Sabtu, 3 Ogos 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 03 Aug 2013 01:18 PM PDT

THE FLYING KICK


ANEH, MENGAPA PERLU MELAYU TERUS MELUTUT KEPADA KAUM PENDATANG?

Posted: 03 Aug 2013 03:19 AM PDT

Cucu Tok Selampit

Posted: 03 Aug 2013 01:17 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Kenapa Nazri Aziz Tiba-Tiba Berubah Pendirian Terhadap Namewee?! Apakah Kerana PAU Yang Bakal Tiba?

Posted: 03 Aug 2013 09:05 AM PDT

Ini kenyataan yang dibuat oleh DS Nazri Aziz pada 2 Januari 2011. Ketika itu beliau menjawat jawatan sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri. Merdeka Review telah memetik wawancara bersama Nazri Aziz ini disiarkan dalam Sin Chew Daily.  Antara isu yang diulas termasuklah isu buku teks sejarah, politik UMNO, kuota bumiputera dan tidak ketinggalan penyanyi tempatan yang mencungkil kontroversi - Namewee. Baca rujukan Merdeka Review, di sini.


Semalam, 03 Ogos 2013, DS Mohamed Nazri Aziz yang kini menjawat jawatan sebagai Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, telah mengeluarkan kenyataan yang jauh berbeza daripada apa yang diucapkan olehnya pada tahun 2011. Kenapa beliau telah membuat "U-Turn" sebanyak 360 darjah sehinggakan mengelar Namewee sebagai "budak yang tidak tahu sejarah, budak yang bodoh, berhingus dan tidak faham tentang sejarah negara kita"? Rujuk Utusan Malaysia, di sini.


Kenapa DS Mohamed Nazri Aziz tiba-tiba sudah tidak suka, sayang dan kasih kepada Namewee yang selama ini dipertahankannya? Apakah pemimpin-pemimpin UMNO sedang bermain sandiwara memandangkan Perhimpunan Agung UMNO 2013 yang bakal menjelang tiba? Hati orang-orang Melayu UMNO harus dijaga. Kalau tidak undi perwakilan melepas beb!!!

Cara @cmlimguaneng Sambut Hari Raya Aidil Fitri - Gantung Lampu Berbentuk "Love"

Posted: 03 Aug 2013 06:36 AM PDT


Ini permandangan terkini di Jalan Gurney, Pulau Pinang. Ini cara terbaru Ketua Menteri Republik Pulau Pinang menghormati Umat Islam di sana menyambut Hari Raya Aidil Fitri beberapa hari lagi. Tiada hiasan berbentuk ketupat, tiada hiasan buluh lemang dan tiada hiasan pelita 7 likur. Yang ada hanyalah lampu berbentuk hati yang menghiasi sepanjang jalan. 

Joseph Lim Guan Eng hendak meraikan Hari Raya Aidil Fitri atau hendak sambut Hari Valentine?  Adakah Joseph Lim seorang yang buta budaya dan adab resam atau beliau sengaja untuk merendahkan perayaan Umat Islam. Nasib baik Joseph Lim gantung lampu berbentuk hati, kalau dia gantung lampu tanglung, lagi haru biru.

Mesti Tonton - Video Peniaga DAP Haram Di Selangor Mahu Memukul Penguatkuasa Melayu MPSJ

Posted: 02 Aug 2013 10:39 PM PDT


Entahlah. Sudah penat melihat semua ini. Nak buat macam mana. Orang-orang Melayu juga yang memilih ADUN dan Ahli Parlimen DAP untuk mewakili mereka sehinggakan kaum ini naik tocang dan bertindak seperti Raja. Apabila gerai-gerai Melayu di Pulau Pinang diroboh, puak-puak ini mempertahankan dengan alasan tiada lesen. Apabila kena kepada batang hidung kaum sendiri di Selangor, kenapa melenting? 

Kejadian khabarnya berlaku di Puchong Indah, di sebuah pasar pagi Kaum Cina. Belumpun DAP memerintah Malaysia, kaum ini sudah mula melawan pihak penguatkuasa. Bayangkan kalau Malaysia diperintah oleh DAP. Dengan bukti video yang ada, pihak penguatkuasa MPSJ perlu membuat aduan Polis untuk membawa samseng-samseng ini ke muka pengadilan.

Operasi SPAD Membenteras Kegiatan Ulat Tiket Menjelang Cuti Raya Aidl Fitri @SPADchannel @aduanSPAD

Posted: 02 Aug 2013 08:00 PM PDT


Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) semalam telah menjalankan operasi bagi membenteras kegiatan Ulat Tiket sempena sambutan Perayaan Aidil Fitri di mana warga kota telah mula meninggalkan ibu kota bagi meraikan hari `Raya Aidul Fitri bersama keluarga di kampung. Operasi telah dijalankan di sekitar hentian Pudu Central Kuala Lumpur dan dijalankan dalam dua fasa, sessi pagi dari jam 10 pagi hingga12 tengah hari dan sessi kedua pada jam 8.30 malam hingga 11.00 malam.

Dalam kedua dua operasi tersebut SPAD telah berjaya menahan 24 'Ekor' 'ulat tiket' dan 10 daripada mereka adalah positif dadah dan seorang memiliki dadah dan diserahkan kepada pihak Polis yang turut sama menjalan operasi bersepadu ini untuk tindakan lanjut. Selain Polis Di Raja malaysia (PDRM), Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), Kementerian Kesihatan, Agensi Dadah Kebangsaan juga telah turut serta di dalam operasi malam tadi.

Menurut Ketua Bahagian Penguatkuasaan (SPAD) Mej. Jen. (B) Dato' Paduka Che Hasni Che Ahmad berkata, "bahawa operasi ini akan di teruskan dari hari kehari didalam tempoh sambutan hari perayaan terutamanya di hari sambutan Aidil Fitri kerana tidak mahu ada penguna kenderaan awam saperti bas ini tertipu dengan 'ulat tiket' tersebut". Menurut Che Hasni 'ulat tiket' ini akan di dakwa dibawah Sec 205 Akta Pengangkutan Awam Darat, sekiranya disabitkan kesalahan boleh di denda sahingga 50 ribu ringgit atau pun 5 tahun penjara atau pun kedua duanya sekali.

Menurut Dato Che Hasni, beliau kesal dengan kegiatan 'ulat tiket' ini kerana, kawasan Pudu Central ini telah pun dimaju dan di modenkan tetapi telah dicemari dengan kegiatan 'ulat tiket' yang bergerak secara tidak bertamadun, tidak selari dengan impian DS Najib Tun Razak yang mahu melihat Pudu Central ini menjadi sebuah hentian yang moden dan selesa kepada penguna. Che Hasni juga menasihatkan kepada semua penguna bas ekpres agar membeli tiket melalui kaunter jualan tiket dan bukan melalui 'Ulat Tiket', bersama kita membenters kegiatan ulat tiket.

Duke of UMNO

Posted: 03 Aug 2013 01:04 PM PDT

Duke of UMNO


KENAPA BILA SEBUT SYIAH, PAS TERASA SANGAT NIHHH..???

Posted: 03 Aug 2013 07:18 AM PDT

Hj Hadi Terima Syiah

Penularan fahaman Syiah di negara kita bukanlah perkara yang mudah untuk kita lihat dan sekiranya tersilap mengambil langkah menangani fahaman Syiah di kalangan penganut-penganutnya, akan rosak akidah umat Islam di negara ini.

Ini kerana, pegangan dalam Syiah dan Ahli Sunnah Wal Jamaah amat berbeza dan terang-terangan Syiah menyimpang dari tuntutan serta kehendak Islam yang sebenar.

Dalam kemelut kerajaan membasmi penularan Syiah di negara kita, PAS terus membuka mulut ia adalah propaganda UMNO sebagai tujuan utama untuk melaga-lagakan umat Islam di negara ini.


PAS terus dengan tuduhan mereka menyatakan UMNO bukanlah mahu menegakkan syiar Islam. Sebaliknya, menuduh UMNO mencetuskan propaganda ini sebagai usaha untuk mengekalkan kuasa di negara ini. 

Apakah logik dengan segala tuduhan yang dilemparkan oleh PAS itu? Tuduhan-tuduhan yang dibuat oleh PAS ini sebenarnya ada tujuan utama yang perlu mereka lakukan.

Tujuan mereka terus menuduh UMNO sengaja membangkitkan isu Syiah adalah kerana tidak mahu PAS dituduh terlebih dahulu disebabkan mereka lembab dalam mengetahui penularan Syiah yang semakin serius di negara kita.

Untuk tidak mahu dituduh PAS sebagai parti yang bacul, PAS cepat-cepat mengeluarkan senjata tuduhan mereka ini.

Walhal, sebelum-sebelum ini juga sudah acap kali ditegaskan kepada parti PAS untuk sentiasa berwaspada dan mengambil tindakan awal menangani peningkatan jumlah penganut Syiah.

Malah, selepas itu juga segala tindakan yang dibuat oleh PAS dalam isu besar ini hanyalah sekadar melepaskan batuk ditangga sahaja. Tidak bersungguh-sungguh dalam mempertahankan ajaran dan pegangan Islam yang sebenar. 

Justeru, menuduh UMNO adalah jalan terbaik kerana semua pihak akan terus menunding jari turut menyalahkan UMNO kerana sebagai kerajaan, tidak ada tindakan yang dibuat. Hakikatnya, kerajaan sentiasa berwaspada dalam segala agenda merosakkan dan mencalarkan imej Islam.

Jadi, apakah wajar PAS menuduh UMNO sebagai parti yang tidak mahu mempertahankan agama Islam sedangkan PAS sendiri tidak ada usaha yang besar yang dilakukan bagi menyelamatkan Islam? Bahkan, hingga kini tindakan yang diambil adalah dengan membuat tuduhan rambang terhadap UMNO.

Ditambah dengan pengakuan dari Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Khalid Samad hari ini memberitahu pemimpin-pemimpin tertinggi PAS sememangnya mempunyai hubungan baik dengan tokoh-tokoh utama Syiah di luar negara.

Apakah kewajaran untuk PAS sebagai parti Islam yang sentiasa mencanangkan cerita mereka adalah parti yang betul-betul mengamalkan ajaran Islam perlu punyai hubungan baik dengan tokoh-tokoh Syiah? Sedangkan mereka juga tahu yang Syiah itu berbeza akidah dan perlaksanaan agama dari Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Selain itu, Timbalan Presiden PAS, Mohamed Sabu dan Naib Presidennya, Datuk Mahfuz Omar sendiri begitu menyanjung tinggi perjuangan beberapa tokoh Iran, seperti Hizbullah dan Ayatollah Ruhollah Khomeini yang ternyata berfahaman Syiah. 

Tidak wujud di sini seperti tuduhan yang PAS lemparkan yang UMNO sengaja mencetuskan propaganda Syiah. Kebenarannya, UMNO benar-benar mahu mempertahankan kesucian Islam dari fahaman-fahaman yang tidak benar dan seterusnya menjadikan akidah umat Islam di Malaysia terpesong jauh.

Salah satu ciri-ciri atau dalil yang diperjuangkan oleh fahaman Syiah adalah menjatuhkan hukuman kafir kepada pihak yang tidak sealiran dengan fahaman mereka. Dalam kehidupan salah seorang tokoh Syiah, Khomeini sendiri mengkafirkan sahabat-sahabat Nabi Muhammad S.A.W, Abu Bakar RA dan Umar RA hanya kerana mengagungkan Saidina Ali. 

Jadi, dalam isu ini, parti mana yang suka kafir-mengkafirkan pihak lain? Parti yang mana lebih menjurus ke arah Syiah? Fikirkan. -Mykmu.net

MAHFUZ HANYA CAYA PADA UNIT AMAL, DIA TAK CAYA POLIS...

Posted: 03 Aug 2013 02:37 AM PDT

re_03.3

Susah apabila berdepan dengan manusia yang merasakan dia adalah cukup sempurna dari segi sifat dan pendiriannya. Bertambah susah apabila dirinya sendiri berfikir mampu melaksanakan tugas lebih bagus dan hebat dari orang-orang lain. Orang lain difikirkan tidak bagus dalam melaksanakan tugas dan kerja berbanding dari dirinya. 

Manusia seperti ini adalah Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar bila mana mengeluarkan kenyataan langsung tidak menghargai usaha dan jasa yang ditabur oleh anggota Polis Di Raja Malaysia (PDRM).

Kita sendiri sedar, dalam beberapa minggu ini kejadian tembak-menembak yang akhirnya berlaku kematian begitu menakutkan rakyat Malaysia. Dalam kes jenayah seperti ini, Polis dululah yang akan mengambil tempat paling hadapan untuk menyelesaikan insiden berdarah ini.


Namun, dalam laporan Harakahdaily, Mahfuz mempersoalkan jaminan Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Khalid Abu Bakar di mana dikatakan tidak mampu meredakan kebimbangan rakyat kerana pasukan polis dilihat seperti sudah hilang kawalan. Mahfuz juga menggesa agar kerajaan Malaysia untuk mengadakan sidang khas Parlimen bagi menyelesaikan masalah jenayah berat terutama yang melibatkan pembunuhan menggunakan senjata api.

"Satu sidang khas Parlimen mesti dipanggil segera sebelum Hari Raya. Bagaimana rakyat hendak pulang ke kampung menyambut Aidil Fitri sedangkan bukan sahaja keselamatan harta tidak terjamin malah keselamatan nyawa pun tidak terjamin," katanya. 

Pada minggu lalu, berita melaporkan 90% anggota polis tidak dibenarkan memohon cuti raya tahun ini kerana diarahkan untuk bertugas bagi mengawal keselamatan di setiap negeri.

Di kala rakyat lain pulang ke kampung halaman untuk meraikan hari kemenangan umat Islam bersama-sama keluarga tersayang, anggota Polis terpaksa melupakan hasrat menyambut Hari Raya bersama insan-insan yang mereka sayangi. Semuanya kerana berkorban demi menjaga keselamatan rakyat dan harta benda kita.

Tetapi, pengorbanan dan jasa Polis tidak pernah disanjung apatah lagi dipandang tinggi oleh puak pembakang yang sering melabelkan Polis sebagai 'anjing kerajaan'. Sejauh mana pernah pembangkang simpati, hargai dan memberikan kerjasama kepada pihak Polis? Beban tugas pihak Polis bertambah dari masa ke semasa, risiko diri juga bertambah dan menerima kutukan dari masyarakat juga menambahkan tekanan dan bebanan psikologi anggota-anggota Polis. 

Apabila Mahfuz mempersoalkan usaha yang Polis lakukan, ia menunjukkan tidak ada langsung penghargaan kepada anggota Polis yang berkhidmat dan secara tidak langsung, ia menurunkan tahap kepercayaan rakyat Malaysia kepada Polis. Sikap berprasangka buruk terhadap anggota Polis juga semakin lama menebal dalam diri penyokong-penyokong pembangkang.

Puak-puak pembangkang sebenarnya tidak sedar. Sejak mereka mencipta pelbagai demonstrasi tahun-tahun sebelum ini, pihak Polislah yang sering memberikan kerjasama yang baik kepada mereka meski pun sering kali balasan buruk yang pihak Polis terima kembali.

Dalam perhimpunan haram Bersih sendiri jika dilihat, Polis sudah memberikan kerjasama agar suasana tidak menjadi kecoh. Tetapi, Polis pula dituduh menjadi pihak yang mencipta provokasi supaya berlakunya kejadian jenayah atau pergaduhan. Walhal mereka sudah pun diberikan amaran awal.

Agaknya Mahfuz sudah lupa dalam kejadian berdarah pencerobohan di Lahad Datu. Anggota Polis menjadi pihak yang pertama yang gugur sewaktu berdepan dengan pengganas-pengganas Sulu. Tetapi, Polis dituduh sebagai pelakon dalam insiden yang merenggut emosi rakyat Malaysia.

Inilah tujuan Mahfuz meluaskan pandangannya khidmat Polis sudah tidak berkesan kepada rakyat, supaya dasar kebencian dan tidak suka kepada pihak berkuasa berterusan. 

Hakikatnya, apabila berlakunya insiden-insiden yang tidak diingini, pihak Polis jugalah yang akan mereka cari. Kepada pihak Polis jugalah tempat mereka menagih simpati. PAS sebenarnya menipu diri mereka sendiri dengan mengatakan tidak memerlukan Polis dalam hidup mereka. 

Siapakah pula yang hidup hanya mencari salah Polis seolah-olah Polis mesti sempurna dan tiada kekurangan jika bukan peguam-peguam politik yang berpakat dengan Mahfuz dalam Pakatan Rakyat? -Mykmu.net

ANWAR, BILA NAK HABIS MEROYAN NI..?!

Posted: 02 Aug 2013 11:37 PM PDT

KEMPEN-MENOLAK-BUDAYA-BERPOLITIK-NON-STOP-ANWAR-IBRAHIM-1

Setelah gagal 'membatalkan' keputusan PRU-13 melalui demonstrasi jalanan, Anwar bagaikan kehilangan arah untuk mengatur langkah seterusnya. Akhirnya Anwar kelihatan terpaksa mengaku kalah dan menerima kemenangan Barisan Nasional. Apatah lagi setelah beliau sendiri mengangkat sumpah sedangkan balaci-balacinya terus mengharapkan yang beliau menggerakkan pemberontakan besar-besaran. Apa yang berlaku ini benar-benar membuat Anwar terdiam seketika. 

Bagi memastikan namanya tidak terus tenggelam, Anwar mengharapkan agar petisyen pilihanraya yang difailkan oleh calon-calon PR akan memberi beliau sedikit publisiti. Ini kerana, Anwar sendiri sedia maklum bahawa petisyen yang dikemukakan tidak berasas dan pasti akan ditolak. 

Dan penolakan itu akan dijadikan 'peluru' baru untuk menghentam kerajaan, mahkamah dan apa saja yang boleh dihentamnya. Inilah yang sedang berlaku sekarang di mana Anwar sedang membawa watak Ketua Pembangkang yang meroyan sakan kerana petisyen PRU-13 yang difailkan oleh calon PR ditolak. 


Kos petisyen yang tinggi membantu Anwar melakonkan babak meroyan dengan lebih berkesan. Malah, lebih baik lagi bagi Anwar, ia memberikan alasan pula kepada partinya untuk mengutip derma. Pada 28 Jun lepas, Anwar telah pun mengadakan majlis makan malam untuk mengumpul dana bagi tujuan itu. Kos keseluruhan yang dianggarkan ialah RM1.5 juta. 

Pada 23 Julai, petisyen yang difailkan oleh dua calon PKR dari Pulau Pinang – Abdul Halim Hussain (bagi kerusi DUN Teluk Bahang) dan Muhammad Baktiar Wan Chik (bagi kerusi Parlimen Balik Pulau) ditolak oleh Mahkamah Tinggi Pulau Pinang. Abdul Halim dan Muhammad Baktiar yang kalah kepada calon BN dalam PRU yang lalu diperintahkan membayar kos kepada lawan mereka, pegawai pengurus pilihan raya dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), masing-masing berjumlah RM10,000 dan RM30,000.

Hakim Hadariah Syed Ismail mengeluarkan perintah itu kepada kedua-duanya kerana gagal mematuhi peruntukan di bawah Peraturan Petisyen Pilihan Raya 1954.

Minggu lepas, calon PAS bagi Parlimen Titiwangsa, Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi diperintahkan membayar RM40,000 kepada SPR dan RM30,000 kepada lawannya apabila petisyennya ditolak di Kuala Lumpur.

Dalam skrip meroyan Anwar, beliau menuduh keputusan hakim sebagai tidak betul dan tidak masuk akal kerana bersandarkan alasan teknikal. 

Nampaknya, Anwar lupa bahawa selama ini beliau sendiri telah beberapa kali terlepas dari dakwaan liwat atas alasan teknikal juga. Lebih dahsyat, dalam kes-kes liwatnya, segala bukti dan saksi 'menuding' kepada dirinya sedangkan di dalam petisyen PRU yang difailkan, satu bukti atau saksi pun tidak ada. 

Oleh itu, jika Anwar menolak penghakiman yang dibuat atas alasan teknikal, maka Anwar wajib mengambil sikap yang sama dalam kes-kes liwatnya. 

Walaubagaimanapun, kita faham, orang yang meroyan tentu tidak dapat berfikir dengan baik. Sebagai aktor tersohor, Anwar tahu yang beliau tidak perlu berhujah dengan fakta tetapi cukup dengan memainkan babak meroyan ini sebaik mungkin supaya penyokongnya terlupa akan fakta tetapi menumpukan sepenuhnya kepada dirinya. 

Kesimpulannya, Anwar hidup atas publisiti, tanpa publisiti matilah dia. Sesungguhnya, petisyen PRU dan lakonan meroyan Anwar hanyalah untuk publisiti, tidak lebih dari itu. RM1.5 juta, bukan masalah baginya. Makan malam mengumpul dana hanyalah penyamaran bagi menjustifikasi sumber kewangan partinya, dan mungkin juga dirinya.

"SURAT MISTERI": PUAK PAKATAN HARAM TETAP DEWAKAN ANWAR-KARPAL...

Posted: 02 Aug 2013 08:38 PM PDT

anwar karpal

Agak menarik juga untuk mengulas mengenai "surat misteri" yang menggemparkan masyarakat Permatang Pauh baru-baru ini. Khabarnya surat berkenaan telah diedar secara meluas di seluruh parlimen yang diwakili Anwar Ibrahim itu.

Menurut laporan media, surat berkenaan didakwa telah ditulis oleh seorang "bekas kakitangan pejabat guaman Karpal Singh" dan mendedahkan transaksi yang berjuta-juta ringgit jumlahnya. Khabarnya, transaksi-transaksi itu direkod sejak tahun 2008 lagi.

Menariknya, surat misteri itu mendakwa Anwar telah membayar jutaan ringgit kepada Karpal sebagai "bayaran yuran guaman". Bekas kakitangan Karpal itu juga melampirkan beberapa nombor akaun yang dikatakan milik Anwar.


Pertamanya, saya tertanya-tanya, siapakah "bekas kakitangan Karpal" itu? Apakah dia cuba menabur fitnah terhadap dua pemimpin tertinggi Pakatan Haram tersebut? Anwar dan Karpal bukan sembarangan pemimpin, mereka sangat berpengaruh!

Kita tahu, Anwar dan Karpal memang suka saman orang. Mereka juga suka membuat laporan polis. Sama ada mereka menang atau kalah saman, mereka letak di belakang. Sama ada laporan polis yang mereka buat itu benar atau palsu, itu pun mereka tak peduli.

Untuk survival politik dan berpolitik dengan minda rakyat, mereka biasanya sanggup lakukan apa saja, bukan?

Cuma persoalannya, beranikah Karpal dan Anwar membuat laporan polis dan menafikan dakwaan tersebut secara terbuka? Jika mereka nafikan, pasti ada pula yang akan hadir ke balai polis untuk menggesa surat tersebut disiasat kebenarannya. Kita bukan tak kenal rakyat Malaysia, kan?

Mungkin diatas alasan "demi keselamatan" penulis surat tersebut, maka surat itu dikatakan "tidak bernama" dan hanya bertajuk "Bankleaks Anwar/Karpal". Dan saya percaya, surat itu akan menimbulkan pelbagai reaksi dan spekulasi terhadap dua pemimpin tersebut.

Selepas menerima laporan, sudah tentu pihak berkuasa akan membuka kertas siasatan. Disaat itu, kita hanya perlu menunggu sehingga siasatan selesai. Mungkin seminggu, mungkin sebulan, mungkin setahun dan mungkin 10 tahun?

Polis akan mencari sumber surat tersebut. Berapa ramaikah bilangan "bekas" kakitangan firma guaman milik Karpal? Takkanlah sampai sejuta orang, bukan? Saya yakin, pihak berkuasa dengan mudah akan dapat mengesan penulis surat itu.

Selepas itu, pihak polis juga akan menyiasat tentang kesahihan dakwaan yang terdapat di surat berkenaan. Sama ada tentang akaun Anwar, pembayaran berjuta-juta ringgit dan sebagainya, pasti akan terjawab kelak. Fakta tidak pernah menipu, bukan?

Seterusnya, jika wujud kes sebagaimana yang didakwa penulis surat itu, pastinya laporan siasatan mengenainya akan diserahkan kepada Peguam Negara bagi tindakan susulan. Sama ada Anwar dan Karpal bakal didakwa atau tidak, itu terserah pada AG.

Saya tertanya-tanya, apakah AG akan berani dakwa Karpal dan Anwar sekaligus di mahkamah? Atau beliau akan selamba mengatakan "kita tidak ada bukti yang cukup untuk mendakwa mereka"? Selalunya kalau kes berkaitan Anwar dan Karpal, itulah jawapan "standard"nya, bukan?

Kadang-kadang, terdetik juga dihati saya sama ada semua ini hanyalah sekadar "wayang gambar". Masalahnya, siapa "pengarah"nya? Siapa yang sediakan "skrip wayang gambar" itu? Siapa pula "pelakon utama"nya?

Jika benarlah isi kandungan surat itu, siapakah yang akan berjaya mengheret Anwar dan Karpal ke muka pengadilan? AG? Anda masih harap padanya? Kalau ke mahkamah sekalipun, apakah barisan pendakwaraya boleh menang?

Kes Anwar-Saiful yang "tertinggal air mani dalam saluran dubur" pun boleh kalah, inikan pula kes mengenai sepucuk surat misteri, bukan?

Hakikatnya, sebut dan karanglah berjuta pucuk surat atau bawalah seribu fakta benar mengenai kejijikan Anwar dan Karpal, saya yakin para pengikut mereka akan tetap menganggap mereka sebagai "dewa" yang sangat "telus", "berintegriti", "SELCAT", "CAT", "DOG", "PIG" dan sebagainya…

Sampai bila rakyat Malaysia ini harus hidup tertipu dengan para pemimpin jijik Pakatan Haram? Biar terbukti benar mereka jelek sekalipun, biar "kantoi" berbogel sekalipun, pemimpin Pakatan Haram tetap "mewangi" disanubari.

Bak kata seorang rakan saya yang dihormati, "hangpa takdak 'laif' kaaa???" -Mykmu.net

GEMPARRR..!!! KETUA PENJENAYAH SULU KINI DILINDUNGI SEKUTU ANWAR..???!!!

Posted: 02 Aug 2013 06:38 PM PDT


A Philippine diplomatic official has confirmed that Raja Muda Agbimuddin Kiram, who led the Sulu Sultanate's Royal Security Force (RSF) in a three-week standoff with Malaysian forces in Lahad Datu last March, is no longer in Sabah but has gone back to Jolo, Sulu, where he is reportedly being sheltered by the Moro National Liberation Front (MNLF).

"He is back on our side of the frontier and has escaped the dragnet," said the senior diplomat who spoke on condition of anonymity.

He said the last time Rajah Muda was sighted was in Tawi-Tawi by Department of Social Welfare and Development (DSWD) personnel. Intelligence reports they received corroborated this information, he added.


The diplomatic official further revealed that Sabah is now under the full control of Malaysian authorities and that not a single member of RSF remained there.

"There's no more RSF in Sabah," he said. "Either they were totally decimated by the Malaysian forces or have already escaped back to Sulu."

Likewise, the source disclosed that Malaysian authorities already wrapped-up pursuit operations against suspected RSF members and sympathizers in Sabah. Charges have since been filed against those arrested numbering around 50 in relation to the "incursion" incident.

Those arrested were charged for violating two articles in Malaysia's Penal Code: Section 122 (waging war against the King); and Section 130 KA (terrorism).

While Section 130 KA (terrorism) calls for a jail term of up to 30 years, Section 121 (waging war against the King) can fetch the death penalty.

Meanwhile, Philippine Ambassador to Malaysia Eduardo Malaya said they have tapped the services of a Malaysian lawyer, one of the few Asian legal practitioners accredited by the International Criminal Court (ICC) in The Hague, to represent the RSF members who were arrested.

Malaya said trial will commence in September in Kuala Lumpur.

TUMPANG TANYA...SIAPA LEAD FINAS? BOLEH RESIGN TAK?

Posted: 02 Aug 2013 04:38 PM PDT


Bila cerita pasal fakta sebenar, depa tangguh, tangguh, tangguh dan haramkan terus...

Bila cerita karut, tipu dan fakta palsu, 3 hari depa dah izin untuk ditayangkan... 

Tanda Putera "haram".... The New Village "halal"...

Ia ibarat nasi "haram"... babi "halal"....

Errr... siapa yang lead Finas nihhh..? Boleh letak jawatan tak?

PEJUANG BANGSA

Posted: 03 Aug 2013 11:33 AM PDT

PEJUANG BANGSA


HOT ! APAHAL ANAK CINA SAHAJA KOMPLEN TAK BOLEH MASUK IPTA SETIAP TAHUN ?? @MuhyiddinYassin

Posted: 02 Aug 2013 10:00 PM PDT

Bila nak masuk sesi pengambilan baru pelajar IPTA  setiap tahun  , kaum Cinabeng  sahaja yang paling lantang komplen tidak mendapat tempat .  Seperti biasa, MCA & DAP lah parti paling ke depan menghentam kerajaan dan menuduh sistem pemilihan meritokrasi   ini tak betul seolah-olah menghadkan pelajar Cina cemerlang masuk ke IPTA.


Walhal ramai lagi pelajar Melayu cemerlang tidak mendapat tempat di IPTA terutama jurusan kritikal .

Sebenarnya kegagalan anak cinabeng sendiri dalam  memenuhi syarat khusus program , saringan temuduga dan merit yang rendah . Ini dijawab sendiri oleh Kementerian Pendidikan kepada tuduhan Wee Ka Siong yang mempertikaikan mengapa anak bangsanya hanya 19 %    mendapat tempat di IPTA .

Sombongya pelajar Cina yang mendapat keputusan cemerlang ialah mereka hanya nak kursus yang diminati tetapi langsung tidak mahu ditawarkan kursus program lain .

Bila tak dapat tempat meroyan gila babi  salahkan kerajaan walhal sendiri yang bodoh !Kementerian Pendidikan menafikan dakwaan Ketua Pemuda MCA, Datuk Dr. Wee Ka Siong bahawa hanya 19 peratus pelajar Cina yang mencatat Purata Penilaian Gred Kumulatif (PNGK) 4.0 mendapat tawaran ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA).
Kementerian Pendidikan dalam kenyataannya memberitahu, bagi sesi akademik 2012/2014, seramai 3,584 pelajar mendapat PNGK 4.0 dan daripada jumlah tersebut, seramai 1,275 merupakan pelajar keturunan Cina.

Katanya, selebihnya meliputi pelajar bumiputera iaitu 1,673; pelajar India seramai 361 dan lain-lain keturunan sebanyak 275 orang.

"Daripada jumlah itu, seramai 3,545 pelajar telah ditawarkan tempat ke IPTA. Ini jelas menunjukkan sebanyak 99 peratus pelajar yang memperoleh PNGK 4.0 mendapat tempat di IPTA dan hanya satu peratus tidak menerima tawaran," kata kenyataan kementerian tersebut di sini hari ini.

Mengulas lanjut, Kementerian Pendidikan memberitahu, kegagalan 39 pelajar berkenaan mendapat tempat di IPTA adalah disebabkan beberapa faktor.

Katanya, antara faktor tersebut meliputi pelajar tidak memenuhi syarat khusus program; unjuran tempat telah penuh terutamanya program perubatan, pergigian dan farmasi serta pelajar membuat pernyataan 'Tidak' sekiranya ditawarkan program selain daripada yang dipohon.

"Selain itu, sebab kegagalan golongan ini mendapat tawaran ke IPTA adalah kerana gagal dalam saringan temuduga dan pelajar berada pada merit yang rendah kerana markah kokurikulum yang rendah," jelas kenyataan itu.

Dalam pada itu, Kementerian Pendidikan turut menafikan dakwaan Ka Siong bahawa sistem kuota yang diperkenalkan pada 2002 adalah satu bentuk sistem yang lebih buruk dan telah membawa kepada kemerosotan kadar kemasukan pelajar Cina ke dalam lapan bidang kritikal di IPTA.

Menurut kementerian itu, dasar meritokrasi yang dilaksanakan adalah mengguna pakai 90 peratus markah akademik dan 10 peratus markah kokurikulum untuk menjana markah merit calon.

"Sehubungan itu, penetapan merit tidak hanya melihat kepada pencapaian akademik semata-mata. Penentuan dibuat dengan mengambil kira kedua-dua elemen akademik dan kokurikulum calon untuk memastikan IPTA melahirkan graduan yang holistik," kata kementerian itu.

HOT ! SURAT RAHSIA BAYARAN GUAMAN ANWAR KEPADA KARPAL TERSEBAR DI PERMATANG PAUH !!

Posted: 02 Aug 2013 08:15 PM PDTKemunculan surat misteri mendedahkan 'urus niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pakatan pembangkang iaitu Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh menimbulkan tanda tanya penduduk di daerah ini.

Surat lapan halaman yang tertera Untuk Pengundi Permatang Pauh dan dihantar ke rumah-rumah penduduk sejak beberapa hari lalu itu antara lain mengandungi pelbagai nombor akaun bank yang didakwa milik Anwar.

Penduduk kemudian memutuskan untuk menyerahkan surat bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal berkenaan kepada bekas calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Permatang Pauh pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), Dr. Mazlan Ismail.

Mazlan yang menerima kira-kira 6,000 laporan sama yang dihantar hampir setiap hari sejak minggu lalu sama ada melalui pos atau diletakkan di dalam peti surat rumahnya dalam sidang akhbarnya di sini hari ini, meminta Karpal dan Anwar memberi penjelasan berhubung isi kandungan surat itu.

Beliau percaya surat itu dihantar ke kediaman para penduduk Permatang Pauh dan mereka kemudiannya menghantar semula ke rumahnya.

"Ada juga individu tidak dikenali menelefon saya bertanyakan sama ada sudah menerima laporan yang dikirimkan ke rumahnya. Mungkin mereka (penduduk) tiada saluran lain untuk mendapatkan penjelasan tentang kandungan laporan tersebut.

"Memandangkan saya tidak lagi menjadi calon BN, mungkin mereka beranggapan saya tiada komitmen lain dan merupakan orang paling sesuai untuk membantu mereka bagi mendapatkan penjelasan," katanya.


dok lama lagi di hospital karpal wilcha pasal
terbongkarnya bankleaks ni ...

Mazlan yang juga bekas Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri memberitahu, beliau tidak mahu mengulas tentang kandungan surat berkenaan kerana melibatkan Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan (BAFIA).

Sehubungan itu, beliau akan mengembalikan kesemua laporan yang ada padanya ke pejabat Karpal di Pulau Pinang sebelum Hari Raya Aidilfitri.

"Saya tidak mahu simpan laporan ini. Saya anggap Karpal dan Anwar sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh perlu atau wajar memberi keterangan serta penjelasan kepada seluruh penduduk di sini yang menerima laporan tersebut," ujarnya.

Mazlan percaya Karpal mengenali orang yang mendakwa menulis laporan dalam surat berkenaan.

"Saya juga yakin Anwar dan Karpal akan menafikan (terlibat seperti dalam laporan itu)," katanya.

Menurut Mazlan, beliau tidak membuat laporan polis kerana mahu pihak berkuasa terbabit menyiasat sendiri selepas mendengar penjelasan Anwar dan Karpal.

Dalam pada itu, seorang penduduk, Fadzil Ariffin, 51, semasa ditemui berkata, dia pada mulanya menyangka surat itu seperti surat biasa lain.

"Saya dapat surat itu dari peti surat di hadapan rumah pada pukul 2.30 petang, Rabu lalu. Saya tidak faham apa yang dinyatakan di dalam helaian muka surat itu sebelum menyerahkan kepada Dr. Mazlan," katanya yang bertugas sebagai juruteknik sebuah kilang dekat sini.

Seorang lagi penduduk, Mohd. Sarudin Puteh, 30, berkata, dia juga menemui surat sama diletakkan di dalam peti surat di rumahnya di Kampung Simpang Tiga, Kubang Ulu di sini.
Mohd. Sarudin kemudiannya membawa surat itu kepada Mazlan.

Walau bagaimanapun Anwar gagal dihubungi untuk mendapatkan penjelasan. Beliau juga belum memberikan sebarang reaksi dalam media sosial.
*** GPB difahamkan surat berkenaan didedahkan pekerja pejabat Karpal dan nilai bayaran guaman Anwar kepada Karpal  melebihi RM 50 juta !!!  ...Untuk tujuan apa duit guaman sebanyak itu ???   Ada berani jawab pendedahan Dr Mazlan ini , orang Prmtg Pauh nak tau..tunku

Posted: 03 Aug 2013 03:19 AM PDT

tunku


The Last Ashrah

Posted: 02 Aug 2013 11:00 AM PDT

The month of Ramadhan enjoys and intrinsic superiority over all the other months of the year. Likewise, it's last 'Ashra or ten days are superior to the two earlier 'Ashras, and laylatul Qadr or the Night of Power, generally, falls in it. That is why, the sacred Prophet (peace & blessings upon him) devoted himself more intensively to prayer and other forms of worship during it and urged others, also, to do the same.

Ayesha (RA) related to us that "the Apostle of Allah (peace & blessings upon him)strove harder and took greater pains to observe prayer etc., during the last ten days of Ramadhan than during the other days." [Muslim]

It is related by Ayesha (RA) that "when the last ten days of Ramadhan began the Apostle of Allah (peace & blessings upon him) would gird up the loins and keep awake in the nights (i.e., he used to spend the whole of the nights in prayer and worship), and, also, wakened the members of his family (so that they, too, could partake of the blessings of the nights of that month)." [Bukhari]

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 03 Aug 2013 03:16 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Satu lagi hasil kerja makmal PEMANDU untuk ekonomi!

Posted: 02 Aug 2013 08:21 PM PDT


Selepas pilihanraya, pasukan Transformasi yang dibawa gerabak keretapi oleh PEMANDU telah dikerah suruh memikirkan solution untuk mempertingkat pertumbuhan negara.

Kalau dahulu, satu jawatankuasa fikirkan, seorang dua buat kajin dan pengumpulan data, dan seorang rumuskan menjadi satu cadangan.

Tak rugged ...


Cara sekarang lain, PEMANDU akan buka makmal. Kuching, anjing, lembu, kaldai dan lain-lain binatang yang layak bersama Nabi Noh akan dimasukkan satu kapal dan belayar bersama untuk memikirkan apa cara untuk menaikkan pertumbuhan negara.

Kajian tak payah lama-lama. Dua tiga hari sudah memadai. 

Jawapan yang PEMANDU sudah atur keluar adalah pertingkatkan ekonomi domestik melalui perbelanjaan tempatan. Oleh kerana kerajaan sedia peruntukan ratusan juta ringgit untuk konsultan-konsultan lapar PEMANDU, buatlah lab.

Rakyat yang tak tahu apa pun rasa kononnya mereka menyumbang dan PEMANDU boleh guna mereka untuk justifikasi ide amereka pun.
 
PEMANDU sudah masuk lab, panggil semua orang yang terlibat, konsultan sudah dibayar berjuta ringgit dan solution sudah diperolehi untuk mempertingkatkan pertumbuhan ekonomi tempatan melalui peningkatan domestik spending. dan masa yang paling sesuai sudah dikenalpasti pada ketika nak raya.

Sebelum ini, ide PEMANDU untuk biarkan harga ayam melambung sudah diimplementasikan. Cara seterusnya adalah ...


Memperkasakan isteri-isteri supaya suami belikan baju raya.

Wow! Rendang unta juadah menarik buat hari raya

bumiyang

Posted: 03 Aug 2013 03:07 AM PDT

bumiyang


Halang Jamaah Haji Iran - Kuota Haji Malaysia Bakal Dinaikkan???

Posted: 02 Aug 2013 08:25 AM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 03 Aug 2013 03:02 AM PDT

anakbukitgantang says


NASA temui bentuk universe seperti sangkakala, sedangkan Al Quran sudah menceritakan 1400 tahun dulu

Posted: 02 Aug 2013 11:42 PM PDT


Bentuk Alam Semesta

Sedangkan perkara ini telah ada dalam firman Allah dalam Al Quran Surah An Naml ayat 87:
 

"Dan pada hari ketika terompet di tiup, maka terkejutlah semua yang di langit dan semua yang di bumi kecuali mereka yang di kehendaki Allah. Dan mereka semua datang menghadapNya dengan merendahkan diri."
 
Nabi Muhammad SAW telah membayangkan bentuk universe seperti tanduk cahaya;
 
Dari Abu Hurairah ra, Rasulullah SAW bersabda :

"Ketika Allah telah selesai menjadikan langit dan bumi, Allah menjadikan sangkakala (terompet) dan diserahkan kepada malaikat Isrofil, kemudian ia letakkan dimulutnya sambil melihat ke Arsy menantikan bilakah ia diperintah.

Saya bertanya : "Ya Rasulullah apakah sangkakala itu?"

Jawab Rasulullah : "Bagaikan tanduk dari cahaya."

Saya tanya : "Bagaimana besarnya?"

Jawab Rasulullah : "Sangat besar bulatannya, demi Allah yang mengutusku sebagai Nabi, besar bulatannya itu seluas langit dan bumi, dan akan ditiup hingga tiga kali. Pertama : Nafkhatul faza' (untuk menakutkan). Kedua : Nafkhatus sa'aq (untuk mematikan). Ketiga: Nafkhatul ba'ats (untuk menghidupkan kembali atau membangkitkan)."


 
Dalam hadits di atas disebutkan bahwa sangkakala atau terompet malaikat Isrofil itu bentuknya seperti tanduk dan terbuat dari cahaya. Ukuran bulatannya seluas langit dan bumi. Bentuk laksana tanduk mengingatkan kita pada terompet orang-orang jaman dahulu yang terbuat dari tanduk.

Kalimat seluas langit dan bumi dapat dipahami sebagai ukuran yang meliputi/mencakup seluruh wilayah langit (sebagai lambang alam tak nyata/ghoib) dan bumi (sebagai lambang alam nyata/syahadah). Atau dengan kata lain, bulatan terompet malaikat Isrofil itu melingkar membentang dari alam nyata hingga alam ghoib.

Jika keshohihan hadits di atas bisa dibuktikan dan data yang diperoleh lewat WMAP akurat dan bisa dipertanggungjawabkan maka bisa dipastikan bahwa kita ini bak rama-rama yang hidup di tengah-tengah kaldera gunung berapi paling aktif yang siap meletus bila bila masa saja.

Dan Allah telah mengabarkan kedahsyatan terompet malaikat Isrofil itu dalam surah An Naml ayat 87 :

"Dan pada hari ketika terompet di tiup, maka terkejutlah semua yang di langit dan semua yang di bumi kecuali mereka yang di kehendaki Allah. Dan mereka semua datang menghadapNya dengan merendahkan diri."

Makhluk langit saja bisa terkejut apalagi makhluk bumi yang notabene jauh lebih lemah dan lebih kecil. Pada sambungan hadits di atas ada sedikit preview tentang seperti apa keterkejutan dan ketakutan makhluk bumi kelak.

"Pada saat tergoncangnya bumi, manusia bagaikan orang mabuk sehingga ibu yang mengandung gugur kandungannya, yang menyusui lupa pada bayinya, anak-anak jadi beruban dan setan-setan berlarian."
 
Pada tahun 1996 setelah mengkaji banyak data spaceship Hubble, NASA  berpendapat bahawa bentuk universe seperti bentuk trumpet atau dipanggil sangkakala. Rujuk SINI
 
Al Quran telah menceritakan perkara ini 1400 tahun dahulu dalam surah An Naml ayat 87 . Rasulullah SAW telah memberi desrikpsi jelas bahawa universe ini seperti tanduk dari cahaya. Maka Ugama Islam adalah ugama yang benar. MasyaAllah.
 
Petikan langsung dari artikel di New Scientist:-
 
Their theory uses a complex mathematical model called a "Picard topology", named after a mathematician rather than the Star Trek character. It would mean the universe has a finite volume, although you would not be aware of its "edges"; they would seem to be part of the rest of space.
The concept follows a close examination of the dramatic data produced by Nasa, the US space agency, in 1996, which showed that the very faint microwave radiation left over from the Big Bang 13 billion years ago was not evenly spread throughout the cosmos. This lack of evenness - called "anisotropy" - suggested that large-scale models of the shape of the universe, previously thought to be a flat expanse of space time, were wrong.
Ever since then, cosmologists have puzzled over what the data from the Cosmic Background Explorer (Cobe) spacecraft could tell them about the space-time "shape" of the universe. One rival group proposed last year that the universe was shaped instead like a football. But that would have left a particular pattern of background radiation - which has not been found by further experiments.
In the "flat" space of conventional cosmology, small "blobs" - hot and cold spots - in background radiation should be round. But observations show that instead they are ellipses. The curve of a horn-shaped universe can explain this, says Professor Steiner.
The "space" in any small part of the "horn" is saddle-shaped, like a Pringles potato crisp. Such a "negatively curved" space would act as a warped lens, distorting the image around the blobs so they look elliptical to astronomers

Sumber

http://alisaid.wordpress.com/2007/10/04/seberapa-besar-torompet-yang-akan-ditiup-malaikat-israfil/bentuk-alam-semesta-2/

http://www.independent.co.uk/news/science/the-universe-is-not-round-say-scientists--it-is-shaped-like-a-trumpet-6171110.html
 

Taipingmali (tm)

Posted: 03 Aug 2013 01:36 AM PDT

Taipingmali (tm)


Wee Ka Siong ibarat duri dalam daging, api dalam sekam

Posted: 02 Aug 2013 03:20 PM PDT

Dakwaan Ketua Pemuda MCA Datuk Wee Ka Siong kononnya hanya 19 peratus pelajar Cina yang mencatat Purata Penilaian Gred Kumulatif (PNGK) 4.0 mendapat tawaran ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA), adalah tidak benar.

Kementerian Pendidikan dalam satu kenyataan hari ini menjelaskan seramai 3,584 pelajar telah mendapat PNGK 4.0 dengan 47 peratus daripada jumlah itu adalah pelajar Bumiputera, 35 peratus pelajar Cina, 10 peratus pelajar India dan tujuh peratus lain-lain.

"Dari jumlah keseluruhan, 3,545 pelajar telah ditawarkan ke IPTA. Ini jelas menunjukkan 99 peratus pelajar yang mendapat PNGK 4.0 telah mendapat tawaran IPTA dan hanya 39 pelajar atau satu peratus yang tidak mendapat tawaran," menurutnya.

Menurut kenyataan itu, kegagalan satu peratus itu adalah disebabkan faktor antaranya, tidak memenuhi syarat khusus program, unjuran tempat telah penuh terutamanya program kritikal, pelajar berada pada merit rendah dan pelajar membuat pernyataan 'TIDAK' sekiranya ditawarkan program selain yang dipohon.

Kementerian itu turut menafikan dakwaan Wee kononnya sistem meritokrasi yang diperkenalkan pada 2002 menggantikan sistem kuota adalah satu bentuk sistem kuota lebih buruk membawa kepada kemerosotan kemasukan pelajar bukan Melayu secara umum.

Menurut kenyataan itu, pengambilan pelajar berdasarkan meritokrasi adalah telus dan profesional dengan mengguna pakai 90 peratus markah akademik dan 10 peratus markah kokurikulum sebagai satu langkah menghasilkan graduan yang holistik.

"Mengikut prinsip meritokrasi, semua calon yang layak dengan markah merit tertinggi tanpa mengira kaum, agama, bangsa, keturunan, negeri, taraf hidup dan tempat tinggal tidak akan dinafikan peluang mengikuti pengajian di IPTA," katanya.

Kementerian itu berkata pengambilan pelajar ke IPTA juga ada yang dilaksanakan menerusi proses temuduga, selain beberapa IPTA berstatus Universiti Penyelidikan yang diberi autonomi dalam pengurusan kemasukan pelajar.

Justeru, kementerian berharap 39 pelajar dengan PNGK 4.0 yang gagal mendapat tawaran IPTA, dapat membuat rayuan dengan kadar segera.

"Kementerian Pendidikan amat prihatin dengan masalah mereka, oleh itu kesemua 39 pelajar itu akan diberi keutamaan memasuki IPTA jika ada kekosongan selaras keputusan Jemaah Menteri," menurutnya. - Bernama

Cina Dap Semakin Samseng

Posted: 02 Aug 2013 03:11 PM PDT

 Cina DAP Seorang peniaga cina DAP yang berniaga secara tapak haram di kawasan milik Hannah Yeoh DAP, Dun Subang Jaya hasil pilihan Melayu Subang Jaya, Selangor telah bertidak hendak memukul menggunakan besi berat karat lagi tajam kearah orang Melayu kerana marah tindakan merampas barang perniagaannya.

 Kaum Cina DAP lain turut menyokong serta 'backup' tindakan peniaga haram cina DAP ini dengan menyatakan 'saya susah hati, saya susah hati, saya susah hati'.

Provokasi kedua yang dilakukan oleh nyonya-nyonya DAP di sekeliling adalah dengan bertindak membaling batu kearah kepala orang Melayu untuk mencetuskan pergaduhan, dimana sewaktu itu kaum cina DAP disekitar ini sedang fokus merekod video.

Apabila penguatkuasa mulai bersurai, kaum cina DAP di sekeliling telah bertindak 'boo' serentak bersama-sama kearah muka orang Melayu untuk sekali lagi mencetuskan provakasi supaya harapan pergaduhan akan dimulakan oleh orang Melayu dahulu.

sekupangdua

Posted: 02 Aug 2013 11:35 PM PDT

sekupangdua


500 USD UNTUK SETIAP TUNTUTAN MAYAT YANG DIJUMPAI

Posted: 02 Aug 2013 10:00 PM PDT

dead3
Percaya atau tidak mencari mayat telah menjadi rutin harian seorang lelaki bernama Wei Xinpeng. Dia telah bertahun-tahun melakukan pekerjaan tersebut dengan tekun meskipun kedengaran sangat aneh. 
Wei Xinpeng, lelaki separuh umur yang biasa memburu mayat di Sungai Kuning. Wei, seperti diungkapkan oleh  portal berita BBC, kerap memulakan aktivitinya dengan melepak sambil merokok di tepi sungai kuning. Matanya tetap tajam mengamati aliran Sungai Kuning yang keruh. Dia yakin, sungai itu pasti selalu menyimpan mayat manusia, entah korban kecelakaan, dibunuh, atau pun bunuh diri.
Lelaki berusia 55 tahun itu seperti telah hafal betul aliran sungai Kuning, dan dia faham dengan melihat ke mana arus membawa mayat-mayat yang tenggelam di sungai itu. Biasanya, Wei mendayung perahunya ke  satu jambatan kecil di hilir. Di sana, biasanya mayat  tersangkut di celah besi jambatan. Dalam tujuh tahun terakhir, mencari mayat kini adalah kegiatan rutin Wei. Dia menjual penemuannya (mayat) itu ke ahli keluarga mangsa. "Saya memberi penghargaan kepada si mayat," ujarnya seperti dilansir BBC.
 

Wei mengaku telah mengumpulkan lebih 500 mayat dari dasar sungai. "Orang-orang ini mati dengan cara menyedihkan," ujar Wei. Dia mengumpulkan mayat penemuannya itu di satu teluk kecil yang tidak dibawa arus. Mayat-mayat beragam bentuk itu dikumpulkan di sana. BBC melaporkan, di teluk kecil itu ada empat mayat yang tubuhnya telah kaku, dengan kepala tertelungkup ke bawah. Setiap kali berhasil menangguk mayat,  Dia menyebut ciri fisikal mayat itu, sehingga ahli keluarga yang bersangkutan dapat segera mengenalinya. Biasanya, ahli keluarga si mayat akan menelefon Wei, dan meminta dihantarkan ke tempat dia menyimpannya
Wei membawa ahli keluarga si mayat ke teluk kecil itu. Dia  membalikkan tubuh si mayat agar wajahnya dapat terlihat. Jika ahli keluarga si mati ingin membawanya pulang, maka mereka harus membayar wang (sebangai penat lelahnya) lebih dari US$500,  Wei mengatakan, selama ini dia telah menjual sekitar 40 mayat. Tapi kadang2, keluarga si mayat enggan membayar, dan pulang tanpa membawa jenazah yang ditemui Wei. "setelah Mereka melihat sebentar, lalu pergi tanpa berkata apa-apa. Mereka tak membawanya pulang," ujar Wei.
Jika sudah begini, Wei terpaksa harus menguburkan mayatnya secara pantas. Soalnya, pemerintah akan membiarkan mayat yang ditemuai membusuk tanpa melakukan apapun. Wei mengatakan apa yang dia lakukan bukan semata-mata kerana wang, tapi kerana alasan lebih pribadi. Dia pun berkisah. Pekerjaan ini, kata Wei, bermula dari usahanya untuk mencari anaknya sendiri, yang tenggelam di Sungai Kuning. "Anak saya tenggelam di sungai ini dan saya tidak dapat menemui mayatnya. Sangat menyakitkan. Itu sebabnya saya melakukan pekerjaan ini," ujar Wei. Putra Wei sampai sekarang belum ditemui.

NUWA KENA HALAU DI HOSPITAL SERDANG

Posted: 02 Aug 2013 06:00 PM PDT

Anwar dihalang Polis dari melawat pengerusi Mywatch yang sedang dirawat di hospital Serdang...
Memang dah jadi lumrah bila satu-satu kes yang mendapat perhatian rakyat Malaysia akan timbul lah muka penyibuk nie sengaja cari publisiti murahan, bukan setakat itu sahaja malah ia akan dibawa ke majlis ceramah dengan mempersendakan siapa sahaja yang menentang nya

Heboh satu dunia betapa pihak polis dari Ibu Pejabat Polis Dearah Kajang telah tidak membenarkan DSAI melawat mangsa tembak percubaan bunuh Pengerusi MyWatch Saudara Sanjeevan di Hospital Serdang petang tadi.

Apa alasan yang diberikan tidaklah diketahui.... Yang pasti pihak polis hanya membenarkan keluarga terapat mangsa saja yang melawat beliau.yang pasti anuwa bukan pun sedara mara mangsa apatah lagi lansung tiada bau bacang atau kuinin... Tak tau lah pulak dia nie sedara belah mana pulak dengan Sanjeevan... Ekekeke

ARNOUD PENGHINA ISLAM DENGAN FILM ARAHANNYA KINI MEMELUK ISLAM

Posted: 02 Aug 2013 08:30 AM PDT

Nama penghina Islam seperti Arnoud Van Doorn mungkin tidak asing lagi, tambahan pula dia merupakan manusia yang bertanggungjawab dalam pembikinan filem yang pernah menaikkan kemarahan umat Islam di seluruh dunia iaitu Fitna pada tahun 2008..Selain itu, dia juga merupakan teman rapat kepada Geert Wilder, bekas pemimpin Parti Kebebasan (PPV) yang terkenal dengan polisi anti-Islam dan berhaluan liberal di Belanda..Namun, kini Arnoud Van Doorn telah memeluk Islam dan bagaimana dia mendapat hidayah? Kalau nak tahu, meh baca kat bawah ni..Arnoud Van Doorn bukanlah nama baru dalam dunia politik Belanda. Dia aktif bersama PVV, bahkan merupakan salah seorang pucuk pimpinan tertinggi sebagai Timbalan Ketua. Namun, masih terdapat persoalan yang bermain di mindanya. Mengapa partinya selalu memusuhi Islam? Perasaan inilah yang membuatkan Van Doorn teringin mendampingi Islam, hingga dia mula mempelajari apa itu Islam yang sebenarnya. 

"Saya kini mula memperdalamkan pengetahuan saya tentang Islam," kata Van Doorn ketika mengenang waktu awal hidayah Islam mula menghampirinya. 

Rasa minat itu membuatkan Van Doorn mula mencari terjemahan Al-Qur'an, hadis, dan buku-buku rujukan Islam. Hari-hari berikutnya, dia lalui dengan membaca dan mengkaji buku-buku itu satu per satu, tanpa meninggalkan aktivitinya yang lain. Selama ini, Van Doorn hanya tahu mengenai Islam daripada orang-orang yang membenci agama itu sahaja.

Mereka yang dekat dengan Van Doorn sebenarnya tahu bahawa Van Doorn membaca rujukan tentang Islam, tetapi mereka tidak menyangka sama sekali bahawa itu akan menjadi jalan hidayah bagi Van Doorn. Hal ini kerana dalam dunia mereka, mengkaji sesebuah pemikiran atau suatu akan menjadi lebih faham tanpa harus mempercayai dan mengikutinya. Bahkan, tidak ramai orang yang mempelajari Islam dan kemudian menyerang kembali agama tersebut.

Van Dorn menghabiskan masa hampir setahun untuk mengkaji al-Qur'an, Sunnah dan beberapa rujukan mengenai Islam. Dia juga sempat berdialog dengan penganut Islam bagi mengetahui lebih lanjut tentang agama yang menarik hatinya itu. 

"Orang-orang di sekeliling saya tahu bahawa saya kini aktif meneliti al-Qur'an, sunnah dan tulisan-tulisan lain selama hampir setahun ini. Selain itu, saya juga telah banyak melakukan dialog dengan orang Islam tentang agama," ujar Doorn dalam satu rancangan siaran Al-Jazeera (English). 

Semakin lama mempelajari Islam, Van Doorn menjadi semakin tertarik dengan agama itu. Dia mula merasakan Islam sebagai suatu agama yang sangat istimewa. Meskipun, sebelum ini dia juga mempercayai Kristian sebagai agamanya, namun Van Doorn merasakan agama Islam itu lebih istimewa. 

Apa yang selama ini ada dalam kepalanya bahawa Islam itu fanatik, menindas wanita, tidak bertoleransi, secara membabi buta memusuhi Barat, secara perlahan-lahan mula hilang dari fikirannya. Van Doorn menemui Islam sebagai sesuatu yang sama sekali berbeza dari apa yang pernah dia sangka sebelum ini. 

Van Doorn juga menemui yang agama Islam adalah agama yang cinta akan kedamaian. Tidak seperti tuduhan media Barat yang selama ini memfitnah Islam sebagai pengganas dan menyuruh penganutnya melakukan keganasan.

"99% kaum Muslimin adalah mereka yang bekerja keras dan pecinta kedamaian. Sekiranya lebih banyak orang mempelajari agama Islam yang sebenar, semakin banyak orang yang akan melihat keindahan itu," kata Van Doorn ketika di wawancara oleh MNA. 

Jalan hidayah bagi Van Doorn semakin terbuka lebar ketika bertemu dengan seorang Muslim bernama Aboe Khoulani, seorang rakannya yang menjawat jawatan di Dewan Kota Den Haag. Selain dapat menjelaskan Islam dengan lebih jauh, ia juga dapat merapatkan Van Doorn dengan Masjid As-Soennah. 

Puncak "pertarungan batin" mula di alami oleh Van Doorn tidak lama kemudian. Adakah dia akan mengikut hidayah yang mula meresapi oleh fitrahnya itu atau hanya menjadikannya sebagai ilmu pengetahuan. Walaubagaimana pun, dia sangat beruntung kerana persoalan itu tidak berlarutan. Setelah yakin dengan Islam, Van Doorn pun mengikrarkan dua kalimah syahadat. Dia kini telah pun menjadi seorang Muslim dan menjadi salah seorang saudara baru bagi kira-kira 1.9 juta umat Islam di Belanda. Tetapi, bagi parti dan pengikutnya, Van Doorn telah dicap sebagai "pengkhianat." 


p/s: Islam itu sememangnya agama yang benar, hatta hati yang keras dan pernah menghina Islam pun dapat dilembutkan..Oleh itu, peliharalah agama kita dengan sebaik-baiknya..

APA ITU SYIAH? luangkan 10 minit untuk mengetahuinya...

Posted: 02 Aug 2013 06:00 AM PDT

Apa itu Syiah ?
Penuh news feed kita pasal syiah kan ?
Dan kita masih berdiam diri .
Masih tak mahu ambil tahu .
Masih leka dengan teduhan kasih dan sebenarnya saya isteri dia .
Masih terbuai bermesej dengan pakwe/makwe .
Masih rasa tiada kena mengena dengan kita .
Masih lagha dengan hiburan nyanyian , menari dan bergelak ketawa .

MARI kita ambil tahu sedikit sebanyak pasal Syiah ni .
Jangan risau , baca secara santai , InsyaAllah tak sampai 15 minit .
Sekurangnya kita ada gambaran apa itu Syiah .
Let's check it out . Eh!

-------------------------------------------------------------------------

Apa itu Syiah ?
Syiah itu salah satu pegangan akidah yang di asaskan oleh Abdullah Bin Sabak .
Akidah yang bertentangan dengan Sunni .
Syiah itu bermaksud penolong/pembantu .

Siapa Abdullah Bin Sabak ni ?
Dia adalah seorang Yahudi .
Dia berasal dari Yaman .
Dia datang ke Madinah semata untuk mendapatkan jawatan , kepentingan politik .
Time tu zaman pemerintahan Saidina Uthman Bin Affan ,
Saidina Uthman tak layan dia .
Dia jadi marah lalu dia sebarkan fahaman kepada masyarakat Madinah bahawa ,
"Yang sepatutnya jadi khalifah ialah Saidina Ali bukan nya Saidina Umar , Saidina Uthman ataupun Saidina Abu Bakar.."
Dan masyarakat percaya benda ni .
Dari situ lah bermulanya fahaman Syiah .

Alhamdulillah kita berpegang pada Ahlu Sunnah Wal Jamaah/Sunni .
Syiah dengan Sunni ini sangat-sangat berbeza .
Syiah dengan Sunni ni bukan masalah khilaf furu'q (perkara-perkara kecil ) ,
Tetapi , Syiah ni benar-benar terpesong akidahnya dari ASWJ .

SEBAB ?
Antaranya ialah ,
SYIAH MENDAKWA ,

-Ketika Nabi Muhammad SAW wafat , seluruh sahabat nabi murtad , kecuali beberapa orang sahaja iaitu , Salman Al Farisi , Al Miqdad Bin Al Aswad , Amar Bin Yasser dan Suhaib Ar Rumi ( ada juga yang kata Bilal bin Rabah ) .

--Syiah mengkafirkan sahabat Nabi Muhammad SAW dengan berkata kepada Saidina Abu Bakar dan Saidina Umar , "Dua patung berhala Quraisy.." .

--Mereka tak percaya Quran yang kita guna sekarang ni . Mereka menganggap Quran sebenar telah hilang , Quran yang di tulis Saidatina Fatimah r.ha .

--Semasa Nabi wafat , Saidatina Fatimah ni sedih , sedih sangat , dia menangis sampai 75 hari , time dia tengah sedih tu , Jibril turun menggembirakan nya , Saidina Ali pun hairan dengan siapa Fatimah bersembang, lalu Fatimah beritahu Ali, dan Ali berkata kalau Jibril datang lagi beritahunya . Jibril datang semula , Fatimah pun beritahu Ali , dan ketika itulah Saidina Ali menulis apa yang Jibril kata . Dan Syiah menganggap itu Quran mereka .

--Mereka mendakwa ada ayat-ayat al-Quran yang dibuang oleh Saidina Abu Bakar ketika mana Saidina Abu Bakar ni mengumpulkan kembali ayat-ayat al-Quran , antaranya ialah , surah al-Baqarah ayat 23 , surah Toha ayat 115 , surah al-Ahzab ayat 70 , surah al-Balad , mereka menokok tambah dalam ayat sebenar dan menambah satu lagi surah iaitu surah wilayah .

--Mereka juga ada imam . Iaitu Imam 12 . Imam yang ke-12 ini dipercayai telah ghaib pada 226 hijrah di sebuah terowong di Iraq/Iran . Setiap petang Jumaat mereka akan pergi ke terowong itu dan berkata , "Wahai Imam , keluarlah Iman , keluarlah.." . Sampai sekarang Imam itu tak keluar lagi . Dan akan keluar suatu hari nanti .

--Ulama terbesar syiah iaitu Al Khomeini berkata , "Sahabat nabi hanya mementingkan dunia , rebut jawatan , mereka tak pentingkan Quran dan agama , mereka jadikan Quran sebagai alat untuk niat mereka yang kotor , merampas jawatan khilafah.." .

--Mereka menghalalkan darah umat Islam . Bagi mereka , lagi banyak mereka membunuh umat Islam , lagi banyak darah yang mengalir , lagi cepat Imam mereka itu akan keluar dari terowong .

--Rukun iman mereka ada lebih dari enam . Mereka percaya pada Imam . Imam mereka boleh menghalalkan dan mengharamkan sesuatu perkara .Imam mereka maksum. Imam mereka mempunyai ilmu di mana mampu mengetahui benda yang dah berlaku dan akan berlaku . Imam mereka juga menguasai dunia dan akhirat . Imam mereka mampu beri apa sahaja yang mereka mahu .

---------------------------------------------------------------------------

Astaghfirullahala'zim .
Nauzubillahiminzalik .
Allahuakbar..Allahuakbar..Allahuakbar..
Ternyata syiah ini telah jauh terpesong .
Mereka mensyirikkan Allah .
Mereka menyamakan martabat Imam 12 mereka dengan semua Nabi .
Bahkan mereka mengatakan Saidina Ali sama level dengan Allah .
Allah..Allah..Allah..
Masalah syiah sekarang ini bukan masalah khilaf ,
Tapi masalah akidah mereka yang bertentang dengan kita .
Musuh umat Islam sekarang bukan sahaja Yahudi Israel , tetapi juga Rusia , China dan Iran .
Iran yang dulu kita tertipu dengan 'heronya' ,
Rupanya mereka bermain wayang sahaja dengan kita ,
Mereka lah antara yang menghantar bom , senjata dan angkatan tentera kepada Bashar Asad untuk membunuh tentera Islam .
Syiah itu sesat .
Jangan kita memberi muka kepada mereka .
Jika ada dalam kalangan kita yang syiah ,
WAJIB kita betulkan .

Tahu air mineral ECPI ?
Alaa , yang mahal tu .
Jangan terkejut!
Air itu air syiah .
Sponsor terbesar Syiah di Malaysia .
MOHON BOIKOT .

Oh , lagi satu mereka ni suka bertaqqiyah .
Mereka memiliki akidah taqiyyah (berbohong, berpura-pura).
Menurut Imam mereka, tidak ada agama bagi sesiapa yang tidak bertaqiyyah.
Mereka dituntut untuk menzahirkan sesuatu yang bersesuaian dengan masyarakat setempat dan menyembunyikan kepercayaan mereka .
--Hipokrit everywhere—Lalalalala~

---------------------------------------------------------------------

Macam mana nak tahu tempat tu tempat syiah ?
Tempat mereka bernama hauzah .
Hauzah itu macam surau/masjid bagi umat Islam .

Macam mana nak kenal syiah ?
Time mereka sembahyang , mereka akan meletakkan tanah karbala ( macam batu bulat kecil ) di tempat sujud , mereka akan sujud atas tanah itu , kalau tak kena tanah karbala itu , tak sah sembahyang mereka
. Pftttt =="
Lepas habis sembahyang , lepas memberi salam , mereka akan menepuk paha mereka tiga kali . Motif ? =="

Alhamdulillah .
Ni lah serba sedikit tentang Syiah .
Nak lebih banyak info dan lebih dalam ,
Sila baca di newsfeed kalian mahupun membaca di blog / menonton di youtube / baca buku/kitab yang berkaitan .
Moga Allah redha :')

P/S : Wajib bagi kita menpertahankan akidah kita . Ya-Allah , jauhilah kami dari kesesatan Syiah , matikanlah kami dalam Iman , dalam Islam . Aamiin

Photo: Apa itu Syiah ? Penuh news feed kita pasal syiah kan ? Dan kita masih berdiam diri . Masih tak mahu ambil tahu . Masih leka dengan teduhan kasih dan sebenarnya saya isteri dia . Masih terbuai bermesej dengan pakwe/makwe . Masih rasa tiada kena mengena dengan kita . Masih lagha dengan hiburan nyanyian , menari dan bergelak ketawa . MARI kita ambil tahu sedikit sebanyak pasal Syiah ni . Jangan risau , baca secara santai , InsyaAllah tak sampai 15 minit . Sekurangnya kita ada gambaran apa itu Syiah . Let's check it out . Eh! ------------------------------------------------------------------------- Apa itu Syiah ? Syiah itu salah satu pegangan akidah yang di asaskan oleh Abdullah Bin Sabak . Akidah yang bertentangan dengan Sunni . Syiah itu bermaksud penolong/pembantu . Siapa Abdullah Bin Sabak ni ? Dia adalah seorang Yahudi . Dia berasal dari Yaman . Dia datang ke Madinah semata untuk mendapatkan jawatan , kepentingan politik . Time tu zaman pemerintahan Saidina Uthman Bin Affan , Saidina Uthman tak layan dia . Dia jadi marah lalu dia sebarkan fahaman kepada masyarakat Madinah bahawa , "Yang sepatutnya jadi khalifah ialah Saidina Ali bukan nya Saidina Umar , Saidina Uthman ataupun Saidina Abu Bakar.." Dan masyarakat percaya benda ni . Dari situ lah bermulanya fahaman Syiah . Alhamdulillah kita berpegang pada Ahlu Sunnah Wal Jamaah/Sunni . Syiah dengan Sunni ini sangat-sangat berbeza . Syiah dengan Sunni ni bukan masalah khilaf furu'q (perkara-perkara kecil ) , Tetapi , Syiah ni benar-benar terpesong akidahnya dari ASWJ . SEBAB ? Antaranya ialah , SYIAH MENDAKWA , -Ketika Nabi Muhammad SAW wafat , seluruh sahabat nabi murtad , kecuali beberapa orang sahaja iaitu , Salman Al Farisi , Al Miqdad Bin Al Aswad , Amar Bin Yasser dan Suhaib Ar Rumi ( ada juga yang kata Bilal bin Rabah ) . --Syiah mengkafirkan sahabat Nabi Muhammad SAW dengan berkata kepada Saidina Abu Bakar dan Saidina Umar , "Dua patung berhala Quraisy.." . --Mereka tak percaya Quran yang kita guna sekarang ni . Mereka menganggap Quran sebenar telah hilang , Quran yang di tulis Saidatina Fatimah r.ha . --Semasa Nabi wafat , Saidatina Fatimah ni sedih , sedih sangat , dia menangis sampai 75 hari , time dia tengah sedih tu , Jibril turun menggembirakan nya , Saidina Ali pun hairan dengan siapa Fatimah bersembang, lalu Fatimah beritahu Ali, dan Ali berkata kalau Jibril datang lagi beritahunya . Jibril datang semula , Fatimah pun beritahu Ali , dan ketika itulah Saidina Ali menulis apa yang Jibril kata . Dan Syiah menganggap itu Quran mereka . --Mereka mendakwa ada ayat-ayat al-Quran yang dibuang oleh Saidina Abu Bakar ketika mana Saidina Abu Bakar ni mengumpulkan kembali ayat-ayat al-Quran , antaranya ialah , surah al-Baqarah ayat 23 , surah Toha ayat 115 , surah al-Ahzab ayat 70 , surah al-Balad , mereka menokok tambah dalam ayat sebenar dan menambah satu lagi surah iaitu surah wilayah . --Mereka juga ada imam . Iaitu Imam 12 . Imam yang ke-12 ini dipercayai telah ghaib pada 226 hijrah di sebuah terowong di Iraq/Iran . Setiap petang Jumaat mereka akan pergi ke terowong itu dan berkata ,

UNTUK LELAKI YANG SUKA SANGAT TENGOK PONGGONG BESAR

Posted: 02 Aug 2013 05:00 AM PDT

Mempunyai bentuk tubuh badan yang menarik terutamanya pada bahagian pinggul sememangnya menjadi idaman setiap wanita..Bagi wanita ini, dia mungkin bertuah kerana mempunyai pinggul yang memegang rekod sebagai pinggul terbesar di dunia..Nak tahu besar mana? Meh usha kat bawah ni..Mikel Ruffinelli merupakan pemilik pinggul terbesar di dunia dan berbangga dengan kelebihannya itu. Wanita yang juga merupakan seorang ibu kepada 4 orang anak berusia 40 tahun ini mempunyai pinggul yang berukuran 8 kaki (2.5 meter) ukur lilit.

 
 


p/s: Punggung besar, ruang pun kena besar jugak la..Hahaha =D

PENYAKIT PALING NGERI DIMATA MANUSIA

Posted: 02 Aug 2013 03:30 AM PDT


MADIUN - Tumini iaitu seorang wanita yang tinggal di Desa Nglanduk, Kecamatan Wungu, Kabupaten Madiun, Jatim di Indonesia menghidap penyakit aneh apabila lubang sedalam 10 sentimeter terbentuk di bahagian tengah kepalanya. Suami Tumini, Marto menyatakan kedua-dua mata isterinya, hidung, dan bibir hilang manakala dagu serta keningnya sahaja yang masih ada.

"Selama bertahun-tahun, penyakit tersebut terus mengganas di bahagian wajah isteri saya. Dia tidak dapat melihat kerana tidak ada mata," kata Marto. Dia berkata, isterinya tidak dapat bercakap kerana dia tidak mempunyai bibir kerana lubang itu selebar 10 hingga 15 sentimeter. Marto berkata, penyakit itu dihidapi oleh isterinya hampir 30 tahun lalu dan mula dikesan ketika dia berumur 20-an.

Penyakit itu bermula dengan bintil berupa jerawat di hidung sebelum membesar dan gatal, jelas suaminya. Menurutnya, selepas menjalani pemeriksaan di hospital, doktor menyatakan penyakit itu ialah sejenis kanser tetapi dia tidak mempunyai wang untuk membiayai rawatannya.

"Kini, ubat untuk isteri saya hanya ramuan yang dibuat sendiri daripada bahan utama tembakau untuk mengusir lalat yang kerap mengerumuni," katanya.Seorang anaknya berkata, ibunya itu kerap mengurung diri dan kadang-kadang merungut kerana tidak dapat menahan sakit. - Agensi

SIAPA KATA SYIAH BELUM WUJUD DI MALAYSIA?

Posted: 01 Aug 2013 11:30 PM PDT

TENGOK DAN SAKSIKANLAH BAGAIMANA MEREKA YANG JUGA SEBAGAI KETURUNAN ATAUPUN BANGSA MELAYU YANG SUDAH MENGAMALKAN FAHAMAN SYIAH, PENDEDAHAN KALI PERTAMA BAGAIMANA DIDEDAHKAN VIDEO PELANCARAN MARKAS SYIAH MELAYU DI KLANG, SELANGOR PADA 12 JUN 2013

KITA TUNGGU JER SI KHALID GEREJA DAN SI KHALID GAYGAP APA NAK KATA... HEHEHE RASANYA MACAM BIASA LER DEMA AKAN KATA UMNO LAH PUNCANYA...

Panglima Perang Cyber

Posted: 02 Aug 2013 11:35 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Al Quran Sudah Lama Dedah Rahsia Piramid Yang Mengambil Masa 20 Tahun Kajian Saintis Barat

Posted: 02 Aug 2013 10:17 PM PDT


Sekian lama para saintis kebingungan tentang penjelasan bagaimana cara sebuah piramid yang menjadi antara binaan ajaib dunia dibina. Hal ini kerana teknologi bagi mengangkat batu-batuan besar mencapai ribuan kilogram ke puncak-puncak bangunan belum memungkinkan di zamannya. Apakah rahsia di sebalik pembinaan piramid ini?

Akhbar Amerika Times edisi 1 Disember 2006, menyiarkan berita saintifik yang mengesahkan bahawa Firaun menggunakan tanah liat untuk membina piramid!

Menurut kajian tersebut disebutkan bahawa batu yang digunakan untuk membuat piramid adalah tanah liat yang dipanaskan hingga membentuk batu keras yang sukar dibezakan dengan batu asalnya.

Al-Quran Ternyata Lebih Dulu Punya Jawapan

Jika difahami lebih dalam, ternyata Al-Quran telah mendedahkan hal ini 1400 tahun sebelem mereka mendedahkannya, perhatikan sebuah ayat dalam Al Quran yang berikut:

وَقَالَ فِرْعَوْنُ يَا أَيُّهَا الْمَلَأُ مَا عَلِمْتُ لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرِي فَأَوْقِدْ لِي يَا هَامَانُ عَلَى الطِّينِ فَاجْعَلْ لِي صَرْحًا لَعَلِّي أَطَّلِعُ إِلَى إِلَهِ مُوسَى وَإِنِّي لَأَظُنُّهُ مِنَ الْكَاذِبِينَ

"Dan berkata Fir'aun: 'Hai pembesar kaumku, aku tidak mengetahui Tuhan bagimu selain aku. Maka bakarlah Hai Haman untukku TANAH LIAT kemudian buatkanlah untukku bangunan yang tinggi supaya aku dapat naik melihat Tuhan Musa, dan sesungguhnya aku benar-benar yakin bahawa Dia dari orang-orang pendusta. "(Al-Qasas: 38).

Para saintis mengatakan bahawa Firaun mahir dalam ilmu kimia dalam menguruskan tanah liat hingga menjadi batu. Dan teknik tersebut menjadi hal yang sangat rahsia jika dilihat dari kodifikasi nombor di batu yang mereka tinggalkan.

Profesor Gilles Hug, dan Michel Profesor Barsoum menegaskan bahawa Piramid yang paling besar di Giza, terbuat dari dua jenis batu: batu alam dan batu-batu yang dibuat secara manual alias olahan tanah liat. 

Dan dalam kajian yang diterbitkan oleh majalah "Journal of American Ceramic Society" menegaskan bahawa Firaun menggunakan jenis tanah slurry untuk membina monumen yang tinggi, termasuk piramid. Kerana tidak mungkin bagi seseorang untuk mengangkat batu berat ribuan kilogram. Sementara untuk dasarnya, Firaun menggunakan batu alam.

Lumpur tersebut merupakan campuran lumpur kapur di tungku api yang dipanaskan dengan wap air garam dan berjaya membuat wap air sehingga membentuk campuran tanah liat. Kemudian olahan itu dituangkan dalam tempat yang disediakan di dinding piramid. Ringkasnya lumpur yang sudah diolah mengikut saiz yang dikehendaki tersebut dibakar, lalu diletakkan di tempat yang sudah disediakan di dinding piramid.

Profesor Davidovits telah mengambil sampel batu piramid yang terbesar untuk dilakukan analisis dengan menggunakan mikroskop elektron terhadap batu tersebut dan mencari jejak reaksi segera yang menegaskan bahawa batu diperbuat dari lumpur. Selama ini, tanpa penggunaan mikroskop elektron, ahli geologi belum mampu membezakan antara batu alam dan batu buatan.

Sebelumnya, seorang saintis Belgium, Guy Demortier, telah bertahun-tahun mencari jawapan dari rahsia di balik pembuatan batu besar di puncak-puncak piramid. Ia pun berkata, "Setelah bertahun-tahun melakukan penyelidikan dan kajian, sekarang saya baru yakin bahawa piramid yang terletak di Mesir dibuat dengan menggunakan tanah liat."

Penemuan oleh Dr Perancis Joseph Davidovits soal batu-batu piramid yang ternyata terbuat dari olahan lumpur ini memakan masa kira-kira dua puluh tahun. Sebuah kajian yang lama tentang piramid Bosnia, "Piramid Matahari" dan menjelaskan bahawa batu-batunya diperbuat dari tanah liat! Ini menegaskan bahawa kaedah ini tersebar luas di masa lalu. (Gambar dari batu piramid).

Sebuah gambar yang digunakan dalam casting batu-batu kuno piramid matahari mengalir di Bosnia, dan kebenaran sains mengatakan bahawa sangat jelas bahawa kaedah tertentu pada tuangan batu berasal dari tanah liat telah dikenal sejak ribuan tahun yang lalu dalam tamadun yang berbeza baik Romania atau Firaun!

Subhanallah! bukti menakjubkan yang menunjukkan bahawa bangunan bangunan raksasa, patung-patung raksasa dan tiang-tiang yang ditemui dalam tamadun tinggi saat itu, juga dibina dari tanah liat! Al-Quran adalah kitab pertama yang mendedahkan rahsia bangunan piramid, bukan para ilmuwan Amerika dan Perancis.

Kita tahu bahawa Nabi saw tidak pergi ke Mesir dan tidak pernah melihat piramid, bahkan mungkin tidak pernah mendengar tentangnya. Kisah Firaun, terjadi sebelum masa Nabi saw ribuan tahun yang lalu, dan tidak ada satu pun di muka bumi ini pada masa itu yang mengetahui tentang rahsia piramid. Sebelum ini, para saintis tidak pasti bahawa Firaun menggunakan tanah liat dan panas untuk membina monumen tinggi kecuali beberapa tahun kebelakangan ini.

Ajaib, 1400 tahun yang lampau, Nabi Muhammad saw, berbilang tahun selepas Berakhirnya Dinasti Firaun memberitahu bahawa Firaun membina monumen yang kelak dinamakan Piramid menggunakan TANAH LIAT.

Kenyataan ini sangat jelas dan kuat membuktikan bahawa Nabi Muhammad saw tidaklah berbicara sesuai hawa nafsunya saja melainkan petunjuk dari Allah yang menciptakan Firaun dan menenggelamkannya, dan Dia pula yang menyelamatkan nabi Musa ... Dan Dia pula yang memberitahu kepada Nabi terakhir-Nya akan hakikat ilmiah ini, dan ayat ini menjadi saksi kebenaran kenabiannya di kemudian hari.--SUMBER


http://st4jasin.blogspot.com/2013/08/akhirnya-persoalan-pembinaan-piramid.html?m=1


Sent from my iPhone

Kemalangan Pegawai Agama Islam Sarawak Ada Motif Anti Islam ??? Mohon @PDRMsia Siasat

Posted: 02 Aug 2013 10:09 PM PDT

Panglima merasa tertarik dengan komen ini yang sangat perihatin dengan nasib umat Islam dan kemungkinan yang mungkin berlaku dalam kehidupan mereka.

Ia bukan membuat tuduhan namun cuba ingin mencuri perhatian jika ada asas kepada komen yang dilontarkan.

Berdasar pengalaman menemubual kawan media beliau akui di Sarawak ada samseng yang membunuh dengan cara melanggar kereta kita.

Pengalaman beliau mendorong komen ini disiarkan tanpa mahu menimbulkan andaian negatif hanya sekadar mahu memberi idea perihatin situasi di tempat kita.

Berikut komen pembaca :


Tanpa Nama telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Tweet @Latheefakoya Isu Wanita Pelihara Anjing Dit... " anda: 

RISIKAN KDN kena SIASAT hal ini - bukan hanya serah pada polis dan JPJ! Saya amat terkejut dengan kes langgar lori balak TP JAKIM S'wak dan tiga pegawai agama lain termasuk dari JAIS, serta seorg yg cedera parah, semalam - lihat dihttp://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130801/je_19/4-pegawai-agama-maut-nahas-menuju-majlis-berbuka, 4 pegawai agama maut nahas menuju majlis berbuka, Oleh ZAAIN ZIN, 01/08/2013.

Bahkan umat Islam/Melayu yang asyik terbunuh/tercedera dengan NGERI, dalam KEMALANGAN INDUSTRI-JALANRAYA (yang MENCURIGAKAN, hari-hari, selalunya lebih dari dua orang Melayu/Islam mati ngeri; beberapa hari lepas, sampai 8 Melayu/Islam terbunuh dalam satu hari - semua ini terutamanya kemalangan dengan lori dan kononnya mereka terbabas sendiri(tapi tak ada saksi) , entah-entah lori/kerta SAMSENG kongsi gelap tak, yang sengaja sasarkan Melayu/Islam, termasuk yang asing (wanaita/lelaki Islam juga boleh dikenali dari tudung atau kopiah/songkok atau tanda Islam kat kereta atau motosikal) – bayangkan jumlah dalam setahun meninggal, terutamanya jenerasi muda Islam/Melayu) dan JENAYAH, semuanya makin meluas (termasuk dalam kebakaran yang makin menjadi ke atas rumah atau kedai, atau jenayah kejam ke atas peneroka-peneroka Felda)! Ini termasuklah umat/pekerja Islam Malaysia dan yang asing, yang miskin, dan yang merantau jauh cari makan untuk bantu keluarga mereka, seperti kebanyakan rakyat Islam Bangladesh/Indonesia/Pakistan/Kampuchea/Rohingya yang miskin – bayangkanlah PENDERITAAN semua keluarga mangsa-mangsa ini. 

Dan juga kenapa pemimpin/bijak pandai Islam/Melayu/UMNO kita sekarang asyik meninggal mengejut dengan segala macam Kanser, penyakit jantung, kemalangan jalanraya atau jenayah (bukan nak mempersoalkan takdir dari Allah SWT, cuma kita perlu berhati-hati dengan kemungkinan segala jenis bahaya dari MUSUH Islam/umatnya)? Tengok Allahyarham Datuk Sosilawati dan 3 rakannya, semuanya Melayu/Islam yang berjaya, dan Doktor wanita Melayu yang dipotong jarinya - semua oleh SAMSENG India, termasuk seorang peguam. Ini sungguh mencurigakan kerana berbau perkauman. 

Besar kemungkinan juga, Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein dan Allahyarham TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA) – dan ini adalah salah satu "modus operandi" CIA-MI6-Mossad untuk menghapuskan pejuang Kemerdekaan yang Nationalis, terutamanya pemimipin Islam! Lihat di 
http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR,Wednesday, September 2, 20097. In a book entitled "The Israeli Connection: Whom Israel arms and why", Benjamin Beit-Hallahmi (1988, pg26) wrote, "According to the CIA (1979), Singapore is the location of the main Mossad station in Asia. General Efrain Poran, a former military adviser to (Israeli) PM Begin, served a s Defense adviser to the Singapore Government (Kartin, 1984). In 1969, 45 Israeli advisers were on active duty in Singapore."........

Dan amat mencurigakan bila rejim Cina PAP memberi kerakyatan dgn mudah kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari Bukan Islam Cina dan Kristian yang diberi kerakyatan dengan mudah untuk MENGECILKAN terus jumlah serta MENINDAS umat Islam/Melayu Singapura, ditiru dari PENAJAnya, Yahudi Zionis Israel, yang beri kerakyatan kpd jutaan imigran Yahudi dan Kristian Zionis, untuk MENGECILKAN jumlah dan MENINDAS umat Islam Palestin!

MAKCIK Tempurung – PERTAHAN Islam dan umatnya, UMNO/PM/Raja-Raja Melayu/Bahasa Melayu/K'jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera. 

Sent from my iPhone

Namewee bantah filem The New Village Ditunda Tayangan

Posted: 02 Aug 2013 09:59 PM PDT

Namewee Sekali Lagi Tunjuk Kebodohan

Setelah diberi maaf, diberi bantuan dan ruang untuk berkarya, terbukti kini bahawa anak Cina biadap si Namewee, sebenarnya tidak pernah ikhlas dengan permohonan maafnya. Semalam, muncul lagi satu video dari Namewee yang mengutuk dan menghentam kerajaan kononnya berat sebelah kerana tidak membenarkan filem The New Village ditayangkan.

Jelas bahawa anak Cina seperti Namewee ini sememangnya tamak haloba. Sudah mendapat betis, bukan sahaja masih menuntut peha, tetapi kesemuanya. Seboleh-bolehnya, dia inginkan apa sahaja yang diinginkannya diberi tanpa syarat. Sekiranya ada apa-apa yang diinginkan itu tidak dapat ditunai, dia akan mengutuk, menghina, memperlekeh dan menghentam sesuka hatinya, kononnya 'bakat seni'.

Manusia seperti anak Cina Namewee ini pastinya tidak pernah dididik dengan nilai-nilai mulia. Kepentingan dan kehendak diri mengatasi segala-galanya termasuk keharmonian negara. Sensitiviti orang, terutama kaum lain merupakan sesuatu yang tidak pernah ada dalam diari hidupnya.

Seorang karyawan seni, selalunya sensitif dan amat halus jiwanya. Tetapi, Namewee mempunyai jiwa ganas pemberontak serta tidak mengendahkan sesiapa. Ini membuktikan bahawa Namewee sebenarnya bukan seorang seniman tetapi samseng jalanan yang bodoh, tidak punya 'kelas' dan tidak boleh dibawa ke majlis, jauh sekali diberi ruang perbincangan.

Jika tidak tentu beliau tidak akan ke parlimen dengan memakai pakaian ala budak jalanan. Hanya orang yang tidak pernah dididik dengan etika dan peradaban sahaja yang tidak tahu berpakaian yang sesuai dengan tempat.

Justeru, apalah diharapkan dari Namewee ini dari segi nilai-nilai kemasyarakatan mahupun kemanusiaan. Namewee hanyalah anak Cina tidak bertamadun yang hidup berasaskan kemahuan dan kehendak sendiri.

Namewee tidak tahu sejarah tetapi hanya bergantung kepada cerita yang disogok oleh ibubapa dan gurunya yang pastinya diceritakan dari sudut kemahuan dan kehendak mereka sendiri juga. Walaupun buta sejarah, Namewee tidak sedar diri ingin membuat filem sejarah.

Lalu terhasillah, The New Village yang mengangkat komunis sebagai wira. Filem ini bukan filem sejarah, sebaliknya sebuah fiksyen yang membawa agenda bertentangan dengan aspirasi negara. Ia dibuat tanpa kajian mendalam, tetapi hanya bersandarkan cerita, imaginasi dan emosi yang digarap dari kalangan satu kumpulan masyarakat sahaja iaitu 'pensimpati komunis'.

Namewee langsung tidak membuka ruang kepada sudut pandangan lain jauh sekali rekod-rekod rasmi sejarah. Sedangkan, sebuah filem sejarah perlu dilihat dari sudut terbuka dengan mengambil kira semua fakta.

Kita ingin bertanya Namewee, apa jenis Pengarah yang membuat filem sejarah tanpa kajian lengkap? Dan atas dasar apakah Namewee berani berhujah bahawa filem tersebut memaparkan sejarah negara ini? Siapakah rujukannya? Apakah faktanya? Di manakah buktinya?

Dan yang paling penting, apakah mesejnya?

Maka tidak dapat dinafikan lagi bahawa Namewee ini bodoh orangnya. Orang bodoh tidak tahu berhujah atas alasan kukuh tetapi hanya tahu meminta, mendesak, menuntut dan memaki hamun serta menghina orang. Manusia begini tidak mampu berfikir secara mendalam tetapi hanya melihat semuanya dari atas permukaan. Oleh itu, mereka tidak mampu mencerna kesan dan akibat dari perbuatan mereka serta tidak pula mempunyai perasaan bersalah atau malu.

Melayan manusia seperti Namewee seolah-olah meletakkan kita setaraf dengannya.

Malangnya, Namewee bukan seorang, tetapi kebanyakan anak Cina produk SJKC adalah Namewee. Mungkin tidak salahlah jika pak menteri menggelarnya sebagai ikon 1Malaysia iaitu ikon yang rosak teruk dan koyak rabak.

Hari ini negara ini dipenuhi dengan manusia seperti Namewee yang mana di dalam kepala mereka hanya ada perkataan 'saya mahu' dan 'saya suka' serta mempersetankan segala yang lain di keliling mereka. Maka tidak hairanlah perbuatan menghina kaum semakin menjadi-jadi seperti yang dapat dilihat hari ini.

Walaupun kita enggan melayan orang bodoh seperti Namewee tetapi dia tidak wajar diberi kebebasan untuk mengutuk orang sesuka hati.

Anak Cina biadap ini wajib ditangkap dan diberi pengajaran. Dia harus diajar dari segi sejarah negara jika benar ingin terus digelar warga Malaysia. Tunjukkan padanya kubur-kubur mereka yang disembelih komunis dan paparkan padanya apa yang berlaku dalam masa 14 hari komunis bermaharajalela. Jika selepas itu dia masih menganggap komunis sebagai wira, maka sahlah dia adalah sebenarnya musuh negara.

Parpukari : Gambar @Azlina Dan Future PM @HishammuddinHusseinH20 Di Instagram

Posted: 02 Aug 2013 08:49 PM PDT

Sumber :

http://parpukari.blogspot.com/2013/07/sama-rata-sama-rasa-apa-motif-azalina.html#comment-form

Sejak semalam gambar Azlina Dan Hishammuddin tersebar dan adakah ia asal gambar Azlina atau akaun beliau digodam?

Sudah tentu ia cepat mendapat perhatian di saat pemilihan pucuk pemimpin sedang berjalan.

Harap empunya badan dapat ulas isu gambar ini.

Siapa bakal jadi pemimpin mesti moral baik dan tidak menunjukkan contoh tidak baik yang boleh mencemarkan nama baik Islam, Umno atau Melayu sendiri.

Harap ahli Umno akan buat pemilihan terbaik demi masa depan agama bangsa dan negara kita.

Biar mereka tentukan perlu atau tidak samada jawatan  Presiden UMNO dan Timbalan dipertandingkan. Selain jawatan Naib Presiden UMNO.

Sebagai pemain media sosial tugas kita promosi pemimpin yang bagus tanpa perlu menyerang sesiapa atau dedah aib mereka.

Mendedahkan aib sesama sendiri bukan menguntungkan sesiapa.

Mari bertanding dan berkempen cara agama Islam mahukan iaitu dengan menggunakan fakta dan bahasa yang sesuai tanpa membongkar kesalahan sesama sendiri yang boleh runtuhkan parti.

Watch "Tanding Timbalan Presiden Umno: Masih awal lagi, kata Isa Samad" on YouTube

Posted: 02 Aug 2013 07:45 PM PDT

http://www.youtube.com/watch?v=2nw_oOdkeak&feature=youtube_gdata_player

Ini Model Baru Proton Hasil 'Kacukan' Dengan Honda Untuk Kegunaan Pegawai Tinggi Kerajaan @NajibRazak ?

Posted: 02 Aug 2013 02:59 AM PDT


Ini gambar khabarnya hasil 'kacukan' Honda dan Proton untuk menggantikan Proton Perdana. Surat juga sudah dikeluarkan pada 29 Julai 2013.

Pada saya, keselesaan pegawai tinggi kerajaan perlu dititikberatkan dalam keadaan tidak terlalu mewah. Dengan pemilihan kereta ini sudah tentu ia sesuai dengan status Ketua Jabatan yang patut menggunakan kereta yang tidak banyak masalah berbanding Proton Perdana yang sering kita dengar kisah gear box yang tidak berkesudahan hingga kini. 

Perkongsian ini juga khabarnya akan memberi keuntungan kepada Proton atas dasar 'win-win situation'

Berita tentangnya sudah heboh sejak tahun 30.10.2012 

Kuala Lumpur: Gergasi automotif Jepun, Honda Motor Co. Ltd (Honda Motor) dipilih DRB-Hicom Bhd sebagai rakan strategik asing untuk anak syarikatnya, Proton Holdings Bhd. 

Pemilihan itu sekali gus menamatkan spekulasi mengenai rakan strategik Proton Holdings yang berlanjutan hampir lima tahun iaitu setelah pengeluar kereta nasional itu menamatkan rundingannya dengan Volkswagen AG (VW), pengeluar kereta terkemuka Jerman dan General Motors (GM) dari Amerika Syarikat (AS) pada 2007. 
Sebelum ini, VW dan GM disebut-sebut sebagai calon utama untuk membolehkan Proton Holdings memperkenalkan model baru yang lebih berdaya saing, selain membantu ia meningkatkan jualan di peringkat global. 


DRB-Hicom, dalam kenyataannya kepada Bursa Malaysia berkata, satu Perjanjian Kerjasama membabitkan Proton Holdings dan Honda Motor sudah dimeterai semalam. 

Konglomerat itu berkata, perjanjian berkenaan membolehkan Proton Holdings dan Honda Motor meneroka peluang kerjasama dalam empat bidang utama dalam industri automotif, iaitu peningkatan teknologi, pengenalan barisan produk baru, perkongsian platform dan juga kemudahan pengeluaran. 

Ia berkata, perjanjian itu juga menandakan bermulanya potensi kerjasama strategik jangka panjang antara Proton Holdings dengan Honda Motor. 

Memiliki kerjasama dengan peserta automotif global yang kuat dan terkenal seperti Honda Motor sebagai rakan kongsi strategik asing akan memberi kelebihan kepada Proton Holdings serta Kumpulan DRB-HICOM dengan potensi untuk berkembang sebagai pengeluar peralatan tulen (OEM). 
Kerjasama ini akan memberikan kesan positif kepada Proton Holdings dan Kumpulan DRB-Hicom untuk jangka panjang, katanya. 

DRB-Hicom berkata, perjanjian kerjasama berkenaan akan berkuat kuasa sehinggalah tertubuhnya pelaksanaan Perjanjian Muktamad.

Pertembungan Ketua Wanita Umno @shahrizatjalil vs @azalina - Pandangan Blogger Pengundi Setia

Posted: 02 Aug 2013 02:23 AM PDT


191 bahagian Wanita Umno akan memberi 90 peratus sokongan kepada Shahrizat sekiranya berlaku pertandingan Ketua wanita Umno Malaysia.

Dalam tinjauan yang dibuat  menunjukkan bahawa akar umbi Wanita Umno lebih menyukai calon yang mempunyai "pengalaman sebagai wanita, ibu, isteri dan serta mempunyai sifat keibuan dan pengalaman cabaran dalam menguruskan rumah tangga".

"(Mereka) beranggapan bukan sahaja politik tetapi juga mempunyai kefahaman daripada pelbagai aspek seperti kekeluargaan, spiritual dan emosional. Bukan fizikal dan (faham) politik semata-mata.

"Kalau tidak ada kriteria itu, agak sukar untuk menyaingi dan memenangi (jawatan tersebut), sebab Wanita Umno memilih kriteria itu," katanya.


Pendek kata kalau perempuan tak serupa perempuan dan lebih mirip kejantanan agak susah untuk Azlina menyaingi Shahrizat

Sokongan 90 peratus di kalangan 191 bahagian Wanita akan membuka peluang kepada Shahrizat bagi memenangi dalam pemilihan sayap parti itu September ini berbanding 10 peratus yang didakwanya tidak memihak kepada Shahrizat.

Mereka mungkin saki baki daripada kuncu-kuncu Tan Seri Rafidah Aziz yang masih kekal dalam Barisan Kepimpinan Dato Seri Shahrizat.

Dato Seri Shahrizat sebenarnya tidak pernah mana-mana individu yang ingin bertanding cuma beliau agak risau keakraban, kerhamonian dalam wanita akan hancur akibat provokasi dan kata-mengata yang agak melampau.

Shahrizat perlu menang sepenggal lagi untuk memantapkan Wanita dan beliau akan meninggalkan satu legasi untuk diteruskan (selepas itu) dalam keadaan yang mantap.

Belantan

Posted: 02 Aug 2013 11:34 PM PDT

Belantan


PPPM hak rakyat, bukan Dong Zong?

Posted: 02 Aug 2013 07:24 PM PDT


Memang ada logiknya Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berpegang kepada keputusan untuk tetap mahu melancarkan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 6 September ini.

Ini disebabkan PPPM itu sendiri dicapai hasil pertemuan dengan rakyat pelbagai lapisan yang mengutarakan pelbagai isu pendidikan - yang disifatkan suatu program luar biasa dalam sejarah pendidikan negara.

Sebenarnya, tidak ada sudahnya pun untuk kita melayan kehendak dan tentangan menggila Persekutuan Persatuan-persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong).

PPPM dihasilkan dari Dialog Nasional Pendidikan Negara (DNPN) 2012 yang diadakan sejak 29 April tahun lepas di 15 lokasi di seluruh negara.

Dalam suatu pertemuan penulis dengan Pengerusi Panel Dialog itu, Tan Sri Dr. Wan Mohd. Zahid Mohd. Noordin , beliau sendiri melabelkan dialog berkenaan sebagai sesuatu yang 'fantastik'.


Dalam program tersebut, masyarakat yang terdiri daripada pelbagai latar belakang dan kaum tanpa mengira ideologi diberi ruang untuk meluahkan apa sahaja yang terbuku dalam hati serta berpeluang mengesyorkan cadangan-cadangan untuk penambahbaikan sistem pendidikan.

Malah, 11 lagi ahli panel menyanjungi usaha Kementerian Pendidikan menggerakkan dialog tersebut untuk merasai sendiri denyut nadi rakyat.

"Merata-rata saya pergi (ke negeri-negeri berkenaan), mereka (orang ramai) datang bersemangat tanda respons mereka pada kerajaan.

"Kalau kita lihat dalam satu-satu dewan itu, bukan 70 orang yang datang tetapi rata-rata di setiap lokasi melebihi 700 orang.

"Di Pulau Pinang sebagai contoh, kita terpaksa bahagikan pula kepada dua seksyen... malah pemimpin UMNO, DAP dan PKR duduk semeja dalam dialog tersebut, di Tawau sesak manakala di Kelantan lebih 1,020 yang hadir.

"Ini menunjukkan isu- isu pendidikan dirasakan semua orang dan merentasi segala perbezaan politik dan ideologi," katanya.

Sebenarnya DNPN yang menghasilkan PPPM merupakan satu inisiatif Kementerian Pendidikan di bawah Kajian Semula Pendidikan. Ia adalah wadah bagi perkongsian idea dan lontaran pandangan semua lapisan masyarakat yang dapat dijadikan input kepada kementerian itu dalam menyediakan Pelan Pembangunan Pendidikan.


Objektif dialog itu adalah untuk memberi peluang kepada rakyat mengemukakan idea dan pandangan ke arah transformasi pendidikan serta membina kesedaran bersama akan perancangan kementerian dalam membangunkan pendidikan melalui transformasi sistem pendidikan negara.

Dialog tersebut menggunakan konsep townhall di mana orang ramai dijemput hadir secara walk-in di lokasi yang strategik bagi membolehkan mereka bebas untuk memberikan pandangan, kritikan dan cadangan yang akan dijadikan imput bagi Pelan Pembangunan Pendidikan untuk jangka masa 15 tahun akan datang.

Wan Mohd. Zahid sendiri dan beberapa lagi panel berada pada setiap townhall itu bagi mendengar luahan dan aspirasi rakyat, luahan serta pandangan ini akan menjadi asas kepada Pelan Pembangunan Pendidikan itu.

Selain menggunakan kaedah townhall, pihaknya turut mengadakan pertemuan meja bulat dengan kumpulan tertentu seperti beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO), kumpulan kesatuan guru, media, kumpulan komuniti, pesara, wakil politik dan lain-lain lagi.

Bagi perjumpaan meja bulat itu, pihaknya hanya mengehadkan kepada 15 hingga 20 individu bagi sesuatu persidangan bagi memberi peluang kepada mereka bercakap lebih lama.

Daripada siri persidangan meja bulat bagi dialog tersebut, rata-rata respons yang diberikan sangat memberangsangkan.

Kata Wan Mohd. Zahid kepada penulis: "Walaupun berlainan ideologi dan fahaman politik, kumpulan-kumpulan ini mengamalkan sikap profesional dalam menyuarakan pendapat bagi kebaikan masa depan sistem pendidikan negara.


"Tidak keterlaluan saya katakan bahawa pendidikan mampu menyatukan pelbagai pihak dan mendapati rakyat negara ini sepakat bahawa pendidikan berkualiti adalah penting bagi memastikan negara dapat bersaing di peringkat global."

Dianggarkan lebih 11,000 orang daripada segenap lapisan masyarakat telah hadir bagi menyertai dialog berkenaan.

Panel dialog juga dengan tangan terbuka sentiasa menerima input daripada masyarakat sama ada secara lisan ataupun bertulis, menghantar memorandum dan sebagainya.

Penggunaan laman sosial seperti Facebook dan Twitter turut mendapat respons positif daripada masyarakat berhubung kajian semula pendidikan itu.

Wan Mohd. Zahid menambah, dalam dialog tersebut, pihaknya memberi peluang sepenuhnya kepada orang ramai untuk menyatakan pendapat, kritikan dan cadangan bagi diguna pakai dalam kajian semula pendidikan negara ini.

Pihaknya telah menganalisis sembilan perkara yang dikenalpasti merupakan keutamaan dalam transformasi pendidikan negara.

Antaranya adalah guru, aspirasi, kokurikulum, kepimpinan sekolah, kualiti sekolah, kapasiti dan keupayaan sistem penyampaian Kementerian Pelajaran Malaysia dan sebagainya.

Kata beliau kepada penulis: "Kita mengambil pendekatan tidak mahu campur tangan dalam proses dialog itu. Bila kita bagi penerangan kita sebut, kita minta dia nyatakan pandangan mereka kepada sembilan perkara keutamaan yang telah dikenal pasti.


"Namun, mereka juga boleh mengutarakan keutamaan lain daripada sembilan keutamaan itu.

"Penglibatan kita sangat minimum, kita lebih memberi peluang kepada mereka menyatakan pendapat, pandangan mereka. Kalau dia tanya "bersetuju tak", kita tidak akan memberi jawapan kerana itu pandangan mereka. Kita sebenarnya mahu dengar pandangan dia."

Jadi, kalau begitu kenyataannya bermakna PPPM adalah hasil suara dan hak rakyat pelbagai lapisan dan kaum.

Maka dengan ini, bertepatanlah ketegasan Muhyiddin bahawa kerajaan tidak akan tunduk atau berasa takut dengan desakan Dong Zong kononnya PPPM akan menghapuskan bahasa Mandarin dan sekolah-sekolah vernakular.

Malah agenda Dong Zong menyuarakan tuntutan terbabit amatlah diragui apabila Muhyiddin secara terbuka mencabar pertubuhan Cina itu membaca dan meneliti isi kandungan pelan berkenaan - yang tidak menyebut langsung usaha memansuhkan bahasa Mandarin atau sekolah jenis kebangsaan (SJK) Cina dan Tamil.

Kita tidak tahu apa sebenarnya agenda Dong Zong. -UMO

Suara Politik
Belantan

Mana Ambiga Dan BERSIH..!!! CEC Dibatal, ROS Arah DAP Adakan Pemilihan Semula?

Posted: 02 Aug 2013 06:18 AM PDT


DAP dilaporkan FMT telah menerima surat rasmi daripada Suruhanjaya Pendaftar Pertubuhan (ROS) yang membatalkan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) yang diadakan Disember tahun lalu dan mengarahkan parti itu agar mengadakan pemilihan CEC yang baharu.

Di dalam surat satu perenggan bertarikh semalam, ROS mengatakan bahawa mereka tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan berkaitan dengan kesilapan mengira dalam pemilihan parti itu Disember lepas, dan mengarahkan DAP untuk mengadakan pemilihan baharu mengikut perlembagaan parti itu.

"Surat itu diterima pada 4.48 petang semalam..ROS hanya menyatakan bahawa mereka tidak berpuas hati dengan penjelasan DAP, tanpa menyatakan alasan-alasan dan sebab-sebabnya," kata Lim Guan Eng, Setiausaha Agung DAP.

Guan Eng turut menuduh ROS tidak profesional, penyalahgunaan kuasa untuk melakukan ketidakadilan terhadap DAP.

"Di manakah keadilan jika organisasi atau individu dikutuk atau dihukum tanpa diberitahu sebab-sebab dan apakah fakta-fakta terhadapnya?," katanya.


Keputusan ROS semalam yang memutuskan bahawa pemilihan lalu tidak sah membawa maksud bahawa CEC parti itu berfungsi secara haram selama ini dan ia menimbulkan beberapa persoalan tentang kesahihan DAP dalam menyertai PRU 13 baru-baru ini.

Ini kerana borang pencalonan untuk PRU ditandatangani oleh Guan Eng selaku pemimpin tertinggi parti yang dilantik pada pemilihan parti yang kini sudah dibatalkan oleh ROS.

DAP risau dengan perkembangan terkini dan akan mengambil langkah segera selepas mengadakan mesyuarat pada malam ini.

Antarapos turut melaporkan kenyataan Guan Eng yang menuduh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebagai dalang di sebalik keputusan itu, namun beliau tidak memberikan bukti kukuh terhadap pertuduhan itu.

Beliau berkata ROS sepatutnya menerima segala alasan yang diberikan oleh DAP berhubung tindakan parti meminda keputusan pemilihan parti kerana kononnya kesilapan dalam pengiraan undi.

"Ini bermakna DAP menjadi mangsa politik serta salah guna kuasa oleh Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang tidak dapat disangkal kerana tidak ada sebab dan alasan diberikan ROS,"katanya.


Guan Eng mendakwa pemilihan parti Disember tahun lalu dijalankan dengan "baik, sah dan demokratik di mana semua perwakilan yang layak dimaklumkan tanpa sebarang perlakuan tidak jujur dan politik wang."

Pemilihan itu mencetuskan kontroversi apabila Setiausaha Politik kepada Guan Eng, Zairil Khir Johari kalah dalam saingan untuk kerusi Jawatankuasa Eksekutif Pusat.

Namun tidak lama selepas itu, pada 3 Januari, roketkini.com melaporkan kenyataan daripada pegawai pemilihan CEC DAP, Pooi Weng Keong yang berkata berlaku 'kesilapan teknikal' sewaktu pembentangan keputusan pemilihan parti semasa Kongres ke-16.

Kesilapan tersebut katanya berpunca daripada kecuaian ketika memindahkan kiraan keputusan menggunakan program komputer Microsoft Excel.

Menurut Pooi, berlaku kesilapan teknikal pada kedudukan nombor pemilih di mana Wu Him Ven (Vincent) yang pada mulanya diisytiharkan sebagai pememang dibatalkan kemenangannya dengan mengisytiharkan pemenang baharu, Zairil Khir Johari yang sebelum ini diumumkan sebagai tewas.

Ekoran kesilapan itu, Pooi dilaporkan telah  meletak jawatan sebagai Pengarah Pemilihan DAP.

Persoalannya disini adalah jika sebelum ini Ambiga dan kumpulan haram BERSIH begitu lantang mempertikaikan akan ketelusan SPRM dalam mengendalikan Pilihan Raya Umum (PRU), namun untuk kes DAP ini mengapa mereka diam membisu?

Untuk berita yang lain sila baca di sini dan di sini.

Suara Politik
Belantan

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 02 Aug 2013 11:28 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Vous savez, j’ai commence a sentir qu’il y avait bien quelques avantages a cela

Posted: 02 Aug 2013 10:31 AM PDT

C’était une conclusion intelligente. Nous allons faire cela avec toute la prudence nécessaire. Maintenant, il ya aussi la recherche scientifique sur casino parce qu’il n’ya pas beaucoup que l’on trouve en ligne. Ces derniers jours, les alliés semblait avoir le casinos en ligne acceptant les francais qu’ils voulaient et il est facile de se confondre entre les quatre options. Je suppose que vous avez une pièce jointe sur casinos. A cause de cela, je pense que vous pouvez vous tenir à jour sur jeux de casino. Vous ne pouvez pas rater mon analyse étonnamment lucide à l’égard de gagner aux machines a sous poker. Vous pouvez imaginer que je suis tellement serré que je grincer.

C’est la dernière sagesse que j’ai sur casino online et ce sera d’autant plus forte quand on l’observe dans l’entreprise de celui-ci. C’est si dur qu’un enfant pourrait le faire.
Bien, il ne devrait pas être trop difficile. Personnes dans la rue qui ont casinos en ligne doit prendre garde à ce que la meilleure solution pour eux.

Vous savez, mon collègue dit toujours, l’ignorance des excuses de la loi no man. Eh bien, comme je le dis parfois, Quand la mer se retire les rochers commencent à apparaître.

Avez-vous regarder comme si je voulais ? Voici comment mettre fin à être anxieux ce que les nouveaux arrivants pense.

casino francais a vu ses ventes astronomiques. Hauts gradés n’apprécieront pas nouveaux casinos en ligne francais si cela a été optimisé pour tenir compte de ce point de comparaison. Nous avons d’ores et déjà établi que par rapport à casino francais. Elle est soumise à la croissance économique. Tremble je des bois de construction ! Cela pourrait vraiment multiplier votre influence. Ainsi, un week-end formidable.

APANAMA

Posted: 02 Aug 2013 11:25 PM PDT

APANAMA


Who next, Tian Chua or Jamalul Kiram?

Posted: 02 Aug 2013 12:31 PM PDT

FARID ALIAS is MAYBANK CEO & PRESIDENT

Posted: 02 Aug 2013 12:08 AM PDT

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 02 Aug 2013 11:14 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Bakal Ketua Wanita UMNO Bersama Bakal Perdana Menteri Malaysia...???

Posted: 02 Aug 2013 07:00 AM PDT


SYABAS..Shafie Apdal Minta ISA Di Kaji Semula...

Posted: 02 Aug 2013 01:00 AM PDT


Inilah cara orang yang sayangkan kepada negara berfikir, kalau semua pak-pak menteri dan orang politik boleh berfikir macam nie rasanya negara ini akan terus aman damai dan tenteram. syabas kepada shafie apdal kerana menggorak langkah menyahut seruan dan saranan rakyat terbanyak yang risau melihat perkembangan jenayah yang melanda kini.

Beliau menyambut baik cadangan supaya diperkenalkan semula akta keselamatan dalam negeri (ISA) yang telah dimansuhkan tetapi ia perlukan kajian mendalam dan mendapatkan pandangan semua pihak.

Beliau berkata kadar jenayah yang semakin meningkat sekarang memang ada kaitan dengan pemansuhan ordinan darurat (EO) dan ISA dan kerajaan perlu mewujudkan langkah-langkah terbaik bagi menanganinya.

Lagi cadangan shafie apdal pasal ISA klik sini.

The Unspinners

Posted: 02 Aug 2013 11:06 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 02 Aug 2013 09:32 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Iklan Hari Raya Aidilfitri 2013

Posted: 02 Aug 2013 06:30 AM PDT

Fadhilat Menjamu Orang Berbuka Puasa Di Bulan Ramadhan

Posted: 02 Aug 2013 03:00 AM PDT

Sampai Bila Hendak Biarkan Namewee Bersikap Melampau Begini?

Posted: 02 Aug 2013 01:00 AM PDT


Sudah beberapa kali Namewee ini membuat kecoh dan tindakan biadap. Malah sekarang ini sudah jadi penerbit filem pula. Tindakan biadap Namewee dalam video di atas ini adalah amat tidak wajar. Patut masuk dalam senarai wajib ditangkap sudah budak ini. Buat apa hendak bela orang macam ini.

Apa Komen Anda Terhadap Video Ini?

Posted: 02 Aug 2013 12:00 AM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 02 Aug 2013 03:11 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


HARI SEORANG LAGI DITEMBAK....BESOK?

Posted: 02 Aug 2013 06:42 AM PDT

Hari ini seorang lagi menjadi mangsa tembakan jarak dekat dengan modus operandi yang sama, iaitu mengekori kenderaan dan melepaskan tembakan di persimpangan lampu isyarat.

Lebih membimbangkan belum ada lagi tangkapan dibuat, kecuali tangkapan terhadap suspek pembunuhan pengarah kastam. Itu pun suspek ini mati sewaktu dalam tahanan polis. 

Bila mati dalam tahanan polis, pihak pembangkang pun apa lagi terus ambil kesempatan mempertikaikan layanan dan prosedur tahanan polis.  Bukan isu sebenar yang diperdebatkan. Mereka tidak fikir isu keselamatan dan ancaman terhadap orang awam yang dibimbangkan. Malah Anwar pun turut ambil kesempatan dengan mensensasikan isu dirinya tidak dibenarkan melawat mangsa tembakan di hospital. 

Pundek betul. Apa yang dia sibuk-sibuk nak melawat mayat? Bukan mayat mati biasa. Ini mayat mati disebabkan unsur jenayah. Jangan campurlah urusan polis dan pihak hospital. Ini hal kematian. Janganlah nak "transform basi" jadi isu politik. Hal menyiasat motif pembunuhan dan mencari bukti dan suspek yang mebawa kepada kematian adalah bidang kuasa polis. 

Apa yang Anwar sibuk-sibuk? PM sendiri pun tak ada sibuk-sibuk nak campur la Anwar! Ini kerja polis! Apa perasaan anta kalau aku sibuk tak pasal-pasal campurtangan pergi melawat mangsa liwat kau dan buat kenyataan mangsa liwat Anwar teraniaya dan tidak mendapat keadilan yang sewajibnya atas dirinya?

Anwar sepatutnya campurtangan dan nasihatkan DAP supaya akur dengan undang-undang ROS jika mahu berpertubuhan atau berorganisasi di negara ini. Bukan pakai undang-undang rimba ciptaan sendiri.

Heii.. Malaslah nak komen lagi. Hidup bernegara di negara ini sudah lintang pukang. Dari penggubal dasar, pelaksana sampailah kepada pengguna dan pelanggar undang-undang, semua sudah cacau. 

Something wrong somewhere...

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 02 Aug 2013 03:09 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Pastor gila seks paksa wanita minum air maninya...

Posted: 02 Aug 2013 02:02 PM PDT

Seorang wanita warga Singapura telah berjumpa dengan seorang pastor dari Taiwan ketika beliau melawat negara itu pada May 2002.

Apabila pastor tersebut mendapat tahu wanita itu adalah seorang doktor, beliau kemudian memintanya untuk berjumpa secara peribadi dengan alasan meminta nasihat kesihatan. Namun, setelah mereka berdua-duan, beliau telah mencabul wanita tersebut menurut nota pertuduhan yang dibuat Rabu lalu.

Wu Chien-Shih, 53, yang telah berkahwin, telah didakwa dengan dua tuduhan mencabul seorang wanita Singapura dan Taiwan. Kedua-dua nama wanita itu dirahsiakan dibawah undang-undang serangan seksual Taiwan.

Jurucakap pendakwaraya Daerah New Taipei memberitahu The Straits Time semalam, Wu dituduh atas perlakuan lucah, termasuklah sebat, liwat dan memaksa mereka meminum air maninya.

Kes tersebut disebut semula pada tahun lepas apabila suami kepada wanita Singapura berkenaan memujuknya untuk membuat laporan polis. Beliau mengalami tekanan semenjak dicabul oleh pastor berkenaan.

Di Taiwan, wanita berkenaan bertemu dengan beberapa orang lagi wanita yang turut mengalami nasib yang sama dicabul oleh pastor tersebut. Mereka adalah ahli kumpulan Kristian New Taipei, Pusat Pembangunan Kerohanian Ji Cheng, di mana Wu bertugas. Wanita-wanita malang itu telah menghantar SMS kepada Wu berkenaan perbuatan jijiknya. Wu kemudian membuat laporan fitnah kepada pihak berkuasa.

Wanita Singapura itu dan seorang lagi mangsa dari Taiwan bersama-sama menyaman Wu pada Disember tahun lepas.

Baca lanjut di Stomp.sg

(Gambar) Kartun hina PDRM tersebar meluas di laman sosial

Posted: 02 Aug 2013 09:01 AM PDT

Hari ini 'viral' di laman sosial Facebook dan Twitter berkenaan sekeping gambar lukisan yang seolah-olah memerli kreadibiliti Polis DiRaja Malaysia.

Gambar tersebut menunjukkan bagaimana sepasukan polis yang menaiki trak mengacukan pistol ke arah seorang lelaki bersama tiga ekor anjing.

Manakala di sebelah polis menunjukkan beberapa orang penjenayah yang memakai topi keledar mengacukan pistol ke arah orang awam.

Bukan itu sahaja, gambar itu turut menunjukkan yang penjenayah itu seperti bebas membunuh orang awam.

Asal usul gambar tersebut masih belum dipastikan.

Apa yang dipersoalkan adalah kewajaran gambar tersebut.

Jika kita lihat kebelakangan ini, seringkali berlaku kes pembunuhan orang awam menggunakan senjata api.

Terbaru, seorang peniaga cedera terkena tembakan ketika kereta yang dipandunya berhenti di persimpangan lampu isyarat lebih kurang jam 8.45 pagi di Pandan Indah.

Sebelum ini turut berlaku beberapa kes tembakan yang meragut nyawa guru sekolah, pengasas sebuah bank terkemuka dan pemerhati antijenayah dan beberapa lagi kes.

Seolah-olah Malaysia ini merupakan sebuah negara yang bebas untuk membeli dan menggunakan senjata tersebut.

Mungkin pelukis gambar tersebut merasakan sudah tiba masanya untuk PDRM menyedari hakikat yang sebenarnya.

Justeru, pihak PDRM boleh melihat gambar tersebut dari kaca mata berbeza serta mengikut logik.

Bagaimana pula dengan pendapat anda? Nilaikan sendiri.

HARITS ASYRAF@mynewshub

(Gambar) Penampilan Baru Mantan Raja Permaisuri Agong Hajjah Siti Aishah....

Posted: 02 Aug 2013 06:01 AM PDT

Sekian lama menyepikan diri dari orang ramai, kini Mantan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong ke 11, Yang Amat Mulia Permaisuri Hajjah Siti Aishah Binti Datuk Seri Abdul Rahman muncul kembali di khalayak ramai.

Baginda menjadi penghias muka depan bagi majalah Wanita Edisi Julai 2013 dan Majalah Nona Edisi Khas Aidilfitri Ogos 2013.

Menjadi balu di usia cukup muda iaitu 30 tahun bukanlah satu perkara yang mudah. Kini, setelah 12 tahun berlalu, baginda muncul dengan semangat yang baru.

Menjadi suri kepada Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj Ibni Almarhum Sultan Hisamuddin Alam Shah Alhaj pada usia muda iaitu 19 tahun dan ditabal menjadi Permaisuri negeri Selangor pada usia 27 tahun iaitu pada 28 Oktober 1998.

Setahun kemudian menjadi Raja Permaisuri Agong ke 11 dan termuda dalam sejarah negara.

Tunku Aziz: DAP mocking Rukunegara

Posted: 02 Aug 2013 05:31 AM PDT

GEORGE TOWN: A frequent critic of DAP today accused it of defying the Rukunegara in its refusal to obey a Registrar of Societies (ROS) order to hold fresh party polls.

"The DAP leaders think they are above all laws. For them, the principles of Rukunegara are secondary to their own selfish political interests," said Tunku Abdul Aziz Ibrahim, a former vice president of the party and now one of its chief detractors.

"Their open defiance against a lawful directive has ridiculed the principles of Rukunegara."

In an interview with FMT, Tunku Aziz said DAP leaders, especially senior parliamentarian Lim Kit Siang, should execute their duties as elected lawmakers by strictly upholding the sovereignty of the country's laws, as upheld in the Rukunegara.

"Instead, the DAP lawmakers have turned into law breakers," he added.

On Wednesday, ROS issued an official directive to the DAP to hold fresh polls for positions in the party's highest decision-making body, the central executive committee (CEC).

However, at a meeting on Wednesday night, the CEC resolved to defy the order, claiming ROS had no power to give such a directive.

Penang Chief Minister Lim Guan Eng, the party's secretary-general, told reporters DAP would be subjected permanently to ROS's arbitrary dictates if it obeyed the directive, which did not explain why it should hold a new CEC election.

The party today sent a letter to the ROS to explain its stand on the matter.

Tunku Aziz meanwhile described the ROS order as a "legally binding directive from a lawful authority".

ROS issued its directive following an investigation into complaints by DAP members that the CEC election held last December was marred by irregularities.

A month after the polls, DAP announced it had discovered an error in vote tabulation that was caused by a technical glitch.

DAP members have also complained to ROS that 1,300 eligible delegates were not issued notices to attend the December congress during which the CEC polls were held and that 547 of those who attended and voted were there illegally.

Tunku Aziz noted that DAP had not directly addressed these allegations but had instead been accusing Umno and Barisan Nasional of plotting its downfall.

"The DAP should blame itself, not others, for causing the election fiasco," he said.

Free Malaysia Today

Setubuh isteri rakan hingga hamil

Posted: 02 Aug 2013 05:01 AM PDT

Lauren Silverman
London – Pengasas siri X Factor, Simon Cowell dilapor akan menjadi bapa kepada bayi isteri rakan baiknya, jutawan pemilik kasino, Andrew Silverman.

Silverman memfailkan tuntutan cerai daripada isterinya, Lauren awal bulan lalu, tetapi tidak diketahui sama ada dia melakukan demikian selepas mendapat tahu isterinya hamil dengan anak Cowell.

Dia yang diwakili peguam keluarga Manhattan Cohen Goldstein memfailkan tuntutan cerai pada 24 Julai lalu.

Pasangan itu mempunyai seorang anak lelaki, Adam, 7, hasil daripada perkahwinan mereka.

Sebelum ini ada gambar menunjukkan aksi mesra Cowell, 53, bersama Lauren, 36, ketika bercuti di Caribbean pada Januari tahun lalu walaupun Silverman turut menyertai percutian itu dan berada tidak jauh dari mereka.

Sumber yang rapat dengan Cowell sebelum ini pernah berkata, mogul muzik itu tidak ingin mempunyai anak.

Pada Oktober 2012, pasangan ini dilihat sedang mencari rumah
di Los Angeles
Sumber itu juga berkata, kehamilan terbabit tidak dirancang dan Cowell benar-benar terkejut.

Bagaimanapun Cowell dikatakan dapat menerima kenyataan bahawa bayi yang bakal lahir itu adalah anaknya.

Lauren dikatakan hamil 10 bulan. Publisiti yang mengejutkan itu muncul hanya beberapa minggu sebelum bermulanya musim baru siri X Factor AS September depan.

Cowell dan Lauren yang menyerupai wajah bekas tunangnya Mezhgan Hussainy dikatakan sudah berkawan lebih lima tahun.

Cowell kini dikatakan sibuk dengan kes hartanya bernilai £225 juta (RM1.1 bilion), yang pastinya cukup untuk menyara anak yang bakal lahir itu. – Agensi

Wanita hina takbir raya dengan anjing bebas dengan bon mahkamah

Posted: 02 Aug 2013 01:45 AM PDT

SEGAMAT: Maznah Mohd Yusof yang mencetuskan kontroversi menerusi video sambutan Aidilfitri bersama tiga anjing peliharaannya, dibebaskan dengan bon mahkamah pada Jumaat.

Peguamnya, G.Visvanathan Nair berkata pendaftar mahkamah Mohd Anuar Ostadi membuat penghakiman itu kira-kira pukul 12.20 tengah hari.

"Maznah akan dibebaskan dan perlu menghadirkan diri sekiranya diperlukan pada masa hadapan berkaitan kes itu.

"Jika dia gagal hadir di mahkamah, dia perlu membayar denda RM10,000," katanya ketika dihubungi.

Menurut Visvanathan bon jaminan itu diberikan di bawah Seksyen 118 Kanun Tatacara Jenayah.

"Dia dibawa ke balai polis untuk mengambil barang miliknya dan akan dibebaskan segera," katanya.

Maznah atau lebih dikenali sebagai Chetz mencetuskan kontroversi apabila videonya menyambut Hari Raya bersama tiga ekor anjing tiga tahun lalu dimuatnaik ke laman sosial YouTube pada Isnin.

Dia ditahan pada Rabu dan dibawa ke balai polis Bukit Aman di Kuala Lumpur sebelum dipindahkan ke sini dan direman.

Sementara itu, peguam Latheefa Koya yang turut mewakili Maznah berkata, pembebasan melibatkan bon mahkamah adalah luar biasa.

Dia mempertikaikan mengapa polis memohon bon dibawah Seksyen 118 Kanun Tatacara Jenayah yang dikhaskan untuk saksi dan pengadu.

"Ia amat pelik. Proses itu tidak boleh digunakan ke atas Maznah kerana dia adalah suspek," kata Latheefa.

(Gambar) Tergantung separuh bogel di luar tingkap rumah

Posted: 02 Aug 2013 12:30 AM PDTFoto-foto detik cemas ini dirakamkan ketika seorang wanita di Changchun, China yang sempat menarik kaki suaminya yang cuba terjun dari tingkap apartment rumah mereka dalam percubaan membunuh diri.

Lelaki berkenaan, yang pernah dilaporkan mengalami sakit mental dan sering mengalami gangguan, berlari ke arah tingkap yang terbuka pada awal pagi Rabu lepas.

Mujur pada ketika itu, isterinya sempat menarik kaki lelaki berkenaan ketika separuh dari tubuhnya sudah berada di luar tingkap. Ini membuatkan suaminya tergantung di bahagian luar bangunan aprtment mereka.

Jiran-jiran cuba membantu dan berjaya menarik semula lelaki berkenaan ke dalam rumahnya.


Zikir Hafiz Hamidun ditentang pendakwah

Posted: 02 Aug 2013 12:01 AM PDT


PENYANYI, komposer dan penerbit, Hafiz Hamidun, tidak menyangka zikir-zikir terapi miliknya boleh digunakan dalam perubatan malah menjadi peneman kepada orang sakit.

"Matlamat awal saya menghasilkan lagu zikir terapi adalah untuk dihafal dan dikenalkan kepada orang ramai.

"Tidak sangka pula ia boleh digunakan dalam perubatan malah pakar bedah mata, Prof. Dr. Muhaya Mohamad memasang lagu zikir terapi saya semasa melakukan prosedur pembedahan mata," ungkapnya penuh ceria ketika ditemui pada majlis pelancaran album Zikir Terapi Diri Kedua di Hotel Royale Bintang, Damansara, baru-baru ini.

Turut hadir pada majlis pelancaran album dan berbuka puasa itu ialah keluarga Hafiz dan Muhaya.

Jalinan kerjasama yang tercipta antara dirinya dan Muhaya, Hafiz mengakui, dia berani melakukan pembedahan mata dengan doktor wanita itu setelah 15 tahun dia berkaca mata.

Pembedahan mata yang dikenali sebagai Prosedur Refraktif Kornea (LASIK) itu dilakukan Hafiz pada bulan Mei lalu. Dia kini bersyukur mampu melihat sejadah dengan lebih terang.

"Saya pakai cermin mata sejak usia tujuh tahun. Alhamdulillah setelah 15 tahun, saya menangis apabila mampu melihat sejadah dengan terang ketika melakukan solat," ujarnya.

Atas kejayaan album pertamanya iaitu Zikir Terapi Diri yang terjual sebanyak 150,000 unit selepas enam bulan berada di pasaran, dedah Hafiz, sekarang dia muncul pula dengan album kedua, Zikir Terapi Diri Kedua.

Kekasih kahwini orang lain

Mengandungi 11 buah zikir seperti Rabbi Zidni, Ilahi Las dan Allahu Ya Rahman, ujar Hafiz, alunan muzik album keduanya itu berbeza dengan album pertama apabila ia mengetengahkan muzik zapin, gurindam dan dodoi.

Bertindak sebagai penerbit, komposer juga penyanyi untuk albumnya, akui Hafiz, dia pernah mendapat tentangan daripada beberapa pihak yang melakukan kerja dakwah tetapi bukan dalam industri seni.

"Ada beberapa pendakwah yang mengatakan zikir ini satu ibadat. Kenapa perlu masukkan muzik ke dalam ibadat?

"Namun, bagi saya usaha dakwah yang paling penting ialah kita perlu jaga akidah, iman dan akhlak.

"Saya promosikan zikir ini supaya ia boleh didengar di mana sahaja," jelasnya.

Sudah dipasarkan sejak minggu lalu, Hafiz memanjat kesyukuran kerana album itu sudah terjual kira-kira 18,000 unit.

Menyingkap sedikit kehidupan peribadinya, penyanyi berusia 29 tahun itu mengakui sedih dan kecewa kerana hasrat untuk meminang kekasih yang berasal dari Indonesia tidak kesampaian apabila wanita itu berkahwin pada April lalu.

Dedah Hafiz, sepatutnya dia dan keluarganya merancang mengerjakan umrah di Mekah dan dalam masa yang sama berjumpa dengan keluarga kekasihnya yang menetap di sana untuk menyatakan hasrat meminang.

Begitupun, sebelum bertolak dia menerima panggilan telefon daripada kekasihnya yang mengatakan dia telah dipinang dan bakal berkahwin dengan seorang pemuda yang berasal dari Indonesia.

"Saya berjumpa dengannya setahun yang lalu ketika menunaikan umrah di Mekah. Kali pertama memandangnya saya terus suka dan ingin meminangnya.

"Namun hendak buat macam mana, keluarganya mahu dia berkahwin dengan orang sebangsanya yang turut menetap di Mekah," jelasnya yang bakal bercuti seorang diri ke Turki pada hari raya ketiga nanti.

Terlanjur bercerita tentang raya, Hafiz memberitahu, dia akan pulang beraya di kampungnya di Teluk Intan, Perak pada petang hari raya pertama.

Jelasnya lagi, pada pagi raya dia menerima jemputan sebagai tetamu program Malaysia Hari Ini dan sejurus selepas program itu tamat bersiaran langsung, dia akan pulang ke kampung.

Kosmo!

Wanita hamil perdaya gadis muda untuk puaskan nafsu seks suami

Posted: 01 Aug 2013 09:31 PM PDT

Blog mikro Sina Weibo melaporkan kisah seorang gadis yang dibunuh oleh sepasang suami isteri di semenanjung Heilonjiang.

Menurut laporan tersebut, beberapa posting berkenaan kes ini telah dimuat naik dan masing-masing melaporkan perkara yang sama.

Kisahnya bermula dengan seorang wanita mengandung yang dikhabarkan tidak mampu melayan keperluan seksual suaminya. Wanita mengandung dari bandar Jiamusi di Hunan itu kemudiannya cuba mencari seorang gadis untuk memuaskan nafsu seks suaminya.

Ketika di jalanan, wanita berkenaan bertemu dengan seorang gadis yang dikenali sebagai Little Xuan dan kemudian berpura-pura sakit. Beliau kemudian meminta gadis tersebut menghantarnya pulang ke rumah.

Suami dan isteri (kanan) yang sedang ditolong oleh gadis berkenaan
Apabila sampai di rumah, suaminya telah pun menunggu untuk adakan hubungan seks dengan gadis tersebut. Gadis tersebut ketakutan, kemudian menolak dari terus diperkosa oleh suami wanita berkenaan.

Akibat dari pergelutan itu, pasangan tersebut telah melemaskan gadis berkenaan dengan selimut.


Muncung babi hutan diletak depan rumah guru sekolah menengah

Posted: 01 Aug 2013 08:31 PM PDT

Gambar hiasan
SIMPANG RENGGAM - Polis menolak andaian sebarang tindakan provokasi susulan penemuan muncung dan bulu binatang yang dipercayai babi hutan di hadapan rumah seorang guru sekolah menengah, di Taman Harmoni di sini, pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Abdul Majid Mohd Ali berkata, pihaknya percaya kejadian yang berlaku itu tidak melibatkan sebarang unsur perkauman.

"Kejadian yang berlaku ini bukanlah satu sabotaj yang boleh dikaitkan dengan isu perkauman atau agama. Muncung bersama bulu binatang tersebut dijumpai di hadapan rumah kerana rumah guru berkenaan tidak berpagar," katanya pada sidang media di Balai Polis Simpang Renggam, di sini, semalam.

Insiden itu disedari pemilik rumah yang berusia 50 tahun ketika keluar kira-kira jam 8 pagi.

Beliau berkata, orang ramai khususnya penduduk di taman tersebut dinasihati agar tidak membuat sebarang andaian kerana siasatan secara menyeluruh sedang dijalankan.
Ketua Balai Polis Simpang Renggam, Sarjan Major Mohd Shokri Jaffar menunjukkan lokasi muncung bersama bulu binatang ditemui.
"Apa yang kami harapkan adalah penduduk di Simpang Renggam ini bertenang dan tidak melakukan provokasi yang boleh membangkitkan kemarahan pihak lain sehingga mencetuskan suasana yang tidak harmoni.

"Pihak polis juga menyeru kepada mereka yang melihat kejadian ini agar dapat menyalurkan maklumat dengan menghubungi Balai Polis Simpang Renggam agar perkara ini dapat diselesaikan segera tanpa sebarang perkara yang tidak baik.

"Saya juga akan menemui pemimpin dan ketua masyarakat di taman tersebut untuk memberikan penjelasan terperinci mengenai kejadian ini agar dapat disampaikan kepada penduduk di kawasan berhampiran dengan tempat kejadian," katanya.

KL kecam akhbar Singapura sebar fitnah situasi semasa Malaysia

Posted: 01 Aug 2013 08:15 PM PDT

Kuala Lumpur: Malaysia mengecam tindakan sebuah akhbar di Singapura yang menghina negara menerusi artikel bertajuk Selamat datang ke Malaysia di mana untuk mati adalah murah dan untuk hidup adalah mahal.

Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar, berkata artikel itu tidak mengandungi fakta sebenar, sebaliknya bersifat pandangan semata-mata.

Beliau berkata, akhbar itu sepatutnya menghubungi kementerian untuk mengetahui fakta sebenar di sebalik beberapa insiden tembakan yang berlaku sejak kebelakangan ini.

Bersifat peribadi

Kes tembak ini kebanyakannya lebih bersifat peribadi di kalangan gangster dan bukannya tembakan secara rambang terhadap orang awam, katanya kepada BH, semalam.

Kelmarin, akhbar The New Paper di Singapura melaporkan kos mengupah seorang pembunuh upahan di Malaysia adalah sekitar RM5,000.

Sehubungan itu, akhbar berkenaan turut melaporkan kos yang murah menyebabkan sesiapa saja boleh mengupah pembunuh upahan.

Akhbar itu juga meletakkan poster artikel itu di rak menjual akhbar di sebuah pusat beli-belah di republik itu.

Artikel berkenaan turut melaporkan beberapa kes pembunuhan di negara ini, termasuk pengasas Perbankan Arab-Malaysia, Hussain Ahmad Najadi, Isnin lalu.

Bawa impak negatif

Mengulas lanjut, Wan Junaidi berkata, artikel itu boleh membawa impak negatif sehingga menjejaskan hubungan baik antara Malaysia dan Singapura.

Walaupun ia bukan pendirian kerajaan Singapura, seperti yang kita ketahui media di sana bukan bebas sepenuhnya. Artikel seperti itu memburukkan Malaysia di mata dunia serta memberi kesan negatif terhadap sektor pelancongan dan pelaburan, katanya.

Akhbar ada agenda

Sementara itu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) percaya akhbar The New Paper mempunyai agenda lain dan mengambil kesempatan terhadap apa yang berlaku di negara ini.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar, berkata laporan akhbar berkenaan sama seperti menangguk di air yang keruh.

Katanya, yang pasti rakyat di negara itu lebih tahu apa sebenarnya yang berlaku di Malaysia dan kesannya adalah kemasukan mereka ke negara ini.

Setakat ini, kunjungan mereka tidak pula menunjukkan pengurangan walaupun disebarkan dengan pelbagai perkara negatif berkaitan Malaysia, katanya ketika dihubungi, semalam.

Akhbar itu melaporkan kos mengupah seorang pembunuh upahan di Malaysia adalah sekitar RM5,000, sehingga sesiapa saja boleh mengupah pembunuh upahan.

Akhbar itu juga meletakkan poster artikel itu di rak menjual akhbar di sebuah pusat beli-belah di republik berkenaan.

Mengulas lanjut, Wan Junaidi berkata, artikel itu boleh membawa impak negatif sehingga menjejaskan hubungan baik antara Malaysia dan Singapura.

Puasa dijadikan alasan kekalahan Harimau Malaya?

Posted: 01 Aug 2013 08:01 PM PDT

Sepang: Ketua jurulatih Harimau Malaya, Datuk K Rajagobal mengakui melakukan kesilapan apabila mengadakan latihan pusat dan aksi persahabatan di Jepun pada Ramadan.

Beliau yang ditemui di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sekembalinya dari Jepun, semalam, berkata; Saya memperoleh pengajaran betapa bulan Ramadan tidak sesuai untuk bermain dengan kelab yang dikelaskan berada di tahap tinggi.

Diperkotak-katikkan ketika tewas kepada tiga pasukan kelab dari Jepun - Shimizu S-Pulse 2-0, Shonan Bellmare 5-0 dan yang terakhir Tokyo Verdy juga 5-0 - benar-benar mengajar Rajagobal betapa pemain tidak dapat beraksi baik ketika menjalani ibadah puasa.

Bolos dengan 12 gol dalam tiga perlawanan itu memaksa pemain mengerah lebih tenaga untuk beraksi baik dan situasi berkenaan berbeza ketika aksi dengan Chelsea yang dilangsungkan pada sebelah malam.

Tidak mahu beri alasan

"Saya tidak mahu beri alasan lagi tetapi kita kena sedar ketika perlawanan kedua menentang Shonan Bellmare, kita bermain pada jam 11 pagi manakala aksi perlawanan ketiga dengan Tokyo Verdy pula, kita bermain pada jam 3 petang.

Kita boleh nampak pemain keletihan apabila memasuki babak kedua dan ketiga. Daripada situ kita dapat satu kesimpulan betapa bulan Ramadan tidak sesuai untuk bermain dengan kelab yang dikelaskan berada di tahap tinggi, katanya.

Semalam BH Sukan melaporkan bekas jurulatih kebangsaan, Wan Jamak Hassan mempersoalkan adakah berbaloi pengorbanan pemain kebangsaan yang terpaksa berjauhan dengan keluarga sepanjang Ramadan kali ini berkampung di kem latihan pusat sejak 2 Ramadan lalu apabila kekalahan demi kekalahan dialami mereka.

Ditanya mengenai kritikan banyak pihak berhubung kekalahan dialami Harimau Malaya dalam tiga aksi persahabatan itu, Rajagobal langsung tidak mempedulikan segala kritikan yang dilemparkan kepadanya.

Saya ingin memberikan fokus kepada persiapan pasukan untuk menghadapi Barcelona pada 10 Ogos ini dan menentang Bahrain, 15 Oktober depan pada aksi pusingan Kelayakan Piala Asia 2015, katanya.

Beliau berkata, pengkritik perlu hormat pemain sebab mereka sudah melakukan yang terbaik walaupun pada bulan Ramadan.

Yusuf al-Qardawi isytihar Syiah musuh Islam

Posted: 01 Aug 2013 07:31 PM PDT

KUALA LUMPUR 1 Ogos - Ulama tersohor, Dr. Yusuf al-Qardawi telah mengisytiharkan golongan Syiah sebagai golongan kuffar serta merupakan musuh umat Islam keseluruhannya.

Kenyataan keras itu telah disebut oleh Yusuf al-Qardawi dalam satu wawancaranya dengan stesen televisyen al-Jazeera dalam rancangan 'Syari'ah dan Kehidupan' pada bulan Jun tahun ini.

Beliau berkata, golongan Syiah sebenarnya telah mengkhianati umat Islam dan perkara itu terbukti dengan pembunuhan saudara seakidah di Syria bersama-sama dengan puak Hizbollah.

"Jangan panggil mereka Hizbollah, mereka selayaknya digelar Hizbosyaitan dan Allah tiada kaitan dengan mereka.

"Saya menyeru seluruh umat melawan kuffar dan Syiah di dalam Hizbollah. Mereka ternyata kuffar tanpa sedikit keraguan. Mereka sedang menjalankan operasi etnik di Syria dengan tujuan membina negara Syria Barat di barat Syria," katanya dalam rancangan tersebut.

Kenyataan al-Qardawi tentang isu tersebut mendedahkan lagi siapakah Syiah sebenarnya terutama kesannya terhadap penyebaran fahaman itu ke seluruh dunia termasuk Malaysia.

Malaysia baru-baru ini dikejutkan semula dengan isu Syiah dan pada masa sama tiga siri laporan khas telah dibuat dalam Utusan Malaysia.

Pendakwah bebas, Dr. Zahazan Mohamed pula berkata, Syiah bukan sahaja tidak diiktiraf sebagai Islam, malah kemunculan fahaman itu dianggap sebagai ejen Yahudi bertujuan menghancurkan umat Islam.

Yusuf al-Qardawi berkata, dengan terhasilnya negara baharu itu umat Islam akan dibahagi-bahagikan dan bertambah kecil.

Ujarnya, beliau juga telah menyeru dalam khutbah solat Jumaat agar semua umat Islam seluruh dunia yang memiliki kekuatan dan alternatif segera menentang Iran dan Hizbosyaitan dengan membantu saudara-saudara mereka di Syria.

"Saya juga mengucapkan tahniah kepada saudara-saudara kita di teluk Arab atas keputusan, Hizbollah adalah organisasi pengganas dan jika mana-mana ahlinya ditemui di negara-negara Teluk akan dibunuh sebagai murtad kafir.

"Semoga Allah mengutuk Iran, ketua segala kejahatan dan semoga Allah mengutuk Hizbosyaitan dan tulang belakangnya di Iraq dan menyembuhkan mereka yang tercedera dan membebaskan mereka yang diculik. Seterusnya negara Syam yang dicintai akan kembali kepada kita, insya-Allah," ujarnya.

Dalam temubualnya bersama stesen al-Arabiya juga bulan Jun, beliau turut mengakui para ulama di Arab Saudi lebih mengetahui secara mendalam mengenai bahaya Hizbollah dan gerakan Syiah Iran berbanding dirinya.

"Pada satu ketika saya pernah mempertahankan gerakan Hizbollah kerana keberanian mereka berhadapan dengan Israel. Pendapat saya pada masa itu bertentangan dengan pandangan ulama-ulama tersebut. Mereka menentang Hizbollah.

"Namun setelah saya melihat apa yang dilakukan oleh Hizbollah terhadap saudara-saudara kita di Syria barulah saya sedar yang ulama-ulama di Arab Saudi lebih matang dan mempunyai pengetahuan cukup luas tentang Hizbollah dan Iran," ujarnya.

DAP enggan patuhi arahan ROS

Posted: 01 Aug 2013 07:01 PM PDT

PULAU PINANG 1 Ogos - DAP seolah-olah cuba berdolak-dalik bagi mengelak daripada mengadakan pemilihan semula Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) seperti diarahkan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) dengan mengenakan dua syarat baharu kepada pertubuhan itu.

Dua syarat berkenaan ialah ROS perlu mengemukakan alasan munasabah kenapa tidak berpuas hati dengan penjelasan diberikan DAP berhubung pemilihan CEC pada Disember lalu dan kedua, apakah peruntukan yang diguna pakai oleh pertubuhan tersebut dalam mengeluarkan arahannya.

Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng mendakwa, tindakan memberi arahan dalam tempoh singkat dengan alasan begitu subjektif tidak boleh diterima kerana menunjukkan sikap tidak demokratik dan satu penafian keadilan dalam proses undang-undang yang sepatutnya.

"Jika ini alasan dalam proses membuat keputusan oleh ROS, sudah pasti parti pembangkang seperti DAP sampai bila-bila akan dijadikan tebusan lantaran aduan mengarut dan tidak berasas.

"Tentunya pada masa depan tidak akan ada apa-apa yang boleh menghalang ROS daripada mengarahkan pemilihan semula diadakan pada bila-bila masa sesuka hati mereka tanpa perlu memberikan sebab munasabah," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Selasa lalu, ROS mengarahkan DAP mengadakan pemilihan semula CEC melalui sepucuk surat rasmi yang dihantar kepada parti itu.

ROS dalam surat itu dikatakan memberi alasan bahawa pihaknya tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan DAP berhubung isu penyelewengan undi CEC.

Guan Eng yang juga Ketua Menteri dalam pada itu menambah, DAP berhak dimaklumkan tentang faktor yang membuatkan ROS tidak berpuas hati dengan penjelasan diberikan memandangkan segala dokumen sokongan telah diserahkan.

"Kesilapan hanya semasa penyiaran keputusan yang mengakibatkan jumlah undi salah diumumkan untuk beberapa calon dan apabila kesilapan disedari, terus diperakui dan diperbetulkan," dakwanya.

THE FLYING KICK

Posted: 02 Aug 2013 01:30 PM PDT

THE FLYING KICK


PERTEMBUNGAN AZALINA DAN SHAHRIZAT... MACAM ADA YANG TAK KENA!!!

Posted: 01 Aug 2013 08:41 PM PDT

JEBAT BERKOKOK

Posted: 02 Aug 2013 01:28 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Selepas Zahid Hamidi..Shafie Apdal pulak tunjuk jantan!!

Posted: 01 Aug 2013 06:57 PM PDT

 
Satu Malaya terkesima dengan keberanian Menteri KDN, Ahmad Zahid Hamidi..Menteri dari Bagan Datoh yang bertelur dan punya karisma tersendiri. Berjaya mewarnai semula KDN dengan cahaya keberanian.
 
Tangkap dan bermulut laser..Etika Menteri KDN yang perlu..Siapa yang berani 'kepala bapakkan Anuar' kalau bukan Zahid Hamidi?
 
Nampaknya aura jantan Zahid sudah berjangkit kepada Menteri Shafie Apdal. Tahniah. Kita tidak perlu kepada Menteri bacul dan tidak bertelur.
 
Menteri Shafie sudah sokong ISA dikuatkuasakan semula. Terbaik. Mudah-mudahan dengan adanya semula ISA, cinabeng tak jadi besar kepala. Gerombolan Pakatan jadi tikus mondok kena simbah air.
 
Sahabat blogger PUTRA MERDEKA kata Menteri Shafie sudah mula jurus. Jurus seorang Naib Presiden yang perlu dikekalkan di dalam Perhimpunan Agong UMNO nanti. Sama macam Zahid Hamidi, anak jantan yang perlu sentiasa dikekalkan sebagai Naib Presiden jantan.
 
Naib Presiden kena bijak main catur. Kena tahu langkah checkmate. Jangan sorong tarik sorong tarik buah catur tu, sangat tidak meyakinkan.
 
Dua orang Naib Presiden sudah perlu kita kekalkan. Ada seorang lagi Naib Presiden yang perlu tunjuk beliau ada karisma dan bertelur jantan macam Menteri Zahid dan Menteri Shafie.
 
Eh! awak pun Menteri Hisham.

p/s:Telur kalau tak guna nanti boleh kena angin pasang. Sakit!!!