Selasa, 6 Ogos 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 06 Aug 2013 01:08 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 06 Aug 2013 11:20 AM PDT

PEJUANG BANGSA


PEMILIHAN UMNO MASA TERBAIK TOLAK CALON MT & PEMUDA TAK PERFORM !! #PAU2013

Posted: 06 Aug 2013 07:13 AM PDT
Artikel GPB mengenai pemimpin muda perlu diberi peluang dalam MT UMNO mendapat reaksi positif pembaca serta   di media sosial .  KLIK DI SINI

Blogger No 1 Pro UMNO, Dr MIM juga turut menulis artikel  mengenai isu ini  yang GPB  sifatkan pandangan ikhlas dan jujur daripada beliau sebagai pemimpin muda  yang mahu lihat  kelangsungan kepimpinan tertinggi  UMNO bersedia  menghadapi gelombang  PRU14 . 
1. MiM percaya transformasi parti UMNO mesti bermula dengan menolak pemimpin-pemimpin UMNO yang tidak perform dan terlalu lama dengan jawatan yang dipegang.  

2. Pemimpin-pemimpin ini sepatutnya sedar sudah tiba masanya untuk mereka berundur dan memberi peluang kepada pelapis yang lebih muda untuk membolehkan proses rejunivasi dan percambahan idea-idea yang lebih relevan dengan masa kini. 

 3. Sebagai penganalisis politik dan juga salah seorang wakil ahli UMNO yang akan mengundi di pemilihan kepimpinan UMNO tidak lama lagi, MiM akan mulai menyenaraikan calon-calon yang MiM dan rakan-rakan yakin akan meneruskan transformasi parti UMNO/BN dan kerajaan.
  

4. Penyenaraian ini sangat penting untuk membolehkan ahli-ahli UMNO menilai sendiri calon-calon yang akan bertanding supaya kita tidak tersilap pilih terutamanya ketika parti bakal menghadapi PRU14 yang dianggap paling sukar dalam sejarah UMNO dan Barisan Nasional. 

5. Sudah tiba masanya untuk MiM membantu fokuskan usaha untuk memastikan kepimpinan UMNO yang berdepan PRU14 adalah yang terbaik.
6. Cukuplah dengan calon-calon MT dan Pemuda UMNO yang lantang dan rajin turun ke akar umbi hanya ketika kempen tetapi selepas itu susah untuk bertemu dan tidak melaksanakan tanggungjawab yang diberi. 
  

7. Jika diberi jawatan-jawatan penting, pemimpin-pemimpin ini bukannya memudahkan pentadbiran Najib Razak tetapi kerap menjadi liabiliti parti dan kerajaan hingga menyusahkan jentera media alternatif pro-UMNO untuk mempertahankan parti.

8.  Dengan protokol mengundi yang berbeza dan melibatkan lebih ramai lagi akar umbi wakil UMNO di peringkat cawangan dan bahagian, maka adalah mandatori MiM dan rakan-rakan untuk memilih calon-calon yang terbaik untuk diketengahkan supaya akar umbi wakil UMNO lebih tahu bakali-bakal pemimpun mereka.

9. Status Menteri atau Timbalan Menteri dalam kepimpinan tertinggi UMNO dan sayap-sayap parti yang diketahui tidak akan membantu proses transformasi parti UMNO mesti ditolak demi kesinambungan parti UMNO.

GILIRAN LAWYER PKR SOUND JAKIM , PERTAHAN HABIS -HABISAN JURULATIH ANJING !!

Posted: 06 Aug 2013 02:46 AM PDT


Penghina Islam dipertahan PKR ... sudah jadi tabiat mereka mempolitikan isu agama untuk politik .

Selepas Anwar mempertahankan jurulatih anjing ini sekadar perlu diberi teguran , kali ini giliran barisan lawyer munafik PKR   pulak bantah tindakan JAKIM menahan Maznah Yusof .

Bagi PKR ,   hina agama Islam melalui video takbir dengan anjing dihalalkan .....

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) hanya sebuah badan pentadbir dan tidak mempunyai kuasa perundangan untuk memanggil jurulatih anjing Maznah Yusof atau "Chetz" tampil di hadapan mereka.
Justeru itu, peguam kepada Maznah, N Surendran dan Latheefa Koya ( gambar kiri ) berkata, Maznah tidak tertakluk sama sekali dengan perintah badan itu.
"Kami seterusnya menegaskan, sebarang arahan oleh Jakim bagi memaksa Chetz hadir menyalahi undang-undang dan bertentangan dengan perlembagaan," kata mereka dalam kenyataan semalam.
Jakim semalam dilaporkan menghantar laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) untuk membenarkan tindakan lanjut diambil terhadap Maznah berhubung video hari raya kontroversinya bersama tiga ekor anjing.
Ketua Pengarah Jakim Datuk Othman Mustapha berkata, Jakim dan pihak berkuasa agama negeri juga bercadang memanggil Maznah bagi mendapatkan penjelasan dan memberikan nasihat kepadanya.

JOKER POLITIK LAMA NAK LAGI MT UMNO , BILA ORANG MUDA DAPAT PELUANG ?? @NajibRazak #PAU2013

Posted: 05 Aug 2013 09:19 PM PDTMenjelang pemilihan UMNO , semakin rancak politikus -politikus UMNO yang berpuluh tahun pegang jawatan Ketua Bahagian  & bekas Pak Menteri  berebut nak buat come back berebut nak jawatan MT UMNO.

Jika kita tengok balik rekod , muka-muka ini sudah jadi MT UMNO cukup lama  sejak era  Tun Mahathir , & Tun Abdullah menjadi Presiden UMNO .   

Sudah tak ada muka baru lagi   ka dalam UMNO yang boleh diketengahkan untuk duduk nanti di pentas Dewan Merdeka  semasa PAU  ??  Yang muka baru pun hanya Pemuda  & Puteri je sebab mereka ada had umur memegang jawatan  . 

GPB melihat ada 3 kategori politikus UMNO  masih lagi menagih jawatan  MT UMNO 

 -   team   Pak Menteri yang baru dilantik dalam  Kabinet Najib  ( Hassan Malik , Shahidan Kassim ) 

 -    team  politikus pencen  UMNO ( Anuar Musa , Zulhasnan , Nong Chik)

-     team  Menteri kekalkan jawatan -  Ismail Sabri , Mustapha Mohamad , Nazri Aziz 


Persoalannya di sini , apakah masih relevan politikus lama UMNO  nak lagi kerusi  jawatan MT UMNO ? 

 Memang kali ini ruang demokrasi dibuka seluas-luasnya untuk mana-mana  ahli parti bertanding tapi kalau muka recycle kereta lama juga mewarnai barisan MT UMNO  kali ini , apakah berjaya  UMNO dalam tranformasi politik yang mahu parti keramat ini mempunyai barisan palapis muda di masa akan datang  . 

Sepatutnya semua politikus lama UMNO wajar mencontohi  Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO P.Pinang Datuk Seri Dr  Hilmi Yahya yang menyokong pemimpin muda diberi peluang bertanding MT UMNO .

Kalau Dr Hilmi sudah 2 kali , entah berapa kali pemimpin recycle  seperti Anuar Musa , Shahidan Kassim   dan lain-lain yang  pernah menjadi ahli MT UMNO ini ??   

GPB berharap akan ada   pemimpin palapis baru UMNO yang ikhlas , berwibawa , bersemangat  seperti Datuk Azeez Abd Rahim dalam barisan ahli Majlis Tertinggi UMNO yang baru . - Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata golongan muda harus diberi peluang bertanding jawatan anggota Majlis Tertinggi (MT) Umno pada pemilihan 5 Oktober depan.
   
Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno itu berkata Umno Pulau Pinang akan memberi sokongan kepada golongan muda kerana mereka adalah barisan pelapis.
   
Dr Hilmi, yang juga Ketua Umno Bahagian Balik Pulau, berkata beliau sendiri tidak akan bertanding bagi merebut sebarang jawatan dalam kepimpinan pusat parti.
   
"Saya pernah dua kali jadi MT dan cukuplah, saya tidak mahu bertanding lagi dan kita bagi sokongan kepada orang muda untuk bertanding," katanya kepada pemberita selepas majlis berbuka puasa anjuran Koridor Ekonomi Wilayah Utara (NCER) semalam.
   
Bagaimanapun, beliau akan mempertahan jawatan Ketua Umno Bahagian Balik Pulau dan ingin mengadakan rundingan di peringkat akar umbi agar semua jawatan utama kepimpinan Umno bahagian itu tidak ditandingi.
   
Dr Hilmi pernah memenangi jawatan MT Umno pada 2000 dan 2003 ketika menjadi Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang.  - Bernama

BERSIH patut datang lihat sendiri pemilihan AJK Masjid ala kerajaan DAP @dzainalabidin

Posted: 05 Aug 2013 06:22 PM PDTUMNO Pulau Pinang mendesak Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang, Datuk Salleh Man dan Ketua Menteri, Lim Guan Eng supaya memberikan penjelasan mengenai pemilihan ahli jawatankuasa (AJK) masjid yang dijalankan baru-baru ini.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Zainal Abidin Osman berkata, ini kerana ada calon yang menang dalam pemilihan tersebut telah dinafikan hak mereka sedangkan yang kalah pula dilantik sebagai AJK.

Beliau berkata, keadaan itu berlaku di beberapa buah masjid sehingga menimbulkan perasaan tidak puas hati dalam kalangan rakyat.

"Ini satu sistem demokrasi pemilihan yang tidak adil, dibuat tidak berasaskan undi tetapi berdasarkan lantikan.

"Ini demokrasi ala apa? Ini semua menimbulkan keresahan dalam kalangan masyarakat. Saya minta penjelasan sampai sekarang tidak mendapat jawapan," katanya.
Beliau berkata demikian selepas majlis penyampaian sumbangan Ramadan di Masjid Padang Lalang, Simpang Ampat dekat sini, semalam.

Seramai 150 orang miskin, ibu tunggal dan orang kurang upaya (OKU) menerima bantuan wang serta barangan makanan sebagai persiapan untuk menyambut Aidilfitri tidak lama lagi.
Zainal Abidin turut meminta Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) supaya datang untuk melihat bagaimana pemilihan AJK masjid dilakukan.

"Bersih kena tengok semua ini kerana yang dapat undi sikit dipilih sedangkan yang memperoleh undi banyak tidak dilantik," katanya.

bumiyang

Posted: 06 Aug 2013 03:36 AM PDT

bumiyang


DS Najib Dah Buat Salah Besar???

Posted: 05 Aug 2013 10:15 PM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 06 Aug 2013 03:20 AM PDT

anakbukitgantang says


Bila Raja Empayar Langkasuka ditangkap

Posted: 05 Aug 2013 05:26 PM PDTMalaysia dikejutkan bila seorang yang mengakui Raja Empayar Langkasuka ditangkap. Berita penangkapan di sini:

 Sekitar jam 4 pagi 5 Ogos 2013 sekumpulan individu telah berhimpun di hadapan pintu 1 Istana Negara Kuala Lumpur dalam cubaan kononnya nak rampas Istana !!

Kumpulan ini terdiri seramai 8 orang lelaki dan 2 orang perempuan berpakaian serba hitam menaiki 3 buah kereta.

Mereka mengakui dari Kumpulan Panji Hitam Dari Timur Empayar Langkasuka Nusantara dan bertujuan datang ke istana untuk mengambil alih pentadbiran Istana Negara kerana mendakwa mereka adalah pewaris Agong yang sah.

Tangkapan terhadap kesemua ahli kumpulan ini termasuk kenderaan telah dibawa ke Balai Travers. 

Pemeriksaan awal kesemua kenderaan tiada dijumpai sebarang barang atau senjata salah hanya bendera dan beberapa helaian surat watikah baiah kumpulan ini.

Setiap kenderaan di pasang bendera bertulisan kalimah tauhid dan rampasan sebanyak 13 buah bendera kesemua. 

Suspek yang d tahan adalah seperti berikut :
1. HASBUL JALIL B HASSAN, KPT: 730719-02-5087, 
Alamat: 204, KG KUALA SAMAK, 09300 KUALA KETIL, KEDAH

2. MOHD ZULKIFLE B HJ HAMIDI, KPT: 600708-08-5177, Alamat: LOT 88, KG GAROK, SG BAYOR RANTAU PANJANG 34110 SELAMA, PERAK

3. ZULHILMI B. SARIMAN, KPT: 890417-01-5847, Alamat: NO 79, JLN KEMPAS, TAMAN MEGAH RIA, 81750 MASAI, JOHOR

4. AZHAR B. HAMIDI, KPT: 720210-08-6355, Alamat: LOT 88, KG GAROK, SG BAYOR 34110 SELAMA, PERAK


5. MOHD HAZIQ HILMI B SALLEH, KPT: 891227-01-6181, Alamat: NO. 54, JLN NENAS 2, TMN KOTA MASAI, 81750 MASAI, JOHOR

6. ABDUL HAFIZ B SULAIMAN, KPT: 880327-04-5453, Alamat: LOT 241, KG GHAFAR BABA, 76400 TANJONG KELING, MELAKA

7. RAJA NOORAINI BT RAJA AHMAD, KPT: 611222-08-5760, Alamat: NO. 31, LORONG 5, TMN SRI KURAU, KEMUNTING 34010 TAIPING, PERAK

8. MADKAYA B ABDUL GAPUL, KPT: 690714-12-5229

Sebelum ini peminat sejarah Melayu di Fb dikejutkan dengan watikah ini yang tersebar luas di alam maya

ddd
 
 
Maklumat lanjut berkenaan group ini boleh didapati di RajaNusantaragroup-Empayar-Langkasuka-Nusantara fb group ini
 
 
 

Saya sedeh kerana sebagai peminat sejarah tempatan , saya mengenali banyak keturunan Merong Mahawangsa, Kesultanan Perak-Melaka, Majapahit,  Pattani, Legeh, Ligor dan Reman di luar dan di  dunia maya.
 
Namun mereka semuanya rasional dan tidak akan mengangkat senjata ke atas ke atas Yang DiPertuan Agong atau pemerintah Islam di Negara mereka.
 
Kebanyakan yang terlibat  dalam rampasan kuasa atau group fb tersebut  bersifat  delusional  dan mengimpikan sejarah  silam keluarga mereka kembali menerjah. Mereka ini kumpulan yang mempunyai taraf sosio ekonomi yg rendah dan menjadikan masa silam sebagai escapism kepada masalah hidup yang sentiasa menggigit mereka.


 

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 06 Aug 2013 03:15 AM PDT

The Antics of Husin Lempoyang


Kueh mueh untuk puasa dan raya

Posted: 05 Aug 2013 11:26 PM PDTKuih paling gangster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih bajet cute= Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
Kuih suka pukul= Kuih Lompang

Kuih Zin Badak Kena Rendam
 
Kuih dalam zoo = Badak Berendam (bukan Zin badak)
Kuih yg bangun sendiri = Kuih Bangkit 
Kuih org x mandi = Kuih Bau-lu
Kuih paling tenteram = Kuih Makmur
Kuih paling lembap = Kuih Siput
Kuih paling ganas = kuih BoooM..!!!
Kueh yang lama tertinggal orang tak makan = Kueh Abuk-abuk
Kuih yang banyak buat dosa = Kuih Talam (Dua Muka)
Kuih yang ayu = Kuih Putri Ayu
Kuih ada lampu = Kuih Tepung Pelita
Kuih bukan kuih = Kuey Teow
Kuih mekap tebal = Tepung Gomak
Kuih Jennifer Lopis

Kuih ala hispanis = Kuih Lopis
Kuih paling kaya = Jala Emas
Kuih paling banyak = Kuih muih
Kuih confuse = Quaker Oat (Kuih ke Oat?)

'Mooncake' inti Omar Ong

Kuih OMAR ONG yang buat Najib bertambah jauh dari hati rakyat = Kuih bulan (mooncake) tak halal

Wow! Mooncake untuk Raya Cina

Taipingmali (tm)

Posted: 06 Aug 2013 01:09 AM PDT

Taipingmali (tm)


Pengganas bermaharaja lela bila ISA dihapuskan

Posted: 05 Aug 2013 10:00 PM PDT

Mangsa pembunuhan terbaru
Seorang lelaki berbangsa Cina mati ditembak sewaktu sedang mengisi minyak kenderaanya awal pagi tadi.

Kejadian dipercayai berlaku di Segamat, Johor. Mangsa yang hanya dikenali sebagai Lim mati di tempat kejadian kerana kecederaan parah di kepala akibat ditembak dari jarak dekat.

Dua ditangkap kaitan Pembunuhan Pengasas Bank

Posted: 05 Aug 2013 09:38 PM PDT

Polis menahan seorang lelaki dan dua wanita berhubung kes tembak pengasas Arab Malaysian Bank, Hussain Ahmad Najadi.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Penganut Syiah Malaysia wajar dihukum gantung sampai mati

Posted: 05 Aug 2013 09:29 PM PDTMutakhir ini PAS sedang kepanasan dengan isu Syiah. Isu Syiah yang didedahkan oleh media alternatif terutama media sosial facebooker dan blogger, Isu Syiah juga telah mendapat perhatian pihak kerajaan.

Ramai pemimpin dan YB Pas telah dikenal pasti sebagai penyokong atau pengikut fahaman Syiah.Syiah juga mempunyai kekuatan di negara ini dengan melibatkan diri dengan dunia perniagaan seperti saudagar kurma dan air minuman dan membolehkan ajaran Syiah berkembang pesat dan mempunyai markas di setiap negeri.

Akibat daripada pendedahan ajaran Syiah, telah menyebabkan mereka mencari jalan untuk mengaitkan Syiah dengan pemimpin kerajaan dan Umno.

Antara yang dikaitkan ialah sewaktu lawatan Presiden Ahmadnejad ke Malaysia yang mana Dr Jamaluddin Jarjis telah menemani Presiden bersolat Jumaat pun dikatakan Malaysia mengiktiraf Syiah.

Terbaru ialah kehadiran TPM dalam majlis pelantikan rasmi Presiden baru Iran juga cuba dikaitkan antara Syiah dan Kerajaan.

Bagi puak-puak pengikut Pas mereka cuba menuduh bahawa Umno, BN dan Kerajaan juga berfahaman Syiah.  TPM, Dato JJ , Jamil Khir dan orang kanan di Jakim pun semua Syiah. itu yang cuba disampaikan oleh Pas.

Malah kenyataan Jamil Khir juga dipemainkan oleh Pas apabila Jamil menyebut bahawa Malaysia tidak menghalang ajaran Syiah diamalkan oleh rakyat Iran yang bermastautin di Malaysia. Kenyataan Jamil Khir dianggap double standard oleh Pas. Kenapa mereka (Iran) boleh orang Malaysia tak boleh? Pas sebenarnya cuba menuduh bahawa orang Umno juga berfahaman Syiah.

Dengan mengaitkan nama pemimpin-pemimpin Bn dengan Syiah Pas cuba menutup isu pertemuan pemimpin mereka yang menenemui kepimpinan Syiah di Syria dan Iran.

Persoalannya ialah pemimpin Pas berjumpa orang Syiah bukan atas dasar hubungan diplomatik tetapi mengenai hal yang berkaitan dengan perkembangan ajaran Syiah.

Di Malaysia terdapat lebih 5 ribu rakyat Iran bermastautin di sini dan mereka tidak dihalang untuk mengamalkan ajaran Syiah seperti menganjur akan majlis-majlis yang berkait dengan fahaman Syiah, Ini adalah dasar hubungan diplomatik.

Kerajaan sudah lama melarang ajaran Syiah disebarkan di Malaysia dan ajaran Syiah telah disahkan sebagai sesat dan terkeluar daripada agama Islam. Pun begitu ajaran Syiah tetap bergerak secara senyap dan kini suku juta penduduk Malaysia terutama orang Melayu yang asalnya berfahaman sunnah telah menjadi penganut ajaran Syiah yang tegar.

Untuk meluaskan WILAYAH, Syiah telah menyusup ke dalam IPT, jabatan kerajaan dan parti politik pembangkang terutama Pas dan Pkr.

Ada sumber yang menyatakan bahawa Maahad Ehya Al Syarrif di Gunung Semanggol juga pusat perkembangan Syiah. Sumber memaklumkan bahawa ajaran Syiah dibawa masuk dari Indonesia oleh menantu Abu Bakar Bakir  yang sering berkunjung ke daerah Kerian setiap 3 bulan sekali. Tidak hairan lah ramai bekas-bekas pelajar dan bekas-bekas guru sekolah tersebut berfahaman Syiah. Kini Kerian menjadi lubuk Syiah dan mula berkembang ke daerah-daerah lain seperti Taiping.

Baru-baru ini didedahkan bahawa maklumat kesesatan Syiah dalam portal Jakim juga telah dipadam, ini bermakna dalam Jakim pun wujud pengikut Syiah, begitu juga di pejabat agama negeri-negeri. Pejabat agama negeri ramai kaki tangannya adalah Pro Pas dan mereka tidak akan mengambil apa-apa tindakan terhadap Syiah kerana bimbang akan mengurangkan sokongan terhadap parti Pas.

Usaha memerangi ajaran Syiah bukan setakat berdialog dan berdebat atau mengambil pendekatan menarik rambut dalam tepung. Memerangi ajaran Syiah bukan begitu caranya.  Mereka perlu ditangkap dan dibunuh sahaja sebagaimana mereka membunuh ahli sunnah yang tidak menerima Syiah.

Undang-undang perlu digubal agar penganut Syiah boleh dijatuhkan hukuman mati mandatori. Hari ini suku juta dan jika dibiarkan akan menjadi majoriti dan ketika itu Malaysia adalah sebahagian dari Syria dan Iran. Orang Umno yang enggan menerima Syiah akan dibunuh dengan kejam seperti yang berlaku di negara mereka.

Enggan menerima Syiah mereka dihukum gantung dan akan berlaku di Malaysia jika Syiah berkuasa

DAP maki carut ke muka melayu cakap BN confirm kalah PRU14

Posted: 05 Aug 2013 05:03 PM PDT
www.facebook.com/BoikotBaranganCinaDAP <-click span="">

Kelab malam cina di kawasan Selangor, dun Damansara Utama DAP Yeo Bee Yin pilihan penduduk melayu Damansara Utama, dimana polis telah membuat serbuan ke atas Kelab malam cina disitu.

Ini merupakan prosedur biasa untuk setiap serbuan, walaubagaimana pun beberapa orang cina DAP yang marah dengan tindakan serbuan oleh Pihak Polis Damansara Utama telah melakukan provakasi dengan memaki hamun kepada wartawan serta polis yang bertugas supaya berharap polis yang menjalankan tugas itu dapat memulakan pergaduhan dengan memukul atau menumbuk muka mereka.

Antara kata kata yang dilemparkan kepada polis adalah:
1.Who the fuck you all?
2.License used.. all fucking to job
3.Confirmed BN Kalah (utk PRU14)
4.You buat macam ni aa.. confirmed BN Kalah (utk PRU14)
5.Langsi some more?
6.Saya tak da hal la!
7.Pukimak..

dan diakhiri dengan dengan ucapan dari cina DAP iaitu:
1.Gari saya apa? haa.. lu gari saya apa?
2.heii! saya rakyat! (hendak menunjukkan tidak bersalah)

Wajib click Share untuk membuka mata orang Melayu Damansara Utama,Selangor hasil pilihan mereka

INGAT RAYA INGAT MATI INGAT KERANDA INGAT SEMUANYA

Posted: 05 Aug 2013 01:57 AM PDTKepada semua Pemandu Kenderaan tolong lah memandu dgn berhati-hati, walau pun ramai yang memandu macam gampang, kita kena bersabar. kalau nak marah pun sabar sahaja lah. 

Dalam keadaan sekarang ramai yang poyo memandu.

Kemalangan yg baru berlaku di Jalan Sungai Terap berhadapan GIAT MARA TANJUNG KARANG SELANGOR.

Sahabat-Gunung

Posted: 06 Aug 2013 01:02 AM PDT

Sahabat-Gunung


Jahat & Kejamnya POLIS Malaysia ....... !!!

Posted: 05 Aug 2013 08:45 PM PDT


Sampaikan kereta bocor pun pihak POLIS akan bantu selesaikan....  

Kelihatan anggota polis menolong menukar tayar sebuah kereta yang pancit di Lebuhraya Damansara Puchong.

Ini tak termasuk apa yang berlaku di Hulu Selangor .....


Sila baca Sinar Harian hari nie ..... SINAR HARIAN (MUKA 42: HULU SELANGOR).. kisah menyayat hati kemalangan yang meragut nyawa Allahyarham Shamsiah Kisan, 65.

Namun yang lebih saya terharu ialah paparan foto Sub Insp. Zakarian Abdul Razak yang mengetuai bacaan doa di hadapan jenazah mangsa.


Ternyata tugas murni polis tiada batasnya..Takziah buat keluarga Allahyarham dan Terima kasih kepada PDRM.

NAMEWEE Semakin Biadap & Kurang Ajar

Posted: 05 Aug 2013 08:00 PM PDT


Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Selayang melihat tindakan Namewee atau nama sebenarnya Wee Meng Chee semakin biadap dan kurang ajar.

Ketuanya, Dato' Sohaimi Shahadan menegaskan, kerajaan tidak boleh lagi berlembut dengan remaja kelahiran Johor ini kerana sering membuat kenyataan dan video yang mengguris hati rakyat malaysia khususnya orang Melayu.

"Namewee bukan pertama kali membuat video yang menguris perasaan orang Melayu dan biadap terhadap kerajaan tetapi tidak ada tindakan dikenakan.

Sebelum ini Namewee hina lagu Negaraku, Namewee juga melalui klip video mencerca dan menunjukkan isyarat lucah yang ditujukan kepada pengetua sebuah sekolah di Kulai, Johor, Namewee juga pernah muncul dengan kontroversi lain menerusi klip video yang mengutuk Tenaga Nasional Berhad (TNB), kali ini dia pertikai keputusan kerajaan tangguh tayangan filem New Village, dia sudah melampau, Pemuda UMNO Selayang mendesak pihak kerajaan untuk menarik balik kerakyataan orang seperti ini," ujarnya yang juga EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia.

Menerusi video terbarunya berjudul '017 Double Standard' selama lima minit 23 saat, Namewee mempersoalkan tindakan kerajaan menggantung tayangan filem The New Village untuk dinilai oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF).

Tambahnya, Namewee ini satu contoh terbaik virus pencetus kebencian dalam negara Malaysia yang tercinta ini. Semua pihak harus sedar semua bentuk 'api' perkauman tidak harus dibiarkan merebak hingga membakar diri. Kemajuan hanya boleh diciptakan jika keamanan wujud.

Semua pencinta keamanan tanpa mengira bangsa dan agama harus menolak cara bertindak manusia seperti Namewee ini.

Apa yang dilakukan Wee merupakan satu bentuk provokasi yang disengajakan selain jelas menunjukkan pemuda itu tidak insaf meskipun pernah memohon maaf atas kesalahannya mengubah lirik lagu Negaraku kepada Negarakuku suatu ketika dahulu.

"Kita merasa perbuatan beliau ini boleh mencetuskan serta menimbulkan rasa ketidakselesaan rakyat dalam negara ini. Namun kita mahu kerajaan memastikan tidak ada seorang rakyat Malaysia pun yang boleh terlepas daripada perbuatan mereka samada mereka sedar atau tidak sedar, sengaja mahupun tidak sengaja yang melakukan perbuatan atau kata kata mereka yang boleh mencetus kebencian atau mengugat ketenteraman masyarakat,

Jika dibiarkan akan muncul lebih ramai lagi golongan seperti ini yang berani dan semakin berani bermain api semata-mata kerana dibiarkan.

Ini soal maruah dan perpaduan Negara, kita telah bina negara ini diatas asas perpaduan antara kaum lebih daripada 50 tahun, maka itu dalam konteks ini tidak ada istilah  kompromi kerana sekiranya ia tidak ditangani dengan betul kelak ia boleh menimbulkan berbagai ancaman sampingan di dalam Negara," ujarnya lagi.

Perbuatan memohon maaf dari individu yang bersalah serta tindakan memberi amaran oleh pihak kerajaan bukan lagi jalan yang menampakan penyelesaian yang berkesan

Namewee adalah lambang generasi muda yang tidak tahu menghargai erti kemerdekaan dan perpaduan kaum yang dinikmati rakyat negara selama ini.

"Oleh itu adalah wajar tindakan tegas dikenakan terhadapnya supaya menjadi pengajaran kepada semua pihak bahawa isu perkauman, keselamatan dan perpaduan bukanlah bahan mainan yang boleh dicarut dan disebarluaskan menerusi Internet.


Berindak tegaslah sebelum semuanya terlambat. Tiada yang lebih dikesali selain dari menerima akibat buruk kerana lambat bertindak," ujarnya lagi. 

Rumah Terbuka MB Johor pada 1 Syawal

Posted: 05 Aug 2013 04:30 PM PDT


JOHOR BAHRU - Menteri Besar Johor Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin akan mengadakan majlis rumah terbuka pada hari raya pertama, yang dijangka Khamis ini.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Unit Media dan Komunikasi Pejabat Menteri Besar Johor, majlis itu akan diadakan di kediaman rasmi Menteri Besar di Saujana di sini, dari 10 pagi sehingga 2 petang.


Orang ramai dijemput hadir memeriahkan majlis itu, kata kenyataan berkenaan.

Pemilihan UMNO 2013 - 'Kereta Dah Murah, Kenapa Nak Pilih Kereta Recond....'

Posted: 05 Aug 2013 10:40 AM PDT


Mungkin kawan-kawan tertanya-tanya, mengapa aku kaitkan PemilihanUMNO2013 dengan kereta baru.... kereta recond....

Apa yang korang faham antara kereta baru & kereta recond dalam Pemilihan UMNO.....?

macam nielah.... tak payah nak fikir panjang-panjang, kita direct to the point....

Kita dah nak raya, dua hari lagi nie .... jadi, tak payah pening-pening nak fikir ... fikir dulu untuk beraya, lepas raya nanti kita sambung borak pasal pemilihan UMNO nie plak ....


#Korang nak kereta baru ker atau kereta recond?

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 05 Aug 2013 11:34 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Akaun Twitter Pun Tak De Macam Mana Nak Ketuai Jabatan Media Sosial...

Posted: 05 Aug 2013 07:00 PM PDT


UMNO selangor buat lawak, shukur idrus di berikan tanggung jawab untuk menjaga media sosial, satu soalan aku pada timbalan pengerusi perhubungan umno selangor itu, dia paham ke apa benda media sosial tu...???

Shukur gagal dalam menjalankan tanggung jawabnya di peringkat negeri, semasa dia menjadi ketua penerangan umno dulu pun, kegagalannya sudah terserlah, ini pula di letakan menjadi ketua jabatan media sosial...

Akaun twitter pun dia tak de, nak jaga media sosial apa kebendanye... 

Sebelum aku lupe, satu lagi pesanan aku pada shukur, tolonglah update laman web umno-selangor.com tu, pasal posting terakhir dalam laman web tu bertarikh 18 okt 2012, shukur kena paham, laman web pun salah satu cabang media sosial, maka bila dah jadi ketua jabatan media sosial, maka laman seb umno selangor pun termasuk juga dalam portfolio shukur...

Aku Setuju Bila Anwar Ibrahim Kata JAKIM Pilih Bulu...

Posted: 05 Aug 2013 01:00 AM PDT


Anwar Ibrahim membidas Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) yang didakwanya memilih bulu apabila menjadikan kontroversi video seorang jurulatih anjing sebagai isu nasional.

"Sepatutnya (jurulatih itu) dipanggil dan beri nasihat supaya dia jelaskan. Panggil bagi teguran. Jangan jadikan isu nasional.

Pada aku jakim sepatutnya buat perkara yang sama dalam isu video anwar ibrahim, tapi kenapa jakim senyap dalam isu video itu...???

Jakim langsung tidak bersuara dalam isu video anwar, tapi tiba-tiba nak jadi hero dalam isu video anjing, bukankah isu video anwar lebih merbahaya kerana ia melibatkan manusia yang berperangai seperti anjing yang tidak kenal halal haram, malah pelakunya itu adalah pemimpin anugerah tuhan, kenapa jakim tidak jadikan video anwar sebagai isu nasional...???

Panglima Perang Cyber

Posted: 05 Aug 2013 11:20 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Permohonan maaf Courts Mammoth Iklan Hina Islam

Posted: 05 Aug 2013 05:36 PM PDT

Sumber dari Berita Harian

Inilah hasil bantahan maka yang melakukan kesilapan meminta maaf.

Namun melakukan kesalahan berulang kali dan mempermainkan maaf adalah satu kebiadaban.

Amaran kita kepada yang mempermainkannya jangan sesekali melakukan kesalahan dengan sengaja dan mudah pula meminta maaf tanpa sesalan dalam dada.

Lelaki ditembak pagi tadi, meninggal dunia di HSUM petang ini

Posted: 05 Aug 2013 02:36 AM PDT

Lelaki ditembak pagi tadi, meninggal dunia di HSUM petang ini

Oleh AZRAN FITRI RAHIM dan TOREK SULONG

KOTA BHARU 5 Ogos - Seorang lelaki yang cedera parah selepas ditembak dalam kejadian di sebuah kedai makan di Kampung Gong Mengkelih, Pasir Puteh dekat sini awal pagi ini, telah meninggal dunia petang ini.

Mangsa, Amirul Tajo Nasir, 40, meninggal dunia di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian dekat sini, kira-kira pukul 1.20 petang ini.

Dalam kejadian tersebut, mangsa terkena beberapa das tembakan dari jarak dekat di dada, perut dan punggung.

Selain itu, seorang lagi mangsa, Nor Hadiyana Zakaria, 25, yang ketika itu berdiri di sebelah Amirul Tajo, cedera ditembak lutut kanan.

Timbalan Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim berkata, ketika kejadian, Amirul Tajo dikatakan sedang minum di kedai tersebut sebelum dua lelaki bermotosikal berhenti berhampiran mangsa dan melepaskan beberapa das tembakan kira-kira pukul 5.15 pagi ini.

"Siasatan awal mendapati pada 15 minit sebelum itu, mangsa yang minum bersama dua rakannya telah memanggil pemilik kedai untuk membayar harga minumannya, pemilik kedai tersebut telah meminta anak angkatnya (Nor Hadiyana) supaya mengambil wang tersebut.

"Ketika Nor Hadiyana berbual dengan mangsa tiba-tiba datang dua lelaki menaiki sebuah motosikal Jenis Yamaha LC warna merah dan hitam, kemudian berhenti berhampiran mangsa dalam jarak lebih kurang dua meter dan pembonceng motosikal telah melepaskan tembakan ke arah mereka berdua.

"Amirul Tajo yang tidak bekerja rebah manakala Nor Hadiyana berlari masuk ke dalam kedai selepas terkena tembakan. Kedua-dua mereka di bawa ke HUSM untuk rawatan lanjut namun Amirul Tajo meninggal dunia petang ini," katanya di sini hari ini. - UTUSAN ONLINE

http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20130805/je_14/Lelaki-ditembak-pagi-tadi-meninggal-dunia-di-HSUM-petang-ini
Sent from Samsung tablet

Annuar Musa mahu bertanding MT UMNO

Posted: 05 Aug 2013 02:33 AM PDT


Annuar mahu bertanding MT UMNO

KOTA BHARU 5 Ogos - Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa mengesahkan akan bertanding merebut jawatan Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO pada pemilihan parti pada hujung tahun ini.

Annuar berkata, keputusan untuk merebut jawatan tersebut dibuat selepas beliau memenangi kerusi Parlimen pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) baru-baru ini.

"Apabila kembali sebagai ahli Parlimen, adalah menjadi tanggungjawab saya untuk menjadi pembuat dasar. Saya buat keputusan untuk tawarkan diri bertanding sebagai anggota Majlis Tertinggi UMNO nanti.

"Namun, terpulang kepada kira-kira 150,000 wakil cawangan untuk membuat keputusan memilih siapa yang layak bagi mengisi jawatan tersebut pada pemilihan kali ini," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada majlis berbuka puasa bersama pemain The Red Warriors dan pengamal media Kelantan di sini semalam. - UTUSAN

http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20130805/po_14/Annuar-mahu-bertanding-MT-UMNO
Sent from Samsung tablet

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 05 Aug 2013 11:18 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Update : #FINDAISYAH Telah Ditemui Di Pulau Pinang.

Posted: 04 Aug 2013 11:56 PM PDT

Sumber gambar : http://www.utaranews.com

Anak Guru Matematik Ditemui Di Pulau Pinang

Oleh TAN SIN CHOW

GEORGE TOWN: Polis Pulau Pinang menjumpai seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun yang dilaporkan hilang di sebuah pasar raya di Rawang baru-baru ini.

Seorang wanita yang menghantar Wan Aisyah Wan Exzam ke balai polis Sungai Nibong kira-kira pukul 11.30 pagi Isnin berkata, anak lelakinya membawa kanak-kanak tersebut ke rumahnya di Teluk Kumbar pada pukul 5 pagi Isnin.

Wanita tersebut berkata anak lelakinya, 44, memberitahunya supaya menghantar kanak-kanak tersebut ke balai polis berhampiran.

Anak lelakinya terus menghilangkan diri selepas insiden itu.

Kanak-kanak itu dipercayai anak perempuan seorang guru matematik, Arbaiyah Md Zin yang mengajar di Rawang.

Sumber : http://mstar.com.my/berita/jenayah/cerita.asp?file=/2013/8/5/mstar_jenayah/20130805135003&sec=mstar_jenayah

*Alhamdulillah....

sekupangdua

Posted: 05 Aug 2013 11:14 PM PDT

sekupangdua


RITUAL KAEDAH KUNO YG GANAS UTK MEMANGIL HUJAN

Posted: 05 Aug 2013 09:00 PM PDT

Penduduk kampung ini begitu terdesak untuk hujan mereka telah menggunakan satu upacara kuno di mana mereka menyerang antara satu sama lain dengan cambuk untuk cuba mempengaruhi cuaca.
Dalam kesakitan selepas setiap pukulan , pesaing-pesaing yang tahan lasak tidak berganjak diantara satu sama lain .

Upacara dikenali sebagai ujungan telah diguna pakai oleh banyak kawasan di Indonesia, termasuk bandar Kediri, di mana gambar-gambar telah diambil.

Semasa upacara ritual, alat pemukul yang diperbuat daripada sabut kelapa sawit, dinamakan Tiban akan dipukul ke badan. Pukulan Tiban diiringi dengan alunan muzik. Darah yang mengalir menjadi simbolik untuk pertukaran dengan air hujan
BAGAIMANA MENGENAL SIFAT SEORANG SYIAH? Jom kita kongsi

Posted: 05 Aug 2013 05:00 PM PDTPhoto: KENALI SYIAH DENGAN 23 AMALAN MEREKA....... ??? 1.Mereka tidak membasuh kaki dalam wuduk tetapi hanya menyapu dibahagian atas kaki seperti memakai khuf. 2.Ketika qiam solat mereka menjatuhkan tangan kebawah(disisi) tanpa meletakkan tangan di atas pusat.   3.Kebanyakkan pengikut Syiah Ketika solat mereka akan membawa At-Turbah Al-Husainiyah iaitu batu yang dijadikan sebagai tempat untuk sujud. 4.Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam tetapi mereka akan memukul kedua pehanya beberapa kali. 5.Kebanyakkan dari mereka hanya solat 3 waktu kerana disisi mereka harus menjamakkan solat zohor-asar dan maghrib isyak walaupun tanpa bermusafir. 6.Menghalalkan nikah mutaah 7.Memaki hamun dan mencela para sahabah Nabi s.a.w dan isteri-isteri Nabi. 8.Mencela imam-imam sunnah seperti imam-imam 4 mazhab dan imam-imam Hadis seperti Bukhari dan Muslim. 9.Mengatakan bahawa al-Quran masih belum lengkap..Sepatutnya al-Quran 2kali ganda tebalnya dari al-Quran yang ada. 10.Mengatakan Saidina Ali lebih layak menjadi khalifah dari Saidina Abu Bakar,Saidina Umar dan Saidina Usman. 11.Seorang syiah tidak boleh diberi nama atau dipanggil dengan nama Abu Bakar,umar,usman,Muawiyah dan Aisyah. 12.Beiktiqad Imam-imam 12 mereka adalah maksum(bebas dari dosa2 kecil dan dosa2 besar).Bahkan ada dikalangan ulama-ulama mereka mengatakan bahawa kedudukan imam-imam 12 adalah setara bahkan ada yang kata lebih tinggi dari kedudukan Para Nabi-Nabi dan Malaikat-Malaikat yang paling hampir dengan Allah. 13.Mengaku sebagai pengikut ahli bait Nabi 14.Rukun islam yang pertama bagi ahli sunnah adalah mengucap 2 kalimah syahadah tapi rukun islam pertama bagi syiah adalah walayah(imam 12).Oleh itu disisi mereka jika ada yang tidak percaya dengan salah seorang dari imam-imam 12 maka jatuh kafir. 15.Kain kafan mayat mereka bertulis 16.Membaca talqin dengan menyebut imam-imam 12 17.Meletakkan gambar-gambar imam-imam 12 mereka di dalam rumah.Biasanya mereka letak di dalam bilik. 18.Suami halal meliwat isteri. 19.Harus taqiah(boleh menipu\berpura-pura)untuk menarik ahli suannah masuk syiah.</p> 20.Mereka tidak ada solat teraweh.Jika ada Orang syiah yang berteraweh itu bermakna mereka bertaqiah. 21.Mereka lebih banyak menyebut nama-nama imam-imam mereka dari menyebut kalimah Allah terutama ketika mereka ditimpa musibah.</p> 22.Orang Syiah tidak berpuasa pada hari Asyura tetapi mereka hanya menunjukkan kesedihan di hari tersebut. 23.Setiap kali menyambut hari peringatan seperti peringatan terbunuhnya Saidina Ali bin Abi Tolib dan peringatan terbunuhnya Husein bin Ali,pengikut syiah akan melakukan upacara-upacara yang menunjukkan kesedihan mereka terhadap musibah-musibah yang menimpa ahlul bait.Dalam merayakan ritual ini cara mereka berbeza-beza mengikut tempat.Di negara teluk mereka memukul badan mereka dengan tangan kosong..Tetapi di Pakistan dan Lebanon mereka mencederakan badan mereka sendiri dengan pedang dan belati untuk menumpahkan dan melukai anggota badan.Ditempat lain ada yang memukul badan dengan rantai. - tolong sebarkan kesesatan syiah ini   Kak Yong Shariena IV

KENALI SYIAH DENGAN 23 AMALAN MEREKA....... ???

 1.Mereka tidak membasuh kaki dalam wuduk tetapi hanya menyapu dibahagian atas kaki seperti memakai khuf. 

2.Ketika qiam solat mereka menjatuhkan tangan kebawah(disisi) tanpa meletakkan tangan di atas pusat.

3.Kebanyakkan pengikut Syiah Ketika solat mereka akan membawa At-Turbah Al-Husainiyah iaitu batu yang dijadikan sebagai tempat untuk sujud. 

4.Pengikut Syiah juga tidak akan mengakhiri solatnya dengan mengucapkan salam tetapi mereka akan memukul kedua pehanya beberapa kali. 

5.Kebanyakkan dari mereka hanya solat 3 waktu kerana disisi mereka harus menjamakkan solat zohor-asar dan maghrib isyak walaupun tanpa bermusafir. 

6.Menghalalkan nikah mutaah 

7.Memaki hamun dan mencela para sahabah Nabi s.a.w dan isteri-isteri Nabi. 

8.Mencela imam-imam sunnah seperti imam-imam 4 mazhab dan imam-imam Hadis seperti Bukhari dan Muslim. 

9.Mengatakan bahawa al-Quran masih belum lengkap..Sepatutnya al-Quran 2kali ganda tebalnya dari al-Quran yang ada. 

10.Mengatakan Saidina Ali lebih layak menjadi khalifah dari Saidina Abu Bakar,Saidina Umar dan Saidina Usman. 

11.Seorang syiah tidak boleh diberi nama atau dipanggil dengan nama Abu Bakar,umar,usman,Muawiyah dan Aisyah. 

12.Beiktiqad Imam-imam 12 mereka adalah maksum(bebas dari dosa2 kecil dan dosa2 besar).Bahkan ada dikalangan ulama-ulama mereka mengatakan bahawa kedudukan imam-imam 12 adalah setara bahkan ada yang kata lebih tinggi dari kedudukan Para Nabi-Nabi dan Malaikat-Malaikat yang paling hampir dengan Allah. 

13.Mengaku sebagai pengikut ahli bait Nabi 

14.Rukun islam yang pertama bagi ahli sunnah adalah mengucap 2 kalimah syahadah tapi rukun islam pertama bagi syiah adalah walayah(imam 12).Oleh itu disisi mereka jika ada yang tidak percaya dengan salah seorang dari imam-imam 12 maka jatuh kafir. 

15.Kain kafan mayat mereka bertulis 

16.Membaca talqin dengan menyebut imam-imam 12 

17.Meletakkan gambar-gambar imam-imam 12 mereka di dalam rumah.Biasanya mereka letak di dalam bilik. 

18.Suami halal meliwat isteri. 

19.Harus taqiah(boleh menipu\berpura-pura)untuk menarik ahli suannah masuk syiah.

20.Mereka tidak ada solat teraweh.Jika ada Orang syiah yang berteraweh itu bermakna mereka bertaqiah. 

21.Mereka lebih banyak menyebut nama-nama imam-imam mereka dari menyebut kalimah Allah terutama ketika mereka ditimpa musibah.

22.Orang Syiah tidak berpuasa pada hari Asyura tetapi mereka hanya menunjukkan kesedihan di hari tersebut. 

23.Setiap kali menyambut hari peringatan seperti peringatan terbunuhnya Saidina Ali bin Abi Tolib dan peringatan terbunuhnya Husein bin Ali,pengikut syiah akan melakukan upacara-upacara yang menunjukkan kesedihan mereka terhadap musibah-musibah yang menimpa ahlul bait.

Dalam merayakan ritual ini cara mereka berbeza-beza mengikut tempat.Di negara teluk mereka memukul badan mereka dengan tangan kosong..Tetapi di Pakistan dan Lebanon mereka mencederakan badan mereka sendiri dengan pedang dan belati untuk menumpahkan dan melukai anggota badan.Ditempat lain ada yang memukul badan dengan rantai. - tolong sebarkan kesesatan syiah ini

MANUSIA SPESIS POPAYE DITEMUI

Posted: 05 Aug 2013 07:30 AM PDT

Setiap lelaki mengimpikan bentuk badan yang menarik dan sasa terutamanya dalam proses ingin memikat gadis dan bahagian utama yang akan sering diperhatikan adalah pada bahagian bicep (lengan)..Kalau korang nak tahu, pemilik biceps terbesar di dunia adalah milik kepada Moustafa Ismail, seorang lelaki dari Mesir..Nak tahu dengan lebih lanjut? Meh usha kat bawah ni..


Gregg Velentino, seorang lelaki yang mempunyai biceps terbesar di dunia telah dipecahkan rekodnya oleh seorang lelaki yang berasal daripada Mesir iaitu Moustafa Ismail. Moustafa yang juga merupakan ahli bina badan juga dikenali sebagai "Big Mo".

Dia yang berumur 24 tahun dan bekerja sebagai atendan stesen minyak mempunyai biceps yang membonjol sebesar 79cm (3i inci) telah disahkan sebagai pemilik biceps terbesar di dunia dan akan muncul di dalam majalah Guinness World of Records, isu 2013.

Dia memberitahu telah mula menjalani latihan bina badan sejak 10 tahun yang lalu dan memperuntukkan masa sekurang-kurangnya 3 jam latihan dan 2 kali sehari.

Pelpp

KANTOI PILA LEPAS PROJEK TERTIDUR SAMPAI PAGI BILA ORANG RAMAI KERUMUN...

Posted: 05 Aug 2013 05:00 AM PDTPernah dengar tak perbuatan jahat seseorang ada masanya di balas di dunia lagi ? tidak perlu tunggu hingga seseorang itu meninggal dunia. Kenapa ini terjadi ? Tidak lain dan tidak bukan semata-mata untuk memberi peringatan dan pedoman untuk manusia lain. Supaya tidak melakukan perkara yang sama. 

Gambar-gambar di bawah ini menggambarkan apa yang saya ceritakan diatas. Pasangan ini telah melakukan zina didalam sebuah kereta. Akibat terlalu letih mereka tertidur hingga kesiangan hari. Apa yang lebih mengaibkan dan memalukan lagi, mereka tertidur dalam keadaan bogel sehingga mendedahkan alat sulit mereka, Kelihatan juga kondom masih tersarung pada alat sulit si lelaki.Mungkin pasangan ini berzina di kawasan tapak senaman, menyebabkan ramai orang yang keluar pagi untuk berjogging terperanjat dengan penemuan aksi memalukan dan mengaibkan pasangan ini. Kelihatan juga ada yang mengambil gambar mereka. 

HANTU BONCENG MOTOSIKAL DI BANDAR...

Posted: 05 Aug 2013 03:00 AM PDT


Eh-eh mana pemandunya?

Dinegara India ada banyak benda yang pelik-pelik. Baru-baru ini seorang pelancong asing telah melawat India dan beliau telah berjaya merakamkan satu pemandangan pelik di jalan raya India. Dalam rakaman itu kelihatan seorang pembonceng menaiki motosikal tanpa pemandu dengan selambanya diatas jalanraya yang sibuk.

Kemana ghaibnya pemandu motosikal itu? Adakah motosikal itu bergerak sendiri tanpa pemandu? Apa-apa hal pun anda lihatlah sendiri aksi yang pelik dan agak lucu dari negara India ini. Kalau mat-mat rempit Malaysia tengok aksi terlampau ni mesti cemburu punya...

LIHAT VIDEO :


GADIS TERBANG DI RUSSIA

Posted: 05 Aug 2013 01:26 AM PDTMalas nak cakap kat korang, tengok lah sendiri Video nie bagaimana seorang gadis kecil yang punya terbang ataupun terapung diatas udara yang dirakamkan oleh seorang pemburu ketika dia terjumpa seorang datuk dan cucu sedang mengajar bagaimana dia boleh terbang...

oyabun

Posted: 05 Aug 2013 11:11 PM PDT

oyabun


DAPig Guan Eng perlu akui gagal selaku Setiausaha Agung DAP?

Posted: 05 Aug 2013 10:03 AM PDT


Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng perlu mengakui kegagalannya selaku pemimpin utama parti itu ekoran penyelewengan dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC), bukannya menyalahkan pihak lain demi agenda tertentu.

Pengerusi BN Kuala Pilah, Datuk Hasan Malek menjelaskan, Ketua Menteri Pulau Pinang itu tidak wajar menyalahkan pihak lain kononnya menjadikan parti tersebut mangsa sedangkan kelemahan berkenaan berpunca daripada pemimpin parti itu sendiri.

"Guan Eng tidak perlu mengalih tumpuan ahli parti itu dengan menyalahkan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berhubung masalah penyelewengan dalam pemilihan CEC. Lim Guan Eng perlu mengakui beliau gagal sebagai Setiausaha Agung DAP.

"Ahli-ahli DAP sendiri yang membuat aduan kepada ROS terhadap beliau, jadi ini bukan salah Menteri atau Pendaftar Pertubuhan (ROS)," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Hasan yang juga Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan mengulas kenyataan pemimpin pembangkang itu yang menyalahkan Ahmad Zahid kerana kononnya sengaja menjadikan DAP mangsa politik.


Kontroversi pemilihan CEC DAP semakin menarik selepas pendedahan Laporan Ekuiti (Penipuan Pemilihan CEC) tulisan Father Augustus Chen yang menyatakan secara terperinci penipuan dalam pemilihan itu sejak 47 tahun lalu.

Laporan itu pertama kali didedahkan Ketua Cawangan DAP Jalan Bagan Luar, G. Asoghan pada 20 Julai lalu yang menerimanya dalam dua versi iaitu bahasa Melayu dan bahasa Tamil melalui kiriman pos.

Ekoran pendedahan buku itu, bekas Ahli Parlimen Wangsa Maju, Wee Choo Keong mendakwa, Father Augustus Chen pernah menjadi rakan karib kepada Guan Eng sekali gus memperlihatkan buku tersebut mempunyai kredibiliti.

Dalam pada itu, Hasan mempersoal sikap Guan Eng yang tidak menyalahkan Father Augustus Chen kerana membongkar kehadiran sebanyak 547 perwakilan haram dalam CEC tahun lalu.

Sedangkan, kata beliau, terdapat lebih 1,000 para perwakilan sah tidak dijemput menghadiri pemilihan itu seperti dilaporkan sekali gus menafikan hak mereka sebagai ahli parti tersebut.

Wasabi Oyabun..

The Unspinners

Posted: 05 Aug 2013 11:07 PM PDT

The Unspinners


Jangan akhirnya New Village ditayangkan

Posted: 05 Aug 2013 09:28 PM PDT

Tak baik APA panggil Dato Akmar PMO mangkuk

Posted: 05 Aug 2013 07:20 AM PDT

31 mati dalam 4 bulan ... bijak nasihat Omar Ong, Shahlan dan Nazri

Posted: 05 Aug 2013 05:30 AM PDT

Memandai Pemuda ... Dengarlah naluri Ibu

Posted: 05 Aug 2013 12:30 AM PDT

Belantan

Posted: 05 Aug 2013 11:03 PM PDT

Belantan


Gempar...!!! Kumpulan gila 'Raja Nusantara' ditangkap polis cuba serang Istana Negara!

Posted: 05 Aug 2013 07:20 PM PDT


Polis menahan 10 individu termasuk dua wanita yang menggelarkan diri mereka sebagai 'Kumpulan Panji Hitam Dari Timur Empayar Langkasuka Nusantara' kerana mendakwa pewaris Yang di-Pertuan Agong yang sah dan cuba mengambil alih pentadbiran Istana Negara, awal pagi ini.

Kesemua mereka yang berpakaian serba hitam dan menaiki tiga buah kereta ditahan ketika berhimpun di hadapan pintu 1, Istana Negara di sini, pukul 4.10 pagi sambil membawa 13 helai bendera serta beberapa helai watikah bai'ah (perjanjian untuk taat).

Hasil pemeriksaan mendapati tujuh daripadanya tidak mempunyai kad pengenalan manakala bakinya berasal dari Melaka, Perak, Kedah dan Johor. Kesemua individu terlibat dan kenderaan yang setiap satunya turut dipasang bendera bertulis jawi ' Lailahaillaahmuhadarsullullah' telah dibawa ke Balai Polis Travers untuk siasatan lanjut.


Timbalan Ketua Polis Daerah Brickfields, Supritendan Aida Abdul Hamid ketika dihubungi memberitahu, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 121B Kanun Keseksaan atas kesalahan terhadap kuasa Yang Dipertuan Agong, Raja atau Yang Dipertuan Negeri dan boleh dihukum penjara seumur hidup atau dikenakan denda.

Sementara itu, tinjauan mendapati seorang daripada ahli kumpulan tersebut telah mendakwa sebagai Raja Nusantara Kumpulan Empayar Langkasuka dan membuat pengakuan tersebut di dalam laman sosial Facebook miliknya baru-baru ini. Lelaki itu turut mendakwa sebagai Pemuda Bani Tamim yang menjadi penyedia tapak kepada kemunculan Imam Mahdi.-UMO

Suara Politik
Belantan

Anwar, Karpal buat laporan polis, nafi pendedahan surat?

Posted: 05 Aug 2013 09:47 AM PDT

Anwar Ibrahim dan Karpal Singh selepas membuat laporan polis berhubung isu surat-surat misteri di Balai Polis Tropicana, Petaling Jaya, semalam. 

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh membuat laporan polis bagi menafikan pendedahan kandungan 6,000 keping surat yang mengaitkan mereka di Permatang Pauh, kelmarin.

Kedua-dua pemimpin pembangkang itu hadir di Balai Polis Tropicana di sini, kira-kira pukul 12 tengah hari untuk membuat laporan polis supaya satu siasatan dan tindakan segera dibuat oleh pihak berkuasa.

Dalam laporan itu, Anwar dan Karpal memandang serius tentang dakwaan tersebut dan berharap Peguam Negara (AG) akan mengarahkan perkara berkenaan disiasat polis.

Anwar dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat PKR selepas membuat laporan itu berkata, dakwaan yang dibuat bekas calon Barisan Nasional (BN) Permatang Pauh, Dr. Mazlan Ismail berhubung pendedahan surat layang itu disifatkannya sebagai satu fitnah yang dilemparkan UMNO terhadapnya.

Kelmarin, Mazlan mendedahkan kira-kira 6,000 laporan bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal yang mendedahkan 'urus-niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pembangkang iaitu Anwar dan Karpal yang telah tersebar secara meluas di Permatang Pauh sejak beberapa hari lalu.


Mengulas dakwaan 'urus-niaga' itu, Anwar memberitahu, beliau dan sekeluarga amat berterima kasih kepada Karpal yang banyak membantunya selama ini dan tidak timbul isu kewangan antara mereka.

"Sepanjang Karpal membantu saya menjadi panel guamannya, tidak pernah timbul tentang isu pembayaran. Apabila dakwaan sebegini berlaku, sekali gus menjejaskan maruah Karpal," katanya.

Tambahnya, beliau setuju jika Karpal mahu mengambil tindakan terhadap mereka yang cuba menjejaskan imej mereka dan pemimpin PKR lain.

Sementara itu, Karpal pula mencabar Mazlan mendedahkan identiti dan dokumen mengaitkan dirinya dan Anwar seperti yang didedahkannya sebelum ini.

"Saya cabar Mazlan jika dia 'anak jantan' supaya tunjukkan slip cek, akaun bank, slip pembayaran dan identiti pihak yang membuat surat itu.

"Saya juga mencabar stesen televisyen TV3, akhbar Utusan Malaysia dan New Straits Times untuk turut melakukan perkara sama," katanya.

Beliau turut berkata, pihaknya dan Anwar sedang mengumpul bukti untuk melakukan tindakan dalam masa terdekat.

"Tuduhan yang dilemparkan begitu serius dan saya menafikan kewujudan tuduhan itu kerana saya telah lama bersahabat dengan Anwar. Oleh itu saya menggesa pejabat AG mengarahkan siasatan mendalam tentang perkara ini," katanya.


Sementara itu, Surat misteri di tangan SPRM!

Bekas calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Permatang Pauh dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), Dr. Mazlan Ismail hari ini menyerahkan semua surat misteri yang diterimanya sejak beberapa hari lalu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurutnya, beliau berbuat demikian bagi membolehkan SPRM menyiasat secara menyeluruh kandungan surat berkenaan.

"Seperti dimaklumkan sebelum ini, saya tidak sama sekali mahu dilibatkan dengan kandungan surat itu, namun sebagai rakyat, saya mahu pihak berkuasa menyiasat demi kepentingan umum," katanya ketika dihubungi di sini.

Kelmarin Mazlan mendedahkan kemunculan surat misteri yang mengandungi 'urus niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pembangkang iaitu Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh sehingga menimbulkan tanda tanya penduduk di Permatang Pauh.

Surat lapan halaman yang dihantar ke rumah penduduk sejak beberapa hari lalu itu antara lain mengandungi pelbagai nombor akaun bank yang didakwa milik Anwar.

Penduduk kemudian memutuskan untuk menyerahkan surat bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal berkenaan kepada Mazlan.

Mengulas tindakan Anwar dan Karpal membuat laporan polis dan berhasrat mengambil tindakan undang-undang berhubung pendedahan itu, Mazlan memberitahu, mereka berhak berbuat demikian.

"Mereka berhak mengambil apa juga tindakan yang difikirkan sesuai terhadap saya.

"Namun, saya tetap menaruh kepercayaan tinggi terhadap pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan dan mengambil tindakan sewajarnya," ujarnya.-UMO

Suara Politik
Belantan

Gerakan Syiah dalam PAS bukan persepsi?

Posted: 05 Aug 2013 03:14 AM PDT


Presiden PAS, Datuk Seri Hadi Awang tidak menolak adanya penganut Syiah dalam jemaahnya. Dalam satu ceramah, beliau berkata: "PAS terbuka kepada semua orang, bukan saja mazhab Syafie. (Orang) mazhab Hanafi, Hambali, Wahabbi, Syiah, Khawarij pun masuk PAS." Jika benar pun ada pemimpin PAS yang menganut ajaran Syiah, mereka pasti tidak mengaku.

Sikap ini dipanggil takiyyah (munafik, berbohong) dan diamalkan penganut Syiah untuk melindungi diri dan membolehkan mereka terus mengamal dan menyebar pengaruh dalam kalangan umat Islam di negara ini, yang majoritinya beraliran Ahli Sunnah Wal Jamaah. Bila ditanya minggu lalu, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu enggan menjawab kerana anggap soalan itu perangkap media, manakala Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar pula beri jawapan bodoh.

Namun, tidak sukar untuk kita mengenali siapa antara pemimpin tinggi PAS yang dipercayai penganut Syiah. Menurut ramai guru pondok dan pengikut PAS sendiri, ia berdasarkan pengucapan, amalan dan tindakan individu berkenaan. Beliau sering mengagung-agungkan pemimpin Syiah seperti Hassan Nasrullah, Sheikh Ahmad Yasin dan gerakan seperti Hizbullah dan rejim Bashar al-Assad.


Juga Hassan al-Banna, Kalim Siddiqui, Ali Shariati dan Fathi Yakan. Selain melawat Lubnan, Iran, Iraq dan Syria, individu ini juga sering mengagung-agungkan kejayaan Iran dan membela Syiah dalam ceramahnya. Kata mereka, hakikat individu ini menjadi pemimpin tinggi PAS juga disebabkan sokongan golongan Syiah dalam PAS.

Dalam satu wawancara pada Jun 2011, pemimpin ini akui kagum dengan gerakan dan kejayaan Revolusi Ayatollah Khomeini ketika menyertai PAS sekitar 1978-1979. Beliau juga akui mempelajari falsafah, cara dan mendalami semangat beberapa pemimpin politik yang beliau sanjungi tanpa sedar mereka adalah Syiah.

"Bagi saya bukan melihat pemahaman, anutan dan sebagainya dan kadang-kadang saya tidak tahu apa pegangan dan anutan mereka tetapi saya melihat dari sudut kepemimpinan. Inilah sikap saya, tidak langsung melihatnya dari sudut latar belakang mazhab mereka." Namun, pemimpin ini mengelak menjawab sama ada beliau Syiah atau tidak.

Bila dicabar Datuk Mukhriz Mahathir pada awal Mei lalu untuk tampil menjelaskan secara ikhlas dan telus mengenai pembabitannya dalam fahaman Syiah, beliau juga tidak menjawab.


Tolak penyatuan dengan UMNO

Pemimpin Syiah dalam PAS adalah mereka yang menolak penyatuan dengan UMNO yang berpegang kepada Ahli Sunnah Wal Jamaah. Mereka dikatakan mula bergerak sejak 1980-an, apabila mengikuti lawatan tajaan ke Iran dan Pakistan. Pada 1987, seramai 300 penganut Syiah berkumpul di Kota Bharu atas nama seminar haji. Dewan seminar penuh dengan gambar dan risalah Khomeini. Ini segera diikuti satu lagi seminar di Dewan Bahasa dan Pustaka, yang mana antara resolusi yang diluluskan ialah menzahirkan ketaatan kepada pemimpin revolusi Iran itu selain menggesa Haramain ditadbir oleh Badan Islam Antarabangsa.

Mulai 1987, buku Syiah dan pelbagai risalah yang memuat ucapan Khomeini tersebar luas. Dalam memperingati Hari Quds Antarabangsa, perutusan Khomeini disampaikan yang mempertahan akidah Syiah.


Kini, ajaran Syiah mudah diakses melalui internet. Lagu dan hujah pemimpin Syiah boleh diikuti di YouTube. Bilangan pengikut Syiah di Malaysia hari ini dianggarkan ratusan ribu orang, termasuk pensyarah universiti. Walaupun pihak kerajaan masih mencari bukti pengaruh Syiah di institusi pengajian tinggi, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) adalah antara IPTA yang mempunyai sel Syiah yang aktif.

Fahaman Syiah diasaskan Abdullah bin Saba', seorang Yahudi dari San'aa, Yaman yang pergi ke Madinah ketika pemerintahan Saidina Uthman RA. Beliau berpura-pura masuk Islam dan berlagak alim untuk menyebar dakyah bahawa Saidina Ali adalah pengganti Nabi Muhammad SAW, menuduh semua sahabat Rasulullah adalah murtad, isteri Baginda, Aisyah seorang penzina dan pelacur, manakala Imam Syafie, Hanafi dan Maliki adalah kafir.


Menurut Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr Sulaiman Saloomi, pengikut Syiah anggap Saidina Ali lebih mulia daripada Rasulullah dan kononnya Malaikat Jibril sepatutnya hantar wahyu kepadanya, bukan Nabi Muhammad. Bagi mereka, al-Quran boleh diubah, dan periwayat hadis seperti Abu Hurairah dan Amru bin Asy adalah pembohong. Mereka anggap solat Jumaat tidak fardu, manakala amalan meratap dan memukul badan sehingga berdarah tanda kesyahidan Saidina Husin adalah sebahagian penyelewengan akidah mereka.

Yang menarik ialah kahwin mutaah, yang boleh dilakukan dengan sesiapa, hatta untuk beberapa jam dengan sedikit bayaran dan tiada had berapa orang. Ulama Syiah bernama Yusuf Sani'ie mengulas sebahagian bab akad dan nikah dalam Kitab Tahrir Wasilah karangan Khomeini seperti berikut: "Boleh menggauli isteri dari dubur dengan syarat mendapat keredaannya. Bermesra-mesra dengan cara meraba isteri yang belum mencapai umur sembilan tahun (termasuk yang masih menyusu) dengan syahwat atau memeluknya atau 'bermain-main' dengan pahanya, adalah harus." Bagi kita, ini adalah perbuatan keji, mungkar dan zalim.-BH

Suara Politik
Belantan

APANAMA

Posted: 05 Aug 2013 11:02 PM PDT

APANAMA


Pearls Of Peace - Episode 11 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 09:00 PM PDT

Pearls Of Peace - Episode 10 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 05:00 PM PDT

Pearls Of Peace - Episode 9 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 02:00 PM PDT

Pearls Of Peace - Episode 8 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 08:00 AM PDT

Pearls Of Peace - Episode 7 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 06:00 AM PDT

Pearls Of Peace - Episode 6 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 04:00 AM PDT

Pearls Of Peace - Episode 5 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 02:00 AM PDT

Pearls Of Peace - Episode 4 ~ Mufti Menk

Posted: 05 Aug 2013 12:00 AM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 05 Aug 2013 09:22 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 05 Aug 2013 09:15 PM PDT

tok gajah

Posted: 05 Aug 2013 09:10 PM PDT

tok gajah


Pemimpin2 melayu dalam Pakatan Rakyat terhibur dengan klip video ni

Posted: 05 Aug 2013 05:00 PM PDT

Semakin kuat Pakatan Rakyat, semakin bertambah kurang ajar bangse haramjadah ni, Tok yakin pemimpin2 PAS dan PKR seperti Tn Guru dan Anwar Ibrahim lah manusie yang paling terhibur apebile menonton klip video ni. Ini bukan kali pertame si bangsat ni menghine bangse melayu.

Mungkin Tuan Guru tidak ingat bahawe melayu tu islam atau pun pemimpin PAS hanye anggap hanye PAS sahaje yang islam. Tok percaye orang melayu semakin meluat dengan PAS, PRU-13 telah membukti kan bahawe melayu tidak terpengaruh dengan janji2 dan kate manis dari PAS.


PenangWasabi

Posted: 05 Aug 2013 09:08 PM PDT

PenangWasabi


Apabila Pak Menteri mula 'tarik handbrake'...!!! The New Village tidak akan ditayangkan?

Posted: 05 Aug 2013 06:39 AM PDT


Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz yakin filem The New Village yang dikatakan mengagung-agungkan perjuangan komunis tidak akan ditayangkan langsung.

Beliau yang juga Menteri Pelancongan dan Kebudayaan berkata, larangan tayangan itu bukan setakat di panggung wayang malah meliputi semua bentuk media termasuk laman blog dan YouTube.

Katanya, kerajaan tidak mahu memberikan isyarat yang salah kepada generasi baru negara seolah-olah perjuangan komunis diberikan penghargaan di Malaysia.


"Saya dan rakan-rakan dalam UMNO, kita akan berterus-terusan dan berhabis-habisan memastikan apa jua bentuk pendewaan terhadap komunisme tidak akan dilaksanakan.

"Jika didapati betul filem ini mendewa-dewakan komunisme, kita mahu filem itu tidak dipertontonkan langsung. Sekalipun keluar dalam blog dan YouTube, kita akan cari mereka sampai dapat," katanya kepada pemberita selepas Majlis Penyampaian Program Ihsan Ramadan dan Aidilfitri Peringkat Parlimen Padang Rengas di sini hari ini.

Beliau mengulas mengenai desakan banyak pihak supaya filem The New Village tidak ditayangkan kerana mengagung-agungkan perjuangan Parti Komunis Malaya (PKM).
Mengulas lanjut, Ahli Parlimen Padang Rengas itu berkata, filem atau apa jua bentuk penghargaan terhadap pengganas komunis tidak boleh diberikan tempat di negara ini kerana kumpulan itu telah mengisytiharkan perang terhadap negara sehingga menyebabkan darurat dari 1948 hingga 1960.

Katanya, dalam pertempuran sepanjang tempoh darurat dan selepas itu, ramai anggota pasukan keselamatan negara terkorban dan mengalami kecacatan kekal sehingga hari ini.

"Ada antara mereka kehilangan kaki, tangan dan buta kerana jerangkap samar dan banyak keluarga kehilangan bapa, abang dan adik mereka hasil daripada pengisytiharan perang yang dilakukan oleh komunis terhadap kita. Kehilangan dan kecacatan ini tidak boleh dikembalikan," katanya.

Selain itu, kata Mohamed Nazri, fahaman komunis yang tidak bertuhan tidak konsisten dengan prinsip pertama Rukun Negara iaitu kepercayaan kepada tuhan.

Penang Wasabi..

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 05 Aug 2013 03:14 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Video) Gesel geli-geli dalam bas, makan penampar le jawabnya!

Posted: 05 Aug 2013 02:01 PM PDT

Gambar hiasan
Seorang wanita di dalam sebuah bas berasa kurang selesa dengan seorang lelaki yang gatal tangan memegangnya ketika berada di dalam bas.

Setelah beberapa ketika bersabar, akhirnya kesabaran wanita tersebut sampai maksimum.

Beliau bangun dan terus memaki hamun lelaki berkenaan. Tak cukup dengan itu, beliau bertindak memukul lelaki berkenaan di hadapan penumpang-penumpang lain.

Amik ko..menggatal lagi!

(Video) Kebodohan pemandu bas, tercampak keluar ketika perlanggaran dengan lori

Posted: 05 Aug 2013 09:01 AM PDT

Seorang pemandu bas bernasib baik setelah tercampak keluar melalui tingkap bas ketika bas yang dipandunya dilanggar dengan laju oleh sebuah lori yang datang dari belakang.

Tindakan bodoh pemandu bas tersebut menyaksikan beberapa orang penumpangnya cedera dan pemandu lori itu pula maut ditempat kejadian.

Di bawah adalah rakaman yang diperolehi dari kamera sekuriti yang diperoleh dari dalam bas yang sedang berundur membawa beberapa orang pelancong di lebuhraya Jinhua-Lishui-Wenzhou dekat Shanghai.

Pemandu bas tersebut dikatakan terpaksa mengundurkan basnya ditengah-tengah lebuhraya kerana terlepas susur keluar yang sepatutnya.

Sebuah lori dilihat melanggar bas yang sedang berundur itu hingga menyebabkan bas berkenaan terbalik dan pemandu serta beberapa penumpangnya tercampak keluar.
Menurut laporan, pemandu lori berkenaan maut serta merta di tempat kejadian, 23 orang cedera parah. Kemalangan itu juga menyebabkan kesesakan lalu lintas beberapa kilometer dan 100 pekerja sukarela terpaksa dikerahkan untuk memastikan kelancaran trafik.Bekas model bogel Indonesia ditemui mati dalam bilik apartmen

Posted: 05 Aug 2013 07:31 AM PDT

Menurut laporan Kapanlagi.com, bekas model Della Caroline ditemui mati di Casablanca Apartment, Tower 2, Bilik 206, Jakarta Selatan pada Sabtu lepas.

Ketua Perhubungan Awam Polis, Rikwanto berkata, pasukannya menerima laporan kematian mangsa pada Ahad pagi pada jam 2.30 petang. Sebelum meninggal, Della ada bersama Bipin Kumar, Pengurus Cool Meaning PT. Mineral Orora.

Rikwanto mendedahkan kronologi kematian Della: "Sekitar jam 9.30 malam, mangsa kembali ke apartmentnya untuk bertemu dengan Mr. Kumar. Sebelum itu, mereka pernah bertemu tiga bulan lepas di Shangrila Hotel Jakarta Tengah. Berdasarkan maklumat yang diperolehi dari Mr. Kumar, mangsa mahu mencuci pakaiannya kerana tidak membawa pakaian lebih dan meminta sabun cuci. Ketika mencuci pakaian, mangsa hanya memakai sehelai tuala putih," kata Rikwanto.

"Selepas itu, mangsa meminta minuman dan kemudian diberikan vodka. Mangsa meminummya dengan sedikit campuran Sprite. Mangsa kemudiaanya dilaporkan menggoreng nugget dan masuk ke bilik tidur. Sebelum itu, mangsa dilihat berulang-alik ke bilik air kerana muntah," katanya lagi.

"Sekitar jam 10 malam, mangsa muntah hingga pengsan. Mr. Kumar kemudiaanya terus melaporkan kepada pihak keselamatan apartment. Pihak keselamatan akhirnya memanggil doktor namun hanya doktor hanya muncul pada pukul 2.10 pagi dan mangsa sudah pun meninggal dunia. Pihak keselamatan akhirnya membuat laporan kejadian itu di balai polis," ujar Rikwanto lagi.

Mayat mangsa kemudiannya dikejarkan ke Hospital Cipto Mangunkusumo, Salemba, Jakarta.

Cuba 'tawan' Istana Negara, 10 individu ditahan

Posted: 05 Aug 2013 06:08 AM PDT

KUALA LUMPUR - Sepuluh individu yang mendakwa mereka pewaris Yang di-Pertuan Agong, ditahan ketika berhimpun di Pintu 1, Istana Negara di sini kira-kira 4 petang hari ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Brickfields Supt Aida Abdul Hamid berkata mereka yang terdiri daripada lapan lelaki dan dua wanita itu berpakaian serba hitam dan menaiki tiga buah kereta.

"Kumpulan ini mendakwa mereka dari Kumpulan Panji Hitam dari Timur Empayar Langkasuka Nusantara dan datang ke istana kerana mendakwa mereka adalah pewaris Agong yang sah.

"Tangkapan termasuk rampasan kesemua kereta dibuat oleh ketua balai polis Jalan Travers dan dibawa ke balai Travers," katanya kepada pemberita, di sini hari ini.

Menurut Aida tidak ada senjata ditemui ketika pemeriksaan polis terhadap kereta yang dirampas, kecuali 13 bendera bertulisan jawi dan beberapa helaian watikah baiah.

Katanya semakan awal mendapati tujuh daripada mereka berasal dari Melaka, Perak dan Kedah.

Aida berkata siasatan juga mendapati antara ajaran kumpulan itu ialah mendakwa dua kalimah syahadah sedia ada tidak sah dan anggota baharu diwajib berbaiah serta mengucap kalimah syahadah yang baharu di hadapan ketua yang bergelar 'Tuanku'. - Bernama

Anak gadis nyaris zina, ibu malu di mahkamah...

Posted: 05 Aug 2013 05:01 AM PDT

Gambar hiasan
Kuala Terengganu: "Perkara ini bukan saja memalukan saya dan suami tetapi ia perkara paling mengaibkan dalam hidup saya. Jika hal ini berulang, saya sendiri yang hantar dia ke pusat pemulihan akhlak," kata ibu kepada remaja perempuan berusia 18 tahun yang didakwa di Mahkamah Rendah Syariah di sini, semalam selepas ditahan bersama kekasihnya dalam keadaan mengaibkan pada Jun lalu.

Wanita berusia 40-an itu berkata demikian ketika Hakim Syarie Kamalruazmi Ismail memanggil dia dan suami bagi mendengar rayuan terhadap kes anak gadis mereka. Terdahulu, tertuduh yang juga anak ketiga daripada lima beradik dalam rayuannya memohon mahkamah meringankan hukuman dengan alasan sudah insaf dan bertaubat atas kesalahan dilakukan.

Mengikut kertas pertuduhan, tertuduh yang masih belajar di sebuah kolej didakwa melakukan satu perbuatan sebagai persediaan untuk melakukan persetubuhan luar nikah dengan seorang lelaki berusia 20 tahun yang bukan suaminya dalam sebuah kereta di kawasan Taman Awam Pulau Warisan di sini, kira-kira jam 6.50 petang, 5 Jun lalu.

Bagi kesalahan itu, mereka didakwa mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) (Terengganu) 2001 iaitu perbuatan sebagai persediaan melakukan persetubuhan luar nikah.

Kamalruazmi dalam penghakimannya berkata, apa yang dilakukan tertuduh dan pasangannya adalah kesalahan serius dan berdosa.

"Kamu sepatutnya bersyukur dan berterima kasih kerana ditahan pegawai penguat kuasa syariah. Jika tidak, mungkin kamu berdua sudah terlanjur dan kejadian lebih buruk akan berlaku. Ini masanya untuk kamu berubah dan saya harap kamu benar-benar bertaubat," katanya.

Bagi kesalahan itu, tertuduh dikenakan bon berkelakuan baik selama dua tahun dengan jaminan RM2,000 dengan dua penjamin.

Sementara itu, pasangannya berusia 20 tahun dari Marang yang memohon mahkamah menangguhkan hukuman terhadapnya dibebaskan dengan jaminan RM2,000 dengan seorang penjamin.

Ibu adik Aisyah dedah rancangan berkahwin dengan si penculik

Posted: 05 Aug 2013 12:31 AM PDT

PETALING JAYA: Di saat bahang sambutan Aidilfitri semakin terasa, seorang ibu memohon bantuan rakyat Malaysia dalam usaha mengesan anak perempuannya berusia tiga tahun, Aisyah Wan Exzan yang dilaporkan hilang di Rawang pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah berkata ibu Aisyah, Arbaiyah Md Zin didakwa bertemu dengan penculik tersebut menerusi laman sosial Facebook pada Mei dan menjalin hubungan dengan suspek serta merancang untuk berkahwin.

Walupun hanya mengenali lelaki tersebut selama beberapa minggu, Arbaiyah, seorang guru matematik berusia lewat 30-an, meninggalkan anak perempuannya itu dibawah jagaan suspek pada 30 Julai.

Suspek memberitahu Arbaiyah bahawa dia ingin memperkenalkan Aisyah kepada kakaknya.

Ibu kanak-kanak itu turut memberikan suspek sijil kelahiran Aisyah kerana mereka berdua merancang untuk pergi berbulan madu bersama kanak-kanak tersebut selepas mereka berkahwin.

"Pada 2 Ogos, Arbaiyah turut memberi wang tunai RM25,000 kepada lelaki tersebut untuk pelaburan perniagaan emas di sebuah pusat membeli-belah di Rawang.

"Keesokan harinya, Arbaiyah menunggu suspek untuk membawa Aisyah pulang ke rumah. Suspek berjanji untuk membawanya keluar dan membeli barang keperluan perkahwinan mereka. Namun suspek tidak muncul dan panggilan ke telefon bimbitnya tidak berjawab," kata Abdul Rahim kepada The Star.

Beliau berkata ibu mangsa turut pergi ke rumah suspek di Taman Tun Dr Ismail dalam usaha mencari anak perempuannya itu tetapi alamat rumah tersebut milik orang lain.

Kes itu diklasifikasikan polis sebagai penculikan kanak-kanak.

Abdul Rahim berkata siasatan masih dijalankan dan menggesa orang ramai untuk tidak membuat sebarang spekulasi mengenai perkara itu sehingga maklumat lanjut diketahui.

Sementara itu, #findaisyah tersebar pantas di laman Twitter dengan pengguna Internet seluruh negara menggunakan medium tersebut untuk mencari kanak-kanak tersebut selepas berita penculikannya disebarkan dalam laman media sosial awal pagi Isnin.

Sumber : Mstar.com.my

Alhamdulillah! Adik Aisyah sudah ditemui!

Posted: 05 Aug 2013 12:01 AM PDT

GEORGE TOWN – Polis Pulau Pinang menjumpai seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun yang dilaporkan hilang di sebuah pasar raya di Rawang baru-baru ini.

Seorang wanita yang menghantar Wan Aisyah Wan Exzam ke balai polis Sungai Nibong kira-kira pukul 11.30 pagi Isnin berkata, anak lelakinya membawa kanak-kanak tersebut ke rumahnya di Teluk Kumbar pada pukul 5 pagi Isnin.

Wanita tersebut berkata anak lelakinya, 44, memberitahunya supaya menghantar kanak-kanak tersebut ke balai polis berhampiran.

Anak lelakinya terus menghilangkan diri selepas insiden itu.

Kanak-kanak itu dipercayai anak perempuan seorang guru matematik, Arbaiyah Md Zin yang mengajar di Rawang. – The Star

Wartawan hiburan Zubir berjaya 'paksa' Adil jatuhkan talak satu ke atas Rita Rudaini

Posted: 04 Aug 2013 10:31 PM PDT

Siapa tidak kenal dengan wartawan Zubir Berita Harian (BH). Hampir saban minggu ada saja cerita sensasi dari kolum Zubir yang disiarkan di sisipan Bi-Pop menjadi bahan perbualan orang ramai.

Semalam, melalui ruangan kolumnya, Zubir telah menyiarkan komen-komen Rita Rudaini mengenai hubungan Aidil Zafuan dengan wanita yang didakwa sebagai kekasihnya iaitu Zarema Zainal. Menurut laman RotiKaya, Rita dilaporkan sebagai berkata:-

Bagi saya kecurangan Aidil sangat memalukan saya dan anak anak. Zarema pula memang suka cari publisiti murahan, dia memang nak orang tahu ketika ini dia keluar dengan Aidil.

Saya sebenarnya nak muntah membaca atau melihat gambar Aidil keluar dengan perempuan lain. Secara jujur saya sedih dengan kehidupan Aidil hari ini, tak ada siapa yang membimbingnya.

Ada kemungkinan komen-komen ini yang menyebabkan berlakunya 'perang SMS' antara Aidil dan Rita, sehingga akhirnya tertulis ungkapan cerai oleh Aidil melalui SMS. Malah, di Instagram milik Zubir BH, wartawan itu dikatakan mengeluarkan teks mendakwa Aidil cerai menggunakan SMS kerana gosip mengenai Aidil dan Zarema yang tersiar di Bi-Pop semalam.
Menurut Zubir, ia turut disahkan Rita setengah jam sebelum teks tersebut dimuat naik. Ada kemungkinan Aidil hilang sabar berikutan komen tersebut? Apa pendapat anda?

Beautiful Nara

Penuntut IPT trauma dengan lelaki selepas nyaris dirogol

Posted: 04 Aug 2013 09:30 PM PDT

Saya penuntut di salah sebuah universiti awam di ibu kota. Saya mengalami masalah iaitu berasa takut apabila berada dekat dengan lelaki.

Ceritanya bermula hampir lima tahun lalu di mana saya hampir-hampir dirogol oleh salah seorang pekerja lelaki berdekatan rumah saya. Di mata saya, mereka adalah penjahat yang akan menerkam mangsanya pada bila-bila masa saja.

Sebelum peristiwa itu, saya tiada masalah berhadapan dan bergaul dengan mereka. Malah, sewaktu kecil, kawan saya ramai yang lelaki dan saya gembira dapat berkawan dengan mereka. Mereka juga baik terhadap saya.

Kini segala perasaan saya terhadap lelaki berubah daripada suka kepada takut. Ada kalanya juga saya berasa trauma meng­ingatkan peristiwa hampir dirogol. Ketika itu jugalah tiba-tiba perasaan takut saya terhadap semua lelaki wujud.

Buat masa sekarang, adalah tidak wajar untuk saya menghukum mereka sedemikian kerana mereka tidak berbuat apa-apa salah dengan saya. Bantulah saya Prof untuk membuang stigma pemikiran yang kolot ini kerana zaman sekarang kita tidak akan terlepas untuk bekerjasama dengan mereka dalam bidang apa sekalipun.

INSAN BUNTU,

Perak


DR dapat merasai tekanan yang adik alami. Peristiwa adik hampir dirogol membentuk pemikiran bahawa semua lelaki adalah 'jahat'. Satu peristiwa pahit membentuk pemikiran tidak rasional adik sehingga ia menimbulkan ketakutan kepada kaum Adam.

Benar kata adik, zaman sekarang adik tidak akan terlepas untuk bekerjasama dengan lelaki dalam bidang apa sekalipun. Justeru, adik perlu membuang stigma pemikiran yang kolot ini.

Sikap adik yang tidak mahu menghukum lelaki kerana mereka tidak bersalah adalah satu sikap yang baik. Dr amat menghargai­nya. Dr harap keinginan untuk mengubah pemikiran yang salah terhadap lelaki dapat membantu adik mempunyai sikap dan pemikiran positif terhadap mereka.

Mengubah pemikiran tidak rasional kepada rasional bukanlah mudah. Ia memerlukan latihan dan ke­sungguhan diri yang kuat.

Adik perlu mengubah pemikiran tidak rasional adik dengan menyatakan peristiwa adik hampir dirogol oleh seorang lelaki memang menakutkan, tetapi tidak bermakna semua lelaki jahat. Namun, adik perlu juga berhati-hati dalam tingkah laku dan kata-kata supaya peristiwa hitam adik hampir dirogol tidak akan berulang.

Rasionalkan pemikiran adik dengan mengatakan lelaki yang cuba merogol adik tidak menggambarkan ting­kah laku semua lelaki. Sama seperti perkara lain, ada baik buruknya. Lelaki juga ada yang baik dan ada yang sebaliknya. Ramai lelaki baik yang tidak akan mengganggu adik dalam apa juga bentuk, sama ada dari sudut percakapan atau ting­kah laku.

Jika adik berasa sukar untuk mengubah pemikiran tidak rasional ini, adik boleh luahkan perasaan ketakutan itu di atas kertas. Adik juga boleh berkongsi perasaan takut itu de­ngan kawan, saudara atau mana-mana pihak yang adik amat percaya. Kaunselor di tempat adik belajar adalah individu yang adik boleh jumpa untuk mengurangkan ketakutan berdekatan dengan lelaki.


Kaunseling Remaja @ Harian Metro

DAP perlu tunai janji - ROS

Posted: 04 Aug 2013 09:00 PM PDT

KUALA LUMPUR 4 Ogos - DAP seharusnya mengutamakan pelaksanaan keputusan yang dibuat oleh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS) kerana itu keputusan terbaik, mencerminkan permintaan akar umbi DAP.

Pendaftar ROS, Datuk Abdul Rahman Othman berkata, langkah itu juga menunjukkan ketulusan kepimpinan DAP berpegang pada janji mereka kepada umum untuk melaksanakan apa juga keputusan yang diumum oleh ROS.

Dalam kenyataan kepada Bernama hari ini, Abdul Rahman turut menjelaskan semua perkara berhubung pertubuhan diurus berdasarkan Akta Pertubuhan 1966 dan ROS membuat keputusan berpandukan penjelasan yang diberi oleh pihak terlibat.

"Dalam hal ini, ROS telah menyatakan pendiriannya yang tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan. Pemimpin DAP sebenarnya sendiri tahu mereka tidak memberi penjelasan yang memuaskan dan risiko yang mereka ambil," katanya.

Menurut Abdul Rahman, Akta Pertubuhan 1966 juga tidak memperuntukkan keperluan ROS menjelaskan mengapa mereka tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberi.

"Perkara utama yang perlu difahami ialah tindakan-tindakan yang telah diambil oleh ROS bertepatan dengan peruntukan Akta Pertubuhan 1966 bukan desakan atau dendam.

"Bahkan ROS telah mengambil sikap yang terlalu humanistic menguruskan pemimpin DAP walaupun beberapa kali difitnah khususnya sepanjang pilihan raya umum yang lalu atas dasar politik," katanya.

Kenyataan Abdul Rahman itu menyusul ekoran respons Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng DAP yang mempersoal peruntukan undang-undang yang digunakan oleh ROS dalam memutuskan DAP perlu membuat pemilihan semula Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC).

Guan Eng juga dilapor berkata, DAP tidak akan mematuhi arahan ROS itu selagi tuntutannya mengenai perkara berkenaan tidak dijelaskan sepenuhnya.

Pada 30 Julai lepas, ROS mengarahkan DAP mengadakan pemilihan semula CEC dan memaklumkan ia tidak berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh parti itu berhubung isu penyelewengan undi pada pemilihan CEC dan isu manipulasi undi membabitkan 547 perwakilan.

Mengulas lanjut, Abdul Rahman berkata, dakwaan pemimpin DAP bahawa mereka telah memberi kerjasama penuh kepada ROS adalah tidak tepat kerana sepanjang siasatan mereka sering meminta penundaan tarikh atau memendekkan masa proses siasatan atas alasan sibuk dengan hal politik kepartian mereka.

"Mereka juga sering kali menangguhkan penghantaran maklumat yang diperlukan ataupun tidak menyediakannya walaupun perkara itu telah dinyatakan kepada mereka lebih awal," katanya yang menyifatkan keengganan DAP mematuhi keputusan ROS sebagai sangat mendukacitakan. - BERNAMA

Surat 'misteri' Anwar dan Karpal di tangan SPRM - Dr. Mazlan

Posted: 04 Aug 2013 08:30 PM PDT

PULAU PINANG 4 Ogos - Bekas calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Permatang Pauh dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), Dr. Mazlan Ismail hari ini menyerahkan semua surat misteri yang diterimanya sejak beberapa hari lalu kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurutnya, beliau berbuat demikian bagi membolehkan SPRM menyiasat secara menyeluruh kandungan surat berkenaan.

"Seperti dimaklumkan sebelum ini, saya tidak sama sekali mahu dilibatkan dengan kandungan surat itu, namun sebagai rakyat, saya mahu pihak berkuasa menyiasat demi kepentingan umum," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini.

Kelmarin Mazlan mendedahkan kemunculan surat misteri yang mengandungi 'urus niaga' oleh dua pemimpin tertinggi pembangkang iaitu Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi DAP, Karpal Singh sehingga menimbulkan tanda tanya penduduk di Permatang Pauh.

Surat lapan halaman yang dihantar ke rumah penduduk sejak beberapa hari lalu itu antara lain mengandungi pelbagai nombor akaun bank yang didakwa milik Anwar.

Penduduk kemudian memutuskan untuk menyerahkan surat bertajuk Bankleaks Anwar/Karpal berkenaan kepada Mazlan.

Mengulas tindakan Anwar dan Karpal membuat laporan polis dan berhasrat mengambil tindakan undang-undang berhubung pendedahan itu, Mazlan memberitahu, mereka berhak berbuat demikian.

"Mereka berhak mengambil apa juga tindakan yang difikirkan sesuai terhadap saya.

"Namun, saya tetap menaruh kepercayaan tinggi terhadap pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan dan mengambil tindakan sewajarnya," ujarnya.

Utusan

Syiah masalah negara, bukan politik, kata Fathul

Posted: 04 Aug 2013 08:01 PM PDT

SHAH ALAM: Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang harus melihat isu penularan fahaman Syiah sebagai masalah negara dan bukannya dari sudut politik semata-mata, kata Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda Umno (ILMU), Dr Fathul Bari Mat Jahaya.

Beliau berkata demikian mengulas kenyataan Hadi bahawa kerajaan tidak bersungguh menangani isu syiah sebaliknya hanya mahu mempolitikkan isu tersebut.

Fathul berkata, kerajaan adalah institusi yang paling tepat untuk menangani penularan fahaman tersebut.

"Isu ini apabila kita nak ambil sesuatu tindakan, menteri-menteri akan berperanan, kerajaan akan berperanan. Jadi Tuan guru Hadi Awang tidak boleh melihat ini sebagai isu politik, sebab kerajaan terbentuk dengan pilihan raya, dengan sistem demokrasi dan dengan sistem politik,"

Beliau menambah, kerajaan dan politik adalah satu gabungan yang mustahil untuk dipisahkan kerana ianya merupakan sistem sedia ada yang membentuk kerajaan.

Justeru tuduhan Hadi bahawa kerajaan sengaja mempolitikkan isu syiah adalah satu perkara yang tidak berasas.

"Kerajaan itu sistem politik, jadi jangan ingat Datuk Seri Zahid Hamidi bercakap dan Datuk Mukhriz Mahathir bercakap ini sebab isu politik, mereka ini mewakili kerajaan.

"Mengapa ketika Haji Hadi memerintah Terengganu tidak bercakap berkenaan syiah, tak dibangkitkan pun ketika beliau memerintah di Terengganu. Tak pernah bercakap pun isu syiah. Adakah dia tak mahu cakap pasal syiah sebab tak mahu cakap pasal politik, tak mahu politik apa, berpolitik la tu," kata Fathul.

Dikala kebanyakkan pemimpin PAS bertungkus-lumus membuat penafian bahawa tiada syiah dalam PAS, Hadi dilihat memberi jawapan selamat dengan mengatakan syiah sudah lama wujud dalam Islam.

Hadi juga menggesa ilmuwan dan para ulama yang mempunyai kepakaran dalam bidang ini bagi membincangkan berkenaan fahaman Syiah untuk mencapai satu kesepakatan bagi menangani masalah yang timbul.

Terdahulu, Profesor Madya Datuk Dr. Mohd Asri Zainul Abidin dan Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Malaysia (MUAFAKAT), Ismail Mina Ahmad memberitahu terdapat pengikut syiah dalam PAS meskipun ia dinafikan pemimpin parti itu.

Antarapos

(Gambar) Wajah individu larikan Adik Aisyah disiarkan pihak berkuasa, sebarkan!

Posted: 04 Aug 2013 07:01 PM PDT

Pihak berkuasa telah menyiarkan rakaman CCTV dan juga wajah individu yang melarikan Adik Aisyah yang dilaporkan hilang di JUSCO Rawang.

Suspek disyaki menaiki Perodua Viva berwarna putih bernomber pendaftaran BLC 1894.

Sila sebar-sebarkan poster di atas bagi membantu keluarganya. Laman FB ibunya boleh dilayari di https://www.facebook.com/cikgu.arbaiyah

Punca kebakaran rumah jutawan kosmetik Vida Beauty dibongkar

Posted: 04 Aug 2013 06:01 PM PDT

Kereta mewah jenama Bently yang hangus dalam kebakaran rumah milik pengusaha produk kecantikan di Taman Meru, Ipoh, kelmarin.
IPOH 4 Ogos - Seorang pekerja syarikat produk kecantikan Vida Beauty yang terselamat dengan nekad terjun dari balkoni mendakwa melihat api marak di pekarangan luar sebelum rumah itu terbakar sehingga meragut tiga nyawa di Meru Hill, Bandar Meru Raya di sini malam tadi.

Khairul Anuar Abu Bakar, 32, pereka dan jurugambar syarikat tersebut turut mendakwa, ada mendengar bunyi satu letupan yang dipercayai dari sebuah kereta mewah jenis Bentley yang diletakkan di pekarangan rumah ketika turun untuk memeriksa.

Beliau bagaimanapun naik semula ke tingkat atas untuk memaklumkan kepada seorang lagi pekerja syarikat itu, Mohd. Nor Syamil Zaidi dan dua anak Datuk Dr. Hasmiza Othman (atau lebih dikenali sebagai Dr. Vida) iaitu Eddie Zuhdi Mohd. Amin, 11, dan adiknya, Edrie Zikri, 10.

"Namun, apabila saya naik, tiba-tiba sahaja suis utama meletup dan 'black out' manakala api marak. Dalam keadaan gelap, saya memimpin tangan mereka (Eddie Zuhdi dan Edrie Zikri) diikuti Mohd. Nor Syamil turun, namun asap terlalu tebal, maka kami terpaksa naik semula," katanya di sini hari ini.

Khairul Anuar memberitahu, dalam keadaan panik, beliau mengambil keputusan untuk terjun melalui balkoni di belakang rumah, namun, Mohd. Nor Syamil yang berada di belakangnya, tiba-tiba berundur ke belakang lalu berlari masuk ke dalam tandas diikuti Eddie Zuhdi dan Edrie Zikri.

"Mereka (anak-anak Dr. Vida) meronta-ronta untuk dilepaskan daripada pegangan tangan saya. Saya tiada pilihan lain selain melompat daripada balkoni, namun begitu, saya bernasib baik kerana terjatuh di atas sebuah kanopi di belakang rumah.

"Seorang lagi pekerja iaitu Ropie Ismail, 31, juga berjaya menyelamatkan diri dengan terjun di belakang rumah, namun, dia patah kaki akibat terjatuh di atas tanah," katanya.

Dalam kejadian kira-kira pukul 9 malam tadi, tiga termasuk dua anak kepada pengasas produk kecantikan Vida Beauty meninggal dunia dalam kebakaran di rumah pekerja syarikat berkenaan di sini yang turut memusnahkan sebuah kereta mewah jenis Bentley, sebuah Perodua Kancil dan beberapa buah motosikal.

Dr. Vida yang sudah berpisah dengan suaminya mempunyai empat orang anak iaitu Eddie Zuhdi, Edrie Zikri, Edlin Zamilin, 8, dan Eric Zaquan, 6. Ketika kejadian beliau berada di Pulau Pinang dan bergegas ke Ipoh sebaik sahaja mendapat tahu berita itu.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Sum Chang Keong ketika dihubungi berkata, hasil siasatan awal mendapati punca kebakaran kemungkinan disebabkan oleh berlakunya litar pintas.

Beliau bagaimanapun berkata, pihak bomba masih menjalankan siasatan lanjut dan polis mengklasifikasi kes itu sebagai mati mengejut.

Utusan

THE FLYING KICK

Posted: 05 Aug 2013 01:29 PM PDT

THE FLYING KICK


LAGI JANJI TEMBERANG NAK BINA RUMAH MAMPU MILIK OLEH KERAJAAN PAKATAN RAKYAT SELANGOR!!!

Posted: 05 Aug 2013 07:30 AM PDT

GUNESWARI KELLY SALAHKAN GURU-GURU DAN PELAJAR SK SRI PRISTANA KERANA SISIHKAN ANAKNYA!!!

Posted: 05 Aug 2013 06:00 AM PDT

SURAYA SUNGAI TIANG NAFI DIA DALAM KEM AZALINA... AZALINA TERKONTANG-KANTING!!!

Posted: 05 Aug 2013 04:15 AM PDT

SURAT MISTERI LAPAN HALAMAN 'BANKLEAKS' TELAH DISERAHKAN KEPADA SPRM!!!

Posted: 05 Aug 2013 02:30 AM PDT

BESTNYA SEKOLAH CINA... HARIJADI KE-100, DAPAT HADIAH RM1 JUTA!!!!

Posted: 05 Aug 2013 01:00 AM PDT

VIDEO: CINA TUNJUK KUAT, MELAYU TERKULAT-KULAT DIHINA!!!

Posted: 04 Aug 2013 11:30 PM PDT

FATWA SESAT AHL AL-BIDAAH WAL HAWA... SETUBUH SIANG HARI RAMADAN TAK BATAL PUASA!!!

Posted: 04 Aug 2013 10:30 PM PDT

TEMBAK DAN BUNUH DI PASIR PUTEH, KELANTAN PULA... ORDINAN DARURAT DAN ISA SEMAKIN DIPERLUKAN!!!

Posted: 04 Aug 2013 09:00 PM PDT

MAMAT PERASAN BANI TAMIM BUAT HAL LAGI... ISTANA NEGARA DISERANG DENGAN PANJI-PANJI HITAM!!!

Posted: 04 Aug 2013 07:43 PM PDT

SHAFIE ABDULLAH GANTI GHANI PATAIL... KUATNYA ANGIN BERTIUP!!!

Posted: 04 Aug 2013 06:00 PM PDT

PEMIMPIN UMNO MANA YANG AKAN IKUT SHAHRIZAT JALIL DAN SALEH SAID KERUAK DALAM HAL ISA DAN ORDINAN DARURAT?

Posted: 04 Aug 2013 01:34 PM PDT

tun faisal dot com

Posted: 05 Aug 2013 01:26 PM PDT

tun faisal dot com


Isu #MaznahAnjing - Hadis dan Pendirian Ulama bagi yang nak ikut Maznah!

Posted: 04 Aug 2013 11:03 PM PDT


Semakin ramai umat Islam di Malaysia yang jadi macam ni. 
Mungkin akibat asas pendidikan Islam yang tidak kukuh dalam keluarga dan diri, kegagalan para agamawan memberi kefahaman tentang Islam dan amalannya, atau mungkin sebab agamawan kita terlalu sibuk berpolitik dan bertelingkah sesama sendiri sehingga tidak sempat mendidik ummah. Ini baru bab kehidupan seharian yang ada kaitan dengan kebersihan dan ibadah, belum lagi kekeliruan akibat bab aqidah.


Banyak persoalan mengenai kenajisan anjing baru-baru ini. Umat Islam Malaysia yang bermazhab Shafie, satu mazhab yang sangat teliti dan berhati-hati, memang secara budaya dan tradisi berpegang kepada hukum bahawa anjing itu najis secara keseluruhannya, baik dari segi air liur dan tubuh badannya. 

Bagi yang merasakan mereka tidak mahu bertaqlid dengan Imam Shafie dan keliru dengan pelbagai pandangan yang tidak tahu dari masa asasnya, dan `bercita-cita' ingin membuat pegangan sendiri walaupun tidak mempunyai kelayakan yang sesuai dan tanpa kajian berasaskan kaedah tradisi dan fiqh Islam, mungkin mereka boleh membaca hadis-hadis di bawah sebagai panduan -

1. Sumber yang paling kuat tentang kenajisan anjing bermula dari hadis Nabi saw. yang disepakati semua perawi hadis, iaitu daripada Abu Hurairah:

"Sesungguhnya Rasulullah Saw. bersabda: 'Apabila seekor anjing meminum dari wadah (bejana) salah seorang diantara kamu, maka hendaklah ia mencucinya tujuh kali.'"

Lafaz hadis yang diriwayatkan Imam Muslim dan Ahmad juga dari Shahabat Abu Hurairah r.a. berbunyi:

"Apabila seekor anjing menjilati wadah salah seorang di antara kamu, maka hendaklah ia menumpahkan (membuang) isinya, lalu mencucinya tujuh kali"

Di dalam riwayat yang lain, juga oleh Imam Muslim Rasulullah Saw. bersabda:

"Sucinya wadah salah seorang di antara kamu jika anjing menjilatinya adalah dengan mencucinya tujuh kali, yang pertama dengan tanah."


Dari hadis ini, tidak ada persoalan lagi tentang kenajisan anjing ini dari segi 1. air liur 2. lidah Yang menjadi persoalan sekarang, adakah 1. mulut dan 2. keseluruhan tubuh anjing turut dikategorikan sebagai najis.


2.  Dalil kedua adalah berdasarkan sebuah hadis yang bermaksud :


"Bahawasanya Rasulullah saw diundang ke rumah satu kaum lalu baginda memenuhi undangan tersebut, kemudian baginda diundang ke rumah satu kaum yang lain namun tidak baginda memenuhinya. Lalu ditanya kepada baginda kenapa? Baginda menjawab: "Sesungguhnya pada rumah si fulan itu ada anjing." Lalu dikatakan kepada baginda: "Dalam rumah si fulan (undangan pertama) ada kucing. Baginda menjawab: "Sesungguhnya kucing bukan najis."


(Hadis riwayat Daruqutni dan Hakim)

Dalam hadis ini ada 2 pertikaian, 1. mengenai kedudukan periwayat hadis, Isa bin al-Musaiyab 2. tentang pernyataan "Sesungguhnya kucing bukan najis." 

i. Walaupun begitu ada pandangan yang tidak mempertikaikan Isa bin al-Musaiyab


"Diriwayatkan oleh Ahmad dan di dalam (sanadnya) terdapat 'Isa bin al-Musayyab, dinilai terpercaya (thiqah) oleh Abu Hatim dan dha'if oleh selainnya." (Ini tidak benar) kerana Abu Hatim tidak menilai beliau thiqah, beliau hanya berkata tentangnya dalam al-Jarh wa al-Ta'dil (6/288): "Dianggap shaduq akan tetapi kuat."

Berkata al-Hakim: "Dan 'Isa bin al-Musayyab berseorangan daripada Abi Zur'ah kecuali bahawasanya beliau benar (shaduq) dan tidak tidak dicela secara pasti." Namun ini kemudiannya diikuti dengan komentar al-Zahabi: "Berkata Abu Daud (tentang 'Isa bin al-Musayyab): Dha'if. Berkata Abu Hatim: Tidaklah dia kuat."ii. Ada pandangan yang mengatakan bahawa hadis yang dijadikan dalil dalam Mazhab al-Syafi'iy berakhir dengan lafaz: "Sesungguhnya kucing bukan najis," sebenarnya tidak wujud di dalam mana-mana kitab hadis yang meriwayatkan hadis tersebut. Pandangan ini menyebut, lafaz yang terdapat dalam Sunan al-Daruquthni adalah:


Rasulullah saw pernah datang ke rumah satu kaum daripada kalangan orang-orang Anshar namun baginda enggan masuk rumah mereka. Ini menimbulkan kegelisahan ke atas mereka (tuan rumah) lalu mereka bertanya: "Ya Rasulullah, anda datang ke rumah si fulan tetapi anda enggan pergi ke rumah kami." Maka baginda menjawab: "Ini kerana rumah kamu ada anjing." Mereka berkata: "Akan tetapi pada rumah mereka ada kucing." Rasulullah menjawab: "Kucing adalah sejenis binatang buas (yakni tidak tetap penjagaannya, sering merayau-rayau)."


Jika ada yang tidak mahu berpegang kepada Imam Shafie dan menganggap hadis ini sebagai dhaif, anda boleh melihat sendiri tentang hukum berpegang kepada hadis dhaif di sini - http://informations-the.blogspot.com/2012/10/edisi-renungan-kenali-hadis-dhaif-dan.html

Tapi dari sudut pandangan saya, pertama terdapat pandangan yang jelas bahawa Isa bin al-Musayyab tidak dipertikaikan dari segi keboleh percayaannya (thiqah). Kedua, apa pun pertikaian tentang kucing, riwayat tentang anjing TETAP SAMA. Jadi peganglah tentang cerita Rasulullah saw tidak mahu masuk ke rumah orang Ansar yang memelihara anjing di dalamnya.


3. Bagi yang sekejap nak ikut Mazhab Shafie, tetapi atas kepentingan tertentu nak ikut pula mazhab-mazhab lain, di sini dicatakan juga pandangan Imam Hanafi dan Imam Maliki.

i. Imam Hanafi berpendapat menyatakan bahawa anjing itu najis pada cecair badannya sahaja, bukan pada bulu kulit badannya ketika kering. Bagi mazhab Hanafi;

 • anjing pada dasarnya zatnya adalah makluk yang suci iaitu tidak najis, dengan alasan antara lain, agama membolehkan kita memeliharanya dalam rangka berburu atau penjagaan. 
 • anjing itu suci keadaannya selama dia masih hidup sahaja. 
 • najis berkaitan anjing hanya pada mulutnya sahaja, air liur dan kotorannya (tahi) selama anjing masih hidup, dengan alasan kerana mengikuti najisnya, daging anjing itu sesudah matinya. Hadis dari Abu Hurairah hanya menerangkan tentang kenajisan mulut dan jilatan anjing semata-mata. Oleh itu, tidak sah mengqiyaskan kenajisan mulut dan jilatannya kepada seluruh badan. Dan yang demikian ini diikuti oleh mereka yang bermazhabHanafi. Dengan ini bermaksud bahawa anjing bukan najis seluruhnya, tetapi hanya mulut, lidah dan air liurnya adalah najis
 • Mazhab Hanafi menolak hadis dari Abu Hurairah yang bermaksud "Cara mencuci bejana seseorang kamu, apabila dijilat anjing hendaklah dibasuh tujuh kali, air pertama hendaklah dicampur dengan tanah," kerana perawinya, Abu Hurairahmenyanggahi apa yang diriwayatkan, di mana beliau hanya membasuh sebanyak 3 kali saja, bukan 7 kali.

Jadi bagi yang nak sangat berpegang kepada Mazhab Hanafi, jangan pegang mulut dan jangan terkena jilatan dan air liur anjing. Jangan pegang ketika tangan berpeluh dan basah atau ketika anjing berpeluh dan basah. Kalau terkena masih kena samak, cuma hanya 3 kali basuhan, bukan 7 kali. Terserahlah kepada anda, hendak ikut Abu Hurairah atau nak ikut ajaran Rasulullah saw.

ii. Imam Maliki pula berpandangan - 

 • anjing secara mutlak (keseluruhannya) baik yang dijadikan sebagai penjaga, pemburu atau apa sahaja, adalah tidak najis iaitu suci sebagaimana haiwan yang lain 
 • kecuali kekotorannya (tahi) yang dianggap najis mutawassitah. 
 • tetapi bila ada barang yang dijilat anjing diperintahkan mencucinya tujuh kali. Perintah yang demikian itu harus ditaati tetapi tidak ditegaskan bahawa perintah mencuci sedemikian BUKAN kerana jilatan anjing itu NAJIS. Tokoh-tokoh mazhab Maliki berpendapat suruhan Rasulullah s.a.w untuk membasuh bekas yang diminum oleh anjing bukanlah disebabkan oleh kenajisan mulut, lidah dan air liur anjing tetapi disebabkan kepada ketaatan kepada Allah semata-mata - ta'abudi. 
 • Mereka berpendapat sedemikian dengan merujuk kepada lain-lain hadis Rasulullah yang membenarkan penggunaan anjing terlatih untuk berburu. Dan tiadalah seekor anjing memburu dan membunuh mangsanya melainkan melalui gigitan mulutnya. 
 • Haiwan yang ditangkap oleh anjing buruan tersebut adalah tetap suci untuk dimakan seluruhnya. Pandangan mereka semua hadis-hadis yang menerangkan tentang perintah membasuh bekas yang terkena jilatan anjing telah dimansukhkan oleh ayat 4 dari surah al-Maidah yang bermaksud:

Mereka bertanya kepadamu (wahai Muhammad): "Apakah (makanan) yang dihalalkan bagi mereka?" Bagi menjawabnya katakanlah: "Dihalalkan bagikamu (memakan) yang lazat-lazat serta baik, dan (buruan yang ditangkap oleh) binatang-binatang pemburu yang telah kamu ajar (untuk berburu) mengikut cara pelatih-pelatih binatang pemburu. Kamu mengajar serta melatihnya (adab peraturan berburu) sebagaimana yang telah diajarkan Allah kepada kamu. Oleh itu makanlah dari apa yang mereka tangkap untuk kamu dan sebutlah nama Allah atasnya" 
(Surah al-Maidah:4)


Terpulanglah kalau nak berpegang kepada pandangan ini. Cuma ada beberapa persoalan yang timbul dan perlu dijawab bagi mereka yang mahu beramal dengan pegangan ini, 


a. Konteks ayat dari surah al-Maidah itu adakah berkenaan HALAL atau HARAM memakan binatang yang diburu menggunakan anjing buruan atau berkenaan SUCI dan NAJIS di tempat gigitan anjing buruan tersebut?


b. Adakah konteks ayat tersebut adalah mengenai hukum makan bangkai seperti yang difahami dalam hadis berikut?


Diriwayatkan daripada Adiy bin Hatim r.a katanya: 
Wahai Rasulullah, aku telah melepaskan anjing-anjing yang sudah terlatih untuk berburu, anjing-anjing tersebut membawa binatang buruan itu kepadaku. Aku telah pun membaca Bismillah (menyebut nama Allah) padanya. 
Baginda bersabda: Apabila kamu menyuruh anjingmu yang telah terlatih dan kamu telah pun menyebut nama Allah atasnya, maka makanlah binatang buruan itu. 
Aku bertanya: Sekalipun anjing-anjing itu telah membunuhnya? Baginda menjawab: Ya, sekalipun anjing-anjing itu telah membunuhnya jika tidak ada anjing lain yang turut bersamanya
Aku bertanya lagi kepada baginda: 
Bagaimana jika aku memburu binatang dengan menggunakan panah lalu terkena tidak melalui matanya. Baginda menjawab: Apabila kamu memburu dengan menggunakan panah lalu terkena melalui matanya, maka makanlah. Tetapi jika terkena dari bahagian belakangnya (bukan dengan matanya) maka janganlah kamu makan.


c. Jika ayat itu hanya mengenai HALAL dan HARAM memakai bangkai hasil buruan anjing yang dilatih, maka mungkinkah hal berkaitan kebersihan dan kesucian binatang buruan itu, terutama di kawasan gigitan anjing buruan masih perlu merujuk hadis asal mengenai jilatan anjing.

d. Kenapa dalam hadis tersebut ada peringatan `jika tidak ada anjing lain yang turut bersamanya'? Adakah kerana jika bukan anjing buruan yang terlatih, ada tabiat-tabiat anjing bukan buruan yang akan menyebabkan haiwan itu menjadi bangkai yang tidak HALAL dimakan atau menjadikannya TIDAK BERSIH dan SUCI dimakan?

Jawablah sendiri persoalan-persoalan ini.4. Bagi yang ingin sangat memelihara anjing sebagai `pet', binatang kesayangan di dalam rumah, mandi, tidur, bersembahyang dan menyambut hari raya bersama anjing peliharan ini, maka mereka mungkin wajar meneliti hadis-hadis di bawah, selain hadis di atas mengenai keengganan Rasulullah saw memasuki rumah seorang Ansar yang memelihara anjing di dalam rumah;

i. Sesiapa mengambil anjing (sebagai peliharaan) kecuali anjing menjaga tanaman atau anjing menjaga ternakan atau anjing berburu maka setiap hari pahalanya berkurang satu qiraat.[12] [Shahih Muslim – no: 1574]

ii. "Suatu ketika Malaikat Jibril berjanji kepada Nabi yang mana dia akan datang menemui Nabi, tetapi dia tidak datang-datang. Dan kemudiannya dia (Jibril) memberitahu, "Kami dari golongan malaikat tidak masuk ke dalam rumah yang di dalamnya mengandungi gambar (berupa makhluk bernyawa) atau anjing." (Hadis Riwayat al-Bukhari (4/54), no. 450)


iii. 'Aisyah menyatakan bahawa Jibril ('alaihis salam) berjanji dengan Rasulullah SAW untuk menemuinya pada masa yang telah ditetapkan, namun pada masa yang tersebut, dia (Jibril) tidak datang. Kemudiannya Nabi mencampakkan tongkat di tangannya dan berkata, "Tidak pernah Allah dan utusannya (Malaikat Jibril) memungkiri janji". Kemudian Nabi terlihat dan menemui anak anjing di bawah katil dan berkata, "Aisyah, bila anjing ini masuk ke sini?" Dan beliau ('Aisyah) menjawab, "Demi Allah, saya tidak tahu." Kemudiannya Nabi mengarahkan dan anjing itu pun dikeluarkan. Tidak lama selepas itu, Jibril pun datang dan Rasulullah berkata kepadanya, "Engkau berjanji kepada saya dan saya menantikan engkau, tetapi engkau tidak datang-datang. Jibril pun menyatakan, "Di dalam rumah-mu ada anjing, di mana ia menghalang (saya untuk masuk), untuk kami (malaikat) tidak masuk rumah yang di dalamnya ada anjing atau gambar"." (Hadis Riwayat Muslim, Kitab Pakaian & Perhiasan (24), no. 5246)


iv. Dari Abu Talha meriwayatkan, katanya, "Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : "Malaikat tidak memasuki rumah yang di dalamnya ada anjing atau patung"." (Hadis Riwayat Muslim, Kitab Pakaian & Perhiasan, no. 5250).


Soalannya - kenapa Jibril dan malaikat tidak mahu masuk ke dalam rumah yang ada anjing? Adakah kerana takut kepada salakan anjing, kerana kesyirikan tuan anjing atau kerana aspek kesuciannya?

Kenapa pendirian Imam Shafie paling selamat?

1. Islam amat menitik beratkan akan kebersihan dan kesucian. Tidak kira sama ada kebersihan tubuh badan, tempat tinggal dan sebagainya. Malah apabila seseorang itu hendak menunaikan solat, haruslah memastikan telah mengikuti kesemua syarat sah solat. Di antara syarat tersebut ialah memastikan tubuh badan, pakaian dan tempat solatnya adalah BERSIH dan SUCI dari NAJIS.

2. Imam Shafie dan Imam Hanafi membuat pegangan berdasarkan hadis dalam konteks jilatan - air liur anjing, termasuk najis. Jadi tidak ada pertikaian bagi mereka yang dijilat anjing. Persoalannya, jika air liur merupakan najis, bagaimana pula cecair badan yang lain, termasuk peluh anjing?

3. Bagi pengikut Imam Shafie, seluruh tubuh anjing juga najis. Jadi bagi mereka yang yang hendak menyentuh anjing, tangan mereka perlu dipastikan kering dan tidak bepeluh, begitu jugalah tubuh anjing.

4. Bila kita memelihara anjing sebagai binatang peliharaan - adakah kebiasaan anjing yang suka menjilat dan air liurnya meleleh dapat kita tahan? Akhirnya ia akan menjadikan rumah kita tidak suci dan akan menyukarkan kita beribadah. Sama ada yang menganggapnya sebagai kepatuhan (ta'abuddi) atau menganggapnya sebagai najis, soalnya tetap sama - ia masih perlu dibersihkan 7 kali, atau kalau tak nak ikut Rasulullah saw tapi nak ikut Abu Hurairah r.a, maka masih kena basuh 3 kali.

5. Bagi mereka yang ingin memelihara anjing di dalam rumah, hadis-hadis di atas adalah amat jelas dan TIDAK ADA PERTIKAIAN sama sekali. Tidak ada alasan lagi.

6. Bagi yang nak menyambut Hari Raya bersama anjing, selepas membaca semua nas dan dalil di atas, anda faham-faham lah anda dari kategori mana - orang yang degil dan masih nak melanggar perintah Rasulullah saw. Tindakan anda sebenarnya cuba mempertikaian panduan yang diberikan oleh Rasulullah saw dan ulama silam. Tidak salah, jika anda dihukum di bawah kesalahan sengaja menghina Islam, ajarannya dan penganutnya.

Bersih atau tidak bersih, suci atau tidak suci - puak-puak ni bukan kisah pun. Kalau bab aqidah pun boleh dilanggar, kalau bab yang paling jelas tentang LGBT pun mereka tak kisah, u all ingat mereka kisah ke bab anjing ni atau bab kebersihan dan kesucian mengerjakan solat. Silap-silap solat pun tak buat, agama pun bukan Islam lagi. Mungkin mereka ni hanya alat untuk mencetuskan provokasi, kekeliruan pegangan dan perpecahan di kalangan umat Islam.

Yuktes - Peguam Anwar dah lama tahu Anwar akan dibebaskan?

Posted: 04 Aug 2013 08:09 PM PDT


kita dah lama tahu keputusan anwar akan bebas - YuktesRayuan kes liwat Anwar suatu wayang - Yuktes

http://jinggo-fotopages.blogspot.com/2013/08/rayuan-kes-liwat-anwar-suatu-wayang.html

Pendedahan Yuktes melalui e-mail bertarikh 2/8/2013. Saya dedahkan bagi penilaian rakan rakan blogger dan para pembaca yang telah menjadi 'pakar' dalam kes liwat Anwar vs Saiful. 


Anda semua nilai lah sendiri... Bagi saya persoalan siapa itu Yuktes amat penting bagi memastikan kita semua tidak dipermainkan oleh 'yet another spinner'.. Namun setakat ini pihak Anwar tidak pula ambil endah untuk menafikan atau menyerang balas pendedahan yang dibuat setakat ini.


"Gay Malaysia dengan Gay Barat""emel ini menunjukkan perhubungan di antara seorang pemerhati antarabangsa dengan kita (team peguam Anwar), kita dah lama tahu keputusan anwar akan bebas dan keputusan AG nak fail rayuan tapi bila dia orang fail, kita buat drama..

bukti drama :

Anwar"s lawyer Sankara Nair told The Malaysian Insider that he had not been informed by the prosecution on the filing of the appeal against Mohd Zabidin"s decision.

"I am not aware of this, we have not received anything so far, strange that it was done today, towards the end of the appeal period," he said.

(The Malaysian Insider)


laporan pemerhati asing itu membuatkan warga asing dan badan2 lain seperti UN, IPU dan negara asing seperti Australia dan Kanada percaya Anwar dianiyai BN (** Bukti ditempelkan dibawah dalam bentuk email dari pemerhati tsbt kepada Sankara Nair)
permerhati ni member kita ;)

saya menyeru kementerian luar negara dan kementerian dalam negeri untuk memberi saya platform untuk menceritakan hal sebenar kepada badan2 tersebut"

...Yuktes..
Yusof yang dimaksudkan dalam email diatas adalah bekas Peguam Cara Negara II, Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden.


P.S Betul ke surat layang di Permatang Pauh itu sebenarnya disebarkan oleh Anwar sendiri sebagai langkah mengalihkan pandangan rakyat Malaysia dari pendedahan yang dibuat oleh Yuktes??


Tiada ulasan:

Catat Ulasan