Selasa, 2 April 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Taipingmali (tm)

Posted: 02 Apr 2013 01:11 AM PDT

Taipingmali (tm)


Isu Lahad Datu dari bekas penasihat Sultan Sulu!

Posted: 01 Apr 2013 11:20 PM PDT

Ceramah Penerangan Isu-Isu Semasa (Lahad Datu) oleh Sdr Lokman Noor Adam, jam 9 mlm ini 2/4 diTapak Pasar Malam, Taman Saujana Jaya Assam Kumbang, Taiping, Perak.

Pendedahan bagaimana Sultan Kiram yang dahulunya tak mampu nak belanja RM 200 untuk rawatan dialysis, kini mampu membeli senjata sniper berharaga Rm 1 juta dan mampu buat penerbangan sewa khas.

Dulu miskin papa kedana. Untuk cerita lebih detail, jom ke ceramah beliau malam ini.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tun Daim ; BN menang besar

Posted: 01 Apr 2013 07:38 PM PDT

Kenyataan Tun Daim dalam PRU 12 memang tepat. Kata Tun, BN akan hilang 5 negeri. Ia menjadi kenyataan.

Kelmarin Tun Daim sekali lagi menyatakan bahawa BN akan menang besar dalam PRU 13 nanti.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kaki tangan Majlis Perbandaran Taiping (MPT) Yang Hebat

Posted: 01 Apr 2013 05:43 PM PDTZulkifli Nordin Jawab Tuduhan Pembangkang

Posted: 01 Apr 2013 03:45 PM PDT

JOM PAKAH PAH

Posted: 01 Apr 2013 11:41 AM PDT

Tauke pau yang berjaya

Posted: 01 Apr 2013 03:55 AM PDT
Adakah aku seorang gay???

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 01 Apr 2013 11:52 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


EKSKLUSIF LAHAD DATU: DOKUMEN DEDAHKAN KAITAN PEMBANGKANG & KEDUTAAN AMERIKA DENGAN SERANGAN

Posted: 01 Apr 2013 10:45 PM PDT

MyMassa pernah dedahkan gambar kehadiran kapal perang US di Filipina ketika berlakunya serangan di Lahad Datu di sini.

PANAS! Apa Kaitan Kapal Perang Ini Dengan Pengganas Sulu?

Bagaimana kapal perang secanggih ini boleh tersangkut di terumbu karang?

Artikel ini masuk dalam kotak e-mel MyMassa. Pencarian MyMassa mendapati beberapa blog dan portal telah menerbitkan artikel yang sama. Artikel kali ini khas untuk pembaca MyMassa yang belum membacanya.
Operasi Sulit Serang Sabah Terbongkar..?

"Kemampuan memiliki senjata untuk penembak tepat adalah antara yang paling memeranjatkan. Ini kerana rifle penembak tepat yang paling murah pun dikatakan berharga RM60,000 satu unit.

"Malah ada yang mencecah harga RM200,000 ke RM300,000 dan sehingga lebih RM1 juta (jarak tembakan melebihi 5 kilometer)," lapor laman itu lagi.

Satu lagi insiden yang perlu diberi perhatian adalah kehadiran kapal USS Guardian di Laut Sulu. Agak memeranjatkan apabila kapal USS Guardian dikatakan terkandas di kawasan terumbu karang Tubbuhata.

Baca seterusnya di sini :http://mymassa.blogspot.com/2013/03/panas-apa-kaitan-kapa-perang-ini-dengan.html

MyMassa dapat maklumat tu melalui e-mel. Perasaan ingin tahu MyMassa membuak-buak selepas mendedahkan perkara tersebut. Oleh itu, MyMassa cuba selidik dari mana asalnya maklumat tersebut.

Hasil pencarian, MyMassa telah ketemu dengan blog ini (http://sabahgroundzero.blogspot.com/) yang didapati antara yang terawal mendedahkan kehadiran kapal perang Amerika. Kali ini MyMassa mahu kongsikan dokumen dalam blog tersebut yang mendedahkan rancangan menyerang Sabah sejak bulan Ogos tahun lepas lagi.

Baca seterusnya di sini : http://sabahgroundzero.blogspot.com/2013/03/red-flag-went-up-in-august-2012.html

Menurut blog SabahGroundZero, whistleblower yang mengesan perkara ini telah melaporkan kepada The National Whistleblowers Center (NWC) pada 20-22 Ogos 2012 untuk mendapatkan perlindungan saksi kerana mendedahkan Operasi Rahsia (covert operation) Kedutaan US di Singapura. Menurut whistleblower ini, operasi ini turut melibatkan pemimpin pembangkang di Malaysia.

Pada mulanya MyMassa agak skeptikal. Benarkan ada National Whistleblowers Center (NWC) yang dimaksudkan. Setelah diselidik, memang wujud NWC.


Sebelum ini penyokong pembangkang telah menyerang blog MyMassa dengan menuduh MyMassa mereka-reka cerita tanpa menunjukkan bukti. Nah! Kini bukti ada di depan mata. Terpulang kepada anda untuk mempercayainya.

MyMassa harap agar pihak keselamatan buka mata dengan pendedahan yang dibuat oleh SabahGroundZero kerana menurut blog tersebut, mereka akan mendedahkan serangan Lahad Datu turut bermotifkan untuk menjatuhkan Ketua Menteri Sabah.

*Mohon disebarkan perkara ini supaya lebih ramai rakyat Malaysia tahu pasal penglibatan pihak asing dan pihak dalam negara dalam insiden di Lahad Datu.

PAKATAN RAMAL DATUK CHUA JUI MENG TANDING BEBAS

Posted: 01 Apr 2013 08:30 PM PDT

BEBERAPA BLOG PEMBANGKANG TERKINI BLOG PRO-PAS TURUT MELUDAH "Hakk pttuuuiihhh" DATUK CHUA JUI MENG DI SINI http://shalehudin.blogspot.com/2013/03/panas-chua-jui-meng-keluar-pkr.html?showComment=1364711133659
Pengerusi PKR Johor Datuk Chua Jui Meng diramal akan keluar PKR dan bertanding sebagai Calon Bebas PRU13. Mengikut laporan Chua Jui Meng tidak hadir mesyuarat PKR peringkat negeri Johor sejak 30 hari yang lalu.

Mengikut laporan Malaysiakini, pengerusi PKR Johor telah dipangku salah seorang kuat PKR Johor. Jika benar laporan Malaysiakini, kami anggap satu bala telah menimpa PKR dan Pakatan Rakyat seluruh negeri Johor.

Amat malang jika benar berlaku dan Chua Jui Meng merajuk dan mungkin keluar PKR adalah satu pukulan yang hebat kepada Pakatan Rakyat.

Belum menang dan belum bertanding sudah ada ahli atau bakal calon yang merajuk. Bagaimana pula jika berlaku calon PKR yang menang PRU13 keluar PKR jadi calon bebas atau masuk UMNO?.

Inilah yang kami rasa cuak dan takut kepada YB PKR yang menang termasuk pihak PAS dan DAP.

Malah kami dapat maklumat juga akan ada pemimpin PKR dan bakal calun PKR akan buat pusingan "U" menjelang hari hari terakhir kempen PRU13.

Hanya tunggu dan lihat rakyat tertipu lagi dan rakyat seperti kami sedih dan muak dengan tindakan beberapa pemimpin PKR, DAP dan PAS yang merugikan semangat kesetiakawanan dalam pakatan rakyat.

Baca asal cacian, cercaan dan ludah-meludah ke atas Datuk Chua Jui Meng oleh media-media Pakatan di sini http://shalehudin.blogspot.com/2013/03/panas-chua-jui-meng-keluar-pkr.html?showComment=1364711133659

Nampaknya Laporan Awal Krew Mymassa di Johor ini http://shalehudin.blogspot.com/2013/03/panas-chua-jui-meng-keluar-pkr.html?showComment=1364711133659 menampakkan kebenarannya. 

Wartawan kami di Johor akan menemui Datuk Chua Jui Meng untuk mengesahkan kebenaran sama ada beliau sudah meninggalkan PKR tanpa notis, dan sama ada desas-desus di media pembangkang beliau akan bertanding sebagai Calon Bebas.

Bersambung...

Poster #GE13 : Siapakah Pemimpin Yang Bercium di Khalayak?

Posted: 01 Apr 2013 07:15 PM PDT

Siapakah pemimpin yang bercium pipi ni?*Untunglah MACAI. Pemimpin agung mereka mesra rakyat macam ni.

Eksklusif : Ranking Terkini Blog Pro Barisan Nasional!

Posted: 01 Apr 2013 06:00 PM PDT

Mymassa sebenarnya tidak tahu menahu tentang ranking terkini blog pro kerajaan, tapi setelah melakukan lawatan ke blog-blog rakan seperjuangan yang lain, Mymassa terbaca post mengenai ranking Blog yang diupdate 1 April 2013. Maknanya selepas sehari dikeluarkan barulah Mymassa mengetahuinya.
Alhamdulillah, kali ini Mymassa berjaya berada di ranking ke 3 blog mesra kerajaan. Mymassa ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pembaca yang tidak putus-putus meluangkan masa melawat blog ini. Tidak lupa juga kepada rakan-rakan Blogger yang kerap membantu menyebarkan artikel-artikel Mymassa. Tanpa anda siapalah Mymassa!

Ranking ini sebenarnya dapat menguatkan lagi perjuangan Mymassa untuk terus menangkis dakyah blog-blog pro pembangkang di alam maya ini. Menyebar kebenaran dan melawan kebatilan! 

Sokongan anda semua kepada Mymassa dan blog-blog pro kerajaan yang lain, haruslah diterjemah kepada undi dan sokongan anda kepada Barisan Nasional pada PRU 13 nanti!

Sumber: Suara Generasi Baru

CHUA JUI MENG BERTEMU KAWAN LAMA MCA : KASIHAN DIA DILUDAH PTUII...

Posted: 01 Apr 2013 07:25 AM PDT

DATUK CHUA JUI MENG DILUDAH PENYOKONG PKR
Sia Ka Tuan salah seorang pemimpin MCA Bakri mempunyai jawapan yang tepat untuk menjawab isu Kehilangan Datuk Chua Jui Meng hampir 30 hari dalam PKR. Beliau mempunyai hubungan erat dengan Datuk Chua Jui Meng bekas bos beliau di MCA Bakri. Tidak perlulah mymassa menyebut individu-individu lain MCA yang bertemu Datuk Chua Jui Meng, kerana biarlah batang tubuh sendiri yang mengesahkannya sendiri.

Sebelum ini, kami melaporkan pertemuan Datuk Chua Jui Meng dengan rakan-rakan lamanya di dalam MCA Bahagian Bakri dan MCA Johor di sini http://mymassa.blogspot.com/2013/03/adakah-chua-jui-meng-kembali-kepada-mca.html. Kami tidak boleh memberikan maklumat lebih detail demi menghormati privasi Datuk Chua Jui Meng dan rakan-rakan lamanya di dalam MCA.

Bagi kami, adalah menjadi hak Datuk Chua Jui Meng untuk menentukan masa depan politiknya, sama ada hendak kekal di dalam PKR atau kembali kepada MCA yang sudah kira-kira 23 tahun sebati dalam jiwanya.


DATUK CHUA JUI MENG DILUDAH PENYOKONG PKR DENGAN CARA "PTUII...DAN PTUIIII."

Walaupun penyokong-penyokong PKR dan DAP serta PAS mencaci, membuli, menghina dan memburuk-burukkan Datuk Chua Jui Meng di media internet, namun cacian dan busuk mulut mereka tidak dapat menghalang Datuk Chua Jui Meng untuk kembali ke jalan yang benar. "Saya sudah menemui jalan pulang", "saya sudah menemui jalan yang benar".

Apakah salah Datuk Chua Jui Meng bertemu kawan-kawan lamanya di dalam MCA dan UMNO? Bukankah Datuk Chua Jui Meng bercuti  tanpa tarikh, maka tidak mengapalah beliau bertemu sesiapa yang beliau suka. 

Sehingga ke hari ini, MCA negeri Johor dan MCA Bakri mahupun Datuk Chua Jui Meng mengambil pendekatan berdiam, tunggu dan lihat dahulu mengenai perkembangan isu ini. Masing-masing sedaya upaya menyembunyikan rahsia mereka. Mymassa turut menggunakan pendekatan yang sama dengan tidak memberikan butir-butir pertemuan mereka sebagai menghormati kedua-dua pihak.

Biasanya dalam isu penting seperti pencerobohan Lahad Datu, kami dengan berani mendedahkan penglibatan Anwar Ibrahim seperti ini http://mymassa.blogspot.com/2013/03/eksklusif-lahad-datu-butir-butir.html , namun untuk kes Datuk Chua Jui Meng, kami menyerahkan kepada MCA dan Datuk Chua Jui Meng sendiri untuk mengesahkan laporan wartawan kami yang "mengintip" sekian lama pertemuan-pertemuan Datuk Chua Jui Meng dengan rakan-rakan lamanya itu.Gambar Dua Individu Bertopeng Serang Isu Lahad Datu Dicari!

Posted: 01 Apr 2013 04:30 AM PDT

Siapakah dua orang lelaki bertopeng ini?


Kalau nak tak tahu, sila layan video ini.*Komen MyMassa : Video dah bagus, ada mesej. Tapi lebih baik kalau perkataan 'SULU' dalam tajuk dan lirik lagu ditukar kepada KIRAM kerana yang menyerang Lahad Datu adalah pengganas upahan Kiram.

GEMPAR! Video Keramat Tok Guru Dijumpai Menjelang #GE13 ?

Posted: 01 Apr 2013 02:30 AM PDT

Inilah namanya keramat Tok Guru.

Nak buat satu projek pembangunan tak perlukan peralatan canggih atau teknologi kejuruteraan.

Apa yang diperlukan adalah seketul batu.


Anda lihat batu dalam gambar di atas. Batu ini bukan sebarang batu. Batu ini dirasmikan oleh seorang keramat hidup yang dipanggil oleh pengikutnya sebagai tok guru.


Dengan batu asas yang dirasmikan oleh keramat hidup ini, sebuah jambatan yang diberi nama Jambatan Palekbang telah siap dibina secara ghaib. Sesiapa yang tak nampak jambatan ini dikhabarkan akan pendek umur.

Sumber gambar : google image

Kini menjelang pilihan raya, tok guru menunjukkan keramatnya sekali lagi. Selepas membina jambatan secara ghaib, kini tok guru dan pengikutnya cuba membina stadium pula.

Jika Jambatan Palekbang ini dirancang pada tahun 1996 dan hanya siap secara ghaib, kita tunggu bila pula stadium ini akan siap.

*Sementara kita tunggu stadium pulak siap, jom layan video ni dulu.

Lagi fakta yang buatkan @RafiziRamli hanya layak jadi JAMBU @AnwarIbrahim ! #GE13

Posted: 01 Apr 2013 12:30 AM PDTAnda kenal mamat overweight di atas? Ya itulah salah seorang JAMBU Bang Non yang paling lama bertahan. Dikatakan beliau telah menerima 'cincin' pelantikan sebagai JAMBU semenjak beliau masih dibangku sekolah lagi, atau dengan kata lainnya, beliau pernah menjadi JAMBU Anwar di bawah umur.Namanya meningkat naik baru-baru ini kerana kempen turunkan harga kereta, debat pendidikan percuma dan juga kerana niatnnya mahu menumbangkan Ong Tee Keat di kubu kuatnya beliau. Memang bercita-cita besar si Rafizi ini. Malah, Anwar dan konco-konconya tanpa segan silu mengangkat si Rafizi Jambu ini sebagai antara pemimpin muda PKR yang intelektual (mungkin kerana sedar dirinya sekadar lulusan am Bahasa Melayu) dan kononnya mempunyai pengetahuan ekonomi yang cukup tinggi, walaupun beliau sebenarnya dibuang daripada Petronas kerana isu penyelewengan tuntutan.

Namun, hebat-hebat Si Rafizi ini, hebat lagi Shamsul Iskandar AKIN yang lebih tembun. Kerana sehingga hari ini, beliau masih gagal menumbangkan si GEMPEN (Gemuk-Pendek) itu sebagai KETUA AMK! Jadi, macamana ceritanya nak tumbangkan Ong Tee Keat? Takkan menang pasal nak harapkan undi pecah kaum bukan Melayu sahaja kot? Mana maruah mu wahai Rafizi?

Mungkin infografik di bawah ini dapat menerangkan dengan lebih lanjut mengapa Rafizi Ramli ini lebih layak untuk kekal sebagai stok simpanan JAMBU Anwar sahaja daripada diangkat menjadi pemimpin dan wakil rakyat: 

sekupangdua

Posted: 01 Apr 2013 11:43 PM PDT

sekupangdua


PANAS : LAGI DEDAH SEKS DALAM PARTI KENCING RAKYAT!

Posted: 01 Apr 2013 10:30 PM PDT

 

Nampak gayanya memang sesapa yang suka LGBT dah boleh ikut Parti Kencing Rakyat, dari mula kita dikejutkan dengan membalun atau meliwat coffee boys, lepas tu membalun China Dolls, membalun mahasiswa, now showing paling panas adengan onani atau melancap yang tersebar dan kini kisah sesama parti pulak boleh seks bebas dalam satu perti pulak tu

Apa pun kenalah IKUT SUNNAH ALJUB, kena rakam main atau membalun, kena hebat pelbagai cara atau versetile, kena tunjuk jantan 6 inch keatas, kena garang membalun perempuan dan jantan,baru boleh dikira ikut sunnah Aljubri dan tidak lut atau kebal dengan undang-undang atau dosa, setakat onani depan kemera yang tersiar tak hebat dan memalukan parti jer, jadi kena ler di PECAT! Memalukan Parti jer!

Itu sebelum nie sodomi, balun amoi china doll, LGBT, Balun Konseling bini orang 3 pagi di bilik hotel, balun mahasiswa, melancap dan sekarang pulak main sesama dalam parti, memang nampaknya  ini peluang besar kepada sesapa yang nak berkomuniti dalam parti seks dah ada tapak nampaknya. Ikuti pendedahan dari blog rakan teman Kinta Menjerit....

Malas nak cerita panjang-panjang, korang tengok dan baca ler sendiri apa onar yang dibuat oleh puak PKR kali ini. Lepas satu-satu taik yang keluar, ada jer aktiviti skandals seks yang di praktikkan oleh diaorang...jamban la...lancap la...sodomi la.

Memanglah kalau ikut dalam kes ini bukan beragama Islam mungkin tak berapa salah bagi mereka tapi dari segi moral adakah kita nak menyokong aktiviti seks bebas.


Buat corncake dalam jamban memang adalah tradisi dalam PKR bermula dari terbongkarnya orang nombor 2 dalam parti iaitu Azmin Jamban. PKR memang parti yang tidak boleh lari dari cerita seks sinonim dengan kenyataan ketuanya iaitu Nuar Al-jubri yang pernah bercakap suatu ketika dahulu di dalam temuramah dengan media asing akan sokongannya kepada kumpulan LGBT.KETUA PENERANGAN PKR DIPECAT KERANA TAK IKUT SUNAH ???

Posted: 01 Apr 2013 05:00 PM PDT


Dipecat terus kerana tak ikut sunah Aljubri? Panas bila didedahkan bagaimana seorang pemimpin PKR yang panas dengan Video beliau tersebar luas sedang melancap atau Onani, atas dasar disiplin ataupun melakukan kerja yang meloyakan dia dipecat? Pelik tu, mari kita huraikan pandangan sepatutnya  guilty or not?  

Adoiiii... Macamana nie?, beberapa pekara atau unden-unden (stail cakap AR tompel) dalam film P Ramlee ' KELUARGA 69' pelik jugak dimana kesalahannya ? Cer kita sorotkan dan fikirkan  kembali  samada patut GUILTY ataupun Tak?

- Bukan kah video tak boleh dijadikan bahan bukti kerana dalam kes membalun china dolls pun video aksi ABANG KUAT Champion membalun tak boleh dijadikan bukti, PAS sokong peliwat? Pas sokong dengan fatwa?
Alasan : VIDEO besi tak boleh jadi bukti, jadi terlepas pada aljub tapi tak kepada Saharuddin

- Bukan real aljubri, tapi muka pelakon UMNO yang seiras... Pelanduk dua serupa, jadi tak kira membalun dolls, balun backdoor coffee boy dan lain-lain itu bukan mangsa yang dituduh, jadi mungkin orang lain bukan dia yang buat onani, itu orang lain yg diupah UMNO ker? Itu alasan yang Aljub guna tapi sharuddin kena pakai alasan lain, alasan tu untuk aljub jer  tapi tak kepada Saharuddin

- Tak ikut syarat mentor sebab tak tertinggalkan jam omega, jadi salah tu... Tak ikut contoh kira tak boleh halalkan untuk alasan nie, alasan hilang jam tu utk aljub jer! Kalau Saharuddin nak jugak guna kenaler guna jam petaling street, mana boleh sama standard aljub!  Bukti jam nie utk aljub jer tapi tak kepada Saharuddin

- Pasal membalun Coffee boy dah tentulah KHAS untuk aljub jer, Saharuddinkasta rendah mana boleh sama standard aljub yang boleh simpan coffee boy  banyak dan boleh bawak keluar negara, untuk dia jer tapi kepada  Saharuddin tak!

Pendek kata semuanya sama dengan apa saja yang jadi pada aljub, tak boleh sama dari segi Halal dan Haram jer. Saharuddin tentunya paling menyesal, patutnya dia tak patut onani, tak boleh melancap  sebaliknya ikut jer terus sunnah aljub baru selamat dari dipecat!
Ketua Penerangan PKR Merbok Saharuddin Hamid yang juga Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani kesal dengan pucuk pimpinan parti PKR yang mengambil tindakan memecat beliau dari parti tanpa diberikan peluang untuk membela diri."Apa salah saya sehingga dipecat dari parti tanpa memberikan saya peluang untuk mempertahankan diri? Adakah salah saya melancap didalam pejabat saya sehingga menyebabkan pihak parti PKR memecat saya?"
Beliau yang ditemubual melalui panggilan talifon agak kecewa dengan pemecatan yang dilakukan tanpa asas ekoran penyebaran gambar gambar beliau yang sedang melakukan onani didalam pejabat PKR negeri Kedah.
"Saya hanya melancap dan bukan saya melakukan kesalahan merogol ataupun meliwat. Ada pucuk pimpinan parti lebih teruk dari saya dengan melakukan seks luar tabii beserta bukti video adengan seks tetapi tidak dikenakan apa apa tindakan dari pihak parti PKR."
Apabila dirujuk oleh wartawan siapa yang dimaksudkan oleh beliau tentang pucuk pimpinan itu beliau menjawap
"Dato Sri Anwar Ibrahim, YB Azmin Ali dan Yb Elizebeth Wong semuanya terbukti jelas melakukan kesalahan dengan bukti video dan gambar namun tidak dikenakan apa apa tindakan oleh pihak parti PKR. Apakah melancap merupakan satu kesalahan jenayah?" Ujar beliau.
Saharuddin Hamid yang kini masih lagi memegang jawatan Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani memaklumkan sudah memohon bantuan daripada Ahli Parlimen Sg Petani yang juga Pemimpin PKR Yb Johari Abdul untuk membantu beliau dalam mempertahankan hak beliau dalam membela diri dari pemecatan parti PKR.
"Adakah kerana saya hanya berjawatan Ketua Penerangan PKR Cabang maka saya dijatuhi hukuman bersalah sedangkan pucuk pimpinan parti sendiri lebih teruk dari saya yang hanya melancap bersendirian. Yang duduk diatas kebal dari sebarang tindakan, tapi kita yang dibawah ini yang akan menjadi korban".
Saharuddin Hamid menjadi tumpuan minggu lalu apabila beberapa blog menayangkan gambar beliau sedang melakukan onani dihadapan komputer didalam pejabat beliau. Gambar tersebut tersebar dan turut dimuat naik dalam blog http://www.1cilipadi.blogspot.com/  yang kemudiannya disebarkan oleh blog blog lain.
Pihak kami cuba mendapat maklum balas dari Presiden PKR Datin Sri Wan Azizah bagi mendapat jawapan berhubung kenyataan Saharuddin Hamid tetapi gagal.

PAS DAN PAKATAN RAKYAT MEMANG BUAT FITNAH TERHADAP DS NAJIB!

Posted: 01 Apr 2013 04:16 AM PDT

   

Zulkifli Nordin difitnah lagi. Nampaknya Pas putar belit dengan video Zulkifli yg tengah berucapan depan marks Pas satu ketika dahulu, bukan baru malah bertahun lamanya apabila beliau masih lagi dalam Pakatan Rakyat, menurut Zul lagi semasa itu beliau memberi ceramah dan ketika itu juga dia merasakan taksub sebelum dia sedar tentang kesilapan yang telah beliau lakukan

Ketika itu beliau berceramah diatas tiket sebagai ketua PAS, juga sebagai Lawyer kepada Anwar Ibrahim, Zul juga berhujah dengan Fakta, bukan omong kosong sebaliknya dengan pelbagai buktibagi menyokong ceramahnya seperti tarikh, pekara yang berlaku, bukan cakap retorik...

Selama nie sejak dipecat, mereka (PAS) tak mampu jawab tersebut! Tak ada sapa berani atau mampu menjawab, cerita soal 16 pekaranya, soal pembohongan 16 Septembernya..., Cerita Saiful Bukharinya..., Cerita mereka memfitnah Perdana Menterinya... Konon DS Najib difitnah terlibata dalam pembunuhan Altantuyanya...,

Saya sebagai lawyer altantuya, Anwarnya  tak pernah sebut tentang pun tentang terlibatnya DS Najib. Seandainya kalau diberitahu jika Najib terlibat dalam kes tersebut tak kan saya sebagai lawyer anwar tak guna (kesempatan heret ke makamah)? Segala hujah-hujah saya berdasarkan fakta nie mereka tak boleh nak jawab, bila tak boleh nak jawab maka mereka buat fitnah ler!

Fitnah adalah untuk memfitnah, menutup kelemahan mereka sendiri, maka mereka lakukan fitnah untuk mengalihkan isu , banyak isu seperti siapa yang nak jadi Menteri Besar Selangor? Sebaliknya fitnah mereka memakan balik diri mereka sendiri...sebenarnya itu ceramah dalam PAS dan untuk ahli PAS!

Akhirnya kita memang tahu betapa PAS sanggup berdosa denganberbohong semata-mata untuk tamakan kuasa... Nauzubbillah melanggar hukum tanpa rasa bersalah atau berdosa!

LAGI MAU KASI DIA ORANG MEMERINTAH ATAU MENANG DENGAN PEMBOHONGAN..

AZLI SHUKRI

Posted: 01 Apr 2013 11:22 PM PDT

AZLI SHUKRI


Demokrasi Harus Mati!

Posted: 01 Apr 2013 01:51 AM PDT

1. Pernah satu ketika Uthman Al Huwairith mengisytiharkan dirinya sebagai raja kota Makkah setelah mendapat dukungan kerajaan Rom, namun akhirnya dia mati dibunuh. 

2. Malah semasa Rasulullah SAW berdakwah, Uthbah Ibnu Rabi'ah datang kepada Nabi lalu menawarkan jawatan raja kota Makkah kepada Baginda dengan syarat berhenti sebar Islam. Dua kes ini menunjukkan Makkah tidak memiliki raja atau ketua negara, sebaliknya Makkah menjalankan sistem Demokrasi Perwakilan.

Majlis mala' dalam Darul Nadwah

3. Makkah mengamalkan sistem Perwakilan dipanggil Mala' yang bersidang di Dewan Darul Nadwah. Ahli Majlis Mala' terdiri daripada setiap ketua kabilah di Makkah. Al Fasi menyatakan, setiap keputusan dibincangkan dalam Darul Nadwah perlu mendapat persetujuan wakil-wakil Mala' yang lain, barulah keputusan akan dilaksanakan dan diterapkan ke atas penduduk Makkah. (lihat: Syifa' al Gharam).

4. Oleh kerana itu Jawwad Ali menetapkan ada persamaan antara sistem pentadbiran Makkah dengan Athensa dalam bukunya Al Mufassal fi Tarikh Al Arab Qabla Al Islam.

5. Ini menjelaskan bagaimana Nabi dapat bertahan di Makkah dalam masa 13 tahun berdakwah kerana adanya Ahli Mala' yang mendukung Baginda. Namun setelah kewafatan Abu Talib, keadaan berubah dan kaum Muslimin mengalami penindasan yang getir.

6. Hal ini sangat benar, kerana pada hari Khamis, 26 Safar tahun ke-14 kenabian, Darul Nadwah telah bersidang dan menghasilkan sebuah keputusan untuk menamatkan detak nafas Rasulullah SAW.

7. Semua bukti ini menunjukkan bahawa Rasulullah SAW sangat mengenal sistem Demokrasi Perwakilan. Tidak benar jika ada pandangan mengatakan sistem ini sangat selari dengan sistem politik Islam.

8. Ini kerana Majlis Mala' dan peranan Darul Nadwah ini dihapuskan oleh Rasulullah SAW ketika Fathul Makkah pada 9H bersamaan 631M. (lihat: Ar Raudhul Unfi fi Syarh As Sirat An Nabawiyah li Ibni Hisyam oleh As Suhaili Abu Qasim Abdur Rahman bin Abdullah).

Demokrasi langsung di kota Athens

9. Demikianlah Makkah dengan Demokrasi Perwakilan sementara Athens menjalankan Demokrasi Langsung. Aristoteles, muridnya filasuf Plato menemukan istilah demokrasi untuk pertama kali.

10. Dia maksudkan demokrasi sebagai kekuasaan yang dikendali oleh rakyat, berasal dari gabungan kalimat dêmos iaitu 'rakyat' dan kratos, iaitu 'kekuasaan'. Sistem ini bermula apabila Solon menuliskan undang-undangnya pada tahun 594SM namun dia masih tidak berjaya membentuk sebuah sistem demokrasi yang sempurna.

11. Hanya sistem demokrasi direalisasikan pada pemerintahan Kleisthenes (510-507SM). Sistem dibangunkan Kleisthenes disebut sebagai isonomia atau 'persamaan hak', bukannya demokratia. (lihat: Kleisthenes and the Icons of Democracy)

12. Inilah antara sejarah awal sistem Demokrasi Langsung yang muncul di Athens, sebuah kota yang didiami oleh 150,000 jiwa dengan kerakyatan hanya dimiliki oleh 30,000 jiwa sahaja.

13. Ketika ini yang dibenarkan untuk memberi pandangan dan mewakili diri sendiri hanyalah warganegara lelaki dewasa. Kerana itu sistem ini disebut sebagai Demokrasi langsung, bukan Demokrasi Perwakilan. Setiap lelaki dewasa terlibat secara langsung dalam pembinaan hukum.

14. Para lelaki dewasa ini berkumpul di Dewan Ekklesia — dibina atas sebuah bukit yang disebut Pnyx. Selalunya jumlah mereka yang ikut hadir dalam Majlis Ekklesia sekitar 5,000-6,000 orang iaitu sekitar 20 peratus daripada jumlah warganegara. (lihat: The Nature of Athensian Democracy, History Journal)

15. Mereka inilah yang berbincang tentang keadaan negara dan memutuskan undang-undang akan digubal. Ini menatijahkan para lelaki yang masuk ke Majlis Ekklesia yang menentukan perjalanan Negara Athens.

16. Disamping itu, sistem di Athens juga menerapkan perwakilan dalam hal-hal kecil. Warganegara Athens mengundi 500 lelaki untuk masuk ke Dewa Lima Ratus atau Boule, sebuah majlis yang bersidang untuk membicarakan permasalahan-permasalahan ringan dan tidak penting berbanding Majlis Ekklesia. Mereka mewakilkan isu jalan, kuil, ketenteraan dan beberapa hal lain. (lihat: Greek and Roman Voting and Elections)

Survival negara demokratik

17. Lalu sistem demokrasi ini tergugat dalam masa Athens berperang dengan Sparta dalam Perang Peloponnesos yang berlarutan hampir 30 tahun. 

18. Saat ini beberapa pemikir Athens mula melemparkan cadangan untuk meninggalkan sistem demokrasi dan kembali kepada sistem oligarki (pemerintahan di bawah kendali golongan elit), antara yang mencadangkan adalah Sokrates dan Plato.

19. Sokrates membahaskan kelemahan demokrasi kerana orang pandir dan jahil ikut serta dalam menentukan hala tuju negara, walhal mereka ini tidak memiliki kemahiran dan keilmuan.

20. Pada tahun 399SM setelah tamat peperangan yang membawa kepada terjajahnya Athens di tangan Sparta, warga Athens mengundi untuk menghukum Sokrates agar meminum racun atas kesalahan kerana 'berfikiran jahat untuk menghapuskan demokratia'. Plato (428-354 SM) sang murid utama Sokrates tidak pernah memaafkan kaum demokrat yang telah membunuh gurunya.

21. Dia terus memegang bendera untuk menentang sistem demokrasi yang telah dikibarkan oleh Sokrates. Gurunya percaya bahawa demokrasi yang memundurkan dan memandulkan Athens, sementara Plato berkata bahawa demokrasi merupakan kerosakan dan berkuasanya sekelompok manusia ganas dan berdarah dingin yang mudah diperalat para politikus. (lihat: Dave Robinson and Chris Garratt, Ethics for Beginners)

22. Walau dijajah Sparta dan banyak warganya dijadikan hamba, Athens terus mengamalkan demokrasi untuk menyelesaikan isu-isu yang berlaku dalam kota dengan mendapat persetujuan dari Sparta. Selang beberapa waktu Athens di takluk pula oleh Macedonia dan akhirnya di bawah jajahan Rom dan terakhir di kuasai oleh Kesultanan Uthmaniyah.

23. Fakta ini menunjukkan bahawa demokrasi hanya sempat berkembang mekar dalam jumlah lingkungan manusia yang sedikit, yang mereka semua adalah golongan cerdik pandai.

24. Namun tatkala jumlah manusia yang terlibat semakin bertambah dan kebodohan serta kepandiran juga cuba ikut serta, maka kebinasaan makin terserlah. Malah demokrasi hanya sempat membawa Athens ke puncak kejayaan dalam waktu singkat, selebihnya menggiring negara tersebut dalam lembah zulumat (gelap).

25. Lenyapnya kegemilangan Athens membawa sama berkuburnya demokrasi. Ada juga beberapa negara kota yang cuba menjalankan sistem yang seakan sama seperti di Gopala di Bengal, Althing di Iceland, Løgting di Pulau Faeroe, Venice di Itali, Veche di Novgorod serta beberapa negara kota lainnya. Namun kesemua negara ini tidak pernah bergemerlapan.

26. Mungkin ada nama negara yang telah disebutkan tadi tidak pernah menerjah daun telinga kita. Bukti bahawa negara demokrasi tidak pernah maju kekal berabad lamanya.

Penjajahan Barat melalui demokrasi

27. Pada tangga l4 Julai 1776 merupakan detik yang mengubah pandangan dunia tatkala Amerika Syarikat terbentuk. Terus sahaja mereka mengaku sebagai 'Champion of democracy' (juara demokrasi) dan 'Guardian of Democracy' (pengawal demokrasi).

28. Sebuah tekad dilaungkan untuk mendesak dunia menjalankan sistem tersebut sehingga dikeluarkan Doktrin Carter pada tahun 1980. 

29. Malah tanpa segan silu, mereka ikut campur dalam urusan pentadbiran sesebuah negara, atas nama 'Demokrasi', seperti yang berlaku kepada kelompok Sandinista di Nicaragua, Jenderal Noreiga di Panama, Ghadafi  di Libya, Saddam di Iraq, Taliban di Afghanistan dan banyak lagi. Jelas demokrasi merupakan alat untuk Barat menjajah negara lain pada hari ini. — SinarHarian.com.my

Kembara Politik

Posted: 01 Apr 2013 11:21 PM PDT

Kembara Politik


NAJIB VS ANWAR: NAJIBNOMICS VS PENGLIPURLARA

Posted: 01 Apr 2013 04:18 AM PDT

 
Datuk Seri Najib berkelulusan Ijazah dalam Industrial Economics dari University of Nottingham. Datuk Seri Anwar pula hanya berkelulusan Ijazah dalam Pengajian Melayu dari Universiti Malaya.
 
Tidak hairanlah bagi kita semua lihat Anwar pandai cakap saja tapi tak pandai buat kerja. Sebab memang bidang dia hanya bermain dengan kata-kata yang memikat di samping turut pandai menanyi lagu Anwar jual Sabah pada Sulu iaitu "Tanya Sama Pokok" dengan cukup baik! Itu juga sebab kita tengok Anwar asyik suka ajak orang lain berdebat sedangkan kita lihat kerjanya tak jalan. Kita lihat sahaja ekonomi negeri Selangor yang semakin menguncup padahal dia penasihat ekonominya. Pujuk sana pujuk sini. Tabur janji sana tabur janji sini. Apa pun kerja tak jalan.
 
Najib pula telah terbukti berjaya dengan tranformasi ekonominya. Ekonomi negara berkembang baik di bawah pentadbirannya. Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK/GDP) Malaysia meningkat sejak 2009 hinggalah kini. KDNK 2009 adalah sebanyak RM629.9bilion, 2010 (RM674.9bilion), 2011 (RM709.3bilion) dan 2012 (RM749.1bilion). Satu peningkatan yang begitu signifikan!
 
Begitu juga dengan Pendapatan Negara Kasar (PNK/GNI) Malaysia turut meningkat dengan begitu hebat. PNG tahun 2009 ialah RM605.3bilion, meningkat pada tahun 2010 kepada RM632.2bilion, terus meningkat kepada RM662.0bilion pada 2011 dan RM698.0bilion dicatat pada 2012. satu pencapaian yang sangat membanggakan.
 
Dari segi Pelaburan Langsung Asing (PLA/FDI) negara, keupayaan Najib menunjukkan kejayaan yang sangat menyakinkan iaitu sejumlah RM36.6bilion pelaburan langsung direkodkan pada tahun 2012 berbanding RM5.0bilion pada 2009. Satu lonjakan tujuh kali ganda!
 
Begitulah Najib yang tekun buat kerja. Bagi Najib tidak ada masa rehat baginya. Tak seperti Anwar yang hanya pandai menjalin ayat manis menabur janji. Tetapi janjinya hanyalah retorik kosong dan memperdaya rakyat. Kita lihat saja ikhtibar semasa Anwar jadi Menteri Kewangan tahun 1997. Kelam kabut jadinya. Hampir lingkup negara di tangan penglipurlara bahasa macam Anwar. Yang dia tahu minta tolong dengan rakan Yahudi IMF! Apa jadi di Selangor? Janji PRU-12 masih tak tertunai! Kerana bagi Anwar, manifesto bukanlah satu janji yang wajib ditepati.
 
Jadi, terletak di tangan rakyat samada mahu negara diperintah seorang penglipurlara atau seorang pakar ekonomi yang mempunyai kelulusan yang sesuai dan telah berjaya menyakinkan kita dengan kisah kejayaan Najibnomicsnya!
 
JOM SOKONG DATUK SERI NAJIB!
JOM SOKONG BARISAN NASIONAL!

The Unspinners

Posted: 01 Apr 2013 11:18 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 01 Apr 2013 11:16 PM PDT

Panglima Perang Cyber


@Sinaronline : Pemimpin PAS Sendiri Setuju Khairul Fahmi Hina Nabi Tuduh UMNO Dikenakan Tindakan

Posted: 01 Apr 2013 08:31 PM PDT


Kenyataan Khairul Fahmi tidak wajar
SARINAH MAT KASIM
2 April 2013
Mohamad Taufek Abd Ghani
Mohamad Taufek Abd Ghani
SEREMBAN - Yang Dipertua Pas Negeri Sembilan, Mohamad Taufek Abd Ghani menganggap kecaman demi kecaman yang diterima oleh Penolong Setiausaha 1 Dewan Pemuda Pas Pusat, Khairul Fahmi Mat Som sebagai satu pengajaran berguna buat dirinya.
Menurut Mohamad Taufek, kenyataan yang dibuat Khairul Fahmi menerusi akaun Twitternya itu adalah sesuatu yang tidak wajar dan tidak sepatutnya berlaku.

"Saya berharap kejadian ini boleh dijadikan sebagai pengajaran berguna untuk beliau (Khairul Fahmi) agar tidak melakukan perkara yang sama pada masa akan datang.

"Saya yakin, pimpinan Pas akan meneliti setiap apa yang berlaku dari semua aspek termasuklah dari sudut Islam terhadap apa dilakukan beliau.

"Sekiranya kita dapati kenyataan itu adalah sesuatu yang tidak wajar, maka beliau harus dikenakan tindakan," katanya kepada Sinar Harian.

Mohamad Taufek berkata, bagaimanapun, keadaan ini tidak seharusnya diperbesarkan mahu pun dipolitikkan kerana dikhuatiri akan menimbulkan polemik yang lebih serius dalam kalangan masyarakat.

"Saya berharap isu ini tidak perlu diperbesarkan atau dipolitikkan demi meraih perhatian masyarakat, cukuplah sekadar memberi teguran terhadap tindakan beliau itu.

Saya pasti pimpinan Pas sendiri akan mengambil tindakan untuk memperbetulkannya," katanya.

Terdahulu, Khairul Fahmi menerusi akaun Twitternya menyebut, "Kalau Nabi Muhammad SAW masih hidup sekarang ni, mungkin video seks Baginda pun Umno akan keluarkan... jahanam Umno" pada 27 Mac lalu.

Tindakannya itu kemudian mendapat kecaman hebat daripada semua pihak termasuklah beberapa pihak yang membuat laporan polis.

Sebarkan : 21 DALIL PAS BUKAN PARTI ISLAM | Keris Pusaka Melayu

Posted: 01 Apr 2013 07:09 PM PDT

21 DALIL PAS BUKAN PARTI ISLAM

Berikut adalah himpunan dalil yang menunjukkan PAS adalah antara perkara-perkara ajaib di dunia ini, di samping Taj Mahal dan Piramid;

PADA MULANYA…

1 Kata PAS: UMNO menjadi kafir kerana berkerjasama dengan parti-parti kafir seperti MIC dan MCA. "Sesiapa yang reda dengan kufur maka dia menjadi kufur.." (Kuliah Di Marang 1983)

KEMUDIANNYA..

PAS berkerjasama dan berpelukan dengan DAP dan calon-calon bukan Islam dalam pilihanraya ke-11 & 12.

PADA MULANYA…

2 Kata PAS: "Haram orang Islam memangkah calon yang kafir. Ini kerana Allah mengharamkan melantik orang kafir menjadi pemimpin".

KEMUDIANNYA..

Dalam pilihanraya ke-12 PAS meminta ahli-ahlinya memangkah calon bukan Islam dari parti PKR dan DAP. Bahkan PAS meredai Guan Eng sebagai pemimpin mereka di P.Pinang.

PADA MULANYA…

3 PAS kata: "Kerajaan BN adalah kerajaan mungkar kerana membiarkan kilang-kilang arak dan kelab-kelab malam beroperasi"

KEMUDIANNYA..

Selepas PAS dan rakan-rakan menang di Selangor, mereka tidak pula membantah kilang-kilang arak yang besar-besar di negeri itu seperti Carsberg di Shah Alam dan Kelab The Ship yang PAS begitu marah pada masa lalu.

PADA MULANYA…

4 PAS kata kepada Pak Lah semasa beliau TPM diarahkan mengawal virus JE: "Badawi di arab jaga unta, badawi di Malaysia jaga ?Babi"

KEMUDIANNYA..

Kerajaan Selangor yang disertai oleh PAS cuba mengendalikan urusan Babi bahkan mencanggihkan ladang ?!Babi, tak pulak PAS kata kerajaan mereka 'kerajaan Babi'.

PADA MULANYA…

5 PAS kata: Tun Dr. Mahathir firaun, thaghut, dosanya tidak terampun, perosak negara, kejam dan berbagai lagi.

KEMUDIANNYA..

Bila Tun Tun Dr. Mahathir kritik Pak Lah, PAS puji Tun Dr. Mahathir, ada pemimpin pemuda PAS yang cium tangan Tun Dr. Mahathir semasa dia ceramah di Tmn Melewar. PAS kata: "Tun Dr. Mahathir bijaksana, negarawan terbilang, sangat berjasa, kuat memikirkan kepentingan negara, Malaysia memerlukan orang seperti Tun Dr. Mahathir bukan Pak Lah".

Baca seterusnya

http://kerispusakamelayu.wordpress.com/2010/10/30/21-dalil-pas-bukan-parti-islam/


Sent from my iPad

BN Akan Menang Majoriti Lebih Besar #PRU13 – Daim | MyNewsHub

Posted: 01 Apr 2013 06:40 PM PDT

BEKAS Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin yakin Barisan Nasional (BN) akan menang dengan majoriti yang lebih besar pada Pilihan Raya Umum ke-13.

Katanya, walaupun BN mungkin kehilangan beberapa kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) di Johor, Sabah dan Sarawak namun keputusan keseluruhan akan lebih baik berbanding tahun 2008 kerana BN juga dijangka akan memenangi balik banyak kerusi di Selangor, Kedan dan Kelantan.

Beliau berkata demikian dalam temuramah bersama akhbar China Press yang disiarkan hari ini.

Kata beliau, BN memiliki peluang yang cerah untuk menawan kembali Selangor dan Kedah tetapi masih tidak mampu untuk mendapatkan kembali Pulau Pinang dan Kelantan.

"Penduduk Kedah dilihat bersedia mahu membantu Mukhriz Tun Mahathir untuk menjadi Menteri Besar negeri itu," katanya.

Selangor pula katanya berpeluang jatuh kembali ke tangan BN andai perikatan berkenaan dapat menyediakan calon menteri besar yang sesuai dan diterima ramai.

Perak pulak jelas beliau, wujud peluang sama rata atau 50-50 kepada BN dan Pakatan Rakyat bagi menguasainya.

Menurut Daim, permasalahan terbesar dengan pembangkang di negara ini ialah mereka tidak memenuhi janji-janji yang dibuat dalam manifesto tahun 2008.

Katanya, disebabkan itu pembangkang dilihat kurang kredibiliti dan tidak dipercayai rakyat.

Beliau juga menafikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai terlepas peluang keemasan untuk membubarkan Parlimen seperti yang dijaja beberapa pemimpin DAP.

Katanya, pembubaran boleh dilakukan pada bila-bila masa yang sesuai dan bukan dalam tempoh tertentu sahaja.

Dalam temuramah berkenaan, beliau juga menasihati pengundi Cina agar berfikir secara mendalam dan berhati-hati sebelum mengundi.

"Apa yang anda dapat dengan cuba menghukum BN," soalnya.

Beliau juga yakin pengundi kali ini akan mengundi berdasarkan tiga faktor utama iaitu menolak penyelewengan, ekonomi dan masa hadapan.

Mengulas mengenai insiden pencerobohan di Lahad Datu beliau berkata, ia merupakan sesuatu yang menyebelahi BN walaupun ia tidak dirancang oleh pihak itu.

Pandangan Daim mengenai keputusan pilihan raya umum adalah sesuatu yang ditunggu terutama apabila meramal dengan tepat keputusan PRU ke 12 (2008) yang menyaksikan BN kehilangan beberapa negeri yang dilihat kubu kuat kerajaan ketika itu. – Mynewshub


http://mynewshub.my/2013/03/30/bn-menang-majoriti-lebih-besar-daim/


Sent from my iPad

@ZulkifliNordin mohon maaf pada masyarakat India - @Malaysiakini

Posted: 01 Apr 2013 06:29 PM PDT

Zulkifli Nordin mohon maaf pada masyarakat India
 
Anggota Parlimen Kulim/Bandar Baharu Datuk Zulkifli Nordin hari ini mengakui pernah membuat membuat ucapan yang dikaitkan dengan penghinaan terhadap agama Hindu tetapi menjelaskan ucapan itu dibuat 10 tahun lalu ketika beliau berada dalam parti PAS.  
    
Beliau yang mengakui kesilapannya itu dan memohon maaf kepada masyarakat Hindu di negara ini mengenai ucapannya itu yang dibuat pada satu ceramah di markas PAS.
    
Zulkifli yang sudah insaf dengan kesalahannya itu mempersoalkan tindakan parti-parti pembangkang menggunakan ucapan lamanya sewaktu beliau menyokong dan bersekongkol dengan parti-parti pembangkang untuk memburukkan beliau.
    
"Saya sudah insaf dan meminta maaf kepada masyarakat Hindu sebelum isu itu timbul... saya telah meninggalkan perjuangan dan jawatan dalam PAS yang banyak memesong saya selama ini daripada landasan yang betul," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ceramah di Majlis Penggerak PRU-13 Kawasan Parlimen Baling di Baling.
    
Katanya ketika itu beliau merupakan peguam kepada Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat yang melibatkan ketua pembangkang itu.
    
"Saya banyak lakukan kesilapan sewaktu menjadi peguam beliau dan membuat ucapan di mana-mana majlis anjuran PAS dan PKR kerana terlalu taksub dengan matlamat perjuangan kedua-dua parti itu yang akhirnya saya dapati amat jauh terpesong dari landasan sebenar," katanya.
    
Katanya sikap terbuka dan rendah diri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang sanggup meminta maaf kepada rakyat membuatkan beliau terfikir yang beliau perlu meninggalkan perjuangan yang terpesong itu demi masa depan negara dan rakyat. 
    
Beliau turut meminta masyarakat supaya tidak mengaitkan ucapan lama beliau yang didakwanya telah diputarbelitkan.
    
Mengenai sama ada beliau akan bertanding pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13), Zulkifli berkata beliau ada menerima beberapa tawaran dan sedang menimbangkannya.
    
Dalam PRU-12, Zulkifli menang di kerusi Parlimen Kulim/Bandar Baharu sebagai calon PKR tetapi kemudian menjadi anggota Parlimen Bebas.

Bernama

http://www.malaysiakini.com/news/225524


Sent from my iPad

PAS Mesti Ambil Tindakan Pemimpinnya Hina Nabi Kait Dengan Video Seks @Anwaribrahim

Posted: 01 Apr 2013 05:05 AM PDT

Kenapa Kerajaan PAS Kelantan Pecah Tanah Stadium Di Tanah Bukan Kurniaan Sultan Muhammad V ???

Posted: 01 Apr 2013 02:31 AM PDT

KOTA BHARU – Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) tidak akan menggunakan stadium kerajaan negeri di Bandar Sukan Bukit Merbau, Pasir Puteh, bagi tujuan perlawanan membabitkan pasukan The Red Warriors (TRW).

Presiden Kafa, Tan Sri Annuar Musa, dipetik menerusi laman sosialnya berkata, demi keselesaan penyokong, TRW akan terus menyewa Stadium Sultan Muhammad IV, di sini, sebagai gelanggang rasmi sehingga mempunyai stadium sendiri diuruskan oleh mereka.

 "Yang pasti Kafa dan TRW tidak akan menyewa di sana jika siap dibina sekali pun. Ramai yang minta saya komen tapi saya tidak mahu komen. Itu hak kerajaan negeri hendak buat atau janji apa-apa. Kafa tidak terlibat, tidak pernah dilibatkan, malah tidak tahu menahu (perkara ini).

"Kita hanya dengar (pembinaan stadium itu) menerusi akhbar dan iklan. Difahamkan ia sebuah stadium pelbagai guna bagi tujuan aktiviti sukan, ceramah dan lain-lain," katanya.

 Sabtu lalu, Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat melakukan pecah tanah projek membina stadium bernilai RM320 juta di Bukit Merbau.

Difahamkan stadium berkenaan, apabila siap, mempunyai kemudahan setaraf dengan Stadium Olimpik Beijing di China.

Projek stadium itu dikatakan projek mega kedua kerajaan negeri selepas projek Lebuh Raya-Kota Bharu Krai yang dirasmikan 28 Mei lalu.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, ketika melawat Kelantan pada 20 Januari lalu, mengumumkan tujuh projek besar, termasuk membina stadium baru sekiranya BN berjaya merampas negeri ini dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Sebelum ini, Annuar menjelaskan Kafa bakal memiliki sebuah stadium sendiri di sebuah tapak yang dikurniakan Sultan Muhammad Ke-IV di Bandar Baru Tunjong.

Katanya stadium yang bernilai kira-kira RM300 juta, akan dibina secepat mungkin di tanah seluas kira-kira lapan hektar.

Annuar berkata, stadium yang akan dibina pihaknya dikenali The Fortress dan menjadi gelanggang, khusus untuk perlawanan bola sepak sahaja.

"Urusan sedang giat dijalankan dengan kerjasama Majlis Sukan Negara dan Kementerian Belia dan Sukan. Insya-ALLAH, menjelang 2015, kita akan menjadi pasukan pertama yang memiliki dan mengurus stadium sendiri," katanya. - Sinar Harianhttp://tukar-kelate.blogspot.com/2013/04/trw-nekad-tidak-menggunakan-stadium.htmlKenapa Kerajaan PAS tidak bina di tanah empat yang dikurniakan Sultan Muhammad V ??? Kenapa selepas pecah tanah demi pecah tanah Kerajaan PAS Kelantan pecah tanah lagi walau gagal melaksanakan projek pecah tanah sebelum ini ???

Lihat video :

baca tentang Jambatan ghaib binaan PAS di Palekbang Tumpat...

http://mymassa.blogspot.com/2013/04/gempar-video-keramat-tok-guru-dijumpai.html 

@SinarOnline - Ceroboh Sabah: Muhammad Ridzwan serah diri bantu siasatan

Posted: 01 Apr 2013 02:21 AM PDT1 April 2013
 Muhammad Ridzwan Sulaiman
Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman (kiri) dikerumuni pihak media ketika tampil menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya di Kuala Kumpur, hari ini. - Foto Bernama
Muhammad Ridzwan Sulaiman
Muhammad Ridzwan Sulaiman
Hamza Taib
Hamzah Taib menunjukkan gambar Muhammad Ridzwan Sulaiman yang di cari pihak polis bagi membantu siasatan dalam Op Daulat semalam. - Foto Bernama
KUALA LUMPUR - Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan, Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman hari ini menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang bagi membantu siasatan berhubung pencerobohan bersenjata di Sabah.
Beliau, yang memakai baju Melayu merah dan berserban, hadir bersama lebih 10 orang kenalannya di balai polis itu pada 11.05 pagi tadi.
Bercakap kepada pemberita sebelum menyerah diri kepada pihak polis, Muhammad Ridzwan mengaku memberi bantuan kewangan kepada Sultan Sulu, Jolo, selatan Filipina iaitu Sultan Muedzul Lail Tan Kiram yang pernah ditemuinya pada 15 dan 16 Sept tahun lalu.
Beliau bagaimanapun menafikan bahawa Jamalul Kiram, yang dipercayai menjadi dalang pencerobohan di Sabah, adalah Sultan Sulu.
"Saya tidak kenal pun Jamalul Kiram," katanya.
Muhammad Ridzwan menyerah diri hari ini berikutan kenyataan Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib semalam yang memintanya menyerah diri dengan segera di mana-mana balai polis berhampiran.
Hamza berkata Muhammad Ridzwan, yang tidak terlibat dengan pengganas bersenjata dari selatan Filipina, boleh membantu pihak polis dalam siasatan mengenai kes pencerobohan di Lahad Datu pada 12 Februari lepas. - Bernama

My Longest Yard

Posted: 01 Apr 2013 11:16 PM PDT

My Longest Yard


Ini memang terbaik

Posted: 01 Apr 2013 08:16 PM PDTHari ini saya akan menjadi Perdana Menteri

Posted: 01 Apr 2013 05:57 PM PDT


Anwar Ibrahim

Posted: 01 Apr 2013 01:59 AM PDT


APANAMA

Posted: 01 Apr 2013 11:12 PM PDT

APANAMA


PAS SESAT ... YB Zulkifli Noordin mohon maaf kepada rakyat Malaysia

Posted: 01 Apr 2013 01:50 AM PDT

Belantan

Posted: 01 Apr 2013 11:06 PM PDT

Belantan


Apabila Hadi masih terus bermimpi?

Posted: 01 Apr 2013 07:21 PM PDTPada tanggal 6 Januari lalu, Tun Dr. Mahathir Mohamad menjelaskan dalam artikel yang disiarkan dalam Mingguan Malaysia apa maksud sebenar pepatah Inggeris Better the devil you know than the angel you don't.

Dr. Mahathir membuat penjelasan itu kerana ada ulama dalam Pas telah tersalah tafsir maksud beliau dengan menyatakan Dr. Mahathir berkata lebih baik bersama syaitan daripada malaikat yang kita tidak kenal.

Maksud sebenar pepatah itu ialah lebih baik orang yang dikenali daripada orang yang tidak dikenali.

Bagaimanapun sudah menjadi tabiat pemimpin-pemimpin Pas untuk mencari apa sahaja hujah bagi kepentingan politik mereka.

Ia terbukti apabila dalam tulisan terbaru Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang disiarkan oleh harakahdaily.net pada Jumaat lalu, Presiden Pas itu kembali mengungkit kenyataan Dr. Mahathir.

Walaupun dalam tulisannya, Abdul Hadi seolah-olah mengakui apa yang dinyatakan oleh Dr. Mahathir hanya sekadar metafora atau hiasan namun beliau turut berhujah dengan menyatakan, ''tetapi ia tidak menafikan hakikat bahawa Tun Mahathir sendiri telah membuat dua cabang kelas bahawa UMNO BN berada di pihak yang "buruk dan rosak" manakala Pakatan Rakyat berada di pihak yang "baik".Berikutan itu Abdul Hadi memetik tidak kurang empat ayat al-Quran berkaitan kejahatan syaitan. Beliau kemudiannya mengaitkan bagaimana kenyataan Dr. Mahathir itu dengan situasi UMNO yang digambarkan menghadapi penyakit rasuah yang kronik dan salah guna kuasa.

Di penghujung tulisannya, Abdul Hadi berhujah, ''Seruan saya kepada rakan taulan dalam UMNO-BN. Tinggalkanlah UMNO dan BN bersama syaitan yang dikenali atau tidak dikenali. Jadikan Pas Ganti UMNO, Pakatan Rakyat ganti BN. Disebabkan juga pendekatan berbeza, maka Pas bertahaluf dengan bukan Islam dan masyarakat majmuk bersama prinsip dan konsep Islam yang teguh.

UMNO pula berwala' dengan bukan Islam dan bukan Melayu dengan prinsip dan konsep nasionalisme yang rapuh sehingga menghilangkan jati diri bersama syaitan yang dikenali dan tidak dikenali. Fahamilah secara ilmu dan ikhlas jangan menolak secara jahil murakkab."

Sebelum penulis mengulas lanjut seruan yang tidak berpijak bumi nyata oleh Abdul Hadi itu, penulis ingin mengingatkan pemimpin dan penyokong Pas tentang apa yang dikatakan oleh Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 24 Januari 1999.

Antara lain Menteri Besar Kelantan itu berkata, "Siapa yang nak tolong Kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin Islam mesti terima sama ada DAP, MCA dan MIC. Kalau nak tolong mengapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong Pas saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima".

Kata-kata Nik Abdul Aziz itu bukan kiasan seperti mana digunakan oleh Dr. Mahathir tetapi satu kenyataan yang boleh ditafsirkan mempunyai maksud sebenar.Persoalannya kenapakah pemimpin-pemimpin Pas termasuk Abdul Hadi tidak menyanggah kenyataan tersebut? Tidakkah ayat-ayat al-Quran yang digunakan oleh Abdul Hadi bagi mengulas kiasan Dr. Mahathir lebih tepat untuk kenyataan Nik Abdul Aziz? Dan mungkin juga kalau kenyataan Nik Abdul Aziz itu mahu diambil kira berikutan kupasan Abdul Hadi terhadap kiasan syaitan, maka fahamlah kita kenapa kerajaan Islam Kelantan hanya sekadar slogan? Ia memandangkan mana ada syaitan yang akan membantu hamba Allah melakukan kebaikan?

Sebenarnya penulis bersimpati dengan pemimpin Pas seperti Abdul Hadi yang masih terus bermimpi dan berkhayal kononnya kerjasama Pas dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP jauh lebih baik berbanding kerjasama UMNO dengan MCA dan MIC serta parti-parti komponen lain.

Abdul Hadi berhujah, tahaluf siyasi Pas dengan PKR dan DAP berasaskan kepada prinsip dan konsep Islam yang teguh. Tetapi kita mahu bertanya, kalau betullah begitu, kenapa Pas terpaksa mengorbankan perjuangan negara Islam kepada negara berkebajikan?

Kalau betul sekutu Pas, khususnya pemimpin DAP memahami konsep Islam yang dikatakan, kenapakah ada dalam kalangan mereka yang terus menolak hukum hudud?Kalau betul Pas berjaya mentarbiahkan PKR dan DAP mengenai konsep Islam kenapakah ada pemimpin DAP sanggup membuat cadangan supaya kalimah Allah boleh digunakan oleh bukan Islam?

Bagaimana pula di Selangor dan Pulau Pinang, apakah sekutu-sekutu Pas itu mempedulikan apa yang Pas perkatakan dalam soal memastikan pentadbiran kerajaan pakatan pembangkang mengikut lunas-lunas Islam?

Kenapakah Pas tidak bersuara apabila bertimbun-timbun janji yang dibuat bersama sekutunya di negeri-negeri yang mereka perintah tidak ditunaikan sehingga kini? Apakah ini dinamakan konsep Islam yang teguh?

Oleh itu tidak payahlah Abdul Hadi atau Pas mahu terus bermimpi untuk menggambarkan kerjasama dalam pakatan pembangkang jauh lebih baik daripada kerjasama UMNO dan komponen BN serta janganlah mudah menggunakan hujah berdasarkan al-Quran dan hadis bagi menutupi kelemahan sendiri.

Kita memahami keterujaan Abdul Hadi yang begitu ingin melihat Pas menggantikan UMNO dan pakatan pembangkang menggantikan BN selepas pilihan raya umum nanti tetapi berpijaklah di bumi nyata apabila membuat kenyataan.

Ia termasuklah apabila beliau berkata, ''UMNO pula berwala' dengan bukan Islam dan bukan Melayu dengan prinsip dan konsep nasionalisme yang rapuh sehingga menghilangkan jati diri…"

Soal siapakah sebenarnya yang semakin terhakis jati diri, UMNO atau Pas, pakatan atau BN? Prinsip dan konsep nasionalisme yang ditafsirkan oleh Abdul Hadi sebagai rapuh itulah yang meletakkan negara ini menjadi contoh kepada negara-negara Islam lain.Berikutan konsep nasionalisme yang dituduh rapuh itulah, perkembangan Islam di Malaysia amat mengagumkan dalam pelbagai bidang dan syiar Islam terus berkembang sehingga dikagumi dunia.

Dan konsep nasionalisme yang didakwa rapuh itulah yang meletakkan rakyat Malaysia hidup aman, damai dan mengecapi pelbagai kemajuan.

Tetapi apa yang Pas sumbangkan sejak kewujudannya pada tahun 1951 dan apa pula sumbangannya sejak berada dalam satu selimut dengan PKR dan DAP?

Sumbangan Pas ialah memecah belah umat Islam dan Abdul Hadi tidak harus lupa terhadap 'Amanat Haji Hadi' yang dilafazkan pada tahun 1981 tetapi natijahnya masih wujud sehingga ke hari ini.

Abdul Hadi juga perlu faham, berikutan kesediaan Pas menjadi 'pak turut' dalam kerjasama dengan PKR dan DAP telah memungkinkan senario politik negara tidak pernah tenteram.

Dan lebih buruk lagi, pemimpin-pemimpin Pas bersedia menjadi 'pembela setia' kepada keceluparan dan salah laku yang dilakukan oleh pemimpin pembangkang khususnya PKR.

Tidakkah Abdul Hadi memikirkan fakta ini semua? Sudah pasti tidak! Sikap Pas berpolitik sekarang sama seperti PKR yang hanya tahu mencari salah kerajaan UMNO dan BN.

Kita memahami Abdul Hadi harus terus berusaha menyakinkan rakyat khususnya orang Melayu kenapa Pas dan pakatan pembangkang perlu disokong.

Segala-galanya kerana Pas semakin menyedari betapa tembelang parti itu dan sekutunya kononnya mereka pilihan terbaik bagi menggantikan UMNO dan komponen BN semakin diketahui rakyat.

Justeru adalah lebih baik, Abdul Hadi berhenti daripada bermimpi dan dilihat cuba menggunakan taraf sebagai tok guru dan ulama berhujah demi kepentingan politik semata-mata.

Oleh : Zulkiflee Bakar

Suara Politik
Belantan

Masanya sudah tiba, tolak pemimpin ini?

Posted: 01 Apr 2013 09:24 AM PDTMasanya hampir tiba untuk rakyat Malaysia membuat keputusan penting. Demikian juga masanya sudah tiba bagi kita, rakyat Malaysia berterus-terang mengatakan tidak untuk dipimpin oleh pemimpin ini. Cukup-cukuplah.

Pemimpin ini secara tersurat dan tersirat, secara halus dan sinis sebenarnya telah lama ditolak. Begitu ramai tokoh yang meninggalkan beliau. Kini gerakan-gerakan untuk meminggirkan Anwar Ibrahim semakin ketara. Gerakan dari dalam ini berjalan secara senyap.

Jentera pemikir dan gerak saraf beliau pun sudah menyedarinya. Mungkin sebab itu dalam akhbar PKR edisi minggu ini, Anwar dipamerkan untuk dijual sebagai 'Bakal Perdana Menteri'.

Aneh bukan, sudah sejauh ini mereka berjalan tetapi jentera propagandanya sendiri tidak yakin beliau mampu memimpin negara? Terpaksa dibuat pula satu promosi - bakal Perdana Menteri yang menceritakan sejarah kegemilangan beliau sejak zaman mahasiswa lagi.Kalau tidak ada angin masakan pokok bergoyang. Siapakah gerangan yang mahu menggoyang Anwar? Yang sudah nyata adalah pemimpin dan golongan akar umbi Pas.

Reaksi Pas Perak terhadap desas-desus Anwar mahu bertanding di Parlimen Ipoh Timur bukan sahaja menimbulkan banyak tanda tanya tetapi juga mengejutkan. Dalam nada antara memuji dan mencemik, mereka mencadangkan Anwar lebih baik bertanding di kawasan majoriti Melayu.

Pas Perak malah menamakan Pengerusi DAP, Karpal Singh untuk bertanding di kawasan majoriti pengundi Cina itu bagi menggantikan Lim Kit Siang yang akan bertukar gelanggang ke Gelang Patah di Johor iaitu kawasan milik PKR.

Tersirat

Kit Siang menjadi wakil rakyat Ipoh Timur sejak 2004 dan menang dengan majoriti 22,043 undi pada PRU-12. Ipoh Timur adalah kerusi tradisi DAP dan dianggap kawasan paling selamat pakatan pembangkang.

Banyak yang boleh ditakrif dengan pendirian Dewan Pemuda Pas Perak ini. Nadanya tidak seperti selalu. Apakah yang tersirat apabila mereka mencadangkan agar Anwar bertanding di kerusi Parlimen Lumut atau Bagan Datoh dan bukannya Ipoh Timur? Pas Bahagian Bagan Serai pula mengesyorkan supaya Ketua Pembangkang itu bertanding di Parlimen Tambun.

Kerusi Parlimen Bagan Datoh kini disandang Naib Presiden UMNO yang juga Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. Kerusi Parlimen Tambun yang juga antara kubu kuat BN, disandang Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

Parlimen Lumut pula disandang Setiausaha Agung MCA yang juga Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha manakala kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pangkor dalam kawasan itu kini dipegang oleh Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir.Beranikah Anwar bertanding di kawasan yang dicadangkan oleh Pas itu, sedangkan beliau dikatakan tidak lagi menerima sokongan seperti dahulu di kawasannya sendiri yang majoriti pengundi Melayu di Permatang Pauh?

Cadangan itu tidak lebih sebagai simbolik penolakan ahli-ahli akar umbi Pas terhadap kepimpinan Anwar. Cuma, mereka tidak boleh berterus-terang. Jadi terpaksa berbasa-basi dan disampaikanlah rasa tidak suka itu dengan cara sebegini.

Penolakan terhadap Anwar yang kehidupannya banyak dikaitkan dengan maksiat dan salah laku moral, kini semakin membuak-buak. Penolakan terhadap kepimpinan beliau oleh ahli-ahli parti sekutunya diterjemahkan dalam bentuk lain.

Tidak seperti dahulu, kata-kata Anwar kini bukan lagi mewakili suara pakatan pembangkang. Suaranya tidak lagi keramat. Semakin jelas sekarang, menjelang detik-detik akhir ini, Anwar semakin menampakkan diri sebagai bukan calon Perdana Menteri. Daripada kaca mata banyak pihak, beliau tidak layak.

Tetapi Anwar dan kepimpinan utama pakatan pembangkang selalu sahaja pandai bermuka-muka. Konflik dan kekalutan mereka sorokkan. Di atas pentas, di depan khalayak mereka boleh berpeluk. Ada sahaja helah jika berlaku perkembangan yang tidak memihak mereka.

Begitu juga apabila Kit Siang berura-ura untuk menggunakan lambang Pas jika Pendaftar Pertubuhan membatalkan pendaftaran DAP kelak. PKR yang nampak beria-ia dan begitu berbangga, bukannya Pas.

"Kalau pilih (lambang) PKR, ini biasa sebab PKR parti berbilang kaum tapi pemilihan guna lambang Pas pasti beri kesan luar biasa," kata Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dalam satu ceramah di Johor Bahru.Mungkinkah PKR awal-awal lagi mahu menutup malu kerana Kit Siang lebih selesa menggunakan lambang Pas? Bukankah mereka selalu berkata pakatan adalah gabungan yang terbaik? Jadi, apa istimewanya jika calon-calon DAP kelak menumpang lambang Pas?

Hal ini telah lama dilakukan oleh Barisan Nasional (BN). Sejak sekian lama semua parti yang bergabung dengan BN menggunakan satu lambang. Semua calon BN - calon Melayu, Cina, India, Iban dan Kadazandusun bertanding menggunakan lambang yang sama.

Ini mereka baru nak rancang. itupun kerana terpaksa akibat salah DAP sendiri yang takbur dan selalu mengaku parti serba sempurna. Seperti itulah perangai puak-puak ini melonjak-lonjak bangga konon kemenangan sudah berpihak kepada mereka sedangkan orang lain telah lama melakukannya.

Begitulah juga ketua mereka itu yang melonjak-lonjak mahu menjadi Perdana Menteri. Impian itu sekarang ibarat cita-cita peribadi, tidak lagi disokong oleh ahli-ahli parti sekutunya.

Mungkin benar seperti dikata orang, masa untuk Anwar sudah berlalu. Beliau sudah mencapai tarikh luput. Tetapi berhati-hatilah kerana beliau pandai menggunakan helah sebagaimana kegemparan yang pernah dilakukannya pada peristiwa hitam 16 September.-UMO

Suara Politik
Belantan

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 01 Apr 2013 11:03 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Kenapa PAS Larang Anwar Ke Masjid Dan Surau...???

Posted: 01 Apr 2013 10:00 PM PDT


Ramai pemimpin PAS yang berlatar belakang agama rata-ratanya sudah hilang kepercayaan kepada Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim berikutan keraguan masing-masing atas faktor isu moral dan kerendahan moral yang menyelubungi sisi gelap kehidupan peribadi Anwar.

Golongan ini termasuklah sebahagian besar ahli Majlis Syura Ulama PAS yang berkongsi pendapat bahawa Anwar Ibrahim tidak layak menjadi Perdana Menteri seandainya PR berjaya menguasai Kerajaan Pusat kelak, disebabkan pertimbangan berkaitan moral dan akhlak.

Sebaliknya mereka bersepakat hanya Presiden PAS, Abdul Hadi Awang adalah satu-satunya calon yang sesuai. 

Kecuali hanya Pengerusi Majlis Syura Ulama PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat sahaja yang masih meyakini Anwar disebabkan faktor dipengaruhi oleh golongan Anwarinas dalam PAS yang mempunyai hubungan rapat dengan Mursyidul Am PAS itu.

Sementara itu, satu sumber PAS menyatakan Ketua Umum PKR itu telah dinasihatkan supaya mengurangkan penglibatannya dalam program anjuran PAS terutama sekali solat hajat, munajat dan sebagainya.

Nasihat berupa larangan penuh diplomasi itu tidak lain dan tidak bukan bertujuan untuk mengurangkan kesan mudarat dari terpalit kepada PAS berikutan sikap liberal Anwar yang berkeras menyokong penggunaan kalimah Allah S.W.T dalam kitab Bible oleh penganut Kristian.

Sebab itu sejak akhir-akhir ini amat jarang sekali Anwar berpeluang memberi tazkirah di masjid atau surau yang ahli jawatankuasanya terdiri dari kalangan penggerak akar umbi PAS, sebaliknya pemimpin utama PKR itu lebih banyak berceramah di pentas PKR atau DAP. 

Cuma sesekali sahaja Anwar dapat berceramah di pentas PAS itu pun sekiranya ia merupakan anjuran pemimpin PAS pro Anwarinas dan sekali sekala terpaksa menggagahkan kaki berlakon mesra sepentas dengan Presiden PAS. 

Senario ini dipercayai ada kaitan rapat dengan pendirian pemimpin-pemimpin PAS yang menguasai Majlis Syura Ulama parti itu yang semakin merenggangkan hubungan mereka dengan Anwar.

Malah arahan dalam juga sudah dikeluarkan meminta supaya lidah rasmi PAS, Harakah mengurangkan penampilan Anwar dalam akhbar itu, dengan demikian PAS percaya pendekatan ini akan mengekang ketaksuban penyokong kepada Ketua Umum PKR, sekaligus mengurangkan pengaruhnya di kalangan ahli dan penyokong PAS.

Namun untuk melihat PAS menyuarakan larangan secara terbuka tentunya tidak sama sekali memandangkan PAS sendiri dalam keadaan tersepit bila mana sebahagian pemimpinnya dari golongan Anwarinas masih menguasai sebahagian besar kepimpinan PAS di peringkat Pusat.

Anwar dipercayai menyedari keadaan ini tapi sedaya mungkin beliau masih cuba menaruh keyakinan para penyokongnya dalam PAS mampu berbuat sesuatu bagi menaikkan semula imejnya dikalangan penyokong dan pemimpin PAS.

Menjelang PRU 13 akan lebih banyak konflik kepentingan dan kepercayaan antara PAS dan PKR akan terdedah kepada umum, tak mustahil selepas PRU 13 lebih banyak konflik akan muncul dan Pakatan Rakyat (PR) bakal berkubur sebagaimana lain-lain kerjasama sebelum ini.

MB Melayu, Taktik DAP Nak Pancing Undi Melayu...

Posted: 01 Apr 2013 07:00 PM PDTDAP tetap melantik orang Melayu menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan jika Pakatan Rakyat (PR) diberi mandat memerintah negeri itu pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Demikian ditegaskan Pengerusi DAP Negeri Sembilan

Kenyataan itu sekaligus menafikan pelbagai tuduhan jahat dan fitnah yang mendakwa orang bukan Melayu akan dilantik menjadi Menteri Besar jika PR memenangi majoriti kerusi Dewan Undangan Negeri itu.

komen aku: jangan terpedaya dengan tipu helah dap, pada aku betul dia akan lantik orang melayu jadi mb, tapi mungkin mereka akan wujudkan jawatan timbalan menteri besar, yang akan di sandang oleh adun dap atau meletakan adun dap sebagai exco kanan dan memegang portfolio penting kerajaan negeri, sebagai contoh seperti di selangor... khalid ibrahim hanya jadi boneka, dua exco dari dap pegang portfolio pelaburan dan kerajaan tempatan, portfolio yang penting dalam pentadbiran negeri...

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 01 Apr 2013 09:35 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 01 Apr 2013 09:27 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Pendapatan Isi Rumah Malaysia Meningkat RM5,000 Berbanding RM4,025 Pada 2009 #Transfromasi

Posted: 01 Apr 2013 06:00 PM PDT


KUALA LUMPUR, (Bernama) -- Purata pendapatan bulanan isi rumah di Malaysia kira-kira RM5,000 pada masa ini berbanding RM4,025 pada 2009, adalah antara hasil awal pelaksanaan Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP).

Penganalisis politik rata-rata berpendapat GTP dan ETP yang dilaksanakan kerajaan bukanlah satu slogan kosong kerana data laporan pelaksanaannya membuktikan ia berjaya melonjakkan pendapatan isi rumah rakyat Malaysia.

Mengikut laporan pencapaian GTP dan ETP 2012 dan laporan kad kemajuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang dibentangkan baru-baru ini, kedua-dua inisiatif tersebut mula menampakkan hasil ketara dalam meningkatan kesejahteraan hidup rakyat.

Pensyarah kanan Fakulti Sains Soial, Universiti Malaysia Sarawak (Unimas) Dr Jeniri Amir berpendapat langkah kerajaan menjayakan program-program seperti GTP dan ETP merupakan inisiatif bijak dan tepat bagi negara mencapai taraf negara maju dan berpendapatan tinggi.

"Kalau dibandingkan lima tahun lepas, memang peningkatannya sangat ketara di mana gaji kakitangan awam dah naik. Kini kita (juga) ada gaji minimum untuk pekerja swasta. Sememangnya transformasi ini perlu bagi membawa negara ke landasan negara maju ke arah wawasan 2020," katanya kepada Bernama.

Katanya, Malaysia mencatat pertumbuhan tinggi 5.6 peratus, meskipun wujud ketidaktentuan dalam persekitaran luar dan putaran ekonomi dunia.

Pertumbuhan ekonomi yang kukuh secara berterusan menjana peluang pekerjaan dan menggerakkan pelbagai aktiviti ekonomi yang dapat meningkatkan pendapatan rakyat Malaysia, kata beliau.

"Jika dilihat dengan mata kasar, taraf hidup dan kuasa membeli rakyat semakin bertambah dalam tempoh empat tahun kebelakangan ini," katanya.

Kerajaan pimpinan Najib, katanya, berjaya dalam pengagihan pertambahan hasil negara kepada rakyat dengan lebih saksama mengikut keperluan sektor seperti pendidikan, prasarana bekalan air, elektrik dan jalan raya, sekaligus meningkatkan taraf kehidupan rakyat.

Merujuk negeri Sabah dan Sarawak, Jeniri yang berasal dari Sarawak berkata banyak kawasan di kedua-dua negeri dilihat maju ke depan terutamanya kawasan bandar seperti Kuching dan Kota Kinabalu.

Bagaimanapun, kata beliau, kerajaan perlu memberi penekananan dan mengambil langkah mengurangkan kadar inflasi di Sabah dan Sarawak yang semakin meningkat berikutan tindakan sesetengah pihak menaikkan harga barangan sesuka hati.

"Kalau masalah ini dapat dibendung dengan memperketatkan lagi undang-undang dan penalti, saya rasa rakyat Sabah dan Sarawak akan menikmati kehidupan yang lebih selesa," katanya.

Mengulas janji pembangkang meningkatkan pendapatan setiap isi rumah RM4,000 sebulan dalam tempoh lima tahun, beliau berkata tiada apa yang istimewa kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) telahpun hampir mencapai tahap berkenaan.

Kerajaan juga merealisasikan dasar Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan, dengan menghulurkan pelbagai bantuan kepada rakyat seperti Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), bantuan persekolahan RM100, Baucer Buku 1Malaysia dan Bantuan Tayar 1Malaysia.

Prof Madya Dr P. Sundramoorthy dari Pusat Pengajian Sains Sosial (Kriminologi), Universiti Sains Malaysia berkata semua inisiatif yang dilaksanakan kerajaan dan pelbagai bantuan kewangan adalah tepat pada masanya dan amat relevan bagi mengurangkan beban kos kehidupan yang semakin meningkat.

"Ia adalah langkah progresif yang diambil kerajaan terutama bagi kumpulan berpendapatan rendah," katanya.

Beliau menyambut baik pengumuman kerajaan untuk melaksanakan pemberian BR1M setiap tahun sebagai satu inisiatif membantu rakyat berpendapatan rendah dan sebagai bukti komitmen kerajaan membantu golongan miskin.

Katanya, inisiatif itu perlu dikekalkan pada masa depan tanpa mengira landskap politik.

-- BERNAMA

Suasana Penduduk Kampung Tanjung Labian Pulang Ke Rumah Mereka #OpsDaulat #PrayForSabah

Posted: 01 Apr 2013 05:00 PM PDT

Kit Siang Pemimpin Politik "Touch N Go" #TolakPR

Posted: 01 Apr 2013 04:00 PM PDT

Bukti Lim Kit Siang Tidak Buat Kerja Di Ipoh Timur #TolakPR

Posted: 01 Apr 2013 09:30 AM PDTApabila masalah kerosakan jalan di Pasir Pinji dikemukakan kepada pusat khidmat Ahli Parlimen mereka yang mewakili Ipoh Timor, Lim Kit Siang hanya dijawab 'itu bukan kami punya hal'.

Berbeza dengan aduan kepada wakil rakyat BN, yang memang mengetahui isu tersebut adalah dalam bidang kuasa Majlis Bandaraya Ipoh, wakil rakyat BN akan berusaha untuk meminta Majlis Bandaraya Ipoh menangani masalah penduduk.

Pengundi DAP di Ipoh Timor mungkin sahaja telah mengutuk terang-terangan wakil rakyat mereka si tua ini, menyebabkan dia tanpa berat hati, lari untuk bertanding di Gelang Patah.

Ramai yang menyedari kerugian yang mereka alami sepanjang 9 tahun diwakili Lim Kit Siang. 

Mereka kini tentu rindukan kelibat wakil rakyat BN terdahulu di Ipoh Timor, Thong Fah Chong yang rajin membantu segenap lapisan rakyat tanpa mengira bangsa.

Namun beliau tidak mungkin lagi bertanding. Lim Kit Siang telah memudahkan calon baru BN di Ipoh Timor untuk dijadikan contoh buruk seorang wakil rakyat.

Video Panas : Teresa Kok Kata Perajurit Yang Terkorban Di Lahad Datu Dimangsakan #OpsDaulat

Posted: 01 Apr 2013 08:30 AM PDT

Video Eksklusif Dato Seri @NajibRazak Makan Tengahari Bersama Keluarga

Posted: 01 Apr 2013 07:30 AM PDT#OpsDaulat : Baki Pengganas Kiram Hanya Tinggal Kurang 10 Orang #PrayForSabah

Posted: 01 Apr 2013 06:51 AM PDT

Pendedahan Terbaru Skandal Perjudian Di Kelantan #TukarKelantan

Posted: 01 Apr 2013 05:00 AM PDT

Lagu April Fool Terbaik Untuk Pakatan DAP-PKR-PAS #AprilFool #ManifestoBukanJanji

Posted: 01 Apr 2013 04:00 AM PDT

Karpal Singh Akui Amalan Kroni & Nepotisme Dalam DAP-PKR-PAS

Posted: 01 Apr 2013 03:00 AM PDT


Anwar Ibrahim Ada Skandal Dengan Puteri Jacel Kiram?

Posted: 01 Apr 2013 02:00 AM PDT


3 Sebab Mengapa Dr Sidek Baba Tinggalkan Anwar Ibrahim

Posted: 01 Apr 2013 01:00 AM PDT


Bukti Rafizi Ramli Pembohong, Harga Kereta Toyota, Honda Di Malaysia Antara Termurah Di ASEAN

Posted: 01 Apr 2013 12:00 AM PDT


Bukti PAS Bergaduh Besar Dengan DAP Di Kelantan #TukarKelantan

Posted: 31 Mar 2013 11:00 PM PDT


Video Eksklusif : Zulkifli Nordin Mengaku Salah & Minta Maaf Pada Masyarakat India

Posted: 31 Mar 2013 10:21 PM PDT


PAS Menipu Rakyat Kelantan Lagi #TukarKelantan

Posted: 31 Mar 2013 10:00 PM PDT


r b f

Posted: 01 Apr 2013 07:02 PM PDT

r b f


Lelaki Dicari Polis Kini Ditahan Dibawah SOSMA

Posted: 01 Apr 2013 02:23 AM PDT

Lelaki yang dikehendaki polis semalam berhubung isu Lahad Datu telah ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA) sebentar tadi.

Banyak mana gambar dia dengan pemimpin UMNO pun bukan jaminan dia terlepas. Timbalan Presiden Umno pun kena tangkap,kena dakwa dan kena penjara kerana kesalahan meliwat. Inikan pula hanya setakat bergambar dengan pemimpin-pemimpin UMNO.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Video:Pengakuan Dua Pelacur Muda Yang Mengaibkan Pas Kelantan

Posted: 31 Mar 2013 07:31 PM PDT


Semalam kita dikejutkan dengan laporan muka depan NST tentang kisah yang berlaku di negeri yang Pas banggakan sebagai serambi Mekah. Versi online boleh dibaca di sini

Selama tiga hari wartawan berkenaan melakukan misi khasnya bagi mengorek keluar bau-bau busuk yang berselindung disebalik jubah dan ketayap orang-orang Pas Kelantan . Akhirnya keluarlah habis dari kisah disko kepada pil kuda hinggalah kepada pelacuran. Pakej yang semua lengkap ada di bumi yang Pas agung-agungkan dibawah pemerintahan seorang tok guru. 

Sana sini Pas pergi kelentong orang tentang bagaimana syumulnya islam dibawah pemerintahan Pas Kelantan. Nak tipu orang Pas yang dapat pitis ladang rakyat RM 200 sebulan bolehlah.....Nak tipu kami....hi...hi...hi....minta maaf lah. 

Tuan,puan, saudara,saudari yang dihormati sekalian.....

Ewahhhhhh.....hari ini rasa nak berceramah pula.....

Masuk tahun ini sudah 23 tahun Pas memerintah Kelantan dan 23 tahun juga Nik Aziz menjadi MB Kelantan. Opssss....tempoh Nik Aziz jadi MB sudah melebihi tempoh Tun M jadi PM. Tak nak letak jawatan ke ? Dulu kalut sangat nak suruh Tun M letak jawatan. 

Asal sebut Kelantan orang ingat Pas.....asal ingat Pas orang ingat Nik Aziz.....Asal ingat Nik Aziz orang ingat ulama.....Asal ingat ulama orang ingat alim.....yang sebenarnya orang tak tahu. Orang alim tak memfitnah, tetapi Kelantan lubuk segala fitnah. Sebab apa Kelantan lubuk ? Sebab Pas kuat....di mana ada Pas di situ ada fitnah. Lagi kuat Pas di sesuatu tempat lagi kuatlah fitnah di tempat itu. 

Tempoh 23 tahun bukanlah suatu tempoh yang pendek. Ianya sama dengan satu generasi. Jika seorang bayi itu dilahirkan ketika Pas mula-mula memerintah Kelantan, maka hari ini bayi itu telah berusia 23 tahun dan dia sudah boleh dapat anak. Itulah saya nak gambarkan kepada anda betapa lamanya 23 tahun. 

Pas kata Umno tolak islam habis punah ranah rakyat dan negara. Berilah peluang kepada Pas perintah dan Pas akan ubah segala-galanya serta akan meletakkan islam di tempat yang sebenar. Hari ini dah 23 tahun apa islam yang Pas buat yang boleh dibanggakan di Kelantan ? Stadium islam kah ? 

Jom layan video ini....

Laporan NST semalam serta video diatas telah menjawab segala-galanya. Saya tak perlu ulas panjang lagi.Selama 23 tahun beb.....bukan 5 tahun, bukan 10 tahun tapi 23 tahun. Kalau 23 tahun pun masih gagal itulah maknanya Pas sebuah parti yang gagal. Yang mereka tahu hanya temberang. Sepatutnya dibawah pimpinan ulama selama 23 tahun hari ini semua lokap-lokap polis di negeri Kelantan dah kosong. Kerana semua rakyatnya telah diterap dengan nilai-nilai islam oleh Pas. 

Tun M dalam tempoh 22 tahun macam-macam kejayaan yang berjaya dilakukannya. Manakala Nik Aziz dah 23 tahun nak banteras maksiat pun tak boleh. Lagi nak bercakap Pas nak ganti Umno , Pas lebih baik dari Umno, Pas lebih islam daripada Umno ?

Mungkin ada yang kata nak ubah sikap dan pemikiran manusia bukannya senang. Siapa yang kata susah ? Nak ubah sikap puak-puak Pas mungkinlah susah. Tun M boleh boleh ubah orang melayu daripada bodoh kepada cerdik. Dulu doktor melayu berapa kerat sangat. Tapi zaman Tun beliau berjaya buat melayu jadi cerdik dan kini bilangan doktor melayu dah tidak terbilang banyaknya. 

Jika dalam tempoh 23 tahun itu Nik Aziz gagal membangun ekonomi atau pembangunan negeri kerana alasan kesempitan wang ,tapi sekurang-kurangnya boleh membangunkan modal insan dan berjaya minitik beratkan rakyat tentang jenayah,keimanan,kebersihan dan lain-lain perkara sesuai dengan slogan MEMBANGUN BERSAMA ISLAM. Tetapi hari ini slogan hanya tinggal slogan. Kes anak luar nikah masih lagi berlambak di Kelantan. Juara HIV di Malaysia negeri mana ?

Tempoh 22 tahun digunakan sebaik mungkin oleh seorang manusia yang Pas gelar kafir,kuku besi,zalim,mahafiraun untuk membangunkan negara ini daripada sebuah negara pertanian kepada negara perindustrian,daripada sebuah negara mundur kepada sebuah negara maju,daripada sebuah negara yang tidak dikenali kepada sebuah negara yang dikenali di seantero dunia.

Tetapi 20 tahun PAS perintah Kelantan apa yang Nik Aziz berjaya tukar Kelantan ? 

Opsssss....maafkan saya....terlupa....Nik Aziz kata dia berjaya majukan Kelantan sebab Kelantan ada Tesco dan Parkson. Kalau tak percaya boleh lihat di sini

Cukuplah rakyat Kelantan. Cukup ! Selepas 5 tahun, bagi lagi 5 tahun dan bagi lagi 5 tahun. Kini dah 23 tahun, tak kan nak beri 5 tahun lagi kot ? Semua bukti kegagalan dah terbentang depan mata. Nak bagi peluang lagi apanya ? Syurga neraka bukan mereka yang tentukan. Semuanya kerja Allah. Bersama kepimpinan ulama, bersama kepimpinan tok guru, yang sedap mereka juga. Kamu nak mandi pun takde air. Jambatan dah 17 tahun letak batu asas. Tanah dapat kepada cina DAP Perak. Sudah sampai masanya untuk anda ucapkan Good Bye To Pas....

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 01 Apr 2013 03:13 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Tak pakai coli, payudara Lindsay Lohan terhoyong hayang terkeluar dari bajunya

Posted: 01 Apr 2013 11:00 AM PDT

Lindsay Lohan, artis jelita yang dilanda konroversi kembali lagi dengan aksi yang agak memalukan.

Kali ini ianya berlaku di Brazil ketika beliau turun dari sebuah helikopter.

Pada katika itu, dengan angin yang kuat dari kipas helikopter, baju besar dan longgar yang dipakainya kelihatan berterbangan dan telah menyebabkan payudaranya sedikit ter 'expose'.

Keadaan bertambah teruk apabila Lindsay tidak memakai coli.


(Video) Tudiaa...adegan Remy Ishak 'bergomol mesra' dengan Diana Danielle dalam selimut!

Posted: 01 Apr 2013 08:01 AM PDT

Sekiranya sebelum ini aksi 'panas' antara pelakon genit, Nora Danish dan Rushdi Ramli mendapat kritikan hebat dikalangan peminat industri hiburan tempatan, terbaru adegan 'ranjang' yang melibatkan aktres cantik Diana Danielle dan Remy Ishak pula mendapat perhatian segelintir peminat filem.

Pada 29 Mac lalu, pihak Grand Brilliance telah memuat naik sebuah video yang menunjukkan aksi 'mesra' pelakon utama filem terbaru mereka yang berjudul "Sembunyi : Amukan Azazil," di mana secara umumnya video berdurasi 1:07 itu telah di potong dan tidak ditayangkan kepada tontonan umum di pawagam.

Namun begitu, sejak video ini di muat naik di laman YouTube, ramai pihak telah megkritik adegan yang ditojolkan oleh Diana Danielle dan Remy Ishak, sehingga ada individu yang mendakwa adegan ini sengaja dipertontonkan untuk meraih perhatian penonton.

Berikut kami lampirkan adegan tersebut untuk rujukan anda semua.

Johor akan jadi ‘kubur’ Lim Kit Siang

Posted: 01 Apr 2013 06:31 AM PDT

JOHOR BAHRU - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad meminta rakyat pelbagai kaum di Johor memastikan pilihan raya umum ke-13 (PRU13) kali ini menjadi 'kubur' kepada karier politik veteran DAP, Lim Kit Siang.

Beliau juga meminta rakyat Malaysia memastikan karier politik penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ditamatkan menerusi peti undi pada PRU13 kelak.

"Kit Siang mahu datang (bertanding) di sini. Saya minta rakyat negeri Johor, semua kaum bergabung tenaga untuk pastikan negeri Johor menjadi 'kubur' kepada Lim Kit Siang.

"Kita perlu memastikan dia (Lim) kalah di Johor. Johor akan terus menjadi simpanan tetap BN," katanya pada majlis Bicara Minda anjuran Pusat Khidmat Parlimen Pulai yang dihadiri kira-kira 5,000 orang di sini malam tadi.

Penasihat DAP itu baru-baru ini memutuskan untuk bertanding kerusi Parlimen Gelang Patah, dalam usaha pakatan pembangkang menembusi kubu kuat Barisan Nasional di Johor.- Bernama

Penyanyi Yaasin dipanggil SKMM

Posted: 01 Apr 2013 06:01 AM PDT

KUALA LUMPUR - Penyanyi, komposer dan penerbit lagu, Yaasin Sulaiman yang terkenal dengan lagu solonya Mimpi Laila, hari ini dipanggil Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM) untuk memberi keterangan bagi membantu siasatan terhadap stesen Radio Free Malaysia (RFM) yang beroperasi tanpa kelulusan badan itu.

Yaasin, bekas Duta AMK, diambil keterangan kerana membuat kenyataan terbuka semasa dihubungi stesen radio terbabit pada 25 Mac lalu berhubung lagu ciptaanya bertajuk Reformasi dan harapannya kepada Malaysia.

"Saya dipanggil sebagai saksi sampingan bukan saksi utama kerana stesen radio itu didakwa beroperasi tanpa kebenaran SKMM.

"... saya tak ada apa-apa pun, bukan kerana kenyataan saya, kesnya kerana ada pihak laporkan tentang stesen radio yang berpengkalan di London itu tidak dapat kebenaran, itu saja," katanya kepada Sinar Harian Online ketika dihubungi, hari ini.

Ketika ditanya sama ada siasatan terbabit bersangkut-paut dengan ugutan yang diterima bulan lalu di laman YouTube, beliau menafikannya kerana kes itu sudah pun selesai.

Katanya, sesi pertemuan kira-kira dua setengah jam itu ditemani peguamnya yang juga Ketua Angkatan Muda Keadilan, Shamsul Iskandar Modd Akin.

Kontrak beliau sebagai Duta AMK tamat semalam.

"Ketua AMK itu adalah sahabat lama saya, beliau yang beri tugas sebagai Duta AMK dan saya terima tawaran itu pun untuk beri kesedaran, menarik perhatian rakyat dan ia dah tercapai," katanya sambil menyifatkan beliau tidak berminat dengan dunia politik sungguhpun secara terbuka memberi sokongan kepada Pakatan Rakyat.

Beliau dipanggil SKMM sebaik sahaja pulang dari Kelantan selepas mengadakan persembahan.

Khairul Fahmi ni, jadi bapa orang pun tak layak!

Posted: 01 Apr 2013 05:31 AM PDT

KUALA SELANGOR 1 April - Kenyataan Penolong Setiausaha 1 Dewan Pemuda Pas Pusat, Khairul Fahmi Mat Som yang mengaitkan video seks, Nabi Muhammad SAW dan UMNO menerusi laman Twitter baru-baru ini tidak harus diteladani oleh seluruh umat Islam.

Mufti Selangor, Datuk Mohd. Tamyes Abdul Wahid berkata, ini kerana Nabi Muhammad SAW adalah bersifat sebaik-baik teladan dan tidak sepatutnya dikaitkan dengan perkara negatif.

"Tidak sepatutnya Rasulullah SAW dikaitkan dengan sesuatu perkara yang tidak baik. Ini kerana baginda adalah bersifat dengan qudwatul hasanah iaitu ikutan yang terbaik," katanya ketika ditemui selepas menyempurnakan majlis penyerahan peralatan falak Kelab Falak Sekolah Daerah Sabak Bernam, di sini hari ini.

Beliau berkata, sebaik-baiknya setiap ulasan yang ingin dikeluarkan perlu berhati-hati agar tidak disalah erti. - UTUSAN

Empunya zakar respon video melancap, 'Itu cerita lama....'

Posted: 01 Apr 2013 05:01 AM PDT

SUNGAI PETANI 1 April - "Itu cerita lama..." Itulah kenyataan ringkas Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Merbok, Saharudin Hamid yang dikaitkan klip video lucah baru-baru ini.

Walaupun tidak mengesahkan bahawa dialah invididu dalam klip tersebut tetapi Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani (MPSP) itu mengaku bersedia menerima keputusan pucuk pimpinan parti mahupun pihak MPSP berhubung kedudukannya.

Katanya, setakat ini, beliau masih belum dipanggil oleh pucuk pimpinan PKR sama ada di peringkat negeri atau pusat untuk berbincang mengenai perkara terbabit.

"Belum ada apa-apa. Malah, saya belum terima sebarang surat daripada parti dan pihak majlis (perbandaran)," katanya ketika dihubungi Utusan Online di sini hari ini.

Khamis lalu, Badan Bertindak Anti Penyelewengan Negeri Kedah mendedahkan satu klip video rakaman gambar aksi perlakuan lucah yang dikatakan membabitkan seorang pemimpin pembangkang peringkat negeri.

Sedutan gambar itu menampilkan seorang lelaki dalam keadaan tidak berbaju dan kemudian membuka seluar sambil menunjukkan kemaluannya.

Klip video yang panjang 1 minit 36 saat tersebut dimuat naik ke dalam blog 1cilipadi.blogspot.com

Hina penganut Hindu, Zul Nordin buat kenyataan ketika masih JAHIL bersama PAS!

Posted: 01 Apr 2013 01:35 AM PDT

KUALA SELANGOR 1 April - "Rakaman itu dibuat 12 tahun lalu. Ia tidak ada kaitan dengan Perkasa (Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia)."

Demikian ulasan Ahli Parlimen Kulim/Bandar Baru, Datuk Zulkifli Noordin berhubung penyebaran rakaman video yang memaparkan kononnya beliau memberi komen negatif terhadap penganut agama Hindu.

Menurut beliau, rakaman itu tidak ada kaitan dengan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang dianggotainya sekarang kerana ia dibuat 12 tahun lalu.

"Mengapa pihak yang menayangkan rakaman video itu tidak memaparkan lokasi dan penonton ceramah tersebut, sedangkan saya berceramah lebih lima minit dan diadakan di markas parti Pas dan penontonnya ahli Pas sendiri, bukannya ahli Perkasa.

"Saya ingin memberi amaran kepada pihak tertentu jangan terus memburukkan nama saya, kelak segala rahsia buruk mereka akan terbongkar dan mereka tidak boleh menunjuk muka kepada masyarakat lagi," katanya ketika menyampaikan ceramah, di Kampung Permatang, di sini malam tadi.

Beliau berkata demikian bagi mengulas rakaman video bertajuk "Zulkifli Nordin (Perkasa) menghina agama Hindu" yang dimuat naik di laman YouTube beberapa hari lalu.

Zulkifli menyifatkan usaha menyebarkan video tersebut sebagai taktik pihak yang bankrap idea serta mahu memburukkan namanya. - UTUSAN

Ceroboh Sabah: Muhammad Ridzwan serah diri bantu siasatan

Posted: 01 Apr 2013 12:03 AM PDT

KUALA LUMPUR - Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan, Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman hari ini menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang bagi membantu siasatan berhubung pencerobohan bersenjata di Sabah.

Beliau, yang memakai baju Melayu merah dan berserban, hadir bersama lebih 10 orang kenalannya di balai polis itu pada 11.05 pagi tadi.

Bercakap kepada pemberita sebelum menyerah diri kepada pihak polis, Muhammad Ridzwan mengaku memberi bantuan kewangan kepada Sultan Sulu, Jolo, selatan Filipina iaitu Sultan Muedzul Lail Tan Kiram yang pernah ditemuinya pada 15 dan 16 Sept tahun lalu.

Beliau bagaimanapun menafikan bahawa Jamalul Kiram, yang dipercayai menjadi dalang pencerobohan di Sabah, adalah Sultan Sulu.

"Saya tidak kenal pun Jamalul Kiram," katanya.

Muhammad Ridzwan menyerah diri hari ini berikutan kenyataan Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib semalam yang memintanya menyerah diri dengan segera di mana-mana balai polis berhampiran.

Hamza berkata Muhammad Ridzwan, yang tidak terlibat dengan pengganas bersenjata dari selatan Filipina, boleh membantu pihak polis dalam siasatan mengenai kes pencerobohan di Lahad Datu pada 12 Februari lepas. - Bernama

Dicekup khalwat separuh bogel selepas tipu ibu

Posted: 31 Mar 2013 11:01 PM PDT

LEDANG – Gara-gara mahu bertemu kekasih, seorang pelajar tingkatan empat sanggup menipu ibu sendiri dengan menyuruh menghantarnya ke sebuah restoran makanan segera di bandar ini dan memberi alasan mahu berjumpa dan bermalam di rumah rakan baiknya.

Dia sebenarnya berjumpa dengan teman lelakinya yang berasal dari Seri Menanti, Muar di restoran berkenaan sebelum ke hotel bajet untuk meraikan ulang tahun perkenalan mereka.

Bagaimanapun, gadis berasal dari Bukit Kepong, Muar itu akhirnya dicekup berkhalwat bersama teman lelakinya itu, awal pagi semalam.

Difahamkan, kedua-dua pasangan kekasih itu sering menjadikan hotel bajet terbabit lokasi memadu kasih bagi menyambut ulang tahun perkenalan pertama mereka.

Dalam serbuan kira-kira jam 3.10 pagi itu, gadis berusia 16 tahun itu didapati sedang tidur bersama teman lelakinya berusia 18 tahun tanpa seurat benang dipercayai baru selesai mengadakan hubungan seks.

Difahamkan, pasangan terbabit yang saling mengenali antara satu sama lain sejak setahun lalu mengakui sering datang ke hotel berkenaan dan akan mengadakan hubungan seks setiap kali berjumpa.

Kadi Daerah Ledang, Sulaiman Maidin berkata, serbuan itu dilakukan oleh sepasukan Penguat Kuasa Pejabat Agama Daerah Ledang (PPADL) adalah berdasarkan aduan awam.

"Penguat kuasa menunggu kira-kira lima minit sebelum remaja perempuan yang hanya membaluti dirinya dengan tuala membuka pintu dan membenarkan pemeriksaan dijalankan.

"Pemeriksaan lanjut dalam bilik menemui seorang remaja lelaki tanpa pakaian sedang tidur di atas katil," katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Pasangan itu ditahan untuk siasatan lanjut kerana gagal menunjukkan sebarang dokumen mempunyai hubungan mahram atau suami isteri.

"Mereka dibawa ke Balai Polis Tangkak untuk dibuat laporan tangkapan sebelum dibawa ke Pejabat Agama untuk siasatan lanjut dan dijamin dengan jaminan keluarga masing-masing.

"Mereka ditahan dan didakwa di bawah Seksyen 27 (1) a b, Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Johor, 1997 yang boleh dikenakan denda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan," kata Sulaiman.

Lapor polis jika ada pihak calit dakwa kekal sebelum PRU berlangsung

Posted: 31 Mar 2013 09:01 PM PDT

KEMAMAN - Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said meminta pengundi di negeri itu membuat laporan polis jika didatangi pihak yang mahu mencalit dakwat kekal sebelum pilihan raya umum ke-13 (PRU13) berlangsung.

Katanya dakwat kekal itu hanya boleh dicalit oleh petugas Suruhanjaya Pilihan Raya sejurus sebelum pemilih membuang undi di pusat pengundian.

"Sebelum ini kita nasihat jangan serah kad pengenalan kepada orang lain bila dekat pilihan raya, sekarang kita ingatkan mereka jangan biar orang calit dakwat pada kuku sebelum masanya," katanya.

Beliau diminta mengulas laporan akhbar hari ini mengenai dakwaan sebuah blog bahawa ada pihak merancang untuk mencalit dakwat kekal pada kuku pengundi, terutama di kawasan luar bandar seminggu sebelum hari pengundian PRU13.

Menurut blog itu, pihak terbabit berbuat demikian bagi mencetuskan huru-hara kerana pengundi yang dikesan sudah dicalit dakwat kekal pada kukunya tidak akan dibenar membuang undi pada hari berkenaan. - Bernama

Tiga mahasewel ditahan buat kacau di kediaman rasmi PM

Posted: 31 Mar 2013 08:31 PM PDT

Gambar hiasan
PUTRAJAYA - Polis menahan tiga mahasiswa berusia 20-an di depan kediaman rasmi Perdana Menteri di sini lewat petang tadi selepas didapati sengaja menimbulkan masalah dan mengganggu ketenteraman awam.

Timbalan Ketua Polis Daerah Putrajaya Superintenden Mak Pak Chuai berkata mahasiswa berkenaan, yang mengetuai kira-kira 100 pelajar lain, cuba menghantar memorandum berhubung isu pendidikan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Mereka semua datang kira-kira jam 6 petang, kononnya untuk menghantar memorandum kepada Perdana Menteri mengenai isu pendidikan. Kita beri peluang mahasiswa terbabit berucap selama 10 minit tanpa menggunakan mikrofon, tetapi mereka berdegil dan tetap meneruskan ucapan menggunakan mikrofon.

"Suasana itu mengganggu ketenteraman awam menyebabkan kita terpaksa mengambil tindakan menahan tiga mahasiswa berkenaan kira-kira sejam kemudian bagi tujuan soal siasat," katanya sambil menambah kumpulan pelajar itu bersurai pada kira-kira 7.30 malam selepas diarah polis.

Beliau berkata kumpulan itu juga melaung pelbagai tuntutan, termasuk penghapusan hutang Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dan pendidikan percuma di depan kediaman rasmi Perdana Menteri.

Kesal dengan kejadian itu, Mak berkata ia tidak seharusnya berlaku terutama pada cuti hujung minggu kerana semua memorandum boleh dihantar terus ke pejabat Perdana Menteri pada hari bekerja. - Bernama

Tak ada masa nak libatkan dengan video seks!

Posted: 31 Mar 2013 08:01 PM PDT

KUALA LUMPUR - Sambil menegaskan Umno dan Barisan Nasional (BN) tidak pernah terlibat dalam mana-mana agenda seks bagi menjatuhkan pemimpin politik, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor melahirkan rasa kesal dengan tindakan segelintir pihak yang sanggup berpolitik sehingga melibatkan nama Rasulullah SAW.

Setiausaha Agung Umno dan BN ini berkata, perkara berkaitan agama dan baginda Nabi Muhammad SAW tidak sewajarnya dijadikan alat dalam hasrat untuk mengelirukan masyarakat.

"Tidak kiralah dalam apa jua keadaan perkara berkaitan kesucian agama Islam, hal-hal berkaitan akidah dan junjungan besar Nabi Muhammad SAW adalah sesuatu yang tidak perlu dijadikan bahan politik," kata beliau dipetik Umno Online hari ini.

Ahli Parlimen Putrajaya ini mengulas berkaitan kenyataan dikeluarkan Penolong Setiausaha 1 Pemuda Pas Pusat, Khairul Fahmi Mat Som menerusi Twitter baru-baru ini.

Dalam tweetnya, pemimpin Pas tersebut telah mengaitkan Nabi Muhammad SAW dengan kononnya akan turut dilibatkan dalam video seks yang didakwanya adalah perbuatan Umno.

"Barisan Nasional dan Umno tidak pernah terlibat dengan mana-mana agenda sedemikian apatah lagi hal-hal yang melibatkan perlakuan moral dan keruntuhan akhlak.

"Semua dakwaan yang dibuat kepada pemimpin pakatan pembangkang berkaitan salah laku moral dan penyebaran video adalah melibatkan individu tertentu dan bukannya urusan parti, apatah lagi untuk mengaitkannya dengan Rasulullah SAW," kata beliau.

Dalam hal ini beliau menggesa masyarakat untuk membuat penilaian berdasarkan apa yang berlaku.

"Kita perlukan pemimpin yang matang, yang dapat membawa kepada kemajuan keseluruhan dan memberi tauladan berguna kepada rakyat," tambah Tengku Adnan.

Khairul Fatmi Mat Som yang dipetik Sinar Harian hari ini mengakui kenyataan mengenai 'video seks Nabi' yang dipapar menerusi Twitternya 27 Mac lalu adalah kenyataannya sendiri.

"Itu kenyataan saya sendiri. Tidak, (akaun Twitter) bukan diceroboh," katanya.

Ditanya mengapa beliau buat kenyataan sedemikian yang diketahui boleh mengundang kontroversi malah dituduh menghina Nabi, sambil tertawa, Khairul Fahmi berkata, "Tunggu saja nanti, sekarang saya tak mahu cakap apa-apa lagi. Setiap orang ada persepsi sendiri, setiap yang berlaku pasti ada sebab," kata beliau.

Pemimpin Pemuda Pas itu juga hanya berkata, "terpulang kepada siapa yang membaca."

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Dr Harun Taib pula berkata, kenyataan Khairul Fahmi mungkin merujuk kepada sikap Umno yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mengatasi musuhnya.

"Benda ini (video seks) tidak wujud dan adalah mustahil untuk Baginda melakukannya. Mungkin perbandingan yang dibuat hanya untuk menunjukkan betapa teruknya Umno.

"Mereka sanggup keluar video tidak baik orang tidak bersalah. Jika Umno wujud pada zaman Rasulullah, mungkin mereka akan buat perkara itu," katanya.

Harun mengakui tindakan Khairul Fahmi membuat perbandingan dengan Rasulullah SAW kurang sesuai.

Selangor kini jadi tumpuan 'parasit' politik

Posted: 31 Mar 2013 07:31 PM PDT

TANJONG KARANG - Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Noh Omar menyifatkan negeri itu kini menjadi tumpuan 'parasit' politik yang telah ditolak penduduk negeri lain.

Katanya kedatangan mereka itu yang sebelum ini bertanding di luar Selangor juga memberi gambaran pakatan pembangkang tidak mempunyai anak tempatan berkaliber untuk diletak sebagai calon.

"Nampaknya suami kata nak bertanding di Selangor, ini isteri pula (nak bertanding) di DUN (dewan undangan negeri), jadi dua-dua lari dari Pulau Pinang datang ke Selangor. Kenapa tidak bawa sekali anak-anak bertanding di sini? Orang Selangor sudah tidak ada ke yang layak jadi wakil rakyat?" katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Noh merujuk kepada desas-desus Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dan isterinya yang juga Presiden PKR Datin Seri Dr Wan Azizah
Wan Ismail mahu bertanding di Selangor pada pilihan raya umum ke-13 ini.

Mengulas lanjut, Noh berkata perbuatan pemimpin pakatan pembangkang itu juga membayangkan mereka tidak menghargai pemimpin tempatan.

"Biar orang Selangor jadi penonton sahajalah, kerja kuat-kuat dia bawa orang luar, ini lebih teruk daripada kroni," kata Noh sinis.

Beliau juga berpandangan wujud masalah dalaman yang serius dalam PKR Selangor apabila Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim seolah-olah mengiktiraf Dr Wan Azizah menjadi menteri besar di Selangor selepas ini.

"Kumpulan (Timbalan Presiden PKR) Azmin (Ali) nak tolak dia (Khalid) jadi menteri besar, dia pun tidak mahu Azmin jadi menteri besar, jadi dia kata biarlah Wan Azizah jadi menteri besar.

"Mereka belum pasti akan menang tetapi sudah ada adu domba antara mereka siapa nak jadi menteri besar...nampak sangat PKR Selangor berpecah," katanya.

Semalam Abdul Khalid dilapor berkata Dr Wan Azizah layak menjadi menteri besar negeri itu ketika ditanya khabar angin bahawa Presiden PKR tersebut akan bertanding di kerusi Dun di Selangor.

Sebelum ini, Azmin dilapor berkata Selangor akan menerima menteri besar yang baharu kerana khidmat Abdul Khalid lebih diperlukan pada peringkat pusat jika pembangkang berjaya ke Putrajaya.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani sebelum itu hadir pada majlis pecah tanah Institut Pengurusan Peladang Tanjong Karang dan pelancaran "touch point" peringkat Lembaga Pertubuhan Peladang Selangor di sini. - Bernama

(Video) Sandiwara UMNO 'upah' anak gadis jadi pelacur di Kelantan?

Posted: 31 Mar 2013 06:15 PM PDT

Malam semalam siaran berita paling dibenci pebangkang, Buletin Utama menyiarkan laporan mengenai anak-anak gadis yang sanggup menjadi pelacur di usia begitu muda di Kelantan.

Majoriti gadis-gadis yang ditemuramah memberi alasan kesempitan hidup, kemiskinan keluarga telah memaksa mereka terjerumus dalam kancah keji ini.

Dasyat, negeri serambi Mekah yang mana pembangunannya berteraskan agama, pembinaan hotelnya mengikut syariat (tidak menyediakan alkohol) dan begitu juga pembinaan rumah-rumah baru wajib mempunya tiga kerana seperti disarankan Islam terjadi begini rupa!

Bagi pendokong-pendokong PAS, pasti menuduh anak-anak gadis malang ini adalah upahan UMNO yang sengaja mahu memburuk-burukkan negeri di bawah pentadbiran Nik Aziz ini walaupun ianya kebenaran yang amat pahit untuk mereka telan.

Itulah yang terjadi akibat kebajikan rakyat diabaikan disebalik takbir yang mereka laungkan....

Ubah la wee!

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 01 Apr 2013 03:12 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


HARUN DIN DOAKAN PENGIKUT ANWAR DAN KIRAM KEMBALI KE PANGKAL JALAN

Posted: 01 Apr 2013 07:36 AM PDT

Rukun iman penyokong taksub Anwar dan pakatan;

1. Percaya kepada Allah tuhan bagi semua jenis agama.

2. Percaya kepada DS Rosmah menemukan ajal Altantuya dan jangan percaya kepada pengakuan bapa Altantuya, PM dan Isteri tidak terlibat.
 
3. Percaya kepada akuan bersumpah mendiang Balasubramaniam yang pertama dan jangan percaya kepada Akuan Bersumpah yang kedua.

4. Percaya kepada pengakuan "reverse" bapa Saiful dan jangan percaya kepada sumpah laknat sambil mengangkat Al Quran yang dilakukan oleh Saiful sebagai mangsa supaya Allah melaknat dirinya jika dia tidak bercakap benar.

5. Percaya kepada gambar super imposed Altantuya dan Ismail Kiram bersama DS Najib. Tetapi jangan percaya kepada video tulin Anwar bersama chinadoll. Jangan percaya kepada sumpah laknat Dato Eskay di dalam masjid sambil mengangkat Al Quran tetapi wajib percaya kepada sumpah mendiang Balasubramaniam yang dibuat bersaksikan kitab hindunya, walaupun jelas Bala sudah dimakan sumpah.

6. Percaya kepada video anak Allahyarham Rahman Yaakub mendedahkan skandal Taib Mahmud, tapi jangan percaya kepada video Anwar bersama mahasiswa jantan di KL Hilton yang telah dirakam sendiri melalui handphone pasangannya.

Itulah di antara pegangan iman dan kepercayaan para pengikut "taksub dan buta hati" para penyokong Anwar dan pakatan yang terbaru, sebaik saja kalimah Allah dipinda untuk kegunaan semua agama. 

"Puak pentaksub dan manusia berakal terbodoh di dunia" ini mungkin berijtihad bahawa Rukun iman yang sebenar telah mansuh sebaik saja penggunaan kalimah untuk semua agama ini berkuatkuasa. Fakta untuk menguatkan hujah ijtihad ini ialah kitab Injil juga mansuh secara automatik sebaik saja kitab Al Quran diturunkan.

ASTAGA..!! MAJLIS PAKATAN MENGHIDANGKAN SOP DAGING KAMBING+BABI+ ULAR!!

Posted: 31 Mar 2013 06:08 PM PDT

Melakukan perubahan atau "change" bak kata Lim Kit Siang, mestilah bertujuan perubahan ke arah lebih baik dari keadaan sediada.

Di Malaysia, kalau sekadar untuk mengubah parti yang memerintah, itu bukan perubahan kerana kepimpinan pembangkang yang ada hari ini adalah kumpulan yang sama yang telah sekian lama ditolak oleh majoriti rakyat negara ini.

Perubahan sebegini bukanlah perubahan yang sehat. Ia hanyalah sekadar untuk mengubah-ngubah selera. Soal pembentukan kerajaan bukan seperti mengubah menu makanan. Bila sudah muak makan daging, makan ikan. Bila sudah muak makan sayur petola, tukar pula sayur pegaga.

Kalau sekadar mahu menukar kerajaan disebabkan mahu menghukum kerajaan BN seperti yang diingatkan oleh Tun Daim, adakah selepas BN dihukum maka perubahan yang berlaku secara automatik akan menjadi lebih baik?

Untuk menghukum BN, mesti ada sebab yang jelas. Sebab yang jelas itu mestilah yang berhubungkait secara langsung dengan kehidupan serta keperluan rakyat seperti faktor kestabilan politik, agama dan ekonomi, faktor keselamatan dan perkhidmatan kepada rakyat. 

Adakah BN gagal memenuhi semua tuntutan ini?

Semua tuntutan dan amanah yang dipertanggungjawabkan ini, terbukti  sangat berjaya di bawah pentadbiran BN. Program yang begitu transformatif di bawah "Dasar Najib" diakui oleh dunia akan keberkesanannya.

Keyakinan pelabur luar meningkat. Perniagaan dalam negara berkembang. Petunjuk-petunjuk ekonomi menampakkan peningkatan ketara. Petunjuk kepada semua peningkatan ini boleh dilihat dari pungutan hasil cukai yang meningkat dan dijangka pada tahun taksiran 2012/2013, jumlah pungutan akan meningkat lebih RM5 billion kepada jumlah keseluruhan RM130 Billion.

Golongan sasaran terutama yang berpendapatan di bawah RM3,000 sebulan, dan golongan belia serta pelajar dibantu dan ditampung "keperluan hidupnya" secara langsung oleh kerajaan melalui  BRIM, BLIM, KedaiR1M, Klinik Rakyat 1Malaysia, tuisyen fee, sumbangan tunai pelajar dan mahasiswa dll program.

Tiada kerajaan dan negara di dunia ini yang menjalankan "mekanisma bantuan rakyat" sepertimana yang telah dilakukan oleh pentadbiran DS Najib.

Pembangkang mempergunakan "slogan rakyat" untuk memikat hati rakyat, manakala BN bertindak memenuhi segala aspirasi dan keperluan rakyat yang memerlukan.

Pembangkang mempergunakan "janji-janji" hanya sekadar untuk menarik sentimen dan perhatian rakyat, tetapi BN tangkas memenuhi segala janji-janji melalui program "janji ditepati".

Pembangkang hanya "melalak" dihadapan rakyat, tetapi BN mengorak langkah dan sentiasa mengkaji apa lagi yang kurang dan harus dilakukan untuk rakyat.

Pembangkang bermatlamat hanya sekadar mahu menyahkan Bn dati Putrajaya dengan senjata "janji"  di atas kertas, tetapi BN mahu mengekalkan kuasa kerana BN mahu meneruskan dan memperbaiki lagi agenda kejayaan yang telah dijanjikan dan dipenuhi untuk rakyat dan negara.

Letakkan muka Lim Kit Siang, Anwar dan Hadi berserta dengan senarai janji-janji di sebelah, dan letakkan muka DS Najib dan TS Muhyiddin berserta dengan segala rekod pencapaian BN sepanjang 4 tahunbmelakukan transormasi. 

Buatlah perbandingan secara realistik dan berpijaklah di bumi nyata. Perubahan apa sebenarnya yang dimahukan oleh oleh pembangkang untuk rakyat?

Adakah pembangkang mahu mengubah dari keadaan kestabilan ekonomi kepada ketidaktentuan ekonomi? 

Adakah pembangkang mahu mengubah dari "matlamat untuk berkuasa" bagi memastikan kestabilan dan keharmonian rakyat dan negara kepada "matlamat untuk menyahkan BN dari Putrajaya" di atas faktor marah dan keagungan kuasa semata-mata?

Adakah pembangkang mahu mengubah "amalan perkongsian kuasa" yang adil dan saksama secara muafakat melalui dasar BN yang telah terbukti berjaya kepada amalan perkongsian kerajaan secara "perkahwinan cina buta" yang penuh dengan niat dan agenda tersendiri di antara komponen pakatan?

Bagaimana PAS mahu mentadbir negara yang cenderung kepada Islam dengan rakan DAP yang akan berjuang "over my dead body" jika OAS cuba untuk cenderung ke arah Islam.

Bagaimana PAS mahu berjuang mempertahankan kesucian Islam dengan rakan yang mahu kebebasan mutlak, yang mahu kalimah Allah dikongsi bersama dan yang mahu LGBT dibenarkan asalkan ianya dilakukan secara sembunyi-sembunyi?

Bersediakah rakyat memberi peluang kepada pakatan yang jelas berbeza kecenderungan dan prinsip perjuangan mereka di antara satu sama lain hanya semata-mata kerana mahu menghukum BN? 

Siapa yang akan dihukum dan terhukum akhirnya nanti, bila DAP memperjuangkan agenda kesamarataan dan chauvinismanya, PKR menekankan prinsip kebebasan mutlak, manakala PAS menekankan soal Islam?

Siapakah yang sanggup makan "sup daging campur" yang terdiri dari campuran daging kambing, babi dan lidah ular? 

tun faisal dot com

Posted: 01 Apr 2013 01:57 PM PDT

tun faisal dot com


[Video] Krisis Air - Selangor Pasti Hancur dah ada 95,000 views. JOM #ubahSgor #tolakPR

Posted: 01 Apr 2013 01:30 AM PDT


Undilah kami lagi, Selangor pasti hancur.....

Nik Aziz GAGAL siri-2 - Kes rogol meningkat, HIV/AIDS tertinggi #TukarKelantan

Posted: 31 Mar 2013 11:00 PM PDTKelantan catat peningkatan kes rogol

KOTA BHARU 9 Sept (2011) . - Negeri ini mencatatkan peningkatan mendadak bilangan kes rogol membabitkan remaja perempuan berusia 13 hingga 15 tahun dalam musim perayaan ini terutamanya sejak dua minggu lalu.

Lebih malang dalam kebanyakan kes, mangsa dirogol secara bergilir-gilir.

Pemangku Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, dalam tempoh seminggu sebelum dan selepas 1 Syawal lalu jenayah itu bertambah mendadak.

Beliau yang bimbang jenayah rogol secara bergilir-gilir menjadi trend terkini remaja di negeri itu bagaimanapun tidak menyatakan bilangan kes dalam tempoh itu.

"Walaupun kes dicatatkan masih rendah iaitu 197 sepanjang lapan bulan pertama tahun ini berbanding 206 kes dalam tempoh sama tahun lalu, tetapi ia meningkat dalam tempoh dua minggu lalu," katanya.

Beliau ditemui selepas majlis pemimpin bersama rakyat di Kampung Tok Panjang, Kedai Buloh, anjuran Persatuan Sukan Tomoi Kelantan, di sini hari ini.

Hadir sama Ketua UMNO Bahagian Pangkalan Chepa, Dali Husin dan Pengerusi Persatuan Sukan Tomoi Kelantan, Mat Hassan Jusoh.

Mazlan sehubungan itu berharap ibu bapa dan penjaga tidak membenarkan anak gadis mereka sewenang-wenangnya keluar bersama teman lelaki.

"Mungkin sempena musim perayaan, ibu bapa beri kelonggaran untuk anak gadis mereka keluar berjumpa teman lelaki," katanya.

Mengenai Ops Sikap Ke-24 di negeri ini yang berakhir 5 September lalu, Mazlan memberitahu, ia mencatatkan sebanyak 834 kes dengan 26 kematian.
Kelantan Juara AIDS Tiga Tahun Berturut-Turut

Tujuh hari lepas kita dikejutkan dengan perangkaan yang dikeluarkan Polis Kelantan yang menunjukkan kes rogol meningkat mendadak di Bumi Tadahan Wahyu negeri Islam pimpinan ulama tersohor Pas, Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. Sumber: Klik di sini

Hari ini pula satu perangkaan yang mengejutkan juga sampai lagi ke pengetahuan kita.

Kali ini melibatkan di negeri pimpinan ulama Pas yang menjadi penyumbang utama bilangan penyakit HIV, AIDS di Malaysia.

KOTA BHARU 15 Sept (2011). – Jumlah penghidap HIV dan AIDS di Kelantan pada tahun lepas adalah tertinggi di Malaysia jika dibandingkan dengan negeri-negeri lain.
Statistik Kementerian Kesihatan mendapati setiap 28.8 bagi setiap 100,000 penduduk Kelantan telah dijangkiti penyakit yang tiada ubat itu.

Pemegang Amanah Majlis AIDS Malaysia, Dr. Illias Adam Yee berkata, ia diikuti dengan negeri Pahang dengan 24 daripada 100,000 penduduknya dijangkiti HIV, Kuala Lumpur (18) dan Johor (15.5) serta kesemua negeri ini melebihi dari kadar jangkitan HIV keseluruhan di Malaysia iaitu 12.9.

Beliau berkata, jumlah jangkitan baru HIV di Kelantan dari Januari sehingga Disember tahun lalu ialah sebanyak 462 orang manakala kematian disebabkan AIDS ialah 88 orang.
"Ancaman terbesar pada masa sekarang ialah jangkitan HIV yang menular melalui hubungan kelamin. Jika dilihat dari transmisi HIV, hubungan seksual (heteroseksual, homoseksual dan biseksual) adalah faktor utama jangkitan ini iaitu 48.7 peratus diikuti perkongsian jarum (47.4 peratus).

"Dahulu, trend jangkitan kes-kes HIV melalui hubungan kelamin yang tinggi ialah di negeri-negeri sempadan seperti Kelantan, Kedah dan Johor tetapi kini trend yang sama juga berlaku di Selangor atau Wilayah Persekutuan.

"Pihak kami akan terus bekerjasama dengan pihak terlibat dengan mengadakan kempen untuk mendidik orang ramai mengenai penggunaan kondom dan seks yang selamat untuk mengurangkan penyakit ini," katanya kepada pemberita selepas menerima sumbangan sebanyak RM15,000 dari Hotel GRV di sini, hari ini.

Sumbangan itu merupakan 10 peratus daripada keuntungan kasar promosi bufet Ramadan Hotel GRV pada bulan lepas.

Majlis penyerahan cek sumbangan tersebut disampaikan oleh Pengurus Besar GRV, Vincent Chua dalam satu majlis ringkas kepada Dr. Illias.

Dr. Illias Adam berkata, sepanjang tahun lepas sebanyak 3,652 kes jangkitan HIV telah dilaporkan dan ia menjadikan jumlah keseluruhan sejak tahun 1987 sebanyak 91,632 kes.

"Sejumlah 2,985 (81.7 peratus) kes jangkitan HIV terdiri daripada lelaki dan 668 (18.3 peratus) adalah perempuan. Majoriti kes iaitu 88.7 peratus jangkitan masih berlaku di kalangan mereka yang berumur di antara 20-49 tahun.

"Statistik Kementerian Kesihatan juga menunjukkan bahawa majoriti daripada penularan HIV berlaku di kalangan orang Melayu iaitu 65,235 atau 71 peratus daripada jumlah penghidap HIV di seluruh negara," katanya.

Sumber: utusan

Untuk pengetahuan semua, Kelantan bukan sahaja menjadi juara AIDS pada tahun 2010. Mereka juga adalah juara bertahan sejak 2008. Selangor juga sedang mencatat trend peningkatan kerana semakin hari semakin banyak pusat maksiat yang dibuka di negeri itu.

KOTA BHARU: Kelantan menjadi negeri paling tinggi mencatat kadar jangkitan HIV untuk tempoh dua tahun, sejak 2008 hingga 2009.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, berkata kadar jangkitan HIV bagi tempoh berkenaan di negeri itu menunjukkan peningkatan hampir empat kali ganda berbanding kadar di seluruh negara.

Katanya, pada 2008, kadar jangkitan HIV di Malaysia pada nisbah 13.3 orang, manakala 10.8 orang pada 2009 bagi setiap 100,000 penduduk, sedangkan Kelantan mencatat nisbah 47 orang pada 2008 dan 37.2 orang tahun berikutnya.

"Peningkatan kes wanita dijangkiti HIV di negara ini juga membabitkan negeri itu dengan jumlah tertinggi iaitu 1,211 kes, diikuti Johor (1,124 kes) dan Selangor (1,107 kes).

"Ekoran peningkatan kes ini, saya meminta seluruh rakyat Kelantan segera melaksanakan Gempur Aids iaitu satu program bagi membendung peningkatan kes HIV dan Aids di negara ini," katanya pada majlis Pelancaran Sambutan Hari Aids Sedunia 2010 peringkat kebangsaan, di sini, semalam.

Teks ucapannya dibacakan Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Kesihatan Awam), Datuk Dr Hasan Abdul Rahman. Turut hadir, Pengarah Kesihatan Negeri, Dr Mohd Kamal Hasan dan Presiden Majlis Aids Malaysia, Datuk Zaman Khan.

Liow berkata, senario HIV di negara ini sudah berubah berbanding 10 tahun lalu yang mencatat 75 peratus kes dikesan akibat berkongsi jarum suntikan, berbanding tahun lalu hanya mencatat 55 kes saja.

Bagaimanapun, katanya, kes jangkitan melalui hubungan seksual menunjukkan peningkatan berbanding 10 tahun lalu daripada 18 peratus kepada 32 peratus tahun lalu dan terus meningkat tahun ini.

"Nisbah wanita dijangkiti HIV juga semakin meningkat dengan 3,206 suri rumah dijangkiti sehingga September lalu dan golongan ini diminta menasihatkan suami yang menagih dadah menjalani ujian HIV serta memakai kondom apabila membuat hubungan kelamin," katanya.

Beliau berkata, dengan pelbagai langkah pencegahan penyakit dilaksanakan secara menyeluruh membabitkan kerajaan dan agensi lain, kes HIV semakin menurun daripada 6,756 pada 2003 kepada 3,080 kes pada 2009, manakala bagi sembilan bulan pertama tahun ini, hanya 2,741 kes HIV baru dilaporkan.

"Kes jangkitan HIV di negara ini masih tertumpu di kalangan mereka yang berisiko tinggi iaitu 71 peratus membabitkan perkongsian jarum suntikan ketika menagih dadah dan 19 peratus menerusi hubungan seks.

"Kerajaan membelanjakan kira-kira RM32.5 juta setahun bagi memberi rawatan serta perkara berkaitan kepada pesakit dan akhir tahun lalu, seramai 9,962 sudah menerima rawatan antiretroviral (ARV)," katanya.

Sementara itu, Zaman berkata, gaya hidup bebas seperti dilakukan segelintir lelaki termasuk dari negeri ini yang selalu ke pekan Golok, Selatan Thailand, menjadi punca meningkatnya penyakit HIV di Kelantan.

Sumber: bharian

Syabas Pas, itulah berkat pemerintahan tok guru dan ulama selama 20 tahun di bumi KelantanNik Aziz GAGAL! 23 Tahun Kelantan mundur ekonomi, sahsiah #TukarKelantan

Posted: 31 Mar 2013 08:00 PM PDTKelantan after dark

A SHAM: Kelantan's social fabric is being ripped apart by state govt's apathy

KELANTAN Pas' carefully managed image of an Islamic state, free of vice, is nothing more than a sham.
In a three-day tour of several main districts, including the state capital Kota Baru, the New Straits Times' Special Probes Team uncovered a thriving vice industry involving prostitution, drugs and illegal gambling.
This begs the question: how is it that the team found out about this in three days, when the state government, which rejects everything that is unIslamic, couldn't get a handle on the problem even after administering the state for 23 years? In many of these cases, the activities were conducted right under the noses of the state authorities and local councils.
The problem is so deeply rooted in the culture and psyche of the state that children as young as 15 know where to look for drugs and prostitutes.
Within half an hour of reaching Kota Baru, the team was shown by a local fixer how to procure pil kuda, the locals' drug of choice. The transaction went off without a hitch, in broad daylight, and along one of the busiest roads in town. (See accompanying story and video.)
Under the Pas administration, any form of open entertainment is illegal. Minutes away from Bazar Tok Guru, however, the team found a disco. We heard the throbbing bass of techno beat from inside our car long before we got to the spot. At first glance, it could have been mistaken for a simple shoplot. There was no sign. The only giveaway was the dim green-hued lighting and a sign on the doorway that read "Makanan dan minuman untuk orang bukan Islam".
Opening the door, the disco was packed to the rafters. It was almost like one of the countless, third-rate discos mushrooming in Selangor. Multicoloured-lights and the mind-numbing, pounding drone of techno music assaulted our senses. Ladyboys dressed in miniskirts and revealing tops came over to take our orders, almost invariably, they offered us beer.
Some of the transexual "waitresses" were gyrating to the music with some of the guests. Several Muslim patrons could be seen swaying to the music while sipping cold beer and revelling in the attention of the ladyboys.
The team spent the rest of the night bar-hopping. Tucked away in some faraway corner of Tumpat, a 30-minute drive from Kota Baru, kilometres from civilisation and surrounded by jungle, was a sundry shop with huge wire-mesh doors, a small beat-up table, stacks of eggs and other provisions on one side, a cooler on the other. A small alleyway leads out to the back section where round tables dot the garden and where liquor is served by scantily clad waitresses.
If you're looking for more than drinks, a quick chat with the proprietor will get you a massage. Anything extra would depend on how smooth a talker you are and the thickness of your wallet.
A short hop down the same stretch of road and we pulled up at another establishment. The owner, a medium-built Chinese man met the team at the gate. He had seen us pull up and park along the main road, along with a sizeable number of vehicles. He immediately said that they could not accept any more customers because they did not have enough waitresses. The demand for this kind of service was evidently high.
We got back in the car and headed for Tanjung Mas, where the team had heard about an open air karaoke joint that was popular among locals and was open until 5am. As we rounded the bend, we could hear the strains of a poorly executed goyang Inul made popular by Indonesian dangdut queen, Inul.
In the state where the checkout counters of a supermarket are segregated by gender, ostensibly to prevent sexual temptation, the singer's Goyang Gerudi moves sent temperatures and heart rates right through the roof.
The patrons, most of whom were middle-aged men, were lapping it up, cheering the singer on. Several elderly women joined in the fun, dancing cheek-to-cheek and mingling freely with other male guests.
The team also discovered the growing subculture of black metal and punk rock in a conservative state that already frowns upon traditional forms of entertainment including dikir barat.
At an underground gathering of local bands, the common refrain was clearly anti-state government, with The Sex Pistols and Nirvana delivered in heavily Kelantanese-accented English.
The second day, the team trolled the streets looking for information on where to find prostitutes. The odds, we thought, would not be in our favour. However, early on, we were told by petrol station attendants, burger sellers, bell boys and 24-hour convenience store clerks that our best bet would be in Jalan Limau Manis and Jalan Gajah Mati, in the heart of Kota Baru.
Several hotels, from budget to the more reputable ones, were known to be the favourites of locals looking for sexual gratification.
At 3am, as the team cruised along Jalan Limau Manis, we saw a tudung-wearing prostitute together with her ladyboy friend. Both approached our car and initial negotiations began. Keeping an eye on them were two minders positioned near a petrol station, including one stationed across the road in an overwatch position.
Their rate was RM150 for a full, 12-hour service. Our talks broke down with the appearance of three cops on motorcycles.
Moving on to Jalan Gajah Mati, the team managed to convince two prostitutes, a college student and a high-school dropout who wanted to supplement their income, to come back to our hotel for a tell-all.
This came as we failed to get several Thai prostitutes we met in the area to talk to us. (See video and accompanying story.)
Initially hesitant, they both agreed, in return for RM300 to be split between them. Our negotiations took place under the faint glow of sodium lighting. Everywhere around us were bunting and posters with the face of spiritual leader Datuk Nik Aziz Nik Mat, an omnipresent reminder of Pas' supposed Islamic credentials.
No choice but to sell body
"HOK mudo ado, tua ado, oghe gome ado, hok napok ale ado gok... Ingak nok keno igak, tapi dok, dio gelenya nok maen" (There's the old, government servant, the pious looking... I thought he was going to turn me in but he wanted sex).
To Nabilla, 17, her prospects are bleak. Dropping out of school at 15, the fourth child in a family of eight was tired of her existence. Meals were never a regular affair, as farmers, her parents struggled to make ends meet and feed her seven siblings. In a show of selflessness, Nabilla decided to quit school.
In the early part, she tried to look for jobs to help her parents out but in her village in the district of Kuala Krai, jobs, if any, were hard to come by. She hung out with her friends for a while -- mostly dropouts, too -- before trying her luck in Kota Baru, at the insistence of a friend.
She bunked in, rent-free at the friend's place and tried to look for jobs, A waitressing opening paid RM400 a month but the schedule was gruelling, the work back-breaking. Another offer was at the local supermarket, it paid RM50 more but Nabilla decided to go with the waitressing job. It provided free meals.
Being young and vivacious, the male customers tried to get her attention, offering a good time, fun and money. She didn't take the bait but noticed that her housemates were bringing home strangers. They would disappear behind closed doors. These girls were well dressed and could afford to pamper themselves once in a while. Nabilla wanted in, too. A chance meet with a middle-aged man at the restaurant where she worked, led her to the world of prostitution. In just a few short months, she was making RM1,200 a month, a sum which a school dropout could only dream of.
"I am young and pretty, I still have many more years ahead of me. If those in their 20s, 30s and even 40s can be in demand, I think my prospects are good.
"I have been doing this for less than a year. Many I know can earn up to RM2,000," her tone at mentioning the amount, indicating that this was her target.
Julia's story echoes Nabilla's. Driven to vice by economics, the 19-year-old began to offer her services as soon as she entered a private skills-training college. Her parents made it clear that they could not fund her college education after she barely made it through her Sijil Pelajaran Malaysia.
Julia's steely determination masks the pain she goes through every time she turns a trick. Her ultimate goal is to break free from the shackles of poverty and change her life -- for herself, her sisters and parents.
"If by doing this, I can change my life, then it's a sacrifice I'm willing to make."


Unjuran Rafizi untuk pendidikan percuma salah, unjuran #HargaKereta pun hancus #ManifestoBukanJanji

Posted: 31 Mar 2013 05:00 PM PDT


Nasib baik budak Rafizi ni tak duduk Petronas lagi. Kalau tidak, silap-silap Petronas bangkrap dalam masa beberapa bulan je. Apa punya akauntan la - fakta dan unjuran tak betul, main tembak ikut suka je... Hancus PR ni sebenarnya.Hujah Dibalas Hujah!!!Raafizi Kantoi Cubaan Seleweng Minda Rakyat Isu Harg Kereta...

Hujah dbalas hujah...tak payah dengar hujah rafizi yang maha merepek..anda perhatikan setiap gambar-gabar di bawah...nilai sendiri...Kata Pakteh...!!

Posted: 01 Apr 2013 01:44 PM PDT

Kata Pakteh...!!


#SaveKedah: Tak perlu serang pun Pas (Pas Kedah) dah longlai

Posted: 31 Mar 2013 07:44 PM PDT

Belum pernah terjadi dalam sejarah perjuangan Pas, ahlinya tanpa mengira kedudukan berebut untuk menjadi calon. Jika dulu setakat teringin tapi kali ni boleh dikategorikan benar-benar bernafsu.

Pakteh cuba mencari punca mengapa keghairahan mereka menjadi begitu tinggi hingga terkadang kelihatan klimaknya terlalu awal. Cubalah rakan-rakan ahli Pas bertanyakan golongan lama dalam parti yang warna hijau mengalir dalam darahnya. 

Analisis mudah yang boleh dibuat oleh semua orang ialah PR menang besar PRU12 dan Pas Kedah baru mula menikmati harta rampasan perang. Itu jawapan semua orang dan Pakteh tidak terkecuali. Namun begitu hati kecil Pakteh merasakan apakah teruk sangat Pas Kedah hingga terlupa segala pahit perit perjuangan insna-insan terdahulu?. Lemah sangatkah jati diri Bangsa Pas apabila tersungkur dek kenikmatan menduduki kerusi empuk?. 

Akhirnya Pakteh menyedari, kekalutan yang berlaku dalam Pas hari ini bukanlah dek kerana rampasan perang semata-mata. Kebodohan yang ditunjukkan kebelakangan ini juga bukan kerana terlupa jati diri Bangsa Pas sahaja. Sebenarnya ada PUNCA yang lebih besar yang tidak disedari secara langsung oleh Bangsa ini.

Mengimbau kembali sebelum merdeka, UMNO dan sekutunya mempunyai jati diri yang begitu kuat malah setiap ahli akan berusaha untuk menampilkan calon yang terbaik dalam setiap pelihanraya. Sekitar 70an UMNO yang menerajui pemerintahan negara berhadapan dengan situasi pelik apabila ada anak muda Melayu yang memberontak menggunakan kaedah Yahudi. Belum pernah ada sebelum itu anak Melayu bangkit memberontak terhadap kepimpinan negara semata-mata dengan alasan yang dipalsukan atau bahasa mudahnya menipu. Anak muda Melayu ini tanpa malu mendakwa nyawa rakyat negara ini telah melayang dek kerana KELAPARAN di Baling dan penipuan ini menyebabkan Anak Muda Melayu bangkit memberontak terhadap kerajaan pimpinan UMNO.

1982 menjadi titik pelik kepada sejarah perjuangan UMNO apabila anak muda Melayu yang awalnya memijak UMNO kini melangkah penuh bergaya dengan permaidani indah menjadi hamparan aluan kehadirannya. Malang buat UMNO kerana bermula dari tarikh itulah, segala jati diri dan semangat cintakan parti mulai runtuh. Anak Muda ini dengan rakus memijak sesiapa sahaja yang menjadi penghalang dengan segala cara yang tidak pernah dilakukan oleh ahli UMNO sebelumnya. UMNO melalui fasa yang amat teruk apabila tangan jalang anak muda ini merosakkan setiap integriti yang dibina oleh UMNO selama puluhan tahun. 

Selepas 16 tahun, 1998 menjadi detik keramat apabila individu yang merosakkan UMNO ini akhirnya diterajang keluar dari parti. Mungkin bagi pandangan orang lain, sudah agak terlambat kerana membiarkan UMNo dirosakkan selama 16 tahun tetapi Pakteh berpandangan, lebih baik rosak 16 tahun dari terus membiarkan UMNO rosak dan hancur buat selama-lamanya. 

Keuntungan yang diperolehi UMNO menjadi berlipat kali ganda apabila Pas menyambut baik perosak UMNO ini. 

Hari ini, jika anda amati mengapa Pas menjadi caca merba dan sudah terkeluar dari landasan perjuangannya, Anwar Ibrahim adalah jawapannya. Tidak ada individu lain yang boleh dikaitkan dengan kerosakan yang dialami Pas ketika ini. 

Pernahkah anda terfikir Pas bergaduh sesama Pas?
Pernahkah terjadi Exco kanan Pas "diculik"
Pernahkah terjadi Pegawai yg dilantik mencerca sesama ahli parti?
Pernahkah ahli Pas memaki hamun pemimpinnya?

Jika UMNO perlukan 16 tahun untuk rosak, Pas juga sebegitu, 1998 hingga kini sudah melangkau 15 tahun dan kesannya sama...Pas sudah rosak.

UMNO yang rosak kini sudah diperbaiki sedikit demi sedikit dan akhirnya Pakteh percaya...PRU13 UMNO akan menampilkan insan yang berjuang demi Agama, Bangsa dan Negara dan Pas terpaksa bersingsing lengan untuk memilih calon pilihan puak masing-masing. Tahniah Anwar....

p/s: Ketua Wanita UMNO akan Kak Jat bekerja keras membantu kemenangan Raja Nong Chik, dan Kak Jat takkan bertanding kali ni. Tahniah Kak Jat....keikhlasan anda dihargai.

Cucu Tok Selampit

Posted: 01 Apr 2013 01:40 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Lagi Gambar Seks Ahli Majlis PGayR Dan Naib Pengerusi Wanita PGayR Penang Tersebar

Posted: 01 Apr 2013 07:29 AM PDT
Satu demi satu kita dihidangkan dengan video dan gambar seks Ahli Majlis PGayR. Belum sempat reda isu Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani dan juga Ketua Penerangan PGayR Merbok, Saharuddin Hamid, yang ditangkap melancap di hadapan komputer yang sedang "online" (Maaf CTS tidak siarkan posting dan video berkenaan kerana geli geleman dan memualkan), tersebar pula gambar bogel di antara Ahli Majlis PGayR, Tan Seng Kiat bersama pasangannya, Naib Pengerusi Wanita PGayR Penang yang dikenali dengan Karolin. Sumber asal CTS perolehi daripada Anak Seberang.

Tahniah ahli-ahli PGayR. Pemimpin-pemimpin anda tidak sunyi daripada adengan-adengan seks. Kalau betullah hubungan terlarang tu berlaku di antara dua individu berkenaan, ia memang sangat memalukan dan juga mengesahkan bahawa parti pembangkang PGayR ini memang ada masalah moral yang sangat kronik. Nampak gayanya Assmin Ali, Raja Ice Cream Negara mempunyai rakan yang suka melakukan seks di bilik mandi! Ingat PgayR Ingat Seks Bebas!

Gambar Biadap Dan Keanak-Anakan @teressakok - Inikah Gaya Seorang YB Selangor?

Posted: 31 Mar 2013 10:49 PM PDT


Inilah wajah sebenar seorang EXCO Kanan DAPig Selangor, Teressa Kok. Anda boleh memilih untuk tidak menyokong parti pemerintah. Anda juga boleh memilih untuk tidak menyokong konsep 1Malaysia. Namun tindakan sebegini CTS rasakan biadap dan keterlaluan serta keanak-anakan dan tidak sesuai dipamerkan oleh seorang Yang Berhormat, Ahli Parlimen dan EXCO Kerajaan Negeri. 

Teressa Kok boleh memilih untuk berdiri tegak atau langsung tidak hadir ke majlis tersebut. Yang bergambar dengannya bukan calang-calang orang. Inilah pengundi-pengundi yang berdaftar di Seputeh, walauun mereka mengambil pendirian untuk menyokong Barisan Nasional. Tindakan EXCO Kanan ini juga turut mendapat kritikan daripada "fanpage" penyokong DAPig sendiri iaitu UBAH UBAH UBAH yang mana mereka menulis antara lain seperti terjemahan di bawah: 
大家看看雪兰莪州行政议员郭素沁有多么幼稚!即使你多不认同一个大马的理念,有必要比出这种手势来侮辱其他政党的理念吗?你可以不认同,但请学会尊重,你这样做和思想还不成熟的青少年有什么差别呢?
Sila lihat betapa naif EXCO Selangor, Guo Su Qin! Anda tidak perlu menunjukkan apa-apa tanda sebagai idea untuk satu penghinaan kepada parti-parti politik yang lain, walaupun anda tidak bersetuju dengan konsep Satu Malaysia, bukan? Anda mungkin tidak bersetuju, tetapi sila belajar daripada perkara berkenaan. Dengan melakukan ini bukankah seolah -olah anda berfikir seperti remaja yang tidak matang? 

waadat

Posted: 01 Apr 2013 01:25 PM PDT

waadat


Syed Mohtar diserang lagi

Posted: 01 Apr 2013 05:23 AM PDTKenapa hartawan dan dermawan ini hendak dibunuh?

Bagaimana dengan bilionner bukan Melayu yang terang-terang monopoli kekayaan negara?

Adakah kerana beliau banyak membayar zakat dan dari situ diberi rebat cukai pendapatan?

Huru hara sedang menghampiri negaraku

Posted: 31 Mar 2013 08:33 PM PDTKisah 1

Ketika serangan pertama penceroboh di Lahad Datu, Demang berada di Labuan dan Brunei.

Jarak antara Demang dengan lokasi kejadian memang agak jauh dan tidak terkesan langsung.

Sekarang Demang di Melaka dan jaraknya lebih jauh. Namun itu tak bermakna Melaka selamat.

Ada berita yang masuk ke telinga Demang sudah ada individu ditangkap di Melaka yang ada kaitan dengan peristiwa yang berlaku nun di Lahad Datu.

Cuma yang Demang hairan, bagaimana pihak pemberontak yang dikatakan serba miskin mampu menggunakan peralatan perang canggih?

Siapa sebenarnya di belakang mereka?

Kisah 2

Malam tadi Demang terserempak beberapa susuk tubuh berkeliaran dalam kampung.

Mereka memasang bendera-bendera hijau di tiang-tiang lampu.

Selama ini hanya ada satu warna bendera di kampung ini. Kini mereka merobek keharmonian kampung ini atas nama DEMOKRASI.

Demokrasi: ia membenarkan kebiadaban, kurabg ajar, dan kehancuran negara demi menegakkannya.

Apa Yang Tersirat

Posted: 01 Apr 2013 01:07 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Ceroboh Lahad Datu: Seorang Polis Berpangkat Koperal Antara Yang Didakwa

Posted: 01 Apr 2013 08:25 AM PDT

Tujuh warga selatan Filipina hari ini didakwa di Mahkamah Majistret yang bersidang khas di Ibu Pejabat Polis Daerah Lahad Datu atas pertuduhan melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong dan menjadi ahli kumpulan pengganas. 

Tiada pengakuan direkodkan daripada tujuh lelaki berumur lingkungan 20-an hingga 63 tahun itu ketika pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen Lahad Datu, Rajalingam a/l S.S.Maniam yang bersidang sebagai Majistret. 

Pertuduhan asal dalam bahasa Melayu diterjemah ke dalam dua bahasa iaitu Bajau dan Suluk. 

Lima tertuduh didakwa terhadap dua pertuduhan iaitu melancarkan perang ke atas Yang di-Pertuan Agong mengikut Seksyen 121 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati dan menjadi ahli kumpulan pengganas di bawah Seksyen 130KA kanun sama yang membawa hukuman penjara seumur hidup dan boleh didenda jika sabit kesalahan. 

Seorang lagi tertuduh menghadapi empat pertuduhan mengikut Seksyen 121, 130KA dan Seksyen 130E iaitu merekrut orang sebagai ahli kumpulan pengganas atau untuk menyertai perbuatan pengganas yang membawa hukuman penjara maksimum 30 tahun dan boleh didenda dan Seksyen 130K iaitu melindungi orang yang melakukan perbuatan pengganas yang membawa hukuman penjara seumur hidup dan boleh didenda atau penjara maksimum 20 tahun dan boleh denda jika sabit kesalahan. 

Seorang lagi tertuduh pula menghadapi satu pertuduhan mengikut Seksyen 130KA. 

Pendakwaan diketuai Ketua Unit Pendakwaan Sabah Jamil Aripin dan Timbalan Pendakwa Raya Lahad Datu Shukor Abu Bakar. 

Mahkamah juga membenarkan permohonan pihak pendakwaan mengikut Seksyen 177A (2) Kanun Acara Jenayah bagi memindahkan kes itu ke Mahkamah Tinggi Tawau. 

Bagaimanapun tiada tarikh ditetapkan untuk sebutan kes itu di Mahkamah Tinggi. 

Sementara itu seorang anggota polis berpangkat Koperal juga didakwa di tempat sama Jumaat lepas mengikut Seksyen 130M iaitu dengan sengaja meninggalkan daripada memberi maklumat mengenai tindakan pengganas, yang membawa hukuman penjara maksimum tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya jika sabit kesalahan. 

Ini menjadikan sehingga hari ini 16 orang didakwa di mahkamah. 

Pada 20 Mac lepas, lapan warga Filipina didakwa di tempat sama mengikut Seksyen 121 dan Seksyen 130KA dan sehari selepas itu kes berkenaan disebut di Mahkamah Tinggi Tawau. 

Kes itu akan disebut semula di Mahkamah Tinggi 12 April ini bagi mengetahui perkembangan perbincangan Peguam Negara dengan Persatuan Undang-Undang Sabah, Majlis Peguam dan kerajaan Filipina berhubung khidmat guaman yang akan diberikan kepada tertuduh.

Muhammad Ridzwan ditahan di bawah SOSMA - Hamza Taib

Posted: 01 Apr 2013 01:38 AM PDT

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib mengesahkan Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman ditahan di IPD Ampang Jaya mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA), di sini hari ini.

Bagaimanapun Presiden Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan Islamiah itu menafikan penglibatannya dalam tragedi pencerobohan pengganas Kiram di Sabah.

Katanya, dia tidak pernah mengenali Jamalul Kiram yang didakwa Sultan Sulu sebaliknya hanya berkenalan rapat dengan pewaris asal kesultanan yang dikenali sebagai Sultan Muedzul-Lail Kiram

Saya Tidak Kenalpun Jamalul Kiram III: Ridzwan Sulaiman

Posted: 01 Apr 2013 12:48 AM PDT

Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan, Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang bagi membantu siasatan berhubung pencerobohan bersenjata di Sabah.

Beliau, yang memakai baju Melayu merah dan berserban, hadir bersama lebih 10 orang kenalannya di balai polis itu pada pukul 11.05 pagi tadi.

Bercakap kepada pemberita sebelum menyerah diri kepada pihak polis, Muhammad Ridzwan mengaku memberi bantuan kewangan kepada Sultan Sulu, Jolo, selatan Filipina iaitu Sultan Muedzul Lail Tan Kiram yang pernah ditemuinya pada 15 dan 16 September tahun lalu.

Beliau bagaimanapun menafikan bahawa Jamalul Kiram, yang dipercayai menjadi dalang pencerobohan di Sabah, adalah Sultan Sulu.

"Saya tidak kenal pun Jamalul Kiram," katanya.

Muhammad Ridzwan menyerah diri berikutan kenyataan Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib semalam yang memintanya menyerah diri dengan segera di mana-mana balai polis berhampiran.

Hamza berkata Muhammad Ridzwan, yang tidak terlibat dengan pengganas bersenjata dari selatan Filipina, boleh membantu pihak polis dalam siasatan mengenai kes pencerobohan di Lahad Datu pada 12 Februari lepas.

Dato Seri Yang Diburu Polis-Menyerah Diri Di IPD Ampang

Posted: 31 Mar 2013 09:54 PM PDT

YANG Dipertua Pertubuhan Kebajikan Al Ehsan Islamiah Malaysia, Datuk Seri Muhamad Ridzwan Sulaiman menjawab soalan wartawan ketika hadir ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang, pagi ini, dipercayai bagi memberi keterangan berkaitan isu pencerobohan di Lahad Datu.

THE FLYING KICK

Posted: 01 Apr 2013 01:03 PM PDT

THE FLYING KICK


PAKAI BAJU BERSIH DENGAN SELUAR DALAM TERCABUT, TAK HALANG MAMAT PAKATAN INI DARIPADA DITANGKAP KHALWAT!!!

Posted: 01 Apr 2013 11:51 AM PDT

UMNO SUKA SEKS? YA KA? KA PECACAI PAKATAN YANG MUDAH LUPA?

Posted: 01 Apr 2013 10:08 AM PDT

PENGHULU PAS KENA BELASAH PENDUDUK KAMPUNG KETIKA CUBA ROGOL SEORANG JANDA DALAM SEMAK!!!

Posted: 01 Apr 2013 08:20 AM PDT

KHAIRUL FAHMI MAT SOM, MUSUH ALLAH TAALA DAN MUSUH NABI S.A.W... SEMBANG DERAIH SANGAT!!!

Posted: 01 Apr 2013 07:38 AM PDT

GEMPAR!!! CINCIN RM24 JUTA MILIK ROSMAH MANSOR TELAH DITEMUI!!! NAK SEMBANG APA LAGI LEPAS NIH?

Posted: 01 Apr 2013 05:46 AM PDT

AHLI MAJLIS MELANCAP DEPAN KOMPUTER DIPECAT? AZMIN ALI, ELIZABETH WONG, ANWAR IBRAHIM, KENAPA PULA BEBAS?

Posted: 01 Apr 2013 03:32 AM PDT

KHALID SAMAD MENGAKU MENIPU DAN MENGUBAH BUKTI DALAM KES SAMAN EXCO KANAN PERAK!!!

Posted: 01 Apr 2013 02:04 AM PDT

OH PUJAANKU... LIM GUAN ENG!!!

Posted: 01 Apr 2013 12:50 AM PDT

Duke of UMNO

Posted: 01 Apr 2013 01:02 PM PDT

Duke of UMNO


VIDEO PARODY PANASSS..!!! BIKIN BONTOT ANWAR TERBAKARRR..!!!

Posted: 01 Apr 2013 08:37 AM PDTTerbaik la sapa yang buat parody kat atas ni. Aje Gam? Macam pernah dengar, tapi di mana, ya? Heh! Aku dah tengok parody ni...dan aku yakin puak pemuja Anwar berasap telinga kalau tengok..heh! Kantoi abisss..

Camana PAS? Masih lagi nak sokong Anwar? Muahahahahaaa.... Harap korang pakai cawat besi la lepas ni. Orang macam tu ke yang korang nak bagi jadi PM? Rosak...rosak...rosakkkk..!!! Heh!Pelik betul. Mana korang letak otak korang? Mana korang letak akal korang? Mana korang letak waras korang? Mana korang letak agama korang? Korang sanggup sokong dia? Puiiii..!

P/s: Makin banyak Youtube parody yang timbul belasah Pakatan Haram, terutama Anwar Berahim. Maknanya, makin ramai rakyat di internet yang benci kat Anwar. Adakah itu menunjukkan dunia internet ni dikuasai Pakatan Haram lagi?

GEMPARRR..!!! MEMBER AKU JADI CALON PKR BAKAR BATA..!!!

Posted: 01 Apr 2013 07:37 AM PDT

Keh..keh..keh...macam doraemon...heh!
Alert..!!! Alert..!!! Calon PAS Bakar Bata sudah dikenal pasti..!!! Heh! Opssss...!!! Silap..!!! Calon PKR laaaa..!!! PAS cuba curi kuota calon PKR di Bakar Bata, tapi gagal. PAS Alor Setar kena kerat oleh puak-puak Al-Juburi...heh!

Punah la harapan "mamat" tu nak jadi calon PAS di Bakar Bata. Dia berebut nak jadi calon di DUN Tok Bashah tu. Sekali PKR kasi cantas sama "dia"... tu yang meroyan sakan kat blog tuuu..!!! Heh!

Tahniah aku ucap kat Eikmal. Aku kenal mamat PKR ni. Dulu selalu borak minum dengan dia kat Tropicana kalau aku turun pegi pejabat PKR masa aku dok kat KL dulu. Tak sangka dia lekat jugak jadi calon...Masyuukkkkk...!!!Sepanjang pengalaman aku kawan dengan mamat PKR ni, dia memang sayang gila kat Anwar Berahim. Pantang aku usik sikit, merah muka marah kat aku...heh! Biasa la...taksub kat Al-Juburi.

Aku dengar semalam Al-Juburi turun kempen untuk dia kat DUN Bakar Bata. Dia ingat dengan bantuan talian hayat boss dia tu dia boleh menang la kot? Heh! 

Eekmal, hang boleh menang ka? Apa jasa hang kat orang Bakar Bata? Hang ada bantu rakyat ka? Kalau setakat nak bertanding baru nak turun kawasan aku tabur janji, jangan harap boleh menang laaaa...

Lawan hang tu sengih saja tengok hang...heh!

Tapi aku pesan awal-awal kat hang. Cabaran hang bukan Tok Bashah. Cabaran hang ialah puak-puak PAS kat Alor Setar. Depa dah pakat nak "kenduri"kan hang kat situ. Member aku kata, depa nak kerat hang abih-abih...heh!

Tapi standard la...takkan depa nak habaq kat hang kot? Takkan puak PAS tu nak bagitau hang yang depa nak cantas hang punya lemak-lemak berlebihan tu sampai "kurus"? Heh! Hang faham ke apa yang aku kata?

Ada tak puak-puak PAS tu mintak apa-apa kat hang? Kalau depa dah mintak, hang dah bagi ke? Kalau belum bagi, maka jangan bagi. Mengabihkan boreh je kalau bagi. Depa bukan nak undi hang pun...depa nak sabotaj hang! Tapi biasa la...depa takkan bagitau hang punya...

So Eekmal, beware. Aku ni bukan apa...risau hang kalah tak dapat claim deposit saja. Tapi kalau duit deposit tu bukan duit hang...boss hang yang bagi...nak takut apa, kan? heh! Bersedia la untuk jadi calon yang kalah...heh!

DEDAH SIRI I: BUKU PENIPUAN PAS KEDAH TANPA ETIKA ISLAM..!!!

Posted: 01 Apr 2013 05:37 AM PDTSaya percaya, buku Sayangi Kedah sudah bertaburan di seluruh Kedah. Buku tersebut dikarang oleh Urusetia Penerangan PAS Kedah yang kononnya menceritakan tentang "kejayaan" PAS Kedah sepanjang lima tahun mereka menjajah bumi Jelapang Padi itu.

Baru saja meneliti muka surat pertama kandungan buku tersebut, saya sudah dapat menghidu bau busuk bagaikan bangkai yang menceritakan tentang urus tadbir yang dikatakan "beramanah" itu. Mujur saya tidak termuntah!

Bercakap tentang amanah, Kerajaan PAS Kedah telah menubuhkan Tabung Tunku Mahmud yang kononnya bertujuan untuk membantu rakyat ketika dilanda bencana, membasmi kemiskinan rakyat dan urusan pendidikan.


Bila bercakap tentang bencana, saya teringat "kemurkaan" Menteri Besar, Azizan Razak, yang dikatakan tidak membantu rakyat Kedah ketika dilanda banjir besar kira-kira 2 tahun lalu. Marah betul dia bila dikatakan Kerajaan PAS Kedah tidak membantu rakyat.

Memang betul pun Kerajaan PAS Kedah tidak membantu. Yang mereka bantu hanyalah rakyat Kedah yang menyokong PAS saja. Mana-mana rakyat yang tidak menyokong mereka tidak menerima bantuan pun! Rakyat sendiri yang cerita begitu, kenapa Azizan nak marah pula, kan?

Bila bercakap tentang "tabung" yang dikelola PAS Kedah, saya yakin ramai di kalangan kita yang terbayang tentang "Tabung Memali". Tabung tersebut dikendalikan oleh PAS Kedah dan apakah yang terjadi pada tabung itu? 

Nak tahu? Dapatkan maklumat dari pemegang amanah Tabung Memali, Cikgu Non, yang kini aktif mengelilingi Kedah mendedahkan penyelewengan dan kepincangan tabung itu. Dia lebih tahu kerana dialah yang perjuangkan hak balu-balu dan anak-anak Yatim tragedi Memali dulu!

Itupun saya masih lagi belum mendedahkan tentang beberapa amanah rakyat Kedah yang hampir hancur "dikerjakan" puak-puak PAS yang lahap berhubung Kolej Universiti Insaniah (KUIN), balak di hutan simpan kekal negeri Kedah dan banyak lagi "kerja-kerja bodoh" yang PAS lakukan.

Urusetia Penerangan PAS Kedah memang betul-betul muka tak malu untuk bercakap tentang "tabung" dan "amanah" di muka surat yang paling hadapan sekali? Nampak sangat menipu dan besar sekali daya bohongnya di dalam buku itu...

Makin loya dengan kandungan buku "sampah" itu, saya menyelak beberapa halaman di tengah dan merancang untuk membacanya ketika membuang air besar saja nanti.

Tapi terpandang pula sebuah carta yang memberitahu bahawa Kerajaan PAS Kedah telah berjaya membina 12 buah masjid di sepanjang pemerintahan mereka selama 5 tahun.


Selidik punya selidik, saya dapati bahawa 11 buah masjid tersebut telah dibina oleh Kerajaan Pusat melalui peruntukan yang diberikan kepada Unit Penyelarasan Perlaksanaan (ICU) yang terletak di bawah Jabatan Perdana Menteri!

Manakala sebuah lagi masjid yang tertera di buku itu dibina hasil kutipan derma dari rakyat, dan bukannya dana dari Kerajaan PAS Kedah pun! Perkara ini telah pun disahkan oleh Pengarah ICU Kedah, Datuk Azmi Lateh baru-baru ini.


Dengan muka tak malu, ketua Urusetia PAS Kedah, Zulkifli Yahya mengaku ia dibina oleh Kerajaan Pusat ketika PAS memerintah Kedah. Dia memberi alasan bahawa buku itu hanya menceritakan apa yang terbina dan bukannya yang "dibina" oleh PAS Kedah. Kononnya...

Nampak sangat Ketua Editor buku itu seorang pembelit besar! Putar alam tak sudah-sudah! Putar belit yang cuba membelit rakyat Kedah untuk memberikan undi pada PAS sekali lagi untuk menjahanamkan Kedah? Begitu?

Kalau Zulkifli benar-benar ikhlas dan "buat kerja cara Islam" dalam penerbitan buku itu, dia sepatutnya menjelaskan bahawa Kerajaan Pusat telah membina 12 masjid di Kedah di sepanjang pemerintahan PAS di Kedah. 

Kredit penuh perlu diberikan kepada Kerajaan Pusatlah. Barulah makalah itu boleh diiktiraf sebagai berintergriti, jujur dan beretika! Macam inikah rupa perangai puak-puak PAS? Islam suruh umatnya berperangai buruk macam itu, kah?

Saya akan mendedahkan lagi tentang buku penipuan PAS Kedah yang diterbitkan khas untuk menghadapi PRU ke-13 ini secara bersiri. Segala pembohongan dan penipuan mereka perlu didedahkan demi memastikan rakyat Kedah tidak lagi tertipu sekali lagi, insyaAllah!

Sumber: Mykmu.net

GEMPARRR..!!! MUFTI KEDAH KATA PAS "KAFIR"..???!!!

Posted: 31 Mar 2013 11:37 PM PDT

Baru-baru ni Mufti Kedah, Tuan Syeikh Hj Mohamad Baderuddin berucap di majlis Istighazah Al-Kubra. Mufti ni dah keluarkan kenyataan yang agak kontroversi dan pedih untuk puak-puak PAS bedengungggggg...!!!

Apa kata Mufti Kedah tu? Cuba baca kat bawah... panas la telinga puak-puak tuuuu..."Golongan yang menolak perpaduan dan enggan bersatu atas nama Islam dianggap kufur dan mereka pasti menerima azab Allah SWT kelak," - Mufti Kedah, Mac 2013.

Dalam kenyataan ni, Mufti Kedah suruh kita semua umat Islam bersatu. Buang fahaman politik dan kita perlu bersatu dengan survival Islam, bangsa dan tanahair. Itu antara intipati ucapan beliau dalam majlis tu...

Aku nak tanya, siapa puak PAS yang berani bangkang kenyataan Mufti Kedah tu? Ada berani?

Bila masuk bab "kufur" ni, maka sesiapa yang didapati kufur, maka pelakunya digelar sebagai "kafir". Rujuk nahu tasrif bahasa Arab...bagi saraf "faa'il".

Siapa yang "kafir" ni? Sapa yang tak mau bersatu ni? PAS atau UMNO? UMNO ajak bersatu, PAS nak ke taknak? Setahu aku UMNO dah berkali-kali ajak, tapi PAS tak mau...

Khabarnya PAS dan Pok Nik Ajis lebih suka bersatu dengan kafir harbi dan pelakon filem terkenal di Jepun! Heh! Faham-faham sendiri la nooooo..!!! Heh!

PANASSS..!!! MUSLIMAT PAS BERTUMBUK SAMPAI TERSELAK..???

Posted: 31 Mar 2013 09:37 PM PDT

Aku dengar kat sini mengatakan ada "muslimut" PAS yang bergaduh sakan sampai kain terselak! Adeh laaaaa...!!! Buruk bebenor la perangai "muslimut" niii.. Pak-pak lebai PAS tak ajar adab akhlak Islam ke?

Ada ke patut pasal "ayam" pun nak bergaduh? Pasal sponsor ayam untuk kenduri pun nak gaduh ke? Pada puak PAS yang baca ni tolong explain kat aku sikit, boleh? Pasal apa sampai jadi macam tu punya teruk "muslimut" hangpa sekarang ni?

Dulu time arwah Ustaz Fadhil Noor tak jadi macam ni. Dulu "muslimut" dok maintain ayu je. Maklum la, nak tunggu pak-pak lebai PAS masuk meminang...Buat-buat alim la time tu kot? Padahal gatai merenyammmm... aku tau la pasai aku dok dalam kelompok depa dulu...heh!Tapi "muslimut" PAS zaman ni makin liar, ganas dan tak reti jaga maruah. Pakai tudung labuh, tapi tak reti nak jaga akhlak. Terselak abih! Kat kenduri rumah orang pulak tu..!!! Apa nak jadi ni? 

Tu laaa... kawan lagi dengan "syaitonah-syaitonah". Eli Wong tidoq terkangkang terselak sana sini tu pun hangpa pi peluk bela dia sangat. Padahal dah sah-sah jenis "thoghut". DS Rosmah hangpa buat musuh pulak tu, siap fitnah dia lagi... Bukannya hangpa nak kawan dengan dia.. macam tu ke cara dakwah Islam? Puiiii..!!!

Allah berfirman... Dia kata, kita umat Islam ni asyidda' 'alal kuffar, wa ruhama' bainahum.. kita tegas dengan orang-orang kafir, dan saling sayang menyanyangi antara saudara seagama kita. Tapi itu ke yang PAS buat? Jauh PAS lari tuuuu..kan?

Korang fikir sendiri la kot...dah tua panjang..takkan aku nak ajar lagi kot? heh!

GEMPARRR..!!! BENDA BETUL PUN PAS KEDAH NAK SAMAN..???

Posted: 31 Mar 2013 07:37 PM PDT

Aku dengar, PAS Kedah arahkan anak syarikat Kerajaan Negeri, Seri Temin Development untuk saman Ketua Pemuda Gerakan Kedah, Tan Keng Liang. Alaaa.. isu Keng Liang complain pasal rumah kos rendah yang PAS janji nak buat untuk rakyat tapi tak buat-buat sampai sekarang tu...

Pada aku, kalau PAS nak saman Keng Liang, saman saja la. Ingat Keng Liang takut ke? Hek ellehhhh.... Weiii... hangpa saman dia kat mahkamah, belum tentu boleh menang la weiii... 

Anwar saman Tun M hari tu, sekali mahkamah putuskan Tun M tak salah dan Anwar diarah bayar ganti rugi pulak kat Tun M... puluh-puluh ribu ringgit jugak Anwar kena bayarrrr..!!!! Cerita ni bukan blog pencacai PAS Kedah nak tulis pun...heh!Bukan la aku nak bela Keng Liang. Keng Liang cakap benda betul. Kalau dah janji tu, buat je laaa.. Islam sendiri suruh kita kotakan janji. Apa hukum kalau tak kotakan janji? Orang tu jatuh dalam golongan apa? Munafik, kan?

Aku heran. Orang cakap benda yang betul pun PAS Kedah nak suruh saman. Lain la kalau orang fitnah. Fitnah tu dalam Islam pun berdosa besar. Tapi macam biasa la. PAS ni kalau depa buat semua halal, orang lain buat semua harammmm...heh!

Ikut suka hangpa la weiii..! Aku dah tegur. Habis dah tanggungjawab aku dalam kes ni. Lantak la korang lepas ni...heh!

LAWAK PAGI INI... "PISTOL AIR" ANWAR PANCUT MERATA...!!!

Posted: 31 Mar 2013 05:37 PM PDT


Korang pernah main pistol air tak masa kecik-kecik dulu?

Aku ngaku pernah main pistol air...

Aku beli kat kedai tak jauh dari rumah aku dulu...

Tapi aku main pistol air tu masa kecik-kecik dulu laaa...

Tapi Anwar ni main "pistol air" dari kecik sampai tua...

Tak puas enjoy la tu kot?

"Pistol air" Anwar ni bahaya sikit...

Kalau kena pompuan, bengkak 9 bulan...

Kalau kena jantan, masuk mahkamah pun belum tentu menang woooo..!!! Heh! 

PEJUANG BANGSA

Posted: 01 Apr 2013 11:39 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Tweet saya untuk hina Umno bukan Nabi

Posted: 01 Apr 2013 08:24 AM PDT
Bila laporan polis dibuat dan kecaman oleh para Mufti , pemimpin Pemuda Pas ini bukannya nak tarik balik atau memohon maaf tapi sebaliknya menuduh Utusan Malaysia salah tafsir dan beliau hanya maki Umno sahaja.


Tangkap saja mangkok bangang ni..nak maki dan fitnah  Umno tapi guna jual nama Nabi Muhammad SAW .Kenyataan Media

Tweet saya pada tarikh 26 Mac 2013 : "Kalau Nabi Muhammad saw masih hidup sekarang ni, mungkin video seks Baginda pun UMNO akan keluarkan......jahanam UMNO" telah menarik perhatian banyak pihak termasuk media cetak dan elektronik. Saya didakwa telah menghina Junjungan Nabi SAW.

Budaya fitnah politik sehingga menyabitkan skandal seks pemimpin merupakan perbuatan golongan munafik. Perkara ini telah berlaku sejak dahulu lagi. Isteri Baginda yang suci pernah difitnah berzina menyebabkan Baginda sekeluarga telah menanggung kesusahan dan aib sehingga Allah membersihkannya semula.

Membaca cerita golongan munafik agama zaman Baginda yang tidak mengenal erti suci dan maruah diri hatta terhadap Nabi yang maksum inilah yang mendorong saya meyakini bahawa budaya politik porno adalah kerja musuh agama bukan hanya musuh dalam politik.

Tiada bezanya perangai munafik dahulu dan kini. Senjata mereka adalah sama. Fitnah yang MELAMPAU.

Saya menegaskan bahawa saya tidak menghina Junjungan Nabi SAW. Tweet saya telah ditafsirkan secara salah terutamanya oleh akhbar UTUSAN MALAYSIA. Apa yang menjadi fokus sebenarnya dalam tweet saya adalah UMNO dan Barisan Nasional itu sendiri.

Tekanan yang mereka hadapi bilamana ramai rakyat telah benci dan menolak mereka. Mereka merasakan kesukaran untuk mengekalkan kuasa yang sedang mereka punyai sekarang ini. PRU ke 13 sesuatu yang menakutkan mereka. Justeru mereka akan sanggup melakukan apa saja untuk mengekalkan kuasa yang ada.

UMNO dan Barisan Nasional telah banyak melakukan perkara yang hina demi kelangsungan politik mereka. Hina, fitnah, mengaibkan, rasuah, zalim, politik samseng dan banyak lagi telah menjadi amalan. Pelbagai pihak termasuk kawan apatah lagi musuh politik mereka telah menjadi mangsa.

Saya ingin menegaskan bahawa UMNO dan Barisan Nasional bersedia melakukan apa jua termasuk yang tidak terjangkau oleh akal pemikiran kita. Video seks dan cerita skandal pimpinan pakatan rakyat merupakan modal terkini yang mereka usahakan. Ini satu tindakan yang HINA dan JIJIK. Jauh bertentangan dengan nilai-nilai ISLAM dan moral yang murni.

Maka dengan ini saya ingin menjelaskan bahawa saya tidak menghina Nabi SAW, tetapi yang hina sebenarnya adalah UMNO dan Barisan Nasional.

Tulisan saya jelas, penuh ingatan dengan harapan agar rakyat Malaysia menjauhi politik fitnah porno yang menjadi senjata UMNO dan Barisan Nasional membunuh musuh politik mereka. Saya amat jelas menginsafi kesucian Nabi dan jemgkel terhadap terhadap perangai golongan MUNAFIK yang hidup bersama Baginda. Ancaman dan azab keras daripada Allah (hukum HUDUD) jelas tidak menghalang mereka untuk terus MEMFITNAH..

Khairulfahmi Matsom
1 April 2013

Terkini ! Datuk Seri Muhammad Ridzwan ditahan bawah akta SOSMA #LahaDatu

Posted: 01 Apr 2013 06:20 AM PDT

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib mengesahkan Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman ditahan di IPD Ampang Jaya mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA), di sini hari ini.

Bagaimanapun Presiden Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan Islamiah itu menafikan penglibatannya dalam tragedi pencerobohan pengganas Kiram di Sabah.

Katanya, dia tidak pernah mengenali Jamalul Kiram yang didakwa Sultan Sulu sebaliknya hanya berkenalan rapat dengan pewaris asal kesultanan yang dikenali sebagai Sultan Muedzul-Lail Kiram

Hot ! Pemimpin PKR buat aksi lucah dakwa itu cerita lama

Posted: 01 Apr 2013 05:31 AM PDT

"Itu cerita lama..." Itulah kenyataan ringkas Ketua 
Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) cabang Merbok, Saharudin Hamid yang dikaitkan dengan klip video lucah baru-baru ini.


Walaupun tidak mengesahkan bahawa dialah invididu dalam klip tersebut tetapi Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani (MPSP) itu mengaku bersedia menerima keputusan pucuk pimpinan parti mahupun pihak MPSP berhubung kedudukannya.

Katanya, setakat ini, beliau masih belum dipanggil oleh pucuk pimpinan PKR sama ada di peringkat negeri atau pusat untuk berbincang mengenai perkara terbabit.


"Belum ada apa-apa. Malah, saya belum terima sebarang 
surat daripada parti dan pihak majlis (perbandaran)," katanya ketika dihubungi Utusan Online di sini hari ini.
Khamis lalu, Badan Bertindak Anti Penyelewengan Negeri Kedah mendedahkan satu klip video rakaman gambar aksi perlakuan lucah yang dikatakan membabitkan seorang pemimpin pembangkang peringkat negeri.


Sedutan gambar itu menampilkan seorang lelaki dalam keadaan tidak berbaju dan kemudian membuka seluar sambil menunjukkan kemaluannya.


Klip video yang panjang 1 minit 36 saat tersebut dimuat naik ke dalam blog 1cilipadi.blogspot.com.

Pengerusi badan terbabit, Khairul Anuar Ramli berkata, klip video tersebut dipercayai dirakam melalui satu perbualan maya antara pemimpin terbabit dengan seorang wanita melalui laman sosial Facebook. - UTUSAN ONLINE

Saya tak kenal Jamalul Kiram - Ridzwan Sulaiman #LahaDatu

Posted: 01 Apr 2013 02:30 AM PDT


Yang Dipertua Pertubuhan Kebajikan Al-Ehsan, Datuk Seri Muhammad Ridzwan Sulaiman menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah Ampang bagi membantu siasatan berhubung pencerobohan bersenjata di Sabah.

Beliau, yang memakai baju Melayu merah dan berserban, hadir bersama lebih 10 orang kenalannya di balai polis itu pada pukul 11.05 pagi tadi.

Bercakap kepada pemberita sebelum menyerah diri kepada pihak polis, Muhammad Ridzwan mengaku memberi bantuan kewangan kepada Sultan Sulu, Jolo, selatan Filipina iaitu Sultan Muedzul Lail Tan Kiram yang pernah ditemuinya pada 15 dan 16 September tahun lalu.

Beliau bagaimanapun menafikan bahawa Jamalul Kiram, yang dipercayai menjadi dalang pencerobohan di Sabah, adalah Sultan Sulu.

"Saya tidak kenal pun Jamalul Kiram," katanya.

Muhammad Ridzwan menyerah diri berikutan kenyataan Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib semalam yang memintanya menyerah diri dengan segera di mana-mana balai polis berhampiran.

Hamza berkata Muhammad Ridzwan, yang tidak terlibat dengan pengganas bersenjata dari selatan Filipina, boleh membantu pihak polis dalam siasatan mengenai kes pencerobohan di Lahad Datu pada 12 Februari lepas.

PANAS ! Aksi skandal terlampau pemimpin wanita PKR !!

Posted: 01 Apr 2013 01:48 AM PDT


Kalau pemimpin mereka borek, pengikutnya rintik ... itu lah yang terjadi di dalam parti yang bermasalah MORAL iaitu PKR .

Blog pena berdarah dalam entry terbaru artikelnya mendedahkan Naib Pengerusi Wanita PKR Penang sedang melakukan aksi seks dengan seorang Ahli Majlis .

Selepas didedahkan aksi melancap di webcam kini lagi panas skandal aksi doggie pulak .

Kita tunggu apa reaksi pemimpin tertinggi PKR samada nak amik tindakan atau terus cakap ini gambar superimpose fitnah .
Kalau benar gambar ini , memang malu besar PKR !!!

Dari pemimpin agong sampai yang cikai pun semua sangap ..haha

Hot ! Guan Eng malu besar billboard penipu Dap dijawab fakta #tolakPR @tunfaisal

Posted: 31 Mar 2013 09:08 PM PDTTahniah kepada UMNO Kepala Batas yang menjawab segala penipuan kerajaan Dap yang giat menyebarkan propaganda mereka di Dun Pinang Tunggal .


Ia diketuai sendiri oleh ADUN Pinang Tunggal, Datuk Roslan Saidin yang turun mejawab kempen kerajaan Dap untuk  masuk ke kubu kuat Barisan Nasional (BN)  dengan menyebarkan tuduhan dan maklumat yang salah bagi mengelirukan penduduk kawasan berkenaan.

Modus operandi Kerajaan Dap sekarang  dilihat  menyebarkan maklumat tidak tepat dengan memasang 'billboard' menyatakan mereka telah laksanakan pelbagai pembangunan termasuk meningkatkan peruntukan bagi perbelanjaan untuk orang Islam di negeri ini, sedangkan semua itu dilaksanakan oleh BN, mereka cuba mengelirukan pengundi di Dun berkenaan.


Tindakan penduduk di Dun berkenaan membantah secara aman  taktik kotor Dap seperti ini wajar dilakukan di tempat-tempat lain kerana jelas Pakatan menipu rakyat dengan fakta mengelirukan ini .


Untuk menjawab fakta mengelirukan ini , beberapa  sepanduk  turut diapasang  di tempat strategik  di Pinang Tunggal bagi memberi penjelasan berhubung perkara itu.Hot ! Senarai calon Pakatan bertanding di PRU13 dibongkarkan !! #tolakPR ,

Posted: 31 Mar 2013 06:13 PM PDT

Di bawah ini adalah senarai terkini calon2 Parlimen yang akan ditandingi Pakatan Rakyat di PRU 13 . 

Seperti dijangka , 2 Jeneral Pencen telah mendapat habuan mereka dengan terus diangkat sebagai   calon ekspress PKR di Johor Bharu & Pasir Gudang  walaupun baru beberapa bulan sahaja masuk parti itu . Ternyata jeneral2 pencen ini lebih disayangi Anwar berbanding yang telah bejuang bermatian-matian dengannya tidak mendapat tempat . 


** senarai ini ada yang masih  berstatus tak rasmi , ia akan berubah mengikut keadaan semasa & keperluan .


Senarai calon PKR (dikemas kini setakat 31 Mac 2013) 
1. Gombak - Azmin Ali (penyandang)
2. Paya Besar - Murnie Hidayah Anuar
3. Indera Mahkota - Fauzi Abdul Rahman
4. Batu - Tian Chua (penyandang)
5. Sembrong - Onn Abu Bakar
6. Johor Bharu - Jen (B) Md Hashim Hussein (belum diumumkan)
7. Pasir Gudang - Let Jen (B) Abdul Ghafir Abdul Hamid (belum diumumkan)
8. Selayang - William Leong Jee Ken (penyandang)
9. Kuala Kedah -  Ahmad Kassim (penyandang)
10. Kuantan - Fuziah Salleh (penyandang)
11. Padang Serai - N Surendran
12 .Bagan Serai - Dr Mohd Nor Manutty
13. Pasir Salak - Mustafa Kamil Ayup
14. Gopeng - Dr Lee Boon Chye (penyandang)
15. Kulim-Bandar Baharu - Saifuddin Nasution Ismail (bertukar dari parlimen Machang)
16. Sungai Petani - Johari Abdul (penyandang)
17. Ampang - Zuraida Kamarudin (penyandang)
18. Sabak Bernam - Dr Abdul Aziz Bari
19. Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar (penyandang) - Johor Bharu ?
20. Pandan - Rafizi Ramli
21. Bukit Katil - Shamsul Iskandar Md Akin
22. Batang Lupar - Zulkifli Abang Engkeh
23. Saratok - Ali Biju
24. Hulu Rajang - Abun Sui Anyit
25. Baram - Roland Engan
26. Limbang - Baru Bian
27. Nibong Tebal - Mansor Othman (belum disahkan)
28. Wangsa Maju - Dr Tan Kee Kwong (belum diumumkan)
29. Setiawangsa - Ibrahim Yaacob (belum diumumkan)
30. Segamat atau Kulai - Dr Chua Jui Meng (belum disah dan diumumkan)
31. Batu Pahat - Syed Hamid Ali (belum disah dan diumumkan) 
Senarai calon DAP - (Blog Dr MiM kemas kini setakat 31 Mac 2013) 
1. Gelang Patah - Lim Kit Siang
2. Bukit Gelugor - Karpal Singh - Kulai, Johor ?
3. Serdang - Teo Nie Ching (penyandang)
4. Beruas - Ngeh Koo Ham (penyandang)
5. Kluang - Liew Chin Tong
6. Ipoh Timur - Thomas Su (belum disah dan diumumkan)
7. Ipoh Barat - Wong Kah Woh (belum disah dan diumumkan)
8. Batu Gajah - V Sivakumar (belum disah dan diumumkan)
9. Bentong - Wong Tuck
10. Seputeh - Teresa Kok (penyandang)
11. Puchong - Gobind Singh Deo (penyandang) 
Senarai calon PAS - (Blog Dr MiM kemas kini setakat 31 Mac 2013) 
1. Marang - Tuan Guru Abdul Hadi Awang (penyandang)
2. Arau - Tuan Guru Haron Din
3. Shah Alam - Khalid Samad (penyandang)
4. Kota Raja - Dr Siti Mariah Mahmud (penyandang)
5. Pulai - Salahuddin Ayub
6. Padang Terap - Mohd Nasir Zakaria (penyandang - belum diumumkan)
7. Pendang - Mohamad Sabu (belum disah dan diumumkan)
8. Kuala Nerus - Ust Dr Khairuddin At-takiri (belum diumumkan)
9. Rantau Panjang - Siti Zailah Mohd Yusof (penyandang)
10. Tumpat -  Dato' Haji Kamarudin Jaffar (penyandang)
11. Kuala Krai - Dr Haji Mohd Hatta Ramli (penyandang)
12. Parit Buntar - Datuk Ustaz Haji Mujahid Haji Yusof Rawa (penyandang)

DIMENSI

Posted: 01 Apr 2013 11:08 AM PDT

DIMENSI


Omegay: PKR dan Otak Blue

Posted: 01 Apr 2013 06:58 AM PDT


Angkatan Muda Keadilan Pening Video Mirip Anwar

Disebalik kesungguhan segelintir penyokong PKR terus menerus mempersendakan kesahihan video "Anwar Ibrahim Sodomy Mahasiswa" namun diam tak diam rupanya ramai anggota Angkatan Muda Keadilan (AMK) amat berkeyakinan individu dalam video itu sememangnya Anwar Ibrahim.

Mereka sudah melihat sendiri video tersebut yang memperlihatkan betapa gersangnya Anwar tika itu ditambah lagi dengan aksi menerkam ke arah pasangannya, menyebabkan masing-masing bercambah keraguan terhadap moral pemimpin tertinggi parti.

Keyakinan mereka kian bertambah apabila baru-baru ini Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli secara tak sengaja telah mengakui Anwar adalah seorang yang peramah dan mudah didekati ketika merujuk kepada video yang disiarkan oleh blogger PapaGomo itu.

Dalam beberapa video dan gambar lain sebelumnya terutama sekali video intim Anwar dan Cinadoll, mereka masih lagi sedaya upaya menyalahkan individu dalam video terbabit dilakonkan oleh individu lain yang mirip atau menyerupai wajah Anwar.

Kini masing-masing terpaku kelu dan mula menerima hakikat betapa rendahnya moral dan akhlak pemimpin yang dipuja-puji selama ini. Mereka tahu wajah yang mirip Anwar itu memang sah milik Anwar.

Senario ini agak membimbangkan dan memeningkan kepala para pemimpin AMK dan PKR, lebih-lebih lagi jika keadaan ini berterusan dikhuatiri akan menimbulkan kesangsian yang agak serius di kalangan anggota parti terhadap pucuk pimpinan PKR.

Tambahan pula rata-rata di mana sahaja Anwar menyertai aktiviti ceramah atau bertemu muka dengan rakyat sejak akhir-akhir ini, dari hari ke hari kedatangan penyokong PKR dan juga juga semakin berkurangan. Itu petanda jelas semakin ramai yang menjauhi PKR dan PR.

Jika ia berlanjutan demikian, bermakna lambat laun ahli parti sendiri akan mula bangkit mempersoalkan akhlak dan morak Anwar seterusnya ia akan meletakkan PKR dalam keadaan bahaya menjelang PRU 13. 

Apatah lagi tika ini kepercayaan PAS terhadap Anwar juga kelihatan kurang meyakinkan apabila sebahagian pemimpin dan penyokongnya sudah berani menolak Anwar sebagai Perdana Menteri disebabkan faktor akhlak dan moral yang melingkari sisi gelap kehidupan peribadi Anwar.

Selain itu, penggerak-penggerak PAS yang menguasai masjid dan surau juga seboleh mungkin cuba mengelakkan penyertaan Anwar dan pemimpin PKR yang lain dalam sebarang majlis munajat dan solat hajat kerana masing-masing bimbang ia akan memberi impak buruk terhadap imej PAS.

Bila ahli parti sendiri semakin meragui akhlak dan moral pemimpinnya ditambah lagi dengan kesangsian rakan sepakatan, kelihatan agak sukar untuk Anwar dan PKR meraih semula kepercayaan sebahagian ahli dan penyokong mereka.

Mungkin tertekan dengan keadaan inilah mendorong jentera propaganda PR mula sibuk merekayasa cerita untuk mengaitkan penyebaran video itu dengan UMNO dengan harapan dapat meraih simpati umum. 

Tak cukup dengan propaganda sebegitu, PKR cuba pula membuat video palsu bagi mencipta persepsi umum kononnya semua video dan gambar-gambar Anwar sebelumnya adalah rekaan semata-mata. Mungkin kaedah ini mampu menipu penyokong totok PR, tapi orang ramai tidak semudah itu untuk menerimanya bulat-bulat. - Beruang Biru

ini plak kenyataan kaki blue yang kantol baru2 ni...

Ketua Penerangan PKR Merbok Saharuddin Hamid yang juga Ahli Majlis Perbandaran Sungai Petani kesal dengan pucuk pimpinan parti PKR yang mengambil tindakan memecat beliau dari parti tanpa diberikan peluang untuk membela diri. 

"Apa salah saya sehingga dipecat dari parti tanpa memberikan saya peluang untuk mempertahankan diri? Adakah salah saya melancap didalam pejabat saya sehingga menyebabkan pihak parti PKR memecat saya?" 

Beliau yang ditemubual melalui panggilan talifon agak kecewa dengan pemecatan yang dilakukan tanpa asas ekoran penyebaran gambar gambar beliau yang sedang melakukan onani didalam pejabat PKR negeri Kedah. 

"Saya hanya melancap dan bukan saya melakukan kesalahan merogol ataupun meliwat. Ada pucuk pimpinan parti lebih teruk dari saya dengan melakukan seks luar tabii beserta bukti video adengan seks tetapi tidak dikenakan apa apa tindakan dari pihak parti PKR." 

Apabila dirujuk oleh wartawan siapa yang dimaksudkan oleh beliau tentang pucuk pimpinan itu beliau menjawap, 

"Dato Sri Anwar Ibrahim, YB Azmin Ali dan Yb Elizebeth Wong semuanya terbukti jelas melakukan kesalahan dengan bukti video dan gambar namun tidak dikenakan apa apa tindakan oleh pihak parti PKR. Apakah melancap merupakan satu kesalahan jenayah?" Ujar beliau. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan