Rabu, 1 Mei 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


tun faisal dot com

Posted: 01 May 2013 01:42 PM PDT

tun faisal dot com


Sidang Media Ujian Poligraf @HjHusamMusa, Khamis 2 Mei 2013 #PRU13

Posted: 01 May 2013 10:36 AM PDTKickdafella atau Syed Azidi di blognya telah mengingatkan Husam Musa tentang cabaran beliau agar Husam bersama-sama dengannya mengadakan Ujian Poligraf.  

Besok Kickdafella akan hadir bersama Nik Mahani Mohamad, Bekas Pengarah Urusan Kelantan Golden Trade Sdn Bhd, Nik Mahani Mohamed yang terlibat dalam perniagaan Dinar Emas. Nik Mahani sebelum ini pernah membuat laporan polis berkenaan penyelewengan pentadbiran KGT. Boleh rujuk artikel ini untuk memahami latar belakang laporan berkenaan penyelewengan dalam KGT. 
Ujian Poligraf Husam Musa Dan Kickdafella Tentukan Kemenangan Di Putrajaya.


http://umbppum.blogspot.com/2013/05/ujian-poligraf-husam-musa-dan.html

Nampak semakin banyak sambutan mengenai isu ujian poligraf yang telah dinyatakan oleh saudara Syed Azidi Syed Abd Aziz ke atas calon Pakatan Rakyat dari PAS iaitu Husam Musa untuk kawasan P125 Putrajaya . Warga Putrajaya menantikan kemunculan Husam Musa untuk ujian tersebut kerana mereka tidak percaya akan tomahan yang dilemparkan oleh Kickdafella kepada calon mereka.

Sehingga petang tadi Husam Musa masih lagi gagal untuk memberikan sebarang jawapan kepada pihak yang mencabar iaitu Kickdafella untuk hadir ke ujian poligraf.Bukan sahaja Husam yang berdiam diri, bahkan semua orang kanannya juga tidak berani memberi sebarang respon atas pelawaan ujian poligraf ini.

Husam juga seakan-akan ingin melarikan diri daripada ujian poligraf yang ingin dijalankan keatasnya apabila dia membuat satu forum ataupun sesi dialog bersama dengan Tengku Adnan calon Barisan Nasional di Putrajaya. Sebelum memulakan sesi dialog bersama Tengku Adnan, Husam hendaklah pertama sekali menghadirkan diri ke sesi ujian itu bagi memastikan apa yang bakal disampaikan adalah sesuatu yang benar.

Ujian poligraf ini adalah bertujuan untuk memastikan individu yang diuji bercakap benar tentang apa yang disampaikan olehnya. Konsep ujian poligraf adalah apabila seseorang diganggu oleh soalan, perubahan pada fisiologikal yang dapat dikesan akan timbul. Hati seseorang akan mula berdebar, pernafasannya akan menjadi cepat, dan perubahan pada tekanan darah.


Jika dilihat dari rekod sebelum ini, Husam gagal untuk menunaikan janjinya di kawasan yang pernah dimenanginya. Dari projek kambing Jamnapari hingga ke yang terbaru projek terbarunya keretapi laju dari Kota Bharu ke Kuala Lumpur masih lagi gagal untuk dilaksanakan.

Janji yang ditabur gagal dilaksana mungkin  ada kekangan untuk melaksanakannya, tapi apa pula alasan yang igin diberikan oleh Husam Musa apabila gagal memberikan feedback kepada kenyataan yang dia sendiri keluarkan melalui akaun facebooknya yang menyatakan kesemua ahli surau di Percint 11 telah dilucutkan jawatan serta merta selepas membenarkan dia memberi tazkirah?

Oleh sebab itu, ujian poligraf ini hendaklah dilakukan oleh Husam Musa untuk melihat apa yang dijanjikan olehnya sebelum ini adalah satu perkara yang benar dan bukannya satu penipuan untuk mengaburi pemikiran rakyat.

Warga Putrajaya perlu tahu bagaimanakah ciri-ciri pemimpin yang mereka perlu pilih. Adakah calon yang hanya pandai menipu dan menaburkan janji-janji manis ataupun calon yang akan menunaikan setiap apa yang dijanjikan.

Untuk sumber lain kelik SINI

"Warga Putrajaya dijemput hadir ke Sesi Ujian Poligraf dan Dialog Husam Musa bersama Kickdafella Di Kelab Tasik Putrajaya"

Pengundi Putrajaya sokong Husam buat ujian poligraf esok #PRU13

Posted: 30 Apr 2013 07:57 PM PDT


Sejumlah besar pengundi Putrajaya yang saya temui semalam menyokong penuh agar calon Pas untuk Parlimen Putrajaya, Husam Musa menjalani ujian poligraf dan yakin Husam akan lulus ujian tersebut esok. 

Rata-rata mereka percaya tidak mungkin Naib Presiden Pas, pemegang jawatan sebuah parti Islam di negara ini, akan bercakap bohong tentang isu-isu berkaitan dirinya. Saya dan Kickdafella sudah pun merangka beberapa set soalan untuk ditanya kepada Husam esok. 

Soalnya - beranikah Husam melakukan ujian poligraf ini esok? 

Husam sehingga kini masih membisu dan belum menjawab untuk menerima pelawan untuk melakukan ujian ini. Kenapa beliau tidak mahu berdebat dengan Kickdafella dan mengelak dari melakukan ujian ini? Orang-orang kanan Husam yang diimport khas untuk membantu beliau di Putrajaya juga tidak berani bersuara setakat ini menasihatkan Husam berhujah dengan Kicdafella dan mengambil ujian ini, walaupun pengundi Purtajaya yakin Husam akan lulus ujian ini. Beranikah Husam? Apakah yang sedang Husam sembunyikan?#PRU13 Kickdafella - kenapa Husam asyik elak hadir mahkamah, dialog, ujian poligraf? Nak sembunyi apa?


Husam kantoi bila menipu tentang pemecatan AJK Surau oleh JAWI . 

Di dalam kes saman pertama Husam sudah tiga kali tidak hadir memberi keterangan sehinggakan kes terus tertangguh. Husam dijadualkan memberi keterangan selaku plaintif pada 19 Disember 2012 tetapi tidak hadir ke mahkamah dan pihaknya meminta kes ditangguhkan. Apabila kes disambung bicara pada 28 Februari 2012, Husam sekali lagi memohon kes ditangguhkan. Apabila kes sambung bicara pada 4 Mac 2013, Husam sekali lagi tidak hadir mengakibatkan kes ditangguh lagi ke 2 Mei 2013. Malangnya niat menyaksikan Husam naik beri keterangan dan disoal balas oleh peguam saya sebelum PRU ke 13 tidak tercapai apabila Husam sekali lagi memohon menangguhkan kes yang patut dibicarakan 3 hari sebelum hari mengundi. - Kickdafella
baca seterusnya di blog kickdafella -
http://kickdefella.net/2013/04/30/pengundi-putrajaya-tolaklah-pengamal-politik-kura-kura/


Hairan - kenapa Husam Musa takut untuk ke mahkamah dan asyik minta penangguhan? 

Tak pelik kah pengundi Putrajaya bila Husam tidak berani melakukan perkara-perkara berikut?

1. Dialog tentang janji-janji isu-isu berkaitan dirinya di dalam buku Kenali Siapa Husam 

2. membuat ujian poligraf bersama-sama dengan Kickdafella untuk membuktikan kedua-duanya  tidak berbohong dalam beberapa isu yang melibatkan dirinya

3. membuat satu lagi laporan polis supaya polis boleh menyiasat kebenaran kandungan buku Kenali Siapa Husam

4. Terkini - rupanya Husam juga takut ke Mahkamah

Ini merupakan text yang diterima dari Kickdafella mengenai tindakan Husam `melarikan diri' dari menghadiri perbicaraan di mahkamah


Husam saman saja pandai tapi pergi mahkamah tak jugak. Husam saman saya dua kali, saman pertama patut bicara pada 18-19/12/2012 tapi bila hari bicara husam balik Kelantan dan mintak tangguh kes. Mahkamah tetapkan bicara 28/2-1/3/2013. Dua hari sebelum bicara Husam mohon tangguh kes. Mahkamah tetapkan bicara 4-8/3/2013 Husam bagi MC dan mintak tangguh lagi. Mahkamah tetapkan 2-3/5/2013. Skrg Husam tangguh lagi. Saman lama asyik tangguh sekarang saman baru pulak. Husam dan rakyat Malaysia tak perlu risau sbb saya akan komited utk lawan saman kedua ini seperti saman pertama dulu. Cuma mohon bantuan penduduk Putrajaya dan semua rakyat Malaysia supaya nasihat Husam jangan sekadar berani saman tetapi beranilah juga berdepan dengan peguam saya untuk disoal balas ketika beliau di dalam sumpah di Mahkamah. Jangan duduk asyik mengelak. Dua hari lepas mahkamah meminta saya failkan pembelaan saya sebelum 22/5/2013. Tidak ada masalah. Sebelum 22/5/2013 pembelaan saya akan difailkan. Syed Azidi / Kickdefella. 30/4/2013


Apakah yang hendak Husam sembunyikan dengan menghindari perbicaraan di mahkamah, dialog dengan Kickdafella dan membuat ujian poligraf? Adakah 10 perkara ini?
Cucu Tok Selampit

Posted: 01 May 2013 01:29 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Belasan Ribu Hadir Ke Ceramah Yaakob Sapari Sehingga Tenggelam Ceramah Tun Dr Mahathir Di Shah Alam

Posted: 01 May 2013 09:16 AM PDT


Gambar di atas adalah gambar ceramah Calon PGayR Kota Anggerik, Yaakob Sapari berdekatan 7Eleven, Bukit Subang. Menurut adik CTS yang hadir dalam majlis berkenaan, kehadiran adalah sekitar 50 orang. Itu termasuklah pengikutnya dan kebanyakan yang hadir hanya duduk atas motor sahaja. Mat-mat motor adalah berbelas orang. Tajuk ceramah "Tawan Putrajaya". Memang tawan sungguh Putrajaya dengan bala tentera seperti ini.

Nun di sebalik sana, di Seksyen 6, Shah Alam, calon-calon Yang Berhormat dari Barisan Nasional diperkenalkan kepada Rakyat Shah Alam. Calon Parlimen Shah Alam, Datuk Zulkifli Noordin memulakan ceramah yang berapi dan bersemangat. Ini disusuli dengan tetamu kehormat yang disayangi Rakyat, Tun Dr Mahathir Mohamed berbual mesra dengan pengundi-pengundi Shah Alam menyampaikan amanat beliau menjelang PRU-13. Kehadiran tidaklah seramai ceramah Yaakob Sapari. Adalah melebihi 10,000 orang.Tanah Atas Nama @nikabdulaziz Adalah Merupakan Amanah Kepada PMBK, 13 Lot Tanah Atas Nama Isteri Beliau Bagaimana?

Posted: 01 May 2013 01:00 AM PDT


Kita menerima dengan hati yang tenang kenyataan akhbar di atas bagi membuktikan bahawa kezuhudan Menteri Besar Kelantan masih tidak terusik. Beberapa persoalan berikut perlu dijawab oleh juak-juak PAS bagi menjernihkan keadaan:

1. Kalau Nik Aziz Nik Mat dikatakan memegang amanah, bagaimana pula dengan tanah yang dinamakan atas nama isteri beliau, Tuan Sabariah Tuan Ishak, yang turut memiliki 13 lot tanah di sekitar jajahan Kota Bharu dianggarkan bernilai jutaan ringgit, termasuk dua lot tanah di Pulau Melaka yang telah dipajakkan selama 40 tahun kepada Petronas Dagangan Berhad bagi membina stesen minyak milik keluarga? Isteri beliau memegang tanah atas kapasiti PMBK juga kah?

2. Apa itu PMBK? Perbadanan Menteri Besar Kelantan!!! Kenapa bukan Perbadanan Kemajuan Negeri Kelantan? Atau kenapa bukan Perbadanan Kebajikan Rakyat Kelantan? Atau kenapa bukan Perbadanan Negeri Kelantan sahaja? Kenapa kena ada Perbadanan Menteri Besar Kelantan?Ramaikah MB Kelantan dan kenapa kebajikan MB saja diperbadankan?

3. Bukti secara terperinci surat Ikatan Amanah bertarikh 05 November 2007, yang ditandatangani oleh Menteri Besar dan Ahli Lembaga Pengarah PMBK, perlu diwartakan untuk tatapan Rakyat. Setakat teks kenyataan akhbar, siapa sahaja boleh lakukan. Tambahan lagi kalau diteliti senarai yang menduduki Ahli Lembaga Pengarah PMBK, yang terdiri daripada kroni dan anak beranak, status kedudukan tanah-tanah berkenaan untuk kepentingan Rakyat Kelantan masih boleh dipertikaikan.

Ceramah DAP Di Taman Sutera Mengamit 30,000 Rakyat? Ini Buktinya!!! #TolakPR #Lainkalilah

Posted: 30 Apr 2013 10:00 PM PDT

DAP telah mengistiharkan di dalam laman sosial Twitter bahawa kehadiran Rakyat Johor ke ceramah DAP di padang letak kereta Sutera Mall semalam melebihi 30,000 orang. Seorang rakan yang berada di sana sejak 8.30 malam memberitahu bahawa kehadiran adalah tidak melebihi dari 3,000 orang. Hanya terdapat dua tiga orang Melayu di situ termasuk beliau dan rakannya serta seorang lagi mamat yang menjaga tandas mudah-alih yang diorang sewa itu. Bab spin dalam internet memanglah kepakaran "paid cybertroopers" DAPig!!! Biar gambar sendiri yang berbicara.Bukti Cybertroopers PR Gagal Mengedit Gambar Ceramah Untuk Menunjukkan Kebangkitan Rakyat #TolakPR

Posted: 30 Apr 2013 08:19 PM PDT

Ini adalah gambar di sebuah ceramah yang diedit oleh Cybertroopers Pakatan Haram untuk menunjukkan sokongan dan kebangkitan Rakyat. Sayangnya logik akal tidak dipakai dalam mengedit sesuatu gambar. Tambahan lagi, banyak perisian percuma di internet yang membolehkan kita mengenalpasti sesuatu gambar yang tulen dan gambar yang diedit.

Lihat gambar ini, mana logiknya gambar orang semakin jauh semakin besar? Bandingkan dua bulatan merah berkenaan.


Yang ini cara yang paling mudah untuk pembaca-pembaca CTS faham. Gambar ini disimpan dalam bentuk format JPEG. Error Level Analysis (ELA) menunjukkan banyak tompok-tompok putih. Dalam bahasa mudah ianya bermakna banyak pengubahsuaian telah dilakukan. Faham Bang Non?  Sekian, terima kasih.

@anwaribrahim Sekali Lagi Cuba Memfitnah SPR Dalam Isu Penyimpanan Peti Undi Awal #TolakPR #TolakPeliwat

Posted: 30 Apr 2013 05:30 PM PDT


Bapa Pembohong Negara ini sekali lagi buat fitnah ke atas SPR. Katanya akan berlaku manipulasi ke atas peti undi awal yang disimpan di balai polis yang kononnya dibiarkan bebas tanpa pengawasan. Buat pengetahuan pembaca CTS, peti undi awal telah dan sedang disimpan di lokap polis yang berhampiran tempat pengundian dengan pengawasan rapi. 

CTS pernah hadir taklimat untuk petugas-petugas SPR. Sekiranya juak-juak Pakatan Haram ragu-ragu akan berlakunya manipulasi ke atas peti undi awal yang disimpan di lokap itu, pihak polis tidak mempunyai bantahan sekiranya wakil calon ingin tinggal di lokap sehingga tarikh pengiraan undi pada 05 May. Dengan syarat duduk di dalam lokap sebelah. Jangan risau, makan tidur pihak polis akan tanggung.

Tambahan lagi, setiap kotak/beg/ peti itu telah ditandatangani dan di "seal" oleh wakil calon-calon yang bertanding. Jadi, tidak akan berlaku penipuan. Semasa membuka kotak/beg/peti tersebut, wakil-wakil calon dan parti mestilah berada bersama semasa membuka kotak/beg/peti tersebut. Ini sepatutnya tidak menjadi sebarang isu. Faham Bang Non?

Apa Yang Tersirat

Posted: 01 May 2013 01:04 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Dakwat Kekal-Tian Chua menipu

Posted: 01 May 2013 11:31 AM PDT


Anggota Angkatan Tentera Diraja Malaysia (ATM), Mejar Azmee Buang, 41, dari Unit Komunikasi dan Elektronik Tentera Darat menunjukkan dakwat kekal yang dicalit dijarinya selepas proses pengundian awal pada Selasa masih ada biarpun dicuci berulang kali ketika ditemui pemberita di Wisma Kementerian Pertahanan di Kuala Lumpur pada Rabu- Foto BERNAMA
KUALA LUMPUR: Seorang pegawai tentera yang dikaitkan dengan dakwaan parti pakatan rakyat bahawa dakwat kekal yang dicalit ke jarinya hilang selepas mengundi awal semalam, hari ini berkata beliau bukanlah orang yang dimaksudkan.
Mejar Azmee Buang, 41, dari Unit Komunikasi dan Elektronik Tentera Darat, Kem Perdana Sungai Besi, berkata dakwat yang dicalit dijarinya masih kekal hingga hari ini.
Beliau bagaimanapun tidak menafikan beliaulah orang yang menaiki sebuah kereta berwarna merah sambil menunjuk jarinya yang dicalit dakwat, yang dimuat naik dalam laman sosial Facebook semalam oleh pihak yang tidak dikenali.
Azmee berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui di Wisma Kementerian Pertahanan di sini hari ini bersama beberapa anggota tentera untuk memberi penjelasan mengenai dakwat kekal.
Menurutnya gambar itu diambil semasa beliau berhenti di Taman Koperasi Polis selepas mengundi di Kem Perdana Sungai Besi tengah hari Selasa, dan ketika itu Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat Nurul Izzah Anwar yang berada di situ memintanya menunjukkan jari yang dicalit dakwat.
Pada masa itu terdapat beberapa orang yang tidak dikenali bersama Nurul Izzah, mengambil gambarnya.
Azmee berkata beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang telah mencemar namanya jika mereka tidak mengambil tindakan membuat pembetulan atas dakwaan tersebut.
"Saya nafikan yang saya adalah anggota tentera yang mendakwa dakwat kekal yang dicalit ke jari saya oleh pegawai Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) semalam, hilang.
Selain itu, Azmee turut menafikan bahawa beliau bersama Naib Presiden PKR Tian Chua membuat laporan polis di Balai Polis Jinjang di sini, semalam berhubung dakwaan kononnya penggunaan dakwat kekal tidak kekal.
Pada Selasa, Tian Chua dilaporkan mendakwa beliau terpaksa membuat laporan polis berseorangan setelah anggota tentera yang dikenali sebagai Azmi hilang sebelum Tian Chua sempat membawanya ke balai polis untuk membuat laporan mengenai dakwat kekal itu. Azmee turut menafikan bahawa beliau adalah anggota tentera yang dimaksudkan oleh Tian Chua dalam laporan polis itu.
Sementara itu, beberapa anggota tentera menafikan dakwat kekal itu telah hilang setelah dibasuh beberapa kali.
Anggota Angkatan Tentera Diraja Malaysia (ATM), Staf Sarjan Anismah Tapa menunjukkan dakwat kekal yang dicalit dijarinya selepas proses pengundian awal semalam masih ada biarpun dicuci berulang kali ketika ditemui pemberita di Wisma Kementerian Pertahanan pada Rabu.
Staff Sarjan Anismah Tapa, 36, berkata dakwat yang dicalit ke jarinya kira-kira pukul 12.30 tengah hari semalam masih kekal sehingga kini, walaupun dicuci beberapa kali.
Perkara itu turut diakui Mejar Zulkifli Mohd Zabidi, 50, dari Markas Tentera Darat dan Rossu Indera Busu, 27, dari Markas Tentera Laut (Pembangunan). -BERNAMA

THE FLYING KICK

Posted: 01 May 2013 01:04 PM PDT

THE FLYING KICK


BLOGGER MILOSUAM DITAHAN KETIKA CUBA MELARIKAN DIRI KE LUAR NEGARA!!!

Posted: 01 May 2013 11:33 AM PDT

APA MASALAH CERAMAH MAHATHIR DI SHAH ALAM SAMPAI SUSAH SANGAT NAK DUDUK DEKAT?

Posted: 01 May 2013 07:49 AM PDT

PAKATAN RAKYAT TERPAKSA BERGANTUNG KEPADA KALIMAH ALLAH DAN SIMPATI PULAK DAH!!!

Posted: 01 May 2013 06:51 AM PDT

ANWAR BACA DEKLARASI UNTUK TERAJANG KELUAR KAKITANGAN AWAM DARI PUTRAJAYA!!!

Posted: 01 May 2013 05:14 AM PDT

APA SUDAH JADI? MUSLIMAT PAS SENDIRI SABOTAJ KETUA MUSLIMAT PAS KEDAH DI MERBAU PULAS!!!

Posted: 01 May 2013 01:46 AM PDT

BAPA SAIFUL BUKHARI U-TURN LAGI DAN KELUAR PKR... ANWAR TERLUPA NAK BAYAR KE?

Posted: 01 May 2013 12:11 AM PDT

UMNO EDIT ATAU UPAH RABBI YAHUDI BERDOA UNTUK KEMENANGAN PAKATAN RAKYAT DI BAITUL MAQDIS?

Posted: 30 Apr 2013 11:24 PM PDT

JAHAT SAIFUDDIN NASUTION!!! PKR DIKERAH SUPAYA KEMPEN KALAHKAN CALON PAS DI DUN BANDAR BAHARU!!!

Posted: 30 Apr 2013 09:54 PM PDT

Duke of UMNO

Posted: 01 May 2013 01:03 PM PDT

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! SIAPA AHLI POLITIK YANG "DI TIBAI" MUKHRIZ MAHATHIR "NIHHH..???

Posted: 01 May 2013 07:37 AM PDT

"Sekadar gambar hiasan sajaaaaa.." Heh!
Adehhhh..!!! Sapa pulak yang Datuk Mukhriz "balun" ni? Pemimpin Syi'ah mana yang bertanding Parlimen di Kedah ni? Korang kenal tak sapa pemimpin tu?

Datuk Mukhriz tak sebut nama pemimpin Syi'ah tu. Tapi rasanya, orang Kedah khususnya di Pendang tahu dan kenal siapa gerangan ahli politik yang dimaksudkan Datuk Mukhriz tu...

Tok-Tok Guru di Kedah ni dah lama bising. Cuma depa bising kat belakang saja la sebab depa nak jaga kepentingan parti. Depa ni Tok-Tok Guru yang sokong PAS dulu. Tapi bila puak Syi'ah ni makin berani sampai bawak mai "ayatollah" depa ke Pendang, maka golongan ulama tu dah tak boleh tahan!

Dengan nama Allah SWT dan ajaran Rasulullah SAW, golongan Tok-Tok Guru PAS ini memberontak menentang kedatangan "ayatollah Syi'ah" ni di bumi yang mereka pijak. Depa sanggup derhaka pada PAS pada PRU kali ni semata-mata tak mahu "ayatollah" tu menang di tempat depa..

Korang tahu tak sapa yang dimaksudkan? Boleh cerita sikit? Ceciter...ceciter...heh!


Tolak Pemimpin Politik Amal Fahaman Syiah

Rakyat diingatkan supaya tidak mudah terpedaya dan menolak pemimpin parti politik yang berketrampilan Islamik tetapi menjadi pendukung ajaran syiah yang dilarang diamalkan di negara ini.

Calon Barisan Nasional (BN) di kerusi Dewan Undangan Negeri Ayer Hitam Datuk Mukhriz Tun Mahathir berkata hasil pertemuannya dengan beberapa guru pondok, beliau dimaklumkan adalah pemimpin parti politik yang mengamalkan fahaman syiah.

"Kita patut rasa risau…kalau parti (diwakili pemimpin itu) tuduh orang tolak Islam, tapi dia ada fahaman bertentang dengan ajaran Ahli Sunnah Wal Jamaah (diamalkan di negara ini).

"Kita dengar daripada tok guru pondok dah lama tapi kebelakangan ini ia semakin tertonjol. Reaksi tok guru pondok ini kuat menolak mereka (pemimpin berfahaman syiah)," katanya kepada pemberita pada majlis Makan Tengahari/Janji Ditepati di Kampung Teluk Tui, dekat sini, Rabu.

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan pada Mei 1996 memutuskan ajaran Islam yang lain daripada pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah adalah bercanggah dengan hukum syarak dan undang-undang Islam dan penyebaran apa-apa ajaran yang lain daripada Ahli Sunnah Wal Jamah adalah dilarang di negara ini.

Mukhriz yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata mana-mana pemimpin yang mengamalkan fahaman syiah, mereka perlu bersikap telus dan mengisytiharkan perkara itu. "Silap-silap terpilih jadi anggota Parlimen, sampai dalam Parlimen (Dewan Rakyat) dia bawa fahaman ini (syiah)," katanya.

Terdahulu beliau yang meninjau Projek Perumahan Rakyat Miskin Tegar (PPRT)yang sedang dibina untuk penduduk terpilih di kampung itu, berkata projek itu merupakan satu lagi bukti bahawa kerajaan BN menepati janjinya kepada rakyat. "Tugas wakil rakyat adalah untuk berusaha menyelesaikan masalah rakyat. Kerajaan negeri (PAS Kedah) dah lima tahun (mentadbir) pun masih gagal nak laksanakan tanggungjawab," kata Mukhriz yang merupakan penyandang kerusi Parlimen Jerlun. – BERNAMA

PANASSS..!!! PERKARA "MENARIK" YANG AKAN BERLAKU JIKA ANWAR JADI PM..!!!

Posted: 01 May 2013 05:37 AM PDT

Sebenarnya aku tak sabar nak tunggu 6 Mei nanti. 5 Mei kita mengundi dan andainya 6 Mei ditakdirkan Anwar Berahim berjaya menjajah negara kita, maka perkara-perkara ajaib di bawah akan berlaku..!!! Mesti best punyaaaa..!!!

Gaji minimum kita semua akan jadi RM1,100..!!! Maknanya semua pekerja kat negara kita ni akan dinaikkan gaji jadi RM1,100. Penjaga tandas awam pun akan naik gaji jadi RM1,100 dan begitu juga dengan tukang basuh pinggan, pekerja 7 Eleven, KFC, Mcdonalds dan sebagainya...

Cuma aku risau time tu nak masuk toilet pun kena bayar sampai RM3..!!! Nasi ayam sepinggan RM30, air mineral jadi RM12 sebotol kecil, snack plate KFC berharga RM60 dan Prosperity Burger harganya RM70 satu set..!

Tu belum menarik lagi.. paling best ialah perkara kat bawah ni..!!!Aku ni dah lama pakai kereta buruk. Dah la buruk, kecik pulak tu. Aku ingat lepas 6 Mei ni aku nak tukar pakai BMW 7 series la.. baru RM20,000 jer..!!! Dah tu, takde tol pulak tu.. Minyak pun free..!!! Heh! Aku nak melaram naik BMW baru...

Lepas 6 Mei nanti, Viva tu baru berharga RM500 sebuah. Tu pun harga standard. Kalau buat offer, harganya baru RM300 sebuah je. Elok la beli dalam sebuah untuk buat pegi masjid ke..pegi pasar ke...kan? Heh!


Lepas tu, aku tak payah lagi nak risau-risau nak topup broadband. Pakatan Haram kasi Wifi percuma brooo..!!! Aku rasa Celcom, Maxis, Digi, dan semua syarikat telekomunikasi kat negara kita ni confirm gulung tikar...bankrap semuanya..!!! Heh!

Aku pun akan rasa lega bila nak hantar anak aku ke sekolah, sampai la ke universiti. Semuanya ditanggung kerajaan. Cikgu takde gaji? Peduli apa aku? Aku tak payah simpan duit untuk anak aku belajar kat universiti nanti... yang penting aku untung..semuanya free..!!!

Kerajaan takde duit ke? Alaaa.. Anwar banyak funder. Dia boleh mintak berapa banyak dia nak dari US dan Israel. Lagipun opis Mossad akan dibina sebelah pejabat Anwar kat Putrajaya tu... US base pun akan dibina kat semua pengkalan tentera kat negara kita ni.. 

Best wooo..!!! Ada yahudi kat negara kita..!!! Kan? Korang nak beli kereta apa nanti? Gaji kita banyak, semua benda free pulak tu...apa nak lagi? Kerajaan nak lingkup? Lingkup laaa.. kita peduli apa, kan? Negara Yahudi? Takpaaa.. Anwar kata Yahudi tu bagus bangatttt.. apa nak takut, kan? Heh!

Actually, ada banyak lagi perkara yang akan berlaku jika Anwar jadi PM... nanti aku ceritakan lagi... Heh! Mesti korang "suka" punyaaaaa..!!!

DEMI ISLAM, BANGSA DAN TANAHAIR... DENGARKANLAH LAGU KERAMAT INI BUAT PEMBAKAR JIWA..!!!

Posted: 01 May 2013 03:37 AM PDTHari ni dah 1 Mei 2013. Lebih kurang 3 hari lagi masa berbaki untuk kita "all out" memastikan BN terus kekal selama 5 tahun lagi mempertahankan kedaulatan negara dari dijajah tangan-tangan rakus agen Yahudi, golongan chauvinis ultra kiasu dan penjual maruah Islam...

Aku termenung panjang semalam. Memikirkan tentang masa depan Islam, anak bangsa dan bumi Malaysia yang suatu ketika dahulu dikenali sebagai "Tanah Melayu"...

Tiba-tiba hati aku tergerak untuk mendengar lagu keramat ni. Seperti biasa, bulu roma aku meremang dan darah aku mengalir pantas di dalam tubuh. Tiba-tiba kekuatan mental dan fizikal itu meledak di dalam diri...walaupun aku tengah demam agak teruk sekarang ni...

Aku tak tahu apa yang korang semua rasa bila dengar lagu "Warisan" kat atas tu. "Anak kecil main api"... siapa anak kecil tu? Mengapa cuba bermain dengan "api"? "Terbakar" tangan sendiri nanti siapa yang akan susah?


Korang hayatilah sejenak lagu kat atas tu. Kita mempertahankan kedaulatan Islam, mempertahankan perjuangan bangsa yang menjadi akar jati diri dan mempertahankan tanahair yang sedang diancam penjajahan cara baru ala-ala rejim zionis Yahudi Israel...

Kepada Allah aku memohon, kuatkanlah jiwa dan tubuh ku ini agar dapat aku mengimarahkan agamaNya di negara ini, memperkasakan bangsa ku dan mendaulatkan tanahairku yang semakin hari semakin dicemari oleh Pakatan Haram yang durjana...

Ya Allah, Kau sedarkanlah saudara-saudara seagama ku, sama ada UMNO, PAS, PKR mahupun DAP, agar mereka sedar tentang bala sekiranya negara ini jatuh ke tangan Anwar bin Ibrahim. Kau lebih tahu tentang diri Anwar yang bagaikan "Musailamah Al-Kazzab", ya Allah...

Justeru itu, aku merayu pada Mu supaya hindarkan kami dari malapetaka ini dan aku memohon Kau "buang"lah Anwar dari bumi bertuah ini ke bumi asing supaya dia tidak lagi mengganggu-gugat keamanan dan kemakmuran Malaysia... Amin ya rabbal 'alaminnnn...Taqabbalallahu minkum...

FAKTA YANG PERLU CALON #PRU13 TAHU UNTUK JADI PEMIMPIN ALAF BARU...

Posted: 01 May 2013 01:37 AM PDT

Pengaruh Besar Media Baru Dalam PRU-13

Pilihan raya umum ke-13 (PRU-13) menyaksikan pertarungan sengit antara dua pemain utama politik negara Barisan Nasional (BN) dan pakatan pembangkang dalam media sosial.

Trend terbaru menunjukkan hampir semua parti dan calon yang bertanding membentangkan wadah sendiri menggunakan Internet melalui laman sesawang, blog, serta akaun media sosial seperti Facebook, Twitter atau YouTube.


Nama-nama besar daripada Barisan Nasional yang popular di laman sosial termasuk bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammudin Tun Hussein dan Ketua Pergerakan Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Bagi komponen PR pula, laman milik Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mursyidul AM PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua dan Timbalan Mursyidul Am PAS Datuk Dr Haron Din menjadi pilihan penyokongnya.

Ada juga parti dan calon yang mempunyai akaun dalam pelbagai jenis laman sosial agar dapat menyalurkan informasi dengan lebih efisyen sambil menggalakkan komunikasi dua hala dengan anggota masyarakat.

STATISTIK TINGGI

Laman pemantau penggunaan Internet, Internet World Stats() mencatatkan, sehingga Jun 2012, jumlahpengguna Internet di Malaysia dianggarkan 17,723,000 pengguna bersamaan dengan 60.7 peratus daripada jumlah populasi di negara ini.

Sementara itu, laman sesawang Asian Correspondent() melalui satu artikel menyatakan kadar penembusan Internet di negara ini bertambah sebanyak 300 peratus sejak PRU-12 pada 2008.

Sewaktu artikel ini ditulis, jumlah pengguna aktif laman Facebook diMalaysia ialah seramai 13,354,900 iaitu yang ke-20 tertinggi di dunia manakalapengguna laman Twitter pula mencecah 1,128,000.

Berasaskan ini dipercayai kempen melalui Internet boleh memberi impakbesar kepada parti dan calon-calon yang bertanding kerana informasi yangdikongsi boleh dicapai oleh pelbagai peringkat masyarakat.

NAJIB JAGUH LAMAN SOSIAL

Tinjauan umum Bernama mendapati Najib yang juga pengerusi Barisan Nasional, mendahului senarai profil yang paling diminati di laman Facebook dan Twitter.

Laman pemantauan Internet Socialbakers (www.socialbakers.com) merekodkan, laman Twitter milik Najib (@NajibRazak) mempunyai jumlah pengikut paling ramai di Malaysia dengan 1,510,127 pengikut dengan pertambahan lebih 100,312 pengikut baharu sejak sebulan yang lepas.

Akaun Twitter Najib turut menduduki tempat ke-11 jumlah pengikut tertinggidi dunia untuk kategori ahli politik.

Hanya dua wakil Asia Tenggara berada dalamkelompok 20 teratas dunia iaitu Najib dan Presiden Indonesia Susilo BambangYudhoyono yang berada di tangga ke-8 dengan 1,709,746 pengikut.

Mengekori Najib dalam senarai lima tertinggi kategori politik ialahHishammudin (@HishammuddinH2O, 477,893 pengikut), Anwar(@anwaribrahim, 278,535pengikut), Khairy (@Khairykj, 264,734 pengikut) dan Tony Pua (@tonypua, 59,090 pengikut).

Untuk laman Facebook, laman peminat Najib iaitu 'Najib Razak' disenaraikandi tangga kedua paling diminati dengan 1,633,812 'Like', di belakang Tun DrMahathir yang mendahului dengan 2,085,034 peminat.

Nik Abdul Aziz berada di tempat ketiga dengan 917,785 peminat, manakala DrHaron dan Anwar di tempat keempat dan kelima, masing-masing dengan 672,546 dan582,839 pengikut.

FAKTOR POPULAR

Penganalilis politik, Professor Madya Datuk Zainal Abidin Borhan berkata kejayaan Najib sebagai ikon di laman sosial ialah kerana sentuhan peribadi beliau kepada masyarakat melalui medium itu.

"Sentuhan peribadi amat penting dalam dunia komunikasi. Kempen melalui Facebook, Twitter dan Instagram ialah satu pendekatan baharu yang memberi sentuhan peribadi bila rakyat dapat berkomunikasi secara terus dengan perdana menteri," ulas Zainal.

Membandingkan penggunaan laman sosial dengan cara konvensional, Zainalberkata memang pentas konvensional dapat mendekatkan calon pilihan raya kepadapengundi, tetapi ia tidak dapat memberi tumpuan secara peribadi kepada mereka.

"Laman Facebook, Twitter dan Instagram contohnya, ialah ruang peribadi buatseseorang individu berkomunikasi secara terus dengan mereka di situ yangmemberikan lebih kesan berbanding berkempen di atas (lori) kontena,"jelasZainal.

Tambahnya, penggunaan media sosial memberikan impak besar terhadappengundi muda memandangkan golongan itu merupakan pengguna terbesar medium ini.

"Ia sangat efektif dan berjaya. Bayangkan kalau kita dapat salam, ambilgambar, duduk bersebelahan atau minum kopi dengan PM pun dah seronok, inikanpula bila PM sendiri membalas soalan kita di laman sosial.

"Faktor inilah yang menarik hati golongan muda kepada BN seterusnya membuatmereka mengundi BN dalam pilihan raya kali ini," jelas Zainal.

KELEMAHAN DIBAIKI

Zainal mengimbau ketika pilihan raya 2008, BN kehilangan beberapa kerusikerana kelemahan menggunakan media alternatif.

Tersentak dengan hasilnya, kelemahan-kelemahan itu kini telah dibaikijentera BN dan kini ia memainkan peranan penting dalam kempen BN.

Baru-baru ini, Timbalan Dekan Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Profesor Madya Dr Mohd Fuad Mat Jali mendedahkan bahawa hasil kajiannya dari 2010 hingga Mac lalu menunjukkan BN akan mampu mendapatkan kembali majoriti dua per tiga di Dewan Rakyat sekiranya tiada unsur sabotaj berlaku.

Menurutnya, faktor yang menentukan kemenangan BN kali ini ialah perubahanarah golongan belia kepada kerajaan hasil program transformasi yang dilaksanakanyang berjaya membantu golongan sasaran, terdiri daripada belia dan golonganmiskin serta yang berpendapatan sederhana. – BERNAMA

GEMPARRR..!!! SPR "KANTOI" MENIPU DAKWAT KEKAL..!!! KALI NI AKU "SURRENDER"... ADEHHH..!!!

Posted: 30 Apr 2013 11:37 PM PDT

Ni baru sikit je "kantoi" nihhh...ada lagi kat bawah tuuu...heh!
Aku rasa aku tak perlu cakap banyak dah. Tengok kat atas tu pun dah boleh tahu dah. Tu baru sikit jer bukti SPR dah "kantoi" dengan dakwat kekal...

Aku nak pesan kat SPR.. Kalau nak bukak pusat mengundi awal pagi, bagi tahu la awal-awal. Ni semalam dia bukak pusat mengundi betul-betul "lepas orang azan subuh", pukul 7.55 pagi dakwat tu boleh dipadam dengan air... boleh undi sekali lagi..kan? Heh! "Bijak" tak?

Aku memang "marah" kat SPR.. Ada ke patut diorang beli "water colour" untuk jadi dakwat kekal??? Basuh dengan air..hilang la "water colour" tuuuu... ishh!!!

Kalau korang tak puas hati jugak, cuba tengok kat bawah ni.. lagi real punya SPR "tipu" rakyat dengan "water colour" tu... ishhh..!!! Cuci dengan air pun boleh hilang laaa.. ni semua "salah BN" jugak la niiihhh...!!! Adehh!!! GEMPARRR..!!! UMAT ISLAM DI MALAYSIA SANGGUP LUPAKAN AL-QURAN DEMI ANWAR..!!!???

Posted: 30 Apr 2013 09:37 PM PDT

Ini adalah antara bukti utama..ada lagi bukti menggemparkan di bawah..!!!
Bila kami kata Anwar disokong penuh dan dibiaya rejim zionis Yahudi Israel, ramai puak-puak PAS yang tak percaya. Kononnya kami fitnah Anwar. UMNO dan BN dipersalahkan kononnya memfitnah Anwar...

Bila pengakuan Anwar menyokong rejim zionis Yahudi Israel untuk menyerang negara dan umat Islam di Palestin kami siarkan pada rakyat umum, kami dikutuk dan dihina kononnya kami menabur fitnah pada Anwar lagi...

Padahal, terang-terang Anwar sendiri kata, dia sokong Israel menyerang Palestin sekiranya ada cubaan dari umat Islam untuk menyerang Israel. Kalau Israel ada maklumat yang mengatakan umat Islam nak serang Israel, maka Anwar "halalkan" Israel menyerang Palestin...

Cuba tengok video kat bawah ni sebagai bukti terbaru rahsia Anwar yang didedahkan Yahudi Israel sendiri baru-baru ni... Perhatikan dan dengar baik-baik pada minit 13.05...!!!

Dan sekarang satu lagi bukti didedahkan tentang Anwar yang menjadi "boneka" kesayangan Israel. Puak laknatullah tu siap berdoa untuk "kerajaan baru" Anwar di Malaysia!

Dan aku yakin sekiranya Anwar berjaya menjajah Malaysia, dia akan buka pintu seluas-luasnya pada Israel untuk masuk ke negara kita.
Lagipun, PAP membenarkan agensi perisikan Israel, Mossad untuk berkampung di Singapura. Dengan sokongan DAP, adalah mudah untuk Anwar bawa masuk Mossad ke Malaysia juga, bukan?

PAS? PAS boleh buat apa? Kalau PKR dan DAP bergabung kuasa dan pegang majoriti, PAS memang jadi "bisu" punya. Kalau PAS banyak bunyi, maka depa akan jadi macam Hasan Ali, Zul Noordin dan sebagainya... PAS mati kutu la takde suara...

Dan kita rakyat Malaysia masih lagi tak sedar-sedar tentang semua ni...? 

Firman Allah SWT.. "Wa lan tardhau antumul yahudu wa lan nasara hatta tattabi'a millatahum..." mafhumnya, "dan tidak akan sesekali Yahudi dan Nasrani itu redha ke atas kamu selagi kamu tidak mengikut jalan (kehendak) mereka..".

Dan kini Yahudi itu telah redha ke atas Anwar. Aku yakin Anwar kini sedang berada di jalan yang Yahudi mahukan. Dan kita umat Islam, khususnya penyokong PAS sanggup sokong Anwar lagi? Astaghfirullahil'azim...kembalilah ke jalan Allah..!!!

Semuanya masih bermimpi nak gaji minimum RM1,100 sebulan, harga sebuah BMW serendah RM20,000, Viva berharga RM500 sebuah, petrol/diesel percuma, pendidikan percuma, wifi percuma dan macam-macam percuma lagi yang mereka tawarkan?

Sedarlah. Semua itu takkan dapat mengembalikan Malaysia yang kita banggakan. Yang akan wujud nanti hanyalah kehancuran sebuah negara bangsa yang dikerjakan Pakatan Haram.

Pemimpin PAS suka denga Anwar kerana mereka dijanjikan kuasa. Penyokong PAS pula suka dengan Anwar kerana janji manisnya mahu percumakan semua yang ada dalam Malaysia. Semuanya gula-gula...

Apa yang mereka tak sedar ialah segala janji Anwar itu bagaikan janji Dajal! Dajal janjikan segala kemahuan dan kehendak duniawi asalkan umat Islam sanggup menolak kepentingan Islam dan memilih untuk setia padanya.

Aku tertanya-tanya.. benarkah Anwar itu Dajal yang dimaksudkan? Apa kata anda semua?

GEMPARRR..!!! ANWAR AKAN PASTIKAN CHEGUBARD KALAH PADA #PRU13 NI..!!!???

Posted: 30 Apr 2013 07:37 PM PDT

Aku yakin, Chegu Bard masih "suci" dan dia belum lagi diliwat Anwar. Dari sudut rupa paras, aku yakin Chegu Bard tu bukan Anwar punya taste. Anwar suka yang jambu dan seksi macam Sam Ketot...

Aku tahu, ramai yang tahu bahawa Chegu Bard masuk PKR bukan kerana Anwar. Dia dikatakan lebih kepada golongan yang bersimpati pada isteri Anwar, Wan Azizah, yang selalu dizalimi suaminya tuuuu...

Sebab tu Chegu Bard disisihkan Anwar dari kepimpinan utama. Bayangkan, Chegu Bard lawan dengan Sam Kemetot tu pun dia kalah masa bertanding Ketua AMK dulu? Padahal Chegu Bard ni boleh dikatakan lebih ada otak berbanding Sam Kemetot tuuu...

Cuba tengok bukti kat bawah ni betapa Chegu Bard tu menyampah kat Anwar. Dia buktikan Anwar tu takde kreadibiliti..heh! Aku rasa, Chegu Bard kalah awal.. belum sempat hari mengundi dia dah kalah dahhh... tak caya tengok kat bawah ni...Desas desus pernah beritahu aku bahawa Chegu Bard memang berhasrat keluar dari PKR ketika Ezam tinggalkan parti bodoh tu. Dia memang satu team dengan Ezam dulu.

Tapi khabarnya Ezam tak kasi dia keluar dari PKR dan duduk dalam parti tu untuk jadi "mata" dan "telinga"nya dari dalam...

Khabarnya lagi, kekalahan Chegu Bard masa lawan KJ kat Rembau dulu pun ada "campur tangan" Anwar. Ada juga cerita time tu yang Anwar hantar orang dia ke Rembau semata-mata untuk pastikan Chegu Bard kalah pada KJ...betul ke cerita ni? Heh!

LAWAK PAGI #PRU13... KISAH SEPAGI ANWAR BERSAMA SPR...HEH!

Posted: 30 Apr 2013 05:37 PM PDT


Betul ke SPR tu "anjing" BN?

Siapa yang kata? Anwar? 

Anwar Berahim yang sokong Yahudi Israel tu?

Anwar Berahim yang videonya disiarkan dalam web porno kat Jepun tu?

Anwar Berahim yang tertinggal jam tangan OMEGA kat bilik China Doll tu?

SPR tak adil? Oooo.. Pakatan Haram kena menang semua negeri dan kerusi parlimen baru boleh dikatakan SPR adil..?

Oooo.. begitu rupanya... gila la sapa yang caya kat Anwar Berahim ni...heh!

PEJUANG BANGSA

Posted: 01 May 2013 11:45 AM PDT

PEJUANG BANGSA


HOT ! ANWAR SAKIT DADA BILA TUN M DEDAH PENIPUANNYA DEPAN PULUHAN RIBU RAKYAT SHAH ALAM ! #LainKaliLah #PRU13

Posted: 01 May 2013 10:07 AM PDT
Tun Dr. Mahathir Mohamad yang bertanggungjawab menerima kemasukan Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam UMNO sehingga membolehkan pemimpin parti pembangkang itu mendaki ke jawatan Timbalan Perdana Menteri disifatkan sebagai seorang penipu besar.

Bekas Perdana Menteri berkata, orang seperti Anwar nyata mementingkan cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri sehingga sanggup memburuk-burukkan parti yang pernah mengangkatnya sehingga menjadi pemimpin nombor dua dalam parti dan negara."Dia penipu besar kerana berjaya tipu saya. Sebab saya tidak mudah ditipu tetapi (Anwar) adalah manusia yang pandai. Kata hendak masuk UMNO, saya tengok dia warak, boleh jadi imam dan baca khutbah dan ada janggut sedikit.

"Saya hairan dia cukup warak nampak mirip keIslaman tentu pilih Pas bukan UMNO tetapi minta masuk UMNO, eloklah bagi imej baik kepada parti,'' katanya ketika berceramah dalam program Amanat Negawaran Tun Dr. Mahathir Bersama Rakyat Shah Alam di Seksyen 6 di sini malam tadi. - UTUSAN ONLINE


HOT ! GAMBAR PENGUNDI CINA TAK MAHU SALAM CALON DAP #LainKALILAH #PRU13

Posted: 01 May 2013 08:01 AM PDT


Zairil Khir Johari atau lebih dikenali sebagai Christopher Ross Lim benar benar ditolak oleh pengundi Parlimen Bukit Bendera. Insiden pengundi tidak mahu bersalaman bukan sekali sebaliknya beberapa kali kejadian yang sama turut berlaku.

 Sudah menjadi buah mulut dikalangan jentera DAP Parlimen Bukit Bendera usaha mereka kali ini untuk menarik sokongan pengundi amat mencabar kerana saingan sengit dari BN yang sudah kembali mendapat sokongan rakyat, ternyata dengan slogan "Ini Kalilah" dijawap "Lain Kali Lah"oleh pengundi adalah benar, rata rata pengundi cina sekarang ini sudah buka mata di Pulau Pinang sekarang, ini sentimen penolakan kepada DAP semakin bertambah apatah lagi dengan sentimen ubah kepada BN semakin hebat diperkatakan.

War room DAP sasarkan mereka hanya menang tipis di Pulau Pinang dengan 21 kerusi DUN dan 19 kerusi memihak kepada BN. Adakah selepas ini akan berlaku penambahan kerusi kepada BN?

 Sama sama kita tunggu laporan sulit dari war room DAP selepas ini. Zairil dimenangkan secara penipuan semasa pemilihan CEC DAP baru baru dikatakan menghadapi saingan sengit dari calon BN Teh Leong Meng .

Menurut sumber DAP kedudukan culaan terbaru di Parlimen Bukit Bendera BN 53% berbanding DAP 47%  !!

SUMBER : PISAUT.NET 

BIADAP ! DAP BAGAN SELEWENG AYAT AL QURAN UNTUK FITNAH UMNO #TOLAKPR @dzainalabidin

Posted: 01 May 2013 04:24 AM PDTMemang kurang ajar betul cina DAP bangsat ini .. menggunakan ayat Al Quran  untuk menyerang & memfitnah orang Islam dalam   UMNO

 Ini lah hasil ajaran PAS yang diketuai  Nik Aziz .  Sebelum ini  Nga Kor Ming boleh mempergunakan ayat Quran untuk tujuan politik PKR - PAS - DAP dan Nik Aziz lah yang  telah memberi "green light" kepada puak DAP dan PR kafir harbi menggunakan ayat Quran untuk berkempen politik.

Kalau PAS sendiri  dah jual kalimah Allah kepada DAP & politik mereka , GPB yakin PAS akan diam dan membiarkan DAP Bagan  boleh sewenang-wenangnya seleweng jangan  ayat Al Quran.


GEORGETOWN: DAP bertindak melampaui batas apabila menyelewengkan ayat al-Quran dengan membuat terjemahan palsu untuk kepentingan politik. Berita Harian semalam melaporkan DAP menerusi blog dapbagan.blogspot.com dikesan memaparkan terjemahan ayat al-Quran yang berbeza daripada terjemahan sebenar.

 Blog berkenaan berperanan sebagai lidah rasmi DAP, khusus untuk penyandang kerusi Parlimen Bagan, Lim Guan Eng.

 Menerusi tajuk artikel 'Umno, jangan berlagak seperti Tuhan!' tulisan ahli DAP seumur hidup, Viktor Wong, pada blog itu didapati menterjemahkan ayat 56 Surah al-Baqarah berbeza daripada terjemahan asal. Firman Allah SWT dalam ayat 56 surah itu diterjemahkan Viktor sebagai:"Wahai Umno dan kesemua NGO-NGO yang diperhamba olehnya, janganlah berlagak-lagak seperti Tuhan. 


 "Siapakah kamu-kamu semua untuk memberikan satu ketetapan ataupun sejenis 'fatwa' untuk mensabitkan seorang itu bersalah oleh kerana beliau hanya memberikan kenyataan itu berpandukan apa yang tertera di dalam ajaran al-Quran." 


 Semakan BH mendapati terjemahan firman Allah SWT yang sebenar dalam ayat 56 Surah al-Baqarah ialah:

"Kemudian kami bangkitkan kamu sesudah kamu mati (atau pengsan dari sambaran petir itu), supaya kamu bersyukur."

 Artikel yang disiarkan pada 13 November tahun lalu itu, turut disiarkan dalam blog Viktor, viktorwong-socialaffairs.blogspot.com dengan tajuk yang sama pada 11 November tahun lalu.

 Dalam blog itu dipaparkan Viktor bergambar dengan Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP, selain gambar penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Jermal, Lim Hock Seng dan penyandang kerusi DUN Bagan Dalam, A Tanasekharan. 

Difahamkan, Viktor adalah Pengarah Inter-Research And Studies (IRAS), sebuah badan pemikir berpusat di Pulau Pinang. Beliau adalah ketua pengarang bagi blog itu bersama seorang lagi ahli DAP, Richard Lim.

Manifesto BN lebih terperinci dan tahu mentadbir berbanding Pakatan - Dr Maszlee Malik

Posted: 01 May 2013 03:00 AM PDTPenganalisis politik, Dr Maszlee Malik menyifatkan manifesto yang ditawarkan oleh Umno Barisan (BN) Nasional lebih terperinci berbanding manifesto pakatan pembangkang.

Katanya manifesto tersebut menggambarkan identiti kerajaan pemerintah yang tahu dan arif untuk mentadbir negara.


"BN begitu terperinci (manifestonya), tapi dalam itu masih tunjuk identiti, mereka tahu untuk memerintah.


"Pakatan Rakyat tidak terperinci (manifestonya). Tapi beri keuntungan kepada semua. Rakyat dapat layanan sama rata."


Beliau berkata demikian ketika menjadi panel dalam program Wacana Sinar: Manifesto PRU anjuran Sinar Harian di Shah Alam petang ini


Menurutnya, manifesto BN juga banyak beri manfaat kepada rakyat khususnya berpendapat rendah dengan pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) dan pelbagai lagi.

 "Rakyat di luar bandar lebih mendapat manfaat ini, cuma adakah pemberian tersebut dapat selesaikan masalah mereka. Ini kerana pemberian itu bukan bersifat berterusan.

Jom ke JAMUAN RAKYAT BN Permatang Pauh malam ini !!

Posted: 01 May 2013 02:07 AM PDT


Kepada rakyat Permatang Pauh ..anda dijemput hadir beramai-ramai ke Jamuan Rakyat Menepati Janji Membawa Harapan pada jam 8 malam   di perkarangan padang Tmn Arowana , Permatang Pauh .

Selain calon Orang Kampung BN Prmtg Pauh bersama dalam jamuan ini , Pengerusi BN negeri Sdr Teng Chanh Yeow turut hadir .


HOT ! VIDEO DOA YAHUDI LAKNAT UNTUK ANWAR TUMBANGKAN KERAJAAN MALAYSIA ! #PRU13 #TOLAKPR

Posted: 30 Apr 2013 11:30 PM PDT
 Punya lah kemaruk nak kuasa nak menjadi Perdana Menteri Malaysia, Anwar & PKR sanggup minta sokongan doa /ramalam   daripada Yahudi Laknatullah agar kerajaan Melayu Islam yang pertahan kalimah Allah ini pimpinan Datuk Seri Najib tumbang di PRU13 .

GPB tak terkejut dengan doa negara Israel ini kepada Anwar & PKR untuk menawan Putrajaya ini kerana sememangya ini yang mereka mahukan selama ini. Entah   berapa juta dana Yahudi telah dilaburkan kepada pembangkang dan media mereka seperti Malaysiakini bagi menghasut rakyat negara ini  menjatuhkan kerajaan BN .

Bayangkan kalau Anwar & Pakatan menang , sudah tentunya   fahaman  Pluralisme agama  akan berleluasa serta  akan lebih ramai umat Islam akan murtad disebabkan kalimah Allah sudah boleh digunapakai gereja seperti yang mereka janjikan .

Tapi Anwar harus ingat , doa  bangsa YAHUDI laknat ini  tak boleh lawan KUASA ALLAH SWT.

 Sudah berapa kali PRU , Allah masih lagi sayang  kerajaan BN  dan terus  menjaga negara ini bukannya pembangkang .

Malah jangan  kita terkejut ,  doa orang Permatang Pauh diketuai  Dr Mazlan Ismail  dalam perjuangannya merampas kembali Permatang Pauh mungkin diberkati Allah sekaligus menumbangkan Anwar di PRU13 kali ini !! .           
     DOA ANAK ISTIMEWA DR HJ MAZLAN UNTUK PERJUANGAN BAPANYA 
OLEH : FLYING KICK


Video pembakar semangat yang ditujukan khas kepada Pakatan Rakyat oleh pihak gereja Jerusalem di Israel terus menjadi perbualan rakyat. Akibatnya, jenuhlah penceramah-penceramah PR menepisnya dengan berbagai alasan konon diedit atau dan 'dicipta' oleh UMNO. Mereka juga mula memainkan kembali isu APCO secara besar-besaran bagi mengalihkan isu tersebut. 

Jelas, PR sudah panik! 

Video tersebut sebenarnya bukan untuk tontonan umum tetapi hanya untuk sebahagian kecil pemimpin tertinggi PR saja. Namun, dengan kuasa Allah SWT ia tetap terlepas dan terdedah kepada umum. 

Mungkin juga kerana berkat doa solat hajat yang memohon agar kebenaran ditunjukkan. Bukan sekali rakyat Malaysia dipertontonkan dengan bukti jelas mengenai siapa PR atau Anwar atau DAP mahupun PAS, tetapi sudah berkali-kali dan sudah bertahun-tahun. 

Walaupun mereka yang berdoa itu sendiri nampaknya enggan menerima kebenaran, tetapi kita bertuah kerana majoriti rakyat mampu menilainya lalu menolak mereka-mereka ini. Ini sekali gus membawa kita kepada satu kesimpulan tentang kenapa pihak Israel begitu beria-ia dengan pilihanraya di Malaysia iaitu kerana Malaysia adalah satu-satunya negara Islam yang masih tidak mampu dikuasai mereka. 

Sudah berpuluh tahun mereka mencuba dari berbagai arah, namun kita kekal sebagai negara yang bebas dan berdaulat dalam ertikata sebenarnya. Kita tidak perlu bergantung kepada kuasa besar secara keterlaluan dan kerana itulah kita mampu menghulurkan bantuan kepada Palestin dan saudara-saudara Islam kita yang tertindas. Kita juga tidak perlu bertoleransi dengan fahaman-fahaman liberal barat atau melonggarkan undang-undang yang berteraskan agama Islam semata-mata untuk 'diterima' oleh barat. 

Maka kerana itu, Israel amat berdendam dengan Malaysia dan bersungguh-sungguh mendoakan kemenangan PR. Bukankah Allah SWT telah mengingatkan bahawa mereka tidak akan senang selagi kita tidak 'bersama' mereka? 

Tidakkah kita musykil dengan seruan mereka di dalam video tersebut turut berbunyi: 'Malaysia bersama mereka'? Bukankah segalanya sudah terlalu amat jelas kini? Masihkah kita ingin menafikannya? 

Benar, video tersebut memaparkan sekumpulan Kristian, dan bukan Judaism iaitu agama kaum Yahudi. Namun, sedarlah bahawa kumpulan Zionis ini bergerak dalam berbagai bentuk. Bayangkan, berapa ramai sahaja yang mampu ditarik oleh mereka sekiranya mereka bergiat atas nama 'Judaism'? 

Sudah tentu ramai yang lari jika mereka mendakwahkan agama Judaism. Kristian adalah agama yang paling ramai penganutnya selepas Islam dan pertembungan Islam dan Kristian adalah sesuatu yang azali. Memandangkan Islam dan Kristian terlalu dekat dari segi sejarah dan kepercayaan, maka tentulah lebih mudah untuk dikelirukan. 

Memandangkan Injil dibenarkan diubahsuai mengikut keadaan tempat dan zaman, maka ia terdedah luas kepada hasutan syaitan yang membisikkan kesesatan sehingga akhirnya agama itu menjadi sesat sama sekali. 

Namun, beberapa pihak Kristian orthodox masih lagi berpegang kepada asas murni kemanusian, kemasyarakatan dan institusi kekeluargaan dan mereka inilah yang kuat menentang penerapan nilai-nilai liberal yang dipromosi oleh sekumpulan manusia yang dilaknat mengikut Al-Quran yang berasal-usul dari puak Yahudi. 

Seperti juga Islam, Kristian turut menghadapi masalah dengan puak ini yang menyerap masuk ke dalam komuniti mereka lalu memusnahkan teras pegangan agama mereka dari dalam. Penganut Kristian sendiri menghadapi masalah dengan kesesatan yang dibawa oleh pihak ini melalui berbagai-bagai cara atau ajaran baru. 

Oleh itu, kita melihat bagaimana penganut Kristian serata dunia turut bangun menentang fahaman liberal yang cuba diterapkan ke dalam masyarakat mereka. Di Eropah sendiri telah berkali-kali mereka berdemonstrasi secara besar-besaran menolak LGBT. 

Malah, di Amerika juga mereka bangkit mempersoalkan sikap beberapa pihak yang mengaku Kristian tetapi menterjemahkan Injil dengan menggantikan nama Tuhan mereka dengan kalimah 'Allah'. Maka, bukankah jelas terdapat satu usaha terancang secara besar-besaran untuk melagakan umat Islam dengan Kristian di samping menerapkan fahaman liberal kepada manusia sejagat? 

Malaysia adalah bumi yang dilimpahi rahmat kerana Islam telah dirangkum sekali ke dalam perlembagaannya. Malaysia adalah satu-satunya negara Islam yang benar-benar memahami apa itu 'kesederhanaan' iaitu kita tidak terlalu ekstrem dan tidak juga membenarkan kebebasan yang keterlaluan. Malaysia juga berlaku adil kepada bukan Islam. 

Kesemua inilah yang membantu melonjakkan negara ini sebagai negara Islam yang sebenar, dan dihormati di seluruh dunia. Dan inilah yang ingin diubah oleh Israel melalui Pakatan Rakyat. Justeru, kemenangan PR adalah kemenangan Israel. 
DOA YAHUDI LAKNAT UNTUK TUMBANGKAN KERAJAAN MALAYSIA 
& KEMENANGAN ANWAR 


 

EKSKLUSIF ! LUAHAN HATI SEORANG ANGGOTA POLIS SELEPAS MENGUNDI KELMARIN ! #TOLAKPR #BN4MALAYSIA

Posted: 30 Apr 2013 10:09 PM PDT
WARKAH SEORANG ANGGOTA POLIS.

Hari ini aku telah menunaikan kewajipan maha besar sebagai seorang warganegara dalam sebuah negara demokrasi untuk memilih kerajaan yang sah dan berwibawa.

Aku sebagai anggota keselamatan sangat teruja dan berbangga dapat mengundi awal pada 30/4/2013.

Aku bangun seawal pagi untuk solat subuh dan bersiap siap untuk ke pejabat. Aku lihat diri di cermin sambil tersenyum puas betapa segaknya aku.

Sampai di pejabat terus ke pusat mengundi dengan harapan biarlah aku orang yang pertama dapat mengundi...rupa rupanya sudah ramai yang beratur terlebih dahulu. Di wajah mereka tergambar semangat yang amat tinggi dan begitu segak sekali dengan uniform BIRU.


Proses mendaftar diri dan di calit pewarna unggu gelap sedikit kemerahan di jari telunjuk kiri berjalan lancar sehingga diberi dua helai kertas undi, satu untuk Parlimen dan satu lagi untuk DUN. Aku sudah bertekad  parti mana yang akan dipangkah.

Sebaik sahaja aku hendak menunaikan tanggungjawab...tiba tiba sahaja hati ini begitu sebak dan tanpa disedari air mata menitis di pipi....ketika itu aku terbayang rakan rakan ku yang telah terkorban demi mempettahanksn negars tercinta ini...lebih lebih lagi yang terkorban di LAHAD DATU.
Mereka telah terlepas peluang untuk mengundi memilih kerajaan...betapa walaupun anggota keselamatan dihina sehinanya aku tetap reda mempertahankan negara.
Hati ku semakin sebak mengenangkan bangsa ku di hina di tanah air sendiri...agamaku dicaci oleh si kafir dan umat Islam sendiri yang mendakwa mereka lebih Islam dari orang lain...Ya ALLAH ya Tuhan ku... kalimah suci Mu yang maha agung dijual beli dan dihina sehinanya....tidak takutkah mereka azab pedihmu di akhirat nanti....demi kuasa dan kerakusan harta mereka sanggup menghina tuhan mereka sendiri. Nauzubillahiminzalik..

Tanpa ragu ragu...dengan kalimah suci Bismillahirrahmanirrahim...aku tunaikan kewajipan memilih kerajaan yang berwibawa yang boleh mempertahan Agama, Bangsa dan Negara tercinta ini.

Wahai saudara saudara ku sekelian buatlah pilihan yang betul sebagaimana aku sedia berkorban untuk negars.

JIKA PUN PATAH PARUH AKAN KU TONGKATKAN KUKU....Negara ini tetap ku pertahankan. PILIHLAH KERAJAAN YANG ADA INI YANG TELAH TERBUKTI MEMAJUKAN NEGARA...

Bukan puak puak yang hanya mampu menghina Islam, Melayu dan sanggup menjual Negara. Berfikirlah secara matang. Sebarkan kepada saudara saudara yang lain supaya sama sama dapat merasai rasa hati ku ini.

** GPB minta mohon   sebarkan kepada semua pengundi melayu. Insyallah undi anggota keselamatan negara setiasa  bersama BN

CALON PKR SEBERANG JAYA HANYA PANDAI TABUR JANJI SEPERTI ANWAR #TOLAKPR

Posted: 30 Apr 2013 06:43 PM PDT


Semalam GPB mengikuti ceramah Dr Afif , calon PKR Seberang Jaya di Taman Pauh ... Orang PKR kata dia ni anak muda kesayangan Anwar , ye la  baru je 2009 aktif  berpolitik terus dapat jadi calon . Dia bukan anak kelahiran Permatang Pauh tetapi berasal dari negeri Selangor .Memang diakui dia memang pandai bercakap seperti bosnya , tapi apa yang disampaikan dalam ceramahnya   banyak sangat penipuan , memburukan calon BN serta menabur JANJI ! Apa yang ditipu Dr ini   ?? 

Dr Mazlan dikaitkan  insiden Anwar di Masjid Teluk Bahang 

GPB nak tanya apa kena mengena nama  Dr Mazlan Ismail  dalam  kejadian Anwar dihalau kariah di Masjid Teluk Bahang ? Mengapa dikaitkan beliau dalam kejadian menimpa Anwar ??    Dr Mazlan bukan orang Teluk Bahang dan dia adalah anak tempatan Prmtg Pauh .

Mungkin Dr Afif seolah -olah sakit hati bila melihat banner besar calon BN ini adalah " pemimpin paling berakhlak" , "pemimpin paling BERSIH" , " Membawa suara Islam  " terpampang di Permatang Pauh yang tidak boleh dibuat oleh PKR .
Harga Barang naik , minyak mahal , kos sara hidup tinggi , rumah mahal , pendidikan mahal 

Calon PKR Seberang Jaya  ini semalam menjaja kepada macai2 PKR bahawa sekarang ini RAKYAT di negara ditindas  dan ditekan kerana Harga Barang naik , minyak mahal , kos sara hidup tinggi , rumah mahal , pendidikan mahal . Jika PR dan menang dan  memerintah pada 6 hb  maka semua benda akan jadi murah dan rakyat akan tidak ditindas lagi .

Nampak sangat la la cuba memperbodohkan rakyat dan selama 4 tahun Najib menjadi PM , apa yang tidak dibuat  dibuat oleh kerajaan untuk meringankan kos sara hidup rakyat. Contohnya  seperti terus memberi subsidi minyak , barang keperluan harian ( tepung, gula,gas ) , pembukaan lebih banyak KR1M , membina rumah PR1MA , memberi duit BR1M ,  menukar pinjaman PTPTN  kepada biasiswa untuk pelajar yang  cemerlang dan lain-lain lagi . 


GPB nak tanya Dr Afif  , selama 4 tahun kerajaan DAP memerintah ..apa yang DAP buat untuk mengatasi harga rumah mahal di P.Pinang ??  Untuk pengetahuan beliau  ..  1 buah rumah  kos rendah pun Guan Eng tak bina di  Permatang Pauh dan   negeri ini sejak berkuasa ..cukup-cukup la nak menipu orang  pasal rumah mahal ..

Janji PKR  untuk rakyat Seberang Jaya 

Calon PKR ini berjanji jika berjaya menjadi wakil rakyat DUN ini , beliau akan menjadikan Bandar Seberang Jaya ini adalah BERSIH dan SELAMAT . BERSIH bermaksud  beliau berjanji  mahu membersihkan longkang , parit dan sampah yang membelenggu penduduk perumahan di Seberang Jaya .

Jika ini janji oleh calon PKR  Dr Afif , maka  terbuktilah  selama 4 tahun,  penduduk DUN Seberang Jaya dipinggirkan  kerajaan DAP disebabkan kawasan ini  dimenangi BN .  Hari ini wakil calon kerajaan DAP datang untuk berjanji lagi kepada penduduk Seberang Jaya lagi .

Apakah kita mahu percaya lagi kepada wakil calon kerajaan DAP ini ??  INGATLAH MANIFESTO PEMBANGKANG ADALAH BUKAN JANJI ...

TOLAK PR UNDI BN !!DIMENSI

Posted: 01 May 2013 11:34 AM PDT

DIMENSI


Omegay13: Diplomat asing ramal BN menang besar...Anwar makin kecik! >:]

Posted: 01 May 2013 02:00 AM PDT


5 Kedutaan Asing Ramal BN Menang

Pilihanraya Malaysia kali ini nampaknya bukan sahaja penting untuk rakyat Malaysia, tetapi entah kenapa negara-negara asing juga begitu teruja menunggunya.  Rata-rata, pilihanraya yang dikatakan 'ibu segala pilihanraya' ini dianggap sebagai ketibaan di dua persimpangan bertentangan di mana salah satunya akan mengubah segala-galanya, iaitu daripada landskap dan struktur asas negara ini.  

Dari satu segi pula, pilihanraya ini hanyalah salah satu dari beberapa pilihanraya yang perlu dilalui oleh Barisan Nasional, iaitu pertandingan untuk mengekalkan kuasa.   Dalam kata lain, PRU hanyalah satu platform untuk parti BN meneruskan khidmat tidak kira siapa pun pemimpinnya.  

Namun, bagi PR ia adalah lebih dari itu.  Bagi pemimpin-pemimpin PR, pilihanraya adalah sesuatu yang peribadi.  Ini kerana, jika pemimpin BN bersilih ganti, pemimpin PR pula menyaksikan muka yang sama sejak berpuluh tahun dahulu.  Maka, pemimpin-pemimpin PR ini bukan lagi bertanding kerana parti tetapi sebenarnya mempertaruhkan 'hidup' mereka sendiri. 

Memandangkan mereka masing-masing sudah mencapai usia senja, maka slogan 'Ini Kalilah' dengan sendirinya memaparkan keterdesakan yang tidak tertahan-tahan lagi seolah-olah jika kali ini kalah juga, maka 'matilah' mereka.   

Malangnya, kita mempunyai berita buruk untuk pemimpin-pemimpin PR ini iaitu berita yang didapati dari sumber dalaman mengenai ramalan PRU kali ini.  

Nampaknya, lima dari kedutaan asing percaya bahawa BN akan menang sekali lagi dengan majoriti yang lebih besar dari PRU2008.  Pihak asing yang berkata demikian ialah Kedutaan China, Taiwan, Indonesia, Jepun dan Amerika Syarikat.   

Kita tahu bahawa pihak gereja Jerusalem di Israel ada menghantar perutusan khas dalam bentuk video sebagai pembakar semangat untuk PR menghadapi PRU.  Malah, pihak gereja itu tampak begitu yakin dengan kemenangan PR dan telah meraikannya lebih awal dengan 'menerima' Malaysia kedalam 'jemaah' mereka untuk sama-sama menuju cahaya keberkatan 'the Lord'.  

Namun, mengambil prinsip demokrasi, ramalan satu pihak sahaja tentulah tidak boleh dipakai jika dibandingkan dengan ramalan 5 pihak kedutaan asing tadi.  

Lagipun, selalunya ramalan pihak kedutaan asing boleh dipercayai kerana mereka tidak terlibat dengan sentimen rakyat Malaysia.  Pihak asing juga tidak perlu membuat atau menyebar ramalan palsu kerana maklumat yang tepat adalah penting untuk mereka mengatur langkah seterusnya dalam hubungan dengan Malaysia terutama dari segi dagangan.  

Justeru, kita harap pemimpin-pemimpin PR bersedia untuk menerima kekalahan ini dengan baik.  Kita tidak dapat membantu memujuk hati mereka dengan menukar slogan kepada 'Lain Kalilah' kerana kita tahu dalam usia mereka kini, ungkapan 'lain kali' tentu saja tidak relevan.   

Anwar sudah berkata jika beliau kalah, beliau akan bersara dan mengajar di Perancis, mungkin kerana Perancis baru sahaja meluluskan undang-undang kahwin sejenis.   Manakala, Lim Kit Siang pula telah menyatakan bahawa beliau bersedia menerima 'kematiannya' sendiri di Gelang Patah.   Nik Aziz pula….mungkin beliau akan 'terbersara' sendiri tanpa sedar, sekiranya beliau kalah di kawasannya kali ini.   Maka tinggallah Hadi Awang.  Tetapi Hadi Awang juga katanya rela menjadi nelayan sahaja asalkan Islam menang.  

Dan kita pasti, Islam akan terus menang di bawah BN dan tiada siapa yang akan mampu mengganggu-gugat Kalimah Allah lagi sekiranya PR terkubur.  Dengan jaminan ini, kita harap Hadi Awang tidak begitu gusar dengan ramalan kedutaan asing tersebut.  

Anwar, Kit Siang dan Nik Aziz bagaimanapun terpaksa terus melayan kegusaran masing-masing sementara menunggu 'hari perhitungan'.  Seperti yang dikatakan tadi, kita faham betapa pentingnya PRU kali ini untuk mereka.  

Maklumlah, seluruh hidup telah dihabiskan untuk mengabdikan diri kepada perebutan kuasa sehingga tidak sempat menikmati keindahan dunia.  Saban hari terasa diri dalam neraka walaupun dihiburkan oleh China Doll, jambu-jambu atau anak-anak ikan, dan walaupun wang sudah berkoyan-koyan.   Entah kenapa tiba-tiba menjelang PRU ini, hidup terasa seperti sia-sia, bukan? - Beruang Biru

Omegay13: Anwar makin tenat...al-fatihah

Posted: 01 May 2013 12:00 AM PDT


Anwar Raja Drama

Ramai yang sudah mengambil langkah untuk menjauhkan diri dengan Drama King terhebat Malaysia, Anwar Ibrahim. Turut mengambil pendekatan yang serupa, bekas pengasas PKR dan sekutu rapat Anwar, Dr Chandra Muzaffar yang turut meninggalkan Anwar beberapa tahun yang dulu. 

Beliau memberitahu pengamal media sebab beliau meninggalkan Anwar dengan mendedahkan sikap sebenar individu itu. Menurut Dr Chandra beliau mula meragui keperibadian Anwar selepas Anwar mendakwa ada cubaan menyuntik beliau dengan darah HIV+.

Keyakinannya terhadap Anwar juga semakin menipis selepas wujudnya perasaan curiga beliau ekoran Anwar yang dilihat mempunyai hubungan rapat dengan kumpulan pro zionis dan Amerika Syarikat.

Chandra turut menambah, segala siri pembohongan yang dilakukan Anwar bermatlamatkan untuk meraih simpati rakyat. Dan dengan cara itu, Anwar merasa jalannya untuk menerajui Putrajaya dipermudahkan. Beliau turut menyelar sikap Anwar yang dilabel sebagai hipokrit dan menyifatkan dia seperti 'sesumpah' yang pandai berlakon bagi menyesuaikan diri dengan apa jua keadaan bagi tujuan membohongi rakyat.

Kalau nak diingatkan, Anwar juga pandai buat kejutan kepada seluruh Malaysia. Pada mulanya dia dikatakan ingin bertanding di Perak. Namun, setelah keputusan dibuat, dia kembali ke Permatang Pauh untuk mempertahanka kerusinya di sana. Ini adalah salah satu lagi lakonan Ketua Umum Pakatan Rakyat. 

Menurut Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir, beliau sedikit pon tidak percaya dengan kata-kata Anwar yang mengatakan bahawa dia akn bertanding di Perak.

Malah beliau yakin Anwar tidak akan diterima rakyat jika dia bertanding di negeri itu. Tambahnya, itu hanya sekadar scene tambahan bagi pelakon Bollywood Malaysia. Manakali Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobala turut bersetuju bahawa Anwar merupakan kaki temberang.

Gobala berkata, beberapa pemimpin tertinggi parti PKR yang dahulu 'hidup mati bersama' Anwar turut angkat kaki meninggalkannya. Seramai 30 orang pemimpin tertinggi yang mengasaskan parti Keadilan telah meninggalkan Anwar kecuali dua orang yang masih lagi bersamanya. 

Turut disokong berkenaan Anwar kuat membohong ialah rakan rapat Anwar ketika di universiti, Ismail Mina yang sekarang merupakan presiden Muafakat.

Beliau berkata, terlalu banyak pembohongan yang Anwar sudah lakukan, dan beliau sendiri berharap agar Anwar tersedar dalam mimpin indahnya dan mula berpijak di atas bumi yang nyata. 

Percayalah, ini baru beberapa kerat sahaja yang dapat ditonjolkan, sebenarnya b anyak lagi penipuan-penipuan Anwar didedahkan oleh rakan-rakan yang bosan dengan sikap ketua umum Pakatan Rakyat ini.

Sebab dia memang kaki kelentong!!!!! - Beruang Biru

anuwar dah pun bercita2 nak jadi pensyarah jika pkr tewas pru13 kali ni. tapi sebelum tewas dia dah pasang angan2 menggunung nak ke putrajaya. bekas kawan karib anuwar dah lama angkat kaki dari PR terutama dalam peegayyar sendiri di sebabkan tak tahan tengok gelagat lucah dan kepale 'weng' bekas ketua mereka. bukan saje ahli peegayrar malah seluruh rakyat dah jelak tengok perangai antik anuwar.

namun anuwar yang terkenal dengan 'muka tembok' masih nak pertaruh nasib dengan menjadikan rakyat sebagai kambing hitam untuk capai cita2 dia nak jadi perdana menteri gay yang pertama. maka rakyat fikir ler sama ada wajar ker kita angkat angan2 dia sebagai pm kita? huhuhuhu

IPOHMALAY

Posted: 01 May 2013 09:05 AM PDT

IPOHMALAY


Gempar : Bapa Saiful Buat U-Turn, Dakwa Kes Liwat Bukan Konspirasi. Apa Kes?

Posted: 01 May 2013 12:35 AM PDT

Menafikan anaknya diliwat konon pengakuan dipengaruhi pihak tertentu. Mengiyakan anaknya diliwat konon penafian dipengaruhi pihak tertentu. Hidupnya mudah benar terpengaruh dgn orang ye? Semoga Saiful Bukhari mendapat keadilan sewajarnya. Oh, tak lupa juga, semoga Tulang Besi mendapat tulang sewajarnya. Haha.


Bapa Saiful tarik balik permohonan maaf kepada Anwar, dakwa kes liwat bukan konspirasi

OLEH MD IZWAN
MAY 01, 2013
KAJANG, 1 Mei ― Bapa kepada Saiful Bukhari hari ini membuat keputusan mengejut apabila menarik balik permohonan maafnya yang dibuat kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim pada Mac lalu, mendakwa beliau telah dipengaruhi pihak tertentu untuk bertindak sedemikian.
Pada 8 Mac lalu, Azlan Mohd Lazim (gambar) dalam satu sidang media tertutup telah meminta maaf kepada Anwar dan sekeluarga, mengakui kes liwat melibatkan anaknya adalah satu konspirasi politik.
"Saya hari ini ingin menarik balik permohonan maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan ingin menegaskan kes liwat anak saya adalah benar.
"Ia bukan satu konspirasi politik," kata Azlan dalam satu sidang media di Ibis Styles Hotel disini.

Malaysia Berkestabilan Politik, Berbirokrasi Yang Baik, Kurang Konflik Rasuah - IMF

Posted: 30 Apr 2013 11:09 AM PDT


SINGAPURA 29 April - Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) meletakkan Malaysia, selain China di kedudukan teratas negara-negara sedang membangun di Asia daripada segi ukuran kekuatan institusi tempatan, yang dilihat berkesan menjana pertumbuhan ekonomi dengan baik.

Definasi kekuatan institusi oleh IMF bermaksud kestabilan politik, keupayaan birokrasi yang baik, kurangnya konflik dan rasuah dalam sesebuah negara.

Antara negara yang berada di kedudukan terbawah ialah Indonesia, India dan Filipina.

Laporan Petunjuk Ekonomi Serantau Asia Pasifik oleh IMF itu menyebut, institusi kerajaan sesebuah negara itu penting terutama sekali bagi melancarkan pertumbuhan ekonomi dalam mencapai status negara maju.

Perkara itu menurut IMF, amat penting dalam membendung berlakunya 'perangkap pendapatan sederhana', iaitu fenomena apabila ekonomi terbantut dan sukar beralih daripada negara membangun kepada status maju.

Pertubuhan itu turut menggariskan prestasi institusi yang lemah juga mampu menjadi penyebab berlakunya gelembung aset yang tidak terkawal.

Walaupun negara-negara di Asia yang berpendapatan sederhana (MIE) kurang terdedah kepada ancaman kelembapan ekonomi di Eropah, namun kekuatan institusi kerajaan dianggap tunjang penting bagi membezakan sama ada sesebuah negara itu mampu berkembang atau tidak.

IMF baru-baru ini telah menurunkan jangkaan pertumbuhan China, India, Korea Selatan dan Singapura bagi 2013 dan 2014. Sebaliknya, meningkatkan prospek pertumbuhan Malaysia khususnya dalam jangka pendek.

"Rata-ratanya pertumbuhan ekonomi Asia tahun ini akan berada di sekitar 5.75 peratus, berlandaskan permintaan luar dan domestik yang kukuh," menurut Pengarah IMF bagi wilayah Asia Pasifik, Anoop Singh kepada pemberita di Singapura.

IMF turut menasihati India, Filipina, China dan Indonesia supaya terus memperbaiki institusi kerajaan dan ekonomi masing-masing khususnya wujudnya masalah di dalam aspek pembangunan infrastruktur. - REUTERS

Tugu Bangsa Tembok Negara

Posted: 01 May 2013 07:08 AM PDT

Tugu Bangsa Tembok Negara


TERKINI.!!! DAKWAAN TIAN CHUA DAN NURUL IZZAH MUNGKIN PALSU, ZURIHAN YUSOP PERTIMBANG BUAT LAPORAN POLIS

Posted: 30 Apr 2013 05:30 PM PDT

Heboh atau cuba diheboh-hebohkan oleh juak pakatan rakyat didalangi oleh Tian Chua serta Nurul Izzah kedua-duanya merupakan naib presiden PKR dalam meraih simpati rakyat bagi mendapatkan undi mahu pun cubaan mewujudkan kacau-bilau jika pakatan gagal memenangi pilihanraya umum kali ini.

Laporan yang kami terima adalah gambar yang diambil dari facebook Jkkk Fan Club iaitu kononnya gambar tangan-tangan anggota keselamatan yang menunjukkan bagaimana jari jemari mereka yang ditanda oleh dakwat kekal bagi tujuan membuang undi kemudiannya dapat dihilangkan setelah dibasuh dengan sabun dan sanitizer.

Isu ini dihebohkan oleh Nurul Izzah, penyandang parlimen P.121 Lembah Pantai dalam twitternya (seperti laporan awal kami di sini) dan tindakan fizikal dilakukan oleh Tian Chua, penyandang parlimen P.115 Batu dengan membuat laporan polis di balai polis Sentul seperti gambar di bawah ini.

Jelas kelihatan dalam gambar pertama di atas, antara tangan yang menunjukkan jari yang kononnya berjaya dihilangkan dakwat kekal memakai sebuah jam tangan yang menunjukkan jam 7:55 pagi sedangkan pusat membuang undi hanya dibuka pada jam 8:00 pagi.

Ini adalah pembohongan secara terangan melibatkan dua tokoh besar parti PKR dan pembohongan ini adalah suatu yang sangat serius.

Zurihan Yusop, Penolong Setiausaha Pemuda Barisan Nasional Selangor merangkap calon bagi kerusi dewan undangan negeri N.51 Sijangkang (gambar di bawah) ketika dihubungi melalui telefon menyifatkan jika benar ianya adalah konspirasi terancang yang melibatkan Tian Chua dan Nurul Izzah, laporan polis perlu dilakukan dengan kadar segera supaya ia dapat disiasat.

Zurihan bila ditanya sama ada akan melakukan laporan polis tersebut berkata "saya akan mempertimbangkannya (membuat laporan polis ke atas penipuan berkaitan dakwat yang luntur) kerana saya juga ada perkara yang mahu di report berkenaan kempen pihak sana (calon Pas bagi kerusi N.51 Sijangkang) yang melibatkan diri saya".

Bila ditanya, apakah perkara yang mahu dilaporkan itu, beliau berkata tunggu sehingga dimaklumkan dalam waktu yang terdekat. [SUMBER]
Zurihan Yusop (duduk hadapan, dua dari kiri), calon BN bagi kerusi N.51 Sijangkang
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

TERIMA KASIH BN - Hospital Baharu Tanjong Karang Bukti Keprihatinan BN

Posted: 30 Apr 2013 02:25 PM PDT

TANJONG KARANG, 1 MEI - Pembangunan di Tanjong Karang yang terkenal dengan jolokan jelapang padi kedua negara, akan diseimbangkan dengan kemudahan perkhidmatan sosial seperti sebuah hospital baharu serba modern yang bakal siap menjelang 2016.

Hospital itu bukti keprihatinan kerajaan Barisan Nasional (BN) menyediakan kemudahan untuk penduduk Tanjong Karang, yang mendapat nama daripada kewujudan batu karang bersaiz besar di tanjung sebatang sungai di kawasan itu.

Calon BN bagi kerusi parlimen Tanjong Karang pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) Ahad ini, Datuk Seri Noh Omar berkata hospital dengan kos mencecah hampir RM300 juta itu akan memberi manfaat kepada lebih 200,000 penduduk sekitar kawasan itu.

Noh yang juga timbalan pengerusi BN Selangor, berkata hospital berkenaan yang dibina di kawasan seluas 16.1 hektar di Sungai Terap di sini akan menempatkan pakar dalam pelbagai bidang kesihatan sekali gus memudahkan penduduk tempatan mendapat rawatan terbaik.

"Hospital ini akan menjadi pusat perubatan utama menggantikan hospital sedia ada di bandar Tanjong Karang, yang bakal dijadikan pusat untuk rawatan pesakit luar.

"Pembinaan hospital ini memang telah lama dinantikan, dan ia akan memberi manfaat kepada penduduk di sini dan kawasan sekitar. Mereka tidak perlu lagi pergi ke luar kawasan untuk rawatan," katanya dalam temu bual dengan wakil media di sini.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata selain hospital, penduduk tempatan juga akan menikmati satu lagi lonjakan ekonomi menerusi projek Lebuh Raya Pantai Barat yang bakal menghubungkan Banting di Selangor hingga Taiping, Perak.

Katanya lebuh raya itu akan melalui Tanjong Karang dan pihaknya akan berusaha memastikan ada susur keluar ke kawasan itu, untuk kemudahan pengguna tempatan selain mempromosi kawasan berkenaan.

"Tanjong Karang mempunyai banyak tarikan pelancongan seperti inap desa, destinasi makanan, sawah padi dan hasil pertanian segar untuk pelancong tempatan, jadi melalui susur keluar itu akan membuka peluang pengguna lebuh raya berkenaan singgah di Tanjong Karang," katanya.

Noh berkata pakej pembangunan ekonomi itu merupakan tawaran yang dijanjikan BN dalam misi mempertahan kerusi parlimen Tanjong Karang dan dua kerusi dewan undangan negeri (DUN) iaitu Permatang dan Sungai Burung.

Selain itu, beliau berkata pendidikan juga terus menjadi agenda utama di Tanjong Karang di bawah pemerintahan BN iaitu pada 2012 sebanyak RM1.3 juta diperuntuk bagi anak-anak tempatan melanjutkan pengajian ke institusi pengajian tinggi.

"Pada tahun lepas sahaja, seramai 300 anak Tanjong Karang berjaya melanjutkan pengajian ke peringkat diploma dan 500 orang ke peringkat ijazah.

"Saya berharap BN terus diberi kepercayaan oleh penduduk tempatan dalam memastikan Tanjong Karang terus maju dan rakyatnya mendapat manfaat melalui produk BN yang ternyata meringankan beban rakyat," katanya.

Noh dicalonkan lagi untuk mempertahan kerusi parlimen Tanjong Karang bagi penggal kelima dan kali ini beliau menghadapi pertandingan tiga penjuru menentang calon PAS Mohamad Rashdi Deraman dan calon Bebas penyanyi dangdut 80-an Herman Tino.

Tanjong Karang mempunyai 42,410 pengundi iaitu 72 peratus Melayu, 17 peratus Cina, 10 peratus India dan satu peratus kaum lain.

Pada PRU12 2008, Noh menewaskan Mohamed Hanipa Maidin daripada PAS dengan majoriti 3,820 undi.
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

bumiyang

Posted: 01 May 2013 03:37 AM PDT

bumiyang


Gempar!!! Pakatan Rakyat Mula Edarkan Surat Palsu Qardawi dan Template Fitnah di Segamat!!!

Posted: 01 May 2013 03:00 AM PDT

Foto Bukti Tian Chua Ke Manila Sebelum Pencerobohan Sabah Diserahkan Kepada Polis???

Posted: 01 May 2013 01:30 AM PDT

Najib Bakal Dihantar Ke Monggolia Jika BN Kalah???

Posted: 01 May 2013 12:10 AM PDT

Kenapa Tiada Lagi Fitnah Scorpane X Boleh Menyelam Dalam PRU 13???

Posted: 30 Apr 2013 10:45 PM PDT

Zuhud X Halang Nik Aziz Miliki Tanah Bernilai Lebih 10 Juta???

Posted: 30 Apr 2013 06:42 PM PDT

BN Sibuk Membantu Rakyaat - 2,000 Rumah Mampu Milik Bakal Dibina di Kuala Selangor

Posted: 30 Apr 2013 05:30 PM PDT

Permatang Pauh - Undi Anwar Atau Calon BN?

Posted: 30 Apr 2013 10:31 AM PDT

Anwar Anak-beranak Iktiraf Melayu Murtad - Pas pun Masih Sokong???

Posted: 30 Apr 2013 05:30 AM PDT

anakbukitgantang says

Posted: 01 May 2013 03:30 AM PDT

anakbukitgantang says


Jalan mana yang kita pilih? Keamanan atau pertumpahan darah

Posted: 30 Apr 2013 11:08 PM PDT


 
 
 Dari Abu Musa ra dari Nabi Muhammad SAW Baginda bersabda- "siapa yang menghadapkan senjata kepada kita (orang muslim) orang itu bukan termasuk golongan kita"- Hadis Sahih Bukhari 1865 m/s 128
 
Dari Ibnu Umar ra bahawa dia mendengar Nabi Muhammad SAW bersabda " sepeninggalanku janganlah kamu kembali menjadi kafit: yang satu memenggal leher yang lain" Hadis Sahih Bukhari no 1869 m/s 129
 
Dari Abu Hurairah ra katanya- Rasulullah SAW bersabda " nanti akan berlaku fitnah (kekacauan). Orang yang duduk dalam menghadapai fitnah itu lebih baik dari berdiri. Orang yang berdiri  lebih baik dari berjalan. Orang yang berjalan lebih baik dari yang berlari. Siapa yang kemuka hadapan semasa kekacauan, nescaya akan dimurkakan Allah. Maka siapa yang memperolehi tempat berlindung, hendaklah dia berlindung" Hadis Sahih Bukari no 1871 m/s 130
 
 
 
 
 

sambungan pesanan ustaz Kazim menjelang PRU13

Posted: 30 Apr 2013 04:32 AM PDT

 
Bahagian 2
 
atau klik di SINI
 
 
 
Bahagian 3
 
atau klik di link SINI
 

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 01 May 2013 03:27 AM PDT

AL-Kesah AloQStaQ


LAGI VIDEO TERBAIK ... HAJI HADI BERDOSA KERANA TIDAK MEMANDIKAN MAYAT ORANG ISLAM !? ... Memang Meremang Bulu Roma Dengar Syarahan Berapi Ustaz Rujhan di Putrajaya ...

Posted: 01 May 2013 02:05 AM PDT

APAKAH NASIB ROH-ROH SI MATI beberapa belas orang Islam yang 'konon'nya mati SYAHID sewaktu bertempur di Memali puluhan tahun lalu yang telah dikebumikan tanpa di mandikan serta dikafankan AKIBAT AMANAT HAJI HADI yang mengatakan Kematian Mereka Adalah Syahid kerana menentang Kerajaan Barisan Nasional yang menggunakan Undang-Undang dan Perlembagaan Lord Reid.

Sedangkan kini PAS bersama PAKATAN RAKYAT pula di dalam Buku Jingga mereka bersetuju secara bersama untuk mempertahankan Perlembagaan sedia ada (yakni yang HADI AWANG pernah tuduh dahulu sebagai Undang-Undang dan Perlembagaan Lord Reid).
Ustaz Rujhan telah mengupas satu-persatu Kesesatan PAS sewaktu beliau bersyarah di Majlis Ceramah & Ramah Mesra Bersama Tun di Putrajaya dua tiga malam lepas.

Kepada yang belum tonton video (bagi Admin) yang TERBAIK DALAM PRU13 ini, silalah tonton kesemuanya sampai habis 1 Jam 14 Minit ...

Khasnya kepada penyokong PAS yang masih inginkan maklumat berharga dan berfikiran terbuka meneliti sudut pandangan dari pihak BN , serta pengundi Islam 'atas pagar' yang masih belum pasti mana satu pilihan untuk di undi, diharapkan tontonlah video ini sehingga selesai ... Meremang bulu roma dan menyirap darah mendengar Syarahan Ustaz Rujhan !

UNDILAH BARISAN NASIONAL !AloQStaQ
1 Mei 2013
11:40 Pagi
RABU

BUKTI BAHAWA PAS & LAIN-LAIN PARTI DALAM PAKATAN : HANYALAH BERPURA-PURA SEPAKAT ... Mulut Sebut KAMI SEPAKAT & BERSATU, Padahal Perbuatan Menunjukkan Sebaliknya ...

Posted: 30 Apr 2013 11:45 PM PDT

Beberapa kerusi Pilihanraya PRU13 Kali ini yang ditandingi oleh BN telah berdepan dengan CALON-CALON PAKATAN RAKYAT Secara Bertindih.

Bukti Sahih : salah satunya : di DUN Kota Damansara ...

PAS bertindih dengan PARTI SOSIALIS ... Punyalah bangang PAKATAN RAKYAT (ANWAR, HADI & LIM GUAN ENG) mengusun atur calon-calon mereka bertanding, sehinggakan bertindih, dan apabila benda macam ni dah jadi isu hangat bahawa PR langsung tidak sepakat, maka mereka pun berpura-pura berbincang supaya salah seorang calon/parti menarik diri.

Dengan mengambil contoh kerusi DUN Kota Damansara ini, PAS dengan perasaan macam haram jadah telah menarik diri (kononnya) dan memberi laluan kepada PKR / Parti Sosialis tersebut berlawan dengan BN.

(TARIK DIRI apa kejadahnya, dalam kertas undi akan masih ada lambang PAS dalam tu, sebab undang-undang baru SPR tahun ini, mana-mana calon yang sudah sah bertanding yang diisytiharkan pada hari penamaan calon, tidak boleh tarik diri lagi dah)

Tapi puak PAKATAN RAKYAT BODOH ini biasalah, sudah lah bodoh, bangang pula tu ! Kononnya diorang menarik diri la secara tidak rasmi ... (ntah sistem hutan mana yang diorang gunapakai pun tak tahu lah!)

Yang peliknya, peringkat atasan PAS dah sebut bahawa di DUN Kota Damansara tu, PAS memberikan laluan kepada Parti Sosialis TETAPI sehingga sekarang jentera parti PAS masih berkempen calon PAS Kota Damansara. INI SEMUA KERJA GILA ! PR MEMBODOHKAN RAKYAT ! PAKATAN MEMANG TIDAK SEPAKAT !

Jadi, dengan bukti ini dan pelbagai lagi bukti lain yang menunjukkan bahawa PAS , PKR dan DAP memang tidak sepakat dalam Pakatan mereka, maka rakyat Malaysia perlulah MENOLAK Pakatan Rakyat kerana ianya pasti akan menjahanamkan masa depan negara ini seandainya mereka memerintah !

UNDILAH BARISAN NASIONAL DEMI KESINAMBUNGAN KEAMANAN DAN KEMAKMURAN SEJAGAT. InsyaAllah Rakyat Malaysia akan terus Selamat!AloQStaQ
RABU
1 MEI 2013
2:45 Ptg

(BUKTI VIDEO) 5 % SAHAJA PAS PERJUANGKAN ISLAM !???? GILA DAH PARTI ISLAM SEMALAYSIA NIE ... MEMANG GILA !!!

Posted: 30 Apr 2013 08:11 PM PDT

PERNYATAAN RASMI BERSAMA PAS & DAP DITANDATANGANI HADI AWANG & LIM GUAN ENG ...
==========29April2013===========

DAP & PAS BERBEZA IDEOLOGI,
PENDAPAT, PRINSIP PERJUANGAN,  HANYALAH 5% SAHAJA !????
Klik Untuk Besarkan Imej ... TQ !

PERKARA YANG DAP TAK BOLEH TERIMA (PERBEZAAN DENGAN PAS) : AQIDAH + HUKUM HUDUD + NEGARA ISLAM + KALIMAH ALLAH (!?) = SEMUA INI HANYALAH 5% SAHAJA DARI PERJUANGAN PAS ??? ....

BIAQ BETOLLLL NIIEE ... !!!???

GILA SUNGGUH PARTI PAS SEKARANG ...

DEMI BERSAMA DAP & PKR KE PUTRAJAYA, PAS SANGGUP MENGAKUI
(secara tak langsung) BAHAWA PERJUANGAN ISLAM PAS SELAMA INI SEBENARNYA HANYA 5% !!! ... SEBAB ITULAH MEREKA BERBEZA 5% SAHAJA DENGAN PERJUANGAN DAP ... ?

PAS SEKARANG
SUNGGUH GILA !!! ... AMAT GILA !!! ... JAUHI PAS & PR !GILA !!!


Sumber Video : DEWAN PEMUDA PAS PULAU PINANG. INI VIDEO RASMI PAS & DAP , OK !!??

NILAIKAN SENDIRI SEBELUM MENGUNDI PAS !!!AloQStaQ
RABU
1 MEI 2013

11.11PAGIPROJEK KELI KEDAH TELAH "BERJAYA" DIEKSPORT HINGGA KE PLANET PLUTO !!! ... AMIRUDDIN GAGAL LAGI ... LEMAHNYA PAS KEDAH ... PROJEK "HEBAT" HAJI AZIZAN YANG MENJAHANAMKAN ...

Posted: 30 Apr 2013 05:02 PM PDT


Ini Satu lagi projek 'cerdik pandai' dalam Kerajaan PAS Kedah.

Projek penternakan ikan keli organik yang diberi nama Keli-K di lancarkan di Sg Pau daerah SIK, Kedah pada tahun 2009 oleh YAB Dato Seri Azizan Razak MB Kedah.Pelancaran dibuat dengan gah melibatkan kos berpuluh ribu.(sila rujuk pada gambar).

Projek ini adalah usahasama antara Perbadanan Menteri Besar (PMBKed) dgn Novel Ventures Sdn Bhd.Dalam satu kenyataan yg disiarkan dalam Portal rasmi kerajaan PAS Kedah dengan megahnya MB Jijan menyatakan antaranya :

- Sasaran projek ini ialah 60 peratus untuk dieksport manakala 40 peratus lagi untuk pasaran domestik.

- Projek ini diharap bukan hanya dapat menumpukan kepada pengeluaran sahaja tetapi sebagai pusat sehenti kepada kepada hasil keli di Kedah sekaligus dapat menyelesaikan masalah pemasaran di kalangan penternak.

- kejayaan ini membuka ruang kepada industri hiliran seperti sardin keli, bebola ikan, makanan beku sejuk dan lain-lain.


Selepas setahun projek ini berjalan sudahpun mengalami kerugian sebanyak RM397,423 akibat kos operasi yang tinggi, termasuk kos makanan ikan dalam bentuk pellet selain sumber elektrik yang dijana melalui generator.( kenyataan EXCO terlibat dalam sidang DUN) seterusnya usaha sama itu ditamatkan dan diusahakan oleh Kedah Agro pulak.

Mereka menyatakan akan mengeluarkan ikan keli dalam tin.

Apa yang musykil sampai sekarang tin tak siap2 lagi.pelaburan juga dikatakan sudah mencecah RM 5 juta..Ikan tersebut dikhabarkan hanya dijual dalam daerah Sik sahaja dan pernah juga dijual di tepi jalan masuk ke projek terbabit.

Inilah projek nak jana ekonomi rakyat konon tapi sebenarnya nak menjahanamkan rakyat.Apa kes nak bela ikan sampai dalam hutan simpan? Rakyat yg bela ikan keli belakang rumah pun untung RM 3 ke 4 ribu semusim..Berdekatan pekan sik tak dak tanah dah kot sampai kena bela dalam hutan sejauh lebih kurang 2KM dari jalan besar..sebahagian besar pekerja pun bukan rakyat tempatan.Inilah kesejahteraan yg rakyat dapat dari kerajaan PAS Kedah.


BN buat apa2 projek depa dulu tanpa usul periksa kata membazir lah..Yg ni apa cerita? Papan iklan pun bukan main punya besaq...kos pun dekat berpuluh ribu..

Akhirnya kroni buat papan iklan yg untung...

Dipetik dari FB : Kumpulan 11 Alor Setar

Politik Harian

Posted: 01 May 2013 03:22 AM PDT

Politik Harian


#PRU13 - SURE (Suara Rakyat Rembau) Episod 9 - 12

Posted: 01 May 2013 02:46 AM PDT
Kg Pabai Miku telah menerima dua buah jambatan dan anak benih pokok getah sumbangan dari Khairy Jamaluddin. Ianya sedikit sebanyak telah menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh masyarakat orang asli di kampung tersebut. http://www.youtube.com/watch?v=44ZBxLs98zQ&feature=share&list=UUuzPrlUvALK47X30PrcqqiQTanah Puan Zaiton Ibrahim dan 27 penduduk yang kain di Kota pada mulanya ingin diambil oleh KTMB untuk projek Landasan Keretapi Berkembar. Hasil usaha Khairy Jamaluddin, KTMB bersetuju mengubah suai laluan tersebut dan rumah mereka selamat. http://www.youtube.com/watch?v=w340iASE_ds&feature=share&list=UUuzPrlUvALK47X30PrcqqiQSeow Lee Nyun yang menetap di Kuala Sawah, Rantau menyatakan sokongan padu terhadap Khairy Jamaluddin yang telah banyak membantu rakyat terutama warga emas, OKU dan golongan yang susah. http://www.youtube.com/watch?v=NPC3de4MdFM&feature=share&list=UUuzPrlUvALK47X30PrcqqiQDengan bantuan dari Khairy Jamaluddin, Sek Keb Jenis (T) Ladang Seremban telah dapat membina laluan khas baru berbumbung dan tempat menunggu van sekolah. Dimana murid-murid tidak lagi dibasahi hujan ketika mahu menaiki van sekolah. Dan tempat menunggu van tersebut dinamakan sebagai "Gajah Menyusu". http://www.youtube.com/watch?v=llpcO0f9MnQ&feature=share&list=UUuzPrlUvALK47X30PrcqqiQ

#PRU13 HOT! Azlan Mengaku Kejadian Saiful Bukhari Diliwat Anwar Benar

Posted: 01 May 2013 12:28 AM PDT

Azlan menunjukkan kenyataan beliau kepada pihak media.

Bapa Mohd. Saiful Bukhari, Azlan Mohd. Lazim hari ini menarik balik kenyataan beliau sebelum ini dan mengaku kejadian liwat ke atas anaknya oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 2008 benar-benar berlaku.

Azlan mengaku kejadian ke atas anaknya itu bukan konspirasi politik seperti kenyataannya beberapa bulan lalu.

Beliau seterusnya menarik balik permohonan maaf kepada Anwar sekeluarga dan mengumumkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta-merta tetapi tidak bercadang menyertai mana-mana parti lain.

"Sebagai manusia biasa, saya terpengaruh dengan beberapa pihak. Buat keputusan sebegitu rupa pada 8 Mac. Tidak timbul soal ganjaran. Tak terlajak.

Hubungan baik dengan anak. Tak bawa Saiful hari ini. Terpulang kepada Saiful untuk buat sidang akhbar lain. Saiful tahu saya buat sidang akhbar hari ini.

Kebetulan nak pilihan raya saya tampil buat keterangan. Saya ada buat solat istikharah mohon petunjuk dan pedoman. Bersedia hadapi tohmahan orang sekeliling.

Kenyataan saya adalah atas keinsafan diri saya. Saya lega dan tidak terkongkong dengan mana mana pihak."-Azlan.

#PRU13 Pendedahan Biodata Wanita Simpanan Mustapha Ali

Posted: 30 Apr 2013 11:44 PM PDT


Nama Wanita Simpanan Mustapha Ali: Aishah Baby Binti Badar....
Alamat Kondo : BLOK D, TINGKAT 2, NOMBOR 3, D-2-3
Nama Kondo: EVERGREEN SCOT PINE CONDOMINIUM,SELANGOR.
Rumah Keluarga : Lorong Durian Sakat, Bandar Baru Sg. Long, Kg. Jawa, Klang.
Jenis kereta : Toyota Wish
Nombor Kenderaan: WSE 2512

Identiti wanita yang dipercayai menjadi pasangan seorang lelaki mirip Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali dalam video seks yang tersebar awal bulan ini didedahkan dalam satu laman blog semalam.

Laman blog itu, http://mymassa.blogspot.com, menyiarkan identiti wanita itu dengan memetik blog milik dua pemimpin pembangkang di Selangor.

Menurut blog tersebut, wanita itu yang didakwa telah menjalin hubungan dengan lelaki berkenaan sejak dua tahun lalu menetap di sebuah kondominium di Kajang dan memandu kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Wish.

Turut dedahkan, alamat keluarga wanita itu yang berasal dari Klang turut didedahkan.

Negara digemparkan dengan penyebaran meluas rakaman video sepanjang 11 minit 25 saat itu pada 11 April lalu menerusi beberapa laman blog. Ia turut diedarkan dalam bentuk video cakera padat di beberapa kawasan di Besut, Terengganu.

#PRU13 Calon BN Kuala Kubu Baru Dikasari Calon DAP

Posted: 30 Apr 2013 10:03 PM PDT


HULU SELANGOR - Calon Barisan Nasional di kerusi DUN Kuala Kubu Baharu, Jessie Ooi mendakwa bahunya lebam selepas ditolak calon DAP, Lee Kee Hion.

Ketika mengadakan walkabout di pasar malam lewat petang semalam, Ooi bertembung dengan Lee yang turut sama melakukan program ramah mesra di lokasi yang sama.

Mereka kemudiannya berjabat tangan dan mengambil gambar bersama sebelum Lee bertindak menolak bahunya.

Ia ekoran Ooi menolak tawaran Lee untuk berdebat.

"Saya menghulurkan tangan kepada Lee dan kami berjabat tangan serta bergambar bersama-sama untuk jurugambar akhbar.

"Namun ketika kami berjabat tangan, tangan kirinya terus menolak bahu saya. Pada ketika itu, Lee tersenyum dan mencabar saya untuk berdebat.

"Saya memberitahu beliau ia membazirkan masa dan dia terus menolak bahu saya. Ibu saya melihat Lee bertindak sedemikian dan terus menarik saya," kata Ooi kepada The Star.

Ooi berkata, memandangkan penyokong Lee kebanyakannya lelaki, beliau segera meninggalkan tempat itu dan kembali ke pejabat MCA di bandar.

Ooi kemudiannya membuat laporan polis.

Sementara itu, Lee berkata beliau turut melaporkan mengenai perkara yang sama kepada polis.

Lee berkata, beliau hanya menepuk bahu Ooi.

Selain mereka, Yoong Tham Fook, Pritpal Singh Mender Singh dan Nadarajah Subramaniam bertanding sebagai calon Bebas di kerusi DUN itu.

#PRU13 Facebook Azhar Sulaiman digodam Cyber Troopers

Posted: 30 Apr 2013 07:20 PM PDT


Aktor popular tanah air Azhar Sulaiman, 41, membuat laporan polis petang ini kerana laman sosial peribadi beliau di Facebook diserang dan digodam oleh kumpulan yang menggelar diri mereka sebagai Cyber Troopers.

Laporan polis dibuat di balai polis Taman Tun Dr. Ismail pada pukul 3 petang tadi, katanya.

Menurut beliau, gara-gara serangan oleh Cyber Troopers, yang beliau dakwa sebagai penyokong pembangkang, akaun Facebook beliau kini menjadi tidak berfungsi (disabled).

"Sepanjang saya jadi artis tidak pernah saya mengadakan sidang akhbar tetapi hari ini, saya adakan sidang akhbar kerana hak kebebasan bersuara saya disekat," jelasnya.

Beliau berkata, cacian dan makian bertalu-talu yang diterimanya melalui akaun Facebook beliau yang mempunyai 11,000 pengikut, niat beliau membuka laman sosial itu untuk bertukar fikiran dan pandangan kini digantung.

Selain itu, Azhar menjelaskan laporan polis itu dibuat bagi melindungi diri dan keselamatan beliau yang dirasakannya terancam.

Mengakui bukan berminat untuk menjadi politikus, beliau berkata, beliau sekadar menunjukkan sokongan kepada Barisan Nasional (BN) iaitu kerajaan yang memerintah.

"Biarlah yang buruk saya tetapi bukan pemimpin saya.

"Saya menjalankan siasatan saya sendiri dan membuat penilaian tentang video seks yang membabitkan seorang pemimpin pembangkang. Sebagai orang dalam bidang perfileman, mustahil video itu lakonan," tegasnya.

Beliau menambah, beliau lakukan semua ini termasuk membuat video dan Facebook adalah kerana mahukan para peminat dan pengikutnya berfikir serta menyokong sistem pemerintahan sedia ada.

"Saya bukan kejar populariti atau masih popular menerusi filem Abang 92 tetapi saya tak mahu sistem yang ada sekarang berubah," katanya. - Utusan

Sila baca artikel ini juga : Azhar Sulaiman...'suara' silent majority yang fedup terus diperbodohkan

Kegelojohan Pakatan Rakyat fitnah SPR Makan Diri Lagi #TolakPR #GE13

Posted: 30 Apr 2013 06:00 PM PDTKegelojohan Pakatan Rakyat untuk menyerang SPR sekali lagi memakan diri. Sejak awal pagi lagi Pakatan Rakyat dengan sistematik telah menyerang Media Sosial dengan pelbagai fitnah berkenaan penggunaaan dakwat kekal. Pelbagai gambar dan video telah dimuat naik ke dalam laman sosial yang kononnya menunjukkan bahawa dakwat tersebut boleh dibasuh dengan mudahnya.

Malahan ada satu gambar yang dimuat naik ke dalam laman Facebok menunjukkan kononnya mereka telah membasuh jari mereka dengan mudah sekali. Tapi yang lucunya, jam pada tangan salah srg "pengundi awal" tersebut menunjukkan pukul 7.55 pagi.dan 8.00 pagi ni pusat pengundian awal baru nak buka rasanya. Aduh, beginilah jadinya apabila terlalu fanatik hendak menabur fitnah pada SPR.

Salah seorang rakan Facebook yang mengundi awal hari ini telah memuat naik gambar jari beliau. Beliau telah menyatakan bahawa beliau telah mencuba untuk cuci jari beliau beberapa kali dengan pelbagai jenis sabun. Namun tidak berjaya. Nampak gaya Pakatan Rakyat telah gagal sekali lagi untuk menconteng arang pada SPR berkenaan dengan isu dakwat kekal

Inilah jadinya apabila Pakatan Rakyat sudah terlampau terdesak untuk menyerang SPR dan juga Barisan Nasional. Ironinya, penggunaan dakwat kekal ini adalah salah satu tuntutan Bersih yang mana SPR telah pertimbangkan. Sekarang mereka pula yang lantang menyerang SPR atas isu dakwat kekal. Bersedialah kawan-kawan dengan serangan-serangan sebegini yang akan terus dibuat oleh Pakatan Rakyat.

-http://socialninja46.blogspot.com

#PRU13 Panas! Chegu Bard Akui Pemilihan PKR Menipu

Posted: 30 Apr 2013 07:30 AM PDT


Disaat Anwar Ibrahim sering menyalahkan SPR kononnya terlibat didalam penipuan daftar pemilih serta perjalanan mengundi sewaktu pilihanraya, hari ini rakyat didedahkan tentang realiti sebenar yang berlaku.

Didedahkan sendiri oleh 'orang kuat' Anwar sendiri iaitu Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali dengan nama Chegu Bard. Anwar sendiri menjadi perancang sebenar di dalam penipuan pemilihan PKR.

Chegu Bard sendiri menyatakan yang beliau tidak percaya dengan kredibiliti Anwar serta mempersoalkan tuduhan Anwar terhadap SPR kerana sebelum ini Chegu Bard sendiri telah ditipu dengan teruk semasa pemilihan parti tersebut.

"Isu pemilihan kena tipu teruk... lepas tu nak gula-gulakan I... dia nak gula-gulakan I isu pemilihan, penipuan la, apa semua baru-baru ini oleh Anwar,'' katanya dalam rakaman berdurasi 43 saat dengan tajuk "Chegu Bard Kantoikan Anwar" itu.

Chegu Bard yang bertanding jawatan Ketua Angkatan Muda PKR pada pemilihan itu turut mendakwa Anwar cuba menyogok beliau dengan wang ringgit dan jawatan bagi menutup rahsia tersebut.

Dan Chegu Bard juga mendedahkan bahawa Anwar cuba menyogoknya dengan wang ringgit serta jawatan bagi menutup rahsia berkenaan pemilihan parti PKR sendiri yang disifatkannya sebagai tak adil dan demokrasi.

Rakyat Malaysia khususnya ahli-ahli PKR serta Pakatan harus melihat pendedahan oleh Chegu Bard ini sebagai satu 'turning point' untuk meninggalkan Anwar. Apatah lagi Anwar seringkali berceramah yang kononnya SPR bersekongkol dengan kerajaan untuk menipu rakyat didalam proses pengundian.

"Dia datang nak offer I gaji... nak lantik I jadi Timbalan Setiausaha Agung apa semua...I'm very sorry, I'm very sorry... this is not about jawatan... but i hope its about the truth.. dan you bercakap soal demokrasi,'' tegas Chegu Bard dalam rakaman tersebut.

Baru-baru ini Anwar mempertahankan Chegu Bard untuk bertanding di kerusi DUN Sungai Acheh tersebut menyebabkan Pas yang pada awalnya mempertaruhkan Mohd. Yusni Mat Piah di kerusi sama, terpaksa menarik diri.

Bagaimanapun tindakan pucuk pimpinan Pas yang menyerahkan kerusi tersebut untuk ditandingi oleh PKR menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan akar umbi dan jentera Pas di kawasan berkenaan.

Jadi, jika pemimpin utama dalam organisasi PKR sendiri menjadi mangsa penipuan licik Anwar Ibrahim, apakah mustahil rakyat bawahan yang masih 'hijau' dengan politik menjadi mangsa Anwar seterusnya? Dan pengundi di seluruh negara khususnya di Parlimen Permatang Pauh serta Dun Sungai Acheh harus menolak calon-calon dari PKR.

Jangan biarkan manusia-manusia munafik seperti mereka-mereka itu berterusan memperbodohkan rakyat dimasa hadapan. Cukup-cukuplah dengan apa yang terjadi sebelum ini seperti yang terjadi di Kampung Buah Pala.

Jangan biarkan 'pisang berbuah dua kali' dengan membiarkan konco-konco Anwar didalam PKR berterusan menipu rakyat. Tumbangkan PKR dan Pakatan sebelum nasib anak cucu kita menjadi taruhan.

Anwar memang dikenali sebagai individu lidah bercabang dan pembelit, jadi tidak hairan ramai yang tertipu dan termakan dengan penipuannya. Banyak pemimpin yang menjadi pengasas kepada pembentukan PKR telah meninggalkan parti, termasuk juga pemimpin-pemimpin yang rapat dengan Anwar

#PRU13 Membongkar Pelan Huru-hara Pakatan Haram!

Posted: 30 Apr 2013 06:00 AM PDT


Perancangan Pakatan Rakyat untuk mencetuskan huru-hara pada PRU-13 telah pun terdedah luas. Malah, strategi-strategi serangan dan mematah isu juga sudah diketahui umum. Antaranya, membawa masuk pelanduk dua serupa dengan Anwar dari Thailand dan melancarkan keganasan seperti mengebom bilik gerakan dan sebagainya.

Namun, itu hanyalah permulaan. Kita tahu bahawa pelan kemuncak mereka ialah mencetuskan pemberontakan yang besar.

Ia akan dimulakan dengan kekecohan di beberapa tempat pada hari pengundian --> Kekecohan itu akan disebarkan secara meluas di media sosial dan diperbesarkan sehingga ramai yang terpengaruh --> Akibatnya keputusan pengundian tidak diterima, dan bantahan dibuat secara besar-besaran kemudian orang ramai pun dihasut untuk mencurigai dan memarahi kerajaan --> Akhirnya, demonstrasi bantahan keputusan PRU-13 secara 'habis-habisan' akan diadakan di Kuala Lumpur… dengan matlamat menggulingkan kerajaan.

Tidak mustahil, demonstrasi ini akan bermula lebih awal iaitu sejurus selepas keputusan diumumkan. Jika ini berlaku, bermakna mereka akan mengambil tempat masing-masing di sekitar ibukota apabila kekalahan hampir disahkan.

PR mungkin juga memerlukan satu insiden besar yang mengejutkan seperti percubaan bunuh atau pembunuhan seorang yang berpengaruh dalam kekecohan ini untuk membawa huru-hara itu ke satu tahap lagi.

Walau apapun, apa yang lebih penting ialah untuk kita memahami perancangan terperinci mereka.

Satu artikel di Outsyedthebox nampaknya bersetuju dengan pendapat penulis bahawa huru-hara akan dicetuskan di kawasan paling strategik iaitu bermula di Jalan Pudu. Blog tersebut memaparkan gambaran yang lebih jelas dengan mengambil contoh Demonstrasi BERSIH pada 9 Julai 2011.

Dalam demonstrasi tersebut, kita melihat para peserta berkumpul di Jalan Pudu, Menara Maybank, Puduraya dan Tung Shin Hospital dan bukannya Dataran Merdeka yang menjadi 'idaman' mereka.

Tindakan mereka memutuskan perhubungan ke Jalan Tun Perak, Jalan Parlimen, Jalan Raja Laut, Jalan TAR, Jalan Imbi dan Jalan Bukit Bintang secara serentak.

Jika ini berlaku, seluruh Kuala Lumpur akan lumpuh apabila trafik tersekat, orang ramai terperangkap, maka huru-hara boleh direalisasikan ke tahap maksima. Insiden membelasah polis dan mungkin juga orang ramai tidak boleh diketepikan. Pada ketika ini, media asing sudah pastinya telah bersedia di beberapa tempat sambil bersedia dengan tajuk 'Malaysia Spring'.

Sekiranya, perancangan ini diadakan pada hari pengundian, mereka mungkin tidak mampu mengerahkan begitu ramai peserta untuk mencetuskan huru-hara yang berkesan. Namun, ia memberi satu kelebihan di mana kebanyakan pemimpin tertinggi akan berada di satu tempat sahaja untuk meraikan kemenangan. Kepungan boleh saja dilakukan di sana. Walaubagaimanapun, ini adalah salah satu senario yang terburuk, dan sukar untuk dijayakan.

Selain hari pengundian, hari yang perlu diberi perhatian ialah hari mengangkat sumpah selepas PRU di mana mereka pasti akan sedaya upaya cuba menghalangnya.

Walaubagaimanapun, soal tarikh huru-hara bukanlah sesuatu yang signifikan kerana ia akan merupakan sesuatu yang berterusan bermula sekarang sehingga berjaya, iaitu tidak dapat dipastikan bila.

Apa yang pasti ialah mencetuskan ketegangan melalui internet bukanlah sesuatu yang sukar kerana tentera kacang merah DAP telah pun bersedia. Dengan hanya 2,000 orang tentera siber yang mempunyai 20-50 akaun laman sosial setiap seorang, tidak syak lagi yang mereka mampu mewujudkan gambaran persepsi berjuta-juta orang dalam sekelip mata.

Ini akan memberi alasan kepada pihak asing untuk mengambil pandangan mereka sebagai serius dan seterusnya masuk campur dalam urusan negara ini.

Semua yang diperkatakan ini telah pun berlaku di serata dunia hatta sebelum era internet lagi. Dalam kebanyakan kes, pertumpahan darah adalah pasti. Sama ada darah yang tertumpah itu adalah di kalangan rakyat dalam jumlah yang besar, mahupun terhad kepada satu individu tertentu, termasuk pemimpin atau penentangnya - terpulang kepada yang mana yang lebih memberi keuntungan kepada kuasa asing.

Syria, Mesir, Libya, Iraq, Afghanistan telah mengalaminya. Apakah kita benar-benar 'teringin' untuk mengikut jejak langkah mereka?

Ohpolitik!™

Posted: 01 May 2013 03:11 AM PDT

Ohpolitik!™


EDISI DAKWAT KEKAL TIDAK KEKAL DAKWAAN IZZAH dan TIAN CHUA DIBONGKARKAN OLEH MANGSA SENDIRI!

Posted: 01 May 2013 02:46 AM PDT

Aku dapat jumoa mangsa interiview secara langsung. Mangsa tampil selepas menyedari bahawa gambar yang diedar oleh Nurul Izzah dalam laman sosial itu adalah gambarnya.

Mangsa yang dimaksudkan adalah Mejar Aszmee meluahkan rasa dukacita kepada aku dan rakan media turut mendedahkan rasa dipergunakan serta diambil kesempatan terhadap politik kotor oleh nurul izzah dan tian chua semalam. Mangsa juga menyatakan terasa dirinya telah mengkhianati kpd angkatan tentera yang lain.

Berkongsi cerita kisah apa yang berlaku, Mejar menceritakan kejadian berlaku di taman koperasi polis semasa menemani isterinya berjumpa kawannya terserempak dengan nurul izzah yang menahan kereta mereka serta mohon bercakap dengan, nurul izzal juga mohon utk melihat jari dakwat kekal tersebut. Izzah juga didakwa cuba nak padamkan dengan 2 jenis bahan yang tidak diketahui jenisnya.

Ternyata penipuan izzah kantoi bila tuan punya badan tampil. Dakwat yang didakwa tidak kekal masih kekal dijari mejar seperti gambar yang aku sendiri ambil dijarinya.


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

[ #PRU13 #GE ] AZLAN DILIWAT ANWAR PUNCA U-TURN KALI KE 2?

Posted: 01 May 2013 01:08 AM PDT
Azlan menunjukkan kenyataan beliau kepada pihak media.

Bapa Mohd. Saiful Bukhari, Azlan Mohd. Lazim hari ini menarik balik kenyataan beliau sebelum ini dan mengaku kejadian liwat ke atas anaknya oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 2008 benar-benar berlaku.

Azlan mengaku kejadian ke atas anaknya itu bukan konspirasi politik seperti kenyataannya beberapa bulan lalu.

Beliau seterusnya menarik balik permohonan maaf kepada Anwar sekeluarga dan mengumumkan keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta-merta tetapi tidak bercadang menyertai mana-mana parti lain.

"Sebagai manusia biasa, saya terpengaruh dengan beberapa pihak. Buat keputusan sebegitu rupa pada 8 Mac. Tidak timbul soal ganjaran. Tak terlajak. 

Hubungan baik dengan anak. Tak bawa Saiful hari ini. Terpulang kepada Saiful untuk buat sidang akhbar lain. Saiful tahu saya buat sidang akhbar hari ini.

Kebetulan nak pilihan raya saya tampil buat keterangan. Saya ada buat solat istikharah mohon petunjuk dan pedoman. Bersedia hadapi tohmahan orang sekeliling. 

Kenyataan saya adalah atas keinsafan diri saya. Saya lega dan tidak terkongkong dengan mana mana pihak."-Azlan.

"ERR>> ANWAR ADA JANJI GUNUG DAN BINTANG KER AZLAN? JANJI DICAPATI!  PAYMENT TAK MASYUK, UTURN BALIK>> EERR BRAPA BANYAK KALI MAU UTURN DA?"
 

tunku

Posted: 01 May 2013 03:11 AM PDT

tunku


Saiful’s dad now says son was indeed sodomised

Posted: 01 May 2013 02:30 AM PDT

Azlan Mohd Lazim, the father of Saiful Bukhari, said Wednesday that his son was sodomised in a startling turnaround from his statement in March when he denied his son had been sodomised.
He also announced his immediate resignation from PKR.
"What Anwar did to my son was real and it was not a political conspiracy against Anwar," he said.
Azlan refused to explain the reason for his sudden retraction, merely saying that he had "repented" and realised that his family was more important to him.
He said he had not been pressured by any party to do so.
Azlan had in March alleged that his son was part of a conspiracy hatched by a special officer in the Prime Minister's Department to destroy Anwar's political career.
Anwar was subsequently charged in court with committing sodomy on Saiful Bukhari but acquitted at the end of the defence's case.
The prosecution has filed an appeal.

Make Right Decision, Don't Allow T'ganu Return To darkness Era Under PAS, Says Najib

Posted: 01 May 2013 02:02 AM PDT

 Datuk Seri Najib Tun Razak Wednesday asked the people of Terengganu to make the 'right and accurate' decision in Sunday's election to ensure the oil-rich state does not revert to 'darkness era' under PAS' administration before.

Borrowing the slogan of BN's Besut parliamentary candidate Datuk Seri Idris Jusoh, 'Do You Still Remember', the prime minister reminded the people on how PAS, during its administration, had closed kindergartens, failed to manage garbage collection and did not honour its promise to implement hudud law (Islamic Penal Code) in the state.

"If the people continue to give their mandate to BN, God willing, the National Transformation Policy will be continued and Terengganu's landscape will undergo a major change in the next few years," said Najib, who is also BN chairman, when addressing 10,000 people at the national-level Excellent Rural Area Award at Kampung Bukit Wan, in Setiu.

Also present were Najib's wife, Datin Seri Rosmah Mansor, Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said, who is also BN's candidate for Kijal state seat, and Idris, the coalition's aspirant for the Besut parliamentary seat.

Najib said he believed the people would continue to give their mandate to the present state government to ensure Terengganu remained under BN.

He urged the people to give a strong mandate to BN to enable the coalition to form the next federal government.

Taking a swipe at the opposition pact, the prime minister said the PAS-PKR-DAP pact, was merely political as they do not pursue the same struggles and ideology.

"This is all politics...friendship with Kit Siang is also politics...Hadi has admitted he does not agree with DAP nd PKR.

"If you don't agree, why form a pact?" he asked.

"When you want to form a pact but in the heart, you disagree, this means a crack waiting to break up. So, how are to trust the opposition?" he asked.

Najib said he believed the people would continue to give their mandate to the present state government to ensure Terengganu remained under BN.

He also urged the people to give a strong mandate to BN to enable the coalition to form the next federal government.

Najib then slammed parliamentary opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim for promising to reduce fuel price, which he described as 'play acting', when looking at current developments in Indonesia following the government's decision to raise oil price.

"He (Anwar) thinks it's easy to reduce fuel prices, lower electricity and water tariff and abolish study loans taken from the National Higher Education Fund Corporation?" If it's easy, why other countries didn't do it?

"Indonesia, a bigger oil producer than us also wants to raise oil price as the government has to pay heavy subsidy, which is burdensome," he said.

The prime minister said the government had decided to give the 1Malaysia People's Aid (BR1M) and not to reduce fuel price to ensure there was no leakage in the aid disbursement and only the eligible reap the benefits.

Najib urged the people to evaluate the Opposition's 'reformasi' that caused disunity among the people while BN's transformation agenda invited the people to perform better for the nation.

He said, as the government, the BN had a clear vision for the people's bright future under the national transformation agenda, with the rural transformation plan as among the main agenda.

Najib said the people in rural areas were giving solid support to BN on the trust and confidence that only the BN government could change the livelihood of the rural community.

"I believe the rural folk are rallying behind BN because they are disappointed with the play-acting and the lies told by the opposition all these while.

"Wherever I went, I can see the people in kampungs and rural areas are hardcore BN supporters.

"When I ask myself (what's the basis for increasing support), I can conclude that the rural community can see that all these while it is the BN government that has changed their livelihood," he said to the people's applause.

Najib said the BN was enjoying increasing support from the people because the rural folk appreciated the BN's 'promises kept' principle.

"So, if the people want to reap the fruits of a bright future, they cannot rely on the Opposition, but only with BN," he stressed.

Najib will also meet Volunteer Reserve Corp personnel before attending 'an evening with the prime minister' gathering at Mengkabang Telipot this evening as part of his one-day visit to Terengganu Wednesday.

The prime minister arrived in Setiu in the morning as part of his nationwide whirlwind tour to galvanise support from the people for Sunday's general election.

Poll: Najib still prime minister of choice

Posted: 01 May 2013 01:34 AM PDT

An opinion poll carried out in Penang, Kedah and Perlis recently showed that Datuk Seri Najib Razak is still the prime minister of choice for the majority of the people there.

The poll, conducted by the Malaysian Political Research institute, National Professors Council and Universiti Utara Malaysia involved 1,830 eligible voters, who were expected to cast their votes on Sunday.

The voters were engaged via telephone calls and ground interviews from April 23 until Sunday.

Stratified sampling (a method of sampling from a population) was used as the method of research, where topics, such as the party and prime minister of choice based on demographics and factors influencing the choice of candidates, were evaluated. In terms of the preferred prime minister for different races, Najib was still the primary choice.

In addition to getting the highest number of votes among male and female voters, all those in the government sectors were agreeable in retaining Najib as prime minister. Najib also received support from workers of different income levels, except those earning above RM5,000 and was given full support by young voters and people of different academic qualifications.

Despite GE13 being dubbed as the country's first "social media election", Najib, besides receiving support from the cyber-savvy population, also received the nod from the "anachronistic" masses.

The poll also showed that the party of choice among the people was still Barisan Nasional.

Voters who had no access to the Internet also preferred BN as the ruling party. A Majority of the voters in the poll also agreed that candidates could contest as an independent.

Pas ready to abide by members wishes to quit

Posted: 01 May 2013 01:02 AM PDT

HUDUD ISSUE: DAP man's call to reject the party does not sit well with its members

PAS is willing to listen to the wishes of its grassroots who want the party to quit the opposition pact, said its Dewan Ulama chief Datuk Harun Taib.

This, he said, came about after its members expressed their disappointment with the statement made by Johor DAP vice-chairman Norman Fernandez, who had urged non-Muslims not to vote for Pas.

Harun has been consistent in his support for the implementation of hudud in the country as well as his opposition to the use of the kalimah Allah in the Bahasa Malaysia-language Bible.

His firebrand approach has seen him viewed by many within Pakatan as being at odds with DAP.

Harun said Pas members at the grassroots level would be given an opportunity to convey their wishes once the 13th General Election was over.

He said even though he was "burning up" over Fernandez's statement, he advised Pas members to be patient until their mission in the general election is finished.

"We are of course sad that an issue like this comes up so close to the election date. But in these last moments, we need to continue our struggle first.

"Once the election is over, we will settle this matter. The Pas Muktamar will be held after the general election and the grassroots can convey their wishes to the party leadership. We will make a decision then, not now," he said when contacted yesterday.

He was commenting on calls by numerous factions within Pas for the party to leave Pakatan as it appeared that they were being used by DAP to further the latter's goals.

The grassroots members had expressed their displeasure with Fernandez's statement and believed that Pas was only being used to pull in Malay votes.

On Saturday, Fernandez surprised many when he reportedly asked non-Muslim voters not to vote for Pas. He was also quoted as saying that the non-Malays needed to think carefully if they want to gamble their future with Pas.

Fernandez's statement came about after Pas secretary-general Datuk Mustafa Ali had maintained that Pas would continue to champion its agenda of establishing an Islamic state if the opposition won the election.

On Monday, DAP adviser Lim Kit Siang, in his bid to defuse the crisis between DAP and Pas over the hudud issue, had ordered party members to refrain from making uncalled for statements.

He also acknowledged that there were differences in opinion in Pakatan which was mainly on the hudud issue.

Anwar the drama king

Posted: 30 Apr 2013 06:00 PM PDT


Former Parti Keadilan Rakyat (PKR) deputy president Dr Chandra Muzaffar revealed that he lost faith in Datuk Seri Anwar Ibrahim after several incidents that were orchestrated to convince the people that the latter was victimised by the government.

In a forum organised by Majlis Perundingan Melayu (MPM - Malay Consultative Council) last Friday, Dr Chandra told the audience he started to doubt Anwar's innocence after he was told that the latter was injected with HIV virus.

Dr Chandra recollected what had transpired then and said: "After we formed Adil (a non-governmental organisation) as a social platform, there were talks that Anwar was injected with HIV virus.

"I doubted it immediately because if the incident had really happened, then I would say that the person who did that actually did not know the consequences.

"I told the guy who informed me about the incident that he should be extra careful with Anwar because HIV virus is only going to affect the body after five to 10 years. So this won't affect Anwar's political life," he said.

Another example, said Dr Chandra, was when Anwar claimed he was poisoned with arsenic when he was in prison.

" I was among the earliest to read the medical report, which was given by his wife Dr Wan Azizah (current president of PKR).

"When I finished reading the report, I told her that there is nothing (in the report) suggesting that Anwar is actually being poisoned.

"The only thing is the arsenic level was very high. This could be due to (excessive) digestion of certain vegetables. I'm pretty sure doctors would have known about this," Dr Chandra said, adding he started to feel more doubtful about Anwar's integrity.

The forum, themed 'Pakatan Tidak Sepakat' (Disunity within Pakatan), was organised to enlighten the public on how Pakatan Rakyat (PR) have been hypocritical over numerous issues in order rule the country.

Among other notable speakers were academician and former International Islamic University Malaysia deputy rector Prof Datuk Dr Sidek Baba

Blogger Syed Akbar Ali, who also attended the forum, had put the details of the arsenic incident in his blog.
The blog site known as Outsyed The Box, had posted an article on the issue which was initiated just before the 1999 general election to create negative perception towards the ruling government.

"In 1999 (14 long years ago - how old were you then) Anwar Ibrahim created the scare that someone was trying to kill him. He was in prison and they said he was being poisoned with arsenic. This arsenic poisoning scare happened just weeks before the 1999 General Elections.

"There was some hue and cry because Wan Azizah made the announcement that she had secretly smuggled out some of his urine in a small bottle and had sent it to the Gribbles Pathology Laboratory in Melbourne, Australia to prove that her husband was being poisoned. Well it was a lie," the blogger wrote further.

Ensure BN Gets More Than Two-thirds Majority, Dr M Urges Malaysians

Posted: 30 Apr 2013 05:00 PM PDT

Malaysians must ensure the Barisan Nasional (BN) is returned to power with a more than a two-thirds majority in parliament in Sunday's general election to enable the government to be in a strong position to govern the nation, Tun Dr Mahathir Mohamad said today.

The former prime minister said BN needed a resounding victory to facilitate coalition to implement all the policies that have been planned for the people's well-being and the nation's prosperity.

Referring to the 2008 general election in which BN lost its two-thirds majority, he said, the situation to a certain extent made it difficult for the BN government to implement policies that have been planned.

"Since the government is not at a strong position, it has to accede to demands from opponents of government policies," he said when replying to a question from the floor at the launch of a book, a compilation of part of his articles posted on his blog chedet.com between 2008 and 2012.

Dr Mahathir urged the people, particularly youths, to support BN, the party that had contributed immensely to the nation, in this election.

"I hope the electorate will support the party that has served you, your parents and the country," he said.

Dr Mahathir said Malaysia could attain advanced nation status in 2020 as the present government was implementing various projects and programmes to realise Vision 2020 to transform Malaysia into a developed country.

"Present leaders are still talking about Vision 2020 and are making serious efforts to realise the vision, this is among the indicators that we are on the right track.

"But surely there will be approaches that may differ slightly than what is expected, nevertheless I believe Malaysia can still achieve Vision 2020 in 2020," he added.

The ambitious Vision 2020 is Dr Mahathir's brainchild. He served the nation as the prime minister for 22 years.

The 364-page bilingual book jointly published by Berita Publishing Sdn Bhd and MPH Group Publishing is available in all the bookstores in the country.

It costs RM25 a copy.

PAS Put Aside Party Struggle To Collaborate With DAP - Muhyiddin

Posted: 30 Apr 2013 04:00 PM PDT

 Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin has slammed PAS for putting aside the party's goal and struggle just to collaborate with DAP.

He said PAS' willingness to compromise with the DAP on Islamic matters caused many supporters to leave the party and support Barisan Nasional (BN).

"I was shocked when they (DAP and PAS) said 95 percent had been settled leaving only five percent, question of establishing an Islamic state and implementing hudud law.

"PAS leaders stooped too low for fear that the DAP will leave Pakatan Rakyat and lose support. They were willing to sacrifice the party's struggle by putting down the value at a low 5 percent," he said after attending a 1Malaysia People Rally in Layang Layang attended by over 1,000 people of all races.

It was also attended by his wife Puan Sri Noraineee Abd Rahman, Deputy Defence Minister Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad and Simpang Renggam BN chairman Datuk Abdul Hamid Abdul Rahman.

Muhyiddin was responding to a joint statement distributed by PAS Youth in Arau, Perlis yesterday that the difference between PAS and DAP was only 5 percent, that of establishing the Islamic state and implementing hudud law.

"PAS regarded this as trivial while for Muslims it is a big thing. As a party claiming to uphold Islam, PAS should not have compromised on the matter.

"PAS has given up the struggle for an Islamic state and what is left is the struggle for a welfare state," he said.

The statement signed by PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang and DAP secretary-general Lim Guang Eng said both parties reached 95 percent agreement on freedom, justice, truth, integrity and democracy.

Muhyiddin said this clearly showed that PAS was incapable of defending its basic principle and struggle and had to depend on the DAP and PKR for support.

He was confident that the people was aware of what is happening and will deal a big blow to Pakatan Rakyat and return BN to power.

At the event, Muhyiddin put on the BN shirt on Tenggaroh DAP vice-chairman Abdul Rahman Yusof symbolising his decision to quit the DAP to join Umno.

Choose Government Based On Wisdom And Capability - DPM

Posted: 30 Apr 2013 03:00 PM PDT

Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin said the choice of a government cannot be based on how old the ruling party is.

Instead, he said, it should be based on the wisdom and capability of the party concerned to administer the country.

He said leaders in Barisan Nasional (BN), which the Pakatan Rakyat said was old and should be replaced, always takes steps to rejuvenate the coalition.

This was reflected in the 13th general election with young leaders making up 50 per cent of BN candidates vying for state seats, and 30 per cent for parliamentary seats, he said.

"Pakatan Rakyat is calling on the people to make a change because they regard BN as old, but the fact is, BN leaders are far younger than their leaders," he said at a 1Malaysia People's gathering at Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Ulu Tebrau in Ulu Tiram near here Tuesday.

Also present were incumbent Tebrau Member of Parliament Teng Boon Soon; incumbent Puteri Wangsa assemblyman Datuk Abdul Halim Suleiman, BN candidate for the Tebrau parliamentary seat Khoo Soong Seang, the BN candidate for Tiram state seat Datuk Maulizan Bujang and the BN candidate for the Puteri Wangsa state seat, M. Soorianarayanan.

At the function, Muhyiddin also opened two additional blocks and a hall, costing RM6.2 million, for the school.

The deputy prime minister advised voters not to be hoodwinked by the Pakatan Rakyat's political gimmicks, but to preserve what they had and not to sacrifice their future by supporting the opposition pact.

Needs Of Ethnic, Sub-ethnic Communities Being Looked Into, Says Chandra Muzaffar

Posted: 30 Apr 2013 02:00 PM PDT

A noted social and political commentator said Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak has been paying close attention to the needs of different ethnic and sub-ethnic communities in the country.

Dr Chandra Muzaffar said as part and parcel of Najib's 1Malaysia drive to foster unity, the prime minister had also engaged them at the social and cultural levels.

Chandra, who is president of the International Movement for a Just World, pointed out that all ventures introduced under the 1Malaysia concept -- from its retail trade outlets to its affordable housing programme -- were non-ethnic.

"1Malaysia, in its concrete manifestation, is an all-embracing, inclusive idea," he said in a statement Tuesday.

Chandra also argued that, everything considered, the actual flaws with the New Economic Policy were related to its implementation.

Noting that these should be rectified, Chandra said Najib, in the last four years, had made a concerted attempt to do so.

"Federal scholarships for students are based largely on academic merit; there is a serious endeavour to increase the number of Chinese and Indian public servants; and their mobility in the public service has improved through some high profile appointments," he said.

There was a lucid message that Najib was attempting to put across, Chandra said as he went on to identify it -- there must be understanding and empathy among Malaysians irrespective of religious or cultural differences.

"We must respect one another. Respecting one another means that we should never ever manipulate each other," he said.

Taking a swipe at the opposition pact of PAS-DAP-PKR, he called the pact an "opportunistic grouping hell-bent on power but opposed to each other".

"If an illusion on one hand and a misconception on the other makes the grouping a catastrophe, its opportunism renders it an even greater catastrophe," he added.

GE13: 75 in Sungai Tengi PKR leave to join Umno

Posted: 30 Apr 2013 01:00 PM PDT

Seventy-five PKR members here, including two branch chiefs, have left the party and pledged alliance to Barisan Nasional.
Headed by Hamdan Abdullah, the Sungai Tengi PKR chairman, and its Wanita wing chairman Hazni Juliana, they handed in their Umno application forms to Barisan's Hulu Bernam candidate Datuk Rosni Sohar on Tuesday.
Hamdan, 53, said the PKR-led state government had promised a scheme whereby children of Felda settlers in higher learning institutions would get RM1,000 as a one-off payment.
"As a branch chairman, I had applied four times for this and it was rejected.
"My daughter, who is currently studying in Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Gombak, is almost finishing her fifth year but I still have not received anything despite approaching the PKR leadership many times.
"I had to bear the cost for her and it is a huge burden as we are Felda settlers and cannot afford it.
"If I am not able to get this, what about the others here.
"Only those in favour with the PKR leaders are able to get things like this done," Hamdan claimed.
Hazni, a single mother, said she was disappointed as she had applied for a small business loan from the state government but was unable to get it despite many applications.
Sungai Tengi PKR branch secretary Dzulkiflee Kamaruddin also pledged his alliance to Barisan.

GE13: Najib assures Penangites CM's post belongs to Gerakan

Posted: 30 Apr 2013 12:00 PM PDT

Datuk Seri Najib Tun Razak has assured Penangites that Umno will not demand for the chief minister's post from Gerakan.
Saying that his assurance was necessary so that there was a clear understanding on the matter, he added:
"In whatever situation we (Umno) will not demand for the post (from Gerakan)," he said during a meet-the-people session at the Perkampungan Juru night market on Tuesday.
Najib reminded Penangites not to gamble their future by voting in the Opposition, which he described as a loose coalition, neither viable nor credible.
"The Opposition cannot decide on who would be their Prime Minister if they come into power.
"PAS insists on not compromising on the implementation of hudud while DAP's Karpal Singh says otherwise.
"The fundamental issue here is the future direction of the country.
"I believe I can use the idiom, 'better the devil you know than the one you do not know' in this context, although I am not saying that we are devils," he said.
Najib said he would fulfil a request from residents in Perkampungan Juru to relocate the Immigration Detention Depot for illegal foreign workers away from their neighbourhood.
In return, he said, the residents should do their part to support Barisan Nasional in the general election.
"Your request I have resolved, so how about my request?
"Can you support BN?," he said to a thunderous response of "Boleh" (can).
Barisan's Batu Kawan division co-ordinator Datuk Ng Siew Lai earlier said that residents in Bukit Tengah were keen on seeing the depot relocated to a site next to the Penang Prisons in Jawi.
Ng, the Batu Kawan Gerakan division chief, had said that the depot, which was built in the 60s, was a health and security threat to residents.

OPPOSITIONS FALLING APART AND ARE DESPERATE AS THEY LOSE GRIP ON VOTERS

Posted: 30 Apr 2013 11:00 AM PDT

Relationship between parties in Pakatan Rakyat (PR) are with leaders of each party scramble for votes as polling is getting nearer and the fear of losing is becoming real.
PAS and DAP are two parties that have never been singing the same tune since the pact began before 2008 general election and they are still going after each other's throat.
PAS has insisted that the party would set up and Islamic state and the Hudud Laws would be implemented if the pact wins Putrajaya while DAP is dead set against it to the extent that DAP chairman Karpal Singh had said: "Over my dead body" over PAS' insistence.
And the debate has now become a verbal clash that cannot be stopped because each party tries to convince their respective voters that they (voters) would not be short-changed if they win Putrajaya.
The latest was the statement by Johor DAP deputy chief Norman Fernandez calling voters in the state not to vote for PAS based on PAS' insistence for an Islamic state.
Trying to cool down the heat, Karpal said Norman should not make the statement as this would jeopardise the chance of DAP and PAS to win some seats in the state.
The reality is that leaders of the three parties in the state knew they have a slim chance of performing the 2008 act and in desperation, they try to cover whatever differences between them from the knowledge of the public.
The opposition pact is now in deep mud as voters, who in 2008 voted them in have now changed according to the performances and act during the last five years.
States won by the opposition pact such as Kedah, Selangor, Kelantan and Penang are finding it hard to fulfill their promises and pledges as they do not know how to administer.
Voters now found that leaders of the opposition pact are only good in 'political talks and promises' but are never good in managing the states, what more the federal government.
Voters now realize that the opposition pact is playing segmented politics – DAP for the Chinese, PAS for Islam and PKR only for Anwar Ibrahim – and is not interested in truly bringing about the so-called change on the so-called weaknesses of the ruling Barisan Nasional (BN).
Thus, in desperation, the three parties segmentised their target revealing the truth about their own agenda – not for all Malaysians as they propagate through their manifestos.
In desperation, each party in the opposition pact now scramble hard to convince their respective segment foregoing the Malaysian concept.
They are in reality practicing divisive politics that very dangerous for existence of the multi-racial and multi-religious Malaysia.
It is time that voters 'flush out' such politics and opt for a wholesome Malaysia – 1Malaysia.

MAY 13 1969; PREVENTION IS BETTER THAN REGRETING LATER

Posted: 30 Apr 2013 10:00 AM PDT

Below are excerpts of provocative words used by Lim Kit Siang and other DAP leaders during the rally as soon as they won on the 11, 12 and 13 May, 1969, as reported.
The slogan Malai Si which carries the meaning Death To The Malays or Melayu Mati.
"What can the police do, we are now Raja. Throw away all the Malay policemen" reported on 11 May, 1969, at Bukit Bintang.
"Death to Malays, all the Sakais (now referred to Orang Asli) go back inside the jungle" 11 May, 1969, at Bukit Bintang.
"KL is now owned by Chinese" 11 May, 1969, at Jalan Changkat Dollah.
"Malays go back to kampungs, Malays now have no power. Now the Chinese are in control" 12 May, 1969, at Jalan Tunku Abdul Rahman.
"Malays get out…Why sit here longer, we hit you…now we have the power" 12 May, 1969, Jalan Khir Kampung Baru.
"Finish off all the Malays, chase all the police" 12 May, 1969, infront of Jalan Pudu Police Station.
"What is this Malays, we already control the country, this country does not belong to Malays anymore, fuck the police" 12 May, 1969, infropnt of Jalan Pudu Police Station.
"Fuck the Malays, Death to the Malays, Go and die" 12 May, 1969, Jalan Canvel.
"This country no longer belongs to the Malays, we must chase out all the Malays" 12 May, 1969, Jalan Bukit Bintang.
These words are translated from Malay because at that time Lim Kit Siang and other DAP leaders shouted in the Malay language for the Malays to understand and hear.
The provocation masterminded by Lim was said to cause the 13 May, 1969 incident.
Look deeper those words, it is no wonder DAP leaders who are sensitive and understand the implications try hard to cover the historical event.
There, DO NOT BE TAKEN IN BY THE SWEET PROMISES OF THE OPPOSITION LEADERS.
BETTER PREVENT NOW BEFORE TH E COUNTRY GOES TO THE DOGS.

Promises Fulfilled

Posted: 30 Apr 2013 09:00 AM PDT

Revealing PR’s Plans Of Chaos

Posted: 30 Apr 2013 07:28 AM PDT

Pakatan Rakyat's plan to trigger chaos during GE13 has been revealed. Even the strategies of attacks and fabricating issues has been told to public. They include bringing in Anwar's doppelganger from Thailand and launching chaos such as bombing operation room etc.
However, that is just the start. We know that the climax of their plan is to trigger a huge riot.
It will begin with riot in a few places during voting day. The riot will then spread via social media and turned to a big issue until many fall for the story. From there, election result will be rejected, open rejection are made in a huge scale which then people will be told to doubt and be angry over the government. In the end, demonstration on GE13 will be held in Kuala Lumpur, with the hope of bringing the government down.
It is not impossible that this demonstration will kick start a lot earlier, as soon as election results come in. If this happens, this means that they will take their places around Kuala Lumpur once they officially lose the election.
PR might need a huge surprising incident such as murder attempts or the murder of an influence leader during the riot in order to take it to the next level.
Whatever it is, the important thing for us is to understand their detailed plans.
An article from Outsyedthebox, seem to have agreed with my opinion where chaos will take place at the most strategic venue, Jalan Pudu. the blog gave a clearer description by taking the example of BERSIH demonstration back in July 9, 2011.
During the demonstration, we saw how supporters rallied at Jalan Pudu, Menara Maybank, Puduraya and Tung Shin Hospital instead of Dataran Merdeka, their 'favourite' place.
Their intention is to break the link between Jalan Tun Perak, Jalan Parlimen, Jalan Raja Laut, Jalan TAR, Jalan Imbi and Jalan Bukit Bintang all at once.
If this happens, the whole Kuala Lumpur will come to a halt once traffic's clogged up, and by then, riot can come to the maximum level. The incident of beating up police as well as the public is also possible. By then, foreign media should 'coincidentally' be there, with the headline 'Malaysian Spring'.
If this plan is implemented during voting day, they might not be able to call up a huge number of supporters to cause a riot. However, this provides them an advantage as most leaders will be at a single area to celebrate the victory. They can simply surround the whole venue. However, this is worst case scenario, which may be impossible to be achieved.
Other than voting day, days which needs attention would be oath reciting day after GE where they will try their best to stop it.
However, the matter of when the riot would happen is significant as it will continue from now until the objective is reached.
What is certain, triggering chaos through the internet is not something tough because DAP's Red Bean Army are prepared. With only 2,000 cyber troopers who each have 20-50 social networking site profiles, there is no doubt that they could spread negative perception to millions of people in no time.
This will be the excuse for foreign entities to take these perceptions as something serious, where they would then intervene with matters in this country.
This situation already happened around the world even before the era of internet. In most cases, bloodshed is a sure thing. The question of how big the scale of rakyat would be 'sacrificed' for this, depends on which side gives more benefit to the foreign power.
Syria, Egypt, Libya, Iraq and Afghanistan have gone through that. Do we really want to end up like them too?
 

GE13: However you clean, some ink will still be visible, says EC

Posted: 30 Apr 2013 06:08 AM PDT

The Election Commission has again given the assurance that the indelible ink to be marked on the finger of voters this Sunday cannot be completely washed off.
No matter how hard one tries to remove the stain on their finger, there will still be a bit visible on the skin, said deputy chairman Datuk Wan Ahmad Wan Omar.
"I am confident it is not possible to wash off the ink stain 100%. The ink is made of silver nitrate. Maybe one can scrape off the ink on their fingernail but the skin around the nail will still show a bit of ink," he told reporters.
"Clerks at the polling centres are equipped with magnifying glasses and they will check all the fingers of the voter before allowing the person to vote," he added.
Even if someone managed to remove the ink, he said, it would still be impossible for that person to vote twice because the electoral roll would show that the person had already voted.
"Once a person votes, the name will be struck off the electoral roll. So there is no way anyone can vote twice," said Wan Ahmad who was here to oversee the advanced voting process.
He was responding to claims over the internet that some early voters could wash off the ink from their finger.
Wan Ahmad said he observed that some voters had tried to clean their fingers with tissue paper immediately after the ink was applied.
"This may wipe off some of the ink because it is not completely dried. I propose that on May 5, the EC will not provide tissue paper at the polling centres," he said.

GE 13 : Don't Repeat GE12 Mistake By Voting For The Opposition - Najib

Posted: 30 Apr 2013 04:00 AM PDT

 Datuk Seri Najib Tun Razak on Tuesday advised voters in constituencies won by the opposition in the last general election against repeating their mistake of voting for the opposition candidates again in the 13th general election on Sunday.

The prime minister said that after five years, they could see for themselves the failure of their elected representatives and also of the states ruled by the Opposition, including Kedah, but they still had a chance to rectify the situation.

"The mistake made can be rectified on May 5. You were misguided before. It's alright. It's alright to make a mistake once. Don't make the same mistake twice," he said when addressing a gathering at Padang Keda, Pekan Baru Keda, Kupang, near here.

Najib said Muslims in the country should look at Islam in a wider context because Islam is "syumul" (holistic).

"Islam is about morals. Islam is about welfare. Islam is about knowledge. Islam is not symbolised by that large moon (PAS logo). That is too convenient. Buildings are painted green. If that's not enough, even the fence is green. That is just a symbol.

"We should have an agenda to develop Islam. Islam teaches us to do good. If one has to criticise (others), one must do so properly. Don't insult, embarrass and disunite society. That is not Islam, that's evil" he said.

Najib said a responsible government would build a civilisation and it was for this reason that the BN had initiated the agenda of national transformation to realise that objective.

"(We are) unlike the (opposition) Pakatan Rakyat, which makes empty promises. They do not speak the truth. If we want to make change, there has to be a vision and the capability to translate the agenda into reality," he said.

Najib said the price of rubber in the market was declining and added that the government had instructed Risda to give aid of RM500 to every smallholder to ease their burden.

"That is why the people have more confidence in us (the BN)," he added.

GE13: Groups come out to support Nasir over PAS in Kota Damansara

Posted: 30 Apr 2013 03:05 AM PDT

Several groups including local DAP branch leaders have come out in support of Parti Sosialis Malaysia's (PSM) Kota Damansara candidate Dr Mohd Nasir Hashim following continued defiance from PAS members who are still campaigning for their candidate despite orders not to do so by their party's top leadership.
Lawyer Michael Wong representing the group calling themselves the Community Organisations and Associations said "despite the recent directive given by PAS secretary-general Datuk Mustafa Ali, a group of PAS supporters have campaigned even more aggressively for their candidate in Kota Damansara."
"They are still campaigning door to door, distributing leaflets including telling votes here that the directive issued by Mustafa is false," he said at a press conference on Tuesday.
Wong added that the action of the group of PAS supporters from the Subang parliamentary constituency had caused confusion amongst Pakatan Rakyat supporters who are now questioning who to cast their ballots for.
Also voicing her support for Nasir was Bawani K.S, the Jaringan Rakyat Tertindas (Jerit) coordinator who gained famed over the listen, listen, listen' spat with Suara Wanita 1Malaysia (SW1M) chairman Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin.
"We have only five days before the polls and we urged them to work together with us and not confuse the voters," she said.
Also present were DAP Subang branch chairman Chang Chan Man, DAP Setia Alam branch chairman James Ng and DAP Bukti Jelutung branch chairman Asri Ahmad who backed Mohd Nasir as Pakatan Rakyat's sole candidate for the seat.
When contacted, Mustafa, who is in Sabah, confirmed he had issued the order to PAS candidate Ridzuan Ismail to stop campaigning, adding that PAS deputy president Mohamad Sabu had also called on Ridzuan to heed the party's order.
"I will call my secretary at PAS headquarters to give Ridzuan a call to ask him to abide by the party's decision," he said.
Mohd Nasir, who is contesting under a PKR banner, is facing a tough battle defending the seat which he won after defeating Barisan Nasional's Zein Isma Ismail with a 1,075-vote majority in the last poll.
Beside Ridzuan , the Kota Damansara seat is being contested by Barisan's Halimatun Saadiah Bohan and independents Edrus Abdullah, Halmi Omar and A. Suppiah in a six-cornered fight.
On Saturday, Mustafa announced that PAS would withdraw' from the contest in Kota Damansara and directed the PAS machinery there to halt campaigning for Ridzuan and assist Mohd Nasir instead.
On Monday, PKR leader Datuk Seri Anwar Ibrahim was reported to have clarified the issue at a ceremah in Paya Jeras that he and PKR president Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail had issued Mohd Nasir's candidate authorisation letter as the Pakatan's leadership had agreed on his candidacy for the seat.
On April 21, PAS president Datuk Seri Abdul Hadi Awang drew the ire of Mohd Nasir when he told a crowd at a ceramah in Marang that there was PKR candidate who subscribed to Marxism.

Taipingmali (tm)

Posted: 01 May 2013 01:32 AM PDT

Taipingmali (tm)


Azlan Mat Lazim dah keluar PKR, Bagaimana pula Pak Din KB

Posted: 01 May 2013 01:25 AM PDT

Bapa Saiful, Azlan Mat Lazim hari ini sudah memalukan Anwar Ibrahim dan Johari Abdul.

Dulu bapa Saiful bersetuju masuk PKR dan menuduh Saiful sengaja menjadi alat menfitnah Anwar.

Suruh bercakap Azlan dah pun cakap, suruh masuk Pkr Azlan pun dah masuk, semua syarat telah dipatuhi, ganjaran yang lumayan pun telah diterima.

Maka hari ini kontrak sudah tamat dan Azlan buat U-turn keluar semula dari Pkr. Games over dan peribahasa melayu berbunyi "sorong papan tarik papan , buah keranji dalam perahu, suruh makan aku makan suruh menipu aku tak mahu" begitulah yang boleh diibaratkan kepada bapa Saiful

Apa pula modal Anwar selepas ini?
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Berkebajikan kah Pas?

Posted: 01 May 2013 01:04 AM PDT

PAS memang dah lama buat kebajikan...

Sebagai contoh, kebajikan terbesar Pas melalui ketipan hasil parking rumah orang sakit di hospital HRP Zainab.

hospital kerajaan pun kena caj parking jugak ke?? ish ish ish...

bukan patutnya percuma ke? ye lah, pendidikan percuma (yuran PASTI pun tak free), highway toll free, janji2 banyak nak free.. tapi parking tak free pulak...

kebajikan sungguh...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Bapa Saiful keluar PKR

Posted: 01 May 2013 12:02 AM PDT

U-TURN LEPAS U-TURN-memang gempak.AZLAN MOHD LAZIM,bapa Saiful Bukhari baru selesai buat sidang akhbar

KEMBALI KE PANGKAL JALAN sebentar tadiSEMASA PC di hotel di Cheras Perdana dihadiri ramai wartawan,Azlan tarik balik dakwaan kata anakya diperguna fitnah Anwar.Insaf dan keluar PKR
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

YB Capik pun ular juga, sama tipu kuat!

Posted: 30 Apr 2013 11:52 PM PDT

Tengku Aziz Timbalan Pengerusi DAP yang keluar parti ditawarkan wang sejumlah RM 5 juta supaya kembali ke dalam DAP.

Akan tetapi maruah adalah lebih penting, RM 5 juta bukan sandaran Tengku Aziz untuk mengkhianati bangsa dan agama.

Kini isu Adun Along Yew Tian Hoe yang telah disingkirkan daripada menjadi calon dan menyebabkan Yew bertanding atas tiket bebas.

Yew kecewa kerana kenyataan Nga Kor Ming pada hari awal pagi penamaan calon yang meminta tauliah beliau. Nga dengan keras menyatakan, jika mahu tauliah pergi jumpa Lim Guan Eng.

Yew yang sudah siap dengan dokumen pencalonan terus mendaftar diri sebagai calon bebas.

Dalam sidang media Yew melabelkan Nga sebagai seekor ular yang kuat belit dan menipu.

Yew terus berkempen dari rumah ke rumah di kawasan Aulong bersama anak isteri dan mendapat sambutan dikalangan pengundi lama (2008).

Menyedari kekuatan Yew yang berjaya menenggelamkan calon Dap yang baru, menyebabkan Lim Kit Siang memanggil Yew atau lebih dikenali sebagai Capik ke Kuala Lumpur untuk berunding dan keputusannya Yew telah mengumumkan penarikan diri beliau sebagai calon bebas.

Apa perundingan tersebut hanya rundingan air liur sahaja? Sedangkan Tengku Aziz ditawarkan RM 5 juta. Kini suanasa yan amat kritikal di Aulong bukan lagi bernilau RM 5 juta. Harap pihak SPRM dan SPR dapat menyiasat kedua-dua individu ini. Yew sebelum ini telah menceritakan beliau rugi banyak wang kerana tidak dicalonkan dan ditipu oleh Nga.

Yew juga melabelkan Nga sebagai bukan manusia tetapi sebagai seekor ular.

Full stop
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

BN terus mara ke depan di Indera Mahkota

Posted: 30 Apr 2013 09:00 PM PDT

Ceramah PRU13 Pekan & Indera Mahkota hari ni 1/5. 2pm-Bilik Gerakan RTP Bkt Goh DUN Semambu,Indera Mahkota. 9pm-Dataran Pekan, Pekan.Penceramah: Sdr Lokman Adam. BB Pin 25C55165
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Pendedahan Siri 2 , Siapa sebenarnya Dr Hj Muhammad Amin Zakaria

Posted: 30 Apr 2013 12:30 PM PDT

Parti Pas Sudah Tempah Tapak Kubur (Kamunting)

Posted: 30 Apr 2013 11:53 AM PDT
Hantu Muslimah Peliharaan Pas

Posted: 30 Apr 2013 11:20 AM PDT


Dia datang dekat, keluarkan smart phone dan pura-pura bercakap dan berSMS kemudia menghalakan phone ke arah tempat ceramah . Ambil beberapa keping gambar dan melarikan diri sebuah kereta dan terus hilang ghaib.

Lokasi : Gelanggang Futsal Bukit Gantang

Dalang di Lahad Datu

Posted: 30 Apr 2013 10:50 AM PDT

Cerita panas. Siapa dalang di sebalik serangan lahad datu. Sebarkan. http://www.youtube.com/watch?v=Wl7H61S3WWc&feature=youtu.be.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

CheguBard Kantoikan Anwar

Posted: 30 Apr 2013 09:11 AM PDT

Warga emas di pukul oleh samseng Pas Larut

Posted: 30 Apr 2013 09:01 AM PDT

Ingat Pesan Tun Mahathir

Posted: 30 Apr 2013 08:19 AM PDT

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Keperibadian Calon BN DUN 07 Batu Kurau Didedahkan Oleh Rakan Sepermainan beliau

Posted: 30 Apr 2013 08:12 AM PDT

PAS IALAH SEBUAH PARTI BERLANDASKAN HAWA NAFSU

Posted: 30 Apr 2013 05:52 AM PDT

Pembongkaran Terbaru saat-saat terakhir dan SPR perlu jawab : Anwar

Posted: 30 Apr 2013 04:44 AM PDT

Pendedahan Anwar kali ini cukup dahsyat dan hebat tetapi kenapa dah dekat mengundi baru nak dedahkan.

Sepatutnya semasa SPR buat pameran daftar pemilih yang baru , Anwar sudah boleh buat bantahan. Mengenai barang milik SPR yang sah untuk digunakan pilihan raya Ahad depan telah disimpan oleh Ketua Pusat Mengundi di Balai Polis yang berhampiran.

Hanya barang tersebut sahaja yang boleh dibawa ke pusat pembuangan undi oleh ketua pusat mengundi dan diiringi oleh polis.

Apa kes Anwar buat lawak bodoh....


P/S....

ANWAR BACUL KERANA MANARIK BALIK VIDEO FITNAH TERHADAP SPR,. TAHU PUN TAKUT. HEHEHEHEHEHEH!!!!

Calon PKR Dun Batu Kurau Fadzil Alias Keseorangan Tanpa Jentera Pilihan Raya

Posted: 30 Apr 2013 02:37 AM PDT

Ahli Dap Melayu Batu Kurau
Kedai telefon Dekwang

Calon Pkr baru 3 ahli Pkr sebelum ini sudah serik untuk bertanding

Pagi tadi Taipingmali dan the krew sempat meronda pekan Selasa di Batu Kurau. Terlihat lah kelibat calon PKR yang bertanding menentang calon BN Dr Hj Muhammad Amin Zakaria (52).

Calon Pkr Fadzil Hj Alias adalah anak kepada arwah Hj Alias pesara tentera dan bekas pengerusi JKKK atau ringkasnya Ketua Kampung Anak Kurau yang meninggal dunia keseorangan di rumah dan diketahui selepas beberapa hari.

Fadzil (44) adalah bekas pelajar Tingkatan 6 SMK Dr Burhanuddin Taiping sesi 87-88 seangkatan dengan calon BN Semanggol Sdr Zulkarnain Ismail

Sedih kerana tidak ada pembantu dan pengiring yang berkempen tadi, berseorangan berkempen sambil minum kopi di sebuah gerai.

Di mana rakan-rakan dan ahli PKR Batu Kurau? Mana Cikgu Adli? Mana Dek Awang?

Selepas keluar dari tapak pekan sehari TM bertemu dengan Dek Awang, orang kuat pembangkang yang membuka kedai peniagaan telefon.

Bagaimana pun beliau enggan memberi sebarang komen tentang pilihan raya ke 13. Katanya dia tak mahu TM memutar belit akan fakta dan bagi beliau TM adalah blogger penfitnah nombor 1 di Perak.

Adik Awang atau Dekwang dahulunya orang kuat semangat 46, kemudian bertukar kem menjadi PKR, kini beliau satu-satunya orang Malayu Batu Kurau yang berjawatan dalam parti DAP. Ini fakta menurut rakan-rakannya dan bukan fitnah.

Dikedainya terpampang banner calon PKR yang berbunyi 'Rehatkan Umno Buat Sementara'.

Menurut sumber dari Anak Kurau Fadzil calon Pkr adalah kakitangan jabatan mufti Pulau Pinang Bahagian kutipan zakat dan menetap di Bukit Mertajam.

Hairan juga kerana ayahnya boleh meninggal dan disedari selepas beberapa hari.

Agaknya inilah yang disebut oleh Dato Dr Fadillah Kamsah, anak-anak hendaklah sentiasa menghubungi ibu bapa takut-takut kita jadi anak derhaka.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Aspirasi Bangsa

Posted: 01 May 2013 01:32 AM PDT

Aspirasi Bangsa


Panas!! Pemimpin DAP Mersing umum keluar Parti!!

Posted: 30 Apr 2013 04:00 AM PDT

RAPERA ..

Posted: 01 May 2013 01:17 AM PDT

RAPERA ..


Sidang Media: Pilihanraya Bebas Keganasan

Posted: 30 Apr 2013 04:40 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 01 May 2013 01:07 AM PDT

Sahabat-Gunung


Anwar Brahim Raja Drama.....

Posted: 01 May 2013 12:12 AM PDT

Ramai yang sudah mengambil langkah untuk menjauhkan diri dengan Drama King terhebat Malaysia, Anwar Ibrahim. Turut mengambil pendekatan yang serupa, bekas pengasas PKR dan sekutu rapat Anwar, Dr Chandra Muzaffar yang turut meninggalkan Anwar beberapa tahun yang dulu.

Beliau memberitahu pengamal media sebab beliau meninggalkan Anwar dengan mendedahkan sikap sebenar individu itu. Menurut Dr Chandra beliau mula meragui keperibadian Anwar selepas Anwar mendakwa ada cubaan menyuntik beliau dengan darah HIV+.

Keyakinannya terhadap Anwar juga semakin menipis selepas wujudnya perasaan curiga beliau ekoran Anwar yang dilihat mempunyai hubungan rapat dengan kumpulan pro zionis dan Amerika Syarikat.

Chandra turut menambah, segala siri pembohongan yang dilakukan Anwar bermatlamatkan untuk meraih simpati rakyat. Dan dengan cara itu, Anwar merasa jalannya untuk menerajui Putrajaya dipermudahkan. Beliau turut menyelar sikap Anwar yang dilabel sebagai hipokrit dan menyifatkan dia seperti 'sesumpah' yang pandai berlakon bagi menyesuaikan diri dengan apa jua keadaan bagi tujuan membohongi rakyat.

Kalau nak diingatkan, Anwar juga pandai buat kejutan kepada seluruh Malaysia. Pada mulanya dia dikatakan ingin bertanding di Perak. Namun, setelah keputusan dibuat, dia kembali ke Permatang Pauh untuk mempertahanka kerusinya di sana. Ini adalah salah satu lagi lakonan Ketua Umum Pakatan Rakyat.

Menurut Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Pulau Pinang, Datuk Musa Sheikh Fadzir, beliau sedikit pon tidak percaya dengan kata-kata Anwar yang mengatakan bahawa dia akn bertanding di Perak.

Malah beliau yakin Anwar tidak akan diterima rakyat jika dia bertanding di negeri itu. Tambahnya, itu hanya sekadar scene tambahan bagi pelakon Bollywood Malaysia. Manakali Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobala turut bersetuju bahawa Anwar merupakan kaki temberang.

Gobala berkata, beberapa pemimpin tertinggi parti PKR yang dahulu 'hidup mati bersama' Anwar turut angkat kaki meninggalkannya. Seramai 30 orang pemimpin tertinggi yang mengasaskan parti Keadilan telah meninggalkan Anwar kecuali dua orang yang masih lagi bersamanya.

Turut disokong berkenaan Anwar kuat membohong ialah rakan rapat Anwar ketika di universiti, Ismail Mina yang sekarang merupakan presiden Muafakat.

Beliau berkata, terlalu banyak pembohongan yang Anwar sudah lakukan, dan beliau sendiri berharap agar Anwar tersedar dalam mimpin indahnya dan mula berpijak di atas bumi yang nyata.

Percayalah, ini baru beberapa kerat sahaja yang dapat ditonjolkan, sebenarnya b anyak lagi penipuan-penipuan Anwar didedahkan oleh rakan-rakan yang bosan dengan sikap ketua umum Pakatan Rakyat ini.

Sebab dia memang kaki kelentong!!!!!

Sent from Yahoo! Mail for iPhone

MERBOK TIMES

Posted: 30 Apr 2013 11:43 PM PDT

MERBOK TIMES


"SILA SOKONG BARISAN NASIONAL" MUHD MOHD TAIB

Posted: 30 Apr 2013 08:20 AM PDT

PADANG BESAR: A slip of the tongue by former Selangor mentri besar Tan Sri Muhammad Muhammad Taib, who joined PAS last week, drew laughter at a ceramah when he urged the people to vote for Barisan Nasional. Muhammad momentarily forgot that he was no longer with the coalition and inadvertently blurted out to a 400-strong crowd on Monday: 

"Sila sokong calon Barisan Nasional. (Please support Barisan candidates.)" Pakatan Rakyat supporters immediately broke out in laughter, causing Muhammad to pause as he realised his mistake. He then smiled and apologised. 

"Please forgive, it's just my seventh day in PAS," he said to applause. "I hope no one will take my video and edit before uploading it on the Internet, as if I'm still supporting Barisan," he added. 

He claimed the incumbent Selangor Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim made a similar mistake in 2007 and the blooper was aired during the news on TV3. Muhammad, a former Umno vice-president, was mentri besar from 1986 to 1997. 

Also present at the 45-minute ceramah organised by PAS in Kampung Paya here were party president Datuk Seri Abdul Hadi Awang and Santan state seat candidate Mohd Anuar Mohd Tahir.
(The Star)

The Unspinners

Posted: 30 Apr 2013 11:42 PM PDT

My Longest Yard

Posted: 30 Apr 2013 11:31 PM PDT

My Longest Yard


Malam ini di Seksyen 6 Shah Alam ..ayuh semua !!

Posted: 30 Apr 2013 08:09 PM PDTKenapa saya tinggalkan Anwar Ibrahim ? - Sidek Baba

Posted: 30 Apr 2013 12:24 AM PDT


Tiga tahun lalu, bekas rakan karib Datuk Seri Anwar Ibrahim, Prof. Datuk Dr. Sidek Baba mengejutkan banyak pihak selepas bertindak meninggalkan Ketua Pembangkang itu meskipun lebih 30 tahun bersahabat.
 
Namun, punca sebenar mengapa beliau yang pernah ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) demi mempertahankan Anwar meninggalkan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu tidak banyak didedah kepada pihak luar.

Malah, media sendiri jarang berpeluang menemu bual Pensyarah Kanan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) itu yang bertanggungjawab membangunkan Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) bersama Anwar.

Walau bagaimanapun, hari ini, Sidek akhirnya mendedahkan, masalah keruntuhan moral, sokongan kepada pluralisme agama serta kredibiliti antara tiga punca utama beliau bertindak meninggalkan Anwar.

Katanya, sebelum meninggalkan Anwar beliau menyiasat serta menemu bual 28 individu yang sangat rapat dengan Anwar dan kemudian membuat solat sunat istikharah bagi memohon petunjuk.

"Anwar ketika kami bersama-sama dalam ABIM dulu sentiasa mengingatkan saya bahawa seseorang pemimpin bukan sahaja kena bersih tetapi mesti kelihatan bersih dan saya pegang erat amanat itu sampai sekarang.

"Namun, dalam siasatan selama tiga tahun sebelum meninggalkan beliau, saya dapati terlalu banyak persoalan moral yang melingkari Anwar. Saya pegang kata-kata saya ini kerana kesemua 28 saksi itu masih hidup," katanya.

Berikut adalah temubual antara akhbar Mingguan Malaysia dan Sidek Baba yang disiarkan pada 28 April 2013 yang lalu.
MINGGUAN: Bagaimana analisis Dr. terhadap aliran fahaman yang terdapat dalam Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat dalam hari-hari terakhir sebelum mengundi?

SIDEK: Aliran fahaman atau ideologi sesuatu parti amat penting dianalisis dalam memilih kerajaan masa depan. Barisan Nasional (BN) telah sekian lama memerintah dalam realiti masyarakat majmuk yang rumit. 

UMNO sebagai teras BN telah berjaya membawa negara ini bergerak maju dengan pertumbuhan ekonomi yang baik, pembangunan sistem pendidikan yang peka terhadap perubahan, kemudahan prasarana yang moden, menyantuni golongan miskin dan menjadikan Islam berkembang dalam institusi dan organisasi. 

Aku janji yang dibentangkan membayangkan kesinambungan rekod yang lalu. Kelemahan tetap ada tetapi proses pembaikan dan pengukuhan tetap terjadi. Aliran fahaman yang terdapat dalam Pakatan Rakyat pelbagai. 

DAP dengan aliran sosialis demokratnya ditunjangi faham sekular "sama rata sama rasa" ingin menghasilkan negara berorientasikan Konsep Malaysian Malaysia. Pas ingin membentuk sebuah negara Islam berasaskan hukum Islamiah. 

PKR melalui perjuangan Datuk Seri Anwar Ibrahim ingin membangunkan sebuah negara liberal yang berasaskan pluralisme agama. Ketiga-tiga orientasi ini sifatnya saling bercanggah. 

Kepintaran Anwar, Pas berjaya dipengaruhi menerima konsep negara berkebajikan dan sering dikritik oleh akar umbi. Sekali-sekala terdengar Haji Hadi, Nik Aziz, Dr. Haron Din muncul dengan kenyataan Pas tetap perjuangkan hudud dan negara Islam. Ia segera disanggah oleh Karpal Singh. Karpal Singh pernah berkata "langkah mayat saya dulu" kalau ingin laksanakan hudud dan negara Islam.

Anwar dengan faham pluralisme agamanya memperjuangkan kalimah Allah boleh digunakan dalam versi Bahasa Melayu Bible sementara Majlis Syura Pas berpendirian sebaliknya. Antara faktor syarak dan politik, faktor politik diletakkan paling atas oleh Anwar. Ia adalah sesuatu yang amat mendukacitakan kerana persoalan kalimah Allah berkait dengan persoalan akidah. 

Dr. Haron Din menyatakan ia akan tetap mempertahankan kalimah Allah sehingga ke akhir hayat. Isu kalimah Allah pada hemat saya bukannya isu biasa dan terpencil. Kalimah Allah memiliki makna dan hakikat yang amat tersendiri dalam Islam. 

Lebih-lebih lagi senario gerakan evangelis amat aktif di rantau alam Melayu maka implikasi jangka panjang boleh terjadi terhadap generasi muda Islam. Membentuk sebuah kerajaan paling tidak memerlukan asas-asas fundamental yang sama terutama dalam konteks Malaysia berasaskan perlembagaan yang ada seperti isu hak istimewa orang Melayu, Bahasa Melayu dan Islam. 

Faktor merit dan kaitannya dengan faktor sosio-ekonomi dalam memahami dan menterjemahkan maksud keadilan dan hak asasi manusia, isu raja dan kesultanan, isu-isu lain yang penting untuk memperkasa umat Melayu di samping ruang yang seimbang untuk masyarakat bukan Melayu berperanan untuk memajukan dirinya sekali gus membangun Malaysia. 

Dalam manifesto Pakatan Rakyat perkara di atas tidak jelas tetapi dalam aku janji BN ia jelas. Kejelasan aku janji ini boleh menjadi asas kesinambungan yang baik untuk Malaysia terus maju dan berubah dalam acuannya sendiri.

MINGGUAN: Mengapa soal integriti atau kewibawaan menjadi faktor penting dalam pilihan raya? Apakah faktor kesinambungan penting dalam membangun sebuah kerajaan?

SIDEK: Memang faktor integriti dan kewibawaan penting dalam kepimpinan sesebuah parti politik. Kepimpinan harus bersifat amanah dan telus. Terdapat sesetengah tokoh politik yang dipalitkan dengan masalah kredibiliti yang serius. 

Selalunya bila ini terjadi dalih dan helah serta alasan yang diberi tidak meyakinkan. Pemimpin harus telus membersihkan diri kerana ia pemimpin. Kalau pemimpin dilingkari isu moral yang tidak selesai sukar dirinya untuk melakukan kepimpinan dalam negara kerana masalah yang ada padanya menyebabkan masalah besar kepada kepimpinan negara nanti.

Oleh itu isu integriti mempunyai kaitan rapat dengan asas kesinambungan yang perlu ada dalam proses bina negara. Aku janji BN mempunyai asas bahawa kesinambungan adalah sesuatu yang penting dalam membangun kekuatan ekonomi, kecemerlangan pendidikan, kepekaan terhadap pembangunan sosial, pemodenan infrastruktur, menjadikan patuh-syariah terus berkembang dalam tijarah, muamalah, industri halal, sukuk dan waqaf supaya Malaysia mampu dijadikan rujukan dan model kepada pihak-pihak lain. 

Tidak timbul masalah regime change atau pertukaran kerajaan mengambil semangat Arab Spring. Situasi dan keadaan di Malaysia jauh lebih berkembang ekonominya, aman dan stabil negaranya, pendidikannya yang maju, peluang pekerjaan yang banyak akibat pengurusan yang berintegriti dan prorakyat.

MINGGUAN: Baru-baru ini Dr. mengeluarkan kenyataan yang mengejutkan banyak pihak terhadap Anwar. Tentu banyak kerenah dan fitnah mengenainya yang terpaksa dihadapi. Apa sikap Dr. terhadap perkara ini?

SIDEK: Dalam kes pertama Anwar serta pengalaman saya dalam ISA, pendirian saya terhadap Anwar tidak berubah. Kes kedua yang melibatkan Saiful Azlan Bukhari saya mula bertanya selepas menerima maklumat asas. 

Saya lakukan pertemuan, kajian dan penelitian kepada bekas pegawai khas, penasihat agama, setiausaha sulit dan peribadi, setiausaha politik dan orang politik, Ketua Pemuda Keadilan dan para peguam, rakan-rakan rapat yang pernah bersama dengannya dan ramai lagi. 

Hasil kajian itu menyebabkan saya mengambil kesimpulan bahawa Anwar mempunyai masalah kredibiliti atau kewibawaan terutama atas isu pluralisme agama, hubungan dengan pihak luar dan kredibiliti diri. 

Walaupun isu zina dan liwat tidak saya sebut ia adalah urusan Anwar dengan Allah kerana saya yakin Allah Maha Mengetahui apa yang terjadi.

Seperti biasa pendirian yang saya ambil mendapat dukungan yang baik dan fitnah serta mehnah yang serius dalam kalangan sesetengah pihak tanpa usaha bertanya saya mengenai kajian yang saya lakukan. Saya dilatih dalam tradisi ilmu dan dakwah. 

Dakwah memberi pedoman kepada saya supaya mempunyai maklumat yang cukup sebelum mengambil pendirian. Ramai dalam kalangan kawan-kawan khususnya dalam ABIM mengkritik pendirian yang saya ambil. 

Prinsip yang saya pegang ialah ambil tahu mengenai sesuatu yang kita patut tahu, Apabila kita tahu harus beritahu kepada yang tidak tahu dalam kadar yang munsabah. 

Terdapat di kalangan kawan-kawan bersifat "mati-rasa" walaupun latar akademik dan prosfesionalnya tinggi membina sifat taksub dan tidak terbuka untuk bertanya. Seolah-olah tokoh yang mereka puja adalah "maksum" dan tidak ada cacat-celanya.

Mereka tuduh saya melacur diri, digunakan oleh pihak lain, menerima imbuhan bulanan RM15,000 setiap bulan, menerima tanah dan jualkan kepada tauke Cina, melobi untuk mendapatkan jawatan rektor universiti , melakukan konspirasi yang tidak pernah wujud dan banyak lagi. 

Malah isteri saya bersilih hari menerima kecaman yang tidak sepatutnya malah ada yang mendoakan saya jatuh terbujur kerana sikap yang saya ambil. Alhamdulillah semangat saya masih kuat untuk menyatakan kebenaran kerana apa yang dituduh itu semuanya fitnah belaka. 

Saya seorang pendakwah, seluruh fitnah yang dilontarkan kepada saya, saya maafkan mereka kerana sesungguhnya mereka tidak tahu. Saya tidak mahu fitnah ini bakal membawa kita ke kubur dan terus berdoa supaya kebenaran akhirnya akan tegak.

MINGGUAN: Ada orang yang mempertikaikan perjuangan untuk memperkasa umat Melayu sebagai asabiah, rasis atau perkauman. Ada juga pihak melontarkan fitnah kerajaan tidak berbuat sesuatu untuk Islam. Bagaimana Dr. melihat hal ini?

SIDEK: Isu Melayu atau umat Melayu ini tidak ditangani secara adil. Ia menjadi slogan politik yang menyebabkan pemikiran orang Melayu berpecah dan bercelaru. Politik sindrom malu menyebut Melayu ini bercanggah sama sekali dengan proses budaya dan tradisi sejarah perubahan Melayu. 

Proses perubahan orang Melayu dengan asas akidah, ibadah, syariah dan akhlaknya berlaku dalam tempoh yang lama. Akibat dakwah dan tarbiah berlaku pencerahan dalam tasawur dan cara hidup. Tingkat penghayatan umat Melayu tentunya berbeza-beza. 

Oleh itu amat tidak adil memberi sempadan yang tajam antara Melayu dan Islam sehingga menjadikan orang Melayu rendah diri dan serba salah menyebut diri sebagai Melayu dan apa perkara yang berkaitan dengan Melayu. 

Perjuangan Pas di peringkat awal juga memperjuangkan bangsa, agama dan negara. Abu Bakar Bakir, Burhanuddin al Helmi dan Zulkifli Muhammad pemikiran politik mereka terbina atas asas Melayu dan Islam. Hal yang sama juga berlaku kepada UMNO memperjuangkan hal-hal bangsa, agama dan negara. 

Cuma selepas revolusi Iran (1979) dan kemasukan Anwar (1982) Pas mengambil sikap yang lebih radikal menuduh kemasukan Anwar dalam UMNO tidak syarie dan terdapat ahlinya menuduh Anwar kafir.

Melayu sebagai suatu bangsa adalah ciptaan Allah adalah suatu fitrah (Al Hujurat:13). Rasulullah SAW amat suka kepada Kaum Quraish dan ia suatu fitrah. Ibnu Khaldun dalam kitabnya al Muqaddimah memberi kupasan bahawa asabiah atau nasionalisme yang tidak menzalimi orang lain adalah dibenarkan. 

Contoh konkrit yang ada pada orang Melayu ialah perjuangan memartabat bahasa Melayu dalam sistem ilmu dan pendidikan adalah tidak bercanggah dengan Islam kerana terdapat ribuan istilah al-Quran seperti amanah, rahmah, nimah, adil, solat, doa, ikhlas, dakwah, masyarakah terdapat di dalam bahasa Melayu. 

Melayu yang sudah ditindikkan dengan akidah tauhid, ibadah yang luas skopnya, syariah yang menjadi panduan urusan perbankan, taqaful, sukuk, waqaf, usaha halalan tayyiba dan banyak lagi adalah testimoni kerajaan memberi ruang yang sangat luas untuk Islam berkembang. Hakikatnya yang benar katakan benar. 

Yang salah disantuni dengan dakwah dan nasihat. Jangan jadi manusia yang terikut-ikut bertugas diinstitusi dan organisasi Islam tetapi masih tidak menerima hakikat bahawa kerajaan melakukan sesuatu untuk Islam. Ia adalah tidak adil.

MINGGUAN: Dalam membuat pemilihan bijak dalam PRU-13 apa pertimbangan Dr. supaya pilihan terhadap kerajaan adalah sesuatu yang wajar dan tepat?

SIDEK: Pertama, rekod pencapaian yang ada pada kerajaan terdahulu dari sudut perancangan dasar dalam aplikasi pembangunan dan perubahan. Kedua, memiliki dasar yang jelas membantu kelompok umat Melayu supaya ditingkatkan pegangan (ekuiti) dan penguasaannya supaya terus maju dalam ekonomi, pendidikan dan sosial di samping memberi ruang yang memadai untuk orang bukan Melayu berpartisipasi.

Ketiga, ada ruang untuk Islam berperanan dalam erti kata yang luas. Islam bukan sekadar agama yang menampilkan syiar dan ritual semata. Islam harus diterjemahkan sebagai sumber dalam sistem dan tamadun. 

Ia berlaku pada masa yang lalu dan menuntut pengukuhan pada masa depan. Keempat kita memerlukan sebuah kerajaan yang bersedia melakukan tajdid atau transformasi supaya kita mengambil kira faktor setempat, negara dan dunia dan mengambil manfaat berbanding dari Barat dan Timur untuk diolah ke dalam acuan kita sendiri iaitu acuan Malaysia yang berasaskan etika dan nilai.

sekupangdua

Posted: 30 Apr 2013 11:30 PM PDT

sekupangdua


ADOI!!! CALON PARLIMEN TAMBUN SEMUDA NI DAH BELAJAR BERBOHONG IKUT ALJUBRII

Posted: 30 Apr 2013 11:02 PM PDT

Dah bapak borik anak rintik, macam tak percaya teman dengan si Siti Aishah yang bertanding di kerusi Parlimen Tambun yang berhadapan dengan YBMK II Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah. Merasakan bahawa dia bakal kelah teruk mak dia pun mengikut lah seperti Aljubri yang suka buat pembohongan supaya rakyat keliru dan tertipu

Beberapa banner digantung kononnya bakal ada debat antara dia dan YBMK II yang dibuat oleh mereka. Untuk menaraik perhatian pengundi . Sudah tentulah rakyat akan bertanya kenapa Husni tak berani? Sebenarnya semua orang pun tahu yang maju berdebatdengan pembohong? Lihat sahaja bila anwar juga nak berdebat tdengan DS Najib, siapa dia yang kita mahu dia berdebat dengan PM kita.

Apa yang lebih nya dia sampai punya kelebihan boleh berdebat denganPM kita seorang pembohong, seorang yang rosak Akhlak, seorang pengkhianat dan banyak lagi yang kita tahu dialah penderhaka dan pemusnah negara, untuk apa kita bagi dia peluang berdebat dengan PM?

Nampaknya semuda ini pun dah ada ciri peliwat negara nie! Jangan tanya macam bapak angkat dia udalah yop! Are u alright! Can i ...... U ?

JOM!!! PCT ANJURKAN 'CERAMAH untuk JIRAN' DI LAMAN RUMAH TEMAN MALAM NIE

Posted: 30 Apr 2013 04:51 AM PDT

Assalamualaikum semua...

Oleh kerana depan rumah teman ni ada bilik gerakan Pakatan Roket yang sebelum bubar DUN lagi dema dah nomad tinggal kat sini dan setiap malam mememak pasang video sampai kekadang jam 1 pagi sekalipun yang jaga bilik gerakan tang mana depa import. Tak rami mana pun, kekadang tu ada ler7-8 orang yang tetiba gelak macam nak putus urat tengkok supaya nak orang ramai tertanya-tanya kenapa bising benor?

Yang lagi Pelik naper ler dema berulang tengok video dema dan cakap dan gelak kena menjerit? Bak kata bebudak kawan anak teman... ' Dema ni pekak dan banggang kot' masuk akal juga yop. Pekak ler sebab kena menjerit, kalau tak tak dengor ler apa yg dicakap!!! Banggang pulak yang sebab kena tengok sampai berkali-kali diulang tayang... Hehehe... Logik jugak, ada betui jugak alasan dema ni walaupun tgh sekolah lagi...

Apa pun teman jemput kerumah teman di :

Jalan merbuk, pengkalan pegoh tambahan 2 betui-betui setentang rumah kampung, depan markas dema, mula jam 9 malam, (dekat area masjid pengkalan pegoh / dekat dengan warung tomyam Nana.

Hari nie memang targetnya nak vagi pelung kat orang kampun yg getek bebenor dengan Pakatan roket nie, mai la... Boleh jumpa dengan bloggers PCT (Perak Cyber Troopers) yanh turut hadir nanti... Insyallah...

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 30 Apr 2013 11:25 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PENCEROBOHAN LAHAD DATU: GAMBAR TIAN CHUA BERUNDING DI MANILA DIDEDAHKAN!

Posted: 30 Apr 2013 10:23 PM PDT


Update Insiden Lahad Datu! Bukti terbaru dikeluarkan oleh Blogger dari Sabah, MrKinabaluBoy mengenai penglibatan pembangkang dalam insiden Lahad Datu, MyMassa copy artikel tersebut untuk tatapan pembaca sekalian!

Gambar Tian Chua Berunding Dengan Kiram & MNLF Di Manila DidedahkanKota Kinabalu, 1 Mei 2013.

Salam seluruh rakyat Malaysia, kami ingin memaklumkan bahawa apa yang berlaku di Lahad Datu bukanlah setakat menceroboh negeri kita, tetapi jauh dari itu Anwar, Tian Chua dan rakan-rakannya memang mempunyai Planning Gila.

Semasa saya di Davao City dan di Manila, selama lebih sebulan saya mencari bukti apa sebenarnya yang berlaku di Lahad Datu.

Saya terpaksa memujuk, menunggu lama, membayar dengan wang saya sendiri untuk mencari maklumat ini, bukan saya tak mengharap polis Malaysia. Saya pun bekas polis, kelebihan saya boleh bercakap tagalong memudahkan kerja saya.

Semasa saya kecil, saya terbayang ibubapa saya berasal dari Filipina, selepas berjaya memohon kerakyatan Malaysia, hidup kami berubah dan saya berkata dalam hati saya, saya akan tolong Negara Malaysia ini jika dia susah kerana saya kenang budi Negara ini.

Akhirnya saya berjaya mendapatkan beberapa keping gambar Tian Chua, R. Sivarasa semasa berada di Manila, di Makati City dan di Ninoy Airport.

Saya berjaya mendapat 6 keping Gambar Tian Chua sedang berbincang dengan wakil MNLF dan wakil-wakil Kiram. Saya akan serahkan sendiri kepada pihak berkuasa Malaysia esok. Untuk mata rakyat Malaysia, saya tunjukkan satu keping gambar Tian Chua sedang berbaris di airport di Manila.

Saya mendesak kerajaan Malaysia menahan Tian Chua segera, kerana menurut orang yang saya jumpa di Manila, Tian Chua turut berjanji kepada MNLF dan Kiram untuk memberikan Wilayah Autonomi di Lahad Datu kepada Kiram. Manakala wilayah Kunak dan Semporna kepada Nur Miswari (Nur Misuari).

Malah Tian Chua turut bersetuju untuk membayar setiap bulan Elaun DiRaja kepada Jamalul Kiram dan Nur Miswari jika Berjaya planning gila mereka itu.

Menurut dua tiga orang yang saya jumpa di Mindanao pula, sebenarnya mereka hanya hendak menakut-nakutkan kerajaan Malaysia supaya orang di Sabah tidak keluar mengundi, itulah arahan Anwar dan Tian Chua. Bila di Sabah tidak mengundi, Tian Chua kata mereka yakin akan menang di Semenanjung dan akan buat kerajaan.

Bila dah buat kerajaan kata Tian Chua, barulah mereka akan urus Sabah. Malangnya mereka tak sangka sampai berlaku pertempuran besar.

Banyak  lagi lah kalau saya cerita pengalaman saya di Mindanao dan Manila selama sebulan ini, panjang sangat saya mahu tulis. Kepada rakyat Malaysia, kamu semua tolaklah Anwar, Tian Chua dan Pakatan Rakyat.

Walaupun saya generasi kedua di Malaysia, saya tahu bersyukur. Inilah balasan saya kepada rakyat Malaysia dan Negara Malaysia. Saya harap saya dapat membantu kamu walaupun sedikit. Gambar perbincangan Tian Chua bersama 2 orang kawannya dengan wakil-wakil Kiram dan MNLF saya serahkan kepada pihak Polis besok.

Dipetik dari Blog MrKinabaluBoy : http://mrkinabaluboy.blogspot.com/2013/04/gambar-tian-chua-berunding-dengan-kiram.html

Panas! Video PANAS calon P125 Putrajaya?!! #GE13 #Vote4BN

Posted: 30 Apr 2013 09:00 PM PDT

Laju sahaja klik bila tajuknya PANAS. Sebenarnya kami TYPO. Sepatutnya Video calon P125 Putrajaya PANAS dengan PAS. Sudahlah mereka datang ke tempat orang, mereka boleh selamba buat kacau lagi.
 
Ku Nan menyatakan kekecewaannya kerana PAS membawa budaya politik perpecahan ke Putrajaya yang aman tenteram dan harmoni selama ini semata-mata kerana mahu menang. Inikah yang kita gelar sebagai parti Islam? Mana konsep kempen secara professional dan GENTLEMEN? Agaknya kalau PAS berjaya memerintah, mahu disembelihnya semua penyokong BN sepertimana yang mereka lakukan ke atas penjawat awam di Terengganu ketika mereka mula-mula memerintah tahun 1999.
 
 
Mereka buang beribu penjawat awam yang mereka rasakan tidak menyokong mereka pada bulan Ramadhan.
 
Islamik bukan parti PAS ini? 

AMARAN kepada Pengundi BN: MACAI PR sudah mulakan OPS CALIT jari bagi elak anda keluar mengundi! #GE13 #Vote4BN

Posted: 30 Apr 2013 07:50 PM PDTLAPORAN POLIS: SALAH GUNA DAKWAT KEKAL

Presint 7/3413/13
Nama : HASMANIAH BINTI SAIDINA ABAS
Umur : 46 Tahun 0 Bulan
Keturunan : Melayu
Warganegara : Malaysia
Pekerjaan : PEM PERANGKAAN
Alamat Tinggal : 4D-06-02 JLN P9G PUTRA COURT 4 PHASA 4 PRESINT 9 PUTRAJAYA

PADA 29/4/2013 JAM LEBIH KURANG 2330 HRS SEMASA SAYA BERADA DIRUMAH DI BLOK 4D T06-U02 JLN P9G PHASA 4 PRESINT 9 TELAH DIDATANGI 4 ORANG LELAKI DAN 4 ORANG PEREMPUAN YANG TIDAK DIKENALI TANPA MEMPERKENALKAN DIRI. WALAU BAGAIMANA PUN SALAH SEORANG DARIPADA MEREKA MENGATAKAN MEREKA INGIN MENYEMAK LATARBELAKANG PENGHUNI KUARTERS. TINDAKKAN INI DILIHAT AGAK TIDAK MUNASABAH KERANA SELAMA 12 TAHUN SAYA MENGINAP DIKUARTERS INI SAYA TIDAK PERNAH DIKUNJUNGI OLEH MANA-MANA PIHAK UNTUK MENYEMAK STATUS LATARBELAKANG SEBAGAI PENGHUNI DIKUARTERS TERSEBUT. SAYA MERAGUI KEHADIRAN MEREKA DIWAKTU LEWAT MALAM DAN SAYA MEMPELAWA MEREKA MASUK KEDALAM RUMAH. SETELAH DIDALAM RUMAH TELAH BERLAKU PERBINCANGAN ANTARA SAYA DENGAN KUMPULAN ITU. DALAM PERBINCANGAN TERSEBUT KUMPULAN INI DILIHAT CUBA MEMUJUK SAYA SUPAYA MEMBENARKAN JARI SAYA DICALIT DENGAN DAKWAT DENGAN ALASAN UNTUK MEMUDAHKAN PROSES PENGUNDIAN SEMASA HARI PENGUNDIAN. SAYA PERCAYA KUMPULAN INI TERDIRI DARI GOLONGAN PROFESIONAL DARI PARTI PEMBANGKANG BERDASARKAN PADA PAKAIAN DAN DOKUMEN YANG DIBERI KEPADA SAYA. DOKUMEN TERSEBUT TELAH SAYA BUANG.
 
Nampaknya Husam Musa dan pakatan haram pembangkang betul-betul nekad hendak menawan Putrajaya. Sampai begini sekali kaedah mereka hendak menidakkan undi kepada BN. Mereka selalu kata BN akan tipu PRU untuk menang, tetapi nampaknya mereka sendiri yang buat rupanya.
 
Sebagai pengundi yang bijak, kita sepatutnya bijak menilai, pemilihan undi parti mana yang paling bermasalah sehingga hampir dikenakan tindakan BATAL oleh ROS? Pemilihan parti mana yang paling kotor dan dicemari dengan pergaduhan dan insiden baling kerusi?
 
 
 
Kita juga perlu berfikir secara rasional, daripada manakah mereka tahu kaedah-kaedah penipuan undi ini jika mereka sendiri tidak mengamalkannya? Dan apakah jaminannya mereka tidak KREATIF sebegini dalam mempertahankan kuasa mereka kelak jika ditakdirkan (nauzubillahiminzalik) mereka menang?

Santai #GE13 : Tolong Jangan Biarkan Si Pantalon Tukar Putrajaya jadi PutraJamnapari

Posted: 30 Apr 2013 03:13 PM PDT

Karya terbaik dari REFORMASIN.


*Macai jangan marah, nanti kena jual macam si Pantalon jual projek Jamnapari.

SPR Tipu Pengundi ? #GE13

Posted: 30 Apr 2013 10:40 AM PDT


Maklumat yang kami terima, SPR didakwa membenarkan satu penipuan besar-besaran.

Seorang calon yang sebelum ini tiada semasa proses penamaan calon tiba-tiba sahaja muncul dengan satu lambang parti yang tidak dikesan sebelum ini.

Calon tersebut dijangka akan mulakan kempen pendedahannya pada 3 Mei 2013.

Nak tahu siapa calonnya, sila klik sini dan  sini.

*Kalau tak sabar boleh tengok calon dan lambang parti kat bawah ni.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

(Gambar) Rahsia Janji Pembangkang Turunkan Harga Minyak Terbongkar #GE13

Posted: 30 Apr 2013 07:37 AM PDT

Janji pembangkang yang utama (atau lebih tepat lagi janji Anwar Ibrahim) dalam PRU 13 ini adalah untuk menurunkan harga minyak.


Nak tahu apa rahsia Anwar Ibrahim boleh menurunkan harga minyak? Cuba lihat rahsia di sebalik gambar ini.


Tu dia! Rupa-rupanya pembangkang nak turunkan harga minyak RON 92. Ada lagi ke yang pakai minyak RON92 lagi?

*Lu pikirla sendiri pembangkang ni jenis boleh pakai ke tidak.

PANAS #GE13 : Hubungan Rahsia Nurul Izzah, Tian Chua Punca Mereka Tuduh SPR Dakwat Kekal.

Posted: 30 Apr 2013 06:18 AM PDT

Umum mengetahui sejak berlaku insiden Lahad Datu, populariti Tian Chua semakin menurun. Dalam ceramah pilihan rayanya baru-baru ini, hanya ini banyak ini yang mampu dikumpulkan.


Sepatutnya reputasinya sebagai pemimpin tertinggi PKR, jumlah audien yang patut diterimanya bukan seperti ini.

Oleh kerana populariti makin menurun, maka Tian Chua memerlukan satu isu baru untuk menaikkan kembali namanya. Maka isu dakwat kekal menjadi sasaran Tian Chua. Dalam hal ini, Tian Chua memerlukan seorang lagi 'partner in crime' untuk menjayakan rancangan ini.

Sudah pasti Nurul Izzah menjadi pilihannya kerana menurut Raja Petra Kamaruddin, Izzah dan Tian Chua mungkin mempunyai hubungan rahsia yang istimewa.


D-day rancangan Tian Chua ini adalah pada hari ini iaitu masa pengundian awal dilakukan. Dengan izin Allah SWT, rancangan mereka gagal.


Kalau masih tak percaya, boleh tengok video ini.
*Sebar-sebarkan penipuan PKR untuk tuduh SPR. Yang mintak dakwat kekal ni pun puak-puak pembangkang tapi bila dilaksanakan, mereka menggunakannya untuk serang balik SPR. Licik sungguh puak-puak ni kan.

MUSTAPHA ALI KE SONGKHLA BELI SURAT NIKAH

Posted: 30 Apr 2013 03:00 AM PDT

CONTOH SIJIL NIKAH SIAM, YANG DIBELI MUSTAPHA ALI
SELEPAS pendedahan ini http://mymassa.blogspot.com/2013/04/biodata-wanita-simpanan-mustapha-ali.html Mustapha Ali semakin terdesak. Tarikh 3 Mei 2013 semakin dekat. Mari kita baca emel ahli PAS di bawah.

Assalamualaikum WW Saudara Admin blog, Mohon disiarkan di blog saudara untuk sedarkan umat Islam di negara kita ini. Terima kasih.

Video Seks Mustapha Ali sudah sebulan lebih berada di alam maya, sehingga ke hari ini Setiausaha Agong PAS, Mustapha Ali tidak dapat mempertahankan dirinya, parti PAS dan keluarganya. Dia berdiam diri, maknanya jika berdiam benarlah berlaku perbuatan Zina itu.

Semakin hari kami ahli PAS semakin malu hati kami untuk mempertahan PAS, bagaimana hendak Istiqamah jika video SUA PAS Mustapha Ali ini sedemikian rupa, amat memalukan.

Minggu lalu, jamaah kami di Rusila banyaklah memberi hujah mereka bagaimana mahu membantu SUA PAS, Mustapha Ali yang kini sudah berzina sejak sekian lama rupanya.

Sekarang kami dengar pula kononnya SUA PAS, Mustapha Ali mahu buat Kenyataan Akhbar pada 3/5/2013. 

Soalnya selepas lebih sebulan kenapa baru 3/5/2013 nak buat, kenapa tidak hari pertama lagi? 


Kenapa tidak menafikan dan angkat sumpah Wallahi Wabillahi Watallahi yang dua ekor itu bukannya Mustapha Ali dan wanita simpanan? 


Kenapa tunggu nak dekat Pilianraya baru nak buat?TERDESAK: MUSTAPHA ALI KEJAR MASA KE SONGKHLA SEBELUM 3/5/2013 BELI SIJIL NIKAH PALSU
Sijil Nikah Songkhla
Saya sebagai ahli PAS sangat terkejut bilamana SUA PAS Mustapha Ali dalam keadaan terdesak telah pergi menghantar orang-orangnya pergi ke Songkla atau Sadao, di Siam sana untuk membeli Sijil Nikah Palsu. Patutlah ambik masa sampai sebulan lebih baru nak jawab pada 3/5/2013.

Kami tahu Mustapha Ali ada rekod buruk dalam PAS, selain panas baran dan suka cakap merapu, Mustapha Ali juga malas hadir mesyuarat seperti mesyuarat PASTI kami. Tapi dia memang rajin turun Kuala Lumpur untuk mesyuarat sambil bawa beg james bondnya tu. 

Geng-geng PAS memang suka tidur di hotel ...tana di Kuala Lumpur. Geng-geng PAS kata budak perempuan itu kerja SPA semua orang PAS kenal, Mat Sabu pun kenal. Ada juga sampai di telinga Mat Sabu pun gatal nak pakai. Tapi tak tahulah kalau dah pernah pakai juga.

Barulah kami tahu, rupa-rupanya orang PAS ne kepala saja nampak warak pakai kopiah, baca Quran baca Hadis di depan kami, rupa-rupanya semua mereka hikpokrit.

Hal Mustapha Ali ini hal besar, ini hal Zina, kalau bini dia kenapa tak tunjuk Sijil Nikah dalam masa 24 jam, ini dah lebih sebulan? Kalau bini dia, tak kan cerita rumah sewa, pindah rumah malah ambik wang dari sampul surat. Memang laku Mustapha Ali ini zina zina zina. 

Ana Mufarraqah.
Maahad Darul Quran Rusila.
17 Jamadilakhir 1434.#LainKaliLah ! @KhalidSamad punca orang CINA semakin KUAT menyokong BN?!! #GE13 #Vote4BN

Posted: 30 Apr 2013 01:00 AM PDTLAIN KALILAH! LU INGAT LU PAKAI NAMA MELAYU LU BOLEH TIPU SAMA GUA KA? LAIN KALILAH! Apakah tindakan UNCLE tersebut menolak untuk bersalam dengan Melayu CELUP di atas ada kaitan dengan TWIT di bawah ini?
Jadi jangan hendak pertikai akhlak rakyat yang tidak menyokong Pakatan Haram, kerana ini semua berpunca daripada perangai buruk pemimpin Pakatan Haram sendiri! Tindakan UNCLE itu menjawab LAIN KALILAH adalah tindakan yang tepat apabila didatangi calon yang hanya mahukan undi untuk berkuasa.

Jadi apa kata, kita sama-sama tengok video di bawah ini mengapa anda juga WAJIB menjawab LAIN KALILAH! kepada penchacai Pakatan Haram apabila bertemu dengan mereka.
Adakah ini Bukti RAKYAT TOLAK BN #PRU13 ini?!! #Vote4BN

Posted: 30 Apr 2013 12:00 AM PDTOrang nak makan pagi-pagi, dia buat kacau. Itulah siapa suruh. Dia ingat orang sudah lupa yang dialah BAPA PENYEMBELIH yang menyebabkan ramai orang Melayu dan CINA MATI ketika peristiwa 13 Mei dahulu! Sekarang, orang sarapan makan nasi lemak, Kit Siang sarapan dengan SUMPAH SERANAH! Tak pasal-pasal sahaja.


 
Ini lagi satu hamjad. Kariah masjid itu bukannya apa, mereka tidak mahukan seorang pengamal SEKS sejenis dan KAKI ZINA daripada mencemarkan kesucian rumah Allah SWT. Itu sahaja. Datang tidak dijemput, malah disuruh pergi lagi. Janganlah hidung tidak mancung, pipi pula tersorong-sorong, Anwar.
Adakah pernah kita nampak DS Najib diperlakukan sebegini oleh rakyat? Jika ada pun, itu adalah minoriti CINA DAP yang tidak sabar mahu menjajah orang Melayu di negara ini. Bandingkan layanan orang Islam ke atas pemimpin agung parti pakatan haram ini. Tinggal PAS sahaja lagi belum dapat SHARE mereka.
Kalau nak rasa macamana Anwar dan BRADER Kitnya kena, Nik Aziz dan konco-konconya bolehlah terus-menerus menjual agama demi politik! Jangan ingat semua pengundi bodoh macam penyokong anda!

SELALU ADA YANG BARU

Posted: 30 Apr 2013 11:15 PM PDT

SELALU ADA YANG BARU


PRU13: UMNO VS DAP-BUAT APA MELAYU UNDI PAS?...

Posted: 30 Apr 2013 07:41 PM PDT

ADA MASA 3 HARI LAGIUNTOK ANWAR DAN MUSTAFA ALI

Menjelang p/raya tidak berapa lama lagi, sudah tentu calon2 dan penyokong parti masing2 sibuk dalam usaha untuk memenangi calon dan juga parti masing2. Bagi kita org islam amat malang  jika kita memilih jalan keburukan bagi tujuan untok mendapat undi. Suka fitnah, hukum menghukum orang lain. Skrg berluasa seolah perkara  ini sudah menjadi tren dan  asam garam berpolitik bahkan hebatnya sesaorang calon itu ada juga dinilai kerana kehebatannya dalam memfitnah dan menghukum orang islam lain. Seolah mereka sudah lupa bertapa besarnya dosa. Suka menghukum, tipu menipu dan sebagainya.

Jika pun kita tidak takut kepada dosa, hormatilah demokrasi di negara ini. Masih ramai lagi rakyat yang boleh berfikir dengan baik dan waras yang tahu menilai baik buruknya dalam membuat keputusan. Sepatutnya setelah kita berusaha dan beriktiar dengan niat yang baik dan Allah tidak juga memenuhi kehendak dan cita2  kita, maka kita orang islam kena terimalah hakikat  takdir tersebut dengan senang hati, tak payah memprotes keputusan tersebut sana sini yang sudah tentu  boleh menjuruskan lgi  kearah keburukan yang lebih teruk lagi. Isihati manusia  Allah maha mengetahui, ada juga dikacamata manusia perkara yang baik dituduhnya jahat begitulah sebaliknya tapi disisi Allah tidak sedemikian. Dalam Politik pada hari ini tidak semestinya orang berbuat baik  disanjung kdg2 lebih kepada dikeji. Manusia bertopeng baik lagilah Allah benci dan tetap dibalas dengan azab api neraka..

Nik Aziz suatu ketika dahulu mengeji Tun Mahadhir belum lagi meminta maaf. Dalam usia Nik Aziz sudah lanjut pada hari ini beliau menuduh pula solat orang umno tidak diterima oleh Allah, lagi hebat!. Kesalahan Nik Aziz terhadap Tun dan keluarga Tun tidak mampu Nik Aziz bermohon maaf inikan pula lebih 3 juta ahli Umno untok Nik Aziz memohon kemaafan itulah yg dimaksudkan hebat.Sudah lama Tun lepas jawatan PM dan sampai sekarang Nik Aziz masih pegang jawatan MB siapa pembohong(Ini rakyat tidak lupa). Bagi Nik Aziz ketiga2 PM dizaman beliau memegang jawtan MB Kelantan semuanya jahat!...lebih teruk lagi ketika DS Najib tak sampai 100hari lagi memegang jawatan PM sudah pun dituduh jahat. 

Siapa yang menegur pas dituduh jahat, kafir yang terangan halang islam sejak dulu lagi disanjung. Pilih DAP untuk menegak islam di negara ini, gila. Orang islam dalam Umno dikafirkan, bengon.

Kenapa Mad Sabu disanjung sehinggakan diberi jawatan timbalan Presiden Pas? siapa yang memberi status kepetahan bercakap yang luar biasa kepada Mad Sabu?...Mad Sabu disanjung bukan kerana ilmu yang ada...Mad ditakuti dan digeruni kerana kehebatan kepatahan dan keberaniannya ketika berada dipentas politik pas memfitnah orang lain. Kalau tidak percaya sila hadir dan dengar sendiri ceramah Mad Sabu dan pemimpin politik lain dalam Pas.

Rakyat yang beragama islam yang masih boleh menilai dan berfikir mengikut islam sebenar tetap mengatakan tidak memberi undi kepada pemimpin yang bersekonkong dengan kafir yang terangan mahu menghapuskan islam di negara ini dengan bercita2 mahu mengangkat agama lain sebagai agama rasmi di negara ini.Itu belum diambil kira video sex lagi!...masih ada 3
hari lagi untok Anwar dan Mustafa Ali untuk sumpah laknat.
13 ulasan:

 1. Hello! I simply would like to give an enormous thumbs up for the nice
  info you will have right here on this post. I can be coming
  back to your weblog for more soon.

  My web blog ... SEO公司

  BalasPadam
 2. Hello! I simply would like to give an enormous thumbs up for the nice info you
  may have right here on this post. I will likely be coming again to your blog for extra soon.


  Feel free to surf to my weblog :: semi automatic .22 rifles in uk

  BalasPadam
 3. Hey! I simply would like to give an enormous thumbs up for the nice information you’ve got here on this post.

  I shall be coming back to your blog for more soon.  my webpage ... seoul national university hospital massacre

  BalasPadam
 4. Good day! I just want to give an enormous thumbs up for the good
  information you might have right here on this post.
  I might be coming again to your weblog for extra soon.

  Look at my homepage ... seohyun snsd birthday 2012

  BalasPadam
 5. Hey! I simply would like to give an enormous thumbs up for the good data you may have right here on this post.

  I shall be coming again to your weblog for
  extra soon.

  my web page: marlin semi auto 22 mag rifle

  BalasPadam
 6. Hi there! I just wish to give a huge thumbs up for the great data you’ve got right
  here on this post. I can be coming again to your blog for extra soon.


  Here is my webpage Web Ranking

  BalasPadam
 7. Hi there! I simply want to give an enormous thumbs up for the
  great info you’ve gotten right here on this post.
  I will be coming again to your blog for more soon.


  Also visit my blog semikolon document box autumn collection

  BalasPadam
 8. Hiya! I just wish to give a huge thumbs up for the nice information you might have
  right here on this post. I shall be coming back
  to your blog for extra soon.

  Feel free to surf to my page ... lirik lagu seoul song super junior feat snsd

  BalasPadam
 9. Howdy! I simply want to give an enormous thumbs up for the great information you’ve gotten here on this post.

  I shall be coming back to your blog for more soon.

  my web page ... semantics in generative grammar

  BalasPadam
 10. Whats up! I simply want to give an enormous thumbs up for the nice information you’ve
  gotten here on this post. I will probably be coming back to your
  blog for extra soon.

  My weblog :: semester at sea spring 2014

  BalasPadam
 11. Hey! I just want to give an enormous thumbs up for the good data you could have
  here on this post. I will likely be coming back to your weblog for more soon.  Here is my homepage :: pc semi sweet chocolate chips vegan

  BalasPadam
 12. Whats up! I simply want to give an enormous thumbs up for the good information you have got
  here on this post. I will be coming back to your blog for more
  soon.

  Feel free to visit my blog post ... corn semolina recipes

  BalasPadam
 13. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital
  to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts.

  Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.


  Look into my page :: New Balance last

  BalasPadam