Selasa, 19 November 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


Puteri Bahagian Segambut

Posted: 18 Nov 2013 11:08 PM PST

Puteri Bahagian Segambut


Wan Azizah disaman Felda?

Posted: 18 Nov 2013 10:42 PM PST

Mahkamah Tinggi menetapkan dua hari mulai 29 Jan tahun depan bagi mendengar saman fitnah RM200 juta yang difailkan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) terhadap Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan tiga yang lain berhubung satu artikel berkaitan dengan Felda.

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Wira Kamaludin Md Said menetapkan tarikh itu selepas bertemu kedua-dua pihak selepas kes itu dipanggil untuk pengurusan kes.

Peguam Wan Azizah dan tiga defendan yang lain, Cheng Mai yang mewakili Felda memberitahu media, kedua-dua pihak telah memfailkan kenyataan saksi bagi perbicaraan itu.

Pada 16 Ogos lepas Felda dan syarikat pelaburannya, Felda Global Ventures Holdings Sdn Bhd, memfail saman terhadap Dr. Wan Azizah, Dr Syed Husin Ali yang ketika itu naib presiden PKR, editor Suara Keadilan Dzulkarnain Taib, dan Rusnizam Mahat, yang menulis artikel itu atas dakwaan menyiarkan dua artikel yang memfitnah Felda dalam Suara Keadilan.

Felda mendakwa artikel yang disiarkan pada 22 dan 29 Jun bertajuk 'Kontroversi' dan 'Bina Bangunan RM662 juta Hanya Libatkan Tiga Individu' menjejaskan imej mereka.

Ia mendakwa penerbitan artikel-artikel itu boleh menjejaskan dan defendan sengaja menyiarkannya untuk merosakkan kepercayaan dan keyakinan peneroka-peneroka Felda terhadap agensi itu. - BERNAMA

Sent from my Samsung Galaxy Tab10.1

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS

Posted: 18 Nov 2013 11:32 AM PST

PUTERI UMNO BAHAGIAN CHERAS


Majlis Kenduri Doa Selamat

Posted: 17 Nov 2013 11:24 PM PST

Pergerakan Puteri UMNO bahagian Cheras telah mengadakan ,Majlis Kenduri Doa Selamat pada 15 November 2013 (Jumaat) bersamaan 11 muharam 1435H, bertempat Dewan Utama Pusat Rekreasi Cheras, Jalan Peel 55100 Kuala Lumpur.

Program julung kali kepimpinan baru Puteri UMNO Bahagian turut dihadiri oleh Ketua UMNO Bahagian  Datuk Seri Syed Ali Alhabshee ,barisan Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian 4 peringkat dan jemaah dari surau Alhabshee,  

Ketua Bahagian Datuk Seri Syed Ali Alhabshee turut memberi sokongan pada Majlis tersebut

Penceramah khas yang diundang  Ustaz Azmi Bin Md Yatim, yang juga Pengerusi Biro Agama UBC  menjadi iman solat magrib &  isyak berjemaah  dan diakhiri dengan selawat ke atas Nabi junjungan iaitu  Muhamad S.A.W.


Ketua Puteri Bahagian Puan Nazatul Shima (tengah) bersama barisan  Pegawai Puteri Bahagian memberi sumbangan  kepada mantan exco Puteri Bahagian


Menurut Ketua Puteri  BahagianPuan Nazatul Shima tujuan Majlis Doa Selamat ini diadakan bertujuan merapatkan lagi semangat  ukhwah dan saling kenal mengenali antara ahli baru dan lama. serta memohon keberkatan daripada Allah S.W.T. 
HAMIM Ledang

Posted: 18 Nov 2013 03:27 AM PST

HAMIM Ledang


Sekitar Program Khatan Perdana Peringkat Sekolah

Posted: 18 Nov 2013 12:40 AM PST

Program Khatan Perdana Peringkat Sekolah
SK Pt Kassan
16 November 2013

sumber : facebook

Tiada ulasan:

Catat Ulasan