Jumaat, 5 April 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 04 Apr 2013 02:31 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Kemaskini Ops Daulat: Datuk Seri Yang Ditangkap Polis itu lebih dikenali dengan panggilan "John"

Posted: 04 Apr 2013 04:02 AM PDT

Orangnya lemah lembut, tetapi bijak berbicara. Tahun 80-an berkerja sebagai kerani di salah sebuah Jabatan Kerajaan Negeri yang beribu pejabat di Sembulan, Kota Kinabalu.

John berketurunan KadazanDusun, dan katanya berasal dari Tamparuli Sabah.

Penulis mengenali John antara tahun 1978-1979, kerana masa itu kami berkerja walaupun bukan sepejabat dan bukan sejabatan, tetapi kami menyewa di sebuah rumah yang sama.

Saya tidak berjumpa John sejak  April 1979 dan berasaskan gambar, penulis dapat mengecam dia adalah "john" yang penulis kenali itu.

Yang pelik, bagaimana John boleh berkait rapat dengan Rajah Muda Agbimuddin? mungkin semasa mereka sama-sama berkerja, akan tetapi John bekerja di Kota Kinabalu.

Memang John adalah lantikan tahun 70-an semasa era Tun Mustapha, malah semasa berkerjapun hanya mengguna pakai sijil Darjah 6, dan jawatanpun hanya sebagai pembantu kerani am.

Para kawan-kawan yang mengenali John mengatakan bahawa dia telah berhenti kerja pada tahun 90-an dan berkecimpung dalam bisnis broker; namun penulis tidak pernah terjumpa/terserempak dengan John walaupun penulis menghabiskan sebahagian masa di kawasan Kota Kinabalu, khususnya kawasan Kampung Air.

Salah satu kepakaran John adalah walaupun hanya berjumpa dalam masa singkat, dia mampu mencipta suasana keakraban, sehingga ramai yang terperangkap dengan kata-katanya.

Tahun 80-an John terkenal ramai teman wanita, disamping ada rupa paras, ditambah pula dengan kemahirannya dalam "sweet talk". Sebagai jiran serumah tetapi berlainan bilik, John selalu pulang bertemankan wanita yang berlainan, ertinya sering berganti-ganti. Itulah serba sedikit berkaitan John yang penulis kenal. Tetapi apa kah John yang penulis kenal itu, adalah yang bergelar "Datuk Seri" yang ditangkap polis semalam yang membawa nama "Datuk Seri" Clarence Luing Karl @ Muhammad Khalil John L Karl.

Penulis rasa pelik, jika benarlah John yang penulis kenal itu adalah John yang ditangkap kerana dikatakan mempunyai hubungan dengan pengganas sulu yang menceroboh Lahad Datu pada 12 Februari lalu. Bagaimana kah dia mendapat gelaran "Datuk Seri"?.. setahu penulis, John tiada peranan apa-apa kepada negara ataupun negeri, sehinggakan boleh dikurniakan gelaran "Datuk Seri".

Apa kah John yang tertangkap itu adalah individu yang dikhabarkan tiba-tiba kaya, dan dikatakan apabila berkunjung ke Hotel-hotel 5 bintang di kawasan Kota Kinabalu lengkap dengan pemandunya sekali. Dikatakan juga individu itu  yang tiba-tiba kaya itu adalah broker jalanan dan  "connmen" yang membawa  berbagai dokumen yang berkaitan dengan "kesultanan sulu".

Dengan tertangkapnya "John" akan merungkai individu yang dikatakan tiba-tiba kaya itu, dan akan terungkai sumber kewangannya.

Tahniah kepada pihak polis kerana berjaya menangkap "John" dan penulis juga berterima kasih dapat melihat wajah kawan yang telah hilang sejak tahun 1979.

Laporan mstar.com.my berkaitan "John"

Polis telah menahan seorang lelaki bergelar "Datuk Seri", Clarence Luing Karl @ Muhammad Khalil John L Karl (gambar) berhubung siasatan terhadap pencerobohan tentera Sulu.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, "Datuk Seri" berusia 57 tahun itu telah ditangkap bersama tiga yang lain kira-kira pukul 10.30 malam di sebuah rumah di Tanjung Aru, Rabu.

"Semua empat lelaki telah ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah Khas) 2012," katanya ketika dihubungi melalui telefon Khamis.

Polis tidak mendedahkan sebab-sebab penangkapan tetapi difahamkan ia adalah sebahagian daripada siasatan mereka terhadap pembiayaan pencerobohan di Kg Tanduo pada 9 Februari lalu oleh kira-kira 200 lelaki bersenjata yang diketuai oleh Raja Muda Azzimudie Kiram.

Terdahulu, dalam minggu ini polis menahan seorang "Datuk Seri" dari Pulau Pinang untuk siasatan sama terhadap pencerobohan.

Clarence, dari Kampung Bawang di Tamparuli yang terletak kira-kira 40km dari sini bukan seorang yang dikenali penduduk tempatan.

Seorang penduduk Kg Bawang, yang enggan namanya disiarkan, berkata mengetahui Clarence tinggal di kawasan itu kira-kira empat dekad lalu.

"Kami tidak berapa tahu sangat di mana atau apa yang dia lakukan," katanya.

Hamza berkata semua suspek akan ditahan selama 29 hari bagi tujuan penyiasatan di bawah undang-undang pencegahan.

Mahkamah Buktikan: Hubungan Anwar-Eskay Akrab

Posted: 03 Apr 2013 10:37 PM PDT

Mahkamah: Eskay berhak dapat komisen jambatan bengkok RM20 juta

3 April 2013

PUTRAJAYA - Mahkamah Rayuan di sini hari ini memutuskan ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah berhak menerima RM20 juta sebagai bayaran komisen daripada sebuah syarikat dan pengarah eksekutifnya bagi khidmatnya dalam pemerolehan projek jambatan bengkok di Johor Bahru.

Panel tiga hakim dipengerusikan Hakim Datuk Ramly Ali berkata berdasarkan tafsiran pada surat akujanji, amaun itu perlu dibayar bagi khidmat diberikan.

Beliau berkaya Eskay telah menyelesaikan tugasnya dan persoalan projek itu dibatalkan, tidak timbul.

Hakim Ramly berkata amaun yang perlu dibayar itu bukan atas syarat projek itu mesti siap.

Panel itu yang turut dianggotai Hakim Datuk Mohtaruddin Baki dan Hakim Datuk David Wong Dak Wah, sebulat suara membenarkan rayuan Eskay untuk mengenepikan keputusan Mahkamah Tinggi pada Mei 2011 yang menolak saman sivil beliau terhadap Merong Mahawangsa Sdn Bhd dan pengarah eksekutifnya Datuk Yahya Abdul Jalil.

Hakim Ramly juga memerintahkan responden iaitu Merong Mahawangsa dan Yahya membayar RM20,000 sebagai kos perundangan kepada Eskay bagi prosiding mahkamah di Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan.

Dalam keputusan pada 5 Mei, 2011, Hakim Mahkamah Tinggi Datuk V.T. Singham memutuskan tuntutan Eskay tidak lagi sah kerana projek jambatan yang dicadangkan itu tidak lagi wujud.

Hakim Singham berkata Eskay tidak berhak kepada bayaran itu kerana projek itu telah dibatalkan.

Projek Malaysia-Singapore International Gateway bagi menggantikan Tambak Johor-Singapura (dikenali jambatan bengkok) dibatalkan oleh kerajaan pada 12 April, 2006 walaupun kerja awal telah dilaksanakan.

Kerajaan telah membayar pampasan RM155 juta kepada Merong Mahawangsa bagi pembatalan projek itu.

Eskay, yang merupakan seorang daripada anggota trio 'Datuk T' yang mendedahkan video seks didakwa membabitkan individu mirip seorang pemimpin pembangkang dengan seorang pelacur, memfailkan saman itu pada 2002 mendakwa Yahya pada 1998 telah meminta pertolongannya mendapatkan projek itu daripada kerajaan dan bagi mendapatkan pembiayaan asing bagi projek RM640 juta itu.

Beliau mendakwa Yahya mendapatkan pertolongannya itu berikutan hubungan baik beliau dengan kerajaan.

Eskay juga mendakwa Yahya telah mencadangkan RM20 juta sebagai ganjaran bagi perkhidmatannya.

Beliau mendakwa pada Februari 1998, beliau berjaya mendapatkan jaminan daripada firma, Charles E. Jay, yang berpangkalan di Alabama, Amerika Syarikat bagi pinjaman RM640 juta, sebagai syarat awal projek itu.

Katanya selepas beliau memperoleh surat jaminan daripada firma itu, beliau telah berjumpa dengan Menteri Kewangan ketika itu Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 3 Mei 1998 untuk membincangkan mengenai projek dicadangkan itu.

Beliau juga mengaturkan perjumpaan antara Yahya dan Anwar.

Yahya, dalam pembelaannya, menafikan telah menggunakan hubungan baik Eskay dengan kerajaan kerana perbuatan itu adalah "melanggar dasar awam dan undang-undang."

Beliau juga menafikan Merong Mahawangsa diberikan projek jambatan itu oleh kerajaan. - Bernama

PRU-13: Kenyataan KJ

Posted: 03 Apr 2013 10:18 PM PDT

Salam kepada semua rakan FB. Minta maaf tidak ada banyak update di FB. Seperti mana semua sedia maklum, PRU13 sudah tidak lama lagi. Ramai yang tanya saya melalui Twitter samada saya bertanding atau tidak.

Saya sudah maklum kepada Pengerusi BN, Dato' Sri Najib, preference saya yakni saya lebih cenderung untuk tidak bertanding pada PRU13. Perkara ini juga pernah saya sebut secara umum satu ketika dahulu.

Tetapi saya seorang yang agak old-fashioned. Saya akur dengan apa sahaja yang bakal diputuskan oleh Pengerusi BN. Kalau diarah bertanding, saya akur. Kalau diminta undur, saya akur juga.
Yang penting, komitmen saya untuk memastikan kemenangan BN tidak berbelah bagi tak kira jadi calon atau tidak.

Saya harap yang lain, terutamanya pemimpin Pemuda, juga pegang kepada prisnsip yang sama. Janganlah merajuk atau menentang jika tidak dipilih menjadi calon. Kita sentiasa berucap tentang perpaduan dan kesetiaan dalam parti, inilah masa untuk kita membuktikannya melalui amalan dan tindakan.

Mungkin pengalaman saya boleh menjadi teladan. Saya Ketua Pemuda UMNO Malaysia, pangkat Naib Presiden UMNO. Namun saya tidak dilantik dalam Kabinet. Perkara ini dijadikan bahan ejekan bagi musuh-musuh politik terhadap saya. Walaupun begitu, saya tak pernah erti istilah sedih, kecewa, marah atau merajuk. Selama empat tahun jadi Ketua Pemuda saya terus berjuang dan melaksanakan tugas sebaik mungkin. Sebab bagi saya yang penting bukan jawatan, tetapi niat kita untuk berkhidmat demi rakyat dan keberkesanan kita untuk membawa kebaikkan kepada rakyat. 

Marilah sama-sama kita gerak sebagai satu pasukan. Saya yakin sekiranya barisan kita ampuh, rakyat jua akan lebih yakin untuk memberi mandat besar kepada Barisan Nasional dalam PRU13!

PRU-13: Terkuburnya Lim Kit Siang dan Anwar Ibrahim

Posted: 03 Apr 2013 09:38 PM PDT


Keputusan Lim Kit Siang bertanding di Gelang Patah Johor hanya hela untuk bersara; kerana melalui kekalahan sahaja Pemimpin veteran DAP itu membuat keputusan untuk bersara. Dalam DAP hanya melalui kekalahan saja bagi pemimpin tua parti itu bersara. Dr Chen Man Hin mantan pengerusi DAP terpaksa bersara selepas kalah.

Demikian juga ura-ura Anwar Ibrahim bertanding di Perak. Apa yang tersirat di benak Anwar, melalui PRU-13 ini akan berkuburlah cita-citanya menjadi Perdana Menteri. Juga melalui kekalahan sahaja menjadi alasan untuk pemimpin Umum PKR itu bersara.

Jika Anwar masih bertanding di kawasan tradisinya Pematang Pauh yang bermula sejak tahun 1982, maka Anwar masih akan menang, namun kemenangan itu tiada langsung erti, dan melalui kemenangan itu sendiri memalukan Anwar; dan menyebabkan rakyat Permatang Pauh merasa tidak terwakili, kerana seringnya Anwar tidak hadir di persidangan dewan rakyat, kerana merasa malu.

Pakatan DAP-PKR-PAS perlu menerima hakekat, bahawa sikap pengundi tanah air kini, tidak sama dengan sikap mereka pada tahun 2008.

Rakyat yang emosi kerana tergores kata-kata pemimpin utama Bn pada November 2011 semasa himpunan Hindraff dan Bersih1.0, yang mencabarkan agar RAKYAT MENGGUNAKAN PETI UNDI untuk menyalurkan PROTES benar-benar mencabar rakyat dan diterjermahkan melalui undi.

Berbeza dengan pemimpin Bn kini, Perdana Menteri Datu Seri Najib berulang kali menlapazkan permintaan MAAF jika Bn pernah melakukan kesilapan, selain itu, Najib membuat rayuan dan pujukan terhadap rakyat untuk memberi peluang dan sokongan kepada Bn; demi kelangsungan hala tuju pembangunan yang telah dirancang sejak lebih 50 tahun lalu dicapai, dan pada tahun 2020, negara akan lepas landas menjadi negara maju.

Najib menyeru setiap undi rakyat adalah penentu masa depan anak cucu semua rakyat; atas sebab itu satu undi untuk BN adalah undi keramat kepada rakyat yang cintakan kedamaian.

Mengundi BN adalah untuk kesinambungan hala tuju pembangunan negara, akan tetapi mengundi pembangkang hanya bertujuan untuk berkuasa agar cita-cita Anwar menjadi Perdana Menteri terpenuhi.

Rakyat negara ini, lebih mementingkan kelangsungan pembangunan negara, berlandaskan kepada perancangan yang telah digariskan lebih lima dekad lalu; tidak semudah apa yang difikirkan pembangkang bahawa rakyat akan terpengaruh dengan taktik mereka dan membutatuli  menyokong; kerana keputusan itu, mengakibatkan negara ini terdedah kepada perancangan cuba-cuba yang dilakukan oleh mereka yang tiada pengalaman mengurus negara.

Lim Kit Siang dan Anwar Ibrahim menyedari ini, atas sebab itu mereka berpindah tempat bertanding sebagai alasaan untuk bersara, kerana kekalahan.

waadat

Posted: 04 Apr 2013 02:18 PM PDT

waadat


Najib ke Mekah Anwar ke US

Posted: 04 Apr 2013 09:31 AM PDTBeberapa hari lagi DS Hj Muhammad Najib bin Tun Razak berangkat ke Mekah bagi menunaikan umrah sekali lagi.

Sementara itu hari ini Anwar Ibrahim juga meninggalkan negara menuju ke Amerika.

???

Tersungkur di pinggir putrajaya

Posted: 04 Apr 2013 06:46 AM PDT


Sebenarnya Anwar Ibrahim telah hampir pasti menjadi PM Malaysia ke-6.

Tinggal setakuk sahaja lagi, kata orang.

Berikut adalah catatan ringkas 'road to putrajaya' seorang manusia bernama Anwar Ibrahim.

Sebelum September 1998
Anwar adalah TPM, pemangku PM, dan bakal PM.

1999 adalah tahun untuk Anwar Ibrahim memasuki Seri Perdana dengan title 'PM yang ditunggu-tunggu'.

1999: peluang menjadi malang
Azizan muncul dalam isu liwat 1.

2004: peluang ke-2
Anwar berjaya menekan Tun Mahathir hingga meletakkan jawatan namun rakyat tidak bersedia menerima Anwar. Buktinya PRU-11 UMNO masih membentuk kerajaan.

Rakyat memberi mandat baru pada Pak Lah sebagai PM.

2008: peluang ke-3
Gerakan sulit dari dalam UMNO berjaya mempengaruhi rakyat bagi menolak Pak Lah kerana isu KJ. Namun Najib pula dilantik bagi menjadi PM.

Anwar semakin kecewa dan tertekan.

2013: peluang ke-4
Anwar mendapat peluang baru apabila parti-parti pembangkang melihat Anwar boleh dijadikan batu loncatan bagi menyingkirkan UMNO.

Namun Anwar terpaksa melepasi beberapa halangan baru yang lebih sukar dan bersusun-susun:

Pendedahan liwat oleh Saiful Bahari

Pendedahan bekas peguam dalam kes liwat 1 (Zulkifli Nordin).

Pendedahan orang kanan Anwar iaitu Ezam Nor.

Pendedahan Dr Chandra Muzaffar antara pengasas PKR.

Pendedahan Prof Sidik Baba iaitu orang yang amat rapat dengan Anwar.

Pendedahan Ummi Hafilda iaitu adik kandung Azmin Ali.

Pendedahan Dr Hassan Ali.

Pendedahan Papa Gomo.

Pendedahan Dato Trio

Pendedahan demi pendedahan.

Pendedahan...

Pendedahan...

Pendedahan...

Nampaknya Anwar terpaksa melangut sahaja di pintu masuk Putrajaya.

Fadhilah Kamsah melepaskan anjing tersepit

Posted: 03 Apr 2013 09:12 PM PDTHebat! Kehadiran juga luar biasa di Seri Negeri Melaka pagi ini.

Dr Fadilah sempat bercerita tentang pengalaman beliau menyelamatkan anak anjing suatu ketika dulu.

Terbukti, anak-anak anjing dan ibu anjing yang diselamatkan tidak pula menggigit beliau selepas itu.

Bagaimana 'standard' manusia yang menggigit tangan orang yang menolongnya?

Jom tukar

Posted: 03 Apr 2013 07:01 PM PDTDalam sibuk-sibuk pihak tertentu menggesa perubahan kepimpinan dilakukan dalam kerajaan, kita terlepas pandang betapa masih ramai tunggul-tunggul tua dalam beberapa parti pembangkang seperti DAP dan PAS.

Kalau setakat tunggul tak mengapa lagi sebab akhirnya ia akan mereput sendiri.

Yang kita bimbangkan ialah ia sudah bertukar menjadi puaka yang ditakuti hatta sekadar melintas di belakangnya.

Para pengikut tunggul puaka ini pula merupakan pemuja-pemuja roh leluhur yang pernah bermimpi memakai bengkung cina (chinese belt) yang menganjur sepanjang pantai barat semenanjung tanah melayu dengan kepalanya di singapura.

Nampaknya upacara pemakaian talipinggang tersebut sedang dilaksanakan dengan bantuan segerombolan 'ulama' lurus bendul dan sekumpulan manusia yang takutkan kebenaran setelah terlanjur dalam perbuatan!

ISLAM MAJU,MELAYU MAJU!

Posted: 04 Apr 2013 01:45 PM PDT

ISLAM MAJU,MELAYU MAJU!


JANGAN CAKAP BANYAK!!!

Posted: 03 Apr 2013 10:47 PM PDT
 • NAIB PRESIDEN PAS,MAHFUZ "MR.BEAN" OMAR DALAM KENYATAAN MEDIANYA HARI INI MEMINTA KERAJAAN SEMENTARA YANG ADA SEKARANG INI SUPAYA MEMATUHI 11 PERKARA IAITU :
 • Memegang jawatan Perdana Menteri, Menteri-Menteri atau Menteri Besar bagi Kerajaan Sementara adalah hanya untuk menjalankan tanggungjawab wajib selaku kerajaan yang memerintah yang berkaitan dengan urusan day to day sesebuah kerajaan;
 •  Turun berkempen dalam Pilihanraya kapasiti atau jawatan politik di dalam parti dan bukan sebagai Perdana Menteri, Menteri-Menteri atau Menteri Besar
 •  Tidak menyalahgunakan jentera, peruntukan, kenderaan, kemudahan dan kakitangan kerajaan dengan tujuan untuk berkempen dan meraih undi
 •  Tidak membuat sebarang pengumuman atau pelancaran sebarang projek atau inisiatif kerajaan;
 • Tidak memasuki atau menandantangi sebarang perjanjian baru terutamanya yang melibatkan projek-projek besar serta implikasi kewangan kepada kerajaan.
 •  Tidak membuat sebarang pengumuman atau pemberian apa jua bentuk bantuan atau peruntukan wang kerajaan samada dalam bentuk wang tunai, geran, bonus atau pemberian barangan;
 • Tidak membuat sebarang pelantikan, pertukaran atau rombakan dalam apa jua organisasi yang kerajaan berkuasa ke atasnya;
 • Tidak menganjurkan apa jua bentuk himpunan, aktiviti atau apa jua program yang melibatkan kakitangan kerajaan dan orang ramai melalui kementerian, jabatan atau mana-mana agensi-agensi kerajaan yang dilihat sebagai cubaan untuk berkempen dan menanamkan dakyah politik;
 • Tidak menggunakan jawatan untuk menggugut atau mengindoktrinasi rakyat, khususnya kakitangan kerajaan atau pelajar-pelajarjar IPT bagi mendapatkan undi mereka;
 • Tidak menjadikan premis, pejabat atau bangunan milik kerajaan sebagai markas parti.
 • Memastikan media massa milik kerajaan memberikan liputan yang seimbang dan adil kepada semua parti-parti yang bertanding.
 • AGAKNYA,SIAPA MAHFUZ "MR.BEAN" OMAR INI?SIAPA DIA DENGAN SESUKA HATI MAHU ORANG IKUT CAKAP DIA?SAYA INGIN MENYERU KEPADA PUAK-PUAK PAKATAN INI,JANGAN BANYAKKAN BUAT ATAU BERCAKAP BENDA MENGARUT,CEPAT BUBARKAN DUN DI NEGERI YANG DIPERINTAH PAKATAN PEMBANGKANG,TAK PERLU CAKAP BANYAK.KAMI RAKYAT MALAYSIA TAK SABAR MAHU LIHAT PAKATAN YANG MENGGUNAKAN NAMA RAKYAT INI KALAH.

Kata Pakteh...!!

Posted: 04 Apr 2013 01:43 PM PDT

Kata Pakteh...!!


#savekedah : Lembu punya susu...sapi dapat nama...mujoq sapi...kalau..!!

Posted: 03 Apr 2013 08:25 PM PDT

Fuhhh...kata kawan Pakteh...syok betoi menega ayaq lioq.....

Pakteh kata..syok sungguh...
kepiah kemana..lebai kemana....semua hilang bila bab nak mengaut laba secara murahan...
Soal Anwar lari malam dari Permatang Pauh tu bab lain,
Soal Mat Sabu Syiah nak mai Pendang tu bab lain...

Ni bab Pas Kedah yg diperintahkan oleh Azizan utk buat kerja ikut cara Islam tapi....ROSAK...
Kedah Times ada mengulas isu ini yang membarah di Kedah.
------------------------------------------KedahTimes----------------------------------------

Pelbagai jawapan diberikan PAS Kedah demi menjustifikasikan apa yang mereka katakan 'Islam Berdaulat' di Kedah dengan pembinaan 12 buah masjid oleh mereka.

Hasilnya mereka mencetak beribu-ribu buah buku yang mengatakan 12 buah masjid dibina mereka demi mendaulatkan Islam di Kedah. Dan beribu-ribu orang Kedah terutama JK MKK mereka ditipu bulat-bulat oleh PAS Kedah.

Bagaimana mereka boleh membina 12 buak masjid bernilai jutaan ringgit sedangkan untuk melaksanakan Enakmen 1997 Akta Tubuh Kerajaan Negeri dengan melarang pusat hiburan beroperasi pada bulan Ramadan pun mereka gagal kerana disergah oleh DAP.

DAP hanya tidak akan sergah PAS Kedah jika pembohongan sebegini dilakukan. Malah mereka menggalakkan PAS melakukannya. Maklumlah Parti Islam yang serbah boleh dalam ehwal berbohong.

KedahTimes telah menyenaraikan perbelanjaan kesemua 11 masjid yang diberi peruntukkan oleh kerajaan pusat atas usaha wakil-wakil dari UMNO atau BN pada artikel lepas disini. Dan ini membuktikan bahawa PAS Kedah melalui Majlis Agama Islam Kedah sign atas sekeping kertas meluluskan pembinaan masjid walhal peruntukan kerajaan negeri tidak pernahpun disalurkan kepada JK Masjid-masjid tersebut.

Maka jadilah mereka sapi .... Lembu punya susu, sapi dapat nama... berbohong demi mendapat kuasa. 

#SAVEKEDAH


Read more: http://syburi-times.blogspot.com/2013/04/sapi-juga-dapat-nama.html#ixzz2PSf5JAxJ

Cucu Tok Selampit

Posted: 04 Apr 2013 01:35 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Pasangan Kontroversi Alvin & Vivian Akhirnya Mohon Maaf Kerana Menghina Bendera BN @KhairyKJ

Posted: 04 Apr 2013 05:41 AM PDT


Pasangan kontroversi di Malaysia, 10 minit yang lepas telah memohon maaf kepada penyokong-penyokong Barisan Nasional (BN) kerana memuatnaik gambar lucah yang disifatkan mereka boleh mempersenda dan menghina bendera BN. Gambar ini mendapat kritikan daripada ramai bloggers dan Facebookers malah CTS sendiri antara yang terawal mendedahkan perkara berkenaan. 

Hari ini juga, Ketua Pemuda BN, Khairy Jamaluddin dilaporkan oleh Utusan Malaysia, akan membuat laporan polis terhadap seorang wanita yang dikatakan telah mengambil gambar dirinya dalam keadaan tidak sopan dan hanya dilindungi oleh bendera BN. CTS berharap isu ini dapat diselesaikan dengan baik, dengan syarat, mereka melakukan semua itu kerana naif dan tidak didorong dan dipergunakan oleh pihak tertentu untuk memburukkan dan cuba menjatuhkan BN.

Sejak Bila PAS Percaya Hantu Syaitan Untuk Menang PRU-13 Ni? #Vote4BN

Posted: 03 Apr 2013 11:00 PM PDTAstaghafirullahaladzim.

Berbeza sungguh cara berpolitik PAS jika dibandingkan sewaktu Allahyarham Ustaz Fazil Nor ketika beliau masih hidup. Sebelum ini Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat pernah berfatwa bahawa parti berkenaan boleh bekerjasama dan menerima bantuan waima dari Syaitan sekalipun.

PAS kini telah jauh tersasar dari Islam. Fitnah dan adu domba sudah menjadi santapan makanan utama. PAS kini sudah mula percayakan perkara-perkara tahyul. Lihatlah saja kepada gambar di atas. PAS kini sedang mula menyeru hantu Altantuya untuk memperolehi kemenangan di dalam PRU-13. Karut marut PAS sudah tidak boleh diubati lagi. Beginikah politik cara Islam? 


Apa Masalah Vivian Bergambar Bogel Di Facebook Dengan Bendera BN? Hendak Burukkan Parti?

Posted: 03 Apr 2013 08:43 PM PDTMasih ingatkah lagi dengan pasangan warganegara Malaysia, Alvin dan Vivian, yang berbogel dan melakukan hubungan seks serta tanpa segan silu telah memuatnaik 'kisah cinta' mereka yang terlarang itu ke dalam laman sosial Facebook dan Youtube untuk tontonan umum.

Semalam, Vivian sekali lagi melakukan kontroversi dengan bergambar bogel dengan merentangkan bendera Barisan Nasional pada tubuh bogelnya dengan "caption" "Remember to vote for BN! 记得投国阵哦! Ingat, undilah BN!". 

Jika tindakannya ini bertujuan untuk mempromosikan parti, CTS rasa tindakan beliau salah. Ini lebih kepada satu usaha untuk mensabotaj Barisan Nasional. Tidak dapat dipastikan saam ada tindakan perempuan 'jalang' ini didalangi oleh Pakatan Haram yang mutakhir ini sering dikaitkan dengan gambar dan video lucah pemimpin-pemimpinnya.

THE FLYING KICK

Posted: 04 Apr 2013 01:28 PM PDT

THE FLYING KICK


DAH TERLALU KEMARUK, SAMPAI YANG DAH MATI PUN DISERU UNTUK MENANGKAN PAS!!!

Posted: 04 Apr 2013 05:50 AM PDT

AISHAH 'JANJI MANISMU' JADI CALON PAS DI JEMPOL... ABBY ABADI, BOB LOKMAN, HAIRIE OTHMAN NGANGA!!!

Posted: 04 Apr 2013 02:30 AM PDT

ALAHAI... MISTERI CINCIN BERLIAN RM24 JUTA ROSMAH MANSOR, TERBONGKAR LAGI!!! MAKIN SUSAH NAK MENANG NIH!!!

Posted: 04 Apr 2013 01:00 AM PDT

KESIANNYA CHEGU BARD... PUNGGUNGNYA BERKURAP DAN TIDAK MENGGHAIRAHKAN ANWAR IBRAHIM!!!

Posted: 03 Apr 2013 11:30 PM PDT

BETINA SUNDAL DAP INI CUBA JATUHKAN MARUAH BARISAN NASIONAL DENGAN TUBUH BOGELNYA!!!

Posted: 03 Apr 2013 10:30 PM PDT

BABI TONYOK PUNYA JENERAL BERSARA!!! RUPA-RUPANYA DIA LARI KE LUAR NEGARA MASA NEGARA TENGAH HURU-HARA!!!

Posted: 03 Apr 2013 09:00 PM PDT

SOLAT ORANG UMNO TAK DAPAT PAHALA, KATA NIK AZIZ... TAPI KALAU ZINA ISTERI ORANG, MUDAH SAJA ALLAH AMPUNKAN!!!

Posted: 03 Apr 2013 07:51 PM PDT

BELUM LAGI KEMPEN RASMI, PENYOKONG PAKATAN DAH TUNJUK SAMSENG!!!

Posted: 03 Apr 2013 06:59 PM PDT

PEMIMPIN PAS KEDAH KENA TUMBUK SUAMI WANITA YANG DISKANDALNYA DAN BUAT LAPORAN POLIS!!!

Posted: 03 Apr 2013 05:27 PM PDT

Other Perspektif

Posted: 04 Apr 2013 01:27 PM PDT

Other Perspektif


Mana Pilihan Anda? Janji ditepati @ Manifesto Saja?

Posted: 03 Apr 2013 05:01 PM PDT

tun faisal dot com

Posted: 04 Apr 2013 01:18 PM PDT

tun faisal dot com


Rakyat pertikai "#Kit Siang - Dulu, Kini, Selamanya" ! @limkitsiang #resignlah #tolakPR #PRU13 #GE13

Posted: 04 Apr 2013 11:17 AM PDT


oldnewfinal2

Yang berubah mungkin hanya cermin mata... Dari `siang' bawa ke senja, 
dah nak masuk malam pula... 


DAP = Kit Siang, Kit Siang = DAP


At 72-years-old Lim Kit Siang should pave the way for the younger leaders to take over the helm of the party.

He should not continue to cling on to power in the party and start grooming up new and younger leaders.

He is now a dinosaur and a political frog having contested in four states – Selangor, Penang, Malacca and Perak in the span of 10 general elections since 1969.

He has never actually served his constituents for long, abandoning one seat for another to avoid backlash from voters who realised that he does not provide service. The only service he provides is Lip Service.

This coming 13th general election, he has been named as the candidate for Gelang Patah in Johor.

Well he should seriously call it quits. It is time that he takes his retirement leave and look after his grand children.

He should dutifully carry out his role as a good grandfather and not neglect his grand children like what he has been neglecting his constituents by jumping from one seat to another.

The UBAH slogan as advocated by Pakatan Rakyat should start from within DAP by changing dinosaur leaders like Kit Siang.

They should start the UBAH or change from within  Pakatan , with the renewal process starting from Kit Siang paving the way for the young.mari kita tengok apa komen pembaca. Of all, I LIKE the LAST ONE -


JasOne says:
Ubah is never DAP, PAS or PKR philosophy as to them is Mampus. Hold the position till their last breath. Nevertheless their belief is treat it like their grandfather party

Jackal says:
After LKS reign..will come LGE reign….emulating the mentor down south..after so many years (20+ years) of leading PAP…then becoming senior minister..and now minister mentor..just to make everything will be done according to his will…serupa komunis Pyongyang dah…

Anonymas says:
Kit Siang changed his specs like only 2 times in 50 years? Also, PAS. Nik Aziz all the way (like Ayatollah)Jolly Green Giant says:
Ever since Lim Kit Siang entered politics, he has retired into a world sustained by the money of the Rakyat, his parliamentary allowances, etc.etc. It is so lucrative to be a politician that his son and family joined him in this evergreen profession of Malaysia. Forever there will be racial differences and this is where the smart and the acute thrive and live and survive. Even though he did not become a Minister anywhere, his son did and this is what fulfilled his ambition. But his grandson has a chance to be a Prime Minister of Malaysia. For all Malaysians, Malaysian politics is a new core industry worth RM8 Billions which has been pioneered by the old politicians and is comparable to that of the United States. The only qualification is the gift of the gab !anon says:
Understand that if hold more than 2 terms , there will a lifetime allowance?
Also does holding many posts(whether perform or not) or more than one constituencies attract multiple allowances?
If really a lucrative biz,
any university offering a course on how to be a politician?
Syllabus , if applicable:
a)Glib talking 101
b) Strategy 102
c) 3D 888 – distract, deny, disparage others
Lim Lynn says:
Kit Siang please don't give people in Johor headache and heartache like in Penang. Moreover, your characteristic is similar as you age. When comparing with Tun Dr Mahathir Mohamad when he was younger he's full of political zeal [what I heard from my grandpa when I was a young] , when he ages gracefully with wisdom and passionate to give advice to younger voters who didn't have a chance to see historical yesteryear.Equalizer says:
Just one question :- What has this Warlord Lim, father of Tokong Lim, ever contributed to society all these years ?
Just one word answer : BULLSHIT.

Chinaman says:
Not even a public toilet


Tan says:
Kit Siang run away from one constituency to another because he never gives service. Do not fall unto his trap, Gelang Patah voters.

RD. says:
I think Kit Siang should just retire from active politics. We need young and healthy people as YBs. Of course he can still be mentor to DAP. Last time I heard, he was almost blind already. Like Nik Aziz and Hadi, the Rakyat don't want to have a YB who might spend most of their time in hospital. Furthermore, with all his family members in the top post in DAP, Rakyat in other constituent will be affected too. Their YBs will have to visit or take care their father or grandfather in hospital. (That is why a husband and wife cannot be working in the same department. Both will most probably take leave, together).
I think it's about time we enact a law, prohibiting old and sick people from contesting in GE. We want healthy politician who will not die on us in office. We do not want to waste our (Rakyat) money and the unnecessary political issues related with by-election. We want our YBs to serve the Rakyat and make the country prosper. Not playing politics, all the time.

Cucu LKS says:
Please vote my grandpa LKS out so that I can play with him. My daddy always busy with Rainbow and my mummy Betty is busy following my daddy. My mum told me that my daddy tokong very naughty so she has to be like yellow man, follow my daddy everywhere he goes. I am very lonely at home. Please do not vote for LKS. Thank you.


#PRU13 Calon Sabah - Anwar keldaikan orang Sabah, PAS #GE13 #TolakPR #Vote4BN

Posted: 03 Apr 2013 08:30 PM PDT


Agihan kerusi - 11 PKR, 6 APS, 3 PPPS, 3 PAS, 3 DAP? Guna template Sarawak?

Jika begini agihannya, maka Pas terus kekal menjadi keldai dalam percaturan politik negara, sedangkan geng Sosialis dapat lebih kerusi untuk wujudkan negara sosialis Malaysia? Pas memang layak dipanggil Keldai Sosialis atau Balaci Sosialis ANWAR BUANG CALON TEMPATAN SABAH !!!
#TolakPR #ManifestoBukanJanji #GE13

Menurut maklumat terbaru calon PRU13 Pkr Sabah yang diletakkan oleh Anwar telah menaikkan kemarahan pemimpin dan penduduk tempatan di mana Pkr mendominasi kerusi di Sabah dari parti parti tempatan yang lain..

Senarai antara kerusi yang diletakkan oleh Anwar 11 PKR, 6 APS, 3 PPPS, 3 PAS, 3 DAP.. Anwar telah mengunakan kuasa vetonya dalam pemilihan calon calon dan melebihkan parti semenanjung dari parti tempatan..

Kesemua ketua ketua cabang dan pemimpin Pkr berasa marah dengan senarai yang di pilih Anwar yang lebihkan Lajim dan Bumburing sehingga masyarakat tempatan kurang senang dengan mereka..Kenapa Lajim diberi keistimewaan oleh Anwar?? Adakah ada hubung kait dengan "Hadiah" yang Lajim berikan kepada Bapa Saiful ?? Jeng Jeng Jeng...

Hairan, kenapa Pkr beriya iya nak lebih lebih di Sabah?? Padahal Pkr bukan parti dari Sabah pun..Pkr sebenarnya parti dari penjara Sg Buloh dimana makam Anwar ketika melakukan jenayah sewaktu bergelar Menteri Kewangan..

Kesian rakyat Sabah, dari dulu sampai sekarang kena main dengan Anwar..Pergi Sabah bukan main lagi dengan private jet tapi tiada apa yang dijanjikan kepada rakyat Sabah melainkan meletakkan calon Pkr seramai mungkin di Sabah..


MTK
Aku dengar citer Ostad Khalwat 3 pagi pun nak lari ke Sabah?? Dah takut kena makam kat Sabak Bernam ke??

[Video] Mahasiswa sokong BN, tolak politik tidak bermaruah, jalanan #Siswa4U #Vote4BN #PRU13 #GE13

Posted: 03 Apr 2013 06:25 PM PDTSiswa4U komited bantu rakyat,sokong calon Barisan Nasional untuk PRU13


KUALA LUMPUR, 3 APRIL - "Kami komited menyumbangkan akal fikiran,masa untuk membela dan membantu rakyat di negara ini" ujar Hafiz Ariffin di dalam satu sidang media bagi pelancaran Siswa4U yang diadakan di PWTC pagi ini.

Beliau turut menjelaskan bahawa matlamat penubunan Siswa4U adalah untuk menggerakkan seluruh suara dan tenaga mahasiswa untuk di dalam proses demokrasi politik baru dalam PRU13 secara sihat,rasional,matang,berilmu,berintegriti dan bermaruah.

"Ia sesuai dengan kedudukan mahasiswa sebagai satu entiti penting dalam kelompok generasi muda dan sebagai generasi pewaris yang bakal mewarisi tampuk kepimpinan negara pada masa hadapan".

"Penggerak Siswa4U terdiri dari pemimpin-pemimpin mahasiswa dan pelbagai persatuan dan organisasi mahasiswa di dalam kampus dan di luar kampus yang mana sebelum ini banyak terlibat dengan aktiviti antaranya aktiviti kesukarelawanan".

"Apa yang kami inginkan ialah sebuah negara yang aman dengan masyarakat berbilang agama,proses demokrasi dan pilihanraya yang adil,telus dan lancar".


"Kami juga berprinsip pemimpin yang dicalonkan dan dipilih merupakan pemimpin yang bersih,berpengetahuan,berpengalaman berkidmat untuk rakyat,mesra pengundi muda dan dapat menarik minat anak muda"

Beliau juga turut menegaskan bahawa parti yang bertanding mesti menunaikan setiap janji yang ditawarkan di dalam manifesto dan berharap agar pihak berkuasa dapat terus mengawal keamanan negara.

"Sesuai dengan keterbukaan kerajaan untuk meminda perkara 15(2) AUKU,Siswa4U juga akan menggunakan pendekatan secara 'peers group' dalam usaha mendekati mahasiswa bagi menyokong segala usaha transformasi yang telah dibuat oleh kerajaan".

Hafiz juga turut menjelaskan,pendirian yang dibuat berasaskan pelbagai aspek antaranya agenda transformasi yang dibuat oleh kerajaan yang bersungguh-sungguh menunaikann janji melalui program mereka seperti NKRA,NKEA dan sebagainya.

"YAB Perdana Menteri juga begitu konsisten dan ikhas dalam memupuk semangat patriotisme serta menjaga hubungan diantara kaum di Malaysia"

"Beliau juga bersungguh-sungguh dalam mendekati golongan muda dan berusaha mengurangkan beban kelompok ini dengan pelbagai bantuan seperti baucer buku,rebat telefon pintar,PR1MA dan sebagainya dan mempunyai track record yang baik".

"Kami Siswa4U memberikan kepercayaan yang tinggi terhadap Dato' Seri Najib Razak serta calon-calon yang bakal diketengahkan oleh Barisan Nasional dalam PRU13" ujarnya mengakhiri sidang media.


Duke of UMNO

Posted: 04 Apr 2013 01:04 PM PDT

Duke of UMNO


#TUKARKEDAH !!! GELOMBANG BIRU PARLIMEN SIK BERMULA DI KUBU PAS..!!!

Posted: 04 Apr 2013 07:17 AM PDT

Aku ke Baling semalam. Ada la kerja aku kat sana. Asyik dok buat kerja, aku tak sedar hari dah malam. Maklum la...semalam kan kecoh Parlimen dibubarkan...semua asyik dok kecoh cerita pasal bubar je la kan...

Tiba-tiba seorang member aku call. Dia suruh aku pergi ke Kampung Sungai Pau di daerah Sik malam tu jugak, urgent dan ada cerita "menarik" katanya. Bila aku tanya cerita apa, dia takmau bagitau dan suruh aku segera ke sana...

Lebih kurang pukul 11 malam, aku tiba di Kampung Sg. Pau. Perghhhh!!! Biru..!!! Aku tengok ribuan bendera biru BN di sepanjang jalan... Kampung Sg. Pau tu setahu aku merupakan kawasan "hitam" bagi BN...Aku tengok hampir 60 orang berkumpul di satu simpang Sg. Pau tu. Rupanya malam tu depa buat gerakan besar-besaran "gelombang biru" di Sg. Pau. Aku turun dari kereta untuk dapatkan cerita...

Rupanya semua yang ada kat situ adalah penduduk Kg. Sg. Pau. Depa semuanya nekad untuk mulakan "gelombang biru" Sik dari "kubu kuat PAS" yang dah tak jadi kubu lagi dah. Kampung Sg. Pau dah "putih"..!!!

Tak caya? Tengok gambar-gambar kat bawah ni... PAS dah hilang undi dari penduduk Sg Pau..!!! "Gelombang Biru Sik" bermula dari Sg Pau, bekas "kubu" PAS..!!!LAWAK PAGI NI... ANWAR MARAH KIT SIANG DAN HADI..!!!

Posted: 03 Apr 2013 05:37 PM PDT


Marah betul Anwar Berahim kat Kit Siang dan Hadi Awang...

Sampai tempias air liur dia marah kat dua orang tua tuuu...

Apa? Depa ingat Anwar takdak "taste" ke?

Dia "memilih" yang terbaik sajaaa... kalau dah "kematu" tu dia tak pandang laaa...

Errr...tapi...tapi....kalau dah desperate tuuu...errr...errr....

Dr. Munaweer Anees tu pun dia balun jugakkkkkk...!!!

Patut pun Kit Siang dan Hadi risauuuu...heh!

AbangTuah

Posted: 04 Apr 2013 11:20 AM PDT

AbangTuah


PERLU KETAHUI...FITNAH BERKAITAN CINCIN 24 JUTA

Posted: 04 Apr 2013 12:30 AM PDT
JAHAT BETUL FITNAH YANG DILEMPARKAN OLEH PUAKJUAK PARTAI FUCKATAN CAP BERUK KEPADA ROSMAH.

TENTU RAMAI ORANG YANG KURANG DAYA FIKIRANNYA AKAN TERPEDAYA DENGAN FITNAH BUSUK LAGI JAHAT INI IAITU MENGENAI PEMBELIAN CINCIN 24 JUTA.

WALHAL...SEMUA TU ADALAH FITNAH CIPTAAN DAN REKAAN. MAKA HARI INI DENGAN PENJELASAN TERPERINCI INI MAKA AKAN TERDEDAHLAH FITNAH DAN KEJAHATAN MEREKA.

SO PENULIS INGIN NASIHATKAN KEPADA AHLI DAN PENGIKUT PARTAI FUCKATAN CAP BERUK...SEDARLAH BAHAWA FITNAH ITU LEBIH BESAR DOSANYA DARI MEMBUNUH..!!!

UNTUK MENGETAHUI KESELURUHAN CERITANYA SILA LAWAT KE LINK BERIKUT;
PEJUANG BANGSA

Posted: 04 Apr 2013 11:17 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Vivian penyokong pembangkang yang mahu malukan BN #tolakPR

Posted: 04 Apr 2013 08:12 AM PDTSemalam, si jalang Vivian ini memuatnaik gambar lucahnya ke laman Facebook dengan merentangkan bendera Barisan Nasional pada tubuh bogelnya dengan caption 'Remember to vote for BN! 记得投国阵哦! Ingat, undilah BN!'

Tindakan jijik betina ini difahamkan bertujuan untuk menjatuhkan maruah BN kerana sering dikaitkan dengan pembongkaran video salah laku beberapa pemimpin PR yang lebih kurang juga perangainya dengan pasangan ini.

Esok Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin akan membuat laporan polis terhadap seorang wanita yang dikatakan telah mengambil gambar dirinya dalam keadaan tidak sopan dan hanya dilindungi oleh bendera BN.

 Beliau menyatakan, laporan tersebut akan dilakukan esok namun tidak menyatakan waktu dan di balai polis mana laporan tersebut akan dibuat.

 Khairy Jamaluddin turut menyifatkan tindakan wanita tersebut sebagai amat biadap.

 "Satu tindakan yang amat biadap. Saya tidak terkejut jika beliau seorang penyokong pembangkang yang sengaja mahu sabotaj BN dalam PRU akan datang, kononnya menyamar sebagai penyokong BN yang tidak senonoh dan tidak beradab," katanya menerusi SMS kepada Utusan Malaysia.

 Gambar wanita tersebut yang dimuatkan di dalam laman sosial Facebook dengan akaun nama "Alvin and Vivian - Alvivi" itu dikongsi oleh banyak pengguna blog dan Facebook. Kebanyakan pembaca mengkritik tindakannya itu.

 Alvin dan Vivian pernah menimbulkan kontroversi apabila memuat naik gambar dan video aksi seks mereka dalam sebuah blog, yang telah dinyahaktifkan oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) pada Oktober 2012.

Kempen kotor Dap guna PBT turunkan bendera BN di Permatang Pauh #PG13 #tolakPR #PRU13

Posted: 04 Apr 2013 05:27 AM PDT


Double standard !!  Itu lah taktik kotor Dap yang menggunakan agensi kerajaan iaitu MPSP bagi menurunkan bendera BN di P.Pinang  selepas bubarnya  Parlimen dan hanya menunggu  tarikh PRU13 oleh SPR .

Ia dilakukan di sekitar Permatang Pauh hari ini dan bendera2 DAP & PAS tidak pulak diturunkan . Walhal ia tidak menggangu pun dan menghalang pandangan pengguna jalanraya .

Lihatlah bendera DAP yang begitu banyak dipasang di sekitar Georgetown yang mana tidak pulak diturunkan oleh MPPP.


Ini KD Al Juburi terpampang besar di Kubang Semang 
dibiar pulak dan tergantung pelbagai bendera. 


Billboard BN & @NajibRazak disabotaj di Nibong Tebal #tolakPR #PG13

Posted: 03 Apr 2013 08:34 PM PDT


Keganasan pilihanraya paling kotor  dalam sejarah telah pun bermula. Parlimen Nibong Tebal antara kawasan panas di P.Pinang semalam telah menyaksikan betapa takutnya    mereka dengan taktik mensabotaj bilboard BN dan gambar DS Najib Tun Razak.

Sejak pengumuman pembubaran Parlimen pagi kelmarin, macai2 PR paling kalut memasang bendera supaya dapat kawal kawasan yang dipasang lebih awal.

GPB percaya  tumbangnya bilboard PM ini ada kaitan  dengan sabotaj daripada mereka.


#PRU13 : Bala untuk Anwar, PKR sah lumpuh di Sg Siput #tolakPR #BNBagus

Posted: 03 Apr 2013 07:00 PM PDT

 - Seramai 40 anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini bertindak keluar dari parti itu kerana kecewa terhadap pucuk pimpinan yang tidak memberi laluan kepada anggota menyuarakan pandangan.

Ketua Pemuda PKR bahagian Sungai Siput, Aminuddin Mohd. Shukri menyerahkan borang kumpulan itu menyertai UMNO kepada Ketua UMNO bahagian Sungai Siput, Datuk Dzulkifli Harun di Wisma UMNO Sungai Siput di sini.


Aminuddin berkata, mereka melihat tiada kesepakatan antara pucuk pimpinan dan anggota parti selain pembangkang tidak boleh dijamin mentadbir negara dengan baik jika diberi mandat untuk memerintah.

"Tidur sebantal tapi mimpi lain-lain, bagaimana nak bersatu. Duduk dalam parti tapi tiada kesepakatan, bagaimana nak mentadbir negara. Boleh ke mentadbir negara dengan tiada sehaluan.


Mentadbir negara bukan perkara yang boleh buat main-main," katanya kepada pemberita di sini hari ini.Beliau yang pernah menyokong UMNO selama 20 tahun berkata, kawasan mereka tidak mempunyai perubahan terutama daripada aspek pembangunan sejak pembangkang menang di kerusi Parlimen Sungai Siput pada 2008.Kawasan itu disandang Dr. Micheal D.Jeyakumar daripada Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang bertanding atas tiket PKR dengan mengalahkan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Seri S. Samy Vellu dan calon Bebas Nor Rizan Oon dengan majoriti 1,821 undi.

Aminuddin berkata, mereka juga difahamkan pucuk pimpinan PKR merestui calon PSM untuk bertanding atas tiket sendiri di kawasan parlimen berkenaan pada pilihan raya kali ini.Beliau yang menjawat jawatan ketua pemuda sejak 2001 akan mengatur strategi supaya BN dapat merampas semula kawasan berkenaan.

Sementara itu, Dzulkifli berasa bersyukur dan berterima kasih kepada Aminuddin dan anggotanya kerana memberi sokongan kepada BN."UMNO bahagian bangga kerana kembalinya bekas pemimpin PKR yang juga anak didik saya dahulu. Tepat pada masanya...kehilangan keyakinan mereka kepada pembangkang dapat membantu BN Sungai Siput," katanya. -Bernama

#PRU13 Nik Aziz keluar fatwa songsang , sembahyang orang UMNO tak ada pahala ! #tolakPR

Posted: 03 Apr 2013 05:30 PM PDT

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat terus-menerus mencetuskan kontroversi melalui fatwa-fatwa beliau terhadap keislaman orang UMNO termasuk sebelum ini mendakwa UMNO murtad kerana menolak Islam.

Malam tadi, Nik Aziz mendakwa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.

Dalam masa sama, Nik Aziz turut mendakwa UMNO telah menolak Allah SWT kerana selama ini mengamalkan dasar kebangsaan dengan menolak dasar Islam dalam pemerintahan.

"UMNO tolak Islam, tolak Islam maknanya tolak Allah dan kalau sembahyang tokleh (tidak boleh) pahala, boleh pahala gapo (apa) kalau tolak Islam.
"Kalau orang Pas tolak Islam pun tokleh pahala, orang Pas kalau riak tokleh pahala dan kalau kedekut pun tidak boleh pahala.

"Kalau nak boleh pahala ikhlas ini bukan senang, hendak boleh pahala ikhlas lagu mano (bagaimana) kalau tolak Islam, Allah yang bawak turun Islam kepada Nabi Muhammad SWT tiba-tiba UMNO tolak ambil kebangsaan, nak boleh gena (macam mana) pahala kat orang tolak Islam," katanya ketika berceramah di Kampung Jambu di sini malam tadi.

Kira-kira 500 orang yang rata-ratanya terdiri daripada penyokong tegar Pas menghadiri ceramah berkenaan.
Pada 17 November tahun lalu pada sidang akhbar sempena Muktamar Tahunan Pas Ke-58 di Kota Bharu Nik Aziz mendakwa UMNO merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekehkan Islam dalam dasar parti itu.

Nik Aziz dalam nada tegas kemudian turut melontarkan persoalan sama ada parti itu kini menganut agama Kristian, Buddha atau pun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

Pas sebelum itu menerusi adik Nik Abdul Aziz, Nik Razi Nik Mat turut mendoakan supaya Allah SWT menjahanamkan UMNO dan BN dalam majlis solat hajat di Stadium Muhamad Ke-IV sempena Muktamar Tahunan Pas itu.

Dalam pada itu, Nik Aziz semasa ceramahnya itu kemudian menyeru agar rakyat di Kelantan supaya memberi undi kepada Pas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 ini.

"Hambo (saya) pesan pada suma rakyat baik Pas lebih-lebih lagi UMNO, tolong undi Pas... demo (kamu) hendak UMNO, UMNO lah, tapi beri kertas undi, undi Pas.
"UMNO bagi duit ambil, bagi gula kacau, bagi kain pakai,bagi lembu sembelih tetapi apabila bagi kertas undi, pangkah Pas, kita nak ajar dia (UMNO)," katanya. - UTUSAN ONLINE


Mahasiswa kini yakin menyokong BN #PRU13 #PG13 @NajibRazak @RazaliIbrahim @hishmuddinH20 #BNBagus

Posted: 03 Apr 2013 03:20 PM PDT

Menyedari semakin ramai yang berpandangan serong terhadap golongan mahasiswa yang dilihat sejak kebelakangan ini begitu cenderung melakukan perkara yang menjatuhkan imej mahasiswa, maka sekumpulan mahasiswa yang mewakili suara mahasiswa dari Institut Pengajian Tinggi (IPT) di seluruh negara mewujudkan SISWA4U.

Pengerusi SISWA4U, Mohd Hafiz Ariffin berkata, penggerak entiti ini adalah terdiri daripada pemimpin-pemimpin mahasiswa dan pelbagai persatuan dan organisasi mahasiswa di dalam kampus dan di luar kampus.

"Matlamat SISWA4U adalah untuk mengerakkan seluruh suara dan tenaga mahasiswa untuk terlibat di dalam proses demokrasi, politik baru dan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 secara sihat, rasional, matang, berilmu, berintegriti dan bermaruah sesuai dengan kedudukan mahasiswa sebagai salah satu entiti penting dalam kelompok generasi muda dan sebagai generasi pewaris yang bakal mewarisi tampuk kepimpinan negara di masa hadapan.
"Selain itu kami juga menolak sikap segelintir mahasiswa yang menzahirkan pandangan dan idealogi mereka secara tidak betul dan ganas. SISWA4U pula mengambil pendekatan yang berbeza yang jauh lebih harmoni dan menggambarkan imej mahasiswa yang lebih terpelajar dan bermaruah," ujarnya dalam sidang media khas bagi menyatakan sokongan padu mereka kepada kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak di sini, hari ini.

Tambah Hafiz, sesuai dengan keterbukaan kerajaan yang telah meminda perkara 15(2) AUKU, aktivis SISWA4U dengan ini menyatakan kesediaan sepenuhnya untuk berpartisipasi dalam proses demokrasi dalam PRU-13 secara sihat malah turut bersedia sekiranya diperlukan untuk membantu kempen pilihan raya.
Ujarnya lagi, SISWA4U bukan menyatakan sokongan secara membuta tuli dan tiada asas tetapi berdasarkan kajian yang telah dilakukan terhadap setiap transformasi yang dilakukan oleh Perdana Menteri maka telah terbukti hanya Barisan Nasional yang paling layak diberi mandat untuk terus menjadi pucuk pimpinan negara.

"Kami akan terus bergerak untuk membantu kerajaan mendekati anak muda. Sebagaimanan Perdana Menteri bersungguh mendekati anak muda dan menjiwai denyut nadi anak muda melalui pelbagai pendekatan termasuk melalui media sosial, begitu juga kami SISWA4U.

"Kami mewakili suara anak muda yang cintakan negara dan mahu negara ini terus aman, maju dan makmur, maka kami barisan SISWA4U dengan ini berikrar akan memberi sokongan tidak berbelah bahagi kepada Perdana Menteri untuk terus membantu beliau menyakinkan rakyat Malaysia khususnya anak muda agar BN terus diberi mandat menerajui negara ini," ujarnya lagi. – MediaUMNO

DIMENSI

Posted: 04 Apr 2013 11:12 AM PDT

DIMENSI


Omegay13: PRU di jangka hujung April..Anuwar nekad sumpah koboi! >XD

Posted: 03 Apr 2013 11:00 PM PDT


Pilihan Raya Dijangka Hujung April
PETALING JAYA: Dewan Rakyat telah dibubarkan bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum ke-13 dan tumpuan kini diberikan terhadap hari mengundi yang dijangka akan diadakan sebelum akhir bulan ini.
Walau bagaimanapun, kita perlu menunggu beberapa hari lagi untuk tarikh yang tepat kerana Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) hanya akan memutuskan tarikh minggu depan memandangkan tujuh negeri masih tidak membubarkan perundangan mereka, Rabu.
Walaupun petunjuknya tidak jelas, tarikh spekulasi hari membuang undi yang paling disebut-sebut ialah pada 27 April, iaitu hari Sabtu, hari di mana hampir semua pilihan raya di Malaysia pernah diadakan, dengan hari penamaan calon sekurang-kurangnya 11 hari lebih awal, dijangka pada 16 April.
Di bawah Perlembagaan, pilihan raya mesti diadakan dalam tempoh 60 hari dari tarikh pembubaran Dewan Rakyat.
Pada pilihan raya umum 2008, Dewan Rakyat telah dibubarkan pada 13 Februari tahun itu dan SPR memberi 10 hari untuk menyediakan senarai calon iaitu 24 Februari dan tarikh mengundi pada 8 Mac. Ini bermakna terdapat jurang 25 hari di antara hari pembubaran dan hari mengundi.
Hari mengundi dalam dua pilihan raya umum terdahulu telah diadakan pada hujung minggu. Jadi, jika 'trend' ini diteruskan, hujung minggu pertama selepas 25 hari pembubaran jatuh pada 27 April.
Timbalan Pengerusi SPR Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata suruhanjaya itu menunggu semua negeri memaklumkan mengenai pembubaran sebelum mengadakan mesyuarat awal minggu depan untuk memutuskan tarikh penamaan calon dan tarikh mengundi.
"Kita berharap selewat-lewatnya pada Khamis (hari ini), kita akan menerima pemberitahuan mengenai pembubaran semua Dewan Undangan Negeri oleh speaker negeri masing-masing," katanya kepada The Star.
Setakat ini Melaka, Perlis, Perak, Terengganu, Pahang dan Sabah telah membubarkan Dewan Undangan Negeri mereka manakala Johor dan empat negeri Pakatan Rakyat iaitu Kedah, Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang dijangka membuat pembubaran pada Khamis.
Dengan pembubaran Parlimen, kedua-dua BN dan Pakatan Rakyat akan memulakan saingan mereka.
Datuk Seri Najib Tun Razak akan mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno pada pukul 9 pagi Khamis, diikuti oleh sesi mesyuarat dengan presiden parti komponen BN.
Pada Sabtu, Perdana Menteri akan mengumumkan manifesto BN pada Perhimpunan Janji 1Malaysia Rakyat Didahulukan di Stadium Putra di Bukit Jalil.
Majlis kepimpinan Pakatan akan mengadakan mesyuarat persediaan pilihan raya pada Khamis di ibu pejabat PKR di sini. - mstar

Omegay: PASrael terdesak beli jiwa budak pondok demi selamatkan maruah parti yang mengalir deras ke longkang! >XD

Posted: 03 Apr 2013 05:25 PM PDT


Pelajar pondok 'dibeli' untuk nafi sertai UMNO?

Oleh RODELIO JUNJUN TAUCAN
KOTA BHARU 3 April - UMNO Pasir Mas mendakwa pemimpin Pas telah 'membeli' beberapa pelajar Pondok Tal Tujuh di sini sehingga pelajar-pelajar tersebut yang baru menyerahkan borang keahlian UMNO pada Isnin lalu menafikan kembali tindakan mereka.

Ketua UMNO Pasir Mas, Datuk Hanapi Mamat berkata, tindakan terdesak Pas itu adalah untuk menutup kelemahan mereka yang gagal memerintah negeri ini sehingga ramai guru dan pelajar pondok bertindak keluar daripada parti itu.

Jelas beliau, penafian yang dilakukan salah seorang pelajar pondok itu, Mohd. Hafni Zaini, 24, melalui sebuah laman blog pro pembangkang adalah satu rancangan jahat Pas untuk menarik kembali sokongan pelajar pondok terhadap parti itu.

"Saya kasihan dengan budak ini (Mohd. Hafni). Dia seorang yang juruh (baik) dan selalu bersama kami dalam program keagamaan seperti berzanji dan pelbagai lagi sehingga kami menawarkan untuk dia menyertai UMNO lalu dia pun menerimanya.

"Tetapi hari ini saya terkejut apabila pelajar ini tiba-tiba menafikan benda itu sedangkan jelas pada malam itu dia sendiri bersama rakannya menyerahkan borang keahlian di depan hampir seribu orang, malah wartawan sendiri membuat temubual dengannya termasuk media televisyen.

"Jadi bagi saya sangat jelas ini adalah rancangan jahat Pas dalam menuduh UMNO, dan mereka juga mendakwa saya ada menjanjikan sesuatu kepada budak itu," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Hanapi diminta mengulas entri blog tersebut bertajuk Pelajar Pondok Kantoikan Utusan Malaysia yang memaparkan keratan laporan di akhbar tersebut, dan disertakan dengan penafian pelajar berkenaan.

Mohd. Hafni turut membuat satu rakaman video dalam penafiannya itu dan menuduh Utusan Malaysia telah mengeluarkan berita fitnah terhadapnya yang disiarkan pada hari Selasa bertajuk 70 Pelajar Pondok Tal Tujuh Keluar Pas.

Penafian Mohd. Hafni amat mengejutkan kerana pada Isnin lalu, pelajar tersebut sendiri hadir ke program UMNO Pasir Mas di Tendong kira-kira pukul 10 malam bersama isterinya yang memakai purdah serta seorang rakannya, Zaidi Shafie, 28, yang turut menyerahkan borang keahlian UMNO.

Sebelum menyerahkan borang tersebut, Mohd. Hafni diberi peluang berucap kira-kira lima minit dan ketika itu dia menyatakan kerelaannya menyokong UMNO kerana percaya hanya UMNO yang mampu membantu golongan sepertinya selain mendakwa dia mewakili 70 rakannya yang lain.

Sementara itu, pada sidang akhbar yang dilakukan selepas itu, pelajar berkenaan turut menyatakan sokongannya kepada UMNO dan berharap rakyat mengundi Barisan Nasional (BN) dalam pilihan raya umum nanti.

Sidang akhbar tersebut turut dihadiri wartawan Berita Harian, Harian Metro, TV3, Astro Awani dan RTM dan rakaman video penuh mengenai pengakuan Mohd. Hafni ada dalam simpanan pihak media. - Utusan Malaysiaku sayang

p/s: kehkehkeh pasrael pun tak mahu ngaku kalah apabile mengambil tindakan serupa tok guru seks anuwar menabur wang dengan 'membeli' jiwa budak sekolah pondok! sekaligus pasrael mengajar cara2 bagaimana merasuah kepada budak tersebut umpama memberi makan ayam itik dan lembu!. ini dengan sendirinya mendedahkan kelakuan sebenar pasrael yang di dapati amat terdesak setelah berbondong2 golongan ulamak dan pelajar pondok menyatakan sokongan akan menyokong BN/UMNO pada PRU13 nanti..kita tengok jek atas alasan ape plak pasrael akan berikan lepas ni huhuhuhu

Filem Hitam

Posted: 04 Apr 2013 11:02 AM PDT

Filem Hitam


bisnis ibu rumah tangga

Posted: 04 Apr 2013 03:13 AM PDT

peluang usaha bisnis ibu rumah tanggaberikut ini adalah informasi mengenai peluang usaha bisnis ibu rumah tangga ,jika anda seorang ibu rumah tangga ,Perkembangan handphone zaman sekarang yang menjadi smart phone tentu sangat berimbas pada industri ponsel china. Hp china pada dasarnya merupakan ponsel murah dengan kualitas yang masih terbilang rendah. Besarnya peluang bisnis hp china ini merupakan salah satu kesempatan emas untuk meraih keuntungan.
Jika kita lihat secara kualitas,ada juga beberapa merek hp china yang telah unggul dalam kualitas. Tetapi karena banyaknya hp china lain yang berkualitas rendah sehingga seringkali kita berpikir hp china itu semuanya kualitas kurang bagus. Perlu Anda ketahui bahwa kebanyakan alat elektronik itu buatan china, karena sebagian besar industri ada di sana.

Apakah Anda ingin mencoba peruntungan dengan peluang usaha bisnis ibu rumah tangga mengenai  hp china? Jika iya, saya akan memberikan tips bisnis hp china:
1. Jual hp china dengan harga yang murah;
2. Berikan bonus agar lebih disukai;
3. Buat promo;
4. Carilah kios jual ponsel yang tepat;
5. Bila perlu, gunakan pengeras suara untuk promo;
Informasi bonus tentang peluang usaha bisnis ibu rumah tangga mengenai  hp china bisa Anda baca disini
Semoga informasi bisnis ini bisa bermanfaat.

IPOHMALAY

Posted: 04 Apr 2013 09:12 AM PDT

IPOHMALAY


Imbasan Sejarah Hitam Pemerintahan DAP Di Perak V

Posted: 04 Apr 2013 07:18 AM PDT


KHAMIS, JANUARI 01, 2009

10 Sebab Kerajaan Perak Perlu Diruntuhkan

Selamat menempuh hari-hari dalam kalendar baru tahun 2009 Masehi. 2008 telah berlalu membawa satu kegemparan bukan sahaja ke atas iklim politik negara, tetapi ke atas perubahan tatacara pengendalian manifestasi sesetengah pihak demi memperoleh sokongan walaupun terpaksa menipu penyokong-penyokong sendiri demi sokongan dari penyokong-penyokong pihak yang bersepakat dengan mereka. Resolusi politik 2009 untuk rakyat Melayu Islam Perak haruslah bersandarkan sebab-sebab berikut:

Sebab 1
Lim Guan Eng membayangkan bahawa kerjasamanya dengan PKR adalah tidak ada kena mengena dengan PAS kerana perumpamaan yang diberi ialah : DAP adalah Malaysia. PKR adalah USA dan hubungan Malaysia dan USA tidak mungkin dapat dilihat sebagai Malaysia mempunyai hubungan istiewa dengan Israel semata-mata USA adalah rakan akrab Israel. Hari ini, DAP terpaksa 'fake the whole relationship' dengan PAS demi memerintah Perak.

Sebab 2
Pilihanraya Umum 2008 merubah segala-galanya. PAS bergembira kerana dilantik sebagai MB Perak walaupun on 'puppet basis' kerana DAP tiada pilihan lain. DAP pula memasang strategi bagi memastikan negeri Perak Darul Ridzuan dapat dikawal dari belakang tabir bagi melampiaskan nafsu terhadap dendam mereka kepada Undang-Undang Tubuh Negeri yang tidak membenarkan mereka memegang jawatan MB.
Sebab 3PAS menempelak Mufti Perak dengan menyatakan bahawa beliau telah diracun oleh UMNO Perak untuk menyeru penyatuan UMNO-PAS sedangkan mereka tahu, selama UMNO memerintah Perak, Mufti Perak lantang menyatakan pendirian yang cenderung ke arah sokongan terhadap PAS. Selang beberapa ketika, dek keberanian PAS, Ngeh Koo Ham ( Menteri Besar Perak sebenar ) telah turut menempelak Harussani dan PAS merestui seorang Mufti di tempelak oleh seorang Kristian Methodist.
Sebab 4PAS tidak mempunyai kuasa di dalam Kerajaan Negeri Perak dan terpaksa menjadi'rubber stamp' dalam pemerintahan negeri walaupun dengan jelas, puak DAP mula membolot peluang-peluang sebagai agen pemerolehan kerajaan negeri.
Sebab 5PAS membisu dan tidak ambil pusing soal akhlak Exco dari PKR yang dengan bangga menyebut sogokan perempuan PRC untuk kepuasan nafsunya adalah ibarat sedekah. Malah dia diberi jawatan dalam Persatuan Bolasepak Amatur Negeri Perak bagi menaikkan semula martabat seseorang yang buruk moralitinya itu.
Sebab 6PAS Perak tidak bersikap selari dengan PAS Pusat dalam menyebut tentang isu agama. Contohnya ADUN PAS dari Taiping dengan bangga, merasmikan majlis pecah tanah kuil Hindu sedangkan ianya terang-terang merupakan langkah tidak Islamik yang semata-mata bertujuan memancing undi.
Sebab 7Pecahan undi Melayu Perak terhadap Pakatan Rakyat membawa mesej buruk kepada masa depan Negeri Melayu Perak sehinggakan menimbulkan rasa kurang senang pihak istana.

Sebab 8
Kerajaan Negeri Perak terlalu menumpukan kebajikan kaum Cina hingga kaum Melayu Islam semakin terpinggir. Pembinaan masjid-masjid baru dan sekolah-sekolah agama diperlahankan manakala sekolah-sekolah cina diberikan tanah dan kampung-kampung baru yang bersifat sementara dikekalkan.

Sebab 9
Pemberian kelulusan pendudukan tanah secara besar-besarkan kepada pekebun Cina dan pengusaha penternakan di bekas lombong telah mengakibatkan timbulnya sikap menghakmilikkan tanah kerajaan negeri yang telah mencabul peruntukan dalam Kanun Tanah Negara dan semestinya mencabul hak Raja dalam penganugerahan tanah dalam jajahannya.

Sebab 10
Penyatuan Melayu Islam di Perak dalam memberi kemenangan ke atas parti Melayu Islam yang bebas pengaruh penentang Islam dapat memberi satu impak maksimum ke atas pentadbiran kerajaan negeri yang mampu dibina dengan 100% ADUN Melayu Islam.

Fikirkanlah mana yang baik dan mana yang buruk untuk masa depan anak-anak cucu anda.

Imbasan Sejarah Hitam Pemerintahan DAP Di Perak IV

Posted: 04 Apr 2013 02:02 AM PDT


KHAMIS, NOVEMBER 13, 2008

Nizar & Kebebasan Akhbar

Nizar Jamaluddin dikatakan oleh ahli PAS Perak sebagai seorang yang mempunyai budi pekerti yang tinggi dan sanggup bersusah-payah membantu rakan separti yang dalam kesusahan. Contohnya menukar tayar kereta sahabatnya yang tayar keretanya pancit ketika melintasi negeri ini.

Oh! Itu dulu. Sekarang, hidungnya lebih tinggi dari Piramid Giza. Pemikirannya lebih senget dari Menara Pisa. Emosinya lebih tak stabil dari plat tektonik di Parit Sunda.

Begitulah sifat seorang Menteri Besar yang mana akhlaknya dibunuh oleh golongan yang merayakan sesuatu dengan 'beer-tossing'. Berdiam pada isu yang mungkar, dan mempertikaikan isu rakyat yang lebih makruf. Berskandal dengan isu dan polemik yang memalukan diri. Juga berisi dendam kesumat yang membarah serta cuba mencedok fahaman Barat mengenai demokrasi sementara isi hati bercampur baur dalam memberi erti sebuah percaturan politik yang beliau sendiri bingung menangani.

Tindakan meminta memory card dari jurugambar Utusan Malaysia kelmarin merupakan satu lagi pertunjukkan emosi beliau.

Mengapa Pakatan Rakyat takutkan Utusan Malaysia sehingga terpaksa menyalahkan Utusan Malaysia dalam banyak perkara? Kerana seruan DAP? Kerana seruan Anwar Ibrahim? TIDAK! Ini kerana mereka sedar, hanya pengikut totok mereka yang menyahut seruan mereka memboikot akhbar Utusan Malaysia!
Utusan Malaysia kekal menjadi bahan bacaan sebahagian besar rakyat Malaysia berbangsa Melayu yang mahukan kupasan dari pemerintahan Pakatan Rakyat di satu sudut yang tidak terlihat. Memboikot Utusan Malaysia bererti menutup mata rakyat pada buruk laku mereka. Sedangkan akhbar mereka seperti Suara Keadilan dan Harakah tidak pernah diboikot walaupun bersikap bias, penuh tohmahan keji dan langsung tiada berita masyarakat melainkan politik semata-mata.

Sebenarnya, akhbar mana yang bertaraf sampah sarap? Dan pada sudut lain, mengapa paranoid sangat?

Melayu Penjaja Fitnah Cincin Berlian Rosmah Mana Tau Malu?

Posted: 04 Apr 2013 01:10 AM PDT

Saya telah membaca apa yang dinyatakan oleh isteri PM dalam buku yang diterbitkan. Isteri PM menafikan dia membeli cincin berkenaan. Bukan setakat menafi malah turut sama bersumpah. 

Datin Seri Rosmah akui cincin berkenaan masuk ke Malaysia dan dialamatkan ke kediaman PM untuk tujuan pameran kepada bakal besannya  (Maira Nazarbayev) yang pada ketika itu berada kediaman PM untuk beberapa ketika bagi membincangkan majlis pertunangan anak mereka. Maira Nazarbayev adalah 'regular customer' kepada Jewellry Jacob & Co New York.

Jacob & Co New York telah menghantar cincin tersebut melalui syarikat penghantaran Malca Amit New York dan masuk ke Malaysia melalui KLIA pada 16 April 2011 . Di KLIA urusan seterusnya termasuk urusan pengishtiharan Kastam dilakukan oleh Airoceanic Express Sdn Bhd. 

Borang kastam 1-Borang pengishtiharan cincin berkenaan masuk ke Malaysia yang bertarikh 16 April 2011

Borang kastam 2-Borang pengishtiharan cincin berkenaan keluar dari Malaysia ke Singapura yang bertarikh 20 April 2011

Bacaan lanjut di : http://www.rbfonline.net/2013/04/cincin-rm-24-juta-menjawab-fitnah.html

Imbasan Sejarah Hitam Pemerintahan DAP Di Perak III

Posted: 03 Apr 2013 10:40 PM PDT


AHAD, JULAI 20, 2008


Terjajahnya Melayu Perak

Lihatlah peta taburan penduduk di Perak ini. Betapa kaum Melayu yang melata menjadi majoriti di pelusuk kawasan aktiviti manusia yang bermula sejak beratus tahun di Perak, telah jatuh di perintah di bawah rejim DAP dengan hanya meletakkan Menteri Besar boneka dari PAS untuk menggula-gulakan orang Melayu di Perak.


Alangkah hinanya apabila lebih banyak tanah yang dirampas dari orang Melayu pada satu ketika dahulu di zaman British untuk tujuan melombong timah, telah diserahkan kepada kaum-kaum Cina yang bermestautin secara haram di tanah tersebut sejak puluhan tahun lalu seandainya kelak, kegiatan pertanian mereka dikawasan tersebut diiktiraf.

Melihatkan kepada senario ini, apakah rakyat Perak berketurunan Melayu telah tersumpah oleh satu hakikat bahawa di negeri inilah bermulanya detik kejatuha orang Melayu apabila Perjanjian Pangkor 1874 ditandatangani?

Lebih malang sekali ialah apabila fanatik penyokong PAS telah menjilat semua ludahan mereka dilantai-lantai demi menegakkan matlamat mereka memerintah walhal tiada persefahaman yang utuh dicapai dalam pimpinan kerjasama mereka dengan kafir sosialis, DAP.

Seterusnya, nasib orang Melayu di Perak hanya dikhabarkan baik-baik sahaja di kawasan 6 orang ADUN Pas ini sedangkan nasib orang Melayu Perak di 53 DUN lain seluruh negeri, tidak diketahui.

Semoga datanglah hari kesedaran kepada "Pemimpin Islam" ala PAS ini supaya mereka dapat melihat yang perbuatan mereka mengkhianati bangsa adalah sangat tidak beretika dan cukup menjijikkan.

Maimun Yusof, 94, Sah Bertanding Lagi

Posted: 03 Apr 2013 08:27 PM PDT


"Parti Tok parti bulan bintang yang telah lama ditubuhkan sebelum negara belum merdeka lagi, Tok meneruskan perjuangan mereka yang terdahulu. Parti sekarang parti baru,"

PRU-13: Tok Mun sah bertanding lagi

Oleh ISWAN SHAFIQ MAT ISA

KUALA TERENGGANU 4 April - Maimun Yusof, 94, mengesahkan akan bertanding bagi kerusi Parlimen Kuala Terengganu pada Pilihan Raya Umum (PRU-13) apabila hadir ke pejabat Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) negeri untuk mendapatkan borang pendaftaran calon kira-kira pukul 10 pagi tadi.

Ini merupakan PRU kedua yang ditandingi oleh Tok Mun selepas tewas pada PRU yang lalu kepada Allahyarham Datuk Razali Ismail (BN) dengan 32,562 undi dan Mohamad Sabu (Pas) yang memperolehi 31,934 undi.

Bagaimanapun, Tok Mun yang bertanding atas tiket Bebas dengan menggunakan simbol kunci pada ketika itu berjaya memperolehi sebanyak 685 undi.

Dijangkakan, Tok Mun sekali lagi akan menjadi calon tertua pada PRU kali ini. - UTUSAN ONLINE


Imbasan Sejarah Hitam Pemerintahan DAP Di Perak II

Posted: 03 Apr 2013 05:30 PM PDT


KHAMIS, JULAI 31, 2008

Tolak Seruan UMNO-PAS Bersatu, PAS Lapor Polis
Utusan Malaysia, Khamis, 31 Julai 2008

Pas buat laporan polis terhadap Tajol Rosli

IPOH 30 Julai – Pas Perak hari ini membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh di sini berhubung tawaran UMNO untuk bergabung dengan parti itu bagi membentuk kerajaan baru di negeri ini.

Laporan itu dibuat oleh Ketua Dewan Pemuda Pas negeri, Norazli Musa pada pukul 3.15 petang.

Beliau mendakwa tawaran oleh Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perak, Datuk Seri Mohd. Tajol Rosli Ghazali pada Isnin lalu supaya UMNO dan Pas bergabung boleh disifatkan sebagai satu bentuk rasuah.

''Saya minta polis membuat siasatan terhadap pihak yang mengeluarkan kenyataan tersebut dan pihak yang menyiarkan laporan itu," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di IPD Ipoh di sini hari ini.

Analisis

Takut? Vurnarable? Bimbang Hilang Kuasa? Itulah teka-teki yang bermain di fikiran rakyat Perak apabila melihat keletah golongan muda-mudi PAS yang lekas-lekas mendakwa jemputan UMNO yang memenangi majoriti kerusi kawasan Melayu yang ditandingi di negeri ini mengajak PAS menubuhkan kerajaan BN Campuran di Jajahan Kesultanan Perak, sebagai bentuk rasuah.

Mereka rela mendampingi DAP yang membenci pertumbuhan masjid-masjid, menentang tulisan-tulisan jawi dan memberi tanah-tanah kerajaan kepada penceroboh bekas komunis yang di tangan mereka ada darah alim ulamak Islam yang mereka bunuh di zaman darurat.

Mereka rela meninggalkan golongan yang percaya keesaan Allah dan mengucap dua kalimah syahadah lalu mendampingi golongan yang tidak pernah menghormati agama Islam malahan mempunyai tekad yang besar untuk menjadikan negara ini sekular sepenuhnya.

UMNO sekular? Jika UMNO sekular, tidak adalah doa-doa puji-pujian ke atas Allah SWT dan junjungan besar Rasulullah tatkala dipanggil ahlinya berhimpun. Tetapi PAS tetap utuh dengan pendiriannya bahawa UMNO itu sekular dan DAP itu Islamik. Inilah PAS hari ini. Tidak layak baginya menggunakan Islam sebagai mainan duniawi.

Tidak hairanlah seandainya PAS berterus-terusan bermuka-muka dan melanggar tatacara sahsiah Islam dalam penganjuran permuafakatan sesama saudara Islam, kemurkaan Allah akan tiba jua ke atas mereka-mereka yang menggunakan agama Allah untuk memanipulasi rakyat-rakyat demi sebuah tampuk kuasa ihsan yang menjatuhkan martabat Islam itu sendiri.

Ketahuilah kita semua hari ini bahawa PAS merupakan sebuah parti Islam yang dahulunya bersih dan suci, kini telah dicemari oleh agen-agen dajjal yang keras hati, gelap mata dan membenci perpaduan ummah.

Ohpolitik!™

Posted: 04 Apr 2013 03:42 AM PDT

Ohpolitik!™


PRU13 : Nuaq Ikut TELUNJUK DAP jumpa PAP di Singapura sebelum Ke Amerika?

Posted: 04 Apr 2013 12:23 AM PDTSumber yang tidak boleh disangkal yang diterima terus dari bilik Tropicana ANWAR dan Konconya akan terbang melalui Singapura terus ke Amerika Syarikat.
Persoalanya kenapa Anwar tergesa-gesa ke sana di saat PR memerlukan khidmatnya untuk mengatur jentera piliharaya.
Untuk tujuan apa ke sana? adakah ia berkait rapat dengan bantuan dana yahudi untuk membantu kos kempennya?
SUMBER : azmykelanajaya

Sedar Tak Sedar Inilah realiti PAS apabila TELAH DI"ISLAM"KAN OLEH DAP!!

Posted: 03 Apr 2013 11:45 PM PDT


Bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Mohamed Nordin berkata, disebabkan perubahan itu juga agenda perjuangan memartabatkan Islam di Selangor oleh bekas Pesuruhjayanya, Datuk Dr. Hasan Ali tidak disenangi oleh kepemimpinan parti khususnya di peringkat pusat.

Beliau berkata, rakyat perlu sedar dengan perkembangan itu kerana sejak Pas bersekutu dengan Anwar serta DAP, parti tersebut telah mengalami perubahan drastik sehingga ke tahap terpaksa mengorbankan agenda perjuangan Islam.

"Pas lebih mementingkan nilai keduniaan iaitu kemenangan pada pilihan raya daripada meneruskan agenda perjuangan Islam sedangkan inilah perjuangan yang sepatutnya mereka utamakan.

"Akhirnya pemimpin-pemimpin yang memperjuangkan Islam seperti Dr. Hasan Ali akan diketepikan kerana tidak selari dengan perjuangan Pas walaupun apa yang dilakukan oleh Exco Selangor itu adalah perjuangan asal Pas,"

LAGI BUKTI DAP LEBIH BERKUASA DALAM MENENTUKAN CALON dalam PAKATAN RANJANG!!

Posted: 03 Apr 2013 08:14 PM PDTRamai pemimpin kanan PKR Johor termasuk pengerusinya, Datuk Chua Jui Meng, tersisih menjadi calon parti itu bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).

Keadaan itu berlaku apabila pucuk kepemimpinan PKR Pusat cenderung menghantar calon payung terjun bertanding bagi kerusi Parlimen di negeri ini.

Jui Meng yang terlepas peluang bertanding di Parlimen Gelang Patah kerana PKR memberi laluan kepada Penasihat DAP, Lim Kit Siang, terus tersisih apabila juga tidak dinamakan sebagai calon bertanding di Parlimen Tebrau.

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata kerusi yang diterima daripada PAS itu akan ditandingi Timbalan Setiausaha Agung PKR Pusat, Steven Chong Siaw, yang juga Pengarah Pilihan Raya PKR Johor.

Beliau turut mengumumkan yang bekas Panglima Tentera Darat, Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein, akan bertanding di Parlimen Johor Bahru.

Pengumuman itu secara tidak langsung memadam khabar mengenai pencalonan Ketua PKR Cabang Johor Bahru, Tan Poh Lai, yang sebelum ini sudah mengatur gerak mendekati penyokong sebagai persediaan menjadi pertaruhan parti terbabit.

Ketika berceramah di Kampung Datuk Sulaiman Menteri di sini malam kelmarin, Anwar turut mengejutkan penyokong PKR apabila memilih rakan baiknya dalam ABIM suatu ketika dulu, Datuk Mohd Idris Jauzi, bagi bertanding kerusi Parlimen Batu Pahat.

Pemilihan Idris secara tidak langsung menyisih pemimpin veteran PKR, Syed Hamid Ali, yang sebelum ini sudah bergerak mendekati pengundi dan masyarakat sekitar kawasan itu. 

SUMBER : BHARIAN

Analisis KEKUATAN DAP SELEPAS Piliharaya UMUM ke 13

Posted: 03 Apr 2013 08:04 PM PDTPrestasi Parti DAP sejak kebelakangan ini menunjukkan  satu peningkatan yang ketara dengan sokongan yang amat  tinggi dari masyarakat Cina, terutama di Sarawak. Jika sebelumnya DAP memiliki  hanya  6 kerusi DUN Sarawak, kini ia telah berjaya memenangi 12 kerusi, iaitu peningkatan 100%. Dengan keadaan ini, mengikut kiraan kita DAP akan memenangi 6 kerusi Parlimen di Sarawak pada PRU 13  berbanding hanya 1 kerusi yang ada sekarang.

Mengikut analisis regression kita, sejumlah 75% pengundi Cina telah mengundi DAP pada pilihanraya Negeri Sarawak baru baru ini, berbanding dengan hanya 60% pada PRU 2008, satu peningkatan  sebanyak 15%.

Jika keadaan serupa berlaku di Semenanjung Malaysia, berpandu kepada model regression kita, maka DAP akan mampu memenangi 34 kerusi Parlimen di Semenanjung  dan 9 kerusi di Sabah dan Sarawak, menjadi 43 kerusi kesemuanya di Seluruh Malaysia. Malah ia  boleh meningkat  kepada  50 kerusi jika usaha DAP  di kawasan  Bumiputera Bukan Islam berjaya. Dengan ini, DAP akan menjadi parti teras atau tunjang kepada Pakatan Rakyat, mengatasi PKR dan PAS.

Perlu diingatkan DAP kini berusaha meresapi di kawasan Bumiputera bukan Islam dengan memainkan isu isu agama  Kristian, isu tanah NCR  dan dengan rancangan penyatuan dengan Parti SNAP di Sarawak. Nampaknya program mereka sungguh strategik dan mantap.

Dengan keadaan demikian, seluruh masyarakat Cina akan berdiri dibelakang Parti DAP dan pasti muncul sebagai parti dominan dan kedua terbesar selepas UMNO.

Agaknya  senario ini mendorong  Parti PAS berusaha luarbiasa hendak menggantikan UMNO sebagai Parti dominan Melayu, jika tidak Parti PAS dan PKR akan hanya wujud sebagai dua buah parti penyokong kepada kuasa DAP dalam Pakatan Rakyat. Pendekatan ini kini  lantang disuarakan oleh Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa.

PAS telah mengambil langkah pertama kearah itu, mengubah  landas perjuangannya,  dengan menggugurkan perjuangan Negara Islam mereka. Ini membolehkan PAS dan DAP berkerjasama dengan lebih erat lagi, walau sekalipun tanpa melalui PKR sebagai pengantara.

Pendekatan ini sesungguhnya mengundang risiko besar kepada PAS, tidak kurang juga kepada UMNO sebagai Parti dominan Melayu, kepada perpaduan politik Melayu dalam PRU ke 13 dan  kepada dominasi politik Melayu di negara ini dimasa hadapan.

Soalnya apakah kesan langkah PAS ini kepada Parti itu sendiri. Umum tahu PAS mendapat tempat yang berkekalan  di hati masyarakat Melayu setakat ini kerana perjuangan Islamnya. Pada prinsipnya, ia bukanlah sebuah parti Melayu  yang memperjuangkan hak Melayu. Kini pula ia menjadi sebuah parti kebajikan rakyat, seperti UMNO bukan lagi sebuah Parti Islam.

Dengan mengubahkan landasan perjuangannya, dijangka PAS akan mengundang risiko baru pada PRU 13 ini. Dijangka sebahagian pengikut tegar mereka( kerana perjuangan Islam Parti) sekurang kurangnya marah dan mungkin tidak akan turun menggundi, seperti berlaku kepada UMNO dalam PRU 1999 dan PRU 2008. Sebaliknya, sebahagian  sektor undi Melayu liberal yang dulunya tidak menyetujui dasar Islam PAS dijangka kini mulai bersimpati  kepada PAS.

Bagaimanapun, sebarang usaha PAS hendak menjadi parti dominan dalam Pakatan Rakyat akan pula terhalang oleh  cara pengagihan kursi parti parti komponan Pakatan Rakyat itu sendiri. Dijangka PAS hanya bertanding dalam  kira kira  80 kerusi parlimen sahaja dan berhadapan pula dengan Parti UMNO. Dengan keadaan demikian maka adalah mustahil PAS akan mengatasi kekuatan DAP dalam  Parlimen selepas PRU 13.

Jika kita teliti kembali corak pengundian   yang lepas, undi Melayu untuk UMNO  di atas pagar  adalah  dalam lingkungan 10%,  dan tidak mungkin PAS mendapat kesemuanya, walau dalam senario prestasi UMNO  yang terburuk sekalipun. Inikan pula dalam suasana politik Melayu  dan India yang kini sedang memihak kepada UMNO dan BN.

Jika corak pengundian  setiap kaum  di Sarawak dan di beberapa pilihanraya kecil di Semenanjung sebelum ini dijadikan ukuran, kita nampak pengundi Melayu  telah mulai beralih kembali kepada Barisan Nasional, akibat polarisasi kaum Cina di belakang DAP. Keadaan ini  membayangkan kesedaran betapa pentingnya perpaduan untuk mengekal kuasa politik  Melayu/Buiputera yang sedia ada.

Apalagi ketika timbulnya isu murtad yang kini mulai  diyakini sebagai ada kebenarannya dan berpotensi menjadi  ancaman kepada aqidah masyarakat Islam di Malaysia.

Kita telah membuat kajian mendalam tentang kesetian penggundi Melayu terhadap UMNO berasaskan rekod penggundian dalam Pilihanraya Umum sejak tahun 1995. Apa yang kita dapati menunjukkan bahawa masyarakat Melayu  memberi  kesetiaan yang  cukup  teguh kepada  UMNO sungguhpun undi Melayu kini berpecah tiga di Semenanjung Malaysia. Jadi sebarang harapan Parti PAS untuk mengganti UMNO sebagai parti dominan masyarakat Melayu  tidak mungkin terjadi dalam masa PRU ke 13 atau 10 tahun selepas itu (sila rujuk kepada artikel artikel ramalan pilihanraya kecil dan pilihanraya negeri Sarawak dalam blog ini).

Dalam senario yang paling ekstrim hari ini, Parti PAS atau Pakatan Rakyat akan hanya berjaya memburukkan  lagi perpecahan di kalangan masyarakat Melayu sahaja sambil mengukuhkan lagi dominasi  Parti DAP  dalam Pakatan Rakyat.

Mungkin ada yang berkata, apa salahnya Pakatan Rakyat berkuasa walaupun dengan DAP sebagai parti  komponan yang dominan. Dalam perkara ini kita perlu fikir sedalam dalamnya risiko yang  dihadapi akibat suasana sedemikian. Pertama kemampuan kita  mempertahan hak Melayu dan kedudukan Agama Islam yang ada sekarang akan luntur.

Kedua,  dengan status yang lebih dominan, mungkin  timbul desakan desakan dari Parti DAP untuk mengubah sempadan pilihanraya  untuk mengukuhkan lagi  kedudukannya  serta menambah kerusi  untuk kaum mereka secara berkekalan. Adakah kita  sanggup berhadapan dengan risiko risiko ini?

Ketiga, Lim Kit Siang akan menjadi Timbalan Perdana Menteri, dan mungkin juga sebagai PM jika sesuatu yang buruk menimpa Perdana Menteri. Malah, sebagai  parti dominan dalam Pakatan Rakyat, DAP berhak dan berkemampuan menentukan beliau atau anak beliau,  Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri Malaysia, jika mereka berkuasa.[ Utusan Malaysia bertarikh 15 Septermber 2011 dalam ruang Isu Isu akhbar Cina memetik akhbar Nanyang Siang Pau sebagai melaporkan  pengerusi DAP Negeri Sembilan, Lock Siew Fook sebagai berharap  DAP dapat menubuhkan Kerajaan selepas PRU 13 dengan Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri.]

Bangsa Melayu yang beragama Islam adalah bangsa yang punyai toleransi yang tinggi dan memiliki nilai nilai agama yang menitik berat soal kebajikan dan keadilan. Sikap ini juga yang telah membiarkan ekonomi negara dikuasai orang lain. Apakah yang kita dapat harapkan daripada bangsa yang  tidak mengamal nilai nilai ini jika mereka berkuasa? Saya yakin anda tahu jawapannya.

Kita rasa kaum India juga kini sedar bahaya ini. Hasil daripada tinjauan tinjauan pendapat menampakkan  mereka kini yakin yang hanya  Kerajaan BN sahaja yang perihatin dengan kehendak kehendak kaum  mereka.

SUMBER : DAH IKHWAN

PRU13 : "@anwaribrahim TIADA KUASA TENTUKAN CALON di KEDAH" - DAP

Posted: 03 Apr 2013 07:52 PM PDTBagaimana Anwar telah tidak dihormati di Kuantan di mana calon pilihannya yang diumumkannya sendiri telah diejek ahli PKR, kini kita melihat pula bagaimana Anwar hilang kawalan dan tidak mampu membuat keputusan yang mampu memuaskan hati semua pihak di dalam Pakatan Rakyat.

Ini dapat disaksikan dari perbalahan yang berlaku di beberapa tempat berkenaan kerusi pilihanraya. Antara insiden terbaru ialah di Kedah apabila DAP mengugut untuk bertanding secara 'solo' yang mungkin membawa kepada pertandingan tiga penjuru akibat kepimpinan negeri telah membelakangkan terus parti itu.

Lebih menyakitkan hati DAP Kedah ialah apabila Anwar sendiri, tanpa berunding dengan sesiapa telah dengan tidak semena-mena mengumumkan dalam satu ceramah di Kedah bahawa calon dari PKR, iaitu Gooi Hsiao Leung untuk bertanding di kerusi parlimen Alor Setar. PKR juga telah menamakan N.Surendran untuk bertanding di Padang Serai.

Ketidakpuasan hati DAP Kedah disuarakan oleh Ketuanya, Lee Guan Aik yang turut menegaskan yang beliau akan mempertahankan kerusi Kota Darulaman. Lee nyata kesal dan kecewa dengan sikap kepimpinan tertinggi parti.

Tindakan kepimpinan PR yang membelakangkan DAP dan mengambil keputusan tanpa berbincang, menyerlahkan sikap Anwar yang kuku besi serta tidak berkeupayaan mengurus atau mentadbir parti. Malah, Anwar juga angkuh kerana enggan memberi sebarang komen mengenai isu ini tetapi hanya membuat muka selamba seolah-olah tiada apa-apa yang berlaku.

Anwar, sepatutnya menjadi tonggak perpaduan kepada PR. Perlantikan beliau sebagai Ketua dan bakal Perdana Menteri kononnya adalah kerana hanya beliau yang mampu menyatupadukan PAS dengan DAP. Namun, sebagai Ketua, Pemimpin Tertinggi dan bakal PM, pelik sekali apabila beliau tiada hak untuk memberi kata putus kepada PAS, DAP mahupun PR secara keseluruhan.

Kita lihat bagaimana Anwar langsung tidak mengambil peduli akan perbalahan dalam DAP sebelum ini, termasuk isu pemilihan CEC yang nyata menimbulkan kontroversi. Begitu juga dengan isu-isu yang melibatkan ekonomi negeri seperti pembalakan tidak terkawal di Kedah, terowong mega di Pulau Pinang dan berbagai-bagai lagi.

Anwar juga tidak berupaya untuk menyelesaikan perbalahan antara Kedah dan Pulau Pinang berkenaan isu jual beli bekalan air mentah. Malah, tidak mampu memberi sebaran komen pun walaupun isu tersebut berlarutan tanpa kata putus.

Apa yang jelas, daripada sebesar-besar isu yang melibatkan ekonomi negeri-negeri jajahan PR, kepada isu-isu yang melibatkan imej dan integriti parti mahupun isu kerusi dalam pilihanraya, sehinggalah sekecil-kecil isu seperti isu setempat dan skandal dalaman yang melanda parti, semuanya bagai berada di luar kuasa Anwar Ibrahim.

Oleh kerana pilihanraya akan berlangsung beberapa hari sahaja dari sekarang, kedudukan Anwar yang tampak lemah dan kabur ini membuatkan rakyat semakin cuak untuk memberi mandat kepada PR. Sekali gus bayang-bayang bakal Perdana Menteri PR yang sedia kabur bagaikan terpadam terus.

Ketiga-tiga parti di dalam PR nampaknya berjuang secara syok sendiri dan Anwar juga menjadi bakal PM yang syok sendiri. Masing-masing dibuai angan-angan berasingan serta berada di dalam dunia mereka sendiri tanpa berpijak di bumi nyata.

Hari ini, DAP Kedah telah benar-benar tersinggung dan jika benar parti itu bertanding secara solo, maka tidak mustahil langkah tersebut akan menjadi trend bagi negeri-negeri lain yang turut memperlihatkan bagaimana ada saja perbalahan dan ketidakpuasan hati antara PAS, DAP dan PKR.

Hakikatnya, masalah ini berlaku kerana PR tidak mempunyai pemimpin tertinggi yang benar-benar berkuasa memberi kata putus dan kata putusnya dihormati.

Bayangkan, bagaimana kita mengharapkan parti ini memerintah negara tanpa pemimpin yang pasti?

PRU13 : DAP ADALAH MUSUH KITA YANG SEBENARNYA! SEDARLAH!

Posted: 03 Apr 2013 07:47 PM PDT


Umum tahu semalam PM telah UMUM BUBAR Parlimen. Tarikh yang diaggap sangat bersejarah dalam pentadbiran PM NajibRazak. Tentunya 3 April 2013 merupakan simbolik dimana 4 tahun NajibRazak memegang tapuk pemerintahn negara. Selain itu, ada juga orang bertanyakan kepada aku, kenapa NajibRazak mengambil tarik ni? Adakah maksud lain selain itu? Bagi aku maksud lain adalah BN akan menang pilihanraya umum ke 13 ini dengan majoriti lebih tiga per empat.. itu tafsiran aku.

Balik kepada tajuk diatas, kita perlu buka mata, buka hati. Siapa sebenarnya musuh dalam kita memilih undi nanti? Adakah PAS? PKR? tentunya parti ini sekadar ada, namun tiada suara dominan bagi membuat sesuatu keputusan. Kita tahu, dalam menggerak keputusan dalam Pakatan Pembangkang hanyalah DAP. Parti paling dominan dalam Pakatan Pembangkang.

Ok. Kita lihat jumlah kerusi yang akan dipertandingkan dalam PRU mengikut parti komponan dalam PR. Pertama PAS tolak tambah hanya bertanding dalam 76 kerusi daripada 222 kerusi keseluruhan. Kuasa yang ada untuk bersuara dalam membuat sesuatu keputusan hanyalah 34 peratus saja. Itu pun jika PAS berjaya menang di kesemua kerusi yang dia bertanding.

Seterusnya kita lihat pula parti Family Anwar Ibrahim yakni PKR. Umum tahu, anwar bakal PM dalam Pakatan Pembangkang. Namun adakah UMUM juga tahu kepada DAP memilih anwar ibrahim sebagai PM? Persoalan yang harus kita fikirkan. Ok. Kerusi PKR bagi masih lagi tiada yang terkini.. Takpe.. kita tengok kepada PRU lepas.. PKR tanding 97 Kerusi. Adakah semua kerusi PKR Menang? TIDAK!

Dimana kerusi DAP? Tentunya disemua bandar-bandar besar di mana cina yang kaya raya ramai. Golongan elit tak kira melayu cina yang lagaknya semua kekayaan adalah hasil usahanya tanpa bantuan kerajaan terutama sekali dari segi kestabilan ekonomi negara dan keselematan yang banyak menyumbang kepada kekayaan mereka. Jumlah kerusi DAP juga masih menjadi tanda tanya. Pergolakkan dalam perebutan kerusi antara DAP dan PKR juga umum dah tahu. Namun bijaknya DAP, dalam apa jua hal, pasti PKR akan mengalah. KENAPA? Tentu ada sebabnya...

INI ADALAH JUMLAH KERUSI PR SEMASA PRU12.. SIAPA KUASA YANG LEBIH DOMINAN?

bumiyang

Posted: 04 Apr 2013 03:31 AM PDT

bumiyang


KJ Calon Sesuai Lawan LKS di Gelang Patah Atau Anwar di Perak???

Posted: 04 Apr 2013 02:02 AM PDT

Adakah Mufti Perlis Dr Juanda Jaya Rela Namanya Dikaitkan Dengan Pluralisma, LGBT dan Murtad???

Posted: 03 Apr 2013 09:21 PM PDT

Politik Harian

Posted: 04 Apr 2013 03:31 AM PDT

Politik Harian


#PRU13 - Sering Keluar Kenyataan Kontroversi, Nik Aziz Wajar Berundur

Posted: 04 Apr 2013 03:30 AM PDT


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sewajarnya mengundur diri dari pentas politik negara kerana sering memberikan kenyataan yang penuh kontroversi dan mengundang pelbagai tafsiran.

Pengerusi Jawatankuasa Himpunan Ulama Muda (Ilmu), Dr. Fathul Bari Mat Jahaya berkata demikian bagi mengulas mengenai kenyataan terbaharu Nik Abdul Aziz yang mendakwa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.

Fathul Bari turut menyatakan bahawa kenyataan tersebut mempunyai ciri-ciri idelogi khawarij (mengkafirkan orang lain).

"Sekiranya benar (kenyataan tersebut dibuat), perkataan sebegitu merupakan salah satu ciri-ciri ideologi khawarij. Ini sama mengkafirkan orang, ciri-ciri ideologi khawarij. Orang-orang macam ini, tolonglah berundur dari politik," ujarnya ketika dihubungi Utusan Online.

Beliau menegaskan, negara ini memerlukan ahli politik yang menitikberatkan politik kasih sayang dan bukannya politik benci membenci atau kafir mengkafir.

Nik Abdul Aziz ketika berceramah di Kampung Jambu, Kota Bharu, Kelantan malam tadi turut mendakwa UMNO telah menolak Allah SWT kerana selama ini mengamalkan dasar kebangsaan dengan menolak dasar Islam dalam pemerintahan.

"UMNO tolak Islam, tolak Islam maknanya tolak Allah dan kalau sembahyang tokleh (tidak boleh) pahala, boleh pahala gapo (apa) kalau tolak Islam.

"Kalau orang Pas tolak Islam pun tokleh pahala, orang Pas kalau riak tokleh pahala dan kalau kedekut pun tidak boleh pahala.

"Kalau nak boleh pahala ikhlas ini bukan senang, hendak boleh pahala ikhlas lagu mano (bagaimana) kalau tolak Islam, Allah yang bawak turun Islam kepada Nabi Muhammad SAW tiba-tiba UMNO tolak ambil kebangsaan, nak boleh gena (macam mana) pahala kat orang tolak Islam," katanya ketika menyampaikan ceramah. - UTUSAN ONLINE

#PRU13 #TolakPR - Permatang Pauh Dedah Belang Anwar

Posted: 04 Apr 2013 02:21 AM PDT


Tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan hasrat bertanding di Perak pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) dianggap rahmat kepada penduduk Parlimen Permatang Pauh yang sudah sekian lama mahu menolak kepemimpinan Penasihat PKR itu.

Perkara itu disuarakan penduduk Permatang Pauh sendiri yang mendakwa Anwar selama ini tidak pernah menjalankan tanggungjawab sebagai Ahli Parlimen, sebaliknya hanya mempergunakan masyarakat di kawasan itu kerana taksub mengejar cita-cita politiknya untuk menjadi Perdana Menteri.

Penduduk Kampung Mengkuang, Yusof Sudin, 75, berkata Anwar yang diberi mandat sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh sejak 1982 sudah jauh berubah kerana dilihat leka mendahulukan matlamat peribadinya berbanding berkhidmat kepada rakyat di kawasan itu.

Lalai jalan tanggungjawab

"Apa erti seorang wakil rakyat kalau bukan bersama rakyat? Sikap Anwar yang sibuk berpolitik menyebabkan dia lalai dalam menjalankan tanggungjawab sebagai Ahli Parlimen dan jarang sekali pulang ke kawasan untuk menjenguk rakyat.

"Kalau Anwar pulang ke Permatang Pauh pun, niatnya hanya sekadar untuk berkempen dengan memperdaya masyarakat di sini untuk terus menyokongnya. Namun, apabila rakyat memerlukan khidmatnya, dia 'lesap' entah ke mana dan ini membuatkan penduduk tawar hati untuk terus menyokongnya," katanya di sini, semalam.

Yusof berkata, sikap sambil lewa Anwar terhadap penduduk Permatang Pauh berlaku kerana beliau terlalu selesa di kawasan yang dikatakan kubu kuatnya, selain yakin pengikut setianya akan terus menyokongnya.

"Sudah sekian lama penduduk Permatang Pauh dipergunakan Anwar dan kami semakin sedar keadaan ini dan kalau dia bertanding sekali pun di sini, saya percaya sokongan terhadapnya tidak lagi hebat seperti dulu dan kemungkinan besar beliau tewas," katanya.

Semalam, Ketua Pembangkang itu pada sidang media di Ibu pejabat PKR di Petaling Jaya, mengumumkan akan bertanding di luar kubu kuatnya di Permatang Pauh dan memilih Perak pada PRU-13.

Penduduk, Mohd Rafizal Yusof, 40, berkata keputusan Anwar 'lari' dari Permatang Pauh itu mempunyai kaitan dengan sokongan berkurangan rakyat kawasan itu terhadapnya berikutan kegagalannya menyumbang kepada program dan pembangunan di situ.

"Anwar semakin 'besar kepala' sejak mendapat mandat pada 2008 dan meminggirkan rakyat di sini dan hanya pulang sesekali, itupun jika terpaksa menghadiri majlis besar pembangkang negeri, manakala selebihnya untuk ceramah politik. -BH

#Vote4BN - BN Lancar Manifesto Sabtu Ini

Posted: 04 Apr 2013 01:45 AM PDT


Pengerusi Barisan Nasional, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Manifesto Barisan Nasional akan dilancarkan pada Sabtu ini di Stadium Putra, Bukit Jalil.

Beliau berkata, manifesto itu adalah aku janji BN kepada rakyat dan akan digunakan mengikut kesesuaian di peringkat-peringkat negeri.

"Manifesto BN mahu dihayati dan difahami rakyat. Dalam tempoh empat tahun kita berjanji dan tepati. Manifesto itu adalah lambang dan janji kita kepada rakyat," katanya pada sidang akhbar selepas mempengerusikan dua mesyuarat iaitu Mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO dan Mesyuarat Majlis Tertinggi Barisan Nasional di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini hari ini.

Najib berkata, Manifesto Pusat (BN) akan memberi ruang kepada manifesto negeri-negeri mengikut keperluan.

Beliau juga berkata, BN senitasa bersikap optimistik menang besar dan akan meminimumkan masalah dalaman parti selepas pengumuman calon-calon yang bertanding.

"Soal nama-nama calon yang akan bertanding tidak boleh diumumkan sekarang. Biarlah ada elemen kejutan. Cuma nama calon akan diumum lebih awal supaya calon boleh memperkenalkan diri dan membuat persiapan.

"Pada keseluruhannya persediaan (menghadapi pilihan raya) adalah cukup baik. Persiapan jentera BN amat tinggi dan sedia untuk turun gelanggang," katanya. - UTUSAN ONLINE

#PRU13 : SPR Dijangka Umum Tarikh Mesyuarat Khas Esok

Posted: 04 Apr 2013 01:22 AM PDT


Suruhanjaya Pilihan Raya menjangkakan selewat-lewatnya esok untuk mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung tarikh mesyuarat khas akan diadakan.

Pengerusinya, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof berkata, sehingga kini SPR belum menerima surat pemakluman pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) dari Kelantan, Selangor dan Pulau Pinang.

Selain itu, katanya, seramai 6,298 pengundi luar negara telah mendaftar sebagai pengundi pos sehingga tarikh tutup pada pukul 12 tengah malam tadi. - Utusan

#PRU13: Khairy Jamaluddin - Teruskan Perjuangan Walau Tidak Terpilih Sebagai Calon PRU13

Posted: 04 Apr 2013 12:04 AM PDT


Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin hari ini meminta pemimpin-pemimpin Pemuda agar tidak merajuk dan bertindak mensabotaj parti jika tidak dipilih sebagai calon dalam piliharaya (PRU13).

Sebaliknya, para pemimpin pemuda perlu muhasabah diri dengan keputusan Presiden parti dan tidak mematahkan semangat juang mereka dalam memperjuangkan parti khususnya dalam memenangi PRU13 kali ini.

Beliau dengan rendah diri akur dengan apa sahaja yang bakal diputuskan oleh Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak.

Pemuda mendahului parti bukan diri... Khairy komitmen untuk memastikan kemenangan BN yang tidak berbelah bagi tak kira lah menjadi calon atau tidak. Beliau berharap para pemimpin pemuda turut berpegang kepada prisnsip yang sama.Petikan dari Facebook KJ (https://www.facebook.com/Khairykj) - Salam kepada semua rakan FB. Minta maaf tidak ada banyak update di FB. Seperti mana semua sedia maklum, PRU13 sudah tidak lama lagi. Ramai yang tanya saya melalui Twitter samada saya bertanding atau tidak.

Saya sudah maklum kepada Pengerusi BN, Dato' Sri Najib, preference saya yakni saya lebih cenderung untuk tidak bertanding pada PRU13. Perkara ini juga pernah saya sebut secara umum satu ketika dahulu.

Tetapi saya seorang yang agak old-fashioned. Saya akur dengan apa sahaja yang bakal diputuskan oleh Pengerusi BN. Kalau diarah bertanding, saya akur. Kalau diminta undur, saya akur juga.

Yang penting, komitmen saya untuk memastikan kemenangan BN tidak berbelah bagi tak kira jadi calon atau tidak.

Saya harap yang lain, terutamanya pemimpin Pemuda, juga pegang kepada prisnsip yang sama. Janganlah merajuk atau menentang jika tidak dipilih menjadi calon. Kita sentiasa berucap tentang perpaduan dan kesetiaan dalam parti, inilah masa untuk kita membuktikannya melalui amalan dan tindakan.

Mungkin pengalaman saya boleh menjadi teladan. Saya Ketua Pemuda UMNO Malaysia, pangkat Naib Presiden UMNO. Namun saya tidak dilantik dalam Kabinet. Perkara ini dijadikan bahan ejekan bagi musuh-musuh politik terhadap saya. Walaupun begitu, saya tak pernah erti istilah sedih, kecewa, marah atau merajuk. Selama empat tahun jadi Ketua Pemuda saya terus berjuang dan melaksanakan tugas sebaik mungkin. Sebab bagi saya yang penting bukan jawatan, tetapi niat kita untuk berkhidmat demi rakyat dan keberkesanan kita untuk membawa kebaikkan kepada rakyat.

Marilah sama-sama kita gerak sebagai satu pasukan. Saya yakin sekiranya barisan kita ampuh, rakyat jua akan lebih yakin untuk memberi mandat besar kepada Barisan Nasional dalam PRU13!

#PRU13 : Aishah Bertanding Parlimen Jempol...

Posted: 03 Apr 2013 10:30 PM PDT


Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu hari ini mengumumkan penyanyi terkenal tanahair, Aishah sebagai calon bertanding kerusi Parlimen Jempol.

Beliau mengumumkan perkara tersebut pada ceramah 'Amanat Penting PRU13 - Tipu Pilihanraya Turun Padang' anjuran PAS Bukit Bintang di Markas PAS Taman Melewar, malam tadi.

Bagaimanapun Aishah yang ditemui selepas pengumuman tersebut berkata beliau masih belum bersedia untuk bertanding pada pilihan raya kali ini.

"Berderau darah saya. Tetapi ini keputusan PAS Pusat. Walaupun ikut kata hati saya, tunggulah sepenggal dua lagi (untuk bertanding)," katanya kepada Antarapos.

Ditanya berkenaan karier nyanyiannya, Aishah menambah, beliau tetap akan meneruskan kerjaya yang sudah menjadi darah dagingnya sejak 25 tahun lalu.

"Sekarang pun walau sibuk berceramah saya tetap menerima undangan nyanyian yang sudah 25 tahun sebati dengan diri saya," katanya.

Aishah adalah artis pertama dari Pakatan yang diumumkan sebagai calon untuk bertanding pada PRU13.

Antara artis lain yang menyertai Pakatan adalah Bob Lokman, Hairie Othman, Abby Abadi dan Yassin.

Nota: Akhirnya tercapai juga cita-cita penyanyi yang dah tak laku ni menjadi calon Parlimen... cuma nasib rakan-rakan seangkatan dengan Aishah masih belum diketahui lagi... Apa-apa pun tahniah dan selamat menjadi mangsa KORBAN....

#PRU13 #TolakPR - Anwar Ibrahim Gunakan Kuasa Veto Menentukan Semua Calon PR Di Sabah

Posted: 03 Apr 2013 09:00 PM PDT

Maklumat bocor mesyuarat PR Sabah yang dipengerusikan oleh Anwar Ibrahim pada 25 Mac 2013, di Kota Kinabalu Hyatt Hotel.

Sumber rapat memberi tahu ketua-ketua cabang dan pemimpin PR di Sabah kini dilihat tidak berpuashati dengan senarai calon-calon pilihan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim.

Dimana Anwar menggunakan kuasa veto dalam urusan pemilihan calon PKR di Sabah sehingga mengenepikan beberapa calon yang menjadi pilihan penyokong PKR di kawasan tersebut sendiri.

Pakatan di Sabah: 11 PKR, 6 APS, 3 PPPS, 3 PAS, 3 DAP. Parti Semenanjung lebih dominan? Dominasi PKR, bah!

Cuma yang peliknya PKR ni parti Sabah ke? Kenapa pulak Anwar pula yang lebih-lebih? dan urusan calon DAP tak berani pula Anwar nak masuk campur...! baca di sini.

#PRU13 - PAS Jadi Pak Turut... Serah 3 Kerusi Kepada PKR

Posted: 03 Apr 2013 08:30 PM PDT


Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengumumkan akan bertanding di kerusi Parlimen Bera, Setiawangsa dan Labuan iaitu kerusi yang ditandingi PAS pada pilihan raya umum 2008.

Pertukaran kerusi antara sekutu pakatan pembangkang itu terpaksa dibuat berikutan timbulnya bantahan di kalangan penyokong PKR apabila PAS mendahului dengan menamakan calon mereka bertanding di Parlimen Temerloh dan Kangar.

Pengarah Pilihan Raya PKR, Mohamed Azmin Ali berkata, gantian ketiga-tiga kerusi berkenaan dibuat selepas mengadakan perbincangan dengan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa Ali.

"Datuk Seri Anwar (Ibrahim) sudah hubungi Datuk Seri (Abdul) Hadi dan saya sendiri berbincang dengan Datuk Mustafa bagi menyuarakan bantahan ahli PKR apabila PAS umum bertanding di Temerloh dan Kangar.

"Bagaimanapun kami ambil keputusan untuk akur dan terima baik perkembangan itu. Jadi PKR akan bertanding di Bera sebagai gantian kerusi Temerloh.

"PKR juga akan bertanding di Labuan dan Setiawangsa," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR di sini, Rabu.

PAS sebelum ini mengumumkan Ketua Pemudanya, Nasrudin Hassan Tantawi bertanding di Parlimen Temerloh selain turut akan meletakkan calon bertanding di Kangar.

Kedua-dua kerusi berkenaan ditandingi PKR pada pilihan raya umum yang lalu.

Selain itu Mohamed Azmin yang juga Timbalan Presiden PKR berkata, pakatan pembangkang akan memuktamadkan agihan kerusi antara parti itu bersama PAS dan DAP pada mesyuarat khas Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat pada Khamis.

"Siri rundingan bersama PAS dan DAP berjalan dengan baik, sehingga kini kita sudah capai lebih 90 peratus persetujuan.

"Tidak banyak kerusi yang bertindih, kita akan selesaikan esok (Khamis)," katanya lagi.


#PRU13 #TukarKelantan - Nik Aziz Kata Sembahyang Orang UMNO Tak Dapat Pahala

Posted: 03 Apr 2013 07:00 PM PDT

NIK ABDUL AZIZ NIK MAT... Mursyidul Am Pas itu berucap di Kampung Jambu, Kota Bharu malam tadi.

Aku dah cakap! tolonglah... tolonglah, bersara Pok Nik weh!!! cukup-cukup lah tu...

Semakin hari dilihat semakin nyanyuk.... kami tak mahu menghina Pok Nik diatas sikap Pok Nik yang keterlaluan ini....

Ada baiknya Pok Nik berundur sekarang dan berehatlah Pok Nik...

Inilah waktu yang sesuai untuk Pok Nik menghabiskan sisa-sisa waktu Pok Nik bersama anak cucu...

Utusan Online - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat terus-menerus mencetuskan kontroversi melalui fatwa-fatwa beliau terhadap keislaman orang UMNO termasuk sebelum ini mendakwa UMNO murtad kerana menolak Islam.

Malam tadi, Nik Aziz mendakwa sembahyang orang UMNO tidak memberi sebarang pahala kerana parti itu telah menolak dasar Islam.

Dalam masa sama, Nik Aziz turut mendakwa UMNO telah menolak Allah SWT kerana selama ini mengamalkan dasar kebangsaan dengan menolak dasar Islam dalam pemerintahan.

"UMNO tolak Islam, tolak Islam maknanya tolak Allah dan kalau sembahyang tokleh (tidak boleh) pahala, boleh pahala gapo (apa) kalau tolak Islam.

"Kalau orang Pas tolak Islam pun tokleh pahala, orang Pas kalau riak tokleh pahala dan kalau kedekut pun tidak boleh pahala.

"Kalau nak boleh pahala ikhlas ini bukan senang, hendak boleh pahala ikhlas lagu mano (bagaimana) kalau tolak Islam, Allah yang bawak turun Islam kepada Nabi Muhammad SWT tiba-tiba UMNO tolak ambil kebangsaan, nak boleh gena (macam mana) pahala kat orang tolak Islam," katanya ketika berceramah di Kampung Jambu di sini malam tadi.

Kira-kira 500 orang yang rata-ratanya terdiri daripada penyokong tegar Pas menghadiri ceramah berkenaan.

Pada 17 November tahun lalu pada sidang akhbar sempena Muktamar Tahunan Pas Ke-58 di Kota Bharu Nik Aziz mendakwa UMNO merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekehkan Islam dalam dasar parti itu.

Nik Aziz dalam nada tegas kemudian turut melontarkan persoalan sama ada parti itu kini menganut agama Kristian, Buddha atau pun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

Pas sebelum itu menerusi adik Nik Abdul Aziz, Nik Razi Nik Mat turut mendoakan supaya Allah SWT menjahanamkan UMNO dan BN dalam majlis solat hajat di Stadium Muhamad Ke-IV sempena Muktamar Tahunan Pas itu.

Dalam pada itu, Nik Aziz semasa ceramahnya itu kemudian menyeru agar rakyat di Kelantan supaya memberi undi kepada Pas pada Pilihan Raya Umum Ke-13 ini.

"Hambo (saya) pesan pada suma rakyat baik Pas lebih-lebih lagi UMNO, tolong undi Pas... demo (kamu) hendak UMNO, UMNO lah, tapi beri kertas undi, undi Pas.

"UMNO bagi duit ambil, bagi gula kacau, bagi kain pakai,bagi lembu sembelih tetapi apabila bagi kertas undi, pangkah Pas, kita nak ajar dia (UMNO)," katanya.

#PRU13 - Tiada Kata Sepakat... DAP Biadap, PKR Di Liwat

Posted: 03 Apr 2013 05:58 PM PDT


Rata-rata ahli PKR kini merasa kecewa dengan sikap Ketua Umum, Anwar Ibrahim.

Mereka mendakwa Ketua Penipu tersebut langsung tidak mengambil berat dengan apa yang sedang menimpa kepada Parti tersebut, apabila kerap kali jadi mangsa.

Kalau sebelum ini, kita dengar cerita yang Pengerusi PKR Johor kena tikam hidup - hidup oleh puak DAP sehingga mengakibatkan Jui Meng merajuk.

Kini timbul pula isu rampasan kerusi... berlaku di Parlimen Bentong apabila DAP mengumumkan Wong Tak bertanding bagi kerusi tersebut.

Namun, isu itu tidak hanya terhenti disitu. Konflik yang melanda PKR dan DAP ini masih belum menemukan titik noktah apabila Pengerusi PKR Pahang masih menaruh harapan.

Terdahulu, Pengerusi PKR Pahang, Fauzi menjelaskan kepada pihak media bahawa mereka masih lagi merayu kepada DAP untuk membuat pertimbangan.

Pertimbangan yang dimaksudkan ialah mengenai pertukaran kerusi diantara DAP dengan PKR seperti mana yang dijelaskan sebelum ini.

PKR meminta DAP untuk memberi laluan kepada mereka bagi kerusi DUN Ketari dan Tanah Rata sebagai ganti kepada kerusi Parlimen Bentong.

Malangnya, berita yang diterima hari ini, DAP masih tidak mengendahkan rayuan PKR dan tetap juga dengan pendirian mereka untuk merampas kerusi Parlimen Bentong.

Malah, dari apa yang diterima semalam, DAP menamakan Pengerusi DAP Negeri untuk bertanding di DUN Ketari manakala Tanah Rata belum diumumkan calonnya.

Berita tersebut membuatkan akar umbi PKR di Bentong berasa kecewa dan merayu campur tangan dari Si Ketua Penipu tu untuk menyelesaikan konflik tersebut.

Katanya, mereka sudah tidak dapat menahan diri dari ditikam hidup - hidup oleh puak DAP dan sering menjadi bahan permainan.

"Kami dah tak tau macam mana nak jawab dengan rakyat bila dengar khabar kata Leong Ngah Ngah akan bertanding di Ketari.

"Sebelum ini, nama yang disebut - sebut untuk bertanding di DUN Ketari ialah Ketua Cabang sendiri. Tapi, bila sampai khabar macam ni, ramai diantara kami yang patah semangat," jelas salah seorang penyokong PKR yang ditemui.

Jelas, pimpinan PKR Pusat memang tidak ada keupayaan untuk mengubah keputusan yang telah dibuat oleh puak DAP. Jauh sekali pemimpin atasan akan mendengar rintihan akar umbi.

Sudah memang itu perangai Si Ketua Penipu Si Anwar bin Ibrahim. Nak buat macam mana lagi!!!

#PRU13 - Ulama Pondok Tegas Tolak Terus PAS

Posted: 03 Apr 2013 10:26 AM PDT


Sekumpulan ulama pondok di Kelantan yang sebelum ini merupakan penyokong tegar Pas bertekad menolak keras parti tersebut selepas kepimpinan parti berkenaan gagal mempertahankan kalimah Allah.

Menurut mereka, persetujuan Pas bahawa kalimah Allah boleh digunakan oleh orang bukan Islam dalam kenyataan bersamanya dengan DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) pada 8 Januari lalu sememangnya tidak boleh diterima.

Ini kerana perkara tersebut amat berkaitan dengan usaha memelihara kesucian akidah Islam.

Ketua Penerangan Minda Pondok, Harun Yahya berkata, tindakan Pas itu amat mengecewakan umat Islam, khususnya para ulama kerana parti itu dilihat menyokong fahaman pluralisme iaitu yang amat bercanggah dengan Islam.

"Inilah hakikatnya sekarang. Di peringkat pemimpin memang payah hendak kita perbetulkan, cuma apa yang boleh kita lakukan ialah memberitahu dan memaklumkan kepada rakyat dan pengikut-pengikut Pas agar jangan sokong parti ini lagi," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika ditanya tentang kedudukan Pas yang masih bersekutu dengan DAP dan PKR.

Lebih malang lagi, Pas sehingga hari ini belum menarik balik ketetapan yang dibuat bersama DAP dan PKR bahawa orang bukan Islam boleh menggunakan kalimah Allah walaupun Majlis Syura Ulamanya telah membuat keputusan sebaliknya.

Harun yang merupakan tokoh ulama pondok turut menyelar tindakan sesetengah pihak yang menggunakan hujah Ayat 25 surah al-Luqman bagi membenarkan bukan Islam boleh menggunakan kalimah Allah.

"Sekali imbas bagi orang yang tidak belajar kata, ini hujah orang bukan Islam boleh guna kalimah Allah. Sedangkan tidak betul. Orang bukan Islam tidak akan mengaku keesaan Allah. Mereka tetap mensyirikkan Allah.

"Adakah kita mahu mengaku manusia ini bertuhankan Allah sedangkan mereka mensyirikkan Allah?" ujarnya.

Tegas beliau, di peringkat ini, setiap umat Islam mahu tidak mahu wajib mempertahankan kalimah Allah iaitu kalimah suci berkenaan hanya untuk orang Islam.

"Perjuangan ini adalah jihad dan inilah perjuangan Rasulullah SAW. Rasulullah sendiri pernah bersabda yang bermaksud 'Aku diutuskan sehingga manusia menyebut tiada Tuhan melainkan Allah dan Muhammad itu Pesuruh Allah'," katanya.

Penasihat Minda Pondok, Abdullah Saamah pula berkata, tindakan Pas yang bersekongkol dengan DAP telah menggalakkan konsep pluralisme agama yang jelas bercanggah dengan Islam.

Tegas beliau, perkara tersebut amat berkait rapat dengan soal akidah.

Berbanding dengan UMNO, katanya, parti itu sentiasa mempertahankan kesucian akidah Islam termasuk kalimah Allah daripada disalahgunakan.

Oleh itu katanya, menjadi kefarduan kepada setiap umat Islam memberikan sokongan kepada kerajaan seperti ini.

Dalam perkembangan berkaitan, Ahli Jawatankuasa Minda Pondok, Mohd. Syamsul Mohd. Yusoff al-Hafiz berkata, budaya fitnah yang amat berleluasa di dalam Pas menyebabkan para ulama pondok di Kelantan tidak lagi mahu menyokong parti itu.

Beliau berkata, sejak dahulu Pas hanya tahu menghasut rakyat dengan fitnah-fitnah yang sengaja ditaburkan terutama menuduh UMNO menolak Islam.

"Tidakkah mereka tahu bahawa dosa memfitnah itu lebih besar daripada membunuh dan tidakkah mereka sedar pada hakikatnya UMNO merupakan sebuah parti yang mempertahan, menegakkan dan mengembangkan Islam?

"Semuanya ini disebut dengan jelas di dalam Perlembagaan UMNO," ujarnya.

#PRU13 - SISWA4U Tekad Bantu BN

Posted: 03 Apr 2013 09:04 AM PDT


Menyedari semakin ramai yang berpandangan serong terhadap golongan mahasiswa yang dilihat sejak kebelakangan ini begitu cenderung melakukan perkara yang menjatuhkan imej mahasiswa, maka sekumpulan mahasiswa yang mewakili suara mahasiswa dari Institut Pengajian Tinggi (IPT) di seluruh negara mewujudkan SISWA4U.

Pengerusi SISWA4U, Mohd Hafiz Ariffin berkata, penggerak entiti ini adalah terdiri daripada pemimpin-pemimpin mahasiswa dan pelbagai persatuan dan organisasi mahasiswa di dalam kampus dan di luar kampus.

"Matlamat SISWA4U adalah untuk mengerakkan seluruh suara dan tenaga mahasiswa untuk terlibat di dalam proses demokrasi, politik baru dan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 secara sihat, rasional, matang, berilmu, berintegriti dan bermaruah sesuai dengan kedudukan mahasiswa sebagai salah satu entiti penting dalam kelompok generasi muda dan sebagai generasi pewaris yang bakal mewarisi tampuk kepimpinan negara di masa hadapan.

"Selain itu kami juga menolak sikap segelintir mahasiswa yang menzahirkan pandangan dan idealogi mereka secara tidak betul dan ganas. SISWA4U pula mengambil pendekatan yang berbeza yang jauh lebih harmoni dan menggambarkan imej mahasiswa yang lebih terpelajar dan bermaruah," ujarnya dalam sidang media khas bagi menyatakan sokongan padu mereka kepada kerajaan Barisan Nasional di bawah pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak, hari ini.


Tambah Hafiz, sesuai dengan keterbukaan kerajaan yang telah meminda perkara 15(2) AUKU, aktivis SISWA4U dengan ini menyatakan kesediaan sepenuhnya untuk berpartisipasi dalam proses demokrasi dalam PRU-13 secara sihat malah turut bersedia sekiranya diperlukan untuk membantu kempen pilihan raya.

Ujarnya lagi, SISWA4U bukan menyatakan sokongan secara membuta tuli dan tiada asas tetapi berdasarkan kajian yang telah dilakukan terhadap setiap transformasi yang dilakukan oleh Perdana Menteri maka telah terbukti hanya Barisan Nasional yang paling layak diberi mandat untuk terus menjadi pucuk pimpinan negara.

"Kami akan terus bergerak untuk membantu kerajaan mendekati anak muda. Sebagaimanan Perdana Menteri bersungguh mendekati anak muda dan menjiwai denyut nadi anak muda melalui pelbagai pendekatan termasuk melalui media sosial, begitu juga kami SISWA4U.

"Kami mewakili suara anak muda yang cintakan negara dan mahu negara ini terus aman, maju dan makmur, maka kami barisan SISWA4U dengan ini berikrar akan memberi sokongan tidak berbelah bahagi kepada Perdana Menteri untuk terus membantu beliau menyakinkan rakyat Malaysia khususnya anak muda agar BN terus diberi mandat menerajui negara ini," ujarnya lagi.

#PRU13 - Anwar SAH Lepaskan Permatang Pauh, Bayangkan Akan Ke Perak

Posted: 03 Apr 2013 08:00 AM PDT


Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengesahkan beliau tidak akan mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh yang disandangnya pada Pilihan Raya umum Ke-12 (PRU-12).

Sebaliknya, Anwar akan beralih angin ke Perak tanpa menyatakan sama ada beliau akan bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) atau Parlimen.
"Kita akan putuskan nanti," katanya dalam sidang media di ibu pejabat PKR di sini hari ini berikutan pembubaran Dewan Rakyat yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pagi ini untuk memberi laluan kepada PRU13.

Anwar menyandang kerusi Parlimen Permatang Pauh berikutan satu pilihan raya kecil pada 26 Ogos 2008 yang menyaksikan beliau memperoleh majoriti 15,671 undi. Ia diadakan berikutan keputusan isterinya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail, melepaskan kerusi Parlimen itu.

"Esok saya akan ke Permatang Pauh untuk memujuk pengundi saya menerima keputusan saya bertanding di Perak," kata Ketua Pembangkang itu.

Dalam pada itu, Anwar tidak dapat mengesahkan sama ada isterinya yang juga Presiden PKR akan bertanding di Selangor pada pilihan raya umum akan datang.

Beliau turut mengakui masih banyak kerusi DUN dan Parlimen yang bertindih antara anggota pakatan pembangkang. Antara negeri yang belum diselesaikan ialah Pahang, Johor dan Perlis.
Memberikan contoh perebutan kerusi di Gelang Patah, Johor, Anwar berkata beliau telah mengadakan perbincangan dengan Pengerusi PKR Johor Datuk Chua Jui Meng. "Kita optimis perkara itu akan diselesaikan," katanya.

Sementara itu, Timbalan Presiden dan Pengarah Pilihan Raya PKR, Mohamed Azmin Ali, berkata masalah perebutan kerusi antara pakatan pembangkang dijangka selesai esok dalam satu mesyuarat pimpinan tertinggi pakatan pembangkang di ibu pejabat PKR, di sini.

"Jika semua berjalan lancar, kita juga akan mengumumkan senarai penuh calon yang bertanding," katanya sambil menambah ia termasuk kerusi yang bakal ditandingi Dr Wan Azizah.

- Bernama

#PRU13 - PR Merancang Penipuan Dalam Pilihan Raya

Posted: 03 Apr 2013 06:30 AM PDT


Adalah satu kebiasaan bagi rakyat Malaysia mendengar dan membaca pelbagai kenyataan negatif oleh pemimpin PR yang sering mempersendakan dan menyalahkan SPR kononnya tidak telus serta sering dituduh gagal mengendalikan proses pilihan raya dengan adil.

Bermacam perkara dijadikan pertikaian oleh PR dari hal undi pos, daftar pemilih, proses pengundian, pengiraan undi serta pelbagai lagi isu ditimbulkan, motifnya satu untuk memberi tahu umum bahawa SPR tidak adil, tidak telus dan berat sebelah.

Pendek kata bagi pembangkang, SPR hanyalah kuda tunggangan BN dan apa sahaja penambahbaikan yang dilakukannya dianggap mempunyai maksud tersirat untuk kepentingan BN.

Itu realiti pandangan yang sudah berakar umbi dalam fikiran pemimpin dan penyokong PR.

Peliknya di sebalik segala tohmahan itu, dalam masa yang sama boleh pula pemimpin PR mengwar-warkan kepada umum bahawa PRU 13 akan dimenangi oleh PR malah dengan yakin menyatakan 125 kerusi Parlimen dan 7 buah negeri bakal dikuasai mereka.

Orang yang waras akalnya tentu terdetik untuk bertanya, jika SPR adalah kuda tunggangan BN, tidak telus, tidak adil dan tidak bebas, kenapa pula pemimpin PR sibuk mahu bercakap mengenai kemenangan dan tawan negeri itu dan ini?

Yang akan mengendalikan PRU 13 tetap juga SPR, jadi ikut logik akal jika begitu buruk dan teruk kaedah pilihan raya yang dikendalikan SPR, apa gunanya lagi untuk PR berangan untuk menggapai kejayaan, bukan begitu?

Hakikatnya PR sudah lama menerima hakikat bahawa SPR sememangnya telus, adil dan saksama sedari dulu lagi. Jika SPR benar-benar pincang, tiada seorang pun pemimpin PR yang akan bertanding dalam PRU 13 dan sebelumnya.
Tentu ada agendanya maka sebab itu SPR sering dijadikan punching beg dan dijadikan sebagai kambing hitam oleh pemimpin pembangkang.

Tak mustahil agenda PR dalam isu mempersoalkan kredibiliti SPR lebih kepada untuk menutup kelemahan sendiri kerana gagal menawan hati majoriti pengundi. Itu faktor utama yang tidak boleh disangkal sama sekali.

Kemungkinan lain, ada kebarangkalian ianya untuk melindungi penipuan yang ingin dilakukan oleh PR misalnya melalui manipulasi dakwat kekal dengan mencalit dakwat itu kepada pengundi berusia konon untuk tujuan demonstrasi.

Perkara sebegini boleh berlaku bila dilihat pada modus operandi penyokong pembangkang selama ini yang pernah mengutip kad pengenalan golongan tua bagi menghalang pengundi keluar menunaikan tanggungjawab ketika hari pengundian.

Atau kemungkinan juga untuk mengelakkan tumpuan umum kepada gerakan jentera PR yang sebelum ini giat memindahkan pengundi mereka ke kawasan yang diyakini boleh dikuasai melalui kaedah tersebut seperti mana pernah dilaksanakan oleh PAS Kedah dan PAS Kelantan.

Malah semenjak SPR memperkenalkan pendaftaran pengundi yang dikenali sebagai Penolong Pendaftar Pemilih (PPP) terdiri dari agen parti-parti politik, uniknya semenjak itu berlumba-lumba PR mendedahkan 'kepincangan' daftar pemilih mempertikaikan orang itu tak layak mengundi dan orang ini datanya diragui.

SPR pernah mengumumkan seramai 332 orang penolong pendaftar pemilih ditamatkan perkhidmatan kerana cuai atau sengaja mendaftarkan pengundi dengan maklumat yang meragukan.

Sebelumnya SPR pernah menolak permohonan seramai 71,184 pengundi yang didaftarkan oleh PPP kerana pelbagai kesalahan antaranya mendaftarkan pengundi yang telah berdaftar, warganegara yang belum layak mengundi, bukan warganegara dan pelbagai lagi kecuaian.

Menariknya kebanyakan kesilapan daftar pengundi baru yang ditolak oleh SPR ini didaftarkan oleh wakil-wakil PR dan tak mustahil ada antara puluhan ribu permohonan pengundi baru yang didaftarkan oleh PR ini yang terlepas pandang oleh sistem semakan dan digunakan pula untuk memburukkan imej SPR.

Di lihat pada sejarah PR, beberapa perkara yang didedahkan di atas tak mustahil berlaku dan tidak salah untuk kita membuat spekulasi kemungkinan PR sedang merancang untuk menipu dalam pilihan raya.

Tindakan mereka mengkambing hitamkan SPR sebelum ini hanyalah strategi serampang dua mata, pertama untuk membunuh imej dan kredibiliti SPR di mata umum dan kedua untuk melindungi penipuan yang sedang PR laksanakan.

Sedangkan dalam pemilihan CEC DAP dan pengundian dalaman PKR sendiri wujud penyelewengan, dan PAS pula penah aktif memindah pengundi ke sana ke mari, jadi apa sangatlah untuk mereka merancang penipuan dalam PRU.

Apa pun jika segala kemungkinan di atas tidak menepati senario sebenar, seeloknya PR hentikan sahaja propagandanya yang memperlekeh atau mempertikaikan kesungguhan SPR dalam melaksanakan tanggungjawabnya memastikan PRU 13 kelak berjalan lancar.

Kiranya PR masih sibuk mempertikaikan SPR, itu salah ini tak betul, lebih baik pemimpin PR cermin diri sendiri untuk melihat betapa besarnya hipokrasi dalam diri masing-masing.

Atau jika pemimpin PR masih ada harga diri, kenapa tidak untuk julung kalinya, sebagai tanda protes dan ketidakyakinan dengan SPR, maka jangan sesekali walau seorang pun pemimpin PR bertanding dalam PRU 13 ini? Ada berani?

#TolakPR - PAS Halang Usaha Martabatkan Islam: Dr Hasan

Posted: 03 Apr 2013 04:00 AM PDT


Kesukaran memartabatkan agama Islam bukan hanya dihalang oleh PKR dan DAP sahaja tetapi juga oleh PAS.

Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Ali berkata semua usaha untuk memartabatkan Islam dihalang PAS dengan alasan ia bakal merencatkan usaha Pakatan Rakyat untuk menawan Putrajaya.

Beliau berkata, parti Islam itu juga cuba menutup mulut dengan berjanji untuk menyelesaikan semua isu selepas menjadi pemerintah.

"Memang. Dihalang oleh PKR, DAP dan juga PAS. PAS punya alasan, dengan cara apa yang saya buat itu menggelapkan jalan untuk ke Putrajaya.

"Dan PAS kononnya cuba untuk meyakinkan saya supaya jangan banyak sangat sentuh hal-hal ini, tunggu sehingga dapat ke Putrajaya. Baru kita timbulkan soal-soal ini termasuklah berkenaan hudud, negara Islam dan sebagainya," katanya kepada Antarapos.

Hasan yang pernah memegang portfolio Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor turut menamakan Ahli Parlimen Khalid Samad sebagai antara pemimpin PAS yang lantang menentang usaha mempertahankan kedaulatan Islam.

Menceritakan kembali isu serbuan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC), Petaling Jaya pada 2011 yang didakwa menganjurkan program memurtadkan orang Islam, katanya, Khalid mendakwa semua tindakannya tidak berasas.

"Khalid Samad terutamanya menentang saya dan mengatakan apa yang saya lakukan itu bukan sebenarnya mencerminkan apa yang berlaku tentang penyelewengan akidah," katanya.

Hasan digugurkan daripada PAS pada Januari 2012 selepas beliau didakwa menjadi 'duri dalam daging' kepada PAS Selangor dan pakatan pembangkang terutama DAP.

Ia berikutan beberapa tindakan Hasan yang mengundang kritikan terbuka pemimpin PAS Selangor seperti Khalid terutama berkaitan dengan tugasnya sebagai exco menjaga hal ehwal agama.

Selain Khalid isu itu turut kurang disenangi oleh kepimpinan negeri pembangkang walaupun Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bertitah bahawa berdasarkan siasatan Jais, terdapat cubaan untuk memesongkan kepercayaan dan akidah umat Islam.

Susulan itu Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Khalid sendiri telah memohon maaf kepada pihak gereja sebelum laporan penuh berhubung insiden itu dikeluarkan oleh pihak Jais.

Begitu juga dengan DAP, parti itu dikatakan tidak begitu senang dengan Hasan berikutan beberapa tindakan antaranya kes rampasan arak di kedai 24 jam di Shah Alam hingga menyebabkan berlaku pertelingkahan antara beliau dengan Exco Selangor, Ronnie Liu.

Akhirnya arak yang dirampas itu dikatakan dipulangkan semula kepada kedai tersebut dalam kejadian yang berlaku pada Julai 2009.

Ekoran daripada insiden itu, DAP dikatakan mula kurang menyenangi Hasan kerana pendiriannya yang begitu tegas dalam soal berkaitan memelihara kesucian agama Islam di Selangor.

-AntaraPos

tunku

Posted: 04 Apr 2013 03:05 AM PDT

tunku


Barisan Nasional to unveil manifesto on Saturday

Posted: 04 Apr 2013 01:37 AM PDT

Barisan Nasional will unveil its manifesto this Saturday and will announce its general election candidates a few days later.
Its chairman Datuk Seri Najib Tun Razak said the early introduction of the coalition's manifesto was to allow the people to gain a good understanding of Barisan's promises should it be retained as government.
"The manifesto is our akujanji (pledge) to the people of Malaysia.
"With the mandate given, God willing we will commit the Barisan government to undertake renewal and changes in line with objective which is to further develop the economy and improve their well-being," he said.
He said that candidates would be announced early to give enough time for those chosen to make necessary preparations as well as to introduce themselves to voters.
Najib said he would wait for the Election Commission to decide and announce polling and nomination dates before revealing the date which Barisan would unveil its candidates.
Najib had earlier chaired back-to-back meetings where he met with Umno supreme council members and later Barisan component party presidents.

‘Growing discontent in PKR’

Posted: 03 Apr 2013 02:00 PM PDT

Speculation is rife that many are upset with PKR supremo Anwar Ibrahim's choice of candidates for the 13th general election.
One party source from Perak even claimed that Pasir Salak PKR division chief Ahmad Taufik Hassan would be leaving the party to rejoin Umno later tonight.
"Taufik is apparently upset by Anwar's decision to field Mustafa Kamil Ayub for the Pasir Salak parliamentary seat," said the PKR source.
The party insider added that Pasir Salak Umno will be hosting a short ceremony celebrating Taufik's decision in Kampung Gajah tonight.
"Taufik and several others aligned to him will be giving their application forms to Pasir Salak MP Tajuddin Abdul Rahman, who is also Pasir Salak Umno division chief," said the source.
The source also said rumours that Anwar would be fielding Brigadier-General (Rtd) Abdul Hadi al-Khattab to contest for the Tanjung Malim parliamentary seat had also riled up the Tanjung Malim PKR division.
The party members, the source said, was even thinking of holding a peaceful demonstration to ensure their choice of candidate, Chua Yee Ling, gets selected.
"Chua is a former special assistant to Selangor executive councillor Elizabeth Wong. It is said that many Chinese leaders in PKR are silently protesting against the former military man's candidacy.
"They see it as an attempt to take away a seat reserved for the Chinese in PKR," said the source.
The party insider also said that the growing dissatisfaction against Anwar within the party is rising and it may peak within the next few days.
"Last week, Anwar was booed at a programme held at Balok, Kuantan, for his decision to field Fauzi Abdul Rahman for the Indera Mahkota parliamentary seat, instead of incumbent Azan Ismail." said the source.
The source added that rumours are rife that some in PKR have already started a movement to protest against party president, Dr Wan Azizah Wan Ismail, (and stop her) from contesting for a state seat.
"All this resentment is going to be a slap in the face for PKR," said the source.

Enough is enough

Posted: 03 Apr 2013 09:43 AM PDT4 Glorious Years

Posted: 03 Apr 2013 05:30 AM PDT

Today marks the fourth year of Dato' Seri Najib Tun Razak's leadership as Prime Minister. Four years is actually a short time for us to evaluate a leader, however, it's not the case when it comes to Dato' Seri Najib Tun Razak.  
Within four years, Dato' Seri Najib Tun Razak has managed to prove his credibility and wisdom in leading the country, as well as economic figures and rakyat's satisfaction would be the proof.
Just look at how media had to provide quite a big space to list out all of Dato' Seri Najib contributions where he began by introducing the 1Malaysia concept until GTP, ETP as well as giving cash to rakyat. The same thing goes to the performance on GDP and the investor confidence index, fighting corruption and others which might have not been possible if Dato' Seri Najib was not a smart leader.
No matter what is thrown to him, Dato' Seri Najib has proven himself to be a strong leader. His calmness enables him to handle issues well. If back then former Premier, Tun Mahathir Mohamad became the target on accusations and mockery from the opposition which still goes on until today, it is not too much for us to say that Dato' Seri Najib had to go through worse.
Accusations thrown to Dato' Seri Najib were just harsh, this includes being involved in a murder. Even his wife and in law became the target of this ridiculous accusation that some even mentioned about dark magic. He was also accused to have worn a talisman in Mecca, as well as gold chain.
The interesting part is, as the opposition were busy accusing him, Dato' Seri Najib kept on running this country as usual. Due to his ignorance towards the opposition's claims, the opposition had to kept on working hard until their lies can no longer be controlled.
In short, the accusations thrown to Dato' Seri Najib became to much that it showed how bad the opposition is.
Today, after four years, we witnessed how one by one of those accusations made against Dato' Seri Najib have been proven to be lies, without forcing Dato' Seri Najib to give any response.
Not just that, the opposition kept on finding ways to cause chaos that the finally managed to make it slightly possible as election draws closer. It happened in Lahad Datu, Sabah where the opposition was identified as the mastermind behind the incident.
However, such terrorism managed to be handled by Dato' Seri Najib calmly. Rakyat even saw how he appreciate those national heroes, showing them who is the real leader and what kind of opposition we have in this country.
Dato' Seri Najib clearly managed to drive Malaysia to the international stage just like how it was during Tun Mahathir's era. If the image of Malaysia seemed 'torned' back then, it is now back on top.
Back then, we were respected for helping people in countries that were in crisis such a Bosnia or victims of PolPot's cruelty in Cambodia as well as defending Palestine, now Dato' Seri Najib still continues his fight for peace. Recently, he managed to help achieve peace in southern Philippine other than helping southern Thailand and defends Palestine.
Even though the world went through unstable economic figures, Malaysians live in comfort without having to go through any of the effects.
We do not know what would happen to the country if Dato' Seri Najib and leaders that are not from Barisan Nasional are to lead the country through those challenges.
That is why, as 13th General Election comes, Malaysians should consider all of the performance and developments which happens to this country in making their choices. Put aside emotions, make the right decision.
As the world faces threats of higher power wanting to conquer the world as well as economic instability, choosing a strong, wise, stable, sincere and caring leadership is important. Let's not jump out of our strong ship, just because we believe that another ship will come and save us. The other ship is still yet to be built, and we don't even exactly know who's the captain.
Thus, based on what has happened for the past four years, we believe that no one deserve to be the captain of Malaysia other than Dato' Seri Najib. The important thing is, our ship, BN, is already strong, and it needs to be reinforced by giving full support to its captain, for the sake of a better future.

Dr Chua - BN will be returned with a stronger mandate

Posted: 03 Apr 2013 04:44 AM PDT

The unity and cooperation within the MCA and Barisan Nasional component parties will see the ruling coalition returned with a stronger mandate, MCA president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek said Wednesday.
In a statement Wednesday on the dissolution of Parliament, he said many people continued to have hope and confidence in the MCA, adding that the party's track record in the last three years had further strengthened the people's faith and trust in the party.
Dr Chua said MCA, as the second largest Barisan component party, had not succumbed to the incessant attacks and curse by the Opposition after the last elections.
"In fact, MCA has emerged even stronger," he said.
Citing examples, he said more than 80,000 people had joined MCA in the last three years while less than 900 quit within the same period.
The 64-year-old party's membership is over one million.
Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak has called for the 13th general election, after the King consented to the dissolution of Parliament on Wednesday.

Sahabat-Gunung

Posted: 04 Apr 2013 01:43 AM PDT

Sahabat-Gunung


Staff UMNO Kena SUCKKKK Wartawan Malaysian Insider

Posted: 03 Apr 2013 11:31 PM PDT


Kurang ajar betul wartawan Malaysian Insider nie (perempuan) .... apabila tidak dibenarkan membuat liputan di sidang media MT UMNO pagi tadi- seorang kakitangan bahagian Media Ibu Pejabat UMNO telah "diSUCKkkkkk" oleh Boo Su Lyn wartawan MI yang pernah menyamar sebagai anggota PuteriUMNO dalam satu program tertutup pada Oktober 2010.

Tadi dia berkomplot  dengan wartawan akhbar The Sun bernama Atia kononnya dia wartawan praktical akhbar The Sun yang masih belum mempunyai kad pengenalan media (press card).

Kurang ajar, tidak beretika dan melanggar etika kewartawanan..... Diharap pihak Akhbar The Sun dapat mengambil tindakan tegas pada wartawannya yang jelas memberikan imej yang tidak baik kepada pihak syarikat.......

Wartawan Malaysian Insider Manyamar Nak Masuk Sidang Media MT UMNO

Posted: 03 Apr 2013 10:14 PM PDT


Wahhh... Sesuka hati jer wartawan Malaysian Insider Menyamar sebagai wartawan practical Akhbar The Sun untuk menyelinap masuk ke sidang media MT UMNO di PWTC sebentar tadi.

Difahamkan portal pro Pembangkang tidak dibenarkan Membuat liputan sidang media tersebut.....

Sent from Yahoo! Mail for iPhone

Taipingmali (tm)

Posted: 04 Apr 2013 01:18 AM PDT

Taipingmali (tm)


FATWA KAROT

Posted: 03 Apr 2013 08:30 PM PDTSemakin hampir dengan hari PRU,bermacam-macam fatwa yang telah dikeluarkan oleh Nik Aziz yang dah semakin nyanyuk dan uzur itu.
Nik Aziz mendakwa UMNO kafir,murtad.Sedangkan dia memfitnah orang lain,apa pula hukumnya?
Dia berkata orang UMNO menolak islam,menolak Allah.Macam mana dia tahu semua itu?Adakah dia tuhan?Segala-galanya boleh baca minda dan fikiran orang?
Jangan lah soal politik dicampur adukan dengan agama.Sejauh mana pembelajaran beliau sehingga tidak tahu menilai antara politik dan agama?Itu kah yang diagung-agungkan oleh kaum Pas?Yang dianggap MURSYIDUL AM PAS?Ini bukan MURSYIDUL AM PAS,tetapi HAMPAS!!!!Habuk pun tadak..

Surat PKR Merbuk Mendedahkan Pas Kedah berada di bawah telunjuk Anwar

Posted: 03 Apr 2013 05:35 PM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

sms dari kelab penyokong PAS.

Posted: 03 Apr 2013 05:31 PM PDT

"Pas tipu orang, dulu janji kita sokong pas boleh bagi kita kerusi lawan umno ini pru. Tapi sekarang semua pas kasi angkat. Manyak celaka ini parti pas. Kepala pakai kopiah mulut hancing manyak kuat"

Tu lah realitinya apa yang PAS dok buat sampaikan kelab penyokong PAS yang begitu gah tahun 2010 kini mati segan tak mahu dek kerana kerakusan PAS membolot kerusi yang dipertandingkan. Dulu janji nak bagi kuota kerusi pas pada kelab penyokong mereka yang terdiri dari bukan Islam. Sekarang habuk pun takde.

Sedar sedarlah rakyat, PAS tu bukan Ugama tapi sama je dengan parti politik lain. Depa dapat Burit depa balun jugak. Bezanya depa jual Agama demi nak raih undi.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar Si Bacul dan Penakut lari dari Permatang Pauh

Posted: 03 Apr 2013 05:28 PM PDTDalam senyap-senyap Anwar berjaya menghidu lawan beliau di Permatang Pauh.

Menyedari lawan beliau adalah Giant Killer ia menyebabkan Anwar angkat kaki cabut lari dan akan bertanding di Taiping atau Teluk Intan (kawasan majority pengundi  cina Dap)

Dalam senyap-senyap BN telah memilih Leftenan Kolonel Dr Hj Mazlan Ismail (50) dari Unit Semboyan Diraja Pakar (AW) sebagai calon P44

Dr Mazlan bekas Timbalan Presiden Syarikat Telekomunikasi Negara ( Telekom), Bekas Ketua Pemuda Pas Permatang Pauh, Naib Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang dan Bekas Pengarah Jentera Pilihanraya Pas Pulau Pinang.

Jumaat ini Dr Mazlan akan menjadi khatib menyampaikan khutbah di masjid yang mana Anwar pernah menyampaikan tazkirah.

Dr Mazlan yang satu ketika dahulu pernah membantu Anwar untuk menang PRK P44 selepas Wan Azizah melepaskan jawatan untuk memberi laluan kepada Anwar bekas banduan Penjara Sungai Buluh untuk menjadi ketua pembangkang.

Sejak aktiviti sumbang Anwar terdedah satu persatu menyebabkan pengundi beliau di P44 mula hilang kepercayaan terhadap beliau.

Ini termasuklah orang Pas seperti Dr Mazlan dan seluruh pengikut beliau telah converted kepada Umno secara besar-besaran.

Anwar akhir-akhir dilihat tidak berani naik ke mimbar masjid untuk membaca khutbah. Mungkin kerana dosa-dosanya yang lampau, Anwar takut untuk berada di mimbar.

Kemampuan Anwar hari ini hanyalah setakat tazkirah untuk 10 hingga 20 orang sahaja.

Menyedari lawannya seorang yang hebat dalam bidang agama dan mempunyai ijazah kedoktoran dalam bidang kejuruteraan

Dr Mazlan akan membuka bilik gerakan P44 di Kubang Ulu untuk PRU 13 ini.

Seluruh kepimpinan Umno Bahagian dan Jentera Pilihanraya Permatang Pauh yang diketuai oleh Dato Jalil menyokong Dr Mazlan sekiranya dicalonkan.

TM optimis Perdana Menteri YAB Dato Seri Najib Razak akan menamakan Dr Mazlan sebagai calon P44.

Anwar terpaksa angkat kaki ke Taiping atau Teluk Intan dan berharap akan sokongan pengundi Dap.

Anwar sewajarnya perlu membatalkan hasrat untuk bertanding dalam PRU 13 kerana rata-rata rakyat Malaysia sudah bersiap sedia untuk mematikan karier politik beliau kali ini.

PAS vs PKR???DUN CHANGKAT JERING (N14).

Posted: 03 Apr 2013 05:54 AM PDT

Photo
DUN CHANGKAT JERING PAS ATAU PKR???
DUN CHANGKAT JERING(N14) YANG BERTANDING ADALAH PAS.TETAPI KENAPA BENDERA PKR PULA BERLELUASA?ADAKAH INI PETUNJUK BAHAWA PERGOLAKAN YANG PARAH BERLAKU?
PAKATAN YANG RAPUH DAN TIDAK SEPAKAT MEMANG SENANG GOYANG DAN GONCANG.
TIDUR SEBANTAL MIMPI BERLAINAN...WAKAKAKAKAKKAA...


UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!

APA NAK JADI???

Posted: 03 Apr 2013 05:45 AM PDT

PAS BEKERJASAMA DENGAN TANGAN ASING UNTUK MENGHANCURKAN ISLAM/MELAYU!!!

UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!

GOYANG DAN GONCANG

Posted: 03 Apr 2013 05:18 AM PDTPerebutan kerusi di DUN CHANGKAT JERING(N14) diantara PAS dan PKR telah mencetuskan fenomena GOYANG dan GONCANG.


Semakin ramai hampas@pecacai akar umbi protes dan memberontak.Pergolakan yang berlaku menyebabkan Raja Goyang dan Goncang terumbang-ambing untuk diletakkan dimana,,kihkihkihkihkih...naya deh...(loghat c.ibol).

Bukit gantang ke taiping???dok cari kerusi empuk yang tidak empuk lena.kesian..kesian...Raja Goyang dan Goncang terkapai-kapai.

Dok asyik cari salah oranglain,akhirnya dah bubar pun tidak selesai lagi masalah dalaman sendiri...wakakakakakaka....

UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!
PANGKAH BN!
PANGKAH BN!!PANGKAH BN!!!  

Anwar Ibrahim bertanding di Parlimen Taiping

Posted: 03 Apr 2013 04:42 AM PDT

Hasrat Anwar untuk bertanding di Perak menjadi kenyataan.

Anwar akan bertanding di Taiping. Lawannya ialah YB Dato Tan Lian Hoe.

Sah, Anwar telah mencongak dan angka matematik menunjukkan dia boleh memang di Taiping.

Selain Dato Tan, Anwar ingin menentang Taipingmali yang menjadi musuh ketatnya dalam media cyber.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Jentera BN Dungun Terengganu

Posted: 03 Apr 2013 04:35 AM PDT

Malam ini akan berlansung satu majlis Pelancaran Jentera BN Dungun Terengganu bersamaan 3 April 2013 (Rabu) jam 9pm di Markas BN Dun Sura.

Selain mejlis pelancaran jentera Pilihanraya BN satu ceramah mengenai isu-isu politik semasa diadakan dan penceramah ialah : YAB Dato Seri Ahmad Said Menteri Besar, YB Dato Wira Rosli Mat Hassan dan Sdr Lokman Adam Exco Pemuda Umno Malaysia
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Panglima Perang Cyber

Posted: 03 Apr 2013 11:41 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Beza Antara UMNO @NajibRazak vs PKR @Anwaribrahim DAP @LimKitSiang PAS @NikAbdulAziz

Posted: 03 Apr 2013 08:47 PM PDT


Kembara Politik

Posted: 03 Apr 2013 11:40 PM PDT

Kembara Politik


SEBAB RAKYAT MALAYSIA MESTI MENOLAK PAKATAN RAKYAT

Posted: 03 Apr 2013 11:06 AM PDTTanggal 3 April 2013 genap empat tahun DS Najib sebagai Perdana Menteri, tarikh ini juga menjadi tarikh pembubaran Parlimen untuk memberi peluang proses pilihanraya umum yang ke 13 dijalankan. Sebagai rakyat Malaysia, sekarang tibalah masanya kita menjalankan tanggungjawab sebagai pengundi.  Dari pandangan penulis, Barisan Nasional mesti diberi mandat untuk terus memerintah Malaysia dan rakyat Malaysia mesti menolak Pakatan Rakyat. Mandat kepada Barisan Nasional bukan bertujuan untuk memberikan kelangsungan politik BN, tetapi untuk memastikan kelangsungan kedamaian dan perpaduan di Malaysia.  Antara sebab saya menyeru rakyat Malaysia memberi undi kepada BN dan menolak PR adalah kerana:

1.       Isu kalimah Allah, isu islam agama rasmi boleh membawa pergolakan antara kaum.
Seperti yang umum tahu PR menyokong isu kalimah Allah untuk  bukan islam  dan juga mahu mengugurkan islam sebagai agama rasmi dalam perlembagaan Malaysia. Kedua-dua isu ini adalah sensitif dalam masyarakat melayu yang menjadi kaum yang terbesar di Malaysia. PR berterusan memainkan isu sensitif ini, sebenarnya telah mengugat keamanan di peringkat nasional. Agama adalah sesuatu yang amat dekat dengan kaum melayu, dan mereka sanggup berperang untuk menyelamatkan agama islam. Sekiranya PR diberi mandate, isu ini akan berterusan malah akan jadi lebih teruk. Oleh itu berilah mandate kepada BN untuk mengekalkan keamanan dan menamatkan isu yang sensitive ini.

2.       Tender terbuka menjarakkan ekonomi antara kaum
Dalam manifesto PR terdapat cadangan untuk memansuhkan tender bumiputera dan digantikan dengan tender terbuka. Sekiranya ini berlaku, tender kerajaan akan dimenangi oleh satu kaum sahaja kerana monopoli kaum ini terhadap kebanyakan perniagaan. Tender bumiputera sebenarnya mengurangkan jarak ekonomi antara kaum, kerana walaupun tender ini diberikan kepada bumiputera tetapi kerjanya dilakukan oleh kaum lain. Ini menjadikan hasil keuntungan tender bumiputera itu dinikmati bersama oleh kaum lain. Tetapi kerana ketamakan kaum yang telah memenopoli perniagaan ini mereka mahu menghapuskan tender bumiputera ini. Ini akan menyebabkan jurang ekonomi antara kaum kembali besar dan boleh menjurus kepada perpecahan seperti yang berlaku pada 13 mei 1969.

3.       Tiada sifat patriotisma dikalangan pemimpin
Dalam isu keselamatan Negara, pemimpin PR telah menunjukkan mereka tiada semangat patriotism yang tinggi. Isu pencerobohan lahad datu mereka telah politikkan demi keuntungan politik dan membendung 'political damage'. Disini penulis dapat simpulkan bahawa politik merupakan pertimbangan yang utama sebelum perkara lain. Sekadar Contoh: Sekiranya PR menjadi kerajaan, dan terjadi satu serangan/pencerobohan ke atas Malaysia, dan pencerobohan itu memberikan keuntungan politik kepada PR. Penulis yakin PR akan membiarkan pencerobohan itu berlaku. Akhirnya, keamanan Malaysia yang tergadai. Sanggupkah kita melihat perkara ini berlaku?

4.       Tanpa kontrak sosial dalam pentadbiran kerajaan Malaysia.
Kontrak social adalah satu perjanjian beri-memberi semasa kemerdekaan. Setiap kaum telah diberi status quo masing-masing. Kontrak social ini masih berjalan dan adakalanya berubah mengikut pertimbangan semasa. Sebenarnya kontrak social inilah yang telah menjadikan Malaysia ini aman. Tanpa kontrak social mungkin sampai sekarang kita masih berperang sesama kaum, demi mempertahankan kaum masing-masing. Dan mungkin kita masih menggunakan undang-undang rimba (yang kuat dapat semua) dalam segala hal. Pada pandangan penulis hanya BN sahaja yang berpegang pada kontrak social ini. Tanpa kontrak social ini adakah kita yakin kita akan hidup aman damai bersama? Lihatlah apa yang terjadi dengan pemilihan kerusi dalam PR, masing-masing mahu lebih kerusi. Ini terjadi kerana tiada kontrak social dikalangan pemimpin PR, tiada unsur beri-memberi, dan akhirnya akan ikut undang-undang rimba. Bagaimana konsep pengagihan kuasa dalam kerajaan nanti? Sepertinya akan bercelaru dan yang ruginya adalah rakyat Malaysia.

5.       Manifesto bukan janji
Khalid Ibrahim pada 29 Ogos 2012, telah menyatakan bahawa manifesto bukanlah janji. Sekiranya ini prinsip yang dibawa oleh PR, PR boleh melakukan apa sahaja tanpa mengikut manifesto. Jadi kenapa harus percaya dan mengundi untuk PR, manifesto mereka sendiri pun mereka tidak mahu ikut, inikan pula permintaan rakyat. Mungkin tidak akan dipenuhi.

semua yang diatas adalah antara sebab rakyat Malaysia perlu tolak Pakatan Rakyat dan menyokong dan memberi undi kepada BN. Banyak lagi sebab yang boleh diberikan.BN merupakan parti yang paling berwibawa dan tersusun di Malaysia. Mungkin BN ada kekurangannya, tetapi PR mempunyai 10 kali ganda lebih kekurangan berbanding BN. 

Jadi UNDILAH BN….

(saya berdoa supaya Allah membukakan pintu hati rakyat Malaysia untuk memilh pemimpin yang akan membawa kearah kebaikan dan menolak pemimpin yang membawa kearah kebatilan)


sekupangdua

Posted: 03 Apr 2013 11:35 PM PDT

sekupangdua


KANTOI : NIZAR MEROYAN PUNCA ANWAR IBRAHIM LARI BERTANDING DI LUMUT?

Posted: 03 Apr 2013 07:45 PM PDT


Menjenguk-jenguk kawasan yang paling selamat di Perak, Sudah berkira-kira ada hati nak cuba di Parlimen Lumut, Perak. Kawasan ini juga dilhat cukup kuat yang membolehkan dia yakin menang di kawasan selamat,  tentunya berdasarkan Dua Dun yang menjadi kubu kuat DAP, Pantai Remis dan air Tawar yang menjadi jajahan rejim dua beradik disana.Pasir Panjang juga menjadi faktor kenapa dia terpaksa berfikir balik bertanding disni... Kenapa yer!!! 

Sebelum ini Pakatan Roket berhasrat untuk meletakan Big Boss mereka di Lumut, Faktor pengundi Cina yang setia dengan DAP terbukti dengan kemenangan Dun Pantai Remis dan Sitiawan, Datuk Sri Kong Cho Ha juga dilihat tidak beberapa popular seperti Pemimpin mereka yang sukakan glamour dengan pelbagai isu melalut hanya untuk popular... jadi pada awalnya menjangka dapat menawan parlimen Lumut dengan mudah tetapi selepas di teliti mungkin mereka menyedari Lumut tak semudah itu untuk menang. 

                          

Semasa sidang Media pakatan Beliau menyatakan secara terbuka untuk bertanding di Perak tetapi membuat alasan yang dia  perlu mendapat restu daripada pengundi di kawasan parlimennya Permatang Pauh sebelum membuat keputusan muktamad. sebagai LAPIK ataupun bersedia dengan alasan supaya nanti tidak dikatakan sebagai pengecut lari kerana takut

Ketua pembangkang itu berkata akan turun ke Permatang Pauh kononnya sebagai alasan untuk membuat penjelasan tentang hasratnya untuk bertanding di Perak kepada pucuk pimpinan parti, memandangkan kerusi tersebut adalah kubu kuatnya sejak tahun 1982 lagi semenjak beliau bertanding tiket UMBO / BN sehingga kini sekalipun sekarang di atas tiket  Pihak Pembangkang

"Saya perlu pulang ke Permatang Pauh untuk menenangkan pimpinan dan pengundi di Permatang Pauh," kata Anwar dalam satu sidang media yang penuh dengan wartawan di ibu pejabat PKR di sini.
"Saya perlu jelaskan dan memberi faktor saya buat keputusan itu."Adakah dia merasakan bahawa  di permatang pauh tidak lagi menjadi kawasan selamat ?  Mungkin ada kebenarannya , secara logik penyokong kepada beliau semasa PRU12 lalu bukanlah atas dasar atau tiket Politik atau keatas pemimpinan nya. Sebaliknya sebab utama memberikan undi kerana   Dasar simpati  yang kononnya dia di inaya 

Satelah hampir 4 tahun kebelakangan ini nampaknya pelbagai pendedahan telah berlaku, termasuk video-video dan bukti yang menyakinkan, terasa kekesalan dengan tindakan tentunya pengundi kali ini akan berfikir dua kali untuk mengundi dia kali ini, rakyat boleh menilai sekarang, adakah berbaloi menyokong kepada ' lebam sebelah mata boleh kaya dan boleh jadi perdana menteri?'
Anwar juga mengakui hasratnya untuk bertanding di Perak tetapi tidak mengumumkan kerusi yang bakal ditandinginya, malahan tidak menolak kemungkinan terpaksa untuk kembali ke kerusinya di Permatang Pauh.

"Ya, seperti telah saya katakan mungkin akan bertanding di Perak."Tapi saya mungkin akan dipujuk semula untuk kembali ke Permatang Pauh," katanya lagi.

Sememangnya bukan pelik bin asing bagi kita soal putar belit dalam menjawab soalan,malah ayat paling popular bagi wartawan  ' You ulang i saman' sebenarnya ayat paling sakit hati serta menjadi delima dan persoalan bagaimana beliau yang kuat menyalak tentang kebebasan akhbar! Terpampang merata terutama di kebanyakan pejabat PKR 'WARTAWAN TV3 TIDAK DIBENARKAN' 

Banyak persoalan yang belum terjawab dan mana mungkin rakyat @ pegundi boleh melupakan akibat dihina kewujudan mereka.  TLDM tak mungkin lupakan bila nizar pernah menghina mereka ANGGOTA TLDM TERIMA RM30  Kononnya dipaksa hadir ke Majlis yang turut dihadiri oleh Menteri Besar Dr Zambry Abd Kadir,  malah Bekas laksamana Tentera laut (TLDM) yang berhajat mengantikan si Meroyan yang nyata hilang sokongan Rakyat disini akibat memanjang lesap dan lebih mementingkan  dengan ceramahnya merata-rata dan lupa soal berkhidmat untuk  pengundinya yang kebiasaan dan lazim akan pulang dengan tangan kosong jika ada hajat atau pun mengadu masalah rakyat. 
Sepekara lagi... Mungkin dia rasa rakyat akan bulat-bulat akan percaya dengan dia, dengan adakan cerita-cerita sebegini boleh mengerikan BN, Silap ler Beb! Lu punya kencing rakyat dah tau... 16 september pun belum terjawab, sapa mau percaya lu punya kencing?  Memang  tak masuk akai jika dia nak bunuh diri bertanding disini, Lu sembang boleh la, lu nak jadi YB pun takat berani rampas bini lu punya parlimen, lu takut la sebab lu angkat bini lu punya tempat... 

Cer try rasa-rasa atau tengok-tengok kot-kot BOLAs lu ada lagi? Hehehe... Atau memang dah lama hilangnyer BOLA-BOLA lu... Kahak ptuiiiiii musuk ma, amacam lu selera sama  kunyit? Perghh muntah beb!

MACAM DAH TAU NAK BUNGKUS! NUAR BAGI AMANAT KEPADA SEMUA LEMBUNYA...

Posted: 03 Apr 2013 05:00 PM PDT
HOTT!!! Macam dah tau bakal Bungkus di PRU 13, dah tau mungkin akan ditentang rakan Parti yang mula cuak mengangkat Beliau sebagai Perdana Menteri yang rata-rata tembelang pecah siapa sebenarnya Nuar? Mereka mula tidak mempercayai nya dengan ada nya bukti beliau 'Dalam ini gambar', pembongkaran demi pembongkaran siapa sebenarnya Firaun kecil nie menjadikan beberapa rakan Parti mula meragui bakal PM pakartun Roket?  

Bukan setakat itu sahaja, banyak kegagalan yang sudah boleh lihat dan terbongkar! Tsunami PKR di Sarawak pada Pilihanraya Negeri Sarawak bila PKR bertanding kerusi DUN yang paling banyak bungkus! 49 kerusi Dun hanya memenangi hanya 3 kerusi yang BN kalah disebabkan calon, itupun Baru Bian sekadar ada majoriti 200 undi jer! Baru Bian  yang nak dilantik sebagai CM @ KETUA MENTERI 

Pembongkaran dalang dan niat jahat di serangan Pengganas Sulu juga menjadi salah satu impak besar pada pakartun Roket terutamanya PKR juga sebenarnya merisaukan beliau... Nyata dia SUDAH TAU PKR BAKAL BUNGKUS DI PRU 13!

Kena bertindak awal supaya rakan parti @ Lembuan akur dan setuju dengan niat halobanya menjadi Perdana Menteri, maka tindakan perlu diadakan. Jadi mau atau tidak kenalah disuruh semua lembunya mengangguk awal-awal lagi sebelum dengan rasminya PKR ditalkinkan...

Aljub tahu keupayaan parti mata lebamnya bakal bungkus dan harapan utama tentulah kepada DAP dan PAS! Kena bersedia dengan kegagalan ini maka perlulah dia kononnya membuat amanat kepada Pakartun Roket! Jalan yang paling selamat untuk nya jadi Perdana Menteri! 

Menunggu pembubaran Parlimen sebagai Alasan ataupun alasan yang beliau akan membuat amanat sebaik selepas isytihar Bubar Parlimen supaya jalan selamatnya untuk semua Parti yang dilembukannya kena dan wajib terima hakikat beliau lah yang paling layak menjadi Perdana Menteri, dalam erti kata booking awal-awal! 

Aljub kononnya mengarahkan seluruh jenteranya bertempur habis-habisan bagi menawan Putrajaya dan juga memastikan kemenangan Pakartun Roket walaupun sebenarnya untuk kompomkan dia jadi Perdana Menteri kalau Pakartun Roket menang! Hehehehe... Itu kalau menang tapi jangan harap ler jenin dia menjadi, sebenarnya PKR pun belum tentu dapat 10% kemenangan di PRU 13.

Antara negeri yang difokuskan oleh Anuwar ialah Sabah, Selangor, Johor, Perak, Penang dan juga N.Sembilan.

Amanat yang disampaikan kepada lembu-lembuanya disebarkan melalui sms kononnya dia cukup yakin negeri-negeri ini akan mudah ditawan oleh Pakatan.
Aljub juga menyifatkan Kedah dan Kelantan akan berjaya dikekalkan tanpa sebarang tentangan hebat dari Umno/BN. Keyakinan ini juga mungkin bertujuan memuji-muji rakan PAS yang kononya meramalkan menang dengan mudah adalah bertujuan lepas tangan kerana mengetahui PAS juga mengalami BIG DAMAGE atau ROSAK akibat beliau sendiri, lebih selamat dema sendiri dipersalahkan walau pun hakikinya dia lah puncanya kepada rakannya ' tanya sama pokok, kenapa PAS sudah goyang'

Kita tunggu jer nanti, selepas PRU 13 diketahui keputusannya, bukan setakat itu malah ada yang membongkar perancangan jahatnya bila dikerahkan semua ke dataran merdeka berhimpun sebaik selepas diumumkan keputusan pilihanraya nanti...

Kalau menang maka perhimpunan tersebut sebagai meraikan... Tapi awas bila PR kalah maka inilah tujuan dan harapan terakhir beliau untuk bangkit merusuh apabila yang sebenarnya kekalahan di PRU 13 nanti juga merupakan jalan mati karier politik beliau, sudah boleh ditalkinkan...

KITA TUNGGU DAN LIHAT!!!  TAPI JANGAN JADIKAN NEGARA SEBAGAI SANDARAN UNTUK MAHKLUK YANG ROSAK AKHLAK MENGHANCURKAN NEGARA... WAJIB DITENTANG PENGKHIANAT NIE... AKU TETAP AKAN UNDI BN! hehehe sorry yop teman bukan gay

ARU YOU GAY?... Ask again ARU YOU GAY... Keep asking ARE YOU GAY? Adoi tak paham ker? GAY KER TIDAK? Apa payah benor nak jawab?


Baca seterusnya... (KliK

TAK SAH KALAU SEMBAHYANG Di IMAMKAN ANWAR @ PAS KOTA RAJA

Posted: 03 Apr 2013 03:46 AM PDT


Sudah wajib bagi umat Islam supaya menghormati atau dimamkan oleh Imam yang sepatutnya, apatah lagi kalau Imam kita itu jelas punya ahklak yang rosak, bukan sekadar menjadi Imam malah sebagai Pemimpin pun kita kena tolak mereka dari memimpin Rakyat terutama umat Islam

Sekadar mampu menjadi Imam atau membaca khutbah bukan bererti lesen sebagai IMAM atau cukup warak, kalau dah dia juga macam setan punyai perangai Yang cukup buruk seperti Liwat, ZINA, memfitnah dan semua larangan yang ditegah dia tak pedulikan sebaliknya menjadi hobi dan kegairahan condong dengan LGBT dah tentu hukumnya wajib ditolak, apatah lagi kalau dia juga menjadi sekutu rapat yahudi dan merencanakan Negara diambang huru hara, maka kita kena tolak malah wajib menentang golongan begini.

Apakah akan jadi kepada negara kalau jenis begini memimpin negara kita. Teman cukup tertarik kupasan bloggers medan Info bila mendedahkan PAS Kota Raja yang tidak yakin kalau berimankan seorang perosak Akhlak. (Klik) Ramai pemimpin PAS yang berlatar belakang agama rata-ratanya sudah hilang kepercayaan kepada Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim berikutan keraguan masing-masing atas faktor isu moral dan kerendahan moral yang menyelubungi sisi gelap kehidupan peribadi Anwar.

Golongan ini termasuklah sebahagian besar ahli Majlis Syura Ulama PAS yang berkongsi pendapat bahawa Anwar Ibrahim tidak layak menjadi Perdana Menteri seandainya PR berjaya menguasai Kerajaan Pusat kelak, disebabkan pertimbangan berkaitan moral dan akhlak.

Sebaliknya mereka bersepakat hanya Presiden PAS, Abdul Hadi Awang adalah satu-satunya calon yang sesuai.
Kecuali hanya Pengerusi Majlis Syura Ulama PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat sahaja yang masih meyakini Anwar disebabkan faktor dipengaruhi oleh golongan Anwarinas dalam PAS yang mempunyai hubungan rapat dengan Mursyidul Am PAS itu.

Sementara itu, satu sumber PAS menyatakan Ketua Umum PKR itu telah dinasihatkan supaya mengurangkan penglibatannya dalam program anjuran PAS terutama sekali solat hajat, munajat dan sebagainya.

Nasihat berupa larangan penuh diplomasi itu tidak lain dan tidak bukan bertujuan untuk mengurangkan kesan mudarat dari terpalit kepada PAS berikutan sikap liberal Anwar yang berkeras menyokong penggunaan kalimah Allah S.W.T dalam kitab Bible oleh penganut Kristian.

           
                   

Namun untuk melihat PAS menyuarakan larangan secara terbuka tentunya tidak sama sekali memandangkan PAS sendiri dalam keadaan tersepit bila mana sebahagian pemimpinnya dari golongan Anwarinas masih menguasai sebahagian besar kepimpinan PAS di peringkat Pusat.

Anwar dipercayai menyedari keadaan ini tapi sedaya mungkin beliau masih cuba menaruh keyakinan para penyokongnya dalam PAS mampu berbuat sesuatu bagi menaikkan semula imejnya dikalangan penyokong dan pemimpin PAS.

Menjelang PRU 13 akan lebih banyak konflik kepentingan dan kepercayaan antara PAS dan PKR akan terdedah kepada umum, tak mustahil selepas PRU 13 lebih banyak konflik akan muncul dan Pakatan Rakyat (PR) bakal berkubur sebagaimana lain-lain kerjasama sebelum ini.

The Unspinners

Posted: 03 Apr 2013 11:23 PM PDT

The Unspinners


Goncang tak tegang ... Anwar pasti hilang Sabah

Posted: 03 Apr 2013 10:34 PM PDT

Mulut Najis menunggu celupar ... goyang di DUN Cempaka

Posted: 03 Apr 2013 07:24 PM PDT

Tindakan Chegubard begitu mengesyaki

Posted: 03 Apr 2013 07:30 AM PDT

Persepakatan BN lebih elok - Ulama Pondok

Posted: 03 Apr 2013 05:30 AM PDT

Ulama pondok gesa tolak PAS

Posted: 03 Apr 2013 02:30 AM PDT

Shaidi cabar ADUN Selinsing buat DNA

Posted: 02 Apr 2013 11:30 PM PDT

My Longest Yard

Posted: 03 Apr 2013 11:20 PM PDT

My Longest Yard


Kesian..punyalah lama nak tunggu PR bubar DUN

Posted: 03 Apr 2013 10:23 PM PDT


Abby Abady ditawarkan bertanding dlm PRU ?? LMAO

Posted: 03 Apr 2013 06:48 AM PDTOtak...otak...aku mahu otak.

Posted: 03 Apr 2013 02:09 AM PDT


HAHAHA.. Nik Aziz

Posted: 02 Apr 2013 11:38 PM PDT


Tiada ulasan:

Catat Ulasan