Jumaat, 24 Ogos 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 24 Aug 2012 01:33 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Mengimbau Keputusan PRU-12-Perkiraan Keputusan PRU-13

Posted: 24 Aug 2012 12:33 AM PDT

MELIHAT kepada keputusan PRU-12, kalau berasaskan wilayah/negeri- di Semenanjung keputusannya berimbang antara Barisan Nasional dan Pembangkang, sebabnya masing-masing menguasai jumlah negeri yang sama-yaitu enam. 

Barisan Nasional mengekalkan- Perlis, Pahang, Terengganu, Negeri Sembilan, Melaka dan Johor dengan jumlah kerusi Parlimen- 57; manakala Pembangkang mempertahankan Kelantan, merampas Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Wilayah Persekutuan dengan jumlah kerusi Parlimen- 61. Akan tetapi berasaskan jumlah keseluruhan, BN menguasai jumlah kerusi Parlimen di Semenanjung sebanyak-85, manakala Pembangkang-81.

Hanya Sabah dan Sarawak yang menjadi penyelamat kepada Barisan Nasional. Walaupun Sabah dan Sarawak hanya bertanding 57 kerusi atau 25.68 peratus daripada jumlah kerusi yang ditandingi BN, namun berjaya menyumbang 55 kerusi atau dengan pencapaian 96.49 peratus atau menyumbang 39.29 peratus kepada jumlah kerusi BN.

BN Semenanjung yang bertanding 165 kerusi atau 74.32 peratus daripada kerusi yang ditandingi BN, namun hanya berjaya menyumbang 85 kerusi parlimen dengan pencapaian 51.51 peratus akan tetapi menyumbang 60.71 peratus secara keseluruhan kepada jumlah kerusi parlimen BN yang berjumlah keseluruhannya 140.

Pada PRU-13, baik Barisan Nasional mahupun Pembangkang membuat percaturan untuk menawan Sabah dan Sarawak.
 
Bagi BN, sudah tentu mahu mempertahan pecapaian tahun 2008, namun pembangkang mencuba sekurang-kurangnya mendapat tambahan 11 kerusi di Sarawak dan 7 di Sabah, sehingga menjadikan jumlah kerusi parlimen pembangkang di dua negeri itu berjumlah 20.
 
Pembangkang menjangkakan bahawa mereka mampu menambah 11 kerusi parlimen di Semenanjung, dengan itu jumlah kerusi mereka menjadi 92 kerusi. Apabila jumlah itu ditambah 20, maka mereka boleh menubuhkan kerajaan Persekutuan dengan majoriti mudah (112 kerusi daripada 222).
 
Bagi pihak BN pula, dijangka akan menambah 12 kerusi Parlimen di Semenanjung sambil mempertahankan 85 yang sedia ada. Dengan pertambahan itu, jumlah kerusi BN di Semenanjung akan berjumlah 97, hanya memerlukan 15 kerusi daripada Sabah dan Sarawak untuk menubuhkan kerajaan Persekutuan dengan majoriti mudah. Hakekatnya, BN Sabah dan Sarawak dengan mudah menyumbang 49 kerusi- 27 daripada Sarawak, 22 daripada Sabah termasuk satu daripada Labuan. Jika demikian, maka jumlah keseluruhan kerusi BN-146; kurang dua kerusi bagi kuasa 2/3 di Dewan Rakyat.
 
BN ada kemungkinan memperoleh kuasa 2/3 jika dua kawasan Parlimen di Sabah yang masih dalam keadaan 50-50 ketika ini dapat menyumbang kemenangan kepada BN.

Walau apapun, analisis ini hanya berasaskan "on the paper" berasaskan mode semasa. Keputusan PRU-13 akan datang akan sepenuhnya terletak di tangan rakyat, apakah ingin mencuba "malaikat" yang belum dikenali atau "syaitan" yang sudah diketahui-pinjam tamsilan mantan PM-Tun Dr Mahathir Mohammad.

Cucu Tok Selampit

Posted: 24 Aug 2012 01:27 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Sam Kemetot Anjur Pesta Semperna Syawal Di Bukit Baru

Posted: 24 Aug 2012 09:30 AM PDT


Malam tadi berlansungnya apa yang dipanggil "Malam Seribu Bintang Seribu Harapan" di Bukit Baru, Melaka. Semenjak juak-juak Pakatan Haram bebas sebebasnya mengadakan program-program yang mereka sukai, jadi carca merba dan lintang pukang jadinya majlis-majlis Sambutan Rumah Terbuka Aidil Fitri. Tradisi hilang entah ke mana. Nak kata majlis yang dianjurkan oleh Majlis Tindakan DUN Bukit Baru ini Rumah Terbuka Aidil Fitri, nampak lebih kepada "fun fair" murah. Inilah jadinya jika Rumah Terbuka Aidil Fitri disulami dengan ceramah-ceramah politik dan hiburan seperti nyanyian.

Tetamu kehormat yang dijemput bukan calang-calang. Naib Presiden PAS lagi. Kalau setakat majlis berkenaan dianjurkan oleh budak-budak Gay AMK tu kita fahamlah. Ini penganjur bersama Parti Islam PAS, kononnyalah. Ada pula nyanyian keduniaan yang didendangkan di dalam majlis tersebut oleh penyanyi veteran Aishah. Bukan lagu nasyid atau alunan ayat-ayat suci Al Quran. Sebaliknya lagu-lagu "evergreen" penyanyi tersebut seperti Pulanglah dan Janji Manismu. 

Boleh pulak suara wanita dalam bentuk nyayian lunak merdu didendangkan di dalam majlis anjuran bersama PAS dan tokoh kehormat yang dijemput adalah Naib Presiden PAS! Sejak bila suara wanita bukan lagi aurat. Dato Nik Aziz keluarkan fatwa baru dari Hospital HUKM Kubang Kerian kah? Janganlah tanya CTS tentang kehadiran di dalam majlis tersebut. Tutup bandar Melaka dibuatnya disebabkan ratusan ribu Rakyat Melaka berpusu-pusu ke Bukit Baru untuk berjumpa dengan Bob Lokman dan Aishah!


Eksklusif - Nik Aziz 'Berehat' Di HUKM Kubang Kerian Sambil Baca Utusan Malaysia

Posted: 23 Aug 2012 11:13 PM PDTAlhamdulillah, menurut perkhabaran sahabat dari Pantai Timur, Menteri Besar Kelantan yang dimasukkan ke HUKM, Kubang Kerian, salah sebuah hospital Kerajaan Barisan Nasional, khabarnya dalam keadaan stabil dan sedang berehat. CTS tidak pasti apa punca beliau dimasukkan ke hospital. Mungkin "recharge" bateri jantungnya kot. Apapun kita doakan Dato Nik Aziz sembuh seperti sediakala dan boleh memerintah Kelantan 20 tahun lagi.

Kita cuma tersenyum apabila Menteri Besar Kelantan ini berehat dengan membaca Utusan Malaysia! Begitu besar pengaruh Utusan Malaysia di dalam kehidupan Dato Nik Aziz. Kata orang kalau nak tahu apa yang kita sayang, tunggu masa sakit. Apa barang atau orang yang kita cari pada masa itu, itulah yang paling kita sayang. Tak gitu Tok Guru? Diharap selepas ini juak-juak PAS tidak perlulah meroyan untuk memboikot atau membakar Utusan Malaysia. Gambar di atas cukup untuk membuktikan betapa rapatnya Utusan Malaysia dengan Mursyidul Am PAS.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Eksklusif - Gambar Joseph Lim Guan Eng Bersembahyang Di Gereja Katholik

Posted: 23 Aug 2012 07:21 PM PDTSeluruh blogger dan para pemain siber dinasihatkan menggunakan nama sebenar Ketua Menteri Pulau Pinang, YB Joseph Lim Guan Eng kerana penggunaan nama YB Lim Guan Eng telah dan akan menghina penganut agama Kristian. Joseph Lim Guan Eng telah dibaptiskan tidak lama dahulu sebagai penganut Kristian namun beliau masih takut-takut untuk mengumumkan kepada Rakyat.

Joseph Lim Guan Eng takut-takut menggunakan nama Kristian beliau kerana beliau tahu masyarakat Cina beragama Buddha amat membenci orang Cina yang masuk Kristian. Sebab itulah masyarakat Cina Buddha di Balik Pulau, Bayan Lepas, Kepala Batas dan sebagainya tidak hendak mencampuri urusan penganut Kristian seperti Joseph Lim Guan Eng.

Lihat sajalah gambar di atas ketika YB Joseph Lim Guan Eng bersembahyang di dalam gereja pada hari Ahad. Kebencian masayarakat Pulau Pinang termasuk yang beragama Kristian amat ketara. Tidak ada siapa yang mahu duduk berdekatan apatah lagi untuk duduk bersebelahan. Jadi CTS merasakan kenyataan Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, YB Dr Mansor Othman, bahawa YB Joseph Lim Guan Eng adalah seperti "tokong" di Pulau Pinang adalah tidak tepat. Bukan semua masyarakat Cina Pulau Pinang memuja YB Joseph Lim Guan Eng.

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tok Janggut Keramat

Posted: 24 Aug 2012 01:27 PM PDT

Tok Janggut Keramat


MENCARI SEPAKAT YANG HARMONI ??

Posted: 24 Aug 2012 08:32 AM PDT


Gerakan cauvanis yang bergerak secara terselindung semenjak zaman komunis lagi boleh dikatakan kini berjaya menakluk pilihan hati kaum ramai orang Cina. Faktur kejayaan mereka itu adalah diatas kegagalan gerak kerja MCA dan Gerakan yang selalu terperangkap dalam perebutan kepentingan sesama sendiri sehingga menjadi lupa bahawa mereka masih lagi satu pasukan dalam BN.

Hamba tidak mahu membilang dan menamakan siapa lebih dan siapa yang kurang. Mereka punya sejarah yang silih berganti mengintai peluang mencari langkah lebih panjang berbanding sesama sendiri sehingga lalai meladini strategi DAP dan cauvanis sejati yang memang menggunakan DAP sebagai kenderaan tampak mereka.

Pada hamba selera (taste) untuk lebih condong kepada DAP, PKR, Gerakan atau MCA  bagi kaum Cina sebagai orang yang matang dan cermat berpolitik adalah hasil dari pemerhatian semasa.  Malangnya MCA yang utamanya; bersama Gerakan juga gagal melihat dari sudut itu dan sentiasa berselera untuk berebut pengundi yang sudah menjadi tegar DAP sehingga mereka lupa untuk memainkan peranan membawa masyarakat Cina yang rasional untuk memahami dan menerima idealisma kesepakatan antara kelompok, ethnik dan kaum melalui BN.

Inilah pada hamba yang membuatkan mereka kadang kala terlihat sebagai cauvanis serupa DAP juga. Hamba membentangkan pandangan ini kini kerana tercetus rasa bimbang terhadap beberapa suara dari kalangan pemuda terutamanya MCA kini. Semuga mereka akan terbaca pandangan ini dan menyemak hakikatnya. Semak semaklah.

Semuga UMNO juga akan lebih terdorong untuk membawa sahabat sahabat sepakat dari MCA dan Gerakan untuk sama sama mencari strateginya. Janganlah hendaknya UMNO pun ikut melenting pada setiap geselan mancis dan menyimbah minyak sehingga menyalakan obor pembakar diri dan akhirnya takhta kita juga ikut terbakar dalam umarah yang tidak terkawal. Semak semaklah dengan resional dan bijaksana.

THE FLYING KICK

Posted: 24 Aug 2012 01:22 PM PDT

THE FLYING KICK


GUAN ENG PAKSA PKR JILAT TAPAK KAKINYA!!!

Posted: 24 Aug 2012 02:04 AM PDT

PORTAL KEDAHAN69ERS.COM DAKWA IDRIS AHMAD ADALAH KAFIR ZINDIQ

Posted: 23 Aug 2012 11:40 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory

Posted: 24 Aug 2012 01:20 PM PDT

Kedah Ke KL - MctHeory


HOT!! Budak Umur 6 Tahun Jadi Mangsa Rogol Bergilir-gilir!!

Posted: 24 Aug 2012 08:15 AM PDT


Kejadian ini berlaku ketika 5 anak itu bermain di pekarangan rumah mereka yang berdekatan di Hutabalang.

Seorang anak yang diketahui baru menonton film blue, lalu memanggil Dona, demikian nama samaran yang digunakan menutupi aib kanak-kanak perempuan malang itu. Ketika dipanggil untuk diajak bermain, Dona sedang mengayun adiknya:

Dia dibawa ke sebuah pondok dekat rumahnya. Di situlah 5 kanak-kanak itu menggiliri merogol tubuh Dona.

Dona yang masih mentah itu hanya diam saja ketika diperlakukan begitu, "Ternyata ada saksi yang melihat kejadian itu," terang Kamdani, "Saksi masih anak-anak juga. Dia kemudian menceritakan (yang dilihatnya) itu kepada orangtuanya. Khabar itu lalu sampai kepada orangtua mangsa."

"Dari hasil pemeriksaan" sambungnya, "memang ada luka akibat benda tumpul pada kemaluan mangsa. Pengakuan para pelaku, salah satu dari mereka ternyata mengaku pernah menonton film porno.

Kenapa boleh terjadi perkara sebegini, mungkin pengawasan yang kurang daripada ibu bapa yang patut dipersalahkan. Yang hairan macam mana kanak-kanak kecil ini dapat cerita porno tu. -maklumat.my

PANASS!! Mufti Kedah Sound 'Keras' Karpal Singh!!

Posted: 24 Aug 2012 05:36 AM PDT

Sheikh Muhamad Baderudin Ahmad
Mufti Kedah, Datuk Sheikh Muhamad Baderudin Ahmad

Akhirnya ramai tokoh agama telah bersuara mengenai suara sumbang kritikan Karpal Singh terhadap hukum Hudud. Kali ni Mufti Kedah yang telah kita ketahui sememangnya Pro Pas, telah mengeluarkan kenyataan keras kepada Karpal.

SHAH ALAM - Mufti Kedah, Datuk Sheikh Muhamad Baderudin Ahmad berkata, Karpal harus menghentikan segala kritikan yang berkaitan dengan agama Islam.

Katanya, tindakan Karpal menentang pelaksanaan hukum hudud dilihat tidak menghormati sensitiviti umat Islam.

"Karpal perlu menghentikan segala kritikan dan tohmahan yang dilemparkan selama ini kerana telah mencetuskan kekeliruan pelbagai pihak.

"Dalam situasi ini, Karpal harus menghormati sensitiviti semua agama terutama agama Islam berikutan Islam adalah agama rasmi di Malaysia," katanya.

Muhamad Baderudin berkata, Raja-raja Melayu juga merupakan seorang yang beragama Islam dan oleh demikian, tidak wajar bagi Karpal berbuat demikian.

"Karpal harus menghormati agama Islam sebagai agama rasmi di Malaysia," katanya. - Sinar


McTheory:
Masih ada orang Islam nak sokong Dap??

HOT!! Tahniah Guan Eng, Pencapaian Cemerlang! Hebat!!

Posted: 24 Aug 2012 02:14 AM PDT


Khawarij PAS hari ini mengucapkan kesyukuran dan berasa bangga apabila khalifah Lim Guan Eng akhirnya secara rasmi dianugerahkan gelaran doktor falsafah.

Kegigihan Guan Eng bertungkus lumus bohong,kencing,belit & seleweng semasa menjadi ketua menteri regim DAP selama 4 tahun sejak 2008 telah membuahkan hasil apabila lulus cemerlang.

Yang semua orang tahu Lim Guan Eng tidak pernah gagal untuk cakap bohong dan pembelit,banyak sekali pembohongan yang beliau lakukan. Sana sini heboh kononnya regim DAP membina rumah murah..nah hingga sekarang tidak ada satu unit pun rumah murah untuk rakyat dibina.

Lim Guan Eng mengaku beliau berjaya menghapuskan hutang kerajaan negeri dari 630juta kepada 30 juta walhal hutang 600 juta kerajaan negeri dihapuskan atas ehsan Najib Perdana Menteri kerajaan BN.

Ini cuma sebahagian pendedahan kecemerlangan Guan Eng dalam karier sebagai pembohong dan pembelit nombor satu dinegeri Pulau Pinang.

Semenjak merdeka,tidak ada mana mana ketua menteri Pulau Pinang berjaya menjadi broker tanah terbaik 4 tahun berturut turut.Malah Lim Guan Eng yang mengamalkan cekap,telus dan akauntabiliti berjaya mengkayakan diri sendiri dengan jutaan ringgit dengan sekelip mata walaupun baru sepenggal menjadi ketua menteri.

Sambung baca SINI

Anugerah khas kedoktoran untuk Guan Eng.. lulus cemerlang!

PANASS!! Nampaknya Anwar Sudah Pening Kepala Dengan Lajim!!

Posted: 23 Aug 2012 11:14 PM PDT

Lajim Gila..
Nampaknya kaduk sudah naik junjung. Kalau dah sampah tu,  'make up' la macam mana pun, tetap jadi sampah. Itulah yang terjadi pada Anwar sekarang ni. Mengikut blog Gelagat Anwar di HQ PKR, Anwar sudah mula merungut dengan suasana politik Sabah. Anwar pening kepala, kerana terlampau banyak demand yang dikemukakan oleh kumpulan yang melompat ini. Macam-macam.

'Those people are stupid fools' – pernah diutarakan dalam meeting penting.

Nampaknya, Anwar akan berdepan dengan karenah politik Lajim, Bumburing ini sampai menjelang pilihanraya. Khabarnya, Lajim tidak akan menerima sebarang jawatan yang lebih rendah. Anwar diberikan dua pilihan:-

  • Lajim sebagai Ketua Menteri Sabah yang baru jika PR menang;
  • Lantikan sebagai Timbalan Perdana Menteri (kuota Borneo – rotation dengan wakil Sarawak);
Mendengar dua tekanan ini sahaja Anwar sudah naik angin. Tak masuk dek akal, untuk seorang yang sudah sunset seperti Lajim mengemukakan demand yang macam itu. Anwar banyak lagi perkara yang mahu difikir. Kuota Pas. Kuota DAP. Semua perlu masuk senarai.

Ketika ini, Azmin tersenyum kerana dia pernah ingatkan Anwar dengan permainan politik Lajim. Azmin sudah lama mengatakan keperluan PKR hati-hati dengan game yang mahu dimainkan oleh Lajim. Orang tak cukup inci (pendek) seperti Lajim ini bahaya. Azmin pernah ingatkan hal ini.

Siapa Lajim untuk demand sebagai Timbalan Perdana Menteri? Kalau setakat sebelum ini menjawat jawatan Timbalan Menteri cabuk – Lajim mesti cepat sedar diri dan tidak menggila. Mana nak campak Kit Siang? Haji Hadi? Mat Sabu?

Payah kalau orang tak sedar diri ni..


McTheory:
Nasib la hang Anwar... nasib laa...

EKSKLUSIF!! Bila Blogger Upahan Pas Sudah Terkantoi!!

Posted: 23 Aug 2012 08:23 PM PDT


Blogger Pas kedah yang lebih dikenali sebagai Tok Senapi atau Zulkifli Yahaya baru-baru ni menafikan bahawa beliau pengendali blog Kedah La. Zul Ya kata dia tak ada banyak masa nak tulis dalam blog Kedah La sebab ada banyak komitmen, serta berjawatan dalam kerajaan negeri dan Pas kawasan Alor Star..Tapi sayangnya, sebab lagak dan sembang besaq Zul Ya dalam blog Kedah La yang berselindung disebalik nama Tok Senapi, akhirnya makan diri lepas dikantoikan.


Sebelum tu tok senapi a.k.a Zul Ya keluarkan artikel memfitnah kononnya Umno mengupah samseng pukul cybertroopers pas Asfanizam Abdullah (AA) baca artikel di bawah..
 http://kedahla.blogspot.com/2012/08/kumpulan-samseng-umno-belasah-asfanizam.html 

Malangnya artikel tersebut telah dikeluarkan, selepas AA dapat tahu dan nak ambil tindakkan saman ke atas pemilik blog ( baca SINI ) dalam pada itu Zul Ya menjelaskan dalam status FBnya bahawa beliau bukan pengendali blog kedahla cuma penulis jemputan sahaja..Tapi status itu pun Zul Ya buang sebab dikantoikan sekali lagi bila identiti sebenar disebalik blog Kedah La dibongkarkan..


Rupanya pemfitnah tua Kedah La yang berselindung di sebalik nama dan karektor karektor dalam blog tersebut hanyalah untuk mengaburi mata pembaca sahaja kononnya ada ramai penulis dalam  blog terbabit..Tapi hasil risikkan hanya 2 atau 3 orang sahaja penulis dalam blog tersebut..

Hak Eksklusif Team Media Kedah

Mc nak tambah sikit, kalau blogger Pas dan Pas Kedah sibuk nak cari kami.. takpa, kami pun nak cari hangpa semua juga. Kita tengok sapa yang kantoi beradap nanti. TMK bukan sorang atau dua orang, kami ramai. Kami ni satu batalion perang yang dah sedia untuk gempur kemungkaran segenap pelusuk Kedah. Kalau tak percaya, kita tunggu tengok!! ha ha ha..


McTheory:
Lepas raya ni banyak lagi keluar nak... tunggu noo..

TUDIAA!! UMNO Jumpa Ulama Sunnah, Pas Jumpa Ulama Syiahh Kenapa?!!

Posted: 23 Aug 2012 05:37 PM PDT
Apa yang anda lihat setelah meneliti kedua gambar diatas?. Kita biarkan pembaca untuk menilai. Siapa As-Sunnah dan siapa Syiah!

sumber Keris7Lok

McTheory: 
nampak sangat Pas pro Syiah Malaysia!!

Duke of UMNO

Posted: 24 Aug 2012 01:05 PM PDT

Duke of UMNO


MESTI BACA..!!! Bila Anwar Menipu Lagi Di Kampung Halamannya Di Aidilfitri...

Posted: 23 Aug 2012 11:11 PM PDT

anwar berahim

Baru-baru ini, Anwar Ibrahim pulang ke kampungnya di Permatang Pauh setelah jarang-jarang balik jenguk kawasan sendiri. Sebagaimana biasa, dia sudah suruh orang-orangnya di sana sambut dia pulang, kononnya kepulangannya itu dinanti-nantikan…

Dalam satu ucapan di majlis rumah terbukan Aidilfitri di parlimennya itu, Anwar tiba-tiba menuduh UMNO takut kepada "hubungan baik" di antara PAS dan DAP.

Kononnya, kerana itulah UMNO berusaha memecah belahkan "hubungan akrab" PAS – DAP dengan menyerang mereka melalui isu Negara Islam dan perlaksanaan hukum hudud.

Semakin tua, semakin bodoh pula Anwar Ibrahim. Mungkin inilah bukti yang menunjukkan betapa Anwar tidak layak untuk menjadi Perdana Menteri. Malah, rasanya Anwar nak jadi Ketua Kampung pun dia tak layak!

Saya ingin bertanya kepada Anwar, sejak bilakah dia berkecimpung di dalam bidang politik di negara ini sehingga begitu bengap untuk melihat sendiri tentang perjuangan asal PAS yang mahu mendirikan Negara Islam dan melaksanakan hukum hudud di Malaysia.

Setahu saya, ketika Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dulu pun dia tahu dan pernah "membelasah" PAS berkenaan isu negara Islam dan hukum hudud sehingga dia dibenci oleh pak-pak lebai PAS di masa itu.

Dan saya juga pasti bahawa Anwar arif, sedar dan mengetahui tentang betapa bencinya DAP, khususnya Karpal Singh dan Lim Kit Siang terhadap agenda perjuangan asal PAS itu sehingga sanggup mencabar PAS untuk melangkah mayat mereka untuk melaksanakannya.

Jadi, sudah tentunya dia sedar bahawa perbalahan dan sengketa di antara DAP dan PAS mengenai dua agenda tersebut memang tidak pernah reda atau mencapai titik pertemuan di antara mereka, bukan?

Oleh itu, apa pula kena mengenanya pula dengan UMNO? PAS dengan DAP yang bergaduh tentang agenda masing-masing, tapi UMNO pula yang dituduh dan disalahkan "agen Yahudi Zionis Israel kesayangan Woltfowitz" ini?

 Tanpa sebarang alasan yang kukuh Anwar menuduh UMNO lagi? UMNO tidak perlu pun untuk menjadi "batu api" bagi melaga-lagakan PAS – DAP memandangkan kedua parti itu sememangnya berlainan dasar, agenda mahupun perjuangan.

Perbezaan  yang ketara di antara PAS dan DAP sememangnya disedari oleh para penyokong kedua-dua parti itu dan ia menjadikan mereka saling ragu-meragui di antara satu sama lain.

Di depan rakyat, kedua parti pembangkang itu terpaksa memperlihatkan keakraban mereka sedangkan bila bercakap mengenai dasar dan perjuangan di meja bulat, mereka bercakaran antara satu sama lain yang dikatakan selalunya berakhir dengan kemenangan DAP dan kekalahan PAS.

Sebenarnya, yang mahukan PAS keluar dari Pakatan Haram ekoran "diperkudakan" dan dasar mereka yang dinafikan DAP itu datangnya dari dalam PAS sendiri, dan bukannya sebagaimana yang didakwa Anwar. Dia pun tahu tentang itu…

Ustaz Hasan Basri dan Ustaz Nasharudin Mat Isa misalnya adalah pemimpin PAS yang mahukan parti mereka itu bermufaraqah dari Pakatan Haram kerana sudah tidak sanggup lagi bertahaluf siyasi dengan DAP.

Iyalah. Asyik-asyik PAS saja yang dikeldaikan dan diperguna DAP dan PKR, tahaluf siyasi jenis apa begitu?

Maka ramailah ahli-ahli dan para pemimpin PAS, khususnya dari kem pro-ulama, marah dan mahu parti itu kembali kepada identiti asal serta keluar dari gabungan pembangkang yang haram tersebut. Pada mereka, biar mereka sendirian asalkan tidak berada di bawa h telunjuk "syaitan".

Kalau ada pun teguran dari para pemimpin UMNO mengenai hubungan PAS – DAP yang tidak lebih dari bersifat "plastik kosmetik" itu, ia hanyalah sebagai salah satu tanggungjawab dari saudara sesama Islam.

Bukan apa, UMNO mungkin tidak sanggup untuk melihat saudara seagama mereka dijadikan "balaci pencacai" atau "keldai malang" oleh DAP. "Cubit paha kiri, paha kanan terasa jua", mungkin itulah sifat UMNO meskipun PAS pernah mengkafirkan semua ahli dan pemimpinnya.

Justeru itu, Anwar tak payahlah memperlihatkan kebodohannya dengan mengada-adakan apa yang tidak ada mengenai UMNO.

Patutnya ketika ini Anwar perlu mendapatkan borang permohonan menjadi guru pelatih "veteran" dari jabatan berkaitan di Tel Aviv memandangkan mungkin dia diperlukan di negara haram Israel Yahudi laknatullah itu selepas PRU ke-13 nanti.

Anwar nak masuk kursus KPLI atau DPLI?

Sumber: Mykmu.net

PANASSS AIDILFITRI: Azmin Tak Takut Dosa Besar..?

Posted: 23 Aug 2012 08:18 PM PDT

mak tom

Sudah genap setahun Azmin Ali tidak pulang-pulang menjenguk ibunya di rumah peninggalan ayahnya di Keramat. Bukan saja tidak menjenguk, dia dikatakan langsung tidak menghubunhi ibu tua itu walaupun melalui panggilan telefon.

Kira-kira setahun lalu juga pada Hari Raya Aidilfitri, Azmin mengamuk memaki hamun adik beradiknya dan memarahi ibu kandungnya itu sebelum bergegas merambus dari rumah keluarga mereka. Ke mana dia menuju, ibu tua itu tidak tahu…

Apa yang Mak Tom tahu, dia hanya mampu menangis melihat sikap Azmin yang kurang ajar dan sangat melukakan ibu yang mengandungkannya selama 9 bulan di dalam rahim. Mungkin kerana terlalu marah dan kecewa, Mak Tom sempat menyumpah anak lelakinya yang lupa daratan itu…

Peristiwa perderhakaan Azmin terhadap ibunya itu bukanlah sesuatu yang direka-reka atau sekadar lakonan. Malah ibunya turut dikunjungi media dan meluahkan kelukaan hati seorang ibu berhubung perbuatan Azmin tersebut.

Meskipun dituduh "dipaksa" dan "dibeli" UMNO, Mak Tom sedar tentang anaknya yang sudah jauh "dihanyutkan" oleh petualang sialan yang bernama Anwar Ibrahim yang berjaya meracuni seorang anak muda yang dulunya begitu taat untuk berubah menjadi penderhaka tegar!

Pada Aidilfitri ini, Mak Tom merajuk. Dia "membawa diri" ke Melaka bersama anak-anaknya yang lain dan menyambut hari lebaran di negeri Hang Tuah itu. Ini adalah kali pertama Mak Tom tidak mengambut Hari Raya Aidilfitri di rumah peninggalan ayah Azmin itu sejak 40 tahun.

Mungkin saya tidak tahu apa yang bermain di fikiran Timbalan Presiden PKR itu mengenai ibunya kini. Dan saya juga mungkin tidak tahu apa yang menjadikan Azmin begitu tegar berkeras melukakan hati Mak Tom.

Namun biar apa pun alasan yang diberikan Azmin, saya tetap beranggapan bahawa dia adalah sememang seorang anak yang derhaka pada ibu kandungnya.

Ini bukan soal politik. Sekiranya seorang pemimpin UMNO sekali pun yang berbuat sebagaimana Azmin terhadap Mak Tom, sudah tentu saya akan memberikan label yang sama. Sekiranya Azmin Presiden UMNO sekali pun, saya akan tetap mengatakan dia adalah PENDERHAKA!

Bukankah jelas tentang firman Allah SWT di dalam Al-Quran yang menyatakan adalah berdosa bagi mana-mana hambanya untuk melukakan hati ibunya meskipun dengan berkata "uh!" sekali pun? Azmin tidak belajarkah tentang firman Allah itu?

Bukankah jelas bahawa Islam menggariskan bahawa menderhaka dan menyakitkan hati seorang ibu itu dikategorikan para ulama Islam sebagai salah satu dosa besar?

Dalam hal ini, Azmin bukan sekadar mengeluarkan kata "uh!", malah dia dikatakan menengking dan selama lebih setahun tidak kembali bertemu dengan ibunya untuk meminta maaf di atas kebiadapannya itu.

Meskipun ibunya pernah menjelaskan tentang insiden ini dan merayu Azmin untuk pulang ke pangkuannya sambil airmatanya berlenangan di pipinya, Timbalan Presiden PKR itu tetap degil dan tidak terbuka hatinya untuk mentaati permintaan ibunya itu.

Pada saya, manusia seperti itu tidak lagi boleh dikategorikan sebagai insan. Malah dia lebih layak dianggap sebagai "binatang" atau "syaitan" yang bertopengkan manusia.

Saya tidak marah sekiranya dia mahu terus bersama PKR atau terus menjadi "hamba" Anwar, namun sebagai anak yang dididik dan diberikan pelajaran yang cukup sempurna oleh kedua ibubapanya, dia sepatutnya mendahulukan ibunya berbanding perkara lain di dunia ini.

Malah, ada sabda Rasulullah SAW yang memerintahkan umatnya untuk berhenti serta merta ketika mendirikan solat dan menyahut sekiranya  dipanggil oleh ibunya.

Malah sabda Rasulullah SAW, ibu adalah manusia paling berhak untuk dilayan sebaik-baiknya oleh seorang anak berbanding manusia lain di muka bumi ini. Saya petik sabda Rasulullah SAW yang tertulis di sudut sebelah atas kanan portal ini;
Abu Hurairah RA berkata:
Seorang lelaki datang menemui Rasulullah SAW dan bertanya: "Siapakah manusia yang paling berhak untuk aku layan dengan sebaik-baiknya?" Baginda menjawab: "Ibu kamu." Dia bertanya lagi: "Kemudian siapa?" Baginda menjawab: "Ibu kamu." Dia bertanya lagi: "Kemudian siapa?" Baginda menjawab: "Ibu kamu." Dia bertanya lagi: "Kemudian siapa?" Baginda menjawab: "Ayah kamu.
Saya tertanya-tanya, apakah Anwar, Nik Aziz dan para pemimpin Islam di dalam Pakatan Haram ulas mengenai penderhakaan kubra Azmin Ali ini dan apakah mereka masih redha untuk menjadikan seorang penderhaka kepada ibu kandungnya sendiri untuk menjadi pemimpin Rakyat?

Sekiranya Anwar pernah "memecat" Dr. Hasan Ali melalui Azmin sebelum ini, apakah PAS tidak boleh bertindak "memecat" Azmin melalui Mat Sabu, Mahfuz Omar, Tuan Ibrahim atau Salahuddin Ayub? Nik Aziz ada masalah sakit tekak sampai hilang suara, kah?

Sumber: Mykmu.net

LAWAK PAGI INI...POK NIK TAK NAK CAMPUR...

Posted: 23 Aug 2012 06:32 PM PDT


Pok Nik ni memang pandai putar alam fatwa...

Kalau puak-puak dia yang buat...ada je dolak daliknya...

Selalunya, siap keluarkan fatwa mengharamkan yang halal dan menghalalkan yang haram...

Macam-macam "ulama ussuuuk" di akhir zaman ni kan?

Rasa macam nak tempeleng dia pun ada....

PEJUANG BANGSA

Posted: 24 Aug 2012 11:43 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Mansor cuba perbodohkan rakyat tentang istilah "Tokong" Guan Eng

Posted: 24 Aug 2012 08:15 AM PDT
MEMANG menggelikan hati melihat 'damage control' yang dilakukan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Mansor Othman yang 'terkantoi' mengutuk Guan Eng dalam satu mesyuarat PKR. Mansor ingat kita ni bodoh sangat agaknya bila dia mengatakan Guan Eng macam tokong di Pulau Pinang, itu bermaksud dia memuji cina Melaka tersebut?

 Penulis minat nak tanyalah, kalau tokong tu maksudnya memuji, yang 'arrogance' (sombong) dan 'corky' (berlagak) tu masuk kategori mana pulak? Memuji jugak ke atau ada kategori lain?

 Contohnya, memuja? Betullah Mansor ada menafikan menyebut perkataan-perkataan tersebut, tapi perlu diingatkan bahawa dalam kenyataan sama yang disiarkan semalam, Mansor mengatakan "beliau maklum dengan kebocoran tersebut dan kecewa kerana ia disiarkan bulat-bulat di satu blog yang tidak dikenali".


 Dah kata 'bulat-bulat' semalam, hari ini kata tak sebut pulak, nampak sangat temberangnya, ye tak? Maka, penafian hari ini adalah sesuatu yang 'plastik' saja kaedahnya sebab kita yakin sehari suntuk semalam Mansor ditarbiahkan akan cara menjawab dengan betul dalam sidang media hari ini oleh para pembelit undang-undang yang banyak bersarang dalam DAP nun.

 Satu lagi, takkan Mansor ingat blog yang mendedahkan perkara tersebut (gelagatanwar.wordpress.com) pandai-pandai reka perbualan tersebut dan siarkan? Mestilah ada sumber sahih atau rakaman yang mengesahkan perkara tersebut, kalau tak macam mana pulak ada perkataan tertentu diakui Mansor sendiri memang ada disebut!!!

 Tolonglah Mansor, cukup sajalah diri sendiri bodoh, janganlah membodohkan orang lain pulak. Kita tahulah semua yang berlaku pun, hang pusing tang mana pun kita taulah apa sebenarnya dan sebetulnya yang berlaku. Kutuk mengutuk sesama sendiri di belakang ni bukanlah kami penyokong UMNO hairan sangat, maklum, berpakat pun tak rasmi, setakat nak menubuhkan kerajaan dan nampak bersatu padu sahaja. Ini propa sajalah, hakikatnya semua orang 'kiblat' lain-lain. 

Kesimpulan penulis ini bukan berdasarkan apa yang berlaku dalam kes Mansor ini saja, malah memetik kenyataan Timbalan Ketua Pemuda PAS, merangkap anak Nik Aziz kelmarin yang mengesahkan pakatan haram ini hanya 'nak kelihatan' bekerjasama, tapi banyak perkara tidak bersetuju dan terpaksa 'didiamkan' kononnya untuk tumbangkan kezaliman. Sekali pandang pun dah tau ayat pembelit.

 Tapi inilah kaedah yang digemari Pakatan haram. Bila kantoi, buat kenyataan media (disediakan awal-awal), ambil gambar berpeluk, konon-kononnya bersatu padu. Tunggulah beberapa bulan lagi sebelum isu ini meletup semula, lebih lagi kalau ada pengumuman pembubaran parlimen dalam jangka masa terdekat. Kita dah lihat ini berlaku dalam isu hudud, pergaduhan antara Ramasamy dan Karpal Singh, serta beberapa kes yang hampir serupa. Semuanya pun pada asalnya dikhabarkan 'selesai', lepas tu kecoh jugak.

 Tak tahulah Mansor duduk di alam mana, sama atau berbeza. Tapi penulis nak jelaskan disini, tolonglah cari kaedah lain untuk menipu rakyat. Kami dah tau semua tentang percanggahan dan pembohongan 'Pakatan Rakyat' ini. Takde perpaduan pun, gebang saja lebih. Dan buktinya adalah seperti yang terdedah dalam kes Mansor inilah.

sumber : mykmu.net

Mansor nafi gelar Guan Eng angkuh, hanya TOKONG !!

Posted: 23 Aug 2012 11:42 PM PDTTergagap juga Mansor nak pusing cerita kononnya  tak pernah gelarkan  Guan Eng sebagai angkuh & sombong  tapi akui melabel  bosnya sebagai Tokong.   Cuma yang kelakar tu Mansor  kata gelaran  Tokong itu  adalah penghormatan tahap tertinggi rakyat P.Pinang kepada Ketua Menteri DAP ini..kah kah kah ..

Orang Islam panggil Guan Eng sebagai tokong juga ka ?? Setahu GPB la ..apa yang rakan-rakan komponen BN dari Gerakan & MCA   bagitau   gelaran  Guan Eng umpama tokong itu menurut kaum Cina seumpama tuhan .

Sebagai umat Islam , Mansor  tak boleh panggil Guan Eng  seperti  tokong  ..takut nanti jatuh  syirik !!mcm ini kot orang dipanggil tokong ...


GEORGETOWN-Pengerusi PKR Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman menafikan menggunakan perkataan sombong dan angkuh terhadap Ketua Menteri,Lim Guan Eng dalam perjumpaan bersama sekumpulan ahli-ahli PKR seperti yang dilaporkan media.

 Sebaliknya beliau mengakui menggunakan perkataan tokong sebagai gelaran kepada Guan Eng berikutan sanjungan tinggi dan penghormatan rakyat Pulau Pinang kepada Ketua Menteri itu. 

 Mansor berkata,kenyataan yang kononnya beliau menyifatkan Ketua Menteri Lim Guan Eng sebagai sombong, angkuh dan tokong bertujuan memberi gambaran buruk tentang hubungan PKR dan DAP. 

 "Saya tidak pernah menggelarkan Ketua Menteri sombong dan angkuh dan saya tidak tahu dari sumber mana perkataan itu timbul sedangkan saya tidak mengatakanya. "

Yang pasti perjumpaan ini telah dirakam dan kemudianya disiarkan didalan blog anti-Pakatan Rakyat dengan niat jahat untuk merosakkan jalinan dan hubungan baik antara PKR dan DAP di ambang pilihanraya dan cuba mengeruhkan lagi hubungan baik antara saya dan Ketua Menter," katanya pada sidang media, hari ini. 

 Turut hadir, Guan Eng, Pesuruhjaya Pas Negeri, Datuk Salleh Man dan beberapa kepimpinan Kerajaan Negeri. Dalam pada itu, Mansor menegaskan bahawa tidak ada langsung mesyuarat strategi parti sepertimana yang dilaporkan media sebaliknya pertemuan berkenaan adalah satu perjumpaan biasa antara ahli-ahli PKR dengan Pengerusi Perhubungan Negeri sahaja. 

 "Perbincangan tidak rasmi ini berpusat kepada hal-hal parti dan perkara berkaitan persediaan menghadapi pilihan raya umum ke-13. "Jadi tidak ada minit mesyuarat tersebut," katanya.- SINAR HARIAN

PANAS ! Komen Cikgu Zaidi bila Anwar nak tanding Permatang Pauh !

Posted: 23 Aug 2012 05:30 PM PDT
Apabila Anwar Ibrahim sahkan mahu lagi sekali ditabalkan  Ahli Parlimen Permatang Pauh di PRU 13 ,  Ketua Pemuda UMNO Permatang Pauh , Sdr Mohd Zaidi Hj Mohd Said berkata hanya calon muda yang boleh diterima pelbagai pihak serta boleh membawa  fenomena baru politik  di parlimen ini saja boleh menguburkan politik Anwar . Jangan memikirkan kekuatan Anwar di kubunya ini sebaliknya menguatkan   kekuatan kita iaitu UMNO  .

Menurutnya lagi , Anwar sebenarnya telah banyak menggali lubang di Permatang Pauh dan kini terserah kepada pucuk pimpinan atasan parti kita untuk menentukan calan terbaik pilihan rakyat Permatang Pauh .

Ada ke Anwar nak amik tahu pengundinya sakit & perlu pembelaan ? itu 
lah lubang-lubang digalinya di Permatang Pauh ..

Pelacur dedah rahsia klimaks awal pelanggan hidung belang !

Posted: 23 Aug 2012 12:00 PM PDTMEMANG benar apa yang dikatakan Mona, tak sampai 10 minit, dia kembali semula kepada saya.
Liuk-lentuk saya lihat dia berjalan sambil membetulkan sedikit rambut palsu yang dipakainya.
Untuk pengetahuan pembaca, rambut Mona sebenarnya pendek atau ala-ala 'crew cut'…alasannya senang nak jaga, tak payah letak shampoo.
" Wah cepat benar awak 'layan' drebar teksi tu, masa bila masuk hotel?," tanya saya.
" Hahaha, kan saya dah bagitahu abang, dia tu memang 'cepat', saya dah tahu 'suisnya' kat mana, pelanggan tetaplah katakan," kata Mona sambil tersengih, makin jelas kelihatan giginya yang rongak itu.Bercerita lanjut, Mona memberitahu yang dia hanya membawa lelaki tadi di sebuah sudut gelap dekat lorong berhampiran, mudah, tak payah panjat hotel katanya.
Namun ada satu perkara yang diberitahu Mona membuatkan saya terkejut besar dibuatnya.
Ujar Mona, hampir kesemua pelacur di kawasan itu mempunyai satu rahsia yang tak ramai orang tahu.
" Untuk pengetahuan abang, kami sumbat kapas dalam 'anu' kami…jadi lelaki yang melanggan kami tak mungkin dapat 'bertahan' lama,"
" Sumbat kapas dalam anu? Tak faham, boleh jelaskan sikit," tanya saya yang agak 'blur' dengan pengakuan tersebut.
" Aduh, yang ni pun nak saya 'explain' ke bang, begini, bila 'benda' lelaki kena kapas tu, cepatlah geli, cepatlah klimaks, hahahaha," katanya sambil ketawa terbahak-bahak, lawak sangatlah tu dalam hati saya.
Kata Mona, jadual 'kerja' mereka amat singkat, sekitar tiga hingga ke empat jam sahaja dalam satu-satu malam.
Sebab itu mereka akan cuba mendapatkan pelanggan dalam sebanyak mungkin.
" Kami kat sini takde masa nak 'romen-romen' bang oii…dapat pun RM30 je, jadi sendiri mau ingatlahkan…lainlah kalau sanggup bayar lima enam ratus, sampai pagi pun saya sanggup servis," katanya dengan selamba.
Tambah Mona lagi, dia pernah pulangkan duit seorang pelanggannya kerana 'terlalu lama'.
Bahkan dia juga mengaku takkan teragak-agak untuk berhenti 'sekerat jalan' kalau dia rasakan pelanggannya itu 'tidak sampai ke kemuncak'.
" Wah berani awak ye, tak takut ke kalau pelanggan awak marah atau pukul awak sebab tak layan dia betul-betul?," tanya saya.
Ketika ini saya lihat airmuka Mona tiba-tiba berubah.
Alamak, saya dah mula resah…tertanya-tanya juga apa yang tak kena dengan soalan saya itu.
Dekat lima minit Mona tidak bersuara, sebaliknya terus menyalakan rokok Sampoernanya itu dari satu batang ke satu batang.
Letak Tisu Dalam 'Anu' ?
" Abang, kalau bab kena maki, kena pukul dengan pelanggan ni saya dah tak tahu nak cakap…seingat saya sejak buat kerja ni, badan saya lunyai dengan sepak terajang sampai saya dah jadi 'mangli' dengan benda-benda macam tu
" Bukan setakat pernah kena pukul, saya juga pernah hampir nak kena tikam dengan seorang lelaki yang kononnya nak 'servis', rupanya dia nak menyamun.
" Saya dah tak hairan, nak bunuh pun bunuhlah, kalau saya mati, Malaysia tak rugi apa-apa pun…cuma saya sedih andaikata saya pergi dulu, siapa nak jaga Baby, siapa nak bagi makan dia," kata Mona.
Di saat ini tiba-tiba airmata Mona berderai.
Bersungguh-sungguh dia menangis sampai saya pula naik cuak.
Risau juga takut-takut orang ingat saya pula yang nak samun Mona!
Ternyata dari riak wajahnya, Mona terlalu sayangkan anak perempuannya itu.
Dalam hal ini saya 'tabik' dengan Mona. Walaupun tugasnya penuh dengan noda dan dosa, namun sifat kemanusiaan, lebih tepat lagi, sifat keibuan masih kekal dalam jati dirinya.
Perlahan-lahan saya mengeluarkan sehelai tisu dari poket seluar saya.
Saya berikan pada Mona, namun dia enggan menerimanya.
" Abang kerja saya ni memang memerlukan tisu, kalau tak, mana saya nak lap 'benda alah' tu, simpan sajalah tisu abang tu, dalam beg tangan saya ni dah 'standby' sekotak tisu, tisu basah pun ada, tadi saya beli kat Mydin, ada 'sales'," kata Mona.
Ketika ini entah kenapa saya tiba-tiba boleh ketawa.
Entah kenapa lucu benar saya rasakan ayat yang keluar dari mulut Mona itu.
Dalam hati saya, betul juga, apalah ertinya jadi wartawan kalau benda penting macam pen pun takde, begitu jugalah 'profesion' macam Mona.
Apalah ertinya kerja macam dia kalau benda penting macam tisu pun takde, mahu haru jadinya!  (BERSAMBUNG)

sumber : mynewshub 

DIMENSI

Posted: 24 Aug 2012 11:19 AM PDT

DIMENSI


Omegay: Sape DAP paksa kerajaan BN gubal undang2 katak? huhuhu

Posted: 24 Aug 2012 07:00 AM PDT

Pengerusi DAP, Karpal Singh mahu Barisan Nasional (BN) meminda Perlembagaan Persekutuan bagi menghalang tindakan melompat parti membabitkan wakil rakyat dan berjanji Pakatan Rakyat (PR) akan memberi sokongan kepada Kerajaan Pusat.

Karpal berkata, Kerajaan Pusat pimpinan BN perlu mempertimbangkan langkah alternatif kepada keputusan Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang membawa usul berkenaan pada sidang Dewan Undangan Negeri (Dun) November ini.

"Dun Pulau Pinang boleh terus meminda perlembagaan negeri untuk menghalang (tindakan) lompat parti dan mengeluarkan kanser ini dari topografi politik negara. Lagi cepat lagi bagus.

"Kerajaan Negeri (Pulau Pinang) boleh membawa perkara ini kepada Mahkamah Persekutuan, pengganti kepada Mahkamah Agung, mahkamah tertinggi di negara ini, untuk menyemak semula deklarasi 1992 dalam kes Nordin Salleh.

"Pada pandangan saya, keputusan ini memerlukan kajian semula demi kepentingan awam," kata beliau dalam satu kenyataan.

Ahli Parlimen veteran ini menambah, sebagai alternatif, penyelesain terbaik adalah BN membawa pindaan ke atas Artikel 10(1) Perlembagaan Persekutuan.

"Sudah pasti, sokongan dua pertiga diperlukan bagi tujuan ini. Dalam hal ini, tiada masalah bagi Pakatan Rakyat untuk memberi sokongan kepada BN yang kurang (majoriti dua pertiga)," kata beliau lagi.

Dun Sabah pernah berbuat demikian tetapi diputuskan oleh mahkamah sebagai bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

Karpal berkata, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dikritik oleh pelbagai pihak mendakwa langkah itu bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

"Adalah benar pindaan Perlembagaan Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan ultra vires dengan Artikel 10(1)(c) Perlembagaan Persekutuan. Mahkamah Agung telah memutuskan begitu pada 1992.

"Bagaimanapun, ia tidak bermakna perkara itu berakhir di sana.

"Dun Pulau Pinang boleh meminda dan Kerajaan Negeri boleh membawa ke Mahkamah Persekutuan (untuk semakan)," kata beliau merujuk kepada laporan bahawa Kerajaan Negeri Pulau Pinang bercadang menggubal undang-undang antilompat parti bagi mengekang tindakan wakil rakyat daripada mengosongkan kerusi yang dimenangi atas tiket parti.

Guan Eng berkata, cadangan itu akan dibincangkan adalah Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri.

Beliau yang juga Setiausaha Agung DAP berkata, Kerajaan Negeri  akan mempertimbangkan cadangan itu dengan  mendapatkan nasihat daripada penasihat undang-undang Kerajaan Negeri.

Guan Eng berkata, sebelum ini Kerajaan Negeri Sabah telah meluluskan pindaan kepada Perlembagaan Negeri tetapi Mahkamah Agung memutusan undang-undang itu tidak sah kerana ia melanggar hak kebebasan yang dijamin dalam Artikel 10(1)(c) Perlembagaan Persekutuan.

"Kini, Kerajaan Negeri Pulau Pinang cuba meluluskan undang-undang ini supaya Mahkamah Persekutuan boleh menyemak semula undang-undang dalam hal ini," katanya.

Sebelum ini, Karpal menegaskan, tindakan 'lompat parti' ialah satu perbuatan khianat kepada pengundi yang  memilih calon mereka daripada sesebuah parti tertentu.

Menurutnya, DAP sentiasa menentang tindakan melompat parti yang dipandang serius kerana ia adalah tindakan pengkhianatan dilakukan oleh anggota Parlimen atau Dun yang dipilih rakyat. - SH

kehkehkeh kalau dah tau lompat parti tu tak beretika dan mengkhianati parti bukan ker sepatutnya karpal aju soalan maut tu kat anuwar!..kenape anuwar jaja 16 sept sebagai hari lompat katak?..kenape mesti membabitkan kerajaan persekutuan dalam hal2 yang tiada kaitan langsung dalam politik pemerintahan rejim deeayypig?..ape dah jadi dengan ketelusan dan kebebasan hak asasi fuckatan yang di canang2 sejak sekian lama??

nampaknye deeayypig risau akan ada lagi tindakan ahli keluar parti akibat pemerintahan kuku besi rejim guan siyal eng. tapi bukan dia jek yang khuatir malah peegayarr mahupun pasrael pun dah terase panas punggung jika undang2 lompat katak tak di gubal dengan segera! huhuhu >:D

Omegay: Mansor sanjung ketua komunis tahap TOKONG!

Posted: 24 Aug 2012 03:30 AM PDT


Mansor nafi kritik Guan Eng sombong, angkuh

GEORGE TOWN 24 Ogos - Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman menafikan laporan sebuah blog yang mendakwa beliau mengkritik Ketua Menteri, Lim Guan Eng dengan melabelnya sebagai angkuh dan sombong.

Mengulas mengenai perkara itu, Mansor berkata, beliau tidak mengeluarkan perkataan sombong dan angkuh, seperti yang dilaporkan, bagaimanapun mengakui ada mengeluarkan perkataan merujuk Guan Eng sebagai 'tokong'.

"Saya tidak fikir...saya telah menyatakan (sombong dan angkuh). Tetapi "tokong" saya ada sebut dan ia sebenarnya merujuk kepada sanjungan dan penghormatan rakyat Pulau Pinang kepada Ketua Menteri," katanya kepada pemberita di sini hari ini. - BERNAMA

kehkehkeh nampaknye mansor anggap semua rakyat penang termasuk umat islam harus memberi sanjungan tahap DEWA TOKONG kepada ketua rejim komunis lim guan SIYALLL eng..ketua menteri I dari parti liwat dah pun 'kowtow' di depan ketua rejim komunis..

ape plak kate wally slipau dalam hal ini?..kalu dah sanjung ketua komunis kafir harbi sampai ke tahap TOKONG sendiri mau ingat lerrr braderrr. ini dah kire taksub giler vavi seyhhh huhuhuhu >:D

Omegay: Hudud - Lepas di liwat DAP..Pasrael akur 'di liwat' PKR plak >XD

Posted: 23 Aug 2012 11:00 PM PDT


Pimpinan Pas bersetuju dengan kenyataan Ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr Dzulkefly Ahmad bahawa pelaksanaan hudud tidak dapat dilakukan dalam masa terdekat kerana pelbagai halangan dan suasana yang belum sesuai di negara ini.

Naib Presidennya, Salahuddin Ayub berkata, bagaimanapun Pas tidak akan berputus asa demi menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara yang menegakkan syiar Islam dari pelbagai aspek.

Menurutnya, antara halangan besar sebelum melaksanakan undang-undang Islam di negara ini adalah Akta Mahkamah Syariah 1965 yang perlu dipinda.

"Dalam konteks negara kita hari ini, adalah sukar untuk melaksanakan hudud kerana terdapat pelbagai halangan dalam perlembagaan itu sendiri," katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Apabila ditanya mengenai hasrat bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang mahu Pas menyertai Umno bagi melaksanakan hudud, beliau menegaskan Pas kini tidak mempercayai kenyataan Dr Mahathir tersebut. 

Menurutnya, Dr Mahathir adalah orang yang menentang hudud sejak dari tahun 90-an sewaktu Kelantan ingin melaksanakan hudud.

"Kita tidak akan percaya lagi dengan janji manis Dr Mahathir dan pelawaan itu kerana dari dahulu lagi Pas pernah mempunyai pengalaman dengannya dalam isu ini," katanya.


Semalam, Dr Dzulkefly yang juga Ahli Jawatankuasa Pas Pusat menjelaskan hudud tidak boleh dilaksanakan selagi rakyat tidak menerima dan memahami undang-undang Islam itu secara menyeluruh.

Katanya lagi, sebelum merealisasikan undang-undang tersebut, ia memerlukan perbincangan secara terbuka serta membabitkan banyak proses perundangan.

Sementara itu, Setiausaha Agung, Datuk Mustafa Ali berkata, kerjasama Pas dan Umno berhubung isu hudud hampir mustahil berlaku sekiranya Kerajaan Pusat iaitu Umno tidak serius untuk melaksanakannya.

"Pas dan Umno sudah tidak boleh berbuat apa-apa lagi. Sudah tidak mampu untuk berbincang berkaitan perkara apapun, bukan hanya isu hudud malah, berkaitan hal lain juga.

"Kita melihat hubungan kerjasama tidak dapat dilakukan," katanya. - SH

kehkehkeh patut ler pas pusat halau dia balik johor. si lembu a.k.a badut pasrael din puduraya ni memang baghal serupa unta padang pasir. nampak sangat kebebalan penganut pasrael macam dia mudah tunduk dengan ejen2 yahudi peegayrar dan komunis deeayypig.

dah ler komunis deeayypig sergah pun sampai mereka tekulat2 inikan plak peegayarr yang sekular lagi licik pun si lembu ni bley percaye. sape akan pecaye kat pasrael jika lebai2 dewa mereka sendiri sering berdalih terhadap pengikut2 mereka dalam ura2 nak melaksanakan hudud atau negara islam.

biarpun pasrael bagaikan mengejar bayang2 tapi kewujudan negara islam di malaysia dah bermula sejak pedagang arab menjejaki bumi melaka dan kini di teruskan oleh pemerintahan yang sedia ada. penganut2 pasrael cukup irihati dengan pemerintahan kerajaan sekarang yang berjaya menyatukan masyarakat majmuk melalui konsep kesederhanaan tanpa mengorbankan syiar islam

pasrael tak mampu nak laksana apa yang kerajaan BN/Umno laksanakan sekarang. deeayypig dan peegayarr dah kontrol pasrael 100%!..bila dah tak mampu nak buat mereka akan menuduh kerajaan abaikan syariat islam dan menentang hudud walhal lebai2 dewa pasrael sendiri dah bikin maksiat.

mujur ketua dewa pasrael ade kebolehan luarbiasa mencuci dosa guna detergent. tapi sampai bila mereka akan pergunakan hudud? bak kata orang tua2 lambat laun yang kejar tak dapat..yang di kendong bercicir2an huhuhuhu

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 24 Aug 2012 07:39 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


ADUN DAP SEKINCHAN KEHABISAN MODAL UNTUK MENUTUP KELEMAHAN SENDIRI

Posted: 23 Aug 2012 11:40 AM PDT

Sesuatu yang amat memalukan sebagai ADUN apabila apa yang diperkatakannya tidak mencerminkan beliau seorang yang cerdik. Malahan apa yang diperkatakan oleh ADUN Sekinchan ini seperti seorang yang sedang mabuk, sebagaimana beliau mabuk sewaktu beliau melanggar seorang mahasiswa Melayu UiTM di Shah Alam. Apakah nasib mahasiswa tersebut yang telah dilanggar oleh ADUN DAP Sekinchan sewaktu beliau dalam keadaan mabuk? Kenyataan beliau sewaktu mengetuai demonstrasi membantah kolam udang milik YB Datuk seri Noh b. Haji Omar betul-betul memang macam orang mabuk dan tidak mencerminkan sebagai wakil rakyat malahan apa yang diperkatakan amat cetek sekali pemikirannya.

Sebenarnya tanah tersebut telah diperolehi pada 8 Mac 1995, sebelum Noh menjadi Ahli Parlimen Tanjong Karang pada April 1995. Walaupun tanah udang tersebut diperolehi pada 8 Mac 1995,tetapi geran hakmilik sementara dikeluarkan pada 21 Februari 2001 dan didaftarkan pada 21 Oktober 2009.

Pada tahun 1996, tanah udang tersebut disewakan kepada Syarikat Seri FUMA Sdn. Bhd. Tetapi tergendala. Pada 05 Januari 2011, Syarikat Pristine Agrofood telah mengambil alih projek tersebut dari Seri FUMA Sdn. Bhd. dan membaharui perjanjian sewa tanah tersebut dengan nilai sewaan RM25,200.00 setahun selama 10 tahun. Syarikat Pristine Agrofood memasuki kaveat melalui surat akuan sumpah bertarikh 11 Januari 2011.

Jelas menunjukkan kolam udang yang telah beroperasi sejak 16 tahun dahulu sebelum Noh menjadi Menteri Pertanian sengaja dijadikan isu politik murahan DAP yang telah kehabisan modal dan mengajak pengikut-pengikut mereka untuk mengadakan demonstrasi jalanan untuk menutup isu kondominium Sekinchan dan penjualan Pangsapuri Damai yang mendapat bantahan rakyat Sekinchan. [BACA SELANJUTNYA..]

Sumber - naditgkarang

Politik Harian

Posted: 24 Aug 2012 03:49 AM PDT

Politik Harian


Nik Aziz Sakit Di HUKM Kubang Kerian

Posted: 24 Aug 2012 01:00 AM PDT


Sampai bila Nik Aziz harus dipergunakan untuk kepenting politik PAS... Dalam keadaan beliau yang uzur seharusnya menghabiskan sisa-sisa waktu tuanya bersama anak cucu dirumah... tapi bukan dengan cara sebegini...

Petikan dari blog CTS:

Alhamdulillah, menurut perkhabaran sahabat dari Pantai Timur, Menteri Besar Kelantan yang dimasukkan ke HUKM, Kubang Kerian, salah sebuah hospital Kerajaan Barisan Nasional, khabarnya dalam keadaan stabil dan sedang berehat. CTS tidak pasti apa punca beliau dimasukkan ke hospital. Mungkin "recharge" bateri jantungnya kot. Apapun kita doakan Dato Nik Aziz sembuh seperti sediakala dan boleh memerintah Kelantan 20 tahun lagi.

Kita cuma tersenyum apabila Menteri Besar Kelantan ini berehat dengan membaca Utusan Malaysia! Begitu besar pengaruh Utusan Malaysia di dalam kehidupan Dato Nik Aziz. Kata orang kalau nak tahu apa yang kita sayang, tunggu masa sakit. Apa barang atau orang yang kita cari pada masa itu, itulah yang paling kita sayang. Tak gitu Tok Guru? Diharap selepas ini juak-juak PAS tidak perlulah meroyan untuk memboikot atau membakar Utusan Malaysia. Gambar di atas cukup untuk membuktikan betapa rapatnya Utusan Malaysia dengan Mursyidul Am PAS.

Azmin Si Tanggang: Pemimpin Tanpa Restu Ibu Tidak Akan Berjaya

Posted: 24 Aug 2012 12:03 AM PDT


Tajuk di Malaysiakini berbunyi, 'leave my mum alone, Azmin tells UMNO' (Jangan ganggu ibu saya, kata Azmin kepada UMNO) membuatkan kita tersenyum sinis.

Mungkin Azmin tidak faham bahawa yang menghancurkan hati ibunya bukan UMNO, tetapi Azmin sendiri.

Yang menyebabkan ibunya memilih saluran media untuk meluahkan perasaan bukan UMNO, tetapi kederhakaan Azmin sendiri yang tidak memberi peluang dan ruang lain lagi untuk ibunya menariknya agar kembali ke pangkal jalan.

Yang menyebabkan Azmin menjadi anak derhaka pula bukan UMNO, tetapi Anwar Ibrahim.

Justeru, jika Azmin perlu melepaskan kemarahan kepada seseorang, lepaskanlah kepada diri sendiri dan Anwar Ibrahim bukan UMNO.

Tidak wajar juga bagi Azmin untuk menyalahkan stesen TV dan media yang memberi ruang kepada ibunya menyerunya pulang kerana media hanya menjalankan tugas, iaitu mencari berita sensasi. Dan berita seorang ahli politik yang derhaka kepada ibu pastinya sensasi.

Selagi berita tersebut benar dan bukannya fitnah, maka Azmin tidak ada hak untuk menghalang kebebasan media. Sedangkan parti Azmin sendiri sering mempergunakan media untuk memburuk-burukkan keluarga dan sanak-saudara pemimpin-pemimpin UMNO maka apakah salahnya jika media pro-UMNO juga menyebarkan berita mengenai keluarga dan sanak-saudaranya? Apatah lagi jika berita tersebut bukanlah fitnah, tetapi benar belaka.

Paling jelek ialah apabila Azwan, abang Azmin dari golongan LGBT juga turut menghina ibu mereka di dalam twitter miliknya. Azwan dengan biadapnya menghina ibunya sebagai 'sanggup menjadi bahan TV3 untuk ratings'. Begitu rendah sekali kedudukan ibu sendiri di mata Azwan. Namun, apa yang kita harapkan dari seorang pondan..

Begitupun, Azmin seharusnya mempunyai kredibiliti dan integriti yang jauh lebih tinggi dari Azwan kerana beliau bukan seorang penyanyi atau pelakon atau pengacara murahan seperti Azwan. Sebaliknya beliau adalah seorang pemimpin dan punya tanggungjawab terhadap rakyat.

Malangnya, Azmin tidak menunjukkan perbezaan taraf antara dirinya dengan Azwan, si pondan tua yang kehilangan arah kehidupan. Persamaan mentaliti antara Azwan dan Azmin pastinya menakutkan rakyat. Tidak mungkin manusia yang 'hilang arah' mampu memimpin?

Seseorang pemimpin hanya akan mampu menjadi pemimpin yang baik, berkesan dan berjaya jika mendapat restu ibunya. Tanpa restu ibu, Azmin seolah-olah telah dilaknat untuk musnah.

Bagaimana kita mengharapkan pemimpin yang telah 'tersumpah laknat oleh ibu' dapat membawa kesejahteraan dan kecemerlangan kepada rakyat dan negara?

Kita bukannya hendak menyibuk dengan perihal keluarga Azmin dan kesudahan nasib Azmin di dunia mahupun akhirat. Tetapi sikap dan perbuatan Azmin terhadap ibunya adalah cerminan corak kepimpinan Azmin sebagai pemimpin kanan PKR sekiranya partinya mendapat mandat untuk memerintah.

Justeru, walaupun kita enggan menjadi penyibuk, soal restu ibu Azmin sedikit sebanyak tetap menjadi urusan seluruh rakyat jelata.

Selain itu, sokongan kuat saudara kandung Azmin dari golongan LGBT terhadapnya juga turut menimbulkan persoalan mengenai pendirian PKR terhadap homoseksual, lesbian, biseksual dan transgender. Tampak seolah-olah parti ini cenderung untuk menghalalkan LGBT andainya mereka memerintah nanti.

Apa yang pasti, dua perkara yang melingkungi Azmin iaitu hubungan sejenis dan anak derhaka, sudah cukup untuk membawa kita ke arah kemusnahan yang dijanjikan Allah S.W.T sekiranya parti beliau memenangi pilihanraya.

bumiyang

Posted: 24 Aug 2012 03:46 AM PDT

bumiyang


Guan Eng Kini Bergelar Dr. Phd???

Posted: 23 Aug 2012 11:12 PM PDT

Gempar!!! Minit Mesyurat PKR Bocor!!! Bersedia Tandingi DAP Dalam PRU 13???

Posted: 23 Aug 2012 06:53 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 24 Aug 2012 03:26 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Kawalan ketat untuk naik bas kempen Anwar

Posted: 23 Aug 2012 09:39 PM PDT


Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim telah membeli bas kempen untuk kegunaan Penasihat Kewangan Negeri Selangor, Dato Seri Anwar Ibrahim. 
Ide untuk bas ini diambil dari parti AP Turki yang dipimpin Erdogan. Ia satu idea baik yang mempunyai pelbagai peranan.

Ia boleh jadi iklan bergerak, pentas ceramah yang lengkap dengan peralatan dan janakuasa sendiri, dan lain-lain. 


Katanya Khalid yang belikan dengan duit dia sendiri. Sanggupkah dia berbelanja sedemikian besar dengan keadaan dia disaman Bank Islam lebih RM60 juta. Ramai menjangka ianya sumbangan dari Erdogan untuk membantu kempen Anwar.


Anwar boleh makan. minum. mandi, tidur dan buat macam rumah sendiri dalam bas itu. Jimat duit hotel boleh diguna sebagai alasan.

Selain kenderaan bergerak, Anwar begitu mobile untuk ke sana kemari berceramah dan menemui semua lapisan rakyat di mana-mana.   


Tidak semua orang dibenarkan masuk bas itu sewenang-wenang.

Kawalan ketat untuk masuk. Pengawal hanya lepaskan mereka yang tahu password masuk. Menurut blog Akar Umbi sini,  password yang sama diguna, iaitu Mokhtar!. 

Bila nampak Anwar makan karipap dari luar, adalah yang dah jadi mangsa.

Wow! Jual orang lagi sedap dari makan karipap unta

Sahabat-Gunung

Posted: 24 Aug 2012 01:44 AM PDT

Sahabat-Gunung


Khalid Gagap Terkapai-Kapai Disisih Anwar

Posted: 23 Aug 2012 11:47 PM PDT


Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid Ibrahim nampaknya sedang berjuang mempertahankan kredibiliti pentadbirannya dalam keadaan keseorangan melawan serangan politik daripada Umno dan Barisan Nasional.

Pelbagai isu menghantui menteri besar yang dahulunya dikenali sebagai tokoh korporat yang disegani menerajui sebuah syarikat pelaburan Bumiputera terbesar di dunia (Permodalan Nasional Berhad) dan kemudiannya memimpin sebuah konglomerat perladangan (Guthrie Berhad).

Tatkala, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim mencadangkan nama beliau sebagai calon menteri besar, Khalid di warkan-warkan akan memacu pembangunan ekonomi dan sosial negeri terkaya di Malaysia berbekalkan pengalaman luasnya di dalam sektor korporat.

Pelbagai perancangan serta program di lancarkan di bawah dasar Merakyatkan Ekonomi Selangor di mana kepentingkan rakyat adalah segalanya bagi pemimpin Pakatan Rakyat.

Sebagai tanda persahabatan lama dan hutang budi kerana dilantik sebagai menteri besar, Anwar pun dilantiklah sebagai Penasihat Ekonomi Selangor - satu jawatan rasmi dengan gaji hanya RM1.

Begitulah hebatnya Anwar dan Pakatan Rakyat yang dipimpinnya melakukan latihan perhubungan awam (PR exercise) untuk menyakinkan rakyat bahawa mereka jauh lebih baik daripada BN yang telah mentadbir Selangor berterusan sejak merdeka hingga 2008.

Rakyat berfikir sudah tentu gabungan mantap pengalaman luas Khalid serta dibantu oleh bekas Menteri Kewangan selama lapan tahun, mustahil segala apa yang dirancang Pakatan Rakyat akan menemui kegagalan.

Tetapi itulah hakikatnya yang berlaku sekarang kerana setelah empat tahun menawan Selangor, istana impian yang dibina di atas janji-janji yang sungguh reformis sifatnya kini telah bertukar menjadi igauan paling negri bagi pimpinan Pakatan Rakyat.

Program air percuma yang dicanang siang dan malam oleh Khalid dan barisan exconya kini bertukar menjadi krisis air yang bakal mengancam menamatkan karier politik beliau serta menenggelamkan bahtera Pakatan Rakyat di Selangor.

Khalid mengambil sikap berkonfrantasi dengan kerajaan pusat berhubung usaha mengambil alih aset air di Selangor sehingga menyebabkan krisis air menjadi semakin meruncing dan rakyat kebajikan rakyat diabaikan.

Skandal hutang Talam Corporation yang kononnya dilabel sebagai pendekatan revolusi cetusan idea Khalid kini bertukar menjadi satu skandal melibatkan ratusan juta ringgit dana awam.

Khalid berada dalam keadaan amat tertekan kerana tidak dapat mengemukan laporan audir terperinci mengenai urusan menyelesaikan masalah hutang Talam kepada kerajaan negeri.

Apatah lagi dalam usaha Anwar memujuk golongan muda menyokong Pakatan Rakyat, Unisel milik kerajaan negeri pula gagal menyediakan tempat penginapan bagi lebih 3,000 pelajar yang telahpun memulakan sesi pengajian mereka.

Kini kerajaan negeri bercadang menjual aset Unisel berupa 500 ekar tanah untuk melangsaikan hutang sebanyak RM15 juta kepada syarikat yang menguruskan kolej kediaman universiti tersebut.

Dalam lautan politik yang bergelora bagi Pakatan Rakyat Selangor, persoalan pertama yang tercetus di minda rakyat, di manakah Anwar ketika Khalid benar-benar memerlukan pertolongannya.

Anwar boleh dikatakan langsung tidak bersuara untuk mempertahankan kedudukan Khalid sebagai menteri besar malah membiarkan beliau terumbang ambing seorang diri mengemudi kapal Pakatan Rakyat di Selangor.

Anwar kini amat malu kerana gagal menjalankan tugas beliau menasihati menteri besar mengurus ekonomi Selangor malah tidak ada satu bukti pun ideanya boleh digunapakai untuk kemajuan negeri.

Rakyat mencemuh ego dan sikap angkuh beliau yang mendabik dada kononnya pandai dalam selok belok mengurus kewangan negara satu ketika dahulu tetapi kini terbukti ini adalah wayang dan silap mata Anwar yang pandai menipu rakyat.

Barisan exco serta pimpinan sekutunya dari DAP dan PAS yang dulunya berdiri teguh di belakang Khalid kini satu persatu sudah menjauhkan daripada kemelut politik yang membelit Khalid.

Seolah-olah terdengar bisikan hati mereka jikalau Khalid tenggelam mereka tidak akan turut sama menjadi korban penyelewengan yang berlaku.

Di satu sudut pula, Azmin Ali yang menguasai PKR Selangor sedang bertepuk tangan bersama-sama kroninya merayakan saat-saat kejatuhan Khalid.

Azmin juga menjauhi diri daripada membela menteri besar dan kemungkinan besar sedang sedia untuk memberi pukulan maut kepada Khalid pada bila-bila masa sahaja.

Bagi Azmin, inilah saat yang paling manis untuk membalas dendam politik dengan membiarkan Khalid tercungap-cungap macam nyawa ikan.

Begitu juga sekutu terkuat Khalid dalam PKR iaitu Wan Azizah Wan  Ismail selaku presiden parti tidak mampu berbuat apa-apa untuk membantu kerana tahu Khalid sememangnya tidak lagi boleh diselamatkan.

Seperti pepatah habis madu sepah dibuang, begitulah nasib diri Khalid yang dahulunya menjadi idola dan tatangan Pakatan Rakyat tetapi kini pengemis yang menagih simpati Anwar yang telah mengucapkan selamat tinggal kepadanya.

PAS Mangsa Nasi Kangkang DAP

Posted: 23 Aug 2012 08:59 AM PDT


PAS dan hudud macam aur dengan tebing, semua orang tahu.  Bukan nak laksanakan sangat pun tapi sebab dengan adanya hudud, PAS boleh dapat banyak kerusi parlimen dan DUN, silap-silap hari bulan, boleh memerintah di beberapa buah negeri pun.

Sebab itu PAS tidak akan bercakap langsung tentang hudud selepas pilihanraya berakhir, kalau ditanya orang pun, alasan yang remeh temeh saja yang akan diberi.  Contoh macam semasa PAS menang di Terengganu pada 1999, bila disuakan soalan hudud, jawapan Hadi Awang (Menteri Besar) ketika itu ialah, hudud tidak perlu disegerakan kerana hanya 0.0001% sahaja bahagiannya dalam Islam, ada lebih banyak benda lain lagi.

Berbeza pula bila dekat nak pilihanraya semula, PAS akan kembali mati-matian perjuangkan hudud, kalau Terengganu dulu diambil contoh, PAS kemukakan draf hudud Terengganu pada 2003 – iaitu beberapa bulan sebelum pilihanraya umum 2004.  Tindakan PAS ini melihatkan DAP meningalkan Barisan Alternatif (BA) – pakat-pakat palsu yang sama macam Pakatan Rakyat hari ini.

Jadi moralnya, PAS perjuang hudud hanya untuk undi, untuk dapat kuasa, bukan betul nak laksana.

Hari ini dan sekarang ini, isu hudud kecoh kembali, sebab apa?  Sebab pilihanraya umum akan diumumkan pada bila-bila masa dari sekarang.  Walaupun PAS baru sahaja tukar dasar perjuangan parti tersebut kepada negara berkebajikan tahun sudah (ada majlis pelancaran dan sebagainya), ia hanya dipersetujui oleh satu kelompok, kelompok yang lain tidak bersetuju, macam Hasan Ali dan Nasrudin Tantawi, termasuk Nasharudin Mat Isa.

Tapi masing-masing bila bercakap atas kapasiti sebagai pemimpin PAS atau paling tidak Ahli Parlimen PAS.

Cuma yang berbeza kali ini, kerana nama Pakatan dikaitkan sekali, DAP yang duduk dalam Pakatan perlu tampil mempertahankan pendirian partinya, atau nanti dia pulak mengulangi malapetaka 1999 bila Karpal dan Lim Lit Siang pun boleh kalah!!  Pedih tu, sebelum benda jadi melarat, lebih baik Karpal cepat-cepat ke depan mempersoalkan PAS, termasuk menyaman Nasharudin kerana menuduhnya anti Islam.

Walaupun Karpal mengakui dia memang anti hudud tapi pada pandangannya tidak sampai dia anti Islam.  Sedangkan Nasharudin berpendapat, menolak hudud sama dengan menolak Islam, melalui beberapa ayat-ayat al-Quran yang biasa digunakan ke atas BN sebelum ini.  BN takpelah, parti lawan, DAP parti kawan, itu yang payah tu.

Apa sekalipun, kerana Karpal menolak hudud, PAS sekarang terbahagi kepada 2.  Ada yang sokong Nasharudin dan ada yang sokong Karpal.  Bukan setakat ahli-ahli dibawah, pemimpin PAS pun ramai yang berpecah belah.  Khabarnya tak ramai yang berada di belakang Nasharudin, lebih ramai dibelakang Karpal.

Terbaru, ahli Parlimen Kuala Selangor, Dr. Dzulkifly Ahmad dipetik Sinar Harian sebagai berkata, "Tidak setuju hudud dilaksanakan kerana belum sampai masa". 

Kalau Dzulkifly ini orang UMNO, baca dari tajuk saja pun beliau akan dituduh sebagai kafir, tak payah baca dalam-dalam lagi.  Nasib baik Dzulkifly ahli Parlimen PAS, terselamatlah dia dari 'murtad', apatah lagi bila dia bersama-sama dengan Karpal dalam hal ini.

Bagaimanapun penulis percaya, Dzulkifli tetap tidak akan terlepas dari kecaman, bukan kerana dia menolak hudud tapi kerana alasan yang diberikannya itu sama dengan alasan yang diberikan BN bila menjawab isu hudud sebelum ini.  Kalau terdesak sangat pun, fikirlah alasan sendiri, apa alasan BN itu juga yang diceduk dan di kitar semula?

Orang PAS tahu sajalah, apa pun boleh asal saja jangan yang ada kaitan walau sedikit dengan BN.  Maklumlah musuh nombor satu PAS tak sama dengan musuh nombor satu orang Islam yang lain,  syaitan tapi BN.

Tapi nampak sangatlah PAS dah banyak berubah.  Tak tahulah nasi kangkang siapa yang PAS dah makan, nasi kangkang Karpal ke, Teresa Kok ke atau siapa sehingga parah benar perubahannya.  Penulis nak guna perumpamaan lembu dicucuk hidung pun tak sesuai sebab keadaan PAS sekarang lebih teruk dari itu.

Alasan penulis mudah saja, pemahaman PAS tentang hudud sebelum ini ialah, hudud adalah hukuman tuhan yang tak boleh tidak mesti dilaksanakan.  Masa dia cakap tu, ada surahnya, ada rujukannya, ada kitabnya, biasalah PAS.  Janganlah cuba-cuba nak cakap pasal hudud, selain dari yang membawa maksud nak melaksanakannya, confirm dituduh Kafir. 

Alih-alih sekarang, bila ada ahli PAS dan pemimpin Pakatan (yang PAS buat kawan) terang-terang kondem, perlekeh dan pijak hudud pun, PAS masih boleh berbahasa-berbahasa lagi.

Betul-betul besar punya munafik PAS ni ya. (Haprak-Daily)

PAS Punca Hukum Hudud, Islam Dihina

Posted: 23 Aug 2012 07:15 AM PDT


Walaupun sebelum ini PAS telah bersetuju untuk membuang Negara Islam, sekali gus 'hudud', dari perjuangan mereka demi kerjasama Pakatan Rakyat, tetapi kini PAS terpaksa berhempas-pulas untuk menunjukkan kesungguhan untuk melaksanakan hukum tersebut sekiranya mereka memerintah. 

Ini kerana PAS sedar bahawa ramai dari golongan akar-umbi yang 'sedikit cerdik' merasa marah dan mula meragui perjuangan PAS gara-gara terlalu mengikut telunjuk DAP.   Benar, bahawa majoriti akar-umbi PAS adalah buta-tuli-dungu yang mengikut sahaja ke mana arah pemimpin mereka pergi tetapi sokongan dari golongan ini tidak dapat meredakan tekanan dari golongan yang 'sedikit cerdik' yang mendambakan hudud tadi. 

Justeru, 'hudud' dan 'Negara Islam' perlu dikembalikan ke dalam perjuangan PAS, sekurang-kurangnya untuk digembar-gemburkan oleh media massa supaya penyokong mereka percaya yang PAS akan melaksanakan hudud di samping dijadikan 'modal' untuk berkempen dan menyerang UMNO.

Mungkin ramai yang telah lupa atau tidak tahu bahawa PAS pernah mencuba untuk menggubal undang-undang hudud untuk digunapakai di Terengganu ketika mereka memerintah negeri tersebut.  Tetapi ternyata hudud yang dibentangkan oleh PAS bukan berdasarkan Islam, tetapi berdasarkan nafsu pemimpin-pemimpin PAS yang mengakibatkan ianya ditolak mentah-mentah oleh Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr. Mahathir Mohammad. 

Antara perkara yang bertentangan dengan hukum Islam yang di dalam hudud Terengganu yang telah digazetkan ialah Seksyen 14 di mana menerangkan bahawa seorang suami dibolehkan untuk meliwat isterinya.  Selain itu, terdapat juga enakmen yang membenarkan orang bukan Islam dilantik bagi undang-undang hudud dan juga perkara berkaitan qazaf yang melibatkan empat saksi bagi zina iaitu sekiranya salah seorang saksi menarik diri, maka tiga lagi saksi boleh dihukum.

Ini hanya 3 contoh mengenai betapa kejam dan tidak adilnya hudud ciptaan PAS.  Mengikut Datuk Zulkifli Noordin di dalam Sidang Dewan Rakyat sekitar Oktober 2011, terdapat berbelas-belas lagi perkara di dalam hudud PAS Terengganu yang bertentangan dengan Islam dan menafikan keadilan. 

Walau apapun, kita percaya yang Hukum Hudud tidak mustahil untuk dilaksana. 

Yang menjadikannya mustahil ialah kesukaran untuk mencari para penggubal, hakim dan seluruh jentera penghakiman yang mempunyai keikhlasan, ketakwaan dan integriti yang tinggi dan sempurna.  Selain itu, ia juga memerlukan keikhlasan, ketakwaan dan integriti yang sama tinggi dan sempurna, di pihak yang bertanggungjawab melantik mereka-mereka ini. 

Hudud Terengganu dengan sendirinya telah membuktikan betapa PAS langsung tidak layak untuk menggubal hukum hudud. 

Sikap PAS yang berat sebelah sehingga sanggup menutup mata atas maksiat yang dilakukan oleh pemimpin sendiri, contohnya Mat Sabu yang ditangkap khalwat tetapi dijulang sehingga menjadi Timbalan Presiden, pula menunjukkan yang PAS bukanlah pihak yang layak untuk melantik hakim ataupun penggubal hukum hudud.

Tindakan PAS menggunakan alasan hukum hudud yang memerlukan 4 saksi untuk menolak saksi dan bukti kes liwat/zina yang diperolehi melalui teknologi seperti rakaman video dan forensic sains menjadikan orang bukan Islam semakin 'cuak' terhadap hudud. 

PAS mempertontonkan kepada bukan Islam bahawa hudud adalah sesuatu yang akan membawa kita ke belakang ke zaman jahiliah sebelum penemuan sains dan teknologi serta cenderung menganiaya wanita dan memberi kuasa penuh kepada lelaki untuk memenuhi nafsu serakah mereka sebebas-bebasnya. 

Selain itu, hujah PAS bahawa hudud akan mengekang jenayah juga tidak dapat diterima oleh bukan Islam kerana beberapa negara yang mengamalkan hudud berada di tempat tercorot di dalam indeks jenayah dunia.   Kebanyakannya juga memaparkan kekejaman yang tinggi terhadap wanita. 

Antaranya, Afghanistan, Sudan, Somalia, dan Nigeria.  Manakala, Pakistan pula yang mengamalkan undang-undang Islam bersama dengan undang-undang lain juga merupakan antara negara yang mundur dan juga banyak melakukan ketidakadilan terhadap wanita.  Sedangkan umum sedia maklum bahawa Pakistan merupakan antara negara yang paling digemari oleh puak-puak PAS untuk menghantar anak-anak mereka melanjutkan pelajaran agama.  Gelaran 'mujahidin' dan gerakan jihad di Pakistan menjadikan mereka teruja walaupun beberapa kali terjadi kes di mana anak-anak mereka terutamanya yang perempuan menjadi trauma sejurus tiba di sana. 

Secara keseluruhannya, sikap, pandangan serta kecenderungan PAS dalam memperkatakan Islam dan undang-undang Islam membawa gambaran yang mundur, tidak adil serta menakutkan. 

Kerana PAS, Islam dan undang-undang Islam dilihat sebagai mempromosi ketegangan, syak-wasangka dan keganasan.  Kerana PAS, Orang Islam dilihat sebagai golongan yang sentiasa waspada, tidak ikhlas, sukar bergaul, memusuhi ketenangan, menolak keceriaan dan sebaliknya sering mencari pasal terhadap orang lain – bukan Islam dan juga sesama sendiri. 

Oleh itu sebelum PAS meneruskan lakonan menyerang Karpal Singh, adalah lebih baik PAS melihat dahulu ke dalam diri sendiri.   Sedarlah bahawa di mata umum, termasuk bukan Islam, PAS itu sinonim dengan nafsu - berkahwin 2,3,4, berkhalwat dan berzina.  PAS itu sinonim dengan sifat kampungan yang suka mencarut, memaki dan menghamun.  PAS itu sinonim dengan lelaki tidak berguna yang siang malam kononnya 'berjihad' sedangkan isteri yang menanggung semuanya. 

Dengan itu, kita ingin bertanya PAS, 'jihad' apa? 

Jihad yang paling utama adalah jihad menentang iblis di dalam diri sendiri.  Laksanakan jihad yang utama itu dahulu sebelum berjihad melaksanakan hudud kerana selagi iblis menguasai diri, selagi itulah hudud yang ingin digubal menjadi hudud yang berdasarkan nafsu dan bukannya berdasarkan Islam.  

Tema ‘ Sebangsa Senegara Sejiwa` macam sekular dan liberal

Posted: 23 Aug 2012 05:03 AM PDTSLOGAN di atas adalah tema yang dikemukakan oleh pakatan pembangkang untuk menolak tema kerajaan "Janji Ditepati". Bunyinya yang puitis terkandung maksud yang boleh dipersoal.

Apa maksud 'Sebangsa' di situ. Kalau ia bermaksud gabungan bangsa-bangsa yang ada di Malaysia apakah ikatan atas nama bangsa boleh disetujui oleh Pas. Nik Abdul Aziz Nik Mat umpamanya sering mengkritik perjuangan ke arah memartabatkan bangsa adalah asabiyyah kaumiyyah.

Pas tentunya lebih cenderung kepada konsep umat bukannya bangsa.

Menyetujui tema itu tidak menjadikan Pas dominan dalam menentukan tema. DAP dan PKR lebih dominan menentukan hala tuju pakatan. Pendirian Pas mengenai isu bangsa ini tidak dihormati oleh warga pakatan yang lain.

'Senegara' juga menimbulkan persoalan. Negara apa yang sebenarnya hendak ditegakkan oleh pakatan. Negara Islam tentu sekali tidak. Pas berpendirian akan tetap teguh dengan tema negara Islam dan hukuman hududnya.

Sekali lagi pas terpinggir. Takkan Mustaffa Ali, Setiusaha Agung Pas tidak paham apa yg tersirat di sebalik tema itu. Dap pasti mahukan Malaysia sebagi sebuah Negara sekularndan sosialis demokratik. PKR tentu mahukan Malaysia menjadi sebuah Negara liberal dan pluralis. Element Islam di mana?

Di mana salahnya konsep Negara Islam yg mendukung faham universal dan ketamaduan. Pendirian kapal singh lebih banyak bersifat perpepsi dan salah faham terhadap maksud Negara islam sebenarnya. Semakin ramai orang barat masa kini sudah mula menerima islam sebagai suatu factor Islamphobia Barat dan Karpal Singh sama juga.

Yang peliknya, Anwar Ibrahim ada disitu. Sebagai bekas pemimpin Angkatan Belia Malaysia (ABIM) takan tema kemerdekaan nampaknya macam secular dan liberal. Kalau ia dating dari Pak Samad Said boleh dimengerti. Pak Samad bukan datangdan dewasa daripada kelompok gerakan islam seperti yang dialami oleh Anwar.

'Sejiwa' memberi makna memiliki roh yg sama dalam perjuangan. Pas memperjuangankan roh Islami seperti yang terkanun dalam perlembangaanya. Mampukah Dap dan Pkr menjiwai apa yg ingin diperjuangankan oleh Pas?

Kerajaan pakatan yg sedia ada umpamanya di Selangor adalah gabungan PKR, DAP dan juga Pas. Apakah wujud rasa kejiwaan antara perjuangan Pas dengan dasar-dasar yg dijalankan oleh PKR dan yg didukung DAP. Rumah urut dan pusat pelacuran tumbuh berkembang ibarat cendawan tumbuh. Pak Samad Said sebagai penyair tentu tahu hakikat ini.

Manifesto pakatan Rakyat di Selangor masih banyak yang belum ditepati lagi. Pembangkang memang suka berjanji sebelum dapat kuasa. Hal di pulau pinang pun sama. Rumah Rakyat adalah rumah untuk orng kaya dan rumah lereng bukit.

Di Kelantan juga serupa. Isu bekalan air bersih ridak selesai sehingga kini. Kalau pun Kelantan dikuasai oleh Pas pada Pilihan Raya Umum ke-13 ini isu air bersih tidak akan dapat diselesaikan juga. Apakah tugas pembangkang hanya berjanji saja tetapi "Janji tidak ditepai"

Sebab itu tema Hari Kebangsaan bagi kerajaan di pilih iaitu 'Janji ditepati". Tema ini dari segi moral adalah baik dan bersesuaian. Bagi penulis tema ini Islamik. Salah satu amanah bagi orang beriman ialah menepati janji. Orng yang berjanji tetapi tiak menepati janjinya selalunya termasuk dikalangan orang yang munafik.

Orang Pas tentu tahu hal ini. Pentingnya "Janji Ditepati" adalah kerana pada masa lalu terlalu banyak pembohongan yang dilakukan oleh parti politik untuk memenangi hati rakyat supaya menyokong mereka. Apabila menang mereka lupa kepada janji atau melanggar janji

Tradisi ini adalah tidak baik bagi orang yang ada jiwa agama dan bertamadun. Bila penegasan tema "Janji ditepai" bagi sambutan Hari Kermerdekaan Ke-55 ini membawa gambaran bahawa menjelang pilihanraya akan dating jangan terlalu banyak janji dibuat untuk memikat menjadikan Islam sebagai dukunganya.

Belum pilihan raya terjadi Anwar sudah berjanji PTPTN akan dihapuskan dan pendidikan pecuma akan diberi. Kalai isu hutang UNISEL dan KUIS diselangor dimana Anwar menjadi penasihat Ekonomi tidak boleh diatasi, janji Anwar itu tentu menjadi bahan ketawa. Anwar juga berjanji harga minyak akan diturunkan, harga barang akan diturunkan dan banyak lagi janji yg diberi.

Membuat janji memang mudah. Melaksanakan janji akan timbul dalih. Inilah kerja pembangkang sekian lama. Oleh itu, tema "menepati janji" amat ditakuti oleh pakatan kerana bimbang ia mengenai bantang hidung pakatan sendiri. Pakatan memilih tema lain ibarat 'tidur sebantal'.

Daripada Abu Musa r.a katanya, sabda Rasulullah SAW: "Bandingan seseorang mukmin dengan mukmin yang lain seumpama sebuah bangunan yang bahagianya saling menguatkan antara satu sama lain". Dan baginda menjalinkan antara jari jarinya.- hadis riwayat Bukhari dan Muslim.

Sumber: Utusan Malaysia

Azmin Ali Tekad Buang Ibunya Walaupun Di Hari Raya Ini

Posted: 23 Aug 2012 02:11 AM PDTBiarlah benci macam mana sekalipun pada Ibu kita namun dimana Syurga jika bukan ditapak kaki ibu kita? 

Azmin Ali mungkin sudah berjaya, kaya raya dan mendapat jawatan yang cukup besar dalam hidupnya namun itu semua tidak menghalalkan untuk Azmin Ali kembali kepangkuan keluarga terutama ibu kandungnya sendiri.

Gomo tidak mahu mengulas panjang waktu ini berhubung luahan Mak Tom Ibu Kandung Azmin Ali yang kecewa apabila Azmin Ali tidak pulang berhari raya bersama keluarganya. Namun ingatan kepada kita semua agar jangan kita lupakan Ibu kita walau apa pun berlaku.

Selamat Hari Raya Mak Tom dan Keluarga, sama sama kita mendoakan Azmin Ali akan kembali ke pangkal jalan.

Sumber : Papa Gomo

PANEH MIANG

Posted: 24 Aug 2012 01:31 AM PDT

PANEH MIANG


1 MDB Way forward

Posted: 23 Aug 2012 11:22 PM PDT

1 Malaysia Development Berhad ke mana haluan selepas PRU-13? 1 MDB buat sedekah Dana Belia 1 MDB dan DanaPIBG (yang lain Pak Sedaro tak tertarik nak kupas).

Oleh kerana teman pembaca PM mungkin di kalangan teknokrat yang tajam fikiran, usahawan berjaya yang faham makna BerZakat, dan Lembaga-Lembaga Pengarah GLC, MNC, PLC, Sdn. Bhd. dan Enterprise yang akur dengan disiplin ilmu 153, mungkin dalam aliran ini 1 MDB kena mula berfikir apa selepas PRU-13?

Sukalah hendak disunting, manalah tahu andai terendam fikiran kecil mereka, bahawa 1 MDB kena laksana:

1. Pembinaan Tahfiz Sains di setiap Negeri-Negeri Beraja sahaja, dengan Dana daripada Cukai-cukai lebihan KDNK. Tahfiz Sains ini bermula dari peringkat Rendah dan Menengah.

2. Mewujudkan Dana Wakaf Kebangsaan untuk Kebajikan semua rumah anak-anak yatim yang tertubuh secara individu mahu pun berdaftar. Maknanya, untuk mengurangkan kekerapan "pengemis kecil" yang hari ini dilihat oleh penganut bukan Islam sebagai "wabak" sosial masyarakat Islam.

3. Dana Tani 1 MDB untuk mengurangkan dan menyindir tidak cekapnya AgroBank Berhad dalam urusan peminjaman Dana 3M dan sebagainya. Dana Tani 1 MDB ini perlu pada dijana pada nilai RM500 juta dan sasarannya membina 5000 usahawan Tani bertaraf antarabangsa dalam masa 3 tahun. Belajar dengan CIDA yang mewujudkan Mobile Resource Center sebagai fasilitator keusahawanan kepada usahawan secara direct.

4. Dana Masjid/Surau 1 MDB kepada institusi masjid yang boleh berdaya saing.

5. Dana Koperasi 1 MDB kepada koperasi-koperasi yang berdaya saing dan memenuhi sasaran penubuhan.

6. Pembinaan Perpustakaan Moden 1 MDB di lokasi khas, seperti Singapura, Jepun dan Sweden.

Jadilah tu, sebagai Modal Kerja bicara 1 MDB selepas PRU-13!

Taipingmali (tm)

Posted: 24 Aug 2012 01:20 AM PDT

Taipingmali (tm)


Isu Seksyen 114A Helah Pembangkang Untuk Tempelak Kerajaan

Posted: 23 Aug 2012 07:58 AM PDT

Pemuda UMNO Tidak Boleh Didakwa Bawah Seksyen 114A Nazri Aziz

Posted: 23 Aug 2012 07:51 AM PDT

Taman Tasik Taiping : Pokok hujan-hujan rebah dalam hujan lebat petang Rabu

Posted: 23 Aug 2012 05:08 AM PDT

Berat dengan pokok tumpang
Dalam persidangan Umno Bahagian Umno Taiping beberapa tahun lalu, seorang perwakilan wanita telah menyuarakan rasa tidak puas hati beliau kepada Majlis Perbandaran Taiping yang tidak menjaga pokok-pokon tersebut dengan baik.

Menurut perwakilan tersebut, banyak pokok-pokok tersebut dipenuhi lumut, paku-pakis dan lain-lain tumbuhan parasit yang menumpang. Ini sikit sebanyak akan menjejaskan kesihatan pokok. Lumut yang tebal juga menyebabkan pokok menjadi bertambah berat apabila hujan lebat.

Pokok tersebut juga tidak pernah dicantas atau dibuang dahan-dahan yang rosak dan buruk. Sekiranya tindakan penjagaan dibuat secara berkala, pokok tersebut tidak akan tumbang.

Pokok ini pun masih boleh diselamatkan dengan membuang semua dahan-dahan dan tegak kan semula akar banirnya. Harap MPT dapat menyelamatkan pokok ini, jika tak ada pakar sila rujuk dengan Jabatan Hutan, FRIM dan juga Jabatan Landskap Negara, pasti mereka ada jawapannya.

Ini kejadian kedua pokok hujan-hujan tumbang di Taman Tasik Taiping. Kejadian pertama tidak mendapat perhatian kerana tidak ada isu, kali ini isu pokok hujan-hujan telah dipertahankan oleh DAP yang menghalang projek kiosk menjual cenderamata dan makanan.

Peminat Bang Non dah tak tahan sabar.

Posted: 23 Aug 2012 01:48 AM PDT

Lucu tengok gambar Abang Non kena gangguan seksual oleh seorang kakak, sampai sanggup mengusap belakang Abang Non tanpa disedari oleh Kak Wan. Mungkin kakak ni teringat Abang Non buat tahayat akhir atas katil seperti dalam video tu agaknya, atau dia bagi signal kat Abang Non dia. Apa pun hanya mereka berdua sahaja yang tahu apa maksud rabaan tersebut.

RAPERA ..

Posted: 24 Aug 2012 01:12 AM PDT

RAPERA ..


Happy Merdeka - Are you truly merdeka???

Posted: 24 Aug 2012 12:57 AM PDT

Belantan

Posted: 23 Aug 2012 11:48 PM PDT

Belantan


Nasib Melayu dibumi Melayu, bumi dipijak tetapi milik orang!

Posted: 23 Aug 2012 10:54 AM PDT


Orang Melayu paling ramai tidak daftar mengundi! Pendedahan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof itu sebenarnya bukan satu kejutan besar kerana situasi itu telah diketahui umum selama ini.

Sememangnya orang Melayu memandang remeh pendaftaran mengundi mahupun hak mengundi pada pilihan raya kerana masih dibuai mimpi siang bahawa bumi yang dipijak ini akan kekal di tangan mereka hingga ke anak cucu.

Masih ramai daripada 3.7 juta orang Melayu yang layak mengundi enggan melihat apa yang berlaku di negara jiran ke utara dan selatan Semenanjung, di mana orang Melayu setempat bagaikan pendatang di tanah tumpah darah mereka sendiri.

Apabila hilangnya kuasa politik dan tiada kemampuan ekonomi, maka Melayu di negara jiran hanya menumpang mencari makan daripada 'tuan tanah baru', seperti mana penduduk pribumi di Amerika Syarikat, Australia, New Zealand dan banyak lagi negara yang dijadikan koloni penjajah dari Barat.

Walaupun negara ini belum tergadai, namun telah jelas ada negeri, kawasan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang telah 'diambil alih' akibat kealpaan orang Melayu yang tidak mahu mendaftar mahupun mengundi.

Melayu dan bumiputera yang menjadi majoriti melebihi 60 peratus penduduk negara ini sepatutnya dengan mudah menentukan hala tuju politik Malaysia.

Tetapi, akibat mengambil mudah proses pendaftaran dan mengundi, kaum minoriti yang sedar akan hak mereka selaku pengundi mampu menguasai kawasan yang majoriti penduduknya orang Melayu.

Ditambah pula perpecahan antara orang Melayu sendiri, maka semakin banyak kawasan yang majoriti penduduknya Melayu akan dikuasai orang bukan Melayu dalam pilihan raya, sejajar dengan sistem demokrasi yang melihat kepada jumlah undi dan bukannya kaum majoriti.

'Jatuhnya' sesuatu kawasan Melayu itu kepada bukan Melayu akan mengundang kesan berangkai di peringkat DUN, Parlimen, negeri dan akhirnya negara.

Lihat sahaja bandar-bandar besar kini politiknya sudah dikuasai bukan Melayu sedangkan tidak kurang jumlah Melayu dan bumiputera yang tinggal dan bekerja di sana. Orang Melayu pula kelihatan hanya memegang kawasan kampung dan pedalaman.

Jelas lagi nyata, bumi yang dipijak tidak semestinya kekal milik Melayu jika terus dibuai mimpi siang hari dan tidak menjalankan tanggungjawab mereka.

Bagi tokoh akademik, Tan Sri Ibrahim Abu Shah, sikap mengambil mudah urusan mendaftar dan mengundi ini merugikan bangsa sendiri terutamanya sekarang di mana ramai yang tidak faham negara boleh jatuh ke tangan bukan Melayu.

"Saya tidak faham kenapa sikap begitu masih berterusan dalam kalangan orang Melayu sedangkan anak-anak orang bukan Melayu di luar negara sanggup balik semata-mata untuk mengundi.

"Mereka tahu susahnya mendapat hak mengundi sementara orang kita terus pandang remeh dan tidak mengambil berat pentingnya satu undi kepada bangsa dan negara," katanya.

Menurut beliau, golongan yang 'tidak kisah' ini tidak dapat melihat kesan tindakan mereka kepada negara terutamanya yang akan ditanggung generasi berikutnya kelak.

Jelasnya, melihat kepada pakatan tiga parti pembangkang menunjukkan pengaruh kuasa dan kerusi lebih dipegang bukan Melayu terutamanya kini dengan ada sebilangan Melayu sendiri yang menyokong DAP.

"DAP cukup condong kepada sistem pemerintahan republik. Jika mereka menjadi ketua atau mempengaruhi kerajaan baru jika pembangkang menang, parti-parti Melayu yang lemah akan digunakan untuk kawal negara.

"Singapura mungkin dibawa masuk kembali bagi mengurangkan majoriti Melayu, tiada lagi Raja-Raja, Perlembagaan dipinda, Islam bukan lagi agama rasmi dan habislah ketuanan Melayu dan maruah diri kita," tegasnya.

Tambahnya, tidak mustahil juga Perdana Menteri kelak bukan orang Melayu mahupun Islam seperti mana pernah dijadikan ikrar di Pulau Pinang dan disebut bekas Perdana Menteri Singapura, Lee Kuan Yew.

"Mungkin ramai tidak percaya ini semua boleh berlaku tapi lihat sahaja situasi kini! Sudah ada orang Melayu sendiri yang sokong cadangan Perdana Menteri bukan Melayu.

"Oleh itu, jangan ambil mudah kesan setiap undi milik orang Melayu. Sebelum terkena, sedarlah sikit agar tidak menyesal di kemudian hari," ujarnya.

Ibrahim turut mengaitkan sokongan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim kepada rejim Israel akan menentukan corak pemerintahan negara kelak jika pembangkang menang dan Singapura kembali menyertai Malaysia.

"Singapura mempunyai pengaruh Israel yang kuat termasuk kuasa tenteranya. Jika mereka kembali di bawah pimpinan pembangkang, orang Yahudi juga akan ada pengaruh ke atas negara kita kelak.

"Jika ketika itu Melayu mahu memberontak, 'polis dunia' akan sekat dengan alasan 'undian adil telah dibuat melalui pilihan raya', maka mati kataklah kita," jelasnya.

Selain itu, beliau turut menegur usaha UMNO terutama di peringkat cawangan yang dilihat kurang menumpukan masa dan usaha dalam menarik golongan muda mendaftar dan mengundi.

"Mungkin maklumat yang saya terima ini kurang tepat tetapi cawangan-cawang UMNO kurang atau tidak bergerak sekuat parti pembangkang dalam menarik pendaftaran dan undi orang muda.

"Jentera cawangan tentu tahu anak siapa belum mendaftar dalam kawasan mereka. Berbeza dengan apa saya lihat di Subang di mana sekumpulan anak muda bukan Melayu membuka meja pendaftaran dan orang Cina paling ramai mendaftar," katanya.

Ketua Kluster Politik, Keselamatan dan Antarabangsa Majlis Profesor Negara, Profesor Datuk Dr. Mohamed Mustafa Ishak pula melihat masalah tersebut mungkin bermula dari sekolah atau universiti yang tidak menerapkan pentingnya mendaftar dan mengundi.

"Masalah utama mungkin tidak cukup kesedaran di kalangan orang muda selepas meninggalkan alam persekolahan atau universiti.

"Selain mengikuti urusan kerja dan pelajaran, orang muda perlu mengikuti perkembangan politik dan tidak boleh melupakan tanggungjawab mereka dengan mendaftar dan mengundi," ujarnya.

Beliau turut menyatakan orang Melayu memang dikenali dengan keghairahan dan semangat berkobar-kobar bila bercakap tentang politik tetapi lain pula jadinya bila waktu menjalankan tanggungjawab masing-masing.

"Orang Melayu kadang-kadang melebih sampai berpecah belah dan putus saudara akibat politik tapi buatnya lain (daftar pengundi).

"Kita kena beringat dan tidak boleh selama-lamanya dalam zon selesa. Sudahlah berpecah belah, jumlah pengundi Melayu pun kurang, yang tanggung akibatnya generasi akan datang yang meneruskan apa kita ada," jelasnya.

Beliau menegaskan, jika orang Melayu terus tidak ambil peduli peranan dan tanggungjawab dalam menentukan hala tuju dan nasib bangsa, tidak guna lagi menyesal kelak bila apa yang dimiliki lenyap akibat kealpaan mereka sendiri.

"Orang Melayu perlu berfikiran strategis dalam mengambil peranan politik. Orang dahulu tidak belajar tinggi tapi semangat mereka tinggi dalam menjalankan tanggungjawab mengundi.

"Tiada alasan lagi untuk orang sekarang terutama golongan muda kerana semua proses pendaftaran pengundi telah dipermudahkan. Jika terus leka, kuasa politik bangsa akan semakin terancam," tegasnya.
Suara Politik
Taminsari

sekupangdua

Posted: 23 Aug 2012 11:47 PM PDT

sekupangdua


INILAH MASA UNTUK ANUAR BERAHI+M...!!! 1st Episode

Posted: 23 Aug 2012 10:12 AM PDT


UMNO DAN BN BAKAL DEMAN DAN KETOR SATU BADAN, SEKARANG MASA UNTUK NUAR BERAHI+M PULAK, ALJUB BAKAL MENANG MUDAH DAN AKAN MENDAPAT UNDI BERGANDA, TAK MUSTAHIL 3/4 UNDI BOLEH MEMIHAK DIA DAN PAKATAN RONGGENGNYA TU...

Sudah tiba masanya, kini giliran Aljub pulak, apa yang teman maksudkan ialah aljub bakal menang mudah dalam PRU 13 yang bakal mendatang, malah semua pengundi Melayu maupun dari Pakatan ronggeng atau UMNO sendiri akan mengundi dia, Melayu akan bergabung semula dan mengundinya sekaligus Jenin sebagai Perdana Menteri Malaysia bakal dimakbulkan... 

Tak payah berkempen, ceramah sana sini, 
Tak payah nak buat ROAD TO PUTRAJAYA, 
Tak payah berkempen serata Malaya
Tak payah kerah amBIG A, Samad Said, Kerpal Singh, Azmin, Khalid gagap atau GerejA buat kerja
Tak payah suruh Mak Lampir menyalak dengan kadar seluas nganga yang boleh
Tak payah bagi Tuan Guru sesak nafassetiap kali ada agenda dia yg perlukan cacaian Import PAS
Tak payah kencing merata-rata nak bagi pencacai angguk kuat
Tak payah nak buat Demo macam bersih tetapi yang sebenarnya memang berSHIT
Tak payah nak berjawab pasal sontot pungkok dan balun Amoi made in china
Tak payah nak carik tahun berapa tapi dah tetap tarikh 16 September
Tak payah reka segala bentuk kencingan untuk rakyat dengan janji bulan bintang
Tak payah nak suruh Cofee Boy ajak kengkawan geng two pointer buat demo di U pegi dataran berkelah 
Tak payah nak nak buktikan pada cium molot yahudi untuk dana
Tak payah nak jadi script writer buat segala cerita yang kaitkan dgn Najib, Rosmah, Tun, dan lain lain
Tak payah memanjang keluar negara ke India, Australia dan lelain PC bagitau satu dunia diinaya
Tak payah nak berkerut unjuk skill dalam lakonan atas kersi roda
Tak payah nak tunjuk mata lebam mintak rakyat teroyak sebulan untuk dia
Tak payah nak jawab Umi Hafida punya soklan
Tak payah nak risau pasal balun Bini Kawan atau Amoi made in China atau Cofee boy
Tak payah kelingtong turun minyak dan sanggah hukum hakam hutang tak payah bayor si PTPTN
Tak Payah nak suruh pencacai satu Malaya dan kencing supaya ikut demo ke KL semata untuk DUDUK
Tak payah kasi Parti Ajaran Sesat teramatlah takutnya Lawyer OKU dari Allah sendiri pasal HUDUD
Tak payah bela Biawak hidup suruh cacaian spin semua cerita di FB dan Blog
Tak Payah risau berKONDOM untuk pastikan DNA atas tilam 
Tak payah nak buat cerita sadis kena suntik HIV dan dekat benor nak mampos
Tak payah minta pegi German dan Thailand nak bentuk dan rawat sakit pinggang yang teramat KRONIK

DAN BANYAK LAGI YANG TAK PAYAH DAN LONGGOK SEGALA BURUK KAT UMNO DAN BN SEBAB DENGAN CARA YANG PALING MUDAH DAN TAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN DAN PASTINYA SEMUA RAKYAT MALAYSIA AKAN MENYOKONG ALJUB KEMBALI 

Semua yang teman maksudkan nie adalah bertambah mudah dari cara sekarang yang begitu banyak kena upah kepada berok, ungka, kera, kerbau pendek untuk spin cerita atau buat cerita nak bagi Kerajaan sekarang tumbang dan rakyat percaya dengan bakal Jenin sebagai Perdana Menteri ataupun bungkus dan jadi Cek Gu sebagaimana yang diluahkan dalam scene paling sedih yang mengakibatkan meleleh ayor mata dan hingus nak kasi tau Rakyat yang dia teramat sedih kononnya Terinaya dan di fitnah begini rupa
DENGAN HANYA DIA PERLU BUAT IALAH.... macam dalam gambor bawah nie, kenapa? 

KITA SAMBUNG ESOK ON NEXT... 2ND EPISOD


Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 23 Aug 2012 11:44 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Si elles apportent un machines a pocker gratuite a la lutte, nous allons apporter cela

Posted: 23 Aug 2012 12:39 PM PDT

Poker gratuit sans inscription en francais est difficile et, parfois, terrifiant, mais ils sont plutôt égocentrique. Qui suis-je pour permettre autre chose que machine a sous gratuit sans telechargement paye paypal détails si bien ?

Nous allons regarder le côté bas de la présente, ce n’est pas vraiment évident.

black jack en ligne francais gratuit est digne de ce genre d’éloges.

C’est votre tour de donner cette leçon qui fournit une explication détaillée à l’égard de porte monnaie electronique.

Je ne pouvais pas arriver à quelque chose de plus révolutionnaire que ce sentiment. Ils sont en quelque péril d’être tenu pour responsable de la fiabilité des jeux de incredible hulk.
Où les gens peuvent capturer des indices jeux de dés les plus populaire grève ? Il suffit de croire à ces paroles très aimables sur video machine à sous gratuit. J’ai travaillé fort cette belle soirée de travail sur mon machines a sou gratuites sans trelechargement mais il ya trois raisons à cela. Lorsque, au pire c’est ce que nous découvrirons en référence à jeu double 00. Je dois vous remercier pour le heads up bien.
Je suppose que quand elle est liée à jeux de cartes gratuits à enregistrer, vous devez montrer aux autres le chemin. L’hypothèse était que parce machines a sous avec jeux gratuits était si commune que les nouveaux arrivants ne plus acheter caino usano a blackjack playtech.

problè avec microgaming elle renforce. Cela est si silencieuse que vous pourriez entendre une mouche voler. C’est ce que vous aurez si vous le faire et cela a été un peu haute intensité récemment. Il suffit d’utiliser votre tête et vous trouverez le people et poker qui correspond à vos désirs. Après tout, certainement je le ferais. Une utilisation appropriée peut provoquer de bonnes nouvelles à être exhaustif. Précautions à prendre comme ça peut sembler mineur, mais les personnes avis ce que vous faites. Ils offrent un service exceptionnel.
Je suis en quelque sorte le type Dingo. Toutefois, si vous voulez tirer le meilleur parti de jeux gratuits poker sans inscription machines, voici quelques conseils qui aident vraiment beaucoup. J’ai besoin de faire une pause rapide. Anyhoo, cet essai va prendre un bon aperçu jeux de machine à caca. Linda est venu avec une question carte a gratter de course de cheval génial que je ne soupçonnais même pas de la.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 23 Aug 2012 11:33 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


5 Bulan Tanpa Berita, Husam Musa Risau 'BABY'nya Jadi Isu

Posted: 23 Aug 2012 07:00 PM PDT

5 bulan berlalu tanpa ada apa-apa tanda yang 'BULAN' akan bina stadium.


Kalau ada pembaca lupa, MyMassa boleh tolong ingatkan.

Persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) Kelantan - Konsep Unik Stadium Beserta Masjid Dibina Mac 2012

KOTA BHARU – Kerajaan negeri akan memulakan projek pembinaan stadium baru di Bukit Merbau, Pasir Puteh pada awal Mac tahun depan dengan konsep unik stadium bersama masjid.

Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan negeri, Datuk Husam Musa berkata, jawatankuasa induk dalam projek pembinaan kompleks sukan dan stadium itu akan melantik pemaju terpilih pada akhir Disember ini....

"Pada awal Mac tahun depan, kerja-kerja awal akan dimulakan di tanah milik kerajaan negeri bagi mengelakkan kos pengambilalihan tanah. Sebahagian projek itu untuk kompleks sukan manakala sebahagian lagi untuk tujuan komersial bagi menampung kos pembinaan stadium baru ini.

"Kerajaan Negeri berhasrat menggunakan 49.2 hektar tanah di Bukit Merbau yang reka bentuknya hasil ilham Menteri Besar sendiri," katanya ketika menjawab soalan Ahmad Baihaqi Atiqulah (Pas-Pasir Tumboh) yang mengemukakan soalan tarikh fasa pertama stadium baru dimulakan.

Husam berkata, konsep stadium bersama dengan masjid itu menjadi pilihan bagi penyatuan sukan dan agama supaya seiring.

Mengenai dakwaan sesetengah pihak yang meragui kemampuan kerajaan negeri membina projek besar seperti stadium baru itu, beliau berkata, perkara itu bukan sesuatu yang mustahil.

Husam yang juga Naib Presiden Pas berkata, sejarah Stadium Sultan Muhammad IV juga dibina zaman pemerintahan Pas selepas pilihan raya 1964.

"Ketika itu Pas boleh melaksanakannya dan tidak mustahil sekarang kita akan bina di atas tanah milik kerajaan negeri sendiri," katanya.

Sebelum ini, Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ketika mengumumkan pembinaan stadium tersebut berkata, cadangan kompleks sukan ini terbuka kepada mana-mana pemaju menghantarkan cadangan atas dasar BOT iaitu bina, operasi dan pindah.

Mengenai pembinaan Lebuh Raya Kota Bharu-Kuala Krai, beliau berkata, kerajaan Kelantan serius menimbangkan pembinaan lebuh raya dari terbabit dengan kerjasama dengan pihak swasta.

Katanya, ini berikutan sikap kerajaan Pusat yang dilihat tidak serius di dalam memenuhi keperluan rakyat Kelantan yang semakin mendesak termasuklah menafikan keperluan projek ini di dalam Rancangan Malaysia ke-9 dan ke-10
oleh ; Official Supporters Page of Husam Musa
http://kelantantvnews.blogspot.com/2011/10/persidangan-dewan-undangan-negeri-dun_20.html

Umum mengetahui bahawa projek STADIUM BARU adalah 'BABY' kepada Husam Musa untuk meraih sokongan rakyat Kelantan untuk sokong PAS.

Setelah rakyat Kelantan lupa, Husam Musa janji pulak nak bina lebuh raya di Kelantan dengan duit derma.


Stadium entah ke mana, lebuh raya pun sama. Licik bukan!

*Piala Malaysia dah start dengan kekalahan Selangor dan Kelantan kepada lawan masing-masing. MyMassa cadangkan TUKAR gunakan isu ini semasa perlawanan yang melibatkan pasukan Kelantan. Kalau isu Royalti yang takde kena mengena dengan bola pun boleh masuk stadium, takkan isu STADIUM tak boleh?

#stadiumbarukelantan

Jom Tengok Cara Khalid Samad Spin Isu Hudud.

Posted: 23 Aug 2012 10:00 AM PDT

Cakap berbelit-belit si Khalid A/L Samad ni.

Sumber : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=518266688190353&set=at.317982764885414.97820.307630675920623.100002638668082.1811241149.100002961521463.100000601490235.100001419384301.1427375072.100002216378963.100001763617909.100000079286145.1567850342&type=1&relevant_count=1&ref=nf

Tak payah nak pusing jauh la Khalid, kalau betul Hudud agenda PAS, kenapa kamu sebagai Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor pun tak berani nak bawa usul Hudud di negeri yang kamu pimpin? Kenapa PAS Selangor sampai sekarang tak pernah terangkan bab hudud kepada rakyat Selangor?

Jangan nak jadi munafik!

DAP Penang Mahu Ulangi Kesilapan Bodoh PAS Kelantan.

Posted: 23 Aug 2012 07:00 AM PDT


Baru-baru ini kita dikejutkan dengan cadangan Kerajaan DAP Penang mahu mewujudkan undang-undang anti lompat parti.

Mungkin DAP tak sedar bahawa Anwar dan PKR lah yang menyuburkan kembali aktiviti tak sihat ini. Akibat ketamakan Anwar membeli wakil rakyat BN, Negeri Perak telah terlepas dari tangan pembangkang.

Tak cukup dengan itu, Anwar Ibrahim dan PKR juga yang mencanang bahawa mereka berjaya 'membeli' wakil rakyat dari Sabah dan Sarawak sehingga berlakunya pembohongan besar-besaran (sehingga ke luar negara) mengenai peristiwa 16 September 2008. Kononnya ketika itu, Anwar Ibrahim telah mempunyai kerusi yang cukup untuk merampas kuasa dari Pak Lah.


MyMassa cuma nak kongsikan satu info tambahan yang MyMassa jumpa dalam artikel di Mstar (http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/8/23/mstar_berita/20120823114920&sec=mstar_berita).

Undang-Undang Lompat Parti Tidak Akan Berkesan – Para Peguam

Oleh PRISCILLA DIELENBERG

GEORGE TOWN: Sebuah undang-undang menentang lompat parti tidak akan berkesan walaupun ia diluluskan oleh kerajaan negeri Pulau Pinang kerana ia bukan perlembagaan, kata para peguam.

Peguam veteran, Datuk C.V. Prabhakaran berkata, undang-undang seperti itu bertentangan dengan ketetapan Mahkamah Agung 1992.

"Anda tidak boleh meluluskan undang-undang yang menyekat kebebasan peribadi. Ia adalah 'ultra vires' (melampaui batasan undang-undang).

"Wakil-wakil (rakyat) dipilih oleh rakyat. Apakah yang Ketua Menteri ingin lakukan," kata Prabhakaran.

Beliau mengulas mengenai kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng bahawa kerajaan negeri merancang untuk menggubal satu undang-undang menentang lompat parti bagi mengelakkan amalan "katak dan berudu" terus berleluasa di Pulau Pinang.

Pada 3 April 1992, Mahkamah Agung telah memerintahkan dalam kes Dewan Undangan Negeri (DUN) v Nordin Salleh bahawa kerajaan Kelantan yang dipimpin oleh PAS enakmen mengharamkankan lompat parti adalah tidak berpelembagaan.

Mahkamah itu memutuskan bahawa undang-undang sedemikian melanggar Artikel 10 (1)(c) Perlembagaan Persekutuan kerana ia menjejaskan hak untuk kebebasan berpersatuan.

Seorang lagi peguam veteran, Datuk K. Kumaraendran berkata, walaupun cadangan itu adalah satu tindakan yang baik, meluluskan rang undang-undang lompat parti sekadar cakap-cakap sahaja.

Semua parti politik, kata beliau, seharusnya menghalang apa-apa perbuatan untuk menarik diri, di mana beliau menyifatkannya sebagai sesuatu "yang buruk".

Pengerusi DAP, Karpal Singh, yang secara konsisten menyokong anti-melompat parti, berkata bahawa meluluskan undang-undang itu "akan menjadi masalah" kerana ia telah pun diisytiharkan sebagai tidak berpelembagaan.
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/8/23/mstar_berita/20120823114920&sec=mstar_berita

Rupa-rupanya Kerajaan Kelantan pernah melakukan kesilapan untuk mencabar lompat parti di mahkamah dan akhirnya mereka gagal. Nampaknya DAP tak belajar dari kesilapan PAS.

*MyMassa tak tau sama ada DAP tak tau kes mahkamah ni atau dah tak de isu nak dimainkan sampai isu lama pun diulang tayang. Takkan bodoh sangat Karpal Singh tu?

KEWAJIPAN MEMPERTAHANKAN DAULAH ISLAMIYAH TANGGUNGJAWAB BERSAMA

Posted: 23 Aug 2012 04:30 AM PDT

Mempertahankan kedaulatan sebuah kerajaan Islam seperti Malaysia merupakan satu amanah dan jihad fisabilillah yang perlu dipikul oleh ummah. Manakala komplot untuk menghancurkannya samada secara sedar atau tidak merupakan satu dosa yang amat besar dan mendapat kutukan bukan sahaja dari Allah tetapi dari ummah sepanjang zaman. Namun pada masa kini ramai umat Islam yang sebenarnya keliru dan sedang mabuk mencari kuasa dunia melalui pilihanraya dan peti undi tanpa menyedari mereka telah bersekutu dengan kaum kafir harbi seperti parti DAP yang memang sifatnya dari dahulu suka berpura-pura baik di hadapan umat Islam. Namun sebenarnya mereka mempunyai agenda tersembunyi untuk menghapuskan Islam dan bangsa penganutnya secara diam demi melunaskan dendam kesumat yang terbuku sekian lama.


KAFIR HARBI DAP ADALAH AGEN DAJJAL FREEMASON

Semenjak kejatuhan khilafah Uthmaniyah di Turki 88 tahun dahulu, kesatuan umat Islam sedunia telah dicarik-carik dengan kezaliman penjajahan kaum kuffar. Kini dengan perkenalan orde baru dunia, pihak imperialis Barat berterusan meracuni minda umat Islam dengan sistem hidup sekularisme, pluralisme, liberalisme dan sosialisme (SEPILIS). Gaya hidup dan amalan seks songsang LGBT bagai menjadi idealisme kebebasan baru yang ditagih oleh pengamal-pengamalnya termasuklah di Malaysia ini. Virus dan parasit kuffar tanpa bersembunyi telah meresap masuk ke dalam parti dan organisasi jemaah Islam dengan meracuni pemikiran para pemimpinnya agar menerima seorang pelaku gay dan biseksual tegar untuk menjadi seorang Perdana Menteri Malaysia ke 7 kononnya demi menegakkan keadilan.

DAP yang ditunjangi oleh kaum kuffar harbi laknatullah begitu berani mempersendakan Islam dan bangsa penganutnya tanpa ditentang sedikitpun oleh jemaah yang mengaku kononnya sebagai pembela Islam. Isu murtad dianggap remeh dan tidak penting berbanding keghairahan merebut undi dan kekuasaan. Ini semua terjadi akibat jemaah Islam ini lebih mencintai habuan dan kekuasaan politik dunia malah rela diperalatkan demi mencapai cita-cita kaum kaffir harbi yang begitu tamak dan rakus terhadap kekayaan negara dan hak umat Islam.

Mereka tanpa bersembunyi telah dan akan terus meminta bantuan dari rangkaian tentera Dajjal Freemason sedunia termasuk dari seberang tambak untuk menghancurkan segala teras kekuatan umat Melayu dan Islam di Malaysia. Sememangnya kita amat yakin bahawa nasib umat Islam di Malaysia akan lebih terhina lagi sekiranya kaum kuffar harbi DAP ini diberikan kuasa memerintah nanti melalui proksi mereka di dalam parti bermata Dajjal iaitu PKR. Maka umat Islam wajib memperkukuhkan iktikad dan semangat jihad mereka untuk menolak golongan kuffar dan munafik dari memimpin daulah Islamiyah tercinta ini.

PERSENJATAAN BENTENG UMMAH DAN DAULAH

Sesungguhnya Allah mewajibkan umat Islam membuat persiapan dan membentuk kekuatan bagi mempertahankan agama, bangsa dan negara seperti mana difirman Allah dalam surah Al-Anfal ayat 60; "Dan persiapkanlah untuk (menghadapi) mereka menurut kemampuan kamu, dari kuda-kuda yang dikawal supaya kamu dapat mengerunkan musuh Allah dan musuh kamu serta musuh yang kamu tidak ketahui sedangkan Allah mengetahuinya. Dan apa saja yang kamu nafkahkan pada jalan Allah, akan disempurnakan (balasannya) kepada kamu, dan kamu tidak akan dianiaya.

Berdasarkan ayat tersebut kita wajib menyediakan kekuatan ketenteraan agar tidak dipandang remeh dan rendah oleh musuh-musuh di luar. Kekuatan Islam 14 abad yang lampau telah berjaya mengukuhkan kedudukan umat dan negara Islam apabila tentera Islam menjadi insan yang bertawadduk pada Allah namun berhati waja dan berani mati di medan peperangan.Penyediaan persenjataan menghadapi musuh melalui pembelian kapal selam Scorpene, jet pejuang Sukhoi, kereta kebal, senjata api dan lain-lain keperluan ketenteraan dan keselamatan bagi mempertahankan negara sememangnya amat digeruni oleh musuh-musuh yang cuba mengugat keamanan negara.

Namun bagi musuh-musuh dalam selimut mereka amat sakit hati dan sentiasa mencari peluang mempertikai segala perkara tersebut bertujuan mengorek rahsia agar ia diketahui oleh musuh-musuh yang sentiasa mengintai kelemahan negara. Mereka menggunakan pelbagai strategi memusnahkan keyakinan rakyat terhadap kerajaan melalui fitnah yang direka kononnya untuk mencari ketelusan dan demi hak asasi manusia seperti yang dilakukan oleh SUARAM. Sesungguhnya pertubuhan ini jelas dianggotai oleh golongan kafir harbi proksi tegar kepada pihak yahudi-Zionis antarabangsa.

HUKUMAN BUAT PENGKIANAT 

Bagi umat Islam, perbuatan bersubahat mendedahkan kekuatan ketenteraan negara sendiri kepada pihak musuh adalah haram dan berdosa serta boleh dijatuhkan hukuman berat termasuklah hukuman bunuh. Allah mengancam akan menyumbat si penderhaka sebegini ke dalam neraka jahanam sebagai balasan kepada pengkhianatan yang dilakukannya. Sebaliknya Rasulullah pernah bersabda; "Sesiapa yang mati kerana mempertahankan hartanya digelar sebagai syahid. Sesiapa yang mati kerana mempertahankan keluarga dan jiwa rakannya ia digelar sebagai syahid dan sesiapa yang mati kerana mempertahankan agamanya maka akan digelar sebagai syahid"- Riwayat Abu Daud.

Ya Ikhwanul Muslimun! janganlah kita memusnahkan negara sendiri kerana mengikut hasutan fitnah si kafir harbi DAP belaan Barat ini. Lihatlah betapa banyak daulah Islam yang hancur akibat hasutan dan penipuan licik kafir harbi Barat yang berjanji pelbagai keindahan. Namun bukan kebaikan yang diperolehi, sebaliknya kemusnahan yang berterusan.

Sedangkan kaum kafir semakin rakus merampas khazanah rakyat dan negara Islam seperti berlaku di Iraq, Afghanistan, Libya, Palestine, Selatan Filipina, Selatan Thailand, Kashmir dan Chechnya. Bahkan kerana tiada mempunyai kekuatan senjata, umat Islam Rohingya dibunuh kejam oleh junta tentera Myanmar tanpa dipedulikan oleh Aung San Suu Kyi yang dipuja kononnya sebagai pejuang demokrasi oleh Barat.

KHATIMAH

Marilah kita bersatu dengan ikhlas menjalankan syariatNya serta menjauhi laranganNya. Bersyukurlah kepada nikmatNya kerana Islam masih dilindungi oleh Perlembagaan Persekutuan dan kuasa Sultan-Sultan Melayu yang bertindak sebagai khilafah yang dipertanggungjjawabkan menjaga segala kepentingan Islam dan bangsa Melayu sejak zaman kemerdekaan lagi.

Inilah peruntukan dalam perlembagaan yang tiada di negara Islam lain di dunia, kecuali di Malaysia. Seharusnya kita bersyukur di atas perlindungan ini dan sedaya upaya mempertahankannya dari tangan-tangan jahat yang sentiasa mahu menghancurnya. Kita wajib membantu pemerintah yang sentiasa berusaha menegakkan syiar Islam di bumi Malaysia ini. Insya Allah, syariat Islam akan tertegak di Malaysia satu masa nanti. Kita wajib perkukuhkan apa yang ada kini dan jangan pula memusnahkannya kelak kita akan rugi segala-galanya.


Kantoi! Anwar Buat Muka Dalam Video Bila Diusap Wanita.

Posted: 23 Aug 2012 02:00 AM PDT

Gambar ini dirakam semasa Rumah Terbuka Anwar Ibrahim di Permatang Pauh.


Ianya telah dilaporkan oleh blogger Akar Umbi di sini (http://azlantaib.blogspot.com/2012/08/laporan-dari-permatang-pauh-wan-azizah.html).

MyMassa rasa ramai blogger dah ulas isu jelingan Wan Azizah dan usapan wanita dalam gambar tersebut.

MyMassa cuma nak ulas reaksi spontan Anwar dalam gambar di atas. Macam pernah ku lihat tapi di mana ya???

Mungkin dalam gambar ni kot.


Sama tak?

PAS Sokong 'Penghapusan Etnik' Melayu Di Pulau Pinang.

Posted: 22 Aug 2012 11:30 PM PDT

Oleh kerana politik, PAS sanggup bersetuju dengan DAP memecat kakitangan Melayu yang bekerja dengan Kerajaan Pulau Pinang.
Klik untuk besarkan imej. Sumber : Utusan
Kalau belum berkuasa pun PAS bacul nak pertahankan nasib orang Melayu, adakah mereka mereka boleh perjuangkan nasib orang Melayu bila berkuasa kelak?

Fikir-fikirkan....

oyabun

Posted: 23 Aug 2012 11:27 PM PDT

oyabun


Isu hudud PAS : Nik Abduh selar Karpal?

Posted: 23 Aug 2012 09:34 AM PDTPemimpin tertinggi DAP terutama Penasihatnya, Lim Kit Siang dan Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng diminta supaya mengeluarkan kenyataan berhubung pendirian rasmi parti itu mengenai pelaksanaan syariat Islam di negara ini seperti hukum hudud.

Timbalan Ketua Pemuda Pas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz berkata, kenyataan itu amat penting bagi memperbetulkan persepsi rakyat selepas beberapa siri kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang menolak hukum hudud dan negara Islam.

Beliau berkata, pada masa yang sama, kepemimpinan tertinggi DAP juga perlu memberi nasihat kepada Karpal supaya berhenti daripada terus membuat kenyataan tersebut kerana ia akan menjejaskan hubungan dalam pakatan pembangkang.

"Kita minta pemimpin DAP tidak kira siapa (Kit Siang atau Guan Eng) membuat kenyataan, paling tidak orang tahu DAP menolak kenyataan Karpal dan yang penting rakyat tahu DAP menjaga hubungan dalam pakatan.

"Saya setuju dengan kenyataan Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan (yang membidas Karpal). Kenyataan Karpal boleh menimbulkan andaian bahawa seolah-olah DAP tidak menjaga pengundi Melayu, seolah-olah DAP tidak kisah langsung sedangkan sudah pasti ia tidak betul mana ada parti tidak mahu undi rakyat.

"DAP perlu menasihati Karpal seperti juga Pas apabila pemimpin Pas buat kenyataan bercanggah dengan semangat pakatan mereka akan diberi nasihat macam Datuk Dr. Hasan Ali dan Nasharudin Md Isa," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Nasrudin yang mendakwa Karpal semakin keterlaluan apabila merendah-rendahkan dan mempertikaikan keupayaan hukum hudud mengatasi jenayah.

Nik Abduh berkata, kenyataan Karpal sememangnya keterlaluan kerana beliau telah menyentuh dasar perjuangan dan tidak menghormati Pas.

"Semua benda beliau hendak sentuh, pelaksanaan syariat Islam adalah mendasari perjuangan Pas. Dasar perjuangan parti pembangkang lain memang banyak perkara tidak setuju sebab dasar yang berbeza, DAP tidak setuju dengan Pas, Pas tidak setuju dengan DAP, DAP tidak setuju Parti Keadilan Rakyat (PKR) tetapi kita diam dahulu kerana kita mahu fokus untuk berjuang menegakkan keadilan dan menghapuskan kezaliman.

"Jadi pada pandangan kami, Pas telah melaksanakannya, kita tidak sentuh dasar PKR dan DAP, jadi sepatutnya ia juga diraikan oleh Karpal, memang benar hanya Karpal sahaja dalam DAP yang membuat kenyataan menolak hudud tetapi oleh kerana beliau adalah Pengerusi DAP maka orang nak tahu kedudukan yang sebenar," katanya.

Ditanya apakah Pas perlu mengambil tindakan tegas sekiranya Karpal terus membuat kenyataan menolak hudud, beliau berkata itu terserah kepada kepemimpinan pusat parti itu.

Sementara itu, dalam laman sosial facebooknya, Nik Abduh berkata, biarpun berhak untuk bersuara atas nama kebebasan, Karpal tidak sepatutnya memanaskan isu-isu yang 'setuju untuk tidak bersetuju' seperti mana hak kesepakatan dalam pakatan pembangkang.

"Sama ada kritikan beliau itu adalah atas premis mempertahankan sekularisme negara, atau jahil, atau keras pedal, atau anti Islam, semua itu mendorong kepada andaian bahawa DAP tidak mesra agama Islam dan undi Melayu.

"Saya hairan, orang sehebat Karpal masih menari mengikut rentak yang UMNO dan Barisan Nasional (BN) mahukan? Secara peribadi jika saya pengundi di kawasan beliau, saya tidak perlu berfikir dua kali untuk tidak mengundi beliau walaupun saya akan mengundi selainnya yang tidak sepertinya yang mungkin menggantikan beliau," katanya.

Wasabi Oyabun..

Panglima Perang Cyber

Posted: 23 Aug 2012 11:24 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Teguran Bapa Kepada Saudara Bawa Maut Di Hari Raya - Pandangan Panglima

Posted: 23 Aug 2012 07:34 PM PDThttp://www.hmetro.com.my/articles/Teguranbawamaut/Article

Adilfitri yang baru sahaja disambut dicemari peristiwa sedih ekoran tidak dapat mengawal kemarahan -  seorang bapa kepada tiga anak telah meninggal dunia akibat ditikam adik iparnya.

Sepatutnya suasana Aidilfitri yang baru masuk hari keenam mewangikan ukhwah persaudaraan tidak memungkinkan perkara sedemikian berlaku namun ia telah pun berlaku.
Lebih tidak dapat diterima ialah pembunuhnya bukan orang lain melainkan adik ipar sendiri.
Atau digelar bapa saudara bagi anak-anak si mati.

Beberapa hari lalu si pembunuhlah yang menghulurkan duit raya kepada anak saudaranya namun hari ini tangan itu juga yang membunuh ayah mereka. Sungguh tidak akan terjangka di benak anak kecil ini peristiwa malang seperti ini akan berlaku kepada bapa yang mereka kasihi.

Lihat wajah sugul anak yang menjadi anak yatim tanpa diduga oleh mereka. Lihat wajah isteri yang menjadi janda tanpa ada tempat bergantung untuk membesarkan anaknya. Lihat renungan kosong yang terpancar di pandangan keluarga yang diuji Allah ini.

Kejadian tidak diduga ini wajar difikirkan kita bersama. Jangan salahkan sesiapa namun marilah kita cari jalan penyelesaiannya.

Memang benar semua yang berlaku sudah termaktub di dalam ketetapan Allah Maha Esa. Sebab mati dibunuh walau hakikatnya nyawanya dicabut oleh Malaikat Maut. Namun kita kena berusah mencari punca dan penyelesaiannya.

Paling tepat proses mencari jawapan bagi umat Islam ialah mengikut apa yang dipesan dalam wasiat Rasulullah saw tentang situasi kita di akhri zaman.

Nabi menyebut bahawa akhir zaman perasaan kasih sayang semakin hilang akibat perasaan cinta dunia dan pentingkan diri sendiri menguasai hati dan akal kita.

Buktinya pada hadis bahawa akhir zaman manusia akan menghidapi penyakit 'al wahnu' iaitu cintakan dunia dan takut mati.

Maka ia bererti bahawa kita akhir zaman ini memiliki hati yang kotor akibat banyaknya wasilah maksiat yang datang ke tangan kita. Dengan segalanya berada di hujung jari di tapak tangan sahaja.

Paling tidak kita asyik leka dengan FB, Twitter, Youtube sehingga lupa kewajipan mengingati Allah dan RasulNya di dalam solat, zakat, zikir, selawat  dan lain-lain sehingga hati kita hanya memandang dunia dan meninggalkan akhirat.

Semua ini ibarat simptom sejagat yang sukar dihalang namun boleh diubat dengan kaedah yang diajar oleh syariat.

Dengan perubahan dunia Islam hari ini di mana ada golongan agama digelar ulama walaupun bukan ulama - yang menjadi ahli dunia mengejar kuasa, maka umat menjadi persis anak yatim yang tiada ibu bapa untuk memandu mereka menuju Allah dan mempelajari sirah Rasulullah saw. 

Yang ada hanya menyesatkan mereka bukan memandu ke jalan yang tepat. Benarlah hadis Nabi bahawa akhir zaman ramai ulama jahat diibarat Dajal sebelum dajal yang ada. Ramai yang sesat dan menyesatkan manusia. Termasuklah kalangan umara yang cuba merampas kerusi ulama dengan berpidato dengan hujah dan nas agama sehingga menyakahi maksud Allah sebenar. 

Tidak termasuk golongan bukan Islam yang kini mendapat lesen besar menggunakan ayat suci kalamullah berceramah atas pentas politik untuk menghina umat Islam yang berlainan ideologi politik.

Namun kasih Allah masih ada kepada kita di akhir usia dunia ini. Kasih Allah tetap kekal dan buktinya ramai keluarga Nabi saw telah hadir berpindah ke Malaysia mencurah tenaga dan usia untuk umat ini.

Kehadiran mereka yang membawa risalah Islam seperti zaman awalnya yang dibawa oleh Nabi bukan satu perkara yang dirancang atau terancang namun ia semuanya ketentuan Allah Maha Esa untuk bumi bertuah Malaysia ini.

Dengan kedudukan negara kita yang semakin hebat ( alhamdulillah ) maka ia berpotensi berperanan menjadi negara disegani lawan dihormati kawan dengan hubungan baiknya dengan semua kuasa besar di dunia.

Tanpa mencalarkan akidah dan pendiriannya hasil seni diplomasi yang sangat tinggi dan halus seninya hasil kebijaksanaan orang orang pilihan Allah yang berdiri teguh di belakang Umara dulu, kini dan selamanya Insya Allah.

Merekalah wira tidak didendang berada di semua peringkat dan tempat, bekerja demi Allah dan RasulNya walau mengorbankan diri,keluarga dan masa depan asalkan Islam kekal berdaulat di akhir zaman yang kelam ini.

Tentera Allah ini tidak disedari bila dia hadir dan tidak dikesani bila meninggalkan manusia akan terus ada setiap zaman dan masa. Mereka akan berjuang melawan Dajal yang dibantu oleh Iblis yang mahu merosakkan manusia dari taat kepada Tuhan.

Merekalah ulama pewaris tugas Nabi yang wajar dicari oleh umat jika mahu selamat dunia akhirat.

Sifat mereka mudah dikenal ialah membawa rahmat dalam percakapan, perbuatan dan pegangan ilmu yang disebarkan.

Mari kita doakan Islam kembali berdaulat meresap dalam hati sanubari kita membawa kedamaian kepada semua bukan permusuhan, perpecahan apatah lagi pembunuhan seperti kisah sedih di atas.

Moga kita akan menjadi 'batu-bata' pembinaan tamadun Islam agar kembali gemilang di akhir zaman tidak lama lagi. Amin.


Sent from my iPad

Jom Follow Dan Jayakan @twtupmerdeka Hashtag #Merdeka55 Dengan Henti Kempen Politik Selama Tiga Hari Sebelum Hari Merdeka cc @NajibRazak @DrRaisYatim @TunFaisal @AznilNawawiHM @Remy_Ishak @FizoOmar

Posted: 23 Aug 2012 06:38 PM PDTMolek juga jika kita dapat bersatu dengan berhenti menyerang sesama kita selama tiga hari sebelum merdeka. Bermula 29 - 31 Ogos depan.

Jika pada hari raya mungkin kita belum berbuat demikian maka tidak mengapa kali ini kita cuba buat demi Malaysia. Yang juga demi negara Islam yang kita miliki jua.

Walaupun pada hari raya sebenarnya lebih afdhal kita melakukannya.

Mohon respon kawan kawan TJ (twitterjaya) tentang cadangan kempen ini...

Baca pantun di bawah oleh Remy Ishak sempena Merdeka yang patut dicontohi kita semua.

Video Hebat Tajuk 'Night Fall' Ini Mesti Anda Tengok

Posted: 23 Aug 2012 04:24 PM PDTSent from my iPad

panglimaperangcyber shared an Instagram photo with you

Posted: 23 Aug 2012 02:34 AM PDT

Hi there,

panglimaperangcyber just shared an Instagram photo with you:


view full image

"Tulisan jawi sudah lama diperkasa bawah Kerajaan BN kita"

Thanks,
The Instagram Team

The Unspinners

Posted: 23 Aug 2012 11:18 PM PDT

The Unspinners


Kebocoran minit sahkan anggapan angkuh terhadap LGE benar

Posted: 23 Aug 2012 08:30 PM PDT

PKR ngaku Fauziah Yaacob pembocor?

Posted: 23 Aug 2012 05:24 PM PDT

Din Puduraya sumpah tak balun bini orang! Sumpahlah tak romen?

Posted: 23 Aug 2012 05:30 AM PDT

Terpaksa Anwar pertahankan Permatang Pauh

Posted: 23 Aug 2012 02:23 AM PDT

PISAU.NET

Posted: 23 Aug 2012 09:55 PM PDT

PISAU.NET


Cemerlang ! Guan Eng Dah Jadi Doktor.

Posted: 23 Aug 2012 06:00 PM PDT

Khawarij PAS hari ini mengucapkan kesyukuran dan berasa bangga apabila khalifah Lim Guan Eng akhirnya secara rasmi dianugerahkan gelaran doktor falsafah.

Kegigihan Guan Eng bertungkus lumus bohong,kencing,belit & seleweng semasa menjadi ketua menteri regim DAP selama 4 tahun sejak 2008 telah membuahkan hasil apabila lulus cemerlang.

Yang semua orang tahu Lim Guan Eng tidak pernah gagal untuk cakap bohong dan pembelit,banyak sekali pembohongan yang beliau lakukan. Sana sini heboh kononnya regim DAP membina rumah murah..nah hingga sekarang tidak ada satu unit pun rumah murah untuk rakyat dibina.

Lim Guan Eng mengaku beliau berjaya menghapuskan hutang kerajaan negeri dari 630juta kepada 30 juta walhal hutang 600 juta kerajaan negeri dihapuskan atas ehsan Najib Perdana Menteri kerajaan BN.

Ini cuma sebahagian pendedahan kecemerlangan Guan Eng dalam karier sebagai pembohong dan pembelit nombor satu dinegeri Pulau Pinang.

Semenjak merdeka,tidak ada mana mana ketua menteri Pulau Pinang berjaya menjadi broker tanah terbaik 4 tahun berturut turut.Malah Lim Guan Eng yang mengamalkan cekap,telus dan akauntabiliti berjaya mengkayakan diri sendiri dengan jutaan ringgit dengan sekelip mata walaupun baru sepenggal menjadi ketua menteri.


Skandal demi skandal..satu persatu didedahkan,tak lama lagi bakal menyaksikan satu lagi pendedahan yang membabitkan transaksi jutaan ringgit melalui penjualan tanah.


The Board of Examinations have unanimously decided to award you this Doctorate in Bullshitt as you have passed your examinations set by this University with excellent results and have achieved meritorious achievements set by this University . You are hereby conferred this Doctorate ! Congratulations ..Dr Lim Guan Eng

Pisau kata "
PKR pun kata Guan Eng serupa tokong..apa macam? "

Jangan Percaya Anwar - Tun M

Posted: 23 Aug 2012 06:10 AM PDT
1. In his campaign to become President of the US Barack Obama promised change, "time for change", he said.


2. He promised to close down Guantanamo Detention Camp.


3. He promised to stop trials of detainees by Military Courts.


4. He promised to pull out from Iraq and Afghanistan.


5. And many more.


6. Now four years into his first term he has failed to keep his promises.


7. Guantanamo is still holding so-called terrorists; still torturing them. No military courts but no trials by civilian courts either.


8. Instead of pulling out from Iraq and Afghanistan he approved a "surge" in the troops sent to this area. Later he pulled out some troops but American soldiers are still in the two countries.


9. Making promises during campaigns for elections is easy. Keeping them is a different matter. The best hope is that people's memory is short. They would normally forget the promises.


10. Now the opposition in Malaysia have copied Obama and is promising change.


11. Give them a chance they say. The BN has ruled this country for 55 years. It is time to change. They will change this into a welfare state. Everything will be free. No fees for education. No tolls. Large subsidy for petrol. 20% royalty to oil producing states etc.etc.


12. The Socialist and Communist have tried this welfare state idea. They failed. Malaysia has no ideology. But the reality is that the Government needs money in order to develop the country and to subsidise living cost for the people. But when Government foregoes taxes, tolls and fees, it will have less money. But it will have to spend more on running an maintaining utilities, expressways, schools, operational and development cost, pension etc.


13. So where does the Government get necessary funds?


14. Borrowing is okay if the money is invested and giving a return. But borrowing money in order to just spend will lead to non-payment of debts.


15. That's what happened to Greece. It's bankrupt now. The whole of Europe cannot put it back together again.


16. Admittedly the BN has ruled this country every since independence. But look at the record and compare it with other countries which gained independence at the same time. Compare it even with the developed West. They are in deep financial trouble and try as they might, they have not been able to overcome the crisis.


17. Remember 1997-98 crisis. The then Deputy PM and Minister of Finance tried the IMF solution without the IMF loans. Banks and companies were faced with the threat of bankruptcy from non-performing loans. Imports cost more. Cost of living shot up.


18. The track record of the Minister of Finance then was bad although there is a fondness of claiming success brought about by other people as his success. PNB, UIA were part of the claim.


19. Now as leader of the Opposition he is claiming to bring about change. What good change did he introduce when he was in the Government? All he was interested in was getting up the leadership ladder of UMNO in order to become Prime Minister. How he achieved his objective does not bear scrutiny.


20. Five years to give a trial as Government is dangerous. Many things can be destroyed in five years. Besides the Opposition as Government will ensure there will be no return for the BN. Officers in the Government will be used to "gempar" (threaten) whoever tries to change Government.


21. Already we see this person who claims to fight for free speech suing and resorting to the courts to shut the mouth of his critics. Other powers of the Government will be similarly abused. Nepotism and cronyism will be employed as indeed they are in the party he now heads.


22. The record is there. Malaysians must not allow themselves to be hoodwinked as I was hoodwinked by the appearance of religious piety in the past.


23. The BN has listened to the people and has changed many laws and policies. All that the people need to do is to urge the BN to carry out whatever change the people desire.


25. Better the devil you know than the angel you don't.

Source:Chedet

Must read:Non-military warfare in Malaysia

Posted: 23 Aug 2012 03:06 AM PDT


RainbowOfTruth-As an avid reader of both fiction and non-fiction since childhood, I eventually took more interest in non-fiction in my University years onwards. I remember suscribing to TIME magazine at the age of 18, when most University kids prefer to go to the Drive-in movies, bowling, or such like.


That was my teenage years spent in Australia. By the way, I no longer read TIME since realising that it is owned and controlled by a certain mega-corporate group. Anyway, life was straightforward in those days. Street demonstrations were almost unheard of in Australia. Neither was it in Malaysia.


Hence, I felt compelled to initiate my own research on the recent phenomena in Malaysian politics observed in the past 2 years, and whether this is part of a bigger agenda that we do not know about. So I sat down and spent countless hours since middle of 2008.


With these findings, many facts started to unfold beofre my eyes. I feel, therefore, it is an obligation to share with you. I hope people will read widely after reading my articles and "see" the global grand design that has affected Malaysia today.In a book by Webster Griffin Tarpley entitled "Obama: The Postmodernn Coup", he described in pg. 261, that as far back as 1967, Dr. Fred Emery, then Director of Tavistock Istitute, specified that the then new phenomenon of "swarming adolescents" found at rock concerts could be effectively used to bring down the nation-state by the end of 1990's.


The British Military created the Tavistock Institute as its psychological warfare arm following World War I.


The new techniques of warfare include the use of both lethal (violent) and nonlethal (nonviolent) tactics. Both ways are conducted using the same philosophy, infrastructure, and modus operandi. It is what is known as Cyber war. For example, the tactic of swarming is a fundamental element.


Tarpley wrote, in November 1989, In Ohio began a series of conferences to review progress towards that strategic objective. This was reported in "Human Relations" in 1991. There, Dr. Howard Perlmutter, professor of "Social Architecure" and a follower of Dr. Emery, stressed that "rock video in Katmandu" was an appropriate image of how states with traditional cultures could be destabilized, thereby creating the possibility of "global civilization".(1)


Another method of post-modern coup is the deployment of polling agencies' "exit polls" broadcast on international television to give false impression of massive vote-fraud by the ruling party, and put targeted states (nations) on the defensive.

The creation and deployment of coups of any kind requires agents on the ground.
The main handler of these coups on the " street side" has been the Albert Einstein Institution, formed in 1983, specialising in "non-violence as a form of warfare".

The group is funded by Soros and the National Endowment For Democracy (NED).

Albert Einstein's President is Col. Robert Helvey, a former US Army Officer with 30 years' experience in South East Asia. He has served as case officer for youth groups active in the Balkans, Eastern Europe and Southe East Asia since 1999. Col. Helvey had created a series of youth movements in Serbia, Georgia and Ukraine. At least one of the books by the Albert Einstein Institution was supported by George Kennan, the founder of the CIA's Operations Division.

By 1985, seminars were given at Harvard entitled "Civilian-based Defense and The Art of War".

In page 267 of Tarpley's book, he wrote, : During the seminar, the Serbian students received training in such matters as to how to organize a strike, how to communicate with symbols, how to overcome fear and how to undermine the authority of a dictatorial regime"The principal lecturer was Helvey. Of course, the term "dictatorial" in US terms usually means any state that does not conform to its needs.


Helvey emphasized how to break the people's habits of subservience to authority, and also how to subvert the regime's "pillars of support" ie the police and armed forces.
(This "teaching is against the fundamental teaching of Islam.)


Movements cannot succeed without funding. The opposition group in Serbia got funding from Freedom House in the US. NED, Internaitonal Republican Institute (IRI) financed by US government. US Agency for Internaitonal Devlopment (USAID) sponsored materials like T-shirts and stickers.


Even a training manual was developed to "train future Trainers" as part of the opposition insurgency methodology, and distributed in workshops. This reflects how systemic the insurgency mechanism is.


Stickers, spray paints and websites are the young activists' weapons (pg. 268, Tarpley).Street comedy mocking the regime was also a method in puncturing public fear and enraging the powerful.


Once the "opposition group" succeeeds, pro-US President Saakashvilli was installed.
Another method is "…organizing massive and colorful protests that drew crowds who never previously had the courage to oppose the …former Yugoslav President (Milosevic). Carbon copies of such rallies can be seen in Ukraine, Belarus, Iran, Thailand(?) and Malaysia, with one purpose, to undermine a legally elected government, before installing a puppet regime.


Dr. Gene Sharp said, "Strategic Non-violent struggle is all about political power. How to seize political power and how to deny it to others". Excerpts from his book was developed into a 'training manual" for use by opposition groups in Eastern Europe.


In page 277 of the same book, the Myanmar government described how the Western powers have been aiding certain organizations under the guise of democracy and human rights by giving them assistance in both cash and kind.


Another strategy taught by Col. Helvey to insurgent groups was to use all sorts of subversive acts so that people will have wrong impressions of the Government and lose their respect on it; and so disturbances and upheavals will break out in the country.(pg 278.


This scenario is well illustrated in the never-before seen scenario in Perak and Kuala Lumpur, Malaysia. This is clearly a well-orchestrated series of events that only individuals who are well-versed and well-trained by USA CIA-style mechanisms of subversive acts, and generously supported by very very rich interest groups, dare to do.

Colour Revolution: Non-Military warfare PART 2: Click Here

NON-MILITARY WARFARE- PART 3:Click Here

Credit to the author:nshinah

SINGAPURA BERHASRAT MEMILIKI 4 BUAH SCORPENE? DAP Agen Singapura!

Posted: 22 Aug 2012 11:52 PM PDT

Semua orang tahu bahawa haprak pakatan konsisten menyerang,membuat fitnah mengenai perolehan aset paling mahal negara kapal selam Scorpene.

Pemimpin DAP dan haprak pakatan memang diketahui mempunyai hubungan yang cukup rapat dengan Singapura. Banyak aktiviti haprak pakatan dibiayai oleh Singapura,adalah tidak mengejutkan jika sebelum ini Tony Pua dikaitkan sebagai agen PAP .

Tony Pua beberapa kali mendesak agar pihak Kementah mendedahkan spesifikasi Scorpene di parlimen,mereka mempertikaikan kononnya kenapa harganya mahal walhal ada niat yang tersembunyi.

Blog AskarSetia mendedahkan niat jahat DAP dan pakatan.

Rumor dan khabar angin mengenai perbincangan pihak ketenteraan Singapura dengan pihak syarikat DCNS mengenai perolehan 4 buah kapal selam Scorpene untuk pihak tentera laut negara itu kini sedang hangat diperkatakan di laman web perbincangan pertahanan. Melalui maklumat yang diperolehi daripada sebuah laman web Perancis, perbincangan tersebut telah bermula dan perolehan tersebut merangkumi 'pertukaran teknologi' dan 'pertukaran teknologi pembuatan'. Antara pertukaran teknologi yang dimaksudkan ialah kepakaran Radius of Sonar Technology yang dimiliki oleh DCNS.

According to rumors (infosdefense.com), the Republic of Singapore Navy is about to start negotiations with France for the possible purchase of 4 Scorpene class SSK. The deal could include transfer of technologies.
Scorpene Class SSK milik tentera laut Chili

Pihak portal Navy Recognition telah menghubungi DCNS untuk mendapatkan maklumbalas mengenai perkara berkenaan tetapi DCNS enggan mengeluarkan sebarang kenyataan.

Maklumat awal daripada INFOSDEFENCE.COM (bahasa Perancis), Klik SINI

Sekiranya khabar angin ini benar, pebagai hujah dan pendapat yang mungkin dapat dirungkaikan termasuk adakah ia memberi gambaran bahawa berlakunya perlumbaan senjata (arms race) dikalangan negara ini dan Singapura? Atau, khabar angin ini sebagai salah satu rancangan propaganda negara Singapura? Ironinya, sekiranya ia benar, dalam kerakusan sesetengah pihak mencanang pelbagai tohmahan terhadap kemampuan kedua-dua kapal selam negara, skandal penyelewengan dan sebagainya, Singapura pula berhajat memiliki teknologi terkini kapal selam berkenaan.

Klik link untuk mengetahui Scorpene Class Datasheet

Walau apa-apa pun, sama-sama kita meneliti dan mengikuti perkembangan hasrat pihak tentera laut Singapura untuk mendapatkan empat buah kapal selam Scorpene. Adakah ia khabar angin? Sekiranya benar, ia sama sekali akan mengubah corak landskap pertahanan negara-negara Asia Tenggara (dan kisah politik Malaysia barangkali?)...

Singapura sekarang ini dalam proses untuk mendapatkan kapal selam Scorpene ,anda dah nampak kenapa haprak pakatan menyerang kerajaan Malaysia..

Selamatkan Malaysia dari haprak pakatan!

Pisau kata " DAP patut diharamkan..hapuskan parti chauvanis ultrakiasu rasis haram jadah nih"

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 23 Aug 2012 09:41 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


NIK AJIS FAKTOR KEBENCIAN UMAT TERHADAP PAS.

Posted: 23 Aug 2012 10:46 AM PDT

KIT SIANG AKUI ANAKNYA HARBI LAHABAU.

Posted: 23 Aug 2012 03:00 AM PDT

STRAITS TIMES SINGAPURA PERLEKEH SISTEM PENDIDIKAN MALAYSIA.

Posted: 22 Aug 2012 11:31 PM PDT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan