Selasa, 2 April 2013

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


MEDIA Rakyat MALAYSIA

Posted: 02 Apr 2013 03:07 AM PDT

MEDIA Rakyat MALAYSIA


DAP LETAK BEKAS KETUA PENERANGAN AEMNO PEKAN DI KERUSI RAUB

Posted: 01 Apr 2013 08:09 AM PDT

Haniza Talha - Landscaping New Politics

Posted: 01 Apr 2013 09:12 PM PDT

Haniza Talha - Landscaping New Politics


Bukti Wan Muhammad Azri Wan Deris Adalah Papagomo

Posted: 31 Mar 2013 10:19 PM PDT

 

1. Menurut blog Papagomo, dia bersama wartawan Bernama dan TV3 telah sertai pelayaran Scorpene. Papagomo telah meletakkan beberapa gambar sebagai bukti pelayaran tersebut pada posting bertarikh 16 Disember 2011 [1] Berdasarkan gambar-gambar tersebut, terdapat beberapa ciri yang mengaitkan Papagomo sebagai Wan Muhammad Azri walaupun mukanya dihitamkan: (a) bentuk muka (b) susuk badan yang gempal (c) gelang silver yang dipakai di pergelangan tangan kanan.

2. Carian online menjumpai blog yang dimiliki oleh seorang wanita bernama Bellina Blaze (atau Bellina Chin) yang (pernah) mempunyai kaitan dengan Wan Muhammad Azri [2]. Berdasarkan posting blog [3]& [4], Bellina berniaga menjual barang perhiasan (terutamanya gelang-gelang tangan) sekitar tahun 2008-2009. Tempat perniagaan yang disenaraikan ialah 48-1, Jalan 2/23A, Taman Danau Kota iaitu terletak kira-kira 1.4km dari Villa Danau Apartment, kediaman Wan Muhammad Azri.

3. Juga disenaraikan di blog Bellina adalah akaun Maybank milik Wan Muhammad Azri Bin Wan Idris dengan nombor akaun 162384749602.

4. Carian lebih lanjut menemukan laman Picasaweb milik Bellina yang turut memuat naik gambar Wan Muhammad Azri yang mempunyai ciri-ciri Papagomo seperti yang disenaraikan di atas. Koleksi gambar Wan Muhammad Azri bersama pimpinan-pimpinan UMNO (termasuk Tan Sri Muhyiddin dan Datuk Zambry) turut ditemui [5]

5. Posting-posting di laman Youtube Bellina menunjukkan beliau telah berpisah dengan Wan Muhammad Azri. Amat malang video terbaru menunjukkan kekerasan Wan Muhammad Azri terhadap Bellina dan anak-anak mereka yang turut mendapat perhatian warga online yang mengutuk tindakan biadap Wan Muhammad Azri @Papagomo.

[1] http://www.papagomo.com/2011/12/pendedahan-ekslusif-hebat-sangatkah.html
[2] http://www.blogger.com/profile/14703686276261785750 [3] http://bellina-blaze.blogspot.com/ [4] http://uptown179.blogspot.com
[5] https://picasaweb.google.com/gomo.bioenergy
[6] http://youtu.be/xhtByeqKZS4

pgscorpene (1) pgscorpene (2) pgscorpene (3)

Papagomo semasa pelayaran Scorpene bersama wartawan Bernama dan TV3

Papagomo semasa pelayaran Scorpene bersama wartawan Bernama dan TV3

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100 VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

Papagomo bersama Bellina Blaze

Papagomo bersama Bellina Blaze

Papagomo bersama Datuk Zambry

Papagomo bersama Datuk Zambry

Bersama Tan Sri Muhyiddin

Bersama Tan Sri Muhyiddin


Anwar Ibrahim

Posted: 01 Apr 2013 07:11 PM PDT

Anwar Ibrahim


[KLIP VIDEO] Pasti Kau Ingin

Posted: 01 Apr 2013 02:55 AM PDT

Civil Servants Will Get Paid to Fight Graft Under Pakatan Rule

Posted: 01 Apr 2013 12:48 AM PDT

The Malaysian Insider

PKR proposed today an "anti-corruption" annual bonus for civil servants should Pakatan Rakyat (PR) win federal power, upping the ante in the race for support from the 1.5 million-strong civil service ahead of Election 2013.

PKR trade and industry bureau chairman Wong Chen explained that the move was two-pronged as it would help slash the country's corruption bill while enlisting the help of the civil service through dangling monetary incentives before them as motivation.

"It will become a shared responsibility for all… So the concentration of civil servants will be on combating corruption and wastages in the current annual RM34 billion non-emolument budget, which includes services and supplies.

"And as an incentive, whatever savings we gain from this effort, a part of it will be allocated as a special dividend to public servants, which will be paid as additional annual bonuses," he told a press conference at PKR's headquarters here this afternoon.

Wong said this would be on top of the other attractive incentives that PR has already offered to workers in both public and private sectors, which include a RM1,100 wage floor and salary reviews every three years.

PKR strategy director Rafizi Ramli told the press conference that it was not feasible for any government to "talk down" to the civil service when it comes to fighting corruption.

"This way, we can bring everyone on board.

"It is not so much the financial reward; it is about changing the culture of the civil service and creating a culture of integrity… we can't just lectures them ? it has to be something they want to own and something they can feel proud of," he said.

[VIDEO] Pendidikan Percuma, Hapuskan PTPTN

Posted: 31 Mar 2013 10:08 PM PDT

YB Nurul Izzah Tunjuk Bukti Makluman Pada SPR

Posted: 31 Mar 2013 09:41 PM PDT

Malaysiakini

MP Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar menyelar kenyatan pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Tan Sri Abdul Aziz Yusof yang mendakwa PKR tidak pernah memaklumkan kepada suruhanjaya itu sebelum memfailkan permohonan semakan untuk membatalkan senarai lebih 4,600 pemilih yang didakwa meragukan.

Bercakap dalam sidang medianya hari ini, Nurul Izzah mengemukakan surat daripada Setiausaha SPR Datuk Kamaruddin Baria yang membuktikan bahawa suruhanjaya itu “mengambil maklum dan sedang meneliti” aduan berkenaan.

NONESurat tersebut dihantar pada 6 Mac lalu dan terima oleh peguam Nurul Izzah keesokan harinya, kata naib presiden PKR itu.

Beliau seterusnyamemfailkan permohonan semakan kehakiman yang difailkan Nurul Izzah untuk membatalkan sebanyak 4,637 pengundi pada 26 Mac.

“Pada saya kenyataan ini lagilah menghancurkan sebarang kredibiliti yang masih ada dalam SPR. Bukan sahaja mereka (tidak) mengambil serius dengan (dakwaan) pengundi hantu kita tonjolkan tapi boleh membuat dakwaan yang tidak berasas.

“Saya mesti kata, perkara ini tidak boleh diterima bahawa pengerusi SPR mengeluarkan kenyataan yang lain sedang ada pengakuan (terima) daripada Datuk Kamaruddin Baria,” katanya.

Abdul Aziz dalam satu wawancara disiarkan akhbar Mingguan Malaysia semalam antara lainnya menyebut, tiada sebarang daftar pemilih atau surat pernah dihantar oleh Nurul Izzah kepada SPR.

“Saya telah semak, tiada sebarang daftar pemilih atau surat dihantar kepada SPR,” kata Abdul Aziz dalam wawancara itu.

Nurul Izzah dalam dokumen permohonan semakan kehakiman itu menyebut, perkara itu melibatkan Rang Daftar Pemilih Induk (RDPI) dan Rang Daftar Pemilih Tambahan suku kedua 2012 untuk pengundi di kawasannya.

Senarai nama berkenaan didakwanya didaftarkan dengan alamat tidak lengkap atau kawasan yang tidak wujud.

Selain itu, beliau juga mahu membatalkan 133 nama yang tidak lagi bermastautin di Lembah Pantai dan tiga nama yang telah meninggal dunia yang terkandung dalam RDPI.

Wee Choo Keong

Posted: 01 Apr 2013 03:46 PM PDT

Wee Choo Keong


Why filed RM100 million mega defamation suit against the Rules of Court?

Posted: 01 Apr 2013 12:35 AM PDT

The Bar Council president, Mr Christopher Leong said it was good not to allow the plaintiff in such cases to quantity the amount of damages.  "When the plaintiff quantifies the damages in a manner wholly excessive in the statement of claim, it may be oppressive against the defendant and may become an instrument to threaten [...]

Anak Muda Kampung Nak Senang

Posted: 01 Apr 2013 12:04 PM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang


MAJLIS MINUM PETANG

Posted: 31 Mar 2013 11:56 PM PDT


CERAMAH PERDANA

Posted: 31 Mar 2013 11:56 PM PDT


BULETIN RAKYAT

Posted: 01 Apr 2013 11:42 AM PDT

BULETIN RAKYAT


DAP LETAK CALON MELAYU, BEKAS KETUA PENERANGAN PEKAN BAGI KERUSI RAUB

Posted: 01 Apr 2013 08:05 AM PDT

DAP akan meletakkan Datuk Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz - yang pernah menjadi orang kanan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak - sebagai calon bagi kerusi Parlimen Raub.

NONEIa diumumkan oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng dalam satu ceramah parti itu di Raub petang ini.

Mohd Ariff pernah menjadi ADUN Pulau Pemanis antara tahun 2004 hingga 2008. Dari 2000 hingga 2004 beliau menjadi ketua penerangan Umno bahagian Pekan Umno yang masih diketuai oleh Najib.
Lebih dikenali dengan nama blog Sakmongkol AK47, Mohd Ariff telah menjadi blogger politik yang aktif dan kerap pengkritik pentadbiran Najib.

Beliau menyertai DAP pada Januari 2012, bersama dengan ahli veteran Umno, Aspan Alias.

Raub adalah kerusi majoriti pengundi Melayu yang kini diwakili Naib Presiden MCA, Datuk Dr Ng Yen Yen, yang menang dengan majoriti 2,752 undi. Memandangkan majoriti itu hanya 8.2 peratus daripada jumlah pengundian, maka Raub disenaraikan sebagai antara kerusi goyah BN.

bentong ge storySementara itu, Lim juga mengumumkan bahawa DAP memilih Tengku
Zulpuri Shah Raja Puji, seorang kerabat diraja Pahang, sebagai calonnya bagi kerusi Dewan Undangan Negeri Mentakab.

Tengku Zulpuri adalah seorang jurutera elektronik dan ahli perniagaan. Beliau menyertai DAP pada tahun 2000 dan kemudiannya dilantik sebagai ahli Majlis Perbandaran Selayang.

Mentakab merupakan satu lagi kerusi majoriti pengundi Melayu yang kini diwakili Chuah Boon Siong dari MCA, yang memenangi dengan majoriti 2,439 undi majoriti, untuk menewaskan lawannya dari DAP.

Bersama dengan Zairil Khir Johari, kini sah DAP akan membariskan sekurang-kurangnya tiga ahli Melayu yang dilihat menonjol untuk bertanding dalam pilihan raya umum ke-13.

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN

Posted: 01 Apr 2013 11:39 AM PDT

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN


Program Semasa

Posted: 31 Mar 2013 10:11 PM PDT


Tiada ulasan:

Catat Ulasan