Rabu, 25 September 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


HAMIM Ledang

Posted: 25 Sep 2013 03:03 AM PDT

HAMIM Ledang


Bersama Penduduk-Penduduk Kampung Sialang, Tangkak

Posted: 19 Sep 2013 08:08 PM PDT
20 September 2013
3.00 ptg

Warung Seri Mayang, Sialang Dalam

Razlan's

Posted: 24 Sep 2013 11:13 PM PDT

Razlan's


Anak Muda akan terus dibela penggal 2013-2016

Posted: 24 Sep 2013 08:48 PM PDT

Ucapan Terima Kasih 

Assalamualaikum

Pertamanya, saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang telah menyokong saya  dan senantiasa memberi dorongan kepada Jawatan Kuasa Pemuda Bahagian.
   
Pada tahun ini, Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Seputeh mencipta sejarah apabila semua jawatan di peringkat Pemuda Bahagian di isi kembali tanpa dipertandingkan.

Berkat daripada usaha dan kerja keras seluruh Jawatan Kuasa yang di ketuai oleh Saudara Badrul Ezan selaku Naib Ketua Pemuda, hasilnya dapat di lihat oleh semua peringkat. Tanpa semangat yang IKHLAS bekerja untuk parti, ianya mustahil dapat di terjemahkan dengan keputusan permilihan kali ini.

Kami berterima kasih kepada Kepimpinan Bahagian yang diketuai oleh Ybhg Datuk Mustapa Kamal selaku Ketua UMNO Bahagian dibantu oleh Datuk A Rahim Aman dan Datuk Mariam Minhat dan Jawatankuasa Bahagian yang tidak pernah jemu dan senantiasa memberikan kepercayaan kepada kami untuk melaksanakan program sehingga segala tanggunjawab dapat disempurnakan dengan baik.

Pemuda UMNO Bahagian Seputeh telah memperjuangkan soal Perumahan dan ianya telah dijadikan dasar Kerajaan, ianya di ilhamkan kerana melihat orang Melayu Bandar dipinggirkan oleh sistem ekonomi yang tidak berpihak kepada Orang Melayu. Oleh itu, Perjuangan kali ini akan diteruskan bagi kepentingan Agama, Bangsa dan Negara untuk orang Melayu di pertahankan sebaik mungkin.

Saya suka mencadangkan agar kita meneruskan desakan kepada Kerajaan, kita sebagai Pemuda Bandar merupakan golongan yang terancam secara sistematik ekoran dari pembanggunan ekonomi disekeliling kita, oleh itu, kita lah yang perlu mengetuai bagi mempertahankan hak-hak kita di negara tercinta ini.

Hidup Melayu, Hidup UMNO.
Memasyarakatkan pemuda agenda kita!Mohd Razlan Bin Muhammad Rafii
Ketua Pemuda UMNO Bahagian Seputeh

demi agama bangsa dan negara

Posted: 24 Sep 2013 01:03 PM PDT

demi agama bangsa dan negara


Pemilihan UMNO penggal 2013 - 2016

Posted: 23 Sep 2013 11:40 PM PDT

Semangat BERSATU MEMPERKASAKAN PEMUDA utk bersama2 memberikan khidmat kpd institusi UMNO. Mohon sokongan dan undian para perwakilan seluruh negara.
Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak

Posted: 24 Sep 2013 01:02 PM PDT

Pentas UMNO Kg.Serdang, Sitiawan. Perak


Kerajaan Bimbang Tahap Polarisasi Semaking Teruk - Tan Sri Muhyiddin Yassin!

Posted: 24 Sep 2013 06:00 AM PDT


Kerajaan gusar dengan trend terkini dalam masyarakat terutama dalam konteks hubungan antara kaum yang dilihat mempunyai kecenderungan untuk menimbulkan isu polarisasi.

Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata kelompok masyarakat hari ini lebih mudah sensitif sehinggakan usaha baik yang dirancang kerajaan dipandang serong.

Beliau menambah, initiatif kerajaan kadangkala bukan sahaja dianggap negatif dikalangan rakyat malah ianya turut dijadikan isu yang menyentuh perkauman seperti apa yang berlaku terhadap Pelan Induk Pembangunan Pendidikan 2013-2025 (PIPP).

"Perhimpunan konvensyen yang dibuat oleh Dong Zhong semalam dikatakan telah membuat resolusi untuk menghalang apa yang kerajaan buat dalam PIPP dimana ia dibentuk untuk memajukan sektor pendidikan.

"PIPP, kita rancang dengan niat yang baik, namun ia dipandang serong sesetengah pihak yang melihat usaha ini berbaur perkauman.

"Selama 13 tahun pelaksanaan PIPP, ia tetap dilihat sebagai usaha menghapuskan bahasa ibunda mereka," katanya ketika berucap pada Majlis Berbuka Puasa dan Penyerahan Pelatih Amanjaya Internship di kediaman rasmi Menteri Besar Datuk Dr Zambry Abdul Kadir di sini.

Muhyiddin menambah, Dong Zhong melihat niat baik kerajaan itu sebagai sentimen perkauman walaupun telah kerajaan mengambil masa hampir dua tahun untuk mengumpul input PIPP agar ia sejajar dengan Akta Pendidikan serta Falsafah Pendidkan Negara.

Beliau yang juga Menteri Pendidikan berkata trend itu langsung tidak membantu kerajaan dalam memupuk semangat perpaduan dalam kalangan semua kaum.

Dalam pada itu, beliau turut menyeru umat Islam supaya mementingkan perpaduan, hubungan mesra serta persefahaman berikutan sentiasa berdepan cabaran hebat.

"Dalam suasana begini, masyarakat Islam perlu kukuhkan jemaah. Berikutan ada pihak yang anggapan bahawa masyarakat Islam tidak kukuh disebabkan wujudnya pelbagai puak Melayu, lantas ramai yang lantang sehingga berani mempersoalkan hak-hak dalam Perlembagaan, agama dan raja," katanya.

Pada majlis itu, Muhyiddin turut menyampaikan sumbangan berupa kurma, air zam-zam, kain pelikat dan jubah kepada pengerusi dan anggota jawatankuasa masjid daerah dari seluruh negeri.

Selepas berbuka puasa, beliau dan Zambry, Pengerusi Tabung Haji Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim, exco kerajaan negeri serta umat Islam menunaikan solat Maghrib, Isyak serta tarawih berjemaah yang diimamkan guru Al-Quran Masjidil Haram, Makkah, Sheikh Osama Mohammad Iqbal.

Warna-warni politik
Torashah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan