Barisan Nasional

Dicatat oleh Tanpa Nama | | Posted On Khamis, 16 Jun 2011 at 1:15 PTG

sumber :-

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 16 Jun 2011 01:15 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Khir Toyo minta saya berbohong pada SPRM: Shamsuddin

Posted: 16 Jun 2011 08:35 AM PDT

Saksi utama kes rasuah Dr Mohd Khir Toyo hari ini mendakwa bekas menteri Besar itu telah menggesa beliau agar berbohong kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan tidak melibatkannya.

Dalam keterangannya, Pengarah Ditamas Sdn Bhd Shamsuddin Hayroni berkata Dr Khir (gambar) ada meminta agar tidak melibatkan beliau ketika memberikan keterangan kepada SPRM dua tahun lalu.

"Banyak kali, saya dijanjikan bahawa kes ini akan diselesaikan dan beliau (Dr Khir) dan saya tidak akan didakwa," kata Shamsuddin di Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini.

"Apabila saya pergi ke SPRM, saya percaya saya cuma (jadi) seorang saksi... apabila SPRM datang dengan kertas tuduhan di mahkamah, Datuk Seri Khir Toyo memberitahu saya 'jangan risau Shamsuddin. Kita boleh selesaikan ini'," kata beliau.

Shamsuddin dalam suara tersekat-sekat memberitahu, dia tidak mahu mengaibkan sesiapa sebelum Hakim Datuk Wira Mohtarudin Baki mencelah dan memberitahu bahawa "ini bukan forum untuk memberi ucapan."

"Saya dituduh dan saya tidak tahu mengapa saya didakwa," kata ahli perniagaan berusia 55 tahun itu.

Apabila Shamsuddin yang berpakaian hitam berkata, dia digesa oleh Dr Khir agar tidak mengaitkan beliau, bekas menteri besar itu menggeleng kepala sebagai tanda tidak bersetuju dengan keterangannya.

Semalam, Shamsuddin yang berkata dia telah diminta memaklumkan SPRM pada 2009 bahawa dia menjual rumah agamnya dan dua bidang tanah di Seksyen 7 di sini untuk menampung kerugian dialami, hari ini berkata itu tidak benar.

Ahli perniagaan itu berkata dia memaklumkan SPRM bahawa dia telah melantik seorang artis landskap Nasir Ismail untuk mengubah suai rumahnya, tetapi semalam menekankan bahawa individu itu sebenarnya dilantik oleh Dr Khir.

Kata Shamsuddin, dia tidak memberitahu SPRM bahawa dia menjual hartanahnya kepada seorang, yang menerajui negeri paling kaya selama lapan tahun, di bawah harga pasaran.

Peguam Dr Khir, Kamarul Hisham Kamaruddin berkata, "adakah anda bersetuju bahawa anda telah memberi satu kenyataan palsu (kepada SPRM pada 2009) yang merupakan satu kesalahan jenayah di bawah Akta SPRM?"

"Kenyataan ini adalah kerana tekanan daripada Datuk Seri Khir Toyo," jawab Shamsuddin, sambil menambah SPRM tidak memaksanya memberikan kenyataan palsu.

Kartun Utusan: Dr Asri beri ulasan

Posted: 16 Jun 2011 04:17 AM PDT

Saya tidak pasti, apakah kartunis Utusan itu hendak menghina Islam atau hendak menghina pihak tertentu. Jika dia bertujuan menghina Islam, dilakukan pula dalam keadaan yang sedar akal fikirannya, maka dia terkeluar daripada Islam.

Namun, jika dia bertujuan mengkritik salah faham sesetengah pihak mengenai perbezaan hukum zina dan rogol, maka itu tidak merosakkan imannya, bahkan satu sumbangan membetulkan fahaman yang salah.

Adapun jika dia bertujuan membohongi fakta yang dimaksudkan oleh seseorang, sehingga menimbulkan salah sangka, maka dia berdosa besar.

Persoalan yang timbul; apakah jika seseorang wanita membuat aduan kepada mahkamah syariah bahawa dia dirogol maka mahkamah syariat akan menyatakan: awak mesti mendatangkan empat orang saksi, jika tidak awak disebat 80 rotan?

Adakah di dunia ini empat orang saksi yang soleh sanggup membiarkan seorang wanita dirogol di hadapan mereka?

Rogol

Mungkin ada yang tidak faham sehingga menyamakan jenayah rogol dan zina. Zina adalah maksiat peribadi yang Islam berusaha menutupnya. Sebab itu diketatkan dengan empat orang saksi.

Adapun rogol adalah pencabulan terhadap individu lain tanpa rela dan kejam, maka pembuktiannya tidak seketat zina. Beza menuduh orang lain berzina dengan mendakwa diri menjadi mangsa adalah soal maruah.

Menuduh orang lain berzina mempunyai unsur menjatuhkan maruah orang lain. Sementara mendakwa diri menjadi mangsa rogol adalah mempertaruhkan maruah diri sendiri.

Secara lojiknya, sukar dilakukan melainkan dalam keadaan yang amat memaksa. Bagaimanakah mungkin seseorang mampu mendiamkan diri apabila dia dimangsakan?

Maka, dalam kes kedua qarinah (bukti kaitan) boleh dipakai seperti yang disebut dalam Surah Yusuf:

"Dan mereka berdua pun berkejaran ke pintu, serta perempuan itu mengoyakkan baju Yusuf dari belakang; lalu terserempaklah keduanya dengan suami perempuan itu di muka pintu.

Tiba-tiba perempuan itu berkata (kepada suaminya): Tiada balasan bagi orang yang mahu membuat jahat terhadap isterimu melainkan dipenjarakan dia atau dikenakan azab yang menyiksanya".

Yusuf pula berkata: "Dialah yang menggoda diriku". (Suaminya tercengang mendengarnya) dan seorang dari keluarga perempuan itu (yang ada bersama-sama) tampil memberi pendapatnya dengan berkata:"Jika baju Yusuf koyak dari depan maka benarlah tuduhan perempuan itu, dan menjadilah Yusuf dari orang-orang yang berdusta.

Dan jika bajunya koyak dari belakang, maka dustalah perempuan itu, dan Yusuf adalah daripada orang-orang yang benar.

Setelah suaminya melihat baju Yusuf koyak dari belakang, dia berkata: "Sesungguhnya ini adalah dari tipu daya kamu orang-orang perempuan; sesungguhnya tipu daya kamu amatlah besar pengaruhnya" (Surah Yusuf: ayat 25-28).

Lihat, Al-Quran menceritakan bagaimana qarinah digunakan dalam peristiwa ini.

Lian

Sebab itu juga, Islam tidak mewajibkan pula seseorang yang menuduh isterinya berzina agar mendatangkan empat orang saksi.

Ini kerana tuduhan zina kepada isteri sendiri hanya mencalarkan maruah penuduh. Maka, agak sukar untuk seseorang itu menuduh isterinya secara bohong berzina. Juga amat berat untuk seseorang itu mendiamkan diri apabila mengetahui isterinya berzina.

Ini kerana kedua-dua keadaan itu merobohkan maruah dan kehormatan dirinya. Jika orang lain yang berzina, mungkin dia mampu mendiamkan diri disebabkan kekurangan saksi. Tetapi sudah pasti tidak bagi kes isterinya.

Justeru Allah menyebut: (maksudnya)

"Dan orang-orang yang menuduh isterinya berzina, sedang mereka tidak ada saksi-saksi (yang mengesahkan tuduhannya itu) hanya dirinya sendiri, maka persaksian (sah pada syarak) bagi seseorang yang menuduh itu hendaklah dia bersumpah dengan nama Allah, empat kali, bahawa sesungguhnya dia dari orang-orang yang benar;

Dan sumpah yang kelima (hendaklah dia berkata): "bahawa laknat Allah akan menimpa dirinya jika dia dari orang- orang yang dusta. Dan bagi menghindarkan hukuman seksa terhadap isteri (yang kena tuduh) itu hendaklah dia (isteri) bersumpah dengan nama Allah, empat kali, bahawa suaminya (yang menuduh) itu benar-benar daripada orang-orang yang berdusta;

Dan sumpah yang kelima (hendaklah ia berkata); bahawa kemurkaan Allah akan menimpa dirinya jika suaminya dari orang- orang yang benar. (Surah al-Nur ayat 6-9).

Bab ini dinamakan dengan 'li'an' atau penglaknatan. Inilah jalan yang Allah berikan kepada pasangan suami isteri yang tuduh-menuduh dalam perkara seperti ini.

Selepas proses ini dilakukan, mereka dipisahkan selamanya, tanpa ada hukuman keseksaan mahkamah yang dijalankan, sebaliknya diserahkan urusan tersebut kepada Allah. Ini kerana, kes ini adalah kes mempalitkan keaiban diri sendiri.

Maka, mereka yang mendakwa diri dirogol atau diliwat secara paksa juga adalah menampalkan keaiban ke atas diri sendiri. Amat sukar bagi insan normal itu membuat dakwaan seperti itu secara semberono.

Melainkan jika ada kepentingan tersembunyi yang lain. Maka mereka juga tidak perlu mendatangkan empat saksi. Sebaliknya boleh diterima pakai kaitan (qarinah) yang membuktikan kejadian itu berlaku. Justeru, paksi dalam hal ini semua, ada demi memelihara keturunan dan maruah.

Saida tetap minta cerai-tolak pelawaan suami ke Makkah

Posted: 15 Jun 2011 10:34 PM PDT

Penyanyi Saida menolak pelawaan suaminya, Mohd Ghazali Yahya Zikri untuk melakukan umrah bersama selain masih bertekad dengan keputusannya untuk bercerai.

"Saya minta maaf, bukan mahu melengahkan. Saya tidak dapat menerima pelawaan suami untuk mengerjakan umrah bersama," katanya di Mahkamah Rendah Syariah di sini pada Rabu.

Dia juga memberitahu bahawa masih berniat untuk meneruskan permohonan perceraian secara baik yang difailkannya dengan menamakan Mohd Ghazali sebagai defendan.

Permohonan itu difailkan pada 6 Oktober 2010.

Peguam syarie Ahmad Nazib Johari juga memaklumkan mahkamah bahawa hakam yang dilantik untuk mencari jalan penyelesaian dalam masalah rumah tangga penyanyi tersebut menemui jalan buntu.

Prosiding pada Rabu, berjalan tanpa kehadiran Mohd Ghazali seorang ahli perniagaan yang pernah bergelar jurutera kaji bumi yang dikatakan masih bersedih dengan kematian ibunya pada 4 Jun lalu.

Perkara itu dibawa ke pengetahuan mahkamah oleh peguam syarienya, Amli Embong.

"Saya masih menunggu surat kematian daripada anak guam. Saya ada menasihatkan Mohd Ghazali untuk hadir, namun dia masih dalam keadaan tidak stabil berikutan fikiran terganggu," katanya.

Amli seterusnya memberitahu yang dia mendapat arahan daripada Mohd Ghazali, 40, agar diberi peluang untuk mengerjakan umrah bersama Saida, 35.

"Sebelum ini anak guam saya cuba dapatkan persetujuan plaintif, bagaimanapun gagal selepas dimaklumkan Saida terbabit dengan aktiviti teater yang berakhir pada 6 Jun lalu.

"Mengerjakan umrah ini adalah cubaan anak guam untuk menyelamatkan rumah tangga mereka. Defendan masih mahu teruskan hasrat itu. Oleh itu mohon tetapkan tarikh sebutan lain," katanya.

Selepas mendengar permohonan tersebut, Hakim Syarie Mohd Suhaily Rosdi memerintahkan kedua-dua pihak bertemu dengan hakam yang dilantik oleh mahkamah dalam tempoh dua minggu bermula Rabu.

Beliau juga menetapkan laporan hakam tersebut dikemukakan di mahkamah pada 20 Julai depan.

Mohd Suhaily juga menggalakkan anak-anak pasangan tersebut untuk hadir ke mahkamah bagi menyaksikan apa yang sedang berlaku kepada ibu bapa mereka.

Pada prosiding itu, Saida yang merupakan kakak kepada penyanyi popular, Datuk Siti Nurhaliza hadir dengan ditemani oleh kakak iparnya, Rozie Abdul Razak.

Saida atau nama sebenarnya Siti Nursaida Tarudin, 35, dan Mohd Ghazali, 41, mendirikan rumah tangga di kampung halaman penyanyi itu, di Kuala Lipis, Pahang pada 14 Disember 1996 dengan berwalikan bapa kandung.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan cahaya mata, Siti Nurunnyssa, 14, Anas, 12, Khalid, 8, dan Siti Nurul Mashitah, 5 tahun.

Zulkiflee Bakar mengulas moftif sebenar Himpunan BERSIH

Posted: 15 Jun 2011 07:49 PM PDT

Cuba fikir dan kaji fakta ini; Pada Pilihan Raya Umum 2008, Barisan Nasional (BN) bukan sahaja gagal mempertahankan majoriti dua pertiga di Parlimen malahan turut terlepas genggaman kuasa di Kedah, Perak, Pulau Pinang dan Selangor serta gagal menawan kembali Kelantan.

Sejak pilihan raya umum berkenaan, sebanyak 16 pilihan raya kecil diadakan daripada jumlah itu BN menang lapan kerusi, Parti Keadilan Rakyat (PKR) (tiga kerusi), DAP (satu kerusi) dan PAS (empat kerusi).

Berdasarkan rekod itu, ia jelas membuktikan bahawa pilihan raya di negara ini berjalan secara bersih, telus dan adil.

Oleh itu, adalah sesuatu yang aneh apabila pembangkang secara tiba-tiba mahu mengadakan perhimpunan Bersih pada 9 Julai ini kononnya bagi menuntut pilihan raya diadakan secara bersih dan adil.

Sebenarnya, perhimpunan itu bukanlah untuk memberi manfaat kepada rakyat sebaliknya mempunyai agenda politik yang tersembunyi.

Pembangkang amat memahami bahawa kedudukan mereka bukanlah lagi selesa seperti mana tahun 2007.

Pada tahun berkenaan, mereka begitu mendabik dada kerana amat memahami sentimen rakyat kepada kerajaan BN ketika itu.

Dengan pelbagai kemelut yang berlaku dalam pentadbiran BN, pembangkang mengambil kesempatan untuk membakar semangat rakyat supaya bangkit menumbangkan kerajaan BN.

Dan ketika itu juga mereka bernasib baik kerana rakyat masih belum mampu melihat sejauh mana keupayaan pembangkang apabila diberi kuasa, maka dalam keadaan perasaan tidak puas hati memuncak, pembangkang turun ke jalanan menuntut pilihan raya bersih, telus dan adil.

Kesudahannya wujudlah undi protes yang hampir menumbangkan kerajaan BN.

Kali ini, pembangkang berharap membakar lagi semangat rakyat yang kononnya dicanangkan semakin menyebelahi mereka.

Gendang pilihan raya umum yang "sayup-sayup" mula kedengaran dijadikan alasan untuk pembangkang turun ke jalanan pada 9 Julai ini.

Sebenarnya, tujuan pembangkang berbuat demikian adalah bagi menutup segala kemelut yang melanda pakatan mereka dan kerisauan berhubung prestasi kerajaan BN di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Pembangkang kini berhadapan bukan sahaja dengan masalah moral pemimpinnya tetapi paling ketara ialah melaksanakan mandat yang diberikan oleh rakyat di negeri-negeri yang diperintah oleh mereka.

Mereka bukan sahaja gagal menunaikan berpuluh-puluh janji di dalam manifesto pilihan raya umum 2008, malahan berlaku banyak masalah yang menyusahkan rakyat di negeri-negeri yang dikuasai.

Selain itu turut menghantui pembangkang ialah kegagalan ahli Parlimen mereka memainkan peranan yang berkesan di Dewan Rakyat.

Mereka hadir ke Parlimen bukannya untuk memperjuangkan agenda rakyat tetapi lebih banyak mahu berpolitik, akibatnya suatu ketika Dewan Rakyat menjadi "hiruk-pikuk".

Apa yang lebih membimbangkan pembangkang ialah gaya kepimpinan Najib yang dilihat semakin diterima oleh rakyat dan meningkatkan semula imej BN.

Satu demi satu langkah yang dilakukan oleh Najib bagi meningkatkan taraf hidup rakyat dan membawa kemakmuran kepada negara bagaikan mimpi ngeri yang menghantui pembangkang.

Perkara yang paling ditakuti oleh pembangkang ialah kejayaan gagasan 1 Malaysia yang kini cukup popular sehingga pembangkang "mengharamkan" penggantungan logo itu di Selangor.

Gagasan itu seolah-olah membantutkan usaha pembangkang untuk terus meniupkan politik perkauman seperti mana diamalkan oleh DAP dan mendorong kejayaan PKR dalam pilihan raya umum lalu.

Selain itu, mereka juga seolah-olah "ngeri" dengan konsep walkabout yang dipopularkan oleh Najib dan dilaksanakan dengan berjaya oleh pemimpin-pemimpin BN terutamanya Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Ia kerana ketika pemimpin-pemimpin pembangkang sedang bergelut dengan kelemahan mentadbir kerajaan negeri di bawah penguasaan mereka dan turun naik mahkamah kerana kes moral, pemimpin-pemimpin BN semakin popular di kalangan rakyat.

Pembangkang bimbang perolehan undi popular sebanyak 3,796,464 atau 49.4 peratus yang diraikan pada tahun 2008 tidak akan berulang lagi.

Faktor-faktor inilah yang mendorong pembangkang kini mengatur strategi untuk turun ke jalanan pada 9 Julai ini bagi menutupi segala kelemahan dan kepincangan yang sedang melumuri parti-parti mereka.

Walaupun pembangkang mengetahui bahawa perhimpunan pasti akan mendapat tentangan daripada pihak berkuasa, mereka tidak akan peduli itu semua.

Sebaliknya mereka akan "bergembira" apabila imej Malaysia akan tercalar akibat huru-hara yang mungkin berlaku akibat demonstrasi jalanan berkenaan.

Selain itu, apa yang penting bagi mereka ialah mesej kepada rakyat bahawa jika mereka kalah dalam pilihan raya nanti, ia kononnya berpunca daripada kurangnya ketelusan dan keadilan dalam pelaksanaannya.

Manakala huru-hara yang akan tercetus berikutan demonstrasi itu bukan salah mereka, sebaliknya akan dituding jari kepada pihak polis.

Inilah mainan dan helah politik pembangkang yang jelas dari semasa ke semasa semakin berani melakukan tindakan-tindakan yang bertujuan bagi mencapai cita-cita mereka menguasai Putrajaya.

Pembangkang sememangnya terlalu teruja menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 kerana menganggap ia seolah-olah peluang keemasan untuk menumbangkan kerajaan BN.

Semua itu berlaku kerana ramai pemimpin pembangkang sekarang sudah lanjut usia dan mengharapkan pilihan raya umum akan datang tercapai cita-cita mereka memimpin Kerajaan Pusat.

Malahan mereka masih lagi dibuai mimpi bahawa majoriti rakyat masih lagi mempunyai sentimen pilihan raya umum 2008.

Justeru mereka akan berusaha menggerakkan apa juga usaha bagi meraih sokongan rakyat dan dalam masa yang sama memburuk-burukkan imej kerajaan BN.

Atas sebab itulah perhimpunan Bersih yang dirancangkan tidak mempunyai niat murni apatah lagi bersih, sebaliknya terpalit dengan seribu mainan politik yang menjijikkan semata-mata kerana terlalu mahu berkuasa.

Adalah diharapkan rakyat akan menilai sikap pembangkang dengan sebaik-baiknya. Mereka boleh menilai sikap pembangkang melalui corak pemerintahan di negeri-negeri ini yang dikuasai oleh pakatan tersebut.

Kajilah bagaimana apabila mereka menang dalam sesuatu pilihan raya itu ia dianggap tidak ada masalah, tetapi apabila mereka kalah atau berada di ambang kekalahan mulalah hendak mengatur strategi bagi menutupi kelemahan sendiri.

Begitulah juga himpunan Bersih yang bakal diadakan, ia dilakukan kerana pakatan pembangkang memahami bahawa populariti mereka semakin merudum.

Segala-galanya bukan kerana orang lain tetapi disebabkan sikap mereka sendiri yang begitu ghairah hendak berkuasa tetapi apabila diberi kuasa bagaikan "kera dapat bunga" atau ibarat "tikus baiki labu". — Utusan Malaysia

Dragon Force menyerang sekurang-kurangnya 27 laman web Kerajaan Malaysia

Posted: 15 Jun 2011 07:19 PM PDT

Sejak awal pagi tadi, sekurang-kurangnya 27 laman web kerajaan dan agensinya tidak dapat dilayari kerana diserang oleh pengodam yang membalas tindakan sekatan ke atas beberapa laman sesawang perkongsian fail.

Bermula jam 3.30 pagi tadi pengodam yang menamakan kumpulan mereka sebagai Anonymous, menyenaraikan 18 laman web kerajaan yang didakwa telah diserang oleh DDoS (Distributed Denial-of-Service) ataupun dipadamkan sementara oleh pentadbirnya.

Tinjauan AYT sehingga 10 pagi ini mendapati tidak kurang sembilan laman web, termasuk portal rasmi kerajaan Malaysia MyGovernment (www.malaysia.gov.my), masih tidak dapat dilayari.

Antara laman web kerajaan dan agensinya yang tidak dapat dilayari:

SabahTourism.com

ASEAN connect

Bomba

Perbendaharaan Malaysia

Parlimen Malaysia

JobsMalaysia

Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan

Majlis Sukan Negara

Didapati juga pengodam telah menukar kenyataan di laman-laman berkenaan.

"Salam Malaysia, kami telah menyaksikan penapisan internet yang dilakukan oleh kerajaan Malaysia yang menyekat laman seperti The Pirate Bay dan WikiLeaks. Malaysia adalah antara kerajaan di dunia ini yang paling ketat mengenakan tapisan, hingga sanggup menghalang akses kepada filem dan rancangan televisyen.

"Tidak ada alasan bagi sebarang bentuk penapisan. Awak hanya cuba merampas hak asasi manusia. Internet diadakan untuk kebebasan dan tanpa rasa gentar kepada kerajaan mahupun campur tangannya. Jangan fikir tidak ada orang yang sedar apa yang awak lakukan," petik kenyataan itu dalam bahasa Inggeris.

Tambahnya lagi, serangan itu sebagai tanda dan amaran serta peluang bagi mendengar idea pihak lain. Pengodam juga berkata mereka mempunyai tanggungjawab bertindak pantas dan tanpa belas kasihan.

Minggu lalu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia mengumumkan bahawa 10 laman web termasuk Pirate Bay dan Megaupload telah disekat kerana mencabuli undang-undang hak cipta.

Apa masalah dengan kartun ini??

Posted: 15 Jun 2011 06:11 PM PDT

Apa masalah kartun ini? sehingga Majlis Ulama mahukan agar penyiarnya didakwa.? Kenapa majlis itu tidak mendakwa pemimpin yang pernah berkata, bahawa kes zina yang tidak dapat menyediakan 4 saksi hanya merupakan kes fitnah! walaupun terdapat rakaman wujudnya kejadian itu.

Presiden Pas yang merujuk kepada Video Seks Anwar yang didedahkan oleh Trio Datuk T pada 21 Mac lalu, dianggap oleh Hadi hanya besi, tidak membuktikan apa-apa kerana dalam islam-diperlukan 4 orang saksi untuk menyokong berlakuknya hubungan seks.

Kartun ini hanya menunjukkan bahawa terdapatnya perbezaan pengertian antara hukum menurut agama dan pihak pengkuasa undang-undang; yang sebelum inipun disiarkan secara meluas dalam bentuk tulisan.

Duke of UMNO

Posted: 16 Jun 2011 01:14 PM PDT

Duke of UMNO


Nasrudin tersinggung Presidennya disindir, Islam dicabul tak tersinggung pulak!

Posted: 16 Jun 2011 07:54 AM PDTEsok, pada jam 9 pagi, dikhabarkan bahawa Dewan Pemuda Pas akan berhimpun di depan ibupejabat Utusan di Jalan Chan Sow Lin untuk membantah penyiaran kartun, karya Miko, di akhbar tersebut baru-baru ini. Sila rujuk di atas untuk kartun tersebut.

Pertamanya, saya rasa sangat lucu dengan reaksi Dewan Pemuda Pas yang "sangat tersinggung" dengan kartun tersebut. Mereka tidak tersinggung pun dengan Lina Joy yang murtad. Mereka tidak tersinggung pun dengan Pengerusi Bersih, Ambiga Sreevenasan, yang menyokong kemurtadan Lina Joy, dan menyokong isu murtad di kalangan umat Islam.

Dewan Pemuda Pas sedikit pun tidak tersinggung dalam penggunaan kalimah "Allah" oleh penganut Kristian dalam makalah mereka. Mereka tidak sedikit pun tersinggung dengan pencabulan hak eksklusif penggunaan kalimah "Allah" untuk umat Islam, oleh kuffar yang sering mencari jalan mengkristiankan umat Islam negara ini.

Dewan Pemuda Pas tidak tersinggung pun dengan gagasan Pas yang baru, yang lebih mengutamakan negara kebajikan berbanding negara Islam yang diperjuangkan mereka berpuluh-puluh tahun sebelum ini. Malah, mereka sedikit pun tidak mereka tersinggung dengan Nor Azman Beginda, yang seolah-olah mempermainkan aqidah Islam, sekejap Islam, sekejap bukan Islam, sekejap masuk Islam balik, lepas tu keluar Islam!

Mereka juga tidak tersinggung dengan Anwar, "Raja Pluraslisme" yang menyebarkan fahaman sesat itu melalui Institut Kajian Dasar (IKD) yang dinaunginya. Mereka juga tidak tersinggung dengan sekutu mereka, Eli Wong, yang bersepara bogel bersama bekas teman lelakinya, yang dipercayai seorang penganut agama Islam. Mereka juga tidak tersinggung dengan makcik-makcik Pas yang menangis membela perbuatan "jalang" Eli Wong tersebut.

Banyak lagi perkara-perkara yang melibatkan pencabulan kedaulatan Islam, fikrahnya, imarahnya, muamalahnya dan dasarnya yang Dewan Pemuda Pas tidak tersinggung. Dewan Pemuda Pas hanya akan tersinggung hanya jika isu tersebut melibatkan kepentingan politik mereka, terutamanya melibatkan UMNO atau BN.

Tulenkah perjuangan Islam sebegitu? Mengapa hanya "tersinggung" untuk isu-isu terpilih? Mengapa "buih pepsi cola" Pas ini pilih kasih dalam isu mendaulatkan Islam di Malaysia? Yang mana satu keutamaannya? Islam atau Politik?

Jika dilihat dari muamalah Dewan Pemuda Pas ini, saya berpendapat, mereka lebih meng"aula"kan Politik berbanding Islam itu sendiri. Berlawanan dengan apa yang mereka katakan pada rakyat selama ini.

Esok mereka akan membuat demo protes di depan Utusan. Kononnya "tersinggung" dengan kartun oleh Miko itu. Nampaknya, mereka "terasa" apabila Presiden mereka disindir sinis oleh kartunis itu.

Pada saya, saya melihat kartun tersebut bukanlah bertujuan untuk menyindir atau berniat memberikan gambaran yang salah terhadap Islam. Kartun itu berkemungkinan besar adalah untuk menyindir Pas dan Hadi! Semua sedia maklum, bahawa Hadi menafikan bukti "qarinah" rakaman video seks yang dikaitkan dengan Anwar dengan menyifatkannya sebagai "besi"! Ada ke individu lain yang menyifatkan video tersebut sebagai "besi" selain Hadi?

Silap Miko hanya satu. Silapnya, Miko tidak meletakkan tag nama "HADI" pada "Tok Penghulu" tersebut. Sepatutnya, Miko menamakan watak "Tok Penghulu" itu sebagai "Tok Presiden" dan meletakkan lambang "bulan purnama" di tepi meja "Tok Presiden" pada karyanya. Lebih tepat kena batang hidung mereka!

Kepada Dewan Pemuda Pas, terutamanya kepada Nasrudin Tantawi, saya harap janganlah bersikap tidak adil dalam menegakkan Islam di negara ini. Utamakanlah Islam dahulu, kemudian barulah politik dan lain-lain. Politik ni semuanya "dunia", Ostat oi..!!! Esok dalam kubur, bukannya di tanya kita ni UMNO ke, Pas ke, PKR ke, DAP ke, atau PPP ke! Innama akramakum 'aidAllahi "ATQAAKUM"...

Sumber: MyKMU.net

Hangat berapiii..!!! Artikel MARAH untuk Anwar...!!!

Posted: 15 Jun 2011 09:00 PM PDTBaru-baru ini, Anwar ada berceramah di Brickfield. Selepas ke utara menjual temberangnya di Perlis, Kedah dan Pulau Pinang, dia kembali ke ibunegara. Di jual autanya di Brickfield pula. Nak tahu benda apa yang dia autakan?

Dia kata, sekatan terhadap Bersih 2.0 membuktikan UMNO tipu dalam pilihanraya kerana menyekat Ambiga untuk memantau pilihanraya di Sarawak.

Eiii...mamat ni. Jika diturutkan hati, nak saja saya lempang orang tua kutuk tak sedar diri ni. Hanya kerana SPR tak bagi Ambiga pantau pilihanraya, bapak Nurul Izzah ni tuduh Kerajaan menipu ketika pilihanraya? Kepala bapak dia lahhhh..!!! Astaghfirullahil Azim...

SPR yang tak benarkan, Kerajaan pulak yang kena? Siapa Ambiga untuk dapat keistimewaan untuk memantau pilihanraya? Best sangat ke Ambiga tu? Dia tu Brahmin ke? Kasta tinggi sangat ke? Kalau dia kasta tinggi sekalipun, tapi kalau perangai lebih teruk dari paria, elok terajang masuk lombong je!

Sekiranya SPR berikan kebenaran kepada Ambiga untuk pantau pilihanraya, sudah tentu ramai lagi yang nak join pantau pilihanraya. Kalau SPR beri kebenaran pada Ambiga, mengapa SPR tak boleh beri pada orang lain? Lama-lama penuh sesak pusat-pusat pengiraan undi dengan pemantau! Pemantau lebih ramai dari tukang kira undi.

Pemerhati dari setiap parti bertanding dah ada, pemantau rasmi dari luar negara pun ada. Buat apa Ambiga nak jadi pemantau lagi? Menyebok nak tunjuk hebat? Nak cari publisiti murahan? Kalau Ambiga nak sangat glamour, jadilah bintang bollywood, tentu glamour!!! Tambah-tambah kalau ambil Anwar jadi Sibaji The Putar Alam, tentu box opis punyaaaa...!!!

Kalau pembaca nak tahu, ketika pilihanraya Sarawak, Gobalakrishnan yang datang ke Sarawak nak bantu BN berkempen pun imigresen tak lepas masuk. Sebab apa? Sebab Kerajaan Negeri Sarawak mahu berlaku adil. Sekiranya Sivarasa tak dapat masuk, Gobala pun tak dapat masuk juga. Bukan sebab sokongan politik. Sebab mereka ada rekod buat kacau dulu!

Seperkara lagi, Anwar dalam ceramahnya, suka benar tanya soalan dan kemudian dia jawab sendiri soalan dia tu. Contohnya...
"Kenapa UMNO tidak boleh jalankan pilihan raya yang bebas dan adil?"

"Kerana kalau mereka jalankan pilihan raya yang bebas dan adil, mereka akan kalah."

Kepala hotak dia lah! Dia yang tanya, dia pulak yang jawab sendiri? lepas tu dia jawab ikut sedap mulut bapak dia saja...

Sejak bila UMNO tak boleh jalankan pilihanraya yang bebas dan adil? UMNO tak pernah "conduct" pilihanraya sejak pilihanraya diperkenalkan di Tanah Melayu atau Malaysia. Semuanya badan bebas dan SPR yang uruskan. Apa pula kena mengena dengan UMNO? UMNO sebok berkempenlah! Tak ada masa nak "conduct" pilihanraya!

Lagi pun, tidak pernah pun terbukti bahawa pilihanraya yang SPR jalankan itu tidak bebas dan tidak adil. Sekiranya pilihanraya yang SPR jalankan itu tidak adil dan tidak bebas, sudah tentu Kelantan takkan dapat pada PAS. Paling kuat pun, PAS hanya akan memerintah Kelantan sepenggal saja! Pada PRU 2008, BN kalah 5 negeri! Tak bebas lagi, kah? Tak adil lagi, kah?

Berbalik kepada sikap Anwar yang suka bertanya dan kemudian menjawab sendiri soalannya itu. Suka saya nyatakan pada Anwar, saya pun boleh buat begitu. Sebagai contoh...
"Kenapa sampai sekarang Anwar tak tunjukkan jam tangan OMEGAnya?"

"Kerana Anwar sudah tertinggal di bilik hotel ketika melanggan China Doll, jam tangan OMEGA tak ada pun dirumahnya, jam tangan jenama lain ada laaa..."

Atau...
"Kenapa Anwar tidak mahu bersumpah berhubung kes Saiful dan skandal video seksnya?"

"Kerana memang Anwar tahu dan sedar bahawa dia meliwat Saiful dan melanggan China Doll!"

Nak lagi soalan dan jawapan? Sudahlah. Malas saya. Lagi pun, saya bukannya seperti Anwar yang suka bertanya soalan dan jawab ikut sedap mulut bapak dia saja!

Pada saya, Anwar ini tidak layak digelar manusia. Manusia jenis apakah ini yang sendiri membuat dosa, tapi menuduh orang lain yang tidak berdosa melakukan dosanya. Manusia jenis apakah ini yang menuduh Najib dengan pelbagai fitnah, sedangkan dia sendiri tidak mahu mengakui dosa yang dilakukannya.

Siapakah "binatang" ini. Dialah bapak kepada Nurul Izzah, suami kepada Kak Wan Azizah! Kasihan...keluarga yang tidak berdosa pun terpalit tahinya..!!!

Sumber: MyKMU.net

Panassss...!!! Status PAS yang terkini...!!!

Posted: 15 Jun 2011 07:30 PM PDTPas hanyalah sebuah parti politik yang memperalatkan Islam. Ramai pengikut Pas berasakan bahawa parti itu setaraf dengan Islam, tapi hakikatnya, Pas itu bukan lah agama. Pas cuma ditunggang oleh beberapa pemimpin mereka undi mencari kuasa politik didalam negara saja.

Pas itu sendiri mempunyai banyak kelemahan dan cacat cela. Tetapi pemimpin dan penyokongnya ramai yang berasakan bahawa mereka lebih bagus dan lebih islamik dari orang muslim lain didalam negara. Sekadar menyertai parti politik yang menggunakan nama Islam, dan juga melekatkan pelekat kereta yang mempunyai ayat-ayat Islam, itu bukan jaminan mereka akan jadi lebih baik.

Pengikut-pengikut Pas ramai yang menganggap puak mereka saja yang betul. Yang jadi masalahnya, mereka menganggap orang selain ahli Pas, buat baik semua salah dan tak kena. Ini salah satu sebab Pas tak disukai oleh majoriti umat Islam dalam negara.

Berkenaan hubungan Pas dengan parti sekular DAP, kita boleh lihat betapa Pas amat kurang bijak bila berhadapan dengan kumpulan tersebut. Kafir itu sendiri sudah zahirnya penuh dengan muslihat untuk menjatuhkan Islam. Dan DAP itu sendiri memang banyak akal.

Banyak pihak melihat hubungan Pas dan DAP hanya menguntungkan parti kafir tersebut. Dan dalam banyak keputusan, nampak seolah-olah Pas tertipu dek karenah DAP. Yang paling jelas boleh kita nampak ialah berkenaan umat Islam di Pulau Pinang. Apa yang Pas perjuangkan mengenai mereka yang berada dibawah cengkaman kafir DAP?

Didalam soal kebajikan umat Islam di negeri itu, Pas kata umat Islam di Pulau Pinang tidak dipinggirkan. Apa yang terjadi mengenai masalah umat Islam disana hanyalah merupakan fitnah Umno saja.

Pas kata kerajaan DAP Pulau Pinang lebih bagus dari Umno sebab selesaikan masalah kubur masyarakat Islam di Jelutong. Itu sebenarnya bukan selesaikan masalah umat Islam, itu sebenarnya mengambil kesempatan terhadap masyarakat untuk meraih populariti. Apakah dengan bagi tanah kubur, umat Islam boleh berbangga dengan DAP?

Pas juga mencanangkan DAP sangat prihatin kerana memberi peruntukan untuk hufaz di negeri Pulau Pinang. Mereka juga mewar-warkan yang Jabatan agama islam dan Universiti islam telah ditambah. Diatas kertas memang lah nampak elok, tetapi sebenarnya semua itu hanya sekadar cadangan saja, bukannya direalisasikan dengan tindakan.

Pernah tak Pas terfikir untuk memperjuangkan soal pekerjaan, rumah, pendidikan, perniagaan, tanah dan masa depan umat Islam di Pulau Pinang? Apa rancangan Pas untuk ubah nasib umat Islam disitu yang sudah jadi macam pelarian di negeri sendiri?

Dalam isu perobohan gerai-gerai melayu, Pas berkata itu bukanlah perkara baru di Pulau Pinang. Sebaliknya mereka beranggapan bahawa perobohan gerai umat Islam juga berlaku di zaman pemerintahan Umno dan Barisan Nasional.

Inilah satu perangai Pas yang langsung tak berubah dari dulu sampailah sekarang. Mereka mengalihkan kesalahan mereka dengan menunding jari kepada pihak lain. Bagi mereka, tak salah untuk melakukan apa saja kesalahan sebab Umno dan Bn juga melakukan perkara yang sama. Jadi apa bezanya Pas dengan Umno? Ini juga satu sebab kenapa ramai umat Islam yang menyampah dengan Pas.

Pemimpin-pemimpin Pas dengan bangganya mengaku ikut sunnah Nabi. Pemimpin Pas juga tak malu berimejkan Islam seperti para rasul dan sahabat di zaman dulu. Tapi kalau perangai mereka tak macam yang disunnahkan, siapa nak sokong Pas?

Lebih memalukan, Pas secara tak langsung memburukkan imej Islam bila mereka berpakaian saja seperti orang alim, tetapi akhlak mereka lebih teruk dari manusia di zaman khawarij.

Sumber: Click sini...

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 16 Jun 2011 01:05 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


HANGAT SIKIT!! VIDEO MUKA ANWAR IBRAHIM YANG SEBENARNYA!! sapa takut jangan tengok!!

Posted: 16 Jun 2011 10:59 AM PDT


Video ini akan mendedahkan rupa sebenar Anwar di sebalik rupa manusia yang dia pakai selama ini. Apakah makhluk spesis Anwar ini sebenarnya?

Tunggu hingga ke akhir video ini.

McTheory:
Sakit jantung, ibu mengandung dan orang tua dilarang keras melihat video ini.

PANAS!! VIDEO AMARAN KERAS DARI IBRAHIM ALI KEPADA BERSIH!! pendedahan sulit Ambiga babi!

Posted: 16 Jun 2011 05:40 AM PDT


Perkasa dan NGO dah bagi Amaran untuk menentang perhimpunan takdak otak ni, rakyat Malaysia sudah beratus buat laporan polis, dah dekat 500 laporan polis terhadap penganjur bersih si hindu mabuk Ambiga dan Mat Sabun kaki zina.

Lebih 26 juta rakyat Malaysia yang membantah dan mahu Perhimpunan yang mencemarkan keamanan negara ini dihenikan. Malah kita mahu pihak Polis mengambil tindakan segara keatas penganjur bersih untuk mencegah dari sebarang kekecohan di dalam negara kita.

Tangkap semua pengkhianat negara!! Tegakkan undang-undang!

Wahai Polis dan KDN, tunggu apa lagi.. Bertindaklah segera!!!!

McTheory:
Kami rakyat Malaysia sentiasa bersama Pasukan Polis untuk menjaga negara!!

PANAS!! KARTUN UTUSAN HINA ISLAM??

Posted: 16 Jun 2011 03:05 AM PDT


Kartun yang diatas dikatakan menghina Islam dan juga ulamak... Sebab apa? Sebab dia menyindir cakap ketua PAS berkenaan isu bukti video bagi kes zina Anwar..

Kita kena faham mentaliti pengikut serta penyokong PAS beb.. Kan PAS tu dorang dah sama level kan dengan Islam... Maknanya.., setiap percakapan ketua PAS, sama level jugak laa dengan "nabi-nabi"..

Jadi.., kalau mengkritik.., menyindir.., mengutuk.., membangkang.., dan menyanggah cakap ketua PAS bermakna sama hukumnya dengan Hina Islam!! Korang kena ingat tu beb....

Dan kartun kat bawah ni pulak tak kritik ketua PAS tapi mengutuk ulamak dalam parti UMNO... Jadi kartun hasil karya Zunar kat bawah ni "difatwakan" HALAL oleh semua penganut-penganut agama PAS...

Pasal apa HALAL? Pasal UMNO tu dorang kata parti yang tak boleh bawak ke syurga.. Pasal apa orang UMNO tak boleh ke syurga? Pasal dorang anggap kunci syurga Pok Nik yang pegang...

Sambung baca di SINI

GEGAR LAGI!! NGO MELAYU BERKUMPUL DAN BERSATU MENENTANG PUAK BERSIH!!

Posted: 16 Jun 2011 12:05 AM PDT


KUALA LUMPUR - Sebanyak 37 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bergabung membentuk Gerakan Anti Bersih bagi menentang perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil Kedua (Bersih 2) pada 9 julai ini.

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali berkata, keputusan tersebut dibuat setelah mengambil kira kesan perhimpunan tersebut yang boleh menggugat keamanan negara dan keselamatan rakyat.

Beliau juga yakin perhimpunan tersebut mempunyai agenda tersembunyi dan bukan semata-mata mahukan pilihan raya bersih seperti diuar-uarkan.

"Tindakan untuk adakan perhimpunan itu (Bersih 2) adalah tidak munasabah. Tidak masuk akal untuk kumpulkan ratusan ribu orang di jalanan semata-mata mahu membentuk pilihan raya yang adil.

"Jadi, kami akan menentang habis-habisan perhimpunan tersebut. Kami juga akan berkumpul seperti mereka pada 9 Julai nanti kerana bagi kami mereka telah mencabar kedaulatan negara dan tidak harus dibiarkan sahaja," katanya di sini malam ini.

NGO yang terlibat dengan Gerakan Anti Bersih antaranya Perkasa, Pertubuhan Pemikir Profesional Melayu Malaysia (PPPMM), Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Persatuan Pemandu Teksi Wilayah Persekutuan, Persatuan Peniaga Kecil Wilayah Persekutuan dan Persatuan Anak Kelantan Wilayah Persekutuan.

Turut hadir ialah YB Dato Zulkifli Nordin dan YB Dato Seri Zharin yang telah memberi kata putus untuk bersama membantah perhimpunan Bersih.

Zulkifli Nordin yang mempunyai pengalaman serta pernah menjadi ketua didalam perhimpunan saperti itu berkongsi pengalaman dengan para hadirin berkenaan kemungkinan perkara perkara yang boleh berlaku jika Perhimpunan Bersih ini di benarkan.

Beliau juga berkata kemungkinan perhimpunan Bersih kali ini ada kaitan dengan perkara perkara tertentu yang orang ramai telah sedia maklum.

McTheory:
Bangkit!! bersama kita membantah.. lahanat Bersih yang buat onar di muka bumi kita..

PANAS BERAPI!! SEORANG LAGI ARTIS MENYOKONG PAKATAN DAN MENGHINA SISTEM KEHAKIMAN NEGARA!!

Posted: 15 Jun 2011 08:29 PM PDT


Ni apa hal mamat ni tiba-tiba takdak angin takdak ribut tau-tau buat video dok mengamuk maki sistem kehakiman dan undang-undang negara. Siapa agaknya mamat ni yang pandai dan layak mempertikaikan sistem kehakiman negara.

Macam mana seorang penyanyi boleh cuba masuk campur dalam undang-undang negara. Tidak pula si mangkuk ni beri contoh apa kes yang dia kata, undang-undang negara berat sebelah dan tidak berlaku adil pada rakyat biasa.

Selalunya yang mengutuk sistem kehakiman, badan berkanun dan penjawat awam, hanyalah mereka yang memihak kepada puak Pakatan Haram.

Kalau benar dia ni nak sokong Pakatan Haram sekalipun, tak payah la pertikaikan benda yang tidak sepatutnya.

Pasal politik fitnah pula, Mc sarankan pada mangkuk ni, pergi lah tanya puak Pas dan Pkr, mereka lebih terer dan cekap dari semua orang.

McTheory:
Kalau anak ko kena rogol, ko nak panggil sapa? bukankah pada polis juga yang ko laporkan. Kalau ko nak dakwa si perogol tu kat mana? bukankah kat mahkamah Malaysia juga yang ko gunakan. Tak suka Malaysia, sila pindah dan keluar dari sini!!

KASI PANAS!! JAWAPAN PADA PENGANJUR BERSIH YANG PALING BANGGANG DALAM SEJARAH!!

Posted: 15 Jun 2011 05:42 PM PDT


Masa depa menang PRK ka, PRU ka, pilihanraya tu di kira bersih. Bila giliran depa kalah pulak, depa kata kita main kotor. Terus nak mengamuk nak buat perhimpunan Bersih.

Ini la orang panggil akai takdak, akai ada tapi pi bagi kat beruk dalam hutan.

Tipu puak pencacai Pakatan Haram boleh la, depa semua tu, bodoh nak mampuih.

McTheory:
Sokong hindu mabuk, sebab tu jadi bodoh sampai macam tu..

Cucu Tok Selampit

Posted: 16 Jun 2011 01:04 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Kalau Sudah Ketua Umum Gila Seks Jantan Betina, Apa Nak Dihairan Seks Buas Anak Buah

Posted: 16 Jun 2011 12:50 AM PDT

Ketua Ranting PKR Seri Geriang, Hulu Selangor, ditahan polis kerana disyaki mencabul kehormatan anak tiri beliau yang berumur 8 tahun.

Syaitan ini yang merupakan anak didik kepada syaitan besar di dalam parti kini ditahan selama 4 hari bagi membantu siasatan di Balai Polis Slim River. Siasatan dilakukan di bawah Seksyen 376, Akta Keseksaan. Mangsa buas syaitan ini pula telah dihantar untuk pemeriksaan doktor.

Jadi tidak peliklah kalau pengikut-pengikut Al Juburi masih lagi menyokong dan mengagung-agungkannya sehinggakan beliau mendapat tepukan gemuruh dan 'standing ovation' ketika melangkah masuk ke dalam Dewan Rakyat hari ini, setelah 6 bulan digantung. Ini kerana makhluk-makhluk ini juga mempunyai nafsu buas dan menjadikan kegiatan Ketua Umum membelasah depan belakang jantan dan betina sebagai inspirasi mereka.
Published with Blogger-droid v1.7.1

PEJUANG BANGSA

Posted: 16 Jun 2011 11:20 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Shaheizy Sam dari pembunuh upahan KONGSI kini bergelar Askar Wataniah

Posted: 16 Jun 2011 06:45 AM PDT


Tahniah kepada barisan artis-artis Malaysia yang menyertai askar Wataniah seperti Siti Nurhaliza, Ana Rafali , Intan Ladyana , dan Aizat  . Ini menunjukkan artis dan selebriti negara berminat untuk sertai pasukan keselamatan bagi pertahankan negara. 

Lepas ini semua artis ini isi borang pulak masuk UMNO ..haha tambah pulak lagi
Pak Menteri Askar itu  adalah Naib Presiden UMNO ..haha


( Video inside ) BERSIH 2.0 bukan menguntungkan tetapi merugikan - Pemandu teksi

Posted: 16 Jun 2011 05:44 AM PDTHari ini petubuhan pemandu teksi di KL pulak membuat laporan polis berkenaa dengan himpunan haram BERSIH 2.0 kerana boleh mengugat ketenreraman awam dan merugikan mereka.

Aku harap kalau boleh pemandu teksi ini pergi cari di mana Suhaizan Ketua Pemuda PAS Johor . Sebab beliau yang pandai bercakap menyatakan peniaga Kuala Lumpur  akan dapat pendapatan RM 30 juta dalam masa 3 jam  pada hari himpunan BERSIH 2.0 .

Kerana selepas itu peserta ini semua akan pergi shopping sekitar Kuala Lumpur dalam keadaaan basah kuyup kena water cannon FRU .
Kuala Lumpur, 16 Jun- Pertubuhan Pemandu Dan Pengusaha Teksi/Limosin dan Kereta Sewa Malaysia hari ini membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi berhubung penganjuran perhimpunan Bersih pada 9 Julai ini, yang dikhuatiri sekali lagi mengugat ketenteraman awam, seterusnya akan memberi kesan kepada 31,000 pemandu-pemandu teksi di Kuala Lumpur dan kawasan sekitar.

Timbalan Presiden Persatuan, Syahril Aziz berkata, dengan adanya 31,000 pemandu teksi di Lembah Klang ini, pendapatan mereka akan terjejas dengan perhimpunan Bersih ini.

"Pengalaman kami pada 2007 (Bersih 1), kami mendapat kerugian yang amat sangat. Tak dapat bawa teksi, tak dapat bekerja, ada ahli-ahli kami nak bayar duit sewa teksi pun tak mampu," ujarnya kepada pemberita selepas laporan polis dibuat di IPD Dang Wangi.

Sehubungan dengan itu, pihak persatuan berharap agar pihak berkuasa agar mengambil tindakan tegas terhadap pihak penganjur. Perhimpunan ini bukan sekadar perhimpunan yang membawa kebaikan sebaliknya kesan yang cukup buruk akan dihadapi oleh ramai orang.

"Negara kita ini merupakan negara yang bersih. Pelancong yang datang ramai, tetapi dengan adanya perhimpunan seperti ini, dulu masa Bersih 2007, kesannya selama enam bulan. Enam bulan pelancong tak masuk ke Malaysia ini, barulah sekarang pelancong mula kembali melancong dan membeli-belah di negara kita ini, janganlah kacau pendapatan kami," tambahnya lagi.

Patut lah ulama banyak diam , YDP PUM rupanya kawan baik Anwar Pandi Kutty !

Posted: 16 Jun 2011 04:48 AM PDT


Bila PB baca kenyataan terbaru YB Zulkifili Nordin , patut lah semua ulama-ulama takut hendak bercakap tentang video seks . Cuma beberapa orang sahaja yang berani bercakap demi kebenaran mengikut hukum Islam antaranya Ustaz Kazim Elias .

Rupa-rupanya YDP Persatuan Ulama Malaysia ini adalah kawan baik kepada anugerah tuhan yang terbabit skandal  dengan China Doll .  Dek kerana beliau taksub kepada Anwar Ibrahim  , beliau sanggup salahgunakan dan menjadikan umat Islam keliru dan berpecahbelah .

Dalam fitman  ALLAH swt suraf Al A'raf:175-176 ada mengingatkan  akan ada dikalangan mereka yang diberikan 'ilmu dan pengetahuan kitab (saperti para 'ilmuan dan agamawan), namun mereka bermati-matian cenderong kepada dunia dan menurut hawa nafsunya, maka ALLAH swt umpamakan mereka saperti "Al-Kalb - Anjing-Anjing" .." Bila saudara Miko melakar kenyataan itu dalam bentuk kartun dan disiarkan oleh akhbar Utusan Malaysia, tetiba muncul jaguh-jaguh kampung bertempik menuntut kartun itu ditarik balik, ianya menghina Islam kata mereka.

Malah ada yang mintak supaya Miko dan Utusan bertaubat. Yang DiPertua Persatuan Ulama', yang juga rakan baik Anwar Ibrahim, turut tumpang sekaki mendesak pelukis kartun dan akhbar Utusan dikenakan pertuduhan jenayah kerana menghina Islam kononnya! .. Seterusnya


Minuman Berbican boleh diminum , bebas daripada alkohol

Posted: 16 Jun 2011 01:52 AM PDT
Keputusan ujian Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan sebuah makmal swasta di sini mendapati minuman jenama Barbican bebas daripada elemen alkohol.

Pengarah Suria Wholesaler Sdn. Bhd., Ahmad Al Yateem berkata, laporan itu diterima pada 7 Jun selepas syarikat itu menghantar sampel minuman edaran pihaknya ke UKM pada 1 Jun lalu.

Perkembangan positif ini membuktikan Barbican bebas alkohol dan selamat diminum oleh pengguna beragama Islam.


Saya harap orang ramai terutama pengguna yang beragama Islam tidak perlu bimbang lagi untuk meminum Barbican," katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.Media sebelum ini melaporkan, syarikat tersebut menjadi syarikat kedua selepas Malaysia Iranian Corporation Sdn. Bhd. yang tampil menegaskan bahawa produk edaran mereka bebas alkohol dan boleh diminum oleh pengguna beragama Islam.

TERKINI ! Portal Politeknik jadi mangsa kumpulan penggodam Dragon Force Malaysia

Posted: 16 Jun 2011 12:45 AM PDT Portal rasmi Jabatan Pengajian Politeknik dan sebuah portal pelancongan swasta menjadi mangsa pertama sekumpulan penggodam yang dikenali sebagai Dragon Force Malaysia di sini awal pagi semalam.

Dalam kedua-dua portal itu, penggodam terbabit menyatakan tindakan tersebut dibuat sebagai protes terhadap kerajaan Malaysia supaya tidak menghalang kebebasan menggunakan Internet.

"Tiada yang selamat, terima kasih ahli Dragon Force. Kepada pentadbir, Dragon Force sudah datang. Terkejut huh? Jangan bimbang banyak yang akan datang lagi.

"Hormati kami, kami masukkan kod, kami ubah sistem anda, kami buka kata kunci anda, kami salah guna jaringan anda bukan kerana kami benci tetapi kami suka. Enjoy!," kata penggodam yang menggelarkan dirinya sebagai Kambeng Merah melalui mesej yang ditinggalkan dalam portal yang digodam.

Bagaimanapun, kedua-dua portal yang digodam selama 13 jam bermula tengah malam kelmarin sehingga kira-kira pukul 1 petang itu boleh diakses semula setelah dibaik pulih oleh pentadbir portal berkenaan.

Dalam pada itu, sumber daripada Jabatan Pengajian Politeknik mengesahkan kejadian tersebut dan sedang menunggu laporan penuh pembekal perkhidmatan laman webnya.

"Kami mempunyai dua portal iaitu www.politeknik.edu.my dan politeknik.gov.my. Yang telah diserang ialah politeknik.gov.my sementara portal yang satu lagi tidak digodam.

"Buat masa sekarang, memang tiada sebarang kerosakan serius dan semua kerosakan itu sudah dibaiki. Selepas pihak kami mendapat laporan penuh daripada pembekal, kami akan buat laporan terus kepada pihak atasan mengenainya," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Selain itu, sebuah lagi portal milik syarikat Impressions Holidays & Resort Sdn. Bhd. iaitu www.tourmalaysia.com.my turut menjadi mangsa kumpulan sama.

Komen GPB 

Di mana pakar IT SKMM dan kerajaan Malaysia bagi tangani penggodam cyber ini ? Bukankah ramai pakar-pakar IT kerajaan dari oversea ada ..rugi la duit kerajaan dok perabih hantar depa pi sana ..

 Kalau tak boleh settle masalah ini , malu lah ...dalam sekelip mata duit kerajaan lesap bila laman web dibina digodam .

Komtar diserang keling Batu Kawan tuntut janji tahap jingga kerajaan DAP

Posted: 15 Jun 2011 11:40 PM PDT
Dasyat juga la janji bulan & bintang oleh kerajaan DAP semasa berkempen di depan kaum India di Batu Kawan .  Siapa lagi kalau bukan  Prof P Ramasamy  yang mana pernah juga menipu penduduk Kg Buah Pala.


Antara janji DAP yang dikencingkan kepada  kaum India di Batu Kawan ini ialah


1)  Janji pemberian tanah dan rumah kepada 105 keluarga di Ladang Batu Kawan beserta geran


2) membina dewan orang ramai serta padang bola sepak untuk kegunaan penduduk


3) menyediakan tiga tanah kebun untuk aktiviti penternakan dan pertanian serta 1.2 hektar tanah untuk pembinaan sebuah sekolah di Ladang Batu Kawan. kLIK DI SINI 


Memang tak masuk akal betul janji tahap jingga ini kepada penduduk India di Ladang Batu Kawan . Kalau setakat janji ini pun tak boleh tunaikan , macamana la depa dok janji bulan & bintang dalam Buku Jingga. PULAU PINANG 15 Jun - Pada pilihan raya umum lalu, penduduk di Ladang Batu Kawan, Seberang Perai Selatan mengundi pembangkang selepas dijanjikan kebajikan serta nasib mereka akan dibela.


Namun, setelah tiga tahun kerajaan DAP Pulau Pinang mentadbir, semua janji manis itu hanya tinggal janji.
Merasakan diri mereka diperdaya demi kepentingan politik peribadi, kira-kira 100 penduduk ladang itu berhimpun di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) yang menempatkan pejabat pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang hari ini.


Kumpulan itu pada Mei lalu pernah melancarkan mogok lapar berhampiran Stadium Batu Kawan kerana isu sama.


Mereka berkumpul kira-kira 30 minit sambil membawa bendera berwarna hitam sebagai tanda tidak puas hati terhadap wakil rakyat DAP.


Kumpulan penduduk itu mendesak untuk berjumpa Ketua Menteri, Lim Guan Eng bagi menyerahkan memorandum menuntut perkara-perkara yang pernah dijanjikan oleh Timbalan Ketua Menteri II, P. Ramasamy yang juga Ahli Parlimen Batu Kawan semasa kempen Pilihan Raya Umum Ke-12.


Pengerusi Kuil Sri Mahamuthu Mariamman, A. Nallakumar yang mengetuai kumpulan tersebut berkata, mereka mahu berjumpa sendiri dengan Guan Eng kerana sudah tidak mempercayai Ramasamy."Kami mahu berjumpa sendiri Ketua Menteri selaku pemegang amanah rakyat.


"Kami mahu Ketua Menteri selesaikan masalah kami yang telah berlanjutan begitu lama. "Ramasamy telah berjanji untuk berbuat demikian dulu, tapi sampai sekarang tidak diendahkan," katanya kepada pemberita di sini hari ini.


Bagaimanapun, mereka hanya dibenarkan berjumpa Pembantu Pegawai Komunikasi, Pejabat Ketua Menteri, D. Bhaveneswary untuk menyerahkan memorandum berkenaan. Kumpulan tersebut kemudiannya bersurai selepas diarahkan oleh polis.


Antara isu yang dibangkitkan penduduk adalah cadangan Ramasamy untuk menyerahkan tanah perkuburan berusia lebih 200 tahun seluas enam hektar di ladang itu kepada badan tanah wakaf Hindu bagi tujuan pembangunan.


Turut dibangkitkan adalah janji untuk memberi tanah dan rumah kepada 105 keluarga di Ladang Batu Kawan beserta geran dan membina dewan orang ramai serta padang bola sepak untuk kegunaan penduduk.
Janji lain adalah menyediakan tiga tanah kebun untuk aktiviti penternakan dan pertanian serta 1.2 hektar tanah untuk pembinaan sebuah sekolah di Ladang Batu Kawan.

Selamat Pengantin baru buat Tomok & Ayu

Posted: 15 Jun 2011 09:40 PM PDT


Ini bukan gambar Tomok dengan peminat tetapi merupakan bakal isterinya iaitu Ayu . Ayu ini merupakan bekas pramugari & berusia 31 tahun .  Walaupun usia Ayu lebih tua dari Tomok , ia bukan penghalang untuk mereka disatukan .

Selamat Pengantin Baru buat Tomok & Ayu .... 

Siapa sebenarnya watak dalam kartun ini ?

Posted: 15 Jun 2011 08:11 PM PDT

Bila Hj Hadi Awang menghina Islam dan memperlekehkan hukum Islam di muktamar  , tidak pulak juak-juak pencacai PAS ini meroyan sepertimana mereka tuduh kartun Kekeliruan kes rogol Utusan Malaysia  ini kononnya hina Islam .

Semua yang  bermuktamar termasuk Hj Hadi berkata tidak boleh mengesahkan perlakuan seks "anugerah tuhan Anwar " kerana tidak mempunyai 4 orang saksi. Video terbabit adalah besi dan tiada telinga dan mata dan tidak boleh dijadikan bukti .

Tetapi Hj Hadi dan juak-juak PAS tidak pula dituduh menghina Islam apabila menolak bukti rakaman perlakuan seks pemimpin pakatan ini  dengan dalilnya perlu mempunyai 4 orang saksi

Ini bermakna kalau kartun itu menghina islam, maka apakah apa yang diucapkan oleh Haji Hadi juga adalah menghina islam ? Sebabnya beliau menolak bukti ( Qarinah ) dalam hukum Islam .

Jadi kepada PUM yang baru bangun dari lena  , kalau kata ia hina Islam maka  heret sekali Haji Hadi Awang dan puak-puak PAS di mahkamah .

Sudah nama pun tajuk kekeliruan kes rogol , orang pun faham tetapi puak2 PAS ini meroyan sebab kena kepada pemimpin mereka yang mana kenyataan itu dimasukkan dalam kartun ini .

Siapa sebenar kartun dalam isu ini ? Haji Hadi @ PUM ?
Persatuan Ulama Malaysia (PUM) mencadangkan pelukis kartun bertajuk 'Kekeliruan Kes Rogol' yang disiarkan di Utusan Malaysia hari ini diheret ke mahkamah kerana menghina Islam.
"Kita syorkan supaya pelukis dan penerbit kartun ini didakwa atas penghinaan ke atas Islam," kata Yang Dipertua PUM, Datuk Sheikh Abdul Halim Abd Kadir dalam satu kenyataan lewat petang tadi.

Kerajaan DAP bakal berdepan tindakan mahkamah jika laksanakan pilihanraya masjid

Posted: 15 Jun 2011 06:12 PM PDT

Semakin panas isu pilihanraya masjid di Pulau Pinang  ini yang hendak dibuat oleh kerajaan DAP . 


Terbaru Persatuan Kariah-kariah Masjid P.Pinang  sebulat suara berpendirian akan mengambil tindakan mahkamah terhadapa kerajaan DAP jika masih lagi angkuh mahu teruskan juga kaedah pemilihan kariah masjid menggunakan sistem pilihanraya .


Bagaimana Malik dok cakap ramai kariah sokong pilihanraya ini diadakan  sedangkan persatuan kariah-kariah sendiri bertegas mahu dibatalkan saja pilihanraya masjid ini . 


Aku sokong la 100 % kepada persatuan yang tegas dalam isu ini dan jangan biarkan kesucian masjid cuba diheret ke kancah politik .  


GEORGETOWN: Persatuan Kariah-kariah Masjid Pulau Pinang akan mengambil tindakan mahkamah terhadap kerajaan negeri sekiranya masih bertegas melaksanakan kaedah pemilihan Anggota Pemilihan Masjid (AJK) Kariah mengikut sistem pilihan raya umum.


Yang Dipertua persatuan itu, Datuk Seri Mohd Yussoff Latiff berkata, persatuan itu berpendirian tegas tidak bersetuju dengan tindakan yang diambil kerajaan negeri berikutan kaedah berkenaan tidak mengikut undang-undang yang sedia ada berikutan ia masih belum mendapat perkenan Yang Dipertua Agong.


"Persatuan mengambil pendirian memandangkan pilihan raya itu diadakan dalam keadaan tergesa-gesa di samping menggunakan sistem pemilihan yang agak longgar serta mengelirukan hingga dikhuatiri, akan mengundang perpecahan dalam kariah masjid berbanding tujuan asal perjuangan persatuan itu untuk penyatuan ummah.


Malah jika belum mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, ia dianggap menyalahi undang-undang dan sekiranya dilaksanakan juga untuk menjaga rumah Allah, maka ia adalah satu dosa," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Khas Persatuan Kariah-Kariah Masjid negeri Pulau Pinang di sini hari ini.


Yussof berkata, proses tindakan mahkamah itu adalah tindakan terakhir yang akan diambil pihaknya dan isu terbabit perlu diselesaikan menerusi musyawarah.


Kerajaan DAP minggu lalu mengumumkan pemilihan jawatankuasa masjid di negeri itu diadakan secara pilihan raya mulai tahun ini bermula 18 Jun hingga 23 Julai yang membabitkan lebih 200 masjid menggantikan cara lama di seluruh Pulau Pinang. - BERNAMA

Habislah PAS ...disaman RM 6 juta berhubung artikel fitnah

Posted: 15 Jun 2011 03:30 PM PDTKerja fitnah memang kerja buat Harakah dan akibat daripada tiada pemohonan maaf yang didesak oleh Aminah Abdullah sebelum ini  , semalam beliau tekad memfailkan saman fitnah berjumlah RM 6 juta !]

Aku nasihatkan PAS agar jangan buat saja ceramah-ceramah , tetapi buat  jamuan dinner  bersama pimpinan Pakatan ka yang mana boleh kutip satu table ribuan ringgit . Mungkin boleh kot tampung nanti saman oleh Aminah Abdullah kerana gatai sangat fitnah orang.Bekas Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang, Aminah Abdullah hari ini memfailkan saman fitnah berjumlah RM6 juta terhadap lima individu dan Parti Islam Se-Malaysia (Pas) berhubung kenyataan berbaur fitnah terhadapnya yang disiarkan dalam akhbar Harakah edisi 20-22 Mei 2011.


Beliau memfailkan saman itu melalui firma guaman Ambar & Azah di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang, di sini pada kira-kira pukul 11.20 pagi ini.


Beliau menamakan Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Norhayati Jaafar sebagai defendan pertama; Timbalan Ketua PKR Cabang Jelutung, Jab Samad (defendan kedua); Setiausaha PKR Cabang Jelutong, Anuar Kamaruddin (defendan ketiga); wartawan Harakah, Mohd. Sabri Said (defendan keempat); Ketua Pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman (defendan kelima); dan Pas (defendan keenam).— Bernama

Gambar siapakah artis yang baru dapat lesen memandu ini ?

Posted: 15 Jun 2011 12:35 PM PDT

Aku dok search dalam internet ...terjumpa pulak gambar -gambar menarik ini .

Kalau hang pa semua pandai cuba teka siapakah artis yang di dalam gambar ini . Muda-muda lagi time tu  ..
Benarkah kartun Utusan kekeliruan kes rogol telah hina Islam ?

Posted: 15 Jun 2011 11:32 AM PDT

1-  Datuk Sheikh Abdul Halim Abd Kadir , Yang Dipertua , Persatuan Ulama Malaysia (PUM)  telah meminta pihak berkuasa  mengambil tindakan kepada pelukis kartun bertajuk 'Kekeliruan Kes Rogol' lukisan 'Miko' yang disiarkan di Utusan Malaysia hari ini supaya diheret ke mahkamah kerana menghina Islam.

"Kita syorkan supaya pelukis dan penerbit kartun ini didakwa atas penghinaan ke 
atas Islam,"


2- Jika Sheikh Halim menyatakan kartun tersebut menghina Islam, ini bermakna orang yang asal mengeluarkan ungkapan tersebut telah juga menghina Islam. Ia pertama kali diucapkan oleh Hadi Awang, maka Hadi Awang harus juga di dakwa.3- Pelukis 'Miko' dan bloger-bloger yang lain hanya mengulangi ungkapan yang di ucapkan oleh Hadi sebelum ini. Ia berasal dari Hadi maka Hadi sendiri perlu diseret ke mahkamah dan meminta maaf kepada orang ramai. Antara dialog yang dikatakan menghina Islam yang berasal dari Hadi ialah;

"Peralatan itu tak boleh jadi saksi, sebab dia tak ada telinga dan tak ada mata! Dia hanya Besi."4- Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Melaka, Aizat Baharuddin memang benar apabila beliau sendiri merumuskan bahawa;

"Kartun tersebut juga menggambarkan bahawa golongan agamawan begitu 
jahil dan tidak serius berbanding pihak polis,"Ungkapan Aizat di atas rata-rata mengambarkan kebenaran dan anggapan orang-orang Pas sendiri terhadap golongan agamawan Pas yang sememangnya jahil dan pandang ringan apa yang keluar dari mulut mereka tanpa berfikir panjang. Kegemaran ulama Pas ialah bercakap suka hati dan kemudian mengharapkan orang ramai menerimanya bulat-bulat.


sumber . Hhalem

Pure Shiite

Posted: 16 Jun 2011 11:20 AM PDT

Pure Shiite


Mosque Management: Introductory Analysis into the Republic of Penang Election

Posted: 15 Jun 2011 12:09 PM PDT

DIMENSI

Posted: 16 Jun 2011 11:11 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Buku Jinggay - Edisi Giler

Posted: 16 Jun 2011 07:00 AM PDT


"Belum jadi kerajaan lagi, kalau sudah jadi kerajaan nanti lepas pilihan raya ke-13 kita akan laksanakan... kita akan buktikan," kataTian Chua (PKR-Kepale Batu)

Tak payah tunggu lagi. sekarang ni pun rakyat dah tengok dengan mate kepala sendiri apa yang kerajaan negeri pimpinan fuckatan dah lakukan di negeri masing2! macam2 adaaa!..

ada yang giler korek pasir sampai nak timbus diri sendiri

ada yang giler tebang pokok. saje nak kasi rakyat minum air lumpor

ada yang giler roboh rumah, roboh kuil, roboh segala2nya. saje nak tengok rakyat duk kat kandang lembu

ada yang giler rasuah..opss sedekah!

ada yang giler kuasa sampai tergamak halau ibu tunggal dari kediaman mereka. kunci tadika tak nak bagi anak2 belajar. nak tengok anak2 jadi bengap macam diorang

ada yang giler vavi pergi mengamuk sakan rosakkan tempat orang cari makan. saje nak tengok bangsa sendiri jek yang bleh cari makan

ada yang terpaksa jadi giler isim. tang bab agama cakap berdegar2. berjudi dan maksiat tu berdose besar. tapi depan mata ade pusat judi & maksiat pun buat2 tak nampak.

dan ada pulak yang giler 'projek'. berzina tak kira lelaki, pompuan, bini orang, anak orang pun dia sapu habis! dan yang paling best sekali antara ramai2 kaki projek tu ada sorang kaki 'projek' ni dapat lesen dari orang yang giler nak konker putrajaya..hebat tak!

pikir le sendiri giler ke tak giler namenye tu..kehkehkeh >|D

Omegay: Deaaypigg makin kurang hajar..melayu PAS sokong saja!

Posted: 15 Jun 2011 08:00 PM PDT


Tindakan mahkamah akan diambil jika adakan sistem pilihan raya masjid

2011/06/15

GEORGETOWN: Persatuan Kariah-kariah Masjid Pulau Pinang akan mengambil tindakan mahkamah terhadap kerajaan negeri sekiranya masih bertegas melaksanakan kaedah pemilihan Anggota Pemilihan Masjid (AJK) Kariah mengikut sistem pilihan raya umum.

Yang Dipertua persatuan itu, Datuk Seri Mohd Yussoff Latiff berkata, persatuan itu berpendirian tegas tidak bersetuju dengan tindakan yang diambil kerajaan negeri berikutan kaedah berkenaan tidak mengikut undang-undang yang sedia ada berikutan ia masih belum mendapat perkenan Yang Dipertua Agong.

"Persatuan mengambil pendirian memandangkan pilihan raya itu diadakan dalam keadaan tergesa-gesa di samping menggunakan sistem pemilihan yang agak longgar serta mengelirukan hingga dikhuatiri, akan mengundang perpecahan dalam kariah masjid berbanding tujuan asal perjuangan persatuan itu untuk penyatuan ummah.

"Malah jika belum mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, ia dianggap menyalahi undang-undang dan sekiranya dilaksanakan juga untuk menjaga rumah Allah, maka ia adalah satu dosa," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Khas Persatuan Kariah-Kariah Masjid negeri Pulau Pinang di sini hari ini.

Yussof berkata, proses tindakan mahkamah itu adalah tindakan terakhir yang akan diambil pihaknya dan isu terbabit perlu diselesaikan menerusi musyawarah.

Kerajaan DAP minggu lalu mengumumkan pemilihan jawatankuasa masjid di negeri itu diadakan secara pilihan raya mulai tahun ini bermula 18 Jun hingga 23 Julai yang membabitkan lebih 200 masjid menggantikan cara lama di seluruh Pulau Pinang. - BERNAMA

Deeayypigg dah bersedia nak mengganggu gugat ketenteraman orang melayu secara amnya dan agama islam khususnya. mereka sengaje nak mencetuskan ketegangan di kalangan orang2 melayu supaya bergaduh sesama sendiri

kita jangan terlalu mengharapkan PASrael akan berlembut dalam isu ini kerana mereka sendiri menyokong apa saje tindakan yang di lakukan oleh 'tuan' mereka. Mereka sudah pasti akan berada di barisan depan. jangan salah faham! bukan untuk mempertahankan kesucian islam tapi untuk menentang sesiapa saja yang membantah 'tuan' mereka.

kini perjuangan PASrael tiada lagi istilah dosa atau haram jika melibatkan 'tuan' mereka. kesemuanya akan nampak 'baik2' belaka. tak hairan lah jikalau ketua MAIPP jugak berkiblatkan 'tuan' komunisnya..

semoga orang melayu PP akan tetap utuh dan cekal menghadapi dugaan dan cobaan yang datang dari kerajaan komunis deeayypig haram zaderrr nihh!..harkk ptuihhh!! kehkehkeh

Omegay: Alahai Pasrael takut 'Kartun'!..kehkehkeh

Posted: 15 Jun 2011 05:33 PM PDT

zzzzzzzzzzzzz.....

Persatuan Ulama Malaysia (PUM) memandang serius penyiaran kartun di dalam Utusan Malaysia disiarkan pada yang secara jelas menghina ulama dan Islam.

"Perkara ini tidak harus dibiarkan," ujar Yang Dipertua PUM, Datuk Sheikh Abdul Halim Abd Kadir dalam satu kenyataan. - Haaaaarkkhhptuihh

Kalau di teliti betul2 dailog katun yang di siarkan dalam Utusan tak mengandungi apa2 kesalahan pun huhuhu. malah kalau mengikut kenyataan asal Hadi Besi itu lah ungkapan yang sebenarnya. pegi le marah kat dia. kenapa katun plak yang jadi mangsa?. PASrael fobia dgn katun kerr? macam pernah ku dengar..tapi di mana yaahh??..heheh..haii pelik btol perangai manusia yang takut pada penangan katun..opss bayang2 nih.

tak tau la kalau kartunis junar tu dah di angkat naik ke langit maka apa saje yang dia lukis tak menjadi masalah besar untuk PASrael jadikan modal baik di dunia atau akhirat atas nama agama!

heran kenapa PUM tak pulak berani menegur PASrael yang secara terang2an mempertahankan kerosakan moral pemimpin de fuckto, menerusi bukti rakaman video. Sebelum ni PASrael pun tak amik peduli jika orang bukan islam permainkan ayat2 suci al-quran. biarpun bacaan pun lintang pukang namun PASrael tetap memuji2 konon2 mereka nak berjinak2 dengan islam. walhal tujuan mereka cuma nak raih kepercayaan dan undi

Harap2 YDP PUM tak mengamalkan double standard dalam menjatuhkan hukum huhuhu >|D

Rajahmas

Posted: 16 Jun 2011 11:04 AM PDT

Rajahmas


Mat Sabu amal politik cara Kampung untuk tawan Putra Jaya?

Posted: 15 Jun 2011 09:52 PM PDT

Politik kekampungan... kenyataan pun bergantung pada emosi

Bapa perpecahan dan kemunduran umat... Kenyataan sombong Timbalan Presiden PAS yang baru.

Menurutnya, PAS tidak mahu kejadian tahun 1969 berulang kerana bertanding atas tiket Barisan Nasional dan apabila mereka berjaya, PAS ditendang keluar menjelang pilihan raya umum selepas itu.

Kenyataan paling popular dari seorang pemimpin parti yang berlabelkan Islam,

"Pemimpin UMNO sekarang cuba berbaik dengan PAS. Bila dihulur tangan, kutampar tangan mereka!!!"

Persoalannya adakah PAS ikhlas dalam perjuangannya menegakkan syiar islam ataupun sebenarnya berebut kuasa dalam kepimpinan sehingga menyebabkan rusuhan yang dimulakan oleh penyokong Nasir di Kota Bharu pada 1977? Sejak itu, PAS gemar gunakan cara berdemonstrasi dan menghuru-harakan keadaan kononnya bagi menunjukkan kemarahan rakyat terhadap kerajaan.

Sejarah kesombongan PAS sehingga keluar daripada gabungan BN dalam krisis kelantan itu sebenarnya berpunca dari pihak PAS itu sendiri. Malah di dalam portal PAS pusat sendiri ketika itu menyatakan bahawa ia bermula akibat timbulnya ketidakpuasan hati PAS terhadap Menteri Besar ketika itu, Datuk Muhamed bin Nasir.

FAKTA yang tidak diceritakan oleh PAS:

1. Ada diantara pemimpin PAS Kelantan memfitnah dan menuduh Datuk Muhamed bin Nasir terlalu mengikut telunjuk UMNO-BN. Hakikatnya pd ketika itu UMNO-BN tidak pernah campur tangan dlm corak pemerintahan PAS (ketika itu). Malah, sedangkan ketika itu keputusan pemerintahan PAS Kelantan masih ditangan kuasa majoriti dewan undangan negeri.

2. Malah pada ketika itu juga terdapat usaha dalam PAS utk menjatuhkan Presiden PAS (ketika itu) Tan Sri Datuk Dr. Haji Mohd Asri bin Haji Muda. Usaha menjatuhkan Datuk Mohd Asri hanya kerana Datuk Mohd Asri adalah tokoh PAS yg bertanggungjawab membawa PAS menyertai Barisan Nasional pada tahun 1973.

3. Asas yg digunakan oleh sebahagian pemimpin PAS Kelantan (ketika itu) utk menolak Datuk Mohd Asri dan Dato' Muhammad Nasir, hanya kerana selepas PRU 1973, PAS mempunyai kuasa majoriti dgn 22 kerusi dan UMNO hanya 13 kerusi, dan tidak memerlukan sebarang usaha bergabung antara PAS dan UMNO.

4. Dalam tempoh (1973-1978) Datuk Mohd Asri selaku Presiden PAS dan Dato' Muhammad Nasir telah dikaitkan dengan pelbagai spekulasi dan masalah khususnya melibatkan Pas di Kelantan. Hakikatnya spekulasi dan tuduhan tersebut adalah hasil putar belit fakta sebahagian pemimpin dan ahli2 PAS yg tidak berpuashati dgn perpaduan PAS-UMNO.

5. Krisis Kepimipinan PAS Kelantan 1977 dikatakan timbul hasil ketidakpuasan hati terhadap Menteri Besar, Dato'Haji Muhammad Nasir. Beliau dipecat sebagai MB Kelantan oleh Pucuk Pemimpin PAS Kelantan itu sendiri.

6. Sementara Datuk Mohd Asri mula ditendang keluar oleh Pucuk Pemimpin PAS Kelantan selepas PRU 1978, dengan desakan-desakan supaya beliau meletakkan jawatan selaku Yang Dipertua Agung PAS, desakan yang datang dari beberapa pimpinan Pas antaranya dengan Pesuruhjaya Pas Kelantan dan Ketua Dewan Ulama' Pas Pusat Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat. Beliau akhirnya mengumumkan perletakan jawatan sebagi Yang Dipertua Agung PAS pada 23 Oktober 1982.

FAKTA TAMBAHAN 11.

7.Krisis Kepimipinan PAS Kelantan 1977 ini yg membawa kepada undi tidak percaya kepada MB Kelantan pada 15 Oktober 1978.
Apapun Kerajaan Pusat ketika itu menghormati keputusan yg dibuat oleh PAS Kelantan, atas dasar persefahaman dan tidak masuk campur dgn alasan yg diberi oleh PAS Kelantan itu dgn mendakwa perkara itu merupakan soal rumah tangga PAS.

8. Tumbangnya Dato' Muhammad Nasir akibat perebutan kuasa dalam PAS, telah menyebabkn berlakulah rusuhan yg dimulakan oleh penyokong Nasir di Kota Bharu. Rusuhan ini telah mengakibatkan kerosakkan harta benda, mengancam nyawa dan keselamatan rakyat dan juga mengancam keselamatan negeri Kelantan.

9. Seperti yang dinyatakan oleh Tun Hussein Onn didalam ucapan beliau pada 9 Disember 1977, selaku perdana menteri ketika itu, belau harus bertanggungjawab di atas keselamatan negara dan kebajikan rakyat, yang dikhuatiri rusuhan diKelantan mungkin akan merebak ke negeri2 lain, dan mengengkang rusuhan seperti peristiwa 13mei berulang.

10. Pada November 1977,Parlimen Persekutuan meluluskan rang undang-undang darurat Kelantan yang meletakkan Kelantan ditadbir secara terus oleh Kerajaan Pusat.

11. Rang undang2 Darurat Kelantan dirangka bersama menteri2 PAS yg ketika itu masih lagi bersama-sama UMNO dalam jemaah Menteri. Dan diluluskan oleh Parlimen setelah mendapat persetujuan majoriti termasuk dr kalangan menteri PAS sendiri.

12. Setelah Kelantan dibawah Darurat. Datuk Mohd Asri menerima tekanan dari beberapa pimpinan Pas terutamanya Nik Aziz selaku Pesuruhjaya Pas Kelantan dan Ketua Dewan Ulama' Pas Pusat yg dari awal begitu lantang menetang gabungan PAS-BN.

13. Hasil dari desakan itu, Haji Hassan Adli Arshad selaku Timb. Yang DiPertua Agung PAS dijadikan kambing hitam PAS apabila beliau dipecat oleh Datuk Mohd Asri yg kononnya beliau menjadi ketua menteri2 PAS yg menyokong rang undang-undang Darurat.

14. Malah beberapa pimpinan Pas yg menentang gabungan PAS-UMNO ketika itu terutamanya Nik Aziz mula menunjukkan sikap memberontak dalam perikatan gabungan PAS-UMNO, menetang setiap arahan dan perlaksanaan kemajuan yg dilakukan BN di Kelantan.

15. Pemberontakan dalaman ini memungkin barah berlaku dalam BN, hasil ketiadaan disiplin pemimpin PAS ini, telah menyebabkan UMNO terpaksa membuka tali yg mengabungkan PAS-UMNO.

16. Rentetan dari itu juga menyebabkan Krisis dalaman PAS yang kepada perpecahan PAS pada beberapa parti serpihan seperti Berjasa dan Hamim.

17. Keluarnya PAS dari gabungan BN-UMNO, telah menyaksikan satu PRK Kelantan diadakan pada Mac 1978.

18. Pada PRK mac 1978, rakyat menjadi gempar setelah pekong yg selama ini disimpan oleh beberapa pimpinan Pas diantaranya Nik Aziz ketika itu terbongkar, apabila isu pemberian kontrak balak diberikan sewenang-wenangnya membuktikan bahawa PAS cuba menggadaikan Negeri Kelantan.

IPOHMALAY

Posted: 16 Jun 2011 10:00 AM PDT

IPOHMALAY


Apabila Kepandaian Menjadi Kebodohan Mutlak

Posted: 15 Jun 2011 06:11 PM PDT

Ketika negara menghadapi ancaman penggodam cyber dari Indonesia yang sentiasa menanti peluang besar-besaran menggodam lama web negara ini, negara juga diancam oleh penggodam anak tempatan yang 'cuba tunjuk kuat' dengan menggodam laman web negara sendiri.

Inilah buktinya bila mana kepandaian hakikatnya boleh menjadi sebuah kebodohan yang mutlak lagi hakiki buat sesetengah manusia. Jika mengikut apa yang diajarkan, kepandaian yang berubah menjadi kebodohan hakiki ini sudah pasti kesan dari cara individu itu sendiri dibesarkan, contohnya dengan memberi makan hasil dari wang yang tidak halal.

Akibatnya, pengecut dan konek-konek kecut belakang skrin ini berlagak seperti wirawan dan menggodam kemudahan-kemudahan awam yang dibangunkan oleh kerajaan dengan nilai berjuta-juta ringgit.

Padahal, jika berlaku peperangan senjata, para pengecut ini lebih pondan dari para pondan dalam mengangkat senjata menentang musuh. Atau mereka sendiri telah tersenarai sebagai musuh yang perlu disusun dan ditembak satu-persatu.

Tetapi timbul persoalan. Adakah penggodam ini anak tempatan atau anak Indon? Ini kerana anak Indon sentiasa berusaha menggodam web-web milik kerajaan negara ini sejak tahun 2008 dan kes-kes yang dilakukan oleh mereka sebelum ini tidak dihebohkan oleh kerajaan Malaysia yangbaik hati tidak bertempat.


KUALA LUMPUR - Portal rasmi Jabatan Pengajian Politeknik dan sebuah portal pelancongan swasta menjadi mangsa pertama sekumpulan penggodam yang dikenali sebagai Dragon Force Malaysia di sini awal pagi semalam.

Dalam kedua-dua portal itu, penggodam terbabit menyatakan tindakan tersebut dibuat sebagai protes terhadap kerajaan Malaysia supaya tidak menghalang kebebasan menggunakan Internet.

"Tiada yang selamat, terima kasih ahli Dragon Force. Kepada pentadbir, Dragon Force sudah datang. Terkejut huh? Jangan bimbang banyak yang akan datang lagi.

"Hormati kami, kami masukkan kod, kami ubah sistem anda, kami buka kata kunci anda, kami salah guna jaringan anda bukan kerana kami benci tetapi kami suka. Enjoy!," kata penggodam yang menggelarkan dirinya sebagai Kambeng Merah melalui mesej yang ditinggalkan dalam portal yang digodam.

Bagaimanapun, kedua-dua portal yang digodam selama 13 jam bermula tengah malam kelmarin sehingga kira-kira pukul 1 petang itu boleh diakses semula setelah dibaik pulih oleh pentadbir portal berkenaan.

Dalam pada itu, sumber daripada Jabatan Pengajian Politeknik mengesahkan kejadian tersebut dan sedang menunggu laporan penuh pembekal perkhidmatan laman webnya.

"Kami mempunyai dua portal iaitu www.politeknik.edu.my dan politeknik.gov.my. Yang telah diserang ialah politeknik.gov.my sementara portal yang satu lagi tidak digodam.

"Buat masa sekarang, memang tiada sebarang kerosakan serius dan semua kerosakan itu sudah dibaiki. Selepas pihak kami mendapat laporan penuh daripada pembekal, kami akan buat laporan terus kepada pihak atasan mengenainya," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Selain itu, sebuah lagi portal milik syarikat Impressions Holidays & Resort Sdn. Bhd. iaitu www.tourmalaysia.com.my turut menjadi mangsa kumpulan sama.Politik Harian

Posted: 16 Jun 2011 03:45 AM PDT

Politik Harian


51 Laman Web Kerajaan Digodam

Posted: 16 Jun 2011 12:05 AM PDT

Sebanyak 51 laman web .gov.my digodam sehingga awal pagi Khamis menyebabkan 41 daripadanya mengalami gangguan pada tahap yang berbeza, kata Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM). Baca lagi...

bumiyang

Posted: 16 Jun 2011 03:40 AM PDT

bumiyang


135 Murtad, Pas Jangan Salahkan Kerajaan Sebaliknya Cerminlah Muka Pakatan Dulu!!!

Posted: 15 Jun 2011 05:18 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 16 Jun 2011 03:29 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


KARTUN MENGHINA HADI AWANG ... BUKAN MENGHINA ISLAM !

Posted: 15 Jun 2011 06:09 PM PDT


Aku nak tergelak sungguh tengok puak-puak PR hari ni dalam Malaysiakini (bahagian komen via FB kat bawah tu) yang melalak-lalak melolong-long macam kena sawan menuduh kartunis Miko bertajuk 'KEKELIRUAN KES ROGOL' yang dikatakan kononnya telah mempersendakan HUKUM ISLAM dan wajar diambil tindakan sewajarnya.


Dah tu pulak, Persatuan Ulama Malaysia (PUM) juga bertindak mencadangkan pelukis kartun tersebut dihadapkan ke Mahkamah ... fuyiooo ! ...

Aku rasa Miko (kartunis) tersebut telah merujuk video di bawah ni - iaitu ceramah / kuliah agama oleh Ustaz Khazim ... dan aku rasa perkara ni sepatutnya dirungkaikan dengan lebih jelas dan mendalam oleh para ulama dan ahli agama yang pakar dalam bidang Undang-Undang Islam ...

Nampaknya kartun yang dilukis tersebut BUKANLAH menghina Undang-Undang Islam mahupun Ulama mahupun Agama Islam. (lagi hebat apabila Miko menggambarkan perempuan tersebut bertemu dengan Tok Penghulu, bukan Tok Imam / Tok Hakim Syariah / Peguam Syariah / Pejabat Agama !) ... 

Apa yang Miko cuba gambarkan adalah perbezaan antara jawapan "Tok Penghulu" yang menolak kes tersebut dengan "Polis" yang tidak menolak kes tersebut. Secara logiknya Miko tidak menghina sesiapa, kecualilah ORANG TUA YANG BERNAMA HAJI HADI AWANG ... Lihat sini ...


HADI AWANG yang sebenarnya dihina, bagus la bagi aku ! ...

Ada ka patut Hadi Awang tolak video sebagai bukti kes !

HADI AWANGlah yang MENGHINA ISLAM sebenarnya ! ...

Siapa sebenarnya yang betul sekarang : USTAZ KHAZIM (dan kartunis Miko) ATAUPUN HAJI HADI AWANG (mengatakan Video itu hanyalah besi) ??
AloQStaQ
16 Jun 2011
9.09 Pagi

tunku

Posted: 16 Jun 2011 03:22 AM PDT

tunku


10 Sen Drop In Price Of RON97 Petrol At Midnight

Posted: 15 Jun 2011 10:03 AM PDT

KUALA LUMPUR, June 15 (Bernama) -- The price of RON97 petrol will be reduced by 10 sen effective midnight tonight, to RM2.80 per litre.
The chairman of the Petrol Dealers Association of Malaysia (PDAM), Datuk Hashim Othman, said the drop in the price of the fuel was in line with the current world market price.
"It's good that the price drops, it can ease the burden of RON97 petrol consumers, although only 10 sen, at least there is a reduction," he told Bernama, here Wednesday night.
Since ealy this year, the price of RON97 petrol had been increased on four occasions to reach the current price of RM2.90 per litre.
However, the price of RON95 petrol remains at RM1.90 per litre. -- BERNAMA

tunku : when the price increases everybody curse the government and when the price drops no one say anything. some opposition leaders said that this is election gimmick etc.whatever the government do is always wrong for them.i only want to say Thank You.

PANEH MIANG

Posted: 16 Jun 2011 01:52 AM PDT

PANEH MIANG


Siapa kata PAS lupa...

Posted: 15 Jun 2011 08:22 PM PDT

Kata Ambiga Sreenevasan,

"Perhimpunan BERSIH akan diteruskan tanpa mengambil kira apa kata sesetengah pihak ataupun laporan polis yang dibuat. Kami tidak akan berganjak dengan ugutan kerana kami memiliki pahlawan Melayu yang sedia bertempur."

Baiknya 'pahlawan Melayu' kerana mempertahankan Founder IFC aka Pejuang Murtad aka Pengerusi BERSIH. Pahlawan Cina dan India tak nak join sekali ka? Nak jadi tukang sorak saja ka sambil tengok pahlawan Melayu berdemonstrasi menentang kerajaan Melayu? Hehehe...(Gelak pahlawan Cina dan India kepada 'pahlawan Melayu')

Kata Zulkifli Nordin pulak,

"Saya ambil dari sudut tidak memahami mentaliti dan pemikiran khususnya ahli-ahli Pas, ulama-ulama dalam Pas.

Bagaimana mereka boleh memberi ataupun membenarkan seorang seperti Ambiga menjadi ketua mereka untuk "demo BERSIH", sedangkan mereka tahu Ambiga ni bekas Pengerusi Majlis Peguam.

Semasa saya menjadi Exco Majlis Peguam, Ambiga ini Timbalan Pengerusi. Masa itu Datuk Yew Yang Pooh Pengerusi Majlis Peguam. Dan kita tahu aktiviti Majlis Peguam.

Jangan lupa, Ambiga dan Majlis Peguam ini antara tokoh yang menonjol dalam isu Interfaith Commission (IFC).

Isu IFC ini PAS tentang habis-habisan. Malahan saya ingat, saya bersama beberapa pemimpin PAS, termasuk Pemuda PAS berdemonstrasi menentang IFC.

Ada pemimpin-pemimpin PAS yang masuk penjara, dihukum mahkamah kerana menentang IFC. Ambiga terlibat secara langsung dengan IFC.

Hari ini, macam mana mereka (PAS) boleh bersengkokol dengan orang macam ini?

Kedua, Ambiga ini antara orang yang menyokong penuh kes murtad Lina Joy (Azlina Jailani). Orang PAS tak kan lupa ini.

Kita berhujan panas menentang kes murtadnya Lina Joy. Ada antara kita masuk lokap Ada kepimpinan PAS termasuk di peringkat Dewan Pemuda termasuk Ulama yang mengisytiharkan jihad.

Kafir harbi mereka isytiharkan orang yang menyokong kes murtad Lina Joy ini. Ambiga antara kepalanya.

Hari ini, saya hairan macam mana mereka boleh tidur sekongkol dan menjadikan dia ketua pula ?

Ketiga, Ambiga adalah antara mereka yang menonjol dalam membawa isu murtad. Dia orang yang menjadi dalang dalamForum Memeluk Islam. Pemimpin PAS takkan lupa. Benda tu baru berlaku 2008.

Mereka antara orang yang hadir dengan saya semasa kita membuat himpunan membantah isu memeluk Islam yang diketuai oleh Ambiga.

Jangan lupa takbir-takbir yang mereka laungkan, jihad-jihad yang mereka laungkan di depan bangunan Majlis Peguam menentang Ambiga.

Hari ini mereka boleh duduk sebantal dan boleh pula menjadikan yang paling teruk menjadikan Ambiga ketua.

Jadi, Ambiga ada niat nak memartabatkan Islam ke? Tak ada. Ada nak mempertahankan Islam? Tak ada.

Jadi, pada sayalah, kepada ahli-ahli akar umbi PAS, pemimpin mereka rosak, sedarlah. Kita ini dipergunakan sahaja." Selanjutnya di sini.


Den raso Tun M dah silap cakap la. Sepatutnya Tun M bukan sebut "Melayu mudah lupa", TAPI yang patut disebut "PAS MEMANG PELUPA"!

Rupanya PAS hanya setaraf ikan emas yang hilang ingatan selepas 3 bulan!

Sahabat-Gunung

Posted: 16 Jun 2011 01:44 AM PDT

Sahabat-Gunung


Kekalkan Jawatan EXCO Hassan Ali, Khalid Ibrahim Sekadar Nak Jaga Hati

Posted: 15 Jun 2011 02:30 AM PDT


Kuala Lumpur, 15 Jun- Umum sudah mengetahui bahawa Pesuruhjaya Pas Selangor kini tidak lagi disandang Datuk Dr. Hassan Ali sebaliknya ADUN Meru, Dr Hj Abd Rani Osman dilantik sebagai Pesuruhjaya PAS Selangor yang baru.

Hakikatnya, ia juga merupakan satu lagi kemenangan DAP Selangor, untuk melenyapkan Datuk Dr Hassan Ali, yang selama ini nampaknya tidak sehaluan dengan keputusan dalam kerajaan negeri dan di pihak pakatan PKR-DAP-PAS, satu kemenangan paling bermakna buat DAP, menidakkan keupayaan dan kewibawaan Hassan Ali.

Ketua Pemuda UMNO Sungai Besar, Budiman Mohd Zohdi berkata, walaupun terdapat desakan pihak-pihak tertentu agar Hassan Ali dikeluarkan dari barisan EXCO kerajaan negeri, namun kenyataan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalib Ibrahim untuk terus mengekalkan Dr Hassan Ali sebagai EXCO.

"Apa sebenarnya sandiwara yang dimainkan sekarang. Mungkin ada pihak melihat keenganan Tan Sri Khalid ini akan menyebabkan beliau akan diberikan tekanan oleh kumpulan Erdogan yang kini menguasai PAS, namun saya beranggapan keputusan yang dibuat Tan Sri Khalid ini sebenarnya merupakan satu tindakan menjaga hati Dr Hassan Ali.

Mereka kini sedang membuat persiapan untuk menghadapi pilihan raya umum, maka mereka tidak mahu sebarang keputusan dan tindakan drastik mereka akan menjadi senjata yang boleh merosakkan pakatan mereka," ujarnya.

Dalam masa yang sama, Budiman turut melihat peranan PAS dalam pentadbiran kerajaan Selangor sekadar kuda tunggangan kepada PKR dan DAP.

"Mereka tidak mempunyai apa-apa peranan. Contohnya soal penjualan arak di Selangor, walaupun ditentang hebat pada awalnya oleh PAS dan Hassan Ali, namun akhirnya mereka terpaksa akur dengan tindakan dan keputusan Ronnie Liu untuk terus membenarkan penjualan arak-arak ini, dan memulangkan semula arak-arak yang telah dirampas oleh penguatkuasa JAIS kepada premis terbabit," tambahnya lagi.

Taipingmali (tm)

Posted: 16 Jun 2011 01:27 AM PDT

Taipingmali (tm)


Fw: TIDAK PERLU SIASAT DATO IBRAHIM ALI

Posted: 16 Jun 2011 01:24 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Thu, 16 Jun 2011 15:35:47 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: TIDAK PERLU SIASAT DATO IBRAHIM ALI

          Ketua Pemuda Pas Johor cuba mencadangkan kepada pihak Polis supaya Dato Ibrahim Ali Priseden Perkasa disiasat, Pelek betul sikap Ketua Pemuda Pas ini apa hal perlu Dato Ibrahim perlu disiasat sedangkan yang buat Perhimpunan haram ini ialah Ambiga dan Mat Sabu Laknattullah, Kenapa tak arahkan Polis siasat Berseh nak adakan Perhimpunan ini, Adakah ini arahan dari wakil Yahudi yang ada diNegara ini kerana difahamkan sekarang ini diMalaysia sudah ada wakil Yahudi, Kalau nak tahu siapa wakil tersebut tanya saja kepada Mat Sabu kerana salah saorang wakil yahudi diMalaysia ialah Mat Sabu sendiri

          Kepada Parti Pas jangan cuba menggangu Perkasa kerana tujuan dan matlamat perjuangan Perkasa JELAS tak pernah berubah-rubah, Tapi Perjuangan Pas dah mula berubah apabila berada bersama Pakatan Haram yang dianggotai Dap Laknattullah jadi kalau nak tuduh Perkasa cermin-cermin dulu diri Kepimpinan Pas yang ada sekarang ini sanggup gadai Agama demi kepentingan POLITIK, Dulu Memperjuangkan Negara Islam sekarang tukar kepada Memperjuangkan Negara Berkebajikan tak lama lagi entah apa pula akan diperjuangkan oleh Parti Ajaran Sesat ini. munkin Perjuangan Negara Islam terpaksa ditukar kerana telah menerima arahan dari wakil Yahudi yang ada didalam Pakatan Haram.

Drp: Othman Mohd
TPPD Lms

Baca Betul2, Jangan baca separuh: Hak untuk berhimpun dan berpesatuan.

Posted: 15 Jun 2011 11:46 PM PDT

Perkara 10. Kebebasan bercakap, berhimpun dan berpersatuan.

(1) Tertakluk kepada Fasal (2), (3) dan (4)— (a) tiap-tiap warganegara berhak kepada kebebasan bercakap dan bersuara; (b) semua warganegara berhak untuk berhimpun secara aman dan tanpa senjata; (c) semua warganegara berhak untuk membentuk persatuan.

(2) Parlimen boleh melalui undang-undang mengenakan— (a) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (a) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, hubungan baik dengan negara-negara lain, ketenteraman awam atau prinsip moral dan sekatan-sekatan yang bertujuan untuk melindungi keistimewaan Parlimen atau mana-mana Dewan Undangan atau untuk membuat peruntukan menentang penghinaan mahkamah, fitnah, atau pengapian apa-apa kesalahan; (b) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (b) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persektuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam; (c) ke atas hak yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, ketenteraman awam atau prinsip moral.

(3) Sekatan-sekatan ke atas hak untuk membentuk persatuan yang diberikan oleh perenggan (c) Fasal (1) boleh juga dikenakan oleh mana-mana undang-undang yang berhubungan dengan perburuhan atau pendidikan.

(4) Pada mengenakan sekatan-sekatan demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam di bawah Fasal (2)(a), Parlimen boleh meluluskan undang-undang melarang dipersoalkan apa-apa perkara, hak, taraf, kedudukan, keistimewaan, kedaulatan atau prerogatif yang ditetapkan atau dilindungi oleh peruntukan Bahagian III, Perkara 152, 153 atau 181 melainkan yang berhubungan dengan pelaksanaannya sebagaimana yang dinyatakan dalam undang-undang itu.

Fw: [sim] INFO : Amnesty Desak Malaysia Tangkap Umar Al-Bashir

Posted: 15 Jun 2011 05:01 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: Sirajuddin Abbas <sirajuddinabbas@gmail.com>
Sender: SahabatInteraktif@yahoogroups.com
Date: Wed, 15 Jun 2011 21:52:01 +0800
To: SIM<SahabatInteraktif@yahoogroups.com>
ReplyTo: SahabatInteraktif@yahoogroups.com
Subject: [sim] INFO : Amnesty Desak Malaysia Tangkap Umar Al-Bashir

 


 Amnesty International hari Selasa (14/6) mendesak Malaysia untuk membatalkan undangan yang ditujukan kepada Presiden Sudan Umar Al-Bashir, atau menangkapnya saat menghadiri pertemuan di forum ekonomi.


Sebagaimana disampaikan oleh pemerintah Malaysia sebelumnya, Al-Bashir merupakan salah satu pemimpin Afrika yang dijadwalkan hadir dalam sebuah forum yang digelar mulai Ahad depan di Putrajaya.

Mahkamah Kejahatan Internasional menetapkan presiden Sudan itu sebagai tersangka dalam peristiwa berdarah di Darfur.

Malaysia bukan anggota dari Mahkamah Internasional, namun pada bulan Maret telah mengumumkan keinginannya untuk bergabung.

Menurut Amnesty International (AI), jika Malaysia memang berniat untuk menjadi anggota Mahkamah Internasional, seharusnya tidak mengundang Al-Bashir, atau jika ia berada di wilayahnya maka Malaysia harus menangkap pemimpin Sudan itu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Abdul Aziz, sejalan dengan pendapat AI. Sebagaimana dikutip Malaysian Insider ia berkata, "Saya menganggap masalah ini serius. ... Saya dengan tegas mencadangkan agar pemerintah menarik kembali undangan itu."

Tahun 2003 Darfur menjadi medan berdarah setelah para pemberontak dari suku-suku Afrika di Sudan menentang pemerintah yang dikuasai keturunan Arab, yang mereka tuding melakukan diskriminasi. PBB memperkirakan 300.000 orang terbunuh dalam konflik di Sudan dan 2,7 juta orang kehilangan tempat tinggal.*

http://www.hidayatullah.com/read/17525/15/06/2011/amnesty-desak-malaysia-tangkap-umar-al-bashir.html


__._,_.___
Recent Activity:
Bahan diatas disiarkan di Yahoo Group Sahabat Interaktif Malaysia (SIM)
====================================================================
Web Rasmi SIM di http://www.sim.org.my |Koperasi SIM http://www.kosim.com.my
====================================================================
Group SIM ini adalah Yahoo Group Sahabat Interaktif Malaysia (SIM) terbuka kepada semua yang aktif dan interaktif disemua peringkat umur. SIM percaya bahawa berkomunikasi secara interaktif dan terkawal melalui saluran ICT boleh mengeratkan silaturahim serta memberikan banyak faedah kepada individu dan kumpulan tanpa terikat dengan mana-mana pengaruh parti politik, badan komersial atau aliran fahaman serta kepercayaan. Namun SIM percaya bahawa nilai-nilai yang baik dan murni akan dapat diterima oleh semua pihak.

=========== MARI BANTU MEMBANTU SESAMA KITA =====================

Yahoo Group SIM juga telah berjaya menubuhkan Koperasi Sahabat Interaktif Malaysia (KOSIM) , projek keusahawanan sosial Mangkuk Tingkat, program Kerja Dari Rumah (KDR) dan juga misi bantuan serta perubatan dibawah beberapa pertubuhan dan yayasan. SIM sekali lagi menempah sejarah apabila menubuhkan SIMCare iaitu sebuah pertubuhan bagi membantu sesama insan dalam sebarang bentuk diperlukan. Sertai SIMCare di http://www.simcare.org.my

=================== DISCLAIMER ============================
Group SIM tidak bertanggungjawab di atas mana-mana bahan yang di
dapati melanggar akta hakcipta tempatan atau antarabangsa. Adalah
menjadi tanggungjawab ahli untuk memastikan peraturan hakcipta
diikuti sepenuhnya apabila menghantar mana-mana posting atau respons.

Semua kandungan emel, posting, artikel dan fail yang disiar
di SIM tidak menggambarkan pendirian rasmi pemilik SIM melainkan jika dinyatakan sedemikian.

FACEBOOK SIM INTERAKTIF : http://www.facebook.com/pages/Sahabat-Interaktif-Malaysia/164360919526?ref=n
.

__,_._,___

Fw: KEMBARA ROH MANUSIA

Posted: 15 Jun 2011 04:59 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.


From: othman mohamed <othmanmohamed6667@gmail.com>
Date: Thu, 16 Jun 2011 07:51:45 +0800
To: <taipingmali@gmail.com>; <tapakukuhiring@gmail.com>; <norlizaizul@gmail.com>; <irwanfahmi@hotmail.com>; <rosezie2003@yahoo.com>
Cc: <othmanmohamed6667@gmail.com>
Subject: KEMBARA ROH MANUSIA

                                                  JANGAN   JADI   GOLONGAN   ORANG   RUGI.......

          SELEPAS ROH DICABUT DARI TUBUH MANUSIA IA DISAMBUT DUA MALAIKAT YANG SANGAT CANTIK WAJAHNYA, BERPAKAIAN INDAH DAN BERBAU HARUM, KEMUDIAN ROH ITU DIBALUT DENGAN SUTRA DARI SYURGA, ROH TERSEBUT PUN DIANGKAT NAIK KELANGIT.

          APABILA TIBA DILANGIT YANG PERTAMA MALAIKAT PEMBAWA ROH MEMPERKENALKAN DIRI, KEMUDIAN MENYEBUT NAMA ROH TERSEBUT, GEMBIRALAH MALAIKAT PENJAGA LANGIT ITU KERANA NAMA ROH TERSEBUT SUDAH ADA DALAM SENARAI MEREKA DAN SEDANG MENUNGGU KEDATANGANNYA, ROH SIPOLAN SANGAT MULIA KERANA MEMILIKI AKIDAH YANG BENAR

          DIPINTU LANGIT KEDUA ROH TERSEBUT DISAMBUT MALAIKAT DENGAN MERIAH KERANA KERANA ROH TERSEBUT MEMILIKI AMALAN SOLAT YANG SEMPURNA.

          KETIKA SAMPAI KELANGIT YANG KETIGA MALAIKAT MENGALU-ALUKANNYA DENGAN PENUH TAKZIM KERANA SUDAH MENDAPAT SENARAI AMALANNYA DIATAS DUNIA KETIKA HIDUP, ROH INI SANGAT BERHATI-HATI TENTANG HARTA-HARTANYA IA ITU MENCARI HARTA YANG HALAL DAN MEMBELANJAKANNYA KEJALAN KEBAIKAN SEMATA-MATA.

          DILANGIT KEEMPAT MALAIKAT MERAIKAN ROH TERSEBUT KERANA DIA AMAT MENJAGA AMALAN PUASANYA KETIKA MASEH HIDUP.

          DILANGIT KELIMA MALAIKAT MENYAMBUT ROH DENGAN HORMAT KERANA HAJINYA YANG MABRUR, DIA MENUNAIKAN HAJINYN KERANA ALLAH SWT DAN BUKAN UNTUK BERMEGAH-MEGAH.

           KETIKA TIBA DILANGIT YANG KEENAM MALAIKAT MEMPERSILAKAN ROH MEMASUKI PINTUNYA KERANA ROH INI MERUPAKAN ANAK YANG TAAT AKAN IBU BAPANYA, HATI KEDUA IBU BAPANYA TIDAK PERNAH DIGURIS DAN DIA SEBAGAI ANAK JUGA TIDAK PERNAH MENDERHAKA.

          DILANGIT YANG KETUJUH ROH DISAMBUT DENGAN GEMBIRA KERANA INILAH ORANGNYA YANG SANGUP BANGUN PADA WAKTU TENGAH MALAM BERTAHAJUD KETIKA ORANG LAIN SEDANG LENA TIDUR, ORANG INI JUGA SELALU MENJAGA HAJ ANAK-ANAK YATIM YANG ADA DISEKELILING KETIKA HAYATNYA

           SETELAH MELEPASI LANGIT KETUJUH ROH YANG BERJAYA INI TIBA DISUATU MAHLIGAI BERMAMA "SURADIQ" SEMUA ROH MULIA DALAM KALANGAN MUKMIN DITEMPATKAN DISINI DAN DISAMBUT DENGAN GILANG-GEMILANG        (  IMAM GHAZALI DALAM KASYFU ULUMIL AKHIRAH )

          ADA JUGA ROH YANG LAIN BERTANYA MENGAPA ROH SIPOLAN TIADA BERSAMA KITA SEDANGKAN SUDAH LAMA DIA MATI ? OHHH...RUPA-RUPANYA DIA TERMASUK DIDALAM GOLONGAN ORANG-ORANG YANG RUGI, JADI SEBAB ITU DIA TIADA DISINI.


Drp:Othman Mohd
TPPD Lms

Pakatan Hajir dah mula langkah mereka untuk menguru harakan negara

Posted: 15 Jun 2011 04:58 PM PDTLangkah pertama ialah mendapat arahan dari Barat, Yahudi dan Nasaroo.

Langkah kedua menubuhkan komunis (komiti) yang menggerakkan satu himpunan raksaksa seperti yang berlaku di benua Arab

Langkah ketiga mencanangkan agar rakyat turun ramai ramai untuk menjatuhkan kerajaan secara demontrasi

Langkah keempat, mereka sudah memujuk PDRM supaya turut menyokong mereka. ( Rujuk Harakah).

Langkah kelima, akan memujuk tentera supaya menyertai mereka untuk menumbangkan kerajaan BN yang zalim dan menindas rakyat. ( Bila ditanya apakah kezaliman dan bentuk penindasan, mereka gagal menjawab).

Oleh itu pihak kerajaan perlukan melakukan sesuatu untuk menghalang usaha mereka.

Bagi Pas, mereka sanggup mati kerana bagi mereka mati mereka pada 9 Julai 2011 adalah mati syahid.

Sama seperti syahidnya Ibrahim Libya.

Apakah dengan menentang kerajaan berasaskan fitnah dan agenda jahat manusia khawarij, majusi anda akan mati syahid?

Adakah mati menentang ulul amri yang selama ini memerintah dengan adil dianggap syahid?

Ibrahim Libya telah disahkan oleh majlis fatwa bahawa mereka bukan mati syahid. Mati mereka kerana taksub dengan politik dan percaya bulat-bulat kepada fatwa Hadi Awang sesat.

Hadi Awang perlu bertaubat diatas perbuatannya yang mengajak pengikutnya menentang pemerintahan negara secara salah.

Pas parti setan telah gagal menumbangkan pemerintahan secara pilihanraya dan secara demokrasi.

Jika Pas terus mengengkari arahan Polis Di Raja Malaysia, parti tersebut perlu dibatalkan pendaftarannya kerana melanggar prinsip dan undang-undang pertubuhan. Harap Pas merujuk kepada ROS jika sayang akan partinya.

Kepada dajal Ambiga dan DAP yang menjadi dalang dan penaja utama program yang akan dihadiri oleh Melayu Pas dan Melayu Pkr dan Melsayu Dap, kenapa perlu buat demontrasi dikawasan perniagaan orang Melayu? Kenapa tidak dibuat di jalan Pudu, Bukit Bintang atau mana-mana kawasan yang dikuasai DAP?

Wahai melayu bodoh dalam Pas, Pkr dan Dap, kemana perginya kebijaksanaan kamu yang mengaji tinggi tinggi sampai ke London dan Amerika? Mana otak kamu, Mana akal kamu sehingga sanggup dijadikan babi tunggangan oleh Ambiga yang anti Islam, penyokong kebebasan beragama, ingat lah, kes Lina Joy? Pas bertakbir dan berzikir, menangis di mahkamah kerana sedih dan kecewa dalam isu murtad.

Pas juga pernah berdemo dan menyerang forum kebebasan beragama yang dianjurkan oleh Ambiga dan IFC di Lebuh Pasar Kuala Lumpur.

Kenapa kali ini Pas ingin menyokong Ambiga dan membela peliwat yang menyokong murtad?

Sudah lupa kah bahawa Anwar penggalak kepada usaha murtad rakyat Malaysia? Tak percaya, sila rujuk kenyataan Anwar dalam isu murtad Lina Joy, Fatimah Tan dan ramai lagi.

Sampai bila orang Melayu akan dibabikan oleh pemimpin Pas yang sesat dan munafik?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAS meroyan fatwa mereka memakan diri sendiri.

Posted: 15 Jun 2011 09:23 AM PDT

Pas seperti biasa bodoh dan bingai dalam membuat keputusan, Haram jika merugikan mereka dan halal jika menguntungkan mereka.

Mukatamar Pas yang lalu , Hadi Awang menolak isu video pelaku lucah mirip Anwar kerana ia hanya berdasarkan cctv. Bagi Hadi, cctv hanya besi dan ditolak oleh mereka. Pas hanya akan percaya jika ada 4 saksi sahaja.

Justeru, Pas disindir oleh pihak yang menyanggah fatwa Pas dengan pelbagai gimik. Antaranya menyeru supaya semua cctv yang ada di negeri bawah pemerintahan Pakatan Hanyir supaya menanggalkan semua cctv ditempat-tempat awam dan juga di premis kerajaan dan persendirian.

Antara lain sindiran dalam SMS Utusan Malaysia Rabu ialah , cerita perompak bank yang dirakan oleh cctv pun tidak boleh dijadikan bahan bukti di mahkamah jika merujuk kepada fatwa Pas.

Apabila Utusan Malaysia menyiarakan lakaran kartun yang menyindir akan kebodohan Pas, sekali lagi kebodohan Pas terserlah. Pas dengan selamba menuduh Utusan menghina hukum Allah.

Tak puas dengan itu , Pas seterusnya menyindir kegagalan BN menangani isu murtad. Ini kerana dari lebih dari 800 permohonan murtad direkodkan sejak tahun 200 dan Umno melulus dan membenarkan murtad sejumlah 168 kes.

Pas berbangga kerana tiada kes di Kelantan.  Untuk mengulang isu murtad, TM akan buat dalam enrty esok.

berikut ialah petikan MEROYAN Pas dalam Harakah.

Lagi kecam Utusan hina syariat Islam
Aslani


KOTA BHARU, 15 Jun: Ketika pemimpin Umno masih 'trauma' pendekatan baru diperkenal PAS, Negara Berkebajikan, tiba-tiba Utusan Malaysia menyiarkan kartun disifatkan menghina syariah Islam.

Lakaran kartun tersebut jelas sekali memperlekehkan sistem keadilan dan mempersenda-sendakan syariat Islam.

Ekoran itu Pemuda PAS Kelantan turut tampil mengecam keras lakaran kartun disiarkan akhbar Umno terbabit hari ini.

Ketua Penerangan Pemuda PAS Negeri, Ahmad Fadhli Shaari berkata, jelas sekali mesej yang cuba disampaikan Utusan betapa zalim dan primitifnya Islam yang menggariskan syarat empat saksi dalam penghakiman kes zina, liwat dan rogol.

Lakaran kartun yang disiarkan Utusan cuba menggambarkan seorang wanita yang mendakwa dirogol dan membuktikan dengan rakaman handphone ditolak tok penghulu kerana tiada empat saksi.

Manakala ketika wanita sama mengadu kepada polis, bukti rakaman rogol menggunakan telefon bimbit diterima.

Sindiran yang menghina itu dipercayai sengaja dicipta selepas PAS menolak ciptaan terbaru pemimpin Umno dengan video seks didakwa mereka membabitkan pemimpin Pakatan Rakyat.

Sedangkan firman Allah SWT dalam Surah an-Nur, ayat 4 bermaksud "Dan orang-orang yang melemparkan tuduhan (zina) kepada perempuan yang terpelihara kehormatannya, kemudian mereka tidak membawa empat saksi, maka sebatlah mereka 80 kali sebat; dan janganlah kamu menerima persaksian mereka itu selama-lamanya; kerana mereka adalah orang-orang yang fasik."

Bagaimanapun Ahmad Fadhli berkata, jika saksi tidak dapat dibawa, video atau apa jua bukti lain yang disebut sebagai qarinah boleh diterima, namun perlulah dibuat secara tertutup tanpa sebarang hebahan kepada awam.

Dalam perkembangan lain katanya, menteri yang menjaga agama pula membuktikan tiada kes murtad di Kelantan sejak 10 tahun lalu.

"Ini menggambarkan pentadbiran berteras Islam di negeri ini berjaya mengekang gejala tersebut, sedangkan mahkamah syariah di negeri lain menerima 863 kes murtad dalam tempoh tersebut," ujarnya.

Kelantan satu-satunya negeri yang tidak mempunyai pemohonan murtad sepanjang 10 tahun lalu.

Sehubungan itu katanya, Pemuda PAS merakam setinggi-tinggi tahniah kepada kerajaan negeri dan seluruh umat Islam di atas kejayaan mengekang gejala muryad yang sedang melanda negara sekarang.

"Ini ada hubung kaitnya dengan kejayaan dasar Membangun Bersama Islam yang diperkenalkan kerajaan negeri semenjak 1990," katanya.

Semalam Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom mendedahkan statistik perrmohonan murtad di seluruh negara daripada tahun 2000 hingga 2010.

Dalam tempoh tersebut sebanyak 863 permohonan direkodkan di Sabah dengan 238 kes, Negeri Sembilan (172 kes) dan Selangor (99 kes).

Agen Yahudi yg akan menghuru harakan M'sia pd 9hb Julai ini nanti

Posted: 15 Jun 2011 08:29 AM PDT

Apa lagi yang Pas nak cakap, sudah terang lagi bersuluh bahawa Pas lah parti mengaku islam yang bersekongkol dengan yahudi.

Selama ini Pas cuba menipu pengikutnya bahawa perhimpunan BERSIH ialah untuk menentang UMNO APCO. Pada hal mereka lah yang Apco ya'jud ma'jud yahudi nasaroo.

Pas for all = israel for all
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Propaganda DAP CHERAS terbaru

Posted: 15 Jun 2011 05:43 AM PDT

Pas Kelantan Tindas Rakyat.

Posted: 15 Jun 2011 05:41 AM PDT

Ramai marhaein ditindas oleh Pas dan MPKB yang dikuasai oleh penyamun Pas.

Bil elektrik RM 36 ribu tak bayar, taja Pok Nik pergi Mekah RM 65 ribu boleh.

Hutan dogol dan gondol, gajah , harimau tiada lagi habitat. Semuanya kerana Pas merompak harta rakyat.

Mana pergi wang balak? Harap ada desakan supaya ditubuhkan Suruhanjaya diraja untuk menyiasat ke mana perginya wang balak. Siasat wang kerajaan negeri. Siasat pegawai jabatan hutan yang bersekongkol dengan Pas.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kelantan Negeri Kebajingan

Posted: 15 Jun 2011 05:35 AM PDT

PAS dan MPKB tak bayar bill elektrik RM 36 ribu. TNB potong bekalan elektrik di bazaar lama Kota Bharu.

Hah! Ambik koo Pas. Sombong sangat dengan negara kebajikan.

Rakyat sendiri dah dedah pekung Pas. Mau cakap apa lagi?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ambiga dan Mat Sabu121 celaka 18 kali

Posted: 15 Jun 2011 03:39 AM PDT

Ini tulisan pembaca dalam blog TM di ruang sembang "From Taiping With Love"

Katanya orang Melayu menentang Ambiga kerana dia India.

Sebenarnya kita menentang Ambiga dan Mat Sabu bukan kerana kaum tetapi mereka kurang ajar, tidak tahu menghormati sistem undang-undang yang ada di negara kita.

Pergi jahanam dengan Ambiga, PKR dan Pas yang beria-ria sangat.

DAP abang besar buat apaa? Dap bagi minyak dan api.

Kalau sibuk nak berdemo , pergi lah buat di Bukit Bintang, kawasan Dap tegar. Jangan buat kawasan orang Melayu cari makan. Bodoh, Bangang, Bingai, Celako Celako.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kerajaan BN mohon tambahan wang. Pas tak bangkang kah?

Posted: 15 Jun 2011 03:24 AM PDT

Govt seeks extra operating expenditure
Published with Blogger-droid v1.7.1

Dr Zamry nak buat sekolah sukan pulak. Lagi Ngeh sakit hati.

Posted: 15 Jun 2011 03:13 AM PDT

Perak wants a sports school
Published with Blogger-droid v1.7.1

Perak bazirkan RM 200 juta? Ini yg Pas nak dengar

Posted: 15 Jun 2011 03:11 AM PDT

PKR terus mencongak Rally Jijik.

Posted: 15 Jun 2011 03:03 AM PDT

Ssemakin banyak guna media baru utk war warkan bersih termasuk account baru twitter @PowerofMalaysia yg terang2 ajk org demo!

Berikut ialah apa yang disuarakan mereka

Perhimpunan BERSIH 2.0, 09/07/2011, Kuala Lumpur (Sogo / Masjid KG Baru / Bangunan DBKL) Kami anti-korupsi mahu BERSIH ! Tak sokong bersih, kau sokong KOTOR ?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PAPA GOMO

Posted: 16 Jun 2011 01:14 AM PDT

PAPA GOMO


AMARAN - Jangan Ganggu Adik Sya Reformis Bekas X-Girlfrend Papa Gomo

Posted: 16 Jun 2011 12:00 AM PDT

Im Still Loving U

Jangan Ganggu Adik Sya Reformis Papa Gomo ini, Gomo nak bagi amaran kepada sesiapa sahaja bahawa X- Girlfrend Papa ni jangan di apa apakan kelak binasa kepada pelaku yang cuba Merogol Adik Sya Reformis ni.


Adik Sya terima ugutan ROGOL

Gomo akui Kisah Cinta lama antara Abang Gomo dan Adik Sya telah berlalu namun Sayang nya pada Adik Sya masih lagi menebal walaupun Adik Sya sekarang ini berjawatan Srikandi PKR dan Abang Gomo hanyalah seperti dulu Blogger jalanan.

Percintaan antara kita dulu masih mekar dalam jiwa ini dan akan Abang Gomo akan pertahankan kesucian adik Sya dari di Nodai oleh mereka yang tidak bertanggungjawap. Abang Gomo tidak sanggup melihat adik Sya di Nodai oleh manusia yang tidak bertanggung jawap seperti Binatang.

Buat Adik Sya Kesayangan,Abang Gomo doakan semoga sentiasa sihat dan di harapkan terus dengan perjuangan kerana walaupun kita berlainan parti namun cinta kita masih utuh mengetepikan politik yang ada. Ini lah Cinta sejati yang ada pada kita.

Abang Gomo masih ingat sewaktu pagi hari ketika adik Sya belum mandi dan Abang Gomo menalifon adik Sya sampaikan Kredit Abang waktu tu rm45 habis begitu sahaja. Tak banyak yang kita cakap pagi tu hanya sekadar bertanya soalan makan apa, dah mandi, buat apa, namun bibit bibit pagi tu masih menyusuk jiwa Abang sehingga ke hari ini.

Abang Gomo akan pastikan agar blogger Blogger seangkatan Abang Gomo tidak menyerang dan menuduh adik Sya dengan hal yang tak sepatutnya. Abang Gomo harap adik Sya maafkan Abang dengan kekasaran yang rakan Abang luahkan di dalam Blogg Blogg ni.


"Jaga Jaga Adik Sya, Abang tak Percaya Pada Lelaki Ni
Dia punya senyum pun nampak lain macam"


Akhir sekali Abang Gomo pinta agar Adik Sya berhati hati kerana ancaman yang datang kadang kadang bukan nya dari luar tetapi adalah dari dalam kumpulan Adik Sya sendiri. Abang Gomo akan menjaga Adik Sya selagi termampu hidup ini.

Salam Sayang Buat Adik Sya Reformis Serikandi PKR


Pecah Kaca Pecah Gelas
Lepas Baca Harap Balas

Psssttt....Salah ke Papa jiwang sekali sekala?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Bila Anwar Ibrahim Dan Tauke Gula Bangsat Buat Percaturan Politik Menjadikan BN Di Perbodohkan

Posted: 15 Jun 2011 07:04 PM PDTBANGSAT

Ni lah bila Bangsa yang tak kenang dek untung, memang haramjadah dan menjadi Petualang kepada Kerajaan BN. satu persatu pembongkaran di lakukan oleh rakan rakan Blogger dan kali ini nak cerita berkenaan Tauke Gula dan Orang paling kaya di Malaysia.

Haramjadah Cina Bangsat ni ada DEAL rupanya dengan Anwar Ibrahim di Hong Kong, Anwar Ibrahim dah lah bangsat, si Robert ni pun lagi bangsat bila main 2 kolam. BN dia bodek, si Pembangkang pun dia Bodek. Yang di perbodohkan Rakyat le jawapnya.

Apa pun meh kita baca pembongkaran mengenai Cina Bangsat Tauke Gula ni READ MORE......

Psssttt...Memang gampang lah Anwar Brahim dan Robert kuok ni.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Chua Soi Lek Jangan Tikam Najib Razak Macam Lu Tikam China Doll

Posted: 15 Jun 2011 05:00 AM PDT"Kalau Gomo Ada Video Seks Gomo Akan
Letak Jawatan Sebagai Blogger"


Bukan sekali ataupun dua kali Chua Soi Lek Presiden MCA cuba menjadi jaguh kaum Cina tetapi sudah berkali kali beliau memperjuangkan Nasib kaum Cina. Itu lah pemimpin Barisan Nasional yang sememangnya berkeupayaan dalam membela nasib bangsa mereka.

Namun sejak kebelakangkan ini Chua Soi Lek di lihat cuba menunggah arus dengan membelakangkan barisan komponen BN dan di lihat cuba menandingi DAP dengan membawa isu yang tidak relevan dan hanya mementingkan segelintir Kaum Cina sahaja.

Isu terbaru adalah berkaitan penarikan Balik Subsidi Minyak kepada Nelayan Laut Dalam C2 yang di umumkan kerajaan baru baru ini. Pakatan Pembangkang memainkan isu ini sehingga menghasut rakyat bahawa penarikan balik subsidi akan menyebabkan kenaikan harga ikan di pasaran dan membebankan pengguna.

Chua Soi Lek kemudiannya senada dengan pakatan pembangkang dan membela nelayan Laut dalam C2 ini yang boleh di katakan semuanya adalah Tauke Tauke Besar Cina. Minyak subsidi yang di bekalkan kerajaan setiap kali nelayan laut dalam keluar adalah sebanyak RM24 Ribu bagi sebuah kapal namun hasil pulangan ikan ke darat amat mendukacitakan.

Untuk makluman Chua Soi Lek berada di dalam Meeting Economic Counsil (EC) sewaktu pembentangkan mengenai penarikan Subsidi minyak ini di buat dan sepanjang meeting Chua Soi Lek yang mewakili kaum Cina TIDAK langsung MEMBANTAH ataupun Membuat apa apa ulasan berhubung pekara ini. Namun apabila kerajaan melaksanakan oenarikan subsidi Minyak ini Chua Soi Lek terus membela tauke besar Nelayan Laut Dalam walhalkan sewaktu di dalam Economic Council beliau tidak membangkitkan isu ini.

Dan sewaktu mesyuarat Kabinet juga Chua Soi Lek sekali lagi berdiam diri dan tidak membangkitkan apa apa ketidak puashatian berhubung penarikan subsidi Minyak. Mengapa Chua Soi Lek tidak menyatakan hal tersebut di dalam Mesyuarat Kabinet? Mengapa diam?

Economic Council EC Chua Soi Lek Berdiam Diri
Mesyuarat Kabinet Chua Soi Lek Berdiam Diri

Tindakan Chua Soi Lek yang kemudiannya melalui jalan belakang dengan membela Nelayan Laut Dalam C2 yang di monopoli oleh tauke Tauke Cina jelas menunjukkan beliau tidak menghormati keputusan Perdana Menteri Dato Seri Najib Tun Razak. Ini membuktikan Chua Soi Lek memang tidak patut menjadi pemimpin MCA Komponen BN sendiri jika terus bersikap menikam kerajaan dari belakang.

Chua Soi Lek seharusnya sedar tindakan kerajaan dalam penarikan balik Subsidi minyak kepada Nelayan laut Dalam adalah satu tindakan yang tepat bagi memberikan tampungan subsidi yang sepatutnya buat rakyat Malaysia.

Apa guna Chua Soi lek menjaga Tauke Tauke Besar Cina Nelayan laut dalam jika kaum Cina yang di bawah tidak mendapat pembelaan yang sewajarnya dari Pemimpin Cina?

Chua Soi Lek juga patut sedar dan Gomo yakin beliau mengetahui bahawa Tauke Tauke Cina Nelayan Laut Dalam ini menjual minyak subsidi kepada Nelayan Vietnam,Filipina, Indonesia dan Thailand. Bukti ada dan di tunjukkan di dalam Economic Council dan Chua Soi Lek tahu kebenarannya.

Dari jumlah 1019 buah Boat Nelayan Laut Dalam bukan semuanya di miliki oleh warganegara Malaysia. Gomo nak beri makluman kepada rakyat Malaysia Kapal Kapal Nelayan laut dalam C2 ini di penuhi dengan Crew Crew bukan warganegara Malaysia sebaliknya adalah dari negara luar.Malah Kapal Kapal yang di daftarkan di Malaysia tetapi di sewakan kepada Nelayan Vietnam yang di miliki oleh tauke tauke Cina.

Ini lah Chua Soi Lek yang PENAKUT dalam menyatakan pekara yang sepatutnya. Beliau tahu kebenaran namun demi membela beberapa Ekor Pengkhianat Negara maka Chua Soi cuba menjadi jaguh yang tak bermoral.

Gomo nak minta anda semua untuk membaca semula penjelasan berhubung penarikan Subsidi Minyak Nelayan Laut Dalam C2 .

KLIK DI SINI
& DI SINIPsssttt...Chua Soi Lek, jangan jadi jaguh cina jika tak pandai nak jaga rakyat Malaysia.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

HERO KECIK

Posted: 16 Jun 2011 01:12 AM PDT

HERO KECIK


RON 97 Turun Pun Salah

Posted: 15 Jun 2011 09:12 PM PDT

Apa punya bahalol n kimak jer diorg nie.. Ron 97 turun pun salah, bukan nk berterima kasih pada kerajaan... kutuk plak.. apa punya bangsatla.. Kalau naik tu tak usah nk citerlaaaa pecah kinabalu dimakinya..

Bila ron 97 turun boleh plak cakap turunkan harga minyak untuk keselesaan orang asing, orang singaporela, orang thailandla... Kononnya kerajaan lebih prihatin terhadap orang asing daripada rakyat sendiri. Kononnya kerajaan hanya prihatin terhadap golongan kaya sahaja.

Kalau minyak turun boleh plak cakap tu tanggungjawab kerajaan kena prihatin, harga minyak dunia turun, maka kerajaan perlu turunkan harga minyak...langkah kerajaan turunkan harga minyak nie salah juga dimata babi mereka..

Adakah semua kebaikan kerajaan dan tanggungjawab terhadap rakyat tu disalah ertikan dan buruk disebabkan mereka tak ada modal nk mainkan isu lagi, Marah tul diorg bila kerajaan turunkan harga minyak.. Diorg suka kalau harga minyak naik... Mereka suka kalau rakyat terseksa.

Inilah yang diperjuangkan oleh mereka.. merosakkan rakyat dan menjahanamkan rakyat.. Mereka suka rakyat susah. Bila harga barang dimainkan oleh puak2 mereka sendiri, mereka suka sebab rakyat akan susah.. Bila kerajaan turunkan harga minya, mereka gelisah sebab rakyat senang.

Apa punya bangsat manusia.. siap ada penyokong.. semua bangsat. bangsat2. Kimak punya orang..

Berapa Ramai Puak Anwar Dalam BN ?

Posted: 15 Jun 2011 01:42 AM PDT

Ramai puak2 anwar yang masih bertapa dalam BN dan UMNO?Tapi adala kan.... Paling best dalam sektor kerajaan dan kehakiman pun bersepah2 orang dia. Bukan duduk senyap2 tapi secara terang-terang menyokong Anwar. Tak ada segan silu...kalau bercakap tu terang2 kutuk kerajaan..Paling best apa yang kerajaan buat semua salah dimata mereka. Apa yang Anwar buat semua betul..Hebat Manusia Bernama Anwar... Semua Hebat.....

Orang-orang nie nk dilabel sebagai apa? Mungkin mereka-mereka ini semua pengikut Anwar masa Anwar dalam kerajaan dulu. Sehingga sekarang mereka masih berada dalam kerajaan dan BN walaupun Anwar sudah meninggalkan kerajaan BN.

Tak pelik sekiranya berlaku kebocoran dan ketirisan maklumat rahsia dalam kerajaan dan tak pelik sekiranya apa yang kerajaan buat diketahui oleh pembangkang. Tak pelik sekiranya apa yang didasarkan oleh kerajaan ada saja dipancung oleh orang dalam kerajaan sendiri. Semua yang kerajaan buat tu salah dan menyusahkan rakyat. Sampai bila pun tak sampai apa yang betul dan telus dibuat kerajaan kepada rakyat.

Masih ramai lagi ker pengikut Anwar dalam Kerajaan dan juga BN/UMNO.. Terlalu ramai yg Berpolitik untuk kepentingan sendiri.. Berkuasa untuk kepentingan sendiri dan juga keluarga dan kenalan.

Rakyat semakin cerdik untuk semua ini. Siapa yang rugi dan siapa yang untung dalam permainan ini. Yang berkuasa akan terus menekan, menghimpit, mamah yang lemah hingga ke tulang. MELAYU RUGI

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 15 Jun 2011 11:50 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Isu Murtad: Pemuda Pas Tak Payah Tunjuk Hero..

Posted: 15 Jun 2011 10:15 PM PDT

Pemuda pas perak kata, mereka yakin lebih ramai yang murtad dan ia melebihi dari angka yang di umumkan oleh menteri di jabatan perdana menteri, jamil khair bahrom.
Sekarang aku nak tanya pada pemuda pas, bukan hanya pemuda pas perak, tapi pemuda pas pusat, apa langkah-langkah yang korang buat menangani gejala murtad umat islam? jawapannya tiada, percayalah, pas menikus dalam isu murtad, kalau yang lantang bersuara pun hanyalah zul nordin, ahli parlimen bebas.
Pas jangan nak jadi hero pulak dalam isu murtad ni, tengok je la di pulau pinang, pas membiarkan majlis agama pulau pinang di hentam teruk oleh ifc (inter faith commision) pas langsung tak membela majlis agama islam pulau pinang yang cuba mempertahankan siti hasnah dari di murtadkan. klik sini.
Lagi, pas membisu diam menikus bila anwar ibrahim menyokong azlina jailani@lina joy murtad, tidak ada sorang pun pemuda pas bersuara menyanggah apa yang di katakan anwar tu, klik sini.
Dan lagi, pas juga turut bersekongkol dengan peguam yang menjadi pembela kepada umat islam yang nak murtad, senang cerita kalau ada orang islam yang nak murtad, dia ni la yang akan bela orang yang nak murtad tu, klik sini, malah pas sanggup berkerja sama dengan dia malah mengangkat dia menjadi pengerusi perhimpunan bersih.
Siapa orang pas yang membenar dan menyokong penggunaan kalimah ALLAH untuk orang kristian, kalau bukan khalid samad, ahli parlimen pas shah alam dan siapa yang mempertahankan orang islam yang murtad di parlimen kalau tak orang pas sendiri, iaitu dr dzulkifly ahli parlimen pas kuala selangor. klik sini.
So pemuda pas jangan nak main wayang dalam isu ini, korang pun tak buat kerja, korang sedap-sedap dok mengangkang kat rumah lepas tu korang dok komplen itu tak betul, ini tak betul, dah namanya orang islam, sepatutnya korang kena sama-sama buat kerja untuk bentras gejala murtad ni, jangan dok gila nak ceramah je...

Sedih Persatuan Ulama Malaysia Pun Dah Jadi Balachi Pakatan Haram.

Posted: 15 Jun 2011 08:15 PM PDT

Nak tergelak aku bila baca komen yang dipertua persatuan ulama malaysia kononnya kartun dalam utusan malaysia menghina islam, apa yang di hinanya?
Kata ydp pum tu, kartun seperti itu dilihat cuba memperlekehkan pandangan alim ulama dan memberikan tanggapan negatif kepada Islam.
Aku nak tanya pada ydp pum tu, ulama mana dihina? adakah dengan keluarnya kartun tu, ulama pas rasa diri mereka dihina, kalau yaa... maka mereka patut di hina pun pasal selama ni mereka lah yang memperlekeh, mempermain dan memutarbelitkan undang-undang ALLAH.
Aku malas nak ulas panjang dalam hal ni, korang tengok sendiri video dari ustaz kazim mengenai penjelasan tuduhan zina tampa 4 orang saksi. dengar dan fahamkan...

Siput Sedut Ni Kata Ada Orang Nak Rogol Dia...Haahaahaahaa

Posted: 15 Jun 2011 02:17 AM PDT

Macam-macam cara yang puak-puak pkr ni buat untuk mengalihkan perhatian rakyat dari mentelaah kes liwat anwar, terbaru malaun todi ni kata ada orang ugut nak rogol dia, ugutan tu kononnya di tulis dilaman fb, katanya ada orang nak rogol dia...
Haahaahaa... besar punya haram la, muka macam siput sedut pun ada orang nak rogol ke? tapi kalau ada yang lalu nak rogol minah tu korang rogol je la, tapi korang ushar line dulu, make sure tak ada 4 orang saksi lepas tu pancut je kata mana-mana, pasal puak-puak tu tak percaya pada dna, depa percaya pada 4 orang saksi walaupun dalam hukum islam mengambil kira bukti yang di sebut qarinah.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 15 Jun 2011 11:49 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


SOAL JAWAB MENGENAI SUMPAH LAKNAT

Posted: 15 Jun 2011 10:00 PM PDT
SOAL JAWAB MENGENAI SUMPAH LAKNAT

 1. SOALAN: Apakah kedudukan sumpah dalam Islam dan adakah sumpah pernah menjadi isu besar dalam sejarah Islam?
JAWAPAN: Mengikut sejarah Islam, sumpah secara umumnya adalah perkara biasa. Sumpah boleh berlaku pada bila-bila masa, sama ada dalam mahkamah kalau kes dibawa ke mahkamah atau jika diminta bersumpah ataupun dibuat di luar mahkamah sesama orang Islam. Sumpah dibuat bertujuan mendapat kepastian yang lebih tinggi tentang kebenaran sesuatu dakwaan. Jika seseorang itu mendakwa sesuatu yang kita tidak pasti, kita boleh memintanya bersumpah. Jika orang tidak meminta kita bersumpah sekali pun, jika kita rasa maklumat yang kita beri tidak dapat diterima dengan baik, kita boleh bersumpah. Ini sumpahan biasa.

Sumpahan adalah sesuatu yang dibuat secara bersungguh-sungguh untuk mengukuhkan, menguatkan dan menyokong kenyataan-kenyataan kita supaya kebenaran dapat diterima oleh pihak kedua.


2. SOALAN: Sumpah ini ada kategori tertentu atau hanya bagi menentukan kebenaran kes-kes jenayah?
JAWAPAN: Tidak hanya dalam kes jenayah, dalam isu pertikaian harta benda pun boleh bersumpah. Sumpah juga boleh dibuat untuk menentukan kebenaran kes-kes peribadi.


3. SOALAN: Bagaimanakah cara bersumpah yang sah dan betul?
JAWAPAN: Bersumpah dengan menyebut nama Allah. Waallahi, Wabillahi dan Wataallahi. Ini lafaz-lafaz sumpah. Lafaz ini hanya digunakan pada perkara-perkara untuk mengukuhkan kebenaran dan dakwaan supaya pihak kedua boleh menerimanya.


4. SOALAN: Sumpah laknat yang berlaku baru-baru ini, apakah kedudukannya dalam Islam?
JAWAPAN: Sumpah yang semacam itu dikenali sebagai mubahalah iaitu bermakna saling melaknat sesiapa yang berbohong antara kedua-dua belah pihak, termasuk orang yang bersumpah. Sumpah laknat melibatkan orang yang bersumpah itu sendiri. Andai kata apa yang disumpah tidak betul, sesuatu yang batil, ertinya orang yang bersumpah juga termasuk dalam mereka yang dilaknat dalam sumpahan itu. Tapi perkara ini jarang berlaku.


5. SOALAN: Sumpah laknat disebut dalam al-Quran?
JAWAPAN: Dalam Surah al-Imran Ayat 61 Allah berfirman yang bermaksud: "Kemudian sesiapa yang membantahmu (wahai Muhammad) tentang kisah Isa sesudah datang ilmu (yang meyakinkan ) kamu, maka katakanlah (kepadanya): "Marilah kita memanggil anak-anak kami serta anak-anak kamu, dan perempuan-perempuan kami serta perempuan- perempuan kamu, dan diri kami serta diri kami, kemudian marilah kita bermubahalah kepada Allah dan kita minta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang yang berdusta.

Latar belakang turunnya ayat itu ialah ada satu kabilah Nasara, Bani Najran, di selatan Semenanjung Tanah Arab bertemu Nabi Muhammad. Mereka ingin mendapatkan perlindungan keselamatan daripada negara Islam melalui Nabi Muhammad. Nabi Muhammad meminta mereka membayar jizyah. Dalam pertemuan itu, mereka enggan membayar jizyah sebaliknya mereka mencabar untuk bermubahalah.

Tetapi akhirnya mubahalah tidak berlaku kerana kabilah Nasara bersetuju membayar jizyah tanpa melakukan sumpah mubahalah. Orang Nasara itu takut melakukan mubahalah kerana merasakan Nabi Muhammad berada di pihak yang betul manakala mereka tidak betul. Hasilnya mereka terpaksa menanggung akibat buruk. Akibat itu bukan sahaja menimpa mereka tetapi turut dilaknat sehingga ke anak cucu. Justeru, kabilah Nasara membuat keputusan untuk menerima sahaja permintaan Nabi.


6. SOALAN: Akibat buruk dalam sumpah mubahalah, adakah ia memang janji Tuhan atau hanya sumpah manusia?
JAWAPAN: Ia memang janji Tuhan. Melalui Ayat 61 Surah al-Imran itu juga pada perenggan yang terakhir, dinyatakan "kemudian marilah kita bermubahalah kepada Allah dan kita minta supaya laknat Allah ditimpakan kepada orang yang berdusta."

Apabila kita bermubahalah, Allah akan memberi balasan buruk kepada mereka yang berdusta. Apabila kedua-dua belah pihak bermubahalah, mesti ada salah satunya benar dan salah satunya tidak benar. Melalui ayat itu, Allah menjanjikan balasan buruk kepada pihak yang tidak benar.


7. SOALAN: Balasan buruk yang Tuhan janjikan itu, adakah kita boleh melihatnya?
JAWAPAN: Daripada kes-kes sumpah yang berlaku, ulama-ulama hadis ada merakamkan beberapa kes. Kata Ibn Hajar, akibatnya tidak melebihi tempoh satu tahun. Tidak melebihi tempoh dua bulan pun ada. Namun di kalangan pengikut Ahli Sunah Wal Jamaah, mubahalah dilafazkan hanya pada kes-kes yang serius dan pada kes-kes yang besar sahaja. Itu pun selepas dirujuk dengan pelbagai cara lain yang perlu diusahakan untuk menyelesaikan perbalahan dua pihak tadi. Jika ia masih tidak selesai, akhirnya barulah dirujuk kepada cara mubahalah.


8. SOALAN: Sumpah laknat atau mubahalah yang telah dilakukan baru-baru ini, apakah balasan-balasan yang boleh berlaku?
JAWAPAN: Hanya Allah yang tahu. Antara yang mungkin boleh berlaku seperti kematian secara mengejut atau sakit berpanjangan atau lain-lain. Sumpah biasa sekalipun, kalau tidak benar, ia sudah merupakan satu dosa besar dan orang yang berdusta perlu bertaubat. Mubahalah tentunya lebih serius kerana ia bermaksud laknat Tuhan iaitu dijauhkan daripada rahmat Tuhan. Jadi bila kita dijauhkan daripada rahmat Tuhan, rahmat siapa lagi yang kita harapkan? Dalam mubahalah, kita dijanjikan dengan balasan laknat. Ia boleh berlaku dalam pelbagai bentuk iaitu laknat Allah, laknat Nabi dan laknat para mukminin. Maknanya sumpah itu meminta pihak yang berkenaan dijauhkan daripada rahmat Tuhan.

Manusia dinaungi rahmat Tuhan dan Tuhan memberikan rahmat kepada sesiapa yang dikehendakinya, tidak kira Islam dan bukan Islam. Dalam sumpah laknat, rahmat itu akan dijauhi daripada orang yang berdusta.

9. SOALAN: Adakah sumpah mubahalah ini sama dengan hukum li'an yang dinyatakan dalam Ayat 6-10 Surah An Nur?
JAWAPAN: Li'an hanya boleh berlaku di antara suami isteri sahaja iaitu seseorang suami yang bersumpah untuk tidak mendekati isterinya dalam tempoh tertentu manakala mubahalah pula memang ada unsur sumpahan dan ia boleh berlaku di kalangan suami isteri atau sesiapa sahaja.


10. SOALAN: Apakah cara bermubahalah yang paling tepat?
JAWAPAN: Mubahalah tidak tertakluk kepada banyak syarat kerana dalam nas-nas syarak tidak dinyatakan dengan jelas syarat-syarat yang diperlukan. Cuma mubahalah ini boleh dilakukan ekoran daripada perbalahan yang tidak dapat diselesaikan dengan cara biasa melalui perbincangan dan persefahaman. Caranya boleh berlaku di mahkamah di depan hakim jika kes dibawa ke mahkamah. Ia juga boleh dilakukan di luar mahkamah bahkan di mana-mana sahaja. Pada zaman Abdullah Ibn Abbas Al-Auzar dan Syuraih Al-Qa'di, mubahalah pernah berlaku di dalam masjid dan di luar masjid selepas kesepakatan kedua-dua pihak untuk sama-sama merujuk kepada pendekatan mubahalah untuk menyelesaikan permasalahan yang dihadapi.

11. SOALAN: Apakah syarat-syarat khusus mubahalah?
JAWAPAN: Apabila kedua-dua pihak bersetuju untuk bermubahalah maka pihak yang berkenaan perlu bersumpah dengan lafaz Waallahi, Wabillahi dan Wataallahi dan kemudian terus menyebut masalah yang dimaksudkan dan pada akhirnya dengan menyatakan laknat Allah kepada mereka yang berdusta atau laknat Allah terhadap dia yang bersumpah andai kata dia berdusta.


12. SOALAN: Adakah ada syarat-syarat tertentu yang lain?
JAWAPAN: Tidak ada syarat tertentu, tapi ketika Nabi Muhammad mahu bermubahalah dengan kabilah Nasara, Bani Najran, baginda membawa anaknya, Fatimah, menantunya Saidina Ali serta cucunya Hasan dan Husin sebagai saksi.

Bagaimanapun, kes pada zaman Rasulullah itu tidak berakhir dengan mubahalah. Ketika mubahalah, kedua-dua pihak boleh hadir secara bersama ataupun satu pihak sahaja manakala pihak yang lagi satu yang melakukan mubahalah secara berasingan juga dianggap mubahalah.


13. SOALAN: Dalam sesuatu isu yang dipertikaikan, kalau satu pihak sahaja bersumpah laknat manakala pihak yang dituduh tidak mahu bersumpah, apakah kedudukan mubahalah itu?

JAWAPAN: Dalam kes sebegitu di mana ada pihak yang engkar iaitu tidak mahu bersumpah, kebenaran memihak kepada pihak yang bersumpah.


14. SOALAN: Kalau kedua-dua yang menuduh dan dituduh bersumpah laknat, apa pula kedudukannya?
JAWAPAN: Dalam kes sumpah laknat, kita akan dapat lihat petanda-petanda awal yang boleh membawa kepada kebatilan. Sumber-sumber agama tidak menyebut secara jelas tentang petanda-petanda yang berkenaan kerana perkara seumpama itu jarang berlaku di kalangan kita pengikut Ahli Sunah Wal Jamaah dan ia tidak diperbesar-besarkan. Bagaimanapun, ulama-ulama Syiah mencatatkan bahawa tidak lama selepas mubahalah berlaku kejadian seperti orang yang berdusta tidak boleh bercakap, cakapnya tidak lancar, tergamam, terjatuh dan bermacam-macam lagi. Sejauh mana kebenarannya tidak pula diketahui.

Apa yang penting ialah pihak berkenaan telah bersumpah dan yang kedua pula menyahut cabaran itu dengan bersumpah, jadi kita tengoklah di antara kedua belah pihak itu apa yang akan berlaku. Ulama Ibn Hajar Al Salam as Qualani pernah berkata, pada pengetahuannya, akibat sumpah akan dapat dilihat tidak lebih daripada satu tahun.


15. SOALAN: Bagaimana pula jika kes yang dipertikaikan itu dibawa ke mahkamah?
JAWAPAN: Bagi kes yang dibawa ke mahkamah, mubahalah boleh berlaku di mahkamah andai kata pihak mahkamah merasakan pihak yang terbabit perlu bermuhabalah. Tujuan mubahalah adalah untuk mencari kebenaran. Antara dua pihak yang terlibat, walau apa pun yang diperkatakan, mereka sudah tentu lebih mengetahui perkara sebenar daripada mana-mana pihak yang lain. Kekeliruan mungkin berlaku apabila salah seorang enggan bercakap benar, menyebabkan pihak yang merasakan dia berada di pihak yang benar inginkan pembelaan. Maka mubahalah menjadi jalan penyelesaian yang terbaik.


16. SOALAN: Adakah mubahalah adalah sebahagian daripada hukum Islam?
JAWAPAN: Mubahalah adalah sebahagian daripada hukum hakam Islam untuk menyelesaikan masalah yang berlaku bukan sahaja untuk Islam sesama Islam tetapi juga antara orang Islam dan pihak bukan Islam. Ia boleh dibuat dalam mahkamah dan boleh juga di luar mahkamah bergantung kepada persetujuan antara kedua belah.


17. SOALAN: Dalam mubahalah yang baru berlaku, timbul isu mubahalah telah dieksploitasi oleh pihak lain?
JAWAPAN: Isu dieksplotasi, itu perkara lain. Yang penting, mubahalah adalah untuk menyelesaikan masalah.


18. SOALAN: Dalam satu kes mubahalah pada 15 Ogos lalu, timbul persoalan kononnya cara orang yang bersumpah laknat memegang al-Quran macam perbuatan orang Kristian. Apakah haram memegang al-Quran ketika bersumpah?
JAWAPAN: Memang dalam kes mubahalah atau sumpah biasa tidak diperlukan memegang al-Quran atau junjung al-Quran ketika bersumpah atau bermubahalah. Akan tetapi jika ada yang berbuat demikian tak adalah boleh disamakan dengan amalan orang Kristian. Bersumpah atau bermuhabalah mengikut hukum syarak, seseorang yang bersumpah hanya bersumpah dengan nama Allah tidak boleh selain daripada Allah. Begitu juga mubahalah, hanya bersumpah dengan nama Allah dan juga melaknat pihak yang berdusta.


19. SOALAN: Apakah cara sumpah laknat yang betul?
JAWAPAN: Cukup dengan hanya lafaz sumpah Waallahi, Wabillahi dan Watallahi dan ditambah pengakuan 'Aku melakukan perbuatan atau aku tidak melakukan perbuatan yang dituduh itu'. Itu sudah cukup.

Dalam kes mubahalah, seseorang kena tambah ungkapan laknat Allah terhadap orang yang berdusta termasuk dirinya yang bersumpah andai kata dia berdusta.SUMBER RUJUKAN
Pointers ini berdasarkan temubual akhbar Utusan Malaysia dengan tokoh agama, Prof. Madya Dr. Mohd. Radzi Othman di pejabatnya di Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang. Beliau merupakan Pensyarah Jabatan Pengajian Islam yang telah berkhidmat di USM selama 23 tahun selepas memperoleh ijazah sarjana muda, sarjana dan ijazah kedoktoran dari Universiti Madinah, Arab Saudi. Beliau merupakan pakar bidang hadis, dakwah dan usuluddin.

Berusia 57 tahun, Dr. Mohd. Radzi pernah menjadi ahli Majlis Fatwa Pulau Pinang selama 11 tahun. Sejak 23 tahun lalu, beliau ialah ahli Majlis Fatwa Perlis selain menjadi penasihat syariah Bank Rakyat.

Beliau juga menulis buku dalam bahasa Arab mengenai sejarah sahabat Nabi dan gerakan pembaharuan dalam Islam.

GEMPAR!!! HARAKAH Edisi Kemenangan Mat Sobu?!!

Posted: 15 Jun 2011 08:15 PM PDT

GEMPAR!!! Kisah terperinci bagaimana Kalid Gagap Pandikutty merampas tanah rakyat!!!

Posted: 15 Jun 2011 07:35 PM PDTMaklumat dalaman SUK:

Pada 25 Mac 2011 (Rabu), 50 pengusaha nurseri di Sungai Buloh mendapat makluman daripada Kerajaan Negeri bahawa permohonan untuk mendapatkan TOL bagi kawasan tanah yang dijadikan tapak perniagaan pokok hiasan dan semaian mereka telah ditolak. Sebaliknya mereka diberitahu tanah tersebut telah diberikan kepada Yayasan Selangor milik Kerajaan Negeri. Pengusaha-pengusaha ini kesal dengan tindakan tersebut dan berasa dikhianati oleh Kerajaan Negeri.

Menurut Menteri Besar, Tan Sri Dato' Seri Abdul Khalid Ibrahim, langkah ini diambil bertujuan memastikan tanah tersebut diurus secara lebih baik dan sistematik. Katanya, Kerajaan Negeri telah memberi Yayasan Selangor tanggungjawab untuk menyelenggara serta menjaga tanah ini kerana terdapatnya saluran paip air bawah tanah yang sensitif di kawasan itu. Kata beliau, audit yang dijalankan mendapati saluran-saluran paip bawah tanah itu merupakan sebahagian daripada RM 10 bilion aset air yang dimiliki Kerajaan Negeri. Menteri Besar mendakwa pemilik tanah ini yang terdahulu iaitu Perbadanan Kemajuan Pertanian Negeri Selangor (PKPS) tidak mempunyai kepakaran teknikal bagi menyelenggarakan paip-paip tersebut. Justeru itu, Yayasan Selangor diamanahkan untuk menggalas tanggungjawab itu.

Walau bagaimanapun, terdapat maklumat yang diterima mengatakan bahawa tanah tersebut diserahkan kepada Yayasan Selangor dengan tujuan mengeluarkan organisasi milik Kerajaan Negeri itu daripada kemelut kewangan yang dihadapi.

Maklumat daripada sumber di Pejabat Daerah / Tanah Petaling:

Pada pagi 6 Jun 2011 (Isnin), Pegawai Daerah Petaling, Dato' Zulkepli Ahmad telah dipanggil menghadiri satu mesyuarat tergempar di bangunan Setiausaha Kerajaa (SUK) Negeri Selangor bersama SUK, Dato' Mohammed Khusrin Munawi dan juga Menteri Besar sendiri. Salah satu isu yang dibincangkan adalah isu TOL ini. Maklumat yang diterima adalah Pegawai Daerah telah dipaksa untuk menolak permohonan-permohonan TOL tersebut atas arahan Menteri Besar.

Pegawai Daerah ketika mempengerusikan mesyuarat pengurusan di Pejabat Daerah / Tanah petang 6 Jun telah mengaku beliau berasa amat tertekan dengan keadaan ini. Menurutnya, beliau yang pada asalnya tidak setuju dengan arahan Menteri Besar itu telah dilabel 'tidak bekerjasama' oleh pihak yang mempunyai kepentingan dalam hal ini.

Menurut sumber lagi, SUK dan Pegawai Daerah terpaksa akur dengan arahan Menteri Besar yang dalam kata lain merampas tanah nurseri  itu dan menguruskannya di bawah Yayasan Selangor bagi mendapatkan keuntungan bagi individu-individu yang berkepentingan. Pendapat peribadi daripada sumber adalah seperti berikut: "Pilihan Raya Umum (PRU) 13 semakin hampir. Sekiranya Kerajaan Pakatan (PR) kalah, sekurang-kurangnya habuannya telah diperolehi dari isu seperti ini"

MyMassa: Kerajaan Selangor kini giat mengenal pasti mana-mana sumber negeri yang dalam pertikaian atau mudah untuk di"RAMPAS" dengan menggunakan peruntukan undang-undang dan kuasa negeri. Ini berikutan kantung kewangan Negeri yang bukan setakat telah kosong, tetapi mencatatkan pula pertambahan defisit yang berterusan. Setelah PKNS, PKPS di tarah licin, kini Yayasan Selangor pula menjadi sasaran.
Dalam hal rampas-merampas tanah rakyat ini, Kerajaan DAP Selangor sangat bijak untuk berselindung di sebalik agensi Kerajaan Negeri untuk dijadikan kambing hitam. Namun yang pastinya, selain untuk menyediakan dana pilihanraya umum, perompak-perompak fuckatan ini juga cuba untuk memewahkan diri mereka semaksimum mungkin sebelum diterajang keluar oleh rakyat Selangor.

Malahan kadang-kala, demi memastikan hasil Kerajaan Negeri dapat terus disalurkan ke kocek mereka, maka diadakan pula majlis-majlis kutipan derma dana pilihanraya yang ditanggung sepenuhnya oleh rakyat!!! Inilah baru dikatakan NEGARA BERKEBAJIKAN dan MERAKYATKAN HASIL; kebajikan melalui hasil negeri dari rakyat untuk 'rakyat' seperti mereka!


Artikel ini dibawa oleh:  

Hadis Hari Ini (8) - Panjang Angan-Angan

Posted: 15 Jun 2011 05:00 PM PDT


Daripada Anas bin Malik RA berkata: Rasulullah SAW bersabda:

Maksudnya: "Dalam semua perkara pada anak Adam yang akan menjadikan mereka tua adalah dua perkara: Tamak dan Angan-angan".

Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim

Wayang Terbaru PAS.

Posted: 15 Jun 2011 05:00 AM PDT


Apa yang nak bincang lagi PAS? Hari tu kan team BERSIH 2.0 dah jumpa dengan Pengerusi SPR. Dah kena bedil pun bekas Presiden Majlis Peguam yang buta undang-undang.

Kalau Tuan Ibrahim pun buta macam Ambiga, elok la MyMassa ulang balik kenyataan Tan Sri Abdul Aziz, Pengerusi SPR.

SPR jawab tuntutan 'Bersih'
Oleh ZULKIFLI JALIL
pengarang@utusan.com.my

"SAYA tidak suka panggil ia Bersih... saya lebih gemar panggil ia kumpulan, sebab ia ada agenda.

"Sebarang demonstrasi tidak akan selesaikan masalah. Demonstrasi ini tidak akan meluluskan pindaan kerana kerajaan sedia ada tidak ada majoriti dua pertiga. Saya pun sudah jelaskan kepada Ambiga (Ketua Pemantau Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil atau Bersih, Datuk Ambiga Sreenevasan) dalam surat saya dan pertemuan secara panjang lebar tapi dia ni masih tetap mendesak supaya dipinda peruntukan peraturan SPR ikut kehendaknya."

Demikianlah reaksi Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abd. Aziz Mohd. Yusof mengulas rancangan Bersih yang disertai parti-parti pembangkang dan badan bukan kerajaan mahu menganjurkan tunjuk perasaan pada 9 Julai ini di ibu negara yang kononnya menuntut pilihan raya lebih adil dan bersih.

Sebenarnya, sekitar Disember tahun lepas, Ambiga dan gerombolannya ada bertemu dengan Abd. Aziz; dan timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar serta para pegawai kanan suruhanjaya itu. Ambiga dikatakan datang bersama sembilan yang lain seolah-olah hendak mengajar cara kerja SPR serta membangkitkan semua isu pilihan raya dalam perspektifnya. Ambiga datang seolah-olah dia pakar dalam kerja SPR.

Abd. Aziz yang baru pulang ke tanah air dari mengerjakan umrah kelmarin memberitahu Utusan Malaysia di Putrajaya semalam bahawa SPR sendiri terkejut dengan ceteknya pengetahuan Ambiga apabila dia membangkitkan isu tentang pendapat Bersih bahawa tiada halangan untuk dibenarkan pendaftaran pengundi secara automatik.

Ambiga bertanya kepada SPR kenapa tidak dibuat pendaftaran automatik, maka dijawab Abd. Aziz bahawa Malaysia perlu meminda Perlembagaan dahulu. Namun, dibalas oleh Ambiga, tak perlu.

"Saya terkejutlah, takkan Datuk Ambiga tak tahu bahawa Perkara 119 (4) Perlembagaan Persekutuan dengan jelas menyebut bahawa pendaftaran menjadi pemilih perlu dibuat secara memohon."

Menurut Abd. Aziz dengan ketika ini hendak meminda Perlembagaan memerlukan majoriti dua pertiga, maka bukan sesuatu yang mudah untuk sesuatu pindaan itu dibuat.


Pengerusi SPR itu turut menjelaskan satu persatu bagi menjawab rasa tidak puas hati Ambiga atau lebih tepat lagi 'Bersih' sehingga merangsang pertubuhan itu untuk menggerakkan demonstrasi haram bulan depan.

Antaranya tentang desakan supaya dibersihkan senarai Daftar Pemilih sedangkan senarai pengundi berdaftar dibersihkan SPR sepanjang masa.

Ada tiga cara. Pertama, nama mereka yang telah meninggal dunia dikeluarkan daripada senarai pengundi. Ia memerlukan kerjasama rapat antara SPR dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Justeru, SPR memerlukan kerjasama daripada waris si mati yang perlu mengambil sijil pengkebumian yang dikeluarkan oleh polis sebelum ke JPN untuk mendapatkan sijil mati. Waris kemudian bawa sijil mati ini ke SPR untuk tindakan. SPR sendiri tidak boleh sesuka hati memotong nama seseorang pengundi.

Kedua, pembersihan melibatkan alamat mengikut kad pengenalan. Mengikut undang-undang pendaftaran, seseorang yang tinggal di satu-satu tempat selama tiga bulan atau lebih, harus menukar alamat tempat tinggalnya menerusi JPN.

Kemudian dimaklumkan kepada SPR sebab SPR hanya mendaftar pengundi mengikut alamat dalam kad pengenalan (MyKad). Contohnya, jika seseorang tinggal di Kuala Lumpur tetapi mengundi di Pulau Pinang, itu bermakna senarai pengundi kita tidak boleh dibersihkan.

Abd. Aziz menjelaskan, dalam kes ini, jika orang kuat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri hendak membantu SPR, maka dia kena tukar tempat mengundi ke tempatnya tinggal sekarang di Segambut.

"Macam saya dulu mengundi di Ampang tetapi disebabkan kini saya bermastautin di Seksyen 7, Shah Alam, maka saya tukar tempat mengundi ke situ," katanya.

Namun, kata beliau, jika berbeza tempat tinggal dan kawasan mengundi pun, ia tidak akan mendatangkan masalah kepada SPR.

"Ya, pengundiannya masih sah tetapi situasi inilah menyebabkan timbulnya tuduhan wujud 'pengundi hantu' dalam daftar pemilih seperti mana didakwa parti-parti pembangkang. Sebenarnya istilah 'pengundi hantu' tidak wujud, sebaliknya berpunca daripada keengganan pengundi menukar tempat mengundi seperti mana alamat tertera di dalam kad pengenalan.

"Mengikut perkiraan SPR, peratus mereka berpendirian seumpama ini melebihi 50 peratus. Sebab itu, kita lihat apabila pilihan raya kecil sahaja, beribu-ribu orang balik ke kampung untuk mengundi.

Tegas Abd. Aziz, Malaysia tidak boleh melaksanakan pendaftaran secara automatik. Pertama, kerana ia memerlukan pindaan Artikel 119 Perlembagaan Persekutuan. Ini kerana pendaftaran sebagai pengundi dibuat secara memohon.

"Jika daftar secara automatik seperti mana yang selalu digesa oleh parti-parti pembangkang, maka akan kacau-bilau negara ini. Ini kerana semakin ramai orang tidak dapat mengundi kerana kawasan tempat mengundi dan alamat tempat tinggal tidak sama.

"Ini juga kerana pengundian dibuat berdasarkan alamat dalam kad pengenalan. Justeru, ia mengakibatkan peratusan keluar mengundi akan berkurangan sehingga bawah 50 peratus. Situasi ini berlaku di Bosnia Herzegovina apabila pendaftaran mengundi dibuat secara automatik tetapi pengundian tidak diwajibkan. Akibatnya, peratus keluar mengundi menurun mendadak bawah 50 peratus," katanya.

Demikianlah juga apabila Bersih mendesak supaya kelayakan mengundi dikurangkan dari usia 21 tahun kepada 18 tahun. Dengan jumlah sekarang sahaja menyaksikan sebanyak empat juta belum mendaftar, inikan pula apabila kelayakan itu dikurangkan kepada 18 tahun.

Risikonya, kata Abd. Aziz jika dua perkara itu dilaksanakan, parti-parti pembangkang di negara ini akhirnya akan menuduh SPR macam-macam.

"Kata SPR bodohlah, desak Pengerusinya letak jawatan. Inikan bila empat atau lima orang tidak boleh mengundi, sudah lempar macam-macam tuduhan. Nanti kalau dikuatkuasakan pendaftaran automatik, tak tahu apa pula diburuk-burukkan SPR ini," kata Abd. Aziz.

Beliau turut menolak kecaman Ambiga bahawa kononnya SPR kendaliannya tidak berbuat apa-apa dalam menangani isu rasuah semasa pilihan raya.

Tegasnya, SPR menjalin kerjasama bestari dengan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam membanteras rasuah pilihan raya dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) pula untuk kes jenayah dan kekecohan ketika kempen.

"Jika tidak ada kemahiran tetapi kita tetap laksanakan, kemudian kita gagal dan malu sendiri. Apatah lagi sekarang ramai sangat peguam yang 'pandai'. Jadi, kita kena bijaksana dalam soal 'menggigit' kerana sekarang yang 'hitam boleh jadi putih' dan 'yang putih boleh jadi hitam' apabila sesuatu kes rasuah disebut di mahkamah.

"Macam kes Datuk Zaid Ibrahim bangkitkan dakwaan rasuah di Hulu Selangor, mahkamah pun tolak kes itu... jadi, kalau nak menggigit, Ambiga mesti pastikan gigitan itu tepat dan ada kesan," katanya.

Dalam soal ini, tegas Abd. Aziz, SPR menggesa rakyat Malaysia menolak sama sekali rancangan pembangkang mahu mengadakan perhimpunan Bersih.

"Ia bukan 'Bersih', kalau pilihan raya kita tidak bersih masakan pembangkang boleh menang lapan daripada 16 pilihan raya kecil di negara ini sejak Mac 2008.

"Apakah jika pembangkang menang semua sekali kerusi dalam 16 pilihan raya kecil itu, maka demokrasi dikatakan telah bersih... jika itu tanggapannya, SPR serahkan kepada rakyat Malaysia untuk menilainya," kata Abd. Aziz.

Amacam. Ada paham ka Tuan Ibrahim? Kalau Pengerusi SPR dah jawab cuba fahamkan dahulu. Jangan sebab si Ambiga tu lawyer, senang-senang boleh tipu geng ulama PAS.

*Kalau turun berdemo jugak, nampak sangatlah PAS ni bebal!

APANAMA

Posted: 15 Jun 2011 11:45 PM PDT

APANAMA


NO bersih ... its DIRTY POLITICS.

Posted: 15 Jun 2011 10:50 PM PDTIts purely politics and its bloody dirty! There is valid suspicion that the planned street demonstrations on July 9 2011 spearheaded by former Bar Council president S. Ambiga and Pas' newly minted deputy President Mat Sabu is purely a political movement out to destabilise the Government and taint Malaysia's image in the international scene. 

In a nutshell these group of desperate politicians and a few know-it-all politician wannabes appear to be bent on demonising the BN-led Government of the day, knowing well that they got off with such dirty politics in Dec 2007.

Many things have changed since 2007. Not only have we replaced the world famous sleeping Prime Minister, we have also proved to the world that Malaysians are a practical lot who recognised sincerity and hard work. 

Its a fact that all public polls and surveys carried out by various parties, both local and international, in the last two years point that Malaysians in general are supportive of Prime Minister Datuk Seri Najib Razak's nation-building initiatives. 


These polls and survey readings doesn't mean that the rakyat are running back into the ruling coalition's arms after the 2008 General Elections, but they are also not in favour of some ex-convict to be their next Prime Minister.

 In other words, the average able-minded Malaysian wants Najib Razak to continue with his hard work and clean up BN for the better. 

Malaysians don't seem to be in favour of an ex-convict and his band of fickle-minded Hududs and Reds flag bearers to overthrow the Government of the day. 


Malaysians just long for a pro-active, sensible and responsible Opposition in this beloved country....the likes of Lee Lam Thye and P.Patoo, and those before them.

Coming back to the illegal street demonstrations called Bersih, I think Malaysians are not as politically naive as they were in 2007, when the Government of the day then was rudderless with a sleeping Prime Minister and his bunch of 4th floor clowns.

In the current national political scenario, the rakyat could sense the desperation among those who want to topple the BN-led Government through whatever means possible. 


How dirty could our electoral process be when the ex-convict-led Opposition have seized control of FOUR STATES and had won in so many parliamentary seats that the ruling party was denied its two-thirds majority for the first time since 1957? 

If our electoral process is so dirty and corrupt, did all the Opposition lawmakers win through dirty politics and corruption then? 

Rather than trying to hoodwink the public through DIRTY nauseating politics and fanning hatred, I suggest all Opposition elected representatives, both at state and federal level, to resign en block and make way for a fresh, fair and transparent elections.

Lets see our Opposition members walk the talk. Quit if are so adamant that our electoral system is dirty, corrupt and not transparent at all.

p/s  ... if you can't just shut the F%@*-up and stop ruining this country.Site Meter

Belantan

Posted: 15 Jun 2011 11:37 PM PDT

Belantan


Artikel Pilihan : Pas 'berkorban' demi kuasa!

Posted: 15 Jun 2011 08:11 AM PDT
Adalah sesuatu yang melucukan apabila Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat membuat ulasan kononnya UMNO tidak nyenyak tidur kerana bimbang terhadap Pas.

Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata demikian bagi mengulas kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bahawa Barisan Nasional (BN) sudah lama melaksanakan negara berkebajikan.

Hakikatnya, Pas yang sebenarnya tidak nyenyak tidur memandangkan tindakan mengubah laluan bahtera politik mereka dari negara Islam ke negara berkebajikan mula mendapat kritikan ramai.

Kritikan itu bukan sahaja datang daripada penyokong UMNO dan BN malahan di dalam Pas sendiri sudah wujud perasaan tidak puas hati berikutan tindakan Pas yang kini dilihat sanggup mengorbankan segala-galanya demi mencari kuasa politik bersama sekutunya Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

Walaupun Nik Abdul Aziz cuba berhujah bahawa konsep negara berkebajikan adalah sebahagian intipati yang terdapat negara Islam tetapi semua itu boleh dianggap hujah politik sahaja atau lebih tepat lagi ke arah matlamat menghalalkan cara.

Pertemuan penulis dengan beberapa pemimpin muda Pas selepas Muktamar Tahunan Pas Ke-57 parti itu baru-baru ini telah memberikan pemahaman kepada penulis kenapa Pas terpaksa korbankan perjuangan negara Islamnya.

Berikut catatan daripada apa yang mereka ceritakan mengenai senario perubahan dasar politik Pas:

Pas yang sejak berpuluh-puluh tahun lalu mempertahankan perjuangan Islam akhirnya luntur semangat mereka semata-mata mahu mengejar tampuk kekuasaan.

Kejayaan agak cemerlang yang dicapai oleh pembangkang dalam pilihan raya umum lalu telah membangkitkan keghairahan Pas untuk terus bersama-sama PKR dan DAP untuk menumbangkan BN.

Tetapi untuk berada satu bahtera dengan kedua-dua parti itu bagi menuju ke Putrajaya, Pas tidak boleh berada di bahtera berasingan, mahu tidak mahu Pas perlu mengikut rentak PKR dan DAP.

Namun begitu yang menjadi halangan utama kepada Pas ialah dasar perjuangan Islamnya yang dikatakan menimbulkan perasaan tidak selesa terutamanya kepada DAP.

Jika Pas terus bertegas dengan dasar Islam maka selagi itulah pakatan pembangkang dilihat mempunyai ideologi berbeza dan tidak mungkin dapat bersatu kerana perbezaan berkenaan.

Justeru Pas berusaha menutup isu perbezaan ini dengan menukar arah tuju perjuangannya bagi membolehkan ia serasi dengan PKR dan DAP.

Pada mulanya Pas berusaha untuk mentarbiyahkan kedua-dua parti berkenaan supaya menerima dasar Islam yang mereka perjuangkan.

Namun kedua-dua parti itu enggan tunduk sehingga memaksa Pas mengalah kerana pilihan yang mereka ada ialah teruskan dasar perjuangan Islam atau tinggalkan pakatan pembangkang.

Pas amat memahami bahawa mereka tidaklah mempunyai kekuatan politik jika bersendirian tanpa sokongan PKR dan DAP.

Walaupun sejarah politik negara membuktikan bahawa Pas bukanlah calang-calang parti tetapi keyakinan itu semakin luntur akibat diresapi dengan keterujaan untuk menguasai Putrajaya.

Pas dipengaruhi oleh PKR dan DAP bahawa kononnya BN kini berada dalam keadaan 'nazak' dan gelombang perubahan yang dikatakan melanda negara-negara di Asia Barat akan turut 'menghempas' bumi Malaysia dalam pilihan raya umum akan datang.

Oleh itu Pas tidak mahu ketinggalan bahtera yang dikemudikan oleh DAP dan dinakhodakan PKR, maka mereka bersedia bersama-sama biarpun hanya menjadi penumpang di pelantar paling bawah atau lebih tepat lagi anak kapal yang hanya mengikut perintah sahaja.

Bagi Pas, soal kedudukan tidak penting, soal dasar perjuangan sudah tidak perlu difikirkan, apa yang lebih utama ialah menawan Putrajaya dan menumbangkan kerajaan BN.

Keghairahan Pas ini yang diibaratkan seperti kelompok yang begitu dahagakan kuasa telah diambil kesempatan oleh PKR dan DAP untuk menekan Pas supaya meninggalkan dasar perjuangan Islamnya.

Maka akhirnya wujudlah apa yang dipanggil konsep negara berkebajikan, satu konsep yang pernah dilaung-laungkan pada tahun 2008 tetapi langsung tidak dilaksanakan di negeri yang dikuasai oleh Pas sama ada di Kelantan mahupun Kedah.

Tindakan Pas meninggalkan perjuangan negara Islamnya telah memungkinkan parti itu dilihat sebagai kelompok yang paling tidak konsisten dalam perjuangan politiknya.

Malahan Pas kini dilihat parti yang paling rugi kerana terpaksa mengorbankan ideologi perjuangannya semata-mata tunduk kepada tekanan merebut kuasa yang diuar-uarkan oleh PKR dan DAP.

Ketika kedua-dua parti itu sejak 2008 terus konsisten dengan dasar mereka, Pas pula semakin bercelaru dan sudah tidak mempunyai hala tuju lagi, selain mengikut sahaja ke mana yang akan dibawa oleh PKR dan DAP.

Demikianlah catatan perbualan penulis dengan pemimpin-pemimpin muda Pas berkenaan yang jelas menampakkan kekecewaan mereka terhadap perubahan hala tuju bahtera perjuangan Pas.

Walaupun Pas sering menuding jari mengatakan bahtera UMNO semakin bocor dan akan tenggelam tetapi pada pandangan pemimpin-pemimpin muda berkenaan sekurang-kurangnya UMNO tidak menggadaikan prinsip perjuangannya demi mengejar kuasa.

''UMNO dominan dalam BN, malahan berbanding parti komponen lain UMNO jauh lebih kukuh dan sedang memperbaiki kelemahan berikutan apa yang berlaku pada pilihan raya umum lalu.

''Tetapi bagaimana dengan Pas? Pas tidak berbuat apa-apa selain terus teruja hendak merebut kuasa dan apa pun yang Pas rancang sekarang bukannya memperbaiki kelemahan parti tetapi semata-mata hendak nampak serasi dengan PKR dan DAP,'' kata salah seorang daripada pemimpin muda Pas berkenaan.

Sememangnya pemimpin-pemimpin Pas boleh berhujah apa sahaja bagi menghalalkan tindakan mereka menuju matlamat negara berkebajikan dan ia mungkin akan diterima oleh pengikut-pengikut tegar mereka.

Namun bagi rakyat Malaysia terutamanya orang Melayu yang boleh berfikir dan membuat penilaian mereka sudah pasti mengetahui betapa hebatnya Pas berusaha untuk mengejar kuasa sehingga sanggup menggadaikan segala-galanya termasuk perjuangan Islamnya.

Apa yang lebih malang dalam keghairahan itu Pas terlupa bahawa mereka bukanlah parti utama di dalam pembangkang tetapi dulu, kini dan selamanya akan hanya menjadi pak turut kepada PKR dan DAP.

Berdasarkan hakikat itu kenyataan Nik Abdul Aziz bahawa, ''Sekarang Pas sudah sampai titik sama dengan dengan UMNO. Kita akan potong dan lintas dia.'' - hanyalah impian semata-mata.

Oleh : ZULKIFLEE BAKAR

Suara Politik
Taminsari

The Unspinners

Posted: 15 Jun 2011 11:31 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 15 Jun 2011 11:23 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


'BERSIH' YANG 'TIDAK BERSIH'...

Posted: 15 Jun 2011 01:33 AM PDT

BERSIH - ANTARA TIMBALAN PRESIDEN PAS DAN PENYOKONG KUAT IFC

SETAKAT HARI INI sudah lebih 260 laporan polis sduah dibuat bagi membantah himpunan bersih pada 9 july ini. Adakah Mat Sabu dan Ambiga tidak mahu mengalah dan lebih kepada kepertingan agenda politik masing2 daripada menjamin keselamatan rakyat dan negara?

Kafir AMBIGA sreevenasan yg menentang segala Hukum Islam yng sedia ada di mahkamah syariah negara, menentang HUDUD kini menjadi sahabat baik PAS utk menjayakan BERSIH.....

Pada himpunan Bersih 2007 Anwar adalah heronya tetapi setakat ini walaupun Ketua Pembangkang itu masih belum buka mulut pasal himpunan kali ini tetapi sukar menolak kemungkinan besar beliau tidak memainkan peranan dalam Bersih kali ini.

KENAPA PERLU KEPADA HIMPUNAN BERSIH?

1. Himpunan ini didalangi oleh geng majlis peguam sbg Ngo dan pas (Mat Sabu) sbg parti politik permainan ini dicatur oleh DAP dan PKR bertujuan untok:

a. Meniru hindraf ...dimana hindraf ...beberapa bulan sebelum PRU 12 2008 buat kecoh dgn isu hak asasi manusia,hindraf juga didalangi oleh geng majlis peguam drP DAP dan hindraf.

b. Bersih mahu mencapai milage politik spt mana yg hindraf telah berjaya lakukan sebelum PRU 12 2008 ...tapi kali ini bersih sudah amat bersedia dgn kelebihan pengetahuan undang2 utk manipulasikan dan exploitasikannya.....mereka menyalah guna undang2 yang ada bagi tujuan kepentingan mereka.

c. Mereka kan menggunaka isu intergrity dan isu hak asasi sbg senjata menyerang dan memfitnah kerajaan dgn menghasut rakyat jelata dgn dakyah poltik yg kurang sihat serta propaganda yg bisa mendatangkan huru hara kpd negara.

d. Pembangkang sgt mahukan momentum PRU mereka amat perlu bagi mendapat pengaruh politik dgn cara menggelirukan rakyat.

2. 4 negeri bawah pembangkang Pinang selangor Perak Kelantan sudah mencapai 2/3 penggal DUN mereka ,...dn 4 negeri ni boleh bubarkan DUN pada bila bila masa....dan dijangkakan Selangor Penang akan bermula dulu bagi mengsetkan trend mood dan momentum politik utk pembangkang.

3. Perancangan pembangkang..sudah bermula sejak awal lagi berkaitan PRU 13 ataupun pilihanraya negeri yg mereka kuasai....pembangkang takut jika kelantan dulu yg bubar DUN dan adakan pilihanraya negeri..sbb mereka tahu ...pas sudah kehilangan banyak undi pada kali ini....

4. Penguasaan pkr anwar melalui geng erdogan dlm pas ,...dn situasi poltik hadi dlm pas yg amat buruk baginya...memeprmudahkan agenda pkr utk menuasai percaturan politik pas....kekalahan geng ulamak dlm pas membuktikan ,...hasrat erdogan utk liberalkan pas mungkin akan berjaya dan pas akan digunakan sepenuhnya utk menguasai undi melayu di Kelatan.

5.Pinang pula tidak mahu adakan dulu bubar DUN dan pilihanraya negeri sebab mereka khuathir..kemenangan besar DAP diPinang akan sebabkan sokongan melayu dinegeri lain akan beralih kpd umno.

6.Jelas sudah DAP dan hindraf juga majlis peguam sgt bijak mencaturkan politik utk kepentingan pakatan rakyat.

Kesan buruk kepada Kerajaan

1. Berupaya menjatuhkan ;
a.Indeks kestabilan poltik negara
b.index kestabilan ekonomi negara.
c.index nilai negara2.

2. Bersih akan cuba mendatangkan persepsi yg buruk kpd PDRM dn semua agensi kerajaan yg terlibat ,..mereka mmg mahu disekat dn dihalang...itulah tujuan mereka ,..mereka mahu dunia melihat kerajaan malaysia kejam.

3. Percaturan bersih..saling tidak tumpah spt yg berlaku di Mesir Libya dan negara timur tgh yg lain.....jika huru hara berlaku....ia satu mementuum poltik kpd pembangkang...akan tetapi...ia satu malang bencana kpd rakyat....

kerana...
1.negara x aman...
2.kestabilan harga barangan pasti tergugat,.
3.anak anak aka sudah mendapat pendidikan dn perubtan...
4.rakyat jelata menjadi x tenteram dn takut utk kelua membuat urusan masing masing....
5.inflasi dn resesi melampau pastu berlaku...

PROJEK BERSIH ADALAH 1 PROJEK PERCATURAN POLTIK GRAND DESIGN YG JAHAT DRPD POAKATAN RAKYAT !!

AJK BERSIH

Dato' Ambiga Sreenevasan (Pengerusi), Andrew Khoo, Arumugam K., Dr Farouk Musa, Haris Ibrahim, Liau Kok Fah, Maria Chin Abdullah, Richard Y W Yeoh, Dr Toh Kin Woon, Dr Wong Chin Huat, Datuk Yeo Yang Poh, Zaid Kamaruddin, Dr Subramaniam Pillay and Arul Prakkash.

Dr Farouk Musa.... Editor harakah yg hanya pandai membuat fitnah
Pas sanggup memberi seramai 100,000 orang untuk menyertai program ini.

Siapa Datuk Ambiga Sreenevasan? Council yang menyokong IFC- Sanggup melobi ke PBB dan mengharapkan menjadi pelapor/pemantau bagi pihak PBB di Malaysia mengenai Pluralisme

Siapa Dr Wong Chin Huat? Reformist dari kumpulan Suqiu ( The Malaysian Chinese Organization Election Appeals Committee)

Antara tuntutan Suqiu
1- perpaduan negara - hak Melayu/Bumiputera dihapuskan
2- demokrasi - perbezaan bilangan pengundi dalam sempadan pilihanraya tidak lebih 15%
3- mempertahankan hak asasi dan menegakkan keadilan - Mansuhkan ISA

Siapa Haris Ibrahim? Seorang peguam yang mewujudkan GERAKAN KEBEBASAN AWAM MALAYSIA
- Memperjuangkan hak kesamarataan dan sekularisme ( the people parliment)
- Projek SAYA ANAK BANGSA MALAYSIA juga memperjuangkan kesamarataan untuk semua bangsa di Malaysia di samping untuk mewujudkan semangat muhibbah

IFC + SUQIU = BERSIH 2.0 ---- fikir2lh...

MiaZarra An-NurSINGGAH SEBENTAR ... KENAPA ISLAM YANG PAS PERJUANGKAN TIDAK MAHU KEPADA PEYATUAN?

Posted: 15 Jun 2011 12:10 AM PDT

x-pkr [ dibaca : EKSTRIM TOLAK PKR]

Posted: 15 Jun 2011 11:22 PM PDT

x-pkr [ dibaca : EKSTRIM TOLAK PKR]


HARAPAN PALSU AnWAR KPD. PAS

Posted: 15 Jun 2011 08:36 PM PDT


1. x-pkr berkesempatan bertemu seorang sahabat lama yang masih 'aktif' dengan kegiatan reformasinya. Bersemangat betul beliau bercerita tentang perhimpunan haram yang bakal disertainya seminggu dua lagi. Kami juga sempat bersembang tentang 'line-up' kepimpinan baru PAS w/pun agak terlewat.

2. Menurut sahabat x-pkr ini, beliau telah dimaklumkan oleh beberapa pemimpin PKR yang baru kembali dari Turki menyaksikan proses p/raya di Turki. Sahabat x-pkr ini digambarkan bahawa proses p/raya di Turki ini adalah proses p/raya yang paling bersih dalam dunia. Kejayaan AKP pimpinan Recip Tayyep Erdogan adalah kejayaan mereka juga katanya.

3. Dimaklumkan kepada sahabat x-pkr yang 'lurus bendul' adalah kejayaan AnWAR mentransformasi Parti AKP pimpinan Erdogan hingga berjaya memerintah Turki. AKP adalah parti berasas Islam yang telah berubah menjadi parti islam 'moderate' hingga berjaya mengekalkan pemerintahan selama 3 penggal berturut-turut.

4. "Ini semua kerana idea AnWAR kepada Erdogan dan inilah yang AnWAR sedang laksanakan kepada PAS. PAS bakal menjadi AKP dalamn sedikit masa lagi" tambah beliau lagi! Begitu hebat pemimpin yang baru kembali dari Turki itu meracuni pemikiran teman x-pkr dan tentunya penyokong-penyokong yang lain jugak.

5. Barulah x-pkr sedar, selama ini PAS begitu beria-ia mahu berubah hanya kerana dijanjikan oleh AnWAR bahawa PAS akan menjadi AKP. Namun AnWAR mungkin lupa memberitahu ahli-ahli PAS harus 'kow-tow' dengan DAP sebelum PAS diangkat darjat mereka menjadi parti yang memimpin dalam pakatan mereka.

Merubah slogan 'Membangun Bersama Islam' kepada Negara Berkebajikan masih belum meyakinkan DAP. DAP mahukan lebih lagi dari AnWAR untuk 'mendidik' PAS. Mungkin berkompromi dalam isu murtad serta menjiwai pluralisme agama seperti yang diamal AnWAR bakal melembutkan sedikit hati DAP.

Penerimaaan Ambiga sebagai ketua BERSIH yang dianggotai oleh majoriti ahli PAS ini diharap bakal membuka mata DAP bahawa PAS sememangnya sanggup berkorban apa saja demi DAP termasuk menerima konsep "Malaysian Malaysia" w/pun tidak pernah mengucapkannya........

Sekian.