Isnin, 14 Januari 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


www.pemuda-enggang.org

Posted: 13 Jan 2013 11:07 AM PST

www.pemuda-enggang.org


Jawapan kepada 8 tuntutan hari kebangkitan rakyat #hkr #kl112 #fb

Posted: 12 Jan 2013 09:37 PM PST

8 tuntutan Himpunan Kebangkitan Rakyat yang boleh dipersoalkan ! 1- Menuntut Pilihan Raya Adil & Bersih -SPR sendiri telah melakukan pelbagai penambahbaikan dalam Sistem Pilihanraya. PRU12 dulu PR menang 5 negeri, kenapa tak pertikai SPR? -Ini semua sebagai satu perancangan … Continue reading

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri

Posted: 13 Jan 2013 11:06 AM PST

YB Dato' Mohd Nasir Tan Sri Ibrahim Fikri


DEMI KUASA, PEMBANGKANG LAKUKAN APA SAHAJA

Posted: 12 Jan 2013 05:47 PM PST

Gambar hiasan

Assalamualaikum.

Perhimpunan parti pembangkang di Stadium Merdeka semalam telah pun selesai. Sebagai sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi, perhimpunan dan hak bersuara tidak pernah dihalang selagi ia mematuhi undang-undang.

Demokrasi tidak bermaksud kita bebas melakukan apa sahaja atau menyuarakan apa sahaja. Demokrasi yang sempurna adalah demokrasi yang berjaya diurus oleh peraturan serta undang-undang.

Bagi pembangkang di negara kita, mereka akan membangkang apa sahaja. Dan, apabila mereka dilihat semakin layu, mulalah mereka mahu berhimpun.

Membaca pelbagai komen mengenai Himpunan Samsidar semalam, saya hanya tersenyum. Hampir keseluruhannya memperkatakan jumlah mereka yang hadir. Ada yang kata 20 ribu, ada yang ada 50 ribu dan ada yang kata 100 ribu. Tidak kisahlah apa pun angkanya, yang penting itulah tahap penilaian perhimpunan mereka. Matlamat hilang entah ke mana. semuanya dikerah dari seluruh negara.

Bagi rakyat, jumlah itu berapa persenlah sangat berbanding dengan jumlah rakyat dan pengundi yang masih cinta dan sayangkan keamanan. Kalau hendak bandingkan jumlah itu, berapa persenlah sangat dengan jumlah Umat Islam yang kini menentang penggunaan nama Allah untuk bukan Islam. Majoriti rakyat TIDAK bersama mereka.

Hakikatnya, matlamat telah tenggelam dan tujuan berhimpun tidak memberikan apa-apa makna selain ia hanya mempamerkan sikap sebenar mereka ini – tidak bersyukur, suka menyusahkan orang ramai dan gemar melakukan sesuatu yang merugikan.

Saya terkilan, di saat umat Islam kian hebat dilemahkan dan yang terbaharu diuji dengan isu penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam, tidak ada pun perhimpunan diadakan puak pembangkang mengenai isu itu. Malah, mereka pula menyokong penggunaan kalimah Allah kepada bukan Islam.

Demikianlah apabila ketamakan untuk berkuasa diletakan di depan sehingga gagal melihat perkara-perkara yang lebih penting.

Saya berharap, rakyat menilai hal ini dengan adil dan menolak mereka yang sering menimbulkan suasana yang merugikan negara. Sepatutnya, kita mesti bersatu dalam memaju dan membangunkan negara ini dan bukan sebaliknya.

Kepada rakyat, marilah kita menolak manusia yang hanya meletakkan kerakusan untuk berkuasa mengatasi segala-galanya termasuk menggadaikan maruah agama dan bangsa sendiri – demikianlah pembangkang.
 

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

Posted: 13 Jan 2013 07:40 AM PST

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


Anak Selangor mula belajar secara PERCUMA!

Posted: 13 Jan 2013 06:15 AM PST

Kata negeri berkebajikan...takkan nak bagi pendidikan pun dihadkan..alahai..
Kata nak laksanakan pendidikan percuma..takkan dihadkan juga..
Inilah KERAjaan Selangor..cakap tak serupa bikin lah bro...

HKR KL112..Sumbangan ke atau???

Posted: 13 Jan 2013 06:08 AM PST

Banyak wooo hasil derma..ke mana duit tu dibawa?aduhai...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan