Rabu, 29 Januari 2014

Barisan Nasional

Barisan Nasional


THE FLYING KICK

Posted: 29 Jan 2014 01:02 PM PST

THE FLYING KICK


KERANA KEBIJAKSANAAN PENGUNDI DI SELANGOR LER, PAKATAN RAKYAT DIPILIH SEBAGAI KERAJAAN NEGERI MEREKA!!!

Posted: 29 Jan 2014 07:30 AM PST

MALAYSIAN INSIDER CIPTA SATU LAGI PEMBOHONGAN KE ATAS NAJIB ABDUL RAZAK!!!

Posted: 29 Jan 2014 06:00 AM PST

NI BETUL-BETUL MACAM SIAL!!! ANWAR OH ANWAR... MAKIN TERUK DAH GILA KAU NIH!!!

Posted: 29 Jan 2014 04:36 AM PST

DAH NAJIB PULA DICABAR BERTANDING DI DUN KAJANG MELAWAN ANWAR IBRAHIM!!!

Posted: 29 Jan 2014 01:47 AM PST

RAFIZI RAMLI KATA ANWAR PERLU BERTANDING DI DUN KAJANG BAGI ELAKKAN TUN MAHATHIR GULINGKAN NAJIB ABDUL RAZAK!!!

Posted: 29 Jan 2014 12:07 AM PST

SEMUA BEKERJASAMA 'MARAHKAN' ANWAR IBRAHIM, TETAPI SEBENARNYA BERTUJUAN BODOHKAN BARISAN NASIONAL!!!

Posted: 28 Jan 2014 05:00 PM PST

BAGI SAJALAH KEMENANGAN PERCUMA KEPADA ANWAR IBRAHIM DI KAJANG... JIMAT BERATUS JUTA RINGGIT BELANJA!!!

Posted: 28 Jan 2014 03:00 PM PST

PEJUANG BANGSA

Posted: 29 Jan 2014 11:21 AM PST

PEJUANG BANGSA


Hot ! Kaki Penipu Rafizi bagi alasan sebab UMNO , Anwar tanding PRK Kajang @dzainalabidin @tunfaisal

Posted: 29 Jan 2014 01:53 AM PST
PENJELASAN RAFIZI BERSABIT TINDAKAN ANWAR BERTANDING DI DUN KAJANG PKR hari ini menjelaskan rasional di sebalik pengosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang dan meletakkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon adalah langkah menghadapi plot menyingkirkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dari dalam Umno oleh kem Tun Dr Mahathir Mohamad.

 Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli, berkata usaha untuk menyingkirkan Najib mula dijalankan kem bekas perdana menteri itu yang juga merupakan musuh utama kepada Anwar dalam kes pemecatan bekas timbalan perdana menteri itu pada 1998.

 "Sudah menjadi rahsia terbuka langkah untuk menyingkirkan Najib kini bermula. "Sebagai seorang anggota strategi parti, saya tidak boleh menolak kemungkinan Najib disingkir dan Umno jatuh kepada kem ultra Dr Mahathir," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

 Rafizi membayangkan perkara lebih buruk berlaku sebaik usaha tersebut berjaya kerana usaha untuk merampas negeri Selangor akan dilakukan sedaya upaya sebaik sahaja Najib tersingkir.

 "Serangan dan rancangan tidak bermoral untuk sedaya upaya merampas Selangor akan bermula selepas Najib yang lemah disingkirkan," katanya.

 Ahli Parlimen Pandan itu berkata, kontroversi agama dan perkauman yang dimainkan oleh Umno dan sekutu mereka sejak kebelakangan ini adalah isyarat jelas bahawa perkara di luar jangkaan mungkin berlaku.

 "Jika Najib jatuh, diramalkan isu manipulasi perkauman dan agama akan dicipta untuk mewujudkan ketidakpercayaan dan kekecewaan kepada kerajaan negeri Selangor," katanya. Rafizi berkata, langkah meletakkan Anwar bertanding di Kajang juga adalah sebagai batu loncatan kepada Pakatan Rakyat (PR) dalam usaha merampas pentadbiran Putrajaya daripada Barisan Nasional (BN). 

"Istanbul menjadi batu loncatan kepada Erdogan dan Jakarta kepada Jokowi, Selangor boleh menjadi batu loncatan kepada Pakatan untuk merampas Putrajaya," katanya.

 Sementara itu, katanya, PR memerlukan pemimpin tertinggi dan berkemampuan untuk mempertahankan Selangor daripada dirampas BN kerana negeri tersebut dianggap mutiara kepada mana-mana parti politik di Malaysia.

 "Kita perlukan sebanyak mungkin pemimpin tertinggi di Selangor untuk mempertahankannya kerana ia merupakan mutiara kepada mana-mana gabungan parti politik di dalam negara," katanya. Rafizi berkata, tidak mustahil suatu hari nanti kontroversi PKR di Kajang akan mengubah rentak strategi menuju ke Putrajaya.

 "Kita boleh imbau ketika saat sukar yang akan dikenang sebagai 'Langkah Kajang' sebagai penentu dalam usaha menawan Putrajaya," katanya.

 Rafizi turut meminta maaf kepada pengundi Kajang kerana terpaksa berdepan satu lagi pilihan raya dan menegaskan PKR sedia menerima akibat sekiranya pengundi menghukum mereka.

 PKR di Selangor ketika ini sedang bergolak selepas dikatakan wujud usaha untuk menjatuhkan menteri besar penggal kedua, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim daripada tampuk pemerintahan.

 Krisis dan kontroversi tercetus sejak pengumuman kenaikan gaji oleh Abdul Khalid yang dikatakan tidak dibuat secara konsensus.

 Kemudiaan disusuli dengan insiden pengguguran Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali daripada anak syarikat negeri Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) baru-baru ini. Kemelut PKR berterusan selepas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang, Lee Chin Cheh mengosongkan kerusinya pada Isnin. Semalam, pengumuman dibuat oleh PKR untuk meletak Anwar sebagai calon di kerusi yang dianggap selamat untuk dimenangi.

 Langkah meletak Anwar dilihat pengkritik sebagai usaha meredakan ketegangan antara kem Abdul Khalid dan Azmin yang menyukarkan pentadbiran Selangor

TUDIA !! PAS AKHIRNYA MENGAKU HANYA PARTI TUPPER WARE DI SELANGOR !!

Posted: 28 Jan 2014 08:00 PM PSTPAS kesal dengan tindakan bekas Adun Kajang Lee Chin Cheh dari PKR yang meletakkan jawatan tanpa sebab yang munasabah.

Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS Pusat Dr Mohd Khairuddin Aman Razali at-Takiri berkata, pihaknya menuntut penjelasan munasabah daripada PKR kerana pilihanraya kecil akan mengorbankan banyak masa, tenaga dan harta rakyat."Rakyat melihat situasi ini dengan penuh prihatin. "Pergolakan kecil politik Selangor melibatkan jawatan Menteri Besar dan isu PKNS ditambah pula dengan perletakan jawatan ini boleh memualkan rakyat di saat rakyat dibelenggu dengan pelbagai isu negara khususnya melibatkan peningkatan kos hidup," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menyifatkannya sebagai politik picisan, Mohd Khairuddin turut mengingatkan isu ini mampu menggugat keyakinan rakyat kerana Pakatan Rakyat sepatutnya fokus kepada mendedahkan kegagalan kerajaan Barisan Nasional (BN) mengurus ekonomi negara.

Katanya, Pakatan Rakyat perlu menilai semula sejarah Pilihan Raya Umum ke-12 (PRU12) yang menyaksikan beberapa wakil rakyat dari PKR melompat dan meninggalkan parti yang telah merugikan dan menggugat keutuhan Pakatan Rakyat.

Manakala sejarah PRU ke-13 pula dimulakan dengan perletakan jawatan Adun.

"Nasihat ini saya lontarkan sebagai peringatan bersama seluruh warga Pakatan Rakyat khususnya para pemimpinnya," katanya.

PAS, parti tupperware?

Sementara itu Ahli Parlimen Temerloh Nasruddin Hassan Tantawi berkata, pihaknya kecewa kerana PKR tidak pernah berbincang dengan PAS mengenai konflik di Selangor sehingga menyebabkan berlakunya pilihan raya kecil Kajang.

"PAS ini apa ? Parti Tupper Ware? Tak bincang sepatah? Tak runding sikit pun? Politik apa ini? Cara dan skil mana digunakan," soalnya

Katanya, PKR tidak sepatutnya mempermainkan amanah rakyat yang berkerja, berjuang dan mengundi bersungguh-sungguh dalam PRU lalu.

"Saat rakyat berhempas pulas mencari sesuap nasi berdepan dengan kos sara hidup yang tinggi, kenaikan harga barang yang melambung.

"Tak pasal-pasal cipta pilihanraya kecil dengan drama realiti perletakan jawatan," katanya.

Manakala Pengarah Jabatan Pilihanraya Dewan Pemuda PAS Malaysia Mohd Sany Hamzan berkata, pihaknya menuntut penjelasan yang munasabah daripada Lee terhadap perletakan jawatan beliau secara bertulis kepada Ketua Dewan pemuda PAS Malaysia dengan kadar segera.

"Sekiranya penjelasan yang diberikan tidak munasabah maka Jabatan Pilihanraya Dewan Pemuda PAS Malaysia memberi amaran akan mengeluarkan arahan kepada seluruh jentera pilihanraya pemuda PAS di semua peringkat untuk tidak memberikan kerjasama di dalam Pilihanraya Kecil DUN Kajang nanti sekiranya calon yang ditentukan masih lagi dari kalangan calon PKR," tegasnya.

Beliau menganggap tindakan Lee sebagai satu pengkhianatan amanah yang diberikan rakyat Selangor serta membelakangkan semangat 'syura' di kalangan Pakatan Rakyat Selangor.

Beliau juga kecewa terhadap pimpinan PKR Selangor yang mengamalkan agenda 'politik egois' dan 'besar kepala' dengan membelakangkan PAS dan DAP Selangor di dalam kerja buat mereka di Selangor.

"PKR Selangor berlagak seperti 'boss besar' yang boleh mengambil apa saja tindakan politik yang menguntungkan mereka tanpa persetujuan dan pandangan rakan-rakan parti PAS dan DAP sedangkan PKR Selangor hanyalah 'pemegang saham minoriti' di dalam Kerajaan PR Selangor," katanya. ~fmt


HOT ! PRK KAJANG BUKTIKAN ANWAR LEMPAQ "REFORMASI" DALAM LONGKANG !! @dzainalabidin @NajibRazak

Posted: 28 Jan 2014 04:30 PM PST
Kenyataan saya mengenai perletakan jawatan ADUN Kajang . Pertamanya, saya ingin mengucapkan 'takziah' kepada mantan ADUN Kajang, kerana terpaksa membuat keputusan yang sukar, semata-mata mahu memberikan peluang kepada seorang individu dari 'luar Selangor' untuk bertanding di kawasan tersebut.

2. Dalam pengumuman keputusan sebentar tadi, beberapa kali Anwar mengatakan bahawa ini adalah usaha melonjak 'khidmat cemerlang' PKR Selangor selama ini. Kepada saya, ayat tersebut hanya bermakna bahawa ini adalah usaha 'melonjak' ego politik Anwar semata-mata.


3. Ahli PKR, rakyat Selangor, pengundi di DUN Kajang sepatutnya membuka mata bahawa ini adalah permainan politik penting diri dan tidak hemah dalam menilai kepercayaan rakyat.


4. Pada pandangan peribadi saya, Barisan Nasional (BN) wajar membuat kajian yang lebih teliti samada mahu terlibat di dalam PRK yang bukan sahaja mempunyai nilai moraliti yang rendah, malahan hanya menjadi alat pemuas berahi kepada seorang yang sangat kemaruk dengan kuasa. Anwar sudah menjadikan rakyat sebagai 'komoditi politik' untuk menyelesai masalah dalaman. 

5. Secara psikologi, ia akan membuktikan kepada pengundi di Selangor bahawa mereka sudah memilih seorang 'raksasa politik' yang haloba dan hanya melihat kedudukan peribadinya sendiri. Berkemungkinan juga, kemenangan Anwar, walaupun secara percuma, bakal merosakkan imej PKR, DAP dan PAS di dalam jangkamasa panjang. 


6. Kita tidak seharusnya terikut-ikut dengan kegilaan dan kemaruk kuasa Anwar ini. Apa yang berlaku ini sekadar menunjukkan kepada rakyat, 'siapa Anwar' yang sebenarnya. 

PKR wajar membuang sama sekali perkataan 'reformasi' daripada kamus parti tersebut, kerana Anwar baru sahaja melempar 'reformasi' ke dalam longkang yang kotor dan hanyir.
*** GPB dimaklumkan orang Matang Pauh dah berang dengaq Anwar tanding DUN KAJANG sekaligus meminggirkan terus pengundi di sini .  Satu bantahan akan diadakan dalam masa terdekat .
Dd i n b u n g a

Posted: 29 Jan 2014 07:47 AM PST

Dd i n b u n g a


KENAPA ANU WAR MEMILIH DI KAJANG DAN SELANGOR?????? SPR DAN SPRM KENA BERTINDAK, JUTAAN WANG RINGGIT AKAN DIBAZIRKAN

Posted: 28 Jan 2014 09:01 PM PST


MUNGKIN ADA KEBENARAN KENAPA ANU WAR MEMILIH DI KAJANG DAN NEGERI SELANGOR DAN TIDAK DI PULAU PINANG TEMPAT TUMPAH DARAH BELIAU,

1) GAJI MENTERI BESAR YANG TINGGI KURANG RM750 NAK SAMPAI RM30 RIBU, ITU BELUM MASUK PELBAGAI CLAIM DAN ELAUN.

2) SELANGOR SEBUAH NEGERI YANG MAJU

3) BERSEBELAHAN DENGAN PUTRAJAYA INI AMAT PENTING UNTUK MOTIVASI PADA DIRI BELIAU.

4) PIMPINAN PR YANG KESELURUHANNYA JENIS CUCUK HIDUNG

5) MEMBERI BELIAU BERBAGAI PRIVILAGE SETELAH PERISTIWA MEMALUKAN DIRI BELIAU DITAHAN DARI MEMASUKI JEPUN, KINI BELIAU BEBAS KEMANA SAJA DENGAN KEISTIMEWAAN SEBAGAI KETUA NEGERI DAN DENGAN BERBAGAI CLAIM AKAN DIPEROLIHI

6) MEMPUNYAI KUASA YANG AKAN DIGUNAKAN KERANA BELIAU DIHIMPIT DENGAN DESAKAN DAN BAGI MEMENUHI NAFSU SERAKAH DAN PERMINTAAN PELBAGAI DARI PIMPINAN PR DAN AHLI PKR SEPERTI PROJEK DAN SEBAGAINYA.

7) DAPAT MEMPERBODOHKAN PIMPINAN TERTINGGI PKR SEPERTI PERGADUHAN ANTARA TAN SRI KHALID DAN AZMIN ALI, UMPAMA 2 ORANG BERGADUH, SENANG - SENANG BIAR AKU YANG JADI MB, SIAPA PUN TAK BOLEH PERTIKAIKAN.

8) MENYERANG KERAJAAN PERSEKUTUAN DENGAN LEBIH HEBAT LAGI, UNTUK BELIAU MELANGKAH KE TANAH SEBELAH PUTRAJAYA.

RUMUSANNYA,

SEMATA - MATA UNTUK MEMUASKAN NAFSU UNTUK MEMBUKTIKAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA DAN DUNIA BAHAWA AKU ANU WAR HEBAT DAN PERKASA.

SEGALA NYA BOLEH DIBUAT OLEH ANU WAR.

KETIRISAN, PEMBAZIRAN, RASUAH, KRONI HANYA WAYANG SEMATA - MATA, KERANA APA YANG BERLAKU DI KAJANG TERBUKTI PEMBAZIRAN BESAR BERLAKU TANPA SEBAB DAN TIADA RASA TANGGUNGJAWAB BELIAU SELAKU PEMIMPIN PR.

JELAS DEMOKRASI DI PERMAINKAN OLEH PR.

CADANGAN,

SPR KENA MENGKAJI SEMULA AKTA PILIHANRAYA, PERLETAKAN JAWATAN TANPA SEBAB, SESUATU AKTA TEGAS DAN BOLEH MERUGIKAN PIHAK YANG MELETAK JAWATAN PERLU DIBUAT SEPERTI CONTOH PRK TIDAK PERLU DIADAKAN DAN PARTI YANG MELETAK JAWATAN DIANGGAP TERBATAL DAN CALON DARI PARTI YG BERTANDING KETIKA PRU YANG MENDAPAT UNDI KEDUA TERTINGGI DI SAH KAN DAN DILANTIK SEBAGAI WAKIL RAKYAT. MANAKALA PARTI YANG MELETAK JAWATAN DIHARAMKAN BERTADING PADA MASA DEPAN DI KAWASAN YANG TERLIBAT.

SPRM DAN SPR TANPA PERLU SEBARANG ADUAN TERUS DIBERI KUASA MENYIASAT INDIVIDU SERTA SELURUH KELUARGA NYA BAGI MENGELAK SOGOKAN DAN SALAH LAKU RASUAH.

RAYUAN,

PENGUNDI KAJANG DAN RAKYAT KESELURUHANNYA WAJIBLAH MENGGUNAKAN AKAL YANG WARAS, EMOSI YANG TENANG BAGI MENILAI TINGKAH LAKU SEBEGINI.

Ohpolitik!™

Posted: 29 Jan 2014 03:38 AM PST

Ohpolitik!™


#PRKKajang : Hasil Undian Awal Mendapati Anwar Gagal Mendapat Sokongan Rakyat Untuk Bergelar MB Selangor

Posted: 28 Jan 2014 05:51 PM PST


Menurut undian yang dilakukan oleh The Star terhadap 2,125 pengundi muda yang bermula jam 8 pagi 43% mahukan Khalid Ibrahim dikekalkan sebagai menteri besar Selangor.

Mendapat tempat kedua adalah Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli pula mendapat sebanyak 24 peratus dengan undiansebanyak 497 undi.

Sementara Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang beriya-iya untuk menjadi calon pilihan raya kecil itu hanya mendapat 21 peratus atau 450 undi dan menduduki tempat ketiga.

Ahli Parlimen Gombak, Mohamed Azmin Ali pula menjadi pilihan terakhir dengan 91 undi atau 4 peratus dari keseluruhan pilihan.

Ini menunjukkan yang mengundi Anwar Ibrahim hanya penyokong setianya sahaja sedangkan rakyat Selangor sendiri tidak mahu Anwar Ibrahim yang penuh dengan masalah moral menjadi menteri besar.


Embedded image permalink
Apapun itu cuma undian secara rambang. Tentunya tak tepat mana pun. Relaks. Jom Layan Lawak Satay Buat Anwar :

Berani KER PAS Menuntut Hak Mereka Sekiranya Kerusi MB Selangor dikosongkan?

Posted: 28 Jan 2014 03:51 PM PST


PAS Selangor memberi kata dua kepada Parti Keadilan Rakyat (PKR) supaya kontroversi kekosongan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang tidak dikaitkan dengan konflik dalaman parti itu berhubung kedudukan Menteri Besar. 
Setiausahanya, Mohd Khairuddin Otman berkata, PAS akan menuntut hak mereka sekiranya kekosongan berkenaan bakal membawa kepada pertukaran Menteri Besar kerana parti itu mempunyai jumlah kerusi yang melebihi PKR dan DUN Selangor. 
"Sekiranya berlaku kekosongan pada jawatan Menteri Besar, maka PAS Selangor akan mengambil bahagian dalam menentukan siapa calon yang akan diterima oleh rakyat. 
"PAS Selangor akan turut menghantar senarai calon Menteri Besar yang dirasakan layak dan sesuai. Ini termasuk menamakan Pesuruhjaya PAS Selangor (Dr Abdul Rani Osman) sebagai calon utama kita. Mengapa kita hantar calon kita? Kerana kita juga memiliki kerusi terbanyak dalam DUN," katanya pada Selasa. 
Kerusi DUN Kajang dikosongkan oleh Lee Chin Cheh dari PKR dengan meletakkan jawatan pada Isnin secata tiba-tiba selepas memenangi kerusi itu pada pilihan raya umum Mei lepas dengan majoriti 6,824 undi dalam pertembungan enam penjuru dengan BN, Berjasa dan tiga calon bebas. 
Berikutan itu Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan bahawa Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dinamakan sebagai calon bertanding di kerusi tersebut pada pilihan raya yang akan diadakan dalam masa 60 hari. 
Pada PRU-13, PAS dan DAP masing-masing memenangi 15 kerusi DUN manakala PKR 14. 
Mengulas lanjut Mohd Khairuddin yang juga Adun Paya Jaras bagaimanapun berkata, PAS Selangor menganggap kekosongan kerusi DUN Kajang adalah isu dalaman PKR tanpa melibatkan kedudukan jawatan Menteri Besar yang disandang Abdul Khalid sejak 2008. 
"Apa saja keputusan PKR untuk mengosongkan kerusi Adun atau menentukan siapa calon, adalah hak PKR untuk menentukannya dan PAS Selangor tidak akan masuk campur. 
"Selagi isu jawatan Menteri Besar Selangor tidak dikaitkan, maka PAS hanya menjadi pemerhati sahaja," katanya.

Berani ker PAS nak Menuntut hak mereka? Kenapa baru sekarang nak melawan? 
Untuk rekod, sehingga hari ini PKR Selangor berlagak seperti 'boss besar' yang boleh mengambil apa saja tindakan politik yang menguntungkan mereka tanpa persetujuan dan pandangan rakan-rakan parti PAS dan DAP sedangkan PKR Selangor hanyalah 'pemegang saham minoriti' di dalam Kerajaan PR Selangor.

#PRKKajang Bersih 2.0: Elected representatives should not betray thepeople’s mandate

Posted: 28 Jan 2014 06:03 AM PST

Gabungan Pilihanraya Bebas dan Adil (Bersih 2.0) membidas tindakan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang, Lee Chin Cheh yang meletak jawatan secara tiba-tiba tanpa alasan kukuh.


Menyifatkan tindakan itu sebagai pengkhianatan kepada rakyat, Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0 berkata, alasan perletakan jawatan Lee iaitu demi kepentingan politik PKR mencerminkan pertimbangan yang lemah parti berkenaan.

Media Statement(28 January 2014)
BERSIH 2.0 finds it wholly unacceptable that a State Assemblyperson has resigned "to benefit" his political party.
Kajang ADUN Lee Chin Cheh's resignation is nothing short of a betrayal of trust, given that less than eight months ago, the people of Kajang voted him in on the premise that he would remain the state assemblyperson for the next five years. The reason for Lee's resignation on 27 Jan 2014, reported in the media as to "benefit PKR as a whole", reflects poor judgement on the part of the candidate as well as the party he belongs to. It is shocking that PKR consented to Lee's resignation and is fielding its de facto leader Dato' Seri Anwar Ibrahim in the by-election. This reeks of dirty politics and should be condemned.
It must be reminded that the first and foremost duty of an elected representative is towards the people in his/her constituency and not to his/her political party. Thus, the only acceptable reason for elected representatives to resign is when he/she is not able to carry out the mandate given to him/her - i.e. to serve the people. Lee's reason for stepping down does not put the people's interest at the forefront.
There is little difference between the actions of Lee and the actions of former DAP Assemblyperson Hee Yit Foong in the 2009 Perak Constitutional Crisis. Both actions are equally deplorable. It is disappointing that PKR, one of the victims of the 2009 Perak Constitutional Crisis, is the key player in this sorry saga.
BERSIH 2.0 is appalled that a by-election would have to be called and public funds would be unnecessarily wasted because of the whims and fancies of a few. No amount of political spinning will hide the fact that on 27.1.2014, the interest of the Kajang people took a backseat.This is a regressive step for democracy because it supports the mistaken notion in Malaysia that elections are about political parties and politicians rather than about the people.
BERSIH 2.0 would like to remind all politicians and their parties that the people's trust should not be up for manipulation. The mandate given to an elected representative by the people is something that should not taken for granted. It is disappointing that in the midst of this political merry-go-round, the people's interest, like many times before, is forgotten.
Salam BERSIH!
Issued by:
The Steering Committee of BERSIH 2.0 which comprises:
Maria Chin Abdullah, Dr Farouk Musa, Masjaliza Hamzah, New Sin Yew and Farhana Halim.

--BERSIH 2.0 SecretariatTel. No : 03-7772 3275 / 019-4380428Fax No : 03-7784 4978Email: media@bersih.orgWeb: http://www.bersih.orgFB: https://www.facebook.com/BERSIH2.0OFFICIALTwitter: http://www.twitter.com/bersih2

tunku

Posted: 29 Jan 2014 03:37 AM PST

tunku


PAS wants MB post if Khalid resigns

Posted: 28 Jan 2014 08:14 AM PST

Selangor PAS will propose its own candidate for Mentri Besar should the post becomes vacant, a move that would scuttle plans for Datuk Seri Anwar Ibrahim to assume the state's top job.

Secretary Khairuddin Othman said a candidate who is qualified and suitable for the job would be proposed to the party's central committee.

"This includes Selangor PAS Commissioner (Iskandar Abdul Samad). It will be up to the central PAS to decide on it," he said in a statement.

He said PAS had the right to name of a candidate for mentri besar as they have the most seats in the state assembly.

After the 13th general election in May last year, PAS and DAP secured 15 seats each. PKR now has 13 seats following the resignation of Kajang assemblyman Lee Chin Cheh on Monday.
The Selangor Constitution states that the Mentri Besar has to be a Malay Muslim and receive the consent of the Sultan.

When contacted by The Star Online, Khairuddin said the party did not have any issues with current Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Anwar told a press conference earlier that he will be PKR's candidate for the Kajang by-election, leading to speculation of him taking over the Mentri Besar's post later.

For now though, Khairuddin said they would assume that the by-election has nothing to do with the move to ouster Khalid.

"We are following the political situation in Selangor very carefully. We assume that the resignation of the Kajang seat is an internal PKR issue and has nothing to do with the position of the Mentri Besar," he said.

He said that PKR had every right to vacate the seat and Selangor PAS would not interfere.
"As long as the issue of Selangor Mentri Besar doesn't come up, we will just be observers," he said.
He hoped that PAS members would be calm and wait for instructions from the party's state committee.

"Whatever the decision in Pakatan Rakyat we are confident that it will result in a stable Selangor government ruled by Pakatan leaders," he said.

Bersih 2.0: Elected representatives should not betray the people’s mandate

Posted: 28 Jan 2014 05:17 AM PST

BERSIH 2.0 finds it wholly unacceptable that a State Assemblyperson has resigned "to benefit" his political party.

Kajang ADUN Lee Chin Cheh's resignation is nothing short of a betrayal of trust, given that less than eight months ago, the people of Kajang voted him in on the premise that he would remain the state assemblyperson for the next five years. The reason for Lee's resignation on 27 Jan 2014, reported in the media as to "benefit PKR as a whole", reflects poor judgement on the part of the candidate as well as the party he belongs to. It is shocking that PKR consented to Lee's resignation and is fielding its de facto leader Dato' Seri Anwar Ibrahim in the by-election. This reeks of dirty politics and should be condemned.

It must be reminded that the first and foremost duty of an elected representative is towards the people in his/her constituency and not to his/her political party. Thus, the only acceptable reason for elected representatives to resign is when he/she is not able to carry out the mandate given to him/her - i.e. to serve the people. Lee's reason for stepping down does not put the people's interest at the forefront.

There is little difference between the actions of Lee and the actions of former DAP Assemblyperson Hee Yit Foong in the 2009 Perak Constitutional Crisis. Both actions are equally deplorable. It is disappointing that PKR, one of the victims of the 2009 Perak Constitutional Crisis, is the key player in this sorry saga.

BERSIH 2.0 is appalled that a by-election would have to be called and public funds would be unnecessarily wasted because of the whims and fancies of a few. No amount of political spinning will hide the fact that on 27.1.2014, the interest of the Kajang people took a backseat.This is a regressive step for democracy because it supports the mistaken notion in Malaysia that elections are about political parties and politicians rather than about the people.

BERSIH 2.0 would like to remind all politicians and their parties that the people's trust should not be up for manipulation. The mandate given to an elected representative by the people is something that should not taken for granted. It is disappointing that in the midst of this political merry-go-round, the people's interest, like many times before, is forgotten.

Salam BERSIH!

Issued by:

The Steering Committee of BERSIH 2.0 which comprises:

Maria Chin Abdullah, Dr Farouk Musa, Masjaliza Hamzah, New Sin Yew and Farhana Halim.

bumiyang

Posted: 29 Jan 2014 03:36 AM PST

bumiyang


Allah Panjangkan Umur Anwar!!!

Posted: 29 Jan 2014 01:11 AM PST

Pas Selangor Ketandusan Pemimpin Untuk Diketengahkan Sebagai MB Selangor - Suatu Penghinaan???

Posted: 28 Jan 2014 10:35 PM PST

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 29 Jan 2014 03:06 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Dah lama tak kisah guna WIFI ke wife

Posted: 28 Jan 2014 05:17 PM PST


Seorang kawan rapat rumah berdekatan menghantar SMS pada kawan jirannya:
Sorry sir I am using your wife...I have been using day and night ...I am using when u r not present at home....In fact, I am using more than U R using....

I confess this because now I feel very much guilt...
Hope U will accept my sincere apologies.....
Balik-balik ke rumah dia tarik muka masam dan sindir-sindir isterinya. Isteri bahasakan dia. Sesama mereka suami isteri memang kasar kasar.


Tak berapa lama kawan rapat tadi hantar satu lagi SMS.
Sorry bro spelling mistake... it's not WIFE but WIFI..
 Dijawab balik:
Dah lama aku tak kisah tapi bila nak lantik aku ke jawatan MB Selangor?
Wow! Jual orang jangan WIFI

Sahabat-Gunung

Posted: 29 Jan 2014 01:53 AM PST

Sahabat-Gunung


Patutlah Azmin Tak Layak Jadi MB Selangor – Rupanya Dia Amal Politik Kebudak-Budakan - Nazir

Posted: 29 Jan 2014 01:30 AM PST


EXCO Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Nazir Hussin Akhtar Hussin menempelak kenyataan dangkal Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dalam melontarkan cabaran kepada YAB Dato' Seri Mohd Najib supaya bertanding dalam PRK N25 Kajang menentang Ketua Umum PKR.

Ujarnya, amalan politik kebudak-budakan Azmin Ali dalam hal ini menguatkan lagi alasan tindakan Kerajaan Negeri Selangor menolak beliau sebagai calon Menteri Besar adalah amat tepat.

"Azmin Ali dan Anwar Ibrahim sebenarnya sedang memperkosa amalan demokrasi di negara ini dan membuktikan bahawa kepercayaan dan keyakinan pengundi dan rakyat di negeri Selangor amat mudah untuk di permainkan.

PKR seharusnya mengosongkan kerusi DUN Bukit Antarabangsa yang diwakili Azmin Ali bagi memberi ruang kepada Pelacur Politik seperti Anwar Ibrahim memenuhi cita-cita peribadi sebagai Menteri Besar setelah gagal menjadi Perdana Menteri memandangkan kepimpinan Azmin Ali terbukti ditolak oleh Pakatan Pembangkang Negeri Selangor," ujarnya yang juga Ketua Pemuda UMNO Bahagian Titiwangsa.

Terdahulu, Azmin Ali menyifatkan Anwar Ibrahim sebagai pemimpin terkemuka dunia, pemimpin yang dikehendaki oleh Negara-negara Islam seperti Timur Tengah serta Negara-negara yang membangun.

Kepimpinan Anwar bukan sahaja diperlukan di Malaysia malah di Negara lain. Sehubungan dengan itu, orang Kajang sangat beruntung kerana ada pemimpin dunia yang turun berjuang di Kajang.

Azmin turut mencabar Datuk Seri Najib Razak untuk bersaing bersama Anwar Ibrahim merebut kerusi DUN Kajang yang dikosongkan oleh Lee Chin Cheh.


Pembangkang Dibidas Sanggup Perlekeh Sistem Demokrasi Untuk Agenda Politik Sempit

Posted: 28 Jan 2014 06:30 PM PST

Wanita Barisan Nasional (BN)  menyifatkan pakatan pembangkang terlalu bersandiwara dan dalam masa yang bersama mempergunakan rakyat bagi tujuan kepentingan politik seseorang individu dalam pakatan mereka.

Sambil menyifatkan tindakan mengosongkan DUN Kajang sebagai memperlekehkan sistem demokrasi,  Ketuanya, Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil berkata tindak tanduk pakatan pembangkang itu terutama PKR ternyata tidak bertanggungjwab kerana mengutamakan agenda politik sempit.

"Negara baru sahaja menghadapi Pilihanraya Umum di mana pakatan pembangkang telah menang dan mengekalkan kerajaan negeri Selangor, namun Lee Chin Cheh meletakkan jawatan ADUN Kajang.  Dia bukannya sakit, ataupun muflis, tidak ada apa-apa, sihat walafiat tetapi tiba-tiba meletakkan jawatan sebagai ADUN. Kalau macam tu, tak payahlah bertanding dulu.

"Kami Wanita BN melihat tindakan ini sebagai memperlekehkan sistem demokrasi yang diamalkan di dalam negara kita. Kita bersedia untuk menghadapi Pilihanraya Kecil di Kajang, tidak ada masalah tetapi hakikatnya Anwar Ibrahim dan kuncu-kuncunya mempergunakan sistem demokrasi yang ada untuk sandiwara politik mereka," ujarnya selepas majlis ramah mesra di Rumah Kebajikan Cheshire, Selayang sempena Tahun Baru Cina, semalam.

Tegas beliau percaturan politik pakatan pembangkang hanya kerana mahu menjayakan agenda peribadi seorang pemimpin di kawasan tersebut, mereka meletakkan jawatan sesuka hati.

"Ini satu penghinaan kepada rakyat dan pengundi di kawasan DUN Kajang," ujarnya yang juga Ketua Wanita UMNO Malaysia.

Terdahulu, keputusan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang, Lee Chin Cheh meletakkan jawatan itu berkuat kuasa semalam menguatkan lagi spekulasi berhubung kedudukan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor.


Bagaimanapun dalam surat yang dihantar oleh Chin Cheh kepada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Hannah Yeoh, beliau tidak menyatakan sebab peletakan jawatannya

Anwar Merupakan `Raksaksa Politik’ Yang Jadikan Rakyat Sebagai ‘Komoditi Politik’

Posted: 28 Jan 2014 05:30 PM PST


Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican mengucapkan 'takziah' kepada mantan ADUN Kajang, Lee Chin Cheh kerana terpaksa membuat keputusan yang sukar, semata-mata mahu memberikan peluang kepada seorang individu dari 'luar Selangor' untuk bertanding di kawasan tersebut pada Pilihan Raya Kecil tidak lama lagi.

Dalam pengumuman keputusan untuk meletakkan Anwar Ibrahim bertanding di DUN Kajang pada Pilihan Raya Kecil DUN Kajang nanti , beberapa kali Anwar Ibrahim mengatakan bahawa ini adalah usaha melonjak 'khidmat cemerlang' PKR Selangor selama ini.

"Kepada saya, ayat tersebut hanya bermakna bahawa ini adalah usaha 'melonjak' ego politik Anwar semata-mata.

Ahli PKR, rakyat Selangor, pengundi di DUN Kajang sepatutnya membuka mata bahawa ini adalah permainan politik penting diri dan tidak hemah dalam menilai kepercayaan rakyat.

Pada pandangan peribadi saya, Barisan Nasional (BN) wajar membuat kajian yang lebih teliti samada mahu terlibat di dalam PRK yang bukan sahaja mempunyai nilai moraliti yang rendah, malahan hanya menjadi alat pemuas berahi kepada seorang yang sangat kemaruk dengan kuasa. Anwar sudah menjadikan rakyat sebagai 'komoditi politik' untuk menyelesai masalah dalaman," ujarnya dalam kenyataan yang disiarkan melalui FB peribadinya.

Ujarnya, secara psikologi, ia akan membuktikan kepada pengundi di Selangor bahawa mereka sudah memilih seorang 'raksasa politik' yang haloba dan hanya melihat kedudukan peribadinya sendiri. Berkemungkinan juga, kemenangan Anwar, walaupun secara percuma, bakal merosakkan imej PKR, DAP dan PAS di dalam jangkamasa panjang.


"Kita tidak seharusnya terikut-ikut dengan kegilaan dan kemaruk kuasa Anwar ini. Apa yang berlaku ini sekadar menunjukkan kepada rakyat, 'siapa Anwar' yang sebenarnya. PKR wajar membuang sama sekali perkataan 'reformasi' daripada kamus parti tersebut, kerana Anwar baru sahaja melempar 'reformasi' ke dalam longkang yang kotor dan hanyir," ujarnya yang juga Ahli Parlimen Kepala Batas. 

Selain Khalid.... Siapa Lagi Yang Bakal Jadi Mangsa Azmin Ali?

Posted: 28 Jan 2014 04:30 PM PST


Bergolak teruk !!! Betul ker?

Pemilihan parti dah dekat, bakal menyaksikan persaingan paling sengit dalam sejarah #politikkangkungPKR2014.

Azmin Ali dipecat Khalid Ibrahim..... Mangsanya ialah mereka yang bersekutu dengan grup MB Selangor nie.

Siapa?

Azmin dah lama berdendam dengan Khalid kerana dilihat sebagai PENGHALANG kepada agenda politik Azmin di Selangor.

Selain Khalid, siapa lagi yang akan menjadi mangsa Azmin? Siapa lagi yang dilihat sebagai BATU PENGHALANG kepada agenda politik Azmin dalam PKR ...


Jom baca seterusnya di sini. Jom Layan #PolitikKangkangPKR2014

Jika BN Beriya-iya Layan #PolitikKangkangPakatanRakyat ........

Posted: 28 Jan 2014 08:02 AM PST


Pada hakikatnya aku tak sependapat dengan Tan Sri Muhyiddin Yassin yg membayangkan BN bersedia untuk meletakkan calon di #PRKKajang.....

Tapi kalau BN dah habis fikir utk melayan karenah #politikkangkangPakatanRakyat ....


Pesan aku hanya satu, tak payah kempen bagai nak gila, janji itu dan ini, bagi peruntukan besar kepada 'mereka' yang confirm tak akan menyokong kita ....  

Taipingmali (tm)

Posted: 29 Jan 2014 01:08 AM PST

Taipingmali (tm)


AZMIN GUNA ISU MORAL JATUHKAN NURUL

Posted: 28 Jan 2014 05:58 PM PST

Pergolakan di dalam PKR menjelang pemilihan beberapa bulan lagi bakal menyaksikan paling sengit dalam sejarah parti itu.

Kumpulan Azmin Ali yang marah kepada Khalid Ibrahim kerana memecat bos mereka dari PKNS akan menggunakan kesempatan itu untuk memastikan grup yang bersekutu dengan menteri besar itu akan ditamatkan riwayat politik mereka.

Tekanan ke atas untuk meletak jawatan sebagai menteri besar dari kalangan pemimpin pusat PKR semakin kiat kedengaran.

Semua ini didalangi oleh Azmin yang sekian lama sudah menyimpan dendam terhadap Khalid yang menjadi batu penghalang kepada agenda politik beliau di Selangor.

Apatah lagi kmungkinan besar penaung Khalid, Dr Wan Azizah Ismail tidak akan mempertahankan jawatannya sebagai presiden pada pemilihan parti akan datang bagi memberi laluan kepada suaminya, Anwar Ibrahim.

Tanpa perlindungan politik dari presiden parti, Khalid akan mudah terdedah dengan serangan dalaman yang lebih hebat bagi memaksa beliau mengundur.

Azmin pandai menggunakan isu pemecatannya sebagai anggota lembaga pengarah PKNS sebagai batu api untuk meniup api kemarahan penyokongnya.

Mungkin buat pada masa ini kelebihan adalah pada kumpulan Azmin menerajui gerakan menumbangkan Khalid.

Bagaimanapun Khalid juga tidak boleh dipandang kecil kemampuannya untuk mengharungi duri ranjau politik PKR sejak menjadi menteri besar pada 2008.

Berbagai usaha sebelum ini dilakukan untuk melemahkan kedudukan beliau namun Khalid mampu bertahan kerana populariti di kalangan rakyat walaupun dibenci oleh sesetengah pemimpin PKR Selangor khususnya tim Azmin.

Jika Khalid mendedahkan sebab musabab sebenar Azmin digugurkan dari PKNS ini akan menjadi liabiliti besar bagi timbalan presiden parti itu.

Ini kerana jika pemecatan beliau bersabit dengan elemen rasuah atau penyalahgunaan kuasa, ini akan menyulitkan usaha Azmin untuk meraih sokongan padu dari ahli parti.

PKR selama ini melaung-laungkan slogan rakyat, keadilan dan ketelusan bagi mendapat sokongan politik untuk berkuasa.

Jika ia tidak mengambil tindakan sekiranya benar Azmin terbabit dalam sebarang penyelewengan dalam PKNS, sudah tentu maruah dan integriti PKR akan terjejas teruk.

Seperkara lagi yang igauan kepada Dr Wan Azizah sebelum beliau mengundur diri ialah perkembangan terbaru berhubung perkahwinan anaknya, Nurul Izzah yang baru-baru ini membuat permohonan fasakh terhadap suaminya.

Nurul sebagai naib presiden dilihat sebagai pemimpin muda yang mempunyai harapan cerah untuk menerajui parti suatu hari kelak.

Walaupun perceraian cuba ditutup sebagai masalah peribadi tetapi sebagai seorang ahli parlimen wanita dan juga pemimpin hirarki ketiga dalam parti.

Ini menyulitkan posisi Nurul terutamanya di kalangan ahli parti Melayu dan juga pengundi Melayu yang sensitif mengenai perkara sedemikian.

Bukan sahaja penting mempunyai moral yang tinggi tetapi juga perlu dilihat menjunjung nilai-nilai akhlak yang murni juga.

Masalah perceraian Nurul bukan berpunca tidak lagi sehaluan dengan suami tetapi alasan yang diberi di dalam permohonan fasakh ialah kehadiran pihak ketiga di dalam kehidupannya.

Ini tidak boleh diterima sama sekali kerana sebagai wanita Islam yang memakai tudung dan mempunyai suami dan dua orang anak, Nurul dilihat sebagai mempunyai satu model dan contoh keluarga bahagia.

Apabila Nurul sendiri mengaku bahawa beliau telah bermain kau tiga di belakang suaminya, bukan sahaja tindakan itu terlarang dari segi syariat agama, tetapi imej dan integriti beliau sebagai pemimpin muslimah juga turut hancur dan ranap.

Bak kata pepatah Inggeris, 'one man's loss is another man's gain'.

Inilah yang sedang dilakukan oleh kumpulan Azmin yang tidak menyenangi Nurul kerana beliau dan Khalid adalah kumpulan yang bersekutu dengan Dr Wan Azizah.

Perceraian Nurul dengan suaminya akan dijadikan isu untuk menjatuhkan beliau pada pemilihan akan datang.

Samada ini akan berjaya atau tidak bergantung kepada ahli-ahli akar umbi PKR.

Sekiranya mereka termakan dengan propaganda Azmin, kedudukan Nurul sebagai naib presiden akan terjejas.

Tetapi jika Nurul mendapat simpati dari perwakilan yang mengundi kelak, posisi beliau di dalam PKR adalah agak terjamin.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Panglima Perang Cyber

Posted: 28 Jan 2014 11:55 PM PST

Panglima Perang Cyber


Pusat Rawatan Islam Al Hidayah Ubati Penyakit2 Kronik Guna Ayat Quran Dengan Canggih dan Sistematik cc @NajibRazak

Posted: 28 Jan 2014 08:04 PM PST

Video Korporat Pusat Rawatan Al Hidayah :Menggunakan pendekatan ayat Al Quran skala yang besar untuk pelbagai penyakit kronik tentu dapat mengatasi masalah ubat-ubatan yang mahal diimport dari luar negara yang bukan semua mampu mengatasi penyakit bahkan ada yang memburukkan lagi tubuh badan yang menerimanya.

Justeru dicadangkan kepada PM agar perubatan alternatif seperti ini diperkasakan dan diperluaskan dalam mengatasi kenaikan harga ubat selain menyembuhkan penyakit dengan berkesan bukan sebaliknya.

Ia juga sudah tentu disambut baik majoriti umat Islam di Malaysia dan tidak akan ditolak kerana ia tidak membebankan kewangan dan mampu dibayar oleh semua golongan.

Banyak penyakit gagal dikesan sebenarnya berpunca dari gangguan luaran seperti jin dari angkara sihir. Selain itu juga dengan Al Quran semua penyakit boleh disembuhkan Insya Allah. 

Lihat lelaki bisu disembuhkan dengan ayat Quran 


Mesti Baca : 11 Khasiat Garam dalam Perubatan Islam

Posted: 28 Jan 2014 06:58 PM PST


Ini ada beberapa petua penggunaan dan khasiat garam...


1. Merendam kerang supaya hilang tahinya.Dalam kaedah perubatan Islam, sesuatu perkara yang buruk diubat dengan asalnya. Kerang berasal dari laut, dan garam digunakan untuk meneutralkan keburukannya (tahi).

2. Mengurang tahap kemasinan ikan masin. Ikan kering yang terlalu masin boleh dikurangkan kadar kemasinannya dengan merendam dalam air garam juga.

3. Mengubat gout. Gout disebabkan pemakanan makanan laut yang berlebihan. Orang yang tinggal berhampiran pantai boleh menanam badan dalam pasir laut. Bagi mereka yang tinggal di bandar, garam kasar digoreng dan didemahkan di tempat sakit ketika garam masih panas.

4 .Merawat cirit-birit. Minum air yang dicampur sedikit garam.

5 .Merawat mabuk perjalanan. Untuk merawat mabuk perjalanan, garam dicampur madu dan air dan minum sebelum memulakan perjalanan.

6 .Garam diguna untuk merawat kegatalan. Air yang dicampur garam disapukan pada kulit yang gatal.

7. Menambah imuniti badan akibat perubahan hawa/angin. Hal ini berlaku di sesetengah tempat di negeri Arab. Misalnya pelajar Malaysia yang berkunjung ke Arab akan mengalami alahan terhadap hawa/angin tempat baharu. Air garam diminum sebagai ubatnya.

8 .Menghilangkan penat kerana kerja berat. Amalan orang-orang Melayu tradisional yang bertani, bersawah atau bertukang ialah meminum air sejuk yang dicampur garam.

9. Mengelak sihir/gangguan jin bagi mereka yang bermalam di hutan. Garam adalah sumpahan jin. Garam yang dibaca padanya dengan Al-Fatihah (sekali) dan ayat al-Kursi (ayat 255 surah al-Baqarah – 7 kali) ditabur di sekeliling khemah.

10. Mengelak gangguan syaitan/jin kepada bayi. Ada ketikanya bayi menangis waktu malam disebabkan dia nampak syaitan, bukan kerana lapar. Untuk mengatasi masalah ini, garam dicampur dengan bawang merah, bawang putih dan lada hitam. Campuran itu diletak dalam gelas/cawan/bekas yang terbuka. Bekas itu diletakkan di bahagian kepala bayi.

11. Mengubat orang yang diganggu jin. Bagi orang dewasa yang dikhianati (disihir), cara mengubatnya ialah dengan meletakkan garam yang dibaca al-Fatihah di perdu lidah. Perdu lidah ialah bahagian bawah lidah yang apabila diangkat akan nampak urat hijau lidah.


sumber http://paapaada.blogspot.com/2013/02/khasiat-garam-dalam-perubatan-islam.html


Nota : sila gunakan garam kasar/bukit untuk kesan lebih baik... garam mesin sudah bercampur kimia dan tidak elok serta menjadi punca darah tinggi.

BEBERAPA KENYATAAN MENTERI KDN @ZAHID_HAMIDI DAN KP JAKIM @DSJAMILKHIR ISU POLIS SYARIAH

Posted: 28 Jan 2014 06:54 PM PST


KENYATAAN PADA 13 DISEMBER 2013

1. KDN sedang memperincikan cadangan penubuhan sebuah pasukan polis khas bertujuan untuk membanteras penyebaran ajaran sesat dan fahaman Syiah di negara ini.

"Ada cadangan daripada sebuah NGO (badan bukan kerajaan) untuk tubuhkan pasukan polis syariah, banteras ajaran sesat. Ini akan dibincangkan dengan terperinci.

"Kita juga akan mohon perkenan Majlis Raja-raja Melayu supaya tidak disalah anggap cuba campur tangan soal pengendalian isu-isu agama. Aspek yang saya tekankan adalah untuk menjaga keselamatan dan ketenteraman awam. Mencegah lebih baik daripada mengubati

kelulusan Jemaah Menteri perlu diperolehi bagi membolehkan PDRM yang mempunyai Badan Agama dan Kaunseling (Baka) yang boleh bekerjasama dengan JAKIM untuk membendung penularan ajaran sesat.

kes pembunuhan ketua penguatkuasa Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) bulan lepas yang mana seramai 13 pengikut kumpulan ajaran sesat Tuhan Harun telah ditangkap kerana dipercayai ada kaitan kes tersebut.

Apa yang ada pada kami (KDN) adalah dari segi penguatkuasaan untuk membantu JAKIM dan Majlis Agama Islam negeri. Kita harap semua pihak boleh lakukan sesuatu untuk pulihkan mereka yang terseleweng akidahnya


Read more at:http://www.astroawani.com/budget/news/show/ahmad-zahid-kdn-perhalusi-cadangan-tubuh-pasukan-polis-syariah-26908?cp

 

KENYATAAN PADA 27 JAN 2013

Penubuhan unit 'polis syariah' bukan berniat mengambil alih peranan kerajaan negeri tetapi untuk membantu pihak berkuasa negeri menguatkuasakan undang-undang termasuk membantu menangani kes-kes ajaran sesat dan jenayah syariah lain.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, unit tersebut juga berperanan memberi nasihat berhubung soal-soal penguatkuasaan dan membantu dalam operasi yang dijalankan.

"Sebelum ini penguat kuasa agama negeri akan meminta bantuan polis (dalam operasi), sekarang kita ada polis khas untuk membantu mereka.

"Polis ini akan berada di dalam Jabatan Kemajuan Agama Islam (Jakim) dan akan membantu dari segi perundangan termasuk pentafsiran dan penelitian terhadap undang-undang yang ada kaitan dengan hal ehwal agama Islam di peringkat negeri," katanya.

Presiden Persatuan Peguam Syarie Malaysia, Musa Awang dilaporkan tidak bersetuju dengan langkah penubuhan 'polis syariah' kerana terdapat banyak soalan mengenai bidang kuasanya.
Ketua Pengarah Jakim, Datuk Othman Mustapha sebelum ini mengesahkan bahawa unit itu akan ditugaskan menguatkuasakan semua kesalahan jenayah Syariah dan bukan hanya berkaitan isu Syiah dan ajaran sesat sahaja.

Ahmad Zahid berkata, beliau berharap peranan 'polis syariah' tersebut tidak disalah tafsir sehingga menimbulkan kekeliruan terhadap unit tersebut.

"Kita tidak campur tangan dalam hal ehwal pentadbiran agama di bawah kerajaan negeri, sebaliknya Jakim berperanan sebagai penyelaras dan Kementerian Dalam Negeri melalui polis membantu melaksanakan undang-undang.

"Komen-komen pertubuhan bukan kerajaan (NGO) berhubung penubuhan unit ini amat dihormati tetapi mereka hendaklah meneliti dengan halus kenyataan Jakim supaya tidak timbul salah tafsir," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140128/dn_06/Polis-syariah-tidak-ambil-alih-kuasa-negeri#ixzz2rkhUmFyZ
© Utusan Melayu (M) Bhd  Malangnya dalam hal ini PAS dilihat tidak menyokong penubuhan polis syariah yang bertujuan memberi kebaikan kepada umat Islam. Tiada Kompromi, PKPP Tidak Akan Ditangguh - @Zahid_Hamidi

Posted: 28 Jan 2014 03:05 PM PSTJOHOR BAHARU: Kementerian Dalam Negeri (KDN) tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak yang meminta supaya Prosedur Operasi Standard (SOP) Program Khas Penyelarasan Pendatang Tanpa Izin (PKPP) dikaji semula dan ditangguhkan pelaksanaannya.

Menterinya, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, pihaknya sudah memberi tempoh dan ruang secukupnya kepada majikan dan pekerja sejak 11 Julai 2011.

"Walaupun ada permintaan operasi ini ditangguhkan, bagi kami tidak ada penangguhan kerana masa yang secukupnya telah diberikan kepada majikan dan para pekerja untuk memohon dokumen-dokumen yang sah," katanya kepada pemberita selepas memantau Op Bersepadu 6P ke atas rumah pekerja asing di tapak pembinaan Bandar Datuk Onn di sini malam Isnin.

Menurut beliau, sejak PKPP dilancarkan serentak seluruh negara 20 Jan lalu, 8,000 Pati menjalani proses penyaringan.

Daripada jumlah itu, 2,200 ditahan menjadikan jumlah keseluruhan tahanan membabitkan operasi tahap satu dan dua adalah 14,200 manakala 3,000 orang sudah dihantar pulang ke negara asal masing-masing.

Ahmad Zahid berkata KDN mengambil langkah proaktif untuk tidak menahan Pati di depoh tahanan terlalu lama sebaliknya menghantar mereka pulang ke negara asal setelah selesai proses pengambilan biometrik.

Sementara itu, 500 pegawai dan anggota daripada pelbagai agensi seperti Jabatan Imigresen Malaysia (JIM), Polis Diraja Malaysia (PDRM), Jabatan Pertahanan Awam (JPAM), Ikatan Sukarelawan Malaysia (RELA), Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) menyertai operasi itu.

Pengarah Imigresen Johor, Rohaizi Bahari berkata dalam operasi itu pihaknya menemui menara peninjau yang dibina pekerja asing dan diawasi secara bergilir-gilir bagi mengesan kehadiran pihak berkuasa.

"Semasa serbuan dilakukan pengawal Pati di menara itu telah melepaskan bunyi mercun dan memukul gendang sebagai isyarat kehadiran anggota penguat kuasa.

"Namun begitu hasil pemeriksaan yang dilakukan terhadap 406 pekerja asing yang terdiri daripada warga Indonesia, Vietnam, Myanmar, Nepal dan Bangladesh, seramai 35 orang telah ditahan atas kesalahan tidak memiliki dokumen perjalanan yang sah," katanya.

Beliau berkata semua Pati yang melakukan kesalahan mengikut Seksyen 6 (1) (c) Akta Imigresen 1959/63 itu dihantar ke depoh Pekan Nenas untuk tindakan lanjut. -BERNAMAGambar Menteri KDN DS Ahmad Zahid Hamidi menyertai operasi banteras PATI :
Sent from my iPhone

ARTIKEL PILIHAN - PERLUKAH DIHARAMKAN TALANG KERANA AEDES?

Posted: 28 Jan 2014 02:53 PM PSTBARU-BARU INI Kementerian Kesihatan mencadangkan semua projek perumahan baharu dilarang dibina talang sebagai usaha mencegah saluran air di atas bumbung itu menjadi tempat pembiakan nyamuk aedes.

Menurut Timbalan Menterinya, Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata, talang merupakan salah satu tempat pembiakan nyamuk aedes tetapi sering terlepas pandang oleh banyak pihak kerana kedudukannya yang tersorok atau sukar dicapai.

Menurutnya lagi, tidak hairan kenapa begitu banyak kempen pencegahan termasuk gotong-royong membersihkan kawasan sekitar tidak mencapai objektif berikutan masih ada lokasi pembiakan aedes yang tidak dihapuskan atau terlepas pandang.

Disebabkan itu beliau menggesa agar Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan supaya mewajibkan pemaju tidak lagi memasang talang di projek perumahan baharu bagi mengelak menjadi sarang pembiakan aedes dan bagi kediaman lama pula, enakmen yang sedia ada sekarang perlu dipinda bagi membolehkan talang dibuka untuk tujuan serupa.

Terkesima sebentar apabila saya membaca kenyataan itu. Bagi saya seolah-olah kita mencadangkan pengharaman kenderaan kerana berlaku banyak kemalangan yang meragut nyawa. Atau seperti mengharamkan Internet kerana berlaku fitnah yang berleluasa.

Di manakah rasional pemikiran begini?Saya rasa para pengurusan tertinggi negara janganlah cepat melatah dan mencari resolusi seperti kanak-kanak hingusan di tadika, cepat menuding jari atas sesuatu kegagalan.

Kita harus berfikir dengan menggunakan akal bukan bertindak dengan emosi. Saya rasa ramai di antara kita apatah lagi menteri sendiri, yang tidak mengetahui akan kepentingan talang atau gutter ini.

Fungsinya ialah untuk mengalirkan air hujan ke satu tempat supaya ia boleh dikumpulkan untuk kegunaan akan datang atau dikenali sebagai SPAH.

SPAH ialah Sistem Pengumpulan dan Penggunaan Semula Air Hujan di mana air hujan dikumpulkan daripada bumbung dan kemudiannya disalurkan ke tangki penyimpanan air hujan sebelum digunakan.

Cara mengumpul air hujan yang mudah ialah dengan melibatkan alur mengelilingi bumbung dengan paip turun membawa air hujan ke tangki simpanan yang dipasangkan dengan saluran mengeluarkan air berlebihan.

Sudah banyak negara mewajibkan sistem SPAH kerana impaknya cukup besar untuk sesebuah negara. Antara negara tersebut ialah, Bermuda di laut Caribean, China, India, Australia dan juga Brazil.

Ironinya, pemasangan SPAH di bangunan mahupun rumah kediaman akan dapat mengurangkan permintaan bekalan air awam.

Daripada penyelidikan yang dilakukan oleh NAHRIM - Institut Penyelidikan Hidraulik Kebangsaan Malaysia, Kementerian Sumber Asli Dan Alam Sekitar, kualiti air hujan adalah dalam kelas IIB dan amat sesuai untuk penggunaan rekreasi dengan sentuhan badan. Antara kepentingan SPAH ia akan dapat membantu membekalkan air jika terdapat krisis bekalan air awam. SPAH juga dapat mengurangkan air larian permukaan (surfacerunoff) daripada memasuki sistem saliran awam. Secara tidak langsung dapat mengelakkan dari berlakunya banjir kilat.

Dan yang paling penting dengan sistem SPAH ini, pihak berkuasa bekalan air dapat menjimatkan operasi pemprosesan air di loji-loji air, sekali gus dapat menjimatkan tenaga elektrik dan meningkatkan kecekapan tenaga negara.

Ramai antara kita tidak terfikir negara ini boleh mengalami kekurangan air kerana sememangnya negara kita menerima bekalan air hujan yang amat lebat dan air rawatan dapat pula dibekalkan ke rumah, kedai dan pejabat dengan kadar yang cukup murah.

Namun apabila krisis bekalan air terjadi, barulah kita nak tengadah seperti yang terjadi di Selangor pada tahun 2012. Satu cara terbaik untuk memastikan masalah pembekalan air sentiasa terjamin ialah dengan menggunakan air hujan dengan mengumpulkannya untuk kegunaan harian.

Hakikatnya pengumpulan air hujan bukan satu perkara baru di Malaysia. Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) telah mengeluarkan garis panduan untuk SPAH selepas krisis air 1998, untuk menampung sebarang kekurangan bekalan air dan sebagai penampan semasa krisis air.

Buat mereka yang mencipta polisi kerajaan, jangan marahkan nyamuk, kelambu pula dibakar. Jangan marahkan aedes talang pula nak dimusnahkan.

Bertindak biar rasional, meminta biar sesuai dengan realiti.

Dr Ahmad Zaharuddin Sani Sabri, merupakan Timbalan Pengarah Institut Pemikiran Tun Dr Mahathir (IPDM), Universiti Utara Malaysia.Sent from my iPhone

Belantan

Posted: 28 Jan 2014 11:41 PM PST

Belantan


'Pelan Damai' - Tawaran Anwar hanya sandiwara?

Posted: 28 Jan 2014 10:27 AM PST


Tawaran kononnya untuk bekerjasama dan muafakat ke arah 'pelan damai' yang diusulkan ketua pembangkang Anwar Ibrahim kepada Barisan Nasional (BN) adalah satu sandiwara semata-mata, menurut beberapa penganalisis politik.

Bekas Setiausaha Sulit Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu, Anuar Shaari berkata, Anggota Parlimen Permatang Pauh itu sebenarnya tidak ikhlas untuk menjalin permuafakatan nasional berkaitan keharmonian agama dan kaum di negara ini, sebaliknya bertujuan untuk meraih populariti.

"UMNO dan BN jangan terperangkap dengan permainan sebegini kerana kalau benar-benar ikhlas, sudah lama dia (Anwar) mencadangkan perkara seperti ini. Tetapi dia jugalah yang membuka jalan kepada sengketa antara kaum dan agama dengan memainkan isu-isu sensitif.

"Seperti isu kangkung, anggota Parlimen daripada partinya yang menghina Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, Anwar tidak pula menasihatkan apatah lagi mengambil tindakan ke atas anggotanya. Tunjukkan keihklasan dengan memperbetulkan masalah dalaman partinya dahulu, kemudian baru tawar pelan damai," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas tawaran Anwar pada Ahad lepas yang dilaporkan akhbar mengajak kepada permuafakatan nasional terutamanya berkaitan keharmonian agama dan kaum di negara ini.


Sementara itu, Pelawaan Anwar perlu ditolak - Ezam!

Kerajaan perlu menolak dengan tegas pelawaan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim untuk berbincang soal permuafakatan nasional.

Ahli Dewan Negara, Senator Ezam Mohd. Noor berkata, Anwar sendiri sebenarnya sudah bankrap idea dalam berpolitik dan atas sebab itu beliau secara tiba-tiba membangkitkan soal permuafakatan nasional bagi meraih perhatian.

"Anwar memang sudah bankrap moral dan politik tetapi dia masih hidup kerana kita sendiri lemah dan lembab dalam bertindak," kata Ezam menerusi laman Twitternya hari ini.

Pada Ahad lalu, Anwar menawarkan 'pelan damai' kepada BN untuk bersama-sama membincangkan mengenai isu nasional dan perpaduan kononnya demi kepentingan rakyat.

Suara Politik
Belantan

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 28 Jan 2014 11:27 PM PST

DARUL EHSAN TODAY


Anwar Pernah Kata, Seminar Anjuran Jabatan Mufti Johor Menjijikan...

Posted: 28 Jan 2014 09:00 PM PST


Apakah membela Islam sesuatu yang menjijikan?

Apakah dengan memberi penerangan kepada umat Islam tentang bahaya kristianisasi sesuatu yang menjijikan?

Apakah dengan memberi penerangan tentang bahaya pluralisme dan liberalisme sesuatu yang menjijikan?

Baca komen bakal menteri besar orang selangor mengenai seminar "Pemantapan Aqidah, Bahaya Liberalisme dan Pluralism Serta Ancaman Kristianisasi Terhadap Umat Islam yang dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Johor dan Jabatan Mufti Johor


Pakatan Rakyat hari ini mendesak Putrajaya memberikan penjelasan berhubung dengan seminar 'ancaman Kristianisasi' yang akan diadakan sabtu ini.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifat gerakan tersebut sebagai gerakan politik yang menjijikan.

"Program ini merupakan gerakan politik yang menjijikan dan program sedemikian adalah berbahaya serta akan memberi tekanan kepada hubungan antara agama di negara ini.

"Malah apq yang boleh saya katakan menggunakan agama adalah untuk menakutkan orang lain," jelasnya di Parlimen.

Menurut Anwar lain, program tersebut pasti dilakukan oleh Umno yang mana selama ini pemimpin mereka kerap kali menggunakan sentimen agama dalam mendapatkan sokongan serta undi Melayu.

"Sekiranya wujud ancaman Kristianisasi, pihak berkenaan perlu mengemukakan bukti dan bukanya menimbulkan ketakutan serta kemarahan masyarakat Muslim.

"Adakah benar berlakunya gejala Kristiansasi dalam kalangan Muslim," tanya beliau.

Sebelum itu, Program berkenaan dianjurkan oleh Jabatan Pelajaran Johor dan Jabatan Mufti Johor bertajuk "Pemantapan Aqidah, Bahaya Liberalisme dan Pluralism Serta Ancaman Kristianisasi Terhadap Umat Islam.

Apa Perlunya BN Bertanding Di DUN Kajang...

Posted: 28 Jan 2014 06:00 PM PST


Ada sembilan sebab kenapa aku kata bn tak payah nak menggatal nak bertanding di pada prk kajang nanti, antara sebab-sebabnya ialah...

1. perletakan jawatan adun pkr itu bukan di sebabkan oleh peruntukan perlembagaan, contoh, adun mati atau di sabit dengan kesalahan oleh mahkamah yang menyebabkan adun itu hilang kelayakan, apa yang berlaku di kajang saling tak tumpah macam apa yang berlaku di dun penanti dulu, apa bila penyandang kerusi dun penanti, fairuz khairuddin yang ketika itu timbalan ketua menteri pulau pinang secara sengaja letak jawatan, berikutan permainan bodoh pkr itu, najib telah menegaskan bahawa, bn tidak akan bertanding di kerusi itu kerana ianya adalah mainan politik pkr dan tidak ada kena mengena dengan peruntukan perlembagaan... klik sini baca kenyataan najib

2. sekiranya bn menang sekali pun, pemerintahan negeri selangor masih tidak berubah, pkr masih dan tetap menjadi kerajaan negeri.

3. pecahan pengundi cina di dun kajang ialah 40.46% yang sudah pasti akan memberi undi solid kepada pkr, perlu di ingat, kajang adalah lubuk dong jio zong, ngo pelampau cina, kolej new era adalah pusat gerakan untuk ngo pelampau itu, pengaruh benci kepada kerajaan telah lama berakar di sana.


4. pengundi melayu sebanyak 48.48% akan pecah tiga, mungkin kalau ada calon bebas melayu yang berpengaruh, undi melayu akan pecah 4 atau 5, letak lah calon apa bangsa sekali pun, undi melayu kepada bn akan pecah dan undi cina solid kepada pkr, ada orang kata, undi india sebagai penentu, aku nampak india nie lalang, dia akan sokong siapa yang kuat, maka undi india kita boleh tolak tepi.

5. bukan nak bagi anwar menang percuma, tapi, kajang memang salah satu kerusi selamat untuk mat gay tu, itu sebab dia gila nak bertanding di situ, pasal dia tahu, undi melayu akan pecah dan cina akan solid bagi kat dia, kalau dia berani bertanding la di dun batu tiga, paya jaras atau di mana-mana kerusi yang pengundi melayu melebihi 50%.

6. berapa pulak wang yang berlu di habiskan oleh bn untuk memenangi hati pengundi kajang yang telah dua penggal pilihanraya menolak bn? berapa banyak pulak wang dari kerajaan persekutuan yang nak di laburkan kepada cina-cina di pekan kajang yang terang-terang akan mandikan bn nanti?

7. bersediakah jentera umno selangor bagi menghadapi prk kajang? betul, bila prk, seluruh jentera akan datang membantu, tetapi jenteri local (tempatan) lebih berkesan, tapi bersediakah umno dan bn selangor?

8. macam aku tulis di perenggan 3, kajang safe seat untuk anwar, cerita-cerita yang kata anwar akan ganti khalid gagap jadi mb akan termakbul sekiranya mat gay tu menang di kajang, ada orang kata mustahil anwar boleh jadi mb selangor kerana dia bukan anak jati selangor, siapa kata tak boleh? tak ada di sebut pun dalam undang-undang tubuh negeri selangor siapa nak jadi mb mesti anak jati selangor, dengan kata lain, no tengah ic dia mesti no 10, tidak, dalam undang-undang tubuh negeri selangor, hanya di sebut, sapa yang nak jadi menteri besar mestilah berbangsa melayu dan beragama Islam dan mendapat perkenan sultan.

9. jadi dari pada membazir duit dan tenaga, pada aku biarlah anwar memang free di kajang dan jadi menteri besar selangor, memang itu yang orang selangor nak kan??? orang selangor nak bekas banduan dan pesalah seks menjadi menteri besar mereka, pergi lantak la...!!!

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 28 Jan 2014 11:23 PM PST

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PRK Kajang: Sandiwara dan Membazir!

Posted: 28 Jan 2014 05:30 PM PST


Perletakan jawatan ADUN N25 Kajang; Lee Chin Cheh  secara tetiba memang mengejutkan rakyat. Tak sampai pun setahun (8 bulan) PKR buat hal lagi. Mungkin ia sebagai satu taktik PKR mengalih tumpuan rakyat supaya melupakan kemelut yang melanda Pakatan Rakyat di Selangor atau sebagai satu strategi memainkan sentimen rakyat untuk terus membenci kerajaan persekutuan.

Manakan tidak sudah menjadi tebiat Anwar dan pembangkang, dimana ada isu disitulah mereka akan berkerumun seperti langau taik membuat bising, menabur virus dan menyebar penyakit sehingga benda yang baik pun menjadi busuk gara-gara hasutan mereka.

Pencalonan Anwar sebagai calon ADUN Kajang mewakili PKR menguatkan spekulasi kemungkinan Anwar akan dilantik sebagai Menteri Besar Selangor yang baru jika beliau memenangi PRK DUN tersebut.

Anwar sebenarnya teringin sangat dengan kedudukan yang penuh kuasa sebagai MB di negeri termaju di Malaysia tersebut. Tambahan pula gaji baru MB yang berganda-ganda itu. Kalau dulu dikritik tapi sebenarnya jawatan itu amat-amat diidamkannya. Sekadar menjadi Penasihat Kewangan bergaji RM1.00 apalah sangat.

Mungkin dengan jawatan itu senang juga Anwar berdampingan dengan Azmin Ali, kekasihnya itu.

Tambahan lagi banyak boleh masyuk bila menjadi MB Selangor ni. Bila banyak duit senang nak penuhi nafsu politiknya menjadi PM ke 7 selepas PRU 14 nanti.

Mungkin strategi Anwar untuk jadi ADUN di Kajang terlebih dahulu kemudian jadi MB Selangor, dekat sikit dengan Putrajaya, senang-senang boleh datang bersantai-santai sambil tengok rumah dan pejabat PM Najib.  Mungkin juga ia sebagai percaturan Anwar yang berkemungkinan akan bertanding di Parlimen Putrajaya dalam PRU14 akan datang.   

Namun persoalan menarik gamaknya berapalah sogokan yang Anwar dan PKR bayar kepada Lee Chin Cheh ADUN PKR itu untuk meletakkan jawatan semata-mata nak bagi beri laluan kepada Anwar menjadi calon di DUN Kajang? Cina PKR ni bodoh atau diperbodohkan?

PRK Permatang Pauh 2008. Insiden lari ke Kedutaan Turki tengok FiFA World Cup dan liwat menghantui Anwar 

Samalah kes Jijah bini si Anwar yang meletakkan jawatan sebagai Ahli Parlimen (MP) Permatang Pauh pada 2008 dulu semata-mata untuk beri peluang kepada Anwar menjadi MP di Permatang Pauh. Tak sampai 6 bulan Jijah berkhidmat dan PKR dah buat kecoh hingga membazirkan wang rakyat.

PRK Penanti Mei 2009...Sandiwara PKR membazir wang rakyat

Samalah jua kes ADUN PKR di Penanti yang meletak jawatan kemudiannya dipecat PKR kerana tidak sebulu dengan Lim Guan Eng. Letak jawatan suka-suka dan menyusahkan SPR, rakyat dan kerajaan. Habis wang rakyat digunakan untuk membelanjakan sebuah PRK demi nafsu politik songsang Anwar Ibrahim dan DAP.

Persoalannya kini kalau MB Khalid Ibrahim tak efisyen sebagai MB kenapa tidak saja dilantik di kalangan ADUN-ADUN PAS sedia ada. Atau lantik saja si Azmin Ali.  Kenapa PAS yang lebih majoritinya dalam DUN tak boleh dilantik jadi MB?

Jawapannya mudah sebabnya PAS bodoh! Mereka hanya layak dipergunakan sebagai pencacai dan kuda kayu tunggangan DAP dan PKR untuk memecah belahkan orang Melayu - Islam di Selangor.

Untuk PRK kali ni biarkan MCA menentang Nuar, bukannya UMNO. Jangan buat macam kes UMNO menentang DAP di Pasir Gudang. Apa hasilnya...dipermainkan dek kaum chauvinist.

Kita tengok sejauh mana kekuatan MCA baru ini. MCA belum pernah teruji dengan sebarang PRK sejak PRU 12 dan PRU 13. Yang banyak hanyalah UMNO.

Kali ini MCA, Gerakan atau mana-mana NGO Cina pro kerajaan perlu buktikan kaum cina di Kajang sokong MCA.  Ada berani?

Kajang dahulunya penempatan majoriti kaum Melayu. Namun akibat proses perbandaran Kajang kini menjadi kota campuran yang 52% adalah majoritinya kaum Cina dan India sepertimana Serdang, Seri Kembangan, Balakong,Cheras.. .  

Semuanya kemudahan dah ada di sini. Malangnya Melayu juga terpinggir di kampung-kampung di celah-celah bukit di Sungai Merab, Teras Jenang, Bangi, Semenyih, Baranang dan sebagainya.

Masihkah kita ingat lagi peristiwa ini? Betapa manisnya mulut komunis Dong Zong di depan PM Najib semasa sambutan Tahun Baru Cina 2013. Duit angpau dapat, makan besar dapat, limau dapat....kununnya cina-cina ni sokong BN, tetapi akhirnya apa terjadi di DUN Kajang dan apa Dong Zong buat pada PM selepas itu???
Wajah bermuka-muka Cina chauvinist Dong Zong di Cong Xi Fa Chai di Kajang 2013! Kesian PM, MCA dan Gerakan kena tipu...
Makan busat, duit dapat tapi PRK Kajang 2013 terguling. Kempen PRK Kajang nanti masih nak tabur duit bina sekolah dan dewan cina lagikah? 

Nanti jangan pula ada malaun nak gatai-gatai beri nasihat agar kerajaan memberi sumbangan kepada sekolah-sekolah Cina di Kajang. 

Lihat cara Dong Zong mempermainkan PM dalam Majlis Sambutan Tahun Baru Cina 2013 lalu. Buta-buta PM kena tipu dek cina DAP. Duit baiki sekolah dan dewan dapat, makan besar dapat, angpau dapat tapi akhirnya BN ditikam belakang habisan. 

Tahun 2008 dulu BN kalah majoriti lebih 3,000 undi. Tahun 2013 setelah banyak duit ditabur dan dibaham oleh puak-puak chauvinist BN kalah lebih 6,000 undi! 

Berapa banyak lagi duit kerajaan mau ditabur di Kajang di kala ekonomi meleset kini?

Kalau UMNO nak tolong, bantulah kaum-kaum Melayu-Islam di Kajang tu yer...

SELAMAT BERKEMPEN, TURUNKAN HARGA SATE KAJANG!


ORANG BARAT BERKATA : ANWAR DIKTATOR YANG SEDANG MENUNGGU MASA

Posted: 28 Jan 2014 04:43 AM PST

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim digambarkan sebagai proksi Barat di Malaysia, setaraf dengan Thaksin Shinawatra, Thailand dan Aung San Suu Kyi, Burma.
Gambaran itu diberikan oleh penulis Barat berpengkalan di Thailand, Tonny Cartalucci dalam artikelnya bertajuk "Aung San Suu Kyi's "Saffron Monks" Stalk Streets With Machetes – Mass Slaughtering Refugees," dengan melabelkan Anwar sebagai 'diktator yang sedang menunggu'.
"Sokongan AS (Amerika Syarikat) terhadap boneka – rejim seperti yang dilakukan kepada Thaksin Shinawatra, adiknya Yingluck (Thailand), atau Aung San Suu Kyi (Burma), sokong mereka ke dalam kuasa…
"Ia adalah penting untuk melihat masa lalu, retorik kosong tentang 'demokrasi', 'hak asasi manusia', 'perubahan', yang digunakan untuk mewajarkan pembiayaan dana asing dan campur tangan untuk menyokong hamba autokrat seperti Thaksin di Thailand, Aung San Suu Kyi, Burma atau proksi di Malaysia, diktator yang sedang menunggu, Anwar Ibrahim,"kata Tonny Cartalucci.
Justifikasi Anwar sebagai proksi Barat didedahkan Cartalucci dalam artikelnya, "Malaysia's Bersih & the Facade of "Clean Elections" – A foreign-funded movement for a foreign-serving agenda," yang mendedahkan perkaitan Anwar dengan BERSIH.
Kata penulis, walaupun pemimpin BERSIH, Ambiga Sreevenasan mendakwa mahu 'menuntut pilihan raya adil dan bersih,' namun beliau tidak memberitahu pengikutnya bahawa pergerakan tersebut juga dibiayai dan menerima latihan daripada kerajaan Amerika Syarikat serta beberapa buah yayasan yang dibiayai syarikat korporat asing.
Malah, pada 27 Jun 2011, The Malaysian Insider melaporkan pemimpin BERSIH Ambiga Sreevenasan "mengaku menerima wang daripada dua buah organisasi Amerika – the National Democratic Institute (NDI) dan Open Society Institute (OSI) untuk membiayai projek-projek lain yang menurutnya tidak mempunyai kaitan dengan perhimpunan 9 Julai 2011."
"Pelantikan Anwar Ibrahim sebagai Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Bank Dunia dan Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) pada 1998, selain menjadi pensyarah di School of Advanced International Studies John Hopkins University, perunding Bank Dunia, dan ahli panel pemilihan "Democracy Award" dan ahli panel pembiaya dana rangkaian neocon yang ditaja National Endowment for Democracy (NED), iaitu organisasi yang secara kebetulan membiayai dan menyokong BERSIH, ketara mensahihkan syak wasangka terhadap agenda tersirat mereka.
"Realitinya, pemimpin BERSIH bersekongkol dengan Anwar bersama para penaja luar dalam usaha mengeksploitasi keresahan rakyat Malaysia bagi meletakkan dirinya di persada kuasa," dedahnya.
Isu 'proksi Barat' mula diperkatakan apabila laman pro Taksin, Asian Correspondent menyiarkan artikel "Suthep slams foreign media, but finds a friend in Tony Cartalucci… " yang mendedahkan ucapan Suthep Thaugsuban, pemimpin politik Thailand mengkritik media asing kerana memberi maklumat palsu tentang demontrasi anti-Taksin di negara itu.
Menurut Cartalucci, 'Bangkok Pundit' yang menulis di Asian Correspondent itu juga merupakan tali barut yang mendapat tajaan Barat.

oyabun

Posted: 28 Jan 2014 11:23 PM PST

oyabun


El Haraki : Dulu Anwar Canang Jadi PM, Sekarang MB Pula?

Posted: 28 Jan 2014 11:13 AM PST


Laman sosial pro ulama PAS, El Haraki menyindir Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim sebagai berubah kulit daripada mencanang menjadi 'Perdana Menteri Malaysia' sebelum Pilihanraya Umum ke-13 (PRU 13) kepada 'Menteri Besar Selangor' selepas PRU 13.

"Memang tak pelik, tiap kali PRU atau PRK, Parti Keadilan Rakyat (PKR) sangat memerlukan tenaga daripada jentera-jentera PAS untuk membantu mereka.

"Jelas !!! PKR bukan sebuah parti yang pandai bekerja, tetapi sebaliknya iaitu hanya "gilakan kuasa," sindir laman sosial itu.

Menurut El Haraki kesilapan terbesar PKR apabila meletakkan perebutan kuasa sebagai agenda terpenting perjuangan.


Laman sosial itu juga turut menyiarkan kenyataan media Ketua Penerangan, Dewan Ulamak PAS Wilayah Persekutuan seperti berikut :

USAH HERET RAKYAT DALAM PERTELINGKAHAN DALAMAN


Langkah "kurang bijak" bekas ADUN Kajang yang telah meletakkan jawatan tanpa sebab munasabah yang relevan telah dikesali oleh ramai pihak terutamanya rakan Pakatan Rakyat sendiri.

Perkara ini akan menyebabkan PRK yang tidak perlu diadakan. Ianya sudah tentu akan membuang banyak masa, tenaga dan harta rakyat. Parti terbabit sewajarnya memberikan alasan yang konkrit mengapa perlukan perletakan jawatan yang mengakibatkan kerugian kepada harta rakyat. Jelas ianya bukan penyelesaian yang bijak.

Rakyat memandang situasi ini dengan penuh kecaknaan dan serius. Pergolakan dan pertelingkahan politik negeri Selangor melibatkan jawatan Menteri Besar. Tambahan lagi dengan isu Selangor baru-baru ini sekaligus ditambah pula dengan perletakan jawatan ini boleh menjemukan rakyat di saat rakyat dibelenggu dengan pelbagai isu negara khususnya melibatkan peningkatan kos sara hidup.

Wahai pimpinan yang terbabit, gunalah kepercayaan yang diberikan dalam pru yang lepas untuk menunaikan amanah rakyat dan bukannya mengheret rakyat di dalam gelumang pertelingkahan dalaman. Kita berasa kecewa dengan tindakan seumpama ini yang jelas membelakangkan kepentingan rakyat.

NAZMI NIK DIN
Ketua Penerangan,
Dewan Ulamak PAS Wilayah Persekutuan.

Wasabi Oyabun..

APANAMA

Posted: 28 Jan 2014 11:08 PM PST

APANAMA


Halal or HARAM ?

Posted: 28 Jan 2014 03:03 AM PST

The Unspinners

Posted: 28 Jan 2014 11:05 PM PST

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 28 Jan 2014 09:38 PM PST

tok gajah

Posted: 28 Jan 2014 09:31 PM PST

tok gajah


Pemimpin2 Pakatan Rakyat Selangor cube sorok kan bangkai gajah dengan nyiru...............

Posted: 28 Jan 2014 06:30 PM PST
Tok tak pun terkejut dengan khabar berite tentang kekecohan Pakatan Rakyat yang memerintah Selangor ni, dah sememang nye dari asal Tok dah menjangke kan perkare ni pasti akan berlaku. Cume mase nye sahaje yang sukar di tentukan. Make sekarang mase itu sudah pun tibe.

Pergolakan Pakatan Rakyat Selangor semakin bertambah parah. Pemimpin2 nye sedang mencari jalan untuk mengembalikan kepimpinan parti itu kelandasan yang betul. Persoalan yang amat rumit untuk di fahami oleh rakyat Selangor terutamenye penyokong2 PR ialah tentang perletakan jawatan oleh ADUN Kajang.

Persoalan seterus nye pule mengape Anwar Ibrahim perlu untuk bertanding mengisi kekosongan jawatan itu. Sebenar nye ketika ini angin sedang bertiup kencang menyatekan Anwar Ibrahim akan mengantikan jawatan Menteri Besar Selangor yang sedang di pegang oleh Khalid Ibrahim.

Ketike ini Anwar Ibrahim ber sungguh2 menafikan tentang berite ini. Sekarang kite same2 tunggu perkembangan seterus nye, same ade Anwar Ibrahim ni bercakap benar atau pun awta.

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 28 Jan 2014 09:08 PM PST

ANGIN PERUBAHAN


Video Ini Bukti Anwar Ibrahim Kemaruk Gila Kuasa #PRKajang

Posted: 28 Jan 2014 04:00 PM PST


Dua Kenyataan Ini Membuktikan Anwar Ibrahim Cakap Pembelit #PRKajang

Posted: 28 Jan 2014 08:30 AM PST


"Sultan Melaka" Berkempen Secara Terbuka Untuk Anwar Dalam Twitter

Posted: 28 Jan 2014 06:20 AM PSTMahukah Rakyat Selangor Terima MB Selangor Dari Cerok Tok Kun?

Posted: 28 Jan 2014 05:30 AM PST


15 orang MB Selangor yang terdahulu semuanya anak negeri Selangor. Bermula dari Datuk Hamzah Abdullah pada Jun 147 sehinggalah pada Khalid Ibrahim, semuanya anak Selangor. Mengikut Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Selangor 1959, Anwar Ibrahim layak menjadi MB.

Mahukah orang Selangor menerima MB dari Cherok Tok Kun?


Anwar Ibrahim Mahu Tabal Diri Jadi "Sultan Melaka"?

Posted: 28 Jan 2014 03:34 AM PSTAnwar Ibrahim Berjanji Akan Turun Harga Satay Kajang?

Posted: 28 Jan 2014 03:00 AM PST


Azmin Ali Anggap Anwar Sudah Gila Kerana Hendak Jadi MB Selangor

Posted: 27 Jan 2014 10:34 PM PSTJURI RAKYAT

Posted: 28 Jan 2014 07:17 PM PST

JURI RAKYAT


10 Film Natal Terbaik Sepanjang Masa

Posted: 28 Jan 2014 04:38 AM PST

Tidak lengkap melewati liburan Natal tanpa menonton film Natal yang menarik. Untuk itu tak ada salahnya menjadikan film-film seru ini sebagai hadiah natal bagi keluarga Anda selama liburan. Menurut arhamvhy, ada 10 film terbaik untuk ditonton di saat Natal.
Film Natal Terbaik

1. The Muppet Christmas Carol (1992) : Film ini adalah salah satu adaptasi dari kisah klasik Christmas Carol karangan Charles Dickens. Film musikal ini diperankan oleh aktor sungguhan, berkolaborasi dengan boneka-boneka The Muppets yang kita kenal dari acara TV "Sesame Street," seperti Kermit the Frog, Miss Piggy, Gonzo the Great dan lain-lain.

2. Deck the Halls (2006) : Deck the Halls adalah film komedi keluarga yang berlatar belakang suasana Natal di Massachusetts. Diperankan oleh Danny DeVito dan Matthew Broderick, film ini sangat menghibur karena menghadirkan banyak adegan lucu dan seru.

3. Home Alone (1990) : Siapa yang tak kenal film yang satu ini? Film yang mempopulerkan nama Macaulay Culkin ini mengisahkan Kevin, seorang anak kecil yang tertinggal di rumah sendirian saat seluruh keluarganya pergi berlibur ke Perancis. Sendirian, Kevin harus menghadapi bahaya dari perampok yang sedang mengincar rumahnya.

4. The Grinch (2000) : Alkisah di dalam sebuah kepingan salju, tinggal sebuah negeri ajaib bernama Whoville. The Who's, penduduk yang tinggal di dalam negeri itu sangat mencintai hari Natal. Sayang sekali ada monster bernama the Grinch yang membenci hari Natal dan berencana untuk mencuri hari Natal dari The Who's.

5. Elf (2003) : Sewaktu masih bayi, Buddy merangkak ke dalam karung Santa Claus dan terbawa ke Kutub Utara, tempat para kurcaci bekerja membuat mainan. Di sana, Buddy dibesarkan oleh Papa Elf dan bertumbuh terlalu besar untuk ukuran kurcaci.

6. Fred Claus (2007) : Fred Claus yang diperankan oleh Vince Vaughn, adalah kakak dari St. Nick alias Santa Claus. Berkebalikan dengan Nick, perangai Fred kasar dan egois. Saat Fred terlilit hutang sebesar $50,000, Nick bersedia memberikannya asalkan Fred mau datang ke Kutub Utara untuk membantu Nick di musim Natal kali ini.

7. Christmas Carol (2009) : Film ini adalah film Natal terbaru tahun ini. Film yang mengadaptasi novel Charles Dickens ini mengisahkan si pelit Ebenezer Scrooge yang bertemu dengan tiga hantu di malam Natal.Dibintangi oleh Jim Carrey, film 3-D ini dibuat dengan proses "performance capture."

8. Four Christmases (2008) : Film komedi romantis ini menceritakan pasangan Brad (Vince Vaughn) dan Kate (Reese Witherspoon) yang sebelumnya selalu tidak mau berkunjung ke rumah orang tua mereka pada waktu Natal. Namun Natal kali ini mereka tidak bisa menghindar dan harus mengunjungi orang tua mereka di 4 lokasi yang berbeda karena mereka semuanya sudah bercerai.

9. The Escape Clause (2006) : Santa Claus (Tim Allen) sedang banyak masalah: beberapa hari menjelang Natal produksi mainan tersendat, Mrs. Claus sebentar lagi melahirkan dan si jahat Jack Frost berbuat onar dan berusaha untuk mengambil alih kekuasaan Santa.

10. The Polar Express (2004) : Seorang bocah yang meragukan adanya Santa Claus tidak bisa tidur pada malam Natal. Dia berharap mendengar bunyi lonceng dari rusa-rusa yang menarik kereta Santa. Namun yang dia dengar justru suara deruman kereta ekspres di luar jendelanya.

Perubahan Drastis Wajah Jupe dari Dulu Hingga Kini

Posted: 28 Jan 2014 04:25 AM PST


Nama Julia Perez sendiri dikenal di Tanah air setelah ia membintangi beberapa film layar lebar, hingga akhirnya di tahun 2008 ia membuat heboh dengan merilis album Kamasutra dan mepromosikannya dengan cara memberi bonus kondom. Dan sejak itulah ia terkenal.

Namun mengesampingkan ketenarannya, perubahan wajah Jupe pun kini tenga menjadi perbincangan serudi jejaring Facebook. Alasannya, wajah Jupe yang dulu dan kini jauh berbeda.
Wajah Jupe dulu saat masih remaja tampak bulat dengan pipi tembem berisi, namun kini tak ada lagi kesan tembem wajahnya sudah berubah lebih tirus dan tak lagi tembem. Tak hanya itu size bagian dada nampaknya juga mengalami bayak perubahan.
Faktor perawatan kecantikan yang ditunjang dukungan biaya tentu jadi salah satu penyebab Jupe banyak berubah dibanding dulu. Namun tak sedikit pula yang menyebutkan rumor jika Jupe telah melakukan operasi plastik yang kini memang tengah musim.

Jupe sendiri tak pernah secara gamblang mengakui rahasia kecantikannya tersebut, setiap disinggung mengenai operasi plastik ia hanya terus memelencengkan arah pembicaraan. Tapi bukan masalah besar lah ya, yang penting masih sedap dipandang.

Wow, Inilah 7 Transgender (Waria) Tercantik di Asia

Posted: 28 Jan 2014 04:22 AM PST

Siapa yang mengira beberapa wanita dalam daftar ini ternyata seorang transgender (waria). Karena mereka sangat cantik dan dan menggoda, namun dibalik itu semua mereka tetaplah seorang pria.

Bahkan kecantikan mereka dapat dikatakan melebihi kecantikan para wanita umumnya, sebagian dari mereka melakukan operasi untuk mendapatkan tubuh yang indah seperti wanita. Mereka juga sudah mengubah status gendernya menjadi perempuan. Siapa sajakah 7 Transgender Tercantik di Asia? berikut ini ulasannya.

1. Harisu (Korea Selatan)
7 Transgender Tercantik di Asia

Harisu merupakan artis dan model asal Korea Selatan. Model transeksual ini sangat cantik dan kebanyakan pria yang pertama kali melihatnya pasti yakin bahwa dirinya seorang wanita.

Harisu terlahir sebagai seorang laki - laki tetapi dirinya merasakan dirinya adalah seorang perempuan sejak usianya dini. Harisu pun melakukan operasi pergantian kelamin pada 1990-an dan terkenal karena telah menjadi artis transgender pertama di Korea Selatan.

2. Sirapassorn Atthayakorn (Thailand)

7 Transgender Tercantik di Asia

Thailand memang terkenal sebagai negara dengan populasi transgender terbesar di Asia Tenggara. Bahkan disana kalian bisa menemukan klinik operasi plastik dengan muda. Pada tahun 2011, Sorapssorn Atthayakorn atau yang memiliki nama panggilan Sammy terpilih menjadi Miss International Queen 2011.

3. Nong Poy (Thailand)

7 Transgender Tercantik di Asia

Nong Poy juga berasal dari Thailand, dirinya merupakan sorang aktris kelahir an 5 Oktober 1986. Memiliki nama asli Saknarin Marnyaporn, dirinya merasakan seorang perempuan sejak ia masih kecil tetapi Poy selalu bersikap layaknya laki - laki ketika di depan orang tuanya, bahkan Poy pun merasa jijik dengan alat kelamin "pria"nya.

Pada usia 17, akhirnya dirinya menjalani operasi pergantian kelamin dan sejak saat itu ia mengatakan bahwa dia merasa seolah olah seperti terlahir kembali. Pada usia Poy 19 tahun, dia telah memenangkan Miss Tiffany 2004 dan Miss International Queen 2004.

4. Alicia Liu (Taiwan)


Alicia Liu me rupakan model pemula asal Taiwan yang melakukan operasi Transgender. Dirinya mengungkap identitas aslinya kepada media pada tahun 2009 dan pada tahun 2010 Alicia menunjukkan kartu identitas nasional resmi miliknya yang menyatakan bahwa dirinya adalah seorang perempuan.

Dia mengatakan bahwa operasi perubahan kelaminnya itu ia lakukan ketika dia berumur 18 tahun dan didanai oleh pacar keduanya pada saat itu.

5. Chen Lili (China)


Chen Lili lahir di bulan Februari, 1980 di China. Dirinya merupakan penyanyi, model dan aktris China. Dirinya terkenal pada tahun 2004 setelah mengikuti kontes kecantikan sebagai seorang wanita.

Bernama asli Chen Yongjun, ia merubah status gendernya melalui operasi kelamin di Qingdao pada November 2003.Pada tanggal 11 Februari 2004, ia mengeluarkan KTP identitas perempuannya oleh Biro Keamanan Publik Nanchong.

6. Chamila Asanka (Sri Lanka)

7 Transgender Tercantik di Asia

Chamila Asanka juga dikenal sebagai Chami adalah salah satu model terseksi, namun kalian mungkin tidak tahu jika dia lahir sebagai seo rang pria.

Chamila Asanka adalah pendatang baru di industri fashion dan karenanya tidak banyak orang yang akrab tentang dirinya. Chamila Asanka juga kontestan dalam kontes Miss International Queen.

7. Kayo Satoh (Jepang)

Kayo Satoh (Jepang)

Model kelahiran 26 Desember 1988 ini menjadi perhatian dunia internasional setelah mengaku di televisi jika ia terlahir sebagai seorang pria. Ia menjauh dari keluarganya dan kemudian hidup dengan nama Kayo Satoh. Ia dengan tegas menolak tudingan jika ia melak ukan operasi plastik. "Semuanya masih asli," katanya.
Sumber : hulubot.com

10 Iklan Wanita Seksi Dan Menarik

Posted: 17 Jan 2014 10:28 PM PST

10. Axe Bullet
 Iklan ini merupakan iklan terjinak yang mengeksplorasi fantasi setiap pria, Sebelum dunia yang hanya dihuni oleh perempuan dengan tinggi 1,83 meter bebobot tidak lebih dari 50 kg. Terlebih, mereka semua memakai pakian yang serba tembus panjang, Walau begitu, sayangnya meraka melewatkan 'tambang emas' yang berpontensi komedi tinggi dengan tidak menampilkan lelaki yang lebih memilih wanta paruh baya dengan bobot 150 kg.

9. Paris Hilton Untuk CARL`s Jr.
Patut diakui, iklan ini berada diwilayah `super duper sexy` sampai menjadi benar-benar menjijikkan. Semuanya berjalan baik sampai detik ke 38. Setelah itu, Paris Hilton bertingkah aneh merangkak di samping mobil, sedang mengincar burger yang ukurannya 2 kali kepalanya sendiri. Tapi melihat seorang Paris Hilton `melap` mobil dengan tubuhnya? Anugrah tersendiri bagi para pria. Sebenarnya ini iklan burger loh..tapi aksi dengan mobil malah membuat orang bingung. Ini yang dijual burger, mobil, atau malah Paris Hilton nya?


8.Xenergy Drink
Dengan segala keseksian di iklan ini, bagusnya ia tidak mempunyai cacat yang memalukan. Karena xenergy tidak mau bermain-main dengan image produk mereka. Cukup dengan memajang para model nya dengan balutan lingerie hitam kulit. Tentu saja tidak bisa diberi komentar buruk.


7. Victoria's Secret Edisi Natal.
Victoria Secret identik dengan reputasinya sebagai perusahaan sexy keseluruhannya. Dan iklan yang satu ini mejelaskan kenapa. Memuat segerombolan super model yang membisikan kata-kata menggoda seperti `katakan kau mencintaiku` dan `katakan kau menginginkanku`, tentu saja para pemirsa TV berbisik balik ke TV mereka `OK,sayang`

6. Pertarungan Panas di Miller Beer
Serahkan ke Perusahaan bir yang sangat mengerti bagaimana mengkimpoi silangkan seks dan komedi. Miller salah satunya. Pada iklan yang amat seksi ini, koreograpi pertarungan 2 wanita seksi disajikan dengan sangat indah. Mulai dari saling dorong, cakar-cakaran, merobek pakaian lawan, sampai bergulat di dalam larutan semen. Saking popularnya iklan ini, sampai dibikin sekuel nya loh. Malah mereka menambahkan Pamela Anderson sebagai bintangnya.

5.Victoria`s Secret What Is Sexy                                                                                                            
Memang tidak diragukan lagi, brand lingerie paling terkenal didunia ini memancarkan radiasi seksi sekuat-sekuatnya. 2 iklan sekaligus dalam daftar ini? Come on, memang harus begitu kan?lihat saja angels mereka…Adriana lima, Tiara Bank, Gissele Bundchen…too sexy for not to be captured. What Is Sexy? kalimat ini mempunyai nilai sebagai pertanyaan yang paling retorik sepanjang masa. Pas sekali dilontarkan seiring dengan parade para angels mengenakan lingeri seksi disekitar kamera dengan sudut pandang bawah dan mesin angin.

4.Bavaria Beer.
Satu lagi iklan yang menggiring fantasi para pria ke level ekstrim. Iklan Bavaria beer ini menceritakan analogi antara sang model dengan produk mereka. 2 pria yang sedang berjemur di pantai merasa sangat senang ketika menyadari bahwa apapun yang mereka lakukan pada botol Bavaria beer ditangan mereka, maka terjadi juga pada si cewek cantik berbalut bikini dihadapan mereka. Seperti pada saat botol diputar, cewek itu pun ikut berputar. Tapi ending nya sedikit mengecewakan loh, guys.hehee


3.New Yorker: Dress For Moment
Keren!! Arti seksi disini mungkin tidak dijabarkan seperti pada umumnya. Seksi adalah sebuah tekanan, sekaligus hanya sebagai tampilan luar. Iklan ini bercerita tentang moto Dress For moment. Dimana seorang pria bisa menyulap dirinya menjadi seorang wanita seksi. Caranya, hanya dengan mengenakan topeng dan tubuh ala manekin. Psst, bahkan diakhir cerita ia berciuman dengan pria lain!


2.Cindy Crawford Untuk Pepsi
Iklan yang mengkampanyekan Cindy Crawford untuk Pepsi memang klasik. Ini bahkan merupakan iklan tersukses sekaligus terseksi sepanjang masa. Sangat menakjubkan bagaimana penampilan konservatif Cindy Crawford dengan balutan tank top putih dan hot pants berpinggang seksi bisa nampak sangat seksi. Tapi memang kalau dibandingkan dengan iklan-iklan lain di list ini, iklan Pepsi ini bisa dibilang standar kadar keseksiannya


1. Eva Mendes Untuk Calvin Klein
Seberapa seksi iklan ini? Coba kamu cari di YouTube….hasilnya? This video is not available in your country..waah…Bayangkan, saking seksinya, iklan ini tidak bisa kita tonton via youtube di negara kita tercinta ini. US Magazine sendiri bilang: Eva Mendes new ads for Calvin Klein is too hot for TV!. Kenapa ya? Penasaran kan? Di iklan ini, Eva Mendes telanjang! Dengan gaya melata.Diatas tempat tidur, megekspos (maaf) putingnya dan fleksibilitas bagian belakang tubuhnya. Dijamin, kamu sendiri akan bingung. Ini iklan yang menginterupsi acara TV?atau ini sebenarnya acara TV yang kamu tonton ditengah-tengah iklan....BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 28 Jan 2014 03:09 PM PST

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Khas untuk peniaga online, 'culik' data pengguna grup FB untuk perniagaan anda!

Posted: 30 Jan 2014 07:45 PM PST

Memperkenalkan: Easy FB Group Members' Extractor


Nota: Applikasi Easy FB Group Members' Extractor adalah merupakan skrip PHP yang perlu dimuatnaik (upload) ke akaun hosting anda.

"Mengapa pengiklanan di Facebook akan menyebabkan anda kerugian besar sekiranya tidak menggunakan applikasi ini..."

Penggunaan Facebook ads TANPA memiliki "data prospek" yang betul akan cepat "melicinkan" poket anda tanpa memberikan sebarang hasil yang anda perlukan...

Pengiklanan di Facebook pada hari ini sudah semakin meningkat kosnya. Dahulu ramai yang berjaya meraih hasil yang lumayan menerusi pengiklanan di Facebook.

Namun pada hari ini, segala "strategi" dan "trik" pengiklanan lama di Facebook tidak lagi dapat digunakan kerana kos iklan yang dikenakan oleh Facebook adalah terlalu tinggi, namun hasilnya amatlah mengecewakan...

Melainkan anda TAHU siapa bakal pembeli anda, anda tidak akan mampu untuk bergerak jauh dalam pemasaran di Facebook dan hanya akan menghabiskan masa dan wang anda dengan sia - sia.

Bagi mengatasi masalah ini, maka lahirlah aplikasi yang dapat membantu anda untuk meng"ekstrak" data pengguna Facebook Group yang anda perlukan bagi aktiviti pengiklanan anda.

Bayangkan jika satu Facebook Group mempunyai 5,000 pengguna. Maka applikasi Easy FB Group Members' Extractor akan membantu anda mengekstrak data mereka ke dalam fail "excel .csv" bagi kegunaan Facebook Ads yang ingin anda jalankan!

Mengapa Facebook Group?

Tahukah anda bahawa Facebook mempunyai satu fungsi dimana pengguna boleh menubuhkan group @ kumpulan untuk tujuan tertentu?

Sebagai contoh, seseorang pengguna Facebook boleh menubuhkan kumpulan khas berdasarkan minat beliau. Contoh seperti Facebook Group peminat ikan laga, Kelab perodua viva, kelab samsung note 3 dan sebagainya.

( Contoh Facebook Group dan bilangan ahli (aka prospek) )

Dengan begitu banyak group @ kumpulan yang telah ditubuhkan menerusi Facebook berdasarkan minat (interest) dan "niche" tertentu, kita sebagai usahawan boleh mensasarkan iklan kita tepat kepada pengguna - pengguna tersebut kerana kita sudah tahu apa yang mereka mahukan!

"Easy FB Group Members' Extractor Membantu Anda Membina 'List' Prospek Dengan Mudah!"

Applikasi ini dengan mudah akan merekod dan menyimpan data - data pengguna Facebook Group seperti:

Nama pengguna
Username pengguna
ID pengguna (ini penting untuk FB Ads)

Dengan memiliki data - data ini terutama sekali data ID pengguna Facebook, anda boleh mengiklankan iklan anda kepada pengguna - penguna tersebut secara terus!

Sebagai pemilik Easy FB Group Members' Extractor, anda bakal memiliki perkara berikut...

Akses Segera Ke:
Applikasi PHP: Skrip Easy FB Group Members' Extractor yang perlu dimuatnaik (upload) ke akaun hosting anda sendiri. Keperluan penggunaan: Hosting anda haruslah mampu menyokong penggunaan PHP (rata - rata hosting pada masa kini menyokong PHP). $450.00
Panduan Pemasangan: Anda akan menerima manual pemasangan applikasi ini dan kaedah penggunaannya. Terdapat juga panduan ringkas bagaimana untuk melakukan pengiklanan di Facebook menerusi Power Editor supaya data yang diperolehi, dapat digunakan bagi pengiklanan anda. $50.00
Kemaskini Percuma*: Sebagai pemilik sistem ini, anda akan menerima versi update secara PERCUMA sepanjang hayat (selagi applikasi ini dikemaskini). Namun tawaran ini adalah terhad.  $150.00
Harga kos yang telah dibelanjakan untuk penghasilan applikasi hebat ini:
$650.00

Harga istimewa untuk anda: Hanya RM97.00 RM50.00 sahaja!

(Harga pengenalan dan akan dinaikkan pada bila - bila masa)

http://jvniaga.ashadee.com/go/adminpa/

(Gambar) Foto payudara artis bertudung Indonesia tersebar

Posted: 28 Jan 2014 02:31 PM PST

Foto cover album Virus Slank yang dilancarkan 2001 kembali kecoh diperkatakan.

Ianya menjadi heboh apabila Angel Lelga disebut-sebut sebagai model wanita topless yang menampilkan perut dan payudaranya di cover tersebut.

Foto lama itu mendapat banyak komentar negatif dari pengguna dunia maya. Namun, masih ada yang menyokong Angel Lelga yang kini sudah berhijab dan berubah.

"Hufft.. ini nih yang bikin bangsa dan negara hancur," komen seorang netter.

"Itukan foto masa lalu. Ada fasenya mungkin saat ini Angel sudah mau berubah," komentar peminat lainnya.
Pengurus Slank, Bunda Iffet mengesahkan model tersebut adalah Angel Lelga, namun ketika itu dirinya masih belum menjadi artis.

"Itu perut dan pusar Angel Lelga. Ah bukan apa-apa kok. Dia kan teman Tascha, istri Kaka Slank. Lagian dia sudah bantuin Slank jadi cover album meskipun cuma perut dan pusarnya saja.," ujar Bunda Iffet, seperti yang dilaporkan WowKeren.

Angela pula ketika menjawab kontroversi tersebut mendakwa foto berkenaan di ambil 15 tahun yang lalu ketika itu beliau belum memeluk Islam.

Angela yang kini bertudung, berasa terkejut dan sedih dengan penyebaran gambar tersebut dan berharap ianya tidak lagi dipanjangkan.


(Video) Adegan ramas punggung dalam MRT yang kurang ajar

Posted: 28 Jan 2014 06:01 AM PST

Seorang pelayar web Stomp.sg telah berkongsi sebuah video yang memaparkan aksi seorang lelaki miang sedang meramas punggung seorang penumpang wanita di dalam MRT.

Di awal video tersebut menyaksikan lelaki tersebut kelihatan sedang menyentuh punggung seorang wanita yang memakai skirt pendek berwarna merah.

Apabila wanita tersebut berpaling, lelaki berkenaan cepat-cepat menarik tangannya.

Lelaki itu kemudian sekali lagi mengambil kesempatan apabila MRT tersebut bergoyang dan akhirnya wanita tersebut beredar dari tempat asalnya berdiri.

Insiden tersebut berlaku di dalam MRT kerana pengumuman 'Buona Vista' dan 'Circle Line' kedengaran ketika ianya berlaku

Anwar sudah tukar alamatnya di Kajang petang semalam

Posted: 28 Jan 2014 04:01 AM PST

Gambar hiasan
Sebelum ini alamat kediaman Anwar Ibrahim adalah di Bukit Segambut. Masa PRU, alamatnya di Cerok Tok Kun. Untuk PRK DUN Kajang pula, alamat Anwar Ibrahim berubah lagi.

Menurut sumber, petang semalam, Anwar Ibrahim telah menukar alamat kad pengenalannya ke alamat berikut:

459, Pinggir Pelangi Pagi,
Country Heights, 43000
Kajang, Selangor Darul Ehsan.

Pertukaran alamat tersebut telah dibuat di JPN pada jam 2:00 petang 27 Januari 2014.

Alamat berkenaan merupakan alamat rumah bapanya yang juga merupakan Pengerusi IOI dan merupakan antara pemegang saham Bumiputera yang memperolehi kemudahan tersebut ketika Anwar Ibrahim menjawat jawatan Menteri Kewangan.

Siapa kata Anwar Ibrahim dipilih untuk menjadi calon, sebaliknya dia yang memilih dirinya sendiri dengan mengorbankan salah seorang ADUN PKR yang sekarang ini sudah pun berada di luar negara dengan jumlah upah yang tidak diketahui.

Azmin Ali pula sedia kosongkan kerusinya jika...

Posted: 28 Jan 2014 02:01 AM PST

Tindakan PKR mengosongkan kerusi DUN Kajang dan memberi laluan kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah satu "langkah taktikal" untuk menguasai Putrajaya, kata Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

"Anwar bertanding di sana akan memberikan satu mesej kepada orang ramai yang kita serius tentang Selangor dan akan menggunakan negeri ini sebagai batu loncatan ke Putrajaya," kata Azmin selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Pimpinan PKR Selangor, petang ini.

Menurut Azmin, beliau sendiri sebenarnya sanggup mengosongkan kerusi DUN Bukit Antarabangsa yang disandangnya untuk memberi laluan kepada Anwar untuk bertanding.

"Kita perlukan pemimpin nasional yang kuat seperti Anwar untuk bertanding di Selangor.

"Kalau anda mahu saya tawarkan kerusi saya pun, saya sangat berbesar hati untuk berbuat demikian tetapi dalam perbincangan kami, Kajang adalah kerusi terbaik," kata pengerusi PKR Selangor itu.

Mengulas kritikan serta rungutan dari beberapa pemimpin Pakatan Rakyat tentang langkah itu, Azmin menjelaskan yang PKR Selangor maklum tentangnya.

Namun tegasnya, jaminan serta dukungan pemimpin tertinggi DAP dan PAS yang hadir pada sidang media pagi tadi meyakinkannya segala rintangan yang akan timbul dari langkah kontroversi itu akan berjaya diatasi.

"Kita dengari pandangan akar umbi tetapi jaminan yang diberi pimpinan itu amat penting.

"Kita akui ada sedikit kerisauan dari akar umbi tentang pilihan yang diambil PKR untuk mengadakan satu lagi pilihan raya kecil.

"Kita akan hadapinya bersama dan kita akan atasi isu ini," kata Azmin.

Anwar patut ditabalkan sebagai Sultan Melaka - Khairy

Posted: 28 Jan 2014 01:32 AM PST

Pengumuman Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang mengundang kritikan segera di Internet, khususnya laman blog mikro Twitter.

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin antara yang dikesan terlibat menulis pesanan mengejek ketua umum PKR itu.

"Apa punya lawak. Mungkin juga akan tabalkan diri kamu Sultan Melaka," tulisnya.
Beliau juga merujuk tweet Timbalan Presiden PKR Azmin Ali sebelum ini berhubung "zaman kegilaan" dengan mengulasnya sebagai: "Sekarang saya benar-benar tahu apa maksudnya."
Sementara Datuk Zaid Ibrahim, bekas menteri undang-undang pula menulis: Saya masih tidak jelas kenapa perlu pilihan raya kecil. Anwar patut buat sesuatu yang berwibawa."
Manakala bekas mufti Perlis Datuk Dr Asri Zainul Abidin pula menyelar perletakkan jawatan anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang bagi memberi laluan kepada Anwar.

"Tak ada mana-mana YB nak letak jawatan lagi ke? Boleh bagi laluan (pada) kawan-kawan. Habiskan lagi duit rakyat. Pilihan raya kat main-main saja," tulisnya.

PRK Kajang: PAS ancam boikot kempen

Posted: 28 Jan 2014 01:01 AM PST

Pemuda PAS Selangor mengancam memboikot kempen pilihan raya kecil Kajang jika PKR gagal memberi penjelasan bertulis munasabah terhadap pengosongan kerusi DUN itu.

Ketua Pemuda PAS negeri Syarhan Humaizi Abdul Halim berkata, jika penjelasan gagal dibuat, arahan akan dikeluarkan kepada seluruh jenteranya supaya tidak bekerjasama membantu kempen calon PKR.

"Merujuk kenyataan Pengarah Jabatan Pilihan Raya Dewan Pemuda PAS Malaysia, Mohd Sany Hamzan yang menuntut agar PKR mengemukakan penjelasan bertulis yang munasabah kepada Ketua Pemuda Pemuda PAS.

"Pemuda PAS Selangor sebulat suara bersetuju sekiranya PKR gagal berbuat demikian maka arahan akan dikeluarkan kepada seluruh jentera Pemuda PAS Selangor untuk tidak memberikan kerjasama dalam kempen pilihanraya kecil DUN Kajang jika calon yang dikemukakan adalah daripada PKR," katanya.

Dalam kenyataannya, Syarhan berkata tidak wajar tindakan ADUN Kajang Lee Chin Cheh melepaskan jawatan itu tanpa sebarang alasan kukuh dan mengibaratkan tindakan itu "mengkhianati amanah rakyat" memandangkan majoriti 6,824 undi yang diperolehinya dianggap agak besar.

Sambil menyatakan kekesalan dan kecewa mereka kerana keputusan dibuat dilihat membelakangkan rakan dalam Pakatan Rakyat, Syarhan berkata jumlah perbelanjaan untuk pilihan raya kecil juga melibatkan penggunaan wang rakyat yang agak besar.

"Melihat situasi yang berlaku, perletakan jawatan itu hanya semata-mata untuk memberi laluan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding sepertimana yang telah diumumkan Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim.

"Tindakan untuk menyelesaikan masalah dalaman dan pentadbiran parti tidak seharusnya membabitkan pembaziran wang rakyat," katanya.

Syarhan turut mengingatkan PKR bahawa Selangor adalah negeri yang ditadbir secara bersama oleh tiga komponen dalam Pakatan dan tiada istilah negeri itu adalah negeri PKR atau sebaliknya.

"Maka tindakan sebegini akan mengeruhkan suasana politik antara Pakatan Rakyat dan memberi imej negatif kepada rakyat," katanya.

(Gambar) Awek seksi ini mengaku pernah keluar dengan Syamsul

Posted: 28 Jan 2014 12:01 AM PST

Amanda, pelakon tak berapa nak popular lagi, umur baru 19 tahun tapi dah ambil gambar berbasah-basahan.

Lisa Surihani dulu masa nak femes pun tak adalah nak amik gambar basah-basah macam nie. Adakah jalan pintas untuk menggapai populariti?

Pening kepala dibuatnya. Ada juga terselit kisah cintanya yang lalu dengan Syamsul Datuk Yusof!

PRK Kajang: Bekas Adun hilang, sudah lari ke luar negara?

Posted: 27 Jan 2014 11:24 PM PST

Bekas Adun Kajang Lee Chin Cheh dari PKR gagal dihubungi susulan sidang media tergempar diadakan Speaker Dun Selangor, Hannah Yeoh, semalam.

Difahamkan, kesemua media cuba mendapatkan komen Chin Cheh bagaimanapun tidak berjaya.

Bagaimana pun lewat malam tadi beliau mengeluarkan kenyataan menerusi Facebook dengan melahirkan penghargaan kepada semua pengundi di Kajang yang memberi peluang kepada beliau sepanjang menjadi wakil rakyat.

"Keputusan kosongkan kerusi demi kepentingan bersama,"katanya.

Sorok bini dalam bilik air

Posted: 27 Jan 2014 10:01 PM PST

Gambar hiasan
Alor Setar: Demi mengelakkan isterinya ditahan, seorang lelaki Myanmar sanggup menipu dengan mendakwa tinggal sendirian apabila pihak berkuasa menyerbu sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Belakang Masjid Intan Syafinaz, Anak Bukit, dekat sini, semalam.

Dalam serbuan pada jam 3 pagi, lelaki berusia 30-an itu dipercayai menyembunyikan isterinya di dalam bilik air sebelum wanita terbabit berjaya meloloskan diri menerusi pintu belakang ketika anggota Jabatan Imigresen Kedah membuat pemeriksaan di sekitar kawasan berkenaan.

Walaupun wanita itu berjaya melarikan diri, namun suaminya ditahan bersama 13 pendatang asing tanpa izin (PATI) lain berusia 19 hingga 40 tahun dalam Ops 6P selama lima jam bermula jam 12 tengah malam di sekitar daerah itu, Pendang dan Yan.

Ketua Bahagian Penguat kuasanya Nar Azaman Ibrahim berkata, pemeriksaan dilakukan ke atas 38 warga asing terdiri warga Indonesia, Bangladesh, Pakistan dan Myanmar di tiga lokasi berkenaan.

Katanya, daripada jumlah berkenaan 14 daripadanya didapati melakukan pelbagai kesalahan imigresen.

Menurutnya, mereka membabitkan 12 lelaki dan seorang wanita warga Myanmar yang dikesan tidak memiliki dokumen perjalanan sah dan akan disiasat mengikut Seksyen 6(1)(c) Akta Imigresen 1959/63.

"Dalam serbuan itu, kami turut menahan seorang lelaki warga Bangladesh kerana menetap lebih masa dalam negara dan disiasat mengikut Seksyen 15(1)(c) akta sama," katanya.

Sementara itu, dalam operasi berasingan kira-kira jam 9 pagi kelmarin, empat lelaki warga Bangladesh berusia antara 30 hingga 36 tahun ditahan kerana melanggar syarat pas diberikan di sebuah premis perniagaan di Sungai Petani, di sini.

Menurutnya, mereka ditahan di bawah Peraturan 39(b) Peraturan-peraturan Imigresen 1963 dan sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman denda RM1,000 atau penjara enam bulan atau kedua-duanya sekali.

Semua PATI berkenaan akan dibawa ke Depoh Tahanan Imigresen Juru di Pulau Pinang atau Langkap di Perak untuk siasatan lanjut.

Harian Metro

PRK Kajang: Anwar 'rayu' BN beri menang percuma kepadanya

Posted: 27 Jan 2014 09:45 PM PST

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan bertanding di kerusi DUN Kajang yang kosong apabila penyandangnya, Lee Chin Chen dari PKR meletakkan jawatan semalam, umum Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim.

"Parti Keadilan dan Pakatan Rakyat setuju meletakkan calon Datuk Seri Anwar Ibrahim yang akan bertanding (di) Kajang," kata Khalid dalam sidang media di ibu pejabat PKR pagi ini.

Sementara itu, Anwar juga menggesa BN agar tidak meletakkan calon memandangkan kerusi itu disandang PKR dan bagi mengelakkan pengundi keluar mengundi dua kali.

"Kalau boleh, kawasan (ini sudah) dimenangi oleh PKR, Pakatan, (jadi) bagi laluan, tak payah ada pertandingan," kata Anwar ketika ditanya kemungkinan ia membebankan pengundi.

PRK Kajang: Anwar sah jadi calon bertanding

Posted: 27 Jan 2014 09:29 PM PST

PETALING JAYA - [DIKEMASKINI] Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menjadi calon untuk bertanding di Dun Kajang.

Pengumuman tersebut telah dibuat oleh Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim di Pejabat Pusat PKR sebentar tadi.

Menurut Khalid, PKR dan rakan komponennya iaitu Pas dan DAP bersetuju untuk meletakkan Anwar sebagai calon di Dun tersebut.

"Selepas perbincangan dilakukan, PKR dan rakan parti komponen yang lain, kami telah bersetuju untuk meletakkan Datuk Seri (Anwar) sebagai calon di Dun tersebut.

"...kita letak calon PKR, kerana itu bekas kerusi PKR sebelum ini," katanya.

Turut hadir Anwar, Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Kerusi Dun Kajang dikosongkan oleh bekas penyandangnya, Lee Chin Cheh dari PKR dengan meletakkan jawatan semalam.

Chin Cheh memenangi kerusi itu pada PRU Mei lepas dengan majoriti 6,824 undi dalam pertembungan enam penjuru dengan BN, Berjasa dan tiga calon bebas.

(Gambar) Wanita bertudung ini bakal undang nafsu jahat lelaki

Posted: 27 Jan 2014 09:02 PM PST

Entah apa yang difikirkan oleh wanita ini, atau dia tidak sedar baju yang dipakainya bakal mengundang nafsu jahat si lelaki mata keranjang.

Foto yang didakwa diambil ketika beratur di sebuah mesin ATM memperlihatkan seorang wanita yang bertudung memakai pakaian yang amat jarang hingga menampakkan colinya di bahagian belakang.

Kalau beginilah pemakaiannya, jangan disalahkan pula orang lain andainya diri menjadi mangsa kelucahan melampau.

Wanita sekarang ramai yang bertudung, tetapi tidak menghiraukan hikmah bertudung yang sebenar.

Sedih betul...


Isteri diperkosa rakan sekerja bergilir-gilir ketika mabuk

Posted: 27 Jan 2014 08:01 PM PST

SIBU: Seorang isteri pekerja sebuah tapak pembinaan di Jalan Lanang di sini menjadi mangsa rogol sekumpulan lelaki pada malam Sabtu lalu.

Menurut sumber, mangsa yang berusia dalam lingku-ngan 20-an dikatakan mengikuti satu sesi minum bersama suami dan dua rakan lelaki mereka di kuarters pekerja di situ.

Difahamkan, selepas dua rakan lelaki berkenaan beredar dari situ pada jam 10.30 malam, pasangan suami isteri tersebut dikatakan mengajak beberapa orang rakan sekerja di tapak pembinaan tersebut untuk meneruskan sesi minum di bilik mereka.

Sesi minum tersebut dikatakan semakin rancak sehingga pasangan suami isteri terebut dikatakan tidak sedarkan diri sehingga keesokan paginya.

Apabila si isteri terbangun pada pagi Ahad itu, dia mendapati pakaiannya berada dalam keadaan tidak teratur dan kusut.

Si isteri berasa hairan kerana dia tidak mungkin melakukan hubungan seks dengan suaminya kerana suaminya sudah tertidur terlebih dahulu.

Bimbang dan curiga sesuatu yang buruk telah berlaku kepadanya, si isteri kemudian bertanya kepada suaminya sama ada mereka berdua ada melakukan persetubuhan pada malam itu.

Selepas mendapati suaminya tidak menyetubuhinya pada malam itu, dia terus memberitahu suaminya bahawa dia mungkin dirogol secara bergilir-gilir oleh rakan sekerja di situ ketika dia berada dalam keadaan tidak sedarkan diri kerana sudah mabuk.

Satu laporan polis telah di-buat oleh pengadu di Balai Polis Sentral Sibu kelmarin. -The Borneo Post

(Gambar) Pelajar muat naik foto mengaibkan di Twitter

Posted: 27 Jan 2014 07:01 PM PST

Bukan berniat untuk menjatuhkan maruah orang MELAYU apatah lagi menghina tetapi atas dasar mahu memberikan kesedaran kepada diri admin dan semua agar kita lebih berhati-hati dalam menempuh liku-liku kehidupan yang rasanya semakin mencabar.

Pertamanya admin bimbang dengan perlakuan anak-anak bangsa kita khususnya mereka yang masih di bangku sekolah bila mana mereka seolah-olah hilang pertimbangan dan semakin tenggelam dalam dunia fantasi mereka sendiri.

Menjadikan medan media sosial sebagai "platform" untuk mereka melempiaskan hawa nafsu cukup untuk membuatkan jantung yang melihatnya berdegup kencang.

Mungkin sebahagian daripada kita berbeza kencangnya apabila menatap gambar anak-anak ini tanpa seurat benang atau kencang kerana memikirkan inilah sebahagian daripada generasi pewaris kita.

Berdasarkan kepada akaun twitter pelajar terbabit berasal dari negeri Pahang dan sudah pasti berumur dalam lingkungan 15 ke 20 tahun.

Malah memiliki seramai 8,427 pengikut cukup untuk menyesakkan nafas kita apatah lagi dengan gambar-gambar tanpa seurat benang yang sudah pasti jauh menyimpang daripada budaya dan agama kita.

Paling membimbangkan kenalan di kalangan pengikut pelajar ini sudah pasti menjangkaui daripada apa yang kita bayangkan.Malah dari pengamatan admin kenalan-kenalan pelajar ini ada berasal dari luar negara.

Bukankah gambar seperti ini menjatuhkan maruah kita sebagai orang Melayu dan Islam ?? Ini baru sedikit ada yang jauh lebih dasyat daripada ini yang admin tak dedahkan.

Kepada semua hati-hati dengan anak-anak muda kita hari ini , kita belum tentu pasti apa yang anak-anak kita lakukan di luar pengetahuan kita.Dalam dunia serba canggih dan berteknologi ini pelbagai perkara boleh terjadi..

Pantau anak-anak kita dan sentiasa peka dengan persekitaran , ambil tahu dengan siapa mereka berkawan , jangan sesekali lupa untuk bertanya dan ambil tahu tentang akaun media sosial mereka sekurang-kurangnya kita berusaha untuk memastikan mereka bukan dari kalangan anak-anak pelajar yang admin dedahkan di atas sana.

Media sosial banyak kegunaannya namun jika di salah gunakan ianya tidak akan mendatangkan kebaikan malah akan membawa kemudaratan bukan sahaja kepada diri kita tetapi juga kepada Bangsa , Agama dan Negara..

MAAF ! admin sudah memutuskan untuk tidak menyiarkan link akaun media sosial mereka kerana ianya sudah pasti akan menjadi iklan percuma kepada pihak-pihak di luar sana.Sekalipun ada pihak yang mahu mengambil tindakan contohnya SKMM buatlah carian , pasti dengan keupayaan yang ada pada pihak-pihak berwajib ini perkara sebegini amat mudah di temui.

Guru Mohon Maaf Secara Terbuka Kepada Kamalanathan

Posted: 27 Jan 2014 06:31 PM PST

SHAH ALAM: Penolong Setiausaha Pemuda Umno Bahagian Hulu Selangor Muhammad Rizuan Suhaimi, yang didakwa menumbuk leher Timbalan Menteri Pendidikan P. Kamalanathan dua minggu lepas, pada Isnin memohon maaf secara terbuka kepada Anggota Parlimen Hulu Selangor itu.

Beliau dalam sidang media di sini pada Isnin juga melahirkan rasa terharu dan terhutang budi kepada Kamalanathan, yang dilaporkan semalam sanggup memaafkannya.

Muhammad Rizuan yang bertugas sebagai guru berkata tindakan Kamalanathan itu membuktikan beliau seorang pemimpin berjiwa besar dan sanggup mengetepikan soal peribadi untuk keharmonian masyarakat di kawasan yang diwakilinya.

"Kemaafan beliau itu sesungguhnya memberikan nafas baharu kepada saya dan keluarga atas ketelanjuran perbuatan saya terhadap beliau. Saya dengan penuh penyesalan dan rendah diri ingin memohon maaf secara terbuka kepada Yang Berhormat P. Kamalanathan," katanya.

Kamalanathan dalam kenyataannya pada Ahad berkata perbuatan Muhammad Rizuan itu merupakan isu peribadi dan satu tindakan emosi yang tidak disengajakan dalam kejadian yang berlaku di pejabat wakil rakyat itu pada 12 Januari lepas.

Muhammad Rizuan dikatakan kecewa dengan timbalan menteri itu yang tidak membantu isterinya yang mengajar di sebuah sekolah di Batu Pahat supaya ditukarkan ke Selangor.- BERNAMA

Wan Muhammad Azri: Saya bukan pemilik 'Papa Gomo'

Posted: 27 Jan 2014 06:21 PM PST

KUALA LUMPUR - Ketua Pegawai Eksekutif dan Editor KL Pos Media & Production Sdn Bhd Wan Muhammad Azri Wan Deris hari ini menafikan bahawa beliau adalah pemilik blog 'Papa Gomo'.

Beliau membuat penafian itu di Mahkamah Tinggi pada pendengaran kes saman Penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim terhadapnya berhubung paparan video seks ketua pembangkang berkenaan dengan seorang lelaki.

Wan Muhammad Azri, 31, juga menafikan beliau adalah penulis, penerbit dan penyebar artikel atau imej berunsur fitnah terhadap Anwar dalam blog www.papagomo.com.

"Saya tiada pengetahuan mengenai artikel-artikel itu dan imej-imej tersebut. Blog saya adalah Malayrights.blogspot.com dan bukannya 'Papa Gomo'," katanya ketika disoal peguam N.Surendran, yang mewakili Anwar.

Bekas anggota polis itu turut memaklumkan mahkamah bahawa beliau pernah ditangkap, ditahan reman dan disoal siasat berhubung laporan polis terhadap blog 'Papa Gomo' sebelum dibebaskan dengan jaminan polis.

Terdahulu, Anwar memaklumkan mahkamah bahawa perkataan yang dikeluarkan Wan Muhammad Azri dalam artikel berkenaan adalah fitnah dan penyiaran imej serta artikel dalam blog itu memberi kesan buruk terhadapnya sebagai seorang pemimpin politik.

"Ia memberi kesan buruk terhadap persepsi rakyat Malaysia, terutama orang Islam yang merupakan majoriti penduduk negara ini, terhadap saya dan perkara seperti ini dipandang hina oleh masyarakat di negara ini, terutama masyarakat Melayu," katanya.

Beliau berkata, meskipun penyebaran artikel berkenaan menyaksikan majoriti undi kepadanya bertambah pada pilihan raya umum lepas, ia tetap memberi kesan negatif.

Anwar memfailkan saman menuntut ganti rugi berjumlah RM100 juta kerana mendakwa Wan Muhammad Azri menyiarkan empat siri perkataan fitnah di laman blog berkenaan pada 16, 17, 19 dan 20 Mac 2013.

Selain ganti rugi am, teruk, teladan, faedah, kos dan relif lain yang difikirkan wajar oleh mahkamah, beliau memohon satu perintah injunksi bagi menghalang defendan terus menerbitkan perkataan fitnah dan imej berkenaan.

Perbicaraan di hadapan Hakim Rosilah Yop bersambung esok. - Bernama

MB Selangor sedia lepas jawatan dengan syarat

Posted: 27 Jan 2014 06:00 PM PST

KUALA LUMPUR 27 Jan. - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, beliau boleh meletakkan jawatan jika mendapat persetujuan ketiga-tiga komponen pakatan pembangkang serta perkenan daripada Sultan Selangor.

Walau bagaimanapun beliau menegaskan sehingga kini tiada perbincangan mengenai perkara itu tetapi mendakwa tidak terkejut dengan peletakan jawatan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang, Lee Chin Cheh. - UTUSAN ONLINE

Tawaran Anwar hanya satu sandiwara jijik

Posted: 27 Jan 2014 05:30 PM PST

KUALA LUMPUR 27 Jan. - Tawaran kononnya untuk bekerjasama dan muafakat ke arah 'pelan damai' yang diusulkan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim kepada Barisan Nasional (BN) adalah satu sandiwara semata-mata, menurut beberapa penganalisis politik.

Bekas Setiausaha Sulit Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu, Anuar Shaari berkata, Anggota Parlimen Permatang Pauh itu sebenarnya tidak ikhlas untuk menjalin permuafakatan nasional berkaitan keharmonian agama dan kaum di negara ini, sebaliknya bertujuan untuk meraih populariti.

"UMNO dan BN jangan terperangkap dengan permainan sebegini kerana kalau benar-benar ikhlas, sudah lama dia (Anwar) mencadangkan perkara seperti ini. Tetapi dia jugalah yang membuka jalan kepada sengketa antara kaum dan agama dengan memainkan isu-isu sensitif.

"Seperti isu kangkung, anggota Parlimen daripada partinya yang menghina Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, Anwar tidak pula menasihatkan apatah lagi mengambil tindakan ke atas anggotanya. Tunjukkan keihklasan dengan memperbetulkan masalah dalaman partinya dahulu, kemudian baru tawar pelan damai," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas tawaran Anwar pada Ahad lepas yang dilaporkan akhbar mengajak kepada permuafakatan nasional terutamanya berkaitan keharmonian agama dan kaum di negara ini. - BERNAMA

Kemelut Azmin satu mainan politik - MB Khalid

Posted: 27 Jan 2014 05:00 PM PST

SHAH ALAM 26 Jan. - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini menyifatikan kemelut berhubung penyingkiran Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali daripada ahli Lembaga Pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), sebagai satu permainan politik.

Abdul Khalid bagaimanapun menegaskan beliau tidak tertekan dengan situasi ketika ini, meskipun ada pihak tertentu terutamanya PKR Selangor sendiri mahu beliau berundur.

"Saya tidak tertekan, anda mesti faham bahawa arena politik adalah satu permainan dan disebabkan itu orang yang tidak biasa dengan politik seperti saya sendiri adakalanya turut tidak mengerti apa yang berlaku.

"Politik adalah satu proses yang mana seseorang itu akan cuba membuatkan diri mereka dikenali dan disebabkan perkara itu juga perkara ini berlaku (kemelut penyingkiran Azmin)," katanya dalam sidang media selepas merasmikan Kempen Keselamatan Jalan Raya sempena sambutan Tahun Baharu Cina 2014 peringkat negeri Selangor di sini hari ini.

Abdul Khalid berkata, ini adalah sandiwara politik yang sering digalakkan di Malaysia dan wartawan politik mungkin seronok dengan keadaan ini.

Namun beliau mengingatkan jika perkara seperti ini berlarutan, negara akan kucar-kacir.

Beliau bagaimanapun menegaskan bahawa kakitangan awam tidak boleh berpolitik.

Penamatan perkhidmatan Azmin sebagai ahli Lembaga Pengarah PKNS mencetuskan rasa tidak puas hati termasuk daripada pemimpin PKR sendiri, selain menyebabkan Pengurus Besar PKNS, Othman Omar dan Ketua Setiausaha Kerjanya, Norita Mohd. Sidek ditukarkan ke Ibu Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) kerana mengeluarkan kenyataan bercanggah dengan Abdul Khalid berhubung perkara itu.

Terbaharu, seorang pemimpin PKR, Abdullah Sani Abdul Hamid yang juga Ahli Parlimen PKR Kuala Langat mengesahkan bahawa kedudukan Abdul Khalid sebagai Menteri Besar Selangor sememangnya dibincangkan dalam satu mesyuarat Majlis Pimpinan PKR yang dipengerusikan oleh Pengerusi PKR Selangor, Azmin Ali pada Isnin lalu.

Malah, dalam mesyuarat itu katanya, kesemua pimpinan PKR menyatakan pendirian sebulat suara bersetuju supaya Abdul Khalid meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar dan perlu digantikan dengan pemimpin lain.

Utusan

Alasan tak masuk akal ADUN Kajang lepas jawatan

Posted: 27 Jan 2014 04:31 PM PST

Lee Chin Cheh.
PETALING JAYA: Tindakan Lee Chin Cheh meletak jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang dibuat demi kepentingan Pakatan Rakyat di Selangor.

Malah, beliau berkata, keputusan tersebut turut dilakukan bagi membolehkan ketiga-tiga parti komponen dalam Pakatan Rakyat itu mengukuhkan kemampuan mereka dalam berkhidmat kepada rakyat di negeri berkenaan.

"Keputusan saya untuk mengosongkan kerusi DUN 25 (Kajang) adalah untuk kepentingan bersama dan mengukuhkan kebolehan Pakatan Rakyat berkhidmat untuk rakyat Selangor," katanya menerusi satu kenyataan media pada malam Isnin.

Pada masa sama, Chin Cheh turut mengucapkan terima kasih kepada para pengundi di Kajang yang memberi kepercayaan kepadanya untuk berkhidmat.

"Saya mengucapkan jutaan terima kasih dan terhutang budi kepada semua pengundi di Kajang yang telah memberi peluang kepada saya menjadi wakil rakyat DUN N25 Kajang," katanya.

Pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) yang lalu, kerusi DUN Kajang menyaksikan pertembungan lima penjuru melibatkan Lee Ban Seng calon Barisan Nasional (BN-MCA), Mohd Khalid Kassim (bebas), Mohamad Ismail (Berjasa), Ong Yan Foo (bebas), Ir Mohd Iwan Jefry Abdul Majid (bebas) dan Lee Chin Cheh sendiri daripada PKR.

Chin Cheh memenangi kerusi itu selepas mendapat 19,571 undi meninggalkan calon BN dengan majoriti 6,824 undi.

Terdahulu, Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Hannah Yeoh mengumumkan peletakan jawatan Chin Cheh dalam satu sidang media tergempar di Dewan Annexe, Shah Alam pada petang Isnin.

Tindakan mengejut itu dilihat sebagai membuka laluan kepada penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk bertanding dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor bagi membolehkan beliau dilantik sebagai menteri besar yang baharu jika memenangi kerusi tersebut.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan