Rabu, 31 Oktober 2012

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


Suara Sri Andalas

Posted: 30 Oct 2012 11:23 PM PDT

Suara Sri Andalas


Selangor Putuskan AES Selepas Khamis

Posted: 30 Oct 2012 03:15 AM PDT

KUALA LUMPUR, 30 OKT : Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid akan memberikan kenyataan rasmi berhubung perlaksanaan Sistem Kamera Automatik (AES) pada Khamis selepas mendengar taklimat yang akan disampaikan oleh Syarikat Pengendali AES.

Abdul Khalid berkata, kerajaan negeri perlu bertindak adil mendengar penerangan kedua-dua belah pihak meskipun semua negeri yang ditadbir Pakatan Rakyat termasuk Selangor sudah menyatakan pendirian untuk menangguhkan melaksanakan AES.

"Segala keputusan akan diumumkan pada Khamis, selepas pembentangan (esok).

"Kita tangguhkan sehingga mendengar taklimat dan juga penjelasan oleh mereka.

"Selepas itu, saya akan membuat beberapa keputusan kerajaan negeri tentang cara terbaik menentukan penyelenggaraan perjalanan jalan raya dapat dilakukan dengan baik," katanya ketika ditemu di Lobi Parlimen.

Jelasnya, kuasa kerajaan negeri adalah terhadap jalan-jalan raya yang berada di bawah jagaan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT).

"Kuasa kerajaan negeri dibawah jalan yang diselenggarakan oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia (MHA).

"Sekarang penyelenggaraan itu masih belum dapat kita tentukan sama ada mesti dapat kelulusan perancangan dari pihak PBT. Sebab itu saya mahu berbincang dengan mereka," ujar beliau lagi.

Sistem AES dipasang di seluruh negara, melibatkan syarikat ATES Sdn Bhd dan Beta Tegap Sdn Bhd dengan jumlah pelaburan bernilai RM 717 juta.

Berdasarkan statistik, 831 buah kamera yang akan dipasang diseluruh Malaysia dengan 331 buah kamera tersebut diletakkan di negeri Pakatan Rakyat.

Sumber: Selangorku

Selangor Tetap Akan Guna Teknologi Membran

Posted: 30 Oct 2012 03:00 AM PDT

KUALA LUMPUR, 30 OKT : Kerajaan Selangor tetap akan membangunkan teknologi membran bagi meningkatkan penghasilan air terawat meskipun kerajaan pusat mahu meneruskan projek mega Loji Rawatan Air Langat 2.

Perkara ini ditegaskan sekali lagi oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pada satu sidang media di lobi Parlimen hari ini.

Tegasnya, Selangor sebenarnya tidak berhadapan dengan krisis air dan pembinaan loji Langat 2 bukanlah satu keperluan yang perlu disegerakan.

Apa yang penting katanya, proses penstrukturan semula industri air perlu dilakukan segera bagi memastikan penduduk di Lembah Klang mendapat bekalan air terawat pada harga yang berpatutan.

"Kita tidak ada masalah kekurangan air mentah. Logiknya adalah air mentah cukup.

"Dari keluaran 4.8 juta liter sehari, kita dapati 33 peratus atau lebih 1.5 juta sehari air terawat tidak digunakan.

"Kalau kita selesaikan masalah air terawat, kita tidak memerlukan Loji Langat 2.

"Kerajaan persekutuan masih tidak menerima hakikat penyelesaian semula industri air adalah penstrukturan semula industri air di Selangor.

"Antara faktor adalah peratus air tidak berhasil (NRW) mesti dikurangkan sehingga 10-15 peratus kerana ianya termaktub dalam perjanjian dgn konsesi air pada tahun 2008," katanya lagi.

Sebelum itu, pada sesi sidang Dewan Rakyat Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air, Noriah Kasnon, berkata kerajaan pusat berharap kerajaan Selangor akan memberikan peluang untuk Langat 2 dilaksanakan.

Kenyataan Noriah adalah jawapan kepada MP Rembau, Khairy Jamaluddin yang mengemukana soalan mengenai kuasa kerakaan pusat bagi membolehkan Langat 2 dilaksanakan di Selangor.

Selain itu, Abdul Khalid menyatakan, kos pembinaan Langat 2 lebih tinggi berbanding teknologi membran yang hanya memerlukan kos sebanyak RM 800 juta.

Ujarnya lagi, beliau akan bertemu dengan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin bagi membincangkan perkara ini sebelum sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) berlangsung pada 19 November ini.

"Oleh kerana jawapan Timbalan Menteri macam tidak percaya, saya bercadang untuk bertemu dengan TPM dan seluruh jawatankuasa untuk menerangkan teknologi dan cadangan kami.

"Kalau cadangan saya diterima pakar, saya akan buat penyusunan semula industri air.

"Saya boleh cuba masukkan program Langat 2 sebagai langkah jangka panjang dan bukannya jangka pendek," jelasnya lagi.

Sumber: Selangorku

2008-2012 - Lebih 6000 Rumah Kos Rendah Disiapkan Kerajaan Selangor

Posted: 30 Oct 2012 02:30 AM PDT

SHAH ALAM 30 OKT : Sebanyak 6,470 unit rumah kos rendah berjaya disiapkan oleh Kerajaan Negeri Selangor sejak mengambil alih pemerintahan pada 2008 sehingga tahun ini.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan, Iskandar Abdul Samad berkata, jumlah tersebut tidak termasuk yang sedang dalam proses pembinaan dan yang sedang dirancang untuk pembinaan pada masa terdekat.

"Bagi rumah kos rendah iaitu dengan harga RM42,000 ke bawah, sebanyak 1,696 buah berjaya disiapkan bagi daerah Petaling, Hulu Langat (1,510), Gombak (2,193), Sepang (880) dan Kuala Selangor (191)," kata Iskandar dalam kenyataan medianya.

Jelas Iskandar, sejumlah 12,481 lagi masih dalam pembinaan iaitu bagi daerah Petaling (4,242), Hulu Langat (923), Gombak (3,871), Kuala Selangor (3,423) dan Sabak Bernam (22).

Sementara itu, sejumlah 9,990 unit diluluskan yang melibatkan daerah Petaling (1,540), Klang (5,059), Hulu Langat ( 1,300) , Gombak (1,278), Sepang (280), Kuala Selangor (357) dan Kuala Langat (176).

Katanya, bagi rumah kos sederhana pula, iaitu RM100,000 ke bawah, sejumlah 3,925 buah telah disiapkan iaitu Petaling (1,324), Klang (362), Hulu Langat (428), Gombak (642), Sepang (484), Kuala Selangor (512) dan Kuala Langat (173).

Ujarnya lagi, terdapat banyak projek yang sedang dalam pembinaan dan sudah diluluskan oleh Kerajaan Negeri yang berjumlah 1,682 meliputi projek di Bandar Baru Bangi, Sungai Long Kajang, dan Bukit Botak Selayang.

"Rakyat Selangor memerlukan pemimpin-pemimpin yang jujur dan bukan yang hanya pandai memutarbelit untuk kepentingan politik masing-masing," katanya.

Tegas Iskandar, fakta dan statistik yang dikemukakan beliau sekaligus menyangkal dakwaan bahawa Kerajaan Negeri mengenepikan pembinaan rumah untuk golongan berpendapatan rendah dan sederhana di negeri itu.

"Cara yang terbaik bagi Kerajaan negeri untuk menjawab tohmahan ini adalah melalui fakta.

"Kerajaan Negeri berharap agar pihak-pihak yang melemparkan tohmahan-tohmahan ini supaya menarik balik dakwaan mereka kerana ternyata ia tidak benar.

"Kegagalan menarik balik dakwaan ini mengesahkan bahawa mereka mengamalkan politik murahan yang tidak berdasarkan fakta sebenar tetapi fakta-fakta ciptaan mereka semata-mata," kata Iskandar.

Sumber: Selangorku

Abdul Khalid - PKNS Tidak Jual Aset Komersial - Noh Boleh Rujuk Akauntan Kementerian

Posted: 30 Oct 2012 02:00 AM PDT

SHAH ALAM, 30 OKT : Kerajaan Negeri Selangor sekali lagi menegaskan bahawa anak syarikatnya, Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) tidak akan menjual lima aset komersialnya pada harga RM321 juta seperti yang didakwa.

Sebaliknya, jelas Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, kesemua aset itu dikumpul untuk dipindah milik kepada anak syarikat baru milik penuh perbadanan itu iaitu Private Real Estate Company (PREC).

Malah katanya, tindakan memindahkan aset itu adalah perkara atau rutin biasa dalam sesebuah syarikat.

"Saya malas untuk terangkan lagi kerana kelima-lima aset itu tidak dijual tetapi dikumpul di bawah anak syarikat PKNS. Ia pemindahan aset bukan jualan. Akaun akan bergerak daripada PKNS ke anak syarikat baru itu.

"Perkara ini adalah biasa. Kalau Noh sebagai menteri masih tidak tahu, beliau boleh rujuk kepada akauntan Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani untuk penerangan," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidiladha di Kompleks Karangkraf, di sini.

Mengulas lanjut, Abdul Khalid berkata, segala perancangan dan tindakan yang dilakukan PKNS juga sentiasa mengambil kira kebaikan anak syarikat itu sebagai agen hartanah di Selangor.

"PKNS wujud lebih awal daripada Capital Land di Singapura tetapi ia menjadi berpuluh ganda daripada PKNS. Kita tidak mahu orang berhati kecil dan berjiwa rendah seperti Noh Omar tetapi kita mahu PKNS jadi lebih besar. Ini tidak akan merugikan Selangor mahupun Malaysia," katanya lagi.

Terdahulu, Timbalan Pengerusi BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar menggesa Abdul Khalid membuat kenyataan rasmi berhubung dakwaan penjualan aset berkenaan.

Sementara itu, menjawab kenyataan berhubung kenaikan harga sewa di premis PKNS, Abdul Khalid menjelaskan tindakan itu dibuat berdasarkan perbincangan yang dibuat bersama ahli lembaga pengarah lain.

Beliau berkata, keputusan itu mengambil kira pandangan semua pihak termasuk para peniaga.

"Kalau ada peniaga yang tidak mampu bayar, kita akan tolong. Tetapi kalau mereka (peniaga) untung banyak, mereka perlu bayar supaya persaingan itu wujud. Kita mahu bina usahawa melayu yang berdaya saing," ujarnya.

Sumber: Selangorku

TIM : Tubuh RCI Siasat Skandal RM40 juta Untuk Umno Sabah

Posted: 29 Oct 2012 02:30 AM PDT

SHAH ALAM, 29 OKT : Kerajaan digesa menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menyiasat skandal sumbangan derma sebanyak RM40 juta oleh seorang ahli perniagaan kepada Umno Sabah.

Timbalan Presiden Transparency International Malaysia(TIM), Prof Datuk Mohamad Ali Hasan berkata, mana-mana institusi yang diragui ketelusannya maka ia perlu disiasat dan dilaporkan hasilnya kepada umum.

"Sudah ada laporan semacam ada salahlaku dan salahtadbir, maka pihak-pihak berkuasa yang berkaitan perlu mengeluarkan laporan yang terperinci dan penyiasatan oleh pihak bebas perlu untuk melaporkan kedudukan yang sebenarnya," kata Mohamad Ali ketika dihubungi TVSelangor.

Beliau berkata, pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) juga perlu bertindak melaksanakan siasatan segera dengan professional agar kepercayaan orang ramai terhadap integriti SPRM melaksanakan tugas dengan adil dan pantas tidak terjejas.

"Dalam kes ini jelas adanya pengaduan dan pernyataan menuntut hak bagi mendedahkan perkara sebenar , maka saya kira pihak SPRM patut membuat siasatan bebas dengan segera supaya warga negara mempunyai kenyakinan penuh terhadap SPRM.

"Jika tiada siasatan segera maka pihak SPRM seolah-olah hanya 'memilih bulu' untuk membuat penyiasatan dan melengah-lengahkan laporan yang sudah dibuat yang akan mengurangkan integriti kepercayaan kepada pihak SPRM," kata Mohamad Ali.

Katanya, kes ini perlu diberi perhatian segera oleh pihak kerajaan kerana ia melibatkan imej Negeri Sabah dengan jumlah wang dengan kadar yang tinggi dan lumayan.

Pada Ogos 2008 lepas, usahawan Sabah Michael Chia didakwa ditahan pihak berkuasa Hong Kong apabila hendak menaiki kapal terbang ke Kuala Lumpur bersama wang tunai AS$16 juta (RM40 juta).

Sebelum ini, Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli mahu Bank Negara menyiasat lima pihak berhubung isu dana politik RM40 juta, yang pernah disahkan disumbangkan kepada Umno Sabah tetapi didakwa masih menimbulkan keraguan.

Lima pihak berkenaan ialah Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz, pemimpin Umno "X" yang disebut oleh Ahli Parlimen Tuaran sebagai penerima wang RM40 juta ke akaun peribadinya.

Digesa disiasat juga ialah mana-mana pemimpin Umno lain yang turut tahu mengenai pemindahan wang ini tetapi tidak melaporkan kepada Bank Negara dan usahawan yang didakwa itu,Michael Chia.

Sumber: Selangorku

Sistem Biometrik Pekerja Asing : Jawapan Kerajaan Bercanggah

Posted: 29 Oct 2012 02:00 AM PDT

KUALA LUMPUR, 29 OKT – Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani Abdul Hamid kecewa dengan jawapan yang diberikan oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri, Datuk Wira Abu Seman ketika sesi soal jawab Sidang Dewan Rakyat.

Abdullah pada sesi soal jawab mengemukakan soalan tambahan mengenai keberkesanan sistem biometrik yang diperkenalkan kerajaan memandangkan peningkatan kejadian jenayah sosial warga asing.

Namun Abu Seman menafikan perkara berkenaan dan menyatakan dakwaan tersebut tidak benar.

"Soalan saya jelas, apa sudah jadi dengan biometrik yang dikatakan efiseyen dan mencemarkan keraguan yang berlaku iaitu tidak berada dalam pendaftaran negara tetapi ada dalam pendaftaran pemilih.

"42,000 orang (mendaftar), statistik yang dibuat oleh biometrik itu tidak sama dengan statistik Kementerian Sumber Manusia (sehingga Julai 2012) kata 1.9 juta.

"Jawapan menteri (Abu Seman) 1.5 juta. Sudah ada percanggahan," katanya dalam reaksi di lobi Parlimen.

Sebelum itu, Abu Seman memaklumkan kepada Dewan Rakyat sebanyak 1,581,264 orang pekerja asing yang berikan pas lawatan kerja sementara oleh Imegresen sehingga 1 September 2012.

Ujar Abdullah lagi, sistem biometrik yang diperkenalkan kerajaan ini seolah-olah 'mempunyai udang disebalik batu'.

Sistem biometrik mula diperkenalkan pada Jun 2011 bagi mengesan warga asing yang memasuki negara melalui 96 pintu masuk aktif di seluruh negara.

Sumber: Selangorku

Anwar Ibrahim

Posted: 30 Oct 2012 07:24 PM PDT

Anwar Ibrahim


[VIDEO] Najib, Nak Tolong Rakyat Tak Bankrap, Curi Duit Rakyat Boleh Bankrap

Posted: 30 Oct 2012 05:27 PM PDT

[VIDEO] Kalau Kita Nak Bawa Perubahan, Rakyat Mesti Berani

Posted: 30 Oct 2012 05:24 PM PDT

[VIDEO] Negara Ini Selamat Kalau Kita Pertahankan Hak Rakyat

Posted: 30 Oct 2012 05:22 PM PDT

Program Jelajah Merdeka Rakyat Dato’ Seri Anwar Ibrahim Ke Sarawak

Posted: 30 Oct 2012 03:05 AM PDT

2 November 2012 (Jumaat)

1) 11.00 pagi – Santai di Pekan Kenowit

2) 12.30 tghari – Solat Jumaat di Masjid Daerah Kecil Kenowit

3) 1.30 ptg – Ceramah Perdana – (P- Kenowit)

Lokasi : Rumah Udam, Ng. Lipus, Kenowit

4) 3.00 ptg : Ceramah Perdana – (P- Saratok)

Lokasi: Pekan Kabong, Saratok

5) 8.00 – 12.00 mlm – Wacana Isu Semasa Umat

Lokasi: Hotel Grand Continental, Kucing

6) Barisan Penceramah:

i. YB Dato' Seri Anwar Ibrahim

ii. YB Baru Bian

iii. YB Ali Biju

iv. YB See Chee How

v. YBhg Dr Mohd Nor Manuty

Ucapan Pimpinan ABIM Era 70-an dan 80-an

Posted: 30 Oct 2012 12:57 AM PDT

Dari Sharpshooter.blogspot

Ramai di kalangan pimpinan ABIM yang masuk PAS antaranya Almarhum Ustaz Fadzil Nor (mantan Presiden PAS), Dato’ Seri Tuan Guru Presiden PAS Abdul Hadi Awang (bekas Pengerusi ABIM Terengganu), Mohamad Sabu, Ustaz Abdul Ghani Shamsudin, Husam Musa, Tuan Ibrahim Tuan Man, Ustaz Abu Bakar Chik (sekarang AJK PAS Pusat), Ustaz Muhammad Mustafa, Ustaz Mohd Daud Iraqi dan ramai lagi.

Bekas pimpinan ABIM yang telah ke Umno antaranya Anwar Ibrahim (sekarang Ketua Umum PKR), Kamaruddin Mohd Nor, Fuad Hassan (bekas ADUN Hulu Klang), Roslan Kassim, Kamaruddin Jaafar (sekarang PAS), Sanusi Junid, Fauzi Rahman, Zambry Abdul Kadir, dan ramai lagi..

Bekas pimpinan ABIM yang telah menyertai PKR ialah antaranya Dr Muhammad Nur Manuty, Dr Badrulamin Bahron, Anuar Tahir (sekarang PAS), Mustafa Kamil Ayub dan Fauzi Rahman (sebelumnya Umno, anak Rahman Talib)

Video di bawah ini pula adalah “Mengenali Anwar Ibrahim melalui sahabat-sahabat beliau yang telah lama bersamanya sejak dari Abim mahupun Umno.

Kalau Takut Dipukul Badai…
Usah Berumah Di Tepi Pantai…

Selangor Senaraikan Statistik Rumah Mampu Milik

Posted: 30 Oct 2012 12:36 AM PDT

Malaysiakini

Kerajaan Selangor hari ini senaraikan statistik berkaitan pembinaan rumah kos rendah dan sederhana di negeri itu bagi menjawab dakwaan pemimpin BN bahawa hanya 1,000 unit rumah jenis itu disiapkan.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Setinggan Iskandar Abdul Samad berkata, sebanyak 6,470 rumah kos sederhana (RM42,000 ke bawah) dan sebanyak 3,925 unit rumah kos sederhana dan sederhana rendah (RM100,000 ke bawah) siap dibina sejak 2008 di negeri itu.

azlanBagaimanapun, menurut Iskandar, terdapat masih banyak lagi projek yang sedang dalam pembinaan dan sudah diluluskan di negeri itu.

“Kerajaan negeri berharap agar pihak-pihak yang melemparkan tohmahan-tohmahan ini (bahawa sedikit sahaja rumah mampu bilik dibina) supaya menarik balik dakwaan mereka kerana ia ternyata tidak benar,” katanya.

Kerajaan Selangor menyenaraikan projek itu bagi menolak dakwaan Timbalan Menteri Kewangan Datuk Donald Lim bahawa Pakatan Rakyat cuma menyiapkan 1,000 unit rumah, bukan 23,000 unit seperti dijanjikan semasa pilihan raya.

Lim juga sebelum ini dilapor mendakwa, kebanyakan rumah yang siap dibina daripada projek kerajaan terdahulu BN dan hampir tiada projek baru untuk perumahan kos rendah di negeri itu pada masa ini.

Katanya juga, Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) kini lebih berminat untuk membangunkan kediaman mewah daripada kediaman kos rendah atau sederhana.

Dalam kenyataannya hari ini, Iskandar memberitahu, sebanyak 3,871 rumah kos rendah sedang dibina dan 9,990 sudah diluluskan.

Bagi rumah mampu milik pula, tambahnya, sebanyak 1,628 unit sedang dibina dan dijangka siap antara Disember 2012 hingga Jun 2013.

Sementara itu, Iskandar juga berkata, PKNS juga merancang membina lebih banyak rumah dalam dua peringkat.

Dalam fasa pertama, katanya, sebanyak 1,215 unit rumah lagi akan dibina manakala 9,481 lagi akan dibina dalam fasa kedua (antara 2014-2018).

Pembangunan Tanah Yayasan Selangor TELUS

Posted: 29 Oct 2012 07:47 PM PDT

Sebagaimana yang dimaklumi, tapak seluas 7.5 ekar di Jalan Kg. Pandan, Kuala Lumpur milik Yayasan Selangor akan dibangunkan sebagai pusat komersil sebagaimana persekitarannya. Pembangunan tersebut akan dimulakan pada awal tahun 2013.

Sebagai ganti kepada Asrama Yayasan Selangor Kuala Lumpur (AYSKL), Yayasan Selangor akan membina sebuah Sekolah Berasrama Penuh (SBP) yang boleh menampung 1,000 pelajar, yang menelan belanja tidak kurang daripada RM50 juta (tidak termasuk kos tanah). Kos pembinaan SBP di biayai daripada pulangan cadangan projek usahasama memajukan tapak AYSKL, Jalan Kg Pandan dengan pulangan kepada YS tidak kurang daripada RM300juta (“in cash and kind”).

Pihak kami ingin memberikan jaminan bahawa semua proses pembangunan hartanah Yayasan Selangor kini dan akan datang adalah telus dan sama sekali tidak boleh disamakan dengan projek-projek yang telah dijalankan sebelum ini oleh pengurusan terdahulu.

Yayasan Selangor kini amat berhati-hati dan mensyaratkan pulangan kepada YS daripada sesuatu projek usahasama (joint-venture) adalah 30:70; di mana YS perlu mendapat 30% keuntungan daripada GDV (Gross Development Value) projek tersebut. Ini dilakukan bagi menjaga kepentingan Yayasan Selangor dan rakyat Negeri Selangor.

Ini amat berbeza dengan proses pembangunan semasa pemerintahan Barisan Nasional (UMNO) dahulu, di mana YS hanya mendapat antara 3 – 5% sahaja daripada GDV. Ini terbukti daripada pembangunan tanah di Persimpangan Jalan Raja Muda/Jalan Tun Razah Kg. Baru apabila YS hanya mendapat sebuah bangunan bernilai RM54 juta, sedangkan GDV projek tersebut adalah sekitar RM1.8 billion. Begitu juga dengan projek-projek lain seperti pembangunan tanah di Petaling Jaya, Klang dan Kelana Jaya.

Semua projek kini adalah melalui proses tender terbuka, sedangkan pada zaman BN dahulu ia dijalankan secara rundingan terus (direct negotiation). Disebabkan pulangan yang amat rendah dan proses rundingan terus, pihak kami berpendapat kemungkinan berlaku penyalahgunaan kuasa dalam proses tersebut.

Semua kepincangan proses pembangunan hartanah YS pada masa dahulu akan melalui proses "forensic audit" tidak lama lagi. Pemilihan Auditor kini sedang ditender secara terbuka.

Tuduhan-tuduhan kononnya pihak pengurusan tertinggi YS atau Kerajaan Negeri Selangor mempunyai kepentingan dan berhasrat untuk menjual tanah milik YS adalah fitnah semata-mata. Kami menganggap tuduhan liar tersebut hanyalah tindakan terdesak pihak-pihak tertentu untuk memancing undi dan menjatuhkan image Kerajaan Pakatan Rakyat, memandangkan Pilihanraya Umum ke-13 akan diadakan tidak lama lagi.

Oleh itu, pihak kami ingin mengingatkan kalangan tertentu supaya tidak menyamakan proses tender kini yang dikendali secara telus/terbuka di YS, dengan proses pembangunan secara “runding terus” semasa zaman BN tidak lama dahulu.

ILHAM MARZUKI
Pengurus Besar
Yayasan Selangor.

Siapa Yang Lulus Projek Condo Di Batu Caves?

Posted: 29 Oct 2012 07:38 PM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang

Posted: 30 Oct 2012 11:38 AM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang


Check point Konvoi HKR 3 Nov 2012

Posted: 30 Oct 2012 02:07 AM PDTTITIK TEMU (Check Point) KONVOI HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT :
Tarikh : 3 Nov 2012, SABTU

Lokasi 1- Ulu Bendul, jam 2.00 petang ; untuk dari Kuala Pilah/Jempol.

Lokasi 2 - Markas PAS Chembong, Kg. Mulia, Rembau , jam 2.00 petang ; untuk dari Rembau/Tampin.

Lokasi 3 - Depan Jusco Seremban 2, jam 2.30 petang ; untuk dari Rasah/Teluk Kemang.

Lokasi Utama - Stadium Paroi, jm 3.00 ptang ; untuk dari Seremban/ Jelebu bersama Anak Muda ARC.

YB Mahfuz Omar 4 Nov 2012 di Rembau

Posted: 30 Oct 2012 02:06 AM PDT


Aturcara Himpunan Kebangkitan Rakyat 3 Nov 2012 di Seremban

Posted: 29 Oct 2012 08:31 PM PDT


HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT
Tarikh :  3 NOV 2012, SABTU
Masa : 3 ptg – 12 mlm
Tempat : Taman Seremban Jaya, Seremban  
Bersama : YB Dato Seri Anwar Ibrahim, YB Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang, YB Lim Kit Siang


ATURCARA PETANG
3.00 ptg - Konvoi motorsikal berkumpul di perkarangan Stadium Paroi
3.30 ptg - Konvoi bergerak menuju  ke tapak Himpunan
4.15 ptg - Konvoi tiba di tapak Himpunan, Sambutan Gendang India, Kompang & Tarian Singa
4.30 ptg - Karnival Rakyat Bermula
  1. Pidato Rakyat
  2. Bakat Seni  @ Konsert Rakyat
  3. Persembahan Kebudayaan Rakyat
  4. Pameran Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat
6.30 ptg - Tamat program petang

ATURCARA MALAM
8.00 mlm - Pameran Kerajaan Pakatan (sehingga pukul 12.00 mlm)
8.30 mlm - Aluan Pengerusi Majlis, YB P. Gunasekaran
8.35 mlm - Ucapan YB Mohd Taufik Abdul Ghani
8.45 mlm - Ucapan YB Loke Siew Fook
8.55 mlm - Ucapan YB Dato Kamarul Baharin Abbas
9.05 mlm - Gimik Penyerahan Memorandum Persefahaman PR N9
9.10 mlm - Ucapan YB Mohd Azmin Ali
9.30 mlm - Ucapan Sdr Mohamad Sabu (Pengarah Program)
9.50 mlm - Ucapan Wakil Hijau (Lynas)
9.55 mlm - Ucapan Wakil Kuning (Bersih)
10.00 mlm - Ucapan Wakil Merah (Royalti)
10.05 mlm - Ucapan Wakil Oren (Felda)
10.10 mlm - Deklamasi Sajak: A. Samad Said
10.15 mlm - Ucapan YB Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang
10.45 mlm - Ucapan YB Lim Kit Siang
11.15 mlm - Gimik Muzikal  'Ubahlah Sekarang'
11.20 mlm - Ucapan YB Dato Seri Anwar Ibrahim
12.00 mlm - Gimik Pelancaran Himpunan Kebangkitan Rakyat

PIDATO PERDANA

Posted: 29 Oct 2012 08:30 PM PDT


CERAMAH UMUM

Posted: 29 Oct 2012 08:30 PM PDT


www.telokkemang.blogspot.com/

Posted: 30 Oct 2012 08:03 AM PDT

www.telokkemang.blogspot.com/


Sekitar Program Ibadah Korban - Parlimen Telok Kemang 2012

Posted: 30 Oct 2012 03:23 AM PDT

Sekitar Program Ibadah Korban bersama rakyat - Parlimen Telok Kemang 2012. Terima kasih buat semua yang terlibat.Semoga ibadah kita diberkati oleh Allah SWT.

Salam perjuangan buat semua. Kukuhkan saf perjuangan dan mantapkan jentera penerangan buat informasi rakyat. Mudah-mudahan semangat pengorbanan dalam perjuangan dapat kita tingkatkan bersama.

Semangat pengorbanan Nabi Ibrahim harus dijadikan contoh tauladan buat kita. Mohon munajat daripada Allah SWT adalah kekuatan ummat Islam dalam perjuangan. Wassalam

Program Korban Sumbangan Ahli Parlimen Telok Kemang Yb Dato' Kamarul Baharin Bin Abbas :

Posted: 30 Oct 2012 02:45 AM PDT

 Program Korban Sumbangan Ahli Parlimen Telok Kemang Yb Dato' Kamarul Baharin Bin Abbas :

1.Pusat Latihan Pengaman Km 16 Telok Kemang ( 27.10.2012)
2.Markas Pakatan Rakyat Kg Jawa Bukit Pelanduk(27.10.2012)
3.Surau Taman Selasih Kg Paya( 2
7.10.2012)
4.Markas Pakatan Rakyat Bandar Sunggala (27.10.2012)
6.Surau Taman Intan (26.10.2012)
7.Surau Insaniah Rumah Rakyat T.Kemang (26.10.2012)
8.Markas Pakatan Rakyat Bkt Tembok (28.10.2012)
9.Permatang Pasir Linggi (26.10.2012)

Muslimin dan Muslimat Berdekatan Di Jemput Hadir Bersama Meraikan Program Ibadah Korban Parlimen Telok Kemang
 
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan