Rabu, 10 April 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


Puteri Bahagian Segambut

Posted: 09 Apr 2013 11:52 PM PDT

Puteri Bahagian Segambut


Pengundi Batu tolak Tian Chua #Vote4BN #BN4WP

Posted: 09 Apr 2013 10:56 PM PDT

SP rasa Tian chua dah boleh tarik diri daripada bertanding di Batu sekiranya beliau masih dicalonkan pada PRU13 nanti. Kenapa SP tulis macam tue? Cuba lihat gambar di bawah.Gambar di atas adalah gambar sewaktu ceramah Tian Chua di Parlimen Batu. Ceramah tersebut turut mengundang Bob Lokman sebagai penceramah jemputan. Apa yang menariknya ceramah tersebut diadakan serentak dengan Program Himpunan 1Malaysia dan Pelancaran Manifesto Barisan Nasional di Bukit Jalil.Dengan kehadiran yang suam-suam kuku membuktikan yang masyarakat di Batu telah mulai muak dengan ceramah yang hanya menghentam kerajaan dan memfitnah kerajaan sahaja sedangkan beliau sendiri tak buat apa-apa pun di kawasan Batu.

Jika pembaca masih ingat Tian Chua juga pernah melanggar seorang askar dari Kem Tentera  Mersing pada 13 Mac 2010 sehingga menyebabkan kematian anggota tentera tersebut di Hospital Kota Tinggi 2 jam selepas kemalangan tersebut. Belum pun reda isu tersebut beliau sekali lagi muncul dengan kenyataan kontroversi berkaitan insiden di Lahad Datu di mana beliau mengatakan kematian anggota pasukan keselamatan kita hanyalah satu lagi sandiwara ciptaan UMNO dan BN.

Adakah ini contoh pemimpin yang baik apabila disaat keluarga anggota keselamatan terbabit dilanda musibah beliau bole mengatakan semua itu hanyalah sandiwara. Pemimpin jenis apa Tian Chua ni? 

SP berharap agar pengundi-pengundi di Batu tolak Tian Chua dan kembalilah memberi kepercayaan kepada Barisan Nasional untuk memikul mandat yang akan datang demi survival anak-anak kita di masa hadapan.
#Vote4BN #BN4WP


www.pemuda-enggang.org

Posted: 09 Apr 2013 12:02 PM PDT

www.pemuda-enggang.org


Manifesto Barisan Nasional 2013 – Rakyat Didahulukan @najibrazak

Posted: 08 Apr 2013 11:13 PM PDT

Berikut intipati Manifesto Barisan Nasional (BN) yang dilancarkan Perdana Menteri dan Pengerusi BN Datuk Seri Najib Tun Razak di Stadium Putra Bukit Jalil di sini, malam ini. Manifesto bertemakan ‘Menepati Janji Membawa Harapan’ itu, mengandungi janji BN untuk membawa negara … Continue reading

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

Posted: 09 Apr 2013 08:05 AM PDT

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


PANAS! GARA-GARA ISTERI BARU,ABDULLAH SANI DITOLAK OLEH PIMPINAN DAP DAN PKR KUALA LANGAT?PAS PULA MENIKUS...

Posted: 08 Apr 2013 06:31 PM PDT


Malam tadi di Pejabat PKR Cabang Kuala Langat telah berlangsungnya satu demonstrasi aman terhadap Ahli Parlimen Kuala Langat,Abdullah Sani sebagai calon PKR pada PRU 13 akan datang ini.Demonstrasi ini telah dianjurkan oleh ahli-ahli PKR Cabang Kuala Langat yang turut dihadiri oleh David Chong Kian Young (Ketua PKR Cabang Kuala Langat),Karrunakaran a/l Annavy (Bekas Ketua Penerangan PKR Cabang Kuala Langat)

Hj.Shamsududin  Othman (Bekas AJK PKR Cabang Kuala Langat),Low Chai Eng (Pengerusi DAP Kuala Langat) serta hampir 90 orang yang terdiri daripada penyokong parti.

Demo ini diadakan bagi membantah tindakan kepimpinan pusat yang MASIH meletakkan nama Abdullah Sani sebagai calon Ahli Parlimen P112 Kuala Langat.Makin sensasi dan panas kerusi Parlimen Kuala Langat ye.Nampak sangat DAP tak berapa "ngam"dengan PKR,satu bumbung tapi TIADA persefahaman.
Kenapa mereka tidak mahu Abdullah Sani dicalonkan semula?Jawapan ada di sini,
  1. ABDULLAH SANI DIDAKWA BERSIKAP DI LUAR BATASAN NORMA SEBAGAI SEORANG MANUSIA JUGA PEMIMPIN PABILA MENGHALAU BEKAS ISTERINYA SETELAH BERKAHWIN BARU.
  2. ABDULLAH SANI,SEPANJANG TEMPOH PERKHIDMATANNYA SEBAGAI AHLI PARLIMEN,GAGAL MENJALANKAN TUGAS DENGAN BAIK,ni bukan team PUcTD YANG CAKAP,TAPI MEREKA YANG CAKAP.
   Kedua-dua alasan ini adalah sebahagian sahaja,namun sudah cukup untuk menamatkan kerjaya Abdullah Sani selaku Ahli Parlimen Kuala Langat.Kalau dilihat,memang benar pun apa yang diperkatakan oleh mereka,memang ada asasnya.

Kalau tak,masakan tidak kesemua peserta demo ini sanggup menerima tindakan termasuk dipecat keahlian mereka sekiranya perlembagaan parti menetapkan sedemikian.
Kesemua yang terlibat juga telah bersepakat untuk TIDAK AKAN MEMBANTU KEMPEN PRU DAN KESEMUA BILIK GERAKAN TIDAK AKAN DIBUKA SETERUSNYA MEREKA SEMUA AKAN MENYOKONG CALON BARISAN NASIONAL ..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan