Khamis, 29 Januari 2015

Barisan Nasional

Barisan Nasional


PEJUANG BANGSA

Posted: 29 Jan 2015 11:20 AM PST

PEJUANG BANGSA


FORT CONWALLIS DISWASTAKAN KERAJAAN DAP TAK LALUI TENDER TERBUKA ?? @RRAFIZAL @dzainalabidin

Posted: 29 Jan 2015 09:25 AM PSTKetua Pemuda UMNO Pulau Pinang, Rafizal Abdul Rahim mendesak Kerajaan Negeri Pulau Pinang menjelaskan kepada rakyat kaedah yang digunakan di dalam pemberian tender kepada syarikat Ewein Berhad bagi menguruskan tempat pelancongan Fort Cornwallis.
Tegas beliau, sepatutnya syarikat yang bakal dilantik haruslah dipilih melalui tender terbuka.
 "Kerana itulah saya mahu kerajaan negeri memberi penjelasan kerana ini melibatkan rakyat.
"Dahulu tempat pelancongan ini boleh dikunjungi tanpa sebarang bayaran tetapi kini pengunjung terpaksa membayar sekiranya mengunjungi kota Fort Cornwallis. Syarikat tersebut diberikan hak untuk mengutip bayaran masuk, bayaran letak kenderaan dan bayaran sewa pusat penjaja bagi menampung bayaran sebanyak RM30,000 sebulan yang kepada kerajaan negeri.

"Adakah ini cara kerajaan negeri pimpinan Dap membayar kepercayaan rakyat kepada mereka? Dahulu mereka sering menyebut untuk membela nasib rakyat.
 Sering menyalahkan dan menuduh kerajaan pusat pimpinan Barisan Nasional (BN) tidak menjaga kebajikan rakyat. Tetapi kini terbukti mereka hanya pandai menanam tebu di tepi bibir…. Rakyat sudah kena tipu," ujarnya kepada UMNO-Online.


Selain itu tambah Rafizal, kerajaan negeri juga perlu menjelaskan kepada rakyat mengapa surcaj air dinaikkan sedangkan Perbadanan Aset Air Berhad (PAAB) telah mengambil alih hutang kerajaan negeri kepada kerajaan persekutuan sebanyak RM655 juta dan kerajaan negeri Pulau Pinang menyerahkan pula semua aset air milik negeri kepada PAAB selama 45 tahun.
"Tahun 2010, kerajaan negeri Pulau Pinang memperkenalkan surcaj pada kadar 24 sen setiap 1,000 liter penggunaan domestik melebihi 35,000 liter sebulan. Alasan yang beri kononnya bertujuan untuk mengurangkan kadar penggunaan domestik air per kapita sehari yang melebihi purata nasional.
" Pada November 2013 menyaksikan pula kerajaan negeri Pulau Pinang menaikkan kadar surcaj sebanyak 100 peratus, dari 24 sen ke 48 sen setiap 1000 liter atas alasan kenaikan surcaj awal gagal mengurangkan kadar penggunaan air per kapita Pulau Pinang malah penggunaan per kapita terus meningkat.
"Pada pendapat saya, kenaikan demi kenaikan yang dikenakan rakyat sebenarnya adalah perancangan Dap untuk melaksanakan Pilihan raya Pihak Berkuasa Tempatan (PBT)," katanya.
Ujar Rafizal, adakah kerajaan Dap tidak kasihan kepada rakyat yang semakin terhimpit atas kenaikan demi kenaikan yang dikenakan ini. Di manakah janji Dap yang mahu membela nasib dan mengurangkan beban rakyat.
"Jika inilah cara Dap mentadbir negeri, maka tidak mustahil rakyat golongan pertengahan dan rendah akan terus hilang dari negeri ini. Maka tinggallah mereka yang bergolongan atasan sekaligus menyaksikan negeri ini hanya untuk golongan elit," jelasnya lagi.- MediaUMNO.

MISTERI KENAPA AUSTRALIA LOKASI PILIHAN SIRUL AZHAR LARI ??

Posted: 28 Jan 2015 04:30 PM PST


1. Berita terkini perkembangan kes bekas  Koperal UTK Polis  Sirul Azhar di Australia ialah beliau enggan pulang ke Malaysia dan kini berada di dalam tahanan pihak berkuasa Australia


" Peguam yang mewakilinya Hasnal Rezua Merican yang kini berada di Sydney, Australia berkata beliau telah berjumpa dengan anak guamnya untuk berbincang bagi mencari jalan membebaskan dirinya daripada pusat tahanan pihak berkuasa Australia.
"Sirul ada mengatakan dia tak mahu balik. Siapapun yang ada dalam kedudukan seperti dia, mesti tak mahu balik," Hasnal dipetik sebagai berkata dalam laporan itu.

Dia turut berkata dalam pertemuan bersama Sirul tiada perbincangan berkaitan ekstradisi kerana "soal itu setakat ini belum berbangkit".


2.  Ramai yang mempertikaikan mengapa Sirul boleh ke luar negara tetapi menurut undang-undang , seseorang yang didapati tidak bersalah oleh mahkamah bebas untuk ke mana-mana, termasuk ke luar negara.

Apabila seseorang itu dibebaskan, maka dia bebas ke mana-mana saja, melainkan mahkamah letak syarat seperti tahan pasport.

Namun, secara asasnya sekatan itu tidak boleh dilakukan kerana apabila individu itu dibebaskan, bermakna dia tidak bersalah .

 Sirul dan Azhar dibebaskan oleh Mahkamah Rayuan tetapi Mahkamah Persekutuan pada 13 Januari mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam dengan menjatuhkan hukuman dua anggota UTK Polis iaitu hukuman gantung. 
3.  Mengapa lokasi negara Australia dipilih Sirul bukan negara lain di dunia ini ??


a)  Australia merupakan salah sebuah negara yang tidak memperuntukkan hukuman mati dalam undang-undangnya.Undang-undang ekstradisi Australia  tidak membenarkan seorang individu diserahkan kepada sebuah negara untuk satu kesalahan yang boleh dihukum dengan hukuman mati, melainkan negara itu memberi kepada Australia satu janji bahawa hukuman mati tidak akan dijalankan,


b ) Di Australia terdapat ramai  pemimpin besar  negara itu   yang ada hubungan istimewa menyokong  pembangkang di Malaysia terutama Anwar Ibrahim . Salah seorangnya ialah  Senator  Nick Xenophon merupakan seorang peguam Hak Asasi di Australia yang  banyak terlibat dalam  kes berkaitan dengan LGBT (Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender)  di Australia.


Nick Xenophon juga lantang mahukan pertuduhan liwat ke atas Anwar digugurkan. Sepatutnya jika mahu bersikap prihatin, belalah nasib mangsa liwat.

Jabatan Imigresen dan polis pernah  bertindak tegas  menghalang Senator Australia, Nick Xenophon daripada memasuki negara kita.


Selain itu , 6  pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) diketuai Rafizi Ramli   pernah ke  Australia dalam usaha mendapatkan sokongan Ahli Parlimen di negara itu mengenai perbicaraan Ketua Umumnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim berhubung kes liwat II dan Akta Hasutan. klik di sini 

Ini menunjukkan kuatnya isu hak asasi dipejuangkan  mereka   dan tidak hairanlah pembangkang di Malaysia sering mendapat bantuan sokongan  dari sana untuk  campur tangan  dalam soal undang-undang negara kita   . 


 Persoalannya , bagaimanakah  Sirul Azhar yang berlatar belakang seorang anggota Koperal UTK Polis yang dilatih  taktikal bertempur dan mengikut arahan Ketua boleh mengetahui selok belok undang-undang negara Australia ??

Dia tidak akan ke Australia kalau tiada  dalang  yang mempengaruhi dan menyusun pemindahannya untuk tinggal di sana sejak Oktober lepas. 

Tak kan dia pergi sana dan tiba-tiba baru tahu  Undang-undang ekstradisi Australia  tidak membenarkan seorang individu diserahkan kepada sebuah negara untuk satu kesalahan yang boleh dihukum dengan hukuman mati . 

Adakah ia kebetulan ??

Pastinya semuanya ini  telah dirancang oleh tangan2  ghaib  di Australia .

Terbukti   hari ini  memang betul bila  dia katakan  enggan pulang ke Malaysia selepas dimaklumkan peguamnya kepada media .  Siapa yang mahu pulang kalau dah tahu akan ke tali gantung !! 


Mengapa tangan ghaib Australia ini bantu Sirul  ???  

Adakah  ada  konspirasi politik besar sedang dirancang ??

bumiyang

Posted: 29 Jan 2015 03:41 AM PST

bumiyang


Betty Isteri Guan Eng Ambil Aura Rosmah Masor???

Posted: 28 Jan 2015 05:00 PM PST

PAS Tak Layak Memerintah Kelantan Atau DAP Sengaja Mensabotaj Kerajaan PAS Kelantan???

Posted: 28 Jan 2015 04:41 AM PST

tunku

Posted: 29 Jan 2015 03:38 AM PST

tunku


MIC: Things will go out of control, says Muhyiddin

Posted: 28 Jan 2015 10:52 PM PST

Barisan Nasional chairman Datuk Seri Najib Tun Razak and his deputy are to step in to solve the crisis in the coalition partner MIC.

Barisan deputy chairman Tan Sri Muhyiddin Yassin said they had to meet MIC's top leadership and discuss the next course of action for the party "to protect the image of the coalition."

"With the current situation, it seems that if we do not interfere, things will go out of control.

"We will meet with them and take the next action within the MIC constitution," he told a press conference after launching the new Bahasa Melayu Institute of Teacher Education on Thursday.

Muhyiddin said Barisan will also look into the notice (of re-elections for the top posts and several divisions) from the Registrar of Societies (RoS) before making any further decisions.

"It seems that the president of the party (Datuk Seri G. Palanivel) seems to be out of focus ... and I am not going to criticise and make it look out of control.

"But this is definately not good," said Muhyiddin.

MIC: Palanivel, Subra reach moratorium

Posted: 28 Jan 2015 06:44 PM PST

MIC president Datuk Seri G Palanivel has agreed to a moratorium to allow for discussions with Datuk Seri Najib Tun Razak to resolve the party crisis.

"I agree to a moratorium to allow both sides to discuss with the Prime Minister as Chairman of Barisan Nasional to find the best way forward to resolve the crisis," Palanivel said in a statement on Thursday.

He said he and his deputy, Datuk Seri Dr S Subramaniam, will "stand down" as they did not want the party crisis to get worse.

"We will have a moratorium. I do not want the party crisis to escalate," Palanivel said.

He said the moratorium will give both he and Dr Subramaniam "a period of non-crisis to resolve the issues that have come up."

"We will meet and decide on the next course of action that will satisfy all quarters as soon as possible," he added.

The Unspinners

Posted: 28 Jan 2015 11:22 PM PST

The Unspinners


Kandang babi lebih utama dari rumah rakyat di Jelatek

Posted: 28 Jan 2015 10:32 PM PST

Suami Dato Shahrizat sedang mendapatkan perintah mahkamah untuk strikeout dakwaan dari Attorney General. Fakta salah dan kebenaran sedang menyerlah.

Dulu keluarganya dimomokkan lembu dapat duduk kondo, kini jelaslah mereka yang mereka lebih utamakan bina kandang babi moden kononnya berharga RM100 juta dari bina rumah rakyat di atas tanah tapak rumah rakyat Jalan jelatek.

Usahlah Azmin nak auta mesra rakyat!!!
Jalan di Selangor pun macam kolam babi main lumpur ....
Selangor jadi sarang manusia bernafsu haiwan tapi bukan untuk melahirkan anak banyak-banyak macam babi.
Sudahlah Azmin dengan lakukan konon mesra rakyat.Ia bermula pada tahun 2010 lepas kerajaan Selangor di ambilalih ambilalih oleh PR.

Semasa zaman BN, projek adalah pembinaan rumah mampu milik 18 tingkat yang berharga bawah RM 200,000.  Asal adalah kawasan perumahan flat 5 tingkat PKNS yang mana semua pemilik adalah Melayu.

Pada 2011 projek ini diserah kapada pemaju Datum Corporation dan dibuat utk perumahan kondominium mewah yang berharga dari RM 700k-14.1juta.

Seramai 300 keluarga terlibat (pemilik rumah pkns). Mereka tidak mampu beli rumah harga tersebut walaupun Tan Sri khalid pada masa itu telah peruntukkan koata sbyk 70% utk bumiputera.

Ekoran tiada pembeli, Datum jelatek telah menjualkan kondominuim tersebut secara pukal kepada pelabur dari China, Hong Kong, Singapura & Jepun.

Khalid turut umumkan bayaran pampasan sebanyak RM200,000k. Namun mangsa hanya terima pampasan tidak lebih rm 40k.

Baca

The Selangor Chronicle: DATUM JELATEK, Dosa Azmin Ali Didalangi Teresa Kok Untuk Hapuskan Melayu Di Kawasan Majoriti Melayu Untuk Kesenangan DAP Pada Masa Hadapan -

 THE DEVOUTED SAVIOUR OF TFK: KALAU CINA NAK BERHABITAT DI KAWASAN MELAYU, TAK APA... TAPI MELAYU NAK BUAT BANGUNAN PERNIAGAAN DI KAWASAN CINA, JANGANNNNN... RASISSS!!! -

Teresa Kok dan Azmin ambil komisyen Datum Jelatek

Posted: 28 Jan 2015 08:28 PM PST
Kg Chubadak orang tempatan ke? Datum Jelatek penindasan Azmin!

Posted: 28 Jan 2015 06:24 PM PST

Kebebasan berkarya ke atau niat jahat menghina?

Posted: 28 Jan 2015 04:30 PM PST


Karya berikut adalah kepunyaan seorang pelukis Vincent Leong yang memang suka membuat kontroversi.


Lukisan diatas dipamerkan di Art Stage Singapore. Lukisan gambar tugu negara dari belakang berajuk "Kenapamu Malaysia" seolah-olah memomokkan lagu Keranamu Malaysia kerana membawa kes liwat Anwar ke mahkamah.

Bukalah kanun keseksaan Singapura dan lihat bawah seksyen 377. Jangan hairan jika ianya satu kesalahan sebab semua negara commonwealth adaptasi undang2 yg sama.

Kononnya dia akan kata ini kebebasan berkarya. Lihat di YouTube - Interview: In Conversation with Vincent Leong dan  Gillman Barracks: Silverlens - Vincent Leong: Hari Ini Dalam Sejarah (This Day in History).

Agaknya ...


Kat Singapore beranilah dia hina Melayu, berani ke dia buat di Thailand?

Polemik PAS-PASMA keluar parti memualkan ... Tunduk pada DAP

Posted: 28 Jan 2015 07:30 AM PST


Presiden PAS sudah kata PASMA elok keluar PAS tapi ada pula kata baik Presiden yang tinggalkan PAS.Ada pula berdegil rasa dia patut kekal kata nak selamatkan PAS.TANGAN GHAIB DIKALANGAN AJK PAS PUSAT CATUR REBAHKAN PRESIDEN

Saya melihat usaha menjatuhkan Presiden PAS sedang giat berjalan. Mutakhir ini, golongan PASMAisme seolah-oleh telah hijack program Tuan Guru Presiden anjuran Lanjah Penerangan PAS Pusat di Kuala Kedah sehingga dilihat Tuan Guru Presiden merestui PASMA yang telah disenarai hitamkan oleh PAS Pusat dan MSU.


Terkini, Hanipa dan Khalid Samad secara terbuka membangkang Presiden sendiri berkenaan isu PBT dan dilihat menyokong usaha DAP untuk mengadakan pilihanraya kerajaan tempatan. 

Sebagai AJK PAS Pusat, mereka sepatutnya menyokong Presiden berkenaan isu PBT atau paling kurang diam dan bertanyakan Presiden sendiri atau menegur Presiden secara langsung jika itu dirasakan perlu, bukan dengan cara menggunakan media untuk menembak Presiden sendiri. 

Tindakan mereka berdua dilihat bercanggah dengan Fasal 26 (9)(m) yang menyebut tentang tugas dan tanggungjawab ahli Jawatankuasa kerja PAS Pusat: "Pada amnya menjalankan tugas dan arahan-arahan oleh Presiden."

Saya melihat, terdapat segolongan pemimpin kanan parti dan termasuk AJK PAS Pusat sedang berusaha untuk menjatuhkan Presiden secara tidak bermoral. Tindakan biadap 2 AJK PAS Pusat ini bukan perkara baru, bahkan sejak sekian lama seringkali secara terbuka membangkang Presiden sendiri seperti isu PBT, isu Menteri Besar Selangor dan lain-lain isu yang diketahui umum.

Jawatankuasa Kerja PAS Pusat dilihat seolah-olah memberikan perlindungan kepada PASMA sehingga lahirnya golongan PASMAisme. Paling malang apabila golongan PASMAisme ini seolah-olah lebih mesra DAP. Ketika parti dikritik mereka mendiamkan diri, sedangkan mereka menjadi lebih sudu dari kuahnya apabila menyokong dan mempertahankan DAP dalam menentang Presiden sendiri.

Saya menyeru kumpulan yang tidak bermoral ini supaya berhenti dari berterusan bersikap demikian termasuk 2 orang AJK PAS Pusat, Hanipa dan Khalid Samad.

Saya menggesa 2 orang ini supaya berhenti bersikap tidak bermoral atau meletak jawatan daripada AJK PAS Pusat bagi menghormati perasaan ahli.

Saya rasa agak mustahil untuk membuat laporan disiplin bagi tujuan tindakan disiplin diambil ke atas mereka kerana golongan PASMAisme ini menguasai lebih separuh daripada AJK PAS Pusat.

Fadhli Ibrahim,
Ketua Pemuda PAS Kuantan
Merangkap Timbalan Ketua Pemuda PAS Pahang.

------------------Pelik orang PAS ... memualkan

Nik Aziz pun DAP buang macam sampah, sampai masa PASMA pula ....

Posted: 28 Jan 2015 04:31 AM PST


Ambik pedoman wahai PASMA bongok yg berharap duit dari DAP.

Nik Aziz kini tidak lagi dipedulikan oleh komunis-komunis DAP ni sebaik dia dah tak berguna.

Dulu disanjung utk banti mereka berkuass dan nakkan keuntungan duit dari balak Kelantan.

Mat Sabu bergantung gaji puluhan ribu dari Guan Eng. Azmin bergantung jawatan pada sokongan DAP. Semua ada tujuan dan agenda jahat mereka.

Phahrolrazi bergantung wang dari duit banjir yang konon2 diderma kerajaan DAP Pulau Pinang. Duit itu untuk PASMA jatuhkan Hadi. Itu.juga tujuan DAP.

Lepas Hadi dikalahkan, PAS gilemahkan dan ulamak PAS tak boleh lagi bawa agenda Islam, DAP.akan kasi pergi mampus sama PASMA sama macam Nik Aziz kena.


Belantan

Posted: 28 Jan 2015 11:17 PM PST

Belantan


Video : Lelaki Indonesia ugut guna parang di Cheras?

Posted: 28 Jan 2015 08:42 AM PST


KUALA LUMPUR - Sebuah video selama 0.32 saat menunjukkan dua lelaki Indonesia menakutkan dan mengugut penduduk di Taman Leng Seng, Cheras dengan menggunakan sebilah parang kini viral di laman media sosial.

2 lelaki yang terlibat dipercayai adalah pekerja dari sebuah syarikat berkaitan alam sekitar. Kejadian ini difahamkan telah berlaku pada Isnin, 26 Januari 2015.

Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Chong Kok Sin mengesahkan kejadian ini dan berkata bahawa ia akan disiasat di bawah Seksyen 160 Kanun Keseksaan kerana ia merupakan pergaduhan tempat awam yang telah mengganggu ketenteraman orang ramai.

Video itu menunjukkan aksi seorang lelaki berbaju merah berlari ke arah kamera dengan sebilah parang. Dia juga dilihat berkata ' jangan main-main, saya potong lu''. Jeritan mangsa turut dapat didengar.Suara Politik
Belantan

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 Jan 2015 11:03 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


LAGU KAYU BALAK: JOM DENGAR UNTUK HILANG STRESS

Posted: 28 Jan 2015 06:37 PM PST


Hilangkan stress der...muahahahahaha

Tahniah kepada mereka yang cipta lagu kayu ni.

Biarpun orang kata penciptanya otak kayu tetapi ade mereka kisah?


LAGI-LAGI MELAYU DIHINA PUAK CHAUVINIST RASIS - VERSI CHARLIE HEBDO MALAYSIA

Posted: 28 Jan 2015 05:45 AM PST


Mungkin menjadi satu kepuasan tak terhingga bagi puak-puak kapir chauvinist apabila menghina apa jua berkaitan Melayu, Islam dan Kesultanan Melayu.

Bagi mereka orang Melayu-Islam atau bumiputera tidak mempunyai maruah dan kekuatan kerana berpecah belah.

Malah ada juga di kalangan orang Melayu sendiri tak kisah dengan Kemelayuan mereka kerana ada pemimpin yang tak kisah menggadaikan masa depan bangsa dan agamanya sendiri kerana ingin berkuasa.

Jadi tak salah mereka menghina Melayu kerana Melayu bukan kuat sangat pun. 

Lagipun lepas mereka puas kutuk dan hina Melayu mereka boleh minta maaf dan ada juga di kalangan pemimpin-pemimpin Melayu yang liberal akan mempertahankan mereka.

Vincent Leong: Pelukis gay chauvinist yang celaru minda dan berseksual songsang 

Jika Melayu bertindak mempertahankan hak mereka maka Melayu itu adalah rasis, jumud dan tak toleran.

Jika mempertahankan agama Islam maka Melayu itu dicop sebagai ortodoks, ekstremis dan terrorist.

Jika Melayu mempertahankan sultan dan raja mereka, maka Melayu dianggap mengagungkan feudalisme yang kononnya membazir.

Itulah terjadi bila ada kalangan chauvinist yang sesuka hati menghina Melayu atas nama seni dan hak asasi. Sama alasannya seperti yang diberikan oleh penganut komunis-liberalis; Namawee, Alvin, Tony Pua, Lim Kit Siang, Eric Paulsen ....

Kini pelukis gay yang menjadi pengagum aktiviti seks luar tabie; Vincent Leong cuba menjadi CHARLES HEBDO versi Cina-DAP!

Dengan tajuk, KENAPAMU MALAYSIA?, Vincet Leong menjadi agen DAP yang cuba menghina institusi Melayu-Bumiputera-Islam.

Biadap: karya terbaru pelukis gay Vincent Leong
Sekarang dia melukis karya-karya menghina institusi Melayu tetapi dalam masa yang sama ia memberikan tafsiran tersirat untuk menghina Islam sebenarnya.

Kononnya kerana dia ingin membawa idealisme Abdullah Munsyi seorang Melayu yang liberal berkhidmat dengan Inggeris di zaman kolonial.

Penghinaan ke atas institusi Melayu, pastinya membuatkan dia dianggap hero oleh kalangan chauvinist yang tak sedar diri.

Malah pasti mendapat sokongan sebilangan Melayu liberal yang tak kisah dengan maruah, agama dan adat resam mereka sendiri.

Percaya atau tidak, TIDAK ADA SATU PUN KARYA VINCENT LEONG yang menterbalikkan badan dan kepala pemimpin-pemimpin Cina! 

Tidak ada kepala atau belakang badan Lim Kit Siang, Lim Guan Eng anak beranak yang merompak harta rakyat Pulau Pinang dan makan rasuah para kontraktor untuk hidup bermewah-mewah bersama bininya Betty Chew.

Malah tidak ada juga foto belakang Anwar jika sekalipun dia adalah seorang gay tegar yang hidup hanya untuk berseronok- seronokan dengan aktiviti seks songsang dan seninya itu. 

Fuh...pasti penggemar seks lubang jubur seperti Vincent Leong sekarang ni begitu bangga dan angkuh dengan karya-karyanya yang menghina apajua berkaitan dengan Melayu termasuk Yang Di Pertuan Agong kita sendiri.


Katanya berkarya seni adalah kerana hendak hapuskan rasa prejudis perkauman dan salah faham agama. Namun  cara dia berkarya telah menyemarakkan lagi api kemarahan orang-orang Melayu.

Mungkin semua itu dikatakan hak dia untuk bebas berkarya.

Tapi apabila hak kita dicabar dan dipermalukan oleh bukan Melayu takkan kita mahu tengok saja???

Cari dia jangan tak cari....!

PILIHANRAYA PBT: PEMILIHAN PARTI SENDIRI PUN BERTERABUR...

Posted: 28 Jan 2015 01:07 AM PST


Nak kata mereka ni bijak ke arah kebaikan jauh sekali...nak kata mereka ni bangang mungkin tepat.

Kononnya pilihanraya Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) ini suburkan amalan demokrasi. 

Demokrasi apa kejadahnya jika ia merupakan satu taktik untuk mendapatkan kuasa autonomi seterusnya memisahkan diri dari pentadbiran kerajaan Persekutuan di masa akan datang?

Mungkin ia adalah maksud tersirat sepertimana tersiratnya gerakan Sabah Sarawak Keluar Malaysia (SSKM) juga dipelopori oleh para penganut DAP.

Jika selama ini 148 PBT menerima peruntukkan kira-kira RM250 juta - RM300 juta setahun dari kerajaan Pusat. Namun jika pilihanraya PBT ini dijalankan bermakna peruntukkan itu tidak diperlukan lagi kerana PBT boleh mencari sumber kewangan mereka sendiri.

Persoalan yang mungkin para pencacai melihat ia boleh menjimatkan wang negara namun adakah cukup sumber kewangan PBT hanya melalui cukai taksiran, cukai pintu dan tanah yang dikutip setiap bulan atau tahun?

Sudah pasti tak cukup. Bila tak cukup Ahli-Ahli Majlis yang dipilih mempunyai kuasa untuk menaikkan kadar cukai tahunan mengikut status bandar masing-masing. 

Bila ini berlaku maka rakyat yang akan jadi mangsa kerakusan ahli-ahli Majlis.

Dengan kuasa autonomi pemerintahan dan autonomi kewangan sendiri di bandar-bandar maka ia juga akan mewujudkan ketidakselarasan dasar antara kerajaan negeri dengan PBT-PBT tersebut. 

Akan timbulnya konflik dalam pentadbiran kerajaan. Mungkin ini yang difikirkan oleh penganut-penganut DAP untuk memusnahkan sistem sedia ada ke arah mewujudkan sebuah sistem baru Republik Malaysia...Ubah segala-galanya. 

Kononnya pentadbiran di bawah orang-orang Melayu yang menjadi Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) serta pegawai-pegawai pentadbir negeri, D.O, Penghulu, Penggawa, Ketua Kampung hingga ke peringkat JKKK semuanya tak pandai mentadbir. 

Nampak sangat apa yang difikirkan oleh Tony Pua dan kuncu-kuncu DAP untuk membuang para penjawat awam Melayu sebenarnya tersirat dalam rancangan licik mereka mengadakan pilihanraya PBT itu.

Kini penganut-penganut DAP Pulau Pinang pun dah mula mencabar Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk menarik balik larangan mengharamkan Pasukan Peronda Sukarela (PPS) itu. 

Semuanya taktik dan strategi licik komunis-komunis bandar itu untuk mewujudkan sebuah pemerintahan autonomi yang menolak apa jua berkaitan kerajaan Pusat yang dikuasai BN. 

Alangkah baiknya dari menyibuk nak buat pilihanraya PBT,  DAP dan PKR membetulkan sistem pemilihan parti masing-masing yang selalu kecoh, tidak telus, penuh penipuan serta rasuah itu.

Pilihanraya PBT adalah alasan untuk memastikan kroni-kroni dinasti Lim bertapak kukuh di Pulau Pinang
Hakikatnya puak-puak DAP dan PKR sudah nampak banyak peluang buat duit yang akan masyuk ke dalam poket-poket mereka jika dapat menguasai sesebuah PBT. Tentu Betty Chew akan bertambah kaya nanti.

Secara tak langsung bukan saja jawatan ADUN dan Ahli Parlimen mereka pegang tetapi hingga jawatan Ahli-Ahli Majlis akan dikawal mereka. 

Lepas tu boleh lantik anak bini pegang macam-macam jawatan dalam PBT.

Bukankah ia akan membentuk satu sistem pemerintahan dinasti yang dapat mengawal semuanya hinggakan nanti kerajaan Persekutuan terpaksa menyembah Ahli-Ahli Majlis yang banyak wang dan pengaruh untuk meminta mereka menjalankan sesuatu dasar?

Akhirnya kesibukan berpolitik di kalangan Ahli-Ahli Majlis PBT, memudahkan mereka melobi dan menguasai sesuatu projek, mengatur tender-tender untuk kroni dan menggalakkan lagi rasuah dan sogokan serta salah guna kuasa.

Mungkin bagi penganut-penganut DAP wang adalah segala-galanya selagi hidup mereka perlu mencari wang tak kira ia halal atau haram.   

Patut pun dahulunya UMNO dan BN larang pilihanraya PBT ini. Kini tahniah pula kepada PAS kerana telah menyedari strategi licik DAP tersebut.  

  

  

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 28 Jan 2015 09:31 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Anwar Ada Niat Lari Ke Luar Negara?

Posted: 28 Jan 2015 05:19 PM PSTMengapa Rakyat Tidak Perlu Lagi Ikut Anwar

Posted: 28 Jan 2015 07:25 AM PST

Apa Motif DAP Mahu Kuasai PBT?

Posted: 27 Jan 2015 11:56 PM PST


BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 28 Jan 2015 03:37 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Video) Tali bikini terlondeh di atas pentas...

Posted: 27 Jan 2015 11:01 PM PST

Aduhai, tak dapat dibayangkan betapa malunya kalau berada di tempat peserta Miss California, Chanelle Riggan ini!

Langkah dan senyuman yang sudah diatur dengan begitu baik tiba-tiba berterabur apabila bikini yang dipakainya untuk sesi pakaian mandi tiba-tiba tertanggal sekaligus mendedahkan payudaranya.

Insiden itu bukan sahaja mengejutkan Chanelle, tetapi juga penonton yang tidak menyangka akan menyaksikan sesuatu di luar jangkaan mereka.

Biarpun hampir tergelincir, dia tetap profesional dan meneruskan langkahnya sambil memegang tali baju dalamnya.

Penonton juga turut bersorak bagi memberi semangat kepada Chanelle.

Walaupun berdepan dengan detik memalukan itu, dia berjaya melepasi peringkat tersebut dengan mendapat tempat keempat.

Jom saksikan! – MYNEWSHUB.CC

'Kau dah beromen Dengan Laki Aku!' video viral di internet

Posted: 27 Jan 2015 10:01 PM PST

Video seorang wanita umur pertengahan tahun bertindak membelasah seorang wanita warga Indonesia menjadi viral di laman Facebook.

Difahamkan, 'minah Indon' berkenaan menjadi punca pada keretakan rumah tangga wanita itu. Namun, 'minah Indon' itu menafikan dakwaan tersebut.

Enggan mempercayai kata-kata orang yang menyebabkan rumah tangganya musnah itu, wanita terbabit terus menerus memaki hamun, marah dan sesekali menampar muka minah Indon terbabit apabila dia mempunyai peluang untuk berbuat demikian.

Suaminya cuba meleraikan isterinya dari terus membelasah wanita itu, namun gagal apabila isterinya lebih menguasai keadaan.

Orang ramai yang melihat kejadian itu turut terpaku seketika dan tidak mampu berbuat apa-apa selain dari membiarkan wanita itu membelasah orang ketiga yang menjadi punca keretakan rumah tangga si isteri berkenaan.

Si isteri yang marah mendakwa dia mempunyai banyak bukti yang membuktikan wanita itu bermain cinta dengan suaminya. Dia juga mendakwa wanita itu telah bersekedudukan dengan suaminya dan mahu mengheret wanita itu ke balai.


Sumber: My Media Hub

Nik Aziz Tahajjud Di ICU – Sepupu Dasuki Bongkar Kisah Karut Yang Tersebar

Posted: 27 Jan 2015 09:03 PM PST

Komen Abu Aqif: Posting saya sebelum ini (baca di sini) mengundang kemarahan pengikut TG Nik Aziz yang terlalu taksub dan terlalu percaya dengan kisah karut dan tahyul. Walaupun sudah diberikan beberapa fakta dan kisah Nabi sallallahu alaihi wassalam yang juga sakit seperti manusia lain, namun semua ini tidak lut untuk mengubah pendirian taasub pengikut TG Nik Aziz. Rata-rata mengambil kisah itu secara membuta tuli tanpa memeriksa kesahihan cerita karut tersebut.

Kisah karut ini dikatakan disebarkan oleh Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani beserta dengan bukti audio sekali.

Qadarallahu masya fa'ala, tidak sampai beberapa jam, kisah karut ini terbongkar. Lebih menarik, kisah karut ini dibongkar sendiri oleh sepupu beliau iaitu Mohd Sabri Salleh.

Tidak perlulah saya menulis panjang. Apa yang saya mahu highlight di sini adalah kisah TG Nik Aziz yang mampu mengambil wuduk, tahajjud jam 4 pagi, konsisten dengan solat 5 waktu, minum air teh, berbual sebelum dan sesudah solat walaupun telah disuntik dengan ubat tidur yang paling kuat adalah palsu semata-mata.

Kisah tersebut terbukti karut lagi tahyul. Persoalannya, bagaimana seorang yang ber-titleustaz mampu untuk menyebarkan cerita karut, tahyul bahkan palsu ini kepada pengikutnya tanpa rasa bersalah?

Bagaimana dengan kisah² karut dan tahyul yang lain berkaitan dengan TG Nik Aziz yang masih berlegar di dalam masyarakat kita? Saya pasti dan yakin cerita dan kisah² itu juga adalah palsu.

Kami rakyat Malaysia tidak mahu lagi cerita atau kisah² karut dan tahyul seperti ini disebarkan lagi. Ianya sungguh membuang masa dan tidak berfaedah juga merendahkan minda. Lebih malang, akidah kita juga akan rosak dan bertambah buruk jika kita juga menjadi agen penyebar cerita dan kisah karut dan tahyul seperti ini. Mungkin ada saham yang tidak baik disitu yang akan dihisab di akhirat kelak
Allahu musta'an…

1

2

3

4

5


6Tiada ulasan:

Catat Ulasan