Isnin, 3 September 2012

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


MEDIA Rakyat MALAYSIA

Posted: 03 Sep 2012 03:10 AM PDT

MEDIA Rakyat MALAYSIA


TG UST HADI HJ AWANG ~ BERUBAH HINGGA KE PUTRA JAYA .............................

Posted: 02 Sep 2012 07:41 AM PDT

Anwar Ibrahim

Posted: 02 Sep 2012 07:08 PM PDT

Anwar Ibrahim


[VIDEO] Rakaman Kejadian Serangan Oleh Perkasa Di Masjid Seberang Pumpong, Alor Star

Posted: 02 Sep 2012 07:38 AM PDT

Sambungan Perbicaraan Kes YB Dato Seri Anwar Ibrahim Berhubung Dakwaan Di Bawah Akta Perhimpunan Aman 2011

Posted: 02 Sep 2012 07:29 AM PDT

MAKLUMAN MEDIA
2 September 2012

Untuk makluman pihak media, perbicaraan melibatkan YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim, YB Mohamed Azmin Ali dan Badrul Hisham Shaharin yang didakwa di bawah Akta Perhimpunan Aman 2011 berhubung bantahan aman Bersih 3.0 akan disambung pada hari esok, 3 September 2012 jam 9.00 pagi di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur.

Sekian, adalah dimaklumkan.

Anwar Dan Mahfuz Diserang Didalam Masjid

Posted: 02 Sep 2012 07:20 AM PDT

Harakah

Sekumpulan samseng yang dipercayai ahli Perkasa hari ini bertindak ganas dengan menyerang Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menyampaikan tazkirah Maghrib di sebuah masjid di Seberang Pumpong, Alor Star, Kedah.

Menurut laporan Keadilandaily, tindakan biadap itu tercetus apabila beberapa pemuda berhimpun dan memulakan provokasi ketika Anwar hendak menyampaikan tazkirah di dalam masjid Al Husin.

Mereka juga bertindak memadamkan lampu masjid dan alat pembesar suara berulangkali, memaksa Anwar menggunakan loud hailer untuk meneruskan kuliahnya.

Kumpulan terbabit juga mengeluarkan kata-kata kesat dan membaling kasut ke dalam masjid ketika tazkirah disampaikan. Malah, mereka turut menggunakan pembesar suara dan membunyikan siren ketika Anwar menyampaikan tazkirah.

Ketua kumpulan itu yang hanya dikenali sebagai Dato Yusof dikatakan mengugut bertindak lebih keras sekiranya Anwar tidak menghentikan kuliahnya serta-merta.

Bagaimanapun, Anwar menegaskan tiada apa yang perlu ditakutkan menyebabkan jemaah masjid terus mendengar kuliah beliau.

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar yang berada di masjid itu turut menjadi sasaran apabila kasut yang dibaling hampir-hampir mengenai beliau.

Kejadian serangan terhadap ketua pembangkang ini adalah insiden kedua selepas bas jelajah Merdeka Rakyat dibaling batu dan disimbah cat merah di Kelantan, semalam.

Anwar’s Alor Setar Talk Disrupted

Posted: 02 Sep 2012 07:13 AM PDT

Malaysiakini

After getting off to a rocky start on Friday with his bus being attacked, opposition leader Anwar Ibrahim has reportedly been attacked during a talk at a mosque in Alor Setar, Kedah.

According to a flurry of tweets from PKR leaders, a group they allege to be right wing Malay rights group Perkasa members disrupted the event at Masjid Pumpong in the northern state capital.

"I just received information that Anwar Ibrahim has been attacked by Perkasa members at a tazkirah event…," tweeted Kuantan MP Fuziah Salleh at around 8.50pm today.

"Perkasa member trying to storm the masjid to stop Anwar from tazkirah," tweeted vice president Tian Chua.

"Anwar now safe at Imam’s house after the Perkasa assault," reported vice-president N Surendran.

Yesterday, Anwar's Jelajah Merdeka Rakyat bus was splashed with red paint and damaged while on its Kelantan leg.

Perkasa Biadap Serang Anwar Dalam Masjid, Baling Kasut

Posted: 02 Sep 2012 07:09 AM PDT

KeadilanDaily

Tidak ubah seperti Zionis, sekumpulan ahli Perkasa hari ini bertindak ganas dengan menyerang Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika menyampaikan tazkirah di sebuah masjid di Seberang Pumpong, Alor Star, Kedah.

Tindakan biadap itu tercetus apabila beberapa ahli Perkasa berhimpun dan memulakan provokasi ketika Anwar hendak menyampaikan tazkirah di mimbar masjid Al Husin.

Mereka juga bertindak samseng dengan memadamkan lampu masjid dan alat pembesar suara berulangkali, memaksa Anwar menggunakan hailer untuk meneruskan kuliahnya.

Selain bertindak kasar, kumpulan terbabit juga mengeluarkan kata-kata kesat dan membaling kasut ke dalam masjid ketika tazkirah disampaikan. Malah, mereka turut menggunakan pembesar suara dan membunyikan siren ketika Anwar menyampaikan tazkirah.

Ketua Perkasa yang dikenali sebagai Dato Yusof dikatakan mengugut bertindak lebih keras sekiranya Anwar tidak menghentikan kuliahnya serta-merta. Bagaimanapun, Anwar menegaskan tiada apa yang perlu ditakutkan menyebabkan jemaah masjid terus mendengar kuliah beliau.

Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar yang berada di masjid itu turut menjadi sasaran apabila kasut yang dibaling hampir-hampir mengenai beliau.

Kejadian serangan terhadap ketua pembangkang ini adalah insiden kedua selepas bas jelajah Merdeka Rakyat dibaling batu dan disimbah cat merah di Kelantan, semalam.

Foto Siri Jelajah Merdeka Rakyat Di Bakar Bata,Alor Star 2 September 2012

Posted: 02 Sep 2012 05:14 AM PDT

Foto Ihsan Sidiqin Omar (Suara Keadilan)

Pakatan Tiada Niat Tukar Bendera Tapi Umno Terbukti Buta Sejarah

Posted: 02 Sep 2012 04:42 AM PDT

KeadilanDaily

Pakatan Rakyat tiada niat menukar Jalur Gemilang apabila menawan Putrajaya kelak pada pilihan raya umum akan datang, kata Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Tidak ada niat untuk kita tukar bendera Malaysia. Hanya Umno yang tak mahu belajar sejarah pejuang terdahulu. Ada kita dengar fatwa dari Haji Hadi (Awang)? Tidak ada. Ada (Lim) Kit Siang keluar kenyataan? Tidak ada," katanya.

Bagaimanapun, beliau kesal kerana orang Umno buta sejarah dan tidak kenal bendera Sang Saka Mera Putih yang menjadi simbol perjuangan kemerdekaan sejak zaman pra-merdeka.

"Sang Saka Merah Putih adalah bendera perjuangan kemerdekaan. Anak-anak muda yang kibar bendera itu pada malam kemerdekaan ke-55 itu mahu kita ingat kembali pejuang-pejuang kemerdekaan.

"Mereka berjasa. Dr Burhanuddin Al-Helmy dari Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). Selepas itu jadi Presiden Pas. Datuk Onn (Jaafar) juga. Dia bijak dan keluar. Sama macam saya juga, bijak dan keluar Umno," katanya sambil berseloroh.

Beliau berkata demikian depan lebih 3,000 hadirin di majlis jamuan hari raya KEADILAN Changlun, petang tadi berikutan juak-juak Umno mentohmah kononnya Pakatan akan menukar bendera jika menang.

Terdahulu, Anwar bersama Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang, Datuk Dr Mansor Osman bersama Pesuruhjaya Pas Perlis, Hashim Jasin hadir jamuan raya KEADILAN Perlis di pekan Kuala Perlis.

Dalam isu lain, Anwar berkata, Umno memainkan isu jemputan sambutan malam Ambang Kemerdekaan ke-55 dengan Istana Selangor di Shah Alam minggu lalu kerana kehabisan modal politik.

"Tidak ada isu. Tapi, tak mengapa. Kita boleh minta Menteri Besar Selangor (Tan Sri Khalid Ibrahim) mengadap (Sultan Selangor). Tidak ada masalah," katanya.

Program jelajah Merdeka Rakyat diteruskan dengan program tazkirah di Masjid Al-Hussin, Seberang Pumpong, Alor Setar manakala ceramah perdana jam 9 malam ini di Stadium Darulaman, Kedah.

[FOTO] Sekitar Program Jelajah Merdeka Rakyat ke Pahang, Kelantan dan Pulau Pinang

Posted: 01 Sep 2012 10:04 PM PDT

Wee Choo Keong

Posted: 02 Sep 2012 03:34 PM PDT

Wee Choo Keong


Perutusan Kemerdekaan 2012

Posted: 01 Sep 2012 04:10 PM PDT

Saya kira masih belum terlambat bagi saya mengucapkan Selamat Menyambut Ulangtahun kemerdekaan ke-55 kepada penduduk-penduduk Kawasan Parlimen Wangsa Maju dan rakyat Malaysia keseluruhannya. Saban tahun detik keramat ini kita raikan dengan amat meriah menggunakan tema yang pelbagai.  Namun  sebagai warga negara yang cintakan negaranya yang percaya kepada semangat yang dicerminkan piagam asas negara seperti perlembagaan [...]

Anak Muda Kampung Nak Senang

Posted: 02 Sep 2012 11:24 AM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang


Rumah Terbuka PAS Negeri Sembilan

Posted: 01 Sep 2012 04:18 PM PDT

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dijemput semua untuk menghadiri Rumah Terbuka PAS Negeri Sembilan pada hari Sabtu 8 September 2012 bermula jam 11 pagi hingga 2 petang di Dataran Senawang. Untuk maklumat lanjut sila hubungi Sdr Hassan Tamby di 019-2171942

Tiada ulasan:

Catat Ulasan