Ahad, 7 April 2013

BLOG - BLOG PARTI PKR

BLOG - BLOG PARTI PKR


Haniza Talha - Landscaping New Politics

Posted: 06 Apr 2013 09:10 PM PDT

Haniza Talha - Landscaping New Politics


MANIFESTO RAKYAT – PAKATAN HARAPAN RAKYAT

Posted: 06 Apr 2013 08:25 PM PDT

manifesto


Ceramah Kelompok di Taman Medan Jaya

Posted: 05 Apr 2013 08:48 AM PDT

Khamis (4 April) – Saya berpeluang menyampaikan ceramah di Blok C Rumah Pangsa Taman Medan Jaya.

Alhamdulillah mendapat kehadiran yang baik. Di dalam ceramah, saya menyentuh tentang ciri-ciri pemimpin yang baik, sebagaimana pemimpin-pemimpin Islam dahulu yang kerap turun bersama rakyat untuk memahami keadaan dan merasai kepayahan mereka. Pemimpin seperti inilah yang perlu kita pilih dalam Pilihanraya Umum ke-13 yang akan datang tidak lama lagi.

Saya juga sempat menyampaikan sumbangan kepada pelajar-pelajar sekolah dalam bentuk kamus bagi membantu pembelajaran mereka.

Terima kasih terutamanya kepada Kak Lah selaku tuan rumah, dan para hadirin yang datang pada malam itu.

Bermesra bersama masyarakat setempat

Bermesra bersama masyarakat setempat

Bersama anak-anak penerima sumbangan

Bersama anak-anak penerima sumbangan


N37 Batu Maung

Posted: 06 Apr 2013 07:47 PM PDT

N37 Batu Maung


PAKATAN RAKYAT KUAT RAKYAT SENANG. TOLAK BN ANDA SELAMAT

Posted: 06 Apr 2013 12:12 PM PDT

Najib Razak Pengerusi BN semalam mengumumkan manifesto BN bagi menghadapi pilihanraya Umum ke-13. Namun apa yang menghairankan manifesto BN yang diumumkan seperti "copy paste" dari manifesto Pakatan Rakyat yang telah di umumkan lebih awal dari Be End.

Buku Jingga yang telah dilancarkan semasa konvensyen Pakatan Rakyat di Pulau Pinang pada 10 Disember 2010 yang lalu meliputi segenap sudut terus kepada keadaan rakyat yang berhempas pulas untuk terus hidup semasa di bawah pemerintahan BN yang mencekik rakyat dan menjadi igauan kepada rakyat.

Awang Adek timbalan menteri ketika itu mendakwan negara akan bankrap sekiranya Buku Jingga dilaksanakan. Pemimpin Umno tidak sedar, kerakusan mereka merompak harta rakyat lama-lama akan memusnahkan negara.

Kesimpulannya mudah! keasyikan menteri berpolitik untuk mengekalkan kuasa dan keangkuhan kuasa mereka. Akhirnya mereka terpaksa akur kehendak rakyat setelah tewas teruk dalam PRU-12 yang lalu kehilangan 5 negeri.

Kali ini manifesto yang di umumkan oleh Najib Razak mempunyai irama seakan-akan manifesto Harapan setiap rakyat di Malaysia iaitu Pakatan Rakyat yang dipimpin oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim Ketua Umum PKR, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang Presiden PAS dan Lim Kit Siang Presiden DAP

Mereka perlu berasa malu dan rakyat perlu membuka mata dalam menghadapi Pilihanraya Umum ke-13 kali ini. Segala dakyah menakutkan rakyat adalah fitnah jahat demi untuk mengekalkan kuasa mereka supaya dapat terus mencuri khazanah negara.

Kita wajib menjatuhkan kerajaan yang zalim ini. Anak muda khususnya perlu berdepan dengan berani seperti mana kita berdepan dengan cabaran yang paling getir iaitu mencari hala tuju demi masa depan yang lebih baik.


Anwar Ibrahim

Posted: 06 Apr 2013 07:09 PM PDT

Anwar Ibrahim


[VIDEO] Anwar Ibrahim: Orang Yang Paling Takut Saya Jadi Perdana Menteri Ialah Mahathir

Posted: 06 Apr 2013 11:37 AM PDT

Anwar Ajak Debat Manifesto Selepas Najib Lancar ‘Aku Janji BN’ Hari Ini

Posted: 06 Apr 2013 12:42 AM PDT

KeadilanDaily

Menjelang pelancaran manifesto BN yang bakal diumum Datuk Seri Najib Razak hari ini, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengulangi ajakan debat.

Ketua Umum KEADILAN itu menyatakan kesediaan berbuat demikian pada bila-bila masa sebelum PRU 13 dengan kandungan manifesto sebagai topik.

"Saya pelawa debat dengan Najib dengan tertib dan sopan sepertimana debat saya bersama Datuk Shabery Chik suatu ketika dahulu.

"Hujah perlu dilawan dengan hujah bagi membuktikan kerasionalan dan fakta. Bukan dengan gangsterisme dan vandalisme yang kini jadi amalan Umno BN.

"Pakatan Rakyat akan tunjukkan cara terbaik bagaimana untuk berakhlak mulia dan mentadbir negara," katanya pada program ramah mesra dengan penduduk Kubang Semang di sini, semalam,.

Mengikut laporan media kawalan Umno, Najib dijadual melancarkan manifesto BN di Stadium Putra, Bukit Jalil yang didakwanya sebagai aku janji.

Ajakan debat sudah dilakukan Anwar banyak kali atas pelbagai isu dasar tetapi Pengerusi BN itu sentiasa mengelak, malah membisu sekalipun pelawaan rasmi dibuat.

Pada tazkirah Jumaat di Masjid Sama Gagah, Permatang Pauh semalam pula, Anwar meminta rakyat menolak parti dan pemimpin yang mengamal rasuah dan fitnah.

"Mereka yang korup, sombong serta menjadikan fitnah sebagai rutin tidak layak jadi pemimpin masyarakat atau negara. Sebagai pemimpin, mesti tunjukkan adab dan akhlak baik untuk dicontohi rakyat.

"Amalan akhlak buruk seperti merosakkan harta benda dan mencerca bukan suruhan agama. Jadi, mereka yang memimpin dengan cara itu, tidak harus dipilih," katanya.

Beliau kesal kerana tiada tindakan diambil pihak berkuasa walaupun aduan terhadap pelakuan ganas dan merosakkan harta benda orang lain, sudah dibuat.

"Jika mereka dibiar terus berkuasa, lambakan akhlak buruk di kalangan masyarakat akan menjadi perkara biasa. Lebih berbahaya jika anak muda jadikan amalan itu lumrah kehidupan mereka sehari-hari," katanya.

Anak Muda Kampung Nak Senang

Posted: 06 Apr 2013 11:17 AM PDT

Anak Muda Kampung Nak Senang


CERAMAH UMUM DUN KOTA

Posted: 06 Apr 2013 09:30 AM PDT


Tiada ulasan:

Catat Ulasan