Khamis, 19 Februari 2015

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 19 Feb 2015 01:21 PM PST

Cucu Tok Selampit


Hadiah CNY Dari Lim Guang Eng - Saman Tidak Bayar Parking

Posted: 19 Feb 2015 01:20 AM PST

Di Pulau Pinang, mungkin dikenakan bayaran parking untuk 365 hari dalam setahun. Tiada pengecualian walaupun cuti umum. Kalau pada cuti umum Tahin Baru Cina, seseorang itu bolej dikenakan saman oleh majlis oerbandaran disebabkan tidal membayar parking, bayangkan sahaja hari-hari lain. Tiada istilah parking percuma sempena cuti umum di Pulau Pinang. Tahniah kepada penduduk Pulau Pinang. Anda mengundi dahulu sebab hendak UBAH, maka UBAH lah yang anda dapat.

Selamat datang ke Pulau Pinang. Tiada parking percuma tepi jalan di Pulau Pinang, semua kena bayar. Parking di Pulau Pinang menggunakan sistem kupon pra-bayar. Penguatkuasa MPPP bekerja hingga tengah malam kerana ada kawasan kutipan caj letak kereta hingga jam 12.00 tengah malam. Penguatkuasa sentiasa menanti peluang mengapit roda kereta anda jika anda salah parking dan trak tunda akan dipanggil jika anda lewat mengalihkan kenderaan anda. Buka apit roda kena bayar RM50, kalau dah kena tunda kena bayar RM100. Hari cuti am dan cuti perayaan pun kena bayar parkir. Harap maklum.


Pendedahan Khas - Sekolah Demokrasi DAP Bahagian II

Posted: 18 Feb 2015 06:00 PM PST


Inilah produk pertama pemimpin-pemimpin Sekolah Demokrasi DAP. DAP bijak mengenengahkan Dyana Sofya, Rara Othman dan Melati Rahim. "Market Segmentation" DAP amat mudah. Dyana Sofya diletakkan menjadi ikon anak muda Melayu profesional, Rara Othman pula menjadi ikon kumpulan hijabsta yang terdiri daripada remaja dan pelajar sekolah serta universiti manakala Melati Rahim, gadis bertudung serta menutup muka dijadikan ikon golongan Islamik ekstrem dan juga peminat seni dan seni Islam. 

Kalau dahulu, Lee Kuan Yew dengan hanya berbekalkan songkok di kepala, sudah cukup untuk menarik orang-orang Melayu Singapura menyokong PAP, DAP terkini turut menggunakan kaedah yang sama. DAP tahu mereka tidak boleh selamanya mengharapkan PAS dan PKR untuk undi orang Melayu Islam. Mereka perlukan rancangan massa panjang untuk menarik orang Melayu Islam meminati DAP. Sekolah Demokrasi DAP adalah jawapannya. 

PEJUANG BANGSA

Posted: 19 Feb 2015 11:08 AM PST

PEJUANG BANGSA


MISTERI KENYATAAN SIRUL PEMBUNUH ALTANTUYA DENGAN KES LIWAT ANWAR !!

Posted: 18 Feb 2015 05:00 PM PST
1 - Baru-baru ini   portal Malaysiakini telah menghidupkan kembali isu kes pembunuhan Altantuya dengan mendakwa Sirul Azhar yang berada di Australia  akan membongkarkan semula kes Altantuya dengan meninggalkan hint  :

 "Saya bertindak atas arahan. Orang penting yang mempunyai motif masih bebas "

2. Hingga la ia menjadi  seperti isu besar walaupun  ianya hanya memetik perbualan antara Sirul dengan wartawan  Malaysiakini . Malah Tan Sri KPN terpaksa menjawab isu ini walhal  hanya petik artikel perbualan sahaja yang mana entah betul atau SPIN !!


3. Hairan bin ajaib di Malaysia ini , penjenayah seolah-olah dipertahankan  waima beliau seorang bekas anggota Polis pun seperti Sirul Azhar yang kini telah  didapati bersalah membunuh Altantuya dan kini mula  mengugut mahu dedahkan siapa sebenar orang atasan mengarahkan dia membunuh .


Alasan pembangkang dan media mereka ialah  penjenayah ini telah diarahkan  oleh orang atasan  untuk dia melakukan jenayah .  


4.  Sebagai rakyat Malaysia , kita boleh checkmate  & persoalkan pulak kepada pembangkang mengapa mereka tak persoalkan  Sirul Azhar Umar agar "menolak arahan membunuh 'oleh orang atasan didakwanya itu seperti mana mereka mempersoalkan Saiful Bukhari tak melawan dan menolak arahan  Anwar dalam kes liwat ?

 Mengapa ada sikap double standard mereka dalam isu kes Sirul dengan kes liwat Anwar ? Apa bezanya kes Sirul dengan kes liwat Saiful -Anwar ? 


5.  Selain itu , pendedahan  tangan-tangan ghaib di Australia yang menjaga Sirul Azhar  sebelum ini (klik di sini )   nampaknya mempunyai connection rapat dengan Malaysiakini  selain media Australia yang sememangnya tak berapa suka negara kita . Tak mustahil portal pembangkang ini akan menjadi media utama yang akan memainkan wawancara  penipuan Sirul Azhar ini dengan kerjasama  media di sana  . 


6. Malah Tan Sri KPN sendiri dalan kenyataannya apabila ditanya menyatakan kemungkinan Sirul bertindak demikian kerana dipengaruhi pihak tertentu . 
Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata tiada sebab bagi Polis Diraja Malaysia (PDRM) membuka semula kertas siasatan kes pembunuhan melibatkan warga Mongolia, Altantuya Shaaribuu.

Kenyataan itu dikeluarkan Khalid meskipun tertuduh, Koperal Sirul Azhar Umar yang kini berada di Australia menyatakan kemungkinan untuk mendedahkan semuanya kepada media negara itu.

Jelas Khalid, tertuduh, Sirul mempunyai peluang berbuat demikian di tiga peringkat di Mahkamah.

"Kenapa sekarang baru dia hendak dedahkan semuanya? Saya bimbang ada pihak yang ada kepentingan cuba mempengaruhi dia untuk memberi tahu perkara yang tidak betul.

"Mereka tahu dia di Australia yang mana kerajaan Australia tidak akan hantar dia balik kerana undang-undang negara itu yang tidak mengiktiraf kerjasama dengan negara yang mengamalkan hukuman mati.


"Kita tidak akan buka kertas siasatan oleh sebab desakan pihak tertentu tapi kita akan memantau apa yang ingin didedahkan Sirul,"7. Adakah  tangan-tangan ghaib di Australia yang  dimaksudkan  sebagai pihak yang berkepentingan bagi mempengaruhi Sirul bagi merekayasa cerita bohong ketika diwawancara  ?  


Jangan kita  terkejut sekiranya  Sirul Azhar  boleh kaitkan semula nama PM dalam pembunuhan Altantuya ini seperti mana dibuat pembangkang dahulu  semasa awal kes pembunuhan dibicarakan  ini yang mana  akhirnya ia  jelas satu fitnah penipuan jahat  !

Portal pembangkang Malaysiakini  akan menjadi  media CORE untuk isu Sirul  dan juga akan  ada suara2 NGO pembangkang akan menyalak selepas ini . 


8. Kesimpulannya , ada sedikit persamaan antara  Anwar & Sirul dalam kes mereka masing-masing  iaitu mereka tak berani  mendedahkan perkara sebenar ( jika benar)  di mahkamah sebaliknya memilih di luar seperti di ceramah & diwawancara. 

Mengapa baru sekarang Sirul mahu  dedahkan perkara sebenar kes Altantuya ?? 

Sebab mudah  rekayasa skrip  kerana nun jauh di Australia dengan bantuan tangan-tangan ghaib ?


bumiyang

Posted: 19 Feb 2015 03:15 AM PST

bumiyang


Sakit Belakang Banal Kembali Semula???

Posted: 18 Feb 2015 05:00 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 19 Feb 2015 01:13 AM PST

Taipingmali (tm)


Liwat 2 DSAI : Dialog Bersama Shafee Abdullah, Keterangan Sulit Saiful K...

Posted: 18 Feb 2015 09:53 AM PST

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 Feb 2015 11:43 PM PST

Panglima Perang Cyber


Kes Liwat 2 @anwaribrahim : Penjelasan Tan Sri Shafee Abdullah Semalam

Posted: 18 Feb 2015 01:39 AM PST

The Unspinners

Posted: 18 Feb 2015 11:38 PM PST

The Unspinners


Video seksi Janice Lee ucap CNY tersebar???!!!

Posted: 18 Feb 2015 04:57 PM PST


Orang cakap tengah tersebar di Whatss App tapi tak jumpa lagi di You Tube.

Katanya ada buka baju.... sayang Red Tube, Pornhub, dll dah ditahan oleh MCMC (syabas MCMC ... suka dalam sedih :(  ). Tak dapat kita buat siasatan :)

Jumpa yang ini saja:


Apahal pun, kami The Unspinners ucapkan Selamat Tahun Baru pada kaum cina semua. Bagi yang masih bersama DAP, kita harus BBCD sama dia!!!!

Dari kau orang sakit ceret berit dari tak renti-renti makan limau kopek, baik anda isi masa lapang masa cuti untuk dengar video berikut:


Wahai BBCD, hentilah sandiwara nak pertahan peliwat tu. Tak ada maruah perjuangan DAP mempertahankan peliwat. Carilah isu lain untuk dapatkan sokongan!!!

Ugama Islam haramkan liwat. Kristian haramkan liwat. Pasti ugama-ugama lain pun haramkan. Tiada ugama dalam dunia halalkan liwat dan hubungan sesama jenis.

Budaya Melayu yang berkait dengan Islam tolak liwat. Pasti budaya 60 pribumi sabah sarawak, cina, india, dan lain-lain semua tolak kegiatan liwat. Tiada budaya bangsa amalkan liwat dan hubungan sesama jenis.

Binatang pun tak ada hubungan seks sesama jenis. Opps sorry cacing hemaphrodite dia main diri dia dan katanya burong merpati pun ada hubungan sesama jenis.

Apa pula cerita nak human rights ala barat nak dibawa di sini? Itu bukan HUMAN RIGHTS sebab HEDONISM is not human rights. Itu hak binatang buas!!!!

Cina Bkt Mertajam akan siang Guan Eng masa PRK PPauh

Posted: 18 Feb 2015 03:27 AM PST

Baru-baru ini, Majlis Perbandaran Pulau Pinang menutup gerap cina. Berikut adalah tulisan yang tertulis pada badannya:


Depan ditulis:

-rakyat baru bos
-politik banyak bohong
-tajuk lagu" saya negara china punya orang"
-saya tak boleh sabar..saya akan tunjukan saya punya kuasaBelakang tulis
Nama tempat di bukot mertajam)
Yb tan chong hin -kacau peniaga dan tahu tangkap sahaja. Susah peniaga cina mahu meniaga
Roket naik langit peniaga cina mati
Puki mak tangkapncina punya meniaga/ cina kacau cina
Lim Guan Eng mahu cakap apa...kalau tidak ada cina you ada hari ini ke?..
Puki mak..minum air tak tabu datang dari mana ke ?..
Lupa modal..satu hari sudah dapat..tau jaga peniaga besar sajalah
You mau tamak apa lagi?...

Lim Guan ENg banyak pembohong dan banyak orang cina Pulau Pinang sudah mula sedar.


Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Feb 2015 11:02 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Pendedahan Raja Petra : Azmin Diarah Keluar Dana RM100 Juta Biayai Protes Jalanan??

Posted: 18 Feb 2015 04:16 AM PST

Pengendali Malaysia-Today, Raja Petra Kamaruddin (RPK) mendedahkan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim yang dipenjarakan lima tahun telah menahan sokongan terhadap Mohamad Azmin Ali dilantik sebagai Ketua Pembangkang yang baharu kerana Menteri Besar Selangor itu masih gagal memberi komitmen untuk menyediakan RM100 juta untuk membiayai protes jalanan.

Sumber mengesahkan kepada Malaysia Today bahawa keperluan Anwar terhadap dana RM100 juta untuk menganjurkan protes jalanan itu merupakan sebab utama Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim disingkirkan daripada jawatan Menteri Besar Selangor kerana Khalid gagal memenuhi permintaan Anwar.

"Terdapat khabar angin yang baharu bahawa Menteri Besar Selangor, Azmin Ali, belum lagi mengesahkan untuk membantu membiayai pergerakan Reformasi 2.0, jadi Anwar telah menahan sokongan daripada Azmin dilantik sebagai Ketua Pembangkang yang baharu. Jika Azmin enggan mengeluarkan RM100 juta maka jawatan Ketua Pembangkang akan berpindah kepada orang lain.

"Untuk meraih simpati dan memastikan gerakan Reformasi 2.0 mendapat sokongan, Anwar akan mula mengadu tentang masalah tulang belakang beliau. Mereka juga akan meningkatkan kebimbangan mengenai keselamatan Anwar dan tentang bahaya dia sedang dianiaya atau diracun semasa dalam penjara. Adakah ini akan menjadi Arsenik 2.0?

"Pada dasarnya, Anwar akan mengulangi kembali skrip lama yang digunakan pada 1998-2001,"kata RPK dalam artikel terbaharu bertajuk "Will Anwar's Strategy Work?."

RPK mendedahkan pada mulanya, Anwar bersetuju dengan resolusi daripada ahli strategi politiknya seperti Dr Rahim Ghouse, Johari Abdul, Saifuddin Nasution, Rafizi Ramli, dan lain-lain, (orang yang sama yang merancang 'Kajang Move' dan menyingkirkan Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim) untuk meninggalkan negara dan meneruskan 'perjuangan' dari luar Malaysia.

"Pada mulanya, Anwar telah bersetuju untuk melarikan diri. Jika dia dihantar ke penjara selama lima tahun atau 60 bulan, selepas pengampunan satu pertiga dia hanya akan bebas dalam 40 bulan atau sekitar Mei-Jun 2018 atau sekitarnya – yang bermaksud pastinya selepas pilihan raya umum akan datang.

"Kemudian, selepas dibebaskan, dia akan dihalang daripada bertanding dalam pilihan raya selama lima tahun. Jadi dia akan terlepas pilihan raya umum 2023 dan juga dan hanya akan dapat bertanding pilihan raya umum 2028 (kecuali pilihan raya umum dipanggil lebih awal dan bukan di antara lima tahun).

"Ini akan membuat Anwar berusia sekitar 80 tahun dan agak terlalu tua untuk disukai orang ramai – (Itupun) jika dia masih hidup.

"Tiga buah negara telah bersetuju untuk memberikan perlindungan politik terhadap Anwar jadi ia masuk akal jika dia meninggalkan negara ini sama seperti Khomeini, Trotsky, Lenin, Stalin, dan ramai revolusioner besar pernah lakukan. Mereka semua meninggalkan negara untuk melawan dari luar dan kembali semula untuk mengambil kuasa selepas revolusi berjaya dan kerajaan telah digulingkan."kata RPK.

Namun, kira-kira dua minggu sebelum Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman, Anwar telah mengubah fikiran untuk kekal tinggal di Malaysia.

Menurut RPK, perubahan fikiran Anwar itu dianggap orang ramai sebagai idea bodoh kerana dia gagal mencapai apa-apa apabila dipenjarakan.

"Dengan tiada prospek untuk bertanding dalam pilihan raya umum walaupun dia masih hidup dalam usia warga emas, 88 tahun ?

"Anwar kemudian menjelaskan bahawa strateginya adalah untuk menggerakkan generasi muda menjadi sebuah gerakan Reformasi 2.0 – sama seperti yang dia pernah lakukan lebih daripada 16 tahun yang lalu pada tahun 1998 dengan gerakan Reformasi 1.0 – menggunakan 'huru-hara' untuk memberi tekanan kepada kerajaan supaya melepaskannya."

Namun, dedah RPK, selain Azmin, Anwar masih lagi menghadapi satu lagi masalah besar, iaitu sokongan rakyat terutamanya dari PAS.

"Kejayaan rancangan Anwar, bagaimanapun, bergantung kepada sokongan dari PAS, seperti yang berlaku dalam pergerakan Reformasi 1.0 pada tahun 1998.

"Walau bagaimanapun, PAS di bawah Abdul Hadi Awang tidak akan menyokong Anwar. Oleh itu Anwar mahu Hadi digulingkan pada bulan Jun 2015. Dan itulah sebabnya PasMa telah dicipta.

"Pendek kata, tanpa PAS, pergerakan Reformasi 2.0 akan gagal kerana Anwar tidak akan dapat menggerakkan orang ramai sepertimana yang pernah dia lakukan pada tahun 1998 – kebanyakan penyokongnya datang dari PAS.

"Oleh itu, marilah kita lihat apa yang berlaku pada bulan Jun nanti, sama ada Hadi masih menjadi pemimpin parti PAS selepas itu. Jika mereka mampu menolak Hadi maka gerakan Reformasi 2.0 boleh berjaya.

Sebaliknya, jika usaha itu gagal, Anwar tentu berharap dia mendengar nasihat pakar-pakar strategi politiknya supaya meneruskan gerakannya dari luar negara sejak awal lagi," kata RPK lagi.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 18 Feb 2015 09:25 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Ada Nurul Izzah Kisah Pasal Nyamuk Ini?

Posted: 18 Feb 2015 07:47 PM PSTPeguam Anwar Gagal Berhujah Seperti Ini

Posted: 17 Feb 2015 11:00 PM PST

WARIS PURBA

Posted: 18 Feb 2015 03:21 PM PST

WARIS PURBA


Pendedahan Sebenar kes liwat 2

Posted: 17 Feb 2015 08:56 PM PST

Semua orang tentu nak tahu apakah Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah merasa gerun atau tidak kena berdepan dengan barisan 14 peguambela Datuk Seri Anwar Ibrahim yang semuanya handal belaka dalam perbicaraan rayuan kes liwat Saiful Bukhari Azlan.

Ini adalah salah satu soalan yang ditanya kepada ketua peguam pendakwa kes itu dalam satu forum anjuran Pemuda UMNO di Kelana Jaya Selasa malam.
Bukan setakat ini,Shafee ditanya bertalu talu berbagai soalan lain oleh hadirin yang penuh sesak di forum itu.
Ikuti video penjelasan penuh oleh Tan Sri Shafee Abdullah.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 18 Feb 2015 03:13 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Anwar Cubit Puting Saiful Sebelum Sapu Krim Pelincir - Shafee Abdullah

Posted: 18 Feb 2015 06:16 AM PST

KUALA LUMPUR: Peguambela kes liwat II, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah mendedahkan butiran sensasi mengenai kes liwat membabitkan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang disabit bersalah meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan tujuh tahun lalu dalam satu sesi Dialog Khas bersamanya di Akademi Kapten Husin, Kelana Jaya, malam tadi.

Pendedahan kisah 'intim' antara Anwar dan Mohd Saiful ternyata membuat semua yang hadir termasuk media 'terdiam' dan tersipu malu apabila Muhammad Shafee antaranya menyatakan bekas Ahli Parlimen Permatang Pauh itu sempat mencubit puting dada Mohd Saiful sebelum melakukan seks luar tabii atau meliwatnya.

"Sebelum meliwat, Anwar meminta Mohd Saiful menyapu krim pelincir K-Y Jelly di bahagian zakarnya sebelum meliwat Mohd Saiful.

"Bagaimanapun, ketika Anwar sedang meliwat Mohd Saiful, tertuduh secara tidak sengaja terpicit botol pelincir tersebut kerana menahan kesakitan yang menyebabkan Anwar 'naik angin'," katanya.

Sesi dialog terbuka itu dihadiri lebih 200 orang yang diadakan lebih kurang dua jam dan turut hadir sebagai wakil kerajaan adalah Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar.

Terus berkongsi lanjut rahsia hubungan 'intim' itu yang sebelum ini tidak dibongkarkan kepada umum, Muhammad Shafee menyatakan Anwar turut meminta dan bertanya kepada Mohd Saiful sama ada boleh mengadakan hubungan seks dengan tertuduh pada hari kejadian.

Bagaimanapun, Mohd Saiful telah menolak permintaan tokoh politik itu dan ini menjadikan kes liwat itu sebagai tanpa kerelaan Mohd Saiful pada hari tersebut.

"Seksyen 377B Kanun Keseksaan sekiranya (Mohd Saiful) melakukan hubungan seks luar tabii secara sukarela, akan dihukum penjara maksima 20 tahun.

"Manakala Seksyen 377C Kanun Keseksaan menyatakan jika dilakukan tanpa kerelaan (Mohd Saiful), pesalah boleh dipenjara tidak lebih 20 tahun," jelasnya.

Dalam perkembangan sama, Muhammad Shafee mengatakan susulan insiden liwat yang berlaku kepada Mohd Saiful pada hari tersebut, dia keesokkan terus menulis surat perletakan jawatan sebagai pembantu Anwar Ibrahim.

Bagaimanapun, Muhammad Shafee menyatakan Mohd Saiful pernah mengaku melakukan hubungan seks bersama Anwar sebanyak sembilan kali.


- mD

Suami mengamuk gagal 'bogelkan' isteri malam pertama

Posted: 17 Feb 2015 11:01 PM PST

Sekadar gambar hiasan
Peterlee (England): Seorang pengantin perempuan dipukul suaminya pada malam perkahwinan mereka selepas lelaki itu gagal menanggalkan gaun pengantin mangsa.

Sebuah mahkamah di sini semalam diiberitahu, Amy Dawson, 22, dicampak ke lantai oleh Gavin Golightly sebelum ditumbuk berulang kali.

Golightly dikatakan hilang sabar selepas gagal membuka pakaian isterinya.

Kejadian yang berlaku di sebuah bilik hotel disewa pasangan selepas majlis perkahwinan mereka itu menyebabkan mangsa luka dan lebam pada muka dan dada.

Golightly, 29, yang mendakwa dia khayal kerana telah diberi dadah dan tidak dapat mengingat kejadian itu, mengaku bersalah mencederakan mangsa.

Bagaimanapun, dia terlepas daripada hukuman penjara sebaliknya mahkamah mengarahkannya melakukan kerja khidmat masyarakat serta diletakkan di bawah pengawasan polis selama dua tahun.

Mahkamah juga mengeluarkan perintah melarang Golightly mendekati Amy.

Amy yang menuntut cerai daripada suaminya selepas kejadian berkata, Golightly sepatutnya dijatuhi hukuman lebih berat.

Dalam keterangannya kepada mahkamah, dia berkata: "Saya sangka saya akan mati. Dia kelihatan seperti mahu membunuh saya. Saya cuba melarikan diri selepas Golightly meninggalkan bilik, namun gagal apabila dia kembali dan memukul saya lagi.

"Dia tidak lagi bermakna untuk kehidupan saya," katanya. - Agensi

Pencerahan: Status perkahwinan wanita ketika hamil akibat berzina

Posted: 17 Feb 2015 06:03 PM PST

Gambar hiasan
Saya terbaca satu artikel mengenai pasangan pernah zina tetapi kini sudah berkahwin. Benarkah perkahwinan wanita hamil anak luar nikah bersama lelaki yang terlanjur dengannya tidak sah jika wanita itu belum melahirkan anak dikandungnya?

Sekiranya mereka bernikah, adakah anak yang lahir hasil pernikahan itu juga dikira sebagai anak tidak sah taraf?

Jika perkahwinan itu tidak sah dan saya mengenali seseorang dalam keadaan ini, bagaimanakah cara untuk saya memberitahunya kerana saya masih muda?

Jika saya mendiamkan diri, berdosakah saya kerana ia tanggungjawab sesama Islam?

AINON, Ampang, Selangor

Hukum berkahwin dengan perempuan yang sedang mengandung hasil perbuatan zina pada pendapat Mazhab Syafie dan Hanafi, adalah sah kerana perempuan yang berzina tiada idah sebagaimana idah pada pernikahan yang sah.

Bagaimanapun, haram bagi pasangan itu bersetubuh selagi tidak melahirkan anak berkenaan berdasarkan hadis Rasulullah SAW bermaksud: "Tidaklah halal bagi sesiapa yang beriman dengan Allah dan Rasul-Nya untuk menyiram benih kepada tanaman lelaki lain (iaitu jika wanita sedang mengandungkan benih lelaki lain)." (Hadis Riwayat Abu Daud dan At-Tirmidzi).

Status anaknya tetap luar nikah, tidak boleh dinasabkan kepada bapanya, tiada hak pusaka, walinya pula hakim dan tidak menjadi mahram dalam keluarga.

Oleh itu, dinasihatkan supaya jangan malu mengaku salah dan selesaikan dengan segera.

Janganlah sebab dosa yang satu mengakibatkan dosa yang berpanjangan sampai hari kiamat. Yakinkan mereka supaya merujuk kepada ustaz atau yang berkuasa untuk memberi nasihat.

Nasihatilah mereka dengan sebaik-baiknya dan serahkah urusan lain kepada Allah SWT.

Sebagai Muslim, kita perlu nasihat secara terus atau minta bantuan supaya nasihat itu sampai kepada mereka. Begitupun tidak diberatkan mengubah mereka kerana Allah SWT jua yang memberikan hidayah.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/30853#sthash.O65P0QUP.dpuf

Anwar tak lena tidur, diserang nyamuk dalam penjara

Posted: 17 Feb 2015 04:19 PM PST

Ketua Pembangkang PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang baru seminggu menjalani hukuman penjara di Penjara Sungai Buloh diganggu nyamuk setiap malam.

Perkara itu dimaklumkan oleh Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail ketika ditemui selepas menghadiri perbicaraan kes saman Anwar terhadap Anifah Aman di Mahkamah Tinggi Jalan Duta, hari ini.

Wan Azizah berkata, akibat diganggu serangga itu, waktu tidur suaminya turut terganggu.

Cucu Tok Selampit

Posted: 18 Feb 2015 02:37 PM PST

Cucu Tok Selampit


Pendedahan Khas - Sekolah Demokrasi DAP Bahagian I

Posted: 18 Feb 2015 06:00 AM PST


Sekolah Demokrasi DAP. Begitulah cara DAP memainkan agenda terbaru mereka. Sekolah Demokrasi DAP menyediakan barisan pemuda pemudi Melayau yang akan akan berjuang mempertuankan DAP. Sekolah ini juga menyelewengkan sejarah kewujudan DAP. Kesemua pemuda pemudi DAP Melayu ini yang merupakan generasi pertama Sekolah Demokrasi DAP akan dilatih sebagai pemimpin-pemimpin. 

Mereka ini menjadi ikon untuk menarik seramai mungkin anak -anak muda Melayu. Penekanan akan diberikan kepada yang cantik, menawan dan berpelajaran. Mereka akan diajar bukan sahaja cara percakapan malah gaya berpakaian untuk menyebarkan pengaruh. Tunggu pendedahan Bahagian II, pukul 10.00 pagi esok.

Apa Yang Tersirat

Posted: 18 Feb 2015 01:40 PM PST

Apa Yang Tersirat


Sodomi II: Sudah Selesai- Tapi Puak2 Anwar Tuduh Ianya Satu Konspirasi

Posted: 18 Feb 2015 04:42 AM PST

MEMANG benar, sodomi II sudah selesai. Sepatutnya tidak timbul lagi. Tetapi juak-juak Anwar melancarkan MARCH TO FREEDOM, dengan mengguna pakai, kononnya sodomi II merupakan satu konspirasi.

Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah sebagai pendakwa raya yang mempunyai dokumen itu kerana terlibat semasa perbicaraan rayuan di Mahkamah rayuan dan Mahkamah Persekutuan perlu memberikan fakta-fakta, agar supaya rakyat jangan terkeliru dengan dakwaan juak-juak Anwar. Shafee mempunyai tugas moral untuk memberitahu, agar supaya, ianya adil kepada semua pihak.

Bayangkan selama 6 tahun, juak-juak Anwar menjajah, bahawa sodomi II merupakan satu konspirasi, sedangkan Umno dan Kerajaan ataupun pihak pendakwaraya, tiada kesempatan untuk memperjelaskan duduk perkara, kerana kes masih di peringkat mahkamah. Jika pihak pendakwa raya atau kerajaan membuat apa-apa penjelasan berkaitan perkara itu, sudah pasti dituduh oleh juak-juak Anwar sebagai mempengaruhi mahkamah ataupun menghina mahkamah.

Kini, sodomi II sudah selesai, namun percakapan mengenainya tidak selesai, kerana juak-juak Anwar masih berpegang teguh kepada anggapan, bahawa sodomi II merupakan satu konspirasi.

Di mahkamah, tiada seorangpun peguam Anwar atau Anwar sendiri membantah berkaitan fakta kes, melainkan mereka hanya berhujah, semua itu merupakan satu konspirasi. Mahkamah Persekutuan, sebulat suara mendapati, bahawa tiada unsur konspirasi, akan tetapi dapatan itu, dibuang jauh-jauh oleh para juak Anwar.

Pihak Kerajaan selama ini yang terpaksa memendam rasa untuk menjawab, kini perlu memperjelaskan kepada rakyat, apa sebenarnya yang berlaku. Berdiam diri, boleh membuat rakyat terutama yang di atas pagar akan percaya, bahawa sodomi II merupakan konsiprasi.

Terserah kepada rakyat, untuk menilai, penjelasan kerajaan atau dakwaan pembangkang yang mereka percaya. Tetapi yang jelas, Anwar kini meringuk dalam penjara Sungai Buloh.

Homo Kategori Anwar Merbahaya: Shafee

Posted: 18 Feb 2015 01:53 AM PST

HOMO kategori Anwar sangat bahaya, kerana sifatnya yang tersembunyi. Naruli seks Ketua Pembangkang itu, berisfat multi seks, ertinya minat juga pada perempuan. Homo bersifat terbuka, tidaklah sangat bahaya kerana tidak menyembunyi perlakuan itu.

Jenis Homo yang dimiliki Anwar boleh dipergunakan oleh pihak lawan. Bayangkan, jika Anwar merupakan Perdana Menteri, dan ada pihak tertentu yang mahu sesuatu pada negara, misalnya, urusan persenjataan, atau urusan kedaulatan negara, Pihak tersebut, boleh mengunakan sifat tersembunyi Anwar itu sebagai modal untuk mengugut.

Anwar memang mempunyai naruli biseksual, kerana terbukti, beliau mempunyai anak, juga beliau mempunyai video seks melanggan pelacur. Juga melalui sodomi I- ramai lelaki disebut menjadi mangsa.

Perlakuan seks antara individu memang merupakan rahsia antara ke dua pelaku. Jika kedua-duanya mediamkan perlakuan itu, maka tiada sesiapa yang mengetahuinya. Kalau hubungan seks antara lelaki dan wanita, hanya boleh diketahui, kalau wanita itu mengandung, kalau seks senantiasa menggunakan kondom, maka selagi kedua-dua pelaku berdiam atau tidak tertangkap basah, selagi itu tidak akan diketahui manusia.

Sodomi II, tidak akan diketahui umum, jika Saiful tidak membuat aduan. 8 kali dia disodomi, hanya berdiam diri. Atas sebab tidak tahan lagi disodomi, maka dia membuat laporan selepas disodomi pada 26 jun 2008. laporan itu, menjebloskan Anwar ke dalam penjara, selang 7 tahun kemudian.

Perbicaraan sodomi II, terlalu panjang dan membosankan. lebih 70 kali penangguhan. Selama itu juga Anwar dan penyokongnya bebas membelasah kerajaan dan parti Umno serta para pemimpin parti itu, kononnya sodomi II adalah perbuatan konspirasi, menjatuhkan Anwar.

Sepatutnya, perkataan konspirasi tidak boleh diguna oleh Anwar, kerana konspirasi lajimnya hanya digunakan untuk menjatuhkan pihak yang berkuasa. 

Saiful bukan siapa-siapa. Tiada yang mengenali mangsa itu. Saiful adalah pegawai Anwar sendiri. Orang kepercayaan beliau, atas sebab itu, kerap di bawa melawat ke luar negara, diberikan bilik khas dan tinggal bersama Anwar di hotel yang sama.

Seorang pesalah, akan berusaha untuk mengelak. Namun bagi kes sodomi II, Anwar terlalu sukar mengelak fakta kes, atas sebab sepanjang 6 tahun, baik Anwar mahupun para peguam beliau, enggan bercakap berkaitan kes, sebaliknya menumpukan kepada KONSPIRASI POLITIK. 

Kata orang, manusia boleh merancang, akan tetapi Tuhan juga yang menentukan. Anwar dan barisan peguamnya sudah merancang dengan rapi, akan tetapi kecundang juga, kerana kebenaran akan senantiasa menang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan