Khamis, 18 April 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


UMNO Cawangan Bukit Ampang

Posted: 18 Apr 2013 01:22 AM PDT

UMNO Cawangan Bukit Ampang


MARI BERSAMA MENGUNDI CALON BARISAN NASIONAL AMPANG 2013

Posted: 17 Apr 2013 07:46 AM PDT
AKUJANJI BARISAN NASIONAL SELANGOR PRU13

Posted: 17 Apr 2013 07:41 AM PDT

Puteri Bahagian Segambut

Posted: 17 Apr 2013 11:03 PM PDT

Puteri Bahagian Segambut


Teresa Kok Songlap Duit Ibu Tunggal? #!Malaysia #TolakPR #ForABetterNation #GE13

Posted: 17 Apr 2013 10:11 PM PDT

 
 
Nama Ahli Parlimen Pemalas, si Teresa Kok tidak asing lagi bagi penduduk Parlimen Seputeh khususnya yang sudah naik muak dengan perangai dan sifat angkuhnya terhadap pengundi² yang pernah memberikan kemenangan bermajoriti lebih 36,000 undi pada Pilihanraya Umum 2008.

Setelah membuat onar dan tidak melakukan apa² di sini, Teresa Kok berjalan² pula ke seluruh pelusuk Malaysia menjaja keburukan dan fitnah kerajaan Malaysia. Pelbagai hal dan perkara dijaja oleh wakil rakyat pemalas ini sehinggakan beliau terkantoi mengsonglap duit ibu tunggal.

Hal ini terjadi semasa seorang Pegawai Khas, Tony Tan di Sabah. Mereka dalam kempen 'membantu' dan mengumpulkan dana untuk Ibu² Tunggal. Teresa Kok hanya meminta sumbangan sebanyak RM5,000. 
 
 
 
Namun dek kerana kasihan dan bersimpati dengan nasib ibu tunggal, maka adalah seorang penyumbang ini memberikan sumbangan sebanyak RM10,000 tunai untuk tujuan tersebut.

Dengan harapan segala wang yang diberikan ini dapat memberi manfaat dan digunakan sebaik mungkin oleh Teresa Kok.

Dipendekan cerita, beberapa lama setelah duit tersebut diserahkan. Teresa Kok dan Tony Tan bermasam muka selepas Teresa menuduhnya menggunakan nama parti untuk mengutip wang tersebut. Maka berlakulah  perselisihan faham yang telah menyebabkan Teresa Kok bertindak untuk menyaman bekas Pegawai Khas nya sebanyak RM10 Juta.

Tujuan saman itu diajukan hanya untuk menutup salah laku yang dilakukan oleh Teresa Kok yang telah menggelapkan wang RM10,000 tersebut. 

Apa yang menariknya, saman tersebut dikatakan akan dimulakan pada Ogos 2012 namun sehingga ke hari ini Teresa Kok masih lagi gagal untuk menfailkan saman terhadap Tony Tan dan hanya bersandiwara di hadapan wartawan konon dirinya dianiaya oleh bekas Pegawai Khasnya, Tony Tan.

Lihat video di bawah.Kesimpulannya,

1. Teresa Kok gagal menyaman Tony Tan !!
2. Mana perginya duit RM10,000 tersebut ?
3. Inilah sikap tamak YB Pemalas 


Tahukah anda :

Kerajaan Malaysia telah memperuntukan sejumlah RM1.4 billion untuk tujuan bantuan kebajikan masyarakat melalui Program Kebajikan Rakyat 1Malaysia (KAR1SMA). Bantuan ini diberikan setiap bulan untuk membantu kumpulan sasaran seperti :-

i - Warga Emas
ii - Orang Kelainan Upaya (OKU)
iii - Ibu² Tunggal
iv - Balu² Anggota Polis & Tentera Yang Layak

Klik sini dan sini untuk maklumat lanjut mengenai bantuan² dari kerajaan Barisan Nasional yang mengutamakan rakyat.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan