Selasa, 26 Mac 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


UMNO Cawangan Bukit Ampang

Posted: 26 Mar 2013 01:07 AM PDT

UMNO Cawangan Bukit Ampang


BN akan terus tunaikan janji di masa hadapan

Posted: 25 Mar 2013 09:01 AM PDT

DUN Negeri Sembilan matang Rabu, terbubar Khamis ini

Posted: 25 Mar 2013 08:47 AM PDT


SEREMBAN 25 Mac - Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan hari ini menjelaskan tempoh matang Dewan Undangan Negeri (DUN) Negeri Sembilan ialah pada Rabu ini.

Berikutan itu, sehari selepas terbubarnya sendiri DUN itu, sebuah kerajaan sementara diwujudkan.

Menurut Mohamad, ini kerana, perkara berkenaan telah dikenal pasti berpandukan Akta Interpretasi 1948 dan 1967 iaitu tempoh bermulanya DUN dikira selepas majlis angkat sumpah.

"Dalam hal ini, tempoh lima tahun yang sebenarnya dikira bermula pada 28 Mac 2008. Jika tiada pembubaran sebelum 27 Mac (Rabu ini), maka ia akan terbubar dengan sendiriya pada hari Khamis dengan kerajaan sementara akan diwujudkan," katanya pada sidang akhbar khas di kediaman rasminya di sini hari ini.
Sebelum ini, Mohamad berkata, tempoh matang lima tahun DUN ialah pada 26 Mac dan kerajaan sementara akan terwujud sehari selepas itu.

Mohamad pada sidang akhbar itu juga memberitahu, sekiranya Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Tuanku Munawir tidak membubarkan DUN sebelum 12 tengah malam pada hari Rabu ini, maka bermula detik 12.01 tengah malam hari Khamis, DUN terbubar dengan sendirinya dan kerajaan sementara sudah pun terwujud.

Beliau turut menjelaskan, pembubaran itu dilakukan berpandukan Undang-undang Tubuh Kerajaan Negeri Sembilan di bawah artikel 56(3) yang menyatakan jangka hayat DUN selama lima tahun.

Tambahnya, selepas pembubaran itu, kerajaan sedia ada akan meneruskan pemerintahan sebagai kerajaan negeri sementara bagi mengurus dan mentadbir negeri ini.

"Selepas hari Rabu ini, tidak ada lagi wakil rakyat sama ada dari BN, mahupun pembangkang. Yang ada ialah Menteri Besar bersama 10 orang exco yang akan menjalankan urusan pentadbiran sebuah kerajaan sementara sehingga Pilihan Raya Umum Ke-13 diadakan dan kerajaan baru dipilih," katanya.

Jelas beliau, segala urusan pentadbiran negeri akan berjalan seperti biasa, namun tiada penetapan dasar baharu akan dibuat oleh kerajaan negeri sementara ini.

"Jadi apabila DUN terbubar hanya kuasa Perundangan sahaja yang terbubar, sementara kuasa Kehakiman dan Eksekutif atau Pentadbiran masih ada dan dilaksanakan," katanya lagi.

DUN Negeri Sembilan mempunyai 36 kerusi pada masa ini diperintah oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memenangi Pilihan Raya Umum Ke-12 lalu dengan majoriti mudah apabila memperoleh 21 kerusi.

Kerusi-kerusi selebihnya dimenangi oleh DAP (10), Parti Keadilan Rakyat (4) dan Pas (1). - UTUSAN


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Pilihan_Raya/20130325/px_16/DUN-Negeri-Sembilan-matang-Rabu-terbubar-Khamis-ini#ixzz2OZ9iRtb0 
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Puteri Bahagian Segambut

Posted: 25 Mar 2013 11:46 PM PDT

Puteri Bahagian Segambut


10 Suprise daripada Anwar Ibrahim Untuk Rakyat Menjelang PRU13 #1Malaysia #tolakPR #tolakFitnah

Posted: 25 Mar 2013 10:56 PM PDTPenulis selalu berfikir, kenapa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mahu bersumpah yang dia tidak meliwat bekas pembantunya, Saiful Bukhari. Sudah tentu keraguan ramai terhadapnya akan hilang jika dia berbuat demikian.

Baru ini seorang rakan berkata, tidak mahu bersumpah itu memang strategi Anwar. Katanya, Anwar akan bersumpah juga akhirnya tetapi bukan sekarang dia akan simpan isu itu sampai betul-betul menggunung beberapa hari sebelum pilihanraya umum ke-13 (PRU 13), dia akan bersumpah.

Apa-apa sahaja alasan yang berbunyi sedih akan diberikan. Bayangkan, ketika itu sudah tentu undi orang Melayu terutama yang berada dalam kategori pengundi atas pagar mesti memihak kepada Anwar. Anwar akan dilihat sebagai tokoh yang difitnah dan ketika itu Wan Azizah serta Nurul Izzah akan menitikan air mata menyebabkan simpati terhadap keluarga itu akan melangit banyaknya.

Momentum akan menyebelahi Anwar dan tempoh yang terlalu hampir dengan pilihanraya akan menyebabkan usaha untuk mematahkan taktik politik licik itu sukar mendatangkan hasil. Anwar dijangka akan banyak menggunakan saat-saat terakhir menjelang PRU 13 untuk melaksanakan taktik-taktik politik yang mungkin sukar untuk ditangkis lawannya.

Demi PM … Anwar boleh buat rasanya ….

Mengikut Ahli Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin yang suatu masa dahulu amar rapat dengan Anwar dan mengenali selok-belok politiknya, paling kurang akan ada 10 perkara yang akan dilakukan Anwar menjelang PRU-13.

Antaranya Zul Noordin berkata, beliau sudah beberapa bulan dahulu memberikan peringatan bahawa Anwar akan menggunakan keluarga Saiful untuk menentang Saiful. Sikap bapa Saiful, Azlan Lazim yang secara tiba-tiba bertentangan pandangan anaknya baru-baru ini menzahirkan apa yang sudah lama diluahkan Zul Noordin.

Berikut adalah rumusan keseluruhan akan perkara-perkara yang mungkin dibuat Anwar dan kumpulannya menjelang PRU 13 yang disampaikan Zul Noordin melalui satu ceramah di Pasir Mas, Kelantan, 9 Mac lalu.

1 – Menggunakan keluarga Saiful sendiri untuk melawan Saiful. Seperti yang dibincangkan di atas, ia sudah pun berlaku.

2 – Akan berlaku kejadian Anwar ditembak sewaktu kempen pilihanraya. Dia akan rancang suasana di mana kejadian tembakan berlaku ketika dia ada, peluru tidak kena pada dirinya, tetapi akan kena isteri atau anaknya. SELEPAS ITU, DIA AKAN KATA KERAJAAN UMNO ZALIM. Taktik raih simpati yang amat licik. Zul Noordin berkata, bunga-bunga ke arah kononnya hidup dia dalam bahaya sudah dimulakan apabila pengawal peribadi Anwar mencabut pistol ketika mengiringi Anwar dalam kereta ke satu lokasi tahun lepas.

3 – Seorang Pegawai kanan badan kehakiman akan mengeluarkan kenyataan bahawa kes liwat Saiful dan Azizan adalah rekaan semata-mata. Menurut Zul Noordin, beliau difahamkan bahawa usaha memujuk pegawai berkenaan sedang giat dijalankan.

***Kemampuan Anwar dari segi ini jangan dipandang rendah kerana bekas Peguam Cara Negara II, Mohd Yusof Zainal Abiden yang membuka firma guaman sendiri berjaya diyakinkan untuk mewakilinya dalam satu kes yang datang selepas kes liwat Saiful.

4 – Anwar akan bersumpah dengan ayat tipu (Anwar akan bersumpah dengan tidak menepati kehendak syarie, DIA AKAN KATA "Demi allah, saya tak buat apa yang UMNO tuduh", MAKA PEMBANGKANG AKAN KATA "Tue dia, Anwar Ibrahim dah bersumpah menafikan dia meliwat Saiful. Sudah tentu penyokong dan cybertroper pembangkang yang selama ini hanya reti menggunakan istilah fitnah dan bodoh serta UMNOgkok untuk mempertahankan bos mereka mendapat peluru baru."

5 – Anwar akan keluarkan JAM OMEGA TIRUAN di saat-saat akhir sebelum hari mengundi. (Menurut pihak dalam pembangkang, mereka sebenarnya sudah pun membeli jam yang sama macam yang dijumpai oleh Datuk Eskay. Namun, Anwar dijangka tidak mahu keluarkan sekarang kerana pihak polis sempat untuk menyiasat ketulenan am berkenaan dan menunukkan jam sebenar, oleh itu di saat-saat akhir baru jam berkenaan dikeluarkan dan beliau akan kata "INI DIA JAM ITU, SAYA DIFITNAH SEBENARNYA.."

6 – Memujuk ahli-ahli yang berhormat (ADUN dan Ahli Parlimen) PKR yang keluar parti supaya kembali ke dalam PKR. Mereka juga akan membuat kenyataan bahawa mereka keluar dahulu kerana Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak merasuah mereka dengan wang ringgit. Menurut Zul Noordin, calon-calon tersebut kini tertekan kerana anak isteri mereka juga ditekan (diganggu) oleh pihak-pihak tertentu. Pada masa yang sama, mereka juga ditawarkan dengan bayaran yang lumayan yang tidak mampu ditolak.

***Kenyataan Zul Noordin yang ini mengingatkan penulis mengenai dakwaan Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik bahawa ada usaha di pihak Anwar untuk membayar rakannya (salah seorang Trio Datuk T), Datuk Eskay untuk menafikan video Anwar bersama pelacur China yang terbit tahun 2011 lalu. Eskay dijanjikan wang dalam jumlah yang yang keterlaluan. Banyak betul wang yang sedang berlegar di pihak pembangkang jika dakwaan itu betul.

7 – Azmin Ali akan keluarkan video lakonan yang dia telah berbaik dengan emaknya. Sedangkan video tersebut telah diambil ketika Mak Tom pengsan dan tidak sedarkan diri. Azmin dikatakan datang membawa jurugambar untuk mengambil gambar konon dia cium tangan dan dahi mak dia dan dia akan kata yang dia dah balik sebenarnya.

***Perkara ini sudah pun diulas dan didedahkan Ummi Hafilda baru-baru ini. Klik Ummi Hafilda Dakwa Ini Gambar Lakonan Kasih Sayang Palsu Azmin 

8 – Peguam-peguam dan polis yang terlibat dalam kes Altantuya dipujuk supaya mengaku bahawa Najib terlibat dalam kes tersebut. Maklumat yang diterima Zul Noordin ialah berkemungkinan besar menunjukkan pembangkang sedang cuba memujuk para pegawai dari atasan sampai ke bawah yang menyiasat kes Altantuya dengan persediaan untuk membayar mereka supaya tampil membuat kenyataan memang Najib terlibat dalam kes Altantuya.

9 - Mereka akan hina dan fitnah Rosmah Mansur sebagai terlibat dengan skandal. Dipercayai seorang bekas pegawai Rosmah akan membuat akuan bahawa isteri PM terlibat dengan penyalahgunaan wang rakyat. Pegawai tersebut sedang dipujuk, sedang digoda, sedang ditawarkan habuan untuk keluar supaya buat kenyataan bahawa Rosmah terlibat dengan pelbagai skandal dan penyalahgunaan wang rakyat, wang negara).

***Ada sesiapa terperanjat ke yang Rosmah akan dijadikan sasaran? Memang itu taktik pembangkang dari dulu lagi. Zaman Pak Lah serang Khairy Jamaluddin (KJ)… taktik bagi panas hati orang dengan kisah-kisah kekayaan dan salah guna kuasa, selepas itu taktik yang sama digunakan cuma wataknya ditukar daripada KJ kepada Rosmah.

10 – Setiap ahli Pas diminta bersumpah untuk mengundi Pakatan dalam PRU nanti. Mengikut maklumat yang diterima dari orang dalam Pas, bahawa setiap ahli Pas akan diminta bersumpah "wallahi, wabillahi, watallahi, aku ahli Pas, bersumpah dengan nama Allah, dalam PRU 13, aku hanya akan mengundi calon DAP, PKR dan PAS, jika aku mengundi selain calon DAP, PKR dan PAS" (nauzubillah min zalik). Begini lah bagaimana PAS permainkan agama demi kuasa ke Putrajaya.)

-MyNewsHub

PRU13: Pilihanraya Terakhir Anwar? #TolakPR #TolakFitnah

Posted: 25 Mar 2013 06:30 PM PDTCan you imagine the scenario if Pakatan does not get to Putrajaya? He will go on to claim that it is rigged and then bring on the Arab Spring here. Instigate the people that under Barisan Nasional, their votes were stolen and they have to go out to the streets to reclaim their votes.

This will cause havoc and he won't care because his ambition overrides all other considerations. And Pakatan doesn't care, too, because they are on the same ride - Tun Daim Zainuddin, The NST

Penubuhan ESSCOM Bukti Kerajaan Serius Tangani Isu Lahad Datu #OpsDaulat #perwiraku

Posted: 25 Mar 2013 05:00 PM PDT


Penubuhan Kawasan Keselamatan Khas Timur Sabah (ESSCOM) membabitkan lima daerah di pantai timur Sabah dan ia terdiri daripada Sandakan, Tawau, Kunak, Kudah dan Lahad Datu. Dengan penubuhan ESSCOM ini akan membabitkan penyelarasan kerjasama antara tiga komponen, iaitu penduduk setempat, pasukan tentera dan pihak polis bagi membanteras ancaman pengganas.

Jika diperhalusi ESSCOM bukanlah sesuatu yang asing bagi Malaysia kerana ketika Sarawak berhadapan dengan ancaman komunis pada tahun 1970-an, Kawasan Keselamatan Rajang (RASCOM) secara khusus diujudkan untuk berhadapan dengan ancaman tersebut.

Sudah pasti ada yang mempersoalkan mengapa baru kini kerajaan menubuhkan ESSCOM sedangkan ancaman keselamatan memang sudah lama ujud seperti beberapa siri penculikan yang didalangi oleh kumpulan pengganas dari selatan Filipina.

Perlu ditekankan bahawa selama ini sememangnya ujud beberapa struktur keselamatan khas khusus untuk menangani isu keselamatan Sabah yang dianggap begitu mencabar dan unik. Mencabar kerana perairan terbuka sepanjang 1,400 kilometer begitu sukar untuk diawasi dan unik kerana komposisi penduduk Sabah yang mempunyai sejarah asal usul begitu menarik.

Operasi Padanan & Sipadan Island Resort atau lebih dikenali dengan nama singkatan Ops Pasir adalah salah satu struktur keselamatan yang diujudkan untuk berhadapan dengan ancaman khusus iaitu penculikan pelancong terutama sekali di pulau terpencil. Ops Pasir mula diperkenalkan pada tahun 2000 dan diuruskan oleh Markas Angkatan Bersama, Angkatan Tentera Malaysia (MAB-ATM).

Begitu juga dengan organisasi keselamatan lain seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM), Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) dan Jabatan Imigresen mempunyai peranan tertentu demi menjamin keselamatan perairan Sabah.

ESSCOM ditubuhkan bukan kerana fungsi ATM, PDRM, APMM dan Imigresen tidak efektif atau untuk mengambil alih tugas tetapi sebenarnya untuk memantapkan lagi semua operasi yang dilaksanakan oleh entiti organisasi tersebut.

Selama ini setiap aktiviti organisasi tersebut melaksanakan tugas masing-masing secara berasingan kerana setiap entiti tersebut mempunyai arahan pusat (central command) yang berbeza. Timbul beberapa kekangan terutama sekali dari segi kepantasan berkongsi maklumat risikan kerana masing-masing mempunyai strategi dan kepentingan yang berlainan di antara satu sama lain.

Betapa pentingnya penyelarasan arahan pusat diserlahkan lagi apabila Ops Pasir ATM dikendalikan oleh MAB kerana untuk menyelaraskan tugas antara tiga cabang perkhidmatan utama mereka iaitu tentera darat, laut dan udara.

Amerika Syarikat (AS) umpamanya telah belajar dari kesilapan kerana tidak mempunyai penyelarasan perkongsian maklumat risikan di antara Biro Siasatan Persekutuan (FBI) dan Agensi Penyiasatan Pusat (CIA) yang mengakibatkan kegagalan mengesan plot serangan pengganas yang berlaku pada 11 September 2001.

Kini mereka menubuhkan satu entiti khas yang dipanggil Jabatan Keselamatan Dalam Negeri (Homeland Security) sebagai asas penyelarasan semua aktiviti keselamatan AS.

Dengan adanya entiti Homeland Security dengan diketuai oleh Setiausaha yang lebih popular dikenali sebagai Czar keselamatan, semua aktiviti umpamanya oleh FBI dan CIA dapat diselaraskan. Konsep ini bukan sesuatu yang asing dan ESSCOM juga mempunyai maksud yang serupa.

Sehubungan itu, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, satu mesyuarat diadakan semalam bagi merangka strategi bagaimana mahu membabitkan orang ramai, terutama masyarakat setempat dalam ESSCOM.

"Kementerian Dalam Negeri (KDN) berpendapat benteng pertahanan pertama mestilah masyarakat setempat, sebab itulah anggota RELA, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM), Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) serta Ketua Kampung digerakkan untuk usaha ini.

"Mereka ini boleh menjadi mata dan telinga pasukan keselamatan negara selain berperanan membendung penyebaran khabar angin, sekali gus memberi keyakinan kepada rakyat Sabah bahawa negeri itu selamat.

"Kita dah kenal pasti beberapa kawasan bagi penubuhan ESSCOM. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, akan membuat pengumuman mengenainya dalam masa terdekat," katanya pada sidang media di sini semalam.

Katanya, KDN sudah mengambil perhatian mengenai keperluan kabin, balai, Kompleks Kastam, Imigresen dan Kuarantin (CIQ) serta lima batalion yang perlu ditempatkan di kawasan berkenaan.

Penubuhan ESSCOM diumumkan Perdana Menteri 7 Mac lalu, ketika meninjau operasi pasukan keselamatan membanteras pengganas di Kampung Tanduo, Lahat Datu dan kini pada peringkat akhir pelaksanaan.

Dalam pada itu, Hishammuddin juga memaklumkan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman, akan melancarkan unit rondaan bermotor pasukan polis di Kota Kinabalu hari ini dan di Sandakan pada hari berikutnya dalam usaha memberi keyakinan kepada penduduk Sabah bahawa negeri itu selamat.

Diharap dengan penubuhan ESSCOM ini tidak akan berlaku lagi pencerobohan pengganas dan keselamatan perairan Sabah akan lebih terjamin.

[video] Kenapa Anwar Ibrahim Kena Marah? #1Malaysia #TolakPR

Posted: 25 Mar 2013 07:31 AM PDTSeharian dengan kerja-kerja memang stress. Jom sebelum tido kita layan video ni. Boleh hilangkan stress.

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN

Posted: 25 Mar 2013 03:17 PM PDT

PEMUDA UMNO BAHAGIAN JASIN


BRITISH TELECOM 2013 DRAW

Posted: 25 Mar 2013 11:51 AM PDT

Your Email Id has Won 1,000,000.00 Pounds From the BRITISH TELECOM 2013 DRAW,  attached with draw number "244". You are to contact our claim agent on this Email: (btcenter303@hotmail.co.uk) with the below details for claims.


Full Name:
Address:
Mobile Number:
Age:
Country:


Contact Person: Mr. Marcus Steve.
Contact Email: btcenter303@hotmail.co.uk

Zaidi Attan added you as a contact on Twoo and wants to connect

Posted: 25 Mar 2013 10:14 AM PDT

Zaidi Attan added you as a contact on Twoo and wants to connect with you.

Read this mail in: 中文, ไทย, Español, Français, العربية‏, and 26 other languages.

You received this mail because Zaidi Attan wants to connect with shahnor1.220977@blogger.com on Twoo. Unsubscribe.
Zaidi Attan added you as a contact on Twoo and wants to connect with you.
Connect on Twoo
Twoo is the most fun way to meet new people in your area
Join over 10 million people

Twoo is the fastest growing network for meeting new people. Find out why over 10 million people have already joined Twoo.

Chat now

The first thing you want to do when you see a nice profile is start a conversation, right? On Twoo we promise you lots of people who are eager to have a chat. The best bit: it's free!

Mobile

Check out what is happening around you with the iPhone and Android apps. Take Twoo with you wherever you go.

Don't want to receive these e-mails in the future? Click here.
Massive Media NV, Emile Braunplein 18, 9000 Ghent, Belgium BE0834322338. info-en@twoo.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan