Sabtu, 29 Mac 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 29 Mar 2014 01:09 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Laki Bini 4 Presiden - Senarai Penuh Hari Pencalonan Pusat PKR

Posted: 29 Mar 2014 03:27 AM PDT


Drama apakah ini? Laki kononnya lawan bini untuk jawatan nombor satu, jawatan Presiden parti. Hiraki apakah ini apabila Ketua Umum bertanding jawatan Presiden? Ingatkan jawatan Ketua Umum paling tinggi dalam parti, macam jawatan Mursyidul Am dalam PAS. Apapun layan saja drama sinetron mereka. Tema hari ini adalah "Laki Bini 4 Presiden PKR - Luaskan Kuasa Keluargaku". Senarai penuh Hari Pencalonan Pusat PKR seperti di bawah:

29 Mac 2014 Sabtu
Ibu Pejabat PKR, Tropicana Petaling Jaya

Tutup Jam 5.00 Petang

Calon Presiden:
1. YB Datuk Seri Anwar Ibrahim calon No 2
2. YB Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ibrahim calon No 1

Calon Timbalan Presiden:
1. YAB Tan Sri Khalid Ibrahim No 3
2. YB Tian Chua No 6
3. YB Saifudin Nasution No 2 
4. K Ramacahandran No 1
5. Murali No 4
6. YB Azmin Ali No 5

Calon Naib Presiden:
1. Baru Bian
2. Dato Mansor Osman
3. YB Fuziah Saleh
4. Suresh Kumar
5. N Surendran
6. Mustafa Kamil Ayob
7. YB Ellizabirth Wong
8. Dr Shurumugam
9. Dr Trishtaram
10. YB Mohd Rafizi Ramli
11. Mohd Yahaya Shaari
12. Lee Chen Cheh (letak jawatan di DUN Kajang)
13. YB Nurul Izzah Ibrahim
14. YB Dr Xavier
15. Shamsul Iskandar

Calon Ketua Wanita:
1. YB Roziah Ismail
2. YB Zuraida Kamarudin

Calon Timbalan Ketua Wanita:
1. Haniza Mohd Talha
2. Prof Rusnah Anai
3. Tengku Intan Tengku Abd Hamid

Calon Naib Ketua Wanita:
1. Gam Pi Nee
2. Norshah Abd Samad
3. Dr Daroyah Alwi
4. Sivamala
5. Joha Mat Lani
6. Tan Po Lai

Calon Ketua AMK:
1. Nazri Yunus
2. YB Nik Nazmi Nik Ahmad
3. YB Amirudin Shaari

Calon Timbalan Ketua AMK:
1. Mohd Sarman
2. Chan lee kang
3. Afif Barudin
4. Ramesh Kumar

- Sumber Urusetia Pencalonan Pusat PKR

Agak Dangkal Kadir Jasin Guna Merdeka Centre Untuk Menghentam DS @NajibRazak

Posted: 29 Mar 2014 01:08 AM PDT


Bekas Ketua Pengarang Kumpulan NST, Datuk Abdul Kadir Jasin berkokok lagi. Mungkin untuk menarik perhatian pihak atasan ataupun mempunyai agenda tersendiri, kita tak pasti. Kadir dalam blognya The Scribe  dan dipetik oleh The Malaysian Insiders berkata, satu keanehan atau ironi kerana DS Najib adalah PM Malaysia yang paling buruk prestasi pilihan raya (sejak krisis 13 Mei 1969), tetapi tidak dicabar.

Agak pelik apabila Kadir mengulas berdasarkan laporan dari kajian Merdeka Center mengenai populariti DS Najib yang jatuh kepada 52%. Ini bukan kajian baru. Malah kajian disiarkan pada bulan Disember 2013. Kadir Jasin tidak ada kajian terbarukah? 3 bulan sudah berlalu. Kadir Jasin sepatutnya mempunyai maklumat yang lebih terkini. Umum mengetahui kajian Merdeka Center tidak telus dan objektif. Kajian Merdeka Center berkiblatkan pembangkang dan bertujuan untuk menjatuhkan dan mencemarkan reputasi Kerajaan.

Apabila Merdeka Centre membuat kajian sebanyak 67% daripada responden dalam kajian itu menyebut peningkatan kos sara hidup dan inflasi sebagai punca mereka hilang keyakinan terhadap Najib, seharusnya Kadir Jasin harus bertanya kepada Merdeka Center, berapa ratuskah responden yang memberi maklumbalas terhadap kajian tersebut. Kalau setakat tidak sampai 1,000 responden, bolehkah kesimpulan dibuat bagi mewakili puluhan juta penduduk Malaysia?

Kadir Jasin seharusnya lebih objektif dan lebih ikhlas dalam mengkritik kepimpinan DS Najib. DS Najib bersifat terbuka di dalam nenerima kritikan. Namun, mengambil analisa dan kajian pembangkang seperti Merdeka Center menyebabkan kita sedikit kliase dengan niat Kadir Jasin. Janganlah merosakkan nama baik Datuk sebagai Bekas Ketua Pengarang NST dan blogger terkenal demi tindakan desperado ini. Amat tidak berbaloi!

Gambar-Gambar Sedih Calon PKR #DUNBalingian Di Pusat Pengundian

Posted: 28 Mar 2014 09:27 PM PDT

Proses pengundian PRK DUN Balingian bermula pada pukul 8.00 pagi hari ini dengan 13,233 pengundi biasa akan menunaikan tanggungjawab masing-masing. SPR membuka 21 pusat pengundian melibatkan 16 buah sekolah rendah dan menengah, tiga dewan serba guna/balai raya serta dua rumah panjang. PRK Balingian menyaksikan persaingan satu lawan satu antara calon BN iaitu bekas pegawai daerah Dalat Yussibnosh Balo, dan seorang ahli perniagaan Abdul Jalil Bujang, daripada PKR.

Alahai kesian pula melihat calon PKR si Abdul Jalil Bujang. Nampak gaya macam sudah kalah di Balingian. Penyokong-penyokongnya pun sudah mula lari entah ke mana. Pemimpin-pemimpin PKR sibuk dengan pemilihan jawatan parti di Semenanjung. Penduduk-penduduk Balingian‬ pun sudah tolak kehadiran Parti Kelentong Rakyat di sini. Sah BN menang besar bila keputusan diumumkan lewat petang nanti.

Apa Yang Tersirat

Posted: 29 Mar 2014 01:03 PM PDT

Apa Yang Tersirat


MH370: Siapa Yang Bakal Dikambinghitamkan?

Posted: 28 Mar 2014 11:40 PM PDT

Siapa yang bakal dikambinghitamkan? Juruterbang pesawat itu kah? Masalah mekanikal Kah? Masalah Struktural Kah? atau Dua Penumpang Iran yang menggunakan passport Palsu?

Pesawat Penerbangan Malaysia (Mas) B777-200ER MH370 yang berlepas daripada Kuala Lumpur destinasi Beijing bersama 239 penumpang termasuk kru hilang daripada radar awam pada pukul 1.30 pagi, kurang sejam selepas lepas landas 8 Mac lalu.

Masuk hari ke-22, operasi pencarian, namun setakat ini belum menjumpai sebarang petanda berkaitan pesawat malang itu, walaupun pasukan pencari yang diketuai Australia di Lautan Hindi, yang mana pada mula berkonsentarsi di kawasan 1,500 batu barat laut Perth, namun kini di ubah 700 batu arah timur dari lokasi asal, dan kira-kira 1,100 batu barat Perth.

Semalam, dilaporkan bahawa RNZAF yang mengunakan pesawat P3 Orion dikatakan berjaya melihat 11 objek berkuruan 4 segi berwarna biru dan putih. Warna pesawat MH370 selain putih juga biru. Setakat ini, kapal laut China yang ditugaskan menyiasat objek itu, belum memberi update terkini.

Selepas 22 hari kehilangan pesawat malang MH370, semua pihak masih terpingah-pingah mengapa pesawat itu melencong dan berakhir di Lautan Selatan, sedangkan laluannya adalah ke arah Timur Laut daripada Kuala Lumpur, menuju Beijing.

Fakta yang menyelubungi pesawat malang itu. pukul 12.41 Sabtu mengudara. 1.07 Pagi Transponder pertama tertutup. 1.21 pagi transponder kedua tertutup. 1.30 pagi hilang daripada radar menara trafik udara Subang. 2.40 pagi dikesan radar tentera 320 km utara Pulau Pinang. Pings/blips terakhir diterima 8.11 pagi oleh Inmmarsat, British. 1.21 pagi semasa mengucapkan salam terakhir kepada menara Subang, co-pilot bercakap bersahaja "All Right, Goodnight" Pada kira-kira 1.30 pagi juruterbang sebuah pesawat yang berpusat di Narita, Jepun berjaya berhubung dengan pesawat malang itu, menggunakan saluran kecemasan, dan menggambarkan keadaan cockpit pesawat malang itu sungguh bising, sehingga percakapan dengan co-pilot tidak jelas (co pilot macam mumbling seperti sesak nafas). Pesawat juga di katakan mengubah arah 3 kali, dan mengubah ketinggian 3 kali. Komputer pesawat tidak akan secara automatik boleh mengubah laluan dan ketinggian, tanpa tangan manusia.

Mengapa mengubah Haluan?Mungkin berlaku kebakaran dan naluri juruterbang adalah mendaratkan pesawat pada lapangan terbang yang terdekat. Mengapa terbang tinggi setinggi 45,000 kaki atas permukaan laut melebihi limit pesawat itu? kerana pada ketinggian itu kurang oksigen, maka mudah memadamkan api. Mengapa selepas terbang tinggi kemudian rendah ke paras 23,000 kaki, sebab untuk mendapatkan oksigen dan pada ketinggian itu manusia boleh bernafas secara biasa. Mengapa terbang 5,000 kaki, kerana cuba mendarat. Kerana semua alat komunikasi terpadam, maka juruterbang tidak boleh berkomunikasi dengan lapangan terbang, samada LTAB Pulau Pinang ataupun Langkawi. Kenapa berada 320 km utara Pulau Pinang, dalam usaha mendaratkan pesawat di laut. Mengapa tidak mendarat segera? atas sebab minyak perlu dihabiskan terlebih dahulu, kerana kalau mendarat dengan minyak banyak, pesawat boleh meletup. Nah, lepas ini, teori mahu mendaratkan pesawat tidak terpakai, atas sebab, pesawat terbang semula pada ketinggian 35,000 kaki atas permukaan laut, dan melencong ke Selatan dengan kelajutan 400 knts, sehingga kehabisan minyak lalu terhempas? Teori yang terpakai adalah pesawat itu dikawal oleh manusia dengan sengaja, di mana niatnya hanya Allah yang tahu. Mengapa dilencongkan ke Selatan? atas sebab kawasan itu hanya melalui laut, kurang radar awam mahupun tentera. Selain itu, kawasan selatan adalah kawasan terpencil. jika pesawat terhempas adalah sukar mencarinya. Mengapa terbang 45,000 selama 23 minit, untuk memastikan semua penumpang pingsan. Mengapa terbang 23,000 kaki, untuk mendapatkan oksigen, atas sebab corong oksigen di cockpit hanya bertahan 30 minit (dua corong); mengapa terbang rendah 5,000 kaki selain mengelak dikesan radar, juga untuk memastikan post knockout kepada semua penumpang.

Berasaskan kepada dua teori itu, mana satu yang akan menjadi kambing hitam? Kenapa istilah kambing hitam digunakan, atas sebab tiada siapa yang boleh merungkai kejadian itu.. kotak hitam hanya merakam keadaan di cockpit 2 jam terakhir, sedangkan pesawat itu meneruskan penerbangan selama 7 jam selepas hilang daripada radar.

MH370: Mana Imej Satellite Amerika?

Posted: 28 Mar 2014 09:11 PM PDT

Mana imej satellite Amerika berkaitan MH370? Negara kuasa itu hanya menghantar 2 pesawat Poseidon maritime reconnaissance aircraft ke Lautan Hindi bersama underwater drone dan Towed Pinger Locator, yang direka khas mengesan kotak hitam.

Telah masuk 22 hari, belum pernah kedengaran, maklumat yang boleh digunapakai daripada Amerika untuk mengesan pesawat malang MH370.

Pesawat pengintip canggih Poseidon juga gagal memberikan apa-apa maklumat, yang boleh dikongsi, tidak tahu lah pula, bahawa maklumat yang diberikan diklasifikasikan sebagai rahsia.

MH370: Pesawat New Zealand RNZAF P3 Orion Kesan Objek Berwarna Biru-Putih

Posted: 28 Mar 2014 08:07 PM PDT


Semalam 700 batu di utara pencarian asal, Pesawat New Zealand RNZAF P3 Orion berjaya mengesan beberapa objek berukuran 4 segi berwarna biru putih, yang boleh dikaitkan dengan kehilangan pesawat MH370.

Objek-objek itu akan disahkan hari ini oleh kapal laut daripada China. Menurut pasukan pencari, objek-objek itu terapung di bawah permukaan air berdekatan satu sama lain, tetapi sebahagian lagi berjauhan ratusan batu.

Telah 3 minggu kehilangan pesawat B777-200ER MH370 yang membawa 239 penumpang bersama kru semasa menuju Beijing pada 8 Mac lalu.

Sehingga kini, penyebab mengapa pesawat itu berakhir di Lautan Hindi masih misteri.

Ohpolitik!™

Posted: 29 Mar 2014 03:29 AM PDT

Ohpolitik!™


TERKINI ! OBJEK BERJAYA DITEMUI #MH370 #Pray4MH370 #PrayforMH370

Posted: 28 Mar 2014 06:36 AM PDT

SYDNEY : Sebuah pesawat Tentera Udara Diraja New Zealand berjaya menemui objek terapung di kawasan pencarian serpihan pesawat Malaysia Airlines MH370 yang baru di Lautan Hindi. 

Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA) berkata, ia sedang menunggu imej daripada pesawat Orion itu yang dalam perjalanan pulang ke pangkalan.
Penemuan ini hanya boleh disahkan oleh kapal yang dijangka tiba di kawasan berkenaan esok, kata AMSA di laman Twitternya.

Kawasan pencarian MH370 berubah hari ini kepada 1,100 kilometer ke arah timur laut selepas pihak berkuasa Australia menerima maklumat radar terbaru dari Malaysia.
 
Zon pencarian terbaru yang terletak 1,850 kilometer di barat Perth dikenal pasti selepas analisis maklumat radar terbaru daripada pakar Boeing yang menyertai pasukan penyiasat antarabangsa di Kuala Lumpur. 
Sebanyak sepuluh pesawat dari Australia, China, Jepun, New Zealand, Korea Selatan dan Amerika Syarikat terbabit dalam operasi mencari dan menyelamat di kawasan baru itu hari ini. - Agensi

Kenyataan terbaru akhbar kerajaan Australia :
28th March, 2014: 1115(AEDT)  

Search operation for Malaysia Airlines aircraft: Update 25
Five aircraft spotted multiple objects of various colours during Friday's search for the missing Malaysian Airlines flight MH370.
 
Search activities have now concluded. A total of 256,000 square kilometres was searched. Photographic imagery of the objects was captured and will be assessed overnight. 
The objects cannot be verified or discounted as being from MH370 until they are relocated and recovered by ships. 
A Royal New Zealand Air Force (RNZAF) P3 Orion reported sighting a number of objects white or light in colour and a fishing buoy. 
A Royal Australian Air Force P3 Orion relocated the objects detected by the RNZAF Orion and reported it had seen two blue/grey rectangular objects floating in the ocean. 
A second RAAF P3 Orion spotted various objects of various colours in a separate part of the search area about 546 kilometres away. 
A total of ten planes were tasked by AMSA in today's search and all have now departed the search area. 
AMSA has tasked Chinese Maritime Administration patrol ship, Haixun 01, which is in the search area and will be in a position to relocate the objects on Saturday. 
Friday's search area was shifted north after international air crash investigators in Malaysia provided the latest credible lead available to AMSA. 
This was on the advice of the Australian Transport Safety Bureau (ATSB). 
Weather conditions in the area are expected to be reasonable for searching on Saturday. 
E: media@amsa.gov.au

Full Speed Waktu Terhempas..!? #MH370 #Pray4MH370 #PrayforMH370

Posted: 28 Mar 2014 06:34 AM PDT

Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussien menjawab pertanyaan pengamal media semasa sidang media mengenai pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 di Kuala Lumpur pada Jumaat. Turut sama Ketua Pengarah Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Datuk Azharuddin Abdul Rahman (kanan). Misi mencari dan menyelamat memasuki hari ke-21 hari ini dan difokuskan di Lautan Hindi selepas analisis data satelit Inmarsat dan siasatan Cawangan Siasatan Kemalangan Udara United Kingdom merumuskan lokasi terakhir pesawat di tengah-tengah lautan berkenaan. -fotoBERNAMA
KUALA LUMPUR: Pemangku Menteri Pengangkutan , Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengesahkan laporan kumpulan penyiasat antarabangsa yang mendakwa pesawat MH370 yang berakhir di selatan Lautan Hindi terbang lebih laju berbanding jangkaan awal.
Beliau berkata, maklumat itu diperolehi selepas pasukan berkenaan membuat analisis terbaharu yang dibuat berdasarkan data Inmarsat dan Cawangan Penyiasatan Kemalangan Udara (AAIB) yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Isnin.
"Semalam (Khamis) proses ini menghasilkan keputusan baharu bahawa MH370 telah terbang dengan kelajuan lebih tinggi berbanding jangkaan asal.
"Ini bermakna ia menggunakan lebih banyak minyak dan tidak mungkin terbang jauh," katanya pada taklimat media harian mengenai MH370 di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, Jumaat.
Hishammuddin berkata Lembaga Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan (NTSB) telah memberikan maklumat terbaharu ini kepada RCC Australia untuk diteliti dan bagi mengecilkan kawasan carian.
"Pihak berkuasa Australia telah mengubah kawasan carian kira-kira 1,1000km timur laut Perth," katanya.
Jelasnya, perlaihan kawasan carian adalah perkara biasa dalam operasi SAR.
Beliau berkata dengan maklumat dan langkah-langkah yang diambil, pasukan penyiasat percaya dapat lebih memahami laluan sebenar MH370.
Kumpulan penyiasat antarabangsa ini terdiri daripada wakil daripada Inmarsat, AAIB dan Rolls Royce.
"Dari China, Perkhidmatan Maklumat, Pentadbiran Penerbangan Awam China (CAAC), AAID dan dari Amerika NTSB, FAA dan Boeing, termasuklah pihak berkuasa berkaitan dari Malaysia," katanya.
Penerbangan MH370 yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur pada 12.41 tengah malam 8 Mac dan dijadualkan mendarat di Beijing pada 6.30 pagi hari yang sama.
Bagaimanapun pesawat itu hilang daripada imbasan radar kira-kira sejam setelah berlepas ketika berada di ruang udara Laut China Selatan.
Misi mencari dan menyelamat memasuki hari ke-21 hari ini dan difokuskan di Lautan Hindi selepas analisis data satelit Inmarsat dan siasatan Cawangan Siasatan Kemalangan Udara United Kingdom merumuskan lokasi terakhir pesawat di tengah-tengah lautan berkenaan.

bumiyang

Posted: 29 Mar 2014 03:09 AM PDT

bumiyang


Lebih Hebat Dari Bomoh!!! Lantik DAP, MH370 Pasti Akan Dijumpai Dengan Cepat???

Posted: 28 Mar 2014 07:35 PM PDT

Aspirasi Bangsa

Posted: 29 Mar 2014 01:21 AM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 29 Mar 2014 01:13 AM PDT

Taipingmali (tm)


Anwar bila pulak?

Posted: 29 Mar 2014 12:11 AM PDT

Karpal undur diri sebagai Pengerusi DAP http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140329/dn_32/Karpal-undur-diri-sebagai-Pengerusi-DAP

Tahniah: JKKK baru telah dilantik untuk tahun 2014 hingga 2015 pun begitu ada yang tak kena

Posted: 28 Mar 2014 06:27 AM PDT

En Ariffin Pengerusi Baru JKK Kpg Expo

Sebahagian Pengerusi Parlimen Taiping

Muka Baru untuk Kg Jana

3 Parlimen Larut, Taiping dan Bukit Gantang

Tiba-Tiba naik banner ini, "banyak pro dan kon" .kata seseorang..

March 26 2014 Breaking News MH370 Pilot Home flight simulator had USA Mi...

Posted: 28 Mar 2014 06:09 AM PDT

ADAKAH KEHILANGAN MH370 SATU AGENDA MENJATUHKAN KERAJAAN YANG MEMERINTAH? BACA SURAT INI!

Posted: 28 Mar 2014 04:45 AM PDT


A letter to the Prime Minister, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Dear sir,

With all due respect, if I were you, I would resign. I would just quit all my positions, take 1 year off and just go hide under the covers.

Half the country (52% approximately) hates you. They hate your wife. They hate your cousin. They hate the very air that you breathe in. There is so much hatred and it's mostly focused on you. So why go on? Let go. Have a good rest. Leave the cares of the world to others.

If I were you, I would just quit.

If you say something, it's the wrong thing to say. If you don't say anything, it's a sign you're hiding something. You can't do anything right can you? I mean, we expect you to be perfect and yet will look only for imperfections. You can't win, sir. Why continue the fight? It's not worth it.

And now, things are getting worse. There's a tough spot ahead with a big battle against a giant. And an army that just wants to stab you in the back. So what's the point in going on. If I were you, I would just pack my bags and take the missus out shopping where no one will make as if that's a crime. Why be so determined to fight the good fight when there is no appreciation?

Yeah, if I were you, I would just walk out that door.

Sometimes, I don't even know where you get your calmness from. You got some good guys I know, but sadly, you got some really really bad ones too. Those who just blow down all the good work that you have done. Work that has taken years and countless effort. Destroyed with one single slip of an unthinking tongue. If I were you, I wouldn't have any hair left at all.

It's so easy now. Just quit. Give up.

Let those who believe they can do better take over. Give in to the demands. Let them have their chance. Let them have a turn at the helm. Why should you care if the ship is navigated into treacherous waters and shipwrecked? Yes sir, why don't you just do that?

But luckily, I am not you. Or should I say you are not me?

I would have given up a long time ago. My determination is not as strong as yours. Neither is my courage. Nor my spirit.

I can't imagine the pressure you are faced with now nor the difficulties you have to confront. I doubt whether I could be in your shoes and still be standing. I doubt whether I would have the courage even to crawl out of bed knowing what I would have to face each bloody day.

So yeah, lucky I am not you. I am only human and a frail one at that. You are made up of much sterner stuff than I am. And that is something I and many others are lucky to have.

But sir, if I cannot be in your shoes, I would like to offer to stand beside you. Especially in these times. And although there may seem to be many who would stand against you, there are also many who would stand beside you and under our flag, Jalur Gemilang.

We may not be able to carry the whole weight upon your shoulders, but we can help to lighten it when you stumble. We can help to clear the path so it is an easier path to walk. And we can help to shelter you when the sun is too hot or the rains too heavy.

And we will stand beside you with our heads held high beneath the flag that defines us all.

Malaysians. Our country and our nation. It's time we declared which side we are on.

Melayu Diroboh dan Terus Roboh: Kali Ini Gerai Melayu Di Teluk Bahang, Pulau Pinang

Posted: 28 Mar 2014 04:13 AM PDT
Satu demi satu kawasan perniagaan orang Melayu di robohkan di Pulau Pinang. Apakah ini yang dikatakan sebagai kebaikkan kerajaan Pulau Pinang kepada rakyat. Nampaknya usaha DAP untuk menjadikan orang Melayu sebagai rakyat kelas kedua semakin lama semakin berjaya. Cuba anda bayangkan, warga asing pun boleh berniaga di Pulau Pinang, tetapi tiada tindakan yang diambil oleh kerajaan negeri yang ditadbir oleh parti paling rasis dalam sejarah Malaysia itu, namun orang Melayu juga dijadikan sasaran oleh mereka.                Dengan menggunakan anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang, tindakan zalim dan tidak berperi kemanusiaan ini dilaksanakan dengan bersahaja tanpa rasa bersalah oleh pihak penguatkuasa. Jika dahulu semasa pemerintahan Barisan Nasional di Pulau Pinang, kaedah budi bicara sering digunapakai oleh kerajaan negeri. Namun apabila DAP mengambil alih negeri tersebut nampaknya mereka lebih selesa dengan menggunakan kaedah ala Zionist dalam melayan penduduk Melayu di negeri tersebut.  Bayangkan betapa luluhnya hati apabila mata pencarian mereka dimusnahkan dengan jentolak milik kerajaan negeri. Setiap kepingan zink dan batu yang dipecahkan seolah-olah menjadi tanda gelapnya masadepan mereka dibawah pemerintahan Lim Guan Eng. Ini tidak termasuk barangan perniagaan yang rosak teruk akibat kekejaman kerajaan negeri yang tidak pernah senang melihat bangsa Bumiputera kaya dan mahsyur di negeri yang diperintah oleh mereka.

                   Di dalam setiap ceramah yang dianjurkan oleh DAP, mereka kononya melaungkan slogan Malaysian Malaysia seolah-olah ingin mengatakan kerajaan persekutuan mengamalkan konsep rasisma didalam pentadbiran negara. Namun begitu kaedah "affirmative action" yang dilaksanakan oleh kerajaan tidak pernah menidakkan hak mana-mana bangsa untuk mencari rezeki di Malaysia. Tidak seperti DAP yang sering menganggu perniagaan orang Melayu Islam di mana sahaja mereka berkuasa.                Di Selangor pula, kita akan dapat melihat sekiranya di kawasan bandar, para peniaga Melayu juga bakal mendapat nasib yang sama. Penulis sendiri pernah melihat bagaimana restoran Melayu diperas ugut dan disita kerana kesalahan yang direka-reka. Premis perniagaan Melayu tidak dibenarkan untuk memasang meja di luar restoran, malah gerai burger anak-anak Melayu juga sering disaman dengan alasan menganggu lalu lintas. Ini juga berlaku kepada perniagaan orang India di Selangor.Walhal jika kedai orang Cina ataupun restoran milik orang Cina, letak seberapa banyak meja di luar kedai pun tidak apa. Terus dikatakan ini adalah hak mereka dan tiada penguatkuasaan pun dijalankan keatas mereka. Melayu sudah pun merempat di sebahagian tempat di negeri Selangor dan juga keseluruhan di Pulau Pinang. Adakah gerakan ini akan berterusan sehingga orang Melayu tidak lagi mempunyai tempat di seluruh negara? Apakah orang Melayu akan merempat di tanah air sendiri tidak lama lagi?Sebagai insan yang mempunyai hati dan akal, kita seharusnya patut menilai tentang perkara yang terjadi disekeliling kita. Bayangkan, di negeri yang mereka tidak mempunyai kuasa besar seperti Selangor pun mereka mampu untuk menindas orang Melayu. Mana perginya tok-tok lebai PAS dan para pejuang reformis PKR yang katanya akan membela nasib rakyat sekiranya ditindas. Tidak pernah lekang dibibir mereka tentang kezaliman Barisan Nasional kononya menggunakan rakyat untuk kesenangan pemimpin, namun para pemimpin PAS & PKR lagi jahat dan zalim kerana  menggunakan kuasa politik yang sedia ada hanya untuk kepentingan mereka. Masalah rakyat satu pun tidak diatasi dengan baik.Mungkin ada diantara pak Lebai PAS yang keliru dengan perjuangan DAP dan mungkin juga ada reformis PKR yang lupa dengan sejarah lampau. Namun begitu, apa yang terjadi di Selangor dan Pulau Pinang ini wajar dijadikan pedoman buat kita semua. Pakatan Rakyat hanyalah haiwan politik yang gilakan kuasa, harta dan pangkat. Tiada seorang pun dari mereka yang sudi untuk berkhidmat melaikan kepada bangsa chauvinist yang tidak faham erti keharmonian di dalam negara majmuk yang mereka diami.

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 Mar 2014 11:41 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Video Terbaru @Youtube : Raja Bomoh VIP Dirakam Buat Upacara Doa Untuk Penemuan Mayat #MH370

Posted: 28 Mar 2014 09:34 AM PDT@Youtube : Raja BOMOH VIP Kecewa @anwaribrahim Lupa Jasa Beliau Jaga @DrWanAzizah dan Dedah Bukti Bergambar

Posted: 28 Mar 2014 07:33 AM PDT
Suara TV – Raja Bomoh, Datuk Mahaguru Ibrahim Mat Zin jelas kecewa dengan kenyataan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim yang mengkritiknya seolah-olah tidak pernah kenal dengannya.
Menurut pengamal perubatan tradisional itu, Anwar pernah memintanya agar menjaga Wan Azizah Ismail sekiranya berlaku sesuatu ke atas dirinya.

"Masa itu saya pernah jumpa di pejabat beliau (Anwar), beliau pernah berkata kepada saya. Datuk kalau terjadi apa-apa dalam penentangan saya ini… Datuk tolong jaga Isteri saya. Saya kata Insyallah.

"Sebab pada masa itu, parti Keadilan menang satu kerusi sahaja di Permatang Pauh. Jadi pada masa itu, Wan Azizah selalu kena buli dekat Parlimen. Jadi Pak Sheikh suruh saya jaga isteri dia. Datuk tolong tengok-tengok (kata Anwar).

"Jadi saya jagalah isteri dia kalau orang nak buat tak tentu (khianat). Macam mana dia boleh kata tak kenal?" jelas Raja Bomoh itu ketika ditemui baru-baru ini.
Anwar Ibrahim sebelum ini menghentam hebat Raja Bomoh itu dan menggelarnya sebagai Bomoh 1Malaysia.

Ahli parlimen Permatang Pauh itu turut menggesa agar siasatan segera dijalankan terhadap Ibrahim kerana melakukan ritual di terminal Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), bagi membantu menjejak kehilangan pesawat MH370.

"Saya nak tahu siapa yang suruh, siapa yang membayar mereka, siapa yang membenarkan? Apakah ini bomoh '1Malaysia'?" ujar beliau ketika membahaskan titah ucapan Diraja ketika Sidang Dewan Rakyat baru-baru ini.
Tidak cukup dengan itu, Anwar turut secara sinis mengatakan Ibrahim sebagai 'Bomoh bubu' dan baling kelapa ketika berceramah di Kajang.

Mengulas lanjut, Ibrahim turut mendakwa telah berkhidmat hampir 8 bulan untuk menjaga isteri Anwar itu tanpa mengambil sebarang bayaran.

"Jadi lebih kurang saya selalu bantu isteri dia lebih kurang 8 – 9 bulan. Sebab dia seorang perempuan dalam parti pembangkang. Takut orang tolak isteri dia kat lif atau takut orang buat tak tentu.
"Saya selalu bersembang dengan dia (Wan Azizah). Buktinya saya panggil orang ambil gambar dan menjaga (Azizah) seperti keluarga (untuk) tolong dia (Anwar).

"Saya tak terima apa-apa bayaran, saya ikhlas nak tolong. Tetapi lepas itu banyak tohmahan kepada saya, mengatakan Datuk orang Keadilan, mengata saya mengganggu isteri Pak Syeikh (Anwar). Saya panggil dia Pak Syeikh. Tapi tidak, kerana Allah saya menjaga (agar) jangan terjadi apa-apa.
Ibrahim turut menyifatkan Anwar sebagai 'kacang yang lupakan kulit' walaupun beliau sebelum ini ikhlas berbakti untuk Anwar atas dasar persahabatan.
 

oyabun

Posted: 28 Mar 2014 11:35 PM PDT

oyabun


#MH370 : Satelit Thailand kesan 300 objek?

Posted: 28 Mar 2014 11:15 AM PDT

IMEJ satelit Thailand yang dikeluarkan oleh Agensi Pembangunan Teknologi Angkasa dan Geo-Informatik mengesan kira-kira 300 objek terapung di selatan Lautan Hindi semalam dalam operasi pencarian MH370.

Satelit Thailand hari ini mengesan kira-kira 300 objek terapung di selatan Lautan Hindi dalam operasi pencarian pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu.

Pengarah Eksekutif Agensi Pembangunan Teknologi Angkasa dan Geo-Informatik, Anond Snidvongs berkata, objek tersebut yang dianggarkan berukuran antara dua hingga 18 meter bertaburan di kawasan kira-kira 2,700 kilometer (km) di barat daya Perth.

"Bagaimanapun, kami tidak berani mengesahkan objek yang dikesan itu merupakan serpihan pesawat MH370. Akan tetapi, pihak kami telah menyampaikan maklumat terbabit kepada kerajaan Malaysia," katanya.

Menurut Snidvongs, semua imej berkenaan telah diambil oleh satelit pemerhatian negaranya pada Isnin lalu, namun memerlukan beberapa hari untuk diproses.

Beliau berkata, objek tersebut dikesan kira-kira 200 km dari kawasan perairan yang mempunyai objek dipercayai MH370 hasil cerapan satelit Perancis, sebelum ini.

Thailand dikritik hebat berikutan kelewatan membuat pengumuman iaitu seminggu selepas insiden kehilangan kapal terbang itu bahawa radarnya telah mengenal pasti sebuah pesawat tidak dikenali beberapa minit sebelum MH370 menghantar maklumat lokasi terakhir.

Menurut Tentera Udara Thailand, pihaknya tidak melaporkan penemuan awal itu kerana menganggapnya bukan ancaman.

Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Isnin lalu mengumumkan pesawat berkenaan berakhir di tengah-tengah Lautan Hindi berhampiran barat Perth, Australia.

Pesawat MH370 yang membawa sebanyak 239 penumpang dan anak kapal hilang pada 8 Mac lalu ketika dalam penerbangan dari Kuala Lumpur menuju ke Beijing, China.

Operasi mencari bangkai pesawat MH370 dihentikan hari ini disebabkan keadaan cuaca buruk. - AFP

Penang Wasabi..

The Unspinners

Posted: 28 Mar 2014 11:08 PM PDT

The Unspinners


Ketika negara tangisi MH370, Musa Hitam ikut Anwar main dari belakang

Posted: 28 Mar 2014 08:30 PM PDT


Tun Musa Hitam membuat satu pendedahan terhadap peristiwa Memali di Kota Baru di atas pentas yang sama dengan Datuk Husam Musa.

Laporan MI tentang pendedahan Musa Hitam adalah berikut:

Friday, March 28, 2014

Selepas hampir 30 tahun, Musa Hitam dedah Dr Mahathir berada di KL ketika peristiwa Memali

Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang diberitakan sebelum ini.


Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa yang juga menteri keselamatan dalam negeri ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera.


Musa mendedahkan perkara ini dalam Diskusi Politik Malaysia: Dulu dan Sekarang anjuran Kerajaan Negeri Kelantan yang diadakan di Kota Bharu malam kelmarin.

Turut serta bersama beliau sebagai panel adalah naib presiden PAS Datuk Husam Musa dan moderatornya adalah Profesor Madya Datuk Dr Mohmamad Agus Yusof.

Musa ketika menjawab soalan Agus berkata, Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur ketika kejadian itu bahkan, "Dua tiga hari selepas kejadian itu pun dia berada di Kuala Lumpur."
 

Ia disambut oleh Agus dengan berkata "Oh my God," dengan nada terkejut ekoran pendedahan Musa itu kerana media melaporkan Dr Mahathir berada di China ketika kejadian itu berlaku.
 

"Ok, my God, our God," kata Musa vv kenyataan Agus sambil ketawa dengan pendedahan itu.
Dalam diskusi itu juga Musa berkata, "titik hitam dalam politik saya adalah Memali, saya cakap terus terang." Musa berkata, itulah juga yang dinyatakan beliau kepada kawan-kawanya dalam politik dan di mana-mana.

Menurut ensiklopedia bebas, Wikipedia, peristiwa Memali berlaku pada 19 November 1985. Insiden ini mengorbankan 14 orang dan berpuluh-puluh yang lain tercedera serta penahanan beratus-ratus orang.

Kesemua yang ditahan telah dibebaskan kecuali 36 orang.

Mereka ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Dalam pertempuran antara orang kampung dengan pihak polis, Ustaz Ibrahim Mahmud atau lebih dikenali dengan Ibrahim Libya terbunuh.

Polis memanggil operasi ini sebagai 'Operasi Angkara atau Operasi Hapus'.
 

"Ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri Malaysia berada di China," menurut Wikipedia, dan kini baru didedahkan sebaliknya oleh Musa apabila beliau berkata ketika itu Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur.

Peristiwa Memali berlaku apabila polis cuba menahan Ibrahim Libya di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana didakwa mengamalkan ajaran sesat.
 

Ibrahim pula tidak mahu menyerah diri kalau mahu ditahan di bawah ISA. Akibatnya polis merempuh perumahan Ibrahim Libya dan pengikutnya dengan kereta perisai dan mengakibatkan 14 terbunuh.

Musa dipersalahkan dengan peristiwa itu dan Dr Mahathir selaku perdana menteri terlepas kerana dia diberitakan berada di luar negara ketika itu, iaitu China.

Pendedahan Musa hari ini akan memberikan satu episod baru dalam peristiwa hitam ini.
 

PAS menyifatkan semua yang terbunuh sebagai mati syahid manakala Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim menziarahi kubur Allahyarham dan pengikutnya serta menyiramkan air mawar di atas pusara mereka. – The malaysian Insider 28 Mac, 2014.

Cerita ini memang sudah lama berlegar dikalangan mereka yang pro Team B di mana kononnya Tum Musa Hitam telah mengejar Dr Mahathir ke lapangan terbang hingga masuk kapalterbang.

Musa meminta arahan dari Dr Mahathir tapi dia hanya suruh Musa amil tindakan dan lepas tangan. Isunya kuasa ISA terletak pada tangan Menteri KDN dan bukan PM. Namun senario kejar masuk kapalterbang yang digambarkan tidak masuk akal dan ia juga hanya menunjukkan Musa cuba tidak ambil bertanggungjawab dan persalahkan orang lain.


Dikhabarkan dari sumber sahih bahawa seorang bekas ahli kabinet yang kini bertaraf Tun ada mengesahkan Tun Dr Mahathir sedang berada di luar negara ketika ianya berlaku. Masa insiden itu, Tun M berada d luar negara dan amat kecewa keputusan tidak rujuk kepada beliau sehingga ditegur oleh Sultan Kedah yang murka.

Malah Tun M sedih ia berlaku pada rakyat Kedah.

Ekoran kejadian ini, Tun tersebut memaklum ada satu arahan kabinet telah di keluarkan oleh Tun M supaya tiada satu keputusan boleh diambil oleh mana-mana pemangku sehingga terlebih dahulu dapat keputusan dari PM.

Apakah motif Musa untuk dedahkan hal sedemikian setelah 30 tahun? Siapa tidak tahu usaha Musa untuk persalahkan Tun Mahathir dan semulajadi Musa untuk sering bermain politik untuk tidak mahu bertanggungjawab?

Siapa tidak tahu sikap kuat berdendam Musa terhadap Dr Mahathir hingga mahu menghancurkan sebarang legasi Tun Mahathir ketika zaman pentadbiran Tun Abdullah badawi termasuk Proton dan MAS.

Adakah sesiapa yang boleh perakui Dr Mahathir melarikan diri dari tanggungjawab? Sumber kami sedia ke depan.

Dr Mahathir juga dipanggil diktator oleh Musa kerana semua keputusan perlu dirujuk kepadanya. Bukankah Tun M perlu berhati-hati apabila ada kaki tikam belakang seperti Musa?

Secara rancang atau tidak rancang, Anwar Ibrahim turut berada di Kota Baru dalam roadtour beliau ke merata Malaysia untukselamatkan belakangnya yang akan ke penjara kerana main belakang. Turut ada bersama adalah sekutu lama Musa Hitam, Tan Sri Kadir Sheikh Fadzir.Rombongan Reformasi Anwar berlagak begitu kasar dan biadap hingga tidak menghormati pihak berkuasa ketika berada di lapangan terbang Kota Baru.

Ini seolah satu usaha terancang untuk ambil peluang dari peristiwa MH370 untuk mengalih tumpuan politik ke tahap lebih negatif dna terus jatuhkan kerajaan secara revolusi.

Sanggupkah Batu Pahat bangun memberontak untuk Anwar Ibrahim main bontot?

Posted: 28 Mar 2014 05:09 PM PDT


BATU PAHAT 28 Mac – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berterusan memperlekeh badan kehakiman negara apabila mengaitkan institusi tersebut mendapat nasihat bomoh ketika menjatuhkan hukuman terhadap kes liwatnya.


[Bila dia kena, badan kehakiman tak betul. Masa dia menang pelbagai saman, badan kehakiman ok dan tak komplen buat roadshow?]

Ketika berucap dalam perhimpunan Reformasi 2.0 di Parit Raja, di sini malam tadi, Anwar berkata, keputusan Mahkamah Rayuan yang mendapati beliau bersalah di atas tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Saiful Bukhari Azlan dilakukan tanpa mengikut prinsip perlembagaan.


[Apa kena mengena perbuatan jenayah dengan perlembagaan ni?]

"Satu jam dia boleh buat keputusan, hakim kata saya dah baca dah, tiga kali saya tengok dia dok (sedang) baca (fail pendakwaan), baca apa tebal macam ini?


[Sebelum tu hakim sudah baca sebelum bicara melalui permohonan yang dibuat, afidavit yang diserah dan pelbagai dokumentasi. Orang suruh ke Universiti belajar jadi loyar, akauntan, doktor dan engineer untuk tingkatkan Melayu, tapi kamu belajar Pengajian Melayu dan bersyair gurindam untuk akhirnya jadi pembelot bangsanya.]

"Saya percaya hukum (hukuman) itu dia berdasarkan nasihat bomoh, macam mana tok bomoh tau kena lima tahun, bomoh kata saya tau..bila hakim tengok lima tahun, itu yang saya kena lima tahun penjara," katanya.

Anwar secara terbuka turut melabel ahli UMNO sebagai benak dan tidak faham apabila mereka menyatakan keputusan yang dibuat mahkamah terhadapnya itu adalah adil.

"Kemudian orang UMNO di parlimen boleh bangkit kata ini mahkamah adil..hotak engkau..UMNO memang benak, tak faham dan tak hormat keadilan, kamu ingat ini kes Anwar kamu boleh buat main-main," katanya.

Di pentas yang sama, beliau turut mendakwa kononnya barisan hakim yang mengendalikan kes liwat pertamanya dahulu sebagai tidak mempunyai pilihan dan mendapat arahan pihak tertentu .

"Percayalah, saya pernah berjumpa barisan hakim yang lama, yang berkata: Datuk saya tiada pilihan, masa itu dapat arahan, saya cuma nak selamatkan badan kehakiman kalau kami ikut selamatkan Anwar badan kehakiman akan hancur," dakwanya.


[Penipu reka cerita...]

Anwar juga pada masa sama memberi isyarat kepada pengikutnya untuk bangkit menentang kerajaan tanpa perlu menunggu Pilhan Raya Umum ke-14 (PRU -14).

"Apakah mesti kita tunggu sampai PRU akan datang? tidak perlu kerana kita punya langkah sekarang kalau ada 'signal' daripada pimpinan Pas, DAP dan PKR mesti kita bangkit kerana tidak ada negara yang boleh bawa perubahan tanpa kebangkitan rakyat," katanya.

[Bangkitlah untuk bbolhkan Anwar terus main bontot dan sejarahwan boleh panggil ianya Revolusi Membontot Anwar Ibrahim.]


Harapnya Batu Pahat di mana lahirnya pahlawan seperti Panglima Kiai Salleh janganlah rendahkan diri untuk berontak demi hak Anwar untuk main bontot 

Malu Kiai Salleh kalau dia masih hidup!!!

MH370: At a time of nation grief, Anwar and Kit Siang show no compassion

Posted: 28 Mar 2014 06:00 AM PDT


Anwar and Lim Kit Siang continued to sow hatred, lies and disunity

Lately, few public personalities including UMNO Kedah Menteri Besar, Dato Mukhriz and MAS former Chairman Tan Sri Aziz Abdul Rahman have come to the defense of PKR member Kapt Zaharie and his family.

Their common justification is that there is no such evidence to support such allegation. Wait for the black box.

That was the message that the government have been urging the public to do but opposition chose

The first person to made an issue of the MH370 was Datin Seri Dr Wan Azizah when she mocked Malaysia for using bomoh to find the missing MH370.

In actual fact, the bomoh is an illiterate publicity seeker that used to be employed by Anwar camp to help psyche the public that Pakatan Rakyat will win PRU13. During reformasi the same idiot bomoh appeared for a publicity stunt in one demonstration as a show of support.


Lim Kit Siang may have softened his stance and his blogsite may be carrying a unifying tone upon sensiing the public suport for Dato Hishamuddin.

Together with the shallow, cheap and provocative words of Nizar Jamauddin, Tian Chua, Khalid Samad, Ronnie Liu, and Teo Nie Cheng, Kit Siang was one of the first elder Pakatan leader to mock the government's search and rescue effort by raising the issue of our submarine:Our submarine is not tailored for SAR la stupid! Millitary and aviation equipment have specific role and capability. Know that before talking, commie!


Kit Siang also accused TUDM as sleeping on their job for not spotting MH370 late.

This led to Chinese newspaper using the TUDM radar issue to accused Najib as lying on the timing of the spotting of MH370 y military raadar.

Najib's statement never mention the time. How could he lie?


The fact to the matter TUDM radar is a millitary radar and their concern is only for military threat in which MH370 signature and pattern as a civil aviation does not register to be so. Civil aircraft are under the scope of the civil aviation radar in Kuala Terengganu.


After that Kit Siang pretended to be sympathetic by holding a candle light vigil by the Dataran Merdeka without much audience presence and visited families of passengers and crew.

Then he shot his mouth again:

 
Stupid ... if he wants a smoking gun, ask son Lim Guan ENg and his grandsons to dive into the Indian Ocean.

The reading by the British company Immarsat was sufficient to support the reality as said by Najib that there will be no survivor. Read Tunku HERE

The reality that must be accept is that it is not possible to survive the rough and wild Southern Indian Ocean. If the plane crashed somewhere, experienced aviationist and military people knows that no one can survive more than 5 days.

So search and rescue is technically not feasible and the mission is now to search the blackbox and the plane  (if possible).

For Lim Kit Siang to say the government misled means he is dishonest, misleading and irresponsibly stirring up the public.


This messenger of hate and disunity chaos should not try to play decent by posting in his blog about bringing us together in grief. 


As for Anwar, he has not soften up but now seeking Hishamuddin resignation for a radar purchase for Gong Kapas Kuala Terengganu in mid-1990s.

Who was the Minister of Finance that approved that purchase? Sleeping on the job and only now conveniently making exposures

The Malay Studies graduate (if he ever graduated) without the competency to understand technicality may like to highlight to us issue with the Gong Kapas radar where the Sukhoi squadron is based in.

Who told him it does not work? 

The disgraced former Brig Jeneral Hady Khattab who was stripped of his title for stealing and selling the F5E engine? That gives him lots of credibility, does it?

Anyway read this email on Anwar:

Anwar's over simplistic and tunnel-visioned view that 'the Malaysian radar system should have been able to detect the missing aircraft' is definitely laughable as he based his knowledge on the Marconi radar system purchased during his tenure as DPM (1993-1998). 

In case he has forgotten, 18 years have passed and technology has improved so much that electronic warfare technology and stealth technology has made incredible inroads. 

If Anwar's premise were correct, neighbouring countries would have been able to detect the aircraft and to inform us as well. As it stands, aviation experts are still trying to understand how MH370 slipped through the cracks.

One must remember and question the close ties Anwar has with international organisations. Does he have the credibility to speak on MH370 when he and his wife have given opposing views of his relationship with Capt Zaharie? 

Wan Azizah said he does not know Capt Zaharie whilst The Daily Mail said, "After previously denying he recognised the pilot's name, opposition leader Anwar Ibrahim admitted that Malaysia Airlines MH370 Captain Zaharie Ahmad Shah is related to his son-in-law."
 
Interestingly, while Anwar boasts about CNN, a UK press and the Chinese press interviewing him, he does not dare to refer to this revelation. Selective memory at work? 

In fact, he was up in arms and asking who had leaked that information to The Daily Mail. Unfortunately, many Anwaristas are so blinded that they are robbed of their reasoning abilities and accept wholesale anything and everything endorsed by Anwar and his ilk.

Why is Anwar so close to the West? Who funds PKR?.....

Read in full in FMT here


Somebody should ask CNN as to why Anwar was given an intervew when he has no knowledge, authority and capability on the subject? Why was CNN so sympathetic of Kapt Zaharie when all British newspapers are suspecting that he committed suicide?

Protecting someone or some group?
 
For PM aspiring but prison bound Anwar, he could learn a lesson or two on radar by reading former RMAF Captain now blogger HERE and HERE. to understand as to not open his asshole before undertanding what is going on.


For better or for worse due to the unprecedented tragedy, Hishamuddin has done a good job to send the message that "Malaysia will do all that is neccessary for the families of the passengers and crew of MH370". Read Malaysia Today HERE.

He looks sincere and compassionate unlike the politically opportunistic Anwar Ibrahim. He gloat as though he can do a better job under the present crisis but frankly he will not.

No doubt he has the experience of withstanding pressure but it was only political. In politics, he can be deceitful and dishonest, but not in tragedy and crisis of such magnitude.

When he was in government, he failed whenever there was any problems cropping up. His idea of handling the media was by applying political pressure on the media from asking the difficult questions as he does now. 


Isyarat dari Blackbox hanya 9 hari lagi ... Satelit Thai jumpa 300 serpihan

Posted: 28 Mar 2014 02:30 AM PDT


Banyak sekali harapan dan urusan seterusnya terletak pada mencari Blackbox dan bangkai MH370. Masaalah utama untun mencari Blackbox adalah untuk mengenalpasti di mana Blackbox itu berada. Baca laporan FT, UK berikut:

The huge challenge facing efforts to locate the wreckage of Malaysia Airlines Flight MH370 is not just about the conditions in some of the planet's most inhospitable oceans. It is about narrowing down the area of the search, which at present encompasses 469,407 sq nautical miles of ocean, or almost 622,000 sq miles or 1.6m sq km – an area just slightly smaller than Alaska.

"We're not searching for a needle in a haystack. We're still trying to define where the haystack is," Mark Binskin, vice-chief of the Australian Defence Forces, told reporters at Pearce, the air force base near Perth that is the base for the international aircrews and their aircraft.

Tambah lagi:
... investigators need to find the passenger jet's two flight recorders, which are assumed to be lying at depths of up to 4,000m on the seabed below the search area that is 2,500km southwest of Perth.
They are both fitted with transponders, which typically have a battery life of 30 days, but the crucial technology needed to find them will not arrive in the search area until April 5, which is 28 days after the aircraft is thought to have crashed.

On top of that, the specialist US Navy equipment – one of just two such systems in the world – can only cover a small area of ocean in a day.

Baca sepenuh di http://www.ft.com/cms/s/0/7deca8d2-b43f-11e3-bac4-00144feabdc0.html#ixzz2xD9AaMEy


Peralatan untuk mencari Blackbox yang diguna adalah Towed Pinger Locator 25 (TPL-25) dari US Navy baru saja tiba ke Perth dua hari lepas.

Begitu banyak harapan diletakkan pada Blackbox tapi akhbar The Telegraph dari Britain melaporkan maklumat penting mungkin hilang dari Blackbox tersebut:

A further difficulty for the crash investigators is that the crucial moment for understanding the unusual flight revolves around the period during which its communications systems were disabled and it took a sharp turn westward before flying silently for about seven hours. This occurred during the first hour of the flight, but the black box records cockpit communication on a two hour loop and deletes all but the final two hours.

Though the flight data will have survived, Mr Barry said, "the bit we are interested in – where they lost contact with air traffic control – would have been overridden unless power to the recorder was lost."

Baca laporan sepenuh Telegraph SINI

Masa agak kesuntukan dan tinggal 9 hari. Jika ping sudah tidak keluar dari kapalterbang, perlu lihat cara lain. Memetik Sg Rapat Online SINI, cara lain adaah:

Pakar Ukur Hidrografi dan Pemetaan Dasar Laut, Fakulti Geoinformasi dan Harta Tanah, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Prof Dr Mohd Razali Mahmud berkata, Bluefin dan TPL-25 boleh membantu dalam usaha mengesan kotak hitam terbabit.

"Bagaimanapun, jangka hayat bateri kotak hitam pesawat penerbangan MH370 hanya mampu bertahan sehingga 30 hari dan selepas tempoh itu, Bluefin dan TPL-25 tidak mampu membantu mengesan kotak hitam," katanya.

Menurutnya, hanya 'multi beam locator' boleh digunakan untuk mengesan kotak hitam selepas tempoh itu tamat.

Sementara itu satelit kepunyaan Thai menjumpai 300 debri:


Dapat duit, cina PRC tak ngamuk, maki dan nangis?

Posted: 28 Mar 2014 12:37 AM PDT


SEPATUTNYA itulah yang berlaku hari ini di China .... kan ? 

Selepas bersemangat berdemo dan merusuh untuk melepaskan perasaan tidak puashati dan amarah terhadap apa yang didakwa sebagai penipuan oleh kerajaan Malaysia, konon kerajaan Malaysia tidak telus, sorok bukti bla bla bla ke tahap menuduh kerajaan Malaysia sebagai pembunuh penumpang2 pesawat MH370 ....TAPI bila syarikat insurans China Life menawarkan gantirugi kepada 32 pelanggan yang keseluruhannya berjumlah RM4.8juta, takde pulak suara2 protes kedengaran .....

Maksud saya, untuk syarikat insurans itu mula membayar pampasan menunjukkan yang ia telah menerima pendirian kerajaan Malaysia bahawasanya penerbangan MH370 berakhir di selatan Lautan Hindi, atau dengan katalain, syarikat insurans itu akur dan terima hakikat bahawa penumpang2 yang dilindunginya sudah dianggap mati ( betulkan persepsi saya ini jika ianya salah ).

Jadi pampasan pun diproses dan gantirugi dibayar ...... 

ADA SESIAPA YANG TOLAK (?) atas dasar tidak mahu terima pendirian kerajaan Malaysia ( yang turut dipegang oleh syarikat insurans berkenaan ) ?

Ada sesiapa yang protes dan berdemo depan pejabat syarikat insurans kerana membantah pengiktirafan syarikat insurans atas pendirian Malaysia ?

Ada sesiapa yang tolak kerana mahu tunggu bukti fizikal ditemui terlebih dahulu sebelum sebarang pendirian akan nasib penumpang dibuat ?


Bab pampasan ...... semua terima dengan senyap. Din Turtle

DAHlah .... cina PRC yang berkelakuan dan perangai tidak sopan dan tidak bertamaddun hanya beberapa kerat dan sedihnya ia dari kalangan yang educated.

Selain dari itu, lebih ramai yang hanya sedih dan merintih di sudut keseorangan. Kita sama sama bersedih dengan mereka.


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 Mar 2014 11:08 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


#MH370 BOLEH DITEMUI 24 JAM JIKA SAYA ORANG CINA DILANTIK KOMANDER ANGKATAN TENTERA

Posted: 28 Mar 2014 04:10 PM PDT


Lim Lip Eng @ Lim Lem Peng membuat kenyataan angkuh dengan mendakwa isu kehilangan pesawat MH370 boleh diselesaikan dengan cara mudah jika seorang pemimpin DAP dilantik sebagai komander dalam angkatan tentera udara atau laut.

"Sebenarnya hal ini amat mudah. Jadikan sahaja seorang pemimpin DAP untuk menjadi komander tentera udara atau tentera laut, maka kita akan menemui MH370," kata Lim awal hari ini.

Belantan

Posted: 28 Mar 2014 11:01 PM PDT

Belantan


DIKECAM PASAL #MH370, 14 RIBU RESPON KENYATAAN BALAS SHILA AMZAH?

Posted: 28 Mar 2014 10:21 AM PDT


Kasihan juga dengan nasib yang menimpa penyanyi dan komposer muda, Shila Amzah yang semakin hari semakin menunjukkan taring dalam persembahannya.

Disebabkan kemarahan China ke atas Malaysia berikutan rasa tidak puas hati mereka terhadap kenyataan yang dibuat pihak kerajaan bahawa pesawat itu telah terhempas di lautan Hindi selepas berhari-hari operasi mencari dan menyelamat dilakukan, tempiasnya turut terkena pada Shila Amzah yang kini masih berjuang dalam program realiti, I Am A Singer terbitan Hunan TV di China.

Begitu juga dengan beberapa penyanyi Malaysia yang terkenal di sana khususnya Fish Leong dan Gray Chaw. Pelbagai kata nista yang telah dilemparkan terhadap anak seni kelahiran tempatan ini termasuklah gelaran pembunuh.

Prihatin dengan sentimen segelintir masyarakat China yang sedang marah kerana beranggapan Malaysia sengaja menyembunyikan fakta sebenar tentang tragedi yang menimpa #MH370 serta tidak percaya bahawa bahawa pesawat itu telah terhempas di lautan Hindi, Sheila Amzah telah menaikkan posting di laman Isntagram peribadinya yang berbunyi: ""MH370 is not my fault...I'm very sorry, please."

Kenyataan balas Shila Amzah berhubung isu kecaman segelintir masyarakat China ini nampaknya telah mendapat respon 14 ribu peminatnya yang rata-rata adalah daripada negara China sendiri.

Kebanyakan mereka meminta Shila Amzah supaya bertenang dan jangan risau kerana tidak semua masyarakat China yang mengecamnya. Malah, mereka juga memberitahu bahawa mereka memahami apa yang berlaku itu adalah satu tragedi dan ianya bukan salah Shila sama sekali.

Bukan setakat itu saja, mereka juga memberitahu bahawa mereka akan sentiasa menyokong Shila dan berharap Shila tidak akan patah semangat (bukan patah seribu ya) untuk terus melebarkan bakat dan kerjaya seninya di negara republik tersebut.

Suara Politik
Belantan

Ustaz Moden's Weblog

Posted: 28 Mar 2014 11:01 PM PDT

Ustaz Moden's Weblog


‘Fatwa Syirik’ : @UstAzharidrus Nasihat Jangan Mudah Tuduh Syirik Upacara Raja Bomoh

Posted: 28 Mar 2014 10:40 PM PDT

Check out this video on YouTube:

http://youtu.be/5y2tec15DHM


ANGIN PERUBAHAN

Posted: 28 Mar 2014 09:15 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Dulu Sokong DAP, Kini Kampung Sendiri Diroboh DAP

Posted: 28 Mar 2014 07:55 PM PDT

Gambar yang di bulatkan itu adalah wajah Penghulu Kampung dibawah Kerajaan DAP Pulau Pinang. Beliau merupakan penyokong tegar PKR.

Satu ketika bukan main gembira lagi mendapat gelanggang badminton dari DAP, sekarang kampungnya sendiri kena roboh.

Inilah permainan licik DAP, penggal pertama mereka mengumpan undi dan sokongan dengan memberi itu dan ini. Rupa rupanya bila undi yang mereka mahu sudah mereka dapat lebih teruk daripada itu pembalasan yang diterima pengundi.

Entah mengapa pengundi Melayu masih lagi khayal dengan "candu" yang DAP sedang berikan. DAP sebenarnya mahu tanah. Itulah aset paling berharga orang Melayu. Tapak tempat tinggal orang Melayu.

Jika tiada tanah, mana orang Melayu hendak pergi? Lihat model yang sama yang sudah abang kepada DAP lakukan di sebuah negara. Itu pun masih lagi tidak serik sokong DAP?

Bukti Tun Mahathir Berada Di China Ketika Memali

Posted: 28 Mar 2014 04:11 PM PDT

Benarkah dakwaan Tun Musa Hitam bahawa Tun Mahathir berada di Malaysia pada waktu tersebut? Mengikut fakta di atas, Tun Mahathir telah memberikan ucapan di Qing Hua Universiti Beijing pada 22 November 1985.

Malah dalam buku "Five Principle Of Chinese Policies" memang membuktikan Tun Mahathir berada di China pada 20-28 November 1985. Selain itu kertas putih tentang Memali dibentang dan ditandatangani oleh Tun Musa sendiri.

Sewaktu pembentangan di parlimen tiada langsung bantahan dari PAS. Apa motif sekarang baru Tun Musa hendak memberikan cerita baru tentang Memali? Bukti yang ada jelas menunjukkan di mana Tun Mahathir berada. 

Lagu Pulang Pesawatku #MH370 Ini Sedang Viral Di Youtube

Posted: 28 Mar 2014 09:30 AM PDT


Video Kekejaman DAP Meroboh Kedai Milik Orang Melayu Di Pulau Pinang

Posted: 28 Mar 2014 07:00 AM PDT


Press Conference : Australian Authorities On Missing Plance #MH370

Posted: 28 Mar 2014 06:00 AM PDT


Dato Seri Jamil Khir Seru Solat Hajat & Majlis Bacaan Yassin Diteruskan #MH370

Posted: 28 Mar 2014 05:30 AM PDT


Video Bagaimana Data Satelit Inmarsat Kesan Pesawat MH370

Posted: 28 Mar 2014 03:00 AM PDT


Satelit Jepun Kesan 10 Objek Terapung Di Lautan Hindi #MH370

Posted: 28 Mar 2014 02:30 AM PDT


Azhar Idrus Pertahankan Raja Bomoh Buat Ritual Mencari #MH370

Posted: 28 Mar 2014 01:23 AM PDT


GERAKAN ANTI PKR

Posted: 28 Mar 2014 09:12 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


SIGNAL 'BENG' MAKIN JELAS . INDIKASI UNTUK ADENAN SATEM.

Posted: 28 Mar 2014 04:38 AM PDT

JURI RAKYAT

Posted: 28 Mar 2014 07:19 PM PDT

JURI RAKYAT


10 Kapal Terbesar di Dunia

Posted: 28 Mar 2014 04:39 AM PDT

Bagi para pelaku bisnis export/import, keberadaan kapal - kapal besar sangat berarti. Setiap hari kapal - kapal tersebut hilir mudik mengangkut kotak - kotak container dari satu negara ke negara lain. Beberapa kapal - kapal besar tersebut termasuk ke dalam kategori 10 kapal terbesar di dunia. Kapal - kapal terbesar di dunia tersebut memiliki tonase yang sangat besar sehingga tidak semua pelabuhan bisa disinggahi.

 

Berikut ini adalah daftar 10 kapal terbesar di dunia:

 

1. SEAWISE GIANT

Panjang dari kapal ini mencapai 1.504 feet serta memiliki berat mati sebesar 564.700 ton

 


 

 

2. PIERRE GUILLAUMAT (SUPERTANKER)

Panjang dari kapal ini mencapai 1.360 feet serta memiliki berat mati sebesar 555.000 ton

 


 

 

 

3. BATILLUS

Panjang dari kapal ini mencapai 1.359 feet serta memiliki berat mati sebesar 554.000 ton

 


 

 

 

4. PRAIRIAL (SUPERTANKER)

Panjang dari kapal ini mencapai 1.359 feet serta memiliki berat mati sebesar 555.000 ton

 


 

 

 

5. ESSO ATLANTIC

Panjang dari kapal ini mencapai 1.334 feet serta memiliki berat mati sebesar 516.000 ton

 


 

 

 

6. EMMA MAERSK

Panjang dari kapal ini mencapai 1.305 feet serta memiliki berat mati sebesar 159.000 ton

 


 

 

 

7. TI CLASS SUPERTANKER

Panjang dari kapal ini mencapai 1.246 feet serta memiliki berat mati sebesar 440.000 ton

 


 

 

 

8. GLOBATIK TOKYO

Panjang dari kapal ini mencapai 1.243 feet serta memiliki berat mati sebesar 484.000 ton

 


 

 

 

9. JARMADA CLASS

Panjang dari kapal ini mencapai 1.225 feet serta memiliki berat mati sebesar 380.000 ton

 


 

 

 

10. MS VALE BRASIL

Panjang dari kapal ini mencapai 1.188 feet serta memiliki berat mati sebesar 199.000 ton

 

 


BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 28 Mar 2014 03:21 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Dera Sweden: Pasangan Malaysia, Azizul dan Shalwati dipenjara

Posted: 28 Mar 2014 08:06 AM PDT

KUALA LUMPUR - Mahkamah Daerah Solna di Stockholm menjatuhkan hukuman penjara 10 bulan ke atas Pegawai Tourism Malaysia di Sweden Azizul Raheem dan 14 bulan terhadap isterinya, Shalwati Norshal kerana mendera anak-anak mereka pada Disember tahun lepas.

Pengerusi Sukarelawan Peguam Untuk Semua (Sukaguam) Datuk Khairul Anwarm Rahmat, ketika dihubungi hari ini, mengesahkan perkara itu.

Katanya, beliau dimaklumkan perkara itu oleh wakil Sukaguam yang hadir di mahkamah ketika prosiding jatuh hukum terhadap pasangan berkenaan pada kira-kira 6 petang (waktu di Stockholm 11 pagi).

Khairul berkata pasangan itu berdepan hukuman penjara minimum enam bulan dan maksimum enam tahun dan berdasarkan perkembangan terkini, mereka dijangka bebas hujung tahun ini.

Kedua-duanya ditahan reman sejak 18 Disember lepas.

Beliau berkata Sukaguam akan menasihati anggota keluarga serta kerajaan Malaysia untuk mengemukakan rayuan.

Khairul berkata di bawah undang-undang Sweden, Azizul dan Shalwati mempunyai tempoh tiga minggu untuk memfailkan rayuan.

Shalwati dan Azizul didakwa mengasari dan mencabuli integriti anak-anak mereka dengan memukul serta mendera kanak-kanak terbabit di kediaman pasangan itu di Spånga antara 15 September 2010 dan 17 Disember 2013.

Shalwati, seorang guru yang sedang bercuti tanpa gaji, dan suaminya ditahan reman selepas memukul tangan seorang anak mereka kerana tidak bersolat.

Keempat-empat anak pasangan itu, Aishah, 14, Ammar, 12, Adam, 11 dan Arif, 7, yang sebelum ini ditempatkan di bawah jagaan keluarga angkat bukan beragama Islam di Sweden kerana kes itu, telah diserahkan kepada Kedutaan Malaysia di Stockholm pada 30 Januari lepas.

Kesemua anak pasangan itu pulang ke Malaysia pada 31 Jan lepas dan kini dijaga oleh bapa dan emak saudara mereka di Kelantan.

Sementara itu, mengikut kenyataan akhbar yang dimuat naik ke laman sesawang Mahkamah Daerah, Hakim Mattias Moller dipetik sebagai berkata Shalwati didapati bersalah mencabuli integriti anak perempuan dan anak lelaki sulungnya selain mendera dua lagi adik lelaki mereka.

Azizul pula didapati bersalah mencabuli integriti anak lelaki sulungnya dan mendera anak perempuan serta anak lelaki kedua.

Bagaimanapun, dia dibebaskan daripada sebarang pertuduhan berkaitan anak bongsunya.

Pasangan itu juga diarah membayar ganti rugi kepada anak-anak mereka berdasarkan sabitan mahkamah.

Menurut kenyataan itu lagi, Moller berkata keganasan yang dilakukan pasangan itu secara relatif adalah kecil namun pertuduhan terhadap mereka membaitkan perlakuan keganasan yang sistematik dan berulang.

"Kebanyakan keganasan itu dilakukan dengan tangan namun sebatang rotan dan penyangkut baju turut digunakan," katanya.

Mahkamah itu turut memutuskan bahawa keterangan anak-anak pasangan itu boleh dipercayai dan tiada bukti yang menunjukkan mereka ingin mendatangkan mudarat kepada ibu bapa mereka dengan mereka maklumat tidak benar serta menyerahkannya kepada polis.

Moller juga berkata meskipun tiada sokongan dalam bentuk pemerhatian perubatan, butiran yang diberikan kanak-kanak berkenaan disahkan oleh keterangan saksi pendakwaan berdasarkan apa yang diberitahu anak-anak pasangan itu kepada mereka. - Bernama

#MH370: Tentera New Zealand akhirnya temui objek terapung

Posted: 28 Mar 2014 07:06 AM PDT

SYDNEY : Sebuah pesawat Tentera Udara Diraja New Zealand berjaya menemui objek terapung di kawasan pencarian serpihan pesawat Malaysia Airlines MH370 yang baru di Lautan Hindi.

Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA) berkata, ia sedang menunggu imej daripada pesawat Orion itu yang dalam perjalanan pulang ke pangkalan.

Penemuan ini hanya boleh disahkan oleh kapal yang dijangka tiba di kawasan berkenaan esok, kata AMSA di laman Twitternya.

Kawasan pencarian MH370 berubah hari ini kepada 1,100 kilometer ke arah timur laut selepas pihak berkuasa Australia menerima maklumat radar terbaru dari Malaysia.

Zon pencarian terbaru yang terletak 1,850 kilometer di barat Perth dikenal pasti selepas analisis maklumat radar terbaru daripada pakar Boeing yang menyertai pasukan penyiasat antarabangsa di Kuala Lumpur.

Sebanyak sepuluh pesawat dari Australia, China, Jepun, New Zealand, Korea Selatan dan Amerika Syarikat terbabit dalam operasi mencari dan menyelamat di kawasan baru itu hari ini. - Agensi

'Pelakon itu hamilkan saya'

Posted: 28 Mar 2014 06:31 AM PDT

Ipoh: Demi cinta, seorang pelakon dan ahli perniagaan di sini sanggup berbuat apa saja bagi memenuhi kemahuan teman lelakinya termasuk membenarkan dirinya ditiduri.

Namun selepas terlanjur dan kandungannya kini berusia enam bulan, lain pula jadinya apabila lelaki berkenaan bukan saja tidak mengaku zuriatnya, malah mengugut membelasah kekasihnya dengan mengupah samseng.

Mangsa yang mahu dikenali sebagai Shelin, 29, turut dituduh perempuan jalang dan pengedar dadah oleh lelaki berkenaan.

Menurutnya, lelaki yang bekerja di sebuah agensi kerajaan di Kulim, Kedah itu pernah berjanji mengahwininya sebelum bertindak melarikan diri selepas mengetahui mengenai kandungannya itu.

SHELIN menunjukkan laporan polis yang dibuatnya.

"Yang menjadi persoalan kini dia sudah bertunang dan mendaftar perkahwinan dengan seorang perempuan lain dan akan melangsungkan majlis perkahwinan pada April ini.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

#MH370: MP DAP tarik balik kenyataan kurang ajar

Posted: 28 Mar 2014 06:07 AM PDT

Beberapa jam selepas mendakwa Pakatan Rakyat mampu mencari kehilangan pesawat MH370 sekiranya mempunyai sumber, MP Segambut Lim Lip Eng menarik balik kenyataan beliau itu.

"Saya mahu menarik balik kenyataan saya (iaitu): 'Ia cukup senang. Jadikan seorang pemimpin DAP sebagai komander tentera udara atau laut, kemudian kami akan mencari MH370'," kata Lim.

"Harap dapat menerima kekesalan saya yang mendalam kerana membuat komen tersebut."

Lim dipetik sebagai berkata demikian oleh Malaymail Online ketika sidang media pagi ini.

Ketika dihubungi, Lim berkata beliau membuat kenyataan itu atas kapasiti peribadi dan ia tiada kena mengena dengan partinya.

"Saya mengulas soalan yang ditanya tetapi saya menarik balik keseluruhannya dan kesal dengan perkara itu," katanya.

Telanjang selepas kantoi

Posted: 28 Mar 2014 03:57 AM PDT

SELAYANG - Seorang lelaki bertindak di luar jangkaan apabila tiba-tiba menanggalkan pakaiannya dan berbogel selepas kantoi cuba pecah kenderaan di Selayang Baru, kelmarin.

Difahamkan dalam kejadian jam 8 malam itu, suspek pada mulanya cuba masuk ke dalam sebuah kereta yang tidak berkunci untuk mencuri radio.

Menurut sumber, tindakan suspek berusia lewat 20-an itu bagaimanapun disedari orang awam dan juga pemilik kenderaan yang berada berhampiran kawasan tersebut.

"Pemilik meninggalkan keretanya sekejap untuk ke kedai, dan apabila kembali, dia terlihat kelibat seseorang dalam kenderaannya.

"Selepas dikepung orang awam, suspek secara tiba-tiba menanggalkan pakaian dan hanya memakai semula selepas seorang kenalannya menyuruhnya berbuat demikian," beritahu sumber kepada Sinar Harian, semalam.

Kata sumber itu lagi, suspek kemudian diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis daerah Gombak, Asisten Komisioner Ali Ahmad mengesahkan kejadian dan kes disiasat di bawah Seksyen 511 kanun keseksaan kerana cuba melakukan jenayah.

Mencari Damai Abadi

Posted: 28 Mar 2014 03:08 PM PDT

Mencari Damai Abadi


9 Tahun

Posted: 28 Mar 2014 09:22 AM PDT

Bismillah..

Alhamdulillah. sudah 9 tahun blog ini. Tak pasti berapa lama boleh bertahan. Dengan pelbagai komitmen hari ini, banyak perkara terpaksa dikorbankan. Blog ini sudahh 9 tahun.. tapi bukan hari ini. Tapi 27hb hari tu..

semoga mampu bertahan

THE FLYING KICK

Posted: 28 Mar 2014 01:40 PM PDT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan