Selasa, 28 Oktober 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 28 Oct 2014 01:38 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Sodomi II: Apa Kata KJ

Posted: 28 Oct 2014 06:07 AM PDT

Seminggu dua ini saya rasa tumpuan orang ramai dan juga media antarabangsa akan diberi kepada kes rayuan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim, di Mahkamah Persekutuan.

Saya tidak mahu mengulas tentang perkara spesifik dalam kes ini. Biar mahkamah buat kerja mereka.

Cuma saya nak jelaskan kepada rakan-rakan satu perkara sahaja. Yang dibicarakan pada minggu ini bukan negara kita, bukan kerajaan dan bukan sistem kehakiman kita. Yang dibicarakan adalah Anwar Ibrahim.

Mungkin apa yang saya tulis ini perkara yang obvious, tetapi kalau kita dengar propoaganda dari pihak Anwar, beliau cuba memberi gambaran bahawa perbicaraan ini adalah satu isu nasional dimana yang dihakimkan bukan beliau tetapi negara dan institusi kerajaan negara.

Mereka yang sanggup merempuh pagar UM semalam telah mendengar amanat terakhir dari Anwar yang menggunakan tema-tema yang sama - kes ini satu tindakan zalim untuk membunuh karier politik beliau, dll.

Bagi saya kes ini adalah kes tentang Anwar. Bukan kes yang melibatkan kerajaan. Kerajaan tidak memaksa Anwar buat apa yang beliau dituduh buat kepada Saiful. Anwar sendiri dituduh buat perkara itu, jadi kenapa nak dibicarakan kredibiliti kerajaan? Seorang individu dituduh buat satu kesalahan, satu negara kena tanggung isu ini daripada usaha untuk memburukkan imej negara di mata dunia sampai demonstrasi sana-sini yang cuba dianjurkan oleh penyokong-penyokong Anwar.

Cukup lah nak mengheret rakyat dalam kes peribadi. This is not about Malaysia. This is about Anwar. This is about an individual and what he allegedly did. No one forced him to do it. The government certainly did not force him to do it. So go for your appeal, but don't drag the country with you.

Dan untuk makluman rakan-rakan, mulai hari ini pelbagai tohmahan akan dibuat terhadap institusi kehakiman kita. Bagi Anwar, hanya keputusan yang memihak kepada beliau boleh membuktikan mahkamah kita bebas dan adil. Ini logik apa? Patut dia terima apa sahaja keputusan. Jangan cakap hanya satu keputusan sahaja yang boleh diterima.

Dah banyak kali Anwar bawa kes saman malu ke mahkamah, termasuk dua menentang saya. Bila timbul kes saman malu yakin pula beliau dengan institusi kehakiman kita. Banyak juga kes yang beliau menang. Yang itu beliau boleh terima sebagai bukti kebebasan institusi kehakiman. It goes both ways, Anwar. You cannot just accept the decisions that go your way. You cannot have double standards in how you accept decisions from our courts.

Ada pula yang cakap mahkamah kita tidak adil dalam kes yang dibicarakan hari ini. Saya tak tahu macam mana lagi mahkamah kita boleh memberi peluang yang secukup-cukupnya pada Anwar. Bagi yang tak ingat, kes ini mula dibicarakan pada 7 Ogos, 2008. Ya, 2008. Bukan kes yang dibawa secara ekspres tapi diberi masa bertahun-tahun. Kes yang ditangguhkan sebanyak 67 kali. 67 kali. Kebanyakkannya atas permintaan peguam Anwar.

Itu sahaja yang saya nak tulis tentang perkara ini. Apa sahaja keputusan mahkamah, saya harap sebagai rakyat Malaysia kita terima. Ini bukan masalah negara. Ini masalah seorang individu. Banyak lagi kerja kita untuk membangunkan negara. Whatever the verdict, we need to move on. Seperti mana dipetik daripada wall fb ketua Pemuda Umno itu.

Sodomi II: Peguam Anwar Enggan Berhujah Air Mani Anwar Dibubur Saiful

Posted: 28 Oct 2014 02:46 AM PDT

PEGUAM Anwar mencuba sedaya upaya mengelak berhujah berkaitan kehadiran air mani Anwar di dalam dubur Saiful. Sebaliknya berhujah dengan mengenukan teori yang difikirkan semula seperti teori konsipriasi; dengan berhujah bahawa sebelum kejadian liwat pada 26 jun 2008, mangsa bertemu Dato Seri Najib Razak pada 24 jun. 

Peguam Anwar mencuba menyerang kredibilti mangsa, dengan berhujah, bahawa mangsa mengada-adakan cerita. Malah, pasukan pembelaan Anwar mendakwa, bahawa perbuatan sodomi itu tidak berlaku; dengan berhujah, jika berlaku sodomi, maka air mani boleh jatuh di atas karpet; bagaimana mangsa boleh bertahan sehingga dua hari tidak ke tandas membuang air besar atau mencuci sekitar duburnya.

Namun sebagai persoalan besar, mengapa air mani berada didubur mangsa? sekiranya ada unsur konspirasi untuk menanam air mani tertuduh, sejak bila kah tertuduh memberi air mani? 

AYT yakin, apabila pihak pendakwaan berhujah esok, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah tidak akan berhujah berkaitan alibi yang dikemukan peguam Anwar, sebaliknya akan menekankan, kehadiran air mani tertuduh di dubur mangsa; sebaliknya semua hujah peguam Anwar akan dianggap sebagai alibi yang difikirkan semula (after thought). 

Hujah peguam Anwar Gopal Sri Ram, dengan mengandaikan atas sebab mengawal pendengaran oleh Mahkamah Rayuan pada 6-7 Mac daripada 12-13 April telah menyebabkan ketidak adilan, hanya merupakan hujah teknikal, tidak menganggu asas kepada penghakiman.

Sama-sama kita tunggu hujah balas pasukan pendakwaan yang diketuai Tan Sri Muhammad Shafee. Esok, Mahkamah Persukutuan akan memutuskan apakah mengekalkan hukuman penjara 5 tahun atau menambah atau mengubah seksyen pertuduhan, agar perbicaraan sodomi berlanjutan; atau Mahkamah memutuskan memenjarakan Ketua Umum PKR itu.

Sodomi II: Liwat Tidak Pernah Berlaku?

Posted: 28 Oct 2014 02:01 AM PDT

MANGSA Mohd Saiful Bukhari Azlan, berkata bahawa semasa dia disodomi, dilakukan di atas karpet; menurut pedakwaan; tidak terdapat kesan air mani jatuh di atas karpet; dengan hujah itu, maka peguam Anwar Gopal Sri Ram yang merupakan mantan Hakim Mahkamah persekutuan, berhujah, bahawa sodomi tidak pernah berlaku. Gopal tidak berhujah untuk menyangkal, mengapa air mani tertuduh didapati di dalam dubur mangsa.

Di atas karpet di mana perlakuan sodomi dilakukan, hanya didapati sehelai rambut; rambut itu tidak dijelaskan milik siapa; semasa pendengaran di Mahkamah Persekutuan.

Peguam bela Anwar, memberi tumpuan kepada mangsa, mempersoalkan kredibilitinya, hujah peguam Anwar menjuruskan kepada pelucutan mangsa sebagai saksi utama ( impeach).

Anwar didakwa menurut seksyen 377B kanun keseksaan yang membawa hukuman 20 tahun penjara dan sebatan. Pada 7 Mac lalu, mahkamah rayuan menajtuhkan hukuman 5 tahun penjara, analog dalam seksyen 377C, yang membawa hukuman tidak kurang 5 tahun dan tidak lebih 20 tahun penjara.

Pihak pembelaan memohon, mahkamah Persekutuan campur tangan, kerana mendakwa mahkamah rayuan membuat kesilapan.

Sodomi II: Pihak Pembelaan Pertikai Kredibilti Saiful

Posted: 27 Oct 2014 11:43 PM PDT

Gambar ini digunapakai oleh peguam Anwar sebagai alibi
MANTAN Hakim Mahkamah Persekutuan Gopal Sri Ram peguam utama Anwar, menumpukan hujah kepada kredibilti mangsa (Mohd Saiful Bukhari Azlan) dengan hujah, jika mangsa tidak rela, mengapa membawa KY jelly ke tempat di mana sodomi berlaku; dan mengapa mangsa sanggup mengoles jely itu di duburnya bagi memudahkan Anwar melakukan sodomi. Hujah kedua, mangsa kelihatan tidak mengalami apa-apa ganguan, jika dilihat pada gambar Saiful bersama kelab penyokong Anwar pada 27 Jun 2008 sehari selepas kejadian.

Peguam Anwar itu melanjutkan hujahnya, jika sekiranya mangsa menggunakan jelly; kemungkinan besar mangsa tidak mengalami kesakitan di bahagian duburnya; juga bagaimana mangsa boleh mempertahankan tempoh selama 2 hari tidak ke tandas untuk membuang air besar; hanya semata-mata mempertahankan air mani di duburnya.

Setakat ini; hujah peguam Anwar hanya mempertikai kredibiti mangsa/saksi; tidakpun berhujah bahawa kesalahan sodomi yang jatuh melalui seksyen 377B kanun kesekasaan merupakan satu kesalahan di Malaysia, apa kah melalui kerelaan ataupun paksa.

AYT yakin pihak pendakwaan tidak akan berhujah berkaitan KY Jelly atau gambar mangsa yang kelihatan gembira, akan tetapi berhujah, MENGAPA AIR MANI TERTUDUH ADA DI DUBUR MANGSA.

Cucu Tok Selampit

Posted: 28 Oct 2014 01:33 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Gambar Ketua Menteri Sarawak Makan 'Sizzling Yee Mee' Di Food Court Alamanda

Posted: 28 Oct 2014 12:36 AM PDT


Tidak perlu makan tengah hari di hotel mewah 5 bintang di Putrajaya. Tidak perlu restoren mahal-mahal untuk sekadar menunjukkan status sebagai Ketua Menteri. Tidak seperti sebahagian Menteri dan Timbalan Menteri yang asyik menghabiskan masa makan minum di 'coffee house' bersama 'cigar' berharga ratusan ringgit sebatang.

Begitu 'humble' dan 'down to earth' YAB Datuk Patinggi Tan Sri (Dr) Haji Adenan bin Haji Satem, Ketua Menteri Sarawak menikmati makanan kegemarannya 'Sizzling Yee Mee' di 'Food Court' Alamanda, Putrajaya. YABhg Datin Patinggi Dato' Hajjah Jamilah Anu pula masih menatikan pesanannya sampai. Mereka memesan makanan dan menunggu pesanan sama seperti orang awam yang lain di 'food court'.

Hari ini ada mesyuarat Menteri-Menteri Besar dan Ketua Menteri di Putrajaya yang dipengerusikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Terharu CTS melihat seorang Ketua Menteri yang begitu sempoi, rendah diri dan berjiwa Rakyat. Itupun ada juga Rakyat Sarawak yang sanggup menghina Ketua Menteri sendiri.

Keadilan Buat Saiful vs Justice For Anwar

Posted: 27 Oct 2014 07:41 PM PDT

Keadilan Buat Saiful


Justice For Anwar

Wira Tak Didendang Dilupakan Apabila Kita Asyik Memberi Perhatian Kepada Macai-Macai @anwaribrahim

Posted: 27 Oct 2014 06:12 PM PDT


Faizal Suzuran adalah anak jati Kuala Nerang, Kedah. Beliau di antara salah seorang daripada 11 pemenang pingat emas Sukan Para Asia Incheon yang berlangsung di Stadium Utama Asiad Incheon, minggu lepas. Tumpuan negara sibuk diberikan kepada macai-macai Anwar Ibrahim membuat demonstrasi dan piket sehinggakan kita melupakan wira yang tidak didendang ini. Faizal Suzuran telah memenangi acara 100 meter dan mengalahkan calon hebat dari China. 

Beliau dijangkakan akan bertanding di Sukan Paralimpik pada 2016 kelak. Sama-samalah kita doakan kejayaan beliau dan atlet Sukan Para Asia yang lain yang telah mengharumkan nama negara. Masih tidak puas menatap wajah-wajah macai KETUM Anwar Ibrahim, saksikanlah gambar-gambar ratusan ribu penyokong tertuduh kes liwat yang berkumpul di Istana Kehakiman, Putrajaya, pagi ini. Mereka ini tidak berguna satu sen pun kepada Malaysia.604 Pelatih PLKN Tidak Boleh Berbahasa Melayu! Tanggungjawab Berat Bakal Digalas Pengerusi MLKN

Posted: 25 Oct 2014 09:00 PM PDT

Utusan Malaysia, baca di sini, semalam telah mendedahkan satu fakta yang amat mengejutkan pembaca. Menurut Pensyarah Institut Alam dan Tamadun Melayu, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Bangi Selangor, Prof. Dr. Teo Kok Seong berkata, kajian yang dibuat dalam kalangan 14,000 pelatih di 79 buah kem di seluruh negara pada 2010, sebanyak 604 pelatih (Pusat Latihan Khidmat Negara) PLKN itu telah dikategorikan tidak boleh bercakap dalam bahasa Melayu.

Majlis Latihan Khidmat Negara (MLKN) sedang mengkaji keperluan untuk mewujudkan modul pembelajaran baharu berikutan insiden pesawat MH370, bagi melahirkan sukarelawan yang cekap dalam bantuan kecemasan. Pengerusinya, Datuk Noor Ehsanuddin Mohd Harun Narrashid dalam bulan Mac yang lepas telah berjanji akan mewujudkan modul baru yang antara lain menekankan aspek kesukarelawan bagi membantu atau memberi sokongan kepada anggota keluarga yang terlibat dalam insiden seumpama ini. 

Datuk Noor Ehsanuddin menambah, dalam modul baru kelak, MLKN akan menumpukan kepada tiga aspek iaitu perpaduan, kesukarelawan dan memupuk semangat cintakan negara dalam setiap modulnya kepada pelatih-pelatih program PLKN itu. Bagi CTS, tahu berbahasa Melayu, bahasa Kebangsaan kita adalah bukti semangat cintakan negara. Bagaimana Rakyat Malaysia boleh mengaku cintakan negara tetapi dalam masa yang sama tidak boleh atau tidak fasih berbahasa kebangsaan. Diharap modul baru MLKN kelak bakal mengatasi masalah yang agak serius ini di kalangan pelajar-pelajar PLKN, khasnya dan Rakyat Malaysia amnya. Beban yang agak berat bakal dipikul oleh Pengerusi MLKN ini.

Namun CTS amat yakin Datuk Noor Ehsanuddin bukan calang-calang orang untuk mengalas cabaran ini. Bagi yang tidak mengenali Pengerusi MLKN ini, video di bawah bakal mengingatkan kita kembali siapa beliau. Datuk Noor Ehsanuddin adalah juga Ahli Parlimen Kota Tinggi. Tidak ramai Wakil Rakyat yang mampu membidas dan membahas putar belit Anwar Ibrahim di parlimen seperti mana yang beliau lakukan di dalam video di bawah. Hujah dan bidasan bahas beliau adalah jelas dan begitu bersahaja.

Duke of UMNO

Posted: 28 Oct 2014 01:17 PM PDT

Duke of UMNO


KENYATAAN KHALID SAMAD BETUL-BETUL BUAT PAS MERAH MUKA..!!!

Posted: 28 Oct 2014 07:17 AM PDT


Ya. Kali ni saya sokong Khalid Samad. Betul laaaa... kalau PAS betul-betul nak terus bersama Pakatan Haram, PAS perlu tunduk, patuh, wala', taat setia pada PKR dan DAP... 

Kalau PAS takmau patuh, jangan harap la PKR dan DAP nak kutip PAS dok sekali dengan depa... 

PAS perlu sedar diri... perlu cermin diri di mana tahap depa sebenarnya berbanding PKR dan DAP... PAS perlu faham tentang kehendak "tuan-tuan" depa... baru la senang depa nak "praaaappp" PAS lepas ni...kan?

 


Ada sesapa yang nak bantah? 

Err... pada penyokong PAS saya harap jangan merah muka bila baca kenyataan Khalid Samad tauuuu...! Heh!

REMPUH PAGAR: INI PANDANGAN MAJORITI ALUMNI UM..!!!

Posted: 28 Oct 2014 05:17 AM PDT


Saya tak sangka, mahasiswa UM di zaman sekarang ni makin lama makin mudah dipengaruhi dan diperbodoh sewenang-wenangnya...

Saya tak sangka, sebuah universiti yang saya selalu masuk dulu (jogging jer...) rupa-rupanya memiliki segelintir mahasiswa yang memalukan majoriti mahasiswa UM yang lain...

Bukan saya yang kata begitu... semuanya terbit dari semua kawan-kawan saya yang merupakan Alumni UM... depa semua kata Fahmi tu budak yang "so pethatic"! Memalukan UM dan seluruh warganya...

 

Rupanya, kes kat UM tu dapat komen dari pelbagai pihak, termasuk di Australia... 


Saya ada ramai kawan-kawan graduan UM... depa semua marah. Semua kata budak-budak tu bodoh! Depa kata, ada lagi cara lain nak buat dari memalukan seluruh mahasiswa UM macam tu...

Tapi nasi dah jadi bubur, kan? 

Bagi budak-budak yang sokong Anwar, dah tentu la depa "buta"... tapi dari sudut pandang akal manusia yang waras, adil, neutral, dan rasional, dah tentu la depa kutuk habis-habisan tindakan budak-budak yang diperbodoh Anwar tu..

Itu hakikatnya... yang salah tetap salah, yang benar tetap benar... Patutnya Fahmi patut malu UM ada alumni bergelar "Tokoh Peliwat Negara"... lepas tu jemput bagi pidato? Tak bodoh namanya tu? Heh!

WOWWW..!!! SAM KETOT KENA TARUK GARA-GARA ANWAR BERAHIMMM... !!! HAHAHAHAAAA..!!!

Posted: 27 Oct 2014 10:07 PM PDT

Adoiii Sam Ketot... Nak bodek boss pun agak-agak laaaa... jangan la sampai teruk kena "bahan" macam niiihhhh... hahahahaaaa...

Gara-gara nak bodek Anwar Berahim, sampai Nik Nazmi pun terpalit sekali... kan naya tuuu...heh!

Sampai teruk kena "bahan" macam ni... shiaaaann kat hang, Sam... dah balik mengadu kat mak ke belum? Dah..dah...jangan nangis... malu kalau orang nampak... ishhhh...!


Ni..cuba tengok kat sini... heh! Kesiannnnnn... hahahahahaaaaaa....

Bro... majoriti yang join reformasi 1998 dulu semua dah takmau dok dengan Anwar Berahim dah.. cuba kira berapa kerat yang turun pi Istana Kehakiman hari ni... tak macam dulu..kan?

Yang ada pun sekarang ni semuanya muka baru. Majoritinya tak kenal betul dengan Anwar. Rata-ratanya senang sangat terpengaruh... Anwar Berahim tepuk bahu sikit, terus ikut macam lembu kena cucuk hidung... 

Aktivis-aktivis lama semua dah tinggalkan Anwar.. yang tinggal pun cuma anak bini dia saja.. tu pun rasanya "terpaksa" juga stay...kalau tidak, dah lama angkat bungkuih dahhhh...

Hang mungkin terselamat la, Sam... hang selamat mungkin disebabkan hang bukan "taste" dia.. hang tak cukup jambu.. tak cukup mengiurkan... sorry laaa... mungkin sebab tu hang "tidak diapa-apakan"...heh!

Nak story pasal history Anwar ni panjang sebenarnya... story behind the scene lebih membuat mata semua orang terbeliak.. belajar-belajar la selidik...kaji... korek story-story kisah benar pasal Anwar behind the scene... baru tahu langit tu tinggi ke rendahhhh...heh!

Sam... masa reformasi 1998 dulu hang ada kat mana? Dok tang barisan depan sekali ka? Pernah rasa water cannon ka? Heh! 

P/s: Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai. Kalau takut bontot bolos, jangan rapat la dengan Tokoh Peliwat Negara... buruk padahnya!


SENTUH ANJING: ZAKAT TAK IKUT MAZHAB SYAFIE, TAK NAK KECOH-KECOH KA???

Posted: 27 Oct 2014 07:17 PM PDT

Tu dia laaaa... saya dah kata. Kalau nak kutuk pun, jangan lebih-lebih. Kalau nak kecam isu sentuh anjing tu pun, berpada-pada la... ni ada yang sampai tuduh murtad laaa.. ugut bunuh laaa.. tu dah emosi dah tu... Islam tak suruh lagu tu pun...

Saya faham ramai yang marah. Saya pun tak suka sentuh-sentuh anjing dengan sengaja ni. Tapi kita perlu kawal kemarahan tu... lagi pun, ni bab agama... kena handle cara agama... bagi la alim ulama yang komen... kita sokong saja laaa... tak perlu over pun.. kita bukan tinggi sangat ilmu agama...

Teruk jugak la Syed Azmi kena "taruk"... dari orang dok kecam dia.. elemen kecam tu dah bertukar jadi simpati pulak... sepatutnya wasatiyyah la dalam hal ni... sebab tu PM anjur konsep wasatiyyah tu... sekarang ni Ustaz Zaharudin dah sound dahhhh...

 

Cuba baca kat sini apa yang Ustaz Zaharuddin sound... Tapi tu laaaa... bila sentuh bab Islam ni ramai yang tak minat membaca... ramai yang lebih tertarik hal-hal seks dan ngarut-ngarut tuuuhhhh...hahahahaaaaa...kan?

Betul la jugak apa yang Ustaz tu kata... saya tak nafi pun. Ustaz Kazim pun betul jugak. Jakim pun betul jugak... Mufti-mufti pun betul jugak...

Yang tak betul ni cuma golongan "ekstrimis" yang terover-over layan emosi marah tu... relaks la bro... DS Jamil Khir kata nak jumpa Syed Azmi pada 6 November ni... bagi la Jakim yang tarbiyyah Syed Azmi tu... kita qualified ka?

Tapi kalau lepas Jakim tarbiyyah Syed Azmi tu...dan dia tak berubah jugak, then I rest my case... time tu hentam la balik... tapi sekali lagi diingatkan, jangan over-over pulakkkk... hentam cara Islam... boleh? Heh!

waadat

Posted: 28 Oct 2014 01:02 PM PDT

waadat


Harapan terakhir samad said pada anwar ibrahim

Posted: 27 Oct 2014 07:06 PM PDT

Pagi ini di Istana Kehakiman sekumpulan rakyat Malaysia sedang berlonggok menanti keputusan akhir rayuan Anwar Ibrahim.

Turut sama dalam kelompok yang begitu jauh mengecut berbanding sebelum ini ialah A. Samad Said Sasterawan kita.

Meskipun Demang sering menyindir Pak Samad yang sering kelihatan diperbodohkan para penggubal agenda sulit namun sesekali timbul juga rasa simpati.

Pak Samad hampir keseorangan kini. Aset sebagai Sasterawan Negara tidak begitu membantu sementelah bukan ramai orang kita yang berminat membaca karya sastera. Kalau Pak Samad aktor filem, barangkali beliau akan lebih dihargai.

Persoalan Demang kini ialah siapa selepas Anwar? Adakah negara akan kembali menjadi sapi yang diperah susunya tanpa banyak bantahan?

Masih banyak perkara yang perlu diperbaiki. Isu perumahan nampaknya terselit dihimpit isu bahanapi kenderaan yang lebih diperhatikan padahal rumah adalah keperluan asas yang lebih penting.

Sekarang kita di tahun 2014 dan rakyat bukan sekadar perlu mempunyai rumah bahkan setiap keluarga perlu tempat tinggal yang lebih selesa. Setakat ini hanya kaum cina yang memiliki rumah sedemikian. Adakah orang Melayu, bumiputera, dan India itu rakyat kelas kedua?

Demang lihat Pak Samad berjuang untuk Anwar dan beliau mungkin berharap Anwar menjadi hero rakyat. Sayangnya Demang tidak nampak Anwar benar-benar berjuang untuk rakyat.


Sumber berita & foto:
Berita Harian Online

PEJUANG BANGSA

Posted: 28 Oct 2014 11:41 AM PDT

PEJUANG BANGSA


TERKINI ! UNIT BARU MERAH PKR GANTI AMAL PAS DI ISTANA KEHAKIMAN

Posted: 27 Oct 2014 06:47 PM PDT


Setelah Presiden Pas sendiri tak hadir mesyuarat Majlis Presiden PR dalam membincangkan himpunan Rakyat Hakim Negara , apa yang boleh diharapkan PKR kepada unit amal Pas untuk hadir beramai2 bersolidariti hari ni di Istana Kehakiman Putrajaya .

Jadi ,  satu unit baru berbaju merah siap berpakaian vest dapat dilihat berlegar2 di perkarangan Istana Kehakiman har ini .


Yang pasti kehadiran hari ini rakyat menyokong Anwar yang kini berdepan hukuman penjara akibat kes jenayah liwat tidak lagi seperti 1998 .

Malah mungkin kurang lagi  daripada himpunan 901 tahun lalu .
IPOHMALAY

Posted: 28 Oct 2014 09:12 AM PDT

IPOHMALAY


Lintas langsung dari Istana Kehakiman Putrajaya

Posted: 27 Oct 2014 05:42 PM PDT

Kelihatan para 'hakim negara' mula tiba untuk bersidang. Kanopi untuk sebuah acara yang bakal diadakan hujung minggu ini menjadi pagar strategik membolehkan kawalan dibuat.

Para hakim negara di negara Sontoloyo ini akan menentukan pemimpin mereka sangkut atau terlepas dari hukuman penjara atas kes sontot luar tabiat.

Tak cukup hakim ni. Tambah lagi. Tambah lagi.bumiyang

Posted: 28 Oct 2014 03:33 AM PDT

bumiyang


Macam Biasa Anwar Yang Hebat Kerahkan Anak2 Muda Tanggung Dosanya???

Posted: 27 Oct 2014 09:46 AM PDT

tunku

Posted: 28 Oct 2014 03:03 AM PDT

tunku


Sodomy II: Appeal proceedings extended to Thursday

Posted: 27 Oct 2014 11:07 PM PDT

Proceedings in Datuk Seri Anwar Ibrahim's appeal against conviction will be extended a day, with the prosecution expected to only begin submitting on Wednesday.

Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah confirmed the prosecution's submissions would be either "tomorrow afternoon, or the day after tomorrow".

Despite starting his submission at 9.30am, Anwar's lead counsel Gopal Sri Ram had asked for two extra hours to finish his submissions when the court took a break for lunch at 1pm.

Asked his opinion about the defence's submission, Shafee said it was an argument they expected to hear, and that the prosecution had "all the answers"

Anwar verdict: Federal Court hears appeal against sodomy conviction

Posted: 27 Oct 2014 08:09 PM PDT

The final appeal for Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim to set aside his five-year jail sentence for sodomising his former aide Mohd Saiful Bukhari Azlan, began Tuesday.

A five-member panel led by Chief Justice Tun Arifin Zakaria will hear submissions from Anwar's defence team of 14 lawyers led by former Federal Court judge Datuk Seri Gopal Sri Ram.

The other judges on the panel are Court of Appeal president Tan Sri Md Raus Shariff and Federal Court judges Tan Sri Abdull Hamid Embong, Tan Sri Suriyadi Halim Omar and Datuk Ramly Ali.
The court will also hear the prosecution's cross appeal to increase the jail sentence imposed on Anwar, 67.

Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah is leading the prosecution team.

He is assisted by deputy public prosecutor Datuk Mohamad Hanafiah Zakaria.

Wearing a black suit, Anwar arrived in court at 8.55am, accompanied by his wife PKR president Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail and their children, including Lembah Pantai MP Nurul Izzah.
The courtroom was packed with local and foreign press, as well as members of the public.

On Jan 9, 2012, the High Court acquitted and discharged Anwar of sodomising Mohd Saiful, 27, on grounds that the court could not be 100% certain on the integrity of samples taken for DNA testing from the alleged victim.

The court had ruled that the samples could have been compromised before they reached the chemistry department for analysis.

However, on March 7 this year, the Court of Appeal overturned the high court's judgement and found Anwar guilty of sodomising Mohd Saiful.

The Court of Appeal held that the trial judge had erred in his findings about the samples which were based on the evidence of two expert witnesses called by the defence.

Anwar was sentenced to five years' imprisonment for the offence allegedly committed at Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih in Bukit Damansara between 3.10pm and 4.30pm on June 26, 2008.

The charge under Section 377B of the Penal Code, carries a jail term of up to 20 years and whipping, upon conviction.

This is the second sodomy case against Anwar.

In the first case, he was found guilty of sodomising his family's driver, Azizan Abu Bakar, at Tivoli Villa here in 1994, and was sentenced to nine years' jail by the High Court on Aug 8, 2000.

The court ordered him to serve the sentence after the completion of his six-year jail term for corruption; Anwar was found guilty of four charges of corruption on April 4, 1999.

After spending nearly six years in jail for corruption, he was released on Sept 2, 2004, after the Federal Court led by Justice Tun Abdul Hamid Mohamad, who went on to become the Chief Justice, overturned his conviction and set aside Anwar's jail sentence on the sodomy charge, in a 2-1 majority decision.

Taipingmali (tm)

Posted: 28 Oct 2014 01:24 AM PDT

Taipingmali (tm)


Kadar Statistik Jenayah Menurun Tidak Bermaksud Kegiatan Mafia Tidak Wuj...

Posted: 27 Oct 2014 04:48 PM PDT

JOHARI ABDUL MELALUT SELEPAS TERLEBIH MINUM AIR KETUM MELALAK DI UM

Posted: 27 Oct 2014 04:25 PM PDT

PEMBOHONGAN ANWAR TERAKHIR SEBELUM KE SUNGAI BULOH

Posted: 27 Oct 2014 04:22 PM PDT

Permohonan Maaf Hanya Permainan, Syed Azmi Wajib Bertaubat: Harussani

Posted: 27 Oct 2014 04:19 PM PDT

Anwar Pandang Mudah Isu Umat Islam Sentuh Anjing

Posted: 27 Oct 2014 04:17 PM PDT

ANWAR TERDESAK INSIDEN DI UNIVERSITI MEMALUKAN DIRINYA SENDIRI

Posted: 27 Oct 2014 03:23 PM PDT

Anwar berharap pertuduhan berhubung kes liwat terhadapnya dilucutkan
Ratusan mahasiswa dan penyokong PKR merempuh pintu pagar Universiti Malaya membolehkan mereka memasuki kampus itu bagi mengikuti pidato Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Mereka merempuh pintu pagar Kuala Lumpur yang berkunci dan di rantai oleh pihak keselamatan sambil melaungkan "buka, buka" dan kemudiannya memasuki kawasan kampus.


Kemudian, mereka berarak kira-kira 200 meter dari pintu pagar bagi menunggu ketibaan Anwar sebelum bergerak ke Dewan Tunku Canselor.

Sementara itu, kira-kira jam 9.40 malam Anwar bersama keluarganya sampai dengan menaiki sebuah pacuan empat roda dan mereka mula berarak ke Dewan Tunku Canselor.

Menyampaikan ucapan atas pacuan empat roda itu di depan dewan itu, Presiden Persatuan Mahasiswa Universiti Malaya Fahmi Zainol mencerita sejarah perjuangan mahasiswa UM untuk rakyat.

Beliau juga berkata sedia berdepan dengan tindakan disiplin daripada pentadbiran universiti selepas ini. "Saya tahu pihak UM marah dengan saya. Saya sedia menerima hukuman termasuk dibuang universiti," katanya.

Kemudian, Anwar pula memulakan ucapannya dengan mempersoal pentadbiran kampus mahu menghalang beliau berucap di kampus itu

"Saya dihina dan dikeji 16 tahun. Apa salah saya datang bercakap di sini?" katanya sambil mengucap terima kasih dan tahniah kepada Fahmi dan pelajar UM.

Dalam ucapannya juga Anwar berharap pertuduhan berhubung kes liwat terhadapnya dilucutkan

"Saya wajib dibebaskan dengan menggunakan undang-undang hak asasi yang ada. Sheikh Al-Qardawi utus kenyataan kepada Anwar supaya lucutkan pertuduhan ke atas saya.

"Saya masih menaruh harapan hakim lucutkan pertuduhan kepada saya," katanya sambil memuji Fahmi Zainol kerana memilih untuk melawan. MP Permatang Pauh itu juga menyifatkan para mahasiswa sebagai "suara kesedaran" kerana berani menentang ketidakadilan.

Menyimpulkan ucapannya, kira-kira jam 10.30 malam, bekas timbalan perdana menteri itu memegang dan mengangkat tangan Fahmi sambil menyifatkannya sebagai harapan negara.

Peserta kemudiannya mulai bersurai dan kebanyakan mereka mengekori pacuan empat roda ke pintu pagar Kuala Lumpur.— with Terompah Besi.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 27 Oct 2014 11:45 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PENYOKONG PKR KELAPARAN, MULA PERSOAL WANG KOPI

Posted: 27 Oct 2014 09:30 PM PDT


Beberapa penyokong PKR kelihatan lesu, kelaparan dan dahaga. Mereka terbaring sambil berkata-kata sorang-sorang seperti orang gila. Pergaduhan sesama mereka mula meletus. Mereka mula mempersoal wang kopi masing-masing. 

Kepada orang ramai yang sudi, dimohon membawakan mereka sebotol air mineral atau secangkir kopi madu.


MENJELANG KEPUTUSAN ANWAR, AMERIKA SYARIKAT CARI ORANG LAIN

Posted: 27 Oct 2014 08:30 PM PDT

Penghargaan kepada khas Anwar Ibrahim yang disebut di dalam buku Building Moderate Muslim Networks.

Ketika Anwar Ibrahim menunggu hari-hari beliau akan dimasukkan penjara Amerika Syarikat sudah pun mencari penggantinya. Anwar yang satu ketika dahulu adalah orang harapan Uncle Sam kini sudah tidak lagi berguna untuk dipertaruhkan. Anwar menepati ciri-ciri yang dicari mereka tetapi sekarang ini beban yang dibawa Anwar tidak lagi dapat menawarkannya untuk keistimewaan tersebut kepada kuasa penjajah alaf baru itu.

Sememangnya dalam perancangan dan melaksanakan polisi mereka, Amerika Syarikat mengguna pelbagai cara, atas pelbagai nama (seperti kebebasan, demokrasi ddan seumpamanya) serta orang-orang tertentu dalam sesebuah negara itu sendiri untuk memudahkan kerja-kerja mereka. Menjatuh dan menaikan seseorang pemimpin sesebuah negara amat kerap dilakukan oleh Amerika Syarikat.
Mereka lakukan kerja-kerja espionage ini melalui pelbagai agensi kerjaaan mereka – secara penuh kerahsiaan yang akhirnya terbongkar. Contoh-contoh yang telah mereka lakukan tersangat banyak. Lazimnya selepas terlaksananya perancangan mereka, negara itu menjadi kacau-bilau atau tunduk patuh kepada segala apa kehendak Amerika.
Sebab itulah apabila Anwar dipecat dari menjadi TPM, beberapa pemimpin kanan negara penjajah tersebut bingkas membela beliau. Dari Naib Presiden Al Gore, Setiausaha Negara Madeleine Albright hingga kepada John Mallot, Dutanya di Kuala Lumpur, (dan berkali-kali juga suara sahabat karibnya Paul Wolfowitz kedengaran) kesemua mereka terpaksa menyuarakan bantahan kerana orang harapan mereka dipenjarakan. [Wolfowitz adalah antara orang terawal berjumpa Anwar selepas dibebaskan]
Walaupun terpenjara semenjak 1998, mereka tetap percaya dan menaruhkan harapan Anwar masih berupaya untuk membantu mereka. Maka, sebaik sahaja Anwar terlepas, Anwar terus berkampung di beberapa pusat penting di Barat yang kemudiannya memainkan peranan penting dalam menerbitkan buku Rand Corporation "Building Moderate Muslim Networks" (BMMN).
Perancangan terperinci yang disebut dalam buku BMMN ini amat penting untuk kita baca, faham dan sedar bahawa gejala-gejala yang melanda kita saban hari adalah tidak lari dari perancangan musuh. Kelantangan suara-suara songsang Liberal-Moderat dan kelicikan kerja-kerja jahat puak Liberal-Moderat semuanya ini tercatat dalam buku BMNN dan juga buku terbitan Rand Corporation yang terdahulu "Civil Democratic Islam". Kedua-dua buku ini dengan jelas menyebut sumbangan dana berterusan Amerika Syarikat melalui barua-barua moderat mereka (baca: The "Moderate Baruas") untuk tujuan membawa sesebuah negara dan para pemimpinnya di bawah telunjuk Uncle Sam.
The U.S. government should make an explicit decision to help build moderate Muslim networks and link these efforts to overall U.S. strategy and programs.
Dengan pelbagai imbuhan lumayan, Anwar memang telah dapat memainkan peranannya untuk menjadi budak suruhan Amerika. Hasil perancangan Rand Corporation supaya kerajaan menubuhkan sebuah yayasan mirip Asia Foundation, yang sangat berjaya meliberalkan umat Islam di Asia khususnya di Indonesia, maka dengan dana USD$50,000,000 maka Foundation for the Future (FFF) ditubuhkan pada tahun 2006 – ketika Anwar masih berulang alik di antara Tanah Airnya dengan negara tajaannya. Anwar dilantik sebagai Pengerusi dan Presiden FFF yang pertama – suatu kebanggaan?
Ketika Anwar memegang jawatan penting dalam FFF inilah timbul skandal Paul Wolfowitz dengan teman wanitanya, Shaha Riza. Anwar bertindak untuk menyelamatkan sahabat karibnya dengan membawa keluar Shaha Riza dari World Bank ke FFF. World Bank pula membayar USD$21,000 kepada Anwar pada tahun 2006.
Dengan kemungkinan disumbat ke dalam penjara dan sokongan orang ramai semakin merosot terhadap "agenda perubahan" Anwar yang semakin hari dilihat semakin menjadi agenda sendiri dan keluarga sendiri. Banyak gerak langkah menjadi kEjang kerana nafsu tembolok semakin diketahui umum. Setiap percaturan atas nama rakyat bermatlamatkan keuntungan peribadi. Maka semua ini menjadi suatu bebanan yang Uncle Sam tidak mahu menanggung lagi.
Umur sudah tidak lagi menyebelahi Anwar. Untuk menghadapi PRU akan datang, Anwar sudah mencecah umur 70an. Kelompongan pimpinan untuk menganti KETUM partinya sukar disambut oleh barisan muda yang ada. Pakatan Rapuhnya mungkin tinggal dua dahan sahaja untuk mendepani PRU14 – dahan Islamiknya, yang merupakan tulang belakang jentera pilihanraya, mungkin sudah gugur patah dimakan anai-anai parasit dalam parti PAS.
Amerika tidak mahu ketinggalan kerana kegagalan Anwar itu. Mereka sudah pun menyusun rapi mencari altenatif kepada Anwar. Saya yakin beberapa bidak telah pun dikenalpasti. Ciri-ciri bidak baru Amerika ini seharusnya mempunyai ciri-ciri apa yang Anwar punyai 30-40 tahun lalu. Orang itu kini sedang di"grooming" malah jika kita teliti – sememangnya bidak ini sudahpun menunjukkan keupayaannya. (http://akarimomar.wordpress.com/2014/10/27/uncle-sam-sedang-mencari-pengganti-anwar-ibrahim/)

ANWAR LIWAT: 7 PERKARA YANG RAKYAT HAKIM NEGARA PERLU TAHU !

Posted: 27 Oct 2014 07:30 PM PDT


1. Rakyat hakim negara hanya ketika pilihanraya bukan utk adili kes jenayah peribadi. Rakyat telah menghakimi BN & kami telah menang PRU13 yg lalu 133/222 kerusi. Anda telah kalah dengan 89/222 kerusi. Anak2 tadika pun faham 133 lebih banyak daripada 89. 

2. Sebelas hakim, 11 orang telah yakin yg Anwar terlibat dgn liwat. 3 hakim Mahkamah Persekutuan kes pertama dgn Azizan nyatakan dlm 1 paragraf bahawa kejadian itu memang berlaku. 2 bebaskan Anwar hanya sbb teknikal kerana Azizan terlupa tarikh.

3. Kemudian Anwar minta supaya paragraf itu dibuang. Tahun ini 5 hakim secara 5-0 putuskan yg paragraf itu dikekalkan. Dgn kata lain, mereka bersetuju dgn fakta bahawa kejadian liwat memang berlaku. Siapa kita utk mempertikai kajian mereka yg pakar bab perundangan. 

4. Dan bulan April thn ini 3 hakim mahkamah rayuan secara 3-0 setuju dengan tanpa syak lagi yg Anwar memang meliwat Saiful. Boleh baca keputusan ini dalam anwaraidc.com . Jadi 3+5+3=11 hakim telah buat keputusan ttg Anwar. Bukan 1 org tapi 11 org hakim. 

5. Hari ini & esok 5 lagi hakim akan buat keputusan di Mahkamah Persekutuan, keputusan terakhir utk Anwar bagi kes Liwat 2 ini, bukan Fitnah 2 mcm kata mereka. Jika Anwar dilepas, itu keputusan mahkamah yg perlu diterima. Jika Anwar tidak lepas, itu juga keputusan mahkamah yg perlu diterima. 

6. Hanya org yg terdesak, org yg bersalah akan rasa terdesak lantas melakukan hal2 yg melanggar undang2 spt kejadian di UM mlm tadi. Org yg tidak bersalah sepatutnya hanya perlu tersenyum & berdoa serta bertawakal kpd Allah. 

7. Anwar, cukuplah utk menipu rakyat. Cukuplah utk mengguna rakyat bagi kepentingan peribadi. Keadilan akan terbukti berdasar fakta kes anda. Jangan khuatir jika anda tidak meliwat. Namun jika anda mmg benar melakukannya, keadilan kpd Saiful akan terlaksana jua. Rakyat hakim negara pada PRU14 nanti. Bukan hari ini & esok. 28/10/2014 Hari Selasa. -

sumber 


Video Terkini Dari Istana Kehakiman : Tahap Mental Penyokong Anwar Ibrahim Terserlah

Posted: 27 Oct 2014 06:47 PM PDT


Perhatikan betapa 'tinggi'nya tahap pemikiran penyokong-penyokong Anwar Ibrahim.


Klip klap....klip klap......apa punya 'mental' macai Anwar.

*Kes perbicaraan Anwar Ibrahim tapi kenapa ada muka 'Mak Lampir' pada banner tu?

GELAGAT PERSATUAN MAHASISWA UM REMPUH PAGAR DIKETAWAKAN PENSYARAH SENDIRI

Posted: 27 Oct 2014 06:30 PM PDT

Facebooker Harris Nasril menempelak sekumpulan penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim yang bertindak merempuh pintu pagar Universiti Malaya semata-mata untuk membenar Ketua Umum PKR berceramah.

"Lepas ceramah apa jadi? Teh tarik la macam biasa. Ceramah tak habis-habis. Anwar ada berapa banyak masa lepas PRU12 sampai PRU13 tak pernah pun dia cuba masuk UM.
"Bila nak dekat kes mahkamah guna student nak buat drama gempak. KAHKAH!
"Di Hong Kong orang occupy berbulan nak tuntuk hak demokrasi. Di UM konon tuntuk hak demokrasi?
"Hak demokrasi apa benda wei…hak untuk bagi Anwar pentas ceramah je. Lepas ceramah bersurai. Jangan lupa selfie!,"sindirnya.Turut dipaparkan Harris Nasril sekeping foto pelajar-pelajar UM yang sedang minum teh tarik selepas merempuh pagar universiti.
Edwin Michael Pensyarah Universiti Tunku Abdul Rahman, Perak menganggap tindakan itu sebagai memperbodohkan tahap mahasiswa paling maksima semata-mata untuk membela satu batang tubuh bernama Anwar Ibrahim.

"Pintu pagar UM dipecahkan. Ini dlakukan bukannya menuntut pendidikan percuma atau kebajikan mahasiswa. Ini dilakukan hanya untuk perjuangan agenda peribadi seorang bangsat politikus.
"Sejak PRU12 tidak pernh sekali pun datang ke UM, hanya kerana kesnya besok dibicarakan mahabalacinya mati-matian mahu huru harakan negara ini!,"katanya dalam facebook R Ed Mikael.
Lim Sian See yang memetik tulisan facebooker Reha Dolphin berpendapat Anwar tidak sepatutnya menjadikan mahasiswa sebagai perisai untuk masalah peribadinya, sebaliknya mencontohi Nelson Mandela masuk penjara tanpa keluh kesah.
"Bagi saya, si Ketum jangan jadikan pelajar universiti sebagai perisai ..
"Kalau Ketum adalah seorang pemimpin yang sanggup mengharung segala keperitan perjuangan, bila Ketum sudah mati, mungkin dia bole dikenang sebagai seorang ahli politik yang ada pendirian.
"Contoh seperti Nelson Mandela, seorang pejuang yang ditahan di penjara bertahun-tahun lamanya tanpa keluh kesah sehingga dia bebas dari penjara dan dijulang sebagai hero sehingga di akhir hayatnya,"katanya.
Blogger amenoworld pula menganggap isu rempuh pagar UM tidak boleh menyelesaikan kes liwat yang sedang dihadapi Anwar.
"Kes dia tak boleh selesai dengan rempuh UM. Atau berpidato depan UM. Ataupun berdemo di istana kehakiman.
"Kes dia hanya boleh diselesaikan dengan proses perbicaraan di mahkamah. Ini satu-satu jalan yang dia ada. Dia kena cari ruang keadilan kat situ. Anwar bukan orang yang kekurangan duit. Atau kuasa. Sekalipun dia bersabit dijatuhkan hukuman penjara selama 5 tahun dia sentiasa boleh melakukan rayuan supaya dibebaskan. Itu kalau dijatuhkan kesalahan. Kalau tidak? Jika dibebaskan?
"Bagaimana dengan perlawanan2 itu semua? Kalau dijatuhkan penjara, berapa lama kau semua nak berdemo? Tinggalkan keluarga, anak bini, hilang kerja, hilang pelajaran, sanggup kena buang apa semua segala?.
"Takde masalah. Jika ia atas tujuan yang jelas. Contoh. Kau nak ubah sistem. Tapi apa yang aku nampak atas tubuh badan pemimpin. Bagi aku perlawanan2 macam tu mengarut dan tak tentu hala,"katanya.

LAGI SOLADIRITI KEPADA PRESIDEN PAS DI KUALA TERENGGANU

Posted: 27 Oct 2014 05:16 PM PDT


DUTA ASING CAMPURTANGAN POLITIK MALAYSIA?

Posted: 27 Oct 2014 04:30 PM PDT

SIAPAKAH ORANG PUTIH DAN ORANG CINA INI? DARI NEGARA MANA?

ADAKAH MEREKA MEMANTAU SUMBANGAN DANA MEREKA?

Imbas semula campurtangan kedutaan negara asing beberapa tahun dahulu, http://mymassa.blogspot.com/2013/11/bukti-singapura-mengintip.html Nampaknya mereka tidak pernah serik.Persoalannya, adakah mereka datang untuk memantau hasil dana yang mereka sumbangkan untuk memporak-perandakan kestabilan negara? Siasatan perlu dilakukan segera, ianya tidak boleh dibiarkan!

ULAMA PAS SERU HADIR BERAMAI-RAMAI KE KUALA TERENGGANU

Posted: 27 Oct 2014 03:40 PM PDT

PAS Pusat Keluar Arahan Sokong Presiden. Adakah Ahli PAS Wala' Pada Haji Hadi Atau Anwar?

Posted: 27 Oct 2014 09:30 AM PDT

Esok bukan sahaja menjadi penentu kepada Anwar Ibrahim.

Esok juga menjadi penentu kepada Haji Hadi sama ada ahli parti yang dipimpin akan menyokong beliau atau sebaliknya berdasarkan surat ini.
Adakah akan ada lagi BARUA dan BROKER menjelang hari esok?

Gambar Kerusi Stadium Kosong Membayangi Program Anwar Ibrahim di Stadium 3K Subang Jaya

Posted: 27 Oct 2014 09:02 AM PDT

Biar gambar berbicara...Memang terbukti Anwar Ibrahim di penghujung jalan yang dipilihnya. Rakyat dah muak dengan permainan memperkudakan orang lain demi kepentingan peribadi.

Gambar Terkini Anwar Ibrahim di Stadium Mini 3K Subang Jaya, Terpaksa Cari Kawasan Sempit, Penyokong Kurang

Posted: 27 Oct 2014 08:18 AM PDT

Gambar Anwar di Stadium 3K Subang Jaya.Kenapa Anwar Ibrahim tak pilih venue yang lebih besar seperti Padang Kelab Sultan Sulaiman?

Sebab tak orang dah meluat dan tak sanggup jadi barua dan macai Anwar Ibrahim lagi. Penyokong Anwar sekarang tak seramai zaman Reformasi.

Atau sebab PAS boikot perhimpunan kali ini?

*Cuba cari pemimpin PAS dalam gambar di atas.....yilek!

Terkini Gambar Anwar Di UM : Dari Kedutaan Turki Ke Universiti Malaya

Posted: 27 Oct 2014 07:42 AM PDTMemang lawak tengok gelagat Anwar Ibrahim sekarang ni.

Bila dah hujung-hujung nyawa, pandai pulak pergi ke menara gading untuk raih sokongan.

Rasanya tak perlu nak promote apa yang tengah berlaku di Universiti Malaya kerana ramai rakan blogger yang dah updata keadaan semasa.

Cuma satu soalan yang menerjah ke benak fikiran....

1. Masa mula-mula kes liwat, kenapa tempat pertama yang si Ketum ni lari adalah kedutaan Turki bukannya UM?

2. Masa mula-mula kes liwat, kenapa buat cerita bohong yang bahawa ada orang nak bunuh dia sebab tu dia bersembunyi. Kalau betul ada orang nak bunuh dia, kenapa dia berani pulak pergi ke UM malam ni?

Sudah-sudahlah Ketum...


NIK NAZMI SENTIASA BERIMAGINASI AGAR DILIWAT ANWAR...DAH GILO APO???

Posted: 27 Oct 2014 06:00 AM PDT


Muka macam jerangkung dalam almari ada hati nak goda Anwar....eeeei geli nyer, you are not Anwar's taste la. 

Uwekkkk perasaan hensem dan jambu konon...ada hati berangan ketagih untuk diliwat Nuar jubo.

Sedor le diri tu sket!

Nik Nazmi ni mungkin juga memberi klu bahawa Nuar memang suka meliwat namun dirinya tidak disentuh. 

Kira dia hebat le tuh, walhal tentu Nuar geli dengan muka dia macam budak slapstik.

Apa respon Anwar???

Nuar...ko ade selera ker dengan jantan poyo perasan lebih nih???Presiden PAS Boikot Mesyuarat Bersama Anwar Ibrahim. Apa Mesej Untuk Ahli Parti?

Posted: 27 Oct 2014 04:13 AM PDT

Tamparan Buat Anwar, Hadi Tidak Hadir Mesyuarat

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Anwar Ibrahim menerima tamparan hebat daripada sekutu politiknya apabila Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak muncul pada mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di bangunan Parlimen pada Isnin yang diadakan bagi meraih sokongan berhubung kes liwat pada Selasa dan Rabu.

Ketiadaan Abdul Hadi dalam mesyuarat penting sehari sebelum pendengaran terakhir rayuan Anwar berhubung kes liwat keduanya menimbulkan pelbagai tanda tanya daripada pengikut politik pembangkang yang selama ini merasakan pemimpin mereka bersatu.

Walaupun ini bukan kali pertama Abdul Hadi tidak melibatkan diri dalam mesyuarat yang dipengerusikan Anwar, namun ketiadaannya pada kali ini dilihat janggal terutama di saat Ketua Pembangkang itu mungkin berhadapan hukuman penjara jika gagal dalam proses rayuannya.

Seakan menutup perselisihan antara beliau dan Presiden PAS itu, Anwar pada permulaan sidang medianya lebih awal menyatakan bahawa Abdul Hadi tidak dapat hadir kerana mempunyai komitmen lain di Terengganu.

Seperti biasa, pada mesyuarat itu Abdul Hadi diwakili Timbalannya, Mohamad Sabu; Setiausaha Agung, Datuk Mustafa Al; Naib Presiden, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man serta beberapa pemimpin PAS lain.

Pada Selasa dan Rabu ini, Mahkamah Persekutuan akan mendengar rayuan terakhir Anwar berhubung kes liwat keduaanya.

Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh sebelum ini disabitkan bersalah dan dijatuhkan hukuman penjara yang dikenakan Mahkamah Rayuan pada 7 Mac lalu selepas mendapatinya bersalah meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Anwar, 67, didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan, yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan, jika sabit kesalahan.

Sumber : http://www.mstar.com.my/berita/berita-semasa/2014/10/27/hadi-anwar/
http://antidotcomm.blogspot.com/2014/10/mesyuarat-tertinggi-pakatan-tanpa.html

 

 
 
 

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 27 Oct 2014 11:29 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Ceramah "I Want To Touch Anwar Ibrahim" Di Subang Jaya Semalam...

Posted: 27 Oct 2014 07:00 PM PDT

Ceramah "i want to touch anwar ibrahim" di subang jaya semalam, cukup membosankan...

Crowd yang datang paling-paling tinggi pun aku boleh bagi 500 orang, cukup parah kalau ceramah anwar di saat dia nak masuk penjara kehadiran hanya 500 orang, mungkin rakyat dah muak dengan penipuan demi penipuan yang di buat oleh anwar...

Modal ceramah semalam ialah tayangan video kes liwat pertama dan penceramah pula lepas sorang-sorang bercerita mengimbau kes liwat anwar 15 tahun lepas...Siapa mamat nie, nampak "JAMBU"...


Ceramah hannah yeoh penuh dengan hasutan, itu sebab dia beria-ia nak hapuskan akta hasutan...
MP Kelana Jaya...


Nik nazmi frust, katanya dalam twitter, dia tak pernah di liwat sewaktu berkerja dengan anwar, boleh rujuk twitter dia...Salah seorang adun pkr yang tak reti berbahasa melayu dengan fasih, Xavier Jayakumar, bahasa melayu kau tunggang terbalik...MB Selangor, azmin ali kata, kalau rakyat nak mengadu hal boleh terus sms kepada dia, bila crowd minta no telefon, dia tak mau kasi... rakaman audio akan aku upload kemudian..."Look hana, u tengok macam mana i tipu orang melayu hidup-hidup"Johari Abdul Rempuh Pintu Pagar UM

Posted: 27 Oct 2014 06:32 AM PDT

Johari abdul mengetuai perusuh merempuh pintu pagar UM sebentar tadi..

Setelah berkali-kali polis beri amaran tetapi penyokong anwar tidak juga berganjak, kedengaran penyokong anwar memaki hamun pihak polis dan pegawai keselamatan UM...

Harap pihak polis bertindak tegas terhadap perusuh ini...

The Unspinners

Posted: 27 Oct 2014 11:25 PM PDT

The Unspinners


MENJAWAB Gopal Sri Ram: Hujah macam di High Court ...

Posted: 27 Oct 2014 10:13 PM PDTKami merujuk kepada laporan Malaysiakini mengenai hujah Gopal Sri Ram SINI.


Hal utama yang boleh dipersoalkan Gopal mungkin pad agambar Saiful sehari selepas incident menghidang air teh kepada pengunjung AIC. Pembelaan sedang cuna untuk persoal kredibiliti witnes.

Hujah tak kuat sebab Saiful bekerja dengan Anwar. Ada 1,001 macam sebab kenapa dia kembali hari esuknya. Mudah untuk tan Sri Shafee jawab.

Kebanyakan hujah-hujah Gopal tak releven. Dia cuba kaitkan dengan Inspector Rodhwan dan IGP tapi ianya bukan hujah menolak liwat berlaku. Anwar didakwa kerana ada semen terkumpul di dubur Saiful dan semen itu kepenuyaan Anwar.

Pembela perlu membuktikan itu bukan semen Anwar untuk kata dia tak bersalah.

Apa perlu Gopal mahu andaikan ada subahat atau 'accomplice'? Anwar telah liwat Saiful berdasarkan semen. Itu faktanya. Tambah lagi, ayah Saiful adalah penyokong Anwar dulu, bukan penyokong BN. Bapanya berbangga anak dia kerja dengan anwar.

Takde cerita ini semua nak trap anwar. Akhirnya ayahnya tak bangga Anwar kerjakan anaknya.


Gopal pertikaikan kenapa Dr Osman dari Psurawai yang penyokong Anwar tidak dipanggil. Macam mana nak panggil bila Dr Osman tak boleh confirm tanpa Pathology Report. Lagi pun kes jenayah hanya libatkan hospital kerajaan saja ....

Lagi pun, Pusrawai tak pernah hantar any specimen lab sebab mereka tak ambil specimen. Isy bodohlah mantan hakim persekutuan ni. Ini bukan kes High Court tapi kes Mahkamah perskutuan ... isu perundangan dan bukan evidence dan trial,


Dalam hal spendar Saiful, agak terlambat pihak pembelaan untuk kemukakan fakta baru. Kena tengok dahulu samada ada dua DNA.

Jika ada pun, apa cerita semen di dubur tu. Siapa yang punya? Anwar!


Ada tiga lagi bakal bercakap - Surendran, Ram karpal dan Sangeet. Sama bangang ke semua ni?????

LIVE from Putrajaya: Saiful ke rumah Anwar ketika dua hari tak buang air?

Posted: 27 Oct 2014 09:36 PM PDTJam 11:20: Gopal Sri Ram kata Saiful ke rumah anwar sehari lepas kejadian untuk hidang teh. Padahal dia dikatakan dua hari tidak bang air. Oleh kerana gambar di atas bukan bahan bukti, Gopal perlu berhujah dulu .

Takut ini hanya hujah untuk diguna sebagai propaganda dan bukan ada hard fact. Malaysiakini berusaah perbesarkan SINI


KOMEN: Hairan kenapa hakim yang baik dan adil seperti Tan Sri Ahmad Maarop dikeluarkan.

Lagi hairan, kenapa tidak diobjek Gopal dari menjadi peguambela. Dia pernah mendengar rayuan kes Sukma Dermawan.


Jam 1100: Peguambela Anwar Ibrahim Gopal Sri Ram kini cuba mempertikaikan dua set seluar dalam Saiful telah dikemukakan sebagai bukti. Beliau mendakwa salah satu seluar dalam itu telah dibasuh dan basah.

Katanya, seluar dalam kedua tidak dipakai oleh Saiful pada hari itu tetapi ia ada bekas air mani.
 
Bekas Hakim Mahkamah Persekutuan Gopal Sri Ram yang bertindak menjadi ketua peguambela Anwar Ibrahim ... seterusnya di Sg Rapat Online SINIJam 1020: Blog Belia Bangkit laporkan ada hakim ditukar. Betul ke?

Peguam Anwar membangkang hakim Tan Sri Ahmad Maarop. Dia digantikan oleh Dato Ramli Ali. Maka dengan ini, adalah Ketua hakim negara, PMR, Tan Sri Mohd Raus Sharif, Tan Sri Hamid Embong, Tan Sri Suriyadi and Dato Ramli Ali


Hmmm ... ada kena mengena dengan mantan hakim Gopal Seri Ram ke? Baca halnya di SINI

Jam 1010: Puak-puak reformasi tertekan dengan kehadhiran penyokong Saiful.
Jangan estimate penyokong Saiful. Boleh celen ramai.


Jam 1020: Saiful ada penyokong di Putrajaya. Penyokong saiful memakai baju Merah, Kuning n BiruAda juga dari kalangan kelab motor "Bikers Club Putrajaya" sekitar 30 org. Jumlah keseluruhan sekitar 200-250 orang

Mereka memakai T shirt "Justice Saiful".


Jam 1000: Selingan sedikit

Mamat yang mati masih Bersih dulu dah hidup kembali ... Zombie PAS ni


Jam 0950: Turut diedar adalah warkah terbuka Sheikh Yusof Qadrawi. terus ditipu Yusof Qardawi .....


Macam di Masjid Subang ... lain yang Yusof Qardawi kata, lain yang translator Anwar kata. harami puak Islam Liberal kaki penipu ....


Jam 0940: Lau Weng San DAP ADUN Bt Tunku datang berucap tapi macam tak bersemangat sebab crowd tak ada. Serupa cakap pada hailer kah kah kah ....


Lebih baik Din Puduraya ke KT
Jam 0935: Alahai Zuraidah pun nak jual buah juga ...

OKlah dia berucap.


Ketua Wanita PKR kata wanita akan bangkit menyokong dan pelajar IPTA sudah bangkit. BUnayi macam ada 10 ribu sokong di Putarajaya.

Ye ke? Mana mana....!!??

Katanya kerajaan zalim dan sistem keadilan tidak boleh dipercayai. Akhirnya jadi salesman jual buah meraih simpati untuk berkumpul dan menunjukkan sokongan. Mana tak ... cuma 370 orang saja kelihatan!!!


Jam 0930: Nik Nazmi yang ditolak AMK tapi jadi Ketua AMK pula berucap. Mula-mula dia puji pelajar Universiti Malaya yang telah menjatuhkan maruah mereka dan kini bakal jadi penganggur pasal nama UM dah rosak pada mata majikan.


Dalam ucapannya, Nik Nazmi menuduh UMNO mahu penjarakan Anwar kerana itu saja cara nak tangani sokongan rakyat kepadanya. Hmmm ... UMNO ke yang sodokkan pelir ke jubor Saiful????

Dia cemburu dengan Saiful sebenarnya. Dia perasan hensem tapi Saiful yang kena rodok!

Kalau mahkamah telus, Anwar akan dibebaskan. Jika tidak, maknanya mahkamah digunakan politik dan Anwar akan dipenjarakan. INI MENGHINA MAHKAMAH!!!


Jam 0925: Tian Chua mulakan program memprovokasi dengan berucap di luar mahkamah untuk meraih simpati dan sokongan. Katanya, ini mungkin 24 jam terakhir DSAI merasa kebebasan.

Konon Anwar yang hanya gila kuas ahingga sanggup lakukan apa saja telah banyak berkorban. Dia pemimpin yang takut disumbat ke dalam penjara

Rakyat tidak akan berdiam diri. Tapi mana 2,000 yang dirancang???? Cuba nak ampu polis kata mereka juga mangsa kezaliman kerajaan.

Hari ini hari permulaan kah kah kah ... permulaan Anwar masuk penjara. Dah agak dia sebut menyeru untuk berhimpun esok untuk menunjukkan sokongan.


Jam 0900: Peliwat negara sampai

Jam 8:55: Syok-syok posing. BUat masa saja ... apa ada hasil buat kerja gini. GPA bertambah baik ke? Nama UM laku ke pada majikan-majikan?


Kutu ini ada untung jual T shirt


Jam 0850: Jeneral Operasi Provokasi adalah Tian Chua.Rafizi Ramli buat menyemak saja.


Jam 8:50: Ambiga sampai dan kelihatan dengan bodyguard


Jam 8:40: DAP Tan Kok Wai sampai dan masuk kamar. Biasa-biasalah masuk mahkamah. Gaduh dengan jenice Lee tak habis-habis lagi.Jam 0837: Nampak ramai di luar adalah lebih kurang 250 orang. Kebanykkan Melayu, cina dan India sikit-sikit.


Jam 08:35: Laungan reformasi yang sudah basi. Adalah dalam 10 orang pegang banner. Macam kurang sambutan ajer ...

Berapa dibayar agaknya? Yang tahu tak mahu datang sebab duit di kemut Jonah untuk bayar hospital kerana cadang nak cederakan diri sendiri untuk meraih simpati.


Jam 0825: Nurul Izzah baru tiba dan masuk dalam kamar bicara. Pasti masih tak mahu terima bapa peliwat.


Jam 0820: Kelihatan seorang orang putih di luar. Sementara di dalam, Saifudin Nasution melepak di kantin mahkamah....


Jam 0803: Lateefa Koya dan N Surendran sampai. Mesti buat kecoh punya kaki!Jam 0801: Ada seramai 70 orang wartawan yang yang berada di hadapan POJ. Sebahagian beratur  untuk masuk kamar bagi ikuti prosiding. Manakala yang lain membuat liputan diluar mahkamah.Jam 0800: Kelihatan Timbalan Setia AMK (TSA) membuat lorongan panjang di hadapan gate masuk ke dalam poj. Ada dalam lebih kurang  50 orang.TSA diwujudkan Sam Ketot sebelum PRU lepas dibiayai dari orang Singapura.


Jam 7:50: Ada kekecohan sedikit bila Sivarasa datang dan tidak dibenarkan masuk. Dia bukan peguam dilantik. yOU ARE NOT IN THE TEAM


Duduk bawah pokok!

Jam 7.30: Setakat ini hanya ada dalam 260 orang

Hakimi peliwat negara berdasarkan fakta

Posted: 27 Oct 2014 05:20 PM PDT


Fakta kes liwat Dato Seri Anwar Ibrahim yang meliwat pekerjanya Saiful Bukhari Azlan.

#RakyatHakimNegara - Saiful Bukhari diambil bekerja oleh DS Anwar Ibrahim sebagai pembantu di HQ PKR sebelum PRU12. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Selepas PRU12 DSAI melantik Saiful Bukhari sebagai pegawai Khasnya dengan memegang jawatan Coffe Boy #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Saiful Bukhari membuat laporan Polis diliwat majikannya di pondok Polis Hospital Kuala Lumpur #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Sejurus Saiful membuat laporan polis diliwat, DSAI melarikan diri bersembunyi di kedutaan Turkey #AnwarSodomySaiful  

#RakyatHakimNegara -Dua hari selepas bersembunyi, DSAI keluar dan berbohong kepada media tidak kenal siapa Saiful Bukhari #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Hasil pemeriksaan doctor HKL ke atas dubur Saiful menemui DNA air mani DSAI 4cm dalam lubang dubur. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Pihak Polis menahan DSAI untuk siasatan lanjut dan meminta sampel DNA DSAI untuk membantu siasatan #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI enggan menyerahkan sampel DNA nya bagi membantu siasatan pihak Polis.  #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Dua orang peguam dari Australia & US mewakili DSAI menghalang sampel DNA diberi kepada pihak Polis #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI tanpa sedar telah meninggalkan sampel DNAnya (Air Liur) sewaktu di Balai Polis #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Siasatan pihak Polis atas laporan liwat yang dibuat Saiful Bukhari dipadankan dengan keterangan saksi #AnwarSodomySaiful

#RakyatHakimNegara -Hasil Forensik mengesahkan DNA Air Mani yang ditemui dalam dubur Saiful sepadan 100% dengan DNA DSAI #AnwarSodomySaiful #RakyatHakimNegara -Hasil siasatan lengkap pihak Polis akhirnya membawa DSAI dituduh di Mahkamah atas kesalahan Liwat #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Sulaiman Abdullah peguam pertama mewakili DSAI dan beberapa kali perbicaraan terpaksa ditangguh. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Peguam Sulaiman Abdullah akhirnya menarik diri daripada mewakili DSAI atas alasan penyakit Buasir #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Karpal Singh dilantik sebagai peguam mewakili DSAI setelah Sulaiman Abdullah menarik diri bagi kes #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Selain Karpal Singh terdapat 11 orang lagi peguam mewakili DSAI tidak termasuk 3 dari luar negara. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI mendapatkan perintah Mahkamah menghalang liputan media sewaktu Saiful memberikan keterangan #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Keterangan Saiful Bukhari mangsa liwat DSAI dibicarakan dalam kamar tertutup Mahkamah. #AnwarSodomySaiful #RakyatHakimNegara -Saiful dalam keterangannya kepada mahkamah dakwa DSAI liwat beliau tanpa kerelaannya. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Fungsi KY Jelly yang digunakan untuk melincirkan zakar DSAI ke dalam dubur diterangan Saiful Bukhari #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Saiful turut nyatakan DSAI menghadiahkannya seluar dalam lelaki berjenama Levis #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Segala keterangan Saiful Bukhari yang dibuat secara tertutup dalam kamar mahkamah didengar oleh DSAI #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Karpal Singh peguam DSAI tidak menyoal balas keterangan Saiful bahawa DSAI telah meliwatnya #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Bukti rakaman CCTV lif dan koridor kondo kejadian liwat berlaku pamerkan wajah Saiful dan DSAI #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Bukti DNA, Karpal Singh mempertikai cara pemerolehan sampel DNA DSAI kerana tidak ikut prosedur. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Sepanjang perbicaraan liwat berlangsung Karpal Singh peguam DSAI tidak mempertikai laporan Forensik #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Karpal Singh hanya mempertikaikan cara pemerolehan sampel DNA DSAI yang didapati sewaktu dalam lokap. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Karpal Singh tidak membantah laporan forensik sahkan Air Mani DSAI dalam dubur Saiful Bukhari #AnwarSodomySaiful 


   
#RakyatHakimNegara -Sepanjang perbicaraan kes Liwat, Karpal Singh hanya mempertikaikan cara bukti DNA air mani disimpan #AnwarSodomySaiful

#RakyatHakimNegara -Setelah 48kali perbicaraan liwat ditangguhkan.Hakim akhirnya mengarahkan DSAI membela diri. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI sewaktu membela diri enggan mengangkat sumpah bercakap benar dihadapan Yang Arif Hakim. #AnwarSodomySaiful  

#RakyatHakimNegara -DSAI sewaktu membela diri mengakui kenal Saiful Bukhari dan sahkan Saiful adalah pekerjanya #AnwarSodomySaiful

#RakyatHakimNegara -DSAI tidak mempertikai DNA Air Mani miliknya yang ditemui dalam dubur Saiful sewaku membela diri #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -66 kali perbicaraan kes jenayah Liwat ditangguhkan oleh DSAI di Mahkamah tinggi Jalan Duta #AnwarSodomySaiful

#RakyatHakimNegara -Hujahan Karpal Singh dalam kes Liwat hanya pertikai cara penyimpanan sampel DNA Air Mani DSAI. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Karpal Singh pertikai cara pihak Polis menyimpan DNA air mani dengan alasan plastik DNA tercemar #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Hujahan Karpal Singh tidak menafikan DSAI meliwat Saiful sebaliknya menyatakan liwat suka sama suka #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Mahkamah Tinggi KL akhirnya bebaskan DSAI atas alasan plastik sampel DNA Air Mani DSAI tercemar. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Pihak pendakwaraya menfailkan rayuan ke Mahkamah Rayuan atas keputusan pembebasan DSAI #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI membantah rayuan yang difailkan pendakwaraya ke Mahkamah rayuan. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Tan Sri Shafee Abdullah dilantik sebagai pendakwaraya bagi rayuan Saiful Bukhari ke Mahkamah Rayuan #AnwarSodomySaiful

#RakyatHakimNegara -DSAI membantah Tan Sri Shafee Abdullah sebagai pendakwaraya kes Liwat di Mahkamah Rayuan #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Hujahan Karpal Singh di Mahkamah Rayuan berkisar kepada plastik DNA air mani yang tercemar #AnwarSodomySaiful


 
#RakyatHakimNegara -Hujah Pendakwaraya menekankan pada bukti DNA air mani DSAI berada dikedalaman 4cm dalam dubur Saiful #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI dan para peguam tidak menafikan liwat berlaku dan air mani DSAI dalam dubur mangsa liwat #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Sebanyak 12 kali kes perbicaraan di Mahkamah rayuan ditangguhkan atas sebab permohonan tertuduh DSAI #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -3 orang panel Hakim mahkamah Rayuan putuskan DSAI didapati bersalah meliwat Saiful Bukhari #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI dihukum penjara 5 tahun Hakim Mahkamah Rayuan kerana meliwat pekerjanya Saiful Bukhari Azlan. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -3 panel Hakim Mahkamah Rayuan putuskan bukti DNA air mani DSAI satu bukti kukuh liwat telah berlaku #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Karpal Singh peguam DSAI maklum pada mahkamah Liwat suka sama suka dan minta Saiful juga dihukum #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI failkan permohonan merayu ke Mahkamah Persekutuan atas keputusan hakim mahkamah Rayuan #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -DSAI sekali lagi failkan permohonan mengenepikan Tan Sri shafee selaku pendakwaraya kes Liwat #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Peguam DSAI Karpal Singh terbunuh dalam kemalangan ngeri (MISTERI) dan kes Liwat ditangguhkan. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Sulaiman Abdullah dilantik semula menjadi peguam utama DSAI menggantikan mendiang Karpal Singh #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Pengurusan kes di Mahkamah Persekutuan ditangguhkan ekoran peguam DSAI mengambil cuti sakit. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Mahkamah Persekutuan tetapkan 28&29 Okt pendengaran permohonan rayuan keputusan kes liwat DSAI. #AnwarSodomySaiful 

#RakyatHakimNegara -Sudah 6 tahun 2 bulan kes liwat berlangsung yang mana telah ditangguhkan sebanyak 78 kali oleh DSAI  #AnwarSodomySaiful

Boleh tambah Fakta @ perbetulkan jika ada kekurangan disitu.

Sir Azri
(Bukan Mangsa Liwat)
JK PAS Pusat keluar arahan sokong Hadi esuk

Posted: 27 Oct 2014 08:33 AM PDTHadi dissaman PKR, tapi PASMA dokong Anwar atau President PAS?

Stadium 3K tapi bolehkah dapat 3,000 hadhir?

Posted: 27 Oct 2014 08:00 AM PDT


400 ajer ...kah kah kah

Helah gate sengaja dipecahkan

Posted: 27 Oct 2014 07:42 AM PDTAda helah disebalik gaya dirempuh. Tujuannya adalah menimbulkan provokasi supaya menaikkan semangat dan jadikan penhumpulan untuk esuk di putrajaya kelihatan ramai.

Mereka sedang risau. Jika tak ada 2 ribu yang hadhir esuk dan lusa, maluuuu......

Esuk pasti ada yang sanggup bikin provokasi dan sedia serah diri untuk di tangkap. Jonah ke ....????

Lagi ditangkap, diharap lagi ramai ... harap kita jgn tertipu.
M'sia Insider tak lapor berapa di UM kah kah kah!!!

Posted: 27 Oct 2014 07:19 AM PDT


Gambar banyak. Video ada.

Banyak student bakal kena expell kerana vandalism dan langgar peraturan disiplin Universiti.

Di Amerika yang kampus bebas hingga seks bebas lumrah pun akan dikenakan disiplin.

Ingat 10 ribu macam Reformasi dulu ... kah kah kah!!!

Posted: 27 Oct 2014 06:55 AM PDT


Kena pakai angle tepi untuk nampak ramai ... kah kah kah
PMUM beri UM imej buruk pada bakal majikan

Posted: 27 Oct 2014 05:00 AM PDT


Kita hidup dalam masyarakat dan organisasi mesti tertakluk pada peraturan, undang-undang dan budaya tertentu.

Jika kita engkar, maka tidak sesuailah kita berada dalam kumpulan itu. Ada ketika, kita boleh dihukum menurut lunas2 undang2.

Mana-mana organisasi atau majikan pasti akan fikir balik permohinan mereka2 yg tak tahu ikut peraturan, undang2 dan cara sesebuah organisasi. Jika telah tunjukkan sikap engkar, sapa nak ambil penuntut dari Universiti Malaya?????

Khabarnya ini yang mahu dilakukan....

Tengahhari tadi, di perkarangan DTC UM, FAHMI ZAINOL - Presiden PMUM, telah mengadakan sidang media berhubung pendirian PMUM di dalam penganjuran "Pidato Umum DSAI : 40 Tahun Dari UM ke Penjara, Signal Kebangkitan Mahasiswa" pada malam ini.

Antara perkara yang signifikan dari segi keselamatan adalah :-

Gate dah tutup, masuk dan keluar tak boleh... Nak rempuh?

"Semua peserta Pidato Umum berkumpul di Gate KL - UM pada jam 2000 dan merempuh Gate KL - UM dan berarak ke DTC UM".

PMUM akan meneruskan program Pidato Umum tersebut dan memberi jaminan Pidato akan berlangsung dalam keadaan aman.

Kenyataan Akhbar di-whatsApp seperti di bawah:--Walaupun ramai mahasiswa yang menemtang dan persetujui, namun imej UM telah buruk.

Sapa nak ambil produk keluaran UM yang tak ada disiplin dan bersifat engkar????

Tak payah letak PMUM dlm resume anda. Tak laku!!!Nik Nazmi teringin diliwat ....

Posted: 27 Oct 2014 03:38 AM PDT


Muka cengkung mcm penagih dadah. Rupanya macam Anwar sendiri. Dahlah tu bontot leper. Anwar tak minat la tu ... kikiki

Maknanya ABIM, IKRAM dan PKPIM setuju liwat dihalalkan

Posted: 27 Oct 2014 02:34 AM PDT


Dari pandangan seorang penulis Twitter, cara kempen selamatkan Anwar dijalankan seolah-olah mahu dimansuhkan undang-undang liwat.

Mana tidak, penglibatan Bar Council yang ketara membantu melalu usaha anak Tan Sri Johan Jaafar mengapalai kempen hapuskan Akta Hasutan.

Kita jangan lupa Bar Council mengatakan kanun keseksaan 377b sebagai undang-undang lapuk ketinggalan zaman.

Anwar pernah diinterbiu BBC menyuarakan pembelaan kepada amalan seks luar tabii dengan hujah privasi.

Yang Islam liberal jangan diherankan hujah mereka sokong Anwar mengikut acuan hak asasi manusia (bukan berdasarkan hukum tuhan dan fitrah manusia).

Kini apa pula asas ABIM, Ikram dan PKPIM membela Anwar yang jelas tanpa syak dan waham sudah dihukum mahkamah rayuan bersalah melakukan liwat dan main bontot!!!????

Jawab berdasarkan hukum bukan emosi, bukan wayang, dan bukan in denial.

Penghakiman penuh kes Anwar dituduh meliwat Saiful keputusan 3-0 oleh 3 hakim yg mendapati tanpa ragu bahawa Anwar bersalah boleh dibaca di: anwaraidc.com

Kes Liwat Anwar : Penghakiman Penuh Bertulis Mahkamah Rayuan

Azmin! Jokowi tak pakai Ferari, tak ada PLC

Posted: 27 Oct 2014 01:04 AM PDT


Gambar Azmin di Sekincan semalam yang dipetik dari MIK  SINI

Alahai hipokrit betul. Baca hal Jokowi di Jelapang SINI, dia tak pakai Ferari ...
Cecrita siapa belakang Melati Ehsan Holdings, Azmin?

oyabun

Posted: 27 Oct 2014 11:23 PM PDT

oyabun


Rabu, 26 Mac 2014 - Mahkamah Putuskan Anwar Cenderung Melakukan Homoseksual?

Posted: 27 Oct 2014 06:52 AM PDT


PUTRAJAYA 26 Mac - Mahkamah Persekutuan di sini menolak permohonan semakan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim untuk memadam satu perenggan dalam penghakiman bertulis Mahkamah Persekutuan terdahulu dalam kes liwat melibatkan bekas pemandu keluarganya, Azizan Abu Bakar yang diputuskan sembilan tahun lalu.

Dalam penghakiman bertulis tersebut, tertera beberapa kes yang menyatakan Anwar mempunyai kecenderungan melakukan homoseksual bersama Azizan pada ketika itu.

Panel lima hakim Mahkamah Persekutuan diketuai Hakim Besar Malaya Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin sebulat suara menolak permohonan semakan Anwar untuk memadamkan kenyataan berkenaan daripada penghakiman majoriti yang diputuskan sembilan tahun lepas oleh Hakim Mahkamah Persekutuan ketika itu Tun Abdul Hamid Mohamad.

Abdul Hamid, yang kemudian dilantik Ketua Hakim Negara dan bersara pada 2008, dalam keputusan majoriti 2-1 Mahkamah Persekutuan pada 2 Sept 2004, membebaskan Anwar terhadap tuduhan meliwat bekas pemandu keluarganya, Azizan Abu Bakar di Tivoli Villa, Kuala Lumpur pada 1994.

Dalam keputusannya hari ini, Hakim Zulkefli berkata Abdul Hamid berhak membuat kenyataan itu ketika menyampaikan keputusan majoriti berkenaan kerana terdapat bukti yang mencukupi pada rekod untuk mewajarkan ulasan itu.

Beliau berkata penghakiman majoriti itu menerima bahawa kejadian seksual itu sebenarnya telah berlaku tetapi ada keraguan bilakah kejadian itu berlaku.


Hakim Zulkefli berkata keputusan majoriti Mahkamah Persekutuan membebaskan Anwar itu adalah berdasarkan fakta bahawa tarikh kesalahan itu tidak dibuktikan dan tiada pada bila-bila masa mahkamah memutuskan kesalahan seksual itu tidak berlaku.

"Pada pandangan kami, keputusan yang dicapai dalam penghakiman majoriti di dalam kenyataan yang mahu dibuang itu sebenarnya berdasarkan bukti yang ditemui di dalam rekod rayuan.

"Sehubungan itu kenyataan berkenaan tidak boleh disebut sebagai 'pendapat peribadi' hakim berkenaan yang memutuskan keputusan majoriti," katanya.

Anwar berkata kenyataan yang menjadi persoalan di dalam penghakiman majoriti itu harus dikeluarkan kerana ia adalah pendapat peribadi Abdul Hamid dan bukan merupakan asas untuk penghakiman majoriti.

Kenyataan yang Anwar mahu keluarkan ialah "kami mendapati wujud keterangan yang mengesahkan perayu (Anwar dan Sukma Darmawan Sasmitaat Madja) terlibat dalam aktiviti homoseksual dan kami cenderung untuk percaya bahawa insiden yang didakwa berlaku di Tivoli Villa itu benar-benar berlaku, kadang-kadang..."

Sukma Darmawan ialah adik angkat Anwar yang didakwa bersama-sama Anwar terhadap pertuduhan meliwat.

Hakim Zulkefli berkata Mahkamah Persekutuan bersetuju dengan hujahan Timbalan Pendakwa Raya Manoj Kurup bahawa kenyataan itu adalah sebahagian daripada proses analisis yang dijalankan Abdul Hamid ketika menimbangkan keputusan majoriti itu.

Beliau berkata jika mahkamah membenarkan permohonan Anwar, ia akan membuka peluang kepada pihak-pihak yang tidak berpuas hati untuk membuat permohonan sama untuk menyunting penghakiman mahkamah bagi memenuhi tujuan masing-masing.

"Pada pandangan kami ini dianggap mengganggu proses kehakiman, yang tidak dibenarkan," kata Hakim Zulkefli.

Beliau berkata permohonan Anwar bukan kes yang sesuai dan wajar bagi Mahkamah Persekutuan menggunakan bidang kuasa semakan di bawah Peraturan 137 Kaedah-Kaedah Mahkamah Persekutuan 1995 untuk mengeluarkan suatu perintah memadamkan kenyataan itu.

Empat lagi Hakim Mahkamah Persekutuan yang menganggotai panel itu ialah Datin Paduka Zaleha Zahari, Datuk Jeffrey Tan Kok Wha, Datuk Seri Abu Samah Nordin dan Datuk Ramly Ali.

Pada 2 September 2004, Anwar telah dibebaskan oleh Mahkamah Persekutuan di sini apabila rayuannya dibenarkan bagi mengenepikan sabitan kesalahan meliwat.

Anwar telah terselamat dari hukuman penjara sembilan tahun yang dijatuhkan oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada tahun 2000 atas kesalahan tersebut.

Wasabi Oyabun..

Belantan

Posted: 27 Oct 2014 11:20 PM PDT

Belantan


Anwar dan Hadi menanti 28 Oktober?

Posted: 26 Oct 2014 11:27 PM PDT


Ketua Umum (KETUM ) PKR yang juga Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim makin terdesak menjelang rayuan kes liwat ke atas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan di Mahkamah Rayuan, Putrajaya  esok 28 Oktober. Jika rayuannya ditolak mahkamah, beliau akan dipenjarakan sekurang-kurangnya lima tahun.

Usaha Anwar melobi mendapatkan sokongan masyarakat antarabangsa bagi meningkatkan tekanan ke atas kerajaan Malaysia sejak tiga bulan lalu, tidak begitu berhasil. Beberapa negara seperti Australia menolak untuk campur tangan. Dunia makin mengenali siapa sebenarnya Anwar.

Di tanah air, kempen Rakyat Hakim Negara (slogan lama episod 2008), yang beliau lancarkan untuk menghimpunkan ratusan ribu orang tidak mendapat sambutan. Perkembangan tersebut meresahkan Anwar, yang kita percaya tidak akan putus asa untuk melakukan apa sahaja bagi terus mengheret rakyat kepada kancah moralnya.


Tidak pernah berlaku dalam sejarah kes mahkamah dipolitikkan begitu dahsyat. Belum pun ada keputusan Mahkamah Rayuan, Anwar sudah pukul canang di seluruh dunia mendakwa beliau tidak bersalah tetapi bakal dijatuhi hukuman. Itulah strategi lama Anwar, melakukan preemtif bagi mengaburi mata semua.

Tidak pernah juga terjadi dalam sejarah, penangguhan kes sehingga 67 kali; keengganan memberi pengakuan bersumpah membela diri di kandang saksi serta banyak lagi. Anwar juga berhak mendapatkan peguam-peguam terbaik termasuk bekas pendakwa raya tetapi masih mentohmah badan kehakiman negara. Tahniah diucapkan kepada beliau kerana terus menjadi pelakon sandiwara yang hebat abad ini.

Pada tarikh yang sama – 28 Oktober– berlangsung perbicaraan membabitkan Presiden Pas, Hadi Awang disaman oleh orang PKR. Setakat ini, ramai ahli Pas komited untuk hadir di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu tanda sokongan kepada Hadi. Inilah juga saat untuk menguji kesetiaan setiap ahli Pas apatah lagi terdapat pemimpin pro-Anwar (Anwarinas) dalam parti itu menghasut akar umbi untuk hadir menyokong Anwar – bukannya Hadi.


Rakyat melihat ia bukan sahaja isu memilih antara Anwar dan Hadi tetapi lebih daripada itu, ia adalah soal nilai yang dibawa oleh kedua-duanya. Dalam kes Anwar, gerakan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) antarabangsa memberi sokongan kuat kepada beliau.

Beberapa badan LGBT mahukan pendakwaan ke atas Anwar ditarik balik atas alasan meliwat adalah hak kebebasan, bukannya jenayah dan menolak hukum perbuatan yang dilaknati Allah swt. Bagi gerakan tersebut, menyokong Anwar adalah penting demi hak LGBT.

Masyarakat Islam terutama ahli-ahli Pas tentunya bijak membuat perhitungan – nilai mana yang mahu didokong. Mahukah terjebak mengikut seruan badan-badan LGBT memuliakan budaya songsang? Jika ragu-ragu, buatlah keputusan yang kurang mudarat kepada Islam. Mudah sahaja. Wallahuallam.

Suara Politik
Belantan

AZLI SHUKRI

Posted: 27 Oct 2014 11:05 PM PDT

AZLI SHUKRI


Peringatan Daripada Penggerak MalaysiaKini

Posted: 26 Oct 2014 11:30 PM PDT

Berikut ialah tulisan Fathi Aris Omar di dinding Facebook peribadinya:

Kepada pengkagum, pemuja dan peminat Anwar Ibrahim (dan semua pemimpin seangkatannya); juga penyokong Pakatan Rakyat:

"In a world that's changing really quickly, the only strategy that is guaranteed to fail is not taking risks." — Mark Zuckerberg

Semua harus akur bahawa tiada guna bergayut pada sentimentaliti tokoh bernama Anwar.

Seperti pemain 'superstar', jika sudah sakit atau tidak lagi berkesan, pemain harus direhatkan di bangku simpanan.

Mungkin kita fikir masih lagi remaja atau mentah. Namun jika ibu bapa kita pergi, kita harus belajar hidup sendiri – cari rezeki dan rumah sendiri.

Kita harus ambil risiko meninggalkan Anwar dan semua seangkatan dengannya, dalam Pakatan atau di luar Pakatan.

Lagi cepat kita berfikir untuk mengambil risiko bergerak tanpa Anwar (dan generasi seangkatannya), lebih baik untuk masa depan reformasi bangsa ini.

Umar juga tidak dapat menerima kematian Rasulullah. Hanya Abu Bakar yang rasional dan strategik.

Pilihlah – nak jadi Umar atau Abu Bakar? Nak jadi budak-budak selamanya atau bebas daripada ikatan ibu bapa? Mahu dengar nasihat pengasas Facebook atau tidak?

(ii)

Kalau saya, ambil risiko lebih baik. Sama ada saya terpaksa merempat di sini; namun saya tidak akan kembali tinggal di rumah pusaka atau menziarahi pusaranya dengan linangan air mata.

Saya memang tidak bersentimental dengan gerakan atau tokoh politik.

Saya dekati, saya minati, saya ceburi, saya perjuangkan dan saya tulis apa yang saya fikir tanpa perlu bersentimental.

Sama ada Anwar dipenjara atau dibebaskan, pesan ini kekal relevan. Soalnya, bukan Anwar bersalah atau tidak; soalnya, suatu hari nanti Anwar akan pergi dengan cita-cita dan angan-angannya.

Saya harap pesan saya ini berguna kepada semua pengkagum Anwar dan penyokong Pakatan Rakyat.

Saya tiada dendam pada sesiapa seperti saya kagum pada (almarhum) Fadzil Noor. Tapi saya tiada sentimen dan sanggup berdepan dengan karenah PAS tanpa kepemimpinan Fadzil. Seperti berdepan karenah hidup sendiri tanpa usapan manja ibu.

Kita harus keluar daripada bayang-bayang Anwar (dan mereka seangkatannya). Jika tidak esok; lusa pastilah sudah.

(iii)

Dalam Quran, pesan seumpama ini disampaikan kepada Muhammad dan pengikutnya melalui surah "An Nasr". Surah ini meramalkan kemenangan merampas Makkah. Dan, sekali gus, membawa isyarat Nubuwwah tidak lama lagi akan berakhir.

Saya bukan menyampaikan wahyu. Saya tidak mampu meramalkan kemenangan. Saya hanya memberi pesan akan tiba sudah isyarat pertukaran generasi perjuangan reformasi.

Saya tidak maksudkan Anwar seorang sahaja. Saya maksudkan "Anwar dan angkatannya", di dalam dan luar Pakatan.

Kalaulah anda mahu memahaminya.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 27 Oct 2014 09:28 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 27 Oct 2014 09:21 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


TS MUHYIDIN GESA AKTA HASUTAN DIKEKALKAN ! TAHNIAH TS !

Posted: 27 Oct 2014 01:43 PM PDT

LEPAS UM GAGAL..ANWAR PI SUBANG..PUN TAK RAMAI

Posted: 27 Oct 2014 07:38 AM PDT

ANWAR GERAM PENDEMO BELAAN TAK RAMAI...

Posted: 27 Oct 2014 07:21 AM PDT

ARTIKEL TERBARU SAIFUL !

Posted: 26 Oct 2014 11:28 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 27 Oct 2014 03:05 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Subsidi penuh petrol hanya untuk yang berpendapatan RM5,000 ke bawah

Posted: 27 Oct 2014 03:01 PM PDT

KUALA LUMPUR: Hanya mereka yang berpendapatan bawah RM5,000 sebulan akan mendapat subsidi penuh di bawah skim rasionalisasi subsidi petrol yang akan dilaksanakan tahun depan.

Perkara itu diumumkan oleh Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah selepas merasmikan Persidangan Antarabangsa Perbankan Islam Bank Rakyat sebentar tadi.

"Mereka yang berpendapatan lebih daripada RM10,000 sebulan tidak akan menikmati subsidi penuh, manakala mereka yang berpendapatan antara RM5,000 hingga RM10,000 akan mendapat separuh," ujar beliau.

Namun demikian, mekanisme perlaksanaan masih dikaji oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

Bila dapat PTPTN...

Posted: 27 Oct 2014 02:33 PM PDT


Ditangkap Seks Dengan Anjing

Posted: 26 Oct 2014 11:01 PM PDT

MIAMI: Seorang pemilik anjing menghadapi tuduhan melakukan kekejaman terhadap haiwan selepas dia mengadakan seks dengan binatang itu.

Jonnie Boggess ditangkap selepas kumpulan hak asasi haiwan membuat laporan mendakwa lelaki berusia 47 tahun itu mengadakan seks dengan anjingnya, Piglet.

Menurut pihak berkuasa, Bogges mendakwa dia tidak bertindak kejam dan tidak menyalahi undang-undang kerana berat Piglet melebihi 18 kilogram dan ia sudah dimandulkan.

Lelaki itu juga mendakwa dia tidak bertindak kasar ketika mengadakan seks dengan Piglet.

"Bogess berkata, selepas mengadakan seks dengan anjing itu, dia akan memeluk Piglet, membelainya dan memberitahunya dia mencintainya," kata jurucakap polis Kanawha County, Sarjan Larry O'Brien.

Menurut polis, Bogess akhirnya berkata, dia sepatutnya tidak mengadakan seks dengan anjingnya. Dia mendakwa mabuk ketika itu.

Bagaimanapun, jirannya tidak mempercayainya.

"Dia sering mengadakan seks dengan haiwan. Kami tidak hairan dia ditangkap," kata seorang jirannya.

O'Brien berkata, anjing berkenaan diserahkan kepada pihak berkuasa dan Boggess kini menanti hukuman.

--Agensi

Lagi artis tinggal sebumbung tanpa ikatan sah

Posted: 26 Oct 2014 10:40 PM PDT

Dalam keseronokan SS menghadirkan diri pada satu majlis hiburan baru-baru ini, SS dikejutkan dengan cerita pasangan artis yang khabarnya tinggal sebumbung.

SS terkejut apabila mendengar cerita yang disampaikan seorang teman kerana tidak pernah pula mendengar pasangan itu membuat pengumuman mereka kini hangat menjalinkan hubungan cinta.

Sepanjang pengetahuan SS, hubungan pasangan artis itu memang rapat kerana sama-sama terbabit dalam bidang seni, tetapi tidaklah sampai bercinta dan duduk sebumbung sekali.

Apapun, SS tak berani hendak buruk sangka tanpa usul periksa. Maklumlah, sekarang ini sudah banyak sangat 'pelanduk dua serupa'.

Nanti, kalau terus menuduh, SS bimbang akan jatuh fitnah pula. Apapun, kalau benarlah pasangan ini bercinta, SS harap mereka cepat-cepat buat pengumuman mengenainya.

Lagi bagus dan berkesan, jika mereka menghantar terus kad undangan perkahwinan. Bukan apa, kalau sudah betul saling bercinta dan suka sama suka hendak tunggu apa lagi.

Ditambah pula, perkara baik seperti mendirikan masjid ini memang dituntut dalam agama. Apatah lagi, disebarkan segera untuk pengetahuan masyarakat. Barulah tidak mengundang sebarang kisah sensasi atau gosip liar.

Soseh

Suami potong anu kekasih isteri sedang bersenggama

Posted: 26 Oct 2014 06:01 PM PDT

Nouakchott (Mauritania): Seorang lelaki yang mengamuk selepas menemui isterinya mengadakan seks bersama lelaki lain di rumahnya, menikam mati wanita itu sebelum memotong kemaluan lelaki berkenaan.

Menurut laporan media tempatan, lelaki itu menyerang isterinya yang berusia 20-an tahun dan teman lelakinya di atas katil sebelum melarikan diri ke kampung bersebelahan.

Jiran yang terkejut dengan jeritan teman lelaki wanita itu membawanya ke hospital dan kini dirawat di unit jagaan rapi dengan kawalan keselamatan ketat.

Polis turut melancarkan gerakan memburu si suami. - Agensi

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/4343#sthash.0xXiQ7iG.dpuf

Apa Yang Tersirat

Posted: 27 Oct 2014 01:46 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Sodomi II: Anwar Benar-Benar Kelam Kabut

Posted: 27 Oct 2014 02:14 AM PDT

ANWAR mencuba mempengaruhi Pelajar Universiti Malaya, untuk melakukan huruhara melalui majlis pidato Anwar malam ini di Univerisiti itu; tindakan beliau itu merupakan langkah terakhir sebelum hadir ke Mahkamah esok pagi. Jika pelajar UM menyahut pelawaan Anwar itu, diharapkan, pendengaran di Mahkamah dibatalkan atau ditangguhkan.

Anwar tahu, tiada peluang lagi, kalau Mahkamah Persekutuan memutuskan masuk penjara, maka masuklah. 

Esok; Pihak pendakwaan memohon agar hukuman ditambah, atas sebab hukuman yang dijatuhkan Mahkamah Rayuan pada 7 Mac tidak memadai berasaskan seksyen 377B kanun Keseksaan yang dihadapi Anwar. Seksyen itu memperuntukan hukuman 20 tahun pejara dan sebatan.

Sama-sama kita apa yang bakal berlaku dalam tempoh 48jam.

Cucu Tok Selampit

Posted: 27 Oct 2014 01:36 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Pelik Tapi Benar - Mati Ketika Bersih 2, Hidup Kembali Semalam Ketika Ceramah Di Universiti Malaya

Posted: 27 Oct 2014 10:00 AM PDT


Masih ingatkah lagi dengan lelaki ini? Tak ingat? Cuba bayangkan janggutnya yang hitam. Ya! Beliaulah lelaki yang meninggal dunia di atas jalanraya ketika perhimpunan haram Bersih 2 dahulu. Semalam beliau bangkit dari kubur dan bersama-sama dengan macai-macai yang lain untuk mendengar amanat Anwar Ibrahim di Universiti Malaya. Hebat-hebat rupanya macai-macai PR. Matipun boleh hidup kembali!


Di bawah pula gambar mamat berkenaan ketika mati dahulu, ketika Himpunan Bersih 2. Mungkin ini adalah pengenalan kepada jalan cerita "Season 05 The Walking Dead". Mungkin mamat ini salah seorang daripada watak zombie dalam siri TV berkenaan.


Ceramah Di Universiti Malaya Berjaya Menarik Ratusan Macai, Ceramah Di Stadium Mini 3K Subang Jaya? Lihat Sendirilah ...

Posted: 27 Oct 2014 08:02 AM PDT

11.00 p.m: Ini adalah keadaan terkini di Stadium Mini 3K Subang Jaya, di mana macai-macai PR sedang menantikan kedatangan Anwar Ibrahim yang baru menghabiskan ucapan di Universiti Malaya. Protes Rakyat Hakim Negara di sini nampak gayanya malap dan gagal! Mungkin ramai yang pergi ke Universiti Malaya sebentar tadi dan menyamar sebagai mahasiswa.

11.20 p.m.: Bang Non sampai ke Stadium Mini untuk sessi bertemu macai-macai. Azmin Ali memberikan ucapan seterusnya sebelum mikrofon diserahkan kepada KETUM.
Dalam pada itu ... Mari! Mari kita kutip derma dulu.

Gambar-Gambar Ceramah @anwaribrahim Di Hadapan Universiti Malaya

Posted: 27 Oct 2014 05:42 AM PDT

8.30 p.m. - Kira-kira 500-600 orang penyokong Anwar Ibrahim berkumpul di hadapan pintu masuk Universiti Malaya laluan Kuala Lumpur, bagi mendengar amanat Anwar Ibrahim malam ini. Pintu masuk utama laluan Kuala Lumpur itu telah ditutup sejak jam 6 petang tadi, kerana pihak Universiti Malaya tidak memberi kebenaran kepada pihak pengajur untuk mengadakan ceramah di dalam kampus. Antara agenda majlis semperna Maal Hijrah versi Anwar Ibrahim terpekik-pekik laungan "Bangkit! Bangkit!" di hadapan pagar Universiti Malaya.
9.10 p.m.: Beberapa pemimpin pelajar yang malas belajar kelihatan berucap sementara menunggu kedatangan Anwar Ibrahim.
Prof Dr Azmi Shahrom turut berada di hadapan pintu masuk utama Universiti Malaya. Penyokong kuat Bang Non rupanya.9.25 p.m: Tindakan biadap penyokong Anwar Ibrahim telah merobohkan pintu utama laluan Kuala Lumpur. CTS tidak pasti tentang pidato KETUM, tetapi pihak penganjur telah melakukan jenayah dengan merosakkan harta benda universiti. Tindakan tegas harus dikenakan. CTS takkan terkejut kalau macai Anwar Ibrahim akan merosakkan Dewan Canselor Universiti Malaya malam ini. Apa nak dihairankan, sedangkan pintu kecil milik Saiful Bukhari pun bisa diceroboh, apatah lagi pintu gerbang UM.9.45 p.m.: Kenderaan jenis 'pick-up truck' yang membawa Anwar Ibrahim, Wan Azizah dan Nurul Izzah tiba di Universiti Malaya. Mereka dalam perjalanan ke ke Dewan Tunku Canselor. Hadap sungguh keluarga ini nak berceramah dalam universiti ini.


10.00 p.m: Akhirnya tercapai hajat Anwar Ibrahim hendak berucap di Dataran Canselor. Jadi apa yang dia dan macai-macai dia dapat sebenarnya? 

Bagi CTS, kejadian malam ini dibaratkan bodoh tahap gaban. Anwar Ibrahim ibarat 'prom queen' yang perlukan perhatian. Itu saja! Bersusah payah macai-macai KETUM pecahkan pintu gerbang Universiti Malaya, esok pagi mereka akan meneruskan kehidupan seperti biasa jugak. Lebih dari separuh macai-macai Anwar Ibrahim yang hadir di Universiti Malaya malam ini bukan remaja. Oleh itu mereka tidak mungkin mahasiswa. Ada juga yang membawa anak kecil bersama.


Sekolah Demokrasi DAP - Apa Kena Mengena Dengan Lambang Lanun?

Posted: 26 Oct 2014 08:47 PM PDT
DAP dalam usaha untuk mengkaderkan anak-anak Melayu seluruh negara dengan program Sekolah Demokrasi. Sayangnya segelintir anak Melayu amat mudah diperkotakkan untuk menjadi macai kepada parti chauvinism DAP. CTS tertanya-tanya apakah yang hendak diterapkan ke dalam minda anak-anak Melayu ini sekiranya lambang Sekolah Demokrasi menggunakan lambang kepala tengkorok (skull) yang sinonim dengan lambang lanun. 

Apakah Sekolah ini ingin menjadi pemberontak atau perompak di lautan atau sekadar terpengaruh dengan watak Captain Jack Sparrow dalam filem Pirates of The Caribbean. Adalah diharapkan Kementrian Dalam Negeri tidak memandang ringan perkara ini.

waadat

Posted: 27 Oct 2014 01:34 PM PDT

waadat


Hapuskan rumah murah melayu

Posted: 26 Oct 2014 08:25 PM PDT

Masa kecik-kecik dulu di kampung Demang dekat Jitra Kedah ada kawasan perumahan dipanggil Rumah Murah. Emak menakan Demang pun ada yang tinggal di situ.

Walaupun dinamakan rumah murah namun bagi Demang ia adalah kawasan elit sebab rumah itu diperbuat daripada batu manakala di kampung Demang hanya rumah kayu dan masih banyak beratap rumbia.

Rumah murah mempunyai dua bilik, satu ruang tamu dan yang paling hebat ialah ada tandas di dalam rumah. Masa itu masih ramai orang Melayu yang menggunakan jamban terbang dengan kata lain, berak sahajalah di mana-mana yang sempat!

Tidak lama selepas itu istilah rumah murah lenyap dan muncul pula Rumah Awam'. Sebenarnya ia hanya berlainan perkataan dan ejaan padahal rumah awam itu sememangnya rumah murah 100%.
Apapun namanya, ia tetap mempunyai dua bilik iaitu satu untuk ibu dan bapa manakala anak-anak berkongsi bilik tak kira lelaki atau perempuan.

Kini rumah murah atau rumah awam sudah tidak disebut lagi dan diganti dengan panggilan 'taman perumahan'. Masa Demang bersekolah di Kuantan dan mendengar sebutan 'taman' Demang agak keliru dengan 'taman bunga' dan 'taman permainan'.

Taman-taman perumahan terus tumbuh macam cendawan dengan pelbagai versi. Setiap versi 'diKASTAkan' mengikut kemampuan.

Meski sudah tiada istilah rumah murah namun orang Melayu kekal tinggal di rumah yang paling murah di samping rumah yang 'dibina sendiri' di kampung-kampung. Ada juga kampung tersusun namun kebanyakan kampung adalah tidak tersusun yang kedudukan rumah-rumahnya bersepah-sepah.

Bentuk rumah orang Melayu, tak usah cakaplah. Disambung-sambung dan ditambah-tambah mengikut keperluan dan tentunya bergantung pada kemampuan.

Demang bawa kisah perumahan kali ini kerana Demang baru tersedar betapa orang Melayu yang negaranya sekarang pernah bernama Tanah Melayu tinggal di rumah kecil dan bersepah-sepah manakala orang bukan Melayu yang nenek moyang mereka tiba ke semenanjung ini pada zaman penjajahan Inggeris, mendapat pertempatan yang tersusun dan jauh lebih selesa.

Apa masalah negara ini sebenarnya?

Dalam sistem manusia, kita berada dalam satu hirarki berbentuk piramid. Letaklah apa sistem pun, begitulah bentuknya. Di atas sekali bersemayam sang raja dan ia berlaku di mana-mana hatta dalam negara komunis sekalipun.

Di baris kedua ada beberapa orang yang akan menasihati sang raja dan semakin kebawah, semakin ramailah penjawat dan penghuninya. Di barisan paling bawah adalah rakyat jelata.

Demang bukan nak pertikaikan fitrah manusia itu sebaliknya nak tanya, jika pemimpin kaum cina boleh menyusun dan menempatkan saudara mara swrta zuriat keturunan mereka di kawasan pertempatan sederhana dan mewah, kenapa pemimpin Melayu sekadar menyediakan kotak-kotak kecil untuk tempat orang Melayu menjaga keluarga yang merupakan aset penting kita?

Keluarga itulah yang akan melahirkan zuriat kita yang merupakan penerus generasi Melayu yang beragama Islam! Paling tidakpun yang akan mengundi dalam pilihanraya!

Tidak bolehkan difikirkan satu plan bagi mereka mendapatkan kediaman yang setara dengan kaum lain?
Kurangkah tanah di negara kita bagi membuka pertempatan baru? Tak bolehkah dicari jalan agar harga diturunkan serendah yang boleh? Tidak bolehkah diberi peruntukan daripada khazanah negara tanpa mengira sebarang keuntungan? Tidak bolehkah digembeling semua sumber dan faktor dalam negara bagi menyediakan kediaman selesa dan murah tapi MEWAH?

Kenapa Demang kata MEWAH? YA, sebab jika orang yang datang menumpang "ketika zaman Inggeris" (faham baik-baik ye) boleh tinggal di rumah mewah kenapa orang yang mula-mula membuka pertempatan di semenanjung Tanah Melayu ini dipinggirkan daripada hasil mahsul kepunyaan negara?
Jika Tun Razak boleh cari jalan bagi membolehkan orang Melayu memiliki tanah dalam keadaan negara masih miskin, kenapa selepas negara dikurnia Allah Taala pelbagai sumber rezeki peminpin dan pemikir kita gagal memberikan yang terbaik untuk pengundi mereka?

Perlukah rakyat mencari seorang lagi Anwar Ibrahim bagi menggegarkan pemimpin Melayu yang asyik terlelap ketika sedang bekerja?

Demang sarankan, HAPUSKAN semua rumah kos rendah atau rumah murah dan gantikan dengan rumah sederhana mewah dan rumah mewah untuk orang Melayu.

Jangan timbulkan langsung soal orang Melayu tidak mampu sebab jika ramai orang Melayu tidak mampu bermakna itu adalah KEGAGALAN MUTLAK pemimpin Melayu. Buat apa ada pemimpin jika tidak tahu memimpin dan membantu ke arah kejayaan?

Rumah adalah keperluan asas tetapi jangan kata rumah murah sudah memadai kecuali jika semua warga Malaysia tinggal di rumah murah dua atau tiga bilik.

Bagi yang baru mengikuti atau terlepas pandang artikal Demang sebelum ini, Demang sedang membicarakan isu perumahan mewah yang sedang dibina di kampung Demang berharga RM750 ribu dan ke atas. Agak-agak berapa ramai orang Melayu yang mampu beli?
 

Duke of UMNO

Posted: 27 Oct 2014 01:29 PM PDT

Duke of UMNO


"TUN M KOLOT..!, TAK RELEVAN..!", KATA ANWAR BERAHIM... EK ELEHHHHH...!!!

Posted: 27 Oct 2014 06:17 AM PDT


Kalau tak silap saya, esok hari penentuan Anwar Berahim. Sama ada dia akan terus disumbat masuk "kandang" semula, atau akan dibiarkan bebas berkeliaran menghuru-harakan negara....

Dulu dia dah disumbat dah sekali. Salah dia jugak la sebab dia buat salah. Tapi dia tuduh "konspirasi peringkat tertinggi", raih simpati melalui "mata lebam".. tapi dia tak cerita dia kenapa mata dia lebam! Cerdik kena kat dia... heh!

Tapi, dok "dihujung-hujung nyawa" dia tu, dia sempat lagi kutuk Tun M. Sempat lagi dia hentam Tun M... Kononnya Tun M kolot... Tun M tak relevan... Errr... Anwar Berahim relevan ka? Dok pakai taktik sama raih simpati tu tak kolot ka? Heh!

 


Pada saya, beza antara Tun M dengan Anwar Berahim ni bagai langit dengan bumi. 

Background Tun M sama ada masa belajar, lepas bekerja jadi doktor, jadi politician, sampai la Tun M resign... semuanya bersih-bersih belaka.. regrets tu memang ada... but it's too few to mention, rite?

Berbanding dengan Anwar Berahim ni, Tan Sri Sanusi Junid pernah bukak cerita Anwar masa dia kat MCKK kat saya... dari jadi "mangsa"..sampai la dia jadi "pemangsa"...

Masa kat UM dulu pun, dia kononnya "pejuang". Padahal, Tok Him cerita kat saya, si Anwar Berahim ni bukan pejuang sebenar... orang lain yang berpeluh-peluh usaha buat program perjuangan, dia sebok tonjol diri jadi hero... padahal abuk pun tarakkkk.. kena kejar lari masuk kuil...heh!

Lepas tu dia masuk politik pun ehsan Tun M! Pak menakan dia, arwah Sulaiman Palestine sendiri tak setuju Tun M ambik Anwar masuk UMNO. Nak tahu kenapa? Heheheheee... faham-faham je laaaa....

Tapi Tun M asuh Anwar jugak. Tun M bagi pinjam "think tank" dia untuk polish Anwar. Tok Man Bedoi pun pernah cerita kat saya...Dari penampilan, pemakaian..sampai la ke bab-bab ucapan, kandungan dan sebagainya... teruk depa nak kena polish mamat sumbang nihh...

Tapi sekarang bila dah tua ni dah jadi makin kurang ajar pulak. Dah la dok bolos sana, bolos sini. Dok harap pada "kesilapan teknikal" dalam mahkamah saja selama ni... mentang-mentang la peguam dia semua power-power jual auta dalam mahkamahhhh....

Takpa... saya yakin. Kalau dia terlepas kat dunia ni pun, saya yakin kat akhirat nanti dia tak terlepas... sapa pun tak lepas aih time tuuuuu...kan? Wallahu'alam.

"MISTERI" 26,000 TIKET BOLA TERBONGKAR... INI JAWAPANNYA..!

Posted: 26 Oct 2014 11:04 PM PDT


Rasanya mana-mana orang yang pernah dok di Kedah ni, dah tentu depa tau bahawa bola sepak dan rakyat negeri Kedah ni tak dapat dipisahkan. Bak kata orang putih, secara turun temurunnya "Kedahans is Football"... kalah pun takpa, kami tetap sokong pasukan Hijau Kuning!

Secara prinsipnya, memang kami harap Kedah menang semua game. Tapi biasalah adat pertandingan ni ada time kalah, ada time menang, kan? Yang penting, kami tetap teguh memberi sokongan pada pasukan bola sepak kebanggaan kami...

Tapi, baru-baru ni ada yang bersungut pasai 26,000 tiket yang kononnya "lesap". Depa persoal dan mahu Mukhriz atau KFA jawab pertikaian depa tu... ya laaa.. ramai yang tak dapat tiket, dah tentu depa tertanya-tanya mana perginya 26,000 tiket tuuu...

 

Nak tahu jawapannya, sila klik kat sini...

Pada saya, jawapan dari KFA secara panjang lebar tu dah cukup menjawab dah tentang "misteri" tiket 26,000 tu... Tak payah Mukhriz jawab lagi dah...

Lagipun, takkan la pasai tiket pun Mukhriz nak jawab kot? KFA ada...depa boleh jawab aihhh.... rasanya lebih relevan kalau KFA yang jawab...

Dengan jawapan dari KFA tu, saya menganggap pertikaian mengenai "misteri" tiket bola tu dah selesai dan tidak perlu dibangkitkan lagi...

Cuma kita harap para penyokong Hijau Kuning berhati-hati lepas ni dari terus ditipu ulat-ulat bola kat stadium tu... rugi bayar duit tapi tak boleh masuk sebab tiket palsu.. tu lagi naya tuuuu...

Pada ulat-ulat tiket tu berenti la buat naya kat orang lagu tu... duit tu bukan berkat pun... kalau diberi makan anak isteri pun mungkin bawa "padah" di kemudian hari...udah-udah la buat perangai aniaya peminat Hijau Kuning....

MAHFUZ TAKUT KAT PHAHROLRAZI KAAAA...???!!!

Posted: 26 Oct 2014 07:17 PM PDT


Terengganu dah haramkan... Pahang pun dah haramkan... banyak negeri dah haram kan... Terbaru, PAS Perlis pulak haramkan ahli-ahlinya sertai PasMa. Siap bagi kata dua lagi kat kawan-kawan PAS supaya pilih antara PAS dengan PasMa...

Yang peliknya, Ketua Penerangan PAS masih biarkan PasMa berleluasa di Kedah... Padahal, Ketua Penerangan PAS Pusat tu adalah Pesuruhjaya PAS Kedah! Siapa lagi kalau bukan Datuk Mahfuz Omar kita tuuuuu...heh!

Tak tahu la sama ada Mahfuz ni sengaja lepas tangan ke atau tidak.. Tapi nampak gayanya ada macam-macam kemungkinan...

 

Ni cuba baca kat sini ni... Mahfuz tak malu ke kat PAS di negeri-negeri lain?

Bukan apa... kat Kedah ni ramainya penyokong PAS tu semuanya pro-ulama. Dari zaman arwah Ustaz Fadzil Noor lagi hinggalah ke zaman arwah Ustaz Azizan Razak... semuanya pro-ulama...

Tapi bila Mahfuz take over jadi Persuruhjaya PAS Kedah, dia biarkan saja geng PasMa berleluasa kat sini? Apa ni broooo... Bro Mahfuz nak cabar ulama PAS di Kedah kaaaa..?

Presiden PasMa tu Phahrolrazi Zawawi... Dia tu Timbalan Pesuruhjaya PAS Kedah... Maknanya Timbalan Mahfuz sendiri yang buat onar dalam PAS.. Mahfuz takut ke nak ambik tindakan kat Phahrolrazi?

Atau memang Mahfuz sokong apa yang Phahrolrazi buat?

Mahfuz sokong pendirian Phahrolrazi yang men"downgrade" Majlis Syura Ulama sebagai badan tertinggi parti dan "upgrade" AJK PAS Pusat lebih "aula" dari Majlis Syura tu? 

Kalau betul lagu tu, mungkin Mahfuz sendiri dah terpengaruh ke arah liberalisme dalam PAS.. Patut la ramai golongan pro-ulama PAS di Kedah ni yang merajuk... dah berpatah arang... takmau dah join aktiviti PAS...

Soalnya, adakah PAS Kedah akan merudum di zaman Mahfuz? Tepuk dada, tanya perjuangan masing-masing... untuk apa terus bersama Mahfuz dan Phahrolrazi lagi....malu aihhhhh..!

tun faisal dot com

Posted: 27 Oct 2014 01:14 PM PDT

tun faisal dot com


Kronologi Kes #Liwat2 Anwar - Fakta kes Bhg 1

Posted: 26 Oct 2014 08:31 PM PDT


Nota: Anwar Ibrahim telah dihadapkan ke muka keadilan dan telah diberikan ruang dan kelonggaran yang melangkaui ruang dan kelonggaran yang diberikan kepada mana-mana pesalah biasa.

28 Jun, 2008 : Bekas pembantu Anwar, Mohamad Saiful Bukhari Azlan, membuat laporan polis mendakwa Anwar telah meliwatnya di sebuah kondominium di Damansara. Laporan itu dibuat dua hari selepas dakwaan insiden liwat itu.

30  Jun, 2008 : Anwar memfailkan saman fitnah terhadap Mohd Saiful, yang membuat laporan polis ke atasnya bagi tuduhan liwat, dengan mendakwa laporan itu palsu dan berniat jahat.

7 Ogos, 2008 : Anwar, 60, penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini atas pertuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohamad Saiful Bukhari Azlan, 23, di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.10 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun, 2008.

Beliau dituduh mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang membawa hukuman  maksimum penjara 20 tahun dan sebat jika sabit kesalahan.

Hakim S.M. Komathy Suppiah membenarkan Anwar dibebaskan dengan bon peribadi  RM20,000 tanpa penjamin.

Nov 7, 2008 : Hakim Mahkamah Sesyen S.M Komathy Suppiah memutuskan supaya kes liwat Anwar dibicarakan di Mahkamah Sesyen selepas mendapati sijil untuk memindahkan kes itu ke Mahkamah Tinggi, yang ditandatangani oleh Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail, tidak sah.

Dalam menolak permohonan pendakwaan (supaya kes itu dipindahkan ke mahkamah Tinggi), Komathy berkata sijil itu bercanggah dengan jangkaan perundangan Anwar bahawa Abdul Gani tidak akan terlibat dalam kes itu.

5 Mac, 2009 : Mahkamah Tinggi memutuskan kes liwat itu dibicarakan di Mahkamah Tinggi dan bukannya di Mahkamah Sesyen.

Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah membuat keputusan itu ekoran permohonan pihak pendakwaan supaya dikaji semula keputusan Mahkamah Sesyen mengekalkan perbicaraan kes itu di Mahkamah Sesyen.

Beliau berkata Hakim Mahkamah Sesyen S.M Komathy Suppiah telah terkhilaf dalam memutuskan bahawa sijil pemindahan kes itu, yang ditandatangani oleh Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail, tidak sah.

6 Mac, 2009 : Anwar memfailkan rayuan di Mahkamah Rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi supaya kes liwatnya didengar di Mahkamah Tinggi.

10 Mac, 2009 : Mahkamah Tinggi menetapkan 1-24 Julai sebagai tarikh perbicaraan kes liwat itu.

17 Jun, 2009 : Anwar telah memfailkan permohonan untuk mengetepikan pertuduhan liwat beliau di Mahkamah Tinggi.

6 Nov, 2009 : Mahkamah Rayuan  menolak permohonan Anwar untuk mendapatkan dokumen penting dan sampel DNA yang didakwanya amat penting untuk pembelaannya dalam perbicaraan bagi pertuduhan liwat yang dihadapinya.

Antara dokumen penting itu ialah kenyataan yang direkodkan daripada saksi iaitu Mohd Saiful, Dr Osman Abdul Hamid dari Hospital Pusrawi, pemilik kondominium Hassanuddin Abdul Hamid, kenyataan tiga doktor Hospital Kuala Lumpur, nota ahli kimia dan laporan perubatan.

1 Dis, 2009 : Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa ia tidak boleh membatalkan pertuduhan meliwat terhadap Anwar hanya berdasarkan laporan perubatan yang menyatakan ketiadaan penetrasi.

Semasa menolak permohonan Anwar untuk mengetepikan pertuduhan liwatnya, Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah berkata laporan perubatan tidak boleh dijadikan asas untuk mahkamah menggunakan kuasa untuk membatalkan pertuduhan itu.

3 Feb, 2010 : Perbicaraan kes liwat Anwar dimulakan dengan Mohd Saiful memberi keterangan sebagai saksi pertama. Perbicaraan itu, di hadapan Hakim Mohamad Zabidin, bermula selepas 18 bulan Anwar dituduh pada Ogos 2008.

Dalam keterangannya, Mohd Saiful memberitahu bahawa Anwar, yang didakwa meliwatnya, telah mengajaknya untuk melakukan hubungan seks di luar tabii.

Mohd Saiful berkata insident itu berlaku pada 26 Jun, 2008 selepas beliau dan Anwar selesai berbincang mengenai jadual kerja di sebuah unit kondominium Desa Damansara di sini.

5 Feb, 2010 : Mohd Saiful memberitahu Mahkamah Tinggi bahawa beliau tidak membuang air besar selama dua hari selepas diliwat oleh Anwar. Beliau juga memberi keterangan bahawa seluar yang dipakainya pada hari insiden itu berlaku adalah hadiah daripada Anwar.

9 Feb, 2010 : Perbicaraan kes liwat itu ditangguhkan sekali lagi bagi membolehkan pihak pembelaan memfailkan maklum balas kepada afidavit jawapan terhadap permohonan Anwar supaya hakim menarik diri.

Ia ditangguhkan selepas pembelaan memohon supaya Hakim Mohamad Zabidin Mohd Diah menarik diri daripada mendengar kes itu dengan alasan beliau bertindak bereat sebelah.

18 Feb, 2010 : Anwar gagal dalam cubaannya untuk meminta Hakim Mohamad Zabidin menarik diri daripada mendengar perbicaraan kes liwatnya.

Hakim Mohamad Zabidin, semasa menolak permohonan itu, memutuskan bahawa tidak ada sebab beliau perlu menarik diri daripada menghakimi kes itu, dan jika beliau berbuat demikian, ia seperti melarikan diri daripada tanggungjawabnya.

25 Feb, 2010 : Anwar gagal dalam cubaannya untuk mendapatkan dokumen-dokumen penting termasuk contoh spesimen DNA Mohd Saiful sebelum bermulanya  perbicaraan kes liwatnya, selepas Mahkamah Persekutuan menolak permohonannya.

DARI LAMAN WEB
 Top 3 Ikan Bakar in KL
Top 3 Ikan Bakar in KL
HungryGoWhere Malaysia
 Forget About Piranhas, This Is the Most Dangerous Creature in the Amazon
Forget About Piranhas, This Is the Most Dangerous Creature in the Amazon
OZY
Recommended by
3 Mac, 2010 : Semasa pemeriksaan balas oleh peguam Anwar, Karpal Singh, Mohd Saiful memberitahu Mahkamah Tinggi bahawa beliau tidak membasuh duburnya selepas insiden liwat yang didakwa berlaku pada 26 Jun, 2008 kerana beliau mahu "simpan bukti".

Mohd Saiful, saksi utama terhadap kes liwat ketua pembangkang itu, juga memberitahu bahawa beliau tidak mandi selepas insiden itu sebaliknya hanya menyiram tubuhnya.

Beliau mandi pada pagi sebelum insiden itu berlaku, katanya.

16 Ogos, 2010 : Anwar gagal dalam cubaan keduanya untuk menggugurkan pertuduhan liwat terhadap dirinya selepas permohonannya ditolak oleh Mahkamah Tinggi.

Dalam usahanya menggugurkan pertuduhan itu, Anwar mendakwa integriti dan kesaksamaan keseluruhan pasukan pendakwaan adalah dicurigai berikutan dakwaan wujudnya hubungan antara Mohd Saiful dengan seorang daripada anggota pendakwaan.

20 Sept, 2010 : Mahkamah Rayuan menolak rayuan Anwar untuk membatalkan pertuduhan liwatnya kerana ia tidak ada bidang kuasa untuk mendengar dan menentukan perkara berkenaan.

6 Dis, 2010 : Anwar sekali lagi gagal dalam cubaan keduanya meminta Hakim Mohamad Zabidin menarik diri daripada menghakimi perbicaraan kes liwatnya selepas Mahkamah Tinggi menolak permohonannya.

Anwar memohon penarikan diri hakim itu berikutan keenganannya mengenakan tindakan terhadap Utusan Malaysia kerana menghina mahkamah kerana mengeluarkan laporan yang didakwa pihak pembelaan sebagai prejudis kepada kes itu.

14 Dis, 2010 : Bapa Mohd Saiful, Azlan Mohd Lazim, merayu kepada Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin supaya membantu mempercepatkan kes membabitkan anak lelakinya itu.

14 Jan, 2011 : Mahkamah Rayuan menolak rayuan Ketua Pembangkang itu untuk mengetepikan keengganan Hakim Mohamad Zabidin menarik diri daripada mendengar perbicaraan itu.

16 Mei, 2011 : Mahkamah Tinggi memerintahkan Anwar membela diri atas tuduhan meliwat Mohd Saiful tiga tahun lepas, setelah pihak pendakwaan  membuktikan kes prima facie terhadap Anwar.

Dalam penghakimannya, Hakim Mohamad Zabidin berkata saksi utama, Mohd Saiful, adalah seorang saksi yang benar, boleh dipercayai dan diyakini.

6 Jun, 2011 :  Anwar gagal dalam percubaan ketiganya supaya Hakim  Mohamad Zabidin menarik diri daripada mendengar perbicaraan kes liwatnya. Beliau mengemukakan permohonan itu atas alasan terdapat prapenghakiman dan sikap berat sebelah oleh hakim itu apabila memutuskan bahawa Mohd Saiful adalah seorang saksi yang boleh dipercayai pada penggulungan kes pendakwa.

22 Ogos, 2011 : Anwar, yang memilih untuk memberi keterangan dari kandang tertuduh apabila membacakan kenyataannya yang setebal 32 muka surat,  menafikan beliau telah mengadakan hubungan seks dengan Mohd Saiful.

Anwar mempunyai tiga pilihan - memberi keterangan dari kandang saksi yang yang bermakna beliau boleh disoal balas oleh pihak pendakwaan; memberi keterangan dari kandang tertuduh yang bermakna beliau tidak boleh diperiksa balas oleh pihak pendakwaan tetapi dalam membuat keputusan, mahkamah mengambil kira fakta bahawa pihak pendakwaan belum menyoal balas tertuduh; atau memilih untuk berdiam diri.

Pada perbicaraan kes liwatnya yang pertama pada 1998, Anwar memberi keterangan dari kandang saksi.

6 Okt, 2011: Mahkamah Tinggi memutuskan tidak perlu bagi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor memberi keterangan sebagai saksi pembela dalam perbicaraan kes liwat Anwar.

Mahkamah membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan Najib dan Rosmah untuk mengetepikan sapina yang mengarahkan mereka menjadi saksi untuk pihak pembela pada perbicaraan kes liwat itu.

Hakim Mohamad Zabidin berkata selepas meneliti afidavit, hujah daripada pihak-pihak berkaitan, mahkamah bersetuju dengan peguam yang mewakili Najib dan Rosmah bahawa Anwar gagal menunjukkan kerelevanan dan kepentingan apabila mengemukakan sapina kepada perdana menteri dan isteri.

9 Jan, 2012: Mahkamah Tinggi membebas dan melepaskan Anwar daripada tuduhan meliwat Mohd Saiful. Penghakiman 80 muka surat oleh Hakim Mohamad Zabidin menunjukkan adanya kemasukan zakar tetapi ia tidak disokong oleh bukti-bukti lain.

Beliau berkata mahkamah tidak boleh 100 peratus yakin mengenai integriti sampel yang diambil untuk ujian DNA daripada Mohd Saiful kerana sampel itu mungkin telah dikompromi sebelum tiba di Jabatan Kimia untuk dianalisis.

9 Julai 2012: Pihak pendakwaan mengemukakan petisyen rayuan mengandungi sembilan alasan, yang antara lain,  supaya Anwar disabitkan atas  tuduhan liwat mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan.

12 Sept, 2012 : Anwar menarik balik samannya terhadap Mohd Saiful kerana membuat laporan polis terhadapnya kerana meliwat, dan mendakwa laporan itu bersifat palsu dan berniat jahat.

22 Feb, 2013 : Mahkamah Rayuan menetapkan dua hari dari 22 Julai, 2013 untuk mendengar rayuan pendakwaan terhadap pembebasan Anwar.

18 Sept, 2013 : Mahkamah Rayuan menolak permohonan Anwar untuk melucutkan kelayakan peguam kanan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah sebagai pendakwa raya bagi mengetuai pasukan pendakwaan dalam rayuannya terhadap keputusan membebaskan Anwar daripada tuduhan liwat.

2 Okt 2013 : Mahkamah Rayuan menetapkan dua hari mulai 11 Dis untuk mendengar rayuan pihak pendakwa terhadap pembebasan Anwar.

21 Nov, 2013 :  Anwar gagal dalam rayuannya di Mahkamah Persekutuan untuk melucutkan kelayakan Muhammad Shafee Abdullah daripada bertindak sebagai pendakwa raya untuk mengetuai pasukan pendakwaan dalam kes rayuannya.

Anwar mengemukakan permohonan dengan alasan bahawa Muhammad Shafee tidak boleh bertindak sebagai pendakwa raya dalam kes rayuan itu kerana beliau  (Muhammad Shafee) adalah saksi penting pada perbicaraan kes liwat.

11 Dis, 2013 : Anwar gagal dalam permohonannya bagi kali kedua untuk melucutkan kelayakan Muhammad Shafee.

20 Dis, 2013 : Anwar gagal dalam permohonannya bagi kali kedua untuk melucutkan kelayakan Muhammad Shafee mengetuai pihak pendakwa raya. Ketika menolak permohonan Anwar, Mahkamah Rayuan memutuskan permohonan itu tidak mempunyai merit.

Kali ini, Anwar menggunakan maklumat daripada akuan berkanun bekas Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Mat Zain Ibrahim sebagai alasan untuk mengemukakan permohonan.

6 dan 7 Mac, 2014 : Mahkamah Rayuan mendengar hujah daripada Muhammad Shafee dan peguam Karpal Singh.

7 Mac, 2014 : Anwar dijatuhi hukuman penjara lima tahun oleh Mahkamah Rayuan selepas mahkamah mendapatinya bersalah meliwat Mohd Saiful, enam tahun lepas.

Hakim Datuk Balia Yusof Wahi, yang mengetuai panel tiga hakim mendengar rayuan pendakwa dalam kes itu, bagaimanapun membenarkan permohonan Anwar bagi penangguhan pelaksanaan hukuman, sementara menunggu keputusan rayuan dengan mengenakan ikat jamin RM10,000 dengan seorang penjamin.

Ketika mengetepikan keputusan Mahkamah Tinggi untuk membebaskan Anwar, Hakim Balia berkata mahkamah dengan sebulat suara memutuskan bahawa hakim perbicaraan telah tersilap dalam penghakimannya bahawa integriti sampel DNA yang digunakan dalam kes itu telah dikompromi.

Karpal Singh, ketika ditemui pemberita kemudian, berkata berikutan keputusan itu, Anwar tidak dapat mengemukakan borang penamaan calon bagi pilihan raya kecil DUN Kajang pada 10 Mac.

24 April, 2014 : Ketua Pembangkang mengemukakan petisyen rayuan terhadap hukuman penjara lima tahun atas kesalahan liwat di Pejabat Pendaftar Mahkamah Persekutuan dengan mengemukakan 35 alasan mengapa  sabit kesalahan dan hukuman ke atasnya harus diketepikan.

14 Ogos, 2014 : Mahkamah Persekutuan menetapkan 28 dan 29 Okt untuk mendengar rayuan akhir Anwar. Datuk Sulaiman Abdullah, seorang peguam kanan, akan mengetuai pasukan pembela berikutan kematian peguam Karpal Singh  yang terkorban dalam nahas jalan raya pada 17 April.

14 Okt, 2014 : Mahkamah Persekutuan memutuskan Muhammad Shafee ialah seorang yang sesuai dan layak untuk mengetuai pasukan pendakwa dalam kes rayuan Anwar pada 28 Okt.

Panel lima hakim yang diketuai Ketua Hakim Negara Tun Arifin Zakaria mencapai keputusan itu dengan sebulat suara, berkata saluran yang sesuai untuk Anwar mencabar pelantikan Muhammad Shafee ialah melalui semakan kehakiman dan bukan melalui notis usul.

28 dan 29 Okt 2014 : Mahkamah Persekutan dijadual mendengar hujah daripada pihak pembela dan pendakwa. Sama ada mahkamah akan membuat keputusan atau menangguhkan keputusan ke tarikh lain, ia hanya akan diketahui pada tarikh berkenaan.


Read more at: http://www.astroawani.com/news/show/kes-liwat-ii-anwar-ibrahim-secara-terperinci-47068?cp

Tiada ulasan:

Catat Ulasan