan hudud.

Khawarij Perak ini tidak melepaskan peluang apabila melakukan aksi jilat DAP dihadapan 26 ekor totok khawarij apabila berkata pemimpin DAP semakin memahami Islam semenjak berkerjasama dengan khawarij PAS. ( apa macam? best tak kencing diaorang?) Kalangan khawarij mengganguk sebagai tanda setuju sedangkan dalam masa yang sama DAP lah yang berjaya berdakwah terhadap khawarij PAS hingga menolak hudud.

Sidik Nor menambah,isu Prof Aziz Bari bukti sebagai kebebasan bersuara disekat di negara ini. Malangnya 26 ekor khawarij tidak tahu bahawa Prof kangkung ini menghina sultan Selangor yang mempertahankan akidah umat Islam.

Panjang benar celoteh Sidik Nor ,kencing beliau dilihat keterlaluan hingga 26 totok khawarij diam tak terkata apa. Khawarij Perak ini turut menghasut agar khawarij berjihad bersama pakatan agar menawan Putrajaya hingga ke titisan darah terakhir.

Hairan jugak,diaorang nak angkat senjata lawan BN kah? Sampai ke titisan darah terakhir? Inilah kot yang dikatakan jihad fisabillilah khawarij?


Program PAS Cawangan Sg Air Hitam ini dianggap gagal kerana kehadiran yang amat kecil, mood hadirin amat dingin tanpa tepukan kecuali laungan takbir apabila menyebut DAP.

Syukurlah di kawasan Sg Acheh tak ramai yang terpengaruh dengan dakyah busuk haprak pakatan.


Pisau kata " Yusni hang tak best..lembik,zaman Ustaz Hafiz lagi power"

Kroni Meraih Untung Hasil Roboh Kg Buah Pala

Posted: 26 Oct 2011 05:30 PM PDT


Tak roboh Kg Buah Pala nanti Guan Eng kena penjara,begitulah lebih kurang ayat Karpal memperbodohkan kaum India dan secara keseluruhannya cuba menunjukkan tindakan mereka betul.

24 penduduk Kampung Buah Pala menerima unit rumah dan 9 lagi langsung tidak diberi sebarang pampasan. Inilah keadilan yang dilakukan oleh regim DAP.

Dasar CAT memainkan peranan dalam pembahagian lot rumah Kg Buah Pala. Untuk pengetahuan anda terdapat 2 blok yang terdiri daripada 24 unit rumah teres 2 tingkat.Semasa majlis penyerahan kunci diadakan pada 23/10/11 baru baru ini ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri Pulau Pinang Guan Eng dan Karpal Singh turut hadir kononnya untuk menebus dosa terhadap kaum India.

Menariknya dalam masa yang sama 2 unit rumah lot tepi no 1 dan 2 Lorong Kaki Bukit Taman Buah Pala diberikan kepada kroni DAP.Karuna atau dikenali sebagai Mr Whiteman pembantu khas Yb Danny Law Heng Kiang Adun DAP Batu Lancang dan Vasantha penyokong kuat Raveentheran Adun PKR Batu Uban,kedua orang ini yang menjadi dalang kepada perobohan Kg Buah Pala turut mendapat habuan dan layana istimewa oleh regim DAP.

Berdasarkan maklumat daripada seorang penduduk,proses cabut undi yang dikendalikan oleh pemaju Nusmestro Sdn Bhd pada tahun 2010 memang berlaku penyelewengan.Apabila 2 unit rumah tersebut awal awal lagi sudah diasingkan terlebih dahulu.

Nusmestro mengadakan proses cabutan undi di pejabat mereka ,proses mencabut undi dilakukan secara individu yang dilakukan didalam bilik tanpa dilihat dan kehadiran bakal pemilik yang lain.


Lot Istimewa:Yang berjaya diseleweng oleh Kroni DAP. Inilah hasil kejayaan CAT

Kemudian dihadapan media ,Karuna dan Vasantha berpura pura kononnya mereka terperanjat apabila mereka berjaya mendapat rumah corner lot.Begitulah lakonan yang dibuat oleh kroni regim DAP.

Campurtangan kerajaan negeri menyebabkan bantahan bakal pemilik rumah tidak diendahkan oleh Nusmestro. Kita dapat melihat bagaimana CAT memainkan peranan menjaga hak dan kepentingan kroni mereka.

Baca artikel mengenai ketidakadilan regim DAP terhadap penduduk Kg Buah Pala : Klik sini


Pisau kata " dia buat macam mana pun orang India takkan beri undi pada regim DAP"
Video Nik Aziz Kawtim,Ampunkan Dosa Zina

Posted: 26 Oct 2011 05:54 AM PDT

Pemimpin PAS suka khalwat dengan Isteri Orang


Pisau kata "patutlah depa angkat dia jadi wali,boleh kawtim rupanya"

Noh Ajar Suhaimi Belajar Membaca

Posted: 26 Oct 2011 02:49 AM PDT


Assalamualaikum Salam Sejahtera dan Salam 1Malaysia

Saya merujuk kepada cabaran daripada Adun Sri Muda yang mempertikaikan insentif kepada petani yang gagal dibayar sebanyak RM110 Juta yang dibentangkan di dalam Laporan Ketua Audit Negara 2010.

Terlebih dahulu kita perlu faham bahawa ketirisan dan hutang adalah dua perkara yang cukup berbeza, malangnya tidak difahami oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Muda, Suhaimi Shafie.Akibat mahu 'menunjuk pandai' dengan cuba menyalahkan pihak lain kononnya berlaku ketirisan dalam pembayaran insentif kepada petani, saya sarankan supaya beliau belajar makna ketirisan dan hutang terlebih dahulu.Beliau yang juga Ketua Penerangan PKR Selangor perlu membaca lebih teliti Laporan Audit Negara sebelum membuat kenyataan tidak cerdik yang boleh memalitkan arang di mukanya sendiri.

Laporan Ketua Audit Negara menyatakan bahawa kerajaan tidak membayar insentif berjumlah RM110 juta itu bukan bermaksud berlaku ketirisan.Ketirisan boleh dikelasifikasikan sebagai berlaku penyelewengan dalam sesuatu peruntukan yang akan diberikan kepada rakyat.Apa sebenarnya berlaku adalah wang peruntukan untuk petani tersebut telah habis dibayar selaras dengan bajet yang diperuntukkan kepada kementerian.


Malangnya jumlah insentif adalah melebihi jumlah yang yang diperuntukan oleh kerajaan dan ini bermakna kerajaan masih berhutang lagi dengan petani dan peruntukan telahpun diberikan oleh YAB PM pada bajet 2012 untuk menyelesaikan baki tersebut.Kita juga harus melihat lebihan permintaan insentif kepada petani adalah satu kejayaan Kerajaan Pusat yang bersungguh-sungguh mahu meningkatkan hasil pertanian melalui Dasar Jaminan Bekalan Makanan yang memperuntukkan sebanyak RM1.6 billion hanya untuk memastikan hasil petani semakin baik dari masa ke semasa.

Kerajaan juga mensasarkan peningkatan pada pada tahun 2010 iaitu sebanyak 2.95 juta tan berbanding 2.57 juta tan setahun pada tahun 2008. Maklumat lanjut berkenaan Dasar Jaminan Bekalan Negara boleh dirujuk di laman web rasmi kementerian.

KLIK DI SINI

Kerajaan juga telah membekalkan pelbagai jenis bantuan seperti baja-baja yang berkualiti,bantuan kapur,kawalan serangga perosak,menaik taraf sistem saliran dan sebagainya tidak termasuk bantuan subsidi lain untuk kemudahan petani di seluruh negara.


Ini jelas menunjukkan bahawa perancangan yang dibuat telah membuahkan hasil dan buktinya adalah peningkatan permintaan insentif petani melebihi daripada peruntukan yang dicadangkan oleh kementerian kepada Kerajaan Pusat.

Kenyataan dangkal Suhaimie itu jelas sebagai satu cubaan untuk menutup isu kenaikan elaun kepada wakil rakyat Selangor tetapi didakwa oleh MB Selangor sebagai insentif.Ini juga salah satu kenyataan hipokrit pemimpin PKR yang hanya nampak 'kuman di seberang laut tetapi bangkai gajah depan mata' buat tidak tahu sahaja.

Suka saya cadangkan kepada Suhaimie Shafei supaya membuat kajian terperinci sebelum mempetikaikan sesuatu yang akhirnya memperlihatkan sikap kurang cerdik beliau kepada rakyat khasnya.

Pena Noh Omar
Kelana Jaya

Pisau kata " memang kurang cerdik"

Nik Aziz Istiharkan Umno Murtad!

Posted: 26 Oct 2011 12:00 AM PDT

Seperti biasa Nik Aziz memainkan peranan sebagai kepala khawarij mengkafirkan orang lain.Punca umat Islam murtad konklusinya amat mudah,beliau terus mempersalahkan terus kepada golongan nasionalis yang menjadi punca murtad. Malah orang tua nyanyok ini turut menghukum golongan nasionalis turut sama murtad kononnya memperlekehkan agama Islam.

Sebenarnya siapakah yang memperlekeh,melacurkan agama dan menghalalkan apa saja asalkan matlamat politik tercapai? Bukankah kamu wahai khawarij PAS?

Siapakah nasionalis? Nasionalis yang dimaksudkan oleh Nik Aziz adalah parti Umno.Kenapa Nik Aziz tak ada telur untuk terus menyebut parti Umno?Beliau lebih berselera mengkafirkan Umno kerana berpendapat tak sehaluan politiknya.

Apa sumbangan khawarij PAS terhadap akidah umat Islam? Pertahankan DUMC?Pertahankan evengelis?Sabotaj Himpunan Sejuta Umat? Itu dikatakan mempertahankan Akidah umat Islam?

Bab khawarij PAS melacurkan agama sampai 3 kali subuh pun cerita tak habis, khawarij PAS menggangap politik itu adalah agama. Agama anutan khawarij dibolehkan melacurkan ayat quran,merasuah syurga sebagai imbuhan jika menyokong mereka.Malah Nik Aziz turut boleh berkawtim dengan tuhan untuk ampunkan dosa Zina adun PAS. Ini dikatakan kepimpinan terpimpin Nik Aziz? Piraah! terpimpin kepala hotak hang!


http://2.bp.blogspot.com/_em06duMwY8Y/SleJOj7KvRI/AAAAAAAAAUU/VXNjOmitWcU/s400/KELANTAN.JPG

Nik Aziz tua nyanyok nak mampos ini turut berkata negeri Kelantan adalah negeri pertama yang menarik keseluruhan wang kerajaan negeri dan menyimpan ke perbankan Islam.

Hello brother, sistem kewangan Islam siapa yang buat? PAS? Bank Islam siapa yang tubuhkan?Tabung Haji ?Bank Muamalat? Segala macam sistem kewangan Islam yang wujud dinegara ini siapa buat? PAS?
Kepada kaum puak khawarij,elok suruh Nik Aziz merambus,dia tu dah jadi liabiliti ,makin lama makin terserlah kebobrokan kamu.Nyanyoknya sudah tak boleh dikawal,makin nampak kebodohan kamu wahai khawarij berkepala taikkan situa nyanyok ini.

Anda kena tahu bezakan ulamak dan ahli politik. Ingatlah Nik Aziz bukan ulamak,dia tu politic animal yang menghalalkan cara asalkan matlamat politik tercapai.

Berkatanya Habib Umar di dalam sebuah ucapannya....


Maka, kami sedikit pun tidak membenarkan takfir (pengkafiran) yang merupakan budaya kaum Khawarij yang telah mengkafirkan para sahabat, mengkafirkan Sayyidina Ali dan para pengikutnya dan siapa saja yang bersamanya, meski demikian, Imam Ali tak mau mengkafirkan mereka.


"Apakah mereka (kaum Khawarij) adalah orang-orang kafir?" Imam Ali menjawab, "Tidak , mereka lari dari kekufuran." "Apakah mereka orang munafik?" tanya mereka lagi. "Tidak, orang-orang munafik tidak berzikir menyebut nama Allah, sedangkan mereka banyak berzikir menyebutNya." "Lalu kami namakan apakah mereka?" tanya mereka. "Mereka adalah saudara-saudara kita yang telah memerangi kita."

Dalam riwayat lain Sayyidina Ali berkata, "Mereka telah ditimpa fitnah, maka mereka buta dan tuli…"


---------------------------------------------------------------
berikut merupakan jawapan oleh habib Umar kepada seorang Syiah. beliau tidak berani mentakfirkan mereka walaupun berbeda mazhab .Jadi Bagaimana mungkin pula Pas mengkafirkan UMNO yang berpegang pada Allah, Rasul, dan mazhab yang sama??

HATI-HATILAH ORANG MELAYU AKAN PEROSAK BANGSA DAN AGAMA DI ATAS NAMA AGAMA!


""Sekarang sudah ada timbul di Malaya mazhab Khawarij yakni mazhab yang keluar dari mazhab 4 mazhab Ahlis Sunnah wal Jama`ah. Maksud mereka itu hendak mengelirukan faham awam yang sebati dan hendak merobohkan pakatan bangsa Melayu yang jati. Dan menyalahkan kebanyakan bangsa Melayu.""

""Tuan - tuan bangsa Melayu jangan tertipu daya hasutan mereka itu dikeluar hukum - hukum yang tiada terpakai dalam Mazhab Syafie, dan fatwa mereka itu akan masalah yang buruk - buruk, sudah terdengar kepada awam, harapan bangsa Melayu jangan berpecah belah sesama bangsa sendiri.""

-SHEIKH ABDULLAH FAHIMPisau kata " dah pakai pempers pun tak mau pencen lagi?"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 26 Oct 2011 09:18 PM PDT

AMOKAN PANG5HUSIN

Posted: 26 Oct 2011 09:10 PM PDT

AMOKAN PANG5HUSIN


PAS DAN KHAWARIJ, DI MANA PERSAMAAN, DI MANA KELAINANNYA (BHG 1)

Posted: 26 Oct 2011 08:00 PM PDT
Ramai yang tidak tahu apa itu KHAWARIJ dan bagaimana sejarah KHAWARIJ serta signifikannya kumpulan ini dalam sejarah ketamadunan Islam.
Secara harfiahnya, KHAWARIJ bermaksud 'mereka yang terkeluar'. Kali pertama gerakan ini muncul adalah pada penghujung abad ke-7 di kawasan selatan Iraq. Pada mulanya mereka merupakan kelompok orang Islam yang menyokong Syaidina Ali bin Abi Talib r.a. Namun akhirnya menolak kepimpinan Ali r.a. Khawarij ditanggapi secara berbeza daripada golongan Sunni dan Syiah.
Gerakan khawarij mula berakar umbi setelah pembunuhan Syaidina Uthman bin Affan r.a, khalifah Ar-Rasyidin ketiga. Pembunuhan tersebut mengakibatkan kaum keluarganya dari Bani Umayyah menuntut agar Syaidina Ali bin Abi Talib r.a yang diangkat menjadi khalifah Ar-Rasyidin keempat mengambil tindakan pantas terhadap pembunuh dan ahli-ahli komplot jenayah itu.
Bagaimanapun, Syaidina Ali r.a yang agak sibuk menguruskan negara yang mula berpecah belah angkara Abdullah bin Saba', seorang Yahudi dan munafik yang menjadi dalang kepada pembunuhan Syaidina Uthman r.a, mengambil masa yang agak panjang untuk menyelesaikan maslahat berkenaan.
Umat Islam pada waktu itu terpecah akibat tiga bidang iaitu;
(1) Bidang politik
(2) Bidang aqidah
(3) Bidang syariat (penetapan hukum ibadah)

Keadaan semakin tegang apabila Bani Umayyah yang dipimpin oleh Muawiyyah bin Abi Sufyan yang mempunyai pertalian kekerabatan dengan Syaidina Uthman Affan r.a menuntut agar Syaidina Ali r.a mempercepatkan siasatan dan menjatuhkan hukuman untuk keseluruhan ahli keluarga pembunuh khalifah ketiga itu. Syaidina Ali r.a bagaimanapun tidak bersetuju, sebaliknya hanya ingin menghukum si pelaku pembunuhan itu sahaja, bukan keseluruhan keluarga atau puaknya.
Kesempatan itu dipergunakan dengan sebaik-baiknya. Khawarij segera berpihak kepada pasukan Syaidina Ali r.a dan mengacum-acum agar berlaku peperangan antara kumpulan Syaidina Ali r.a dengan kumpulan Muawiyyah bin Abi Sufyan r.a. Ternyata usaha mereka berhasil sehingga tercetusnya dua peperangan iaitu Perang Jamal dan Perang Siffin. Taktik khawarij ialah apabila pasukan Syaidina Ali r.a mahupun Muawiyyah bin Abi Sufyan lemah, mereka akan memerangi kedua-duanya dan merampas tampuk pemerintahan.
Sewaktu Perang Siffin, pasukan Muawiyyah bin Abi Sufyan hampir mengalami kekalahan. Lantas mereka segera mengangkat al Quran dalam apa yang dikenali sebagai Tahrim. Syaidina Ali r.a apabila melihat peristiwa tersebut segera mengarahkan pasukannya menghentikan serangan ke atas pasukan Muawiyyah r.a dan memutuskan untuk berdamai. Satu perjanjian dibuat dan atas kebijaksanaan atau lebih tepat lagi, tipu daya Amr Al-As, Syaidina Ali r.a kehilangan jawatan sebaliknya yang naik menjadi khalifah adalah Muawiyyah bin Abi Sufyan.
Ketika itulah, khawarij keluar daripada menyokong Syaidina Ali r.a. Mereka membuat perancangan untuk membunuh Syaidina Ali r.a, Muawiyyah r.a dan Amr Al-As. Bagaimanapun, mereka hanya berjaya membunuh Syaidina Ali r.a ketika menantu dan sepupu Nabi s.a.w itu sedang mengimamkan solat.
Itu adalah penglibatan aktif pertama khawarij dalam mengucar-ngacirkan Daulah Islamiyyah yang dibentuk oleh Nabi s.a.w daripada kesepaduan iman, dan kasih sayang antara umat Islam. Khawarij pada ketika itu sering berkumpul di suatu tempat yang disebut Khouro yang terletak di daerah Kufah sekaligus membuatkan mereka juga dikenali sebagai golongan Al-Khoruriyyah. Golongan khawarij bagaimanapun merujuk diri mereka sebagai ahl al-adl wal istiqama (golongan ahli keadilan dan kejujuran).
Secara umum, antara intipati ajaran utama golongan khawarij adalah;
1. Kaum muslimin yang melakukan dosa besar adalah kafir (bertentangan dengan pendapat golongan Muktazilah)
2. Kaum muslimin yang terlibat dalam Perang Jamal iaitu perang antara Syaidatina Aisyah r.a, Thalhah r.a, dan Zubair r.a menentang Ali bin Abi Talib r.a serta orang perantara (termasuk yang menerima dan membenarkannya) adalah kafir.
3. Khalifah harus dipilih rakyat serta tidak semestinya daripada keturunan Nabi Muhammad s.a.w dan tidak semestinya berketurunan Quraisy. Jadi, seorang muslim dari golongan mana pun boleh menjadi khalifah asalkan mampu memimpin dengan baik.

Khawarij sebenarnya terbahagi kepada 8 firqah besar yang daripada 8 firqah tersebut berpecah kepada beberapa firqah-firqah lain yang lebih kecil. Bagaimanapun, kesemua firqah Khawarij itu berkongsi beberapa persamaan:
(1) Persamaan pandangan tentang kepimpinan. Mereka sepakat bahawa khalifah hendaklah diserahkan secara mutlak kepada rakyat untuk memilihnya dan tidak ada keharusan dari segi kabilah atau keturunan tertentu seperti Quraisy atau keturunan Nabi s.a.w.
(2) Persamaan pandangan tentang aqidah. Mereka berpendapat bahawa perintahperintah agama adalah sebahagian daripada iman, bukan iman secara keseluruhan.

Suatu perkara yang sangat sinonim dengan khawarij ialah kecenderungan mereka untuk mengajak umat mengikut garis pemikiran mereka. Kaum khawarij juga sering menggunakan kekerasan dan pertumpahan darah. Paling nyata, mereka mudah menghukum seseorang agar kewujudan khawarij kurang ditentang atau dipersoalkan. Mereka juga cenderung dengan amalan takfir iaitu amalan mengkafirkan orang Islam yang lain yang tidak sealiran dengan mereka.
Mengikut tafsiran konvensional, hukum bagi mereka yang menjadi kafir (murtad) adalah bunuh. Dengan menggunakan tafsiran inilah, kaum Khawarij menghalalkan darah Syaidina Ali r.a dan Muawiyyah r.a untuk dibunuh.
Bersambung…

Tok Wan

Posted: 26 Oct 2011 03:58 PM PDT

Tok Wan


Kartun Negara Islam vs Kebajikan

Posted: 25 Oct 2011 10:30 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 26 Oct 2011 03:40 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Sudah Kenal Pasti "Agent" Anwar Ibrahim Dalam Ofis Datuk Sri Najib...!! Jom Kita Berkenalan Dengannya....

Posted: 26 Oct 2011 04:08 AM PDT

Please click here

Siape Dia Tu..? MB Kantoi Khalwat..... MB Umno Atau Pas..??

Posted: 25 Oct 2011 10:45 PM PDT


BARU sekejap tadi seorang pengarang sebuah portal berita menghubungi saya untuk meminta pengesahan berhubung seorang Menteri Besar yang dikatakan telah berkahwin seorang lagi. Kejadian itu berlaku pada bulan Ramadhan lalu. MB itu katanya ditangkap berkhalwat dengan perempuan yang kini sudah menjadi isterinya itu.

Isteri yang baru dikahwinkan itu merupakan yang ketiga. MB ini mencatat sejarah sebagai satu-satunya MB yang mempunyai lebih dari dua isteri dalam satu masa.

MB itu mengahwini perempuan itu selepas dua kali ditangkap khalwat. Semasa para pegawai agama menyerbu beliau memberi alasan perempuan itu adalah proksinya dalam perniagaan.

Kata Pengarang itu kisah ini didiamkan saja dan tidak dibawa ke mahkamah. Sudah ramai kalangan ahli politik yang separti dengannya tahu, tetapi seorang pun tidak berani mendedahkannya.

Kenapa? Tanya pengarang itu kepada saya. Saya menjelaskan tidak berapa pasti tetapi ada terdengar yang MB yang baru sepenggal itu ditangkap khalwat di sebuah hotel di ibu Kota Kuala Lumpur.

Hotel mana? Saya pernah berjumpa dengan MB berkenaan di hotel berkenaan lebih dari tiga kali. Setiap kali terserempak MB itu bersendirian saja dan keadaannya memang mencurigakan. Katanya kalau dia ada urusan di KL dia akan menginap di hotel itu. Hotel itu menjadi tempat fevourite nya sejak lama dulu.

Saya percaya isteri pertama dan kedua MB itu tidak mengetahui akan isteri baru MB itu kerana ianya masih dirahsiakan.

Untuk mengetahui kisah selanjut mengenai kes ini sila lawat ke protal berkenaan kerana sehari dua lagi Pengarang protal itu akan membuat pendedahan mengenai kejadaian ini. [sumber, klik sini]

Congratz Tan Sri Muhyiddin...!! Atok Lim Terkedu....

Posted: 25 Oct 2011 05:26 PM PDT