Jumaat, 3 Mei 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Apa Yang Tersirat

Posted: 03 May 2013 01:27 PM PDT

Apa Yang Tersirat


PRU-13: Analisis Awal Keputusan Bagi Sabah

Posted: 03 May 2013 10:07 AM PDT

SABAH mempunyai 25 kerusi Parlimen dan 60 kerusi Dewan Undangan Negeri (dun). Sabah mempunyai 984,034 bagi PRU-13 dijangka bersama-sama dengan 12,068,340 pengundi di seluruh negara akan membuang undi pada 5 Mei yang jatuh pada Ahad. Jumlah pengundi seluruh negara adalah 13,052,374 dijangka mengundi bermula 8 pagi hingga 5 petang pada Ahad ini.

Selepas berkempen 14 hari, nampaknya ada beberapa kawasan yang sebelumnya dianggap selamat, kini menjadi kawasan-kawasan panas.

Di Pantai Timur, nampaknya hanya kawasan bandar yang meruncingkan barisan nasional, namun bagi kawasan luar bandar dan spara bandar masih selamat bagi barisan nasional.

Di kawasan pedalaman, kawasan Parlimen Pensiangan dilaporkan hitam bagi barisan nasional, sementara Keningau, dilaporkan calon BN Presiden PBS dalam keadaan 50:50.

Di kawasan Pantai Barat Selatan, seperti yang dijangka Parlimen Beaufort dan Dun Klias adalah kawasan panas bagi barisan nasional.

Bagi kawasan Pantai Barat, seperti yang dijangka Parlimen Kota Kinabalu adalah wilayah pembangkang, namun yang menjadi kejutan, apabila Parlimen Penampang, calon Bn Presiden Upko Tan Sri Bernard Dompok kemungkinan akan kehilangan kerusi itu.

Bagi Pantai Barat Utara pula, kawasan Kota Belud dan kawasan Kota Marudu yang pada awalnya dikatakan kawasan selamat bagi barisan nasional, kini dalam keadaan panas.

Kota Belud pada pertengahan masa berkempen, dalam keadaan yang merunsingkan, namun selepas Tan Sri Pandikar turun padang bermula daripada semalam, nampaknya keadaan parlimen Kota Belud  teranjak kearah pemulihan dan pemutihan.

Namun bagi kawasan parlimen Kota Marudu sehingga artikel ini ditulis, belum ada pertanda pemutihan di kawasan tersebut. 

Bagi kawasan-kawasan Dun-dun pula, beberapa dun di Pantai Barat kemungkin jatuh ke tangan pakatan. Antara Dun-Dun itu, adalah Dun Luyang, Dun Api-Api dan Dun Kepayan. Sementara di Pantai Barat utara, Dun Tanjong Kapor dilaporkan persaingan cukup hebat antara calon Bn dan PKR.

Adalah dijangka berasaskan persepsi semasa, keputusan PRU-2008 bagi Bn Sabah tidak akan berulang, namun kuasa 2/3 bagi Dun Sabah masih dalam genggaman.

Berasaskan persepsi semasa daripada 25 kawasan Parlimen, Bn Sabah akan kehilangan Parlimen Penampang, Pensiangan dan Keningau tetapi masih mempunyai peluang bagi Parlimen Sandakan dan Batu Sapi. Apa yang mengembirakan, Bn akan menang di Parlimen Tawau dan Dun Sri Tanjong.

Apapun, artikel ini berasaskan estimasi dan jangkaan awal.

PRU-13: Najib Yakin menang antara 140-155 Kerusi Parlimen

Posted: 03 May 2013 08:35 AM PDT

Kuala Lumpur: Dengan sokongan yang terus meningkat daripada semua lapisan rakyat Malaysia dan faktor-faktor positif yang lain, Barisan Nasional (BN) yakin kembali memerintah dengan majoriti dua pertiga pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13).

Ketika membuat penilaiannya kira-kira 48 jam sebelum pusat pengundian dibuka di seluruh negara Ahad ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata tidak mustahil untuk mendapat majoriti dua pertiga jika diiringi dengan sedikit usaha keras.

"Sebenarnya, saya akan terkejut jika kita tidak mendapat majoriti dua pertiga," kata Najib penuh yakin semasa bertemu beberapa ketua pengarang med ia menjelang pengundian di sini, Jumaat.

Najib, yang menerajui BN buat kali pertama sejak menjadi perdana menteri pada 2009, berkata perkembangan di lapangan menunjukkan BN mendapat antara 140 dan 155 kerusi Parlimen pada pilihan raya umum yang amat dinanti-nantikan itu.

BN perlu mendapatkan 112 daripada 222 kerusi Parlimen bagi membentuk kerajaan dengan majoriti mudah sementara majoriti dua pertiga memerlukan ia mendapat 148 kawasan Parlimen.

Semasa Parlimen dibubarkan pada 3 April, BN menguasai 137 kerusi Parlimen.

Dalam perbincangan dengan para pengamal media, Najib, yang juga Pengerusi BN Selangor, agak optimis BN menguasai kembali Selangor daripada pakatan rakyat.

Peluang menguasai kembali Kelantan daripada pemerintahan PAS selama 23 tahun semakin bertambah baik, katanya dan menjangka satu perubahan haluan yang menyebelahi BN di Pulau Pinang yang dikuasai DAP.

Dengan menyediakan penilaian mengenai peluang BN mengekalkan pusat pentadbiran persekutuan Putrajaya yang ditandingi BN dan PAS, Najib melahirkan keyakinan bahawa para pengundi yang kebanyakannya terdiri daripada penjawat awam akan mengundi menyebelahi BN.

Katanya sokongan masyarakat Cina dan India kepada BN sedang meningkat berdasarkan sambutan positif yang boleh dirasai semasa berkempen selain respons menggalakkan bagi inisiatif mesra rakyat bagi meningkatkan taraf hidup rakyat Malaysia yang terdiri daripada pelbagai kaum dan kepercayaan.

Najib menjelaskan bahawa kerajaan BN telah melaksanakan pelbagai inisiatif yang memberi manfaat kepada masyarakat Cina dan kerana ini, beliau tidak nampak sebarang sebab bagi mereka untuk enggan memberi sokongan kepada BN.

"Dengan kedudukan ekonomi yang kukuh, pasaran saham yang pada setiap masa berada pada kedudukan yang tinggi, projek-projek besar seperti kereta api berkelajuan tinggi, semua ini telah memberi manfaat kepada masyarakat Cina. "Malah BRIM (Bantuan Rakyat 1Malaysia), mereka juga mendapat manfaat daripadanya kerana penerima bantuan itu membelanjakan wang mereka di kedai-kedai yang dikendali orang Cina," katanya.

Najib menganggap bahwa perhatian yang diberikan terhadap pendidikan Cina seperti pembinaan lebih banyak sekolah-sekolah Cina, telah meletakkan BN pada kedudukan yang baik pada pandangan masyarakat itu.

Menyentuh mengenai tahap sokongan daripada masyarakat India, Najib berkata: "mereka kini bersama BN sekarang, malah Hindraf (Barisan Bertindak Hak Penganut Hindu) kini bersama kita sekarang."

Mengenai pengundi muda, Perdana Menteri berkata majoriti golongan itu bersama dengan BN yang telah bertungkus lumus menangani kebimbangan mereka dengan cara melaksanakan program-program yang mesra golongan muda.

Najib juga menggesa pengundi supaya tidak terpengaruh dengan cara jahat DAP dalam usaha mendapat kuasa.

Beliau menyelar pakatan rakyat kerana memainkan isu perkauman dan mengeluarkan kenyataan menghasut yang boleh membawa kepada polarisasi kaum yang serius di negara ini, apatah lagi kesan buruk terhadap kestabilan dan persekitaran perniagaan.

Sambil mengingatkan pengundi supaya berfikir dengan bijak sebelum memangkah kertas undi Ahad ini, Najib berkata begitu banyak yang dipertaruhkan dalam pilihan raya dan jika tersilap memilih parti yang salah untuk mentadbir negara, segala usaha penah lelah yang dibuat BN bagi membangunkan negara ini akan menjadi sia-sia.

Beliau berkata satu undi untuk BN bermakna satu undi untuk dasar yang adil bagi semua kaum dan ini tidak akan berlaku jika rakyat mengundi pakatan rakyat.

Menurut Najib, pasaran yang sudahpun berada pada trend menaik sejak kebelakangan ini sudah pasti akan terus memuncak jika BN mendapat mandat besar daripada para pengundi.

Sentimen terhadap Bursa Malaysia terus mendapat keyakinan sejak minggu lalu berikutan usaha belian yang kukuh daripada pelabur asing dan institusi dengan indeks mencatat bacaan baharu yang tinggi sepanjang masa iaitu 1,717.65 mata pada Selasa.

Para pelabur menjangkakan pasaran akan terus mendapat sokongan jika kerajaan BN yang menyokong perniagaan mendapat mandat baharu bagi tempoh lima tahun lagi.

Para peniaga berkata para pelabur asing begitu yakin bahawa BN akan kembali berkuasa dan ini akan memastikan kesinambungan Program Transformasi Ekonomi (ETP) yang sedang dalam proses meningkatkan aktiviti perniagaan di semua sektor, yang memperkuat ekonomi dengan asas yang kukuh.

Sesi Najib bersama ketua pengarang media dihadiri Pengarah Eksekutif Berita dan Operasi Editorial Media Prima Datuk Ahmad A. Talib, Pengarang Urusan Kumpulan NSTP Datuk Abdul Jalil Hamid dan pengarah eksekutif Star Publications dan ketua pengarang kumpulan Datuk Seri Wong Chun Wai.

Mereka turut disertai pengarang kumpulan Berita Harian Datuk Mior Kamarul Shahid, ketua pengarang kumpulan Utusan Melayu Datuk Abdul Aziz Ishak, pengarang kumpulan Harian Metro Datuk Mustapa Omar dan Ketua Pengarang BERNAMA Datuk Zulkefli Salleh.-BERNAMA

PRU-13: Menjelang pembuangan Undi- Media PRO Pakatan manipulasi fakta

Posted: 02 May 2013 10:15 PM PDT

Media Pro Pakatan-misalnya The Edge Malaysia membuat laporan dengan mengguna pakai temuan Kajian Politik Untuk Perubahan (KPRU) dan kajian University Malaya Centre for Democrarcy and Elections (UMceDel).

Rata-rata laporan media pro pakatan menyebutkan bahawa pakatan akan menang, tanpa data atau fakta yang sahih yang bebas.

Tujuan laporan ini adalah untuk menimbulkan persepsi kepada rakyat agar tertanam dalam fikiran mereka, jika berlaku sebaliknya, maka Bn akan dituduh telah melakukan penipuan dengan kerjasama daripada SPR dan pihak-pihak lain.

Media alternatif  yang pro Pakatan juga memainkan isu menimbulkan persepsi negarif kepada Bn. Mereka secara terang-terangan memanipulasi semua keadaan, termasuk menimbulkan isu, termasuk BR1M, kononnya rasuah Bn kepada pengundi.

Mereka tidak segan silu mengemukakan nama-nama phantom untuk menyokong dakwaan mereka, termasuk menggunakan nama anggota tentera.

PRU-13 ini, diguna pakai oleh Pakatan bagaimana berkesannya siber trooper mereka menimbulkan isu-siu bohong; bukan itu sahaja, para pemimpin Pakatan juga berbohong yang diketuai oleh Anwar dan Nizar Jamaluddin, dibantu Tian Chua , S. Sivarasa, Rafizi Ramli dan ramai lagi.

Hari mengundi hanya berbagi kurang daripada 48 jam, tiada pihak lagi yang boleh mengsahkan fakta-fakta yang diputar belit.

Sekiranya rakyat yang mengikuti perkembangan dan maklumat daripada media alternatif, maka kemungkinan mereka akan termakan isu-isu bohong.

Apapun Manusia hanya boleh Merancang, Tuhan yang menentukan.

Anwar dan Pakatan hasut penyokong buat huru-hara selepas 6 Mei

Posted: 02 May 2013 09:28 PM PDT

Berbagai indikasi yang mengarah kepada tindakan huru-hara selepas 6 Mei yang dirancang oleh Anwar dan pemimpin Pakatan. Indikasi itu antara lain:-

Menghasust rakyat kononnya pencerobohan pengganas Kiram adalah sandiwara Umno.

Mendakwa bahawa Umno/BN dengan kerjasama SPR dan Tentera memindahkan para pengundi daripada Sabah dan Sarawak ke Johor dan Selangor menjelang pembuangan undi. Malah Anwar menunjukkan e-mail palsu ( rekaan orang-orangnya) yang memaparkan jadual penerbangan mengunakan pesawat Boeing 747.

Menuduh SPR cuba membuka peti karung pengundi awal.

Mendakwa bahawa pengundi awal dan pos mengundi dua kali.

Mendakwa dakwat kekal tetapi tidak kekal.

Mendakwa mereka sudah menang, walaupun rakyat belum mengundi.

Other Perspektif

Posted: 03 May 2013 01:23 PM PDT

Other Perspektif


40,000 menyambut Anwar di Langkawi! Habisla BN

Posted: 03 May 2013 10:36 AM PDT

tun faisal dot com

Posted: 03 May 2013 01:22 PM PDT

tun faisal dot com


#PRU13 [Video] Betulkah @HjHusamMusa janji pakcik di Salor ni rumah tapi sampai sekarang tak dapat?

Posted: 02 May 2013 05:00 PM PDT

poligraf1x

Sidang Media Ujian Poligraf Beranikah Husam bercakap Benar?Masihkah kau ingat? 
Suatu waktu dulu, di dada akhbar ini, engkau mencabar EskayKesian pulak tengok pak cik yang tinggal di DUN Salor ni.... Tajuk kat atas tu tiada kait mengait sangat dengan video di atas, tapi sekadar untuk menarik perhatian pembaca untuk melihat aspek kebajikan pengundi di DUN Salor, yang mana Husam Musa merupakan wakil rakyatnya.


Bagi warga Kelantan di luar Kelantan, janganlah anda siksa orang-orang kampung anda terutama warga emas seperti pak cik ini untuk terus hidup dalam kesusahan di bawah pemerintahan Pas. Yang menanggung nanti adalah mereka, sedangkan anda boleh duduk dengan selesa di luar Kelantan, minum air yang lebih bersih dan tinggal di rumah yang lebih selesa.

Samalah juga dengan pengundi Putrajaya yang tidak tinggal di dalam Putrajaya. Janganlah anda mengundi Pas sehingga menyebabkan kami yang tinggal di Putrajaya terpaksa menjadi mangsa (na'uzubillah). 

Anda mungkin tidak kenal Datuk Seri Tengku Adnan, tetapi sehingga kini jasa beliau terhadap penduduk Putrajaya (bukan sekadar pengundi sahaja) selama dua penggal ini begitu banyak.

Semaklah track record calon Pas di Putrajaya Husam Musa di Parlimen Kubang Krian, DUN Kijang dan DUN Salor terlebih dulu sebelum anda mengundi.

Yang pastinya, Husam tidak menyahut cabaran blogger Kickdafella dan bekas Pengarah Eksekutif Kelantan Golden Trade (KGT) Nik Mahani Abdullah untuk melakukan Ujian Poligraf semalam.

Husam tidak hadir ujian poligraf bersama Kickdefella

PUTRAJAYA 2 Mei - Hasrat sekumpulan wartawan dan orang ramai untuk menyaksikan calon import Pas dari Kelantan di Parlimen Putrajaya, Datuk Husam Musa menyahut cabaran bekas pegawai khasnya, Syed Azidi Syed Abdul Aziz membuat ujian poligraf di sini tidak kesampaian.

Syed Azidi yang juga penulis blog Kickdefella sebelum ini mencabar Husam menjalani ujian poligraf untuk membuktikan apa yang didedahkan dalam buku Kenali Husam: Politik Wang dan Kronisme tidak benar.

Menurut Syed Azidi, beliau kecewa dengan kegagalan pemimpin kanan Pas itu untuk menjalani ujian tersebut bersamanya bagi membuktikan siapa yang bercakap benar.

Katanya, Husam wajar menyahut cabaran itu kerana beliau merupakan pemimpin yang penuh kontroversi dan diselubungi kecurigaan.

"Saya hadir hari ini untuk menjalani ujian poligraf dan menemani Husam untuk menentukan siapa berbohong dalam isu yang saya timbulkan Ahad lepas mengenai sebuah buku di mana beliau telah membuat laporan polis tentang buku yang tiada nama penulis itu.

"Jadi saya hadir ke sini untuk membuat ujian poligraf mengenai isi kandungan buku itu dan pada waktu sama mencabar beliau membuat laporan polis terhadap isi kandungan buku itu supaya dapat disiasat betul atau tidak," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar Ujian Poligraf Beranikah Husam Bercakap Benar di Kelab Tasik di sini hari ini.

Hadir sama, bekas Pengarah Eksekutif Kelantan Golden Trade (KGT), Nik Mahani Nik Mohamad dan Pengerusi Media Siber 1Malaysia, (Cyber1M), Tun Faisal Ismail Aziz.

Ahad lalu, Syed Azidi mencabar Husam untuk membuat ujian poligraf bagi memberi ruang kepada calon 'import' itu membuktikan dirinya bukan pembohong dan bukan sekadar menafikan isi kandungan dalam buku tersebut.

Menurut Syed Azidi, sebagai calon di kerusi Parlimen di sini, Husam sepatutnya berani menyahut cabaran tersebut bagi membersihkan skandal yang menyelubungi dirinya dan bukan menafikan di hadapan kanak-kanak.

"Segala maklumat sepanjang berkhidmat dengan beliau yang saya boleh akses, maklumat dalam buku itu adalah betul. Pada hari Ahad lepas juga saya mendapat laporan beliau bersumpah di sebuah karnival kanak-kanak.

"Saya rasa ini pentas lebih sesuai dan ini satu ujian saintifik yang diguna pakai di peringkat antarabangsa dan banyak kes diselesaikan dan dibuktikan di mahkamah.

"Malah mengikut rekod Husam pernah mencabar Eskay (Salah seorang daripada 'Trio Datuk T', Datuk Shazryl Eskay Abdullah) untuk membuat ujian poligraf bagi membuktikan kebenaran tetapi sekarang beliau sendiri gagal untuk hadir," katanya.

Dalam pada itu, beliau turut menyelar sikap Husam yang hanya berani menutup mulutnya dengan saman di mahkamah tetapi apabila tiba tarikh perbicaraan pelbagai alasan diberikan untuk penangguhan.

"Respons Husam hanya satu daripada semua cabaran saya timbulkan. Beliau minta saya jawab kes itu di mahkamah namun, saya ingin jelaskan kes ini sedang dalam perbicaraan dan sudah empat kali diberi tarikh dan empat kali juga ditangguhkan termasuk hari ini atas sebab-sebab yang hanya Husam tahu," katanya.

Mengulas lanjut, Syed Azidi berkata, antara kecurigaan yang menyelubungi dirinya sewaktu berkhidmat dengan Husam apabila ditanya sumber kewangan yang banyak dimilikinya, pemimpin itu hanya diam dan tersenyum.

Malah, katanya, Naib Presiden Pas itu juga mengamalkan politik pengecut atau politik kura-kura yang akan menyembunyikan kepala apabila menghadapi masalah.

"Beliau dilihat seperti mengamalkan politik kura-kura di mana apabila wujud krisis atau tekanan beliau akan menyembunyikan kepala kemudian apabila semua selesai beliau akan keluar sebagai hero," katanya.


Cucu Tok Selampit

Posted: 03 May 2013 01:19 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Panas!!! Kenapa Tiba-Tiba @drwanazizah Hendak Mengambil Tindakan Undang-Undang Kepada Bekas Pensyarah Anaknya?

Posted: 03 May 2013 02:00 AM PDT


Hujan tidak, ribut pun tidak, tiba-tiba hari ini Presiden PGayR, Dr Wan Azizah mengeluarkan kenyataan di dalam blognya, ingin mengambil tindakan undang-undang ke atas bekas pensyarah anak beliau. Anak beliau yang mana satu? Adakah beliau maksudkan anak sulungnya, Nurul Izzah yang diperkatakan ramai mempunyai video yang tidak senonoh dengan bekas pensyarahnya semasa belajar dahulu?

Kalau kita baca para pertama dan kedua di dalam posting di atas, Wan Azizah tidak pula menafikan kewujudan video tersebut dan juga kedua-dua pelakunya. Tidak seperti suaminya yang menafikan segala-galanya, Wan Azizah hanya kelihatan terkilan kerana anaknya dimanupulasikan ketika itu, yang bagi beliau masih mentah. Saban hari keadaaan politik di Malaysia menjadi carca merba dan haru biru. Sehingga kini CTS masih mengaru kepala botak yang tidak gatal.

Pelik Tapi Benar - Video Juak-Juak PAS Sudah Pandai Menyanyi Lagu Gereja "When The Saints Go Marching In" #TolakPAS

Posted: 03 May 2013 12:00 AM PDT


Suratan atau kebetulan? Melodi lagu gereja "When The Saints Go Marching In" dinyanyikan dengan penuh gembira oleh juak-juak PAS di dua kejadian. Pertama, muslimah-muslimah PAS yang berkelakuan seperti kurang akal telah menyanyi melodi lagu gereja ini di kawasan persekitaran mahkamah sewaktu perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim. 

Kedua, ianya berlaku di Putrajaya sewaktu penamaan calon PAS Putrajaya, Husam Musa. Mulia sungguh lagu penganut-penganut PAS ni, terutama lirik yg Muslimah PAS itu laungkan. Inikah yang dinamakan Parti Islam. Bak kata Nabil, Lu Fikirlah Sendiri!!!

Kalau Undi DAP Ini Jadinya - Video Mantan YB DAPig Kata Bina Masjid Ganggu Parking Dan Bising!!!

Posted: 02 May 2013 08:30 PM PDT


Inilah yang mahu disokong oleh PAS. YB DAPig yang menghina azan subuh dengan mengatakan bising dan menganggu orang lain tidur. Kepada Umat Islam seluruh Malaysia, sedarlah bahawa Bahalol Siyasi PAS adalah salah. Mereka bersyubahat dan bersahabat dengan orang yang menentang pembinaan Masjid dan menghina azan. Sokonglah mereka yang membina Islam, bersaudara dengan Islam lain, bukan yang menghancurkan Islam. Kepada semua saudara seIslam CTS di Tawau, mahukah anda buat silap sekali lagi pada 5 Mei ini?

Banner Pemimpin PR Termasuk Apek @limkitsiang Disembah Dalam Surau #PASSesat #TolakPR

Posted: 02 May 2013 06:45 PM PDT


Bila CTS kata PAS Sesat ramai yang melenting. PGayR jangan cakaplah. LGBT sudah menjadi cara hidup. Ini apanya? Sehinggakan banner pemimpin Pakatan Haram diletakkan di depan? Rukuk dan sujud menyembah Wan Azizah, Anwar Ibrahim Haji Hadi, Nik Aziz dan terutama cina kapir Lim Kit Siang?!!! Astargfirullah hal adzzim.

Kalau ye pun fanatik sangat, janganlah sehingga meletakkan gambar-gambar berkenaan di saf depan! Nak kata unsur Syiah sudah diterapkan ke dalam PAS dengan menyembah potret pemimpin, CTS kata orang-orang Syiah sendiripun tak sembah orang kafir seperti Lim Kit Siang!

THE FLYING KICK

Posted: 03 May 2013 01:07 PM PDT

PEJUANG BANGSA

Posted: 03 May 2013 11:34 AM PDT

PEJUANG BANGSA


Hot ! Anwar adalah PENIPU besar dalam dunia -Tun M

Posted: 03 May 2013 09:35 AM PDT " Anwar adalah PENIPU BESAR dalam Dunia"

Itulah kata-kata berbisa Tun M kepada lebih 6 ribu rakyat Prmtg Pauh yang hadir di ceramah perdananya selepas solat hajat di Pusat Komersial Prmtg Pauh.


Beliau membongkarkan tujuan Anwar masuk Umno hanya nak jadi Perdana Menteri begitu juga sekarang yang mengetuai Pakatan di PRU13.

Tun M juga menasihati pengundi Prmtg Pauh akan menolak Anwar kerana dia telah menggadai dan menjual agama  bangsa dan negara.Ezam ingatkan pengundi jangan undi Anwar Ibrahim #tolakPR #PRU13

Posted: 03 May 2013 12:33 AM PDT


Pengundi di Parlimen Permatang Pauh dinasihatkan berfikir dengan rasional sebelum memberi undi kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Pilihan Raya Umum Ke-13 ini.

 Senator Ezam Mohd. Nor berkata, pengundi di sini sebenarnya telah membuat kesilapan besar apabila memberikan kemenangan kepada Anwar pada Pilihan Raya Kecil 2008

"Ekoran daripada kemenangan itu sebuah akhbar berpengaruh di Israel iaitu The Jurusalem Post menerusi laporan muka depan yang menyiarkan berita memuji kejayaan Anwar," katanya ketika berucap pada Ceramah Perdana Mempertahankan Agama, Bangsa dan Tanah Air di kubu kuat Pas di Permatang Pasir di sini malam tadi yang dihadiri 1500 orang .

 Yang turut hadir, bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor dan calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Permatang Pauh, Dr. Mazlan Ismail.

 Mengulas lanjut, Ezam berkata, laporan itu sudah cukup untuk memberi isyarat bahawa Anwar mempunyai hubungan yang sangat erat dengan Israel.

 "Sekarang masa untuk anda semua betulkan keadaan,"
KEDAH AKAN DITAWAN SEMULA BN PADA 5 MEI !!

Posted: 02 May 2013 09:21 PM PDTBekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin yakin Barisan Nasional (BN) akan menawan semula Kedah pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), Ahad ini. Beliau berkata ini berikutan kegagalan pakatan pembangkang mentadbir negeri itu dengan baik walaupun lima tahun diberi peluang oleh rakyat.

Daim berkata apa yang penting sekarang ialah semua anggota BN perlu mengetepikan kepentingan peribadi dan mengutamakan perpaduan serta kerjasama dalam parti komponen.
 
"Saya percaya pakatan (pembangkang) tidak akan menang di Kedah...BN sekarang saya nampak bersatu padu kerana kegagalan lalu telah memberi pengajaran," katanya kepada pemberita selepas majlis pertemuan bersama Pemuda dan Puteri Umno, di sini hari ini.

Terdahulu, ketika berucap beliau turut mengingatkan rakyat Kedah supaya tidak melakukan kesilapan dalam memilih pemimpin kerana ia boleh mendatangkan masalah besar kepada negara. Katanya, rakyat perlu memilih sebuah kerajaan yang mampu melaksanakan dasar-dasarnya seperti dilakukan kepimpinan BN selama ini berbanding pembangkang yang hanya membuat dasar tanpa merealisasikannya.- Bernama

HOT ! ANWAR LAGI BERTAMBAH PANIK , TUN MAHATHIR NAK TURUN MALAM INI PERMATANG PAUH ! #TOLAKPR

Posted: 02 May 2013 07:20 PM PDT
Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dijadual berada di kawasan Parlimen Permatang Pauh hari ini bagi membantu kempen calon Barisan Nasional (BN), Dr. Mazlan Ismail.

Jurucakap Bilik Gerakan BN Permatang Pauh berkata, program tersebut berlangsung di Pusat Komersial Permatang Pauh bermula pukul 6 petang.
Katanya, Dr. Mahathir akan bersama-sama dengan masyarakat setempat untuk sembahyang Maghrib dan Isyak diikuti majlis tahlil.
Menurutnya, Dr. Mahathir kemudian akan menyampaikan ucapan dalam ceramah perdana di lokasi yang sama. Orang ramai dijemput hadir bagi memeriahkan majlis.
Dr. Mazlan akan menentang Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Pilihan Raya Umum ke-13, Ahad ini.

Samseng upahan Dap rosakkan bendera BN dan ugut rakyat !#tolakPR #PRU13

Posted: 02 May 2013 04:50 PM PDT


Bahan Kempen dan bendera  BN untuk terus dirosakkan puak-puak pembangkang di P.Pinang  . Mungkin regim Dap dah semakin takut angin perubahan Gelombang Biru BN untuk merampas kembali negeri ini.

Semalam GPB mendapat  info dan gambar  bahawa beberapa orang   penduduk Taman Manggis nampak  3-4 remaja Melayu berpakaian Kemeja-T Kuning telah mencantas bendera-bendera  BN & gambar PM.

Mereka juga telah memberi amaran kepada penghuni di sini agar menurunkan semua bendera BN di kawasan perumahan ini kerana ini merupakan rumah sewa Kerajaan Negeri .

Selain itu, mereka turut mengugut penghuni supaya membuangkan semua Kemeja-T yg berlambang BN & 1M'sia.

Menurut penghuni di sini, remaja upahan Dap ini  menerima arahan daripada bekas exco dap negeri untuk berbuat demikian.

DIMENSI

Posted: 03 May 2013 11:19 AM PDT

DIMENSI


Omegay13: Tewas PRU - Fuckatan nekad bertindak ganas!

Posted: 03 May 2013 08:53 AM PDT


PR Telah Mulakan Bibit-bibit Huru-Hara

Melihat dari perkembangan semasa dalam kempen pilihanraya ini, kita semakin yakin bahawa huru-hara yang dijangka sudah hampir pasti akan berlaku selepas PRU-13.   Justeru, difahamkan di beberapa tempat, penyokong-penyokong BN telah pun mengadakan solat hajat memohon perlindungan Allah SWT dari segala bencana.  

Sungguh ironi sekali kerana di masa yang sama, pihak PR pula didoakan oleh pihak gereja Jerusalem di Israel.   

Pembangkang memulakan langkah pertama untuk mencetuskan dengan menimbulkan provokasi dengan mengumpan pihak Barisan Nasional bertindak balas.  Antara langkah yang diambil ialah:  

  • 26 April – Seroang kanak-kanak 11 tahun cedera dibelasah pembangkang kerana mengaku menyokong BN di Felda Teloi Timur, Baling. 
  • 28 April – Sofian Abidin dipukul pembangkang kerana memakai baju T berlogo BN dekat pekan Tanjung Dawai.
  • Pada 2 Mei - C. Padiapan, 50, bertugas mengawal khemah BN di Taman Halia, Lunas cedera parah dipuluk penyokong pembangkang. 
  • 2 Mei – Seorang ahli bomba sukarela di Taman Merak Jaya, Seberang Perai Tengah bakal hilang penglihatan mata kiri akibat dibelasah pembangkang.  
  • Selain belasah, pembangkang juga menggunakan bom  petrol untuk membakar Bilik Gerakan di Nibong Tebal dan juga Jelapang Perak.  
  • Mereka juga bertindak membakar khemah-khemah BN di Bakar Bata Kedah dan juga Batu.  


Walaupun mereka tidak jemu-jemu mencabar, Alhamdulillah, pihak BN tidak termakan umpan tersebut.  Malah, BN terus berkempen dengan cara biasa iaitu mewar-warkan janji yang pasti ditepati di samping mengingatkan rakyat akan siapakah pembangkang yang sebenarnya.  

Memandangkan mereka masih belum berjaya membuat BN bertindak balas, maka mereka meneruskan ke langkah seterusnya iaitu mereka-reka isu bagi mempersoalkan kredibiliti SPR.  Antaranya: 

·         menuduh warga asing yang sedang beratur di lapangan terbang sebagai 'pengundi hantu' yang dibawa oleh BN.  

·         mempersoal kredibiliti dakwat kekal yang sebelum ini diperjuangkan mereka.  

·         menyebar berita palsu dengan menuduh kerajaan akan menghalang mereka mengundi terutama kaum Cina dan menyuruh mereka mencetak semakan pemilih untuk disimpan sebagai bukti.  

·         mewar-warkan kepada pemberita dan kerajaan asing konon pilihanraya Malaysia tidak bersih dan merayu mereka menjadi pemerhati.  

Kesemua ini adalah bukti kukuh bahawa pembangkang yakin yang mereka akan kalah.  Sehubungan dengan itu, mereka giat merancang huru-hara bagi menolak keputusan pilihanraya.   

Apa yang dijangka ialah mereka akan menggunakan cetakan semakan daftar pemilih yang telah dipalsukan untuk menuduh SPR tidak telus dan seterusnya mencetuskan kekecohan.  Kekecohan ini akan berlaku di beberapa tempat sehingga bertukar menjadi pergaduhan dan seterusnya kecederaan.  Ini penting bagi memberi 'impak' kepada bantahan mereka.    

Dijangka juga akan berlaku satu kejutan yang melibatkan serangan ke atas individu yang berpengaruh di dalam pembangkang bagi meraih simpati dan bagi mengesahkan kononnya BN bermain kotor.  

Kemudiannya, Ambiga dan SUARAM akan muncul kembali membawa isu BERSIH dan Keadilan.  Pada ketika ini juga pembangkang akan meminta bantuan asing secara besar-besaran bagi memberi tekanan kepada kerajaan.  

Akhir sekali mereka akan mengumpulkan seramai mungkin penyokong mereka untuk membuat huru-hara menolak keputusan pilihanraya.  Ia akan dilakukan secara berterusan sehingga Bangsa-bangsa Bersatu memberi amaran kepada kerajaan.  

Sekiranya ia masih gagal menjatuhkan kerajaan, maka suntikan semangat baru akan diberi untuk terus menyemarakkan kemarahan penyokong mereka. Untuk itu, tidak mustahil mereka akan mengarahkan penyokong mereka berbuat sesuatu yang memaksa pihak berkuasa bertindak keras.  Tindakan keras pihak berkuasa akan diwar-warkan sebagai bukti kekejaman sehingga penyokong yang lain menjadi hilang kawalan akibat kemarahan yang meluap-luap.  

Kebencian dan perkauman akan terus disebar pada waktu ini sehingga negara lumpuh dan kerajaan menjadi lemah.   

Sebenarnya, langkah kejatuhan kerajaan dalam cara yang sama telah berkali-kali kita saksikan melalui 'Arab Spring'.   Apa yang terjadi seterusnya adalah 'klasik' iaitu anak kehilangan bapa, bapa kehilangan keluarga, orang ramai kehilangan pekerjaan, hilang tempat tinggal, barangan asas sukar didapati, bank-bank ditutup, kedai-kedai diceroboh, kecurian berleluasa dan seterusnya.   

Jika selama ini kita hanya menontonnya di televisyen dan membacanya di akhbar dan internet, tetapi hari ini, senario ini sudah hampir pasti melanda kita.  Untuk itu, penyokong-penyokong pembangkang perlu bertanggungjawab kerana enggan mendengar nasihat kita agar tidak mempercayai pemimpin mereka.  Apapun, yang penting kita telah mencuba sedaya upaya untuk menyedarkan mereka.  

Maka apa yang dapat kita lakukan di saat-saat akhir ini hanyalah berdoa agar dijauhkan dari mala petaka angkara saudara-saudara kita di dalam pembangkang.  - Beruang Biru

Saiful bersumpah 2 kali...anuwar gigit jari...stopa ali kelam kabut selamatkan pelacur dan diri sendiri...Assmin ali si tanggang anak tak kenang budi!

Posted: 03 May 2013 01:34 AM PDT

kondo mewah pelacur upahan stoper ali...

perghhh...stoper ali tak geti nak taubat!...dia makin ligat nak selamatkan pelacur upahan dia seyhhh huhuhu..nak tau lbey lanjut lagi klik sini >:DOmegay13: PR marah dakwat kekal tak hilang!

Posted: 02 May 2013 11:35 PM PDT


1MalAySia BlogPoLitik

Posted: 03 May 2013 09:13 AM PDT

1MalAySia BlogPoLitik


PRU13 : Mengejudkan Survey terbaru BN jauh meninggalkan PR

Posted: 02 May 2013 06:04 PM PDT

Salam, sebelum ini survey PRU13 telah dijalankan oleh sebuah blog dengan keputusan PR mendahului dgn 58% berbanding BN hanya 30%. Keputusan boleh dilihat di SINI.

Survey yang salam telah dilancarkan malam tadi di sebuah fanpage yang mempunyai lebih 1 juta follower tetapi ketika entri ini ditulis pada jam 9 am, 3/5/2013 keputusan sangat mengejudkan daripada lebih 1300 responden hanya 280 berpihak kepada PR dan selebihnya kepada BN. Manakala beratus-ratus komen memihak kepada BN.

Saksikan keputusan survey di SINI. (Penganjur telah delete survey setelah 10 jam dijalankan)

Adakah ini pertanda BN follower sudah semakin berani menzahirkan pendirian yg selama ini disembunyikan???

Satu lagi survey bersekala kecil di SINI.Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 03 May 2013 07:46 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


MENJELANG PRU13 - Momentum Sokongan Rakyat Meningkat, Noh Yakin BN Dapat Tawan Selangor

Posted: 02 May 2013 06:00 PM PDT

TANJONG KARANG - Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar yakin momentum sokongan rakyat kepada Barisan Nasional (BN) yang semakin meningkat dari hari ke hari, akan membolehkan parti itu merampas kembali pemerintahan Kerajaan Negeri Selangor pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13), 5 Mei ini. Keyakinan itu, katanya disandarkan kepada sambutan yang amat baik daripada rakyat terhadap program dan aktiviti turun padang oleh BN.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata rakyat sudah jelak dengan pembangkang, yang hanya pandai menabur janji manis tetapi gagal menunaikannya, sepanjang hampir lima tahun memerintah Selangor.

"Saya tengok hari ini mood dan gelombang sokongan rakyat amat jelas. Kalau dahulu pihak Badan Bukan Kerajaan (NGO) memihak sebelah sana (pembangkang) tetapi sekarang semua sudah buat pusingan U dan beri sokongan kepada kita.

"Anak muda juga datang menawarkan diri secara sukarela untuk bantu BN dan memberitahu bahawa mereka telah melakukan kesilapan menyokong pembangkang pada 2008 yang jelas cakap tidak serupa bikin," katanya kepada wakil media selepas melancarkan program Guru Muda 1Malaysia peringkat daerah Kuala Selangor, semalam.

Noh yang akan mempertahankan kerusi Parlimen Tanjong Karang turut berkeyakinan bahawa BN akan memenangi lebih banyak kerusi Parlimen dan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada PRU13, berbanding pada PRU12 pada 2008.

Pada PRU12, BN memenangi lima daripada 22 kerusi Parlimen dan 20 daripada 56 kerusi DUN.
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

Pengundi Cina terus beri sokongan padu kepada Barisan Nasional

Posted: 02 May 2013 02:06 PM PDT

TANJONG KARANG - Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar percaya pengundi Cina akan memilih kerajaan BN sama ada di Selangor ataupun Malaysia berdasarkan fenomena yang berlaku di negeri yang diperintah pakatan pembangkang.

Menurutnya, pengalaman selama lima tahun selepas PRU 2008 banyak memberikan pengajaran buat semua pihak bagi mengenal pasti tiada berlakunya lagi kehidupan rakyat yang tidak dibela.

"Kita dapat lihat sambutan rakyat berbangsa Cina terutamanya di kawasan Pasir Penambang dan Tanjung Karang sememangnya di luar dugaan, setiap kali kita mengadakan kempen atau program sempena pilihan raya kali ini," katanya ketika ditemui selepas majlis pecah tanah untuk pembinaan jeti di Bagan Sungai Yu Pasir Penambang, kelmarin.

Pada majlis itu, Noh amat kagum melihat sokongan nelayan Cina apabila lebih 70 bot nelayan yang dihiasi logo dan poster BN mengiringi beliau dari jeti baru Kuala Selangor hingga ke Kampung Pasir Penambang.

"Sudah jelas sekarang kita mendapat sokongan padu daripada pengundi Cina untuk menyokong BN dan mereka begitu bersemangat menunjukkan sokongan mereka untuk kerajaan BN berbanding semasa PRU lalu.

"Kita amat yakin bilangan pengundi Cina di Parlimen Tanjung Karang khasnya yang menyokong BN sudah bertambah kerana kerajaan banyak membantu mereka dengan pelbagai kemudahan," katanya.
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

Politik Harian

Posted: 03 May 2013 03:36 AM PDT

Politik Harian


#PRU13 Nurul Izzah Sabotaj Jentera Azmin Ali

Posted: 03 May 2013 02:00 AM PDT


Ketika semua parti-parti politik membuat pecutan terakhir menuju pilihanraya, Nurul Izzah pula membuat pecutan terakhir untuk menyelamatkan dirinya dari ditendang oleh Azmin Ali. Menurut sumber, malam semalam, Nurul Izzah telah menghantar sekurang-kurangnya 20 orang untuk 'berkempen' agar tidak memberi undi kepada Azmin di DUN Bukit Antarabangsa. Arahannya berbunyi lebih kurang seperti berikut, biar Azmin menang di Parlimen Gombak tak apa, tetapi jangan dimenangkan di DUN.

Telah menjadi pengetahuan umum bahawa sakit hati Nurul Izzah kepada Azmin dan keluarga kerana melukakan hati ibunya sudah tidak dapat dibendung lagi. Ibunya sendiri, Wan Azizah langsung tidak mampu bertentang mata dengan Azmin kerana terlalu sedih mengenangkan Anwar lebih sayangkan lelaki itu suami isteri, berbanding isterinya yang sah. Sebelum ini, Anwar lebih awal mengumumkan Wan Azizah tidak bertanding, tetapi kemudiannya, Nurul Izzah telah bertindak menafikannya.

Ketiadaan Wan Azizah beberapa lama sehingga ramai tertanya-tanya ke manakah sang Presiden walaupun kempen telah bermula, membuktikan bahawa Anwar benar-benar lebih menyayangi Azmin dari Azizah.

Justeru, sebagai seorang anak 'solehah', Nurul Izzah mengatur langkah sendiri untuk menjatuhkan kekasih bapanya itu. Beliau tidak sanggup melihat Azmin menjadi Menteri Besar dan seterusnya 'membunuh' semua orang dari kem ibunya. Nurul Izzah perlu menyekat kemaraan Azmin yang nampaknya sudah begitu melampau akibat terlalu dimanjakan oleh Anwar.

Pada pilihan raya umum 2008, Azmin berjaya memenangi kerusi Parlimen Gombak menewaskan saingan calon dari BN, Said Anuar Said Ahmad. Beliau mendapat undian sebanyak 40,334 undi dengan majoriti undi adalah sebanyak 6,867. Manakala, bagi kerusi Dun Bukit Antarabangsa, Azmin menerima undian sebanyak 11,731 undi menewaskan calon BN, Haslina Mohd Zerain dengan majoriti 1,381 undi.

Kali ini, Azmin akan berhadapan dengan Mohamad Nadzim Bin Ibrahim dari BN iaitu seorang peguam dan juga setiausaha syarikat. Dan nampaknya sebelum berhadapan dengan Mohd Nadzim, Azmin perlu terlebih dahulu berhadapan dengan Nurul Izzah.

Kita pasti, jika Anwar mendapat tahu berita ini, tentu beliau bertambah pening dengan anak perempuannya ini.

Mana tidaknya, sudahlah kerusi sendiri hampir pasti akan terlepas, bukannya Izzah hendak melakukan sesuatu untuk menyelamatkan kerusinya, tetapi hendak dipastikan pula agar kerusi orang lain turut terlepas sama. Bagaimanapun, kita faham bahawa Anwar tidak boleh marah kerana beliaulah yang membentuk kedua-duanya iaitu Izzah dan juga Azmin.

Kedua-dua personaliti ini menjadi begitu rakus kerana berpegang teguh kepada kepimpinan melalui tauladan.

Kerakusan telah menyebabkan Nurul Izzah sering bertindak sembrono. Beliau sebelum ini turut cuba memerangkap kerajaan agar mendedahkan maklumat pertahanan kepada dunia. Malah, kerana tidak berfikir sebelum bercakap, beliau juga telah mentafsir ayat mengenai kebebasan beragama sebagai bermaksud Umat Islam juga berhak menukar agama. Tindakan ini ternyata memakan dirinya dan juga parti.

Nurul Izzah juga turut mendedahkan kebodohannya apabila cuba mengulas dan menyerang kerajaan dalam isu Lahad Datu. Dari rakaman youtube ceramahnya, kita mendapat tahu bahawa Nurul Izzah yang bercita-cita tinggi untuk menjadi pemimpin negara ini sebenarnya langsung tidak tahu mengenai sejarah pasukan keselamatan mahupun tugas-tugas mereka sekarang. Rupa-rupanya selama ini Nurul Izzah menyangkakan yang kerja pasukan Cawangan Khas adalah untuk mencari orang hilang!?

Dan dalam tempoh berkempen ini, Nurul Izzah buat kerja bodoh lagi apabila cuba mempertikai dakwat kekal yang diperjuangkan partinya. Susah payah beliau merakam orang mencuci jari setelah mengundi tetapi akhirnya, orang itu sendiri mendedahkan bahawa Nurul Izzah telah memerangkapnya. Kita faham bahawa penyokong-penyokong PKR akan mempercayai apa saja, tetapi tidakkah Nurul Izzah sendiri merasa malu dengan taktik bodoh ini?

Telah kita beritahu dahulu bahawa dakwat kekal hanya digunakan di negara-negara dunia ketiga dan Malaysia tidak perlu berbalik ke belakang kerana kita punya cara yang lebih canggih dari itu. Namun, PR sanggup berdemonstrasi memperjudikan nasib dan nyawa penyokongnya demi dakwat kekal. Maka, bagi mendiamkan Nurul Izzah dan Ambiga, SPR pun bersetuju untuk menggunakan sistem itu disamping sistem sedia ada.

Tetapi, kini Nurul Izzah dan juga Ambiga ingin menentang dakwat kekal pula. Benarlah kata orang, apabila slogannya ialah 'lawan tetap lawan', maka tentulah mereka akan terus melawan walaupun tiada apa yang perlu di lawan.

Sebelum terus berlawan, mungkin Nurul Izzah perlu melihat dulu apa yang bakal dilawannya. Beliau kini berhadapan dengan Datuk Raja Nong Chik yang cukup dekat dengan rakyat. Pada tahun 2008, Izzah mengatasi Shahriazt sebanyak 2,895 undi daripada 56,650 pengundi. Kali ini, jumlah pengundi Lembah Pantai adalah 72,533 yang mana sebahagiannya disangkakan Izzah sebagai 'pengundi hantu'. Bagaimanapun, Izzah tidak lagi memainkan isu ini setelah pengundi tersebut sendiri tampil memberitahu Izzah bahawa mereka adalah 'manusia dan bukan hantu'.

Mungkin Izzah telah menyedari bahawa beliau tidak akan mampu melawan Raja Nong Chik, maka kerana itulah beliau pun menghalakan senjata ke arah Azmin Ali semata-mata untuk menepati slogan 'lawan tetap lawan'.

Apapun, kita doakan semoga pengundi Lembah Pantai dan juga pengundi Bukit Antarabangsa bijak membuat pilihan.

#PRU13 Tuduh PMO Bawa Pengundi Hantu, Pakatan Sedia Hadapi Kekalahan

Posted: 02 May 2013 11:58 PM PDT


Dalam sidang akhbar Anwar Ibrahim 2 Mei, Pakatan Rakyat menuduh bahawa rakyat Malaysia dan juga warga asing diterbangkan ke semenanjung untuk mengundi pada pilihan raya umum, Ahad ini.

Anwar menuduh PMO (Pejabat Perdana Menteri) membawa pengundi-pengundi hantu untuk mengundi di Semenanjung. Tidak cukup dengan itu, Anwar juga mereka cerita kononnya syarikat Malaysia Airlines (MAS) turut menafikan dakwaan bahawa syarikat berkenaan terlibat dalam mengatur penerbangan yang ditempat khas untuk membawa pengundi hantu pada Pilihan Raya Umumm, 5 Mei ini.

Tuduhan melulu ini sengaja dibuat untuk mencari alasan sekiranya Pakatan kalah dalam PRU13. Mula-mula dikatakan 130,000 pengundi diterbangkan ke Semenanjung, kemudian jumlah dikurangkan pula kepada 45,000 orang.

Beliau mendakwa pengundi hantu ini akan dibawa ke pelbagai kawasan sekitar semenanjung untuk membolehkan calon Barisan Nasional menang di kawasan tertentu. Anwar turut mendakwa dia mempunyai salinan emel perbualan antara pegawai eksekutif tertinggi dalam syarikat penerbangan, yang menunjukkan pegawai yang bekerja di PMO adalah dalang disebalik tempahan penerbangan khas tersebut.

Anwar turut mendakwa penerbangan khas berkenaan yang telah bermula sejak 25 April lalu, dengan sebanyak 16 penerbangan setiap hari. Mereka berlepas daripada Kuching, Kota Kinabalu, Sandakan, Miri dan Sibu.

Beliau berkata jumlah berkenaan tidak termasuk kemasukan jumlah pelancong yang luar biasa daripada Thailand, Kemboja, Pakistan dan Myanmar melalui Bukit Kayu Hitam serta Indonesia melalui Pelabuhan Klang dan beberapa pintu masuk di kawasan pesisir pantai negara ini.

Belum apa-apa lagi, Ambiga dan Bersih sudah memekak tentang isu ini menunjukkan sikap berat sebelah NGO ini. Sebelum ini mereka menuduh pendatang asing ramai mengundi di Sabah, kali ini tuduhan dibuat mengatakan pengundi-pengundi Bangladesh, Indonesia & Filipina dibawa pula ke Semenanjung.

Penipuan Pakatan Rakyat semakin melampau, namun jawapan yang diberikan oleh pihak yang dituduhnya juga enggan diterima, sebaliknya Anwar terus membuat tuduhan melulu tanpa usul periksa.

Ketika diminta mengemukakan bukti, Anwar enggan menunjukkan bukti yang beliau ada, sebaliknya seolah bermain sorok-sorok denngan rakyat. Sama seperti beliau enggan bersumpah atau tunjukkan jam Omega beliau yang menjadi bukti gejala salah laku seks.

Nyata PR tidak meyakini mereka akan memenanngi pilihan raya ini lantas mencipta bayang-bayang ketakutan mereka menuduh pengundi hantu diseludup BN.

Cukup-cukup lah menunding jari kepada orang lain. Muhasabah diri sendiri, banyak perkara yang belum pun dijawab Anwar, kini cuba mencetuskan pelbagai syak wasangka kepada kerajaan. Kalau kalah, terima hakikat. Rakyat sudah menolak PR, dan meyakini BN, bukan menuduh tanpa bukti yang kukuh.

#PRU13 Mustafa Ali Dicemuh Penyokong Sendiri

Posted: 02 May 2013 09:01 PM PDT


Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali bertindak menamatkan ceramahnya di Seksyen 7, Kota Damansara, selepas 15 minit berucap apabila penyokong yang hadir mula mencemuhnya.

Ia berikutan keengganan Mustafa menjawab isu pertindihan kerusi antara PAS dan PKR di DUN Kota Damansara.

Keadaan menjadi tidak terkawal apabila penyokong tersebut berang selepas Mustafa segera menamatkan ucapannya dan beredar dari lokasi ceramah.

Sebahagian daripada anggota keselamatan terdiri daripada penyokong PKR yang cuba mengeluarkan penyokong yang hadir dari kawasan tapak ceramah.

Tindakan itu menyebabkan penyokong berkenaan berkumpul di kawasan jalan raya bagi meneruskan bantahan termasuk mahu calon PAS, Ridzuan Ismail bertanding di kerusi Kota Damansara pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) ini mewakili Pakatan Rakyat Subang.

Namun tindakan pantas polis berjaya meleraikan keadaan dari menjadi bertambah tegang dengan mengarahkan kedua-dua penyokong bersurai kira-kira jam 11.30 malam.

Tiada sebarang tangkapan dilakukan oleh pihak polis berikutan insiden tersebut dan keadaan di kawasan itu kembali terkawal.

#PRU13 Anwar Mengamuk Lagi Bila Diminta Ulas Tindakan Bapa Saiful

Posted: 02 May 2013 07:00 AM PDT


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sekali lagi enggan mengulas bersabit tindakan bapa Saiful Bukhari Azlan yang menarik semula tuduhan bahawa kes liwat membabitkan Anwar dan anaknya adalah konspirasi Putrajaya.

Anwar beralasan beliau tidak mahu lagi menjawab soalan dari media yang dakwanya ditaja Umno Barisan Nasional (BN).

Anwar: 'You dari mana?"

Wartawan: "Saya dari Antarapos."

Anwar: "Hanya Umno saja minat (kes liwat membabitkan dirinya), orang lain tidak minat."

Tindakan Anwar enggan melayan soalan bersabit Azlan Mohd Lazim itu dilihat bercanggah dengan sikap cakna PKR sebelum ini yang 'mengusung' bapa Saiful itu ke beberapa siri ceramahnya sebelum ini.

Azlan tatkala itu dimanfaatkan PKR sepenuhnya untuk 'membersihkan' nama Anwar daripada tuduhan liwat yang dilemparkan terhadapnya.

Bagaimanapun, Anwar seakan menerima tamparan hebat apabila menjelang beberapa jam sahaja lagi pilihan raya umum akan berlangsung, Azlan menarik balik kenyataannya dan menegaskan Ketua Umum PKR memang meliwat anaknya.

Azlan turut menarik kembali permohonan maafnya kepada keluarga Anwar selain mengumumkan keluar PKR berkuat kuasa serta merta.

Pada tahun 2008, Anwar dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bersait tuduhan meliwat Saiful namun dibebaskan kerana hakim mendapati bukti DNA tidak kukuh untuk mensabitkan beliau.

Dalam sidang media yang sama, Anwar turut meminta Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menjelaskan dakwaan bahawa terdapat hampir 45,000 orang diterbangkan dari Sabah dan Sarawak menggunakan 'jet jumbo' sejak 25 April hingga 5 Mei depan, sebagai pengundi hantu.

Beliau juga mempersoalkan ketelusan 50,000 undi pos yang dikelola SPR. Katanya undi pos itu tidak telus kerana turut melibatkan golongan yang tidak sepatutnya seperti penyambut tetamu agensi media dan sebagainya.

Anwar juga dilihat 'mesra' menjawab soalan yang diajukan wartawan dari luar negara yang bertanyakan penahanan seorang blogger yang dikenali dengan nama pena 'milo suam'.

Calon PKR bagi kerusi Parlimen Permatang Pauh itu sebelum ini beberapa kali dilihat berat sebelah apabila melayan pemberita asing namun enggan menjawab soalan yang diajukan wartawan tempatan.

#PRU13 Saiful Syukur Bapanya Kembali Ke Pangkal Jalan

Posted: 02 May 2013 05:00 AM PDT


Saiful Bukhari Azlan, mangsa yang mendakwa diliwat Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bersyukur apabila bapanya, Azlan Mat Lazim menarik semula kenyataan yang menuduh kes tersebut sebagai konspirasi kerajaan.

Dalam satu sidang media hari ini, Saiful berkata bapanya menghubungi beliau semalam menyatakan kekesalan terhadap tindakan itu dan mahu kembali kepada keluarganya.

"Boy, papa dah tak tahan, papa nak kembali ke pangkal jalan dan nak buat pengakuan," kata Saiful mengulangi perbualan bersama bapanya.

Saiful menegaskan kes liwat itu tiada kaitan dengan sebarang konspirasi yang dibuat oleh pegawai kanan Perdana Menteri.

Beliau kemudian menyiarkan video rakaman sumpah laknat kedua di Mekah sebagai bukti untuk mempertahankan kejadian itu.

Saiful ditemani peguam Zamri Idrus.

Saiful Bukhari : Sumpah Laknat 2 Kaabah, Masjidil Haram

Ohpolitik!™

Posted: 03 May 2013 03:14 AM PDT

Ohpolitik!™


[ #PRU13 #GE ] VIDEO DAP WONG HINA ISLAM !! INILAH YANG PAS SOKONG!!

Posted: 03 May 2013 02:51 AM PDT
MEMANG BODOH DAN BAHLOL LA ORANG PAS YANG UNDI DAN SOKONG DAP NI. JAHANAM LA KE ATAS MEREKA. TAKBIRRRRR.MASJID DAN AZAN DIHINA. BISINGLA KONON, PARKING SUSAH LA. APA CERITA NI KOMUNIS YANG DISOKONG OLEH DAP? TAHALUF SIYASI PAS DENGAN ORANG YANG HINA AZAN DAN MEMBANTAH MASJID. INI DAP TUA NAMA DIA JIMMY WONG. MEMANG KURANG AJAR.

GEMPAR!! WAN AZIZAH SAHKAN AKSI SEKS IZZAH ANAK ANWAR!! #PakatanRanjang

Posted: 03 May 2013 01:58 AM PDT
Sejak dari semalam kecoh satu Malaysia kerana hangat memperkatakan tentang video aksi terlarang anak kesayangan Wan Azizah iaitu Nurul Izzah.. 

Kalau sebelum ini ramai yang cuba menafikan kewujudan video tersebut dan puak-puak pembangkang pula menyalahkan UMNO kerana cuba menfitnah Nurul Izzah dengan cara yang hina dan terkutuk walaupun secara realitinya UMNO tidak terlibat.. 

Tetapi hari ini...Wan Azizah sendiri telah mengaku menerusi blognya bahawa video aksi terlarang anak kesayangannya itu yang telah tersebar sejak semalam adalah tulen dan buka rekaan UMNO...

Kenyataan dari Blog Wan Azizah..
 Secara peribadi sebagai seorang ibu, saya amat terguris hati dengan pengedaran klip video memaparkan bekas pensyarah dan anak sulung saya dalam keadaan yang mengaibkan.
 Sebagai pengajar yang diberi amanah untuk mendidik anak sulung saya, tindakan bekas pensyarah itu adalah dikutuk dan dikeji serta melanggar sepenuhnya tata etika sebagai seorang dengan memanipulasikan anak saya yang masih mentah ketika itu.
Saya dan keluarga tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap beliau dan sesiapa yang terlibat membuat sebaran klip video tersebut.
Sekian untuk makluman.
 Dr Wan Azizah Wan Ismail 
Kesian Wan Azizah...satu persatu bala yang menimpa dirinya..Yang si suami tak kira depan belakang..hentam saja la...dan yang si anak pula sanggup buat perbuatan yang terkutuk dengan pensyarahnya hanya untuk mendapat gred yang tinggi...

Layakkah orang-orang macam ni menjadi pemimpin masyarakat..fikir-fikirkan..

LAGI KISAH AISHAH BABY #spendastopa !!

Posted: 03 May 2013 01:54 AM PDT
Akhirnya wanita misteri yang menjadi penyedap Mustafa Ali telah muncul dengan sendirinya. Penampilannya pun sudah berubah...SUDAH BERTUDUNG!!! (Alhamdulillah jika perubahan ini dibuat atas kesedaran setelah berdamping dengan pemimpin besar PAS seperti Mustafa Ali). Janganlah bertudung hanya sekadar untuk menyembunyikan identiti....

Kemunculan Aishah Baby dengan identiti baru ini (gambar belum saya perolehi) bukan kebetulan dan bukan juga kerja manusia. Ia ketentuan Allah S.W.T bagi mendedahkan kebenaran dan kemunafikan Mustafa Ali.
                 
Dalam tempoh seminggu yang lepas, Aishah Baby telah menyewa pelbagai jenis kereta untuk mengelak dari dikesan. Saya difahamkan dia telah membeli kereta baru jenis Honda Accord dan masih mencari rumah sesuai untuk disewa. Semua ini akan ditanggung oleh si tua kutuk Mustafa Ali...Aishah Baby melakukan semua ini seorang diri...sudahlah dilanyak dan dijadikan pemuas nafsu si tua kutuk itu, sekarang ini terpaksa pula berusaha bersembunyi begini....si bacol Mustafa Ali hanya mengarah membuat itu dan ini...kesian Aishah Baby...

Saya juga dimaklumkan Aishah Baby kini tinggal di Kondominium SOHO ONE di SS19 Subang Jaya (mungkin menyewa atau menumpang rumah kawan). Kereta WISH putih kepunyaannya kini disimpan di rumah makciknya di Lembah Klang juga....

Seperti yang saya jangkakan, si tua kutuk Mustafa Ali ini sedang berusaha mendapatkan surat nikah dari Siam untuk menutup tembelangnya ini...inilah perkara yang akan didedahkan dalam PCnya esok. Percayalah!!!..saya sertakan juga bersama-sama ini gambar Aishah Baby yang saya perolehi sebelum ini dan gambar kondo di mana Aishah Baby tinggal sekarang.

Pesan saya kepada Datuk Mustafa Ali...janganlah kau perbodohkan rakyat Malaysia ini...kau mungkin terlepas daripada seksa dunia..tapi akhirat??

#MalaysiaSpring : VIDEO AKSI PEMANAS BADAN NURUL IZZAH TERSEBAR? #PRU13

Posted: 02 May 2013 11:17 AM PDT


ADEH! adakah ini video Izzah? 


Apapun sebelum ini panas Izzah tetiba berang kononnya ada video seks ini. Sekilas pandang memangla ada iras Izzah, Namun video ini tidak sejelas video seks Anwar Ibrahim yang jelas menunjukkan wajah iras dan suara. Apapun kalu orang kata ini video seks Izzah, kalu bukan dia, kenapa dia nak berang? Seharusnya relaks. Sebab wajah tidak jelas.

Kalu nak lebih berani untuk bangkit 'lawan tetap lawan', mudah saja, bersumpahlah yang ini semua fitnah. Bukan saya dalam video berkenaan. Tidak perlu untuk menuding jari sana sini, pakai nasihat ulama' sana sini macam bapaknya yang juga umum tahu sangat pakar dalam  membelit fakta.

GAMBAR AKSI KISSING ANAK DARA AZMIN ALI DIBONGKARKAN OLEH KHALID IBRAHIM? #PRU13

Posted: 02 May 2013 11:02 AM PDTJika di Jakarta Artis Nikita selamber mengakui yang di bernafsu besar dengan melayan seks secara kedua-duanya, tak kira janta betina semua dia sapa, di atas pula apa bezanya? Anak Azmin Ali pun serupa. Adakah Azmin Ali akan bangkit memberikan penjelasan berhubung perkara ini? Apakah pemimpin yang gagal mendidik anak sebegini kita bakal angkat sebagai pemimpin masa depan negara? Apa pula Nas yang akan dibaca oleh lebai PAS selepas ini?

Dengan Kisahnya gambar-gambar ini dan banyak lagi dibongkarkan oleh Khalid Ibrahim, Betul ker? Nak tau kisahnya baca disini.

3 MEI 2013 : #PRTerdesak #spendastopa TETIBA MUNCUL DIAMBANG #PRU13

Posted: 02 May 2013 10:48 AM PDT


Video Seks Stopa Ali sudah sebulan lebih berada di alam maya, sehingga ke hari ini Setiausaha Agong PAS tidak tampil untuk mempertahankan dirinya mahupun menyucikan parti PAS dan keluarganya sendiri. Stopa hanya berdiam diri, adakah stopa sendiri menterjemahkan yang video itu benar-benar berlaku, jika benar Stopa telah melakukan perbuatan Zina.

Semakin hari ahli PAS semakin malu, ada juga yang telah meluahkan yang memang Stopa dalam video berkenaan dari gerak geri dan cara percakapan adalah saman dengan stopa yang mereka kenali.

Hari ini 3 Mei 2013 merupakan hari yang dinanti segenap penganut PAS di mana Stopa Ali bakal menampilkan Aishah Baby, pasangan sekatilnya sebagai Isteri. Maka Nah Ambil Sijil Nikah siam yang dibackdatedkan khas buat tontonan semua.Soalnya selepas lebih sebulan kenapa baru 3/5/2013 nak buat, kenapa tidak hari pertama lagi? Kenapa tidak menafikan dan angkat sumpah Wallahi Wabillahi Watallahi yang dua ekor itu bukannya Mustapha Ali dan wanita simpanan? Kenapa tunggu nak dekat Pilihanraya baru nak buat?

[ #PRU13 #GE ] ANALISIS AWAL BN dijangka MENANG SEHINGGA 155 KERUSI PARLIMEN!!

Posted: 02 May 2013 04:19 AM PDT


NEGERIBNPASPKRDAPBEBAS
PERLIS33001
KEDAH 158705
KELANTAN1311303
TERENGGANU87102
PULAU PINANG132474
PERAK2471077
PAHANG146536
SELANGOR22711417
WPKL111556
PUTRAJAYA11000
NEGERI SEMBILAN83324
MELAKA 61320
JOHOR2681262
LABUAN11140
SABAH25219015
SARAWAK31515117
JUMLAH221739951
79
Di atas adalah jumlah parti-parti bertanding di dalam PRU-13. Analisis ini tidak memasukkan parti-parti seperti KITA, BERJASA, STAR dan sebagainya.
1. Dengan 79 calon bertanding di pelbagai kerusi parlimen, jika ada yang perasan nak kata BEBAS adalah third force dalam pilihan raya kali ini tersasar dan pendapat bahalol.

2. Ahli BN yang bertanding BEBAS tidaklah mewakili third force melainkan orang kecewa yang perasan hebat boleh menang dengan namanya sendiri.

3. Peluang Ibrahim Ali adalah lebih cerah apabila calon BN memberikan laluan kepada beliau.

4. Peluang Kamilia agak sukar melainkan kalau beliau mendapat sokongan daripada Rafidah Aziz dan kesemua wanita di Parlimen tersebut.

5. Calon seperti Shariff Omar yang kecewa mempunyai harapan tetapi bergantung kepada sentimen kasihan.

6. Pilihan raya kali ini, untuk membaca tahap sokongan amat mengelirukan kerana perpecahan pola pengundian.

7. Bagi kawasan-kawasan bandar dan pengundi Cinanya lebih 40%, BN perlu bekerja lebih kuat. Parti komponen GERAKAN dan MCA khasnya perlu benar-benar jujur dan ikhlas dalam perjuangan mencapai kemenangan.

8. Kawasan majoriti Melayu tak termasuk kawasan tradisi PAS, akan berpihak kepada BN.
Pemilihan calon dan kepimpinan ALi Rustam di Melaka boleh dipuji, dari segi BEBAS di kerusi Parlimen, tiada langsung calon. (DUN masih belum dikaji)

9. Jika 2008 merupakan pilihan raya sentimen dan emosi, pilihan raya 2013 lebih hebat apabila ramai pemimpin BN menunjukkan sikap sebenar menentang BN sebagai calon BEBAS.

10. Penyokong atas pagar yang lari dari BN pada 2008, diperhatikan masih lagi di atas pagar kerana pemimpin dan calon BN masih tidak berubah sikap, namun jentera pro BN di lapangan dan MEDIA SIBER berjaya membuka pandangan mereka bahawa PEMBANGKANG juga tidak suci dan mempunyai kelemahan yang sama sebagai contoh menyalahgunakan kuasa sebagai Kerajaan negeri dan pegawai yang berkuasa.

11. BN dijangka akan menang PRU kali ini dengan 'Faktor NAJIB'.

12. Kejayaan Najib dengan program transformasinya menambat hati pengundi.

13. Namun, kemenangan ini dijangka masih gagal menyamai kemenangan pada PRU 2004.

14. BN dijangka memenangi 145 hingga 155 kerusi parlimen besar kemungkinan mampu mendapat majoriti 2/3 iaitu 148 kerusi.

15. Pembangkang dijangka kurang mampu memenangi parlimen malah akan kehilangan beberapa lagi negeri.

SUMBER : lolong

bumiyang

Posted: 03 May 2013 03:09 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 03 May 2013 03:03 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


Video Ini Membuktikan : LIM KIT SIANG Ingatkan YANG MULIA TUNKU AZIZ , "Shhhhhhh ! BUAT MASA INI, KITA KATA ANWAR AKAN JADI PM !" .... Jahannam Malaysia sebab Pakatan akan berebut sesama mereka nak jadi PM (Jika Menang) .... PARA PENGUNDI, SILA HATI² !

Posted: 02 May 2013 11:22 PM PDT

Jika anda ada luang masa yang agak panjang untuk menonton video, beserta pula internet connection anda yang laju dan mantap, saya dengan rasa rendah diri dan penuh hormat , memohon anda menonton video2 terkini ini demi menambahkan keyakinan anda agar TIDAK PERLU MENGUBAH KERAJAAN MALAYSIA SEDIA ADA kepada sesuatu puak yang tidak bersatu, tidak sematlamat dan caca marba !

Gerenti Malaysia ini akan jadi berkecamuk dan kita akan jadi seperti 100 tahun yang lampau ! ....

JANGAN GADAIKAN MASA DEPAN ANAK CUCU KITA
KEPADA
PAKATAN RAKYAT !

UNDILAH BARISAN NASIONALAloQStaQ
JUMAAT
12:02 Tghari
3 May 2013

HJ. AZIZAN & PIMPINAN PAS SEDANG MENIPU RAKYAT KEDAH !!! "KALAU BN MENANG Di KEDAH, KILANG ARAK AKAN WUJUD" .... MUNAFIQ PUNYA PAS KEDAH BERCAKAP MACAM SIAL !!! ... Puak Pas, Mai Baca Nie Elok² ...

Posted: 02 May 2013 07:55 PM PDT

Jawapan bagi pertanyaan dari penyokong kerajaan mahupun pihak pembangkang mengenai isu anak Tun Dr Mahathir, Mirzan Mahathir dengan sebuah syarikat arak bernama SAN MIGUEL dan syarikat minyak PETRON.Mirzan Mahathir merupakan seorang anak lelaki sulung pasangan Tun Dr Mahathir dan Tun Dr Siti Hasmah, negarawan yang kita sayangi.Beliau seorang yang bijak dalam perniagaan dan pentadbiran (mungkin faktor keturunan daripada bapanya) sehingga dipilih untuk mengarah beberapa syarikat ternama dunia termasuk IBM Corporation, Solomon Brothers dan dipilih sebagai Presiden Asian Strategy and Leadership Institute (ASLI), sebuah pertubuhan ternama bagi mengendalikan dan membuat kajian mengenai perniagaan .Pada umurnya 37 tahun, beliau telah berjaya "menawan" dan "menyelamatkan" beberapa syarikat yang bermasalah dalam negara dan seterusnya memajukan syarikat berkenaan termasuk syarikat perkapalan dan sebagainya.


Pada tahun 2009, San Miguel, sebuah syarikat minuman keras yang berpengkalan di Filiphina mempunyai masalah di mana mereka TIDAK LAGI mampu untuk menggunakan MINUMAN KERAS sebagai perniagaan utama mereka atas saingan yang sangat kuat daripada beberapa syarikat minuman keras yang lain.Atas persetujuan Ahli Lembaga Pengarah San Miguel Corp (http://www.sanmiguel.com.ph/corporate/bod/ )Mirzan Mahathir yang sangat dikenali di dunia korporat berdasarkan sumbangannya dalam syarikat-syarikat sebelum ini dan dalam ASLI dipilih untuk menjadi Pengarah Eksekutif bagi membantu syarikat berkenaan.Perlantikan Mirzan Mahathir sebagai salah seorang ahli lembaga pengarah San Miguel Corporation adalah sebagai mewakili kepentingan kumpulan pelaburan Q-Tech Alliance Holdings yang telah melabur dalam San Miguel Corporation.Pelaburan oleh Q-Tech Alliance Holdings dibuat BUKANLAH UNTUK MELABUR di dalam perusahaan minuman beer SEBALIKNYA UNTUK MELABUR dalam bidang INFRASTRUKTUR, UTILITI AWAM dan SEKTOR TENAGA di Filipina.Ini berikutan KEPUTUSAN YANG TELAH DI BUAT oleh PENGURUSAN San Miguel Corporation YANG MAHU MENTRANSFORMASIKAN BENTUK PERNIAGAAN/INDUSTRI San Miguel Corporation daripada hanya tertumpu kepada perusahaan makanan dan minuman (beverages – termasuk beer) KEPADA INFRASTRUKTUR, UTILITI AWAM dan SEKTOR TENAGA, malah dilaporkan juga San Miguel Corporation telah dikatakan berminat untuk memasuki industri telekomunikasi.Dalam masa setahun sahaja, atas kepimpinan Mirzan Mahathir dalam syarikat berkenaan,, San Miguel telah mampu untuk mempunyai rangkaian perniagaan lain BUKAN berasaskan arak iaitu minyak dan gas, infrastruktur, tenaga dan kuasa elektrik, perlombongan, telemunikasi dan perbankan.(sumber : http://www.sanmiguel.com.ph/businesses/) dan tugasnya tamat dengan jayanya pada 2010.Melalui syarikat San Miguel juga, sebuah syarikat PETRON telah berjaya memiliki saham majority dalam Esso Malaysia Berhad tetapi beliau telah pun keluar dari syarikat San Miguel itu selepas berjaya menjalankan tugasnya."Jadi, adakah salah untuk menukar syarikat arak kepada syarikat bukan arak?"itu merupakan soalan yang pernah dinyatakan Mirzan Mahathir ke dalam sebuah portal pembangkang dan akhirnya penjelasan ini menyebabkan portal berkenaan menarik balik kenyataan sebelum ini.Tetapi, pembangkang masih menggunakan modal ini untuk memperbodohkan masyarakat kampung mengenai "ANAK MAHATHIR TAUKE KILANG ARAK" yang terang-terangan tidak benar sama sekali.Mungkin ada mengaitkan dengan kronisme, tapi macam kata Tun Mahathir "Kalau dia ada rekod yang baik dan mampu untuk memajukan sesuatu apa salahnya? Jika itu anda katakan sebagai kroni, saya tak boleh kata apa lah"Saya teringat kata-kata Tun Mahathir dulu, "Kadang-kadang anak-anak saya ni marah juga, ya lah, saya tak bagi mereka terlibat dalam politik walaupun mereka berminat sangat, tapi kalau dalam perniagaan taka pa lah, asalkan tak ada kena mengena dengan kerajaan"Oh, kalau ada kata, orang Islam tak boleh makan dengan duit syarikat arak, semuanya bergantung kepada niat dan bukan kita untuk menghukum manusia yang lain.Bagaimana dengan nasib pekerja di 7 Eleven, atau di hotel yang sumbernya juga daripada arak?"Siapa kita untuk menghukum keislaman seseorang?Nota : Lagi satu KedahTimes nak tanya puak PAS dan Azizan Razak, apa kaitan San Miguel dgn Datuk Mukhriz? Tak dak kan, jadi KedahTimes janganlah kita suka sangat makan daging sedara se Islam kita. Tak elok. Jangan dok fitnah merata tempat nanti makan diri. Kalau depa dok teruskan tuduh DMM ada kaitan dgn San Miguel, saman jer Datuk.
Mahathir quits San Miguel board

MANILA, Philippines - Mirzan Mahathir, the eldest son of former Malaysian prime minister Mahathir Bin Mohamad, quit his post as board member of conglomerate San Miguel Corp.

In a disclosure to the Philippine Stock Exchange, San Miguel said Mahathir's resignation took effect on April 15. The company did not cite any reason for Mahathir's resignation.

San Miguel president and chief operating officer Ramon S. Ang, in a text message to reporters, said Mahathir will stay as a director of Petron Corp., and other power and infrastructure units of the conglomerate.

Mahathir was one of the incorporators of Q-Tech Alliance Holdings Inc., which last year, acquired a 19.9% stake in San Miguel, controlled by Japan's Kirin Holdings Inc. This earned Mahathir a post in the San Miguel board.

Aside from Mahathir, other incorporators of Q-Tech include former trade minister Roberto Ongpin and his nephew Eric O. Recto, Seumas James Dawes who is a senior fund manager of UK-based Ashmore group, QTel Al Sadd Holdings SPC from Bahrain and Alexander J. Poblador.

Earlier this month, Q-Tech sold nearly half of its stake in San Miguel to Top Frontier Holdings. The transaction was done through a special block sale involving 327 million San Miguel shares pegged at P66 apiece.

Top Frontier still has an option to acquire the remaining 302 million Q-Tech shares in San Miguel common shares, and rights over various mining assets.

Mahathir, who previously worked for IBM Corp. and Salomon Brothers, manages his diverse interests in the region through his company, Peringkat Prestasi. Mahathir also has a significant stake in Lion Corp., but his major interest is Konsortium Perkapalan Bhd, a listed haulage and logistics company which controls almost half of Malaysia's road freight market.

He is also chairman and CEO of Crescent Capital Sdn. Bhd, a Malaysian investment holding and independent strategic and financial advisory firm which he founded.

The former investment banker is also chairman and CEO of Crescent Capital Sdn. Bhd, a Malaysian investment holding and independent strategic and financial advisory company which he founded.

JOM TONTON VIDEO Rangkuman Kegagalan PAS Kedah ... Khas Untuk Anda Pengundi-Pengundi Kedah Yang Budiman ... TOLAK PAKATAN, TOLAK PAS = SELAMATKAN KALIMAH ALLAH!

Posted: 02 May 2013 05:02 PM PDT


Berikut Adalah Video yang merangkumkan kegagalan-kegagalan utama PAS Kedah sepanjang tempoh pemerintahan mereka sejak MAC2008 sehingga kini. Mohon kawan2 sebar-sebarkan kepada seluruh penduduk/pengundi Kedah tak kira kecil besar tua muda miskin kaya ... Sama-sama kita sedarkan rakyat Kedah supaya tidak lagi silap memangkah pada PRU13 ahad ini ...UNDILAH BARISAN NASIONAL !


AloQStaQ
JUMAAT
8:02 Pagi
3 MAY 2013

tunku

Posted: 03 May 2013 03:02 AM PDT

tunku


GE13: BN makes final push in Sabah’s grey seats

Posted: 03 May 2013 02:06 AM PDT

At least eight parliamentary and 15 state seats identified as grey in Sabah are the focus of Barisan Nasional's last 24-hour push to ensure a convincing victory.
Barisan sources are they were confident of securing more than two-thirds of the 60 state seats as the party workers were staying awake knocking on all doors to persuade the voters but the worry over internal sabotage was there.
They did not rule out the possibility of the voters picking Barisan for state and given parliament to the Opposition in some areas.
The divided Opposition of Pakatan Rakyat and local based Sabah Progressive Party (SAPP) and State Reform Party (STAR) might be able to spring surprises in several seats dubbed grey and black by Barisan war room.
"You have an Opposition ground swell but it could move three ways giving Barisan an advantage in some areas but could work in favour of the Opposition in certain areas.
"Uncommitted Barisan voters might tip the balance towards any of the Opposition parties," said a Barisan leader on Friday.
One parliamentary seat in the black is Beaufort defended by PKR's Datuk Lajim Ukin who won it under Umno in 2008 elections and Sabah Umno was doing all it could to bring it back into Barisan's grasp.
Barisan is also doubling its efforts to turn to white, the dark seats of two federal ministers Tan Sri Bernard Dompok (Penampang) and Datuk Seri Dr Maximus Ongkili (Kota Marudu).
Dompok, the Upko president and Dr Maximus, the deputy president of Parti Bersatu Sabah, are facing stiff multi-cornered challenges from PKR candidates though splits with other Opposition votes might see them through.
Two other leaders out of the woods by late Friday were Parti Bersatu Sabah president Tan Sri Joseph Pairin Kitingan in Keningau and Tambunan state seats and also Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) president Tan Sri Joseph Kurup.
Among other parliamentary seats dubbed grey but still within reach of the ruling coalition were Kota Kinabalu, Sandakan, Tawau, Ranau and Tawau.
For state seats where Barisan was more or less confident of keeping 40 seats, at least 15 are in the black and grey categories.
Placed under grey were the seats of three state cabinet minister Deputy Chief Minister Datuk Yee Moh Chai in Api Api, State Tourism and Environment Minister Datuk Masidi Manjun in Karanan and Industrial Development Minister Datuk Raymond Tan.The grey included Lahad Datu, Sukau, Bingkor,Kundasang and Kapayan.
The black state seats, according Barisan officials, were Matunggong, Kadaiman Inanam, Likas Moyog, Klias, Lumadan, Paginatan and Sri Tanjung.

Abolishing PTPTN – A Populist Folly

Posted: 03 May 2013 01:15 AM PDT


Pakatan Rakyat has promised to abolish the National Higher Education Loan (PTPTN) programme; to immediately forgive the RM44 billion in loans outstanding; and to provide free education for all (along with subsidies for costs of living). This is dangerous populism.
Undeniably, many find the promise of a free education desirable. However, nothing is free. Someone must pay for it, and the abolition of PTPTN must be paid for by the government.
This simple fact seems largely lost on the Opposition pact, which makes no promise on how to fund either the loan forgiveness or tuition. It has also been noted that university employees are paid salaries and the grounds require upkeep, so even without PTPTN, and with complete funding of tertiary education, the government will need to spend some RM8 billion+ (and rising) each year to pay for "free" tertiary education.
That promise, too, is as of yet unfunded.
An example of how this would work in practice is the short-lived and controversial experiment last summer during which students enrolling at Universiti Industri Selangor found their loans frozen. While not the kindest way to test Pakatan's pledges, it is worth noting that the PKR Selangor government was forced to prepare to sell significant assets to cover the sudden tuition bill.
It is also worth noting that Pakatan leaders immediately demanded the reinstatement of the loans, because the long-term costs became obvious.
Cost aside, there are other dangers to this proposal. A culture of entitlement sets in among youth and the surplus of university graduates depresses wages and distorts the labour markets.
As seen in Southern Europe, the provision of free tertiary education has led to a perception of entitlement. When subsidies dry up, the rioting begins. Greece and Spain have been at the epicentre of this as a highly educated youth runs into a poor employment situation and riots.
In the U.S., tertiary education is covered by government subsidies and loans, making education so cheap as to be virtually free. The effects are bizarre. The most recent data show that over 5,000 janitors in the U.S. have a PhD, and over 34,000 are on the dole.
In the UK, when the government sought to increase the fee for university, youth rioted. It is reported that over one-third of all university graduates have gone on benefits. Half are not employed on graduation. Over time, 25 per cent will never enter full-time work.
All of this worry may be for nothing. Pakatan Rakyat has already back-tracked on its promise to close the Lynas rare earths plant mere days after publishing that very promise in its manifesto. Selangor's PKR government declared in court that its manifesto's promises are not in fact promises.
With Datuk Seri Abdul Hadi Awang publicly questioning the decision to abolish PTPTN and Datuk Seri Anwar Ibrahim's penchant for revision, Pakatan may even decide to expand the programme instead.
That would certainly be a wiser choice than destroying it and hoping all goes well.

Pakatan’s Scaremongering over Lynas Nearly Cost Malaysia Dearly

Posted: 03 May 2013 12:32 AM PDT

The landmark Lynas rare earths plant has been one of Malaysia's success stories in recent years, catapulting the nation into the exclusive club of countries that have access to such advanced technology. Yet this almost did not happen, with pro-Pakatan Rakyat groups launching a vicious misinformation campaign against Lynas in an attempt to score brownie points against the Government.
Let's be clear: getting Lynas to set up the world's biggest refinery for rare earths here – the first to be set up outside China in three decades – was a huge coup for Malaysia. It would allow us to develop expertise in processing rare earths, a technology that few countries possess.
The fact that the plant was proven to be safe by international experts, including from the UN's International Atomic Energy Agency (IAEA), should have been enough for any doubters.
But Pakatan and its friends couldn't resist making claims that were ill-researched at best, or plain defamatory at worst.
PAS even gagged its own nuclear expert, Dr. Che Rosli Che Mat, when he pointed out that Lynas was being targeted in a baseless scare campaign and the plant was indeed safe.
No matter how much evidence was collected over the last year and how many independent experts gave their balanced assessments, Pakatan refused to stop slandering the RM2.5 billion project or from scaring the Malaysian public into thinking that the plant was somehow 'unsafe' and its waste was 'radioactive'.
This scaremongering was exposed last July when pro-Opposition website Free Malaysia Today publicly apologised, admitting that its allegations did "not have a scientific basis".
"We refer to the articles previously published by us which claim that the Lynas plant may be unsafe. We apologise for these publications, as such claims do not have a scientific basis. The regulatory review of the Lynas plant has been thorough and diligent," FMT said in its apology.
Faced with this dose of reality, Pakatan backed off from direct attacks and instead used its anti-Lynas brigade to try stalling the project through legal challenges. When that failed and the plant began operations last November, activist Wong Tack went so far as to threaten that he would "burn down" the plant if BN retains power at GE13.
Instead of criticising Wong for his threat, Pakatan rewarded the activist by naming him as the DAP candidate for Bentong, Pahang, exposing the hollowness of the coalition's much-vaunted focus on law and order.
All this pressure nearly proved too much for Lynas, which came close to calling it quits on the project, before finally producing its first processed material earlier this year.
What would Malaysia have lost if Pakatan had had its way? Lynas is expected to generate jobs and income nationwide for 30 years or more. This would help Malaysia break China's monopoly on rare earth metals and broaden our fast evolving mining technology base.
So Pakatan's misinformation campaign almost cost the nation an environmentally safe plant that will generate jobs and boost the national economy.
Despite these advantages, Pakatan hardliners are still demanding that the plant be shut down. The coalition's election manifesto also threatens to "halt operations" at the Lynas plant if elected.
Despite subsequent flip-flops on this issue by Datuk Seri Anwar Ibrahim, the Opposition seems bent on summarily shutting down this strategic project, even if the nation has to pay compensation to Lynas or suffers long-term damage to our national reputation as an investment destination.
Pakatan Rakyat is clearly not interested in Malaysia becoming a key player in the global economy; the coalition is simply bent on capturing power. That's all that matters to it.

Can Pakatan Rakyat Fool Voters Into Overlooking Its Litany of Follies?

Posted: 03 May 2013 12:02 AM PDT


Pakatan Rakyat's slim hopes of winning GE13 rest on the fact that it is not Barisan Nasional. Every interview Anwar gives focuses on what's wrong with the present Government, not what he has to offer as an alternative. The name of the previous incarnation of his coalition, Barisan Alternatif, is actually a more honest description of what it now stands for.
Pakatan Rakyat needs to pursue this strategy for two reasons. Firstly, it taps into the desire for change for the sake of change, which is an especially powerful motivation for young first-time voters looking at a Government that has been in power for over five decades. ,casting your precious vote on this basis is a monumental mistake.
Secondly, directing voter attention towards BN stops those same voters focussing on his own coalition with all its contradictions, foibles and howling mistakes that make it unfit for government.
But the nation's 13.34 million registered voters must not turn their gaze from Pakatan Rakyat. We owe it to ourselves to look back and make a mental list of what Pakatan has said and done in recent years and all the subsequent backtracking and excuses.
At this point the word that usually springs to mind is PAS. But what of the party that places itself above the mishaps and mess-ups that plague the others? Yes, DAP, once multi-racial but now very Chinese at the expense of its Indian support base, has had more than its fair share of howlers too.
Most recently it was the Central Executive Committee election fiasco. It would have been bad enough if it had just been a case of messing up an internal election count. But this episode also blew the lid off the party's sham efforts to make itself appear more Malay. It was as revealing as it was embarrassing.
And what of DAP's insistence that Christians can use the word "Allah" in their Malay Bible? That incident alone had PAS members calling for their party to leave the coalition, and could yet prove devastating at the ballot box.
PKR's grim chronicle of follies begin with the party's damaging civil war in Selangor; includes charges against Anwar and Azmin Ali for allegedly inciting violence at Bersih 3.0 – something which lost Pakatan a lot of friends amongst older Chinese voters who abhor instability; and leads us to Rafizi Ramli's blundered calculations on scrapping PTPTN that will land us with a RM23 billion price tag.
And all this before we even mention Anwar's family. This dynasty is the raison d'ĂȘtre for PKR, yet torchbearer Wan Azizah is now no more than a marginal figure, Nurul Izzah has offended Muslims from both sides of politics with her claims Malaysian Muslims are free to choose their faith and, for good measure, she has accused the police of being "Umno spies" just as they were counting their dead from the Sulu incursion.
Anwar's key method of avoiding gaffes is not to say anything definitive, hence is hand wringing on issues such as hudud. But remember this former finance minister once said the ETP "will send an additional 1.7 million Malaysians into poverty by 2020." Instead the success of the ETP is proving a huge plus for Najib as he makes his case to the people.
In just the past few weeks Anwar has flip-flopped on major manifesto pledges, including Lynas and RAPID and has failed to quell the "Hadi for PM" push.
Which brings us finally to PAS. One must be careful in listing its headline-making pronouncements as gaffes because so many of them are actually deliberate.
The push for hudud in defiance of Pakatan solidarity? They mean it. Praying for the downfall of Umno at risk of offending their own Ulama? They meant it. Campaigning for Hadi as PM despite an earlier pledge to support Anwar? They definitely mean that.
We could go on and on since we have barely mentioned the grim record of the Pakatan parties at state level. But for now, there are some important conclusions we can draw from this roll call of howlers. Firstly, some of these gaffes are due to foolishness on the part of the persons opening their mouths, but most are due to the every-man-for-himself attitude that pervades Pakatan Rakyat. There is no discipline because there is no common purpose (except opposing BN).
Secondly, so many of these follies occur because the perpetrators care not one bit for the consequences – including losing GE13.
And finally, it must be remembered that being in Opposition allows you to make mistakes that have little consequences. However, imagine what would happen if even half of these gaffes occurred with Pakatan in power?
Malaysia would pay a heavy price.

GE13: PR will only take country to brink of destruction

Posted: 02 May 2013 07:00 PM PDT

Pakatan Rakyat, which has been playing the racial card in its quest for power, should not be given the opportunity to form the government because it will only take the country to the brink of destruction, said Datuk Seri Najib Tun Razak.
The prime minister said on the other hand, the Barisan Nasional (BN) emphasised on harmony and progress in the multi-racial society and would not allow any quarters to incite racial hatred.
"If you play racial issues just to be popular or to win seats, the seats will eventually be used to destroy the country," he said in front of about 10,000 people at a dinner hosted by the Business Association of Wangsa Maju at Prima Setapak here.
He said as a multiracial coalition, the BN adhered to a policy that preserved peace and harmony among the people.

GE13: No statement issued barring civil servants from PR activities, says PM's Department

Posted: 02 May 2013 06:00 PM PDT

The Prime Minister's Department has denied that its Property Management Division had issued a notice prohibiting civil servants living in Putrajaya from getting involved in Pakatan Rakyat's activities.
Its senior deputy secretary-general, Datuk Othman Mahmood, said the department had never issued the notice bearing the division's name and logo, claiming that action would be taken against those who took part in Pakatan Rakyat's activities. He said the department had never issued any instruction or official notice without its official stamp.
"It has never given permission to any party to use the division's official emblem and logo as disseminated in the print and social media, and pasted at several places in Putrajaya quarters," he said in a statement.
He said the department had lodged a police report on the matter at the Putrajaya police station.

Barisan Nasional Has Gone Through Rejuvenation - Muhyiddin

Posted: 02 May 2013 05:00 PM PDT

Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said Barisan Nasional (BN) is not 'old' as the party which has ruled the country for 56 years has gone through rejuvenation via continuous change in the leadership.

"Who says we (BN) are old? Najib (Prime Minister) is only 59 years-old.

Anwar Ibrahim, Hadi Awang, Karpal Singh and Kit Siang are much older. We are into our sixth prime minister, meaning there is continuous rejuvenation in BN and component parties.

"BN is always young, spirited and visionary," he said this in front of about 10,000 people at 'Pemimpin Bersama Rakyat' programme at Arena Square, here Thursday.

About the general election, he urged the people to be wise when voting on May 5 by choosing the party that is capable of forming a stable government.

"The party has proven its ability in making the country more competitive and successful in areas such as economic, educational and social. Our country is also respected worldwide and has become a model and safe country. "If there is intrusion by foreign terrorists such as in Lahad Datu, we will defend all out to maintain the safety of the people and country."

Muhyiddin said the BN government also help to reduce the people's burden from rising price of goods following the global economic fallout.

"Malaysia is the only country which control the price of fuel, flour and sugar. In other countries, the price of goods are based on supply and demand.

"If Pakatan Rakyat says that BN stands for 'barang naik' it is a blatant lie," he added.

At the function, he also announced allocation of RM13.1 million to repair five wooden schools in Dungun district.

Also present were Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said and BN candidates Datuk Rosli Mat Hassan (Dungun), Zakaria Ali (Sura), Rosli Daud (Bukit Besi), Datuk Zaabar Mohamed Adib (Rantau Abang) and Datuk Matulidi Jusoh (Paka).

Musa Tells Lajim To Stop The Lies

Posted: 02 May 2013 04:00 PM PDT

Sabah Chief Minister Datuk Seri Musa Aman has chided Pakatan Perubahan Sabah (Sabah Alliance Movement) leader Datuk Lajim Ukin for hitting below the belt in his campaign trail, by telling lies to the constituents about him.

According to Musa, he was informed by the people here that Lajim, who is defending his Beaufort parliamentary seat and contesting the Klias state seat under the Parti Keadilan Rakyat (PKR) ticket, had allegedly told the people here that "Datuk Musa Aman had already taken the town's football field and Tamu ground."

Upon requesting the district officer to make a printout of who the real owner of the football field and Tamu ground were, the chief minister said it was none other than the Beaufort District Council.

Officiating the final leg of the Yayasan Sabah roadshow with the people in the town football field today, Musa was puzzled why the opposition accused him of having taken the two parcels of land.

"I have my own land in the kampung area...so, why would I want to take the land from the people?

All this time, I have never resorted to being personal with his name (Lajim). The campaigning has been in a gentlemanly manner. But suddenly, I have been turned into a villain, with my name tainted by accusations in villages in this constituency," he said.

Musa claimed he had "piles of records" pointing to a certain leader being involved in a number of questionable land deals and transactions that did not favour the people of Sabah.

He also asked the crowd at the road show if they knew who took more than 2,000 acres of the people s land in Kampung Nukahan and some 1,430 acres of land in Mile 60 to be sold to companies.

Who sold Sabah Cattle Farm (owned by the state government) and the thousands of acres of land in Telupid that belonged to the Department of Veterinary and Animal Service Industry (Dovsai)?

In Lingkungan, who sold the land to a company where the 'towkay' got 80 per cent and Koperasi Pembangunan Desa (KPD) got only 20 per cent? This is a lop-sided deal.

Musa said the people should also check who had signed off the pristine Kota Kinabalu sea waterfront (to be reclaimed for development that was eventually stopped later).

So, this is the person they say, is going to be the leader for Pakatan Rakyat and the hope of Pakatan?

I never give out thousands of acres of land to outside companies. Instead, I give out thousands of acres of land to the people of Sabah in Sook, Pensiangan and Kota Marudu, via communal titles.

So, please don t talk big of being the hope of the people. Stop telling lies, he said, noting that Lajim had been a federal deputy minister, deputy chief minister and assistant minister previously, but reportedly did not do anything for the constituency.

He said that for the past 28 years, Lajim had been the elected representative for Beaufort but the current developments in the district, such as the sports complex, library and water supply were the result of hard work put in by BN's candidate for the Beaufort parliamentary seat, Datuk Azizah Dun, during her tenure as Klias assemblyman and Beaufort member of parliament.

Musa said he also had records to show that it was Azizah who had asked for the Sitompok bridge to be built in Kuala Penyu, which was recently launched by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.

The Sabah BN chairman said reception from the people during his campaign trail to the various districts in the state was overwhelming.

It shows that the people had accepted and realised that they benefitted from BN-initiated development programmes, among them the Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) and many others, he added.

There is no government in the world that is as good as the BN...that is why, wherever the BN has a programme, the people will come in droves to support it.

Therefore, on May 5, don t forget to come early, more so in Beaufort where the weather is not so good nowadays, to cast your vote and support all BN candidates, said the Sabah Umno chief.

1,000 More Matriculation Places For Indian Students As Promised - Najib

Posted: 02 May 2013 03:00 PM PDT

Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak today said Indian students would fill 1,500 matriculation places for the 2013/2014 intake, up by 1,000 as promised.

"Our commitment is that no one is left behind," he said via his Twitter account @NajibRazak today.

According to a statement from the Education Ministry, 6,100 applications had been received. The selection of students for the matriculation course is based on academic and co-curriculum merit.

Students who fail to be accepted can appeal via the channels provided by the ministry such as http://www.moe.my/bmkpm or email to pengarah@bm.matrik.edu.my.

Alternatively, they can go to the Rayuan Kemasukan Program Matrikulasi KPM counter, Ground Floor, Block E 15, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Putrajaya or call 03-8884 4083/4040/4036 between 8.30am and 4.30pm.

The decision on the applicants' appeal can be checked from this June 6.

The availability of places for them depends on the rejection by those who were offered places or who do not turn up to register on registration day.

Najib's Sincere, Genuine Intention To Help Indians Is Why Hindraf Decided To Support BN - Waythamoorthy

Posted: 02 May 2013 02:00 PM PDT

Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak's sincere and genuine intention to help the Indian community is why the Hindu Rights Action Force (Hindraf) decided to support Barisan Nasional (BN) in the 13th General Election (GE13).

Hindraf chairman P. Waythamoorthy said Najib's actions were in contrast to the Pakatan Rakyat (PR) which is not serious or genuine in trying to help solve problems faced by the marginalised Indian community.

"Yes, it is true that we (Hindraf) opposed BN in the past, but since Najib took over as the Prime Minister, he has shown a positive approach in trying to solve problems faced by the Indian community. He had openly apologised for BN's mistakes in the past.

"To us, the BN was ready to accept our demands but PR was not. In fact, there were a number of aspects that were added on by Najib in the list of requests from Hindraf. That is an endorsement to the Indian community," he said during a Hello Malaysia programme (Tamil version) on Bernama TV.

The programme will be aired on Astro Channel 502 by Bernama TV from 2pm to 3pm tomorrow (Friday) and a repeat of the programme will be aired on Saturday from 10.30pm to 11.30pm.

The leader also refuted claims by some, especially PR, that Hindraf's struggles had taken a diversion since he was 'bought' over by the BN.

Waythamoorthy stressed he was still the leader of the pressure group and denied reports in a Tamil daily that he was sacked from the party and chairman's post by his brother, P. Utayakumar.

On March 8, the Registrar of Societies approved the registration of Hindraf as Persatuan Hindraf Malaysia, a non-governmental organisation, with the pro-tem committee headed by Waythamoorthy.

Waythamoorthy on behalf of Hindraf signed a five-year blueprint to bring the Indian poor into the mainstream of national development, through a five-year Hindraf-BN action plan, on April 18.

It is learnt that Hindraf's blueprint, among others, highlighted issues related to displaced Indian plantation workers, the need for tertiary-level education for Indian students, job opportunities in the government sector, financial loans to Indian entrepreneurs, and the establishment of a Minorities Affairs Ministry.

"Our demands cover all aspects. We met the Prime Minister and put forward our demands. We are confident that Najib, who has given much hope to the Indian community in recent years, will look into the demands," he said.

Najib Announces Additional 2,000 PPR Units For Kota Baharu Residents

Posted: 02 May 2013 01:00 PM PDT

 Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak today announced that an additional 2,000 units of houses will be built under the People's Housing Programme (PPR) for Kota Baharu residents.

Najib said the 2,000 units were additional to the 1,000 units of PPR houses in Mukim Bandar in the Kota Baharu parliamentary constituency which he launched during his visit to Kelantan in March.

"These houses are important...how to live in a one-room house, many children, I am puzzled on something like this (a big family living in a one-room house. This (building of the PPR units) is something that has to be done and it is a renewal we must make," he said.

The good news from Najib when he launched the 1Malaysia Tuition programme at Maktab Sultan Ismail here received thunderous applause from the thousands of Kota Baharu residents who turned up for the event.

The first phase involving the 1,000 units broke new records when it was implemented within 53 days after it was promised by the Prime Minister on Jan 20, which was solid proof to the people of Kelantan that the Barisan Nasional (BN) government delivered on its pledges.

PPR Mukim Bandar units have a floor space of 700 square metres with three bedrooms and two bathrooms. Each unit costs RM160,000 but will only be sold at RM35,000 a unit following the federal government subsidising it by RM125,000.

Rosmah Clarifies Ring Issue

Posted: 02 May 2013 12:00 PM PDT

The Prime Minister's wife Datin Seri Rosmah Mansor said lies that she owned an expensive ring were the work of irresponsible quarters in trying the make the people hate the nation's leaders.

Rosmah reiterated that the ring was brought into the country for three days for viewing by her future in-laws who were in Malaysia then.

"That (ring) is not mine. She (future in-law) knew the seller because she was a good customer and she was the one who wanted to view the ring which had to be sent to the address of Seri Perdana (the Prime Minister's official residence in Putrajaya).

"When the ring came in, they (the irresponsible quarters) showed the Customs forms, but when it went out no forms were shown.

"But we have got all the evidence, it was never ever had by us and was only meant for viewing and not for buying," she said when handing over a replica cheque for haemodialysis machines, to Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) in Kubang Kerian here Thursday.

Prior to this, Rosmah had been accused of owning a diamond encrusted ring that was said to cost millions of ringgit.

Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak and Rosmah's daughter Nooryana Najwa was engaged to Daniyar Nazarbayev, a Kazakhstan citizen, in 2011.

Auditor-General Didn't Praise Pakatan-led States, Says Deparment

Posted: 02 May 2013 11:00 AM PDT

The National Audit Department has denied that Auditor-General Tan Sri Ambrin Buang had said that Pakatan Rakyat-led states fared better than other states in revenue collection.

"The department is upset that the auditor-general's name and photograph are being used in campaign posters and a posting on Facebook to create this perception among the public.

"This claim is inaccurate and misleading if the Auditor General's Report 2011 is anything to go by," the department said in a statement Thursday.

The Auditor-General's Report 2011 stated that Kedah collected the lowest revenue at RM20.52 million followed by Negeri Sembilan (RM24.52 million), Perak (RM27.11 million), Kelantan (RM47.84 million) and Selangor (RM62.50 million).

On the other hand, Pahang's revenue increased to RM75.33 million, Sabah (RM167.36 million), Penang (RM192.19 million), Terengganu (RM419.70 million) and Sarawak (RM1.02 billion).

"Adopting the principles of integrity and justice, the auditor-general, of course, gives credit to all states that showed good performance in financial management and revenue collection," it added.

GE13: UUM, professors council poll shows BN to win, 58% support for Najib

Posted: 02 May 2013 10:00 AM PDT

The outlook is bright for Barisan Nasional to remain in power under the leadership of Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak, who appears to have the support of the majority of voters.
According to a GE13 opinion poll conducted by the Institute of Malaysian Political Analysis of Universiti Utara Malaysia (UUM) and the National Professors Council (MPN), 58% of the respondents supported Najib as prime minister with opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim receiving 42%.
As for the preferred party, Barisan received 55% support, Pakatan Rakyat 41% while the remaining four per cent went to the Independents.
According to the survey, Najib received the nod from 57.6% of the respondents aged 30 and below while the remaining chose Anwar.
The biggest support for Najib came from cohorts aged 30 to 50, at 59.1%. Those aged above 50 who favour Najib made up 57.2%.
The poll was conducted via phone involving 3,550 eligible voters, including Sabah and Sarawak, using the random stratified sampling method with a 0.022 margin of error.
In terms of racial breakdown, 63.5% of the Malay respondents supported Najib, Chinese 35.3%, Indians 52.7% and others 63.1%.
Najib received 60.6% of the support from female voters and 56.6% from male voters, according to the poll conducted from April 28 to 30 during the second week of the GE13 campaign.
Based on the survey, Barisan is also expected to retain Johor, Malacca, Negri Sembilan, Perak, Perlis, Terengganu, Pahang, Sabah and Sarawak.
With the rather high level of support for Barisan in the central, north and east zones, the coalition also has a good chance to recapture Selangor and Kedah and to give the opposition pact a very tough fight in Penang and Kelantan.
The survey found that 72% of the respondents in the south zone comprising Johor, Malacca and Negri Sembilan supported Najib as prime minister with also 72% stating they would vote for Barisan and 28% for PR.
Barisan is seen as having the edge in the central zone - Federal Territories (Kuala Lumpur and Putrajaya), Selangor and Perak - with 53% stating their support for Najib and the rest for Anwar.
In the north zone comprising Perlis, Kedah and Penang, support for Najib was at 55%.
As for the party of choice, Barisan received the bigger percentage in the central and north zones at 48 and 53 per cent respectively compared to that for PR and Independents.
In the peninsula's East Coast states of Kelantan, Terengganu and Pahang, it was 55% support for Najib and 51% for Barisan, and 45% for Anwar and 38% for PR.
In Sabah and Sarawak, support for Najib was at 65% and at 62% for Barisan.
Overall, although PR is giving Barisan a stiff fight in their obsession to capture Putrajaya, Barisan is still expected to win comfortably in the GE13.

GE13: Australia snubs Anwar's observer bid, says report

Posted: 02 May 2013 09:00 AM PDT

Australia appears to have thrown cold water on an attempt by Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim to get Canberra to interfere in the election process.
In response to Anwar's query on why Australia had not dispatched observers for the May 5 polls, Foreign Minister Senator Bob Carr said Australia could not be a self-appointed overseas election authority for Malaysia.
He was quoted by the Australian Associated Press that there was no way "we could put ourselves in a position where we are shaping election-day practices, voting practices, in any other country".
Driving home the point that Australia was not in a position to do that, he said: "It's not Australian practice to send, unbidden, observers into a foreign jurisdiction."
The AAP report further quoted the Australian minister saying: "We can't be a sort of court of disputed returns, or election authority, election commission for another country."
Senator Carr explained Australia would only send election observers to foreign countries at the invitation of the government concerned.
Anwar was reported to have cautioned that his coalition could be prevented from winning at the polls by what he claimed as "massive fraud".
This appears to fit in with political pundits' observations that the opposition was bent on casting doubt over the integrity of the Malaysian electoral process should they fail in their bid to wrest Malaysia's administrative reins from the Barisan Nasional alliance in the upcoming polls.

GE13: PM's Office, MAS rubbish opposition's claim of flying in voters

Posted: 02 May 2013 08:00 AM PDT

The Prime Minister's Office has denied any involvement in the opposition's claim that Malaysians, as well as, foreigners are being flown in to the peninsula to vote in Sunday's polls.
In a brief statement, a government spokesperson said: "The Prime Minister's office denies any involvement in these flights. The Election Commission has gone to extraordinary lengths to ensure that the electoral system is stronger than ever, and the elections are free and fair."
Malaysia Airlines has also denied allegations that it was deploying chartered flights to transport phantom voters for the polls.
"Malaysia Airlines wishes to clarify that all chartered flights in the national carrier's system are commercial chartered flights," it said in a statement.
Earlier Thursday, Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim claimed that the Prime Minister's Office (PMO) was responsible for chartering flights for an extremely large group of foreigners to fly in to Peninsular Malaysia from Sabah and Sarawak.
He claimed that they would be ferried around the various constituencies in the peninsula to vote in favour of Barisan Nasional.
He also claimed to have a copy of an email correspondence between top executives in an airline company, which implied that officers working in the PMO were behind the charters.
In a press conference at the party headquarters here, Anwar claimed the chartered flights, which started since April 25, were as many as 16 a day, departing from Kuching, Kota Kinabalu, Sandakan, Miri and Sibu.
"Based on our calculations, as many as 4,500 people are being transported via the in-bound flights into KLIA each day.
"This means at least 40,500 dubious individuals have and are still entering via this method of chartered flights via KLIA," he claimed.
He added that this did not include the sudden surge in arrivals of foreigners from Thailand, Cambodia, Pakistan and Myanmar through Bukit Kayu Hitam as well as those from Indonesia through Port Klang and other coastal entry points.

GE13: Big crowds at Pakatan ceramah don't mean huge support

Posted: 02 May 2013 07:01 AM PDT

Large turnouts at Pakatan Rakyat ceramah are not an indication that Opposition parties enjoy huge support from the rakyat.
MCA vice-president Datuk Seri Dr Ng Yen Yen said she personally knew of people who merely went to these ceramah to hear what the speakers had to say.
"In fact, I have my officers in the Tourism Ministry who actually tell me that they sometimes attend these ceramah to hear what the Opposition has to say.
"At the end of the day, they will judge if Barisan Nasional has delivered or if the promises being made by Pakatan are truly achievable," she said during a visit to the Lobak candidate Titan Ho Kok Yew's service centre.
Dr Ng, who is also Tourim Minister, said Pakatan ceramah also attracted large crowds as the speakers sensationalised issues.
"The speakers claim they will get rid of corruption if elected to power. But they will never say that one of the main aspects of the Prime Minister's government transformation programme was to check corruption," she said.
Dr Ng also said these speakers would also not touch on the number of individuals charged for corruption by the Malaysian Anti-Corruption Commission.
"All I want to say is that we in Barisan are not frightened of these so called mega ceramah as we have serviced our constituents and fulfilled our promises to the rakyat," she said.
She said there was also a sizeable percentage of voters who were fence sitters, and they would determine the outcome of the May 5 polls.
"This silent majority has read our manifesto and will know who to give their vote to," she said.

GE13: Kedah BN chief confident of wresting back state with two-thirds majority

Posted: 02 May 2013 06:01 AM PDT

Not only is Kedah Barisan Nasional confident of wresting back Kedah, it predicts a two-thirds majority win this time round.
"We think it is possible for us to win 25 seats based on the general sentiment of the people and the hard work put in by our candidates during this campaign period," state Barisan chairman Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah told reporters.
He denied that Barisan was being overconfident of winning the Chinese votes which has been perceived as going against Barisan.
"We acknowledge that there are certain quarters in the community who are disgruntled with Barisan, the same goes for the Malay community. "But the Chinese in Kedah have had enough of PAS over the past five years, I don't think they will make the same mistake this time," said Bashah.
He dismissed the huge turnout of Chinese at a DAP dinner attended by DAP adviser Lim Kit Siang on Monday as a sign of strong support for the opposition. "They went out of curiosity. Even Umno members like to attend PAS ceramah to listen to what the other party has to say," said Bashah.
He urged the Chinese community to give their votes to Barisan and promised that their problems would be addressed by the party after the elections. Barisan won 14 of 36 state seats in the 2008 election, with the rest going to PAS (16), PKR (two), Independent (two) and DAP (one).

Saiful takes sumpah laknat in Mecca; reiterates sodomy allegation against Anwar in video

Posted: 02 May 2013 05:01 AM PDT

Saiful Bukhari Azlan has released a video of him doing the sumpah laknat (oath according to Syariah principles) in Mecca, in which he swears that Datuk Seri Anwar Ibrahim sodomised him.
He showed the video to reporters at a press conference here Thursday, and said this was proof that his claims were not a political conspiracy.
"When my father called me yesterday (Wednesday) morning, I was speechless. All I could say was, go ahead," he said.
It was reported on Wednesday that Azlan Mohd Lazim retracted the shocking statement he made against his son in March and reiterated his earlier stand that his son had been sodomised.
Azlan, 60, had on March 11 said the case of sodomy involving his son was part of a conspiracy hatched by a special officer of the Prime Minister's Department to destroy Anwar's political career.
Saiful, 29, the former personal aide of the Pakatan Rakyat leader, however, stood by his allegation that Anwar had sodomised him, as stated in his police report on June 29, 2008.
Anwar was subsequently charged in court but was acquitted on Jan 9 last year. The prosecution has since filed an appeal against the acquittal.

Azizan Waives White Flag, Clears Office

Posted: 02 May 2013 04:10 AM PDT

It seems like the blue wave in Kedah is coming closer towards sinking PAS. Actually, this is not something shocking because PAS' victory back in 2008 was not because people of Kedah do support PAS, it was because they wanted to 'teach UMNO a lesson'. The 'lesson' given was really worth it because Dato' Seri Najib's leadership today is sincere in implementing transformation.
UMNO Kedah has been suffering internal issues for too long. According to rakyat of Kedah, UMNO Kedah somehow acted like they were kings, They ignored any advice or criticizing as if nothing can bring them down. Thus, rakyat taught them a lesson by giving their vote to PAS.
Being in a single term with PAS is enough to show how the party are not able to do anything at all. If all these while Malays praise those who has religious background, able to provide khutbah, memorizes the Quran and speaks Arabic well, as a person who deserves to be a leader, only now they realize that such perception is wrong.
Knowledge in religion might develop a good person, but it does not guarantee that the person would be a good leader. A good person and a good leader are two very different things. To be a good leader, one has to understand economy, finance, history as well as management.
Not having the knowledge on any of those, that is why we see how Kedah Chief Minister, Dato' Seri Azizan Razak seem 'lost' in leading his state. He lost control of everything even from the very beginning.
He was cheated and manipulated by people around him. He fail to understand financial reports, and even to find solution for every issue. He took pride over the fact that he is just a farmer's child and that he knows about logging and farming, however, he has no idea on how to manage those two things.
In the end, forests are cleared without even considering about catchment area in the state. It might have brought instant income for the state, but those would be gone instantly as well. Especially when the state could not afford to generate any more income, debts increased as well as wasting money.
Other than his bad performance, Azizan also do not have any charisma nor can he have any dialogue, handle investors, or even his own colleagues. In short, he somewhat reflect himself as a Village Chief instead of a Chief Minister.
If rakyat wishes to have a religious figure to lead, without even considering the qualification in other fields, this is what happens. What worse, even in terms of religion Azizan could not provide any change other than the usage of jawi writings at signboards. Other than that, Kedah today appears to be a lot 'less-Islam' that it was before, during BN's era, with all the growing numbers of night clubs and what not. Not just that, halal certificates are also approved without following the procedures which has been set because the responsible party has not held any meeting for years.
Azizan will be going against his own cousin, and he realizes his own weaknesses. All he can do is just take care of his ego, he kept on acting as if he will win. Fact is, he is just as nervous as Pakatan Rakyat and PAS. He knows that he might not be able to rule Kedah for another term without destroying the state.
It is not impossible that Azizan secretly hope that he would lose. That is why, it is not surprising is he is said to be busy clearing up his office, getting ready to leave.
With this, there should be no reason for BN Kedah to lose. Whether we realize this or not, the change has begun even back during the nomination of candidates. Thus, PR's 'Ubah' (Change) slogan is no longer relevant.

Pakatan Rakyat Not A Strong Coalition - Muhyiddin

Posted: 02 May 2013 03:27 AM PDT

Unlike the strong and united Barisan Nasional (BN) coalition, the Pakatan Rakyat (PR) pact are in shambles owing to bickering between DAP, PAS and PKR due to a conflict of interest among their leaders, Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said.

As such, voters must not give them (PR) the mandate to rule the country, because they are not a strong coalition said Muhyiddin citing the latest crisis in the PR pact.

Muhyiddin said in the latest debacle, a DAP leader has asked non-Malays to refrain from voting for PAS which is clear that PR is a loose cooperation as and neither is there unity nor understanding between them since they have different ideologies.

Citing the example of Johor DAP deputy chairman Norman Fernandez's call to Johoreans and non-Muslims not to vote for PAS, Muhyiddin said this was proof that cracks in the opposition were far bigger than imagined.

"They are not united...they are in crisis because some DAP leaders have asked non-Malays to shun PAS although PAS is in their coalition. How can they ask their own members to not vote for one of them. What's happening?" said Muhyiddin when speaking to voters at the Desa Mentari Flats in Petaling Jaya, here, Wednesday night.

Muhyiddin also chided PAS for sidelining its principles to gain DAP's support. As such, he said, the people should strongly reject the opposition's slogan of "Ubah" (change), which he described as being an idea that has yet to be proven.

"For the past 56 years, the Barisan Nasional-led government has proven to be the platform for Malaysia to enjoy a stable economy, peace, harmony and racial unity.

"We should not derail the continuous development, economic growth and transformation enjoyed under the leadership of Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak who is still young at 59, compared with Kit Siang, Karpal Singh, Datuk Seri Anwar Ibrahim or Datuk Nik Aziz Nik Mat," he said.

Muhyiddin added that the PR's 'all free' offer was merely aimed at attracting voters and not a promise that need to be fulfilled.

They (PR) had failed to conduct a detailed study on the financial implications for making such offers because the country needs a strong financial standing to achieve the developed nation status by 2020.

Aspirasi Bangsa

Posted: 03 May 2013 01:40 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Jika DAP menang percayalah Melayu akan dihalau dengan sapu!!

Posted: 02 May 2013 08:30 PM PDT

Taipingmali (tm)

Posted: 03 May 2013 01:40 AM PDT

Taipingmali (tm)


Acid Test untuk Islam

Posted: 03 May 2013 01:22 AM PDT

Hajjah Lily Hashim wrote:

"Acid Test" umat Islam ke atas isu utama -akidah-isu murtad-- penggunaan Kalimah Allah dan penggunaan wang zakat-UMNO atau PAS yg termakan sumpah Syeikh Fahim? Kita lihat laporam KPI atas isu utama umat Islam-1- Kalimah Allah -Pas setuju DAP ginapakai kalimah Allah 2- Memurtadkan umat Islam dalam Gereja DUMC-PAS Pecat Hassan Ali kerana approve raid 3- Kafir berkhutbah dalam ruang utama masjid-PAS benarkan dan ini akan beri peluang kafir memurtadkan lebih ramai uamt Islam 4- Azan-PAS diam bila Pekeliling azan di suruh perlahan dan larangan bacaan Quran di Pulau Pinang 5-Duit Zakat-PAS Perak semasa MB Nizar berkuasa arah zakat digunapakai dalam pentadbiran negeri naseb baik ditentang Mufti perak TS Hariussanai- atas sebab ini saya takkan sokong PAS kerana tak mampu berhadapan dgn kafir dan membela kesucian ugama Islam-ini laporan prestasi berdasarkan CRITICAL INCIDENT isu isu Ugama Islam dan umat Islam sepanjang 5 tahun sejak PRU12 (Mac 2008)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Rakyat akan memilih kerajaan yang adil dan berjaya memajukan negara iaitu BN

Posted: 03 May 2013 12:11 AM PDT

Kajian oleh Majlis Profesor pd minggu kedua tempoh berkempen menunjukkan BN masih mendapat sokongan kuat pengundi di negeri-negeri selatan semenanjung Malaysia iaitu Johor, Melaka dan Negeri Sembilan. Sebanyak 72% responden di zon selatan menyokong Najib sebagai Perdana Menteri manakala Anwar memperolehi 28% sokongan. Sebanyak 72% responden menyatakan mereka akan mengundi BN dalam PRU-13, 28% akan mengundi PR dan 2% akan mengundi calon bebas.

BN juga dilihat mempunyai kelebihan di negeri-negeri zon tengah iaitu Wilayah Persekutuan, Selangor dan Perak. Sebanyak 53% responden menyokong Najib sebagai Perdana Menteri manakala Anwar memperolehi 47% sokongan. Dari segi parti pilihan, BN memperolehi 48% sokongan, PR 47% dan bebas 5%.

Majoriti responden di negeri-negeri zon utara iaitu Perlis, Kedah dan Pulau Pinang juga memilih Najib sebagai Perdana Menteri. Sebanyak 55% responden di zon ini menyokong Najib manakala Anwar memperolehi 45% sokongan. BN mendahului PR sebagai parti pilihan di zon utara dengan 53% sokongan manakala PR 43%. Sebanyak 4% responden menyatakan mereka akan mengundi calon bebas.

BN juga dilihat memiliki kelebihan di negeri-negeri pantai timur iaitu Kelantan, Terengganu dan Pahang. Sebanyak 55% responden di zon pantai timur menyatakan sokongan kepada Najib sebagai Perdana Menteri manakala Anwar memperolehi 45% sokongan. Dari segi parti pilihan, 51% responden di pantai timur memilih BN, 38% PR dan 11% bebas.

Dapatan kajian di Sabah dan Sarawak juga memihak kepada BN. Sebanyak 65% responden menyokong Najib sebagai Perdana Menteri manakala Anwar memperolehi 35% sokongan. Dari segi parti pilihan, sebanyak 62% responden memilih BN, 37% PR dan 1% bebas.

Berdasarkan dapatan kajian ini, BN dijangka kekal memerintah di Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Perlis, Terengganu, Pahang, Sabah dan Sarawak. Dengan tahap sokongan yang agak tinggi di zon tengah, utara dan timur, BN dijangka mempunyai peluang yang cerah untuk menang
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BN menangkis serangan toghut pembangkang habis-habisan

Posted: 03 May 2013 12:08 AM PDT

Ceramah PRU13 Raub dan Bentong 3/5 hari ni 1)5pm-Felda Tersang 1, Raub. 2)9pm-Tapak Pasar Mlm Felda Mempaga 3, Bentong. Penceramah : Lokman Adam. BB Pin : 25C55165
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sumpah laknat kedua Saiful Bukhari di hadapan Kaabah dinafikan oleh Pas melalui Harakah

Posted: 02 May 2013 11:59 PM PDT

Setelah bersumpah laknat buat kali pertama di Masjid Wilayah KL, Saiful Bukhari Azlan telah membuat sumpah laknat kedua di hadapan Kaabah, Mekah.

Bapa beliau juga telah menarik balik permohonan maaf kepada Anwar Ibrahim dan keluar dari PKR.

Pendedahan bapa Saiful bahawa beliau dibayar RM3 juta menunjukkan Anwar Ibrahim memang seorang peliwat dan penipu.

Malang sekali masih ada yang lebih mempercayai seorang yang enggan bersumpah daripada seorang yang telah bersumpah dua kali termasuk di hadapan Rumah Allah.

Harakah pula menafikan sumpah kedua Saiful kononnya bukan dilakukan di hadapan kaabah sebaliknya menggunakan teknik layar hijau seperti yang sering digunakan dalam filem untuk aksi stunt.

Apa pun Saiful telah mengaku dia diliwat dan Rahimi orang kanan Anwar juga mendakwa bahawa Saiful pernah mengaku kepada beliau bahawa Saiful diliwat 14 kali oleh Anwar.

Biarlah Saiful nak bersumpah berlatar belakang skrin hijau atau tidak, jika berbohong, Saiful sedia menerima azab Allah, Anwar berani?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Risalah ini sangat bahaya

Posted: 02 May 2013 11:39 PM PDT

Risalah ini adalah risalah asal dalam Bahasa Cina yang telah dialihkan ke dalam Bahasa Melayu. Telah pun tersebar di Melaka. Mereka hanya mengedarkan risalah ini kepada orang Cina.

Petikan dari risalah ini yang diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu

Tajuk : MALAYSIA, RAKYAT CINA, DAP DAN SELURUHNYA.

Rencana ini akan mengingatkan kita semua supaya menyedari hakikat matlamat perjuangan bangsa Cina Malaysia. Malaysia harus berada dalam didikan Cina mulai masa ini telah meningkat maju hingga dapat menguasai pelbagai aspek pembangunan dan ini diakui oleh pemimpin Melayu sendiri. Orang Cina telah banyak mencapai kejayaan dan kekayaan.

Wang ringgit sudah tidak menjadi masalah lagi. Kita dapat MEMBELI KERAKYATAN DENGAN HARGA RM50 SAHAJA. Saya ingin menyatakan bahawa kaum Cina patut bersepadu DEMI MERUNTUHKAN BANGSA MELAYU.

Dahulu kini atau masa akan datang Malaysia akan berada di dlaam tangan bangsa kita, bangsa kita bangsa Cina. PEMIMPIN MELAYU AMAT LEMAH DAN BANYAK YANG PANDAI BERLAGAK DARIPADA MENJAGA KEPENTINGAN BANGSA SENDIRI.

Maka dengan adanya kesempatan ini perjuangan kita berhasil dan kemenangan dalam 20 arena politik dan tenaga sukarela kita. Ayuh, kita hapuskan hasrat murni sesetengah pemimpin Melayu agar kedudukan kita tidak terjejas dan bangsa MELAYU TERUS MUNDUR DI BAWAH TELUNJUK KITA.

Kita tanamkan sikap boros, murah hati dan suka memberikan pinjaman wang kepada bangsa Melayu agar mereka akan memuji tindakan kita dan mereka memuji orang Cina kaya dengan ilmu psikologi dan wang ringgit yang dapat menenggelami mata orang Melayu.

Hingga kini undang-undang diberi dan dibubarkan suara kita adalah utama. Pada masa ini, ramai pemimpin yang takut akan suara-suara kita tetapi orang yang paling kita takuti ialah DR MAHATHIR yang sekarang ini di belakang kerajaan. Mari kita bersatu padu demi keuntungan dan perniagaan yg menjadi bidang bangsa Cina mulia.

MULA-MULA KITA TUMPANG NEGARA ORG KEMUDIAN KITA JAJAH DENGAN CARA YG BERKESAN DAN RAPI.SEMUA PEMIMPIN DAP ADA MATLAMATNYA. INI MUNGKIN DALAM DUA ATAU TIGA PILIHANRAYA LAGI. KEMUDIAN KITA AKAN BERKUASA SEPENUHNYA DAN AKAN MEMECAH-BELAHKAN PEMIMPIN MELAYU YANG BODOH ITU.

Pemimpin orang Melayu itu sama seperti mereka berniaga iaitu modal banyak tetapi bodoh tidak mendapat keuntungan. Rancangan bangsa Melayu bodoh dan dikatakan tidak berjaya lembab, kerja lambat dan banyak menggunakan wang dan ini merugikan mereka sendiri SIKAP DENGKI ORANG MELAYU SENDIRI SEMAKIN MENINGKAT DAN MENYERONOKKAN KITA.

Kita bangsa Cina jangan sayang wang ringgit kerana ini SENJATA KITA UTK MENGUASAI EKONOMI MALAYSIA dan kita cuba sedaya upaya utk menjatuhkan perniagaan mereka. Sehingga kini kita telah menjatuhkan 15% daripada perniagaan mereka. Kita mesti berjuang dan menjaga kaum kita.

Kita jadikan orang Melayu kolot dan bodoh macam Papua New Guinea (macam org asli, macam orang binatang). Kemudian kita beri ubat dan racun agar mereka khayal dan asyik serta lahap pada orang Melayu.

Biar kita bertolak ansur secara bangsa kita dan berpura2 hormat kepada mereka dan memanggil mereka Tuan atau Encik agar mereka kembang bontot (bangga). Apatah lagi kalau kita memuji-muji mereka. KALAU PERLU MASUK ISLAM PUN TAK MENGAPA, ini boleh jadi lebih baik kerana dapat menjalankan dakyah dalam diam-diam tanpa disyaki.

Kita buat-buat percaya kepada agama mereka dan membiarkan mereka merasa bahawa kita menghormati mereka. Inilah senjata kita iaitu menjaga anak-anak kita dan generasi kita dari lembah DADAH kerana dadahlah yang merosakkan akhlak manusia.

KITA GUNAKAN DADAH UNTUK MEROSAKKAN ORANG MELAYU yang BAKAL MEMIMPIN NEGARA MEREKA HINGGA HANCUR. Dan bila sahaja hampir 60% kemajuan ini tercapai dengan selamat dari ilmu, orang Melayu akan pudar dan tidak akan berguna lagi kerana dipengaruhi dadah yg kita beri. Dalam 10 hingga 15 tahun lagi cerdik, pandai Melayu akan hilang dan generasi akan datang semuanya akan lemah dan hilang ilmu mereka.

SAYA RASA TAKUT, DENGAN ILMU TAUHID DAN BATIN, TETAPI TELAH HILANG DAN DISEBABKAN FITRAH KITA. BIAR ILMU MEMPERTAHANKAN MEREKA YANG HANDAL-HANDAL ITU AKAN BERPECAH BELAH DAN SETERUSNYA KITA BUNUH ORANG MELAYU DAN KITA PECAH-BELAHKAN MEREKA DGN MENGGUNAKAN DAKWAH KERANA MEREKA BERPEGANG KEPADA DAKWAH AJARAN MEREKA YANG MUDAH DIPESONGKAN.

Ternyata kita telah Berjaya melakukan dgn mengelirukan pemimpin ABIM dan melagakan dengan "PAS". Dengan ini kita dapat memecahkan parti PAS dan UMNO. Mungkin. Kita memecahkan pemimpin sama-sama mereka dalam kelompok yang lebih kecil lagi. Sabah dan Sarawak akan berpecah dari Malaysia atas angkara kita dan di bawah pimpinan Mahathir yg telah tua dan mementingkan diri sendiri.

Maka kita akan menjadikan Malaysia Negara kita apabila beliau tiada dan di sinilah berlakunya punca keruntuhan mereka seperti mana TUN ABDUL RAZAK DAN TUN DR. ISMAIL ORANG KUAT MELAYU yang telah tiada. Kita harus aktif dengan persatuan kita dan dari persatuan kita berdamping dan dapat tahu apa yg harus berlaku demi cita-cita kita.

Di sekolah sudah pun Guru-guru Cina memupuk rasa benci kalau boleh membunuh bangsa Melayu. Sepandai-pandai Melayu akhirnya Melayu hilang. Dari pandai-pandai murid melayu, hanya 20% hingga 30% yg berjaya. Lihat di hospital lebih 80% terdiri dari kaum Cina. Oleh itu ramai dapat menolong kita bergembira dan berusaha lagi supaya tidak terbuang peluang ini.

RAHSIA KERAJAAN, RAHSIA POLIS MAHUPUN TENTERA, KITA USAH RISAU, KERANA KITA ADA ORG DALAM. PEREMPUAN, JUDI, ARAK DAN DADAH SEMUA DAPAT MEMBANTU KITA.

Adakah saudara Cina tidak bersemangat berganding bahu dgn saya? Saya yakin ini adalah benar. Orang Cina terkenal dengan sikap bersatu padu dan berkelompok dari dulu lagi.Marilah kita sama-sama berjuang di samping pemimpin Cina yg berkaliber.

DAP akan menjadi kuat, jadi kita akan mewujudkan semua semangat datuk nenek kita terulung di Malaysia. Pemimpin-Pemimpin hebat kita sedang berusaha mahu menawan negeri Melayu yang kuat. Ini adalah Johor. Bila yang paling kuat berjaya ditawan, negeri yang lain akan lagi senang. Kita pun sudah diberi bantuan Singapore.

Kita dahulu yg pandai bersyarah di Melaka dahulu. Marilah kita memuji perjuangan Hang Li Poh dan Laksamana Shing Ho Yang berjaya memikat dan membuktikan ada Raja Melayu dahulu yg senang diperdayakan dengan ramai orang Cina ke Melaka. Inilah perjuangan kita.Saya sangat berharap agar semua orang Cina menumpaskan hak orang Melayu kepada hak org Cina.

Bangunlah bangsa Cina dengan apa sekalipun walaupun terpaksa melakukannya dalam paksaan. Kejayaan kita berasaskan kerjasama serta persefahaman bangsa Cina yang sememangnya cerdik pandai. Ke arah matlamat kita: MALAYSIA HAK ORANG CINA 10 TAHUN LAGI.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Inilah Pas, ajak debat tetapi tak mohon permit

Posted: 02 May 2013 09:53 PM PDTPerangai orang Pas memang haprak. ajak berdebat tetapi tak minta permit. lihat juga perangai beruk-beruk Pas yang terjerit-jerit....memalukan lah

Harapan Calon BN untuk Dun Batu Kurau

Posted: 02 May 2013 09:36 PM PDT

Kit Siang Berjaya Hasut Orang Cina Supaya Benci Umno dan BN

Posted: 02 May 2013 05:55 PM PDT

Menanti ketibaan Tun Mahathir

Posted: 02 May 2013 06:18 AM PDT

Kelihatan calon Adun BN Kuala Sepetang dan Calon Adun Trong bersama Dato Syed Husin
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ceramah PRU 13 Kubu Gajah Selama

Posted: 02 May 2013 06:14 AM PDT

Salam. Makluman Kepada semua ketua cawangan dan pejuang umno . Ceramah oleh ustaz kazim b. Hj. Elias akan diadakan pada :
Hari : jumaat
Tarikh : 3.5.13 (9.00 mlm)
Tempat : Padang MDS Bagan Baharu.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BENARKAH DAP TAIPING MEMELIHARA ULAR PALING BERBISA ? ? ?

Posted: 02 May 2013 02:24 AM PDT

YIEW TIAN HOE ( ULAR BISA )

Pada 20 April 2013 ( Hari Penamaan Calon ) ular ini mengatakan bahawa Ngar Kor Ming Ular Paling Bisa dalam DAP dan beliau mengam,bil keputusan untuk bertanding atas tiket BEBAS di DUN Aulong di mana pada tahun 2008 dulu DUN ini adalah milik beliau diatas tiket DAP.

Pada 30 April 2013 semua Ahli DAP dalam Parlimen Taiping khususnya di DUN Aulong terkejut beruk apabila ular ini dipanggil oleh Ketua Pengganas Komunis Malaysia ( LIM KIT SIANG ) ke Kuala Lumpur maka ular ini telah membuat keputusan untuk menarik diri daripada bertanding sebagai CALON BEBAS di DUN AULONG. 

Setelah Skuad BONGKAR dan BUNGKUS ( Krew Blog Taipingmali ) mengadakan siasatan terhadap kenyataan ular ini didalam Surat Khabar SINAR HARIAN yang bertarikh 1 MEI 2013 dan satu maklumat telah diperolehi daripada orang kanan ular ini mengesahkan pula bahawa semasa pertemuan diantara Ular ini dengan  LIM KIT SIANG, LIM KIT SIANG memberi ular ini wang saguhati sebanyak RM 10,000.00 maka ular ini memnuat keputusan TIDAK BERTANDING ( TARIK DIRI ) dan segala persiapan kempen diberhentikan. Dengan wang sebanyak itu ular ini telah buat keputusan untuk bercuti di NEGERI CHINA.

KEPADA BLOGGER PENCACAI PAKATAN HARAM TERUTAMANYA Orangni.blogspot DAN sisibukit.blogspot bolehlah membuat sisatan terhadap kenyataan ini sama ada betul ataupun fitnah kerana FITNAH INI MAKANAN PAKATAN RAKYAT 

RAPERA ..

Posted: 03 May 2013 01:26 AM PDT

RAPERA ..


Khalid Samad For Shah Alam?

Posted: 02 May 2013 03:04 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 03 May 2013 01:18 AM PDT

Sahabat-Gunung


Rakyat Malaysia pilih keamanan, kestabilan dan kemajuan

Posted: 02 May 2013 04:45 PM PDTSokongan rakyat Malaysia kepada BN mantap, rata-rata bangga menyuarakan sokongan mereka kepada PM Najib & BN.

Golongan muda juga kini bangga menyokong PM & BN di serata negara, bukti kejayaan PM & BN mendekati golongan muda.

Politik perkauman dan kebencian yang dibawa oleh PR tidak diterima oleh majoriti rakyat Malaysia.

Mereka lebih suka memilih Keamanan, kestabilan & kemajuan.

BERSIH adalah rancangan Anwar & NGO ini dibiayai kuasa asing

Posted: 02 May 2013 10:16 AM PDT


Semakin banyak pendedahan dibuat menunjukkan Bersih dibiayai oleh kumpulan-kumpulan asing dari Amerika Syarikat di bawah naungan Anwar Ibrahim.

Umum mengetahui Bersih dibiayai oleh NDI dan OSI, kedua-duanya milik George Soros.

Walaupun bukti semakin jelas, masih ramai rakyat Malaysia yang dipergunakan oleh Ambiga & Anwar Ibrahim.Baca juga di sini.

Semakin Terdesak, Rumah Kakak Jason Teoh Pula Di Simbah Cat..... apa cer...??

Posted: 02 May 2013 09:45 AM PDTDah semakin terdesak nampaknya DAP Gelang Patah nie …… dahlah mereka bakal kehilangan 194 pengundinya apabila ahli-ahlinya di Taman Nesa Skudai mengisytiharkan keluar parti serta menutup pejabat parti itu.

Tak cukup dengan 'penderitaan akibat penolakan di peringkat akar umbinya'…. Mungkinkah mereka juga merupakan `dalang` yang menyimbah cat merah di rumah Kakak kepada Pengerusi MCA Gelang Patah, Jason Teoh Sew Hock di Taman Nusa Peritis 1…..?

Aku bukan menuduh…. Tapi cuba bertanya, mungkinkah mereka yang mendalanginya sebab kalau ada apa-apa yang berlaku kat pihak sebelah Pakatan Rakyat, mereka akan menuduh BN juga yang punya angkara….

Okeylah, malas nak citer panjang….. jom jengok cerita sebenar di sini……

PANASSS..... Kit Siang Pening, DAP Taman Nesa Skudai TERKUBUR ......

Posted: 02 May 2013 08:45 AM PDTDAP Johor khususnya DAP Gelang Panas dapat tamparan pedih, Lim Kit Siang semakin pening, hari 'perhitungan politiknya di Gelang Patah' …. Tinggal dua hari jer lagi …..

Tapi menjelang dua hari lagi tempoh PRU13, kesemua 194 ahli parti cawangan Taman Nesa Skudai mengisytiharkan keluar parti serta menutup pejabat parti itu.

S.Kogilavani, 34, yang sebelum ini pengerusi cawangan tersebut, berkata mereka mengambil tindakan itu kerana hilang kepercayaan terhadap pucuk kepimpinan parti.

Taman Nesa Skudai terletak dalam kawasan parlimen Gelang Patah yang akan menyaksikan pertandingan antara penasihat DAP Lim Kit Siang dan Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman pada PRU13, Ahad ini.

Baca seterusnya di sini

Khalid mampu jaga diri - Shahrir

Posted: 02 May 2013 07:57 AM PDTAir dicincang tidak akan putus perumpamaan sesuai untuk dua ahli politik terkemuka tanah air yang menjadi 'musuh' politik meskipun memiliki pertalian kekeluargaan yang sangat rapat.

Mereka ialah calon Parlimen Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Abdul Samad dan adik beliau, Khalid, calon Parlimen Shah Alam.

Perbezaan fahaman politik antara kedua- duanya jelas berdasarkan kedudukan Shahrir sebagai orang kuat Barisan Nasional (BN), sementara Khalid berjuang dengan parti Pas.

Shahrir satu nama yang tidak asing dalam kalangan pimpinan BN-Umno kerana pelbagai jasa sudah dicurahkan meliputi soal politik semasa, ekonomi, sosial dan pembangunan negara.

Beliau pertama kali menang pada Pilihan Raya Umum (PRU) bagi kerusi Parlimen Johor Bahru pada 1978 dan pernah menjawat pelbagai jawatan di dalam Kabinet.

Pada PRU12, nama Shahrir melonjak dan dikenali umum hasil kemenangan bergaya bagi kerusi Parlimen Johor Bahru dengan meraih majoriti 25,349 undi menewaskan calon lawan.

Sementara Khalid merupakan Timbalan Pesuruhjaya II Pas Selangor.

Menyertai Pas pada 1983, Khalid pernah gagal dalam pilihan raya di Kuala Krai, Arau, Sri Gading dan Shah Alam.

Namun pada PRU12, Khalid menang di Parlimen Shah Alam menumpaskan penyandang, Datuk Aziz Shamsuddin dari BN dengan majoriti 9,314 undi.

Kini, PRU13 sekali lagi menjadi 'medan' kepada adik beradik ini untuk terus menang kerusi yang disandang pada pilihan raya umum lalu.

Shahrir bakal berdepan cabaran calon PKR, Jeneral (B) Tan Sri Md Hashim Hussein, manakala Khalid menerima tentangan bekas ahli PKR, Zulkifli Noordin.

Katanya, pertembungan dua 'Tan Sri' bagi merebut kerusi Parlimen Johor Bahru tidak 'sepanas' pertandingan antara Khalid- Zulkifli di Shah Alam.

Ketika ditanya mengenai adiknya Khalid yang akan menentang bekas Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Shahrir memilih untuk tidak memberi komen lanjut.

Lebih beri tumpuan kepada kemenangan BN di Parlimen Johor Bahru, beliau sekadar mahu adiknya lebih berfikir mengenai soal perjuangan bersama Pas selain berharap Khalid mampu menjaga diri sendiri.

Meskipun begitu, ia jelas menunjukkan jurang akibat perbezaan ideologi tidak mampu untuk memisahkan dua individu yang memiliki pertalian darah daging ini. - SH

PR Semakin Terdesak - Polis Terpaksa Hentikan Piket Berbaur Politik .....

Posted: 02 May 2013 06:54 AM PDTPolis Segamat telah diarah untuk menghentikan piket yang dianjurkan Kesatuan Kebangsaan Pekerja-pekerja Bank (NUBE) semalam kerana didapati berbau politik.

Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar yang mengeluarkan arahan itu berkata jika dibenarkan piket itu berterusan, dikhuatiri ia boleh mencetus kekecohan yang boleh menggugat keselamatan dan keamanan di daerah tersebut.

"Mereka telah memberi notis kepada kita untuk mengadakan piket tetapi mereka bukan mengadakan piket sebaliknya kempen politik," katanya sambil menambah keadaan itu telah menimbulkan suasana tegang di Segamat sekarang.

Baca seterusnya di Johor-Daily

Tindakan Undang-Undang Jika Terus Tabur Fitnah Terhadap Saya Sekeluarga- Mukhriz

Posted: 02 May 2013 06:14 AM PDTTimbalan Pengerusi Barisan Nasional Kedah Datuk Mukhriz Tun Mahathir akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang terus menabur fitnah dan cuba mencemar nama baik keluarganya.

Mukhriz yang juga calon BN bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Ayer Hitam berkata ini termasuk tuduhan Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak hari ini yang mengatakan beliau seorang kapitalis.

Katanya tindakan akan diambil terhadap Azizan yang berterusan memburukkan nama baiknya dan keluarganya sedangkan tuduhan Azizan itu tidak berasas kerana bersumberkan blog pro pembangkang.

"Ini soal reputasi. Dia (Azizan) buat tuduhan liar kerana mungkin baca dan percaya blog-blog karut ini. Tujuan mereka hanya untuk raih undi masa kempen pilihan raya sahaja," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Azizan sebelum ini mendakwa Mukhriz bertanding kerusi DUN kerana ingin mewujudkan kerajaan 'Mahathir' di Kedah.

Malah sebelum ini ada khidmat pesanan ringkas (SMS) yang mengatakan keluarga itu memiliki saham dan syarikat arak dan akan membina syarikat arak di Kedah jika menang pada PRU kali ini. Semua itu dinafikan Mukhriz sebelum ini.

Mukhriz berkata kenyataannya ada pemimpin PAS yang berfahaman Syiah adalah berdasarkan dakwaan pemimpin pondok agama di negeri ini.

Katanya rata-rata mereka mendakwa pemimpin PAS itu membawa fahaman Syiah dan merasakannya terlalu serius kerana menyentuh soal akidah orang Islam.

Mukhriz berkata sehingga hari ini pemimpin PAS itu langsung tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung dakwaan terhadapnya sama ada dia berfahaman Syiah atau tidak.

"Yang jawab untuk dia, orang lain (Azizan). Rakyat berhak untuk mengetahui kebenaran mengenai dakwaan yang dibuat oleh ilmuan pondok," katanya.

Azizan hari ini ketika ditanya benarkah dakwaan bahawa seorang pemimpin PAS yang bertanding di Kedah pada pilihan raya umum kali ini berfahaman Syiah, seolah-olah cuba mengelak menjawab isu itu dan meminta wartawan bertanya kepada pemimpin itu sendiri.

"Banyak kat Malaysia ni, ada amalan syiah, ada ajaran sosialis, Mukhriz tu ada kapitalis. Kalau mereka tanya Syiah itu apa salah Syiah apa salah dia, tunjuk la bukti dia. Adakah dalam negara kita tak boleh jadi ahli politik  jikalau amalkan Syiah," kata Azizan.

Mengenai penerimaan rakyat terhadap BN, Mukhriz berkata rakyat kini kembali memberi sokongan padu kepada BN tetapi beliau bimbang segala tohmahan fitnah dibuat pembangkang boleh memberi kesan kepada pengundi di saat akhir.

Katanya beliau turut bimbang sekiranya keputusan yang dibuat rakyat berdasarkan emosi menyebabkan peristiwa 2008 berulang dan selama lima tahun rakyat menerima padah.

Beliau berharap rakyat di negeri ini bersikap rasional dalam membuat keputusan dan tidak mudah terpedaya dengan dakyah pakatan pembangkang.

Wanted !!!!...... Lelaki Ini Dikehendaki Polis

Posted: 02 May 2013 04:55 AM PDT


DIKEHENDAKI: Orang ramai yang mengenali atau mempunyai maklumat mengenai individu berkenaan, diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Insp. Mahesan a/l Govindarajan di talian : 019-6452902, Ibu Pejabat Polis Daerah Hulu Selangor : 03 60641222 atau balai-balai polis yang berhampiran bagi membantu siasatan kes tembak seorang lelaki di Kampung Kelian Kalumpang, Selangor, 29 April lalu.

Nama : Ganesan a/l Nadarajan
No. K/P : 790812-14-6291
Umur : 34 tahun
Alamat teakhir : No. 107, Kampung Bunga Raya Kuang, Rawang.

Suspek dikehendaki Polis.

Menjelang PRU13: Kumpulan Rancang Kekecohan Dikenalpasti

Posted: 02 May 2013 04:08 AM PDT


Polis telah mengenal pasti beberapa kumpulan yang dipercayai merancang melakukan kekecohan pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) Ahad ini. 

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Zinin berkata polis telah membuka kertas siasatan berhubung perkara itu dan mengambil keterangan daripada beberapa
 orang kenamaan (VIP) baru-baru ini. 

"Amaran telah diberikan kepada kumpulan itu dan polis tidak teragak-teragak untuk mengambil tindakan tegas terhadap mereka sekiranya mereka berkeras untuk melakukannya," katanya pada sidang akhbar di Bukit Aman, di sini hari ini. 

Beliau berkata selain itu, polis turut menubuhkan pasukan khas untuk memantau dan menangani kumpulan kongsi gelap, pertubuhan, serta kumpulan tertentu yang cuba mewujudkan kekacauan sepanjang pilihan raya umum. 

Sehingga semalam, sebanyak 3,079 laporan polis telah diterima berkaitan kesalahan-kesalahan pilihan raya sejak 20 April lepas hingga semalam, katanya. 

"Seramai 101 orang telah ditangkap dan daripada jumlah itu, 20 orang dituduh di mahkamah," katanya. 

Beliau berkata kesalahan yang paling banyak dikesan ialah perbuatan khianat seperti merosakkan bendera dan poster parti lawan iaitu 90 kes dan ceramah tanpa permit (86 kes)

MERBOK TIMES

Posted: 02 May 2013 11:43 PM PDT

MERBOK TIMES


PANDANGAN GENERASI MUDA KAUM CINA - BAH 1

Posted: 02 May 2013 07:23 PM PDT

Forum di bawah dipetik dari blogger Shen Yee Aun (SYA) 1SYA yang menjawab kenyataan siber trooper Amelia Tan yang bertajuk "Untuk Rakan-Rakan Penyokong BN Saya Yang Tersayang" Facebook. Amelia Tan

Forum ini adalah gambaran secebis pemikiran generasi muda masyarakat Cina hari ini di mana ruang ini cuba ditawan oleh DAP. 

Amelia: Pertama sekali, saya percaya bahawa ia adalah hak semua orang untuk mengundi sesiapa yang mereka fikirkan layak dan saya tidak berpendapat bahawa mereka yang menyokong BN sebagai jahat atau korup. Tidak sama sekali. 
Saya kenal anda dengan cukup rapat untuk mengetahui bahawa anda adalah manusia yang baik dan ini adalah mengapa kami bersahabat. Saya juga telah mendengar justifikasi anda tentang mengapa kita perlu memberi BN peluang dan saya benar-benar memahami pendapat anda. 

SYA: Pertama sekali saya merasakan bahawa pendapat individu dan peribadi anda sememangnya mulia dan seharusnya dipuji. Namun begitu, keadaan ini tidak melambangkan persepsi yang cuba dibawa oleh tentera – tentera Red Bean Army (Cyber Trooper DAP) apabila sesiapa sahaja yang menyatakan sokongan mereka kepada Barisan Nasional maka akan terus dilemparkan dengan pelbagai tuduhan , maki–hamun termasuk dilabel sebagai Pengkhianat Cina dan juga Anjing . Kritikan ini adakalanya juga dilanjutkan kepada keluarga , rakan dan ibu bapa sesetengah individu yang menyokong Barisan Nasional. 

Amelia: Ramai yang terus memberi sokongan kepada BN kerana mereka berpendapat bahawa kita harus bersyukur dengan pemberian kerajaan. Kita diberikan akses kepada pendidikan, ekonomi dan ruang untuk perkembangan, negara kita agak selamat berbanding dengan Kemboja atau Filipina, kita mempunyai KWSP, kita diberi BR1M dan BR1M2 dan kita telah menjadi negara yang agak aman selama 56 tahun. Sebelum saya teruskan, marilah kita memahami peranan kerajaan. 
Peranan kerajaan pada dasarnya hanyalah untuk mentadbir. Tugasnya untuk menyediakan rakyat dengan pendidikan, penjagaan kesihatan, ekonomi yang sihat, infrastruktur, keselamatan awam dan menjaga keseimbangan dan keharmonian negara. Jelas sekali, untuk menjalankan segala tugasan ini, kerajaan memerlukan wang. 
Di manakah datangnya wang ini? Ya, dari kita semua, Rakyat. Jadi, kita membayar wang kepada kerajaan, dalam bentuk cukai setiap bulan, untuk menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan buat "kesyukuran" kami. 
Bagi saya, ia seperti mengatakan yang bos saya harus berterima kasih kerana saya datang ke kerja setiap pagi walaupun saya dibayar untuk melakukannya. 

SYA: Walaupun yang membayar wang itu adalah rakyat melalui cukai kepada kerajaan (bos membayar pekerja) tetapi kredit juga seharusnya diberikan kepada pekerja (kerajaan) yang berkerja bersusah payah untuk menguruskan sesebuah syarikat (Negara). Kita tidak seharusnya merasakan bos adalah segala – galanya iaitu saya yang membayar gaji anda maka saya layak untuk "take things for granted ". Oleh itu persoalan dimanakah datangnya wang kerajaan dan syarikat perlu juga seiring dengan usaha dan peranan yang dimainkan oleh siapakah yang menggerakan, mengguruskan dan berkerja untuk sesebuah syarikat ? 

Amelia: Mari kita memahami satu perkara. Apa yang kita kini ada; pendidikan, penjagaan kesihatan, KWSP dan lain-lain, bukanlah sesuatu hak istimewa yang disajikan khas oleh BN untuk kita. SETIAP negara dengan kerajaan yang kukuh akan mempunyai semua kemudahan ini; jika tidak, mereka akan dianggap sebagai telah gagal. 
Persoalannya bukan sama ada kita patut bersyukur; sebaliknya untuk menilai sama ada kerajaan telah melaksanakan tugas dengan sewajarnya untuk rakyat. Jawapannya adalah tidak. 

SYA: Sekiranya kita mengambil tanda aras saudari Amelia yang menyatakan sesebuah negara yang tidak membekalkan KWSP kepada rakyatnya maka Negara itu adalah sebuah negara yang gagal. 
Sebaliknya, negara yang membekalkan perkhidmatan sedemikian tidak semestinya tidak berjaya. Oleh itu, sekirannya kerajaan Barisan Nasional sememangnya sudah membekalkan perkhidmatan sedemikan dan sudah mencapai tanda aras saudari Amelia iaitu kerajaan Barisan Nasional bukan merupakan sebuah kerajaan yang gagal maka mengapa lagi rakyat perlu mengundi untuk menolak sesebuah kerajaan yang tidak gagal? 
Lebih–lebih lagi cukai yang dikenakan oleh kerajaan Malaysia adalah antara yang paling murah di dunia (26%). Di negara seperti United Kingdom dan Jepun rakyatnya perlu memberi cukai sebanyak 50%. (Tiada juga pendidikan percuma di kedua–dua buah Negara yang membayar sebanyak cukai pada kadar 50%). 

Amelia: Sistem pendidikan kita telah gagal untuk menghasilkan pelajar yang berkualiti. Kadar jenayah meningkat begitu teruk sehingga tiada siapa yang berani berjalan berseorangan, walaupun di siang hari. 
Infrastruktur tidak cekap dan teruk penyelenggaraannya. Penduduk luar bandar masih tiada akses kepada kemudahan asas dan penjagaan kesihatan yang baik. Nilai mata wang kita telah jatuh mendadak dalam 30 tahun yang lalu. 
Kita juga telah kurang berdaya saing dari segi ekonomi (Filipina dan Indonesia dengan pantas mengejar kedudukan kami, dan kita jauh ketinggalan di belakang Singapura, dalam segala aspek.) Dalam 5 tahun yang lepas, ketegangan kaum memuncak dan di luar kawalan dengan ahli-ahli politik (iaitu Ibrahim Ali dan sepertinya) menimbulkan kebencian kaum dan mengeluarkan kenyataan yang menyinggungkan tanpa ditegur. 

SYA: Amelia sendiri juga merupakan seorang yang lahir daripada sistem pendidikan di Malaysia dan sekirannya benar Negara Malaysia tidak menghasilkan pelajar yang berkualiti maka adakah Amelia sendiri juga merasakan artikelnya juga kurang berkualiti disebabkan pendidikan kita yang kurang baik? Hutang GDP kita jauh lebih baik daripada negara Singapore yang hutang mereka mencecah lebih daripada 100% berbanding dengan negara Malaysia yang hanya pada kadar 53 % dan fakta ini juga mampu disebar sebagai fitnah oleh DAP bahawa negara kita akan bankrap ? GDP Negara Malaysia dibawah pemerintahan Perdana Menteri Najib adalah jauh lebih tinggi daripada Negara Singapura , Taiwan dan Indonesia yang disebut oleh saudari sepanjang 3 tahun yang lepas (2010 – 2013 ). 
Dari segi ekonomi juga, Malaysia mendapat kedudukan Negara ke–12 paling berdaya saing di dunia oleh Bank Dunia. 17 tahun daripada 30 tahun yang disebut oleh Amelia adalah pada ketika Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan Timbalan Perdana Menteri Malaysia dan juga Menteri Kewangan pada ketika itu. 
Kegagalan yang dilaporkan oleh Amelia hanya melambangkan Anwar Ibrahim tidak layak untuk menjadi Perdana Menteri kita kerana telah diberi peluang selama 17 tahun lamanya sebelum ini. 
Ibrahim Ali sudahpun dipecat dari UMNO pada tahun 2003 tetapi Pakatan Rakyat yang memberi kembali nyawa politik kepada Ibrahim Ali pada tahun 2008 apabila mereka membenarkan Ibrahim Ali bertanding atas tiket PAS di Pasir Mas. Pada ketika itu, mengapa DAP tidak mempersoalkan Ibrahim Ali?
*(Artikel ini adalah 1 bahagian daripada 3 bahagian)

"RED BEAN ARMY" MENDEDAHKAN SATU LAGI BENTUK PEPERANGAN DALAM PILIHANRAYA

Posted: 02 May 2013 06:00 AM PDTTidak ramai yang tahu pergerakan siber trooper DAP "RED Bean Army" sehinggalah apabila didedahkan oleh beberapa orang dalam mereka baru-baru ini. 

Ia ditubuhkan 4 tahun dahulu sebaik selepas Tsunami politik 2008 bagi tujuan persediaan menghadapi pilihanraya untuk berberperang di alam siber bagi tujuan menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional. 

Sasaran mereka adalah pengundi-pengundi Cina khasnya yang di atas pagar. 

Medium-medium utama mereka ialah Facebook, Tweeter, Portal Berita, Blog dan media-media sosial lain. Mereka melantik ratusan trooper yang digajikan sepenuh masa di antara RM3,000 – RM8,000 seorang bergantung kepada kepakaran dan bidang tugas masing-masing.

Pusat operasi mereka ialah di Concorde Hotel, Kuala Lumpur dan KOMTAR, Pulau Pinang di samping mempunyai pejabat-pejabat operasi di beberapa negeri yang dirasakan strategik. 

Di antara kejayaan mereka ialah mencipta, menanam dan membina persepsi yang negatif dan buruk terhadap Barisan Nasional dengan memutar belitkan berita-berita di media konvensional utama

Semua fakta dan kebaikan diperburukkan mereka sehingga ia berjaya mendatangkan keraguan kepada pengundi Cina khasnya. 

Di samping itu mereka juga secara agresif melancarkan "character assassination" dengan menjatuhkan maruah pemimpin-peminpin berpengaruh dari BN dan sesiapa juga yang menyokong BN.

Contoh yang ketara ialah apabila artis-artis ternama antarabangsa yang datang untuk bersama program BN telah dihina mereka seperti  Michele Yeoh, PSY dan Jackie Chan. 

Dua orang artis Taiwan telah membatalkan konsert mereka di Penang kerana takut setelah diserangan. Yang lebih parah ialah mereka bukan setakat melancarkan serangan peribadi tetapi juga menyerang syarikat-syarikat yang melantik artis tersebut menjadi duta produknya bagi tujuan menghancurkan periok nasi artis tersebut. 

Sesungguhnya pilihanraya kali ini kita sedang berhadapan dengan satu lagi bentuk Perang Baru di samping cara perang lama seperti Perang Poster dan Perang Ceramah. 

Yang mendukacitakan masih terdapat calun-calun yang bertanding masih lagi teraba-raba mencari punat mana untuk ditekan di media sosial bagi menarik sokongan terhadap mereka.

AZLI SHUKRI

Posted: 02 May 2013 11:40 PM PDT

AZLI SHUKRI


Tsunami Memang Benar-benar Akan Berlaku Di Kelantan 5 Mei Ini

Posted: 02 May 2013 09:01 PM PDT


Mustahil sekiranya jentera pilihan raya Pas Kelantan tidak mengetahui bahawa tsunami akan melanda Kelantan pada 5 Mei ini berasaskan kepada fakta yang mudah di dilihat, didengar dan dirasakan oleh mereka yang berpancaindera  sensitif dan sempurna.
Kenyataan saya kepada Utusan Malaysia pada 1 Mei "Pas Akan Tumbang di Kelantan" bukanlah  secara rambang atau sentiment, tetapi hasil dari kutipan fakta sepanjang perjalanan darat dari Gua Musang ke Kota Baharu melintasi Besut dan Tok Bali hingga ke sempadan Kelantan Terenganu sambil bercakap dengan sekian banyak pengundi-pengundi Dewan Negeri dan Parlimen di jalanan.
Di samping itu, dalam beberapa hari di Kelantan saya juga berkesempatan meninjau kempen dari rumah ke rumah dan juga majlis-majlis ceramah  di kampong-kampong beberapa daerah mengundi.
Jika tsunami yang melanda seluruh negara pada 2008 di luar jangkaan sama sekali, tetapi tsunami yang akan melanda Pas Kelantan pada 5 Mei ini, ombak dan gelora anginnya dapat didengar dan dirasakan gegarannya dari luahan perasaan terpendam selama lebih 20 tahun.
Saya lebih merasakan ini kerana simbol dacing dimuka saya yang menakutkan pengundi-pengundi pada pilihan raya 2008 tetapi diterima mesra dalam pilihan raya 2013. Orang Kelantan menghampiri saya  dan bukan saya pergi kepada mereka di tempat-tempat awam, di kedai-kedai kopi, restoran, gerai dan sebagainya. Semua mahu menyatakan perkara yang sama " kami akan  berubah."
Banyak kereta di mana mana tertampal di belakangnya dengan perkatan warna merah "TUKAR" dari "KEKAL" yang berarti beralih dari Pas ke BN.

Yang mengejutkan saya ialah apabila seorang yang datang menjabat tangan saya di RestoranWau di Kota Bharu memberitahu bahawa dia adalah anak perantau yang pulang untuk mengundi.
Secara berseloroh dengannya "Pengundi perantaulah yang ditakuti oleh BN kerana mereka akan pulang mengundi Pas."
"Tidak Tan Sri, katanya tegas," kali ini perantau pulang untuk memberikan undi pada BN, kerana Tok Guru dah mengarut dan merapu." Tentunya saya gembira di samping terkejut mendengar kenyataan yang tidak saya sangka  ini.
Apabila saya hendak keluar dari restoran ini, seorang yang tidak saya kenali mengangkat tangan kepada saya dan saya terus pergi menemuinya dan tanpa saya bertanya dia juga menyatakan sesuatu yang lucu dan sinis mengenai pilihan raya menyebabkan saya ketawa: "Karpal Singh Rebah, Azizan rebah, Nik Aziz rebah dan kerajaan Pas Kelantan rebah kali ini," katanya sambil menambah mood pengundi tidak sama lagi. " Mood sekarang seperti mood 2004."
Sesungguhnya suasana di Kelantan sekarang luar biasa. Tidak sahaja kebiruan bendera dan pemidang BN menceriakan sepanjang jalan di seluruh Kelantan dibandingkan dengan kehijauan symbol  Pas yang menggerunkan tetapi suara-suara yang didengar juga memberikan harapan yang besar kepada BN.
Cerita-cerita dari UMNO  yang dulunya dianggap sebagai fitnah, bohong dan sebagainya oleh orang Kelantan dan khususnya penyokong Pas tetapi sekarang menjadi cerita yang sambung menyambung dari satu tempat ke satu tempat, malah cerita yang sama  tentang kerajaan Pas Kelantan menipu rakyat tersebar sampai di Terengganu.
Apa juga yang canangkan oleh UMNO dan BN sekarang sama ada secara bisek atau terbuka diterima dengan baik dan hangat diperkatakan oleh rakyat Kelantan. Inilah yang dikatakan tiupan kencang angin perubahan.
Cerita yang sedang heboh ialah semua ahli-ahli Dewan Undangan Negeri (Pas )mempunyai harta bernilai  berjuta juta ringgitt walaupun mereka cuba menyembunyikannya dengan berpakaian seperti orang  miskin, tinggal di rumah kecil dan bermotocar jenis murah.
 Yang paling  heboh ialah cerita  tentang Husam Musa sebagai Taukeh Dinar Emas (dia bertanding di Putrajaya), kegagalannya dalam projek kambing Jamnapari yang menyebabkan kerugian berjuta  ringgit dan cerita wakil-wakil rakyat dari luar Kelantan tidak melawat kawasan dan menyebabkan mereka di halau keluar dari Kelantan.
Saya telah berjalan sebagai seorang wartawan dan bukan sebagai mantan menteri dari Gua Musang hingga ke sempadan Kelantan dan Terengganu, dari Bandar hingga ke pendalaman ,melihat ceramah Pas yang sepi dan BN yang meriah.
Saya kira adalah mustahil jika seluruh pemimpin-pemimpin Pas di Kelantan tidak mendengar, melihat dan merasakan denyut nadi rakyat Kelantan dan tidak nampak ombak bergulong datang
Jika 2004 menyaksikan Pas membentuk kerajaan dengan kelebihan kerusi yang tipis sekali maka 2013 akan menyaksikkan terbentuknya kerajaan BN di Kelantan atas kemenangan yang bukan sahaja mengejutkan Pas malah akan menggemparkan  BN sendiri.
Tunggulah 5 Mei untuk menafikan ramalan yang optimistik ini. (Sumber Zamkata).

Kerajaan PAS Kedah Tumbang 5 Mei Ini

Posted: 02 May 2013 08:23 PM PDT


Bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin yakin Barisan Nasional (BN) akan menawan semula Kedah pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), Ahad ini. Beliau berkata ini berikutan kegagalan pakatan pembangkang mentadbir negeri itu dengan baik walaupun lima tahun diberi peluang oleh rakyat.

Daim berkata apa yang penting sekarang ialah semua anggota BN perlu mengetepikan kepentingan peribadi dan mengutamakan perpaduan serta kerjasama dalam parti komponen. "Saya percaya pakatan (pembangkang) tidak akan menang di Kedah...BN sekarang saya nampak bersatu padu kerana kegagalan lalu telah memberi pengajaran," katanya kepada pemberita selepas majlis pertemuan bersama Pemuda dan Puteri Umno, di sini hari ini.

Terdahulu, ketika berucap beliau turut mengingatkan rakyat Kedah supaya tidak melakukan kesilapan dalam memilih pemimpin kerana ia boleh mendatangkan masalah besar kepada negara. Katanya, rakyat perlu memilih sebuah kerajaan yang mampu melaksanakan dasar-dasarnya seperti dilakukan kepimpinan BN selama ini berbanding pembangkang yang hanya membuat dasar tanpa merealisasikannya.- Bernama

oyabun

Posted: 02 May 2013 11:39 PM PDT

oyabun


#PRU13 : Peguam PKR sahkan penahanan blogger Milo Suam?

Posted: 02 May 2013 11:45 AM PDT


Peguam PKR, R Sivarasa mengesahkan makluman mengenai penahanan blogger Milo Suam malam tadi dan ketika ini pihaknya sedang berusaha mendapatkan maklumat daripada pihak polis sebelum dapat mengambil tindakan selanjutnya.

"Barisan peguam sedang cuba mendapatkan respons dari pihak polis pagi ini sebelum bincang langkah seterusnya yang perlu diambil.

"Saya akan maklumkan perkembangan mengenai perkara ini sejam lagi," jawab beliau ringkas ketika dihubungi pemberita pagi tadi.

Sementara itu, satu kenyataan ringkas oleh Biro Komunikasi PKR lewat malam tadi memaklumkan penahanan Milo Suam atau nama sebenarnya Yusuf Al Siddique Suratman, 29, oleh pihak polis dan dibawa ke Bukit Aman.

Menurut kenyataan media itu juga, pihak polis juga berada di hadapan Ibu Pejabat Keadilan di Merchant Square, Petaling Jaya.

Sebelum ini dua laporan polis dibuat terhadap pengendali blog Milo Suam yang sebelum ini menyiarkan artikel dan gambar mendakwa anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengundi lebih awal dari tarikh sepatutnya.

Laporan itu dibuat Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Juragan Malawati..

sekupangdua

Posted: 02 May 2013 11:28 PM PDT

sekupangdua


ULAMA DAN DOANYA

Posted: 02 May 2013 09:30 PM PDT

YA ALLAH BESAR KURNIAAN MU, LEMAHNYA IMAN KU...

Dah beberapa kali teman teringatkan seseorang nie, ya Allah kenapa lah agaknya? Tidak resah, tidak jugak gundah gulana, apa lagi ghairah... Semuanya tak dapat nakteman sembunyikan, tapi teguran sahabat teman menyebabkan kesah teman terjawab...

Hamba Allah nie bukan teman sorang jer yg kenan benor dengan usahanya, Maafkan saya ustaz... Sebelum nie memang teman naruh syak, tapi tak lah bermusuh atau berhitam hati, rasanya dajal kecil yang menghasut... Supaya teman meminggirkan hasad baik dengan ustaz, bila Al bakarah di manjoi kepunyaan Ustaz itu saya lihat, saya menaruh syak, bukan berdendam tapi beringat, sehinggalah ketikanya saya betul-betul terpacul depan pintu pejabat Ustaz, barulah longgar segala syak ynag bertepek di diding hati...

Nau' zubbillah himin zalik! Hinanya teman ya Allah... Busuknya hati teman... Jauh benar rasa kemanusiaan diri teman hilang dari pandangan, ketika teman sudah dalam permis AlBakharah barulah teman sedar dengan segala hilap dan sesalan sekalipun hanya bersandarkan persepsi... Menilai dari apa yg ternampak, sebaliknya lupa nak mengkaji kebenarannya...

Ustaz maafkan saya... Mata ini tetiba jadi hakim, hati dihasut supaya jadi pertaruhan, minda juga diminta menyokong, mulut juga diceluparkan, Kalbu juga diresahkan... semuanya kerana apa yang teman lalui... Ini alasannya...

Terlalu banyak teman tengok anak yatim diinayakan, bayak kali teman di Gusarkan, bagaimana teman amat sukar menerima anak-anak kecil yang disuruh pergi meminta-minta, dengan berbekalkan beberapa botol ubat angin dan buku resit, mereka merayu atas alasan mahu menyempurnakan kediaman mereka, kediaman mereka yang tak siap, tak lengkap maupun tempat baru untuk dibina... Selesakan sikit hidup mereka, bukan mewah tapi sekadar ada...

Bukan alasan ini yang hati teman rontakan, tapi anak sekecil ini... Sebaya anak bongsu teman, siang sehingga gelap berdiri dan menghafal Assalamualai kum Pak cik ... Tolong kami pakcik! semuanya boleh meruntun dan meruntuh jiwa teman. Mana tidaknya... Anak sebaya puteri teman yang ketika ini ini gelak besar dengan tontonan kaca TV sambil lolly pop dimulutnya.

Kenapa dia kena sama dari siang hingga gelap,tidak kah dia juga patut bersekolah? Bukankah kalau tidak menonton sebaliknya tidur dengan selesa selepas menjamah makanan lazat sebaik selesaikan kerja sekolah... Memang teman bersandarkan mata... Mata yang tetiba jadi hakim... Rasa tak puas hati menebal sehingga prasangka bila melihat sekolah anak yatim. Melihat pusat didikan, sekolah tahfiz, sekolah Agama dan sebagainya.

Akibat kekesalan ini juga susah juga teman nak memujuk hati supaya lembut sekejap, lembut dengan alasan, lembut dengan pelbagai Fitnah... Spetutnya awal lagi diusir sang musykil, sepatutnya sha'miyat tanpa ada rasa ragu...

Teman sukar dipujuk! Apatah lagi bila dikawasan Menteri kewangan... Kenapa perlu meminta-minta? Kejam sangat ker pemimpin ini, kalau benar kejamnya dia kenapa dengan teman tidak? Dengan rakan lain pun tak,dengan rakyat pun tak...
INILAH PERSOALAN NYA... DITEMPAT MENTERI KEWANGAN PUN ADA JUGAK YANG SUSAH HIDUP? ADA JUGAK KER YANG TIDAK DILAYAN SEKOLAH AGAMA, ANAK YATIM MAU PUN THAFIZ. TAK KAN KEJAMNYA DIA SEHINGGA ISLAM DIMUSUHI NYA? TAK KAN BANGSA MELAYU INI PUN ADA KASTANYA?...

Yang nyata tentulah ada agenda, agenda menjurus soal keuntungan, agenda... kaya mudah, agenda yang tak pedulikan agama, agenda yang menepikan hukum... Dek kerana kemewahan dan haloba maka semua ini tak jadi persoalan apatah lagi sebagai larangan, jadi Pedulikan orang lain kata, sekalipun sebab inilah juga batas kemanusian dan hukum diketepikan... Kesannya... Dema Peduli Apa!!!

Tang sebab ini jugak ler terpedayanya hati teman, bila lihat anak-anak yang sepatutnya bersekolah sebaliknya berada dibucu-bucu bangunan untuk meminta-minta kepada yang melintas. Melihat sekolah agama pun mudah sangat syak pelbagai, tak kira lah yang dah dibina, tak kira lah sedang dibina, tak kiralah yang dalam proses meminta-minta... Apa saja alasan pun teman sukar nak terima, bukan kah semudah melontarkan harapan kepada Menteri Kewangan dan tentunya selesai segera... Daripada gunakan anak-anak untung penuhkan tabung rasanya berselindung niatsebenarnya...

Akhirnya memang terjawab, bila teman dalam kawasan permis Al Bakharah barulah semua terjawab, bagaikan bahasa mata menjawab segala kemusykilan  yang terus sijawab, rupanya sekolah ini bukan saja gedung ilmu serta amalan sunnah terpelihara... Memang...memang teman yang salah!Maafkan teman Ustaz, celarunya di mata hati dan akal telah pun terjawab, jelas serta tak perlu bahasa atau ayat untuk penjelasan...

Apa pun teman cepat tersintak dengan makluman... Sejuk dan tenang hati teman bila terjumpa Ustaz, apa lagi bila sahabat teman kata inilah blogger sekupang tu Ustaz... 
' Ya... ya... Saya ikut, saya baca sekapang dua tu... Macamana kes tu? Terpacul dari mulut seorang Ulama... Dan lebih mengejutkan temanbial dia jugak kata ' Insyallah.. Saya doakan dan harap berjaya' 

Kata sahabat teman... Bro sebenarnya bukan Mudah... Ini bukan sebarang doa! Tapi doa datangnya dari mulut Ulama... Tak semua yang dapat macam
 nie... Allahu Akhbar!!!
DAP HINA DAN PERLEKEHKAN CALON OKU DAP? DAN TANDING BEBAS?

Posted: 02 May 2013 05:30 PM PDT
KENAPA TIAN HOE KELUAR DAP DAN TANDING BEBAS? Mungkin ramai yang tak tau apa dah jadi pada Tian Hoe bertanding bebas? Dia juga menagatakan ada konspirasi untuk enjatuhkan beliau dalam DAP.

Walaupun beliau OKU tetapi rakyat tidak menjadikan alasan tersebut untuk tidak mengundi beliau, OKU bukan sebab sesorang itu sebagai alasan tidak boleh berkhidmat, sebaliknya Tan juga berkata dia melipat gandakan usaha demi rakyat, apa yang dikesalkan beliau ialah pihak DAP sebelum ini telah ada rancangan untuk menyingkirkan beliau.

Melihat kepada kejadian seperti diatas tentunya kita dapat mengingati semula kisah Adun bebas (dulu DAP) Hee Yit Hong yang merupakan adun DAP yang juga OKU juga merasakan betapa dalam DAP yang sebenarnya memang ada sikap menghina DAP, bagi rakyat disini cukup faham diatas penghinaan terhadap beliau, beliau juga merupakan timbalan speaker Dewan Undangan Negeri Perak yang juga bertindak sebagai penyelesaian dalam kemelut Sidang dun Perak 11 bulan Perak di  Nerakakan.

 Rakyat di Perak amat tahu dan faham bila pembangkang pernah di tergolek Dog semasa mereka hilang sokongan atau majoriti sebelum negeri perak yang telah mereka neraka kan merupakan kenangan yang paling pahit, bukan soal pentadbiran  di negeei ini pun, sebaliknya kita diperlihatkan betapa Bodo dan angkuhnya mereka. Manakan tidak dalam kelam kabut mendapatkan kerusi Dun, mereka lantik Sivakumar sebagai speaker sidang kononnya untuk dapatkan kuasa dalam dewan undangan Negeri Perak, tentulah mereka akan jadi King dalam dewan bila speakernya si sivakumar menjadi peng halang kepada apa saja yanh di perbahaskan. Manakala timbalannya juga berasal dari DAP seolah mereka bijak membuat caturan...

Sebaliknya mereka yang tengah haloba mencari apa saja yang boleh dikaut terlupa yang mereka sebenarnya seimbang dek kerana Sivakumar sebagai Speaker Dewan yang tentunya tidak tidak boleh mengundi dalam dewan. Bila dia tidak mahu meletakan jawatannya setelah sah Majoriti kearah BN , sekali pun mereka secara automatik hilangkuasa untuk mentadbir atau menjadi Pakatan Roket.

Bila speaker tiada lagi kuasa maka kuasa mutlak akan jatuh ketimbalannya pula iaitu Yb Hee Yit hong dari dun Jelapang.diketika inilah mereka terutama dua sepupu yang kita tahu paling ego dan memang haloba kuasa adalah orang yang paling cemas dan risau, manakan tidak?...

Mungkin ramai yang tak tahu puncanya runtuhnya kerajaan Pakatan Roket  bila YB Hee terus mengunakan kuasanya dan umumkan kerajaan Rejim Pakartun Roket yang hilang kuasa sebagai pemerintah kerana telah menjadi manoriti sekalipun  dalam  Pakatan,

Sebenarnya sebelum ini ada peristiwa kenapa YB Hee cukup berani mengumumkan siapa yang layak meneraju kerajaan negeri Perak? Sedangkan dia juga berasal  dari DAP!. Seorang YB yang juga sebelum ini menjadi exco dalam pakatan Roket telah mendedahkan, kenapa YB berani memberi keputusan...

Sebenarnya YB Hee pernah menyuarakan kepada dua beradik kuku besi nie supaya mempertimbangkan pembentukan exco adalah amat perlu bagi exco wanita, kebiasaan siapa sahaja yang dilantik atau mana-mana perlantikan exco dalam sesebuah negeri pasti adaexco untuk Wanita kebajikan ataupun untuk Belia diwujudkan, lagi pun hanya dia seorang jer golongan wanita yanh ada dalam mewujudkan exco yang sepatutnya menjaga kebajikan dan sosial serta perhatian...

Dua penyangak nie secara  selamba terus perli kepada Yb Hee ' alooo you cacat (OKU) diam lah jangan bising! 'sudah lah  tidak diberi ruang  sebaliknya menghina folongan Cacat seperti  YB  Tian Dan YB Hee. Jadi memang wajar lah pembalasan untuk mereka kerana keangkuhan mereka itu sendiri...

PAS SAH KAFIR JIKA MENOLAK!... SAIFUL ULANG SUMPAHNYA DIHADAPAN KA'BAH, BUKAN KUIL ATAU TOKONG!!!

Posted: 02 May 2013 06:29 AM PDT


WAHAI Orang PAS, nak bagi tau orang Islam, Ka'bah yang jadi kiblat kepada seluruh umat Islam seluruh dunia, bukan islam PAS tau, SAIFUL MENGULANGI SUMPAH LAKNAT NYA DEPAN KA'BAH... TEMAN ULANG LAGI SEKALI WAHAI UMAT ISLAM... DI DEPAN KA'BAH, KA'BAH YANG JADI KIBLAT PADA SEMUA UMAT ISLAM DALAM DUNIA INI YANG DIA DILIWAT OLEH NUAR BERAHIM, DAN LAKNAT LAH DIA MALAH BERDEPAN DENGAN PELBAGAI MUSIBAH ATAU MALAPETAKA KEATASNYA JIKA DIA BERBOHONG...


Kita juga tahu yang Aljubri akan membuat sumpah yang di edit maknanya nampak macam real bila hampir ke hari Mengundi 5hb April nanti, kalau setakat kencing begini lu jangan mimpi lah orang nak percaya, rakyat tidak sesekali akan percaya apa yang dia sudah rancangkan seolah dia tak bersalah. Segala perancangan sulit ini terbongkar apabila bekas Peguamnya yang pernah mewakili Aljubri membuat pembongkaran apa racangan sulit yang telah diatur termasuk membuat sumpah palsu dan merancang pembunuhan terhadap Aljub sendiri, sehingga kini Aljub tidak mengambil tindakan keatas guamannya


Kita tunggu bagaimana orang PAS menolak atau tidak bila Saiful bersumpah depan Ka'bah yang juga menjadi Kiblat kita semua tak kira apa bangsa, keturunan atau kaum yang beragama Islam, kerana kebenaran dia sanggup bersumpah didepan Ka'bah dan sanggup menerima malapetaka keatasnya jika dia berbohong tentang sumpahnya dia


Sehingga kini aljubri masih berdalih dan seolah memaksa kepada semua yang jadi pencacainya supaya WAJIB percaya segala yang dia perkatakan.
Kita tunggu dan tengok apa respon PAS yang menolak sumpah laknat Saiful yang terlah mengulangi sumpah laknatnya di depan Ka'bah demi menegakkan kebenaran bahawanya dia akui apa yang dia perkatakan adalah benar dan benar belaka, Saiful juga mengakui kesediaan keatas dirinya jika dia menipu, sedia dilaknat dan menerima apa juga balasan Allah kepadanya jika dia menipu atau berbohong.

Maka secara ringkasnya kita sudah boleh perkatakan disini kalau PAS masih menyangkal segala sumpah laknat di Hadapan ka'bah maka sah mereka menidakkan islam atau pun dan menjadi sekutu Kafir, malah mereka juga tergolong dari kalagan penghina umat Islam dan kiblat mereka sendiri 

SITI CALON PKR TAMBUN BUAT BEKAS TENTERA MARAH

Posted: 02 May 2013 04:56 AM PDT

Pesatuan Bekas perajurit Cawangan Mnjoi yang mempunyai 1, 900 keahlian nya bersama Persatuan Bekas tentera Hulu Kinta yang mempunyai keanggotaan sermai 1.725 anggota, Petsatuan ketia kampung, belia, perkasa persatuan india muslim, ngo kaum Cina, India dan banyak lagi tampil dan buat kenyataan membantah dengan keras dan menyatakan kemarah mereka terhadap provokasi sebagai jalan pintas menipu rakyat kononnya BN yang diwakili oleh YBKM II akan berdebat malam nie dengan mereka.

 
 Ternyata kemarahan ini tidak dapat dibendung kerana provokasi seperti ini tidak bersikap jantan atau       gentelman, semua orang tahu Debat ini t idak akan berlaku kerana cukup jelas ia tidak mematuhi peraturan sepatutnya termasuk kebenaran oleh SPR itu sendiri. Menurut Tun Amar yang mewakili pihak guaman YBMK II ia ternyata salah disegi undang-undang dan peraturan, ianya mestilah melalui beberapa proses serta permohonan yang perli di lakukan jika perdebatan ini mahu diadakan.  ini juga bermakna tanpa prosedur dan mengikut landasan tersebut Perdebatan tersebut tidak mungkin ia dapat dilaksanakan 

Sebenar nya inilah penipuan licik yang telah dirancangkan, kita cukup paham bila Parti Kencing Rakyat nie memang dah jadi darah daging mereka untuk menipu, malah tak terkira bila longgokan fitnah kepada rakyat dan pengundi demi mahukan kuasa, lansung tidak memperdulikan samada dihambur dengan pelbagai Fitnah, bahkan pelik dan ajaib jika mereka tidak menyebut UMNO dan mencacai, kebiasaan jer bermula dengan aluan memuji Allah dan rsaulnya, selepas tu macam gila meroyan macam Nizar akan fitnah ikut suka mak bapak dema

Apa pun perancangan kali ini mereka lupa yang sebenarnya Rakyat maupun pengundi tidak sebodoh yang mereka boleh lakukan sama seperti pencacai mereka yang dilembukan untuk percaya bulat-bulat fitnah mereka, mungkin mereka rasa dapat menipu dan mengharapkan Rakyat dan pengundi demi mahukan kemenangan di PRU 13 ataupun lebih tepat lagi untuk kuasa supaya rejim pakatan dapat bertahan. 

Sebaliknya mereka lupa yang calon mereka yang masih berhinggus nie tentunya diperancangkan oleh kepala-kepala besar dalam Pemimpin Kencing Rakyat, atas sebab itulah diletakan siti ataupun calon yang muda dan masih bingung dengan percaturan dan apatah lagi tiada pengalaman dalam politik, calon beginilah sebenarnya mereka mahu supaya mudah di perkudakan atau dilembukan, rakyat tak sebodoh pemikiran mereka, apa tah lagi jangan -jangan Calon pun baru kali pertama nak mengundi, chaiiit.... Molo punya wolang

BATU GAJAH MAKIN KUAT HANCING MALAM NIE, SIAP A PENYEBAB NYA?A

Posted: 02 May 2013 03:47 AM PDT

Pening jugak orang lain mennya teman si Nizar niecalon mana? Changkat Jering ker atau sungai rapat? Teman tanya balik kenapa? dema kata bukan apa dengor cerita malam ni dia ada di batu gajah, teman tanya balik pasai apa? Dema jawab apa lagi yop, sepanjang dia hidup CERAMAH  menipu jer merata, tak kan miker tak tau batu gajah hanyor ler malam nie? Tanya teman lagi naper? Ater merata dia kencingkan orang,dia tak tau ker yang orang sini dah tak gemorkan dia? 

Hahaha... Itu ler yang teman nak katakan kat sini, aje benor yop! Dia ni merata kencingnya, cer cakap ap benda yang dia tak kencing,  isu ceramah UMNO tualang sekah yang dia sergah, kata dia masa sampai kat ceramah tu sdr hanafiah man terkedu macam tertelan anak biawak, itu kata dia ler tapi lantak ler dia kencing pun, semua yang dia kencing ahli PAS pun yang kemain kuat angguknya masa dia ceramah kat pasir panjang, kehainya memang dema seligi tepat kat dia, malu yang amat yop! Macam artis pompuan terkentut masa tengah shooting jer, kekekeke... 

Bukan tu jer banyak agi isu yang dia berbohong kononnya dia ler pemenangnya, fitnah dia kat MB Zambry Abd Kadir pasal anchak, pasal rumah perak, pasal Vale kehai nya memang dia dapat sebijik tang muka, tepat kat batang hidung dia

Elok jugak yop dia datang sini, ehhh ngaper pulak? Elok er kot yg dah getek kan dia bolih juga jadi target Funfair... Atan miker elok pegi, bukan apa satu kampung tau miker handei baling bola kat susun tin di funfair, gitu pulak kata tema, takat rokok sekotak teman bagi... Tetiba jer si Udin menepuk tangannya kemeja! Bergegor yop! Habis nescafe teman tumpah! Apa kehai miker nie? Ini yang aku arah benor nie! Ngaper yop? Naper tak ajak aku toksah rokok sekotak nah RM 100 kalau miker nak baling, aku nak sangat tengok macamana dia kena baling tepat tang muka dia! Memang lama teman bertaram dengan haram jadah nie! Sebab dia ler yang jadikan semua orang melayu berbalah, sebab dia jugak ler yang Islam dijual merata-rata pada kapior... Tu dia aku ingat komer bergaduh sesama komer?

Miker tak tau ker yop? Sejak udin ni kena kencing dengan niza ni ler dia angin, dulu memang PAS ler yop, tapi sekarang idak lagi, betui tak din? Tu la yang aku angin, itu pun bila si atan bagi aku tengok video internet dia (youtube) macamana dia kencing ikut sedap dia jer! 

Tobat lahum aku tak nak undi dia lagi, ingat dah selesai ler rupanya datang balik siharam jadah nie, dia ni bertanding sini ker Changkat jering? Tu yang aku pelik, merata kencingnyer dia nie...
Sambung atan lagi... Miker tak tau ker yang PAS SG Rapat sekarang ni orang dah menyampah dan getek kat dema, dema sekarang nie dah buat orang kampung marah yop! Bohong jer merata,  miker tak tau ker dema kena teruk dengan BN patah lagi dengan Kak Midah tu yang intak tolong luar pulak, ater dema bukan heran sebab calon dema pun orang luor, mana ada dema hormat orang asai sini! Dah riuh kata dema kali nie dema mesti kena teruk, ater mana tidaknya merata dema bohong dan kencing yop! Merata tempat hancing buat dek dema....

Kah kah kah kah... Dema pakat gelak besor, Kak Ham kira teman Bayor semua kata teman, aleh mentang-mentang kita berlima jer boleh ler miker belagak kata atan, yeler yop teman paham... Kira sekali bungkus atan dan udin nie kak ham. Teman beransor dulu yop, nak keipoh kejap ada kerojer... Dema pulak negor teman... Miker tu jangan lupa minggu nie? Apa mendanya lagi? Tu ler kalau dah sebuk memanjang... Ngundi ler yop! Tu la banyak benor mikiornya miker ni, pangkah dacing yop! kalau pangkah bulan putus sedara... Kekekekeke.... 

Anyway tima kasih Abg Tuah.... Mewarnai semula perjuangan, kita perang selagi ada yop! 

Panglima Perang Cyber

Posted: 02 May 2013 11:28 PM PDT

Panglima Perang Cyber


JPM Nafi Notis Larang Sertai Aktiviti PR #PRU13

Posted: 02 May 2013 08:02 PM PDT
Sent from my iPhoneLagi bukti penipuan didedah. Teruk cara politik macam ni.


Mesej ini telah diimbas oleh IMSS V7.1

#PRU13 - Saiful Bukhari : Sumpah Laknat 2 Hadapan Kaabah, Masjidil Haram. April 2012 - YouTube

Posted: 02 May 2013 07:16 PM PDT

Sebarkan

http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=nKZIPJ0PMTw


Sent from my iPad

Husam Musa Gagal Hadir Ujian Poligraf Dengan Berbagai Alasan Tidak Munasabah #PRU13 #Putrajaya

Posted: 02 May 2013 06:57 PM PDT

Sumber Utusan Malaysia 3.5.2013 Jumaat

Saiful Bukhari Sumpah Laknat di Hadapan Kaabah Diliwat @Anwaribrahim

Posted: 02 May 2013 06:52 PM PDT

Majlis : MB Johor & calon BN N49 Nusajaya Dr Zaini bersama pengundi #Kempen #PRU13

Posted: 02 May 2013 07:53 AM PDT
Sent from my iPhoneLokasi : Taman Sport Club, Nusajaya Johor Darul Takzim.


Mesej ini telah diimbas oleh IMSS V7.1

My Longest Yard

Posted: 02 May 2013 11:21 PM PDT

My Longest Yard


Video Ustaz Kazim Elias ~ Penyelewengan PAS sekian lama ini!

Posted: 02 May 2013 07:30 PM PDT

Ustaz Kazim Elias menceritakan tentang pelbagai macam indoktrinasi PAS mengelabui para ahli dan penyokong parti itu sehingga tidak tahu membezakan di antara yang hak dengan yang batil didalam kehidupan mereka di Malaysia ini! Ada pelbagai kisah menarik dan melucukan didalam sesi ini. Bab ahli PAS memegang batu nesan mengarahkan Malaikat Munkar dan Naqir supaya jangan dok bertanya sangat dengan simati yang se parti dengan mereka dan bermacam lagi.Nik Aziz oh Nik Aziz...

Posted: 02 May 2013 06:32 AM PDT

Saiful Bukhari : Sumpah Laknat 2 dihadapan Kaabah, Masjidil Haram.

Posted: 02 May 2013 12:28 AM PDTSumber : Blog Mohd Saiful Bukhari
JOM BACA PENJELASAN BELIAU ( KLIK SINI )

The Unspinners

Posted: 02 May 2013 11:18 PM PDT

Tiada ulasan:

Catat Ulasan