Selasa, 4 Oktober 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


JEBAT BERKOKOK

Posted: 04 Oct 2011 01:11 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Bajet: Lu sakit otak atau gila?

Posted: 03 Oct 2011 08:53 PM PDTGua terus terang cakap dah tahap tak boleh nak tengok muka budak penjubo tegar dari utara tu. Macam taik gua tengok.

Wah nak bentangkan bajet pulak hari ni dia..Bajet nak sewa hotel kat Thailand ke? Lu siapa weh nak bentangkan bajet? Lu ingat ada orang peduli dengan bajet lu. Kenapa lu dah macam sasau? Banyak sangat keluar air? Atau makin sasau pasal video kongkek lu nak keluar satu lagi?

Macam bagus je lu..Kalau lu lupa gua nak ingat kan lu sikit..Lu tu bekas banduan..sedar sedarlah diri tu sikit. Jangan nak tunjuk lu macam bagus. Taik tetap taik..

Blogger DET kata  akan ada persamaan antara bajet budak penjubo ni dengan bajet yang akan PM bentangkan. Ada musang berbulu babi dari Pejabat Perdana Menteri. Betul kah ni? Bocorkan teks ucapan PM?

Pegi mampus dengan tu semua. Gua kalau budak penjubo tu cakap 100 patah perkataan...600 billion perkataan gua tak caya..Pendek kata..sampai mampus gua tak percaya dengan budak kaki jubo ni. Lidah dia dah tak boleh nak lurus..Tulah asyik menjubo je..

HamPAS cepat cepat buat hudud..dan manusia yang pertama kena sula di Malaysia ni adalah penjubo tegar dari utara yang namanya...Papa Hebat Anugerah Syaitan..Kah Kah Kah..

Bajet yang akan dibentangkan oleh penjubo tegar hari ni bertajuk .. 1 Jubo : Berjubo di Malaysia, Thailand juga tidak dilupakan.

AbangTuah

Posted: 04 Oct 2011 11:20 AM PDT

AbangTuah


UMNO PARTI ISLAM..DIPUJI..

Posted: 04 Oct 2011 03:40 AM PDT


KEJAYAAN UMNO SEBAGAI PARTI ORANG MELAYU, ISLAM TERBESAR DI NEGARA INI YANG MENJADI PARTI TUNJANG PEMERINTAHAN SEHINGGA BERJAYA MEMBAWA MALAYSIA SEBAGAI SEBUAH NEGARA MAJU, AMAN DAN MAKMUR TERUS MENDAPAT PENGIKTIRAFAN DAN DIKAGUMI DI PERINGKAT ANTARABANGSA.

JUSTERU TIDAKLAH MENGHAIRANKAN APABILA BANYAK PARTI-PARTI POLITIK DARI NEGARA LUAR TERUTAMA PARTI YANG MEWAKILI MASYARAKAT ISLAM MAHU MENJADIKAN UMNO SEBAGAI CONTOH RUJUKAN UTAMA MEREKA KHUSUSNYA DARI SUDUT PENTADBIRAN. SUMBER DI SINI

MANAKALA PARTAI HAMPAS PULA TAK ADA PUN ORANG NAK PUJI...JAUH SEKALI DI IKTIRAF. HMMM...MUNGKIN ADA...YA..!! HANYA LEBAI-LEBAI TERJUN KETURUNAN HAMPAS AJE YANG IKTIRAF.

PEJUANG BANGSA

Posted: 04 Oct 2011 11:11 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PANAS !! Artis baru Malaysia paling seksi 2011 , panas sangat di hotel agaknya.. ...

Posted: 04 Oct 2011 10:17 AM PDT


Baru saja jadi artis sudah buat hal  Amanda Imani .... bakat cukup-cukup makan tak pa , janji dedah sana sini dengan kain tak cukup boleh jadi hot & popular !

Belakang tu cantik sangat kot ... itu buka luas-luas ...haha


Saksi misteri Najwan Halimi rupanya pernah dipecat dari Kementerian Pengangkutan !

Posted: 04 Oct 2011 08:59 AM PDT


AIDCNews -04/10/11 – Mohd Najwan Halimi yang dikatakan saksi misteri kes liwat II, Datuk Seri Anwar Ibrahim bukanlah saksi kredibel sepertimana yang cuba dibayangkan oleh pasukan peguam bela Anwar sebelum ini.

Ketika disoal balas oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden, dalam prosiding hari ini, Najwan mengaku beliau pernah berkhidmat dengan ADUN PKR, Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad dan dengan Kementerian Pengangkutan dan Universiti Teknologi Mara (UiTM) sebelum ini.

Najwan pernah berkhidmat dalam jabatan kerajaan di Kementerian Pengangkutan (MOT), namun difahamkan dia pernah dikenakan tindakan disiplin dan dipecat dari jabatan itu kerana melanggar tatasusila sebagai penjawat awam.

Apa pula yang berlaku di UiTM sehingga Najwan berpindah kerja di tempat lain ?

Difahamkan Najwan juga adalah anak kepada seorang 'individu penting' yang masih berkhidmat dalam perkhidmatan kerajaan.

Blogger Dr Novandri bertanya benarkah Dato' Halimi Abdul Manaf, Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Kerajaan Tempatan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan adalah bapa Najwan ?

Apabila ditamatkan perkhidmatan di MOT, Najwan ditawarkan perkhidmatan secara kontrak di Pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor khusus untuk membantu Anwar.

Seperti diramalkan, kehadiran Najwan adalah untuk membuktikan Mohd Saiful adalah penyokong BN sepertimana yang pernah ditulis di blognya, najwanhalimi.com sekitar Februari hingga Mac 2008.

Menurutnya, Mohd Saiful dilabel sebagai 'musang berbulu ayam' kerana semasa belajar terlibat aktif dalam kepimpinan pelajar pro-kerajaan, tetapi selepas tamat belajar bekerja pula dengan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim.

Ketika sama-sama menuntut di UNITEN, Najwan dikatakan mencemburui Mohd Saiful kerana pemuda itu berjaya mendekati Anwar berbanding dengan dirinya.

Sedangkan, rekod penglibatannya bersama Anwar sejak dari zaman pelajar lagi, iaitu terlibat dalam Kelab Anwar Ibrahim (AIC) dan turut aktif dalam aktiviti badan pemikir Anwar, Institut Kajian Dasar (IKD).

Dalam mahkamah hari ini, Najwan membangkitkan isu laman sosial Friendster milik Mohd Saiful sekitar Februari hingga Mac yang dikatakan banyak bergambar dengan pemimpin BN, termasuk Syed Hamid Albar, Mustapa Mohamed dan Azalina Said Othman.

Ketika disoal balas Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden, Najwan bersetuju dengan cadangan pihak pendakwa bahawa bukan suatu perkara yang pelik apabila pemimpin pelajar bergambar dengan tokoh-tokoh politik kerana itu merupakan trend biasa dalam budaya kepimpinan pelajar.


Mohd Yusof: Apa perlunya kamu untuk menghantar mel elektronik kepada Anwar?

Mohd Najwan: Saya berasakan Mohd Saiful tidak sesuai bekerja dengan Anwar.

Mohd Yusof: Kamu rasakan kamu lebih layak kerja dengan Anwar?

Mohd Najwan: Saya tidak rasa begitu. Selepas dia kerja dengan Anwar, dia masih berkempen untuk BN sedangkan dia pusing satu negara dengan Anwar. Beliau juga pada keterangannya mengakui adalah sesuatu yang normal jika seseorang suka mengambil gambar bersama menteri di dalam sesuatu majlis.

Najwan dikatakan mempunyai pertalian persaudaraan dengan Muhamad Rahimi Osman, individu yang membawa masuk Mohd Saiful bekerja dengan Anwar.


saksi dari pejabat Anwar ...memang penipu la !Menurut pengakuan bersumpah Muhamad Rahimi yang pernah disiarkan Selangordaily pada 7 Oktober 2010, dia berjumpa Mohd Saiful ketika berkempen di Kelana Jaya, sebelum Pilihanraya Umum ke-12 (PRU 12)."Semasa berkempen di Kelana jaya, saya terserempak dengan rakan sekolah saya, Saiful Bukhari bin Mohd Azlan. Kami bertanya khabar dan saya tanya kepada dia apa yang dia lakukan di sini, saya dengar dia menyokong BN di Facebook. Dia menjawab,"aku dah fed-up dengan side sana.

Menurut Rahimi, Mohd Saiful adalah penyokong Anwar sejak dari sekolah lagi kerana pengaruh arwah emaknya, bekas pelajar Yayasan Anda dan sering mengikuti arwah berdemonstrasi di jalanraya membela Anwar pada tahun 1998.

Katanya lagi sejak pertemuan itu, dia mengajak Mohd Saiful datang ke pejabat Ketua Umum PKR yakni pejabat Anwar di Seksyen 16, Petaling Jaya, kerana ketika itu PKR memerlukan sukarelawan untuk membantu PRU 12.

"Kami berbual di dalam bilik mesyuarat di pejabat tersebut. Kemudiannya Anwar masuk dan saya perkenalkan dia kepada Saiful. Dia (Anwar) berborak sebentar dengan Saiful dan kemudiannya kami terus berbincang mengenai kempen-kempen PRU 12.

"Semasa PRU 12, Saiful ditugaskan untuk membantu saya. Dia membantu saya untuk memasukkan jadual yang saya sudah buat ke dalam komputer dan menghantar kepada petugas-petugas PRU 12 yang berkenaan", katanya.

Menurutnya, walaupun dinamakan tenaga sukarelawan, namun tenaga itu tidak bekerja secara percuma, sebaliknya diberikan bayaran-bayaran tertentu.

"Hari-hari terakhir PRU 12, Anwar memberikan RM4000 kepada saya dan menyuruh saya memberikan RM2000 kepada Shafiq (salah seorang pembantu sukarela) dan RM2000 kepada Saiful. Saya serba salah, (kerana) Shafiq telah membantu selama 3 bulan tanpa sebarang bayaran, tetapi Saiful cuma baru membantu selama beberapa hari sahaja (terus dibayar jumlah yang sama).

Katanya selepas selesai PRU 12, Saiful tidak kerap lagi datang ke pejabat Anwar kerana menganggap tugasnya sebagai sukarelawan telah selesai.

"Selesai PRU 12, Saiful cuma datang ke pejabat sekali sekala mengikut waktunya sendiri kerana dia menganggap bahawa dia cuma staff separuh masa atau sukarelawan sahaja di pejabat itu. Saya menguruskan semua jadual DSAI seorang diri. DSAI meminta dan menekan saya untuk memanggil Saiful semula ke pejabat sebagai staff tetap.

"Saya buat sepertimana yang disuruh. Saya berjumpa dengan Saiful dan memintanya datang ke pejabat untuk bekerja sepenuh masa. Saiful beritahu saya dia serba salah kerana dia pernah kenal rapat dengan Khairil Anas, Pegawai Khas Dato' Seri Najib. Khairil Anas membantu Saiful dengan memberikan surat sokongan untuk Saiful meminta biasiswa sekolah penerbangan. Saiful takut dia akan dilabel sebagai agen dan perisik memandangkan ada beberapa orang rakan lama Saiful yang berkhidmat secara sukarelawan dalam PKR tidak senang melihat Saiful rapat dengan pejabat Anwar", katanya.

Menurut Rahimi, isu Mohd Saiful dituduh sebagai musang berbulu ayam sudah diketahui oleh Anwar sejak dari awal lagi, sebelum ditawarkan jawatan tetap di pejabat Ketua Umum itu.

"Malam tersebut, dalam perjalanan ke KLIA untuk menghantar Anwar ke luar negara, saya telah menceritakan masalah Saiful kepada Anwar, termasuk berkenaan hubungan rapat Saiful dengan salah seorang staff Dato' Seri Najib" katanya

Menurutnya semasa dia memberitahu latar belakang Mohd Saiful itu, dia berada satu kereta dengan Anwar, manakala Mohd Saiful yang turut serta mengiringi perjalanan menghantar Ketua Umum itu menaiki kereta lain.

"Anwar nampaknya langsung tidak kisah dengan cerita dan keadaan Saiful. Sampai di KLIA beliau cuma bergurau dengan Saiful dengan berkata, 'you (Saiful) baik-baik nanti boleh kena bom.'

"Anwar terus meminta Saiful berkhidmat di pejabat seperti biasa dan Saiful bersetuju. Semasa dalam pejabat, Anwar sering memanggil Saiful masuk ke dalam biliknya untuk berbual-bual. Saya pelik kerana jarang staff-staff yang lain mendapat layanan yang begitu mesra daripada Anwar. Walaupun baru sahaja kenal, Anwar nampaknya sangat akrab dengan Saiful", katanya

Bajet 2011: Anwar hari ini jadi Menteri Kewangan " Kerajaan dalam Penantian "

Posted: 04 Oct 2011 07:56 AM PDTHari ini di Parlimen , Anwar  Ibrahim buat gila sikit  hari ini menjadi  Perdana Menteri secara tak rasmi  bajet 2012 pembangkang babitkan peruntukkan RM220 bilion.

Seperti kita sedia maklum ,  Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak akan bentang bajet 2012 Jumaat ini dan disiar secara langsung untuk didengari rakyat seluruh negara  , Menteri Kewangan " kerajaan dalam penantian " ini   hanya bentang bajet depan media dan ahli-ahli parlimen PKR,DAP dan PAS .

Bertemakan 'Kesejahteraan Untuk Semua," bajet pembangkang  langsung  tidak menyebut peruntukkan untuk kementerian-kementerian sebaliknya bajet ini seperti  bajet janji manis  bagi menarik sokongan berpendapat rendah dan golongan miskin.

Nampak seperti bajet untuk mencari publisiti dengan beritahu  rakyat  mereka dapat jimat lagi perbelanjaan kerajaan .

Selain itu , ia juga  dilihat untuk  strategi Pakatan untuk  menuduh kerajaan BN menciplak idea mereka seperti mana isu mahsuh ISA .


Antara janji manis Bajet Kerajaan Dalam Penantian 


-  Bajet yang kononnya bagi mengekang defesit 4.4 % daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) itu didakwa melibatkan penjimatan perbelanjaan sebanyak RM14 bilion daripada dibelanjakan kerajaan Barisan Nasional.

-  Memberikan bonus kepada warga emas RM1,000 setahun kepada yang layak berdasarkan pendapatan kurang RM18,000 setahun.

-  Suri rumah juga akan dapat bayaran RM1,000 dalam tahun 2012 bagi yang layak atas alasan kurangkan beban keluarga dan galak suri rumah menabung dalam KWSP.

- Tidak dinyatakan kenaikan gaji atau bonus untuk kaki tangan awam sebaliknya hanya memperkenalkan penetapan gaji minima RM1,100 manakala pendidik akan dapat elaun RM500 sebulan seperti dijanjikan dalam Buku Jingga pembangkang.

- Penjualan lesen import (AP) akan dibuat melalui proses lelongan bagi menambah pendapatan negara sebanyak RM1.2 bilion.Yaakob Sapari dakwa adegan beromen bukan di pejabatnya

Posted: 04 Oct 2011 06:19 AM PDT
Yaacob Sapari menafikan berlakunya 'skandal' di pejabatnya di Seksyen 9 Shah Alam seperti yang didakwa oleh sebuah blog pro-Umno.

"Jadi saya mengutuk sekeras-kerasnya fitnah lucah ini yang diusahakan oleh mereka, sepatutnya kita bersaing secara sihat dalam memberi khidmat terbaik kepada rakyat, bukannya melakukan aktiviti seperti ini.

"Bagi saya ini bukan serangan kali pertama oleh blogger pro Umno terhadap pemimpin Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga dituduh dengan perkara yang lucah sebegini," katanya dalam temuramah dengan TVSelangor.

Menurut Yaacob, susun atur di ruang pejabat DUN Kota Anggerik jauh berbeza dengan klip video lucah yang bertajuk 'Skandal Dalam Pejabat ADUN Kota Anggerik Shah Alam' itu.

Klip video itu memaparkan aksi sumbang seorang wanita bertudung dengan seorang lelaki kononnya di pejabat DUN Kota Anggerik.KLIK DI SINI


Komen GPB

Macam-macam skandal dok terpalit dengan  pemimpin-pemimpin Pakatan ni ......haha

Saksi misteri blogger Najwan Halimi sebenarnya cemburu dengan Saiful Bukhari

Posted: 04 Oct 2011 04:53 AM PDT

GPB tidak terkejut dengan strategi terbaru peguambela Anwar yang nampak semakin hilang arah dan hujah pertahankan anak guam mereka. Kali ini mereka  menampilkan saksi misteri bernama Najwan Halimi bekas pelajar Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) yang tinggal bersebelahan dengan bilik pengadu, Saiful Bukhari Azlan pada 2003.

Adakah anda  masih ingat lagi gambar di bawah ini  ? Gambar di bawah ini lah yang menjadi senjata / peluru awal Anwar  selepas Saiful membuat laporan polis . Ia ditunjukkan  oleh Wan Azizah di sidang media .

Sudah tentu la yang memberi segala maklumat dan gambar-gambar ini adalah  Najwan Halimi dan hari ini telah terjawab melalui pengakuannya

GPB melihat  saksi bekas pelajar UNITEN yang ditampilkan ini  semata-mata untuk membuktikan Mohd Saiful pro UMNO dengan penglibatannya seperti ditunjukkannya gambar di atas ini . Seterusnya kes liwat ini adalah satu konspirasi Najib dan kejadian membalun tiada serta bukti air mani .


Selain itu ,  Najwan Halimi ini juga pernah   menghentam Saiful Bukhari di dalam blognya kerana cemburu bekas pelajar UNITEN itu diterima masuk ke pejabat Ketua Umum, Seksyen 16, sedangkan dia yang sebelum ini terlibat dalam AIC tidak diberi layanan seperti itu. KLIK DI SINI 
Rakan baik Saiful percaya beliau diliwat bukan dengki seperti Najwan Halimi 


Najwan juga memberitahu mahkamah dia dan Saiful sering makan bersama, menghadiri kuliah sama, dan melakukan aktiviti sukan bersama.


Menurut keterangan Najwan, ketika disoal peguam Anwar, Sankara Nair, Saiful adalah seorang pelajar yang sangat gemarkan publisiti hinggakan ketika dalam universiti dia menyertai pelbagai aktiviti sosial terutamanya dengan pemimpin politik Umno.


Apabila ditanya Sankara siapakah pemimpin tersebut, Najwan menjawab, Syed Hamid Albar (ahli parlimen Kota Tinggi) yang ketika itu pada 2003 adalah Menteri Dalam Negeri di bawah kabinet Tun Abdullah Ahmad Badawi.


Najwan juga menambah bahawa dia pernah ternampak sekeping gambar Anwar yang tertera di bawahnya tulisan "Pemimpin Munafik" dan beberapa keping gambar bersama beberapa tokoh politik antaranya Azalina Othman Said dan Setiausaha Politik Najib ketika itu, Khairil Annas Jusoh.

Tetapi dia terkejut apabila mendapat tahu Saiful telah pun bekerja sebagai pegawai khas kepada Anwar sedangkan dia tahu Saiful sebenarnya tidak sukakan Anwar dari segi peribadi dan kepimpinannya.

Kerusi stadium lagi banyak dari orang di ceramah Presiden PAS & PKR

Posted: 03 Oct 2011 05:37 PM PDT


Kalau macam ini lah sambutan bagi menyambut seorang Presiden PAS dan PKR , memang ada yang tak kena dah . Hantaq pi la 20 biji bas pun ..nak penuh 5 biji pun susah ..

Bukan saja rakyat yang tak kelapaq nak pergi dengar ceramah pembohongan mereka, malah ahli-ahli & penyokong parti mereka sendiri pun sudah malas nak pi .

Sudah la di mahkamah tinggi pun semakin tak ramai penyokong PKR datang untuk memberi sokongan moral kepada Anwar , rupa-rupanya di ceramah pun jadi juga di negeri Selangor ini .

Adakah ini sebagai signal & isyarat rakyat akan menghumban pakatan ??

BN jangan rasa selesa dan usaha menarik semula sokongan rakyat harus berterusan ....
untuk lihat banyak lagi gambar ..KLIK DI SINI

IPOHMALAY

Posted: 04 Oct 2011 09:55 AM PDT

IPOHMALAY


Jenayah Di Pulau Pinang Digerakkan Oleh DAP?

Posted: 03 Oct 2011 05:37 PM PDT

Polis Pulau Pinang dan Polis Johor tetaplah di bawah Ketua Polis Negara yang sama. Bagaimana Lim Guan Eng boleh berbangga dengan pencapaian 'Kerajaan Negeri' Pulau Pinang dalam menurunkan indeks jenayah Pulau Pinang?

Jawapannya mudah. Jenayah yang dilakukan di seluruh negara adalah dibuat oleh pihak DAP dan antek-anteknya. Ini biasa dilakukan oleh pihak komunis satu ketika dahulu yang boleh diterjemahkan sebagai sabotaj keamanan dalam bentuk baru.

Lihat sahaja kadar jenayah yang meningkat di Ipoh selepas BN mengambil alih pemerintahan negeri.

Umum pun mengetahui bahawa kongsi-kongsi gelap banyak diresapi oleh pengaruh puak DAP. Ini boleh dilihat dari peguam India pembunuh 4 orang Melayu di Banting yang merupakan konco-konco politik puak tersebut.

Jelas sekali bahawa Lim Guan Eng, sebagai ahli politik yang banyak menelanjangkan kebodohannya tanpa sedar, kali ini terlajak dalam memberikan satu gambaran.

Jenayah di Pulau Pinang telah turun apabila DAP memerintah. Siapa pelaku jenayah-jenayah tersebut?

Dd i n b u n g a

Posted: 04 Oct 2011 08:02 AM PDT

Dd i n b u n g a


ALFATIHAH BUAT ADUN JOHOL

Posted: 03 Oct 2011 08:45 PM PDT

ALLAHYARHAM DATUK ROSLAN MD YUSOF


KUALA LUMPUR, 4 Okt. – Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin serta semua ahli-ahli Majlis Tertinggi UMNO bersama dengan seluruh warga Ibu Pejabat mengucapkan salam takziah ke atas ahli keluarga dan sanak saudara Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Johol, Negeri Sembilan, Datuk Roslan Md Yusof,58, yang meninggal dunia jam 4.45 pagi tadi.
Allahyarham meninggal dunia di Hospital Tunku Ampuan Najiha akibat komplikasi paru-paru.
Jenazah allahyarham dibawa ke kediamannya di No. 6, Kampung Berambai dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Cabang Dua, Johol, selepas zohor.
KOMEN PENULIS,
SEMOGA ROH NYA DICUCURI RAHMAT DAN SEMOGA KELUARGA ALLAHYARHAM BERSABAR MENEMPUH SEGALA TAKDIR ILLAHI. AMIN

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 04 Oct 2011 04:01 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Mat Sabu ikut sedih

Posted: 03 Oct 2011 07:08 PM PDT

bumiyang

Posted: 04 Oct 2011 03:51 AM PDT

Ohpolitik!™

Posted: 04 Oct 2011 03:39 AM PDT

Ohpolitik!™


PAS Kelantan Laksana Penerangan HUDUD kepada rakyat : Kat Karpal tak bagi penerangan Pulok!!

Posted: 03 Oct 2011 08:23 PM PDTKerajaan Pas Kelantan akan menggerakkan program penerangan mengenai hukum Hudud di negeri itu termasuk kepada golongan bukan Islam hari ini, kata Exco Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Negeri, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah.

Katanya, bermula malam ini, sesi ceramah akan diadakan di seluruh negeri termasuk ceramah perdana di sini Khamis ini.

"Oleh kerana hukum hudud menjadi isu besar, jadi kerajaan PAS perlu ada program penerangan secara besar-besar untuk elak kekeliruan tentang hukum Hudud," katanya pemberita selepas majlis pelancaran van dakwah bergerak Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) di sini, semalam. — Bernama

Ramalan Komen Puak Fuckatan untuk Bajet 2012

Posted: 03 Oct 2011 07:05 PM PDTUmum tahu, Jumaat ini merupakan hari pembentangan Bajet 2012 oleh Najib di Parlimen. Sebagai PraBajet, aku hidangkan ramalan apa yang Puak Fuckatan Rakyat akan komen sejurus selepas PM umum bajet tersebut.

Komen-komen yang bernas adalah seperti dibawah:
1. Bajet nih tak ada apa yang baru.
2. Bajet ni adalah 'morfin' untuk rakyat bagi menghadapi Pilihanraya Umum 13
3. PM Najib tak solat Asar dan kununnya tak kusyuk solat Jumaat sebelumnya.
4. Bajet nih lebih mementingkan golongan kaya dan meminggirkan orang miskin.
5. Rumus menyatakan bahawa penjawat awam Persekutuan akan dinaikkan gaji tahun 2012 dan dapat bonus lagi hujung tahun ni, dan sudah tentu harga barang akan turut naik. ( Kerajaan negeri yang diperintah Pakatan pun turut naikkan gaji dan memberi bonus juga)
6. kerajaan tipu fakta terutamanya indeks FDI, indeks persaingan global dan indeks jenayah
7. Kerajaan sengaja tak turun harga barang keperluan meskipun harga minyak turun dan RM makin kukuh. 
8. Kerajaan BN salah guna wang rakyat!! Sedia projek untuk kroni bagi menghadapi PRU 13.
9. Kerajaan BN akan laksanakan GST lepas ni. Apa lagi hantui rakyat kononnya harga barang akan melambung naik bagi menampung perbelanjaan besar dalam bajet 2012 ini.
10. Kerajaan BN tiru agenda Pakatan Rakyat yang tertera dalam 'Buku Jingga'.


Ada lagi? Korang nak tambah ramalan lagi..tambahla....dialu-alukan...

tunku

Posted: 04 Oct 2011 03:37 AM PDT

tunku


Johol assemblyman passes away

Posted: 03 Oct 2011 07:51 PM PDT

SEREMBAN:Johol assemblyman from Negri Sembilan Datuk Roslan Md Yusof died at 4am on Tuesday following an illness.
The two-term Barisan Nasional assemblyman, who underwent a surgery for spinal injuries two years ago, had been confined to a wheelchair after a fall at his home here in August.
He will be buried in Johol after Zohor prayers later Tuesday.
His death will not result in a by-election as the current 12th Parliament had served its three-year mandate as at April 28 this year.


AL FATIHAH . May Allah bless his soul and rest in peace.

KL Needs To Be More Green To Be Among Top 20 Liveable Cities In The World - Chor

Posted: 03 Oct 2011 09:00 AM PDT

PUTRAJAYA, 3 Oct (Bernama) -- Kuala Lumpur (KL) City needs to significantly increase its green space to be among the top 20 liveable cities in the world, said Housing and Local Government Minister, Datuk Wira Chor Chee Heung.
Chor said greening the city would not only improve liveability by creating more a comfortable living environment and providing space for healthy recreational activities, but also create a sustainable environment by reducing inner city temperature and greenhouse gases.
"This will not only give rise to the impression of a green city but also directly contribute to gross national income through commercial activities," he said when launching World Habitat Day Celebration 2011, here, Monday.
He said three key initiatives neede taken to realise the goal; the first to adopt a green-focused development policy for both government and private redevelopments where the open space requirement of 30 per cent of total area would be prioritised for green spaces.
Second, to employ creative landscaping methods including dense foliage tree planting, rooftop greening and vertical landscaping and third; to integrate parks and promote outdoor events.
"An integrated park system will be created to include parks of all sizes, landscaped boulevards and paths and public open spaces, where different open spaces in the city are connected through green trails," he added.

tunku : do not cut any more green areas in kl city in the name of development.we had enough development in kl. the developments can move outside the city centre.right now we can still see a bit of jungle in kl especially at the mahameru side, we hope it will remain as it is now.kl will be like a naked city without these green lungs.please preserves them.

Politik Harian

Posted: 04 Oct 2011 03:06 AM PDT

Politik Harian


Anwar Bentang Bajet Ali Baba

Posted: 04 Oct 2011 01:19 AM PDT


Ketua pembangkang Anwar Ibrahim hari ini membentangkan bajet bayangan Pakatan Haram dan tujuan berniat jahat untuk mensabotaj bajet 2012 yang bakal dibentangkan oleh Najib Jumaat ini.

Menurut kata Nurul Izzah bajet yang di bentangkan oleh papanya nanti jangan lah di ciplak! hahaha lawak betul Nurul Izzah ni... dia ingat bajet untuk negara boleh disiapkan dalam masa 1-2 hari ke?

Apa-apa pun bajet yang Anwar bentangkan sebentar tadi, adalah bajet yang terpaling ringkas, bak kata orang cincai-cincai aje... macam ni ke nak mentadbir negara?

Anwar berkata, Pakatan memperuntukkan RM220 bilion kepada sasaran berkenaan yang kononnya melibatkan penjimatan perbelanjaan sebanyak RM4 bilion.. Betul ke? Mana Pakatanis nak cari duit sebanyak itu? tolong beri tahu sikit.....

Di bawah adalah bajet yang mengarut dan satu pembaziran dari Pakatanis:


1- Perdana Menteri PR tidak akan juga menjawat jawatan Menteri Kewangan.

2- Defisit negara pimpinan UMNO mencecah 6% bagi tahun 2011 tersimpang dari janji Najib untuk kurangkan ke kadar 5.2%.

3- Cadangan pemotongan belanjawan Perdana Menteri sebanyak RM 10 bilion dan kembali kepada Kementerian lain.

4- Lesen import AP akan dibuat secara lelongan dengan jangkaan menambah hasil negara RM1.2 bilion.

5- Pembangunan wilayah terutama pembinaan infra termasuk lebuhraya yang menghubungi Sabah dan Sarawak.

6- Akta Universiti dan Kolej Universiti di Mansuhkan. Mahasiswa akan bebas dari cengkaman dan kekangan.

7- Elaun penjagaan anak sebanyak RM1000 setahun untuk ibu2 yang layak, dipadan dengan pelaburan, bina pusat penjagaan anak2

8- Kembalikan cukai2 eksais & duti yg dibatal PM atas barang2 mewah (beg2 mewah dll)

9- Pengumuman pengenalan gaji minima pd RM1,100 yg juga melibatkn kenaikan gaji k/tgn awam m'ikut tangga gaji.

10- Sasar defisit 4.4% daripada KDNK dan dividen Petronas diunjur pada RM26 billion setahun.

11- Umumkan pemberian lesen lesen teksi secara terus kepada pemandu pemandu teksi dan batalkan sistem konsesi ala BN.

12- Pembayaran elaun pendidik sebanyak RM 500 sebulan

Najwan Coffee Boy Anwar Bukan Saksi Kredibel

Posted: 04 Oct 2011 12:00 AM PDT


Mohd Najwan Halimi yang dikatakan saksi misteri kes liwat II, Datuk Seri Anwar Ibrahim bukanlah saksi kredibel sepertimana yang cuba dibayangkan oleh pasukan peguam bela Anwar sebelum ini.

Ketika disoal balas oleh Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden, dalam prosiding hari ini, Najwan mengaku beliau pernah berkhidmat dengan ADUN PKR, Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad dan dengan Kementerian Pengangkutan dan Universiti Teknologi Mara (UiTM) sebelum ini.

Najwan pernah berkhidmat dalam jabatan kerajaan di Kementerian Pengangkutan (MOT), namun dikenakan tindakan disiplin dan dipecat dari jabatan itu kerana melanggar tatasusila sebagai penjawat awam.

Difahamkan Najwan juga adalah anak kepada seorang 'individu penting' yang masih berkhidmat dalam perkhidmatan kerajaan .

Apabila ditamatkan perkhidmatan di MOT, Najwan ditawarkan perkhidmatan secara kontrak di Pejabat Penasihat Ekonomi Negeri Selangor khusus untuk membantu Anwar.

Sumber - AIDC


Liwat II: Anwar Bawa Coffee Boy Sebagai Saksi Misterinya!

Liwat II: Anwar Bawa Coffee Boy Sebagai Saksi Misterinya!

Posted: 03 Oct 2011 11:00 PM PDT


Kah... Kah... Kah... Aduh! Sakit perut aku gelak! bukan apa.. dari semalam lagi aku tunggu siapa lah saksi misteri ni.... Sekali keluar anak ikan Anwar beb! mahu tak terguling-guling aku gelak atas meja ni!

Adoiiiiii Sisiapa yang kat makamah tu.. kalau terbaca blog aku ni, minta tolong kat Dr David Lawrence Noel Wells dan Dr Brian McDonald check dubur budak ni, kot-kot mana lah tau masih ada lagi air mani An.... dalam dubur budak ni....

Berapalah upah Anwar bayar budak ni untuk memburuk-burukkan Epol agaknya... yang pasti belakang dah menanah tu....

Aku masih ingat lagi, Anwar pernah berkata dengan Coffee Boy lamanya dulu... Can I Fuck U.... menanah pungkuk beb!


Mohd Najwan Halimi, Saksi misteri Anwar memberitahu kononnya beliau adalah bekas rakan sekolej pengadu Mohd Saiful Bukhari Azlan dan kini menjadi pembantu Anwar untuk tugasnya sebagai penasihat ekonomi Selangor.

Dalam keterangannya, Najwan memberitahu, beliau mengenali Saiful sejak 2003 apabila tinggal berdekatan bilik pengadu semasa menuntut di Universiti Tenaga Nasional.

"Saiful mahasiswa yang aktif dan mempunyai kualiti kepimpinan. Saya dan Saiful terlibat dalam program Baktisiswa.

"Dia ada kepimpinan tetapi suka publisiti," katanya.

Ini bermakna Saipol dah insaf, budak ni belum lagi kot....

Lain macam je mesra... ada apa-apa ke?

Zahid AF Sertai PAS?

Posted: 03 Oct 2011 09:00 PM PDT


Isele.. Isele.. PAS Isele... PAS skrg dah WORLD!

Kelihatan Zahid AF bersama-sama Pemuda PAS dalam program ARC ( Alternatif Riding Club ) baru- baru ni..

Salah satu taktik kempen Pakatanis yang di kesan sekarang ialah menarik artis sertai parti mereka.... mungkin dengan cara ini dapat menarik minat anak muda untuk menyertai parti mereka... Gila glemer rupanya puak-puak ni!

Yang artis pulak sibuk nak berpolitik ape kes bro? tak cukup glamer atau dah tak ade job? Tak kisah lah... itu hak masing-masing, tiada paksaan....

Tapi kalau ye pun nak  terjun ke dalam bidang politik, mereka seharusnya memilih parti politik yang betul-betul terbaik, yang memperjuangkan hak rakyat, dulu kini dan selamanya... jangan tersalah terjun nanti tersesat pulak! Siapa yang susah? Mereka dan keluarga mereka juga yang susah nanti....

Harap Zahid dapt memberi penjelasan dengan segera berhubung dengan isu ini, kerana gambar diatas sudah tersebar meluas di internet... Puak-puak pembangkang sudah mula claim nama Zahid milik mereka...

Melambong-lambong nama Zahid puak-puak Pakatanis mainkan... Nasib kau lah Zahid... Cuba kalau Zahid sertai Umno... tapak kaki mereka berikan kepada Zahid...

Al-fatihah: ADUN Johol Meninggal Dunia

Posted: 03 Oct 2011 07:47 PM PDT


Anggota Dewan Undangan Negeri Johol daripada Barisan Nasional, Datuk Roslan Md Yusof, 58, meninggal dunia di Hospital Tunku Ampuan Najihah, Kuala Pilah, kira-kira 4.45 pagi tadi.

Allahyarham, yang berusia 58 tahun, dimasukkan ke hospital itu untuk menerima rawatan selepas mengadu sesak nafas semalam.

Allahyarham meninggalkan isteri Datin Zawayah Marzuki, 53, dan lapan orang anak, tiga lelaki dan lima perempuan berumur 28 hingga 17 tahun.

Anak sulung Allahyarham, Mohd Hafizi, 28, berkata jenazah Allahyarham telah dibawa ke kediamannya di No 6, Kampung Berambai dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Cabang Dua, Johol, selepas zohor.

Roslan, seorang bekas guru yang mewakili BN mula memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Johol pada pilihan raya umum 2004.

Pada pilihan raya umum 2008, Naib Ketua Umno Bahagian Kuala Pilah itu mengalahkan calon PAS, Kamarudin Md Tahir dengan majoriti 1,263 undi.

DUN Johol terletak di dalam kawasan Parlimen Kuala Pilah, yang turut mempunyai DUN Senaling, Juasseh, Pilah dan Seri Menanti.

Tidak ada pilihan raya kecil akan diadakan kerana Dewan ungan Negeri telah melului tempoh dua pertiga daripada penggalnya. Kekosongan kerusi di Johol akan diisi pada pilihan raya umum akan datang.

Hudud: PAS Tersungkur, DAP Menang Lagi...

Posted: 03 Oct 2011 07:00 PM PDT


Pas seolah-olah sedang dipermainkan rakan pakatannya dalam soal hudud yang menjadi duri dalam daging kepada pakatan pembangkang yang mana hingga ke hari ini perkara itu masih belum dapat diselesaikan secara tuntas.

Mana Satu Pendirian Rasmi Pakatan Pembangkang??

Aktivis UMNO, Ustaz Zainal Abidin Sakom berkata PKR jelas menggunapakai "stand munafik" yang mana pendirian mereka tidak jelas dan DAP pula hanya Karpal Singh yang konsisten sejak daripada beliau menyertai DAP hingga ke hari ini.

"Atas dasar itu, kita ingin tahu apakah dasar sebenar kedua-dua parti berkenaan dan Pas dilihat terloncat-loncat keseorangan mendendangkan lagu berhubung isu tersebut yang mana tujuannya tidak lain hanyalah untuk kepentingan politik semata-mata.

"Saya sebutkan perkara itu kerana tidak jelas…. Apakah pendirian terbaru Karpal itu pandangan peribadi beliau atau merupakan pendirian daripada DAP. Begitu juga PKR… bagi saya, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya menggunakan "ayat selamat" demi menjaga hati Pas dan DAP," katanya kepada UMNO-Online.

Pengerusi DAP, Karpal Singh dalam pendirian terbaru berkata, parti itu tidak akan bersetuju pada bila-bila masa untuk melaksanakan hukum hudud termasuk yang pernah diluluskan Dewan Undangan Negeri Kelantan dan Terengganu sebelum ini.

Sebelum ini mesyuarat Pakatan Pembangkang berhubung cadangan Pas untuk melaksana undang-undang hudud ke atas orang Islam di Kelantan tidak mencapai kata putus walaupun hangat dibincangkan dalam mesyuarat berkenaan.

Bagaimanapun, ketua umum Pakatan, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, majlis pimpinan itu menghormati niat kerajaan Kelantan untuk melaksanakan undang-undang berkenaan dan pada masa yang sama Majlis itu juga menghormati pendirian DAP yang menentang keras cadangan tersebut.

Mengulas lebih lanjut, Ustaz Zainal seterusnya menegaskan apa yang terserlah hari ini hanya Pas yang terkontang-kanting mempertahankan ideologi mereka sedangkan PKR menggunapakai "stand munafik" dan DAP hanya bersuara menerusi Karpal.

Mungkin bagi beliau, kedua-dua sekutu Pas itu juga mempunyai nawaitu yang sama seperti Pas iaitu untuk kepentingan politik terutama melonjakkan populariti masing-masing menjelangnya pilihan raya umum akan datang.

"Bagi saya soal hudud yang kembali bergema hanyalah lakonan Pas semata-mata kerana menyedari gendang pilihan raya umum mungkin akan dipalu bila-bila masa sahaja. Kita imbau kembali bagaimana kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang selepas berjaya menawan Terengganu,hudud hanyalah 0.00001 peratus. Itu kalau tidak silap.

"Apa pun bagi saya hiruk pikuk yang berlaku di dalam Pas hari ini adalah berpunca daripada gaya permainan politik mereka sendiri yang menjadikan agama sebagai komoditi politik. Mungkin doa solat hajat mereka dimakbulkan Allah yang mana yang ditunjukkan kebenaran," ujarnya.

Dalam perkembangan sama, Datuk Zainal turut meminta umat Islam khususnya Pas menyelami titah Pemangku Raja Perak, Raja Dr. Nazrin Shah yang mengingatkan tentang kemusnahan Islam.

"Bukankah baginda bertitah antaranya Islam telah mula dijadikan instrumen bertujuan meraih pengaruh dan mendapatkan kuasa sehingga ke peringkat sedia berkompromi kepada prinsip-prinsip menyentuh akidah. Inilah yang perlu kita selami betul-betul agar agama terus berada pada landasan yang betul," katanya. -Media Umno

Karpal Racun Anwar Secara Halus! Anwar is Dead!

Posted: 03 Oct 2011 06:00 PM PDTSama ada disedari atau tidak tindakan Karpal Singh yang bertindak sebagai Ketua Peguam Bela Datuk Seri Anwar Ibrahim kebelakangan ini lebih cenderung ke arah mempercepatkan Ketua Umum PKR itu didapati bersalah dan dipenjarakan.
Sejak proses pembelaan diri yang bermula 22 Ogos lalu, Karpal Singh, peguam veteran itu lebih banyak mendiamkan diri dan membiarkan peguam-peguam junior iaitu anaknya, Ram Karpal dan peguam peribadi Anwar, Sankara Nair memainkan lebih banyak peranan.
Menurut amalan biasa, dalam proses pembelaan, sepatutnya Ketua Peguam Bela yakni Karpal lebih banyak memainkan peranan berbanding dengan peguam-peguam junior.
Ini berbeza dengan pihak pendakwa, di mana Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden sentiasa mengetuai sama ada di peringkat pembuktian ataupun peringkat pemeriksaan balas saksi-saksi pembela.
Satu lagi fakta yang tidak boleh dikesampingkan, dalam kes liwat I, Karpal Singh juga pernah tewas kepada Mohd. Yusof Zainal Abiden yang ketika itu merupakan Timbalan Kanan Pendakwa Raya dalam kes tuduhan Anwar meliwat Azizan Abu Bakar.


Ungkapan Karpal siang semalam di Mahkamah Tinggi yang membawa maksud peluang Anwar untuk memenangi kes ini makin tipis adalah luahan sebenar yang lahir dari hatinya.
"Justeru, Rosmah mesti tampil ke mahkamah kerana itu sahaja peluang yang tinggal bagi Anwar", kata Karpal.
Walaupun pada hakikatnya Karpal seolah-olah meletakkan kehadiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor, sebagai saksi pembela, namun peguam veteran itu sudah tahu risikonya jika permohonan mereka untuk mengenepikan sapina diterima mahkamah.
Jika mahkamah menerima permohonan Najib dan Rosmah untuk mengenepikan sapina yang bakal diputuskan Khamis ini, dengan memetik semula pendapat Karpal, 'apa lagi peluang yang tinggal bagi Anwar' ?
Sesungguhnya sebagai peguam yang berpengalaman, Karpal sedia maklum bahawa pengantungan pembelaan bukan kepada saksi yang tidak memihak kepada Anwar, sebaliknya bergantung penuh kepada saksi-saksi yang memihak kepadanya terutamanya alibi.
Siapa saksi-saksi alibi Anwar ?
Setakat hari ini dan senarai saksi-saksi yang bakal dipanggil untuk membela Anwar, tiada seorang pun saksi yang boleh dikatogerikan sebagai saksi alibi.
Maknanya Anwar tidak ada alibi.
Peguam Anwar yang membacakan afidavit balas Ketua Umum PKR itu kepada media pada 28 September lalu mengakui tujuan mereka memanggil Najib dan Rosmah sebagai saksi bukan untuk melengkap hujah konspirasi, tetapi semata-mata untuk mendapat penjelasan berkenaan pertemuan mereka dengan pengadu.
Bahkah semasa hujah penggulungan, sebelum diputuskan Anwar kena bela diri atau tidak, Karpal juga tidak menggunakan hujah konspirasi
Jika, bukan bertujuan untuk melengkapkan hujah 'teori konspirasi' untuk apa mereka dipanggil ?
Atas premis itu, maka Anwar benar-benar berharap Najib dan Rosmah tampil sebagai saksi mereka, bukan untuk menang kes atau lengkapkan teori konspirasi tetapi untuk memalukan mereka.
Secara keseluruhannya, dalam proses bela diri, Karpal sebagai Ketua Peguam Bela seolah-olah merestui usaha untuk tidak menjawab persoalan.
Persoalannya amat mudah, 'Kamu (Anwar) dituduh melakukan seks luar tabie (liwat) ke atas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara,Kuala Lumpur antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.
'Bukti kamu meliwat adalah terdapatnya air mani kepunyaan kamu dalam dubur pengadu'.
Itu sahaja skop pertuduhan yang dikenakan ke atas Anwar.
Sepatutnya, barisan peguam Anwar menumpukan seluruh jawapan untuk menafikan semua pertuduhan dalam skop tersebut, jika mereka berhasrat untuk memenangi kes ini.
Walaupun, terdapat usaha untuk menafikan pertuduhan itu dengan menampilkan dua orang pakar luar negara, namun setakat hari ini, kedua-dua pakar yang dibayar oleh Anwar itu gagal memainkan peranannya, malah lebih memperkukuhkan pertuduhan pihak pendakwa.
Kemungkinan juga Karpal kecewa dengan keterangan saksi-saksi pihak mereka sendiri iaitu Dr David Lawrence Noel Wells dan Dr Brian McDonald, maka peguam veteran itu hampir putus asa dan cuba fokus kepada persoalan di luar skop.
Usaha Karpal memanggil Najib, Rosmah, Tan Sri Musa Hassan, Datuk Mohd Rodwan Mohd Yusof dan Lim Kong Boon, juga dianggap sebagai percubaan untuk fokus kepada menjawab persoalan yang bukan persoalan pertuduhan.
Jika benar sekalipun mereka terlibat, tetapi penglibatan mereka di luar daripada skop pertuduhan.
Sekali lagi diulangi, pertuduhannya mudah sahaja, 'benarkah kamu (Anwar) meliwat pembantu kamu, Mohd Saiful di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara,Kuala Lumpur antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008
Sebelum ini, Karpal sentiasa menggesa mahkamah agar memadamkan segala keterangan saksi-saksi pendakwa, jika saksi-saksi tersebut menceritakan peristiwa 'kejadian liwat sebelum 26 Jun 2008′ dengan alasan di luar skop pertuduhan, namun kini, semasa proses pembelaan, Karpal sendiri berusaha membawa proses pembelaan ke arah menjawab persoalan yang di luar skop pertuduhan.
Adakah semua ini stategi halus peguam veteran untuk mempercepatkan Ketua Umum PKR itu dijatuhi hukuman bersalah dan dipenjarakan ?
Jika Anwar didapati bersalah dan dipenjarakan apakah Karpal Singh yang juga merangkap Pengerusi DAP akan mendapat lebih banyak manfaat ?
Inilah susahnya apabila Ketua Peguam Bela dipilih dari kalangan tokoh politik kerana dalam apa juga keadaan, kepentingan politik lebih diutamakan.
Sumber: AIDC

Karpal Singh Mengakui Anwar Sudah Tiada Lagi Hujah Bela Diri! Anwar is Dead!

Posted: 03 Oct 2011 07:21 AM PDTKarpal Singh, Ketua Peguam Bela Kes Liwat II, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui hari ini bahawa anak guamnya sudah tidak lagi peluang untuk memenangi kes itu jika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor ditolak mahkamah untuk menjadi saksi.
"Justeru, Rosmah mesti tampil ke mahkamah kerana itu sahaja peluang yang tinggal bagi Anwar
"Kami berdoa Yang Arif menolak permohonan yang dibuat oleh Najib dan isterinya," kata Karpal seperti dilaporkan portal pro Anwar, Malaysiakini, hari ini.
Karpal dilaporkan membuat kenyataan di atas, ketika mendengar permohonan peguam yang mewakili Najib dan Rosmah untuk mengenepikan sapina menjadi saksi yang dikenakan ke atas mereka hari ini.
Sebelum ini, satu lagi portal pro Anwar, The Malaysian Insider pada 28 September lalu melaporkan kehadiran Najib dan Rosmah menjadi saksi adalah penting bukan untuk melengkapkan teori konspirasi, tetapi untuk mendapatkan penjelasan berkenaan pertemuan pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan dengan Najib dan Rosmah pada 24 Jun 2008.
Semasa memohon mengenepikan sapina,peguam Hisyam Teh Poh Teik yang mewakili Najib dan Rosmah berkata kedua anak guamnya bukan saksi yang penting dan relevan dalam kes liwat itu kerana pertemuan pada 24 Jun 2008, di luar daripada skop pertuduhan mahkamah iaitu pada 26 Jun 2008.
Merujuk kepada afidavit Najib untuk menyokong permohonannya bagi mengetepikan sapina itu, Hisyam berkata pertuduhan yang dihadapi Anwar ialah kejadian liwat yang didakwa berlaku pada 26 Jun 2008 manakala pertemuan pegadu dengan kedua anak guamnya berlaku pada 24 Jun 2008, bermakna kedua anak guamnya tidak relevan menjadi saksi dalam kes ini.
"Hujahan kami ialah ianya berupa "ekspedisi memancing" dan menyalahgunakan proses mahkamah di pihak responden pertama dan dengan itu mahkamah patut membenarkan permohonan pemohon-pemohon untuk mengetepikan sapina itu," katanya.
Hujahnya lagi, adalah amat jelas bahawa tujuan kedua-dua sapina itu adalah untuk Najib dan Rosmah memberikan penjelasan dan pengesahan mengenai apa yang berlaku semasa perjumpaan dengan Mohd Saiful.
"Undang-undang membenarkan kedua-dua pemohon mengetepikan sapina itu jika pihak yang memohon sapina itu dikeluarkan tidak memenuhi keperluan daripada segi kerelevanan dan kepentingannya," katanya.
Sumber - AIDC

Biadap! Blogger Pembangkang Memperlekehkan Istana Di Raja

PANEH MIANG

Posted: 04 Oct 2011 01:54 AM PDT

PANEH MIANG


Langkawi KOTOR macam Kelantan

Posted: 03 Oct 2011 08:04 PM PDT


Apakah harga RM18 memberi makna besar kepada seorang nelayan kecil dari Kuala Perlis ke Langkawi? Apakah harga RM18 begitu kecil untuk seorang Ahli Parlimen Langkawi yang menaiki feri dari Langkawi ke Kuala Perlis?

Apakah harga RM18 memberi makna besar kepada seorang pelancong tempatan mahu pun antarabangsa yang hadir melalui jalan air? Begitu 'bersih'nya Langkawi sehingga menjolok mata memandang.


Toleh kiri sampah, toleh kanan sampah. Pandang depan semak, pandang belakang semak. Inilah bahananya apabila Kerajaan Pas alpa soal syukur dan terima kasih kepada bekas Ahli Parlimen Kubang Pasu yang telah banyak membawa aliran kemajuan prasarana kepada rakyat Langkawi.

LIMA, LID, Le Tour D' Langkawi, adalah pakej kecairan wang yang disalur kepada Langkawi sejak sekian lama. Padang Masirat diwujudkan Lapangan Terbang destinasi pulau yang terbaik di dunia, kini di genangi sampah sarap dan bau longkang busuk gila mengalahkan kandang babiwee.


Pantai Cenang kini laluan pantai paling bersepah dan tidak bersih dalam Malaysia. Tong sampah melimpah tidak berkutip. Longkang di Pekan Kuah dipenuhi segala jenis sampah sarap, tersumbat dan berbau tengit, hinggakan air bertakung atas jalan separas buku lali ketika hujan. Semak samun tidak bertebas menambahkan lagi sakit mata di sepanjang jalan mengelilingi pulau.

Apa yang dibuat oleh Majlis Perbandaran Bandaraya Pelancongan Langkawi? Makan gaji haram saja ka? Apakah peranan Kerajaan Azizan di Kedah? Di manakah Ahli Parlimen Langkawi? Bagaimana LADA boleh memainkan peranan, kerana nampak sangat BAHALOL DAN BOBROKnya Kerajaan Pas Kedah yang terpengaruh dengan corak pentadbiran pemimpin De facto Nik Abdul Aziz Nik Mat?


Bukan sampah sarap saja yang menzalimi tamadun Langkawi, malah akal pendek Sistem Pengangkutan Feri juga menonjolkan KEBODOHAN urusan angkutan penumpang. Apalah salahnya anjung antara dermaga dan kaki beting feri disiapkan "portable atau convertable shelter"; atau bahasa Melayunya anjungan laluan mudah alih yang boleh elakkan penumpang daripada basah lencun ketika hujan?

Apakah cukup dakyah RM18, maka Langkawi masih DARA? Langkawi seperti Pelacur Kelas Tiga kerana tidak dibelai dan dirapi oleh pemerintah semasa. Langkawi wajar diberi nafas sebagai Puteri Balkis Kelas Satu, dan bukannya dilayan sebagai Pelacur atau pun Ibu Ayam. Dek kerana kotornya Langkawi inilah, maka mungkin sumpah Mahsuri akan kembali menjadi IGAUAN rakyat Langkawi.


Langkawi Development Agency di bawah Kementerian Kewangan adalah sandaran rakyat Langkawi. PM berilah RM2 bilion untuk dikolokai demi Kebersihan Langkawi kerana Kebersihan itu sebahagian daripada IMAN.

Janganlah akhirnya Kedah diiktiraf negeri ke-2 terkotor selepas Kelantan di bawah Pas Pis Pus.

Selamat Maju Jaya dalam Peperiksaan PMR

Posted: 03 Oct 2011 04:55 PM PDT

Warga Paneh Miang mengucapkan selamat menjalani peperiksaan PMR kepada adik-adik seramai 481,147 orang calon yang akan menduduki peperiksaan PMR di 3,521 pusat peperiksaan di seluruh negara mulai 4 oktober dan berakhir pada 11 oktober 2011.

Warga Paneh Miang juga berbangga kerana dapat memberi sumbangan terhadap aktiviti seperti mengendalikan kelas tuisyen, seminar tip menghadapi peperiksaan, bacaan Yaasin dan sembahyang solat hajat kepada adik-adik di beberapa buah sekolah di sekitar DUN Sikamat.

Ucapan Terima Kasih tidak terhingga juga ditujukan kepada Penganjur Kelab Melayu Negeri Sembilan kerana begitu prihatin mengendalikan pelbagai aktiviti berbentuk pendidikan secara percuma terhadap anak-anak Melayu di Negeri Sembilan termasuk aktiviti membantu menyediakan adik-adik untuk menduduki PMR tahun ini.

Semoga anak Melayu akan terus cemerlang dalam apa jua bidang yang diceburi.

Sahabat-Gunung

Posted: 04 Oct 2011 01:44 AM PDT

Sahabat-Gunung


Hudud Pas Hanya Gimik Politik Untuk Menutup Isu Moral Pemimpin Pembangkang

Posted: 04 Oct 2011 12:30 AM PDT

Kuala Lumpur, 4 Oktober- UMNO merupakan sebuah parti yang asasnya bukan sekadar untuk merebut kemerdekaan tanah air kita, bahkan polisi, misi dan visi UMNO adalah untuk menjaga kepentingan agama, bangsa dan Negara. Hari ini senario politik tanah air kita, seluruh umat Islam amat memahami tentang hukum-hukum dan sebagainya.

Ahli Parlimen Parit, YB Nizar Zakaria berkata, akan tetapi politik Pas hari nie, kalau kita lihat mereka mencadangkan sebuah Negara Islam, yang asasnya itu perjuangan politik mereka tetapi hari ini kita dapat melihat dengan jelas dan nyata, bahawa prinsip-prinsip penubuhan sebuah Negara Islam telah pun ditukar kepada sebuah Negara kebajikan.

"Rakyat harus memahami bahawa kebajikan, bantuan ataupun subsidi atas nama kebajikan kepada rakyat dalam Negara ini, telah pun dipelopori oleh UMNO dan Barisan Nasional, kerajaan yang memerintah selepas kemerdekaan Negara kita.

Pas menggunakan polemic-polemik tertentu dalam Negara kita, dan walaupun mereka ingin melaksanakan hukum hudud tetapi senarionya kalau kita lihat pada perlembagaan kita, sudah pasti ia memerlukan kekuatan," ujarnya di Lobi Parlimen sebentar tadi.

Mana mungkin Pas mampu melaksanakannya jika mereka hanya bertanding di 60 kerusi Parlimen sahaja. Mereka mewar-warkan kepalbagaian isu umpamanya hudud ini menjelang pilihan raya, yang bertujuan untuk meraih simpati.

"Hari ini kalau kita lihat, 54 tahun kemerdekaan Negara, sudah banyak peruntukan-peruntukan yang termaktub dalam perlembagaan telah pun kita laksanakan demi menjaga nama baik Negara kita, nama baik agama, menjaga keharmoan dan kedamaian rakyat kita.

Kita juga melihat hasrat Pas untuk melaksanakan hudud mendapat tentangan yang cukup hebat daripada Karpal Singh dan dari DAP sendiri, malahan kalau kita lihat dari tntuhan Hudud, bahawa Yang Berbahagia Tun Dr Mahathir telah menyatakan dengan jelas bahawa Negara kita merupakan sebuah Negara Islam, namun tidak wujud apa-apa pertikaian sekalipun dalam BN," ujarnya yang juga Naib Ketua UMNO Bahagian Parit, Perak.

Namun jika kita lihat pada Pas, walaupun mereka duduk bersama, tidur sebantal namun mimpi mereka bersama Dap dan PKR cukup berlainan dan apa sahaja matlamat-matlamat yang hendak mereka lakukan mendapat tentangan-tentangan yang cukup hebat.

"mana mungkin dengan perbezaan ideologi politik yang berbeza antara Pas-DAP-PKR, mereka dapat memerintah dengan baik Negara kita. Mana mungkin mereka mampu dan membuat perkara-perkara jika dalam kelambu mereka sendiri pun, mereka bertelagah, mereka bertentangan dan sebagainya.

Saya juga melihat sandiwara pakatan mereka khususnya Anwar Ibrahim yang menyebut menghormati Pas tetapi dalam masa yang sama tidak dapat melaksanakan pelaksanaan-pelaksaan yang disebut oleh Nik Aziz Nik Mat, Menteri Besar Kelantan," tambahnya lagi.

Beliau melihat tidak ada masalah di Kelantan, kerana Pas sudah lama memerintah Kelantan, bermakna mereka sudah lama melaksanakan hukum tersebut.

"Sudah pasti hari ini kita melihat sentiment berdekatan dengan pilihan raya maka trimbulkan perkara-perkara seperti ini hanya sekadar meraih simpati rakyat dan menenggelamkan isu-isu moral yang melibatkan pemimpin-pemimpin pembangkang seperti Lim Guang Eng yang mentakan Johor tidak selamat dan sebagainya, isu-isu yang mahu menukar bendera dan sebagainya, ini semua gimik-gimik yang mereka buat untuk menutup kesilapan dan kekurangan yang mereka buat sendiri," tambahnya lagi.

Pas Di Cabar Bertanding Lebih Banyak Kerusi

Posted: 03 Oct 2011 10:57 PM PDT


Parti dicabar untuk bertanding lebih banyak kerusi Parlimen jika mereka benar-benar hendak melaksanakan hukum Hudud dan Negara Islam di Negara ini jika pakatan pembangkang mengambil alih pentadbiran kerajaan Persekutuan pada Pilihan Raya Umum ke-13 nanti, ujar Ahli Parlimen Lipis, Dato' Dr Mohamad Shahrum Osman.

"Mereka harus bertanding lebih banyak kerusi Parlimen jika benar-benar hendak laksanakan hukum Hudud ini. Jika dengan jumlah kerusi yang mereka bertanding pada PRU 12 yang lalu, kemungkinan untuk Pas memerintah memang tidak ada.

Ini kerana jika mereka (Pas) mahu melaksanakan hukum Hudud, pasti DAP akan membantah dan tidak membenarkannya. Bila nak mereka memerintah, sampai bila-bila pun mereka tidak akan dapat melaksanakan hukum hudud tersebut," ujarnya ketika ditemui di Dewan Rakyat pagi tadi.

Tambahnya, jika Pas gagal menambah kerusi untuk ditandinginya padaPRU13, memang benarlah hukum Hudud Pas ini hanya sekadar permainan politik mereka untuk meraih undi orang Melayu.

"Jadi, mereka bukan bersungguh-sungguh untuk melaksanakan hukum ini, kerana mereka (Pas) tidak akan dapat memerintah jika tidak bersama orang lain (DAP Dan PKR), dan sudah pasti DAP tidak akan melaksanakan hukum hudud Pas dan Negara Islam seperti yang Pas inginkan.

Ini semua gimik pilihanraya. Sebab itu bila dah dekat dengan Pilihan Raya, baru timbul isu-isu sebegini," tambahnya lagi mengulas kenyataan Nik Aziz Nik Mat baru-baru ini bahawa Pas masih berharap untuk melaksanakan hukum hudud di negara ini jika pembangkang mengambil alih pentadbiran Kerajaan Persekutuan pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) baru-baru ini.

Dalam masa yang sama, beliau turut membidas Pas ibarat bermimpi di siang hari jika mereka war-warkan mereka mahu memerintah berdasarkan scenario yang ada sekarang.

Mereka harus bertanding di semua kerusi termasuk kerusi yang ditandingi DAP dan PKR di seluruh Negara, 222 kerusi Parlimen dan mereka menang majority 2/3 di Dewan Rakyat.

"Tapi jika mereka kekal bertanding kerusi yang diperuntukkan pakatan pembangkang ini, pelaksanaan hukum hudud ini hanya gimik Pas sahaja. Meraka hanya nak mengaburi mata rakyat khususnya orang Melayu sahaja.

Bertandinglah kalau mereka mereka benar-benar serius dalam soal hukum hudud ini," tambahnya lagi.

KALID GEREJA DAN PESTA BEER ! HIK HIK.

Posted: 03 Oct 2011 06:45 PM PDT


bertempat di centro mall..hik hik.
berlokasikan parlimen shah alam dan dun batu 3..hik hik
satu pesta arak telah berlangsung minggu lepas. hik hik

arak sudah makin sinonim dengan pas. hik hik
arak sudah layak diasimilasikan dengan jenama pas. hik hik

pas itu arak dan arak itu pas.
parlimen shah alam makin menuju kehancuran sejak kalid gereja menjadi ahli parlimennya.

TAKEBEER PAS !
HUDUD PAS Gegar Kelantan Bermula Hari Ini

Posted: 03 Oct 2011 06:00 PM PDT


Cerita HUDUD belum habis lagi walaupun puak-puak pakatan rakyat telah bersetuju agar tidak akan melaksanakan hukum hudud seperti yang dicadangkan PAS kerana ia tidak menepati dasar bersama, Perlembagaan Persekutuan dan agenda Buku Jingga.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini berkata, pakatan pembangkang menghormati pendirian PAS dalam hal itu tetapi pada masa yang sama menerima perbezaan pendirian DAP yang menentang pelaksanaannya.

Itu cerita minggu lepas, minggu ini ceritanya tidak sama apabila Kerajaan PAS Kelantan difahamkan akan menggerakkan program penerangan mengenai hukum Hudud di negeri itu termasuk kepada golongan bukan Islam bermula hari ini, kata Exco Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Negeri, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

Katanya bermula malam esok, sesi ceramah akan diadakan di seluruh negeri termasuk ceramah perdana di sini Khamis ini.

"Oleh kerana hukum Hudud menjadi isu besar, jadi kerajaan PAS perlu ada program penerangan secara besar-besar untuk elak kekeliruan tentang hokum Hudud," katanya.

Mengulas dakwaan Dewan Himpunan Penyokong PAS Kebangsaan (DHPP) yang mendakwa tidak pernah diajak berbincang atau membentangkan pandangan bukan Islam berhubung Hudud, beliau berkata ia hanyalah satu salah faham.

Baru-baru ini, media melaporkan DHPP menjangkakan sokongan terhadap PAS di kalangan bukan Islam akan merosot pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, berikutan isu hukum Hudud.

Pengerusinya Hu Pang Chaw dilaporkan berkata walaupun DHPP sebagai salah satu sayap parti itu, tetapi tidak pernah diajak berbincang atau membentangkan pandangan bukan Islam berhubung Hudud yang mahu dilaksanakan di Kelantan.

Apa sebenarnya yang nak dibuktikan lagi oleh PAS Kelantan ini, baru kena sergah dengan DHPP sahaja, terus buat ceramah…. Tak habis-habis ceramah sampai kerja untuk pembangunan rakyat pun terbengkalai ….

Al Fatihah

Posted: 03 Oct 2011 05:15 PM PDT


Ahli Dewan Undangan Negeri Johol, Kuala Pilah, Datuk Roslan Md Yusof telah kembali ke rahmatullah pada pukul 4.45am tadi di Hospital Kuala Pilah.... Al-Fatihah.

Semoga roh Allahyarham akan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.

Sumbat Lomak

Posted: 03 Oct 2011 04:40 PM PDT

Nielah keadaan menghala ke KL, khabarnya ada satu kemalangan teruk melibatkan 5 buah kenderaan di KM27, sebelum tol Jalan Duta.

Dari KLFM, ada istilah 'Sumbat Lomak' menghiasi Radio KLFM nie...

Aku dah tak larat lagi nie oiiiii
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pilih Pemimpin Negara Yang Bukan Saja Waras Akal Tapi Moral Bersih – Rahim Noor

Posted: 03 Oct 2011 05:17 AM PDT

Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Rahim Mohd Noor menyeru seluruh masyarakat khususnya bangsa Melayu untuk menggunakan akal fikiran bagi memastikan ketua yang bakal menerajui kepimpinan negara mempunyai bukan hanya akal yang waras tetapi tidak berkepentingan politik dan mempunyai nilai moral yang bersih.

Katanya, bagi orang Melayu walaupun barangkali asas agamanya kurang tetapi tetap Islam, ke hulu ke hilir masih Islam apatah lagi apabila didikan agamanya kuat, maka tepuk dada tanya selera bagi memilih seorang pemimpin untuk menjadi ketua dalam negara.

"Dalam hal merujuk kepada Si Polan bin Si Polan (Anwar Ibrahim) untuk jawatan Perdana Menteri, kita haruslah melihat kepada asas-asas moralnya apatah lagi kita orang Melayu tak dapat dipisah dengan agama jadi lihatlah atas apa yang berlaku," katanya dalam wawancara eksklusif bersama UMNO-Online.

Terangnya, sesetengah pihak melemparkan tuduhan bahawa ia sengaja diwujudkan oleh UMNO atau pihak yang berkaitan dengan kerajaan.

"Mereka kata UMNO punya kerja, ini polis punya kerja, ini Utusan punya kerja untuk menconteng arang di muka Si Polan bin Si Polan tetapi hal ini bukan soal perkara yang tak ada maka diada-adakan, bukan kerja polis, bukan kerja Utusan untuk mengadakan benda yang tak ada.

"Lihatlah dalam perbicaraan-perbicaraan di mahkamah bagaimana dengan peredaran kes itu. Tanyalah diri masing-masing pemimpin yang macam mana yang kamu mahukan, ini berkait pula dengan pendirian politik masing-masing."

Jelasnya, ada yang memang pada asasnya adalah parti Pas, maka pengikut-pengikut parti tersebut membuat tindak balas atau keputusan berdasarkan kepada pertimbangan dan perkiraan-perkiraan politik.

"Misalnya, Yang Dipertua Pas, YB Haji Hadi Awang ditanya bagaimana tentang rakaman video dengan pelacur Cina maka apa jawabnya; itu tak boleh terima dari segi Islam sebab itu dibuat daripada besi, katanya.

"Tapi saya terfikir agaknya bagaimanalah reaksi Hadi Awang sekiranya saudara maranya sendiri dirogol misalnya sepupu perempuannya dirogol dengan ada rakaman, sedangkan saksi tiga atau empat orang tak ada, rakaman jelas, jadi apakah reaksinya, apakah dia akan terus berkata ini tak boleh terima walaupun saudara mara saya yang kena kerana rakaman itu tak boleh dipakai dalam perbicaraan, itu besi, plastik. itulah persoalan saya kembali.

"Apabila tak kena pada saudara maranya maka dia boleh bercakap dari segi keuntungan politiknya. Maknanya dia memerlukan Si Polan bin Si Polan sebagai satu barisan yang 'united' untuk menang pilihan raya dan bagi menghadapi BN, maka dia perlu jawab begitu," tegasnya.

Beliau yang menjawat Ketua Polis Negara bermula 1994 hingga 1999 melihat bahawa Pas berpendirian sedemikian membabitkan hal rakaman video yang dikatakan mirip Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim kerana tak kena pada darah dagingnya, tetapi sebaliknya sekiranya terkena pada saudara maranya adakah beliau akan terus menjawab begitu, saya lontarkan dalam bentuk soalan. Ini khusus saya tujukan kepada pemimpin-pemimpin.

"Inilah pemikiran orang politik, cakap berpada-pada. Putarannya adalah dari segi kedudukannya dalam politik. Kalau orang Melayu yang ada satu suara mengundi boleh berfikir begitu, termasuklah pengikut-pengikutnya kerana menjaga periuk nasinya kerana barangkali jika menentang Haji Hadi misalnya dalam berkaitan dengan rakaman, tidakkah terfikir bagaimana kalau anak sendiri yang kena kerana kalau dia menentang, bagaimana dengan karier politiknya.

"Berfikirlah dengan waras, apatah lagi dalam soal matlamat menghalalkan cara yang merupakan salah satu istilah marxist (komunis), ambil contoh yang mudah, dua pemimpin Pas, satu di bidang agama iaitu Mursyidul Amnya dan seorang lagi hirarki parti Hadi Awang, dia mengkafirkan orang-orang Islam dan orang-orang Melayu macam semudah dia cakap alif ba ta, kamu kafir jika kamu tak mengundi orang Pas. Bagi orang Melayu yang berfikir, macam mana nak buat perhitungan maka tepuk dada tanyalah selera," tegasnya lagi.

Tambah beliau, Haji Hadi yang mewar-warkan amanatnya pada awal tahun 1980-an di Terengganu, dalam satu ceramah politik telah memaklumkan bahawa kita tak perlu masuk Yahudi atau Kristian atau Nasrani untuk menjadi kafir kerana kita akan kafir apabila kita bekerjasama dengan Cina dan India sebagaimana UMNO lakukan dengan MCA dalam BN.

"Kemudiannya orang desak Hadi terutamanya orang UMNO untuk tarik balik tapi sampai sekarang ini, dalam pemahaman saya dia belum berbuat demikian, begitu juga dengan Nik Aziz dan yang terakhir dalam pilihan raya kecil Merlimau dia mengulangi, siapa yang tak mengundi Pas maka tak nampak pintu syurgalah. Begitu mudah."

Ujarnya lagi, sekarang Pas berkawan dengan DAP sedangkan dalam DAP itu pun lagi teruk jika dibandingkan dengan kompenan dalam BN apatah lagi dalam soal kafir-mengkafir sehinggakan Pengerusinya Karpal Singh sendiri dah terang-terang kata langkah mayatnya dahulu, tapi mereka boleh berbaik.

"Adakah orang Melayu tak fikir bahawa ini lagi teruk. Dengan kenyataan Haji Hadi dan Nik Aziz sendiri adalah jelas bahawa seluruh anggota Pas sekarang sudah kafir disebabkan oleh fatwa pemimpin dua orang ini tetapi kerana kedua-duanya adalah ketua yang tertinggi maka mereka tak fikir. Kita nak mencari pemimpin, rakaman jelas dan Si Polan bin Si Polan sendiri tak saman trio-T tapi Haji Hadi membela."

Tegasnya lagi yang menyeru orang-orang Melayu janganlah oleh kerana nak menang pilihan raya maka sanggup berkrompomi dalam hal-hal yang bertentangan. -UMNO-ONline

Daftar Pemilih Secara Automatik

Posted: 03 Oct 2011 04:00 AM PDT


Kerajaan sekali lagi digesa untuk melaksanakan proses pendaftaran pemilih secara automatik apabila seseorang warganegara mencapai usia 21 tahun.

Perkara itu sebelum ini telah beberapa kali dibangkitkan pelbagai pihak terutama selepas kerajaan mengumumkan penubuhan sebuah Jawatankuasa Pilihan Khas bagi menambah baik proses pilihan raya di negara ini.

Datuk Bung Mokhtar Radin (BN-Kinabatangan) berkata proses pendaftaran secara automatik boleh menjimatkan masa dan wang ringgit kerana parti-parti politik tidak perlu lagi berkempen untuk menarik orang ramai supaya menjadi pengundi, selain pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak perlu turun padang untuk mendaftarkan mereka.

"Buat apa susah payah. Kita boleh buat online...automatik...asalkan warganegara, ada kad pengenalan, terus jadi pengundi. Jangan pula jadikan jawatankuasa ini tidak buat apa-apa," katanya ketika membahaskan usul penubuhan Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya pada persidangan Dewan Rakyat di sini, hari ini.

Usul itu dibentangkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Cadangan Bung Mokhtar itu disokong Mohd Yusmadi Mohd Yusof (PKR-Balik Pulau) yang turut mencadangkan agar had umur pemilih diturunkan kepada 18 tahun. Bung Mokhtar berkata perkara itu biarlah diputuskan oleh jawatankuasa itu nanti.

Seorang lagi anggota Parlimen, Datuk Ibrahim Ali (Bebas-Pasir Mas) pula mencadangkan SPR bekerjasama dengan Naib Canselor di universiti-universiti untuk membuka kaunter pendaftaran pemilih di dalam kampus.

"Saya semak secara rawak, ramai pelajar universiti yang cukup umur tetapi tidak mendaftar. Kalau dapat buka kaunter, saya rasa separuh daripada mereka boleh didaftarkan tanpa masalah," katanya.

Selain itu beliau mencadangkan agar sebarang ceramah atau kempen oleh parti-parti politik diharamkan sebaik sahaja tamat pilihan raya.

Katanya, ceramah yang berjalan sepanjang tahun seperti yang diamalkan sekarang hanya membazir masa dan tenaga serta tidak menyumbang kepada perpaduan rakyat Malaysia.

"Sepatutnya lepas pilihan raya tumpukan kepada usaha bangunkan rakyat, usaha pembangunan...dah dekat pilihan raya nanti baru kempen," katanya.

Beliau turut mencadangkan agar mana-mana anggota keluarga calon yang telah bertanding agar tidak turut bertanding untuk mengelakkan masalah kronisme.

Datuk Tajuddin Abdul Rahman (BN-Pasir Salak) pula berkata sebarang perjuangan dalam politik perlulah berdasarkan hati nurani yang baik.

Katanya mana-mana pihak yang mempersoalkan daftar pemilih sama ada pembangkang atau Bersih, mereka sebenarnya mempunyai syak wasangka yang tidak baik.

"Ini tidak bawa berkat. Jangan ingat dengan ubah segala ini boleh menang. Allah yang tentukan, jangan terlalu yakin. Perjuangan Permatang Pauh nak jadi Perdana Menteri sampai sekarang tak berjaya. Kenapa? Sebab tak berkat. Hati nurani betulkan dulu," katanya.

Orang UMNO Perlu Balik Pada Perjuangan Asal, Ketepi Agenda Peribadi

Posted: 03 Oct 2011 03:34 AM PDT

Ahli UMNO perlu balik pada perjuangan asal parti demi agama, bangsa dan tanah air dengan mengetepikan kepentingan diri untuk memenangi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 yang dijangka tidak lama lagi.

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata hanya dengan cara itu penyakit yang menjadi 'duri dalam daging' iaitu mencantas atau menikam belakang dalam diri orang-orang UMNO akan terhapus.

"Dulu orang UMNO berkorban apa saja untuk parti, sanggup gadai barang kemas dan sebagainya untuk bantu parti tetapi sekarang mereka pegang jawatan sebab hendak dapat kontrak, jadi calon atau sebab tertentu.

"Jika diadakan PRU waktu ini, UMNO boleh kalah besar kerana sokongan dan semangat mereka telah pudar," kata Dr Mahathir selepas menyampaikan 'Bicara Negarawan' pada perhimpunan perdana Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) siri kedua peringkat negeri di Dewan Wawasan di sini, hari ini.

Hampir 2,000 pengerusi dan setiausaha JKKKP dari seluruh negeri hadir mendengar bicara beliau yang berlangsung selama sejam.

Hadir sama pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah, timbalannya Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir serta jawatankuasa Perhubungan UMNO Kedah.

Dr Mahathir berkata Barisan Nasional (BN) bagaimanapun boleh menang besar pada PRU ke-13 sekiranya penyakit dalam diri orang UMNO ini terhapus.

Beliau yang ditanya adakah sesuai PRU diadakan sekarang, menjawab: "Pada pendapat saya sekarang belum sesuai. Banyak lagi yang perlu dilakukan lagipun UMNO belum cukup kuat."

"Dalam UMNO masih ada puak. Saya fikir perpecahan masih kritikal. Kalau ada kesedaran dan perasaan syukur dan terus bersatu, BN boleh menang. Orang UMNO seharusnya buang sifat tidak puas hati. Walaupun tidak dapat apa yang dihajati mereka tetap menikmatinya dalam bentuk lain," katanya.

Mengenai parti Pas yang mengulangi hendak melaksanakan hukum hudud, beliau berkata: "Mereka buat begitu kerana rasa nak kalah."

"Negara ini mengandungi penduduk berbilang agama dan bangsa. Kalau 100 peratus Islam tiada masalah. Hudud yang hendak dilaksanakan terhadap orang Islam sahaja seperti kata (Datuk) Nik Aziz Nik Mat (Mursyidul Am Pas), itu betul… tidak adil. Islam menuntut keadilan dalam semua perkara.

"Dalam satu kes melibatkan seorang Islam dan seorang bukan Islam, orang Islam dihukum potong tangan dan bukan Islam dijel….adilkah itu. Bagi Nik Aziz adillah, bagi saya tidak adil.

"Kalau nak potong tangan, sama-sama kena potong tangan, kalau jel, sama-sama masuk jel. Jenayah sama hukuman pun patut sama.

"Kerajaan bukan tidak setuju dengan hukum hudud tetapi keadaan dalam Negara kita tidak sesuai. Berapa banyak negara Islam yang benar-benar melaksanakan hukum hudud," soal Dr Mahathir.

Beliau yang ditanya seorang wartawan akhbar Cina mengenai sama ada kerajaan akan membenarkan Chin Peng yang dilaporkan sakit untuk balik ke Malaysia, Dr Mahathir berkata rakyat masih marah pada komunis.

"Dia pilih untuk mengkhianati negara…. kita kena ambil kira perasaan orang kerana ramai jadi mangsa komunis, kehilangan keluarga, putus kaki. Ramai orang tidak maafkan dia. Kita kena fikir perasaan mereka bukan Chin Peng," tambahnya.

Dr Mahathir menegaskan Chin Peng berjuang kerana hendak mendirikan kerajaan komunis bukan menuntut kemerdekaan, berlainan dengan perjuangan Datuk Onn Jaafar, Tun Sambanthan dan beberapa lagi tokoh yang memperjuangkan kemerdekaan.

DR 1221

Posted: 04 Oct 2011 01:19 AM PDT

DR 1221


Aduuui... Di Selayang, Ada Bayi Dicampak Melayang Masuk Longkang

Posted: 03 Oct 2011 04:52 PM PDT


Baby himself treated like garbage when a 19-year-old girl tell a newborn throw down the drain from the second floor Flat Taman Selayang Segar 2, Selayang Baru here yesterday.

The body of the unfortunate girls were discovered by a man at 7 am who happened by.

The mother who claims to panic after giving birth in a toilet to act to throw her down the drain through the window.

When found, the baby naked and has the effect of head injury is in the prone conditions in the drains.

Baby sufficient capacity for new-born is believed to still have the umbilical cord.

Gombak police chief Assistant Commissioner Abdul Rahim Abdullah said, following the baby's body was found in a heartbreaking situation, the police arrested a 19-year-old girl who lives in the flat.

According to him, the girl is not married and police suspect she was pregnant savage affair with her ​​boyfriend.

"The suspect who was working as a waiter admitted to give birth in a toilet on his house at 4 am this (yesterday).

"The suspect claimed that at birth, the baby was no longer breathing involved cause he threw her to the drain," he said when contacted here yesterday. -Kosmo

Baru Ku Tahu: Ada Peti Surat Dalam Laut!

Posted: 03 Oct 2011 04:51 PM PDT


Underwater Mailboxes New Tourist Attractions to Indonesia

JAKARTA: Indonesia has introduced the first underwater mailbox in the Republic and two in the world in Amed Beach, Karangasem district, Bali, beginning today in an effort to develop the tourism industry and the attraction to tourists who like to dive.

Pos Indonesia launched the company mailbox the gate or gate-shaped form of the stone walls of the synagogue and the gates of special mengikutciri buildings are on the island of the gods. Launch of the mailbox is part of the celebrations of 265th anniversary of the Dutch colonial legacy.

Kerajaan Peralat Parlimen Untuk Redakan Kemarahan Rakyat Terhadap Proses Pilihanraya

Posted: 03 Oct 2011 04:50 PM PDT


Why there is no guarantee by JK Parliament finish the task?

KUALA LUMPUR, Oct 3: PAS claimed that the government is not serious to establish Selected Special Committee of Parliament to renew the election system.

Pokok Sena MPs, Datuk Mahfuz Omar (pictured) said, it is evident when the government can not guarantee the election will not be held within six months of the committee carrying out his duties.

"Alliance requested not guarantee the election will be held until the completion of the first six months of this committee do their jobs.

"But the government can not give a guarantee and (Datuk Seri) Nazri (Aziz) said the Prime Minister is right to want to disband Parliament and hold elections," he said when met at the Parliament lobby today.

PAS vice-president also said the government seems to use parliament to defuse the anger of the people who are aware of irregularities in the electoral process.

"The government is in play, use this board to play with the feelings of the people to see a clean election system, chosen simply want to anger people," he said.

In addition Mahfuz said, the government can not guarantee that all decisions of the committee adopted even involve the legal process.

"One again we ask the assurance that conclusions and recommendations of this committee shall be received and taken to ensure that the repair process.

"If we get the law involved and so have to be accepted, then will it be for the election," he said.

The same tone voiced another Vice President, Salahuddin Ayub, who is also Kubang Kerian member of parliament.

Saladin got interrupted when the motion during the debate to the Minister in the Prime Minister, Datuk Seri Nazri Aziz gave a concrete answer on the matter.

"Let the special committee convened within six months and there is no election and if there is an important decision, the government's responsibility to perform.

"What assurance can be given by a senior minister and we expect concrete guarantees, not to flip the canons," he said. -HD

Najib & Rosmah Saksi Penting, Saiful Menemui Mereka Sebelum Buat Aduan Diliwat

Posted: 03 Oct 2011 08:59 AM PDT


Vijay Mallya already have their own low-cost airlines. Kingfisher. This company is also great. It triggered all sorts of new momentum in the economic scenario of India. How is Air Asia. Looks fresh. See fit. Looks cool.But lately Vijay can not hide that Kingfisher facing economic problems. Companies underperformed. Many of the problems. Most Kingfisher aircraft for not very long ago had already begun to trouble. The company's revenue was not as expected.What options are available to Vijay? In fact Air India was in trouble - the easy way for entrepreneurs such as Vijay was taken over by Air India - hold concessions and a greater interest....

SAPA NAK MERASA HIDUP DI TAHUN 2080, SILA KE KLINIK KESIHATAN AMPANG

Posted: 03 Oct 2011 08:57 AM PDT

(The Star) - Umno's candidates for the next general election will be chosen based on their popularity with the people, said Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin.He added a person's past posts or positions within the party would be immaterial to their selection as election candidates."If Umno likes the candidate but the people don't, then this cannot be a basis to...

Maw Phoo Maung - Hotness Prevails

Posted: 03 Oct 2011 08:57 AM PDT

Maw Phoo Maung - Hotness Prevails photo album. 3 more photos inside. This girl is doing racier photoshoots lately. I've got my hands on another set of photos. So, stay tun...

CILI KASI TARUK! NAJIB KENA BUANG PARA PENASIHATNYA!

Posted: 03 Oct 2011 07:41 AM PDT
Many actions Najib Abdul Razak, who was questioned by the people, even among the supporters of UMNO-BN itself. Understood not only difficult, but be very frustrating as well as loss. Chatlines angry tone of the coffee shop for some action Najib Abdul Razak, as if they were to repeat the anger against Abdullah Badawi, who tried to be friends with the People's Alliance which eventually saw not only failed to pursue a career Abdullah Badawi as prime minister, but almost made ​​the UMNO-BN as the opposition for the first time in the Parliament of Malaysia.

FITNAH JAHAT Terhadap Rosmah… Pakatan Sudah Kekeringan Modal Terpaksa Menipu!!

Posted: 03 Oct 2011 07:33 AM PDT

Remember lying Remember Anwar Ibrahim ..
Remember Defamation Remember PKR ...

It bedbug, is a low level of thinking that led alliance wants to manipulate the issue of sodomy alone want people to hate the thought leadership of the National Front.

After they failed and not able to poison the minds of the people to hate the Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak, the target is now forwarded to PM's wife, Datin Seri Rosmah Mansor.

In an interview recorded by the TV Rosmah Selangor, newscaster voice clearly PKR mercenaries outright lied ..!

Mentioned by Rosmah, but others mentioned in the quote Selangor TV news video. Blog Rbf have a pretty good boy ..., please click here

Khalid Gagap Salah Guna Duit Yayasan Selangor Bayar Elaun Low Siew Moi Walaupun Tak Hadir Mesyuarat..!!

Posted: 03 Oct 2011 07:30 AM PDT

Khalid Abuse Stuttering Foundation of NSW Pay Allowance Money Low Siew Moi Although I attended meetings ..!

Women's non-Malays sprang up in the political arena as a non-Malay state's first appointed General Manager PKNS is still a beloved Khalid haw ..!

Low Siew Moi actually "enjoy" the allowances paid from Yayasan Selangor storage bag. What is the role and functions of the Foundation of NSW women ..?

Below please note carefully, proof of payment of allowances to Low Siew Moi, albeit at a meeting of members' attendance records, proved he was not present.

WAJIB Tonton Video Klip 0;48 Minit Ini..... CEPAT Jangan Lepaskan Peluang..!!

Posted: 03 Oct 2011 05:45 AM PDT

Well done and congratulations goes to his Blogger, Papa GOMO which managed to occupy the throne of his outstanding Bloggers Top 50 Hits Pro BN by Alexa ranking.

Blogger from Penang, Dr Novandri successfully circumvent the anti-PKR Blogger [GAP] to be the second ditangga chart .., healthy competition among his fellow Bloggers.

Cyber ​​war attack by a few friends from Penang Bloggers on the communist-style government Guan Eng saw their position in the list of Top 20, congratulations to the SRC - Media Permatang Pauh, Pisau.net, and Children Across the Opera House ...

Mic Blog this opportunity to thank the visitors visitors Mic Blog, for your support so successful Mic Blog ranked 15.

Papa GOMO Kekal Hebat..! Blogger Dr Novandri Buat Kejutan...

Posted: 03 Oct 2011 05:43 AM PDT

Well done and congratulations goes to his Blogger, Papa GOMO which managed to occupy the throne of his outstanding Bloggers Top 50 Hits Pro BN by Alexa ranking.

Blogger from Penang, Dr Novandri successfully circumvent the anti-PKR Blogger [GAP] to be the second ditangga chart .., healthy competition among his fellow Bloggers.

Cyber ​​war attack by a few friends from Penang Bloggers on the communist-style government Guan Eng saw their position in the list of Top 20, congratulations to the SRC - Media Permatang Pauh, Pisau.net, and Children Across the Opera House ...

Mic Blog this opportunity to thank the visitors visitors Mic Blog, for your support so successful Mic Blog ranked 15.

Oh Namewee..! Zaman Moden Masih Ada Perempuan Melayu Berkemban...? Its OK, Datuk Sri Najib Kata Namewee Seorang Yang Kreatif...

Posted: 03 Oct 2011 05:41 AM PDT

Fat 2.0 Rice LDalam film direction impudent boy named Namewee there is a scene showing scenes of this modern Malay women still berkemban ..., is this an insult ..?

Let ..., let ...! PM Datuk Sri Najib said Namewee a creative, but according to Najib, what is important is ill-mannered boy 1Malaysia Concept Namewee support ....

GEMPAR! VIDEO SEKS TERBARU ANWAR SUDAH TERBONGKAR? MESTI TONTON

Posted: 03 Oct 2011 04:22 AM PDT

This is actually a trailer to the NEW SEX VIDEO ANWAR AL JUBURI! Wait for it you Anwar, I heard more excruciating ni got .... he he he

KECOH Lagi..! Nurul Izzah Juga Boycott Open House Azmin Nak “Bagi Peluang” Afifah Beraya Dengan Papa Anwar…

Posted: 03 Oct 2011 04:19 AM PDT

A woman from California, Catherine Kieu not guilty to cutting the genitals suaminyadan ... throw in the garbage grinder.

He confessed in Orange District Court, here on Friday over the alleged torture and increasing chaos.

Kieu also allegedly used a knife and cause injury, if convicted of all offenses, he will be liable to life imprisonment without parole.

Blog Mic: What is quite probably the wrongs committed by the husband Kieu ..? Cheating happened ...? Sex with his wife who ...?? Run with the China Doll ..???

Catherine Kieu... Wanita Ini Paling Digeruni Dan Ditakuti Oleh Anwar Ibrahim...!! Kenapa..??

Posted: 03 Oct 2011 04:18 AM PDT

A woman from California, Catherine Kieu not guilty to cutting the genitals suaminyadan ... throw in the garbage grinder.

He confessed in Orange District Court, here on Friday over the alleged torture and increasing chaos.

Kieu also allegedly used a knife and cause injury, if convicted of all offenses, he will be liable to life imprisonment without parole.

Blog Mic: What is quite probably the wrongs committed by the husband Kieu ..? Cheating happened ...? Sex with his wife who ...?? Run with the China Doll ..???

Siapa AMK PKR Memiliki Hobi Simpan Gambar SPA Girl…??

Posted: 03 Oct 2011 04:17 AM PDT

To work ... a way of relaxing, relieve "stress" ..., then the option to relax the rules for refleksilogi service ...!

Where motherland, if not to rice soup ..?

A senior leadership identified PKR Sutoyo like following in the footsteps ... Big boss, young people often climb buildings khdmat elite health care centers, that is the name used to hide behind the unhealthy activities ..!

Not only can get massage services from a sexy young woman, but there 'next event' of special services, which are not publicly displayed to customers as they need to make a direct negotiator with the 'SPA Girl' in the dim room lights dim ....

Akin does not have to worry about how the costs incurred because he would travel to these destinations with the contractor to be "cow" settle all payments to be made ...

That's why these activities eventually became a "hobby" for pleasure ..., the enakkannya ..., all available Free Of Charge! "I was not the money .., ade me the story ..? "Such words may be said in his heart.

Jika benar apakah wajar saya dedahkan? Jika saya dedahkan apakah implikasinya? Namun saya tetap berdoa agar maklumat ini salah.

Posted: 03 Oct 2011 03:59 AM PDTAs I said earlier, if I am wrong, then I am thankful that it did not happen. But if it happens, then something drastic must be done so that these traitors are cleaned as soon as possible from the system of government.

In the context of the Malaysian government, are common and ordinary, if any servant who sympathized with the enemy parties or which are contrary to the policies upheld by the organization. Even government employees are openly against the government or anti-government attitude.

For me, it's still acceptable, but how about if the people inside the organization to the operator and driver of the enemy? If so happens, it is unusual and very regrettable.

In the war of nerves in Malaysia, it is possible that operators exist, and besides Anwar Ibrahim be reckoned within the person to put them in there. The people are still in the system, especially at the top.

May also have occurred infiltration or infiltration of these people to be a chameleon, wolf in sheep's clothing, like a cut in the fold?

Malay appears general enough to describe what is trying to convey here. Once again, I want to state whether such elements exist? I hope it does not happen.

What will happen if it was true? What steps will be done by the authorities if it really happened?

Do we realize that some of the strategic body that now suddenly become helpless after the 'presence' of the elements?

Information was told:''I do not want to give more examples, but his own and see how any agency of the Federal Government (anonymous) the task of defending the importance of government policies, provide understanding to the people to end their support to the leadership of Prime Minister , may also apply, even using the instrument to absorb opposition who do turn off the Prime Minister. "

m Dalam Pejabat Datuk Sri Najib...!!

Posted: 03 Oct 2011 03:59 AM PDT


Link
As suspected .., Alliance Leadership Council (SRC) of the Opposition will not be implemented as proposed hudud pass because it does not conform with the policy, the Constitution and agenda book Jin Gay ....

Opposition leader Anwar Ibrahim said the opposition Pakatan's stand to respect the pass in the case, but at the same time receive a different DAP's stand against its implementation.

"We can not deny the right of any party to produce, but we stand together and be bound by the policies of the Federal Constitution," he said after chairing a meeting of the "Wayang Kulit" The opposition Alliance for three hours here last night.

Also present, Lim Kit Siang, Karpal Singh and PKR president Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail. Pas president Datuk Seri Abdul Hadi Awang was present for the nod-nod, nod the head without the willing ....

When asked whether the issue will continue to set aside hudud in the near future, the PKR advisor Anwar said the coalition is no problem to talk about it because holding on to the principles of democracy and freedom of speech. Finish is another chapter for the Alliance on the stage ...! PENALTIES PAS can only be implemented if Karpal Singh said NO NEED TO GO OVER MY DEAD BODY ...

Maharaja Lawak... Nik Aziz Setuju Basuh Berak Karpal Singh..!!

Posted: 03 Oct 2011 03:58 AM PDT

As suspected .., Alliance Leadership Council (SRC) of the Opposition will not be implemented as proposed hudud pass because it does not conform with the policy, the Constitution and agenda book Jin Gay ....

Opposition leader Anwar Ibrahim said the opposition Pakatan's stand to respect the pass in the case, but at the same time receive a different DAP's stand against its implementation.

"We can not deny the right of any party to produce, but we stand together and be bound by the policies of the Federal Constitution," he said after chairing a meeting of the "Wayang Kulit" The opposition Alliance for three hours here last night.

Also present, Lim Kit Siang, Karpal Singh and PKR president Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail. Pas president Datuk Seri Abdul Hadi Awang was present for the nod-nod, nod the head without the willing ....

When asked whether the issue will continue to set aside hudud in the near future, the PKR advisor Anwar said the coalition is no problem to talk about it because holding on to the principles of democracy and freedom of speech. Finish is another chapter for the Alliance on the stage ...! PENALTIES PAS can only be implemented if Karpal Singh said NO NEED TO GO OVER MY DEAD BODY ...

Budak Namewee Muka Macam Babi Kata “ Nazri Aziz OK Maa.., Tak Ada Kes…” NO ISSUE…!!

Posted: 03 Oct 2011 03:56 AM PDT

In most easy video clip below ..., video clips tonyok the level of swine swine kununnya Namewee angry because there is an article in Utusan Malaysia, Rice criticized the film stupefied fat 2.0.

Notice and pay attention in a scene from minutes to 1; 45 where Namewee Pig called "Nazri Aziz said he did not have a case" refers to the controversy this Chinese boy insulted the national anthem once ...! Fun can do as they please ...

Daniel Arif

Posted: 04 Oct 2011 01:04 AM PDT

Daniel Arif


Free Shipping Ricoh High Yield Print Cartridge for GX5050N/GX7000 (Magenta)

Posted: 04 Oct 2011 12:33 AM PDT

Free Shipping Ricoh High Yield Print Cartridge for GX5050N/GX7000 (Magenta)

Ricoh High Yield Print Cartridge for GX5050N/GX7000 (Magenta)

Zoom images

 • Genuine Ricoh Toner Cartridge
 • New Product

Full description

 

Ricoh High Yield Print Cartridge for GX5050N/GX7000 (Magenta)

Price: $63.43

WeSC Maraca Headphone (White)

Posted: 03 Oct 2011 11:57 PM PDT

WeSC Maraca Headphone (White)

WeSC Maraca Headphone (White)

More pics

Color: (White) | Size: One Size

Product Features

 • Type: 40 MM Power Drivers
 • 1kHz Sensitivity: 113.50 dB
 • Impedance: 32 Ohms
 • Frequency Range: 20-20 001 Hz
 • Plug: Gold-Plated 3.5 MM Stereo & 1.0 M Extension

Technical Details

 • Brand Name: WeSC
 • Model: B104294
 • Color Name: (White)
 • Item Weight: 1 pounds

Read full description

 

Compare WeSC Maraca Headphone (White)

Price: $54.35

Discount Durable Water Resistant Case for Garmin 4.3 Inch GPS 260w 255w 265w 205w 1690 (Metallic Pink)

Posted: 03 Oct 2011 05:15 PM PDT

Durable Water Resistant Case for Garmin 4.3 Inch GPS 260w 255w 265w 205w 1690 (Metallic Pink)

Durable Water Resistant Case for Garmin 4.3 Inch GPS 260w 255w 265w 205w 1690 (Metallic Pink)

More pics

Color: Metallic Pink
 • Padding protects your GPS from bumps, scratches, spills and every day wear and tear
 • Case is water and scratch resistant
 • Mesh pocket and card slot inside to store extra memory card and others. Case includes carabiner hook.

Full description

 

Buy Durable Water Resistant Case for Garmin 4.3 Inch GPS 260w 255w 265w 205w 1690 (Metallic Pink)

Price: $8.99

B + W 77mm Neutral Density ( ND ) #102 - 0.6 - 4x Filter for Nikon D70, D1X, D1HS, D1 Series, FS, F6

Posted: 03 Oct 2011 03:40 PM PDT

Online B + W 77mm Neutral Density ( ND ) #102 - 0.6 - 4x Filter for Nikon D70, D1X, D1HS, D1 Series, FS, F6

B + W 77mm Neutral Density ( ND ) #102 - 0.6 - 4x Filter for Nikon D70, D1X, D1HS, D1 Series, FS, F6

View more images

 • Item Package Quantity: 1

Full description

 

Price B + W 77mm Neutral Density ( ND ) #102 - 0.6 - 4x Filter for Nikon D70, D1X, D1HS, D1 Series, FS, F6

Price:

My Longest Yard

Posted: 03 Oct 2011 11:58 PM PDT

My Longest Yard


Pembangkang tak suka penjawat awam naik gaji 40% dan dapat bonus?

Posted: 03 Oct 2011 08:35 PM PDT

Gambar hiasan


Apabila telah tersebar khabar angin bahawa DS Najib akan naikkan gaji penjawat awam 40% dalam pembentangan bajet 2012 pada Jumaat ini, kita semua patut menyambutnya dengan doa dan harapan. Moga-moga khabar angin itu menjadi kenyataan.

Tapi, ada pihak dah pening kepala. Mereka kata 'kenaikan gaji 40% adalah bajet morfin'. 'Bajet untuk pilihanraya'. Macam-macam lgi.

Kami nak tanya puak berkenaan. Kenapa kamu bising tak tentu pasal? Tak suka penjawat awam naik gaji?

Janganlah rasa tertekan bila dengar cerita macam ni. Adakah anda lagi suka jika penjawat awam tak dapat naik gaji dan tak dapat bonus? Maka, makin senang kerja anda nak menanam api kebencian kepada penjawat awam agar menentang kerajaan dalam pilihanraya akan datang?

Penjawat awam bakal naik gaji 40% ?

Posted: 03 Oct 2011 12:10 AM PDT

Gambar hiasan


Menjelang pembentangan belanjawan oleh PM pada hari Jumaat ini, ada satu khabar angin bertiup kencang di kalangan penjawat awam.

Dipercayai bahawa kerajaan akan perkenalkan sistem saraan baru sektom awam yang mana akan membawa kepada
kenaikan gaji sehingga 40 peratus. Ini melibatkan penyusunan semula skim dan gred.

Walaubagaimanapun, sehingga kini belum ada pihak yang berani membuat pengesahan. Adakah benar ataupun hanya cakap-cakap politik. Kita tunggu dan lihat.

Panglima Perang Cyber

Posted: 03 Oct 2011 11:56 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Tips Kesihatan Elak Sakit Jantung - Hindari Minuman Berais !!!

Posted: 03 Oct 2011 06:44 AM PDT


MINUM AIR KETIKA PERUT KOSONG

Ia adalah popular di Jepun hari ini untuk minum air dengan serta-merta selepas bangun dari tidur setiap pagi. Di samping itu, ujian saintifik telah membuktikan nilainya. Kami menyiarkan di bawah penerangan penggunaan air untuk para pembaca kami. Bagi penyakit lama dan serius serta penyakit moden rawatan air telah didapati berjaya oleh masyarakat Jepun perubatan sebagai ubat 100% untuk penyakit berikut: 

Penyakit sakit kepala, sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, kegemukan yang berlebihan, asma bronkitis, TB, meningitis, buah pinggang dan air kencing, muntah-muntah, gastrik, cirit-birit, buasir, kencing manis, sembelit, semua penyakit mata, rahim, kanser dan gangguan haid, hidung telinga dan penyakit tekak. 

CARA :

1. Seperti yang anda bangun pada waktu pagi sebelum memberus gigi, minum 4 x 160ml gelas air 
2. Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit 
3 .. Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa. 
4. Selepas 15 minit sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam jangan makan atau minum apa-apa selama 2 jam 
5. Orang-orang yang sudah tua atau sakit dan tidak dapat minum 4 gelas air pada awal boleh bermula dengan mengambil sedikit air dan secara beransur-ansur meningkat hingga 4 gelas sehari. 
6. Kaedah rawatan di atas akan menyembuhkan penyakit yang sakit dan lain-lain boleh menikmati kehidupan yang sihat. 

Senarai berikut memberikan bilangan hari rawatan yang diperlukan untuk menyembuhkan / mengawal / mengurangkan penyakit utama: 

1. Tekanan Darah Tinggi (30 hari) 
2. Gastrik (10 hari) 
3. Diabetes (30 hari) 
4. Sembelit (10 hari) 
5. Kanser (180 hari) 
6. TB (90 hari) 
7. Pesakit artritis perlu mengikut rawatan di atas hanya untuk 3 hari pada minggu 1, dan mulai minggu 2 - harian .. 

Kaedah rawatan ini tidak mempunyai kesan sampingan, namun pada permulaan rawatan anda mungkin perlu kencing beberapa kali. 

Adalah lebih baik jika kita terus ini dan menjadikan prosedur ini kerana kerja-kerja rutin dalam kehidupan kita. Meminum pula dari air dan Kekal sihat dan aktif.

Ini menjadikan rasa .. Cina dan Jepun minum teh panas dengan makanan mereka .. bukannya air sejuk. Mungkin tiba masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan! Tiada apa-apa jua kehilangan, segala-galanya untuk mendapat ... 

Bagi mereka yang gemar minum air sejuk, fakta ini sangat terpakai kepada anda. 
Ia adalah bagus untuk minum segelas air sejuk selepas makan. Walau bagaimanapun, air sejuk akan menguatkan bahan berminyak yang anda baru sahaja dimakan. Ia akan melambatkan pencernaan. 

Setelah ini 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan selari dengan enzim intestine. 
Tidak lama lagi, ini akan bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada kanser.Cara terbaik adalah untuk minum sup panas atau air suam selepas makan. 

Ambil perhatian yang serius mengenai serangan jantung: 

. Wanita perlu tahu bahawa tidak setiap gejala serangan jantung akan menjadi sebelah kiri dada, 
· Pengidap menyedari kesakitan yang teramat sangat pada garis rahang. 

Anda mungkin tidak pernah merasa sakit dada semasa serangan jantung. 

Loya dan berpeluh berlebihan juga tanda-tanda lazim. 

60% daripada orang-orang yang mempunyai serangan jantung ketika sedang tidur dan tidak bangun. 

. Sakit di rahang boleh bangun dari tidur yang kukuh. Mari, berhati-hati dan sedar.Lebih banyak kita tahu, peluang yang lebih baik kita boleh hidup ... 

Pakar kardiologi A berkata, jika semua orang yang mendapat Email ini menghantar kepada semua orang yang mereka tahu, anda boleh yakin bahawa kami akan menyimpan sekurang-kurangnya satu nyawa. 

Sila menjadi teman yang benar dan menghantar artikel ini kepada semua kawan-kawan anda anda mengambil berat tentang. 


ARTIKEL ASAL : http://www.wix.com/im_possible/biodisc#!__the-secret


terjemahan bebas oleh Google Translator


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Penting : Gadis Nur Amalina Diculik Di Perak Semalam - Mohon Bantuan !!!

Posted: 03 Oct 2011 06:28 AM PDT


Siapa yang melihat gadis ini yang diculik di tempat kerjanya semalam boleh hubungi polis berdekatan.

Bapanya Abdul Rahman Khalidin....Gadis ini bernama Nur Amalina.

Harap dapat disebarkan info ini terima kasih.Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 03 Oct 2011 11:37 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Edisi Dewasa : Video 18SX Sebagai Bukti Kenapa PAS Selangor Tak Buat Hudud.

Posted: 03 Oct 2011 11:05 PM PDT

Tadi MyMassa siarkan Part 1 Cuti-cuti Selangor.

Kini Part 2 pulak.

Video ini adalah hasil dari blog Stopthelies (http://stopthelies.my/).Makin punah institusi keluarga di Selangor bawah pemerintahan PKR-DAP-PAS.

Pakaian gadis urut yang menggoncang iman lelaki-lelaki di Selangor.

Kerana rumah urut bertambah, keluarga jadi kacau bilau. Macam mana lelaki Selangor boleh tahan godaan kalau 85% rumah urut haram bertambah di Selangor dek lahabau DAP yang menjadikan Selangor negeri maksiat.Ini ke yang PAS dok sebut dalam ceramah mereka, Negeri Berkebajikan. Iaitu dengan menjaga kebajikan kaki-kaki maksiat.

*PAS berbangga dengan penambahan 85% pusat urut di Selangor? Kalau penambahan 85% pembinaan masjid dan surau boleh la bangga. Tapi nak buat macam mana kalau Ketua Pembangkang pun kaki tempat-tempat macam ni!

PANAS! Video 18SX di Selangor.

Posted: 03 Oct 2011 09:24 PM PDT

Wahh.....Tahniah PKR kerana berjaya mentransformasi reformasikan Negeri Selangor.

Memang bijak DAP ajar Melayu PKR dan PAS macam mana nak tarik 'pelancong' ke Selangor.

Padanlah makin ramai pelancong ke Selangor sejak PKR - DAP - PAS perintah. Rupa-rupanya ada rahsia di sebaliknya.Tak percaya? Percayalah. Cuba tengok statistik ini.*Ramai tokey pusat refleksologi yang 'halal' (ada lesen dan tiada kegiatan pelacuran) rugi sebab Kerajaan Selangor benarkan pusat urut haram wujud seperti cendawan selepas hujan. Pak Nuar pun berurut jugak ke?

 

TUJUAN HUDUD UNTUK JAGA AGAMA, AKAL, NYAWA, KETURUNAN DAN HARTA BUKAN UNTUK JAGA POLITIK!!!

Posted: 03 Oct 2011 08:36 PM PDT

TUJUAN ALLAH MESYARIATKAN HUDUD

1. Menjaga agama, iaitu menjaga aqidah orang-orang Islam supaya tidak terpesong dari aqidah yang sebenar dan tidak menjadi murtad. Orang yang murtad akan disuruh bertaubat terlebih dahulu dan sekiranya dia enggan bertaubat maka hukuman bunuh akan dikenakan ke atas mereka. Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud:

"Sesiapa yang menukar agamanya (murtad), maka bunuhlah dia." (Riwayat Bukhari)

2. Menjaga nyawa, iaitu menjaga jiwa seseorang dari dibunuh termasuklah menjaga anggota tubuh badan seseorang dari dicederakan atu dirosakkan. Sesiapa yang membunuh manusia atau mencederakan anggota tubuh badan mereka itu dengan sengaja wajib dijatuhkan hukuman qisas atau diyat sebagaimana firman Allah s.w.t. yang bermaksud:

"Dan di dalam hukum qisas itu ada jaminan hidup bagi kamu, wahai orang-orang yang berakal fikiran supaya kamu bertaqwa." (Surah Al-Baqarah, 2:179)

3. Menjaga akal fikiran, iaitu memelihara akal fikiran manusia dari kerosakan disebabkan minum arak atau minuman-minuman yang memabukkan. Mereka yang meminum arak wajib dijatuhkan hukuman sebat tidak lebih dari lapan puluh kali sebat sebagaimana yang telah diriwayatkan oleh Saiyidina Ali di dalam sebuah hadith yang bermaksud:

"Rasulullah s.a.w. telah menyebat orang yang minum arak sebanyak empat puluh kali sebat, dan Saiyidina Abu Bakar telah menyebat empat puluh kali sebat juga, dan Saiyidina Umar menyebat sebanyak lapan puluh kali .

4. Menjaga keturunan, iaitu memelihara manusia dari melakukan perzinaan supaya nasab keturunan, perwalian dan pewarisan anak-anak yang lahir hasil dari persetubuhan haram itu tidak rosak. Orang yang melakukan perzinaan wajib dijatuhkan hukum sebat dan rejam sebagaimana sabda Rasulullah s.a.w. dalam hadithnya yang diriwayatkan daripada `Ubadah bin As-Somit r.a. yang bermaksud:
"Ambillah peraturan daripada aku, ambillah peraturan daripada aku. Sesungguhnya Allah telah memberi jalan untuk mereka. Perawan dengan jejaka yang berzina hukumannya disebat sebanyak seratus kali sebat, dan dibuang negeri selama setahun. Dan janda dengan janda yang berzina hukumannya disebat sebanyak seratus kali sebat dan direjam." (Riwayat Muslim dan Abu Daud)

5. Menjaga harta benda, iaitu memelihara harta benda manusia dari dicuri dan dirompak dengan menjatuhkan hukuman potong tangan ke atas pencuri, dan menjatuhkan hukuman mati atau potong tangan dan kaki kedua-duanya sekali atau dibuang negeri ke atas perompak. Hukuman ini tertakluk kepada cara rompakan itu dilakukan sebagaimana firman Allah s.w.t. yang bermaksud:

"Dan orang lelaki yang mencuri dan perempuan yang mencuri maka (hukumannya) potonglah tangan mereka sebagai satu balasan dengan sebab apa yang mereka telah usahakan, (juga sebagai) suatu hukuman pencegah dari Allah. Dan (ingatlah) Allah maha Kuasa lagi Maha Bijaksana." (Surah Al-Ma'idah: 38)

Firman Allah s.w.t. lagi yang bermaksud:

"Sesungguhnya balasan orang-orang yang memerangi Allah dan RasulNya serta melakukan bencana kerosakan di muka bumi (melakukan keganasan merampas dan membunuh orang di jalan ) ialah dengan balasan bunuh (kalau mereka membunuh sahaja dengan tidak merampas), atau dipalang (kalau mereka membunuh dan merampas), atau dipotong tangan dan kaki mereka dengan berselang (kalau mereka merampas sahaja, atau dibuang negeri (kalau mereka hanya mengganggu ketenteraman awam). Hukuman yang demikian itu adalah suatu kehinaan di dunia bagi mereka, dan di akhirat kelak mereka beroleh azab siksa yang amat besar." (Surah Al-Ma'idah: 33)

GEMPAR!!! Othman Hafsyam AGEN PKR?!!

Posted: 03 Oct 2011 07:54 PM PDTMyMassa berasa sungguh pelik kerana dalam banyak-banyak kuih, KARIPAP pula yang dipilih oleh Othman Hafsyam sebagai kuih tema filem cinta terbarunya. Apakah ini semua hanyalah sekadar satu kebetulan? Apakah pula signifikannya hubungan istimewa kuih KARIPAP ini dengan hubungan CINTA lelaki-WANITA sehingga ia dijadikan sebuah filem?!!

Dan mengapakah Anwar memilih untuk menikmati KARIPAP ketika saat hubungannya dengan Saiful ketika itu lebih bertemakan SUP TORPEDO?!!

Info MyMassa : 10 Jenayah Komersial Yang Perlu Anda Tahu.

Posted: 03 Oct 2011 06:58 PM PDT

Kami kongsikan informasi ini untuk pembaca kami supaya lebih berhati-hati.*Berhati-hati semasa berurus niaga.

Jasa BN (Era) Pak Lah Yang Dilupakan Oleh Lebai PAS.

Posted: 03 Oct 2011 06:09 PM PDTJ-QAF. Satu dasar baru dalam sistem pelajaran di negara ini.

Diperkenalkan semasa pentadbiran Y.A.Bhg. Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Kalau atas kertas, dasar ini sememangnya dibuat untuk meningkatkan pemahaman pelajar terhadap mata pelajaran pendidikan Islam. J-QAF adalah singkatan kepada Jawi, Quran, Bahasa Arab dan Fardu Ain (J-Qaf).

Tapi sebenarnya Pak Lah melaksanakan dasar ini kerana beliau mendapat banyak rungutan daripada graduan pengajian Islam bahawa mereka sukar mendapat peluang pekerjaan. Ketika itu, ruang lingkup pekerjaan kepada graduan tersebut adalah guru-guru agama sama ada sekolah kebangsaan, sekolah agama rakyat atau maahad-maahad tahfiz.

Graduan-graduan pengajian Islam tempatan juga mendapat saingan daripada graduan-graduan luar negara yang lebih mendapat tempat. Atas keprihatinan Pak Lah yang juga bekas graduan Pengajian Islam, maka J-QAF diperkenalkan.

Malangnya, pengambilan J-QAF ini banyak memberi kelebihan kepada pihak pembangkang kerana guru-guru J-QAF ini bukan sahaja tidak berterima kasih kepada Pak Lah, malah mereka jugalah yang mengutuk Pak Lah diambang kejatuhan Perdana Menteri Malaysia ke-5. Ini kerana kebanyakkan daripada guru-guru J-QAF ini cenderung menyokong PAS yang mereka lihat lebih Islamik daripada BN.

Kalau UMNO-BN tak Islamik, kenapa Kementerian Pelajaran memperkenalkan J-QAF untuk memperkasakan pendidikan Islam sejak dari darjah satu? Kenapa BN buat J-QAF walaupun mereka tahu ianya hanya akan beri peluang pekerjaan kepada musuh-musuh politik mereka? Kenapa J-QAF diteruskan hingga hari ini sehingga memerlukan dan menawarkan 13,000 peluang pekerjaan kepada graduan-graduan pengajian Islam yang semasa di universiti lagi dah menentang Kerajaan sama ada di dalam atau di Timur Tengah?

Jawapannya hanya satu. Kerana Kerajaan BN adalah kerajaan adil yang lebih mementingkan kepentingan rakyat daripada kepentingan parti.

*Lebai-lebai PAS memang tak sedar diuntung. Menggigit tangan yang memberi mereka makan. Jika ditanya kepada mereka, mereka akan jawab rezki datang dari Allah bukannya BN. Tetapi kalau BN tak buat J-QAF, adakah mereka dapat apa yang mereka dapat sekarang?

Gambar Yang Buatkan Puak Erdogan PAS Panas!

Posted: 03 Oct 2011 04:01 PM PDTTakrifkan sendiri menurut pemahaman pembaca sekalian.

Jika bekas orang No.2 PAS boleh bekerjasama dengan pemimpin BN, kenapa pengikut PAS tak boleh?


Kitakan saudara seIslam.

Info MyMassa : Pencemaran Di Malaysia.

Posted: 03 Oct 2011 10:02 AM PDT

Sedikit informasi mengenai pencemaran yang berlaku di Malaysia.


*Tanpa sokongan kita sebagai rakyat, apa-apa kempen yang melibatkan alam sekitar tidak akan berjaya. Sama-sama kita kurangkan pencemaran untuk faedah generasi akan datang.

Benarkah Pengundi Cina Sudah Tolak Pembangkang?

Posted: 03 Oct 2011 08:33 AM PDT


Kalau ikut berita ni, MyMassa percaya mungkin terdapat peralihan sedikit undi di daerah Kuala Langat.

Selalunya pengundi lebih mementingkan isu tempatan daripada isu nasional. Lagi-lagi isu yang kena batang hidung atau batang tubuh mereka.

Ketika itulah baru mereka sedar janji-janji pembangkang hanya indah khabar dari rupa.

Cuma yang MyMassa terkilan, kena perlu NGO IKHLAS yang jadi juaranya.

Ke manakah MCA atau Gerakan yang sepatutnya mejuarai isu tempatan ini?

*Adakah MCA Kuala Langat ketika itu terlalu sibuk dengan Perhimpunan Agung Tahunan MCA di KL (Kuala Lumpur) sehingga lupa pada KL (Kuala Langat) yang lagi satu?

Bila Parti Sosialis Jadi Barua Kapitalis.

Posted: 03 Oct 2011 07:34 AM PDT

Mungkin ramai tidak perasan apa perjuangan Parti Tindakan Demokratik (DAP).

Kepada pembaca MyMassa, ingin kami kongsi maklumat ini bahawa perjuangan atau idealisme bagi DAP adalah SOSIALISME.

Parti Tindakan Demokratik (DAP: Democratic Action Party)Tamil: ஜனநாயக செயல் கட்சி ) ialah sebuah parti politik Malaysia yang berbentuk pelbagai kaum, sekular dan sosialisme demokratik. Ia ditubuhkan pada 18 Mac 1966

Sosialisme adalah satu bentuk pemikiran yang memperjuangkan kesamarataan.

Sosialisme merupakan teori atau sistem organisasi sosial dan ekonomi di mana salah satu ciri utamanya adalah sumber kekayaan negara dinikmati bersama oleh seluruh rakyat secara sama rata.

Ertinya, sosialis secara dasarnya adalah anti kepada golongan pemodal (kapitalis).

Tetapi apa dah jadi kepada perjuangan asal DAP bila berkuasa?

Klik untuk besarkan imej.

Klik untuk besarkan imej.


Rakyat yang sepatutnya dibela oleh pejuang sosialis ini telah dinafikan hak mereka demi mengikut arahan golongan kapitalis.

Hasilnya, rakyat Penang sendiri telah bangun untuk menentang Kerajaan DAP yang hanya sosialis di atas kertas sahaja.

Mungkin paparan MyMassa kali ini boleh membuka mata sebahagian penyokong pembangkang yang menyokong mereka kerana emosi. Kerana marahkan BN, mereka sokong pembangkang tetapi hakikatnya pembangkang lebih teruk daripada BN sekiranya mereka berkuasa.

*Bila sosialis jadi barua kapitalis, rakyat sendiri akan tumbangkan DAP.

Teknik Kerajaan PAS Kedah Untuk Tipu Rakyat.

Posted: 03 Oct 2011 06:32 AM PDT

Menjelang bulan bagi pembentangan Bajet Kerajaan (Kerajaan Persekutuan dan Kerajaan Negeri), MyMassa kongsikan bagaimana sebuah Kerajaan Islam PAS membuat silap mata bagi menutup ketidak upayaan mereka mengurus kewangan negeri.

Bagi Kerajaan Negeri Kedah yang diperintah oleh PAS, ini adalah bajet untuk tahun 2011.
1. Jumlah Bajet 2011                 RM 887,931,019.00

2. Belanja Mengurus                  RM 541, 530,809.00

3. Perbelanjaan Pembangunan   RM 296,400,170.00

4. Perbelanjaan Perbekalan Air    RM 50,000,040.00

5.  Jumlah Besar                        RM 887,931,019.00

Dari mana wang ini bakal diperolihi :

1.Anggaran Hasil Kerajaan         RM 521,583,480.00

2.Ianya terdiri dari hasil cukai sebanyak 54 %, terimaan bukan hasil 34 % dan hasil bukan cukai 12 %.

Jika ditolak jumlah Bajet 2011 (RM 887,931,019.00 dengan Anggaran Hasil Kerajaan RM 521,583,480.00 ianya akan terdapat Defisit sebanyak RM 366,347,539.00).

Informasi di atas diambil dari blog http://syburi-times.blogspot.com

Kalau tengok dari ringkasan di atas, kita boleh lihat bajet difisit Kerajaan Negeri Kedah sebanyak RM 366,347,539.00.
 
Sebenarnya defisit yang dialami oleh Kerajaan Kedah lebih tinggi daripada itu. Berikut adalah silap mata yang dibuat oleh Kerajaan PAS Kedah.
 
Klik untuk besarkan imej.
RM100 juta yang diperuntukkan oleh Kerajaan Pusat untuk membaiki jalan raya di Kedah telah digunakan oleh Kerajaan PAS untuk perbelanjaan mengurus.
 
Jika sesiapa yang faham mengenai pengurusan kewangan Kerajaan, bajet dalam perbelanjaan pembangunan sesekali tidak boleh digunakan untuk perbelanjaan mengurus.
 
Jika sesuatu Kerajaan atau jabatan tetap menggunakan cara tersebut, Kerajaan atau jabatan tersebut tidak pandai mengurus kewangan Kerajaan. Kerana secara tidak langsung, ianya telah merampas hak rakyat untuk menikmati pembangunan yang lebih baik daripada Kerajaan.
 
 
Dah bodoh macam ni pun Ustaz Azizan masih nak pegang jawatan MB. Sepatutnya kalau dah tak pandai mengurus sampai terpaksa ambil RM100 juta wang pembangunan untuk bayar gaji, bagilah kepada pihak-pihak yang lebih layak. Kalau dalam PAS sendiri, beratur puak Erdogan tak sabar-sabar nak jadi MB.
 
 
*Tunggu Bajet 2012 Kerajaan PAS Kedah. Entah apa pembohongan silap mata mereka lepas ni.


Kezaliman Kerajaan Kelantan Kepada Rakyatnya.

Posted: 03 Oct 2011 05:34 AM PDT

Zalim tak jika rakyat yang telah teroka tanah Kerajaan tetapi hasilnya diberikan kepada pihak lain.

Begitulah yang terjadi kepada rakyat Kelantan.

Tahniah Kerajaan PAS Kelantan kerana anda telah tunjukkan MODEL KERAJAAN BERKEBAJIKAN.

Kebajikan Untuk Kroni - Tokey Cina yang kaya. Bukannya kepada rakyat marhaen yang memerlukan.

Klik untuk besarkan imej.

Tahniah juga kepada Tok Guru Nik Aziz kerana menjadi Menteri Besar yang paling prihatin terhadap nasib rakyat Kelantan.

*Apa cerita Projek Ladang Rakyat yang telah dipajakkan kepada syarikat Cina. Adakah Ladang Rakyat kini telah menandingi FELDA yang terbukti berjasa kepada orang Melayu selama ini?

Pembangkang Dilanda Wabak Amnesia

Posted: 03 Oct 2011 04:23 AM PDT

Wakakaka...

Dulu Mat Sabu dah kena.

Sekarang turn Guan Eng pulak.Masing-masing guna alasan terlupa untuk cover story.

Macam mana nak memerintah kalau sendiri punya cakap pun boleh lupa!

*Satu lagi karya terbaek dari MIKI. Sumber dari Akhbar Utusan Malaysia.

The Unspinners

Posted: 03 Oct 2011 11:35 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 03 Oct 2011 11:30 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


2012 : BUDGET JANJI ANWAR...DAN BUDGET UNTOK DILAKSANA DS NAJIB

Posted: 03 Oct 2011 11:06 PM PDT

Kenapa Anwar dan pakatan memilih untuk membentangkan Belanjawan/Bajet 2012 mereka lebih awal dari apa yang dibentangkan oleh Perdana Menteri dan kerajaan Barisan Nasional? Secara tersuratnya ialah kerana Anwar mahu terlebih dahulu mencuri perhatian rakyat yang ingin melihat belanjawan yang bakal dibentangkan oleh Perdana Menteri.

Manakala secara tersiratnya pula, Anwar dan Pakatan sebenarnya diibaratkan "menembak didalam keadaan yang gelap". Ini kerana, Anwar dan pemimpin-pemimpin Pakatan pastinya mengharapkan Bajet bayangan edisi Pakatan 2012, menyamai Bajet yang dibentangkan oleh Perdana Menteri.

Ini sekaligus akan memberi peluang kepada Anwar dan para pemimpin Pakatan menyebarkan dakyah bahawa kepimpinan UMNO/Barisan Nasional telah menciplak idea mereka didalam belanjawan tersebut. Dan mereka mahu rakyat percaya bahawa Pakatan itu lebih baik dari Baisan Nasional didalam menentukan hala tuju ekonomi negara.

Kepada setiap penganalisis politik, ini semua sebenarnya adalah permainan lama Anwar Ibrahim. Ketua Umum Pakatan ini memang bijak mencuri perhatian dan mengambil kredit dari hasil usaha pihak lain. Lihat sendiri bagaimana pemansuhan Akta I.S.A oleh Perdana Menteri telah dicanangkan kepada rakyat sebagai usaha dari Pakatan Rakyat.

Yang sebenarnya, DS Najib telah membayangkan untuk menghapuskan akta tersebut sejak beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri lagi. Jadi ia bukan lah sesuatu yang mengejutkan jika setelah menjawat jawatan Perdana Menteri, beliau menghapuskan akta tersebut dan digantikan dengan yang baru.

Apa yang Anwar dan Pakatan mampu lakukan jika DS Najib tak berniat menghapuskan akta tersebut? Sudah tentunya tiada apa kerana mereka tak mempunyai kuasa kalau hanya sekadar melalak di kandang sebagai pembangkang.

Begitu juga didalam isu Bajet 2012 ini, kita harus melihat siapa yang mampu melaksanakan dan menunaikan janji-janji kepada rakyat keseluruhan, bukannya melihat kepada siapa yang lebih bijak berjanji. Jangan tersilap membezakan diantara yang hanya pandai menabur janji, dan juga yang mampu tunaikan apa yang dijanjikannya.

Anwar dan Pakatan seperti biasa hanya akan mainkan politik persepsi. Anwar sedar dia tak mempunyai kuasa untuk berbuat sesuatu didalam keputusan kerajaan. Jadi cara yang paling mudah ialah, Anwar cuba meneka apa yang sedang dirancang oleh kerajaan dan membuat persepsi terlebih awal.

Malangnya, tidak ramai pihak didalam kerajaan sendiri mampu membuat "counter perception" terhadap permainan politik Anwar Ibrahim. Ini menjadikan, permainan persepsi Anwar tersebut akan sedikit sebanyak akan mempengaruhi rakyat yang kurang faham mengenai senario yang sebenar.

Dan sebagai rakyat, kita seharusnya bijak menilai keadaan politik semasa. Tak kisahlah jika Bajet yang dibentangkan oleh Anwar itu mirip dengan apa yang dibentangkan oleh DS Najib Tun Razak. Yang pentingnya ialah rakyat mendapat semua faedah dari Bajet tersebut.

Yang paling utama, tanggung jawab rakyat ialah bersyukur kepada Tuhan dan berterima kasih kepada kepimpinan negara jika Bajet 2012 ini menguntungkan rakyat dan juga negara. Tak perlu rasanya untuk berterima kasih kepada Anwar dan Pakatan sebab sesiapa pun mampu untuk melontarkan pelbagai janji, tapi yang penting ialah siapa yang mampu menunaikannya.

Mykmu

BUDGET PEMBANGKANG 2012 - SAKSIKAN...

Posted: 03 Oct 2011 10:55 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 03 Oct 2011 11:26 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Pakatan Akan Bentang Bajet Copy Paste Hari Ini...

Posted: 03 Oct 2011 07:00 PM PDT

Pakatan akan bentang bajet esok, macam la depa perintah malaysia, setakat bentang bajet, aku pun boleh buat pasal yang laksanakan bn bukan depa, janji depa masa pilihanraya dulu pun tak tertunai lagi.

Apa yang aku nak cerita kat sini ialah, bukan pasal bajet merapu pakatan tu, tapi bagai mana anwar copy paste bajet yang najib akan bentangkan pada jumaat ini, ok macam mana caranya anwar boleh copy paste bajet yang najib nak bentangkan tu?

Ok... semua orang tahu malah dah banyak rakan-rakan blogger dah dedahkan yang dalam pejabat najib di bangunan putra perdana tu ada musang berbulu ayam, gunting dalam lipatan, tak perlulah kot aku bercerita panjang pasal siapa si musang berbulu ayam ni, aku yakin semua sudah sedia maklum. mereka-mereka inilah yang akan tolong copy paste kan point-point penting bajet najib kepada anwar.

Kenapa mereka buat macam tu? jawapan aku senang je, mereka dedahkan point-point penting pada anwar supaya rakyat melihat bajet yang anwar nak bentangkan esok lebih membawa kesejahteraan kepada rakyat, padahal ia adalah hasil copy paste dari bajet najib dan mereka buat sedikit adjustment. jadi sekiranya najib bentang bajet pada jumaat ini, pembangkang akan pukul canang mereka akan kata "tengok najib tiru bajet yang pakatan buat" niat mereka hanya satu, hanya untuk malukan najib.

Jadi rakyat toksah percaya sangatla dengan bajet yang pakatan nak bentangkan hari ni, itu semua copy paste je, pasal anwar tak mampu nak berfikir untuk buat bajet, dari dia fikir pasal bajet lebih elok dia fikir macam mana nak selamatkan diri dia dari pertuduhan liwat yang dia semakin tersepit sekarang ni.

Video Seks Pejabat Adun, Hanya Ini Yakop Sapari Boleh Jawab...

Posted: 03 Oct 2011 01:15 AM PDT

Kata Adun Kota Anggerik...

Yaacob Sapari menafikan berlakunya 'skandal' di pejabatnya di Seksyen 9 Shah Alam seperti yang didakwa oleh sebuah blog pro-Umno.

"Jadi saya mengutuk sekeras-kerasnya fitnah lucah ini yang diusahakan oleh mereka, sepatutnya kita bersaing secara sihat dalam memberi khidmat terbaik kepada rakyat, bukannya melakukan aktiviti seperti ini.

"Bagi saya ini bukan serangan kali pertama oleh blogger pro Umno terhadap pemimpin Pakatan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim juga dituduh dengan perkara yang lucah sebegini," katanya dalam temuramah dengan TVSelangor.

Menurut Yaacob, susun atur di ruang pejabat DUN Kota Anggerik jauh berbeza dengan klip video lucah yang bertajuk 'Skandal Dalam Pejabat ADUN Kota Anggerik Shah Alam' itu.

Klip video itu memaparkan aksi sumbang seorang wanita bertudung dengan seorang lelaki kononnya di pejabat DUN Kota Anggerik.

komen aku: apa nak di hairan kan, kalau bab penafian ni, anwar lagi champion, dah terang-terang muka dia yang dok syok gomol china doll dia dengan selamber boleh kata itu fitnah, setakat yakop sapari kata susun atur di ruang pejabat DUN Kota Anggerik jauh berbeza dengan klip video lucah tu, alahai susun atur pejabat boleh berubah dalam masa 15 minit je, carilah alasan lain yakop oii...

oyabun

Posted: 03 Oct 2011 11:21 PM PDT

oyabun


Anwar Omegay Kantoi Lagi..!!!

Posted: 03 Oct 2011 07:08 AM PDTSebelum terlupa sebenarnya Anwar masih belum lagi menjawap 5 soalan yang diberikan oleh Datuk Eskay:

1. Sejak dua tahun lalu berapa kali Anwar ke Thailand?
2. Siapa yang menyambut Anwar di Thailand?
3. Di hotel mana Anwar menginap?
4. Apa Anwar buat di bilik hotel tersebut?
5. Siapa yang menyelesaikan semua bayaran tersebut?

Boleh jawap ke Anwar!

Wasabi Oyabun

AZLI SHUKRI

Posted: 03 Oct 2011 11:06 PM PDT

AZLI SHUKRI


Video Yang Mana Nie? Video Yang Baru?

Posted: 03 Oct 2011 09:04 AM PDT

Woi Karpal Singh - Siapa Sebenarnya Yang Sedang Dibicarakan Ini? Guna Poligraf Laa..

Posted: 03 Oct 2011 07:44 AM PDT

Ini nasihat saya untuk Karpal Singh - kita (rakyat Malaysia) sama sekasli tidak menerima teori kospirasi dalam isu liwat antara Anwar Ibrahim dengan Saiful Bukhari. Walau apa juga hujahnya - teori konspirasi terbatal! dan hakim akan menolak segala hujah yang cuba mengalihkan isu liwat ini dengan hujah-hujah konspirasi basi Anwar Ibrahim itu! Tidak perlu dikaji dan diteliti sama ada Saiful Bukhari takut atau tidak semasa beliau bertemu dengan DS Najib - untuk apa semua itu?

Yang kita mahu tahu hanya satu - Anwar meliwat Saiful atau pun tidak? Sekali pun memang benar wujud konspirasi - maka apakah dengan alasan itu Anwar akan dibebaskan daripada tuduhan meliwat? Apakah dengan membuktikan wujud konspirasi, maka Anwar boleh dibebaskan walaupun sudah terbukti beliau meliwat Saiful? Apa sebenarnya yang sedang dibicarakan ini? Masalah liwat atau agenda konspirasi? Dan siapa pula yang sedang dibicarakan ini? Anwar Ibrahim atau Najib Tun Razak? Mengapa begitu bodohnya para penyokong Anwar Ibrahim ini?

Kedua - tiada sesiapa pun yang boleh mengetahui fikiran Saiful semasa beliau bertemu dengan DS Najib - Saiful pergi tanpa paksa. Untuk apa Karpal Singh mahu menyoal DS Najib dan Rosmah? Yang perlu diketahui fikirannya sekarang ialah Anwar Ibrahim, bukan fikiran Saiful - minta Anwar terlebih menggunakan ujian poligraf (mengesan pembohongan) - mengapa takut kalau beliau di pihak yang benar? Sudahlah bersumpah pun tidak mahu - sekarang bukan main pandai Anwar menyuruh para peguamnya "menyiasat" fikiran Saiful pula sewaktu bertemu dengan DS Najib - Wahai Karpal Singh, tak payah susah-susah - gunakan sahaja kaedah poligraf, akan ketahuilah kita siapakah yang sebenarnya "bapak pembohong" - Anwar Ibrahim atau Saiful Bukhari - ada berani?

KUALA LUMPUR, 3 Okt — Keterangan Datuk Seri Najib Razak dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah sangat penting kerana ia akan membantu mengenal pasti keadaan mental pengadu, kata peguam utama Ketua Pembangkang, Karpal Singh.

Karpal berhujah bahawa Perdana Menteri telah mengadakan pertemuan dengan Mohd Saiful Bukhari Azlan pada sebelah malam 24 Julai 2008 sebelum pengadu mendakwa Anwar telah meliwatnya. Kata Karpal, keterangan Perdana Menteri tentang apa yang berlaku ketika pertemuan itu akan membantu mahkamah dalam perbicaraan ini. Peguam berkata afidavit Najib ada menyebut bahawa Perdana Menteri telah menasihati Saiful agar membuat laporan polis selepas dia mendakwa pada 24 Julai bahawa Anwar telah meliwatnya.

"Adalah perlu untuk memperoleh keterangan daripada Perdana Menteri berkenanan keadaan fikiran SP1 (Saiful) dan sama ada dia takut atau sama ada Perdana Menteri kemungkinan mengharapkan SP1 akan mematuhi nasihat beliau," kata Karpal.

"Sudah pasti, seseorang akan mematuhi nasihat personaliti tidak kira pangkat, terutama seorang timbalan perdana menteri (ketika itu), yang nasihatnya diperoleh," katanya. Tetapi peguam-peguam Najib dan Datin Seri Rosmah Mansor berhujah bahawa keterangan kedua-dua mereka tidak relevan dalam kes Anwar. Datuk Hisyam Teh, peguam mewakili Najib dan Rosmah berkata, Ketua Pembangkang telah gagal menyediakan bukti bahawa keterangan kedua-dua mereka adalah penting.

PISAU.NET

Posted: 03 Oct 2011 09:38 PM PDT

PISAU.NET


Makam Guan Eng Tertinggi Di Dalam PAS

Posted: 03 Oct 2011 06:00 PM PDT


Walaupun kelihatan gah dengan kehadiran penyokong yang ramai,Pisau melihat pemimpin PAS kelihatan terkial kial diatas pentas apabila cuba menyakinkan penyokong mereka mengenai negara Islam dan Hudud.Skrip ulangan ini bagaikan satu fatwa yang sudah dikitar semula hingga mengundang kemuakan dari kalangan penyokong PAS sendiri.

Ucapan Mat Sabu tak lebih kepada membeli masa untuk menunggu ketibaan Guan Eng yang ketika itu dilihat sebagai kemuncak selain daripada ucapan Nik Aziz dan Hj Hadi.

Realitinya dipertontonkan kepada seluruh penyokong PAS, pada ketika Guan Eng mengambil tempat ada penyokong PAS yang tidak berpuas hati,kenapa harus diberikan tempat kepada Guan Eng sedangkan terang terangan beliau menentang hasrat dan aspirasi PAS.

Tetapi majoiritinya berpendapat ucapan ketua pakatan rakyat yang sebenar bukanlah Anwar sebaliknya ialah Lim Guan Eng. Ribuan khawarij yang berkumpul hanya mampu menunduk tanda taat setia kepada Guan Eng dan DAP walaupun sebelum itu beliau menegaskan bahawa DAP tidak akan menyokong hudud dan negara Islam.

Betapa dominannya DAP apabila melihat kedudukan yang tinggi diberikan oleh penyokong PAS terhadap Lim Guan Eng. Merungut,menyumpah dan pelbagai lagi sanggahan,tetapi akhir sekali yang membuat keputusan adalah DAP sendiri bukanlah PAS.Ibarat ketua keluarga,walau si ibu tegas dan membuat pelbagai perancangan tetapi akhirnya yang membuat keputusan adalah si bapa sebagai khalifah .

* Al-Fatihah -SEREMBAN: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Johol, Negeri Sembilan, Datuk Roslan Md Yusof , meninggal dunia jam 4 pagi tadi dipercayai akibat komplikasi paru-paru.


Pisau kata " depa sanggup jihad demi guan eng"

Karpal Singh Akui Anwar Sudah Tiada Lagi Hujah Bela Diri

Posted: 03 Oct 2011 02:08 PM PDT


AIDCNews – 03/10/11 – Karpal Singh, Ketua Peguam Bela Kes Liwat II, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui hari ini bahawa anak guamnya sudah tidak lagi peluang untuk memenangi kes itu jika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor ditolak mahkamah untuk menjadi saksi.


"Justeru, Rosmah mesti tampil ke mahkamah kerana itu sahaja peluang yang tinggal bagi Anwar

"Kami berdoa Yang Arif menolak permohonan yang dibuat oleh Najib dan isterinya," kata Karpal seperti dilaporkan portal pro Anwar, Malaysiakini, hari ini.


Karpal dilaporkan membuat kenyataan di atas, ketika mendengar permohonan peguam yang mewakili Najib dan Rosmah untuk mengenepikan sapina menjadi saksi yang dikenakan ke atas mereka hari ini.
Sebelum ini, satu lagi portal pro Anwar, The Malaysian Insider pada 28 September lalu melaporkan kehadiran Najib dan Rosmah menjadi saksi adalah penting bukan untuk melengkapkan teori konspirasi, tetapi untuk mendapatkan penjelasan berkenaan pertemuan pengadu, Mohd Saiful Bukhari Azlan dengan Najib dan Rosmah pada 24 Jun 2008.


Semasa memohon mengenepikan sapina, peguam Hisyam Teh Poh Teik yang mewakili Najib dan Rosmah berkata kedua anak guamnya bukan saksi yang penting dan relevan dalam kes liwat itu kerana pertemuan pada 24 Jun 2008, di luar daripada skop pertuduhan mahkamah iaitu pada 26 Jun 2008.


Merujuk kepada afidavit Najib untuk menyokong permohonannya bagi mengetepikan sapina itu, Hisyam berkata pertuduhan yang dihadapi Anwar ialah kejadian liwat yang didakwa berlaku pada 26 Jun 2008 manakala pertemuan pegadu dengan kedua anak guamnya berlaku pada 24 Jun 2008, bermakna kedua anak guamnya tidak relevan menjadi saksi dalam kes ini.


"Hujahan kami ialah ianya berupa "ekspedisi memancing" dan menyalahgunakan proses mahkamah di pihak responden pertama dan dengan itu mahkamah patut membenarkan permohonan pemohon-pemohon untuk mengetepikan sapina itu," katanya.


Hujahnya lagi, adalah amat jelas bahawa tujuan kedua-dua sapina itu adalah untuk Najib dan Rosmah memberikan penjelasan dan pengesahan mengenai apa yang berlaku semasa perjumpaan dengan Mohd Saiful.


"Undang-undang membenarkan kedua-dua pemohon mengetepikan sapina itu jika pihak yang memohon sapina itu dikeluarkan tidak memenuhi keperluan daripada segi kerelevanan dan kepentingannya," katanya.-sumber AIDC

Video Terbaru Anwar,Saat Beliau Tiba Dengan Prado

Posted: 03 Oct 2011 07:31 AM PDTVideo color,Anwar dan Eskay tiba dengan menaiki SUV Prado di parkir kereta.

Pisau kata "siapa yang makan cili dia yang terasa sedap"

Tahniah: 60 Tahun PAS Di Sambut Dengan Kencing Guan Eng

Posted: 03 Oct 2011 02:23 AM PDT

Saya terpaksa minta maaf sebab difitnah oleh media,saya akan cuba dapatkan transkrip dan rakaman untuk membela diri akibat daripada perbuatan berniat jahat.


Kalau tak buat salah,kenapa dia perlu mintak maaf?Tengok gambar tu,diambil semasa sambutan ulang tahun yang ke 60 Khawarij. Ternganga dan teruja apabila khalifah memberi penerangan bahawa beliau difitnah.

Yang pasti puak khawarij mengetap gigi dan mencemik muka tanda marah kepada BN kerana berani membuat fitnah terhadap khalifah yang amat disayangi mereka.

Guan Eng kata akan mencari bukti rakaman dan akan mendakwa pihak media di makhamah.Di depan khawarij dia dengan berasa tak malu sanggup berbohong lagi,sedangkan bukti rakaman ini tersebar luas di blog blog,beliau ada 12 orang pegawai media takkan kesemuanya buta?

Guan Eng tak perlu bersusah payah nak dapatkan rakaman,ambik je dalam blog ni..kemudian dakwaPisau kata " Guan Eng ditampar lagi? cerita menarik nih"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 03 Oct 2011 09:35 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


ANWAR BENTANG BAJET PAKATAN HARI INI..TOLONG AKU LEH TAK ?

Posted: 03 Oct 2011 09:03 PM PDT

PANAS ! RAHIM NOR TANYA HJ HADI ??

Posted: 03 Oct 2011 07:00 PM PDT

KALID GEREJA DAN PESTA BEER ! HIK HIK.

Posted: 03 Oct 2011 05:00 PM PDT

USTAZ FATHUL BARI..CUBA DENGAR .

Posted: 03 Oct 2011 12:18 PM PDT

SEMANGAT MCA MAKIN MEMBARA..TERUSKAN !

Posted: 03 Oct 2011 07:56 AM PDT

TIK TOK..TIK TOK !

Posted: 03 Oct 2011 07:43 AM PDT

PAS MENGIDAP PENYAKIT WAS-WAS.

Posted: 03 Oct 2011 04:12 AM PDT

BAJET 2012 : ANWAR NAK UMUM ESOK.

Posted: 03 Oct 2011 12:12 AM PDT

LIOW TIONG LAI WAJIB BEKERJASAMA DENGAN BLOGERS PRO UMNO.

Posted: 02 Oct 2011 10:02 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 03 Oct 2011 09:19 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Video Sex: Makin Pening Kepala Wan Azizah

Posted: 03 Oct 2011 06:36 PM PDT


Video yang bakal dikeluarkan ini pastinya akan memeningkan lagi kepala Anwar Ibrahim dan Wan Azizah. Makin hilang modal Anwar untuk menjawab isu video membabitkan dirinya. Mula-mula dulu ada Johari Abdul datang membela dan membuat video menafikan Anwar sebagai pelakonnya. Bila Johari Abdul kantoi menonton video tersebut terlebih dahulu, maka Johari mulai senyap dan tidak dipercayai lagi (baca sini).

Apa lagi alasan Anwar Ibrahim untuk menafikan video video ini adalah bukan dirinya? Perut buncit, tisu terbang, sedang kemaskini twitter adalah alasan yang sudah diberi. Terbaru ada video menunjukkan sebuah kenderaan pacuan empat roda yang mungkin di dalamnya dinaiki oleh pelakon video sex tersebut. Jam Omega pun belum tunjuk lagi. Semua orang sedang menunggu mana dia jam Omega ? Wan Azizah pun dah tersasul pasal leher Anwar, apa hendak selindung lagi?. Makin pening kepala Wan Azizah nampaknya. Sampai hati Anwar buat begitu pada Wan Azizah.


Namewee Melampau dan Terus Melampau

Posted: 02 Oct 2011 10:00 PM PDT

Kalau orang lain yang melakukannya pasti kena denda dan tahan. Seorang lelaki Melayu kena dakwa kerana memaki polis (baca sini). Kena denda RM80 kerana maki polis "baliklah polis berambus, polis bodoh". Seorang lagi remaja ditahan kerana memaki polis juga (baca sini). Adakah gambar di atas tidak dianggap sebagai memaki polis? Mungkin makian Namewee dianggap sebagai hasil seni. Jika itu berlaku ianya amat malang sekali.

Beginikah sikap seorang yang menyokong kuat 1Malaysia? Sikap ini jelas sekali bertentangan dengan Rukun Negara malah bertentangan dengan konsep kesederhaan, nilai hormat menghormati dan berbudi bahasa yang terkandung dalam gagasan 1Malaysia. Nilai melampau yang ditonjolkan oleh Namewee harus ditolak. Apa istimewa sangat Namewee ini? Tidak faham, tidak faham dan tidak faham. Undang-undang adalah untuk semua, Namewee pun tertakluk kepada lunas undang-undang. Mengapa dia kebal sangat?