Ahad, 20 Januari 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


Razlan's

Posted: 19 Jan 2013 11:10 PM PST

Razlan's


Pecah Perintah stretegik Anwarinas

Posted: 19 Jan 2013 05:25 PM PST

Dalam kemelut perdebatan khalimah Allah yang dicetus oleh Pakatan Pembangkang, satu lagi peristiwa penghinaan kepada agama dilakukan demi kepentingan politik PR.

Dalam isu penggunaan khalimah Allah, ternyata DAP menunjukkan mereka konsisten kepada keputusan yang diambil apabila Majlis tertinggi Pakatan Pembangkang, bersetuju untuk memberikan kebenaran penggunaan khalimah Allah kepada semua agama.

Ini diulangi apabila Karpal mendesak Hadi untuk mengkaji semula keputusan Majlis Syura, manakala Lim Guen Eng pula tidak mahu mengulas keputusan Majlis Syura dan menggangap kekal dalam keputusan yang diambil oleh Pakatan Pembangkang.

Saya percaya, rakyat Malaysia sudah muak dengan permaianan Pakatan Pembangkang yang sering menggunakan Agama untuk kepentingan mereka sehingga melepasi sempadan menghormati diantara agama-agama yang lain.

Permainan pecah perintah oleh DAP, PKR dan PAS yang menggunakan formula kepentingan emosi Agama sememangnya sudah melampaui batasan bagi rakyat Malaysia.

Bagi Anwarinas, yang merupakan pemikir stretegik PR, agama dan budaya kehidupan rakyat Malaysia merupakan senjata yang paling berkesan untuk formula pecah dan perintah.

Rentetan peristiwa-peristiwa seperti Forum Kebebasan agama Majlis Peguam, forum LGBT, demontrasi jalanan, Tuntutan Penggunaan Nama Allah, Kebebasan Agama, Pendirian oleh Nurul memberi pandangan kebebasan agama juga untuk Melayu, dan banyak lagi peristiwa yang menjurus kepada pepecahan rakyat Malaysia kepada kelompok-kelompok kecil telah berjaya memecahkan Rakyat Malaysia kepada kumpulan kecil.

Semua kumpulan-kumpulan kecil yang dicipta oleh Anwarinas, akhirnya akan menyokong perjuangan Pakatan Pembangkang dengan kepentingan bagi kumpulan yang mereka sasarkan.

Bagi rakyat Malaysia yang masih belum sedar akan permainan kumpulan Anwarinas ini, eloklah kita melihat perancangan kumpulan ini sudah melampaui batasan Setiap Agama dan budaya rakyat Malaysia.

Agama Kristian, Budha, Hindu tidak pernah terfikirpun untuk menggunakan khalimah allah untuk agama mereka, mereka mempunyai kepercayaan mereka yang patut dihormati oleh semua pihak. Anwarinas membangkitkan isu ini kerana mahu menunjukkan bahawa BN tidak mesra kepada tuntutan kononya Penganut Agama Kristian.

Semua rebtetan ini adalah untuk kepentingan Pakatan Pembangkang, dan mereka sudah bernekat untuk mempergunakan siapa sahaja kumpulan yang mau menyokong mereka walaupun ianya melepasi sempadan Agama dan Budaya Rakyat Malaysia.

Saya percaya, rakyat Malaysia sudah bijak menilai kepentingan keamanan dan kepentingan menjaga budaya serta toleransi agama yang selama ini kita pegang akan tetap kita pelihara demi masa depan anak dan negara tercinta.


Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

Posted: 19 Jan 2013 01:13 PM PST

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


PAS Bagi Tanah Kepada DAP Untuk Apa?

Posted: 19 Jan 2013 09:37 AM PSTSehingga saat ini rakyat Kelantan masih bingung dan tercari-cari apa rasionalnya sehingga mendorong Kerajaan PAS Kelantan meluluskan pemilikan tanah pajakan seluas 10,526 ekar di Gua Musang kepada pemimpin Cina DAP dari Perak.

Rakyat pribumi sendiri masih dibelenggu masalah hak milik tanah sekalipun sudah berpuluh tahun membanting tulang meneroka kawasan berkenaan demi sesuap nasi, alih-alih Cina DAP dari luar pula yang sakan meraih laba keuntungan sehingga tahun 2092.

Untuk baki selama 79 tahun lagi dari sekarang hak milik pajakan tanah tersebut terus menjadi milik Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koh Ham dan sepupunya Nga Kor Min melalui syarikat swasta Upaya Padu sdn Bhd yang baru mereka ambil alih baru-baru ini.

Soalnya kenapa dan apa jasa pemimpin DAP Perak itu kepada negeri ini sehinggakan keutamaan pajakan tanah yang luas mata memandang itu hanya dinikmati oleh mereka? Sedangkan sekelumit manfaat daripada mereka untuk menambah baik taraf kehidupan rakyat marhaen negeri ini langsung tak kelihatan.

Padahal bukannya tidak ada syarikat berwibawa dan individu usahawan berkaliber yang terdiri daripada anak Melayu Kelantan yang jika diberi peluang seperti itu tentu sahaja akan memanfaatkannya demi kebaikan negeri dan anak watan sendiri.

Kedua-dua pemimpin DAP Perak itu pula bukannya memiliki latar belakang sebagai usahawan genuine yang berjaya, sebaliknya sekadar pemimpin politik.

Kalau pun PAS begitu terhutang budi mahu membalas jasa dek kerana sokongan DAP kepada perlantikan pemimpin PAS Perak, Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak tidak berapa lama dulu, bukan begini caranya.

Cukup-cukuplah beribu ekar tanah di Perak diluluskan hak milik tanah 999 tanah di sana kepada Cina-Cina DAP, buat apa lagi di beri habuan tanah pajakan berpuluh tahun di Kelantan untuk memuaskan nafsu serakah pemimpin DAP pula.

Dengan keluasan 10,526 ekar tanah di Kelantan itu yang hampir menyamai luas Pusat Pentadbiran Kerajaan Pusat di Putrajaya, sekiranya Kerajaan PAS Kelantan mengikut kaedah penganugerahan hak milik tanah mengikut acuan FELDA bermakna sekitar 1,000 buah keluarga bakal beroleh manfaat berupa tanah seluas 10 ekar tiap-tiap keluarga.

Tapi disebabkan kepentingan politik dan dikaburi puncak kuasa yang tidak pasti, akhirnya tanah yang merupakan amanah rakyat itu hanya memberi manfaat kepada beberapa kerat politikus dan kroni pemimpin DAP dalam syarikat itu sahaja.

Lebih menyakitkan hati rakyat bila mana hasil bumi Kelantan berupa kayu kayan balak yang nilainya berjuta-juta ringgit terus mengalir ke tangan orang lain. Bagaikan mengulangi sejarah air mata rakyat di awal dekad 1960-an dan 1970-an dulu di mana hasil bumi negeri di lebih 300,000 ekar tanah menjadi habuan sebuah syarikat milik Cina Singapura juga melalui kaedah pajakan tanah.

Patutlah lebih 90% para peneroka FELDA di serata tanah rancangan seluruh negara begitu alergik dengan PAS, tentunya berkait rapat dengan kebimbangan yang hak milik tanah mereka bakal tergadai atau dipajak kepada Cina DAP atau Cina SIngapura seandainya PAS diberi muka memijak sesuka hati wilayah yang mereka pertahankan.

Menteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat boleh sahaja mengugut rakyat dengan ancaman tindakan undang-undang dan saman misalnya dalam usaha untuk menutup kebenaran, namun rakyat tidaklah bodoh untuk terus berdiam diri membiarkan saja harta benda negeri dan hasil buminya terus mengalir ke tangan DAP.

Dari Timur ke Barat, dari Utara ke Selatan Kelantan di setiap jajahan negeri ini ada sahaja suara-suara anak Kelantan yang bangkit menuntut jawapan konkrit. Kenapa, mengapa dan untuk apa tanah Kelantan dibiarkan menjadi milik DAP?

Rakyat Kelantan menanti jawapan hari demi hari, namun yang ada cuma jawapan bersimpang siur daripada Kerajaan Negeri yang terus berbelit sambil menegakkan benang yang basah.

Jika beginilah gaya PAS memerintah negeri, sikit-sikit pajak tanah, sikit-sikit tebang balak yang sebahagian besar hasilnya hanya menguntungkan segelintir manusia haprak sahaja, usahlah menangis tak berlagu bila PRU 13 tiba kelak rakyat bangkit membuang PAS jauh terperosok ke dalam longkang.

Warna-warni Politik
Torashah

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

Posted: 19 Jan 2013 07:19 AM PST

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


BN KUASAI KUALA LANGAT!

Posted: 19 Jan 2013 04:17 AM PST

SEDIA GEMPUR!YA..ITULAH UNGKAPAN YANG KAMI TANAMKAN DI DALAM HATI KAMI..YANG SAYANGKAN AGAMA,BANGSA DAN AGAMA KAMI AKAN GEMPUR HABIS-HABISAN!
BENGKEL PEMANTAPAN JENTERA PRU13 BAGI DUN TELUK DATUK,PARLIMEN KUALA LANGAT TELAH PUN SELAMAT DIADAKAN PADA HARI INI.KIRA-KIRA 500 ORANG TERDIRI DARIPADA PELBAGAI JAWATANKUASA TERTINGGI PERINGKAT CAWANGAN TELAH MENGHADIRKAN DIRI BAGI MENDENGAR SENDIRI AMANAT YANG DISAMPAIKAN OLEH PENGERUSI BARISAN NASIONAL KUALA LANGAT,Ybhg DATO HJ.SULAIMAN KARLI.
SYABAS SEMUA YANG TERLIBAT.
SAYANGI SELANGOR..YAKINI BN!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan