Barisan Nasional

Dicatat oleh Awanama | | Posted On Khamis, 7 Februari 2013 at 1:55 PTG

sumber :-

Barisan Nasional


waadat

Posted: 06 Feb 2013 01:56 PM PST

waadat


Ke mana Nik Aziz dan Karpal selepas PRU13?

Posted: 06 Feb 2013 12:43 AM PST


NIK AZIZ, KARPAL BERLAKON TUTUP KEMELUT DALAMAN

Ramai tertanya-tanya apa muslihat Mursyidul Am Pas Nik Aziz Nik Mat sanggup menyambut harijadinya ke 82 bersama Karpal Singh.

Agak ganjil dan janggal melihat seorang yang digelar ulama dilihat menyambut satu perayaan peribadi yang bersifat kebaratan malah mempunyai unsur-unsur kekufuran dan bertentangan dengan Sunnah Rasulullah SAW.

Bukankah pada usia yang sudah dikatakan lanjut seorang agamawan seperti Nik Aziz sepatutnya menunjukkan tauladan serta akhlak yang berasaskan kepada moral Islam terutamanya kepada golongan muda dan belia?

Sebaliknya Menteri Besar Kelantan itu memilih untuk memotong kek ulangtahun kelahirannya dengan seorang yang bukan Islam.

Lebih molek jika Nik Aziz menganjurkan majlis keagamaan seperti doa selamat kesyukuran atau berzanji dan atas kurnia ALLAH SWT yang telah mengurniakannya umur yang oanjang dan tubuh badan yang sihat.

Mungkin pada pandangan Nik Aziz menyambut harijadi dengan seorang kafir seperti Karpal lebih afdal daripada menghidupkan Sunnah Nabi SAW yang membawa agama Islam.

Mengapa Nik Aziz sanggup membelakangkan tradisi Islam dalam menyambut harijadinya yang merupakan satu perkara yang sepatutnya enteng dan tidak mempunyai nilai kerohanian bagi seorang yang digelar Tok Guru oleh pengikut-pengikutnya?

Nik Aziz sebenarnya berselindung di sebalik majlis tersebut untuk bertemu Pengerusi Kebangsaan Dap itu atas alasan mengeratkan kerjasama politik di antara Pas dan parti cauvinis Cina itu.

Di permukaan penyokong-penyokong kedua-dua parti seolah-olah melihat wujud perpaduan erta serta kefahaman yang mendalam antara Pas dan Dap.

Bagaimanapun jika diteliti dengan lebih dekat apa yang berlaku adalah hanya wayang kulit yyang dimainkan oleh Nik Aziz dan Karpal.

Semua yang ada mata dan telinga serta fikiran yang waras sedar bahawa terdapat perbezaan yang kronik dan serius antara mereka.

Perselisihan faham antara Pas dan Dap melebar bukan sahaja setakat perbezaan ideologi tetapi landasan perjuangan yang amat berbeza.

Tidak ada persamaan antara kedua-dua buah parti kecuali permusuhan dan kebencian mereka terhadap UMNO dan Barisan Nasional tetapi selain daripada itu, perkahwinan politik mereka adalah seperti gandingan ayam dan itik.

Jadi agak hebat juga lakonan dua orang yang umur gabungan mereka berjumlah lebih 150 tahun atau satu setengah abad!

Kerjasama Pas dan Dap pada hakikatnya adalah seperti retak menunggu belah kerana bila-bila masa sahaja lagi apabila Pilihan Raya Umum ke 13 diumumkan Perdana Menteri, imej hipokrit dan bermuka Pas dan Dap sesama sendiri akan terdedah akhirnya kepada rakyat.

Isu yang bakal meranapkan ikatan Pas dan Dap malah kerjasama dengan PKR juga adalah kalimah ALLAH yang sehingga masih tidak selesai dan tidak akan selesai kerana masing-masing memperjuangkan ideologi politik yang berbeza sekali.

Pas dengan 'Negara Islam' yang sudah di turun taraf kepada 'Negara Kebajikan' sementara Dap pula dengan agenda anti-Islam dan anti-Melayunya manakala PKR pula hentam apa sahaja termasuk liberalisme, pluralisme dan LBGT.

Jadi Pakatan Rakyat yang digembar gemburkan sebagai pengganti BN sebagai kerajaan persekutuan pada realitinya hanyalah kumpulan parti carca marba yang tidak ada halatuju dan destinasi yang ingin disasarkan.

Dalam bahasa Inggeris kerjasama yang tidak secocok dan tidak sepadan ini dipanggil 'marriage of convenience'.

Ini kerana mereka hanya sanggup tidur sebantal walaupun mimpi lain-lain disebabkan berkongsi motif yang sama iaitu untuk berebut kuasa, jawatan dan pangkat.

Selalunya mana-mana kerjasama politik yang berteraskan kepada perkahwinan jenis ini tidak akan kekal lama.

Mereka diibaratkan sekumpulan perompak atau pencuri yang bergabung tenaga dan kemahiran untuk merampas harta yang banyak.

Sebaik sahaja misi mereka berjaya, maka mulalah masing-masing berkomplot untuk membunuh ahli-ahli geng yang sama-sama berusaha untuk melakukan rompakan itu.

Akhirnya ahli-ahli kumpulan perompak itu akan berbunuhan sesama sendiri dan hasil rompakan mereka pun dinikmati pihak lain.

Apa pun lakonan yang dipamerkan oleh Nik Aziz dan Karpal ltempoh hari langsung tidak meyakinkan orang ang berakal.

Hanya penyokong yang taksub dan buta hati sahaja yang tersenyum dan riang gembira betapa eratnya kedua pemimpin itu.

Tanpa diketahui Nik Aziz dan Karpal sudahpun mengeluarkan pisau yang terselit di belakang untuk menikam sekutu sendiri.

Nota:
Artikal di atas adalah email yang Demang terima dan disiarkan di blog Waadat ini tanpa sebarang pengubahsuaian.

Harap maklum.

tun faisal dot com

Posted: 06 Feb 2013 01:49 PM PST

tun faisal dot com


[Video] PKR tafsir ayat 58, surah An-Nisa kata Allah perintah undi Ambiga? #PenipuRakyat

Posted: 06 Feb 2013 02:00 AM PST

Stesen TV patut henti ambil artis mulut celupar seperti @AzwanHjAli

Posted: 05 Feb 2013 10:00 PM PST


Apa nilai yang stesen TV hendak bawa dengan `melanggan' orang seperti Azwan ni? 
Apa yang hendak diajar kepada anak-anak kita?


Punca @azwanhjali Meroyan Waktu Maghrib Di Twitter #1Malaysia #TolakPR

Hahaha apa nak jadi lah wahai Azwan Ali, memalukan sungguh sikap kamu ni.

Jika saya menjadi seperti kamu, saya akan tutup account twitter ataupun saya akan tukar display picture tersebut yang jelas terdapat Kaabah iaitu kota suci umat Islam sebelum mengeluarkan kata² buruk yang tak bersesuaian.


Imej yang ditunjukkan pada ayat² twitter Azwan Ali, tidak langsung seperti yang diunjurkan Islam.

Baru 'diusik' sikit dalam twitter, kamu dah meroyan seperti cacing kepanasan. Ohh mungkin saya terlupa bahawa waktu tersebut adalah waktu Solat Maghrib, mungkin banyak hantu berkeliaran dalam twitter sehingga menyebabkan pemilik akaunnya alpa dan kusyuk melayan Twitter dengan menghamburkan kata² tidak enak.

Berikut di bawah ini punca kepada Azwan Ali meroyan sakan.
Pendidikan Percuma di UNISEL, masa untuk mahasiswa pula saman PR Selangor #ManifestoBukanJanji

Posted: 05 Feb 2013 07:30 PM PST


RM 1,000 tidak diberi kepada mahasiswa anak Selangor? 
Apa lagi, JOM saman kerajaan PR Selangor


ANWAR BERCERAMAH ISU PENDIDIKAN PERCUMA DI UNISEL!!


MENDAPAT berita dari seorang sahabat JB yang belajar di Unisel, baru-baru ini pemimpin kerajaan negeri Selangor ada membuat satu forum di Unisel tentang Isu Pendidikan Percuma dengan menjemput Anwar Ibrahim sebagai penceramah jemputan yang bercakap tentang pendidikan percuma yang harus diberi oleh kerajaan BN kepada rakyat Malaysia.

Para pelajar yang sedang berada dalam kelas tiba-tiba dipanggil dan diarahkan oleh pihak pentadbiran supaya hadir ke dewan untuk meramaikan majlis bual bicara tersebut. Tanpa mengetahui apa-apa maklumat sama ada dari pihak penganjur ataupun wakil pihak pentadbiran Unisel sendiri, mereka terpaksa pergi juga kerana kehadiran dicatatkan.

Betapa hebatnya Anwar bercakap soal pendidikan percuma, soal penghapusan PTPTN, sedangkan mereka sendiri sebagai sebuah kerajaan negeri yang memerintah Selangor tidak dapat menunaikan janji mereka untuk beri pendidikan percuma terutama kepada pelajar Unisel dan KUIS. Kenapa tidak dimulakan dari negeri yang diperintah sendiri?


Selepas 4 tahun pentadbiran kerajaan Khalid dan DAP di Selangor, di mana janji-janji pendidikan kepada rakyatnya? Adakah sudah tertunai?

*Memberi hadiah RM1,000 kepada setiap anak Selangor yang mendapat tawaran ke universiti. Anak siapa yang dapat? Pernah sepupu aku try nak mohon tapi sampai sekarang tak pernah dapat surat atau borang. Pengerusi JKKKN tidur tak membantu langsung rakyat nak minta bantuan kerajaan Selangor. Yang diberi hanyalah kepada kroni masing-masing. Salah rakyat Selangor ke?

*Memberi bantuan dan biasiswa pelajaran untuk anak Selangor. Yang ini sudah terang lagi bersuluh yang dalam manifesto, janji pakatan sebelum menang kerajaan Selangor mereka akan beri biasiswa kepada anak Selangor. Tapi sampai sekarang terus senyap. Salah rakyat Selangor ke?

Janji memang senang tapi nak tepati tu hanya kerajaan BN yang mampu tunaikan. Nak beri air percuma pun pilih bulu. Elaun khas ibu tunggal yang layak? Mana elaun-elaun itu semua pergi? Habis dibelanja untuk dana pilihanraya atau masuk poket DAP dan kroni pakatan?Punya la jahil, Cina PR tak tahu maksud perkataan `shou' pada baju `Tang' @NajibRazak?

Posted: 05 Feb 2013 04:00 PM PST
Baju tradisional Cina yang dipakai PM dikenali sebagai Baju "Tang" 

LAPORAN THE CHINA PRESS , HALAMAN A9 lead, 4 Feb 2013

1. Pakar kebudayaan Cina Encik Lee Yung Chew menegaskan, memang benar baju (merah) tradisional Cina yang dipakai oleh PM  itu mengandungi kata "SHOU" (bermakna "hidup/hayat") tetapi kata itu tidaklah membawa maksud negatif. Sebaliknya kata itu membawa manka "panjang hayat/panjang umur", dan baju (yang mengandungi kata) seumpama itu boleh dipakai oleh sesiapa saja.

2. "Sesiapa pun boleh memakai baju SHOU itu yang membawa maksud "panjang hayat"; bukanlah terbatas untuk dipakaikan kpd orang yang sudah mati saja."

3. Beliau membuat penjelasan demikian ketika ditanya  The China Press mengenai pandangan sesetengah pembaca lewat laman web sosial....

4. Encik berkata, umumnya baju SHOU untuk orang mati bewarna coklat; bukan baju merah seperti yang dipakai PM.
5. Menurut beliau, orang mati sekalipun dulu tidak memakai baju Tang bewarna coklat itu; mereka memakai baju "Han". Hanya dalam 30 tahun kebelakangan ini orang Cina memakaikan baju Tang bewarna coklat kepada si mati....

6. Beliau kemudian menjelaskan, baju2 yang berhuruf SHOU (dan bewarna coklat)  boleh dipakai oleh orang yang masih hidup, dgn syarat mereka hendaklah berusia 60 tahun (umur kiraan Cina; umur sekarang 59 tahun) ke atas.

Duke of UMNO

Posted: 06 Feb 2013 01:49 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! KETUA PENERANGAN PAS KEDAH MULA ANGKAT KOTAK KELUAR WISMA..??? #BubarDUNKedah

Posted: 06 Feb 2013 04:37 AM PST

Marah betoi puak-puak cybertroopers upahan PAS Kedah bila kami blogger-blogger TMK desak Azizan bubar DUN Kedah segera. Hahahahahahaa... Awat? Hangpa takut ka? Awat yang hangpa takut sangat weiiii..? Heh!

Hari tu puak-puak upahan Zul Ya ni kata PAS Kedah kuat sangat, boleh menang lagi di Kedah! Sembang deraihhhh...tak jatuh sikit pun! Macam depa la "dewa" kat Kedah ni. Padahal poyo je lebihhh...!!!

Aku tak tau la depa buat kajian kat mana dan macamana depa buat kajian tu. Tapi PAS Kedah confident kata depa menang lagi di Kedah pada PRU ke-13 ni. Malah depa kata depa dah ready untuk hadapi PRU. Mai bila-bila pun depa boleh menang...heh!


Aku bila bab orang cakap besar ni memang aku suka usik la... Haaaa.. Tunggu apa lagi? Bubar la DUN Kedah kalau berani? Sembang hebat sangat...berani ka tak berani? Atau hangpa memang dilahirkan bacul takdak teloq? Heh!

Hangpa tak payah spin la nak cabar Najib pulak. Tarikh untuk PRU dah ada dah. Jangan risau. Bila sampai masa nanti dia umum la. Hangpa sebok apa? Najib tau la bila nak bubar Parlimen... Saja ja dia nak buat hangpa gelabah bewakkk...biasa la..hangpa memang cepat gelabah...heh!

Tapi bila hangpa dah cakap besaq, sebab tu la kami cabar Azizan bubar DUN. Bubar DUN Kedah ni dibawah kuasa dia. Kalau dia berani dan rasa kuat, dah tentu dia akan bubar DUN esok pagi. Soalnya, sama ada dia berani atau tidak ja... 

Kalau dia bubar, maka dia memang berani dan yakin PAS menang la. Tapi kalau Azizan tunggu Najib bubar Parlimen, maka memang nampak sangat PAS Kedah pengecut dan ada harapan besar nak kalah pada PRU kali ni..kan? Heh!

P/s: Tak sabar aku nak tengok Zul Ya dan Sanusi angkut kotak keluar Wisma..Hahahahahaaa..!!!

TERKINI..!!! KAUM INDIA BERGADUH LAGI DI SUNGAI PETANI..!!!

Posted: 06 Feb 2013 12:37 AM PST

Ni ke macha tu..? Hahahahahaaaaa...
Memang berlaku pergaduhan yang melibatkan kaum India di Sg Petani kali ni. Memang tengah panasss diperkatakan di sekitar kawasan Sg Petani, khususnya di DUN Bukit Selambau...

Pisau Kedah ada hubungi aku melalui emel baru-baru ni. Dia kata, puak India tengah bergaduh sakan di sana. Aku tanya dia...kes hari tu lagi ka? Dia kata bukan kes hari tu. Kes hari tu polis dah settle dahhh... ni kes lain pulak...

Kata Pisau Kedah, kes gaduh kaum India kali ni pun dah jadi kes polis..!!! Macam ni cerita panas tu....


Semuanya kerana gara-gara berebut nak jadi calon. Khabarnya, dua orang India PKR tengah sakan bertumbuk nak jadi calon punya pasal. Pihak pertama ialah ADUN Bukit Selambau dan pihak kedua ialah ahli PKR yang geli nak jadi calon, Vasanthakumar.

Ini Manikumar...hero tamil Bukit Selambau...hahahahahaaa
Dulu, Manikumar pernah sebut dia takmau jadi calon dah lepas ni. Dan kenyataan tu buat Vasanthakumar geli gila nak sangat jadi calon DUN Bukit Selambau pada PRU ke-13 ni. Sakan jugak la dia kempen time tu...

Tapi bila tengok Vasanthakumar syok berkempen, Manikumar tak puas hati. Dia tukar balik kenyataan, kali ni dia nak bertanding pulak dah! Apa lagi, bermula la perang dingin antara kem dua macha Sg Petani ni...
Ni la hero tamil no.2 tu...heh! Vasanthakumar...
Nak dijadikan sebab, Manikumar ni terjumpa dengan pemimpin MIC Sg Petani, Ganesan dan pemimpin Makkal Sakhti, Thanenthiran. Depa salam. Dan hanya pasal "salam" tu, Vasanthakumar bergaduh dengan Manikumar..!!! 

Perggghhh..!!! Macam cerita tamil la pulakkk...

Panas punya pasal, Vasanthakumar ni pegi serang Manikumar. Nasib baik Exco Kedah tu ada bodyguard. Maka bergaduh la dengan bodyguard Manikumar tuuu.. Tak silap aku namanya Suppiah. Lepas bergaduh tu la dia pegi buat laporan polis atas dakwaan diserang dan diugut..!

Tu diaaa...makin dekat PRU, makin teruk puak-puak PKR bergaduh. Siap serang-serang wooo..!!! Macam cerita tamil tu laa..cuma takde la hero pakai spek mata hitam malam-malam tuuuu.. Yang tu Anwar sorang je boleh buat...maklum la..dia kan "Sivaji Da Liwat Boss"..!!! Heh! 

P/s: Yang aku herannya, Pisau Kedah memang power kalau masuk bab cerita-cerita Tamil ni..awat aaa..??? Muahahahahaaaaaa...

AKHIRNYA ADIK IRFAN RAIYAN "TIDUR" SELAMANYA... AL-FATIHAH...

Posted: 05 Feb 2013 10:37 PM PST


Setiap kali penulis membaca mengenai penderaan kanak-kanak, bercampur-baur perasaan penulis.

Marah, benci, sedih …semuanya ada.

Tak tahulah hendak kata apa…dari ibu bapa tiri kepada ibu bapa kandung…kepada darah daging sendiri…semuanya boleh menjadi pendera.

Kalau yang tiri mungkin kita boleh faham…tapi yang kandung pun sama…tak tahu hendak kata apa.
Ada kajian yang dibuat mendapati ibu bapa atau individu pendera sebenarnya adalah juga mangsa penderaan ketika mereka masih kanak-kanak.

Mungkin ada kebenaran di sebalik kajian itu.

Apa yang terdetik di hati penulis untuk diluahkan di sini sebenarnya berkait dengan kes Semenyih Indah, Kajang yang berlaku minggu lalu.

Kisah adik Muhammad Irfan Raiyan, berumur 3 tahun yang maut akibat didera dipercayai oleh ibu bapa sendiri.


Baru malam tadi polis menahan ibu bapanya, entah kenapa lama sangat.

Yang menyayat hati…dan baru sebentar tadi terlintas di pemikiran penulis ialah…punya teruk kanak-kanak itu didera…dia menghembuskan nafasnya yang terakhir dalam tidurnya…

Bayangkan..si ibu yang juga suspek pendera dalam kes ini cuba membangunkannya dari tidur…dia tidak bangun …untuk selamanya…

Dia melelapkan matanya malam itu…membawa bersama kesengsaraan dunia ini yang telah dipikulnya sekian lama…

Takdir Allah SWT mungkin menentukan agar anak kecil itu pergi dalam keadaan yang aman.

Di kala usia yang sama anak-anak lain bermanja dengan ibu bapa masing-masing, telah tertulis bahawa Muhammad Irfan Raiyan hanya akan menerima hadiah seperti penerajang dan penumbuk sahaja…

Dia seorang kanak-kanak yang hiperaktif…kenapa ibu bapanya gagal memahami fitrah kanak-kanak itu…

Selepas dipukul, dihentak…malam itu kanak-kanak tersebut menuju ke tempat tidurnya….hanya untuk tidak bangkit kembali…

Tidur itu…tidur yang terakhir untuk selamanya di dunia ini.

Di sebalik semua itu apakah yang kita mampu buat? Apakah kita mempelajari sesuatu daripada kisah hidup Muhammad Irfan Raiyan…

Jiran-jiran Irfan tahu dia didera…

Hakikatnya, dia bukan kanak-kanak yang pertama didera…dan pasti juga bukan yang terakhir…
Kerap-kali masyarakat sebenarnya yang lebih bersalah kerana selalunya mengetahui kanak-kanak didera…tapi tidak mahu masuk campur kononnya…

Tidak…itu pendirian yang salah…masuklah campur…buatlah aduan…hubungilah pihak berkuasa…
Adakalanya kita perlu menjaga tepi kain orang…

Kerana, jika kita bersikap demikian…tidak akan ada lagi kanak-kanak yang akan menghembuskan nafas terakhir mereka dalam tidur… - Mynewshub.my

GEMPARRR..!!! PENEROKA FELDA MENGAMUK, MUJUR MAZLAN ALIMAN TAK KENA TUMBUKKK..!!!

Posted: 05 Feb 2013 08:37 PM PST


Aku dengar sebelum ni Mazlan Aliman kata dia dapat sambutan dari para peneroka Felda. Dia kata dia hebat. Dia dakwa dapat sokongan ramai di setiap gugusan tanah rancangan yang dia pergi. Kononnya, sebut saja nama Mazlan Aliman, semua orang tabik..!!!

Puiiii..!!! Tabik apa ke namanya? Orang kalau jenis tak sedar diri macam ni, kalau tak kena sekali, memang tak serik....

Dia dok komplen kata Felda sekat dia nak masuk buat ceramah di tanah rancangan. Dia tuduh Felda macam-macam. Kononnya, yang jahat tu semuanya Felda laaaa..! Dia sorang je la yang baik dan "hero"...Heh!


Felda jawab balik. Felda kata, akta GSA menetapkan sebarang aktiviti yang boleh mencetus kekacauan di dalam tanah rancangan Felda tidak dibenarkan sama sekali. Bukan pilih bulu, tapi dah memang itu undang-undangnya...

Kalau sesiapa sekali pun, walaupun BN/UMNO sekali pun, nak masuk tanah Felda nak buat kacau, dah tentu tidak dibenarkan sama sekali. Standard la tu...Jadi, Mazlan Aliman tak perlu komplen la...

Sebagai "tuan tanah", Felda atau peneroka berhak dan tertakluk kepada akta tersebut. Orang bertamadun ni biasanya ikut undang-undang. Mazlan Aliman tahu ikut undang-undang, tak?

Dalam isu Mazlan Aliman tak dibenarkan langgar masuk Felda, para peneroka sendiri yang tolak kehadiran dia ke tanah-tanah rancangan Felda. Mazlan Aliman ni perlu la sedar diri sikit, peneroka tak suka kat dia...

Kalau dia nak masuk jugak, cari nahas lah dengan orang kampung, kan? Tapi dia degil, dia nak masuk jugak. Bila para peneroka mengamuk, maka tercetuslah kekecohan dan perbalahan di dalam tanah rancangan Felda tu...

Aku tak tahu la apa alasan Mazlan Aliman. Tapi para peneroka dan Felda sebagai Tuan Tanah, berhak bertindak melindungi kawasan mereka dari dihuru-harakan oleh dakyah-dakyah jahat Mazlan Aliman tu...Peneroka Felda memang tolak orang suka fitnah orang macam Mazlan Aliman ni...

Jadi, harapnya Mazlan Aliman sedar diri sikit. Tuan Tanah memang tak suka kat dia. Jadi, pandai-pandai la merambossss dari kawasan Felda tu...

Paling jelas kat sini ialah Mazlan Aliman ni sebenarnya pembohong. Dia kata ramai peneroka sokong dia. Padahal..tak macam tu pun. Dia siap kena halau hampir di seluruh gugusan tanah rancangan di seluruh negara...


GEMPARRR..!!! AZWAN ALI CARI PASAL DENGAN NAJIB TUN RAZAK

Posted: 05 Feb 2013 06:37 PM PST


Heh! Dia kata dia nak bertanding di Parlimen Pekan? Nak jadi calon Bebas? "Diva" AA nak bertanding lawan PM? Ehhhh...Apsal loya sangat tekak aku ni...???

Naik muntah aku tengok Twitter pondan tua Azwan Ali ini. Kali ni dia meroyan nak bertanding jadi calon PRU, lawan PM di Parlimen Pekan...Kah! Kah! Kahhhh..!!!Aku nak tengok, dia ni jantan ke pondan. Kalau dia jantan, dia lawan PM di Pekan. Tapi kalau dia betul-betul pondan, maka jangan harap la dia nak kotakan apa yang dia kata tu...

Aku cabar dia? Tak perlu la nak cabar pondan tua. Dah tau dia takkan sahut cabaran aku...heh!

P/s: Aku ingat dia dah balik dari Mekah dia akan berubah. Rupanya lagi terukkk..!!! Mabrur betoi! Mabrur cara "agama PAS" la kot tu...heh!

LAWAK PAGI INI... HADI JADI GILA GARA-GARA KALIMAH "ALLAH"..???

Posted: 05 Feb 2013 04:37 PM PST


Adoi laaa... Memang payah jadi Presiden PAS...

Silap-silap boleh jadi gila...

Kalau ikut kata orang PAS, Hadi takkan jadi Menteri sampai bila-bila...

Kalau ikut kata DAP dan PKR, orang-orang PAS nak keluar parti pulak dahhh...

Gila jadinya Hadi lepas ni...peninggg..!!!

Tu laaa... sapa suruh sahabat dengan setan-setan tu...?

Dengar la lagi fatwa Pok Nik Ajis tu...

Sahabat dengan setan untuk jatuhkan UMNO kononnnn....

Last sekali, PAS jugak yang gilaaaa...

Tips: Lain kali taat firman Allah, bukan fatwa Pok Nik Ajissss..!!!

Cucu Tok Selampit

Posted: 06 Feb 2013 01:17 PM PST

Cucu Tok Selampit


Surat Sokongan Dari Pertubuhan Gereja Sabah - Patutlah Anwar Ibrahim Bersungguh Pertahankan Nama Allah Dalam Bible

Posted: 06 Feb 2013 07:00 AM PST


Fahamlah kita sekarang kenapa Anwar Ibrahim beria-ria sekali mempertahankan kalimah Allah digunakan di dalam Bible Melayu. Fahamlah kita kenapa beliau berdiam diri apabila berlaku pertelingkahan di antara pemimpin-pemimpin DAPig dengan ahli-ahli Majlis Syura Ulama PAS. Fahamlah kita kenapa Anwar Ibrahim digelar sebagai "chameleon" dan opportunis oleh Barat, yang akan melakukan apa sahaja untuk memastikan beliau berjaya mencapai cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri. Seperti kata Pastor Silvester di dalam surat di atas, "Sesungguhnya Tuhan Yesus merahmati Datuk Seri dan keluarga."

Buat rakan-rakan CTS yang beragama Kristian, CTS dan orang-orang Islam di Malaysia bukan anti agama lain terutama Agama Kristian. Kami Umat Islam di Malaysia tidak pernah membenci orang-orang Kristian mahupun penganut agama lain. Kami amat mementingkan keharmonian dan kami semua amat mengasihi semua bangsa dan menghormati semua Agama di dalam negara ini. Cuma satu saja kami pinta, tolonglah jangan minta perkara yang bukan-bukan. Jangan meminta sesuatu yang mencabar kami sebagai seorang Muslim.

Fikirlah sendiri kenapa Pastor Silvester menyebut Tuhan Yesus dan bukan Tuhan Allah. Surat ini bukan baru malah telah dikeluarkan oleh Pastor berkenaan pada 2008. Kenapa isu Allah dalam Bible Melayu baru ditimbulkan oleh Joseph Lim Guan Eng? Apakah agenda jahatnya? Janganlah kita sebagai Rakyat Malaysia menjadi mainan bola ahli-ahli politikus yang tamak dan gila kuasa. Mereka ini akan datang dan pergi. Yang tinggal hanyalah Rakyat Malaysia yang hidup rukun damai dan hormat menghormati antara satu sama lain sejak berpuluh tahun yang lalu.

Malaysia-China Kuantan Industrial Park Dibuka Di Gebeng Bukti Lynas Tidak Merbahaya

Posted: 06 Feb 2013 05:06 AM PST


Malaysia-China Kuantan Industrial Park (MCKIP) yang dirasmikan oleh Perdana Menteri semalam di Gebeng, Kuantan telah membuktikan satu perkara - Kilang Lynas tidak merbahaya! Tidak ada satu perkataan yang mengambarkan kerisauan daripada pelabur-pelabur dari China tentang Lynas. Lynas selamat dan bukan seperti yang digembar-gemburkan oleh Wong Tak dan Kumpulan Hijau yang adalah dalam beberapa ekor. Taman perindustrian ini dijangka akan beroperasi sepenuhnya dalam masa dua tahun dan telah berjaya menarik komitmen pelaburan bernilai RM10.5 billion, dan menjana peluang pekerjaan sebanyak 8,500 buat Rakyat Pahang dan Kuantan khasnya.

Sekarang apa komen juak-juak Pakatan Haram? Masih lagi mahu menyokong perjuangan bebal Wong Tak dan Kumpulan Hijau semata-mata sebab politik mahu menjatuhkan Kerajaan BN? Wong Tak yang tiada otak ini adalah Cina Bukit DAPig yang berlindung di sebalik Kumpulan Hijau. Cina Bukit DAPig ini beberapa hari lepas mengugut akan membakar Kilang Lynas sekiranya Kerajaan tidak menutup Kilang Lynas selepas PRU-13. Bukankah itu satu ancaman dan ugutan? Apakah ancaman itu akan dibiarkan begitu sahaja? Mana Menteri Amaran? Masih "play safe" di dalam membuat sebarang keputusan?

Berbalik kepada perasmian MCKIP. MCKIP dibangunkan dalam kawasan perindustrian Gebeng yang telah wujud buat sekian lama. Kawasan ini bertambah maju dari setahun ke setahun. Kawasan ini amat berdekatan dengan Kilang Lynas. Sekiranya Kilang Lynas amat membahaya seperti didakwa Kumpulan Hijau, apakah Wong Tak yang tiada otak fikir pelabur-pelabur daripada China sebodoh dirinya untuk melabur jutaan ringgit semata-mata untuk terdedah kepada risiko radiasi? Bengong dan baghal betul Cina-Cina DAPig ini.

BN Kena Bekerja Keras Untuk Kemenangan DS @NajibRazak - Azwan Ali Akan Bertanding Di Pekan!!

Posted: 05 Feb 2013 05:00 PM PSTAzwan Ali, Adik kepada Azmin Ali dan juga merupakan saudara kepada Umi Hafilda Ali beberapa hari lepas menyampaikan hasrat untuk bertanding di Pekan, Pahang. Parlimen ini disandang oleh Perdana  Menteri, DS Najib Tun Razak. Mungkin beliau gagal untuk meyakinkan Abangnya yang juga merupakan Timbalan Presiden PGayR untuk bertanding di atas tiket parti berkenaan, beliau telah mengumumkan akan bertanding sebagai calon bebas.

Kedudukan sekarang agak bahaya bagi kedudukan DS Najib Tun Razak, jika Azwan Ali berhasrat untuk bertanding di Pekan. Majoriti undi bakal merosot. Mana tidaknya, banyak undi akan menjadi rosak. Ramai pengundi bakal termuntah di atas kertas undi. Rosak juga. Pengundi memangkah di atas gambar, bukan di dalam kotak yang sepatutnya, kerana terlalu geram. Rosak juga. Pengundi meremuk-remukkan kertas undi dan buang ke lantai. Kira rosak jugalah kan?

THE FLYING KICK

Posted: 06 Feb 2013 01:13 PM PST

THE FLYING KICK


SIAPA ADUN PAS DI KELANTAN YANG DIGUGURKAN KERANA BERPERANGAI SAMA MACAM ADUN PAKA?

Posted: 06 Feb 2013 04:30 AM PST

PSY GANGNAM DITENTANG TAPI KONSERT LARUT MALAM DAP DI BATU FERINGGI TELAN KOS RM3 JUTA TAK PULA NAK SEBUT!!!

Posted: 06 Feb 2013 03:30 AM PST

KAHKAHKAHKAH... BENGONG MANA YANG BAGITAHU NIK AZIZ, PSY GANGNAM TU PEREMPUAN?!!!

Posted: 06 Feb 2013 01:49 AM PST

KHALID ISMATH JADI MACAM TU, SEBAB BAPANYA SUMBAT PERUTNYA DENGAN DUIT HARAM KOHILAL!!!

Posted: 06 Feb 2013 12:35 AM PST

MAZLAN ALIMAN TERKENGKANG-KENGKANG LARI DIHAMBAT PENEROKA FELDA TELOI TIMUR, SIK!!! KESIANNN....

Posted: 05 Feb 2013 07:00 PM PST

LOYA SUNGGUH TEKAK BILA WAN AZIZAH DISETARAFKAN DENGAN ISTERI NABI S.A.W!!!

Posted: 05 Feb 2013 05:30 PM PST

TAK PAYAH TIPU... MEMANG PAKATAN YANG NAK SANGAT BAKAR KILANG LYNAS!!!

Posted: 05 Feb 2013 04:00 PM PST

Apa Yang Tersirat

Posted: 06 Feb 2013 01:08 PM PST

Apa Yang Tersirat


Arab Spring Di Malaysia: Anwar mampu lakukannya: Tun Dr Mahathir

Posted: 06 Feb 2013 09:17 AM PST

Amaran Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai demonstrasi ala "Arab Spring" di Malaysia perlu diambil serius berikutan obsesi beliau untuk menjadi perdana menteri, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

Menyatakan beliau tahu akan kapasiti Anwar untuk melakukan huru-hara, bekas Perdana Menteri berkata Anwar telah membuktikan dirinya sebagai 'juara' demonstrasi di masa lalu.

Dr Mahathir berkata semasa beliau menjadi Menteri Pelajaran pada 1974, Anwar telah menganjurkan demonstrasi pelajar mendakwa kebuluran telah menyebabkan kematian seorang budak lelaki di Baling, Kedah; tetapi tiada demonstrasi serius selama 16 tahun apabila Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat itu menyertai kerajaan.

"Sebaik sahaja beliau keluar daripada kerajaan, terdapat demonstrasi setiap minggu. Obsesi beliau untuk menjadi perdana menteri akan mendorong beliau mewujudkan "Arab Spring" supaya cita-citanya menjadi kenyataan.

"Bagi dirinya, beliau tidak peduli sekiranya kestabilan dan ekonomi negara terjejas teruk asalkan beliau dapat menjadi perdana menteri," kata Dr Mahathir dalam entri terbaharu dalam blog beliau bertajuk 'Janji Anwar' di www.chedet.cc pada Rabu.

Entri terbaharu itu ditulis sebagai respons kepada janji Anwar untuk mengatur "Arab Spring" di Malaysia seperti dilaporkan di Australia.

Dr Mahathir berkata Anwar akan menganjurkan demonstrasi melibatkan ratusan ribu orang sepertimana dilakukannya pada demonstrasi 'Bersih' bagi menjatuhkan kerajaan sekiranya beliau kalah dalam pilihan raya umum akan datang.

Memberikan perspektif lebih jelas, Dr Mahathir berkata Anwar telah menganjurkan demonstrasi setiap Sabtu apabila beliau dipecat daripada jawatannya sebagai Timbalan Perdana Menteri yang telah menjejaskan perniagaan di Kuala Lumpur berikutan orang ramai mengelak daripada pergi ke ibu kota.

"Anwar tahu akan impak teruk daripada demonstrasi besar-besaran yang beliau anjurkan itu terhadap ekonomi Malaysia. Rakyat Malaysia mungkin dapat didesak untuk mengundi partinya bagi mengelakkan ekonomi mereka terjejas oleh demonstrasi.

"Adalah amat menyedihkan bagi Malaysia jika ugutan sebegini dibuat untuk memenangi pilihan raya," katanya. chedet.cc

Pas akan kalah teruk kalau keluar Pakatan

Posted: 06 Feb 2013 06:56 AM PST

PADA PRU-12 parti Pas mendapat 10.36 peratus undi diperingkat parlimen dengan jumlah kerusi 23 berbanding DAP 28 dan PKR 31.

Kerusi-kerusi yang dimenangi Pas itu; Wilayah Persekutuan=1; Kedah=6; Selangor=4; Perak=2; Terengganu=1 dan Kelantan=9.

Melihat kepada taburan kerusi Pas itu, jika parti itu bersendirian, akan gagal sama sekali di Wilayah Persekutuan, Perak dan Selangor. Ertinya, Pas mungkin menang 1-2 kerusi di Kedah, Terengganu 1 dan Kelantan antara 4-5. Berasaskan kepada gambaran itu, maka Pas tidak akan berani keluar daripada Pakatan, kerana kalau parti itu berbuat, maka akan rugi besar.

Nik Aziz melihat ini, atas sebab itu, apapun perlekehan Karpal Singh terhadap parti itu, Nik Aziz terpaksa akur. Malah Nik Aziz yang melarang menyambut kelahiran Nabi Muhammad SAW, kerana menurut MB Kelantan itu, sambutan kelahiran Nabi bidaah disambut, kerana Nabi dilantik sebagai Rasullah, pada umur 40 tahun. Sebaliknya, Tok Guru Pas itu menyambut harijadinya bersama Karpal Singh dan Paderi. Tujuan Nik Aziz adalah untuk mengambil hati Karpal Singh, demi kelangsungan politik Pas.

Pada ketika ini, siapapun pemimpin Pas yang menentang kehendak Nik Aziz bersahabat dengan Karpal Singh, akan berdepan dengan pemecatan. Ini yang berlaku pada Ustaz Nasharudin Mat Isa mantan Timbalan Presiden Pas yang dipecat daripada majlis syura Pas. Sebelum itu, mantan Persurujaya Pas Selangor, Dr Hassan Ali telah dipecat, kerana salah satu faktornya adalah menentang kerjasama dengan Karpal Singh dan Anwar Ibrahim.

Salah satu lagi fakta yang menunjukkan bahawa Parti Pas sangat akur dengan kehendak Karpal Singh apabila parti itu menggugurkan asas perjuangannya yang ingin menubuhkan Negara Islam, dan menukarnya kepada negara berkebajikan.

Kalaulah bukan kerana ulamak dalam Majlis Syura Pas, maka Hadi Awang tidak akan menarik pengiktirafannya kepada bukan islam menggunakan Kalimah Allah. Nasib baik masih ada Haron Din dan ulamak2 lain yang tidak mengikut telunjuk Karpal Singh, kalaulah hanya ada Nik Aziz dan Hadi, pasti mereka akan akur kepada desakan Karpal Singh dan Lim Guan Eng agar bukan islam dibenarkan menggunakan kalimah Allah.

Kata speaking, Nik Aziz no choice, memandangkan usianya, kesihatannya yang tidak mengizinkan, maka beliau terpaksa "sai Lang" untuk mendapat kuasa, termasuk mengorbankan asas perjuangan Pas.

Apa kah "Sai Lang" Nik Aziz ini berbaloi? sama-sama kita tunggu keputusan PRU-13.. 

Perbalahan Parti Pembangkang Sabah- menguntungkan Bn

Posted: 05 Feb 2013 09:32 PM PST

Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) yang semakin hampir menyaksikan perebutan pembahagian kerusi antara penjuru pada semua kerusi yang dipertandingkan terutama bagi pihak pembangkang di Sabah.

Perbalahan antara parti pembangkang nasional dan tempatan untuk bertanding satu lawan satu adalah tidak mungkin, dan situasi ini dijangka memberi peluang yang besar untuk Barisan Nasional mengekalkan Sabah.

Rundingan antara Parti Maju Sabah (SAPP) yang diketuai oleh Datuk Yong Teck Lee dan Star Sabah, Datuk Dr Jeffrey Kitingan dengan Pakatan Rakyat menemui jalan buntu.

Semua tanda-tanda menunjukkan bahawa SAPP dan Star Sabah mungkin akan melakukan perjanjian untuk memberi perhatian kepada agenda Sabah manakala Pakatan Rakyat dengan sekutu tempatan Ahli Parlimen Tuaran, Datuk Wilfred Bumburing dan Ahli Parlimen Beaufort MP, Datuk Lajim Ukin akan bertanding bersendirian di 60 negeri dan 25 kerusi Parlimen .

"Pintu sudah tutup tapi belum kunci'' Bumburing berkata Selasa, membayangkan bahawa PKR, DAP dan PAS di bawah Pakatan akan bekerjasama dengan beliau dan Lajim.

Bumburing berkata bahawa tradisi pengundi Sabah hanya akan memilih antara dua pihak.

"Pilihan pusingan ini adalah antara Barisan dan Pakatan,'' katanya, sambil menambah bahawa dia tidak percaya bahawa pihak parti tempatan akan terjejas.

Ketika dihubungi, Dr Jeffrey, yang mana partinya akan disertai oleh seorang pemimpin DAP Sabah, berkata bahawa ia adalah terbuka kepada semua dalam pakatan tetapi perbincangan akan dilakukan di kawasan pertandingan satu lawan satu di 12 daripada 25 kerusi Parlimen.

"Kami tiada masalah dengan idea pakatan untuk kerusi parlimen tertentu,'' kata Dr Jeffrey.

"Kami sudah bersedia (untuk melakukannya secara sendirian) tanpa mengira mana-mana kerusi sekalipun,'' kata Dr Jeffrey.

Yong berkata bahawa Pakatan Rakyat telah menyampaikan tawaran kerusi SAPP itu melalui surat tetapi dia tidak mahu membuat pengumuman awam sebelum majlis tertinggi SAPP memutuskan terlebih dahulu.

Yong tidak mahu mendedahkan butiran formula perkongsian kerusi Pakatan tetapi spekulasi meluas mengatakan bahawa 85 kerusi Parlimen di Sabah akan dikongsi bersama antara enam entiti - PKR, DAP, PAS, SAPP, Lajim dan Bumburing.

Tawaran Pakatan mungkin akan ditolak oleh SAPP kerana kedua-dua Lajim dan Bumburing telah merancang untuk menggunakan simbol PKR dan ini akan memberikan parti sebahagian terbesar kerusi di Sabah.

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Feb 2013 11:47 AM PST

PEJUANG BANGSA


Kelayakan Piala Asia 2015: Harimau Malaya tersungkur kepada Qatar 2- 0

Posted: 06 Feb 2013 09:40 AM PSTSeperti dijangka , Harimau Malaya akhirnya tewas kepada pasukan pilihan Qatar  dengan 2-0 . GPB ingat perlawanan akan berkesudahan 1-0 ( ok la kalah tipis )  , tetapi kealpaan pertahanan di minit akhirnya memberi gol percuma kedua  untuk Qatar menang bergaya .

Serangan -  tiada langsung gerakan merbahaya striker kita  dijanakan yang boleh mengancam kubu lawan boleh menghasilkan gol..

Midfield - asyik bertahan   ..tak dapat support walaupun bermain formasi 4-2-3-1 ..Malaysia  agak kurang memegang bola..bnyk hantaran kurang tepat dan penguasaan bola masih lemah..

Defend -  aksi Rueben agak kurang berkesan ..marking nya terhadap pemain Qatar mengecewakan dan gol terakhir Qatar ternyata berpunca daripada kealpaan beliau . wing bek kita pun jarang support sayang menyebabkan gerakan serangan kita sering tersekat & terus ditutup pemain Qatar..

Yang Aidil Kapten pulak asyik dok tendang rugby je bila freekick ...kalau tak boleh tendang bagi orang lain la ..

GK - Apek beraksi baik ..banyak save percubaan striker Qatar terutaman Sebastian Suria

Apa agaknya alasan jurulatih kesayangan FAM ini selepas kekalahan ini ??  Peminat dah muak   dengar alasan skuad ini skuad kedua Malaysia sebab ramai pemain utama  injured .. persoalannya , kalau ramai injured , mengapa pemain seperti Piya tidak terpilih walaupun aksinya dalam liga cemerlang .

Hot ! Hassan Ali belasah MCCBCHST , jangan jadi alat Pakatan !!

Posted: 06 Feb 2013 08:44 AM PSTMajlis Perundingan Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Taoisme (MCCBCHST) telah mengemukakan pandangan mereka mengenai isu Kalimah Allah yang dipetik oleh beberapa portal berita semalam.
Pimpinan-pimpinan Majlis MCCBCHST mempertikaikan perkara-perkara berikut :
a. Larangan menggunakan kalimah Allah oleh penganut-penganut agama bukan Islam dianggap sebagai bertentangan dengan peruntukan yang terdapat dalam Perlembagaan Persekutuan.
b. Larangan tersebut menyentuh kebebasan mengamal agama di kalagan orang bukan Islam apabila mereka hendak menggunakan Kalimah Allah di dalam menyampaikan mesej agama mereka kepada penganut-penganut agama yang sama.
c. Mempertikai pandangan yang diberi oleh MAIS dan mantan Ketua Hakim Negara Tun Ahmad Fairuz Sheik Abdul Halim yang mana kedua-duanya dengan secara jelas merujuk kepada peruntukan Perlembagaan yang ada serta Enakmen Negeri dan fatwa-fatwa yang dikeluarkan yang tidak membenarkan Kalimah Allah digunakan oleh penganut bukan Islam.
d. Mempertikaikan kredibiliti MAIS sebagai badan pembuat dasar mengenai Islam di Selangor dan juga kredibiliti mantan Ketua Hakim Negara yang tidak syak lagi merupakan pakar segala pakar dalam hal yang berkaitan dengan perundangan Negara dan Negeri.
Jelas daripada apa yang dikemukakan oleh Majlis MCCBCHST tersebut bahawa mereka mengemukakan fakta yang tidak bersendikan kepada kefahaman yang jelas mengenai perundangan yang ada dan terdapat unsur-unsur melindungkan beberapa fakta seperti wujudnya Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Perkembangan Di Kalangan Orang Islam) 1988 yang secara jelas menyenaraikan perkataan-perkataan termasuk Kalimah Allah yang tidak boleh digunakan oleh mereka yang bukan beragama Islam.
Perlu disebutkan Majlis MCCBCHST gagal mengambil kira bahawa sejak dari dulu belum pernah timbul sebarang permohonan untuk menggunakan Kalimah Allah oleh mana-mana penganut agama termasuk agama Kristian. Rakyat Malaysia telah hidup dalam suasana aman damai di dalam kerangka saling menghormati penganut dan amalan agama antara satu dengan lain buat sekian lamanya.
Hanya akhir-akhir ini menjelang PRU ke 13, isu Kalimah Allah ditimbulkan yang sehingga ke hari ini tidak pernah diterangkan motif sebenar di sebalik permohonan itu. Rakyat faham bahawa di Sabah dan di Sarawak memang kalimah Allah telah sekian lamanya digunakan oleh masyarakat Bumiputera di Sabah dan Sarawak.
Tetapi agak aneh sekiranya isu Kalimah Allah ditimbulkan di Semenanjung sedangkan permintaan seperti ini tidak pernah wujud dalam sejarah hubungan antara agama bagi penduduk di Semenanjung Malaysia yang majoriti besarnya beragama Islam.
Majlis MCCBCHST sepatutnya sudah menyaksikan kesan yang mungkin timbul jika sekiranya permintaan sedemikian ditunaikan. Kemarahan umat Islam mungkin tidak dapat dibendung lagi. Puluhan laporan polis yang dibuat di beberapa tempat menjadi testimoni kepada gejala buruk ini.
Majlis MCCBCHST juga perlu memahami bahawa kerajaan persekutuan dan negeri, termasuk badan-badan Islam yang ada tidak pernah cuba mengawal orang bukan Islam atau mengganggu amalan agama mereka. Apa yang berlaku adalah percubaan mereka yang tidak bertanggungjawab untuk melanggar batas yang ada dengan meminta supaya kalimah Allah yang menjadi hak eksklusif orang Islam juga dapat digunapakai oleh orang bukan Islam. Inilah sebenarnya amalan yang tidak sihat yang boleh mengakibatkan ketegangan antara bangsa dan agama.
Sepatutnya Majlis MCCBCHST yang dianggotai oleh mereka yang berwibawa dan arif dengan persekitaran sosio budaya negara ini sepatutnya tidak mengambil langkah menyiram minyak kepada api yang sudah mula marak.
Kebijaksanaan yang ada kepada pimpinan Majlis MCCBCHST sepatutnya digunakan dengan sebaik-baiknya bagi menentukan kedamaian, keharmonian dan kesejahteraan yang telah dan sedang dinikmati akan terus dinikmati oleh generasi yang akan datang.
Dicadangkan supaya Majlis MCCBCHST jangan cuba menjebakkan diri mereka dalam permainan dan percaturan politik yang tidak sihat.

Mereka sebaliknya perlu mengambil sikap yang lebih positif supaya mencari jalan sebaik-baiknya sekurang-kurangnya menasihatkan beberapa orang pimpinan politik Pakatan Rakyat supaya mereka bermuhasabah dan mengkaji apakah tindakan mereka untuk meraih keuntungan politik jangka pendek dapat menjamin hubungan antara bangsa dan agama yang terus damai pada jangka panjangnya.
YB DATO DR HASAN MOHAMED ALI
Presiden JATI Malaysia
TTDI, KL
6 FEBRUARI 2013

Hot ! Bekas Juara Realiti TV ditahan reman kerana rogol kekasih !

Posted: 06 Feb 2013 08:02 AM PST
Seorang bekas juara program realiti popular anjuran sebuah stesen televisyen swasta ditahan polis kelmarin bagi membantu siasatan kes rogol teman wanitanya. Timbalan Ketua Polis Daerah Ampang, Superintendan Md Nazri Zawawi, berkata suspek berusia 25 tahun itu direman enam hari bermula semalam berhubung laporan polis oleh teman wanitanya pada 31 Januari lalu.

 Suspek ditahan di rumahnya di Taman Melati, Setapak semalam (kelmarin) sebelum polis mendapatkan perintah reman terhadapnya hari ini (semalam) bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan atas kesalahan merogol.

 Penahanan itu susulan laporan polis dibuat teman wanitanya yang mendakwa dirogol oleh suspek. Mangsa turut dihantar ke Hospital Ampang bagi menjalani pemeriksaan, katanya.

 Dalam kejadian 31 Januari lalu, seorang wanita mendakwa dirogol oleh teman lelakinya yang juga seorang penyanyi, di sebuah rumah di Ukay Perdana, di sini. Mangsa mendakwa kejadian berlaku pada jam 12.40 tengah hari, namun wanita itu tidak melawan kerana bimbang dicederakan oleh teman lelakinya itu sebelum bertindak membuat laporan polis.

 Md Nazri berkata, hasil siasatan turut mendapati suspek tidak lagi aktif dalam bidang nyanyian, malah tidak lagi bernaung di bawah syarikat rakaman milik seorang artis terkenal.

Hot ! Sindiran berapi Tun M kepada PAS yang tak mahu tinggal PR !!

Posted: 06 Feb 2013 05:57 AM PST
- Pas tidak berani keluar daripada Pakatan Rakyat (PR) kerana bergantung kepada DAP, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Beliau berkata, parti yang memperjuangkan Islam itu akan kekal bersama PR kerana 'menyayangi Karpal'.

"Jika Pas keluar daripada PR, parti itu akan kalah. Dia (Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat) meraikan hari jadi bersama Karpal (Pengerusi DAP, Karpal Singh) dan menyambut perayaan Thaipusam bersama.
"Mereka tidak berani keluar PR, Nik Aziz bercerai dengan Nasha (Nasharudin Mat Isa) tetapi dia tidak mahu bercerai dengan DAP," katanya pada sidang media selepas merasmikan Majlis Pelancaran Buku bertajuk Antarctica: Malaysia's Journey to the Ice di sini, hari ini.

Semalam, Nasharudin yang juga Ahli Parlimen Bachok meminta Pas keluar daripada PR.

Hot ! Guan Eng mengamuk nama adiknya didakwa bakal calon DAP !!

Posted: 06 Feb 2013 05:00 AM PSTKalua tiada angin masakan pokok boleh bergoyang ..kalau tiada sumber yang boleh dipercayai , The Star tak mungkin berani mendedahkan nama adik perempuan Ketua Menteri bakal menjadi calon DAP  di DUN P.Pinang .

Adakah orang dalam DAP telah membocorkan nama calon DAP di PRU 13 hingga terdedahnya nama adik Guan Eng sendiri ??  Kalau betul la adiknya jadi calon , maka besar kepala  lagi la kekuatan Dinasti Lim berkuasa di Penang.

Nak guna nama Penang pun ..macam haramjadah nak  kena minta kebenaran dinasti Lim ...Ketua Menteri, Lim Guan Eng hari ini menafikan dakwaan konon adik perempuannya, Lim Hui Ying turut tersenarai sebagai calon Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13). Beliau berkata, adiknya tidak berminat untuk bertanding dan Pengerusi DAP Negeri, Chow Kon Yeow juga mengesahkan nama Hui Ying tidak tersenarai dalam senarai bakal calon DAP. 

 "Adik saya tak berminat bertanding dan YB Chow berkata nama adiknya tidak ada dalam senarai. Jika adik saya ingin bertanding, tentu beliau telah bertanding dalam tiga pilihan raya lepas.Jangan heret saya punya ahli keluarga macam ini," kata Guan Eng pada sidang media di sini hari ini. 

 Beliau mengulas laporan akhbar The Star yang menyebut adiknya adalah antara muka baru bertanding pada PRU13. 

 Guan Eng menyifatkan laporan itu sebagai fitnah dan berharap pembaca tidak mempercayai apa yang disiarkan oleh akhbar berbahasa Inggeris itu. 

 "Saya tak tahu sama ada The Star seterusnya akan bercakap mengenai saudara lelaki saya. Jika anak lelaki saya berumur 21 tahun kamu akan juga bercakap mengenainya, saya pasti. Tetapi saya tak fikir ini baik," katanya. - BERNAMA

Apa maksud tanda salib di tiang maahad terbakar milik Pas ??

Posted: 06 Feb 2013 03:49 AM PSTSemalam kita dikejutkan dengan berita kebakaran asrama maahad Darul Quran di Masjid Rusila, Marang. Dikhabarkan ianya adalah milik Presiden Pas

Cuma yang ingin kongsikan ialah lambang salib di tiang  kayu asrama berkenaan .

Adakan ianya kebetulan atau petanda kemurkaan tuhan jangan digadai  kalimah kepada kristianisasi dan Dap.

Jika digadai juga adakah bumi Malaysia akan menerima nasih seperti ini ?

FIKIR FIKIRKAN LAH...


Hot ! Nik Ajis tak tau PSY tu jantan ke betina !!

Posted: 06 Feb 2013 03:06 AM PST


Memang bodoh la kenyataan orang tua  ni .. Demi nak pertahankan Guan Eng yang terus dibelasah pasal kehadiran PSY  ke Penang , aurat lelaki Korea ini pulak dipertikai Nik Ajis .

GPB rasa Nik Ajis tak kena kot PSY ini perempuan ke lelaki ...itu yang bodoh pi desak suruh tutup aurat.
Selama ini PSY ada buka aurat ke semasa mengadakan konsert di seluruh dunia ??

Tu yang Ustaz Kamal Saidin selalu cakap pemimpin PAS inio berlagak macam dia tau walhal dia tak tau ..
Hot ! Speaker DUN Perak saman fitnah 5 pemimpin Dap

Posted: 05 Feb 2013 11:52 PM PST

- Speaker Dun Perak, Datuk R Ganesan hari ini memfailkan saman RM25 juta ke atas lima pemimpin tertinggi DAP negeri berhubung pendedahan rakaman video seks, yang didakwa membabitkan aksi beliau bersama seorang wanita.

Kes difailkan di Mahkamah Tinggi Ipoh pagi tadi.

Writ saman yang dihantar melalui peguamnya pada jam 11.53 pagi  itu menamakan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham: Setiausahanya, Nga Kor Ming; Adun Tronoh, V Sivakumar; Adun Buntong, A Sivasubramaniam dan Adun Menglembu, Lim Pek Har sebagai defendan.

Hot! Teng Chang Yeow bakal Ketua Menteri PP jika BN menang ! #tukarLGE

Posted: 05 Feb 2013 08:58 PM PST

  Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang Teng Chang Yeow boleh menjadi ketua menteri jika BN diberi mandat mentadbir semula negeri ini.
Beliau berkata ini bukanlah satu pengumuman tetapi ia menggambarkan BN mempunyai pemimpin yang lebih layak untuk menerajui negeri ini dengan lebih baik.
"BN mempunyai banyak perancangan untuk majukan Pulau Pinang termasuk membina lebih banyak rumah mampu milik bagi mengatasi masalah perumahan di negeri ini, juga pelbagai projek pembangunan lain," katanya (gambar fail).
"Ketika ini banyak projek pembangunan yang dirancang di bawah agensi atau jabatan kerajaan persekutuan berdepan dengan pelbagai halangan untuk mendapatkan kelulusan daripada kerajaan negeri, oleh itu berilah BN peluang untuk mentadbir kembali Pulau Pinang untuk kesejahteraan rakyat."
Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis pelancaran gelombang biru dan himpunan rakyat 1Malaysia di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Inderawasih, Perai, di sini malam tadi.
Turut sama pada perhimpunan yang dihadiri kira-kira 30,000 orang itu Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Nor Mohamed Yakcop, Naib Presiden MCA yang juga Menteri Pelancongan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen dan Timbalan Presiden MIC yang juga Menteri Sumber Manusia Datuk Seri Dr S. Subramaniam.
Teng, 48, adalah bekas anggota exco kerajaan negeri dan dilantik memegang jawatan pengerusi BN negeri tahun lepas oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bagi menggantikan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Koh Tsu Koon.
Muhyiddin menegaskan segala pencangan yang telah dilaksanakan kerajaan persekutuan di bawah program transformasi mencapai kejayaan yang membanggakan dan faedahnya dikongsi bersama dengan rakyat. — Bernama

hot! kerajaan Pas Kedah halalkan tarian seksi PKR..

Posted: 05 Feb 2013 07:37 PM PST
Tahniah kerajaan Pas kedah yang menghalalkan tarian  seksi dianjurkan PKR. Dulu kutuk kat BN yang dok anjurkan konsert dan nyanyian , kini depa pun buat juga tapi lagi advance.

Selepas Bertam Nite di PP, tarian seksi di Kulim, entah apa lagi  tarian seksi pulak yang akan diperkenalkan PKR pulak untuk tatapan penyokong Pakatan.


Exco Kerajaan Negeri Kedah Abdul Ghani Ahmad menegaskan  majlis sambutan Tahun Baru Cina anjuran ADUN PKR Kulim, Lim Soo Nee yang memaparkan penghibur wanita berpakaian seksi,  tidak menyalahi mana-mana undang-undang di negeri itu.
Menurutnya,  Enakmen Hiburan yang digunapakai di Kedah menetapkan  cara berhibur orang Islam yang tertakluk kepada landasan tertentu manakala bukan Islam diberikan kelonggaran tertentu ketika mengadakan persembahan awam.

Muhyiddin balun Guan Eng mahu buat kacau di majlis BN !!! @bnpenang @dzainalabidin

Posted: 05 Feb 2013 04:39 PM PST

Tan Sri Muhyiddin Yassin menyelar sikap Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang dilihat mempunyai niat tidak baik kerana mahu menimbulkan kekacauan dalam majlis rumah terbuka Tahun Baharu Cina anjuran Barisan Nasional (BN) negeri 11 Februari ini.

Menurut Timbalan Perdana Menteri, Setiausaha Agung DAP itu tidak sepatutnya cuba mencetuskan suasana tidak tenteram dalam majlis sambutan perayaan sedemikian yang menekankan semangat keriangan dan perpaduan.

Beliau berkata, Guan Eng perlu menghormati majlis tersebut kerana rakyat termasuk parti politik seperti BN berhak menyambut perayaan itu.

"Macam kerja bodoh. Kenapa mahu timbulkan kekacauan?

"Mungkin niat dia tidak ikhlas kerana tujuannya mahu menimbulkan keadaan tidak tenteram.

"Sebagai tokoh kerajaan negeri, apa yang dibuat (majlis itu) hak kita (BN). Janganlah kacau," tegasnya.


I


Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis perjumpaan dan jamuan makan tengah hari bersama jentera pilihan raya BN negeri di sini hari ini.

Terdahulu beliau mendengar taklimat pilihan raya oleh BN Pulau Pinang sebelum mengadakan perjumpaan dengan pengerusi pusat daerah mengundi (PDM) seluruh negeri.
Muhyiddin mengulas tindakan Guan Eng menyeru orang ramai yang mahu hadir ke majlis berkenaan memakai baju kuning sebagai tanda sokongan kepada himpunan Bersih anjuran pembangkang, hijau untuk alam sekitar dan merah bagi Pulau Pinang.

DIMENSI

Posted: 06 Feb 2013 11:38 AM PST

DIMENSI


Omegay: koleksi Fatwa dan Hadis Artis upahan junjungan Pasrael N Peegayrar >XD

Posted: 06 Feb 2013 04:39 AM PST
antara koleksi fatwa dan hadis oleh artis junjungan PAS and PKR..kehkehkeh  >XD

Omegay: Mat Sabun mengarok BN sambar Psy dulu! >XD

Posted: 06 Feb 2013 12:00 AM PST


mat sabun kata BN terdesak jemput Psy sebab nak tarik pengundi muda..
kalau PAS yang anjurkan mat sabun nak tarik ape?...totey anuwar kasi panjang? kehkehkeh >XD


atau mungkin saje mat sabun menyesal teramat sangat sebab dap tak jemput Psy terlebey dulu sebelum BN sambar pasal guan sial eng pun setuju dengan konsert yang akan di adakan di penang.


apa pun yang pasti mat sabu memang tak tenteram bila pengundi muda dah beralih angin..jadi sebagai pengubat duka mat sabu apa kate BN penang jemput ler mamat ni berduet dengan Psy. mana ler tau Psy bley Psyco otak mamat ni kembali ke pangkal jalan kehkehkehkeh >XD

Omegay: DAP ..a HOME WRECKER!

Posted: 05 Feb 2013 08:11 PM PST


Guan Eng cuba 'kacau' majlis Barisan Nasional

PULAU PINANG 5 Feb. - Tan Sri Muhyiddin Yassin menyelar sikap Ketua Menteri, Lim Guan Eng yang dilihat mempunyai niat tidak baik kerana mahu menimbulkan kekacauan dalam majlis rumah terbuka Tahun Baharu Cina anjuran Barisan Nasional (BN) negeri 11 Februari ini.

Menurut Timbalan Perdana Menteri, Setiausaha Agung DAP itu tidak sepatutnya cuba mencetuskan suasana tidak tenteram dalam majlis sambutan perayaan sedemikian yang menekankan semangat keriangan dan perpaduan.

Beliau berkata, Guan Eng perlu menghormati majlis tersebut kerana rakyat termasuk parti politik seperti BN berhak menyambut perayaan itu.

"Macam kerja bodoh. Kenapa mahu timbulkan kekacauan?

"Mungkin niat dia tidak ikhlas kerana tujuannya mahu menimbulkan keadaan tidak tenteram.

"Sebagai tokoh kerajaan negeri, apa yang dibuat (majlis itu) hak kita (BN). Janganlah kacau," tegasnya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis perjumpaan dan jamuan makan tengah hari bersama jentera pilihan raya BN negeri di sini hari ini.

Terdahulu beliau mendengar taklimat pilihan raya oleh BN Pulau Pinang sebelum mengadakan perjumpaan dengan pengerusi pusat daerah mengundi (PDM) seluruh negeri.

Muhyiddin mengulas tindakan Guan Eng menyeru orang ramai yang mahu hadir ke majlis berkenaan memakai baju kuning sebagai tanda sokongan kepada himpunan Bersih anjuran pembangkang, hijau untuk alam sekitar dan merah bagi Pulau Pinang. - Utusan Malaysiakusayang

agaknye guan siyal eng ada join venture dengan bini nga kor ming jahit baju lerr kehkehkeh

Omegay: Ulama pas kene jangkitan kuman B.A.B.I...Pas wajib keluar PR SEGERA!

Posted: 05 Feb 2013 04:25 PM PST


PAS perlu keluar daripada pakatan pembangkang dan bergerak secara bersendirian bersandarkan kekuatannya jika ingin terus kekal relevan sebagai parti yang memperjuangkan Islam. Ketika membuat desakan itu, bekas Timbalan Presiden PAS, Nasharudin Mat Isa, berkata walaupun PAS menjalin hubungan dengan DAP dan PKR berasaskan konsep tahaluf siyasi atau muafakat politik, pelanggaran beberapa syarat dalam ikatan itu jelas mengusik kesucian Islam. 

Malah, katanya, kerjasama dengan PKR yang membabitkan pengaruh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dalam hal ehwal dalaman dilihat mula melunturkan kekuatan PAS. 

Berikutan itu, katanya, PAS perlu menjarakkan diri daripada anasir luar berkepentingan peribadi termasuk pihak yang memiliki ikatan tahaluf siyasi jika mahu mengekalkan asas perjuangannya.


PAS itu hebat bersendiri, PAS pernah bersendiri, saya rasa ramai juga orang menyokong PAS jika bersendiri, katanya ketika ditemui selepas sesi temu bual eksklusif bersama BHOnline di sini, semalam.

Nasharudin menegaskan kelantangan DAP bersuara dalam isu membabitkan kepentingan Islam, terutama mengenai penggunaan kalimah Allah dalam Bible versi bahasa Melayu menjadi kewajaran untuk PAS mengkaji semula tahaluf siyasi mereka.

Beliau berkata, ketika bekas Presiden PAS, Allahyarham Datuk Fadzil Mohd Noor menerajui parti itu, satu pertemuan dengan pemimpin gerakan Islam sedunia diadakan di Liecester, United Kingdom, menetapkan beberapa syarat untuk bertahaluf siyasi.

Antara syaratnya ialah kita jangan mudah lunturkan dasar Islam, jangan biarkan mereka yang bertahaluf mudah sangat mengusik Islam, hendak cubit Islam, tetapi saya lihat mutakhir ini ia berlaku.

Jadi bagi saya, jika benda itu berlaku, ia melanggar syarat walaupun ada tahaluf dan apabila sudah melanggar syarat ia harus dikaji semula.


Jika tidak ditulis dalam syarat tahaluf, tetapi secara umumnya jika orang lain itu menegur agama kita secara terbuka dalam bentuk cabaran, saya rasa tanpa tahaluf pun orang Islam kena bangkit nyatakan pendirian, katanya.

Nasharudin berkata, dalam isu kalimah Allah, PAS perlu bersuara dan menyatakan pendiriannya yang jelas kerana kenyataan Presiden parti, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bersama kepemimpinan pakatan pembangkang lain jelas bertentangan dengan keputusan Majlis Syura Ulama PAS.

Sementara itu, ketika sesi temu bual eksklusif secara online bersama pembaca BH, beliau turut menjawab beberapa persoalan membabitkan Anwar sama ada pemimpin pembangkang itu turut campur tangan dalam hal ehwal pentadbiran PAS.

Beliau berkata, kemungkinan itu memang ada dan ia tidak sewajarnya berlaku dalam PAS.

Timbul beberapa isu berkaitan Anwar Ibrahim yang menimbulkan keraguan. Saya berpandangan sebagai ahli PAS, sudah tentu kepimpinan tertinggi parti saya adalah calon terbaik untuk memimpin, katanya. - BH


Sungguhka

Posted: 06 Feb 2013 09:13 AM PST

Sungguhka


1 Jam PC Bersama Cikgu Non (C.N. Al-Afghani) - Kemelut Tabung Memali .

Posted: 05 Feb 2013 11:30 PM PST

Politik Harian

Posted: 06 Feb 2013 03:59 AM PST

Politik Harian


PRU 13: Anwar Tertekan Takut Pencabarnya Seorang Ulama

Posted: 06 Feb 2013 02:00 AM PST


Aku dapat berita terkini yang menyatakan Anwar Ibrahim kini dalam keadaan yang tertekan.... dimana kedudukan untuk mempertahankan kerusi di Permatang Pauh agak mencabar.....

Dalam diam-diam Anwar sudah pasti lebih tahu awal berita pemecatan Ust.Nasarudin dari Majlis Syura Pas dan pemecatan itu juga merupakan suara datangnya dari dia sendiri. Golongan Anwarinas di dalam kelompok Pas sudah lama dihidu beberapa pemimpin PAS namun kekuatan kelompok upahan Anwar ini sudah terlalu kuat untuk dirungkaikan.

Beberapa kepimpinan ulama Pas yang tidak sekutu dan sehaluan dengan pendirian Anwar seorang demi seorang di pecat atau dilucutkan jawatan dari Pas. Beberapa tokoh yang dipecat pernah bersuara bahawa PAS kini tidak lagi mempercayai kepimpinan ulama untuk membawa parti lagi dan mereka yang dikuasai sepenuhnya puak Anwarinas lebih menyukai politik serta kuasa semata-mata tanpa lagi menoleh matlamat asal perjuangan Pas.

Berita bahawa salah seorang pemimpin ulama Pas yang di pecat oleh parti Pas akan sedia bertanding melawannya semasa piliharaya nanti juga membuat Anwar tertekan. Anwar sangat takut sekiranya calon yang bakal mencabarnya didalam kubu kuatnya sendiri di Permatang Pauh adalah seorang ulama tambahan lagi bekas pemimpin Pas yang sangat berpengaruh.

Adakah Anwar seorang yang suka berdiam diri di dalam hal seumpama ini? sudah pasti Anwar TERTEKAN bilamana keadaan dirinya yang bergelut dengan masalah moralisme akan dicabar seorang ulama yang baik budi pekertinya seperti Ust Nasarudin.


Anwar akan berusaha menghalang ulama bertanding melawannya…itu kelemahan Anwar!

-PasPisPus

Anwar Pembohong - Menipu Pendidikan Percuma..

Posted: 06 Feb 2013 01:00 AM PST

Ingat pesanan aku... Kalau tak menipu bukan Anwar namanya!

Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim memberi alasan Selangor tidak melaksanakan pendidikan percuma kerana ia adalah tanggungjawab kerajaan pusat biarpun Selangor mencatat lebihan RM2.5 bilion tahun lepas.

Menurut Anwar, pendidikan percuma mampu dilaksanakan oleh kerajaan persekutuan kerana dakwanya, hasil kelapa sawit dan petroleum negara menghampiri RM150 bilion setahun. Bagaimanapun beliau sedia maklum kerajaan persekutuan mengalami defisit.

Anwar yang juga penasihat ekonomi Selangor berkata demikian dalam ucapannya "Pendidikan Percuma di Malaysia Suatu Realiti" di Konvensyen Antarabangsa Pendidikan anjuran Unisel dan kerajaan negeri di sini.

Kerajaan Selangor mempunyai dua universiti iaitu Universiti Selangor (Unisel) yang mempunyai kampus di sini dan Bestari Jaya manakala Kolej Universiti Islam Selangor di Bangi.

Sementara itu, ketika diminta mengulas laporan sebuah akhbar berbahasa Cina bahawa satu acara Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Kulim pada 2 Februari lepas dicemari dengan tarian menjolok mata, beliau berkata, jika berlaku perkara yang kurang sopan, parti itu akan mengambil tindakan terhadap mereka yang bertanggungjawab.

Ditanya apakah bentuk tindakan yang bakal dikenakan, beliau berkata:" Tak tahu lagi apa tindakan, tapi kalau ronggeng sikit-sikit nak ambil tindakan apa bendanya?"

PRU 13 : Amboi.... Azwan Ali Akan Bertanding Atas Tiket PKR

Posted: 05 Feb 2013 11:00 PM PST


Amboi.... Amboi... Amboi... Tinggi benar angan-angan mamat mulut puaka sorang ni kann.. Ada hati pulak nak lawan Najib di Pekan sebagai calon Bebas pada PRU13 nanti.. Kah Kah Kah!

Mak cadangkan daripada Azwan Nok bertanding sebagai calon bebas, lebih baik Azwan Nok bertanding diatas tiket PKR... Sekurang-kurangnya Azmin Ali boleh usualkan kepada Anwar bagi membantu kempen Azwan Nok nanti.. Maklum la Anwarkan terkenal dengan 'minatnya' terhadap lelaki lembut nii...

Uisshhh 'mak' la pulak... retis betul aku hari ni hahahaha! Tak payah la bermak-mak bila sembang pasal puak lembut ni.... Kalau perangai ok tak pe la...

Memang cantik sekiranya Azwan Nok bertanding diatas tiket PKR bertambah banyak puak LGBT dalam Pakatan Haram... Hancusss....!

P/S: Memandangkan sekarang ni ramai artis masuk PAS, tak teringin ke Nik Aziz bawa masuk Azwan Nok jadi penceramah PAS?

Penyakit Gila Nizar Semakin Parah...

Posted: 05 Feb 2013 10:00 PM PST


Semakin meroyan nampaknya Datuk Seri Nizar Jamaluddin apabila meramalkan pembangkang dapat 145 kerusi Parlimen berbanding hanya 77 untuk Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Macamlah BN kokak sangat dan hanya dapat kerusi sebanyak itu dan terlepas Putrajaya.

Ramalan bekas Menteri Besar Perak itu sekaligus menunjukkan pakatan PKR,DAP dan PAS semakin kecut perut dan terpaksa reka apa juga cerita nak sedapkan hati sendiri kerana sudah tahu mereka akan putih mata pada PRU nanti.

Nizar macam bercakap pada batu apabila menyenaraikan kebarangkalian keputusan PRU13 di dalam Twitternya tiga hari lalu apabila menyenaraikan hampir kesemua negeri di Semenjung akan dikuasai oleh
pembangkang kecuali Johor, Perlis, Pahang, Melaka dan hanya kerusi Parlimen Putrajaya kekal milik BN di Wilayah Persekutuan..

Bagi kawasan Malaysia Timur, Sarawak akan menjadi milik Pakatan dengan jumlah kerusi dimenangi sebanyak 16 berbanding 15 milik BN manakala Sabah kekal diterajui BN dengan perbezaan satu kerusi daripada 25 kerusi yang dipertandingkan selain Labuan.

Dalam kenyataan di Twitternya, Nizar menjelaskan kebarangkalian kemenangan itu dikaitkan dengan beberapa faktor seperti keangkuhan dan ketuannan Melayu yang dipercayai merujuk kepada UMNO dan BN.

"Apabila kemarahan rakyat terhadapnya telah memuncak maka kejatuhannya tidak dapat dipertahankan lagi. Buatlah apa sekalipun," katanya.


Kasihan timbalan pesuruhjaya PAS Perak itu kerana imejnya semakin merosot selepas 'kecundang' dalam penipuan berhubung tuntutan wang pampasan RM207 bilion milik waris buruh paksa landasan keretapi Siam-Burma.

Tembelang Nizar yang mendakwa kerajaan Jepun sudah membayar pampasan itu 'kantoi' malah negara Matahari Terbit itu menafikannya.

Malu sungguh Nizar bila surat atau memo Kementerian Kewangan yang dijaja ke hulu ke hilir berkaitan pembayaran itu adalah palsu.

Sebab itu, untuk tutup malu besarnya, Nizar sengaja tweet kata pembangkang boleh menang 145 kerusi parlimen untuk control malu.

Mungkin Nizar buat-buat lupa atau tak tahu sebenarnya ada beberapa pemimpin besar PKR dan PAS sejak dulu lagi hanya berani sebut angka 70 kerusi pakatan pembangkang boleh menang.

Itu angka tahun lalu ketika belum banyak 'kerosakkan dan kepincangan' dalam DAP dan PAS yang diuar-uar dapat lebih banyak kerusi berbanding PKR.

Kalau sekarang angka itu mungkin berubah. Silap-silap mungkin kurang dan kalau bertambah mungkin tak sampai 80 kerusi parlimen yang boleh dimenangi pembangkang.

Inilah buat Nizar terus meroyan dan buat jangkaan dapat 145 kerusi sedangkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri tak pernah cakap pembangkang boleh capai majoriti dua pertiga.

Tidak mengapalah kalau Nizar nak syok sendiri kerana selama ini beliau pun masih anggap dirinya masih Menteri Besar Perak.

-Agendadaily

388 Keluar PAS, PKR Sertai UMNO

Posted: 05 Feb 2013 09:00 PM PST


BESUT – Parti pembangkang terus dirundung malang tatkala Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) semakin hampir apabila berbondong-bondong ahli mereka membuat keputusan untuk keluar dari parti itu bagi menyertai UMNO.

Terbaru seramai 388 ahli PAS dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) membuat keputusan keluar parti bagi menyertai dan membantu UMNO memenangi PRU13 apabila melihat PAS telah menyimpang dari perjuangan sebenar.

Mereka membuat pengumuman menyertai UMNO pada Perhimpunan Program Selamat Tinggal Pembangkang (STP) anjuran UMNO Bahagian Besut di Kampung Pengkalan Nyireh di sini semalam.

Kehadiran mereka dalam UMNO disambut meriah oleh Ketua UMNO Bahagian Besut, Datuk Seri Idris Jusoh dan turut diraikan oleh 2,000 penduduk yang menyokong kepimpinan UMNO selama ini.

Seramai 250 daripada ahli PAS dan PKR terbabit dari kawasan Dewan Undangan Negeri Kota Putera, DUN Kuala Besut (83), 34 orang dari DUN Jerteh (34) dan DUN Hulu Besut seramai 21 orang.

Salah seorang ahli pembangkang yang menyerahkan borang keahlian UMNO, Ibrahim Mamat, 56, berkata, beliau sudah 20 tahun bersama PAS dan rela meninggalkan parti itu kerana PAS terpesong jauh daripada perjuangan asal.

DVD Lucah Dijual Berhampiran Masjid P.Pinang

Posted: 05 Feb 2013 07:08 PM PST


Semenjak "Khalifah" Lim Guan Eng memerintah, semakin banyak gejala buruk menimpa negeri tersebut, yang amat menyedihkan kes jenayah dan maksiat semakin menjadi-jadi di negeri tersebut...

Adakah Guan Eng mahu jadikan Pulau Pinang sebagai negeri bebas seks?

GEORGETOWN - Beberapa pengguna Lebuh Acheh di sini tidak berpuas hati gara-gara adanya cakera padat digital (DVD) lucah dijual secara terbuka di situ.

Pereka grafik, Saifudin Ali berkata, tindakan peniaga berkenaan dianggap kurang sopan dan tidak bermoral kerana masjid terletak kira-kira 200 meter sahaja.

"Bagi saya dan kawan-kawan ini adalah sesuatu yang tidak patut kerana lokasi mereka berniaga pun di hadapan Muzium Kesenian Islam Pulau Pinang, agak kurang sopan.

"Daripada yang kami lihat jika tidak silap, peniaganya orang Melayu, jadi saya berharap supaya ada tindakan daripada pihak yang bertanggungjawab," katanya kepada Sinar Harian.

Terdahulu, akhbar ini melaporkan pada 22 Januari lalu mengenai lokasi yang sama.

Dalam laporan berkenaan, penduduk di sekitar Lebuh Acheh memohon Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) memantau sebuah pasar misteri yang terletak di situ.

Hal ini kerana ada penduduk yang mendakwa lokasi berkenaan dijadikan sebagai tempat kepada individu yang tidak bertanggungjawab untuk membuat tilikan atau ramalan kepada umat Islam.

Perkara tersebut sememangnya berlaku memandangkan ada antara penduduk yang terserempak dengan 'bomoh' berkenaan.

Pengadu yang hanya mahu dikenali dengan nama Mat berkata, dia sendiri hairan bagaimana sebuah tempat perniagaan menjadi tumpuan orang ramai ketika pertama kali datang ke lokasi pasar tidak berlesen itu.

Menurutnya, rupa-rupanya seorang lelaki mengaku dirinya bomoh sedang membuat 'tilikan' dan bacaan doa.

Difahamkan pasar berkenaan diadakan pada setiap petang Ahad dan dipenuhi dengan pelbagai barangan yang agak mencurigakan.

Pissstttt mamat tu jual DVD lucah Anwar Ibrahim kot hehe...

Nasharudin: DAP Cabar Dasar Pas... Anwar Campur Tangan Urusan Dalaman Pas

Posted: 05 Feb 2013 06:00 PM PST


Bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa berkata, DAP sudah jelas mencabuli dasar hormat-menghormati yang dijalin melalui 'tahaluf siyasi' apabila ia secara terang mencabar beberapa asas dan dasar perjuangan Pas.

Tahaluf siyasi bermaksud kerjasama badan Islam dengan pergerakan lain yang tidak bermatlamatkan Islam dalam perjuangannya, bagi mencapai matlamat sama.

Beliau berpendapat tindakan itu adalah satu sikap yang tidak menghormati semangat kesepakatan antara parti yang sekaligus menandakan mereka tidak ikhlas dalam bertahaluf dengan Pas.

"Tahaluf siyasi yang disepakati oleh Pas pada peringkat awal tertubuhnya pakatan pembangkang bersetuju untuk menghormati dasar parti masing-masing," katanya dalam lintas langsung eksklusif melalui BH Online bertajuk 'Mengupas Kemelut Dalaman Pas' hari ini.

"Tetapi kelihatan mutakhir ini, dasar hormat-menghormati ini sudah tercabar dengan DAP secara khususnya secara terang mencabar beberapa asas dan dasar perjuangan Pas," katanya.

Menjawab pertanyaan faktor yang menyebabkan Pas telah keluar dari landasan perjuangannya, Nasharudin berkata, mungkin keadaan itu berlaku kerana tuntutan politik semasa yang kelihatan begitu mendesak bagi Pas meraikan tuntutan berkenaan.

"Akibatnya, kelihatan beberapa pendirian dan dasar Pas terpaksa diolah mengikut kehendak itu yang mengakibatkan persepsi yang timbul adalah Pas lari daripada landasan perjuangannya," katanya yang sedang menerima rawatan fisioterapi sakit belakang dan berkaitan saraf di sebuah pusat perubatan swasta, di sini.

Ditanya sama ada majoriti undi orang Islam akan berubah kepada Pas apabila parti itu bersendirian, beliau berkata, kekuatan Pas terletak kepada agenda perjuangan Islamnya yang menjadi sebab penubuhan Pas.

"Jadi, saya melihat kalau sekiranya Pas itu bersendiri, Pas akan lebih bebas untuk melaksanakan agenda terbabit," katanya sambil menambah sudah ada banyak suara yang merasakan Pas akan lebih terserlah jika bersendirian.

Berhubung laporan mengenai Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang seolah-olah marah kepada beliau, Nasharudin berkata, memang ada timbul tanda tanya pada dirinya tentang sikap Mursyidul Am itu terhadap beliau.

"Sejak daripada isu kerajaan perpaduan yang timbul satu ketika dulu, sehinggalah hari ini. Saya tidak tahu apa puncanya, namun saya masih menghormati beliau sebagai pimpinan tertinggi parti," katanya sambil memberitahu sehingga saat ini masih belum menerima sebarang hitam putih mengenai pemecatan beliau.

Ditanya sama ada Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim pernah campur tangan dalam urusan dalaman Pas, beliau berkata, mungkin ada, dan itu tidak sepatutnya berlaku.

Mengenai pandangan beliau terhadap Anwar dan perjuangan yang dibawa olehnya, beliau berkata, berbangkit beberapa isu berkaitan Anwar yang menimbulkan keraguan.

"Saya berpandangan sebagai ahli Pas, sudah tentu kepimpinan tertinggi parti saya sebagai calon terbaik untuk memimpin," katanya.

Mengenai gambar beliau bersama Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Mekah Ogos lepas, Nasharudin berkata, beliau menyertai banyak rombongan rasmi sebagai anggota Parlimen ke luar negara, termasuk secara kebetulan bersama perdana menteri.

Katanya, menyertai rombongan ke luar negara adalah tugas sebagai Ahli Parlimen untuk mewakili negara ke beberapa persidangan dan program.

"Saya pernah keluar negara dengan menteri, dengan speaker Parlimen dengan anggota Parlimen dan secara kebetulan, mutakhir ini dengan perdana menteri," katanya.

Kehadiran Nasharudin yang dilihat bersama Najib semasa pertemuan dengan beberapa ulama selepas sidang kemuncak luar biasa Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) menimbulkan pelbagai tanggapan pihak tertentu dalam Pas berhubung pendirian beliau.

Ditanya sama ada akan menerima pelawaan Umno untuk menjadi calon pada pilihan raya umum akan datang sekiranya Pas memecat beliau, Nasharudin berkata, beliau tidak pernah dan belum pernah menerima sebarang pelawaan daripada Umno
untuk menjadi calon PRU13.

Sementara itu, Nasharudin berpendapat isu kalimah ALLAH yang dimainkan oleh pimpinan DAP adalah sekadar untuk meraih undi daripada mereka yang beragama Kristian.

"Pada pandangan saya, yang mereka mahukan sekadar meraih undi daripada rakan-rakan kita yang beragama Kristian. Karpal Singh yang kuat bersuara pun pada hemat saya, bukan beragama Kristian. Jadi, apa perlunya Karpal Singh bersuara dalam isu ini sedangkan dia sendiri tidak beriman dengan Kristian," katanya.

Beliau berkata, isu kalimah ALLAH harus dipertahankan daripada digunakan oleh pihak-pihak tertentu untuk menimbulkan kekeliruan kepada masyarakat Islam.

"Bagi saya, ia adalah isu akidah yang menjadi tanggungjawab kita semua," katanya yang mahu keputusan Majlis Syura Ulama ditaati dengan sepenuhnya oleh semua anggota dan pemimpin Pas.


-Bernama

Pengundi Muda Pilih BN Bikin Anwar Ibrahim Gelabah Tahap Gaban

Posted: 05 Feb 2013 05:00 PM PST


Jika pembangkang sering mendabik dada bahawa mereka mendapat sokongan padu pengundi muda terutama daripada golongan mahasiswa, mungkin fantasi ini perlu dilihat semula berdasarkan realiti semasa dan fakta.

Fantasi dan impian adalah sesuatu yang enak dinikmati hanya sewaktu berada dalam alam mimpi sahaja!

Beberapa kajian menunjukkan Barisan Nasional akan kembali dipilih sebagai Kerajaan Persekutuan pada Pilihan Raya Umum ke-13 kelak dan Datuk Seri Najib Tun Razak akan tetap menerajui pentadbiran negara sebagai Perdana Menteri.

Terkini kajian berkaitan pandangan politik mahasiswa di tiga universiti awam meletakkan Datuk Seri Najib lebih popular berbanding Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim serta pemimpin Pakatan Rakyat lain.

Kajian yang dilakukan oleh Yayasan Hal Ehwal Siswazah (YES) ke atas 3,015 responden antara 9 hingga 12 Disember tahun lalu, mendapati 67.4 peratus siswa menyokong Perdana Menteri berbanding 52.2 peratus kepada Anwar.

Presiden Pas Abdul Hadi Awang pula mendapat 33.1 peratus, manakala Ketua Parlimen Dap, Lim Kit Siang tercorot dengan hanya 15 peratus.

Kajian tersebut membabitkan pelajar dari Universiti Malaya, Universiti Kebangsaan Malaysia dan Universiti Putra Malaysia.

Jika hasil bancian dipecahkan pula antara negeri di bawah BN dan Pakatan Rakyat, nyata sekali Datuk Seri Najib amat popular sekali di kalangan siswa Kelantan dengan 60.8 peratus, diikuti Pulau Pinang (55 peratus), Kedah (68.3 peratus), Selangor (54 peratus), Sabah (54 peratus) dan Sarawak (61.6 peratus).

Angka yang diperolehi memberi bayangan jelas kemungkinan besar BN akan menawan semula Kelantan, Pulau Pinang, Selangor dan Kedah sementara Sabah serta Sarawak tetap berdiri teguh di belakang kepimpinan Perdana Menteri.

Maka unjuran pembangkang bahawa mereka akan berarak ke Putrajaya nampaknya hanya satu mainan fatamorgana yang menipu diri mereka sendiri.

Mahasiswa memilih Datuk Seri Najib disebabkan beliau menepati ciri-ciri seorang pemimpin yang berjaya seperti mana yang digariskan di kajian tersebut.

Ini termasuk kualiti kemampuan mentadbir negara, keadilan dan kesaksamaan, bersih dan bebas dari sebarang isu, menepati janji, kebolehupayaan dan mendampingi rakyat.

Perbezaan sifat-sifat ini antara Perdana Menteri dan Ketua Pembangkang adalah seperti langit dan bumi.

Melihat kepada karektor dan peribadi kedua individu ini pun sudah cukup menyakinkan rakyat siapa sebenarnya pilihan mereka.

Datuk Seri Najib adalah seorang yang bersifat lemah lembut sama seperti ayahanda beliau, Allahyarham Tun Abdul Razak Datuk Hussein.

Sesiapa sahaja yang pernah bekerja atau bersama Perdana Menteri akan mendapati watak keperibadian beliau yang amat mudah bergaul dengan semua lapisan masyarakat - dari golongan bangsawan hinggalah kumpulan marhaen.

Dengan lirik wajah yang sentiasa tersenyum dan merendah diri, Datuk Seri Najib adalah idola di hati rakyat.

Bagaimana pula dengan Anwar? Sesiapa juga yang pernah berdamping atau berkerja dengan beliau akan mendapati dua watak yang berbeza antara kehidupan peribadi dan politik.

Di luar dan di depan rakyat, Anwar menonjolkan sifat-sifat Islamik dan warak berlatarbelakangkan sejarahnya sebagai bekas Presiden ABIM.

Ceramah-ceramahnya juga tidak kering dengan selitan ayat-ayat suci Al-Quran dan petikan mutiara hadis.

Beliau juga gemar dilihat sebagai intelektual Islam berfikiran liberal yang memetik kata-kata enak pujangga dari karya-karya agung penulis Barat.

Namun disisi peribadinya, lain pula ceritanya.

Anwar adalah seorang yang bengis, pemarah, suka mengherdik apatah lagi seorang yang pendendam.

Lihat bagaimana beliau melayan wartawan dari media arus perdana yang mengajukan soalan-soalan panas dan reaksi Anwar terhadapnya.

Petugas media seringkali dilabel malah dimaki hamun sebagai anjing BN, alat UMNO, budak suruhan kerajaan dan sebagainya - hamburan kata-kata kesat penuh dengan kehinaan yang tidak akan keluar daripada mulut seorang pemimpin yang berjiwa besar dan berakhlak mulia.

Peribadi Anwar juga sering dikaitkan dengan pelbagai skandal seks jijik daripada yang melibat pelacur Cina hinggalah kepada lelaki jambu!

Sebab itulah mahasiswa dari kalangan kalangan negeri-negeri di bawah Pakatan Rakyat seperti Kelantan dan Pulau Pinang memilih Datuk Seri Najib kerana mereka sedar dan mampu membuat analisis siapa Perdana Menteri dan siapa pula Ketua Pembangkang.

Dalam erti kata yang lain pengundi muda sudahpun membuat pilihan mereka antara yang mana satu permata manikam dan yang mana satu kaca murahan.

Nik Aziz Akan Lafazkan Cerai Talak 3 Selepas Melihat Gambar Terbaru Ust Nasharuddin Di BH

Posted: 05 Feb 2013 08:55 AM PST

Inilah kerja puak PAS... hari ni kawin esok cerai, lepastu kawin balik... bila dah tak nak pakai... cerai balik!

Terdahulu Nik Aziz kata, "Soal surat sampai ke tidak, ia nombor dua. Yang penting ijab dan kabul sudah berlaku. Lafaz cerai pun sudah. Walaupun surat cerai tidak sampai, daripada segi hukum dan adatnya cerai tetap berlaku dan sah".


Lepas tu Hadi rujuk Nasha... Kenyataan Hadi, "Nasha masih ahli. Orang bercerai pun, bercerai talak satu, talak dua, talak tiga.

"Itu terpulang kepada penilaian kita. Tak berhak kita dedahkan kepada orang penilaian kita sendiri. Bahkan dalam sejarah Pas bukan kali pertama kita pecat".

Mungkin selepas Nik Aziz melihat gaya terbaru Ust Nasha ini, sudah pasti Ust Nasha akan terima lafaz cerai talak tiga pulak da.....

Gambar- AHLI Parlimen Bachok, Nasharudin Mat Isa menjawab soalan yang dikemukakan pembaca BH Online menerusi program lintas langsung di salah satu pusat perubatan swasta Kuala Lumpur. - Foto BH Online.

Lawak betul politik PAS ni KAH KAH KAH!

Gerakan Akar Umbi PKR Jatuhkan Anwar Ibrahim

Posted: 05 Feb 2013 08:00 AM PST


Sekumpulan ahli akar umbi PKR di Pulau Pinang dikatakan sedang menggiatkan gerakan untuk menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana tidak berpuas hati dengan kepemimpinan parti itu.

Kumpulan itu kini dilaporkan sedang giat mengumpul ahli sebagai persiapan untuk memastikan matlamat menolak kepemimpinan Ketua Umum PKR itu menjadi kenyataan, lapor bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Aminah Abdullah kepada Berita Harian.

Aminah juga salah seorang ahli kumpulan turut diminta menyertai gerakan itu yang bermula dari kampung Anwar sendiri di Cherok Tok Kun, kawasan Parlimen Permatang Pauh.

"Jika di kawasan Anwar sendiri ahli parti itu boleh berpaling tadah, bayangkan di kawasan lain yang tidak diwakilinya.

"Ketika ini gerakan menjatuhkan Anwar memberi tumpuan untuk memastikan perubahan berlaku pada Pilihan Raya Umum ke13 (PRU13).

"Tidak mustahil juga kumpulan itu akan keluar parti kerana sudah hilang kepercayaan kepada kepemimpinan PKR," katanya.

Anwar dalam wawancara dengan Sinar Harian baru-baru ini telah mendedahkan dua indikasi yang menarik, pertama, beliau membayangkan berkemungkinan tidak akan mempertahankan kerusi parlimen Permatang Pauh dan akan bertanding di kawasan parlimen lain yang belum diumumkan lagi.

Kedua, Anwar turut membayangkan dalam PRU13 ini bukan bermatlamatkan untuk memburu jawatan Perdana Menteri, sebaliknya untuk menjaga kepentingan rakyat, berbeza dengan ucapan-ucapan kempennya sepanjang 4 tahun lepas

Perubahan nada kempen Anwar itu hampir sama dengan kempen dalam Pilihanraya Negeri Sarawak, daripada berkempen dengan penuh yakin dapat mengambil alih tampuk pemerintahan kepimpinan negeri, sehingga menabalkan bakal Ketua Menteri, Baru Bian, kepada bermatlamatkan mahu mengurangkan majoriti dua pertiga kepimpinan kerajaan negeri beberapa hari sebelum hari mengundi.

Perubahan nada kempen Anwar itu hampir bertepatan dengan keputusan rasmi yang diumumkan pada 16 April 2011, di mana cita-cita Anwar untuk mengurangkan majoriti 2/3 tidak kesampaian apatah lagi mahu menawan kerajaan negeri itu apabila PKR dan Pas kalah teruk, berbanding dengan DAP.

Keputusannya, DAP memenangi 12 kerusi, PKR, 3 kerusi dan Pas gagal memenangi apa-apa kerusi, berbanding dengan calon yang dipertandingkan PKR, 49 calon; DAP, 15 calon; dan PAS, 5 calon.

Anwar akhirnya melarikan diri ke luar negara, melupakan janji politik di Sarawak dan kembali semula dengan janji baru untuk menawan Putrajaya dalam PRU13.-AIDC

Hot: PKR Kulim Anjur Tarian Separuh Bogel Untuk Memalukan Anwar Ibrahim
Anwar Mengamuk Bila Ditanya Pasal Tarian Separa Bogel PKR

Posted: 05 Feb 2013 05:00 AM PSTNampaknya Anwar masih seperti dulu lagi... Kalau dulu setiap kali Anwar diajukan soalan mengenai jam Omega pasti Ketua umum PKR itu akan meradang... sama juga dengan hari bila ditanya pasal Chinadoll Anwar pasti naik angin.... hmmm lain macam sensitif Anwar dengan Chinadoll ni...

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim enggan mengulas lanjut bersabit penari berpakaian hampir bogel pada majlis sambutan Tahun Baru Cina di Kulim Sabtu lepas.

Beliau sebaliknya menyerahkan kepada kerajaan negeri Kedah untuk menjawab isu tersebut.

"Tanyalah Kulim sendiri," katanya ringkas ketika ditemui pemberita.Penari wanita itu membuat persembahan tiga jam di hadapan tetamu dengan hanya berpakaian menutup belakang badan dan perut mereka.

Majlis tersebut telah diatur oleh Exco Kerajaan Negeri dan ADUN PKR Kulim, Lim Soo Nee bagi menangkis dakwaan awal bahawa kerajaan negeri telah mengeluarkan satu garis panduan menyekat persembahan awam semasa perayaan Tahun Baru Cina nanti..

Walau bagaimanapun ADUN Kota Darul Aman Lee Guan Aik (DAP) dan Exco negeri, Datuk Phahrolrazi Zawawi (PAS) memberitahu Sin Chew Daily bahawa persembahan tersebut bukan sebahagian daripada budaya Cina.

Phahrolrazi berkata persembahan tersebut melanggar kod pakaian yang ditetapkan oleh kerajaan negeri.

Beliau berkata pakaian seperti 'berbikini' boleh muncul di pantai dan bukan pada persembahan awam yang dihadiri oleh orang dewasa dan kanak-kanak.

Justeru katanya, kerajaan negeri akan menyiasat penganjur berhubung kejadian itu.

Lee bagaimanapun enggan mengulas mengenai tindakan Lim tetapi menekankan bahawa penghibur harus berpakaian sopan kerana Malaysia adalah sebuah negara berbilang kaum.

Beliau menambah bahawa satu lagi acara Tahun Baru Cina yang dianjurkan oleh DAP di Alor Setar pada 11 Februari ini akan menampilkan penghibur berpakaian tradisional dan sopan.

Pisssttt Jam Omega dah jumpa lum?The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 06 Feb 2013 03:58 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Tak hujan tapi lembab

Posted: 05 Feb 2013 07:39 AM PSTGong dah mula bergema. Nampaknya semua orang dah mula cerita pasal politik.

Sana sini tertanya-tanya bila pilihanraya. Turut jadi persoalan adalah Anwar bertanding di mana? Ceramahnya di Permatang Pauh tak menarik hadhirin.

Kedudukan PAS yang tergincang dengan isu ugama dan salahlaku yang tak mencerminkan mereka sebagai parti pejuang Islam pun jadi bahan perbualan.

Siapa calun MB bagi BN jika berjaya tawan balik Selangor? Siapa Timbalan PM untuk Pakatan Rakyat? Kenapa DAP, PKR dan PAS tak daftarkan Pakatan Rakyat?

Siapa bakal calun MB untuk Kedah. Mukhriz ke? Atau Bashah?

Bahar baru balik dari mesyuarat pilihanraya di Alor Star. Nampak kelihatan letih dan kecewa. Dia singgah di kopitiam Ah Weng bandar Jitra untuk minum kopi sambil bersembang dengan kawan-kawan untuk menghilangkan keresahan.

Belum pun sempat Bahar duduk, dia dah ditanya Radzi, "Apa yang kau runsing sangat Bahar?".

"Taklah apa. Banyak hal tapi aku malas nak cakaplah. Buat kepala aku lagi runsing."

Kopi susunya sampai dan segera dihirup panas.

Ayim mulakan cerita. "Takpe ... kita jangan sembang politik. Nanti Bhaar tension. Aku ada teka teki ini. Cuba kau orang kasi jawapan."

Bahar tanya, "Teka teki apa. Cakaplah."

"Apa dia tak hujan pun lembab?"

Radzi menyelah, "Apalah kau orang ni mencarut. Kalau tak hujan tapi lembab mestilah anu pompuan bila dah naik syahwat."

Bahar mencelah, "Cakap sajalah pxntxk!"

Ayin menafikan. "Taklah! Salah jawapan ..."

Bahar mengaku tahu.

"Aku tahu apa yang lembab walaupun tak hujan dan sama macam pxntxk."

Radzi bertanya, "Takyahlah cakap engkau tahu. Jawab sajelah."

"Senang saja," Kata Bahar dengan yakin.

"Jentera pilihanraya UMNO kedah.".

Ketawa semua.

"Kata tak mahu cakap pasal politik. Akhirnya cerita politik juga."

"Itu yang kau runsing dari tadi Bahar ye ..."

bumiyang

Posted: 06 Feb 2013 03:14 AM PST

bumiyang


Ronggeng Sikit-sikit Takkan Nak Ambil Tindakkan - Anwar...

Posted: 05 Feb 2013 05:49 PM PST

Ohpolitik!™

Posted: 06 Feb 2013 03:12 AM PST

Ohpolitik!™


PAS ‘GAME’ WILL BE KNOWN SOONER OR LATER AND BY THAT TIME, IT IS EXPECTED TO BE ON ITS OWN

Posted: 05 Feb 2013 11:22 PM PST


PAS is now in troubled waters as it pretends to be still in influential but the reality speaks otherwise as it is trying to overcome 'shame' for being looked down by DAP especially Penang Chief Minister Lim Guan Eng and chairman Karpal Singh.

DAP particularly the two leaders are taking PAS as just another 'small party' that has no backbone nor the strength to increase DAP's votes in seats DAP will be contesting for the coming general election.

As far as DAP is concern, though not openly is that PAS is just another party that DAP can make use just to add figures to whatever the party (DAP) would get which may not amount to much given the trouble the party (PAS) is in right now.

DAP knows PAS in deep trouble when the party made a U-turn in the ALLAH issue and the hesitation in expelling the party former deputy president Nasharuddin Mat Isa.

PAS U-turn in the ALLAH issue has got the DAP very angry because the issue has sparked off religious division among the Pakatan Rakyat (PR) followers who are battle ready but now majority are thinking twice whether to go to the 'war'.

The Muslims who are PAS followers and members are now split and keep their fighting spirit low as they watch the party leaders 'do verbal battle' with DAP Karpal Singh on both issues – use of the word ALLAH and the sacking of Nasharuddin.

For them, Karpal is getting 'too much' as to question the Syura Council's decision on the ALLAH issue given Karpal putting pressure on party president Abdul Hadi Awang to change the council's decision.

As for Nasharuddin's case, DAP and PKR already got their way with the council's decision but Pas faces internal problem with many members and supporters calling for the decision to be reverted.

Whatever the problem PAS faces now, they are actually the makings of 'outsiders' because all along, PAS leadership has got no problem with the two major issues.

The ALLAH issue, as far as PAS is concern, going by its fundamentalism philosophy, it is pure and exclusively for Muslims and Islam, just like the Syura Council Dr Harun Din explained.

Similarly with Nasharuddin, the party leadership had closed one-eye or rather just could not care less who the former deputy president befriend so long as it does not affect the party in any manner.

However, pressures from Karpal and DAP on PAS given the close relationship between Nasharuddin and UMNO may jeopardise Pakatan's relationship with PAS, the party leadership has no choice but to 'act'.

But the action taken is considered as 'pat on the hand' because the expulsion letter has not even been handed out to Nasharuddin.

In short, PAS leadership is actually playing 'ball' with Karpal and DAP and given the present situation with the nearing of the general election, PAS is expected to face trouble in 'telling outright its position' as DAP, the 'de facto leader' of Pakatan will want a straight answer.

With such a situation, it will be no surprise if PAS will go to the election on its own as DAP and PKR will find PAS of no use to them.

EDISI KHAS Chinese New Year : Psy TIDAK BOLEH!! Menari BOGEL BOLEH!!

Posted: 05 Feb 2013 09:09 PM PST


Kecoh tanggal 11 Februari 2013 sememangnya agak dinantikan oleh golongan muda memandangkan pada tarikh itu penyanyi Korea yang sedang menjadi kegilaan ramai, Park Jae-Sang ataupun Psy akan turut hadir memeriahkan Rumah Terbuka Tahun Baru Cina di Pulau Pinang.

Kesediaan penyanyi popular Korea itu menyertai majlis yang dianjurkan BN itu bagaimanapun tidak disenangi ramai pemimpin PR khususnya dari DAP yang menimbulkan persoalan mengenai kos perbelanjaan yang kononnya terpaksa ditanggung oleh Kerajaan Pusat untuk dibayar kepada artis K-Pop itu.

Mereka melemparkan tuduhan kononnya kedatangan superstar dari Korea itu telah menyebabkan sejumlah RM3 juta wang rakyat lebur begitu sahaja semata-mata untuk satu lagu Oppa Gangnam Style. Satu tuduhan yang agak jauh tersasar, bermotif politik dan berniat untuk mengelirukan orang ramai.

Walhal realiti sebenarnya samada Kerajaan Pusat ataupun BN sendiri tidak menggunakan wang rakyat untuk dibayar kepada Psy. Sebaliknya segala kos perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh syarikat swasta, Mega Ultimate termasuklah bayaran RM2.3 juta bayaran kepada penyanyi terkemuka itu untuk tampil memeriahkan Rumah Terbuka Tahun Baru Cina.

Jika penampilan Psy memeriahkan rumah terbuka Tahun Baru Cina ini dikatakan satu pembaziran, kenapa tidak para pemimpin PR mencemuh tindakan Kerajaan DAP Pulau Pinang pada akhir tahun lepas yang terang-terangan membelanjakan sejumlah RM3 juta wang rakyat untuk menjayakan konsert hiburan di Batu Feringgi?

Malah dalam konsert hiburan anjuran kerajaan DAP Pulau Pinang itu yang menampilkan beberapa orang artis Korea juga turut mendapat kerjasama syarikat arak, peliknya tiada pula walau seorang pun pimpinan PR berani mempersoalkannya.

Manakala penyokong dan pemimpin PAS sendiri tidak pula sibuk mahu bercakap soal moral dan akhlak muda-mudi sekalipun tahu konsert anjuran Kerajaan DAP Pulau Pinang itu turut dijayakan oleh syarikat arak. Double standard agaknya.

Persoalan penting untuk dijawab oleh PR, mengapa kelihatan begitu takut dengan kesediaan Psy menyertai majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina itu? Atau PR terlalu bimbang kehadiran ramai muda mudi keturunan Cina kelak bakal menjejaskan pengaruh DAP di negeri itu?

Di bawah ini merupakan Tarian BOGEL yang dibawakan khas oleh PKR Kulim sempena  Chinese New Year 2013. Apa Cher? Ble Plak?

Tiga penari separuh bogel telah dilaporkan dijemput untuk mengadakan persembahan selama tiga jam dalam satu majlis menyambut Tahun Baru Cina oleh PKR Kulim Sabtu lalu.. 
Persembahan selama tiga jam oleh tiga penari wanita mendedahkan belakang dan perut mereka telah diatur oleh Exco Kerajaan Negeri dan ADUN PKR Kulim Lim Soo Nee untuk menangkis dakwaan bahawa kerajaan negeri telah mengeluarkan satu garis panduan menyekat persembahan awam semasa Tahun Baru Cina.

Persoalan yang Masih BELUM TERJAWAB dari Pemecatan @nasharudin

Posted: 05 Feb 2013 08:35 PM PST


Masih ramai lagi yang mempersoalkan pemecatan Nasharudin Mat Isa dari Majlis Syura PAS. Tidak kurang ramai juga yang meletakkan punca pemecatan Nasharudin Mat Isa adalah dari Ketidakikhlasan beliau dalam perjuangan PAS. 

Apa yang pasti tindakan beliau berpeleseran dengan pimpinan UMNO memang menimbulkan kegelisahan di kalangan PAS. PAS sudah bersama dengan PR tetapi beliau kelihatan lebih cenderung untuk bersama pimpinan UMNO. 

Pendirian Nasharudin Mat Isa untuk masih bersama PAS walaupun telah dipecat dari Majlis Syura diangkat sebagai kemenangan moral dan membuktikan perjuangan PAS terletak dilandasan yang betul. 

Persoalan perlu dijawab adalah apakah punca sebenar pemecatan Nasharudin Mat Isa? Jika alasan tidak hadir mesyuarat digunakan untuk memecat Nasharudin, mengapa salah seorang ahli Majlis Syura Ulama Pas iaitu Datuk Mohamed Daud Iraqi yang juga sering tidak hadir mesyuarat tidak dikenakan tindakan sama.Sepatutnya Daud Iraqi juga wajar dipecat kerana sering tidak hadir dalam mesyuarat. 

 Bagaimana pula tindakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang sering keluar mesyuarat awal dengan pelbagai alasan. Paling lama sepuluh ke 15 minit. Adakah ini dibolehkan? 

Satu lagi perkara yang boleh dipertikaikan kata sumber itu, Pas tidak mengikut tata cara pemecatan yang betul kerana Nasharudin sebelum dipecat tidak diberi surat tunjuk sebab dan haknya untuk membela diri. 

Dalam pada itu sumber tersebut berkata, sekiranya tindakan Nasharudin mengiringi Perdana Menteri ke Gaza dianggap satu kesalahan, dua lagi pemimpin kanan Pas juga perlu dikenakan tindakan sama kerana mengiringi seorang Menteri Kabinet ke Eropah baru-baru ini.

tunku

Posted: 06 Feb 2013 03:02 AM PST

tunku


PAS AND PKR MAY GO SEPARATE WAYS EVEN WHEN THEIR TOP LEADERS SIT ON THE SAME TABLE

Posted: 06 Feb 2013 01:00 AM PST

PAS and PKR are going on a head-on collision as their 'marriage of convenience' sours following differences of philosophies and opinions on many issues that involved fundamentals and policies.
Leaders of both parties are suspicious of each other and the distrusts between them dated back long time ago when PAS leaders Abdul Hadi Awang and his gang who are veteran fundamentalists who know Anwar's political game and to what extent he is willing to go to achieve his ambition.
Thus, when issues that relate to religious laws and policies, PAS leaders would merely hear Anwar's comments but never listen because they know Anwar is a man of 'no backbone'…no principle and can go either way of the fence so long as he gets what he wanted.
Veteran fundamentalists in PAS know the recent 'revealing dress in the CNY performance' in Alor Setar, Kedah, was a show of protest against PAS dress-code for performers which is an issue both the parties have been on each other's throats.
Given the blatant act that PKR did which of course Anwar conveniently said he had no knowledge of that and he would take action after getting to the bottom of things, one wonders whether PAS leaders are stupid enough to believe him.
PAS leaders especially Hadi knows Anwar personally and knows his character when Anwar was still studying to get his Malay literature degree and getting acquainted with politics.
The reality is PAS leaders, of course with the exception of Nik Aziz Nik Mat, could not care less about the pact anymore judging from the actions of all the three parties since last year.
PAS has been acting on its own imposing Islamic fundamentals in states they controlled without even giving notices to its partners or considering the sensitivities of other races in its partners' parties.
PAS, as it seems now, is 'play acting' as the party leaders are divided between those aligned to Anwar and the fundamentalists, who are trying to keep the party out of 'Anwar's reach'.
Given Anwar's fast declining support and erosion of influence, PAS does not want to be dragged down thus it continue with its fundamentalist approach which not only angers Anwar but more so the DAP.

With distrusts and differences on practically every issues and DAP's Lim Guan Eng 'further inciting religious and racial approach', PAS seems like it no longer needs such partners.
After all, the internal problem it is facing now is cause by outside influence rather than the real internal party troubles.

Psy turns Guan Eng into a psycho

Posted: 05 Feb 2013 10:51 PM PST

When a bigger than life ego got collided with desperation and fear, you can expect a helter-skelter - as the mind refuses to understand the defeat what more accepts lost or potential lost.  

And that's how all hell break lose when Guan Eng is forced to deal with the fact that his campaign theme, 'Ubah-rocket style' which is inspired by a phenomenal Korean song, sung by rapper, Psy, is now being used against him by MCA when the party actually invited the rapper to perform in Penang for Chinese New Year celebration.  

Unable to put himself together upon hearing the news, Guan Eng called upon all those who plan to attend the concert on Feb 11 to wear red (in support of DAP), yellow (in support of Bersih) and green (for the environment and against Lynas).   As expected, he got a good bash from 'his own people' where some of them even started to question his sanity. 

You see, the problem is, red is an auspicious colour for Chinese New Year, therefore, it's a tradition that most Chinese would choose to wear red on the day.  And even if that is not a problem, who would think of politics when going to an entertainment show?   And then again, isn't he, of all the people, as the Chief Minister, should call for the people to unite and put their political sentiments behind while celebrating Chinese New Year? 

We understand that DAP had gone through all the trouble to launch the Gangnam campaign theme.  The party even had a video shot for the purpose, and had this actor dressed-up like Datin Seri Rosmah Mansor. It was shot all over KL including LRT stations and went through all 'difficulties', like was asked to stop shooting by the authorities.  DAP national publicity secretary Tony Pua, who produced the video, was bragging about how the video got over 100 million hits in a month.  

These people are obviously very pleased and proud of themselves for being able to make fun and ridicule people and have it recorded on a video and uploaded it for the world to see.  It's like their 'masterpiece', or the most brilliant political campaign ever thought of by a political party, as it seemed to them.   (This, reminds us of that Namewee 'thing'.   Hey, Namewee can be Chief Minister too.. eh?)

After all the bashing, we thought that Guan Eng would calm down and started to think straight, but instead, he showed more hysterical signs.  Who would have thought that he would go to the lowest level of dumbness and called for his cybergoons to pressure Psy on the celebrity's facebook, to cancel the show?  If that isn't psychotic, then what is it? 

Psy is a singer, an artist, a rapper from another country, leave him out of DAP's political madness.  Isn't it not enough for Guan Eng to put his party in shame, he must put all of us Malaysians in shame too?

Maybe Guan Eng needs to go for psychiatric review.  Maybe all these power is just too much for him that his naturally-gigantic-ego is pushing its limit that he eventually begins to crack.  Just study his behavior and action lately: 

First, Guan Eng thinks Penang belongs to him, and him alone, whereby anybody who wants to use the name 'Penang' must get his approval.    Does this mean, all Penang Char Koey Teow, Penang Laksa, Penang Run, Penang Swimming Club are all his?  Of course, not.  

Some of the names have already been used even before the country's independence and before Guan Eng even moved to Penang.  A name of a state does not and cannot belong to anybody.  So, Guan Eng doesn't, and cannot own Penang, he is put there by the Penangites to work for them.  

Taking Guan Eng's logic, every dictionary or websites in world must also ask for his approval before printing the word 'Penang'.  What if USA or China or Malaysia needs to be approved every time we need to use them too?

What else can we make of Guan Eng's logic but a clear-cut show of a dictator imposing, displaying and practicing his power even on something beyond his power. 

However, we sense something more than a pressuring ego problem of a dictator when Guan Eng said that wearing red on Chinese New Year, would mean that you support DAP.  Red is a colour, it doesn't belong to anybody or any party.  At least, you can buy Penang if you really want it to be yours, but you can't buy 'red'. 

Did Psy just turned Guan Eng into a psycho?

Saiyiditina Khadijah Award To Wan Azizah: ABIM Insulted The Wife Of Rasulullah SAW

Posted: 05 Feb 2013 03:00 PM PST

Not enough with PAS insulted Rasululullah SAW's companions by comparing Lim Guan Eng the kafir, liar and racist leader with Khalifah Umar Al-Aziz, now ABIM insults the wife of Rasulullah SAW  by giving an award to Wan Azizah, the wife the famous sodomite in Asia with the 'Saiyyidatina Khadijah Award' during its National Helwa Assembly (HKK) on February 13.
The award was given to her by the President of Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (Wadah), Dr Siddiq Fadzil to Wan Azizah at Auditorium Jubli Perak, Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SSAAS) and it was given to her for her 'courage' in fighting for justice, truth and Islam, towards a better change.
There is no way that ABIM would not know the history of Saiyidatina Khadijah which is far different than Wan Azizah.
Saiyidatina Khadijah binti Khuwailid RA was a symbol of the First Lady. Saiyiditina Khadijah was a woman with great character and she did not depend on the status of her husband nor family, instead, she stands on her own. She was born in a wealthy family, but she gain her respect as she handles the family business. As a successful businesswoman, Saiyidatina Khadijah was famous among the Quraisy.  
Her noble character had given her so much respect which she then known as ath-Thahirah (sacret woman).
Her marriage with Rasulullah SAW was filled with love and respect. Saiyidatina Khadijah was his big motivation and a loyal aide to Rasulullah SAW.
Conclusion is, Saiyidatina Khadijah is the symbol of a true Muslim woman.
Based on these facts, who is Wan Azizah to receive such great award?
Wan Azizah is not a woman who deserves any respect because she decided to eloped with Anwar in Thailand just because their relationship did not receive any blessings from her father. They then got married on February 28, 1980 without any auspicious ceremony or even pictures.
Wan Azizah is just a regular woman, born in Singapore, she was left by her father who was then studying in Singapore. Wan Azizah grew up with two of her uncles on Kedah and Kelantan. It is then said that living that kind of childhood, Azizah did not receive much love.
It is true, Azizah is courageous, but she is courageous in terms of defending a sodomite, she dares to abet to bring down the government led by Muslims to be replaced by a leader who is a pluralist and he would work alongside the enemy just to drive Malaysia towards liberalism. Even their daughter acknowledges pluralism in religion and fights alongside her father with Wan Azizah also by his side, defending them no matter what happens.
Even though defending your husband is something noble, but defending him blindly is stupid, that is not the characteristics of a true Muslim woman, like what as shown by Saiyidatina Khadijah.
Wan Azizah is not a Muslim fighter, instead, she fights for liberalism, pluralism and LGBT, in line with her husband's fight. That is why, even if she is loyal towards her husband, she should not be given any respect.
Thus, ABIM should withdraw the award from Wan Azizah because she clearly chooses to obey her husband than her religion.
To ABIM, do not insult woman to that level, and do not give such award to a woman who supports the enemy of our religion, race and country. Do not insult Saiyidatina Khadijah by linking her with Wan Azizah.

UGLY REALITY EMERGES AS PARTIES IN OPPOSITION PACT STAB EACH OTHER FROM THE BACK

Posted: 05 Feb 2013 08:00 AM PST

Now 'all the cards are open on the table' and there is no hiding of anything – all pretenses are revealed – in short the TRUTH has emerged.
The opposition pact is in a turmoil as distrust and jealousy creep in making them feel jittery with each, anger and suspicious and of course, each planning how to kill the other behind their backs.
Politics among partners in Pakatan is dirty where greed is the name of the game and each of the party tries to be on top of the other, stab each other from the back and step on each other to be on top.
No longer are they insync with the objective 'one for all or all for one' but it is now each for himself as they point fingers at each other for not doing their part.
DAP, which is chauvinistic and full of shrewdness, tries to become the 'gum' between the three parties but at the same time, it is playing the lead role, an autocratic one, where it tries to impose rather than work matters on concensus.
DAP has already got PKR de facto chief Anwar Ibrahim to pick only trusted men to stand as candidate in Penang and dropped all untrusted incumbents including DCM1 Mansor Othman.
Anwar is a man who is now indebted to DAP as he has sold everything to DAP just to get the support to be the PM because Anwar's credibility has gone down so low that even the Malays in PKR has doubts.
Given the Malay support has eroded so much in PKR, DAP boss Lim Guan Eng has no choice but to strengthen its Christian-Chinese support by raising the ALLAH issue.
And he has also demanded extra seats from PKR so that he can have more seats for his Chinese candidates whom he can depend on and trust.
In short, Malays are no longer the target for Guan Eng and DAP to stay afloat because the party's chauvinistic character has been exposed.
That is why Karpal Singh has been trying to pressure PAS president Abdul Hadi Awang to stay by the opposition pact and not steer away with most issues that are now splitting the followers in terms of race and religion.
In fact, several PAS leaders had ticked off Karpal for going on board in defending the other religions and races without even having a small bit of thought on the sensitivity and feelings of the Muslims.
And the backlash is clear now when PAS members and supporters staged several demonstrations calling for Karpal to apologise and PAS leadership are now in a catch 22 position.
A wrong decision now will see the party losing most of its supporters and fence sitters and following the wishes of supporters will see the party being sidelined by its opposition pact.

Anwar Donates USD700,000 To Build Mosque In Palestine To Be Destroyed By Israel

Posted: 05 Feb 2013 03:42 AM PST

Anwar's statement saying "I support all efforts to protect the security of the state of Israel" still lingers around all Muslims, and it definitely haunts Palestinians. Such clear statement cannot be twisted in any ways.
Thus, Anwar's attempt in denying his own statement to avoid from being described as a donkey for the Jews, did not lead him anywhere. However, Anwar acted as if nothing is wrong and still brings the image of Islam, just to ensure that he would still gain Muslim Malay votes.
Even though the masquerades used by Anwar such as SUARAM and BERSIH had proven to have received foreign funds which are involved in regime change missions led by the Jews, but this did not stop Anwar from pretending as if he shares the same sentiment as all Muslims regarding the issue in Palestine.
That is why, when Dato' Seri Najib Tun Razak received the invitation to Gaza, alongside Rosmah, Anwar had to work hard to go a lot further than that, even when Najib's visit is just the matter of meeting up with other Muslims, not politics or even for publicity.
Thus, Anwar do not want to lose the game, within a day or two, he prepared RM2.1 million  or USD700,000 to be donated to Hamas, to build a mosque in Palestine on February 1. Anwar had to run around calling the media to ensure that his pictures donating to Palestine can be seen by his supporters to win over Dato' Seri Najib's visit.
We are not sure how did he get so much money that fast. Even Hamas' representative who received the cheque cannot be identified because everything was done in a rush at PKR headquarter in Tropicana.
To be fair to Anwar, it is okay if he does not go to a war zone, donating is good enough considering that he supports Israel.
It is true, we cannot know how sincere Anwar is whenever he donates, but we could still ask where did the money come from. And it is not wrong for us to describe Anwar as a hypocrite towards Palestinians.
This is because, even though RM2.1 million is a huge amount of money, how big is it to be compared to Anwar's signature during Annapolis Summit in 2007 which supports the settlement between two states by acknowledging Israel.
What is USD700,000 to be compared to hundreds of thousands of acres worth of land in Palestine which are taken over, houses burnt, just to make way for Israel, all approved by Anwar.
The money is even bigger than the lives of Palestinians that are lost for the past decades, just to protect the national security of Israel, as supported by Anwar.
Conclusion is, developing the mosque is a good effort, but it would not bring any significance towards Palestinians' fight, because they can still perform their prayers anywhere, even without Anwar's donation. With the conflict going on in Palestine, the cost to build a mosque is not important. The important thing that matters is to give them the guarantee that they could live and perform their prayers in peace.
Thus, what Dato' Seri Najib did, working to ensure Hamas and Fatah would work together is much more significant. What is being done by other organizations such as Aman Malaysia and others in providing construction supplies for school, hospital as well as supplies for food, clothes and medicines are much more significant.
Moreover, no matter how much money Anwar donates from his comfortable office in Tropicana, is nothing to be compared to Dato' Seri Najib's preparedness to risk his security and life, to head over there.
That is why, my advice to Anwar, before looking out for any publicity, explain to us which side are you on - Israel or Palestine? Whatever it is, as of for now, I am still waiting for the news if Anwar would held another one of his 'apology tour' to his Zionist leaders for his mistake in making donations to Hamas.
However, if we are to look at it in a different angle, obviously those Zionists would rather want Anwar's name to come out on top than letting Dato' Seri Najib's leadership shine for his uniting Hamas and Fatah.

Taipingmali (tm)

Posted: 06 Feb 2013 01:36 AM PST

Taipingmali (tm)


Guan Eng Jadi Gila Kerana Psy

Posted: 05 Feb 2013 10:41 PM PST

Apabila ego yang terlalu tinggi bertembung dengan perasaan bimbang, dan keadaan terdesak, anda bolehlah menjangkakan kekecohan – di mana minda menolak untuk memahami potensi untuk kalah, jauh sekali menerima kekalahan.

Inilah puncanya kekecohan terjadi apabila Guan Eng telah terpaksa menangani fakta bahawa tema kempen DAP, iaitu 'Ubah-Rocket Style' yang diilhamkan dari lagu Korea nyanyian Psy yang kini menjadi fenomena, bertukar menjadi 'lawan' apabila MCA menjemput penyanyi tersebut untuk membuat persembahan di Pulau Pinang sempena meraikan Tahun Baru Cina.

Guan Eng jelas tidak dapat mengawal diri sejurus mendengar berita tersebut lalu menyeru mereka yang merancang untuk menghadiri persembahan itu pada Februari 11 agar memakai baju merah (sebagai menyokong DAP), kuning (sebagai menyokong BERSIH) dan hijau (sebagai membantah Lynas). Seperti yang dijangka, Guan Eng telah ditempelak oleh 'orang-orangnya sendiri' sehingga ada yang mula mempersoalkan kewarasannya.

Masalahnya, merah adalah warna 'bertuah' dalam kepercayaan kaum Cina dan sudah menjadi tradisi warna ini dipakai pada Tahun Baru Cina. Tetapi, kalaupun itu bukan masalahnya, siapakah yang akan memikirkan politik ketika menghadiri persembahan hiburan? Dan lagi, bukankah Guan Eng, sebagai seorang Ketua Menteri sepatutnya menyeru rakyat agar bersatu dan mengenepikan sentimen politik dalam menyambut Tahun Baru Cina?

Kita faham bahawa DAP telah bersusah payah melancarkan kempen bertemakan Gangnam. Parti itu juga telah berusaha membuat rakaman video, siap dengan pelakon yang meniru gaya Datin Seri Rosmah. Ianya dirakamkan sekitar KL termasuk stesen LRT dan telah melalui berbagai 'kesusahan' ketika pembikinan, antaranya, diarahkan berhenti oleh pihak berkuasa. Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP, Tony Pua, yang menerbitkan video tersebut begitu bangga memberitahu media bahawa video itu telah mendapat lebih 100 juta penonton dalam masa sebulan.

Jelas, mereka begitu bangga dengan diri mereka sendiri kerana mmapu mempermainkan orang lain dan merakamkannya ke dalam video serta memuat-naik ke internet untuk tontonan seluruh dunia. Bagi DAP, video kempen bertemakan Gangnam itu bagaikan sebuah 'karya hebat', atau kempen politik paling bijak yang pernah difikirkan oleh sebuah parti politik. (Ini mengingatkan kita kepada sang Namewee, mungkin dia juga layak menjadi Ketua Menteri)

Setelah ditempelak, kita menyangka yang Guan Eng akan bertenang dan berfikir semula dengan waras. Tetapi, sebaliknya, beliau menunjukkan tanda-tanda histeria. Siapa yang menyangka beliau boleh mengarahkan sesuatu yang paling bahlol iaitu supaya semua tentera sibernya memberi tekanan kepada Psy melalui facebook artis itu agar membatalkan persembahan di Pulau Pinang?

Psy adalah seorang penyanyi, seorang artis, selebriti dari negara asing, tidak perlulah mengaitkan beliau dalam kegilaan politik DAP. Tidak cukupkah Guan Eng memalukan partinya, perlukah beliau memalukan seluruh rakyat Malaysia juga?

Mungkin Guan Eng perlu menjalani pemeriksaan jiwa. Mungkin semua kuasa yang ada itu tidak tertanggung oleh dirinya sehingga ego semulajadinya yang sedia menjulang telah mencapai tahap tertinggi dan mula menimbulkan masalah. Lihat saja sikap dan tindakan Guan Eng akhir-akhir ini:

Mula-mula Guan Eng menyangka yang Pulau Pinang itu adalah miliknya seorang, di mana sesiapa sahaja yang ingin menggunakan nama Pulau Pinang perlu mendapat kelulusannya. Adakah ini bermakna Penang Char Koey Teow, Penang laksa, Penangn Run dan Penang Swimming Club semua miliknya? Tentulah tidak.

Sesetengah nama itu telah pun digunakan sebelum Merdeka lagi dan sebelum Guan Eng berpindah dan bermastautin di Pulau Pinang. Nama sebuah negeri bukan, dan tidak boleh sama sekali menjadi milik sesiapa. Justeru, Guan Eng tidak dan tidak boleh memiliki Pulau Pinang, tetapi beliau hanya diletakkan di tempatnya oleh rakyat Pulau Pinang untuk bekerja untuk mereka.

Jika kita mengambil logik Guan Eng, maka setiap kamus dan laman web di dunia haruslah mendapatkan kelulusannya sebelum mencetak perkataan 'Penang'. Bagaimana jika nama USA atau China atau Malaysia juga perlu diluluskan setiap kali kita ingin menggunakannya?

Apa lagi yang boleh ditafsirkan dengan logik Guan Eng ini selain dari percubaan mengenakan, menunjukkan dan melaksanakan kuasa diktatornya, termasuk ke atas sesuatu yang melangkaui kuasanya.

Namun, kita tidak dapat mengelak dari merasakan ada sesuatu yang lebih lagi dari sekadar masalah tekanan ego berlebihan seorang diktator apabila Guan Eng menyatakan bahawa sesiapa yang memakai warna merah pada Tahun Baru Cina bermakna mereka menyokong DAP.

Merah hanyalah warna, ia tidak dimiliki oleh sesiapa atau mana-mana parti. Sekurang-kurangnya, Guan Eng boleh membeli Pulau Pinang jika teringin sangat menjadikan pulau itu sebagai milik persendirian, tetapi Guan Eng tidak mungkin boleh membeli hak ke atas 'warna merah'.

Apakah Psy telah menyebabkan Guan Eng menjadi gila?

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Yong Teck Lee Huru Hara tahap gaban

Posted: 05 Feb 2013 10:14 PM PST

Kenyataan bekas Ketua Menteri Sabah jelas menunjukkan dia ketandusan idea dan ketandusan sokongan.

Sabah sama seperti semenanjung akan bubar Dun dan bersama pembubaran parlimen.

Kenyataan dia mahu rakyat Sabah tolak parti dari Semenanjung untuk dewan Dun dan pada masa yang sama mahukan Pakatan menang di semua kerusi parlimen untuk menawan Putrajaya.

Ia adalah politik longkang YTL untuk menipu rakyat Sabah.

Apa yang betul ialah rakyat Sabah mesti menolak parti Yong Teck Lee yang rasis.

Apa lagi yang TL tak puas hati, kerajaan Sabah dan Sarawak mempunyai autonomi sendiri dan barisan menteri kabinet sendiri bukan seperti semenanjung yang hanya ada exco negeri.

Apa punya bodoh laaa YTL.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Yong Teck Lee ajak rakyat tolak Umno, Dap, Pkr dan Pas

Posted: 05 Feb 2013 09:58 PM PST


Oleh Clara Chooi
Penolong Pengarang Berita
KUALA LUMPUR, 6 Feb — Parti Progresif Sabah (SAPP) bertegas kepada Pakatan Rakyat (PR) bahawa parti dari negeri Sabah mesti bertanding di majoriti kerusi dalam dewan undangan negeri, dengan mengatakan ini adalah untuk melindungi autonomi negeri tersebut mengkut perjanjian Malaysia 1963.
Mengulangi pendiriannya, Presiden SAPP Datuk Yong Teck Lee, berkata partinya sanggup untuk bekerjasama dengan PR dengan memberi kerusi Parlimen, membenarkan pakatan pembangkang itu memenangi Putrajaya.
Akan tetapi pentadbiran negeri haruslah kekal di tangan parti yang berakar umbi di Sabah, kata bekas ketua menteri itu, dan untuk mencapai perkara ini, berdasarkan nisbah kerusi parlimen-negeri perlulah mengikut formula partinya.
Terdapat 60 kerusi dewan undangan negeri dan 25 kerusi parlimen di negeri Sabah, yang sering dikatakan sebagai deposit tetap Barisan Nasional (BN) bersama jirannya Sarawak.
"Kita telah mengatakan PRU13 adalah tentang mengembalikan semula autonomi Sabah (dan Sarawak) seperti yang dijanjikan dalam Perjanjian Malaysia 1963 dan mengembalikan semangat penubuhan Malaysia.
"Deklarasi Kuching yang mengatakan Sabah, Sarawak mempunyai status yang sama dengan Malaya adalah relevan," kata Yong (gambar) melalui emel yang dikirimkan kepada The Malaysian Insider.
Ahli politik lantang itu merujuk kepada deklarasi yang diumumkan dan diadaptasi oleh DAP, PKR dan PAS semasa sambutan Hari Malaysia 16 September di Chonglin Park, di Kuching, Sarawak.
Antara kunci kepada tujuh deklarasi itu adalah untuk mengembalikan semangat Perjanjian Malaysia serta kedudukan Sabah dan Sarawak sebagai rakan yang sama rata dalam Malaysia, "dengan mengembalikan autonomi Sabah dan Sarawak dalam kerangka Perlembagaan Persekutuan".
"Jika konsisten dengan janji dan prinsip ini, parti peringkat negeri harus bertanding secara majoriti di peringkat negeri, dan PR boleh bertanding secara majoriti di kerusi Parlimen," kata Yong lagi.
Terdapat banyak pembangkang di Sabah, dan menjelang pilihan raya umum ke-13 ini , mereka berebut jumlah kerusi dari 60 kerusi dewan undangan negeri yang dipertandingkan.
PR, pakatan pembangkang yang ditubuhkan di Semenanjung selepas kekalahan teruk BN dalam Pilihan Raya 2008, melihat ini adalah peluang untuk menjatuhkan gabungan pemerintah itu dari kubu mereka di Sabah.
Tetapi penduduk Sabah mula bersifat kenegerian apabila pembangkang di negeri itu mula menggunakan slogan "Sabah untuk Sabah", yang menyebabkan rasa benci ke atas Malaya oleh penduduk tempatan.
Seperti SAPP, Parti Pembaharuan Negeri (STAR), yang diketuai Datuk Dr Jeffrey Kitingan berkata pentadbiran negeri harus dikuasai parti Sabah.
Kedua-dua PR dan SAPP masih belum berbincang dengan Jeffrey yang mahu meletakkan calon di majoriti kerusi atau semua 60 kerusi negeri.
Tetapi dengan SAPP yang masih mahu bertanding di sebahagian besar kerusi, dan PR masih tidak mahu berganjak, ia dilihat bakal menjadi pembangkang yang rapuh dalam menghadapi gergasi BN untuk merebut Sabah pada pilihan raya akan datang.
The Malaysian Insider melaporkan semalam perbincangan kerusi antara PR dan SAPP dihentikan buat sementara waktu, menurut rakan PR Datuk Seri Wilfred Mojilip Bumburing.
Yong tidak menolak bahawa partinya menunggu PR membuat keputusan bagi menentukan formula kerusinya untuk tiga parti, Angkatan Perubahan Sabah (APS) yang diketuai Bumburing dan Pertubuhan Pakatan Perubahan Sabah (PPPS) yang diketuai Datuk Seri Lajim Ukin.
Kedua-dua Bumburing dan Lajim merupakan bekas orang kuat BN di Sabah tetapi meninggalkan parti masing-masing UPKO dan Umno untuk menubuhkan dua pergerakan politik pro-PR.
"Kita menunggu PR atau PKR untuk mereka menentukan formula rasmi dan kita akan umumkan kerana kita tidak hanya bertanggungjawab dengan parti tetapi dengan rakyat," kata Yong lagi.
"Kita juga mahu tahu formula untuk Sarawak dan Malaya."
Beliau enggan memberitahu jumlah kerusi yang SAPP mahu untuk berunding dengan PR, dan berkata "ini bergantung dengan formula PR".
Yong juga tidak mengesahkan atau menafikan tentang kemungkinan partinya akan menentang calon PR dengan bekerjasama dengan STAR dalam pilihan raya akan datang.
"Jawapan bergantung kepada formula PR. Terima kasih," katanya lagi.
Jika SAPP bertanding menentang PR, ini adalah kali kedua sejak 2008 sejak kedua-dua pihak berlawan sesama sendiri.
Pada November 2010, Yong sendiri bertarung dalam pertarungan tiga penjuru antara Ansari Abdullah dari PKR dan Datin Linda Yong Tsen Lin dari BN dalam pilihan raya Batu Sapi.
Yong, walaupun dalam kempennya menyeru rakyat Sabah untuk menyokong parti tempatan, mendapat tempat terakhir dalam pertandingan tersebut.
Pada ketika itu, bekas ketua menteri Sabah itu mengingatkan pengundi mengenai isu autonomi di Sabah yang menjadi salah satu faktor dalam perjanjian Malaysia pada 9 Julai 1963.
Beliau berulang kali merujuk kepada salah satu perkara dibuat oleh Suruhanjaya Cobbold atau Suruhanjaya Inkuiri yang diketuai oleh Gabenor Bank of England Lord Cobbold pada 1962.
Suruhanjaya itu ditubuhkan bagi mengenalpasti rakyat Sabah, pada ketika itu itu dikenali sebagai Borneo Utara, dan Sarawak untuk bergabung dengan Persekutuan Tanah Melayu dan Singapura bagi membentuk Malaysia.
Suruhanjaya itu bertanggungjawab menulis Perlembagaan Malaysia menjelang pembentukan Malaysia pada 16 September 1963.
Dalam laporan suruhanjaya tersebut, Lord Cobbold menerangkan suruhanjaya tersebut menyokong pembentukan Malaysia dan beliau "menyokong kuat" kerana ia adalah projek "yang boleh dijalankan" yang terbaik untuk kepentingan wilayah Borneo dan juga Persekutuan Malaya. 
Pada Pilihan Raya 2008, BN kehilangan majoriti tradisi dua pertiga sebahagian besarnya kerana kalah semenanjung, dimana mereka hanya menang 85 kerusi dan pembangkang merampas 80 kerusi.
Penyelamat BN adalah Sabah, Sarawak dan Labuan dimana parti pemerintah itu mengalahkan pembangkang dimana mereka memenangi 55 kerusi parlimen manakala pembangkang hanya menang dua kerusi.

Gambar Lucah ADUN Paka Bersama Kakak Penyanyi Terkenal Malaysia

Posted: 05 Feb 2013 09:10 PM PST

Agak terkejut juga mendengar alasan isteri kedua Adun Paka, Mastura Othman memohon cerai daripada suaminya. Tambah mengejutkan Abang Nara ialah apabila mengetahui kakak Ella turut terlibat di dalam permohonan cerai ini.

Saidatul Aminuddin, kakak sulung kepada ratu rock negara, Ella merupakan seorang pengusaha butik dan jurusolek profesional. Pada hujung tahun lalu, Saidatul dan suaminya, Zakaria @ Ariffin Abdullah telah keluar di sebuah majalah hiburan yang menjadi punca permohonan cerai daripada Mastura, isteri kedua Zakaria.

Kata Mastura:-
Saya tidak boleh terima apabila gambarnya dengan isteri baru terpampang dalam majalah hiburan. Ia satu publisiti murahan dan tidak sesuai dengan jawatannya sebagai YB (wakil rakyat).

Saya rasa tindakan beliau mengaibkan keluarga dan menjatuhkan imejnya dalam politik dan itulah punca saya memohon cerai ini.

Apa pun Abang Nara taknak komen mengenai kes penceraian ini. Cuma mahu ucapkan tahniah kepada kakak Ella kerana telah selamat berumahtangga. Nampak gayanya hanya tinggal Jojie sahaja yang masih single. Semoga dipercepatkan jodoh buat Jojie. Sama-samalah kita doakan. Sumber asal Kosmo.

Anwar Sumbang USD700,000 Bina Masjid di Palestine Untuk DiRoboh Oleh Israel

Posted: 05 Feb 2013 07:49 PM PST

Kata-kata Anwar yang berbunyi "I support all efforts to protect the security of the state of Israel." (saya menyokong semua usaha untuk melindungi keselamatan negara Israel) masih lagi terngiang-ngiang di telinga seluruh umat Islam, dan pastinya masih menghantui penduduk Palestine. Kata-kata itu begitu jelas, sama ada di ambil dalam keseluruhan ayat, mahupun separuh, ia tetap tidak mengubah maknanya.

Justeru, percubaan Anwar untuk menafi dan memutarbelit kenyataannya sendiri bagi mengelak dituduh sebagai talibarut Yahudi, telah tidak berjaya. Namun begitu, Anwar mengambil sikap selamba dan seolah-olah tidak melakukan apa-apa kesalahan serta masih lagi cuba membawa imej Islam, sekali sekala, demi untuk memastikan sokongan Melayu Islam terhadapnya berterusan.

Walaupun rangkaian penyamaran yang digunakan Anwar seperti, SUARAM dan BERSIH telah terbukti ada menerima dana dari pertubuhan-pertubuhan asing yang terlibat dengan misi pertukaran rejim yang didalangi Yahudi, tetapi ini tidak menghalang Anwar untuk terus berpura-pura berkongsi sentimen yang sama dengan umat Islam keseluruhan dalam isu Palestine.

Oleh itu, apabila Dato' Seri Najib Tun Razak menerima jemputan ke Gaza, bersama Datin Seri Rosmah, berpeluh-peluhlah Anwar cuba menyaingi publisiti tersebut. Sedangkan, lawatan Dato' Seri Najib adalah bersifat persaudaraan sesama Islam, bukannya politik mahupun publisiti, walaupun publisiti tidak dapat dielakkan kerana beliau adalah ketua negara dan ahli politik.

Justeru, Anwar juga tidak mahu kalah dan pantas iaitu dalam sehari dua sahaja telah menyediakan sejumlah RM2.1 juta atau USD700,000 untuk didermakan kepada Hamas, bagi pembinaan sebuah masjid di Palestine pada 1 Februari lalu. Kelam kabut Anwar memanggil pemberita untuk memastikan berita dan gambarnya menderma kepada Palestine dilihat oleh penyokong-penyokongnya bagi mengaburi publisiti lawatan Dato' Seri Najib.

Entah dari mana dan bagaimana beliau menyediakan wang sebegitu banyak dengan sebegitu cepat tidak dapat dipastikan. Malah, personaliti wakil Hamas yang menerima cek tersebut juga tidak dapat dipastikan kerana segala-galanya diadakan dengan tergesa-gesa di ibu pejabat PKR di Tropicana.

Bagi berlaku adil kepada Anwar, tak apalah kalau tak turun ke medan perang sekali pun, dapat menderma pun kira sudah cukup baik memandangkan Anwar sebenarnya menyokong Israel.

Benar, kita tidak dapat mengukur keikhlasan Anwar menderma, tetapi kita masih boleh bertanya dari mana wang itu datang. Dan rasanya tidak salah juga untuk kita menghukum Anwar sebagai hipokrit serta pengkhianat terhadap rakyat Palestine.

Ini kerana, walaupun jumlah RM1.2 juta adalah besar, tetapi apalah sangat jika dibandingkan dengan tandatangan yang diturunkan Anwar dalam Sidang Kemuncak Annapolis 2007 yang menyokong penyelesaian dua negara dengan mengiktiraf negara Israel.

Apalah sangat USD700,000 berbanding beribu-ribu ekar tanah Palestine yang telah diceroboh dan rumah rakyatnya yang telah diroboh kerana memberi 'ruang' untuk negara Israel yang dipersetujui Anwar itu.

Apalah sangat wang berbanding nyawa rakyat Palestine yang dibunuh kejam sejak berdekad-dekad lalu demi memastikan keselematan negara Israel yang disokong oleh Anwar.

Apalah sangat memberi sumbangan untuk pembinaan masjid atau apa jua jika Anwar juga menyokong pihak yang bersedia pada bila-bila masa untuk menceroboh dan merobohkannya?

Kesimpulannya, pembinaan masjid itu baik, namun ia tidak membawa apa-apa signifikan kepada perjuangan Palestine, kerana rakyat Palestine tetap bersolat dan berdoa di mana saja walaupun tanpa sumbangan Anwar. Dalam keadaan darurat seperti Palestine, kos pembinaan sebuah masjid adalah tidak penting tetapi apa yang lebih penting ialah memulihkan keadaan bagi membolehkan mereka hidup dan beribadah dalam keadaan selamat.

Justeru, apa yang Dato' Seri Najib lakukan iaitu untuk mengusahakan perdamaian antara Hamas dan Fatah adalah jauh lebih signifikan lagi. Apa yang dilakukan oleh pihak lain seperti Aman Malaysia dan lain-lain iaitu membekalkan bahan binaan untuk sekolah, hospital termasuk makanan, pakaian dan ubat-ubatan juga adalah lebih signifikan lagi.

Lebih dari itu, sebanyak mana pun wang yang Anwar dermakan dari dalam dewan berhawa dingin di ibu pejabatnya di Tropicana, ia tidak mungkin terbanding dengan kesediaan Dato' Seri Najib mengambil risiko ke atas keselamatan dan nyawanya serta isteri, untuk ke sana.

Oleh itu, nasihat penulis untuk Anwar, sebelum mencari publisiti, jelaskan dahulu di pihak mana anda berada - Israel atau Palestine? Apapun, setakat ini, penulis masih menunggu berita kalau-kalau Anwar akan mengadakan satu lagi 'apology tour' menyembah pemimpin zionis kerana telah terpaksa menderma kepada Hamas.

Tetapi, melihat dari sudut lain pula, sudah tentu zionis lebih rela membantu menaikkan nama Anwar dengan membina masjid di Palestine daripada membiarkan ketokohan Dato' Seri Najib menyerlah dan berjaya mendamaikan Hamas dan Fatah.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

UMNO Murtad

Posted: 05 Feb 2013 04:37 PM PST

Kronologi TALAM Siri 3:

Posted: 05 Feb 2013 03:33 PM PST

RAFIZI MENGAPA DIAM? KAMU SAMA MACAM LEMBU!!
jejarikami | 10:11 |


Walaupun KHSB telah secara sukarela mengumumkan hasil siasatannya, Suruhanjaya Sekuriti, Bursa Malaysia serta SPRM bukan sahaja gagal untuk mengambil tindakan malah gagal untuk memainkan peranan bagi menyiasat dan mengambil tindakan tegas terhadap Menteri Besar Businessman walaupun telah secara terangan menyalahgunakan kuasa dan menggunakan wang rakyat untuk selamatkan TALAM. Raja Idris dan Suhaimi Kamarazaman juga perlu bertanggungjawab dan disiasat secara menyeluruh supaya tindakan sewajarnya dapat diambil.


Rakyat berhak tahu kenapa Khalid memberikan DISKAUN terhadap hutang Talam dan kenapa sehingga kini KHSB tidak menerima Geran yang dijanjikan. Bukan kah Geran tersebut hak KHSB dan ini bermakna ianya hak RAKYAT. Ia distruktur sebagai Geran untuk membolehkan Menteri Besar Businessman lari dari membayar cukai.
ASET-ASET TAHAP SAMPAH


Aset-aset sampah (TANAH) yang dikenalpasti untuk diambilalih dari Talam sebagai penyelesaian hutang ini sebenarnya mempunyai nilai 50% LEBIH RENDAH daripada nilai yang dipersetujui oleh Menteri Besar Businessman semasa transaksi penyelesaian hutang ini.


Menteri Besar Businessman ni tak tahu berunding kah? Atau buat-buat tak tahu atau diperangkap oleh "rakan-rakan" dalam Kerajaan?


Paling mengejutkan tanah tersebut telah diserahkan kepada Kerajaan Negeri kerana ia adalah kawasan hijau. Menteri Besar Businessman nampaknya menggunakan asset Kerajaan Negeri untuk menyelesaikan hutang Talam bagi pihak Talam (Kerajaan Selangor untuk Rakyat Selangor bukan untuk entiti kapitalis seperti Talam)


Dengan perkataan lain, Menteri Besar Businessman akan menjual aset negeri Selangor kepada anak syarikat untuk menyelesaikan hutang-hutang peniaga-peniaga Cina DAP yang lain. Adakah dengan cara ini juga hutang Menteri Besar Businessman dengan Bank Islam juga dapat diselesaikan?


Semua asset yang dipindahmilik ini adalah aset yang tidak laku dan tiada nilai untuk dibangunkan. Contohnya tanah 12 ekar di Bukit Jalil yang telah diserahkan semula oleh Talam kepada Kerajaan Selangor sebagai kawasan hijau telah diambil alih dengan nilai RM12 juta sedangkan semasa transaksi Talam dengan Kerajaan Negeri dulu nilainya adalah RM400,000 seekar atau dengan jumlah RM4.8 juta sahaja. Mengapa nilai tersebut boleh meningkat sehingga RM12 juta?
Menteri Besar Businessman ini secara terang-terangan telah menipu rakyat dan menganggap dirinya sebagai above the law. Oh ya apa ada hal menipu kerana syurga yang dijanjikan PAS sedang menunggu. Apa yang menghairankan pihak berkuasa masih gagal mengambil tindakan walaupun mempunyai bukti jelas telah didedahkan oleh anak syarikat sendiri.Bersambung,,,,

Kronologi TALAM Siri 2: @khalid_ibrahim

Posted: 05 Feb 2013 03:32 PM PST


KHALID IBRAHIM: Menteri Besar Businessman
jejarikami | 20:00 |
Khalid Ibrahim urus Selangor macam urus syarikat. Kepercayaan yang diberikan oleh rakyat disia-siakan begitu sahaja. Lupa Sultan lupa rakyat tapi DAP dia ingat. Tindakan Khalid untuk memberikan talian hayat kepada Talam dalam menyelesaikan isu hutang Talam kepada anak-anak syarikat kerajaan negeri Selangor telah memberikan cahaya dan hayat baru kepada Talam yang merupakan syarikat pemaju perumahan yang membina rumah berkualiti seperti rumah haram pada harga yang mahal.


Talam yang telah menukar namanya kepada Trinity Corporation Berhad selepas transaksi penyelesaian hutang ditandatangani teah melangkah dengan gah dan melepaskan diri dari hutang yang membelenggunya sekian lama dan diklasifikasikan sebagai syarikat yang hampir bankrupt.


KHSB yang merupakan syarikat pemaju tersenarai milik kerajaan negeri semakin musnah dan bertambah parah keadaannya, kerajaan pimipinan menteri besar businessman telah mengambil tanah KHSB seperti di Selayang dan beberapa lagi aset yang amat penting, seterusnya meletakkan KHSB di dalam keadaan tertekan dan sukar untuk membiayai gaji kakitangan yang 99% beragama Islam dan berbangsa Melayu.


Menteri Besar Businessman tidak mempedulikan kepentingan pemegang saham yang merupakan rakyat jelata dan bertindak sesuka hati bagi memenuhi impiannya untuk menyelamatkan sahabat baiknya Tan Sri Chan Ah Chye dan membantu mengembangkan agama Kristian yang dianuti oleh 99% kakitangan Talam. Untung Talam di SELAMATKAN MENTERI BESAR BUSINESSMAN walau nak bankrap tak pasal-pasal dibantu. Berapa banyak DANA RAKYAT yang digunakan untuk bantu TALAM boleh digunakan untuk membantu RAKYAT???


Dalam mesyuarat pada 13 Oktober 2012, lembaga pengarah KHSB sendiri telah mengarahkan juruaudit luaran untuk menyiasat tindakan Menteri Besar Businessman semasa transaksi hutang Talam dan memberikan laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan juga Bursa Malaysia.


Geran yang dijanji akan diberi oleh Menteri Besar Businessman kepada KHSB sebanyak RM115 juta hanya bertujuan untuk mengaburi mata rakyat dan melindungi dirinya dari di siasat oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Malaysia terhadap penipuan dan PENYALAHGUNAAN KUASANYA sebagai menteri besar lantikan SULTAN SELANGOR…

Kronologi TALAM Siri 1: @khalid_ibrahim

Posted: 05 Feb 2013 03:30 PM PST


ORANG KAYA DIUTAMAKAN ORANG MISKIN DITEPI JALANKAN - KHALID IBRAHIM SALAH GUNA KUASA: PEMBONGKARAN OLEH KHSB, ANAK SYARIKAT NEGERI SELANGORPenyalahgunaan kuasa dan penipuan yang dilakukan oleh Tan Sri Khalid semasa pembentangan kertas putih berkaitan transaksi penyelesaian hutang Talam akhirnya dibongkar dan didedahkan oleh Kumpulan Hartanah Selangor Berhad, anak syarikat tersenarai negeri Selangor sendiri.


Kertas putih yang dibentang oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akhirnya memerangkan dan membuka pintu untuk siasatan lanjut yang boleh meletakkan kedudukan Tan Sri Khalid Ibrahim di dalam keadaan yang serius berikutan dari penyalahgunaan kuasa beliau sebagai menteri besar di dalam penyelesaian isu hutang Talam yang melibatkan aset dan wang milik kerajaan negeri (WANG RAKYAT) berjumlah lebih daripada RM600 juta.


Penyalahgunaan kuasa dan penipuan fakta semasa membentangkan kertas putih penyelesaian hutang Talam ini disahkan sendiri oleh anak syarikat kerajaan negeri Selangor, syarikat tersenarai Kumpulan Hartanah Selangor Berhad kepada Bursa Saham pada 28 November 2012.


Pengumuman kepada bursa saham oleh anak syarikat milik negeri Selangor jelas memperlihatkan dengan nyata bahawa anak syarikat kerajaan negeri Selangor sendiri tidak dapat menanggung dosa dan bersekongkol dengan menteri besar dalam penyalahgunaan kuasa dan manipulasi harta serta wang rakyat Selangor.


Kesalahan dan penipuan yang dilakukan oleh menteri besar businessman ini tidak lagi dapat dirahsiakan lagi oleh Kumpulan Hartanah Selangor Berhad dan mengumumkan penyiasatan awal kepada bursa Malaysia untuk pengetahuan pemegang-pemegang saham KHSB.


Kumpulan hartanah Selangor telahpun melantik juruaudit bebas kononya AKN Arif yang merupakan sabahat kepada Raja Idris dan penyokong kuat PAS untuk mengaudit transaksi penyelesaian hutang Talam yang dilaksanakan oleh Menteri Besar Businessman. Daripada siasatan awal juruaudit bebas dan seperti yang diumumkan oleh KHSB, terdapat banyak keraguan dan pelanggaran undang-undang dalam transaksi tersebut. Lebih memeranjatkan, laporan juruaudit AKN Arif adalah bertentangan dengan pengesahan dan endorsement oleh KPMG yang dilantik oleh Menteri Besar Businessman sendiri untuk mengaburi mata rakyat Selangor yang kini didapati menyesal menukar kerajaan pada tahun 2008 di dalam penyalahgunaan kuasa beliau di dalam penyelesaian isu hutang Talam ini.


Rumusan daripada laporan yang bertentangan dengan juruaudit bebas yang diantik oleh KHSB, Menteri Besar Businessman serta juruaidt KHSB iaitu Ernst & Young, pihak berkuasa iaitu Suruhanjaya Sekuriti dan SPRM telah memulakan siasatan menyeluruh untuk mendapatkan fakta dan bukti-bukti sahih bagi mengambil tindakan di bawah bidang kuasa masing-masing bagi melindungi kepentingan pemegang saham KHSB serta harta dan wang rakyat Selangor yang melebihi RM 600 juta.


Penipuan fakta semasa membentangkan kertas putih tersebut adalah sesuatu yang dijangka oleh banyak pihak bagi melindungi PENYALAHGUNAAN KUASA beliau sebagai Menteri Besar Businessman dalam isu penyelesaian hutang Talam ini tetapi lebih memeranjatkan, fakta siasatan awal AKN Arif yang mengesahkan penipuan dan penyalahgunaan kuasa beliau di dalam transaksi ini diumumkan untuk pengetahuan rakyat oleh KHSB sendiri. Mereka telah memanipulasikan elemen teknikal dan perakaunan bagi mengelirukan rakyat.


Kebodohan Menteri Besar Businessman semakin terserlah, walaupun kertas putih tersebut adalah sampah Menteri Besar Businessman tetap membentangkan sampah kepada rakyat bagi membodohkan rakyat. Timbul persoalan di sini sama ada Menteri Besar Businessman itu faham isi kandungan kertas putih tersebut ataupun sebaliknya. Mungkin juga Menteri Besar Businessman dipaksa untuk membaca dan membentangkan kertas putih tersebut oleh pihak-pihak tertentu yang berkepentingan mungkin PAS mungkin DAP? Siapa sabotaj Menteri Besar Businessman ini? 

Nizar Jamaludin Tok Bomoh Tenung Nasib

Posted: 05 Feb 2013 04:07 AM PST


5 tahun menjadi wakil rakyat inilah hasil kerja yang Nizar lulus, Nizar sudah lulus dan ditauliahkan sebagai Dokun Tenung Nasib.

Menurut tenung nasib Nizar Pak Ketam boleh menang 145 kerusi dan BN hanya 77 kerusi. Daripada 145 kerusi Pak Ketam, Pas mendapat 100 kerusi dan layak menjadi Perdana Menteri.

Anwar dan Lim Kit Siang pun menangis tak berlagu kena tipu oleh Pas.

Cuma bagaimana dengan Nizar?

Nizar masih berangan-angan nak jadi MB Perak, sedangkan Dap Perak sudah pun ada calon Melayu untuk dilantik sebagai MB.

Calon MB Perak baru dari Taiping
Pas Perak pula setakat hari ini ada 3 calon MB mereka ialah Pesuruhjaya Pas Perak, Nizar sendiri dan YDP Pas Taiping pun telah mewar-warkan dalam ceramah bahawa beliau adalah calon MB Perak yang baru.

Saiyiditina Khadijah Award To Wan Azizah: ABIM Insulted The Wife Of Rasulullah SAW

Posted: 05 Feb 2013 03:05 AM PSTNot enough with PAS insulted Rasululullah SAW's companions by comparing Lim Guan Eng the kafir, liar and racist leader with Khalifah Umar Al-Aziz, now ABIM instults the wife of Rasulullah SAW by giving an award to Wan Azizah, the wife the famous sodomite in Asia with the 'Saiyyidatina Khadijah Award' during its National Helwa Assembly (HKK) on February 13.

The award was given to her by the President of Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (Wadah), Dr Siddiq Fadzil to Wan Azizah at Auditorium Jubli Perak, Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SSAAS) and it was given to her for her 'courage' in fighting for justice, truth and Islam, towards a better change.

There is no way that ABIM would not know the history of Saiyidatina Khadijah which is far different than Wan Azizah.

Saiyidatina Khadijah binti Khuwailid RA was a symbol of the First Lady. Saiyiditina Khadijah was a woman with great character and she did not depend on the status of her husband nor family, instead, she stands on her own. She was born in a wealthy family, but she gain her respect as she handles the family business. As a successful businesswoman, Saiyidatina Khadijah was famous among the Quraisy.

Her noble character had given her so much respect which she then known as ath-Thahirah (sacret woman).

Her marriage with Rasulullah SAW was filled with love and respect. Saiyidatina Khadijah was his big motivation and a loyal aide to Rasulullah SAW.

Conclusion is, Saiyidatina Khadijah is the symbol of a true Muslim woman.

Based on these facts, who is Wan Azizah to receive such great award?

Wan Azizah is not a woman who deserves any respect because she decided to eloped with Anwar in Thailand just because their relationship did not receive any blessings from her father. They then got married on February 28, 1980 without any auspicious ceremony or even pictures.

Wan Azizah is just a regular woman, born in Singapore, she was left by her father who was then studying in Singapore. Wan Azizah grew up with two of her uncles on Kedah and Kelantan. It is then said that living that kind of childhood, Azizah did not receive much love.

It is true, Azizah is courageous, but she is courageous in terms of defending a sodomite, she dares to abet to bring down the government led by Muslims to be replaced by a leader who is a pluralist and he would work alongside the enemy just to drive Malaysia towards liberalism. Even their daughter acknowledges pluralism in religion and fights alongside her father with Wan Azizah also by his side, defending them no matter what happens.

Even though defending your husband is something noble, but defending him blindly is stupid, that is not the characteristics of a true Muslim woman, like what as shown by Saiyidatina Khadijah.

Wan Azizah is not a Muslim fighter, instead, she fights for liberalism, pluralism and LGBT, in line with her husband's fight. That is why, even if she is loyal towards her husband, she should not be given any respect.

Thus, ABIM should withdraw the award from Wan Azizah because she clearly chooses to obey her husband than her religion.

To ABIM, do not insult woman to that level, and do not give such award to a woman who supports the enemy of our religion, race and country. Do not insult Saiyidatina Khadijah by linking her with Wan Azizah.

Azhar Idrus Bakal Sokong BN?

Posted: 05 Feb 2013 03:03 AM PST

Kemunculan personaliti agama yang sedang meningkat popular, Ustaz Azhar Idrus dalam Wacana Perdana di Stadium Darul Makmur, Pahang beberapa hari lepas pada pandangan ramai pemerhati politik ia adalah satu perkembangan menarik untuk dikupas dari pelbagai sudut.

Umum mengetahui selama ini Azhar Idrus dilihat dekat dengan PAS seumpama jinak-jinak burung merpati di masa yang sama cukup kritis dengan Kerajaan Pusat khasnya UMNO.

Lantaran itu tidaklah pelik bila mana para penyokong PR khususnya PAS ghairah cuba mengambil kredit berikutan kebanjiran orang ramai mengikuti program dakwah keagamaan itu dengan mempropagandakannya sebagai petanda 'sokongan rakyat' kepada PR.

Namun disebalik keghairahan tersebut, hakikatnya kesediaan Kerajaan Pahang yang diterajui Menteri Besar, Dato' Seri Adnan Yaakob meluluskan kegunaan Stadium Darul Makmur untuk menjayakan program wacana itu membuktikan keterbukaan BN dalam memperkasakan program bercorak dakwah.

Sudah menjadi polisi BN apa sahaja program keagamaan selagi ianya dilaksanakan dengan tulus ikhlas tanpa doktrin kepartian, maka segalanya lancar tanpa halangan.

Bagaimanapun bila mana wacana yang disertai Azhar Idrus itu turut mendapat liputan Berita Utama TV3, sesetengah pemimpin dan penyokong PR bagaikan terhidu sesuatu yang tidak kena. Bagaikan ada udang disebalik mi, kata mereka.

Kenyataan Azhar Idrus sebagaimana dipetik oleh Berita Utama TV3, "sangat-sangat saya sokonglah, kerajaan mana sekalipun buat benda-benda gini untuk anak-anak muda khususnya," dilihat oleh sebahagian pemerhati seakan ada maksud tersirat untuk ditafsirkan.

Dari kenyataannya itu ia menggambarkan sokongan terbuka Azhar Idrus dengan dukungan yang diberikan oleh Kerajaan Pahang dalam menjayakan program keagamaan, sesuatu yang jauh berbeza dengan layanan Kerajaan PAS Kelantan yang mengharamkan kuliah agama oleh Azhar Idrus di mana-mana Masjid dan Surau di negeri itu.

Lebih menarik lagi kemunculan tiba-tiba Azhar Idrus dalam wacana yang disokong oleh Kerajaan BN Pahang itu bagaikan memberi jawapan kenapa beliau gagal muncul di malam pra Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) tempohari.

Barangkali polemik kalimah Allah s.w.t telah merubah corak pandangan Azhar Idrus terhadap PAS dan PR selanjutnya kini dilihat seperti bakal menyokong BN, ada kemungkinannya jika diambil kira kegagalannya menyertai malam pra HKR di padang Kelab Sultan Sulaiman.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 06 Feb 2013 01:14 AM PST

Sahabat-Gunung


Najib Razak Tergugat Di Pekan ..

Posted: 05 Feb 2013 09:10 AM PST


Malas nak kata banyak, tapi aku rasa Najib razak akan mendapat tentangan yang cukup hebat di Pekan pada PRU13 nanti …

Mana taknya, adik Timbalan Presiden PKR sendiri akan menentang Najib Razak…. Bukan calang-calang calon tu beb ….

Jangan Ludah Ke Langit Tinggi Sangat, Nanti Terjilat @ Muka Sendiri ....

Posted: 05 Feb 2013 08:21 AM PST


Nak pinjam ayat bro Baha Azuwan ….. "Tu la pasal jangan kuat sngat meludah, nanti terjilat ludah sendiri"….

Apa kena menggena ayat di atas dengan pic di atas ….

 

 

Hakikatnya, ini adalah bukti bahawa kerajaan BN di bawah pimpinan Datuk Seri najib Razak bukan jenis pilih bulu …. Kerajaan BN merupakan kerajaan yang menunaikan janji ….

 

BR1M – tak kira orang tu sokong UMNO ker, MCA ker, MIC ker … BN ker ataupun sokong PKR, PAS mahupun DAP …. Asalkan dia layak dapat BR1M …. Dia akan tetap menerimanya….

 

Walaupun ada puak2 yang mengatakan duit BR1M nie haram …. namun ….

 

Timbalan Ketua Cabang Keadilan Puchong dengan penuh semangat sedang beratur untuk menerima kopun RM500

Anugerah Saiyiditina Khadijah Kepada Wan Azizah: ABIM Menghina Isteri Rasulullah SAW

Posted: 05 Feb 2013 06:45 AM PSTTidak cukup dengan perbuatan PAS menghina sahabat Rasululullah SAW dengan menyamakan Lim Guan Eng si kafir harbi, manusia rasis, angkuh dan penipu yang digelar 'Tokong' oleh bangsanya sendiri dengan Khalifah Umar Al-Aziz, kini ABIM pula menghina isteri Rasulullah SAW dengan menganugerahkan Wan Azizah, isteri peliwat tersohor Asia dengan 'Anugerah Khas Saiyyidatina Khadijah' pada Himpunan Helwa Kebangsaan (HKK) 2013, 2 Februari lalu. 

Anugerah yang disampaikan oleh Presiden Wadah Pencerdasan Umat Malaysia (Wadah), Dr Siddiq Fadzil kepada Wan Azizah di di Auditorium Jubli Perak, Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (SSAAS) itu dikatakan sebagai menghargai 'keberanian Wan Azizah menegakkan keadilan, kebenaran dan memperjuangkan Islam ke arah perubahan'.

Tidak mungkin ABIM, atau nama penuhnya, Angkatan Belia Islam Malaysia, tidak tahu asal-usul, sejarah, sifat dan sikap serta perjuangan Saiyidatina Khadijah yang jauh amat bertentangan dengan Wan Azizah. 

Saiyidatina Khadijah binti Khuwailid RA adalah simbol Wanita Pertama.  Saiyiditina Khadijah adalah wanita dengan keperibadian hebat dan punya pemikiran yang bijak, matang, serta tidak bergantung kepada status suami atau keluarga, tetapi mempunyai status sendiri.  Beliau lahir dalam keluarga bangsawan yang disegani dan kerana kecerdasannya beliau telah diamanahkan untuk mengurus perniagaan keluarga.  Sebagai seorang usahawan yang berjaya, Saiyidatina Khadijah begitu terkenal di kalangan masyarakat Quraisy.   

Pekertinya yang mulia, menyebabkan beliau amat disegani sehingga diberi gelaran ath-Thahirah (wanita suci).  Pendek kata, beliau memiliki pakej lengkap, iaitu mulia, bijak dan juga kaya yang mana membuatkan ramai yang menaruh hati padanya walaupun setelah bergelar janda. 

Namun, hatinya tidak terbuka sungguhpun yang menaruh hati padanya itu bukan sahaja pemuda dan pembesar Quraisy, tetapi juga dari raja-raja yang memerintah negara. 

Allah SWT telah mentakdirkan yang hatinya hanya terbuka kepada Rasulullah SAW yang 25 tahun lebih muda darinya dan beliau mengambil langkah pertama merisik khabar melalui teman dan saudara untuk menyampaikan perkara itu kepada Rasulullah SAW.  Hanya apabila mengetahui isi hati beliau dan bahawa Rasulullah SAW juga membuka hati kepadanya, barulah pihak keluarga Rasulullah SAW menghantar peminangan. 

Perkahwinan Saiyidatina Khadijah dengan Rasulullah SAW penuh dengan kasih sayang dan hormat menghormati.  Rasulullah SAW senang meminta pandangan dan nasihat isterinya dan begitu juga sebaliknya.  Saiyidatina Khadijah adalah pendorong semangat, penenang ketika gusar dan pembantu yang setia kepada Rasulullah SAW. 

Allah SWT telah memberikan kekuatan melalui Saiyidatina Khadijah bukan sahaja kepada Rasulullah SAW untuk menghadapi segala cabaran, tetapi juga kepada pengikut baginda di mana Saiyidatina Khadijah sentiasa bersedia mendermakan hartanya bagi memastikan mereka tidak mudah diperguna atau didera oleh musuh Islam.   

Kesimpulannya, Saiyidatina Khadijah bukan sahaja simbol isteri, ibu dan pejuang Islam, tetapi juga simbol wanita Islam yang sebenar, iaitu bijak, terhormat, berani dan punya pemikiran dan status tersendiri.  Untuk itu, beliau telah dijanjikan syurga dan Rasulullah SAW sendiri mengiktirafnya dengan sabda "Sebaik-baik wanita di dunia ini ada empat orang iaitulah Maryam binti 'Imran, Asiyah puteri Muzahim (isteri Firaun), Khadijah binti Khuwailid dan Fatimah binti Muhammad."

Berdasarkan hakikat ini, apakah yang melayakkan Wan Azizah menerima anugerah sempena wanita paling mulia ini?   Dari segi keturunan, sejarah, sifat, sikap, perjuangan dan keperibadian Wan Azizah, semuanya bagaikan langit dengan bumi berbanding Saiyidatina Khadijah. 

Wan Azizah bukanlah seorang wanita yang terhormat kerana sanggup kahwin lari di Thailand dengan Anwar apabila hubungan mereka tidak direstui bapa Azizah.   Mereka akhirnya diijabkabulkan pada 28 Februari 1980 tanpa majlis yang meriah dan tanpa gambar perkahwinan.  Sebelum itu, mereka telah bercinta sakan ketika belajar, di mana Azizah sering membonceng motorsikal Anwar untuk bersiar-siar. 

Wan Azizah juga bukan lahir dari keturunan bangsawan, sebaliknya biasa-biasa sahaja.  Dilahirkan di Singapura, Wan Azizah ditinggalkan bapanya yang ketika itu melanjutkan pelajaran di Singapura. Wan Azizah membesar di bawah jagaan dua orang bapa saudaranya secara bersilih ganti di Kedah dan Kelantan.  Keadaan ini sedikit sebanyak menimbulkan masalah emosi di mana beliau disifatkan sebagai mempunyai simptom kekurangan kasih sayang. 

Kita juga melihat alasan ABIM bahawa anugerah tersebut adalah bagi mengiktiraf keberanian Azizah 'menegakkan keadilan, kebenaran dan memperjuangkan Islam ke arah perubahan' amatlah melucukan kerana kalaupun Azizah punya keberanian, keberanian itu tiada kena mengena dengan keadilan, kebenaran atau Islam dan perubahan.  Malah, ia adalah seratus-peratus bertentangan. 

Benar Wan Azizah berani, tetapi berani untuk membela peliwat, berani bersubahat untuk menggulingkan kerajaan pimpinan Islam untuk diganti dengan pemimpin berfahaman plural, berani menipu, memfitnah dan menuduh pemimpin yang berjasa dan tidak bersalah sebagai zalim, berani bersekongkol dengan sesiapa sahaja termasuk musuh Islam untuk membawa perubahan ke arah liberalisasi.  Anak kandung yang dididiknya sendiri juga terang-terangan mengiktiraf pluralisme agama dan turut berjuang bersama bapa peliwatnya dengan Wan Azizah setia membantu, menyokong dan membela mereka pada bila-bila masa dan dalam apa jua keadaan. 

Walaupun setia kepada suami adalah sesuatu yang mulia, tetapi setia membuta tuli adalah tindakan yang bodoh dan jahil iaitu amat bertentangan dengan ciri-ciri wanita Islam sejati yang diteladankan oleh Saiyidatina Khadijah. 

Wan Azizah bukan pejuang Islam, tetapi pejuang liberalisasi, pluralisme and LGBT selaras dengan pendirian suaminya.  Oleh itu, walaupun beliau mungkin setia kepada suaminya sepertimana Saiyidatina Khadijah, tetapi beliau tidak wajar menerima sebarang penghargaan apatah lagi dalam bentuk anugerah atas nama tokoh yang mulia tersebut. 

Justeru, ABIM wajar menarik balik anugerah tersebut dari Wan Azizah kerana beliau jelas telah memilih untuk taat kepada suami melebihi taat kepada dari ajaran Islam. 

Kepada ABIM, jangan dihina wanita Islam ke tahap sebegitu rendah, dan jangan dihina Islam sehingga begitu sekali dengan meletakkan sesuatu anugerah yang begitu mulia, kepada wanita yang menjadi talibarut pengkhianat agama, bangsa dan negara.  Dan lebih-lebih lagi jangan dihina Saiyidatina Khadijah dengan mengaitkan beliau walaupun dengan hujung rambut atau hujung jari Wan Azizah.  

Krisis Air: RM120 Juta Sepatutnya Dari Kerajaan Selangor Bukannya Kerajaan Pusat

Posted: 05 Feb 2013 05:30 AM PSTKerajaan PKR Selangor yang diketuai Menteri Besar, Khalid Ibrahim dalam kebanyakan kenyataan media seringkali menuding jari menyalahkan kelemahan Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) sebagai punca berlakunya krisis air di Selangor.

SYABAS dituduh tidak berupaya menambah baik sistem bekalan air termasuk menukar ganti paip air lama yang menyebabkan kadar peratusan air tidak berhasil (NRW) di negeri itu masih berada di paras yang tinggi.

Serentak dengan itu juga Khalid menjadikan alasan tersebut untuk  menjustifikasikan pentingnya penstrukturan semula perkhidmatan air di negeri itu.

Walhal umum mengetahui sejak Selangor diambil alih oleh PKR, kerajaan negeri telah bertindak membekukan perbelanjaan modal (Capex), akibatnya pemegang konsesi air itu terpaksa menghentikan kerja pembaikan serta menaik taraf paip.

Bila mana naik taraf paip air dihentikan disebabkan Capex disekat, bermakna sasaran 19.98% NRW gagal dicapai. Tanyalah sesiapa pun hatta kanak-kanak yang baru masuk sekolah rendah pun tahu, tanpa modal perbelanjaan tidak mungkin barang lama berganti baru.

Sedangkan ramai yang maklum sekiranya Capex tidak disekat, sasaran tersebut tidak mustahil dicapai. Sebagai contoh, dengan adanya Capex hasilnya pada tahun 2005 NRW yang ketika itu ialah 42.78% telah berjaya dikurangkan kepada 37.65 peratus.

Manakala bagi tahun 2008 37.28% NRW berjaya diturunkan kepada 33.17%. Namun selepas Kerajaan PKR Selangor menyekat SYABAS menggunakan modal perbelanjaan Capex kesannya NRW kekal diparas 33%.

Jelas sekali tujuan Kerajaan PKR Selangor menyekat Capex tujuannya tak lain tak bukan untuk mensabotaj SYABAS supaya orang ramai akan memfokuskan kemarahan mereka kepada syarikat konsesi air itu selanjutnya menyokong saranan MB Selangor untuk penstrukturan semula bekalan air.

Menyedari masalah yang dihadapi SYABAS jika gagal ditangani segera kesan tempiasnya akan menyebabkan orang ramai berdepan risiko masalah bekalan air bersih akhirnya Kerajaan Pusat pimpinan Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak telah mengambil inisiatif memberi peruntukan tambahan RM120 juta.

Peruntukan itu adalah tambahan kepada dana RM606 juta yang telah diberikan kepada Syabas sebelum ini bertujuan untuk menambah baik bekalan air sekaligus mampu mengurangkan kesan sampingan terhadap kehidupan rakyat Selangor.

Sepatutnya PKR dan rakan sepakatannya dalam PR yang memerintah Selangor tika ini yang sebetul-betulnya perlu memikul tanggungjawab membantu SYABAS apatah lagi Kerajaan Negeri sendiri memiliki kepentingan 30% dalam syarikat konsesi air itu.

Dengan kata lain bantuan kewangan RM120 juta mahupun RM606 juta itu patutnya adalah tanggungjawab Kerajaan PKR Selangor dan bukannya Kerajaan Pusat. Tapi disebabkan MB yang paling lembap dalam sejarah negeri itu terlampau kemaruk mahu mengambil alih SYABAS demi kepentingan kroni sendiri akhirnya tanggungjawab tersebut gagal dilakukan.

Mujurlah Kerajaan Pusat cepat menyedari denyut nadi kebimbangan khalayak umum, lantaran itu tanpa mengira perbezaan politik maka bantuan kewangan tetap disalurkan demi memastikan keselesaan rakyat disamping mengekang kesan sampingan lain terhadap perkembangan ekonomi negeri.

Jika diharapkan Kerajaan PKR Selangor yang asyik mengutamakan kepentingan politik silap gaya saban minggu ada sahaja masalah bekalan air berlaku sebagaimana yang terjadi baru-baru ini.

Apapun, majoriti rakyat Selangor kini semakin faham permainan politik Kerajaan PKR Selangor yang ternyata mendahulukan perihal politik kepartian mengatasi kepentingan khalayak, bukannya satu model kepimpinan yang baik.

Cukuplah hampir 5 tahun rakyat Selangor dibuai retorik politik dan polemik yang tidak berkesudahan. Justeru itu, eloklah PRU 13 kelak ditalkinkan sahaja Khalid Ibrahim dan kerajaannya itu.

Janji Manifesto Pilihan Raya: Jangan Menipu Rakyat, Jangan Perdaya Penguna Untuk Meraih Undi - PPIM

Posted: 05 Feb 2013 03:45 AM PSTPersatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) hari ini menyifatkan keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam yang menolak permohonan kerajaan Selangor dan Menteri Besarnya Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk mengetepikan saman oleh 711 pengguna air di negeri itu sebagai satu kemenangan moral kepada rakyat dan golongan pengguna di negeri itu.

Aktivitis Pengguna PPIM, Mohd Mustaffa Hamzah berkata, kita melihat sebelum ini kerajaan pakatan pembangkang pada PRU12 yang lalu menaburkan pelbagai janji untuk memenangi hati rakyat, namun selepas menang dan mengambil alih kepimpinan khususnya di Selangor, kerajaan pakatan ini gagal untuk melaksanakan semua janji yang ditaburkannya.

"Akhirnya kita melihat pakatan ini hanya menabur janji sekadar untuk memperdaya rakyat, memperdaya pengguna dalam memastikan mereka memperolehi kuasa.

Sepatutnya perkara sebegini tidak berlaku, kerana sebagai pemimpin yang kita anggap pejuang, sepatutnya menjadi pembela kepada rakyat, mereka sepatutnya berjanji sesuatu yang boleh ditunaikan, bukannya menjanjikan sesuatu semata-mata untuk dijadikan modal meraih sokongan rakyat untuk memilih mereka," ujarnya mengulas keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam yang menolak permohonan kerajaan Selangor dan Menteri Besarnya Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk mengetepikan saman oleh 711 pengguna air di Selangor semalam.

Tambahnya, apabila mereka memperolehi undid an mengambil-alih pentadbiran kerajaan negeri Selangor, janji tinggal janji dan apa yang dijanjikan dalam manifesto mereka dalam PRU yang lepas, diperlekehkan dan dibiarkan begitu sahaja.

"Saya melihat ini sebagai satu tipu helah dan tipu daya kepada pengundi dan pengguna, perkara ini amat mengaibkan, tidak berintegriti dan tidak beretika.

Sebab itu kita dari PPIM mengharapkan agar mana-mana parti politik yang mahu bertanding khususnya menjelang PRU13 nanti menjanjikan 'langit dan bintang' dalam manifesto mereka, sebagai janji semata-mata meraih undi.

Setiap janji yang mereka lafazkan, yang mereka tuliskan mestilah termeterai selepas mereka berkuasa. Harapan kita juga kepada semua ahli politik, parti politik yang bakal bertanding pada PRU yang akan datang, pastikan janji yang mereka buat itu, mestilah janji yang boleh ditunaikan," tambahnya.

Sehubungan dengan itu, PPIM tidak mahu ada pihak, pengguna yang terpedaya, rakyat diperlekehkan yang akhirnya ahli-ahli politik ini terus berkuasa untuk diri mereka sendiri, rakyat terbiar dan pengguna diperbodohkan atau diperbudak-budakkan.

"Perkara ini tidak harus dibiarkan berlaku dalam masyarakat kita pada hari ini,".

Bubar DUN Awal MB Selangor Nak Lari Tuntutan Rakyat

Posted: 05 Feb 2013 01:59 AM PSTBeberapa hari kebelakangan ini ramai rakyat Selangor yang kelihatan tersenyum sumbing dan saling bergelak ketawa sesama sendiri yang jika dilihat dari jauh tanpa mengetahui hujung pangkal cerita, orang lain yang melihat tentunya kehairanan.

Sebenarnya kebanyakan rakyat Selangor tika ini sibuk memperkatakan lawak terbaru yang dipersembahkan oleh Menteri Besar, Khalid Ibrahim yang baru-baru ini telah buang tabiat mengumumkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor akan dibubarkan selepas perayaan Chap Goh Mei.

Menurut Khalid, pembubaran awal DUN itu akan dilakukan seandainya Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak masih tidak menetapkan tarikh pembubaran Parlimen di peringkat Pusat.

Kononnya dengan berbuat demikian, maka Khalid bermimpi sekiranya tiba-tiba PM membubarkan Parlimen pada akhir Februari 2013 maka bolehlah beliau mendakwa Kerajaan Pusat telah tunduk kepadanya.

Padahal, soal bila PM mahu mengumumkan pembubaran Parlimen patutnya tidak perlu dirunsingkan oleh Khalid. Jika sudah tidak sabar sangat, kenapa tidak sekarang Selangor membubarkan DUN?

Bubar awal, serentak atau sebaliknya, tidak menjadi masalah bagi BN, mana-mana satu tetap memberi manfaat tersendiri kerana senario politik semasa sememangnya sudah memihak kepada BN. Tumpuan BN sekarang untuk memastikan waktu yang tepat supaya majoriti dua pertiga yang selesa di Selangor dan dua pertiga yang kukuh di peringkat Pusat benar-benar menjadi realiti.

Namun demikian, disebalik pengumuman Khalid itu selang sehari dua kemudiannya Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim pula mengeluarkan kenyataan belum ada kata putus untuk melakukan pembubaran DUN berasingan dari Parlimen. Tak pasal-pasal Khalid malu sendirian kerana mendahului ketuanya.

Bagi khalayak ramai pula, pengumuman MB selangor itu dilihat umpama lelucon politik yang sudah berulang kali diulang siarannya lebih-lebih lagi ia diwar-warkan ketika sebahagian pemimpin PR sibuk mempertikaikan ketelusan senarai daftar pemilih SPR serta keadilan perjalanan pilihanraya yang diuruskan olehnya.

Tambah menggelikan hati khalayak bila mana kesediaan Khalid untuk membubarkan DUN bagi membolehkan pilihanraya negeri dilaksanakan secara berasingan dengan Parlimen itu timbul tatkala ramai rakyat negeri ini menuntut Kerajaan PKR Selangor menunaikan pelbagai tunggakan janji yang belum ditepati.

Nampak sangat pengumuman itu hanyalah satu usaha untuk mengalih tumpuan umum disamping bertujuan mengelakkan Kerajaan Negeri pimpinan PKR dapat lari dari tuntutan rakyat. Jika Khalid fikir pengumumannya itu menyebabkan rakyat lupa janji PRU 12 2008 yang gagal dilunaskan oleh PR, memang silap besar.

Tapi itulah kenyataannya, sudah menjadi satu tabiat semulajadi para pemimpin PR bila masuk bab berjanji merekalah yang ke depan, bila tiba masa rakyat menuntut janji, macam-macam alasan diberikan untuk mengelakkan diri dari menepatinya.

Selagi segala janji belum ditepati, usahlah Khalid mahupun PR mengharapkan keajaiban tambahan pula disaat kedudukan dan imej PR di Selangor tika ini semakin merudum pada pandangan umum.

Jika PRU 13 nanti, PR dapat mengekalkan sekurang-kurangnya 20 kerusi DUN itu sudah dikira bernasib baik, untuk dapat lebih dari angka itu, bolehlah PR sekadar bermimpi sahaja disiang hari.....

sekupangdua

Posted: 05 Feb 2013 11:44 PM PST

sekupangdua


KERA JAGAAN DAP PULAU PINANG KURANG AJAR!

Posted: 05 Feb 2013 10:00 PM PST


Kerajaan DAP pulau Pinang makin kurang ajar, terkini bila pihak MPSP diarah menurunkan bunting yang bergambar Perdana Menteri dengan pakaian Chiong Sam dengan ucapan Selamat tahn baru China 2013, rata-rata diseluruh Malaysia bunting digantung di tiang-tiang lampu sekitar bandaraya.

Dato Zainal Abidin semalam menunjukan bukti dengan gambar-gambar kaki tangan MPSP menurunkan semua bunting yang digantung disekitar Pulau Pinang. Siapa pulak yang akan dipersalahkan bila kejadian kurang ajar sebegini dilakukan oleh MPSP yang tentunya dibawah arahan DAP. 

Apakah DAP lupa sebelum ini Pulau Pinang dibagunkan oleh BN sehingga kini dan bukan oleh DAP yang hanya memerintah kejam selama sepenggal. Nampak betapa kurang ajarnya mereka bila dikerah MPSP menurunkan Bunting Ucapan selamat tahun baru Cina oleh PM Ds Najib Tun Razak, atas dasar apa mereka menurunkan semua Bunting tersebut? Amat jelas sekali kita dapati betapa DAP memang berhati busuk sekalipun ucapan bagi meraikan Tahun Baru Cina oleh Perdana Menteri yang diarahkan supaya diturunkan

Banner dan Bunting diturunkan dengan cara kurang ajar... sebelum ini pulak Kalimah Allah digunakan dalam Kitab Bible oleh Guan Eng, malah dia juga bukan tak tau sehingga ke sekolah diedarkan... itu bukan haram jadah namanya... 

Jangan tanya PAS sebab PAS hanya boleh Angguk-angguk dan geleng-geleng jer...

VALE : NIZA KENCING LAGI, NIZA MANYAK TIPU MA

Posted: 05 Feb 2013 07:00 PM PSTKomer tengok video nie bagaimana Niza kantoi lagi bohong dengan apa yang dia katakan, sebelum ini beliau dimerata ceramah kencing merata, dan selalunya apa yang ada dalam ceramah seperti di Tualang sekah yang pernah sekupang dedahkan (klik) kali ini walupun isu vale nie dah lama berakhir tetapi sekupang cukup tahu bila isu vale nie sentiasa dimainkan oleh beliau dimerata-rata ceramah. dia berbohong

Teman dah pusing merata, bila dalam laman You tube banyak yang didedahkan separuh dari kejadian terutama dalam dewan dibahaskan, begitu juga kalau kita lihat bagaimana dia berbohong dalam siri ceramahnya dan bila didedahkan setidak-tidaknya rakyat perlu tau kebenaranya yang sebenar, teman maleh cakap banyak tapi pada sesapa yang masuk dan ikut sidang Dun tentunya tahu.

Sidang dewan dema buat macam sarkis, makan minum, panjat meja, cabut mikrophone, malah tak mahu meneruskan sidang semasa Perak dinerakakan dan paling kurang ajar bila membuatkan Raja Muda terpaksa menunggu hampir 5 jam untuk merasmikan sidang dewan.

Ikutilah Video diatas bagaimana sebenarnya Vale yang dibahaskan dalam dewan, bukan saja dia menjaja merata kononnya YAB Menteri Besar Dato Seri Diraja Dr Hj Zambry bin Hj Abd Kadir yang senyap tak menjawab segala pertanyaan dan kononnya tidak menjawab sebab kelu bila di ajukan pelbagai persoalan, yang sebenarnya boleh kita saksikan dan terbukti memang si Meroyan nie memang KANTOI!!!

PROJEK DATUM JELATEK KEMUSNAHAN DAN MELAYU BAKAL TERPINGGIR

Posted: 05 Feb 2013 04:43 AM PST


Apa akan jadi kepada penduduk Melayu bila Projek Datum Jelatek bila pembinaan 'TWIN TOWER' WINGS, CHINESE MAINSTREAM' DISTRICTS yang bakal diwujudkan? adakah ini cara menyisihkan bangsa Melayu dari kawasan yang didiami oleh Orang Melayu dari awal lagi?

Adakah pemilik yang telah pun menjadi separuh dari Projek ini dimiliki oleh warga asing menandakan pengusiran oarang Melayu dari kawasan jelatek, kawasan taman keramat ini? bukankah dengan cara ini orang melayu bakal tersisih kerana pembangunan gergasi ini hanya kerana tidak mampu memiliki sekalipun ditawarkan untuk Bumiputera dengan nilai rm 700k untuk seunit?


Dari 4 blog bagunan ini (block A&C) bangunan pangsapuri ini telahpun dibeli secara pukal oleh pelabur asing, Penjualan juga dibuat dinegara asing ini amatlah membimbangkan kita dengan nasib orang Melayu di taman keramat ini khususnya, ini bermakna 50% dari pangsapuri mewah ini akan diduduki oleh orang asing.

Baki dua blog lagi nampaknya akan diberi kepada 50% untuk bumiputera dan 50% lagi kepada bukan bumiputera, bukankah kawasan Taman Keramat ini juga merupakan eklusif penempatan khusus kepada orang Melayu?

Nilai harga yang ditawarkan kepada oarang Melayu adalah RM 700 ribu untuk seunit, berapa ramaikah oarang Melayu disitu yang mampu memilikinya? kuota yang ditawarkan kepada orang Melayu pada unit ini di block yang termurah, paling bersauz kecil dan lokasi yang paling tidak strategik lansung

Yang Nyata kawasan ini juga akan mengundang kemusnahan sekitar selain akan mejadikan beberapa kawasan perumahan bakal diruntuhkan bagi membolehkan projek ini diadakan, malah salah satu dari syarat utamanya memerlukan jalan Enggang dilebarkan kepada 4 lorong yang tentunya akan memusnahkan beberapa kawasan penduduk Asal Melayu disini..

Demi pembelaan terhadap isu ini sekalipun bukan berunsur Politik maka satu kumpulan yang menggelarkan mereka sebagai BARISAN BERTINDAK DATU JELATEK akan mengadakan sessi penerangan demi hak Orang melayu dan menangkis pencabulan ini di :

LORONG ENGGANG SATU, TAMAN KERAMAT
PADA 16.2.2013 (SABTU), 9.30 MALAM

Boleh juga ke laman blog (BANTAH DATUM) untuk cerita lanjut atau hubungi diemail bantahdatumjelatek@gmail.com

Pada sekupang Orang Melayu kena bersatu jika beginilah pembangunan yang nampaknya istemewa kepada orang asing, tambah lagi kawasan Taman Keramat yang menjadi penempatan asal bagi orang Melayu... Sekupang masih teringat bila blog pertama menjadi medan tempur membahaskan isu di blog Pemuda jalan Enggang... 

LEBUHRAYA RAKYAT DIKELANTAN DAH BOLEH DIGUNAKAN?

Posted: 04 Feb 2013 11:57 PM PST


Lebih puluhan juta yang akan dapat ke Kelantan dengan lebih mudah dan efisyen,  lebih menjimatkan lagi bila tiada tol dikenakan oleh taukey lebuhraya, ianya percuma, itu kawan teman pada teman, dia jugak berpesan kepada yang nak mengunakan lebuh raya Rakyat tersebut juga disuruh ingatkan supaya memastikan dalam kenderaan anda WAJIB ada parang, cangkul dan tourch Light! Surat wasiat jugak jangan lupa! Alamak ini pa cerita? 

Teman pecah perit bila pertanyaan teman kenapa bila dia menjawab, bro... Yang setakat nie ada batu perasmian yang tinggal, lebuh raya dah lebuh yang raya bila hutan balak diteroka... Hahaha kaya pokcik! Apa yang dimaksudkan ialah bila lebuh raya yang dirasmikan hanya tinggal batu perasmian jer, lebuh rayanya pun dah hilang macam hantu raya. Sekadar dak gimik dan memburukan kerajaan Pusat dan Negeri yang lain yang dah lali dengan helah Pas

Rupanya disuruh bawak parang, cangkul tu sebab kalau nak guna lebuhraya rakyat tu kenaler tebas sendiri, cangkul kalau ada tunggul, yang suruh bawak tourch light tu bukan apa kalau setakat nak sampai ketujuan tu bukan makan masa sehari mau berbulan dan bertahun, yang suruh bawak surat wasiat tu hahahaha kot komer tak sempat sampai ke Kelantan, jadi mana. Tau dibaham rimau ker adaler surat wasiat nanti untuk anak-anak nanti...

Apa pun nampaknya hanya tinggal tunggul perasmian jer nampaknya, tertonggok jer kat situ, jalan yanh dimaksudkan untuk dibuat lebuhraya nampaknya dah lebuh, atau pun ketika ini dema tengah lebuhkan balak-balak yang ada? Atau pun nak halalkan cara menebang balak-balak yang diaward oleh PAS sendiri untuk duit raya ... Errr pilihanraya ler yop!

APANAMA

Posted: 05 Feb 2013 11:43 PM PST

APANAMA


Kick Pakatan Rakyat OUT! - Jeffrey Kittingan

Posted: 05 Feb 2013 06:32 PM PST

The Unspinners

Posted: 05 Feb 2013 11:36 PM PST

The Unspinners


2013: Tahun tukar kerajaan Kelantan

Posted: 05 Feb 2013 10:01 PM PST

Gagal penuhi janji: Nik Aziz dah rasa akan kalah di Kelantan

Posted: 05 Feb 2013 06:44 PM PST

Manifesto bukan janji

Posted: 05 Feb 2013 06:00 AM PST

Mengenali DAP

Posted: 05 Feb 2013 04:29 AM PST

Betul ke ada Ketua UMNO mahu Mahfuz menang?

Posted: 05 Feb 2013 01:30 AM PST

Muhyiddin 'gangnam' Guan Eng

Posted: 04 Feb 2013 11:30 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Feb 2013 11:23 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Video Terbaru PSY #CNY #Penang! #DAP #PKR #PAS #PSY

Posted: 05 Feb 2013 10:00 PM PST
Untuk menghargai jemputan ini sebuah video khas telah diterbitkan oleh PSY untuk menyatakan kegirangan hatinya ke Pulau Pinang, Lim Guan Eng nak belanja Char Kuey Teow n Laksa Pineng dengar cerita. Tanpa berlengah lagi mari kita saksikan video terbaru keluaran PSYDengan berbekalkan peruntukan sebanyak 2.04 Juta ringgit, kerajaan negeri Pulau Pinang telah berjaya mengorak satu langkah yang baru demi membelanjakan wang rakyat sepenuhnya. Diketuai Lim Guan Eng mereka telah menjemput rakan-rakan artis dari Korea Selatan, seperti U-Kiss, Teen Pop, Dal Shabet, dan yang paling ternama dan ulung skali PSY !! Untuk menghiburkan hati pejuang-pejuang PAS, PKR & DAP yang lain mereka membawa artis-artis ini untuk meningkatkan kembali semangat juang menuju ke PRU-13. Tarian-tarian seksi dan hiburan yang terulung ini pasti membangkitkan nafsu yang bergelodak di dalam jiwa "USTAZ-USTAZ" PAS. Tahniah kerajaan Pulau Pinang satu lagi pencapaian yang sangat membanggakan!!


PRESS CONFERENCE ANWAR: ISU KALIMAH ALLAH KERANA KEBODOHAN HADI

Posted: 05 Feb 2013 08:00 PM PST
Ahli PAS yang dihormati Tuan Guru Dr. Haron Din kata Kufur sesiapa yang membenarkan Kalimah Allah yang suci disalahgunakan oleh Kristian. Anwar Ibrahim dalam ucapannya bermaksud,... Dr. Haron Din bodoh tak tahu politik.

YB Ustaz Nasharudin Mat Isa pula mempertahankan kesucian agama Islam daripada ditanduk-tanduk dan dihina-hina oleh DAP dan Lim Guan Eng. Anwar kata bodoh buang dia dari Majlis Syura.

YB Datuk Dr. Hassan Ali dan Norman Toha bekas calon PAS di Selangor mendesak geng-geng Anwarista dalam PAS ditolak dalam PRU13 nanti. Anwar kata piiii raaaah...


Seluruh ulama-ulama muktabar hari ini bangun mempertahankan kesucian agama Islam, mereka sanggup berhijrah dan memberi arahan kepada semua pengundi supaya Boikot PAS dan Undi Calon UMNO.

Hari ini, pandang saja bendera PAS terasa jijik dan marah, terbayang-bayang wajah-wajah DAP yang menentang Islam, yang mempermainkan kesucian Allah.

Kata ahli-ahli PAS di Pulau Pinang, tanya itu Lim Guang Eng, Tuhan kepada Kristian Isa atau Allah???

Anda berjalanlah di pondok-pondok di Kedah, Kelantan, Terengganu...semua tok-tok guru dah meluat dengar nama PAS!!! TAk percaya, call sekarang Norman Toha seorang aktivis PAS yang tidak segan-segan menyeru ahli-ahli PAS supaya memenangkan Calon UMNO! Kata Norman Toha, undilah UMNO untuk elak Kemudaratan yang lebih terok kepada bangsa Melayu dan umat Islam di Malaysia.

Mereka kini geli dan malu bila melihat bendera PAS!DAP AJAR PAS CARA-CARA BERHIBORR: ULAMA GURU AGAMA CABUTT LARI

Posted: 05 Feb 2013 06:00 PM PST

HAJI HADI HAIRAN KENAPA ULAMA MENJAUHI PAS; LIHATLAH DAN PANDANGLAH KOPIAH-KOPIAH PUTIH ITU, ADAKAH SALAH SATUNYA MAT SABU SEDANG ASYIK MENONTON

KULIM TIGER SHOW SABTU LALU 2/2/2013 DI MANA PAS ADALAH AHLI PAKATAN YANG TIDAK MENENTANG ADEGAN INI

AKHIRNYA AHLI PAS SENDIRI MENGAMOK MEMIJAK DAP MEMIJAK KARPAL , DI MATA MEREKA PAS BERLAMBANG HIJAU SEMAKIN JELEK DIPANDANG

SIAPA BERANI DALAM PAS SURUH TIAN CHUA MINTA MAAF BILA TIAN CHUA DOAKAN ULAMA SUDAH MATI, APAKAH KERANA TAIB AZAMUDIN PRO YB NASHA MEREKA DIAMKAN SAHAJA, TAK HAIRANLAH SEMUA ULAMA KEMBALI KEPADA UMNO

YB NASHA: SEMALAM BERITA HARIAN ONLINE, MALAM INI SOAL JAWAB DI TV3, 11.00 MALAM...BALA RUMAHKU TERBAKAR:HADI PENING KENAPA ULAMA SEMAKIN RAMAI SOKONG UMNO

Posted: 05 Feb 2013 04:14 PM PST

PRESIDEN PAS HAIRAN ULAMA DAN GURU AGAMA SOKONG UMNO
BARU BARU INI SAYA PULANG KE KEDAH DAN MENDAPAT MAKLUMAT BAHAWA SEMUA PONDOK DAN GURU GURUNYA DI KEDAH TELAH MENINGGALKAN PAS KECUALI SEBUAH DUA.


BERITA AIDCNEWS INI MENGESAHKAN CERITA INI YANG SAYA ANGGAP HANYA PORPAGANDA BN. ALHAMDULILLAH IA DISAHKAN OLEH PRESIDEN PAS SENDIRI. LIHAT JUGA AIDC TV ANWAR SALAHKAN HADI.
 
Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyatakan kehairanan dengan sokongan ramai ulama dan guru agama terhadap Umno sedangkan partinya pula mendapat sokongan daripada golongan artis."Malam tadi seorang artis bercakap, saya tidak hairan kalau artis sokong PAS, yang saya hairan kalau ustaz dan mufti sokong Umno."
"Ustaz dan Mufti sokong Umno, artis sokong PAS…mengapa selalu jadi macam ini, itu saya tidak faham," kata Hadi yang memetik rintihan artis itu ketika menyampaikan ucaptama Konvensyen Antarabangsa Pendidikan (KAP) 2013 di Universiti Selangor (Unisel) cawangan Shah Alam, 4 Februari.
Ahli Jawatankuasa Pusat Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Ustaz Mohd Hazizi Abdul Rahman dalam kenyataannya baru-baru ini berkata PAS mungkin akan hilang identiti sebagai peneraju kepimpinan Islam sekiranya mereka dilihat tunduk kepada DAP dan PKR.
Ustaz Hazizi berkata, PAS mesti berani membuat keputusan yang besar dan bukan sekadar mengejar sokongan demi kepentingan politik semata-mata.
"Parti-parti yang lain berpegang pada ideologi barat dan mekanisme mereka (DAP dan PKR) untuk membuat keputusan tidak perlu merujuk kepada ahli agama.
"PAS berada dalam PR yang bertentangan ideologi, mereka nak Islam tetapi DAP dan PKR tak nak," ujarnya.

Suratan Atau Kebetulan: Maahad Milik Haji Hadi Terbakar Bila Beliau Kluk Klek Isu Kalimah Allah?

Posted: 05 Feb 2013 07:30 AM PST

Takziah untuk mangsa kebakaran Maahad Darul Quran, Marang.


MyMassa tak mahu komen panjang. Cuma bila Negeri Johor dilanda banjir besar pada tahun 2006, PAS tuduh bahawa bala turun kerana BN tak islamik perintah negeri.

Apabila isu wabak JE melanda, Mahfuz Omar kata di Parlimen "Badawi di arab jaga unta tapi Badawi di Malaysia jaga babi."

Kini sebuah sekolah agama milik Presiden PAS di Rusila terbakar apabila pemiliknya gagal mempertahankan Kalimah Allah dan sanggup menggadaikannya demi mendapat laba politik. Bolehkah kita menggunakan cara PAS mendakwa bencana yang turun ini kerana kegagalan pemimpin mereka?


Seperti mana tajuk, begitulah pendirian MyMassa. MyMassa tak menuduh tapi bertanyakan soalan. Semoga Haji Hadi dan pemimpin insaf mengambil iktibar dari ketentuan Allah ini.

*Cermin-cerminkan diri kita sebelum sibuk hal orang lain.

GEMPAR! Bukti Presiden NGO ANTI LYNAS Bocor Rahsia Bahawa Lynas Tak Berbahaya.

Posted: 05 Feb 2013 05:31 AM PST

MyMassa terkejut bila Malaysiakini akhirnya mendedahkan kebenaran sebenar mengenai Lynas.


Kalau ada pembaca yang tak nampak mesej di sebalik berita ini, biar MyMassa jelaskan.

PRESIDEN NGO ANTI LYNAS MAHU BAKAR LOJI NUKLEAR!

PRESIDEN NGO ANTI LYNAS MAHU BAKAR LOJI NUKLEAR!

PRESIDEN NGO ANTI LYNAS MAHU BAKAR LOJI NUKLEAR!

Pembangkang dan NGO Cina ANTI LYNAS selalu mendakwa bahawa Kilang Nadir Bumi ini sebagai LOJI atau REAKTOR NUKLEAR seperti di Fukushima dan Chernobyl.

Kesan dari bencana Chernobyl

Bayangkan kalau sebuah reaktor nuklear TERBAKAR? Sedangkan reaktor nuklear yang bocor di Fukushima pun dah sebabkan pencemaran radiasi yang teruk!


Daripada kenyataan bodoh Wong Tack, jelas menunjukkan bahawa Kilang LYNAS bukanlah sebuah reaktor Nuklear seperti mana yang dimomokkan oleh  pembangkang dan NGO Cina. Kilang tersebut hanyalah sebuah kilang yang akan mengeluarkan bahan asas untuk barangan berteknologi tinggi. Kalau tak, takkan beraninya si Wong Tack ugut macam tu.

Kepada orang Melayu yang masih mempercayai pembohongan Wong Tack dan pemimpin pembangkang lain seperti Fuziah Salleh, MyMassa tampilkan video penerangan mengenai LYNAS dari Pakar Nuklear berbangsa Melayu yang juga Ahli Parlimen dari PAS.


*Fikir-fikirkan.

KAMI DIPAKSA TINGGAL DI FLET, RUMAH & TANAH KAMI DIJUAL

Posted: 05 Feb 2013 03:00 AM PST


KERAJAAN PAP MEMASTIKAN ORANG MELAYU TIDAK MAMPU BERDIRI LAGI, SAMA SEPERTI KERAJAAN DAP SEDANG LAKSANAKAN SEKARANG
PRU 13 TOLONG BERSATU TOLAK DAP DAN PAKATAN RAKYAT JIKA KAMU TIDAK MAHU ANAK CUCU KITA MENJADI SEPERTI KAMI DI SINGAPURA...

*** Ingatlah PRU13 nanti, Tolak DAP, Tolak Pakatan Rakyat, Di mana ada Calon DAP dan PKR, Pastikan Tangan Anda Tidak Undi DAP dan Tidak Undi PKR...Ini Adalah Seruan JIHAD!!!JANGAN JADI SEPERTI KAMI : MELAYU SINGAPURA

Posted: 05 Feb 2013 01:00 AM PST

MASJID-MASJID KAMI DIROBOHKAN OLEH KERAJAAN PAP BAPA KEPADA DAP
*** Bersambung pukul 7.00 Petang ini, pastikan anda membaca Kemarahan mereka, Tangisan Hati mereka, Air Mata mereka. Rayuan mereka, "tolong jangan undi DAP dan Pakatan Rakyat, mereka akan HanurMusnahkan generasi dan masa depan Islam dan Melayu kata mereka..."

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 Feb 2013 11:21 PM PST

Panglima Perang Cyber


Ranking Terkini Blog Pro UMNO/BN PM @NajibRazak Oleh Suara Generasi Baru

Posted: 05 Feb 2013 08:14 PM PST


RANK1
RANK2


Alhamdulillah blog Panglima di kedudukan no 29 dari senarai yang ada. Semoga makin meningkat lagi Insya Allah.

Usaha selama ini berjaga malam, sepanjang hari mencari bahan terkini isu semasa dan info diminati ramai telah berbaloi dengan kejayaan naik ke ranking lebih tinggi berbanding sebelum ini.

Lagi terperinci ranking blog sila klik sini http://www.suaragenerasibaru.com/?p=62323

Harap jangan ada kita yang membuat perkara tidak beretika sebagai blogger, apatah lagi mensabotaj sesama sendiri di alam maya.

Jika mahu lakukan juga, teruskan dan bersedialah menerima ketentuan buruk yang dijanji Allah hasil tindakan tidak patut yang dilakukan.

Bak kata pepatah 'buat baik dibalas baik' buat jahat jangan sekali.

Kepada Allah kita berharap  agar sentiasa memberi petunjuk kepada kita semua.

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 05 Feb 2013 11:15 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Pemuda PAS & Unit Amal Kecut Teloq Bila Mamat Syiah Hina Ustaz Azizan...

Posted: 05 Feb 2013 09:00 PM PST


Akhirnya puak syiah yang di jemput oleh hadi awang sudah mula nampak makan tuan, syiah sudah mula tunjuk taring, tunjuk kuku dalam pas kini, ustaz azizan razak, menteri besar kedah dan pesuruhjaya pas kedah di hina secara terbuka oleh mamat syiah yang juga ahli pas...

Kemana perginya taring dewan pemuda pas terutama pemuda pas kedah, yang kalau dulu cukup lantang mempertahankan pemimpin mereka kalau dulu ada diantara tok-tok guru mereka di hina, mana pergi nasaruddin tantawi ketua pemuda pas? takan kau nak tengok je seorang penganut fahaman syiah menghina pemimpin pas bermazhab sunnah...

Mana perginya unit amal pas terutama unit amal pas kedah, masa bersih 3.0 wahh cukup berani rempuh halangan polis konon atas dasar demokrasi dan hak berhimpun, kini kenapa korang tak bagi pelempang je bila budak syiah nie maki hamun pemimpin korang... apa pemuda dan unit amal pas dah tak de teloq...?


PAS Ibarat Anjing Gigi Rongak, Kuat Menyalak, Tapi Tak Boleh Mengigit...

Posted: 05 Feb 2013 06:00 PM PST


Majlis syura adalah badan tertinggi dalam pas, mengikut sejarahnya, setiap keputusan yang dibuat oleh majlis syura pas tidak pernah di tentang atau di pertikai oleh mana-mana pemimpin mahu pun ahli pas, di masa pas bergabung dengan barisan nasional dulu pun, umno tak pernah menolak atau pertikai keputusan majlis syura, malah ku-li presiden semangat 46 amat menghormati apa juga keputusan yang dibuat oleh majlis syura ketika pas dan semangat 46 bergabung di bawah nama angkatan perpaduan ummah (APU) 

Tapi kini majlis syura pas di lihat seperti anjing rongak gigi, kuat menyalak, tapi tak boleh mengigit, keputusan yang dibuat oleh mereka langsung tiada kesan, DAP terutama sekali dengan lantang menyanggah apa juga keputusan yang dibuat oleh majlis syura pas, bukan setakat menyanggah malah mereka memperlekehkan keputasan badan tertinggi pas itu...

Jadi dimana letak maruah pas...??? kalau keputusan badan tertinggi parti mereka pun selamba badak je boleh disanggah oleh rakan komponen mereka DAP, ini bermakna, setiap pandangan pas tidak dilayan atau diberikan perhatian oleh DAP dan pakatan, pas di ibarat, "ada tak bertambah, tiada tak berkurang" 

Persamaan Nik Ajis & Jesus Christ

Posted: 05 Feb 2013 07:17 AM PST

Tak heran kalau dia sokong kristian guna kalimah Allah...

Belantan

Posted: 05 Feb 2013 11:14 PM PST

Belantan


Khalid angin satu badan tak dapat 'kebas' duit peruntukan RM120 juta untuk SYABAS?

Posted: 05 Feb 2013 10:20 AM PSTSyarikat Bekalan Air Selangor Sdn. Bhd. (Syabas) perlu merujuk Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor terlebih dahulu sebelum menggunakan peruntukan RM120 juta yang diberikan oleh Kerajaan Pusat bagi mengatasi masalah bekalan air bersih di negeri itu.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, Syabas tidak mempunyai sebarang kebebasan untuk menggunakan peruntukan tambahan tersebut kerana syarikat itu tertakluk di bawah perjanjian konsesi yang telah dipersetujui sebelum ini.

Beliau berkata, berdasarkan perjanjian konsesi, sebarang usaha melibatkan perkhidmatan bekalan air di Selangor oleh Syabas harus dirujuk dan mendapatkan kelulusan terlebih dahulu daripada Pengawal Selia Air Negeri.

''Kerajaan negeri mempunyai kuasa dari segi kelulusan untuk projek-projek bekalan air. Semua pentadbiran perkhidmatan bekalan air di negeri adalah di bawah Pengawal Selia air Negeri menerusi Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN).


''Jika Syabas merasakan mereka bebas menggunakan peruntukan tambahan tersebut, sebenarnya syarikat itu tidak bebas. Kerana dalam perjanjian, syarikat itu perlu mengemukakan perbelanjaan dan mendapatkan persetujuan kepada kerajaan negeri," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konvensyen Antarabangsa Pendidikan di Universiti Selangor (Unisel), di sini hari ini.

Pada 2 Februari lalu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan peruntukan tambahan sebanyak RM120 juta kepada Syabas bagi membantu mengatasi masalah bekalan air yang melanda rakyat di negeri itu.

Menurut Najib, peruntukan tersebut merupakan tambahan dana RM606 juta kepada Syabas sebelum ini selain menunjukkan keprihatinan Kerajaan Pusat terhadap permasalahan rakyat Selangor yang berhadapan krisis berkenaan.

Krisis tersebut tegas Najib, telah menyebabkan 430 projek pembangunan yang membawa pelaburan bernilai berbilion ringgit di negeri itu terpaksa ditangguhkan.


Adakah Khalid mahu menggunakan peruntukan tersebut untuk mengisi kantung dana PRU-13 Pakatan Rakyat! Rakyat tidak akan lupa bagaimana Khalid menyalahgunakan sebahagian daripada peruntukan kepada JKR bagi kerja-kerja selengaraan jalanraya untuk menutup kerugian yang dialami oleh UNISEL dan bukannya digunakan untuk menutup jalanraya yang berlubang-lubang di sekitar Selangor?
Fikir-fikirkanlah...!!!

Suara Politik
Belantan

Antara desakan Karpal, kesilapan Hadi dan maruah Majlis Syura Ulama?

Posted: 05 Feb 2013 05:20 AM PSTPengerusi DAP, Karpal Singh sekali lagi menyanggah kepimpinan Pas dan kali ini Pas yang kononnya mahu menjadi tulang belakang dalam pakatan pembangkang disanggah dalam isu penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

Ini bukanlah kali pertama, Karpal berbuat demikian, malahan sebelum ini Pengerusi DAP itu secara tegas dan konsisten menolak perjuangan menubuhkan negara Islam dan melaksanakan hukum hudud yang selama ini menjadi modal politik Pas.

Dalam menangani kenyataan terbaru Karpal itu, pemimpin dan ahli-ahli Pas tidak perlulah emosional atau hendak tunjuk berani kerana Karpal menyatakan kebenaran. Apa yang dipersoalkan oleh Karpal adalah betul kerana ramai yang keliru apa sebenarnya pendirian Pas dalam isu kalimah Allah ini.

Sama ada kita sedar atau tidak dalam isu kalimah Allah, Pas mempunyai dua pendirian iaitu pendirian pertama dibuat oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mencapai kesepakatan dengan kepemimpinan tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP yang bersetuju kalimah Allah digunakan oleh bukan Islam manakala pendirian kedua pula dibuat oleh Majlis Syura Ulama yang menolak penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

Dan kita harus ingat sehingga ke hari ini, kepemimpinan tertinggi Pas atau Pas Pusat tidak pernah membuat sebarang kenyataan rasmi atau menghantar surat kepada PKR dan DAP bahawa mereka membatalkan persetujuan yang dibuat oleh Abdul Hadi. Oleh itu, apa yang disanggahkan oleh Karpal adalah betul kerana Majlis Syura Ulama hanyalah komponen dalam Pas sedangkan keputusan yang dibuat sebelum ini melibatkan pakatan pembangkang dengan persetujuan kepemimpinan tertinggi ketiga-tiga parti.


Penulis bukanlah hendak menyokong Karpal tetapi dalam soal ini, Abdul Hadi perlu bertanggungjawab kerana beliau yang memandai-mandai menyatakan persetujuan bersama-sama PKR dan DAP dalam isu kalimah Allah tanpa merujuk terlebih dahulu kepada majlis syura.

Sekarang apabila Majlis Syura Pas membuat keputusan sebaliknya, ia mengakibatkan Pas dilihat bercelaru dalam menyatakan pendirian dalam isu tersebut. Jelas sekali, Abdul Hadi telah memungkinkan Pas dilihat hanya 'pak turut' apabila bersama PKR dan DAP.

Apa sahaja yang dipersetujui oleh kedua- dua parti itu akan dituruti oleh Pas dan itulah yang berlaku dalam isu kalimah Allah ini, oleh kerana Abdul Hadi hendak menunjukkan kononnya mereka dalam pakatan pembangkang sepakat maka persetujuan diberikan secara melulu.

Tetapi apabila kajian menunjukkan 95 peratus ahli Pas menentang persetujuan berkenaan, Majlis Syura Ulama terpaksa memainkan peranan meredakan keadaan dengan menolak sebarang keputusan yang membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam.

Abdul Hadi yang mula merasai bahang kesilapannya cuba memperbetulkan keadaan kononnya isu berkenaan sudah selesai dan keputusan Majlis Syura Ulama Pas diterima oleh bukan Islam termasuk pemimpin DAP. Malang sekali kenyataan Abdul Hadi itu disanggah oleh Karpal yang menegaskan kenyataan itu tidak benar kerana DAP berpegang teguh dengan pendirian yang telah diambil oleh pakatan pembangkang pada awal bulan lalu.

Melalui kenyataan itu, ia menimbulkan persoalan apakah pemimpin-pemimpin Pas sekali lagi berbohong dalam meredakan kemarahan penyokong mereka yang selama ini melihat parti itu terlalu tunduk kepada PKR dan DAP.


Perlu diingat, suatu ketika dulu ketika pemimpin-pemimpin Pas termasuk Abdul Hadi dan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyatakan DAP memahami perjuangan Islam Pas termasuk dalam soal hukum hudud, Karpal juga menyanggah kembali dengan menegaskan DAP sentiasa konsisten menolak pelaksanaan hukum hudud dan penubuhan negara Islam.

Justeru di mana maruah Pas? Mereka dilihat seolah-olah bersedia membuat kenyataan mengelirukan bagi mengaburi penyokong-penyokong mereka kononnya Pas masih memperjuangkan Islam tetapi hakikatnya semua itu sudah lama ditinggalkan.

Apa pun kenyataan terbaru oleh Karpal ini akan menguji kewibawaan dan martabat Majlis Syura Ulama. Majlis itu berhadapan dengan situasi sama ada hendak terus mempertahankan apa yang diputuskan atau terpaksa mengikut rentak politik Abdul Hadi. Majlis Syura Ulama yang dianggap benteng terakhir maruah Pas yang semakin diperkotak-katikkan akibat bergelumang dengan mainan politik PKR dan DAP perlu membuat pendirian yang tegas dalam soal ini.

Biarlah puak-puak tertentu dalam Pas tunduk kepada kehendak kedua-dua parti berkenaan, janganlah pula majlis syura juga mahu berbuat demikian kerana keputusan yang dibuat oleh majlis itu dalam isu kalimah Allah adalah demi menjaga kesucian Islam dan bukan berasaskan kepada pertimbangan politik.

Cukuplah sekali apabila maruah Majlis Syura Ulama seolah-olah diperlekehkan apabila tindakan memberikan kata dua kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam isu kenyataan menyokong keselamatan negara Israel langsung tidak dipedulikan oleh Penasihat PKR tersebut. Isu itu dilihat selesai, apabila Anwar bertemu dengan Nik Abdul Aziz untuk membuat penjelasan.


Oleh itu tak kanlah dalam berhadapan dengan desakan Karpal, Majlis Syura Ulama mahu membuat 'pusingan U' seperti mana tindakan sesetengah pemimpin-pemimpin Pas sebelum ini. Majlis Syura Ulama perlu menunjukkan ketegasan bagi memastikan maruah dan martabat Pas tidak terus dilihat boleh diperkotak-katikkan oleh sesiapa. Ulama-ulama Pas perlu mempertahankan keputusan yang dibuat.

Dalam soal desakan Karpal yang harus bertanggungjawab membuat pembetulan ialah Abdul Hadi kerana beliau yang memandai- mandai menyatakan persetujuan tanpa merujuk kepada majlis syura terlebih dahulu, tetapi bagi majlis syura mereka tidak ada pilihan kerana perlu membuat keputusan berdasarkan kepada matlamat mempertahankan kesucian Islam.

Kalaulah Majlis Syura Pas hendak tunduk juga dalam isu kalimah Allah ini, maka adalah lebih baik selepas ini jemput pemimpin PKR dan DAP ke dalam mesyuarat majlis tersebut untuk bertindak sebagai penasihat. Ia bagi memastikan apa juga keputusan dan pendirian hendak dibuat ia dilihat satu kesepakatan dalam apa yang dipanggil 'tahaluf siyasi.

Kalau Majlis Syura Pas tidak mahu dilayan sedemikian maka bertegaslah dalam soal berkaitan Islam, janganlah mempertaruhkannya semata-mata kerana kemaruk kuasa seperti mana sikap sebahagian pemimpin Pas sekarang.

Oleh: Zulkiflee Bakar

Suara Politik
Belantan

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 Feb 2013 09:30 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Goyang Hadi Awang Tengok Gambar Ini

Posted: 05 Feb 2013 08:12 PM PST


Air Percuma : Akhirnya Khalid Ibrahim Tunduk Dengan Kuasa Rakyat

Posted: 05 Feb 2013 06:00 PM PST

Nasharuddin Mat Isa Gesa PAS Keluar Dari Berpakat Dengan DAP & PKR

Posted: 05 Feb 2013 04:49 PM PST

Adik Azmin Ali Ini Sudah Meroyan

Posted: 05 Feb 2013 03:00 PM PST


Video Yang Wajib Ditonton Oleh Orang Muda

Posted: 05 Feb 2013 08:30 AM PST

Ustaz Azizan Razak Benarkan Tarian PKR Ini Di Kedah

Posted: 05 Feb 2013 06:00 AM PST


The Chinese New Year event organised by PKR in Kulim last Saturday, featuring scantily-clad female dancers, has drawn flak from its own coalition partners DAP and PAS, and invited a probe by the Kedah government.

The three-hour performance by three female dancers baring their backs and bellies was arranged by state executive councillor and PKR Kulim assemblyperson Lim Soo Nee to rebut an earlier allegation that the state government had issued a guideline restricting public performances during Chinese New Year.

Lim also invited MCA president Dr Chua Soi Lek to officiate the event to witness for himself that 'spicy' shows are allowed in PAS-ruled Kedah.

However both DAP Kota Darul Aman assemblyperson Lee Guan Aik and state executive councillor Phahrolrazi Zawawi of PAS told Sin Chew Daily that such a performance was not part of Chinese culture.

Phahrolrazi, who chairs the Kedah local government, public works, water and energy committee, said the performance breached the dress code set by the state government.

He said such 'bikini-like' clothing could appear on the beach and not at a public performance attended by both adults and children.

The state government would investigate the organiser over the incident.

Lee refused to comment on Lim's action but stressed that performers should dress decently as Malaysia is a multiracial country.

He added that another Chinese New Year event organised by the DAP in Alor Setar on Feb 11 would feature performers in decent, traditional costumes. - MKini.

145 Kerusi : Analisis @mbnizar Syok Sendiri

Posted: 05 Feb 2013 02:44 AM PST


Satu analisis yang dangkal. Itulah perkataan yang boleh disimpulkan untuk angka penuh retorik iaitu 145 kerusi yang diangankan oleh Nizar Jamaluddin. 

"YB Nizar bohong kata 18 parlimen Perak jatuh ke tangan PKR" demikian ulas Dato Fuad Hassan, Ketua Pengarah JASA yang sebelum ini meramalkan keputusan yang realistik untuk BN pada 26 Januari 2013 (baca sini). 

"Saya melihat analisis oleh Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin itu sebenarnya adalah perang saraf kerana mereka tahu BN (Barisan Nasional) akan menang.
   
"Biarlah mereka buat andaian kerana mereka tahu bahawa bila mereka sebut lagi tinggi itu menandakan bahawa mereka sedang dalam (keadaan) terdesak," ulas Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir terhadap angan -angan Nizar.


"Setiausaha Agung DAP itu berkata PR "mungkin tidak mampu" untuk menawan keseluruhan 112 kerusi untuk majoriti di Parlimen" kata Guan Eng pada 22 Mac 2012 (baca sini). 

Ini menunjukkan analisa yang dibuat oleh Nizar tersasar jauh daripada ramalan Guan Eng. Beza 45 kerusi, sedangkan Guan Eng hanya yakin dapat 100 kerusi sahaja. Ini menunjukkan bahawa Nizar hanya buat congakan secara syok sendiri.

Ketua Pemuda PAS pun tidak yakin Barisan Alternatif akan menang bila jangkakan keputusan tergantung di parlimen (baca sini). Oleh itu, memang terbukti Nizar "syok sendiri" dalam membuat congakan. 

Seronok hendak dapat kuasa. Bila dapat kuasa lihatlah apa yang telah dilakukan oleh Nizar terhadap bangsanya sendiri di negeri Perak. Sanggup menjadi alat DAP untuk menghancurkan bangsa sendiri. Sanggup jadi alat DAP untuk menderhaka kepada Sultan. Jangan terpedaya dengan congakan syok sendiri Nizar.GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Feb 2013 09:27 PM PST