Khamis, 23 Januari 2014

BLOG - BLOG PARTI PAS

BLOG - BLOG PARTI PAS


PAS Negeri Sembilan

Posted: 22 Jan 2014 09:08 PM PST

PAS Negeri Sembilan


Kes pecah rumah makin menjadi di Senawang

Posted: 22 Jan 2014 07:04 PM PST


23 Januari 2014

Demikian luahan penduduk di D'Latania, Taman Bandar Senawang yang resah memikirkan masalah kes pecah rumah yang didakwa mereka semakin menjadi-jadi di kawasan perumahan itu sejak tahun lalu.

Difahamkan, dalam tempoh enam bulan lalu, sebanyak 15 buah rumah di situ menjadi mangsa penjenayah walaupun perkhidmatan pengawal keselamatan disediakan.

Penduduk, Mohd Faizul Abdan, 30, berkata, dia kini trauma setiap kali mengenangkan dua kejadian rumahnya dipecah masuk tahun lalu.

"Kali pertama rumah saya dipecah masuk pada Jun tahun lalu dan enam bulan kemudian sekali lagi rumah saya menjadi sasaran menyebabkan saya mengalami rugi hampir RM10,000.

Bagi Norhayati Mohd Nasir, 38, turut mengalami nasib sama apabila rumahnya pernah dipecah masuk ketika dia pergi bekerja.

"Dalam kejadian bulan enam tahun lalu, saya rugi sekitar RM14,000 apabila televisyen LCD, telefon bimbit, kamera dan wang tunai dilarikan.

"Saya difahamkan pada hari sama sebanyak empat rumah di situ menjadi sasaran penjenayah,"katanya.

Rembau Hari Ini

Posted: 22 Jan 2014 07:15 PM PST

Rembau Hari Ini


Tanya arah jalan sebelum ragut

Posted: 22 Jan 2014 07:06 PM PST


23 Januari 2014

REMBAU – "Saya mula berasa tidak sedap hati dan mengundur tiga langkah ke belakang apabila seorang lelaki bertopi keledar bertanyakan arah kolam air panas," luah mangsa ragut, Rohhana Ibrahim, 46, ketika ditemui di kediamannya di Kampung Sungai Layang, dekat sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira 10.25 pagi kelmarin, mangsa ingin menyiram pokok bunga sebelum didatangi seorang lelaki bertanyakan arah jalan, sementara seorang lagi rakannya menunggu di pintu pagar.

Menurutnya, lelaki itu dengan pantas memegang lehernya dan terus merentap rantai emasnya sehingga berlaku pergelutan selepas dia mula mengesyaki sesuatu.

PARTI ISLAM SEMALAYSIA KAWASAN BUKIT KATIL

Posted: 22 Jan 2014 07:03 PM PST

PARTI ISLAM SEMALAYSIA KAWASAN BUKIT KATIL


MADRASAH AR RAHMAH TERUS BERKEMBANG MAJU

Posted: 22 Jan 2014 05:15 PM PST

.
Majlis Pecah Tanah bagi pembinaan Sekolah Rendah Islam Al Rahmah, Solok Gaong, Bukit Lintang Melaka. Di sempurnakan oleh Dato' Dr Hj Haron Din, Penaung Madrasah yang juga Timbalan Mursyidul Am PAS semalam. Intitusi telah puluhan tahun beroperasi berjaya menghasil para ilmuan agama yang menamatkan pengajian mereka di Universiti dalam dan luar negara. Pengajian bermula dari peringkat tadikan iaitu PASTI sehinggalah ke Tingkatan 5. Menawarkan kedua-dua aliran pengajian iaitu akademik biasa dan agama. Pengajian Aliran Sains Tingkatan 4 dan 5 telah juga dimulakan tahun 2013. Bangunan yang akan didirikan ini ialah bangunan baru sekolah rendahnya. Bangunan sekarang sudah tidak mampu untuk menampung pertambahan pelajar yang semakin bertambah setiap tahun Turut hadir pada majlis yang penuh bersejarah tersebut ialah Hj Md Diah Abdul, Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah; Adun Bukit Baru, Dr Khalid Kassim, Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Melaka yang juga Mudir Sekolah Menengah Ar Rahmah, Ustaz Mohd Khairi Abdul Aziz, Mudir Sekolah Rendah Ar Rahmah.

Dewan Pemuda PAS Petaling Jaya Utara

Posted: 22 Jan 2014 03:40 PM PST

Dewan Pemuda PAS Petaling Jaya Utara


Good Morning Hong Leong Connect Customer

Posted: 21 Jan 2014 05:05 PM PST

Dear Valued Customer,

Your account has been mandated for update.

For your security, please validate your account.

CLICK HERE TO VALIDATE

 

P.S. TAC will be required during update.

Thank you for using Hong Leong Internet Banking Services!

Hong Leong Bank Berhad reserved.
CSL-Disclaimer: This email transmission, and any documents, files or previous e-mail messages attached to it, may contain confidential, privileged and/or proprietary information for the sole use of the intended recipient(s). If you are not an intended recipient or a person responsible for delivering it to an intended recipient, any disclosure, copying, distribution or use of any of the information contained in or attached to this transmission is strictly prohibited. If you have received this transmission in error, please: (1) immediately notify me by reply e-mail; and (2) destroy the original (and any copies of) this transmission and its attachments without reading or saving in any manner.

Dewan Pemuda PAS Bagan Datoh

Posted: 22 Jan 2014 07:14 AM PST

Dewan Pemuda PAS Bagan Datoh


PAS PERAK : GADINGAN BAHARU DAN LAMA BENTUK SURVIVAL PAS PERAK.

Posted: 21 Jan 2014 08:11 PM PST

MAHFUZ OMAR : AYUH MP BN UNDI TIDAK PERCAYA KEPADA NAJIB!

Posted: 21 Jan 2014 07:35 PM PST

WAHAI MAHATHIR..SAYANGNYA SEMUA SUDAH TERLAMBAT !

Posted: 21 Jan 2014 07:59 AM PST

Tiada ulasan:

Catat Ulasan