Jumaat, 9 November 2012

Barisan Nasional

Barisan Nasional


yeopPERAK

Posted: 09 Nov 2012 01:36 PM PST

yeopPERAK


sumber inspirasiku

Posted: 08 Nov 2012 09:28 PM PSTKetika bertemu seseorang, riak wajahnya terlebih dahulu terpancar. Sekiranya yang ditemui sedang menangis, kita pasti akan mengatakan bahawa orang itu sedang bersedih. Jika orang itu sedang ketawa, tentu sekali akan dikatakan dia sedang gembira. Hebat sekali Allah ciptakan komunikasi perasaan.

Mana mungkin manusia biasa seperti saya terlepas dari cinta. Cinta adalah fitrah buat manusia. Cinta juga adalah satu anugerah yang amat bernilai dari Allah yang maha esa kepada hambanya. Kerana cinta itu begitu indah dan ia sukar dilafazkan dengan kata-kata, ramai yang cuba membuat kesimpulan apakah makna sebenar cinta.

Seorang teman itu amat penting dalam kehidupan kita. Setiap saat kita memerlukan seseorang untuk berkongsi suka dan duka bersama. Tanpa mereka, siapalah kita. Sama-sama kita menjaga persahabatan kita semua. Jujurlah dalam bersahabat, ingatkan andai sahabat terlupa. Berusahalah untuk amanah andai di beri sesuatu tanggungjawab dari sahabat kita.

Seorang teman yang memahami airmata mu jauh lebih berharga daripada seratus teman yang hanya mempercayai senyuman mu....Jika aku menyakiti hati mu, bukan niat ku untuk menyakiti mu, bukan niat ku untuk melukakan hati mu, maafkan aku kerana aku masih tidak sempurna....

Kita amat memerlukan sokongan seseorang utk terus melakukan sesuatu dalam hidup kita, terutama sekali dalam bidang penulisan kalau tiada sumber yang menjadi inspirasi maka idea mungkin susah nak digali...miss uols sweet2 mehhhhh

Cucu Tok Selampit

Posted: 09 Nov 2012 01:23 PM PST

Cucu Tok Selampit


Tidak Sampai 100 Orang Hadir Di Majlis Penerangan YB Jamban Di Muar

Posted: 09 Nov 2012 06:26 AM PST

Tempat - Markas PAS Sri Jong, DUN Maharani, Parlimen Muar.
Tarikh - 09 Oktober 2012

Walaupun dengan kehadiran tokoh-tokoh utama parti PGayR seperti YB Azmin Ali dan DS Chua Jui Meng, ceramah Jelajah Rakyat di 'Negeri UMNO' dan kubu kuat Dato Razali Ibrahim gagal mengamit waima 100 orang untuk datang mendengar cerita-cerita dongeng. Mungkin disebabkan Ustaz-Ustaz PAS khusyuk mengadap program TV3, Anugerah Skrin 2012 malam ini kot? Pastinya esok kita akan dihidangkan dengan berita utama di Haprakdaily, "Puluhan Ribu Hadir Ceramah Jelajah Rakyat - Rakyat Johor Menolak Barisan Nasional."

Published with Blogger-droid v2.0.9

Apa Kata Juak-Juak PAS Nurul Izzah Pakai Baju Ketat Nampak Lurah Dendam - Mantap Beb!

Posted: 08 Nov 2012 11:25 PM PST

CTS pasti kalau orang yang di dalam gambar di atas adalah DS Rosmah Mansor, pasti habis semua hadis dan ayat Al Quran dikeluarkan oleh juak-juak PAS untuk membelasah beliau. Apa pula komen juak-juak PAS apabila Nurul Izzah yang kini menjadi Ratu Selebriti kerana mengeluarkan kenyataan murtad beliau, memakai baju ketat sehingga menonjol pergunungan Andes? Ini bukan aurat ke?

Mungkin Nurul akan berkata, sepertimana beliau berkata semasa forum murtad tempoh hari, walaupun beliau masuk Sekolah Menengah Assunta yang mempunyai salib yang besar, namun iman beliau kuat. Kita tahu iman dia kuat. Tapi bagaimana dengan iman Tian Chua yang selalu menemaninya berceramah? Mungkin orang PAS akan berdalil, Tok Guru cakap siapa yang tidak menutup aurat saja yang boleh dirogol. Tok Guru tak cakap pun kalau pakai ketat tak menaikkan syahwat! I rest my case.

Published with Blogger-droid v2.0.9

yang ku dengar dan ku lihat

Posted: 09 Nov 2012 01:20 PM PST

yang ku dengar dan ku lihat


UMNO sayang pada ' Chua Soi Lek'?

Posted: 08 Nov 2012 04:58 PM PST


Chua Soi Lek dipertahan kerana menentang hukum hudud, manakala Nurul Izzah di dikaitkan dengan isu 'murtad' satu gejala yang dilihat boleh mempercepatkan kejatuhan kerajaan BN dan menghakiskan sokongan rakyat kepada UMNO. Betul kata Tun Mahathir, UMNO dilihat lebih busuk daripada usus (tahi).


Itu adalah satu 'kecelakaan' sedang menimpa umat Islam di Malaysia, apabila ada pihak secara terang menolak 'undang-undang Islam' dilaksanakan. Nampak sangat UMNO begitu kecut perut kepada MCA, hanya kerana untuk mengekalkan beberapa ribu orang pengundi cina maka sanggaup mempertahankan cadangan CSL supaya kerajaan Malaysia menolak perlaksanaan hukum hudud.

Kini UMNO telah memesongkan isu dan menghala targetnya kearah Nurul Izzah, Naib Presiden PKR yang juga Ahli Perlimen Malaysia dengan berbagai-bagai ejekan dan tuduhan yang melampau apabila Nurul Izzah dikaitkan dengan isu murtad. Satu isu yang diputar belit dengan harapan rakyat menolak PR dalam PRU13 nanti.

UMNO cuba membantu PR supaya penganut ugama lain di Malaysia ini akan terus memberi sokongan padu kepada Nurul Izzah dan PR, yang mana melayu sudah pun berpihak dan telah pun memilih parti mana yang mereka hendak sokong pada PRU kelak. Apa pun isu yang dimainkan oleh UMNO dan BN, rakyat sudah tahu parti mana yang telah melakukan kemungkaran dan mengamalkan rasuah dan kroni.

Untuk melalaikan rakyat dari terus berbincang soal isu hudud, isu RM40 juta kononnya untuk UMNO Sabah yang didedahkan oleh Rafizi tentang ada hubung kait dengan Nazri Famili maka Nurul Izzah dijadikan tempat untuk membalas dendam, yang mana satu kesilapan besar yang telah dilakukan oleh UMNO dan penulis yang pro UMNO kerana Nurul Izzah telah bersebati dengan masyarakat Islam yang tulin dan akan bersama Nurul Izzah bagi menjatuhkan kerajaan BN dalam PRU nanti..

Bertambah gawat lagi kepada UMNO dan BN apabila rakyat telah memilih bahawa isu murtad yang dikaitkan terhadap Nurul Izzah dianggap sebagai isu politik murahan kerana apabila rakyat mendengar keseluruhan ucapan dan dailog maka rakyat membuat keputusan bahawa ucapan tersebut tidak menjurus terkeluar akidah. Kerana Nurul Izzah tidak mengajak umat Islam supaya menganut ugama lain.

Betul dah pendapat rakyat Malaysia, pilihanraya ke 13 itu adalah pilihanraya terakhir bagi kerajaan BN kerana apabila BN jatuh pada pilihanraya ini, BN tidak mampu bangun lagi kerana jelas PAS lebih dihayati dan diyakini oleh rakyat semua bahawa PAS adalah sebuah parti untuk orang yang berugama Islam berbagai lapisan masyarakat.

UMNO lebih menyokong Chua Soi Lek daripada Nurul Izzah sehingga ulasan Nurul Izzah mengulas ayat al Baqarah diputar belit semata-mata nak mengaibkan seorang 'gadis Islam' sedangkan CSL menghina hukum hudud dipertahankan.

Ekoran isu murtad yang dikaitkan oleh UMNO dan Balaci UMNO terhadap puteri Islam Nurul Izzah itu , Sdr Rosdi Mustapha seorang usaha muda telah, telah menghubungi UTTV dan memberi kesanggupan untuk membiayai satu debat supaya diadakan diantara Dr. Asri (MAZA) bekas mufti Perlis dengan Ulama UMNO dan di moderator oleh Hassan Akida Ali, yang mana kos perbelanjaan beliau sanggup keluarkan,

Duke of UMNO

Posted: 09 Nov 2012 01:20 PM PST

Duke of UMNO


PEDASSSS HANGITTT..!!! HADI AWANG SURUH MUSLIMUT PAS PI KELAS TAMBAHAN B.INGGERIS..!!!?

Posted: 09 Nov 2012 04:34 AM PST

muslimut

Belum pun kering air mata Wan Azizah merasa belas terhadap anaknya Nurul Izzah yang dikecam hebat atas keceluparannya di sebuah forum, Dewan Muslimat PAS pula hadir mempertahankan Ahli Parlimen Lembah Pantai itu.

Ketua Dewan "muslimut" PAS, Siti Zailah langsung tidak percaya dengan dakwaan yang mengatakan bahawa Naib Presiden PKR itu bersetuju untuk golongan muslim di negara ini untuk memeluk agama lain selepas berumur 18 tahun.

Bagi Siti Zailah, seorang yang bertudung seperti Nurul Izzah pasti sayang kepada aqidah umat Islam di negara ini dan mustahil untuknya menyokong sesuatu yang mampu mengancam kehormatan Islam, terutamanya berkenaan soal "riddah".

Menariknya, Ketua Dewan "muslimut" itu menuduh akhbar Utusan Malaysia sengaja memutar belit kenyataan Nurul Izzah dan sepatutnya akhbar itu meminta penjelasan dari anak sulung Anwar itu sebelum menyiarkan berita mengenainya.

Pertamanya, saya ingin meminta Siti Zailah untuk pergi kelas tambahan bahasa Inggeris di mana-mana pusat tiusyen berdekatan kediamannya bagi memperhalusi isu ini. Ia adalah memandangkan ucapan Nurul Izzah itu dibuat menggunakan bahasa Inggeris.

Namun sekiranya otak Ketua Dewan "muslimut" itu sudah berkarat dan bebal untuk menerima ilmu Allah itu, saya siarkan disini terjemahan petikan dari ucapan Nurul Izzah tersebut…
"Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama… mengapa sesetengah pihak rasa bersalah, perkara ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, sepatutnya diguna pakai secara sama rata."
Dalam hal ini, Nurul Izzah telah ditanya di forum tersebut tentang sama ada orang Melayu perlu diberikan kebebasan beragama seperti orang bukan Melayu di Subang Jaya.

Dan apakah Siti Zailah begitu "bebal" sangat otaknya untuk memahami apa yang diucapkan oleh Nurul Izzah itu?

Lagipun, petikan itu diperoleh dari laman portal pro-pembangkang sendiri iaitu Malaysiakini yang terkenal dengan serangan-serangan manipulasi minda terhadap Kerajaan BN. Lainlah kalau dipetik dari Utusan Malaysia yang kononnya milik UMNO..kan?

Sekiranya Siti Zailah kurang pasti, rasanya dia boleh layari laman Youtube di mana terdapat rakaman video yang telah dimuat turun dan membuktikan betapa Nurul Izzah sanggup mengancam aqidah umat Islam dengan gejala murtad di negara ini.

Selain dari meletakkan aqidah umat Islam pada umur 18 tahun, Siti Zailah boleh tonton sendiri bagaimana "anak papa" ini menunjukkan sokongan terhadap hak dan gerakan LGBT yang menjadi amalan "papa"nya itu selama ini.

Saya sebenarnya jelek dengan "simpati bodoh" Siti Zailah terhadap Nurul Izzah memandangkan Dewan Pemuda PAS telah tampil untuk menempelak Naib Presiden PKR itu bagi isu yang sama.

Anak Nik Aziz, Nik Abduh baru-baru ini menyelar Nurul Izzah dan mendakwa anak Anwar itu tidak memahami firman Allah SWT berkenaan ayat Al-Quran yang tidak memaksa mana-mana individu untuk memeluk agama Islam.

Pada saya, sebelum Siti Zailah mengutarakan rasa tidak percaya atau simpatinya terhadap Nurul Izzah, dia sepatutnya merujuk terlebih dahulu kepada Nik Abduh yang menyerang Ahli Parlimen Lembah Pantai itu.

Cuma saya kurang pasti, sekiranya Azmin sebelum ini begitu berkuasa memecat Hasan Ali di dalam PAS, apakah Nik Abduh mampu memaksa Wan Azizah atau Anwar untuk memecat anak sulung mereka dari PKR?

Saya yakin jawapannya adalah tidak sama sekali. Anwar dan Wan Azizah takka memecat anak mereka itu. Lagipun, apa yang diucapkan Nurul Izzah itu adalah bersamaan dasarnya dengan perjuangan Anwar yang selama ini menyokong kebebasan asasi manusia "ala barat" dan LGBT.

Saya kini hanya menunggu kenyataan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat mengenai kenyataan Nurul Izzah tersebut dan saya yakin bahawa sekiranya dia mengeluarkan "fatwa"nya, sudah tentu ia akan "menasakh mansukh"kan fatwa Nik Abduh atau Siti Zailah.

Persoalannya, beranikah Nik Aziz mengeluarkan fatwa yang bertentangan dengan kehendak dan kepentingan Anwar serta keluarganya? Rasanya tak mungkin Nik Aziz berani "derhaka" pada Anwar…kan?

Sumber: Mykmu.net

PEDASSS..!!! LYNAS MENANG, FUZIAH BAKAL DISAMAN..???

Posted: 09 Nov 2012 01:16 AM PST

fuziah lynas

Saya bagaikan terbayang muka merah padam Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh, setelah Mahkamah Tinggi Kuantan memutuskan untuk menolak permohonan injuksi interim terhadap kilang Lynas di Gebeng yang dipohon oleh tiga orang penduduk Kuantan.

Selama ini Fuziah yang ditugaskan untuk memburuk-burukkan kilang Lynas itu bermati-matian menyerang kilang tersebut sehingga begitu terdesak merakam sebuah video pendek dan mensia-siakan bahan mentah makanan yang kononnya terkena radiasi.

Tidak puas dengan itu, Fuziah menyebarkan khabar angin bahawa bahaya kilang Lynas itu setara dengan risiko operasi sebuah loji nuklear seperti di Chernobyl sehingga mencetus ketakutan dan mempengaruhi beberapa penduduk di Kuantan.

Padahal, kilang Lynas itu hanyalah sebuah kilang biasa yang memproses nadir bumi yang mempunyai ciri-ciri kawalan keselamatan yang sangat ketat dan menghasilkan paras radiasi yang sangat kecil.

Bayangkan, radiasi sebuah rumah batu dan telefon bimbit lebih tinggi parasnya berbanding paras radiasi yang dihasilkan di kilang tersebut!

Setelah rakyat diperjelaskan tentang keadaan sebenar dan fakta-fakta dari Mosti, AELB serta AEIA didedahkan bahawa kilang itu selamat serta tidak merbahaya sebagaimana yang tohmah Fuziah, reputasi Fuzian semakin hilang.

Pada saya, permainan Fuziah berkenaan tohmahan yang dilemparkan terhadap kilang Lynas tersebut merupakan bukti nyata yang mempamerkan betapa puak-puak Pakatan Haram begitu gemar mengada-adakan sesuatu yang tidak ada.

Perkara yang tidak benar sama sekali telah diputar belitkan sehingga mencetus kerisauan dan ketakutan di kalangan rakyat. Padahal semua itu adalah propaganda jahat dan jijik yang cuba dilakukan Pakatan Haram dengan motif politik yang keji!

Saya tidak pasti sama ada terdapat fatwa di dalam gabungan parti pembangkang itu mengenai hukum melemparkan tohmahan, fitnah atau syubhah.

Namun saya yakin bahawa agama Islam yang saya pegang sejak lahir melarang sama sekali umatnya menabur fitnah, melakukan tohmahan atau perkara syubhah, apatah lagi yang menimbulkan kekeliruan dan mendorong kepada kekecohan umum.

Menyusuri isu Lynas, saya percaya bahawa ramai di kalangan kita yang menyaksikan tindakan Pakatan Haram yang menganjurkan pelbagai demonstrasi haram yang cuba memburuk-burukkan kilang Lynas yang berpengkalan di luar negara itu.

Persoalannya, dengan tindakan tersebut, tidakkah mereka terfikir bahawa tindakan itu sebenarnya akan menakut-nakutkan ramai pelabur asing yang berminat untuk mengembangkan pelaburan mereka di Malaysia?

Kesan dari tindakan menakut-nakutkan pelabur itu akan menjadikan negara ini kurang pertumbuhan ekonomi di mana para penduduk tempatan akan menghadapi kekurangan peluang pekerjaan. Ini berlaku di negara luar dan apakah Pakatan Haram suka perkara ini berlaku di Malaysia?

Saya mengharapkan agar isu Lynas ini dapat memberi pengajaran terbaik kepada rakyat di negara ini dan membuka mata serta minda mereka supaya tidak dijajah oleh anasir-anasir politik busuk yang diamalkan oleh pihak Pakatan Haram.

Hikmah yang terjadi berhubung isu Lynas ini wajar dijadikan contoh jelas bagaimana para pemimpin gabungan parti pembangkang sering mempolitikkan isu yang tidak sepatutnya dan tidak mengenal dosa atau pahala di dalam perjuangan politik mereka.

Lupakanlah detik-detik pahit ditipu oleh para pemimpin Pakatan Haram dan sesungguhnya Allah itu begitu Pemurah untuk menerima taubat hambaNya yang sebelum ini menyokong sebuah perjuangan palsu yang tidak bermoral.

Apa salahnya kita bertransformasi ke arah positif dan sesungguhnya Allah itu amat menyukai mereka yang meninggalkan sifat buruk sangka yang cuba diterapkan oleh Pakatan Haram kepada rakyat di negara ini.

Apapun, kita terjemahkan penolakan kita terhadap Pakatan Haram pada PRU ke-13 nanti sambil menghantar mesej kepada "Anwar OMEGA" bahawa rakyat Malaysia tidak rela memiliki sebuah kerajaan penipu dan suka memutar belitkan realiti, insyaAllah…

Sumber: Mykmu.net

EKSKLUSIF DARI KEDAH..!!! "BELOGGER" UPAHAN PAS SAKIT HATI KAT TOK BASHAH..!!! HEH..!!!

Posted: 08 Nov 2012 11:17 PM PST

Tok Bashah semakin menyengaattttt..!!! Heh! Blogger PAS dah takut..!!!
Marah betoi puak-puak blogger PAS Kedah bila Tok Bashah kata puak-puak PAS ni hanya tau berceramah saja dalam hidup depa. Kenyataan Tok Bashah tu betoi-betoi "menghiris hati" depa sampai depa terpaksa tulis dalam blog... heh!

Awat yang marah sangat tu cekkkk...? Terasa pedasss ka? Heh!

Depa kata, pemimpin PAS Kedah memang hanya tau berceramah sebab depa dok dedahkan penyelewengan Kerajaan UMNO/BN Kedah sebelum ni. Heh!

Betoi ka ada penyelewengan? Atau depa yang sengaja "mereka cipta" penyelewangan tu? Kalau betoi la ada penyelewengan, awat depa tak report polis atau SPRM? Heh?!

Setahu aku, depa dah report dah kat SPRM. SPRM pun dah selesai siasat. Masalahnya, hasil dari siasatan tu, semuanya tutup kes! Sebab? Sebabnya memang tak betoi la apa yang depa laporkan kat SPRM tu. Tuduhan palsu..!!! Biasalah PAS ni memang suka fitnah orang...

Jadi, apa yang depa dok ceramah kat rakyat Kedah selama ni? Apa lagi kalau bukan FITNAH dan tohmahan buruk! Dah memang fitnah jadi makanan orang-orang PAS ni...jadi nak buat lagu mana? Dah memang hobi depa sejak dahulu kala...heh!

Tapi takpa laaa... Aku yakin, rakyat Kedah ni celik-celik belaka. Depa tak mudah tertipu dengan ceramah fitnah PAS tu. Dari PAS lahir, sampai la sekarang ni, rakyat tak yakin pun dengan ceramah depa yang ntahapahapa tu...

Jadi, jangan la kecik hati dengan kata-kata Tok Bashah tu. Memang betoi la kata Tok Bashah. PAS memang hanya tau ceramah, tapi tak reti buat kerja..! Heh! Terima la kenyataan tu seadanya...heh!      

EKSKLUSIF DARI KEDAH..!!! "BELOGGER UPAHAN" PAS KEDAH KANTOI MENIPU LAGI..!!!

Posted: 08 Nov 2012 07:16 PM PST


Kadang-kadang, aku nak tergelak dengan perangai budak-budak pencacai yang diupah PAS Kedah untuk jadi blogger depa ni. Bukan apa...depa ingat depa cerdik, tapi sebenarnya depa ni cerdik menipu saja...

Contohnya, depa kata KUIN hebat. KPT kata KUIN berstatus "Sangat Baik". Dan kerana status yang diberikan KPT tu maka blogger pencacai PAS Kedah ni kata DYMM Yang DiPertuan Agong puji KUIN...heh!

Penipu betoi laaaa..!!! Heh!

KPT baru saja keluarkan senarai pencapaian IPT tu baru-baru ni. Status "sangat baik" tu memang biasa ja sebenarnya diperoleh oleh mana-mana IPT kat Malaysia ni. Apa yang dibanggakan sangat? Lain la kalau KUIN berstatus "cemerlang"! Heh!

Lagi satu, status tu diberikan berdasarkan pencapaian akademik dan bukannya berdasarkan pengurusan KUIN. Dan kalau nak dilihat dari sudut pengurusan, memang KUIN gagal gila bab* punyaaaa..! Heh!

Kalau tidak, takkan la ratusan kakitangan dan pensyarah kat KUIN tu nak buat demo? Apa blogge pencacai PAS tu ingat depa suka ke buat demo? Dalam hujan pun depa buat demo jugak! Apa kes tu bebbbbb..???

Dah tentu la pengurusan KUIN ada masalah! Apa masalahnya? Apa lagi? Duit laaaa..!!! Abih gaji depa lambat dan depa kena hambat dengan bank setiap bulan. Depa bukan macam "belogger" pencacai PAS yang dibayar on time tuuuu..!!! Heh!

Pasal pujian DYMM Yang DiPertuan Agong tu, sebenarnya ia dibuat pada pertengahan bulan September. Kalau tak silap aku pada 18hb atau 19hb September. Bulan 9 tu..!!! Sekarang ni dah bulan November dahhhh..bulan 11..!!! Dah lebih 2 bulan dah DYMM Yang Dipertuan Agong puji...Jadi, jelas la bahawa pujian tu dibuat bukan pasal status "Sangat Baik" yang KUIN dapat tu...Heh! Nampak sangat la menipunyaa....heh!

Lagipun, DYMM Yang DiPertuan Agong puji kedudukan akademik, bukan pengurusan. Heh! Ada ke KUIN cerita kat DYMM YDP Agong pasal kedudukan kewangan KUIN yang dirolling tak lepas dan kacau duit gaji - zakat kakitangan tu? Heh! Jangan harap la depa nak cerita...heh!

Kalau nak menipu tu agak-agak la. Kalau DAP tu boleh gak la aku faham sebab depa bukannya tahu dosa pahala. Ni "belogger belaan PAS Kedah" nihhhh..!!! Awat? Zul Ya ajar hangpa menipu kaaa..? Heh!

THE FLYING KICK

Posted: 09 Nov 2012 01:03 PM PST

THE FLYING KICK


CEPAT TONY PUA! CEPAT NURUL IZZAH! SINGAPURA TERANCAM DEK PELURU BERPANDU TLDM!!!!

Posted: 09 Nov 2012 11:00 AM PST

KEBIJAKSANAAN KERAJAAN UMNO-BN YANG DIHASADKAN OLEH PENYEMBAH ZIONIS, DAP DAN ANWAR IBRAHIM!!!

Posted: 09 Nov 2012 09:30 AM PST

NGEH KOR HAM AMBIL KESEMPATAN MURTADKAN MELAYU!!!

Posted: 09 Nov 2012 07:56 AM PST

CAKAP SAJALAH YANG PAKATAN CUBA NAK MASUKKAN WARGA INDIA SECARA HALAL KE MALAYSIA!!!

Posted: 09 Nov 2012 06:30 AM PST

SUDAHLAH KECUT TELUR, NASRUDDIN TANTAWI CUBA SALAHKAN PAPAGOMO PULAK!!!

Posted: 09 Nov 2012 05:08 AM PST

ANWAR IBRAHIM MAHUKAN KEWUJUDAN PATUNGNYA MACAM PATUNG GUS DUR DI NEGARA INI!!!

Posted: 09 Nov 2012 04:09 AM PST

AGENDA UTAMA KEWUJUDAN PAKATAN IALAH UNTUK MEMURTADKAN MELAYU!!! ANDA SETUJU?!!

Posted: 09 Nov 2012 01:00 AM PST

KERJA UMNO AIR DENER MAK KAU LER, NURUL IZZAH!!!

Posted: 08 Nov 2012 11:41 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 09 Nov 2012 12:32 PM PST

PEJUANG BANGSA


Pengaju soalan kecewa Nurul Izzah pusing cakap 180 darjah !!

Posted: 08 Nov 2012 06:19 PM PST

.


Seorang ahli Majlis Peguam kecewa apabila Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar tidak mempertahankan kenyataan beliau bahawa hak kebebasan beragama perlu diguna pakai sama rata termasuk orang Melayu.

 Menurut Siti Zabedah Kasim yang dipetik dari laman portal Free Malaysia Today, Ahli Parlimen Lembah Pantai itu sepatutnya mempertahankan kenyataannya berhubung kebebasan beragama itu dan bukan 'memusing' 180 darjah.

 ''Tiada apa yang salah mengenainya, beliau mengatakan kebenaran. Saya menjangka 'hoo-ha' selepas itu. Tetapi sebagai seorang ahli politik, anda hanya perlu berpegang kepada kebenaran. ''

Saya percaya Nurul Izzah cuba menarik perhatian orang ramai, dia tidak memikirkan tentang kesannya," katanya kepada laman portal tersebut.

 

.

GEMPAR ! Ustaz Kamal ajak orang PAS ke House Bar !!

Posted: 08 Nov 2012 04:30 PM PSTSemasa ceramah ''Bongkar " di Taman Guar Perahu yang dianjurkan PDM Kuala Mengkuang malam kelmarin , ramai pencacai PAS sekitar Penanti pakat mai dengaq ..

Depa ingat orang semua kita tak cam depa ...hahaha. , semua pakai mai sebab nak dengaq apa penceramah yang cukup digeruni PAS, iaitu Ustaz Kamal Saidin nak hentam .Dianggarkan 300 ratus orang hadir di ceramah berkenaan walaupun terpaksa diadakan diperkarangan rumah taman .

Ceramah beliau selama 2 jam setengah memang mantap  .. juak-juak PAS yang mana dengaq memang panas telinga punya . Ini terbukti semasa beliau berceramah mengenai negara Islam yang dibuang PAS , ada pencacai yang dok ada situ menjerit kat belakang tuduh  Ustaz Kamal penipu .
Pelbagai isu-isu semasa dikupas beliau seperti hukum hudud PAS yang ditolak Soi Lek, negara Islam , isu harga barang, BR1M , isu kenyataan Nurul Izzah, isu negeri pakatan  dan lain-lain lagi


Cuma yang menarik perhatian GPB iala bila  beliau mengulas mengenai peningkatan rumah urut & pusat hiburan di Kedah yang mana PAS begitu bangga kononnya berjaya menambah cukai hiburan hingga RM 3 juta.

Isu kelulusan kelab House Bar  menyajikan tarian tiang yang  didedahkan oleh blog-blog sebelum ini menjadi peluru terbaik beliau membalun kerajaan Pas Kedah .

Beliau berkata kat  orang PAS kalau tak percaya , beliau sanggup ajak mereka tunjuk kelab hiburan yang diluluskan oleh Ostat Jijan . Lihat video di bawah ini :
DIMENSI

Posted: 09 Nov 2012 11:32 AM PST

DIMENSI


Omegay: DEMI RAKYAT - Anuwar sanggup meliwat lagi! >XD

Posted: 08 Nov 2012 04:25 PM PST


DEMI RAKYAT

Semua janji di roti canaikan!...

Janji manifesto di awetkan!...

Rakyat di perbodoh-bodohkan!...

Agama di samaratakan!...

Islam di murtadkan!...

Hak Melayu di longkangkan!...

Komunis di julang2!...
IPOHMALAY

Posted: 09 Nov 2012 09:19 AM PST

IPOHMALAY


Nurul Izzah Jelas Berfahaman Komunis

Posted: 09 Nov 2012 05:51 AM PST

Dan yang tambah menghairankan, pihak Polis tak jumpa dan tidak dapat mengenal pasti penulis artikel tersebut. Adakah kemungkinan Merosakkini dah buang artikel tu?

Kenapa pulak diorang buang? Adakah sebab diorang takut diheret dan diseret oleh Si Nurul Izzah tu ke mahkamah? Kemana hilangnya integriti mereka sebagai wartawan?

Nampak sangat la yang portal yang suka makan duit Yahudi Laknatullah ni ni jenis yang Penakut. Takut nak tegakkan Kebenaran. Kalau bab menipu, pandai sangat. Tapi tak bertanggungjawab, pandai menda kejadahnya!!!

Baca laporan penuh 

Nampaknya terserlah di mata khalayak kini bahawa Malaysiakini merupakan media haram jadah terulung di sudut dunia sebelah sini. Ketika melaungkan keterbukaan, liberalisme, transparan dan berbagai dogma u-topia, mereka bergerak dengan kebencian yang tinggi ke atas orang Melayu khususnya yang beragama Islam.

Matematiknya mudah. Perjuangan mereka mendapat sokongan kuat penganut sosialis di negara ini yang terdiri dari orang Cina yang menyokong DAP. Sekelumit Melayu yang kecewa dengan hidup sendiri lalu membesarkan seruan pecah belak, memberikan kesanggupan yang keterlaluan menyokong agenda mereka ini.

Nurul Izzah jelas menegakkan sebuah fahaman komunis bentuk Sukarno yang mengubah komunisme kepada mesra Islam namun menyamaratakan hak tanpa menegakkan Islam sebagai agama negara walaupun 80% penduduk negaranya beragama Islam.

Tambahan pula gelombang menyokong tokoh komunis oleh para pencelaka bangsa agama ini semakin mekar. 


Jika pilihan yang benar tidak dibuat pada PRU 13, Islam ditarik ke bawah dalam konteks pemerintahan negara ini, dikacau dan di adun dengan semua agama. Itulah gambarannya. Itulah komunisme.

Sedarlah bahawa larangan umat Islam menukar agama ialah satu dari teras undang-undang negara Islam. Itulah yang melambangkan islam sebagai agama Persekutuan. 

Orang PAS tidak boleh berterus-terusan membodohi diri.

Nik Aziz Pertahan Nurul Izzah

Posted: 09 Nov 2012 01:14 AM PST


Nik Aziz pertahan Nurul Izzah, anggap kenyataan celaru

KOTA BHARU 9 Nov. - Sekalipun mengakui bahawa Nurul Izzah Anwar mungkin telah mengeluarkan kenyataan yang 'celaru', tetapi Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat masih mempertahankannya dan menyifatkan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu tidak bernasib baik kerana berada di pihak pembangkang.

Nik Abdul Aziz berkata, pelbagai pihak sengaja memburukkan dan memberi maklum balas keterlaluan ke atas Nurul Izzah seumpama bunyi bising kuat daripada 'meriam buluh dan meriam besi' walaupun anak Ketua Pembangkang itu hanya menyuarakan sedikit pandangan.
Beliau turut membandingkan kesnya sebelum ini yang didakwa 'bapa kafir' oleh seorang bekas Ketua Polis Negara tetapi tidak pula mendapat sorotan media kerana tuduhan itu mengena ke atas seorang pimpinan pembangkang.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20121109/po_07/Nik-Aziz-pertahan-Nurul-Izzah-anggap-kenyataan-celaru#ixzz2BiOeuuLt
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Yes to sharia law, no to civil law.

Posted: 08 Nov 2012 10:56 PM PST

We often thought that East Asian and South Asian (that makes Malaysia Truly Asia perhaps), are agreeing that they are now living in a  Malay region like the Pakis do in Britain and Chinese in LA. But that seems to be our past. 

When more Chinese and Indian acclaiming their belonging to this country without foreseeable patriotism , their vision are actually reoriented back to the land where they can give **** on the hidden sense of belonging.

Satellite TV brought in the motherland channel for most them and they feel nothing unpatriotic by sticking their vision towards it even at the recent stage, their national language proficiency deteriorate from bad to worse.

As admitted by certain leaders of certain race here, that hours with movie from the land of their ancestors had influenced the gangster-ism in that certain race young fellas.  

The nation is dwindling on its unity value and without the word 'unity' we are left with 'in diversity'. Well, lets look how was these projected into something that sane and plausible to people with healthy mind.

But first, bear in mind that as Malay privilege is a vis-a-vis of vernacular education and the jus soli principle which was the key of their citizenship and literally, the elimination of 'pendatang asing' status, we the Malay are actually on unjust condition, discriminated, suppressed and living handicapped both in status and consciousness. It is 1 equal to 2 . What **** next is what you can understand.

So to make 2 equal to 2 and get all feet back on the ground, ISLAM must rule the country. The sharia law have to replace the civil law! For that time being, Bar Council had to kick out non-Muslim members temporarily to give them way studying the sharia, hudud or whatever it shall be called. WILL THEY, IN THE NAME OF JUSTICE, ALLOW THIS?

This might be the reason why Ambiga, the Bar Council ex-president is holding PAS members like a war miniature toys to ensure nobody of that self-acclaimed Islamic party will change the way they make living, i.e; the civil law. 

To date, no leaders from that self-acclaimed Islamic party come out with the idea of debate on Civil vs Hudud. Funnily, they try to grow support by jeering on the reluctant of PM - Oppo Leader debate, of course in jungle manner.

Now, all we can do is go with the flow. The flow of reorientation of those that was granted citizenship based on their submit to this country few decades back. Will anyone that of our future leader will let MALAYSIA will finally named TIONG NAM (south chinese) country in  Chinese version? Will we also have TAMIL KILAKKU (tamil east) for Indian version of the country? For those who fight for this, it was the right time to idea out the scrutiny of vernacular education fortification. With the best sane result, the Ketuanan Melayu is totally  unchallenged. But yet, it still a retard weird system of 1 equal to 2.

If a piece of thing cost 1 dollar, we Malay has paid as twice higher just to end up being cheated. Yes, change the system, move into Islamic law, abolish English law and say no to rhetorical self-acclaimed Islamist!

Anak Cina Berjaya Mansuhkan PTPTN. Anak Melayu?

Posted: 08 Nov 2012 07:24 PM PSTMemalukan. Tatkala beberapa kerat mahasiswa Melayu bermatian mendesak penghapusan PTPTN , mahasiswa Cina memajukan diri dengan cemerlang di bidang akademik sehingga mendapat pengecualian bayar balik.

Ternyata, jelaslah bahawa para penentang PTPTN itu terdiri dari mereka yang lemah akademik, tiada harapan dalam  membentuk masa depan dan mungkin tidak mampu membayar balik pinjaman.

Senang cerita, kalau dah tau lembam dalam pelajaran, pinjam buat apa? Belanja bagai nak rak, dah pinjam bayar la!


PTPTN: Graduan Cina tertinggiKUALA LUMPUR 8 Nov. - Pelajar berketurunan Cina merupakan kumpulan penerima manfaat terbesar Dasar Pinjaman Boleh Ubah (pengecualian bayaran balik) yang melibatkan sebanyak 13,192 peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dengan jumlah keseluruhan RM375 juta sepanjang 2003 hingga 30 September lalu.

Timbalan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Dr. Hou Kok Chung (gambar) memberitahu, seramai 9,598 orang pelajar Cina atau 72.8 peratus telah mendapat pengecualian bayaran balik dengan jumlah sebanyak RM297 juta.

Katanya lagi, pelajar Melayu dan India masing-masing mendapat pengecualian bayaran balik berjumlah 2,929 orang atau 22.2 peratus (RM58 juta) dan 506 orang atau 3.8 peratus (RM15.7 juta) manakala lain-lain kaum pula seramai 159 orang atau 1.2 peratus (RM3.8 juta).

''Dasar tersebut adalah terpakai kepada semua peminjam PTPTN yang mendapat Ijazah Sarjana Muda Kepujian Kelas Pertama atau setaraf sama ada di institut pengajian tinggi awam atau swasta.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Parlimen/20121109/pa_01/PTPTN-Graduan-Cina-tertinggi#ixzz2BgT751y0
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Anak Hasil Wang Haram?

Posted: 08 Nov 2012 04:53 PM PST


Bayangkan jika anda seorang Timbalan Perdana Menteri yang materialistik, rasuah, menindas, menyuap wang untuk terus berada di atas dan membondong berbagai projek untuk kepentingan diri, dan memaksa anak isteri anda tampil Islamik demi menjaga nama dan maruah anda, adakah tertutup selamanya kebobrokan anda?

Tutuplah seperti apa pun, yang pasti, bibit-bibit kehinaan itu terbit jika tidak dari anda, pastilah ke anak-anak anda yang membesar dengan wang haram.

"Siapa tak buat?" adalah kenyataan Anwar Ibrahim paling diingati semasa Majlis Tertinggi UMNO memanggilnya sebelum dipecat jawatan penjana kekayaannya 14 tahun lalu. Ia berkait tuduhan tidak berintegriti semasa menjawat jawatannya.

Menerusi inilah, kita mengetahui memang Anwar buat, dan hasil mahsul dari perbuatan inilah, membesarnya si anak-anak. 

Apa yang disebut Nurul Izzah pada satu majlis anjuran sebuah gereja yang menjadi isu hari ini dapat difahami oleh majoriti rakyat Malaysia yang terkenal mampu berbahasa Inggeris dengan baik.

Hanya sebilangan pihak sahaja yang berpura-pura tidak faham demi kepentingan politik walaupun layak dianggap pemutar belit dan pemuka-pemuka pluralisme.

Memanipulasi ayat al-Quran bagi menyesuaikan dengan agenda gereja dan memberi gambaran maksud yang salah tidak sekali menghadirkan rasa bersalah kepada anak yang dibesarkan dengan wang haram ini.

Justeru, berhati-hatilah. Bertudung tak semestinya mulia lagi suci kerana walau berjilbab sekalipun, pemuka-pemuka dalam mengkhianati ragama inilah yang menanti azab yang lebih berat di akhirat nanti.

Malah, kebelakangan ini, bohsia-bohsia juga gemar bertudung, kerana terasa ayu dan seksi.


bumiyang

Posted: 09 Nov 2012 03:23 AM PST

bumiyang


Lagi Pemain Harimau Malaya Bakal Beraksi di Portugal???

Posted: 08 Nov 2012 08:17 PM PST

Politik Harian

Posted: 09 Nov 2012 03:11 AM PST

Politik Harian


Gambar Anak Pemimpin Tertinggi PKR Berhibur Dengan Arak Didedahkan

Posted: 09 Nov 2012 12:15 AM PST


Sumber dari blog Mymassa: Minggu lepas Rafizi mula bermain kotor dengan menyerang keluarga pemimpin UMNO. Sebagai balasannya, MyMassa dedahkan gambar ini.

Cukup seminggu MyMassa keluarkan gambar anak pemimpin PKR dengan botol arak. Wajah anak pemimpin ini ditutup.

Apabila MyMassa keluarkan gambar di atas, maka ramailah pencacai pembangkang yang menyerang blog ini kononnya MyMassa ambil gambar orang lain tetapi tuduh sebagai anak pemimpin mereka.

Kali ini MyMassa tak perlu selindung lagi. Semalam, Rafizi masih lagi bercakap pasal anak pemimpin UMNO. Khas untuk pembaca MyMassa, saksikan gambar ini.Kalau tak percaya, boleh tengok gambar anak muda ini dengan ibunya, Shamsidar.
Ini baru satu daripada berpuluh-puluh gambar Anak Azmin tak kira yang lelaki atau perempuan sedang berjoli. Kalau PKR masih main kotor, MyMassa juga akan menggunakan taktik yang sama dengan mereka.

Harap Azmin Ali tak marahkan kami para blogger. Rafizi yang mengajar kami supaya serang keluarga pemimpin. Kalau nak marah, marahkan si Rafizi tu.


*Berani tak Pemuda PAS nak tegur kemaksiatan anak pemimpin PKR?Nurul Izzah Is Slowly Watching Her Political Career Flying Out Of Malaysia's Landscape

Posted: 08 Nov 2012 10:42 PM PST

Nurul Izzah Anwar, the daughter of the man whose ambition is to take over Putrajaya no matter what it takes, is learning the ropes of twisting and spinning from her father, or does it runs in the family?

Whatever it is, Nurul Izzah has given the commitment to sue Utusan Malaysia and the other dailies for purportedly 'twisting her statements on No Compulsion on Religion on Anybody Including the Malays'.

The articles, taken directly and quoting Malaysiakini and pro-Pakatan websites, was given prominent which puts her in a tight spot, not just losing majority of the Malay-Muslim supporters and members in PKR but more so is her own 'belief' in Islamic faith.

Nowhere to move and her own 'akidah' or faith is questioned, she claimed and allegd that her statement was manipulated, twisted and spinned by the print media concerned, the character of her father and other leaders of the opposition parties when caught 'with their pants down' and in Nurul Izzah's case, 'caught with her sarung down.'

In the report by Malaysiakini, written by Nigel Auw on Nov 3, Nurul Izzah said people should not be compelled to adopt a particular religion and this should also apply to Malays.

"When you ask me, there is no compulsion in religion... how can anyone say sorry, this (religious freedom) only applies to non-Malays, it has to apply equally," she said when speaking at a forum on "Islamic State: Which version; Who's responsibility?" in Subang Jaya, Selangor.

Interestingly, when Utusan Malaysia and other print media highlighted the statement, she went berserk and threatened to sue the newspapers involved, leaving out Malaysiakini and other pro-Pakatan websites from where the reports originated.

Nurul Izzah then, of course, got the help of none other than PAS liberals the like of Khalid Samad, MP for Shah Alam, who quickly came to her defence, alleging the newspapers had it all wrong.

The logic is simple, if the newspapers got it all wrong, then why didn't Nurul Izzah threaten to sue Malaysiakini and pro-Pakatan websites from which the report originated?

Utusan Malaysia and the other newspapers had just lifted the story from Malaysiakini and pro-Pakatan websites, without changing anything and in fact attributed the report to these websites, so why didn't Nurul Izzah threaten to sue those websites too including Malaysiakini who reported it first?

The Malays who are Muslims now know Nurul Izzah is just another Muslimah who has little knowledge in Islam, whose faith or iman is probably questionable, whose thinking is as liberal as her father and other Malays who are in PKR and DAP.

Nurul Izzah herself knows she had blundered in her statement and she knows her statement has the Malays and Muslims in her party and other parties in Pakatan distancing themselves, and probably will not vote her and her friends in oppositions.

Thus, the suit is the only way she can claimed her innocence which will surprise her when the matter goes for hearing because all evidences are there – in writing and in videos – that she indeed said what were printed and posted.

Thus, politically, Nurul Izzah can kiss goodbye to her political career come the 13th general election.

Source: BR

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Peguam Kesal Nurul Izzah Pusing 180 Darjah

Posted: 08 Nov 2012 07:48 PM PST


Wanita yang bertanya soalan kepada Nurul Izzah adalah seorang penguam dan merupakan seorang AJK hak asasi majlis peguam. Menurut sumber lain, Siti merupakan salah seorang komiti yang menganjurkan Festival Seksualiti Merdeka.

Utusan: Seorang ahli Majlis Peguam kecewa apabila Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar tidak mempertahankan kenyataan beliau bahawa hak kebebasan beragama perlu diguna pakai sama rata termasuk orang Melayu.

Menurut Siti Zabedah Kasim yang dipetik dari laman portal Free Malaysia Today, Ahli Parlimen Lembah Pantai itu sepatutnya mempertahankan kenyataannya berhubung kebebasan beragama itu dan bukan 'memusing' 180 darjah.

''Tiada apa yang salah mengenainya, beliau mengatakan kebenaran. Saya menjangka 'hoo-ha' selepas itu. Tetapi sebagai seorang ahli politik, anda hanya perlu berpegang kepada kebenaran.

''Saya percaya Nurul Izzah cuba menarik perhatian orang ramai, dia tidak memikirkan tentang kesannya," katanya kepada laman portal tersebut.

Skandal Lembah Sireh: Kerajaan PAS Kelantan Cuba Cuci Tangan

Posted: 08 Nov 2012 05:43 AM PST

Suka atau tidak, pemimpin PAS Kelantan terpaksa akui skandal Lembah Sireh mempunyai impak besar yang mampu menambah parah kedudukan parti itu di negeri Serambi Mekah ini pada PRU 13 nanti.

Senario ini jelas kelihatan apabila para pemimpin kerajaan negeri bermula dari exco hinggalah Menteri Besarnya terpaksa tampil ke depan mengulas isu itu dengan pelbagai kenyataan mempertahankan projek tersebut.

Masing-masing kalut ribut dibuatnya apabila skandal ini semakin mendapat perhatian ramai, lebih-lebih lagi dikalangan rakyat Kelantan pun isu ini semakin hangat diperdebatkan baik kedai-kedai kopi mahupun di ruang maya internet.

Dalam usahanya yang terbaru untuk menolak kebenaran dalam Laporan Ketua Audit Negara 2011 (LKAN 2011) berkenaan kelemahan dan kegagalan projek Pembangunan dan Pengindahan Tebing Sungai Kelantan (PTSK) di Lembah Sireh, tiba pula giliran Exco kanan negeri untuk mempertahankan Kerajaan PAS Kelantan.

Kata Husam Musa, adalah mustahil projek Lembah Sireh dapat dilaksanakan sekiranya kerajaan negeri tidak memberi hakmilik tanah kepada syarikat Liziz Standaco Sdn Bhd.

Selanjutnya kata Husam lagi, seandainya projek tersebut gagal atau syarikat swasta itu tidak mematuhi perjanjian maka kerajaan negeri memiliki kuasa untuk mengambil semula tanah seluas 716.8 ekar itu.

Nampak gayanya Husam cuba cuci tangan bagi pihak PAS Kelantan berikutan kritikan ramai terhadap skandal Lembah Sireh yang sekarang ini telahpun dilaporkan kepada pihak SPRM.

Ulasan Naib Presiden PAS itu merujuk secara langsung pada Laporan Audit yang antara lainnya menegur tindakan Kerajaan PAS Kelantan membelakangi prosedur penukaran hak milik tanah kepada Liziz Standaco, sehingga mendedahkan kepada risiko besar yang perlu ditanggung oleh kerajaan negeri.

Kredibiliti LKAN 2011 jauh lebih tinggi berbanding Husam yang diketahui pernah gagal dalam perternakan kambing Jamnapari. Soalnya sekarang pandangan siapa yang selayaknya digunapakai?

Tanah itu yang nilainya dianggarkan RM318.29 juta kini sudah pun menjadi milik syarikat tersebut selepas diluluskan oleh Mesyuarat Jawatankuasa Pemandu PTSK 1/2002 yang dipengerusikan oleh Timbalan Menteri Besar Kelantan.

Jika jawapan Husam itu diterima pakai, mudah benarlah untuk mana-mana individu atau syarikat berkepentingan dengan pemimpin PAS mengajukan proposal projek pembangunan tanpa perlu memiliki modal yang kukuh.

Hantar saja proposal sekian-sekian, bila diluluskan, mohon pula penukaran hakmilik tanah. Semudah A,B,C. Patutlah mudah sangat tanah-tanah di Kelantan terutama di Gua Musang berkaitan isu Ladang Rakyat dan tanah seluas lebih 80,000 ekar berpindah milik kepada Cina pro DAP dan Cina Singapura.

Realitinya, syarikat Liziz Standaco bukan sahaja telah gagal mematuhi syarat perlaksanaan projek malah keutamaan projek pembangunan pula hanya tertumpu pada kepentingan yang bersifat komersial yang menguntungkan mereka sahaja.

Sedangan projek pembangunan yang mempunyai signifikan dengan kepentingan orang ramai seperti menyiapkan pembinaan Jambatan Palekbang, Stadium Tertutup Wanita, masjid serta beberapa komponen lain gagal dibina hingga kini.

Syarikat itu juga sehingga kini gagal menyerahkan gantian wang tunai sekurang-kurangnya RM90 juta selepas gagal membina Jambatan Berkembar Sultan Yahya Petra yang sekarang ini telahpun diambil alih pembinaannya oleh Kerajaan Pusat.

Selain itu, daripada tanah seluas 716.8 ekar itu, 13.52 ekar daripadanya telah dicagarkan kepada bank untuk membolehkan syarikat itu mendapat pinjaman RM75 juta bagi membiayai projek pembangunan Lembah Sireh.

Senang-senang saja Liziz Standaco dapat tanah kemudian dapat pula cagarkannya untuk mendapat wang ringgit. Agak-agak Husam dan lain-lain pemimpin PAS, bagaimana pula dengan nasib tanah seluas 13.52 ekar itu kelak? Apa pula jaminan tanah itu tidak akan tergadai pada bank?

Bila diimbas pada kegagalan syarikat Liziz Standaco memenuhi pembayaran sumbangan RM15 juta untuk skim perumahan kos rendah dan sehingga kini hanya mampu melunaskan RM3 juta sahaja, payah kita nak melegakan hati bahawa tanah tersebut takkan jadi milik bank di kemudian hari.

Rakyat sudah memberi peluang kepada PAS Kelantan memerintah negeri sejak 22 tahun lalu sebetulnya bukan untuk pemimpin PAS sesuka hati memindah milik tanah kepada syarikat kroni sambil menabur janji itu ini kemudian gagal ditepati.

Perkara ini tidak akan berlaku jika Kerajaan PAS Kelantan membuat pemantauan rapi serta mengkaji dahulu setakat mana kemampuan kewangan serta kelayakan syarikat itu untuk menjayakan projek PTSK lembah Sireh yang keseluruhan kosnya adalah RM2 bilion ini.

Tapi nampaknya, PAS tidak mengambil iktibar kejatuhannya pada 1978 dulu berkait rapat dengan isu tanah serta konsesi balak. Jadi janganlah marah bila PRU 13 kelak sekali lagi PAS jatuh tertunggeng dek kerana penangan skandal Lembah Sireh dan Ladang Rakyat.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

tunku

Posted: 09 Nov 2012 03:02 AM PST

tunku


NURUL IZZAH IS SLOWLY WATCHING HER POLITICAL CAREER FLYING OUT OF MALAYSIA’S LANDSCAPE

Posted: 08 Nov 2012 10:30 PM PST

Nurul Izzah Anwar, the daughter of the man whose ambition is to take over Putrajaya no matter what it takes, is learning the ropes of twisting and spinning from her father, or does it runs in the family? Whatever it is, Nurul Izzah has given the commitment to sue Utusan Malaysia and the other dailies for purportedly 'twisting her statements on No Compulsion on Religion on Anybody Including the Malays'. The articles, taken directly and quoting Malaysiakini and pro-Pakatan websites, was given prominent which puts her in a tight spot, not just losing majority of the Malay-Muslim supporters and members in PKR but more so is her own 'belief' in Islamic faith. Nowhere to move and her own 'akidah' or faith is questioned, she claimed and allegd that her statement was manipulated, twisted and spinned by the print media concerned, the character of her father and other leaders of the opposition parties when caught 'with their pants down' and in Nurul Izzah's case, 'caught with her sarung down.' In the report by Malaysiakini, written by Nigel Auw on Nov 3, Nurul Izzah said people should not be compelled to adopt a particular religion and this should also apply to Malays. "When you ask me, there is no compulsion in religion... how can anyone say sorry, this (religious freedom) only applies to non-Malays, it has to apply equally," she said when speaking at a forum on "Islamic State: Which version; Who's responsibility?" in Subang Jaya, Selangor. Interestingly, when Utusan Malaysia and other print media highlighted the statement, she went berserk and threatened to sue the newspapers involved, leaving out Malaysiakini and other pro-Pakatan websites from where the reports originated. Nurul Izzah then, of course, got the help of none other than PAS liberals the like of Khalid Samad, MP for Shah Alam, who quickly came to her defence, alleging the newspapers had it all wrong. The logic is simple, if the newspapers got it all wrong, then why didn't Nurul Izzah threaten to sue Malaysiakini and pro-Pakatan websites from which the report originated? Utusan Malaysia and the other newspapers had just lifted the story from Malaysiakini and pro-Pakatan websites, without changing anything and in fact attributed the report to these websites, so why didn't Nurul Izzah threaten to sue those websites too including Malaysiakini who reported it first? The Malays who are Muslims now know Nurul Izzah is just another Muslimah who has little knowledge in Islam, whose faith or iman is probably questionable, whose thinking is as liberal as her father and other Malays who are in PKR and DAP. Nurul Izzah herself knows she had blundered in her statement and she knows her statement has the Malays and Muslims in her party and other parties in Pakatan distancing themselves, and probably will not vote her and her friends in oppositions. Thus, the suit is the only way she can claimed her innocence which will surprise her when the matter goes for hearing because all evidences are there – in writing and in videos – that she indeed said what were printed and posted. Thus, politically, Nurul Izzah can kiss goodbye to her political career come the 13th general election.

Zaid Ibrahim Asks For Political Lifeline By Criticizing Hadi Awang

Posted: 08 Nov 2012 03:00 PM PST

At first, we questioned, why would Dato' Seri Hadi Awang want to compete in Pekan? The next day, we wonder, why would Anwar Ibrahim challenge Dato' Seri Najib to compete in Marang? Then, all of the sudden Zaid Ibrahim came to make a statement that he wants to compete in Pekan, replacing Hadi Awang. His excuse is that he wants to save the political career of the PAS President. It seems that after going places to find a bit of glamor, Zaid Ibrahim is finally getting his chance. For Hadi to say that he is willing to compete in Pekan would mean that he is convinced that he has enough influence, as much as the Prime Minister himself. If he is not confident, then he is simply digging his own grave by giving such statement, and Hadi would never want to commit suicide'. That is why, Zaid's action to offer himself to save Hadi showed that he believes that Hadi might lose if he goes against Dato' Seri Najib. Hence, proving that this liberal man has always been looking down on PAS leaders. Actually, liberals who support the opposition has never really respect PAS nor its leaders. We cannot really blame them, because it seems to obvious that PAS leaders are not that smart, and that they do not earn any respect. Hadi Awang would never make any statement saying that he would compete in Pekan if he is smart because if the statement is true, it would then be the end of his political career. However, this is not the matter of Hadi nor PAS. Especially when the party was pushed aside by their allies, PKR and DAP. This is the matter of Zaid raising publicity. Zaid knew that he might not win if he is to compete with Dato' Seri Najib but he knows that he would not lose anything. Instead, he sees this as an opportunity for him to appear in newspapers again. Besides that, just image the publicity coverage which he might get during his campaigns. He is hoping that rakyat could 'remember' or even maybe get attracted to him. Zaid is convinced that he has managed to identify his mistakes and he is prepared to be more careful so that he would not lose in the political arena. Zaid is an arrogant man and he believes that he is much more qualified and smarter than other leaders. He could not accept the fact that rakyat do not see him that way. When the fact is, in this matter, Zaid had shown how stupid he is by belittling Hadi Awang when that man had shown his confidence to compete at Dato' Seri Najib's constituency. Didn't Zaid ever thought that Hadi Awang might feel small because Zaid is not convinced with his influence? Zaid's action is also being judged by rakyat who have long understand his attitude which would jump and beg for political life line to just about anyone. But whatever it is, if Zaid seriously want to compete in Pekan, there is nothing wrong with it...as long as he is happy.

Nurul Izzah, Don't Do The Crime If You Can't Do The Time

Posted: 08 Nov 2012 06:30 AM PST

Sinar Harian front page today showed a picture of the greatest female actress, Datin Seri Wan Azizah who began her career in 1998, since his husband was sacked from the government for a sodomy charge. This time, Wan Azizah is playing the part of a mother who pities her daughter, Nurul Izzah who is now facing various attacks from rakyat due to her politically incorrect statement on behalf of her party, regarding freedom of religion for Muslims. Wan Azizah blamed the media for twisting her daughter's statement. However, just like her father who blamed the media for twisting his statement regarding his support for Israel, they only chose to file a suit against Bahasa Melayu newspapers or pro-government newspapers such as Utusan Malaysia. In her father case, the first media which published his statement was The Wall Street Journal and as for Izzah, it was Malaysiakini, but it seems like both of them are not interested to file any suit against those media, they did not even say anything about those articles. When the fact is, pro-government newspapers only quoted their reports, then provided reviews of it, only other people's opinion about the statement became the target of their attack. Even though there was no form of manipulation in the report published by this media, but Izzah seems to be lost. She and her family became to get really worried when people start to know about their 'weak stand' when it comes to the matter of murtad. Looking at the 'sad report' published in Sinar Harian regarding Wan Azizah, it is not wrong for us to say that Wan Azizah is really under a lot of pressure. Why wouldn't she, prior to this, her husband always deny that he is involved in pluralism and liberalism, but this time, his daughter seemed to have confirmed those things. From Izzah's statement, once again all the evidence on Anwar's understandings were raised. His controversial speeches which clearly stated that 'all religions are the same', are once again published by bloggers. His friends in ABIM which has always doubted him regarding this issue came to confirm his belief and understanding. In short, there are dozens of evidence and witnesses which could confirm Anwar's plural and liberal belief. Perhaps realizing how hard it is to defend himself on this matter, this family strategy to repair the image of Izzah, is just to raise sympathy. For that, Wan Azizah the great actress, has to take the main role. This strategy might work if it is to raise sympathy for Wan Azizah, but it could also show how weak Nurul Izzah is. All these while, Nurul Izzah has always showed herself as a politician who always say whatever it is that is in her mind without even thinking about consequences which could hit her. Then suddenly, she pictured herself as a weak woman, not being able to fight her enemy back. When the fact is, Nurul Izzah is not a victim, she is a politician and a leader. If she wants to do the crime, then she should be able to pay the time. Thus, if she make any statements, she should be responsible over everything she says. If she thinks that Muslims should have the rights to choose their own religion, then she should take her stand, no matter what. Nurul Izzah used to strongly claimed that the Prime Minister was involved in a corruption case in the purchase of Scorpene which then led to a murder. That is a very serious charge, Did she ever think of how her statement effected the person which she accused? No. Did the Prime Minister asked for sympathy from rakyat to believe him instead of Nurul Izzah and her accomplice? No. This is because the Prime Minister was not scared of the charge because he knew that it was not true. He also understood that it was just another dirty political game played by Nurul Izzah, her father as well as their 'crew'. Thus, the Prime Minister simply gave dozens of explanations to rakyat about it. He also swore, for three times in an Islamic manner as part of his defense. Finally, the French themselves came up to reveal the lies which was linked to Nurul Izzah's own party. Looking at how Nurul Izzah became worried, unlike the Prime Minister, rakyat could make their own conclusion that Izzah is not a victim from anyone's twisted tongue, but she really believe in her stand that Muslims should be given the rights to change religions just like any other people out there. Now, no one can deny that Nurul Izzah has finally followed her father's step which supports pluralism and liberalism. All these while she has been hiding behind her tudung as well as baju kurung, as if her family has been teaching her to be the perfect Muslim. but at the same time, the family fights for plural and liberal agenda for their 'masters' in the West. We would like to urge Nurul Izzah to just come clean with she and her family's understanding. At least we would be able to respect her as a brave leader, even though we cannot respect her as a good Muslimah. For not being able to say the truth, Izzah is just as same as her father, a wuss, hypocrite, pretends to be a good Muslim, communist, democrat, neo-con and just about anything which could provide political interest to them. If Izzah is scared to face all of these things, then she should just go back to reality and get out of the big league.

Aspirasi Bangsa

Posted: 09 Nov 2012 01:48 AM PST

Aspirasi Bangsa


BN Pertahan Akidah, PKR Gadai Akidah!!

Posted: 08 Nov 2012 03:13 PM PST

Sahabat-Gunung

Posted: 09 Nov 2012 01:47 AM PST

Sahabat-Gunung


Khalid Ibrahim Gelabah ..... Slogan 'Mesra Rakyat' Hanya Retorik Semata-Mata

Posted: 09 Nov 2012 12:15 AM PSTPentadbiran kerajaan negeri yang sering melaungkan slogan 'Mesra Rakyat' hakikatnya hanya sekadar retorik politik, kerana apa yang dilaungkan indah khabar dari rupa.

Ketua Pembangkang Selangor, Datuk Satim Diman berkata, mengambil contoh dalam manifesto pakatan pembangkang pada Pilihan Raya Umum ke-12 yang lalu, mereka mengatakan mahu memberikan perkhidmatan perubatan percuma kepada rakyat Selangor yang berumur 65 tahun ke atas, tetapi hari ini kita lihat, dalam 15 peratus yang menghadapi darah tinggi, kencing manis dan jantung, yang memerlukan kos perubatan yang tinggi, namun kerajaan negeri tidak menunaikan janji untuk membantu golongan ini.

"Kalau benar mereka ada membantu, sila kemukakan bukti. Namun saya lihat ianya sekadar janji manis dalam manifesto mereka sehingga berjaya meraih sokongan rakyat dalam PRU12 yang lalu.

Inilah kelemahan kerajaan negeri sekarang, dalam masa yang sama kita melihat  bahawa mereka ini hanya mentadbir hanya untuk mendapatkan kekayaan. Kita tengok penjualan harta-harta negeri Selangor ini semakin banyak sejak kebelakangan ini," ujarnya kepada pemberita selepas Majlis Penyerahan Kunci Klinik 1Malaysia, Taman Sri Serdang di sini hari ini.
 
Tambahnya, tanah-atanah anak syarikat kerajaan negeri semakin banyak yang dijual, malah kita juga boleh menyaksikan gelombang kebangkitan rakyat seperti isu PKNS, begitu juga gelombang bantahan terhadap pentadbiran kerajaan negeri yang menjual tanah dan aset Selangor yang semakin tidak terkawal sekarang.  

"Saya juga sedang mengenal pasti satu kawasan seluas (kalau tak silap) 12 atau 15 ekar di Bandar Bukit Puchong, yang dahulunya digazetkan sebagai kawasan lapang dan pusat rekreasi sukan, tetapi sekarang difahamkan kawasan ini telah pun diswastakan dan pembinaan pusat sukan lebih kecil dari yang sepatutnya.

Mereka (kerajaan negeri) lebih suka membuat pusat-pusat perniagaan, bila buka pusat perniagaan ini, kedai dijual dengan begitu mahal dan apabila kedai itu dah siap, kita lihat di dalam pekan kecil pun sekarang ini dah ada bajet hotel dan pusat-pusat hiburan. Apa maknanya ini?, ini tak mesra rakyat langsung, tetapi macam mengalakkan gejala-gejala sosial" ujarnya yang juga ADUN Seri Serdang.

Inilah yang dikatakan pentabiran tidak mesra rakyat dan pentadbiran yang hanya menguntungkan mereka semata-mata, tidak mendatangkan keuntungan pada rakyat.

Demi Untuk Elizabeth Wong: Dalam Masa 2 Bulan Tanah Yayasan Selangor DiGADAI Khalid?

Posted: 08 Nov 2012 04:13 PM PST


Jawatankuasa Bertindak, Saya Anak Yayasan Selangor hari ini mempersoal mengenai status Lot Tanah PT 4221 dalam daerah Klang yang dimiliki penuh oleh Yayasan Selangor, namun tanah itu kini dikatakan telah diberikan oleh pihak Kerajaan Negeri Selangor untuk dibangunkan sebagai Pusat Kebudayaan Cina.

Pengerusinya, Badrulzaman Baharuddin berkata, apa yang menjadi tanda tanya dan persoalannya ialah, mengapa tanah milik Yayasan Selangor yang perlu diberikan, dan bukannya tanah lain?

"Adakah kerana kedudukannya yang strategik atau ada agenda tertentu untuk merampas aset milik Yayasan Selangor secara halus?

Kami jua memperolehi maklumat bahawa urusan pemberian tanah ini sebenarnya berlaku dalam tempoh masa yang cukup singkat iaitu dari surat bertarikh 21 Mac 2011 yang dikeluarkan oleh Elizabeth Wong kepada Menteri Besar, serta kelulusan yang diperolehi pada 18 Mei 2011.

Tempoh kurang dari dua bulan yang dibuat dilihat begitu tergesa-gesa dan meragukan. Siapakah sebenarnya yang membuat keputusan ini? Kenapakah tiada perbincangan dengan pihak Yayasan Selangor terlebih dahulu sebelum keputusan dibuat?," ujarnya mendedahkan satu lagi penyelewengan yang berlaku dalam urus tadbir Kerajaan Negeri dan Yayasan Selangor.

Tambanya, surat yang dikeluarkan oleh  Elizabeth Wong juga dibuat secara sambil lewa dan dilihat begitu angkuh sekali apabila dengan mudah memohon Menteri Besar menyerahkan tanah tersebut. Hakikatnya, beliau sendiri sedia maklum bahawa tanah yang beliau minta itu adalah tanah milik penuh Yayasan Selangor.

Tindakan Elizabeth Wong yang terang-terangan berhasrat untuk menjadikan kawasan tersebut sebagai Pusat Kebudayaan Cina jelas menunjukkan bahawa beliau langsung tidak menghormati sensitivity kaum-kaum lain yang berada di Klang terutamanya India dan Melayu.

"Pada dasarnya kami percaya pihak Yayasan Selangor sebenarnya masih lagi cuba untuk mempertahankan tanah tersebut kerana ianya merupakan aset penting Yayasan Selangor. Malah, jika difikirkan dari segi keperluan untuk menjana pendapatan, pihak Yayasan Selangor sendiri boleh membangunkan tanah itu tanpa perlu menutup asrama yang ada di Kuala Lumpur.

Ini akan memberikan peluang kepada pelajar untuk terus tinggal di asrama dan dalam masa yang sama mampu menjana pendapatan. Kami berpendapat bahawa pihak Yayasan Selangor sebenarnya telah dipermainkan oleh pihak Kerajaan negeri demi kepentingan pihak-pihak tertentu," ujarnya lagi.

Sehubungan dengan itu, Jawatankuasa Bertindak, Saya Anak Yayasan Selangor menuntut penjelasan dari pihak kerajaan negeri berhubung perkara ini dan apakah status sebenar tanah tersebut. Kenapakah pihak Yayasan Selangor sendiri tidak membangunkan tanah tersebut?

"Kenapa perlu berlaku penutupan asrama sedangkan Yayasan Selangor masih boleh survive dengan aset-aset yang ada?," tambahnya lagi.

UFB - Nurul Izzah Buka Jalan Untuk Melayu Murtad..??

Posted: 08 Nov 2012 05:59 AM PSTYayasan Selangor Pun 'Dimurtadkan' Kerajaan Selangor

Posted: 08 Nov 2012 04:32 AM PST

Persatuan Alumni Asrama Yayasan Selangor hari ini melahirkan rasa kesal dan kecewa apabila Yayasan Selangor hari ini telah jauh menyimpang dari asas perjuangannya yang bertujuan untuk membantu anak-anak Selangor dalam bidang pendidikan khususnya kepada anak-anak di luar Bandar.

Presidennya, Kapten (B) Azme Dollah berkata, pembinaan asrama-asrama Yayasan Selangor di Kuala Lumpur, bermula tahun 1971 adalah bertujuan untuk memberi peluang kepada anak-anak Selangor bersekolah di sekolah-sekolah Premier seperti Victoria Institution, St John, Convent Bukit Nenas dan Sekolah Aminuddin Baki.

"Di samping mendapat pendidikan terbaik, pelajar juga dapat menyertai ko-kurikulum bertaraf premier seperti pancaragam dan pelbagai aktiviti sukan. Namun, kami sedih apabila pihak alumni dimaklumkan bahawa Asrama Asrama Tun Dr. Ismail  dan Asrama Toh Puan Norashikin  di Kampung Pandan A akan ditutup, selepas tamat peperiksaan SPM 2012 ini.

Para pelajar timgkatan 2 dan tingkatan 4 sebelum ini telah diarahkan berpindah keluar dari asrama, awal tahun 2012 lagi. Kami menerima banyak berita sedih dari keluarga pelajar yang anaknya terpaksa berpindah semula ke sekolah luar Bandar setelah bersekolah di sekolah-sekolah 'premier'. Ini sedikit sebanyak pasti memberi tekanan kepada para pelajar dan keluarga mereka," ujarnya dalam sidang media di sini hari ini.

Tambahnya, alumni ini berpendapat bahawa kedua asrama ini adalah di atas rancangan kerajaan Pakatan di Selangor untuk membangun tapak ini bagi mendapatkan pulangan wang.

"Sehubungan dengan itu, kami membantah keras tindakan penutupan kedua asrama ini berdasarkan beberapa faktor, pertamanya kerana Yayasan Selangor dan kerajaan negeri tidak sepatutnya menghapuskan hak pendidikan anak luar bandar Selangor di Kuala Lumpur hanya kerana keuntungan kewangan kerana piagam dan matlamat utama Yayasan Selangor itu sendiri adalah untuk memantapkan pendidikan anak-anak Selangor.

 Jika wang dijadikan ukuran, mengapa pula sekolah-sekolah Cina dan sekolah Premier seperti Victoria Institution, St John dan Convent Bukit Nenas yang mempunyai nilai yang jauh lebih tinggi tidak ditutup dan dibangunkan. Asrama Felda di Datuk Keramat juga masih berdiri kukuh yang mana asrama ini dulu mengambil contoh dan pendekatan Asrama Yayasan Selangor," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, janji Pengurus Besar Yayasan Selangor, Ilham Marzuki yang menjanjikan sebuah sekolah berasrama penuh di Ijok sebagai penganti pada tahun 2013, juga menjadi tanya tanya kerana janji tersebut tidak disokong dengan sebarang surat kelulusan dari Kementerian Pelajaran.

"Lebih menghairankan, Ilham juga memohon untuk menempatkan pelajar-pelajar yang sebelum ini tinggal di kedua asrama tersebut ke asrama-asrama Victoria Institution dan Sekolah Aminuddin Baki.

Tindakan Ilham ini adalah satu jenaka umpama 'rumah sendiri dijual untuk dapat duit yang banyak, tapi anak bini di tumpang di rumah orang. Jika tidak diberi, dikatakan orang lain tidak mahu memberikan kerjasama atau membantu mereka'. Di mana logiknya tindakan Yayasan Selangor ini?

Yayasam Selangor juga dikatakan mempunyai jumlah simpanan tetap sebanyak RM51 juta, ianya kenyataan yang dikeluarkan sendiri Pengurus Besar Yayasan Selangor. Yayasan juga mempunyai banyak aset lain seperti tanah tanaman sawit di Pulau Carey seluas 1500 ekar dan bangunan Yayasan Selangor di Bukit Bintang. Justeru itu, tindak nampak kenapa Yayasan perlu dikomersilkan selain  mendokong matlamat utama penubuhan iaitu pendidikan," tambahnya lagi.

Sehubungan dengan itu, Alumni berpendapat bahawa Yayasan Selangor hari ini telah bertukar matlamat, dari menjadi pemangkin dan katalis kepada aktiviti pendidikan anak-anak luar Bandar Selangor kepada aktiviti pencairan aset-aset yang ada. Wang ringgit kini menjadi taruhan kepada kesinambungan peluang yang boleh diberikan kepada anak-anak Selangor untuk belajar di asrama pusat Kuala Lumpur. 

Taipingmali (tm)

Posted: 09 Nov 2012 01:16 AM PST

Taipingmali (tm)


UMNO cawangan Pulau Juar menerima tanparan hebat.

Posted: 08 Nov 2012 03:53 PM PSTOrang kuat UMNO Cawangan Pulau Juar Saudara Mohamad Jamil Omar merupakan ketua Cawangan Pulau Juar keluar Umno masuk Pas dengan penyerahan itu TERBUBAR lah sudah UMNO cawangan Pulau Juar dan Bulan mengambang penuh setiap hari di sana. kata Media Perak Pas.Seronoknya Nizar Lambai....nak tanya Nizar sikit kenapa nak bertanding di Dun Changkat Jering (Bukit Gantang) kenapa tak pertahankan kerusi Dun Pasir Panjang dan Parlimen Bukit Gantang, kenapa sanggup turun pangkat? 

Dan betul kah kenyataan di atas mengenai ketua cawangan masuk Pas atau kelentong Pas Perak sahaja.. jangan macam tu laaa, tak baik...munapek kata Azhar Idrus.

Kenyataan Sokong Murtad Nurul Izzah Bukanlah Sesuatu Yang Mengejutkan

Posted: 08 Nov 2012 08:45 AM PST

Published on Nov 7, 2012 by ThePerakToday
"Saya tidak terkejut langsung dengan kenyataan Nurul Izzah yang seolah-olah menyokong aktiviti murtad," kata Ketua Pergerakan Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil.

Menurut Shahrizat, pihaknya sebelum ini telah mendapat maklumat bahawa kenyataan yang dikeluarkan oleh Ahli Parlimen Lembah Pantai itu merupakan salah satu daripada perancangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dibawah kepimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim sekiranya Pakatan Rakyat memerintah negara.

Justeru bagi mengesahkan perkara itu, beliau mendesak supaya Anwar memperjelaskan dakwaan yang mengatakan bahawa Pakatan Rakyat akan memberi kebebasan dalam memilih agama kepada rakyat termasuk orang Melayu.

Katanya lagi, berdasarkan maklumat yang diperoh itu turut menyatakan bahawa Pakatan Rakyat juga akan membenarkan bahagian agama pada sijil kelahiran bayi dikosongkan, bagi membolehkan mereka memilih agama masing-masing apabila berumur 18 tahun.

"Sekiranya mereka (Pakatan Rakyat) menang dalam pilihanraya akan datang maka salah satu langkah yang akan mereka buat ataupun risiko yang akan kita tanggung adalah kebebasan memilih agama.

"Jadi orang Melayu akan diberi pilihan sama ada nak memeluk agama Islam ataupun mereka nak menganut agama lain.

"Sama ada benar atau tidak maklumat yang kami Wanita Umno dapat ini, ia hanya boleh disahkan sendiri oleh Anwar selaku Ketua Pembangkang... jadi kita nak desak Anwar supaya jelaskan," katanya ketika diminta mengulas mengenai kenyataan anak Anwar, Nurul Izzah yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) bahawa kebebasan beragama seharusnya terpakai kepada semua termasuk orang Melayu.
Category:

Transkrip Nurul Izzah tentang Islam dan LGBT

Posted: 08 Nov 2012 08:09 AM PSTHere, Malaysiakini produces the transcript of the event, during the period Nurul Izzah responded to questions from the floor.

Question 1: It's heartening to know that you just cannot coerce someone into believing your beliefs, right? On any matter.

Now, I do want to ask a very controversial question, so what then the LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender community) here or the sexual minority here?

I'd like your views on that because there are people who feel that just by being able to love the same sex goes against their religion or beliefs, but we don't believe that.

Our own beliefs are such that we are answerable to God, yes, but let us be answerable to God. Thanks.

Moderator: YB Nurul can you… all right, we'll have one more, just one more question, then she'll answer both then take leave. Yes.

Question 2: I'm very happy to hear YB Nurul speak about freedom of religion. Does she actually apply that to Malays as well in terms of freedom of religion? That is number one.

Number two, I think it is a fallacy to believe that Egypt now is (in) a better condition than it was before. Everybody knows that it is getting worse.

I have a friend in Egypt and she is really not happy about what is going on over there, so I do believe YB is trying to promote the idea of an Islamic state, like you know this which is completely not true.

But mainly my question is, when you speak of freedom of religion, are you actually applying to the Malays as well? Thanks.

Moderator: Well YB Nurul, that's a good way to start the morning.

The audience laughs.

Moderator: You have two questions of great import at two ends of the spectrum. Could you try to answer that, please.

Nurul Izzah: Thank you, Cyrus, I love too.

The audience laughs.

Nurul Izzah: Okay, so the first question. In terms of the sexual rights of LGBT, Tariq Ramadan addressed this question when IRF organised his programme, I think about three months back and I think, of course, you're not just talking about Islam.

There are limitations and you know, implemented in Christianity with regards to people of – you know – LGBT, but one thing is important is you should not victimise anyone.

You should not also implement and you know, ensure the laws of the land encroach into private… uh.. into public space.

I think that is the main underlying principle. But if you ask me whether, as a Muslim, I can accept, I think yes, you or whoever that, besides their particular sexual orientation.

Yes, in private you cannot enforce them certain regulation, etcetera. But as a Muslim, I also cannot accept and that is regulation of my faith and as well as my friends who are Catholic, etcetera.

I think here you want to make sure that they are not victimised, the current practise, whether how, through the Borders (bookstore) … sort of, err, how Jawi or Jakim at that time went to the Borders, some books etcetera, so the way it is practised does not respect and does not give any meaning for the sanctity of Islam, or any religion for that matter.

You must always use hikmah, so yes, I will say here, we have limitation, but certainly it should not be encroached into public space.

The second question with regards (to) what you think I'm trying to promote, I would correct that assumption. Yes, Egypt is undergoing a tumultuous process. It has not been resolved, there are many challenges they face.

I am not saying they have achieved a Utopian ideal view of a state and how it should be governed but I always take the development of the Muslim Brotherhood, in particular, from seen as a rather dogmatic Islamic movement come up with a political entity to meet the needs of the time and their relationship and collaboration with the Christian Coptic is something in particular that we have to observe and appreciate.

So if you say things are bad for Egypt, no. You, and we, must not be so judgmental and that is partly the society or the country that we have inherited that allows us to see things in black and white, whereas sometimes it is not as simple as that.

Sometimes in a stormy period, it is important for them to undergo and hopefully, because we wish for the best. We wish that they will have wisdom and finally manage the governance of the country itself.

But…

The bell rings.

Moderator: Okay, one more minute.

The audience laughs.

Nurul Izzah: Yes, umm, but the idea itself, I think, goes back. And when you ask me, there is no compulsion in religion, even Dr (Ahmad) Farouk (Musa) quoted that verse in the Quran.

How can you ask me or anyone, how can anyone really say, 'Sorry, this only apply to non-Malays.' It has to apply equally… apply equally.

The audience applauds.

Nurul Izzah: In the Quran, there is no specific terms for the Malays. This is how it should be done. So I am tied, of course, to the prevailing views but I would say that.

So what you want is of course in terms of quality. You believe so strongly in your faith, that even me, being schooled in Assunta with a huge cross in the hall and an active singing Catholic society will not deter you.

The bell rings and the moderator thanks the speaker.

The audience applauds as Nurul Izzah leaves the hall.

Ruang Sidang Akhbar Di Parlimen Diisytihar Eksklusif Untuk Anggota Parli...

Posted: 08 Nov 2012 05:19 AM PST

Published on Nov 8, 2012 by Umno Hq
KUALA LUMPUR, 8 Nov -- Yang Dipertua Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia hari ini mengisytiharkan ruang sidang akhbar di bangunan Parlimen, adalah khas dan eksklusif untuk anggota Parlimen sahaja berkuat kuasa serta-merta.

Beliau berkata orang luar yang masuk ke Parlimen dilarang menggunakan fasiliti itu untuk membuat apa sahaja kenyataan atau sidang akhbar walaupun ditemani oleh anggota Parlimen Bebas, Barisan Nasional (BN) mahupun pembangkang.

"Saya sudah lama fikirkan perkara ini. Sudah sampai masanya, perkara ini dilaksanakan demi faktor keselamatan dan kesucian institusi Parlimen," katanya pada sidang media khas di pejabatnya di bangunan Parlimen, di sini.

Lagi http://www.umno-online.my/?p=71398

Cabar Najib Bertanding Di Maran: Cabaran Anuar Merapu

Posted: 08 Nov 2012 05:14 AM PST

Tanah Tmn Manggis dah dijual Guan Eng

Posted: 08 Nov 2012 05:11 AM PST

Cubaan membunuh dipenjara 6 tahun

Posted: 08 Nov 2012 03:48 AM PST

Seorg penarik kereta tunda dihukum penjara enam tahun oleh Mahkamah Sesyen Ampang di sini hari ini selepas mengaku bersalah cuba membunuh Ketua Pemuda UMNO Kepong, Datuk Norizan Ali, lbh sebulan lepas. Hakim Manira Mohd Nor menjatuhkan hukuman itu terhadap Mohd Azril Ab Shukor, 28, slps pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Panglima Perang Cyber

Posted: 08 Nov 2012 11:44 PM PST

Panglima Perang Cyber


Anwar dan Nurul Izzah Lebih Bahaya Dari Ular Sawa

Posted: 08 Nov 2012 10:55 PM PST


 Apabila fahaman liberalnya terdedah, Nurul Izzah pantas menuding jari kepada akhbar berbahasa Melayu pro-kerajaan sebagai memutar-belit kenyataannya berkenaan hak menukar agama bagi umat Islam.  Hairan sekali kerana, kenyataan yang sama juga telah dipetik oleh Malaysiakini tetapi Nurul Izzah langsung tidak menyalahkan Malaysiakini.   Hari ini, Malaysiakini mengambil inisiatif memaparkan transkrip penuh soalan dan jawapan Nurul Izzah dalam forum tersebut dan ternyata tiada apa yang disalahlapor atau diputarbelit oleh mana-mana pihak seperti yang didakwanya. 
 Kemudian, muncul pula seorang peguam meluahkan rasa kecewa terhadap Nurul Izzah kerana membuat pusingan 180 darjah di akhbar sedangkan beliau yang menjadi peserta forum adalah antara yang mengemukakan soalan kepada Nurul Izzah berkenaan isu tersebut. Dan menurutnya, Nurul Izzah telah memberi jawapan yang jelas bahawa hak menukar agama adalah juga tertakluk juga ke atas umat Islam.    Untuk berlaku adil kepada Nurul Izzah, beliau juga ada menambah bahawa semuanya terpulang kepada kualiti seorang Muslim untuk tidak mudah terpengaruh dengan ajaran agama lain. 
 Namun, untuk berlaku adil juga kepada media yang dituduh memutarbelit kenyataannya, Nurul Izzah tidak pernah menambah kenyataan berikut ketika di dalam forum itu, iaitu,"Saya berpegang pada pendirian umum sedia ada, iaitu setelah memeluk Islam, seorang Muslim tertakluk dengan Syariat Islam; sebagaimana seorang warganegara tertakluk dengan Perlembagaan Persekutuan," sepertimana yang dinyatakannya di media.   Justeru, siapa sebenarnya yang membelit siapa?  Jelas, Nurul Izzah, semakin menyerupai bapanya Anwar Ibrahim yang terkenal sebagai talam berpuluh-puluh muka. 
 Memandangkan forum diadakan di gereja, maka Nurul Izzah merasakan 'selamat' dan sesuai untuk menunjuk keterbukaan dan menyerlahkan fahaman liberalnya.  Tujuannya pastilah untuk meraih sokongan penganut Kristian dan juga golongan liberal.   Tetapi, Nurul Izzah telah gagal melihat beberapa langkah ke depan untuk mencongak kesannya terhadap masyarakat dan umat Islam apabila kenyataannya disebarkan oleh media.  Nampaknya, dalam keghairahan untuk meraih sokongan satu golongan, Nurul Izzah telah terlupa bahawa di zaman IT ini, apa saja yang dikatanya, tidak akan habis di situ sahaja, tetapi akan tersebar dengan pantas dan luas. 
 Maka, Nurul Izzah terpaksa membuat U-turn bila berhadapan dengan masyarakat yang majoritinya umat Islam.  Namun, terlajak perahu boleh diundur, terlajak cakap buruk padahnya.  Sebagai seorang ahli politik, Nurul Izzah patut cukup arif akan peribahasa ini.   Kini, yang dipersoalkan bukan lagi sama ada Nurul Izzah seorang liberal yang mempunyai pendirian 'longgar' terhadap murtad atau sama ada beliau seorang Muslimah sejati yang berpegang kuat kepada syariat dan tidak akan berkompromi dalam soal akidah umat Islam.   Tetapi, apa yang terserlah kini ialah sikap Nurul Izzah yang suka membelit kenyataan sendiri, sama seperti bapanya. 
 Seperti yang kita tahu, sikap suka membelit dan berbohong selalunya datang dalam satu pakej.  Dalam kes ini, kita tidak tahu yang manakah atau siapakah dan apakah pendirian Nurul Izzah sebenarnya. Atau, yang mana satu pendiriannya yang sebenar dan yang mana satu hanya lakonan atau pembohongan.   Pihak Kristian atau pihak liberal tidak boleh mempercayai keterbukaannya kerana kenyataannya boleh berubah sebaik saja beliau melangkah keluar dari pentas ceramahnya. 
 Umat Islam juga tidak boleh mempercayainya kerana beliau boleh berkata apa saja untuk menjaga dan menarik hati kita.   Nurul Izzah perlu memilih satu watak sahaja jika ingin berjaya sebagai seorang ahli politik.    Seharusnya beliau mempelajari semua ini dari kesilapan bapanya iaitu seseorang ahli politik tidak boleh memilih untuk melakonkan semua watak kerana lambat laun, beliau pasti akan membelit diri sendiri.  Akibatnya, beberapa pihak di barat telah pun menarik diri dari Anwar dan mendedahkan betapa Anwar seorang penipu. Malah, gelaran talam dua muka dan sesumpah juga adalah diberi oleh penulis-penulis di barat.   Sementara teman-teman ABIM juga mula menjauhkan diri, dan seorang demi seorang dari 'inner-circlenya' keluar parti.   Justeru, Nurul Izzah perlu membuat keputusan apakah pendiriannya atau sekurang-kurangnya watak apakah yang ingin dimainkannya untuk hari ini dan selama-lamanya. 
 Apakah beliau benar-benar percaya kepada pluralisme agama, dan rela membuka ruang murtad dengan membenarkan semua agama berdakwah secara terbuka, atas alasan ayat AlQuran yang menegaskan tiada paksaan dalam beragama?  Apa jua, Nurul Izzah perlu tahu bahawa isu di sini bukanlah tentang iman dan akidahnya kerana itu adalah antara beliau dengan Allah SWT., tetapi isu ini adalah berkenaan pendiriannya atau siapa dirinya. Rakyat dari semua golongan perlu tahu siapa yang menjadi pemimpin mereka agar tidak tersalah memilih si ular sawa

Kiriman email


Sent from my iPad

UMNO Online - Kenyataan Anwar Cabar Najib Bersifat Alih Pandangan Isu Izzah – Zahid

Posted: 08 Nov 2012 05:58 PM PST


Kenyataan Anwar Cabar Najib Bersifat Alih Pandangan Isu Izzah – Zahid

SETIU, 8 Nov –  Kenyataan ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mencabar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak bertanding di kawasan Parlimen Marang di Terengganu pada pilihan raya umum akan datang adalah bersifat mengalih pandangan di atas isu panas yang dibuat oleh anaknya, Nurul Izzah.

Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, lontaran cabaran yang dibuat Anwar itu sewajarnya tidak perlu dilayan dan ia dibuat semata-mata sebagai satu perangkap politik.

"Tawaran Anwar itu bersifat tawaran politik. Kalau begitu, beliau juga harus jugalah bertanding di Pekan. Kalau beliau berani.

"Saya fikir tidak perlulah gimik politik kerana sistem politik di Malaysia agak berbeza dan adalah lebih baik bertanding di kawasan masing-masing," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Minggu 1Malaysia Bermotosikal di Kolej Universiti Bestari di Permaisuri dekat sini, Khamis.

Ahmad Zahid, yang merupakan penaung Superbike Association of Malaysia (SAM)mengetuai konvoi lebih 400 motosikal berkuasa tinggi di seluruh negara dengansatu perjalanan yang bermula di Johor pada Rabu dan akan berakhir di Putrajaya, Sabtu ini.

Konvoi tersebut yang dianjurkan SAM dan Media Prima bakal dimasukkan dalam Malaysia Book of Records kerana mempunyai bilangan yang paling ramai berkonvoi motosikal berkuasa tinggi dalam ekspedisi di seluruh negara.

Beliau yang juga Naib Presiden UMNO berkata, Nurul Izzah seharusnya mengakuikesilapan kenyataannya dan tidak wajar menyalahkan media sedangkan memang adarakaman-rakaman yang dibuat oleh beliau yang menyuarakan demikian di sebuah gereja di Selangor.

"Kalau mahu mengambil hati dan mahu mencari pengaruh di kalangan agama lain, janganlah sampai menggadaikan prinsip-prinsip yang telah menjadi asas kepada Islam.

"Sebagai orang Islam, kita jangan harus berbeda pendapat, walaupun kita berlainan parti politik, kerana isu melibatkan soal agama tidak patut dipolitikkan," katanya.

Jelasnya, pihak berkenaan sepatutnya menggunakan kedudukan dan kekuatan untukmemperkukuhkan Islam dan bukannya hanya bersifat memperkukuhkan politik dan dirisendiri.Sent from my iPad

Institusi Pondok Masih Relevan Sebagai Benteng Pertahan Identiti Melayu – Islam : Najib

Posted: 08 Nov 2012 09:31 AM PST


Beliau berucap di majlis ramah mesra bersama warga pondok dan pelancaran Yayasan Pembangunan Pondok Malaysia (YPPM) di sini, hari ini

Najib menarik perhatian bahawa sistem pondok memenuhi maqasid atau matlamat syariah termasuk agama, kemanusiaan, pembangunan ekonomi, pendidikan dan keamanan.

Ia mesti dipertahankan kerana sebagai ilmu yang disalurkan oleh institusi pondok boleh diguna dan dirujuk untuk menangani pelbagai serangan ilmiah dan trend pasca-modenisme yang sedang berlaku, katanya.

Najib berkata dalam menghadapi isu kebebasan mutlak, rasionalisme tanpa had, sekularisme, liberalisme dan pluralisme agama, "hujah daripada teks pondok adalah lebih mantap."

Menurut beliau, banyak buku karya besar diambil daripada teks pondok dan dibaca oleh orientalis Barat dan musuh-musuh Islam.

Justeru, beliau berkata para ulama dan intelek Islam perlu berdiri dalam satu saf bagi melahirkan pemikiran Islam yang kukuh dan penghujahan yang mantap serta meyakinkan bagi menghadapi musuh.

Pada majlis itu, Najib, yang juga penaung YPPM mengumumkan geran RM100,000 bagi penubuhan sebuah pusat sumber di ibu pejabat yayasan itu.

Beliau berkata geran itu harus digunakan untuk mengumpul bahan-bahan ilmiah, manuskrip dan jurnal, serta sebarang penerbitan atau catatan berkaitan sejarah pondok, ulama pondok dan karya-karya mereka.


http://www.umno-online.my/?p=71471&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+umnoonline+%28UMNO+Online%29Panglima : sudah lama pelajar pondok perlu diperkasakan. walau sudah ada usaha sebelum ini namun kali ini kita dapat melihat 
kesungguhan Kerajaan mengambil kira pendidikan Islam sistem pondok ini yang terbukti mampu menghasilkan
pelajar yang hebat dan cemerlang menghadapi serangan pemikiran musuh Islam di akhir zaman ini.

Sent from my iPad

Watch "Husam Muka Merah Dimarahi Nik Aziz Semasa Sidang Media Depan Nik Amar " on YouTube

Posted: 08 Nov 2012 08:02 AM PST


Video : 

https://www.youtube.com/watch?v=UiZV7K1g45I&feature=youtube_gdata_player


baca lagi di blog 


Sent from Samsung Galaxy Note


http://gelombangkick.blogspot.com/2012/11/video-husam-dimarahi-nik-aziz-masa.html?m=1

Video Sekitar Pengebumian Jenazah P.Ramlee Pertama Kali Ditemui

Posted: 08 Nov 2012 07:37 AM PSThttp://www.youtube.com/watch?v=fAhsElLjEwY&feature=player_embedded


Sent from my iPad

The Unspinners

Posted: 08 Nov 2012 11:35 PM PST

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 08 Nov 2012 11:21 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Fathul Bari "Nurul Izzah Jahil Tafsiran Firman Allah"

Posted: 08 Nov 2012 06:30 PM PST

Belantan

Posted: 08 Nov 2012 11:20 PM PST

Belantan


Menilai sikap pembangkang berpolitik?

Posted: 08 Nov 2012 10:24 PM PSTSememangnya tidak dapat dinafikan bahawa suhu politik negara semakin meningkat berikutan bahang Pilihan Raya Umum Ke-13 yang semakin terasa, biar pun tidak diketahui bila ia akan diadakan.

Tetapi apa yang pasti kerajaan Barisan Nasional (BN) di bawah kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semakin rancak melaksanakan program bagi meningkat taraf hidup rakyat dan sekali gus mengembalikan keyakinan rakyat kepada parti itu.

Dalam masa yang sama, pakatan pembangkang yang terdiri daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas terus berada bagaikan 'cacing kepanasan.'

Satu demi satu pelaksanaan program oleh BN diburuk-burukkan kerana pembangkang memahami ia adalah ancaman yang boleh menghakis usaha mempengaruhi rakyat menyebelahi mereka dalam pilihan raya umum akan datang.

Bagaimanapun persoalan yang harus difikirkan oleh rakyat apakah pakatan pembangkang ini kelompok yang layak diberi peluang memerintah negara? Berikut penulis paparkan beberapa fakta mengenai telatah pembangkang yang dari semasa ke semasa berdasarkan pandangan beberapa penganalisis politik tanah air semakin jelas menunjukkan mereka hanya mahu berpolitik sahaja.

Menanam politik kebencian

Pendedahan mengenai gelagat beberapa pemimpin pembangkang ketika menghadiri istiadat pertabalan Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara telah menjadi bukti bahawa pembangkang semakin tidak matang berpolitik.

Mempersenda dan mengejek pemimpin-pemimpin kerajaan sememangnya sudah menjadi makanan politik pembangkang.

Sebelum ini, pemimpin-pemimpin juga telah menanam politik kebencian di kalangan rakyat dengan memburuk-burukkan apa juga usaha kerajaan dan memfitnah pemimpin-pemimpin BN termasuk ahli keluarga mereka.

Pembangkang semakin tidak matang berpolitik, sebab itulah di mana-mana sahaja sama ada di atas pentas ceramah, Dewan Rakyat, Dewan Undangan Negeri mahupun dalam Istana Negara - perangai mereka tidak ubah seperti berada di kedai kopi, bercakap ikut sedap mulut dan memperlekeh pemimpin negara sesuka hati.

Soalnya, apakah pemimpin seumpama ini layak dipilih menerajui negeri atau negara?

Membuat janji kosong

Pembangkang hakikatnya semakin rimas dan tertekan apabila kepimpinan Najib terus melaksanakan satu demi satu janji yang telah dibuat kepada rakyat. Bukan sahaja daripada segi membantu taraf hidup rakyat, malahan dalam pentadbiran negara pun, kerajaan BN melakukan transformasi dengan menunaikan janji-janji yang dibuat termasuklah yang terbaharu pembentangan rang-rang undang-undang bagi menggantikan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Semua itu membimbangkan pembangkang kerana dalam masa yang sama mereka menyedari terlalu banyak janji yang masih belum mereka tunaikan di negeri-negeri di bawah penguasaan mereka sama ada di Selangor, Kedah mahupun Pulau Pinang.

Sebagai contoh, di Selangor kita perlu bertanya kerajaan PKR yang mentadbir bersama DAP dan Pas, apakah mereka sudah menunaikan antara janji-janji berikut yang dibuat dalam pilihan raya umum lalu.

1. Membuka tabung permulaan RM100 bagi setiap anak kelahiran Selangor.

2. Memberi bantuan RM75 sebulan bagi setiap anak yang dihantar ke nurseri.

3. Memberi bantuan RM50 sebulan seorang bagi pendidikan anak prasekolah.

4. Memberi hadiah RM1,000 kepada setiap anak Selangor yang mendapat tawaran ke universiti.

Ini belum lagi mengambil kira janji-janji manis yang berlambak-lambak tidak ditunaikan oleh pakatan pembangkang di Kedah dan Pulau Pinang dan sekarang kita melihat menjelang pilihan raya umum, pembangkang berjanji lagi.

Pada masa ini sasaran mereka ialah golongan muda, justeru mereka berjanji akan menghapuskan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kalau diberikan peluang memerintah. Mereka juga berjanji untuk menurunkan harga minyak dan sudah pasti mereka juga berjanji menghapuskan tol.

Semua ini adalah nyanyian lagu lama oleh pembangkang bagi meraih undi.

Menolak kebenaran

Satu lagi gelagat pembangkang yang turut memualkan kita ialah sikap menolak kebenaran dan tidak mahu mengakui kelemahan serta kepincangan yang mereka miliki. Apabila sesuatu isu melibatkan pemimpin-pemimpin BN mereka akan menjajanya ke seluruh negara, soal benar atau salah itu perkara kedua yang penting ialah memburuk-burukkan pemimpin BN sebanyak mungkin.

Tetapi apa yang anehnya, apabila sesuatu isu melibatkan pemimpin-pemimpin mereka mulalah pembangkang mengeluarkan pelbagai hujah untuk menunjukkan mereka berada di pihak yang benar.

Biar pun ada sesetengah isu sudah diketengahkan dengan bukti namun pemimpin pembangkang tetap tidak mahu menerimanya, mereka akan mempertahankan antara satu sama lain, sedangkan ada antara mereka adalah terdiri alim ulama yang seharusnya amat memahami bahawa kebenaran perlu ditegakkan dalam keadaan apa sekali pun.

Namun oleh kerana kepentingan politik lebih diutamakan maka kepincangan dan salah laku oleh pemimpin mereka akan cuba dilindungi dan dipertahankan. Mereka lebih gemar menuding jari menyalahkan BN dan media arus perdana serta menganggap semua itu hanyalah fitnah dan konspirasi politik.

Oleh kerana mereka berkawan dan bersekutu dengan alim ulama yang ada dalam Pas maka pemimpin-pemimpin PKR dan DAP tidak pernah khuatir kerana pasti ada di kalangan alim ulama itu akan tampil membela mereka.

Kufur nikmat

Allah SWT telah mentakdirkan pembangkang meraih kemenangan agak besar dalam pilihan raya umum 2008. Mereka berjaya menafikan majoriti dua pertiga BN di Parlimen dan menawan Kedah, Perak (selama 11 bulan), Selangor dan Pulau Pinang, manakala Kelantan pula terus berada dalam genggaman Pas.

Semua itu berlaku kerana perjalanan pilihan raya yang diuruskan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah berjalan secara telus, bersih dan adil. Tetapi pembangkang seolah-olah tidak mensyukuri nikmat ini. Berikutan kebimbangan mereka terhadap sokongan rakyat yang semakin kembali kepada BN maka isu proses pengundian dalam pilihan raya kembali dibangkitkan.

Walaupun Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC) telah menerima kesemua cadangan pembangkang namun mereka masih belum berpuas hati. Keadaan itu berlaku bukan kerana tuntutan mereka tidak dipenuhi tetapi mereka bimbang tidak mempunyai alasan jika tewas dalam pilihan raya.

Menimbulkan keraguan terhadap kewibawaan SPR adalah taktik politik paling jijik kerana selama ini sudah terbukti suruhanjaya itu telah mengendalikan pilihan raya dengan telus dan adil.

Kalau SPR tidak bersikap sedemikian sudah pasti pakatan pembangkang tidak akan mampu meraih sebarang kerusi dalam pilihan raya, apatah lagi mencatatkan kemenangan seperti 2008.

Kesimpulannya, berdasarkan apa yang dibentangkan adalah jelas, Malaysia boleh dianggap bernasib malang kerana memiliki sekelompok pakatan pembangkang yang hanya mahu berpolitik sepanjang masa dan hanya bijak memutar belit fakta, menabur janji kosong, menolak kebenaran dan kufur nikmat.

Suara Politik
Belantan

Pendedahan Video Nizar Lambai Mengkafirkan Umat Islam?

Posted: 08 Nov 2012 06:38 PM PSTNizar tunggangan Nga dan Ngeh sekali lagi membuat dajal apabila mengkafirkan umat Islam kononnya telah melanggar syariat Islam jika tidak mengundi PAS.

"Halal Syarie Mengundi PAS,Haram Syarie Mengundi Umno" jika itulah hujahnya jadi seluruh umat Islam yang tidak mengundi PAS secara langsung telah melakukan kerja haram dan telah melanggar akidah.

Adakah mengundi DAP yang anti Islam jatuh HALAL Syarie? Adakah mengundi PKR yang memperjuangkan pluralsime dan liberalisme adalah halal syarie?

PAS hanya wujud di Malaysia,justeru adakah umat Islam yang berada di Singapura, Kemboja, Bangladesh, Arab Saudi, Syiria dan negara negara Islam lain telah melakukan Haram Syarie?

Jika benar bagai dikata oleh Nizar, PAS harus bertanding di kesemua 222 kerusi parlimen pada PRU13 nanti. Selepas itu kita akan lihat siapa sebenarnya khawarij PAS.Semasa pilihanraya kecil Hulu Selangor, Nizar turut menghasut kaum cina apabila melemparkan fitnah dan menimbulkan kebencian terhadap kaum melayu. Mengapa Nizar dibiarkan lepas! Dilihat Si Lambai ini seringkali membangkitkan politik benci dan memecah belah kaum.

PAS itu ISLAM ke! Atau PAS hanyalah sebuah parti politik yang ada nombor pendaftarannya dan menyalahgunakan agama demi kepentingan politik 'Tin Kosong' mereka? PAS sememang...HamPAS..!!!

Suara Politik
Belantan

Isu Selangor : Tolak kepemimpinan Abdul Khalid?

Posted: 08 Nov 2012 06:16 AM PST


Sebahagian ahli PVTM dan NGO lain mengadakan perhimpunan untuk menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap Abdul Khalid Ibrahim di hadapan Pejabat PKR cawangan Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur, kelmarin.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim digesa memohon maaf kepada penduduk di kawasan Bandar Tun Razak kerana mengabaikan tanggungjawabnya sebagai Ahli Parlimen kawasan itu.

Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd. Ali Baharom berkata, Abdul Khalid lebih mementingkan jawatannya sebagai Menteri Besar berbanding kebajikan pengundi-pengundinya di Bandar Tun Razak sehingga menyebabkan nasib penduduk di kawasan itu langsung tidak terbela.

"PVTM bersama pelbagai NGO pelbagai bangsa dan etnik yang kecewa membantah sekeras-kerasnya sikap Ahli Parlimen Bandar Tun Razak ini. Kami juga mendesak Abdul Khalid bertanggungjawab terhadap kelalaiannya.

"Sebagai pemimpin, Abdul Khalid perlu lebih adil terhadap kebajikan semua pihak. Kenapa hanya Talam Corporation Bhd. (Talam) dan Lembaga Pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) menjadi fokus beliau?," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas mengadakan perhimpunan aman bagi membantah sikap sambil lewa Abdul Khalid itu di hadapan Pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) cawangan Bandar Tun Razak di sini semalam yang dihadiri lebih 100 peserta.

Selain PVTM, NGO-NGO yang menyertai demonstrasi selama kira-kira 30 minit bermula pukul 11 pagi itu termasuk Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM), Jaringan Muhibah Melayu Malaysia (JMMM) dan Memartabat Jaringan Melayu Malaysia (MJMM).

Jelas Mohd. Ali, Abdul Khalid yang leka dengan kuasanya sebagai Menteri Besar turut dilihat mengabaikan kebajikan golongan penjawat awam termasuk bekas-bekas tentera, polis dan guru di negara ini.

Katanya, ini berbeza dengan kepimpinan yang ditunjukkan Barisan Nasional (BN) yang disifatkan membela nasib segenap masyarakat, beliau berkata, pembangkang pula semakin alpa dengan segala janji mereka dalam pilihan raya lepas.

Suara Politik
Belantan

Pas 'pekakkan telinga' apabila terkena batang hidung sendiri?

Posted: 08 Nov 2012 02:18 AM PSTAda orang menyatakan kepada penulis, yang begini ungkapannya: "Rasanya Allah menyayangi Malaysia kerana al-Quran senantiasa mendapat penghormatan di negara ini."

Penulis bertanya sebabnya dan individu berkenaan memberi contoh paling mudah. Katanya: "Malaysia, satu-satunya negara di dunia yang menganjurkan majlis tahunan Tilawah al-Quran. Sebab itu kita makmur, aman dan maju."

Ketika ini para penyokong dan pengikut pembangkang terutama Pas dan PKR sibuk menghentam seorang pemimpin parti komponen Barisan Nasional (BN) yang dikatakan menghina Islam. Inilah yang dikatakan 'kuman di seberang laut nampak, gajah di depan mata tidak pula begitu.'

Sampaikan berdegar-degarlah penyokong dan pemimpin kedua-dua parti pembangkang itu berhimpun di satu tempat baru-baru ini, kononnya membantah keras ungkapan pemimpin komponen itu - meskipun kelmarin pemimpin parti berkenaan menafikan berbuat demikian.

Apabila sesuatu isu itu tidak menyebelahi Pas, habis diterjah atau ditonyoh pesaingnya itu. Hakikatnya, Pas akan pekakkan telinga apabila:

1. Pengerusi DAP, Karpal Singh dalam kenyataan terbaru, yang diulanginya berkali-kali, telah terang-terang mengakui menolak hukum Hudud dilaksanakan walaupun mengakui Islam sebagai agama rasmi Malaysia. Yang hairannya, disambut pula oleh Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan 'memusingnya' sebagai konon kenyataan Karpal itu secara tidak langsung menyedarkan orang ramai mengenai negara Islam dan hukum hudud yang sebenarnya.

"Saya setuju biar dia 'geger' sokmo (selalu bising), daripada geger itulah orang faham tetapi jangan caci, guna akal kita," kata Nik Abdul Aziz.

2. Suatu ketika Ahli Parlimen DAP Taiping, Nga Kor Ming bertindak membaca surah "Aura" yang tidak terdapat pun dalam al-Quran.

Persoalannya, siapakah yang mengajar Kor Ming untuk membaca ayat tersebut? Mengapa ajar Kor Ming membaca ayat al-Quran ini untuk tujuan ceramah politik sahaja? Dan ini bukan kali pertama DAP membaca ayat al-Quran. Sebelum ini pun, Wong Kar Woh (ADUN Canning, bekas Setiausaha Kelab Penyokong Kerajaan Pakatan Rakyat Perak) membacakan dua ayat dari Surah Al-Hujurat (ayat ke-12) dan Surah Ali-Imran (ayat ke-10) dalam Dewan Undangan Negeri Perak.

Tetapi sekali lagi 'disambut' oleh Nik Abdul Aziz: "Eh dia nak guna ayat Quran, sepatutnya dia guna lamo dah. Itu kesan gelombang kebangkitan Islam sekarang. Tak po lah dia nak guna dia punya pasal. Salah tafsir itu dia punya pasal. Tapi nak baca Quran itu dak po (lihat sini)."

Sedangkan oang Islam harus menerima pendapat Persidangan Mufti-mufti Seluruh Malaysia pada 6 April 2009 yang berpandangan: "Tindakan mana-mana orang bukan Islam membaca ayat-ayat suci al-Quran untuk tujuan kempen politik adalah cubaan mempersenda kesucian dan keagungan al-Quran".

Jangan kerana terlalu fanatik berpolitik, maka orang bukan Islam dibela dan diagungkan hinggakan pandangan mufti ditolak ke tepi. Soal agama tidak boleh dibuat main-main. Al-Quran adalah imam umat Islam, jangan membiarkan orang bukan Islam mempersendakannya."

3. Banyak ulama baik dari dalam mahupun luar negara mengiktiraf Malaysia sebagai model negara Islam yang terbaik, melihat kepada pelbagai usaha yang dijalankan oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) yang ditunjangi UMNO. Perkara itu bukan saja selaras dengan Islam malah dituntut oleh Islam. Ini termasuklah penubuhan insitusi pengajian tinggi seperti Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) pada 1983 yang telah menghasilkan puluhan ribu siswazah yang kini mengamalkan ilmu Islam dalam pelbagai lapangan seperti undang-undang sivil dan syariah, ekonomi, sains kemanusiaan dan kejuruteraan.

4. Tabung Haji yang ditubuhkan pada 1963, bagi memudahkan urusan umat Islam menunaikan Rukun Islam yang kelima juga adalah manifestasi kesungguhan kerajaan BN memenuhi kebajikan umat Islam di Malaysia sehingga ingin dicontohi banyak negara lain.

Terbaharu, Eropah, Amerika Syarikat dan Afrika mahu meneladaninya. Tabung Haji bukan sahaja mengatur urusan jemaah haji Malaysia dengan tertib, malah mampu memberi subsidi kepada jemaah berlandaskan konsep Islam.

5. Daripada hasil usaha UMNO dan BN juga, Malaysia terkenal di dunia Islam dengan majlis tahunan Tilawah Al-Quran yang dianjurkannya sehingga hari ini di bawah pentadbiran Najib. Individu yang bertanggungjawab mengasaskan majlis berkenaan pada 9 Mac 1961 ialah Perdana Menteri pertama, Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj yang juga Bapa UMNO dan Bapa Kemerdekaan dan bukannya daripada parti pembangkang yang berlabel Islam.

6. Kerajaan Pusat telah banyak melaksanakan pelbagai agenda yang dituntut oleh Islam namun tidak dilabelkan dengan jenama Islam. Contohnya, seperti membina universiti, sekolah, memberi kemudahan air, elektrik, rumah, masjid, surau dan jalan untuk keselesaan rakyat. Semua ini tidak dilabelkan dengan jenama Islam meskipun ia adalah perkara yang dituntut dalam Islam iaitu memberi kebajikan kepada rakyat.

7. Suatu ketika ulama tersohor Sheikh Al-Azhar. Dr. Mohammad Sayed Tantawi mengungkapkan, Malaysia merupakan contoh bagi negara Islam lain kerana Malaysia mengamalkan ajaran sebenar Islam. Begini ungkapannya:

"Sudah tentu Malaysia merupakan negara Islam contoh. Lihat sahaja pembangunannya yang amat pesat dan rakyatnya juga berpegang kepada ajaran sebenar Islam dengan aman dan damai tanpa rusuhan dan huru-hara.

"Ini adalah ciri-ciri negara Islam kerana Islam adalah agama yang memajukan, bukannya memundurkan umatnya."

8. Banyak negara mengagumi Malaysia. Antaranya terbaharu, Yemen yang amat mengagumi pembangunan ekonomi di Malaysia dan mahu mencontohinya. Menurut Dutanya di negara ini, Abdulla Mohamed Al-Montser: "Kami semua (termasuk semua negara Asia Barat) menyifatkan Malaysia sebagai Negara Islam Progresif Contoh."

9. Pada 31 Mei tahun ini, program transformasi negara dipuji oleh Senator John McCain dan Senator Joseph Lieberman yang mengunjungi negara ini sebagai tetamu Kuala Lumpur Business Club. Kedua-dua senator yang berpengaruh di Amerika Syarikat itu turut mengakui Malaysia merupakan contoh sebuah negara Islam di mata dunia ekoran mengamalkan sistem demokrasi dan mempunyai kemajuan ekonomi yang menakjubkan.

"Dalam pandangan saya, Malaysia merupakan sebuah negara yang boleh menjadi contoh kepada seluruh dunia. Kami kagum dengan pembangunan ekonomi, politik dan sosial di negara ini," kata McCain pada sidang akhbar.

10. Mengikut kajian Global Index 2011 oleh Institut Ekonomi dan Keamanan Antarabangsa yang berpusat di Sydney, Australia menunjukkan Malaysia menduduki tempat ke-19 daripada 153 negara yang mampu mengekalkan kestabilan politik dan keamanan negara. Laporan kajian penyelidikan Strategia International merekodkan Kuala Lumpur menjadi destinasi utama pelabur dari Asia Barat untuk melabur.

Dalam kajian terbaru oleh Crescent Rating, Malaysia berada di tempat pertama sebagai destinasi Organisasi Konferensi Islam (OKI) untuk kategori Halal Friendly dalam kelompok 10 buah negara iaitu Mesir, Turki, Indonesia, Emeriyah Arab Bersatu, Maghribi, Tunisia, Jordan, Brunei dan Qatar.

Daripada secebis 10 bukti daripada puluhan bukti sedia ada mengenai imej kerajaan yang ada, di mana kedudukan pakatan pembangkang di Malaysia. Di mana duduknya Pas?

Barangkali, persoalan inilah yang perlu dikupas dan diperdebatkan oleh pemimpin, pengikut dan penyokong Pas pada Muktamar Tahunan parti itu yang akan 'bertempik' di Kota Bharu, Kelantan pertengahan bulan ini.-UMO

Suara Politik
Taminsari

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 08 Nov 2012 11:20 PM PST

SELALU ADA YANG BARU


UFB - Nurul Izzah Buka Jalan Untuk Melayu Murtad..??

Posted: 08 Nov 2012 04:48 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 08 Nov 2012 11:06 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS! Gambar Penuh Anak Pemimpin Bersama Arak Didedahkan!!!

Posted: 08 Nov 2012 07:00 PM PST
Minggu lepas Rafizi mula bermain kotor dengan menyerang keluarga pemimpin UMNO. Sebagai balasannya, MyMassa dedahkan gambar ini.


Cukup seminggu MyMassa keluarkan gambar anak pemimpin PKR dengan botol arak. Wajah anak pemimpin ini ditutup.

Apabila MyMassa keluarkan gambar di atas, maka ramailah pencacai pembangkang yang menyerang blog ini kononnya MyMassa ambil gambar orang lain tetapi tuduh sebagai anak pemimpin mereka.

Kali ini MyMassa tak perlu selindung lagi. Semalam, Rafizi masih lagi bercakap pasal anak pemimpin UMNO. Khas untuk pembaca MyMassa, saksikan gambar ini.


Kalau tak percaya, boleh tengok gambar anak muda ini dengan ibunya, Shamsidar.


Ini baru satu daripada berpuluh-puluh gambar Anak Azmin tak kira yang lelaki atau perempuan sedang berjoli. Kalau PKR masih main kotor, MyMassa juga akan menggunakan taktik yang sama dengan mereka.

Harap Azmin Ali tak marahkan kami para blogger. Rafizi yang mengajar kami supaya serang keluarga pemimpin. Kalau nak marah, marahkan si Rafizi tu.

*Berani tak Pemuda PAS nak tegur kemaksiatan anak pemimpin PKR?

Gambar Yang Membuktikan Laporan Suara Keadilan Kali Ini Benar.

Posted: 08 Nov 2012 05:00 PM PST

Suara Keadilan edisi Jet Mewah Anwar Ibrahim.


MyMassa ingat laporan ni main-main, rupa-rupanya benar. Kalau tak percaya, boleh tengok gambar ni.


Baca seterusnya di sini : http://riziqin.blogspot.com/2012/11/now-tabung-derma-pkr-untuk-bayar-duit.html

Kesian dengan penyokong PKR ni. Korang penat-penat kutip derma tapi Anwar boleh pulak bersenang-lenang naik jet mewah. Agak-agak pembaca, berapa kali kena buat kutipan sehingga boleh sampai RM96,000 untuk tambang jet mewah Anwar yang akan datang?

*PKR = Pakar Kencing Rakyat.

Hadi halangan terakhir Syiah kuasai PAS

Posted: 08 Nov 2012 09:00 AM PST

Ura-ura penamaan calon dan perletakan kawasan calon bertanding semakin hangat diperkatakan. Tidak kira kem Pakatan Rakyat mahupun kem Barisan Nasional, masing-masing sedang mencongak strategi untuk memenangi Pilihan Raya Ke 13 akan datang. Sebagai seorang rakyat biasa yang minat akan perkembangan politik tanah air, mymassa serba sedikit dapat memahami percaturan yang dimainkan oleh golongan politik atasan.

Pro Ulama Vs Pro Syiah

Baru-baru ini kita digemparkan dengan kenyataan Presiden PAS, Hadi Awang yang menyatakan hasrat untuk bertanding di Pekan, Pahang pada PRU 13 nanti. Anda sudah tentu dapat meneka bahawa kenyataan Hadi itu hanyalah sebuah gimik politik sahaja. Hadi seolah-seolah menggali kuburnya sendiri jika ingin bertanding di Pekan. Sejarah sudah jelas menunjukkan Pekan adalah kubu kuat Najib, Presiden UMNO. Perbezaan majoriti 26464 jumlah pengundi pada pilihan raya lalu sudah cukup menunjukkan belang Najib ditempat sendiri. Jadi kenapa perlu Hadi Awang menawarkan diri mencabar Najib? Mymassa pasti Hadi cuba menyampaikan satu mesej tersirat kepada ahli PAS.

Mymassa berpendapat Hadi cuba memberi gambaran jelas kepada ahlinya yang pro ulama untuk melihat lebih jauh sekiranya beliau tidak lagi memimpin Parti PAS. Hadi merupakan benteng terakhir PAS sekiranya ingin mengekalkan pentadbiran berkonsepkan ulama. Sekiranya Hadi kalah pada PRU 13 ini, calon yang dikatakan bakal menyandang jawatan Presiden ialah Mat Sabu. Selidikilah latar belakang Mat Sabu dan anda pasti menjumpai bukti-bukti yang mengaitkannya dengan Syiah. Mat Sabu juga tidak bergerak bersendirian. Ramai pemimpin-pemimpin PAS yang lain turut dikaitkan dengan pro Syiah seperti Dr Lufti Ibrahim, Dato' Dr Mahfudz Mohamed (Naib Ketua Dewan Ulama' PAS Pusat), Dr Azlan, Dr. Norman dan Mohd Azam. Walaupun mymassa tidak boleh mengesahkan sejauh mana kebenaran pemimpin-pemimpin pro syiah ini, tetapi kalau tiada angin bertiup masakan pokok boleh begoyang? Lagipun, syiah juga gemar bertaqiyah!

Syiah dalam Perarakan PAS.


Menjelang Muktamar Tahunan PAS yang ke-58 pada 16 Nov ini, mymassa yakin Hadi akan cuba menggunakan kuasanya yang ada untuk mempertahankan kepimpinan pro ulama dalam pentadbiran PAS. Muktamar kali ini akan membincangkan tentang PRU 13 akan datang. Maka, Hadi pasti menggunakan pengaruhnya untuk menyenaraikan dan  meletakkan calon-calon pro ulama. Itu saja lah langkah terakhir yang Hadi boleh lakukan kerana sekiranya calon-calon pro syiah dan erdogan memenangi kerusi PAS pada PRU ke 13 ini, maka golongan pro ulama menjadi suara minoriti dan bermulalah kepimpinan pro syiah yang kotor dan jijik dalam Parti Islam Semalaysia.

Tun Mahathir Mengkritik Nurul Izzah

Posted: 08 Nov 2012 06:43 AM PST

AIDCNews – 08/11/12 – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar membuat kenyataan kebebasan agama di Gereja Full Gospel Tabernacle, Subang Jaya, Sabtu lalu kerana terpengaruh dengan pemikiran barat.
"Kita Muslim. Kita tidak boleh menukar agama.

"Lain-lain, mereka lebih, apa yang anda panggil … kepercayaan mereka mungkin membenarkan mereka (untuk menukar agama). Kita tidak seharusnya terlalu dipengaruhi oleh pemikiran barat." katanya.


Tun Mahathir seperti dilaporkan Antarapos berkata kebebasan mutlak tidak sesuai diamalkan di Malaysia di mana boleh merosakkan hubungan antara kaum dan agama yang sudah terjalin sejak sekian lama. Dalam masa sama, katanya budaya Barat seperti LGBT (Lesbian, gay, Biseksual dan Trangender) tidak sesuai untuk diterap dan dihalalkan dalam Malaysia.

 
"Jika kita bebas melakukan ini dan itu, akhirnya, kita akan mula membuat filem yang menghina agama lain dan kita akan bergaduh sama sendiri," katanya.


"Jadi, jangan terlalu terpengaruh dengan pemikiran barat. Lelaki boleh berkahwin dengan lelaki, perempuan boleh berkahwin dengan perempuan… dan keluarga akan musnah." katanya lagi.


Nurul Izzah dalam satu wacana berjudul : Negara Islam: Versi siapa?, Tanggungjawab Siapa?," anjuran sebuah pergerakan Kristian di Subang Jaya 3 November lalu berkata orang Melayu tidak harus terkecuali daripada kebebasan agama dan hak itu bukan istimewa untuk bukan Melayu sahaja.


Dalam masa sama, Nurul Izzah juga turut mempertikaikan undang-undang berkaitan dengan halangan terhadap Lesbian, Gay, Biseksual dan Transeksual (LGBT).
Menurutnya, selain daripada tempat awam, pihak berkuasa tidak wajar untuk mengambil tindakan terhadap mereka yang terlibat dengan gejala tersebut di tempat peribadi.
Jika undang-undang itu dilaksanakan juga di tempat peribadi, katanya, ia dianggap sebagai tidak menghormati hak privasi seseorang individu.


Nurul Izzah melalui profil peribadi yang disiarkan di nurulizzah.com adalah pemilik ijazah sarjana muda di dalam bidang Kejuruteraan Elektrikal & Elektronik dari Universiti Tenaga Nasional, dan kemudiannya menyambung pengajian di peringkat sarjana di School of Advanced International Studies (SAIS), Universiti Johns Hopkins, Washington, D.C. di dalam bidang Kajian Asia Tenggara, Hubungan Antarabangsa.


"Menerusi aktiviti antarabangsa yang beliau ceburi, beliau berkesempatan menghadiri konvensyen yang memperjuangkan hak-hak asasi manusia, termasuklah Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu.


"Beliau juga, bersama teman-teman dari badan-badan bukan kerajaan seperti SUARAM (Suara Rakyat Malaysia) dan ALTSEAN BURMA sempat mengadakan rapat umum bersama pelajar-pelajar Malaysia dan luar Negara di universiti-universiti seluruh dunia untuk mengetengahkan isu ketempangan demokrasi di Malaysia.


"Beliau juga telah menyumbang dalam penulisan Global Health Watch 2 (2008), sebuah penerbitan laporan alternatif kesihatan sedunia, dan bergiat aktif dalam kumpulan Women Leaders Intercultural Forum (WLIF) kelolaan bekas Presiden Ireland, Mary Robinson dari tahun 2005-2007,"lapor nurulizzah.com. Terima kasih Tun Mahathir! MyMassa sentiasa hargai pendapat dan pandangan Tun Mahathir! Harap-harapnya Nurul Izzah tarik kembali kenyataannya dan menyatakan kebodohannya bersuara sedemikian!

Credit to AIDC

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 08 Nov 2012 09:43 PM PST

GERAKAN ANTI PKR


AKIDAH BAPAK KEPADA ANAK PUAKA.

Posted: 08 Nov 2012 06:31 PM PST

LYNAS : FOTO SERIBU MAKNA.

Posted: 08 Nov 2012 11:34 AM PST

ANAK PUAKA:KALAU BOLEH MURTAD, YANG HARAM JADI HALAL .

Posted: 07 Nov 2012 11:00 PM PST

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 08 Nov 2012 09:42 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Video Ini Kantoikan Nurul Izzah

Posted: 08 Nov 2012 06:16 AM PST


Ini Bukti Nurul Izzah Cakap Putar Belit

Posted: 08 Nov 2012 06:14 AM PST


Mula-mula bila ditanya oleh Siti Kasim, Nurul Izzah kata lain. Kemudian bila dikejutkan bahawa kenyataan tersebut adalah salah dan boleh mengundang kemudaratan akidah, Nurul Izzah putar kenyataan asal dan menuduh pihak yang melaporkan sebagai jahat. 

Sedangkan portal yang mula mula sekali melaporkan tentang kenyataan Nurul Izzah adalah Malaysiakini. Luahan Siti Kasim membuktikan bahawa Nurul Izzah memang pakar putar belit (baca sini). Tiru siapa ya?

tok gajah

Posted: 08 Nov 2012 09:22 PM PST

tok gajah


Melayu/Islam lebih selamat jike UMNO dan PAS bersatu .................

Posted: 08 Nov 2012 09:18 PM PST


Mendidih darah Tok bile tepandang kan gambo kat ateh ni. Ini Tok nak ingatkan anak2 cucu sekelian, sebenonye kaum kafir ni sudah pun bersatu - dalam DAP. Barang ape pun niat mereke ni bersatu ianye tidak lain tidak bukan mahu berkuase dalam pemerintahan negare kite.

Mungkin anak2 cucu Tok tadak pernah mengalami penderaan oleh bangsa haramjadah ni. Orang melayu/Islam yang pernah hidup pade tahun di antara 1945 - 1946 iaitu di zaman peralehan kuase pemerintahan Jepun kepada British. Apebile Jepun kalah dan berundur, berlaku lah kekosongan kuasa memerintah kerane pehak British belum datang.

Menurut dari cerite nenek, semase kekosongan kuase memerintah ni lah bangsa haramjadah ni menunjuk kan belang mereke yang sebenar nye. Mase tu lah mereke melepaskan geram nye terhadap melayu/Islam. Kalau ade melayu/Islam yang pernah buat salah atau pernah sakitkan hati mereke, make melayu/Islam ni pasti akan menerima padah buruk.

Walaupun kesalahan yang di buat tu cume sedikit saje, tapi balasan nye tetap maut. Tidak kurang ramai nye melayu/Islam yang di pancung atau di tanam hidup2 oleh bangsa haramjadah ni. Kepade melayu/Islam yang tidak bersalah, mereke akan cari dan buat kesalahan nye semat2 kerane dendam kesumat se masa pemerintahan Jepun.

Kalu tuan2/puan2 mahu kan cerite selanjut nye cari lah orang2 tua yang berusia lebih kurang 80 tahun itu pun kalau ade yang masih hidup dan bagus ingatan nye. Mereke ni boleh cerite kan tentang kekejaman kaum haramjadah ni.

Orang melayu/Islam terselamat dengan ketibaan kuasa pemerintah British. Setelah ketibaan British mereka menuntut hak untuk memerintah. Malang nye pehak British menolak nye, make mereke pun lari masuk hutan menubuhkan pasukan gurila iatu pasukan bintang tiga.  Bahasa mudah nye- pengganas komunis.

Ber puluh2 tahun kite berjuang bersame British untuk menetang bintang tiga ni, ramai askar2 kite yang gugur seperti ape yang pernah berlaku di Bukit Kepung. Akhir nye bintang tige ni mengaku kalah dan berundur kesempadan negeri sebelah Siam sane tu. Selepas tu pade 31 Ogos, 1957 kite pun Merdeke.

Tapi kite jangan se kali2 lupe bahawa anak2 cucu cicit bintang tiga ni masih berada dalam negeri kite. Sekarang mereke sudah mule bangun untuk meneruskan misi nye sehingga berkuasa memerintah negara. Malang lah nasib orang melayu/Islam jika keturunan bintang tiga ni berkuasa memerintah negara.

Ikut rase binase, ikut hati mati ......................

Posted: 08 Nov 2012 04:28 PM PST


Kali ni Tok nak belabun sikit tentang gambo kat ateh ni. Ni ape ke bende nye hingge sanggup derdemo dengan pegang lampu lilin ni? Zaman dulu2 yang suke pasang lilin ni cume tok bomo dan tok pawang aje ketike mengobati penyakit, terutame nye bab terkena perbuatan orang atau pun terkena sampok.

Hari ni tok bomo dan tok dukun pun dah tak buat style pasang2 lilin lagi, boleh di katekan semua bomo2 dan dukun2 dah pakei gume ayat2 dari Al Quran beleke. Setahu Tok yang perlu pakai lilin ni cume dalam upecare dalam sembahyang agama orang kafir aje. Contoh nye kat gereje atau tokkong cine.

Ni ape bende nye pule orang melayu/Islam yang main julang2 lilin pade malam2 bute tak tentu pasal. Kunun nye berdemo. Kalau iapun nak ber demo, berdemo aje le, tak payah be lilin2.

Motif cerite yang yang Tok nak sampaikan ni mudah aje. Dalam berbuat sesuatu kite kena fikirkan dengan secara logik. Biyo le segale perbuatan kite tu nampak logik sikit, jamgan nampak sangat kite me niru2 perbuatan orang kafir. Malu sangat tengok melayu/Islam berkelakuan begini.

Mutakhir ni kite di hebohkan pule dengan cerite hal melayu boleh pilih agame nye ikut se suke hati. Cerite ni memang ade kaitan nye dengan perbuatan orang melayu/Islam yang sanggup berdemo lilin macam kat atas ni. Inilah hasil dari persahabatan PAS dan DAP, melayu/islam dah mule sanggup lakukan ape saja walau pun ianye sangat bertentangan dengan ajaran agama Islam.

Akhir nye Tok berpesan - jangan ikut rase kelak nanti kite binase, dan jangan ikutkan hati kelak nanti kite akan mati............. 

Peringatan kepada bangsa ku ...............

Posted: 08 Nov 2012 10:41 AM PST


Tok dah banyak kali nasihatkan anak cucu tok supaya ber hati2 apebile berhadapan dengan manusia yang seperti kat atas ni. Tok masih ingat lagi dengan pesanan aruah nenek supaye ber hati2 dan jangan terlalu percayakan dengan manusia yang berkulit cerah dan bermate sepet.

Tok masih ingat pesanan2 dari nenek atuk supaye jangan mempercayai segala kate dan janji2 manis dari manusia jenis tu. Kate nenek, setiap gerak dan laku nye pasti ade berniat untuk memperolehi keuntungan bagi diri mereke sahaja. Peribahasa melayu yang mudah berbunyi begini "ade udang di sebalik batu".

Tok nak kasi ingat lagi, melalui pengalaman Tok, bangsa mate sepet ni hanya akan berbuat baik kepada kite jika mereke fikir boleh dapat untung saje. Mereke akan pandang kite seperti bangsat jike tidak ade mendatang kan ape2 menefaat kepade mereke.

Seterus nye jike mereke sudah nampak ade jalan yang menguntungkan mereka dari kite, mereke akan sanggup buat ape saje asalkan cita2 mereke tercapai. Mereke sudah dapat bace tentang kebaikan melayu yang bersifat murah hati dan rase lekas termakan budi ni dari semenjak dahulu kale.

Tok tidak pernah lupe tentang satu peribahasa yang selalu di sebut oleh nenek tok. Peribahasa ni adekaitan nye dengan melayu dan bangsa bermate sepet ni. Peribahasa nye berbunyi lebihkurang begini. " Mulut di suap pisang, jubo di rodok dengan onak dan duri". Makne nye kome fikir2 kan le sendiri.

Ape yang Tok dah cerite kan ni ade berkaitan sangat dengan perjuangan PAS yang bersengkokol dengan DAP. Orang melayu/Islam mau kene ingat bahawa DAP BUKAN parti yang benar2 ikhlas menyokong PAS. Pade fikiran Tok yang dah tua ni pun boleh tangkap niat buruk DAP terhadap melayu/Islam.


PISAU.NET

Posted: 08 Nov 2012 09:14 PM PST

PISAU.NET


Pengaju Soalan Di Gereja Kecewa Nurul Izzah Tukar Kenyataan 180 Darjah

Posted: 08 Nov 2012 10:43 AM PST

AIDCNews – 08/11/12 – Seorang peguam yang mengajukan soalan kepada Nurul Izzah Anwar dalam forum di Gereja Full Gospel Tabernacle, Subang Jaya, Sabtu lalu kecewa dengan sikap Naib Presiden PKR itu yang menukar kenyataannya 180 darjah selepas kenyataannya di forum itu menjadi kontroversi kepada rakyat Malaysia.
Siti Kasim, pengaju soalan kepada Nurul Izzah


Pengaju soalan tersebut, Siti Kasim, seperti dilaporkan FMT berkata jawapan Nurul Izzah semasa dalam forum itu berbeza dengan penjelasan yang dilakukan selepas forum.


Penjelasan Nurul Izzah pada 4 November, sehari selepas forum itu (3 November) mengeluarkan kenyataan berbeza daripada kenyataan asal, di mana beliau mendakwa berkata, "Jawapan saya menegaskan ungkapan – 'Tidak ada paksaan dalam agama (Islam)….' – daripada ayat suci Al Quran, Surah Al-Baqarah, ayat 256. Ungkapan ini merangkumi seluruh umat manusia."


Turut ditambah Nurul Izzah yang tidak disebut dalam forum itu, "Saya berpegang pada pendirian umum sedia ada, iaitu setelah memeluk Islam, seorang Muslim tertakluk dengan Syariat Islam; sebagaimana seorang warganegara tertakluk dengan Perlembagaan Persekutuan.


"Saya kesal kerana ada percubaan memutarbelitkan kenyataan saya seolah-olah saya meremehkan soal aqidah atau mudah menerima orang Islam yang memilih untuk murtad," kata Nurul Izzah dalam laman peribadinya, www.nurulizzah.com.


Namun, Mkini dotcom, portal pro pembangkang yang mula-mula melapor kenyataan Nurul Izzah di gereja itu hari ini mengeluarkan transkrip soalan dan jawapan Nurul Izzah dalam forum itu yang amat berbeza dengan penjelasan Naib Presiden PKR.


Soalan yang diajukan dari Siti Kasim yang ditranskrip portal Mkini dotcom, "Saya sangat gembira apabila mendengar YB Nurul bercakap berkenaan kebebasan beragama. Adakah anda juga bermaksud bahawa orang Melayu patut diberikan hak yang sama?".


Jawapan Nurul Izzah juga turut ditranskrip portal itu, "Dan, apabila anda tanya saya, tidak ada paksaan dalam agama, malah Dr Ahmad Farouk (Presiden Islamic IRF-Islamic Renaissance Front) memetik ayat dalam Al Quran.


"Bagaimanakah anda boleh bertanya saya atau sesiapa, bagaimana boleh seseorang menjawab, 'Maaf, ini (kebebasan agama) hanya dilaksanakan untuk bukan Melayu. Ia sepatutnya harus dilaksanakan secara sama rata …laksanakan untuk semua (kaum)". Hadirin bertepuk tangan.


"Di dalam Al-Quran, tidak ada terma yang spesifik untuk orang Melayu. Ini cara ia sepatutnya dilakukan. Jadi (walaupun) saya diikat, dengan pandangan semasa, tetapi saya harus mengatakannya.
"Jadi apa yang anda mahu sudah tentu dari segi kualiti. Awak percaya dengan kuat dalam kepercayaan awak, walaupun saya bersekolah di Assunta yang mempunyai salib besar di dewannya dan nyanyian persatuan Katolik yang aktif, saya tidak terpengaruh dengannya". (Loceng berbunyi menanda masa menjawab tamat dan moderator mengucapkan terima kasih kepada ahli panel).Nurul Izzah juga tidak memberi penjelasan berkaitan dengan pandangannya yang mempertikai sekatan undang-undang terhadap kumpulan LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender) yang melakukan aktiviti seks di tempat peribadi sepertimana yang disebutkannya dalam forum tersebut.


Siti Kasim ketika bercakap kepada FMT kecewa dengan sikap Nurul Izzah yang tidak teguh pendirian apabila tidak mengaku kemudiannya menuturkan kata-kata di atas. "Saya percaya Nurul hanya mencuba untuk menarik perhatian umum, dia tidak fikir apa akibatnya," katanya kepada FMT. Siti Kasim yang juga ahli Majlis Peguam dalam jawatankuasa hak asasi manusia berkata sepatutnya Nurul Izzah berpegang teguh terhadap kenyataan asalnya bahawa hak kebebasan beragama juga perlu dilaksanakan dalam masyarakat Melayu-Islam.


"Tidak ada apa-apa kesalahan terhadap kenyataan itu, dia (Nurul izzah) bercakap perkara benar. Saya sudah menjangkakan akan berlaku kontroversi selepas itu. Tetapi, sebagai seorang ahli politik, awak perlu berpegang teguh kepada kebenaran," katanya lagi. Pengaju soalan itu turut mengungkap kembali kenyataan Nurul Izzah semasa forum di gereja itu. "Dalam beberapa hari, dia (Nurul Izzah) 'tarik balik' kenyataannya, dan berkata dia tidak sokong murtad. Tetapi, secara tidak langsung, apabila anda sokong kebebasan beragama, (bermakna anda juga sokong) jika Melayu ingin keluar dari agamanya (Islam), itulah murtad," jelasnya lagi.


 Soalan yang sama itu kata Siti Kasim pernah dikemukakan kepada bapa Nurul Izzah, Datuk Seri Anwar Ibrahim, namun gagal mendapat jawapan yang benar-benar konkrit. "Dia (Anwar) menjawab samar-samar dan tidak menjawab secara jelas. Kita mahu ahli-ahli politik yang bercakap secara terus terang," katanya. Dalam masa sama, Siti Kasim mendakwa dalam Perlembagaan Persekutuan tidak mengecualikan Melayu daripada mengamalkan kebebasan beragama. Menurutnya, individu-individu yang mengkritik Nurul Izzah adalah golongan konservatif yang mahu agama versinya diterima sebagai agama yang benar.

Siti Kasim bersama Ketua Seksualiti Merdeka/LGBT, Pang Khee Teik


 Siti Kasim seperti dilaporkan portal Mkini dotcom, Januari lalu adalah salah seorang penganjur Seksualiti Merdeka yang membantah permohonan semakan kehakiman terhadap pejabat Peguam Negara. Siti Kasim bersama Ketua Seksualiti Merdeka/LGBT, Pang Khee Teik Selain Siti Kasim, pemohon bantahan itu adalah Pang Khee Teik, Angela Marianne Kuga Thas, S Thilaga Socky Pillai, dan Md Nor Ismat Selamat (juga dikenali sebagai Michelle Nor Ismat) yang kesemuanya dikaitkan sebagai anggota LGBT.


"Sila sokong hak-hak LGBT di Malaysia! Mereka ditindas dan diganggu seksualiti mereka .. semua itu di atas nama agama!!! Dunia mesti tahu tentang perkara ini," kata Siti Kasim dalam facebook.com/ Global Secular Humanist Movement.

r b f

Posted: 08 Nov 2012 07:06 PM PST

r b f


Pemuda Pas Telah Selamatkan Saya Dari Masuk Pas Hari Ini Atau Esok

Posted: 08 Nov 2012 04:08 AM PSTPetang semalam saya turut menerima mesej black berry yang memaklumkan tentang Pemuda Pas akan mengadakan perhimpunan dan menyerahkan memorandum bantahan kepada PKR berhubung kenyataan Nurul Izzah. Mesej itu menyatakan perhimpunan tersebut akan diadakan di Jumaat (esok) di Pejabat PKR di Petaling Jaya. 


Bukan satu mesej yang diterima, seingat saya mungkin dalam 5-6 mesej sama yang diterima. Sebaik sahaja melihat mesej pertama saya tak percaya. Tetapi apabila terima sampai 5-6 mesej yang sama, saya bertanyakan kepada seorang wartawan Agenda Daily kerana selama ini kebanyakkan sumber maklumat daripadanya tepat. 

Wartawan Agenda Daily tersebut berkata, aku rasa tak betul, tapi banyak pula mesej yang diterima katanya. Kamu rasa bagaimana ? tanya dia kepada saya. 

Anda tahu apa yang saya jawab secara spontan ?

Kalau betul Pemuda Pas berani buat demo kecam dan bantah Nurul Izzah Jumaat ini,  aku akan masuk Pas.

Kamu biar betul rbf....buatnya mesej itu betul....dalam Pas kamu nanti. Kata dia....

Goyang jugalah saya mendengar peringatan yang dia berikan.....tetapi dalam masa yang sama hati saya berkeyakinan Pemuda Pas tak akan berani buat begitu. Sebabnya islam yang mereka bawa dan diajar kepada mereka untuk berlawan dengan Umno dan parti-parti komponen BN yang lain sahaja.

Bagi mereka DAP atau PKR nak hina islam, nak keluarkan kenyataan apa sekali pun tak mengapa. Hatta kalimah Allah sekali pun mereka sanggup gadaikan kepada agama lain. Tetapi kalau Umno buka mulut sikit sahaja terus mereka nak berjihad dan masuk ke kampung-kampung cerita kepada orang ramai Umno hina islam.

Hari ini apa dah jadi ? 

Pemuda Pas telah menyelamatkan saya dari masuk Pas.....Terima kasih tuan.....terima kasih.....terima kasih.....terima kasih yang tak terhingga.

Pemuda PAS hari ini mengecam pihak yang menyebarkan SMS fitnah yang mendakwa mereka akan mengadakan perhimpunan dan menyerah memorandum bantahan berhubung kenyataan Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar mengenai kebebasan beragama.

Selepas menerima panggilan dan pertanyaan daripada wartawan, Ketuanya Nasrudin Hasan menegaskan kiriman SMS itu "sama sekali tidak benar dan fitnah" yang dilakukan oleh individu yang tidak bertanggungawab.

Mengulas lanjut Nasrudin berkata: "Untuk pengetahuan semua, kenyataan di atas yang disebarkan melalui pesanan ringkas adalah sama sekali tidak benar dari Dewan Pemuda PAS Malaysia. Sesiapa jua individu yang terlibat dalam menyebarkan fitnah ini adalah merupakan individu yang tidak bertanggungjawab.

"Dewan Pemuda PAS Malaysia percaya ianya merupakan satu usaha daripada pihak-pihak tertentu yang cuba menangguk di air yang keruh untuk menyerang YB Nurul Izzah bahkan cuba mengeruhkan hubungan parti komponen dalam Pakatan Rakyat," katanya.

Masih segar dalam ingatan kita bagaimana mereka turut mengheret Umno apabila Chua Soi Lek mengkritik hudud Pas beberapa minggu lepas. Kemudian seru orang ramai dan ahli Pas turun ke pejabat MCA untuk membantah Soi Lek. Lihat tulisan saya yang lepas di sini

Allah Maha Kaya......tak sampai sebulan Allah SWT tunjukkan kepada wajah islam Pas yang sebenar. Allah tunjuk dengan segera supaya umat-umatnya boleh membuat penilaian terhadap sikap sebenar orang-orang yang menggunakan agamanya untuk kepentingan politik. 

Jadi sekarang kita boleh lihat wajah-wajah syaitan yang berlagak malaikat yang berselindung disebalik nama parti islam dan pakaian. 

Kalau dengan cina MCA yang bukan Islam bukan main lagi mereka berkokok berderai-derai sampaikan Umno yang tidak terlibat pun habis mereka sesah. 

Sekarang apabila dengan orang melayu islam yang bersekongkol dengan mereka yang meletakkan islam setara dengan ugama-ugama lain serta menyokong LGBT, mereka kata itu satu usaha daripada pihak-pihak tertentu yang cuba menangguk di air yang keruh untuk menyerang Nurul Izzah bahkan cuba mengeruhkan hubungan parti komponen dalam Pak-khatan Rakyat.

Umno yang tidak terlibat dalam kenyataan Soi Lek bukan main lagi kamu sesah, kamu kerjakan. Tetapi bila kena atas batang hidung kamu pandai pula kamu kata itu cubaan mengeruhkan hubungan sesama kamu ? 

Sebagai mengakhiri tulisan ini saya nak ucapkan terima kasih untuk dua perkara terhadap Ketua Pemuda Pas. 

1-Terima kasih kerana menunjukkan wajah sebenar Pas kepada orang-orang islam dalam negara ini.

2-Terima kasih kerana telah menyelamatkan aku dari masuk Pas dan berkawan dengan syaitan.

Budi baik Pemuda Pas telah menyelamatkan keceluparan mulut hamba amat-amat hamba hargai.

Bila memandang ke muka laut
Nampak sampan mudik ke hulu
Bila terkenang mulut menyebut
Budi yang baik diingat selalu 

Ketahui Kenapa Kucing Depan Rumah Saya Termuntah Hijau Hari Ini ???

Posted: 07 Nov 2012 11:39 PM PST

Pagi tadi ketika saya nak melangkah masuk ke dalam rumah sambil memegang akhbar di tangan yang baru diambil dari kedai, tiba-tiba seekor kucing yang berada di muka pintu rumah saya termuntah hijau....

Aik ???

Saya pun pelik kenapa kucing itu muntah....

Adakah ia telah termakan racun ? 

Selepas itu kucing tersebut terkam ke arah akhbar yang dipegang di tangan ?

Aik ??? Sekali lagi saya pelik....kenapa terkam ? Ini akhbar bukannya ikan.....

Setelah menilik muka depan akhbar itu baru saya faham kenapa kucing tersebut muntah ?


Nak tahu ?
Turun bawah.....


Bawah lagi..........
Turun lagi............
Bawah lagi..............


Turun lagi.................
Lagi sikit....................
Turun sikit lagi......................Sikitttttt lagi....................................
Ni dia.....kucing yang seekor binatang pun dah meluat sampai termuntah dengan lakonan sebuah keluarga puaka ini, apakah anda tak muak ? 


Kebebasan Media:Perbezaan Yang Jelas Antara Umno dan PKR

Posted: 07 Nov 2012 07:32 PM PST


Selama ini Anwar Ibrahim dan konco-konconya sering melaung-laungkan kononnya di Malaysia tidak ada kebebasan media. Demokrasi sudah mati dan sebagainya....

Allah Maha Kaya.....Allah Maha Esa.....belum mereka berkuasa lagi satu persatu Allah tunjukkan kepada kita wajah mereka yang sebenar. 

Sejak akhir-akhir ini kita boleh lihat banyak media dan banyak pihak yang mengkritik mereka diugut dengan surat saman untuk menutup mulut orang yang mengkritik dengan tujuan nak menakut-nakutkan.

Jadi dimanakah kebebasan media yang mereka laung-laungkan selama ini ?

Belum berkuasa lagi mereka dah menunjukkan sifat kuku besi, apakah anda fikir jika mereka berkuasa media akan lebih bebas dari apa yang ada pada hari ini ? 

Cara mereka sebiji sama sepertimana ugutan yang digunakan oleh Lee Kuan Yew untuk menutup mulut pihak-pihak yang mengkritiknya.

Saya percaya kalau di Indonesia orang seperti Anwar yang hidupnya dipenuhi dengan pelbagai skandal memang tak cukup tanah dikerjakan oleh media-media di sana. 

Minggu lepas Khalid Ibrahim sekali lagi cuba mengugut media dengan tindakan saman gara-gara tulisan Datuk Zaini Hassan mengenai penjualan aset-aset PKNS.

Khalid sungguh tersentak dengan pendedahan tersebut dan dengan segera Khalid mengumumkan akan menyaman Utusan Malaysia kerana pendedahan tersebut. Sedangkan apa yang ditulis oleh Datuk Zaini dan disiarkan Utusan Malaysia  dalam bentuk perspektif atas cubaan menjual aset PKNS yang pendedahan asalnya dibuat oleh Datuk Seri Noh Omar. 

Kenapa pula Khalid tidak menyaman Noh Omar ? 

Bagi mereka Utusan Malaysia perlu dimatikan terlebih dahulu. Kerana bagi mereka Utusan Malaysia lebih merbahaya dari segalanya dan boleh menjadi sebagai salah satu penghalang utama mereka ke Putrajaya. 

Tenyata Utusan Malaysia masih berbisa dan mempunyai kesan yang kuat walaupun telah berbelas tahun mereka lancarkan kempen boikot Utusan. Kalau Utusan Malaysia tak kuat dan tidak berbisa mereka tidak akan saman atau sebut lagi nama Utusan. Namun tidak sehingga ke hari ini nama Utusan Malaysia masih lagi meniti di mulut pemimpin-pemimpin pembangkang dan masih lagi menjadi santapan mereka. 


Datuk Zaini dalam tulisannya semalam di Utusan Malaysia telah mengucapkan terima kasih kepada PKNS diatas surat peguam yang dihantar. 

Apa yang menarik dalam tulisan Datuk Zaini semalam beliau membuat perbandingan antara mantan MB Selangor, Dr Mohd Khir Toyo dengan Khalid Ibrahim. Katanya dulu beliau mengkritik hebat Khir kerana kes hutan Bukit Cerakah, namun tidak pernah sesekali Khir mengugut untuk menyamannya atau mengambil tindakan-tindakan lain. Sebaliknya Khir mengambil teguran atau kritikan itu dengan positif. Itulah beza antara orang Umno dengan orang PKR. 

Siapa yang lebih terbuka dan menerima kebebasan media ?

Tulisan Datuk Zaini semalam juga menunjukkan satu lagi wajah sebenar PKR. Jika selama ini mereka lantang menuduh BN mengamalkan kronisme atau memberi kontrak kepada orang-orang sekeliling mereka. Di sebalik tuduhan-tuduhan mereka itu rupa-rupanya itu adalah amalan mereka. 

Datuk Zaini semalam mendedahkan surat peguam yang beliau terima daripada firma guaman S.N. Nair & Partner. Seperti diketahui umum S.N Nair adalah peguam yang mewakili Anwar dalam kes liwatnya dan juga orang yang berada dalam kelompok pembangkang. 

Adakah S.N Nair dipilih sebagai peguam yang mewakili PKNS sebagai balasan atau tukar ganti kepada khidmat percumanya kepada Anwar di mahkamah selama ini ???  Wallahualam....

Selanjutnya sila baca tulisan Datuk Zaini semalam di sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan