Sabtu, 6 April 2013

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang

Posted: 05 Apr 2013 11:37 PM PDT

R Sivarasa - Ahli Parlimen Subang


demi rakyat - demi pilihanraya bersih

Posted: 05 Apr 2013 02:31 AM PDT

SPR dituntut bersih senarai undi sebelum pilihan raya - http://www.keadilandaily.com/spr-dituntut-bersih-senarai-undi-sebelum-pilihan-raya/

Anwar Ibrahim

Posted: 05 Apr 2013 07:41 PM PDT

Anwar Ibrahim


Jelajah Pakatan Harapan Rakyat & Pengumunan Calon PKR Melaka & Johor Oleh Dato’ Seri Anwar Ibrahim

Posted: 05 Apr 2013 12:20 PM PDT

8 April 2013 (Isnin)

1) 8.30-12.00 mlm – Ceramah Pakatan Harapan Rakyat &

Pengumuman Calon PKR Melaka

Lokasi: Taman Bukit Piatu Mutiara, Bukit Piatu, Melaka

Penceramah:
i. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

ii. YBhg Shamsul Iskandar Mohd Akin

iii. YB Goh Leong San

iv. YBhg Adly Zahari

2) 8.30-12.00 mlm – Ceramah Pakatan Harapan Rakyat &

Pengumuman Calon PKR Johor

Lokasi: Batu 16, Jalan Muar, Kg Anjung Batu, Tangkak
(Depan D' Anjung Inn, Tangkak)

Penceramah:
i. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

ii. YBhg Dato' Seri Chua Jui Meng

iii. Jeneral (B) Tan Sri Hashim Hussein

iv. YB Liew Ching Tong

v. YBhg Dato' Dr Mahfodz Muhammad

vi. YBhg Hassan Karim

[VIDEO] Anwar Ibrahim: Saya Akan Mempertahankan Kerusi Permatang Pauh

Posted: 05 Apr 2013 12:15 PM PDT

[VIDEO] Newsflash: Anwar Ibrahim Di Bt Maung Penang 05/04/2013

Posted: 05 Apr 2013 12:09 PM PDT

Al Jazeera : Inside Story – Is it Time for Change in Malaysia?

Posted: 05 Apr 2013 04:38 AM PDT

[KENYATAAN MEDIA] William Leong: Ketelusan, Bukan Campur Tangan Operasi Petronas

Posted: 04 Apr 2013 11:33 PM PDT

Bendahari Agung Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN), William Leong Jee Keen ingin menegaskan bahawa penubuhan jawatankuasa khas parlimen untuk Petronas adalah untuk memastikan ketelusan operasi kewangan Petronas sambil merealisasikan prinsip semak dan timbang terhadap kuasa Perdana Menteri bagi mengelakkan timbulnya isu salah guna kuasa dan penyelewengan wang milik rakyat.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengkritik manifesto PAKATAN untuk menubuhkan jawatankuasa khas parlimen Petronas sebagai campur tangan pengurusan perniagaan Petronas.

Menurut kenyataan media yang dikeluarkan oleh calon kerusi Parlimen Selayang William Leong Jee Keen hari ini, Petronas meraih keuntungan besar saban tahun, namun amalan ketelusan dalam pengurusan Petronas masih kekurangan. Ini adalah kerana hanya Perdana Menteri diberikan kuasa bagi meneliti akaun atau keadaan semasa kewangan Petronas.

Sehingga kini, rakyat tidak mempunyai peluang untuk memantau penggunaan kewangan Petronas yang diperolehi daripada penggunaan kekayaan sumber asli negara ini. Lantas, sejauh mana rakyat dapat merasai manfaat daripada kekayaan sumber asli negara menjadi tanda tanya rakyat Malaysia.

Menurut laporan, harga minyak antarabangsa sehingga 31 Mac 2012, keuntungan bersih suku pertama bagi tahun tersebut Petronas adalah sebanyak RM20.7 bilion, di mana hasil pendapatan tersebut turut membawa keuntungan kepada perbendaharaan negara.

William Leong Jee Keen adalah calon kerusi Parlimen Selayang bagi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13). Menurut beliau, manifesto PAKATAN dalam menjanjikan penubuhan Jawatankuasa khas parlimen Petronas adalah satu pendekatan yang demokratik. Oleh kerana ianya dilakukan untuk memisahkan kuasa Perdana Menteri, ianya menggalakkan pelaksanaan prinsip pemisahan kuasa. Lantas, ianya merupakan sebuah mekanisme semak dan timbang untuk memastikan ketelusan dalam penggunaan kewangan Petronas serta mengelakkan penyalahgunaan kuasa.

Kerajaan Barisan Nasional (BN) telah menjadikan Petronas sebagai pokok yang membuahkan emas. Ini seterusnya menyebabkan CEO Petronas Shamsul Azhar mengutarakan perasaan tidak puas hati terhadap Perdana Menteri di Persidangan Gas Sedunia ke-25, di mana beliau mengungkapkan hasrat Petronas untuk tidak lagi mempunyai kemampuan untuk menjadi sumber pendapatan utama kepada kerajaan BN.

Oleh demikian, jika BN meneruskan kuasa pentadbiran, Petronas dijangka akan terus dikikis sehingga kering oleh kerajaan BN. Ketiadaan mekanisme semak dan timbang bagi meninjau penggunaan kuasa Perdana Menteri adalah punca penyelewengan yang kian berlaku di Petronas oleh kerajaan BN.

Petronas sebagai syarikat milik kerajaan dan rakyat Malaysia, menjadi kebanggaan negara apabila Fortune Global 500 meletakkan Petronas sebagai sebuah syarikat ke-68 terbesar di dunia pada tahun 2012?Petronas secara amnya boleh dikategorikan sebagai antara syarikat multinasional tempatan terbaik di Malaysia yang boleh berdiri sama tinggi bersama syarikat-syarikat antarabangsa.

Walau bagaimanapun, keuntungan besar yang diraih oleh Petronas tidak memberi manfaat kepada rakyat. Hasil pendapatan yang diraih diguna oleh Kerajaan BN untuk menjalankan projek-projek mega seperti pembinaan Putrajaya, Menara Berkembar Petronas, pembiayaan aktiviti perlumbaan kereta Formula 1, menaja pasukan Formula 1 serta penyelenggaraan trek kereta Formula 1.

William Leong Jee Keen menegaskan persetujuan beliau berkenaan manifesto PAKATAN untuk menubuhkan jawatankuasa khas parlimen Petronas selepas memegang kuasa mentadbir negara selepas PRU-13. Dengan memberi kuasa kepada Jawatankuasa tersebut untuk memantau dan mengawal perbelanjaan Petronas, ianya dapat digunakan untuk kebaikan rakyat seperti pendidikan percuma, persekitaran hidup yang lebih baik, membantu golongan miskin, ibu tunggal, dan membantu warga tua.
Akhir sekali, menurut William Leong Jee Keen, calon KEADILAN, "keuntungan Petronas tidak wajar menjadi sumber perbelanjaan boros kerajaan BN kerana amalan tersebut membawa kepada kitaran hutang dan bergantung kepada kejayaan orang lain."

PRESS RELEASE: Najib’s Handover of Only 120 MyKads is an Insult to The Indian Community

Posted: 04 Apr 2013 11:31 PM PDT

I refer to the handing over of MyKads to 120 persons, mainly Malaysian Indians, at Bandar Baru Sentul by caretaker Prime Minister Najib Razak on 4 April 2013. This is a transparent and dishonest attempt to deceive the Indian community into thinking that the problem of statelessness is being resolved by the BN. While documents have been given to 120 people, what about the estimated 300,000 more Indians throughout the country who remain stateless? Worse, about 49,000 Malaysian Indian children remain without birth certificates or MyKads. The PM’s show of handing over papers to the 120 persons after dissolution of parliament is clearly a cheap election gimmick; and not a serious attempt to end statelessness in Malaysia.

The problem is not confined to Malaysian Indians. In Sabah, state NRD director Jaffear Henry recently said that up to 50,000 Sabahans in the interior are stateless. Why have Najib and the BN government done nothing to resolve the huge number of stateless Sabahans?

In order to resolve the problem of statelessness, the government must take a systematic and comprehensive approach. Piecemeal and politically motivated show events like in Bandar Baru Sentul on 4 April will not resolve the widespread problem of statelessness. The root cause of statelessness are the existing policies and processes at the NRD which have been put in place by the BN government. Discriminatory practices, excessive bureaucratisation, disregard of constitutional provisions and the apathy of the Home Ministry are among the main reasons for the continuing tragedy of stateless Malaysians.

As the sole ruling government since independence, the BN is completely responsible for the endless sufferings of stateless Malaysians. Despite this, the government remains in denial over the extent of this problem. It is clear that stateless Malaysians face a bleak future under the rule of the Barisan Nasional. Pakatan Rakyat will honour their pledge of resolving statelessness within 100 days of forming the federal government.

Issued by,
N SURENDRAN
VICE PRESIDENT
KEADILAN

Ahli Politik Antara 1,500 Miliki Syarikat Luar Pesisir

Posted: 04 Apr 2013 11:25 PM PDT

Malaysiakini

Ahli politik ternama Malaysia, kaum kerabat dan rakan kongsi mereka antara yang memiliki syarikat luar pesisir secara rahsia di Singapura dan British Virgin Islands (BVI), menurut maklumat dari dokumen yang bocor.

Mereka termasuklah anak lelaki bekas perdana menteri Mirzan Mahathir, Menteri Wilayah dan Kesejahteraan Bandar Datuk Seri Raja Nong Chik Zainal Abidin dan Micheal Chia, yang pernah dikaitkan dengan Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.

Fail-fail yang diperoleh daripada Gabungan Antarabangsa Wartawan Penyiasatan (ICIJ) yang berpangkalan di Washington dan diteliti Malaysiakini menunjukkan, seramai 1,500 rakyat Malaysia memiliki syarikat luar pesisir – yang digelar Switzerland baru – serta BVI, syura percukaian rendah.

Senarai ICIJ terdiri daripada gabungan taikun yang disenaraikan Forbes, ahli parlimen, pesara politik, penjawat awam dan pasangannya, kerabat diraja, ahli perniagaan terkenal dan tidak terkenal, kongsi gelap dan bekas ratu cantik.

Walaupun beberapa syarikat luar pesisir menjalankan urus niaga sah, yang lain mungkin antara RM871.4 bilion aliran keluar wang haram dalam tempoh 10 tahun, seperti dianggarkan oleh pemantau kewangan yang berpengkalan di Washington Global Financial Integrity (GFI).

Nong Chik (kanan) ketika dihubungi Malaysiakini memberitahu RZA International Corporation ditubuhkan bapanya, yang berumur 96 pada tahun ini, untuk pelaburan luar pesisir yang sah untuk keluarga.

Melalui e-mel, Nong Chik berkata, RZA tidak digunakan untuk aktiviti yang kabur dan bertujuan mengelakkan cukai atau meyembunyikan urus niaga luar negara.

Sementara itu, Malaysiakini juga cuba mendapatkan komen Mirzan di pejabatnya tetapi pembantunya memberitahu mereka tidak dapat memberikan maklum balas kerana beliau sedang berada di luar kawasan.

Manakala usaha menghubung Chia melalui maklumat daripada dokumen pendaftaran syarikat juga gagal mendapat reaksi.

Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim Answers Questions Following Dissolution of Parliament

Posted: 04 Apr 2013 11:01 PM PDT

FZ.Com

IN an exclusive interview with fz.com, former deputy prime minister and Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim said the smearing campaign on his personality by Umno in videos will not work anymore as this has proven to have failed.

He also said that mainstream media interviews with former finance minister Tun Daim Zainuddin showed the desperation of the ruling coalition, that it had to go back to former leaders who have remained shy of the public for a long time.

Speaking after PKR’s meeting hours after the dissolution of Parliament on April 3, Anwar also said the general election “provocation” has been started by “Umno lackeys”. However, he was confident that PKR supporters will withstand the provocation.

The PKR de facto leader stressed that the opposition is “ready to deal with” politicians try to leave with their gains after losing in the polls.

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN

Posted: 05 Apr 2013 11:50 AM PDT

PARTI KEADILAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN


Anak Mahathir antara miliki syarikat luar pesisir secara rahsia

Posted: 04 Apr 2013 10:02 PM PDT


KUALA LUMPUR 4 Apr: Ahli politik ternama Malaysia, kaum kerabat dan rakan kongsi mereka antara yang memiliki syarikat luar pesisir secara rahsia di Singapura dan British Virgin Islands (BVI), menurut maklumat dari dokumen yang bocor.
Mereka termasuk anak lelaki bekas perdana menteri Mirzan Mahathir, Menteri Wilayah dan Kesejahteraan Bandar Datuk Seri Raja Nong Chik Zainal Abidin dan Micheal Chia, yang pernah dikaitkan dengan Ketua Menteri Datuk Seri Musa Aman.
Fail-fail yang diperoleh daripada Gabungan Antarabangsa Wartawan Penyiasatan (ICIJ) berpangkalan di Washington dan diteliti Malaysiakini menunjukkan, seramai 1,500 rakyat Malaysia memiliki syarikat luar pesisir – yang digelar Switzerland baru – serta BVI, syurga percukaian rendah.
Senarai ICIJ terdiri daripada gabungan taikun yang disenaraikan Forbes, ahli parlimen, pesara politik, penjawat awam dan pasangannya, kerabat diraja, ahli perniagaan terkenal dan tidak terkenal, kongsi gelap dan bekas ratu cantik.
Walaupun beberapa syarikat luar pesisir menjalankan urus niaga sah, yang lain mungkin mengalirkan wang haram antara RM871.4 bilion  dalam tempoh 10 tahun, seperti dianggarkan  pemantau kewangan yang berpengkalan di Washington Global Financial Integrity (GFI)- RM
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=49313

PR NS bersedia hadapi PRU-13

Posted: 04 Apr 2013 08:30 PM PDT

Negeri Sembilan merupakan satu-satunya negeri yang memperlihatkan PR telah membuat persiapan dan persediaan awal berbanding negeri-negeri lain. Ia terbukti dengan kewujudan sebuah badan penyelaras iaitu Pusat Koordinasi PRU-13 PR NS yang menjadi pusat kerjasama dari segi gerakan, kempen, penganjuran program selain membincangkan hal-hal strategik melibatkan sebelum pilihanraya, semasa tempoh berkempen dan persiapan ke arah berkerajaan.

PR Negeri Sembilan juga menjadi negeri pertama yang selesai perbincangan pembahagian kerusi dengan Keadilan NS bertanding 13 Dun, DAP NS (11) dan PAS NS (12) manakala kerusi parlimen kekal status-quo dengan Keadilan (3), DAP (2) dan PAS (3).

Persiapan dan persediaan barisan calon dari setiap parti telah selesai 90 peratus dan menunggu masa untuk diumumkan dalam tempoh terdekat ini.

Keadilan dan Pas dijangka akan membariskan 80 peratus muka baru, manakala Dap dijangka mengekalkan kebanyakan penyandang dan cuma menampilkan beberapa calon baru. 


Kenapa Najib tergesa-gesa beli senjata seminggu sebelum bubar Parlimen?

Posted: 04 Apr 2013 08:08 PM PDT


GERIK 5 APRIL: Datuk Seri Anwar Ibrahim mempersoal tindakan kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Razak yang tergesa-gesa membeli peralatan persenjataan, hanya seminggu sebelum Parlimen dibubar.
"Seminggu sebelum bubar, beli lagi senjata RM4 bilion, tak sabar. Sain (tandatangan) cepat-cepat," katanya depan hampir 10,000 orang pada Jelajah Merdeka Rakyat di sini, malam tadi.
JMR Grik (3)
Ketua Umum KEADILAN itu tekad membatal kontrak itu sebaik sahaja Pakatan Rakyat menawan Putrajaya dengan mengambil kira nasihat pegawai tentera.

"Kita menang, saya batalkan kontrak. Kita minta (pandangan) pegawai tentera, kena tanya orang yang pakar. Mana ada orang tahu semua bidang, jadi jangan takbur," katanya.
Beliau berkata, masalah keselamatan dan pertahanan yang berlaku dalam negara ini berlaku akibat ia dikendali oleh orang yang tidak berkelayakan khususnya kroni Umno BN.
"Kalau alatan pertahanan laut, serahkan urusan ini kepada Laksamana (B) Imran Abdul Hamid sebab dia berpengalaman, bukan bagi pada kroni Umno.
"Kalau tidak, mereka pilih senjata yang boleh dapat komisen yang banyak. Macam kes beli dua kapal selam (Scorpene), komisen RM500 juta," katanya.
(FZL)

Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=49262

80% rakyat Perak, N9, Melaka tak percaya fitnah terhadap Anwar

Posted: 04 Apr 2013 08:07 PM PDT


KUALA LUMPUR 5 APRIL: 80 peratus rakyat di negeri pantai barat tidak mempercayai kes-kes fitnah terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, menurut kaji selidik Pusat Kajian Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti Malaya (UMCEDEL).
Menurut Timbalan Pengarah UMCEDEL, Amer Saifude Ghazali, negeri terlibat adalah negeri di bawah pemerintahan BN – Perak, Negeri Sembilan dan Melaka, selain Selangor.
Beliau berkata, responden yang ditanya berkenaan fitnah terhadap Anwar, kebanyakan yang percaya hanya 20 peratus.
"80 peratus lagi tidak percaya langsung. Mereka (responden) anggap ini sebagai perkara yang sengaja diada-adakan," katanya.
Amer berkata demikian ketika menjawab soalan peserta mengenai reputasi Anwar pada Seminar PRU 13 'Memperkasakan Demokrasi' anjuran Pusat Pengajian Sejarah dan Strategi Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) di Bilik Senat, Dewan Canselor, UKM, semalam.
Beliau selanjutnya hairan berkenaan dakwaan kononnya Ketua Umum KEADILAN itu tidak berkaliber, tidak berpengaruh dan zamannya berakhir.
"Saya hairan orang kata beliau tidak ada pengaruh, zaman beliau sudah berakhir, tidak berkaliber dan sebagainya, tapi mengapa serangan yang dilakukan kepada Anwar hampir setiap hari, dari satu kes ke satu kes.
"Tapi beliau (Anwar) tetap dapat memimpin. Perkara ini yang perlu diberi perhatian di sebalik serangan pelbagai pihak kepada beliau," katanya dipetikMedia Selangorku.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=49282

Senarai Calon PR Parlimen setakat 5 April 2013

Posted: 04 Apr 2013 08:05 PM PDT

dipetik daripada wargamarhaen.blogspot.com

SENARAI CALON KEADILAN DAN APS - PAKATAN RAKYAT (dikemas kini  5 April 2013)

1. Gombak - Azmin Ali (penyandang)
2. Paya Besar - Murnie Hidayah Anuar
3. Indera Mahkota - Fauzi Abdul Rahman
4. Batu - Tian Chua (penyandang)
5. Sembrong - Onn Abu Bakar
6. Johor Bharu - Jen (B) Md Hashim Hussein
7. Pasir Gudang - Let Jen (B) Abdul Ghafir Abdul Hamid (belum disahkan)
8. Selayang - William Leong Jee Ken (penyandang)
9. Kuala Kedah – Dr Azman Ismail 
10. Kuantan - Fuziah Salleh (penyandang)
11. Padang Serai - N Surendran
12 .Bagan Serai - Dr Mohd Nor Manutty
13. Pasir Salak - Mustafa Kamil Ayup
14. Gopeng - Dr Lee Boon Chye (penyandang) 
15. Kulim-Bandar Baharu - Saifuddin Nasution Ismail 
16. Sungai Petani - Johari Abdul (penyandang)
17. Ampang - Zuraida Kamarudin (penyandang) 
18. Sabak Bernam - Dr Abdul Aziz Bari
19. Lembah Pantai - Nurul Izzah Anwar (penyandang)
20. Pandan - Rafizi Ramli
21. Bukit Katil - Shamsul Iskandar Md Akin
22. Batang Lupar - Zulkifli Abang Engkeh
23. Saratok - Ali Biju                  
24. Hulu Rajang - Abun Sui Anyit
25. Baram - Roland Engan
26. Limbang - Baru Bian
27. Nibong Tebal – Dr Mansor Othman 
28. Wangsa Maju - Dr Tan Kee Kwong 
29. Setiawangsa - Ibrahim Yaacob 
30. Segamat atau Kulai - Dr Chua Jui Meng (belum disah dan diumumkan)
31. Batu Pahat – Datuk Idris Jauzi
32. Alor Setar – Gooi Hsio Leung
33. Bandar Tun Razak – Tan Sri Khalid Ibrahim (penyandang)
34. Tebrau – Steven Choong Siow
35. Muar – Mohd Hizwan Ahmad
36. Ketereh – Ab Aziz Ab Kadir (penyandang)
37. Kemaman – Azan Ismail (belum diumumkan)
38. Lumut – Laksamana Pertama (B) Mohd Imran Abd Hamid
39. Tanjung Malim – Brig Jen (B) Datuk Abd Hadi Khatab (belum diumumkan)
40. Tambun – Siti Aishah Shaik  Ismail (belum diumumkan)
41. Sungai Siput – Michael Jeyakumar Devaraj (penyandang)
42. Teluk Kemang – Datuk Kamarul Baharin Abas (penyandang)
43. Kuala Pilah – Nazeri Yunus (belum diumumkan)
44. Subang – Sivarasa Rasiah (penyandang)
45. PJ Selatan – Hee Loy Sian (Penyandang)
46. Machang – Dr Wan Zawawi Wan Ismail (belum diumumkan)
47. Beaufort – Datuk Seri Lajim Ukin (penyandang)
48. Labuan – Ibrahim Manudin (belum diumumkan)
49. Bera – Zakaria Abd Hamid (belum disahkan)
50. Tuaran – Datuk Seri Wilfred Bumburing (penyandang)
51. Sri Aman – Nicholas Mujan
52. Konawit – Thomas Laja
53. Kota Samarahan – Dr Ramblam Rahmat
54. Julau – Andy Wong Hong Yu
55. Selangau – Joshua Jabeng
56. Lubuk Antu – Nicholas Bawing Anggat
57. Mambong – Willie Mongin
58. Sibuti – Dr Michael Teo (belum sahkan dan diumumkan)
59. Padang Rengas – Dr  Mior Ahmad Isharra IshakSENARAI CALON DAP - PAKATAN RAKYAT (dikemas kini setakat 5 April 2013)

1. Gelang Patah - Lim Kit Siang
2. Bukit Gelugor - Karpal Singh
3. Serdang - Teo Nie Ching (penyandang)
4. Beruas - Ngeh Koo Ham (penyandang)
5. Kluang - Liew Chin Tong
6. Ipoh Barat - Wong Kah Woh (belum disah dan diumumkan)
7. Batu Gajah - V Sivakumar (belum disah dan diumumkan)
8. Bentong - Wong Tuck
9. Seputeh - Teresa Kok (penyandang) 
10. Puchong - Gobind Singh Deo (penyandang)
11. Raub – Datuk Ariff Sabri (Sakmongkol)
12. Cheras – Tan Kok Wai (penyandang)
13. Bukit Bintang – Fong Kui Lun (penyandang)
14. Segambut – Lim Lip Eng (penyandang)
15. Kepong – Dr Tan Seng Giaw (penyandang)
16. Bukit Mertajam – Chong Eng (penyandang)
17. Batu Kawan – Dr P. Ramasamy (peyandang) 
18. Petaling Jaya Utara – Tony Pua Kiam Wee (penyandang)
19. Rasah – Anthony Loke Siew Fook (penyandang)
20. Teluk Intan – M Manogaran (penyandang)
21. Bagan  – Lim Guan Eng (panyandang)

SENARAI CALON PAS - PAKATAN RAKYAT (dikemas kini setakat 5 April 2013)

1. Marang - Tuan Guru Abdul Hadi Awang (penyandang)
2. Arau - Tuan Guru Haron Din
3. Shah Alam - Khalid Samad (penyandang)
4. Kota Raja - Dr Siti Mariah Mahmud (penyandang)
5. Pulai - Salahuddin Ayub
6. Padang Terap - Mohd Nasir Zakaria (penyandang - belum diumumkan)
7. Pendang - Mohamad Sabu (belum sahkan dan diumumkan)
8. Kuala Nerus - Ust Dr Khairuddin At-takiri (belum diumumkan)
9. Rantau Panjang - Siti Zailah Mohd Yusof (penyandang)
10. Tumpat -  Dato' Haji Kamarudin Jaffar (penyandang)
11. Kuala Krai - Dr Haji Mohd Hatta Ramli (penyandang)
12. Parit Buntar – Datuk Ustaz Hj Mujahid Hj Yusof Rawa (penyandang)
13. Baling – Brig Jen (B) Dato Najmi Ahmad
14. Titiwangsa – Ahmad Zamri Asa'ad Khuzaimi
15. Temerloh – Ust Nasrudin Hassan Tantawi
16. Kuala Selangor – Dr Dzulkly Ahmad (penyandang)
17. Jempol – Wan Aishah Wan Ariffin
18. Jerai – Firdaus Jaaafar (penyandang)
19. Pokok Sena – Datuk Mahfuz Omar (penyandang)
20. Dungun – Ust Wan Hassan Mohd Ramly (belum disahkan)
21. Kuala Terengganu – Dato Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad (belum disahkan)
22. Kangar – Baharuddin Ahmad (belum disahkan)
23. Larut – Datuk Fauzi Saari
24. Padang Besar – Azamhari Mahmood (belum disahkan)
25. Bachok – Ariffin Mahmod (belum disahkan)
26. Grik – Hajjah Norhayati Kassim (belum diumumkan)
27. Jeli - Mohd Apandi Mohamad (belum diumumkan)
28. Kepala Batas - Afnan Hamimi Taib Azamudden

Anak Muda Kampung Nak Senang

Posted: 05 Apr 2013 11:35 AM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang


Kain rentang Bob Lokman dikoyakkan di DUN Paroi

Posted: 04 Apr 2013 07:21 PM PDT
Kain rentang program Bob Lokman yang dijadualkan diadakan di DUN Paroi dalam Parlimen Rembau telah dikoyakkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.

Program bersama Bob Lokman, Hj Taufek, Chegubard dan Ustaz Norazman akan diadakan pada hari Isnin 8 April 2013 jam 9 malam di Taman Desa Melor (bersebelahan dengan Balai Bomba Senawang).

Tiada ulasan:

Catat Ulasan