Barisan Nasional

Dicatat oleh Awanama | | Posted On Sabtu, 14 Julai 2012 at 1:01 PTG

sumber :-

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 14 Jul 2012 01:01 PM PDT

Duke of UMNO


PEDASSS..!!! BILA MELAYU BARUA DAP BERSUARA MELAGAKAN PEMIMPIN UMNO/BN..!!!

Posted: 14 Jul 2012 02:39 AM PDT

aspan

Agak melucukan membaca tulisan Aspan Alian, bekas ahli UMNO yang kecewa dan kini menyertai DAP, yang cuba menabur persepsi buruk kepada UMNO seolah-olah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, sedang terdesak meminta sokongan dari ahli-ahli Mubarak.

Kononnya, dua tiga orang ADUN dan bekas Exco kerajaan negeri menghubunginya memberitahu kemarahan mereka terhadap kepimpinan Najib, dan cuba membayangkan bahawa "ketika terdesak barulah Najib nak panggil dan hargai Mubarak".

"Apa yang saya benci sekarang ini, jika BN masih dapat kuasa hanya orang-orang tertentu sahaja yang akan mendapat habuan dan kami ini hanya dijadikan landasan untuk mereka menyamun dan merompak kita," kata bekas ADUN itu, dakwa Aspan Alias.

Sebagaimana maklum, Aspan Alias bolehlah disifatkan sebagai pengkhianat kepada Islam, Melayu dan Tanah Melayu memandangkan dia melompat menyertai DAP yang terkenal dengan sikap rasis, chauvinis dan ultra kiasunya lebih pekat dari komunis.

Meskipun DAP tidak mengangkat senjata seperti Chin Peng dan gerombolannya, DAP yang disertai Aspan itu meneruskan doktrin komunis secara halus melalui saluran kuasa politik. Buktinya begitu mudah untuk dilihat di Pulau Pinang.

Justeru itu, bolehkah kita pakai dan percaya segala dakwaan Aspan Alias itu bulat-bulat tanpa sebarang prasangka bahawa dia cuba menimbulkan persepsi buruk melaga-lagakan Najib dengan "orang-orang lama" UMNO/BN?

Sekiranya kita mengikut perkembangan pentadbiran Najib sejak beliau mengambil alih jawatan Perdana Menteri Malaysia dari Tun Abdullah Ahmad Badawi, beliau tidak pernah membelakangkan orang-orang lama dan veteran, terutamanya Mubarak.

Sedangkan bekas-bekas perajurit, bekas penjawat awam dan bekas-bekas polis pun Najib raikan dengan penghargaan dan kemuliaan, apatah lagi ahli-ahli Mubarak yang dulu pernah banyak menabur jasa kepada rakyat bersama UMNO/BN.

Sudah tentulah mereka diraikan dan dihargai sepenuhnya. Lainlah DAP yang kini langsung tidak menghargai Tunku Aziz yang menjawat jawatan tertinggi parti dan banyak menghabiskan umurnya bersama parti rasis tersebut.

Jika benarlah apa yang dikatakan Aspan mengenai kemarahan 2 – 3 orang ahli Mubarak itu, rasanya UMNO dan Najib tidak memerlukan individu yang menghubungi Aspan tersebut memandangkan dia sangat berpotensi menjadi talibarut DAP dan membelot kepada parti.

Jika direnung kata-kata salah seorang dari mereka yang berkata seperti di atas, ternyata ahli Mubarak itu mengharapkan habuan dari perjuangannya dan perjuangannya itu lebih bersifat berkepentingan peribadi.

Pendirian individu yang mengadu kepada Aspan itu jelas sangat bertentangan dengan perjuangan UMNO/BN yang mewajibkan diri mereka berkhidmat sepenuh hati kepada rakyat tanpa mengharapkan atau mementingkan kepentingan diri sendiri.

Sebenarnya, 2 – 3 orang yang bersikap seperti itulah yang memburukkan nama UMNO dan mereka sangat dialu-alukan untuk meninggalkan parti seterusnya menyertai Aspan Alias kerana sikap tersebut adalah sama dengan Aspan yang mahukan "sesuatu" dari UMNO sebelum ini, bukan?

Untuk pengetahuan Aspan, boleh dikatakan semua ahli-ahli Mubarak menyokong penuh kepimpinan Najib dan 2 – 3 orang yang menghubunginya itu dikatakan hanyalah mereka yang kecewa sepertinya setelah "permintaan" mungkin mereka tidak dapat dipenuhi.

Sepanjang lebih 3 tahun pentadbiran Najib, belum pernah sekalipun kita terdengar perselisihan pendapat atau rungutan dari Mubarak terhadapnya dan saya yakin bahawa jika ada yang tidak puas hati dengan Najib, sudah tentu sudah lama mereka bersuara.

Misalnya, Tun M keluar parti bagi menunjukkan protesnya terhadap kepimpinan Pak Lah yang lemah dan kembali menyertai UMNO setelah Najib mengambil alih jawatan Perdana Menteri. Perlu Aspan tulis didahinya bahawa Tun M merupakan ahli Mubarak!

Justeru, tak payahlah Aspan cuba melaga-lagakan Najib dengan Mubarak kerana mereka semua ahli politik dan mereka masak benar permainan politik DAP yang kini memperkudakan Aspan sebagai "tin kosong" mereka. Najib dan Mubarak tidak bodoh seperti Aspan Alias.

Apa yang Aspan perlu buat sekarang ialah pergi jumpa dengan kepimpinan DAP dan beritahu mereka bahawa bersedialah berdepan dengan kebangkitan rakyat yang sudah 4 tahun lebih tertipu dengan kata-kata dan manifesto Pakatan Haram pada PRU ke-12 dulu.

Rakyat tidak bodoh dan mereka mampu menilai KPI Pakatan Haram yang hanya bagai burung kakak tua, pandai berkata-kata tapi tak tahu buat satu perkara sekali pun. Dan bersedialah untuk menerima kekalahan Pakatan Haram yang paling teruk dalam sejarah.

Aspan, pergi beritahu "tuan" kamu. Pergi. Syuh..syuh…!!!

Sumber: Mykmu.net

PEDASSS..!!! UNTUK BACAAN BLOGGER PAS KEDAH SAHAJA..!!!

Posted: 14 Jul 2012 12:16 AM PDT


Aku ucapkan "sama-sama" kepada blogger pro-PAS Kedah, Kedahlanie atas ucapan "terima kasih" mereka kepada kami yang membongkarkan siri-siri pendedahan pusat hiburan House Bar Of PAS Kedah di Alor Mengkudu baru-baru ini.
Ucapan "sama-sama" aku tu bukan bererti isu ini selesai di situ saja...heh!

Blog PAS Kedah tu meletakkan kesalahan utama pada pihak Penguatkuasa atau PBT. Tapi wajarkah depa diletakkan di tempat pertama untuk "dibelasah"?

Aku nak tanya Kedahlanie, kalau EXCO luluskan lesen pusat hiburan tu, apakah Ahli Majlis ada kuasa untuk marah atau larang pusat hiburan tu beroperasi? Kalau cukup syarat, tauke pusat hiburan tu berhak memohon lesen operasi, kan?

Pantau atau tidak, terletak pada kelulusan lesen tu. Selalunya, lesen pusat hiburan tu dipohon dari Jawatankuasa Mesyuarat Perlesenan Kerajaan Tempatan (PBT la tuuhh). Dan selalunya kelulusan dibuat berdasarkan dasar yang ditentukan pihak Kerajaan Negeri (Kerajaan PAS Kedah la tuuuu..).

Dan ia tertakluk juga pada kuasa di bawah Exco Kerajaan Tempatan. Siapa Exco tu kalau bukan Phahrolrazi (musuh Azizan la tuuuu..). Phahrolrazi sebelum ini mendedahkan banyak pusat hiburan dan rumah urut tumbuh melata di Kedah.

Dalam kenyataan akhbarnya sebelum ini, Phahrolrazi sengaja mendedahkan lebih 450 buah premis pusat hiburan dan rumah urut diluluskan di Kedah dan dia meminta agar yang beroperasi secara haram (tidak berlesen) agar memohon kelulusan lesen dengan segera..! 

Heh! Nampak sangat dia nak tunjuk pentadbiran Azizan ni penuh dengan penganjuran pusat maksiat! Padahal, dia yang luluskan...Muahahahahahaaaa...Kononnya Phahrolrazi fikir dia bijak la tu...

Jadi, aku nak tanya Kedahlanie lagi, patutnya hangpa balun Phahrolrazi tu dulu pasal dia yang luluskan lesen-lesen pusat hiburan tu. Dia yang ada kuasa kawal semua pusat-pusat hiburan tu. Dia boleh batalkan, gantung dan tak luluskan lesen premis tu, tapi kenapa dia luluskan jugak? Heh!

PBT nak pantau pusat hiburan? Hahahaha..apa punya low class la pemikiran hangpa nihhh! Kalau hangpa nak tau, ahli-ahli majlis hangpa tu dok sebok claim duit meeting saja. Apa yang depa meeting pun depa tak ketahuan punca! Heh! 

Hangpa tak payah salahkan sangat PBT tu. Depa makan gaji dan depa hanya menurut arahan dan dasar pemimpin Kerajaan PAS Kedah. Kalau Kerajaan PAS Kedah bawak dan suruh depa mengimarahkan masjid, maka depa akan imarahkan masjid...

Tapi kalau Kerajaan PAS Kedah "pandu" depa suruh "mengimarahkan pusat hiburan", maka akan jadi macam sekarang ni laaaa..!!!

Hangpa tak payah nak kona-kona lagi la weiii..Dah jelas dah memang perlaksanaan dasar kerajaan PAS Kedah tu hanya RETORIK semata-mata. Cakap saja lebih. Macam la hangpa tu innocent dan pandai sangat...poddahhh..!!!

Dulu, hangpa kutuk BN. Kononnya kerajaan BN tak Islamik. Padahal, kerajaan BN realistik dan beri kebebasan kepada golongan bukan Islam untuk berhibur secara terkawal. Kelulusan pusat hiburan dan rumah urut tak la sebanyak sekarang ni...

Tapi bila hangpa PAS take over Kedah, bukan setakat yang ada lesen, yang haram tu beroperasi sesuka hati saja. Kalau yang berlesen pun hangpa tak mampu nak pantau, apatah lagi yang haram..!!! Sudah la weiiii..!!!

Patutnya hangpa puak-puak PAS kena sedar bahawa hangpa dah tersilap sokongan. Patutnya, PAS jadi pembangkang kat sini dan DAP/PKR takdak chance masuk Kedah. Tapi rakus nak kuasa punya pasal, sekarang PAS Kedah dan jadi lebih "thoghuuut" dari DAP dan PKR..! 

Dan yang paling sadis, hangpa tak sedar bahawa DAP makin lama makin kuat di Kedah dan desak Ustaz Azizan bagi kerusi DUN sama banyak dengan PAS di Kedah! Heh! Hangpa sedar tak apa yang berlaku nihhh? Heh! Ikut suka hangpa la weiiiii..!!!

PEDASSS..!!! HADI PERLU TANGGUNG KEZALIMAN YAHYA KEPADA CHE HASNAH..!!!

Posted: 13 Jul 2012 09:37 PM PDT

po_07.1

Seorang suami beragama Islam berhak untuk menceraikan atau mentalakkan isterinya mengikut kemahuan sendiri. Talak atau penceraian bukanlah satu permainan di mana seorang isteri boleh jatuh talak meskipun hanya bergurau, tanpa niat, mabuk atau berlakon.

Dan sebagaimana yang kita tahu, perkara halal yang paling dimurkai Allah SWT ialah talak.

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan kenyataan seorang warga emas, Che Hasnah Che Ahmad, 61, di Kelantan yang diceraikan suaminya, Yahya Ibrahim, 78, hanya kerana dikatakan tidak menyokong PAS.

Suaminya pula membalas kenyataan tersebut menyatakan bahawa dia menceraikan isterinya itu kerana tidak mengamalkan ajaran Islam dan menafikan penceraian di usia lanjut itu adalah kerana politik.

Kemudian, Che Hasnah menegaskan bahawa dia yang merupakan seorang guru agama taat kepada semua ajaran Islam, mengerjakan solat lima waktu dan mengajar orang ramai membaca Al-Quran bagi lebih mengimarahkan Kitabullah itu.

Lebih menarik, di sepanjang perkahwinan mereka yang berusia 14 tahun itu, Yahya tidak pernah menegur segala amalan hariannya yang membabitkan agama Islam kecuali bertengkar kerana politik.

Menurut Che Hasnah, Yahya suka berceramah mengenai politik dan dia sebagai isteri dan rakyat yang berhak mengundi hanya mengeluarkan pendapatnya sahaja. Dan dikatakan bahawa kerana perbezaan pendapat politik itulah suaminya marah padanya.

Meskipun begitu, Che Hasnah tidak diketahui sama ada seorang ahli UMNO, PPP, PAS, PKR, atau DAP. Mungkin juga dia hanya golongan "atas pagar" yang tidak berminat untuk menyertai mana-mana parti politik, namun celik pendirian mengenai sesuatu pendapat yang bernas.

Sebenarnya pada saya, ini bukan insiden penceraian perkahwinan pertama yang disebabkan oleh politik. Sebelum ini memang banyak terjadi, khususnya apabila ketaksuban melampau mereka melebihi had yang sepatutnya. Dalam kata lain, ekstrim!

Pada sekitar tahun 1980'an dulu, selepas Hadi Awang mengeluarkan amanatnya yang terkenal, maka ramailah suami isteri yang bercerai berai kerana perbezaan fahaman politik. Ada isteri yang sokong PAS, suaminya sokong UMNO dan ada juga yang sebaliknya, jodoh mereka berakhir dengan penceraian.

Ketika itu memang gawat. Solat dua imam bukanlah satu perkara yang asing di Kelantan, Terengganu dan Kedah. Selain itu, haiwan sembelihan orang yang menyokong UMNO juga diharamkan oleh PAS untuk dijamah penyokong mereka. Payah jugalah tuan rumah nak buat kenduri-kendara ketika itu…

Saya percaya, orang-orang lama sudah tentu tahu dengan budaya mengkafirkan orang UMNO pada ketika itu dan lebih menyayat hati, ada anak-anak yang tidak mengaku ibubapa sendiri sebagai ayah dan ibu kandung sendiri kerana ibubapa mereka itu menyokong UMNO.

Bagitulah pepecahan umat Islam ketika itu, hasil dari amanat seorang individu yang kini bergelar Presiden PAS. Dan pada saya, insiden penceraian Yahya dan Che Hasnah adalah salah satu kes contoh membuktikan bahawa amanat itu masih kukuh dipegang oleh orang-orang PAS.

Pada para penyokong PAS berpegang kepada prinsip, "sesiapa yang tidak menyokong parti itu akan dianggap sebagai tidak lengkap keIslaman mereka dan boleh dikatakan tidak mengamalkan ajaran Islam yang sebenar". Mungkin kerana itulah Che Hasnah diceraikan Yahya yang merupakan seorang penyokong PAS "totok".

Saya tertanya-tanya, sejak bila rukun Islam bertambah menjadi enam perkara? Sejak bila "memberi sokongan kepada PAS" diiktiraf sebagai rukun Islam yang ke-enam?

Saya tidak pasti jika Rasulullah SAW pernah bersabda "barang siapa yang tidak menyokong PAS maka tidak Islamlah dia". Anda pernah dengar hadis begitu? Siapa periwayatnya? Riwayat Nik Aziz dan Hadi, kah?

Sebetulnya, PAS dan Hadi perlu memperbetulkan aqidah para umat Islam yang menyokong parti mereka. PAS bukan Islam dan Islam itu bukanlah PAS. Itu perlu diterangkan dan diberikan pencerahan kepada para penyokong PAS.

Jika tidak, tanggunglah kezaliman Yahya di akhirat nanti. Bukankah melakukan sesuatu yang tidak kena pada tempatnya itu bermaksud zalim. Dan Yahya memang bertindak zalim mempergunakan haknya menceraikan Che Hasnah begitu…

Sumber: Mykmu.net

EKSKLUSIF OPS PUSAT HIBURAN DI KEDAH..!!! LEPAS HOUSE BAR, KINI BALI-BALI PULA DIBONGKARKAN..!!!

Posted: 13 Jul 2012 07:35 PM PDT
Menarik tak video kat atas? Seksi bukan main! Skirt pendek...goyang bontot tak hengat atas pentas..!!! Tengok gayanya, memang pompuan Melayu pun...

Dan yang paling best, video ni memaparkan suasana pusat hiburan Bali-Bali yang terletak di Alor Setar..!!! Dekat sangat dengan Masjid Aman dekat simpang menghala ke Kuala Kedah.

Kalau tak silap aku, Bali-Bali ni dah masuk kawasan Kuala Kedah. Ahli Parlimennya Ahmad Kassim (PKR), dalam DUN Pengkalan Kundor di bawah Phahrolrazi Zawawi (PAS)..!!!

Aku nak tanya la PAS dengan PKR ni. Apa cerita ni? Kedah dah jadi lebih "panas" dari Danok ni? Ni ke dasar PAS Kedah? Bali-Bali ni produk pelancongan Kedah ke? Mana Exco Agama, Taulan Rasul? Takkan bisu kot? 

Bak kata MB Kedah Azizan Razak...
LAGU NI KE BUAT KERJA CARA ISLAM..???!!!

LAWAK PAGI INI...ANWAR DAH BOOKING TIKET UNTUK BERSARA....

Posted: 13 Jul 2012 06:04 PM PDT


Betul ke Anwar nak sambung balik mengajar kalau dia kalah PRU ni..?

Heh! Iye la tu...korang boleh percaya kat Mat Omega tu..? Heh!

Aku sikit pun dah tak caya dah kat dia....

Pada aku, lebih baik dia blah dari Malaysia sekarang jugak sebab dia confirm kalah pada PRU kali ni...

Apa tunggu lagi wehhh..!!! Syuuhhhh...poddah la wehhh..syuhhhhh...syuuuhhh..!!!


DIMENSI

Posted: 14 Jul 2012 11:40 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Cerai berai dasar Pas - patut lerr! >:]

Posted: 13 Jul 2012 05:38 PM PDT


UTUSAN: Boleh beritahu apa sebenarnya yang berlaku?

CHE HASNAH: Bekas suami kuat (taksub) kepada parti Pas. Saya ini asal-asal lagi Barisan Nasional (BN), dia asal Pas. Tetapi jodoh dengan dia, tak mengapa. Selama kenal tak ada apa-apa, kalau dia cakap pasal parti Pas saya senyap, begitu sebaliknya.

Tetapi akhir-akhir ini, dia mungkin dihasut rakan-rakannya dalam Pas. Dua, tiga hari sebelum bercerai dia nampak lain, selepas itu, dia kata awak nak ikut parti saya tak? Kalau tak nak ikut, saya tinggalkan awak. Saya beritahu saya ahli UMNO.

Dia kata tak apalah, dia pun balik ke rumah anaknya. Barang-barangnya di rumah ini pun diminta supaya cucunya datang ambil.

Sebelum ini, saya hadir ke program Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, dia tidak kisah. Dia tidak marah, senyap sahaja. Tetapi akhir-akhir ini berbeza.

Kenapa tidak ikut permintaan bekas suami supaya sertai Pas?

Saya tak mahu sebab Pas banyak kerenah. Tengok, apa yang Pas buat untuk bantu orang Melayu, tetapi Pas tolong orang Cina. Sekarang di Kelantan, orang Cina yang banyak Pas bantu. Sekarang Nik Aziz (Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat) banyak beri tanah kepada orang Cina. Sekarang Pas pentingkan orang Cina, tidak pentingkan orang Melayu lebih-lebih lagi orang UMNO.

Bukankah Pas dakwa perjuangkan Islam?

Itu Pas kata, tetapi sebenarnya tidak begitu. Tengok apa yang terjadi, bercerai-berai kerana dasar Pas, kalau dasar UMNO tidak begitu. UMNO satukan orang Melayu dan Islam. Kita pun tahu juga, sebab kita tengok berita di televisyen, tetapi bekas suami tidak tengok berita di televisyen dan surat khabar, yang dia baca hanya Harakah.

Selama 14 tahun kami boleh bersama, tak berbalah, tetapi hanya kebelakangan ini sejak kerap pergi dengar ceramah Pas termasuk di Pejabat Penerangan Pas Kelantan. Mungkin waktu itu dia kena hasut.

Awal perkahwinan dahulu tak ada masalah?

Tak ada masalah, dia baik sangat. Tetapi sekarang sebab parti kami bercerai-berai. Masa mula ambil borang cerai, mahkamah tanya sebab mahu bercerai, dia kata kami tak sehaluan. Semasa depan hakim, dia kata mahu bercerai dan saya pula setuju. Dia pun lafaz cerai.

Bagaimana perasaan ketika itu?

Tidak rasa apa-apa. Dia selalu anggap parti dia lebih Islam dan menjamin syurga. Tetapi pada saya tidak. Kalau amalan baik, parti mana-mana pun Tuhan akan tilik hati kita, kalau baik bolehlah masuk syurga itu pun dengan rahmat Allah.

Sepanjang 14 tahun, macam mana pegangan bekas suami terhadap partinya?

Kuat, kalau sembahyang orang BN dia tak ikut. Sebelum nikah, orang BN meninggal dunia dia tak pergi, lepas bernikah saya kata tak boleh, sekampung kena pergi.

Kalau pergi ke program UMNO, bekas suami ada ikut sama?

Dia tak pergi, tetapi dia tak larang saya hadir program itu.

Macam mana boleh timbul mahu bercerai?

Cerai kerana saya tak ikut parti dia, mungkin kerana dia kena hasut.

Bekas suami kata sedia rujuk semula dengan bersyarat?

Saya tak mahu rujuk, elok seorang sahaja sekarang. Dia hendak beri syarat supaya saya ikut parti dia, saya tak mahu. Saya tak mahu masalah berulang lagi. UMNO pejuang Islam sebenar, yang tolong dan bela orang Melayu.

Bekas suami selalu ke ceramah Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat?

Ya, sebab itulah jadi macam itu, tak tahu apa yang Nik Abdul Aziz beritahu.

Apa perancangan selepas ini?

Tak ada apa, mengajar al-Quran sahaja, mula pukul 3 petang, berhenti solat Asar dan sambung lagi sampai pukul 7 petang.

Sedih dengan apa yang berlaku?

Sedih kerana ia berlaku disebabkan parti. Masalah ini berlaku bukan kerana apa, tetapi kerana parti. Dasar Islam apa dalam Pas, saya pun tak tahu. Masalah ini tidak akan berlaku dalam UMNO kerana UMNO satukan orang Melayu. Saya terkilan kerana dia tak sedar-sedar dan tetap menganggap hanya partinya yang Islam.


p/s: dalam pasrael terlalu byk makhluk perosak, parashit kehkehkehkeh >XD

PEJUANG BANGSA

Posted: 14 Jul 2012 11:12 AM PDT

PEJUANG BANGSA


HIMPUNAN OREN PAS DIBOIKOT PENEROKA ..KAH KAH KAH ...

Posted: 14 Jul 2012 05:00 AM PDTGPB dimaklumkan yang mai  Himpunan Oren yang didalangi PAS jelas menampakkan bukan mewakili   peneroka  tetapi juak2 taksub parti adat dan sukan serta Anwar Al Juburi . Mungkin orang FELDA hari ini  dok  relaks  je duduk rumah atau pergi jalan2  selepas dapat duit RM15 ribu durian runtuh .

Depa target  sampai nak 20 ribu orang..tapi tengok gambar ..hahaha ..

 unit elit  gengster PAS paling ganas di BERSIH ..
Objektif  Himpunan Oren ini  sebenarnya untuk bela  FELDA tapi orang FELDA pon tak datang...apa maknanya? FAILED La..........

PAS seperti biasa la bila nak dekat PRU 13 ...baru la nak tunjuk muka bela penerosak .

Sebelum ini apa yang PAS bagi pada peneroka FELDA ??

 PAS ada bagi duit kah?

Ada bagi bonus kah?

 PAS hang mentengkedarah duit peneroka saja melalui kutip  derma ceramah pembohong mereka membenci kerajaan dan FELDA.


peneroka sebenar tak mai  ..cucu  pun diheret sekali ke himpunan oren ..BUKTI ARAHAN KERAHAN KE HIMPUNAN OREN OLEH 
PAS PUSAT KEPADA AHLI .... 
APA KEJADAH SURUH AHLI PAS MAI ??
INI HIMPUNAN BELA PENEROKA LA BAHALOL !!!!

Gambar Majlis Perkahwinan Dato Zainal & Nurshafiqah @dzainalabidin

Posted: 14 Jul 2012 03:45 AM PDT

GPB baru saja pulang dari majlis kenduri perkahwinan Pengerusi Perhubungan Umno P.Pinang Ybhg Dato Zainal Abidin Osman dengan isterinya Datin Nurshafiqah Bt Amirul Melvin di Dataran Sg Kerian, Parit Buntar.
Alhamdulillah majlis yang penuh bermakna buat kedua-dua mempelai ini berjalan dengan  lancar. Lebih 6 ribu rakyat hadir dari  sekitar P.Pinang dan Perak meriahkan majlis.


Antara tetamu kenamaan yang ialah bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi, Menteri Pertahanan  DS Ahmad Zahid Hamidi,  Menteri Pembangunan Luar Bandar DS Shafie Afdal dan MB Perak Datuk Sero Diraja Dr Zambry Abd Kadir , pemimpin UMNO P.Pinang dan lain-lain lagi .


GPB ucapkan ...Selamat Pengantin  Baru Dato dan Datin....semoga kekal hingga akhir hayat


Gambar sekitar perkahwinan


Dato Non nampak muda bila tak pakai cermin mata..

 Tun Abdullah merenjis mawar kepada Raja Sehari ...

 Bos kepada Dato Zainal di Kementerian Luar Bandar turut hadir ...

 Bekas Pengerusi Badan Perhubungan UMNO P.Pinang DS Dr Zahid Hamid 
pun  turut hadir ke majlis

 Tak sah kalau tuan rumah negeri tak hadir ..MB Perak Datuk Seri Dr Zambry 
hadir menyerikan majlis anak P.Pinang mengahwini puteri Perak ..

Harga tiket RM10 Manchester City VS Malaysia esok di 1M4U KLCC

Posted: 13 Jul 2012 11:00 PM PDTKira-Kira 15,000 tiket, yang berharga RM10 bagi perlawanan bola sepak antara pasukan kebangsaan Malaysia dan Manchester City, boleh didapati di gerai yang ditetapkan sepanjang program 1Malaysia For Youth" (1M4U) di KLCC, pada Ahad ini. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, yang mengumumkan perkara itu di laman Facebook dan Twitter beliau berkata, sebahagian besar keuntungan jualan tiket itu akan disalur kepada badan amal.

 "Berikutan kenyataan oleh MCFC (Kelab Bolasepak Manchester City), saya dengan sukacitanya ingin mengumumkan bahawa peminat bola sepak Malaysia kini berpeluang menonton perlawanan antara Malaysia dan Manchester City Football Club pada harga istimewa.

 "Sebagai permulaan, saya telah meminta agar 15,000 tiket disediakan di gerai yang ditetapkan sepanjang penganjuran 1M4U di KLCC Ahad ini. Harga tiket ialah RM10. Jumpa anda di sana!," katanya dalam catatan terbaru Facebook beliau.

 Perlawanan persahabatan itu akan bermula pukul 9.45 malam pada 30 Julai ini di Stadium Nasional Bukit Jalil. Terdahulu, MCFC dalam satu kenyataan menyebut 60 peratus hasil jualan tiket bagi perlawanan itu akan diderma kepada Yayasan 1Malaysia Development Berhad (1MDB). — BERNAMA

Tahniah buat Datuk Zainal Abidin Osman & Isteri ...

Posted: 13 Jul 2012 09:30 PM PDT


Tahniah buat Datuk Zainal Abidin Osman dan isterinya Nur Shafiqa   oleh blog  GPB .  Akhirnya  mereka  sah menjadi suami isteri. Semoga ikatan perkahwinan ini berkekalan ke akhir hayat. Amin............


Cerai kerana tak ikut PAS dihalalkan ??

Posted: 13 Jul 2012 08:28 PM PDT


BERITA guru al-Quran, Che Hasnah Che Ahmad, 61, diceraikan suaminya, Yahaya Ibrahim, 78, dikatakan akibat perbezaan politik menggemparkan banyak pihak. Che Hasnah, guru agama di Kampung Chabang Tiga, Chetok, Pasir Mas, diceraikan suami dengan talak satu di Mahkamah Majistret Pasir Mas Rabu lalu kerana dianggap sesat disebabkan tidak menyokong Pas. Yahaya kemudian menafikan menceraikan isterinya itu disebabkan perbezaan politik sebaliknya mendakwa Che Hasnah sesat akibat tidak mengamalkan ajaran Islam, malah bersedia rujuk kembali sekiranya Che Hasnah kembali kepada ajaran Islam. Dakwaan Yahaya itu disanggah Che Hasnah yang turut menolak kesediaan suaminya untuk rujuk kembali. Ikuti penjelasan Che Hasnah kepada wartawan Utusan Malaysia, YULPISMAN ASLI dan jurugambar ROSNI MASRI di rumahnya semalam mengenai kemelut yang berlaku dan kesediaannya untuk hidup bersendirian selepas ini tanpa suami.

  UTUSAN: Boleh beritahu apa sebenarnya yang berlaku?

CHE HASNAH: Bekas suami kuat (taksub) kepada parti Pas. Saya ini asal-asal lagi Barisan Nasional (BN), dia asal Pas. Tetapi jodoh dengan dia, tak mengapa. Selama kenal tak ada apa-apa, kalau dia cakap pasal parti Pas saya senyap, begitu sebaliknya.

Tetapi akhir-akhir ini, dia mungkin dihasut rakan-rakannya dalam Pas. Dua, tiga hari sebelum bercerai dia nampak lain, selepas itu, dia kata awak nak ikut parti saya tak? Kalau tak nak ikut, saya tinggalkan awak. Saya beritahu saya ahli UMNO.

Dia kata tak apalah, dia pun balik ke rumah anaknya. Barang-barangnya di rumah ini pun diminta supaya cucunya datang ambil.

Sebelum ini, saya hadir ke program Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, dia tidak kisah. Dia tidak marah, senyap sahaja. Tetapi akhir-akhir ini berbeza.

Kenapa tidak ikut permintaan bekas suami supaya sertai Pas?

Saya tak mahu sebab Pas banyak kerenah. Tengok, apa yang Pas buat untuk bantu orang Melayu, tetapi Pas tolong orang Cina. Sekarang di Kelantan, orang Cina yang banyak Pas bantu. Sekarang Nik Aziz (Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat) banyak beri tanah kepada orang Cina. Sekarang Pas pentingkan orang Cina, tidak pentingkan orang Melayu lebih-lebih lagi orang UMNO.


Bukankah Pas dakwa perjuangkan Islam?

Itu Pas kata, tetapi sebenarnya tidak begitu. Tengok apa yang terjadi, bercerai-berai kerana dasar Pas, kalau dasar UMNO tidak begitu. UMNO satukan orang Melayu dan Islam. Kita pun tahu juga, sebab kita tengok berita di televisyen, tetapi bekas suami tidak tengok berita di televisyen dan surat khabar, yang dia baca hanya Harakah.

Selama 14 tahun kami boleh bersama, tak berbalah, tetapi hanya kebelakangan ini sejak kerap pergi dengar ceramah Pas termasuk di Pejabat Penerangan Pas Kelantan. Mungkin waktu itu dia kena hasut.


Awal perkahwinan dahulu tak ada masalah?

Tak ada masalah, dia baik sangat. Tetapi sekarang sebab parti kami bercerai-berai. Masa mula ambil borang cerai, mahkamah tanya sebab mahu bercerai, dia kata kami tak sehaluan. Semasa depan hakim, dia kata mahu bercerai dan saya pula setuju. Dia pun lafaz cerai.

Bagaimana perasaan ketika itu?

Tidak rasa apa-apa. Dia selalu anggap parti dia lebih Islam dan menjamin syurga. Tetapi pada saya tidak. Kalau amalan baik, parti mana-mana pun Tuhan akan tilik hati kita, kalau baik bolehlah masuk syurga itu pun dengan rahmat Allah.

Sepanjang 14 tahun, macam mana pegangan bekas suami terhadap partinya?

Kuat, kalau sembahyang orang BN dia tak ikut. Sebelum nikah, orang BN meninggal dunia dia tak pergi, lepas bernikah saya kata tak boleh, sekampung kena pergi.

Kalau pergi ke program UMNO, bekas suami ada ikut sama?

Dia tak pergi, tetapi dia tak larang saya hadir program itu.

Macam mana boleh timbul mahu bercerai?

Cerai kerana saya tak ikut parti dia, mungkin kerana dia kena hasut.

Bekas suami kata sedia rujuk semula dengan bersyarat?

Saya tak mahu rujuk, elok seorang sahaja sekarang. Dia hendak beri syarat supaya saya ikut parti dia, saya tak mahu. Saya tak mahu masalah berulang lagi. UMNO pejuang Islam sebenar, yang tolong dan bela orang Melayu.Bekas suami selalu ke ceramah Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat?

Ya, sebab itulah jadi macam itu, tak tahu apa yang Nik Abdul Aziz beritahu.

Apa perancangan selepas ini?

Tak ada apa, mengajar al-Quran sahaja, mula pukul 3 petang, berhenti solat Asar dan sambung lagi sampai pukul 7 petang.

Sedih dengan apa yang berlaku?

Sedih kerana ia berlaku disebabkan parti. Masalah ini berlaku bukan kerana apa, tetapi kerana parti. Dasar Islam apa dalam Pas, saya pun tak tahu. Masalah ini tidak akan berlaku dalam UMNO kerana UMNO satukan orang Melayu. Saya terkilan kerana dia tak sedar-sedar dan tetap menganggap hanya partinya yang Islam.

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 14 Jul 2012 07:23 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


TERBARU.!!! Pendedahan isu kondominium Adun Sekinchan

Posted: 13 Jul 2012 08:45 PM PDT

TANJONG KARANG, 13 JULAI - Ahli Parlimen Tanjong Karang Datuk Seri Noh Omar Jumaat mendakwa berlaku penyelewengan dalam dua projek perumahan di Sekinchan di sini, termasuk melanggar dasar yang ditetapkan pihak berkuasa.

Beliau berkata projek pembinaan Kondominium Sekinchan Perdana di sini dibina tidak mengikut dasar Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (JPBD) yang menetapkan setiap pembinaan di atas 0.4 hektar tanah hanya boleh membabitkan 60 unit rumah.

"Malah mengikut dasar itu, rumah yang dibina tidak boleh melebihi 12 tingkat," katanya ketika membalas salah laku ADUN Sekinchan, Ng Suee Lim bersabit isu rumah kondominium yang dibinanya.

Noh yang juga Timbalan Pengerusi Umno Selangor, mendakwa pembinaan kondominium itu membabitkan 94 unit rumah dengan ketinggian 18 tingkat jelas tidak mengikut dasar yang ditetapkan JPBD.

Beliau turut mempersoalkan penjualan 24 unit rumah di Pangsapuri Damai di Taman Sekinchan Damai yang sepatutnya diperuntukkan kepada Majlis Daerah Sabak Bernam tetapi dijual kepada sebuah syarikat swasta. - Antarapoz

tunku

Posted: 14 Jul 2012 03:41 AM PDT

tunku


85% FELDA Settlers Support BN

Posted: 13 Jul 2012 09:00 AM PDT

Opposition's habit in attacking BN with accusations now seem useless. This is because, it might hurt a little, but the lies are never lethal.
That is what happened to Felda. After working hard to criticize BN, opposition seemed to be tired of it, and even settlers seem to be sick of it and the support for BN stayed strong among settlers.
So, now the opposition is again feeling anxious.
According to analysis, support on Felda to BN is increasing to 85% even though some say otherwise.
Even though no one could deny the success of Felda was due to BN, but this do not mean that settlers would have to support BN. During 2004 GE, for example, the support from Felda to BN was at 54%, the support increased during 2008 GE at 80%.
The support then increased during the mini election at DUN Tenang on January 2011 where only 10% of the votes went to opposition. This means that 90% of those settlers supported BN.
There is no doubt that there are a few settlers are not aware of listings. Their support for the government all these while have been based on the government's credibility to help them. That is why they trust that BN would never bring them down like what is being told by the opposition.
And now, their trust had given them such great reward when they receive the 'bonus' after all of their hard work. They would also receive dividends and various other profit that they can never expect. All these thanks to the listings which they did not even have to spend a cent to buy.
Due to this, and various other opposition's weaknesses had made then choose to stand behind BN.
Now, the opposition had to suffer the consequences when these settlers began to receive their bonus, help and other facilities provided by the government. Even though they say (opposition supporters) that those things are haram, that did not stop them from taking the benefit.
It seems that the opposition is really desperate to gain votes from Felda settlers and that desperation is the thing that causes those settlers to run away from supporting the opposition.

tunku : balance 15% ungrateful settlers should be ashamed of themselves.whatever the government gives, they take. they believes in pakatan which till today gave them nothing.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 14 Jul 2012 03:30 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Dulu tilam, kini TALAM

Posted: 14 Jul 2012 02:53 AM PDT


Penasihat Ekonomi pandai elak jawab isu tilam, Menteri Besar lah yang jawab isu Talam.

Menteri Besar pula nak dapat khidmat 5 firma perakaunan.

Puh! Guna big 5 accounting firm baru tahu nak jawab?

Ini buat Husin hairan kenapa tidak boleh jawab. Macam mana pihak jemaah exco kerajaan negeri buat keputusan kalau tidak faham hingga tak terjawab? Takkan main ikut setuju tanpa tahu apa sebenarnya yang dipersetujui?

Husin syak ini hanya alasan nak mengelak jawab dan melambat-lambatkan menunggu isu sejuk. Tak apalah, kalau mereka tak mahu jawab, ada blog-blog cuba nak terangkan di sini dan sini.

Agak-agak berapa belanja duit rakyat untuk bayar sampai lima firma perakaunan?

Yang menarik adalah ditukarkan dengan tanah yang bawah air.


Pandai mantan CEO Guthrie berurus niaga ye ...Macam talam dua muka, dikatakan.


Sementara itu, boleh guna untuk tempat mandi santai atas tilam terapung atas air atau boleh guna untuk selesaikan masaalah air di Lembah Kelang. 

Wow! Lagi untung jual orang dari kutip hutang

anakbukitgantang says

Posted: 14 Jul 2012 03:27 AM PDT

anakbukitgantang says


2 pandangan berkenaan konflik di Syria

Posted: 14 Jul 2012 02:08 AM PDT

Pandangan 1

 

Kiriman Billy Joe Hernandez

I. AS, ISRAEL DAN ARAB SAUDI DI BALIK KEKACAUAN SYIRIA (SURIAH)

AS, Israel, dan Arab Saudi telah merencanakan pertumpahan darah selama bertahun-tahun.
1991: Paul Wolfowitz, Wakil Pertahanan, mengatakan US Army General Wesley Clark bahwa AS memiliki 5-10 tahun untuk "membersihkan sekutu rezim soviet", Suriah, Iran, Irak, sebelum ada negara adidaya besar berikutnya yang akan bangkit untuk menantang kita ". Fora.TV: Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007.

2001: Sebuah rencana rahasia tentang US Army Jenderal Wesley Clark bahwa Amerika yang berencana untuk menyerang dan menghancurkan pemerintah 7 negara: Irak, Suriah, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan, dan Iran. Fora.TV: Wesley Clark at the Commonwealth Club of California, October 3, 2007.

2002: Wakil Menteri Luar Negeri US John Bolton menyatakan bahwa Suriah adalah anggota "Poros Kejahatan" dan memperingatkan bahwa "AS akan mengambil tindakan." BBC: "US Expands 'Axis of Evil'" May 6, 2002.

2005:. Sumbangan Nasional Departemen Luar Negeri AS untuk Demokrasi mengatur dan menerapkan "Revolusi Cedar" di Lebanon secara langsung bertujuan untuk merusak Suriah-Iran, mepengaruhi Lebanon untuk mendukung Barat, terutama faksi politik Saad Hariri Counterpunch: "Faking the Case Against Syria," by Trish Schuh November 19-20, 2005.

2005: Ziad Abdel Nour, seorang rekan dari penasihat Bush, pembuat kebijakan, dan media termasuk Neo-Konservatif Paula Dobriansky, James Woolsey, Frank Gaffney, Daniel Pipes, Joseph Farah (World Net Daily), Clifford Mei, dan Daniel Nassif Departemen Luar Negeri AS yang didanai Al Hurra dan Radio Sawa, mengakui : "Kedua rezim Suriah dan Lebanon akan berubah-apakah mereka suka atau tidak-apakah itu akan menjadi kudeta militer atau sesuatu yang lain … dan kami sedang engerjakan hal ini. sudah tahu persis siapa yang akan menjadi pengganti. Kami engerjakan ini dengan pemerintahan Bush ".. Counterpunch: "Memalsukan Kasus Terhadap Suriah," oleh Trish Schuh, November 19-20 2005 .

2006: Israel mencoba, dan gagal , untuk menghancurkan Hizbullah di Lebanon setelah membombardir udara berkepanjangan yang mengakibatkan ribuan kematian warga sipil. CNN: "PBB: Hizbullah dan Israel setuju gencatan senjata pada senin," 13 Agustus 2006 .

2007: Seymour Hersh di New Yorker mengungkapkan bahwa AS, Israel, Arab Saudi dan Hariri di Libanon seperti halnya Ikhwanul Muslimin di Suriah, dipersenjatai, dipelatihan, dan dengan penuh mendanai ekstrimis sectarian garis depan, banyak di antaranya yang memiliki hubungan langsung dengan Al Qaeda, untuk merusak hubungan Lebanon dan Suriah. Tujuannya adalah untuk menciptakan dan mengeksploitasi perpecahan sektarian antara Sunni dan Muslim Shi'ia. Hersh saat diwawancarai petugas intelijen yang menyatakan keprihatinan atas "konflik dahsyat" yang akan dihasilkan, dan kebutuhan untuk melindungi etnis minoritas dari kekejaman sektarian. Laporan menunjukkan bahwa ekstrimis akan di beri dana logistik di Lebanon utara di mana mereka akan mampu melintas bolak-balik ke Suriah. New Yorker: "Redirection ini," oleh Seymour Hersh, 5 Maret 2007 .

2008: Departemen Luar Negeri AS memulai pelatihan, pendanaan, jaringan, dan memperlengkapi "aktivis" melalui "Aliansi Gerakan Pemuda" nya di mana para pemimpin protes masa depan "Spring Arab," termasuk "Gerakan 6 April Mesir "dibawa ke New York , London, dan Meksiko, sebelum dilatih oleh yang didanai CANVAS di Serbia , dan kemudian kembali ke rumah asal untuk memulai persiapan untuk 2011. New Yorker: "The Redirection," by Seymour Hersh, March 5, 2007.
2009: Brookings Institution menerbitkan sebuah laporan berjudul, " Yang Jalur ke Persia? " (. Pdf) , yang mengakui bahwa pemerintahan Bush "diusir" Suriah dari Lebanon sebelum sempat membangun sebuah pemerintah Libanon yang kuat untuk menggantinya (hal. 34), bahwa Israel terhantam "nascent" sebuah program nuklir Suriah yang baru, dan menyatakan pentingnya menetralkan pengaruh Suriah sebelum setiap serangan terhadap Iran dapat dilakukan (hal. 109). Laporan ini kemudian melanjutkan untuk menjelaskan secara rinci penggunaan organisasi teroris yang terdaftar terhadap pemerintah Iran, khususnya Mujahidin-e Khalq (MEK) (hal. 126) dan pemberontak Baluch di Pakistan (p.132). Brookings Institution: "Yang Jalur ke Persia Pilihan untuk Strategi Baru Amerika Menuju Iran,?" Juni 2009 .

2009-2010: Dalam sebuah laporan AFP April 2011 , Michael Posner, asisten Menteri Luar Negeri AS untuk Hak Asasi Manusia dan Perburuhan, mengakui bahwa pemerintah "AS telah menganggarkan $ 50 juta dalam dua tahun terakhir untuk mengembangkan teknologi baru untuk membantu aktivis melindungi diri dari penangkapan dan penuntutan oleh pemerintah otoriter. " Laporan selanjutnya mengakui bahwa AS (menambahkan tekanan) "sesi pelatihan terorganisasi untuk 5.000 aktivis di berbagai belahan dunia. Sebuah sesi diselenggarakan di Timur Tengah sekitar enam pekan lalu berkumpul aktivis dari Tunisia, Mesir, Suriah dan Libanon yang kembali ke negara mereka dengan tujuan untuk melatih rekan-rekan mereka di sana. " Akan menambahkan Posner, "lanjut Mereka kembali dan ada efek gelombang." AFP: "US melatih aktivis untuk Menyingkiri Pasukan Keamanan," April 8, 2011 .

2011: Posner AS melatih, mendanai, dan aktivis dilengkapi kembali ke negara masing-masing di seluruh Dunia Arab untuk memulai menciptakan"efek riak." Protes, vandalisme, dan menyapu pembakaran di seluruh Suriah dan " penembak jitu di atap "mulai menyerang kedua demonstran dan pasukan keamanan Suriah , seperti yang didukung Barat gerakan didokumentasikan lakukan di Bangkok, Thailand satu tahun sebelumnya . Dengan langkah pertama yang sama sudah berlangsung di Libya, senator AS mulai mengancam Suriah yang sejak lama direncanakan dan mencari intervensi militer. Land Destroyer: "Syria: Intervention Inevitable," April 29, 2011.

2012: Dengan intervensi Libya NATO mengakibatkan lemahnya rezim-klien yang didukung AS Tripoli , pertikaian abadi, genosida nasional, dan suksesi Benghazi di timur, NATO yang didukung Libya Berjuang Kelompok Islam (LIFG) , terdaftar oleh Negara AS sebagai Organisasi Teroris Asing (tercantum # 27) dimulai memobilisasi senjata, uang tunai, dan pejuang untuk mebuat Suriah destabilisasi. Dipimpin oleh LIFG itu Abdul Hakim Belhaj , ini akan menjadi konfirmasi pertama dari Al Qaeda di Suriah, di suplay dengan senjata NATO dan dana . The Washington Post akan mengkonfirmasi , seperti dinyatakan oleh Hersh tahun 2007, bahwa AS dan Arab Saudi dengan mempersenjatai ekstrimis sektarian, sekarang dinamakan "Tentara Pebebasan Suriah." Post juga mengakui bahwa Ikhwanul Muslimin Suriah, seperti yang dinyatakan pada tahun 2007 laporan Hersh itu, juga terlibat dalam mempersenjatai dan pejuang dukungan ekstremis. Land Destroyer: "US Officially Arming Extremists in Syria," May 16, 2012.

2012: Kebijakan pemikir AS Brookings Institution di Memo Timur Tengahnya # 21 " Menilai Pilihan untuk Perubahan Rezim (. pdf) , "mengakui bahwa ia tidak mencari gencatan senjata atau negosiasikan di bawah PBB" rencana perdamaian Annan Kofi " mebiarkan Presiden Bashar al-Assad tetap berkuasa dan lebih suka mempersenjatai militan, bahkan dengan pengetahuan mereka tidak akan pernah berhasil untuk ebuat "berdarah" pemerintah, "mebuat daerah usuh menjadi lemah, sambil menghindari biaya intervensi langsung." Ini mengungkapkan bahwa kebijakan AS tidak melihat campur tangan AS di Suriah sebagai kewajiban moral didasarkan pada membela hak asasi manusia, melainkan menggunakan predikasi palsu untuk menciptkan aspirasi hegemoni regional. Land Destroyer: "US Brookings Wants to "Bleed" Syria to Death," May 28, 2012.


* Sumber :
 Tony Cartalucci
Land Destroyer
-----------------------------------------------
Pandangan 2

SENGKETA SEKTARIAN DI SYIRIA(SURIAH)
Christopher Hill

Much has been said about the similarities between the chaos in Syria and the Balkan wars of the 1990s. But, while the prolonged killing may indeed be reminiscent, the political and diplomatic effort that finally ended the war in Bosnia is hardly in evidence today.

To date, there has been nothing similar to the Contact Group plan that was hammered out in the summer of 1994 by representatives from Britain, France, Germany, Russia, and the United States, and implemented the following year in Dayton, Ohio, after months of on-the-scene diplomacy. In Syria, the only diplomatic process is in the hands of the courageous, if beleaguered, former U.N. Secretary-General Kofi Annan, who has understood—better than many analysts of this latest international outrage—that any lasting political settlement must not be a triumph of one side or the other.
No one can watch the ongoing violence in Syria without a sense of horror at the armed attacks on largely unarmed civilians, overwhelmingly by groups that support Bashar Assad's regime. But those who say that Syria is on the brink of civil war miss what has become more obvious with each passing day: Syria already is in a state of civil war, one whose battle lines were drawn months ago.
On one side is Assad's minority Alawite tribe, which over the years has attracted secular Sunnis to share in the spoils of a one-party, authoritarian state. But Assad's coalition is broader than that, which helps to explain how he has been able to hold on to power while other regimes in the region have not. Syria's Christians, many of its 1.5 million Kurds, and even Damascus-based, secular classes have been disinclined to join what is widely perceived in the countrythough not by the rest of the world—as a sectarian Sunni opposition that might not be supportive of cultural pluralism were it to assume power.

In the past, characterizing a conflict in a complex region as a civil war was a tacit warning that others should stay out. But the civil war in Syria has much broader ramifications, which could lead to a wider regional conflict. Given this looming threat, it is becoming increasingly clear that staying out of the Syrian mess may not be an acceptable choice for countries that have an interest in a calmer and more democratic Middle East.

Ominously, the conflict looks increasingly like a proxy war between Iran and the Sunni Arab states, which regard their own minority Shiite populations as a potential Iranian fifth column. Iran has sought to maintain its influence in the Levant (including in Lebanon and among some Palestinian groups) by providing material support to Assad. By contrast, many Sunni Arab states have provided varying degrees of support to the largely Sunni opposition, a hodgepodge of groups that include the Muslim Brotherhood and other sectarian forces similar to Egypt's ultra-conservative Salafis.

Russia and China, bruised by their loss of face in the NATO-led intervention in Libya in 2011, have sought to keep the international community out of Syria. Both countries fear that intervention—whether militarily or through economic sanctions—could harm their interests in Syria, where they—especially the Russians—have been the dominant external players.

In the absence of concerted international action, the United States and Europe have largely weighed in with vocal condemnation of the party committing the overwhelming number of human-rights violations: Assad and his henchmen. They have also highlighted the loss of life in an effort to shame Russia into adopting a more amenable position.

But denouncing Assad or Russia is unlikely to produce any effect except to assure domestic audiences that the West is on the side of the angels in the conflict. Likewise, proclaimed support for disparate, barely known rebel groups; demands for dead-on-arrival sanctions resolutions; feckless calls for Assad's departure (as if he plans to take the advice); and half-baked ideas about enforced "safe areas" (an utter failure in Bosnia) are unlikely to spare many lives, much less bring about the endgame that is so desperately needed.

What is really needed are serious and sustained negotiations among interested international powers (let's call them a "contact group") on a viable political outcome. A "Contact Group Plan" should be carefully worked out with Annan and his team (the only entity at this point that seems to have access to all sides). Most importantly, all of the plan's stakeholders then need to support Annan, publicly and privately. Publicly declaring support for Annan's cease-fire plan, and then whispering to journalists that it is "in tatters," as has occurred repeatedly in recent weeks, will not get the job done.
Clearly, a new way forward is needed, and a good start would be a political/diplomatic plan that Annan could sell to the parties. In the Balkans, it was a U.S. team that finally sold the Contact Group Plan to the parties directly involved. We didn't succeed because we were geniuses. We succeeded because we had tremendous support from every country that wanted to see the horrific conflict in Bosnia brought to an end. The same unqualified support is what Annan—the best diplomat we have out there—needs and deserves.

Petikan  asal
ahmadsamantho.wordpress.com


This article was originally published by Project Syndicate. For more from Project Syndicate, visit their new website, and follow them on Twitter or Facebook.

Taipingmali (tm)

Posted: 14 Jul 2012 01:27 AM PDT

Taipingmali (tm)


Noh Dakwa Wujud Penyelewengan Dalam Dua Projek Perumahan Di Sekinchan

Posted: 14 Jul 2012 12:41 AM PDT

Datuk Seri Noh Omar


TANJONG KARANG, 13 Julai – Anggota Parlimen Tanjong Karang Datuk Seri Noh Omar hari ini mendakwa berlaku penyelewengan dalam dua projek perumahan di Sekinchan di sini, termasuk melanggar dasar yang ditetapkan pihak berkuasa.

Beliau berkata projek pembinaan Kondominium Sekinchan Perdana di sini dibina tidak mengikut dasar Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (JPBD) yang menetapkan setiap pembinaan di atas 0.4 hektar tanah hanya boleh membabitkan 60 unit rumah.

"Malah mengikut dasar itu, rumah yang dibina tidak boleh melebihi 12 tingkat," katanya pada sidang media selepas melancarkan dua produk Agrobank Paddy-i dan Paddy Cash-i di sini, Jumaat.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, mendakwa pembinaan kondominium itu membabitkan 94 unit rumah dengan ketinggian 18 tingkat jelas tidak mengikut dasar yang ditetapkan JPBD.

Beliau turut mempersoalkan penjualan 24 unit rumah di Pangsapuri Damai di Taman Sekinchan Damai yang sepatutnya diperuntukkan kepada Majlis Daerah Sabak Bernam tetapi dijual kepada sebuah syarikat swasta.

"Saya bertanya dan saya harapkan jawapan. Ini bukan tuduhan tetapi pertanyaan yang memerlukan penjelasan," kata Noh, yang juga Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor.

Noh berkata Anggota Dewan Undangan Negeri Sekinchan Ng Sue Lim perlu memberi penjelasan mengenai perkara itu memandangkan projek berkenaan berada dalam kawasannya.

Noh berkata perkara itu juga sepatutnya dibawa ke Jawatankuasa Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat) sekiranya kerajaan negeri benar-benar mengutamakan ketelusan.

Sidang Media YB Dato Seri Shafie Apdal mengenai persiapan BN dalam PRU 13

Posted: 14 Jul 2012 12:00 AM PDT

Datuk Fauzi Shaari, Pas dan kes pembunuhan Inspektor Saderi…

Posted: 13 Jul 2012 05:00 PM PDT

semalam akhbar melaporkan yang bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari mengambil keputusan untuk menyertai parti Pas

aku hanya tersenyum sendiri, bagi aku yang pernah mengenali beliau, ia bukanlah sesuatu yang memeranjatkan, jangan ditanya mengapa hehehee

apapun yang pasti, terus terang aku katakan beliau adalah di antara pegawai tinggi PDRM yang cukup disenangi oleh banyak pihak, tetapi pada masa yang sama cukup dibenci penjenayah

aku ingat lagi, masa beliau jadi Ketua Polis Dang Wangi dulu, habis diredahnya sarang pelacuran di Kuala Lumpur ni terutama dekat kawasan Bukit Bintang, Kompleks Sun yang dulu cukup terkenal dengan 'kupu-kupu malam' digempurnya hampir setiap hari sampai lunyai bapa-bapa ayam dikerjakannya!

dengan media ni, beliau tidak pernah meninggikan suara, aku diberitahu dengan pegawai dan anggotanya juga begitu

masa beliau jadi Ketua Polis Selangor, telefonlah masa bila pun, jarang beliau memberikan jawapan NO KOMEN kepada wartawan yang menghubunginya, andai kata RAHSIA sangat pun, Fauzi akan kata – tunggu dululah kami siasat, kalau ada perkembangan saya akan maklumkan

nampak tak betapa berhemahnya beliau, bukan macam sesetengah pegawai polis yang aku pernah berurusan, pangkat takdelah tinggi mana tapi 'meroyannya' Ya Rabbi!

dan masa di Utusan Malaysia dulu, aku pernah mewawancara beliau untuk ruangan personaliti, masa tu Fauzi masih Ketua Polis Selangor (kalau beliau masih ingatlah)

antara perbualan menarik yang sempat aku ingat ialah Fauzi rupa-rupanya antara pegawai yang terlibat secara langsung dalam siasatan kes pembunuhan seorang wanita, Salbiah Yeop Abdul Rahman di Pulau Pinang

kes ini cukup menggemparkan negara satu ketika dulu, ia berlaku pada 15 November 1980…ini kerana suspek kes itu adalah pegawai polis sendiri, Inspektor Saderi Abdul Samat yang ketika itu baru berusia 24 tahun
Inspektor Saderi Samat (kiri) dan Karpal Sink

menurut Fauzi, mayat Salbiah yang juga seorang pekerja kilang ditemui dalam keadaan hampir reput dan setelah disiasat, pihaknya mendapat tahu arwah adalah kekasih Saderi

tetapi ketika itu Saderi sudah pun bertunang dengan seorang wanita lain, Rubiah Tijan

setelah soal siasat dibuat ke atas Saderi, pegawai polis itu mengaku telah menghamilkan Salbiah namun suspek berkata, bukan dia yang membunuh mangsa sebaliknya mangsa yang membunuh diri kerana malu dengan keadaan dirinya yang telah berbadan dua

menurut Saderi, dia terkejut bila balik ke rumahnya di Mes Pegawai Polis apabila menemui mangsa yang telah tergantung dengan leher yang terjerut

kerana bimbang dituduh membunuh Salbiah, Saderi telah menggunakan sebilah gunting untuk memotong tali nylon yang menjerut leher Salbiah untuk menurunkan mayat kekasihnya itu

Saderi kemudian membawa mayat itu dan diletakkan di tempat duduk penumpang depan kereta yang dipinjam daripada rakannya, Inspektor Che Ibrahim Che Muda sebelum membuang mangsa di sebuah lurah bukit

tetapi semasa perbicaraan di mahkamah, ahli kimia, Hoong Seng Hong, dalam keterangannya pula menyatakan adalah mustahil untuk tubuh manusia seberat lebih 45 kilogram boleh tergantung pada paku yang patah pada alang dalam bilik air berkenaan

katanya, ujian yang dijalankan mendapati paku terbabit patah akibat ketukan biasa dan membengkok dan bukannya akibat menggantungkan objek seberat 45 kilogram

menurutnya, ujian yang dilakukan mendapati paku yang diketuk pada alang terbabit tidak berupaya menahan beban dan menjadi bengkok serta merta sebaik diletakkan beban seguni pasir seberat 45 kilogram

ujian itu membabitkan penggunaan tiga batang paku sepanjang lima sentimeter setiap satu dengan ketebalan 2.7 milimeter

kayu pada alang itu juga keras dan memerlukan kekuatan untuk memakunya ketika dia memaku kira-kira dua sentimeter

"Daripada ujian yang saya lakukan, ianya tidak boleh berlaku. Ia tidak mungkin," kata ahli kimia itu

akhir sekali bicara punya bicara, Saderi didapati bersalah dan mahkamah berpendapat teori bunuh diri itu hanya helah Saderi untuk mengelak daripada tuduhan membunuh tersebut

Saderi akhirnya digantung sampai mati pada tahun 1984menariknya kes ini, sampai ke sudah tiada saksi yang boleh dikaitkan dengan pembunuhan tersebut, tali yang dikatakan menjerut leher Salbiah juga sampai ke sudah tidak ditemui

mahkamah hanya menjatuhkan hukuman itu berdasarkan circumstantial evidence (bukti situasi) dan keterangan post mortem yang mengatakan Salbiah mati disebabkan "strangulation and not hanging."

berbalik kepada Fauzi, beliau mengatakan yang sampai saat akhir pun, Saderi masih tak mengaku membunuh Salbiah, dia tetap mengatakan yang Salbiah sendiri yang membunuh diri!

itulah sebab sedikit mengenai kes pembunuhan Salbiah ini

fuh misteri sungguh kes pembunuhan tu, yang pasti keputusan Fauzi menyertai Pas pun tidak kurang 'misterinya' hahahaha

apapun kepada Datuk Fauzi yang aku kenali ini, pesan aku satu saja, buatlah apa yang difikirkannya terbaik untuk Islam dan bangsa kita ini

selamat berjuang pula di arena politik…yang adakalanya lebih 'ganas' dan 'kejam' dari jenayah itu sendiri, Wallahualam.

Sumber Syahril Kadir wordpress

Bukti kotakan janji - Muhyiddin

Posted: 13 Jul 2012 04:00 PM PDT


Muhyiddin Yassin melihat model Jambatan Sungai Siputeh-Telok Mas pada pelancaran Mini RTC Kampung Sungai Siputeh, Selama, Perak, semalam. Turut kelihatan Mohd. Shafie Apdal dan Ahli Parlimen Larut, Datuk Hamzah Zainuddin (kiri) - BERNAMALARUT 12 Julai - Keputusan memansuhkan Akta Hasutan adalah tindakan berani yang membuktikan kesungguhan kerajaan Barisan Nasional (BN) di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak mengotakan janji bagi melaksanakan transformasi politik di negara ini secara menyeluruh.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, keputusan memansuhkan akta tersebut sekali gus menangkis persepsi-persepsi negatif yang dilemparkan pembangkang kononnya undang-undang di negara ini digunakan untuk tujuan tertentu.

''Ini langkah yang bagi saya cukup berani, mungkin pembangkang sendiri pun tidak jangka ini (pemansuhan akta) akan kita lakukan. Kita harap masyarakat dapat menilai kesungguhan kerajaan.

''Maknanya, kita bukan sahaja sebut (berjanji), tetapi laksanakan," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Mini Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) yang pertama di Sungai Siputeh, Selama, di sini hari ini.

Turut hadir Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir; Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal dan Ketua Setiausaha kementerian itu, Datuk Ibrahim Mohamad.

Perdana Menteri semalam mengumumkan penguatkuasaan secara serta-merta semua akta baru serta memansuhkan Akta Hasutan 1948 dan digantikan dengan suatu rang undang-undang yang dikenali sebagai Akta Keharmonian Nasional.

Muhyiddin berkata, langkah terbaru kerajaan itu mencerminkan kesungguhan kerajaan untuk memenuhi tuntutan masyarakat yang mahu sistem pentadbiran lebih telus, terbuka dan selari dengan amalan demokrasi termasuk menyentuh hak-hak asasi.

''Mengenai Akta Hasutan ini, ada persepsi seolah-olah ia digunakan oleh kerajaan untuk tujuan tertentu tetapi sebenarnya ia tidak begitu.

''Jadi, Perdana Menteri telah memutuskan kita tidak gunakan akta itu dan gantikan dengan akta baru. Ia sedang dalam peringkat akhir dan kita akan bawa ke sesi Parlimen akan datang," jelas beliau.

Selamat Pengantin Baru Datuk Zainal

Posted: 13 Jul 2012 03:45 AM PDT

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Pulau Pinang, Datuk Zainal Abidin Osman akan mengakhiri zaman dudanya hari ini apabila bakal diijabkabulkan dengan gadis pilihan hati, kira-kira jam 10.30 pagi ini.

Gadis bertuah itu merupakan pemenang rancangan realiti Gadis Melayu musim ke-2, Siti Nur Syafiqa Amirol Melvin, 23.

Zainal Abidin, 52, sebelum ini kehilangan isteri, Datin Shazarina Shamsuddin yang meninggal dunia pada 22 Disember 2010 lalu akibat barah hati dan paru-paru.
Kedua-dua mereka yang dikenalkan melalui kenalan rapat itu menyulam cinta selama setahun sebelum masing-masing mengambil keputusan untuk mengakhiri hubungan ke jinjang pelamin.


Siti Nur Syafiqa, anak sulung dari lima beradik, baru sahaja menamatkan pengajiannya dalam jurusan Sarjana Muda Sains Mikrobiologi dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Majlis pernikahan kedua-dua pasangan berkenaan akan diadakan di kediaman keluarga sebelah pengantin wanita di Taman Seri Semarak, Parit Buntar, Perak.

Sementara, majlis resepsi akan diadakan esok, 14 Julai di Dataran Sungai Kerian, Parit Buntar. -SH

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Lombong Haram Emas Bukti Ketidakcekapan Kerajaan PAS Kelantan

Posted: 13 Jul 2012 02:38 AM PDTApabila Utusan Malaysia mendedahkan kewujudan lombong emas haram di beberapa lokasi di Kelantan, ramai yang terkejut tidak menyangka yang negeri tersebut turut menyimpan hasil bumi yang berharga.

Bagi sesetengah penyokong PAS pula mereka memanipulasi pendedahan tersebut sebagai bukti negeri Kelantan berada dibawah rahmat Illahi kerana dikurniakan hasil galian mineral bernilai tinggi.

Tanpa mereka sedari, sejarah perlombongan emas di Kelantan sudah bermula berkurun lamanya dan bukannya mineral berharga itu hanya timbul beberapa tahun kebelakangan ini sahaja.

Tapi biasalah, standard pemikiran penyokong dan pemimpin PAS sentiasa gemar bermain propaganda untuk menggambarkan dirinya sentiasa diredhai oleh Allah s.w.t hingga lupa pada hakikat realiti.

Bukan satu rahsia pun, sejak beratus tahun lalu terdapat banyak lombong emas di seluruh negara dan hingga kini masih ada berbelas-belas lagi lombong emas yang masih aktif termasuklah 5 darinya berada di selatan Kelantan.

Daripada keseluruhan baki lombong yang masih aktif itu, lombong di Penjom, Kuala Lipis Pahang adalah lombong emas yang terbesar dan menghasilkan hampir 95% daripada keseluruhan pengeluaran emas negara.

Walaupun dari segi pengeluaran dan rezab emas, Kelantan jauh tertinggal di belakang Pahang, sebenarnya jika urus tadbir dapat dilaksanakan dengan telus dan amanah tentu saja hasilnya dapat dimanfaatkan untuk pembangunan negeri.

Tapi sayang, gara-gara kelemahan akal dan ketidakcekapan pemimpin PAS yang memerintah negeri Kelantan sejak 22 tahun lalu, hasil bumi bernilai seperti emas menjadi santapan rakus pelombong haram yang mungkin mempunyai hubungan rapat dengan pimpinan negeri.

Tak mustahil selain berlakunya rasuah dikalangan kakitangan kerajaan negeri, ada kemungkinan kegiatan perlombongan emas haram itu turut mendapat keizinan dan perlindungan pemimpin negeri tertentu yang mendapat laba kemewahan hasil kegiatan tersebut.

Langkah segera SPRM melakukan serbuan ke atas lombong tersebut selepas pendedahannya di laporkan oleh Utusan Malaysia merupakan langkah yang tepat bagi mengekang gejala rasuah yang pastinya merupakan punca utama lombong haram tersebut bebas beroperasi bertahun-tahun lamanya.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bila akta kediaman terhad dihapuskan

Posted: 13 Jul 2012 02:29 AM PDT

1,473 banduan yang ditahan di bawah Ordinan Darurat, Akta Kediaman Terhad 1933 dan Rang Undang-Undang Buang Negeri (Pemansuhan) 2011 dibebaskan: KPN
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kontroversi Finaz dan Abby

Posted: 13 Jul 2012 01:49 AM PDT


Isu dua personaliti bertelagah dalam isu moral Abby Abadi telah menyebabkan Pas campur tangan mempertahan perangai buruk Abby dan menempelak personaliti tv al-Hijrah Finaz Yunus yang hanya memberi nasihat kepada Abby Abadi supaya lebih rasional dan profesional.

Akhirnya demi kerjaya dan nama baik majikan Finaz terpaksa memohon maaf secara terbuka kerana mengkritik Abby.

Persoalannya dimanakah tahap kematangan dan kewibawaan Pas dalam mempertahankan Abby?

Finaz berada didalam posisi yang betul kerana berani menegur Abby dengan cara baik.

Cuba kita lihat pula pengacara tv9 Amin Idris anak Kelantan yang bersikap kurang bijak dalam mengendalikan wacana Islam selepas PRU 13 juga bersikap tidak profesional tetapi tidak ada orang Umno yang memprotes atau mendesak Amin Idris memohon maaf kepada Prof Dr Ridhuan Tee dan Ust Fathul Bari.

Pas ternyata dalam keadaan terdesak dan tertekan untuk menyelamatkan parti Pas yang semakin ditolak rakyat. Pas terpaksa berbohong, menfitnah dan bertindak melampaui batasan kepada sesiapa yang menolak ajaran sesat mereka. Pas sanggup mati asalakan nama Pas tidak mati ditelan zaman.

Kini ustaz Pas giat menipu rakyat akan mempertahan agama Allah, mempertahan Islam dari dirosakkan oleh musuh-musuh Islam. Ini lah Pas. Mereka lah sebanarnya musuh-musuh Islam atau lebih senang disebut tentera Ahzab yang sedang menghamcurkan Islam.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sahabat-Gunung

Posted: 14 Jul 2012 01:18 AM PDT

Sahabat-Gunung


Wujud penyelewengan projek perumahan di Sekinchan

Posted: 13 Jul 2012 10:24 AM PDT


Anggota Parlimen Tanjong Karang Datuk Seri Noh Omar hari ini mendakwa berlaku penyelewengan dalam dua projek perumahan di Sekinchan di sini, termasuk melanggar dasar yang ditetapkan pihak berkuasa.

Beliau berkata projek pembinaan Kondominium Sekinchan Perdana di sini dibina tidak mengikut dasar Jabatan Perancangan Bandar dan Desa (JPBD) yang menetapkan setiap  pembinaan di atas 0.4 hektar tanah hanya boleh membabitkan 60 unit rumah.

"Malah mengikut dasar itu, rumah yang dibina tidak boleh melebihi 12 tingkat," katanya pada sidang media selepas melancarkan dua produk Agrobank Paddy-i dan Paddy Cash-i di sini hari ini.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, mendakwa pembinaan kondominium itu membabitkan 94 unit rumah dengan ketinggian 18 tingkat jelas tidak mengikut dasar yang ditetapkan JPBD.

Beliau turut mempersoalkan penjualan 24 unit rumah di Pangsapuri Damai di Taman Sekinchan Damai yang sepatutnya diperuntukkan kepada Majlis Daerah Sabak Bernam tetapi dijual kepada sebuah syarikat swasta.

"Saya bertanya dan saya harapkan jawapan. Ini bukan tuduhan tetapi pertanyaan yang memerlukan penjelasan," kata Noh, yang juga Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor.

Noh berkata Anggota Dewan Undangan Negeri Sekinchan Ng Sue Lim perlu memberi penjelasan mengenai perkara itu memandangkan projek berkenaan berada dalam kawasannya.

Noh berkata perkara itu juga sepatutnya dibawa ke Jawatankuasa Mengenai  Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat) sekiranya kerajaan negeri benar-benar mengutamakan ketelusan

Belantan

Posted: 13 Jul 2012 11:42 PM PDT

Belantan


Rakyat tidak sedar krisis air bermula - Noriah?

Posted: 13 Jul 2012 10:44 PM PDTPetanda awal krisis air langsung tidak disedari oleh rakyat negeri ini disebabkan sebahagian besar daripada mereka masih menikmati bekalan itu tanpa gangguan.

Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Datuk Noriah Kasnon berkata, rakyat tidak menyedari petanda-petanda awal tersebut kerana bekalan air di Selangor masih belum terjejas secara langsung.

"Ini kerana kerajaan Persekutuan telah mengambil langkah menerusi pelan mitigasi untuk mengatasi masalah ini lebih awal dan menambah kapasiti air di Lembah Klang terutama untuk Selangor sehingga 2016.

"Projek Mitigasi 1 dan 2 melibatkan kos RM600 juta. Bagaimanapun, kos ini dapat dijimatkan dan digunakan untuk Projek Loji Rawatan Air Sungai Langat 2 jika arahan pembangunan dikeluarkan oleh kerajaan Negeri Selangor dengan segera," katanya.

Beliau berkata demikian semasa berucap pada Sesi Penerangan Mengenai Isu-Isu Bekalan Air di Selangor di sini hari ini.


Sementara itu, Ketua Pegawai Operasi Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas), Datuk Lee Miang Koi berkata, petanda awal krisis air yang diramal berlaku pada 2014 sebenarnya telah melanda Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya berdasarkan situasi terkini permintaan yang melebihi kapasiti bekalan sedia ada.

"Terdapat empat ciri situasi iaitu yang pertama rizab bekalan air kurang daripada tiga peratus secara keseluruhan di tiga kawasan terlibat berbanding dengan permintaan purata.

"Apabila berlaku permintaan puncak pada bila-bila masa yang boleh mencecah tujuh peratus, kapasiti bekalan air tidak dapat menampung permintaan," katanya.

Miang Koi berkata, berdasarkan kepada keadaan terkini iaitu bagi tempoh Mei hingga awal bulan ini, rizab bekalan air secara keseluruhan adalah antara 1.15 peratus hingga kira-kira 2.04 peratus.

Projek Loji Rawatan Air Sungai Langat 2 merupakan projek pemindahan air dari Pahang ke Selangor melalui terowong sejauh 44.5 kilometer yang sudah 70 peratus siap dikorek.

Dijangka, setelah pembinaan loji rawatan tersebut siap, air yang dirawat di loji tersebut mampu menampung bekalan air untuk kegunaan penduduk dan industri di seluruh kawasan Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Suara Politik
Taminsari

Siapa Sebenar Yang 'Serabut Perut' Pok Nik?

Posted: 13 Jul 2012 03:17 AM PDTDakwaan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang menyatakan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam keadaan 'serabut perut' kerana dari sehari ke sehari belum mahu membubarkan Parlimen bagi membolehkan Pilihan Raya Umum Ke-13 diadakan boleh dianggap 'lawak yang tidak kelakar di tengah malam.'

Dalam satu majlis di Shah Alam beberapa hari lalu, Menteri Besar Kelantan itu berhujah, ''Lepas sehari, sehari ditangguh tentu ada sesuatu, masalah apa kita tak tahu yang pasti dia (Najib) serabut perut." Dan selain itu Nik Abdul Aziz menganggap pakatan pembangkang mencapai kemenangan moral kerana UMNO tidak berani membubarkan Parlimen.

Apa yang lebih melucukan, Nik Abdul Aziz berkata, 'ketakutan' UMNO itu disebabkan "kebangkitan rakyat yang semakin ramai menyokong Pakatan Rakyat…Ini membuktikan kesedaran dan gelombang perubahan itu wujud."

Itulah kata-kata Nik Abdul Aziz penuh yakin kepada anak-anak Kelantan di perantauan pada majlis berkenaan.


Oleh kerana Nik Abdul Aziz juga ahli politik maka tidak salah untuk beliau membuat andaian politik dalam isu berkenaan. Tetapi pada masa yang sama kita juga berhak untuk menilai dan mengkaji siapa sebenarnya yang berada dalam keadaan 'serabut perut', pemimpin pembangkang atau Perdana Menteri?

Berikut penulis paparkan perkara-perkara yang berkaitan dengan kepimpinan pembangkang yang boleh memberikan kesempatan kepada kita untuk menilai siapa sebenarnya 'serabut perut'.

* Siapa dominan dalam pembangkang? - Dalam keghairahan Pas menyatakan Najib 'serabut perut' untuk membubarkan Parlimen, apakah Pas benar-benar jujur untuk mengakui bahawa pembahagian kerusi dalam pakatan pembangkang sudah selesai? Benarkah Pas tidak 'serabut perut' apabila cita-cita parti itu untuk bertanding 80 kerusi dalam pilihan raya umum akan datang tidak akan tercapai?

Ini memandangkan daripada 222 kerusi Parlimen yang akan dipertandingkan dalam pilihan raya nanti, DAP dikatakan akan bertanding 90 kerusi dan ada pula yang mengatakan 89 kerusi tetapi yang pasti parti itu akan dominan.

Pas pula yang selama ini sentiasa sahaja patuh kepada kehendak DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) hanya dibenarkan bertanding antara 66 hingga 67 kerusi.

Apakah Pas tidak 'serabut perut' dengan situasi ini kerana jika jumlah pembahagian kerusi ini benar, jelaslah DAP akan menjadi tonggak utama sekaligus memusnahkan impian Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk melihat parti itu menjadi tulang belakang pemerintahan jika pembangkang memerintah.

Apakah Pas tidak 'serabut perut' untuk memikirkan bagaimana seolah-olah ada pakatan antara DAP dan PKR dalam isu ini. Kalau kedua-dua parti itu menghormati Pas sudah tentulah, mereka akan memberi peluang kepada Pas bertanding lebih banyak kerusi.

Tetapi ini tidak berlaku, sebaliknya DAP dibenarkan oleh PKR untuk dominan dan sekali gus menunjukkan apa pun keputusan pilihan raya nanti yang akan untung adalah DAP, manakala Pas hanya menjadi alat.

Oleh itu, apakah kepimpinan Pas tidak akan 'serabut perut' untuk meyakinkan penyokong-penyokong mereka bekerja bermati-matian dalam pilihan raya tetapi yang akan untung ialah DAP dan PKR?

* Apa arah tuju perjuangan Pas - Berbanding dengan UMNO di bawah kepimpinan Perdana Menteri yang tidak pernah mengubah dasar perjuangan demi memburu kuasa politik, Pas jauh berbeza. Sampai ke hari ini, Pas masih dilihat gagal untuk memberikan keyakinan dan pemahaman kepada penyokong-penyokong tegarnya kenapa parti itu berubah daripada perjuangan negara Islam kepada negara berkebajikan.

Semua orang tahu Pas terpaksa mengubah landasan perjuangannya semata-mata kerana bimbang dengan tentangan DAP yang dalam kenyataan terbaru terus menolak sebarang usaha melaksanakan hukum hudud apatah lagi negara Islam.

Tambahan pula yang dominan dalam pakatan pembangkang ialah DAP yang disokong kuat oleh PKR. Ia bermakna jika Pas terus bersama pakatan berkenaan maka perjuangan Islamnya sudah berakhir dan matlamat negara berkebajikan hanyalah retorik kerana apa pun yang hendak dilakukan oleh Pas perlu mendapat restu kedua-dua parti tersebut.

* Masalah di negeri pakatan pembangkang - Terdapat empat negeri yang berada di bawah pakatan pembangkang iaitu Pulau Pinang, Kedah, Selangor dan Kelantan. Apakah negeri-negeri berkenaan berada dalam keadaan aman tanpa sebarang kemelut? Apakah di Pulau Pinang, pemerintahan DAP tidak 'serabut perut' apabila berhadapan dengan pelbagai protes termasuklah yang terbaru isu pembangunan di Kampung Genting, Balik Pulau.

Apakah di Kelantan, kerajaan Pas tidak 'serabut perut' apabila masih gagal menangani masalah air dan isu dinar emas yang semakin 'panas' serta kegagalan melaksanakan pelbagai janji yang dibuat semasa pilihan raya.

Tidakkah Pas negeri itu tidak 'serabut perut' apabila satu demi satu janji yang dibuat semasa pilihan raya termasuk pelaksanaan beberapa projek pembangunan bernilai berbilion ringgit yang akhirnya sekadar terpacak dengan papan tanda sahaja?

Bagaimana pula di Selangor, apakah kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor tidak 'serabut perut' apabila berhadapan dengan dakwaan oleh MCA mengenai isu Talam Corporation? Apakah Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim tidak 'serabut perut' apabila beliau turut berhadapan dengan tekanan dari dalam parti sendiri untuk memecat setiausaha politiknya?

Begitu juga di Kedah, tidakkah Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak tidak 'serabut perut' apabila satu demi satu masalah berlaku di negeri berkenaan termasuklah yang terbaru bantahan oleh kakitangan Kolej Universiti Insaniah (Kuin).

Dalam situasi ini, cuba kaji pula apakah di negeri-negeri diperintah oleh BN ada apa-apa masalah besar seperti mana dihadapi oleh negeri-negeri pakatan pembangkang? Oleh itu siapa sebenarnya 'serabut perut'.

* Kepimpinan Najib - Turut menjadi faktor yang akan memungkinkan pemimpin-pemimpin pembangkang 'serabut perut' ialah bagaimana mereka hendak menahan arus penerimaan rakyat kepada kepimpinan Perdana Menteri.

Keikhlasan Najib yang muncul dengan gagasan 1Malaysia Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan benar-benar memberi impak positif untuk sokongan politik kepada BN. Ia ditambah pula dengan program Janji Ditepati yang ternyata membela nasib seluruh lapisan rakyat.

Keadaan ini berbeza dengan pembangkang yang muncul dengan agenda politik melalui slogan Bersama Rakyat Menuju Putrajaya. Langkah itu jelas menunjukkan matlamat pembangkang hanya mahu menawan Putrajaya dan merebut kuasa politik, tiada agenda yang jelas bagaimana hendak membantu rakyat.

Penulis hanya memaparkan beberapa sahaja faktor yang memungkinkan kita bertanya siapa sebenarnya yang 'serabut perut'.

Mungkin benar wujud kesedaran dan gelombang perubahan di kalangan rakyat tetapi ia bukannya memihak kepada pakatan pembangkang tetapi BN kerana rakyat semakin memahami siapa sebenar sentiasa 'serabut perut' dengan masalah demi masalah.

Zulkifly Bakar

Suara Politik
Taminsari

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 13 Jul 2012 11:41 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


HAJI HADI SENYUM KES CERAI BINI...NIK AZIZ PULA BUAT-BUAT LUPA...

Posted: 13 Jul 2012 07:17 PM PDT

Bagi golongan yg telah lama berpolitik iaitu sekitar tahun 1980'an dulu, selepas Hadi Awang mengeluarkan amanatnya yang terkenal, maka ramailah suami isteri yang bercerai berai kerana perbezaan fahaman politik. Ada isteri yang sokong PAS, suaminya sokong UMNO dan ada juga yang sebaliknya, jodoh mereka berakhir dengan penceraian.

1.     Solat dua imam bukanlah satu perkara yang asing di Kelantan, Terengganu dan Kedah. Kubur ada juga dibuat berasingan UMNO dgn Pas, sanak saudara berpecah.

2.  Haiwan sembelihan orang yang menyokong UMNO juga diharamkan oleh PAS untuk dijamah penyokong mereka. Payah jugalah tuan rumah nak buat kenduri-kendara ketika itu…

3.    Budaya mengkafirkan orang UMNO pada ketika itu kononnya UMNO bersama kafir MCA dan MIC dalam BN. Makan gaji dan terima duit dari UMNO/kerajaan haram ramai juga yang terpengaruh dan berhenti kerja dan tak kurang juga sekarang golongan ini merepat sana sini tdk terbela sdgkan pemimpin mereka kaya raya hdp mewah yang konon katanya pd rakyat  harta dunia tidak boleh dibawa mati/masuk kubur.
 
Lebih menyayat hati, ada anak-anak yang tidak mengaku ibubapa sendiri sebagai ayah dan ibu kandung sendiri kerana ibubapa mereka itu menyokong UMNO.

4.     Kerajaan UMNO dituduh zalim jika  terkorban menentang UMNO makanya difatwa mati syahid, itulah penyebab utama menjurus kepada peristiwa memali yang mengorbankan 11 nyawa ketika itu.

Bagitulah pepecahan umat Islam ketika itu, hasil dari amanat seorang individu yang kini bergelar Presiden PAS. 

Penceraian Yahya dan Che Hasnah sdh tentu ada hubungkaitmya juga adalah salah satu kes contoh kpd anak2 muda masakini bagi membuktikan bahawa amanat dahulu dan ianya masih kukuh dipegang oleh sesetengah orang-orang PAS.

 Prinsip barangsiapa yang tidak menyokong parti pas akan dianggap sebagai tidak lengkap keIslaman dan  tidak mengamalkan ajaran Islam sebenar ternyata banyak melemahkan umat islam di negara ini.. Mungkin kerana itu  jugalah nasib malang yang  menimpa si isteri warga mas yang bernama Che Hasnah yang dicerai dek suami yang merupakan penyokong pas.

Itu  dulu, kerja2 pas bersendirian dalam mendapatkan pengaruh politik sehingga jatuhnya Kelantan dan Trengganu dibawah BN kepada tadbiran Pas.Skrg Pas tidak kesorangan lagi, pas sdh ada sahabat DAP dan PKR dlm pakatan mereka untok menjatuhkan UMNO. Kalau dulu pas lebih kepada kerja2 ceramah sana sini bagi tujuan menggelirukan rakyat yang beragama islam utk mencari pengaruh tapi skrg setelah bersama DAP dan PKR pas perhebatkan lagi kerja2 itu dan skrg gadai islam kpd bkn islam pun pas sudah sanggup. Ludah2 mereka yang tidak naik kelangit dijilat kembali dan ludah2 mereka yang naik kelangit kini bertaburan satu persatu sdh jatuh kemuka sendiri. Ternyata dan amat jelas kini pas bkn perjuang islam dan bangsa setelah pas memilih bersama DAP dan PKR sekaligus menolak perpaduan sesama islam UMNO. 

Pas dalam Pakatan tidak seperti UMNO dalam BN. Pas diperuntukan oleh DAP hanya bertanding 66 kerusi sahaja dalam PRU13, PKR 67 dan DAP yang dominan menguasai 89 kerusi. Jika plan DAP berjaya makanya Pas dan melayu PKR kena bertanggongjawab keseluruhannya termasuk jika anak cucu cicit dimasa hadapan kencing diatas kubur datok nenek akhibat dari lemahnya islam dan merepatnya bangsa dan melayu ditanah air sendiri.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 13 Jul 2012 11:16 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Sasha Dan Lynn Menunggu Uncle Anwar.

Posted: 13 Jul 2012 09:30 PM PDT
Nampak macam dapat sambutan. Ramai yang nak tau siapakan gadis genit dalam gambar tersebut.

Gambar tu MyMassa ambil dari sini (http://sangkakalajari9.blogspot.com/2012/06/maklumat-tentang-sasha-dan-lynn-anak.html).

Menurut blog tersebut 2 orang gadis dalam gambar tersebut adalah Sasha dan Lynn, anak kepada wanita misteri yang memegang akaun RM3 billion Anwar di luar negara.

Sebelum ni Sangkakala keluarkan artikel tentang Shadana dan sekarang Sangkakala akan ceritakan pula tentang Sasha dan Lynn anak kepada Shadana.

Seperti gambar diatas, kedua-dua gadis tersebut adalah anak kepada Shadana dan dikhabarkan bahawa kedua-dua mereka ini sekarang membantu Shadana dalam bidang perniagaan menjual kuda.

Suami kepada Shadana yang merupakan anggota polis yang telah meninggal dunia dikatakan berasal dari Sarawak dan menurut sumber, nama arwah ialah Hadeni.

Tapi kalau nak diikutkan dari segi pendapatan Shadana, dari mana datangnya duit untuk beliau memulakan perniagaan kuda? Tambahan lagi ianya melibatkan urusan antarabangsa, dari Dubai ke Malaysia.

Seperti gambar diatas, Lynn yang berdiri disebelah kiri, membantu ibunya Shadana di Malaysia dan Sasha disebelah kanan berada di Dubai untuk menjaga perniagaan Shadana disana.

Gambar tersebut dihantar oleh kenalan kepada Sangkakala dan beliau mengakui bahawa kehidupan kedua-dua gadis ini penuh kemewahan.

Cuba kita bayangkan, dimana Shadana mendapat sumber untuk menjalankan perniagaan tersebut sedangkan suaminya dulu bukan dari kalangan orang-orang korporat atau ahli perniagaan yang berjaya, cuma anggota polis yang gajinya tak mungkin melebihi 10 ribu sebulan.

Baca seterusnya di sini : http://sangkakalajari9.blogspot.com/2012/06/maklumat-tentang-sasha-dan-lynn-anak.html

Itu baru kisah anak kepada Shadana @ Zaliah Zakaria. Ini pula kisah ibunya yang diceritakan dalam blog yang sama.


Misteri tentang seorang perempuan yang dikaitkan dengan duit milikan Datuk Seri Anwar Ibrahim makin terbongkar kini.

Pada artikel yang lepas, Sangkakala ada mengeluarkan sedikit tentang perempuan yang digelar sebagai Shadana.

Mengikut sumber yang Sangkakala perolehi dari pada individu yang sama memberikan maklumat yang lepas, Shadana atau nama sebenarnya Zaliah Zakaria pernah memberitahu kepada kenalan Sangkakala ini bahawa bapa beliau berasal dari Dubai dan ibunya berasal dari Filipina.

Shadana juga pernah mengatakan bahawa bapa beliau adalah seorang hartawan di Dubai dan beliau mempunyai wang yang begitu banyak, pengakuan ini dibuat setelah kenalan Sangkakala bertanya dari mana beliau dapatkan duit untuk berbelanja besar setiap kali membeli belah.

Mungkin juga duit yang dibelanjakan adalah hasil dari pemberian Anwar Ibrahim kepada beliau.

Zaliah dikatakan pernah berkahwin sebanyak dua kali dan kali yang ketiga tidak dapat dikesan status perkahwinan beliau, sama ada sah atau pun tidak.

Apa yang pasti ialah, Zaliah pernah berkahwin dengan seorang anggota polis dan mempunyai seorang anak perempuan bernama Shasha, kemudian berpisah dan berkahwin pula dengan sorang pegawai polis yang bertugas di Butterworth dan dikurniakan seorang anak lelaki dan seorang anak perempuan, anak lelaki beliau meninggal dunia dalam kemalangan jalan raya di Pulau Pinang.

Kemudian mereka berpisah dan pegawai polis berkenaan telah bertukar ke tempat lain.

Baca seterusnya di sini : http://sangkakalajari9.blogspot.com/2012/06/cerita-lanjut-tentang-wanita-misteri.html


*Nampaknya kes RM3 billion milik Anwar Ibrahim makin panas. Makin ramai pula individu yang terlibat dalam kes ni.

PAK LAH NAFI: TAMPARAN KEPADA MAZLAN ALIMAN

Posted: 13 Jul 2012 07:02 PM PDT

MAZLAN ALIMAN TERKEDU

10.00 PAGI - Mazlan Aliman Terkedu dan Tersentak, baca lanjut http://www.malaysiakini.com/news/203605 . Rakyat Malaysia Cinta Keamanan. Daripada 153 negara dalam dunia ini, negara kita di tangga ke-19 Paling Selamat Di Dunia. 

Di Asia Tenggara paling Aman berbanding Singapura negara kebanggaan Lim Guan Eng. Di Asia Pasifik Malaysia ke 4 sebaris dengan New Zealand.

Di kalangan negara Islam, Malaysia kedua paling aman selepas Qatar!

Negara kesukaan Anwar Ibrahim iaitu negara Turki, Indonesia, Australia dan Amerika Syarikat berada jauh di belakang Malaysia.

Hanya segelintir sahaja yang tidak mengakui hakikat ini, kamu kah orangnya, ataupun si Mazlan Aliman itu.

RAKYAT MUAK DAN BENCI DEMO: PEMIMPIN PAS KAWASAN KATA BUANG MASA

Posted: 13 Jul 2012 05:34 PM PDT

ELOK PAKAT RAMAI-RAMAI KE SURAU HARI INI DARIPADA BUANG MASA BERDEMO
Sepanjang perjalanan Mymassa dari Kuala Lumpur International Airport (KLIA) melalui Jalan Putrajaya, menerobos subuh hari melalui Lebuhraya LDP, menuju ke Kuala Lumpur. Suasana sangat aman damai, orang ramai sibuk mengurus hal peribadi masing-masing. Menghantar anak ke sekolah tambahan, ke pasar membeli bahan mentah, warung nasi lemak, penjual surat khabar, semuanya ok. Lalu lintas lancar.

Kegagalan Bersih 3.0 sangat mencengkam rasa hati Anwar. Bukankah Mymassa pernah berkata, Anwar tidak akan putus asa. Walaupun Anwar dalam tweeternya hari ini akan bertandang ke Kuching dan semalam di Langkawi, namun Anwar tetap mengarahkan Mazlan Aliman dan membidik Pas supaya mengadakan Demo lagi. Demo Anak di Istana Negara dan Demo Pas di Putrajaya.

Malang sekali Pas Kawasan pun memboikot kedua-dua demo tersebut.

Mymassa sempat bertanya pemimpin Pas di kawasan tersebut, kenapa tak pergi demo. Nak tahu apa dia jawab...Buang Masa!

Ish terkejut Mymassa...

MUTIARA KATA @ MyMassa

Posted: 13 Jul 2012 04:00 PM PDTMUTIARA KATA
Memberi maaf adalah lebih lazat daripada membalas dendam, bekerja lebih nikmat daripada menganggur, qanaah (merasa cukup) lebih bernilai daripada harta dan kesihatan lebih baik daripada kekayaan.

Pemimpin DAP Hina Anggota RELA. @KP_RELA @relamalaysia

Posted: 13 Jul 2012 06:30 AM PDT

Mengapa pemimpin DAP ini mempertikaikan keberanian anggota RELA yang berkorban masa, tenaga dan nyawa demi keselamatan rakyat? Malah pemimpin DAP ini juga memperkecilkan pengorbanan anggota RELA dengan sedikit bayaran yang mereka terima.Tindakan rondaan anggota keselamatan adalah untuk menunjukkan kehadiran berkuasa. Dengan adanya kehadiran PDRM, Tentera dan RELA, maka penjenayah mungkin berfikir dua kali sebelum buat jenayah.

Itulah resam pembangkang. Apa yang Kerajaan buat semuanya tak betul walaupun ianya telah terbukti berkesan menurunkan kadar jenayah.

Anda boleh nilai sendiri tahap pemikirkan pemimpin DAP. Adakah jenayah yang berlaku di depan mata polis atau di belakang mereka? Kalau berlaku di belakang, tidakkah dengan meningkatkan rondaan maka jenayah akan dikurangkan?


*Bodoh punya pemimpin DAP!

PANAS! Pembangkang Cipta Rukunegara Yang Baru.

Posted: 13 Jul 2012 04:30 AM PDT

Gambar yang diemailkan kepada MyMassa oleh seorang bapa yang perasan bila semak buku anaknya.
Kenapa rukunegara yang terakhir....KESOPANAN DAN KESUSIALAN?

Kejadian ini berlaku di Selangor di mana menurut pengirim gambar ini, dari pengetua hingga cikgu biasa, majoritinya penyokong pembangkang.

Cuba anda semak di buku anak anda. Mungkin anda juga akan jumpa perkara yang sama.


*Haram jadah punya pembangkang! Murid sekolah pun diorang nak ajar ajaran songsang.

Akhirnya PAS mengaku mereka GAGAL laksana ISLAM di Selangor!

Posted: 13 Jul 2012 02:06 AM PDT

Pemuda PAS Minta Ronnie Liu Berfikiran Terbuka
     
KUALA LUMPUR – Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) meminta pemimpin kerajaan Selangor menghomati langkah mengarahkan pasangan muslim yang belum berkahwin supaya duduk berasingan dalam pawagam meskipun peraturan itu didakwa tidak pernah dibuat oleh kerajaan negeri.

Ketua Penerangannya, Riduan Mat Nor berkata, pemimpin kerajaan negeri itu perlu berfikiran terbuka mengenai langkah tersebut yang sebenarnya bertujuan mengatasi gejala sosial dikalangan umat Islam.

"Pelaksanaan itu yang telah berlangsung selama setahun di kawasan Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) merupakan keputusan bijak demi menyelamatkan konflik sosial yang semakin parah berlaku di Selangor khususnya," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Mengulas lanjut, Riduan berkata, DPPM mendapat maklumat bahawa keputusan pengasingan tempat duduk lelaki dan perempuan yang belum berkahwin tidak pernah dibuat.

Sebaliknya, apa yang telah diputuskan secara muktamad dalam mesyuarat ahli-ahli MDKS adalah untuk meletakkan papan tanda peringatan kepada pasangan muslim yang tidak berkahwin supaya tidak duduk bersebelahan.

Namun, katanya, DPPM menghormati kerajaan negeri yang mempunyai hak untuk mengubah sebarang keputusan pihak berkuasa tempatan tetapi perlu juga menghormati keputusan mesyuarat penuh ahli majlis MDKS yang dihadiri oleh dari semua parti termasuk DAP.

"Kami juga mendesak agar semua pihak berlapang dada dan elakkan sebarang kenyataan sendirian secara peribadi dikeluarkan. Setiap pimpinan kerajaan negeri mesti bersikap terbuka dan berlapang dada dalam menerima sebarang keputusan (MKDS)," katanya.

Sebuah portal berita baru-baru ini melaporkan Kerajaan Selangor membekukan peraturan Majlis Daerah Kuala Selangor yang mengarahkan pasangan Muslim yang belum berkahwin supaya duduk berasingan dalam pawagam.

Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan, Ronnie Liu dipetik berkata arahan tersebut dikeluarkan tanpa pengetahuan kerajaan negeri. - Sumber MyNewsHub.my

Kami ucapkan jutaan terima kasih kepada Pemuda Pas, bukan kerana "berani" berdecit kepada Abang Busat Lonnie, tetapi kerana ikhlas MENGAKU yang gejala sosial semakin parah di Selangor selepas 4 tahun diberi peluang memerintah.

Ingatkan lepas Pas dapat kuasa, Selangor lebih Islamik. Rupa-rupanya makin teruk pula gejala sosial. Itu belum cerita statistik orang muda yang murtad di gereja-gereja PJ.

Itulah jadinya apabila para pemimpin fuckatan sibuk menarah saki baki hasil kekayaan negeri sebelum kena rampas dengan BN PRU akan datang ini.

Inspektor mana yang menyesal tangkap dan penjarakan penjenayah?!! @Abby_Abadi112

Posted: 13 Jul 2012 12:05 AM PDTUndang-undang apa yang menganiaya hidup orang?!! Si janda ini periksa atau tidak siapa sebenarnya kena tahan dalam ISA itu?!! Lagipun ada lagi ke ISA ini?!!

Itulah jadinya apabila masuk PAS. Otak secara tiba-tiba jadi sempit dan jumud. Makin keliru antara kebenaran dan fitnah. Apa sebenarnya yang si Abby ini ingin perjuangkan?!!

Adakah kejam sangat Kerajaan Malaysia ini dengan menggunakan ISA sesuka hati ke atas mana-mana rakyat ?!! Setahu kami yang masuk ISA ini pelampau kaum, pengganas dan komunis sahaja! Sekali lagi, ISA ini bukankah sudah dimansuhkan?!! Cuba tanya rakyat di bawah, adakah hari-hari mereka hidup dalam ketakutan dengan kemungkinan yang mereka akan ditangkap secara tiba-tiba ke dalam ISA?!!
Dan untuk pengetahuan bekas inspektor celop ini juga, kerana ISA sudah dimansuhkanlah perkara-perkara di bawah ini berlaku.Jadi, selepas ini kalau rumah beliau kena bom atau kena rogol-liwat, jangan dok cari pertolongan Polis lagi. Polis itu kan kejam. Pergi mengadu pada ostad-ostad PAS yang kuat zahir batin itu.


*Ganas betul Inspektor Aleeza ya. Tidak lepas dengan pistol demi untuk memastikan keselamatan dan ketenteraman awam! Itu PAS tidak mahu kata kejam ke?!! 

Panglima Perang Cyber

Posted: 13 Jul 2012 11:12 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Cabaran Debat - Sucikan Allah Muliakan Rasulullah - Antara @NikabdulAziz Dengan Tok Guru Hj Abdullah Pondok Geting - Tolong Sebarkan !!!

Posted: 13 Jul 2012 08:23 AM PDTMalam ini perbincangan muhibbin fillah berlangsung di Putrajaya. Ketika ini masih lagi kami berbincang tentang masa depan Malaysia merentasi perbezaan latar belakang kenegerian, ilmu, usia, jawatan dan fahaman politik.

Kami bersepakat isu Nik Abdul Aziz menyentuh isu akidah berkaitan Allah dan menghina Rasulullah yang sangat besar mengatasi masa depan politik kerana melibatkan nasib umat di akhirat.Masalah ini wajar didedahkan dengan tersusun dan menyeluruh demi menyelamatkan akidah tidak kira Melayu UMNO PAS mahupun PKR atau Melayu DAP.

Maka mari kita desak Mursyidul Am PAS bersemuka atas dasar ilmu untuk menyatakan pandangan beliau berhubung persoalan akidah kepada Allah seperti isu Allah duduk dan melibatkan peribadi Rasulullah yang disamakan orang biasa dalam ucapannya.

Persoalan ini sangat besar kerana melibatkan masa depan kita di akhirat bukan masalah dunia semata-mata.

Ayuh kita sebarkan agar akhir sekali rakyat akan melihat Nik Aziz sudah lari dari akidah yang Ahli Sunnah Wal Jamaah dan tidak boleh dijadikan rujukan atau ikutan.

Wassalam.

Published with Blogger-droid v2.0.2

@cmlimguaneng Mesti Marah Tengok Video Ini

Posted: 13 Jul 2012 07:24 AM PDT

Published with Blogger-droid v2.0.2

7 Langkah Mengundi

Posted: 13 Jul 2012 04:54 AM PDT

Sebarkan.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Ustaz Zamihan Bidas @UstAzharIdrus Pertahan @NikAbdulAziz Guna Pendapat Imam Syafei - Wajib Tengok dan Sebar

Posted: 13 Jul 2012 02:31 AM PDT
Blogger Syed Abdullah Syed Hussein Al-Attas Direman Lagi Tiga Hari

Posted: 12 Jul 2012 11:53 PM PDT


uncleseekers513
Blogger Syed Abdullah Syed Hussein Al-Attas hari ini direman lagi tiga hari bagi membantu siasatan berhubung penulisan di blognya  www.uncleseekers.blogspot.com yang didakwa memfitnah Sultan Johor Sultan Ibrahim, selepas tempoh remannya berakhir semalam.
Timbalan Ketua Polis Johor Datuk Ismail Yatim berkata Syed Abdullah atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers ditahan semula sejurus dibebaskan dengan jaminan polis pada pukul 7 malam semalam di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya.
Katanya dia ditahan semula untuk siasatan mengikut Akta Hasutan 1948 selepas polis menerima satu laporan daripada seorang lelaki berumur 34 tahun, 4 Julai lepas.
Polis pada Khamis telah mendapatkan perintah mahkamah untuk meremannya selama tiga hari sehingga Sabtu ini, katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Johor, di sini, hari ini.
"Syed Abdullah dibebaskan semalam selepas siasatan terhadapnya mengikut Seksyen 8(1)(d) Akta Rahsia Rasmi 1972 telah selesai dan kertas siasatan berkenaan kini dirujuk ke pejabat Timbalan Pendakwa Raya Johor untuk tindakan lanjut. Dia, bagaimanapun, ditahan semula selepas itu untuk siasatan mengikut Seksyen 4 (1) Akta Hasutan 1948 berhubung 64 entri di dalam blog terbabit," katanya.
Ismail berkata teman wanita Syed Abdullah, yang sebelum ini turut ditahan reman telah dibebaskan semalam dengan jaminan polis.
Beliau berkata polis juga sedang menjalankan siasatan terhadap dua lagi rakan Syed Abdullah yang kini ditahan reman selepas kedua-duanya ditahan di Jalan Pantai Kundor, Tanjung Kling, Melaka, 8 Julai lepas.
Terdahulu, Syed Abdullah yang berpakaian lokap tiba di Kompleks Mahkamah Johor Baharu dengan diiringi anggota polis IPD Nusajaya kira-kira pukul 1.50 tengah hari dan dibawa keluar dari kamar mahkamah kira-kira 4 petang.
Permohonan reman dilakukan di hadapan Majistret Maslinda Selamat dan Syed Abdullah diwakili peguam D.Thiru Kumar.
Syed Abdullah, 46, ditahan polis bersama wanita berumur 26 tahun terbabit di Plaza Tol Senawang, Negeri Sembilan, pada pukul 9.45 malam, 4 Julai lepas.
Pada 1 Julai lepas, 30 individu membuat laporan polis terhadap Syed Abdullah berhubung penulisan dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan Sultan Johor.-12/7/2012

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 13 Jul 2012 11:10 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Kenapa Kerajaan PAS Kelantan Tak Kawal Pelombong Haram...???

Posted: 13 Jul 2012 10:00 PM PDT


Apabila Utusan Malaysia mendedahkan kewujudan lombong emas haram di beberapa lokasi di Kelantan, ramai yang terkejut tidak menyangka yang negeri tersebut turut menyimpan hasil bumi yang berharga.

Bagi sesetengah penyokong PAS pula mereka memanipulasi pendedahan tersebut sebagai bukti negeri Kelantan berada dibawah rahmat Illahi kerana dikurniakan hasil galian mineral bernilai tinggi.

Tanpa mereka sedari, sejarah perlombongan emas di Kelantan sudah bermula berkurun lamanya dan bukannya mineral berharga itu hanya timbul beberapa tahun kebelakangan ini sahaja.

Tapi biasalah, standard pemikiran penyokong dan pemimpin PAS sentiasa gemar bermain propaganda untuk menggambarkan dirinya sentiasa diredhai oleh Allah s.w.t hingga lupa pada hakikat realiti.

Bukan satu rahsia pun, sejak beratus tahun lalu terdapat banyak lombong emas di seluruh negara dan hingga kini masih ada berbelas-belas lagi lombong emas yang masih aktif termasuklah 5 darinya berada di selatan Kelantan.

Daripada keseluruhan baki lombong yang masih aktif itu, lombong di Penjom, Kuala Lipis Pahang adalah lombong emas yang terbesar dan menghasilkan hampir 95% daripada keseluruhan pengeluaran emas negara.

Walaupun dari segi pengeluaran dan rezab emas, Kelantan jauh tertinggal di belakang Pahang, sebenarnya jika urus tadbir dapat dilaksanakan dengan telus dan amanah tentu saja hasilnya dapat dimanfaatkan untuk pembangunan negeri.

Tapi sayang, gara-gara kelemahan akal dan ketidakcekapan pemimpin PAS yang memerintah negeri Kelantan sejak 22 tahun lalu, hasil bumi bernilai seperti emas menjadi santapan rakus pelombong haram yang mungkin mempunyai hubungan rapat dengan pimpinan negeri.

Tak mustahil selain berlakunya rasuah dikalangan kakitangan kerajaan negeri, ada kemungkinan kegiatan perlombongan emas haram itu turut mendapat keizinan dan perlindungan pemimpin negeri tertentu yang mendapat laba kemewahan hasil kegiatan tersebut.

Langkah segera SPRM melakukan serbuan ke atas lombong tersebut selepas pendedahannya di laporkan oleh Utusan Malaysia merupakan langkah yang tepat bagi mengekang gejala rasuah yang pastinya merupakan punca utama lombong haram tersebut bebas beroperasi bertahun-tahun lamanya.

Sapa Punya Idea Bodoh Nie...???

Posted: 13 Jul 2012 03:00 AM PDT


Tak habis-habis menyusahkan orang, ribut pasal SBPA baru nak reda, ni timbul satu lagi masaalah, sapa punya idea yang benarkan jawatan untuk pemegang diploma dan ijazah apply jawatan untuk pemegang sijil spm...???

Kalau orang ada diploma dan ijazah rampas jawatan untuk pemegang sijil SPM, habis depa nak kerja apa? fikir-fikir lah sikit pada pemegang sijil SPM, dah la sijil depa tu tak berapa nak tinggi, nak sambung pelajaran ambik diploma atau ijazah mungkin tak berkemampuan, lepas tu jawatan yang di khaskan untuk depa pulak nak di rampas...

Aku setuju komen exco pemuda umno, datuk khairun aseh, katanya "kelayakan tinggi lebih sesuai untuk tugasan dan jawatan yang lebih berdaya saing".

Selangor Musnah Dalam Masa 4 Tahun...

Posted: 13 Jul 2012 12:00 AM PDT


Selangor hancur di bawah pemerintahan pkr...
Selangor ranap di bawah pemerintahan pakatan...
Selangor dah jadi lubuk maksiat...
Rakyat selangor dah sesak nafas dengan pentadbiran pkr...
Apa dah jadi dengan selangor...???

The Unspinners

Posted: 13 Jul 2012 11:08 PM PDT

The Unspinners


PR panggil peneroka Felda perampas!

Posted: 13 Jul 2012 10:33 PM PDT

Perlu firma perkaunan baru jawab isu Talam?

Posted: 13 Jul 2012 09:24 PM PDT

Khalid to 'koyak' Latheefa, Azmin to koyak Anwar?

Posted: 13 Jul 2012 08:29 AM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 13 Jul 2012 09:38 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Lombong Emas Haram, Mengapa Nik Aziz Tidak Mahu Komen?

Posted: 13 Jul 2012 04:00 PM PDT


Laporan mengatakan ada beberapa lombong emas haram beroperasi di kawasan Tanah Merah, Jeli, Kuala Krai dan Gua Musang. Ada di antara lombong haram itu mampu memperoleh sehingga satu kilogram emas yang dianggarkan mencecah nilai RM190,000 dalam masa tiga hari melombong.

Patutlah air di Kelantan berubah menjadi warna teh tarik, rupanya selain aktiviti pembalakan haram ada juga aktiviti perlombongan emas secara haram. Aktiviti lombong emas haram ini beroperasi berdekatan dengan lombong emas yang berlesen. Oleh itu siapa yang luluskan lombong haram tersebut? Kenapa tiada tindakan?

Lombong haram dikatakan beroperasi dengan kos yang rendah iaitu kira-kira RM5,000 sehari dengan hanya menggunakan beberapa orang pekerja dan jentera berat.  Tanpa membina kolam mendapan dan saliran air secara terurus seperti disyaratkan dalam peraturan melombong, pelombong haram dipercayai beroperasi di sepanjang tebing sungai.

Ada juga yang mengorek dan menimbus dasar sungai sehingga menyebabkan kerosakan serius pada aliran sungai. Menurut maklumat yang dikeluarkan oleh Jabatan Mineral dan Geosains Negeri Kelantan menyatakan terdapat hanya enam syarikat perlombongan emas yang berlesen di  Kelantan. 

Oleh itu siapa yang izinkan lombong emas haram? Nik Aziz pula tidak mahu komen, Husam tidak angkat telefon langsung. Rupanya kerajaan Kelantan sedang membuat dinar emas secara diam-diam dalam hutan di Kelantan. 

Pengakuan Ustazah Ini Akan Mengecewakan Muslimah PAS

Posted: 13 Jul 2012 09:30 AM PDT


Video Anwar Terus Berbohong Untuk Berkuasa

Posted: 13 Jul 2012 06:51 AM PDT

Lagi Suspek Ditangkap Dalam Kes Amuk JPM

Posted: 13 Jul 2012 03:00 AM PDTSHAH ALAM – Seorang lelaki dan seorang wanita ada hubungan rapat dengan Khalil Afandi Abd Hamid serta Muhdalina Ahmad, dipercayai individu yang menghantar pasangan itu ke Kompleks B, Jabatan Perdana Menteri (JPM) di Putrajaya, Isnin lalu.

Mereka dipercayai menghantar Khalil Afandi, 47, dan Muhdalina, 28, dengan sebuah kereta Proton Gen 2, warna emas, milik wanita terbabit dan kemudian mereka diarahkan pulang oleh Khalil sebelum berlaku kejadian amuk, kira-kira jam 2.30 petang.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner Abdul Razak Abdul Majid berkata, polis mengambil keterangan isteri Khalil Afandi dan suami Muhdalina bagi membantu siasatan.

"Saya sahkan percakapan pasangan itu sudah direkodkan," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Difahamkan, kedua-dua mereka dibebaskan selepas keterangan mereka dirakamkan, kelmarin.

Abdul Razak berkata, selain isteri Khalid dan suami Muhdalina, tiga lagi individu telah memberi keterangan kepada polis bagi membantu siasatan kes amuk tersebut.    

Menurut Abdul Razak, seorang daripadanya adalah penulis blog.

"Kita siasat segala kemungkinan terhadap semua individu yang dipercayai mempunyai maklumat bagi membantu siasatan.

"Setakat ini, hanya lima individu sudah dirakamkan percakapan," katanya.

 Abdul Razak bagaimanapun enggan mengia atau mengesahkan sama ada penulis blog yang terbabit dengan siasatan kes itu adalah aktivis media maya yang terawal memuat naik laporan dan visual kejadian itu ke Youtube.

Dalam kejadian Isnin lalu, Khalil Afandi dan Muhdalina, yang bersenjatakan pedang samurai, mengamuk di pekarangan JPM.

Khalil Afandi juga mendakwa diri sebagai imam Mahadi dan melaungkan 'Allahuakbar' ketika kejadian amuk tersebut.

Polis terpaksa melepaskan tembakan di  mana Khalil Afandi cedera di lengan kiri dan bahagian ari-ari, manakala Muhdalina ditembak di paha kanan.

Khalil Afandi bagaimanapun disahkan meninggal dunia di Hospital Putrajaya sementara Muhdalina dirawat di unit rawatan rapi (ICU) di hospital sama.

Blog Mat Indera Sipejuang Ada Kaitan Dengan Kes Amuk JPM?

Posted: 13 Jul 2012 01:00 AM PDT


Berikut adalah profile blogger bernama "naman Ali Osman" dalam blognya yang bertajuk "Anak Penjual Kasut". Dalam blog Anak Penjual Kasut tersebut, dua blog diikuti oleh Naman Ali Osman iaitu Mat Indera Sipejuang dan blog tth. 

Siapa Naman Ali Osman. Gambar di bawah ini menjelaskan apa kaitan Naman Ali Osman dan Khalil Afandi. Dalam Facebook Khalil Afandi ditulis "ini gambar kita...aku dan Naman Ali Osman mahu menawan Malaysia seterusnya Dunia milik kita" ditulis pada 3 Mac 2012. 

6 Mac 2012, blog yang dimiliki oleh profile bernama Naman Ali Osman membuat posting bertajuk "Dunia". Posting tersebut meletakkan gambar Khalil Afandi dalam posting 6 Mac 2012 tersebut. Itulah posting terakhir dalam blog Anak Penjual Kasut. Posting terakhir blog Jaya Negara pula adalah pada 30 Jun 2012. Dua dua blog tersebut (Anak Penjual Kasut dan Jaya Negara) sudah tidak membuat posting terbaru. Cuma blog Mat Indera Sipejuang masih lagi membuat posting, terbaru pada 13 Julai 2012. Siapakah admin blog Mat Indera Sipejuang ini? Ini kerana banyak posting dalam blog tersebut lebih berbaur politik. Apakah ada kaitan dengan Hambali Idris dan Naman Ali Osman? Hambali (gambar bawah) adalah antara mutual friend dalam facebook Khalil Afandi. Gambar bawah ini adalah antara iklan tepi blog Mat Indera Sipejuang. Dari segi ideologi politik, ada persamaan dengan Hambali Idris. Pihak berkuasa perlu menyiasat siapa sebenarnya pemilik blog Mat Indera Sipejuang ini. 

Moga kegiatan ekstrems dan subversif yang hendak dirancang oleh pihak yang tidak bertanggungjawab ini mampu ditanggani untuk keselamatan rakyat bersama. Cerai Sebab Hadir Ceramah Hasan Ali, Bukti PAS Taksub

Posted: 12 Jul 2012 11:30 PM PDT


tok gajah

Posted: 13 Jul 2012 09:22 PM PDT

tok gajah


XPDC Hijau DUN Sg Manik : Tikus disebalik labu....

Posted: 13 Jul 2012 03:04 AM PDT


Pade posting yang lalu Tok ade juge sentuh sedikit2 tentang DUN Sg Manik, Teluk Intan, Perak. Kebetulan Tok tinggal berhampiran DUN Sg Manik. Tiap2 hari Tok berada di gerai mee Wak di parit 1B berihat untuk minum teh. Tok ke sini kerana ade memiliki se kangkang dua kangkang kera sawah padi. Sekarang musim membajak sudah bermule.

Tok ade terdengar sembang2 dari penduduk di kawasan ni menyatakan 'perperangan saraf' sedang berlaku antara PAS dan PKR kerana merebut kerusi DUN Sg Manik. Pada PRU12 yang lepas kawasan DUN ini di beri peluang kepada calun PKR dan tewas.

Sekarang PAS ade alasan untuk mengambil aleh kawasan DUN ini dari PKR dengan sebab2 PKR pernah di tewaskan. PAS anggap sangat adil jika DUN ini di serahkan kepada PAS, kerana PKR diberikan kerusi parlimen sekali lagi pada PRU 13 nanti. PAS anggap sangat tidak adil jika PKR menguasai ke dua2 nya.

Sebenarnye XPDC Hijaukan DUN Sg Manik yang di adakan pada 8 Julai tu se mate2 tanda protest dari PAS untuk beri isyarat kepada PKR supaya DUN Sg Manik di serah kan kepada PAS. Perkara ni di anggap benar kerana tidak ade seorang pun wakil dari PKR yang menyertai XPDC tu.

Selain dari itu, ade juge kedengaran perbualan bahawa jika PKR berdegil tidak mahu mengalah, maka penyokong2 PAS akan boikot dan tidak akan turun mengundi pada PRU13 akan datang ni. Cerita ni Tok terdengar sendiri dari mulut se orang ustaz@imam yang tinggal di parit 4A.

Sambung ceritanye lagi, penyokong2 PAS mahu ajar ke sombongan PKR sehingga hilang wang pertaruhan nye. Ini tidak mustahil jika penyokong PAS memangkah UMNO sebagai undi protest. Hari ni kedudukan UMNO yang sememang nye sudah kuat, make ianye akan ber tambah2 kuat lagi.

PISAU.NET

Posted: 13 Jul 2012 09:11 PM PDT

PISAU.NET


DAP BERTEKAD MAHU HAPUS SISTEM KUOTA, KONTRAKTOR MELAYU

Posted: 13 Jul 2012 06:00 PM PDT

Debat di antara Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng anjuran Institut Strategi dan Kepimpinan Asia (Asli) pada 8 Julai lalu berjaya mengukuhkan persepsi DAP sebagai parti Cina paling rasis di negara ini.


Sementara Soi Lek menggunakan pentas debat untuk mempertahankan rekod parti itu dalam memperjuangkan kaum Cina di negara ini sejak zaman Merdeka lagi, Guan Eng menggunakan peluang tersebut untuk menghentam Barisan Nasional habis-habisan.


Sesiapa yang mengikuti debat tersebut akan mendapati kandungan ucapan serta isu yang di bawa Ketua Menteri Pulau Pinang tidak berbeza langsung dengan ceramah-ceramah politik yang beliau adakan seiring dengan rakan-rakan Pakatan Rakyat yang lain.


Fitnah, cemuhan, tohmahan serta serangan peribadi terhadap Perdana Menteri dan pemimpin kerajaan sudah menjadi lumrah dan resam pihak pembangkang.


Jadi para hadirin pada debat di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid sudah tentu amat kecewa jika mereka datang mengharapkan sesuatu yang baru dari Guan Eng.


Namun sepandai-pandai tupai melompat, jatuh ke tanah juga; sepandai-pandai Guan Eng cuba memanipulasi fakta dan memutar belit sejarah parti itu yang penuh dengan sentimen perkauman, terserlah juga sikap anti-Melayu tanpa disedarinya.


Agak sukar DAP untuk menutup wataknya yang sebenar dalam masa hanya empat tahun sejak 2008 setelah bergelumang dalam sikap rasis dan anti-Melayu selama 45 tahun sejak ditubuhkan pada 1967.


Oleh kerana itu walaupun DAP berusaha keras untuk menyembunyikan dasar perkaumannya dengan cuba menonjolkan imej yang lebih lunak terhadap orang Melayu namun usaha ini gagal, malah dilihat pula sebagai parti yang bersikap hipokrit dan bermuka-muka berbaik-baik dengan bangsa anak watan yang dibencinya.


Semasa debat, Guan Eng telah tersasul dalam dua isu apabila cuba mematah hujah Presiden MCA, dan kesilapan ini yang dilakukan di hadapan hadirin yang terdiri kebanyakannya daripada pemimpin dan masyarakat Cina telah meranapkan sikap berpura-pura DAP menghormati hak istimewa bangsa Melayu yang termaktub di dalam Perlembagaan Negara.


Pertama, ketika berhujah mengenai isu penubuhan Kolej Tuanku Abdul Rahman oleh MCA, Guan Eng telah mempertikaikan sistem kuota kemasukan universiti awam.


Ini merupakan salah satu hak istimewa orang Melayu yang diwujudkan bagi menjamin anak-anak Melayu mendapat peluang mendapat pendidikan di menara gading.


Tanpa peruntukan ini, sudah tentu pelajar-pelajar Melayu akan menghadapi persaingan yang sengit daripada kaum Cina dan India, dan besar kemungkinan peratusan pelajar Melayu di universiti akan menjadi amat kecil jika kerajaan mengamalkan dasar kemasukan terbuka.


Atas kesedaran ini kerajaan Perikatan dan kemudiannya BN terus menerus melindungi kepentingan orang Melayu dalam bidang pendidikan melalui dasar ini.


Kini DAP mahu menghapuskan sistem kuota yang bermakna semua universiti awam termasuk UiTM akan dipaksa membuka peluang seluas-luasnya kepada pelajar kaum Cina dan India dengan mengorbankan kepentingan orang Melayu.


Mungkin inilah yang dimaksudkan oleh Guan Eng semasa sesi debat apabila beliau mendakwa DAP adalah sebuah parti yang memperjuangkan hak semua kaum; hanya ia tidak berani menyebut bahawa dalam perjuangan 'sama rata' parti itu banyak dasar serta program pro-Melayu akan dihapuskan!


Guan Eng juga dengan berani menyentuhkan isu kontrak-kontrak kerajaan yang diberikan kepada syarikat-syarikat Melayu/Bumiputra.


Beliau mendakwa Umno mengamalkan dasar yang hanya mengutamakan pemberian kontrak kepada syarikat kontraktor Melayu.


Oleh itu katanya, Guan Eng berjanji untuk menghapuskan semua syarikat kontraktor Melayu yang 'jahat' jika Pakatan Rakyat berjaya menawan Putrajaya.


Jika kontraktor Melayu yang mendapatkan kontrak dikatakan sebagai 'jahat' hanya kerana mereka berjaya dalam perniagaan di bawah kerajaan BN, bagaimana pula kontrak-kontrak kelas F yang diberikan oleh kerajaan Pulau Pinang?


Walaupun Guan Eng berkata DAP bersikap telus memberi kontrak kepada syarikat Bumiputra yang benar-benar layak, pembohongan beliau terdedah apabila lebih 90 peratus daripada syarikat Melayu yang berjaya adalah terdiri daripada penyokong-penyokong PKR, PAS dan DAP.


Malah DAP telah mempastikan tidak ada satu syarikat kontraktor Melayu di Pulau Pinang layak menerima sebarang kontrak di negeri itu jika didapati mempunyai kaitan dengan Umno atau BN.


Jadi DAP hanya akan membantu segelintir kecil orang Melayu yang sanggup menjadi balacinya dan pada masa yang sama akan menyisihkan majoriti peniaga Melayu, walaupun di kalangan mereka ramai yang berkelayakan dan berpotensi.


Debat MCA-DAP yang diadakan seharusnya membuka mata orang Melayu agar tidak dibuai mimpi oleh janji-janji palsu DAP dan Pakatan Rakyat.


Sikap berdiam dan bisu PKR dan PAS terhadap kenyataan rasis pemimpin DAP itu hanya mengguatkan lagi keyakinan bahawa DAP akan menghapuskan segala apa yang kecapi oleh orang Melayu di bawah kerajaan BN jika ia dibenarkan berkuasa.


Pisau kata " Guan Eng marahkan Umno sebab tak tunduk kepada DAP seperti PAS"

Guan Eng: "you kicked out Rainbow like a used, discarded condom"

Posted: 13 Jul 2012 10:18 AM PDT


Shame On You, Lim Guan Eng! The Rainbow Saga Continues!

This seems to be the Dear Leader's favourite phrase these days! We bet even when he dreams at night, he will shout out "shame on you" and when he is in his most private moments, he will also yell out: "shame on you." Everyone else is shamed except himself.


He is the most trustworthy, most honourable and most cleverest man in Penang now. Shame on all you Penangites! You Penangites need a Batu Pahat-born, Malaccan to be the Chief Minister of Penang and a Perak-born, Selangorean Dr P.Ramasamy as his deputy. Shame on Penangites that the DAP is telling you that none of you people are as smart as him to lead the state.


He thinks he is the most trustworthy but ask Betty! She surely don't trust him! "Ask Betty" is also the next favourite and most famous phrase in Penang. Many people are echoing what Ng Phaik Kheng aka Rainbow has responded, when asked by reporters. She would only reply: "Ask Betty." She has not denied the passionate affair between her and Dear Leader despite his denial.


We believe someone out there – has kept the many hot hot hot SMS that went between Dear Leader and Rainbow. That will prove what a LIAR Dear Leader has been!


We also know why the Dear Leader abandoned his Cina Ah Pek-Pyonyang hairstyle for the modern layer cut hair style but abandoned it after Jealous Betty discovered this middle aged man was behaving suspiciously, looking at himself like a vain pot 1,000 times at the mirror and often caught moving away from Jealous Betty to send out those hot text messages!


Jealous Betty, like many women, of course, grew suspicious. Dear Leader finally confessed and admitted of their relationship. He blamed Rainbow, of course. We are used to him blaming everyone. Hill development, blame previous government. Caught with his pants down, blame Rainbow.


From our checks with Rainbow's friends, we are told that Dear Leader pushed all the blame on Rainbow, saying she had the hots for him but he claimed that he rejected her advances!


It was a one sided affair, he pleaded as the flying object flew into his direction. Shame on you, Rainbow, we can almost hear him screamed. Blamed Koh Tsu Koon, it's all his fault! Shame on the BN!


Well, the rest is history. Betty confronted Rainbow, Dear Leader put on a plaster, Rainbow got transferred and Betty – we almost forgot she is a politician – made sure she got kicked out of the Malacca Assembly, SO SHE CAN BE WITH HIM 24 HOURS A DAY. So now you see Jealous Betty by his side at every function. Dear Leader, check mate!


But watch out Dear Leader. Be ready for Rainbow to shame you because for all your bullshit about principles, integrity and credibility, you kicked out Rainbow like a used, discarded condom.-Stopthelies

Video:Pengakuan Model Playboy Peluk Islam Bukan Kerana PAS !

Posted: 13 Jul 2012 06:00 AM PDT


Model Playboy dari Hollywood peluk Islam bukan kerana PAS.Jamie tertarik kepada Islam bukan kerana PAS,bukan kerana Nik Aziz atau pun Hj Hadi.

Bezanya di Malaysia ,PAS dianggap sebagai satu agama kononnya menyertai parti khawarij itu maka dapat mengenali Islam dan lebih beriman.Malah hujah sedangkal Bob Lokman katanya mahu menyelamatkan anaknya dari neraka.Begitu juga Aisyah,menyalahkan kerajaan hanya kerana dirinya gagal untuk menjaga akhlak anak beliau sendiri kemudian mula memaki hamun kerajaan.

Penganut Islam PAS anggap politik mereka adalah agama maka tidak menjadi masaalah buat mereka yang baru beriman kepada PAS akan terus menyerang parti politik lain yang berbeza idologinya. Korang boleh tengok bagaimana Abby Abadi,Aisyah ,Bob Lokman dan juga Hairi Othman. 4 orang artis ini secara terbuka menyatakan terasa lebih Islam dan beriman selepas menyertai PAS.


Politik itu agama Nik Aziz dan para pemimpin khawarij,makanya berselingkoh bersama DAP adalah sebahagian daripada rukun iman mereka.Melacurkan agama dan juga Quran untuk meraih undi juga adalah sebahagian daripada anutan mereka.


Pisau kata " Islam korang tak luak pun kalau tak masuk PAS."

KBS Punca Belia Semakin Sukar Di Pengaruhi!

Posted: 13 Jul 2012 01:00 AM PDT

Semenjak akhir akhir ini Kementerian Belia dan Sukan dibawah pak menterinya Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek telah banyak menimbulkan masaalah.Pelbagai isu cuba dibangkitkan dan diterangkan agar para golongan beliau mengikuti arus kebangkitan orang muda bersama perjuangan revolusi dan reformasi.Orang muda bersama PKR,Orang muda geng kita(PAS) dan juga pelbagai macam lagi jenama orang muda yang diguna pakai oleh gerembolan pakatan.

Semua ini gagal,ya gagal sama sekali untuk mempengaruhi golongan belia.Apa yang menjadi halangan dan masaalah kepada para reformis dan juga aparat revolusi. Belia diseluruh negara benar benar menerima gagasan 1Malaysia,Belia menyambut seruan Perdana Menteri agar menolak politik kotor pakatan,Belia juga menolak rusuhan ganas.Belia juga menolak politik murahan yang meremehkan minda mereka.


Himpunan Sejuta Belia di Putrajaya menjadi bukti apabila jutaan belia berkumpul menolak politik gampangan pakatan. Ahad ini satu lagi gagasan yang murni dan baik di kendalikan oleh Kementerian Belia Dan Sukan . 1M4Youth adalah satu program untuk menarik golongan belia menjadi sukarelawan didalam pelbagai bidang.Daripada menjadi sukarelawan alam sekitar hinggalah sukarelawan .

Kenapa korang patut sertai 1M4Youth dan kenapa ia diwujudkan...

Korang tengok,berdasarkan laporan 'World Giving Index 2011' atau Indeks Memberi Sedunia tahun 2011 yang dikeluarkan Charities Aid Foundation menunjukkan Malaysia menduduki
tempat ke-87 berbanding 153 negara yang dinilai.

Bukan untuk mempertikaikan keikhlasan pelbagai pihak,namun dikatakan ramai rakyat Malaysia kononnya begitu berbangga kononnya mereka adalah rakyat paling pemurah ada yang berasakan apa yang mereka lakukan sudah memadai.

Realitinya rakyat Malaysia seharusnya berasa malu kerana negara jiran kita iaitu Thailand berjaya meletakkan dirinya jauh ke hadapan sebagai masyarakat pemurah iaitu di tempat ke-9.


Dilaporkan bahawa 85% rakyat Thailand membuat sumbangan wang secara berkala sepanjang tahun. Berkemungkinan ia ada kaitan dengan ajaran agama mereka yang amat menitik beratkan praktik memberi sedekah dalam kehidupan mereka.


Dilaporkan juga bahawa hanya 37 peratus rakyat negara kita sanggup menyumbangkan wang untuk keperluan orang lain. Hanya 20 peratus rakyat sanggup menyediakan masa untuk kerja sukarela dan 30 peratus sanggup membantu orang asing yang kesusahan.

Penilaian berdasarkan tingkah laku serta sikap rakyat kita terhadap tiga elemen iaitu menyumbang wang, menyediakan masa untuk kerja sukarela serta membantu orang asing.


Hasil laporan tersebut juga menunjukkan bahawa kejayaan mana-mana negara mencapai tahap paling banyak memberikan sumbangan bergantung kepada nilai asas terbentuk dalam masyarakat negara itu.


Sifat mengambil tahu dan sanggup membantu orang lain secara mendalam sememangnya diakui amat tebal bagi warga Amerika Syarikat, Ireland, Australia dan United Kingdom yang semuanya berada pada kedudukan tertinggi sebagai masyarakat pemurah.


Amat membanggakan apabila masyarakat di United Kingdom tidak menjadikan alasan kemelesetan ekonomi dihadapi blok Eropah sebagai alasan untuk mengurangkan jumlah wang dan masa untuk membantu orang lain.

Dah nampakkan kenapa diwujudkan 1M4Youth, kalau yang berminat nak join jadi sukarelawan korang klik sini

Ahad ni akan berlangsung pelancaran 1M4Youth, ada kejutan dan paling menarik akan diadakan flashmob terbesar di Malaysia apabila akan disertai oleh ribuan sukarelawan.

Pelancaran '1MALAYSIA FOR YOUTH' bermula jam 8.00 pagi hingga 7.00 malam bertempat di Esplanade Kuala Lumpur City Centre (KLCC). Majlis Pelancaran ini akan disempurnakan oleh Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Malaysia pada jam 4.00 petang. Oleh itu sempena pelancaran ini Kementerian Belia dan Sukan akan mengadakan persembahan flash mob terbesar di KLCC bagi memeriahkan majlis.

Pisau kata " meh kita pakat join jadi sukarelawan.."

Anwar:Why does Allah curse the jews in Quran ?

Posted: 12 Jul 2012 11:00 PM PDT


Why does Allah Curse the jews in Quran but Anwar had said he supported "all efforts to protect the security of the jewish state of Israel"Pisau kata "Will we have a Prime Minister that will do his utmost best in securing Israel's future?"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 13 Jul 2012 09:07 PM PDT

Sri Tri Buana

Posted: 13 Jul 2012 07:42 PM PDT

Sri Tri Buana


Rainbow 5: Dengar Ini Cerita.

Posted: 13 Jul 2012 05:00 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 13 Jul 2012 03:19 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


PAS SEMAKIN HANYUT DENGAN DUNIA GLAMOUR!!!

Posted: 12 Jul 2012 06:59 PM PDT


Sah..! Dunia sudah semakin hampir mahu kiamat.

Dulu budak remaja yang tergila-gilakan artis dan celebriti. Hari ini artis menjadi rebutan pak-pak lebai PAS untuk mereka gunakan artis ini sebagai "burung pemikat" sokongan golongan muda.

PAS berjaya mendakwahkan artis-artis dari terkinja-kinja menyanyi dan berjoget kepada terkinja-kinja berceramah politik. Bukan ceramah agama yang bermaksud membawa remaja yang jauh dari agama supaya cinta kepada agama, sebaliknya mengajak remaja supaya xinta kepada politik kebencian yang dibenci oleh agama.

Sebelum ini Pas memperalatkan airmata rakyat di stadium dengan doa hajat yang mengusik jiwa. Juga bukan kerana Allah tapi kerana politik kebencian.

Hari ini PAS memperalatkan pula "dunia glamour" selebriti untuk kepentingan politik kebencian mereka.

Semua yang PAS lakukan ini kerana Allah dan rasul? Memberaklah....

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 13 Jul 2012 03:09 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Konvensyen Media Sosial Wilayah Persekutuan - 5 Blogger Pakatan Akan Umum Keluar PAS

Posted: 13 Jul 2012 04:52 AM PDT

LELONGG...! LELOONGG...!! Melayu Mau Kena LELONG

Posted: 12 Jul 2012 09:35 PM PDT

Debat di antara Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng anjuran Institut Strategi dan Kepimpinan Asia (Asli) pada 8 Julai lalu berjaya mengukuhkan persepsi DAP sebagai parti Cina paling rasis di negara ini.

Sementara Soi Lek menggunakan pentas debat untuk mempertahankan rekod parti itu dalam memperjuangkan kaum Cina di negara ini sejak zaman Merdeka lagi, Guan Eng menggunakan peluang tersebut untuk menghentam Barisan Nasional habis-habisan.

Sesiapa yang mengikuti debat tersebut akan mendapati kandungan ucapan serta isu yang di bawa Ketua Menteri Pulau Pinang tidak berbeza langsung dengan ceramah-ceramah politik yang beliau adakan seiring dengan rakan-rakan Pakatan Rakyat yang lain.

Fitnah, cemuhan, tohmahan serta serangan peribadi terhadap Perdana Menteri dan pemimpin kerajaan sudah menjadi lumrah dan resam pihak pembangkang.

Jadi para hadirin pada debat di Pusat Konvensyen Sunway Pyramid sudah tentu amat kecewa jika mereka datang mengharapkan sesuatu yang baru dari Guan Eng.

Namun sepandai-pandai tupai melompat, jatuh ke tanah juga; sepandai-pandai Guan Eng cuba memanipulasi fakta dan memutar belit sejarah parti itu yang penuh dengan sentimen perkauman, terserlah juga sikap anti-Melayu tanpa disedarinya.

Agak sukar DAP untuk menutup wataknya yang sebenar dalam masa hanya empat tahun sejak 2008 setelah bergelumang dalam sikap rasis dan anti-Melayu selama 45 tahun sejak ditubuhkan pada 1967.

Oleh kerana itu walaupun DAP berusaha keras untuk menyembunyikan dasar perkaumannya dengan cuba menonjolkan imej yang lebih lunak terhadap orang Melayu namun usaha ini gagal, malah dilihat pula sebagai parti yang bersikap hipokrit dan bermuka-muka berbaik-baik dengan bangsa anak watan yang dibencinya.

Semasa debat, Guan Eng telah tersasul dalam dua isu apabila cuba mematah hujah Presiden MCA, dan kesilapan ini yang dilakukan di hadapan hadirin yang terdiri kebanyakannya daripada pemimpin dan masyarakat Cina telah meranapkan sikap berpura-pura DAP menghormati hak istimewa bangsa Melayu yang termaktub di dalam Perlembagaan Negara.

Pertama, ketika berhujah mengenai isu penubuhan Kolej Tuanku Abdul Rahman oleh MCA, Guan Eng telah mempertikaikan sistem kuota kemasukan universiti awam.

Ini merupakan salah satu hak istimewa orang Melayu yang diwujudkan bagi menjamin anak-anak Melayu mendapat peluang mendapat pendidikan di menara gading.

Tanpa peruntukan ini, sudah tentu pelajar-pelajar Melayu akan menghadapi persaingan yang sengit daripada kaum Cina dan India, dan besar kemungkinan peratusan pelajar Melayu di universiti akan menjadi amat kecil jika kerajaan mengamalkan dasar kemasukan terbuka.

Atas kesedaran ini kerajaan Perikatan dan kemudiannya BN terus menerus melindungi kepentingan orang Melayu dalam bidang pendidikan melalui dasar ini.

Kini DAP mahu menghapuskan sistem kuota yang bermakna semua universiti awam termasuk UiTM akan dipaksa membuka peluang seluas-luasnya kepada pelajar kaum Cina dan India dengan mengorbankan kepentingan orang Melayu.

Mungkin inilah yang dimaksudkan oleh Guan Eng semasa sesi debat apabila beliau mendakwa DAP adalah sebuah parti yang memperjuangkan hak semua kaum; hanya ia tidak berani menyebut bahawa dalam perjuangan 'sama rata' parti itu banyak dasar serta program pro-Melayu akan dihapuskan!

Guan Eng juga dengan berani menyentuhkan isu kontrak-kontrak kerajaan yang diberikan kepada syarikat-syarikat Melayu/Bumiputra.

Beliau mendakwa Umno mengamalkan dasar yang hanya mengutamakan pemberian kontrak kepada syarikat kontraktor Melayu.

Oleh itu katanya, Guan Eng berjanji untuk menghapuskan semua syarikat kontraktor Melayu yang 'jahat' jika Pakatan Rakyat berjaya menawan Putrajaya.

Jika kontraktor Melayu yang mendapatkan kontrak dikatakan sebagai 'jahat' hanya kerana mereka berjaya dalam perniagaan di bawah kerajaan BN, bagaimana pula kontrak-kontrak kelas F yang diberikan oleh kerajaan Pulau Pinang?

Walaupun Guan Eng berkata DAP bersikap telus memberi kontrak kepada syarikat Bumiputra yang benar-benar layak, pembohongan beliau terdedah apabila lebih 90 peratus daripada syarikat Melayu yang berjaya adalah terdiri daripada penyokong-penyokong PKR, PAS dan DAP.

Malah DAP telah mempastikan tidak ada satu syarikat kontraktor Melayu di Pulau Pinang layak menerima sebarang kontrak di negeri itu jika didapati mempunyai kaitan dengan Umno atau BN.

Jadi DAP hanya akan membantu segelintir kecil orang Melayu yang sanggup menjadi balacinya dan pada masa yang sama akan menyisihkan majoriti peniaga Melayu, walaupun di kalangan mereka ramai yang berkelayakan dan berpotensi.

Debat MCA-DAP yang diadakan seharusnya membuka mata orang Melayu agar tidak dibuai mimpi oleh janji-janji palsu DAP dan Pakatan Rakyat.

Sikap berdiam dan bisu PKR dan PAS terhadap kenyataan rasis pemimpin DAP itu hanya mengguatkan lagi keyakinan bahawa DAP akan menghapuskan segala apa yang kecapi oleh orang Melayu di bawah kerajaan BN jika ia dibenarkan berkuasa.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 13 Jul 2012 03:06 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Wahai artis, jangan kaitkan taubat anda dengan parti politik!

Posted: 13 Jul 2012 03:01 PM PDT

Kalau nak berpolitik, politik sahajalah, kalau nak menentang kerajaan, tentang sahajalah, kalau nak memburukkan kerajaan, teruskan sahaja atas dasar mahu berpolitik.

Tak perlulah menyalahkan orang lain kerana rosak anak-anak kamu. Tak perlulah salahkan orang lain kerana kejahilan kamu yang lepas. Tak perlulah salahkan kerajaan kalah kamu kalah Raja Lawak sekalipun kerana kamu memang tidak berbakat langsung!

Usahlah kaitkan taubat kamu dengan parti-parti politik yang terlibat dalam Malaysia ini!


(Gambar) Resit pembelian Selena Gomez di Wangsa Walk, punya la sangap peminat di Malaysia ni!

Posted: 13 Jul 2012 10:45 AM PDT

Kehadiran Justin Bieber ke Malaysia memang menjadi satu perhatian dan nama beliau sebenarnya lebih besar daripada acara yang bakal beliau sertai esok.

Awal tengah hari ini, heboh peminat di Twitter tentang sekeping gambar yang menunjukkan Justin Bieber bersama kekasih Selena Gomez berada di sebuah kompleks membeli belah.

Pasangan ini dilihat berjalan berpimpinan tangan di Wangsa Walk dan kehadiran Justin Bieber ini pastinya satu kejutan buat pengunjung pusat membeli belah itu.


Nurul Izzah cuak dengan pengakuan seorang pegawai SPR!

Posted: 13 Jul 2012 09:02 AM PDT

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berkata, seorang bekas pegawai pilihan raya yang menjaga parlimennya pada tahun 2008 memberitahunya beliau tidak akan menang dalam pilihan raya akan datang sekiranya pegawai tersebut kembali menjaga kawasannya.

Dalam ucapan di majlis makan malam anjuran PKR Lembah Pantai malam tadi, Nurul Izzah berkata, beliau terjumpa dengan pegawai pilihan raya yang enggan namanya disebut itu selepas berjumpa dengan Datuk Bandar petang semalam.
"Saya sebenarnya tidak sengaja bertemu dengan bekas pegawai pilihan raya pada tahun 2008 yang mana dia yang mengumumkan kemenangan saya pada pukul 2 pagi pada ketika itu.

"Saya jumpa dan saya kata pada dia, 'selepas ini, jaga Lembah Pantai lagi ke?' Kita perlu berbaik dengan semua orang. Itu yang diajar walaupun kita mempunyai latar belakang politik yang berbeza.

"Tetapi dia jawab 'Tidak, kalau saya jadi pegawai pilihan raya Lembah Pantai, YB tidak akan menang lagi'," kata Nurul Izzah kepada kira-kira 1,000 orang hadirin.

Majlis makan malam tersebut diadakan di Dewan Persatuan Hainan Selangor dan Wilayah Persekutuan, Thien Hau Temple.

Ia turut dihadiri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim; bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Nizar Jamaluddin; Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo dan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.

Sehubungan itu, kata Nurul Izzah berkata, beliau akan menghantar surat kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhubung perbualannya dengan pegawai tersebut.

Katanya, tindakan pegawai tersebut bukan sahaja biadap tetapi turut tidak mempamerkan sikap SPR yang dikatakan akan melaksanakan transformasi dalam pilihan raya.

''Bolehkah anda semua bayangkan, dalam pada SPR cakap akan laksanakan transformasi, SPR sudah melaksanakan semua tuntutan BERSIH, tapi bila jumpa pegawai pilihan raya yang akan menjadi pegawai pilihan raya lagi, boleh kata ''kalau jaga Lembah Pantai YB tidak akan menang lagi''.

''Bagi saya ini tindakan yang biadap. Saya akan pastikan saya menulis surat kepada SPR tentang perbualan ini. Anda suka ke, tak suka ke parti itu, kerja perlu profesional, perlu objektif," kata Nurul Izzah lagi.

Sementara itu, majlis makan malam itu turut diserikan dengan persembahan daripada 'Elvis Presley Malaysia', HT Long, yang menyanyikan dua buah lagu. Antara lagu yang dinyanyikan berjudul 'Now or Never'. Anwar yang menghafal lirik lagu tersebut turut secara spontan naik ke atas pentas dan bernyanyi bersama sambil menerima tepukan gemuruh daripada hadirin.

MK

p/s : Aku ingant Nurul Izzah nak mengenenkan Pegawai tu pada awalnya, tapi kena potong cakap pulak dek pegawai tersebut, terkedu ko! Hahahaha..

(Gambar) Atlit pendayung OKU yang cun beraksi bogel dalam majalah ESPN

Posted: 13 Jul 2012 09:02 AM PDT

Atlit pendayung kurang upaya, Oksana Masters telah beraksi bogel untuk majalah ESPN's 2012 Body Issue menjelang Sukan Paralympic di London tahun ini.

Atlit berusia 23 tahun yang kakinya telah dipotong ketika masih kecil itu menggayakan tubuhnya yang berotot dan bertatu di dalam majalah tersebut dengan duduk berbogel di atas jetty dengan pendayung disebelahnya.

Beliau mendedahkan kisahnya di dalam majalah tersebut sebagai seorang anak yatim yang dibesarkan dirumah kebajikan, beliau boleh menahan lapar seharian tanpa masalah.Gadis ternoda selepas minuman dimasukkan dadah oleh teman lelaki

Posted: 13 Jul 2012 07:39 AM PDT

Gambar hiasan
BAYAN BARU - Seorang lelaki ditahan selepas didakwa memasukkan benda khayal dalam minuman teman wanitanya dan merogol wanita itu di sebuah rumah rehat di sini, Sabtu lalu.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Mohd Hatta Mohd Zain berkata, kejadian berlaku jam 8 malam hingga 10.30 malam selepas mangsa bertemu teman lelakinya berusia18 tahun itu di Queensbay Mall, di sini jam6.30 petang.

Menurutnya, siasatan awal mendapati mangsa yang berusia 17 tahun keluar bersiar-siar dengan teman lelakinya sebelum dia diberi minuman dalam tin dan mereka menaiki bas ke kawasan pasaraya Sunshine, Bayan Baru, kira-kira dua jam kemudian.

Katanya, mangsa berasa pening ketika turun bas sebelum tidak sedar apa yang berlaku dan apabila sedar jam 10.30 malam, mendapati dirinya terbaring atas katil sebuah bilik dalam keadaan bogel.
"Hasil siasatan mendapati mangsa tidak mengetahui tempat kejadian dan dia mengesyaki dirinya dirogol selepas berasa sakit pada kemaluannya.

"Dia keluar dari situ dan pulang ke rumah menaiki bas. Mangsa kemudian menceritakan kejadian itu kepada keluarganya dan dia dibawa ke hospital. Pemeriksaan mendapati terdapat kesan rogol dan mangsa membuat laporan polis," katanya.

Menurut Hatta, sepasukan polis menjalankan gerakan mengesa teman lelakinya dan menahan lelaki itu di Bayan Lepas, kelmarin.

Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol dan yang sabit kesalahan boleh dihukum penjara sehingga lima tahun atau tidak lebih 20 tahun atau sebatan.

HM

p/s: Minuman INI tidak memabukkan..tetapi menyegarkan! Cubalah!#SmilewithListerine

RPK: Pakatan mungkin 'tidak berpakat' kerana faktor Azmin

Posted: 13 Jul 2012 07:14 AM PDT

(FMT)- Raja Petra Kamarudin (RPK) mendakwa Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali sedang cuba mendominasi PKR dengan meletakkan orang-orang beliau sebagai calon PRU depan.

Ini akan mengukuhkan kedudukannya sebagai pewaris ulung ketua pembangkang, cubaan yang agak keji,  yang mungkin akan mengoncang perpaduan antara parti komponen Pakatan, tambah RPK lagi.

Dalam artikel terbaru beliau, "The Weak Link Getting Weaker", RPK mendakwa, kegagalan Pakatan mempersetujui jumlah kerusi antara parti komponennya merupakan tanda membarahnya masalah dalaman yang berpunca daripada Azmin yang cuba mengawal calon mana yang harus bertanding.

Walaupun Pakatan berulang kali menafikan dakwaan kebuntuan mereka menentukan jumlah kerusi tersebut, dengan mengatakan perkara tersebut masih dalam perbincangan, seperti dilaporkan media pemimpin-pemimpin Pakatan sebagai berkata perkara tersebut akan dimuktamadkan sebelum hari pencalonan.

RPK mendakwa calon-calon pilihan Azmin merupakan orang-orang yang paling setia kepadanya, hingga jika Azmin suruh mereka melompat mereka akan jawab, tinggi mana?. Orang-orang Azmin ini akan memastikan tiada pencabar kepada kedudukan Azmin sebagai pewaris Anwar - senario yang mungkin meleraikan ikatan Pakatan berikutan tiada persefahaman tentang siapa akan menjadi ketua selepas Anwar?

"Mereka-mereka di dalam PAS dan DAP hanya mempersetujui Anwar sebagai PM dan tidak pernah bercakap mengenai siapa selepas itu,jauh sekali menyebut nama Azmin... ramai di dalam PAS dan DAP mengambil pendekatan tunggu dan lihat ke mana senario ini akan berakhir dengan penuh minat.

"Selepas Anwar, jelas Pakatan tidak mempunyai banyak pilihan, seperti mana juga sekarang bila mana mereka hanya ada Anwar untuk calon PM samaada suka atau tidak", katanya.

Anwar bukan sahaja ketua mutlak Pakatan pembangkang tetapi merupakan satu-satunya sebab kenapa DAP sekular dan PAS berimej agama boleh duduk bersama. Politik dan Imej sederhananya adalah dilihat sebagai tarikan utama kepada pengundi pelbagai bangsa.

RPK juga mendakwa yang masa hadapan karier politik isteri Anwar, Dr Wan Azizah Ismail juga dalam bahaya.

Jika Azmin mendominasi calon-calon PRU nanti, Wan Azizah dan anaknya, Nurul Izzah naib presiden PKR dengan mudah akan diketepikan daripada cubaan mencabar posisi Azmin sebagai pewaris Anwar.

~FMT

Artis bukan bijak pandai suarakan isu untuk berpolitik - Wardina

Posted: 13 Jul 2012 06:01 AM PDT

"Bagi saya, kalau hendak berubah ke arah lebih baik, buat perubahan pada diri.

"Bila diri kita berubah ke arah yang lebih positif, Insyaallah keadaan akan turut berubah," kata Wardina Safiyyah ketika dihubungi MyNewsHub hari ini.

Ujarnya, itu menjadi hak masing-masing untuk melakukan perubahan pada diri mereka melalui apa cara yang dirasakan betul sama ada melalui pengajian agama, berguru dengan yang arif, serta banyak lagi.

"Mungkin mereka rasa politik mampu mengubah mereka ke arah yang lebih baik," kata Wardina.

Menurutnya, segelintir selebriti yang memilih platform politik untuk merubah diri mereka pastinya telah berfikir dengan mendalam berkenaan pembabitan mereka dalam parti tersebut dan itu menjadi hak mereka.

"Selebriti atau artis itu bukanlah ahli politik, mereka bukan golongan yang bijak pandai menyuarakan sesuatu isu berkaitan politik," ujar Wardina.

Wardina diminta mengulas berkenaan isu segelintir artis yang menggunakan platform politik untuk mengubah diri mereka ke arah yang lebih positif.

Semenjak demam pilihanraya umum ke-13 semakin memuncak, beberapa selebriti tanah air telah memilih medium politik sebagai cara untuk merubah diri mereka ke arah yang lebih positif.
Mereka bukan sahaja ingin merubah diri bahkan sebaliknya hingga ada yang bersifat radikal serta 'agresif' memperjuangkan parti.

Jika kita lihat, ramai selebriti yang mula malah ada yang sudah bertahun-tahun menunjukkan perubahan ke arah yang lebih positif seperti Wardina Safiyyah, Irma Hasmie, Aizat Amdan, Diana Amir, Yatt Hamzah, dan Heliza Helmi di mana mereka tidak memilih jalan politik sebagai perubahan.

Namun, jika benar ada di antara mereka yang terlibat dengan politik, itu menjadi hak mereka.

Sebaliknya mereka tidak bertindak 'keterlaluan', bersikap professional dan neutral bagi memastikan ia tidak akan menjejaskan periuk nasi mereka sebagai selebriti yang diminati oleh pelbagai lapisan masyarakat tidak kira bangsa, agama serta fahaman politik.

Oleh: HK-74

(Gambar) Adam AF mendalami ilmu perubatan Islam

Posted: 13 Jul 2012 03:30 AM PDT

Sebelum ini penulis ada melaporkan berkenaan artis Aizat Amdan yang berusaha mendekatkan diri dengan Tuhan.

Kini, penulis mendapat info yang Adam AF pula bergiat aktif dalam program-program agama.

Alhamdulillah. Kini semakin ramai anak-anak muda yang menunjukkan minat dalam bidang agama.

Malah, apa yang ditunjukkan oleh para selebriti patut dipuji kerana tindakan mereka selalu menjadi ikutan para peminat.

Penulis ingin berkongsi beberapa gambar Adam AF yang memakai jubah bersama finalis-finalis Imam Muda.
Menurut sumber, mereka sedang melakukan sesi penggambaran merakam program yang bakal disiarkan pada Syawal nanti.

Selain itu, ada sumber yang melaporkan Adam AF bertugas sebagai pengamal perubatan Islam di Pusat Rawatan Islam Al-Hidayah.

Pusat rawatan Islam tersebut dikendalikan oleh Asyraf Muslim dan pada ketika itu Adam bertindak sebagai pembantu kepada Asyraf.

Apa-apa pun, penulis berbangga dengan usaha yang ditunjukkan oleh Adam serta rakan-rakan artis yang lain apabila menunjukkan perubahan yang positif.

Semoga peminat-peminat serta mereka yang menjadikan Adam sebagai ikon akan turut sama mengambil langkah positif yang ditunjukkan olehnya.

Mynewshub

Gadis diperkosa bapa tiri tanggung derita hidap HIV

Posted: 13 Jul 2012 02:01 AM PDT

BACHOK - Seorang wanita mendakwa dibaling palstik berisis kelapa parut oleh seorang pemilik kedai runcit gara takut berjangkit sebaik baerita mengenai dirinya menghidapt virus HIV tersebar luas di kampungnya.

Malah, saudara-mara termasuk rakan karib  turut memulaukan dirinya hingga wanita berusia 23 tahun itu menangis mengenangkan nasib yang menimpanya.

Mahu dikenali sebagai Nita, dia berkata, penyakit itu bukan dicari, sebaliknya terjangkit daripada ayah tirinya yang meninggal dunia tiga tahun lalu akibat AIDS.

Katanya, ayah tiri yang juga penagih dadah memperkosanya menyebabkan dia dijangkiti HIV.

Mengimbas kembali perubahan hidupnya, Nita berkata, kehidupan keluarga mula berubah  apabila ayah kandungnya meninggal dunia sebelum ibu berkahwin  dengan lelaki lain tanpa mengetahui suami barunya itu penagih dadah.

"Dua bulan selepas ibu meninggal dunia kerana barah, saya dijadikan tempat untuk melampiaskan nafsu ayah tiri yang memperkosa saya ketika berusia 15 tahun," katanya.
Menurut Nita, beberapa bula selepas diperkosa, dia ke sebuah hospital kerajaan sebaik mendapati rambutnya gugur seperti menghidap leukimia, tetapi terkejut apabila doktor mengesahkan dia positif HIV.

Katanya, dia meraung sekuat hati dalam bilik di rumah kerana terlalu sedih sebaik mengetahui perkara itu.

"Siapa tidak sedih kera dalam usia semuda itu, saya menanggung penyakit yang susah diubati. Saya bagaikan hilang pedoman sehingga kebajikan adik-adik saya terabai.

"Saudara mara pula menyisihkan saya sehingga diri ini sebagai sampah menyebabkan hidup semakin tertekan," katanya ketika ditemui di Rumah Masyarakat Prihatin (RMP), di sini, kelmarin/

Bagaimanapun, selepas dua tahun menanggung derita, Nita bertemu dua insan, Zaimah Husin dan Zahrain Zulkifly yang simpati dengan penderitaannya.

"Mereka menjemput dan membawa saya ke RMP sebelum memberi kata-kata semangat serta rawatan pemulihan.

"Sepanjang berada di RMP, banyak perubahan yang berlaku pada saya. Saya dibentuk mereka menjadi seorang manusia normal hinggakan saya lupa seketika penyakit yang saya hidapi.

"Saya bersyukur kerana makin bersemangat untuk meneruskan hidup hasil bimbingan mereka yang saya anggap sebagai ibu dan abang," katanya.

Selain hidup bahagia bersama dua adiknya di rumah berkenaan, Nita turut menjadi jurucakap RMP kepada wanita HIV lain di Malaysia.

Kes Komunis Malaya ditangguh Selasa ini

Posted: 13 Jul 2012 01:45 AM PDT

BUTTERWORTH - Kes Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu berhubung isu Bukit Kepong dan komunis tahun lalu ditangguhkan sehingga Selasa ini.

Prosiding ditangguhkan sementara menunggu keputusan permohonan rayuan berkenaan kes itu di Mahkamah Rayuan, Isnin ini.

Hakim Ikmal Hishan Ahmad Tajuddin menetapkan satu tarikh lain untuk perbicaraan selepas beliau menerima surat penangguhan daripada pihak peguam bela mewakili Mohamad yang turut dikenali sebagai Mat Sabu sementara menantikan keputusan rayuan kes berkenaan yang telah difailkan sebelum ini.    

Rayuan dikemukakan selepas permohonan Mat Sabu untuk mengenepikan kes ini ditolak oleh Mahkamah TInggi Pulau PInang pd 22 Februari lalu.

Bagaimanapun Ikhmal menetapkan 17 Julai ini sebagai tarikh baru sama ada untuk meneruskan kes itu atau menggugurkanya sementara menanti keputusan rayuan berkenaan.habis

Pemuda PAS merayu pada Ronnie Liu supaya berfikiran terbuka

Posted: 13 Jul 2012 01:31 AM PDT

KUALA LUMPUR – Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) meminta pemimpin kerajaan Selangor menghomati langkah mengarahkan pasangan muslim yang belum berkahwin supaya duduk berasingan dalam pawagam meskipun peraturan itu didakwa tidak pernah dibuat oleh kerajaan negeri.

Ketua Penerangannya, Riduan Mat Nor berkata, pemimpin kerajaan negeri itu perlu berfikiran terbuka mengenai langkah tersebut yang sebenarnya bertujuan mengatasi gejala sosial dikalangan umat Islam.

"Pelaksanaan itu yang telah berlangsung selama setahun di kawasan Majlis Daerah Kuala Selangor (MDKS) merupakan keputusan bijak demi menyelamatkan konflik sosial yang semakin parah berlaku di Selangor khususnya," katanya melalui satu kenyataan media hari ini.

Mengulas lanjut, Riduan berkata, DPPM mendapat maklumat bahawa keputusan pengasingan tempat duduk lelaki dan perempuan yang belum berkahwin tidak pernah dibuat.

Sebaliknya, apa yang telah diputuskan secara muktamad dalam mesyuarat ahli-ahli MDKS adalah untuk meletakkan papan tanda peringatan kepada pasangan muslim yang tidak berkahwin supaya tidak duduk bersebelahan.

Namun, katanya, DPPM menghormati kerajaan negeri yang mempunyai hak untuk mengubah sebarang keputusan pihak berkuasa tempatan tetapi perlu juga menghormati keputusan mesyuarat penuh ahli majlis MDKS yang dihadiri oleh dari semua parti termasuk DAP.
"Kami juga mendesak agar semua pihak berlapang dada dan elakkan sebarang kenyataan sendirian secara peribadi dikeluarkan. Setiap pimpinan kerajaan negeri mesti bersikap terbuka dan berlapang dada dalam menerima sebarang keputusan (MKDS)," katanya.

Sebuah portal berita baru-baru ini melaporkan Kerajaan Selangor membekukan peraturan Majlis Daerah Kuala Selangor yang mengarahkan pasangan Muslim yang belum berkahwin supaya duduk berasingan dalam pawagam.

Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan, Ronnie Liu dipetik berkata arahan tersebut dikeluarkan tanpa pengetahuan kerajaan negeri.

Bonus Aidilfitri untuk kakitangan awam tahun ini?

Posted: 13 Jul 2012 01:01 AM PDT

KUALA LUMPUR: Tuntutan bonus Aidilfitri untuk 1.4 juta penjawat awam di negara ini adalah antara isu yang akan dibincang pada mesyuarat Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Isnin ini.

Presidennya, Datuk Omar Osman, berkata permintaan bonus itu akan dibincang dari pelbagai sudut termasuk jumlah bayaran.

CUEPACS juga akan membincangkan dasar baru Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) yang membenarkan pemegang ijazah sarjana muda memohon jawatan peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Omar mengulangi pendirian CUEPACS yang tidak bersetuju dengan dasar itu kerana dianggap menutup peluang kerjaya untuk lepasan SPM, selain boleh membawa masalah kepada SPA pada masa depan.

"Selain itu, CUEPACS juga membantah dasar SPA yang membenarkan calon mengemukakan permohonan sehingga 15 jawatan pilihan berbanding lima sebelum ini," katanya.

Katanya, keputusan CUEPACS berhubung kedua-dua dasar itu akan dikemukakan kepada Pengerusi SPA, Tan Sri Mahmood Adam pada 19 Julai ini.
Selain itu, Omar berkata, CUEPACS juga akan mengadakan pertemuan dengan Ketua Setiausaha Negara, Datuk Seri Dr Ali Hamsa di sini pada 16 Julai ini. Selain beramah mesra, beliau berkata CUEPACS berharap Ali dapat memberikan pendapat dan komitmennya dalam memperjuangkan kebajikan penjawat awam. - BERNAMA

Pengarah filem ceroboh bilik pelakon wanita ajak berasmara

Posted: 13 Jul 2012 12:30 AM PDT

Bukan perkara baru dalam dunia hiburan Malaysia kalau kisah pengarah yang suka 'makan' pelakon yang baru sahaja hendak bertapak. Fenomena yang membimbangkan.

Gossip kali ini menariknya datang terus daripada seorang anak seni yang terlibat secara langsung dengan dunia belakang tabir produksi iaitu Along Kamaludin.

Tetapi ini bukan'lah kisah diri beliau walaupun bergelar seorang pengarah. Dalam tulisan beliau melalui akaun Facebook, Along Kamaludin berkongsi kisah kotor seorang pengarah lain.

Khabarnya, seorang pengarah ini gemar memberikan ceramah agama kepada mana mana aktress yang baru hendak bermula dan ramai pelakon menghormati cara'nya itu.

Namun satu malam, pengarah ini di'katakan telah berusaha 'memancing' seorang aktress baru dengan ayat ayat manis beliau dengan tujuan yang tidak baik.Ketika semua orang sedang tidur, pengarah ini telah masuk ke bilik tidur aktress baru itu secara senyap senyap dan terus membaringkan diri rapat dengan aktress tersebut lantas membisikkan "…nak tak?" ke telinga aktress yang sedang tidur itu — memberi hint tentang kemahuan seksual pengarah itu.

Aktress itu yang terjaga dan terkejut dengan kehadiran pengarah itu lantas menjerit dan membuatkan pengarah itu lari lintang pukang dan khabarnya terjun tingkap bilik tidur tersebut.


(Gambar) Neelofa 'cuba cium' siapa di Mekah?

Posted: 13 Jul 2012 12:01 AM PDT

Gadis genit ini giat memuat naik gambar-gambar santainya di Tanah Suci Mekah. Agaknya sudah selesai berumrah dah kot, so sekarang sibuk bershooting pulak.

Bagi berkongsi pengalaman beliau di sana dengan peminat, beliau sentiasa memuat naik foto-foto terbaru aktiviti-aktiviti santainya di sana.

Salah satu gambar di bawah memperlihatkan beliau sedang ditenung penuh nafsu oleh seekor unta. Macam nak kunyah ajer muka Neelofa gayanya...! Macam nak cium pun ada...hahahaha!
(Video) Edisi berdarah hidung, Miranda Kerr promosikan produk terbaru Victoria's Secret

Posted: 12 Jul 2012 09:00 PM PDT

Victoria's Secret, rangkaian jenama pakaian dalam wanita yang terkenal sekali lagi menampilkan Miranda Kerr sebagai model untuk menggayakan rekaan terkini produk mereka.

Syarikat tersebut menyebutnya di dalam twitter mereka "Summertime… and MirandaKerr is back w/ another sultry online commercial for VictoriasSecret Cotton Lingerie,"

Di dalam video ini menyaksikan aksi Miranda Kerr bergolek-golek dengan rangkaian produk Vitoria's Secret.
Gadis dipaksa onani selepas dirogol bergilir-gilir oleh rakan sekolah

Posted: 12 Jul 2012 08:00 PM PDT

Gambar hiasan
AMPANG - Angkara lewat ke sekolah, seorang pelajar perempuan melalui detik hitam apabila dia dijadikan habuan pemuas nafsu dua remaja lelaki rakan sekolahnya kelmarin.

Gadis berusia 16 tahun itu bukan sahaja dirogol bergilir-gilir oleh dua remaja terbabit, malah turut dipaksa melakukan onani sebelum gadis malang itu ditinggalkan di sebuah stesen minyak.

Sumber berkata, sebelum kejadian, mangsa dikatakan lewat menyebabkan dia takut untuk masuk ke kawasan sekolah, sebaliknya menunggu di luar sekolah.

"Kira-kira jam 9 pagi, rakan lelakinya menghubungi dan mengajaknya keluar dengan menaiki sebuah motorsikal. Mangsa bersetuju dan dibawa ke sebuah rumah kedai di Taman Melawati.

"Ketika berada di rumah berkenaan, mangsa dipaksa melakukan hubungan seks walaupun mangsa menolaknya," katanya.

Beliau berkata, mangsa bukan sahaja dirogol rakan lelakinya, malah turut dirogol seorang lelaki yang tidak dikenali.
"Sebaik lelaki terbabit selesai melayan nafsunya, data pula dua lelaki lain dipercayai rakan kepada rakan lelakinya, tetapi mereka tidak merogol mangsa sebaliknya memaksa mangsa lakukan onani.

"Namun mangsa enggan berbuat demikian dan merayu dilepaskan," katanya.

Katanya, mangsa dihantar lelaki itu ke sebuah stesen minyak berhampiran sebelum mangsa pulang ke rumah dan menceritakan kejadian berkenaan kepada keluarganya.

Berikutan itu, keluarganya membawa mangsa membuat laporan polis berhampiran sebelum dibawa menjalani pemeriksaan kesihatan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Assisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menerima laporan itu dan siasatan masih dijalankan.

Myanmar tolak etnik Rohingya

Posted: 12 Jul 2012 06:45 PM PDT

Gambar fail bertarikh 13 Jun lalu merakamkan beberapa orang wanita dan kanak-kanak Rohingya menaiki bot untuk menyeberangi Sungai Naf ke Bangladesh bagi melarikan diri dari keganasan etnik di Rakhine,, barat Myanmar. - AFP
YANGON 12 Julai - Presiden Myanmar, Thein Sein hari ini memberitahu Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) bahawa penyelesaian kepada konflik agama di negeri Rakhine adalah hanya dengan menghantar etnik Rohingya beragama Islam ke khemah-khemah pelarian atau mengusir mereka.

Laman web rasmi Presiden Myanmar melaporkan Thein Sein berkata, Myanmar akan bertanggungjawab terhadap kepada rakyatnya, tetapi tidak akan menerima etnik Rohingya yang memasuki negara ini secara haram.

Beliau berkata, krisis itu hanya boleh diselesaikan melalui satu pendekatan iaitu menghantar etnik Rohingya yang berjumlah kira-kira 800,000 di Myanmar dan dianggap golongan minoriti paling ditindas, ke khemah pelarian yang diselia Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR).

"Kami akan menghantar etnik Rohingya ke mana-mana negara dunia ketiga yang mahu menerima mereka,'' katanya kepada Pesuruhjaya Tinggi UNHCR, Antonio Guterres.

Beliau berkata, ia merupakan penyelesaian kepada konflik etnik dan agama di Rakhine yang difikirkan oleh pihaknya.
Keganasan etnik dan agama melanda Rakhine antara etnik Rakhine beragama Buddha dan etnik Rohingya pada Jun lalu, memaksa berpuluh ribu orang meninggal kediaman mereka bagi menyelamatkan diri.

PBB berkata, diskriminasi sejak berdekad-dekad lalu menyebabkan etnik Rohingya tidak dianggap sebagai rakyat Myanmar dengan kerajaan dilapor mengehadkan pergerakan serta tidak membenarkan kumpulan itu memiliki tanah, pendidikan dan menikmati perkhidmatan lain.

Menurut UNHCR, kira-kira satu juta etnik Rohingya dipercayai tinggal di luar Myanmar, namun mereka tidak diterima oleh mana-mana negara dunia ketiga.

Bangladesh telah mengusir bot-bot membawa etnik tersebut sejak keganasan tercetus di Rakhine.

Jurucakap UNHCR Asia, Kitty McKinsey berkata, pada asasnya, Myanmar tidak menganggap penduduk Islam di utara Rakhine sebagai warganegara mereka.

"Kami merasakan penyelesaiannya adalah memberikan mereka status kewarganegaraan Myanmar,'' ujarnya. - AFP

'KOM pilih bulu' - Roslinda Samsu, atlit lompat bergalah negara kecewa

Posted: 12 Jul 2012 06:30 PM PDT

KESATUAN Olahraga Malaysia (KOM) kini kembali menimbulkan isu panas dengan atlet lompat bergalah negara, Roslinda Samsu menuduh badan induk itu 'pilih kasih' dan mahukan penjelasan kerana menyenaraikan Lee Hup Wei dan Noraseela Khalid sebagai atlet bertanding atas tiket wild-card di Sukan Olimpik London, bulan ini.

Roslinda mendakwa KOM gagal memberi penjelasan memuaskan ketika ditanya mengenai kriteria pemilihan atlet ke temasya berprestij dunia itu.

"Mereka hanya menjelaskan yang pemilihan itu adalah menerusi persetujuan ahli lembaga tanpa memberikan penjelasan terperinci bagaimana pemilihan itu dilakukan," katanya yang tidak menyembunyikan rasa terkejut apabila mengetahui keputusan KOM itu selepas sekembalinya daripada menyertai latihan dan pertandingan di Jerman.

Menurutnya, dalam kes Hup Wei, KOM melanggar peraturan ditetapkan Persekutuan Olahraga Antarabangsa Dunia (IAAF) dengan menyenaraikan atlet lompat tinggi itu untuk beraksi di Olimpik.

"Saya benar-benar rasa pelik. Mengapa KOM menghantar Hup Wei kerana mengikut peraturan IAAF, acara padang perlu melepasi syarat ditetapkan iaitu layak secara merit.

"Tapi Hup Wei tidak layak. Malah catatannya di Jerman jauh lebih rendah daripada syarat kelayakan. Dia hanya mencatatkan 2.21m berbanding syarat kelayakan 2.28m," katanya yang merekodkan 4.20m dan hanya perlu melepasi 0.20m untuk layak ke Olimpik.

Roslinda menjelaskan, jika berdasarkan kedudukan ranking dan mata dikumpul, pencapaiannya jauh lebih tinggi berbanding kedua-dua atlet iaitu Noraseela dan Hup Wei.

"Memang tarikh akhir ke Olimpik sudah tutup. Begitu juga peluang saya. Tapi saya tidak puas hati dan perlukan penjelasan. Atas dasar apa kriteria pemilihan itu dibuat. Jika berdasarkan ranking, kedudukan saya jauh lebih baik dan catatan saya lebih hampir dengan syarat kelayakan. "KOM perlu berikan penjelasan. Jika ada syarat baru kenapa tidak maklumkan kepada kami," katanya.

Malah seorang lagi atlet 110m lari berpagar negara, Rayzam Syah Wan Sofian turut mengalami nasib sama apabila ranking catatannya jauh lebih baik berbanding Noraseela yang juga atlet 400m berpagar.

Bajet 2013 - Harga rokok dijangka naik

Posted: 12 Jul 2012 06:15 PM PDT

KUALA LUMPUR: Duti eksais tembakau dijangka dinaikkan tiga sen sebelum pembentangan bajet tahun ini.

Jangkaan kenaikan itu mengambil kira data terdahulu dan beberapa hasil kajian Laporan Kawalan Tembakau ASEAN yang diterbitkan bulan lalu. Menurut penganalisis, berdasarkan anggaran kenaikan duti cukai itu harga sekotak mengandungi 20 batang rokok dijangka naik kira-kira 60 sen.

TA Securities, dalam laporan analisisnya menjangka kerajaan akan mengumumkan kenaikan sebelum pembentangan bajet 2013 pada 28 September ini bagi mengelak peniaga menyorok rokok.

"Sejak 10 tahun lalu, sektor tembakau dikenakan duti eksais setiap tahun kecuali pada 2011. Kita percaya ketiadaan kenaikan duti eksais tahun lepas adalah antara cara kerajaan mengurangkan beban harga minimum rokok (MCP) yang diperkenalkan sebelum itu," kata firma penyelidikan itu.

Kerajaan menetapkan harga minimum rokok RM6.40 bagi 20 batang atau 32 sen setiap rokok apabila Kementerian Kesihatan menguatkuasakan Peraturan Harga Minimum Rokok dan Larangan Promosi Harga menerusi Peraturan Kawalan Hasil Tembakau (Pindaan) (No.2) 2009 yang diwartakan pada 1 Januari 2010.

Sementara itu, berdasarkan statistik Laporan Kawalan Tembakau ASEAN, setiap 10 peratus kenaikan harga rokok akan mengurangkan bilangan perokok muda sehingga tujuh peratus dan keseluruhan pembelian sebanyak empat peratus.

Namun, kenaikan duti eksais akan meningkatkan pendapatan kerajaan sebanyak tujuh peratus walaupun jumlah perokok dan pembelian berkurangan.

Laporan itu juga mendedahkan bahawa kenaikan cukai sehingga 65 peratus harga runcit adalah yang paling ideal untuk mengurangkan pembelian dalam setiap segmen pengguna.

"Laporan itu juga mendapati kenaikan cukai sehingga 65 peratus harga runcit adalah yang paling ideal untuk mengurangkan pembelian setiap segmen pengguna," katanya.

BH

Isu cerai politik - 'Semua ajaran Islam saya lakukan kecuali sertai Pas'

Posted: 12 Jul 2012 06:00 PM PDT

KOTA BHARU 12 Julai - "Saya seorang guru agama, mengajar al-Quran dan saya mengerjakan solat. Semua ajaran agama Islam saya lakukan kecuali satu perkara sahaja iaitu tidak menyertai parti Pas".

Demikian luahan hati, Che Hasnah Che Ahmad, 61, yang terkejut dan sedih dengan tuduhan bekas suaminya, Yahaya Ibrahim, 78, yang mendakwa dia sesat kerana tidak mengikut ajaran Islam sehingga diceraikan talak satu.

Menurut Che Hasnah, selama 14 tahun mereka hidup bersama, suaminya tidak pernah langsung menegur amalan agamanya, sebaliknya tuduhan itu hanya timbul ketika hendak diceraikan.

Katanya, mereka juga tidak pernah bertengkar dalam perkara lain kecuali bersangkut-paut dengan Pas dan masa itu suaminya cuba mematahkan apa sahaja hujahnya.

"Tidak pernah bergaduh langsung. Kalau bertengkar pun sebab politik, itu pun kerana dia suka sangat 'berceramah', jadi saya pun bagilah pendapat.
Sumber:
Teks - Utusan
Imej - Sinar

Isu cerai politik - "Saya ceraikan dia bukan kerana politik, tapi dia SESAT!"

Posted: 12 Jul 2012 05:44 PM PDT

KOTA BHARU 12 Julai - Bekas suami seorang guru agama, Yahaya Ibrahim, 78, menafikan menceraikan isterinya itu disebabkan perbezaan fahaman politik.

Lelaki itu sebaliknya mendakwa, dia menceraikan Che Hasnah Che Ahmad, 61, kerana bekas isterinya itu telah sesat akibat tidak mengamalkan ajaran Islam.

Dia bagaimanapun berhasrat untuk rujuk tetapi dengan syarat wanita itu mesti kembali kepada ajaran Islam.

"Cerai bukan sebab politik tapi dia sudah sesat. Ia bukan setakat solat lima waktu tetapi banyak aspek yang menyesatkan.

"Saya cerai sebab dia tidak ikut cara Islam seperti ajaran Nabi Muhammad SAW, seperti yang dikehendaki oleh Allah," katanya di sini hari ini.
Ketika diajukan soalan apakah yang dilakukan oleh bekas isterinya itu yang bercanggah dengan ajaran Islam, Yahaya bagaimanapun enggan mengulas.

Sumber:
Teks - Utusan
Imej - Sinar

Wartawan Malaysiakini, Lee Way Loon mahu sabotaj persiapan moral atlit badminton Olimpik negara?

Posted: 12 Jul 2012 05:16 PM PDT

Gambar di akhbar yang menunjukkan pemain badminton nombor satu negara, Datuk Lee Chong Wei dan rakan sepasukannya memegang jongkong emas bernilai RM2 juta bersama pengarah syarikat Raub Australian Gold Mining Sdn Bhd (RAGM), Andrew Kam, menimbulkan kemarahan penduduk Bukit Koman.

Gambar-gambar itu sewaktu sidang media bersama pada hari Selasa, yang menyaksikan Kam mencabar Chong Wei dan enam pemain lain negara supaya memenangi pingat emas di Sukan Olimpik London dan jongkong emas itu sebagai habuannya.

Bagaimanapun, penduduk Bukit Koman mempersoalkan sama ada langkah itu semata-mata untuk tujuan perhubungan awam dan sama ada pasukan badminton negara telah digunakan untuk menyelamatkan imej syarikat perlombongan emas tersebut.

Penduduk Kampung Baru Bukit Koman selama ini mendakwa bahawa cyanide yang digunakan di lombong berdekatan, telah mengakibatkan pelbagai penyakit kulit, mata, dan masalah pernafasan.
p/s : Apa kebenda la wartawan Malaysiakini, Lee Way Loon ni, buat cerita mengarut nak menjatuhkan moral pasukan Olimpik negara betul!

Kalau Malaysiakini a.k.a wartawan Lee Way Loon ni benci sangat dengan Kerajaan BN pun, janganlah libatkan perjuangan atlit-atlit Olimpik yang berjuang untuk negara.

Wartawan Lee Way Loon ni orang Malaysia ka orang luar ni? Kalau bersabitkan politik, hentam la macam selalu dibuat seharian, ini cerita sukan pun nak juga bagi kecoh.

Yang pegi kecam Lee Chong Wei tu buat apa? Bukannya dia tahu pun segala macam masalah syarikat yang sponsor Emas tu. Wartawan Lee Way Loon hentam la syarikat tersebut, tak payah la nak babitkan nama pemain-pemain Olimpik. Wartawan Lee Way Loon memang saja nak sabotaj persiapan atlit Olimpik ka? Memang mahu lihat pasukan negara pulang dengan tangan kosong ka?

Kalau betul macam itu....lu memang sial la!

Akta Keharmonian - Nurul Izzah Setuju Dengan Barat Labelkan Najib Demokrat Palsu

Posted: 12 Jul 2012 03:31 PM PDT

Nurul Izzah Anwar berkata, tindakan perdana menteri memansuhkan Akta Hasutan 1948 tetapi menggantikannya dengan Akta Keharmonian Nasional membuktikan Datuk Seri Najib Razak seorang 'demokrat palsu'.

Naib presiden PKR itu berkata, tindakan itu tidak membawa makna apa-apa kerana akta baru itu didakwa mempunyai "kuasa-kuasa drakonian" yang sama.

"Ibarat menggantikan tubuh badan antidemokrasi dengan baju baru drakonian yang sama lusuh; demi membuktikan bahawa beliau seorang demokrat sejati dan bukannya seorang demokrat palsu," kata puteri sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim itu.

Najib semalam berkata, pengenalan akta baru itu bertujuan mencari mekanisme bagi menentukan keseimbangan terbaik antara menjamin kebebasan bersuara dan keperluan menangani kompleksiti kemajmukan di negara ini.

Dalam kenyataannya hari ini, Nurul Izzah menyifatkan langkah terbaru itu sebagai "transformasi layu lagi lesu" kerana ia didakwa hanya helah politik.

Berdasarkan rekod, dakwanya lagi, ciri-ciri "demokrat palsu" itu boleh dilihat antaranya dengan langkah sebelum ini seperti penggantian ISA dengan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 dan pengenalan Akta Keterangan (Pindaan) 2012.
Beliau menegaskan, kerajaan perlu memansuhkan Akta Hasutan tanpa menggantikannya dengan akta lain yang sama.

"PKR juga menggesa Najib mewujudkan jawatankuasa khas parlimen (JKP) yang bersifat bipartisan untuk mengkaji secara menyeluruh Akta Keharmonian Nasional yang beliau cadangkan, di mana JKP ini harus diberi mandat untuk membincangkan perihal perpaduan sosial dan perhubungan antara kaum," katanya.

Akhbar Kanada The Globe and Mail pada 8 Jun lalu memuatkan artikel wartawan terkenal Mark Mackinnon yang mengkategorikan Najib sebagai "demokrat palsu", sebaris dengan autokrat seperti Presiden Rusia Vladimir Putin dan Presiden Palestin Mahmoud Abbas.

p/s : Perrgghh..kalau PR perintah, memang akan jadi langit terkangkang lah! Bukan langit terbuka lagi dah...habih semua akta-akta keselamatan dalam negeri mahu dihapuskankan, langsung tak ada kawalan bagi menyekat anasir-anasir jahat yang mungkin akan diserap masuk...

Nurul Izzah mula cuak, penerimaan di Lembah Pantai mula merosot, harus cari tempat lain!

Posted: 12 Jul 2012 10:01 AM PDT

Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar berkata, seorang bekas pegawai pilihan raya yang menjaga parlimennya pada tahun 2008 memberitahunya beliau tidak akan menang dalam pilihan raya akan datang sekiranya pegawai tersebut kembali menjaga kawasannya.

Dalam ucapan di majlis makan malam anjuran PKR Lembah Pantai malam tadi, Nurul Izzah berkata, beliau terjumpa dengan pegawai pilihan raya yang enggan namanya disebut itu selepas berjumpa dengan Datuk Bandar petang semalam.
"Saya sebenarnya tidak sengaja bertemu dengan bekas pegawai pilihan raya pada tahun 2008 yang mana dia yang mengumumkan kemenangan saya pada pukul 2 pagi pada ketika itu.

"Saya jumpa dan saya kata pada dia, 'selepas ini, jaga Lembah Pantai lagi ke?' Kita perlu berbaik dengan semua orang. Itu yang diajar walaupun kita mempunyai latar belakang politik yang berbeza.

"Tetapi dia jawab 'Tidak, kalau saya jadi pegawai pilihan raya Lembah Pantai, YB tidak akan menang lagi'," kata Nurul Izzah kepada kira-kira 1,000 orang hadirin.

Majlis makan malam tersebut diadakan di Dewan Persatuan Hainan Selangor dan Wilayah Persekutuan, Thien Hau Temple.

Ia turut dihadiri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim; bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Nizar Jamaluddin; Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo dan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.

Sehubungan itu, kata Nurul Izzah berkata, beliau akan menghantar surat kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berhubung perbualannya dengan pegawai tersebut.

Katanya, tindakan pegawai tersebut bukan sahaja biadap tetapi turut tidak mempamerkan sikap SPR yang dikatakan akan melaksanakan transformasi dalam pilihan raya.

''Bolehkah anda semua bayangkan, dalam pada SPR cakap akan laksanakan transformasi, SPR sudah melaksanakan semua tuntutan BERSIH, tapi bila jumpa pegawai pilihan raya yang akan menjadi pegawai pilihan raya lagi, boleh kata ''kalau jaga Lembah Pantai YB tidak akan menang lagi''.

''Bagi saya ini tindakan yang biadap. Saya akan pastikan saya menulis surat kepada SPR tentang perbualan ini. Anda suka ke, tak suka ke parti itu, kerja perlu profesional, perlu objektif," kata Nurul Izzah lagi.

Sementara itu, majlis makan malam itu turut diserikan dengan persembahan daripada 'Elvis Presley Malaysia', HT Long, yang menyanyikan dua buah lagu. Antara lagu yang dinyanyikan berjudul 'Now or Never'. Anwar yang menghafal lirik lagu tersebut turut secara spontan naik ke atas pentas dan bernyanyi bersama sambil menerima tepukan gemuruh daripada hadirin.

p/s : Aku ingant Nurul Izzah nak mengenenkan Pegawai tu pada awalnya, tapi kena potong cakap pulak dek pegawai tersebut, terkedu ko! Hahahaha..

Kata Pakteh...!!

Posted: 13 Jul 2012 01:46 PM PDT

Kata Pakteh...!!


Edisi Bongkar..! Kedahla DEDAH & BONGKAR Kepincangan rancangan jahat Anwar berkaitan Petronas

Posted: 13 Jul 2012 01:58 AM PDT

Melihat kepada tajuk yang diberikan oleh Kedahla...WOW...."Petronas jadi lubok duit pemimpin UMNO, Nak wat gena..biaq penyamun perintah Malaysia" Tajuk yang secara khusus dan jelas merujuk kepada pemerintahan BN/UMNO sejak petronas ditubuhkan hingga kini.

Agak panjang artikel yang dikeluarkan dan Pakteh tercari-cari penulis artikel tersebut samada Saiburi Sudin ka, Mat Kering Bakaq Bata kaa atau Tok Senapi..ermm..mungkin Pak Dee Jantan. Rupanya bukan depa semua yang tulis...bukan...patut jauh betoi jalinan ayat dan ruang lingkup topik yang dibicarakan.

Secara umum, Pakteh akui penyunting artikel ini, Bill Tarrant dan Michael Williams membuat kajian terlebih dahulu sehingga mengetahui agak mendalam data-data yang dikeluarkan. Laporan tambahan oleh Rosenberg Mica di Mexico City dan Yantoultra Ngui di Kuala Lumpur turut menyedapkan lagi isi kandungan artikel tersebut dan yang paling penting terjemahan ke Bahasa Melayu oleh Hasani Mohamed memudahkan orang tua kampung seperti Pakteh memahami apa yang disampaikan.

NAMUN...secara khusus.....tulisan ini sekadar jasad tanpa roh. Tulisan yang hanya lahir secara fizikal tetapi tidak disertakan dengan aura dari hati. Pakteh tidak ambil peduli tentang ini kerana sedar penulisnya bukan bernama Abu bin Kasim atau Sanusi bin Leman. Jadi apa nak diherankan jika penulisannya sekadar seperti kakak tua yang mampu berkata-kata tetapi tidak memahami apa yang dituturkan.

Intipati yang boleh Pakteh dapat dari artikel tersebut (boleh rujuk di blog Kedahla) ialah:

1. Petronas berjaya dibangunkan oleh kerajaan sejak penubuhannya pada 1974 Petronas ialah satu-satunya Syarikat Malaysia yang tersenarai dalam Fortune Global 500, Ianya tempat teratas di seluruh negara Asia Tenggara. Eh eh...kalau penyamun yang jaga...mampu tersenarai? jangan main belakang bro....sat hang kata Penyamun jaga tapi dok publish artikel yang mengakui Petronas hebat. Ikhlas Pakteh tanya...dari 1974 sampai 2012 ni....berapa kali Pas atau pembangkang jaga Petronas?. Jika dah Petronas berjaya...itu membuktikan apa? Jangan la bewak pun sanggup kata burung demi nak tegakkan benang yang basah.

2. Bila syarikat milik kerajaan, pasti halatujunya sedikit sebanyak akan mengikut arah kehendak kerajaan. Jika ada kakitangan yang merasakan syarikat tersebut berjalan seperti yang dikehendaki secara individu apabila terpaksa menurut tuan yang menubuhkannya...agak-agak sapa yang kena blah?...kerajaan Malaysia atau pekerja di Petronas. Bersyukurla dapat kerja di Petronas....Tanya Rafizi kalau nak tau...

3. Artikel ini menulis CEO dan pegawai atasan dilantik melalui perkenan PM, Apa masalahnya?....Syarikat pun milik kerajaan, takkan nak mintak perkenan Anwar Ibrahim. Tetapi sistem yang sama digunakan sejak dulu hingga Petronas kini menapak mercu kejayaan.

4. Pas dok riuh satu Malaysia kata Petronas rizab minyak banyak..sebab apa tak turunkan harga minyak. Pasai pa Brunei boleh buat. Terang lagi bersuluh artikel ni dah habaq...Malaysia ni rizab minyak dia cuma rangking ke 28 dunia ja. Jadi kepada paklong-paklong di kampung...jangan dok kena tipu dah dengan ceramah pemuhong Pas.

Artikel yang dikeluarkan mengambarkan kerajaan sepatutnya jangan ambik banyak sangat duit dari petronas. "Pada Khamis, syarikat itu mengumumkan ia telah memperolehi Syarikat "Joint-Venture" Kanada nya, Progress Energy Resources Corp, pada harga US$ 4.7 bilion. Beliau mengumumkan lebih banyak lagi selepas ini.

"Untuk melakukan itu, kita perlukan tunai," kata Shamsul dalam ucapannya

Setakat hari ini...itu sahaja yang digunakan oleh Kerajaan BN pimpinan Najib dan PM terdahulu.

Mari kita sama-sama nilaikan apa pula JANJI ANWAR?

1. PTPTN.........Hapus dan kos pengajian gunakan WANG PETRONAS.......Jika belum guna wang petronas untuk kos pengajian di IPT pun Petronas kata mereka perlukan tunai............APA akan jadi jika langkah Anwar ini dilaksanakan? Terima Kasih Kedahla kerana membuktikan hasrat Anwar dan PR tu silap dan salah dan berniat jahat iaitu menghancurkan Petronas......eh eh...Pas dalam PR laa....soriii..

2. Kos kenaikan harga minyak. Masih ingat debat Anwar dengan Ahmad Shabery?.....Anwar nak tampung lagi kenaikan harga minyak dengan wang Petronas....eh eh......

Agak-agak jika kerajaan BN hari ini yang berjaya membawa kegemilangan hebat kepada Petronas hingga mahsyur di seluruh dunia PUN dituduh PENYAMUN............KATEGORI mana pulak kita nak letakkan ANWAR?......peliwat Petronas atau pembalun Petronas atau apa?.....Harap Kedahla boleh berikan jawapan.

Akhir kalam....juga dari artikel yang sama yang Pakteh petik dari kedahla...."Sebagai syarikat minyak negara, Petronas mempunyai reputasi yang baik bagi tadbir urus. Pada 2011 Kertas Kerja Bank Dunia mengenai tadbir urus dan prestasi syarikat-syarikat minyak nasional meletakkan Petronas sedikit melebihi purata global"

Hehe...sebenarnya Pakteh dan blogger tak perlu pun buckup kerana artikel itu sendiri telah membuktikan betapa hebatnya BN/UMNO membawa kegemilangan kepada Petronas.

p/s 1: Biaq betoi......takkan Kedahla sengaja nak siarkan artikel ni untuk kenakan ANWAR.....

p/s 2: Agak-agak jika Petronas bukan GLC.....apakah CEOnya akan bernama Abu bin Kasim atau Leman bin Dolah?.....Fikir-fikirkan............

THE FLYING KICK

Posted: 13 Jul 2012 01:36 PM PDT

THE FLYING KICK


MEMANG PATUT PUN DICERAIKAN, LAKI TUA PENYOKONG PAS TEGAR ITU RUPA-RUPANYA DAYUS!!!

Posted: 13 Jul 2012 08:15 AM PDT

BUKTI DUIT RAKYAT SELANGOR DISELEWENG SECARA MIKRO UNTUK ELAK SPRM!!!

Posted: 13 Jul 2012 07:45 AM PDT

PKR AKAN MAMPUS HANYA KERANA AZMIN ALI!!!

Posted: 13 Jul 2012 06:47 AM PDT

SHUHAIMIE SHAFIE SEBAT DUIT RAKYAT SELANGOR RM1 JUTA!!!

Posted: 13 Jul 2012 03:15 AM PDT

TUKANG URUT DICEKUP MASA TENGAH B2B DI KLANG!!!

Posted: 13 Jul 2012 12:21 AM PDT

HANYA KERANA PAKAI BAJU MERAH, ISTERINYA DICERAIKAN... APA PUNYA BAHLOL ORANG TUA PAS NIH!!!

Posted: 12 Jul 2012 11:16 PM PDT

KALAU INILAH YANG BERLAKU DI MALAYSIA, BARANGKALI TAK MENANG JARI TUKANG PROPAGANDA PAKATAN MENULIS!!!

Posted: 12 Jul 2012 03:30 PM PDT

PENGURUSAN ASRAMA DI KEDAH DIGESA TUKAR SEGERA WARDEN KUAT MENCABUL PELAJAR WANITA!!!

Posted: 12 Jul 2012 01:28 PM PDT