Jumaat, 15 Julai 2011

Barisan Nasional

Barisan Nasional


bumiyang

Posted: 15 Jul 2011 03:55 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 15 Jul 2011 03:38 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Pakai pendakap, tapi leher banyak gerak?

Posted: 15 Jul 2011 12:00 AM PDT


Nasib leher itu ada pendakap.

Kalau tidak, leher pun boleh berbohong macam lidah yang tidak boleh pasang pendakap.

tunku

Posted: 15 Jul 2011 03:36 AM PDT

tunku


No-Aerobridge Decision To Save MAHB RM104 Million

Posted: 15 Jul 2011 02:35 AM PDT

KUALA LUMPUR, July 15 (Bernama) -- Malaysia Airports Holdings Bhd's (MAHB) decision not to install aerobridges at the new Low Cost Carrier Terminal, or KLIA 2, will save the company up to RM104 million.
Its chairman Tan Sri Aris Othman said the amount was for 80 aerobridges, costing RM1.3 million each.
Speaking to Bernama after attending the company's assistant aviation security officers' graduation parade here today, he said, although aerobridges could provide convenience, it would be a waste if airlines would not use it.
Yesterday, MAHB announced that it would not install aerobridges at KLIA 2 in line with AirAsia's requirement and business model.
If there were other airlines wanting to use aerobridges, he said, they could use the facility at the main terminal.
At the ceremony, 454 assistant aviation security trainees ended their six- month training. There are now a total of 3,100 aviation security personnel nationwide, including the newly-graduated officers.
The RM2 billion KLIA 2 is expected to be completed in the second half of this year with an annual capacity 30 million passengers.

tunku: all the airlines should use the aerobridge.it's very convenience to use one come rain or shine.the passengers do not mind to pay extra to use it.mahb should provide the aerobridges and make it compulsory for all airlines to use it with a minimum fee.

SENJALIZA

Posted: 15 Jul 2011 03:33 AM PDT

SENJALIZA


TRANFORMASI YANG MENGUBURKAN REFORMASI.

Posted: 15 Jul 2011 12:36 AM PDT

Transformasi: Rakyat negara kita dan masyarakat antarabangsa sedang melihat kejayaannya.
Reformasi: anwar sendiri menjadi penyumbang utama menyebabkan reformasi berkubur. Lakonan semasa kemuncak reformasi diulang lagi menyebabkan rakyat Malaysia dan masyarakat antarabangsa semakin muak.
NO DOUBT bersih 2 membawa agenda untuk menghidupkan semula semangat reformasi yang telah berkubur sekian lama. Bagaimanapun lakonan pemegang watak utama reformasi masih di tahap @ takok lama. Balut leher masih tetap digunakan sebagai senjata "meraih simpati" rakyat.

Bersih 2 yang merebak di beberapa ceruk seperit Washington DC dan London, walaupun dalam bilangan yang terlalu kecil, jelas mendapat galakan survertif antarabangsa yang TIDAK MAHU Malaysia berada di Pentas Dunia  sebagai Negara Maju walaupun rakyat negara ini mengimpikan status itu menjelang 2020.

Bersih nyata gagal menawan hati rakyat Malaysia. Pengerusi Penganjurnya, Ambiga, lebih tahu kegagalan ini. Rakyat Malaysia secara mejoritinya BENCI dengan demonstrasi Bersih 2.

Pakatan Rakyat, sebagai Parti yang oppurtunist,  mengambil kesempatan dari Demo bersih 2 untuk menghidupkan reformasi yang "mati beragan". Reformasi yang mati dibunuh oleh Anwar bin Ibrahim sendiri lantaran perbuatannya yang banyak melakukan "KERJA TERKUTUK". ANWAR SENDIRI TIADA MELAKUKAN REFORMASI TERHADAP DIRINYA. BAGAIMANA DIA MELAKSANAKAN REFORMASI TERHADAP RAKYAT DAN NEGARA INI?

Dalam masa yang sengkat, DS Mohd Najib Tun Razak telah menujukkan "TRANSFORMASI" yang mengkagumkan bukan sahaja kepada rakyat dan negara Malaysia malah kepada dunia dan masyarakat dunia. ANWAR BUKANLAH TANDINGAN NAJIB. Malah anwar tidak layak dibandingkan dengan Najib. Reformasi anwar kelihatan too ugly untuk dibandingkan dengan Tranformasi Najib. Reformasi tempat anuar bergayut sedikit masa lalu sudah berkubur. Apa yang dilakukan anwar bagi merealisaikan reformasinya? sodomi II, Video XXX dan demonstrasi jalanan? kejayaan anwar yang amat jelas hanyalah 'mereformasi PAS supaya lari dan tergelincir dari asas dan ideologi perjuangan asalnya sehingga PAS menuruti kehendak pakatan rakyat yang menjadi senjata ampuh DAP.

PAS dahulu melabel DAP lebih dasyat,and zalim dari Syaitan! PAS dulu melabel anwar "al-juburi"! PAS dulu berjuang untuk menegakkan Undang-Undang dan Negara Islam. Tapi kini PAS bersekongkol dengan musuh Islam dan berjinak-jinak dengan fahaman sosialist!.

Perlukah lagi diterangkan bahawa reformasi telah mati berkubur dilanyakTranformsi  yang kini telah menjadi tunjang dan harapan yang lebih baru rakyat dan negara Malaysia?

Anwar...taubatlah sebelum benar-benar terlambat. PAS..serulah anwar kembali ke jalan kebaikan dan lurus. Dia telah jauh menyimpang....

Politik Harian

Posted: 15 Jul 2011 03:11 AM PDT

Politik Harian


5 Penampar Tapak Tangan Untuk Khalid Ibrahim, Azmin Ali dan Hassan Ali

Posted: 15 Jul 2011 02:45 AM PDT

Lima penampar tapak tangan harus di berikan kepada tiga pemimpin Pakatan Pembohong yang bernama Khalid Ibrahim, Azmin Ali dan Hassan Ali... Mereka hanya pandai menaburkan kata kata manis tapi habuk pun tarak!

Tengoklah banner ni... dah hampir 2 tahun tersadai di Pinggiran Gombak, mencemarkan keindahan kawasan tersebut...


Kotor, terbiar... MB dan Ahli Parlimen pemalas, tak turun padang.. tak sedar apa yang berlaku dikawasan mereka! mereka tidak buat kerja....
Korang tengok muka dia pun dah tak nampak!


Janji manis dia banner tersebut ialah:

1.Pemulihan dan pembersihan Sungai Klang untuk menjana pembangunan hartanah : Kejayaan: berjaya membiak nyamuk AEDES pembawa wabak demam denggi yang terbesar di Selangor.

2.Perluasan sistem pangkalan pengankutan awam : Kejayaan: HAMPEH!

3.Program pembangunan semula kawasan terbiar di Petaling Jaya Klang & Gombak : Kejayaan: Pasir dicuri oleh penyangak penyangak haram...

4.Pembangunan semula projek projek terbengkalai : Kejayaan tunggu PRU ke 13 nanti... ada udang disebalik batu!

5. Program peningkatan hasil penanaman padi. Kejayaan : Berjaya buat lawak BANGANG!

Perhimpunan Haram BERSIH 2.0: Analisis Awal Pasca Demontrasi

Posted: 14 Jul 2011 11:57 PM PDT


Pengenalan
Tindakan mana-mana individu atau pertubuhan menuntut perjalanan pilihan raya yang mereka sifatkan sebagai lebih demokratik adalah tidak salah (rujuk Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan). Janji awal mereka untuk mencapai matlamatnya secara aman juga adalah selaras dengan undang-undang negara.

Tetapi, apabila pencapaian matlamat mereka dilakukan menerusi provokasi terhadap undang-undang, pasukan keselamatan, ketenteraman awam dan kelangsungan negara, maka tindakan menghalalkan cara ini adalah tidak wajar sama sekali (rujuk Perkara 10(2)(b) Perlembagaan Persekutuan dan Perkara 29(2) Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat 1948).

Pada waktu yang sama, apabila individu atau pertubuhan terbabit yang pada awalnya menafikan penglibatan politik parti-parti tertentu, tetapi pada saat-saat akhir terbukti bahawa penglibatan itu adalah benar dan sahih, maka tuntutan individu atau pertubuhan tersebut tidak boleh dikatakan sebagai tanpa campur tangan politik, sebaliknya satu tindakan yang cukup politikal.

Lebih serius lagi, jika tuntutan individu atau pertubuhan terbabit dipercayai dibiayai oleh sesetengah organisasi asing yang berkait rapat dengan dasar campur tangan sesebuah negara tertentu di dalam urusan dalaman negara lain, maka tuntutan individu atau pertubuhan berkenaan adalah foreign-motivated yang matlamatnya adalah tidak positif.

Bersih dan Pakatan Rakyat
Berasaskan pengenalan di atas, cuba kita kaji tuntutan dan tindakan Bersih mutakhir ini. Di peringkat awal, pertubuhan berkenaan menafikan penglibatan politik Pakatan Rakyat. Tetapi, hari ini pengerusi pertubuhan itu mengadakan sidang medianya dengan di apit oleh Penasihat PKR dan juga DAP, dua parti utama dalam Pakatan Rakyat (rujuk http://mesintaipburuk.blogspot.com/

 9 Julai 2011). Tidakkah ini bermakna bahawa pertubuhan itu sebenarnya dijadikan perkakas oleh kedua-dua parti politik berkenaan?

Begitu juga dengan penglibatan sebilangan besar pemimpin PAS dalam demonstrasi itu hari ini (rujuk Harakahdaily 9 Julai 2011). Tidakkah ini jelas membuktikan bahawa pertubuhan tersebut turut mendapat dukungan kuat daripada PAS, satu lagi keluarga Pakatan Rakyat.

Menurut laporan akhbar dan blog, dalam demonstrasi hari ini dijeritkan perkataan yang mencerminkan bahawa tindakan itu adalah sama seperti demonstrasi reformasi pada tahun 1998 yang dilaksanakan untuk mencerca dan menumbangkan kerajaan BN (rujuk http://mesintaipburuk.blogspot.com/ 9 Julai 2011).

Jika ini benar, adakah demonstrasi hari ini mengenai tuntutan supaya diadakan proses pilihan raya yang lebih bersih ikut ukuran pertubuhan berkenaan, ataupun satu demonstrasi politik yang dirancang supaya menimbulkan kesan di Malaysia seperti apa yang terjadi di Asia Barat mutakhir ini?

Jika ini benar, tidakkah boleh dianggap bahawa tuntutan mengenai pilihan raya itu hanya satu alasan untuk menganjurkan demonstrasi yang matlamat tersirat, rencam, dan utamanya, adalah untuk menimbulkan chaos, keadaan tindak menentu dan sekali gus menjejaskan kestabilan negara?

Memprovokasi Polis
Dalam demonstrasi hari ini terdapat segolongan pesertanya, termasuk pemimpin utama PAS, yang ditahan oleh pihak pasukan keselamatan. Tindakan seperti ini sudah pastinya terjadi sebab yang terbabit melanggar undang-undang dan mencanggahi perintah mahkamah (rujuk Malaysiakini 8 Julai 2011 jam 12.27 tengahari).

Tetapi, apabila PAS pula mengeluarkan kata-dua (lebih tepat jika disifatkan sebagai ugutan) mengatakan bahawa mereka yang ditahan perlu dibebaskan dalam tempoh 24 jam, jika tidak beratus ribu akan berdemonstrasi di Ibu Pejabat Polis di Bukit Aman, Kuala Lumpur (rujuk Harakahdaily 9 Julai 2011 4.50 petang), tidakkah ini bermakna bahawa matlamat tersurat organisasi penganjur demonstrasi itu sudah menjadi sekunder, sementara matlamat rencam dan tersirat parti-parti politik yang turut mendukungnya pula kini menjadi prima?

Dalam konteks yang sama, tidakkah ini bermakna bahawa demonstrasi yang secara tersuratnya dikatakan akan dilakukan secara aman, sebenarnya dilakukan untuk memenuhi selera parti-parti politik tertentu untuk menmbangkan pemerintahan Barisan Nasional (BN) mutakhir secara jalanan?

Jika tidak, mengapakah sesetengah kalangan dalam pertubuhan itu dipercayai telah menyebarkan maklumat palsu yang memburuk-burukkan pasukan polis? (rujuk Bernama 9 Julai 2011 10.13 pagi dan Utusan Malaysia 9 Julai 2011 8.50 malam). Jika tidak, mengapakah segolongan pendemonstrasi sengaja merempoh kawalan polis?

Lantas, adakah tidak tepat jika diandaikan bahawa demonstrasi hari ini adalah bukan untuk menuntut perjalanan pilihan raya yang lebih demokratik, tetapi sengaja diadakan untuk menduga kesabaran polis, untuk mencerca kerajaan dan seterusnya untuk mendapatkan liputan media antarabangsa (rujuk Malaysiakita 9 Julai jam 5.33 petang) bagi menggambarkan kononnya Malaysia tidak demokratik?

Penglibatan Asing
Seterusnya, adalah tidak mustahil jika dikatakan bahawa demonstrasi pada hari ini adalah suatu tindakan yang dikendali dan dinasihati oleh segolongan tangan ghaib tertentu. Oleh sebab itulah dilaporkan beberapa hari lalu bahawa penganjur utama demonstrasi berkenaan telah menerima dana asing (rujuk Utusan Malaysia 3 Julai 2011).

Perkembangan seperti ini tidak boleh dikatakan sebagai tidak benar. Pada tahun 1998, seorang Naib Presiden sebuah negara tertentu terbukti telah menggunakan Sidang Kemuncak APEC di Kuala Lumpur untuk memberikan pujian dan galakan kepada pendemonstrasi reformasi pada ketika itu yang bermatlamat menumbangkan kepimpinan Tun Dr Mahathir Mohamad secara jalanan (rujuk laporan BBC 18 November 1998 dan The New York Times 17 November 1998).

Perkembangan seperti ini juga tidak mustahil apabila selama ini diwar-warkan secara meluas bahawa segelintir individu yang terlibat dalam demonstrasi hari ini, sebenarnya mempunyai hubungan dan rangkaian dengan kelompok tertentu di peringkat internasional yang berniat serong terhadap Malaysia.

Perkembangan seperti ini juga tidak mustahil apabila di kalangan individu yang terlibat di sebalik demonstrasi hari ini adalah seorang Raja Muda politik yang mahu ditabalkan ke persada kekuasaan Malaysia untuk memudahkan apa jua strategi agung pihak yang sentiasa berselindung di sebalik tabir.

Kesimpulan
Tuntutan Bersih supaya pilihan raya umum dilaksanakan lebih demokratik (ikut ukuran Bersih) adalah tidak salah. Tetapi cara Bersih mencapai matlamat itu menerusi provokasi yang menjejaskan ketenteraman awam adalah tindakan yang tidak mengambilkira kepentingan nasional.

Matlamat asal dan awal demonstrasi Bersih pada hari ini---mendesak kerajaan merobah proses pilihan raya supaya dikatakan lebih demokratik---kini sudah menjadi matlamat sekunder. Matlamat prima demonstrasi Bersih pada hari ini tidak silap jika disifatkan sebagai usaha untuk mencetuskan kacau-bilau supaya wujud rantaian reaksi seperti di Asia Barat yang akhirnya menyebabkan beberapa kerajaan tumbang akibat gerakan jalanan.Artikel: Ruhanie Ahmad
Kuda Kepang (
http://kuda-kepang.blogspot.com)

Bersih 2.0 : Serang Polis, Tian Chua Bakal Ke Penjara

Posted: 14 Jul 2011 08:00 PM PDTPolis menyiasat tindakan Naib Presiden PKR, Tian Chua yang didakwa bertindak kasar terhadap pasukan polis semasa menyertai perhimpunan haram pada Sabtu lalu.

Menurut PDRM, laporan mengenai kejadian itu telah dibuat pihaknya dan polis membuat siasatan dari semua aspek.

Beberapa individu bersama Tian Chua turut melakukan tindakan sama terhadap pihak polis. Tindakan undang-undang bersesuaian akan diambil mengikut kesalahan yang dilakukan.

Eloklah jika Tian Chua disumbatkan kedalam lokap, baru dia sedar sikit  Malaysia mempunyai undang undang! Mana boleh main serang je..... Bengong punya apek!

Penghargaan harus diberikan kepada blogger RBF ( http://ruangbicarafaisal.blogspot.com ) yang membongkarkan kejahatan pemimpin Pakatan Pembangkan ini...

Video Tian Chua Serang Polis: http://youtu.be/uFWduXFANAI


Video Seks Bongkarkan Pembohongan Hadi Atau Anwar?

Posted: 14 Jul 2011 07:00 PM PDT

Lakonan,  pembohongan Anwar berjaya menutup 
Kes Video Seksnya yang tersebar diseluruh dunia... 
tepok tepok tangan!


Kenyataan Ketua Pembongak, Anwar Ibrahim kononnya Presiden Pas Pis Pus,  Hadi Awang telah diberi layanan buruk oleh polis selepas ditahan kerana menyertai perhimpunan haram Bersih pada Sabtu lalu, merupakan satu usaha terakhir untuk meraih simpati rakyat terhadap masa depan politiknya.

Abdul Hadi sendiri di Kuala Terengganu bahawa beliau diberi layanan yang baik oleh polis sepanjang ditahan bercanggah  dengan dakwaan Anwar ketika berceramah di Pulau Pinang bahawa Abdul Hadi telah diseret dan dihumban ke dalam lokap. 

Demo Bersih 2.0 Dapat Saguhati RM100

Posted: 14 Jul 2011 07:01 AM PDT


O.M.G! Murahnya nilai sebuah perjuangan puak BersHIT ni! Sertai demo dapat saguhati RM100 Kah Kah Kah! Bersusah payah datang dari jauh, makan tak menentu, tidur pun merempat tah mana? Berbaloi ke dengan RM100 ni? Bagi aku buang karen je deeer!!


Ambiga, Puak Pakatan Haram tidak payahlah berbangga dengan kehadiran penyokongnya mereka yang telah mengotori bandaraya Kuala Lumpur pada Sabtu yang lalu kerana ramai yang hadir pada hari demo diberi rasuah, di bayar oleh pihak tertentu.

Jika kita teliti betul betul pada foto Bersih 2 yang lau... Wajah yang hadir pada Perhimpunan Haram Bersih kebanyakanya daripada luar yang dibawa ke ibu negara.

Ada yang datang dari kampung dan tidak mengetahui apa tujuan sebenarnya mereka ke ibu negara. Kesian orang Kampung kena tipu...

Demo Bersih ini tidak lain tidak bukan hanya untuk menggambarkan kerakusan Puak Pembangkang untuk berkuasa di Malaysia.

BN Youth Job Fair 2011 Di Pahang Tawar 6,000 Peluang Pekerjaan

Posted: 14 Jul 2011 05:35 AM PDT


Karnival Kerja Pemuda BN 2011 yang akan berlangsung selama tiga hari bermula 15 Julai ini di Pusat Konvensyen Sultan Ahmad Shah, Hotel Zenith, di sini bakal menawarkan 6,000 peluang pekerjaan.

Difahamkan karnival berkenaan akan melibatkan penyertaan 150 pelbagai syarikat dan agensi swasta dan kerajaan.

BN Youth Job Fair (Karnival Kerja Pemuda BN) tersebut akan dirasmikan Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob, karnival berkenaan bermula 10 pagi hingga 8 malam.

Syabas kepada Pemuda BN yang prihatin dengan sentiasa mendekati rakyat dan memberi bantuan kepada mereka yang memerlukanya...

Daniel Arif

Posted: 15 Jul 2011 01:27 AM PDT

Daniel Arif


Promaster Cloud Pattern Muslin Background 10x20 Light Grey Cloud in Birmingham

Posted: 14 Jul 2011 03:20 PM PDT

Purchase Promaster Cloud Pattern Muslin Background 10x20 Light Grey Cloud

Promaster Cloud Pattern Muslin Background 10x20 Light Grey Cloud

Zoom images

 • Versatile 10x20 size High quality two-sided muslin Comes in a variety of classic colors

Read full description

 

Promaster Cloud Pattern Muslin Background 10x20 Light Grey Cloud

Price: $119.00

Discount Toner Cartridge, F/LaserJet 4000/4050 Series, 6000 Pg/Yield, Sold as 1 each in Alabama

Posted: 13 Jul 2011 02:53 AM PDT

Toner Cartridge, F/LaserJet 4000/4050 Series, 6000 Pg/Yield, Sold as 1 each

Toner Cartridge, F/LaserJet 4000/4050 Series, 6000 Pg/Yield, Sold as 1 each

Zoom

 • Duty Cycle: 6000 Pages , Humidity: 10 to 90% Relative Operating, Package Contents: 1 x Cartridge, Package Type: Retail, Print Color: Black, Print Coverage: 5%, Print Technology: Laser, Shipping Dimensions: 13.9 x 6.14 x 9.72, Standard Warranty: Lifetime Limited, Temperature: -4 Р'В°F (-20 Р'В°C) to 104 Р'В°F (40 Р'В°C) Storage, Temperature: 50 Р'В°F (10 Р'В°C) to 91 Р'В°F (32.78 Р'В°C) Operating
 • Sold as 1 each

Read full description

 

Toner Cartridge, F/LaserJet 4000/4050 Series, 6000 Pg/Yield, Sold as 1 each

Price: $142.09

Stereo ANTENNA Harness Chevy CK Silverado 95 96 97 98 AFTERMARKET ANTENNA ADAPTOR - CONNECTS AFTERMARKET ANTENNA INTO OEM / FACTORY RADIO

Posted: 12 Jul 2011 08:31 PM PDT

Stereo ANTENNA Harness Chevy CK Silverado 95 96 97 98 AFTERMARKET ANTENNA ADAPTOR - CONNECTS AFTERMARKET ANTENNA INTO OEM / FACTORY RADIO

Stereo ANTENNA Harness Chevy CK Silverado 95 96 97 98 AFTERMARKET ANTENNA ADAPTOR - CONNECTS AFTERMARKET ANTENNA INTO OEM / FACTORY RADIO

More images

 • ** Simply plugs into New Aftermarket Antenna and then into original Antenna wire
 • ** Allows connection of After market Antenna to the factory antenna cable harness.
 • ** Has a Female Motorola plug on one end and OEM jack on the other
 • ** No Cutting or Wiring Needed - Plug N Play connection (no experience necessary)
 • ** Use with Aftermarket Antenna Applications for both Standard and Motorized

Full description

 

Stereo ANTENNA Harness Chevy CK Silverado 95 96 97 98 AFTERMARKET ANTENNA ADAPTOR - CONNECTS AFTERMARKET ANTENNA INTO OEM / FACTORY RADIO

Price: $8.99

Cable Builders 10FT High Speed HDMI Cable with Ethernet 3D Content Type 4K x 2K Resolution Ethernet Channel Audio Return 10 FT 10&#39 10 Foot 10 Feet Cheap Sale Backward Compatible All Devices in Corona

Posted: 10 Jul 2011 03:24 PM PDT

Price Cable Builders 10FT High Speed HDMI Cable with Ethernet 3D Content Type 4K x 2K Resolution Ethernet Channel Audio Return 10 FT 10' 10 Foot 10 Feet Cheap Sale Backward Compatible All Devices

Cable Builders 10FT High Speed HDMI Cable with Ethernet 3D Content Type 4K x 2K Resolution Ethernet Channel Audio Return 10 FT 10&#39 10 Foot 10 Feet Cheap Sale Backward Compatible All Devices

More pics

Product Features

 • Cable Builders 10FT High Speed HDMIВ® Cable with Ethernet
 • 3D Ready, Content Type, 4K Resolution, Ethernet Channel, Audio Return Channel
 • Backward compatible with all devices such as PS3, Bluray DVD, HDTV Receiver, XBox 360 Elite
 • Gold-plated connector shells and contacts, overmolded HDMI to HDMI connectors, thick cable jacket
 • RoHS Compliant

Technical Details

 • Model: 125004

Read full description

 

Cable Builders 10FT High Speed HDMI Cable with Ethernet 3D Content Type 4K x 2K Resolution Ethernet Channel Audio Return 10 FT 10&#39 10 Foot 10 Feet Cheap Sale Backward Compatible All Devices

Price: $8.99

V7 CAT5E Snagless Patch Cable RJ45 Male To Male, Gray (5 Feet) in Rhode Island

Posted: 10 Jul 2011 11:03 AM PDT

V7 CAT5E Snagless Patch Cable RJ45 Male To Male, Gray (5 Feet)

V7 CAT5E Snagless Patch Cable RJ45 Male To Male, Gray (5 Feet)

Zoom images

Size: 5 Feet

Product Features

 • PATCH CABLE V7 BY BELKIN

Technical Details

 • Brand Name: V7
 • Model: V7-C5E-05-GRY-S

Full description

 

V7 CAT5E Snagless Patch Cable RJ45 Male To Male, Gray (5 Feet)

Price: $3.54

Q6470A HP Color LJ 3800 ColorSphere Smart Printer Cartridge Black (6000 Yield) - (Genuine OEM toner) in Denton

Posted: 09 Jul 2011 10:44 PM PDT

Q6470A HP Color LJ 3800 ColorSphere Smart Printer Cartridge Black (6000 Yield) - (Genuine OEM toner)

Q6470A HP Color LJ 3800 ColorSphere Smart Printer Cartridge Black (6000 Yield) - (Genuine OEM toner)

More images

 • 6000 Yield
 • Black
 • 8.00x5.00x16.75
 • HP Q6470A Toner cartridge

Read full description

 

Q6470A HP Color LJ 3800 ColorSphere Smart Printer Cartridge Black (6000 Yield) - (Genuine OEM toner)

Price: $139.99

DURAGADGET 125cm size professional tripod stand with quick release and Free Case for for JVC G2 HD620B

Posted: 09 Jul 2011 09:28 PM PDT

DURAGADGET 125cm size professional tripod stand with quick release and Free Case for for JVC G2 HD620B

DURAGADGET 125cm size professional tripod stand with quick release and Free Case for for JVC G2 HD620B

Zoom images

 • 3-way tripod head with quick release plate
 • With crank for continuously variable height adjustment of centre column
 • Closed Length: 42.5 cm, Fully Extended Length : 125 m
 • Thread: 1/4 inch Weight 127g

Full description

 

Cheap DURAGADGET 125cm size professional tripod stand with quick release and Free Case for for JVC G2 HD620B

Price: $39.99

Compare Canon Replacement EOS-30D digital camera charger

Posted: 09 Jul 2011 12:21 PM PDT

Canon Replacement EOS-30D digital camera charger

Canon Replacement EOS-30D digital camera charger

More pics

description

Full description

 

Canon Replacement EOS-30D digital camera charger

Price: $5.10

Store Brother TN-04Y Compatible Remanufactured Yellow Toner Cartridge for HL-2700CN, MFC-9420CN Printers

Posted: 09 Jul 2011 12:07 AM PDT

Brother TN-04Y Compatible Remanufactured Yellow Toner Cartridge for HL-2700CN, MFC-9420CN Printers

Brother TN-04Y Compatible Remanufactured Yellow Toner Cartridge for HL-2700CN, MFC-9420CN Printers

More pics

Product Features

 • Supported printers: Brother HL-2700CN Color Laser Printer, Brother MFC-9420CN Color Laser Printer
 • Individually factory sealed
 • Sold exclusively by OCinkjet
 • Remanufactured under strict standards
 • One year factory warranty against product defect

Technical Details

 • Model: TN04Y

Read full description

 

Purchase Brother TN-04Y Compatible Remanufactured Yellow Toner Cartridge for HL-2700CN, MFC-9420CN Printers

Price: $40.44

Purchase 1/3 Sony CCD 420TVL 48-LED IR Infrared Camera 6mm

Posted: 08 Jul 2011 01:27 PM PDT

1/3 Sony CCD 420TVL 48-LED IR Infrared Camera 6mm

1/3 Sony CCD 420TVL 48-LED IR Infrared Camera 6mm

Zoom images

Product Features

 • Includes Free Power Adapter & Mount
 • Includes Free Wall Mount (excludes dome cameras with built-in mount)
 • One Year Warranty
 • 30-Day Money Back Guarantee!

Technical Details

 • Model: 1MJ

Read full description

 

Order 1/3 Sony CCD 420TVL 48-LED IR Infrared Camera 6mm

Price: $99.99

Coupon PROFESSIONAL 67 Inch Full Size Tripod with Carrying Case For The Panasonic Lumix DMC-FZ28 , DMC-FZ30 , DMC-FZ50 , DMC-FZ7 , DMC-FZ8 , DMC-FZ18 Digital Cameras with Exclusive FREE Complimentary Super Deal Micro Fiber Lens Cleaning Cloth

Posted: 07 Jul 2011 03:05 PM PDT

PROFESSIONAL 67 Inch Full Size Tripod with Carrying Case For The Panasonic Lumix DMC-FZ28 , DMC-FZ30 , DMC-FZ50 , DMC-FZ7 , DMC-FZ8 , DMC-FZ18 Digital Cameras with Exclusive FREE Complimentary Super Deal Micro Fiber Lens Cleaning Cloth

PROFESSIONAL 67 Inch Full Size Tripod with Carrying Case For The Panasonic Lumix DMC-FZ28 , DMC-FZ30 , DMC-FZ50 , DMC-FZ7 , DMC-FZ8 , DMC-FZ18 Digital Cameras with Exclusive FREE Complimentary Super Deal Micro Fiber Lens Cleaning Cloth

More photos

 • 67 Inch Full Size Tripod
 • Carrying Case
 • Works with Panasonic Lumix DMC-FZ28 , DMC-FZ30 , DMC-FZ50 , DMC-FZ7 , DMC-FZ8 , DMC-FZ18 Digital Cameras with Exclusive
 • Free Complimentary Super Deal Micro Fiber Lens Cleaning Cloth

Full description

 

Discount PROFESSIONAL 67 Inch Full Size Tripod with Carrying Case For The Panasonic Lumix DMC-FZ28 , DMC-FZ30 , DMC-FZ50 , DMC-FZ7 , DMC-FZ8 , DMC-FZ18 Digital Cameras with Exclusive FREE Complimentary Super Deal Micro Fiber Lens Cleaning Cloth

Price: $18.50

Ketron Internal Vocalizer for SD Series in Tucson

Posted: 05 Jul 2011 08:56 AM PDT

Ketron Internal Vocalizer for SD Series in Tucson

Ketron Internal Vocalizer for SD Series

View more images

description

Read full description

 

Ketron Internal Vocalizer for SD Series

Price:

Buy Hi-Capacity Equivalent of SKINA TW-700 Battery

Posted: 04 Jul 2011 06:47 PM PDT

Price Hi-Capacity Equivalent of SKINA TW-700 Battery

Hi-Capacity Equivalent of SKINA TW-700 Battery

More photos

 • 12 Month Warranty
 • 2300mAH
 • 1.2 Volts
 • NiMH

Full description

 

Hi-Capacity Equivalent of SKINA TW-700 Battery

Price: $9.95

Techno EarthВ® NEW AC Adapter Power Supply Charger+Cord for Acer Aspire 2000 3025 4315 5040 5315-2142 5600 5610 5610Z 5630-5633wlmi

Posted: 03 Jul 2011 03:17 PM PDT

Techno EarthВ® NEW AC Adapter Power Supply Charger+Cord for Acer Aspire 2000 3025 4315 5040 5315-2142 5600 5610 5610Z 5630-5633wlmi

Techno EarthВ® NEW AC Adapter Power Supply Charger+Cord for Acer Aspire 2000 3025 4315 5040 5315-2142 5600 5610 5610Z 5630-5633wlmi

Zoom

 • Techno EarthВ® Replacement AC Adapter with High Quality, Improved Power Cable (length 6 feet/1.8 meters)
 • Input Volt Type: Ac Input Volt: 100-240V (Worldwide Use)
 • Output Power : 65 Watt Output Volt : 19V
 • Output Amper : 3.42A Diameter : 1.5 x 5.5 ultra slim
 • Automatic Thermal cut-off Short circuit and Over Voltage protection Low Interference & Noise.

Full description

 

Techno EarthВ® NEW AC Adapter Power Supply Charger+Cord for Acer Aspire 2000 3025 4315 5040 5315-2142 5600 5610 5610Z 5630-5633wlmi

Price: $11.49

Price 25372B - West Penn Wire

Posted: 03 Jul 2011 02:42 AM PDT

25372B - West Penn Wire

25372B - West Penn Wire

Zoom images

description

Read full description

 

25372B - West Penn Wire

Price: $242.64

18x26 Custom Picture Frame / Poster Frame 2 Wide Complete Sand Wood Frame (8942) in Palm Bay

Posted: 01 Jul 2011 11:33 PM PDT

Order 18x26 Custom Picture Frame / Poster Frame 2 Wide Complete Sand Wood Frame (8942) in Palm Bay

18x26 Custom Picture Frame / Poster Frame 2 Wide Complete Sand Wood Frame (8942)

More pics

description

Full description

 

18x26 Custom Picture Frame / Poster Frame 2 Wide Complete Sand Wood Frame (8942)

Price: $65.29

Free Shipping SSL F2.600 FORCE 600W, 2 Channel MOSFET Amplifier with Remote Subwoofer Level Control

Posted: 29 Jun 2011 01:32 PM PDT

SSL F2.600 FORCE 600W, 2 Channel MOSFET Amplifier with Remote Subwoofer Level Control

SSL F2.600 FORCE 600W, 2 Channel MOSFET Amplifier with Remote Subwoofer Level Control

Zoom images

Product Features

 • Tri-mode operation Bridgeable
 • 2 Ohm Stereo Stable
 • Variable low pass crossover: 40-150Hz
 • Fixed high pass crossover (200Hz)
 • Variable 0 to +18dB Bass Boost

Technical Details

 • Brand Name: Soundstorm
 • Model: F2.600

Full description

 

SSL F2.600 FORCE 600W, 2 Channel MOSFET Amplifier with Remote Subwoofer Level Control

Price: $66.60

Cheap Battery-Biz PANASONIC NV-RX33EG Camcorder battery in Gilbert

Posted: 29 Jun 2011 01:05 AM PDT

Battery-Biz PANASONIC NV-RX33EG Camcorder battery

Battery-Biz PANASONIC NV-RX33EG Camcorder battery

More photos

 • Guaranteed to meet or exceed original specifications
 • 100% OEM compatible
 • Full one year warranty

Read full description

 

Battery-Biz PANASONIC NV-RX33EG Camcorder battery

Price: $31.46

Price SterlingTek's POWWER Canon MVX30i Camcorder Battery BP-2L24 in Oceanside

Posted: 27 Jun 2011 10:49 PM PDT

SterlingTek's POWWER Canon MVX30i Camcorder Battery BP-2L24

SterlingTek's POWWER Canon MVX30i Camcorder Battery BP-2L24

View more images

 • Brand New Canon MVX30i Camcorder Battery
 • 100% OEM Compatible - Meets or Exceeds OEM Canon MVX30i Camcorder Battery specifications
 • Guaranteed to work with your camcorder
 • CE Safety Certification
 • SterlingTek's Canon MVX30i Camcorder Battery is guaranteed for 1 FULL Year

Read full description

 

SterlingTek's POWWER Canon MVX30i Camcorder Battery BP-2L24

Price: $39.99

Cerwin Vega CV-2800 High Performance Power Amplifier

Posted: 26 Jun 2011 08:25 PM PDT

Cerwin Vega CV-2800 High Performance Power Amplifier

Cerwin Vega CV-2800 High Performance Power Amplifier

Zoom

 • Power amplifier with ratings up to 2800 watts
 • Flow-through cooling design prevents overheating with continuously variable speed, front to rear
 • Balanced XLR and TRS Input connectors
 • Front panel LED displays indicate power, clip protect and signal status
 • 5-way binding post and Speakon output connectors

Full description

 

Cerwin Vega CV-2800 High Performance Power Amplifier

Price: $479.00

Sharp SF 810NT1 - Toner refill black - 7000 pages

Posted: 23 Jun 2011 03:55 AM PDT

Sharp SF 810NT1 - Toner refill black - 7000 pages

Sharp SF 810NT1 - Toner refill black - 7000 pages

View more pics

Product Features

 • Color: Black
 • Page Yield: 280 Grams
 • 1 Year 100% Satisfaction Guarantee
 • Free Shipping on All Orders Over $50

Technical Details

 • Brand Name: Sharp
 • Model: 810NT1

Read full description

 

Sharp SF 810NT1 - Toner refill black - 7000 pages

Price: $7.99

LGIC Replacement VX4650 cellphone replacement charger

Posted: 22 Jun 2011 05:08 PM PDT

Compare LGIC Replacement VX4650 cellphone replacement charger

LGIC Replacement VX4650 cellphone replacement charger

Zoom

description

Full description

 

LGIC Replacement VX4650 cellphone replacement charger

Price: $2.69

Polk Audio FXI A4 Surround Speakers (Pair, White)

Posted: 22 Jun 2011 02:22 AM PDT

Polk Audio FXI A4 Surround Speakers (Pair, White)

Polk Audio FXI A4 Surround Speakers (Pair, White)

Zoom images

Color: White

Product Features

 • Pair of timbre-matched surround speakers to fit any Polk Audio home theater or multi-channel music system
 • Equipped with a 5.25-inch dynamic balance driver with polymer/mineral composite cone
 • Features a neodynium magnet, low viscosity ferro-fluid cooling, and a heat sink on the back of the magnet
 • Equipped with two 1-inch silk/polymer composite dome tweeters
 • All MDF construction and extensive asymmetric cabinet bracing ensure resonance-free enclosures

Technical Details

 • Woofer: 5.25-inch polymer composite dynamic balance with rubber surround
 • Tweeter: Two 1-inch silk polymer composite domes
 • Frequency response: 50Hz-27kHz
 • Nominal impedance: 8 ohms
 • Recommended amplifier power: 20-150 w/channel
 • Efficiency: 88 dB
 • Inputs: 5-way binding posts
 • Cabinet size: 12 H x 11.83 W x 7.44 D inches
 • Mounting options: Integrated Keyhole Slot for wall mounting
 • Enclosure type: Vented with single port
 • Speaker warranty: 5 years parts and labor (original purchaser)

Read full description

 

Discount Polk Audio FXI A4 Surround Speakers (Pair, White)

Price: $399.95

Epson T096920 Stylus Photo R2880 Printer UltraChrome K3 Ink Cartridge (Light Light Black)

Posted: 20 Jun 2011 05:02 AM PDT

Buy Epson T096920 Stylus Photo R2880 Printer UltraChrome K3 Ink Cartridge (Light Light Black)

Epson T096920 Stylus Photo R2880 Printer UltraChrome K3 Ink Cartridge (Light Light Black)

More images

 • Genuine Epson Ink Cartridge
 • New Product

Read full description

 

Cheap Epson T096920 Stylus Photo R2880 Printer UltraChrome K3 Ink Cartridge (Light Light Black)

Price: $14.17

World Time/Calculator in Arvada

Posted: 19 Jun 2011 08:05 AM PDT

World Time/Calculator

World Time/Calculator

Zoom

description

Full description

 

World Time/Calculator

Price:

Taipingmali (tm)

Posted: 15 Jul 2011 01:10 AM PDT

Taipingmali (tm)


Guna Facebook desak Najib letak jawatan

Posted: 15 Jul 2011 12:54 AM PDT

Menanti azab Allah
Kelmarin mereka mendakwa sudah ada 170 ribu penyokong, hari ini sudah 200 ribu, esok mungkin 300 ribu, lusa 1 juta.

Apakah sistem pemerintahan kita angkat menggunakan facebook sebagai satu cara dalam memilih pemerintahan negara?

Jika benar harap pihak pembangkang dalam mengimplementasikan dahulu perkara ini. Gunakan dalam pemlihan jawatan kuasa masjid yang riuh di Pulau Pinang.

Muktamar Pas yang baru berlalu pun elok dibuat lain dan gunakan undian melalui facebook. Sama jugalah halnya dengan pemilihan cabang, ranting dan batang dalam PKR.

Kita sedia maklum bahawa dalam pemilihan PKR tahun lepas pun beribu bantahan, tetapi sampai sekarang senyap....

Elok jugalah Pkr membatalkan keputusan pemilihan tersebut dan guna pengundian dalam facebook.


Apa macam, setuju?

Pas Bengong

Posted: 14 Jul 2011 05:24 PM PDT

Depa dok kutuk Najib, sebab Najib suruh buat demo dalam stadium tetapi tak bagi guna Stadium Merdeka.

Mat Sabun 121 kata Najib tak layak jadi PM.

Mangkuk hayun sungguh la, Najib pun dah sebut awal-awal lagi, supaya guna stadium negeri milik mereka seperti Selangor, Penang, Kedah atau Kelantan.

Najib tak izin guna Stadium Merdeka. Pas kutuk lagi kononnya Najib kata Stdium Merdeka stadium suci,

Kata Pas," Najib bengong sebab yang suci iah di Mekah sahaja. Sebab tu orang panggil Tanah Suci. Stadium Merdeka tak suci. Kurafat sungguh Umno."

Bila pulak Najib dan Umno kata Stadium Merdeka tempat suci? Tolong tunjuk bukti?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 pelajar 1 sukan

Posted: 14 Jul 2011 05:11 PM PDT

Published with Blogger-droid v1.7.1

Apa susah, tarik balik biasiswa dan suruh balik dengan kos sendiri

Posted: 14 Jul 2011 05:03 PM PDT

Pak Samad hanya nampak Najib, Pas, Pkr dan Dap bagaimana?

Posted: 14 Jul 2011 04:58 PM PDT

“JOM SHOPPING” SELANGOR SATU LAGI MUSLIHAT P/RAYA

Posted: 14 Jul 2011 08:39 AM PDT

Kedai Rakyat 1 Malaysia


KUALA LUMPUR, 14 Julai – MCA Selangor berkata skim kebajikan "Jom Shopping" bagi warga emas oleh Kerajaan Negeri Selangor hanyalah satu muslihat politik yang bertujuan memancing undi rakyat untuk parti pakatan.

Setiausaha MCA negeri Wong Koon Mun berkata sementara Kerajaan Persekutuan tidak pernah menggembar-gemburkan perbelanjaan sebanyak RM422.5 juta bagi membantu warga emas dengan memberikan mereka RM300 setiap bulan, kerajaan pimpinan parti pakatan sebaliknya mahu mereka berbelanja sewenang-wenang.

"Kerajaan Persekutuan pimpinan BN (Barisan Nasional) menyedari tidak semua orang mahu membeli-belah, maka yang demikian memberikan RM300 tunai kepada warga emas untuk digunakan bagi menampung keperluan mereka.

"Pakatan (parti pembangkang) bagaimanapun memutuskan untuk menghadkan pilihan mereka dengan membeli-belah barangan keperluan. Ini jelas menunjukkan kedangkalan kerajaan negeri yang kurang memahami masalah kehidupan harian rakyat," katanya dalam satu kenyataan di sini.

Wong berkata di bawah program "Merakyatkan Ekonomi Selangor", kerajaan Selangor seharusnya menyediakan lebih banyak kedai runcit dan bukannya membawa warga emas keluar membeli-belah.

Beliau berkata hakikatnya program "Jom Shopping" adalah satu lagi propaganda pilihan raya parti pakatan yang sekadar mahu menunjukkan kepada orang ramai bahawa parti itu prihatin terhadap kebajikan warga emas dengan membawa mereka
membeli-belah di pasar raya besar.

Program "Jom Shopping" akan dilancarkan esok dan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim berkata program itu membolehkan warga emas untuk turut berkongsi menikmati kekayaan negeri itu.
– BERNAMA

dari blog milosuam : Rasakan azab atas dunia kerana membela sibontot

Posted: 14 Jul 2011 06:56 AM PDT

Gambar terbaru mangsa bom pemedih mata, Fayad Al-Bakri

Kongsi711
MENGIKUT peraturan, jika perlu, Polis hanya boleh melepaskan tembakan gas pemedih mata pada paras 45 darjah ke arah udara, namun apa yang berlaku di KL Sentral 9 Julai lalu, pihak polis dipercayai sengaja menembak peluru gas pemedih mata ke arah Anwar Ibrahim namun peluru itu melantun ke pipi pengiring beliau, Fayad Al-Bakri.

Akibatnya pengiring Anwar ini mengalami pendarahan dan kecederaan yang teruk di bahagian tulang pipinya. Rakyat biasa yang berhimpun secara aman, tanpa senjata, ditembak dengan peluru gas pemedih mata. Beliau dilaporkan terpaksa menjalani pembedahan plastik.


Di bawah ini dua keping gambar terbaru Fayad Al-Bakri yang sedang menjalani rawatan di hospital yang dikongsikan oleh salah seorang kawan yang melawat beliau di hospital.


Menurut sumber, Fayad Al-Bakri kini di dalam keadaan tidak sedarkan diri.
ReJaM© "Kata Polis, mereka telah menjalankan tugas secara profesional, betul ke...?"

source: http://milosuam.blogspot.com/2011/07/gambar-terbaru-mangsa-bom-pemedih-mata.html#ixzz1S5VPGTSa

Utusan Malaysia untuk setiap kedai kopi dan kantin

Posted: 14 Jul 2011 06:30 AM PDT

Utusan Malaysia atau nama asalnya Utusan Melayu adalah wadah perjuangan Melayu yang berjaya membangkitkan semangat untuk membebaskan negara daripada penjajahan British,

Kumpulan Utusan telah diperbadankan pada tahun 1938 di Singapura sebagai Utusan Melayu Press Limited. Akhbar sulungnya, Utusan Melayu, telah dilancarkan pada 29 Mei 1939. Dengan menggunakan Jawi, iaitu tulisan Arab, akhbar tersebut dicetak di Singapura dan memenuhi kehendak para pembaca yang celik Jawi di Tanah Melayu jajahan British.


Pada tahun yang sama edisi Ahad, Utusan Zaman telah diterbitkan. Utusan Melayu dan Utusan Zaman berada di barisan hadapan pembangunan intelek-intelek nasionalis Melayu yang kemudiannya telah melahirkan kepemimpinan politik yang berkesedaran tentang persediaan untuk mencapai kemerdekaan

Hari ini Utusan Malaysia adalah musuh utama kepada Parti Pas. Sehingga mereka bersama Pkr sanggup membakar akhbar yang dilabelkan sebagai Utusan meloya.

Ini lah sifat munafik Pas yang mengaku sebuah parti Islam tetapi membawa fahaman setan dan iblis.

Walaupun pengedaran Utusan menurun tetapi pembaca secara online semakin hari semakin bertambah.

Hari ini TM ingin mencadangkan supaya ada pihak membeli Utusan secara pukal dan mengedarkan secara percuma kepada semua kedai-kedai kopi di bandar-bandar kecil dan juga di kampung-kampung.

TM juga amat berterima kasih kepada YB Dato Mohammad Zahir Adun Kamunting yang menaja akhbar tersebut ke beberapa buah sekolah di kawasan Dun Kamunting.

Walaupun usaha beliau diperlekehkan dan dipandang hina oleh guru-guru dan ustaz Pas , namum beliau tetap menaja atau memberikan secara percuma.

Mereka yang mencebik bila melihat akhbar tersebut, kadang kala sembunyi-sembunyi baca dan ada yang angkut balik ke rumah.

Bagaimana dengan isu majlis anjuran Jeff Ooi?

Posted: 14 Jul 2011 06:06 AM PDT

KUALA LUMPUR, 8 Mei — Perkasa memberi tempoh dua minggu kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk menyiasat kesahihan laporan Utusan Malaysia semalam, yang mendakwa penganut Kristian mahu menjadikan agama itu sebagai agama rasmi negara menggantikan Islam.

Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali berkata, pihaknya memandang serius laporan akhbar milik Umno yang bertajuk "Kristian Agama Rasmi?" yang mendapat kritikan banyak pihak termasuk pemimpin Pakatan Rakyat dan kumpulan agama bukan Islam.

"Kita memandang serius perkara ini sebab ia berkaitan dengan agama dan ada kaitan dengan elemen provokasi . . . malah ia juga ada kaitan dengan soal keselamatan negara.

"Kalau benar laporan itu, kita mahu pihak yang terlibat diambil tindakan, mencegah lebih baik daripada mengubati. Kalau benar pihak keselamatan jangan tunggu lama, ia mungkin akan ambil masa untuk siasat perkara ini," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat dewan tertinggi Perkasa.

Utusan Malaysia semalam melaporkan wujudnya perbincangan untuk menjadikan Kristian sebagai agama rasmi negara sekali gus melantik perdana menteri dalam kalangan penganut itu.

Laporan muka depan dengan tajuk "Kristian agama rasmi" itu turut disiarkan dalam beberapa blog pro-Umno.

Blog-blog itu menuduh DAP menghasut dengan cuba meminda undang-undang negara untuk menjadikan mereka yang beragama Kristian menjadi perdana menteri, dengan menunjukkan gambar berbintik-bintik yang didakwa mereka sebagai pakatan rahsia antara DAP dan pastor-pastor di sebuah hotel di Pulau Pinang, Rabu lalu.

Selain memberikan tempoh dua minggu kepada KDN, Ibrahim yang juga Ahli Parlimen Pasir Mas berkata pihaknya mahu kerajaan mengambil tindakna tegas terhadap sesiapa sahaja yang cuba menggugat kedudukan Islam sebagai agara rasmi.

"Kita memang memandang serius perkara ini, walaupun seorang yang terlibat tindakan juga harus diambil, kenyataan mereka (mahu jadikan Kristian agama rasmi) menyentuh kedudukan agama Islam . . . cabar agama Islam yang dinobatkan sebagai agama rasmi negara.

"Dalam tempoh dua minggu kita nak tahu, kami mahu kerajaan bertindak tegas, ini bukan isu politik, jangan jadikan ia sebagai untung rugi politik, jangan sebab mahu ambil hati tiada tindakan yang diambil . . . kami tidak akan berdiam diri sehingga tindakan diambil," katanya sambil menambah, pihaknya akan membuat laporan polis lagi esok.

Ditanya pendirian parti politik yang seolah-olah mengambil sikap lepas tangan, Ibrahim menegaskan, sepatutnya parti-parti politik perlu melihat dari aspek keselamatan negara dan bukan "hanya mahu mendapatkan sokongan pengundi."

"Kita tidak bermain dengan api, tapi bila ada pendedahan yang dibuat sama ada betul atau tidak polis kena siasat, macam mana nak biarkan perkara ini yang sudah didedahkan.

"Pendirian parti politik hanya menjaga kepentingan parti, mereka tidak akan ambil sikap dari segi undi yang mereka boleh dapat pada pilihan raya akan datang," katanya.

Tambah Ibrahim, sekiranya laporan Utusan Malaysia yang dipetik daripada beberapa blog itu tidak benar, tindakan harus diambil terhadap blogger yang menyiarkan laporan palsu.

"Isu keselamatan tak boleh lepas tangan, saya harap kerajaan telus dan bertindak dengan cepat, bila hina Islam tiada sesiapa yang nak bela, bila kita bertindak kata kita rasis, perkauman, Perkasa bukan apoligetik," katanya.

Pandangan Azli Shukri terhadap pemikiran MAZA

Posted: 14 Jul 2011 05:33 AM PDT

Fatwa Terbaru Asri : Demonstrasi Bersih 2.0 Halal Di Sisi Islam?

Nampaknya selepas memperoleh "title" Prof. Madya - ilmu Dr Asri Zainul Abidin sudah jauh tinggi melangit, mengalahkan ilmu para ulama besar Arab Saudi, sehingga tergamak beliau mendakwa golongan salaf yang berpegang kepada hadis nabi yang menyuruh agar tetap taat kepada pemerintah dan mengharamkan demonstrasi jalanan seperti mana yang berlaku dalam perhimpunan Bersih 2.0 baru-baru ini, sebagai golongan yang tidak faham akan tujuan dan maksud hadis-hadis nabi tersebut (baca di sini).

Apakah ulama-ulama al-Azhar dan Arab Saudi juga jahil dalam memahami hadis-hadis politik itu? Kerana mereka juga turut mengharamkan perbuatan demonstrasi di Mesir dan di negara-negara Islam lain? Bahkan, ulama-ulama besar Mesir dan Arab Saudi sangat menentang perbuatan demonstrasi yang boleh mencetuskan huru-hara dan pada masa yang sama keadaan tersebut boleh diambil kesempatan oleh pihak ketiga. (Baca di sini).

Apakah ilmu dan kefahaman hadis Dr Asri jauh lebih hebat jika dibanding dengan ulama-ulama tersohor Arab Saudi seperti Syeikh Khalid Ali Muhammad al-Anbariy, Syeikh Abdul Aziz Ibn Baz, Syeikh Muhammad Salih al-Uthaimin, Syeikh Salih Fauzan al-Fauzan dan Syeikh Nasharuddin al-Bani yang sangat terkenal dengan kewarakan, kezuhudan dan ketinggian ilmu hadis mereka - dan berapa ratus pula hadis yang dihafal oleh Dr Asri, sehingga tergamak menyindir kononnya, golongan salaf di Malaysia telah tersalah dalam memahami hadis-hadis yang berkaitan dengan ketaatan terhadap pemerintah?

Sekiranya hadis-hadis yang menyuruh umat Islam agar taat kepada pemerintah sudah tidak lagi relevan pada masa kini, bila dan ketika mana pula hadis-hadis tersebut hendak digunakan? Apakah kita menunggu sehingga Malaysia menjadi kacau-bilau dan hancur musnah, barulah Asri akan menyuruh umat Islam kembali kepada hadis-hadis tersebut?

Kenyataan terbaru Asri di dalam Malaysia-Insider, seolah-olah menghalalkan perbuatan demonstrasi Bersih 9 Julai lalu, walaupun Majlis Fatwa Kebagsaan telah memutuskan bahawa para pelaku yang terlibat dalam perhimpunan tersebut perlu bertaubat, kerana yang mereka lawan bukannya UMNO/BN atau SPR lagi - tetapi yang mereka lawan ialah Yang Di-Pertuan Agong! Inilah yang perlu Asri faham.

Pada hemat saya, Asri bukan lagi golongan salaf atau boleh dilabelkan sebagai ulama salaf. Terlalu banyak pandangannya tersasar jauh daripada falsafah salaf yang kononnya diperjuangkan selama ini. Nasihat saya, hati-hati dengan pandangan Asri...terlalu banyak racun yang mula disebarkan tanpa disedari (Baca di sini).

Hadis-hadis di bawah tidak perlu ditafsir, ia sudah jelas maksudnya. Jangan memandai-madai menafsir sendiri maksud hadis nabi, sekiranya ia sudah jelas dan terang dengan apa-apa yang telah nabi sampaikan. Wallahualam.

1. Huzaifah al-Yaman r.a telah berkata, aku pernah bertanya, Ya Rasulullah! Sekiranya kami ditimpa kesusahan dan kemudiannya Allah s.w.t telah mendatangkan dengan kebaikan, adakah di sebalik kebaikan itu ada lagi kesusahan?Jawab Baginda, Ya! Aku bertanya pula, adakah di sebalik keseusahan itu pula kebaikan? Jawab Baginda, Ya! Aku bertanya lagi, Bagaimana? Sabda Baginda, Akan berlaku selepasku pemimpin-pemimpin yang tidak mengikut petunjukku dan tidak melaksanakan sunnahku dan akan bangkit dalam kalangan mereka, tokoh-tokoh yang hati mereka ialah hati syaitan bertubuhkan manusia. Kata Huzaifah, aku bertanya lagi, Bagaimanakah yang patut aku lakukan wahai Rasulullah, sekiranya aku dalam keadaan sedemikian? Baginda bersabda, Engkau hendaklah patuh dan taat kepada pemimpin, sekali pun ia memukul belakangmu dan merampas hartamu, maka tetaplah patuh dan taatlah. (Hadis Shahih Riwayat Muslim).

2. Wail bin Hujrin r.a meriwayatkan, katanya : Salamah bin Yazid al-Ju'fi bertanya kepada Rasulullah SAW ; Wahai nabi Allah, bagaimana pendapat anda, jika para penguasa bangun meminta hak mereka atas kami dan mereka menahan hak kami? Apakah yang anda hendak perintahkan? Rasulullah bersabda : Dengar dan taatlah, mereka hanyalah akan menanggung apa yang dipikul ke atas mereka dan kamu akan menanggung apa yang dibebankan ke atas kamu. (Hadis Shahih Riwayat Muslim) (Baca di sini untuk penjelasan yang lebih baik)
 
NOTA KAKI:
Sebagai seorang ilmuan muda kadang kala aku cukup tidak memahami pendirian beliau yang kadang-kadang tidak konsisten.  Dulu semasa beliau mula-mula memegang jawatan mufti Perlis suka juga mengikut perkembangan dan pemikiran beliau. kini tidak lagi..

Ucapan Presiden UMNO di Majlis Penerangan Perdana

Posted: 14 Jul 2011 03:02 AM PDT

Chegu Bard menjerut leher sendiri...

Posted: 14 Jul 2011 02:29 AM PDT

MACC report

Yesterday, PKR-linked Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) president Badrul Hisham Shaharin (left) lodged a report with the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) on the alleged ring and its link with Rosmah (right).

"We don't want a repeat of the Philippine fiasco where the self-styled First Lady Imelda cleared public funds for selfish lavish spending," he said, urging the commission to launch an investigation into the allegations.

In his reaction, PAS vice president Mahfuz Omar hoped the MACC would be transparent in its investigation.

"If it is true, where did Rosmah, being a housewife, get the money?

"If there a fraud? Maybe some interested parties bought those items for Rosmah?" Mahfuz was quoted as saying.

Job Fest

Posted: 14 Jul 2011 01:57 AM PDT

Info sekali lagi BN Youth Job Fair Edisi Pantai Timur di Zenith Hotel, Putra Square, Kuantan dari 15-17 Julai. 6 ribu peluang pekerjaan disediakan! Panjangkan kpd rakan2 dan sahabat taulan.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

PANEH MIANG

Posted: 15 Jul 2011 01:05 AM PDT

PANEH MIANG


Agenda sulit di Ibu Pejabat DAP Negeri Sembilan dibongkar!

Posted: 14 Jul 2011 08:44 PM PDT


Mereka banyak menyentuh isu Bersih dan mereka kata DAP sememangnya senang hati kerana ahli DAP mengikut arahan (untuk) tidak terlibat dengan perhimpunan BERSIH.

Kata (mereka) lagi, biarkan Melayu lanyak Melayu, kita jangan campur kerana itu bukan urusan kita. Biar mereka tuduh Anwar meliwat atau Anwar langgan pelacur Cina, Kita jangan campur (kerana) itu hal mereka. Orang UMNO tidak percaya Anwar, PKR dan PAS. (Orang) PAS dan PKR (pun) tidak percaya(kan) UMNO. Yang untung DAP.

MCA dengan presidennya yang tidak bermoral. Orang Cina semua sudah benci MCA. Jangan takut dengan PAS (sebab) mereka bukan ramai. Tengok di Selangor dan Perak (masa kita memerintah), PAS tak boleh buat apa. Jadi (buat) apa kita takut dengan PAS. PAS hanya mahu menumpang kuasa kita sebab mereka ini semua(nya) gila kuasa. Kita bagilah mereka tumpang dan mereka inilah yang akan mengarut mencipta fatwa-fatwa yang menguntungkan kita.

Kalau kita kena baca beberapa patah ayat Quran, kita baca saja. Apa salahnya (kerana ia) bukan jadi kesan bagi kita. Yang penting kita perlu (pastikan) orang Melayu percaya dengan kita dan (seterusnya) kita tawan mereka.

Edited from here.

Belantan

Posted: 14 Jul 2011 11:55 PM PDT

Belantan


Sampai bila PAS harus jadi 'kaldai tunggangan' Pakatan Rakyat?

Posted: 14 Jul 2011 09:17 AM PDT
Dengan fikiran yang tenang, ingatkan kembali wajah-wajah penunjuk perasaan yang menimbulkan huru-hara dalam perhimpunan haram di Kuala Lumpur, Sabtu lalu. Lihatlah dengan teliti satu persatu, siapakah kumpulan majoriti dalam demonstrasi itu? Apakah keturunan dan agama mereka? Apa pakaian yang mereka pakai? Serta siapa yang mereka sokong?

Kita akan mendapat satu sahaja jawapan iaitu majoritinya ialah orang Melayu, beragama Islam dan penyokong PAS. Ada antara mereka yang kononnya atas nama perjuangan sudah berhari-hari di ibu negara dan ada pula baru tiba semata-mata untuk menyertai demonstrasi berkenaan.

Mereka sanggup datang daripada jauh dan dekat, merempat di masjid dan surau, stesen bas dan kereta api, menumpang rumah saudara dan taulan hanya dengan satu matlamat iaitu menyertai perhimpunan haram!

Akibat ketaksuban yang menguasai pemikiran dan mata hati, mereka tidak sedar bahawa perjalanan jauh mereka ke ibu negara adalah semata-mata untuk menjayakan satu perhimpunan haram yang dianjurkan oleh Pengerusi Bersih, S.Ambiga.

Ambiga bukanlah ahli politik dan malahan beliau tidak pernah menyertai mana-mana pilihan raya sebagai calon, sebaliknya Ambiga lebih dikenali sebagai salah seorang penyokong Suruhanjaya Antara Agama (IFC) yang suatu ketika berusaha menggugat kesucian agama Islam.

Malahan penyokong PAS yang bersedia menjadi 'pak sanggup' itu juga tidak memikirkan bagaimana biadabnya Ambiga menunjukkan kedegilannya kepada pihak berkuasa yang melarang perhimpunan haram tersebut diadakan. Tetapi pemimpin dan sebahagian ahli PAS yang sudah diresapi semangat politik kebencian seperti biasa mudah lupa dan begitu senang memaafkan, biarpun individu berkenaan pernah menggugat agama mereka.

Apa yang mengecewakan sehari sebelum itu, khutbah Jumaat yang dikeluarkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sudah mengingatkan mengenai siapa penganjur perhimpunan haram berkenaan.

Malahan Jakim secara tegas menyatakan, '' Mimbar ingin menyatakan bahawa mereka ini sebenarnya pernah menimbulkan kemarahan umat Islam. Mempertikaikan hak-hak orang Islam serta memperalatkan sebahagian daripada pemimpin yang beragama Islam yang dikaburi oleh keghairahan untuk mendapatkan kuasa.''

Kita bersimpati dengan penyokong-penyokong PAS berkenaan yang sanggup berkorban datang ke Kuala Lumpur semata-mata menyahut seruan Ambiga yang disampaikan melalui pemimpin-pemimpin mereka. Dalam demonstrasi haram tersebut, penyokong PAS basah kuyup bukan sahaja disirami hujan malah ada yang pedih mata akibat terkena gas pemedih mata dan semburan air kuning oleh pihak polis.

Dalam soal ini, jangan sesekali menyalahkan pihak berkuasa yang bertanggungjawab untuk menjaga keselamatan dan ketenteraman awam. Ketika berkumpul pula PAS yang ada pemimpinnya begitu mudah mengatakan mereka lebih hebat dalam perjuangan Islam tidak pula mempedulikan mahram dan bukan mahram.

Semuanya bercampur gaul bersama-sama sama ada yang berserban atau berkopiah, bertudung atau berpurdah, semuanya sudah dianggap 'halal' kononnya atas nama menegakkan kebenaran dan meranapkan kebatilan. Tingkah laku mereka juga amat menyedihkan sebagai seorang penyokong kepada sebuah parti yang selama ini merasakan mereka lebih Islam daripada UMNO.

Lebih mengecewakan ialah sebahagian mereka adalah penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) yang sanggup mengingkari arahan kerajaan supaya jangan terlibat dalam perhimpunan tersebut semata-mata menjadi alat kepada pemimpin-pemimpin Pas.

Sebab itulah pemimpin-pemimpin PAS perlu bertanggungjawab terhadap apa yang berlaku ke atas penyokong-penyokong mereka termasuklah jika ada di kalangan mereka dibuang dari IPT. Ia kerana sudah berminggu-minggu amaran telah diberikan oleh pihak berkuasa bahawa perhimpunan di Kuala Lumpur pada Sabtu lalu melanggar undang-undang negara.

Tetapi sebahagian besar penyokong PAS yang hadir tidak diberi gambaran sebenar kesan buruk akibat penyertaan mereka, sebaliknya pemimpin PAS meracunkan pemikiran ahli-ahli parti itu dengan menyatakan inilah adalah satu perjuangan bagi menuntut keadilan dan meruntuhkan kezaliman kerajaan Barisan Nasional (BN) dan UMNO.

Maka tersenyumlah Ambiga, pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP kerana mempunyai rakan sekutu seperti PAS yang cukup akur mematuhi arahan agar mengerahkan ahli-ahlinya menghadiri perhimpunan haram berkenaan.

Penyokong-penyokong Pas yang hadir juga seolah-olah tertipu apabila tidak ramai penyokong PKR apatah lagi DAP yang datang untuk berhadapan dengan pihak berkuasa.

Kesudahannya penyokong PAS yang menjadi sasaran dikejar dan ditangkap oleh pihak polis sedangkan penyokong kedua-dua parti itu hanya menonton di televisyen atau membaca di dada-dada akhbar bagaimana 'lawaknya' gelagat kawan mereka dalam PAS yang menyertai demonstrasi berkenaan.

Namun begitu tidak semua ahli PAS yang sejahil kelompok yang datang ke Kuala Lumpur, malah masih ada lagi sebahagian pemimpin dan ahli PAS yang mampu berfikir secara waras.

Mereka tidak menyahut seruan turun ke Kuala Lumpur biar pun Presiden PAS sendiri, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyertainya. Ia kerana mereka amat memahami kesan buruk akibat perhimpunan haram tersebut.

Beberapa pemimpin muda PAS yang dihubungi beberapa hari sebelum perhimpunan berkenaan memberitahu bahawa mereka tidak rela menjadi 'pak turut' atau 'kaldai tunggangan' bagi memenuhi agenda Ambiga, Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan DAP.

Tambahan pula mereka sendiri merasakan ketiga-tiga pihak berkenaan mempunyai agenda tersirat di sebalik perhimpunan haram tersebut. Malahan ketangkasan pihak polis membongkar pelbagai elemen yang cuba menyerap masuk semasa demonstrasi berlangsung juga turut membimbangkan pemimpin-pemimpin muda itu.

Ia kerana mereka merasakan perhimpunan haram tersebut bukan sekadar menuntut sebuah pilihan raya bebas, adil dan telus tetapi lebih daripada itu menjurus ke arah menghuru-harakan negara dan menjatuhkan kerajaan secara tidak sah. Tetapi semua ini tidak ada dalam pemikiran pemimpin-pemimpin PAS terutamanya di kalangan mereka yang menjadi penyokong kuat kepada Anwar.

Sikap mereka yang terlalu taksub berpegang kepada kerjasama dengan pakatan pembangkang membolehkan Anwar memanipulasikan kekuatan PAS untuk kepentingan politiknya. Anwar tidak boleh bergantung kepada PKR yang semakin merudum sokongannya di kalangan rakyat. Malahan PKR tidak sehebat PAS dalam penyusunan organisasinya.

Tambahan pula Anwar tahu ahli-ahli PAS sentiasa patuh dan taat kepada arahan pemimpin-pemimpin mereka, oleh itu Anwar memanipulasikan semua itu bagi membolehkan PAS menjadi penggerak utama dalam demonstrasi yang dilancarkan.

Berdasarkan kehadiran pada perhimpunan haram Sabtu lalu, ramai yang yakin bahawa ia tidak akan seramai mana jika penyokong-penyokong PAS tidak turun ke jalanan. Bersih tidak ada kekuatan, begitu juga PKR manakala DAP pula tidak akan memperbodohkan diri dengan menyuruh masyarakat Cina meninggalkan masa berfaedah mereka dengan menyertai demonstrasi tersebut.

Ini berbeza dengan PAS yang pemimpin-pemimpinnya begitu ghairah untuk menunjukkan semangat setiakawan sehingga mengerahkan ahli-ahlinya menyahut seruan Ambiga, Anwar dan DAP.

'Lebih hebat' lagi ada pula di kalangan penyokong PAS yang sanggup menjadi 'penaja utama' dengan memberi elaun khas kepada penyokong parti itu yang menyertai perhimpunan haram tersebut. Demikianlah nasib PAS, dari semasa ke semasa, parti itu terus menjadi 'pak turut' atau 'kaldai tunggangan' yang boleh diarah membuat itu dan ini untuk kepentingan orang lain.

Semua itu terjadi kerana PAS kini bukan lagi pejuang negara Islam. PAS tidak lagi berdiri atas prinsip menegakkan syariat Allah atau sebuah parti yang berdiri di atas kaki sendiri tetapi PAS kini adalah sebuah parti yang dahagakan kedudukan dan memburu kekuasaan sama seperti PKR dan DAP sehingga terus rela menjadi 'pak turut' ataupun 'kaldai tunggangan' Pakatan Rakyat! Wallahuallam.

Suara Politik
Taminsari

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 14 Jul 2011 11:54 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


GEMPAR: Nurul Izzah Mula Percaya Lelaki Itu Papanya.

Posted: 14 Jul 2011 08:56 PM PDT

Sejak bermulanya kes anwar pandikutti meliwat saiful, rumah tangga dan keluarga anwar mula huru hara, bermula dengan pemberontakan ehsan anak lelaki tunggal anwar menempelak perangai tak senonoh bapaknya dan perang antara ehsan dan nurul izzah bukan jadi rahsia lagi.

Timbul pulak video prono lakonan anwar, lebih parahkan keadaan, sampaikan hampir berentakan rumah tangga nurul izzah apa bila keluarga mertuanya percaya lelaki yang menyudu pelacor cina itu adalah besan mereka. sampaikan untuk meredakan keadaan maka terpaksalah mereka sekeluarga pergi bercuti.

Dan yang terbaru, cerita yang aku dapat dari segambut, sekali lagi rumah anwar bergegar, kali ini yang kasi gegar ialah nurul izzah, menurut sumber, nurul izzah sudah mula meragui perangai papanya, nurul izzah sudah mula percaya jantan yang menyudu pelacor cina itu adalah papanya sendiri, berdasarkan berberapa faktor, antaranya, papanya langsung tak berani saman eskay, walhal dia tahu papanya manusia yang paling suka dan cepat manyaman orang.

Faktor yang lain ialah, kegagalan wan azizah menunjukan jam omega, kalau kita masih ingat masa kempen prn sarawak, wan azizah mengakui jam omega tu berada dalam simpananya, kita ingat dia menipu wartawan je, rupanya dengan anak dia sendiri pun dia tipu, diceritakan pada aku, nurul izzah pernah memintak maknya tunjuk jam tu pada dia, tapi wan azizah bagi macam-macam alasan, ini menguatkan lagi rasa dalam diri nuru izzah memang lelaki itu adalah papanya dan eskay tidak berbohong.
Published with Blogger-droid v1.7.2

AZLI SHUKRI

Posted: 14 Jul 2011 11:42 PM PDT

AZLI SHUKRI


A. Samad Said Semakin Celupar

Posted: 14 Jul 2011 08:34 AM PDT

Nampaknya, sudah tiada lagi kata-kata sopan daripada para sasterawan dan budayawan negara kita, akibat daripada tabiat buruk dan jijik ajaran Anwar Ibrahim selama ini. Sudah hilang rasa rendah diri dan budi bahasa, sopan santun dan manis mulut daripada seorang tokoh besar sastera tanah air bernama A. Samad Said. Beliau menghina Najib sebagai manusia yang kejam, tanpa beliau sendiri sedar bahawa beliau merupakan salah seorang daripada manusia kejam yang hadir merosakkan keamanan dan ketenteraman orang lain yang benci melihat gelagat para penyokong perhimpunan Bersih 9 Julai lalu.

Pak Samad semakin celupar mulutnya - tidak lagi seperti seorang sasterawan negara yang tinggi bahasa dan budinya, bahkan tidak ubah umpama manusia yang sudah hilang seri wajahnya. Apakah hak Pak Samad untuk menyuruh Datuk Seri Najib meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri? Sedangkan DS Najib menang dalam pilihan raya dan dipilih oleh rakyatnya sendiri? Pak Samad terlalu banyak menonton lakonan Anwar Ibrahim, sehingga tidak sedar hidupnya dipenuhi dengan mimpi dan ilusi. Baca di sini..

Panglima Perang Cyber

Posted: 14 Jul 2011 11:40 PM PDT

Panglima Perang Cyber


PPC @ SIRI KE 10 VIDEO HJ HADI VS ANWAR YANG PENIPU !!! Tolong Sebarkan

Posted: 14 Jul 2011 11:38 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

Jangan Tanya Apa Kita Dapat Dari Negara Tetapi ....TOK SOGO

Posted: 14 Jul 2011 10:31 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


Jarang seorang pak cik tua yang berada di kakilima jalan dirakam kata-katanya. Namun yang lagi jarang berlaku ialah, ada orang mahu mendengar kata-kata orang yang diibarat seperti pengemis jalanan..

kecuali dia orang beriman.

Sikap orang beriman ialah mengambil pengajaran dari siapa dan di mana sahaja ilmu itu dizahirkan oleh Allah Yang Maha Esa.

Mereka tidak memandang kecuali KEBENARAN yang ada pada perkataan yang dituturkan oleh orang yang berkata-kata.

Sikap ini jarang lagi ada di akhir zaman. Selamatlah kita jika masih lagi bersikap sedemikian walau setinggi mana pun pangkat dan jawatan kita di atas dunia.

Ingat kata Saidina Ali karramallahu wajhah : Lihat apa yang dikata bukan siapa yang berkata-kata.

Moga Allah berkati kita selamanya.

Lihat Fan Page Pak Cik SOGO yang ada di sini dan boleh klik 'like'


Video Pak Cik SOGO ada di bawah :

Kisah Pak Cik SOGO Part 1


Kisah Pak Cik SOGO Part 2Ayuh mari kita juga sebarkan kata-kata hikmat Pak Cik ini : jangan tanya apa negara beri kepada kita tetapi tanya apa kita telah berikan kepada negara.

PPC @ SIAPA TENGOK VIDEO INI TENTU TIDAK AKAN SOKONG ANWAR LAGI - KOMPOM !!!

Posted: 14 Jul 2011 09:36 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

Pak Cik SOGO aka TOK SOGO dah mati ???

Posted: 14 Jul 2011 08:33 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


Jarang seorang pak cik tua yang berada di kakilima jalan dirakam kata-katanya. Namun yang lagi jarang berlaku ialah, ada orang mahu mendengar kata-kata orang yang diibarat seperti pengemis jalanan..

kecuali dia orang beriman.

Sikap orang beriman ialah mengambil pengajaran dari siapa dan di mana sahaja ilmu itu dizahirkan oleh Allah Yang Maha Esa.

Mereka tidak memandang kecuali KEBENARAN yang ada pada perkataan yang dituturkan oleh orang yang berkata-kata.

Sikap ini jarang lagi ada di akhir zaman. Selamatlah kita jika masih lagi bersikap sedemikian walau setinggi mana pun pangkat dan jawatan kita di atas dunia.

Ingat kata Saidina Ali karramallahu wajhah : Lihat apa yang dikata bukan siapa yang berkata-kata.

Moga Allah berkati kita selamanya.

Lihat Fan Page Pak Cik SOGO yang ada di sini dan boleh klik 'like'


Video Pak Cik SOGO ada di bawah :

Kisah Pak Cik SOGO Part 1


Kisah Pak Cik SOGO Part 2Ayuh mari kita juga sebarkan kata-kata hikmat Pak Cik ini : jangan tanya apa negara beri kepada kita tetapi tanya apa kita telah berikan kepada negara.

PPC @ ANWAR BERBOHONG LAGI DAN DIBONGKAR OLEH HJ HADI - SEBARKANNNN

Posted: 14 Jul 2011 07:35 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

Sayu Tengok Video Tok Sogo Berbicara Tentang Negara di Kaki Lima !!!

Posted: 14 Jul 2011 05:31 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih


Jarang seorang pak cik tua yang berada di kakilima jalan dirakam kata-katanya. Namun yang lagi jarang berlaku ialah, ada orang mahu mendengar kata-kata orang yang diibarat seperti pengemis jalanan..

kecuali dia orang beriman.

Sikap orang beriman ialah mengambil pengajaran dari siapa dan di mana sahaja ilmu itu dizahirkan oleh Allah Yang Maha Esa.

Mereka tidak memandang kecuali KEBENARAN yang ada pada perkataan yang dituturkan oleh orang yang berkata-kata.

Sikap ini jarang lagi ada di akhir zaman. Selamatlah kita jika masih lagi bersikap sedemikian walau setinggi mana pun pangkat dan jawatan kita di atas dunia.

Ingat kata Saidina Ali karramallahu wajhah : Lihat apa yang dikata bukan siapa yang berkata-kata.

Moga Allah berkati kita selamanya.

Lihat Fan Page Pak Cik SOGO yang ada di sini dan boleh klik 'like'


Video Pak Cik SOGO ada di bawah :

Kisah Pak Cik SOGO Part 1


Kisah Pak Cik SOGO Part 2Ayuh mari kita juga sebarkan kata-kata hikmat Pak Cik ini : jangan tanya apa negara beri kepada kita tetapi tanya apa kita telah berikan kepada negara.

PPC @ VIDEO HAJI HADI KATA LAYANAN POLIS TERLALU ISTIMEWA HINGGA DIHANTAR KE RUMAH !!!

Posted: 14 Jul 2011 04:34 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

PPC # Gempar : Permohonan Maaf Blogger GAP Kepada Tun Mahathir Mohamad !!!

Posted: 14 Jul 2011 04:24 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih
Panglima terharu membaca permohonan maaf GAP kepada orang yang pernah dicerca olehnya ketika dia masih belum lagi sedar keikhlasan dan diri sebenar negarawan kita.


Maka di sini diperturunkan permohonan maaf GAP kepada anda semua untuk kita juga mencontohi tindakan terpuji beliau.


Ramai lagi angkatan PKR yang sudah menyeberangi 'halangan' sehingga mereka kini menjadi orang yang kuat membongkar kebobrokkan PKR yang pernah menjadi parti cinta sehidup semati angkar virus anwarisme.


Meskipun tidak mendapat gaji dari UMNO atau BN walau sesenpun. Dulu mereka berjuang demi kebenaran dan kini mereka juga menggunakan kebenaran sebagai pedoman bukan wang.


Bacalah artikel maaf GAP di bawah dan mari kita sebarkan.

BISMILLAHHIRAHMANNIRAHIM

ASSALAMUALAIKUM WB AYAHANDA TUN DR MAHATHIR DAN KELUARGA.

saya, dengan nama pena blog gerakan anti pkr menyusun sepuluh jari memohon jutaan ampun dan maaf di atas kebiadapan saya melabel ayahanda tun dr mahathir dan keluarga sewaktu saya berada dalam pkr.( selama 12 tahun).

maaf kan saya . ayahanda tun ,segala cerita  ayahanda mengenai anwar ibrahim akhirnya telah dipertontonkan oleh ALLAH SWT akan kebenarannya.

maaf kan saya. dosa saya selama  ini cukup banyak kepada ayahanda tun.penyesalan ini luar biasa dalamnya.penyesalan ini takkan bisa padam selagi saya tak dapat cium tangan ayahanda tun dan melafazkan permohonan jutaan ampun dan maaf.tolonglah maafkan kesilapan saya wahai ayahanda tun..

dengan perasaan rendah diri, sudilah kiranya ayahanda tun memaafkan kesilapan dan keterlanjuran saya. sekali lagi ayahanda tun..maafkan saya.wasalam.


Pak Cik Sogo Dah Ada Fan Page !!!

Posted: 14 Jul 2011 03:31 PM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih
Terbaru video Pak Cik SOGO sudah cecah 112,374 hits. Selepas 5 hari dimuatnaik ke Youtube. 


Jarang seorang pak cik tua yang berada di kakilima jalan dirakam kata-katanya. Namun yang lagi jarang berlaku ialah, ada orang mahu mendengar kata-kata orang yang diibarat seperti pengemis jalanan..


kecuali dia orang beriman.


Sikap orang beriman ialah mengambil pengajaran dari siapa dan di mana sahaja ilmu itu dizahirkan oleh Allah Yang Maha Esa.


Mereka tidak memandang kecuali KEBENARAN yang ada pada perkataan yang dituturkan oleh orang yang berkata-kata.


Sikap ini jarang lagi ada di akhir zaman. Selamatlah kita jika masih lagi bersikap sedemikian walau setinggi mana pun pangkat dan jawatan kita di atas dunia.


Ingat kata Saidina Ali karramallahu wajhah : Lihat apa yang dikata bukan siapa yang berkata-kata.


Moga Allah berkati kita selamanya.


Lihat Fan Page Pak Cik SOGO yang ada di sini dan boleh klik 'like'


http://www.facebook.com/pages/Kami-Sokong-Pakcik-Depan-Sogo/235064493181212?sk=wall


Video Pak Cik SOGO ada di bawah :


Kisah Pak Cik SOGO Part 1

Kisah Pak Cik SOGO Part 2Ayuh mari kita juga sebarkan kata-kata hikmat Pak Cik ini : jangan tanya apa negara beri kepada kita tetapi tanya apa kita telah berikan kepada negara.PPC @ VIDEO INI MESTI DITONTON HJ HADI DAN ANWAR BERGADUH SESAMA SENDIRI !!!

Posted: 14 Jul 2011 02:33 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

PPC @ HAJI HADI PUJI POLIS KETIKA ANWAR CUBA GUNA NAMA HJ HADI UNTUK RAIH SIMPATI !!!

Posted: 14 Jul 2011 12:31 PM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

PPC @ VIDEO HAJI HADI PUJI & UCAP TAHNIAH ATAS LAYANAN ISTIMEWA POLIS (BERSHIT 2.0)

Posted: 14 Jul 2011 10:30 AM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

PPC @ SEBARKAN VIDEO INI JIKA ANDA MAHU PENIPU RAKYAT TERKUBUR TANPA NISAN !!!

Posted: 14 Jul 2011 08:29 AM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

PPC @ VIDEO YANG TAHAP BOM NUKLEAR UNTUK HANCURKAN PAKATAN PENIPU - SEBARKAN !!!

Posted: 14 Jul 2011 06:22 AM PDT


Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!


PPC @ VIDEO PEMBOHONGAN ANWAR DIDEDAHKAN HJ HADI AWANG - EDISI KANTOI

Posted: 14 Jul 2011 04:21 AM PDT
Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih

KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

BERSHIT 2.0 - VIDEO KENYATAAN HJ HADI VS 'TAIK' PENIPUAN ANWAR !!!

Posted: 14 Jul 2011 02:21 AM PDT

Pesanan : satu group fb baru nama 'Facebooker 1Malaysia' telah diwujudkan oleh Panglima pada 6.6.2011. Sasaran 1 Juta sebelum 13 Julai 2012. Sila klik di sini http://on.fb.me/kFnvGS untuk join dan mohon jasa baik anda untuk disebar kepada kawan2 Fb anda. Terima kasih
KEBENARAN TETAP KEBENARAN. LIHAT BAGAIMANA 'MAKAR @ PENIPUAN' TELAH TERBONGKAR!

MAKIN LAMA MAKIN JELAS KEBOBROKAN KAPAL PAKATAN PEMBANGKANG YANG HAMPIR TENGGELAM.

ALLAH MAHA KUASA ! 

KEBENARAN TETAP TERTEGAK ATAS TANGAN AHLI HAQ !!!


TAKBIR - ALLAHU AKBARRRRRRRR !!!

sekupangdua

Posted: 14 Jul 2011 11:38 PM PDT

sekupangdua


HARAM JADAH BERSHIT MENIPU LAGI LEPAS... TIPU MATI OLEH KIMAK!!!

Posted: 14 Jul 2011 11:13 AM PDT

Tak habis BRSHIT TIPU MAMPOS, Sekarang di FB pulak. Teman baru saja petang tadi bersembang dengan rakan lama BRAVE HEART yang menyinggah di IPOH kerana ada urusan selain mengambil kesempatan menziarah rakan-rakan Bloggers PCT (Perak Cyber Troopers) yang lain. Sambil duduk berborak kami bergebang pelbagai topik TIPU yang dilakukan Haram Jadah sekarang ni sudah tahap MAMPUS pun boleh berlakon. bukan itu saja siap dengan Doa macam nak mampus sangat dah rupanya. Mengejek dengan menggunakan nama ALLAH dah macam sebati sebagaimana Ambiga yang memang sukakan Murtad akan bertambah. Tipu MATI, Tipu sakit berbalut di tengok, Tipu Kerusi Roda macam Lumpuh, Tipu Nama dan identiti, tipu Portal dan terbaru Tipu Laman FACEBOOK yang direka semata-mata nak malukan DS Najib. 
Bila BH bertanya teman tentang satu wall di FB yang bertajuk SEJUTA MENYOKONG DATO SERI NAJIB SEBAGAI PEDANA MENTERI (KLIK) tentang kesahihan wall tersebut yang tidak mendapat sokongan. Kami pakat KETAWA BESOR... teman dan rakan-rakan lain dah pun tenok dan dapati satu lagi kerja HARAM JADAH PENIPU HARBIK pencacai amBIG"A" yang jad sekutu JUBRI sekarang ni yang mengalihkan minat atau LIKE Made in India pulak sekarang ni. agak terpinga-pinga jugak BH tengok Orang perak gelak besor dan meneka sebab kenapa? Perli DS NAJIB ker atau ada sebab lain?
Sebenornya dema yang HARAM JADAH rasa dah menjadi TIPU Pencacai dan penjilat amBIG"A" dah menjadi, Biasa ler... dema ingat kencing dema sehancing atau sekuat Jubri yang boleh buat macam pancacai BERshit yang makin kuat angguk dan berebut t shirt SAMI serta Duit Suap Raya RM100. Sebaliknya RAKYAT tak sebodoh bin banggang macam dema. Dah tau tembelangnya pecah. Wall Fb tersebut sebenarnya Dicipta oleh Pencacai upahan kaki Jubri bershit sendiri. tetapi yang membuka pekung atau kurap dema adalah dema sendiri, tang tu ler yang dema tak sedor... almaklumlah kalau sibanggang berlagak cerdik buah (komer sambungkan ler..) kesian sungguh cerdik duduk luor hahaha. 

Lalu kami perjelasankan kat BH yang mungkin tak sempat nak siasat wall tersebut sebab hanya melihat dan menyinggah dengan mengunakan BB jer sebab perjaln dari Pahang ke Perak yng begitu jauh. Wall rekaan pancacai amBIG A ni menunjukan macam ler penyokong DS Najib yang buat, sebaliknya kamisudah mencuba ikut atau turut sama dengan mengunakan dekat dua puluh FB tapi angka yang tertera lansung tak meningkat. maksudnya selagi kita join dema akan delete atau frezekan jumlah tersebut. selain tu makin lama makin banyak penyinggah dapat mengesan pelbagai kebodohan pembuat wall tersebut antaranya
1. Jumlah tidak bergerak dan statik begitu lama dari semalam sampai sekarang ni pun dah beratus yang ikut tapi sampai sekarang masih 168 masih lagi jumlah yag tertera
2. Komen-komen yang mengutuk wall tak dapat sambutan semuanya berok-berok BerSHIt, tak ada yang post oleh penyokong DS PM sendiri sebab dah didelete. lepas tu berok-perok sijubri ni pulak banggang tahap gaban kutuk PM yg kununnya tak dapat sokongan. Habis tu yang depa masuk wall tersebut bermakn dema pun diantara yang menyokong wall tersebut jugak ler... hehehe Badan Cantik tapi akai Kerbau Pendek!
3. Kot nak menipu sekali pun jangan ler guna gambor DS Najib yang di copy paste dari wall lain, Ambik ler gambor yang elok sikit dari Kamra DSLR collection sendiri, ini diambiknyer gambor Thumbnail, kelabu jadinya, ishhh terok benor akai komer ni tak ada standard macam Boss besar Sijubri tu. macam baru belajor bukak FB tapi dah nak buat wall sokongan ler pulak
4. kot yer pun letak ler email ataupun pautan baruler nampak real sikit
5. dah ler takde LIKE, apa ka banggang nyer buat ler benda tu tapi janganler hyperlink kan atau aktifkan
8. Butiran maklumat wall lansung takda, ishhh kenapa bongap sangat tak buat, tau ler orang yang komer nak sorok nama, email dan sambungan supaya orang tak boleh jejak kononnya, bodoh kerbau pendek komer ni, tipu-tipu ler email hehehe. tak pun orang boleh kesan jugak sebenornya komer selagi email apa sekalipun komer pakai
9. Janganler terlalu banyak berok dan kera kawan-kawan komer yang sibuk buat komen, dah pecah lubang bila semua pakat sembang kutuk wall tersebut sebaliknya banyak rahsia yang dibongkarkan dema masa sedap mengutuk
Yang kesepuluh.... CUKUP-CUKUP KATA BRAVEHEART! aku dah paham dan percaya dengan gelak pecah perut, 'yang paling Bodo dan nampakan dia orang punya tembelang... TAJUK! Lansung tak masuk akai dan tak kena HAHAHAHA... DS NAJIB DAH JADI PM! APA LAGI yang nak diSOKONG!!! Lain ler ANUAR, memang ler NAK SANGAT SOKONGAN SUPAYA BOLEH JADI PERDANA MENTERI hik hik hik ... KANTOI KANTOI lagi suku sakat TIPU PENCACAI JUBRI NI!!!

P/s Macamana pun bro BH memang benor Bro Dinnbunga dia ada hal sebab teman tengok sendiri dia dekat sepuluh orang masa tema jumpa. Tapi yang angin jugak teman dan affden bila tempat kami jumpa tu sebenornya di NASI WANGEY tuuu... iskkk menitik ayor liur iskkk iskkk!!! terima kasih datang Ipoh Bro, tunggu kita orang lak kesana nanti!!!

The Unspinners

Posted: 14 Jul 2011 11:37 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 14 Jul 2011 11:37 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Penyokong Pembangkang Rela Murtad?

Posted: 14 Jul 2011 09:06 PM PDT


Apa cerita ni sampai rela murtad? Sokong Ambiga ke.

Rupa-rupanya penyokong pembangkang ni rela murtad dari sokong UMNO.

Pesanan MyMassa, biarkan yang fanatik dengan kefanatikannya. Dulu aku ada kawan yang memang fanatik kepada pembangkang terutamanya Anwar Ibrahim. Sebab malas sangat nak layan kawan yang ekstrim macam ni, aku suruh dia masuk parti politik. Maka masuklah kawan aku tu dalam PKR.

Tak  lama lepas tu (dalam 2 tahun) aku jumpa balik dengan kawan aku. Sekarang ni dia dah tak fanatik macam dulu. Kena provok supaya cerita pasal Anwar Ibrahim pun dia tak layan. Rupa-rupanya dia dah keluar dari PKR. Bila aku tanya kenapa, dia cakap PKR lagi zalim daripada UMNO. Sebab kalau bukan orang Azmin, satu apa pun tak dapat.

Kepada pembaca MyMassa yang ada kawan yang atas pagar tapi anti kerajaan, suruh dia masuk parti politik. Bila dia dah masuk, baru dia tahu langit tinggi atau rendah. Baru dia tahu realiti politik tak sama dengan apa yang dia selalu baca dalam media pembangkang.

*Sokongan membawa padah.

PAS Dimarahi DAP Lagi.

Posted: 14 Jul 2011 08:01 PM PDTApa sudah jadi dengan PAS.

Walaupun PAS adalah majoriti di Kedah, MB Kedah pun dari PAS, namun parti kebajikan tersebut terpaksa mendengar cakap DAP.

Kali ini, DAP mengajar PAS bagaimana hendak mewujudkan negara Kebajikan yang turut mempunyai sumber hiburan.

Itulah yang terjadi kepada sebuah parti islam yang sudah hilang keislamannya kerana bergabung dengan perikatan syaitan.

Adakah ini hasil dakwah PAS kepada DAP selama ini? atau DAP yang dakyahkan PAS.

Kenali Hakikat Dr. Yusuf Qardhawi

Posted: 14 Jul 2011 06:21 PM PDT


Sekarang ni pembangkang selalu menggunakan hujah-hujah yang memetik kata-kata Dr. Yusuf Qardhawi.

Adakah kata-kata Dr. Yusuf sesuai dengan keadaan di Malaysia? Sama-sama kita ikut penjelasan orang yang lebih arif.

TAZKIRAH MINGGU INI

Posted: 14 Jul 2011 05:20 PM PDT

DOA YANG MUSTAJAB (Bahagian 1)

 
Manfaat dan Keutamaan Doa

 
Berdoa kepada Allah SWT adalah ikrar seseorang hamba akan kelemahannya. Selain itu, doa menunjukkan bahawa sang hamba benar-benar memerlukan Tuhan. Allah SWT tidak pernah berhajat kepada hambaNya tetapi hambaNyalah yang memerlukanNya. Orang yang meninggalkan doa dianggap sebagai orang yang sombong oleh Allah SWT. Golongan ini berasa bahawa mereka mampu memenuhi keperluan mereka tanpa bantuan daripada sesiapa pun di alam ini. Orang yang seperti ini akan dihina serta diazab oleh Allah SWT di dalam api neraka di atas kesombongannya itu.

Doa adalah ibadat yang memberi manfaat kepada orang yang berdoa terhadap apa yang menimpanya. Jika keburukan sedang menimpa seseorang maka hendaklah ia segera berdoa kerana berdoa kepada Allah SWT akan dapat meringankan bebannya. Selain itu, doa menjadikan masa depan yang lebih baik bagi seseorang hamba. Jika seseorang itu sering memohon kepada Allah SWT maka pada suatu ketika apa yang dihajatinya pasti akan diperolehi.

Dalam sebuah hadis menjelaskan bahawa Allah SWT 'malu' jika seseorang hamba menadah tangannya tetapi tangan tersebut kembali dalam keadaan kosong. Ini adalah perumpamaan yang menggambarkan bahawa Allah SWT tidak mahu mengecewakan hambaNya yang memohon sesuatu.

Doa tidak merangkumi semua jenis permintaan. Doa adalah permohonan hamba yang tidak mengandungi unsur-unsur kemaksiatan, tindakan jahat dan permusuhan apalagi jika permusuhan itu adalah untuk memutuskan tali persaudaraan sama ada persaudaraan yang terbentuk kerana keturunan atau pun persaudaraan sesama Islam.

Apabila unsur-unsur di atas tidak terkandung dalam doa seseorang hamba maka ada tiga perkara yang akan diputuskan oleh Allah SWT berkenaan doa tersebut. Pertama, doa tersebut akan dimakbulkan oleh Allah SWT dalam masa terdekat. Ini bererti hajat tersebut akan dapat dinikmati oleh hamba itu di dunia ini. Kedua, jika Allah SWT tidak memperkenankan doa tersebut dengan kadar segera, maka Allah SWT akan menyimpan kebaikan doa itu untuk hambaNya di akhirat kelak. Ketiga, Allah SWT akan memalingkan hamba tersebut daripada malapetaka kerana sesuatu yang diidami-idamkannya itu atau menggantikan sesuatu yang lebih baik daripada permohonannya.

Dengan berdoa, seorang hamba akan memperoleh banyak manfaat antaranya:

• Mendatangkan keredhaan Allah SWT.

• Mengusir, menunduk dan menghalau syaitan.

• Menghilangkan kesedihan dan kemuraman hati

• Mendatangkan kegembiraan dan ketenteraman hati.

• Menguatkan hati dan badan.

• Melapangkan rezeki.

• Menimbulkan karisma dan rasa percaya terhadap diri sendiri.

• Meningkatkan rasa cinta yang merupakan roh Islam, menjadi inti agama, puncak kebahagiaan dan keselamatan.

• Membuat hati dan wajah berseri-seri.

• Meningkatkan perasaan bahawa diri diawasi sehingga mendorongnya untuk selalu berbuat kebajikan. Dia beribadah kepada Allah SWT dan Allah SWT melihatnya secara langsung.

• Mendatangkan kepasrahan diri untuk kembali kepada Allah SWT.

• Menjadikan diri lebih hampir kepada Allah SWT.

• Membuka pintu yang luas daripada pelbagai pintu makrifat.

• Meningkatkan rasa takut kepada Allah SWT dan memuliakanNya.

Gempar! Amalan Nik Aziz Setiap Jumaat Didedahkan!

Posted: 14 Jul 2011 06:31 AM PDT


Beginilah amalan tok guru kita.

Sesiapa yang amalkan akan dijamin syorga oleh tok guru.

Amalkan kepada sesiapa yang berminat.

THE LIVING DEAD : Peserta BERSIH Ibarat Zombie.

Posted: 14 Jul 2011 05:22 AM PDT


Beginilah keadaan peserta BERSIH apabila termakan jarum-jarum halus ciptaan Barat.
Kaedah yang sama digunakan untuk menghura harakan Negara Islam yang lain.

Tetapi atas nama demokrasi, keamanan ditolak tepi.

Atas nama demokrasi juga, BERSIH berlagak tidak berpartisan tetapi jelas sifat kepembangkangannya.

Kepada 'zombie-zombie' sekalian, cukup-cukuplah beremosional, cubalah berasional seketika.

Opera Hidup Anwar Ibrahim

Posted: 14 Jul 2011 02:13 AM PDT


*Allah S.W.T bagi nikmat kebebasan, kau persiakan. Masih lagi mengidam jadi PM. Nasib kau la Nuar.

Ambiga Dah Insaf. Mat Sabu Bila Lagi?

Posted: 14 Jul 2011 01:34 AM PDT


Hari ini Ambiga menyatakan bahawa tiada lagi perhimpunan BERSIH selepas ini.
Namun nada yang berbeza disuarakan oleh Mat Sabu dan PAS.

Sebenarnya Mat Sabu tak puas hati dengan prestasinya sebagai ketua perusuh yang gagal mencapai KPInya. Oleh kerana terlalu malu, sebab itulah Mat Sabu masih meroyan sampai ke hari ini.

Kepada PAS dan Mat Sabu yang masih belum insaf, tolong nilai semula kesan BERSIH kepada rakyat Malaysia.

*Harap college drop out macam Mat Sabu boleh faham mesej sesimple ni.

HAAA... KAN DAH KANTOI LAGI.... PENIPU TAHAP DEWA....

Posted: 14 Jul 2011 12:33 AM PDTAduyaiiiii.... Ini sekor makhluk memang mulut longkang, penipu tahap mahadewa.. tak cukup lagi ke menipu rakyat dai tahun 1998 sampai laa 2011 ni... mata lebam, racun arsenik, di suntik HIV.. Sekarang dah kantoi terbaek punya.. dok kata Hadi Awang kene blasah kaw-kaw dengan polis... tapi Hadi punya statement pulak lain...
bila lu mau jadi serupa ini gambar kat bawah...?? Itu jam aaa satu Malaysia umat Islam buat kenduri kesyukuran.MERBOK TIMES

Posted: 14 Jul 2011 11:27 PM PDT

MERBOK TIMES


Ingat! Bulan Ramadan bukan bulan bergencok, beronggeng atau beryakyeh di Kedah

Posted: 14 Jul 2011 04:15 PM PDT

ALOR SETAR - Penguatkuasaan peraturan dan undang-undang pusat hiburan yang dilaksanakan sepanjang Ramadan di Kedah adalah tertakluk pada enakmen 1997, dan bukannya polisi baru yang diperkenalkan Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat (PR).

Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak berkata, ia juga di luar bidang kuasa Kerajaan Negeri, kerana arahan itu diperkenankan oleh Sultan Kedah, selaku Ketua Agama Islam dan dikuatkuasakan melalui Majlis Agama Islam Negeri Kedah.

"Arahan itu kemudian dikuatkuasakan ke pejabat-pejabat daerah seluruh negeri. Kerajaan Negeri sebagai pentadbir hanya melaksana undang-undang sedia ada, dan mahu ia dikuatkuasakan semula tahun ini, kerana sebelum ini ia seolah terlepas pandang oleh pihak tertentu," katanya, ketika ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat Exco, semalam.

Azizan berkata, enakmen itu terpakai sejak Barisan Nasional (BN) mentadbir Kedah, cuma tidak dikuatkuasakan sepenuhnya.

"Dari dahulu lagi dalam bulan Ramadan, tidak ada aktiviti hiburan. Malah diadakan beberapa peraturan untuk bukan Islam mematuhinya. Saya mahupun Kerajaan Negeri tidak boleh campur tangan dalam hal itu sebab ia bawah bidang kuasa Sultan Kedah," katanya.

Menurutnya, bandar Alor Setar sebelum ini dianggap sebagai Bandar Diraja, dan tidak dibenarkan sebarang aktiviti hiburan berlangsung pada Ramadan sebagai menghormati kemuliaan bulan itu.

"Majlis Agama Islam Negeri Kedah sudah membuat teguran dan pegawai-pegawai daerah bermesyuarat dan memutuskan untuk melaksanakan semula apa yang termaktub dalam enakmen 1997," katanya.

Azizan tidak menolak kemungkinan peraturan itu menimbulkan kekeliruan banyak pihak, dan pihaknya telah mengarahkan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) untuk membuat kajian semula berhubung skop hiburan.

"Mesyuarat Exco Mei lalu, telah bersetuju meluluskan cadangan daripada pegawai daerah mengenai penutupan pusat hiburan di Kedah sepanjang Ramadan. Semua pegawai pelesenan daerah diarahkan menguatkuasakan peraturan itu dengan kerjasama PBT dan polis," katanya.

Namun, katanya, terdapat pengecualian untuk pertunjukan berkaitan keagamaan dan kepercayaan sesuatu kaum dengan syarat tidak menimbulkan kekacauan, selain mendapat sokongan daripada pegawai pelesenan.

"Permohonan itu pula perlu dikemukakan pada Kerajaan Negeri untuk dipertimbangkan. Contohnya bulan Ogos kaum Cina mahu meraikan Perayaan Bulan Hantu, jadi mereka perlu mohon secara bertulis untuk pertimbangan," katanya.

Azizan berkata, kategori hiburan yang tidak boleh beroperasi sepanjang Ramadan ialah lesen untuk pertunjukan pancaragam, persembahan nyanyian di hotel, restoran dan bar, warung kopi, karaoke dan disko.

"Pusat snuker dan kafe siber pula kita mungkin semak semula kerana ia bukan bentuk hiburan tetapi diletakkan bawah kategori hiburan. Minta PBT perjelaskan secara terperinci apakah yang dimaksudkan dengan hiburan," katanya.

Kelmarin, beberapa pengusaha pusat hiburan Cina tidak berpuas hati dengan tindakan Kerajaan Negeri tidak membenarkan lesen hiburan diperbaharui sepanjang Ramadan, dan mahukan penjelasan kerana mendakwa menanggung kerugian jika premis terpaksa ditutup selama sebulan. (sumber -SH)

Awas! Lendir putih dalam minuman berjenama

Posted: 14 Jul 2011 04:11 PM PDT

SEDIM – Penduduk, Jaafar Sidik yang tinggal di Kampung Sedim kecewa dengan sebuah syarikat pengeluaran minuman kerana didakwa tidak bertanggungjawab terhadap barangan dijual di pasaran.

Menurutnya, bulan lalu ketika berada di Perlis, dia berkunjung ke sebuah kedai runcit dan kemudiannya menegur pemilik kedai bahawa terdapat lendir dan selaput putih dalam minuman itu.

Dari pemeriksaan dibuat, minuman itu masih belum dibuka manakala sebotol minuman jenama sama diisi dengan kuantiti air yang kurang.

:Dia dan pemilik kedai kemudiannya meminta penjelasan dari pembekal, tetapi pihak itu hanya mahu menggantikan minuman itu dengan botol yang lain tanpa memikirkan implikasi akan dihadapi pengguna.

"Pengusaha kedai runcit itu kemudiannya membuat laporan di Balai Polis Padang Besar pada 9 Jun lalu.

"Dari label yang terlekat pada minuman itu, tarikh luputnya adalah September 2011. Kelemahan syarikat minuman ini memasarkan produk minumannya ke pasaran seperti ini tidak seharusnya berlaku," katanya.

Pengerusi Persatuan Pengguna Parlimen Kulim Bandar Baharu, Mohd Zailan Hashim berkata, masalah itu seharusnya dimaklumkan kepada Tribunal Pengguna supaya tindakan undang-undang dapat diambil.

Katanya, banyak kecuaian berpunca dari pengusaha mendatang masalah kepada pengguna.

"Pengguna perlu tahu hak dan undang-undang yang boleh melindungi mereka. Kita harus bersikap positif untuk memastikan kecuaian seumpama ini tidak berulang.

"Pengguna harus berani tampil ke hadapan untuk membuat laporan terhadap masalah yang boleh mendatangkan kerugian kepada pengguna," katanya.(sumber SH)

APANAMA

Posted: 14 Jul 2011 11:14 PM PDT

APANAMA


Go Read This..its for Dummies!

Posted: 14 Jul 2011 07:32 PM PDTIf you sincerely don't know what Bersih is all about but are either for or against the outlawed movement because an acquitance, friend or politician had brainwashed you ... Just reformat your mental faculty, throw all the rubbish out and CLICK on the picture below. p/s You may want to save 'Bersih for Dummies' for future references since their rules/aims/motivation change like the tide ... and Dont be shy if you're actually blur about Bersih coz even Datuk Ambabiga is not sure. She's just bound by the USD and overwhelming love for Bodowi.


Site Meter

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 14 Jul 2011 09:49 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


DR ASRI , LU DAH LALOK KE ?

Posted: 14 Jul 2011 08:30 PM PDT

CIRI PELAJAR BEROTAK UDANG.

Posted: 14 Jul 2011 07:00 PM PDT

TIBA-TIBA TERINGAT DR SITI HASMAH.

Posted: 14 Jul 2011 11:53 AM PDT

TANTAWI, KALAU NAK MENIPU JANGAN PAKAI SERBAN LAH !

Posted: 14 Jul 2011 06:37 AM PDT

VIDEO AMBIGA : SEBARKAN KEPADA PENGUNDI MELAYU.

Posted: 14 Jul 2011 03:30 AM PDT

SIMPAN FOTO INI BAIK-BAIK.

Posted: 13 Jul 2011 11:30 PM PDT

PISAU.NET

Posted: 14 Jul 2011 09:48 PM PDT

PISAU.NET


PAS Akan Guna Bible?

Posted: 14 Jul 2011 09:30 PM PDT

 

Pluralisme dan liberalisme yang begitu kuat diperjuangkan oleh pakatan terutamanya Anwar dan pengikutnya didalam PAS haruslah dipraktikan secara meluas.Pisau melihat kesungguhan dan prestasi mereka setakat ini makin meningkat dan memberangsangkan .


Walaupun begitu,sejak PRU12 tanda tanda kearah itu sudah kelihatan bertambah kuat.Kita semua tahu apabila Anwarinas didalam PAS begitu kuat memperjuangkan liberalisme dan dalam masa yang sama telah berjaya mengekang Ulama yang dilabelkan sebagai Islam konservatif menjadikan golongan profesional didalam PAS naik menjadi pemimpin utama peringkat tertinggi parti.


Bantuan dan peranan PAS amat penting,cuba membuktikan keterbukaan tanpa sempadan seperti mana yang dilakukan oleh PAS banyak membantu asimilisasi penerapan budaya liberal dan plural antara agama.Keterbukaan ini sebenarnya berat sebelah.Mengapa begitu?Tidak timbul mengenai PAS berdakwah kepada sesiapa ini kerana kita tahu tidak seorang pun pemimpin DAP memeluk Islam hasil dakwah daripada PAS.Malah PAS sendiri telah meninggalkan perjuangan Islam , kerana sebelum ini mereka berjuang dan berpolitik untuk kepentingan agama tetapi sekarang  politik  sudah menjadi agama mereka.Islam tidak mengajar kita menghalalkan cara , tetapi PAS menjadikan agama Islam  untuk politik menghalalkan apa saja.


Kita melihat cara dan praktik DAP berdakwah dan berkempen mengunakan ayat Al-Quran,Hadis hingga masuk ke dalam surau dan masjid,walau pun pemimpin PAS masuk ke dalam gereja berkempen tetapi kita masih belum melihat para pemimpin PAS menggunakan mana mana kitab suci agama  contohnya petikan daripada Al-Kitab atau pun daripada kitab suci Buddha,Hindu didalam ceramah atau pun kempen mereka.


Adakah PAS cuba membuktikan mereka lebih dominan daripada DAP? Atau pun memandang rendah terhadap agama lain? Sedangkan PAS sendiri adalah untuk semua(Pas For All),mengapa harus  disempitkan perjuangan mereka dengan hanya mengunakan Al-Quran  kenapa tidak Bible atau pun fahaman Buddha da Hindu.Adakah PAS tidak percaya kepada perjuangan liberalisme mahu pun pluralisme yang mereka sendiri perjuangkan bersama Anwar dan Ambiga?

Adakah PAS cuba bersifat talam dua muka? Bukankah mereka sendiri menyokong IFC?


Tuan Ibrahim Tuan Man didalam Harakah mempertahankan YB Ng Suee Lim menggunakan Hadis sebaliknya menghentam Datuk Mohamad Satim Diman kerana membantah bukan Islam mengunakan Hadis sebagai hujah mereka. Kita semua tahu Nik Aziz dan ramai lagi pemimpin PAS turut sama akan menyokong mana mana pemimpin DAP mengunakan ayat Quran dan Hadis didalam ceramah kempen mereka.


Rakyat melihat PAS sebagai tunggangan DAP kerana mereka saja yang membiarkan dan pertahankan penggunaan ayat Quran dan hadis diguna pakai oleh bukan Islam DAP. Untuk membuktikan PAS tidak ditunggang  dan setaraf dengan parti lain didalam pakatan,maka PAS harus berani menggunakan petikan didalam kitab agama kristian atau agama bukan Islam lain.
Usaha ini sudah pasti akan mendapat sokongan penuh oleh ekstremis kristian DAP terutamanya kekasih hati Nik Aziz iaitu Lim Guan Eng yang dikenali sebagai Khalifah Umar Abdul Aziz.Masakan tidak,sedangkan Guan Eng sanggup mengunakan gelaran Islam terhadap dirinya apa salahnya mana mana pemimpin PAS contohnya Nik Aziz mengunakan gelaran Pope of Kelantan City , Dr Mariah mengunakan gelaran Joan of Arc.


Percayalah,jika pemimpin DAP dipertahankan bermati matian oleh pemimpin PAS kerana mengguna pakai Islam sebagai alat kempen,sudah pasti PAS akan dipertahankan oleh DAP jika mana mana pihak pro kristian menghentam PAS selepas ini.

Anda pasti tidak  ada seorang pun kalangan penganut bukan Islam akan membantah jika PAS menggunakan Bible atau pun kitab suci bukan Islam?


Alang alang mahukan kesaksamaan,sama rata sama rasa, yang diperjuangkan haruslah cakap serupa bikin.Jangan sekerat sekerat tak gitu.. ?


Pisau kata " lacur melacuri ...baru adil kan? "

Bersih Berjaya?

Posted: 14 Jul 2011 07:00 PM PDT


Ya Bersih berjaya membuktikan kerajaan yang memerintah sekarang ini begitu takut mengambil langkah awal pencegahan.Adalah tidak adil untuk terus mengkritik menteri amaran sahaja kerana big boss seperti  Ds Najib harus bertanggung jawab juga mengekang anasir anasir ini daripada menghalalkan cara secara berleluasa.


Komen seorang yang paling rapat dengan Pisau,walaupun beliau tidak aktif didalam politik amat pedih dan pahit untuk diterima. Katanya " Untung jadi pakatan rakyat,semuanya macam dapat lesen besar untuk buat apa saja sesuka hati.Hampir kesemua institusi kerajaan begitu takut untuk bertindak tegas ,Imej institusi dihancurkan begitu teruk hinggakan nak bertindak tegas pun takut dan teragak agak.Apa nak jadi dengan negara kita ni? Kerajaan buat apa?takut sangat pada sekumpulan minoriti ka?"


Apa yang Pisau dapat simpulkan disini kerajaan dibawah pimpinan Ds Najib begitu takut dengan kalimah "apa orang akan kata" dek kerana takut apa orang akan katalah perusuh diberi layanan istimewa,bukan kita tidak tahu kerana demo haram tu menyebabkan kerugian ratusan juta ringgit di Kuala Lumpur.
Kerana demo haram kehidupan seharian rakyat terganggu,segala urusan terpaksa dibatalkan.


Pedulikan apa orang nak kata wahai Ds Najib,asalkan negara kita aman,rakyat tak gelisah dan majoriti rakyat mahukan ketegasan dari pemimpin negara dalam mentadbir sebuah kerajaan.


Siapa kata kerajaan tegas rakyat tak sokong? Ketegasan dalam menjaga keselamatan negara paling banyak mendapat pujian sepertimana PDRM mengekang perhimpunan haram Bersih. Jangan takut melaksanakan undang undang,jangan takut dengan provokasi retorik sampah dari haprak pakatan.

Haprak pakatan dah berani nak buat Bersih 3.0,sebabnya apa nak takut ,syok kena tangkap dapat makan nasi buffet free.Kalau macam tu semua orang nak buat demo la bai...

Pisau kata "setuju dengan MPP,Ds Najib harus pilih,nak jadi Tun Mahathir atau nak jadi Tun Lah"

Pecah Panggung.:Anugerah Pelakon Pembantu Terbaik Wayang Bersih

Posted: 14 Jul 2011 05:00 PM PDT

Drama pecah panggung,mendapat kutipan hit tertinggi daripada blog blog haprak pakatan.Drama ini berkisar seorang pejuang jihad fisabillah menentang kerajaan Israel. Watak utama dilakonkan Suhardi begitu terkesan disanubari hati hitam haprak pakatan hinggakan mereka terlupa ia hanyalah satu lakonan semata mata.

Watak yang dibawa oleh Suhardi mampu menitiskan air mata para pejuang mujahidin Ambiga.Saksikan sedutan daripada video yang mengangkat darjat pelakon terbaik ini.
http://2.bp.blogspot.com/-AjZKgI6q51k/Th8Gvpx68CI/AAAAAAAAJto/c8hyLuzg0aM/s1600/babiberlakon.jpgPisau kata " hehe malu oiii kantoi menipu"

SIAPA AMBIGA ??? KHAS UNTUK PENYOKONG BERSIH !!!

Posted: 14 Jul 2011 02:18 PM PDTPisau kata " patut la depa sayang sangat kat Ambiga"

PAS kena buangkan ‘Fatwa slogan undi PAS -masuk Syurga'

Posted: 14 Jul 2011 09:46 AM PDT

 
Komen pembaca: En Chow Abdullah.

Salam saudara2 ku (Saya Cina Muslim),
Saya bukan ahli politik maupun suka politik.

Tapi tak tahan tengok politik campur-adukkan Islam yg suci & dikhianati si bangsat Anwar Ibrahim/DAPig.

Sorry to say, kita kena faham Sejarah, tanpa Umno jaga hak2 Melayu, habis lah hak2 Melayu/Bumiputra semua dirampas komunis-DAPig.
Belajarlah SYUKUR, kita boleh gerak sini-sina, kereta mewah, anak2 kita dapat ke sekolah, boleh tambah bini x2,x3,x4(joking saja…)
Kita dapat breath-in "fresh air".
Sedih bila saya ke Jakarta, kanak2 mengemis ditepi jalanraya.
Saya really2 bersyukur pada Allah bagi saya peluang keEmasan di lahirkan ditanah yg saya pijak skrg MALAYSIA.
Ibubapa saya memang pelarian dari Cina masa perang-saudara & kita ini memang tetap "consider pelarian" di Malaysia, tapi amat syukur pada kerajaan Malaysia telah mengiktirafkan
kita sebagai "Citizen of Malaysia/Rakyat Malaysia".
Cuma DAPig & segolongan cina dibawah pengaruh DAPig lah yg tak bersyukur & ingin membuat kacau-bilau & nak merampas hak Melayu.
PAS akan kuat balik tanpa bergabung dgn kafir DAPig.
Awas : Cina DAPig memang komunis, anti-Islam/anti-Melayu sedang memperkudakan Melayu melalui pengkhianat/syaitan Melayu bernama Anwar Ibrahim utk memecah belahkan bangsa Melayu (niat JAHAT DAPig & si pengkhianat ialah nak tengok Melayu lawan/bunuh sesama Melayu).
Banyak Melayu(PKR/PAS) sanjung tinggi cina DAPig, I just can't belief it!
Saudara2 Melayu, Wake up please!!!
Trust me sebab darah saya cina yg sukakan keamanan seperti ibubapa saya yg suka bergau dgn bangsa Melayu; dapat rasa kejahatan darah DAPig yg niat jahat tersembunyi!
Ceraikan secepat mungkin kerana segolongan ahli2 PAS sedang dlm deep dilema macam ahli2 Umno time Pak Lah.
Mereka lah yg akan collapsed kan parti sendiri (undi atas pagar).
Berjuang balik dilandasan Islam yg betul dgn FATWA2 yg TEPAT, akan dapat sokongan yg padat, insyaAllah.
PAS kena buangkan 'Fatwa slogan undi PAS -masuk Syurga'.
Ini amat merunsingkan saya & saudara2 baru lah!
Ini akan mengelirukan saudara baru : boleh buat maksiat sepuas2nya, nanti 5 tahun sampai pilihanraya, cepat2lah undi PAS, confirmed/guranteed masuk syurga.
Fast path to syurga!!
Maafkan saya ini jika menginggung perasaan saudara2 PAS.
Sebab dlm Al-Quran tak ada sebut undi dlm politik boleh keSyurga.
Saya pakai otak(brain) fikir : negara2 Arab, Jakarta, Bosnia dll yg ada penduduk Islam, mereka kuat beribadah, tapi pilihanraya dinegara tak dapat pangkah PAS, habis mereka semua terus ke Neraka, macam mana ini!!!
Elok mereka semua migrate ke Malaysia yg ada parti PAS utk guaranteed ke syurga.
Itu sebab, parti politik JANGAN sesekali campur aduk Islam dlm politik, hilang kesucian Islam kita ini.
Jika PAS tak sudi atau belum time lagi nak bergabung dgn UMNO, keluar dari pakatan
Kafir, STANDALONE balik PAS dulu; selamat didunia & akhirat.
PAS akan kukuh balik.
Doa2 Ketua Tok Guru Pondok dapat memperbetulkan kekeliruan fatwa2 yg ada di pasaran(market).
Orang Melayu Islam di Malaysia paling kuat sekali sebab:
1. Dlm business saya dgn saudara pak Arab Iranian(JV di Malaysia). Terkejut saya, si Iranian makan DA"Pig", minum arak,, kaki perempuan.
Islam di Indonesia pun tak sehebat kita Malaysia.
2. Saya ke luar negara dgn pekerja2 Melayu, kita elak makan makanan yg kita was2. Survive dgn kentang goreng & maggie mee.
Betapa hebatnya Melayu Islam Malaysia.
Dari pergaulan diri saya dgn saudara Melayu, saya dapat elakkan perbuatan yg haram, insyaAllah.
Jagalah kesucian Islam kita supaya kita sentiasa dihormati negara2 Islam lain.
Saudara ku, jangan bagi peluang kpd si pengkhianat Anwar Ibrahim/DAPig/Ambiga/Yahudi
Ambil peluang keeamasan ini utk menghancurkan kekuatan Melayu, please, please, please……
Melayu akan KUAT kembali jika bersatu, Untouchable by si kafir!
Maafkan saya sekali lagi.
Sekian,
Chow Abdullah

Pisau kata " kalau seorang mualaf boleh cakap macam ni kenapa orang PAS langsung tak terfikir yang dia orang ni dah terpesong jauh"

Guan Eng Sponsor NGO Anjur Demo Anti Guan Eng?

Posted: 14 Jul 2011 05:03 AM PDT

Selepas demo Anti Guan Eng,kita dapat lihat bagaimana regim DAP begitu mengelabah dengan kemarahan rakyat Pulau Pinang.Menariknya demo yang disertai pelbagai kaum itu dituduhnya Umno terlibat.


Ketua menteri paling celaka dalam sejarah kerajaan negeri begitu paranoid terhadap Umno.Ini buktinya parti orang melayu dilihat amat kuat di Pulau Pinang secara tidak langsung Regim DAP mengiktiraf kekuatan Umno membawa wadah perjuangan rakyat dan orang melayu secara keseluruhannya,maka apa saja kemudahan jentera kerajaan negeri,media dan segala macam kaedah untuk menutup kezaliman regim DAP.


Rakyat sebenarnya sudah muak dengan regim DAP yang bermuka muka,Lim Guan Eng menyokong perhimpunan haram Bersih dikhabarkan lebih RM300 ribu diperuntukkan oleh regim DAP kepada perusuh Bersih dari Pulau Pinang? Tshirt dan duit poket seorang RM200 turut diberikan,malah dikhabarkan  regim DAP menghabiskan RM80 ribu wang rakyat untuk cetak risalah dan edar di seluruh pelosok negeri.

Risalah rasis,mengapa tak senaraikan bantuan puluhan juta kepada bukan Islam?
Dalam risalah tersebut turut menyatakan bantuan kepada umat Islam dengan nilai jutaan ringgit,tetapi disebabkan regim DAP bersifat talam 2 muka Guan Eng lidah bercabang tidak menyenaraikan bantuan yang luar biasa banyaknya kepada bukan Islam. Berdasarkan maklumat Guan Eng memberi peruntukan yang lebih kepada bukan Islam,tidak ada sama rata didalam aspek memberi bantuan .


Guan Eng  tubuhkan Portfolio "Hal Ehwal Bukan Islam" untuk menyalurkan puluhan juta lebih tinggi daripada umat Islam. Sama rata hanyalah wayang,peruntukan kepada umat Islam pun sebagai wayang ,Dia tak cerita pun berapa juta dia bagi pada kongsi,tokong,kuil dan juga gereja. Kenapa tak senaraikan jika benar beliau telus, kita boleh tengok adil atau tidak.


Demo Bersih halal ? Demo di Pulau Pinang jatuh haram pulak sepatutnya Guan Eng harus menyokong demo di Pulau Pinang kerana melambangkan kebebasan bersuara ,itulah yang dimahukan oleh pakatan bukan?
Terima kasih kepada kerajaan negeri kerana memberi publisiti percuma kepada NGO Pulau Pinang,secara tidak langsung seluruh rakyat Pulau Pinang tahu kemudian hari jika ada lagi demo pasti mereka akan turun dan turut serta .

Paparan gambar gambar didalam risalah tersebut secara langsung menaikkan semangat rakyat Pulau Pinang agar menghumban keluar rakyat Melaka daripada menjadi Ketua Menteri Pulau Pinang.


Pisau kata " dah tak ada anak Penang ka yang boleh jadi CM?"

Keramat Bersih 2.0 mati hidup semula !

Posted: 14 Jul 2011 12:52 AM PDT

 Provokator Bersih ini berlakon kononnya mengalami sakit jatung,malah orang yang dikatakan mati hidup semula dirakam merancang membuat provokasi kepada pihak Polis.

Inilah kerja jahat haprak pakatan,mereka niat mereka hanya mahu memburukkan negara dan PDRM.Rakyat menjadi saksi betapa bobroknya mereka ini.


Pisau kata " KDN kena ada tindakan pencegahan,jangan terlambat"

Ambiga Langgar Titah Tuanku,Kita Tengok Jer?

Posted: 13 Jul 2011 11:07 PM PDT

Untung jadi pembangkang dinegara ini,semuanya dihalalkan,ngentot dengan china doll pun dah jadi tak salah,,tibai stor kunyit anak muda pun dikatakan fitnah,hina agama pun dah tak salah,menghasut pun dah jadi tak salah,bak kata asalkan menyalahi undang undang semuanya jadi halal apabila pakatan menentang kerajaan.

Cerita pasal Ambiga ni,SPR sepatutnya sejak dari awal lagi tak perlu layan, dah bagi betis,mestilah nak peha,Kemudian bolehlah pijak kepala tak gitu?

Agong pun dia heran inikan pula PDRM,itulah hasilnya apabila mainan politik gampangan melayu haprak yang menghalalkan cara hingga mengankat seorang peguam yang sokong murtad dijadikan khalifah mereka.

Ambiga biadab – SPR

PUTRAJAYA 13 Julai – Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyelar perlakuan biadab Pengerusi Bersih 2.0, Datuk S.Ambiga yang terus 'bermuka-muka' meskipun telah merosakkan imej negara dengan menganjurkan satu perhimpunan haram 9 Julai lalu.
"Nampaknya tindakan biadabnya melanggar titah Tuanku (Yang di-Pertuan Agong meminta tidak dianjurkan demonstrasi jalanan) dan undang-undang, dimaklumi rakyat negara ini.
"Juga, dia mendakwa berkecuali tapi perlakuannya yang dipertontonkan dengan duduk semeja dengan puak pembangkang jelas menggambarkan pembohongan Ambiga," kata Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar kepada Utusan Malaysia hari ini.
Menurutnya, SPR akan meneruskan pembaharuan dalam sistem pilihan raya di negara ini walaupun Bersih cuba mendabik dada merekalah yang mendesak perkara itu.
"SPR akan menilai kembali keikhlasan Ambiga ini, mungkin kita akan berurusan dengan NGO lain yang lebih bertanggungjawab untuk bersama SPR membawa pembaharuan dalam pilihan raya," katanya.
Beliau mengulas dakwaan Ambiga hari ini yang kononnya Bersih tidak pernah terlintas ataupun berniat untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan menganjurkan perhimpunan haram di ibu negara Sabtu lepas yang dikutuk majoriti rakyat negara ini.
Sebaliknya, kata Ambiga, pertubuhan haram yang diterajuinya hanya mahu bekerjasama dengan kerajaan untuk memperbaiki sistem pilihan raya.
Pisau kata " nak buat lagi Bersih? depa nak revolusi tu..hari tu tak jadi"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 14 Jul 2011 09:26 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Lakonan Suhardi & Cerita P Ramlee

Posted: 14 Jul 2011 05:01 PM PDT

Align Center

Belajar di Mesir Tapi Sokong Ambiga

Posted: 14 Jul 2011 10:05 AM PDTBerikut adalah paparan pelajar-pelajar Mesir yang menyokong BERSIH yang dipimpin oleh Ambiga di Mesir. Sewajarnya mereka tidak terlibat sama menyokong Ambiga kerana Ambiga tidak memberi satu sen pun untuk membiayai mereka di luar negara. Bukannya Yayasan Ambiga yang menaja mereka pergi belajar di Mesir.

Pelajar dari Terengganu yang mendapat tajaan Yayasan Terengganu adalah antara hampir 300 pelajar Malaysia di Mesir yang dikesan berhimpun di Dataran Hayyu Asyier, Kaherah, untuk menyatakan sokongan padu terhadap perhimpunan haram Bersih 2.0.Kebanyakan pelajar Malaysia itu mengenakan pakaian kuning dan ada juga mengenakan pakaian tema baju BERSIH 2.0 dan menandatangani pada sepanduk yang telah disediakan di dataran berkenaan.

Ada sebilangan pelajar juga bergambar sambil memegang bendera negeri dan aksi pelajar berkenaan dipaparkan dalam laman sosial Facebook. Kalau dibiarkan akan menjadi lebih teruk. Sebelum menjadi bubur dan merebak menjadi virus yang tidak boleh diubat, pihak-pihak tertentu perlu bertindak. Lebih baik tajaan itu diberikan kepada pelajar lain yang menghargai tangan yang memberinya bantuan. Memalukan, belajar sampai ke Mesir tetapi tidak tahu siapa dia Ambiga yang menjadi ketua BERSIH.

Taktik BERSIH Diimport Dari Luar Negara

Posted: 14 Jul 2011 05:44 AM PDT

Srdja Popovic adalah seorang pelatih revolusi (non violent warfare) yang berlaku di Tunisia, Iran dan Mesir. Sdrja Popovis sedang menunjukkan bagaimana untuk berusaha menarik keluar pihak polis atau tentera dan menyatakan "there is a place for them in the news". Maksudnya mengumpan pihak polis untuk keluar dari "stand in & defense position" untuk bertindak terhadap pendemonstrasi. Bila polis bertindak, maka kamera dan video akan mengambil apa sahaja aksi polis terhadap mereka yang berdemonstrasi. Video ini akan upload dalam Youtube dan gambar tersebut akan dipusingkan dalam blog untuk menarik simpati rakyat.

Neda Iran
Video Neda dirakamkan ketika jatuh dalam revolusi Iran.

Taktik Sdrja Popovic ini telah digunakan dalam demonstrasi di Bulldozer Revolution di Serbia. Taktik non violent warfare yang sama digunakan di Iran, watak seorang wanita bernama Neda yang kononnya ditembak oleh militia yang pro pada Ahmedinejad telah disebarkan untuk cetuskan Green Revolution. Di Tunisia, Bouazizi telah dijadikan simbol kebangkitan dan di Mesir, kematian Khaled Said telah dijadikan satu cetusan revolusi untuk jatuhkan Hosni Mubarak.

Suhardi sedang berlakon di jalan Puduraya.


Suhardi berlakon seolah- olah hendak mati ketika demonstrasi BERSIH.

Di Malaysia, BERSIH cuba adaptasi taktik yang diajarkan oleh Sdrja Popovic ini. Lihatlah bagaimana Tian Chua mengumpan polis untuk bertindak kepadanya di KLCC, bagaimana Anwar Ibrahim berlakon memakai sarung tengkuk, bagaimana Suhardi boleh berlakon jadi watak arwah Baharuddin yang meninggal dunia. Taktik ini diimport dari Sdrja Popovic yang mendapat pembiayaan daripada Open Society Insititute yang dimiliki Soros. Usah biarkan negara ini terperangkap dengan taktik ciptaan luar ini. Suhardi, Tian Chua dan mereka yang mengamalkan taktik luar ini perlu dikenakan tindakan.

Layanan Polis Terhadap Haji Hadi: Anwar Bohong Lagi

Posted: 13 Jul 2011 11:18 PM PDTIni bukti Anwar Ibrahim berbohong pada rakyat Malaysia. Sudahlah pakai sarung tengkuk untuk menarik perhatian dan simpati padanya, berbohong pula berkaitan penahanan Haji Hadi Awang. "Dengan pertolongan AllahSsubhanahuwataala semua kita dibebaskan dan saya tak mahu diberi layanan terlalu istimewa pergi hantar sampai ke rumah. Saya ucap terima kasih banyak. Saya ucap terima kasih layanan yang baik bukan untuk saya saja" kata Haji hadi selepas tiba di Lapangan Terbang Sultan Mahmood, Kuala Terengganu pada 12 Julai 2011.

r b f

Posted: 14 Jul 2011 07:55 PM PDT

r b f


Antara Rosmah dan Wan Azizah, Siapa Yang Bodoh ?

Posted: 14 Jul 2011 08:27 AM PDT

Sebaik sahaja Datuk Najib dilantik sebagai TPM serangan ke atas isterinya telah bermula. Pada masa itu ianya tidak sehebat sekarang. Selepas Datuk Najib dilantik jadi PM sehari entah berapa puluh kali nama Rosmah meniti di mulut juak-juak pembangkang.

Daripada pendekar-pendekar tempang hinggalah kepada pemimpin anugerah tuhan mereka. Dalam sehari mereka sebut nama Rosmah lebih banyak dari mereka membaca niat sembahyang. Kalau tidak hidup mereka tidak akan tenteram.

Pendek kata 24 jam sehari hidup mereka dihantui Rosmah. Itu pun nasib baik sehari ada 24 jam. Kalau sehari ada 44 jam, maka 44 jam itulah Rosmah menghantui hidup mereka.

Mula sahaja ceramah atau perbualan, Rosmah,Rosmah,Rosmah.

Pertengahan ceramah, Rosmah,Rosmah,Rosmah.

Penutup ceramah, Rosmah, Rosmah,Rosmah.

Sambil kira duit kutipan derma ceramah pun masih lagi Rosmah,Rosmah,Rosmah.

Makan minum selepas ceramah pun,Rosmah,Rosmah,Rosmah.

Tidur malam pun termimpikan Rosmah.

Bangun tidur pagi orang lain ucap syukur kepada Allah kerana masih lagi mengurniakan nyawa kepada mereka dan kita untuk terus hidup. Orang Pas dan PKR pula, bangun tidur pagi, Rosmah,Rosmah,Rosmah.

Sekarang ada ayat pula yang pembangkang guna , Rejim Rosmah. Wow....

Begitulah hebatnya seorang insan yang bernama Rosmah.

Sekarang ini timbul cerita tentang sebentuk cincin yang kononnya dibeli oleh Rosmah berharga 24 juta. Ada yang kata RM 24 juta dan ada yang kata USD 24 juta. Mana satu yang betul pun tak tahu. Itu pun sudah ada tanda-tanda pembohongan.

Hari ini seorang Naib Presiden Pas yang paling bebal dalam abad ini, Mahfuz Bean Omar membuat kenyataan agar SPRM menyiasat sumber kewangan Rosmah kerana mampu membeli sebentuk cincin yang berharga RM 73 juta (USD 24 juta).

Katanya Rosmah adalah seorang suri Rosmah dan dari mana beliau dapat wang sebanyak itu untuk membeli cincin tersebut.

Kenyataannya yang paling bodoh sekali apabila dia kata sekiranya Rosmah menggunakan wang orang ramai atau wang pembayar cukai (wang kerajaan) untuk membeli cincin tersebut. Mahfuz tolong jangan jadi premier bodohlah. Bolehkah MB Kedah keluarkan wang pembayar cukai negeri Kedah untuk beri kepada isterinya beli cincin ? Pegawai Kewangan Negeri tu tunggul kayu ke ?

Bodoh sangatkah Rosmah nak import cincin yang berharga puluhan juta diatas namanya dan kemudiannya pula dialamatkan kepada kediaman rasmi PM ? Siap istihar kepada kastam dan tak bayar cukai pula.

Saya rasa Rosmah tak sebodoh Wan Azizah yang kata jam tangan Anwar berada dalam simpanannya. Tetapi apabila buat sidang media di rumahnya , wartawan minta tunjuk jam tangan dia tak mahu tunjuk. Apa salahnya kalau bangun sekejap pergi ambil dan tunjukkan kepada media demi untuk menyelamatkan maruah suami dan keluarga yang teruk 'difitnah'. Itulah manusia yang sebenar-benarnya bodoh. Ada peluang nak bersihkan nama suami dan keluarga tetapi tidak digunakan.

Bodohnya Rosmah dah bertahun-tahun kena attack dengan pembangkang kemudian beli cincin RM 73 juta dan pergi istihar kepada kastam. Sedangkan dia sendiri tahu ramai pegawai-pegawai kastam yang berdendam kepada suaminya selepas Operasi 3B oleh SPRM April lepas.

Kalau Rosmah nak beli cincin semahal itu adalah lebih baik beliau beli sewaktu beliau berada di luar negara,pakai di jari, sampai airport beliau boleh guna laluan VIP untuk keluar. Tiada siapa pun yang tahu beliau beli cincin yang berharga RM 73 juta.

Akal saya yang masih waras ini tidak terfikir sama sekali Rosmah berani bertindak sedemikian rupa. Bini mana dalam dunia ini yang sanggup nak hancurkan karier suaminya dengan tindakan-tindakan bodoh sebegitu.

Lihat contoh Azizah, terang-terang lelaki dalam video seks adalah Anwar Ibrahim, kalaulah mata Wan Azizah kabur sekali pun dan dia tak nampak bahagian muka, lihat di bahagian anu pun dia sudah boleh kenal, tapi dia tetap nafi,nafi dan nafi kerana karier suaminya dan dia teringin nak jadi isteri PM.

Saya merasakan dalam masa terdekat ini kebenaran akan timbul. Sama-samalah kita tunggu.

Babi Gila dan Anjing Gila

Posted: 13 Jul 2011 09:43 PM PDT

Dua hari sebelum menjelang perhimpunan haram di KL kita dikejutkan dengan peristiwa cemas yang berlaku di Muar.

Seramai 30 orang kanak-kanak dan empat guru dijadikan tebusan oleh seorang lelaki yang menggunakan senjata tajam.

Sebaik sahaja kejadian berlaku, polis memulakan tugas mereka untuk menyelamatkan nyawa 30 orang kanak-kanak tersebut yang kesemuanya adalah anak orang-orang cina.

Sepasukan UTK diterbangkan khas dari Bukit Aman ke Johor untuk operasi menyelamatkan nyawa kanak-kanak tersebut.

Akhirnya pasukan UTK berjaya masuk dan menembak suspek yang kemudiannya cedera parah dan meninggal dunia pada malamnya.

Tidak ada seorang pun kanak-kanak dan guru-guru yang dijadikan tebusan cedera atau meninggal dunia dalam kejadian itu.

Begitulah cekapnya pasukan polis kita bekerja untuk menyelamatkan nyawa mereka-mereka yang dijadikan tebusan.

Pernahkan anda terdengar pemimpin Lim Kit Siang atau pemimpin-pemimpin DAP lain mengucapkan terima kasih kepada polis kerana telah menyelamatkan 30 orang nyawa anak-anak orang cina ?

Adakah anda mendengar parti-parti pembangkang mempertikaikan tindakan polis menembak suspek sehingga mati ?

Langsung tidak ada !

Jika kita tanya kepada Lim Kit Siang atau pemimpin-pemimpin parti pembangkang yang lain mereka akan jawab dengan jawapan yang cukup mudah, "itu tugas polis".

Tetapi apabila polis menjalankan tanggungjawab atau tugas mereka menghalang perusuh-perusuh melakukan rusuhan di jalanan Sabtu lepas, Lim Kit Siang bagaikan babi gila mempertikaikan tindakan polis.

Manakala pemimpin-pemimpin pembangkang yang lain pula bagaikan anjing gila mempertikaikan tindakan polis.

JURI RAKYAT

Posted: 14 Jul 2011 07:08 PM PDT

JURI RAKYAT


CARA MENANGANI BERSIH DIPUJI - Pembangkang tiada isu

Posted: 13 Jul 2011 09:22 PM PDT

melayuangkat

Posted: 14 Jul 2011 03:59 PM PDT

melayuangkat


Nak sangat solat tengah jalan

Posted: 13 Jul 2011 04:26 PM PDT

Malaysia telah diIktiraf oleh Saudi Arabia sebagai sebuah Negara Islam yang progressive.  Yang maju dan membangun.  Ini tidak boleh kita semua Nafikan.  Infrastructure yang begitu baik serta kerja kuat Jabatan berkaitan dengan Agama Islam sebagai Agama rasmi kita telah membuahkan hasil yang begitu baik:  Hari ini di Semenanjung Malaysia, Masjid ada di setiap ceruk, surau surau pula ada hampir di setiap bangunan pejabat, shopping shopping complex, di tempat R n R di lebuhraya, malah di station minyak sepanjang perjalanan dari Karak ke KB pun sudah ada tempat solat atau surau.  Alhamdulillah, Syukur kita sebanyak banyak Syukur.

Penyokong pembangkang pula beria-ia hendak menggambarkan di negara kita ini, macam dah tak de tempat untuk sujud pada Allah swt.  Kalau ia pun Solatlah di mana-mana surau di bangunan bangunan sebelahan atau singgah di Masjid Masjid yang banyak sekitar KL. Janganlah Riak, boleh ke kita syusuk Solat dalam keadaan dada membuak dengan kemarahan, kebencian dan segala pemberontakan?

Jagalah Imej Agama.  Jangan jadikan Agama ALAT untuk jadi pak turut.  BerSyukurlah kita berAgama Islam di bumi  bertuah Malaysia.  Tidak ada yang SEMPURNA dalam kehidupan ini.  Lihat APA yang kita ADA dan bukan apa yang kita tidak ada.  Nak negara demokrasi macam mana lagi Malaysia ni?  21 tahun Kelantan dalam tangan Nik Aziz, tak demokrasi juga ke? 

Bagi DAP Malaysia ini tak akan Demokrasi selagi mereka yang tidak berkuasa.  Alhamdulillah, Allah sayangkan kita.  Mujur Perlembagaan yang dibentuk orang dulu dulu tidak mengizinkan Cina jadi MB.  Kalau tidak habislah.  Tetapi kita masih belum Selamat, sebab itu DAP sedang 'mengipas' sebab mereka yakin dengan bantuan PKR sampah dan PAS mereka boleh rampas PutraJaya atau kalau pun bukan mereka no satu tapi kalau dapat no satu PUPPET macam di Selangor sekarang pun sudah cukup baik.

Hati hatilah orang Melayu.  Ini sahajalah Tanah air kamu...tengoklah dan renunglah wajah wajah anak cucu kamu...kamu percayake pada DAP tu. Ya, sekarang mereka buat baik, imej baik, cakap lembut gigi dari lidah.  Baik ada Makna..........Kalau mereka dapat kuasa, SIAP kau semua..........

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 14 Jul 2011 03:14 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


BANG NUAR TIPU....ANAK-ANAK BUAH IKUT MENIPU!

Posted: 13 Jul 2011 11:23 PM PDT


KUALA LUMPUR, 14 Julai  - Nampaknya cubaan pembangkang untuk mempolitikkan satu kematian pada perhimpunan haram Bersih Sabtu lalu terbongkar dan memakan diri.
Ini kerana gambar dan video yang tersebar dalam beberapa media social yang pro pembangkang bukan gambar Allahyarham Baharudin Ahmad, pemandu teksi yang meninggal dunia akibat komplikasi jantung, semasa menyertai perhimpunan haram di ibu negara, Sabtu lepas.
Dalam satu kenyataan di sini, Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara (Perhubungan Awam) ACP Ramli Mohamed Yoosuf berkata keputusan itu adalah hasil siasatan bagi mengenal pasti gambar dan video itu.
"Pihak yang tidak bertanggungjawab telah menyebarkan gambar dan video di dalam media sosial untuk memberi gambaran bahawa seorang anggota perhimpunan yang kelihatan terbaring dan sesak nafas di atas jalan raya merupakan Baharudin," katanya.
Kenyataan itu turut mengepilkan gambar sebenar Baharudin.
Pemangku Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Amar Singh Ishar Singh sebelum ini berkata Baharudin, 59, meninggal dunia akibat komplikasi jantung dan bukannya berpunca daripada gas pemedih mata seperti didakwa pihak tertentu.

Kita MESTI Selamatkan Melayu

Posted: 14 Jul 2011 03:11 PM PDT

Kita MESTI Selamatkan Melayu


Mari Berkenalan..! Exco Hal Ehwal Agama Selangor Yang Baru...

Posted: 14 Jul 2011 04:59 AM PDT

Sikap membisu wakil rakyat Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) beragama Islam semasa Ahli Dewan Undangan Negeri Sekinchan, Ng Suee Lim cuba mempergunakan hadis pada sesi perbahasan Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) semalam amat dikesali.

Ketua Pembangkang, Datuk Mohamad Satim Diman berkata, sebagai wakil rakyat beragama Islam, mereka sepatutnya menegur Suee Lim yang cuba memetik hadis bagi menguatkan hujahnya sedangkan wakil rakyat DAP itu tidak mengetahui maknanya.

Lebih dikesalkan kata beliau, Exco Hal Ehwal Agama, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Datuk Dr. Hasan Ali dan Pesuruhjaya Pas negeri, Dr. Abdul Rani Osman juga langsung tidak bertindak balas dan dilihat seolah-olah tidak mampu berbuat apa-apa.

"Pada saya seseorang yang tidak faham maksud hadis, tidak layak melafazkannya apalagi jika orang itu bukan beragama Islam.

"Jadi adalah wajar sebagai seorang Islam kita bertanya dan menegur jika ada orang bukan Islam cuba berbuat demikian kerana perbuatan itu jelas tidak menghormati sensitiviti umat Islam dan dilihat cuba mempersendakan Islam.

"Apabila saya diarah keluar dewan oleh Speaker DUN, Datuk Teng Chang Khim kerana menegur Suee Lim, mereka hanya melihat kejadian itu," kata beliau ketika dihubungi di sini hari ini.

Mohamad Satim berkata demikian ketika diminta mengulas sikap wakil rakyat Pas dan PKR beragama Islam yang hanya mendiamkan diri ketika Suee Lim cuba memetik hadis untuk menyokong perbahasannya pada sidang DUN semalam.

Ketika menegur tindakan Suee Lim itu, beliau hanya bertanya tentang kesahihan hadis yang mahu dibacanya tetapi telah diarah keluar oleh Chang Khim - Utusan Online

Amitah Bachan Suruh Anwar Berlakon Sakit....? huu.., huu..., huuuu....!

Posted: 14 Jul 2011 01:30 AM PDT

"Saya benar-benar cedera. Doktor arahkan saya pakai, bukan saya minta," kata Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada kira-kira empat ribu penyokongnya di sini, malam kelmarin mengenai pendakap leher dipakainya.

Duduk di sebelah Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu yang berkerusi roda, Ketua Pembangkang itu berkata, beliau hairan apabila Perdana Menteri tergamak menuduhnya menipu atau berlakon sedangkan beliau benar-benar cedera berikutan insiden di stesen KL Sentral, Kuala Lumpur ketika perhimpunan Bersih 2.0 Sabtu lalu.

"Doktor yang arah saya pakai selepas dapati leher saya cedera teruk," katanya ketika berceramah pada majlis dianggap himpunan Bersih 3.0 oleh penyokong Pakatan Rakyat (PR) di Tapak Ekspo di sini.

"Najib mahu semua orang fikir saya sengaja buat pembedahan (tulang belakang) di Munich supaya saya boleh kembali dan tunjuk kepada semua orang," katanya.

Mengenai Bersih, Anwar berkata, pembangkang sedia mengadakan satu lagi perhimpunan jika kerajaan gagal memberi jaminan pilihan raya di negara ini diadakan secara telus serta bebas sebagaimana dalam tuntutan lapan perkara oleh gabungan 62 NGO itu.

"Kita tidak akan berdiam diri dan akan terus melakukan pelbagai usaha termasuk perhimpunan yang menyerupai Bersih jika masih tiada perubahan dari segi proses pilihan raya," katanya.

Menurut Anwar, isu mengenai tuntutan itu sudah dibentangkan di Dewan Rakyat, "memorandum pun sudah dibuat, perhimpunan juga sudah dibuat. Ini hak rakyat, oleh itu, kita tidak akan berhenti selagi tiada perubahan yang dibuat."

Terdahulu, Anwar yang tiba agak lewat kelihatan seperti masih sakit, disambut dengan laungan takbir oleh penyokong PR.

Barang kali bertujuan mengambil hati ahli Pas dipercayai paling ramai hadir mendengar ceramahnya malam itu, beliau turut mengecam tindakan polis yang didakwa bertindak kasar sewaktu menahan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Mat Sabu pula berkata, ahli Pas akan sentiasa ingat kenyataan Abdul Hadi yang mahu mereka terus melakukan perhimpunan menuntut keadilan dalam pilihan raya – sinar

Dahsyat..! Anwar Ibrahim Menipu Sampai Ke Indonesia.....

Posted: 13 Jul 2011 05:13 PM PDT

Saya telah berkunjung ke Indonesia selama dua hari dan memberikan penerangan secara jelas dan terperinci kepada mereka berkaitan apa sebenarnya yang berlaku dalam negara pada 9 Julai kerana ia bukanlah seburuk yang disangkakan dan kerajaan berjaya menggagalkan perhimpunan haram dengan pelaksanaan berkesan oleh pihak berkuasa," katanya kepada UMNO-Online.

Tengku Adnan yang juga Setiausaha Agung BN telah melakukan kunjungan ke Indonesia dan berkesempatan mengadakan sidang media bersama 30 orang wartawan dari pelbagai agensi media cetak dan elektronik di Financial Club, Jalan Sudirman, Jakarta Pusat, Isnin lalu.

"Melalui sidang media ini saya menjelaskan bahawa pilihan raya umum sentiasa dijalankan secara telus dan adil malahan jika benar tidak adil maka tidak mungkin parti pembangkang yang diketuai oleh Anwar Ibrahim boleh mendapat kemenangan sehingga lima negeri."

Ujarnya, beliau telah ditanya berkaitan demonstrasi yang kononnya akibat kekasaran polis telah menyebabkan Anwar luka kerana telah ditembak gas pemedih mata malahan gambar Anwar terbaring dan memakai pendakap leher turut terpapar dalam media massa mereka selain dilayari menerusi internet.

"Jawapan saya mudah kerana Anwar adalah pelawak besar. Dia adalah aktor terbaik, kalau semalam dia dilihat dalam gambar seakan-akan mahu mati tapi hari ini dia sihat. Orang ini memang ada masalah personaliti," katanya.

Sehari sebelum itu, media Indonesia telah memetik kenyataan Anwar bahawa demonstrasi berlangsung aman tetapi pihak polis telah bertindak ganas sehinggakan mereka terpaksa lari dan Anwar sendiri cedera kerana terjatuh selain seorang pengawalnya luka parah di bahagian rahang dan perlu melakukan pembedahan.

"Saya telah maklumkan bahawa tidak ada sebarang keganasan polis sebaliknya itulah yang dimahukan oleh pihak pembangkang yang berdemonstrasi. Saya telah maklumkan pada mereka, bahawa pada demonstran yang ditangkap itu tidak dimasukkan dalam lokap pun tetapi diletakkan di pusat latihan polis, diberi makan, layanan dan tempat bersolat. Pihak polis telah laksanakan tanggungjawab yang sebaik mungkin untuk pastikan bahawa tidak ada perkara-perkara yang tidak adil berlaku."

Dalam pertemuan bersama para wartawan yang berlangsung selama lebih satu jam ini, Tengku Adnan telah menerangkan bahawa Anwarlah yang berada di sebalik aksi demonstrasi terbabit atas tujuan mewujudkan kucar-kacir di Kuala Lumpur.

"Saya merasakan bahawa UMNO perlu bertindak dan membina hubungan akrab bukan hanya dalam negara tetapi juga dengan negara-negara jiran dan media massanya agar bukan hanya hubungan yang tidak terjejas tetapi peranan dalam ekonomi dan sosial juga perlu terus dititikberatkan," katanya.

Jelasnya, selama ini media luar banyak menceritakan hal-hal yang buruk berkaitan Malaysia kerana ketua pembangkang dalam senyap membina hubungan dan turut memburuk-burukkan negara kepada media asing.

"Ini kerana kebanyakan media asing khususnya di Indonesia tidak dapat keterangan yang sebenar apatah lagi apabila Anwar sendiri sering pergi ke Indonesia bertemu dengan mereka dan dalam masa yang sama tidak ada pihak pemerintah Malaysia atau UMNO sendiri yang menerangkan berkaitan keadaan yang sebenarnya.

Ujarnya lagi, media Indonesia juga turut bertanya berkaitan hak asasi dan demokrasi sebagaimana yang diperkatan oleh pakatan pembangkang dan Anwar sendiri.

Kita jelaskan bahawa jika benar ada bagi mendengar penerangan lanjut berkaitan demontrasi yang berlangsung di Ibu Negara 9 Julai lalu.

"Mereka telah sebut berkaitan hak asasi kerana bagi mereka Malaysia tidak memberi kebebasan dalam hak asasi kemanusiaan. Saya telah terangkan kepada mereka bahawa Malaysia adalah sebuah negara demokrasi dan kita melaksanakan konsep demokrasi ala kita. Ini kerana demokrasi itu bukanlah semuanya yang baik kerana kadangkala demokrasi juga akan menghancurkan sesebuah masyarakat apatah lagi Malaysia mempunyai berbilang kaum, berbilang agama dan berbilang keturunan.

"Malaysia hari ini berjaya kerana telah bersatu dalam kepelbagaian. Kita ada undang-undang jadi kita mengharapkan sesiapa sekalipun untuk akur kepada undang-undang dalam negara. Jika mahu melakukan demonstrasi-demonstrasi jalanan mereka mesti akur kepada undang-undang dan mendapat kelulusan daripada pihak pemerintah sebaliknya apa yang dilaksanakan oleh Bersih tidak mengikut saluran undang-undang," katanya.

Dalam kunjungan tersebut, Tengku Adnan juga berkesempatan melakukan pertemuan dengan Speaker Dewan Indonesia H.M Taufik Kiemas di pejabatnya, Nusantara Building, Jakarta dan juga berkunjung menemui Gabenor Kalimantan Timur, Dr. H. Awang Faroek Ishak.

"Mereka sangat menghargai kehadiran UMNO/BN dan melihat usaha kita ke arah memberi penerangan adalah yang terbaik bagi memastikan kelestarian nama negara tidak terjejas," katanya.

Kenyataan Tengku Adnan tersebut telah dipaparkan dalam media elektronik dan akbar-akbar rasmi Indonesia seperti 'Rakyat Merdeka', 'Kompas', 'Jakarta Post', 'Media Indonesia' dan 'Kaltim Post'. – MediaUMNO