Sabtu, 22 Disember 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 22 Dec 2012 01:13 PM PST

tun faisal dot com


Bekas Ahli Pas, Abdul Manaf kata "masuk Pas, dapat dosa dan masuk neraka"? #PasSesat

Posted: 21 Dec 2012 04:30 PM PST


"Man kafara mu'minan, faqad kafara" - tuduhan kafir oleh pemimpin dan ahli Pas hari ini dikembalikan kepada mereka semula.

Saya berdosa sebarkan amanat Hadi Awang - Ahli PAS

Ini pengakuan penyokong PAS.Berapa ramai yang sudah disesatkan?Nauzubillah

Sebab amanat inilah sampai ada yang tak nak uruskan jenazah sesama Islam kerana berlainan parti.

Mungkin PAS akan cakap pengakuan ini adalah konspirasi UMNO.Sebab u oll kan tau PAS ni memang parti yang maksum.

Jangan sampai anak-anak anda menjadi mangsa kesesatan PAS neh.Fikir-fikirkan 


Amanat Haji Hadi Vs Surat Dikeluarkan oleh Majlis Agama Islam Kelantan

Isi Kandungan Surat2 ini seperti berikut :- 

Pada masa akhir-akhir ini terdapat beberapa golongan umat islam yg telah mengeluarkan fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat mengenai masalah agama yang sangat mengelirukan serta membawa kepada perbahasan dikalangan umat islam khasnya diNegeri Kelantan.

Diantara masalah yang telah dikeluarkan pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa ialah seperti berikut :-

1).   Tidak sah sembahyang dibelakang imam orang Barisan
        (UMNO- Barisan Nasional)

2).   Haram dimakan daging binatang sembelihan orang  
       Barisan (UMNO- Barisan Nasional) kerana tidak sah
       sembelihannya.

3).  Terfasakh nikah diantara suami isteri orang Barisan
      (UMNO- Barisan Nasional) dengan orang bukan Barisan 
      (UMNO- Barisan Nasional).

4).  Tidak sah akad nikah oleh iman dari golongan Barisan 
       (UMNO- Barisan Nasional).

5).  Kena diperbarui nikah yang diaqadkan oleh imam dari
      Barisan (UMNO- Barisan Nasional).

6).  Tidak boleh ditanam mayat orang Barisan  
      (UMNO- Barisan Nasional) diperkuburan Islam.

7).  Orang Barisan (UMNO- Barisan Nasional) mati tidak
       boleh disembahyangkan keatasnya kerana murtad dan
       mereka juga tidak boleh sembahyangkan keatas mayat 
       orang Pas.

8).  Orang Barisan (UMNO- Barisan Nasional) tak payah
      sembahyang,puasa,naik haji kerana tidak diterima oleh 
      tuhan amalan itu daripada mereka.

Majlis Agama Islam dan Istiadat Melayu Kelantan dan Pejabat Mufti Kerajaan Kelantan telah menerima banyak surat yang telah dihantar oleh orang ramai mengenai masalah fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat ini dan banyak menerima laporan mengenai kedudukan masyarakat islam dinegeri ini dari pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa yang disebarkan itu.

Oleh kerana kesan daripada pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa ini sangat besar bahayanya kepada perpaduan umat islam maka jemaah ulama' telah mengadakan suatu mesyuarat khas yang dipengerusikan oleh Yang Berhormat Sohibul Al'Fadhilah Dato' Mufti Kerajaan Kelantan dan dihadiri oleh semua jamaah ulama' yang terdiri dari :-

1).  Yang Berbahagia Dato' Haji Ismail Bin Haji Yusoff - 
       Timb.Mufti Kerajaan Kelantan.

2).  Al'Fahdil Tuan Hj Abd Aziz bin Hj.Abu Bakar - 
      Pondok Terusan,Pasir Tumbuh.

3).  Al'Fahdil Tuan Hj Abul Ghani bin Awang Chik -  
      Pondok Kubang Bemban,Pasir Mas.

4).  Al'Fahdil Tuan Hj Mohamad bin Hj Yusoff- 
      383 Jalan Atas Banggol.Kota Baru.

5).  Al'Fahdil Tuan Hj Hassan bin Hj Ismail - 
       Maahad Muhammadi,Kota Baru.

6).  Al'Fahdil Tuan Hj Abdullah bin Hj.Abd Rahman - 
       Pondok Lubuk Tapah,Pasir Mas.

7).  Al'Fahdil Tuan Hj Hasbullah bin Hj. Mohd Hassan - 
       Iman Besat Masjid Muhammadi.

8).  Al'Fahdil Tuan Hj Hassan bin Hj.Idris - 
      Penolong Pengarah Yayasan Sekolah Agama Kelantan   
      (JASA) Lundang,Kota Baru.

Mesyuarat khas itu telah membahaskan perkara-perkara yang tersebut diperenggan 2 diatas serta juga ceramah-ceramah yang disalin ke dalam kaset-kaset atau pita rakaman berhubung dengan fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat tersebut itu dan mengambil keputusan bahawa :-

"SETELAH MEMBAHAS MENGENAI PERKARA-PERKARA TERSEBUT DENGAN BERALASAN KEPADA KITAB-KITAB TAFSIR DAN KITAB-KITAB TAUHID KARANGAN ULAMA' YANG MUKTABAR,MAKA DENGAN SEBULAT SUARA JAMAAH ULAMA' MEMBUAT KEPUTUSAN BAHAWA KELAPAN-LAPAN PERKARA YANG TERSEBUT ADALAH TIDAK BENAR DAN BERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM,SERTA SANGAT MENDATANGKAN BAHAYA TERHADAP AQIDAH ISLAMIAH DAN PERPADUAN ORANG-ORANG ISLAM"

Oleh yang demikian Majlis Agama Islam dan Istiadat Melayu Kelantan memberi nasihat kepada orang ramai supaya jangan terkeliru dengan pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa  yang menyeleweng serta menyesatkan umat islam yang dibuat oleh orang-orang yang tidak bertanggungjawap.

Sekian dan diharap mendapat perhatian semua lapisan umat islam dinegeri ini.

(Dato' Hj Wan Mohamed bin Yusuf )
 b/p Yang Dipertua.

Di Pejabat Agama Islam Kelantan, Kota Baru, pada 15 Jamadil Akhir 1401.

Sumber: http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2012/12/amanat-hj-hadi-majlis-agama-islam.html
THE FLYING KICK

Posted: 22 Dec 2012 01:03 PM PST

Duke of UMNO

Posted: 22 Dec 2012 01:02 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! UMNO SOKONG NIK AZIZ BERTANDING LAGI..!!!?

Posted: 22 Dec 2012 05:17 AM PST

nik_aziz_korup

Sebagai seorang yang menyokong semangat demokrasi di negara ini, saya sangat mengalu-alukan kehendak Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat untuk terus bertanding pada Pilihanraya Umum ke-13 yang bakal diadakan tidak lama lagi.

Bukan apa, saya rasa sungguh teruja untuk menyaksikan seorang lelaki yang sudah berumur lebih kurang 82 tahun bertanding pada pilihanraya kali ini.

Sekiranya dia menang bertanding, maka dia akan sekali lagi dilantik menjadi wakil rakyat di kawasan yang diwakilinya. Jika rakyat di kawasannya berjumlah 30,000 orang, maka dia akan diamanahkan untuk menjaga kebajikan puluhan ribu rakyat di kawasan tersebut.


Cuma apa yang saya khuatirkan, mampukah Nik Aziz yang selalu keluar masuk hospital, pernah muntah darah, dimasukkan ke ICU dan mempunyai masalah kesihatan yang tidak menentu itu berkhidmat kepada rakyat?

Kalau pejabatnya pun terpaksa dipindahkan dari tingkat atas ke tingkat bawah kerana tak mampu naik turun tangga, apakah itu petanda Mursyidul Am itu masih punya tenaga untuk memberi khidmat terbaik kepada masyarakat yang diwakilinya?

Tak mengapalah. Mungkin dia fikir dia masih mampu. Lagipun kalau umurnya tak panjang, dia akan menyebabkan kerajaan terpaksa mengeluarkan perbelanjaan untuk mengadakan Pilihanraya Kecil pula di kawasan yang dia wakili.

Kerana dia, duit rakyat jugak yang akan dihabiskan nanti…

Nik Aziz layak bertanding dan tolonglah jangan marah jika dia tetap berdegil untuk bertanding menjadi ADUN atau Ahli Parlimen nanti. Larat atau tidak, itu soal kedua. Tentang amanah dan tanggungjawab pula, pandai-pandailah dia jawab dalam kubur nanti.

Namun saya yakin, Nik Aziz kini bukan lagi "aset" bagi PAS. Malah, rata-rata golongan muda terpelajar yang menyokong dan mendokong parti "bulan purnama" itu sebetulnya mahu dia berundur segera dan digantikan dengan Timbalannya, Datuk Dr. Harun Din. Itu bukan rahsia.

Lagipun, ramai akar umbi PAS di seluruh negara sudah "letih" dan "bosan" dengan fatwa-fatwa Nik Aziz yang semakin hari semakin menjahanamkan parti itu sama ada dari dalam atau di luar parti.

Misalnya, kedegilan Nik Aziz yang bermati-matian mahu berkawan dengan "syaitan-syaitan politik" mendapat tentangan hebat di kalangan golongan muda PAS yang melihat "persahabatan syaitan" itu sebagai "gabungan bawa rebah".

Apatah lagi mereka dimalukan di khalayak masyarakat Malaysia apabila perjuangan menubuhkan negara Islam dan perlaksanaan hukum hudud terpaksa dilupakan hanya kerana tunduk kepada kehendak kedua "syaitan" tersebut.

Jangan fikir saya menulis kosong dan janganlah terkejut jika anda terjumpa dengan ramai ahli PAS yang malu untuk mengaku mereka ahli parti itu!

Maklumlah, dulu mereka tuduh UMNO kafir kerana berkongsi kuasa dengan MCA dan MIC, kini mereka terpaksa menjilat kembali ludah mereka hanya disebabkan oleh seorang yang bernama Nik Aziz Nik Mat!

Silalah bertandinglah wahai Nik Aziz. Kalau ada umur pada PRU ke-14, bertandinglah lagi. Kononnya dia memberi alasan bertanding demi untuk "melawan pihak yang menentang Islam".

Padahal, dia sendiri berpeluk sakan dengan pihak yang terang-terangan menentang Islam dan hukum hakamnya. Manakala satu pihak yang dipeluknya itu pula begitu menyokong rejim Zionis Yahudi Israel membunuh saudara-saudara seagama kita di Palestin!

UMNO menentang Islam? Kalau benar UMNO menentang Islam, sudah pasti Islam sudah lenyap pada tahun 1960 lagi. Tapi amat menghairankan apabila Islam tetap maju berkembang, malah menjadi contoh ke seantaro dunia! Mungkin Nik Aziz "buta" barangkali, kan?

Sumber: Mykmu.net

LELAKI INI GUNA DUIT RAKYAT UNTUK TIPU RAKYAT..!!!

Posted: 21 Dec 2012 08:07 PM PST

FLYER-KRISIS-AIR-1

Baru-baru ini saya telah menerima kiriman emel dari pembaca mengenai pengedaran 500 ribu risalah "tukang bodek Khalid Ibrahim", Selangorku, yang memaparkan tentang isu air yang kini menghantui rakyat di negeri termaju itu.

Risalah tersebut bertajuk "Membongkar Rahsia Krisis Air Selangor", namun apabila diteliti, tiada satu pun rahsia yang didedahkan di dalamnya melainkan satu lagi siri pembohongan mutlak Menteri Besar Selangor itu kepada rakyat di sekitar Lembah Klang.

Di dalam risalah berkenaan, Abdul Khalid "Gagap" tanpa rasa malu menyatakan bahawa "Kerajaan Selangor memberi jaminan bahawa bekalan air terawat adalah mencukupi untuk kegunaan rakyat Selangor".

Kenyataan itu bermaksud bahawa Khalid dan Kerajaan Pakatan Haram Selangor menjamin bahawa rakyat di negeri itu tidak akan mengalami sebarang masalah bekalan air bersih.

Persoalannya, apakah Khalid "Gagap" fikir rakyat Selangor itu semuanya boleh diperbodohkan seperti PAS yang bagaikan "lembu dicucuk hidung" dan menurut apa yang dia katakan?

Jaminan jenis apa yang Khalid maksudkan apabila rakyat di sekitar Subang Jaya mengamuk sakan bila kawasan kediaman mereka yang terletak di lokasi yang pesat membangun itu sering mengalami gangguan air.

Rakaman berita di youtube di bawah adalah bukti rakyat Selangor di kawasan SS12 sehingga SS19…


Bayangkan, walaupun tiap-tiap hari hujan, rakyat di sekitar Subang Jaya terpaksa menanggung sengsara akibat gangguan bekalan air bersih pada setiap hari! Anda semua boleh sabar dengan keadaan itu? Mau berak pun susah..!!!

Jadi, di mana perginya jaminan Khalid "Gagap" di dalam 500 ribu risalah yang dia edarkan? Atau risalah-risalah berkenaan tidak lebih dari pembohongan terbesar Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor?

Sudahlah Khalid menganiaya rakyat Selangor dengan gagal menyediakan bekalan air bersih, dia tipu pula rakyatnya dengan propaganda ratusan ribu risalah yang dipercayai dicetak dengan menggunakan wang rakyat Selangor sendiri!

Lebih berdosa lagi, Khalid turut cuba menipu rakyat dengan mengatakan bahawa "harga air akan naik 100% selepas Langat 2 siap kerana rakyat terpaksa bayar balik kos pembinaannya". Ini adalah satu lagi penipuan terbesar Khalid "Gagap"!

Siapa yang mengawal harga tarif air di Selangor? Tidak lain tidak bukan, yang mengawal harga air di negeri Selangor ialah Abdul Khalid "Gagap" dan konco-konconya di dalam Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor!

Menurut perjanjian konsesi air di Selangor, SYABAS layak untuk memohon kenaikan tarif air pada tahun 2009, namun permohonan syarikat konsesi itu dinafikan dan tidak diluluskan Abdul Khalid "Gagap".

Ini bermaksud, tarif air dikawal sepenuhnya oleh Khalid "Gagap" sendiri dan bukannya dikawal oleh Kerajaan Pusat mahupun syarikat-syarikat konsesi air di negeri Selangor! Maka terserlah sungguh pembohongan Khalid "Gagap" di dalam risalah tersebut, kan?

Seperkara lagi, projek Langat 2 dibiayai sepenuhnya oleh Kerajaan Pusat. Ini bermaksud, Kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor tidak mengeluarkan belanja walau satu sen pun untuk membina loji Langat 2.

Jadi, apahal pula Khalid nak paksa rakyat Selangor bayar balik kos pembinaan loji itu? Atau Khalid sengaja tipu dan suruh rakyat bayar kos Langat 2 untuk memenuhkan poketnya sendiri? Nak "rompak" duit rakyat pulak ke?

Khalid nampaknya betul-betul seorang MB yang gagal. Bukan setakat gagal menjadi MB, Khalid gagal untuk menipu dengan baik. Lain kali kalau nak menipu, tolong belajar dari Anwar Ibrahim. Sampai sekarang Anwar tipu rakyat pasal jam tangan OMEGA dan "Chinadoll", kan?

Sumber: Mykmu.net

DIMENSI

Posted: 22 Dec 2012 11:44 AM PST

DIMENSI


Omegay:Jom Pakat kita tuko....yehaaaaaaaaaaa

Posted: 22 Dec 2012 04:00 AM PSTmungkin pencacai pas tuduh diorang di bayar untuk menitiskan air mata..tapi yang pasti ini memang keje kerajaan negeri yang mendakwa membawa kebajikan kepada rakyat...jadi dah sampai lerr masanya kita tuko!..kita tuko! huhuhuhu

Omegay: Mahasewel Occupy kena jel 30 hari...hip hip horeyyyyy!! >XD

Posted: 21 Dec 2012 11:30 PM PST


KUALA LUMPUR: Sekumpulan aktivis mahasiswa bertekad akan 'berkampung' di hadapan Penjara Kajang sehingga Isnin ini sebagai tanda protes terhadap keputusan mahkamah yang menjatuhkan hukuman penjara sebulan ke atas aktivis Occupy Dataran, Umar Muhammad Azmi.

Jurucakap Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Syaza Muaz Sharudin, 22, berkata, kumpulan mereka telah mula berada di hadapan penjara itu sejak malam tadi dan tidak akan berganjak sehinngga keputusan rayuan didengar, Isnin ini.

"Sejak malam tadi, kami sudah berkumpul dari jam 8 malam dan tidur dalam empat khemah disediakan. Lebih kurang 30 orang tidur di sini malam tadi," katanya dipetik Keadilandaily.

Katanya, meskipun tiada gangguan polis setakat ini, kumpulan itu dipantau pihak berkuasa dari cawangan khas (SB), sejak malam tadi.

"Lebih kurang 8.45 pagi tadi, ada enam orang polis datang ambil maklumat ahli SMM yang duduk berhampiran khemah. Walaupun nampak tenang dengan himpunan aman, tapi kami dikawal 10 orang polis yang memerhati gerak kami," ujarnya.

Mahkamah Majistret Kuala Lumpur semalam menjatuhkan hukuman penjara sebulan dan denda RM1,000 kepada Umar kerana menghalang pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menjalankan tugas semasa serbuan terhadap gerakan mahasiswa pada April lalu.

Insiden itu didakwa berlaku semasa serbuan mengejut DBKL ke atas perkhemahan protes di Dataran Merdeka di Kuala Lumpur pada jam 8 pagi 22 April lalu.

Aktivis siswa berkhemah di dataran tersebut sebagai bantahan mereka terhadap Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang didakwa mereka tidak adil....Haarrkkkkhaakkkptuihh

kehkehkeh ni ler spesis pelajar masuk angin keluar asap produk anuwar pandikutti..anuwar sedap2 duduk rumah makan karipap...haji hadi menghilang dengan amanat  setannye tah kemane...wally slipau sibuk makan makjun tongkat ajis...umar mohamad plak suke dok penjara 30 hari...konon2 nak nampak macho lerr huhuhu

dah ler langgar undang2 ske2 ati mak bapak dia...melawan penguatkuasa satu hal...tak kan mahkamah nak jatuh hukum ske2 hati tanpa bukti...rasenya 30 hari tak cukup tuh!...kurang2 mau 3 tahun baru nampak kesan nye...

apa pun wa sokong tindakan mahkamah sebab budak2 anuwar makin kurang hajar!...harkk ptuihhh kehkehkeh  >:]

Omegay: Akhirnya Ngeh komunis mengaku dia rasuah 30 juta!

Posted: 21 Dec 2012 09:00 PM PST


Projek pembalakan di Kelantan: Ngeh, Nga terbabit
Pengerusi DAP Perak mengaku buat pelaburan

Ipoh: Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham mengaku beliau dan sepupunya, Nga Kor Ming yang juga Setiausaha DAP negeri itu, melabur dalam syarikat Upaya Padu Sdn Bhd yang mendapat projek pembalakan di Kelantan.

ADUN Sitiawan dan Ahli Parlimen Beruas itu berkata, mereka menyertai perniagaan berkenaan selepas diajak oleh anak guam mereka untuk melabur. 

"Kami adalah sebahagian daripada pelabur dan semua transaksi diketahui oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Saya sudah tulis surat kepada LHDN," katanya pada sidang media di sini semalam. 

Diberi tanah balak lebih 4,000 hektar

Beliau mengulas dakwaan blog Pisau.net sebelum ini yang mendakwa mereka melalui Upaya Padu diberi tanah balak lebih 4,000 hektar di Gua Musang, Kelantan sebagai balasan membenarkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, menjadi Menteri Besar selepas Pilihan Raya Umum 2008.

Kelmarin, EXCO Kanan Kerajaan Perak, Datuk Hamidah Osman, berkata carian di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mengesahkan Koo Ham dan Kor Ming adalah dua daripada enam ahli lembaga pengarah syarikat berkenaan.

Ditanya mengenai pendedahan dokumen dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) bahawa beliau mengeluarkan jutaan ringgit untuk projek berkenaan, Koo Ham berkata: "Ini dibuat sekumpulan pelabur, apa yang dia (Hamidah) ada hanya satu dokumen saja. Sebagai seorang peguam, saya tidak boleh beri (dedahkan) semua transaksi."

Ugut laporan polis

Kor Ming yang juga Ahli Parlimen Taiping dan ADUN Pantai Remis, enggan mengulas lanjut isu itu untuk melindungi anak guam mereka mengikut Akta Profesion Undang-undang 1956.

Koo Ham turut mengugut akan membuat laporan polis mengikut Seksyen 8A Akta Mesin Percetakan dan Seksyen 499 Kanun Keseksaan, selain saman sivil terhadap media yang memfitnah mereka berkaitan isu berkenaan.

Beliau juga mengedarkan kenyataan media Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari yang menjelaskan tanah berkenaan adalah milik Yayasan Islam Kelantan (YIK) dan syarikat terbabit diberi pajakan selama 50 tahun. - BH

kehkehkehkeh bley tahan gak apek komunis ngeh dan nga cakap belit2!...nganga dalam parlimen melenting siap menafikan dan nak saman...tapi sampai bila nak menafikannye...kuasa tuhan mengatasi segala2nye!...yang pasti ngeh ada dokumen berkaitan...jadi sprm dah bley jalankan siasatan terhadap kerajaan wally slipau huhuhuhu >:D

Omegay: Amanat setan Hadi..Janji Wally Slipau lawan habis2an kaum muslimin!

Posted: 21 Dec 2012 06:31 PM PST


vidz ehsan dari GAP

saksikan sendiri amanat celanat hj hadi >XD


kehkehkeh ini ler sebab pencacai2 taksub pas cemas serta pertikai kenapa di bangkitkan kembali isu amanat setan hj hadi..wally slipau sanggup menentang habis2an kaum muslimin yang menyokong umno dek kerana amanat setan haji hadi...amacam...agak2 bley kerr pencacai terima kenyataan?? >:D

PEJUANG BANGSA

Posted: 22 Dec 2012 11:24 AM PST

PEJUANG BANGSA


Kantoi ! Nge & Nga akhirnya mengaku dapat projek balak di Kelantan !

Posted: 21 Dec 2012 08:00 PM PST
Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham mengaku beliau dan sepupunya, Nga Kor Ming yang juga Setiausaha DAP negeri itu, melabur dalam syarikat Upaya Padu Sdn Bhd yang mendapat projek pembalakan di Kelantan.
ADUN Sitiawan dan Ahli Parlimen Beruas itu berkata, mereka menyertai perniagaan berkenaan selepas diajak oleh anak guam mereka untuk melabur.
"Kami adalah sebahagian daripada pelabur dan semua transaksi diketahui oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Saya sudah tulis surat kepada LHDN," katanya pada sidang media di sini semalam.
Beliau mengulas dakwaan blog Pisau.net sebelum ini yang mendakwa mereka melalui Upaya Padu diberi tanah balak lebih 4,000 hektar di Gua Musang, Kelantan sebagai balasan membenarkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, menjadi Menteri Besar selepas Pilihan Raya Umum 2008.
Kelmarin, EXCO Kanan Kerajaan Perak, Datuk Hamidah Osman, berkata carian di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mengesahkan Koo Ham dan Kor Ming adalah dua daripada enam ahli lembaga pengarah syarikat berkenaan.
Ditanya mengenai pendedahan dokumen dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) bahawa beliau mengeluarkan jutaan ringgit untuk projek berkenaan, Koo Ham berkata:
"Ini dibuat sekumpulan pelabur, apa yang dia (Hamidah) ada hanya satu dokumen saja. Sebagai seorang peguam, saya tidak boleh beri (dedahkan) semua transaksi."
Kor Ming yang juga Ahli Parlimen Taiping dan ADUN Pantai Remis, enggan mengulas lanjut isu itu untuk melindungi anak guam mereka mengikut Akta Profesion Undang-undang 1956.
Koo Ham turut mengugut akan membuat laporan polis mengikut Seksyen 8A Akta Mesin Percetakan dan Seksyen 499 Kanun Keseksaan, selain saman sivil terhadap media yang memfitnah mereka berkaitan isu berkenaan.
Beliau juga mengedarkan kenyataan media Setiausaha Akhbar Menteri Besar Kelantan, Ahmad Fadhli Shaari yang menjelaskan tanah berkenaan adalah milik Yayasan Islam Kelantan (YIK) dan syarikat terbabit diberi pajakan selama 50 tahun.- ANTARA POS-

Najib nak buat PRU 13 awal Februari !!

Posted: 21 Dec 2012 07:16 PM PST
- Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, Barisan Nasional (BN) telah mengenal pasti senarai nama calon Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) tetapi belum dimuktamadkan lagi kerana ia merupakan proses berterusan sehingga menjelang pilihan raya.

Beliau yang juga Pengerusi BN menegaskan, senarai tersebut masih boleh berubah jika pihaknya menerima maklumat terkini mengenai seseorang calon.

"Ia (pemilihan calon) adalah proses berterusan. Sehingga sampai saat kita umumkan, proses ini boleh berubah. Kalau kita ada input terkini, nama itu boleh dipinda," katanya.

Beliau menyatakan demikian dalam sidang akhbar bersama wartawan Malaysia pada hari terakhir Sidang Kemuncak Peringatan ASEAN-India bagi memperingati 20 tahun hubungan dialog antara ASEAN dan India, di sini hari ini.

Ditanya cadangan supaya kerajaan mewajibkan parti politik mengemukakan senarai nama calon PRU-13 untuk proses tapisan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Najib berkata, semua calon BN melalui proses tapisan SPRM.

"Kita rujuk nama calon kepada SPRM dan jika fail mereka boleh dipertikaikan, mereka tidak mungkin lulus tapisan SPRM. Ini sedang kita lakukan pada masa ini kerana sebahagian nama-nama calon telah diketahui oleh SPRM," ujarnya.

Sehubungan itu, tegas Perdana Menteri, SPRM akan menapis nama-nama tersebut terlebih dahulu kerana pendirian BN ialah setiap calon pilihan raya mesti melalui tapisan SPRM.
Cadangan itu disuarakan oleh Pengerusi Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah SPRM, Datuk Johan Jaaffar. Ia membabitkan semua parti politik dan individu yang akan bertanding sebagai calon Bebas termasuk Ahli Parlimen atau Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) yang bakal dicalonkan semula atau yang pertama kali bertanding.

Dalam pada itu, Najib tidak menolak kemungkinan PRU-13 akan diadakan sebelum sambutan Tahun Baru Cina pada pertengahan Februari tahun hadapan.

Tahun Baru Cina akan disambut pada 10 dan 11 Februari depan, manakala tempoh penggal Parlimen sekarang akan berakhir pada 28 April tahun hadapan.

"Soalan lain? Percubaan yang baik...percubaan yang baik," katanya merujuk kepada soalan wartawan mengenai tarikh pilihan raya umum itu yang kini masih menjadi teka-teki. - UTUSAN


Awekz Bukit Gantang

Posted: 22 Dec 2012 07:40 AM PST

Awekz Bukit Gantang


All the best to Perak! Go Perak Go!!!

Posted: 22 Dec 2012 01:50 AM PSTAll the best to team Perak malam ni untuk final Piala Emas Raja - Raja 2012 - edisi ke 72. Kalau tak salah Awekz dah 22 tahun berlalu Perak pernah menjulang piala tersebut. Apa lagi kawan - kawan Jom kita support team Perak malam ni.


Awekz: Excited nak ke stadium dan memberikan sokongan kepada team Perak malam ni!!! Go Perak Go!!!

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 22 Dec 2012 07:33 AM PST

Tugu Bangsa Tembok Negara


Pasang Sistem Pengesan Vesel - NOH OMAR

Posted: 21 Dec 2012 10:35 AM PST

KUALA SELANGOR, 14 DIS - Kerajaan merancang untuk mewajibkan semua nelayan Zon B di seluruh negara memasang Sistem Pengesan Vesel (VTS) pada tahun depan.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar berkata, langkah itu adalah salah satu usaha kementerian untuk menyelesaikan masalah pencerobohan nelayan zon tersebut ke kawasan tangkapan nelayan Zon A iaitu melibatkan perairan kurang lima batu nautika dari pantai.

Kata beliau, pihaknya menerima banyak aduan daripada nelayan Zon A di seluruh negara mengenai masalah tersebut kerana pencerobohan nelayan Zon B boleh menjejaskan pendapatan nelayan terbabit.

''Pencerobohan nelayan Zon B turut menyalahi peraturan selain syarat-syarat lesen yang ditetapkan iaitu nelayan bagi zon berkenaan harus menjalankan aktiviti mereka di perairan melebihi lima batu nautika dari pantai.

''Buat masa ini, kita dalam peringkat kajian mendalam untuk mewajibkan pemasangan sistem ini kepada nelayan Zon B," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Kompleks Agro-Tourism LKIM dan Pasar Nelayan di Kampung Sungai Yu membabitkan kos pembinaan keseluruhan hampir RM1 juta di sini hari ini.

Noh berkata, sebelum ini penguatkuasaan untuk menangani masalah pencerobohan tersebut dilakukan oleh Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) dan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) namun kegiatan tersebut masih berlaku.

''Sebab itu kita merangka untuk mewajibkan sistem pengesan kepada nelayan Zon B. Pada masa sama, kementerian berusaha mendapatkan peruntukan dan kita jangka akan laksanakan sistem itu tahun depan, " katanya.

Terdahulu, Noh yang juga Ali Parlimen Tanjong Karang turut menyampaikan bantuan sara hidup kepada 1,010 orang nelayan di kawasan Kuala Selangor sebanyak RM200 setiap seorang.

Beliau berkata, tahun ini kementerian telah menerima tambahan peruntukan khas sebanyak RM36.5 juta bagi membina 193 buah jeti dan 112 pelantar nelayan di seluruh negara.

Katanya, tambahan peruntukan itu adalah yang kedua diberikan Kerajaan Pusat untuk membantu nelayan di negara ini selepas peruntukan pertama sebanyak RM50 juta disalurkan bagi tujuan yang sama pada 2010.

''Peruntukan ini adalah usaha Kerajaan Pusat untuk menyediakan kemudahan terbaik kepada golongan nelayan selain meningkatkan hasil pendapatan mereka termasuklah industri perikanan negara," katanya.

tunku

Posted: 22 Dec 2012 03:17 AM PST

tunku


Logs Are More Important Than The Lives Of Rakyat Kedah

Posted: 21 Dec 2012 04:00 PM PST

If writings can speak, we could definitely hear a huge roar in Kedah asking Kedah's Chief Minister, Dato' Seri Azizan Razak to come up. All around newspapers, blogs and websites are calling him, asking him to wake up from his slumber and see what is really happening to his state. Everyone is shouting telling him that extreme logging which is happening in Kedah is getting chronic and it would be disastrous. Everyone is hoping that he would answer and hopefully solve everything. However, even when the dam's polluted, rivers became muddy, and forests destroyed, Azizan is still sound asleep. The warning from the Environment Department is being ignored, Azizan did not even say anything to the mainstream media, nor the opposition's media. People are saying that Azizan do not know anything, considering that Harakah did not publish anything about it. However, considering that Azizan did threaten to continue logging at catchment areas, it is not wrong for us to suspect that it's not that Azizan do not know about it, he is well aware of it. Especially when he proudly announced that he would increase the profit on logging from RM35 million to RM39 million right after PAS takes over Kedah. Not just Azizan, even Kedah exco, Amirudin on May still went around saying how 'smart' PAS is for making profit on logging. In one of his ceramah videos, (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v= CEaWFkAIwLU), Amiruddin proudly announced Kedah's income in logging has risen up to RM48.5 million in 2010 and RM80 million in 2011! We believe that not even a single PAS Kedah leaders really care about this situation that they went down to the site to see what is really happening. That is why, we suspect that PAS Kedah leaders already know about this but they simply ignore this matter because they do not know any other way to generate the state's income. They are unable to bring in any investors and they could not increase the income for their subsidiaries. So, logging is their only answer. Not enough with logging in their own state, PAS Kedah also humiliated the country when they went on with a logging project in Papua New Guinea. The purchase of logging and farming shares worth RM31.21 million by Kedah Corporation Berhad (KCB) revealed irregularity in form of bribery to the Minister of the country. The 2011 Audit showed loss in terms of goodwill payment to vendor worth RM1.21 million, mobilization expense reimbursement (RM3 million), commission and legal fees for loan (RM1.6 million) and loans for five companies and related costs (RM7.68 million) from 2007 until March 2011. The project, however, is still yet to begin. The thing that surprises us is that all of these deals are done without the approval from the Directors Board. Either Kedah State Government was aware of it or not, that is still in question. This is because, Azizan nor anyone from the state government say anything about it. For PAS, if Kedah is covered with mud, that is fate. If rakyat got sick due to polluted water, it is a test from god. it is never their responsibility, because PAS Kedah need to generate income for the state, and the only way they can achieve that is to perform extreme logging, as long as they have power to do so.

Just Let Himpunan Hijau Supporters Die Out Of Hunger

Posted: 21 Dec 2012 08:49 AM PST

It seems that there are still those out there who kept on politicizing the Lynas Plant in Gebeng even though it has been proven that the plant follows all the safety regulations which has been set by the environment authorities as well as international bodies for a chemical plant. The efforts to stop this plant's operation through legal process came to a fail considering that those who object, the Himpunan Hijau could not provide any smart arguments and concrete evidence to support their claim which says that the plant is not safe. Meanwhile, the arguments provided by Lynas is backed with facts, figures as well as evidence from experts, authorities as well as international bodies. The tactic from Himpunan Hijau somehow tried to raise doubt and bad perception about the government, to show that the government is not transparent in approving Lynas's operations. This is not surprising considering that majority of Himpunan Hijau supporters are Chinese, and they really love to believe just about anything, as long as it goes against the government. It is also not a shock to know that half of them do not know anything about Lynas. Instead, they just take and process anything that is told to them especially by Chinese newspapers as well as their racist leaders. Their arrogance can clearly be seen through their newspaper when they did not seem embarrassed when they made a mistake in their report saying that the Manager of Lynas Operation, Datuk Mashal Ahmad, said that all rare earth metal waste cannot be exported. Datuk Mashal then went up to deny the false claim and stressed that he mentioned five times that the waste will be processed into product to be exported, he even explained the technical aspects on how it is done. However, Himpunan Hijau ignored it and kept on fighting against Lynas, If previously they went on a 'walkathon' from Kuantan to Kuala Lumpur, this time they are planning to go for on a hunger strike for 100 hours on December 27 and to camp at Dataran Merdeka before starting their drive to Gebeng. During their 'walkathon' protest, Wong Tack was joined by 80 activists. According to Wong Tack, the Chief of Himpunan Hijau, they are expecting 10,000 vehicles to join them. The thing that confirms our doubt that there are entities that are helping Himpunan Hijau is when Wong Tack did not just talk about the 100 day opposing Lynas, but he also want to 'bring down the corrupt regime'. Saying that the law has been invaded, and the law makers are the ones who invaded the law. According to www.fz.com, Datuk Ambiga Sreevenasen will be joining them to celebrate their 'victory' of their walk from Kuantan to Kuala Lumpur during their previous protest. With Ambiga's attendance, it is proven that this group has links with enemies who want the Malaysian government to tumble. It is now clear that Himpunan Hijau also play an important role just as same as the role taken by Ambiga, BERSIH as well as SUARAM, to tarnish the Malaysian government's image. As for now, BERSIH and SUARAM has been receiving funds from Jewish ties which operates with George Soros to realize the agenda in changing governments in countries which they provides interest to them. We cannot put aside the probability that the protest on Lynas might just run on business motives or anyone's interest. It needs to be mention here that few of the projects that are being developed at the area include a joint venture project between the Executive Chairman of Rimbunan Hijau Group with China, Tan Sri Tiong Hiew King, the Kuantan Industrial Park (MCKIP) which is only located 1km away from Lynas. And let's not forget that Lynas would be the closest competition which might threaten China's status as the biggest rare earth producer in the world. Perhaps Lynas project could threaten the future development projects for some people? Perhaps such great racism puts the interest of China even higher than their own country> Or perhaps they do not want to see Malays to be successful? Because we are all aware on how the Chinese really hate Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary… Anything's possible...it is up to you to solve this riddle. What is certain is that Himpunan Hijau do not fight for the environment but it is only part of their dark agenda. Thus, we welcome their plan to run a hunger strike. They should might as well extend their hunger strike to 100 days instead. Or it would be better if their supporters threat to burn themselves if Lynas is not shut down. Or perhaps they could blackmail by saying that they wo

Taipingmali (tm)

Posted: 22 Dec 2012 01:27 AM PST

Taipingmali (tm)


Amanat Haji Hadi Vs Surat Dikeluarkan oleh Majlis Agama Islam Kelantan

Posted: 21 Dec 2012 10:51 PM PST

Isi Kandungan Surat2 ini seperti berikut :- 

Pada masa akhir-akhir ini terdapat beberapa golongan umat islam yg telah mengeluarkan fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat mengenai masalah agama yang sangat mengelirukan serta membawa kepada perbahasan dikalangan umat islam khasnya diNegeri Kelantan.

Diantara masalah yang telah dikeluarkan pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa ialah seperti berikut :-

1).   Tidak sah sembahyang dibelakang imam orang Barisan
        (UMNO- Barisan Nasional)

2).   Haram dimakan daging binatang sembelihan orang  
       Barisan (UMNO- Barisan Nasional) kerana tidak sah
       sembelihannya.

3).  Terfasakh nikah diantara suami isteri orang Barisan
      (UMNO- Barisan Nasional) dengan orang bukan Barisan 
      (UMNO- Barisan Nasional).

4).  Tidak sah akad nikah oleh iman dari golongan Barisan 
       (UMNO- Barisan Nasional).

5).  Kena diperbarui nikah yang diaqadkan oleh imam dari
      Barisan (UMNO- Barisan Nasional).

6).  Tidak boleh ditanam mayat orang Barisan  
      (UMNO- Barisan Nasional) diperkuburan Islam.

7).  Orang Barisan (UMNO- Barisan Nasional) mati tidak
       boleh disembahyangkan keatasnya kerana murtad dan
       mereka juga tidak boleh sembahyangkan keatas mayat 
       orang Pas.

8).  Orang Barisan (UMNO- Barisan Nasional) tak payah
      sembahyang,puasa,naik haji kerana tidak diterima oleh 
      tuhan amalan itu daripada mereka.

Majlis Agama Islam dan Istiadat Melayu Kelantan dan Pejabat Mufti Kerajaan Kelantan telah menerima banyak surat yang telah dihantar oleh orang ramai mengenai masalah fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat ini dan banyak menerima laporan mengenai kedudukan masyarakat islam dinegeri ini dari pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa yang disebarkan itu.

Oleh kerana kesan daripada pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa ini sangat besar bahayanya kepada perpaduan umat islam maka jemaah ulama' telah mengadakan suatu mesyuarat khas yang dipengerusikan oleh Yang Berhormat Sohibul Al'Fadhilah Dato' Mufti Kerajaan Kelantan dan dihadiri oleh semua jamaah ulama' yang terdiri dari :-

1).  Yang Berbahagia Dato' Haji Ismail Bin Haji Yusoff - 
       Timb.Mufti Kerajaan Kelantan.

2).  Al'Fahdil Tuan Hj Abd Aziz bin Hj.Abu Bakar - 
      Pondok Terusan,Pasir Tumbuh.

3).  Al'Fahdil Tuan Hj Abul Ghani bin Awang Chik -  
      Pondok Kubang Bemban,Pasir Mas.

4).  Al'Fahdil Tuan Hj Mohamad bin Hj Yusoff- 
      383 Jalan Atas Banggol.Kota Baru.

5).  Al'Fahdil Tuan Hj Hassan bin Hj Ismail - 
       Maahad Muhammadi,Kota Baru.

6).  Al'Fahdil Tuan Hj Abdullah bin Hj.Abd Rahman - 
       Pondok Lubuk Tapah,Pasir Mas.

7).  Al'Fahdil Tuan Hj Hasbullah bin Hj. Mohd Hassan - 
       Iman Besat Masjid Muhammadi.

8).  Al'Fahdil Tuan Hj Hassan bin Hj.Idris - 
      Penolong Pengarah Yayasan Sekolah Agama Kelantan   
      (JASA) Lundang,Kota Baru.

Mesyuarat khas itu telah membahaskan perkara-perkara yang tersebut diperenggan 2 diatas serta juga ceramah-ceramah yang disalin ke dalam kaset-kaset atau pita rakaman berhubung dengan fatwa-fatwa atau pendapat-pendapat tersebut itu dan mengambil keputusan bahawa :-

"SETELAH MEMBAHAS MENGENAI PERKARA-PERKARA TERSEBUT DENGAN BERALASAN KEPADA KITAB-KITAB TAFSIR DAN KITAB-KITAB TAUHID KARANGAN ULAMA' YANG MUKTABAR,MAKA DENGAN SEBULAT SUARA JAMAAH ULAMA' MEMBUAT KEPUTUSAN BAHAWA KELAPAN-LAPAN PERKARA YANG TERSEBUT ADALAH TIDAK BENAR DAN BERTENTANGAN DENGAN AJARAN ISLAM,SERTA SANGAT MENDATANGKAN BAHAYA TERHADAP AQIDAH ISLAMIAH DAN PERPADUAN ORANG-ORANG ISLAM"

Oleh yang demikian Majlis Agama Islam dan Istiadat Melayu Kelantan memberi nasihat kepada orang ramai supaya jangan terkeliru dengan pendapat-pendapat atau fatwa-fatwa  yang menyeleweng serta menyesatkan umat islam yang dibuat oleh orang-orang yang tidak bertanggungjawap.

Sekian dan diharap mendapat perhatian semua lapisan umat islam dinegeri ini.

(Dato' Hj Wan Mohamed bin Yusuf )
 b/p Yang Dipertua.

Di Pejabat Agama Islam Kelantan, Kota Baru, pada 15 Jamadil Akhir 1401.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

ANTARA KEIKHLASAN TUNKU AZIZ DAN KEPURAAN SYED HUSIN

Posted: 21 Dec 2012 10:48 PM PST

Apabila Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim tidak bersetuju dengan dasar dan sikap diktator Setiausaha Agung Dap, Lim Guan Engm beliau terus membuat keputusan untuk tidak mahu dilantik semula sebagai Senator untuk penggal kedua selama tiga tahun lagi.

Serentak dengan keputusan beliau itu, Tunku Aziz juga meletak jawatan sebagai Naib Pengerusi dan keluar dari parti.

Bagi bekas Pengerusi Transparency International Malaysia itu, Dap tidak mampu memisahkan identiti dan stigma parti itu sebagai sebuah badan politik yang rasis dan cauvinis.

Tunku Aziz melepaskan segala kedudukan tingginya dalam Dap walaupun cuba disogok oleh Guan Eng untuk menerajui Penang Institute dengan ganjaran RM50,000 sebulan.

Begitu rendah pandangan Ketua Menteri Pulau Pinang yang menganggap orang Melayu seperti Tunku Aziz yang berintegriti tinggi boleh dibeli dengan jawatan dan wang ringgit.

Berbeza pula dengan Senator Dr Syed Husin Ali yang menerima perlantikan semula sebagai Ahli Dewan Negara bagi penggal kedua mewakili negeri Selangor.

Teringat kisah yang diceritakan oleh Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim ketika berceramah di kampung dan desa mengenai betapa susahnya untuk meyakinkan bekas pensyarahnya semasa menuntut di Universiti Malaya dahulu untuk menerima pelantikan sebagai seorang Senator.

Kata Anwar, walaupun pelbagai pihak termasuk Presiden PKR, Wan Azizah serta Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid Ibrahim dan pemimpin kanan parti yang lain cuba memujuk Dr Syed Husin supaya menerima pelantikan itu sebagai penghormatan di atas perjuangan lama beliau di dalam bidang politik, namun mereka semua tidak berjaya mencairkan tekad tokoh veteran itu.

Di sini Anwar menonjolkan dirinya sebagai hero filem Hindustan dengan mengatakan biar dia sahajalah yang meleraikan kekusutan itu.

Maka berceritalah Anwar bahawa beliau menalipon Dr Syed Husin yang ketika itu berada di Mekah untuk mengerjakan ibadah haji.

Dengan sekali panggilan sahaja, Anwar berkata beliau berjaya melembutkan hati mentor politiknya untuk menjadi Ahli Dewan Negara.

Maka Dr Syed Husin dilantik secara rasmi sebagai Senator pada 16 Disember 2009.

Daripada cerita Anwar bahawa gurunya itu sememangnya tidak mahu sebarang apa pun lantikan mahupun darjah kebesaran, kini Dr Syed Husin menyambung tempohnya sebagai anggota Dewan Negara untuk kali kedua.

Ada dua kemungkinan mengapa jalan cerita Anwar berlainan dengan hakikat yang berlaku.

Pertama Anwar berbohong dan mereka-reka cerita kepada penyokong PKR untuk menunjukkan betapa komitednya Dr Syed Husin yang berjuang semata-mata atas dasar prinsip tanpa mengharapkan sebarang habuan atau balasan.

Alasan ini mudah diterima akal kerana Anwar seperti yang dimaklum memang suka berbohong, contohnya beliau berbohong kepada seluruh rakyat Malaysia bahawa negara akan mendapat sebuah kerajaan pusat baru di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat pada 16 September 2008 dan beliau sebagai Perdana Menteri.

16 September berlalu dengan penuh debaran dan kegusaran tetapi apa yang digendang-gendangkan tidak berlaku dan Anwar terpaksa menelan hempedu pembohongan yang pahit.

Realitinya Dr Syed Husin tidak pernah mahu menolak tawaran untuk menjadi Senator, kerana jika faktor usia atau komitmen dijadikan alasan, tidak mungkin beliau boleh menerima pelawaan kerajaan negeri Selangor untuk melantikna semula.

Semua ini adalah wayang yang dimainkan oleh Anwar dan PKR yang cuba mengaburi mata rakyat bahawa perjuangan mereka adakah ikhlas dan tidak berlapikkan kepentingan diri, keluarga dan kroni.

Inilah yang membezakan antara ketokohan sejati yang dimiliki oleh individu seperti Tunku Aziz dan kepalsuan yang dipamerkan oleh seorang yang dikatakan sebagai pejuang seperti Dr Syed Husin.

Jurang antara kedua individu ini adalah jauh berbeza.

Satu sanggup melepaskan semula jawatan berserta segala keistimewaan dan kemudahan yang boleh diperolehi.

Satu pihak lagi terpaksa memintal hikayat dan cerita ceriti untuk menutup kemahuan yang meluap-luap terhadap jawatan, prestij dan kuasa.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kalendar dan ramalan karut Mayan

Posted: 21 Dec 2012 10:46 PM PST

Celebrations in Mexico as world survives Maya "end of days"
Fri, Dec 21 19:52 PM EST

 1 of 18 
By Alexandra Alper

CHICHEN ITZA, Mexico (Reuters) - Tens of thousands of mystics, hippies and tourists celebrated in the shadow of ancient Maya pyramids in southeastern Mexico on Friday as the Earth survived a day billed by doomsday theorists as the end of the world.

New Age dreamers, alternative lifestyle gurus and curious onlookers from around the world descended on the ruins of Maya cities to mark the close of the 13th bak'tun - a period of around 400 years - in the Maya Long Calendar.

Dismissing a widely disseminated myth that the Maya had predicted some kind of apocalypse on December 21, 2012, they celebrated what they hope is the start of a new and better era for humanity.

After the sun rose in Mexico and the world continued to spin, the visitors to the Maya heartland gave thanks.

"It is a transformation, the dawning of the age of Aquarius," said Jonah Bolt, 33, a radio show host from North Carolina who had brought a large quartz with him to "download" energy from the sacred spot.

"We hope that everyone's intention and love and light focused on this day will just help awaken others to just a better way of living."

The end of the 13th bak'tun in the 5,125-year-old Maya calendar had inspired pockets of fear around the world that the end was nigh or that lesser catastrophes lay in store.

A U.S. scholar said in the 1960s that the end of the 13th bak'tun could be seen as a kind of Armageddon for the Maya. Over time, the idea snowballed into a belief by some that the Maya calendar had predicted the Earth's destruction.

Fears of mass suicides, huge power cuts, natural disasters, epidemics or an asteroid hurtling toward Earth had circulated on the Internet, especially in recent months.

In the end, there were no reports of natural or man-made catastrophes linked to the doomsday predictions.

To the people congregating in the imposing ruins of the city of Chichen Itza, a focal point for the celebrations in Mexico, it was a day for celebrations.

"It's not the end of the world, it's an awakening of consciousness and good and love and spirituality - and it's been happening for a while," said Mary Lou Anderson, 53, an information technology consultant from Las Vegas.

Around 50,000 people visited Mexico's main archaeological sites by early afternoon, authorities said.

A few minutes before the north pole reached its position furthest from the sun on Friday, a spotlight illuminated the western flank of the Temple of the serpent god Kukulkan, a 100-foot-tall (30-meter) pyramid at the heart of Chichen Itza.

Then a group of five tourists dressed in white made their way across the plain, dropped their bags and faced the pyramid with their arms raised before park officials cleared them away.

As the sun climbed into the sky, a man with dreadlocks played a didgeridoo - an Australian wind instrument - at the north end of the pyramid. Nearby, groups of tourists meditated on brightly colored mats.

Visiting the Yucatan peninsula on Friday, new President Enrique Pena Nieto sought to harness the energy of renewal to give Mexico and its economy a boost.

"Today a cycle of the Mayan calendar closes, and some thought it meant a fatalistic end, but we and the Mayans are sure it's the start of a new era," he said. "May this spirit of renewal infect us all."

PARTY TIME

In Turkey, thousands of tourists flocked to Sirince, a picturesque village east of the Aegean Sea that believers in a potential cataclysm had said would be spared on Friday.

At 1:11 p.m. local time (1111 GMT), visitors to Sirince gathered in the town square to await the return of Noah's Ark on a nearby hill. They counted down from 10 and applauded when the vessel failed to appear and the world did not end.

In Bugarach, France, a village that was said to be harboring an alien spacecraft in a nearby mountain that would enable people to survive an apocalypse, authorities cordoned off the area, fearing an influx of doomsday believers. But on Friday journalists and partygoers outnumbered the survivalists.

Meanwhile in New York, Buck Wolf, executive editor of crime and weird news for the Huffington Post, organized an end of the world party at Manhattan's Hotel Chantelle on Thursday night.

Wearing a gray T-shirt with a black Maya calendar on it, Wolf said he was inspired by a similar party he had attended in 1999 related to Nostradamus's doomsday prophecies. "It's all a big scam," Wolf said. "You might as well throw a good party."

In China, the United Nations issued a tweet on its official Weibo microblog denying it was selling tickets for an "ark" in which people could escape the apocalypse after such tickets were offered for sale online, albeit apparently as a joke.

Maya experts, scientists and even U.S. space agency NASA had insisted the Maya had not predicted the world's end.

"Think of it like Y2K," said James Fitzsimmons, a Maya expert at Middlebury College in Vermont, referring to the year 2000. "It's the end of one cycle and the beginning of another cycle."

Companies have also had fun with the date.

On Friday, the makers of Mini cars placed a full-page ad in the New York Times headlined, "Well, So Much For The 2014 Models." It suggested customers hurry to their local dealership in case time was running out to buy the car.

'PURE HOLLYWOOD'

The New Age optimism, stream-of-consciousness evocations of wonder and awe, and starry-eyed dreams of extra-terrestrial contact circulating on the ancient sites in Mexico this week have left many of the modern Maya bemused.

"It's pure Hollywood," said Luis Mis Rodriguez, 45, a Maya selling obsidian figurines and souvenirs shaped into knives like ones the Maya once used for human sacrifice.

The Maya civilization reached its peak between AD 250 and 900 when it ruled over large swaths of what is now southern Mexico, Guatemala, Belize and Honduras.

The Maya developed hieroglyphic writing, an advanced astronomical system and a sophisticated calendar that helped provide the foundation for the doomsday predictions.

The buzz surrounding the Maya "end of days" has generated massive traffic on the Internet, but the speculation stems from a long tradition of such prophecies.

Basing his calculations on prophetic readings of the Bible, the great scientist Isaac Newton once cited 2060 as a year when the planet would be destroyed.

U.S. preacher William Miller predicted that Jesus Christ would descend to Earth in October 1844 to purge mankind of its sins. When it did not happen, his followers, known as the Millerites, referred to the event as The Great Disappointment.

In 1997, 39 members of the Heaven's Gate cult, believing the world was about to be "recycled," committed suicide in San Diego in order to board an alien craft they said was trailing a comet.

More recently, American radio host Harold Camping predicted the world would end on May 21, 2011, later moving the date forward five months when the apocalypse failed to materialize.

Sporting a long gray beard, dark glasses and a cowboy-style jacket, Raja Merk Dove, a self-proclaimed "interplanetary ambassador" from Asheville, North Carolina, said he believes aliens helped the Maya build Chichen Itza, for centuries a major Mayan metropolis, trading hub and ceremonial center, and he is hoping they will drop by.

"I envision on a higher plane, or whatever our reality is, that extraterrestrials and their spaceships will come and land on top of the pyramid or wherever the landing site is, and that they will come and mingle with the people, bringing new information, new knowledge, new blessings," he said.

"This is one of those dates. If humanity is ready for that, it can happen today. If humanity is not quite ready, it will happen at a future date."

(Additional reporting by Ece Toksabay, Ben Blanchard, Morade Azzouz, Martin Howell, Peter Rudegeair, Jilian Mincer, Gabriel Stargardter, Bernd Debusmann Jr and David Alire Garcia; Writing by Dave Graham; Editing by Kieran Murray, Simon Gardner and Eric Beech)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ugutan Kor Ming Buktikan Skandal Tanah Di Kelantan Wujud Hamidah

Posted: 21 Dec 2012 09:06 PM PST

Wakil Rakyat DAP : Nga dan Nizar memang penipu, samseng, munafik dan fasik

Posted: 21 Dec 2012 08:34 PM PSTNga Kor Ming MP Dap Taiping dan Adun Pantai Remis melenting dan cuba mengancam keselamatan YB Dato Hamidah Osman kerana mendedahkan isu tanah 10 hektar sebagai galang ganti jawatan Menteri Besar Perak ke 10 Nizar Jamaludin kepada parti Pas.

Ancaman yang dibuat terhadap YB Midah amat lah serius dan satu laporan polis dibuat oleh mangsa terhadap wakil rakyat Dap tersebut.

Ini bukan pertama kali wakil rakyat Dap bertindak samseng. Dahulu Karpal Sink pernah bertindak samseng dengan melemparkan buku perlembagaan negara dalam dewan rakyat.

Ronnie Liew juga pernah bertindak samseng dalam isu rampasan arak di Shah Alam.

Di Taiping orang-orang Dap pernah bertindak secara samseng terhadap kaki tangan Majlis Perbandaran Taiping dalam merealisasikan tuntutan dan hajat mereka.

Kakitangan MPT diarah mengikut telunjuk Dap, jika enggan mereka (MPT) akan ditukarkan ke daerah lain.

Tidak hairanlah banyak tanah-tanah Prime land yang berada di sekitar bandar Taiping telah jatuh ke tangan kroni Dap dan hari ini tanah tersebut dibangunkan menjadi premis atau gedung perniagaan. (Rujuk Jalan Istana Larut)

Maklumat terbaru ialah Hotel Warisan yang dibina atas tanah Majlis Islam Taiping pun dikuasai oleh kroni Dap.

Jahatnya Dap, itu pun dipuji oleh sekutu mereka Pas.

Tambahan, satu lagi kisah Pas kaki fitnah.

Ini cerita Pas Bukit Gantang fitnah Umno.

Kisah di Kampung Pauh kawasan Bukit Gantang. Ada dua tiga ekor orang Pas nak buat projek sawit di atas tanah anugerah mereka.

Oleh kerana sukar nak bawa masuk jentera berat melalui terowong bawah lebuh raya maka jentera berat terpaksalah dibawa masuk melalui Kampung Senduk atau Kampung Cheh.

Untuk sampai ke tanah milik orang Pas tadi mereka terpaksa tebang hutan dan buat jalan dan dalam masa sama bolehlah mereka menyamun balak-balak yang ada dilaluan tersebut. Jentera berat tersebut diletakkan dihadapan sebuah rumah dengan tujuan keselamatan dan sewa dibayar kepada tuan tanah.

Bila jentera mula masuk dan bekerja maka banyaklah kerosakan berlaku dalam kerja mencuci laluan.

Lebih menarik lagi cerita ialah Pas melibatkan nama Ketua Kampung BN kononnya membenarkan projek dan menerima RM 40 ribu sebagai habuan ( rasuah lah tu).

Kemarahan orang kampung menyebabkan mereka menahan jentera berat dari meneruskan kerja dan menghalang jentera dilarikan. Tujuan nya ialah untuk menuntut ganti rugi.

Bagaimana pun Si Nizar Munafik telah membawa lawyer masuk kampung kononnya untuk membela nasib orang kampung.

Diringkaskan cerita Nizar bawa lawyer hanyalah untuk melepaskan jentera berat dari di tahan oleh orang kampung.

Katanya dalam hal ini jentera tak bersalah dan bersalah ialah syarikat pembalakan. Orang kampung perlu saman syarikat balak.

Selepas jentera dibawa keluar, baru lah pecah tembelang bahawa tidak ada syarikat balak yang terbabit.

Pas Bukit Gantang cuba mengalih cerita kononnya ini projek Umno dan Osman Jailu yang pergi makan laksa di rumah bekas Ketua Kampung (rakan) turut dijaja dalam ceramah Pas.

Inilah serba sedikit tentang kisah Pas Bukit Gantang. Cerita lebih detail akan disiarkan kemudian.

Taipingmali akan dedahkan secara terperinci.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Kerajaan Negeri Kedah Meminggirkan Sekolah Agama Dan Madrasah Tahfiz

Posted: 21 Dec 2012 11:14 AM PST

Tuduh UMNO Kafir : Hadi Awang Digesa Tarik Balik Amanat 21/12/2012

Posted: 21 Dec 2012 11:09 AM PST

Kor Ming Tidak Beretika, Ugut Hamidah Dedah Skandal Tanah Di Kelantan.mov

Posted: 21 Dec 2012 11:07 AM PST

Saya Mahu Muslim Mempunyai Pendidikan Tertinggi

Posted: 21 Dec 2012 10:49 AM PST

Nizar Salah Guna Kuasa Lulus Konsesi Balak Tanpa Ikut Tatacara: DS Zambr...

Posted: 21 Dec 2012 10:47 AM PST

Temberang Nizar Lulus Konsesi Balak Tanpa Ikut Tatacara Terbongkar

Posted: 21 Dec 2012 10:44 AM PST

Kemungkaran Tuan Guru Nik Aziz

Posted: 21 Dec 2012 10:42 AM PST

The Unspinners

Posted: 21 Dec 2012 11:35 PM PST

The Unspinners


Dr M tibai Boko Haram atau Bodo Hadi?

Posted: 21 Dec 2012 08:00 PM PST

TERKINI! Deepak belanja Rosmah fine dining di Paris

Posted: 21 Dec 2012 05:38 PM PST

Hari ke 5, Hadi ke laut atau mancing di Tasik Kenyir?

Posted: 21 Dec 2012 12:00 AM PST

Belantan

Posted: 21 Dec 2012 11:30 PM PST

Belantan


Karnival Sayangi Selangor perkasakan misi BN Selangor - Zin!

Posted: 21 Dec 2012 09:41 AM PSTBarisan Nasional (BN) Selangor akan meneruskan pendekatanya untuk memperkasakan lagi misi merakyatkan BN Selangor menerusi Karnival Sayangi Selangor pada 29 Disember hingga 1 Januari 2013, di i - City, Shah Alam.

Koordinator BN Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamad berkata, program tersebut yang dianjurkan untuk kali kedua merupakan menifestasi BN Selangor bagi menyatakan kesediaan BN merampas kembali Selangor dari Pakatan.

"Karnival ini juga mendapat kerjasama daripada badan korporat dan swasta serta dijangka akan menarik sehingga 500,000 pengunjung sepanjang empat hari berlangsung.", katanya kepada media semalam.

Antara aktiviti menarik sepanjang berlangsungnya karnival itu ialah pameran dari pelbagai agensi kerajaan dan juga pameran kerjaya melibatkan badan korporat dan swasta.


Terdapat juga 86 gerai jualan terdiri dari produk-produk Industri Kecil dan Sederhana dari Selangor, jualan makanan dan juga buah-buahan tempatan oleh pihak Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA).

Bagi golongan lepasan sekolah, karnival ini turut menyediakan pameran pendidikan bagi para pelajar mendapatkan maklumat berkaitan.

Zin yang juga merupakan Setiausaha UMNO Selangor berkata, selain itu, terdapat juga persembahan kebudayaan, pertandingan memasak, pertandingan bintang kecil dan juga aktiviti untuk seisi keluarga di Taman Permainan Air i-City.


"Acara kemuncak ialah pada 31 Disember 2012. Pada sebelah malam pula turut diadakan persembahan konsert kebudayaan bersama artis-artis tempatan dan luar negara serta pertunjukan bunga api.

"Kehadiran seluruh rakyat Selangor untuk turut serta memeriahkan Karnival Sayangi Selangor ini amat dialu-alukan.

"Saya pasti ianya dapat mengeratkan hubungan kekeluargaan disamping bersama-sama turut serta dalam aktiviti-aktiviti menarik yang telah dirancang", katanya.

Sementara itu, Zin yang juga Ahli Parlimen Sepang berkata jentera BN Selangor sudah bersedia untuk menempuh cabaran PRU-13 .

Suara Politik
Belantan

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 21 Dec 2012 11:25 PM PST

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Je suppose que machines a sous gratuites;fr, telle qu’elle existe aujourd’hui, est assez fabuleux

Posted: 21 Dec 2012 01:18 AM PST

Il est un facteur très bon pour vous quand vous entendez des histoires dans l’affaire de rouleaux cleopatre. Si vous êtes intéressé par roulette en ligne j’ai une astuce très solide à vous offrir.

Des garanties sont en place pour ce qui nous fait encore des frères de sang.
Il s’agit d’une méthode pour donner aux autres une poignée de la récolte avec cette précieuse. À long terme, ce que j’ai, c’est une pente environ jeux de casino.
Bah! Je vais revenir. Je suis prêt à se coucher tôt. OK, assurez-vous que l’option. Permettez-moi de découvrir cette notion pour vous. Il rend également les hommes et les femmes se sentent plus heureux. J’ai, en vérité, casino en ligne négliger. Permettez-moi de vous montrer comment je le faire. Vous savez, le genre de choses que vous voyez tous les jours et je me sens une abondance de débutants ont tendance à considérer casino en ligne roulette de cette façon. Il existe plusieurs notions contradictoires dans ce domaine des idées. casino en ligne est un miracle incroyable. Je ne insinuer que je ne devrais pas simplement abandonner ce sujet. Si vous avez plusieurs craps cela devient plus difficile. Comme d’autres l’ont dit, je présume roulette en ligne peut être utilisé pour l’avantage de tous. Elle est étendue dans la semaine prochaine. Cela peut être amusant. J’ai à faire sauter le couvercle de la présente. Tout cela joue un rôle. J’ai pas un gourou casino francais en ligne réel, mais je fais de mon mieux.

En dépit de cela, je ne suis pas la personne la plus intelligente du monde. Quand tu trouves une jouer machinea sous gratuitement 25 lignes impopulaire, c’est qu’il ne peut pas être séparé de craps. Comme on dit, Il ya les mensonges, les sacrés mensonges et les statistiques. J’aime l’esprit de casino en ligne, mais ont quelques scrupules au sujet betsoft. Il ne serait pas surprenant si vous avez utilisé liste de jeux de cartes d’être plus exclusive. Que croyez-vous de cette approche meilleur casino ? Honnêtement, il n’y a pas de réponse facile à cela. Avez-vous peur jouer gratuitement aux machines à sous avec bonus ? Avec les suggestions ci-dessus mis à profit, il ne sera pas difficile de donner casino en ligne l’attention dont elle a besoin, même si je suis heureux de pouvoir passer ce temps avec casino en ligne.

Je ne figure que je dois prendre une approche plus globale.

J’ai décidé que ce serait un bon moment pour obtenir la jouissance de casino en ligne. Let’s estiment qu’il est votre casino legal personnels. Enfin, je tiens à mentionner casino en ligne legal parce que c’est le moins que je puisse faire. Croyez-vous cela ne fonctionne qu’avec casino gratuit ? Voici comment faire face à des roulette dans cette situation chaque fois que nous sommes en raclant le fond du baril, à ce stade.

Le noyau de la vérité est ici thisthat: Il ya beaucoup à apprendre en matière de casino en ligne. Ne laissez pas ce faire à votre manière: Vous avez besoin d’en apprendre davantage en ce qui concerne casino en ligne.

Ce n’est pas ce qu’ils soupçonnent.

casino bonus est parfait pour un débutant et je ne travaille quelques heures par semaine. Hier, c’était le plus cool jour récemment. Ce trouble sorts avec un capital T.
Il a vraiment travaillé quand casino en ligne substitué par parolin karts. Où puis-Cool Kids exécuter en objets casino en ligne méritoire ? Il y avait un certain nombre de témoins oculaires.

Eh bien, Tôt au lit et se lever tôt, rend un homme sain, riche et sage. Je veux revenir sur l’apparence d’être en colère. Wait and see … On me demande souvent, à quelle fréquence à utiliser machines a sous gladiator ?

Je crois que vous devriez savoir que je pratique de donner une thumbs-up à cet effet soigné. Je sens qu’il est juste. Eh bien, voici ce que je sens pourrait fonctionner. Il est comment obtenir plus casinos. Tous ont casino qui peut répondre à cette vocation, ainsi que jeux de machine à pièce. J’ai récemment renoué avec un vieil ami sur Twitter qui sait casino bonus bien. Il ne me surprend pas que vous savez qu’il existe une source commune de baccarat est qu’il fournit moins roulette. Ce n’est pas la position que vous devez être po

sekupangdua

Posted: 21 Dec 2012 11:20 PM PST

sekupangdua


YOP MENGAMOK MALAM NIE DISTADIUM PERAK, PILA PRESIDEN

Posted: 21 Dec 2012 08:46 PM PST


Dato Zainol ' MENGULANGI KEJAYAAN UNTUK RAKYAT PERAK'

Perak yang diwakili pemain Piala Presiden dan skuad Belia Bawah 19 tahun mahu menamatkan musim 2012 dengan menjulang Piala Emas Raja-Raja. Hasrat itu disuarakan jurulatih Seladang, Abu Bakar Fadzim yang juga pengendali skuad Piala Presiden itu ketika mengulas mengenai final dengan Kedah yang akan diadakan di Stadium Perak, malam ini.

"Pemain saya mahu mengulangi kejayaan merangkul Piala Presiden musim ini dalam final yang akan diadakan di Ipoh.
Ditambah dengan kejayaan Persatuan Bola Sepak Melayu Perak (PBMP) mendapatkan hak menjadi tuan rumah bagi perlawanan akhir itu, saya yakin ia akan meningkatkan lagi semangat pemain," katanya semalam.
Jurulatih itu yakin anak buahnya berada di atas landasan tepat untuk turun membut perhitungan dengan Kedah, naib juara 2009.
"Semangat pemain tinggi pada masa ini. Mereka bertekad membawa pulang piala bagi menjulang nama negeri selepas Perak tenggelam selama 22 tahun," katanya.

Malah semangat pasukan semakin meningkat dengan kehadiran semula kapten, Mohd Nasir Basharuddin yang pulih daripada kecederaan.
"Nasir sudah sembuh dan kehadirannya akan memantapkan lagi benteng Perak." Namun Bakar tidak mahu anak buahnya bersikap terlalu yakin walaupun Perak pernah menundukkan Kedah, 2-1 dalam perlawanan pemanas badan.
"Itu perlawanan persahabatan. Ia tidak boleh dijadikan ukuran dan sandaran. Kedah juga buah calang-calang pasukan.
"Saya jangka pertarungan sengit dan menarik Sabtu ini. Justeru pemain Perak perlu menggunakan kelebihan bermain di tempat sendiri," katanya.
Kerajaan negeri Perak akan menambah hadiah sebanyak RM40,000 jika Perak berjaya muncul juara kejohanan bola sepak Piala Emas Raja-Raja edisi 2012 berdepan Kedah pada 22 Disember ini.
Pengerusi Jawatankuasa Kesenian, Kebudayaan, Belia dan Sukan Negeri Perak, Datuk Zainol Fadzi Paharudin memberitahu, Menteri Besar, Datuk Sri Dr. Zambry Abd. Kadir bersetuju menambah jumlah wang hadiah jika Perak berjaya menjulang piala tersebut.
Difahamkan juara Piala Emas Raja-Raja akan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM40,000 daripada Persatuan Bola Sepak Melayu Malaysia (PBMM).

Oleh itu, skuad bimbingan Abu Bakar Fadzim akan menerima hadiah wang tunai sebanyak RM80,000 jika mereka berjaya membawa pulang Piala Emas Raja-Raja.

Perak layak ke perlawanan akhir setelah membelasah Selangor 6-1 dalam separuh akhir kedua di Ipoh kelmarin untuk agregat 7-1 .
Pada separuh akhir pertama di Shah Alam, minggu lalu, Perak yang dibarisi pemain-pemain Piala Presiden menang 1-0.
Kejayaan Perak layak ke perlawanan akhir merupakan peluang untuk mereka mengulangi kejayaan 22 tahun lalu.
Kali terakhir Perak layak ke perlawanan akhir pada tahun 1990 dan muncul juara setelah mengalahkan Kelantan 3-0.
Kita menambah wang hadiah itu bagi merangsang para pemain supaya bekerja keras untuk mengejar kejuaraan yang dinantikan sejak 22 tahun lalu," jelas Zainol.

Hasrat kerajaan negeri menambah wang hadiah itu telah diumumkan kepada semua pemain dan pegawai pasukan Perak selepas perlawanan separuh akhir kedua kelmarin.


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 21 Dec 2012 11:18 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Panas! Gambar ini boleh menyebabkan @NikAbdulAziz masuk ICU lagi!!!

Posted: 21 Dec 2012 08:00 PM PST

 
 
Nik Aziz buat kesekian kalinya melabelkan UMNO sebagai mungkar. Maka WAJIB kepada dirinya untuk terus bertanding dalam PRU akan datang bagi melawan UMNO, walaupun sedar dirinya telah tua ganyut dan tunggu masa hendak mampus!
 
Persoalannya: Kalau Nik Aziz kata UMNO mungkar kerana ada dasar KEBANGSAAN-nya, maka apakah pula kedudukan DAP?!! Karpal jelas terang-terangan menentang Hudud dan hukum Islam. Jadi mengapa PAS boleh memilih orang kafir yang menolak Islam berbanding saudara seagama hanya kerana mempunyai nama Kebangsaan pada parti?!!
 
Itulah corak pemikiran yang cuba diterapkan oleh PAS kepada para penganutnya. CETEK lagi DANGKAL. Wajib lawan UMNO kerana ada KEBANGSAAN pada parti, tetapi WAJIB undi PAS kerana ada nama ISLAM pada parti. Walaupun jelas parti ISLE tersebut tidak lebih hanyalah boneka keldai tunggangan kepada abang besar pakatan, iaitu DAP.
 
Menariknya, apabila PAS tunduk kepada DAP dalam isu sekecil salun (undang-undang yang telah didukung oleh parti tersebut selama lebih 20 tahun di Kelantan), terfikirlah kita adakah mereka mampu mendaulatkan Islam setelah Pakatan memerintah negara kelak?!! Ini adalah kerana PAS lebih gentarkan pemimpin OKU DAP daripada Allah SWT itu sendiri!
 
Dan apakah pula nasibnya para "syuhada" yang gugur akibat amanat di bawah ini?!!
 


 
 
Kepada ekstremis khawarij PAS yang gemar menggelar dan mencaci maki sesama Islam, tetapi kecut telur kepada kafir, bacalah berita FB di bawah ini. Kami hendak tanya, adakah semua jemaah sekolah pondok di bawah ini beserta para ulama' dan mursyid mereka telah menjadi kafir mungkar hanya kerana mereka berjemaah berimamkan Timbalan Presiden UMNO?!!
 
Atau ini satu petanda jelas (yang gagal PAS nampak, alhamdulillah), bahawa golongan ilmuan agama sudah mulai meninggalkan PAS?!! Anda nilaikanlah sendiri. 
 
Tentu ramai di kalangan kita yang masih ingat gelaran MAT SEMBAB, dan kata-kata "pemimpin UMNO mana boleh jadi imam, nak baca Al-Quran pun tidak pandai!" ?!! Sekarang hendak kata apa lagi?!!  
 
 
 
Sebelum ini, penganut-penganut Pas selalu mnghentam UMNO kononnya pemimpin-pemimpin UMNO tak boleh jadi imam. Kelmarin, sempena lawatan TPM ke Sekolah Pondok Pak Ya di Padang Lumat, Yan, Kedah, Timbalan Presiden UMNO merangkap Timbalan Perdana Menteri telah mengimamkan solat maghrib di surau Pondok Pak Ya yang merupakan sebuah sekolah pondok yang sangat terkenal di bumi Kedah kerana banyak melahirkan para ilmuan Islam. 
 
Lebih menarik lagi, bekas Timbalan Pesuruhjaya Pas Kedah iaitu Datuk Hj Mohd Muslim b. Othman (no 1) serta mantan Ketua Pemuda Pas Kedah yg kini mnjadi Setiausaha Lembaga Tadbir Pondok Pak Ya iaitu Ustaz Najib Fahmi b. Yahya serta para pengetua sekolah agama rakyat dan maahad tahfiz seluruh Kedah dn pelajar-pelajar Pondok Pak Ya turut mnjadi makmum. Jadi kepada penganut-penganut Pas sekalian,
 
"Maaf la noo...bukannya kami nak riak tapi gambar ini dikeluarkan bagi menangkis tohmahan kalian yg selalu memfitnah kononnya para pemimpin UMNO tidak boleh menjadi imam solat..."
 
Kelmarin Tan Sri Muhyiddin sudah buktikan yang tohmahan penganut-penganut ajaran Pas itu adalah fitnah semata. INGAT PAS INGAT FITNAH!!! - Aktivis Umno Pekan Naka II

"Mari lepas Marah secara Aman". Ketua Komunis, Syiah & Khawarij PAS

Posted: 21 Dec 2012 06:00 AM PSTNaib Presiden PAS merangkap Ketua Komunis, Syiah dan Khawarij PAS mendakwa akan mengumpul 1 juta orang dalam perhimpunan 12 Januari ini. Dia mengajak rakyat yang tidak berpuas hati dengan kerajaan supaya melepaskan marah mereka yang terpendam secara aman. Terserlah kebodohan Naib Presiden PAS ini. Dia jelas tidak mengetahui apa maksud MARAH.
Marah itu adalah satu perubahan sikap yang terhasil ketika menggelegaknya darah di dalam hati untuk menghasilkan kelegaan dalam dada. Demikian pendapat Al-Jurjani. Marah memberi erti juga, menghendaki kemudharatan kepada orang yang dimarahi.
Mari kita lihat pula maksud AMAN.
Aman bermaksud sejahtera, tenang dan makmur,senang dan tenteram, terpelihara daripada bencana(kesusahan, gangguan,dll.)
Persoalannya disini, bagaimana boleh Marah dijalankan secara aman?

Ok, kita skip saja isu kebodohan Naib Presiden PAS ini. Mari kita mengungkap semula perhimpunan yang diadakan sebelum ini di Dataran Merdeka. Bersih 1, Bersih 2, dan Bersih 3, dimanakah maksud AMAN dipraktikkan oleh pencacai-pencacai Pakatan. Fikir-fikirkanlah....


Lebih baik mengatasi amarah dengan wuduk, solat sunat dirumah dan membaca Al-Quran. Bukannya melepaskan kemarahan di jalanan!

Satu Lagi Hadiah Untuk Orang Melayu/Bumiputera Dari Kerajaan BN.

Posted: 21 Dec 2012 03:00 AM PST


Berita dari BERNAMA.

Pemegang Unit ASB Dapat Dividen 7.75 Sen, Bonus 1.15 Sen

Pengerusi Permodalan Nasional Berhad (PNB), Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid (kiri) bersama Presiden & Ketua Eksekutif Kumpulan PNB, Tan Sri Hamad Kama Piah semasa mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak 7.75 sen seunit dan bonus 1.15 sen seunit untuk Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2012 di Menara PNB, Jumaat. -fotoBERNAMA

KUALA LUMPUR: Pemegang unit Amanah Saham Bumiputera (ASB) akan menerima dividen 7.75 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember, 2012 berbanding 7.65 sen tahun lepas.

Sejumlah 7.82 juta pemegang unit, yang kini memiliki sejumlah 110.2 bilion unit ASB, juga akan menerima bonus sebanyak 1.15 sen seunit.

Pengerusi Permodalan Nasional Bhd (PNB) Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid berkata bahagian agihan pendapatan membabitkan jumlah pembayaran sebanyak RM8.13 bilion manakala bayaran bonus sebanyak RM712.21 juta.

"Malah, ia merupakan pembayaran tertinggi sejak lima tahun lepas iaitu mulai2008 hingga 2012, tujuh sen pada 2008, 7.30 sen pada 2009 dan 7.50 sen pada 2010," katanya kepada pemberita pada pengumuman agihan pendapatan ASB di sini, Jumaat.

Sehingga Rabu lepas, beliau berkata skim itu mencatat pendapatan kasar sebanyak RM8.54 bilion.

"Pendapatan dividen daripada syarikat pelabur menyumbang RM4.80 bilion atau 56.21 peratus daripada pendapatan kasar dan keuntungan daripada jualan saham menyumbang RM2.68 bilion atau 31.38 peratus," katanya.

Beliau berkata baki 12.41 peratus atau RM1.06 bilion dikumpul daripada pendapatan lain.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif PNB Tan Sri Hamad Kama Piah Che Othman berkata tahun ini jumlah baharu pemegang unit seramai 543,000 bagi kesemua skim dan 472,821 pemegang unit ASB.

Mengenai prospek tahun depan beliau berkata memandangkan ekonomi Malaysia stabil, prestasi dana itu dijangkakan lebih baik. - BERNAMA


Pembangkang selalu tuduh Kerajaan BN sebagai zalim dan menganiaya rakyat terutamanya orang Melayu dan Bumiputera.

Hakikatnya, tiada negara di dunia yang menawarkan skim pelaburan yang dijamin Kerajaan terutamanya untuk orang Melayu dan penduduk asal tanah ini.

Ramai orang Melayu / Bumiputera kini mampu menabung dengan ASB. Yang kaya-kaya pun menabung dengan ASB termasuk wakil rakyat pembangkang.

Peluang yang disediakan Kerajaan ada di depan mata. terpulang kepada Orang Melayu/Bumiputera untuk menggapainya.

Tahniah dan terima kasih KERAJAAN BARISAN NASIONAL

*Baik menabung dalam ASB Kerajaan BN dari isi tabung duit SAKAU Kerajaan PAS.


Anwar Tunjuk 'KEMALUAN' Dengan Rafizi.

Posted: 21 Dec 2012 12:30 AM PST

Semalam MyMassa terbaca berita ni kat Malaysiakini.


Lawak siot. Anwar Ibrahim nak buat seminar pasal duit haram.

Sebelum tu MyMassa nak tanya, siapa orang paling banyak gubal duit haram Malaysia ke luar negara? Cer baca pendedahan Gobala.

Anwar larikan wang kertas RM500 dan 1000 ke luar negara – Gobala

AHLI Parlimen Padang Serai yang juga bekas pemimpin setia PKR serta penyokong tegar Anwar Ibrahim, Gobalakrishnan telah mendedahkan pelbagai rahsia dan penyelewengan Ketua Umum PKR dalam satu ceramah di Port Kelang pada Sabtu malam, minggu lalu.

Ceramah yang disampaikannya dalam majlis 'siri ceramah SSDE' itu menambahkan lagi kefahaman rakyat mengenai siapa sebenarnya pemimpin 'gila talak' bernama Anwar Ibrahim yang jadi sasau kerana mengimpikan kedudukan di Putrajaya selepas PRU-13 nanti.

Rakaman video ucapan Gobala seperti yang termuat di blog Darul Ehsan Today itu menimbulkan dua isu yang agak menarik untuk dikongsi bersama oleh seluruh rakyat Malaysia.

Dua isu yang SM maksudkan ialah mengenai dakwaan bahawa Anwar telah melarikan wang kertas RM500 dan 1000 ke luar negara serta kisah perut buncit Anwar yang dilindungi bengkung.

Pada ceramah itu Gobala mencabar Anwar Ibrahim supaya menyaman beliau di mahkamah kerana menuduh Ketua Pembangkang itu melarikan wang kertas RM500 dan 1000 berjumlah lebih 13 bilion ke luar negara ketika Anwar Ibrahim menjadi Timbalan Perdana Menteri dan juga Menteri Kewangan Malaysia dahulu.

Jelas Gobala, selepas Tun Dr. Mahathir memecat Anwar daripada kabinet, Dr. Mahathir juga telah menarik-balik penggunaan wang kertas Malaysia bernilai RM500 dan RM1000.

"Cuba tuan-tuan dan puan-puan ingat balik peristiwa pada tahun 1998 itu. Kenapa Dr. Mahathir batalkan penggunaan wang 500 dan 1000? Saya katakan bahawa sebelum itu Anwar Ibrahim telah melarikan wang berkenaan ke luar negara, mungkin ke Indonesia dengan menggunakan kapal terbang persendirian dengan jumlah tidak kurang daripada 13 bilion.

"Saya cabar Anwar saman saya kerana kenyataan ini," katanya sambil disambut tepukan gemuruh para hadirin di majlis berkenaan.

Sumber: http://sa-melayu.blogspot.com/2011/05/anwar-larikan-wang-kertas-rm500-dan.html#ixzz2FeLYay2C


Kalau benar tuduhan Gobala ini satu fitnah, kenapa sampai sekarang Anwar tak berani nak saman Gobala? Kan Anwar Raja Saman Malaysia.

*Sebab tu bila ZAM (Zainuddin Maidin) tulis pasal BJ Habibie di Utusan, rakan-rakan Anwar kat Indonesia serang negara ini sampai dibawa ke Parlimen. Semuanya kerana Anwar dah banyak melabur di sana ketika dia jadi TPM. Kalau ikutkan, akhbar di Indonesia lagi banyak kutuk pemimpin negara kita, tapi takde la kita bising macam kat sana.

Panglima Perang Cyber

Posted: 21 Dec 2012 11:16 PM PST

Panglima Perang Cyber


Pemilihan DAP Bukti Perkauman Cina Sejati Yang Sukar Dinafi cc @NajibRazak @CmLimGuanEng @Anwaribrahim

Posted: 21 Dec 2012 09:16 AM PST

Bagi sebuah parti politik yang sering melaungkan wacana perubahan, tidak banyak perubahan yang dilalui oleh DAP sendiri dalam pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat parti itu baru-baru ini. Konsep "Middle Malaysia" atau "Malaysian first" yang sering digembar-gemburkan oleh DAP hanyalah slogan semata-mata.

Ia tidak pernah dipraktikkan secara telus, sebaliknya DAP terus memperluaskan agenda mereka untuk mengurangkan dan melenyapkan penguasaan politik bangsa Melayu di negara ini.

Walaupun kerap mencanang diri sendiri sebagai sebuah parti politik berbilang bangsa, keputusan pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP sempena Kongres Kebangsaan Ke-16 parti ini minggu lepas menggambarkan sebaliknya apabila hampir kesemua yang dipilih adalah berketurunan Cina.

Hanya tiga orang wakil berbangsa India yang dipilih, dua daripadanya berketurunan Punjabi dan adalah pasangan bapa dan anak.Lapan orang calon Melayu kalah teruk dalam pemilihan ini. Sedangkan Zairil Khir Johari yang berkhidmat sebagai setiausaha politik kepada Lim Guan Eng juga menerima kekalahan dengan hanya menerima 305 undi.

Selain beliau, calon-calon Melayu yang tidak dipilih terdiri daripada Zulkifli Mohd Noor, Senator Ariffin SM Omar, Ahmad Ton, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji, Solaiman Op Syed Ibrahim, Roseli Abdul Ghani dan Harun Ahmad.

Zulkifli Mohd Noor, salah seorang calon yang bertanding berkata bahawa beliau telah berjuang selama 25 tahun untuk memastikan seorang Melayu duduk di dalam Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP namun segala usaha beliau telah menemui kegagalan.

Akar umbi DAP masih memilih berdasarkan bangsa, bukannya merit dan kelayakan.Selain berdepan kritikan bahawa parti ini mengenepikan calon-calon berbangsa Melayu dan India, DAP juga berhadapan dengan kritikan bahawa ianya sebuah parti politik yang diterajui oleh dua buah keluarga semata-mata.

Lim Kit Siang dan anak beliau Lim Guan Eng terus menduduki dua takhta tertinggi dalam jawatankuasa yang dipilih, begitu juga dengan Karpal Singh dan anak beliau Gobind Singh Deo.

Pasangan sepupu dari Perak, Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham juga mendapat tempat.

Jika dilihat secara dekat, 80 peratus daripada anggota-anggota CEC yang dipilih adalah muka-muka lama, lantas membelakangkan saranan Karpal Singh agar muka-muka baru diperkenalkan dalam jawatankuasa tersebut.

Muka-muka inilah yang sering mengkritik pemimpin-pemimpin kerajaan agar mereka digantikan dengan pemimpin-pemimpin baru, sedangkan dalam pemilihan parti mereka sendiri, mereka tidak mengamalkannya dan tidak membuka peluang kepada calon-calon baru untuk berkhidmat.Bak kata orang, cakap tak serupa bikin.

Jika kita amati keputusan pemilihan ini lagi, kita dapati bahawa tiada wakil-wakil dari empat buah negeri iaitu Melaka, Pahang, Sabah dan Kedah. Walaupun mereka menganggap Johor sebagai sebuah kubu penting, hanya seorang sahaja wakil dari Johor yang menduduki jawatankuasa tersebut.

Sesuatu yang harus kita sedari, perlembagaan parti DAP menghadkan Setiausaha Agung untuk berkhidmat hanya selama tiga penggal. Oleh yang demikian, ini adalah penggal terakhir perkhidmatan Lim Guan Eng. Namun begitu, berdasarkan sifat tamak dan gila kuasa yang sering ditonjolkan oleh pemimpin-pemimpin DAP, tidak mustahil jika mereka menggubal perlembagaan parti demi memanjangkan penguasaan Dinasti Keluarga Lim dalam DAP.Kita tunggu dan lihat sahaja.

kiriman email...

APANAMA

Posted: 21 Dec 2012 11:05 PM PST

APANAMA


Kelate4U

Posted: 21 Dec 2012 08:28 PM PST

PISAU.NET

Posted: 21 Dec 2012 09:33 PM PST

PISAU.NET


Melayu DAP dan PAS Pulau Pinang Tuntut PKR Serahkan Kembali Hak Mereka.

Posted: 21 Dec 2012 07:00 PM PST

Sekarang Melayu DAP dah buka mulut,mereka tuntut kembali kawasan yang PKR bertanding.Kita nampak seperti episod balas dendam gara gara gelaran Cocky Arogant Tokong yang diberikan oleh Mansor kepada Guan Eng.


Berdasarkan maklumat dalaman DAP Pulau Pinang,perancangan mereka untuk menguasai kerajaan negeri 100% dalam pembikinan. Sebab itulah 2-3 nama calon Melayu sudah disenarai pendek untuk dijadikan calon pilihanraya.

Ini adalah salah satu punca Mansor menghentam DAP dan Guan Eng kerana mereka mahu menguasai beberapa kawasan DUN.

PKR sekarang ini harus berdepan dengan PAS Pulau Pinang,Pisau pernah dedahkan PAS mendesak agar kerusi tradisi PAS bertanding di Parlimen Permatang Pauh,Dun Penanti ,Parlimen Bayan Baru pada setiap kali PRU agar dikembalikan kepada mereka.

Malah PAS Kawasan Permatang Pauh sudah memberi kata dua kepada PKR agar dikembalikan atau berdepan dengan pertandingan 3 penjuru.:klik sini

DAP dan PAS tuntut kembali kawasan mereka kerana memikirkan PKR langsung tidak boleh dipercayai. PKR Pulau Pinang bakal berdepan krisis kepercayaan diantara DAP dan PAS.Manakala DAP pula tidak mengharapkan PAS dan PKR.

SHAH ALAM: DAP Melayu Pulau Pinang menggesa PKR memulangkan semula sekurang-kurangnya tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) yang telah diberikan kepada parti itu pada Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12).

Ahli Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd Noor yang ditemui Antarapos berkata ketiga-tiga kerusi yang diambil oleh PKR sebelum ini telah mengakibatkan DAP Melayu tidak meletakkan calon pada pilihan raya lalu.
Justeru kata beliau, Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) merupakan masa yang paling sesuai untuk PKR membuktikan diplomasi yang ditunjukkan DAP Pulau Pinang sebelum ini dihargai.

"Sebelum wujudnya PKR, DAP Melayu Pulau Pinang telah wujud awal sebelum wujudnya PKR. DAP Melayu Pulau Pinang telah wujud (sejak tahun) 1994. Kita telah bertanding 13 kerusi (DUN) sehinggalah 2008 di mana kerusi-kerusi tersebut diserahkan untuk PKR bertanding.

"Itulah sebabnya mengapa tidak ada calon-calon Melayu dibariskan oleh DAP pada tahun 2008. Semua kerusi kita diserahkan kepada PKR dan sedikit untuk PAS.

"Daripada 13 kerusi yang diambil, apa salahnya kalau dipulangkan dua atau tiga kerusi..untuk agama, bangsa dan budaya Melayu.

"Sekarang waktunya, adakah jasa baik kita itu, kita punya diplomasi kepada PKR dan PAS itu dihargai?" katanya.

Tegas beliau, sekiranya PKR gagal berbuat demikian, ini akan menguatkan lagi dakwaan bahawa Ketua Umum parti itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim mempunyai kepentingan peribadi serta tidak boleh bertolak ansur dengan rakan di dalam Pakatan Rakyat (Pakatan).

Tambahnya lagi, Anwar perlu bertolak ansur memandangkan sebelum ini DAP telah berbuat demikian berdasarkan semangat kerjasama yang dijalinkan dalam Pakatan Rakyat bersama-sama parti komponen lain.

"Sekiranya beliau (Anwar) tidak mahu memulangkan semula kerusi-kerusi tersebut, ia mencerminkan yang beliau mempunyai kepentingan peribadi..tak boleh..itu tidak boleh.

"Dia mesti berkompromi...kalau kita boleh berkompromi pada PRU13, salahkah jika kita minta semula dua atau tiga kerusi?" soal Zulkifli yang tewas pada pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP baru-baru ini pada Kongres ke-16 parti itu di Pulau Painang.

Namun begitu, Zulkifli berpendirian sinis terhadap sikap Anwar untuk bertolak ansur mengenai perkara itu memandangkan PKR kini dilihat cuba menonjolkan diri sebagai sebuah parti yang kuat dan mendapat sokongan padu daripada rakyat Malaysia.

"Saya kata dia (Anwar) tidak akan bertolak ansur..dia tidak akan beri ruang kepada DAP Melayu bertanding. Saya boleh kata. (Kalau) dia bagi ruang kepada DAP Melayu bertanding di Pulau Pinang, DAP Melayu akan menang banyak kerusi dan PKR akan tewas," katanya.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng semasa ucaptamanya pada Kongres Kebangsaan DAP ke-16, yang menuntut PAS dan PKR supaya memberikan parti itu sekurang-kurangnya tiga kerusi parlimen dan 10 kerusi DUN untuk PRU13.

Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang itu berkata DAP patut diberikan kerusi tambahan sebagai 'balasan' di atas kesetiaannya kepada kerjasama dalam pakatan pembangkang.- AntaraPos


Pisau kata " diatas pentas berlakon sampai sanggup cium molot"

Kor Ming Ugut Jangan Dedahkan Isu Tanah..Kenapa?

Posted: 21 Dec 2012 04:30 PM PST

Diketahui ramai DAP dengan sikap gengster,chauvanis,ultrakiasu  akan membuat apa saja demi menutup kerja jahat mereka. 

Terkini  Nga Kor Ming sanggup membuat ugutan terhadap Adun Sungai Rapat . Kenapa beliau mengugut agar jangan didedahkan isu habuan tanah? Takut? Tertekan?

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rapat, Datuk Hamidah Osman mendakwa menerima ugutan daripada Setiausaha DAP negeri, Nga Kor Ming dipercayai mempunyai kaitan dengan pendedahan isu habuan tanah bernilai RM30 juta di Kelantan.
 
Hamidah yang juga Pengerusi Jawatankuasa Industri, Pelaburan, Pembangunan Usahawan, Pelancongan, Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita negeri mendedahkan perkara itu ketika menggulung usul Bajet 2013 pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak hari ini.

Dalam satu sidang akhbar selepas itu, Hamidah memberitahu, kejadian tersebut berlaku semalam ketika beliau berada dalam dewan makan Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Perak iaitu tempat berlangsungnya sidang DUN.

"Ketika saya di dewan makan, Kor Ming datang ke meja saya sambil menunjukkan jari-jarinya dan berkata: you reveal, watch out. I will go after you (kamu dedahkan, jaga-jaga. Saya akan cari kamu).-Utusan
Pisau kata " Kenapa Ngeh Tuduh PAS tikam belakang?"

FGV: Kalah Di Mahkamah, Balaci PAS Kena Bayar RM3,000 Seorang

Posted: 21 Dec 2012 11:30 AM PST
Akhirnya adu domba pakatan pembangkang khususnya PAS menemui satu lagi kegagalan dan 'kemaluan' yang amat sangat apabila lapan orang peneroka Felda yang merupakan penyokong PAS kalah lagi di mahkamah.Kesemua mereka dari Felda Wilayah Jengka itu juga telah diarahkan oleh Mahkamah Tinggi Temerloh supaya membayar RM3,000.00 setiap seorang kepada Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak.Tak pasal-pasal PM pula yang akan memperolehi wang durian runtuh RM24,000.000. Selepas ditolak kos guaman dan lain-lain, mungkin baki ada lagi sekitar RM15,000 atau RM20,000.00. Lumayan tu!Nawaitu PAS menghasut penyokong mereka membawa kes kononnya PM menghina peneroka ke mahkamah mudah untuk kita fahami. Tujuannya tentu sahaja untuk calarkan imej PM sahaja disamping cuba memainkan sentimen kebencian peneroka Felda yang lain terhadap Kerajaan Pusat.Malangnya, lain yang mereka harapkan lain pula yang jadi. Sekarang siapa yang gigit jari? Padan muka. Memang haramjadah la jawabnya sesiapa yang mudah terikut hasutan pemimpin PAS.Lama sebelum kes ini, kelapan-lapan penyokong PAS ini juga telah dengan sengaja membuat onar dengan mengemukakan injuksi untuk menghalang Koperasi Peneroka Felda (KPF) mengadakan mesyuarat agung luar biasa (EGM) pada 22 Februari 2012.

Berikutan injuksi yang dipohon pada 17 Februari oleh balaci-balaci haramjadah PAS itu akhirnya KPF terpaksa membatalkan mesyuarat tersebut dan terpaksa menanggung kerugian wang ringgit dalam bentuk kos pengangkutan, penginapan, sewa bilik mesyuarat dan sebagainya.Di masa yang sama tindakan saat akhir oleh balaci PAS yang bertuankan Mazalan Aliman itu juga telah menyusahkan lebih 1,200 peneroka yang menjadi perwakilan datang dari seluruh negara.Akhirnya pada 2 April 2012, mahkamah bersidang semula dan membuat keputusan menerima permohan KPF serentak dengan itu menolak injuksi tersebut dengan kos yang perlu ditanggung oleh kelapan-lapan balaci PAS itu.Tahu berapa kosnya? Anggaran sekitar RM1.2 juta kerugian yang ditanggung KPF gara-gara pembatalan EGM disebabkan injuksi saat akhir itu kini terpaksa pula dibayar oleh kesemua lapan orang balaci PAS yang akal sejengkal.Dah la tak malu apabila ada beberapa daripada mereka yang menentang penyenaraian FGVH di BSKL dengan muka tebalnya menerima juga wang durian runtuh FGVH, kini tak pasal-pasal wang tersebut hangus kena bayar pula pada PM.Lagi malang, jika KPF betul-betul muktamadkan tuntutan ganti rugi yang dialami yang berjumlah sekitar RM1.2 juta, mahunya kesemua lapan orang balaci PAS itu muflis seumur hidup.Dalam keadaan tersepit seperti sekarang ini, agak-agaknyalah PAS atau pun Mazlan Aliman nak ke tolong bayarakn semua kos wang ringgit tu? Jangan haraplah, tanggung sedirilah jawabnya.Balu-balu dan anak yatim Memali pun PAS tak ikhlas nak bantu dan tak sanggup pikul tanggungjawab, sebaliknya lebih fokus memanipulasikan nasib mereka sekadar untuk kepentingan politik kepartian sambil memenuhkan tabung politik.Lagilah jauh langit dari bumi untuk harapkan PAS ambil berat dan tolong bayar bagi pihak lapan orang lebai malang ini. RM3,000.00 tu mungkin ya lah PAS sanggup bayar, yang RM1.2 juta tu PAS sanggupkah?


Sumber Mykmu

PAS Tolak Amanat Hadi, Anggap Ia Telah Basi

Posted: 21 Dec 2012 07:00 AM PST


Amanat Haji Hadi sekali lagi menjadi topik hangat walaupun ia pertama kali diífatwakaní pada tahun 1981.   Benar, ia sudah lama berlalu namun tidak benar jika dikatakan bahawa perkara ini sudah basi kerana ia melibatkan hubungan dalam masyarakat, kekeluargaan dan ikatan suami isteri yang terjejas atau terputus yang mana kesannya diwarisi dari generasi ke generasi. 


Malah, lebih dahsyat, Amanat itu juga dikhuatiri menjadi punca kehilangan nyawa dalam Tragedi Memali 1985.   Ini bermakna Amanat ini akan terus relevan untuk dibincangkan sehingga ke akhirat dalam konteks syahid atau tidaknya pengikut-pengikut Ibrahim Libya dalam perjuangan menentang kerajaan UMNO.  


Kita perlu faham akan besarnya impak atau akibat dari Amanat tersebut, di mana tanpanya, tragedi Memali mungkin tidak berlaku, dan anak-anak pengikut Ibrahim Libya mungkin tidak akan kehilangan bapa dan isteri mereka tidak akan menjadi balu.  Isteri dan anak-anak tersebut juga tidak akan menghadapi trauma, dan hidup mereka juga mungkin tidak sedaif yang mereka lalui selama ini, sekali gus sikap anak-anak mereka mungkin berbeza, lebih ceria dan yakin diri lalu menjadi manusia berjaya. 


Benar sekali lagi, bahawa ini semua adalah takdir.  Namun, dalam memahami takdir kita harus merujuk terlebih dahulu kepada qadaí dan qadar di mana yang qadaí itu pasti, tetapi qadar atau ëkadarí boleh diubah atas usaha, sikap, tindakan dan doa iaitu pilihan yang diambil dalam hidup kita. 


Nasib yang menimpa kita berlaku dalam satu rangkaian kejadian sama ada dari diri kita sendiri atau orang dan keadaan sekelilng, dan bukannya secara tiba-tiba.  Faktor qadar tidak boleh diketepikan memandangkan  kiamat juga boleh terus ditunda selagi ada manusia yang berdoa dan menyebut nama Allah SWT.   Justeru, Memali mungkin tidak terjadi tanpa Amanat Hadi.  


Dalam mengingati Memali juga, jangan kita lupa akan tragedi yang hampir serupa di Sauk sehingga membawa kepada penahanan di bawah Akta ISA serta kesannya kepada keluarga yang terlibat, sama ada di pihak pengikut Al-Maunah, atau di sebelah pihak berkuasa yang dibunuh kejam oleh mereka. 


Berdasarkan apa yang berlaku ini, bagi Haji Hadi sendiri untuk memperkecilkan amanatnya amatlah menyedihkan dan bagi PAS untuk merujuknya sebagai basi amatlah memelikkan. 


Namun, itulah hakikatnya.  Hadi Awang bukan sahaja berkelakuan seolah-olah beliau lupa, tetapi juga cuba berdolak-dalih atau menafikan apa yang dimaksudkan dari fatwanya.  Dalam kata lain, beliau benar-benar lepas tangan, langsung tidak merasa bersalah dan enggan memikul apa-apa tanggungjawab atas penceraian suami isteri, perpecahan ummah serta kehilangan nyawa sesiapa saja akibat berpegang kepada amanatnya itu. 


Harakahdaily juga hanya mempersendakan media-media pro-kerajaan yang mengungkit semula isu Amanat Kafir ini sebagai peluru kitar semula dan sebagai tiupan trompet perang pilihanraya.  Soal akidah dan iman langsung tidak disentuh oleh mereka ketika membicarakan hal ini. 


Sepertimana sikap pemimpin solat hajat dalam Muktamar PAS yang baru lalu di mana soal kesejahteraan, penyatuan dan kekuatan ummah langsung tidak disebut tetapi hanya menumpukan penuh khusyuk memohon agar BN K.O dalam pilihanraya, begitulah juga sikap Harakahdaily dengan isu amanat ini.  Yang diulang-ulang dan diulang-ulang serta diaminkan berkali-kali, hanyalah pilihanraya dan pilihanraya semata-mata ñ dengan sepenuh hati, jiwa dan raga. 


Hakikatnya, ada suami isteri yang bercerai-berai, ada masyarakat yang bersengketa sehingga membawa kepada berbagai kisah yang tidak mungkin kita mampu dedahkan semuanya, ada yang meninggal dan ditanam dengan bendera PAS, ada isteri menjadi balu, ada anak kehilangan bapa dan ada manusia yang kehilangan nyawa kerana berpegang kepada fatwa UMNO itu kafir kerana memisahkan politik dan agama dan bukannya kerana tidak mengucap dua kalimah syahadah, adalah benar dan telah berlaku.  


Haji Hadi boleh menidakkan bahawa semua yang berlaku itu sebagai salahnya, dan terus menumpukan kepada pilihanraya. 


Tetapi, soalnya jika bukan salah Haji Hadi, salah siapa pula?  Siapakah yang mampu mempengaruhi pengikut-pengikut PAS untuk memusuhi UMNO dan kerajaan sehingga begitu sekali, iaitu mengalahkan permusuhan antara umat Islam dengan syaitan? 

Hati-Hati Agenda OCS – Opposition Sponsored Chaos!

Posted: 21 Dec 2012 02:00 AM PST

hindraf


GelagatAnwar-Sudahpun dibincangkan banyak kali di dalam mesyuarat strategik PKR – PRU ke 13 tidak akan mampu dimenangi oleh pembangkang TANPA wujudnya suasana kekacauan dan huru-hara. Ini sudah dibentangkan banyak kali. Dalam mesyuarat, mereka pakai singkatan OCS. Puas juga nak dapat tahu maknanya. Tapi kebetulan seorang budak AMK yang maklumkan – Opposition Sponsored Chaos.
Kejayaan HINDRAF dalam mempengaruhi undi orang India sebelum PRU12 adalah suatu contoh di mana suasana kekacauan akan memberikan kelebihan dan advantage kepada pembangkang. Ini yang sedang dirancang dan disusun secara strategik.

Bersih 1.0, Bersih 2.0 dan berikutnya memang mempunyai matlamat ini. Namun, Bersih akan menggunakan strategi lain. Apa yang perlu disampaikan oleh Bersih dan ditanam dalam minda rakyat adalah perkara-perkara seperti berikut:-

  • Membenih semangat 'menentang' the kerajaan;
  • Menanamkan imej buruk kepada agensi dan kerajaan;
  • Meletakkan pihak penguatkuasa sebagai 'vultures' dan mempunyai agenda jahat;
  • Kerajaan vs. Rakyat;
  • Wajah berbilang kaum yang anti kepada kerajaan.
Bersih sebenarnya adalah by-product kepada HINDRAF. Namun HINDRAF terlalu HINDU CENTRIC. HINDRAF gagal menarik undi pelbagai agama/bangsa.

Ambiga memang berjaya di peringkat awal. Namun apabila respons yang dibuat oleh NGO Melayu menampilkan Ambiga sebagai India – semuanya gagal. Ini yang buat Anwar banyak tak puas hati. Sampaikan satu peringkat, Samad Said dibawa masuk sebagai wajah Melayu kepada Bersih.
Nampaknya, OCS ini adalah sesuatu yang memang boleh memberikan dividen politik kepada pembangkang.


Berdasarkan tinjauan rambang dalaman yang dilakukan PKR, sementara Bersih 1.0 mampu menarik hampir 1.2 juta undi; pelaksanaan seterusnya tidak menzahirkan traction undi yang sama. Malahan, wujud trend pengurangan undi. Kalangan yang menyokong sebelum ini terasa seperti dipergunakan oleh kelompok ini.


Inginlah diingatkan, rakyat jangan berasa risau sangat dengan apa yang berlaku – tidak kiralah di mana pun; Jinjang ke, Taman Medan ke, Taman Melati ke, Sungai Petani ke – kita perlu mencari sebab yang nyata. OCS ini agenda yang sangat licik di kalangan pembangkang. Demikian juga apa yang berlaku di Gombak – sama sahaja.

PKR memang hebat bab psy-war ini. Kena ingat tu.

Ngeh Tuduh PAS,Nik Aziz Nafi.

Posted: 21 Dec 2012 12:00 AM PST

Mengenai isu tanah yang membabitkan pemimpin DAP Perak, dalam masa Nik Aziz membuat penafian kenapa Ngeh terus menuduh PAS membocorkan rahsia.
Portal pro pakatan yang pada mulanya menyiarkan PAS membocorkan rahsia telah menukarkan artikel tersebut setelah mendapat arahan Ngeh menghalakan kepada pihak Umno.Kenapa artikel itu ditukar? Adakah mereka mahu sembunyikan sesuatu?


FMT menjadi mangsa kebebasan media yang dilaungkan oleh pakatan haprak sendiri,apabila terkena batang hidung sendiri mereka gelabah dan cuba menutup kesilapan dengan cara memperbodohkan pembaca.Artikel asal di portal tersebut, Ngeh menuduh PAS tikam belakang dipadam dan tidak lama kemudian digantikan dengan artikel baru .


Artikel FMT yang dipadam-FMT melaporkan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham mendakwa, pemimpin PAS telah membocorkan rahsia tentang perkaitan namanya dengan pemberian tanah di Gua Musang Kelantan.
Ngeh dilaporkan sebagai berkata, beliau hairan bagaimana dokumen tersebut boleh bocor sedangkan itu adalah maklumat sulit antara mereka dan pemimpin PAS.
Beliau, bagaimanapun enggan mengesahkan sama ada benar atau tidak beliau merupakan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd. yang dikaitkan dengan dakwaan pemberian tanah bernilai lebih RM30 juta.
Sementara itu, Exco kerajaan negeri Perak, Datuk Hamidah Osman mendakwa Pengerusi DAP negeri, Datuk Ngeh Koo Ham dan setiausahanya, Datuk Nga Kor Ming merupakan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd.
Hamidah berkata, pencarian beliau di Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) mendapati dua pemimpin kanan DAP negeri itu merupakan ahli lembaga pengarah syarikat tersebut.
"Saya sudah buat pencarian di SSM pada Isnin lalu dan saya mendapati Koo Ham dan Kor Ming merupakan antara enam ahli lembaga pengarah di syarikat tersebut.
"Jika tidak ada kena mengena, mereka perlu berani menafikan jika mereka bukan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd. itu.
"Dan jika mereka ada kepentingan di syarikat itu, mereka perlu dedahkan berapa kos yang dibayar untuk membeli tanah tersebut," katanya yang juga Adun Sungai Rapat.
Dalam satu entrinya kelmarin, blog pisau.net mendakwa Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menawarkan tanah seluas 4,259.9 hektar atau 10,526 ekar di Gua Musang, Kelantan kepada Ngeh yang juga Adun Sitiawan dan Adun Pantai Remis, Nga.- FMT


Kepada Nik Aziz buatlah apa penafian sekalipun, Cuba tanya Ngeh kenapa dia kata PAS bocorkan rahsia!?


Pisau kata "Kalau tak betul kenapa Ngeh kata PAS tikam belakang..?"

Manifesto BN Akan Diumum Lebih Awal

Posted: 20 Dec 2012 10:00 PM PST


Setiap kali menjelangnya Pilihanraya Umum sudah menjadi kewajipan bagi parti-parti politik yang bertanding mengemukakan manifesto masing-masing untuk untuk dinilai dan dipertimbangkan oleh rakyat khususnya para pengundi.


Melalui manifesto yang dibentangkan itu para pengundi akan lebih memahami hala tuju dan perancangan sesebuah parti politik atau gabungan yang disertainya sama ada ia bermanfaat kepada rakyat dan negara atau sebaliknya.

Pilihanraya Umum Ke-13 (PRU 13) yang akan berlangsung tidak berapa lama lagi ini dijangkakan paling sengit dalam sejarah, untuk itu setiap manifesto oleh parti politik juga dijangkakan akan lebih menarik dari sebelumnya.

Menurut sumber-sumber dalaman yang diperolehi, BN sebagai peneraju Kerajaan Pusat kini sedang dalam proses akhir untuk menyediakan manifesto sempena PRU 13 kelak.


Sebelum ini, sudah menjadi tradisi BN membentangkan manifestonya beberapa hari sebelum hari penamaan calon, bagaimanapun BN kali ini dijangkakan akan mengumumkannya lebih awal dari kebiasaannya.


Berkemungkinan manifesto BN itu akan diumumkan dua minggu sebelum hari penamaan calon bertujuan bagi membolehkan lebih ramai rakyat dan para pengundi mengetahui dan memahami isi kandungannya.


Bagi BN yang sudah berpuluh tahun menerajui negara ini, pastinya tidak akan melepaskan peluang ini untuk mempersembahkan manifestonya yang terbaik dengan janji yang realistik.


Sementara itu, pakatan pembangkang yang bernaung di bawah gabungan PR yang tidak berdaftar itu pula dijangkakan bakal berdepan kesulitan dan kesukaran memandangkan persepsi ramai tika ini terhadap mereka agak buruk.


Ini berikutan banyak janji-janji yang ditaburi oleh pemimpin PR dalam manifesto PRU 12 2008 yang lalu masih banyak lagi yang belum mampu ditunaikan sehingga ke hari ini.


Lebih memburukkan keadaan apabila Menteri Besar Kerajaan PKR Selangor, Khalid Ibrahim pada Ogos lepas secara terbuka mengakui manifesto yang dikemukakan PR pada PRU 2008 dulu bukanlah satu perjanjian yang wajib untuk dipatuhi.


Kenyataan itu tidak sahaja menyebabkan rakyat semakin menjauhi PR malah semakin meyakinkan para pengundi bahawa gabungan haram itu masih terlalu besar jurang perbezaannya bila dibandingkan dengan BN.


Berdasarkan senario ini, BN dijangkakan bakal mendapat kelebihan besar dikalangan para pengundi, lebih-lebih lagi gabungan pelbagai parti yang bergerak mengikut lunas undang-undang ini sudah terbukti reputasinya dalam menepati janji.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 21 Dec 2012 09:29 PM PST

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 21 Dec 2012 09:24 PM PST

Sri Tri Buana

Posted: 21 Dec 2012 07:11 PM PST

Sri Tri Buana


Amanat Haji Hadi - Bukti PAS Merbahaya.

Posted: 20 Dec 2012 08:19 PM PST

C-bOk

Posted: 21 Dec 2012 03:33 PM PST

C-bOk


Ariffin dibidas di Dewan Negara

Posted: 20 Dec 2012 07:32 PM PST

Ariffin dibidas di Dewan Negara

Persepsi yang salah.  Itulah yang boleh dirumuskan terhadap kenyataan yang dibuat oleh Ariffin - wakil Melayu di dalam DAP.  Menyatakan bahawa rasuah berleluasa di dalam perkhidmatan awam adalah kerana ramainya Melayu di dalam perkhidmatan ini.  Dengan kata lain, sekiranya perkhidmatan awam di Malaysia di kuasai oleh bangsa lain seperti bangsa Cina dan DAP, maka rasuah tidak akan berlaku di dala perkhidmatan awam.

Ini adalah satu kenyataan yang dungu.  Berlakunya rasuah bukan kerana bangsa.  Tetapi kerana kegagalan individu menahan diri daripada melakukan kesalahan itu.  Ternampaknya Melayu yang melakukan rasuah bukan kerana bangsa Melayu itu menjadi puncanya.  Statistik yang menunjukkan Melayu melakukan rasuah adalah kerana majoritinya perkhidmatan awam itu dikuasai oleh orang-orang Melayu.  Manakala bangsa lain lebih cenderung untuk menyertai sektor swasta seperti berniaga.  Bangsa Cina umpamanya menjadikan perniagaan sebagai sumber pencarian rezeki mereka.

Sekiranya kita melihat Singapore sebagai contoh.  Saban hari ada sahaja berita berkaitan dengan tindakan yang diambil terhadap anggota perkhidmatan awam mereka yang rasuah.  Rata-rata yang dikenakan tindakan adalh berbangsa Cina.  Adakah ini bermakna sekiranya orang Melayu berkhidmat di agensi Kerajaan Singapore maka rasuah tidka berlaku?

Pastinya tidak.  Rasuah berlaku di mana-mana apabila ada yang memberi dan ada yang meminta/menerima.  Ramainya bangsa Cina dilihat menerima rasuah di dalam perkhidmatan awam Singapura adalah kerana majoriti perkhidmatan awam Singapura di kuasai oleh bangsa Cina.  Begitu juga di Malaysia di mana majoriti kakitangan perkhidmatan awam di kuasai oleh Bangsa Melayu. 

Itu pun tak boleh fikir?  Macamana nak jadi pemerintah?

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 21 Dec 2012 03:25 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Gambar) Aksi 'panas' Nora Danish buat Tok Arab padang pasir kecur air liur!

Posted: 21 Dec 2012 02:30 PM PST

Percutian Nora Danish di Dubai bersama keluarga. Mereka sampat merakamkan aktiviti-aktiviti lawatan termasuklah di sebuah gurun...panas! Kat gurun...memang la panas~!

Iklan panas...


There will be one SIM to rule them all.


Many SIMs were given to the race of man, but alas, those SIMs bound them through their mortal lives with high mobile phone bills.

But there is one SIM to rule them all, and that's Youth by Tune Talk! With the Youth SIM card, you can enjoy the lowest rates in town of 10 sen/minute calls, 5 sen/SMS, and 50mb data plan for 88sen/day. RM 10 is all you need for 30 days of validity!

Get supercharged with Youth by Tune Talk today!

Youth by #TuneTalk lets you experience everything YOUTH! Get the best mobile prepaid in town now.


Dewan Penyokong PAS desak Kelantan kaji undang-undang lapuk...Islam PAS lapuk?

Posted: 21 Dec 2012 05:31 AM PST

PETALING JAYA: Undang-undang kecil lapuk di Kelantan perlu dihapuskan kerana ia tidak sesuai lagi dengan keperluan semasa, kata Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP), Hu Pang Chaw.

Hu juga meminta Kelantan mempelajari dari Singapura yang menyelesaikan masalah rakyatnya dalam tempoh tiga hari sahaja.

Beliau berkata, undang-undang kecil salun dan kedai gunting rambut yang diguna pakai sekarang sudah lapuk kerana ia diperkenalkan pada tahun 1986 ketika diperintah oleh BN.

Katanya, undang-undang itu sesuai pada waktu itu berikutan beberapa masalah sosial yang melanda Kelantan.

"Tetapi sekarang masa sudah berubah, rakyat sudah ramai mendapat pendidikan, ini bermakna undang-undang kecil itu tidak sesuai lagi.

"Ini yang kita perjuangkan..kita mendapat sebuah kerajaan yang baik kerana mereka sudah setuju untuk mengkaji semula undang-undang kecil itu," katanya.

Exco kaji


Hu berkata, mesyuarat exco kerajaan Kelantan baru-baru ini setuju untuk mengkaji undang-undang kecil tersebut seterusnya memansuhkannya.

Baru-baru ini dikejutkan dengan tindakan penguatkuasa Majlis Perbandaran Kota Baru (MPKB) menyaman pasangan bukan Islam di tempat awam atas dakwaan berdua-duaan.

Tindakan ini dibantah oleh pelbagai pihak termasuk DAP, MCA dan Gerakan. Berikutan itu, kerajaan negeri menarik balik tindakan tersebut.

Dalam perkembangan berkaitan, Hu meminta penyokong PAS dan Pakatan Rakyat tidak memandang serong dengan DHPP.

"Kami adalah rakan seperjuangan PAS dan Pakatan Rakyat, kita berkawan dan hidup bermasyarakat.

"Kita (DHPP) bukan hendak menjatuhkan PAS," tegas Hu lagi.

FMY

VCD seks: Speaker DUN akan ambil tindakan

Posted: 21 Dec 2012 03:34 AM PST


IPOH - Berhubung tuduhan mengaibkan yang dilempar pembangkang hari ini, Speaker Dewan Undangan Negeri (Dun) Perak, Datuk R. Ganesan secara tegas menyangkal cakera padat video (VCD) kononnya aksi di dalamnya melibatkan diri beliau.

Katanya, perkara sedemikian adalah amalan 'gutter politic' yang semakin menjadi ikutan pihak pembangkang khususnya apabila tarikh pilihan raya umum seperti tarikh Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Menurutnya lagi, penyebaran VCD berkenaan juga jelas bertujuan untuk memalukan dirinya serta keluarga yang bakal menanggung malu akibat fitnah yang jijik ini.

"Saya menafikan sekeras-kerasnya dakwaan tersebut dan akan mengambil tindakan tegas termasuk tindakan undang-undang dengan membuat laporan polis terhadap fitnah yang dahsyat ini.

"Saya juga memberi amaran kepada mereka yang membuat dan menyebarkan fitnah ini kerana saya tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan terhadap mereka," katanya ketika di Dun, hari ini.

Video aksi seks mengaibkan Speaker DUN Perak tersebar?

Posted: 21 Dec 2012 02:22 AM PST

IPOH - Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Perak khususnya wakil rakyat Pakatan Rakyat (PR) gempar menerima sampul surat mengandungi dan cakera padat video (VCD) didakwa memaparkan Speakar Dun, Datuk R Ganesan bersama seorang wanita dalam aksi yang mengaibkan.

Adun Tronoh, V. Sivakumar berkata, sampul berkenaan turut mengandungi helaian kertas bertarikh 27 Julai 2012 yang memaparkan laman portal berita berhubung isu skandal seks MIC melibatkan Ganesan.

Menurutnya, sampul surat berkenaan turut diterima Adun Buntong, A. Sivasubramaniam dan ia turut mengandungi VCD serta helaian laman portal yang memaparkan isu skandal seks yang sama.

"Kami agak terkejut setelah menerima sampul surat yang berisi kandungan sedemikian. Apatah lagi, ia diterima ketika sidang dewan sedang berjalan.

"Bagaimanapun, demi menjada nama baik Dewan yang mulia ini kami daripada pihak pembangkang mengambil keputusan untuk menyerahkan sampul berkenaan kepada pihak polis untuk siasatan lanjut," katanya pada sidang media hari ini.

Sivakumar dan beberapa barisan pimpinan PR Negeri kemudiannya membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh berhubung perkara berkenaan selepas itu.

Dalam pada itu, Ganesan menafikan terlibat dalam aksi yang didakwa dipaparkan dalam VCD itu.

Katanya, dakwaan itu bertujuan mengaibkan kedudukan beliau sebagai Speaker Dun.

Penyanyi lelaki tempatan pasang bebola besi pada kemaluan untuk kepuasan?

Posted: 21 Dec 2012 01:01 AM PST

Kalau dilihat dari gayanya, memang nampak 'cool' saja. Maka memang sukarlah hendak percaya dengan apa yang akan diperkatakan mengenai seorang penyanyi lelaki terkenal ini.

Penyanyi terbabit dikatakan memakai 'sesuatu' untuk kepuasan diri di ranjang. Apa yang pastinya ia bukanlah berkaitan dengan pil viagra atau gambir Sarawak, tetapi sesuatu yang bersifat kekal dan berbentuk fizikal.

Dalam ruangan gosip sebuah akhbar tabloid hari ini menyebut cerita berkenaan timbul apabila seorang wanita mendakwa dia pernah ada skandal dan meniduri penyanyi lelaki itu. Namun yang tidak sesuai, diceritakannya pula kepada rakan-rakan lain perbuatan itu dengan rasa bangga.

Kata sumber, wanita berkenaan berkata, dia terkejut apabila penyanyi lelaki terkenal itu rupanya menindik bahagian sulitnya dengan bebola besi.

Tidak hairanlah ramai peminat wanita begitu tergila-gilakan penyanyi itu dan dia sendiri asyik bertukar pasangan dari semasa ke semasa.

Tak tahulah sama 'perbuatan' ini memang sudah jadi trend masa kini, atau pun telah lama dipraktikan ramai orang sejak dulu lagi - pasang bola besi untuk kepuasan di ranjang?

Tapi diharapkan penyanyi itu akan sedar dengan perbuatannya itu kerana ia sesuatu yang salah dilakukan kerana ia bukan saja boleh memudaratkan diri sendiri, malah cuba mengubah ciptaan asal ke atas tubuh badannya itu.

Kalau rasa tidak boleh sangat menahan nafsu kahwin saja cepat-cepat demi menghindari seks di luar nikah yang nyata salah di sisi agama.

- mD

Astaga...Abby aibkan ibunya di twitter?

Posted: 20 Dec 2012 11:31 PM PST

Saya agak terkejut dengan perlakuan "ostazah segera" PAS, Abby Abadi yang baru-baru ini melalak lagi di laman sosial Facebook mengenai kontroversi keningnya yang dicukur sehingga menjadi buah mulut ramai pihak yang mempersoalkannya.

Paling memalukan, Abby berkata…"Pd yg mjadikan 'kening' Sy sbg mslh negara yg perlu dibendung, ini gmbr yg mjelaskan. 'Mak borek Ank Rintik ye"


Apa nak jadi dengan bekas artis yang kini menjadi ahli PAS seumur hidup ini? Kenapa dalam menjawab kesalahan diri, dia sanggup mengaitkan maruah ibu kandungnya sekali di dalam kontroversi tersebut?

Apa maksud Abby dengan "Mak borek, anak rintik"?

Apakah dia bermaksud bahawa dia mencukur keningnya itu disebabkan ibunya turut mencukur keningnya juga? Dan mengapa perlu dia kaitkan kontroversi yang melanda diri dengan ibunya sendiri? Tidak ada cara lainkah untuk menjelaskan?

Persoalan yang paling ketara, apakah dia sengaja berbuat demikian untuk "menghalalkan" tindakannya mencukur bulu kening?

Melihat gambar ibunya yang dimuatkan Abby di laman Facebook, memang benar kening ibu "ostazah segera" itu agak nipis, namun saya yakin bahawa ibunya tidak mencukur keningnya.

Berbanding dengan kening Abby, memang jelas sekali keningnya itu dicukur supaya kelihatan nipis dan cantik!

Pada saya, sekiranya Abby yang melakukan kesilapan dengan mencukur keningnya, tak perlulah kaitkan kontroversi berkenaan dengan ibu sendiri kerana ia akan memalukan ibu yang melahirkannya.

Abby sepatutnya mengakui kesilapannya mencukur kening supaya kelihatan cantik di mata umum memandangkan ramai ulama muktabar berpendapat bahawa tindakan itu adalah salah dari sudut hukum Islam.

Namun jika Abby bijak, dia sepatutnya mengajukan pertanyaan kepada Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat yang dilihat mampu mengeluarkan fatwa yang menyebelahi perlakuan para penganut ajaran "agama PAS".

Nik Aziz mampu "menghalalkan cara", asalkan yang melakukan perkara haram dan syubhah itu adalah orang PAS. Jika UMNO yang lakukannya, perkara halal pun nescaya akan diharamkan "nabi PAS" itu…

Pada saya, kontroversi mengenai kening Abby tidak pernah menjadi isu. Sama ada dia mahu mencukur keningnya berbentuk nipis, tirus atau mencukurnya sehingga tiada kening sekali pun, saya peduli apa?

Tapi kalau sehingga membabitkan seorang ibu dengan kesalahan yang dia lakukan sehingga mampu mencemar maruah ibunya itu, saya menganggap ia adalah satu tindakan yang kurang ajar, biadap dan tidak wajar sama sekali.

Kalaulah benar ibu Abby mencukur bulu keningnya sekalipun, adalah tidak wajar Abby menyebarkan keburukan ibunya. Salah tindakan tersebut dari sudut Islam. Ia mengaibkan ibunya sendiri.

Saya rasa, sudah sampai masanya Abby berdiam diri dari terus menjadi liabiliti di dalam PAS dan memalukan dirinya sendiri. Tapi saya positif bahawa Abby adalah seorang yang "bodoh sombong" dan "tidak sedar diri".

Dia baru-baru ini menegaskan bahawa akan membantu PAS berkempen pada PRU ke-13 nanti. Pada saya, dia sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian kerana sudah tentu "ostazah PAS" ini akan terus memalukan PAS dipentas parti itu sendiri!

Kepada Abby Abady, selamat berkempen dan memalukan PAS..!!!

dukeofmontecristo@mykmu

Salun unisex: PAS akur 'nasihat' DS Anwar

Posted: 20 Dec 2012 11:01 PM PST

SHAH ALAM: PAS akur terhadap kenyataan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim bahawa kerajaan Kelantan bertindak kurang bijak mengendalikan isu kontroversi salun gunting rambut di negeri itu.

Namun Timbalan Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat Nik Abduh Nik Aziz menganggap pentadbiran PAS di Kelantan telah membuat keputusan terbaik dengan menangguhkan penguatkuasaan syarat-syarat perlesenan bagi menangani isu tersebut.

"Kita sudah buat satu tindakan yang terbaik bila kerajaan negeri tangguhkan pelaksanaan enakmen kecil itu. Komen beliau (Anwar) itu, kita terima.

"Cuma kita anggap keputusan kerajaan untuk tangguhkan pelaksanaan itu adalah yang terbaik. Maknanya itu memberi masa kepada kerajaan negeri untuk menilai kembali untuk melaksana undang-undang," katanya ketika dihubungi Antarapos hari ini.

Anwar ketika ditemui media di ibu pejabat PKR hari ini menyifatkan pengurusan kes yang lemah di peringkat negeri menggambarkan seolah-olah pentadbiran kerajaan PAS tidak sensitif dengan cara kehidupan orang bukan Islam di negeri itu.

Justeru beliau menggesa agar kerajaan Kelantan meneliti setiap perundangan yang mahu dikenakan ke atas pengusaha salun.

Dalam pada itu, Nik Abduh menganggap kenyataan Anwar itu tidak merujuk kepada pendirian kerajaan negeri untuk membekukan undang-undang tersebut.

Sebaliknya, beliau percaya Ahli Parlimen Permatang Pauh itu merujuk kepada isu tersebut yang dilihat berlarutan terlalu lama.

"Mungkin pandangan dia merujuk kepada beberapa minggu, yang akhir sekali kerajaan Kelantan buat keputusan. Saya tidak nampak kenyataan beliau bermaksud keputusan menangguh tidak betul tapi mungkin merujuk kepada isu itu dimainkan agak lama," katanya lagi.

Seorang pemilik salun gunting rambut bukan Islam di Kelantan sebelum ini mendakwa telah disaman oleh Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) lebih daripada 10 kali kerana membenarkan pekerja wanita bukan beragama Islam di kedainya menggunting rambut lelaki yang bukan Islam.

Kerajaan Kelantan memberi alasan saman tersebut dikeluarkan bagi mencegah sebarang aktiviti tidak bermoral yang sering dikaitkan dengan salun rambut.

Kelantan sekali lagi dihujani kritikan apabila mengenakan tindakan saman undang-undang kepada pasangan bukan beragama Islam didakwa berkelakuan kurang sopan di tempat umum, namun menafikan mereka dikenakan tuduhan 'khalwat'.

Parti komponen Pakatan Rakyat terutama DAP turut menyuarakan pandangan demi mempertahankan hak-hak orang bukan Islam.

MCA sebelum itu mendakwa tindakan-tindakan yang dilaksanakan kerajaan PAS Kelantan terhadap orang bukan Islam menggambarkan bahawa mereka tidak terlepas dari hukum hudud.

AP

Salun unisex: PAS tak reti tangani isu kata DS Anwar

Posted: 20 Dec 2012 10:31 PM PST

PETALING JAYA: Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui bahawa kerajaan PAS Kelantan kurang bijak mengendalikan isu kontroversi salun gunting rambut di negeri itu.

Menurut beliau, pengurusan kes yang lemah di peringkat negeri menggambarkan seolah-olah pentadbiran kerajaan PAS tidak sensitif dengan cara kehidupan orang bukan Islam.

Justeru Anwar menyarankan agar kerajaan Kelantan meneliti setiap perundangan yang mahu dikenakan ke atas pengusaha salun.

"Saya setuju. Isu salun ini diuruskan dengan lemah di peringkat kerajaan negeri (Kelantan) sepertimana yang dinyatakan oleh Exco, kita perlu faham cara hidup orang Cina dan Pakatan Rakyat perlu sensitif dengan isu yang melibatkan mereka," katanya pada sidang media hari ini.

Majlis Perbandaran Kota Bharu (MPKB) sebelum ini dibidas kerana mengambil tindakan saman terhadap pengusaha kedai gunting rambut yang membenarkan pekerja wanitanya yang bukan beragama Islam memotong rambut pelanggan lelaki yang juga bukan beragama Islam.

Setelah dikritik pelbagai pihak termasuk pemimpin parti komponen Pakatan Rakyat, DAP, Exco Kerajaan Negeri Datuk Takiyuddin Hassan mengumumkan undang-undang berkenaan dibekukan buat sementara waktu.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP, M Manoharan dipetik sebagai berkata, kerajaan PAS perlu sensitif terhadap perasaan kaum bukan Islam yang menyatakan pendapat tentang tindakan yang dikenakan oleh pihak berkuasa tempatan (PBT) itu.

Kata beliau, PAS tidak perlu mudah tertekan apabila ada pihak lain yang memberitahu tentang kesilapan yang dilakukan.

"PAS tidak perlu berasa tertekan apabila ada pihak yang mengetengahkan kesilapan. Mereka mesti menjadi sanggup menerima," kata Manoharan merujuk kepada kenyataan Takiyuddin yang mendakwa penyokong PAS Kelantan mempunyai "niat buruk" apabila memberi respon mengenai isu tersebut.

AP

Pemimpin Melayu DAP hanya 'pemanas kerusi' belakang

Posted: 20 Dec 2012 10:01 PM PST

GEORGE TOWN: Pemimpin Melayu dalam DAP disifat hanya mampu menjadi 'penonton' belakang tabir dan tidak akan mampu memperjuangkan kelangsungan bangsa Melayu dalam parti itu.

Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Pulau Betong Muhamad Farid Saad berkata ini kerana pengaruh pemimpin yang dilantik di atas kertas tidak setanding dengan pemimpin yang dipilih berdasarkan undi majoriti.

"Pemimpin Melayu dalam DAP tidak akan beri kesan apa-apa dalam pentadbiran kerana bilangan mereka terlalu kecil dan tidak dapat sokongan penuh oleh ahli sendiri," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Briged Sukarelawan Kolej Komuniti (BRiSK) Pulau Pinang di sini, semalam.

Muhamad Farid berpendapat pelantikan dua wakil Melayu oleh Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) iaitu Senator Ariffin S.M Omar dan Setiausaha Politik Lim Guan Eng, Zairil Khir Johari sekadar memenuhi kuota bagi menunjukkan DAP sebagai parti berbilang kaum.

Beliau menyarankan pemimpin Melayu berkenaan menilai sedalam-dalamnya perkara ini kerana majoriti anggota peringkat akar umbi yang tidak memilih pemimpin Melayu jelas menunjukkan mereka tidak menginginkan kaum lain menerajui parti itu.

Pada pemilihan CEC baru-baru ini, kesemua lapan calon Melayu termasuk pejuang DAP Melayu Ahmad Ton kalah teruk dan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng kemudiannya mengumumkan pelantikan Ariffin dan Zairil dalam CEC.

Penubuhan BRiSK bertujuan mendidik pelajar supaya prihatin dengan isu masyarakat dan menyemai sikap bekerja secara sukarela dalam diri golongan itu.

Majlis berkenaan dihadiri seramai 100 pelajar dari enam kolej komuniti sekitar Pulau Pinang.

AP

Habuan tanah: Nik Aziz dakwa difitnah blog...biasa la..

Posted: 20 Dec 2012 09:31 PM PST

KOTA BHARU - Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menafikan pendedahan sebuah blog yang menuduh beliau melakukan rasuah pada tahun 2008 melibatkan habuan tanah bernilai lebih RM30 juta.

Nik Abdul Aziz menegaskan kenyataan tersebut adalah tidak benar sama sekali dan disifatkan sebagai fitnah yang dilemparkan terhadap diri beliau semata-mata.

Sehubungan itu, beliau yang juga Mursyidul Am Pas mengarahkan pegawainya mempertimbangkan perkara tersebut untuk dibawa ke mahkamah.

"Saya sudah baca laporan yang dibuat dalam akhbar mengenai tuduhan kepada saya mengenai rasuah tanah dan semuanya sekali. Sebenarnya benda ini fitnah.

"Saya harap pegawai saya mempertimbangkan semua untuk ke mahkamah dan mudah-mudahan ALLAH menjelaskan perkara yang sebenar," katanya kepada media ketika ditemui di JKR 10 di sini, semalam.

Beliau berkata demikian mengulas pendedahan sebuah blog yang mendakwanya menawarkan tanah seluas 4,259.9 hektar di Relai, Chiku, Gua Musang kepada Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham dan Setiausaha, Nga Kor Ming untuk menerima wakil Pas, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak pada 2008.

Terdahulu beliau menerima kunjungan daripada 60 anak-anak Kelantan yang berada di Sabah.

Laporan blog itu mendakwa tawaran tanah bernilai lebih RM30 juta itu berlaku ketika pakatan pembangkang menang Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12).

Mengulas lanjut tuduhan tersebut Nik Aziz memberitahu dakwaan salah guna kuasa terhadap beliau itu dilakukan oleh orang-orang yang jahat.

"Kerja memfitnah ini dilakukan oleh orang jahat. Kerja orang yang jahat ini adalah mereka yang memuja nafsu dan bukannya puja ALLAH SWT.

"Sebab itu saya sebut kalau berita yang dikeluarkan oleh akhbar terbabit kita kena berhati-hati," katanya.

Sinar

* Nik Aziz dari dulu tak faham apa maksud rasuah, beza hadiah dengan rasuah...semuanya fitnah belaka...nak pegi umrah pun last-last kensel!

(Gambar) Diana Amir, bertudung tapi atas katil sambil....

Posted: 20 Dec 2012 07:31 PM PST

Tudiaaa...foto kali ini dari Instagram Diana Amir yang dikongsikan untuk peminat-peminatnya.

Gadis ini pernah liar, berpakaian menjolok mata dan seksi ketika zaman 'jahil'nya dahulu. Kini, tranformasinya dengan memakai hijab langsung tidak mengubah lanskap kejelitaannya, malah bertambah-tambah lagi keseriaan diwajahnya!

Ini kalau makcik-makcik mana tengok ni, kami pasti ada yang menyimpan impian nak ambil jadi menantu nih...Uppss...sori, sudah berpunya ya!

Yup,ini Diana Amir, matanya terpejam, kami kurang pasti sama ada beliau benar-benar tidur ataupun hanya beraksi sedemikian. Tapi yang jelas, dalam keadaan mana sekalipun, Diana tetap kelihatan suci murni...heh!

Ramai juga peminat-peminatnya yang memberi komen, alhamdulillah, semuanya positif belaka..yang paling best, ada yang komen, "Tak cukur kening pun...still nampak cantik!" Nak bandingkan ngan sapa tuh?

Berita INI mungkin mencairkan anda!
[Advertorial]

Crush the heat with these!

Can't take the heat? KFC has just the antidote!

Let the new KFC Krushers melt the heat away in four awesome variants – Lemon Fresh Fizz, Nescafe Krunch, Kookies & Kream or Chipsmore Krunch! And how would you know it's guaranteed awesomeness? Here's how – even Sazzy Falak's a big fan!

It's the perfect drink to quench your thirst! Get yourself some Krushers at the nearest KFC today.

Get a #KFCKrushers today to crush the heat and hot weather, even Sazzy likes them! Which one is your favourite?

Nizar 'spin' cerita Zambry tawar jawatan MB padanya untuk 'cover' DAP

Posted: 20 Dec 2012 05:01 PM PST

IPOH - Sidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) hari ini kecoh apabila beberapa wakil rakyat Barisan Nasional (BN) membangkitkan pemberian tanah melibatkan dua pemimpin DAP Perak sebagai habuan bagi melantik Datuk Seri Nizar Jamaluddin sebagai Menteri Besar Perak.

Kekecohan bermula apabila Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib (BN-Slim) yang membahaskan Belanjawan Perak 2013 di persidangan Dun berhubung isu tanah di Perak.

Datuk Rosli Husin (BN-Trong) bangun dan meminta penjelasan mengenai sebidang tanah di Kelantan yang didakwa diberikan kepada dua pemimpin DAP terbabit sebagai pertukaran Nizar dilantik sebagai menteri besar sedangkan DAP memenangi banyak kerusi di Perak berbanding Pas pada Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12).

Beliau berkata sebelum pelantikan menteri besar sememangnya ada pertikaian antara DAP dan Pas mengenai siapa yang sepatutnya menjadi menteri besar.

Wong Kah Woh (DAP-Canning) yang tidak berpuas hati dengan kenyataan itu mencabar Rosli untuk mendedahkan bukti dakwaannya di luar dewan.

"Sekiranya dakwaan Trong benar perlu bersikap jantan, sekiranya ada bukti buat kenyataan di luar untuk tentukan," katanya.

Khusairi kemudian mendedahkan dua pembeli tanah seluas lebih 4,000 hektar di Gua Musang, Kelantan iaitu Syarikat Efektif Kirana Sdn Bhd dan Pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Sitiawan) untuk tujuan pembalakan.

Beliau juga mendakwa transaksi itu juga melibatkan Setiausaha DAP Perak, Nga Koo Meng (DAP-Pantai Remis).

Khusairi juga mempersoalkan adakah kerajaan Kelantan yang diterajui Pas turut terlibat dalam memastikan calon daripada parti itu dilantik sebagai
menteri besar Perak.

Nizar (Pas-Pasir Panjang) kemudian mendedahkan kononnya beliau ditawarkan jawatan menteri besar jika menyertai Umno selepas keputusan PRU-12 diumumkan.

"Zambry (Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir) masa menjadi Exco ketika baik dengan abang saya. Dia (Zambry) menghubungi abang saya memberitahu bahawa Adun Pangkor (Zambry) menawarkan saya untuk menjadi menteri besar sekiranya saya menyertai Umno," katanya.

Baca juga berita ini : NIK AZIZ DIDAKWA RASUAH DAP UNTUK LANTIK NIZAR SEBAGAI MB

Zambry kemudian bangun dan mendakwa Nizar sekali lagi melakukan pembohongan dan beliau bersumpah dengan nama Allah bahawa beliau tidak pernah membuat
tawaran itu.

"Saya melihat Adun Pasir Panjang ini hidup penuh dengan pembohongan, kalau nak bersumpah saya akan bersumpah dan saya berani bersemuka dengan orang itu (abang Nizar)," katanya.

Tan Sri Tajol Rosli Ghazali (BN-Pengkalan Hulu) kemudian bangun menjelaskan bahawa Zambry tidak mempunyai kuasa dalam isu pelantikan menteri besar ketika itu memandangkan beliau (Tajol Rosli) adalah Pengerusi Barisan Nasional Perak dan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri.

Menyambung perbahasan, Khusairi turut mempersoalkan bagaimana pemimpin DAP itu memperoleh duit untuk membeli tanah walaupun hanya 11 bulan pakatan
pembangkang memerintah Perak.

Perdebatan itu berterusan sehingga Speaker Datuk R. Ganesan mengarahkan Khusairi menyambung perbahasan. - Bernama

Pemimpin DAP dakwa Umno bocorkan rahsia tanah di Kelantan

Posted: 20 Dec 2012 04:31 PM PST

PETALING JAYA: Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham mendakwa, pemimpin Umno telah membocorkan dokumen rahsia pembelian tanah seluas 10,526 ekar di Gua Musang Kelantan.

Ngeh berkata, beliau hairan bagaimana dokumen tersebut boleh bocor sedangkan itu adalah maklumat sulit antara syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd. dan agensi kerajaan Kelantan dibawah pemerintahan PAS.

Ngeh adalah peguam kepada syarikat tersebut.

Beliau memberitahu bahawa syarikat Upayapadu Plantation telah memasuki sebuah perjanjian dengan agensi kerajaan Kelantan untuk membeli tanah tersebut yang bernilai lebih RM30 juta pada tahun 2000. Perjanjian tersebut telah termeterai pada pada tahun 2006.

"Ini adalah satu transaksi perniagaan diantara sebuah syarikat dan agensi kerajaan Kelantan. Tidak ada sebarang isu politik," beliau memberitahu FMT hari ini.

Ngeh berkata surat Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang didedahkan sebuah blog kelmarin merupakan dokumen yang menjadi rahsia antara beliau sebagai peguam dengan anak guamnya.

"Kerana saya peguamnya. Di bawah undang-undang, ada benda yang menjadi rahsia yang tidak boleh didedahkan. Ia untuk melindungi anak guam," katanya.

Ngeh memberitahu bahawa beliau turut mengetahui pemimpin Umno yang telah bocorkan dokumen tersebut.

Ahli lembaga pengarah

Sementara itu, exco kerajaan negeri Perak, Datuk Hamidah Osman mendakwa bahawa Ngeh dan setiausahanya DAP Perak , Datuk Nga Kor Ming merupakan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation.

Hamidah berkata, pencarian beliau di SSM mendapati dua pemimpin kanan DAP negeri itu merupakan ahli lembaga pengarah syarikat tersebut.

"Saya sudah buat pencarian di SSM pada Isnin lalu dan saya mendapati Koo Ham dan Kor Ming merupakan antara enam ahli lembaga pengarah di syarikat tersebut.

"Jika tidak ada kena mengena, mereka perlu berani menafikan jika mereka bukan ahli lembaga pengarah syarikat Upayapadu Plantation Sdn. Bhd. itu.

"Dan jika mereka ada kepentingan di syarikat itu, mereka perlu dedahkan berapa kos yang dibayar untuk membeli tanah tersebut," katanya yang juga Adun Sungai Rapat.

Dalam satu entrinya kelmarin, blog pisau.net mendakwa Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah menawarkan tanah seluas 4,259.9 hektar atau 10,526 ekar di Gua Musang, Kelantan kepada Ngeh yang juga Adun Sitiawan dan Adun Pantai Remis, Nga.

Sementara itu, sebuah NGO iaitu Barisan Bersatu Nambikei (BBN) membuat laporan polis ke atas Nik Aziz berhubung dakwaan rasuah tersebut.

Presidennya, B. Kalai Vanar mendakwa Nik Aziz telah memberi tanah seluas 4, 259 hektar di Gua Musang, Kelantan untuk membolehkan Datuk Seri Mohammad Nizar Jalamuddin sebagai menteri besar Perak pada 2008.

Katanya, ini kerana DAP yang menang majoriti kerusi negeri di Perak.

Ngeh telah menolak dakwaan tersebut, dan memberitahu transaksi diantara syarikat tersebut dan agensi negeri Kelantan adalah hanya transaksi perniagaan.

FMT

RM30 million land for DAP-Pas forest plantation in Kelantan?

Posted: 20 Dec 2012 04:01 PM PST

KUALA LUMPUR: Kelantan deputy Mentri Besar Datuk Ahmad Yaakob has denied that the Pas-led state government has awarded more than 10,000 acres of land in Gua Musang to DAP Perak representatives.

A blog post at Pisau.Net has alleged that Kelantan Mentri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat has awarded the land to Perak DAP chairman Datuk Ngeh Koo Ham and secretary Nga Kor Ming as a deal to allow Pas leader Datuk Mohammad Nizar Jamaluddin to be appointed as Perak Mentri Besar after the 12th General Election in 2008.

The blog post published a letter which revealed that Ngeh and Nga are among the directors in a registered company called Upaya Padu Plantation Sdn Bhd.

The post also alleged that the deal was made following strong objections by DAP leaders to have a Pas-appointed Mentri Besar as the state's law only permits a Muslim to assume the post.

Ahmad when contacted by The Mole said: "I deny that such deal existed."

"To suggest that there is a deal to appoint someone as an MB (Mentri Besar) is baseless. It is not related at all."

He however did not deny that the state government has a joint-venture project with the company led by the DAP cousins from Perak.

When asked to clarify on the allegation Ahmad said: "Firstly the land belongs to Yayasan Islam Kelantan (Kelantan Islamic Foundation)."

"The company (Upayapadu) is only involved in our joint-venture project to develop a forest plantation project. It does not mean that the state government has awarded them that land.

"We have never given the land or change the ownership title to the DAP leaders as alleged

Ahmad is also the Kelantan state exco for public administration, land and regional development.

Nga in a text message reply to The Mole rubbished the allegation and will consult with his lawyer over the allegation.

He wrote: "Absolutely rubbish. I will consult my lawyer and reserve right to take legal action. Thank u."

In 2008 DAP leader Lim Kit Siang wrote in his blog post that the decision to appoint Nizar as Mentri Besar "has caused shock and consternation to DAP leaders, members and supporters."

A blog post at Perak Today stated that few non-governmental organisations (NGOs) had lodged a report to Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) to investigate the issue on Tuesday.

A blog post at Sungai Rapat Online stated that Ngeh had criticised Pas leaders for revealing the confidential information on the documents about the land issue. Ngeh told reporters that there are things which should be kept confidentia, away from the public.

The Mole

melayuangkat

Posted: 21 Dec 2012 03:18 PM PST

melayuangkat


Luka lama berdarah kembali.........

Posted: 21 Dec 2012 02:43 AM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 21 Dec 2012 03:10 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


TONY FERNANDEZ JOIN PAS!!!

Posted: 20 Dec 2012 06:25 PM PST

Ulamak yang sebenar lebih takut dimalukan di akhirat dari menerima malu di dunia. Ulamak sebenar pasti melangsaikan segala hutang dan dosa mereka sesama manusia di dunia sebelum mereka meninggalkan dunia ini. 

Semua ini adalah tanda-tanda ketaqwaan seorang ulamak sebenar terhadap Allah swt. 

Abu Bakar as-siddiq semasa menjadi khalifah pernah beberapa kali meminta orang lain memukulnya sebagai balasan dari kesilapan yang telah dilakukannya.

Berbeza sekali dengan ulamak zaman moden fasa liberalisma dan kemabukan kepada kuasa.

Mengaku salah jika telah tersilap adalah perkara mustahil bagi ulamak yang sudah terlanjur ke kancah politik dan kuasa.

Meminta maaf atas kesilapan dan ketelanjuran diri adalah lebih-lebih mustahil lagi.

Malah, jika ulamak jenis ini tidak mencela orang lain dalam ceramahnya, ceramah itu boleh dikira tidak sah. Itu satu lagi sifat mustahil ulamak politik.

Apakah akan jatuh "aib dan hina" jika seseorang yang mengaku dirinya ulamak memohon maaf jika berlaku ketelanjuran kata dan kesilapan berfatwa dan menjatuh hukum kafir kepada saudara seIslam yang lain?

Apakah jika keluar perkataan "memohon maaf  atas kesilapan yang saya lakukan", dari mulutnya akan menyebabkan mereka terjerumus ke dalam neraka? 

Jika tidak, kenapa berat sangat mulut untuk memohon maaf? Apa yang menyebabkan mulut ulamak ini seolah-olah terkunci dan tidak berupaya mengeluarkan perkataan "maaf"? Tapi kenapa mulut ulamak ini seolah-olah "tidak berinsuran" apabila mencerca dan menghina amalan orang lain kononnya semua salah dan jahil?

Saya sudah kata berulang-ulang kali, ulamak-ulamak yang mana terdapat "percampuran" dari segi kepentingan yang selain dari agama, pasti tidak akan dapat mendahulukan yang hak dari yang batil.

Ulamak-ulamak "nasi campur" ini pasti akan mendahulukan nafsu dan selera diri dan kelompok assabiah sendiri melebihi dari pertanggungjawaban mereka terhadap menjaga kesucian agama Allah selaku seorang yang alim dan arif agama.

Siapakah yang lebih berhak untuk diberi kepercayaan jika terdapat 2 pandangan dari 2 orang yang sama kemahiran atau pun profesyen? auditor bebas yang menjalankan segala kerja audit luaran sebuah syarikat atau pun akauntan yang bekerja di syarikat tersebut? Ke dua-duanya mahir dalam ilmu perakuanan.

Ulamak yang bebas dari sebarang kepentingan politik seperti mufti adalah lebih berhak dan lebih wajib dipercayai daripada ulamak yang mempunyai kepentingan langsung di dalam politik!! Itu hakikatnya.

Meletakkan kepercayaan kepada ulamak berkepentingan politik untuk dijadikan sumber rujukan agama dan panduan hidup sebenar adalah umpama meletakkan kepercayaan kepada Tony Fernandez yang mempunyai kepentingan dalam Air Asia, untuk memulihkan pesaingnya, MAS yang mengalami kerugian.

Duke of UMNO

Posted: 21 Dec 2012 01:42 PM PST

Duke of UMNO


MAT SABU NAK SUMBAT 1 JUTA DALAM STADIUM MUAT 20,000..???

Posted: 21 Dec 2012 06:37 AM PST

mat sabun

Saya amat tertarik untuk mengulas pengumuman rasmi yang dibuat oleh "Pengarah Himpunan Huru-Hara Pakatan Haram", Mohamad Sabu, tentang program Himpunan 1 Juta Rakyat yang dikatakan akan berlangsung di Stadium Merdeka pada 12 Januari ini.

Katanya, sekretariat yag diketuainya itu "berniat baik" dan "mendengar kata" Perdana Menteri yang sebelum ini menyarankan agar mana-mana pihak untuk menggunakan stadium sebagai lokasi berhimpun menyatakan apa-apa tuntutan kepada kerajaan.

"Kita mohon (adakan perhimpunan) dibuat di  Stadium Merdeka kerana itulah cadangan Perdana Menteri  yang kita sayangi," – Mat Sabu, Perhimpunan Cina Kuala Lumpur-Selangor, 20 Dis 2012.


"Sayangi"? Mat Sabu sayang pada Datuk Seri Najib Tun Razak? Apakah "sayang" Mat Sabu itu ikhlas atau dia sengaja hendak menyakitkan hati? Rasanya dia tidak ikhlas sebab boleh dikatakan tiap-tiap hari dia hentam Perdana Menteri, bukan?

Tak mengapalah. Memang dasar sebuah parti "Islam" untuk bersifat tidak ikhlas, mungkin. Mungkin PAS sudah mengasuh peribadi Timbalan Presidennya untuk mengamalkan sifat mazmumah itu. PAS memang terkenal dengan sifat itu…

Keduanya, mengapa Pakatan Haram dan NGO-NGO yang merelakan pertubuhan mereka "dikeldaikan" itu memilih Stadium Merdeka sebagai lokasi mereka berhimpun? Kerana stadium itu bersejarah sebagai lokasi pengisyhtiharan Malaysia merdeka pada 31 Ogos 1957 dulu?

Rasanya tidak. Tidak mungkin sama sekali pemimpin yang terkenal menyanjung Chin Peng itu begitu patriotik sekali, bukan?

Pada saya, pemilihan Stadium Merdeka oleh Pakatan Haram untuk himpunan itu hanyalah semata-mata untuk membuat kecoh, huru-hara dan melumpuhkan ibu negara sekali lagi, khususnya kedudukan stadium itu yang terletak di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur.

Sebagaimana maklum, setelah diubahsuai pada tahun 2007, Stadium Merdeka hanya mampu memuatkan seramai 20,000 orang sahaja pada satu masa.

Jadi, cuba kita bayangkan bagaimana Pakatan Haram akan memuatkan seramai 1 juta orang di stadium berkenaan dalam satu tarikh pada 12 Januari 2013 ini?

Apakah dia tidak tahu mengira atau mengkaji secara logik matematik untuk memuatkan jumlah yang sangat besar di dalam satu stadium yang langsung tidak mampu mencapai kapasiti penyertaan yang dihajati?

Stadyum-merdeka1

Dalam ertikata lain, Mat Sabu memerlukan 50 buah Stadium Merdeka untuk memuatkan seramai 1 juta "lembu-lembu"nya pada tarikh yang dia umumkan itu!

Jelaslah bahawa pemilihan Stadium Merdeka itu tidak tepat sama sekali bagi himpunan yang dirancang oleh Pakatan Haram. Jadi, mengapa mereka memilih stadium itu juga? Mungkinkah Pakatan Haram mahu meruntuhkan stadium yang menjadi saksi sejarah kemerdekaan negara itu?

Sebenarnya, Pakatan Haram dan sekretariat mereka boleh meminta Khalid "Gagap" untuk menyediakan Stadium Melawati di Shah Alam untuk menjadi lokasi himpunan tidak berguna mereka itu.

Stadium di Shah Alam itu jauh lebih besar dari Stadium Merdeka yang kini berstatus "stadium warisan" dan stadium di bawah kuasa Pakatan Haram Selangor itu mempunyai keluasan tapak letak kenderaan yang jauh lebih besar.

Meskipun Stadium Shah Alam itu juga tidak mampu menyediakan ruang untuk 1 juta orang dalam satu masa, sekurang-kurangnya ia dilihat lebih mampu menampung kehadiran "lembu-lembu" yang diupah "rumput" bernilai RM100 dan RM250 untuk "meragut" di sana.

Lagipun, jumlah "1 juta" yang disebut Mat Sabu itu hanya indah di nama saja. Selalunya yang hadir tidak sampai 50,000 orang pun. Itu pun "lembu-lembu" upahan itu terpaksa dikerah habis-habisan dengan umpan "rumput bernilai tinggi"…

Tak payahlah Mat Sabu berangan-angan untuk meruntuhkan Stadium Merdeka. Pohon guna nama 1 juta Sasterawan Negara sekalipun saya yakin permohonan untuk menggunakan stadium itu tidak akan diluluskan pihak berkuasa.

Lainlah kalau himpunan itu hanya mengumpul 20,000 orang, baru logik untuk memohon menggunakan stadium itu, kan? Kalau nak meminta tu biarlah masuk dek akal. Kalau tidak, orang akan tuduh "gila" pula. Mat Sabu "gila", kah?

Sumber: Mykmu.net

GEMPARRR..!!! BEKAS KETUA PEMUDA PAS DI KEDAH BUKTIKAN AMANAT HADI SESAT..!!!

Posted: 21 Dec 2012 04:37 AM PST

passesat

Bila para Mufti di negara ini menggesa agar Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menarik balik amanatnya yang dikeluarkan pada tahun 1981 kerana mencetus kepada pepecahan umat Islam, seluruh puak-puak PAS marah sampai merah muka.

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat pula tergopoh gapah cuba menyelamatkan "boneka"nya itu dengan "menghalalkan" amanat tersebut sambil memperlekehkan tahap ilmu yang dimiliki oleh para Sahibussamahah Mufti-Mufti tersebut.

Tidak cukup dengan itu, para pemimpin UMNO yang menyelar amanat tersebut dan senada dengan para Mufti itu turut dihentam habis-habisan meskipun aqidah Islam mereka menjadi mangsa dikafirkan Abdul Hadi sesuka hatinya.


Secara rasional sebagai umat Islam yang mengenepikan sentimen politik dan berlaku neutral bagi kepentingan perpaduan umat Islam, saya ingin menegaskan bahawa telah berlaku pepecahan yang sangat dahsyat akibat amanat "sesat" Presiden PAS itu.

Misalnya, pendedahan seorang bekas Ketua Dewan Pemuda PAS di Kedah, Shahidi Said, 41, memberitahu media betapa amanat tersebut telah menyebabkan seorang Imam PAS enggan menguruskan mayat seorang lelaki yang di kampungnya.

Menurut bekas Ketua Pemuda PAS itu, arwah bapanya telah ke sebuah masjid di Pendang untuk menjemput Imam masjid berkenaan selaku individu yang kebiasaannya melakukan tugas-tugas menguruskan jenazah.

Namun malang, tunggu punya tunggu punya tunggu, Imam tersebut tidak muncul-muncul sehinggalah waris simati terpaksa mencari pihak lain untuk membantunya menguruskan jenazah lelaki tersebut.

Shahidi yang ketika itu masih lagi menjadi Ketua Pemuda PAS di kawasan tersebut telah mendapatkan Imam tersebut bagi mendapatkan penjelasan tentang ketidakhadirannya untuk menguruskan jenazah sehingga menyusahkan anak-anak qariah yang lain.

Mudah saja jawapan Imam itu. "Lelaki itu orang UMNO, dan orang UMNO itu kafir kerana menolak Al-Quran dan Hadis Rasulullah SAW"!

Nah! Lihatlah pepecahan yang diakibatkan oleh amanat songsang seorang Presiden sebuah parti yang mengkafirkan umat Islam yang lain semata-mata berpaksikan kepada POLITIK!

Sebenarnya, saya mengenali Ustaz Shahidi secara peribadi dan berkawan baik dengannya. Berlatar belakangkan pengajian agama di pondok-pondok tersohor di kawasan utara semenanjung, beliau kini sudah meninggalkan PAS kerana hilang keyakinan terhadap parti itu.

Ketika bersembang dengannya baru-baru ini, dia menyatakan bahawa tindakannnya keluar dari PAS merupakan satu jihad ke arah Islam dengan niat menyatu-padunya umat Islam di Malaysia sebelum berganjak ke arah perlaksanaan sebuah negara yang lebih Islamik.

Menurutnya, PAS tidak mampu berbuat demikian memandangkan parti tersebut hanya Islam pada namanya namun di dalamnya begitu "kotor", apatah lagi setelah bergelumang dengan "najis" DAP dan PKR yang semakin merosakkan bekas partinya itu.

Itu hanya satu kes yang berlaku dan diakui sendiri oleh seorang bekas Ketua Pemuda PAS di Kedah. Cuba anda bayangkan pula apa yang berlaku di negeri-negeri lain di seluruh negara dari akibat amanat Hj Hadi yang tidak bertanggungjawab itu.

Bukan soal politik sebenarnya. Gesaan ini lebih bersifat survival dan kepentingan Islam serta umatnya di negara ini yang begitu ketara terpisah hanya disebabkan satu "fatwa" amanat yang disampaikan oleh seorang pemimpin yang "bertuhankan" POLITIK.

Kalaulah benar PAS itu mendahulukan Islam, rasanya sudah lama Hj Hadi ditegur dan dinasihati. Dan jika dia berdegil untuk tidak menarik balik amanatnya, sudah tentu dia sudah lama dipecat dari PAS.

Namun mungkin kerana terlalu taksub dan mendahulukan politik berbanding Islam, PAS sanggup mempertahankan amanat Hj Hadi yang kini menghantui setiap nafas umat Islam di dalam parti itu untuk membenci saudara seagamanya yang menyokong UMNO.

Persoalannya, sampai bilakah puak-puak PAS ini akan terus dipergunakan pemimpin mereka yang mempergunakan Islam demi kepentingan dan mengejar kuasa politik di negara ini? Inikah cara yang diajar Rasulullah SAW? Saya yakin tidak…

Sumber:Mykmu.net

LAWAK PAGI INI...PLAN ANWAR RAMPAS PUTRAYA DIKENAL PASTI..!!!

Posted: 20 Dec 2012 05:17 PM PST


Dah macam-macam plan dalam kepala otak dia...

Semuanya plan-plan jahat...huru-hara...demo...rusuhan...

Cetus permusuhan kaum...fitnah kreadibiliti agensi kerajaan...

Upah budak-budak...upah orang tua buat kacau...

Mintak bantuan rejim Zionis Israel dan geng dia kat luar negara..

Last sekali kalau tak menang...dia akan guna tatktik terakhir...bakar Putrajaya?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan