Ahad, 22 Julai 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 22 Jul 2012 01:05 PM PDT

Cucu Tok Selampit


E-Mail Memfitnah KDN Dan Jabatan Immigresen Disebarkan Di Internet

Posted: 21 Jul 2012 09:56 PM PDT

CTS telah menerima e-mail yang mengambarkan bahawa Jabatan Immigresen Malaysia dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) bersubahat di dalam menyeludup rakyat Pakistan yang diberi taraf kerakyatan Malaysia. CTS merasakan ada pihak-pihak tertentu cuba bermain api dengan membuat fitnah kononnya Malaysia dan Kerajaan Barisan Nasional khasnya, cuba menyeludup rakyat Pakistan yang diberi kewarganegaraan untuk mengundi di dalam PRU13. 

Sebagai seorang yang menggunakan KLIA yang agak tegar, CTS merasakan jalan cerita yang digambarkan di dalam e-mail di bawah adalah tidak masuk akal dan banyak keraguan dan persoalan yang perlu dijawab. CTS mengesa pihak-pihak yang berkenaan menyiasat perkara berkenaan dan mengheret pihak yang membuat fitnah ini ke muka pengadilan.

THE FLYING KICK

Posted: 22 Jul 2012 01:04 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 22 Jul 2012 01:01 PM PDT

Duke of UMNO


AZIZAN PEDASSS..!!! KANTOI BOHONG, AZIZAN DIGESA BUAT KERJA CARA ISLAM..!!!

Posted: 22 Jul 2012 02:34 AM PDT

azizan 1

Pada Azizan Razak, mungkin selepas mengarahkan Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) menjual kembali saham FGVH berjumlah 500,000 unit itu, maka isu akan selesai dan dia tidak  akan dipersalahkan lagi dalam hal tersebut.

Kata Azizan, dia sebagai Pengerusi PKNK tidak dimaklumkan langsung mengenai pembelian saham FGVH itu oleh para pegawai anak syarikat kerajaan negeri itu dan keputusan untuk membeli saham tersebut tidak dirujuk padanya.

Dalam ertikata lain, Menteri Besar Kedah itu mendakwa dia tidak tahu apa-apa mengenai pembelian saham tersebut dan tidak terlibat sama sekali mengenainya…

Mungkin Azizan fikir dengan menyalahkan CEO dan para pegawai PKNK maka PAS tidak akan marah padanya dan dia tidak akan dituduh cuba mensabotaj kempen membantah penyenaraian saham FGVH di Bursa Malaysia yang dipelopori Mazlan Aliman dan Mat Sabu.

Namun Azizan tidak sedar bahawa rakyat, khususnya rakyat negeri Kedah, juga tidak bodoh untuk menilai kebenaran di sebalik pembohongan yang dibuat oleh Menteri Besar mereka.

Malah saya percaya bahawa Mat Sabu, Mazlan Aliman dan kepimpinan PAS yang mengaku "terluka" atas pembelian saham tersebut akan menjadi lebih parah apabila mendapat tahu bahawa berkemungkinan besar bahawa Azizan telah berbohong kepada mereka.

Agak menyentap jantung Azizan Razak apabila bekas Menteri Besar Kedah, Mahadzir Khalid tampil menempelak Azizan dengan mendakwa bahawa ketua "kultus agama PAS" di Kedah itu telah berbohong mengenai kenyataannya yang kononnya tidak tahu langsung mengenai isu tersebut.

Menurut Mahadzir yang pernah menjawat jawatan Pengerusi PKNK, sebarang urusan pengeluaran cek yang bernilai lebih dari RM1 juta yang mestilah ditandatangani oleh Pengerusi PKNK dan kelulusannya tidak boleh diputuskan oleh CEO.

Justeru, beliau melahirkan rasa hairan apabila Azizan mendakwa dia sebagai Pengerusi PKNK tidak tahu apa-apa memandangkan dia perlu menandatangangi cek untuk membeli saham tersebut.

Lagipun, hakikatnya jika Azizan Razak tidak menandatangani cek itu, sudah tentu PKNK tiada wang untuk membeli saham FGVH yang bernilai lebih dari RM1.3 juta itu.

Sebenarnya, saya tidak tahu apakah hukum untuk melakukan pembohongan di dalam "agama PAS". Namun Islam sebenarnya melarang sama sekali para penganutnya untuk berbohong dan sekiranya melakukan juga pembohongan maka dosa pelakunya akan dicatatkan malaikat.

Selain itu, bangsa Melayu juga melarang keras pembohongan berdasarkan beberapa peribahasa, pantun dan ungkapa lamanya. Sebagai  contoh, "Siakap senohong gelama ikan duri, bercakap bohong lama-lama mencuri".

Saya fikir, ramai juga yang diajar oleh ibubapa masing-masing bahawa menipu itu dilarang sama sekali dan mungkin ada dikalangan kita yang ditakutkan ibubapa masing-masing bahawa Allah akan memotong lidah mereka jika berbohong.

Namun, Pesuruhjaya PAS Kedah ini berbohongkah dalam hal menandatangani cek bernilai lebih sejuta ringgit untuk membeli saham FGVH itu?

Atau Azizan lupa, tidak ingat, nyanyuk atau sedang mengigau ketika diberikan cek bernilai jutaan ringgit itu untuk ditandatangani?

Saya harapkan agar Azizan berterus terang di dalam hal ini. Kalau dia tahu, katakan dia tahu. Dia juga tidak perlu menyalahkan orang lain, menafikan kebenaran dan menipu dalam hal tersebut seolah-olah dia tidak tahu. Kalau tahu, katakan tahu…

Saya sering mengingatkan Menteri Besar Kedah itu untuk bekerja dengan cara Islam sebagaimana  yang dia katakan kepada seorang wartawan pada satu sidang DUN tidak lama dulu.

Namun selepas Azizan herdik wartawan tersebut, dia pula dibuktikan dan dibongkarkan Allah melakukan kerja dengan tidak ikut ajaran Islam yang sebenar. Mungkin Azizan Razak ikut ajaran "agama PAS", kot?

Sumber: Mykmu.net

PAS PEDASSSS..!!! BILA KARPAL "GENGGAM TELOQ" PEMUDA PAS..!!!

Posted: 22 Jul 2012 12:51 AM PDT

karpal nasrudin

Agak menarik melihat sikap kebudak-budakan Dewan Pemuda PAS yang mendabik dada di kalangan rakyat menyatakan konon-kononnya "boss" mereka Nasrudin Hasan Tantawi berjaya mengalahkan Ustaz Fathul Bari Mat Jayaha di dalam satu program debat baru-baru ini.

Namun, itu memang standard sikap para pemuda PAS. Kalau kalah macam mana teruk sekalipun, mereka akan tetap pukul canang mengatakan merekalah pemenang sebenar. Pada saya, biarkanlah mereka terus begitu…

Namun saya agak terkejut dengan kenyataan Nasrudin yang menyatakan bahawa Pengerusi DAP, Karpal Singh akan berkompromi berkenaan perlaksanaan hudud di negara ini sekiranya Pakatan Haram berjaya menjajah Putrajaya.

Berani betul Ketua Dewan Pemuda PAS itu "goreng" mempergunakan nama Karpal Singh? Berkenaan dengan hudud pula!

Dia kenal sangatkah dan sudah berkawan lamakah dengan Karpal sehingga menjangka Pengerusi DAP itu akan mendengar kemahuan dan cakap PAS…

Lebih mengejutkan lagi apabila Karpal yang dalam keadaannya berkerusi roda itu tiba-tiba melenting dan begitu tegas menyuarakan kemarahannya mengenai kenyataan Ketua Dewan Pemuda PAS itu yang boleh dianggap satu penipuan yang jelas.

Menurut Karpal, dia sudah muktamad dari sejak dulu lagi untuk tidak membenarkan hudud dilaksanakan di Malaysia oleh mana-mana pihak, khususnya sekiranya Pakatan Rakyat menjajah Putrajaya pada PRU ke-13 ini.

Jadi, Karpal tidak faham mengapa Nasrudin Tantawi tiba-tiba berbohong dengan menyatakan bahawa dia sanggup dan akan berkompromi dengan pendirian PAS yang mahu melaksanakan hudud di Malaysia.

Agak menggelikan hati dalam insiden Nasrudin yang cakap sesuka hati mak bapak dia saja dan pendirian Karpal yang tidak pernah berubah.

Setahu saya, sejak PAS "tidur sekatil" dan membiarkan parti mereka "diliwat" DAP dan PKR, dasar-dasar parti yang dianuti oleh Nasrudin dan pemuda-pemuda PAS itu sering dipijak, diludah, dibakul sampahkan dan selalu dimasukkan ke dalam mangkuk jamban sebelum di"flush" ke loji najis Pakatan Haram.

Sebenarnya pada DAP dan PKR, PAS itu bagaikan tidak wujud di dalam pakatan mereka. Pada DAP dan PKR, mereka-mereka yang mengaku sebagai ahli dan penyokong PAS hanyalah askar-askar kerahan atau lebih hina lagi sebagai "keldai" untuk tidur di atas jalan kerana DAP dan PKR.

Hakikatnya, itulah standard kedudukan PAS di mata Karpal Singh, dan tiba-tiba Nasrudin berkata bahawa DAP akan menurut kehendak PAS dan berkompromi mengenai soal perlaksanaan hudud?

Apakah Nasrudin tidak kenal siapa Karpal dan DAP..? Rasanya Nasrudin kenal siapa Karpal dan sedar kedudukan PAS di mata Pakatan Haram.

Namun atas dasar mahu tunjuk hebat di depan orang ramai dan dia mahu menarik minat golongan muda untuk menjadi pilihan, Nasrudin terpaksa menyatakan kononnya PAS ialah parti "pengemudi" Pakatan Haram.

Dia tahu dia berbohong mengenai soal kompromi Karpal dan DAP. Dia tahu Karpal dan DAP tidak akan menurut kehendak PAS yang mahu melaksanakan hudud. Tapi dia terpaksa berbohong demi politik.

Maklumlah, antara ajaran agama PAS pada penganutnya ialah "matlamat menghalalkan cara.."!
Pada saya, Nasrudin tidak perlu berbohong begitu pada golongan muda. Kalau benar tahu bahawa PAS tidak mungkin mampu melaksanakan hudud, usahlah kata PAS mampu.

Kalau DAP tidak akan sesekali bersetuju untuk laksanakan hudud dan PAS terpaksa tunduk "kowtow" pada kehendak "boss" mereka itu, Nasrudin perlu jelaskan mengenainya di hadapan golongan muda di program debat tersebut.

Tak perlulah Nasrudin menipu anak-anak muda kerana mereka memang tahu DAP itu "boss" kepada PAS, kan?

Sumber: Mykmu.net

PEJUANG BANGSA

Posted: 22 Jul 2012 11:20 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Guan Eng perlu minta maaf kepada rakyat

Posted: 22 Jul 2012 03:46 AM PDT

GEORGE TOWN – Pemuda Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang mendesak kerajaan Pulau Pinang pimpinan DAP supaya memohon maaf kepada seluruh rakyat negeri itu berhubung penjualan tanah Majlis Perbandaran Pulau Pinang bagi Taman Manggis, Jalan Zainal Abidin di sini kepada pihak swasta.

Ketua Pemuda BN negeri, Oh Tong Keong berkata, kerajaan negeri telah berbohong kepada rakyat Pulau Pinang apabila mendakwa penjualan tanah itu dibuat kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) sewaktu mentadbir negeri ini tidak pernah meluluskan tanah tersebut untuk membina rumah rakyat.

"Kerajaan BN terdahulu sebenarnya telah berbincang dan meluluskan tambahan satu blok di tanah berkenaan dalam mesyuarat Exco pada 29 April dan 26 Jun 2003.

"Justeru kami menggesa kerajaan negeri berhenti membohongi rakyat dan berterus-terang atas apa yang berlaku kerana rakyat perlu diberitahu dengan jelas mengapa kerajaan negeri sanggup menjual tanah yang sepatutnya membina rumah rakyat kepada syarikat swasta," katanya pada satu sidang media di sini.

Dalam pada itu, Tong Keong berkata, Pemuda BN Pulau Pinang turut mendesak kerajaan negeri membuka fail-fail permohonan merancang dan tender penjualan tanah berkenaan.

Menurutnya, kerajaan negeri perlu berbuat demikian untuk membuktikan mereka benar-benar mengamalkan ketelusan dan membolehkan rakyat membuat penilaian berhubung perkara tesebut.

"Kita juga mahu fail permit pelan perancangan dibuka. Kami mahu dokumen lengkap termasuk sampul dengan minit-minit semua. Jadi, baru kita tahu sama ada wujud sebarang penipuan atau tidak," katanya lagi.

Baru-baru ini, BN negeri mendedahkan tanah seluas 0.45 hektar yang sepatutnya dibangunkan untuk Projek Perumahan Rakyat (PPR) fasa kedua itu dijual kepada syarikat swasta untuk pembinaan bangunan setinggi 30 tingkat.

Bob Lokman dah ready menjadi calon PAS di PRU 13 !

Posted: 21 Jul 2012 10:30 PM PDT
Bekas pelawak dan penulis lirik terkenal, Bob Lokman atau Mohd Hakim Lokman tidak menolak kemungkinan menjadi calon Pas pada pilihan raya umum (PRU) akan datang sekiranya diarahkan pucuk pimpinan tertinggi parti itu untuk berbuat demikian.

 Bagaimanapun, Bob berkata, pemilihannya sebagai calon PRU itu bersyarat di mana beliau hanya akan bertanding jika Pas ketandusan calon di sesuatu kawasan hingga memaksanya memikul amanah tersebut. Menurutnya, keputusan itu selaras dengan tuntutan fardu kifayah yang meminta perkara wajib dilakukan sebahagian masyarakat untuk menjaga kepentingan Umat Islam.

 "Dalam hukum memang macam itu. Kalau sudah tiada orang, saya sanggup jadi calon kerana ia adalah satu kewajipan perlu dilaksanakan," katanya kepada Sinar Harian semasa Ceramah Umum di Markas Pas Kampung Mentara. Bob berkata, beliau yakin kepimpinan Pas mempunyai lebih ramai calon layak berbanding dirinya yang terlalu kerdil dan belum layak menjadi calon parti itu.

 "Saya dapati Pas mempunyai ramai pemimpin layak untuk diketengahkan menjadi calon PRU. Biarlah mereka dicalonkan kerana mereka lebih sesuai dan berkelayakan," katanya. Ditanya pandangannya mengenai sokongan rakyat terhadap Pakatan Rakyat (PR) sebelum menjelangnya PRU13, Bob yakin terdapat peningkatan ketara pengundi menyokong parti itu.

 Menurutnya, PR diramal berjaya menawan beberapa negeri lagi berdasarkan trend pengundi masa kini yang inginkan perubahan politik dalam negara.

 "Kalau tidak menang semua pun, kami tak akan kalah semua. Saya lihat politik hari ini jauh berbeza berbanding dahulu. Sejak saya tiba di Pahang, Johor dan tempat majoritinya Barisan Nasional (BN), sudah ada petanda betapa ramainya penyokong PR di negeri-negeri tersebut," katanya.

Kenyataan Nurul Izzah kurang sopan , burukkan imej SPR

Posted: 21 Jul 2012 09:10 PM PDTKENYATAAN media ini dikeluarkan bagi menjawab kenyataan pada majlis makan malam Thean Hou Temple Kuala Lumpur oleh YB Nurul Izzah Anwar, Ahli Parlimen Lembah Pantai berdasarkan penulisan yang dikeluarkan oleh portal Malaysiakini bertarikh 13 Julai 2012 (Jumaat) bertajuk "Kalau saya jadi pegawai p'raya, YB tidak akan menang lagi".

 Sebagai seorang penjawat awam yang ditugaskan dan diamanahkan oleh pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebagai Pegawai Pengurus Pilihan Raya untuk kawasan Parlimen P121 Lembah Pantai bagi Pilihan Raya Umum Ke-12 pada Mac 2008, saya rasa terpanggil untuk membuat kenyataan ini yang dianggap bagi saya bahawa YB Ahli Parlimen Lembah Pantai telah mengeluarkan kenyataan kepada portal berkenaan yang boleh disalahtafsirkan fakta, serta mahu menjejaskan nama baik SPR dan bertujuan menjatuhkan imej serta kredibilti penjawat awam.

 Isu yang diketengahkan oleh YB Ahli Parlimen Lembah Pantai tercetus, selepas saya bertemu beliau sekadar bertanya khabar serta berbual secara selamba selepas kami sama-sama menghadiri Majlis Sidang Media Datuk Bandar bersama Media dan Ahli-Ahli Parlimen Kuala Lumpur pada 12 Julai 2012 di Bilik Lembaga Menara DBKL 1, Jalan Raja Laut Kuala Lumpur. Pertemuan ini diadakan sempena pertemuan Datuk Bandar Kuala Lumpur, Ybhg Tan Sri Ahmad Fuad Ismail bersama Ahli Parlimen Kuala Lumpur serta wakil media sebelum persaraannya yang tamat tempoh kontraknya pada 15 Julai 2012 yang lalu.

 Bagaimanapun sehari selepas pertemuan tersebut, saya dikejutkan dengan satu laporan portal iaitu Malaysiakini menyebut, YB Ahli Parlimen Lembah Pantai telah diberi amaran oleh seorang bekas RO bahawa beliau akan kalah jika RO berkenaan ditugaskan semula pada PRU akan datang. 


Saya tidak jangka bahawa perbualan secara selamba dan berseloroh akan dijadikan satu isu sesi wacana beliau. 


 Jika perkataan saya dianggap sebagai kurang sopan, saya boleh juga anggapkan pertanyaan YB Ahli Parlimen Lembah Pantai sebagai tidak sopan, tetapi saya tidak ingin perkara ini berlanjutan, patut berhenti di sini saja.

 Saya dapati bahawa Lembah Pantai sedang pesat membangun, setinggan telah ditempatkan di PPR memberikan penempatan yang lebih sempurna kepada mereka, penjaja tepi jalan telah dipindahkan ke pusat penjaja yang lebih memberikan peluang kepada mereka meningkatkan ekonomi mereka, flat PKNS Kerinchi akan berwajah baru dan kualiti hidup pemunya flat tersebut akan meningkat. Di samping itu pembangunan hartanah di kawasan tersebut juga pesat dengan adanya Bangsar South dan Eco city sebagai contoh. Pemimpin negara termasuk

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar sentiasa mendekati rakyat mengambil tahu permasalahan rakyat serta menghulurkan bantuan. Rakyat setempat boleh membuat penilaian sendiri. Ingin ditekankan satu fakta lagi bahawa RO tidak dilatih untuk mirip kepada mana-mana parti.

Latihan yang dijalankan adalah untuk membiasakan kakitangan terhadap prosedur pilhan raya. Tugas RO semasa pilihan raya adalah sangat berat dan tiada masa untuk berpolitik kerana sentiasa berdepan dengan karenah parti politik yang bertanding semasa itu.

Dan, tugasan serta panggilan RO terhenti apabila keputusan pilihan raya diumumkan.

 Sekian, saya akhiri kenyataan media ini dengan ucapan pujian-pujian serta kesyukuran kepada ALLAH S.W.T dan Selamat Menjalani Ibadah Puasa di Bulan Ramadan yang barokah ini.


 MOHD NAJIB MOHD

PRK Tenang pun kalah , andaian PAS tsunami Johor satu kesilapan

Posted: 21 Jul 2012 08:35 PM PDT
Kepimpinan Umno dan Barisan Nasional menolak andaian sesetengah pihak khususnya pembangkang bahawa tsunami politik Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan bergerak dari selatan Semenanjung dengan bakal mengubah Kerajaan Negeri Johor. Ketua Penerangan Umno, Datuk Ahmad Maslan berkata, mengambil kira perkembangan ketika pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang awal tahun lalu, andaian pihak pembangakng adalah "satu kesilapan."

 "Itu lagi satu kesilapan pandangan mereka... (lihat) pilihan raya kecil Tenang, satu bukti yang jelas kita (BN) tambah majoriti, bukan kurang majoriti pilihan raya kecil Tenang daripada 2,000 lebih kepada 3,707 (undi).

 "(Jadi) bagaimana pula berlaku tsunaminya, di mana silap Kerajaan Negeri Johor, Kerajaan Negeri Johor tak ada buat silap apa-apa, rakyat Johor berpuas hati terhadap semua perkara, lainlah kalau ada skandal besar kerajaan negeri, bolehlah, nak kata ada tsunami" kata beliau kepada Sinar Harian Online dalam satu pertemuan baru-baru ini. 

 Beliau yang juga Pengerusi Biro Publisiti dan Penerangan BN menegaskan, tidak wujud apa-apa perkara sehingga memerlukan perubahan kerajaan negeri. "Apa silapnya, negara aman, jenayah terkawal, harga sawit mahal, Johor banyak sawit, selepas itu rakyat ada pekerjaan. Di mana ada wujud perkara-perkara yang tak betul ini, yang menyebabkan perlu ditukar kerajaan negeri? Lainlah jika kerajaan negeri betul, berlaku skandal macam di Selangor, yang tak berhenti-henti. "Menteri Besarnya (Datuk Abdul Ghani Osman) rajin turun ke bawah, macam-macam program dibuat dan bukan hanya Menteri Besar rajin, tapi Sultan pun rajin berjumpa rakyat. 

"Apa hal pula kerajaan tiba-tiba nak berubah pula? Saya sentiasa berada di Johor, tiap-tiap minggu walaupun selepas empat tahun (PRU12), saya tahu perasaan orang Johor, ia berbeda dengan banyak tempat, jadi saya tak nampak ada apa-apa akan berlaku di negeri Johor, BN kan terus menang, dan akan terus kekal kubu kuat," katanya lagi.

 Menjawab soalan pembangkang mendakwa enam kerusi Parlimen kemungkinan akan jatuh, Ahmad yang juga Ahli Parlimen Pontian berkata, itu hanya teori-teori yang hanya mahu menyedapkan telinga pembangkang. "Apa, kalau mereka kata nak jatuh apa kita nak biarkan ia jatuh sahaja?

Kita juga buat kerja yang macam-macam, kalau mereka kerja jangan mereka fikir mereka kerja mereka ada 10 ceramah kita tak buat kerja untuk mengatasi mereka.

 "Kalau pun mreka tak nampak kami buat kerja ceramah kami ada kerja lain, tak perlu kita nak bagi tahu semua sekalikan?" katanya. Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri ini juga menambah, pembangkang tidak wajar menganggap bahawa Umno dan BN akan membiarkan Johor jatuh.

 "Jadi kalau mereka kata mereka pandai, apa kita ini bodoh? Kalau mereka kata mereka boleh berikan janji-janji, apakah kita ini tak tunaikan janji? 


 "Jadi, itu satu persepsi yang perlu diperbetulkan oleh pembangkang terhadap kekeliruan yang cuba ditanam oleh pembangkang," kata beliau sambil menambah, rakyat cuba dikelirukan oleh pembangkang dengan mengatakan mereka boleh "tawan itu boleh tawan ini." 

 "Ingat kita ini duduk saja? Apa kita nak biar orang tawan kita? Kita juga mempunyai strategi-strategi tertentu untuk kita mempertahankan diri dan menawan kawasan mereka," katanya lagi.

Lori Transformer BN P.Pinang , senjata baru serang Guan Eng !

Posted: 21 Jul 2012 07:00 PM PDTBagi meneruskan program 'Semboyan Dibunyikan', BN Pulau Pinang melancarkan 'pentas bergerak', sebagai usaha meneruskan pendekatan 'serang dan terang' bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13. Pengerusi BN negeri Teng Chang Yeow berkata sebuah trak yang telah diubahsuai itu dilengkapi dengan pentas dan sistem audio visual, akan dibawa kesemua 40 kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) di negeri itu bagi program ceramah.

 "Kita boleh bawa sampai dekat pasar malam, pasar tani. Semua tempat yang membolehkan kita berhenti, buka jadi pentas…dah tak ada masalah.

Semua tempat pun boleh," katanya kepada pemberita selepas melancarkan pentas bergerak itu di George Town malam tadi. Beliau berkata untuk permulaan, hanya sebuah trak akan digunakan dan BN negeri bercadang untuk menambah bilangannya berdasarkan kepada keperluan. Teng berkata pihaknya akan cuba sedaya upaya untuk melibatkan semua barisan pemimpin BN negeri dalam setiap jelajah yang akan diadakan kelak bagi mendekatkan rakyat dengan pucuk pimpinan parti.

 Program 'Semboyan Dibunyikan' dilancarkan Jun lepas antara lain bertujuan untuk menjawab tohmahan dan memberi penjelasan isu-isu yang dibangkitkan Pakatan Rakyat. – Bernama


Komen GPB 

Bagus juga idea  lori pentas bergerak ini yang dilancarkan BN P.Pinang untuk memudahkan program penerangan untuk hadapi PRU 13 .  Satu pendekatan baru yang lebih mesra dan mudah memberi penerangan kepada  rakyat .

Sewajarnya seluruh negeri  perlu mempunyai lori truck  BN ini  dan PM wajar pertimbangkang idea bernas oleh kepimpinan BN P.Pinang .
Drama Hudud : Tantawi malukan PAS kerana berbohong !

Posted: 21 Jul 2012 03:00 PM PDT

Tantawi rupanya berbohong semasa debatnya dengan Ustaz Fathul Bari kononnya  pasal  DAP seolah-olah boleh terima  dah boleh bincang pasal  hudud .

Karpal dengan nada tegas tidak berkompromi bahawa hudud tidak akan dilaksanakan di negara ini .

Persoalannya sekarang siapa sebenarnya yang betul dalam isu ini ?? Tantawi yang berbohong atau Karpal Singh ??


s

PAS bangga dapat artis seperti tangkap ikan besar ..

Posted: 21 Jul 2012 01:00 PM PDT
Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat walaupun dalam keadaan keuzuran dan kepenatan telah menghadirkan dirinya untuk menyambut pelakon Abby Abadi menyertai Pas sebagai ahli seumur hidup. Harakah Daily melaporkan pada 20 Julai bahawa upacara penerimaan itu berlangsung di Padang Yayasan Islam Kelantan dengan disaksikan oleh ribuan orang. Setelah menyerahkan borang daftar sebagai ahli Pas, Abby menyatakan harapan peluang terbaru baginya sebagai seorang artis akan terbuka apabila Pas menawan Putrajaya

. Kata Harakah, kehadiran Nik Aziz itu di Padang Yayasan Islam Kelantan, adalah untuk memenuhi impian dan hasrat pelakon itu yang muncul dengan penampilan terbaru. Seorang anggota Exco Negeri, Wan Ubaidah Omar telah memakaikan Abby dengan selendang warna hijau. Turut menyaksikan upacara ini ialah Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa dan Ketua Penerangan Pas Kelantan, Dr. Muhammad Fadzil Hassan. Abby kemudiannya menyatakan kepada para wartawan bahawa sebagai seorang seni beliau tidak pandai mencari rezeki di bidang lain.

"Oleh itu saya berharap selepas ada perubahan Putrajaya nanti, kita boleh lakukan sesuatu bagi mertabatkan seni mengikut acuan Islam." 

 CATATAN: Dalam keghairahan untuk memodenkan imej politiknya selaras dengan tuntutan semasa untuk ke Putrajaya, Pas ternampak seperti telah tidak lagi memperdulikan sensentiviti akar umbinya yang memberikan sokongan, dokongan dan kekuatan kepadanya selama ini.

 Jelas kemegahan yang ditunjukkannya terhadap penyertaaan artis-artis ke dalam Pas bagi menggambarkan kepada umum bahawa ia bukanlah lagi sebuah parti Islam yang kuno, jumud dan taksub.

 Dan, dalam hal ini ia tidak lagi memilih bulu asalkan bernama artis diterimanya, tidak kira sama ada yang sudah berkarat ataupun yang popular.

 Laungan Allahuakbar menyambut penyertaan artis ke dalam Pas untuk meyakinkan penyokong-penyokong taksubnya dan pengikut-pengikutnya yang kurang cerdik bahawa suatu lagi kejayaan perjuangan baru Pas di sebalik Pas meneruskan beberapa pendekatan sempit dan jumudnya. Umpamanya di Selangor Pas menuntut supaya penonton lelaki dan perempuan diasingkan di panggung-panggung wayang yang menimbulkan bantahan dari DAP.

 Suatu masa dahulu Tok Guru Pas Nik Aziz, yang juga Menteri Besar Kelantan, telah mengarahkan supaya kaunter bayaran untuk lelaki dan perempuan diasingkan di pasar raya-pasar raya di Kelantan, tetapi orang ramai tidak mengedahkannya dan gagal. 

Terkini penyertaan Pengarah Muda, Adam Hamid telah disambut dengan laungan Allahuakbar dalam suatu upacara di Kelab Padang Sultan Sulaiman, Kampung Baru Kuala Lumpur dan sebelumnya publisiti besar-besaran telah diberikan kepada penyertaan artis-artis Hairie, Bob Lukman, Abby dan Aishah.

 Pas menggambarkan seolah-olah mendapat tangkapan ikan besar, tak kiralah sama ada ikan busuk atau ikan baru. Pak lebai, tok-tok guru dan pengikut-pengikut berkupiah putih turut meneriakan Allahuakbar dalam menyambut penyetaan mereka itu tanpa menyedari bahawa, mereka adalah menjadi alat kepada kepimpinan muda yang pada akhirnya akan menyebabkan mereka semakin terketepi atau disingkirkan.

 Penyertaan artis-artis besar ke dalam Umno bukanlah satu perkara baru. Dari P. Ramlee hinggalah kepada Jamal Abdillah, Amy dan lain-lain nama besar lagi. Alasan yang sering diberikan oleh Pas mengenai penolakkannya terhadap hiburan adalah kerana bertentangan dengan Islam, tetapi tafsiran mereka dalam hal ini biasanya terlalu umum dan dengan penerimaan artis-artis ke dalam parti mereka tanpa mengambil kira masaalah prinsip menampakkan kecendurungan mereka untuk terus bertolak ansur dalam soal hiburan.

 Masyarakat pada umumnya memandang sinis terhadap sikap baru parti Islam ini yang sebelum ini membantah pertunjukan artis di Istana Kelantan dan juga hiburan biasa di UiTM Terengganu. Ini mendedahkan hipokrasi dan kegelojohan Pas membuat penyesuaian dengan kesedaran barunya tanpa mengambil berat lagi soal prinsip utamanya.

 Golongan terpelajar menganalisis perubahan sikap Pas ini sebagai kejayaan dasar sosial kerajaan dari sejak awal pemerintahan Parti Perikatan hingga kepada Barisan Nasional yang percaya kepada perkembangan budaya mengikut peredaran semasa. Hiburan liar dan perbuatan tidak bermoral dikawal menerusi undang-undang yang bersifat antarabangsa.

 Golongan Pas yang fanatik terus muncul dari semasa ke semasa dan kerajaan-kerajaan negeri juga cuba untuk mengharamkan pusat hiburan di bulan puasa atau mengharamkan pertunjukan panggung wayang gambar di hari Jumaat, tetapi semuanya telah gagal kerana dari segi logiknya, orang dapat melihat wayang gambar di rumah setiap hari dan setiap jam.

 Bagaimanapun Pas memerlukan juga penonjolan dasar-dasar kunonya untuk mengekalkan pengaruhnya di kalangan penyokong-penyokong akar umbinya, yang selama ini menyokong mereka kerana ucapan-ucapan retorik mereka dan dasar-dasar Islam mereka yang bersifat perkauman, melampau dan kolot.

 Pas tidak akan mengakui bahawa ia terjebak atau terserap dalam pembentukan dasar sosialisasi yang dirintis dan dilaksanakan oleh Perikatan dan Barisan Nasional secara evolusi sejak merdeka. Ia berlaku secara natural yang melibatkan juga parti-parti politik dan pengikut-pengikutnya tetapi demikianlah proses sosial, ia berlaku tanpa peristiharan dan manusia terjebak dalamnya tanpa sedar.

 Sesungguhnya kalau kita melihat perkembangan ini di luar sentimen politik ia merupakan sumbangan besar Pas kepada dasar tunjang kekuatan negara dengan kesanggupan Pas mengorbankan prinsip-prinsip Islamnya yang eksklusif yang sudah tidak lagi sezaman.

Pas cuba menyesuaikan dirinya dengan parti-parti bukan Islam dan orang Islam liberal malah pluralis Islam. Kecairan dasar-dasar Pas adalah kejayaan dasar umum. Umno telah merintis dan menerokai dasar-dasar yang pragmatik dan senantiasa sezaman sejak sebelum merdeka hingga sekarang. Ini adalah kejayaan besar Perikatan dan Barisan Nasional.

 * Dipetik dari blog zamkata kendalian Tan Sri Zainuddin Maidin yang turut dikenali sebagai "Zam"

Kedutaan Malaysia di Syria ditutup demi keselamatan - Najib

Posted: 21 Jul 2012 11:36 AM PDT
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan telah memutuskan semua rakyat Malaysia dan pelajar di Syria dibawa pulang ke tanah air serta merta berikutan pergolakan yang semakin meruncing di negara Timur Tengah berkenaan. Beliau juga sudah memberikan kebenaran untuk menutup Kedutaan Malaysia di Syria serta merta dan mengarahkan penjawat awam termasuk Duta Besar Malaysia kembali ke tanah air atas faktor keselamatan.

 "Saya menerima panggilan dari Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman selepas berbuka tadi yang meminta izin untuk membawa pulang rakyat dan pelajar kita di Syria berikutan pergolakan yang semakin meruncing.

 "Sehubungan itu saya fikir kedutaan kita wajar ditutup serta merta berikutan perkembangan terkini yang berlaku di sana," katanya ketika berucap selepas menunaikan solat Isyak dan Tarawih di Masjid Pulau Serai bersama kira-kira 300 jemaah di sini Sabtu malam.

 Turut hadir isterinya Datin Seri Rosmah Mansor dan Speaker Undangan Negeri Pahang Datuk Seri Wan Mohamed Razali Wan Mahussin. Anifah dalam satu kenyataan hari ini berkata kerajaan Malaysia telah mengambil keputusan untuk memulakan proses pemindahan pelajar Malaysia dari Syria dengan segera. Pemindahan itu diselaraskan oleh Kementerian Luar Malaysia dan Majlis Keselamatan Negara bersama Kedutaan Besar Malaysia di Damsyik. Anifah berkata Duta Besar Malaysia dan empat orang pegawai kedutaan akan turut diminta pulang buat sementara waktu selepas proses pemindahan pelajar selesai dilaksanakan.

 Kesemua 138 rakyat Malaysia yang terdiri daripada 128 pelajar dan 10 ekspatriat yang berdaftar dengan Kedutaan Malaysia itu sehingga kini dilaporkan berada dalam keadaan selamat. Kementerian Luar juga menggesa kesemua rakyat Malaysia yang masih berada di Syria agar pulang ke tanah air atau meninggalkan negara berkenaan dengan segera, dan bagi mereka yang berhasrat melawat Syria, dinasihatkan menangguhkan lawatan hingga situasi keselamatan kembali pulih. BERNAMA

tunku

Posted: 22 Jul 2012 03:36 AM PDT

tunku


Some health guidelines for fasting

Posted: 22 Jul 2012 12:29 AM PDT

This article provides useful advice on how to avoid some common problems encountered in Ramadan. If followed, it would enable one to fast comfortably and enjoy fully the spiritual benefits of Ramadan.
During the holy month of Ramadan, our diet should not differ very much from our normal diet and should be as simple as possible. The diet should be such that we maintain our normal weight, neither losing nor gaining. However, if one is over-weight, Ramadan is an ideal time to normalize one's weight.
In view of the long hours of fasting, we should consume slow digesting foods including fibre containing-foods rather than fast-digesting foods. Slow digesting foods last up to 8 hours, while fast-digesting foods last for only 3 to 4 hours.
* Slow-digesting foods are foods that contain grains and seeds like barley, wheat, oats, millet, semolina, beans, lentils, whole meal flour, unpolished rice, etc. (called complex carbohydrates).
* Fast-burning foods are foods that contain sugar, white flour, etc. (called refined carbohydrates).
* Fiber-containing foods are bran-containing foods, whole wheat, grains and seeds, vegetables like green beans, peas, sem (papry), marrow, mealies, spinach, and other herbs like methie, the leaves of beetroot (iron-rich), fruit with skin, dried fruit especially dried apricots, figs and prunes, almonds, etc.
The foods eaten should be well-balanced, containing foods from each food group, i.e. fruits, vegetables, meat/chicken/fish, bread/cereals and dairy products. Fried foods are unhealthy and should be limited. They cause indigestion, heart-burn, and weight problems.
AVOID
* Fried and fatty foods.
* Foods containing too much sugar.
* Over-eating especially during the meal before Dawn (sehri. or suhur)
* Too much tea during the meal before Dawn (sehri. or suhur). Tea makes you pass more urine taking with it valuable mineral salts that your body would need during the day.
* Smoking cigarettes. If you cannot give up smoking, cut down gradually starting a few weeks before Ramadan. Smoking is unhealthy and one should stop completely.
EAT
* Complex carbohydrates during the meal before Dawn (sehri. or suhur) so that the food lasts longer making you less hungry.
* Haleem is an excellent source of protein and is a slow-burning food.
* Dates are excellent source of sugar, fibre, carbohydrates, potassium and magnesium.
* Almonds are rich in protein and fibre with less fat.
* Bananas are a good source of potassium, magnesium and carbohydrates.
DRINK
* As much water or fruit juices as possible between iftar (Breaking fasting) and bedtime so that your body may adjust fluid levels in time.
Common Medical Problems
CONSTIPATION
Constipation can cause piles (haemorroids), fissures (painful cracks in anal canal) and indigestion with a bloated feeling.
Causes: Too much refined foods, too little water and not enough fibre in the diet.
Remedy: Avoid excessive refined foods, increase water intake, use bran in baking, brown flour when making roti.
INDIGESTION AND WIND
Causes: Over-eating. Too much fried and fatty foods, spicy foods, and foods that produce wind e.g. eggs, cabbage, lentils, carbonated drinks like Cola also produce gas.
Remedy: Do not over-eat, drink fruit juices or better still drink water. Avoid fried foods, add ajmor to wind-producing foods.
LETHARGY ('low blood pressure')
Excessive sweating, weakness, tiredness, lack of energy, dizziness, especially on getting up from sitting position, pale appearance and feeling faint are symptoms associated with "low blood pressure". This tends to occur towards the afternoon.
Causes: Too little fluid intake, decreased salt intake.
Remedy: Keep cool, increase fluid and salt intake.
Caution: Low blood pressure should be confirmed by taking a blood
pressure reading when symptoms are present. Persons with high blood pressure may need their medication adjusted during Ramadan. They should consult their
doctor.
HEADACHE
Causes: Caffeine and tobacco-withdrawal, doing too much in one day,
lack of sleep, hunger usually occur as the day goes by and worsens at the end
of the day. When associated with "low blood pressure", the headache can be
quite severe and can also cause nausea before Iftar (Breaking Fasting).
Remedy: Cut down caffeine and tobacco slowly starting a week or two
before Ramadan. Herbal and caffeine-free teas may be substituted. Reorganize
your schedule during the Ramadan so as to have adequate sleep.
LOW BLOOD SUGAR
Weakness, dizziness, tiredness, poor concentration, perspiring easily,
feeling shaky (tremor), unable to perform physical activities, headache,
palpitations are symptoms of low blood sugar.
Causes in non-diabetics: Having too much sugar i.e. refined carbohydrates
especially during the meal before Dawn (sehri or suhur) . The body produces too much insulin causing the blood glucose to drop.
Remedy: Eat something at suhur (sehri) and limit sugar-containing foods and
drinks.
Caution: Diabetics may need to adjust their medication in Ramadan,
consult your doctor.
MUSCLE CRAMPS
Causes: Inadequate intake of calcium, magnesium and potassium foods.
Remedy: Eat foods rich in the above minerals e.g. vegetables, fruit,
dairy products, meat and dates.
Caution: Those on high blood pressure medication and with kidney stone
problems should consult their doctor.
PEPTIC ULCERS, HEART BURN, GASTRITIS AND HIATUS HERNIA
Increased acid levels in the empty stomach in Ramadan aggravate the
above conditions. It presents as a burning feeling in the stomach area under
the ribs and can extend upto the throat. Spicy foods, coffee, and Cola
drinks worsen these conditions.
Medications are available to control acid levels in the stomach. People
with proven peptic ulcers and hiatus hernia should consult their doctor well
before Ramadan.
KIDNEY STONES
Kidney stones may occur in people who have less liquids to drink.
Therefore, it is essential to drink extra liquids so as to prevent stone formation.
JOINT PAINS
Causes: The increased pressure on the knee joints during Salat. In the elderly and those with arthritis this may result in pain, stiffness, swelling and discomfort.
Remedy: Lose weight so that the knees do not have to carry any extra
load. Exercise the lower limbs . Being physically fit allows greater fulfillment,
thus enabling one to be able to perform solat with ease.
by Dr. Farouk Haffejee

MCA's Loh censures Guan Eng over press freedom

Posted: 21 Jul 2012 09:05 AM PDT

PETALING JAYA: MCA has delivered a stinging rebuke towards Penang Chief Minister Lim Guan Eng over his intolerance towards unfavourable media coverage.
Central committee member Loh Seng Kok said Lim is "absolutely uncompromising" towards any criticism or unfavourable news from the media.
He said this was proven by Lim's actions in barring certain media from covering his functions but at the same time, turning a blind eye over verbal and online abuses by DAP members and cybertroopers towards the media.
"The phrase press freedom' is an irony coming from his mouth," he said in a statement on Saturday.
Loh said that before The Star described Lim as a street fighter' and his strained relationship with the Chinese press, Lim had already formed an opinion that the media was out to slander him and that any news reports on him were lies.
"But his arguments on these were weak. In the end, Lim's statement had insulted reporters by underestimating their knowledge and intelligence," he said.
Loh said Lim's inability to accept criticisms and his rudeness were not conducive to press freedom.
"What is more shameful is that he continues to claim that he has good relationships with the Chinese press, but on the other hand he does nothing to stop DAP members such as Hew Kuan Yau from insulting and criticising reporters, creating a culture of hatred and violence," he said.

tunku : for dap what freedom means is they can say whatever they want to anyone but other people can't say anything to them. they can critic other people but no one can critic them. they are just "untouchable".this is dap way of freedom. they walk the crap.

Aidilfitri Bonus For Civil Servants Being Studied - PM

Posted: 21 Jul 2012 07:17 AM PDT

PEKAN, July 21 (Bernama) -- Bonus payment for civil servants in conjunction with the Aidilfitri will depend on the capability of the government to do so.
Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak told reporters here that he would have to look at the 'account book' of the government first concerning the matter.
He disclosed this when asked to comment on the request for a bonus by the Congress of Unions of Employees in the Public and Civil Services (Cuepacs) recently.
Cuepacs president Datuk Omar Osman had said on July 16 that the congress was looking for the best approach to ensure that the bonus paid to the 1.4 million civil servants would not result in certain parties taking the opportunity to raise the prices of goods.
Najib was approached after handing over cheques to Felda Phase 2 settlers and clothings to mosque officials as well as aprons to traders and spectacles to Pekan residents at the Pekan Umno Hall, here today.
In his speech, the Prime Minister reminded those who were dissatisfied with the government not to hinder efforts by the government to bring development to the country.
Citing the example of the listing of the Felda Global Ventures Holding (FGVH) shares on the stock exchange, he said those who had tried to obstruct the move had bad intentions because they did not like to see the government assisting the people in raising their income.
"Don't obstruct government efforts to develop the country and the people, not supporting is alright...in this matter (FGVH listing) we cannot obstruct because it is a good thing and it is for the benefit of the people," he said.
Speaking to reporters later, Najib said if the settlers wished to buy additional shares, they must buy the shares in the open market.
"Felda must assist the settlers to buy them in the open market at current prices...although the settlers were offered 800 units of the shares when they were launched, they would still receive the profits because 20 per cent of the FGVH shares had been put into a trust fund which would pay dividends to them every year," he said.
Asked on the press reports about the preliminary list of Barisan Nasional candidates, of whom 50 per cent had been rejected, Najib said: "We have not finalised the candidates and we will finalise it when the time comes...so everything is speculative now."

tunku : looks like there will be some good news for civil servants before aidilfitri. people first performance now.

The Virtues of Ramadhan

Posted: 21 Jul 2012 03:43 AM PDT

Ramadhan is one of the twelve Arabic months. It is a month which is venerated in the Islamic religion, and it is distinguished from the other months by a number of characteristics and virtues, including the following:

1 – Allah has made fasting this month the third pillar of Islam, as He says (interpretation of the meaning):
"The month of Ramadan in which was revealed the Qur'aan, a guidance for mankind and clear proofs for the guidance and the criterion (between right and wrong). So whoever of you sights (the crescent on the first night of) the month (of Ramadan i.e. is present at his home), he must observe Sawm (fasts) that month…"
[al-Baqarah 2:185]
and it was narrated in al-Saheehayn (al-Bukhaari, 8; Muslim, 16) from the hadeeth of Ibn 'Umar that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Islam is built on five (pillars): the testimony that there is no god except Allah and that Muhammad is the Messenger of Allah; establishing prayer; fasting Ramadaan; and Hajj to the House (the Ka'bah) ; paying zakaah;."
2 – Allah revealed the Qur'aan in this month, as He says in the verse quoted above (interpretation of the meaning):
"The month of Ramadan in which was revealed the Qur'aan, a guidance for mankind and clear proofs for the guidance and the criterion (between right and wrong)…"
[al-Baqarah 2:185]
And Allah says (interpretation of the meaning):
"Verily, We have sent it (this Qur'aan) down in the Night of Al-Qadr (Decree)."
[al-Qadr 97:1]
3 – Allah has made Laylat al-Qadr in this month, which is better than a thousand months, as Allah says (interpretation of the meaning):
"Verily, We have sent it (this Qur'aan) down in the Night of Al-Qadr (Decree).
And what will make you know what the Night of Al-Qadr (Decree) is?
The Night of Al-Qadr (Decree) is better than a thousand months (i.e. worshipping Allah in that night is better than worshipping Him a thousand months, i.e. 83 years and 4 months).
Therein descend the angels and the Rooh [Jibreel (Gabriel)] by Allah's Permission with all Decrees,
(All that night), there is peace (and goodness from Allah to His believing slaves) until the appearance of dawn"
[al-Qadar 97:1-5]
"We sent it (this Qur'aan) down on a blessed night [(i.e. the Night of Al-Qadr) in the month of Ramadan — the 9th month of the Islamic calendar]. Verily, We are ever warning [mankind that Our Torment will reach those who disbelieve in Our Oneness of Lordship and in Our Oneness of worship]"
[al-Dukhaan 44:3]
Allah has blessed Ramadaan with Laylat al-Qadr. Explaining the great status of this blessed night, Soorat al-Qadr was revealed, and there are many haadeeth which also speak of that, such as the hadeeth of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him) who said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "There has come to you Ramadaan, a blessed month which Allah has enjoined you to fast, during which the gates of heaven are opened and the gates of Hell are closed, and the rebellious devils are chained up. In it there is a night which is better than a thousand months, and whoever is deprived of its goodness is indeed deprived."
Narrated by al-Nasaa'i, 2106; Ahmad, 8769. classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Targheeb, 999.
And Abu Hurrah (may Allaah be pleased with him) said: The Messenger of Allaah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever spends Laylat al-Qadr in prayer out of faith and in the hope of reward, will be forgiven his previous sins." Narrated by al-Bukhaari, 1910; Muslim, 760.
4 – Allah has made fasting Ramadaan and spending its nights in prayer out of faith and in the hope of reward a means of forgiveness of sins, as was proven in al-Saheehayn (al-Bukhaari, 2014; Muslim, 760) from the hadeeth of Abu Hurayrah according to which the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever fasts Ramadaan out of faith and in the hope of reward, his previous sins will be forgiven." And al-Bukhaari (2008) and Muslim (174) also narrated from Abu Hurayrah that the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: "Whoever spends the nights of Ramadaan in prayer out of faith and in the hope of reward, his previous sins will be forgiven."
The Muslims are unanimously agreed that it is Sunnah to pray qiyaam at night in Ramadaan. Al-Nawawi said that what is meant by praying qiyaam in Ramadaan is to pray Taraweeh, i.e., one achieves what is meant by qiyaam by praying Taraaweeh.
5 – In this month, Allah opens the gates of Paradise and closes the gates of Hell, and chains up the devils, as is stated in al-Saheehayn (al-Bukhaari, 1898; Muslim, 1079), from the hadeeth of Abu Hurayrah who said that the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "When Ramadaan comes, the gates of Paradise are opened and the gates of Hell are closed, and the devils are chained up."
6 – Every night Allah has people whom He redeems from the Fire. Imam Ahmad (5/256) narrated from the hadeeth of Abu Umaamah that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "At every breaking of the fast, Allah has people whom He redeems." Al-Mundhiri said: there is nothing wrong with its isnaad; and it was classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Targheeb, 987.
Al-Bazzaar (Kashf 962) narrated that Abu Sa'eed said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Allah has people whom He redeems every day and night – i.e., in Ramadaan – and every Muslim every day and night has a prayer that is answered."
7 – Fasting Ramadaan is a means of expiation for the sins committed since the previous Ramadaan, so long as one avoids major sins. It was proven in Saheeh Muslim (233) that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "The five daily prayers, from one Jumu'ah to the next and from one Ramadaan to the next are expiation for (sins committed) in between, so long as you avoid major sins."
8 – Fasting in Ramadaan is equivalent to fasting ten months, as is indicated by the hadeeth in Saheeh Muslim (1164) narrated from Abu Ayyoob al-Ansaari: "Whoever fasts Ramadaan then follows it with six days of Shawwaal, it will be like fasting for a lifetime." Ahmad (21906) narrated that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever fasts Ramadaan, a month is like ten months, and fasting six days after al-Fitr will complete the year."
9 – Whoever prays qiyaam in Ramadaan with the imam until he finishes, it will be recorded for him that he spent the whole night in prayer, because of the report narrated by Abu Dawood (1370) and others from the hadeeth of Abu Dharr (may Allah be pleased with him) that the Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever prays qiyaam with the imam until he finishes, it will be recorded for him that he spent the whole night in prayer." Classed as saheeh by al-Albaani in Salaat al-Taraaweeh, p. 15
10 – 'Umrah in Ramadaan is equivalent to Hajj. Al-Bukhaari (1782) and Muslim (1256) narrated that Ibn 'Abbaas said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said to a woman among the Ansaar, "What kept you from doing Hajj with us?" She said, "We only had two camels that we used for bringing water." So her husband and son had gone for Hajj on one camel, and he left the other for them to use for bringing water." He said, "When Ramadaan comes, go for 'Umrah, for 'Umrah in Ramadaan is equivalent to Hajj." According to a report narrated by Muslim, "… is equivalent to doing Hajj with me."
11 – It is Sunnah to observe i'tikaaf (retreat for the purpose of worship) in Ramadaan, because the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) always did that, as it was narrated in the hadeeth of 'Aa'ishah (may Allah be pleased with her) that the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) used to spend the last ten days of Ramadaan in i'tikaaf until he passed away, then his wives observed i'tikaaf after him." Narrated by al-Bukhaari, 1922; Muslim, 1172.
12 – It is mustahabb in the sense of being strongly recommended in Ramadaan to study the Qur'aan together and to read it a great deal. You may study the Qur'aan together by reciting it to someone else and by having someone else recite it to you. The evidence that this is mustahabb is the fact that Jibreel used to meet the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) every night in Ramadaan and study the Qur'aan with him. Narrated by al-Bukhaari, 6; Muslim, 2308.
Reading Qur'aaan is mustahabb in general, but more so in Ramadaan.
13 – It is mustahabb in Ramadaan to offer iftaar to those who are fasting, because of the hadeeth of Zayd ibn Khaalid al-Juhani (may Allah be pleased with him) who said: The Messenger of Allah (peace and blessings of Allah be upon him) said: "Whoever gives iftaar to one who is fasting will have a reward like his, without that detracting from the fasting person's reward in the slightest." Narrated by al-Tirmidhi, 807; Ibn Maajah, 1746; classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh al-Tirmidhi, 647. see question no: ( 12598 )
And Allah knows best.

SENJALIZA

Posted: 22 Jul 2012 03:21 AM PDT

SENJALIZA


Kitingan vs Kitingan

Posted: 21 Jul 2012 11:02 PM PDT

Kitingan  vs kitingan: Jefrey tidak penah menang melawan abangnya, Joseph Pairin.
Pertembungan Kitingan vs Kitingan memang agak normal bagi masyarakat Tambunan khasnya dan Sabah amnya. Datuk Dr. Jefrey Kitingan bertembung ideologi politik dengan TS Joseph Pairin Kitingan. Adik sering melawan abangnya. Setakat ini, kemenangan tidak pernah memihak Jefrey menentang abangnya Pairin.

Jefrey hanya pernah menang semasa dia bersama-sama berjuang dengan abangnya dalam PBS. Dia menang sebagai ADUN Bingkor atas tiket PBS. Kemenangannya itu disebut-sebut kerana dia menumpang "tuah abangnya"

Semua tahu bahawa Jefrey melakar kelebihan politik dan membina empayar ekonominya semasa dia dalam PBS. Masa itu dia berjuang bersama, selari dan sehaluan dengan abangnya, Pairin. Sukar bagi Jefrey menolak kenyataan bahawa tuah bersama abangnya selalu membawa kejayaan baginya. Selanjutnya di sini..

bumiyang

Posted: 22 Jul 2012 03:19 AM PDT

bumiyang


Sebab Abby Masuk Pas Terbongkar???

Posted: 21 Jul 2012 06:00 PM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 22 Jul 2012 01:41 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kadir Sheikh Fadzir wajib masuk Pas,

Posted: 22 Jul 2012 12:44 AM PDT

Kibar saja tak jadi lah dato, isu lah borang keahlian Pas segera agar tidak persoal di akhirat , tak percaya tanya Abby Abadi, Bob Lokman , Haire Othman dan Yatt Hamzah.
Ini rumah Pak Kadir di luar negera, baca keratan di bawah
Sekiranya Dato masuk Pas, dosa-dosa Dato boleh dihapuskan oleh pemimpin Pas, ramai dah artis yang kini sudah suci dan bersih setelah menjadi ahli Pas, jangan jadi ahli biasa tetapi ahli seumur hidup, ahli seumur hidup banyak kelebihannya. Bila mati orang Pas akan berpesan kepada malaikat nungkar nangkir, ini 'orang kita deh' , jadi tak ada seksaan kubur......http://fakhrinazawawi.blogspot.com/2011/06/tempat-berteduh.html

Si Fakir miskin dihalau, Abby Abadi dijulang dan ditatang

Posted: 21 Jul 2012 08:15 PM PDT

Ya Allah, kesian aku tengok si fakir yang menadah tangan dihalau oleh Jabatan Amal Pas. Inikah yang dikatakan parti berkebajikan?

Perhatikan gelamat mamat Pas yang dok mengurat Abby...terangkat-angkat kerusi nak dekat dengan Abby dan Janda tu pun sampai tak sedar tefefon terjatuh dari riba..mujur ada abang mamat Pas boleh juga kutip fon yang jatuh

Sedih bila dengar kenyataan Abby, masuk Pas takut di soal di akhirat, agaknya berapa ramai artis yang telah ditarbiah sesatkan oleh Pas.

Kereta untuk dijual harga RM 800 ribu, nombor cantik

Posted: 21 Jul 2012 03:05 PM PDT
MENENTANG PEMERINTAH ADALAH DOSA BESAR DAN BOLEH MENJEJASKAN IMAN.

Posted: 21 Jul 2012 02:40 PM PDTRasulullah S.A.W. telah mengingatkan dalam hadis-hadis sahih bahawa di antara pelbagai aliran kefahaman agama, hanya pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah yang akan selamat di akhirat kelak. Pegangan Ahli Sunnah meliputi pelbagai aspek agama bermula daripada hukum akidah hinggalah kepada hubungan antara pemerintah dan rakyat. Memandangkan golongan pemerintah atau " ulilamri " begitu penting bagi menjaga kesucian agama dan keutuhan masyarakat Islam, nas-nas syarak meletakkan ketaatan kepada mereka selepas Allah dan Rasulnya seperti yang terdapat dalam surah Annisa' ayat 59. Oleh kerana hubungan antara pemerintah dan rakyat begitu penting, para ulama membahaskannya dalam kitabkitab akidah.

2. Berasaskan dalil-dalil yang jelas daripada Quran dan Sunnah, para ulama Ahli Sunnah telah ijmak mengatakan bahawa taat kepada pemerintah adalah fardhu ke atas setiap muslim. Al-Mawardi ketika mengulas ayat 59 Surah Annisa' mengatakan:

"Maka Allah (melalui ayat ini) memfardhukan ke atas kita ta'at kepada para pemerintah daripada kalangan kita "

Ibnu Hajar dalam "Fathul Baari" menyatakan :

"Para ulama telah ijmak menyatakan wajib taat kepada pemerintah yang berkuasa dan berjihad bersamanya"

3. Sehubungan dengan itu, menderhaka kepada pemerintah adalah satu dosa

besar yang diletakkan sebaris dengan dosa syirik, membunuh, makan harta anak

yatim, makan riba, menderhaka kepada dua ibu bapa, seperti yang disebutkan oleh

Ibnu Hajar dalam kitabnya Azzuwajir berasaskan hadis-hadis sahih riwayat Bukhari,

Muslim Ibnu Abi Hatim dan lainnya. Imam Nawawi dalam kitabnya Syarh Sahih Muslim menyatakan :

" Adapun menderhaka kepada pemerintah dan memerangi mereka, maka hukumnya haram dengan ijmak ulama "

4. Termasuk dalam perbuatan derhaka ialah membantah tanpa mengikut saluran yang sah apa-apa keputusan pemerintah yang dibuat secara sah berasaskan kuasa yang diberikan kepada mereka dalam menjalankan urusan pentadbiran negara. Benih pertama kumpulan yang di gelar Khawarij ini ialah seorang yang di panggil Zulkhuwaisirah yang membantah cara Rasulullah S.A.W. membahagikan harta dan menyifatkannya sebagai "tidak adil". Lalu Nabi S.A.W. bersabda dalam sebuah hadis riwayat Bukhari yang bermaksud, "orang ini dan pengikut-pengikutnya, mereka membaca Quran, tetapi sekadar melafazkannya sahaja, golongan ini boleh keluar dari agama seperti anak panah yang menembusi sasarannya (tanpa disedari)". Dalam sebuah hadis riwayat Attabarani,

Rasulullah S.A.W. bersabda

" penderhaka-penderhaka adalah anjing-anjing neraka ".

5. Adalah diperhatikan bahawa puak penderhaka yang dimaksudkan dalam hadis-hadis di atas, dan yang muncul kemudiannya di zaman Saidina Ali R.A. adalah terdiri daripada kalangan mereka yang membaca Quran, serta memakai jubah dan serban. Ini bermakna bahawa membaca Quran, memakai jubah dan serban tidaklah menjadikan seseorang itu kebal daripada terkena laknat yang disebut dalam hadishadis di atas, jika akidah dan tindak-tanduknya terkeluar dari landasan Ahli Sunnah Wal Jama'ah. Kenyataan inilah yang mendorong Imam Muhammad Bin Al-Husain Al-Ajurry As-Syafi'i memberi peringatan dalam bukunya "Kitab Al-Syri'ah", "Para ulama dahulu dan kini sependapat menyatakan bahawa Khawarij adalah golongan yang jahat, penderhaka kepada Allah dan Rasulnya, sekalipun mereka sembahyang dan berpuasa, serta bersungguh-sungguh dalam beribadat, yang demikian itu tidak akan memberi manafaat kepada mereka".

6. Apa yang dinyatakan oleh Imam Muhammad Bin Al-Husain di atas bersandarkan kepada hadis-hadis sahih yang banyak menjelaskan akibat buruk daripada tindakan penderhakaan, seperti menyebabkan seseorang mati dalam keadaan jahiliah, ditimpakan kehinaan oleh Allah S.W.T dan terputus jalan ke Syurga. Imam Annasaie meriwayatkan sabda Nabi S.A.W.

"Sesiapa yang keluar dari sempadan taat dan memisahkan diri daripada kumpulan pemerintah, mati ia seperti mati jahiliah"

Imam Muslim meriwayatkan daripada Rasulullah S.A.W. sabdanya :

"Dan sesiapa yang mati tanpa ada kesetiaan kepada pemerintah, ia mati seperti matinya orang-orang jahiliah"

Imam Al-Bazzar meriwayatkan sabda Rasulullah S.A.W.

"Mana-mana kumpulan manusia mengerakkan perarakan terhadap pemerintah untuk menghinanya, maka Allah akan menimpakan kehinaan ke atasnya sebelum hari akhirat"

Antara pesanan terakhir Rasulullah ketika Hijjatul Wada', seperti yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad Tirmizi dan lain-lain, ialah hadis yang bermaksud :

"Aku berpesan dengan sesungguhnya hendaklah kamu beribadat kepada Tuhanmu, berpuasa pada bulan ramadan, mengeluarkan zakat harta dengan suci hatimu dan taat kepada pemerintah-pemerintahmu, pasti kamu akan masuk syurga Tuhanmu" Hadis ini menjadikan taat kepada pemerintah sebagai salah satu jalan ke syurga. Ini bermakna jalan ke syurga terputus tanpa taat kepada pemerintah, walaupun terdapat amalan-amalan fardu yang lain seperti solat dan sebagainya.

7. Memandangkan kemusnahan yang sangat besar terhadap agama dan umat di sebabkan oleh kegiatan penderhakaan atau "bid'atul khuruj" ini, maka tidak hairanlah golongan penderhaka digelar oleh Rasulullah sebagai "Kilabunnar" (anjing-anjing neraka). Daripada pengalaman sejarah dan realiti masa kini seperti yang dialami oleh beberapa negara Islam yang terjerumus dalam kancah perang saudara, kegiatan yang bermula dengan tunjuk perasaan terhadap pemerintah, akhirnya mencetuskan keganasan yang membawa kepada pertumpahan darah, kehilangan nyawa, kemusnahan harta benda serta kewujudan suasana anarki dan kekacauan dalam negara. Berasaskan hakikat inilah, Imam Al-Ajurry ketika memperkatakan mengenai golongan ini menyatakan :

"Golongan penderhaka adalah orang-orang yang jahat, najis lagi keji. Begitu juga sesiapa yang sealiran dengan mereka daripada seluruh puak penderhaka yang mewarisi pemikiran ini dahulu dan kini"

8. Maka bertolak daripada kewajipan menasihati dan mengingatkan sesama muslimin, saya menyeru agar setiap umat Islam tidak melibatkan diri dengan apa juga bentuk sekalipun dalam sebarang tunjuk perasaan anti Kerajaan. Kerana perbuatan demikian adalah merupakan sebahagian daripada tindakan durhaka dan membatalkan kesetiaan dan ketaatan kepada pemerintah yang telah ijmak ulama mengharamkannya. Kesannya seperti yang dinyatakan nas-nas di atas boleh menjejas iman, memutuskan jalan ke syurga dan menyebabkan seseorang mati dalam keadaan jahiliah. Sayugia diperingatkan juga bahawa mereka yang terlibat dalam penganjurannya, bukan sahaja akan menanggung dosa perbuatan itu, tetapi juga dosa setiap orang yang mengikutnya, tanpa mengurangkan dosa para pengikut tersebut. Ini diterangkan dalam sebuah hadis riwayat Muslim yang bermaksud, " ...

Dan sesiapa yang menganjurkan perbuatan jahat dalam Islam, maka ia akan menanggung dosa perbuatan tersebut dan dosa setiap orang yang mengikuti perbuatan tersebut selepasnya, tanpa mengurangkan sedikitpun dosa para pengikut tersebut".

Mereka juga akan dipertanggungjawabkan di sisi Allah terhadap setiap kesan yang terbit daripada perbuatan tersebut, seperti pertumpahan darah, kehilangan nyawa, kemusnahan harta benda, serta kesengsaraan dan kesusahan yang ditanggung oleh orang ramai.

ARKIB: Isu Air Selangor - Kerajaan Selangor Memperjudikan Kebajikan Rakyat Sela...

Posted: 21 Jul 2012 08:25 AM PDT

Uploaded by umnohq on Feb 9, 2012
Kerajaan negeri Selangor janganlah berbangga dengan pemberian 20 meterpadu air percuma sejak kira-kira 40 bulan mereka memerintah Selangor sebaliknya menunaikan janji agar semua rakyat Selangor menikmati pemberian air percuma ini.

ADUN Kawasan Batang Kali, YB Datuk Mohd Isa Abu Kassim berkata, Menteri Besar dan kerajaan negeri jangan terlupa pengguna dengan kod 17 bagi kondominium berjumlah 765 blok dan kod 18 rumah pangsa dengan jumlah 643 rumah pangsa seluruh Selangor yang menggunakan meter pukal.

"Berdasarkan rekod jka semua kod 17 dan 18 ini berhijrah ke meter individu, aka nada pertambahan 350,000 akaun baru. Jika sebelum ini, Menteri Besar menyatakan bahawa seluruh rakyat Selangor menerima pemberian air percuma, bagaimana pula dengan 1.4 juta rakyat Selangor yang tinggal di rumah pangsa dan kondominium ini.

Ini bermakna kerajaan Selangor berhutang dengan rakyat Selangor yang tidak mendapat kupon air percuma (meter pukal) adalah RM167,580,000 (dengan anggaran 350,000 x RM11.40 x 42 bulan). Saya difahamkan setakat ini hanya 35,000 orang sahaja yang mendapat kupon ini sedangkan 1.4juta penduduk tidak dapat nikmat air percuma ini," ujarnya kepada pemberita pada sidang media di Ibu Pejabat UMNO Selangor sebentar tadi.

Tambahnya, ini merupakan satu penganiayaan kerajaan pakatan kepada rakyat. Mereka hanya pandai berjanji sebaliknya gagal dalam menunaikan janji-janji mereka, akhirnya rakyat yang menderita.

Dalam masa yang sama, kajian Kerajaan Persekutuan menunjukkan Lembah Klang akan mengalami krisis air yang serius menjelang tahun 2014. Masalah kekurangan bekalan air di negeri Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya dijangka berlaku dengan kelewatan penyiapan Loji Air Langat 2.

"Data di Selangor menunjukkan sejak 2005, penggunaan air oleh rakyat Selangor meningkat sebanyak 3.5% dan dijangka, kadar ini akan bertambah setiap tahun dengan pertambahan bilangan penduduk, industry dan lain-lain. Kita yakin dengan pembinaan Loji Langat 2 ini akan dapat menambah kapasiti bekalan air bersih sebanyak 1130 JLH dan dapat menampung bekalan air bersih di Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Kita perlu sedar, pembinaan Loji Langat 2 amat diperlukan bagi mengelakkan Loji Rawatan Air Sungai Langat dan Loji Rawatan Air Sungai Semenyih beroperasi melebihi waktu dan terdedah kepada kerosakan loji," ujarnya yang juga ADUN BN yang memantau isu air Selangor.

Sehubungan dengan itu, langkah menghalang pembinaan bagi rawatan di Hulu Langat ada kaitan dengan politik. Politik penindasan yang sewewang-wewangnya memperjudikan kebajikan rakyat Selangor.

Hakikatnya, mereka (pakatan pembangkang) mengamalkan politik didahulukan, rakyat di kesampingan projek negeri untuk kroni.

Lagi http://umno-online.com/?p=54809

MB Selangor Jangan Main Wayang - Sohaimi Shahadan 21/7/2012

Posted: 21 Jul 2012 08:20 AM PDT

UFB - Isu Hudud - Karpal & Tantawi Main Cakpong Cakpong

Posted: 21 Jul 2012 07:20 AM PDT

2 hari bertudung dah jadi ustazah ? ilmu penuh didada ? - Ustaz Kazim [ ...

Posted: 21 Jul 2012 07:11 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 22 Jul 2012 01:13 AM PDT

Sahabat-Gunung


Ketepikan Politik, Segerakan Langat 2

Posted: 21 Jul 2012 08:58 AM PDT


Suatu ketika dulu sekitar tahun 1991, negeri Melaka pernah mengalami krisis air setelah dilanda kemarau panjang yang mengakibatkan empangan Durian Tunggal hampir kering sekaligus menyebabkan kegagalan loji-loji rawatan air di negeri tersebut menyedut dan menapis air dari empangan tersebut.

Pada tahun 1998 pula di Selangor, sebahagian besar empangan dan sungai mengalami penyusutan isipadu air disebabkan fenomena El-Nino. Empangan dan sungai-sungai yang sebelumnya penuh mula menunjukkan penurunan paras airnya disebabkan bahang panas yang melanda.

Kesan daripada itu loji-loji rawatan air juga mengalami kesukaran untuk mengepam air mentah untuk dirawat sebelum dibekalkan kepada pengguna di sekitar Lembah Klang seterusnya membawa kepada krisis air yang memeritkan kehidupan ramai.

Mengambil iktibar dari dua kejadian tersebut, Kerajaan Pusat telah melaksanakan pendekatan pro aktif untuk kepentingan jangka masa panjang dengan melancarkan projek Loji Rawatan Air Sungai Langat 2 (Langat 2) dan Projek Penyaluran Air Mentah Pahang - Selangor (PPAMPS).

Tujuan pembinaan Langat 2 adalah sebagai tambahan kepada loji rawatan sediaada yang kebanyakannya telah beroperasi melebihi paras optimum disamping menampung aliran air mentah dari Sungai Pahang yang disalurkan melalui terowong air PPAMPS.

Dalam konteks sekarang, Selangor sememangnya tidak mengalami masalah dari segi sumber air mentah kerana empangan dan sungai-sungai yang membekalkan air ke loji-loji rawatan masih lagi penuh.

Jika mengikut congak ramai pemimpin dari PKR, DAP dan PAS, mereka sependapat tiada apa yang perlu dirisaukan sangat setelah dilihat pada paras air di empangan dan sungai yang masih penuh dan tidak menunjukkan sebarang penurunan.

Atas sebab itu, mereka menyokong langkah keras Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim yang sengaja mahu untuk menghalang dan melambat-lambatkan proses pembinaan loji rawatan air Langat 2 dan terowong air PPAMPS.

Walhal, realiti sebenarnya soal hujan atau tidak, kemarau atau sebaliknya bukannya ketentuan kita. Tak selamanya hujan akan membasahi bumi Selangor dan tidaklah kerap kemarau panjang berlaku secara tiba-tiba.

Namun apabila beberapa negeri termasuk Selangor sendiri pernah mengalami krisis air dek kerana perubahan cuaca, bukanlah meragukan lagi terdapatnya keperluan untuk mengadakan satu saluran air mentah dari Sungai Pahang untuk dirawat di loji baru Langat 2 sebagai satu persediaan jangka masa panjang untuk kebaikan semua.

Sementelah lagi rata-rata loji rawatan air di seluruh negeri sedang beroperasi melebihi kemampuan asal, mahu tidak mahu proses selenggara loji-loji tersebut terpaksa kerap dilakukan. Ini bermakna tiap kali loji diselenggara, bekalan air bersih yang telah dirawat terpaksa dihentikan sementara.

Walaupun pada 20 Mac lepas Kerajaan Pusat telahpun siap membina sebuah loji baru di Sungai Labu yang mampu merawat air mentah sehingga 45 juta liter sehari seterusnya membekalkan kepada pengguna di sekitar Sepang hingga tanjung Sepat, Bagan Lalang, Sungai Pelek dan Kundang, namun rizab air bersih keseluruhan yang cuma 151.8 juta liter sehari sahaja yang pastinya tidak mencukupi untuk keperluan mendatang.

Disinilah peri pentingnya keperluan loji rawatan air Langat 2 sebagai loji tambahan bagi meningkatkan kapasiti rizab air bersih sekaligus mengurangkan risiko bekalan air terpaksa dicatu.

Terowong air PPAMPS pula selain berperanan menyalurkan air mentah dari Pahang ke loji Langat 2, ia juga merupakan satu plan jangka waktu panjang sekiranya dalam keadaan tertentu kemarau panjang atau fenomena El-Nino melanda negara sekali lagi.

Pengalaman lepas yang pernah dialami majoriti rakyat Selangor sepatutnya menjadi pengajaran berguna pada kerajaan negeri untuk mengetepikan seketika perbezaan politik dan kepentingan kepartian, sebaliknya bekerjasama dengan Kerajaan Pusat bagi mencegah krisis air yang lebih buruk kelak.

Seandainya gagal ditangani segera dan projek Langat 2 serta terowong air PPAMPS terus disekat, bukan sahaja rakyat bawahan yang merana malah turut memberi kesan buruk pada ekonomi negeri apabila krisis air yang melanda.

Soal air percuma atau tarif air turun naik bukan lagi persoalan utama sekiranya krisis air 1998 menimpa Selangor sekali lagi.

Bagi mereka yang pernah melalui kegawatan krisis air 1998 tentu tahu betapa sukarnya kehidupan bila berhadapan dengan krisis air, saban hari terpaksa menanti lori tangki air untuk ditadah manakala aktiviti ekonomi terbantut dan kilang-kilang pula terpaksa mengurangkan waktu operasinya.

Justeru itu, ketepikan seketika politik kepartian, apa sahaja jawatan yang dipegang tatkala ini hakikat nyatanya masing-masing kita memerlukan air bersih untuk meneruskan kehidupan dan menjalani aktiviti seharian.

Segerakan pembinaan Langat 2 dan PPAMPS untuk kebaikan bersama bagi menghadapi waktu-waktu mendatang. Jangan nanti bila ditimpa bencana barulah kita mahu menyesal kerana tika itu penyesalan tiada gunanya lagi.

APANAMA

Posted: 21 Jul 2012 11:43 PM PDT

APANAMA


1M4U - Its for YOU!

Posted: 21 Jul 2012 10:40 AM PDT

1 Ramadan 2012

Posted: 21 Jul 2012 01:34 AM PDT

Ustaz Moden's Weblog

Posted: 21 Jul 2012 11:37 PM PDT

Ustaz Moden's Weblog


Pohon Hijau Padang Pasir Pernah Naungi Nabi saw

Posted: 20 Jul 2012 11:50 PM PDT

 

Inilah pohon yang pernah menanungi Rasulullah saw. Diziarahi Habib Umar Al Hafiza dari Yaman. Seorang ulama terkenal di dunia Islam.

 

Video

 


AZLI SHUKRI

Posted: 21 Jul 2012 11:33 PM PDT

AZLI SHUKRI


Berakhirnya Pembohongan : Karpal Singh Musnahkan Kredibiliti Ketua Pemuda PAS!

Posted: 21 Jul 2012 09:25 AM PDT


.


KUALA LUMPUR: DAP and its ally, Pas, appeared yet to reach an understanding on the possibility of implementing hudud if they ever come to power.

Yesterday, DAP chairman Karpal Singh expressed extreme displeasure upon learning that Pas Youth chief Nasrudin Hassan Tantawi had suggested that he had been willing to consider such laws for the country during a political debate. "I will never compromise," said Karpal in a telephone interview with the New Straits Times. "I have always been very public and absolute on my stand to never have hudud implemented in the country... how then can he (Nasrudin) claim such a thing?" said the DAP stalwart, who is well known for his strong opposition to any attempt to introduce Islamic laws in this country. 

Hudud is a term used to describe the class of punishments for certain crimes such as theft, fornication and adultery, consumption of alcohol or other intoxicants and apostasy. "The decision not to have hudud is not only my strong decision but also the stand of the DAP as a whole." Karpal said the issue was also not open to any form of "negotiations" in the form of discussions. "We need to keep the best interests of the people in mind. I will never ever budge or compromise on my stand... not on the idea to implement hudud, especially." Nasrudin had uttered the offending remark during a debate with Umno Working Committee Secretariat of Young Ulama chairman Fathul Bari Mat Jahaya. The debate on Thursday, titled "PRU13: Orang Muda Pilih Siapa", was organised by the tabloid, Sinar Harian. 

The excerpts of Nasrudin's remark from the debate read as follows: "I would like to ask my friend Fathul Bari to update me about Karpal Singh... he (Fathul) said Karpal Singh had said, "...over my dead body" when the idea to implement hudud came about 10 years ago... However, like Fathul said, it was 10 years ago. Now, after a recent Pakatan Rakyat convention in Penang, Karpal said after he had befriended Pas, the issue of hudud can be discussed again. This means that there is some sort of understanding (between Pas and DAP) about the law. I am not surprised if a non-Muslim does not accept hudud but it is shocking when Muslims detest it." 

The video clip of the debate can be viewed at MobTV.my, an Internet TV portal. The portal covers various issues, including business, politics, lifestyle, religion and entertainment. Nasrudin, in a text message to NST's query on whether he had made such a remark about Karpal's stand on hudud, said "Tak ada" (I did not). (Sumber : NST)

Segalanya Tinggal Memori

Posted: 21 Jul 2012 08:43 AM PDT

Tertarik dengan sebuah artikel daripada sahabat Pena Minang.

MEMORI : Dokumen Negara Islam.

Ketika dilancarkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada November 2003, ia dicanangkan sebagai "usaha serius menangani kegagalan akal manusia" berhubung pelbagai masalah dalam negara. Dokumen ini kononnya merangkumi semua aspek negara Islam berasaskan al-Quran dan Sunnah, yang disediakan tenaga pakar Pas.

Dokumen ini diterbitkan sebagai reaksi kepada cabaran bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan kritikan seorang wakil Pemuda Pas terhadap kepimpinan parti di muktamar ke-49. Selama puluhan tahun Pas menuduh kerajaan sebagai sekular, Perlembagaan Persekutuan sebagai jahiliah, mahkamah sebagai toghut dan Umno sebagai "kafir berikat" kerana hubungannya dengan parti MCA dan MIC dalam Perikatan-Barisan Nasional. Cerdik pandai Pas mengambil masa dua tahun setengah menyediakan dokumen 53 muka surat ini, atau purata sebulan untuk menyiapkan 1.8 muka surat.

The Unspinners

Posted: 21 Jul 2012 11:32 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 21 Jul 2012 11:17 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Kenyataan Abby Abadi Sertai PAS Sebagai Ahli Seumur - Selepas Kahwin Ust Zaki ???

Posted: 21 Jul 2012 07:12 PM PDT

Menurut info yang belum dapat dipastikan Abby Abadi sudah berkahwin dengan pemimpin pemuda Pas bernama Ustaz Zaki Ibrahim.


Kelihatan penyertaan Abby Abadi munkin didorong oleh suami beliau kerana sebelum ini beliau menafikan akan menyertai Pas.


Kesian kepada Abby yang nampaknya menjadi mangsa terbaru fatwa berjuang kerana Islam hanya melalui parti PAS.


Moga Allah beri beliau hidayah sebenar. Amin.


Published with Blogger-droid v2.0.2

Tolong Jangan Gelak : Perutusan Ramadhan @AnwarIbrahim Minta Kita Ubah Akhlak cc @NajibRazak

Posted: 21 Jul 2012 07:04 PM PDT

Tolong jangan gelak. Walaupun kita tahu siapa dan apa yang dilakukannya.


Tolong jangan ketawa walaupun anda merasa lucu melihat mimik wajahnya.


Tolong jangan kata muka beliau seperti sedang menahan sakit mahu berak ketika berucap.


Akhir sekali tolong jangan berguling ketawa menonton video beliau kerana kita sekarang dalam bulan puasa.


Tetapi jika anda terketawa saya juga ketawa dalam hati melihat perutusan ramadhan beliau yang nampak pelik dan lucu.


Moga Allah beri hidayah dan betulkan nawaitunya untuk kebaikan negara kita Malaysia.


Salam Ramadhan kepada pembaca blog panglima.


Semoga Allah menerima amalan kita semua.Insya Allah.


Published with Blogger-droid v2.0.2

160 Orang Penduduk Kg Nik Aziz Sertai UMNO @NikAbdulAziz @NajibRazak

Posted: 21 Jul 2012 06:53 PM PDT

160 orang penduduk sekitar kg nik aziz atau lebih senang disebut sebagai kejiranan Nik Aziz telah sedar akan kezaliman yang dilakukan oleh kepimpinan PAS di Kelantan, kini mereka berubah untuk memastikan masa hadapan anak cucu mereka lebih terjamin.. kini PAS sibuk menjadikan Parti tersebut sebagai Parti Artis Semalaysia sedangkan kebajikan penduduk kampung sendiri diabaikan lebih dari 20 tahun.. fikirkanlah demi agama, keluarga, bangsa dan negara.. 


"Borang keahlian UMNO diserahkan oleh empat wakil yang mewakili kampung masing-masing antaranya wakil Kampung Pulau Melaka yang di wakili oleh Azlan Che Pa, Kampung Babong oleh Mohd Fadhil, Kampung Ujong Tanjung oleh Raja Ali dan Kampung Tok Ku oleh Azwa. Mereka ini dahulunya adalah pengikut kuat PAS sebelum ini


"ikuti laporan penuh di website dibawah :


http://siemens-melayumaju.blogspot.com/2012/07/160-ahli-pas-penduduk-pulau-me...


Published with Blogger-droid v2.0.2

FELDA Bantu Peneroka Felda Baiki Rumah

Posted: 21 Jul 2012 01:33 AM PDT
12,000 rumah tradisi dibaiki dalam Program Skim Bantuan Kasih Felda...

Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan sebanyak 12,000 buah rumah di kampung-kampung tradisional sekitar 317 tanah rancangan Felda di seluruh negara bakal dibaik pulih menerusi peruntukan RM60 juta di bawah Skim Bantuan Kasih Felda.

Perdana Menteri yang melancarkan program berkenaan di Felda Padang Piol di sini hari ini berkata, menerusi fasa pertama program berkenaan, sebanyak 4,000 buah rumah akan dibaiki tahun ini melibatkan peruntukan RM5,000 setiap unit mengikut garis panduan ditetapkan Yayasan Felda.

"Kita akan cuba percepat program ini supaya lebih ramai dapat nikmatnya kerana jumlah yang diumum hari ini adalah permulaan dan jika ada rezeki lebih kita akan tambah lagi.

"Ini kerana falsafah kita adalah untuk membolehkan kejayaan Felda tidak hanya dirasai peneroka sebaliknya dikongsi rakyat teramai," katanya ketika berucap pada majlis berkenaan.

Hadir sama, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan dan Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad.

Program Skim Bantuan Kasih Felda merupakan ilham Perdana Menteri yang diumumkan pada Program Sejahtera Peneroka sewaktu pengumuman durian runtuh di Jengka Lapan, dekat sini, pada 8 Mei lalu.

Sementara itu, Najib berkata, Skim Bantuan Kasih Felda dirancang kerana kerajaan sedar di sekeliling tanah rancangan masih mempunyai kampung-kampung lama dan tradisi yang mana kehidupan sebahagian penduduknya tidak sebaik peneroka di tanah rancangan.

Namun, katanya, kejayaan yang dikecapi peneroka hari ini tidak harus menimbulkan rasa iri hati mana-mana pihak kerana mereka telah berjuang menghadapi segala cabaran bergelar peneroka selama berpuluh-puluh tahun.

"Kalau hari ini peneroka dapat rezeki lebih, kita jangan iri hati. Peneroka telah berjuang separuh abad, kalau tak tabah, ada lari balik kampung. Yang lari dari Felda kini menyesal seribu kali apabila pendapatan bersih bulanan peneroka mampu cecah RM5,000. Itu tak termasuk dividen Koperasi Permodalan Felda (KPF) dan insentif lain termasuk durian runtuh.

"Tunggu seminggu dua lagi, duit raya saya jamin dapat. Bonus pun dapat. Duit raya siapa setia bersama Felda dia dapat lebih. Cuma yang buat saya darah mendidih apabila yang fail injunksi (halang penyenaraian), dia dulu pergi ambil duit," jelasnya.

Dalam ucapannya, Najib turut mengingatkan peneroka mengenai kepentingan memilih kerajaan yang mampu memastikan dasar yang diperkenalkan mempunyai kesinambungan bagi membolehkan misi dan visi yang ditetapkan dapat dicapai.

Katanya, ia dapat dilihat menerusi kejayaan Felda yang mana banyak negara termasuk di benua Afrika cuba meniru konsepnya namun gagal kerana di negara berkenaan tidak mempunyai kestabilan politik sehingga menyukarkan kesinambungan dasar.

"Nak sampai ke sini kena separuh abad baru kita dapat lihat gagasan Felda. Kalau asyik ubah macam mana kita nak dapat.

"Sebab itu kita mesti ada kesinambungan dalam perjuangan dengan syarat kita ada kerajaan yang tahu tadbir, ada misi dan semangat daya juang dari dahulu sampailah hari ini, yang mana kita tak jemu-jemu berjuang untung nasib rakyat," ujarnya.

Gambar PM @NajibRazak Bersahur Bersama Anak Yatim Pagi Tadi

Posted: 21 Jul 2012 01:19 AM PDTPohon Menaungi Nabi Hidup Hingga Kini - Mari Lihat Bersama Gambar Ini

Posted: 20 Jul 2012 11:58 PM PDT
Allahumma Solli Wasallim Wabaarik 'Alaih

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 21 Jul 2012 11:11 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Janji Ditepati: Menu Rakyat 1Malaysia

Posted: 21 Jul 2012 08:30 PM PDT

*Jom kita sama-sama sampaikan kepada semua

EKSKLUSIF FROM ROMANIA: ANWAR DI TANGAN CIA

Posted: 21 Jul 2012 04:55 PM PDT

ANWAR CONSOLIDATED BY CIA AND MOSSAD


EKSKLUSIF FROM ROMANIA - Lawatan Mymassa di beberapa negara khusus di Amerika, negara-negara Eropah dan Romania membuktikan beberapa signal yang kami mahu kongsikan bersama pembaca di Malaysia. Mulanya kami tidak ingin menyiarkan hasil research kami ini, namun perkembangan semasa khususnya apabila pihak SB mendedahkan wujudnya elemen Komunis dalam parti politik di Malaysia menghambat salah seorang researcher kami untuk mendedahkan perkara ini.


Di Centre Of Training ..., Rom, Romania yang dikelolakan oleh pihak CIA, KGB, M16, MIO malah juga Mossad, malah Pasukan Penembak Tepat Tentera Nasional Indonesia (TNI) pernah berkursus di sana. Di Malaysia, beberapa nama pernah menghadiri kursus tersebut, bukannya untuk menjadi perisik CIA, atau menjadi talibarut CIA, tetapi untuk mempelajari teknik-teknik perang saraf. Tujuan utamanya bergantung kepada sesebuah kerajaan itu, sama ada bertujuan kepentingan negara, keselamatan negara atau ada juga kumpulan-kumpulan persendirian itu terserah, yang penting sanggup membayar kos latihannya.


Pernahkah anda mendengar kumpulan ini "The New York Zionist Gang" dan "The British Rothschilds". Anda harus ingat, sebelum tahun 2007, Benazir Bhutto menetap di London. Sama seperti ketika Anwar dibebaskan pada tahun 2004, Anwar menetap di Washington DC dan meneruskan hubungan intimnya dengan pemikir Yahudi seperti Bloom, P. Wolfowith, AlGore dll. 


Apabila Dr. Mahathir mengkritik Israel pada tahun 2003, dan mengisyhtihar Malaysia sebuah negara fundamental Islamik, pasukan yang paling bimbang dengan pengisyhtiharan itu ialah Israel dan Amerika. Melalui pasukan pelobinya, Mossad bekerjasama dengan CIA untuk memasukkan Anwar semula ke dalam kancah politik Malaysia melalui sumbangan Dana yang maha besar. Dana-dana ini dimasukkan melalui banyak NGO yang pro-Anwar seperti CFR, SUARAM, NED, NGO-NGO kononnya demokrasi dan pasukan-pasukan pemantau pilihanraya asing.


Setelah debate yang panjang, CIA dan pelobi Yahudi di Amerika bersetuju menghantar balik Anwar ke Malaysia untuk membentuk kerajaan persekutuan pada 16 September 2008, dengan apa cara sekalipun termasuk membeli YB BN. Dengan berapa juta harga jua Anwar tidak kisah, CIA tiada masalah menyalurkan wang.


Sebelum Benazir Bhutto ditembak mati, tuduhan yang popular ialah ditembak oleh anggota Al-Qaeda, tetapi kajian Mymassa di pusat psywar Rom ini membuktikan, Al-Qaeda hanya kambing hitam. CIA dan Mossad yang terlibat. Selepas berjaya menjatuhkan Presiden Musharaf melalui gerakan massa dan undi demokrasi, CIA dan Mossad masih tidak berpuas hati dengan pencapaian Benazir Bhutto. Ada juga kumpulan CIA yang menuduh pembunuhan Benazir Bhutto dilakukan oleh Presiden Musharaf.


Dalam ketenteraan Pakistan, selain daripada Tentera Pakistan, negara Pakistan juga mempunyai sebuah unit tentera yang dikenali sebagai Special Service Group (SSG) yang dilatih oleh Tentera Amerika. Siapakah yang menembak Benazir Bhutto, Tentera Pakistan atau SSG? Kami meliha, malah KGB Russia juga bersetuju dalam report ini bahawa Benazir Bhutto ditembak oleh SSG yang dikuasai juga oleh CIA dan Mossad!


Kes Benazir dan Anwar Ibrahim sama dengan kes kematian Rafik Hariri, dalam dokumen sulit di sini, mencatat Henry Kasinger juga terlibat. Dalam kes Malaysia, Anwar Ibrahim tidak dapat melarikan diri kerana sudah diperangkap, sudah terikat dan sudah tidak ada jalan keluar daripada cengkaman CIA dan Mossad Isarel.


Terdapat dokumen yang masih perlu dikaji, bahawa kegiatan seks songsang Anwar lebih awal dikesan oleh pihak CIA. Bukannya Ummi Hafilda, bukannya Tun Hanif Omar, bukannya Dr. Mahathir. Malahan, Lee Kuan Yew lebih awal tahu berbanding Dr. Mahathir.


Mengapakah Lee Kuan Yew mendapat akses yang sangat cepat berbanding Dr Mahathir dalam kes Anwar di atas? Sebabnya sangat mudah, Mossad dan CIA mempunyai cawangan di Singapura.


Pihak SB telah mengesan kewujudan elemen Komunis di dalam parti pembangkang. Ini satu maklumat yang penting. Anda harus ingat dalam PRU13 ini bukan setakat pendokong Demokrasi, Islam, Sosialis malah Komunis juga sudah melihat ruang yang besar untuk bertapak dalam politik Malaysia.


Kami akan dedahkan elemen itu selepas ini. Lim Kit Siang, kami tahu apa yang anda agendakan!


Selamat membaca.


Group Mymassa, Romania.Malaysiakini 'Sah'kan Pakatan Rakyat Diresapi Komunis

Posted: 21 Jul 2012 08:00 AM PDT

Terkejut MyMassa tengok Malaysiakini menggunakan lambang bintang tiga dalam laporan portal tersebut.


Macam pernah ku lihat tapi di mana ya?

Oh!! Baru MyMassa teringat.Sama tak?

Untuk yang belum tahu, Selangor Shines adalah logo baru yang diletakkan pada surat rasmi Kerajaan Negeri Selangor yang menggunakan lambang bintang tiga berwarna kuning. Kerajaan Negeri Selangor juga telah mengeluarkan pekeliling untuk perkara ini.

Sumber : http://theunspinners.blogspot.com/2010/08/simbol-komunis-untuk-kempen-selangor.html

Jadi, celah mana lagi pemimpin kanan DAP nak nafikan perkara ini?


*Selangor Shines.....berkilaunya bintang komunis dalam pentadbiran Kerajaan.

Pesanan MyMassa : Untuk Anak-anak Yang Sayangkan Ibubapanya.

Posted: 21 Jul 2012 05:30 AM PDT

Kartun yang MyMassa jumpa di FB.Peringatan tersebut untuk anak perempuan yang belum berkahwin.

Untuk lelaki pula, ini kisah yang boleh kita jadikan sempadan.Lelaki....kalau dah kahwin pun tetap tak boleh abaikan ibu bapa mereka. Berbeza dengan wanita.


*Pesan-pesankan.

Astaghfirullahalazim. Ada Saudara Seagama Kita Dizalimi Regim DAP di Penang Dalam Bulan Ramadhan!

Posted: 21 Jul 2012 03:00 AM PDT

Berita dari BERNAMA.

Peniaga Bazar Ramadan Di P.Pinang Enggan Berpindah Ke Tapak Baharu
GEORGE TOWN: Para peniaga bazar Ramadan Jalan Penang, di sini membantah tindakan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) memindah tapak bazar Ramadan dari Jalan Penang ke Jalan Phee Choon.

Wakil peniaga, Abdul Karim Gulam Ali berkata tindakan MPPP itu akan menyebabkan lebih 20 peniaga bumiputera tidak dapat menjalankan perniagaan mereka memandangkan tempat baru yang ditawarkan itu bukan tempat tumpuan orang ramai.

"Sejak 26 tahun lalu, tempat ini (Jalan Penang) menjadi tumpuan tapak warisan tradisional bazar Ramadan tanpa sebarang gangguan serta halangan dari mana-mana pihak.

"Tetapi sejak pakatan pembangkang mengambil alih Pulau Pinang, para peniaga bumiputera ditindas dan dianaktirikan. Kami mahu mencari keadilan untuk semua peniaga. Satu tahun sekali sahaja. Mereka boleh bagi tempat lain seperti 'Little India' kepada kaum lain, kenapa kami orang Melayu (tidak boleh berniaga di Jalan Penang)," katanya kepada pemberita di sini, Sabtu.

Beliau berkata alasan kerajaan negeri bahawa mereka akan menyebabkan kesesakan lalu lintas jika terus berniaga di kawasan itu adalah tidak munasabah kerana masalah kesesakan lalu lintas sudah menjadi lumrah di negeri ini.

Katanya kerajaan negeri kononnya memperuntuk RM6,000 untuk menempatkan para peniaga berkenaan dengan khemah percuma sekiranya mereka bersetuju untuk berpindah, dilihat sebagai satu usaha yang tidak berbaloi kerana kawasan yang ditawarkan itu adalah projek terbengkalai dan kurang tumpuan orang ramai.

"Betapa baiknya sekiranya peruntukan RM6,000 itu disalurkan ke kawasan Jalan Penang sebagai ganti untuk memeriahkan suasana bazar Ramadan dengan hiasan lampu berwarna-warni dan lain-lain acara menarik di bulan puasa ini," katanya.

Abdul Karim juga menyifatkan kerajaan negeri pimpinan DAP sebagai "cakap tidak serupa bikin" kerana sebelum ini Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim pernah berjanji mahu mengekalkan tapak bazar Ramadan di Jalan Penang.

Beliau berkata MPPP perlu bertindak secara realistik dan rasional sebelum mengambil sebarang tindakan.

Justeru itu, beliau mendesak kerajaan negeri dan MPPP tampil untuk menyelesaikan kemelut yang dihadapi para peniaga bumiputera dengan kadar segera bagi membela nasib dan masa depan mereka. - BERNAMA
Sebahagian daripada para peniaga membuat bantahan terhadap Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) yang mengubah tapak Bazar Ramadan dari Jalan Penang ke Jalan Phee Choon di sini hari ini. Lebih 20 peniaga Bumiputera kesal dengan tindakan MPPP yang mengubah tapak berkenaan yang sering kali mendapat tumpuan orang ramai sejak 26 tahun lepas. -fotoBERNAMA

Cuba bandingkan layanan yang peniaga Melayu ni dapat dengan peniaga Cina di Pulau Pinang. Atas jalan pun boleh meniaga. Kenapa alasan mengganggu lalu lintas diberikan kepada peniaga Melayu untuk 'halal'kan kezaliman ke atas mereka. Yang meniaga atas jalan ni tak ganggu lalu lintas ke?
Double standard.


Kenapa jalan boleh ditutup untuk peniaga Cina tetapi tidak untuk peniaga Melayu walaupun hanya untuk bulan Ramadhan. Untuk peniaga Cina, jalan tersebut ditutup sepanjang tahun. Rasis sungguh DAP ni.

Itukah KEADILAN yang Guan Eng terapkan dalam pentadbiran DAP di Penang?


*Selamt berbuka puasa kepada pembaca MyMassa. Ingatkan kat Palestin je orang Islam kena tindas. Rupa-rupanya kat Penang pun sama. Malahan dalam bulan Ramadhan pun Muslim di Penang dizalimi regim DAP! Sebarkan maklumat ini di FB dan Twitter supaya nasib saudara semuslim kita yang nak berniaga terbela.

YB SALAHUDIN AYOB BULAN PUASA PUN NAK MENIPU

Posted: 21 Jul 2012 12:30 AM PDT


NING= YB SALAHUDIN AYUb @ DIN PUDURAYA MEROGOL MARUAH SAYA


Apa nak jadi dengan Pas ne, selepas kes ini http://mymassa.blogspot.com/2012/07/isu-bini-orang-abby-abady-timbang.html mangsa sterusnya ialah Ning Baizura. 


Ning Baizura menafikan dakwaan Pas bahawa dia menyertai parti berkenaan.


Sehubungan itu, melalui akaun Twitternya, Ning menyifatkan kenyataan Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub berhubung perkara berkenaan adalah fitnah dan tidak berasas.


"Pas sebar fitnah katanya saya sudah masuk parti pembangkang dan sebarkan gambar saya untuk drama tahun lepas dari koleksi gambar!"


"Orang Islam tak sepatutnya sebar fitnah tanpa bukti kukuh, orang Islam tak payah menggunakan gambar orang tanpa kebenaran. Itu perangai orang Islam ke?" katanya.


Sebelum ini sebuah akhbar melaporkan kenyataan, Salahuddin yang menyatakan, selain Hairie Othman dan Bob Lokman, ada artis lain menyertai Pas antaranya Ning, Abby Abadi dan Sharifah Aini.


Hingga ke saat ini Mymassa dimaklumkan, Din Puduraya belum lagi memohon maaf kepada Ning Baizura. Din Puduraya masih berusaha mengelak daripada dikejar wartawan kerana tembelangnya sudah pecah. Amat malang, pemimpin bertaraf Naib Presiden pun sudah biasa menipu umat Islam!!!

Belantan

Posted: 21 Jul 2012 11:03 PM PDT

Belantan


Skandal Talam - Selangor terlebih bayar RM100 juta beli tanah bawah air?

Posted: 21 Jul 2012 10:40 PM PDT


Chua Tee Yong (tujuh dari kiri) melihat pelan tanah lombong yang dibeli oleh kerajaan negeri dengan harga yang tinggi dari harga pasaran di Bestari Jaya, Kuala Selangor, semalam.

Bayaran terlebih bayar yang dibuat kerajaan negeri untuk membeli tanah daripada Talam Corporation Bhd. (Talam) di Bestari Jaya di sini, bukan sebanyak RM42 juta seperti yang didakwa sebelum ini sebaliknya RM100 juta lebih mahal.

Perkara itu didedahkan Ketua Biro Muda Profesional MCA, Datuk Chua Tee Yong hari ini sewaktu membawa sekumpulan media melihat sendiri tanah seluas 916 hektar berkenaan di Bestari Jaya, di sini.

Tee Yong mendakwa, maklumat itu diperoleh berdasarkan laporan kewangan Kumpulan Hartanah Sdn. Bhd. (KHSB) pada 2009 yang juga memiliki tanah di kawasan sama.

"Pada 2010, kerajaan negeri telah membeli tanah tersebut dengan harga RM181 juta atau bersamaan dengan RM80,000 seekar (0.4 hektar) sementara laporan kewangan KHSB yang juga memiliki tanah di kawasan sama pula menilai tanah tersebut pada 2009 dengan harga RM36,000 seekar.

"Sekiranya penilaian KHSB itu boleh dianggap tepat ia bermakna jumlah keseluruhan tanah tersebut adalah RM81 juta dan ini menunjukkan kerajaan negeri terlebih bayar sebanyak RM100 juta daripada harga pasaran," dakwanya.

Hadir sama, Ahli Parlimen Hulu Selangor, P. Kamalanathan, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Kubu Bharu, Wong Koon Mun dan Sekretariat Orang Muda Selangor (Serang), Budiman Mohd. Zohdi.

Pada 5 Julai lalu, Tee Yong mendakwa, kerajaan PKR Selangor membeli tanah sama dengan harga RM42 juta lebih tinggi berbanding harga pasaran dan dakwaan itu dibuat berdasarkan penilaian Talam sendiri.


Dua hari selepas itu, Ahli Parlimen DAP, Tony Pua pula mengakui perkara berkenaan.

Mengulas lanjut, Tee Yong berkata, apa yang lebih memeranjatkan jumlah keseluruhan tanah berkenaan sebanyak 438 ekar (177 hektar) daripadanya merupakan lombong yang dipenuhi dengan air dan 575 ekar (232.7 hektar) lagi didapati terletak dalam kawasan hutan simpan.

Sehubungan itu, katanya, tanah tersebut langsung tidak memberi pulangan menguntungkan sebaliknya lebih banyak kerugian kepada kerajaan negeri.

"Berdasarkan pemerhatian yang dibuat, kawasan tanah tersebut langsung tidak ada pembangunan atau infrastruktur asas," jelasnya.

Pada masa sama, Tee Yong mempersoalkan tindakan kerajaan PKR Selangor itu kerana ia merupakan pembaziran wang rakyat.

"Bagaimana kerajaan negeri membuat penilaian terhadap harga tanah terbabit dan mengapa mereka sanggup membuat pembayaran yang begitu mahal kepada Talam meskipun mengetahui tanah itu tidak memberi pulangan," soalnya.

Tee Yong berkata, pihaknya bersedia mengemukakan bukti kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sekiranya diminta untuk membantu siasatan.

Selanjutnya sila baca di sini.

Suara Politik
Taminsari

Negara Terlepas Ancaman APPC!

Posted: 21 Jul 2012 03:43 AM PDT


Anwar disambut oleh Kolonel Gregory Gardner, Komender Ketiga Angkatan Bersenjata (tengah) dan William Cohen, Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat semasa lawatan Anwar ke Pentagon Pentagon pada 16 April 1998. Cohen bertanggungjawab menyerang Iraq kali pertama pada tahun 1998.

Peristiwa yang perlu dijadikan iktibar. Kepada seluruh rakyat fikirkan sejenak hakikat ini.

Amerika Syarikat terus mengamalkan sikap biadabnya dengan mencampuri urusan negara lain. Sebelum ini mereka mengakui Indonesia adalah antara negara yang termasuk dalam senarai itu. Kuasa besar itu seolah-olah tidak senang duduk jika membiarkan negara lain mengurus diri sendiri.

Umum tahu Amerika Syarikat jugalah yang memainkan peranan mempengaruhi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) melantik Australia mengetuai pasukan antarabangsa di Timur Timor dengan menuduh Indonesia gagal menangani masalah di wilayah itu. Mereka memberi tekanan kepada bekas Presiden BJ Habibie yang akhirnya bersetuju membenarkan tentera Australia menjejaki bumi Timor Timur hingga memaksa tentera Indonesia berundur.

Red Carpet : Perhatikan layanan Amerika Syarikat terhadap Anwar. Anwar diberi penghormatan tertinggi dengan tembakan meriam dan red carpet. Bukan calang calang orang yang boleh mendapat penghormatan sedimikian rupa. Apakah Anwar itu begitu hebat dan penting kepada Amerika sehingga memberikan penghormatan sedimikian?

Sikap keterlaluan Duta Besar Amerika Syarikat ketika itu, Robert Gelbard, campur tangan dalam urusan dalaman Indonesia adalah episod memalukan lakonan kuasa besar dunia itu. Menteri Pertahanan negara itu, William Cohen pernah datang ke Jakarta memberi amaran kepada Indonesia supaya tidak mencampuri urusan Timor Timur. Katanya, jika Indonesia berdegil, Amerika Syarikat akan memberi tekanan kepada negara itu. Lihat betapa hina rakyat Indonesia diperlakukan sedemikian rupa.

Belum pun isu itu reda, Gelbard memaksa pula Menteri Kewangan, Bambang Sudibyo supaya tidak menggantikan Ketua Badan Penyehatan Perbankan Nasional (BPPN), Glenn Yusuf. Mereka mengancam jika Glenn digantikan, kepentingan ekonomi Amerika Syarikat di Indonesia akan tergugat, bermaksud segala bantuan kewangan yang terjalin dengan institusi kewangan antarabangsa, akan dibekukan.

Gus Dur dalam pidato sulungnya selepas menjadi presiden menegaskan mahu merenggangkan dirinya dengan kuasa besar. Seperti negara Asean lain, Indonesia melihat campurtangan asing akan memporak-perandakan negara yang dibina rakyat atas landasan demokrasi.

Anwar Ibrahim, Timbalan Perdana Menteri Malaysia bermesyuarat empat mata dengan William Cohen, Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat di Pentagon pada 16 April 1998

Kuasa asing ini akan memainkan jarum beracunnya secara perlahan-lahan untuk menjadikan pemimpin sesebuah negara itu bonekanya sebelum mengaut kekayaan yang ada. Kebiasaannya, semua ini dilakukan oleh Agensi Perisikan Pusat (CIA), badan yang mempunyai agenda besar untuk menjatuhkan pemimpin yang tidak mengikut kata Amerika Syarikat.

Mungkin pada sesetengah pihak, semua ini dianggap sebagai cerita lama. Malah ada yang berpendapat apabila ada masalah politik domestik negara membangun, kerap kali CIA dijadikan sebagai alasan untuk dipersalahkan.

Namun yang jelas, walaupun pada dasarnya CIA sebagai agensi untuk mengumpul maklumat bagi pihak Amerika Syarikat, semuanya itu dilakukan bagi menjayakan agenda yang tersembunyi. Dengan menguasai politik dan pemimpin domestik sesebuah negara, kuasa besar itu akan mudah menentukan dasar luar negara lain berkiblat kepadanya.

Seperti di Indonesia, perkara yang sama juga boleh berlaku di Malaysia. Amerika Syarikat tidak akan senang hati selagi banyak negara di rantau ini tidak patuh mengikut telunjuknya. Beberapa percubaan mereka di Malaysia untuk menjatuhkan pemimpin sedia ada semakin dapat dihidu. Mereka tahu tanpa pemimpin dan kerajaan yang kuat, Malaysia tidak mungkin stabil.

Anwar Ibrahim (tengah) diapit oleh dua tokoh zionis yang terlibat sebagai arkitek perang di Amerika Syarikat dalam makan malam anjuran The Cohen Group pada 24 Februari 2005, di Hotel Washinton DC. Dari kiri: Sir William S Cohen(dari parti Demokrat) seorang bangsa Yahudi yang pernah dilantik menjadi Setiausaha Pertahannan Amerika Syarikat. Manakala di sebelah kanan adalah Paul Wolfowitz, dari parti Republikan, seorang Yahudi yang pernah dilantik sebagai Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat.

Justeru, Amerika Syarikat akan menyokong apa juga tindakan oleh sesiapa dan mereka akan berusaha melemahkan kerajaan. Dan inilah yang sebenarnya cuba dilakukan olah Anwar Ibrahim selama ini.

Dia membina politik hasil pijakan ke atas maruah bangsa. Bagi mencapai maksud politiknya Anwar sanggup menyimpan dan memelihara anjing kepada agen Barat Douglas H. Paal melalui agensi Asia Pacific Policy Centre (APPC) yang diwujudkannya dengan pelaburan jutaan ringgit.

Keringat bangsa dan wang rakyat digunakan bagi menjahamkan negara untuk duduk di bawah belenggu kuasa asing. Mujur Tuhan menyelamatkan negara ini dari malapetaka yang menakutkan itu. Anwar sememang pengkhianat dan layak mendapat kutukan seumur hidupnya.

Suara Politik
Taminsari


PISAU.NET

Posted: 21 Jul 2012 09:28 PM PDT

PISAU.NET


Ampang LRT: What Is Rafizi's Motive?

Posted: 21 Jul 2012 06:00 PM PDT


LRT development project contract for Ampang line were all triggered by PKR's Strategic Director, Rafizi Ramli has been answered by itself when Prasarana Berhad confirmed that was no contract given to any companies including George Kent's company from UK like what was claimed by Rafizi.


The police report lodged by Rafizi was more into investigating WHETHER there were any misappropriation for the contract offer, not that he showed any evidence to prove on the misappropriation. We highlighted the word WHETHER to show that even Rafizi was uncertain about the matter.


Not many are aware of this fact. Actually, when he was with the police (lodging the report) he asked for an investigation, but when he is in front of supporters, he would say something else - evidence had been given to the police. Why lie?


So there is no surprise why this issue did not really raise any attention from rakyat like the matter of NFC which Rafizi was involved as well. Realizing the fact, he then tries to create yet another lie, as if the Ampang LRT project is not safe and that it could harm rakyat.


This safety issue which was raised, said as if the Prime Minister was involved for the award of the project, it is not safe because George Kent's company do not have any experience in building LRT. But the matter was not exaggerated because his real target was to point his finger to PM on the awarding the project.


When the PM issue was proven to be untrue, and that it did not raise any of rakyat's attention, Rafizi then covered the issue to safety by saying that the project would not be safe because it is near to lakes, former quarries etc.

He even asked Selangor government to stop the development on LRT Putra Heights and Taman Subang Alam rail which are in Selangor. If it is true that the project is not safe, bring the matter to court to put a stop to the project. Why just want to stop the development in Selangor? Because Pakatan Rakyat is in power?


It is obvious that this is just another political issue. with no investigation and confirmation from experts, and that Rafizi himself do not have any credentials in Construction, he simply want to claim that the project is unsafe. Even the name Prof Madya Dr Tajul Jamaluddin which Rafizi mentioned is still a blur. We still do not know his expertise. Sure, he has 'Prof Madya' in front of his name, but is he qualified to question about the structure and the environment?


Even if he is, what about the opinions of experts who are working for Prasarana and the government itself? Has Rafizi taken their opinions?


Pakatan Rakyat only interested to sabotage the government's project which could benefit rakyat by politicizing the issue. This is just as same as the delay for the development of Loji Langat 2 project which now triggered water issue in Selangor, Kuala Lumpur and Putrajaya, these people only like to politicize things.


Pakatan Rakyat do not want BN to contribute to rakyat. They failed to do such thing in Selangor, water and waste management were few of the things which showed the failure of Pakatan Rakyat at the first place. That is just Selangor, what about the other two states? (Kedah and Penang)


Kelantan? Let us all forget about Kelantan...they are gone.

2 hari bertudung dah jadi ustazah ? ilmu penuh didada ? - Ustaz Kazim

Posted: 21 Jul 2012 02:30 PM PDT

Inilah kehebatan khawarij PAS, sehari dua sign saja borang masuk syurga terus dapat status sebagai ustaz dan ustazah.

Sudahlah menipu kepada manusia..tuhan pun puak ni nak menipu.. Yang menariknya baru sehari dua masuk PAS dah pandai maki hamun orang lain diatas pentas.. tarbiah sebegini memang cukup menjadi buat haprak khawarij.. Kalau korang rasa nak masuk Islam cepat cepatlah join PAS.. boleh?


Pisau kata " tak kapir pun kalau tak masuk PAS..."

Petua Mengenali Kurma

Posted: 21 Jul 2012 08:14 AM PDT

Pilih jangan tak pilih.. ada kurma muda..kurma tak berbuah..kurma dewasa dan kurmah yang dah kahwin..hehe..korang pilihlah mana jenis yang korang nak...

PAS Tidak Bersekongkol Tetapi Cuma Bekerjasama Dengan DAP – Nasrudin Tantawi

Posted: 21 Jul 2012 06:30 AM PDT


Akhbar Sinar Harian hari ini melaporkan kenyataan Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan Tantawi berkenaan hubungan PAS dengan DAP yang mana beliau menegaskan bahawa Pas tidak pernah bersekongkol dengan DAP kerana ia adalah tahaluf siasi. Tetapi, beliau mengakui bahawa PAS bekerjasama dengan DAP kerana politik.


Kita faham bahawa Nasrudin bercakap atas kapasiti beliau sebagai ahli politik dan bukannya agamawan dan kerana itu beliau merasa selesa bermain dengan kata-kata tanpa menghiraukan maknanya. Dengan menggunakan perkataan 'bekerjasama' dan bukan 'bersekongkol', maka Nasrudin menyangka yang PAS akan terlepas dari dikaitkan dengan agenda DAP.


Perkataan-perkataan seperti bersekongkol, berkomplot, berkonspirasi sebenarnya membawa kepada perlaksanaan yang serupa dengan bekerjasama.


Beza kedua-dua perkataan ini hanyalah dari segi 'niat' di mana 'sekongkol' merujuk kepada satu pakatan yang berniat jahat dan 'kerjasama' pula merujuk kepada satu-satu pakatan secara umum.


Oleh itu, kedua-dua perkataan membawa pengertian yang sama iaitu 'berpakat, berganding-bahu, bertoleransi dan saling bantu-membantu untuk mencapai matlamat masing-masing'.


Dalam konteks politik PAS dan DAP, dan seperti yang diakui oleh Nasrudin, adalah jelas bahawa matlamat masing-masing hanyalah untuk menang pilihanraya. Pastinya kerana PAS dan DAP ingin mencatur semula politik Malaysia mengikut acuan mereka.


Maka di sinilah terletaknya masalah dalam penjelasan atau 'tafsiran' Nasrudin mengenai hubungan PAS-DAP. Iaitu, walaupun matlamat kedua-dua parti adalah sama tetapi acuan mereka amat bertentangan. Malah Nasrudin sendiri enggan atau tidak sanggup mengaku yang PAS berkongsi agenda yang sama atau 'bersekongkol' dengan DAP.


Kita sedia maklum bahawa acuan DAP adalah Malaysian Malaysia di mana ia menjulang kesamarataan total (ala DAP). Ini bermakna, semua agama adalah sama dan Islam tidak harus menjadi agama rasmi sekali gus persoalan mengenai undang-undang Islam, cara hidup Islam, hudud dan sebagainya adalah tidak relevan sama sekali. Selain itu, DAP juga diketahui mengambil sikap memperlekeh dan menentang Institusi Raja-raja Melayu.


Bagaimanapun, atas dasar kerjasama seperti yang diakui Nasrudin, kedua-dua parti ini tetap saling bantu membantu untuk memenangkan masing-masing dalam pilihanraya walaupun matlamat mereka bertentangan.


Ini bermakna, PAS membantu DAP menang, DAP membantu PAS menang, kemenangan PAS adalah kemenangan DAP dan mengundi PAS adalah sama ertinya dengan mengundi DAP.


Dalam ertikata lain, PAS bertanggungjawab membantu DAP membentuk negara ini mengikut acuan DAP.


Benar, ada kemungkinan DAP tidak mampu membentuk negara ini mengikut acuannya dan sebaliknya PAS yang berjaya memaksa acuan mereka ke atas DAP.


Tetapi, ini hanyalah satu kemungkinan kecil.


Jika dilihat dari segi kebarangkalian matematik, jumlah PAS mengalah kepada DAP dalam isu-isu di mana mereka bertelagah pendapat adalah jauh lebih besar dari jumlah DAP mengalah kepada PAS.


Antaranya, hudud, Negara Islam, isu judi, arak, rumah urut dan murtad, keputusannya ialah DAP-5, PAS-0,. Di kala PAS sanggup menggadaikan Negara Islam, DAP pula sanggup 'berjihad' dan mati menentangnya. Hakikatnya, DAP tidak pernah mengalah atau berundur walau se-inci pun dalam 'semangat' kerjasamanya dengan PAS.


Justeru, adalah hampir mustahil yang DAP akan akur kepada agenda PAS andainya Pakatan Rakyat berjaya memenangi pilihanraya.


Kesimpulannya, 'kerjasama' atau 'persekongkolan' atau 'pakatan' atau apa saja perkataan yang digunakan oleh Nasrudin untuk menjelaskan hubungan PAS-DAP, hanya akan menguntungkan DAP.


Dengan itu, Nasrudin harus sedar, bahawa PAS tidak akan berjaya menghapuskan imej parti itu sebagai balaci, barua dan anjing suruhan DAP hanya dengan menggunakan perkataan berbeza tetapi mempunyai maksud perlaksanaan yang sama, dalam menerangkan hubungan mereka.

Pisau kata " dia cuma ciom molot jer..apa ada hal.."

Guan Eng Mencuri Wang Nelayan Miskin,Cerita Yang Rakyat Pulau Pinang Tak Tau.

Posted: 21 Jul 2012 03:11 AM PDT


Kenapa Lim Guan Eng melarikan diri dari Melaka,selama ini rakyat negeri Pulau Pinang tidak mengetahui ketua menteri kesayangan mereka telah berbohong kepada rakyat Melaka dan ditolak oleh partinya sendiri apabila beliau dan isterinya tewas dalam pemilihan parti.


Bukan saja berbohong,Guan Eng turut mencuri wang nelayan miskin. 1996 sekumpulan nelayan cuba mendapatkan bantuan Guan Eng kerana tanah mereka di tepi laut terbabit didalam projek tambakan tanah di Pulau Melaka.


Para nelayan ini anggap Guan Eng sebagai tuhan dan penyelamat,mirip di Pulau Pinang apabila rakyatnya anggap perkara yang sama. Guan Eng didalam bahasa Cina di sebut Kuan Yin atau dewi penyelamat.


Waktu itu ramai yang tidak tahu bahawa Guan Eng yang didik oleh Kit Siang sebegitu rupa secara senyap telah pergi berjuma dengan pihak kontraktor dan menyelesaikan isu tambakan laut itu dengan mengambil wang RM100 ribu tanpa pengetahuan para nelayan miskin tersebut.


Para nelayan yang miskin mengharapkan agar Guan Eng dapat menyelesaikan tuntutan ganti rugi memandangkan projek itu menelan belanja 2billion. Malangnya Guan Eng secara senyap hanya mengambil wang 100 ribu tanpa pengetahuan para nelayan miskin.


Tuhan DAP kesayangan melayu Pulau Pinang ini bukan saja berbohong malah mencuri wang nelayan miskin berjumlah 100 ribu dan disimpan secara senyap oleh Lim Guan Eng tanpa memberitahu bahawa wang tersebut telah diambil beliau.


Selepas 10 tahun menunggu kumpulan nelayan ini terpaksa mendapatkan bantuan daripada Bir0 Undang Undang BN Melaka kerana terlalu lama menunggu akibat dicuri oleh Guan Eng.


Apa yang menariknya Guan Eng menyalahkan peguamnya Karpal Singh yang menyimpan wang tersebut didalam fixed deposit. Wang tersebut khabarnya disimpan di Public Bank Jalan Bukit Bintang .


Korang nak tau Guan Eng salahkan peguamnya kemudian memberi alasan beliau dipenjarakan selama 18bulan menjadi punca wang yang dikebas 10tahun yang lalu gagal diberikan kepada para nelayan miskin ini.


Sehingga sekarang wang RM100 ribu yang dikebas Guan Eng masih disimpan,seperti biasa tuhan DAP ini akan menyalahkan pihak lain.


Cuba bayangkan ketika di Melaka beliau telah mencuri RM100ribu secara terang terangan,bayangkan sekarang ini mempunyai pangkat dan kuasa di Pulau Pinang berapa banyak yang dimakan beliau.. 100 juta?..1 billion?

Pisau kata " Iskandar Basha sekarang bermaharajalela melaksanakan agenda DAP didalam PDC, banyak projek dijarah oleh kroni DAP bernilai ratusan juta ringgit.. ada pas dan pkr bising?"

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 21 Jul 2012 09:15 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Ustaz Don : Solat Terawih & Perlaksanaannya

Posted: 21 Jul 2012 09:00 PM PDT


Sokongan Masyarakat India Terhadap BN Meningkat

Posted: 21 Jul 2012 06:30 PM PDT


Social Media Explained

Posted: 21 Jul 2012 04:00 PM PDT


Video Ustaz Don Mengulas Apa Itu Ramadhan

Posted: 21 Jul 2012 09:15 AM PDT


5 Bukti Pembangkang Terlibat Dengan Aktiviti Komunis

Posted: 21 Jul 2012 07:21 AM PDTMahfuz Omar dan pemimpin PAS perlu membersihkan dahulu nama PAS bila aktiviti dan sokongan mereka terhadap kegiatan subversif sudah dapat dikesan oleh pihak berkuasa. Usah menuduh pihak lain dengan name calling dan labelling yang buruk untuk mengikis fakta yang sudah sedia ada. 

Bukti pertama, 29 Mei 2009, Ketua Dewan Pemuda Pas, Salahuddin Ayub, Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mustafa Kamil Ayub dan Timbalan Pengerusi DAP, Dr. Tan Seng Giaw  menerima idea membenarkan Chin Peng pulang asalkan pemimpin komunis itu sudah berubah dan tidak lagi mendukung ideologi komunisme. Apakah ini bukan lagi bukti bahawa PAS ada berhubung dengan pemimpin komunis itu? 

Bukti kedua, pada Oktober 1967, DAP menjadi ahli kepada Socialist International, satu pertubuhan sosialis & komunis antarabangsa. Rakyat tidak boleh disembunyikan lagi dengan fakta ini. 

Bukti ketiga, Pekeliling SUK Bilangan 1 Tahun 2010, Kerajaan Negeri Selangor sebagai makluman bahawa setiap Jabatan dan Agensi di bawah Kerajaan Negeri Selangor perlu menggunakan logo Selangor Shines bersempena dengan Kempen Tahun Melawat Selangor 2011. Logo bintang tiga yang tersebut adalah sama dengan logo apa? 


Bukit keempat, 13 Jun 2009, Anwar Ibrahim menyatakan "Dia (Chin Peng) umur pun dah tua. Dia nak balik ke kampung halaman dia. Kita dah benarkan dulu,." kata Anwar Ibrahim ketika Kongres Khas PKR di Bangi. 

Bukti kelima, 31 Oktober 2009, Chin Peng telah mengutus surat untuk mengajak Anwar Ibrahim minum teh bersamanya di Hatyai. Surat ditandatangan sendiri oleh Chin Peng. 

PAS, PKR dan DAP perlu membersihkan dahulu nama parti mereka daripada elemen-elemen yang disebutkan di atas. Sejarah tidak boleh dipadam dengan membuat tuduhan yang baru kepada pihak lain. Rakyat masih belum terlupa siapa dan apa erti komunis sebenarnya. Video Bagaimana Hendak Mengundi Dalam #PRU13 Nanti

Posted: 20 Jul 2012 10:30 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 21 Jul 2012 09:07 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


KRISIS AIR : GPRS BALUN KALID.

Posted: 21 Jul 2012 06:02 PM PDT

SKANDAL 11 TAHUN FARITH ISMETH DAN ROSMAH ???

Posted: 21 Jul 2012 03:03 PM PDT

PAS KELDAI TERBAIK...DAP.

Posted: 21 Jul 2012 06:21 AM PDT

PAKATAN SELANGOR MENGHANCURKAN NEGERI.

Posted: 21 Jul 2012 03:00 AM PDT

FAKTA KRISIS AIR SELANGOR.

Posted: 20 Jul 2012 10:25 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 21 Jul 2012 03:21 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


PKR’s Peter Mayau killed in chopper crash

Posted: 21 Jul 2012 01:01 PM PDT

KUCHING: Sarawak PKR lost one of its leaders. Peter Ato Anak Mayau in a helicopter crash which occurred yesterday morning at the mouth of Sg. Lingga, Sri Aman.

His body was recovered earlier this afternoon not far from the incident.

Siti Kuzaimah Annuar (surveyor) and Henry Lay (engineer) were also killed in the crash.

The pilot of the helicopter Reco Steger, 35, a german, survived the crash.

The helicopter is owned by local businessman Sng Chee Hua.

They were on their way to Nanga Merit, Kapit to inspect a project when the incident occurred.

Ato, an engineer and contractor, was being groomed to contest the Mambong seat in the coming general election.
In the state election last year, he did pretty well against Roland Sagah of Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) party in the Tarat constituency, which is part of Mambong parliamentary constituency.

He polled 4,292 votes as against 6,287 votes secured by Sagah.

This is the second death involving PKR leaders.

Last April Sharkawi Nahri was killed in a road accident at Bukit Begunan. He was earmarked to contest the Batang Sadong constituency against the incumbent Nancy Shukri.

Ato's remains are now at the Kuching mortuary pending a postmortem.

Ato leaves behind wife Agnes Batang and three children, a son aged 25, and two daughters, aged 20 and 18.

FMT

Wanita Sabah diumpan kerja jadi hamba s3ks

Posted: 21 Jul 2012 11:01 AM PDT

KUALA LUMPUR : Termakan pujuk rayu dan janji manis kasanova baru dikenalinya, seorang wanita berusia 22 tahun bukan sahaja dikurung hampir sebulan di sebuah rumah di Taman Desa, di sini, sebaliknya titir dipaksa melayani nafsu buas lelaki terbabit sepanjang tempoh berkenaan.

Difahamkan, mangsa berasal dari Sabah diumpan lelaki berusia lewat 20-an itu datang ke ibu kota untuk bekerja sebagai kakitangan swasta dengan pendapatan lumayan sebelum dikurung di rumah berkenaan.

Penderitaan mangsa yang dikurung dan diperlakukan seperti hamba seks itu bagaimanapun berakhir apabila dia yang dibantu rakannya diselamatkan sepasukan polis dalam kejadiaan kira-kira jam 6.30 petang, Rabu lalu.

Menurut sumber, sejak berpindah ke rumah berkenaan awal Jun lalu, mangsa mendawak tidak dibenarkan  keluar mahupun menghubungi sesiapa.

"Malah, mangsa akan dikurung di rumah berkenaan setiap kali lelaki terbabit keluar bekerja. Buka setakat itu, mangsa mendakwa turut dinodai lelaki terbabit hampir setiap hari sepanjang tempoh berkenaan," katanya memberitahu mangsa turut dipukul sekirang tidak memenuhi kehendak lelaki terbabit.

Kataknya, tidak cukup dengan itu, lelaki itu sering mengacu pisau ke arahnya sebelum mengugut untuk membunuhnya.
Mangsa dibawa ke Balai Polkis Brickfields, di sini, sebelum wanita berkenaan membuat laporan polis mengenai kejadian yang menimpanya itu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner, Wan Bari Wan Abdul Khalid ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan.

Hmetro

(Video) Soo Wincci kini jadi penari tiang (pole dancing)? Wow!

Posted: 21 Jul 2012 10:01 AM PDT

Bekas Ratu Cantik Malaysia 2008 ini semakin popular dengan pembabitannya dalam rancangan Master Chef Selebriti Malaysia. Beliau juga gemar mencuba sesuatu yang baru dan mencabar bagi dirinya.

Soo Wincci, pada 1 Julai yang lalu telah dijemput untuk menjadi duta khas dan penghibur di Malaysia Pole Championship 2012 yang diadakan di Avenue K, Jalan Ampang.

Kejohanan tersebut telah dianjurkan oleh Viva Vertical dan Viva Circus, Malaysia yang bertujuan untuk mencungkil bakat-bakat baru penari tiang lelaki dan wanita.

Soo turut mempersembahkan aksinya, menari sambil menyanyi!

Video panas 3 minit yang buat Abby Abadi tak lena tidur!

Posted: 21 Jul 2012 09:01 AM PDT

Kesian Abby, niatnya dulu nak berkongsi pengalaman berhijrah, moga-moga ada yang mengikuti jejaknya, tapi beliau mengambil langkah yang drastik apabila membabitkan dirinya dengan serius dalam politik PAS.

Politik ini lebih kejam dari dunia hiburan. Kisah lama pastinya diungkit hingga selak-selak kain.

Abby kena bersedia kerana penerimaan orang terhadap beliau sekarang bukan lagi sebagai seorang artis yang sudah berubah, tetapi seorang ahli politik seperti mana-mana ahli-ahli PAS yang lain.

Kalau nak membebel pasal politik, silakan, tapi kalau nak membebel bab agama, mungkin video ini boleh dijadikan panduan..insyallah

Ibu terkejut anak gadis bersama lelaki bog3l dalam bilik

Posted: 21 Jul 2012 02:30 AM PDT

Gambar hiasan
AMPANG - Luluh hari seorang ibu apabila menyaksikan adegan terlampau anak gadisnya berusia 17 tahun dengan pasangan kekasih di dalam rumah sendiri di Taman Melawati, Rabu lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi itu, wanita terbabit berusia 44 tahun yang terjaga daripada tidur kemudia ke dapur untuk minum sebelum berpatah semula ke biliknya.

Menurut sumber, ketika melintas di hadapan bilik anaknya, mangsa berhenti untuk melihat keadaan anaknya itu dan terus menilak pintu bilik sebelum terkejut apabila melihat terdapat seorang lelaki tidak dikenali berusia 20-an turut berada di dalam bilik itu.

"Mangsa lantas membuka lampu bilik dan sekali lagi terkejut apabila mendapati anak dan teman lelakinya tidak berpakaian menyebabkan dia tergamam sebelum terus menjerit memanggil suami yang sedang tidur.

"Suaminya kemudian berlari ke arah isterinya sebelum dia turut terkejut apabila melihar anaknya bersama dengan individu tidak dikenali," katanya.

Sumber berkata, malah pasangan suami terbabit yang terkejut dengan tindakan anak gadisl mereka hanya mampu menitis air mata sebelum memarahi anaknya yang telah memalukan mereka.

"Geram dengan tindakan lelaki terbabit yang menceroboh kediaman mereka tanpa kebenaran, dia kemudian menghubungi polis memaklumkan kejadian itu.

"Polis yang tiba beberapa minit kemudia membawa lelaki itu ke Balai Polis Taman Melawati untuk tindakan lanjut," katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang, Asisten Kmoisioner Amiruddin Jamaluddin mengesahkan menenrima laporan berhubung kejadian itu.

Hmetro

Bekas Ketua Wanita UMNO mati dibunuh

Posted: 21 Jul 2012 01:36 AM PDT

ALOR SETAR - Bekas Ketua Wanita Umno cawangan Bukit Hangus, Halimah Yunus, 66, ditemui mati berlumuran darah di rumahnya di kampung Bukit Hangus, Jeneri, Sik, malam tadi.
 
Ketua Polis Daerah Sik DSP Mohd Ismail Ibrahim berkata mangsa ditemui dengan kesan kelar di leher kiri, oleh suaminya, Mee Hashim, 63, dalam sebuah bilik di tingkat bawah rumah mereka kira-kira 9.20 malam.

Beliau berkata polis masih menyiasat motif pembunuhan itu kerana tiada barang berharga yang hilang ketika kejadian. Senjata yang digunakan juga masih belum ditemui.
 
Katanya, ketika kejadian mangsa berseorangan di rumah manakala rumah jiran yang terdekat terletak kira-kira 200 meter daripada tempat kejadian.
 
Sementara itu, Mee berkata beliau menemui isterinya dalam keadaan berlumuran darah semasa pulang ke rumah selepas menunaikan solat Tarawih di surau.

"Waktu tu arwah penuh darah tapi boleh bercakap lagi, dia bagi tau ada seorang lelaki tikam dia. Kemudian saya minta tolong jiran bawa arwah ke hospital Sik," katanya ketika ditemui di rumah mayat Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, hari ini.
 
Katanya, dia dan arwah hanya mempunyai seorang anak perempuan berusia 46 tahun yang telah berkahwin dan tinggal bersama suami di Sungai Petani.
 
Mee berkata terdapat kesan pecah masuk di pintu belakang rumahnya namun tiada barang berharga yang hilang termasuk barang kemas yang dipakai arwah isterinya.
 
Menurut Mee, isterinya seorang yang sangat mengambil berat tentang hal masyarakat dan mempunyai hubungan yang baik dengan orang-orang kampung. 
"Arwah tinggal seorang diri di rumah waktu saya pergi sembahyang tarawih malam tadi sebab dia tak sihat sejak kena sakit penat (asma) beberapa tahun lepas," katanya. - Bernama

Karpal slams Pas Youth head’s hudud comment

Posted: 21 Jul 2012 01:01 AM PDT

KUALA LUMPUR: DAP and its ally, Pas, appeared yet to reach an understanding on the possibility of implementing hudud if they ever come to power.

Yesterday, DAP chairman Karpal Singh expressed extreme displeasure upon learning that Pas Youth chief Nasrudin Hassan Tantawi had suggested that he had been willing to consider such laws for the country during a political debate.

"I will never compromise," said Karpal in a telephone interview with the New Straits Times.

"I have always been very public and absolute on my stand to never have hudud implemented in the country... how then can he (Nasrudin) claim such a thing?" said the DAP stalwart, who is well known for his strong opposition to any attempt to introduce Islamic laws in this country.
Hudud is a term used to describe the class of punishments for certain crimes such as theft, fornication and adultery, consumption of alcohol or other intoxicants and apostasy.

"The decision not to have hudud is not only my strong decision but also the stand of the DAP as a whole."

Karpal said the issue was also not open to any form of "negotiations" in the form of discussions.

"We need to keep the best interests of the people in mind. I will never ever budge or compromise on my stand... not on the idea to implement hudud, especially."

Nasrudin had uttered the offending remark during a debate with Umno Working Committee Secretariat of Young Ulama chairman Fathul Bari Mat Jahaya.

The debate on Thursday, titled "PRU13: Orang Muda Pilih Siapa", was organised by the tabloid, Sinar Harian.

The excerpts of Nasrudin's remark from the debate read as follows: "I would like to ask my friend Fathul Bari to update me about Karpal Singh... he (Fathul) said Karpal Singh had said, "...over my dead body" when the idea to implement hudud came about 10 years ago... However, like Fathul said, it was 10 years ago. Now, after a recent Pakatan Rakyat convention in Penang, Karpal said after he had befriended Pas, the issue of hudud can be discussed again. This means that there is some sort of understanding (between Pas and DAP) about the law. I am not surprised if a non-Muslim does not accept hudud but it is shocking when Muslims detest it."

The video clip of the debate can be viewed at MobTV.my, an Internet TV portal. The portal covers various issues, including business, politics, lifestyle, religion and entertainment.

Nasrudin, in a text message to NST's query on whether he had made such a remark about Karpal's stand on hudud, said "Tak ada" (I did not).

Pelakon Ismail Hutson meninggal dunia akibat sakit jantung

Posted: 21 Jul 2012 12:12 AM PDT

PETALING JAYA: Pelakon veteran Datuk Ismail Hutson, 73, meninggal dunia pada hari pertama umat Islam berpuasa, pukul 1.13 pagi Sabtu akibat komplikasi penyakit jantung di Pusat Perubatan Sime Darby, Subang Jaya dekat sini.

Isteri kedua Allahyarham, Hafidzah Khasbullah berkata, Ismail atau nama sebenarnya Ismail Omar telah mendapat rawatan di Unit Rawatan Kritikal (CCU) pusat perubatan itu pada Selasa lalu selepas 10 hari mengalami demam panas yang teruk.

"Selepas diberi rawatan, Allahyarham telah dipindahkan ke wad biasa. Tak sangka pula dia pergi secepat ini.

"Dia tidak menunjukkan tanda-tanda sakit teruk kerana memiliki semangat yang kuat melawan penyakit jantung yang dialami sejak lima tahun lalu.

"Saya agak sedih kerana tidak dapat berpuasa dan menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama-sama keluarga. Bagaimanapun saya reda dengan ketentuan Allah," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini Sabtu.

Jenazah telah dibawa pulang ke rumahnya di Taman Nusa Subang Bistari, Shah Alam dan dikebumikan sebelum Zuhur di Tanah Perkuburan Kota Damansara, Seksyen 9 dekat sini.

Selain Hafidzah, Allahyarhan juga meninggalkan isteri pertamanya, Zaiton Osman dan tujuh orang anak.

Allahyarham yang juga Presiden Persatuan Artis Veteran telah menceburi bidang seni hampir 20 tahun.

Filem terakhir Allahyarham adalah pada tahun 2003 iaitu Mr Cinderella yang turut menampilkan pelakon Yusry Abdul Halim dan Erra Fazira.

Selain itu, Allahyarham juga sering membantu menjaga kebajikan artis tempatan.
Beliau juga merupakan Presiden Persatuan Zoologi Malaysia yang sering berusaha untuk memulihkan imej Zoo Negara yang terletak di Hulu Kelang, Kuala Lumpur.

Antara filem-filem lain yang dilakonkannya ialah Layar Lara (1997), Cinta Kita (1995), Hantu Siang (1986), Tujuh Biang Keladi (1984) dan Dayang Suhana (1978).

Bonus Aidilfitri - DS Najib mahu belek buku kira-kira dulu...

Posted: 21 Jul 2012 12:06 AM PDT

PEKAN - Pemberian imbuhan sempena Aidilfitri kepada penjawat awam bergantung kepada kemampuan kerajaan, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dengan wajah yang ceria, Najib berkata, beliau akan melihat 'buku kira-kira' kerajaan terlebih dahulu berhubung perkara itu.

"Nantilah kita semak-semak dahulu, belek-belek dahulu, kena tengok-tengok buku kira-kira dahulu...kalau apa-apa pun kita semak dahulu, apa-apa keputusan mesti berdasarkan kepada kemampuan kerajaan," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas tuntutan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) mengenai pemberian imbuhan itu baru-baru ini.

Pada 16 Julai, Presiden Cuepacs, Datuk Omar Osman berkata, pihaknya sedang mencari pendekatan terbaik bagi memastikan 1.4 juta penjawat awam mendapat imbuhan itu dan tidak menyebabkan pihak tertentu mengambil kesempatan seperti menaikkan harga barangan.

Najib ditemui selepas majlis penyampaian sumbangan cek Durian Runtuh Felda Fasa 2 dan pakaian kepada Pegawai-pegawai Masjid serta sumbangan Apron kepada peniaga dan bantuan cermin mata kepada penduduk Pekan di Dewan Umno Pekan, di sini.

Dalam ucapannya beliau menegaskan agar pihak yang tidak berpuas hati dengan kerajaan tidak menghalang usaha kerajaan dalam memajukan negara.
Mengambil contoh penyenaraian saham Felda Global Ventures Holding Bhd (FGVH) di Bursa Malaysia, beliau berkata, pihak yang cuba menghalang disifatkan sebagai busuk hati kerana tidak suka melihat kerajaan membantu meningkatkan kehidupan rakyat.

"Jangan halang usaha kerajaan untuk majukan negara dan rakyat, tidak sokong tidak apa... dalam hal ini (penyenaraian FGVH) kita tak boleh halang sebab ini adalah hal yang baik dan untuk kebaikan rakyat," katanya.

Bercakap kepada pemberita kemudian Najib berkata, jika peneroka ingin membeli tambahan saham, mereka perlu membelinya di pasaran saham terbuka.

"Pihak Felda perlu membantu peneroka untuk membelinya di pasaran terbuka dengan harga semasa. Walaupun peneroka telah ditawarkan dengan 800 unit saham ketika saham tersebut dilancarkan mereka juga tetap dapat keuntungan kerana 20 peratus saham FGVH telah dimasukkan ke dalam tabung amanah yang akan membayar dividen setiap tahun kepada mereka," katanya.

Ditanya mengenai laporan akhbar berhubung senarai awal calon Barisan Nasional yang ditolak 50 peratus daripadanya, Najib berkata: "Kita belum memuktamadkan calon-calonnya dan kita akan memutuskannya apabila tiba masanya, jadi semuanya hanya spekulasi. Umno pun belum, kita tengah semak-semak dan belek-belek lagi," katanya. - Bernama

'Kera dihutan disusukan', orang kampung Nik Aziz tinggalkan PAS

Posted: 20 Jul 2012 10:55 PM PDT

KOTA BHARU, 19 Julai - Pulau Melaka kawasan kediaman Menteri Besaer Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mata dikejutkan setelah 160 orang penduduk menyerahkan borang keahlian UMNO kepada Dato Seri Jamil Khir Bin Baharom sambil disaksikan oleh Ketua Bahagian UMNO Pangkalan Chepa, Datuk Dali Bin Husin ketika majlis perasmian Gelanggang Silat 1Malaysia yang diadakan pada 18 Julai 2012, jam 3.30 petang di Kampung Babong, Pulau Melaka.

Majlis berkenaan dihadiri oleh 1,000 orang penduduk dan Jamil Khir turut memberi bantuan sebanyak RM 5,000 untuk pembangunan silat di Kampung Pulau Melaka serta empat buah khemah untuk penduduk. Rata-rata yang hadir dalam majlis ini terdiri daripada pengikut PAS. Majlis yang dianjurkan sendiri oleh penduduk Kampung Babong.

Pulau Melaka yang diketuai oleh Haji Muhammad Din bergotong-royong sesama mereka untuk memanggil Menteri bagi mendengar rintihan rakyat memandangkan wakil rakyat mereka gagal melaksanakan tugas dengan baik walaupun tinggal berdekatan dengan rumah kediaman Menteri Besar Kelantan.

Borang keahlian UMNO diserahkan oleh empat wakil yang mewakili kampung masing-masing antaranya wakil Kampung Pulau Melaka yang di wakili oleh Azlan Che Pa, Kampung Babong oleh Mohd Fadhil, Kampung Ujong Tanjung oleh Raja Ali dan Kampung Tok Ku oleh Azwa. Mereka ini dahulunya adalah pengikut kuat PAS sebelum ini.

Antara punca mereka memasuki UMNO adalah disebabkan oleh tindakan PAS Pangkalan Chepa yang diketuai oleh MB Nik Aziz dan Nik Amar telah mengabaikan kebajikan penduduk di kawasan kampung Pulau Melaka itu sendiri yang menjadi tempat kediaman MB Kelantan. Malah menurut mereka kepimpinan Nik Aziz tidak mengendahkan kebajikan rakyat dan terus membiarkan rakyat hidup dalam kemiskinan walaupun tinggal hanya beberapa meter dari rumah Nik Aziz.
Nik Aziz juga dikatakan lebih mengutamakan rakyat dari luar kawasan termasuk dari negeri lain untuk berjumpa dan mendengar masalah berbanding dari rakyat di kawasan sendiri. Malah Nik Aziz juga sanggup memberi bantuan kewangan kepada peserta BERSIH 3.0 daripada bantuan kepada rakyat miskin di kawasan berkenaan. Ini menimbulkan ketidakpuasan hati rakyat dan menyebabkan penduduk bertindak memasuki UMNO sebagai manifestasi ketidakpuasan hati rakyat.

Sambung baca di KL POS

Gadis dipaksa minum arak sebelum dinoda jiran

Posted: 20 Jul 2012 10:03 PM PDT

KANGAR: Seorang pelajar perempuan berusia 14 tahun menempuh detik hitam apabila dipaksa meneguk minuman keras sehingga mabuk sebelum dirogol jirannya, seorang pelajar tingkatan empat, di sini, awal bulan lalu.

Sebelum kejadian antara jam 12.30 tengah hari hingga 10 malam itu, mangsa yang berjiran dengan suspek berusia 16 tahun di Flet Seri Sena, di sini, dibawa bersiar-siar ke satu lokasi rahsia pada petang 4 Julai lalu, sebelum gadis terbabit yang juga pelajar tingkatan dua sebuah sekolah menengah, di sini, dirogol.

Selepas dipaksa, mangsa yang ketakutan terpaksa akur dengan arahan suspek kerana diugut untuk dicederakan, sebelum dirogol remaja lelaki itu ketika berada dalam keadaan khayal.
Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin, ketika dihubungi, mengesahkan kes itu, termasuk laporan polis dibuat keluarga mangsa berhubung kejadian berkenaan.

JI Dalam Pakatan: Kenapa Kit Siang Gelabah, Betul Ke?

Posted: 20 Jul 2012 08:53 PM PDT

Semalam polis mendedahkan penyusupan agen-agen subversif dari Jemaah Islamiah (JI) dan komunis ke dalam Pakatan haram. Malah ada diantara mereka disebut-sebut akan dicalonkan dalam pilihanraya umum akan datang.

Ini sudah tentu jauh lebih menarik dari apa yang penulis dedahkan sebelumnya. Penulis baru kata gangster, polis kata pengganas. Kalau gangster baru bercakap tentang jenayah yang kecil-kecil dan kurang mudarat, tapi pengganas? Itu dah masuk kategori penentangan yang menghampiri perang.

Dan kenapa tidak, sel-sel pengganas memang diketahui pernah punya kaitan yang rapat dengan anak salah seorang pemimpin dalam parti komponen Pakatan Rakyat.

Tapi peliknya, yang kelihatan tersentak ialah Penasihat DAP, bukan pemimpin parti bulan yang penulis sebutkan di atas.

Kenapa Lim Kit Siang pula yang tersentak lebih-lebih. Takkan JI ada kaitan dengan DAP kot? DAP tidak langsung berkaitan dengan Islam, apatah lagi menaja kumpulan pengganas yang ada kaitan dengan ekstrimes Islam. Kalau komunis tu mungkinlah.

Dalam tempoh 2 minggu ini, Kit Siang dah tersentak 2 kali. Kali pertama bila terbocor maklumat bahawa DAP akan bertanding 90 kerusi parlimen dalam pilihanraya akan datang, kali kedua yang inilah.

Menjadi kebiasaan yang tidak tertulis, kalau pemimpin Pakatan haram ini tersentak tak tentu pasal, maksudnya ada kebenaran sedikit sebanyak di sebalik pendedahan yang dibuat.

Penulis kalau boleh nak minta pihak polis dedahkan sel-sel komunis dan JI yang dikatakan wujud dalam Pakatan haram ini. Dari situ kita boleh lihat kaitannya dengan pemimpin Pakatan haram sedia ada, sama ada kewujudan sel-sel pengganas ini dibuat dengan pengetahuan atau tanpa pengetahuan pihak atasan parti masing-masing.

Walaupun DAP dan perkauman, PAS dan keganasan, bukan asing kepada kita tapi adat menuduhlah, mesti ada bukti yang jelas.
Penulis selalu sebutkan, memang banyak yang tidak kena dengan puak-puak ini dari mula. Mereka tahu tidak mungkin rakyat mahu memilih mereka ke tahap kerajaan persekutuan. Tengok dan nilaikan sajalah prestasi masing-masing di tahap kepimpinan negeri, tunggang langgang dan lintang pukang.

Selangor sebagai contoh, yang dulu elok dah jadi huru hara (sampah dan air), yang dijanjikan macam-macam hanya dilaksanakan satu (air percuma), itupun orang duk rumah tinggi tak merasa.

Orang tak betul akal saja yang akan mengundi puak-puak ini. Justeru, ramai tidak terkejut kalau mereka memilih jalan keganasan untuk menumbangkan kerajaan BN.

Adamyan@Mykmu

Jual tanah di Pulau Pinang, Datuk Abdul Halim pembohong besar

Posted: 20 Jul 2012 08:38 PM PDT

PULAU PINANG - Dua pemimpin UMNO Pulau Pinang menyangkal dakwaan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) negeri, Datuk Abdul Halim Hussain mengenai penjualan tanah seluas 4.04 hektar milik penduduk Kampung Terang di Balik Pulau kepada pemaju dengan harga RM13.5 juta pada Mei lalu.

Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Musa Sheikh Fadzir dan Ketua UMNO Bahagian Bukit Gelugor, Datuk Omar Faudzar menafikan tuduhan Abdul Halim itu dan menyifatkan ia pembohongan bagi mencari publisiti.

Menurut Omar, dakwaan Abdul Halim bahawa syarikatnya, Aseania Group Sdn. Bhd. (Aseania Group) membuat keuntungan dalam masa empat bulan dengan menjual tanah penduduk pada harga RM13.5 juta pada Mei lalu selepas dibeli dengan harga RM8.5 juta pada Januari lalu adalah tidak berasas.
Sebelum ini, Pembantu Khas Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang, Mohd. Yusri Yaacob mendakwa, Maison Heights yang dikuasai oleh kedua-dua pemimpin parti tersebut pada 16 Mei lepas telah menjual tanah tersebut kepada Kay Pride Sdn. Bhd. pula dengan harga RM13.5 juta (RM13,457,664.00).

"Dalam masa 5 bulan sahaja Maison Heights Sdn Bhd telah mendapat keuntungan hampir RM 5 juta..," dakwa beliau.

Pelakon dan Penyanyi, Ezad bakal nikah dengan pengurus sendiri

Posted: 20 Jul 2012 04:00 PM PDT

Penyanyi dan pelakon, Ezad Lazim, dalam diam-diam merancang untuk bernikah dengan pengurus peribadinya, Norasliza Abdullah, 28, pada tahun ini.

Mereka sudah pun bertunang pada 1 Jun lalu di Shah Alam, Selangor. Ezad atau nama sebenarnya Mohd Rohaizad Mohamad Lazim, 33, adalah bekas penyanyi kumpulan Exists yang meletup dengan lagu Mengintai Dari Tirai Kamar dan Jesnita.

Ketika Juwie menghubunginya pada jam 1 pagi 6 Julai lalu, Ezad memberitahu, pada mulanya rombongan keluarganya merancang untuk merisik Norasliza pada tarikh itu tetapi akhirnya terus bertukar menjadi majlis pertunangan.

Lihatlah foto Ezad (berkaca mata) dan Norasliza (tengah) bersama-sama kanak-kanak pengiring pada majlis pertunangan mereka.

"Insya-Allah, tarikh dan tempat majlis pernikahan akan dimaklumkan kemudian. Hantaran belanja kahwin dirahsiakan. Cuma, saya berikan sebentuk cincin permata. Saya kenal Norasliza hampir empat tahun bermula di rumah seorang rakan artis. Dia orang Kuala Lumpur dan lulusan Diploma Teknologi Maklumat.
"Norasliza seorang yang tegas, berdikari, menghormati orang tua, sentiasa mengambil berat dan sangat sensitif. Sifatnya itulah yang berjaya menawan hati saya," cerita Ezad yang pernah berlakon dalam filem Mami Jarum.

Lagu terbaru Ezad berjudul Percintaan Ini sering masuk carta radio. Dia juga sedang siapkan album solo kedua dan dalam rangka promosi membuat showcase di Indonesia. Ezad juga sedang mengembangkan perniagaan minyak wangi yang diusahakannya sejak tahun lalu.

Apa Yang Tersirat

Posted: 21 Jul 2012 01:47 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Michelle Jenneke Dancing Sexy as Hell at Junior World Championships in Barcelona 2012

Posted: 21 Jul 2012 07:08 AM PDT

Disebalik minatnya Parti Pas pada ARTIS

Posted: 20 Jul 2012 11:15 PM PDT

Namanya juga Artis, pasti ada peminat terutama golongan muda. Hanya setahun terakhir ini, Pas agak terbuka pada artis, kerana sebelumnya parti Nik Aziz itu enggan berhubung rapat dengan dunia artis,kerana parti itu menganggap, dunia artis ada adalah dunia maksiat.

Faktor apa yang mendorong Parti Pas membuka ruang seluas-luasnya kepada artis, terutama artis wanita yang cantik-cantik?

Sebabnya parti itu telah kehilangan sentuhan terhadap golongan muda. Contoh terbaik adalah Pas Kelantan, jika dahulu tidak menggemari golongan artis, kini mungkin memerlukan kerjasama artis dalam kempen mereka di Kelantan kerana tertekan dengan kejayaan BN mendekati golongan muda, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Beliau berkata BN telah berjaya menarik golongan muda menerusi program kesukarelawan 1Malaysia Youth For You (1M4U) yang dilancarkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak Ahad lepas dan ia memberi tekanan kepada PAS.

Katanya dahulu di Kelantan persembahan artis termasuk dikir barat dan Mak Yong diharamkan dan PAS juga tidak begitu gemar dengan golongan artis kerana didakwa terlibat dalam kegiatan tidak bermoral.

"Tetapi kini mereka perlu mencari pendekatan baharu untuk mendekati golongan muda yang merupakan kelompok penting pengundi," katanya ketika diminta mengulas usaha PAS Kelantan membawa artis ke negeri itu untuk berkempen.

Beliau bekata BN sejak dahulu mesra dengan golongan artis kerana mereka mempunyai kemampuan mengeratkan hubungan parti itu dengan anak muda.

Katanya golongan artis bukan hanya terhad kepada pelakon dan penyanyi tetapi melibatkan pengamal dikir barat, Mak Yong, pesilat serta ahli tomoi dan budayawan.

THE FLYING KICK

Posted: 21 Jul 2012 01:33 PM PDT

THE FLYING KICK


LONDON SEDIAKAN 150,000 KONDOM PERCUMA UNTUK PESERTA OLIMPIK!!!

Posted: 21 Jul 2012 08:00 AM PDT

TANTAWI DICEKUP MENIPU BUTA-BUTA!

Posted: 21 Jul 2012 07:00 AM PDT

SINAR HARIAN TERSILAP... DR. MAHATHIR BUKAN DIKTATOR TETAPI MAHA DIKTATOR!!!

Posted: 21 Jul 2012 05:47 AM PDT

MALAM PERTAMA BULAN PUASA, IBU TERGAMAM ANAK PEREMPUANNYA TENGAH PROJEK DENGAN LELAKI TAK DIKENALI!!!

Posted: 21 Jul 2012 03:34 AM PDT

SOHAIMI SHAHADAN SARAN KHALID IBRAHIM DAN PENYOKONG PAKATAN BERHATI HITAM, MINUM AIR TIDAK DIRAWAT!!!

Posted: 21 Jul 2012 02:15 AM PDT

BAYAR 'CASH' SEBAB HALAU IBU MACAM ANJING KURAP, SEKARANG SENDIRI JADI ANJING KURAP!!!

Posted: 21 Jul 2012 01:19 AM PDT

KHALID IBRAHIM SURUH ORANG LETAK JAWATAN, DIA SENDIRI BILA NAK LETAK JAWATAN!!!

Posted: 20 Jul 2012 11:51 PM PDT

TOLONG!!! KALAU JUMPA REMAJA-REMAJA NI, SEBAT PUNGGUNG DEPA SEBELUM SERAH KEPADA POLIS!!!

Posted: 20 Jul 2012 09:54 PM PDT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan