Rabu, 1 Ogos 2012

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Cabang Bukit Gantang, Perak

Posted: 01 Aug 2012 01:37 AM PDT

Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat Cabang Bukit Gantang, Perak


Lawatan Ketua AMK Pusat Ke Bukit Gantang

Posted: 31 Jul 2012 11:42 PM PDT

Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Saudara Shamsul Iskandar Mat Akin dan rombongan pimpinan muda pusat telah mengadakan lawatan ke Cabang Bukit Gantang.

Rombongan berjumlah 40 orang telah singgah ke Masjid Simpang untuk solat asar seterusnya berprogram dengan Angkatan Muda Keadilan Negeri Perak.

Ketua AMK dan rombongan juga telah singgah di Pasar Ramadan Batu 2 ½ Jalan Simpang untuk beramah mesra dengan pengunjung disamping mengedarkan kurma. Sejumlah 400 bungkus kurma telah diedarkan pada petang itu.

Amanat Ketua AMK dan pimpinan cabang telah diadakan di pejabat cabang disusulu sumbangan 20 naskah Al Quran dan duit raya kepada Maahad Tahfiz Wa Ta'akimul Quran Arrahimiyah Asam Kumbang yang diwakili Mudirnya Ust Khairul Afrif Al Hafiz.

Majlis berbuka (Iftar) menamatkan program kunjungan ini.

AMK Bukit Gantang mengucapkan ribuan terima kasih atas kunjungan ini.

Suara Sri Andalas

Posted: 31 Jul 2012 11:43 PM PDT

Suara Sri Andalas


Gangguan Bekalan Air Disebabkan Pengagihan Air Yang Lemah

Posted: 31 Jul 2012 12:25 AM PDT

SEMENYIH, 31 JUL : Masalah bekalan air di sesetengah kawasan di Cheras dan Puchong seperti didakwa oleh media pro-Umno menimbulkan persoalan kerana sumber air mentah mencukupi manakala loji rawatan beroperasi secara optimal.

Mengikut pemantauan Lembaga Urus Air Selangor, sungai-sungai yang membekalkan air kepada loji-loji rawatan tidak kering manakala paras air di ke tujuh-tujuh empangan di Selangor pada tahap yang tinggi.

Justeru, kesemua 33 loji rawatan air tidak sepatutnya mengalami masalah ketiadaan air untuk dirawat walaupun terdapat permintaan yang tinggi daripada pengguna.

Misalnya, Loji Penapisan Air Sungai Semenyih kepunyaan Konsortium ABASS Sdn Bhd berfungsi pada tahap optimum selama 24 jam untuk memenuhi kehendak pengguna di bahagian selatan Selangor.

Pengurus Besar (Operasi) Loji Penapisan Air Sungai Semenyih, Basar Ishak berkata loji itu pemproses air mentah untuk disalurkan kepada Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) yang akan mengagihkannya kepada penduduk di Selangor.

"Kita tidak mempunyai penilaian yang tepat mengenai jumlah permintaan air terawat di Selangor melainkan merujuk kepada tangki 'balancing reservoir' iaitu saluran air terawat yang digunakan SYABAS.

"Jika tangki berkenaan menunjukkan pengurangan, maka kita akan tahu bahawa jumlah penggunaan air adalah tinggi.

"Air yang sudah dirawat akan disalurkan ke dalam tangki ini 24 jam sehari dan tangki ini tidak pernah kosong.

"Melainkan arahan daripada SYABAS supaya menutup tangki tersebut untuk melakukan pembaikian saluran paip," kata Basar ketika ditemui semasa tinjauan di loji tersebut semalam.

Loji ini membekalkan air ke Petaling Jaya, Sri Kembangan, Puchong, Putrajaya, Cyberjaya, Bangi, Sepang dan sebahagian kawasan Kuala Langat.

Mengikut perjanjian penswastaan air 2004, Syabas dipertanggungjawabkan untuk mengurus operasi merawat air mentah dan mengedar air terawat di Selangor.

Sebelum ini, beberapa media pro-Umno melaporkan krisis air
di Selangor semakin membimbangkan berikutan ketiadaan air di beberapa kawasan seperti di Cheras dan Puchong.

Kes-kes ini digunakan sebagai alasan untuk mendesak Kerajaan Selangor supaya meluluskan projek pemindahan air dari Pahang ke Selangor yang bernama Langat 2 yang akan menelan belanja RM 6 billion.

Sebaliknya, hasil laporan pertama Jawatankuasa Pemantauan Air yang diketuai Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Khusrin Munawi mendapati SYABAS beroperasi di bawah keupayaan sebenar untuk mengagihkan air terawat di seluruh Selangor.

Menurut Khusrin, SYABAS juga didapati cuba menyembunyikan fakta sebenar berkaitan rizab air terawat dengan mendakwa ia berada di tahap dua peratus sedangkan jumlah sebenar ialah 11 peratus.

Sumber: Selangorku

Kerajaan Negeri Bertegas Tidak Akan Naik Tarif Air

Posted: 30 Jul 2012 12:20 AM PDT

SHAH ALAM 30 JULAI: Kerajaan Negeri Selangor memutuskan untuk kekal mempertahanan keputusan untuk tidak menaikan tarif air sehingga 70 peratus di negeri itu bagi menjaga kepentingan rakyat.

Menurut Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, rakyat negeri ini tidak boleh dibebankan lagi dengan kenaikan tarif air kerana bebanan kos sara hidup di negara ini sudah sedia tinggi.

"Kos sara yang ditanggung rakyat sudah cukup tinggi, jadi amat tak wajar kalau ditekan lagi dengan kenaikan tarif air sehingga 70 peratus.

"Sekiranya Langat 2 diteruskan maka, rakyat Selangor akan memikul sehingga RM2,000 juta (RM2 Bilion) beban kos itu dan tarif air dinaikan," kata beliau.

Abdul Khalid turut menyelar pemimpin Umno-BN yang bercakap soal kebajikan rakyat tetapi pada masa sama mahu menaikan tarif air di Selangor.

Selain itu, beliau turut mengutuk kenyataan yang meramalkan Kerajaan Negeri akan muflis sekiranya pemberian 20 meter padu air percuma dilaksanakan di negeri ini.

"Pemberian 20 meter padu air percuma yang diberikan kerajaan negeri bukan sahaja tidak menyebabkan Kerajaan Negeri Muflis, tetapi rizab simpanan kita semakin meningkat," ujar Abdul Khalid lagi.

Dalam ucapan Abdul Khalid itu, beliau juga sempat menceritakan pertemuan antara beliau dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sedikit masa dahulu.

"Saya pernah beritahu Tan Sri Muhyiddin, sebab saya nak tolong rakyat maka saya sertai politik," ujarnya ketika menerangkan isu pemberian air percuma kepada Muhyiddin.

Kerajaan Negeri di bawah kepimpinan Abdul Khalid baru-baru ini memulakan usaha Kerajaan Negeri untuk mengambil alih pengurusan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) bagi mengelakan kenaikan tarif air.

Bagaimanapun usaha itu mendapat halangan daripada Kerajaan Persekutuan dan juga syarikat pemegang konsesi pengurusan air itu sendiri.

Dibawah satu usaha penswastaan oleh Kerajaan Umno-BN dahulu, Syabas diberi kuasa untuk mengurus operasi merawat air mentah untuk dibekalkan kepada pengguna di seluruh Lembah Klang.

Manakala Kerajaan Negeri melalui Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) pula, bertanggungjawab bagi menguruskan empangan yang menyimpan bekalan air mentah.

Bagaimanapun Syabas didapati gagal menguruskan sumber air di negeri itu dengan berkesan apabila pengguna di negeri itu sering mengalami gangguan bekalan air.

Selain itu, Syabas yang membayar gaji Pengerusi Eksekutifnya, Tan Sri Rozali Ismail sebanyak RM400 ribu sebulan itu, juga didapati gagal mengurangkan kadar pengeluaran air tidak terhasil (NRW) dari 35 peratus ke 15 peratus dari setiap 100 gelen air bersih.

Sumber: Selangorku

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah

Posted: 31 Jul 2012 11:16 PM PDT

The Spirit of Lubok Kawah/Semangat Lubok Kawah


Laman Rasmi: SAHAM FGVH TERUS MENJUNAM ?

Posted: 31 Jul 2012 07:18 PM PDT

Omak Kau!!!!: GAMBAR MEMFITNAH MENTERI BESAR KEDAH DATUK SERI AZ...

Posted: 31 Jul 2012 07:10 PM PDT

Omak Kau!!!!: GAMBAR MEMFITNAH MENTERI BESAR KEDAH DATUK SERI AZ...: Sebuah akaun di Facebook yang menggelarkan dirinya  Anti PKR Club telah membuat fitnah jahat dan jijik kononnya Menteri Besar Kedah YAB Da...

Laman Rasmi: HIMPUNAN ORANG ASAL SE PAHANG DI KUALA KRAU PADA 0...

Posted: 31 Jul 2012 06:47 PM PDT

Laman Rasmi: HIMPUNAN ORANG ASAL SE PAHANG DI KUALA KRAU PADA 0...: Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal akan mengadakan "Himpunan Orang Asal Se Pahang" pada 08 Julai 2012 (Ahad) mulai jam 09.00 pagi ber...

Laman Rasmi: FOTO YANG BUAT NAJIB NAIK PITAM

Posted: 31 Jul 2012 06:45 PM PDT

Laman Rasmi: FOTO YANG BUAT NAJIB NAIK PITAM: Ihsan dari: http://omakkau.blogspot.com/2012/07/biarkan-gambar-berbicaradulu-dituduh.h...

Kedahkini: TERKINI! RAFIZI DITAHAN POLIS -DIDAKWA DIBAWAH BAFIA

Posted: 31 Jul 2012 06:41 PM PDT

Suara Keadilan Dalam Bahasa Cina

Posted: 31 Jul 2012 10:19 AM PDT

Sebentar tadi Sdr Yusairy yang mengedarkan Suara Keadilan kepada vendor-vendor akhbar di Negeri Pahang telah menghantar SMS kepada saya mengatakan Surat Khabar Suara Keadilan dalam bahasa Cina sudah sampai dan boleh diambil esuk dari kedainya di bandar Temerloh.

Suara Keadilan dalam bahasa Cina keluar dua minggu sekali dan pada setiap kali pengeluarannya saya menempah 250 naskhah dan akan diedarkan kepada 250 buah rumah orang Cina di Pekan Kuala Krau dan taman-taman perumahan di Kuala Krau.

Dengan adanya Suara Keadilan didalam Bahasa Cina ini memudahkan kerja-kerja saya menyampaikan maklumat kepada penduduk-penduduk kaum Cina di Kuala Krau.

Saya edarkan percuma kepada mereka dan ada diantara mereka mahu membayar naskhah yang mereka terima dan saya hanya ucapkan ribuan terima kasih, semoga edaran ini dapat memberikan maklumat yang diperlukan oleh penduduk Orang Cia di pekan Kuala Krau ini.

Pengundi Cina di kawasan Kuala Krau ini berjumlah lebih kurang 10% daripada keseluruhan pengundi di DUN Jenderak dan jumlah rumah yang didiami oleh mereka adalah 250 buah rumah.

Saya juga memohon apalah kiranya Parti Keadilan Rakyat Pusat khususnya Biro Penerangan PKR Pusat juga dapat mengeluarkan Suara Keadilan didalam Bahasa Tamil untuk memudahkan kerja-kerja kami diperingkat bawahan ini menyampaikan maklumat kepada pengundi-pengundi kaum India.

Adapun peranan Surat Khabar didalam bahasa-bahasa ibunda ini amat berkesan untuk menyampaikan penerangan dan maklumat kepada kaum-kaum yang terlibat.

Anwar Ibrahim

Posted: 31 Jul 2012 07:39 PM PDT

Anwar Ibrahim


Malaysia: Cartoonist Case Tests Freedoms

Posted: 31 Jul 2012 12:10 PM PDT

From http://www.hrw.org/news/2012/07/31/malaysia-cartoonist-case-tests-freedoms

Civil Court Ruling Affects Free Expression

(Bangkok, July 31, 2012) – A Malaysian civil court ruling in the case of a prominent political cartoonist has set back the right to freedom of expression in the country, Human Rights Watch said today. The verdict finding the initial arrest and detention of Zulkifli Anwar Ulhaque, better known as Zunar, was lawful under the Sedition Act and Printing Presses and Public Act was a disturbing rejection of the right to freedom of expression in all its forms, including cartoons.

However, in a positive development, the court ruled that the authorities' continued holding of books and artwork seized from Zunar was unlawful after the prosecutor decided to not formally file charges against the cartoonist. The court ruled that the books and artwork immediately be returned to Zunar, and ordered the registrar of the court to assess what damages should be awarded to Zunar.

Zunar has used political cartoons to highlight the responsibility of government officials for human rights abuses and other problems facing Malaysia. These include corruption, abuse of power, mismanagement of government revenues, racism, and failure to protect religious freedom. Repeated government attempts to stop his cartooning led Zunar on June 15, 2011, to file a civil suit against the government and police seeking damages for unlawful arrest and detention, and for confiscation of books and an original cartoon.

"The court's verdict against Zunar is no laughing matter, but of real consequence for Malaysia" said Phil Robertson, deputy Asia director at Human Rights Watch. "The conclusion to be drawn is that politicians and officials who feel stung by Zunar's pen apparently count for more than free expression."

Zunar's lawsuit stems from police actions on September 24, 2010, several hours before the expected launch of his book Cartoon-O-Phobia. Police raided Zunar's office in Kuala Lumpur, confiscated all copies of the book they could find, and arrested Zunar for sedition and publishing without a license. After handcuffing him, police ferried Zunar to seven different police stations during the course of an evening before detaining him overnight in a police station one hour's drive from Kuala Lumpur. Home Minister Hishammudduin Hussein maintained at the time that Zunar was arrested for poking fun at the judiciary and at religion. However, a judge ordered Zunar released on September 25 without charge when arresting officers could not identify what content in Cartoon-O-Phobia they considered to be seditious.

In subsequent civil court proceedings, the first defendant, arresting officer Arikrishna Apparau, asserted he had examined Cartoon-O-Phobia, and believed the cartoons capable of confusing Malaysians and inciting hatred of the government and individual leaders. Zunar responded that the police never explained what content in his book they considered seditious, thus violating his right to be promptly informed of the grounds for his arrest.

In his civil suit, Zunar sought the return of all confiscated books plus damages. He alleged that his livelihood had been seriously affected by the continued ban on Cartoon-O-Phobia and two previous books, 1 Funny Malaysia and Perak Darul Kartun (Perak, Land of Cartoon). Government officials have threatened legal action against printing presses and publishers associated with Zunar's work, and against bookstores who stocked his books. In 2011, Zunar received the prestigious Hellman-Hammett award, given to writers and authors facing political persecution and violations of their rights to free expression.

The government also has announced deepening censorship on cartoons by barring all cartoons for a period of two weeks before the general election, expected to be called later this year. Zunar and a group of political cartoonists announced their opposition to this violation of their rights and said they will defy the ban.

"The government's decision to ban cartoons before the elections shows a remarkable lack of confidence in Malaysian voters – not to mention, no sense of humor," Robertson said. "Politicians from the prime minister down should recognize voters can laugh at them, and the government will not collapse."

Pakatan Says to Channel More Funds Towards Fighting Crime

Posted: 31 Jul 2012 03:11 AM PDT

The Malaysian Insider

The federal opposition Pakatan Rakyat (PR) today said that it would redeploy more resources to the police for criminal investigation to cut the crime rate if it takes power at the next general election.

PR leaders said today the coalition's proposals would be contained in its alternative Budget 2013 proposals.

"We have decided the current need of Malaysians is crime investigation and crime prevention," said PKR vice-president Nurul Izzah Anwar (picture) at a press conference after PR's weekly meeting.

PR plans to redeploy police officers from "non-priority" departments to the police's Criminal Investigation Department (CID).

PR also pointed out that the police's budget allocated for criminal investigation had only increased by eight per cent annually from 2010 to 2012.

The opposition pact compared it to the spending for internal security and public order which had an overall increase of 72.45 per cent in the same period of time, the highest spike in the police's budget.

Kenyataan Media Dato Seri Dr.Wan Azizah Wan Ismail

Posted: 31 Jul 2012 12:32 AM PDT

Melancarkan FACEBOOK:- “WANITA MALAYSIA MENENTANG JENAYAH”

Menteri Dalam Negeri Dato ‘Seri Hishammuddin Tun Hussein dan Ketua Pagawai Eksekutif PEMANDU Dato’ Seri Idris Jala telah menghabiskan masa sepanjang Julai mempertikaikan kenyataan kami bahawa kadar jenayah telah meningkat di Malaysia. Mereka sebaliknya yakin jenayah adalah di bawah kawalan dan menurun, kerana mereka masih menunjukkan statistik jenayah yang disediakan oleh PEMANDU.

 

Tetapi, pada masa yang sama, mereka telah mengumumkan beberapa inisiatif baru untuk memerangi jenayah, seperti MyDistress, Semakan Jenayah Online, meningkatkan pengambilan Rakan Cop dan pembiayaan serta jawatankuasa khas mengenai mangsa jenayah.Semua ini masih lagi dalam perancangan.

Apakah ini reaksi mereka terhadap kenyataan kami bahawa jenayah di Malaysia telah meningkat? Ini menunjukkan bahawa apa yang telah kami kemukakan adalah benar.

 

Ini meningkatkan rasa bimbang akan keselamatan ahli keluarga, rakan-rakan saya dan orang awam.

 

Jadi, hari ini saya melancarkan satu kempen untuk membanteras jenayah sebagai satu agenda nasional.

 

Sebagai seorang ibu dan nenek, saya menjemput semua ibu untuk turut serta berkempen di halaman Facebook saya “Ibu-ibu Malaysia Menentang Jenayah”


(https://www.facebook.com/mumsXcrime)


Laman Facebook ini terbuka kepada semua terutamanya wanita untuk memberikan sokongan terhadap kempen kami membenteras jenayah dan berkongsi idea bagaimana untuk menangani kadar jenayah di Malaysia.

 

Maklumat terkini seperti gambar, video tentang kegiatan jenayah bolehlah dikongsi bersama di halaman ini. Inilah peluang kita sebagai rakyat Malaysia untuk terlibat sama dan bekerjasama dalam menyedarkan rakyat tentang keselamatan di dalam negara kita.

 

Marilah kaum ibu semua, kita bersatu dalam menyuarakan perpaduan untuk memerangi jenayah. Kita mesti buktikan bahawa kita bukan kelompok minoriti. Ayuh kita bersatu dengan menyebarkan kempen ini agar suara rakyat akan menjadi lebih kuat demi keselamatan negara.

 

PRESS STATEMENT

31 JULY 2012


LAUNCHING "MALAYSIAN MOTHERS AGAINST CRIME" FACEBOOK PAGE


The Home Minister Dato' Seri Hishammuddin Hussein and Chief Executive Officer of PEMANDU Dato' Seri Idris Jala have spent the whole of July disputing our contention that crime levels have risen in Malaysia. They are instead convinced crime is under control and dropping fast, as they haveinsisted on pointing to PEMANDU's crime statistics.

 

However, at the same time, they have announced a slew of new initiatives to fight crime, such as MyDistress, Semakan Jenayah Online, increasing Rakan Cop's recruitment and funding and a special committee on crime victims, which have been announced but not operating yet.

 

I am curious to know, are these measures a result of our campaign against crime, together with various reports of high-profile crimes?

 

If my campaign is making them listen more and respond with greater urgency, then I must carry on. However, if they are still not listening, then I have to work harder because Malaysia is becoming increasingly unsafe.

 

I worry for my family members, friends and the general public.

 

So I'm launching today a new initiative to bring crime fighting to the forefront of the national agenda.

 

As a mother and grandmother, I now invite all mothers to join my Facebook page "Malaysian Mothers Against Crime" (https://www.facebook.com/mumsXcrime)

This is a page where the public, women especially, can come and offer their support for our efforts to highlight crime and then offer ideas to curb it. Pictures, news and videos on crime and updates on situations can be shared on this page. This is where civic conscious Malaysians can engage and share with those equally worried about the state of security inside our country.

 

Let mothers speak out and display our solidarity to fight crime. We can start by showing that we are not the minority, that we are not a small number. The powers that be are only responding to statistics, so let's build the numbers and present to them the feelings of millions of ordinary Malaysians.

 

Join me and make the voices of the rakyat even louder.

DATO' SERI DR WAN AZIZAH WAN ISMAIL
PRESIDENT

BULETIN RAKYAT

Posted: 31 Jul 2012 11:11 AM PDT

BULETIN RAKYAT


Rundingan air berdasarkan pilihan rakyat, hormat keputusan kerajaan negeri Selangor ~ Yahya Mat Sahri

Posted: 30 Jul 2012 07:15 PM PDT


Pengerusi Biro Kepenggunaan Parti Keadilan Rakyat, Mohd Yahya Mat Sahri.
TANJONG KARANG - Pengerusi Biro Kepenggunaan Parti Keadilan Rakyat, Mohd Yahya Mat Sahri mahu Kerajaan Persekutuan menghormati keputusan Kerajaan Negeri dan sewajarnya rundingan dibuat berdasarkan pilihan rakyat.

Kerajaan Persekutuan seharusnya mengutamakan pilihan rakyat, bukannya berunding dengan syarikat persendirian yang bermatlamat keuntungan persendirian.

Menurutnya yang juga Pengerusi Sekretariat Impak Pengguna turut menyokong sepenuhnya Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang menyarankan agar Lembaga Pengarah Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) memecat Pengerusi Eksekutif Syabas, Tan Sri Rozali Ismail kerana dengan itu mampu menjimatkan kos operasi berjumlah sekurang kurangnya RM5.1 juta setahun.


"Rozali sewajarnya sudah lama melepaskan jawatan ini kerana gagal menguruskan bekalan air terawat kepada seluruh rakyat Selangor. Kalau beliau seorang yang benar-benar mahir serta handal dalam selok belok pengurusan air, kenapa masalah air sentiasa berlaku meskipun hak pengambilan konsesi pengurusan air dipegang sehingga kini?

"Pelbagai persoalan timbul termasuk masalah saluran bekalan paip masih tidak selesai, status paip air kerap pecah, kerap berlaku tekanan air yang rendah di banyak kawasan dan kekeliruan bacaan meter air masih berlaku sehingga kini.

"Syabas hanyalah sebuah syarikat persendirian dan matlamat utama Syabas untuk mendapatkan keuntungan. Seandainya Syabas merancang kepentingan rakyat sudah semestinya Lembaga Pengarah Syabas tidak tergamak untuk membolot hasil keuntungan air dengan tarif bil terus meningkat setiap tahun," katanya.

Mohd Yahya berkata. alasan Syabas berhubung isu air yang hanya dapat diselesaikan dengan pembinaan Projek Langat Dua menunjukkan kedangkalan tahap proses penyelesaian masalah. Apakah sumber air mentah daripada sungai di Selangor sudah habis hingga perlu mendapatkan air daripada Pahang?

"Laporan yang menyatakan masalah kehilangan bekalan air terawat akibat daripada kebocoran paip air mesti diselesaikan Syabas. Jika benar kehilangan air daripada kebocoran mencecah 40 peratus, maka kelemahan inilah yang sepatutnya diatasi kerana inilah punca utama kekurangan air," katanya.

Parti KeADILan Rakyat, Gopeng * 务边人民公正党

Posted: 31 Jul 2012 09:23 AM PDT

Parti KeADILan Rakyat, Gopeng * 务边人民公正党


Forum: “Syabas & Talam: Controversy or Conspiracy?”

Posted: 30 Jul 2012 09:49 PM PDT

KeADILan forum (English) to unveil the truth! “Syabas & Talam: Controversy or Conspiracy?”  Speakers: Rafizi Ramli (Chief of KeADILan Strategy Bureau, Whistler-blower of NFC scandals) YB Sivarasa Rasiah (MP of Subang) YB William Leong (Treasurer General of KeADILan, MP of Selayang) Mr Koon Yew Yin (IJM & GAMUDA founder)  Moderator:  YB Dr Lee Boon Chye 李文材医生 (MP of Gopeng, Deputy Chairman [...]

“雪州水务与达南机构 – 争议或阴谋”,下周二(7日)怡东酒店开讲

Posted: 30 Jul 2012 08:36 PM PDT

"雪州水务与达南机构 – 争议或阴谋",下周二(7日)怡东酒店开讲 (怡保31日讯)霹雳州人民公正党将会在8月7日(星期二),晚上8时正,在怡保怡东酒店举办一场名为"雪州水务与达南机构 – 争议或阴谋"(Syabas & Talam: Controversy or Conspiracy)英语座谈会,其入场费为马币十令吉。 人民公正党霹雳州副秘书陈家兴表示,最近频频踢爆国阵丑闻的公正党策略局主任拉菲兹将会是主讲嘉宾之一。另外人民公正党两名国会议员即士拉央区国会议员梁自坚律师、梳邦区国会议员西华拉沙律师,以及著名建筑公司怡保工程(IJM)及金务大(Gamuda)创办人官有缘,也将会一同为您探讨最近闹得沸沸扬扬的水务及达南机构课题。 "该座谈会主要为您剖析在大选前夕被挑起的课题,包括雪州闹得沸沸扬扬的雪州水务管理以及被挑起的达南机构课题,显然的这些课题均深具浓厚的大选元素。" 他表示,最近在雪州被挑起涉及公众利益的水务课题,而州民更面对治水的困境,这种种问题让前首相马哈迪所推行的私营化政策问题渐浮出台面,同时也让背后操控的利益集团无所遁形。 "另外座谈会更会触及炽热的达南机构课题,主讲者势必将提供更全面的数据分析,让民众了解其中的争议性问题。" 他表示民众可以通过以下方式索票,或直接联络负责人陈家兴(012-6771788)或黄彩仪(012-777 1152)预订座位: 人民公正党霹雳州总部 No. 10, Wisma Keadilan, Medan Istana 5, Bandar Ipoh Raya, 电话: 05-2551 994   李文材医生怡保专科医院诊所 Bilik 2-22, Hospital Ipoh Specialist 电话: 012-5198406(June)   拿督叶逸堂医生诊所 Poliklinik Ho, Fong Dan Yap Sdn Bhd 41, Jalan Leong Sin Nam,电话: 012-5963455(Mdm Loo)   人民公正党大和园路党部 200B, Jalan Pasir [...]

Tiada ulasan:

Catat Ulasan