Rabu, 2 Mei 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


IPOHMALAY

Posted: 02 May 2012 09:49 AM PDT

IPOHMALAY


"Saya Setuju Jika Semua Polis Dibunuh" - Khalid Monyet Ismath

Posted: 02 May 2012 06:20 AM PDT
Celaka muda terulung yang disebut-sebut kata celaka oleh beribu-ribu umat manusia dengan berani pula menyebut supaya mahu semua polis dibunuh.

Polis Malaysia nampaknya baik sungguh kerana masih membiarkan puak jenis ini dari terus berkata-kata.

Inilah didikan Anwar Ibrahim yang dengan jelas, dapat dilihat kebaruaan dan keharamjadahan hidupnya yang tidak dapat tidak, sekiranya PR berkuasa, nescaya akan berlakulah anarki akibat tangan-tangan mereka jenis ini.

Jika belum berkuasa sekalipun Anwar Ibrahim mampu mengarahkan hamba-hamba sahayanya menggempur polis, Bayangkan jika dia berkuasa.

Sudah tentulah anak haram jadah seperti di atas akan digunakan untuk menghapuskan mereka yang menentangnya dengan cara dibunuh beramai-ramai.

Jika polis pun dia berani ugut bunuh, apatah lagi orang ramai? Tolak Anwar Ibrahim, tangkap Khalid Ismath.


Kes Azmin : Padah Enggan Taubat Seperti Disarankan Ummi Hafilda

Posted: 02 May 2012 05:20 AM PDT
Haji Hadi kata WAJIB dedahkan aib pemimpin.

-DetikDaily bertarikh 27 Ogos 2009 

Haji Hadi berkata:
"Saya ingin menarik perhatian, dalam pilihan raya kecil di Permatang Pasir sebagai contoh, Umno dan Barisan Nasional mengatakan kita tidak boleh menyebut keaiban seseorang, sedangkan pilihan raya adalah suatu amanah yang besar untuk rakyat memilih pemimpin.

Di mana dalam amanah memilih pemimpin kita wajib mendedah peribadi orang yang hendak dipilih itu, adakah ia seorang yang benar-benar adil, tidak fasik dan tidak melakukan perkara-perkara yang boleh menjatuhkan maruah.

Itu satu tanggungjawab agama yang tidak termasuk dalam perkara yang membatalkan pahala puasa. Ini jelas diperkatakan oleh ulama-ulama dalam kitab mereka, khususnya dalam perkara yang seperti ini.

Bahkan, dalam perkara saksi di mahkamah, saksi dalam perkahwinan pun kita kena dedahkan peribadi seseorang. Inikan pula untuk memilih wakil rakyat dalam satu kawasan yang mewakili rakyat untuk membuat dasar dalam Dewan Undangan Negeri (Dun).

Maka, ia perlu ditelitikan dalam perkara maruah dan peribadi pemimpin ini."

Apa kata blogger pembangkang? Baca di sini : Penggempur Mutiara 

Imej-Imej Banjir Landa KL Petang Ini

Posted: 02 May 2012 02:50 AM PDT

 MRR2 Batu Caves - Tmn Melati

 Sg. Gombak berhampiran PWTC

Perkim , Jalan Ipoh

 Celcom, Jalan Tun Razak

Pekan Kajang

Betul punya duduk dan bantah dalam kereta yer.. Ambik, jem kaw punya...

"Saya Setuju Jika Semua Polis Dibunuh" - Khalid Monyet Ismath

Posted: 02 May 2012 01:43 AM PDT


Celaka muda terulung yang disebut-sebut kata celaka oleh beribu-ribu umat manusia dengan berani pula menyebut supaya mahu semua polis dibunuh.

Polis Malaysia nampaknya baik sungguh kerana masih membiarkan puak jenis ini dari terus berkata-kata.

Inilah didikan Anwar Ibrahim yang dengan jelas, dapat dilihat kebaruaan dan keharamjadahan hidupnya yang tidak dapat tidak, sekiranya PR berkuasa, nescaya akan berlakulah anarki akibat tangan-tangan mereka jenis ini.

Jika belum berkuasa sekalipun Anwar Ibrahim mampu mengarahkan hamba-hamba sahayanya menggempur polis, Bayangkan jika dia berkuasa.

Sudah tentulah anak haram jadah seperti di atas akan digunakan untuk menghapuskan mereka yang menentangnya dengan cara dibunuh beramai-ramai.

Jika polis pun dia berani ugut bunuh, apatah lagi orang ramai? Tolak Anwar Ibrahim, tangkap Khalid Ismath.Ramai Puak Pembangkang Mula Benci Anwar

Posted: 02 May 2012 01:05 AM PDT


Sangat beruntung kepada pemerintah kerana perbuatan Anwar Ibrahim 'hijack' demo aman Bersih 3.0 menjadikannya semakin tidak disukai di mata rakyat.

Di pejabat-pejabat, mereka yang sebelum ini bernada pembangkang telah mula mahu melarikan diri dari dilabel sebagai penyokong pembangkang kerana merasa malu atas tindakan Anwar dan konco-konconya merempuh polis dan apabila dibelasah polis, mereka menyebut polis sebagai kejam.

Mereka lupa bahawa sekiranya rakyat majoriti diberi peluang untuk menjadi polis pada hari tersebut, sesungguhnya mereka rakyat-rakyat cinta damai ini akan bertindak lebih kejam lagi dari polis-polis yang penuh sabar itu.

Di sana sini ramai yang menyebut, mengapa tidak ditembak mati pencelaka-pencelaka ini dan ada yang mendesak kerajaan menggunakan tentera bagi menangani golongan celaka ini.

Sembang-sembang politik golongan pro-pembangkang  di ofis teman seolah-olah terhenti dan kesan dari itu, dapat dilihat bahawa ramai yang telah mula untuk mengelak dari bercakap tentang perhimpunan ganas Sabtu lalu yang dinilai memalukan seluruh rakyat Malaysia.

Ramai yang menyebut, perhimpunan bersih tamat jam 2.30 petang dan selepas pada itu, ia adalah perhimpunan haram Anwar Ibrahim. 

Perbuatan Anwar Ibrahim kali ini benar-benar menjerat lehernya sendiri kerana ia benar-benar menjadi kemarahan rakyat. 

Masanya telah tiba untuk pilihanraya umum diadakan.

BERSIH 3.0 Liabiliti Terbesar Pakatan Rakyat

Posted: 01 May 2012 07:02 PM PDT


Geram bila menonton laporan BBC yang sungguh telus dalam memberitahu Malaysia, "Ayuh, aku api-apikan kebodohan korang". 

Pembangkang akan mengalami kehilangan undi yang besar kerana ini pada PRU13. Mungkin ini desakan dari taktik mereka untuk bermain permainan politik cara kalah dan perang atas jalan. 

100% dari 50 orang yang teman tanya, semuanya menolak apa-apa demonstrasi seumpama itu kerana mereka mensia-siakan ketamadunan yang dikurnia Tuhan dengan melalui jalan yang betul dalam membuat desakan. 

Contohnya menghantar memo bantahan / referendum / memorandum / petisyen ke sesebuah agensi yang mereka tidak sukai setiap hari dan hebahkan ke media mereka. 

Dengan kalah besar pada PRU13 mereka akan mula merusuh mengatakan SPR menipu. Padahal jika mereka menghantar petisyen setiap hari ke SPR dan jika ada bukti salahguna kuasa melibatkan wang, desak di MACC.

Padahal rakyat muak dengan mereka. Jika esok ada referendum tolak Anwar, nescaya kalah besarlah orang-orang tua yang menyuruh demonstran melanggar halangan polis tanpa rasa takut.

Jika mereka benar, setiap hari mendesak di pejabat badan terbabit, kemudian desakan mereka tidak didengari, tentu sahaja rakyat dapat menilai buruk baik usaha mereka dan tidak mustahil mereka akhirnya dapat kuasa yang mereka impi-impikan dengan jaya.

Jalan pintas menggunakan demonstrasi jalanan tidak ubah seperti membakar kedai makan yang telah masak dengan rasa tak sedap mengikut selera tekak kita. 

Tidak lain saya dapat katakan, ini adalah kebodohan dan zaman kegelapan institusi pembangkang negara ini.

Anwar Akan Wujudkan Rejim Bersenjata Sendiri Jika Berkuasa?

Posted: 01 May 2012 06:47 PM PDT


Jika mereka boleh bersikap menyerang anggota keselamatan sewenangnya, hanya satu sahaja yang dapat dibayangkan andaikata mereka berkuasa. Akan tertubuhnya pasukan bersenjata mereka sendiri yang akan membunuh golongan yang menentang mereka secara berleluasa.

Ini seterusnya akan menyebabkan campurtangan tentera asing yang kononnya mahu mengembalikan keamanan dan campurtangan negara luar ke atas negara-negara yang dipimpin oleh bekas agen mereka telah pun berlaku di merata-rata dalam sejarah dunia.

Jika masih belum berkuasa sekalipun, pemimpin mereka berani mengarahkan mereka menggempur polis, apatah pula jika kuasa berada di tangan mereka. 

Dengan sembrono mereka menganjingkan polis dan dengan penuh benci mereka memfitnah angkatan tentera, sudah cukup jelas menunjukkan mereka akan mempunyai pasukan keselamatan sendiri sekiranya mereka menguasai kerajaan persekutuan. 

Dan dari itulah bermulanya keruntuhan negara Malaysia yang bakal terjebak ke dalam perang saudara.

Celakalah negara ini jika Pakatan Rakyat menang pilihanraya kelak. Benar-benar celaka.

Pembangkang Malaysia Perlu Diganti

Posted: 01 May 2012 05:28 PM PDT


Malaysia tidak lagi memerlukan PKR , DAP dan PAS sebagai agen kuasa pembangkang negara ini. Mereka perlu diganti.

1. PKR dipimpin oleh Anwar yang pernah meminta Special Branch Bukit Aman kutip dan sesah Ummi Hafilda yang membocorkan rahsianya semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri.

2. DAP pula mempunyai pemimpin paling lama memerintah dan diwariskan pula ke anak beranak, sebuah sistem politik ala feudal tiruan yang benar-benar memijak kepala para penjilat kaki mereka.Lim Kit Siang yang memaki hamun kaum Melayu dengan penuh benci pada tahun 1969 di Chow Kit, masih lagi 43 tahun kemudian.

3. PAS mempunyai ulamak yang pernah mengharamkan kerjasama dengan bukan Islam, tetapi hari ini bekerjasama dengan puak yang tidak akan menerima konsep negara Islam bawaan mereka sampai bila-bila.

Politik Malaysia menjadi kotor, jijik dan tampak cacat apabila pembangkang Malaysia tidak seperti yang diharapkan oleh majoriti rakyat. 

Maka Barisan Nasional akan menang bergaya jika pilihanraya diadakan esok.

Pesan rakyat Indonesia kepada kaki BERSIH

Posted: 29 Apr 2012 09:31 PM PDT

Tertarik jugaklah teman bila lihat negara yang taknak kalah dalam segala segi ada juga memiliki rakyat yang sanggup menasihati penyokong BERSIH jalanan yang dikecam segenap lapisan masyarakat Malaysia.


sumanuk1 day ago
Wahai rakyat malaysia. anda sekarang sudah makmur, negara anda boleh dikata bebas dari korupsi. gak usah nuntut reformasi segala. kalau negara anda nanti direformasi dan menjadi seperti indonesia, wah celaka. negara kacau, rakyat banyak yang kelaparan, korupsi merajalela dan dibiarkan. lebih baik anda seperti sekarang saja.

hans1 day ago
Waduh kok ikut2 demokrasi sih pak cik, hancur nanti pak cik kyk indonesia, bersyukurlah dgn ni'mat negara yg makmur lagi aman, jgn ikut indonesia entar korupsi tak terkendali

Orgasm In Peace1 day ago
Yaa elahhh... masa demo reformasi segini doang.... gw yakin malaysia selalu mau lebih dari indonesia... demonya juga dong, kalau malaysia blm jd lautan api, masih kalah deh sama indonesia...Penyokong Bersih Dimalukan Wartawan Eropah

Posted: 29 Apr 2012 05:35 PM PDT


Kesian perempuan gila ni apabila dia terkedu ditempelak oleh seorang wartawan Muslim Perancis yang mempunyai taraf penduduk tetap di negara ini dalam bahasa Melayu.

Pastinya perempuan ini lebih malu lagi apabila dia tersedar bahawa dia punya bahasa Melayu lebih huduh dari wartawan itu.

Siapa yang patut keluar dari Malaysia? Hahaha!

Dd i n b u n g a

Posted: 02 May 2012 07:26 AM PDT

Dd i n b u n g a


ANTARA BANTU RAKYAT MISKIN DENGAN BIAYA PERUSUH BERSIH, NI A JIZ PENTING KAN PERUSUH!!!

Posted: 01 May 2012 11:46 PM PDT


NI A JIZ MENGAKU MEMBIAYAI PERBELANJAAN PERUSUH BERSIH KE
KUALA LUMPUR.

Nak bangunkan Negeri Kelantan tak mampu, ramai rakyat di sana di paras kemiskinan malah miskin tegar, rakyat jauh ketinggal dari arus pembangunan, ramai yang masih tidak mendapat bekalan air bersih TAPI Ni A Jiz mampu bagi duit perbelanjaan pada puak puak BERSHITTTT untuk pergi ke Kuala Lumpur dan buat rusuhan.

Jadi nasihat teman mana - mana rakyat di Kelantan yang masih di paras miskin dan miskin tegar, pergi ke Pejabat atau rumah Ni A Jiz, minta duit belanja untuk menanggung anak bini di rumah.

Ghoyat pada Ni a Jiz yang peteh diminta untuk tanggung anak bini makan adalah kerja baik, masakan tak leh bagi sedangkan nak pergi kerja merusuh di KL boleh bagi.

Ghoyat pada Ni A Jiz, selaku Menteri Besar, kerja nak masuk bekalan air bersih kerja baik, masakan tak leh bagi sedang kan kerja merusuh boleh bagi peteh.

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو

Posted: 02 May 2012 07:05 AM PDT

prince of darkness-safirulamar عمار ميلانو


Siang Malam

Posted: 01 May 2012 08:46 AM PDT

Emm, semua orang cerita pasal bersih 3.0, nak buat apa kita asyik bercerita pasal kes sual macam ni, memang terang-terang menyusahkan dan boleh diertikatakan sebagai bongok 3.0

Baik kita fikir, beri idea bagaimana hendak memantapkan jentera dan strategi bagaimana nak buat pengundi makin makin sayang pada Parti keramat yang satu-satunya membela nasib Melayu iaitu UMNO! 

Rakyat mahukan setiap kemahuan & kehendak mereka di selesaikan dan dilayan. Tapi ada segelintir Pejabat Kerajaan & Japerun 'melecehkan' rakyat! masih birokrasi dan banyak karenah? betul? aku juga rakyat biasa , dan pernah membuat aduan di pejabat ADUN, tapi respon yang diberikan oleh 'kakitangan ADUN' sangat leceh dan lambat! serius!  kadang-kadang bila lepas waktu pejabat , nak minta bantuan, pun nak kena tunggu esok, tunggu pejabat buka, itulah inilah..alahai. Rakyat frust macamni.

Sebab apa aku cakap macamni, aku pernah bekerja dengan pemimpin yang tidak reti nak tidur malam, bekerja dan terus bekerja, bekerja 25 jam sehari! ,  aku juga mengkagumi YAB Ali Rustam, yang bekerja siang dan malam, memang penat, tapi seronok sebab rakyat mendoakan kita bila hal diselesaikan dan dilayan! 

Stop Birokrasi & hentikan banyak kerenah dalam melayan rakyat setiap masa bila diperlukan, baru disayangi orang ramai TK

Politik Harian

Posted: 02 May 2012 03:39 AM PDT

Politik Harian


Bunuh Semua Polis: Khalid Ismath Perlu Ditahan Dengan Kadar Segera Dibawah Akta Hasutan!

Posted: 02 May 2012 02:30 AM PDT


Nama : Khalid Mohd.Ismath
Jurusan : Tahun 2 pengajian undang-undang di UiTM Shah Alam
Umur : 22 tahun
Asal : Kampung Raja Uda, Pelabuhan Klang
Jawatan : Naib Pengerusi Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (Kami)Petikan status dari laman facebook Khalid Ismath:

"Saya setuju jika semua polis dibunuh. Kerana begini caranya mereka melayan rakyat. Jadi setiap kali demo, tidak ada rundingan dengan polis lagi. Lawan tetap lawan".


Khalid Mohd Ismath dari pemuda Parti Sosialis ini sangat bahaya. Beliau bekas pelajar UiTM Merbok dalam jurusan diploma undang-undang pada tahun 2010. Sekarang melanjutkan pelajaran di UiTM Shah Alam. Beliau terlibat secara aktif sebagai pengikut syiah tegar semasa beliau belajar di peringakat sekolah menengah. Khalid sangat licik bergerak masuk dalam pergerakan pelajar.

 Beliau cuba mencari pengaruh untuk mendapat sokongan ramai khususnya pelajar IPT. Kita sedia maklum, ajaran syiah sesat "Imamiah Ithna Asyariyyah" adalah suatu ajaran sesat lagi kafir yang terkeluar dari ajaran Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah (ASWJ). Bagi mereka menipu kepada ASWJ adalah halal dan mendapat pahala. Khalid berpura-pura menjadi pejuang kebebasan akademik dan kebebasan suara pelajar. Bagi yang tidak faham apa itu ajaran syiah sesat yang sebenarnya, mudah tertipu dan ditipu. baca lagi di sini...

BERSIH 3.0: Jalur Gemilang Dihina

Posted: 02 May 2012 01:31 AM PDT


Malaysia menyambut Hari Kemerdekaan saban tahun pada tanggal 31hb Ogos. Sudah menjadi kebiasaan di mana pelbagai acara seperti perbarisan dan perarakan secara besar-besaran akan berlangsung dari pagi untuk menonjolkan semangat patriotisme antara semua lapisan rakyat Malaysia yang berbilang kaum, warna dan bangsa.

Tetapi sejauh manakah sebenarnya semangat patriotisme ini wujud di kalangan masyarakat Malaysia terutamanya pemuda-pemudi zaman kini? Benarkah semangat cinta kepada Raja, agama, bangsa dan Negara seperti mana yang kita impikan wujud.

Menghadiri acara perbarisan atau sekadar melekatkan berpuluh-puluh keping jalur gemilang di atas kenderaan ataupun menghadiri aktiviti-aktiviti kempen khidmat negara bukan boleh melahirkan semangat cinta kepada tanahair. Ya, mungkin dari segi pandangan luar sahaja semangat patriotisme kelihatan berkobar-kobar.

Sebenarnya erti merdeka jauh lebih mendalam. Tarikh keramat 31 Ogos 1957 mungkin sukar untuk dihayati oleh golongan masyarakat Malaysia terutamanya anak-anak muda masakini. Anak-anak muda kini rata-ratanya kabur sejarah serta gagal menghayati kemerdekaan sebagai wadah perjuangan bangsa suatu ketika dahulu.Apa perasaan anda apabila melihat Jalur Gemilang yang kita megahi di terbalikan dan di hina oleh peserta BERSIH yang tidak bertemadun ini? adakah kita semua akan mengambil sikap pandang dan biarlah...

Bangkitlah! Bangkitlah! Lakukanlah sesuatu jika anda anak MALAYSIA!!!!  

Pro-Komunis Dipercaya Sertai BERSIH 3.0

Posted: 02 May 2012 12:00 AM PDT


Bekas Ketua Polis Negara Tun Hanif Omar berkata golongan pro-komunis yang terbabit dalam demonstrasi pada tahun 1970-an dilihat dalam perhimpunan Sabtu lepas di Kuala Lumpur yang kemudiannya bertukar menjadi ganas.

"Saya dapat mengecam (mereka) daripada gambar-gambar dan imej yang disiarkan (yang diambil daripada perhimpunan itu), merupakan golongan pro-komunis yang terbabit dalam demonstrasi pada tahun 1970-an," katanya di Shah Alam.

"Taktik menggunakan golongan penimbul kemarahan untuk mendorong penunjuk perasaan bertembung dengan polis dan membawa bersama kanak-kanak dengan harapan mereka mungkin mendapat kecederaan merupakan taktik yang dipelajari daripada demonstrasi prokomunis yang lepas," kata Hanif.

Hanif membuat penjelasan mengenai satu laporan Bernama yang memetik beliau sebagai berkata bahawa perhimpunan Sabtu lepas mungkin didalangi pelbagai pihak termasuk beberapa individu yang cuba menyebarkan ideologi komunis.

- Bernama

Blowjob: Sorry Bukan Azmin Ali

Posted: 01 May 2012 09:41 PM PDT


Oklah... memandangkan Azmin Ali sudah buat penafiaan... kita kena terima lah kenyataan bahawa lelaki yang di blowjob dalam tandas itu bukan Azmin, walaupun baju, jam tangan malah susuk tubuhnya menyerupai Azmin...

Cukuplah kita digelar penyebar fitnah...

Kita anggap sajalah lelaki diatas hanya menyerupai Azmin Ali...

p/s: Nabil kato "Lu pikiiiiiirrrr la sendiri......."

3,000 Dijangka Hadir Debat PTPTN Khairy-Rafizi

Posted: 01 May 2012 08:00 PM PDT


Debat PTPTN antara Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin dan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli Khamis ini, yang dijangka dihadiri 3,000 orang, diharap akan muncul forum yang bakal menghasilkan input menarik untuk orang ramai khususnya kumpulan sasaran.

Debat bertemakan "Pemansuhan PTPTN & Hala Tuju Pendidikan Tinggi" akan berlangsung di Dewan Raja Muda Musa, Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor di Seksyen 7 di sini, jam 8 malam.

Ia dibarakan oleh Sinar Harian.

Mengulas mengenai persiapan ke arah debat yang dilihat sebagai 'pertemuan bersejarah' dua pemimpin muda itu, Penasihat Eksekutif Editorial Kumpulan Media Karangkraf, Datuk Abdul Jalil Ali berkata, pihaknya menganggap debat kali ini sebagai wacana kali ke-14 - satu lagi ruang untuk membicarakan isu menyentuh kepentingan ramai.

"Kami sudah menganjurkan 12 wacana setakat ini dan yang ke-13 iaitu Wacana D'Raja pada Jumaat ini di Kota Bharu.

"Keseluruhannya, kami melihat debat ini wacana kali yang ke-14. Oleh itu, saya melihat semuanya akan berjalan dengan lancar dan dapat memanfaatkan orang ramai, menghasilkan satu sesi perbincangan yang berkualiti," kata Abdul Jalil lagi.

"Kami mempunyai pengalaman yang luas dalam menganjurkan forum-forum seperti ini walaupun format debat berbeza berbanding sesi wacana, begitu juga isu itu sendiri iaitu PTPTN," katanya.

Abdul Jalil juga yakin akan menerima sokongan dan sambutan baik daripada para hadirin yang bakal membanjiri Kompleks Belia dan Kebudayaan Negeri Selangor.

"Lagipun sepanjang 12 wacana yang telah diadakan sebelum ini, para hadirin telah memperlihatkan satu sikap yang matang, dan kami berharap mereka akan menunjukkan persekitaran yang sama ketika debat Khamis ini," kata beliau lagi.

Lagi pun, katanya, pendebat sendiri merupakan personaliti-personaliti yang ada kredibiliti dan "pendirian jelas tentang isu ini."

"Kami berharap kedua-dua mereka akan terbuka dalam memberikan pandangan dan pendirian mengenai isu PTPTN," katanya lagi.

Abdul Jalil menjangkakan 3,000 orang akan menghadiri debat kali ini.

"Mengambil kira ciri debat itu sendiri, sebanyak 2,000 kerusi masing-masing 1,000 kerusi dikhususkan kepada pengikut dan penyokong Khairy dan Rafizi manakala baki 1,000 untuk orang ramai.

"Oleh itu, kami mengharapkan kerjasama semua pihak bagi memastikan kelancaran sesi debat. Saya mengharapkan kerjasama daripada semua pihak ketika debat, dan mengikut arahan dan panduan pihak keselamatan dan sekretariat," katanya.

Sehubungan itu kata Abdul Jalil, pihak penganjur telah menerima kerjasama yang baik daripada pihak polis bagi memastikan tahap keselamatan terjamin sepanjang debat.

"Saya berharap hadirin akan datang awal untuk mendapatkan tempat duduk dalam dewan. Bagi hadirin beragama Islam, ada kemudahan surau untuk mereka menunaikan solat Maghrib dan Isyak, jadi diharap datang awal," kata beliau.

Mereka yang memerlukan maklumat lanjut boleh menghubungi Laila menerusi talian 019-3310211, Fazli (019-2808492) atau Rini (019-3371066).-SH

Peguam Negara Harus Dakwa Ambiga, Anwar Dengan Segera!

Posted: 01 May 2012 06:00 PM PDT


Penganjur utama perhimpunan Bersih 3.0, Datuk S Ambiga harus didakwa dengan segera dan beliau perlu bertanggungjawab terhadap kekecohan pada perhimpunan Sabtu lalu.

Selain Ambiga, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga harus dikenakan tindakan sama kerana ada bukti jelas menunjukkan Penasihat PKR itu memberi isyarat supaya peserta perhimpunan memulakan kekecohan.

Perhimpunan Bersih 3.0 gagal mencapai matlamat sebenar!

Undang-undang tidak seharusnya berkompromi terhadap setiap mereka yang didapati bersalah kerana mencetuskan kekecohan sehingga pesertanya bertindak ganas dan kasar terhadap polis  dan harta benda awam!

Disebabkan sikap lepas dan biar yang digunakan kerajaan terhadap kumpulan ini akhirnya kita menyaksikan bandaraya Kuala Lumpur jahanam akibat perbuatan perusuh-perusuh ini.

Apa yang kita lihat sekarang ini ialah tindakan yang kurang berkesan dari Peguam Negara mengemukakan dakwaan serta tindakan tegas kepada puak-puak Bersih 1.0 hingga Bersih 3.0 dan ianya jelas menunjukkan bahawa Peguam Negara Ghani Patail gagal melaksanakan tugas beliau.

Kita boleh berlembut, tapi jangan berlembut sehingga orang dah berani pijak-pijak kepala sendiri!

JANGAN DAH TERHANTUK BARU NAK TERGADAH!

Tayangan Video Perhimpunan Bersih 3.0 @PDRMsia

Posted: 01 May 2012 06:00 AM PDTSatu tayangan video hampir tujuh minit berkaitan keganasan penyokong ditayangkan kepada wartawan, termasuk kejadian Unit Amal Pas merempuh polis di KLCC serta serangan terhadap anggota polis dan jurugambar TV Al-Hijrah, Mohamad Azri Salleh di Jalan Tunku Abdul Rahman.

Polis mengenal pasti penyokong, penganjur termasuk pemimpin politik yang dilihat mencetuskan provokasi sehingga menyebabkan penyokong Duduk Bantah Bersih 3.0 merusuh.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar sebelum itu menjelaskan perhimpunan yang diadakan Sabtu lalu, bukan perhimpunan aman, sebaliknya demonstrasi jalanan yang bertukar menjadi rusuhan.

"Kita sudah kenal pasti individu yang memulakan rusuhan tersebut. Siasatan yang dijalankan bukan hanya meliputi mereka yang terlibat secara langsung tetapi juga terhadap mereka yang dianggap pencetus perhimpunan ini.

"Apa yang berlaku merupakan satu kesalahan merusuh, melanggar perintah mahkamah dan beberapa kesalahan lain yang akan dipastikan," katanya pada sidang media di Bukit Aman di sini, hari ini.

Ismail berkata, beliau kesal kerana penganjur tidak mengotakan janji di mana gagal memastikan perhimpunan tersebut tidak bertukar ganas.

Ini kerana, beliau berkata, keganasan itu bermula selepas penyokong memecahkan halangan terakhir iaitu penghadang dan kawat duri di Dataran Merdeka.

Beliau berkata, polis kemudiannya bertindak secara profesional untuk menangani perusuh selepas mereka berkelakuan agresif dengan mengubah dan merempuh halangan dalam usaha untuk menawan Dataran Merdeka.

"Kita terpaksa melepaskan gas pemedih mata dan menggunakan 'water cannon' untuk menyuraikan perusuh selepas mereka memecahkan halangan di Dataran Merdeka.

"Sebelum itu kita membenarkan mereka berhimpun selama beberapa jam tetapi keadaan itu bertukar ganas apabila penyokong bertindak di luar batasan undang-undang dan di luar semangat Akta Perhimpunan Aman 2012," katanya.

tunku

Posted: 02 May 2012 03:27 AM PDT

tunku


Nik Aziz justified Bersih 3 violence.

Posted: 01 May 2012 09:01 AM PDT

Nik Aziz Feels No Guilt At All In Sponsoring Rally Participants

KOTA BAHARU, May 1 (Bernama) -- PAS spiritual leader Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat said he felt no guilt at all in sponsoring a number of party supporters to participate in last Saturday's illegal rally in the federal capital which turned riotous.
The rally, which took place around Dataran Merdeka, was organised by several non-governmental organisations and supported by opposition parties.
In fact, the Kelantan Menteri Besar said, he encouraged people to take part in the rally which he regarded as a must to demonstrate their feelings against something they were dissatisfied with.
"If there are two or three more such rallies, I am prepared to sponsor party supporters who wish to participate," he told reporters after speaking and presenting awards for excellence to students sponsored by the Kelantan Islamic Foundation at Pusat Tarbiyah Islamiah Kelantan (PUTIK), here, today.
Also present were state Islamic Development, Education and Islamic Propagation Committee chairman Datuk Mohd Amar Nik Abdullah and state assembly Speaker Datuk Mohd Nasiruddin Daud.
Two days ago, Nik Aziz who is also Kelantan PAS commissioner, admitted to having sponsored with his own money, some PAS supporters from his area to attend last Saturday's rally in Kuala Lumpur.
Asked whether he regretted the violence that took place during the rally which had caused injuries to several people, Niik Aziz said it happened because the participants were hampered by the authorities during the demonstration.

tunku : so the senile old man had justified the violence happened on 28th april because according to him police had "hampered" them.is this the teaching of ISLAM ? is the the way for the muslims ? this senile old man is a disgrace for the muslims

bumiyang

Posted: 02 May 2012 03:17 AM PDT

bumiyang


Kejam!!! - Bukti Polis "Melanggar" Peserta Demo Macam Dekat Syria???

Posted: 02 May 2012 02:30 AM PDT

Perusuh BERSIH 3.0 Bakal Ditahan Dalam Masa Terdekat - Bakri Zinin

Posted: 02 May 2012 12:42 AM PDT

Kantoi??? Azmin Mempunyai Baju dan Jam Tangan Yang Serupa Dengan Lelaki XXX???

Posted: 01 May 2012 11:03 PM PDT

Dajjal Telah Muncul??? Jika Dajjal Tidak Boleh Memijak Tanah Haram, Tetapi Kuncu2nya Boleh???

Posted: 01 May 2012 09:05 PM PDT

Skandal Seks Terbaru Yang Dikaitkan Dengan Pemimpin Pakatan Jadi Tajuk Akhbar - Apa Fatwa Nik Aziz???

Posted: 01 May 2012 06:41 PM PDT

Terbukti Bersih 3.0 Adalah Agenda Pakatan Untuk Mengganggu-gugat Ketenteraman Negara!!!

Posted: 01 May 2012 05:30 PM PDT

Wajah Penuh Muslihat Sebelum Mengarahkan Rempuhan Terhadap Kepungan Polis???

Posted: 01 May 2012 10:30 AM PDT

"Diktator Tua" Yang Sudah Semakin Bongkak???

Posted: 01 May 2012 08:45 AM PDT

Apa Peranan A Samad Said Sebagai Pengerusi Bersama BERSIH???

Posted: 01 May 2012 06:10 AM PDT

Peguam Majlis Peguam Yang Tak Cerdik Atau Sememangnya Menyertai Rusuhan Bersih???

Posted: 01 May 2012 05:30 AM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 02 May 2012 03:15 AM PDT

anakbukitgantang says


di sebalik BERSEH-kenapa kuasa aseng berebut Malaya

Posted: 01 May 2012 06:05 PM PDT

INGATLAH WAHAI BANGSAKU....

HINGGA.. penghujung tahun 1880-an Masihi, belum dijumpai takrif tentang istilah Melayu dalam pelbagai aspek oleh putera dunia Melayu sendiri, kecuali hanya dibicarakan oleh Sheikh Ahmad bin Muhammad Zain al-Fathani dalam banyak tempat yang secara terpisah.

Sebelum membicarakan pelbagai aspek peradaban dunia Melayu, penulis petik kembali kalimat Sheikh Ahmad al-Fathani yang beliau tulis dalam bahasa Arab dan pernah diterjemah dan dimuat dalam buku Hadiqatul Azhar war Rayahin: Asas

Teori Takmilah Sastera Melayu Islam, jilid 1.Petikan itu ialah:
"Iaitu kesatuan semua bangsa Melayu, al-Malayuwiyah itu dibangsakan kepada Milayu, dengan baris di bawah (kasrah) huruf Mim, atau baris di atas (fathah) dan baris depan (dhammah) huruf Ya'. Mereka adalah kelompokatawa segolongan besar manusia. Negeri-negeri mereka adalah sesubur-subur negeri dunia.

"Negeri Melayu itu terletak di antara negeri India dan Cina. Adalah alam Melayu itu terdiri dari kebanyakan pulau yang terpencar-pencar atau terpisah-pisah. Pakar/ ahli ilmu geografi mengibaratkan bahawa alam Melayu itu adalah sebahagian daripada negeri-negeri India-Cina.

"Orang-orang Hijaz/Arab dan selain mereka menamakan Melayu dan bangsa-bangsa di wilayah-wilayah itu dengan sebutan "Jawah", iaitu satu golongan manusia di satu pulau yang besar di sana. Orang Melayu bukanlah daripada orang Jawa.

"Bahasa Melayu adalah satu bahasa yang paling ringan/mudah daripada bahasa-bahasa penduduk wilayah-wilayah itu. Sebab itulah kebanyakan orang Hijaz/Arab memakai menggunakan bahasa Melayu dalam pergaulan dengan bangsa-bangsa tersebut, yang berlainan bahasa mereka dengan bahasa Melayu.

"Bangsa Melayu itu adalah bersifat ikhlas, lemah lembut, lunak, berperibadi sopan. Mereka memiliki kehormatan yang sopan, menguasai pembaikan pertukangan, menerima pemodenan teknologi, mereka memperoleh pendidikan dan ilmu pengetahuan serta kecemerlangan kefahaman padanya.
"Bangsa Melayu mempunyai kedaulatan-kedaulatan yang besar, maka kekuasaan-kekuasaan kafir telah menipu daya mereka."


Tulisan Sheikh Ahmad al-Fathani asli yang diterjemahkan di atas adalah dalam bahasa Arab dan ditempatkan pada bahagian tepi karya beliau berjudul Tashil Nail al-Amani. Kitab ini masih diajar di beberapa tempat di dunia Melayu, mahupun di tempat-tempat lain di dunia Islam terutama di Mesir.

Dengan kalimat yang pendek tetapi menyentuh pelbagai aspek tentang Melayu tersebut di atas, bererti Sheikh al-Fathani telah memperkenalkan peradaban dan ketamadunan Melayu di peringkat antarabangsa sejak tahun 1300 H/1882 M, iaitu tahun beliau selesai menulis kitabTashil Nail al-Amani itu.

Perlu penulis sertakan penafsiran kalimat Sheikh Ahmad al-Fathani tersebut, dimulai dari kalimatnya, "...al-Malayuwiyah itu dibangsakan kepada Milayu, dengan baris di bawah (kasrah) huruf Mim, atau baris di atas (fathah) dan baris depan (dhammah) huruf Ya", takrif yang diberikan bererti menurut dialek Arab dibunyikan dengan perkataan "mi" (Mi-layu) atau "ma" (Ma-layu) sedangkan dalam dialek Melayu sendiri ialah "me" (Me-layu).

Tidak terdapat tulisan lanjut pendapat Sheikh Ahmad al-Fathani yang menyebut apakah perkataan Melayu itu dari bahasa Arab atau pun bahasa lainnya. Kemungkinan "mi" (Mi-layu) atau "ma" (Ma-layu) yang disebut oleh Sheikh Ahmad al-Fathani itu adalah berasal dari perkataan Arab.

Mari kita lihat apa yang dimaksudkan dengan "Dunia Melayu"

Dari aspek geografi dan kesuburannya

Sheikh Ahmad al-Fathani memastikan letak negeri Melayu dengan katanya, "Negeri Melayu itu terletak di antara negeri India dan Cina". Ini adalah gambaran bahawa letak dunia Melayu yang strategik kerana diapit oleh dua tanah besar dalam benua Asia, iaitu Cina dan India.

Ia diperjelaskan lagi dengan kalimat, "Pakar / ahli ilmu geografi mengibaratkan bahawa adalah alam Melayu itu sebahagian dari negeri-negeri India-Cina. Orang-orang Hijaz/Arab dan selain mereka menamakan Melayu dan bangsa-bangsa di wilayah-wilayah itu dengan sebutan Jawah."

Menurut Sheikh Ahmad al-Fathani, "iaitu satu golongan manusia di satu pulau yang besar di sana" atau di dunia Melayu. Dari perkataan "Jawah" kemudiannya menjadi Jawi. Walaupun antara orang Melayu dengan orang Jawa adalah serumpun Melayu, namun pada pandangan Sheikh Ahmad al-Fathani orang Melayu tidak sama dengan Jawa.

Inilah yang dimaksudkan dengan kalimat, "Orang-orang Melayu bukanlah daripada orang Jawa." Sukar juga kita mencari sebab asal usul dunia Melayu dinamakan tanah Jawi oleh orang-orang Arab, terutama orang Arab Mekah. Kemungkinan juga berasal dari nama Pulau Jawa yang terletak dalam gugusan kepulauan Melayu.

Selanjutnya, kata Sheikh Ahmad al-Fathani, "Adalah alam Melayu itu terdiri dari kebanyakan pulau yang terpencar-pencar atau terpisah-pisah", dalam Hadiqat al-Azhar. Ia adalah petikanJaridah Al-Ma'lumat terbitan Betawi.

Sheikh Ahmad al-Fathani menyebut beberapa buah pulau, katanya: "Adalah Kepulauan Nusantara, iaitu sejumlah pulau-pulau yang terdiri dari: Sumatera, Bangka, Belitung, Jawa, Madura, Bali, Lombok, Sumbawa, Flores, Timor, Borneo / Kalimantan, Sulawesi, Maluku dan banyak lagi".

Kalimat selanjutnya, kata Sheikh Ahmad al-Fathani, "Negeri-negeri mereka adalah sesubur-subur negeri dunia ..." yang dimaksudkan di sini ialah bahawa keseluruhan dunia Melayu mempunyai hasil yang banyak, baik hasil tanah daratan, hasil laut mahu pun yang terkandung dalam perut buminya yang demikian luas.

Dalam karyanya Thaiyib al-Ihsan fi Thib al-Insan, beliau berpendapat tentang kesuburan spesies tumbuh-tumbuhan untuk perubatan terdapat di bumi Melayu seperti yang beliau nyatakan pada kalimat, "Padahal kita jenis Melayu aula dengan demikian itu, dari kerana banyak segala ubat-ubat itu pada bumi kita. Hingga adalah kebanyakan ubat-ubat mereka itu diambilkan daripada bumi kita. Dan kita terlebih aula pada merintahkan diri kita daripada jenis yang lain daripada kita".

Aspek bahasa dan ciri-ciri bangsa Melayu

Setelah memperkenalkan bangsa Melayu, letak dan kesuburannya, Sheikh Ahmad al-Fathani melanjutkan bahasan tentang bahasa. Katanya, "Bahasa Melayu adalah satu bahasa yang paling ringan/mudah daripada bahasa-bahasa penduduk wilayah-wilayah itu."

Pada konteks bahasa-bahasa serumpun Melayu dalam Hadiqat al-Azhar, Sheikh Ahmad al-Fathani menjelaskan, "Bahasa mereka bermacam-macam iaitu Melayu, Jawa, Sunda, Madura, Bugis, Aceh, Bali, [dan bermacam-macam lagi]".

Walaupun di dunia Melayu terdapat berbagai-bagai bahasa, namun oleh sebab "Bahasa Melayu adalah satu bahasa yang paling ringan / mudah ...", maka bahasa Melayu adalah menjadi bahasa pengantar.
Sheikh Ahmad al-Fathani menyambung kalimatnya, "Sebab itulah kebanyakan orang Hijaz/Arab memakai/menggunakan bahasa Melayu dalam pergaulan dengan bangsa-bangsa tersebut, yang berlainan bahasa mereka dengan bahasa Melayu".
Persyaratan sesuatu bangsa yang berperadaban atau bertamadun, tentang bangsa Melayu hingga tahun 1300 H/1882 M, Sheikh Ahmad al-Fathani berpendapat, "Sebahagian ciri-ciri khusus mereka itu ialah, bahawa seseorang tiada melihat di negeri mereka dan lainnya peminta-peminta secara paksa, walaupun keadaan mereka sendiri sangat miskin sekali pun".

Pandangan ini selain ditulis pada nota Tashil Nail al-Amani lebih lengkap ditulis pada nota karyanya Faridat al-Faraid yang ditulis tahun 1313 H/1895 M. Catatannya, "Muru'ah, ertinya "kemukaan" atau "kemanusiaan", iaitu kemuliaan seseorang, dan kesempurnaannya, dan beberapa adab yang ada sekalian itu pada dirinya yang membawa oleh memeliharanya akan dia kepada baik segala perangainya dan elok segala adatnya.

Dan terjemah hamba akan "muru'ah" dengan erti "kemukaan" itu, betul lagi nyata, kerana "kemukaan" pada bahasa Melayu itu kinayah daripada keadaan seseorang itu mempunyai nafsu yang dipuji.

Yang membawa akan dia kepada mengerjakan pekerjaan yang baik Lagi tiada reda ia sertanya mengerjakan barang yang tiada patut dengan keadaan manusia.

Maka iaitulah 'ain "muru'ah" yang pada bahasa Arab, dikatakan "Si Anu itu orang yang bermuka". Ertinya: "mempunyai maruah, yang ia malu mengerjakan barang yang tiada patut dan loba ia atas mengerjakan barang yang membawa kepada kepujian dirinya".

Dengan dalil memulia mereka itu akan orang dagang yang datang kepada negeri mereka, istimewa ahlil Hijaz. Dan jika tiada dibalaskan mereka itu dengan syukur sekalipun. Dan tiada ada pada mereka itu banyak tipu daya.

Dan tiada ada pada mereka itu menghilangkan air muka dengan meminta. Bersalahan setengah daripada jenis yang lainnya. Dan "kemukaan" ini lain daripada "wajahah" yang pada bahasa Arab. Kerana makna "wajahah" itu "al-hazhu wal ratbah".

Dan iaitu bukannya "kemukaan" yang pada bahasa Melayu. Maka tertolaklah dengan demikian itu i'tiradh setengah manusia akan tafsir hamba akan "muru'ah" dengan "kemukaan". Maka ia berkata ia [bahawa] "kemukaan" itu terjemah "wajahah" yang pada bahasa Arab.

Ada pun tafsir hamba akan "muru'ah" dengan "kemanusiaan", ertinya "keadaan seseorang itu manusia yang sempurna".

Maka, iaitu terlebih nyata, karena syaan manusia yang sempurna itu bahawa bersifat ia dengan segala barang yang tersebut pada makna "muru'ah" itu. Wallahu a'lam."

Masih dalam konteks di atas, sambungan kalimat pada nota Tashil Nail al-Amani dilengkapi dengan kalimatnya bahawa orang Melayu "memiliki kehormatan yang sopan ..."

Aspek perkembangan ilmu pengetahuan

Pada sambungan kalimat di atas Sheikh Ahmad al-Fathani menggambarkan orang Melayu dapat menerima perubahan perkembangan zaman serta cerdas menerima ilmu pengetahuan. Inilah yang dimaksudkan dengan katanya bahawa orang Melayu "menguasai perbaikan pertukangan, menerima pemodenan teknologi, mereka memperoleh pendidikan dan ilmu pengetahuan serta kecemerlangan kefahaman padanya".

Mengenai perkataannya "menerima pemodenan teknologi" Sheikh Ahmad al-Fathani dalam beberapa tulisannya turut membicarakan perkara itu. (Lihat Al-Fatawal Fathaniyah Sheikh Ahmad Al-Fathani, jilid 3, Khazanah Fathaniyah, Kuala Lumpur, 1422 H/2002 M, halaman 31-32).

Aspek kedaulatan pemerintahan

Dalam konteks kedaulatan pemerintahan, Sheikh Ahmad al-Fathani mengakhiri kalimat pada nota Tashil Nail al-Amani, katanya, "Bangsa Melayu mempunyai kedaulatan-kedaulatan yang besar, maka kekuasaan-kekuasaan kafir telah menipu daya mereka. Semoga Allah memelihara negara-negara Islam daripada mereka (kafir). Amin".

Sheikh Ahmad al-Fathani dalam Hadiqatul Azhar war Rayahin dan beberapa karangan yang lain menyebut mulai kedatangan Islam di dunia Melayu sehingga membentuk daulah yang dipegang oleh orang-orang Islam.

Namun selanjutnya bangsa penjajah Portugis, Inggeris dan Belanda telah datang menjajah dunia Melayu. Khusus mengenai Patani juga beliau sentuh.

Dalam Hadiqatul Azhar war Rayahin memberi contoh peperangan yang panjang antara Aceh dengan penjajah Belanda, sampai tahun 1316 H/1898 M, iaitu zaman Sheikh Ahmad al-Fathani, telah terjadi perang selama 29 tahun.
Tahun yang disebutkan oleh Sheikh Ahmad al-Fathani itu ada hubungan dengan perjuangan terakhir Teuku Umar.

Pada 1 April 1898 M, Teuku Umar Johan Pahlawan Lampaseh, Teuku Tjoet Tungkob dan hulubalang-hulubalang mengucapkan sumpah setia kepada sultan untuk meneruskan perang sabilillah.
Selanjutnya pada 23 Julai 1898 M, di Keude Meulu, Pidie, Teuku Umar Johan Pahlawan Lampaseh, dilantik pemimpin perang sabilillah dalam satu mesyuarat pemimpin adat dan ulama-ulama Islam.

Sheikh Ahmad al-Fathani (1272 H/1856 M - 1325 H/1908 M) hidup sezaman dengan Teuku Umar (1854 M - 1899 M), beliau lebih muda sekitar dua tahun daripada Teuku Umar.

Memerhatikan tulisan-tulisan Sheikh Ahmad al-Fathani mengenai Aceh dan pada zaman yang sama beliau mengadakan hubungan diplomatik dengan kerajaan Turki-Uthmaniyah minta bantuan melepaskan seluruh dunia Melayu dari semua penjajah bererti Sheikh Ahmad al-Fathani ada hubungan dengan semua perjuangan Islam di dunia Melayu termasuk Aceh.

Mengenai yang penulis tulis di atas di antaranya dapat dirujuk dalam Hadiqatul Azhar war Rayahin: Asas Teori Takmilah Sastera Melayu Islam, jilid 1, halaman 142-147.

Penutup

Pengenalan peradaban dunia Melayu ini tidak lengkap tanpa membicarakan para pelopor yang terlibat dalam ketamadunan Melayu sehingga melahirkan ramai generasi penerus hari ini.
Kesinambungan dari itu, perbicaraan ini dilanjutkan pada ruangan akan datang dengan memperkenalkan pelopor-pelopor Melayu Islam, yang meliputi dalam pelbagai aspek kepentingan dunia Melayu.

Semoga Tanah Melayu ini terus dipelihara Oleh ALLAH..
Dari kakacauan yang DIBUAT oleh musuk-musuh islam sejak dari zaman
kolonial sehingga sekarang..

AL- FATEHAH BUAT GURUKU YANG MULIA
TUAN GURU SHEKH WAN MOHD. SHAGHIR ABDULLAH,

AL FAQIR HAMBA KITAB TUA


·  · 

RAPERA ..

Posted: 02 May 2012 01:28 AM PDT

RAPERA ..


Aftermath of Bersih 3.0 and The Mirror

Posted: 01 May 2012 09:45 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 02 May 2012 01:24 AM PDT

Sahabat-Gunung


Bersih 3.0: Nik Aziz Kata “Wajib”, Tapi Dia Sendiri Tak Datang

Posted: 01 May 2012 05:22 AM PDT


Badan Perhubungan UMNO negeri Kelantan hari ini mempersoalkan kenapa Nik Abdul Aziz tidak hadir pada perhimpunan ganas, Bersih 3.0  baru-baru ini di ibu kota selepas dia sendiri mengeluarkan 'fatwa' ia wajib dihadiri oleh rakyat negara ini.

Dalam masa yang sama, Timbalan Pengerusinya, Datuk Dr. Awang Adek Hussin mendesak Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat supaya mendedahkan jumlah sumbangan yang diberikan kepada peserta dari negeri Kelantan yang pergi  ke perhimpunan ganas, Bersih 3.0  baru-baru ini.

"Kegagalan Menteri Besar Kelantan itu hadir pada perhimpunan tersebut menunjukkan bahawa perbezaan 'darjat' di antara rakyat dan pemimpin Pas. Kita hendak tahu berapa banyak dia menyumbang, lagi banyak sumbangan yang diberi lagi banyak pujian. Menteri Besar mesti beri sumbangan yang banyak. 

"Seperti sembahyang, ia wajib maka kita orang pertama yang harus lakukan, jadi kalau fatwa wajib ke Bersih 3.0 maka Nik Aziz seharusnya menjadi orang pertama pijak kawad berduri, ini yang kita tidak faham.   

"UMNO selalunya kepimpinan melalui tauladan tetapi bagi Pas ada standard berbeza, wajib bagi rakyat, tidak wajib bagi pemimpin," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Larian Bendera Sempena Sambutan Hari UMNO Ke-66 di Sekolah Kebangsaan Semut Api di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai tindakan Nik Abdul Aziz mengucapkan tahniah kepada peserta perhimpunan Bersih 3.0 dan mengaku memberi duit poket kepada ahli-ahli Pas yang menyertai perhimpunan itu semalam.

Nik Abdul Aziz memberikan duit poket itu atas kapasiti peribadi kepada ahli Pas di kawasannya yang meminta bantuan kewangan untuk menyertai demonstrasi haram tersebut.

PANEH MIANG

Posted: 02 May 2012 01:15 AM PDT

PANEH MIANG


Bilo polis merajuk...

Posted: 01 May 2012 08:11 PM PDT

Oleh kerana tidak tahan dengan maki hamun dan cacian oleh pendemo haram, maka seluruh anggota polis telah meletakan jawatan secara beramai-ramai serentak. Mereka berbuat demikan sehari selepas pakatan pembangkang berjaya menawan Putrajaya dan mengambil alih kerajaan. Daripada Ketua Polis Negara sehinggalah kepada anggota biasa semuanya meletakan jawatan.

Turut mengambil langkah yang sama ialah sebanyak 3 juta anggota PGA daripada Ketua Pengarahnya sehinggalah kepada anggota RELA peringkat bawahan.

Kini Malaysia tidak lagi berada dalam pengawasan polis. Semua urusan keselamatan terserah kepada rakyat sendiri. Malaysia kini menjadi satu-satunya negara di dunia ini yang tiada perkhidmatan polis. Walaupun cuba dipujuk oleh PM yang baru dengan merujuk kepada pelbagai undang-undang dan peraturan, serta ugutan namun semuanya tidak berhasil.

Anggota polis terus dengan sikap merajuknya dan tidak mahu berkhidmat dengan kerajaan yang baru memandangkan mereka selama ini dipanggil dengan bermacam panggilan yang menghina seperti barua kerajaan, barua UMNO/BN, anjing kerajaan, makan rasuah dan babi.

Sekarang ini semua mereka kembali ke kampung dan meninggalkan bangun-bangunan serta balai-balai polis yang semuanya menjadi gajah putih. Bangunan milik polis ditinggalkan begitu sahaja dan sesiapa sahaja bebas keluar masuk tanpa sebarang halangan. Beberapa buah bangun dan balai polis pula telah dibakar hangus, mungkin untuk melenyapkan segala rekod yang ada.

Sementara itu penyangak-penyangak termasuk warga asing telah bermaharaja lela dengan merompak segala harta benda bernilai berbillion ringgit peninggalan anggota tersebut. Turut menjadi mangsa ialah pusat-pusat perniagaan yang besar-besar di semua bandar telah dicerobohi oleh rakyat biasa dan warga asing. Tidak ada sesiapa yang peduli dan tidak ada sesiapa yang berani menghalang.

"Biarlah... kamipun belum tentu selamat aaa.. selama ni segala khidmat bakti kami asyik dicemuh je, kamipun dah tak tahan, biarlah orang lain menjadi anggota polis pulak..", kata seorang daripada bekas anggota yang berpangkat DSP  ketika ditemui sebentar tadi.

Bank-bank turut menjadi mangsa rompakan dan keadaan menjadi semakin tidak terkawal. Berlaku kecurian, samun, rompakan bersenjata di merata tempat. Ramai yang mati tanpa ada sesiapa yang memperdulikan. Rakyat takut ingin keluar rumah dan berdiam diri sementara bekalan makan masih ada lagi sedikit untuk beberapa hari.

Pihak tentera juga walaupun tidak meninggalkan quaters mereka, namun asyik bergelak ketawa sahaja dengan keluarga masing-masing. Sebahagiannya keluar sekali sekala untuk mendapatkan bekalan makan tambahan secara percuma untuk keluarga dan anggota mereka.

Banyak berlaku kemalangan jalan raya kerana sudah tiada lagi orang yang mahu mematuhi undang-undang. Semua undang-undang berada dalam tangan sendiri. Kesesakan jalan raya termasuk di lebuh raya begitu menyeksakan, sehingga berpuluh kilometer.

Mayat-mayat yang berada di dalam longkang atau terapung di dalam lombong sudah terbiar begitu sahaja kerana selama ini anggota polislah yang pergi mengambilnya untuk di bawa ke hospital untuk post mortem. Sekarang semuanya terbiar begitu sahaja.

Menyedari keadaan tidak begitu selamat, beberapa Menteri yang baru dilantik telah terbang ke luar negara bersama keluarga mereka. Antara yang kelihatan berada di KLIA pagi ini ialah Ambiga, Azmin Ali, Tian Chua dan Robert Kuok (yang baru dilantik sebagai Menteri Kewangan).

Seorang jiran di sebuah taman perumahan menjerit "Tolong!! Tolong!!.. Ada orang menyamun." Jiran sebelah membalas, "Nak buat macam mana.. polis dah habis semua letak jawatan..uruslah sendiri."

"Tolong!! Anak saya kena rogol dalam kereta tu.." Seorang wanita separuh umur merayu kepada sekolompok pemuda. "Biarkanlah... nak buat macam mana.. polis dah tak ada, semua polis dah berhenti.."

Semua rumah-rumah orang kaya di Bukit Kenny dan Bukit Segambut habis di geledah dan sesetengahnya dibakar, tidak ada sesiapa yang peduli.

Kereta mewah milik pemimpin UMNO dirembat semacam je, dan Lebuhraya Lekas jadi pusat pameran kereta mewah.

Aktiviti merempit di Bulatan Putrajaya bertambah meriah tanpa ada sesiapa memantau dan suasana seperti perlumbaan formula one di Sepang.

Di KLIA pengedar-pengedar dadah boleh duduk bersantai pulak dengan dadah mereka kerana hukuman mati sudah tidak dapat dilaksanakan lagi. Nak laksanakan macam mana, bila pejabat Peguam Negara bawa orang ke Mahkamah, tanpa pengawalan anggota polis, maka Mahkamah jadi tempat makan-makan. Hakim banyak cerita nanti kena baling dengan kasut.

Kadiaq yang telah bersumpah semasa perhimpunan Bersih di Dataran Merdeka berasa lega, dan sebab apa dia berasa lega, hanya dia yang tahu.

Sementara itu LGE dan LKT telah sejak semalam lagi berada Singapura dijemput khas oleh LKY dalam satu majlis meraikan kemenangan bersejarah DAP. Sementara itu Nik Abdul Aziz tetap mengucapkan tahniah dan syabas kepada semua anggota polis yang meletakan jawatan. "Pakatan akan merekrut anggota baru.. tapi mengambil sedikit masa lah", katanya mengulas tentang perletakan jawatan beramai-ramai anggota polis.

Walaupun pada mulanya Nik Aziz mengeluarkan pelbagai fatwa yang mengatakan polis wajib berkhidmat, mempertahankan negara, mempertahankan rakyat, menjaga keamanan, namun semuanya masuk telinga kiri keluar telinga kanan, sebab dah selalu sangat dia merapu, anggota polis yang nekad untuk meletakan jawatan tersebut sudah tidak menerima lagi fatwanya.

Upacara angkat sumpah juga menghadapi masalah kerana keadaan di Istana Negara langsung tidak terkawal. Ketiadaan seorangpun juga anggota polis dan tentera di sana menyebabkan sesiapa sahaja bebas mengambil peluang untuk keluar masuk ke Istana tersebut. Beberapa buah lori kelihatan keluar masuk membawa keluar perabut mewah.

Namun Jabatan dan agensi kerajaan yang lain berjalan seperti biasa, tidak ada anggota yang berjumlah lebih sejuta orang tersebut yang meletakan jawatan. Cuma ada yang merasakan keselamatan mereka kurang terjamin, maka mereka memilih untuk berada di rumah bersama keluarga. Lagipun tiada sesiapa yang mempersoalkan apabila mereka tidak pergi ke Pejabat. Hampir separuh tidak memasuki pejabat. Yang bertugas pula asyik melayan facebook, berchating dan melawat laman blog terutamanya laman blog yang pro kerajaan baru. Semuanya teruja.

Belia Lawak

Posted: 28 Apr 2012 06:09 AM PDT


Terbuka kepada semua belia-belia warganegara Malaysia yang berumur 15 hingga 40 tahun.


Hadiah: Wang Tunai Serta Hadiah Iringan.


Untuk menyertai, sila hantar butiran peribadi anda;

1. Nama 
2. Nombor Kad Pengenalan
3. Nombor Telefon
4. Email/Facebook

Butiran tersebut hendaklah diemailkan kepada belialawakhbn2012@gmail.com.

Imej KBS di MATA Dunia

Posted: 05 Apr 2012 09:55 PM PDT

Amat malang diucapkan kepada Ahmad Shabery Chik, Ahli Parlimen Kemaman yang diamanah sebagai YB Menteri Belia dan Sukan Malaysia, menanggung integriti Kementerian Belia dan Sukan. Rupanya, kubur Ahmad Shabery Chik bukan dicipta oleh rakyat pengundi tetapi oleh "kebahalolan" para pegawai KBS.

Perkhabaran, dalam satu sidang akhbar yang melibatkan pasukan My Corps, pegawai yang tak cerdik telah menasihatkan YB Menteri, akhirnya Menteri membuat pembetulan ayat, bahawa My Corps sudah tamat. Tahun ini akan dibina Akademi Kesukarelaan. Siapakah yang memberi dorongan tidak wajar kepada proses ini. 30 orang peserta My Corps yang sepatutnya ditampil secara lebih jauh dan KBS bina lagi beberapa pasukan My Corps, supaya dapat memberi limpahan kuasa ilmu kesukarelaan yang lebih mapan dan strategik kepada negara dan dunia. Namun, tinggal kenangan sahaja.

Perkhabaran, dalam sebuah konferen di Tokyo, KBS menghantar Nuraida Idris, penolong pegawai gred 39 bersidang dengan 10 buah wakil Kerajaan Negara ASEAN dan Jepun. Forum mesyuarat menjadi keliru, dengan pelbagai kenyataan dan maklum balas yang dibentang oleh "budak hingusan KBS" ini. Akhirnya, Kerajaan Malaysia dilihat tidak sensitif kepada dunia diplomatik antarabangsa oleh korum konferen ini. Sesungguhnya, Ahmad Shabery Chik sedang dilondehkan oleh barisan pegawai mangkuk hayun dan mengkarung bertanduk di KBS. Tahniah, YB Menteri.

Pak Sedaro fikir sudah masanya, YAB PM dan YAB TPM mencatur bidak-bidak YB Menteri dan calon-calon yang lebih berwibawa dalam dunia penuh cabaran intelektual politiking.

Kedudukan Kementerian Belia dan Sukan Malaysia perlu diteropong sebagai Agen Transformasi Belia Paling Berwibawa dalam rancangan pembangunan sosio budaya dan kepimpinan pelapis. Namun, apakan daya, bila mana pegawai-pegawai KBS terdiri daripada "haiwan berakal" yang tidak bertugas secara hikmah dan hemah, maka, kewajaran INTEGRITI Kementerian Belia dan Sukan Malaysia telah terlacur.

DR 1221

Posted: 02 May 2012 01:13 AM PDT

DR 1221


ABAI = Asal Bukan Anwar Ibrahim

Posted: 01 May 2012 07:11 PM PDT
Anwar Ibrahim Arah Pendemo BERSIH 3.0 Merusuh
Video Aksi Ais Krim Azmin Ali Tersebar! Siapa Dalangnya?

Posted: 01 May 2012 07:10 PM PDT


"Sedap Bang"
Video Azmin Ali yang Kemaluannya digigit Jalang dah keluar ke? Hehehe..... Dengar kata macam tu lah kan. Tapi ntahlah Gua pun tak tahu sebab Gua memang tak terlibat kali ni dalam aktiviti Video Seks Azmin Ali.

Kata Azmin Ali:

"Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali hari ini menafikan sekeras-kerasnya telah melanggan seks sepertimana yang tertera pada gambar yang telah disebarkan beberapa Blog Pro Kerajaan sejak semalam.

Sambil mengecam tindakan tersebut, Ahli Parlimen Gombak itu juga menganggap ianya merupakan taktik jahat yang direka dengan cara memfitnah beliau menjelang Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13)"

Kita serah pada Azmin Ali untuk buat laporan Polis je, biar Polis jalankan siasatan. Emmm tu pun kalau Azmin Ali berani untuk buat laporan Polis. Azmin Ali kata beliau difitnah dan sudah pasti beliau wajar untuk membuat laporan Polis bagi pihak Polis menyiasat gambar tersebut sama ada ianya satu Fitnnah ataupun sebaliknya.


"Ais Krim Ye Bang"

Anwar Ibrahim yang video seks nya bersama China Doll sehingga kini masih belum menyaman Dato Eskay dan juga Blogger blogger lain yang mengeluarkan video seks beliau. Jadi apakah Azmin Ali akan melakukan pekara yang sama seperti kekasih hatinya Anwar Ibrahim iaitu dengan hanya menafikan melalui ceramah dan sidang media sahaja? Bagaimana dengan melaporkan kepada pihak polis dan juga tindakan saman?

Lu orang rasa Azmin Ali berani ke? Apa pun syabas le Khalid Ibrahim coz tak ku sangka hang pun ada telor untuk balas apa yang Azmin Ali buat. Cuma beza Video Azmin Ali Keluar dulu berbanding Video hang yang dok atas perut Jalang.

Video Aksi Ais Krim Azmin Ali Tersebar! Siapa Dalangnya?

Posted: 01 May 2012 08:24 AM PDT


"Sedap Bang"
Video Azmin Ali yang Kemaluannya digigit Jalang dah keluar ke? Hehehe..... Dengar kata macam tu lah kan. Tapi ntahlah Gua pun tak tahu sebab Gua memang tak terlibat kali ni dalam aktiviti Video Seks Azmin Ali.

Kata Azmin Ali:

"Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali hari ini menafikan sekeras-kerasnya telah melanggan seks sepertimana yang tertera pada gambar yang telah disebarkan beberapa Blog Pro Kerajaan sejak semalam.

Sambil mengecam tindakan tersebut, Ahli Parlimen Gombak itu juga menganggap ianya merupakan taktik jahat yang direka dengan cara memfitnah beliau menjelang Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13)"

Kita serah pada Azmin Ali untuk buat laporan Polis je, biar Polis jalankan siasatan. Emmm tu pun kalau Azmin Ali berani untuk buat laporan Polis. Azmin Ali kata beliau difitnah dan sudah pasti beliau wajar untuk membuat laporan Polis bagi pihak Polis menyiasat gambar tersebut sama ada ianya satu Fitnnah ataupun sebaliknya.


"Ais Krim Ye Bang"

Anwar Ibrahim yang video seks nya bersama China Doll sehingga kini masih belum menyaman Dato Eskay dan juga Blogger blogger lain yang mengeluarkan video seks beliau. Jadi apakah Azmin Ali akan melakukan pekara yang sama seperti kekasih hatinya Anwar Ibrahim iaitu dengan hanya menafikan melalui ceramah dan sidang media sahaja? Bagaimana dengan melaporkan kepada pihak polis dan juga tindakan saman?

Lu orang rasa Azmin Ali berani ke? Apa pun syabas le Khalid Ibrahim coz tak ku sangka hang pun ada telor untuk balas apa yang Azmin Ali buat. Cuma beza Video Azmin Ali Keluar dulu berbanding Video hang yang dok atas perut Jalang.
Psssttt.. kahabarnya ada 4 klip Video Azmin Ali berlainan tarikh.....


"Lihatlah betapa rosaknya anak bangsa kerana
kegilaan PAS,PKR,DAP mahu Menawan Putrajaya

Zaharin tak sensitif dengan hati anak polis!

Posted: 01 May 2012 08:22 AM PDT

Zaharin ni macam tembak kaki sendiri. Tidak sensitif betul dia akan bahayanya kerja polis. Cakap main sedap mulut saje.Dari dulu tak tahu jaga mulut. Baca CTS sini

Langsung diguna sebagai spin oleh pembangkang seolah-olah sesiapa pakai getah ada Secial Branch.Muka orang yang tak sama dikatakan sama. Inilah bila otak peon tapi cakap banyak. Bawak gambar banyak yang lakukan kekerasan dan sila tunuk mana satu polis.

Entah iya atau tidak Zaharin turun dan nampak tali kuning semua tu. Kalau tidak dibeduk, kerana dia orang UMNO, nasib lah.

Nak tuduh main sebarang tu fikirlan polis ini yang menggadai nyawa. Mereka berkuasa dan dipertanggungjawab berkenaan hak asasi manusia yang lain.

Kenangkan anak polis. Berikut adalah satu suara anak polis dalam SMS:

Mana-mana rakyat malaysia yg boleh cari MUSUH NEGARA ini, saya bagi RM1000.

Sebarkan link ini - http://www.pageorama.com/images/BCPmf.jpeg. Gambar 2 org samseng yg mengheret keluar seorang polis dari kereta polis utk dipukul. Cari 2 org samseng ni!!

Eddy Casmady-016 6889889
Mewakali Anak-anak Polis 1 Malaysia Tuntut mereka ini ke muka Pegadilan..


Berikut pula satu lagi suara anak polis dari blog RBF:

Sbg salah sorang anak kpd anggota polis sy ingin bersuara bagi pihak rakan2 sy...

Mmg negara ini negara demokrasi tapi xbermakna sikap puak pembangkang esp Bersih berhak memaki hamun sehingga mnjatohkn maruah serta harga diri pihak polis...anda menggelarkan Anggota polis sebg ANJING kerajaan...jadi siapakah kami anak2 POLIS ini...adakah kami anak2 ANJING?

Tuduhan cacian yg xtrbatas seolah2 semua anggota Polis kaki rasuah, xbole di percayai n sehingga xsgp sy menulis disini...

Berlinangan airmata sy bila melihat ada diantara anggota polis di pukul , di terajang seolah mrk xpunya sanak saudara n anak2 yg menanti kepulangan mrk dari bertugas...

Saban hari bila2 waktu yg kritikal spt bersih ini, sy sering trfikir apakah ini lambaian dan ciuman ayah utk kali terakhir krn ayah akan berhadapan dgn makhlok2 yg begitu bencikan tugas ayah...

Apakah tugas anggota Polis itu terlalu hina dimata puak pembangkang? Apakah selama ini rezeki yg ayah dan anggota polis dapat selama ini utk menyara hidup anak isteri mereka adalah rezeki yg tidak halal semata2 mrk bekrja utk kjaan yg dipilih oleh rakyat?

Apa yg sy tahu setiap kali sblm ayah pergi bekerja ayah kami adikbradik bersama ibu akan brsalam n mncium tangan ayah, dan setiap kali itu juga pesanan ayah akan diulangi...JANGAN LAWAN IBU, DGR CAKAP IBU, JGN BIADAP DGN ORG LAIN, HORMATI HAK ORG LAIN n YG PALING2 TRGURIS DIHATI SY IALAH AYAH AKAN BRKATA JGN SESEKALI TINGGAL SOLAT KRN ITU ADALAH TIANG AGAMA KITE...

Sedangkn di luar sana , ayah dan rakan2 dicerca , dimaki , di ludah dan di pukul semata2 utk menjaga keamanan negara...anda yg brkelakuan demikian fikirla, dgn penghinaan yg sedemikian xkn kami anak2 anggota polis akan berdiam , mmbiarkan org tersayang dalam hidup kami di perlakukn spt haiwan, sedang tingkah laku saudara2 pendemo itu lah yg kelihatan AMAT KEJI, seolah2 negara kite tiada undang2,, seolah2 anda semua tiada AGAMA, sehingga sgp mnghinam memukul, menerajang dgn niat kalo polis itu mati adalah kejayaan anda...

Inikah yg di katakn perjuangan menegakkn keadilan sedangkn keadilan dipihak kami, pihak ayah dan rakan2 nya , pihak org2 yg cintakn keamanan anda ketepikan?

Maaf ..Bersih 3.0 ini menutup pintu hati kebanyakkan kami thdp perjuangan puak anda krn kami telah melihat betapa rakus dan liarnya perbuatan pendemo2 itu...negara akan hancur seandainya jatoh ketangan puak YANG TAK PUNYA PERI KEMANUSIAAN ini...

Kpd ayah dan rakan2 polis ayah, sy amat berbangga dan kagum melihat kesabaran dan dedikasi anda semua dlm melaksanakn tugas mnjaga keamanan negara...InsyaAllah ayah, sy akan belajar rajin2 supaya menjadi insan ygg berguna thdp agama, bangsa dan negara , menyara hidup keluarga agar ayah xperlu mngharongi lagi episod duka n hina ini....

Sy tetap berbangga dgn tugas ayah sbg anggota polis, yg sgp menggadai nyawa demi keselamatan negara.AYAH KAU LA WIRA KU....

SKANDAL!!! Azmin diBERSIH Mistress ... Bini dah kasi boss

Posted: 01 May 2012 08:22 AM PDT


Sungguhkah itu Azmin?

Sila ke blog hitam bernama Sek Skandal Azmin Ali. Nampaknya susah nak nafikan ianya Azmin Ali.Kesian Azmin.

Ada isteri kasi pada boss. Bila dia tension terutama dari dituduh memulakan rusuhan, mesti nak lepaskan.

Nampaknya macam minstress atau perempuan simpanan. Ada kondo brader.

Macam Anwar, pasti di nafi. Takpe anak2 dia dah besar, boleh lihat sendiri. Pengundi Gommbak boleh lihat sendiri.

Penafian Anwar tak real, kena sound terkedu

Posted: 01 May 2012 08:21 AM PDT


Anwar dan Azmin menafikan mereka signal perusuh suruh langgar barricade dan ke Dataran Merdeka.

Katanya untuk negotiate dengan polis. Signak dia adalah beluk kanan dan bersurai.

Ada dua video. Video pertama dia suruh ke kiri dan baru beluk ke kanan. Video kedua di arah Azmin suruh teruskan.
Kalaau dia suruh bersurai, kenapa lepas dia kasi signal mereka ke kiri dan rempuh pagar polis. Anwar dan Azmin tiada usaha tahankan????


Media pro pembangkang melaporkan berikut:

Letika Anwar bercakap seorang pengarah filem dan peserta Bersih, Benji Lim bersuara.


Amwar tak boleh jawab isu Benji Lim mengenai keselamatan peserta dan hijack oleh pembangkang. terus dihalau ia keluar dan kata akan jumpa peserta.

Taipingmali (tm)

Posted: 02 May 2012 01:12 AM PDT

Taipingmali (tm)


Demo Haram 3.0 membuka mata rakyat Malaysia yang cinta

Posted: 02 May 2012 12:11 AM PDT

BERSIH 3.0 benar-benar membuka mata rakyat Malaysia sehingga memaksa mereka yang sebelum ini hanya menjadi pemerhati juga mula mengambil bahagian membincangkannya di laman-laman sosial. Majoritinya meluahkan perasaan geram dan hairan kenapa ada manusia yang sanggup menghuru-harakan negara yang aman makmur ini.
Jika benar niatnya adalah untuk memperjuangkan pilihanraya bersih maka kenapa perlu menolak tempat yang ditawarkan kerajaan? Kenapa perlu melanggar undang-undang, berarak dan apa perlunya merempuh polis untuk masuk ke Dataran Merdeka, iaitu kawasan yang dilarang? Kita bukan dalam keadaan berperang di mana perusuh perlu menawan kubu penting musuh. Justeru, apa pentingnya Dataran Merdeka untuk dijadikan tapak perjuangan? Kenapa perlu mengambil risiko tercedera, tergadai nyawa, terjejas masa depan mengambil risiko dibuang kerja atau dibuang universiti kerana telah melanggar undang-undang yakni semata-mata untuk menawan Dataran Merdeka?
Jika sekadar ingin duduk bantah dan mempamerkan sokongan yang ramai, maka duduk sajalah di dalam stadium di mana para wartawan boleh membuat liputan dengan mudah dan aman serta menunjukkan kepada dunia jumlah sokongan yang diperolehi oleh BERSIH.
Mungkinkah kerana ingin menutup jumlah sokongan yang terlalu sedikit, maka BERSIH perlu membuat huru-hara?
Apapun tujuan dan alasannya, apa yang pasti ialah pemimpin-pemimpin BERSIH jelas menyifatkan penyokong-penyokong mereka sebagai manusia yang tiada nilai langsung.
Pemimpin-pemimpin BERSIH telah dengan sengajanya menyuruh atau membiarkan peserta melanggar undang-undang walaupun tahu bahawa tindakan itu akan membawa padah. Seolah-olah nyawa peserta BERSIH, iaitu penyokong mereka tidak ada harga langsung!
Dan apabila mereka dikritik dan dipersoal tentang penyokong mereka yang diluar kawalan, mereka langsung tidak ingin memikul tanggungjawab. Malah Ambiga secara terang-terangan, meletakkan kesalahan 100% ke atas penyokong-penyokongnya dengan alasan beliau tidak pernah mengarahkan mereka untuk bertindak ganas. Pemimpin-pemimpin pembangkang pula hanya menafikan sambil menuduh pihak polis sebagai menyamar dan memukul rakan sendiri.
Sedangkan bukan mereka tidak tahu bahawa dalam mana-mana demonstrasi pasti ada kemungkinan berlaku keganasan dan kecederaan. Jika tidak, kenapakah dalam setiap demonstrasi di mana-mana negara di dunia, kerajaan akan menugaskan polis dan pasukan anti rusuhan untuk bersedia.
Pasukan polis punya kuasa dan hak untuk menggunakan kekerasan bagi mengawal perusuh yang tidak mematuhi undang-undang. Sekiranya perusuh bertindak ganas, polis juga bertanggungjawab mengikut undang-undang untuk 'menundukkan' perusuh. Dan dalam kes BERSIH 3.0 ini, peserta demo telah dengan nyata merusuh, melanggar undang-undang dan mengganas seperti yang dijangka.
Ini bukan mengejutkan dan bukan juga perkara baru, maka tindakan Ambiga enggan bertanggungjawab atas keganasan yang sememangnya telah dijangka mengesahkan yang beliau tidak pernah mempunyai sedikit pun rasa prihatin terhadap penyokong-penyokongnya.
Beliau melihat penyokong-penyokongnya bagaikan lembu yang boleh dicucuk hidung dan dikorbankan bila-bila perlu. Nyawa lembu-lembu ini tiada harga dan tiada kaitan dengannya.
Ambiga juga langsung tidak bertanya siapa dan berapa ramai mereka yang terdera dan bagaimanakah nasib mereka selepas perhimpunan itu.
Selesai BERSIH 3.0, Ambiga, Anwar, Kit Siang, Hadi semuanya pulang berlenggang sambil mengibas-ngibas tangan melepaskan segala tanggungjawab terhadap kekotoran, kemusnahan, kecederaan dan kesan perbuatan mereka kepada ekonomi dan imej negara.
Fikirlah, jika penyokong sendiri yang sanggup mati kerana mereka juga mereka sanggup 'lembukan', maka sekiranya mereka memerintah negara ini, pastinya rakyat juga akan mereka anjingkan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Isu penahanan R Thangam

Posted: 02 May 2012 12:04 AM PDT

Penahanan R Thangam tengah malam semalam dalam satu operasi yang dilaksanakan oleh pihak polis bukanlah bukti satu gambaran jelas penglibatan PKR sebagai dalang utama kekecohan semasa demonstrasi tempohari.

Walaupun R Thangam adalah Ketua Cabang PKR Rasah, tidak mustahil tindakan mencabar arahan mahkamah yang dilakukannya itu adalah inisiatif sendiri sekalipun dalam salah satu rakaman video menunjukkan R Thangam adalah antara individu yang awal sekali mengalih penghadang jalan selepas menerima greenlight dari Azmin Ali dan Anwar Ibrahim.

Berdasarkan rakaman tersebut, selepas penghadang dialihkan ia kemudiannya diikuti dengan serbuan beramai-ramai oleh peserta Bersih 3.0 ke kawasan Dataran Merdeka yang akhirnya mendorong pihak polis berundur dan FRU mula mengambil alih dengan melancarkan langkah penguatkuasaan menghalang serbuan tersebut.

Polis yang berkawal di sebalik penghadang pun satu hal, kalau mereka tidak lari dari serbuan peserta demonstrasi Bersih 3.0 tentu saja FRU takkan menyembur air dan menembak gas pemedih mata. Betul tak?

Apapun, dengan kejayaan penangkapan ini bolehlah Anwar Ibrahim mencuci tangan kerana tiada bukti fizikal yang menunjukkan Anwar adalah orang pertama menyentuh dan mengalih penghadang tersebut.

Setakat arahan isyarat saja antara Anwar dan Azmin Ali tidak memberi makna apa-apa tambahan pula ketika itu Anwar sedang memeluk bahu seorang lelaki berbaju oren, boleh jadi isyarat tersebut bermaksud mahukan privasi tanpa gangguan.

Sedangkan video chinadoll yang 99% tepat pun Anwar dapat tepis dengan selamba badaknya, apa sangatlah dengan bukti video kabur yang hanya menunjukkan permainan isyarat antara Anwar dan Azmin.

Jika sekalipun terbukti isyarat arahan itu punca utama rempuhan dan kekalutan bermula tetap ianya tidak layak dijadikan bukti. Bukankah Presiden Pas, Datuk Hadi Awang pernah berkata bukti video hanyalah besi yang tak layak menjadi saksi, tidak begitu?

Kita harap selepas ini Anwar kembali cool kerana watak utama punca kekecohan Bersih 3.0 telahpun berjaya ditahan dan tak usahlah lagi marah-marah macam dalam sidang akhbar di Pejabat PKR sehari dua lepas.

Kasihan menengokkan budak Cina bernama Benji Lim yang selama ini berjuang untuk pakatan pembangkang alih-alih dihalau keluar semata-mata untuk menjaga air muka Anwar yang terpaksa bersilat lidah menjawab persoalan yang dikemukakan oleh Benji Lim.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kemusnahan Malaysia daripada Dajjal.

Posted: 01 May 2012 10:20 PM PDT

Cukup terkejut bila membuka dan membaca petikan daripada blog ini.

Jika benar ia adalah satu agenda jahat yang cuba menghancurkan ketamadunan bangsa Melayu yang satu-satunya masih wujud di dunia ini.

Adalah diharapkan satu kajian dan siasatan dapat dijalankan dan mereka yang merancang perlu dihadapkan di mahkamah dan dihukum.

http://midvoices.blogspot.com/2012/05/tolong-rahsiakan-daripada-orang-melayu.html?m=1
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KENAPA MEREKA JADI BEGINI?

Posted: 01 May 2012 04:57 PM PDT

Berani sungguh anak Cina ini memijak gambar pemimpin kita
Biadab! Berani menghina Perdana Menteri. Dahulu mereka tak berani buat begini

Bawah usia 30an

Adakah mereka golongan tidak berpelajaran?

Berani memijak dan mencela pemimpinSedih melihat kaum Cina berperangai sedemikian rupa. Dahulu datuk nenek mereka tidak berani bertindak kurang ajar atau biadab sebegini rupa. Mereka tahu betapa beruntungnya dapat menjadi warga Persekutuan Tanah Melayu.

Untuk membolehkan mereka menjadi warganegara, beberapa syarat wajib mereka patuhi. Antaranya ialah menghormati budaya dan adat resam orang Melayu, memahami agama Islam adalah agama rasmi orang Melayu. Memahami 7 Wasiat Raja-Raja Melayu. Mereka juga hendaklah boleh berbahasa Melayu, jika belum mereka wajib belajar untuk menguasai Bahasa Melayu.

Agama lain boleh diamalkan oleh bukan Melayu tetapi tidak boleh atau cuba untuk mengembang kan atau menyebarkan agama lain kepada orang Melayu. Semua syarat-syarat untuk menjadi warga negara telah dipatuhi.

Mereka juga boleh mengamalkan adat budaya mereka tanpa disekat oleh orang Melayu. mereka boleh menggunakan nama asal mereka, mereka  boleh membuka sekolah-sekolah yang menggunakan bahasa ibunda mereka [ rujuk penyata Barnes, Rahman Talib dan Razak].

Terlalu banyak pengorbanan yang diberikan oleh Sultan dan orang Melayu dalam menerima warga British menjadi rakyat negara.

Untuk mencapai kemerdekaan daripada British pula suruhanjaya yang dinamakan Suruhanjaya Lord Reid telah dipatuhi dan di persetujui. Jus Soli dipatuhi. Umno, Mca dan Mic bersetuju untuk sama-sama bekerjasama dalam memerdekakan tanah air daripada British.

Umno, Mca dan Mic berikrar untuk sama-sama membangun kan Persekutuan Tanah Melayu, tetapi sayang seribu kali sayang. Cita-cita murni ketiga-tiga parti ini semakin hari semakin luntur. Hasrat pemimpin terdahulu yang inginkan sebuah negara maju mengikut acuan kita pada 2020 telah dicemari dan dinodai.

Salah siapa apabila remaja di atas menjadi biadab dan kurang ajar. Mereka generasi ke 3 atau ke 4 sudah lupa sejarah, lupa 7 Wasiat Raja-Raja Melayu, lupa jus soli, lupa untuk menghormati adat dan budaya Melayu.

Kita tidak boleh menyalahkan mereka 100 peratus, mereka jadi begitu kerana salah orang Melayu sendiri. Apabila Melayu berani memijak gambar gambar pemimpin kita sendiri, bila melayu menderhaka, bila melayu sendiri tidak menghormati sultan, bila melayu sendiri tidak menghormati agama, bila melayu sendiri menentang pemimpin, maka orang lain pun akan berkata. " Tengok! mereka sendiri kurang ajar kepada pemimpin mereka, ini lah masa kita pula untuk menghina bangsa dan pemimpin melayu."  Ibarat anak yang menderhaka kepada kedua ibu bapa, maka anak dan menantu juga turut naik tocang. Jadilah Melayu seperti iklan Petronas.

Di Taiping, baru-baru ini. Seorang rakan telah melaporkan bahawa Ahli Parlimen Nga Kor Ming dalam ceramahnya telah berkata, hasrat mereka ialah untuk merubah sistem negara, Malaysia mahu dijadikan sebuah republik, kuasa sultan dihapuskan. Sistem kuota dihapuskan. Sistem kemasukan ke universiti akan diubah. sistem tender juga akan diubah. Malaysia akan menjadi sebuah negara baru yang lebih terbuka dan adil.

Indonesia dijadikan contoh, tetapi mereka lupa bahawa Sukarno dalam pentadbirannya telah melarang orang Cina merayakan Tahun Baru Cina, Orang Cina wajib menggunakan nama Indonesia, Tiada sekolah Cina dan tidak boleh bercakap dalam bahasa cina.

Semangat muhibbah dan bekerjasama antara kaum telah musnah sama sekali apabila tertubuh parti Pas, Dap dan Pkr. Sejarah zaman kesultanan Melayu Melaka kini berulang lagi. Dalam Sejarah Melayu telah tertulis kisah Si Kitol, Raja Mendeliar dan Khoja Hussien. Hari ini ketiga-tiga watak tersebut muncul kembali.

Jika anak tidak menghormati bapa apa lagi orang lain.
Tahniah kepada Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran kerana menyedari hakikat ini dan mulai 2013 pelajaran sejarah menjadi subjek wajib lulus dalam SPM.  Dahulu subjek sejarah dijadikan subjek elektif dan digugurkan dari sukatan pelajaran kepada pelajar aliran sains dalam tingkatan 4 dan 5.

bermula era baru

Posted: 01 May 2012 11:34 AM PDT

GESTURE TANGAN ANUWAR DAN AZMIN

Posted: 01 May 2012 11:19 AM PDT

Nizar dimakan sumpah kerana komik Darul Kartun

Posted: 01 May 2012 11:11 AM PDT


Ini bukan photoshop tetapi ORI.
Satu ketika dahulu YB Dato Seri Nizar Jamaluddin telah mengupah kartunis Zunar untuk membuat sebuah komik berjudul Perak Darul Kartun.

Perbuatan Nizar telah menghina Institusi Raja yang telah menamakan negeri-negeri Melayu beraja dengan nama Darul. Perak dikenali sebagai Perak Darul Ridzuan.

Dek kerana marah kerana telah disingkirkan daripada jawatan Menteri Besar ke 10 akibat hilang majoriti di dewan DUN dan kekalahan beliau di mahkamah persekutuan dalam menuntut haknya sebagai MB Perak. Nizar telah menderhaka kepada Paduka Sultan dengan Komik Darul Kartun.

Allah maha besar, cuba lihat betul-betul wajah Nizar yang dirakam oleh jurugambar Perak Today semasa membuat liputan Demo Bersih 3.0 di Kuala Lumpur 28 April 2012 lalu. Wajah Nizar sebiji wajah kartun seperti yang kita sering tonton di televisyen. Cuma watak kartun TM kurang arif, pembaca mungkin dapat mengenali watak kartun yang mirip Nizar.

Last, Pepatah Melayu menyatakan " Kalau melentur buluh biar dari rebungnya " Nizar bawa anak untuk melatih anaknya menentang pemerintah dan mengajar anaknya menjadi peserta demo bila dewasa kelak

NGO Selama Perak membantah Demo Bersih 3.0.wmv

Posted: 01 May 2012 11:08 AM PDT

Nazri Din Pemuda Pas Larut dicabar oleh NGO

Posted: 01 May 2012 11:08 AM PDT

NGO Daerah Selama membantah 'Demo Bersih 3.0'

Posted: 01 May 2012 07:32 AM PDTKira-kira 40 hingga 50 ahli NGO dari Daerah Kecil Selama telah mengadakan satu bantahan terhadap demo Bersih 3.0 di hadapan Padang Bandaran Selama Perak dan Pekan Kubu Gajah.

Bantahan atau demonstrasi ini adalah untuk melahirkan rasa marah terhadap Ambiga dan parti pembangkang yang telah menganjur kan satu perhimpunan haram di Kuala Lumpur Sabtu lepas.

Bantahan dibuat di hadapan pejabat Pas Kubu Gajah Selama


Menurut jurucakap NGO tersebut En Saufee dari Perkasa Selama, Ambiga dan pemimpin Pkr, Dap dan Pas sengaja mengingkari arahan mahkamah yang menutup Dataran Merdeka sehingga 1 Mei 2012.  Kerajaan sudah pun memberi ruang untuk mereka berhimpun di stadium tetapi mereka ternyata engkar dan sengaja mencabar sistem perundangan negara.

NGO Selama terasa terpanggil untuk menyuarakan rasa tidak puas hati mereka terhadap demontrasi yang telah mencemarkan negara dan menyebabkan kerosakan harta benda awam yang teruk. Lebih menyedihkan apabila peserta demo bertindak ganas dengan memukul wartawan dan anggota polis serta merosakkan kenderaan polis dan kenderaan milik DBKL.

Tindakan mereka amatlah melampau dan boleh mengancam ketegangan kaum serta mencetuskan huru-hara dalam negara. Sekarang kita dapat menilai sendiri bagaimana rupa dan keadaan negara jika mereka memerintah.

Dengan bantahan ini adalah diharapkan pihak kerajaan dapat mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang bertanggung-jawab mengadakan demontrasi tersebut.

The Unspinners

Posted: 01 May 2012 11:40 PM PDT

The Unspinners


Azmin kasi girlfren aiskrim bau pasar?

Posted: 01 May 2012 10:12 PM PDT

Kelentong 300,000 di FB dipatahkan

Posted: 01 May 2012 05:22 PM PDT

Zaharin tak sensitif dengan hati anak polis!

Posted: 01 May 2012 08:00 AM PDT

Penafian Anwar tak real, kena sound terkedu

Posted: 01 May 2012 05:30 AM PDT

Apa erti solat jika selepas itu lakukan huru hara di mukabumi?

Posted: 01 May 2012 03:04 AM PDT

Polis patut bertindak tegas atau keras

Posted: 01 May 2012 12:30 AM PDT

Belantan

Posted: 01 May 2012 11:34 PM PDT

Belantan


Anwar dan Azmin terkedu, pembohongan mereka 'dilondehkan' wartawan!

Posted: 01 May 2012 11:56 AM PDT


Ibarat senjata makan tuan! Pembohongan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim serta Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali kononnya polis yang memulakan kekecohan semasa perhimpunan haram Bersih 3.0 Sabtu lalu akhirnya memakan diri.

Pihak yang melondehkan pembohongan Anwar dan Azmin itu pula adalah kumpulan wartawan daripada media arus perdana, agensi berita luar negara, media propembangkang serta portal berita yang bersatu mengasak mereka semasa sidang media di Ibu pejabat PKR, di sini semalam.

Akibatnya, Anwar dan Azmin terpaksa menahan malu kerana setiap pembohongan mereka dipatahkan kumpulan wartawan berkenaan memandangkan rata-rata petugas media terbabit melihat sendiri arahan Ketua Pembangkang agar peserta demonstrasi merempuh halangan polis.


Malah cubaan Anwar menggunakan taktik kegemaran beliau iaitu melabelkan petugas media yang bertanya soalan panas sebagai balaci UMNO dan Barisan Nasional (BN) juga gagal apabila wartawan Agenda Daily, Roslan Bian, secara keras menyanggah tuduhan tersebut.

Dalam pada itu, tindakan Azmin menuduh wartawan yang mendedahkan arahan beliau bahawa 'Dataran Merdeka boleh masuk' sebagai berbohong juga dibalas secara keras apabila petugas media terbabit berkata, dia berada bersebelahan Azmin ketika itu.

"Saya berada hampir dengan Yang Berhormat dan saya mendengar dengan jelas kata-kata Yang Berhormat kepada peserta demonstrasi bahawa 'Dataran Merdeka boleh masuk...boleh masuk'," kata wartawan portal berita Malaysian Digest's, Shaik Mohamad Amin Shaik Alaudin.Tertekan dengan keadaan itu, Anwar dan Azmin cuba mengalih isu dengan berkata, kehadiran peserta yang didakwa seramai 300,000 orang lebih besar daripada isu merempuh halangan polis sehingga menimbulkan huru-hara.

Namun Ketua Pembangkang itu sekali lagi tersentak apabila seorang peserta demonstrasi Bersih 3.0, Benjy Lim yang turut berada dalam sidang media tersebut secara tiba-tiba menyergah dan mendakwa Anwar bertanggungjawab mencetuskan keadaan huru-hara.

Beliau berkata, tindakan Anwar itu telah menyebabkan nyawanya dan peserta demonstrasi lain yang datang untuk berhimpun secara aman bagi menuntut pilihan raya bersih dan adil terdedah kepada bahaya.

"Saya tahu cara polis beroperasi di negara ini kerana saya bukan baru sehari hidup, rusuhan itu berpunca kerana pembangkang yang memulakan," katanya menyanggah jawapan Anwar yang berterusan menyalahkan pihak polis.

Gagal menjawab segala dakwaan Benjy secara objektif, Anwar akhirnya berjanji akan 'melayan' lelaki itu pada sesi lain kerana sidang media yang dianjurkan tersebut hanya khusus untuk wartawan dan bukan platform untuk pihak yang tiada kaitan dengan media.

Kan dah kantoi namanya..!!!

Suara Politik
Taminsari

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 01 May 2012 11:13 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Analisa Media Siber Pasca #Bersih : Siapa Yang Menguasainya? @tunfaisal

Posted: 01 May 2012 10:34 PM PDT

Semalam blogger pembangkang telah mengeluarkan ranking terbaru blog pro PR di sini (http://cenangau.blogspot.com/2012/05/top-blog-pr-1-mei-2012-carta-daunkari.html).

Dari malam tadi sampai sebentar tadi, MyMassa juga telah siapkan carta yang sama. Tetapi MyMassa ambil kedua-dua pihak iaitu Kerajaan dan Pembangkang. Mari tengok siapa yang menguasai maklumat mengenai BERSIH pasca rusuhan tersebut di medium blog.Daripada  30 blog yang tersenarai, hanya 7 mewakili pihak pembangkang. Bila MyMassa panjangkan carta ini hingga ke 70 blog politik, kebanyakan blog pembangkang berada di belakang.

Itu dari segi blog, bagaimana dengan twitter? Sepanjang pemantau MyMassa ketika rusuhan BERSIH 3.0, tajuk BERSIH hanya mula menjadi trending topic selepas pukul 8 pagi. Berikut adalah trending topic yang MyMassa print screen pada 6 pagi rusuhan tersebut berlaku. Anda boleh melihatnya di artikel MyMassa yang ini (http://mymassa.blogspot.com/2012/04/bersih-30-gagal-di-media-siber.html).


Isu kehilangan pelajar Mont' Kiara International School (MKIS) iaitu Nayati Shamelin Moodliar lebih menjadi tumpuan pengguna twitter daripada isu BERSIH 3.0 pada hari kejadian. Ertinya BERSIH gagal menarik perhatian pengguna twitter. Tidak seperti semasa BERSIH 2.0 yang mana topik BERSIH mula menjadi trend sejak malam 8 Julai 2011 sehingga sehari selepas BERSIH 2.0.

Bagaimana pula dengan facebook? Di facebook, MyMassa tidak mempunyai kaedah untuk memastikan sama ada satu pihak dapat menguasai makluamt lebih daripada pihak lawan. Tetapi pada hari kejadian, kebanyakan rakan-rakan MyMassa tidak begitu berminat untuk membincangkannya. Mereka hanya mula membincangkannya selepas rusuhan BERSIH 3.0 berlaku. Majoriti daripadanya walaupun ada yang menyokong BERSIH tetapi tidak bersetuju dengan keganasan yang dilakukan oleh perusuh BERSIH 3.0.

Media siber terakhir yang MyMassa ingin sentuh adalah YOUTUBE. Ketika BERSIH 2.0, video yang paling 'meletup' adalah video yang bertajuk Truth that Cannot Be Covered - Bersih 2.0 09/07/2011 yang berjaya menarik perhatian penonton sebanyak 1,001,299 orang. Malangnya video hit tersebut berpihak kepada pembangkang. Komen di video tersebut juga majoriti menyokong penganjur BERSIH 2.0.


Namun bagi BERSIH 3.0, video yang paling banyak ditonton setakat ini adalah yang dimuat naik oleh Malaysiakini bertajuk Protesters overturn police car after being hit. Walaupun yang memuatnaik video ini adalah Malaysiakini, portal pro pembangkang, namun majoriti komen di video tersebut (melalui pemerhatian secara rawak) menghentam perusuh BERSIH.

Setakat itu kajian dan pemerhatian MyMassa mengenai perang siber ketika dan selepas BERSIH 3.0. Jika ada mana-mana pembaca yang tidak bersetuju dengan analisa ini, boleh lontarkan pandangan anda di ruang komen.

*Jika analisa ini bagus, sila sebarkan di blog, facebook dan twitter anda  supaya dapat menjelaskan kepada rakyat bahawa pahlawan-pahlawan siber BN telah bersedia berperang pada PRU akan datang. Analisa ini menjadi bukti. Medan siber bukan lagi milik pembangkang.

ANWAR JEMPUT ENAM DELEGASI PRO-LBGT & ANTI-ISLAM KETIKA PEMBERONTAKAN BERSIHT

Posted: 01 May 2012 08:47 PM PDT


SA Senator Nick Xenophon has been gassed in a crackdown by riot police using teargas in Kuala Lumpur.
Speaking by mobile phone to AdelaideNow while an armed escort attempts to move his party out of the area as tear gas canisters continue to be launched at protestors, Senator Xenophon said the police `had gone nuts, people are panicking and starting to run".
Senator Xenophon is in Malaysia with six international delegates at the invitation of Malaysian Opposition Leader Anwar Ibrahim on a fact finding mission to investigate electoral processes including gerrymanders, with an election expected around June.
Senator Xenophon said so far he had been gassed three times and at one stage more than a dozen canisters rained down near him as he tried to leave.
Estimates of the crowd vary, with Senator Xenophon putting it at 200,000 people.
"We are trying to get out now but the tear gas keeps coming - it is awful stuff, its stings your eyes, burns your skin and just makes you want to get away as fast as you can."This was a peaceful protest and they have come in with this heavy handed crackdown to disperse people," he said.
"There are people passed out, people vomiting and lots of people running in a panic which is quite frightening.
"Anybody who thinks I am on a junket might like to sample some teargas - it is just intolerable.
"The protestors were kept out of Kuala Lumpur's main square but they congregated all around it. The government controls the media here so although this is a huge protest not many people outside will know about it."
Senator Xeophon criticised the Federal Government, saying it appeared to have a soft approach towards human rights in Malaysia compared to nations such as Burma.
"The Australian Government is turning a blind eye to issues of free and fair elections here and of corruption right on our doorstep," he said.
"They appear more interested in trade issues and immigration deals, but they risk being on the wrong side of history - we've seen the Arab spring with pro-democracy movements, we now seem to be seeing the Malaysian spring."
AP reports Kuala Lumpur is a maze of razor wire and barricades as police crack down on protestors, many dressed in the yellow colours of the reform.
The demonstration reflected concerns that Prime Minister Najib Razak's ruling coalition - which has held power for more than 50 years - will have an unfair upper hand in elections that could be called as early as June.
Activists have alleged that the election commission is biased and claimed that voter registration lists are tainted with fraudulent voters.
Demonstrators wearing yellow T-shirts poured into downtown Kuala Lumpur, massing near a public square that police had sealed off with barbed wire and barricades.
"I'm here because I'm a Malaysian and I love my country," said information technology manager Burrd Lim. "There's no election that's perfect, but I want one that's fair enough."
Authorities said an opposition-backed pressure group that organised the rally has no right to use Independence Square, a symbolically important venue that hosts parades and high-profile celebrations.
The demonstration remained peaceful for several hours, but turned chaotic when some people apparently breached the barriers, prompting police to fire teargas and water laced with stinging chemicals at portions of the crowd. Witnesses saw police detaining several people.
Federal police spokesman Rasdi Ramli estimated there were about 25,000 demonstrators, but many witnesses and some Malaysian news organisations said there were far more. Independent news website Malaysiakini said there was 100,000. Government officials and electoral authorities insist the activists' concerns are overblown.
The National Front, which has governed Malaysia since independence from Britain in 1957, suffered its worst performance in 2008 elections, when it lost more than a third of parliament's seats amid public discontent over problems such as corruption and racial discrimination.

PRESIDEN MAJLIS PEGUAM AHLI PARTI PEMBANGKANG?, SO WHAT?

Posted: 01 May 2012 06:42 PM PDT

Kotak emel mymassa menerima beberapa emel yang amat memberangsangkan, terutama daripada penyokong-penyokong Pas dan Pkr yang sudah jemu dan muak dengan perangai pemimpin mereka yang asyik taatmenyembah Ambiga Sari. Pagi ini, kami ingin tunjukkan satu emel daripada kumpulan Peguam yang tak setuju dengan Majlis Peguam Malaysia. Yang mengejutkan ialah Presiden Majlis Peguam Lim Chee Wee adalah Ahli sebuah parti pembangkang???. Wauw...Wauw... Wauw...patut ler...Cuba teka parti mana hehe??? Nak bagi hadiah ne...

KAMI POST YANG ORI TAU TAK EDIT

KAMI POST YANG ORI TAU TAK EDIT

UNIT ANAL PAS BERAMAL KERANA AMBIGA

Posted: 01 May 2012 03:48 PM PDT

UNIT ANAL : BERAMAL KERANA AMBIGA

Salahguna istilah di dalam parti Pas bukanlah baru-baru ne time demo pemberontakan 28 April baru lau, tetapi lama dah. Istilah-istilah mulia dalam Islam di salahguna dengan rakus. Contoh terdekat Pas yang kononnya perjuangkan Islam, tapi tak Islamik pun. Time Pemberontakan Bersih 3.0 baru lalu, berapa ramai ahli-ahli dia yang tak solat, bayangkan from 27.4.2012 malam hari mereka bertenggek dan menjerit2 di KL sampailah ke petang hari 28.4.2012, kami confirm daripada 20,000 umat Islam yang ada kat situ, ramai tak solat.

Macam mana nak solat, bawa baju sehelai dua sahaja, tempat tidor tak tentu, ada yang tidor bawa pokok tepi bangunan, maklumlah orang-orang kampung yang diupah RM50 hingga RM200. Yang solat tunjuk-tunjuk ada ler macam Mat Sabu Masjid Negara 50Meter aje, tapi dia solat sebelah jalan ngan Anwar tak buka kasut pula tu. Mai tengok semula mereka solat, sebelah Anwar tu siap pandang atas bawah kiri kanan pula.

Nak tahu kenapa depa solat kat jalan, sebab Ambiga ada kat sebelah mereka, mereka tak nak berpisah dengan Ambiga. Mat Sabu kat Malaysia dia tunjuk-tunjuk lah solat dia, kat Medan dia pilih Kelab Malam banding Masjid, walhal Masjid depan mata dia jer...Tak percaya pi tanya orang-orang Lim Guan Eng yang ikut Mat Sabu ngan Salleh Man pi Medan tempoh hari. Nak dapat maklumat senang aje, bayar ngan orang2 LGE, gerenti dapat punya, bayar jer...

Unit Amal Pas ne, Amal tu maknanya baik, mulia, tolong orang, cakap lembut, banyak senyum, perbuatan terpuji. Yang ada kat Pas sekarang ne jauh panggang dari api, depa ne ganas, tak Islamik, mulut tak bersih, hati tak bersih, suka langgar peraturan, macam-macam lah perangai syaitan depa. Terbaru hang baca ne betapa bangang Ketua Pemuda Pas pertahan Unit Anal ne, dia kata Unit Anal tak rempuh polis, Unit Anal jalan-jalan aje, so mari kita tengok buktinya, dia rempuh ke tak rempuh...http://mymassa.blogspot.com/2012/05/bukti-bergambar-kebodohan-ketua-pemuda.html...Tu lah kawan kita tempoh hari kata depa ne kita tukar dari Unit Amal Pas kepada UNIT ANAL PAS. So, kamu semua bila nak tulis unit ne, ingat ler tagline baru tu.

Hari tu masa 901, muslimah Pas yang dah tua kerepot tu ingat lagi tak, menyanyi kat tengah jalan, kalau nyanyi nak sambut kemenangan Anwar depa punya hal ler, tapi terkejut berok umat Islam bila tengok bukan nyanyi jer, siap menari-nari...eh siap salam-salam pula lelaki bukan muhrim...http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8106825676574454032#editor/target=post;postID=2113046094289603804 Sapa ajar depa. Tak leh kawal diri, tu ler tarbiyyah songsang.

Malang sekali Pas, Ambiga Sari lebih penting dari solat kat Masjid Negara. Tu ler Pas, suka mengata orang lain, diri sendiri dah semakin kotor. Tak caya, pi dengar ceramah bekas ahli-ahli Pas yang dah mufarakah mcm Dr.  Hassan Ali, Ustaz Hassan Basri, Ustaz Kazim Elias, Prof Mohd Deris, anak Ustaz Omar Khalid, terkini tak lama lagi YB Nasharudin. Tak kan Ambiga, Anwar and Mat Sabu kaki kelab malam lebih baik daripada depa! Tu hang pi tengok YB Salleh Man kat Penang, akibat suka ikut Mat Sabu pi Medan, sampai la ne takut nak pegang jawatan YDP MAIPP, orang masuk kelab malam mana boleh jadi YDP MAIPP. Hang dah giler ke ape!


KAMU TAK BUTA KAN:TENGOK TANGAN DAN MULUT DIA BUAT APA

Posted: 01 May 2012 08:00 AM PDTMymassa tak nak ulas malam-malam buta ne, kepada anda yang belum tidor, please tengok tangan dia dan tengok mulut dia sedang membuat arahan kepada para pemberontak. Nilai sendiri dan beri komen. Anda lebih bijak memberi penilaian.

SIDANG MEDIA ATAS KERTAS TANPA REPORTER

Posted: 01 May 2012 06:09 AM PDTWAH CUBA TEKA SEBELUM BERSIH TENGAH BUAT APA TU, TUGU APA TU...


Kenyataan Media Atas Kertas Tanpa Reporter Azmin Ali

Saya mengecam sekeras – kerasnya fitnah yang ditohmah ke atas diri saya bertujuan untuk mengaibkan saya dan keluarga. Fitnah jelek ini disebarkan oleh media yang dikuasai UMNO yang memetik sumber blog pro UMNO. Fitnah ini memaparkan seorang lelaki yang mereka tohmah sebagai saya bersama seorang wanita di dalam tandas. (AZMIN ALI HANYA MENGECAM SAHAJA KEPADA MEREKA YANG MENAYANGKAN GAMBAR SEKSNYA ITU)

Saya menafikan sekeras-kerasnya fitnah tersebut. Ianya adalah fitnah ulangan menggunakan modus operandi yang sama yang digunakan terhadap Dato' Seri Anwar Ibrahim.(JAWAPAN BELA DIRI DENGAN MELETAKKAN KES ITU KEPADA KES BOSNYA DENGAN TUJUAN RAKYAT MELIHAT JUGA KES ANWAR YANG SAMA KESNYA, AZMIN CUBA MELEPASKAN MINDA RAKYAT DENGAN HARAPAN RAKYAT MELIHAT JUGA KES ANWAR)

Saya amat kesal memandangkan tindakan ini adalah fitnah bersiri terhadap saya dan keluarga selepas fitnah jijik ke atas isteri dan anak saya, disusuli dengan dakwaan pemilikan saham kemudiannya saya dituduh menghina Raja – Raja Melayu dan baru- baru ini saya ditohmah mencetuskan provokasi dalam Himpunan Aman Bersih 3.0.(SEPATUTNYA ISU-ISU LAIN TIDAK PERLU BELIAU CAMPUR-ADUKKAN, SEPATUTNYA AZMIN ALI KENA DETAIL ITU BUKAN DIRINYA, ITU BUKAN BAJUNYA, BUKAN APARTMENT SEWA, BUKAN RAMBUTNYA, BUKA HPNYA,)

Sebelum ini saya dan isteri serta anak kecil saya telahpun melakukan ujian DNA sebanyak dua kali dalam bulan Julai 1998. Kedua-dua keputusan ujian tersebut menempelak fitnah ke atas saya, isteri dan keluarga. Hasil ujian jelas menyebut serta mengesahkan saya dan isteri merupakan 'biological parent' kepada anak kami. Ujian DNA tersebut sekaligus memelihara maruah saya dan keluarga.(APA KAITAN ISU TAHUN 1998 DENGAN KES GAMBAR TU, JANGANLAH BAWA MASUK PART LAIN, FOKUS JAWAB ISU GAMBAR-GAMBAR TU, AZMIN SENGAJA PUTAR MINDA RAKYAT SUPAYA MELIHAT TAHUN 1998)

"The results from all three genetic loci show that the donor of blood specimen marked 'X' (putative father) is the biological father of the donor of the blood specimen marked 'Y' (child)." (EDARKAN REPORT INI, HOSPITAL MANA, KONSULTAN MANA, PAKAR MANA, BAGAIMANA CARA DIAMBIL, BAGAIMANA CARA DISIMPAN, APA SALAH BUAT KALI KEDUA UNTUK YAKINKAN RAKYAT, BUKANKAH KATA SEMUA NAK PROPER, NAK JELAS, NAK RAKYAT TENGOK DENGAN MATA SENDIRI, SO BUATLAH)

Namun UMNO masih mengulangi fitnah kejam tersebut sepanjang 14 tahun ini walaupun bukti sudah jelas lagi nyata bahawa tuduhan mereka terhadap saya dan keluarga merupakan pembohongan semata-mata.( SAMA SEPERTI BOSNYA, MENYALAHKAN UMNO, TAK NAK SALAHKAN MB KHALID GAGAP KAH, HARI TU HANG PASANG PITA RAKAMAN DALAM BILIK MB SELANGOR, MAYBE KALI NE DIA PASANG KAMERA KAT APARTMENT SEWA YOU AZMIN ALI, KENA CEK TU)

Setelah kesemua fitnah tidak berjaya, mereka mengulangi skrip usang fitnah seks yang memualkan untuk mengaib dan mematahkan semangat saya. Fitnah jahat seperti ini diulang – ulang untuk membentuk persepsi rakyat terhadap maruah dan kredibiliti saya menjelang pilihan raya.(INI RETORIK ANWAR, SEMUA ORANG FITNAH DIA SAJA BETUL, SEMUA ORANG PENIPU DIA SAJA BENAR, PM NAJIB SEMUANYA SALAH AMBIGA SARI SEMUANYA BETUL)

Munculnya fitnah ini tatkala UMNO dihimpit krisis keyakinan dan menjadi sasaran kemarahan rakyat selepas perhimpunan BERSIH adalah untuk mengalih pandangan rakyat dari isu sebenar iaitu isu penipuan pilihanraya dan penyelewengan dana awam.(BAWA CERITA LAIN,APA PULA KAITAN BERSIH DENGAN GAMBAR TU, AKU KAT TENGAH-TENGAH KL, MANA SAMPAI 300,000 ORANG BANG OI, PALING TINGGI 25,000 AJE, LA NE HANG AZMIN CAKAP AJE POMPUAN TU ORANAG YANG SAMA KER, HARI YANG BERLAINAN KER, HANG TENGAH SMS SAPA)

Saya ingin menegaskan bahawa saya tetap tuntas dengan perjuangan membawa obor reformasi demi rakyat. Saya menyeru kepada pimpinan UMNO supaya menghentikan budaya politik fitnah yang boleh menghancurkan negara dan masyarakat.(MENGANGKAT BAKUL, MEMBELA DIRI, MINTA DIKASIHANI DAN MEMUJUK SIMPATI SUPAYA JANGANLAH MENDEDAHKAN LAGI)

Saya akan terus bersama – sama pimpinan KEADILAN dan Pakatan Rakyat untuk menjana Perubahan dan membawa kemenangan rakyat dalam Pilihan Raya Umum ke 13.(AZMIN CUBA MEYAKINKAN PENYOKONGNYA SUPAYA MENGUNDI DIA LAGI )


Mohamed Azmin Bin Ali


SEPATUTNYA AZMIN ALI KENA BUAT BUAT APA TUAN-TUAN PUAN-PUAN, TOLONG BANTU DIA?

PAS SEMAKIN KELIRU

Posted: 01 May 2012 04:07 AM PDT

Banyaknya Iklan Ubat Kuat Di Laman PAS

Jika anda masuk ke laman-laman proPAS yang sedang bincang isu terbaru ini http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=35729&postdays=0&postorder=asc&start=60, anda akan dapati mereka semua semakin keliru, semakin kebingunan dengan malapetaka yang menimpa Pakatan Rakyat. Mereka menyesal menjadi ahli PR, ada yang kata dah terlambat, ada yang minta cepat-cepat lock discus pasal isu Azmin, ada yang minta admin dia cepat-cepat buang perbincangan LBGT yang ditentang YB Nasharudin tetapi disokong Anwar.

Kasihan mereka semakin keliru dan semakin pening apabila pemimpin-pemimpin mereka ada yang sembah Anwar, ada yang sembah Lim Guan Eng, ada yang sembah Ambiga. Mereka bukan setakat sokong tetapi menyembah. Unit Anal PAS sudah berani mengepung Ambiga LBGT, Mat Sabu sudah pandai sembahyang di tepi jalan walaupun Masjid tak sampai pun 100Meter, berapa ribu yang datang tak sembahyang semasa pemberontakan 28 April lalu. Yang berpegangan tangan bukan muhrim, yang baring basah kotor di bawah pokok dan tepi bangunan, yang solat syukurlah, yang tak solat memang ramai. Itu urusan dia dengan Allah lah, tapi pemimpin dia kena bertanggungjawablah. Di tengah-tengah LRT, kami bertanya budak-budak yang pakai baju Bersih dengan segala kotor, ada yang berbau hancing, tanya dia dah solat kah, aiik terus lari malu-malu kushing.

Lihatlah dalam bab solat pun mereka sudah semakin keliru, nak solat teringat pula Ambiga, nak solat teringat pula Pakatan, kasihan semakin keliru. Dengan tersiarnya filem Azmin, mereka semakin keliru...Tolonglah mereka. Tolonglah mereka.Tolonglah mereka.

Lepas #bersih 3.0, Laman Web PAS Terus Dilanda Budaya Kuning @ Lucah!

Posted: 01 May 2012 02:00 AM PDT

Akibat ber'imam'kan Ambiga, berkawan dengan LGBT, portal PAS iaitu Tranungkite bertukar dari laman yang 'hijau' kepada 'kuning'.

Jom tengok apa yang MyMassa jumpa.Dah la latar belakang kuning. Pastu ada la pulak iklan lucah di muka utama. Memang betul budaya KUNING dalam PAS dah sampai peringkat kronik.


*Padah berkawan dengan LGBT sampai PAS pun iklankan kedai alat 'dewasa' secara terbuka. Tak malu langsung.

Panglima Perang Cyber

Posted: 01 May 2012 11:07 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Blogger Medan Tempur Kedah Siar Baju @AzminAli Berkempen Sama Gambar Skandal Seks Yang Dinafi Keras Olehnya @NajibRazak

Posted: 01 May 2012 08:54 PM PDT


Tahniah rakan penulis blog Kedah yang menemui gambar dimaksudkan :

http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/05/alamak-azmin-kantoi-lagi-baju-ni-sama.html


Selepas diubahsuai maka gambar di bawah ini disusun untuk memudahkan anda menilai benar atau tidak gambar tersebut.

Kenapa hanya dua orang Anwaar dan Azmin sahaja yang menjadi mangsa ? Bukti bahawa ada musuh dalam PKR sendiri mahu beliau jatuh.

Jangan salahkan Umno BN tetapi muhasabahlah diri sendiri.

Satu lagi jika sudah dilakukan DNA terhadap anak beliau maka sila siarkan laporannya dengan segera.


Lihat imej dimaksudkan :AgendaDaily Dedah Nama Lelaki PKR Buka Halangan @PDRMsia Masa #Bersih 3.0 Dan Gambar Penuh Aksi Lelaki Dimaksudkan @NajibRazak

Posted: 01 May 2012 08:16 PM PDT


 azmin1yyy

Polis mungkin akan dapat gambaran sebenar kisah [I]signal[/I] antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Azmin Ali menjelang rempuhan Dataran Merdeka Sabtu lalu ekoran penahanan Ketua cabang PKR,Rasah,R Thangam.

Ini kerana lelaki India itu ialah orang yang kelihatan berdiri tepi Azmin dan kemudiannya membuka pagar besi penghadang dalam video insiden berkenaan yang tersebar di internet.

Sumber-sumber PKR sendiri mengesahkan Thangam memang rapat dengan Azmin.

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Mohmad Salleh dalam satu kenyataan Selasa memberitahu polis telah menahan seorang lelaki di Negeri Sembilan bagi membantu siasatan bersabit kejadian di Dataran Merdeka pada Sabtu lepas.


Baca lagi : http://www.agendadaily.com/Muka-Hadapan/penahanan-lelaki-tepi-azmin-di-dataran-merdeka-mungkin-boleh-buka-cerita.html
Gambar lebih jelas mengikut rakaman video :
Blog http://national-express-malaysia.blogspot.com/2012/05/rasah-pkr-deputy-division-chief.html mempunyai gambar lebih jelas sisi hadapan lelaki yang dikenali nama R.Thangam Ketua Cabang PKR Rasah Negeri Sembilan.


thanggam bersih barrier breach barricade 010512

Alhamdulillah Ranking Blog Ini Semakin Baik Menurut Alexa @NajibRazak

Posted: 01 May 2012 07:55 PM PDT


Pertama sekali semasa penukaran dot com pada 5 April 2012 yang lalu ketika itu ranking blog penulis berada 747 di Malaysia. Ketika itu lebih dua ratus blog memautkan blog penulis.

Hari ini selepas hampir sebulan bertukar kepada dotcom ranking blog penulis sudah semakin baik berbanding tangga 10 ribu selepas menukarkannya dan sekarang kembali berada di tangga 915 di Malaysia. Selain itu penulis turut mempunyai 336 link dari blog lain yang memautkan blog ini. Terima kasih diucapkan kepada semua yang datang ke sini dan sudi memautkan blog penulis.

Insya Allah dengan sokongan tuan puan sekelian tugas mengemaskini blog akan dilakukan dengan lebih kerap dan dengan memaparkan bahan yang lain dari yang lain dengan diselangi artikel bahasa Inggeris. Artikel agama dan tips kesihatan juga akan disiarkan.

Jika ada sebarang artikel hasil tulisan tuan puan jangan malu untuk emailkan kepada penulis di email yahoo @panglimaperangcyber@yahoo.com

Doa penulis ialah untuk menjadi blogger sepenuh masa agar kemaskini lebih cepat dan tepat akan dapat dibuat berbanding ketika ini berbelah bahagi dengan urusan lain yang tidak ada kaitan dengan blog dan media baru.

Mohon jasa baik tuan puan menyebarkan tulisan di sini atau men-rss-kan tulisan penulis di FB atau twitter tuan puan sekelian.

Ia satu cara berkesan agar serangan media baru pembela negara akan lebih berkesan dan mengena sasarannya.

Terima kasih sekali lagi dan dialu-alukan sebarang cadangan untuk memperbaiki lagi blog picisan penulis pada masa akan datang. 

Ayuh Undi BN jika sayang PM...

Gambar Provokator Tanpa Gelang Getah Blog Amin Iskandar Nafi Dakwaan Zahrin SB Terlibat Kacau Demo Haram #Bershit #Bersih 3.0

Posted: 01 May 2012 10:54 AM PDT


Sah Amin Iskandar tanpa sedar menafikan tuduhan bahawa Zahrin Mohd Yasin bahawa SB terlibat mencetus kekacauan dengan menanda diri dengan gelang getah. Walaupun beliau juga menuduh ini agen provokator.

Sungguh senang tindakan mereka ini melemparkan 'najis' kepada polis termasuk SB selepas berpesta merusuh di Dataran Merdeka beramai-ramai.

Terima kasih atas gambar ini dah pihak SB tentunya tidak akan jadi mangsa fitnah sesat Pakatan termasuk PAS...Kita yakin siapa yang cintakan keamanan tidak akan membenarkan pembohongan ke atas pihak PDRM.Kerana merelah penjaga keselamatan di tanah air.

Semoga golongan langgar peraturan ini akan dikenakan tindakan tegas oleh KDN dan AG.

Kalau tidak tukar sahaja AG bagi orang lain, jika gagal mengambil tindakan tegas ke atas perusuh.

Kita mahu AG yang berani...Bukan sebaliknya.

Syukran..Wallahu A'lam

Nota : mana 500,000 yang dijangka?  25 ribu pun susah nak cecah.Itupun Cina yang ramai.

Bukti rakyat makin jelas nampak sifat penipu mereka.

Published with Blogger-droid v2.0.2

Video Jaringan Gol Kelantan vs Kedah Piala FA

Posted: 01 May 2012 10:24 AM PDT

Tahniah Skuad Kelantan berjaya ke akhir Piala FA...


Moga menang Piala FA tahun ini.


Walaupun menghadapi cabaran berkenaan penggantungan Tan Sri Annuar Musa yang menjejaskan sedikit sebanyak persiapan pasukan.


Tahniah...


Published with Blogger-droid v2.0.2

Antara Yang Merempuh Sekatan Polis Ialah Unit Amal PASShit -Bukan SB- Selepas Diarah Anwar - Lihat Video Ini

Posted: 01 May 2012 03:05 AM PDT

Polis hanya menangkap pengganas yang melanggar undang-undang... Rakyat berdiam diri di rumah elak himpunan haram tidak menjadi mangsa tangkapan atau dipukul pihak berkuasa.


Jangan salahkan polis tetapi salahkan pengganas Bullshit Bersih yang sengaja mahu adegan dipukul polis dirakam.


Jangan benarkan pengganas ini bermaharajalela.


Polis jangan lembik, tangkap sahaja jangan gentar kepada puak layak digelar gilababi pengikut Setan Ambiga Lesbian Peliwat Tua Anwar ini.


Jangan takut saudara polis semua atau negara akan dilanda huru hara.


Kami bloggers pembela negara pasti berdiri teguh belakang anda semua di dalam mempertahan Perlembagaan Malaysia !


Published with Blogger-droid v2.0.2

Sah Jam Panerai Puluh mungkin Ratus Ribu Di Tangan Shamsul Iskandar Ketua AMK PKR Apa Cer?

Posted: 01 May 2012 02:17 AM PDT

Jangan tak jawab....


Published with Blogger-droid v2.0.2

The Truth Behind Malaysian Police Car hits 2 Bersih 3.0 Protesters at SOGO Kuala Lumpur @NajibRazak @AnwarIbrahim

Posted: 01 May 2012 01:53 AM PDT

Please share this video with our friends. The truth cannot hidden behind propaganda.


Published with Blogger-droid v2.0.2

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 01 May 2012 11:04 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


DEMO Depan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi Semalam...

Posted: 01 May 2012 10:00 PM PDT

Demo aman di depan ipd polis dang wangi semalam, demo di anjurkan oleh berberapa ngo, mereka berterima kasih kepada pihak polis kerana berjaya mematahkan rusuhan bersih3 di dataran merdeka dan kawasan sekitar kuala lumpur, mereka juga mengecam ketua umum pkr, anwar ibrahim kerana pada mereka anwarlah dalang rusuhan itu dan meminta polis segera menangkap anwar, azmin dan berberapa individu lain yang di syaki mencetuskan rusuhan.


PISAU.NET

Posted: 01 May 2012 09:49 PM PDT

PISAU.NET


Mat Sabu Sasar Bersih 4.0 Lebih Ganas!

Posted: 01 May 2012 07:02 PM PDT


Ketua komunis khawarij PAS Mat Sabu mendakwa akan mengumpulkan 1 juta orang untuk Bersih 4.0 berbanding Bersih 3.0 yang didakwa mengumpulkan 500 ribu orang..


500 ribu orang berkumpul Bersih 3.0? Agak agak lah kalau nak bohong,500ribu orang kalau serbu Polis hari tu comfirm dah jadi tempe tak pun serupa tepung talam..Rakyat Malaysia bukannya sebodoh khawarij PAS yang otaknya bebal dan bengap tak boleh mengira..


Mat Sabu akui akan melakukan keganasan sekali lagi,beliau mengulangi saranan Hj Hadi yang mencadangkan perkara yang sama.


Bak kata Anwar, kerajaan Malaysia harus di tumbangkan sebelum pilihanraya! Apa maknanya? Anwar dan seluruh haprak pakatan tidak mahukan pilihanraya kerana mereka sedar PRU13 mereka akan kalah dan harapan Anwar nak jadi PM pasti tidak akan tercapai.


Pengganas pakatan sudah pasti akan merancang melakukan kekacauan sekali lagi,Mereka sudah menghampiri kepada pemberontakan dan mahukan negara ini tidak aman.

Pisau kata " bila nak ambil tindakan?takkan nak tunggu sampai pertumpahan darah baru nak bertindak?"

BERSIH 3.0 : ‘Orang Kanan Azmin’ Ditahan Reman..

Posted: 01 May 2012 04:55 PM PDT


AIDCNews – 01/05/12 – Seorang lelaki yang disifatkan sebagai orang kanan Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR ditahan reman dalam satu operasi tengah malam tadi.


Lelaki yang dimaksudkan itu adalah ketua cabang PKR Rasah, R Thangam yang ditahan di kediamannya di Seremban.


Naib presiden PKR N Surendran seperti dilaporkan Malaysiakini berkata beliau percaya bahawa penahanan itu berkait dengan dakwaan bahawa Thangam mengalihkan penghadang yang dipasang polis di Dataran Merdeka ketika perhimpunan BERSIH 3.0 berlangsung.


Majistret Azmil Muntapha Abas hari ini membenarkan permohonan polis untuk menahan reman Thangam bagi membantu siasatan selama tiga hari.


AIDCNews 30 April mendedahkan satu rakaman yotube yang menunjukkan Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi isyarat kepada Azmin Ali yang disifatkan oleh Amenoworld. blogspot.com sebagai satu arahan supaya peserta merempuh halangan polis di Dataran Merdeka.


Rakaman youtube berdurasi 18:53 itu bersumberkan blogger Amenoworld yang sudah dikenali umum sebagai blogger pro Pakatan Rakyat (PR).


Dalam rakaman itu, Anwar kelihatan berpakaian kuning dan bercermin mata sedang menunjuk isyarat yang disifatkan arahan supaya para peserta BERSIH 3.0 mara ke Dataran Merdeka.


Selepas beri isyarat itu, Anwar meletakkan kembali tangannya ke bahu seorang lelaki yang berada di sampingnya.Itulah kehebatan Anwar Ibrahim, ketika memberi arahan berbentuk isyarat tangan, lelaki yang berada di sampingnya serta seorang lagi aktivis PKR, Badrul Hisham Saharin (Chegu Bard) yang sedang berucap tidak menyedarinya.


Meskipun isyarat tangan Anwar itu merewang-rewang di kepala lelaki itu yang disifatkan biadab dalam budaya Melayu, namun lelaki itu tidak menyedari kerana selepas itu, Anwar kembali meletakkan tangannya ke bahu lelaki itu, berkemungkinan sebagai tanda keakraban.


Inilah kehebatan Anwar dalam satu masa yang sama, beliau boleh melakukan pelbagai perkara supaya boleh 'baling batu sembunyi tangan'.


Sebaliknya bagi Azmin Ali pula, beliau terpaksa berdiri supaya boleh berkomunikasi dengan Anwar iaitu agar dapat menerima isyarat bosnya dengan jelas. Timbalan Presiden PKR itu kelihatan mengangguk-angguk kepala yang menunjukkan beliau faham dengan isyarat dan arahan Anwar itu.


Seorang lagi peserta berbaju kuning yang berdiri di samping Azmin turut melihat isyarat Anwar itu dan meminta kepastian daripada Azmin adakah isyarat tangan Ketua Umum PKR itu bermaksud 'Masuk ke Dataran Merdeka", lalu Azmin menganguk-angukkan kepala sebagai mengesahkannya.


'Orang kanan Azmin' itu kemudian turun dari tempat tinggi, sambil kedengaran laungan 'masuk..masuk..masuk' yang membawa maksud 'masuk ke Dataran Merdeka'.


Selepas Azmin turun dari tempat tinggi di mana tempat beliau berdiri ketika berkomunikasi dengan Anwar itu, dengan segera 'orang kanan Azmin' itu membuka halangan pendinding untuk membolehkan para peserta lain memasuki Dataran Merdeka.


'Orang kanan Azmin', individu pertama yang membuka halangan itu kemudiannya dikenal pasti sebagai R Thangam, Ketua Cabang PKR Rasah.


Anak Cina Maki Anwar Sebabkan Rusuhan Di Depan Wartawan.

Posted: 01 May 2012 03:00 AM PDT


Seorang peserta Bersih 3.0 Benji Lim, yang kecewa dengan tindakan dan kepimpinan Dato' Seri Anwar Ibrahim telah melepaskan geram beliau di hadapan puluhan wartawan semasa sidang media mengenai Bersih 3.0 di Ibupejabat PKR-agendanews

Seingat saya yang kerap ditugaskan buat liputan sidang media Datuk Seri Anwar Ibrahim, belum pernah wartawan tempatan, pro pembangkang dan agensi berita luar negara 'sepakat' mengasak Ketua Pembangkang itu.

Namun, ini berlaku kerana kami semua mahu Anwar berterus terang mengenai siapa mengarahkan peserta Bersih 3.0 merempuh halangan polis di Dataran Merdeka, Sabtu lalu.

Ianya juga kerana sebilangan besar wartawan hadir sidang media Anwar di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya pagi Isnin adalah mereka yang turut berada di Dataran Merdeka malah tahu jawapan ding dong Anwar serta Timbalan Presiden PKR Azmin Ali berhubung perkara itu.

Anwar, Azmin dan Naib presiden PKR Tian Chua masih mahu main silap mata seolah-olah mereka saja bercakap betul dengan menafikan memberi isyarat supaya peserta merempuh halangan polis dalam insiden kira-kira jam 2.55 petang itu.

Malah, Anwar dan Azmin seperti biasa menganggap wartawan yang bertanya soalan adalah suruhan UMNO dan Barisan Nasional (BN)Mereka akan bertanya dahulu, wartawan yang menyoal daripada agensi berita mana.

Ketika Agendadaily bertanya soalan mengenai ucapan provokasi Anwar dan Azmin supaya peserta Bersih 'menawan; Dataran Merdeka, Anwar mencelah " Ini soalan UMNO...Ini soalan UMNO".

Kenapa Anwar takut dan mahu temberang kerana sudah ramai tengok video dan nampak jelas beliau beri isyarat pada Azmin supaya merempuh masuk Dataran Merdeka.

Anwar berdolak dalih mendakwa beliau beri isyarat minta laluan, isyarat mahu peserta masuk ke kanan – arah Jalan Tunku Abdul Rahman, bukan ke kiri – arah ke Dataran Merdeka.

Beliau juga kata beri isyarat kepada Azmin supaya berunding dengan pegawai polis yang kononnya ada di situ untuk minta kebenaran berkumpul secara aman.

Azmin dalam sidang media sama turut mengesahkan kata-kata Anwar dan menambah beliau memberitahu Anwar "Saya sudahpun berunding dengan polis,"

Namun timbul persoalan jika benar Anwar dan Azmin bagi signal untuk berunding, kenapa Azmin berbisik sesuatu ke arah lelaki India yang dirakam mula-mula sekali membuka pagar keselamatan yang dipasang polis itu.

Dalam video tersebut jelas rempuhan itu berlaku hanya beberapa minit selepas Anwar memberikan signal dan Azmin berbisik sesuatu ke arah lelaki India memakai baju kuning tersebut.

Kenapa Azmin tidak menghalang lelaki tersebut dari membuka pagar keselamatan itu?

Malah beliau juga bercakap seolah-olah tidak kenal siapa lelaki India dimaksudkan menyebabkan ada wartawan semakin angin kerana tahu Azmin rapat dan mengenali lelaki india yang dikatakan pemimpin PKR dari Negeri Sembilan itu.

Azmin akhirnya terperanjat apabila seorang wartawan bangun dan mengakui mendengar Azmin berkata, "Dataran Merdeka...boleh masuk...boleh masuk," .

"Bohong', jerit Azmin menafikan pendedahan wartawan tersebut.

Namun Azmin kantoi bila wartawan terbabit berkata dia berada hampir dan dengar apa dkatakan ahli parlimen Gombak itu.

Dalam sidang media di pejabat PKR itu juga, menyaksikan hampir kesemua wartawan tidak berpuas hati dengan jawapan Anwar yang cuba mengelak-gelak memberikan kenyataan yang jelas mengenai peristiwa tersebut.

Anwar sengaja pusing cerita kononnya kehadiran 300,000 peserta Bersih menuntut pilihan raya bebas dan adil lebih besar daripada isu merempuh halangan polis hingga berlaku rusuhan dan polis terpaksa bertindak melepaskan gas pemedih mata serta water canon.

Beliau dan Azmin nyata tidak puashati dan terkejut kerana hampir semua wartawan mahu Anwar berterus terang tentang mengenai pendedahan video tersebut termasuk soalan sama dari wartawan pro pembangkang.

Apabila Anwar sekali lagi menuduh semua itu adalah versi UMNO dan media yang dikuasai kerajaan, saya menyergah beliau supaya jangan menyalahkan pihak lain atau UMNO.

Saya beritahu Anwar, " kami semua nak jawapan yang betul apa sebenarnya berlaku kerana ramai yang hadir pada sidang medianya turut berada di Dataran Merdeka dan tengok serta dengar apa yang berlaku.

"Saya sendiri lihat peserta Bersih pijak kawat besi, rosakkan dengan kon jalan sebelum Datuk seri sampai. Mereka tidak masuk sebab Datuk Seri tidak sampai lagi...mereka hanya merempuh selepas Datuk Seri berada di situ," katanya.

Anwar dan rakan-rakan media lain turut tergamam melihat saya sudah hampir hilang kawalan suara bertanya soalan itu tambahan pula tahu Anwar cuba 'pusing-pusing' jawab soalan diajukan.Selain wartawan, sidang media itu sedikit kecoh apabila seorang lelaki Cina (gambar kiri sekali baju putih) mendakwa peserta Bersih 3.0 sergah Anwar depan wartawan sebab dia gagal kawal keadaan himpunan tersebut.

Beliau memarahi Anwar kerana gagal mengawal himpunan sehingga boleh menyebabkan dia dan peserta lain boleh mati begitu saja,

Anwar bagaimanapun macam biasa, terus salahkan polis.

Namun lelaki dikenali sebagai Benjy Lim itu berkeras mengatakan beliau tahu cara operasi polis di negara ini kerana beliau bukan baru sehari hidup sebaliknya rusuhan itu berpunca kerana pembangkang memulakannya.

Benjy mendakwa, beliau hadir untuk menyatakan bantahan secara aman bukan berdepan tindakan ganas dicetuskan pembangkang.

Anwar yang tertekan dengan kehadiran pemuda itu meminta beliau membenarkan wartawan bertanya soalan kerana ini sidang media dan berkata, nak melayan Benjy dalam sesi lain.

Kesimpulannya Anwar terpaksa angkat kening dan tahan telinga serta muka dengar macam-macam soalan yang sudah tidak dapat ditepis.

Azmin dan Tian Chua pun sama. Masing-masing jenuh bersilat dan marahkan polis yang didakwa bertindak kasar dan tidak hormati kehadiran ramai peserta Bersih 3.0.

Malangnya Presiden PKR Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail yang hadir hanya diam membisu.

Jelaslah, beliau adalah boneka PKR bukan presiden parti yang sudah dikuasai Anwar dan Azmkin.

Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir yang baru sokong Bersih dan Anwar namk tumpang glamour juga hadir sidang media itu sebagai 'duduk dan dengar' saja.

Selepas sidang media hampir sejam itu, kumpulan wartawan masih merungut memikirkan mengapa Anwar dan Azmin mahu terus main silap mata tentang siapa mulakan isyarat kekecohan di laluan masuk Dataran Merdeka itu.

Jawapannya, mereka terpaksa buat begitu kerana ada UMNO dan wartawan yang menjalankan tugas yang boleh dipersalahkan sepanjang masa.

Kepada Anwar, jika beliau anggap 28 April hari Merdeka Rakyat, beliau juga kena ingat 30 April – hari ramai wartawan angin dengan diing dong lakonan beliau yang memang sanggup buat dan cakap apa saja asalkan cita-cita jadi Perdana Menteri tercapai..30/4/2012 OLEH ROSLAN BIAN


Pisau kata " apa yang hebat sangat Anwar,orang persoalkan dia dah tak boleh jawab"

Lagi Gambar Serangan Keatas Kereta Polis.Umno Di Persalahkan

Posted: 01 May 2012 01:00 AM PDT

Gambar ini dikirimkan oleh pembaca kepada Pisau.Anda boleh lihat bagaimana kereta ini dikerumun oleh pengganas anjing pakatan .Di serang sebegitu rupa sebelum berlakunya kemalangan hingga anggota polis diherat keluar dan dipukul.

Pengganas pakatan dan ketua pemberontak sudah hilang akal untuk spinkan cerita hingga menyalahkan pihak polis melakukan provokasi.Pelbagai dalil dan alasan yang semakin menampakkan kebodohan mereka apabila mula mereka cerita kononnya semua ini adalah salah Umno dan juga Polis.

Aksi beruk pakatan melompat diatas bumbung kereta.
Kereta polis ditendang
Pisau kata "kenapa binatang liar dilepas berkeliaran ditengah KL?"

Luahan Hati Seorang Anak Polis.

Posted: 30 Apr 2012 10:36 PM PDT

Email ni sumbernya dari blog rbf. Bacalah rintihan hati seorang anak anggota Polis..Sbg salah sorang anak kpd anggota polis sy ingin bersuara bagi pihak rakan2 sy...


Mmg negara ini negara demokrasi tapi xbermakna sikap puak pembangkang esp Bersih berhak memaki hamun sehingga mnjatohkn maruah serta harga diri pihak polis...anda menggelarkan Anggota polis sebg ANJING kerajaan...jadi siapakah kami anak2 POLIS ini...adakah kami anak2 ANJING?


Tuduhan cacian yg xtrbatas seolah2 semua anggota Polis kaki rasuah, xbole di percayai n sehingga xsgp sy menulis disini...


Berlinangan airmata sy bila melihat ada diantara anggota polis di pukul , di terajang seolah mrk xpunya sanak saudara n anak2 yg menanti kepulangan mrk dari bertugas...


Saban hari bila2 waktu yg kritikal spt bersih ini, sy sering trfikir apakah ini lambaian dan ciuman ayah utk kali terakhir krn ayah akan berhadapan dgn makhlok2 yg begitu bencikan tugas ayah...


Apakah tugas anggota Polis itu terlalu hina dimata puak pembangkang? Apakah selama ini rezeki yg ayah dan anggota polis dapat selama ini utk menyara hidup anak isteri mereka adalah rezeki yg tidak halal semata2 mrk bekrja utk kjaan yg dipilih oleh rakyat?


Apa yg sy tahu setiap kali sblm ayah pergi bekerja ayah kami adikbradik bersama ibu akan brsalam n mncium tangan ayah, dan setiap kali itu juga pesanan ayah akan diulangi...JANGAN LAWAN IBU, DGR CAKAP IBU, JGN BIADAP DGN ORG LAIN, HORMATI HAK ORG LAIN n YG PALING2 TRGURIS DIHATI SY IALAH AYAH AKAN BRKATA JGN SESEKALI TINGGAL SOLAT KRN ITU ADALAH TIANG AGAMA KITE...


Sedangkn di luar sana , ayah dan rakan2 dicerca , dimaki , di ludah dan di pukul semata2 utk menjaga keamanan negara...anda yg brkelakuan demikian fikirla, dgn penghinaan yg sedemikian xkn kami anak2 anggota polis akan berdiam , mmbiarkan org tersayang dalam hidup kami di perlakukn spt haiwan, sedang tingkah laku saudara2 pendemo itu lah yg kelihatan AMAT KEJI, seolah2 negara kite tiada undang2,, seolah2 anda semua tiada AGAMA, sehingga sgp mnghinam memukul, menerajang dgn niat kalo polis itu mati adalah kejayaan anda...


Inikah yg di katakn perjuangan menegakkn keadilan sedangkn keadilan dipihak kami, pihak ayah dan rakan2 nya , pihak org2 yg cintakn keamanan anda ketepikan?


Maaf ..Bersih 3.0 ini menutup pintu hati kebanyakkan kami thdp perjuangan puak anda krn kami telah melihat betapa rakus dan liarnya perbuatan pendemo2 itu...negara akan hancur seandainya jatoh ketangan puak YANG TAK PUNYA PERI KEMANUSIAAN ini...


Kpd ayah dan rakan2 polis ayah, sy amat berbangga dan kagum melihat kesabaran dan dedikasi anda semua dlm melaksanakn tugas mnjaga keamanan negara...InsyaAllah ayah, sy akan belajar rajin2 supaya menjadi insan ygg berguna thdp agama, bangsa dan negara , menyara hidup keluarga agar ayah xperlu mngharongi lagi episod duka n hina ini....


Sy tetap berbangga dgn tugas ayah sbg anggota polis, yg sgp menggadai nyawa demi keselamatan negara.AYAH KAU LA WIRA KU....

tok gajah

Posted: 01 May 2012 09:26 PM PDT

tok gajah


Ape maksud tujuan poto ini di edit...........

Posted: 01 May 2012 12:34 AM PDT


Agak dah lame juge Tok tak berkunjung ke laman2 blog, hinggakan blog Tok sendiri pun dah besawang tak di update kan. Seperti biasa le Tok sentiada sebok dengan kerja2 di ladang. Sebenarnye Tok bukan nye kerja sangat tapi tugas Tok memerhatikan petugas2 tu buat kerja dengan betul, itu saje.

Mase ni nampak nye ade sedikit mase kelapangan, jadi dapat le Tok pergi belek3 laman2 blog sahabat2 dan rakan2, tak kire le penyokong parti mane2 pun, semuanye Tok suke melawat2 nye. Bukan ape cume untuk cari2 pengelaman aje.

Sekarang Tok nak 'ulas' sikit tentang perhimpunan yang kunun nye 'bersih' tu. Bagi Tok perhimpunan 'bersih' tu memang nye sangat kotor.  Ape idak nye, kalau dah ramei yang tercedera, patah riuk dan bengkak bengkil. Hinggakan ade yang sampai bertumpah darah -'bersih' ke mane nye tu?

Pada pandangan Tok, yang turun berhimpun tak tentu pasal tu sememang nye lembu - lembu, mane ade akal fikiran. Tambah2 kalau lembu yang dah kene cocok idung macam lembu yang tarik kerete lembu tu. Sebenar nye manusia jenis lembu cocok idung ni tak ramaiiiiiii, ade le beberape eko aje, yang lain2 tu cume seronok2 ikut aje.

Sebeno nye cume sekumit aje yang hadir dalam perhimpunan 'bersih' yang sangat kotor tu. Cube le mike semua tengok poto kat atas ni. Hinggakan ade pule lembu yang sanggup editkan gambo perhimpunan 'bersih' yang kotor tu' Yang edit gambo ni ingat boleh bodoh2 kan kite. Ia le macam deme bodoh2 kan pengikut2 nye.

Tu le yang Tok berani kate mereke tu bodoh macam lembu.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 01 May 2012 09:22 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Khalid Ismath Hendak Bunuh Semua Polis #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 08:30 PM PDT


"Saya setuju jika semua polis dibunuh. Kerana begini caranya mereka melayan rakyat. Jadi setiap kali demo, tidak ada rundungan dengan polis lagi. Lawan tetap lawan" ini kata Khalid Ismath, seorang pelajar tahun 2 di UiTM Shah Alam (baca sini). 

Khalid Ismath adalah berfahaman syiah. Sering mengikuti demo bersama Anwar dan kumpulan Occupy Movement di Dataran Merdeka. Ini wajah Khalid Ismath (dalam bulatan merah) ketika Anwar Ibrahim memberikan signal kepada Azmin untuk merempuh polis di Dataran Merdeka.Kenyataan Khalid Ismath ini adalah sesuatu yang biadap dan tidak boleh lagi dianggap sebagai satu gurauan. Memang wajar budak ini dibuang dari UiTM dan dibuang terus sebagai warganegara Malaysia. Elok dia pergi ke negara lain yang dirasakan lebih aman dari Malaysia ini.

 Itu sahaja cara melayan budak Syiah yang ektrems sebegini. Apa perasaan pelajar pelajar UiTM lain yang bapa dan ibunya adalah anggota polis? Khalid Ismath ini ingin membunuh bapa dan ibu pelajar-pelajar tersebut. Hendak biar lagi? 
Video #BERSIH3 Bahasa Isyarat Anwar Kepada Azmin Untuk Merempuh

Posted: 01 May 2012 07:36 PM PDT

Video Penuh Post Mortem #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 06:00 PM PDT

Tunku Abdul Aziz Perlu Dedahkan Apa Rancangan Jahat #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 04:00 PM PDT


Naib Pengerusi DAP meminta Ambiga dan Anwar jangan sembunyikan diri. Memang benar jangkaan Tunku Abdul Aziz bahawa perhimpunan yang menggunakan nama BERSIH 3 itu akan menjadi medan huru hara. 

Tunku Abdul Aziz mungkin ada maklumat yang menyokong jangkaan untuk kejadian ganas tersebut. Masyarakat ingin tahu apa yang dirancang sebenarnya sebelum BERSIH 3. Ianya perlu didedahkan untuk menjaga keselamatan negara. 

Nik Aziz Punca Mereka Jadi Begini Dalam #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 08:24 AM PDTNik Aziz berterus terang mengaku dia memberi wang kepada perusuh BERSIH. Lebih baik Nik Aziz beri duit kepada rakyat miskin di Kelantan yang merupakan antara penerima tertinggi BR1M. 


Lebih baik beri duit itu untuk langsaikan hutang PTPTN anak-anak negeri Kelantan. Bila beri duit, mereka buat kegiatan seperti di bawah ini? Mengapa orang yang beri duit tidak boleh kawal mereka yang berkelakuan ganas di bawah ini?


Inilah Mangsa Di Bawah Kereta Polis #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 07:00 AM PDT


Mereka pijak pijak kereta ini. Mereka pecahkan cermin kereta. Semuanya kerana dirasuk oleh rasa marah kerana mendakwa kereta polis ini melanggar orang. Ada pula dakwaan ada mangsa di bawah kereta. Ada nampak sesiapa di bawah kereta?Perusuh BERSIH mendakwa darah yang terdapat di bawah kereta terbabit adalah milik seorang perusuh yang terperosok di bawah kereta. 

Betul kah? Atau darah itu milik anggota polis dan juga wartawan  Al Hijrah yang dibelasah perusuh sewaktu hendak selamatkan polis yang cedera.

Kalau buat DNA pun pembangkang bukan percaya pada DNA. Kalau benarlah itu darah perusuh yang dilanggar oleh kereta polis nescaya, gambar mangsa dan darah ini sudah menjadi tajuk depan di Harakah dan Suara Keadilan.

Peliknya bila kereta diangkap tiada pun nampak sesiap di bawah kereta. 


Inilah mangsa yang didakwa terperosok di bawah kereta waja tersebut. Anda nilaikanlah kecederaan yang dialaminya. Dengan perusuh perusuh memijak kereta dan sebagainya, mangsa hanya cedera di tangan dan dagu sahaja. 

Satu lagi pembohongan telah terbongkar. Jika dalam BERSIH 2 ada Suhardi yang melakonkan watak sebagai si mati, dalam BERSIH 3 ada seorang watak yang berlakon terperosok bawah kereta. Pembohongan.

Berapa Jumlah #BERSIH3 Berdasarkan Gambar Gambar Ini?

Posted: 01 May 2012 05:00 AM PDTIni gambar yang dibuat oleh Traunungkite, kononnya ada 100,000 orang. Anwar Ibrahim kata ada 300,000 orang, Malaysiakini kata ada 50,000 orang. Berapa sebenarnya yang betul berdasarkan gambar gambar di atas? 

Bukti Azmin Ali Berbohong #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 03:30 AM PDT


Azmin Ali menipu lagi. Putar belit 360 darjah. Menafikan beliau berkomunikasi dengan bahasa isyarat menerima arahan dari Anwar Ibrahim untuk membuka sekatan. 


Jika Azmin kata beliau arahkan penyokongnya duduk dan bertenang, kenapa ada dua orang lelaki turut sama menunjuk isyarat yang sama dengan Azmin? Kemudian salah seorang penunjuk perasaan tersebut terus membuka sekatan yang dibuat oleh polis dan merempuh masuk.


Jika suruh bertenang mengapa perusuh perusuh BERSIH terus menjerit jerit "Masuk, Masuk, Masuk" dan kemudian mereka merempuh masuk. Apakah ini yang dimaksudkan dengan bertenang? Lihat kembali video tersebut, anda akan tahu bahawa Azmin Ali berbohong. 

Video Komen Tun Mahathir Tentang #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 02:00 AM PDT

Sekali Lagi Anwar Berbohong #BERSIH3

Posted: 01 May 2012 12:00 AM PDTAnwar Ibrahim menafikan sekali lagi biarpun video di bawah ini jelas menunjukkan arahan signal yang telah diberikan kepada Azmin. 

Kemudian sekatan telah dibuka selepas itu? Apakah individu yang dibawah dalam video ini bukan Anwar Ibrahim kerana tubuhnya lebih buncit di perut?


Video Promosi #BERSIH3 : Budaya Mana Ini?

Posted: 30 Apr 2012 09:30 PM PDTSebab itulah ada perusuh BERSIH yang maki polis, mungkin terpengaruh dengan video ini. Namewee ulang sekali lagi. Masih lagi terlepas biarpun berkali kali buat video mencarut, maki guru, maki TNB,  senda azan dan berbagai lagi. Entah apa sudah jadi, istimewa benar Namewee ini. Video ini memang sudah melampaui batasan. 


GERAKAN ANTI PKR

Posted: 01 May 2012 09:13 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


KALAU AKU KATA KAU BODOH..KAU TAK MARAHKAN ?

Posted: 01 May 2012 08:03 PM PDT

PROVOKASI BERMULA SEJAK MALAM LAGI.

Posted: 01 May 2012 01:38 PM PDT

TUN M BALUN BERSHIT !

Posted: 01 May 2012 05:30 AM PDT

TAK..KAMI CUMA NAK MERUSUH POLIS JE !

Posted: 01 May 2012 01:03 AM PDT

r b f

Posted: 01 May 2012 07:28 PM PDT

r b f


Agung dan Permaisuri Juga Diheret Ke Rusuhan Bersih

Posted: 01 May 2012 05:19 AM PDT


Puak Bersih di Mekah dan Madinah Kini Disiasat Polis Saudi

Posted: 30 Apr 2012 08:05 PM PDT


Jumaat lepas saya ada menulis tentang tindakan bodoh orang-orang pas yang melancarkan bersih sehingga ke dalam kawasan Masjid Nabi di Madinah. Sini

Rupa-rupanya tindakan bodoh mereka itu kini sedang disiasat oleh pihak berkuasa Arab Saudi. Padan muka !

Antara petikan dari sel13.com
Namun begitu polis Masjid Nabawi berjaya juga mengesan aktiviti mereka melalui CCTV dan satu laporan telah dihantar kepada pihak atasan.

Pihak berkuasa tempatan melalui agensi Istikhbarat Al-Fedaraliyah iaitu special branch telah melakukan siasatan tentang Bersih dan dikatakan risikan mereka telah mendapat info penglibatan beberapa NGO antarabangsa yang berkiblatkan yahudi bersama dengan Bersih.

Segala bukti- bukti kukuh dari segi gambar-gambar yang dirakam dari CCTV sekitar Restoran D'Saji, Masjid Nabawi dan yang disebarkan melalui internet kini telah berada di tangan pihak berkuasa Arab Saudi.

Selain itu pihak berkuasa juga sedang mengadakan penyiasatan dan akan menghubungi kafil-kafil (sponsor) para pelajar dan profesional terbabit bagi tujuan siasatan.

Untuk laporan penuh sila klik di sini
Kedudukan selama ini atau hari ini rakyat Malaysia tidak perlu berhadapan dengan kerenah atau prosedur yang ketat untuk memasuki Saudi. Di Mekah dan Madinah pun sama juga.

Jika selepas ini ada banyak masalah , jangan salahkan kerajaan. Tolong salahkan Pas kerana mereka yang pergi buat kerja-kerja bodoh yang boleh menyusahkan kerajaan Malaysia. 

Saban hari, saban bulan, saban tahun kerajaan jalin dan jaga hubungan baik dengan Saudi, terutamanya bagi menjaga kuota haji . Datang puak-puak mereka buat kerja-kerja bahlol.

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 01 May 2012 03:57 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Yb Azmin Ali Ker Nie...?? Skandal Lagi.....

Posted: 01 May 2012 12:30 AM PDT

Lebih banyak gambar2 panas.., klik sini

Anwar Ibrahim Dimalukan Dalam Press Conferencenya Sendiri..., ADOYAII..!!

Posted: 30 Apr 2012 08:37 PM PDTBERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 01 May 2012 03:55 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


'Octomum' Nadya Suleman terima tawaran filem lucah akibat bankrap

Posted: 01 May 2012 06:00 PM PDT

Nadya Suleman ataupun lebih dikenali sebagai Octomum telah diisytiharkan bankrap semalam.

Beliau kini mengalami situasi yang amat tertekan dalam masa yang terdesak.

Ibu berusia 36 tahun yang telah beraksi separuh bogel sebelum ini juga telah dilaporkan menandatangani perjanjian untuk berlakon di dalam sebuah video lucah.

Menurut TMZ, tidak diketahui berapa bayaran yang akan beliau terima untuk video lucah tersebut, tetapi dianggarkan lebih dari yang beliau perolehi daripada beraksi separuh bogel untuk majalah yang mana hanya dibayar $10, 000 sahaja.

Suleman di dakwa akan memulakan pengambaraan bideo tersebut pada musim panas ini dan akan ditayangkan secepat mungkin selepas itu.

Penerimaan tawaran sebenarnya telah melanggarkan sumpah beliau untuk tidak berlakon filem lucah kemudian beliau menukarkan sumpah beliau mungkin akan berlakon jika tawarannya berpatutan.

Suleman telah menolak tawaran tersebut sebelum ini tetapi kemudianya berkata: "Jika peluang itu muncul semula, saya orang pertama akan melanggar sumpah kerana perkara yang paling penting sekarang adalah keluaga."
Beliau menambah: "Jika kerjanya dibayar dengan berpatutan dan membolehkan saya keluar dari situasi sekarang, saya akan lakukan ia."
DM

Berita sebelum ini, Nadya Suleman a.k.a Octomum beraksi separuh bogel selepas tiga tahun kelahiran kembar lapannya

Piala FA: Kelantan, Sime Darby ke final

Posted: 01 May 2012 04:32 PM PDT

SHAH ALAM - Kelantan dan Sime Darby melayakkan diri ke final persaingan Piala FA selepas kedua-dua pasukan menamatkan perlawanan pusingan kedua malam ini dengan keputusan seri.

Di Alor Setar, Kelantan dan Kedah masing-masing menjaringkan dua gol tetapi Kelantan melangkah ke final dengan kelebihan jaringan di tempat lawan - gol yang diperoleh pada perlawanan pusingan pertama.

Pada pusingan pertama, Kedah dan Kelantan juga seri dengan satu gol.

Di Stadium Selayang, Terengganu dan Sime Darby juga terikat, tetapi tidak menjaringkan sebarang gol malam ini.
Sime Darby layak ke pusingan akhir dengan agregat 2-1 kerana berjaya mengatasi Terengganu dalam pusingan pertama.

Roy Hodgson dilantik sebagai Pengurus England yang baru

Posted: 01 May 2012 12:18 PM PDT

LONDON - FA England telah mengesahkan Roy Hodgson telah dilantik sebagai Pengurus baru pasukan England selama 4 tahun.

Hodgson, 64, telah pun disebut-sebut oleh FA semenjak Isnin lalu setelah West Brom membenarkan pengurus mereka itu berbincang mengenai kedudukannya.

Bekas pengurus Liverpool itu muncul sebagai watak utama yang disebut-sebut untuk menjadi pengurus pasukan England apabilabeliau secara terbuka mengumumkan kesediaanya untuk menguruskan pasukan negaranya itu.

Harry Redknapp pernah juga dikatakan akan memegang jawatan tersebut, tetapi FA telah memilih Hodgson oleh kerana pengalam antarabangsanya bersama Finland, Switzerland dan UAE.

Stuart Pearce telah menjadi pengurus sementara untuk pasukan England setelah Fabio Capello mengumumkan perletakan jawatannya pada February lepas dan tewas kepada Belanda 3-2 pada bulan Mac lalu.Hodgson akan memulakan persiapan England untuk Euro 2012 di mana mereka telah diletakkan berseama Ukraine, Sweden dan France di dalam kumpulan D dan beberapa peralwanan persahabatan bertemu Norway dan Belgium.

Beliau masih lagi kekal menguruskan West Brom bagi menghabiskan dua lagi sisa perlawanan liga musim ini dan akan bertemu Bolton dan Arsenal sebelum dilepaskan dari kontraknya di Hawthorns itu.

Soccernet

Bas Terbakar : 13 termasuk bayi maut di Padang

Posted: 01 May 2012 03:45 AM PDT

Gambar Hiasan
PADANG 1 Mei - Sebuah bas terbakar di pulau Sumatera, Indonesia meragut 13 nyawa awal hari ini termasuk empat kanak-kanak dan seorang bayi manakala yang lain menyelamatkan diri dengan memecahkan tingkap yang terkunci.

"Tiga belas daripada 45 penumpang maut akibat terperangkap dalam bas selepas ia terbakar. Pemandu gagal memadamkan api dan ia mula merebak," kata jurucakap polis Sumatera Barat, Mainar Sugianto.

"Tingkap juga terkunci, jadi mereka terpaksa memecahnya untuk keluar," katanya.

Sugianto berkata, empat daripada 13 mangsa adalah kanak-kanak dan seorang bayi manakala empat lagi melecur dan cedera.

Pemandunya terselamat, kata beliau.

Bas tersebut bertolak dari Dumai kira-kira 8 malam tadi dan terbakar pukul 4.30 pagi ini di bandar Limapuluh, kata polis. Ia menuju ke bandar pergunungan Bukit Tinggi.

Pegawai polis tempatan berkata kebakaran disebabkan litar pintas. - AFP

Bot Karam - Tiga sekeluarga mati lemas

Posted: 01 May 2012 03:19 AM PDT

Gambar Hiasan
LAHAD DATU 1 Mei - Tiga sekeluarga mati lemas, manakala lima lagi terselamat apabila bot yang mereka naiki untuk berkelah sempena cuti umum Hari Pekerja karam di Pantai Kahapan, Tungku dekat sini hari ini.

Mangsa yang terbunuh dalam kejadian kira-kira pukul 12 tengah hari itu ialah Noristikoma Sadik, 18, dan Norhayati Hassan, 50, manakala seorang lagi mangsa yang dikenali sebagai Ani Udin, 17, meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Daerah Lahad Datu.

Ketua Polis Daerah, Supritendan Shamsudin Mat berkata, mereka seramai lapan orang telah ke pantai itu untuk berkelah sebelum memutuskan menaiki bot bagi bersiar-siar di sekitar pantai itu.
"Bot itu tiba-tiba karam, lima daripada mereka berjaya berenang menyelamatkan diri," katanya. - UTUSAN

Gaji minimum perlu diterima, bukan dipolitikkan

Posted: 01 May 2012 02:38 AM PDT

KUANTAN 1 Mei - Penetapan kadar gaji minimum pekerja swasta perlu diterima dan bukan dipolitikkan kerana ia diasaskan oleh mereka yang pakar dalam bidang ekonomi, bukannya ahli politik, kata Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri Dr S. Subramaniam.

"Kadar gaji minimum ini bukan diwujudkan oleh pihak politik tetapi diasaskan menerusi input Jawatankuasa Teknikal Majlis Perundingan Gaji Negara (MPGN) iaitu penyelaras-penyelaras ekonomi serta Bank Dunia yang telah membuat kajian mendalam sebelum kadar itu diterima oleh majlis-majlis yang diwakili para majikan dan pekerja," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis Sambutan Hari Pekerja Sektor Awam Peringkat Kebangsaan 2012 di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai penetapan kadar gaji minimum swasta iaitu RM900 bagi Semenanjung dan RM800 di Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sempena sambutan Hari Pekerja, di Putrajaya malam tadi.

Menurutnya sebelum kadar itu ditetapkan, pihak majikan dan pekerja mempunyai pandangan yang berbeza namun setelah mengambil kira semua perkara ke dalam perbincangan bersama maka akhirnya kadar itu dipersetujui.

"Memang majikan mahu kadar yang lebih rendah manakala pekerja mahu kadar yang lebih tinggi, ada pihak yang cakap kadar perlu lebih RM1,200 atau RM1,300 tetapi kalau mengikut kajian yang dibuat, kalau lebih RM1,000 maka implikasi kepada ekonomi kita teruk dan kesan negatif lain seperti meningkatkan pengangguran.

"Tetapi setelah semua pihak berbincang tentang perkara ini maka satu persetujuan telah dicapai iaitu dengan kadar tersebut yang dianggap munasabah dan tidak memberikan implikasi negatif kepada ekonomi," katanya.

Subramaniam berkata dua perkara utama yang diambil kira oleh Jawatankuasa Teknikal MPGN dalam kajian berhubung kadar gaji minimum ialah dari segi indeks garis kemiskinan dan gaji penengah.

Menurutnya kajian juga dibuat bersandarkan kepada tiga faktor lain iaitu Indeks Harga Pengguna (CPI) yang merujuk kepada kos kehidupan semasa, aspek produktiviti dan kadar pengangguran.

"Sebelum kadar RM800 ditetapkan di Sabah dan Sarawak, wakil-wakil majikan di kedua-dua negeri itu meminta gaji minimum sebanyak RM700 tetapi ia di bawah paras garis kemiskinan iaitu RM800 jadi kita tetapkan kadar di kedua-dua negeri itu RM800, kalau lebih RM800 industri kecil dan sederhana pula tidak mampu dan akan menyebabkan mereka kerugian," katanya.

Beliau bagaimanapun berkata kadar gaji minimum di Sabah dan Sarawak itu akan diselaraskan dengan kadar gaji di Semenanjung selepas ekonomi di sana semakin meningkat pada masa akan datang.

Mengulas lanjut, Subramaniam berkata dia tidak menolak kemungkinan kadar gaji minumum swasta ini akan dipolitikkan oleh pihak-pihak tertentu yang mengambil kesempatan menangguk di air keruh terutamanya pada musim menjelang pilihan raya umum.

"Perkara ini akan dipolitikkan oleh pihak-pihak tertentu, kalau ada orang tidak bertanggungjawab cakap RM1,500 sepatutnya kadar miminum, saya cabar mereka buat di kawasan masing-masing, saya yakin mesti tutup kilang kerana mereka keluarkan kenyataan ini hanya untuk kepentingan politik," katanya. - BERNAMA
posted from Bloggeroid

Akhirnya tuan punya diri bersuara untuk nafikan dirinya beromen dalam tandas

Posted: 01 May 2012 01:40 AM PDT

SHAH ALAM - Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali mengecam keras tindakan beberapa blog pro-Umno yang mendakwanya melanggan seks sambil menyifatkan ia sebagai satu "fitnah" terbaru pihak Umno menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Kata Azmin, ia fitnah yang ditohmah ke atas dirinya untuk mengaibkan beliau dan keluarga susulan nasib dilalui Ketua Umumnya Datuk Seri Anwar Ibrahim tahun lalu.

"Fitnah jelek ini disebarkan oleh media yang dikuasai Umno yang memetik sumber blog pro-Umno.

"Fitnah ini memaparkan seorang lelaki yang mereka tohmah sebagai saya bersama seorang wanita dalam tandas.

"Saya menafikan sekeras-kerasnya fitnah tersebut. Ianya adalah fitnah ulangan menggunakan modus operandi yang sama yang digunakan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata beliau dalam satu kenyataan media hari ini.

Sinar

posted from Bloggeroid

Pembiayaan untuk 'rusuhan' digalakkan dan wajib hadir - Nik Aziz

Posted: 01 May 2012 01:08 AM PDT

KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan beliau sama sekali tidak berasa bersalah kerana membiayai beberapa penyokong untuk menghadiri perhimpunan Bersih 3.0 menuntut pilihan raya bersih dan adil, di ibu negara, Sabtu lepas.

Malah, Menteri Besar Kelantan itu berkata beliau sendiri menggalakkan orang ramai menghadiri perhimpunan itu yang dianggap wajib dihadiri oleh rakyat bagi menunjuk perasaan terhadap sesuatu yang tidak memuaskan hati mereka.  

"Kalau ada dua tiga lagi perhimpunan seperti itu saya sedia biayai penyokong yang ingin hadir," katanya kepada pemberita selepas berucap dan menyampaikan hadiah kecemerlangan pelajar sekolah di bawah Yayasan Islam Kelantan (YIK), di Pusat Tarbiyah Islamiah Kelantan (PUTIK), dekat sini, hari ini.  

Dua hari lepas Nik Aziz yang juga Pesuruhjaya PAS Kelantan mengakui beliau membiayai dengan wang peribadinya sendiri kepada beberapa penyokong Pas dari kawasannya yang menghadiri perhimpunan itu.

Ditanya sama ada beliau kesal dengan insiden kekecohan yang menyebabkan beberapa orang cedera dalam perhimpunan itu, Nik Aziz yang dipetik Bernama mendakwa, ia berlaku kerana mereka disekat oleh pihak berkuasa semasa perhimpunan itu.

"Umpama air yang mencurah turun dari atas bukit ia akan merebak dan mengalir masuk kampung, kalau disekat... begitu juga dengan perhimpunan itu," katanya.
posted from Bloggeroid

Bas persiaran rempuh penghadang lebuh raya, 3 maut

Posted: 01 May 2012 01:01 AM PDT

BUKIT BERUNTUNG - Tiga termasuk pemandu bas maut apabila kenderaan itu, yang dinaiki satu rombongan penduduk kampung untuk melawat tempat bersejarah di Melaka, berakhir tragedi dekat sini, awal pagi tadi.

Bas persiaran itu merempuh penghadang di KM 434.2 Lebuh Raya Utara-Selatan dekat Bukit Beruntung, Hulu Selangor kira-kira jam 1.50 pagi.

Seramai 24 lagi penumpang cedera ringan.

Ketika kemalangan, bas itu membawa 48 penumpang terdiri daripada penduduk Kampung Sungai Lah, Chenderiang, Perak.

Difahamkan, penumpang bas berkenaan sepatutnya melawat tempat bersejarah di Melaka pagi ini sebelum pulang semula ke Perak malam ini.
posted from Bloggeroid

Anak tikam bapa bertubi-tubi di Simpang Pulai, Ipoh

Posted: 01 May 2012 12:48 AM PDT

IPOH – Akibat pergaduhan keluarga, seorang ahli perniagaan mati ditikam bertubi-tubi oleh anaknya sendiri, remaja berusia 15 tahun, di rumahnya di Taman Bersatu, Simpang Pulai, awal pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 pagi itu, remaja berusia 15 tahun itu dikatakan menikam bapanya dalam sebuah bilik dengan menggunakan dua pisau.

Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Azisman Alias berkata, buat masa ini polis masih menjalankan siasatan.

Bagaimanapun motif pembunuhan remaja berkenaan dipercayai kerana marah dengan tindakan bapanya yang selalu bergaduh dan memukul ibunya.
"Suspek sendiri membuat laporan, kononnya menjumpai bapanya di rumah, mati dalam keadaan berlumuran darah," katanya.

Spa tumpuan gay diserbu

Posted: 01 May 2012 12:42 AM PDT

PETALING JAYA – Sebuah premis perniagaan di sebuah rumah kedai di Seksyen 17 di sini yang kerap dikunjungi lelaki pelbagai peringkat usia sejak tiga bulan lalu sebenarnya pusat spa tumpuan golongan gay.

Misteri operasi premis yang diragui masyarakat setempat itu terbongkar hasil serbuan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), semalam.

Hasil risikan MBPJ mendapati pusat spa bersembunyi di sebalik perniagaan perkhidmatan mandi lulur dan cuci muka itu turut menawarkan pakej istimewa sampingan iaitu layanan istimewa tukang urut lelaki muda warga asing.

Perkhidmatan tersebut khas disediakan untuk pelanggan lelaki bernafsu songsang yang mahu merasai kenikmatan layanan khas tukang urut terbabit yang terdiri daripada jejaka jambu dan tampan berusia awal 20-an.

Pengarah Penguatkuasa MBPJ, Mohd Fauzi Maarop berkata, rumah kedai di tingkat satu rumah kedai terbabit telah diubahsuai bahagian dalamnya kepada tujuh buah bilik kecil.

"Pemilik ini melakukan pengubahsuaian tanpa sebarang permit dan kalau dilihat dari bahagian luar memang kita tidak sedar ada premis tidak sihat seperti ini beroperasi," katanya ketika ditemui dalam serbuan itu.

Menurutnya, ketika serbuan terdapat tiga lelaki dipercayai tukang urut berada di dalam premis.

Ketika siasatan lanjut, pemilik premis berusia awal 30-an pada awalnya menafikan premisnya dijadikan pusat urut, namun selepas satu resit pembayaran dan sehelai kertas yang tercatat hasil perolehan pada hari itu ditemui. barulah lelaki itu mengakui bahawa rumahnya itu adalah sebuah spa.
Siasatan lanjut mendapati pelanggan tetap yang ingin mendapatkan khidmat seks songsang boleh membuat tempahan tukang urut terlebih dahulu dan lazimnya mereka boleh memilih pakej dari RM170 hingga ke RM295 mengikut jenis layanan yang dinginkan," katanya.

"Tindakan diambil di bawah Seksyen 31 (1) Pusat Kecantikan dan Kesihatan MBPJ 2007 di mana barangan dan peralatan seperti tilam disita manakala premis itu dikenakan tindakan kompaun kerana beroperasi tanpa lesen," katanya.

KPM kaji hantar guru Bahasa Inggeris ke Maktab Kirkby

Posted: 30 Apr 2012 08:15 PM PDT

CYBERJAYA: Tidak ada kaedah lebih berkesan dalam proses pengajaran bahasa Inggeris melainkan guru mata pelajaran itu mengajar secara bersemuka dengan pelajar masing-masing, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau bagaimanapun berkata, guru terbabit perlu terlebih dulu menguasai bahasa itu sebaik mungkin sebelum berdepan pelajar mereka.

"Malah, masyarakat kampung turut memberi tumpuan terhadap kepentingan bahasa Inggeris. Justeru, bercakap mengenai penguasaan bahasa ini, kita tidak dapat lari dari kenyataan iaitu faktor utama menentukan kejayaan adalah guru," katanya ketika berucap pada majlis perasmian Kolej Antarabangsa Kirkby (KIC) dan pelancaran Buku Warisan Kolej Kirkby.

Hadir sama, Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Seri Abd Ghafar Mahmud; Pengerusi Lembaga Pengarah KIC, Tan Sri Dr Yahaya Ibrahim dan Presiden KIC, Bismillah Khatoon Abdul Kader.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, beliau percaya kaedah digunakan pada 1950-an dengan menghantar guru ke Maktab Kirkby, England untuk belajar selama dua tahun dapat melahirkan guru yang menguasi bahasa Inggeris dengan cemerlang. "Ini kerana semua tenaga pengajar di sana terdiri daripada penutur jati.

Justeru, guru pelatih berpeluang berkomunikasi dalam bahasa itu dengan penutur jati selama dua tahun serta mempelajari budaya mereka yang menjadi asas pembentukan bahasa Inggeris.

"Dalam satu majlis minggu lalu, saya pernah nyatakan hasil tinjauan Jobstreet.com 2011 mengenai tahap penguasaan bahasa Inggeris di kalangan graduan tidak memuaskan dan ia satu daripada rungutan utama dari pihak di sektor profesional," katanya.

Mengulas mengenai keupayaan KIC, katanya, beliau yakin dengan keupayaan kolej itu dalam memainkan peranan bagi meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris di kalangan guru pelatih dan rakyat negara ini.

Pada masa sama, beliau berpendapat cadangan Dr Yahaya supaya kerajaan menghidupkan kembali konsep Maktab Kirkby dengan menghantar semua guru pelatih bahasa Inggeris ke sebuah universiti bahasa di England adalah baik.


"Ia satu cadangan baik, tetapi memerlukan kajian yang mendalam. Semalam (kelmarin) saya sudah melancarkan dialog kebangsaan kajian semula pendidikan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya dan satu daripada fokus utama ialah kaedah memastikan penguasaan bahasa Inggeris di kalangan pelajar setaraf piawaian antarabangsa. "Saya mempelawa pihak KIC dan alumni Kolej Kirkby menyumbang cadangan dan idea melalui satu sesi yang dirancang bersama pegawai di bawah Kementerian Pelajaran," katanya.

RM190,000 lesap mesin ATM dipecah

Posted: 30 Apr 2012 08:00 PM PDT

AMPANG: Sekumpulan perompak dipercayai menggunakan pintu sisi sebuah pasar raya di Pandan Indah, di sini, untuk masuk dan memecahkan mesin juruwang automatik (ATM) di bahagian bawah premis itu sebelum melarikan wang tunai lebih RM190,000 di dalamnya, pagi semalam.

Kejadian itu disedari pengawal keselamatan jam 7 pagi sebaik mendapati terdapat kesan mesin ATM itu dipecahkan.

Kumpulan perompak dipercayai lebih daripada dua orang amat licik dan dapat mengelak kegiatan mereka dihidu pengawal keselamatan bertugas di dalam pasar raya itu.

Mereka dipercayai mahir dengan selok-belok kawasan itu apabila siasatan awal polis mendapati mereka masuk dan keluar menggunakan salah satu pintu sisi bangunan itu.


Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, kejadian itu disedari pengawal keselamatan bertugas ketika menjalankan rondaan sebelum pertukaran syif.

"Pengawal keselamatan itu menghubungi polis memaklumkan kejadian sebuah mesin ATM dipecahkan.

"Sebaik menerima aduan, polis dan unit forensik ke tempat kejadian menjalankan pemeriksaan sebelum mendapati wang tunai lebih RM190,000 di dalam mesin itu hilang," katanya ketika dihubungi, semalam. Menurutnya, laporan polis mengenai kejadian itu dibuat pengurus syarikat kawalan berkenaan di Balai Polis Pandan Indah, di sini.

Difahamkan, hasil pemeriksaan di tempat kejadian mendapati pintu keselamatan bagi mesin ATM berkenaan ditebuk sebelum wang tunai di dalamnya dilarikan tanpa disedari pengawal keselamatan.

Elaun Perumahan RM180 sebulan tak cukup - Omar Osman

Posted: 30 Apr 2012 07:45 PM PDT

KUALA LUMPUR: Elaun tetap perumahan di kalangan penjawat awam khususnya bagi gred 40 dan ke bawah perlu dikaji semula bagi menyesuaikan keadaan ekonomi semasa terutama bagi petugas di bandar raya ini.

Presiden Cuepacs, Datuk Omar Osman berkata, dengan elaun sebanyak RM180 sebulan untuk perumahan, ia dianggap sudah tidak lagi relevan pada masa kini apatah lagi kadarnya tidak pun berbeza mengikut kawasan, sekali gus menjadikan penjawat awam di bandar menanggung beban kos hidup lebih tinggi.

Menurut beliau, disebabkan tekanan itu juga ada penjawat awam di luar bandar sanggup menolak tawaran kenaikan pangkat gara-gara tidak mahu ditukarkan ke ibu pejabat di Kuala Lumpur yang memerlukan mereka berhadapan dengan perbelanjaan lebih besar.

"Mengikut perkiraan saya, elaun tetap perumahan ini tidak lagi diperhalusi sejak kira-kira 10 tahun lalu. Secara logiknya, sewa rumah sekarang pun mungkin sudah meningkat hampir sekali ganda berbanding sedekad lalu.
"Justeru, saya berharap elaun ini dapat dinaikkan pada kadar bersesuaian dengan kos hidup sekarang kerana sewa rumah di Kuala Lumpur memang membebankan termasuk golongan muda yang baru bekerja," katanya.

Omar berkata, kerajaan juga seharusnya memperluaskan pembinaan kuarters yang ketika ini hanya terhad untuk bidang kerja tertentu seperti kakitangan hospital dan polis.

Katanya, Cuepacs sendiri pernah menerima aduan daripada penjawat awam yang memohon supaya kuarters dapat diperluaskan kerana tidak tahan menanggung beban sewa rumah yang terlalu tinggi di ibu kota.

Malah, menurutnya, golongan muda yang baru mula bekerja di sektor awam menerima tekanan paling hebat kerana gaji permulaan mereka pastinya rendah.

Foto bogel Kim Kardashian - Individu sebenar sudah dikenal pasti

Posted: 30 Apr 2012 07:31 PM PDT

Kecoh minggu lepas pasal foto bogel Kim Kardashian yang dikatakan tersebar di Internet.

Foto tersebut, dikatakan foto lama Kim Kardashian ketika beliau belum menjalani pembedahan payudara dan punggungnya supaya kelihatan seperti sekarang.

Walau bagaimanapun, Kim Kardashian menafikan bahawa beliau membuat pembedahan kerana apa yang ada ditubuhnya adalah asli!

Akhirnya, terbongkar juga individu sebenar yang berbogel sambil memecahkan telur di dapur itu hasil risikan beberapa blog-blog hebat mengenai skandal artis ini.
Foto tersebut sebenarnya adalah milik personaliti TV Colombia, Kahterine Porto.Foto yang tersebar itu merupakan foto beliau di dalam majalah SoHo yang diambil pada sekitar tahun 2009 yang bertemakan amalan seharian seorang wanita kecuali berseparuh bogel sepanjang hari.
Majalah tersebut mempamerkan hampir 23 aksi separuh bogel Katherene Porto di tempat-tempat umum, seperti di pasaraya, di restoran, di dalam tandas, dan di dapur.

Benci polis - Provokator anuti ideologi komunis

Posted: 30 Apr 2012 04:49 PM PDT

SHAH ALAM: Kekecohan yang berlaku sehingga menyebabkan beberapa anggota polis dan pengamal media cedera pada Perhimpunan Bersih 3.0 Sabtu lalu , disyaki didalangi beberapa individu yang dipercayai pernah menyokong ideologi komunis.

Perkara itu didedahkan Penasihat Yayasan Pengaman Malaysia (Pengaman), Tun Mohammed Hanif Omar yang percaya kumpulan berbahaya itu kini menggunakan perhimpunan berkenaan sebagai medan mencetuskan kekacauan dengan niat mengubah minda rakyat membenci polis.

Katanya, individu berkenaan tidak ramai, namun memiliki kepakaran mengatur strategi sehingga ia tidak diketahui sesiapa ekoran pernah mencetuskan beberapa provokasi sekitar 70-an. Bagaimanapun, beliau enggan mendedahkan nama individu terbabit yang dikatakan dikenali ramai.
posted from Bloggeroid

Keputusan Liga Inggeris 1/5/12 - Man C kalahkan Man U

Posted: 30 Apr 2012 04:20 PM PDT

London - Manchester City melakarkan kemenangan tipis terhadap musuh tradisinya pagi tadi, Manchester United 1 - 0 di Etihad Stadium. Pemain Pertahanan Man City,

Kompany berjaya menjaringkan gol bagi memastikan Man City berada di takhta liga dengan berbaki dua lagi perlawanan.

Man City kini berkongsi mata dengan Man United dengan 83 mata tetapi dipisahkan dengan perbezaan jaringan. Berbaki dua lagi perlawanan, EPL menjadi sangat menarik!

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan

Posted: 01 May 2012 03:41 PM PDT

eXception - Bukan Sekadar Blog Picisan


Ronda-Ronda Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur cc @bukuPTS

Posted: 01 May 2012 05:16 AM PDT


Ronda-Ronda Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012Petang semalam eXception berkesempatan berkunjung ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012 (PBAKL) yang bertempat di PWTC... Disamping meronda-ronda melihat buku-buku yang dijual, eXception juga sempat memborong beberapa buah buku keluaran PTS. Lebih-lebih lagi eXception telah memenangi baucar RM 50 dari minggu kedua hingga minggu keenam... Banyak tu... RM 250 kesemuanya...

Ini adalah antara buku yang eXception beli semalam...


Di bawah adalah antara shot-shot candid yang sempat eXception ambil semasa PBAKL 2012 semalam...


eXception akan turun lagi pada 5 hb nanti untuk MENGHABISKAN baucar RM 500 plak... Pergh!! MUNTAH... Ha ha ha ha ha ha ha!! Baucar 250 tu pun naik pening nak memilih buku yang nak dibeli... Inikan pulak baucar RM 500 ha ha ha ha ha ha!!! Apapun terima kasih kepada PTS kerana memilih eXception sebagai pemenang tempat ketiga... Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah... Amin....Eskremely 18 SX!! Gambar Jilat Aiskrim Dah Keluar??

Posted: 01 May 2012 12:00 AM PDT


Eskremely 18 SX!! Gambar Skandal Aiskrim Azmin Sudah Tersebar??Gambar-gambar skandal Azmin Ali sudah mula bertebaran di seluruh alam siber... Memang jelas muka adalah muka Azmin, bukan muka Anwar... Mungkin ada orang yang berlakon sebagai Azmin... Ha ha ha ha ha... Siapa ya yang mukanya serupa dengan Azmin?? Beruntung laa...

Untuk melihat lebih banyak foto yang dirakam melalui cctv, sila klik link di bawah ini... Perlu diingatkan, ini hanya untuk 18 tahun ke atas sahaja... eXception tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku lelehan cecair apabila melihat foto-foto ini...

Pendedahan Skandal seks Azmin Ali!

Nota: Blog di atas bukan milik eXception, tetapi milik individu yang tidak dikenali... Korang nak maki berkontena sekalipun, eXception takkan layan... Korang maki kat blog sana...