Selasa, 17 Februari 2015

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Cucu Tok Selampit

Posted: 17 Feb 2015 01:29 PM PST

Cucu Tok Selampit


Ratusan Ribu Sambut Banduan VVIP @AnwarIbrahim Di Mahkamah Jalan Duta Hari Ini

Posted: 16 Feb 2015 07:34 PM PSTJalan-jalan di Kuala Lumpur lumpuh teruk hari ni. Ratusan ribu orang pejuang-pejuang reformasi berkumpul di Kompleks Mahkamah Jalan Duta menyambut kedatangan KETUM Anwar Ibrahim di mahkamah. Anwar Ibrahim hadir di mahkamah bagi memberi keterangan dalam perbicaraan kes saman fitnah terhadap Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman. Tak ramai pun pencacai yang datang. Tidak sampaipun 50 orang. Wartawan dan bloggers saja yang ramai memenuhi kawasan kompleks mahkamah.

Sememangnya Anwar Ibrahim diberikan keistimewaan sebagai banduan VVIP. Rambut beliau tidak perlu dipotong pendek, tangan tidak digari dan beliau tidak perlu memakai pakaian penjara untuk hadir ke mahkamah. Anwar Ibrahim memakai kemeja putih tangan panjang dan berseluar hitam. Malah tidak nampak beliau kelihatan susut seperti yang didakwa oleh anak-anaknya.

PEJUANG BANGSA

Posted: 17 Feb 2015 11:40 AM PST

PEJUANG BANGSA


MAT SABU KERAH JENTERA BANTU PKR , NAFIKAN HAK PAS TANDING PERMATANG PAUH ?

Posted: 17 Feb 2015 12:57 AM PST
Dalam satu ceramah di Dewan Sekolah Cina Han Chiang P.Pinang, Mat Sabu berikrar bahawa PAS akan menyokong tak kira sesiapapun yang akan dicalonkan oleh PKR bagi mempertahankan kerusi Parlimen Permatang Pauh.

Mat Sabu juga berjanji bahawa jentera PAS di P.Pinang akan dikerahkan supaya berkerja keras bagi memastikan calon PKR menewaskan calon Umno/BN di kerusi panas tersebut.

Kenapa Mat Sabu beria-ia sangat menyokong PKR sedangkan kerusi Parlimen P44 dahulunya adalah milik PAS? Kenapa sekarang ini jentera PAS pula yang perlu ikut telunjuk PKR dan menjadi "kuli" bawahan di tempat sendiri?

Selepas Anwar dihantar ke penjara kerana meliwat, sekarang dikatakan anak perempuan Anwar pula yang akan bertanding di Permatang Pauh. Apa hebatnya anak Anwar jika nak dibandingkan dengan Ketua Pemuda PAS disitu? Dan berapa banyak kah jentera PKR yang mampu mempertahankan kerusi Anwar jika tak dibantu oleh PAS?

Dah terbukti, tanpa jentera PAS dan juga kerja keras ahli-ahli PAS di Permatang Pauh, tak mungkin PKR mampu berlagak duduk di kerusi parlimen itu. Selama ini pun Anwar melepaskan tanggung jawabnya buat kerja sebagai wakil rakyat kepada PAS kawasan.

Anwar cuma setahun 2-3 kali saja turun ke kawasan parlimennya dan selalunya PAS yang menguruskan kawasan tersebut. Jadi kenapa perlu PAS jadi "kuli" tak bergaji kepada PKR untuk selama-lamanya? Tak puas jadi "hamba abdi" kepada Anwar, kini PAS Permatang Pauh nak jadi "balaci" untuk anak perempuan Anwar pula?

Rakyat di Permatang Pauh nampak semua ketidak adilan ini. Penyokong PAS juga banyak dah bersuara supaya kerusi Permatang Pauh dikembalikan pada kepimpinan PAS. Tapi Mat Sabu pula yang lebih-lebih membodek PKR. Apakah kerana Mat Sabu terhutang budi pada Anwar kerana dibayar elaun puluhan ribu sebulan sebagai orang besar dalam PBAPP? - Utaranews.com

bumiyang

Posted: 17 Feb 2015 03:18 AM PST

bumiyang


Oh Malaysia Ku!!!! Banduan ke Penjara Dengan HP, Tanpa Gari, Tanpa Baju Oren ???

Posted: 17 Feb 2015 02:59 AM PST

Drama Sekual Anwar Sakit Belakang II Akan Muncul!!!

Posted: 16 Feb 2015 05:58 PM PST

Taipingmali (tm)

Posted: 17 Feb 2015 01:51 AM PST

Taipingmali (tm)


Bala akan menimpa Selangor jika KIDEX tidak dibuat

Posted: 16 Feb 2015 11:12 PM PST

Kelmarin Azmin telah membatalkan projek Lebuh raya Kinrara-Damansara sepanjang 14.9km. Menurut Azmin pembatalan itu adalah kerana Kidex gagal memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh kerajaan negeri.

Begitu mudah buat Azmin membatalkannya dengan alasan gagal mematuhi syarat, tetapi projek Datum Jelatek yang terang-terangan mendapat bantahan penduduk TETAP AKAN DILAKSANAKAN

Dahulu apabila kerajaan membina NKVE puak-puak haram jadah pembangkang juga yang membantah projek tersebut tetapi kini mereka juga yang menggunakannya. Tak cukup dengan itu habis tanah di kiri kanan NKVE dijadikan projek perumahan. Ini lah perangai firaun puak-puak pembangkang.

Membatalkan projek Kidex bererti Lembah Kelang akan terus mengalami kesesakan jalan raya kerana hasil kajian dan unjuran menyatakan pada tahun 2018 dianggarkan 11 ribu lori pengangkut akan menggunakan Kidex setiap hari sebagai laluan alternatif bagi mereka yang hari  ini menggunakan LDP dan Lebuh raya Persekutuan.Hebat banduan bernama Anwar

Posted: 16 Feb 2015 10:20 PM PST

Anwar hari ini muncul dalam satu perbicaraan di mahkamah Jalan Duta. Kemunculannya menimbulkan persoalan media dan orang awam.

Anwar muncul sebagai orang awam, bukan sebagai banduan. Apakah SOP Jabatan Penjara yang berada dalam KDN sudah berubah?

Harap dapat penjelasan daripada pihak berkenaan.

Gambar di bawah menunjukan banduan berpakaian suit mungkin Brioni dan memegang Iphone (pix facebook)

SEGAK BERGAYA SEORANG BANDUAN 

Belantan

Posted: 16 Feb 2015 11:33 PM PST

Belantan


Foto Dimanipulasi Dalam Video `ISIS`, Nora Danish Buat Laporan Polis?

Posted: 16 Feb 2015 08:37 AM PST


Hari ini, rakyat Malaysia digemparkan dengan penyebaran klip video berdurasi kira-kira 1.02 minit di mana ianya memaparkan sekumpulan empat lelaki bertopeng mengugut untuk mengadakan bantahan terhadap sistem keadilan negara di mahkamah pada 18 Februari ini.

Kumpulan tersebut menggunakan ID YouTube 'Isis Malaysia 69′ dikhabarkan akan membuat ancaman terhadap sistem keadilan mahkamah dengan membakar mercun pada jam 11.30 malam.

Selain itu, kumpulan tersebut turut menghasut seluruh anak muda negara ini turut serta membantah dengan cara mereka di dalam keterangan video tersebut.

Apa yang menarik perhatian penonton video itu pada masa yang sama ialah cara kumpulan ini menggunakan gambar Nora Danish untuk membuktikan yang mereka adalah rakyat tempatan.Sementara itu, aktres Nora Danish akan membuat laporan polis berhubung isu fotonya dimanipulasi pihak tersebut.

Menerusi laporan Berita Harian, Nora berkata yang dia mendapat tahu berita ini menerusi rakannya tengahari tadi dan dia sendiri sudah menonton video berkenaan.

Meskipun pihak tersebut tidak menyebut namanya serta tiada sebarang perkara yang dibualkan mereka menyebut namanya, Nora berkata dia tetap akan membuat laporan polis dan enggan memberi komen lanjut berhubung isu ini.

Meskipun video tersebut kelihatan parodi dan seakan main-main, tetapi tindakan berupa ancaman untuk meletupkan mahkamah itu bukanlah sesuatu yang boleh dipandang ringan oleh kesemua pihak.

Suara Politik
Belantan

Berakhirkah hayat politik Anwar?

Posted: 16 Feb 2015 04:39 AM PST

Sebahagian penyokong Anwar Ibrahim hadir mendengar keputusan rayuan akhir kes liwat ketua pembangkang itu di Mahkamah Persekutuan di Istana Kehakiman Putrajaya, Selasa lalu. 

Selasa lalu, Mahkamah Persekutuan sebulat suara me­nolak rayuan Anwar Ibrahim, lalu me­­ngekalkan sabitan dan hukuman penjara yang telah diputuskan oleh Mahkamah Rayuan pada 7 Mac 2014.

Seperti dijangka dari awal lagi, pelbagai pihak menyelar dan menghentam keputusan ini. Seorang peguam dari Sarawak, yang juga ahli Pakatan Rakyat, menyifatkan sabit­an Anwar ini sebagai sesuatu yang tidak masuk akal (beyond logic and reason).

Seorang individu lain dari sebuah badan bukan kerajaan (Aliran) mengatakan bahawa keputusan Mahkamah Persekutuan mensabitkan Anwar ini "mengaibkan" institusi kehakiman negara ini.

Portal Amnesty.org pula mendakwa keputusan Mahkamah Persekutuan pada hari berkenaan amat teruk sekali (This is a deplorable judgment), sambil mengulangi tuduhan yang sudah sekian lama didendangkan oleh Anwar sendiri, iaitu prosiding jenayah yang dibuat ke atasnya ini "bermotifkan politik".

Andainya anda ingin memahami kenapa Mahkamah Persekutuan sebulat suara menolak rayuan Anwar dan mengekalkan keputusan Mahkamah Rayuan, anda perlu baca dengan teliti keseluruhan teks penghakiman yang dibaca oleh Ketua Hakim Negara Tun Ariffin Zakaria selama dua jam pada hari itu, atau setidak-tidaknya membaca ringkasan rasmi penghakiman itu setebal 54 halaman yang kini ada tersebar dalam ruang siber.

Sebab rayuan Anwar ditolak

Ada beberapa sebab kenapa rayuan Anwar ditolak – antaranya;

Pertama, Mahkamah Persekutuan mendapati Saiful seorang saksi yang boleh dipercayai, walaupun Anwar te­lah cuba bersungguh-sungguh me­yakinkan mahkamah bahawa Saiful seorang saksi yang tidak boleh dipercayai.

Bagi Mahkamah Persekutuan, Saiful ialah seorang anak muda yang berani dan cekal. Walaupun dia te­lah diperiksa balas dalam tempoh yang begitu lama oleh peguam­bela Anwar, keterangannya tetap konsisten dan kredibilitinya tidak tercabar. Lantaran itu, Mahkamah Tinggi serta Mahkamah Rayuan mendapati Saiful seorang saksi yang boleh dipercayai.


Sewaktu prosiding berjalan di Mahkamah Tinggi, pasukan peguam­bela Anwar cuba mencabar kredibiliti Saiful menerusi impeachment. Malangnya pasukan peguambela gagal mematuhi prosedur yang ditetapkan dan hakim bicara telah menggunakan budibicaranya menolak permohonan impeachment tersebut.

Kedua, isu keterangan menyo­kong­ (corro­boration). Mahkamah Persekutuan menyatakan bahawa Saiful bukan seorang accomplice (rakan tertuduh), dan oleh yang demikian, isu corroboration tidak timbul. Sekalipun Saiful dianggap sebagai accomplice, mahkamah dapati bahawa terdapat keterangan menyokong yang mencukupi untuk mensabitkan kesalahan tertuduh.

Ketiga, isu DNA. Pasukan peguambela menghujah bahawa DNA Anwar diperoleh menerusi trickery and deception (penipuan). Mengikut Mahkamah Persekutuan, isu ini telah ditimbangkan oleh hakim bicara, yang kemudian memutuskan bahawa keterangan DNA tersebut boleh diterima (admissible).

Kata Mahkamah Persekutuan lagi, tindakan pegawai penyiasat mengambil eksibit yang digunakan oleh Anwar semasa dia ditahan dalam lokap tidak melanggar apa-apa peraturan atau menjejaskan hak Anwar untuk mendapatkan satu perbicaraan yang adil.

Anwar telah ditahan dengan sah dan pengumpulan keterangan oleh pasukan forensik daripada barang eksibit yang digunakan oleh Anwar semasa ditahan di lokap itu adalah satu "method yang sah dan adil". Oleh itu, kata Mahkamah Persekutuan, hakim bicara bertindak betul apabila memutuskan keterangan DNA Anwar adalah boleh diterima.


Keempat, keterangan DNA merupakan keterangan yang menyokong (corroboration) dakwaan Saiful bahawa dia telah diliwat oleh Anwar. Merujuk kepada hujah peguambela Anwar mengenai degradasi sampel DNA, Mahkamah Persekutuan me­nyatakan pasukan pendakwaan tidak pernah menyatakan bahawa sampel DNA itu berada dalam ke­adaan terbaik (It was never the pro­secution's case that the samples were in pristine condition).

Setelah meneliti keterangan saksi pasukan pendawaan dan hujah peguambela Anwar berhubung isu ini, Mahkamah Persekutuan memutuskan bahawa degradasi tidak menimbulkan apa-apa kesan kepada profiling DNA dalam kes ini (It is our finding that the degradation has no effect whatsoever on the DNA profiling in this case).

Kelima, hujah peguambela An­­war bahawa rantai keterang­an dalam kes ini telah putus. Mahkamah Persekutuan memutuskan keadaan itu tidak berlaku dalam kes ini.

Oleh yang demikian, Mahkamah Persekutuan setuju dengan pendapat Mahkamah Rayuan bahawa integriti sampel tidak terjejas atau tercemar (not compromised). Mahkamah Persekutuan menolak "cadangan" peguambela Anwar bahawa keterangan DNA telah sengaja diwujudkan (planted) dalam kes ini.

Pembelaan Anwar

Pada awalnya Anwar telah memfail dan menyerahkan notis kepada pasukan pendakwa di bawah Sek­syen 402A Kanun Acara Jenayah bahawa dia tidak ada di tempat pada hari dan masa insiden liwat itu berlaku. Dalam notisnya itu, Anwar menyenaraikan 13 saksi yang akan dipanggil olehnya untuk menyokong alibinya. Bagaimanapun, apabila tiba giliran Anwar membuat pembela­annya, dia tidak memanggil sesiapa pun, sebaliknya menggugurkan pembelaan alibinya itu.


Disebabkan kegagalan Anwar ini, pasukan pendakwa menghujah bahawa mahkamah sepatutnya membuat inferensi bertentangan (adverse inference) di bawah Seksyen 114(g) Akta Keterangan 1950, tetapi Mahkamah Persekutuan enggan membuat inferensi sedemikian. Ini menunjukkan bahawa mahkamah bertindak secara saksama dan tidak berat-sebelah terhadap tertuduh.

Anwar berkali-kali menuduh Saiful tidak boleh dipercayai walaupun keterangannya di mahkamah tetap konsisten dan tidak berubah walaupun diasak melalui pemeriksaan balas oleh pasukan peguam­bela Anwar. Anwar juga mendakwa prosiding jenayah yang dihadapi olehnya ini adalah satu konspirasi. Peguamnya juga cuba meyakinkan mahkamah bahawa sampel DNA miliknya sengaja diwujudkan (planted) oleh pasukan pendakwa.

Namun bila gilirannya tiba untuk memberi keterangan, Anwar tidak berani memberi keterangan dengan bersumpah di kandang saksi yang mana dia akan diperiksa balas oleh pasukan pendakwa. Dia juga gagal mengemukakan bukti tentang konspirasi tersebut atau bahawa DNA miliknya telah sengaja diwujudkan oleh pasukan pendakwa.

Kata Mahkamah Persekutuan, walaupun Anwar ada hak di sisi undang-undang untuk bercakap tanpa bersumpah di kandang tertuduh, apa yang dikatakan olehnya tidak ada nilai sebagai keterangan kerana ia tidak boleh diuji melalui proses pemeriksaan balas oleh pasukan pendakwa.

Kerjaya politik


Dikenakan hukuman penjara selama lima tahun, Anwar hilang kelayakan sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh. Kecu­a­li suatu perkembangan di luar jangkaan berlaku, misalnya Anwar diberi pengampunan atau semakan (revision), sekiranya dibenarkan, berakhir dengan satu kemenangan olehnya, kerjaya politik Anwar ber­akhir di sini.

Satu lembaran baru landskap politik negara akan bermula, iaitu Pakatan Rakyat tanpa Anwar. Apakah yang akan berlaku kepada hubungan antara DAP dan Pas? Adakah Pakatan Rakyat akan dapat bertahan, tanpa Anwar sebagai Ke­tua Pembangkang? Apakah tempat Anwar akan diambil alih oleh Lim Kit Siang atau Datuk Seri Abdul Hadi Awang?

Selama enam tahun enam bulan Anwar bertarung di mahkamah, mengatakan dia tidak bersalah. Apakah kekalahannya di mahkamah ini akan disusuli pula dengan perang persepsi yang lebih sengit dan hebat?

Apakah Anwar dalam penjara akan menjadi "masalah" yang lebih besar kepada kerajaan, berbanding dia bebas dulu?

Suara Politik
Belantan

Panglima Perang Cyber

Posted: 16 Feb 2015 11:28 PM PST

Panglima Perang Cyber


Panassss - Siri Serangan PASMA Kepada Presiden PAS ( Sebarkan )

Posted: 16 Feb 2015 08:11 PM PST

Dari Group lain

****

Masihkah Anda Ingat

1. Masihkah anda ingat ...
Pada 18 Jun 2009, seramai 10 orang Ahli Parlimen PAS mengadakan satu Sidang Media Khas di Parlimen kononnya untuk berdiri teguh dibelakang Tuan Guru Nik Abdul Aziz bagi "memalukan" Tuan Guru Haji Abdul Hadi yang difitnah kononnya mahu membawa PAS masuk Barisan Nasional.

Antara 10 Ahli Parlimen itu ialah Dr Hatta Ramli, Khalid Samad, Dr Mariah, Dr Dzulkefli Ahmad, Kamarudin Jaafar, Dr Mujahid Rawa dan lain - lain. Mereka secara terbuka menolak gagasan Presiden PAS Tuan Guru Hj Abdul Hadi dan membawa fitnah kononnya Presiden PAS mahu bergabung dengan UMNO dengan gagasan yang dikemukakan iaitu Kerajaan Perpaduan (Unity Government) atau disebut sebagai Kerajaan Tanpa Pembangkang.

2. Masihkah anda ingat ...
Pada 7 Nov 2009, Mereka mengadakan Seminar Politik di Taman Melewar dengan membariskan Dr Abdul Aziz Bari dan Dr Abu Hassan Hasbullah untuk "memalukan" Presiden PAS Tuan Guru Hj Hadi Awang dengan kritikan pedas secara terbuka terhadap Tuan Guru Presiden dihadapan ahli - ahli PAS. Presiden PAS seperti "dibicarakan" oleh mereka dihadapan ahli PAS sendiri. Mereka mendedahkan segala kelemahan Tuan Guru Presiden dengan menggunakan lidah ahli akademi kononnya dan ia dilakukan secara terbuka.

3. Masihkah anda Ingat ...
Sebahagian pimpinan PAS Pusat seperti Khalid Samad dan Hanipa Maidin memberi sokongan dan menerima baik Dr Abdul Aziz Bari dalam beberapa siri penulisan beliau "menghentam" Tuan Guru Presiden PAS kepada khalayak ramai, termasuk memuatkan artikel menghentam Presiden dan PAS dalam Harakah sedang Harakah adalah lidah rasmi parti telah dijadikan alat untuk menjatuhkan air muka Presiden parti sendiri.

4. Masihkah anda Ingat ...
Pada 30 Sept 2014, Seorang ahli PAS bernama Safwan Anang (AJK Jabatan Ketua Pemuda PAS Malaysia) dengan menggunakan nama Ngo LENSA menyerahkan memorundum di hadapan Pejabat Agong PAS lalu mengadakan sidang media secara terbuka mendesak supaya PAS keluar daripada Pakatan Rakyat kerana menganggap PAS menjadi liabiliti kepada Pakatan Rakyat dan punca kepada perpecahan dalaman Pakatan Rakyat.

5. Masihkah anda Ingat ...
Pada 25 Jan 2015 , AJK PAS Pusat Hanipa Maidin mengeluarkan kenyataan terbuka di media menyanggahi kenyataan Tuan Guru Presiden PAS mengenai isu Pilihanraya Kerajaan Tempatan menggunakan nama demokrasi untuk bebas menyanggah secara terbuka.

Nota :

Semua mereka dianggap hero. Sebahagian terus menang dan dipilih sebagai AJK PAS Pusat. Kononnya mereka penegak demokrasi. Berani dan pembawa idea bernas menuju pembentukan PAS Baru.

Malang apabila Ustaz Fadhli Ibrahim Ketua DPP Kawasan Kuantan tampil menyerahkan memorundum kepada Setiausaha Agong PAS Pusat bersama bukti yang kukuh disokong dokumen akuan bersumpah mengenai penglibatan Group Hawaii Five O yang turut dianggotai oleh Dr Hatta Ramli sebagai Pengarah Pilihanraya PAS Pusat dalam melancarkan geraksaraf menjatuhkan sesama sendiri termasuklah ..

1. Dr Hatta bocorkan secara terperinci apa yang dibincang dalam mesyuarat PAS Pusat.

2. Dr Hatta arahkan serang 4 exco dan bela dua ADUN yang melompat.

3. Dr Hatta arah sabotaj keputusan Presiden dan Majlis Shura.

4. Aiman Athirah minta lakukan serangan saraf kepada Istana Selangor.

5. Aiman Athirah arah buat kempen gantikan pemimpin PAS (Presiden).

6. Mazhar suruh lancarkan kempen jatuhkan Cikgu Pa.

7. Mazhar arah sebar semula video lucah yang cuba dikaitkan dengan Cikgu Pa.

Dan lain-lain lagi. Disebab ini SD, mereka yang nama didedahkan boleh saman.

Persoalan ...

Kenapa Ust Fadhli Ibrahim dianggap pesalah? dianggap memecahkan PAS sedang ia berusaha mahu menyingkirkan pengkhianatan dalam PAS. Kenapa tidak beri hak serupa kepada Ust Fadhli dalam mengemukakan memonya kepada pucuk pimpinan ?

Atau apakah kerana dakwaan Ust Fadhli itu terkena batang hidung mereka sendiri maka ia anggap salah ? Sementara tindakan dari group mereka untuk dihempaskan kepada Presiden parti dan PAS itu sendiri , maka ia adalah benar dan berlunaskan demokrasi ?

Mokhtar bin Senik
Ketua Dewan Ulamak PAS Pahang.Panglima : Mesej di 👆 disalin dari Group Telegram dan mohon pembetulan jika ada....


Sent from my iPhone

Rencana - Utusan Online : Ke Arah UMNO Bermaruah CC @NajibRazak @MuhyiddinYassin @Zahid_Hamidi @Khairykj @Emysamsudin @ShahrizatJalil

Posted: 16 Feb 2015 05:03 PM PST

Rencana - Utusan Online

Ke arah UMNO bermaruah!

Para perwakilan melaungkan slogan ‘Hidup Umno’ selepas ucapan

KURANG tiga tahun lagi, negara akan menghadapi satu lagi pilihan raya umum. Tiga tahun tidak lama. Kalau dikira hari, 365 didarabkan tiga atau mungkin kurang dari itu, kita akan tahu tempohnya tidak seberapa, amat singkat.

Dengan sebilangan orang Melayu sendiri tidak bersatu dalam perjuangan bangsa-agama, UMNO selaku tulang belakang Barisan Nasional (BN) sewajarnya mesti kuat dan teguh prinsip perjuangannya.

Pemikiran sempit satu dua parti yang turut disertai orang Melayu de­ngan sering membenci UMNO serta menidakkan kaum sendiri mesti diadili oleh suara bangsa dan suara agama. Perjuangan melandaskan hidup enau dalam belukar perlu diketepikan.

Di sebalik cabaran dari luar, UMNO harus juga mendepani cabaran dari dalam. Perpaduan dalam parti perlu diperkukuhkan lagi. Harus ada kepimpinan UMNO yang terus bersatu dan naik melalui hierarki.

Yang tua perlu dihormati, yang muda harus dirai. Parti perlu mengelakkan perpecahan. Jangan ada pemimpin yang gelojoh atau mengambil hak orang lain sebelum sampai masanya. Cukuplah dengan pengalaman Datuk Seri Anwar Ibrahim dulu yang bagaimana rakusnya dia untuk menjadi nombor dua sehingga tidak mengikut senioriti.

Kepimpinan UMNO kena solid untuk menghadap Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), ibu segala pilihan raya yang akan menentukan hidup mati BN. Dengan tidak menafikan tanggungjawab dan pe­ranan besar UMNO sebagai tonggak BN, parti tidak mampu lagi mempunyai UMNO yang berpecah serta pemimpin yang tidak bersatu dalam menghadapi PRU-14.

Pemimpin UMNO akan datang ingatlah! Letakkan ke tepi dulu kepentingan peribadi untuk naik dalam keadaan tergesa-gesa atau membuat 'cah keting' sehingga menyebabkan ada kalangan pemimpin tertentu dipinggirkan atau berasa kecil hati disebabkan kawan sendiri.

Apa gunanya menjadi pemimpin dalam UMNO, tetapi BN kalah dalam pilihan raya umum. Jasa baik pemimpin-pemimpin UMNO mengambil berat akan hal ini ­amatlah dituntut demi memastikan parti keramat ini terus berkhidmat dan menabur jasanya untuk orang Melayu. Orang Melayu dan Islam bergantung harap kepada UMNO. Jangan kerana tindakan gelojoh segelintir pemimpin nak berkuasa cepat sehingga hilang pula penghormatan pengundi kepada UMNO.

Kalau hendak menjadi pe­mimpin masa depan, ukurlah baju di badan sendiri. Sebagai pemimpin berwibawa dan berjiwa besar, janganlah terlalu terikut cakap-cakap di kedai kopi dan kehendak pengikut ramai yang hanya mahu me­ngadu-domba sesama pemimpin.

Sejarah UMNO membuktikan ba­gaimana bekas timbalan pre­sidennya yang gelojoh - hanya ke­rana hendak menjadi orang nombor satu - telah menyebabkan parti porak-peranda. Cukup-cukuplah ke­melut ini menjadi lipatan sejarah sebagai panduan bersama ahli parti.

UMNO jangan sesekali lupa pada sejarah parti yang pernah menghadapi saat-saat genting yang mana mempunyai presiden yang keluar parti dan kemudian menubuhkan Parti Negara. Kita juga tidak lupa suatu ketika memiliki seorang bekas Perdana Menteri yang menyokong pembangkang secara terbuka.

Jangan lagi kita kembali kepada amalan berpuak-puak dan mewujudkan kem-kem. Pengalaman pada pemilihan parti lepas menceritakan segalanya. Di situ dan waktu itu ada 'team' dan pasukan tertentu diwujudkan sehingga gejala politik wang cukup berleluasa tanpa kawalan. Cukup-cukuplah dengan gejala politik wang masa lalu yang mengganggu-gugat dan mencemar imej parti.

Dalam keadaan 'pilih duit' dan habis duit, pemimpin yang disakukan itu akan terlentang dan ranap­lah nilai dan perjuangan untuk bangsa, agama dan negara. Lantaran prosesnya memilih duit dan bukannya pemimpin, maka UMNO akan turut lemah dan ranap. Dan jadilah perumpamaan 'burung terbang dari genggaman, tahinya tinggal di tangan'.

Andai kata melalui suasana politik sogok duit, ahli parti harus renung-renungkanlah dulu kemampuan, kejujuran, pengalaman­nya, rekod khidmatnya, budi bahasa­nya, pengalamannya dan sum­bangannya kepada parti.

Biarlah seseorang itu naik kerana kemampuan dan karisma dirinya. Jangan hanya kerana pengaruh keturunan, wang atau projek untuk memenangi hati ahli-ahli.

Kita tidak mahu ada pemimpin yang sibuk berpolitik dalaman untuk kepentingan individu. Pendirian dan ketegasan seorang menteri baru-baru ini yang tidak mahu sama sekali membuat permohonan maaf mahupun menarik balik kenyataannya yang telah mencetuskan kontroversi berhubung isu memboikot peniaga yang tidak menurunkan harga barang jelas memaparkan keberaniannya untuk tampil mempertahankan realiti dalam isu itu, meskipun dihentam hebat di sana sini. Tidak seperti seorang pemimpin dulu yang mengucup satu artifak dalam budaya masyarakat Melayu tetapi apabila disergah oleh kaum lain, terus meminta maaf. Orang langsung hilang hormat kerana tiada pendirian.

Orang UMNO pada masa sama jangan sesekali lupa pada realiti. Pemilihan Perdana Menteri (PM) dari kalangan UMNO lebih merupakan satu tradisi politik dan bukan peruntukan undang-undang kerana Artikel 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan tidak menyatakan bangsa, agama atau keturunan sebagai suatu ketetapan kepada pemimpin politik untuk dilantik sebagai PM atau TPM (Timbalan Perdana Menteri).

Sejak 1955, hanya bangsa Melayu dilantik sebagai PM boleh didebatkan tetapi memandangkan bangsa Melayu merangkumi lebih 61 peratus penduduk negara ini, perkara itu tidak dipersoalkan. Namun, isu kenapa hanya bangsa Melayu mendapat keistimewaan dilantik sebagai PM dapat dijelaskan melalui sejarah negara ini, terutamanya pada aspek-aspek berkaitan nasionalisme tempatan. Faktor lain, tentunya berkaitan bilangan (populasi).

Setakat ini, UMNO boleh berbangga dengan kekuatan politiknya yang hebat. Namun, politik perkauman di negara ini mungkin akan melalui proses perubahan seperti mana didorongkan oleh pengaruh global. Ketuanan parti yang bertapak kukuh tidak boleh kekal selama-lamanya. Walaupun sekarang, di mana UMNO telah kehilangan sedikit kekuasaan politiknya, sudah kedengaran suara-suara yang cuba mempersoalkan beberapa isu mengenai kepimpinan.

Politik bukan tempatnya di mana nasib memainkan peranan yang terlalu besar. Dalam politik, pilihan 'kaedah pemandu-automatik' tidak membantu untuk mencapai kejayaan. Semua perkara harus dirancang dan dilakukan dalam kaedah manual hampir setiap masa. Seseorang pemimpin bukan sahaja perlu pandai membuat percaturan politik atau percaturan siasah tetapi harus mencari dan mendapatkan formula kepim­pinan yang bersifat elok dan bijak.

Baju Melayu berbutang lima,

Ada juga berbutang tiga;

Orang Melayu dan pemimpin UMNO jangan lupa,

Hilang kuasa hilanglah semua.

PENULIS ialah penganalisis isu-isu semasa.


Panglima : demi masa depan UMNO kita perlu menghadapi kenyataan dan berlapang dada menerima sebarang nasihat.

Banyak kerosakan berlaku bila hati rosak dan pemimpin yang rosak akhlak dan moral tidak wajar diangkat.

Kepimpinan seperti juga keimanan bukanlah satu warisan yang akan diwarisi walau kita selalu mendengar 'ke manakah kuah Kalau tidak ke nasi'.

Kadangkala kuah pun boleh tumpah atas meja bukan dicurah ke nasi.

Semua pejuang dan penyokong UMNO perlu menetapkan pendirian dari sekarang untuk kekalkan pemimpin yang kekal semangat membela agama bangsa dan negara.

Mereka yang berani dan tegas adalah aset UMNO dan yang pondan dan penakut sepatutnya tidak ada tempat lagi dalam UMNO.

Jangan kerana kita berkongsi kuasa maka kepentingan kita digadai dan tergadai!

Kebijaksanaan lah yang diperlukan untuk menguasai kepentingan politik bukan melutut kepada pihak minoriti.

Sejarah patut menjadi cermin untuk melihat masa depan dan mengekal kekuasaan politik umat Melayu Islam.

Pendek kata pemimpin berani, tegas, bijaksana dan amanah adalah idaman kita untuk memimpin masa depan parti pada masa hadapan.


Sent from my iPhone

Kenyataan Media Jabatan Penjara Malaysia Isu Layanan Kepada @Anwaribrahim CC @NajibRazak @Zahid_Hamidi @kdnputrajaya

Posted: 16 Feb 2015 12:52 AM PST


Kenyataan Menteri Dalam Negeri DS Dr Ahmad Zahid Hamidi pada 12.2.2015Seterusnya kenyataan pihak penjara menafikan layanan istimewa kepada Anwar.

KENYATAAN MEDIA
JABATAN PENJARA MALAYSIA

LAYANAN DAN KEMUDAHAN YANG DIBERIKAN KEPADA DATO' SERI ANWAR IBRAHIM

Sepertimana dimaklumi Datuk Seri Anwar bin Ibrahim (DSAI) telah menjalani hukuman di Penjara Sungai Buloh mulai 10 Februari 2015 yang lalu. 

Semenjak tempoh tersebut berbagai spekulasi dan laporan yang dibuat terutamanya melalui media sosial berhubung layanan dan kemudahan yang diberikan kepada DSAI.

Sehubungan itu adalah dijelaskan layanan dan kemudahan yang telah diberikan kepada DSAI adalah selaras dengan ketetapan Akta dan Peraturan Penjara. Berasaskan kepada kenyataan yang dikeluarkan melalui blog, Facebook dan Tweeter tertentu, layanan dan kemudahan yang telah diberikan Penjara Sungai Buloh kepada DSAI dapat dijelaskan seperti berikut:

i.​Perjumpaan dengan keluarga

Perjumpaan dengan keluarga adalah antara aspek utama yang amat dipentingkan oleh Jabatan Penjara dalam pembinaan pemulihan diri banduan. Berbagai bentuk perjumpaan boleh dipertimbang atau diberikan kepada banduan, antaranya perjumpaan permulaan, perjumpaan berperingkat dan perjumpaan khas. Perjumpaan permulaan  diberikan kepada semua banduan adalah sekali sahaja dan ianya boleh dilakukan pada hari pertama seseorang dipenjarakan sehinggalah dalam tempoh empat minggu. Biasanya perjumpaan ini berlangsung pada hari kedua pemenjaraan kerana pada hari pertama banduan sampai ke penjara pada lewat petang dan beberapa tindakan dalam proses penerimaan perlu dilakukan termasuklah pemeriksaan kesihatan. Kemudahan perjumpaan ini bagi membolehkan banduan menguruskan masalah serta keperluan tertentu bersama keluarga.

Oleh itu dalam hal ini adalah tidak menyalahi peraturan dan prosedur penjara di mana keluarga DSAI telah dibenarkan berjumpa pada hari ketiga. Kemudahan perjumpaan permulaan ini sama ada pada hari kedua atau ketiga atau apa-apa hari dalam tempoh empat minggu tersebut telah diberikan kepada lain-lain banduan sebelum ini.
…/2-[ 2 ]

Manakala perjumpaan berperingkat pula bermula sebaik sahaja seseorang banduan telah menjalani hukuman empat minggu dan ianya dilaksanakan mengikut tarikh yang diberikan dalam kad lawatan. Manakala dalam situasi tertentu keluarga juga boleh membuat permohonan kepada Pengarah sesebuah penjara untuk dipertimbangkan perjumpaan khas.

ii.​Penggunaan komputer atau internet atau telefon bimbit di dalam penjara

Penggunaan komputer atau internet atau telefon bimbit oleh banduan semasa mereka ditahan di penjara adalah dilarang. Hanya banduan yang telah diluluskan  untuk mengikuti pengajian tinggi sahaja diberikan kemudahan komputer dengan kawalan (di hadapan) pegawai penjara dan hanya bagi tujuan E-Learning sahaja. Perkara ini hanya dijalankan di Penjara Kajang, Penjara Bentong dan Penjara Kota Kinabalu.

Pemeriksaan yang dilakukan semasa kemasukan DSAI ke Penjara Sungai Buloh dan pemeriksaan dari masa ke semasa menunjukkan adalah tidak benar kemudahan komputer atau internet atau telefon bimbit telah dibenarkan kepada DSAI. Pemilikan perkara di atas di dalam penjara merupakan satu kesalahan besar dan mana-mana pihak yang terlibat boleh dikenakan tindakan.

Berhubung dengan Facebook atau tweeter atau lain-lain medium sosial, mereka yang telah diberikan akses boleh menggunakannya tanpa memerlukan kehadiran DSAI. Jabatan Penjara bukan pihak yang mengawal atau mempunyai kuasa menghentikan penggunaannya kerana ia berlaku di luar penjara. Jabatan Penjara mempunyai kemudahan telefon berbayar yang boleh digunakan oleh banduan dalam kawalan pegawai penjara. Semakan dibuat setakat ini menunjukkan kemudahan tersebut tidak digunakan oleh DSAI.

iii. ​Makanan untuk DSAI

Makanan yang dibekalkan kepada semua banduan adalah berasaskan skala yang diluluskan oleh Kementerian Kesihatan serta terkandung Akta Penjara. Makanan tambahan atau makanan yang berbeza boleh dibenarkan diberi kepada seseorang banduan berasaskan pengesyoran oleh pegawai perubatan untuk kepentingan kesihatan banduan tersebut.

…/3-[ 3]

Manakala semasa sesi lawatan, keluarga banduan, mereka boleh membeli makanan dari kantin penjara untuk dimakan oleh banduan pada hari lawatan tersebut.

Setakat ini pemeriksaan dan pemantauan yang dilakukan oleh Ibu Pejabat Penjara mendapati Penjara Sungai Buloh telah melaksanakan tanggungjawab secara teratur berasaskan Akta, Peraturan dan prosedur yang ditetapkan. Jabatan Penjara akan terus memastikan layanan dan pemerlakuan terhadap semua banduan termasuk DSAI adalah mengikut landasan undang-undang.


Sekian, terima kasih.
(SUPRI BIN HASHIM)
Timbalan Pengarah Dasar Kepenjaraan
Ibu Pejabat Penjara Malaysia

Tarikh​:​16 Februari 2015.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 16 Feb 2015 11:15 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


SETELAH SEDEKAD KU TERASA AMAN DAMAI...

Posted: 16 Feb 2015 07:38 PM PST


Mungkin itu yang dirasai kebanyakkan pencinta kedamaian dan keamanan negara ini.

Sejak Anwar masuk penjara atas kesalahan meliwat, udara segar kedamaian terasa kembali sepertimana di tahun-tahun 2000 - 2005 dulu.

Mungkin budak-budak mentah pentaksub Pakatan tidak merasai kedamaian itu. Kerana waktu zaman awal reformasi mereka masih lagi mengonggong botol susu, pakai lampin dan belum cukup umur.

Kalau dah besar pun mungkin ketika itu masih awal belia, baru belajar mencanak-canak dengan dunia politik.

Kita berharap rakyat lebih menumpukan soal bagaimana mahu meningkatkan ekonomi diri dan keluarga, bagaimana mahu berjaya dalam hidup dan berkeluarga.

Janda ini anak si Anwar meroyan akibat kehausan kasih sayang seorang suami

Tak perlu membazir masa ke hulu ke hilir terpekik terlolong membela banduan seks seperti Anwar.

Dia bersalah akibat terlalu bongkak dengan dirinya sendiri hingga sanggup meliwat pekerjanya berkali-kali, tetapi mengheret rakyat membela kesalahannya itu.

Keluarga Anwar tetap kaya dan hidup selesa meskipun Anwar dipenjara. Lima tahun penjara hingga ke tarikh 10 Februari 2020 menjadikan Anwar berumur 72 tahun itu jika dibebaskan nanti cukup menjadikan Anwar seorang tua yang tak layak menjadi Perdana Menteri.

Perlukah kurang ajar untuk jadi sebuah bangsa yang besar....ajaran siapa ni?

Biarlah Anwar dipenjara menikmati kebebasan tanpa dipengaruhi para penasihat dan konco-konconya untuk bertaubat nasuha dan beribadat memohon keampunan Allah atas segala dosa-dosa pada agama, bangsa dan negara ini. 

Jika tidak biarkan Anwar bebas untuk bergaul dan meliwat mana-mana banduan lelaki di dalam sel-sel penjara tanpa dikenakan hukuman tambahan jika ia mahu. 

Rakyat di luar sana tidak pun tahu dan tak mahu lagi tahu tentang kegilaan seks Anwar itu.

Jadi tinggalkan kerja sia-sia nak bebaskan Anwar. PKR harus direformasikan dengan kepimpinan baru yang bebas dari pengaruh Anwar dan keluarganya. 

Pentaksub Anwar adalah di kalangan anak-anak muda yang rosak akhlak dan pengagung budaya seks bebas

Sudah bertahun-tahun pengikut dicengkam ketaksuban terhadap Anwar, kini tenaga perlu digerakkan untuk menyingkir saki baki dan kehancingan Anwar dalam PKR dan Pakatan Rakyat.

Masa untuk bekerja memakmurkan negara. Harap pihak keselamatan terus menjaga keamanan negara kita dari sebarang unsur dan tindakan bodoh para pentaksub Anwar untuk menghuru-harakan negara.

Sekarang adalah masa untuk bertindak dan menghukum para pengacau dan pencetus huru-hara. 

ANWAR, ZINA DAN LIWAT MEMANG DISUKAI PUAK PENTAKSUB SEKS BEBAS...

Posted: 16 Feb 2015 09:02 AM PST


Dah jadi lumrah alam kalau sesorang tu jenis sex maniac atau penggila seks apa yang keluar dari mulut-mulut mereka pasti berbau seks.

Mereka kisah apa kalau ketua mereka kaki seks lubang tahi atau kaki zina mereka sanggup berpanas terpekik terlolong di jalanan buat kerja yang sia-sia menyokong membuta tuli.

Jadi apa yang terkeluar dari mulut mereka pasti ada berbau seks. Sambil -sambil menjerit sambil-sambil berfantasi tentang seks.

Kebanyakkan anak-anak muda pentaksub seks bebas ini adalah jenis yang tak puas seks dan tak pernah merasai seks yang halal. 

Khalid Ismet bermesra bersama tunangnya semasa demonstrasi PTPTN...ciri-ciri manusia mabuk cinta memendam gelora seks...kini mereka bercerai kerana tiada persefahaman. Ismeth terus menyertai demo kerana jiwanya gersangkan seks

Sebab tu mereka akan menyokong mana-mana individu yang menjadi idola kepada kegemaran seks bebas mereka.

Perbuatan memekik terlolong di jalanan adalah antara sindrom sex maniac seseorang apabila naluri seks seseorang tidak dipuaskan. Para pencacai Anwar memiliki ciri-ciri tersebut.

Sebab itu kalau lihat di ceramah-ceramah puak-puak ini atau dilaman-laman media sosial mereka promosi ubat kuat seks...nak panjang, kental dan tahan lama menjadi perhatian dan keutamaan.

Adakah mereka ini juga kurang menikmati seks menyebabkan mereka meroyan dijalanan semasa demonstrasi anti GST lalu?

Lihat saja siapa yang jadi pentaksub Anwar berdemo tempoh hari yang majoritinya adalah anak-anak muda yang kebanyakkannya bujang, anak dara tua, bohsia, gay, lesbian, janda haus, bujang terlajak, orang-orang tua gersang yang telah menopause!

Cuba perhatikan apa yang mereka tulis " We are fucking angry" sambil-sambil bergaul bebas lelaki dan wanita berpegang-pegang tangan menjerit-jerit menyokong si peliwat.

Ayat-ayat berbaur seks memang menjadi kesukaan mereka.

Kehidupan bebas berkhemah di Dataran Merdeka dulu pun jenis-jenis manusia pentaksub seks.

Jadi kesimpulannya golongan ini adalah penyanggak bangsa yang dirosakkan oleh puak-puak pakatan rakyat melalui jalan seks bebas.

Seks bebas dan budaya hippies menjadi kegemaran puak-puak pentaksub demonstrasi jalanan...foto Occupy Dataran anti PTPTN.

Bila hati dah kotor dengan seks bebas yang memang haram maka kotorlah hati-hati mereka untuk menerima kebenaran.

Jika seks pun nak ikut cara bebas, maka perkara-perkara lain pun nak dibebaskan dan dipercumakan.

Lihat slogan-slogan mereka; percumakan PTPTN, pendidikan percuma, minyak murah, turun harga kereta, bebaskan mahasiswa, bebaskan institusi kehakiman... semuanya menggambarkan nafsu yang tidak bebas dan tidak terlampias menurut aturannya.  

Yang dibawah ini pun spesis gila seks gatai nak bernikah tapi terhalang kononnya harga minyak mahal. Tapi sekarang harga minyak dah murah adakah dia dah nikah?


Bagaimana pula dengan yang ini. Meroyan sana sini sebab tak cukup belaian kasih sayang setelah bercerai...


Ini pun sama lepas bercerai buat kali kedua...terus meroyan sebab 'tak dipam'...cakaran kuku punya pasai...


Yang ni lagi teruk...meroyan sebab usia lanjut masih belum dapat habuan...


Yang ni terus menangis berkipasan kerana kegersangan...


Kesimpulannya jiwa para pentaksub Anwar sering memberontak akibat seks yang tidak teratur dan tidak disalurkan dengan cara yang halal dan betul.

Semua mahu dipersalahkan dan anggap mereka saja yang betul.

Akibat seks tak terlampias kenderaan polis pun dilucahkan puak-puak pentaksub Al Juburi

Bukan niat kami nak melucah namun terdapatnya hubungkait antara sikap dan jiwa para pencacai dengan sikap ketua mereka yang kini dipenjarakan akibat salah guna seks.

Mencari kepuasan seks antara ciri-ciri pentaksub Anwar...tak kira mereka berjubah, berkepiah bersongkok atau berjanggut ala-ala Ostad

Maka tak hairan jika puak-puak pengemar dan pentaksub LGBT begitu menyokong Anwar dan menentang hukuman penjara ke atas idola mereka itu.

Sampai nak buat kekacauan pun dicarutnya 'fuck' ...memang sex maniac puak-puak ni.

Puak-puak pencacai Anwar berfantasikan seks terhadap seorang artis wanita dan mencarut dalam sebuah rakaman ala-ala terroris pada durasi minit ke 0.58 ke 1.01

Fikir-fikirkan...

DRAMA KERACUNAN ARSENIK ANWAR IBRAHIM BERULANG?

Posted: 16 Feb 2015 04:52 AM PST

Seperti yang didedahkan tadi, kisah sakit belakang mula dimainkan oleh Pak Sheikh walaupun tak sampai sebulan dijatuhkan hukuman.
http://mymassa.blogspot.com/2015/02/anwar-buat-dah-perangai-lamaade-aku.html

Sebelum puak-puak Pak Sheikh mainkan penipuan Arsenik, jom sama-sama kita tengok fakta Arsenik dan kesannya kepada tubuh manusia.


Beza Smeagol dengan Pak Sheikh, Smeagol sering kali meracau menyebut "My Precious", manakala Pak Sheikh dengan racauan "Putrajayanya".


*Sama tapi tak serupa. Kalau tak percaya dengan laporan arsenik Pak Sheikh, boleh ke sini :
http://tepakbersulam2.blogspot.com/2012/06/tenguk-lebijh-banyak-gamabr-wajah-anwar.html

The Unspinners

Posted: 16 Feb 2015 11:14 PM PST

The Unspinners


Hatta Ramli ketua gerak saraf Hawaii Five-O untuk PASMA

Posted: 16 Feb 2015 10:00 PM PST

Sebaik didedah Hatta Ramli sebagai dalang disebalik gerakan yang menyerang Haji Hadi, ada pula yaang cua pertahankannya. Baca kenyataan di Al Husseyn SINI.

Kemudahan mendapat jumpa di Internet aakan penafian ini adalah disebaban kekuatan kumpulan PASMA dalam gerak saraf di siber kumpulan Hawaii Five-O.

Asal Hawaii Five-O adalah Pasukan Gerak Saraf yang ditubuhkan di bawah Jabatan Pilihanraya PAS Pusat.

Namun kini badan yang diketuai oleh Dr Hatta Ramli yang merupakan Pengarah Jabatan Pilihanraya Pas Pusat (JPRPP) sebagai Pengerusi/Ketua Eksekutif kepada PGS kini sudah berperanan menyerang Haji Hadi.

Pengarah PGS adalah seorang yang digelar sebagai Juragan Belang Tarung (Nordin Pahang) atau juga dikenali Din Botak. Dibawah PGS terdapat unit-unit yang menjalankan fungsi-fungsi tertentu seperti kajian politik, ICT, dll.

Antara ahli PGS pusat adalah Zinulfaqar dan Mazhar Yusof.

Mazhar Yusuf mengetuai Unit Media Baru PGS dan ahli-ahli unit ini terdiri daripada blogger, facebooker, dan lain-lain dari seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Antara fungsi merela  adalah menyebarkan info berkaitan isu semasa politik negara yang melibatkan Pas terutamanya dalam hal menyanggah hujah-hujah.

Keyboard warrior ini kini emberi gambaran buruk kepada kepimpinan ulamak. Kononnya mereka adalah golongan Unity Government (UG). Fokus mereka adalah untuk menyanggah hujah dan program pimpinan yang dilihat menggunakan parti dan agama untuk kedudukan memperteguhkan kepimpinan ulamak.

Mereka memberi gambaran buruk kepada mana-mana pemimpin dan ahli PAS yang berpegang kepada fahaman "kita menyertai pilihanraya bukan untuk menang semata-mata tetapi kita mengharapkan keredhaan Allah".

Mereka juga dalang yang memfitnah Haji Hadi menerima imbuhan daripada Kerajaan Persekutuan untuk melemahkan PR dari memenangi usaha menawan Putrajaya.

Turut sama difitnah adalah  pengikut-pengikut Presiden yang memberikan wala' kepada Presiden seperti Ustaz Nik Zawawi, YB. Ust.Nasrudin Tantawi, YB. Dr. Khairudin Attakiri, YB.Ust.Nik Abduh, Ust. Mokhtar Senik dan lain-lain lagi.

Mereka juga menyerang dan menyanggah keputusan Majlis Syura Ulamak, mengkambinghitamkan NGO seperti "Geng Ustaz" yang banyak mempertahankan Presiden.dan lain-lain

Ahli group Hawaii Five 'O' - cyber trooper bagi memporak perandakan PAS dan meyerang sesama ahli PAS melalui media maya adalah:
1. Nie Feng Abg Mazhar (FB Mazhar Yusof)
2. Jamaludin (FBZizi Nisa)
3. Ibn Harun (FB Ibn Harun)
4. Fauzi Punk (FB Mohdfauzimurad Punk)
5. Wafer Comey (admin Era Pasca)
6. Aisya Humaira (FBfb Aisya Humaira)
7. Adli Muhammad Alhasan (fb Adli Muhammad AlHasan)
8. Abi Man
9. Md Dhuha (fb Ahmad Dhuha Sobri)
10. Seniman Nunui (FB Seniman Nunui At Tantawi)
11. Suhaimi
12. Zaleha Mohdsaid (FB Zaleha Md Said)
13. Abd Nasir
14. Nordin Pahang (FB Juragan Belang Tarung)"Sembang-sembang" antara ahli Unit Media Baru ini dibuat melalui group Whats App PGS yang kemudiannya ditukar nama kepada HAWAII FIVE O sempena persamaan modus operandi group ini dengan filem tersebut.

Kumpulan ini menjadi "bank maklumat"  untuk semua blogger dan facebooker bagi mendapatkan info secara direct dari Dr Hatta Ramli dan Aiman Athirah selaku pimpinan Pas Pusat.

Mereka mempromosikan Anwar Ibrahim serta pimpinan PR lain atas landasan bersatu menentang kezaliman UMNO/BN dan mana-mana pimpinan PAS yg dilihat menyebelahi Tuan Guru.

Beriku adalah ahli goup ini:
 • Mat Sabu
 • Husam
 • Dr Dzulkifli
 • Md Faiz Mat Nawi
 • Mumtaz Mat Nawi
 • Dr Siti Mariah
 • Zailah
 • Dr Halimah Ali
 • Aisyah
 • Hjh Kintan
 • Salehudin Ayub
 • Mahfuz
 • Ir Nizar
 • Dr Mujahid Yusof Rawa
 • Dan ramai lagi dalam kalangan ahli dan aktivis PAS yg berkarier sbg seorg Doktor atau peguam atau businessman.


Group ini menang besar dalam muktamar yang lepas, dan hampir memonopoli semua jawatankuasa pusat (Iduk, Dewan Muslimat, dan Dewan Perhimpunan Penyokong PAS) melainkan Dewan Ulamak dan Dewan Pemuda. Namun mereka masih berjaya menyelitkan beberapa wakil dalam Pmuda dan Ulamak.

Dalam Dewan Muslimat, dari Ketua, Timbalan Ketua, Naib Ketua, dan hampir keseluruhan AJK dikuasia mereka. Rival mereka adalah team Ustazah Nuridah Salleh (Mantan Ketua DMPP), dan Wan Hasrina (mantan Timbalan Ketua DMPP)

Team ni asalnya dari team PROTES dulu. Kumpulan ini adalah yang sebenarnya nadi utama dalam jawatankuasa mobilisasi Bersih 1.0 dulu dan juga sebahagian besar perhimpunan2 anjuran pembangkang seperti PROTES, BLOODY SUNDAY, CANDLE LIGHT VIGIL, HIMPUNAN SEJUTA RAKYAT, HIMPUNAN HIJAU.

Mereka kawan bbaik dan rapat dengan Arul SUA PSM, Hishamuddin Rais, A Samad Said, dan lain-lain.

Hadi patut jadi Ketua Pembangkang

Posted: 16 Feb 2015 06:00 PM PST


Patutnya Hadi tapi ...


DAP pasti tak setuju pasal depa masih mahu PAS teruskan rancangan hudud di Kelantan.


Malah penyokong PASMA pun mahu tumbangan Hadi ....
Perancang strategi adalah Hatta Ramli dan Hawaii Fice-O. Baca The STar SINI


Rancangan PASMA adalah:


Mereka ini semua adalah pencacai peliwat 


Alahai ... budak potong rumput berangan jadi ISIS Msia

Posted: 16 Feb 2015 03:51 PM PST


Kah kah kah ....

Dibelinya ski mask utk potong rumput lalu bergambar macam hebat ...


Buat video nak bomkan mahkamah ....


Dah perasan diri ISIS.

Macam orang tak boleh cam ni suara siapa?


Kau ingat ISA takde, undang2 lain mcm POCA tu takde????

Jangan lupa ko masih ada perbicaraan Sedition. Dulu kata diri bukan tunggangan Anwar, sekarang masihmenafikan ke?


Lakunan raih simpati Gen Y ... Sakit pungkoq nak tilam spring? Arsenik pada dinding?

Posted: 16 Feb 2015 05:14 AM PST


Mula-mula Nurul kurus keding kata sakit belakang, kini dia mula taktik ala 1998-2001 untuk raih simpati dan dapatkan kebebasan dari penjara. Kali ini dia mula main balik cerita lama sakit belakang yang dia dulu lakunkan.

Hari ini loyar auta dua bberangkai - Latheefa Koya dan Surendran - dah mula kata dia sakit belakang, tilam nipis, dan tak boleh cangkung bagi tujuan untuk raih simpati.

Kenyataan pariah dua ekoq ni:

Opposition leader and prisoner of conscience Datuk Seri Anwar Ibrahim enters his 7th day of confinement in the Sungai Buloh prison today. He has been kept in a bare cell with a 2-inch foam mattress placed on the floor, a bucket for bathing and a squat toilet.

This situation poses an extremely serious threat to the 68 year old Anwar's health and well-being. Anwar suffers from a long-term back and spine condition. The conditions he is being held in are aggravating his spine and back condition and may pose a grave threat to his health.

At the very minimum, in line with his medical condition, he must be given a bed and a medically appropriate mattress, a chair and table, a shower and appropriate toilet. Anwar cannot bend over or stand up from sitting on the floor without pain and aggravation of his condition.

The Home Minister and prison authorities are fully aware of the opposition leader's health condition and requirements. Copies of Anwar's medical reports have been given to the Home Ministry and the prison authorities. However, repeated requests to the Home Ministry and prison authorities for these basic medical requirements have been so far been ignored. What is the excuse for not having supplied these urgent requirements over the past week?

We call upon the Home Minister and the government to take into account Datuk Seri Anwar Ibrahim's medical condition and treat him according those needs. His conditions must be immediately improved before there are serious consequences to his health. Damage done to his health, considering his age and current health condition, may be irreparable.The government is fully responsible for prisoner of conscience Anwar Ibrahim's safety and health whilst he remains in custody.

Issued by,

N Surendran
Latheefa Koya
Sivarasa Rasiah

Lawyers for Anwar Ibrahim

16th February 2015


***************************

Pungko dia ... selama jalan sana sini buat roadshow satu Malaysia boleh kuat. Boleh kayuh basikal lagi masa cuti. Tak sampai seminggu dah cerita pungkoqq dia lah. DIa punya mak la ...

Masa tibai Saiful dulu, atas lantai pun boleh.

Takkan banduan tidoq katil camni???
Cucimak dia .. hang nak pakai tilam spring VONO ka?

Trick sama dengan 1998.

Tak taulah nanggis ke berlakun

Masa di satu PC di rumah, Nurul Nuha pun dah mula main cerita lama kunun  keluarga bimbang Anwar akan diracun dengan arsenik.

Tunggu sat bila dia bertambah kurus. Kluoq pula cerita ni. Lani dia tengah tak berselera nak makan. Jadi pastilah kurus.Penjara tak benarkan sebarang makanan dari luar masuk. Tak benarkan sebarang handphone, laptop atau internet dari luar. Banyak lagi tak booleh ... baca kenyataan penjara di SINI 

Jangan tak sedar sebab Nurul Nuha ada rancangan nak tanding di PRK Permatang Pauh. Baca Nurul Nuha Lancar "March To Freedom" - Ini Bukan Untuk Papa, Ini Kempen Dia Jadi Calon Permatang Pauh

Gen Y vigil dan demo di sogo, depa makan sedap di hotel 5 bintang

Ini semua nak tipu puak Gen Y dan raih simpati dari mereka

Harap penjara jangan melayan mereka ni....Sapa suruh pi lakukan jenayah????

Gen Y pasti tertipu dengan gerak saraf penyokong LGBT pembela AI

Posted: 15 Feb 2015 11:30 PM PST


Majoriti rakyat sudah tak sokong peliwat dan bagi mereka, peliwat buang masa mereka sahaja. Si peliwat sudah tak berguna buat mereka.

Setakat ini, strategi dan taktik penyokong LGBT mahu membela Anwar adalah untuk membina isu seolah-olah sepeliwat ini sedang sakit, isu nak keluar penjara tak boleh, isu kerajaan zalim, isu antarabangsa marah, isu beri pengampunan dan isu menuntut pembebasan.Maka direka cerita macam-macam. Rakyat biasa dan pernah harungi reformasi pertama tidak akan mudah tertipu dengan game lama yang sama. Dikhuatiri anak Gen Y yang tidak hadapai masa pertama kali Anwar dipenjarakan kerana liwat tetapi banyak yang berlagak macam dah pandai, dan berpengalaman. Mereka bakal tertipu dengan mudah akan prmainan psywar peliwat.

Mereka kata Najib nak beri jawatan TPM kepada peliwat Anwar. Padahal ini hanya rekaan Anwar yang menggunakan Yusuf Kala Indonesia untuk konon mahu satukan dirinya dengan Najib tapi sebenarnya untuk reka cerita lain di keludian hari. Hal ini sudah diakui Yusuf Kala.

Ikutkan ceritanya amat bahaol kelabbu asap. Peliwat nak jadi PM dan bukan sedia jadi TPM. Untuk hal bengin, katunlah kalau tidak ada kerjasama BN dan pembangkang. Bukan Timbalan Presiden Indonesia boleh main jadi perantara.

Patut di dakwa hina mahkamah baca TFK SINI

Cerita peliwat sakit dekat penjarahanya bertujuan untuk dapatkan rawatan luar macam dulu. Mula-mula sakit belakang, sat lagi sakit pungkoq dan pelio, suatu masa dulu keracunan arsenik dan suntkan AIDS. Pasti idea baru sedang difikirkan

Bila Kerajaan tak bagi peliwat pergi luar negara untuk berubat maka mereka akan canang satu DUNIA yang kerajaan BN zalim

Kini ada taktik baru nak perguna bomoh untuk kata ada hantu raya. Konon boleh kasi rakyat benci tapi rupanya rakyat makin meluat melihat bomoh khurafat lagi penipu tersebut.

Timbul pula mahukan Tun Dr Mahathir masuk PKR untuk lawan BN. Konon taktik lagakan sesama BN dan lagakan pemimpin dengan bekas kerajaan. Satu dunia gelak termasuk Tun Mahathir bila pencacai mahu Tun masuk pembangkang dan lawan kerajaan BN.

Takkan Tun M yang pecat Anwar akan gantikan Anwar untuk sambungkan cita-citanya? Bodoh ke orang ramai? Orang ramai tak macam otak bekas pengurus nestle yang lakukan 377B dalam pejabat.

Mereka ni semua akan sedia lakukan apa saja sebab mereka menyokong perbuatan yang dikutuk tuhan dan ditolak oleh ugama dan budaya yang dianuti oleh hampir lebih 99% rakyat Malaysia!!!

sekupangdua

Posted: 16 Feb 2015 11:05 PM PST

sekupangdua


LIHAT DAN NILAI ANGOTA KESELAMATAN! DIKELAR HAMPIR PUTUS LEHER

Posted: 16 Feb 2015 02:21 AM PST DIKELAR LEHER HAMPIR PUTUS Konstabel Mohd. Suhami Md. Razali yang berusia 28 tahun. Mungkin ada yang pernah baca kisah ini, mungkin ada yang belum. Saya kembalikan memori anda. Lebih jijik bila kita dapati golongan pembangkang menghina anggota polis dengan gelaran 'Barua UMNO' dan 'Anjing Kerajaan'

Tidak cukup dengan penghinaan ini POLIS dan Anggota keselamatan lain dicaci pelbagai cara selain menuduh  mereka sebenarnya diarah atau tungangan kerajaan pimpinan UMNO dan Barisan Nasional

selain pelbagai tuduhan Polis juga menjadi mangsa bila cuba mententeram pelbagai rusuhan, perhimpunan haram malah dikaitkan dengan fitnah tentang rasuah dan sebagainya. Bukan itu sahaja mereka juga menyerang malah merosakan kenderaan polis semasa perhimpunan bersih, menyokong peliwat, royalti minyak dan lain-lain yg kita lihat perjuangan lebih berat kepada pembelaan terhadap liwat dan bukan memajukan rakyat dan bangsa. Semuanya kerana seorang yg mahu membalas dendam apabila terbongkar kisah sebenar

Disebalik arahan dan penghinaan kepada pihak Polis nyata mereka tidak pernah menghargai bagaimana Polis dan kaitan keamanan yg sedang mereka kecapi sekarang..selain pelbagai tuduhan Polis juga menjadi mangsa bila cuba mententeram pelbagai rusuhan, perhimpunan haram malah dikaitkan dengan fitnah tentang rasuah dan sebagainya. Bukan itu sahaja mereka juga menyerang malah merosakan kenderaan polis semasa perhimpunan bersih, menyokong peliwat, royalti minyak dan lain-lain yg kita lihat perjuangan lebih berat kepada pembelaan terhadap liwat dan bukan memajukan rakyat dan bangsa. Semuanya kerana seorang yg mahu membalas dendam apabila terbongkar kisah sebenar

Disebalik arahan dan penghinaan kepada pihak Polis nyata mereka tidak pernah menghargai bagaimana Polis dan kaitan keamanan yg sedang mereka kecapi sekarang..

Kita imbas sorotan kisah ngeri pada 14 November 2012, Suhaimi dan rakan-rakannya dari IPD Bentong diarahkan untuk menangkap seorang suspek kes rogol dan bunuh yang sangat berbahaya di sebuah rumah di Taman Shahbandar Husin, Bentong, Pahang. Suspek 'Rambo Bentong' atau nama sebenarnya Rabidin Satir, sangat dikehendaki kerana terlibat dalam kes bunuh dan rogol beberapa mangsa di sekitar daerah tersebut.

Ketika tiba di tempat kejadian, Rabidin cuba melarikan diri lalu berlakulah pergelutan di antara dia dan Suhaimi. Dalam usaha untuk melepaskan dirinya, Rabidin telah menggunakan sebilah pisau Rambo lalu mengelar leher Suhaimi hingga hampir putus! Suhaimi cedera parah namun Rabidin akhirnya berjaya diberkas. Disebabkan kecederaan itu, Suhaimi terpaksa bercuti sakit hampir dua bulan lamanya. Dia juga tidak lagi dapat menjalankan kerja berat atas sebab kesihatan dan kini hanya ditugaskan menjalankan kerja dalaman sahaja. Sekurang-kurangnya dua minggu sekali, Suhaimi terpaksa pergi ke Hospital Bentong untuk menjalani rawatan fisioterapi, selain terpaksa makan ubat penahan sakit jika sakit pada waktu malam.Sementara itu Rabidin pula, telah dijatuhkan hukuman mati oleh mahkamah. Selain itu, tertuduh juga telah dijatuhkan hukuman sebatan sebanyak 50 kali hingga terpaksa diusung ke mahkamah untuk perbicaraan. Dia juga hanya mampu menangis kesakitan ketika ditanya hakim dan kini hanya menunggu hukuman mati untuk dijalankan ke atasnya.

Disebabkan keberaniannya yang luar biasa, Yang Dipertuan Agong telah berkenan mengurniakan pingat Pingat Keberanian Polis pada Suhaimi.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 16 Feb 2015 03:07 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


'Penkid' dirogol abang angkat, lahir anak

Posted: 16 Feb 2015 12:31 AM PST

WANITA yang diperiksa dalam Op Mawar Merah bersama bayi di sebuah hotel.
Johor Bahru: "Tolonglah encik, saya baru nak jadi perempuan," rayu seorang wanita berperwatakan lelaki kepada pegawai Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) agar tindakan tidak diambil terhadapnya apabila ditemui bersama seorang bayi yang didakwa anaknya di sebuah hotel murah di Taman Pelangi, di sini, kelmarin.

Wanita berusia 32 tahun itu merayu supaya tidak dikenakan tindakan kerana cuba menyembunyikan kelahiran bayi lelaki itu selepas didakwa menjadi mangsa rogol abang angkatnya yang berusia lingkungan 40-an, tahun lalu.

"Ini semua cerita lama, saya dirogol dan sampai sekarang saya tidak tahu dia di mana. Tetapi sejak saya mengandung, saya insaf dan mahu jaga anak ini kerana saya sayangkan dia," katanya.

Wanita itu berkata, dia sudah insaf dan berhasrat untuk menjadi ibu yang baik kepada bayinya serta menjalani kehidupan baru.

"Saya bersalin awal Februari lalu dan memilih tidak pulang ke rumah ibu bapa kerana tidak mahu jiran memandang serong kepada keluarga. Saya tidak mahu mereka bersedih dan terkejut.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/31251#sthash.ZmyD3Z5s.dpuf

Hutang RM30, warga Pakistan rogol pelanggan di rumah

Posted: 15 Feb 2015 11:01 PM PST

KOTA KINABALU 15 Feb. – Seorang nenek tidak menyangka hutang membeli kain sebanyak RM20 bertukar detik hitam dalam hidupnya apabila dia dirogol saudagar kain warga Pakistan di rumahnya di sini kelmarin.

Kejadian menyedihkan itu berlaku ke atas mangsa yang berusia 75 tahun kira-kira pukul 9 pagi ketika saudagar kain terbabit datang ke rumahnya untuk mengutip wang tersebut.

Menurut sumber, ketika didatangi suspek pada hari kejadian, mangsa yang merupakan seorang suri rumah masih mengatakan tidak mempunyai wang untuk melangsaikan hutang tersebut.

Difahamkan, mangsa berhutang kain berjumlah RM30 dan baharu sahaja membayar sebanyak RM10.

"Berang kerana banyak kali datang dan asyik diberikan alasan sama, suspek bertindak menutup pintu rumah serta menarik tangan mangsa.

"Mangsa yang enggan berganjak dari kerusi memaksa suspek bertindak membuka pakaian mangsa sebelum merogolnya," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Tambah sumber itu lagi, mangsa kemudian membuat laporan polis di balai polis berhampiran kira-kira pukul 9 malam hari sama.

Katanya, hasil siasatan awal mendapati, mangsa merupakan seorang ibu tunggal yang kematian suami dan mempunyai enam anak masing-masing telah berumah tangga.

Dalam pada itu, kata sumber itu, polis kini giat memburu seorang lelaki warga Pakistan dikenali sebagai Pariwit dipercayai berusia lingkungan 30-an bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner M. Chandra ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/nenek-dirogol-warga-pakistan-1.60051#sthash.DqkMUj0y.dpuf

Tak buat apa-apa, tapi coli, seluar dalam berselerak di lantai

Posted: 15 Feb 2015 10:01 PM PST

Kuala Lumpur: Alasan tidak melakukan apa-apa, tetapi, coli dan seluar dalam berselerak di lantai, itu gelagat beberapa pasangan yang ditangkap khalwat oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) dalam Ops Valentine di beberapa hotel bajet sekitar bandar raya ini, malam kelmarin.

Operasi bermula jam 10.30 malam itu menahan 14 pasangan berumur antara 20 dan 40 tahun membabitkan sembilan hotel bajet.

Ketua Penguat Kuasa JAWI Wan Jaapar Wan Ahmad berkata, selain pelajar ada dalam kalangan mereka adalah penjawat awam.

Menurutnya, ada yang mengaku sudah berkahwin, tetapi hasil pemeriksaan mendapati pasangan wanita bukan isterinya, tetapi teman sepejabat.

"Alasan baru sampai, tidak melakukan apa-apa, hanya tumpang tidur adalah alasan lapok sedangkan pemeriksaan mendapati pakaian dalam berselerak di lantai," katanya yang mengetuai operasi itu sehingga jam 5 pagi.

- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/31249#sthash.vLnL6cQV.dpuf

Suami orang dicekup bogel dengan kekasih

Posted: 15 Feb 2015 07:43 PM PST

JOHOR BAHRU 15 Feb. – Seorang lelaki yang sudah berkahwin dan teman wanitanya dicekup dalam keadaan berbogel dan hanya berlapik kain cadar dalam Op Mawar Merah yang dijalankan Bahagian Penguatkuasaan, Jabatan Agama Islam Johor (JAIJ) di sekitar bandar raya ini malam tadi.

Lelaki berusia 28 tahun yang bekerja sebagai buruh dan kekasihnya berusia 22 tahun itu adalah antara 72 individu termasuk empat warga asing yang ditahan dalam operasi yang dijalankan di beberapa hotel bajet bermula pukul 11 malam hingga awal pagi ini.

Penolong Penguat Kuasa JAIJ, Hafiz Abd. Rahman berkata, operasi itu dijalankan bagi membendung kegiatan maksiat sempena sambutan Hari Kekasih pada setiap 14 Februari.

"Kesemua mereka berusia antara 17 hingga 50 tahun yang ditahan diambil tindakan mengikut Seksyen 27(1) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Negeri Johor 1997 dan Seksyen 29 enakmen sama kerana kesalahan berkhalwat serta berkelakuan tidak sopan di khalayak ramai.

"Kita turut menyiasat empat warga asing yang ditemukan bersama pasangan beragama Islam dan akan menyerahkan mereka kepada Jabatan Imigresen untuk tindakan selanjutnya," katanya di sini hari ini.

Dalam serbuan di berasingan di Taman Bukit Mewah, di sini, seorang lelaki berusia 23 tahun yang bekerja di Singapura turut ditahan bersama kekasihnya berusia 22 tahun.

Ketika disoal siasat, pasangan yang berasal dari Terengganu itu mendakwa mereka telah bertunang dan akan melangsungkan perkahwinan Mac ini.

"Mereka mendakwa bertemu di hotel bajet itu untuk membincangkan hubungan mereka yang tidak direstui keluarga," katanya.

Cucu Tok Selampit

Posted: 16 Feb 2015 01:14 PM PST

Cucu Tok Selampit


Nurul Izzah Dakwa Anwar Ibrahim Ditawar Jawatan TPM, Siapa Penipu? @n_izzah Atau @AnwarIbrahim ?

Posted: 16 Feb 2015 05:08 AM PST


Bercakap pada ceramah di Seberang Jaya, Pulau Pinang malam Sabtu, Nurul Izzah dilaporkan berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak telah menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri selepas pilihan raya umum 2013, kepada bapanya dengan syarat Anwar Ibrahim bersetuju untuk 'mengabaikan' rakan-rakannya dalam Pakatan Rakyat. Beliau berkata Anwar Ibrahim menolak tawaran itu.

Anwar dalam sidang media bersama Salahuddin Ayub pada 20 Jun 2013 berkata, "I deny hearing from Datuk Najib any specific proposals (on Unity Govt). Either from formal or designated representatives (of Najib)." Lihat video Malaysiakini di bawah:


Persoalannya siapa yang menipu? Anwar Ibrahim atau anaknya Nurul Izzah? Kedua-duanya ada rekod menipu. Nurul Izzah walapun nampak lembut pernah menarik balik fitnahnya apabila disaman oleh Raja Nong Chik. Propa anak beranak ini tak ada kesudahan. Sekarang diikuti pula oleh adik beliau Nurul Nuha sehingga mengheret anak beliau ke pentas ceramah semata-mata untuk meraih simpati. Akal ada ka?

Apabila Rosmah Mansor Bertemu Tuan Sabariah ... Biar Gambar-Gambar Berbicara

Posted: 16 Feb 2015 01:31 AM PSTKalau beberapa hari lepas, si suami DS Najib Tun Abdul Razak melawat jenazah Allahyarham Tuan Guru Datuk Nik Aziz Nik Mat, hari ini si isteri, DS Rosmah Mansor pula melawat balu Allahyarham, Datin Tuan Sabariah. Suasana pertemuan berlangsung dengan penuh muhibah dan mesra. Kata seorang kawan, politik bukan Agama. Tidak ada sebab perbezaan politik menyebabkan kita memutuskan silaturahim.

Peniaga Cina Bagi Isyarat Jari Tengah Kepada @cmlimguaneng Kerana Roboh Gerai Jualannya

Posted: 15 Feb 2015 09:27 PM PSTNak kata bersimpati, tidak juga sebab mereka juga yang menaikkan DAP untuk menjadi Kerajaan di Pulau Pinang. Nak kata tidak bersimpatipun, kesian jugak. Perayaan Tahun Baru Cina sudah dekat dan Kerajaan chauvinist tidak ada perasaan belas kasihan merobohkan gerai jualan kuih bulan. Uncle Cina ini siap kata DAP Pulau Pinang cakap lain, buat lain. Habis berselerak barangan jualan gerai-gerai di Pasar Kampung Baru, Bukit Mertajam, Pulau Pinang.

Begitu marah Uncle Cina ini sehingga di bajunya tertulis perkataan perkataan melahirkan ketidakpuasan hati antaranya berbunyi "Pakatan penipu bangsa dan negara". Begitulah kekecewaan ramai rakyat Pulau Pinang yang sekarang ini dizalimi oleh rejim DAP yg begitu rakus menindas rakyat dalam pelbagai hal. Satu baris tulisan paling cemerlang tulis dekat bajunya ialah: "ROKET naik langit, Rakyat mati".

Bukan hendak bersifat rasis, tidak. Tetapi Kerajaan Cina dan peniaga juga Cina. Yang kena maki hamun adalah penguatkuasa-penguatkuasa Majlis Perbandaran Seberang Prai (MPSP) yang menjalankan tugas. Sepatutnya Ketua Menteri dan balaci-balaci beliau turut sama turun ke padang untuk dimaki hamun. Lantak hangpalah. Dulu sibuk hendak UBAH!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan