Rabu, 13 Mac 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


Puteri Bahagian Segambut

Posted: 12 Mar 2013 11:27 PM PDT

Puteri Bahagian Segambut


Betul ke PM @NajibRazak Masuk Istana? Apakah Ini Petanda Anak Bulan Dah Nak Kelihatan??? #1Malaysia

Posted: 12 Mar 2013 10:40 PM PDT


Adakah gambar di atas petanda detiknya sudah hampir???? Gambar yang bisu tanpa huraian ini dilihat telah tersebar di laman2 FB pagi ini.

SP taknak cerita panjang. Kita tunggu je pengumuman di berita-berita TV1, TV2 dan TV3.


Alert!!!! Jentera BN !!!!!

Adakah Benar Operasi Sulit Serang Sabah Terbongkar???

Posted: 12 Mar 2013 03:37 AM PDT
"Kemampuan memiliki senjata untuk penembak tepat adalah antara yang paling memeranjatkan. Ini kerana rifle penembak tepat yang paling murah pun dikatakan berharga RM60,000 satu unit.

"Malah ada yang mencecah harga RM200,000 ke RM300,000 dan sehingga lebih RM1 juta (jarak tembakan melebihi 5 kilometer)," lapor laman itu lagi.

Satu lagi insiden yang perlu diberi perhatian adalah kehadiran kapal USS Guardian di Laut Sulu. Agak memeranjatkan apabila kapal USS Guardian dikatakan terkandas di kawasan terumbu karang Tubbuhata.

Menjadi tanda tanya kenapa kejadian tersebut terjadi pada 17 Januari iaitu 24 hari sebelum pendaratan penceroboh ke atas Sabah pada 11 Februari 20113.

Yang pasti kapal perang tersebut sengaja belayar keluar dari laluan asalnya dan agak pelik kenapa kapal secanggih itu boleh tersasar dan gagal mengenal pasti kawasan terumbu karang di kawasan Tubbataha Reef.

Pihak Tubbataha Reef Marine Ranger telah beberapa kali memberi amaran kepada komander USS Guardian supaya jangan menghampiri kawasan terumbu karang tersebut. Tetapi bagaikan dirancang USS Guardian tetap meneruskan perjalanannya dan enggan berhenti.

Timbalan Pengerusi WWF-Filipina, Jose Ma.Lorenzo Tan berasa hairan dan tidak percaya kenapa USS Guardian dengan sengaja menghampiri kawasan terumbu karang tersebut.

Berdasarkan risikan Filipina, kapal perang tersebut telah melakukan satu operasi rahsia dan kehadiran mereka langsung tidak dimaklumkan kepada pihak berkuasa Filipina

"The question is: Who did they inform? The governor of Palawan (Abraham Mitra) did not know. The Tubbataha Protected Area Management Board did not know. The Western Command (of the Armed Forces of the Philippines) did not know,"

USS Guardian mendakwa kapal mereka tersangkut di kawasan terumbu tersebut, ketika itu apabila pengawal marin Filipina cuba menghampiri kapal tersebut mereka diberi amaran dan USS Guardian bersedia untuk menembak pihak marin Filipina.

"There were eight rangers on speed boats. And they could not even approach. The ship was on general quarters (alarm),"

Menjadi tanda tanya kapal perang tersebut telah dimusnahkan dan segala peralatannya diangkut secara tergesa-gesa. Dalam sejarah Amerika inilah kali pertama kapal perang mereka dimusnahkan dalam keadaan aman bukan di medan perang.

Berdasarkan maklumat risikan dari Filipina, terdapat banyak kegiatan dilakukan dengan alasan mengadakan operasi menyelamat dan memunggah barang-barang.

Tetapi aktiviti mereka dibuat secara rahsia. Yang menghairankan pihak keselamatan Filipina kenapa anak kapal USS Guardian tidak dihantar ke Filipina kerana lokasinya paling hampir sebaliknya anak-anak kapal USS Guardian terus dihantar ke Jepun.

Selepas kejadian memindahkan anak kapal selesai, Sultan Bantilan Muhammad Muizzudin II pemimpin dari gerakan Kesultanan Sulu Darul Islam (SSDI) yang menentang serangan ke atas Sabah mendedahkan ada pihak yang lebih besar di belakang Jamalul Kiram III.

Menurutnya terdapat kehadiran sekumpulan lelaki berkulit putih di dalam kumpulan bersenjata Kiram sebelum mereka menyusup masuk ke Sabah.

*Baca & cuba fahamkan. 1 pihak "salah perhitungan", 1 pihak "ambik kesempatan" & 1 pihak lagi "jadi kambing hitam".


 

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

Posted: 12 Mar 2013 01:02 PM PDT

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


GURU HINA PASUKAN KESELAMATAN!

Posted: 11 Mar 2013 08:37 PM PDT
NAMA: MOHD LOTFI NOR,PEKERJAANNYA SEORANG GURU DI SK TOK BALI.
OWHH..GURU..GURU YANG SEPATUTNYA MENJADI CONTOH KEPADA ANAK DIDIKNYA RUPA-RUPANYA SEEKOR BINATANG YANG BERTOPENGKAN MANUSIA.DIMANA ADAB?DIMANA TATASUSILA?GURU JENIS APAKAH INI?MENCACI SERTA MENGHINA ORANG!
SEPATUTNYA GURU INI TIDAK LAYAK BERGELAR GURU!
CIKGU,SEKARANG CIKGU BOLEH BERKATA APA SAHAJA YANG CIKGU NAK KATA.ITU HAK CIKGU,NAMUN JANGAN SALAHKAN PIHAK KESELAMATAN ATAU KERAJAAN BILA CIKGU DIKENAKAN TINDAKAN TATATERTIB PULA..JANGAN PULA CIKGU KATA YANG AKAUN LAMAN SOSIAL CIKGU TELAH DICEROBOH.BERANI KERANA BENAR CIKGU!
CIKGU..CIKGU SEDAR TAK CIKGU MENGHINA SERTA MENGGELARKAN POLIS SEBAGAI ANJING!ANJING YANG CIKGU GELARKAN ITU ADALAH MANUSIA,DAN ADA YANG BERAGAMA ISLAM.CIKGU HINA MEREKA!CIKGU HINA CIPTAAN ALLAH SWT..UNTUK PENGETAHUAN CIKGU YANG TAK SEBERAPA BIJAK,"Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya). Kemudian (jika dia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah".  Demikianlah ingatan Allah dalam Surah At Tiin, Ayat 4-5.

CIKGU FAHAM KE TIDAK...MAKSUD DALIL DI ATAS...SEBAIK-BAIK KEJADIAN ITU ADALAH MANUSIA!
CIKGU..PASUKAN KESELAMATAN DAN PERTAHANAN DI SANA BERMATI-MATIAN MEMPERTAHANKAN MARUAH AGAMA,BANGSA dan NEGARA WALHAL CIKGU KAT RUMAH SENANG-LENANG MENGANGKANG!MANUSIA JENIS APAKAH CIKGU NI?CUBA KITA ORANG KATA MAK BAPAK CIKGU KHINZIR..CIKGU MARAH TAK?
CIKGU..ADA AKAL PAKAI YE...KALAU NAK JADI PEMBANGKANG..TAK PAYAH DIDIK ANAK BANGSA..BUKAK SELUAR,TONGGENG..SURUH NUAR MASUK..CONFIRM CIKGU SUKA..
AKU HARAP PIHAK KDN SERTA KEMENTERIAN PELAJARAN MENGAMBIL PERHATIAN AKAN KES INI.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan