Selasa, 12 Mac 2013

BLOG - BLOG PARTI UMNO

BLOG - BLOG PARTI UMNO


Puteri Bahagian Segambut

Posted: 11 Mar 2013 11:04 PM PDT

Puteri Bahagian Segambut


Pas Perlu Lebih Masa Nak Tunaikan Janji2 di Kelantan #TolakPR #TolakFitnah

Posted: 11 Mar 2013 05:30 PM PDT

Pihak-pihak berkuasa di Kelantan yang ditadbir oleh PAS telah mengakui bahawa walaupun telah memegang tampuk pentadbiran negeri Kelantan selama 22 tahun, mereka masih perlukan lebih banyak masa untuk menunaikan janji-janji yang telah dibuat kepada rakyat sebelum PRU12 yang lepas.

Datuk Mohd Amar Nik Abdullah, Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Islam, Pendidikan dan Dakwah Negeri Kelantan mendakwa bahawa manifesto bukanlah sesuatu yang boleh dilaksanakan dalam tempoh satu penggal.

"Dalam sesebuah manifesto, ada perkara yang boleh dilaksanakan dengan cepat, dan ada pula yang akan mengambil masa yang lama," ujar beliau.

"Atas sebab inilah kami meminta pengundi-pengundi memberikan kami peluang melanjutkan pentadbiran kami memandangkan ada janji-janji kami yang perlukan masa yang panjang untuk ditunaikan."

Pentadbiran PAS di Kelantan sejak tahun 1990 telah dikecam hebat kebelakangan ini kerana pembangunan Kelantan yang perlahan jika dibandingkan negeri-negeri lain, dalam kedua-dua aspek ekonomi dan juga sosial.

Menyentuh tentang manifesto PAS untuk pilihanraya umum yang akan datang, Amar mendakwa mereka akan tunggu dan lihat apa yang ditawarkan oleh Barisan Nasional sebelum mengeluarkan manifesto mereka.

Sementara itu pula, BN kini sedang menunjukkan keyakinan baru di Kelantan. Pada bulan lepas, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata sudah tiba masanya untuk Barisan Nasional merampas semula Kelantan agar negeri itu tidak ketinggalan dalam program transformasi yang sedang dikecapi di seluruh negara.

"Sekiranya anda ingin keluar dari kegelapan ini, eloklah berikan peluang kepada BN. Sekiranya anda rasakan BN gagal, tukar semula selepas lima tahun, kuasa terletak pada tangan rakyat," kata Muhyuddin.

"Berilah peluang kepada Perdana Menteri yang memohon mandat baru, dan nilaikan cara-cara kami, sudah pasti akan ada perubahan dalam masa lima tahun. Sekiranya tiada perubahan, anda ada hak untuk menukarkan kami. Kami mahu buktikan apa yang kami mampu lakukan untuk rakyat."

Pengundi-pengundi di Kelantan semakin bertambah bosan dengan pentadbiran PAS yang lama dan tidak efektif serta wujud juga kebimbangan dalam kalangan orang bukan Islam tentang agenda agama yang semakin menyelinap masuk ke dalam pentadbiran negeri – ini berkemungkinan akan mengurangkan sokongan bukan Islam terhadap Pakatan Rakyat.

Diterjemahkan dari The Choice.


SP: Masa 22 tahun tak cukup lagi ke untuk menunaikan janji-janji sebelum PRU12 yang lepas? Nak masa berapa lama lagi? Janji yang lama belum tertunai dah buat janji yang baru lagi. Dah sampai masa untuk berubah. TUKAR Kelantan!!!!!

Pemuda UMNO Putrajaya Edar Risalah Tangkis Fitnah PKR #tolakPR #tolakfitnah

Posted: 11 Mar 2013 07:28 AM PDT


 


Semalam Pemuda UMNO Putrajaya bersama Ketua Pemuda Datuk Ahmad Zaki telah mengedar beberapa risalah bagi menangkis pelbagai fitnah yang selama ini dilemparkan oleh PR (Pakatan Rosak) terhadap kerajaan.


Bertempat di kawasan Apartment Precint 5, boleh dikatakan hampir 800 buah pintu rumah telah berjaya diedarkan oleh mereka dan difahamkan selepas ini target yang lebih besar serta gerakan yang lebih agresif akan dilaksanakan oleh Pemuda UMNO Putrajaya dalam mempastikan Putrajaya ini terus kekal di tangan Barisan Nasional (BN).
Informasi-informasi seperti ini amatlah berguna untuk rakyat khususnya dalam menangani fitnah atau apa saja kekeliruan yang cuba ditimbulkan oleh PR terhadap kepimpinan kerajaan.

Pemuda UMNO Putrajaya juga mengucapkan jutaan terima kasih kepada PM kerana mengekalkan YB Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor sebagai Ahli Parlimen Putrajaya pada PRU13 akan datang.

Ayuh semua penyokong BN, peperangan semakin hampir.  Tingkatkan usaha serta kuatkan kubu kita.  Kita tolak PR ini dari terus bertapak di Putrajaya.

1Malaysia......Hidup BN! 
 
 

Sepatutnya Tian Chua yang kena tetak jari tangan #opsdaulat #PeaceSabah #tolakfitnah #tolakPR

Posted: 11 Mar 2013 02:25 AM PDT

SP nak berkongsi satu kisah yang dapat dijadikan iktibar untuk kita semua terutamanya kepada pihak-pihak yang menuduh pertumpahan darah di Lahad Datu hanyalah sandiwara atau lakonan semata-mata. Kisah ini SP ambil dari blog Terengganu Today.


Kisah di bawah adalah kisah benar yang diceritakan oleh seorang anggota keselanatan yang terselamat. Kini beliau lumpuh ke dua belah tangannya kerana ditetak oleh pengganas Sulu di Lahad Datu. Nama beliau terpaksa dirahsiakan atas permintaan.

Dia ditembak,  namun dia bernasib baik kerana tembakan  itu tidak tepat kepadanya  Sebaliknya tembakan itu tepat mengena Tuan Ibrahim. Tiba-tiba datang pengganas Sulu dengan parang lalu cuba menetak beliau beberapa kali. Dia menggunakan tangannya untuk menahan tetakkan menyebabkan jari-jari dan ke dua tangannya hampir putus.

Dia menceritakan bahawa sebenarnya yang meninggal cukup sifatnya hanyalah Superitenden Ibrahim. yang lain semuanya terkorban dalam keadaan yang amat ngeri. Pengganas seolah-olah hilang ingatan, walaupun ada anggota kita yang telah mati ditembak tetapi mereka datang lalu memenggal kepala dan merodok perut mayat dengan parang.

Ada antara mayat anggota yang dipotong kaki tangannya. Malah dikoret mata jasad yang terbujur kaku itu.Mereka mahu pastikan musuh mereka benar-benar mati. Zalim dan kejam itu perkataan yang paling sesuai untuk perbuatan mereka.

Dia bernasih baik kerana dalam kesakitan itu, dia melarikan diri ke dalam rumah orang kampung. Dia juga dapat melihat mayat Tuan Ibrahim, diheret oleh seorang anggota yang terselamat ke dalam sebuah rumah yang lain. Dua puluh jam dia bertahan menunggu bantuan sehingga darahnya hampir kering. Dia dapat melihat dengan jelas bagaimana semut datang menghurung luka-lukanya. ALLAH MAHA BESAR, diturunkan hujan dan dia hanya minum air hujan itu.

Akhirnya dia diselamatkan. Ke dua-dua belah tangannya yang hampir putus telah dijahit semula. Namun sehingga kini dia masih tidak dapat menggerakkan tangannya itu.

Airmatanya berlinang, dia tidak akan melupakan peristiwa pasukannya diserang hendap tempoh hari. Dia juga tidak akan melupakan kekejaman yang dilakukan oleh pengganas-penggans itu. Mereka terlalu zalim.

Al-Fatihah buat Pejuang-pejuang yang yg pergi.. semoga arwah ditempatkan dikalangan para syuhada…
SP: Jasa dan pengorbanan anggota keselmatan yang terkorban di Lahad Datu demi menyelamatkan tanahair tidak ternilai harganya. Semoga roh mereka ditempatkan bersama para syuhada dan senantiasa dicucuri rahmat oleh Allah SWT. Al Fatihah.

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK

Posted: 11 Mar 2013 07:39 AM PDT

LAMAN BLOG PERGERAKAN PEMUDA UMNO CAWANGAN TELOK DATOK


PANAS: PENGAKUAN AZLAN MENGENAI........?????

Posted: 10 Mar 2013 11:56 PM PDT


MEMANG DAH DIJANGKA..KENYATAAN YANG DIBUAT OLEH BAPA SAIFUL TEMPOH HARI MERUPAKAN KENYATAAN YANG ADA AGENDA TERSENDIRI.DEMI RM,SANGGUP GADAIKAN MARUAH ANAK SENDIRI DARIPADA MEMPERTAHANKANNYA.
HARI INI..SATU SIDANG AKHBAR TELAH DIADAKAN DI PEJABAT PKR PUSAT DIMANA IANYA TELAH DIHADIRI OLEH ABDULLAH SANI,KHALID SAMAD DAN SAIFUDIN NASUTION DAN ADALAH KIRA-KIRA 30 ORANG YANG MEMENUHKAN PEJABAT ITU..
SIDANG AKHBAR HARI INI HANYA TERTUMPU KEPADA PENYERTAAN AZLAN LAZIM (bapa SAIFUL) KE DALAM PARTI PKR.
JELAS BUKAN.."GAME"YANG DIMAINKAN OLEH AZLAN DAN ANUAR..ELOKLAH TU..SAMA-SAMA BERMASALAH..
DALAM SIDANG AKHBAR TERSEBUT,AZLAN BERKATA,BELIAU TELAH MENYOKONG PARTI PKR SEJAK TAHUN 1998 LAGI DAN PADA KETIKA ITU HANYA PENYOKONG TAHAP KELAS BAWAHAN SAHAJA..DAN BILA DIAJUKAN SOALAN KENAPA BELIAU SERTAI PKR,JAWAPAN BODOH DAN BANGANG TELAH DIBERIKAN...NAK TAU..NI DIA JAWAPAN BELIAU "KERANA DASAR KEBEBASAN".NAK TERGELAK AKU DIBUATNYA..KEBEBASAN DARI SEGI APA TU AZLAN?KEBEBASAN DEPAN DAN BELAKANG KE?KEBEBASAN UNTUK MENJUAL MARUAH ANAK SENDIRI KE AZLAN?KEBEBASAN SEHUNGGA SANGGUP NAK MENJUAL ISTERI KE AZLAN?KALAU BEGITULAH MAKSUD KEBEBASAN YANG KAU BERIKAN,AKU RASA..LEBIH BAIKLAH KAU TONGGENG DAN BIARKAN ANUAR MEMASUKKAN KEBEBASAN KAT BELAKANG KAU!
SEWAKTU SIDANG AKHBAR INI DIADAKAN,BELIAU JUGA TURUT BERKATA BAHAWA BELIAU TIDAK AKAN BERSUMPAH,INI KERANA BELIAU KATA SUMPAH ADALAH SATU PERKARA YANG BIASA..ERMM..TAKUT DIMAKAN SUMPAH..KAN SENANG JAWAPAN TU..TAK PAYAH NAK CONER-CONERLAH AZLAN.BERANI KERANA BENAR..
MUNGKIN KAU TAK SEDARI KUASA ALLAH TU LEBIH DARIPADA SEGALANYA..WANG RM 1 JUTA YANG KAU PEROLEHI TU PUNNNN TAKKAN BERTAMBAH..SEKARANG BAGI KAU..LANGIT MASIH DI ATAS..SATU HARI LANGIT TU AKAN JATUH JUGA KE BAWAH.
BILA DISENTUH TENTANG HUBUNGAN AZLAN DENGAN ANAKNYA,BELIAU BERKATA BAHAWA HUBUNGAN MEREKA AMAT BAIK SEKALI..HEHEHE..BAIKLAH TU..PTHUIIIII!
JANGAN AZLAN..JANGAN..BAWA-BAWAKLAH BERTAUBAT!UMUR KAU PUN TAK TAU PANJANG KE PENDEK...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan