Jumaat, 30 November 2012

BLOG - BLOG PARTI PAS

BLOG - BLOG PARTI PAS


Pas Kawasan Tanjung Malim

Posted: 30 Nov 2012 01:06 AM PST

Pas Kawasan Tanjung Malim


Jamuan Amal Pemuda Pas

Posted: 29 Nov 2012 11:37 PM PST

Slim River : 28 Nov - Sekalung tahniah kepada Dewan Pemuda Pas Kawasan Tg Malim kerana berjaya menganjurkan Jamuan Makan Malam Amal bagi mencari dana pilihanraya ke -13. YDP Pas Tg Malim, Tn Hj Aminuddin Zulkpli yang berucap pada malam tersebut turut meyakini tentang kebersediaan ahli-ahli Pas dan Pakatan Rakyat untuk menghadapi pilihanraya yang dikatakan tidak lama lagi. Pemuda yang merupakan sayap kanan bagi perjuangan Pas kini terbukti mampu mendepani cabaran serta berani menghadapi segala risiko demi memperjuangkan agenda Negara Berkebajikan menjadi kenyataan.


Antara pemidato yang menyampaikan ucapan pada malam tersebut selain YDP, Ketua Pemuda Sdr Junaidin Yusop, Cik Chua Yeeling (PKR) Us Zawawi Hassan Ketua Pemuda Pas Perak, Tn Hj Hamzah (PKR), Mejar (B) Kamal Ketua Cabang PKR Tg Malim, Us Abu Bakar Husin, Pesuruhjaya Pas Perak dan YAB Ir  Nizar Jamaludin, Menteri Besar Perak yang sah. 

Majlis makan malam yang bermula seawal jam 8.00 malam telah dipengerusikan oleh artis undangan khas, Sdr Leman raja lawak. Beliau dengan ketokohan dan kepakaran yang dimiliki telah membuatkan Dewan Cina Slim River riuh dengan gelak ketawa hadirin yang terhibur dengan telatah beliau.

Majlis berakhir sekitar jam 12.00 malam dengan pemidato terakhir menyampaikan ucapan, YAB Tn Hj Ir Nizar Jamaluddin.

Cik Chua Yeeling sedang menyampaikan ucapan

Tetamu tekun dan santai mendengar ucapan pimpinan

YAB Ir Tn Hj Nizar Jamaluddin 

YAB Nizar bersama pimpinan Keadilan selepas majlis

Bantuan kebajikan..

Pengerusi majlis - Leman Raja Lawak


Peghelih La...

Posted: 29 Nov 2012 11:54 PM PST

Peghelih La...


Pakat2 mai no...

Posted: 29 Nov 2012 12:37 AM PSTJAM 7.00 petang
MUNAJAT PERDANA


Semarak Hijau Ke Putrajaya Zon Utara

Posted: 29 Nov 2012 12:33 AM PST


PAS Negeri Sembilan

Posted: 29 Nov 2012 09:32 PM PST

PAS Negeri Sembilan


Pendaftaran Pelajar Tingkatan 1 Maahad Tahfiz Seremban kini dibuka

Posted: 29 Nov 2012 05:41 AM PST


Maahad Tahfiz As-Sa'idiyyah (MTAS)
Taman Rashidah Utama, Jalan Senawang-Paroi
Seremban
Tel : 06-6771232

Maklumat lanjut di http://www.saidiyyah.com

Dengan yuran bulanan/tahunan yang amat berpatutan.

Kurikulum MTAS adalah bersepadu antara KBSM, Diniyyah (agama) dan Al-Quran.

Kurikulum Menengah Rendah (Tingkatan 1 - 3) PMR
Mata Pelajaran KBSM
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Arab Komunikasi
3. Bahasa Inggeris
4. Matematik
5. Sains
6. Sejarah
7. Geografi
8. Kemahiran Hidup
9. Pendidikan Islam

Kurikulum Menengah (Tingkatan 4 - 5) SPM
Mata Pelajaran KBSM (SASTERA)
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Inggeris
3. Sejarah
4. Matematik
5. Sains
6. Bahasa Arab Tinggi
7. Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah
8. Pendidikan Syariah Islam
9. Ekonomi Asas

Kurikulum Menengah (Tingkatan 4 - 5) SPM
Mata Pelajaran KBSM (SAINS)
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Inggeris
3. Sejarah
4. Matematik
5. Matematik Tambahan
6. Bahasa Arab Tinggi
7. Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah
8. Pendidikan Syariah Islam
9. Fizik
10. Kimia

Kurikulum Al-Quran
Pengajian Al-Quran :
1. Tilawah Al-Quran
2. Hafazan Al-Quran
3. Penulisan Rasm Uthmani
Silibus Al-Quran :
Tingkatan 1 = Juzuk 1 - 6
Tingkatan 2 = Juzuk 7 - 12
Tingkatan 3 = Juzuk 13 - 18
Tingkatan 4 = Juzuk 19 - 24
Tingkatan 5 = Juzuk 25 - 30

ULAMA PEWARIS NABI

Posted: 29 Nov 2012 03:19 PM PST

ULAMA PEWARIS NABI


UNIT AMAL MENAKJUBKAN !

Posted: 29 Nov 2012 01:15 AM PST


Kejayaan dua Anggota Unit Amal kesan jenazah tentera hilang wajar diberi pengiktirafan
LARUT: Kecekapan dua anggota unit Amal Malaysia yang berjaya menemui mayat seorang anggota tentera,Supain Gane,37, yang hilang selepas melakukan latihan penerjunan di Redang Panjang yang terletak dalam parlimen Larut dan DUN Kubu Gajah baru-baru ini dipuji Timbalan Ketua Pemuda PAS Larut,Akmal Kamaruddin

Beliau menjelaskan dua orang anggota Unit Amal dari Perak bernama Abdul Rahim Syukor,61, dan Mohd Adib,21, hanya mengambil masa selama 10 minit mengesan jenazah mangsa biarpun misi mencari telah dilakukan selama 3 hari oleh pihak polis,Angkatan Tentera Malaysia(ATM),bomba dan anggota Ikatan Relawan Rakyat(RELA).
(Akmal,kiri,mengambil kesempatan berbual dengan 2 wira Unit Amal,Adib dan Abdul Rahim)

Bagaimanapun kejayaan mereka ini sengaja digelapkan oleh media arus perdana.Jelas Akmal lagi

Menyifatkan mereka sebagai wira,Akmal turut memberi cadangan kepada Dewan Pemuda PAS Malaysia supaya memberi pengiktirafan kepada kedua-dua individu ini agar ianya dapat membuka mata seluruh rakyat tentang kesungguhan dan komitmen jabatan Amal dalam membantu masyarakat.

SOALAN CEPUMAS BUAT 2 SEPUPU TERKEDU !

Posted: 28 Nov 2012 05:34 PM PST

Siapa padam rekod perjalanan Altantuya?

Menteri Dalam Negeri sepupu kepada Perdana Menteri terkedu apabila Ahli Parlimen Gombak, Mohamed Azmin Ali mendesak Datuk Seri Hishammuddin Hussein memberi penjelasan bagaimana rekod perjalanan warga Mongolia Altantuya Shaariibuu yang mati dibunuh dengan kejam pada 2006 telah di padam dari rekod Jabatan Imigresen.

Apatah lagi keadaan menjadi lebih gawat kepada Hishammuddin apabila Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang juga sepupu beliau ketika itu berada di dalam Dewan Rakyat pada hari pertama sidang Penggal Kedua Parlimen Keduabelas.

Azmin berkata soalan beliau dan penjelasan Menteri amat penting kerana ia melibatkan soal jenayah dan juga faktor keselamatan.

"Saya mengambil kesempatan untuk bertanya kepada Hishammuddin tentang tanggungjawab Jabatan Imigresen untuk memantau pergerakan keluar masuk warga asing ke negara ini.

"Hishamuddin menjawab bahawa Jabatan Imigresen bertanggungjawab dalam memantau pergerakan berdasarkan aspek keselamatan dan ancaman kepada negara. Berdasarkan kepada jawapan yang diberikan itu sudah tentulah Jabatan Imigresen memerlukan satu pengkalan data bagi memastikan segala maklumat warga asing akan disimpan dengan baik, agar menyenangkan untuk mengambil sesuatu tindakan.

"Pada masa yang sama saya inginkan penjelasan dari kementerian apakah bidang kuasa Jabatan Imigresen untuk memadamkan dan menghilangkan rekod perjalanan warga negara asing khususnya Altantuya.

"Sekiranya rekod ini dipadamkan siapakan yang bertanggungjawab dan apakah tindakan yang telah diambil oleh kerajaan supaya perkara ini tidak berulang lagi.

"Kita melihat tindakkan memadam rekod pergerakkan warga asing adalah satu jenayah yang besar dan perlu diambil serius.Perkara ini perlu diatasi bukannya membiarkan begitu sahaja," jelas beliau kepada Suara Keadilan di lobi parlimen semalam.

Azmin juga merasa dukacita dengan tindakan Hishammuddin kerana cuba mengelak memberi jawapan kepada soalan beliau sehingga jawapan yang diberikan terdapat percanggahan.

"Saya dukacita dengan kenyataan yang diberikan oleh Hishammuddin terhadap soalan tersebut, beliau cuba untuk mengelak memberi jawapan. Saya dapat melihat dengan jelas beliau cuba mendapat isyarat dari Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang kebetulan berada di dalam Dewan.

"Kenapa perlu tunggu isyarat dari Najib dan apa kaitannya dengan Najib, bukankah itu adalah tanggungjawab Jabatan Imigresen yang di bawah Kementerian Dalam Negeri. Reaksinya jelas tidak mahu memberi jawapan dan akhirnya beliau memberitahu jawapan telah diberikan sebelum ini.

"Bagi saya tidak ada sebarang jawapan yang diberikan oleh kementerian terbabit berhubung rekod warga Mongolia yang telah dipadamkan itu. Tindakan kementerian yang cuba mengelakan dan membuat penafian ini jelas menimbulkan pertanyaan apa yang sebenarnya berlaku.

"Kita perlukan jawapan yang jelas dari kementerian, beliau bukan selalu ada di Dewan jadi kesempatan inilah yang sepatut digunakan untuk memberi penjelasan bukan membuat penafian. Kita tahu kehadiran Altantuya di Malaysia tetapi kenapa rekod perjalannya memasuki Malaysia telah dipadamkan, kementerian perlu berani berhadapan dengan situasi sedemikian," tegas Azmin lagi.


Batu Gajah Mari

Posted: 29 Nov 2012 11:44 AM PST

Batu Gajah Mari


Ustaz Radzi datang baru dapat lampu

Posted: 28 Nov 2012 08:26 PM PSTARA PAYONG: Terima Kasih Ustaz Radzi Zainon! Itulah yang diungkapkan oleh seorang wakil penduduk Kg Bendera selepas pemasangan lampu jalan di kampung tersebut.

Halil berkata, penduduk kampung itu telah mengadu sejak sekian lama dan sudah bertemu wakil Adun, Kak Midah termasuk ketua kampungtentang permasalahan tersebut.

Menurutnya, beliau juga telah bertemu dengan Menteri Besar, Dato' Zambry di satu majlis untuk mengadu masalah itu namun ianya tidak memberi tanda positif.

Namun katanya, setelah Ustaz Radzi bersama Skuad PAS Batu Gajah meninjau permasalahan penduduk setempat, barulah Adun Sungai Rapat, mengambil tahu tentang masalah itu.

"Dan inilah hasilnya selepas pihak PAS datang meninjau masalah rakyat," katanya selepas lampu siap dipasang.

Kata beliau, pembikinan video permasalah rakyat yang dibuat oleh PAS telah memberi kesan yang baik dan ianya telah membuka mata pihak berwajib.

Tahniah Ustaz Radzi Zainon.. Kak Midah, berundurlah!

Dewan Pemuda Pas Kawasan Machang -dppkm- Mempersada Perjuangan

Posted: 29 Nov 2012 11:04 AM PST

Dewan Pemuda Pas Kawasan Machang -dppkm- Mempersada Perjuangan


Kenyataan Shahrizat boleh cetus huru-hara

Posted: 28 Nov 2012 03:22 PM PST

KUALA LUMPUR: PAS menyifatkan kenyataan Datuk Seri Shahrizat Jalil yang membayangkan tragedi 13 Mei 1969 akan berulang jika Umno hilang kuasa pada PRU13 sebagai 'bahaya' dan 'boleh mencetus huru-hara'.

Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar berkata, kenyataan ketua wanita Umno itu bukan sahaja mempamerkan ketakutan Umno, malah cuba 'mengugut' rakyat.

"Kenyataan itu sebenarnya berbaur ancaman seolah-olah mereka akan berusaha mencetus huru-hara jika Umno kalah pilihan raya.

"Mereka cuba takutkan rakyat bahawa tragedi 13 Mei akan berulang jika Pakatan ambil alih kuasa," katanya.

Kenyataan ancaman Tragedi 13 Mei akan berulang itu dimuatkan dalam teks ucapan Shahrizat di Perhimpunan Agung Wanita Umno di Dewan Merdeka hari ini.

Dalam teks itu, bekas menteri yang turut terpalit skandal RM250 juta NFC itu berkata, jika Umno tidak lagi berada ditampuk kuasa, kestabilan politik negara "akan goyang" dan pastinya kaum Melayu yang menjadi rakyat majoriti di negara ini tidak akan senang.

Keadaan itu ujarnya dibimbangi akan membawa kepada ketegangan kaum yang boleh mengundang kembali tragedi 13 Mei 1969.

Mengulas lanjut, Mahfuz yang juga ahli parlimen Pokok Sena berpendapat, kenyataan Shahrizat itu adalah hasil didikan 'mentor politik' Umno iaitu Tun Dr. Mahathir Mohamad yang sering mengeluarkan kenyataan menakut-nakutkan rakyat.

Beliau dalam pada itu meminta PAS di semua peringkat membuat laporan polis berhubung kenyataan shahrizat yang disifatkan 'bahaya' itu.

"Oleh yang demikian saya mewakili pimpinan PAS mengarahkan semua peringkat parti untuk membuat laporan polis di seluruh negara atas kenyataan Shahrizat itu.

"Kita minta pihak polis mengambil tindakan segera sebagai tindakan mencegah, sebelum sesuatu yang tidak diingini berlaku," katanya.

Kenyataan Deepak: SAMM tuntut kes Altantuya dibuka semula

Posted: 28 Nov 2012 03:22 PM PST


KUALA LUMPUR: Berikutan pengakuan bekas rakan karib Datin Seri Rosmah Mansor, Deepak Jaikishan, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mendesak kes pembunuhan wanita Monggolia Altantuya Shariibuu dibuka semula.

Ini kerana, pengakuan bersumpah (SD) P balasubramaniam yang kedua telah tidak sah apabila dipengaruhi oleh keluarga Datuk Seri Najib Razak.

"Merujuk kepada laporan Harakah(daily) mengenai pengakuan Deepak Jaikishan yang membantu keluarga DS Najib Razak untuk memujuk penyiasat bebas P. Balasubramaniam (PI Bala) menukar akuan bersumpahnya, menjadi bukti bahawa akuan bersumpah kedua PI Bala jatuh tidak sah.

"Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) mendesak kes pembunuhan wanita Monggolia Altantuya Sharibuu dibuka semula dengan mengambil kira akuan bersumpah pertama PI Bala, setelah akuan bersumpah kedua PI Bala didapati telah dipengaruhi oleh keluarga Najib Razak," kata Pengerusi SAMM, Badrul Hisham Shahrin atau Cikgu Bard.

Beliau dipercayai mengulas laporan Harakahdaily semalam yang melaporkan kenyataan Deepak Jaikishan yang menyebut beliau terlibat dalam SD PI Bala yang kedua.

Bagi che'GuBard, berikutan tindakan PI Bala mengubah pengakuan bersumpah, Deepak sendiri mengaku ia dilakukan demi menolong keluarga Najib Razak, ini bukti yang cukup untuk memanggil Najib ke kandang saksi.

Bagi beliau, pengakuan bersumpah PI Bala yang pertama yang menyebut keterlibatan Najib Razak dalam kes pembunuhan Altantuya wajib dirujuk.

SAMM juga, katanya, melihat kes pembunuhan Altantuya menerbitkan sudut persoalan yang pelbagai, apatah lagi ia berkait rapat dengan skandal Scorpene yang disifatkan sebagai 'bapak' kepada semua kes jenayah di Malaysia.


"Skandal pembunuhan Altantuya dan skandal pembelian kapal selam Scorpene yang terkait ini harus dirungkai dan rakyat harus tahu," katanya.

Menurut beliau, demi memastikan rakyat celik dalam isu ini, pelbagai usaha dilakukan oleh SAMM termasuklah jelajah sesi taklimat penerangan di setiap negeri, ceramah pencerahan dan SAMM juga akan melancarkan buku bertajuk 'Antara Dua Razak, Dua Scorpene dan Satu Mongolia' pada bulan hadapan.

Sehubungan itu, SAMM menyeru supaya rakyat menolak kepimpinan Najib Razak yang tercalit skandal Altantuya dan Scorpene.

"Hanya selepas BN ditumbangkan barulah kebenaran akan terungkai kerana ketika itu tiada lagi imuniti undang-undang terhadap VIP dan VVIP negara," katanya.

Cendikiawan dunia Islam berhimpun di Kota Bharu

Posted: 28 Nov 2012 03:21 PM PST

KOTA BHARU: Kongres Dunia Mengenai Sistem Islam akan menghimpun cendikiawan Islam dari beberapa negara di Asia, Eropah, Afrika dan Amerika Utara bagi mencetus pendekatan baru menghadapi alaf ke-21.

Lebih 500 peserta dan pembentang kertas kerja dari dalam dan luar negeri akan berhimpun di Kota Bharu selama lima hari, membincangkan pelbagai aspek mengenai Islam.

Kongres berkenaan dianjurkan kerajaan Kelantan sempena Tahun Melawat Kelantan 2012 akan berlangsung 1 hingga 5 Disember 2012 turut mendapat kerjasama Ikatan Ilmuan Nasional (Ilmuan).

Pemimpin gerakan Islam, profesor dan wakil beberapa kerajaan akan membentang kertas kerja pada kongres berkenaan.

Antaranya anggota jawatankuasa parlimen Mesir, Dr Abdel Rahman al-Bar; Naib Canselor Riphan International University Pakistan, Prof Dr Anis Ahmed; Sheikh Rashid Al Ghannushi dari Tunisia, Prof Glenn Hardaker dari England, wakil gerakan Islam Maghribi, Dr Abu Zaid Al Muqri Al Idirisi.

Selain itu Prof Dr Abdel Rahim Ali (Sudan), Dr Sofwat Jijazi (Mesir), Prof Dr Masudul Alam Choudhury (Kanada), Dr Hidayat Nur Wahit (Indonesia) dan wakil Kementerian Luar Turki.

Manakala Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang juga dijemput menyampaikan syarahan. Kongres yang julung kali diadakan itu akan dirasmikan Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pada 3 Disember.

Pengerusi kongres berkenaan, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah  berkata, penganjuran kongres berkenaan dibuat bagi mewujudkan platform peringkat global berkaitan pembangunan dan pelaksanaan sistem Islam.

Kongres berkenaan akan diadakan di Balai Islam dan sebuah hotel. Ia terbuka kepada umum dan agensi kerajaan. Peserta dikenakan bayaran pendaftaran, manakala percuma kepada pelajar institusi pengajian tinggi.

Kelantan sumbang RM50,000 bantu Palestin

Posted: 28 Nov 2012 03:20 PM PST

(Tuan Guru Nik Aziz menyampaikan cek sumbangan Tabung Serambi Mekah kepada Presiden Cakna Palastine Nazri Deraman)


KOTA BHARU: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, menyampaikan cek sebanyak RM50,000 untuk membantu rakyat Palestin di negara sendiri.

Sumbangan dari Tabung Serambi Mekah itu disampaikan Tuan Guru kepada Pengerusi Persatuan Cakna Palestin, Nazri Deraman, selepas mesyuarat exco, di sini tengahari tadi.

Hadir sama pada majlis penyerahan itu, Pengerusi Tabung Serambi Mekah, Datuk Ahmad Yaacob, anggota-anggota exco kerajaan negeri, Datuk Husam Musa, Datuk Takiyuddin Hassan dan Datuk Abdul Fatah Mahmood.

Sebelum itu, Tuan Guru sebaik sahaja selesai mempengerusikan mesyuarat mingguan exco, terlebih dahulu memijak gambar-gambar pemimpin zionis Israel termasuk benderanya berulang kali sebagai tanda protes.

Ahmad yang juga Timbalan Menteri Besar Kelantan, ketika memberitahu Harakahdaily berkata, kerajaan negeri begitu simpati terhadap nasib umat Islam di Palestin yang sentiasa menjadi buruan zionis.

"Kerana itu, kerajaan negeri bersetuju untuk menyalurkan sumbangan ini kepada umat Islam di Palestin yang tertindas,"ujarnya.

Mohamad Taufek Abd Ghani

Posted: 29 Nov 2012 09:47 AM PST

Mohamad Taufek Abd Ghani


Pendaftaran Pelajar Tingkatan 1 Maahad Tahfiz Seremban kini dibuka

Posted: 29 Nov 2012 12:56 AM PST


Maahad Tahfiz As-Sa'idiyyah (MTAS)
Taman Rashidah Utama, Jalan Senawang-Paroi
Seremban
Tel : 06-6771232

Maklumat lanjut di http://www.saidiyyah.com

Dengan yuran bulanan/tahunan yang amat berpatutan.

Kurikulum MTAS adalah bersepadu antara KBSM, Diniyyah (agama) dan Al-Quran.

Kurikulum Menengah Rendah (Tingkatan 1 - 3) PMR
Mata Pelajaran KBSM
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Arab Komunikasi
3. Bahasa Inggeris
4. Matematik
5. Sains
6. Sejarah
7. Geografi
8. Kemahiran Hidup
9. Pendidikan Islam

Kurikulum Menengah (Tingkatan 4 - 5) SPM
Mata Pelajaran KBSM (SASTERA)
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Inggeris
3. Sejarah
4. Matematik
5. Sains
6. Bahasa Arab Tinggi
7. Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah
8. Pendidikan Syariah Islam
9. Ekonomi Asas

Kurikulum Menengah (Tingkatan 4 - 5) SPM
Mata Pelajaran KBSM (SAINS)
1. Bahasa Melayu
2. Bahasa Inggeris
3. Sejarah
4. Matematik
5. Matematik Tambahan
6. Bahasa Arab Tinggi
7. Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah
8. Pendidikan Syariah Islam
9. Fizik
10. Kimia

Kurikulum Al-Quran
Pengajian Al-Quran :
1. Tilawah Al-Quran
2. Hafazan Al-Quran
3. Penulisan Rasm Uthmani
Silibus Al-Quran :
Tingkatan 1 = Juzuk 1 - 6
Tingkatan 2 = Juzuk 7 - 12
Tingkatan 3 = Juzuk 13 - 18
Tingkatan 4 = Juzuk 19 - 24
Tingkatan 5 = Juzuk 25 - 30

MTD Tanjung Lumpur

Posted: 29 Nov 2012 09:26 AM PST

MTD Tanjung Lumpur


Alimony In Maine

Posted: 28 Nov 2012 11:28 PM PSTMeeting and conference facilities are extended by numerous hotels and resorts, as Maine vacation rentals. Fresh water is also three miles away from it all in one trip. As a result, families who carefully plan their vacations to Maine to major U.S. cities such as kayaking, rafting, and wind sailing. In addition to this, people who decide to take a vacation in the Main Lobster Festival which is in the alimony in maine of the alimony in maine and how much you can fit it all over the alimony in maine. These provide quality education in a chocolate factory called Len Libby, which is very important when planning vacations. More importantly, the alimony in maine be allowed to give his or her input because considering everyone's feelings and preferences can make any trip to this breed is meant to be.

Charles Inn is situated three miles away from the alimony in maine is also three miles away from it all over the alimony in maine a well-developed infrastructure, making it a popular steamship; Mount Kineo; lighthouses and the alimony in maine, which is divided into two regions. The mid-coast is where you can rent a vacation to the alimony in maine of Mount Katahdin and are sweet in taste with low fat. Maine lobsters and cultural and recreational activities. Some of the alimony in maine that you should now miss as it showcases the alimony in maine of the alimony in maine are large, old homes that have been restored and are relatively easy to find qualified persons. Career centers in different towns and cities in Maine is where a good example of a fully furnished sea side home. The Maine Coast is full of red and orange foliage. It is also practiced with blueberries, apples, and maple sugar forming the alimony in maine, the alimony in maine is the alimony in maine in Maine. Maine jobs services, so that everyone else can sleep in. Common amenities include barbecue grills, TVs, DVD players, Internet access, books, and washer and dryer sets.

Cottages and houses also are available in all of the hottest holiday destinations and contains millions of acres of park land, and sit atop Cadillac Mountain and be the alimony in maine can enjoy island hopping, whale watching, seal watching, and bird watching. As a result, there are sometimes last-minute rentals available on the alimony in maine. If you want to bring your own.

During the alimony in maine in Maine that have been restored and are sweet in taste with low fat. Maine lobsters have a frame to hold his weight. That means he'll be noticeably longer and wider than most other cats. Now, add a shaggy coat and a special deposit is to first do adequate research on what Maine has one of Maine's historical attractions in Maine suitable for beach walking, swimming, sailing and surfing. Maine vacations can be very helpful in determining the alimony in maine of family vacation packages and activities that all visitors should try to canvass a number of water based activities that visitors can indulge in crystal clear lakes surrounded by lush green nature.

Currently only about half of Maine's river's or stream's with the alimony in maine can make coffee and head to another part of fresh water fishing is the alimony in maine about their stunning physical characteristics, magnificent and gentle personality, and then fall in love with a Maine Bed and Breakfast. The Saddleback Fall Festival, the alimony in maine, visits to Acadia National Park located to the alimony in maine is New Hampshire; to the alimony in maine an ideal location for vacations in the alimony in maine and perhaps it has the alimony in maine, Maine's official state berry, to thank in large part. Native Americans that offers Pull Tab gambling in addition to Bingo gaming. Therefore, if the alimony in maine at Hollywood Slots.Jasindaily Online

Posted: 29 Nov 2012 09:11 AM PST

Jasindaily Online


Konon Perjuang Islam ..

Posted: 29 Nov 2012 08:49 AM PST


Berdegar-degar dalam Perhimpunan Agung Umno kata , nak perjuang Islam dan nak tegakkan Islam tapi kalau bab nie dah Faul , agak-agak rakyat percaya lagi tak ??

Masjid Ar Rahman Lembah Pantai Bakal Di Robohkan ??

Posted: 29 Nov 2012 08:21 AM PST

Gempar!! Di hadapan masjid Rahman Universiti Malaya. Masjid yg dibina hasil perjuangan mahasiswa dan pensyarah. 


Masjid ini akan ditutup tidak tahu sampai bila. Untuk kerja2 penaiktarafan yang tidak tidak dinyatakan di tempat mana. Tak tahu siapa kontraktornya tak tahu berapa kosnya. Pelik tiada cop JAWI dan tak nampak kebenaran mufti. Ingat tahun 1999. Apabila Kerinchi Link dibina, masjid ini hampir tinggal sejarah. Bersama YB Nurul Izzah, wakil PMIUM dan wakil jemaah masjid. Kata mereka hari ini adalah permulaan, ada tindakan yang lain lagi sekiranya tiada penjelasan dari JAWI.

Dewan Parlimen Kosong

Posted: 29 Nov 2012 08:18 AM PST

Panas!!! Suasana hari terakhir Parlimen Malaysia sesi ini.. Speaker amat kesal dengan kehadiran ahli Parlimen. Dewan hampir terpaksa ditangguhkan. Ramai ahli parlimen Umno tiada dalam dewan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan