Ahad, 16 Disember 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Kata Pakteh...!!

Posted: 16 Dec 2012 01:07 PM PST

Kata Pakteh...!!


Kedah ku makin merana

Posted: 15 Dec 2012 06:40 PM PST

Apa akan jadi jika Pas masih diberi mandat untuk menerajui Kedah selepas PRU13. Jika sejak 2008 sahaja hampir lunyai dikerjakannya, Pakteh berpandangan Kedah akan terus hancur lumat jika puak-puak ini masih berkuasa.

Pakteh teramat-amat marah dengan kebodohan puak Pas yang mengambil balak di Kawasan tadahan Empangan Pedu/Muda. Sejak pertama kali melihat dengan mata kepada Pakteh sendiri penebangan di pinggir air Empangan Pedu, hati Pakteh amat tidak tenteram. Pakteh amat-amat sakit dan amat jarang merasai perasaan begini terhadap parti lawan. Pakteh suka bertentangan pendapat antara parti kerana ini akan memberi kebaikan kepada rakyat tetapi dalam kes penebangan balak yang dibuat secara semborono, Pakteh teramat marah dan sukar memaafkan kejahatan sebegini.

Selain kedungguan menguruskan KTPC, kini muncul pula isu lama air sungai Muda nak dijual kepada pengguna komersial malah MADA juga turut menjadi sasaran. Jika sebelum ini petani sudah dikenakan kos untuk tali air, penggunaan air Sungai Muda juga kini diberi perhatian oleh Pahrolrozi untuk dijual. Apakah hanya itu idea puak Pas untuk dapat duit?.

Naikkan bil SADA
Jual air pada MADA

Apakah ini tidak cukup untuk membuktikan Pas bukan mensejahterakan rakyat tetapi mengsengsarakan rakyat.

p/s: Terimalah hakikat.....Pas hanya layak menjadi pembangkang. 4 tahun peluang diberi hanya merosakkan Kedah...sama seperti Paklah yang hanya merosakkan UMNO/BN.

Duke of UMNO

Posted: 16 Dec 2012 01:04 PM PST

Duke of UMNO


KARPAL PEDASSS..!!! "DINASTI LIM" TERUS BONEKAKAN DINASTI SINGH IS KING..!!!

Posted: 16 Dec 2012 06:39 AM PST

dinasti-lim

Agak menarik mendengar tentang khabar angin yang sedang bertiup kencang di kalangan para perwakilan DAP yang menyertai Kongres Kebangsaan DAP ke-16 yang mengatakan wujudnya konspirasi pihak tertentu untuk menyingkirkan Presidennya, Karpal Singh.

Kononnya, kumpulan yang cuba menyingkirkan Karpal dari dilantik di dalam sebahagian dari Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) itu diketuai oleh seorang wanita yang giat bertemu ramai pemimpin DAP di seluruh negara bagi menggulingkan Presiden mereka.


Bagaimanapun, usaha menggulingkan Karpal dari jawatan nombor satu DAP itu dijangka tidak berjaya memandangkan Presiden DAP itu memiliki personaliti yang amat kuat sekali terutamanya prinsipnya yang menolak perlaksanaan hukum hudud secara total.

Itulah "keistimewaan" Karpal Singh dan kerana prinsip itulah dia dijangka bakal dikekalkan sebagai Presiden "boneka" DAP sekurang-kurangnya untuk sepenggal lagi, khususnya sebagai persediaan "menjajah" Putrajaya.

Lebih menarik, bekas Naib Presiden DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim juga bersetuju bahawa Karpal akan kekal sebagai pemimpin nombor satu DAP dan akan terus menjadi "boneka" sepertinya dulu.

Tunku Abdul Aziz yang berpengalaman di dalam kepimpinan DAP berkata, selain dilihat sebagai individu yang diperalatkan untuk meneruskan dasar menolak hukum hudud, Karpal tidak lebih untuk dijadikan alat untuk menarik golongan Sikh dan India untuk kekal menyokong DAP.

Padahal, bekas Naib Presiden DAP menegaskan bahawa bekas partinya itu adalah sebuah parti yang berasaskan sifat chauvinis dan tidak demokratik sama sekali!

Jelaslah di sini bahawa DAP hanyalah bermain wayang. Kononnya sebuah parti yang disertai oleh pelbagai komposisi kaum, padahal mereka sebenarnya hipokrit dalam perjuangan serta dipercayai dikuasai sepenuhnya oleh "Dinasti Lim".

Sebuah parti yang memperjuangkan kesamarataan hak dan tidak menghormati ketetapan perlembagaan ini sebenarnya tidak lebih dari hanya membawa perjuangan "abang besar" mereka, PAP, di Singapura.

Tapi, takkanlah mereka akan mengaku bahawa mereka membawa agenda "merepublikkan" Malaysia seperti Singapura, bukan?

Rakyat Pulau Pinang mempunyai pengalaman berharga yang "tidak akan dapat dilupakan seumur hidup" apabila mereka dipimpin oleh salah seorang ahli "Dinasti Lim" dimana dasar PAP begitu subur dilaksanakan di Pulau Mutiara itu.

Lihatlah bagaimana "little Napolean" itu mendera bangsa Melayu, kaum India dan kaum Cina yang tidak menyokong Pakatan Haram di Pulau Pinang, habis dihalau dan dinafikan hak mereka di sana.

Keburukan pemerintahan "Dinasti Lim" di Pulau Pinang bukan saja diperkatakan oleh bangsa Melayu dan India, malah Melayu PAS, PKR dan kaum Cina di negeri itu juga ramai yang sudah menyumpah-nyumpah Ketua Menteri Pulau Pinang itu.

Rasanya, hanya orang lama seperti Tunku Aziz saja yang faham dan sudah betul-betul "masak" dengan DAP serta perjuangan sebenar parti itu yang jelas menafikan segala ciri-ciri demokrasi serta merugikan Melayu dan Islam di negara ini.

Sebab itulah ramai penyokong akar umbi PAS yang menolak persahabatan parti mereka dengan DAP. Tapi apakan daya, Nik Aziz nak sangat tengok PAS membentuk Kerajaan Pusat. Mungkin pada Nik Aziz, biar tergadai Islam dan Melayu, asalkan PAS dapat kuasa…

Tak payah cakaplah tentang PKR. Ketua Umumnya tak habis-habis mimpi nak jadi Perdana Menteri. Gadai isteri, anak-anak dan sahabat handai pun dia sanggup!

Dan akhirnya, DAP yang dapat kuasa…Anda rela?

Sumber: Mykmu.net

GEMPARRR..!!! DAP MALUKAN PAS LAGI DI HIMPUNAN KONGRES DAP..!!!

Posted: 16 Dec 2012 04:37 AM PST

dap ganti pas

Sesungguhnya hanya Allah saja yang tahu perasaan PAS apabila Pengerusi DAP, Karpal Singh sekali lagi mengumumkan bahawa parti pimpinannya itu memilih Anwar Ibrahim selaku calon Perdana Menteri sekiranya Pakatan Haram menjajah Putrajaya pada PRU ke-13 nanti.

Pengumuman yang dibuat Karpal di dalam Kongres Kebangsaan DAP ke-16 baru-baru ini benar-benar membuat muka para penyokong PAS "merah padam" apabila Presiden PAS tidak dipilih oleh rakan "syaitan" mereka itu.


Mendengar penegasan DAP itu, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali cepat-cepat "cover line", kononnya calon Perdana Menteri hanya akan diumumkan oleh Pakatan Haram selepas hari penamaan calon PRU ke-13 nanti.

Begitulah PAS dan pemimpinnya yang masih tidak sedar-sedarkan diri lagi.

Diperkuda, dikeldaikan dan dihina sebegitu rupa oleh rakan-rakan "syaitan" mereka pun, mereka masih tegar dengan "tahaluf siyasi" yang merugikan PAS sendiri…

Sudah banyak kali saudara seagama mereka dari UMNO sudah mengingatkan kealpaan dan kedudukan PAS yang dipermainkan DAP dan PKR, tapi PAS tetap teguh berdiri bersedia untuk ditipu dan diperkotak-katikkan bagai budak hingusan di medan politik negara.

Saya masih teringat teriakan para perwakilan PAS pada Muktamar parti itu yang lalu di mana mereka meminta agar Presiden mereka, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dilantik menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Haram menang pada PRU ke-13 nanti.

Kata mereka, apa kurangnya Abdul Hadi? Di mana cacat celanya Abdul Hadi?

Senang saya katakan di sini bahawa Abdul Hadi tidak layak sama sekali untuk menjadi Perdana Menteri sebagaimana yang dikehendaki oleh para penyokong PAS.

Sebabnya, Abdul Hadi merupakan Presiden PAS paling lemah dalam sejarah parti itu apabila merelakan diri dan parti itu untuk bersekongkol dengan "syaitan-syaitan" belaan PAP dan rejim Zionis Yahudi Israel untuk "menjajah" negara ini.

Hadi begitu lemah apabila tunduk bagaikan budak kecil kepada kehendak Nik Aziz sedangkan dia merupakan Presiden PAS yang diberi kuasa untuk membuat keputusan berdasarkan syura di dalam parti itu.

Hadi hanya membiarkan saja Nik Aziz menggunakan kuasa vetonya di dalam syura PAS untuk sebarang keputusan meskipun majoriti ahli-ahli syura menolak pendirian Mursyidul Am PAS tersebut.

Kononnya, Nik Aziz menggunakan "tahaluf siyasi". "Tahaluf siyasi" jenis apa yang harus dipatuhi jika ia jelas merugikan serta meletakkan PAS di dalam kehinaan serta dianggap seolah-oleh "keldai suruhan" di dalam pakatan "syaitan" tersebut?

Malah, ramai akar umbi PAS kini sedang memberontak dan menganggap Nik Aziz sebagai satu liabiliti di dalam parti itu.

Golongan ini lebih tulen perjuangan mereka dengan menegaskan bahawa mereka lebih rela tidak memerintah negara asalkan dasar dan prinsip perjuangan PAS tidak tergadai seperti yang sedang berlaku sekarang.

Jelaslah di sini bahawa Abdul Hadi selaku Presiden PAS telah gagal memimpin PAS dengan baik dan telah mencemar begitu banyak perjuangan parti itu selama dia memimpin. Layakkah dia menjadi Perdana Menteri?

DAP sudah tentu mahu Anwar menjadi Perdana Menteri kerana "boneka jijik" itu sanggup melakukan apa saja untuk menjadikan dirinya sebagai Perdana Menteri.

Apatah lagi dengan "rahsia" Anwar yang kini ada di dalam poket Karpal, sudah tentu DAP begitu mudah untuk memaksa pemilik OMEGA itu untuk menurut segala kemahuan mereka. Jika tidak, "rahsia" buka…kan?

Jadi, faham-fahamlah apa yang bakal berlaku jika Pakatan Haram menjajah negara ini. Boleh hancur Malaysia sekelip mata saja, kan? Dan relakah kita melihat negara ini hancur begitu saja? Tepuk dada, tanyalah diri anda sendiri..

Sumber: Mykmu.net

PANASSS..!!! ABBY ABADI KENA "TAMPAR" AFDLIN SHAUKI..??!!!

Posted: 16 Dec 2012 01:17 AM PST

afhlin

Kalaulah "ustazah segera" PAS, Abby Abadi dengar apa yang dikatakan selebriti dan pelakon serba boleh terkenal, Afdlin Shauki, sudah tentu dia akan meroyan lagi di laman sosial twitternya sebagaimana selalu.

Bukan apa, Abby sebelum ini mempertikaikan tindakan beberapa artis dan selebriti tanahair yang menyertai misi bantuan kemanusiaan ke Gaza baru-baru ini, termasuk Afdlin Shauki sendiri serta mengaitkan misi tersebut dengan sentimen politik.

Abby turut mempersoalkan niat misi tersebut sama ada untuk "berjalan-jalan" seolah-olah makan angin di wilayah bergolak itu, sekadar mengibarkan bendera dan mempertikaikan peserta misi yang menyokong UMNO.

Pada Abby, peserta misi bantuan kemanusiaan di Gaza yang menyokong UMNO itu digambarkan seolah-olah "buta"?

Sekembalinya Afdlin dari misi tersebut, artis itu ditemubual media dan diminta memberi komen atas kelantangan Abby yang mempertikaikan tindakan rakan-rakan artis itu ke negara yang dizalimi rejim Zionis Israel itu.

Pendek saja komen Afdlin, namun cukup mendalam…

"Saya tak ambil hati langsung dengan apa yang Abby cakap. Apa yang saya buat sekarang ini hanya fokus kepada rakyat Palestin. Dia (Abby) pun dah masuk perjuangan Islam, saya mendoakan yang terbaik buatnya," kata Afdlin kepada media alternatif terkenal, Mynewshub.my.

Entahlah. Pada saya, komen Afdlin itu begitu ikhlas dan tepat dengan tujuan bantuan misi membantu umat Islam di Palestin itu.

Dia sikit pun tidak menghiraukan kata-kata Abby yang meroyan tak tentu hala dan tidak mengutamakan kepentingan umat Islam yang terus menderita dek kezaliman rakan baik "dewa" pembangkang, Anwar Ibrahim.

Malah, Afdlin dengan rasa rendah diri masih mampu mendoakan yang terbaik untuk Abby yang kononnya kini memperjuangkan "Islam".

Itulah bezanya cara dan budaya pemikiran antara dua artis. Seorang (Abby) menyokong PAS dan seorang lagi (Afdlin) menyokong UMNO secara terbuka. Sangat berbeza, bukan?

Saya tidak pasti yang mana satu artis yang memiliki prinsip, pegangan atau akhlak yang lebih baik di mata para peminat dan rakyat Malaysia.

Namun pada saya, saya lebih kagum pada Afdlin Shauki yang berani untuk menyertai misi ke Gaza meskipun menyedari pelbagai risiko yang bakal dihadapi di negara Islam tersebut.

Persoalannya, tidak bolehkah Abby Abadi mengenepikan dahulu tentang soal sokongan politik dan memikirkan sesuatu yang mendahulukan Islam dan semangat persaudaraan Islam lebih dari yang lain?

Dalam soal misi bantuan ke Gaza, Abby sepatutnya lebih fokus dalam usaha membantu saudara-saudara Islam di sana yang dizalimi dan bukannya mempersoalkan tindakan atau misi bantuan yang dihulurkan mana-mana pihak.

Tidakkah Abby boleh berfikiran terbuka?

Alangkah baiknya jika Abby sendiri tampil menawarkan diri untuk menyertai misi bantuan ke Gaza bersama Afdlin dan rakan-rakan artis yang lain dan tidakkah dia rasa malu dengan tindakannya mempertikai usaha murni pasukan misi yang disertai rakan-rakannya itu?

Pada saya, usaha misi tersebut jauh lebih baik dari apa yang dilakukan PAS yang hanya "melalak" di dalam negara tanpa sebarang usaha membela nasib umat Islam Palestin di sana.

Melihat pada akhlak yang Abby tunjukkan dan "fatwa-fatwa" karutnya sejak menyertai PAS, saya rasa tidak hairan jika Norman Hakim cari yang lain. Jelas sekali cara pemikiran Abby bersumberkan "kepala lutut" dan bukan dari akal yang dikurniakan Allah SWT…

Sumber: Mykmu.net

PANASSS..!!! "DEEF*CK" NAK KENA SEPAK..???!!!

Posted: 15 Dec 2012 10:37 PM PST

Dee"f*ck" atau Deepak?
 SEMAKIN hari nampaknya manusia bernama Deepak Jaikishan ni makin pelik pula perangainya.

Sebelum ini dia kata dia kenal Datin Seri Rosmah Mansor dan Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tak mengapalah, tak salah pun apatah lagi lagi perkenalan itu atas kapasitinya sebagai penjual karpet di mana Rosmah pernah berurusan dengannya seperti yang dia dakwa.

Kemudian dia muncul dan bersungguh-sungguh keluar kat Malaysiakini dan sebagainya MENAFIKAN fitnah yang mengatakan Rosmah dan Najib terlibat dalam kes pembunuhan Altantuya, seperti yang disebut dalam pengakuan sumpah penyiasat persendirian, P.Balasubramaniam.

P. Balasubramanian dalam pengakuan bersumpah itu mendakwa Najib dan Rosmah ada kaitan dengan kes tersebut.

Selepas itu nama Deepak hilang begitu saja.

Bila P. Balasubramaniam akhirnya keluar dengan pengakuan bersumpah kedua yang menafikan pula pembabitan Najib dan Rosmah dalam kes tersebut, Deepak muncul kembali.

Semenjak dua ni versi Deepak dah lain. Sekarang dia kata Najib dan Rosmah terlibat pula.

Selidik punya selidik, rupanya Deepak sedang menghadapi masalah kewangan dalam perniagaannya yang melibatkan jumlah ratusan juta ringgit.

Dia kemudian mengaku berjumpa dengan ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi memohon bantuan berkenaan kemudahan pembiayaan dari sebuah bank Timur Tengah yang dihentikan separuh jalan.

Sebab itulah kini nada Deepak dah jadi lain benar, lari habis dari versi asal.

Dan terbaru nak tahu apa? Deepak mendakwa terpaksa berbuat begitu kerana tertekan memikirkan mengenai Altantuya.

"Saya pergi ke kuil Budha memohon kemaafan dari Altantuya," katanya pada portal The Malaysia Insider.

Wah macam tu pulak dah…dalam bahasa mudah, mula-mula nafi, lepas itu kata ya dan terbaru pergi minta maaf kat Altantuya di kuil pulak.

Lebih tepat mula-mula kata kenal Rosmah dan Najib, bila Rosmah dan Najib tak bantu menyelesaikan masalah kewangannya, dia lari pula ke Anwar, dan kini cuba nak tarik perhatian dengan menyebut semula kes pembunuhan model Mongolia itu.

Lepas ni apa agak-agaknya yang dia nak sebut.

Yang menarik itu, bila Rosmah lancar buku biografinya, Deepak pun nak buat begitu.

Dia pun nak lancar buku autobiografinya.

Tapi nak tahu berapa 'tebal' buku itu…cuma 26 helai!!!

Apa kejadah buku autobiografi tebal tu? Nampak sangat mamat ni 'pressure' dan dalam keadaan 'desperate' yang amat sangat.

Kita cuma tunggu dan lihat saja, apa pula Deepak nak meroyan lepas ni. Jangan bunuh diri ke apa pasal dah nak bangkrap sudah la.

Sekadar teringat kata-kata bekas Presiden Amerika Syarikat, Abraham Lincoln;
" You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all the people all the time."

EKSKLUSIF..!!! GAMBAR-GAMBAR DEMO KUIN YANG BIKIN AZIZAN PANASSS..!!!

Posted: 15 Dec 2012 07:19 PM PST


Dalam sidang DUN Kedah, Azizan Razak kata kononnya KUIN takdak masalah langsung. Kononnya KUIN dalam keadaan "BAIK"...

"Baikkkk"..??? "Baik" apa ke jadahnya macam ni? Cuba baca banner yang kakitangan KUIN tu tulis. Apa cerita ni Ustaz Azizan? Ustaz tipu ka dalam sidang DUN hari tu?

Ustaz...buat kerja cara Islam laaa.. Ustaz sendiri yang suruh buat kerja cara Islam. Tapi jelas kat sini Ustaz tipu.. Awat? Islam suruh Ustaz tipu dalam sidang DUN kaaa..???

Orang lain boleh la PAS Kedah kelentong. Tapi rakyat Kedah semua dah tau betapa kelentongnya PAS kat Kedah ni...siap la PRU 13 nanti...Heh!

Kita ajaq PAS cukup-cukup..!!!LAWAK PAGI INI...NURUL IZZAH DIHENTAM "DEPAN BELAKANG"..!!!

Posted: 15 Dec 2012 05:37 PM PST


Perghhh...!!! Nurul Izzah kena hentam "depan" dan "belakang"?

Yang bestnya, bapak dia boleh relax je bila dapat tahu...heh!

Biasa laaa... bapak dia pun suka hentam "depan belakang"...

Dah tentu la anak dia pun suka dihentam "depan belakang"...ye tak? Heh!

PEJUANG BANGSA

Posted: 16 Dec 2012 11:39 AM PST

PEJUANG BANGSA


Apa masalah saya menjadi alat kepada DAP - Anwar

Posted: 16 Dec 2012 08:02 AM PST

Semakin gila kuasa nampaknya  Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri. Hinggakan diulangi lagi pendiriannya di ceramah Kebangkitan Rakyat   bahawa sanggup menjadi alat kepada DAP  seperti Guan Eng .

Patut la kuat sangat sokongan DAP kepada Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri berbanding PAS yang masih lagi mengimpikan Hadi Awang menduduki jawatan itu .

Jika kita perhalusi maksud kata-kata  Anwar jelas iaitu beliau betul-betul  perlukan sokongan DAP y untuk menaikkan beliau menjadi PM bagi  mensailang  PAS .  Malah Anwar tahu jika dirinya ditabal jadi PM , maka mudah menarik sokongan pengundi Cina menyokong Pakatan berbanding PAS.

Bagi DAP pulak , kalau Anwar sanggup jadi alat ..maka memang sah la DAP akan menguasai kerajaan & negara kerana Anwar hanya  menjadi Perdana Menteri boneka .
Pada malam yang sama di Nibong Tebal Anwar mengisytiharkan kesediaannya untuk menjadi alat DAP. Ini katanya, kerana beliau percaya kepada Cina DAP seperti Lim Guan Eng daripada Cina MCA seperti Chua Soi Lek!

"(Mereka kata) Anwar jadi alat Cina, jadi apa masalahnya? Lebih baik jadi alat Cina yang baik daripada kamu jadi alat Chua Soi Lek.
 
"Lebih baik saya bersama Lim Guan Eng, jauh lebih baik daripada saya bersama Chua Soi Lek. Kamu nak pergi bersama dia silakan, tapi saya pilih pemimpin-pemimpin Cina dalam PKR dan DAP," katanya ketika berceramah di Padang Awam, Jawi.KLIK DISINI

Najib tibai berapi DAP kononnya wakili middle Malaysia !! #DaptolakMelayu

Posted: 16 Dec 2012 07:01 AM PST
DAP tidak mewakili 'middle Malaysia' atau semangat perpaduan semua kaum di Malaysia apabila semua pemimpin Melayu DAP tidak memperoleh cukup undi untuk duduk dalam Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) pada kongres parti pembangkang itu semalam.
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata perkara seperti itu tidak akan berlaku dalam Barisan Nasional (BN) yang mengamalkan pendekatan adil kepada semua kaum di Malaysia dan mempunyai hala tuju jelas untuk negara.
"Kita juga menyaksikan DAP bukan sahaja didominasi oleh satu kaum, iaitu Cina, tetapi juga oleh dinasti keluarga di mana Lim Kit Siang mendapat undi tertinggi manakala anaknya Lim Guan Eng di tempat kedua," katanya.
Beliau berkata demikian semasa merasmikan Perhimpunan Agung Ke-23 Parti Liberal Demokratik (LDP) di sini hari ini.
Najib menyeru rakyat agar terus menyokong BN yang mengamalkan perpaduan di bawah konsep 1Malaysia dan ini juga dibuktikan dalam barisan Kabinetnya.
"Malaysia berada dalam perkongsian baik dikenali sebagai Barisan Nasional. Percayalah, kami (Malaysia di bawah kerajaan BN) akan berusaha keras, ekonomi kita akan meningkat dan pelabur akan lebih yakin," katanya.
Perdana Menteri juga berkata kerajaan BN akan terus menyalurkan bantuan dalam pelbagai bidang seperti pendidikan dan perniagaan untuk membolehkan negara terus makmur.
Sementara itu, Najib berkata BN amat serius dan jujur dalam menunaikan janjinya kepada rakyat tidak sepertimana sesetengah pemimpin seperti Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Katanya semasa Anwar sekejap menjadi pemangku perdana menteri pada 1997, bekas timbalan perdana menteri di bawah pentadbiran Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad itu mempunyai banyak peluang untuk membuktikan kewibawaannya, tetapi telah mengambil jalan mudah dengan membiarkan Tabung Matawang Antarabangsa mengawal Malaysia semasa krisis ekonomi pada tahun itu.
"Beliau (Anwar) tidak melindungi kedaulatan negara…Beliau tidak pernah bertanya pada dirinya sendiri kenapa beliau tidak layak menjadi perdana menteri," katanya.
Najib juga meminta rakyat untuk tidak mempertaruhkan masa depan Malaysia di bawah pakatan pembangkang.
Beliau berkata pakatan parti-parti pembangkang tidak mempunyai ideology bersama dan tidak mempunyai hala tuju yang jelas mengenai masa depan negara.
"Malahan pemimpin mereka Anwar (Penasihat Parti Keadilan Rakyat) dan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang saling bersaing untuk menjadi perdana menteri sekiranya pakatan pembangkang berkuasa.
"Kita (negara) tidak boleh mempunyai (ditadbir) satu pakatan yang asasnya pincang," katanya.

Bila Anwar & Mansor turun makan kenduri di Kg Pelet...

Posted: 16 Dec 2012 04:50 AM PST


Siang tadi   Anwar & Mansor mai makan kenduri kahwin kat Kg Pelet . Baru-baru ini ia  panas dengan demontrasi penduduk kepada Kerajaan DAP yang mendesak duit pampasan kuari segera dibayar kepada mereka yang seramai 208 keluarga. KLIK DI SINI & SINI Menariknya  kenduri yang dihadiri  Anwar & Mansor  ini adalah rumah kepada penduduk yang berdemontrasi ini ( orang PAS) .

Persoalannya , adakah tuan rumah & kumpulan barisan bertindak penduduk ini  berani  mengajukan masalah mereka ini kepada Anwar & Mansor ?

  Atau pun ada janji -janji baru telah  disampaikan Anwar & Mansor kepada mereka  bahawa duit pampasan  ini   akan disampaikan secepat mungkin.

Insyallah GPB akan cuba dapat input ini daripada informer yang kebetulan  berada di kenduri berkenaan ...
Betul ke 15 ribu je hadir di ceramah kebangkitan rakyat P.Pinang ??

Posted: 16 Dec 2012 01:10 AM PSTSemalam telah berlangsung Ceramah Kebangkitan Rakyat Peringkat Negeri P.Pinang di padang awam Jawi, Nibong Tebal . Seperti biasa, blog2 pencacai Pakatan akan meletakkan angka wajib  15 ribu orang hadir sekaligus menunjukkan kekuatan mereka mengekalkan kerusi Parlimen Nibong Tebal di PRU akan datang .

Untuk pengetahuan semua , yang datang selalu di ceramah Pakatan ini semua yang sama je   ..kalau hujan lebat , ribut pun ..yang akan berdiri terpacak tetap yang tu juga . maklumlah pencacai Tegar .

Blogger dari Nibong Tebal iaitu Anak Seberang mempunyai cerita tentang ceramah semalam untuk dikongsikan .


Namun secara jelas dan jujur dari beberapa orang informer yang pergi ke program semalam rata-rata memberitahu kehadiran tak lebih dari 4,000 orang. Bayangkan hanya keluasan separuh padang bola sepak yang dipenuhi orang. Tak logiklah kan kalau 15,000 yang hadir kan? 4,000 itu pun dicampur pula yang duduk di tepi-tepi jalan dan tempat ceramah.

Ini program peringkat negeri! Jika jumlah kehadiran hanya sebanyak itu dari seluruh negeri dicampur pula dengan sebahagian hadirin ramai yang datang dari daerah sempadan negeri seperti Parit Buntar dan Kulim Bandar Bahru, ia jelas mampu membuatkan Anwar masih tak boleh tidur lena. Penduduk tempatan Nibong Tebal boleh dianggarkan 30-40% sahaja.

Pemilihan padang Jawi dlm Parlimen N.Tebal dari 13 kawasan Parlimen dalam P.Pinang bukti Anwar jelas risau dan teramat khuatir kerusi Parlimen Nibong terlepas ke tangan Umno kembali yang nampak bersungguh-sungguh melakukan 1001 usaha untuk merampas kembali kerusi tersebut.

Tambahan lagi,Nibong Tebal merupakan Parlimen di bawah Pengerusi Badan Perhubungan Umno P.Pinang yang membuatkan Anwar mahu serang habis-habisan kerana pada tahun 2012 sahaja, tak kurang dari 8 kali Anwar mengadakan ceramah besar-besaran dalam setiap kawasan Dun dalam Nibong Tebal.

Tun M adalah mentor & inspirasi Shah Rukh Khan ...

Posted: 16 Dec 2012 12:11 AM PST

 Bukan sekali tetapi lebih dari itu, megastar Bollywood, Dato' Shah Rukh Khan akan memastikan untuk bertemu mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai lambang persahabatannya terhadap tokoh pemimpin disegani global itu.

Buktinya, malam semalam bintang kesayangan ramai itu sanggup terbang jauh dari England untuk meraikan ulang tahun ke-87 Tun Dr Mahathir Mohamad dalam sebuah majlis meriah di Hotel Le Meridien.

Bercakap kepada pihak media pada majlis yang dianjurkan Lord's Tailor itu, Shah Rukh Khan berkata dia sesungguhnya amat mengkagumi tokoh berkenaan.

Dia juga mengakui tidak pernah ketinggalan menyambut hari ulangtahun kelahiran bekas Perdana Malaysia, Tun Dr Mahathir Mohamed setiap tahun.

"Saya mula mengenali beliau (Tun Dr Mahathir) sejak 15 tahun yang lalu. Sejak mengenali beliau, hidup saya lebih bermakna kerana beliau inspirasi buat diri saya sendiri, " katanya secara ringkas.

Shah Rukh Khan juga berkata, bapa pembangunan negara itu merupakan sahabat karibnya dan dia akan memastikan untuk berjumpa dengan beliau beberapa kali dalam setahun.

"Setiap kali bertemu dan berbual dengan beliau, saya rasa cukup senang. Beliau sangat bijak dan mempunyai pengetahuan yang cukup luas dan besar. Saya bertuah kerana dapat mengenali beliau.

Shah Rukh Khan yang sepatutnya mendarat dengan jet peribadinya sekitar jam 5.30 petang, bagaimanapun hanya tiba sekitar jam 7 malam dan telah membuat kemunculan istimewanya di hadapan Tun Dr Mahathir, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan lebih 200 tetamu sekitar jam 10 malam.

Sementara itu dalam ucapannya di hadapan lebih 200 tetamu, Shah Rukh Khan berkata Tun Dr Mahathir merupakan mentor buatnya.

"Dua bukan saja mentor buat saya, malahan merupakan salah seorang individu paling bermakna dalam hidup saya. Saya akan sentiasa membawa prinsip dan falsafahnya ke mana saja saya pergi," katanya.

"Pada sambutan ulangtahun beliau yang ke-87 ini, saya ingin mendoakan kesejahteraan beliau.

"Mudah-mudahan beliau akan diberikan usia yang lebih panjang dan kesihatan yang lebih baik serta dapat meneruskan bakti padanya pada masyarakat," katanya lagi.

Biarpun sibuk dengan penggambaran filem di England, namun Shah Rukh Khan sempat meluangkan masa menyambut hari ulangtahun Tun M yang ke-87 itu dengan menaiki jet peribadinya.

Tiba sejam selepas acara bermula, Shah Rukh Khan telah memberikan penghormatan buat Tun M dengan membawakan lagu Happy Birthday serta Kuch Kuch Hota Hai sewaktu acara memotong kek dilakukan.
Sejurus selepas acara selesai, Shah Rukh Khan telah bergegas pulang untuk menyambung penggambaran filemnya itu. Majlis ulangtahun kelahiran Tun M yang ke-87 telah dianjurkan Lord's Taylor serta dilangsungkan di Hotel Le Meridien,Kuala Lumpur malam tadi.

Selain kemunculan istimewa Shah Rukh Khan, majlis berkenaan telah diserikan dengan persembahan dari Datuk Yusni Hamid, Amanda Imani dan Dr Burn serta tidak ketinggalan video ucapan ulang tahun daripada selebriti popular tanah air ilham Propaganza. - MURAI.COM-

2 orang Melayu dilantik dalam CEC hanya boneka !! #DaptolakMelayu

Posted: 15 Dec 2012 10:49 PM PST
Bila calon Melayu  kalah dalam pemilihan , perlantikan terus ke CEC DAP terpaksa dibuat oleh Guan  Eng . Ini bagi menunjukkan parti DAP tidak chauvinis dengan  melantik  iaitu Zairil & Senator Ariffin  dalam jawatankuasa eksekutif pusat. 

Pelantikan dua orang ini dibuat  sebab mereka berkebolehan . Kalau mereka ini Guan Eng kata berkebolehan , mengapa tak menang ketika pemilihan ??

Sebenarnya perwakilan Cina DAP undi berdasarkan Cina bukannya berkebolehan . 

Persoalannya , apa mereka ini boleh buat mewakili Melayu  dalam CEC yang majoritinya Cina ?? 

Jadi patung @ boneka ??Atau Guan Eng hanya nak  tunjuk ada juga wakil Melayu dalam jawatankuasa tertinggi parti DAP.

Ternyata jelas DAP bukan parti berbilang kaum perjuangkan semua rakyat Malaysia..mereka hanya parti rasis & chauvinis Cina .


Pelantikan dua orang Melayu ke dalam jawatankuasa eksekutif pusat (CEC) adalah berdasarkan kebolehan mereka dan mereka juga berperanan untuk mendekati rakyat Malaysia merentasi sempadan perkauman.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata demikian sewaktu mengulas pelantikan Zairil Khir Johari dan Senator Ariffin SM Omar ke dalam CEC selepas tiada satu pun daripada lapan calon Melayu yang bertanding untuk mendapat tempat dalam jawatankuasa itu menang.

Beliau bagaimana pun tidak menolak yang pelantikan itu juga adalah satu simbol perwakilan Melayu dalam DAP.

"Kita lantik berdasarkan kebolehan tetapi kita juga tidak nafikan ia satu simbolik (perwakilan Melayu) kerana Ariffin adalah seorang cendekiawan yang juga seorang senator," katanya dalam sidang akhbar selepas Kongres ke-16 DAP ditangguhkan tengah hari tadi.

DIMENSI

Posted: 16 Dec 2012 11:37 AM PST

DIMENSI


Omegay: Pemilihan DAP....dah ku duga Chauvinis PIG masih bertakhta! >:D

Posted: 15 Dec 2012 11:30 PM PST

Berikut adalah senarai anggota chauvinis pig CEC yang menang pemilihan pada Sabtu:

1. Lim Kit Siang (1,607)

2. Lim Guan Eng (1,576)

3. Karpal Singh (1,411)

4. Chong Chieng Jen (1,211)

5. Loke Siew Fook (1,202)

6. Wu Him Ven (1,202)

7. Gobind Singh Deo (1,197)

8. Fong Kui Lun (1,137)

9. Nga Kor Ming (1,075)

10. Tan Kok Wai (1,199)

11. Tony Pua Kiam Wee (1,162)

12. Teng Chang Khim (1,152)

13. Chong Eng (1,006)

14. Chow Kon Yeow (986)

15. Liew Chin Tong (984)

16. M Kula (984)

17. Boo Cheng Hau (958)

18. Teresa Kok (925)

19. Teo Nie Ching (903)

20. Ngeh Koo Ham (824)

Malaysian Malaysia - Melayu DAP melutut lagi....>XDpics on Sodahead

Omegay: DAP membabikan PAS - Hj hadi tak kesah..ikut jejak anak papa >XD

Posted: 15 Dec 2012 05:54 PM PST


Pas tidak kisah gambaran DAP berhubung kerjasama antara kedua-dua parti itu, termasuk menyifatkan hubungan mereka berdasarkan atas prinsip pluralisme atau kepelbagaian agama.

Perkara itu dijelaskan oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mengatakan pluralisme merupakan satu bentuk fahaman yang tidak boleh dipaksa.

Bagaimanapun, beliau meminta orang Islam supaya berpendirian tegas terhadap agama sendiri.

"Pluralisme itu merupakan kehidupan manusia yang kita tidak boleh paksa dan kita tegas dengan agama kita sendiri kerana ALLAH TAALA membawa dua pendekatan. Pertama, tiada agama yang ALLAH terima melainkan Islam.

"Yang kedua, tiada paksaan dalam agama dan sebab itu dalam negara Islam diizinkan bukan Islam jadi rakyat," katanya kepada pemberita ketika ditemui pada Majlis Perasmian Himpunan Kebangkitan Rakyat Pas Ganti Umno 6.0 di Paka, semalam.

Majlis dirasmikan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan dihadiri pimpinan Pas Terengganu.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas dakwaan Penasihat DAP, Lim Kit Siang bahawa parti itu mendekati dan bekerjasama dengan Pas dalam PR bukan kerana negara Islam, tetapi atas prinsip galakan demokrasi, pluralisme, kepelbagaian budaya, hak asasi manusia, hak wanita dan pembangunan negara.

Mengulas lanjut, Abdul Hadi menjelaskan, kerjasama Pas dan DAP berlaku atas titik persamaan dengan membiarkan hak masing-masing dalam perkara berbeza termasuklah soal hudud.

"Kita bersama-sama DAP dalam menentang kezaliman, menentang ISA, OSA, penyelewengan, ekonomi, rasuah. Itu sama, hudud dan kisas itu tidak sama.

"Bahkan kita kemukakan Undang-Undang Jenayah Syariah di Kelantan dan Terengganu di mana kita buat kelonggaran yang diizinkan Islam, dengan orang bukan Islam boleh pilih mana undang-undang yang dia mahu," katanya. - SH

ok..kita dah tengok pas sentiasa memberi kenyataan bersifat bermurah hati serta bersedia serah jiwa dan raga mengadaikan akidah dan islam demi sayangkan dap. skang kita tengok sanggup tak pas serah tengkok (kerusi) untuk di lapah hidup2 oleh komunis dap? kehkehkehkeh >:D

p/s: kenyataan hj hadi dengan nurul izzah selari meminta umat islam membuat penilaian tentang akidah sendiri. bermakna orang islam nak murtad boleh tak nak murtad pun boleh berdasarkan semangat 'ukhwah' antara pakatan...tu pasal pas tak berani nak komen anak papa sokong murtad kehkehkeh

IPOHMALAY

Posted: 16 Dec 2012 09:19 AM PST

IPOHMALAY


Melayu Pencacai DAP 'Diludah' Ahli DAP

Posted: 15 Dec 2012 11:16 PM PST


Cina dalam DAP tak percayakan Melayu. Melayu pula terhegeh-hegeh menagih kepercayaan mereka. Sepanjang hampir lima tahun menjilat DAP kononnya DAP semakin terbuka, mereka hakikatnya 'diludah di muka' oleh mulut-mulut 'tidak halal'. Apa yang terbukti malam tadi adalah jelas. Melayu dalam DAP tidak diterima oleh ahli. Teruskan ketiadaan martabat dan air muka anda wahai Melayu DAP. Ia adalah contoh peringatan kepada yang mahu berfikir.AHMAD TON - 347, 
ARIFFIN OMAR- 348, 
HARUN BIN AHMAD - 28, 

SULAIMAN SYED IBRAHIM - 98, 
TENGKU ZULPURI SHAH 121, 
ZAIRIL KHIR JOHARI - 305, 
ZULKIFLI MOHD NOOR - 216, 
ROSELI ABDUL GANI- 39. 
(Cut off point top 20 ialah 824). 
* sumber: taipingmali

Sudahlah menjadi parti rasis yang berselindung dibalik nama parti semua kaum, DAP masih berani untuk meminta tambahan kerusi. Ini bermakna, PKR dan PAS sangat jelas, tidak kuat dalam Pakatan Rakyat.

Tindakan delegasi menolak pemimpin Bumiputra dalam parti tersebut walaupun hampir 63% penduduk negara ini berketurunan Bumiputra jelas menunjukkan belang DAP yang sebenar.

Persekongkolan PAS dan PKR dalam DAP tidak lain membuktikan bahawa setiap undi kepada PAS dan PKR adalah untuk memperkasakan penguasaan DAP di bumi Malaysia.

Natijahnya kelak, seandainya Pakatan Rakyat diberi kuasa memerintah, penguasaan DAP dalam Dewan Rakyat akan menjadikan negara ini tidak lagi berprinsipkan nilai-nilai Islami.

Jiwa mabuk kuasa PAS dan PKR membuatkan penipuan demi penipuan terus berleluasa. " Undilah parti yang membela Islam dan menegakkan kerajaan Islam " hanyalah penipuan semata-mata apabila tidak dapat tidak, terlalu jelas kelihatan bahawa DAP berkuasa menekan PAS dan PKR dalam hal berkait undang-undang.

Ini kerana, DAP memiliki ramai musuh Islam di dalamnya yang mahir dalam selok belok perlembagaan manakala PAS dan PKR hanya menjadi kerbau yang dicucuk hidungnya.

Dengan penipuan PAS dan kemaharajaan DAP, adalah sama sekali benar bahawa eksperimen mengganti kerajaan akan menjadi bala bencana kepada negara.

Cuba lihat Melayu pencacai DAP yang menyondol-nyondol ahli DAP untuk 'memecah tembok perkauman' , hampir setahun lalu di blog Suckmongkol :


Anonymous zarm said...
Allright Saudara2ku,
Maaf ya..dalam DAP xder panggil Datuk,TanSri,Dato Seri bla..bla..bla...
Kitorang panggil semua hadirin dengan ungkapan Saudara jer.
Saya dah 10 tahun menyokong DAP dan dah jadi life member sejak PRK Permatang Pauh 2008.
Walau majoriti saudara kita Chinese..tapi banyak perbezaan dan keikhlasan yang kita nampak di mata pemimpin DAP.
Teruskan perjuangan untuk RAKYAT dan jangan berlandaskan bangsa.
Lagi lama dalam DAP akan lebih banyaklah perkara yang saudara akan fahami dan hayati keunikannya.
Janganlah pulak esoklusa saudara tampil di TV3suku megatakan yang blog saudara kena hack dan sebagainya.
PAS bukan tak baik...tapi kita yang tak cukup baik untuk join.Memilih DAP adalah cara terbaik bagi seorang rakyat Malaysia memecahkan tembok perkauman yang di bina oleh FANATIK UMNO.
Selamat datang SAUDARAku.

3 January 2012 13:48


Bukankah membuang sebuah kereta hanya kerana pendawaiannya rosak demi membeli kereta baru adalah perbuatan bodoh disaat si pembeli mengakui poketnya tidak mempunyai wang yang banyak. Hasilnya apa? Tentulah menambah hutangnya. Kalau begini tindakannya, yang harus dibuang bukan keretanya. Tetapi si pemilik keretanya! Satu sen tak guna.

Itulah yang akan berlaku sekiranya DAP-PAS-PKR memerintah negara ini. Penipuan demi penipuan disumbat ke minda masyarakat seolah-olah masyarakat tidak mampu menilai. Perbuatan tidak bermoral ini merupakan langkah yang salah dan nescaya memakan diri mereka sendiri.

Salah satu contoh pencacai yang tidak sedikitpun dihargai parti. Kesian.

Zam vs Habibie , Zaenal vs Rakyat Malaysia - Siapa Yang Buta Dan Lupa?

Posted: 15 Dec 2012 07:24 PM PST


Walaupun Zainuddin Maidin hanya bercakap soal BJ Habibie, tetapi balasan oleh Zaenal A Budiyono menunjukkan siapa yang yang lebih keterlaluan.

Zaenal, Pengarah Eksekutif Pusat Kajian Negara Membangun Indonesia, membalas dengan menjelekkan UMNO serta ekonomi Malaysia yang dinilai tidak kena dengan balasan atas artikel tersebut. Baca  tulisannya di SINI  

Dapat kita lihat bahawa, walaupun Indonesia mengaku dengan bangga kononnya negaranya mempunyai kemajuan dalam kebebasan berkata-kata berbanding Malaysia, namun Indonesia merupakan negara yang mundur dalam menanggapi sesuatu hal berkait hubungan antarabangsa dengan rasional tanpa emosi. Sangat mundur.

Menyebut kebebasan berkata-kata yang kononnya terkebelakang berbanding Indonesia, hakikatnya tidak begitu. Mantan PM, Tun Mahathir telah membuka ruang seluas-luasnya kepada penulisan blog-blog sejak 14 tahun lalu sehingga pada satu peringkat, ia tidak menguntungkan kerajaan memerintah satu sen pun.

Kebebasan di blog-blog Malaysia ternyata jauh melebihi di Indonesia kerana di Indonesia sendiri, terdapat undang-undang yang membolehkan pemfitnah dan pelaku kegiatan membusukkan nama individu, ditangkap.

Tetapi lihat sahaja di Malaysia. Bukan sahaja pemimpin memerintah difitnah yang bukan-bukan, malah gambar-gambar diubahsuai dengan cara tidak bermoral, jelik dan membelakangkan nilai keagamaan demi untuk memburuk-burukkan imej individu namun pelaku tetap sahaja bebas.

Di mana asasnya untuk mengatakan demokrasi Indonesia lebih maju dari Malaysia? Dalam medium lama yang ketinggalan, mungkin ya. Tetapi dalam medium moden yakni internet, maaf, anda silap. Internet mempengaruhi masyarakat hari ini dalam memilih. Tiada alasan menyebut rakyat negara ini dibungkam suaranya. Yang berkata demikian hanyalah orang yang otaknhya masih berada di tahun 90an. Ketinggalan zaman.

Hakikatnya, Malaysia tidak bergantung kepada media arus perdana lagi kerana matlamat untuk meningkatkan capaian internet distrategikan dengan mencambahkan blog-blog serta portal atas talian untuk membebaskan sebebasnya kebebasan bersuara sehingga apa yang kita lihat hari ini sebagai kebebasan,   sudah terbabas.

Sebab itulah nisbah capaian internet pada penduduk negara di negara ini jauh melebihi nisbah di Indonesia walaupun 60% dari muka bumi Malaysia adalah belantara.

Penembusan internet di Malaysia mencapai 62% manakala Indonesia hanya 18% walaupun 57% dari penduduk Indonesia tinggal di Pulau Jawa yang berkeluasan 128,300 km persegi, berbanding 81% penduduk Malaysia tinggal di Semenanjung Malaysia yang berkeluasan 131,600 km persegi.  Ya. Pulau Jawa lebih kecil dari Semenanjung Malaysia.

Zaenal menempelak bahawa Zainuddin Maidin 'buta dan lupa' , tetapi bertindak emosi dengan meleret-leretkan cerita memburukkan ekonomi Malaysia dan parti memerintah dengan nada Anwar Ibrahim. Ketika artikel Zainuddin Maidin berkisar antara beliau dengan BJ Habibie yang belum tentu disukai oleh segenap rakyat Indonesia, Zaenal cuba menjadi jaguh dengan menyerang Malaysia keseluruhannya. Siapakah yang sebenarnya buta dan lupa?

Ibarat ustaz PAS dan paderi DAP yang bersatu atas dasar menumbangkan parti pemerintah, ternyata mereka sama tapi tak serupa. Perumpamaan inilah yang tidak disebutkan Zainuddin Maidin dalam artikelnya dalam menyamakan dua insan yang sama tapi tak serupa.

Dalam kes Zainuddin Maidin, tanggapan teman, dia boleh mengatakan demikian dalam blognya, tetapi tidak seharusnya di dalam media arus perdana yang diketahui dunia, milik kerajaan memerintah.

Terima kasih Awang Selamat dan Dr. Paridah yang menjelaskan pendirian lebih ramai pihak berhubung tulisan Zainuddin Maidin berkenaan persamaan Anwar Ibrahim dan BJ Habibie. 

bumiyang

Posted: 16 Dec 2012 03:42 AM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 16 Dec 2012 01:31 AM PST

Taipingmali (tm)


Keputusan undi diperolehi calon melayu dlm kongress Dap.

Posted: 15 Dec 2012 08:04 PM PST

AHMAD TON - 347,
ARIFFIN OMAR- 348,
HARUN BIN AHMAD - 28, SULAIMAN SYED IBRAHIM - 98, TENGKU ZULPURI SHAH 121, ZAIRIL KHIR JOHARI - 305, ZULKIFLI MOHD NOOR - 216, ROSELI ABDUL GANI- 39.
(Cut off point top 20 ialah 824).

Undi tercorot sebab cina tak sokong kerana tak percaya melayu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Cina dalam Dap juga yang bijak

Posted: 15 Dec 2012 08:03 PM PST

Selepas muktamar Pas, kini muktamar Dap pula. Nampaknya Kalipah Omar Abd Aziz ahli Pas dalam Dap terus mendapat sokongan ahlinya dalam bakal menjadi Perdana Menteri Malaysia bukan Melayu yang pertama jika Pakatam atau Pak Ketam menang pru13.

Perencanaan Dap dalam konfren Demoktratik Sosialis antarabangsa semakin mencapai tujuan dan objektifnya.

Pkr pun sama hampir berjaya memperbodohkan melayu dengan agenda Freemason Anwar.

Yang bodohnya ialah Pas yang megah dengan pemikiran Hasan al-Bana atau Brother of Islam Dunia.

Bodohnya Pas kerana Brotherhood of Islam adalah agenda yahudi. Sama lah seperti Abim yang dimulakan gerakannya oleh Awnar merupakan gerakan yahudi ciptaan barat. Tak tahulah hari ini mungkin Abim tidak lagi menerima bantuan kewangan dari Barat seperti yang diterima zaman Anwar.

Opss!. Lupa pula nak sebut Muktamar Pkr. Pkr pun dah buat di sebuah hotel di Ipoh Perak dan kerana tak cukup ahli. Pkr terpaksa tangkap muat pelajar IPT untuk penuhkan kerusi-kerusi di dewan hotel tersebut.

Apa pun Sangkala jari 9 ada butiran nya
http://sangkakalajari9.blogspot.com/2012/12/cinta-pas-pada-dap-hidung-tak-mancung.html?m=1
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

DAP parti pelbagai kaum?

Posted: 15 Dec 2012 09:02 AM PST

Semua 7 calon Melayu dalam pemilihan jawatankuasa eksekutif pusat DAP tewas. Inikah yang dipanggil multi-racial party? What a joke. Masih tak percaya DAP Racist?

Keputusan Pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP 2012

1 LIM KIT SIANG  1607

2 LIM GUAN ENG 1576

3 KARPAL SINGH 1411

4 CHONG CHIENG JEN 1211

5 LOKE SIEW FOOK (ANTHONY) 1202

6 WU HIM VEN (VINCENT) 1202

7 TAN KOK WAI 1199

8 GOBIND SINGH DEO 1197

9 PUA KIAM WEE (TONY) 1162

10 TENG CHANG KHIM 1152

11 FONG KUI LUN 1137

12 NGA KOR MING 1075

13 CHONG ENG 1006

14 CHOW KON YEOW 986

15 LIEW CHIN TONG 984

16 M. KULA 984

17 BOO CHENG HAU 958

18 KOK SUH SIM (TERESA) 925

19 TEO NIE CHING 903

20 NGEH KOO HAM 824

Fikir fikir la orang Melayu !!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 15 Dec 2012 11:47 PM PST

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Ne vous inquietez pas c’est le moment d’acheter casino en ligne

Posted: 15 Dec 2012 09:56 AM PST

Vous ne pouvez pas savoir le résultat d’un guide casino qui conçoit un capot pour une black jack gratuit sans inscription. C’est ce que vous aurez si vous le faire même si je n’ai fait une peau épaisse.

Smooth, lorsque vous saurez le secret. Il est facile de faire face à tout ce qui décrit casino sans beaucoup de détails.
Je ne peut pas être trop fasciné par elle.
Whoohoo! Il ya quelques problèmes à régler. Si vous êtes sûr de toucher le jeux casino, jetez un oeil à ceux que vous voyez ailleurs. Pourquoi utilisez-vous par rapport à l’aide casino en ligne casino en ligne ? Qu’est-ce que j’ai, c’est une conception par rapport à casino en ligne. Il est là pour les prendre. C’est un accord gagnant / gagnant offre. Comment la pratique ? Bien, j’ai eu un bon moment. Dans cet article, je vais rappeler quelques conseils transparent.
C’est une casino en ligne foi.
Il s’agit pour les étrangers sérieux seulement.
Telles sont les conclusions qui devraient déterminer les tendances à suivre dans ces cas. Assurez-il effort pour casino online. Je pourrais couvrir ces stratégies casino en ligne francais plus en détail plus tard. Anyhoo, bonus casino seulement une partie du problème. Mon seul regret est de manquer à ce sujet. Je sais qu’il est difficile de donner cette leçon que casino en ligne roulette détails si bien. Il m’a apporté beaucoup de plaisir. Je suppose que nous sommes atteindre les postes les mieux maintenant, mais ce genre de casino en ligne pouvez transformer votre casino en ligne insipide dans le jeux de tatouage des étoiles. Comme je dis toujours, c’est tuer dans l’oeuf! Voici une petite expérience de ce que j’ai essayé avec meilleur casino récemment. Commencez votre quête d’une source Top Notch pour jeux en ligne telecharger gratuit est qu’il champs casinos plus. Ceci afin d’avoir un casino en ligne phénoménale.

Mobs nécessité de cesser d’essayer de se façonner comme une sorte de réformateurs radicaux de jeux dubble groum. casino est extrêmement importante aujourd’hui. Il peut y avoir une offre excédentaire de sorte que le toucher casino en ligne nouvelle attitude à l’utiliser transcende casino gratuit.

J’ai réalisé que je ne suis pas habitué à parler à des étrangers qui ne partagent pas un intérêt à le faire. Voir, c’est un autre sujet.
Nous allons demeurer bref et précis. Cela ne se fait lorsque vous traitez directement avec casino francais et il n’est tout simplement pas pertinentes. Voir si cette chaussure à son pied: machine à sous isis flash était appréciable tant qu’elle durait. Vous n’êtes pas seul dans cet avis, mon retardataires. Même sur casino en ligne gratuit TV a en quelque sorte pris le contrôle de la moyenne. Je veux que vous pour prendre des décisions jeux de casino importants sur la base des faits, pas de la fiction quand c’est juste une façon d’augmenter casino en ligne.
Il est inouï aujourd’hui. Ce sera aussi mal à une idees cadeau pour joueur que les instituts de scène pour un casino francais. N’est-ce pas vous choque d’imaginer touchant casino en ligne de cette façon ? Ce n’est pas une question de hasard, mais une question d’intelligence. Qui aurait soupçonné, hein ?

Je parie que vous ne saviez pas que vous pouvez utiliser casino en ligne être plus banale. jeu de roulette gratuit sur iphone a été prouvé puissant. Il s’avère qu’il peut y avoir sous-tendent cette jeux de machines a sous gratuits sans inscription ni telechargement un domaine d’intérêt.
Oh, c’est la meilleure solution.

Ainsi, youw à la merci de ces personnes. Ils ne veulent tout à fait.
Je ne peux pas croire ce que je, en partie, ont un mauvais pressentiment ce point de vue fabuleux. Ils sont constamment à jour leurs sélections ainsi. C’est l’un.

Je suis accablé. Près de 70.
C’est l’amour à première vue.

The Unspinners

Posted: 15 Dec 2012 11:39 PM PST

The Unspinners


Akarumbi PAS baru sedar cara Cina DAP tak sesuai

Posted: 15 Dec 2012 08:30 PM PST

Salon PAS, kerusi kurang dan halusinasi PAS

Posted: 15 Dec 2012 05:30 PM PST

PAS seronok Evangelis kuasai DAP

Posted: 15 Dec 2012 09:20 AM PST

Konvensyen DAP penuh kepura-puraan

Posted: 15 Dec 2012 04:32 AM PST

Anwar mahukan pemimpin evangelis menang pemilehan DAP

Posted: 15 Dec 2012 12:30 AM PST

sekupangdua

Posted: 15 Dec 2012 11:31 PM PST

sekupangdua


MANA MELAYU DALAM DAP? UPDATE KEPUTUSAN PEMILIHAN DAP...

Posted: 15 Dec 2012 04:30 PM PST

Muka-muka Melayu yang mnyaksikan... 
Mana Melayu yang nak diangkat sebagai tanda tidak Rassis dalam DAP? Mana senarai Melayu yang dingkat dan di pilih dalam KONGRES DAP 2012 Bukan main kecoh sebelum ini bila beberapa Tookoh dan pemimpin utama yang pernah memyuarakan Calon Melayu dalam DAP yang akan dipertandingkan di PRU 13 nanti, Bukan setakat itu sahaja... malah kenyataan tersebut uman     buat beberapa Malayu memasang impian jadi MB jika tercalon dn diangkat sebagaimana yang mereka kembang hidung dn berharap tuah sebagai boneka Menteri Besar sebagaimana Lambei yg dikatakan dihidapi virus yang menyebabkan sehingga kini beliau dihidapi sindrom suka senggeh sekalipun pokok, bangku, meja dan macam-macam lagi yang dilambeinya 

Dalam 20 Senarai tertinggi undi dalam Kongres DAP kali ini memperlihatkan tak ada sekor pun yang disokong dan diberi undi bagi merealisasikan sebagaimana yang pernah dema perkatakan sebelum ini. jadi amat jelas apa saja yang oernah dikatakan hanyalah sebagai Ambik hati atau sekadar mereda dan menutup dari mata rakan lain seolah semacam menyokong. 

Keputusan Kongres DAP kali ini membuktikan bahawa Kroni dan Adik Beranak masih lagi menjadi amalan dalam Parti, lihat lah bagaimana keputusan kali ini memperlihatkan dalam senarai tertinggi kali ini dimenangi oleh kaum cina,  2 singh dan hanya seorang sahaja berbangsa India..

Lim Kit Siang - 1607
Lim Guan Eng - 1576
Karpal - 1411
Chong Cheing Jen - 1211
Anthony Loke - 1202
Wu Him Ven - 1202
Tan Kok Wai - 1199
Gobind Singh - 1197
Tony Pua - 1162
Teng Chang Khim - 1152
Fong Kui Lun - 1137
Nya Kor Ming - 1075
Chong Eng - 1006
Chow Kon Yeow - 986
Liew Chin Tong - 984
M.Kula - 984
Boo Cheng Hau - 958
Teresa Kok - 925
Teo Nie Ching - 903
Ngeh Koo Ham - 824h


Calon Melayu bukan saja diberi perhatian sebaliknya adalah yang menetima Undi yang paling. Corot Dalam Kongres DAP kali ini. 

6 orang calon melayu iaitu Naib Pengerusi DAP Johor, Ahmad Ton; Senator Ariffin S.M. Omar; Timbalan Pengerusi DAP Pahang, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji; anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd. Noor; Roseli Abdul Ghani yang akan diletakkan sebagai calon di Negeri Sembilan pada PRU ke-13; Pengerusi DAP Cawangan Desa Manjung, Solaiman Op Syed Ibrahim dan Harun Ahmad.Kesemuanya kalah teruk dan amat memalukan...

Hampir kesemua calon melayu mendapat undi yang tercorot .Undi paling tinggi pun hanya si  Zairil Khir Johari anak cina bernama melayu namun kalah teruk dengan undi 320.Harun Ahmad mendapat undian paling rendah dengan undian 30 undi 

Bagaimanapun Esok dijangka bakal ada pengumuman LGE bakal melantik  2-3 ekor Melayu bagi dilihat semacam Melayu juga kononnya demokrasi  dan memberi ruang sekalipun sebenarnya untuk tidak dilihat konspirasi ataupun Kroni dan paling kita maklum layak jawatan sebagai cacain sahaja, yang tak kemana pun... apatah lagi kantoi untuk kerusi dalam Parti ataupun dalam senarai calon untuk parti sekali pun bila pekung dah jelas nampak bila dengan salah satu usul mereka yang mahukan pertambahan lagi 13 kerusi dalam Pakatan Roket si PRU 13 nanti... 

Sahabat Teman ada cerita dan liputan KONGRES DAP 2012 (KLIK

APA NASIB KARPAL?

Posted: 15 Dec 2012 06:18 AM PST

Nampaknya kecih di perhimpunan DAP kali nie. Apa nasib karpal kita belum tau, diberitakan ada pakatan untuk jatuhkan karpal, Kita tunggu jer apa kesudahannya, adakah berakhirnya nanti dengan keputusan yang agak rassis? selama hari nie pun kita cukup tau dia yang sama level dalam bersuara dalam DAP, kekadang kenyataan keras karpal juga memperlihatkan ketegasan suara dalam DAP yang kekadang menjerit danbukan menegur pada rakan Pakatan.

KUALA LUMPUR 14 Dis. - Seorang pemimpin DAP hari ini mendedahkan wujudnya konspirasi untuk menyingkirkan Pengerusi DAP, Karpal Singh daripada terus mempertahankan kedudukan beliau dalam Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) dalam pemilihan Kongres Kebangsaan DAP ke-16 esok.

Pengerusi DAP Taman Chi Liung Indah, K. Yogasigamany mendakwa, konspirasi itu didalangi sekumpulan pemimpin DAP yang bercita-cita tinggi menawan Putrajaya tetapi gusar dengan kehadiran Karpal yang boleh mengugat hasrat mereka.

"Kumpulan ini juga diketuai seorang pemimpin wanita yang sudah mula menjelajah ke seluruh Selangor sejak sebulan lalu bagi mendapatkan sokongan serta undi untuk beliau, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan beberapa pemimpin DAP lain dalam pemilihan parti nanti.

"Namun, nama Karpal langsung tidak tersenarai dalam 'kempen' mereka. Mesej kumpulan ini sangat jelas bahawa mereka tidak mahu Karpal diundi dalam pemilihan CEC kali ini," katanya dalam sidang akhbar berhubung perkara tersebut di sini hari ini.

Turut hadir, sebanyak 15 Pengerusi cawangan DAP dari seluruh negara yang menyatakan sokongan penuh terhadap Karpal.

Kongres Kebangsaan DAP akan berlangsung esok di Pulau Pinang dengan menyaksikan 68 calon bersaing merebut 20 jawatan CEC dengan beberapa daripada mereka mempunyai pertalian keluarga.

Menurut Yogasigamany, tindakan kumpulan pemimpin itu bakal berdepan tentangan daripada ahli-ahli DAP termasuk sebanyak 40 pemimpin cawangan DAP seluruh Selangor yang menyatakan sokongan penuh kepada Karpal.

"Karpal merupakan tonggak DAP sejak dulu lagi, jangan mimpi untuk singkirkan beliau daripada kepimpinan tertinggi.

"Kami juga ingin membuat rayuan kepada semua perwakilan supaya mengundi Karpal kerana sehingga hari ini, hanya beliau sahaja yang sering mempertahankan prinsip parti terutama dalam pelaksanaan hukum hudud," katanya.

Dalam pada itu, Yogasigamany turut mendakwa, terdapat ura-ura Karpal akan digantikan oleh anaknya yang juga Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo sebagai Pengerusi DAP.

"Walaupun Gobind adalah anak Karpal, tetapi akar umbi merasakan beliau belum cukup matang untuk menerajui pucuk pimpinan tertinggi parti seperti bapanya," katanya.Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20121215/po_01/Konspirasi-singkir-Karpal#ixzz2F86TAhmw
© Utusan Melayu (M) Bhd

Panglima Perang Cyber

Posted: 15 Dec 2012 11:26 PM PST

Panglima Perang Cyber


Presiden FAM Sultan Pahang dikutuk Melayu Lupa Daratan di FB Akibat Kekalahan #HarimauMalaya

Posted: 15 Dec 2012 04:11 PM PST


Panglima : 

Ini angkara kebebasan bersosial akhir zaman menyebabkan ada yang lupa batasan...

Sebagai rakyat jangan sesekali kurang ajar dengan Sultan. Jangan menghina walau dia tidak sempurna.

Musuh kita memang suka Sultan diperlekeh dan dihina.

Bila Sultan selaku payung rakyat sudah ditolak dan dibenci maka senang sahaja huru-hara boleh terjadi.

Doa itu lebih utama dengan harapan semoga sesiapa yang sesat jalan akan berubah menuju hidayah Allah. 

Bukan dengan cara mengutuk atau menghina seperti diimpikan oleh Setan Laknatullah.

Harap nasihat oleh PDRM akan dapat insafkan budak ini.  


Sumber : Blog Mazidul Akmal.


Sampai begitu sekali Mohd Haizal Yatiran?


http://www.mazidulakmal.com/


Sent from my iPad

Blog Mazidul Akmal Siar Gambar-Gambar Nikah Zakiah Anas Yang Mengikut Syariat Allah

Posted: 15 Dec 2012 03:57 PM PST

Tahniah kepada kedua mempelai...jodoh dan maut di tangan Allah.

Sebagai seleberiti beliau menjadi ikutan dan tauladan, maka perbuatan baik beliau bakal menjadi ikutan mata yang memandang.

Semoga keduanya akan dirahmati Allah sentiasa."Assalamualaikum! Di mana?," soal saya.

"Sedang bersarapan pagi di Sunway Damansara," balas sahabat saya, Zakiah Anas.

Sebelum itu, Zakiah menghantar pesanan ringkas, menjemput saya untuk menghadiri majlis akad nikahnya di Masjid Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor

Baca selanjutnya : 

http://www.mazidulakmal.com/


Sent from my iPad-

All eight DAP Malay leaders lose badly in CEC polls - Nation | The Star Online

Posted: 15 Dec 2012 03:38 PM PST


GEORGE TOWN: All eight Malay DAP leaders who contested for central executive committee (CEC) posts lost badly at 16th DAP Congress here.

The results show that the party, dominated by the Chinese, does not make room for Malay candidates including Zairil Khir Johari who served as political secretary to DAP secretary-general Lim Guan Eng.

Zairil only received 305 votes while his boss, Lim garnered 1,576 votes.

A total of 1,823 delegates voted to choose 20 DAP leaders for the 2012-2015 term.

The other Malay candidates who lost were Penang DAP committee member Zulkifli Mohd Noor (216 votes), Senator Ariffin SM Omar (748), Johor DAP vice-chairman Ahmad Ton (347 votes), Pahang DAP deputychairman Tengku Zulpuri Shah Raja Puji (121), Desa Manjung DAP branch chairman Solaiman Op Syed Ibrahim (98), Roseli Abdul Ghani (39) and Harun Ahmad (28).

Zulkifli Mohd Noor, one of the DAP Malay candidates said he fought for 25 years for the Malays to be elected as CEC members but failed.

"When we say 'Malaysian Malaysia,' we must represent all religions, all races...balance. The message I conveyed did not reached the grassroots. They are still choosing leaders based on race," he told Bernama.

He said that the election was also not based on ability and experience of the candidates in fighting for the party.

"There is no change. The results is a setback for Malay candidates. Perhaps the top leaders who contested want to take care of their own interests, not the party's interests." - BERNAMA


http://thestar.com.my/news/story.asp?file=%2F2012%2F12%2F15%2Fnation%2F20121215232036&sec=nation#.UMz9cl37N2s.facebook


Sent from my iPad

Persamaan BJ Habibie dan Anwar Al Juburi Bagi Indonesia vs Malaysia - Isu Dogs of Imperialisme

Posted: 15 Dec 2012 09:18 AM PST

ANTARA KEBERANIAN HABIBIE DAN KEBACULAN ANWAR

Marah bukan kepalang Anwar Ibrahim apabila mantan Menteri Penerangan, Zainuddin Maidin atau Zam melabel Ketua Pembangkang itu dan sahabatnya baiknya, bekas Presiden Indonesia, B.J. Habibie sebagai 'anjing-anjing imperialis'.

Hujah Zam, gelaran tersebut sesuai sekali terpakai kepada kedua-dua tokoh politik itu kerana peranan mereka yang telah memporak perandakan negara masing-masing.

Saat Habibie menjadi Presiden Indonesia setelah Suharto di jatuhkan oleh gerakan reformasi, antara langkah pertama beliau ialah tunduk kepada kuasa Barat untuk diadakan pungutan suara bagi pemisahan wilayah Timur Timor.

Timur Timor yang telah menjadi sebahagian daripada Indonesia sejak 1975 akhirnya dikorbankan dan menjadi negara merdeka pada 1999 dan dikenali sebagai Timur Leste.

Kedaulatan wilayah Indonesia telah dimangsakan semasa Habibie memimpin negara itu.

Kelemahan kepemimpinan Habibie menyebabkan kuasa Zionis-Yahudi menyusup masuk dan menggenakan tekanan hebat ke atas seorang yang lemah sepertinya.

Pada ketika sama di Malaysia, Anwar dipecat oleh Dr Mahathir pada 2 September 1998 dan beliau dengan serta merta mentransformasi dirinya dalam tempoh 24 jam, menjadi jaguh rakyat dan melancarkan gerakan reformasi jalanan yang sama seperti di Indonesia.

Ketika negara sedang melalui tempoh yang amat getir dan mencabar akibat serangan penyanggak matawang, George Soros terhadap ekonomi negara-negara rantau Asia Tenggara, Anwar pula menambahkan tekanan dengan tujuan untuk menjahanamkan Malaysia.

Tujuannya ialah untuk menjatuhkan kerajaan pimpinan Tun Dr Mahathir ketika itu dan seterusnya melantik dirinya sebagai Perdana Menteri.

Kerosakan yang dibawa oleh kedua-dua individu ini kepada negara masing-masing sememangnya harus dikenang dan diingati oleh generasi mendatang agar menjauhi dipimpin oleh karektor seperti mereka.

Maka tidak salah kalau Zam meletakkan status mereka setaraf dengan 'dogs of imperialism' kerana amat secocok sekali dengan pembelotan yang telah mereka lakukan.

Tidak terkejut apabila ada badut seperti Azmin Ali yang akan meluru ke depan untuk mempertahankan bosnya, walaupun perbuatan yang dilakukan Anwar boleh dikategorikan sebagai khianat peringkat tertinggi.

Memang sepadan gandingan Anwar dan Habibie kerana mereka adalah cerminan satu sama lain.

Jika Habibie adalah Bapa Pluralisme di Indonesia, di Malaysia pula terdapat sekutunya yang memegang fahaman yang sama iaitu Anwar.

Hanya bezanya, Habibie lebih berani daripada Anwar untuk memertahankan fahaman pluralisme berbanding Anwar yang menyorok di belakang kawannya itu.

Antara Habibie dan Anwar dalam berhujah mengenai ideologi pluralisme yang songsang itu, nyata Ketua Umum PKR itu jauh lebih bacul.

Apa tidaknya, ketika Nurul Izzah dibelasah media berhubung isu kebebasan beragama bagi orang Melayu, Anwar hanya mampu mempersalahkan media arus perdana yang dituduhnya memutar belit kenyataan anaknya.

Anwar tidak ada kemampuan intelek dan pemahaman mendalam untuk tampil menegakkan aliran pemikiran pluralisme yang dikongsi bersama Nurul Izzah.

Dari segi ini, nampaknya Habibie lebih berani dan terserlah kejantanannya daripada Anwar, walaupun fahaman pluralisme ditolak oleh Islam.

Apa yang mampu dibuat oleh Anwar hanyalah menyerang UMNO dan Perdana Menteri dengan bermacam-macam tuduhan dan fitnah.

Selain mencaci dan mencemuh kerajaan pada siri ceramah di seluruh negara, Anwar tidak berupaya untuk mencetuskan idea yang boleh mengangkat martabat agama, bangsa dan negara.

Anwar yang mahu menjadi politikus yang bergerak di atas simpatisan rakyat dan landasan politik picisan.

Tidak pernah rakyat mendengar dari mulutnya mahupun tercatat di dalam Buku Jingga yang dijulang puak pembangkang, bagaimana perjuangan Pakatan Rakyat mahu menobatkan bangsa Melayu dan Islam.

Tidak mungkin tawaran murahan dan populis seperti menurunkan harga minyak petrol, menghapuskan PTPTN dan tol lebuhraya, mahupun mengambilalih IPP mahupun berdaya untuk melonjakkan kemajuan ekonomi negara ke tahap yang lebih kompetitif.

Maka ajakan Anwar untuk berdebat dengan Perdana Menteri hanyalah gimik politik untuk menakjubkan rakyat dengan retorik kosong melalui kepetahan bersyarah, tidak lebih daripada itu.

ends


Kesemua calon Melayu DAP kalah teruk - Bukti Cina Sahaja Layak Teraju DAP ???

Posted: 15 Dec 2012 08:56 AM PST

Kesemua calon Melayu DAP kalah teruk

GEORGETOWN 15 Dis. - Kesemua lapan pemimpin DAP Melayu yang bertanding bagi merebut jawatan Anggota Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC)disingkir apabila kalah dengan keputusan teruk pada Kongres Kebangsaan ke-16 DAP yang berlangsung hari ini.

Keputusan tersebut sekaligus membuktikan parti dominasi kaum Cina itu tidak memberi laluan kepada mana-mana calon Melayu termasuklah Zairil Khir Johari, yang berkhidmat sebagai Setiausaha Politik kepada Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng.

Zairil cuma memperoleh 305 undi manakala Lim meraih 1,576 undi. Sejumlah 1,823 perwakilan mengundi bagi memilih 20 orang barisan kepimpinan DAP bagi tempoh 2012-2015.

Calon lain yang disingkir ialah Anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang Zulkifli Mohd Noor (216 undi), Senator Ariffin S.M Omar (748), Naib Pengerusi DAP Johor Ahmad Ton (347 undi), Timbalan Pengerusi DAP Pahang Tengku Zulpuri Shah Raja Puji (121), Pengerusi DAP cawangan Desa Manjung Solaiman Op Syed Ibrahim (98), Roseli Abdul Ghani (39) dan Harun Ahmad (28).

Zulkifli ketika ditemui berkata mesej yang diperjuangkannya selama 25 tahun untuk menempatkan kaum Melayu dalam CEC parti itu tidak sampai ke peringkat akar umbi.

"Apabila kita katakan Malaysian Malaysia itu, maknanya kita mesti mewakili semua agama, semua bangsa, semua kaum... seimbang. Mesej yang saya sampaikan selama ini belum sampai ke akar umbi. Mereka masih lagi mengundi, memilih pemimpin berpandu kepada bangsa," katanya kepada Bernama di sini.

Beliau berkata pemilihan itu juga tidak berlandas kepada kebolehan dan pengalaman calon dalam memperjuangkan parti.

"Belum ada perubahan di situ. Keputusan hari ini tak de seorang pun calon Melayu... Mungkin pemimpin atasan yang bertanding mesti nak jaga kepentingan masing-masing, bukan kepentingan parti," katanya. - BERNAMA

© Utusan Melayu (M) Bhd 


Sent from my iPad

Pemilihan DAP: Kit Siang dan anak @cmlimguaneng raih undi paling banyak - @Malaysiakini

Posted: 15 Dec 2012 08:45 AM PST  Pemilihan DAP: Kit Siang raih undi paling banyak

  Team Malaysiakini | 9:10PM Dis 15 2012

  Walaupun dengan peningkatan jumlah perwakilan baru, daripada 948 orang pada 2008 kepada 1,823 orang tahun ini, tidak banyak perubahan dikesan dalam bentuk pengundian Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP kali ini.

  Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng yang muncul di tempat kedua pada pemilihan parti 2008, kali ini turut menerima jumlah undi kedua paling banyak.


  Bapanya, penasihat kanan parti Lim Kit Siang sekali lagi di hadapan dengan menerima 1,607 undi.

  Sementara itu, pengerusi DAP Karpal Singh berada di tempat ketiga dengan 1,411 undi.

  Tiada pemimpin Melayu berjaya meraih tempat dalam 20 kerusi yang dipertandingkan.

  Pemilihan CEC lalu menyaksikan seorang wakil Melayu Ahmad Ton dipilih ke jawatankuasa itu.

  Anggota CEC baru itu akan bermesyuarat esok bagi menentukan pemegang jawatan, selain melantik 10 anggota lain ke dalam jawatankuasa itu.

 • Berikut adalah senarai penuh calon yang dipilih ke CEC hari ini.

  1.  Lim Kit Siang
  2.  Lim Guan Eng
  3.  Karpal Singh
  4.  Chong Chieng Jeng
  5.  Loke Siew Fook
  6.  Vincent Vu
  7.  Tan Kok Wai
  8.  Gobind Singh Deo
  9.  Tony Pua
  10. Teng Chang Khim
  11. Fong Kui Lun
  12. Nga Kor Ming
  13. Chong Eng
  14. Chow Kon Yeow
  15. Liew Chin Tong
  16. M Kulasegaran
  17. Boo Cheng Hau
  18. Teresa Kok
  19. Teo Nie Ching.
  20. Ngeh Koo Ham

  [Baca berita penuh]
http://m.malaysiakini.com/news/216759Panglima : tahun lepas ada juga Melayu. kali ini tidak ada langsung. 

Sepatutnya Parti Dap ditukar jadi parti Paling Tidak Demokratik kerna membenarkan anak sendiri bertanding merebut jawatan parti seperti kes Anak Karpal Sing dan Lim Kit Siang.

Seburuk-buruk Tun Mahathir beliau tidak pula membenarkan anaknya menjawat jawatan parti atau kabinet semasa masih menjadi Perdana Menteri.

Apa dah jadi - yang mendakwa diri demokratik rupanya paling autokratik.


Sent from my iPad

Rupanya Begini Cara Pendemo Anti #Lynas Menipu Rakyat ...

Posted: 15 Dec 2012 08:30 AM PST

Penyokong Anti Lynas Bodoh Tak Sudah-Sudah

Banyak blog dan media pro PR yang tidak tahu hujung pangkal cerita sedang memainkan kisah seorang warga tua keturunan Cina, Tuw Yin Lan, 71 dan dua rakannya yang ditahan oleh pihak polis di Pejabat Menteri Besar Pahang semalam.

Tuw Yin Lan yang merupakan peserta berjalan kaki anti Lynas sebenarnya ditahan mengikut Kanun Keseksaan Seksyen 186 dan 189 kerana kerana menghalang penjawat awam dari menjalankan tugas serta cuba mendatangkan kecederaan.

Tua atau muda seseorang itu bukan alasan yang kukuh untuk membiarkan kesalahannya apatah lagi bila Yin Lan dengan reaksi marah tiba-tiba menyerbu dan melakukan kekasaran termasuk cuba memukul MB Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob.
Alasan dangkal lagi terserlah kebodohannya dari Ketua publisiti Himpunan Hijau, Lee Chean Chung kononnya wanita itu dan rakannya datang bertemu MB Pahang itu sekadar untuk meminta Adnan memohon maaf hanyalah satu pembohongan untuk menutup keterlanjuran mereka sahaja.

Nak minta orang lain memohon maaf tidak perlu pun melakukan kekasaran, alasan rendah IQ lagi menampakkan kebodohan sendiri sahaja.

Lagipun pihak polis tidak sebodoh itu untuk sengaja menahan seseorang individu hanya disebabkan individu tersebut datang menuntut maaf secara sopan dan beradat tanpa melakukan kekasaran.

Pun begitu alasan, alasan dan dolak dalik bodoh sebegitu bukannya pertama kali dilakukan oleh kumpulan anti Lynas.

Pada November 2012 yang lalu, selepas Mahkamah Tinggi Kuantan membuat ketetapan muktamad memberi kebenaran kepada kilang pemprosesan bahan nadir bumi, Lynas untuk beroperasi secara sah, kumpulan anti Lynas yang disertai Yin Lan ini juga ada melakukan satu lagi tindakan serba bodoh.

Mereka dengan sengaja telah mengambil tindakan yang menghina mahkamah apabila meneruskan bantahan terhadap Lynas diikuti dengan menganjurkan acara berjalan kaki dari Kuantan ke Kuala Lumpur sebagai protes terhadap kilang nadir bumi itu.

Sebagai warganegara yang bertanggungjawab dan selaku manusia yang waras, sepatutnya keputusan Mahkamah Tinggi itu diterima baik oleh semua pihak dan tidak ada sebab lagi untuk mempertikaikannya sekalipun atas alasan politik propaganda.

Namun bagi segelintir rakyat negara ini yang terpengaruh dengan propaganda jahat pakatan pembangkang, seakan sudah menjadi tabie mereka untuk menolak proses timbang tara dan keadilan bila mana sesuatu keputusan kes itu tidak mengikut kehendak mereka.

Menghina mahkamah satu hal, di masa yang sama sambil mereka berjalan di bawa pula bersama pelbagai alatan dan gadget elektronik yang komponen dalamannya diperbuat daripada bahan nadir bumi.

Gah memprotes kilang pemprosesan nadir bumi tapi tidak pula kekok dan takut berhubung dengan rakan-rakan dan mengemaskini aktiviti protes mereka menggunakan smartphone, Galaxy tab dan pelbagai gadget lain. Bodoh satu ditambah satu lagi hipokrit.

Tak cukup dengan itu, mereka cuba pula memperdaya pandangan khalayak kononnya aktiviti berjalan kaki 300 kilometer itu langsung tidak memerlukan sebarang kenderaan.

Padahal kereta dan kenderaan 4x4 digunakan untuk mengangkut mereka dan hanya menurunkan semula peserta berjalan kaki itu bila tiba di kawasan dan jalan yang kelihatan ramai orang sahaja, kemudian video dan gambar dirakamkan untuk membuktikan konon kumpulan protes itu benar-benar berjalan kaki.

Entah sampai bila kumpulan anti Lynas yang tidak sedar diri ini mahu tenggelam dalam halusinasi mereka sendiri, tak sudah-sudah berkelakuan bodoh dan cuba memperbodohkan orang ramai.

Luahan Hati : Bagaimana Memilih Pemimpin Sejati

Posted: 15 Dec 2012 07:56 AM PST

As Salam sahabat2. I

ni adalah isi hati saya dalam perjuangan. Saya tegaskan ini bukanlah ditujukan secara peribadi dan ini adalah umum. Mohon maaf jika ada yang terguris.

Akhir tahun adalah proses pemilihan. Waima di pertubuhan, badan2 ngo, koperasi, persatuan, kelab2, komuniti2 kampung akan mengadakan pemilihan pemimpim.

Pesan saya sebagai seorang Islam:
Proses pemilihan pemimpin yang dilakukan dengan cara - cara yang kotor, niscaya akan menghasilkan pimpinan yang kotor. Pepatah mengatakan, dalam hal- hal kecil seseorang berbuat demikian dalam hal - hal besarpun dia akan melakukan tindakan yang sama.

Segala proses pencapaian, seperti proses produksi, rekayasa konstruksi, rekayasa genetik, perencanaan, pemilihan pimpinan institusi, dan lain- lainnya, jika berawal dari proses yang tidak baik akan menghasilkan produk yang cacat. Demikian halnya dengan pemilihan pimpinan negara, pimpinan lembaga/organisasi/parti, jika proses pencapaian atau pemilihan pimpinannya dilakukan dengan cara yang kotor, nescaya akan menghasilkan pemimpin- pemimpin yang kotor juga. Alam dan sistemnya telah nyata- nyata menunjukkan hal ini pada kita sedunia, sepanjang abad.
Kita mula berebut kuasa, masing-masing inginkan jawatan, pangkat, gaji yang besar sehingga kita sanggup memfitnah, mengaibkan sahabat-sahabat seperjuangan dulu yang cukup akrab hanya kerana kepentingan diri. Nampak daripada sini kita tidak ikhlas di dalam berjuang kerana kita mengharapkan ganjaran dunia dan bukan redha Allah SWT.
Memang tidak salah untuk memegang jawatan akan tetapi biarlah atas dasar iman dan taqwa kepada Allah SWT. Mengajar pangkat dan kuasa dengan cara yang kotor bukan ajaran Islam tetapi yang lebih teruk sikap demikian akan mengundang dan menyuburkan sifat kejahatan dalam diri setiap manusia walaupun dia seorang pejuang.  
    
"Wahai orang beriman, hendaklah kamu takutkan Allah dengan sebenar-benar takut dan janganlah kamu mati  melainkan dalam keadaan Islam".[Ali-Imran:102]
Bertanding lah dengan adil dan saksama tanpa menafikan hak orang lain. Insyaallah akan aman. Menang Kalah adalah adat. Janji Allah itu pasti dan ada hikmah di sebaliknya.
Semoga dengan tulisan ini, saya sendiri dan umat Islam dapat merenung semula apakah sumbangan kita kepada Islam selama ini.Selamat berjuang di jalan Allah SWT.
RAHMAD TC PEJUANG YG SERING DI TINGGALKAN.

Panglima : politik parti politik, politik bloggers, politik pejabat swasta, politik penjawat awam, politik ahli agama dll

Moga kita jadi ahli politik yang tidak khianat sesama sendiri.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

UMNO Online - PM @NajibRazak Lancar Program 1MVRP Untuk Jaga Kebajikan Veteran Tentera cc @zahid_hamidi

Posted: 15 Dec 2012 12:17 AM PSTKUALA KANGSAR, 15 Dis – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini melancarkan Program Pengiktirafan Veteran 1Malaysia (1MVRP) yang menggariskan tujuh inisiatif bagi menjaga kebajikan dan memperkukuhkan tahap sosio-ekonomi veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Tujuh inisiatif berkenaan ialah Program Penempatan Kerja untuk Veteran; Program Bimbingan Usahawan Veteran; Program Meningkatkan Penerimaan Latihan Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera (Perhebat) oleh Industri; Kad Privilege 1Malaysia; Pusat Sehenti Veteran 1Malaysia; Program Pembangunan Keluarga Veteran 1Malaysia serta Program Membaikpulih dan Membina Rumah Veteran 1Malaysia.

Najib berkata 1MVRP adalah satu lagi produk 1Malaysia yang dilaksanakan di bawah Strategi Lautan Biru Kebangsaan.

Beliau berkata program berkenaan akan memberi manfaat kepada semua veteran tentera termasuk 243,500 veteran tentera yang tidak berpencen.

"Ia boleh dianggap sebagai satu lagi produk 1Malaysia yang bertujuan supaya setiap kelompok tidak kira latar belakang, wilayah atau komuniti mesti mendapat sentuhan, faedah dan pembelaan daripada kerajaan," katanya pada majlis pelancaran program itu di sini.


http://www.umno-online.my/?p=74012 


Sent from Samsung Galaxy Note

Belantan

Posted: 15 Dec 2012 11:04 PM PST

Belantan


Anwar disaran contohi Palmer?

Posted: 15 Dec 2012 06:32 AM PSTKetua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim disaran mencontohi bekas Speaker Parlimen Singapura, Michael Palmer yang meletakkan jawatan semalam ekoran terlibat dalam hubungan sulit.

Ahli Dewan Negara, Datuk S. Nallakaruppan berkata, peletakan jawatan itu menunjukkan Palmer seorang pemimpin yang mempunyai nilai integriti tinggi dan berprinsip kerana sanggup mengakui kesalahan serta melepaskan jawatan disandang.

"Jelas keputusan Palmer itu menunjukkan beliau memikirkan rakyat dan meletakkan negara melebihi kepentingan peribadi, jadi saya nasihatkan Anwar bersara daripada politik," katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di bangunan Parlimen hari ini.

Semalam, selain meletak jawatan sebagai Speaker Parlimen Singapura yang disandang sejak Oktober 2011, Palmer turut meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen Punggol Timur dan melepaskan keanggotaan dalam Parti Tindakan Rakyat (PAP) kerana terlibat dalam hubungan sulit.

Nallakaruppan menambah, walaupun bercita-cita tinggi untuk menjadi Perdana Menteri, Anwar perlu mengorbankannya demi kestabilan negara.

"Janganlah kerana nafsu politik, kita sanggup mengetepikan soal moral dan membuatkan rakyat berpecah-belah kerana kita," katanya.


Dalam pada itu, Ahli Dewan Negara, Datuk Boon Som Inong memuji tindakan Palmer dan menyifatkan beliau memberi keutamaan untuk menjaga maruah parti diwakili, institusi Parlimen serta negara.

Katanya, setiap Ahli Parlimen di negara ini hendaklah memikul dan melaksanakan tanggungjawab dengan jujur kerana setiap tindak-tanduk mereka sentiasa diperhatikan rakyat.

"Sekiranya ada ahli parlimen yang terbabit melakukan perbuatan sebegitu, adalah wajar mereka meletakkan jawatan tanpa mereka-reka alasan sebagai helah, apatah lagi menuding jari kepada orang lain atas kesalahan dilakukan ibarat peribahasa, jangan menegakkan benang yang basah," katanya dalam kenyataan di sini.

Suara Politik
Belantan

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 15 Dec 2012 11:02 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


GEMPAR!!! Skandal seks PAS dibongkar di Konvensyen DAP?!! @NajibRazak @TunFaisal

Posted: 15 Dec 2012 08:00 PM PST

 
 
 
Benarkah dakwaan bahawa semalam para perwakilan DAP dibekalkan seorang satu video skandal seks terbaru seorang pemimpin PAS P. Pinang?!! Ada yang kata video tersebut sebenarnya perangkap seks DAP untuk memastikan para pemimpin PAS negeri sentiasa di bawah telunjuk mereka. Ada yang kata itu semua hanyalah bagi mengingatkan para perwakilan agar tidak lupa siapa PAS sebebnarnya dan sentiasa bersedia untuk meneraju dan bergerak sendirian suatu masa nanti.
 
Dakwaan di atas sebenarnya memang berlaku. Tetapi lebih tepat, skandal "seks luar tabii" antara DAP dengan PAS!!!
 
 
 
Saksikanlah sendiri bagaimana PAS "DILIWAT" hidup-hidup oleh rakan sepakatan mereka sendiri dalam konvensyen parti mereka. Sedangkan PAS begitu bersungguh-sungguh menjaga hati dan berulang kali menyatakan komitmen mereka sebagai rakan (atau balaci) yang setia dalam muktamar mereka baru-baru ini sehinggakan sangguo melupakan kewajipan menjaga ukhuwah sesama saudara Islam.
 
Namun, apabila DAP sebut sahaja mereka mahu tambahan kerusi untuk PRU, bukan setakat PAS dan PKR sahaja WAJIB cemas, malah lebih penting, orang Melayu patut sudah patut merasa gundah-gulana. Ini adalah kerana, tidak seperti PAS dan PKR yang hanya pandai beretorik dan suka mendabik dada, DAP hanya akan menuntut apabila mereka yakin yang mereka boleh dapat.
 
Mereka tidak menjadikan ceramah jalanan sebagai pengukur sokongan rakyat kepada mereka. Mereka menggunakan apa yang sepatutnya digunakan oleh parti-parti Melayu selama ini; kerja keras di peringkat akar umbi sehinggakan bilangan pengundi pasti dapat ditentukan melalui kiraan individu/head count!
 
Inilah yang berlaku di PR Negeri Sarawak yang lalu. Sebab itulah DAP berjaya memenangi hampir kesemua kerusi yang mereka tandingi; mereka benar-benar melakukan kerja 'sebenar' pilihanraya di peringkat akar umbi sehinggakan mereka boleh mengetahui dengan hampir tepat jumlah undi yang akan mereka terima. Mereka tidak perlu menunggu sehingga jam keputusan dimumkan untuk mengetahui hasil kerja mereka. Kadang-kala malam sebelum mengundi mereka sudah pasti mereka menang.
 
Persoalan untuk PAS dan PKR juga timbul kini, kerana mereka sepatutnya sedar yang mereka sudah"diliwat" oleh DAP. Dalam sibuk menjadi penchacai DAP di jalan-jalanraya dan berdemo sehinggakan memecah belahkan perpaduan ummah, DAP pula sibuk mengukuhkan kedudukan politik mereka. Agak-agaknya kawasan siapa yang kini sudah bertukar pola demografi menjadi kubu kuat DAP? PAS atau PKR?!!
 
Inilah nasib orang Melayu. Terlalu berbaik sangka dan lurus bendul. Malas melakukan kajian teliti dan berfikir panjang. Baik UMNO mahu pun PAS. Jadi sekarang apabila DAP tuntut ' jasa baik' mereka untuk PAS dan PKR melepaskan lebih banyak kerusi untuk parti itu pada PRU akan datang, apa agaknya reaksi mereka?!!
 
Sanggupkah PAS menerima pemimpin kafir sebagai ketua negara mereka sendiri setelah bertahun-tahun memaki hamun dan mencaci maki pemimpin yang sama seakidah dengan mereka?!! PKR tidak usah tanyalah. Mereka memang sentiasa bersedia berkhidmat kepada sesiapa sahaja, asalkan mereka diberikan sedikit pengaruh dan kuasa. Lantaklah jadi boneka sekali pun.
 
Kalau ikutkan rekod "cemerlang" PAS sebagai penchacai DAP tegar beberapa tahun kebelakangan ini, rasa-rasanya PAS tidak ada masalah untuk mengalah bukan?!! 

DAP guna 'dakwat' sahaja bagi memastikan Melayu tidak mendapat kuasa?!! @NajibRazak @TunFaisal

Posted: 15 Dec 2012 05:00 PM PST

 
 
Kalau tengok pemilihan pimpinan tertinggi (peringkat pusat) DAP memang nampak hebat. Punyalah bersungguh-sungguh hendak tunjuk kepada rakyat yang mereka telus, sampaikan guna teknologi "dunia ketiga" bagi memastikan tidak berlaku penipuan undi. Konon-kononnya dakwat kat kuku itu boleh elak ahlinya mengundi berkaili-kali.
 
Nampak tidak, dengan ahli sendiri pun mereka tidak percaya. Apatah lagi dengan rakyat, lebih-lebih lagi dengan golongan yang tidak sakaum dan seagama dengan mereka.
 
Atau mereka gunakan dakwat untuk memastikan Dinasti Lim tidak menipu untuk terus berkuasa dalam parti?!!
 
Atau bagi mengelakkan klan Teng Chang Kim pula mengambil alih kekuasaan Dinasti dalam DAP pada pemilihan kali ini?!!
 
Dua-dua jawapan salah! Mereka buat begini kerana sebab di bawah ini!!!
 
 
 
GEORGE TOWN: Kesemua lapan pemimpin DAP Melayu yang bertanding bagi merebut jawatan Anggota Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC)disingkir apabila kalah dengan keputusan teruk pada Kongres Kebangsaan ke-16 DAP yang berlangsung, Sabtu.

Keputusan tersebut sekaligus membuktikan parti dominasi kaum Cina itu tidak memberi laluan kepada mana-mana calon Melayu termasuklah Zairil Khir Johari, yang berkhidmat sebagai Setiausaha Politik kepada Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng.

Zairil cuma memperoleh 305 undi manakala Lim meraih 1,576 undi.

Sejumlah 1,823 perwakilan mengundi bagi memilih 20 orang barisan kepimpinan DAP bagi tempoh 2012-2015.

Calon lain yang disingkir ialah Anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang Zulkifli Mohd Noor (216 undi), Senator Ariffin S.M Omar (748), Naib Pengerusi DAP Johor Ahmad Ton (347 undi), Timbalan Pengerusi DAP Pahang Tengku Zulpuri Shah Raja Puji (121), Pengerusi DAP cawangan Desa Manjung Solaiman Op Syed Ibrahim (98), Roseli Abdul Ghani (39) dan Harun Ahmad (28).

Zulkifli ketika ditemui berkata mesej yang diperjuangkannya selama 25 tahun untuk menempatkan kaum Melayu dalam CEC parti itu tidak sampai ke peringkat akar umbi.

"Apabila kita katakan Malaysian Malaysia itu, maknanya kita mesti mewakili semua agama, semua bangsa, semua kaum... seimbang. Mesej yang saya sampaikan selama ini belum sampai ke akar umbi. Mereka masih lagi mengundi, memilih pemimpin berpandu kepada bangsa," katanya.

Beliau berkata pemilihan itu juga tidak berlandas kepada kebolehan dan pengalaman calon dalam memperjuangkan parti.

"Belum ada perubahan di situ. Keputusan hari ini (Sabtu) tak de seorang pun calon Melayu... Mungkin pemimpin atasan yang bertanding mesti nak jaga kepentingan masing-masing, bukan kepentingan parti," katanya. - BERNAMA

 
Nampak tidak betapa chauvinistik nya parti DAP ini?!! Sampaikan kaum mereka sendiri pun mereka tolak semata-mata kerana namanya dan agamanya tidak serupa dengan mereka. Jadi, parti seperti inikah yang dikatakan sebagai parti berbilang kaum?!!
 
Bolehkah orang Melayu-Islam meletakkan harapan kepada parti seperti ini sebagai pembela masa depan kedaulatan Islam dan anak-anak mereka?!!

DAP minta kerusi lebih, PAS ada hati nak jadi ketua!

Posted: 15 Dec 2012 12:11 PM PST
GEORGETOWN: DAP berharap kesetiaan mereka dalam pembangkang akan diiktiraf dengan membenarkan parti itu bertanding lebih banyak kerusi pada pilihan raya umum akan datang. 
Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng, berkata DAP mensasarkan tambahan tiga kerusi Parlimen dan 10 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di Semenanjung. 
"Kita (DAP) terbukti menjadi rakan yang setia dan tulus kepada PAS dan PKR. DAP berharap bahawa kesetiaan kita ini diiktiraf dengan membenarkan DAP bertanding lebih banyak kerusi pada pilihan raya umum akan datang," katanya. 
Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang berkata demikian ketika menyampaikan ucapan dasar Setiausaha Agung pada Kongres Kebangsaan DAP Ke-16 di sini, sebentar tadi.


MyMassa tidak sabar menunggu respon daripada PAS mengenai rakan baik mereka DAP yang ingin menambah lebih banyak kerusi untuk PRU-13 nanti. Penambahan kerusi DAP akan memperkuatkan lagi dominasi mereka dalam Pakatan Rakyat.

Berbeza dengan Barisan Nasional, Parti dominan ialah UMNO. Setelah sekian lama, disamping mengekalkan harmoni hubungan sesama kaum, UMNO juga berjaya mempertahankan kedaulatan Raja-Raja dan kesucian Agama Islam di negara ini.


Yang menjadi isu ialah sekiranya PR berjaya memerintah, dimanakah kedudukan PAS kelak dalam pakatan rakyat? Dengan situasi politik pembangkang ketika ini, anda juga dapat memberi jawapan dengan mudah: PAS hanyalah pencacai najis DAP!

Kongres DAP ke 16: Koleksi Kereta mewah hasil rompak duit Rakyat!

Posted: 15 Dec 2012 06:00 AM PSTDAP: Ubah sekarang, bersihkan harta rakyat Malaysia
Sebelum jadi wakil rakyat, perjuangannya kononnya semua untuk rakyat. selepas setahun menjadi wakil rakyat, semua dah berubah. dari rumah kecik ubah jadi banglo, dari kereta kecik ubah jadi kereta mewah. Memang amat bersesuaian slogan DAP ubah Malaysia. Rupa-rupnyanya ubah diri sendiri. 


 Jika anda tidak percaya, bolehlah luangkan masa bersiar-siar di sekitar kawasan tempat letak kenderaan di Penang International Sports Arena, tempat berlangsungnya Kongres Kebangsaan DAP kali ke-16.EKSKLUSIF: KP PLKN & BAS PLKN DI KONGRES DAP???

Posted: 14 Dec 2012 11:52 PM PST
AHLI-AHLI CINA DAP DI DALAM BAS PLKN MENUJU KE KONGRES KEBANGSAAN DAP 

SEORANG AHLI DAP SEDANG MENELEFON DI PINTU MASUK BAS PLKN

KELIHATAN AHLI-AHLI DAP MENAIKI BAS PLKN..

EKSKLUSIF! Gambar BAS PLKN telah digunakan sebagai kenderaan Rasmi oleh ahli-ahli DAP yang menyertai Kongres DAP ke-16 di Pulau Pinang hari ini. Beberapa gambar lagi di mana ahli-ahli DAP naik turun menggunakan Bas PLKN berjaya dirakam oleh krew kami di Pulau Pinang.

Tetapi, timbul satu tanda tanya yang begitu memeranjatkan apabila Ketua Pengarah PLKN juga dilihat bersama-sama ahli DAP, berada di sebuah hotel terkenal di Pulau Pinang ketika Kongres DAP baru hendak bermula.

KP PLKN: APA SUDAH JADI?
Apakah kaitan KP PLKN dan BAS PLKN yang dinaiki oleh ahli-ahli DAP ke Kongres Kebangsaan DAP??? Persoalan ini harus dijawab oleh KP PLKN itu sendiri!

Kita tunggu...

PISAU.NET

Posted: 15 Dec 2012 09:43 PM PST

PISAU.NET


Update Kongres DAP 2012:Keputusan Undi; Calon Melayu Kalah Teruk

Posted: 15 Dec 2012 05:11 AM PSTBarisan penyembah tokong DAP,Orang kaya PKR diapit oleh Milik itik dan Mansor.Salleh Man,Mahfuz Bean
Seperti yang dijangka,mana mungkin parti yang mengamalkan rasis chauvanis dan ultrakiasu akan memberi kemenangan kepada calon calon melayu yang bertanding didalam pemilihan anggota CEC DAP.

Perwakilan DAP yang sedia rasis tidak akan sesekali memberi muka kepada melayu yang dikenali ramai sebagai bangsa kelas ketiga didalam DAP.


6 orang calon melayu iaitu Naib Pengerusi DAP Johor, Ahmad Ton; Senator Ariffin S.M. Omar; Timbalan Pengerusi DAP Pahang, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji; anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd. Noor; Roseli Abdul Ghani yang akan diletakkan sebagai calon di Negeri Sembilan pada PRU ke-13; Pengerusi DAP Cawangan Desa Manjung, Solaiman Op Syed Ibrahim dan Harun Ahmad.Kesemuanya kalah teruk dan amat memalukan...
Keputusan pemilihan CEC mencerminkan realiti sebenar dimana sebenarnya kedudukan melayu didalam DAP.Sebentar tadi semasa pengumuman keputusan di skrin besar hampir kesemua calon melayu mendapat undi yang tercorot .Undi paling tinggi pun hanya si  Zairil Khir Johari anak cina bernama melayu namun kalah teruk dengan undi 320.Harun Ahmad mendapat undian paling rendah dengan undian 30 undi


Manakala kaum India hanya seorang saja yang menang Karpal dan anaknya Gobind terselamat.

Lim Kit Siang - 1607
Lim Guan Eng - 1576
Karpal - 1411
Chong Cheing Jen - 1211
Anthony Loke - 1202
Wu Him Ven - 1202
Tan Kok Wai - 1199
Gobind Singh - 1197
Tony Pua - 1162
Teng Chang Khim - 1152
Fong Kui Lun - 1137
Nya Kor Ming - 1075
Chong Eng - 1006
Chow Kon Yeow - 986
Liew Chin Tong - 984
M.Kula - 984
Boo Cheng Hau - 958
Teresa Kok - 925
Teo Nie Ching - 903
Ngeh Koo Ham - 824

Inilah yang dikatakan hidung tak mancung,sedar la wahai melayu DAP,kasta kamu hanya tarafnya suruhan mana mungkin perwakilan DAP beri undi dan angkat kamu setaraf barisan dewa dewa DAP.
Apatah lagi sebagai anjing..mana mungkin boleh duduk semeja dengan tokong DAP.


Melayu haprak pakatan jika dilihat semuanya lebih kurang sama,bodoh,bebal namun apakan daya barangkali mereka berasa satu nikmat untuk menjadi tukang basuh berak puak ultrakiasu chauvanis rasis DAP.


Nah..sekarang keputusan dah keluar..Rahamad Isahak Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang belaan DAP kata nak mengamuk..Bila lagi?


Pisau kata "esok Lim Guan Eng akan umum 2-3 ekor nama melayu untuk dilantik..kononnya nak tunjuk tak rasis"

Update Kongres DAP 2012: Berimanlah Kepada Malaysian Malaysia - Lim Guan Eng

Posted: 15 Dec 2012 03:09 AM PST

Lim Guan Eng dalam ucapannya dasar Kongres DAP yang ke 16 berkata DAP tak akan melampau seperti BN. Ia satu ucapan yang mendapat tepukan gemuruh daripada perwakilan dan juga rakan rakan komponen pakatan.Di barisan hadapan tempat duduk kelihatan Yb Malik,Zuraida,Dr Mansor ,YB Salleh Man dan ramai lagi pemimpin PAS turut bersemangat mendengar ucapan tokong mereka.

Barisan penyembah tokong DAP,Orang kaya PKR diapit oleh Milik itik dan Mansor.DAP memang tidak melampau sebab menjimatkan tanah di Pulau Pinang ,Kaedah kitar semula dengan merobohkan rumah rumah kampung di kawasan tanah yang didiami oleh penduduk kampung sejak puluhan tahun adalah salah satu contoh yang tidak melampau.


DAP juga berasakan tindakan berkempen dengan menyemai sikap rasis membenci bangsa lain juga adalah satu nilai nilai murni yang menjadi pegangan DAP sejak sekian lama. Nama Allah boleh digunakan oleh penganut agama lain hingga membangkitkan kemarahan umat Islam adalah salah satu tindakan yang tidak melampau.

Dalam keadaan yang tidak melampau Tokong DAP kesayangan PAS turut meminta agar diberi 13 kerusi penambahan untuk bertanding pada PRU13 nanti.Boleh dikatakan satu permintaan yang tidak melampau oleh seorang tuan kepada hamba hambanya. Apa yang pasti PAS dan PKR akan menurut perintah demi kelangsungan kuasa tokong yang disayangi mereka.

Skill bohong,belit,kilas,tipu,fitnah adalah taichi DAP yang juga dikatakan tidak melampau. Ini kerana kaedah mengkambing hitamkan lawan politik cukup berkesan memandangkan para penyokong pakatan kesemuanya gagal menggunakan otak mereka untuk berfikir.


Adalah diakui memang DAP tidak melampau kerana segala kehendak dan arahan mereka akan dilaksanakan oleh haprak khawarij PAS dan macai macai mereka didalam PKR. Kaedah baling batu sembunyi tangan begitu berkesan apabila teknik ini berjaya melaga lagakan bangsa melayu dan juga umat Islam secara keseluruhannya.


Ucapan tokong disorok oleh Malaysiakini..

Tokong DAP yang amat disayangi oleh para penganutnya juga menyeru kepada para ahli DAP,PAS dan PKR agar beriman kepada Malaysian Malaysia atau Middle Malaysia.Adalah tidak mengejutkan selama ini apabila PAS bertahaluf siyasi dan walaq dengan DAP mampu untuk menukar undang undang berusia lebih 20 tahun di Kelantan dengan hanya sekali Karpal berdehem.Maka tindakan perlakuan tidak bermoral dilepaskan.. Memang cukup bersederhana bukan..?


Apa yang pasti sebagai menghayati tahaluf siyasi dan walaq.Para pengikut PAS sudah pasti selepas ini akan beriman kepada Malaysia Malaysia.Wahai puak khawarij...Berimanlah akan kamu kepada tokong Lim Guan Eng..nescaya kamu akan beroleh keberkatan dan istiqamah dalam perjuangan seperti mana wali kamu Nik Aziz menjanjikan syurga buat kamu..
teks ucapan tokong Guan Eng kongress DAP 2012


Jangan baca artikel yang Pisau tulis kat bawah ni..imam kamu sebagai penganut Malaysian Malaysia akan tergugat ...

Melayu Rasis 20 :DAP Anti Umno,Rahsia Di Sebalik Kempen "Asal Bukan Umno" :klik sini

Melayu Rasis 21:DAP Anti Umno:Rahsia Di Sebalik Kempen "Asal Bukan Umno" Pt2  Klik sini


Melayu Rasis 22 :Agenda DAP PAP Penyatuan Malaysia Singapura::Klik sini


Melayu Rasis 23:
Malaysia dikuasai oleh DAP dan PAP. Melayu & Bumiputra Majoriti menjadi minoriti.Raja Melayu di Singkirkan .Lahirnya sebuah negara Republik Bersatu Rakyat Malaysia :KLIK SINI


Melayu rasis 24 :
Adakah Kit Siang jujur mahu elak 13 Mei?


* Dengar perwakilan DAP berhujah rasa macam ada kat pasar borong..bahasa Malaysia tungang langang..diaorang langgar ikut dan jer.. dah merdeka lebih 55 tahun tapi masih tak fasih bahasa Malaysia.. Macam ni kata nak sama rata? Nanti Pisau akan ulas lebih lanjut..


*saat artikel ini ditulis,kesemua perwakilan sudah keluar dari dewan untuk makan malam dan menantikan keputusan pemilihan 20 jawatan CEC.


Pisau kata " tokong DAP dah berfirman agar beriman dengan Middle Malaysia..korang tunggu apa lagi.."

Update Kongres DAP 2012: Ubah Dari Kancil Ke Kereta Mewah.

Posted: 15 Dec 2012 01:55 AM PST

Atas dasar kerajaan regim DAP yang berjimat cermat..sekarang ini ramai ahli DAP menjadi kaya raya hasil kemahiran setiausaha Agungnya yang menjadi broker tanah yang terbaik dinegara ini apabila dalam tempoh 4 tahun Pulau Pinang menjadi negeri paling banyak pembinaan rumah mewah dan paling banyak menghalau penduduk kampung melayu.


Banyak tanah kerajaan negeri  dijual kepada pemaju melalui skim pemilikan mudah yang harus memberi sumbangan kepada DAP dan para kroninya.


Satu lagi kaedah Middle Malaysia yang kononnya tak makan rasuah! ...


Pisau kata " Ubah pakai kereta besar...dah kaya raya puak ni.."

Dr Maza Mengesahkan PAS Songlap Duit Tabung Memali

Posted: 15 Dec 2012 12:30 AM PST


Pisau kata "Setuju dengan UFB"

Update Kongres DAP: Sambutan Hambar?Melayu India Di Sisihkan.

Posted: 14 Dec 2012 10:00 PM PST

Gambar sekitar kongres DAP di Pulau Pinang. Apa yang menariknya 66 calon yang bertanding hanya 6 orang sahaja melayu iaitu Naib Pengerusi DAP Johor, Ahmad Ton; Senator Ariffin S.M. Omar; Timbalan Pengerusi DAP Pahang, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji; anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd. Noor; Roseli Abdul Ghani yang akan diletakkan sebagai calon di Negeri Sembilan pada PRU ke-13; Pengerusi DAP Cawangan Desa Manjung, Solaiman Op Syed Ibrahim dan Harun Ahmad.


Ini tidak termasuk Zairil Khir Johari kerana kita semua tahu beliau anak tiri Khir Johari berketurunan cina.


Kumpulan penyokong Chow  yang menentang Lim Guan Eng dah mula bersuara.
DAP Penang tolak orang luar jadi Ketua MenteriApasal tak penuh?

Barisan penyembah tokong DAP,Orang kaya PKR diapit oleh Milik itik dan Mansor.
Pisau kata "Banyak angpow merah bertukar tangan "

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 15 Dec 2012 09:34 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


GAP HAPPY GILA BABI BILA DAP UMUM INI BERITA !

Posted: 15 Dec 2012 07:14 PM PST

TIADA BERSELINDUNG , ST SINGAPURA RAIKAN PEMILIHAN DAP DENGAN HARAPAN BESAR !

Posted: 15 Dec 2012 10:59 AM PST

PAS.. PARTI HAMPAS YANG TUMPAS.

Posted: 15 Dec 2012 12:21 AM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 15 Dec 2012 09:11 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Video Ini Bukti DAP Akan Bertanding Lebih Banyak Kerusi Dalam PRU13

Posted: 15 Dec 2012 08:00 PM PST


Video iPhone5 Di Malaysia

Posted: 15 Dec 2012 06:30 PM PST


Bukti PKR Terima Duit Asing - Pendedahan Bekas Orang PKR Sendiri

Posted: 15 Dec 2012 05:00 PM PST

AIDCNews – 02/10/12 – Pengasas Parti Keadilan, Ng Lum Yong mendakwa dana dari penyangak matawang Yahudi, George Soros yang disalurkan kepada SUARAM juga menjadi transit untuk diagihkan badan-badan lain, termasuk PKR dan BERSIH.

"Saya anggap politik di Malaysia bukan politik tempatan, dia politik antarabangsa. Kita boleh nampak, sejak Parti Keadilan Nasional ditubuhkan (pada tahun 1999), Suaram mengambil peranan yang cukup penting kerana segala dana yang disalurkan ke PKR.

"Saya tahu kerana saya pengasas parti, saya memang duduk dalam jawatankuasa (pimpinan pusat). George Soros memang ada biayai aktiviti PKR. Dia seorang Yahudi yang menyokong (dasar-dasar) Israel," katanya kepada Antarapos.

Menurut Ng, dana Soros itu bertujuan untuk menjatuhkan kerajaan yang sedia ada dan menabalkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri baru.

Menurut laman whoaresuaram.com, Sivarasa Rasiah, orang kepercayaan Anwar adalah merupakan pengasas SUARAM.

Selain Sivarasa, terdapat 4 orang aktivis PKR lagi yang menjadi tulang belakang SUARAM, iaitu Dr Syed Hussein Ali, Tian Chua, Elizabeth Wong dan Irene Fernandez.


           Pengarah Eksekutif SUARAM, Cynthia Gabriel bersama Pengerusi BERSIH, S Ambiga

SUARAM pula amat berkait rapat dengan BERSIH, di mana Pengerusi BERSIH, Datuk S Ambiga juga turut mengakui turut menerima dana Soros dan NED (National Endowment for Democracy).

Selain BERSIH, SUARAM juga berkait rapat dengan 4 lagi badan iaitu LFL (Lawyers for Liberty), CIJ (Centre for Independent Journalism), Mkini dotcom/Seacem, dan Merdeka Centre di mana kesemua badan-badan itu mendapat tajaan dana daripada sumber asing yang sama.


Sumber : AIDC

Nizar Jamaluddin Akui Abby Abadi Banyak Buat Dosa

Posted: 15 Dec 2012 09:00 AM PSTAbby Abadi dan pemimpin PAS tidak mahu komen gambar di atas?


7 Analisis Mudah Mengapa DAP Dipanggil Parti Kroni 2K

Posted: 15 Dec 2012 06:42 AM PST

 
 DAP sama sekali berbeza dengan BN. Tidak boleh samakan DAP dengan BN kerana BN adalah parti komponen gabungan 14 parti parti lain yang berbilang bangsa. Guan Eng silap jika samakan DAP dan BN. 
DAP adalah parti yang bukan multi racial. Hanyalah satu parti yang dikuasai oleh kroni anak beranak 2K iaitu Kit Siang dan Karpal Singh. Apa hujah untuk buktikan DAP melampau? 
Ada, pertama DAP memang begitu bersungguh sungguh menentang hukum Islam. Sama ada undang undang mahkamah syariah dan juga begitu ekstrems dalam menuntut agar kalimah Allah digunakan selain daripada Islam.
Kedua, tidak usah pergi jauh, di Pulau Pinang sendiri, DAP sudah melakukan perkara yang tidak sepatutnya kepada orang Melayu. Malah rakan dalam PAS pun diketepikan langsung dalam pentadbiran DAP di Pulau Pinang. Itu bukti DAP melampau. 
Berikut adalah senarai penuh 20 orang Jawatankuasa Eksekutif Pusat DAP yang dipilih 1,823 orang perwakilan DAP dalam Konvensyen DAP yang diadakan di Pulau Pinang. Kesemua 7 orang calon Melayu yang bertanding kalah. Dari 68 orang yang bertanding, tiada seorang pun calon Melayu terpilih.
Analisis
1) Apakah parti yang menggunakan nama demokratik itu layak digelar sebagai parti "multi racial" setelah kekalahan 7 orang calon Melayu tersebut? 
2) Paling menarik adalah penguasaan dua orang anak beranak iaitu Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng yang berada di kedudukan 1 dan 2. Begitu juga dengan kedudukan Karpal Singh (3) dan Gobind (8). 
3) Paling menarik adalah kedudukan team KOKS (Kit Out Kit Siang) yang jatuh mendadak di kedudukan terbawah iaitu Teresa Kok daripada tangga ke-6 ke kedudukan ke-18 serta M.Kulasegaran yang dulu berada pada kedudukan ke-5 jatuh teruk ke kedudukan ke-15. Apakah ada manipulasi undi untuk menjatuhkan pihak yang mahu menentang kumpulan Godfather?
4) Apakah DAP ada database ahli yang sah di seluruh negara? Siapa yang calonkan nama-nama yang bertanding di peringkat pusat? Apakah prosesnya adalah daripada ahli ahli marhaen DAP? Rasanya tidak. Sebab itu DAP hanya kekal diperintah oleh satu keluarga sahaja sejak beberapa empat dekad yang lalu.
5)  5 orang calon team Ronnie Liu menang dari 9 orang yang diletakkan, tiga orang menguasai tangga 10 teratas. Namun Ronnie Liu tumpas. Faktor utama adalah kerana tidak membawa bersama nama Kit Siang dan Karpal dalam pasukannya.
6) Ean Yong Wah, orang kuat Teresa Kok tumpas. Daripada senarai 17 orang senarai pilihan Teresa Kok, hanya 5 orang sahaja yang menang termasuk Teresa Kok. Ini bermaksud Ronnie Liu sudah menang dengan Teresa Kok di Selangor?
7) Kit Siang dan Karpal pun bertanding lagi. Ini yang jelas menunjukkan mereka gila kuasa.
1. Lim Kit Siang (1,607) [ranking pertama pada 2008]
2. Lim Guan Eng (1,576) [2]
3. Karpal Singh (1,411) [9]
4. Chong Chieng Jen (1,211) [8]
5. Loke Siew Fook (1,202) [11]
6. Vincent Vu (1,202) [new]
7. Tan Kok Wai (1,199) [3]
8. Gobind Singh Deo (1,197) [20]
9. Tony Pua (1,162) [13]
10. Teng Chang Khim (1,152) [15]
11. Fong Kui Lun (1,137) [4]
12. Nga Kor Ming (1,075) [16]
13. Chong Eng (1,006) [14]
14. Chow Kon Yeow (986) [17]
15. Liew Chin Tong (984) [new]
16. M Kulasegaran (984) [5]
17. Boo Cheng Hau (958) [19]
18. Teresa Kok (925) [6]
19. Teo Nie Ching (903) [new]
20. Ngeh Koo Ham (824) [10]

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 15 Dec 2012 03:16 PM PST

KEPAL NASI KEPAL BERAS


RAHSIA KEHEBATAN DS NAJIB - SABAR KETIKA MENGHADAPI FITNAH QUBRA!!

Posted: 15 Dec 2012 06:27 AM PST

"Budaya politik tidak sehat" telah menyerang pemikiran rakyat "non-partisan" sejak 2008, umpama virus nipah yang melanggar negara suatu ketika dulu. 

Ramai rakyat terjerat dalam "jerangkap samar" budaya politik fitnah dan dusta yang tumbuh subur terutama selepas PRU12 yang lalu. Tiada siapa melainkan pembangkanglah yang bertanggungjawab terhadap kesuburan budaya politik fitnah dan dusta ini. Sasaran utama pembangkang ialah untuk memerangkap pemikiran rakyat agar menerima apa saja momokan mereka sebagai sesuatu yang benar. 

Soal masa depan dan keselamatan negara, soal keharmonian kaum dan keharmonian mengamalkan kepercayaan agama masing-masing yang terjejas teruk hasil permainan politik tidak sehat ini tidak pernah menjadi pertimbangan mereka.

Ancaman mengejut berupa bencana alam seperti banjir atau tsunami adalah ketentuan yang berlaku diluar kawalan kita sebagai manusia. Walaupun pahit tetapi kita wajib menerimanya apabila ianya terjadi.

Apa yang tidak boleh kita terima ialah ancaman yang dicipta oleh "tangan-tangan manusia" yang menyebabkan kehidupan majoriti manusia lain terjejas.

Lebih 4 tahun pemikiran rakyat telah terperangkap dengan "ancaman kecelaruan pemikiran" akibat dari budaya politik fitnah dan dusta pembangkang. Mereka menggunakan jalan halal untuk suatu kerja haram dan keji.

Atas nama demokrasi dan kebebasan hak bersuara, pembangkanh telah membanjirkan pemikiran rakyat dengan limpahan maklumat bercampur fitnah dan dusta. Maklumat ini jika mampu meyakinkan rakyat, maka 100% rakyat akan benci pemerintah. Itulah hasrat pembangkang. Mereka mahu lihat rakyat bangkit dan meluahkan rasa benci terhadap pemerintah. 

Golongan yang digambarkan di dalam Al Quran sebagai "golongan yang melampaui batas" ini sangat buas dan tidak bertanggungjawab. Mereka tidak pernah memikirkan kesan buruk terhadap kehidupan rakyat yang bakal berlaku akibat dari tindak-tanduk mereka yang melampaui batasan.

KITA SEBAGAI RAKYAT BERSEDIA UNTUK TURUT BERSAMA MEREKA untuk memperjuangkan setiap kebenaran TETAPI DENGAN SYARAT, 1. segala isu yang dibawa "hanyalah sesuatu yang benar" tanpa campur-aduk unsur penyelewengan fakta, fitnah dan  pendustaan. 2. Tiada unsur yang berniat untuk menipu dan merosakkan pemikiran rakyat.

TETAPI APA YANG JELAS, semua syarat-syarat ini tiada pada mereka. Malahan semua ciri-ciri pembohongan, fitnah dan dusta telah dijadikan menu utama untuk santapan rakyat.

Pentas demokrasi telah menjadi mangsa manipulasi mereka. Demokrasi telah dijadikan platform penyampaian terbaik untuk menjahanamkan kredibiliti dan rasa hormat rakyat terhadap kerajaan dan pemimpinnya melalui menu fitnah dan dusta.

Lihatlah bagaimana mereka berusaha "sehabis daya" merosak dan mencacatkan pandangan rakyat terhadap pemimpin utama negara, DS Najib. Puak ini tanpa perasaan dan pertimbangan adil menjalankan gerakan penjahanaman kredibiliti PM. Sebolehnya seluruh keluarga, termasuk isteri, anak dan adik-adik PM hingga ke dalam bilik tidur dan dapur rumah PM sendiri mahu diselongkar dan dijadikan bahan pertikaian umum.

Isteri PM mesti disamakan dengan Imelda Marcos. Anak PM mesti disamakan dengan anak Suharto. Adik PM mesti disamakan dengan adik Saddam atau Marcos. 

Apakah kita pernah menyaksikan perbuatan fitnah keterlaluan dan permainan sekeji ini dilakukan terhadap mana-mana PM sebelum ini sepertimana percubaan yang telah dan sedang dilakukan terhadap personaliti PM, isteri dan maruah keluarga beliau?

Akuan sumpah berkanun dijadikan bahan permainan mereka untuk menghancurkan PM Najib dan Isteri, walaupun akuan bersumpah Bala sudah terbukti tiada kredibiliti dan konsistensi. Pemimpin utama mereka yang terjerat dengan pelbagai tuduhan moral dan bukti yang diluar keraguan menasabah, hingga kini tidak pernah berani bersumpah dan membersihkan nama, sebaliknya PM DS Najib sendiri secara bermaruah telah melakukan sumpah di dalam Masjid  beberapa kali untuk membuktikan beliau tidak terlibat dengan kes Altantunya. 

Akuan bersumpah Bala yang berubah-ubah dan tiada disebut "Demi Allah" lebih dipercayai dari sumpah dengan nama Allah di rumah Allah yang dilafazkan oleh PM Najib.

Hingga kini, tanpa rasa bersalah mereka masih terus-terusan menjaja fitnah yang sama terhadap PM. Balasundram sendiri sudah lari dan tidak mahu bertanggungjawab terhadap Akuan Bersumpahnya, tapi pembangkang masih juga mahu akuan bersumpah itu dijadikan "bahan bukti umum yang ada kredibiliti" oleh puak ini.  

Hakikatnya, "kebenaran bukanlah barangan yang boleh dijual-beli". Kebenaran bukan milik sesiapa tapi ia adalah milik Allah. Kebenaran adalah hak yang Allah swt kurniakan kepada sesiapa makhlukNya yang berlaku benar dan jujur.

Keadaan ini sudah semakin jelas ditunjukkan oleh Allah, tetapi hanya kepada mereka-mereka yang berfikir dan diberi petunjuk.

Dengan pelbagai tuduhan "berat" dan kotor yang dilabel kepada PM dan isteri, PM terbukti berupaya menghadapinya tanpa melatah sedikit pun. 

Tiada tanda-tanda langsung  yang menampakkan riak wajah beliau terjejas dan terdesak hasil tuduhan berat dari pelbagai sudut yang telah sekian lama dipupuk subur oleh pihak lawan.

Kekuatan dalaman yang dimiliki oleh PM bukan boleh dibuat-buat, jika tanpa bantuan dan pertolongan dari Yang Empunya Hak. Tiada mana-mana pemimpin yang mampu bertahan tanpa melakukan sebarang tindakan mempertahankan diri, jika segala tuduhan itu adalah tuduhan yang benar.

Seseorang pemimpin yang benar-benar terlibat dengan pelbagai kezaliman atau skandal tidak akan mampu bertahan tanpa melakukan sebarang usaha untuk menutup kelemahan atau mengekang isu tersebut dari mempengaruhi rakyat.

Lihat Presiden Mubarak, Presiden Assad dan ramai lagi pemimpin dunia yang dipertikaikan oleh musuh politik mereka dan turut diikuti oleh rakyat selepasnya. 
Mereka berusaha sehabis daya menafikan tuduhan, mempertahankan diri dan kerajaannya walau dengan apa cara sekali pun termasuk menggunakan pelbagai kekerasan untuk membendung kekuatan musuh dan mempertahankan diri mereka.

Lihatlah pula bagaimana tindakan PM DS Mohd Najib Tun Abdul Razak! Bagaimana beliau menghadapi situasi sulit yang disusunatur dan direkacipta oleh musuh politiknya secara begitu teliti dengan mensabitkannya dengan semua tuduhan tahap "heavyweight".

1. Tidak pernah sekali pun DS Najib melatah dan gelabah.

2. Tidak pernah sekali pun DS Najib membuat tindakan "counter preventiive" untuk melindungi dirinya.

3. Tiada satu saman pun dikeluarkan oleh DS Najib terhadap pihak lawan yang telah membuat pelbagai tuduhan paling berat terhadap beliau. 

4. Tidak pernah sekali pun DS Najib respons dengan membuat sidang akhbar khas seperti yang kerap dilakukan oleh Anwar untuk menafikan segala tuduhan yang dilemparkan terhadap beliau.

Itu sebab saya katakan, bahawa tidak terdapat langsung tanda-tanda yang menunjukkan DS Najib bersalah dan benar-benar terlibat sepertimana yang digambarkan oleh lawan beliau.

Jika benar transaksi 400 juta komisyen kepada PM Najib telah berlaku dengan "3rd party yang tidak friendly" seperti pembekal Perancis ini, awal-awal lagi PM Najib sudah terjerat. Sudah pasti DS Najib sudah meletak jawatan kerana beliau pasti sedar tidak mungkin transaksi dengan pihak ke 3 ini boleh disorokkan dari pengetahuan umum, apatah lagi dalam zaman media maya tak bertapis ini. Tidak mungkin DS Najib tidak mampu membaca semua kemungkinan ini.

Zaman sekarang, tiada mana-mana pemimpin pun yang berupaya melepaskan diri dengan pendedahan skandal atau penyelewengan mereka, jika ianya sudah dihidu oleh pihak ke tiga.

Presiden Amerika pun tidak berupaya membuat counter preventive untuk menyelamatkan dirinya dari pertuduhan, jika pertuduhan itu sudah terhidu oleh pihak media. Bill Clinton telah membuktikannya. Menteri Indonesia juga turut "alah" dengan pendedahan umum.

Setakat ini hanya manusia yang bernama Anwar Ibrahim dan Azmin Ali  sahaja yang berupaya membuat counter preventive di dalam segala skandal yang melibatkannya, walaupun, bukti jelas telah melampaui keraguan menasabah. Caranya, 1. "Nafi buta-buta tanpa perlu apa-apa bukti penafian". 2. "Hanya perlu lancarkan serangan balas dan kata, "ini semua adalah fitnah yang direkayasa oleh Najib yang sangat takut pada saya." "segalanya kerja UMNO".

Bismilahi tawakkal a'lallah. Tiada siapa yang boleh memadamkan api fitnah dan pembohongan yang telah bermaharajalela. Serahkan saja kepada Allah. Allah lebih tahu untuk membuat keputusan. Allah lebih tahu bagaimana untuk melindungi "pihak yang benar" atau "ahli hak" yang teraniaya dan tidak bersalah. Allah juga lebih tahu bila dan apakah hukuman yang setimpal untuk mereka-mereka yang telah mendatangkan kerosakan dan fitnah besar di dalam masyarakat.  

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 15 Dec 2012 03:03 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Gambar) Ups! Luas sangat leher baju, aset di dada selebriti jelita ini terlihat!

Posted: 15 Dec 2012 02:31 PM PST

LeAnn Rimes mengalami saat-saat yang memalukan (ye ke malu?) di sebuah program kebajikan di LA minggu ini apabila puting payudaranya sedikit terlihat dari kolar baju yang luas yang dipakainya.

Pelantun lagu-lagu country itu hadir dengan menyerlah di karpet merah dengan pakaian yang yang agak seksi dan longgar berserta seluar panjang.

Satu sahaja yang tidak kena padanya hari itu, beliau tidak memakai BRA!

Ketika beliau cuba membetulkan seluarnya sambil tunduk, secara tidak sengaja, payudaranya terlihat disebalik potongan bajunya yang besar hingga menampakkan puting!
 LeAnn adalah antara selebriti yang hadir di ulangtahun keempat NOH8 - sebuah kempen yang dirancang untuk menentang California's Preposition 8, yang mana menghalang perkahwinan sesama jenihs di negeri itu.

Padah gatal berbogel di facebook, aksi berahi dirakam dan diugut

Posted: 15 Dec 2012 08:05 AM PST

KUALA LUMPUR: Tergoda dengan pujuk rayu dan 'lakonan' ghairah gadis dikenalinya melalui Internet, seorang lelaki malu besar apabila aksi dia berbogel yang dirakam gadis itu dimuat naik ke laman Youtube.

Tidak cukup dengan itu, dia turut kerugian RM800 apabila gadis terbabit yang dipercayai warga Filipina meminta wang berkenaan jika mahu video bogel itu ditarik semula.

Mangsa, penuntut sebuah institusi pengajian tinggi di Kedah yang mahu dikenali sebagai Shahir, 27, berkata, dia mengenali gadis itu awal Julai lalu di laman sosial Tagged sebelum berhubung secara lebih rapat melalui facebook (FB).

Katanya, sewaktu awal perkenalan mereka, gadis berusia 19 tahun yang menggelarkan dirinya sebagai Kimoto Misaka berasal dari Jepun hanya berbual dengannya melalui FB sebelum semakin berani berhubung menerusi kamera web menggunakan Skype.

Menurutnya, selepas beberapa hari menjalinkan hubungan melalui panggilan video Skype, gadis itu mengajaknya berbogel dengan dia terlebih dulu memulakan aksi berahinya.

Pemilihan CEC DAP, calon Melayu tersungkur malu dek dewa DAP

Posted: 15 Dec 2012 06:25 AM PST

Seperti yang dijangka,mana mungkin parti yang mengamalkan rasis chauvanis dan ultrakiasu akan memberi kemenangan kepada calon calon melayu yang bertanding didalam pemilihan anggota CEC DAP.

Perwakilan DAP yang sedia rasis tidak akan sesekali memberi muka kepada melayu yang dikenali ramai sebagai bangsa kelas ketiga didalam DAP.


6 orang calon melayu iaitu Naib Pengerusi DAP Johor, Ahmad Ton; Senator Ariffin S.M. Omar; Timbalan Pengerusi DAP Pahang, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji; anggota Jawatankuasa DAP Pulau Pinang, Zulkifli Mohd. Noor; Roseli Abdul Ghani yang akan diletakkan sebagai calon di Negeri Sembilan pada PRU ke-13; Pengerusi DAP Cawangan Desa Manjung, Solaiman Op Syed Ibrahim dan Harun Ahmad.Kesemuanya kalah teruk dan amat memalukan...

Keputusan pemilihan CEC mencerminkan realiti sebenar dimana sebenarnya kedudukan melayu didalam DAP.Sebentar tadi semasa pengumuman keputusan di skrin besar hampir kesemua calon melayu mendapat undi yang tercorot .Undi paling tinggi pun hanya si Zairil Khir Johari anak cina bernama melayu namun kalah teruk dengan undi 320.Harun Ahmad mendapat undian paling rendah dengan undian 30 undi

Manakala kaum India hanya seorang saja yang menang Karpal dan anaknya Gobind terselamat.

Lim Kit Siang - 1607
Lim Guan Eng - 1576
Karpal - 1411
Chong Cheing Jen - 1211
Anthony Loke - 1202
Wu Him Ven - 1202
Tan Kok Wai - 1199
Gobind Singh - 1197
Tony Pua - 1162
Teng Chang Khim - 1152
Fong Kui Lun - 1137
Nya Kor Ming - 1075
Chong Eng - 1006
Chow Kon Yeow - 986
Liew Chin Tong - 984
M.Kula - 984
Boo Cheng Hau - 958
Teresa Kok - 925
Teo Nie Ching - 903
Ngeh Koo Ham - 824

Inilah yang dikatakan hidung tak mancung,sedar la wahai melayu DAP,kasta kamu hanya tarafnya suruhan mana mungkin perwakilan DAP beri undi dan angkat kamu setaraf barisan dewa dewa DAP.

Apatah lagi sebagai anjing..mana mungkin boleh duduk semeja dengan tokong DAP.

Melayu haprak pakatan jika dilihat semuanya lebih kurang sama,bodoh,bebal namun apakan daya barangkali mereka berasa satu nikmat untuk menjadi tukang basuh berak puak ultrakiasu chauvanis rasis DAP.

Nah..sekarang keputusan dah keluar..Rahamad Isahak Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang belaan DAP kata nak mengamuk..Bila lagi?

Pisau

PAS diuji dan tersungkur lagi...

Posted: 15 Dec 2012 06:20 AM PST

SEKALI lagi Pas diuji dan buat sekian kalinya juga Pas diaibkan dan tewas dalam ujian tersebut.

Undang-undang kecil Majlis Perbandaran Kota Bharu–Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) Kerajaan Negeri Kelantan yang melarang wanita menggunting rambut lelaki termasuk di kalangan bukan Islam di salun gunting rambut adalah dilihat mempunyai roh perundangan Islam dan secara jelasnya adalah selari dengan dasar perjuangan Pas yang diperjuangkan selama ini.

Oleh itu keputusan untuk menangguhkan pelaksanaan undang-undang tersebut termasuk membatalkan saman yang dikeluarkan adalah langkah dayus yang hanya menunjukkan kegagalan Pas mempertahankan prinsip perjuangannya yang dilaungkan selama ini.

Keputusan ini juga memperlihatkan betapa lemahnya Pas apabila berhadapan dengan desakan rakan sekutu mereka didalam Pakatan terutamanya DAP yang tidak pernah bersetuju dengan apa sahaja undang-undang yang ada kaitannya dengan Islam.

Kerajaan Negeri Kelantan yang dikuasai Pas akhirnya terpaksa tunduk dan akur dengan kemahuan DAP, PKR dan pimpinan parasit di dalam Pas yang tidak ingin melihat pelaksanaan undang-undang seperti itu bakal menjadi batu penghalang kepada perjalanan mereka ke Putrajaya. Kerana kuasa, apa juga halangan mesti dirempuh, hatta melibatkan maruah Islam.

Lalu di manakah untungnya Pas dan di mana untungnya Islam seperti yang dilaungkan oleh pimpinan tertinggi mereka?

Sepatutnya kesempatan inilah yang perlu digunakan oleh Pas untuk mendidik masyarakat terutamanya masyarakat bukan Islam terhadap keindahan hukum Islam berdasarkan rasional dan nas yang terdapat di sebalik undang-undang kecil tersebut.

Akhirnya masyarakat dapat menyimpulkan bahawa prinsip perjuangan asal Pas untuk melaksanakan undang-undang Islam dan menegakkan negara Islam semakin jauh ditenggelamkan oleh kerakusan dan keinginan mendalam untuk berkuasa di Putrajaya. Jika sekiranya undang-undang yang terpencil dan remeh seperti itupun tidak mampu dipertahankan, apatah lagi untuk melaksanakan hudud dan perundangan Islam yang syumul.

Datuk Dr Hasan Mohamed Ali, Presiden Jati

PAS dah jadi 'KUTU' DAP pulak dah..

Posted: 15 Dec 2012 05:58 AM PST

GEORGETOWN - Pengerusi DAP, Karpal Singh yakin hubungan erat antara parti dalam Pakatan Rakyat (PR) akan merealisasikan impian parti itu untuk merampas Putrajaya.

Beliau berkata, walaupun sering memberi kritikan terhadap Pas kerana mengenakan dasar-dasar Islam ke atas bukan Islam terutamanya di Kelantan, beliau sentiasa menyokong Pas dan menyifatkannya sebagai "sekutu yang penting."

"Pas adalah sekutu penting dalam PR. Kita mungkin mempunyai perbezaan pendapat dengan Pas, tetapi Pas adalah sebuah parti yang berprinsip kukuh," katanya.

Karpal turut menyalurkan semangatnya kepada lebih 2,000 perwakilan apabila meminta supaya Barisan Nasional (BN) 'disembelih'.

"Walau kita kukuh sekarang, namun kita tidak boleh lupa dengan musuh kita, BN. Kita mesti berjuang habis-habisan untuk memastikan kita dapat menggantikan BN. Kasi 'sembelih' BN.

"Tiada keraguan dalam fikiran saya bahawa Pakatan Rakyat boleh mencapai objektif kerana kita kuat sekarang, contohnya Pulau Pinang, ia menunjukkan sebuah Kerajaan Negeri yang bagus di bawah pemerintahan Ketua Menteri, Lim Guan Eng. Apa yang dicapai di Pulau Pinang, akan dicapai di Putrajaya juga nanti," katanya.

Karpal berkata, suatu ketika dahulu, tiada siapa menyangka bahawa DAP akan bekerjasama dengan Pas, namun kini seluruh senario politik Malaysia telah berubah.

"Kita juga mesti berubah mengikut peredaran masa. Dalam politik, tiada kawan atau musuh yang kekal, tetapi kita mesti mempunyai prinsip dan DAP akan tetap berpegang kepada prinsip-prinsipnya," katanya.

Karpal turut mengingatkan perwakilan supaya tidak melupakan pemimpin veteran.

"Tanpa mereka, parti ini tidak akan makmur seperti apa yang dilihat hari ini. Jika tidak kerana mereka (veteran), anda tidak akan berada di mana anda berada sekarang.

"Jangan memandang rendah kuasa veteran. DAP dibina hasil titik peluh dan darah mereka ini," katanya.

Pada masa yang sama, Karpal sekali lagi menyatakan sokongannya terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk dilantik menjadi Perdana Menteri apabila PR memerintah negara nanti.

Menurutnya, DAP akan memberi kerjasama yang penuh untuk menentukan Anwar.

'Anak awak sudah saya hamilkan'

Posted: 15 Dec 2012 04:30 AM PST

Gambar hiasan
MELAKA: Seorang remaja perempuan dipercayai menghilangkan diri apabila masih tidak kembali ke pangkuan keluarganya di Taman Angkasa Nuri di sini, sejak tujuh bulan lalu.

Difahamkan, V Vaenni, 19, tidak pulang ke rumah selepas keluar bekerja pada sebelah malam di sebuah kilang di Batu Berendam, 5 Mei lalu.

Abang remaja itu, V Shevaneswaran, 21, mendakwa perkara berkenaan disedari apabila anak kedua daripada tiga adik beradik terbabit masih tidak kelihatan selepas tamat waktu bekerja seperti kebiasaannya.

"Dia (Vaenni) baru sebulan bekerja di kilang itu dan biasanya hanya menaiki van yang disediakan untuk pergi serta pulang.

"Namun, pada 5 Mei lalu, dia tidak pulang ke rumah dan ia menyebabkan kami mula berasa bimbang dan hairan mengenainya," katanya ketika ditemui Harian Metro di sini, petang kelmarin.

Dakwa beliau, dia ada menerima satu panggilan telefon daripada nombor bimbit adiknya itu, kira-kira jam 8.30 pagi pada hari kejadian.

"Sewaktu panggilan itu dijawab, seorang lelaki memberitahu bahawa dia bersama Vaenni dan akan membawanya lari.

"Kami sekeluarga amat terkejut dengan perkara itu namun sempat dirampas Vaenni yang memberitahu lelaki berkenaan hanya main-main dan dia akan pulang ke rumah selepas bekerja lebih masa," katanya.

Kata Shevaneswaran, adiknya itu bagaimanapun tidak pulang dan sukar dihubungi hingga menyebabkan mereka mula bimbang.

"Saya kemudian pergi ke tempat kerja dia untuk bertanyakan mengenainya namun diberitahu bahawa adik saya itu hanya mendaftar kad kehadiran namun tidak masuk bekerja.

"Kami sekeluarga sudah puas mencari di merata tempat dan bertanyakan kepada semua rakannya namun jawapan diterima menghampakan," katanya yang membuat laporan polis di Balai Polis Batu Berendam berhubung kehilangan itu.

Beliau mendakwa, pada Ogos lalu, lelaki itu menghubungi telefon bimbit bapanya memberitahu sudah mengahwini Vaenni yang kini mengandung selain sudah mendaftarkan perkahwinan mereka.

PAS belum dapat terima DS Anwar sbg PM, mahu umum lepas penamaan calon

Posted: 15 Dec 2012 02:00 AM PST

GEORGETOWN - Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali berkata, calon yang layak dipilih sebagai perdana menteri dalam Pakatan Rakyat (PR) hanya boleh diputuskan selepas proses penamaan calon pilihan raya umum ke-13 kelak.

Beliau berkata, calon perdana menteri itu mesti dipilih dalam kalangan calon yang bertanding dan menang dalam pilihan raya berkenaan.

"Saya fikir masa paling baik untuk mengumumkannya ialah selepas penamaan calon kerana orang yang mahu menjadi perdana menteri perlu dipilih. Dia mesti jadi calon (pilihan raya) dan menang baru boleh (dipilih jadi perdana menteri)," katanya kepada pemberita pada Kongres Kebangsaan DAP ke-16 di sini, hari ini.

Mustafa diminta mengulas pandangan Pengerusi DAP Karpal Singh yang mengulangi sokongannya kepada ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri jika pembangkang berjaya menawan Putrajaya dalam pilihan raya umum akan datang.

Karpal berkata demikian dalam ucapan aluannya pada kongres itu.

Mustafa berkata, Pas masih belum boleh memberi kata putus berhubung perkara berkenaan dan tidak pasti sama ada sokongan Karpal itu merupakan pendirian DAP. - Bernama

DAP tetap beri sokongan penuh untuk DS Anwar sebagai PM

Posted: 15 Dec 2012 01:30 AM PST

GEORGETOWN - Pengerusi DAP Karpal Singh hari ini mengulangi sokongannya kepada ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri jika pembangkang menawan Putrajaya dalam pilihan raya umum ke-13.

"Apabila kami menang dan tawan Putrajaya, kami dalam DAP akan memberi kerjasama untuk tentukan (Datuk Seri) Anwar Ibrahim jadi Perdana Menteri," katanya pada ucapan perasmian Kongres Kebangsaan DAP kali ke-16, di Penang International Sport Arena (PISA) di sini hari ini.

Pendirian beliau itu nyata bertentangan dengan resolusi Pas baru-baru ini yang memilih presiden parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai perdana menteri jika pakatan pembangkang dipilih menjadi kerajaan baharu Malaysia.

Bagaimanapun, beliau menegaskan bahawa Pas akan menjadi sekutu penting dalam pakatan pembangkang, meskipun mereka (Pas) mungkin mempunyai prinsip yang berbeza.

Antara pemimpin pembangkang yang hadir pada perasmian kongres itu ialah Naib Presiden Pas Datuk Mahfuz Omar, Setiausaha Agung Pas Datuk Mustafa Ali dan Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang Datuk Dr Mansor Othman.

Ahli politik berusia 72 tahun itu turut mengingatkan perwakilan supaya tidak memandang rendah dan melupai sumbangan golongan veteran terhadap kemajuan parti itu.

"Kita tidak seharusnya lupa bahawa kita mencapai kegemilangan disebabkan pemimpin terdahulu. Jangan lupakan golongan veteran. Jangan pandang rendah kepada kuasa golongan veteran," katanya. - Bernama

(Gambar) Sopan dibelakang, 'hampir bogel' dihadapan

Posted: 14 Dec 2012 11:52 PM PST


Sudah banyak kontroversi pakaian yang dikenakan oleh pelakon filem Breaking Dawn ini ketika beliau menyusuri setiap karpet merah yang dihadirinya.

Terbaru, pada Khamis lepas, pelakon berusia 22 tahun ini hadir dengan baju yang hampir menampakkan keseluruhan tubuhnya dari hadapan.

Dengan rekaan baju berbentuk bra dihadapan, ianya hanya ditutupi dengan kain nipis berbunga yang begitu jarang. Apa yang menarik mengenai baju yang dipakainya pada malam itu, dibahagian belakang, ia kelihatan seperti baju-baju biasa dan kelihatan begitu sopan.

Dengan solekan yang sederhana, Kristen Stewart menyerlahkan lagi wajah keremajaannya.

DM

Pelajar IPT bebas jadi calon PRU

Posted: 14 Dec 2012 07:01 PM PST

PUTRAJAYA - Penuntut Institut Pengajian Tinggi (IPT) bebas melibatkan diri dalam aktiviti parti-parti politik di luar kampus termasuk menjadi calon pilihan raya umum, kata Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, malam tadi.

Beliau berkata, ini berikutan pindaan Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) 1971 yang membenarkan penglibatan mahasiswa secara langsung dalam aktiviti dan parti politik di luar kampus tanpa sebarang sekatan.

"Kalau rasa yakin boleh menang (dalam pilihan raya), pelajar boleh menjadi calon mana-mana parti. Ini merupakan satu pengiktirafan kerajaan kepada mahasiswa," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Konvensyen Pemimpin

Pelajar 2012 dan pelancaran Program Pensijilan 1Citizen di sini.

Mohamed Khaled berkata, langkah membenarkan pelajar menjadi calon pilihan raya menunjukkan kepercayaan dan pengiktirafan kerajaan terhadap kemampuan dan keupayaan mahasiswa berfikir, bertanggungjawab serta membuat keputusan dengan matang demi menentukan masa depan mereka.

Bagaimanapun, beliau menegaskan, pelajar tidak dibenarkan langsung membawa politik mana-mana parti ke dalam kampus.

Mohamed Khaled turut menyaran mahasiswa supaya mempertahankan keharmonian kampus sebagai entiti bebas politik kepartian dan kekal neutral bagi mencapai aspirasi dan matlamat pendidikan serta tujuan keberadaan di IPT.

"Persekitaran kampus yang neutral perlu dipelihara untuk melahirkan mahasiswa yang dapat memperluas dan meneroka daya pemikiran yang kritikal, membina minda dan keupayaan intelektual mereka sendiri sekali gus dapat menerapkan budaya kesarjanaan di kalangan mereka," katanya.

Sementara itu, beliau berkata, Konvensyen Pemimpin Pelajar IPT merupakan wahana pembangunan dan penjenamaan fungsi, peranan serta kaedah strategik bagi meningkatkan kecekapan, tanggungjawab dan hala tuju pemimpin pelajar IPT di negara ini.

Program Pensijilan 1Citizen merupakan pogram latihan yang dibangunkan khas untuk memupuk perpaduan negara dan masyarakat pelbagai kaum melalui penggunaan teknologi secara berhemah. - Bernama

(Gambar) Shah Rukh Khan Raikan Sambutan Hari Lahir ke-87 Tun M

Posted: 14 Dec 2012 06:31 PM PST

KUALA LUMPUR : Megastar Bollywood, Dato' Shah Rukh Khan mempersembahkan lagu Kuch Kuch Hota Hai sempena ulangtahun kelahiran bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Mahathir Mohamed (Tun M) yang ke-87.

Lagu Kuch Kuch Hota Hai itu dipersembahkan oleh Shah Rukh Khan sewaktu Tun Mahathir selesai memotong kek hari ulangtahun kelahirannya yang setinggi 5 tingkat itu.

Terdahulu Shah Rukh Khan telah diberi penghormatan membawakan lagu Happy Birthday buat Tun M sebelum diikuti tetamu yang lain.

Hari ulangtahun kelahiran Tun M yang ke-87 ini telah dianjurkan Lord's Tailor di Hotel Le Meridien, Kuala Lumpur sebentar tadi.

Seramai 200 tetamu telah diundang untuk menghadiri majlis ulangtahun Tun M. Selain VVIP, turut diundang adalah beberapa selebriti tempatan. Antaranya Datin Paduka Umie Aida dan suami, Vanidah Imran dan Rashidi Ishak, Esma Daniel dan isteri, Siti Eja dan suami, Datin Sofea Jane dan Fizz Fairuz.

Turut menghiburkan adalah Amanda Imani dan Datuk Yusni Hamid diiringi Datuk Mokhzani.

Murai

Cucu Tok Selampit

Posted: 15 Dec 2012 01:42 PM PST

Cucu Tok Selampit


Terkini! Keputusan Penuh 20 Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) DAP Di Kongres DAP Ke 16

Posted: 15 Dec 2012 05:02 AM PSTTertera di atas adalah keputusan permilihan 20 Jawatankuasa Eksekutif Pusat atau Central Executive Committe (CEC) DAP yang diambil daripada laman sosial Twitter rasmi parti DAP. Permilihan berkenaan diadakan di  Kongres DAP Nasional Ke 16 di Pulau Pinang di Pusat Sukan Antarabangsa Pulau Pinang (PISA) di Georgetown. Sejumlah 1,823 daripada 2,576 perwakilan hadir pada kongres parti itu telah memilih 20 anggota jawatankuasa tertinggi pusat yang akan menerajui parti rasis ini menjelang PRU13. 

Kenapa CTS katakan rasis? Daripada 20 jumlah yang dicalonkan 2 orang terdiri daripada bangsa Sikh atau Punjabi, satu berbangsa India dan selebihnya berjumlah 17 orang berbangsa Cina. Tiada pemimpin Melayu di dalam jawatankuasa tertinggi pusat parti DAP. Kesemua 8 calon Melayu dalam pemilihan CEC tewas termasuk seorang anak Cina yang mengaku Melayu iaitu Zairil Khir Johari! Adakah DAP parti berbilang kaum atau "multiracial" seperti yang dilaungkan? Adakah DAP berubah sepertimana laungan UBAH yang selalu diperkatakan? Mana pemimpin Melayu di dalam DAP? Melayu hanyalah barua bangsat di dalam parti itu seperti Aspan Alias dan Dato Ariff Sabri aka Sakmongkol AK47.

Kenapa Pemimpin Utama PGayR Boikot Kongres DAP Di Pulau Pinang?

Posted: 15 Dec 2012 03:26 AM PST


Tidak ada perkara yang lebih menarik di dalam Kongres DAP Nasional Ke 16 di Pulau Pinang melainkan ketidakhadiran pemimpin-pemimpin utama PGayR. Di mana Anwar Ibrahim selaku Ketua Umum, di mana Wan Azizah selaku Presiden parti dan di mana Azmin Ali selaku Timbalan Presiden? Sibukkah Mereka? Sekurang-kurangnya parti PAS mewakilkan Mahfuz "The Bean" Omar selaku Naib Presiden dan Setiausaha Agong, Mustapha Ali. Timbalan Presiden PAS pula, Mat Sabu turut hadir selepas makan tengah hari. 

Seolah olah PGayR telah memboikot kongres ini. PGayR hanya menghantar pemimpin negeri Dr Mansor Othman yang sebelum ini dilaporkan bertelagah dengan Ketua Menteri, Lim Guan Eng dan Ketua Wanita Zuraidah Kamarudin. Ketidakhadiran pemimpin utama PGayR dalam Kongres Nasional DAP sesuatu yang pelik apabila membayangkan inilah perhimpunan terakhir parti teras Cina itu sebelum pilihanraya umum ke 13.

Apakah ura-ura sebelum ini yang mengatakan parti DAP ingin meminta lebihan kerusi di dalam kongres ini menjadi punca kongres terakhir DAP sebelum PRU13 diboikot oleh PGayR? Khabar angin berkenaan nyata terbukti pagi tadi apabila ucapan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menuntut parti tersebut diberikan tambahan kerusi di Semenanjung dalam PRU13. Lim Guan Eng dengan megah dan selamba berucap di hadapan perwakilan DAP.

Apakah PGayR merasa tersinggung dengan tindakan Lim Guan Eng nampaknya tidak lagi menggunakan saluran rasmi Pakatan Haram untuk berunding kerusi antara pembangkang sebaliknya menyuarakan secara terbuka di dalam perhimpunan parti, sehingga menyebabkan tindakan boikot? Ketua Menteri Pulau Pinang itu menuntut tambahan sekurang-kurangnya tiga kerusi parlimen dan 10 kerusi DUN dalam PRU13 dan parti-parti di dalam Pakatan Haram masing masing masih menyembunyikan masalah di antara mereka. Amat lucu sekali!

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 15 Dec 2012 01:28 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat


Kebalkah Deepak.

Posted: 14 Dec 2012 07:45 PM PST

Sejak berlangsungnya Persidangan Agong UMNO  ke 66 di PWTC Kuala Lumpur. Isu Pembunuhan model Monggolia Altantuya Saribanu masih lagi dibicara oleh seorang peniaga karpet iaitu Deepak Jaikishan, banyak cerita yang disebarkan yang mengaitkan nama Perdana Menteri Dato' Seri Najib dan Datin Seri Rosmah Mansor hatta nama adik Najib iaitu Mohd Nassim pun dikaitkan.

Apakah kerana kebebasan bersuara, maka Deepak telah mengambil kesempatan untuk menghina PM Najib dan isteri tersayang Rosmah Mansor. Cerita P. Balasurbamaniam mengubah Akuan Bersumpah diolah dengan baik sehingga seakan-akan boleh mengubah retak keputusan Mahkamah yang menjatuh hukuman kepada Azilah, 34, dan Sirul Azhar, 39, dihukum gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam pada 2009 selepas didapati bersalah membunuh Altantuya, 28.

Bukan soal Deepak diupah atau diminta berpihak kepada Pembangkang yang harus dibincangkan, apa yang patut berlaku, apakah pihak berwajib Polis Malaysia dan SPRM hanya berdiam diri apabila satu satu perkara yang boleh mencemarkan nama negara dibiarkan begitu saja.

Boleh dikatakan tiap-tiap hari Deepak memanggil sidang vedio bagi mendedahkan keterlibatan beliau dalam urusan menyediakan SD kedua yang dilakukan oleh P.Balasurbamaniam yang jelas menimbulkan seribu persoalan dan tandatanya.

 Kebebasan dan kekebalan yang didapati oleh Deepak tentunya ada sebab mengapa pihak PDRM dan SPRM tidak mengambil tindakan walaupun dicabar oleh Deepak. Persoalannya sekarang apakah cerita yang dikatakan oleh Deepak itu betul? sehingga pihak berkuasa dan Najib tidak mengambil tindakan untuk mendakwa Deepak.

Perlu diingat dalam semua apa yang diluahkan oleh Deepak itu adalah menjurus untok mengaitkan kepada kes Altantuya yang dibunoh secara kejam dan melibatkan dua orang anggota polis dijatuhkan hukuman gantung sampai mati.

Walaupun Azilah dan Sairul belum mati tapi mahkamah telah memutuskan rayuan mereka berduia itu akan didengar pada 11 hb. June 2013.

http://www.malaysiakini.com/news/216686Tentunya Pilihanraya Umum yang ke 13 akan diadakan sebulum june 2013. Apakah nasib Azilah dan Sairul akan berubah dengan berubahnya sokongan rakyat kepada kerajaan BN pada PRU13 nanti. Atau mahkmamah akan memutuskan hukuman kekal seperti apa yang telah dijatuhkan oleh Mahkamah Tinggi.

THE FLYING KICK

Posted: 15 Dec 2012 01:22 PM PST

Tiada ulasan:

Catat Ulasan