Jumaat, 8 Mac 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Duke of UMNO

Posted: 08 Mar 2013 01:51 PM PST

Duke of UMNO


GEMPARRR..!!! SURAT PANAS SKANDAL ZURAIDAH - AZMIN TERBONGKARRR..???

Posted: 08 Mar 2013 06:37 AM PST


PTDC0016PTDC0019 (1)

Sepucuk surat bertulisan tangan yang menggunakan nama MOHD FAREEZ KAMAL INTIDZAM yang turut disertai nombor kad pengenalannya sekali 890625-10-5273 serta jawatannya selaku SETIAUSAHA POLITIK ZURAIDAH KAMARUDDIN telah tersiar di beberapa buah blog.

Antara lain isi kandungan surat tersebut adalah memujuk Presiden PAS, Abdul Hadi Awang agar memujuk Wan Azizah mengundurkan diri dan menyerahkan jawatan Presiden PKR kepada Azmin Ali yang dikatakannya sangat berkeupayaan serta lebih cekap.

Bagaimanapun perkara paling menarik dalam surat berkenaan ialah pengakuan si penulisnya, bahawa dia SANGAT RAPAT dengan Anwar Ibrahim dan hal tersebut sangat dicemburui oleh Wan Azizah dan anak Anwar Ibrahim sendiri, Nurul Izzah.

Umum mengetahui, Azmin Ali dan Zuraidah Kamaruddin merupakan 'PASANGAN BEREGU' dalam PKR yang amat ditakuti oleh para pemimpin PKR yang lain. Pasangan yang sama-sama berkongsi KOD 71 dalam kad pengenalan masing-masing, mempunyai cengkaman yang cukup hebat dan sangat berpengaruh serta mempunyai pengaruh yang cukup besar kepada Anwar Ibrahim.

Bahkan dikatakan juga kebanyakan daripada keputusan Anwar Ibrahim sebenarnya datang daripada pasangan beregu ini.

Cerita tentang Wan Azizah cemburukan lelaki-lelaki muda yang rapat dengan Anwar Ibrahim, bukanlah cerita baru. Antara nama-nama yang pernah menjadi bahan cemburunya Wan Azizah, termasuklah Saiful Bukhari Azlan dan Rashid.

Kegilaan dan keghairahan Anwar Ibrahim terhadap lelaki-lelaki muda yang berwajah jambu, juga bukan cerita baru. Justeru pengakuan  MOHD KAMAL FAREEZ INTIDZAM juga tidak mengejutkan sekiranya, dia juga merupakan salah seorang daripada lelaki jambu yang rapat dengan Anwar Ibrahim dan kemudian dicemburui oleh Wan Azizah dan Nurul Izzah.

Wan Azizah juga diketahui mencemburui Azmin Ali yang sangat rapat dengan Anwar Ibrahim dan pernah dikaitkan dengan skandal seks yang amat memalukan terutama sekali membabitkan isterinya, Shamsidar Taharin.

Pertentangan kuasa antara Azmin Ali dan Wan Azizah Wan Ismail juga sangat besar. Azmin Ali mempunyai kemnya sendiri dalam Parti Keadilan Rakyat. Manakala Wan Azizah mempunyai kem yang turut dianggotai oleh anak perempuannya, Nurul Izzah. Pun begitu, dalam banyak keadaan, kem Azmin Ali lebih mendominasi terutama sekali dalam perebutan kuasa dan jawatan.

Surat bertulisan tangan tersebut, sebenarnya mengandungi tiga makna. Pertama, Anwar Ibrahim masih tidak lagi menghentikan kegiatan tidak bermoralnya iaitu meliwat jantan-jantan jambu. Kedua, Zuraidah Kamaruddin cuba menjadi pencatur yang hebat dengan meletakkan Azmin Ali di kemuncak kuasa, sekaligus memberikan lebih banyak faedah kepadanya. 

 Apatah lagi hubungan Zuraidah dengan beberapa konco Wan Azizah termasuklah SETPOL Menteri Besar Selangor, Faekah Hussin tidak begitu baik dan dingin. Ketiga, surat tersebut sengat ditulis tangan bagi memudahkan penafian dibuat kononnya, surat tersebut adalah PALSU. - Sumber

PANASSS..!!! ORANG SULUK MAHU TIAN CHUA DIHERET KE MAHKAMAH..!!!

Posted: 08 Mar 2013 04:37 AM PST

Etnik Suluk di Sabah mengutuk tindakan kumpulan militan yang menceroboh negara dan berkubu di Kampung Tanduo, Felda Sahabat 17, kira-kira 130 kilometer dari sini sejak 12 Februari lepas.
Mereka membantah pencerobohan itu sambil melafazkan ikrar taat setia kepada kerajaan persekutuan dan negeri.

Mereka juga berikrar tidak akan membantu penceroboh militan itu yang datang dari selatan Filipina.
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, pada sidang akhbar selepas meninjau dan mendengar taklimat Op Daulat, berkata ikrar itu terkandung dalam memorandum yang diserah kepadanya oleh pemimpin Masyarakat Etnik Suluk Sabah, pemimpin Badan Bukan Kerajaan (NGO) Suluk Sabah dan pemimpin akar umbi Suluk Sabah di Tawau, hari ini.

Dalam memorandum yang diserah wakil kumpulan pemimpin itu, Datuk Abdul Rahman Ismail, mereka juga melafazkan taat setia kepada Yang di-Pertuan Agong dan Yang Dipertua Negeri Sabah serta menjunjung tinggi perlembagaan Malaysia dan perlembagaan Sabah.


Kumpulan itu juga melafazkan sokongan tidak berbelah bahagi kepada Najib sebagai Perdana Menteri Malaysia dan Datuk Seri Musa Aman sebagai Ketua Menteri Sabah.

Etnik Suluk Sabah itu juga merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada kerajaan pimpinan perdana menteri kerana menjaga kebajikan mereka selama ini sehingga taraf hidup mereka semakin meningkat.

Etnik Suluk Sabah itu juga menjelaskan kepada Perdana Menteri bahawa mereka turut terkilan, terkejut dan sedih dengan kejadian pencerobohan militan bersenjata itu.

Mereka menentang sekeras-kerasnya dakwaan dan tuntutan pihak-pihak tertentu bahawa negeri Sabah ini adalah sebahagian negara jiran dan menyokong tindakan kerajaan Malaysia membanteras kumpulan itu.

Mereka turut merakamkan takziah kepada keluarga anggota polis yang terkorban akibat perbuatan penceroboh itu.

Mereka menegaskan keturunan mereka di Sabah dan negara jiran adalah bukan golongan ganas, kecuali golongan kecil yang telah terpesong daripada ajaran Islam.

Mereka turut melahirkan rasa terkilan terhadap kenyataan biadap Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Tian Chua dan pemimpin pembangkang yang mendakwa kejadian pencerobohan itu sebagai sandiwara UMNO.

Sehubungan itu, mereka meminta kerajaan menjalankan siasatan terperinci bagi mengenal pasti dalang sama ada di dalam mahupun di luar negara yang mencetus, merancang, menaja dan terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam kejadian pencerobohan itu.

Justeru mereka meminta pihak terlibat dibawa ke muka pengadilan.

Mereka juga mahukan kerajaan mengambil tindakan undang-undang terhadap Tian Chua dan pemimpin pembangkang lain yang mempersenda pengorbanan wira-wira tanah air yang mempertahankan kedaulatan negara.

Mereka juga merayu kerajaan dan rakyat menghindarkan sebarang persepsi negatif terhadap etnik Suluk warganegara Malaysia yang cintakan keamanan. – BERNAMA

GEMPARRR..!!! BOSS MNLF "TAMPAR" NUR MISUARI..!!!

Posted: 07 Mar 2013 11:17 PM PST

Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) mengutuk keras keganasan yang dilakukan pengganas Sulu di Lahad Datu dan Semporna di Sabah, kata pengerusinya Muslimin Sema.

Muslimin, yang dilantik sebagai pengerusi badan pembuat keputusan tertinggi pertubuhan itu, Jawatankuasa Pusat MNLF, pada 2008, berkata Nur Misuari hanya seorang anggota biasa jawatankuasa itu dan tidak mempunyai pengaruh dalam MNLF.

MNLF, katanya, menganggap rakyat Sabah dan Malaysia sebagai saudara mereka.


"Kami (MNLF) tidak menyokong apa yang sedang berlaku di Sabah (pencerobohan dan tindakan pengganas). Kami menolaknya. Kejadian di Sabah dicetuskan untuk memecahbelahkan sesama kita.

"Ia juga dilakukan untuk memutuskan ikatan antara Sabah dan selatan Filipina dan antara Malaysia dan Filipina. Mereka ingin memusnahkan ikatan itu (antara rakyat)," katanya dalam temu bual ekslusif dengan Bernama melalui telefon dari Manila.

Dua hari lepas, Malaysia menggunakan jet pejuang, tentera darat dan kenderaan pengangkut tentera berperisai untuk menggempur penceroboh bersenjata yang bersembunyi di Kampung Tanduo, Lahad Datu.

Operasi yang menggabungkan pasukan polis dan tentera dikenali sebagai "Op Daulat" itu berterusan hingga kini.

Pertempuran antara pasukan keselamatan Malaysia dan pengganas di Lahad Datu dan Semporna meragut nyawa lapan anggota polis dan sekurang-kurangnya 52 pengganas.

Diminta mengulas tentang kenyataan Misuari baru-baru ini bahawa MNLF bersedia menghantar pejuang bersenjatanya ke Sabah untuk membantu pengganas Sulu, Muslimin berkata beliau kecewa dengan kenyataan bekas pemimpin MNLF itu.

"Beliau tidak sepatutnya membuat kenyataan yang tidak bertanggungjawab itu. Saya sedih kerana tidak dapat menyekatnya daripada membuat kenyataan itu. Sabah dan Malaysia bukan musuh kami," katanya.

Ditanya sama ada terdapat anggota MNLF yang terlibat dalam kejadian di Sabah, Muslimin berkata jawatankuasa pusat barisan itu telah menjalankan penyiasatan tentang perkara berkenaan.

"Bagaimanapun, siasatan yang dibuat anggota jawatankuasa pusat di Tawi-Tawi dan Sulu mendapati tidak ada anggota MNLF yang terlibat dalam pencerobohan di Sabah. Kami tidak terlibat dalam apa jua bentuk keganasan," katanya.

Beliau berkata sekiranya terdapat anggota MNLF yang terlibat dengan keganasan di Sabah, mereka melakukannya secara peribadi dan tidak pernah mendapat restu daripada kepimpinan barisan itu.

"Sekiranya mereka terlibat, ia dibuat atas dasar individu kerana MNLF tidak pernah merestuinya," kata beliau sambil menegaskan bahawa kebanyakan orang Filipina yang tinggal di Sabah menjalani kehidupan secara baik dan aman. - BERNAMA

LAHAD DATU: KENYATAAN TERBARU TIAN CHUA TIADA MOHON MAAF..!!!

Posted: 07 Mar 2013 07:37 PM PST

Tien Chua

Saya diberitahu oleh seorang rakan media yang hadir di sidang akhbar Naib Presiden PKR, Tian Chua, berhubung insiden pencerobohan di Lahad Datu yang beliau katakan sebagai "konspirasi terancang UMNO" di ibupejabat parti itu tengahari tadi.

Menurut Tian Chua, dia amat marah terhadap para pemimpin BN dan blogger-blogger pro-kerajaan yang menyerangnya bertalu-talu termasuk melalui kiriman SMS di telefon bimbitnya. Dia turut menafikan pernah menghina pasukan keselamatan yang sedang bertugas di Lahad Datu.

Memutar belitkan kenyataannya sebelum ini, Tian Chua menjelaskan bahawa dakwaan Anwar menghantarnya ke Manila untuk berunding dengan MNLF pimpinan Nur Misuari dan tuduhan penglibatan "boss"nya di dalam insiden Lahad Datu adalah satu "sandiwara" yang dimaksudkan.


Malanganya, sidang akhbar Tian Chua yang turut dihadiri oleh "Sam Ketot" itu langsung tidak menunjukkan Naib Presiden PKR itu rasa bersalah atas keceluparan mulutnya. Malah nak mengaku salah cakap pun tidak!

Persoalan utamanya, siapa yang cari pasal? Siapa yang celupar dan media mana yang siarkan keceluparan mulut Tian Chua yang berbau "longkang" itu?

Kenyataan siapa yang tersiar di Keadilandaily pada 1 Mac yang lalu yang menyatakan bahawa "insiden tembak menembak di Lahad Datu dipercayai konspirasi UMNO untuk mengalih perhatian dan menakut-nakutkan rakyat"?

tian chua

Kenyataan siapa? Itu kenyataan Tian Chua. Disiarkan di mana? Itu adalah fakta yang di "printscreen" dari laman rasmi PKR, bukan UMNO dan bukan blog pro-kerajaaan. Itu kesnya.

Dalam kenyataan itu, tidak pula disebut mengenai dakwaan Tian Chua ke Manila atau pembabitan Anwar dengan Nur Misuari atau MNLF. Jadi siapa yang "bersandiwara" sekarang dan siapa yang cuba "menegakkan benang yang basah"?

Tian Chua dikecam dan dikutuk hebat atas keceluparannya sendiri yang disiarkan oleh Keadilandaily.com. Hasil dari kenyataannya itu, ramai yang bertindak membuat laporan polis dan menyerangnya dari blog-blog tempatan.

Mengenai nombor telefon Tian Chua yang disiarkan oleh pihak-pihak blogger pro-kerajaan, siapakah yang memberikan nombor telefonnya kepada blogger-blogger berkenaan? Takkanlah blogger-blogger itu dapat dari "google.com" pula, kan?

Mungkin juga ada dikalangan pemimpin atau rakan-rakan rapat Tian Chua yang marah dengan kenyataannya itu dan memberikan nombor telefon lengkap dengan alamat rasminya sekali, kan? Cuba tanya rakan-rakan Tian Chua lah…

Paling mengecewakan, Tian Chua langsung tidak rasa bersalah dan tidak pun meminta maaf dalam sidang akhbar itu. Sudah terang-terang dia menghina UMNO dan menyalah anggap pasukan keselamatan negara di Keadilandaily.com, masih lagi tak mahu mengaku bersalah?

Apa salahnya jika dia mengaku saja bersalah? Mengaku bersalah membuktikan dia masih ada maruah dan berfikiran rasional. Saya yakin kalau dia minta maaf, orang ramai tidaklah terlalu marah padanya, bukan?

tien_chua

Jadi, Tian Chua tidak perlu marah atau kecil hati kalau seluruh rakyat marah padanya. Dia perlu menerima hakikat bahawa kalau dia berani bercakap, maka dia dia juga perlu berani menanggung akibat dari kata-katanya itu.

Sidang akhbar Tian Chua siang tadi sememangnya tidak membawa sebarang kesan. Tak buat sidang akhbar lagi bagus rasanya. Malah saya menjangkakan bahawa sidang akhbar itu akan memarakkan lagi kemarahan rakyat padanya.

Cukup-cukuplah mempolitikkan keadaan keselamatan negara. Isu pencerobohan Lahad Datu adalah soal kedaulatan dan keselamatan yang tidak mengandungi sebarang unsur politik. Atau Tian Chua cuba nak sembunyikan penglibatan Anwar dalam "konspirasi" Anwar-Misuari? Betulkah?

Sumber: Mykmu.net

LAWAK PAGI NI... PEMIMPIN PAKATAN HARAM SELANGOR AJAK IBU TUNGGAL PEGI KARAOKE?

Posted: 07 Mar 2013 04:37 PM PST


Tak padan dengan GAGAP...!!!

Ada hati nak mengorat ibu tunggal...???

Penampar nak?

Dah la tak kasi elaun bulanan kat depa...

Dia ingat dengan bawak pegi shopping tu boleh "beli jiwa" ibu tunggal?

Memang nak makan menampar si GAGAP nihhh...

Lepas kena penampar boleh hilang GAGAP ke..?

Apa Yang Tersirat

Posted: 08 Mar 2013 01:46 PM PST

Apa Yang Tersirat


Sebahagian Pengganas Sulu Mati Ditembak

Posted: 08 Mar 2013 04:55 AM PST

Rakan Pengganas inilah yang merosakan mayat anggota polis kita, apabila menyerang hendap mereka daripada belakang di Kg Sri Jaya Simunul pada malam Sabtu 2 Mac.

Akibat operasi udara dan darat pada Selasa akhirnya sebahagian daripada mereka maut. Sehingga kini 52 daripada mereka mati, 79 berjaya ditangkap dan 50  daripadanya ditahan melalui akta baru yang menggantikan akta keselamatan dalam negeri.

Pasukan keselamatan masih memburu saki bagi pengganas yang dipercayai bersembuyi di kawasan Kg Tanduo. Kg Tanjung Labian dan g Tanjung Batu, kesemuanya di Lahad Datu, Sabah.

Pengganas mula menawan Kg Tanduo pada malam 12 Februari. Pasukan keselamatan, tidak menyangka mereka rupanya pengganas yang diupah pihak tertentu dengan bayaran USD600 seorang untuk menceroboh Sabah, dan mengistiharkan perang dengan pasukan keselamatan negara.

Kemaskini Ops Daulat: Kawalan Ketat dikuatkuasakan Keatas Jalan Masuk/keluar Bagi Kg Tanduo dan Tg Batu

Posted: 08 Mar 2013 03:16 AM PST

Sebahagian Pasukan Keselamatan di Kg Tanduo
EKORAN serangan udara pihak pasukan keselamatan yang bermula pukul 2.30 petang tadi, dan tidak berlakunya tembak menembak antara pengganas sulu dengan anggota keselamatan, maka jalan keluar dan masuk bagi Kg Tanduo dan Kg Tg Batu dipertingkat dan diperketat, kerana dikhuatirkan, pengganas cuba mengabui mata pasukan keselamatan, untuk menyusup keluar.

Manakala kawalan ketat dilakukan bagi yang masuk, untuk mengelak bekalan makanan kepada pengganas.

Pengganas kini, mengatur kekuatan dengan cara bersembunyi dan berkumpul semula.

Di laporkan di Manila, pemimpin kumpulan pengganas itu Agbimuddin, belum maut, sepertimana kata Abraham Idjirani jurucakap kepada Jamalul kiram yang mengaku dirinya pewaris Sultan Sulu.

Pihak polis sebelum ini berkata, diantara 52 pengganas yang maut, ada seorang yang berpangkat jeneral berasaskan kepada pakaian yang dipakai.

Sehingga kini, pasukan keselamatan negara belum mengumumkan siapa jeneral yang maut itu, namun berasaskan maklmuat, jeneral itu bukanlah Agbimuddin tetapi salah seorang ketua pengganas. 

Disebabkan kematian jeneral itu, maka pihak pengganas kini, seolah-olah tidak melawan, sebab itu sejak pagi ini belum ada kejadian tembak menembak, walaupun bom dilepaskan agar pengganas bergerak untuk menyelamatkan diri.

Dikhuatirkan apabila pada sebelah malam, mereka akan bergerak menyusup keluar daripada persembunyian, atas sebab itu, kawasan merah, Kg Tanduo dan Tg Batu diperketat kawalan.

Bapa Saiful berpaling tadah. Anwar cuba alih pandang Krisis Lahad Datu

Posted: 08 Mar 2013 02:32 AM PST

LEBIH tiga minggu, nama Anwar dikaitkan dengan krisis Lahad Datu. Punca daripada ketekaitan Anwar dengan krisis Lahad Datu, apabila surat khabar Filipina melaporkan hasil risikan inteligen negara itu, bahawa dalang kepada pencerobohan kg Tanduo Lahad Datu ada hubungan dengan Anwar.

Ekoran laporan daripada Manila itu, TV3 dan Utusan Malaysia memetiknya, dan sebahagian blog pro kerajaan juga menyiar kembali laporan surat-surat khabar Manila itu, antaranya laporan Manila Times.

Ekoran petikan TV3 dan Utusan Malaysia itu, Anwar menyaman RM100 juta media arus perdana itu. Selain itu, Anwar juga memohon injuksi, agar media-media itu tidak memetik sebarang laporan yang menghubungkaitnya dengan pencerobohan Lahad Datu oleh Pengganas Sulu.

Disebabkan laporan yang mengaitkan Anwar dengan pengganas sulu itu selain ditambah oleh penghinaan Tian Chua terhadap anggota keselamatan yang gugur, satu alih pandang dirancang, dan alih pandang itu, apabila Bapa Saiful, membuat pusingan U, dan mendakwa sodomi II, hanya rekaan pihak tertentu dan mempergunakan anaknya.

Namun, selepas sahaja, Bapa Saiful mengadakan sidang akhbar, anaknya melakukan Twit, mendakawa pula bapanya diperperdaya oleh pihak Anwar, malah dia terus mempertahankan sumpah laknatnya.

Pusingan U bapa Saiful, sudah terlambat. Kemusnahan imej kepada Anwar yang dikaitkan dengan pengganas Sulu, lebih besar nilainya berbanding pusingan U bapa Saiful. Saiful bukan anak ingusan lagi. Saiful adalah dewasa. Sebenarnya, pengakuan bapa Saiful tidak mempunyai merit untuk dipercayai. Kata orang betapa berat memandang, berat lagi bahu memikul. Bapa Saiful hanya memandang, manakalah Saiful yang merasakan apa yang diperlakukan terhadapnya.

Mengejar dan menghapuskan pengganas sulu diteruskan

Posted: 08 Mar 2013 01:29 AM PST

OPERASI memburu dan mengejar pengganas sulu diteruskan. Pasukan keselamatan sedang menjalanan pemberisihan yang meliputi kawasan kg Tanduo, Tanjung Batu dan Tanjung Labian.

Petang tadi angatan udara menjalankan serangan bom untuk memudahkan pasukan darat menjalankan tugas.

Setakat ini, belum ada laporan lapangan, berkaitan serangan itu.

Pihak polis belum mengadakan sidang media berkaitan kejadian tembak menyembak. Dipercayai pengganas sedang bersembuyi atau, terkena bedilan bom dan mengorbankan mereka.

Pagi tadi dalam sidang Media Ketua Polis Negara, beliau menafikan khabar angin bahawa 700 lelaki bersenjata Sulu telah memasuki Sabah.

"Saya menerima maklumat terdapat SMS dan laporan di media sosial palsu mendakwa bahawa lelaki bersenjata ini telah memasuki Kota Kinabalu dan Tawau untuk menimbulkan kekacauan," katanya dalam satu sidang akhbar di sini, pagi Jumaat.

"Ia tidak benar. Jangan percaya dengan laporan yang tidak disahkan oleh polis dan tentera. Sila maklumkan kepada polis jika anda melihat apa-apa maklumat melalui media sosial atau mesej teks," katanya.

Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata operasi masih dijalankan memandangkan tiada tanda-tanda menyerah diri oleh kumpulan penceroboh Sulu pada sidang media, Jumaat.

Pada sidang akhbar bersama dengan Ketua Angkatan Tentera Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, di sini, Jumaat, Ismail juga menunjukkan gambar-gambar baru mayat lelaki bersenjata dan senjata yang disita.

Ismail berkata, salah seorang pemimpin kumpulan itu mungkin berada di kalangan lelaki bersenjata Sulu yang terbunuh dalam operasi yang dijalankan pasukan keselamatan.

Ditanya sama ada pemimpin kumpulan, Azzimudie Kiram, saudara kepada Jamalul Kiram III yang mendakwa dirinya sebagai Sultan Sulu berada di kalangan mereka yang terbunuh, Ismail berkata: "Kami masih dalam proses mengenal pasti pemimpin ini.

"Buat masa sekarang kita boleh mengatakan bahawa, berdasarkan pakaian, di kalangan mereka yang terbunuh adalah salah seorang pemimpin mereka," katanya.

Ismail berkata lelaki bersenjata Sulu tidak menunjukkan tanda-tanda menyerah, lantas operasi terhadap mereka diteruskan.

Pasukan keselamatan Malaysia melancarkan serangan habis-habisan terhadap lelaki bersenjata pada Selasa, selepas pencerobohan bermula pada 9 Februari.

Kemaskini: Ops Daulat: Serangan Gelombang kedua Bermula

Posted: 07 Mar 2013 11:02 PM PST

SERANGAN Gelombang kedua bermula kira-kira pukul 2.30 sebentat tadi.

Sehingga kini 79 orang berjaya ditangkap dan 52 maut dipercayai sebahagian daripada penceroboh yang menawan Kg Tanduo pada malam 12 Februari lalu.

Siri gelombang kedua dimulakan oleh jet pejuang dengan mengugurkan bom selang 5-20 minit antara satu. Tujuannya memudahkan pasukan darat beroperasi.

Difahamkan pasukan darat sukar memasuki kawasan operasi, kerana berhadapan dengan serangan penembak tepat yang bersembunyi di kawasan 4 dan 5 km persegi masing bagi kawasan Kg Tanduo dan Tanjug Batu.

Kemaskini Ops Daulat: Nasib Agbimuddin belum diketahui

Posted: 07 Mar 2013 09:25 PM PST

Agbimuddin kanan Jamalul Kiram
PASUKAN keselamatan negara yang meneruskan ops Daulat mengatakan sehingga kini, belum mengetahui nasib pemimpin penceroboh Agbimuddin Kiram, kerana sukar dikenal pasti jika berasaskan pakaian mayat-mayat yang ditemukan, walaupun ketika ini tentera Malaysia dan pasukan polis memasuki peringkat akhir operasi pencarian dan menggeledah di Kampung Tanduo dan Kampung Tanjung Batu dekat sini Jumaat. 

Agbimuddin, yang mendakwa dirinya saudara kepada Jamalul Kiram III yang mendakwa diri sebagai Sultan Sulu gagal menghubungi keluarga Kiram di Manila dalam tempoh 48 jam lepas dan pasukan keselamatan berharap dapat mengetahui apa yang berlaku kepadanya dalam satu atau dua hari ini.

Agbimuddin dan orang kanannya dipercayai menjadi antara mereka yang berjaya keluar Kampung Tanduo pada Ahad, dua hari sebelum pertempuran pada hari Selasa. Agbimuddin pada Rabu memberitahu jurucakap Jamalul Kiram Abraham Idjairni melalui telefon bahawa salah satu daripada anak bersama dengannya di Tanduo bersama-sama dengan 200 hingga 300 pengikut-pengikutnya, termasuk enam wanita terselamat daripada pengeboman pasukan keselamatan Malaysia, malah dia memberitahu jurucakap itu, mereka sedang beristihart, menunggu peluang keluar daripada kawasan pertempuran.

Setakat ini sejumlah 52 penceroboh berjaya dibunuh, enam di Semporna dan 46 di kawasan Kg Tanduo.

Dalam perkembangan sama Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata lelaki bersenjata Sulu tidak menunjukkan tanda-tanda menyerah, lantas operasi terhadap mereka diteruskan.

Pasukan keselamatan Malaysia melancarkan serangan habis-habisan terhadap lelaki bersenjata pada Selasa, selepas pencerobohan bermula pada 9 Februari.

Ops Daulat: Wajar semua penceroboh diburu dan dibunuh

Posted: 07 Mar 2013 03:45 PM PST

Mayat Mundo yang dijumpai dalam lubang besar di kg Tanduo
PELAKUAN terhadap anggota polis yang terkorban pada malam Sabtu 2 Mac di kg Sri Jaya Simunul, Semporna oleh pengganas Sulu, mewajarkan pasukan keselamatan negara memburu dan membunuh kesemua mereka.

Kekejaman penceroboh itu tidak boleh dimaafkan. Mereka menggunakan taktik kotor untuk membunuh pasukan keselamatan negara, di mana sebelumnya telah memberi ruang dan peluang kepada mereka untuk menyerah diri atau pulang secara sukarela tanpa tindakan kekerasan.

Sebaliknya mereka bertindak kejam dengan menyerang pasukan keselamatan dengan taktik kotor.

Tujuan mereka jelas, bukan sekadar menuntut yang bukan-bukan sebaliknya mahu mengganas dan menimbulkan hurahara dalam negara amnya dan khasnya di Sabah.

Cara seperti ini, memang sinonim dengan kaedah pihak-pihak tertentu dalam negara, yang gemar sangat menimbulkan huruhara.

Bagi mereka, jika huruhara berlaku, merupakan satu hiburan, kerana dapat mengorbankan nyawa. Atas sebab itu mereka sanggup melabelkan kematian anggota pasukan keselamatan sebagai mati katak, kerana mempertahankan lakonan.

Kini, selepas kejadian di Kg Tanduo Lahad Datu dan Kg Sri Jaya Simunul, semporna, jelas pada kita, nawaitu pihak-pihak tertentu dalam negara mahupun pihak luar yang berjaya dihasut untuk mencapai matalamat mereka.

Tahniah kepada pasukan keselamatan kerana mampu mengesan dan mampu melaksanakan tugas untuk membendung niat mereka itu, walaupun negara terpaksa membayarnya dengan mahal bukan sahaja dari segi wang ringgit, malah nyawa.

Kronologi Pencerobohan Pengganas Sulu

Posted: 07 Mar 2013 03:03 PM PST

 Berikut adalah kronologi selepas hari ketiga Op Daulat bagi menangani pencerobohan pengganas Filipina di Lahad Datu, Sabah:
F18- Jet Yang Digunakan


5 Mac (7 pagi) - Pasukan keselamatan melancarkan serangan menggunakan jet pejuang F18 dan Hawk ke atas penceroboh bersenjata Filipina di Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah diikuti tindakan susulan dan penggeledahan oleh pasukan tentera dan polis di sekitar kampung itu.

5 Mac (8 pagi) - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan mesti mengambil tindakan yang sewajarnya bagi menjaga maruah dan kedaulatan negara sebagaimana yang dituntut rakyat memandangkan usaha kerajaan mengelakkan pertumpahan darah di Lahad Datu tidak berjaya.

5 Mac (4 petang) - Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar memberitahu sidang akhbar operasi susulan dan penggeledahan diteruskan kerana percaya masih ada musuh di kawasan itu.

6 Mac (11 pagi) - Ketua Polis Negara sahkan kumpulan penceroboh mula menyamar dengan berpakaian seperti orang awam untuk melepaskan diri daripada kepungan pasukan keselamatan.
Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menunjukkan gambar anggota pengganas Sulu yang mati dalam "Ops Daulat" pada sidang media di Felda Beach Resort di sini. Turut sama Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein (kanan). Sebanyak tiga belas mayat pengganas bersenjata ditemui di Kampung Tanduo dalam operasi susulan dan penggeledahan hari ini selepas gerakan ofensif dilancar pasukan keselamatan negara terhadap kubu kumpulan penceroboh di kampung itu.

6 Mac (4 petang) - Hari kedua Op Daulat: Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dalam sidang media bersama Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengesahkan seorang anggota kumpulan penceroboh ditembak mati dan sembilan mayat ditemui di dalam lubang di kawasan ladang dekat Kampung Tanduo.

6 Mac - Beberapa keping gambar Op Daulat yang dirakam pasukan keselamatan diedar kepada media, antaranya mayat pengganas di dalam sebuah lubang.

6 Mac - Pengerusi Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF), Al-Haj Murad Ebrahim mengakui kumpulan pemberontak terbesar di Filipina itu tidak terlibat dalam konfrontasi antara penceroboh bersenjata Sulu dan pasukan keselamatan Malaysia di timur Sabah.
6 Mac (6 petang) - Berlaku tembak menembak antara anggota keselamatan dan kumpulan pengganas di tiga lokasi di kampung Tanjung Batu, Lahad Datu pada kira 4.15 petang semasa operasi susulan dan penggeledahan.

7 Mac (7 pagi) - Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata pasukan keselamatan mengadakan kepungan di laut dan di darat untuk mengekang bekalan makanan dan persenjataan sampai kepada pihak musuh.

7 Mac - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Sabah dan bertemu pemimpin masyarakat kaum Suluk di Tawau; turut menyatakan kerajaaan tidak sangsi terhadap kesetiaan etnik itu berikutan insiden pencerobohan tersebut.

7 Mac (15.50 petang) Perdana Menteri mengumumkan pada sidang media di Felda Sahabat pembentukan Kawasan Keselamatan Khas di pantai timur negeri ini, yang merangkumi daerah Kudat, Tawau, Kunak, Sandakan dan Lahad Datu.
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ketika tiba di Komtek Sahabat 16 Batalion 17 Pasukan Gerakan Am (PGA) dekat sini.

- Najib berkata penceroboh Filipina di Sabah perlu letak senjata tanpa syarat sebelum tawaran gencatan senjata dipertimbangkan.

- Najib umum tambahan lima batalion anggota pasukan keselamatan untuk ditempatkan di kawasan keselamatan khas di timur Sabah.

- Najib berkata Op Daulat akan diteruskan sehingga penceroboh di Sabah meletakkan senjata tanpa syarat.

- Perdana Menteri beri amaran kepada mana-mana pihak jangan pandang ringan iltizam rakyat dan kerajaan mempertahankan bumi Sabah sebagai sebahagian dari Malaysia selama-lamanya.

7 Mac (5.30 petang) - Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata seorang musuh terbunuh dalam Op Daulat di Tanjung Batu semalam manakala 31 lagi, termasuk seorang berpangkat jeneral terbunuh hari ini.
Mayat penceroboh
7 Mac - Sehingga pukul 7 petang, seramai 52 penceroboh maut sejak insiden pencerobohan di Lahad Datu dan Semporna.

Other Perspektif

Posted: 08 Mar 2013 01:38 PM PST

Other Perspektif


Isu Lynas Anwar U Turn

Posted: 08 Mar 2013 04:24 AM PST

waadat

Posted: 08 Mar 2013 01:27 PM PST

waadat


Kenyataan hassan ali tentang bapa saiful

Posted: 08 Mar 2013 09:59 AM PST

Kecoh pagi semalam apabila bapa kepada bekas pembantu Anwar yang mendakwa diliwat majikannya itu tiba-tiba mengadakan sidang media mendakwa pengakuan anaknya sebelum ini adalah konspirasi politik.

Agak lama rakyat Malaysia tidak mendengar istilah konspirasi. Nampaknya Anwar ingin mencuba nasib sekali lagi melalui istilah yang dianggap bertuah itu.

Bagi Demang kenyataan bapa Saiful itu tidak membawa makna apa-apa kerana dia hanya mengatakan 'dia percaya'. Lainlah jika dia berkata 'saya sendiri mengetahui dengan jelas' atau 'saya ada bukti'.

Setidak-tidaknya lelaki itu perlu bersumpah sebagaimana yang dilakukan anaknya ketika mendakwa Anwar.
Berikut adalah kenyataan media Datuk Dr Hasan Ali yang dikeluarkan hari ini berkenaan perkara ini:

Kenyataan Azlan Mohd Lazim, bapa Saiful Bukhari yang memohon maaf kepada Ketua Umum PKR mendakwa bahawa anaknya dipergunakan untuk memfitnah Anwar Ibrahim bagi sesetengah pihak tidaklah memeranjatkan. Umum mengetahui Anwar Ibrahim sedang menghadapi antara masalah politik terbesar yang kini membelenggu pemikiran dan perjalanan halatuju politik beliau.

Kegagalan beliau memperoleh pengesahan daripada perwakilan dalam Konvensyen Pakatan Rakyat di Shah Alam baru-baru ini menjadi tamparan yang sangat hebat dalam karier politik beliau. Selain daripada itu PAS yang terus menerus mempertahankan keputusan Parti Islam itu untuk tidak menamakan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri telah betul-betul menusuk saraf politik impian Perdana Menteri Pakatan itu. 

Kenyataan bapa Saiful Bukhari boleh dilihat sebagai salah satu usaha terdesak diperingkat akhir yang perlu dipergunakan peluang yang ada dengan sepenuhnya oleh Anwar Ibrahim dan konco-konconya untuk mengolah pandangan umum mengenai kegagalan Anwar memenuhi syarat-syarat menduduki kerusi Perdana Menteri.

Antara lain syarat itu ialah bersih daripada sebarang salah laku moral yang kemudiannya boleh dipalitkan kepada Perdana Menteri yang akan menjadi Ketua Eksekutif kepada sebuah Negara yang 65% penduduknya beragama Islam. Corak penduduk sedemikian yang majoriti beragama Islam semestinya tidak akan berkompromi dalam persoalan moral melibatkan pimpinan negara apalagi yang dikaitkan dengan seorang Perdana Menteri.  

Bapa Saiful Bukhari yang dikenali sebagai manusia yang menghadapi seribu satu masalah melibatkan diri dan keluarga adalah merupakan di antara jalan keluar yang paling mudah untuk dipergunakan oleh Anwar dan konco-konconya. Kenyataan pusingan "U" Azlan itu bagi sesetengah pihak seperti yang disebut di atas memang sudah dijangka.

Namun keistiqamahan Saiful Bukhari sendiri sebagai pihak yang terlibat dilihat akan menyukarkan laluan yang dijangkakan terbuka luas untuk dieksploitasi oleh Anwar dan konco-konconya. Adalah jelas pertelingkahan keluarga dan kredibiliti bapa Saiful Bukhari yang boleh dipersoalkan oleh banyak pihak menjadikan jalan penyambung hayat politik Anwar Ibrahim tidaklah begitu meyakinkan.

Masyarakat yang mengikuti perbicaraan yang begitu lama dengan penangguhan puluhan kali sebenarnya telah letih dan jelak dengan mainan politik Anwar Ibrahim. Timbulnya gelagat bapa Saiful Bukhari yang terakhir ini bagi sesetengah pihak menjauhkan lagi sokongan mereka terhadap Anwar dan sebahagiannya pula sudah muak dan tidak bernafsu untuk mengikuti episod selanjutnya. 

Rakyat Malaysia sudah memahami hakikat mainan politik Anwar Ibrahim sejak tahun 1998 lagi. Rakyat disuapkan dengan pelbagai telatah politik yang memualkan dan apa yang disaksikan hari ini tidak lain daripada gandingan lakonan sandiwara politik yang sebenarnya tidak laku lagi untuk dipentaskan. 

Bagi setengah pihak masalah moral Anwar Ibrahim tidak akan ada jalan penamatnya. Tutup di kepala ekor pula yang terbuka. Tutup di ekor kepala pula yang terbuka. Begitulah ibarat kisah moral Anwar Ibrahim. Seperti yang diketahui deretan episod melibatkan moral orang yang akan dijadikan Perdana Menteri oleh Pakatan Rakyat lambat laun akan menemukan buku dengan ruas.

Pepatah juga mengatakan sepandai-pandai tupai melompat akhirnya ke tanah juga jatuhnya. Pepatah ini dicipta oleh pendita-pendita terdahulu sudah tentunya mempunyai kebenarannya yang tersendiri dan dalam konteks dunia moden kini barangkali rakyat Malaysia boleh lebih awal membuat dugaan siapa yang bakal menjadi tupai tersebut. 

YB DATO DR HASAN MOHAMED ALI 
Presiden JATI Malaysia 
Taman Tun Dr Ismail, KL 

Dipetik daripada papagomo.com

posted from Bloggeroid

Respon terbaru saiful bahari

Posted: 07 Mar 2013 11:06 PM PST

Surat su wanita pkr kepada hj hadi tentang anwar

Posted: 07 Mar 2013 09:02 PM PST


Surat di atas disiarkan portal sensasi Malaysia Kini yang dimiliki Raja Petra Kamarudin.

Berikut adalah teks yang ditaip semula:

YB Tuan guru Dato' Seri Hj Abdul Hadi Awang
Pejabat Agung PAS Pusat
No. 38-A Jalan Raja Laut
50350 Kuala Lumpur 

4 Mac 2013

Saya Mohd Fareez Kamal Intidzam, 890625-10-5273, mengakui bahawa saya adalah seorang ahli parti keadilan rakyat dan merangkap selaku Setiausaha Politik kepjada YB Zuraida Kamaruddin (Ahli Parlimen Ampang / Ketua Wanita Keadilan) sejak tahun 2008.

Saya juga mengakui bahawa mempunyai hubungan yang amat rapat dengan Dato' Seri Anwar Ibrahim, (Ketua Umum Keadilan) di mana sejak tahun 2008 saya dan Anwar amat dicemburui oleh isteri beliau, dan anaknya Nurul Izzah Anwar.

Maka saya dengan ini meminta jasa baik tuan guru untuk menyelamatkan plihanraya ini dari sikap negative Wan Azizah dan Nurul Izzah yang mahu menghancurkan sesiapa sahaja yang dilihat rapat dengan Anwar Ibrahim.

Saya berpendapat hanya tuan Guru seorang sahaja, selaku Presiden Pas yang mampu mendesak Wan Azizah untuk undur diri dari jawatan Presiden sebelum menjelang PRU13. Lagipun wan azizah tidak boleh bertanding Parlimen, maka apa gunanya jadi Presiden jikalau tidak boleh bertanding kerusi parlimen. Ini sesuatu yang amat memalukan PR.

Ramai Ahli-ahli keadilan yakin dengan kewibawaan YB Azmin Ali yang dilihat memang layak dan mampu memimpin ke arah kecemerlangan PR pada PRU13.

YB Azmin seorang pemimpin yang lengkap dan tidak seperti Wan Azizah yang saya yakin semua pihak Pakatan akui, hanya sebagai proxy tanpa kewibawaan kepimpinan dan suka berpura-pura tidak tahu dalam perbagai perkara dan isu.

........

Demang nampak banyak kecelaruan dalam surat tersebut. Selain kecelaruan terhadap si penulis surat, tindakan Malaysia Kini menyiarkan surat yang ditujukan pada Presiden PAS itupun turut mengundang keliru.

Surat tersebut juga seolah tiada tujuan yang jelas dari segi tuntutannya. Siapalah Haji Hadi untuk menyelesaikan masalah dalaman keluarga Anwar Ibrahim sedangkan umum mengetahui Hadi dan Anwar bukanlah ngam sangat.

Malah untuk menasihati pimpinan PAS pun Hj Hadi selalu gagal.

Bagi Demang ini hanyalah mainan politik RPK semata-mata.

Mari kita tunggu dan lihat sambungan drama bersiri ini.

THE FLYING KICK

Posted: 08 Mar 2013 01:24 PM PST

THE FLYING KICK


LAGI GAMBAR TERBARU LANUN-LANUN SULU YANG MAMPUS DITEMBAK!!!

Posted: 08 Mar 2013 09:34 AM PST

OIII TUAN PEGUAM NEGARA, NI HAH, ORANG RAMAI DAH DESAK SIASAT SEGERA PENGKHIANATAN ANWAR IBRAHIM TERHADAP NEGARA NIH!!!

Posted: 08 Mar 2013 07:44 AM PST

KETUA LANUN SULU CUBA TRICK BARU PULA... NAK BUAT TUKARAN TAWANAN!!!

Posted: 08 Mar 2013 05:32 AM PST

KERANA WANG RINGGIT, AZLAN SANGGUP JUAL LUBANG PUNGGUNG ANAKNYA!!!

Posted: 08 Mar 2013 04:00 AM PST

ANWAR GOYANG LAGI APABILA KENA SERANG BERTALU-TALU!!! BALASAN ALLAH TAALA, ANWAR IBRAHIM OIII!!!

Posted: 08 Mar 2013 02:30 AM PST

HELAH ANWAR IBRAHIM GUNAKAN BAPA SAIFUL BUKHARI UNTUK ALIH ISU LAHAD DATU, TAK MENJADI!!!

Posted: 08 Mar 2013 01:30 AM PST

TAKKAN ANWAR IBRAHIM TERLEPAS PANDANG KUT? PORTAL KANADA PUN KATA DIA YANG JADI DALANG PENCEROBOHAN LANUN SULU!!!

Posted: 08 Mar 2013 12:39 AM PST

DIVERT ISSUE LANUN SULU: BAPA SAIFUL HILANG TIGA MINGGU LEPAS BERGADUH KERANA MASALAH KEWANGAN!!!

Posted: 07 Mar 2013 11:30 PM PST

DIVERT ISSUE: KALAU LANUN SULU BOLEH DIBAYAR, APA SANGATLAH BAPA SAIFUL BUKHARI YANG BANYAK HUTANG!!!

Posted: 07 Mar 2013 10:30 PM PST

PATUTNYA YANG DIPANCUNG KEPALA ADALAH ANWAR IBRAHIM, TIAN CHUA DAN KHALID SAMAD, BUKAN ANGGOTA-ANGGOTA POLIS INI!!!

Posted: 07 Mar 2013 08:16 PM PST

PUTERI KEPALA LANUN KIRAM TUDUH NAJIB TUN RAZAK PENGGANAS!!!

Posted: 07 Mar 2013 07:17 PM PST

DAH NAK MAMPUS, BARU TERSEDAR TENTANG AJARAN ISLAM?

Posted: 07 Mar 2013 04:00 PM PST

Cucu Tok Selampit

Posted: 08 Mar 2013 01:18 PM PST

Cucu Tok Selampit


Sejak Bila Nur Misuari Minat Dengan Kes Liwat Anwar Ibrahim Hingga "Share" Cerita Pengakuan Bapa Saiful Di Fan Page Beliau?

Posted: 08 Mar 2013 07:00 AM PST


Umum mengetahui betapa eratnya hubungan Ketua Umum PGayR dan pemimpin MNLF (sekali lagi CTS tekankan, jangan keliru dengan MILF), Nur P. Misuari. Mereka sama-sama bersahabat dan masing-masing saling bantu membatu untuk menjatuhkan musuh politik masing-masing. Anwar Ibrahim ingin menjatuhkan Perdana Menteri Malaysia, DS Najib Tun Razak manakala Nur Misuari pula hendak menjatuhkan Presiden Filipina, Benigno Aquino III.

Tiada angin, tiada hujan jauh sama sekali ribut dan taufan, hari ini kita dikejutkan dengan sidang media bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim, yang mengatakan bahawa anaknya telah dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai Perdana Menteri untuk memfitnah Anwar dalam kes Liwat II. Ingat drama ini hanya berakhir apabila Saiful Bukhari mengadakan sidang media menemplak Anwar Ibrahim menggunakan keluarganya. Rupanya ada lagi satu drama rupanya. 

Diam tidak diam, Nur Misuari telah berkongsi (share) cerita "u-turn" paling cantik yang dilakukan oleh Azlan Mohd Lazim di dalam Fan Page beliau di Facebook. Untuk apa cerita ini dikongsi? Untuk sebab apa seorang Rakyat Filipina berminat dengan cerita liwat pemimpin pembangkang di Malaysia? Adakah Anwar Ibrahim telah berkongsi skrip drama ini dengan Nur Misuari terlebih dahulu seperti mana ramai yang mengesyaki bahawa kedua-dua insan ini terlibat di dalam lakon layar pencerobohan Lahad Datu? Hanya masa akan membongkarkannya.

Saiful Bukhari Azlan Menjawab Dakwaan Bapanya Bahawa Beliau Dipergunakan Untuk Memfitnah Anwar Ibrahim

Posted: 08 Mar 2013 04:10 AM PSTSaiful Bukhari Azlan sebentar tadi jam 6.00 petang telah mengedarkan kenyataan media di dalam sidang media di sebuah firma guaman, Zamri Idrus & Co di Solaris Dutamas, bagi menjawab dakwaan bapa kandungnya sendiri bahawa beliau telah dipergunakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab, yang didakwanya termasuk seorang pegawai perdana menteri untuk memfitnah Anwar dalam kes Liwat II.


Sidang media berkenaan diadakan selepas bapanya, Azlan Mohd Lazim telah mengadakan sidang akhbar yang berlainan bersama pemimpin-pemimpin PGayR di sebelah awal petang. Sidang akhbar yang dibuat oleh bapa Saiful Bukhari ini mengejutkan ramai kerana beliau sebelum ini sentiasa rapat dan susah senang bersama anaknya itu. Sidang akhbar Azlan Mohd Lazim mendapat laporan hangat daripada portal pembangkang termasuk Malaysiakini.  Berikut adalah kenyataan penuh Saiful Bukhari Azlan mengenai dakwaan bapanya itu:


KENYATAAN MEDIA SAIFUL BUKHARI AZLAN
1. Saya berasa amat sedih dan dukacita dengan berita mengenai bapa saya. Saya sedih kerana bapa saya telah menjadi mangsa kerakusan politik makhluk bernama Anwar bin Ibrahim.
2. Demi Allah, Agama Bangsa dan Negara tercinta, Saya ingin tegaskan bahawa saya tidak sama sekali akan berganjak dengan dakwaan saya. Saya akan terus Istiqamah dan berpegang teguh pada dakwaan saya, segala keterangan saya di Mahkamah, juga sumpah laknat yang telah saya lafazkan, sehingga ke akhir hayat.
3. Kepada Anwar bin Ibrahim, bertaubatlah. Telah 5tahun saya bertahan, dan berdiri teguh walaupun sukar. Saya pasti Allah akan balas apa yang saudara lakukan. Sungguh terdesak dan jijik sekali.
4. Saya juga memberi amaran kepada Anwar Ibrahim, walaupun terdesak, jangan membabitkan bapa saya untuk memutarbelitkan keadaan dalam mencapai matlamat beliau.
4. Saya percaya isu ini sengaja ditimbulkan bagi mengalih perhatian isu "pengkhianat negara" yang sedang beliau hadapi.
5. Walau apapun berlaku, saya yakin KEPADA ALLAH SWT..yang benar tetap benar. Kebenaran tidak dapat dihapuskan walau apa sekalipun. 
6. Saya akan terus berdoa agar Allah bukakan hati bapa saya untuk kembali pada jalan Allah, kebenaran, pertahankan anak kandungnya yg menjadi mangsa. 
7. Sebagai seorang anak, kasih sayang dan hormat kepada seorang ayah akan kekal hingga ke akhir hayat.
8. Kepada seluruh rakyat Malaysia, saya menyeru agar tidak terpedaya dengan permainan jijik Anwar Ibrahim ini. 
9. Kedaulatan Negara kini sedang diancam musuh, ditambah pengkhianat musuh dalam selimut membantu, sudah ramai perwira kita yang telah terkorban, marilah sama-sama kita doa dan pertahankan. 

Akan terus Doa, Istiqamah dan Sabar

(MOHD SAIFUL BUKHARI BIN AZLAN)
Ini pula sidang media beliau. Lihatlah ketegasan beliau. Tidak ada seseorang yang boleh begitu istiqamah selama beberapa lama melainkan beliau ingin menegakkan kebenaran.

PEJUANG BANGSA

Posted: 08 Mar 2013 12:21 PM PST

PEJUANG BANGSA


Jangan guna wang ringgit beli keluarga saya - Saiful

Posted: 08 Mar 2013 04:32 AM PST


Pada 8.3.2013 jam 1830- 1850, bertempat di Zamri Idrus &  Co., Suite B3-6-6, Solaris Dutamas, Jln Dutamas 1, KL, telah berlangsung sidang media oleh Saiful Bukhari Azlan.

Kehadiran dianggarkan seramai lk 30 yg terdiri drp semua wartawan tempatan.

Tujuan sidang media ini diadakan adalah utk menafikan kenyataan bapa beliau.
Antara kenyataan akhbar yang dibuat oleh Saiful Bukhari Azlan:

1. Amat sedih dan dukacita dgn bapa beliau kerana telah menjadi mangsa kerakusan politik,  makhluk yang bernama DSAI

2. Demi Allah,  agama, bangsa dan negara tercinta, Saiful menyatakan beliau Ingin menegaskan bahawa beliau tidak sama sekali akan berganjak dgn dakwaan bhw beliau telah menjadi mangsa liwat DSAI. Saiful akan terus Istiqamah dan berpegang teguh pd dakwaan sebelum ini.

3. Segala keterangan di Mahkamah sebelum ini, termasuk sumpah laknat yg telah  lafaskan sebelum ini akan pegang sehingga akhir hayat.

4. Kepada Anwar Ibrahim bertaubatlah, telah 5 tahun bertahan dan berdiri teguh walaupun sukar. Saiful pasti Allah akan balas apa yg AI telah lakukan.  Sungguh terdesak dan jijik sekali.

5. Saiful juga memberi amaran kepada Anwar Ibrahim, walaupun terrdesak jgn membabitkan bapa kandung beliau utk memutar belitkan keadaan sebenar semata-mata hendak mencapai matlamat politik PR

6. Walauapapun berlaku, Saiful yakin pd ALLAH, kebenaran tidak dpt dihapuskan walau apa sekali pun

7. Percaya isu ini sengaja ditimbulkan bagi mengalih perhatian isu ' pengkhianat negara'  yg sedang berlaku. Walaupun berlaku, yakin pd Allah yg benar tetap benar

8. Akan terus berdoa agar Allah bukakan hati bapa kandung beliau utk kembali pd jalan kebenaran,  pertahankn anak kandungnya yg menjadi mangsa liwat

9. Sebagai seorg anak, kasih sayang dan hormat kepada seorang ayah akan kekal hingga ke akhir hayat

10. Pd seluruh Malaysia, Saiful menyeru agar tidak terpedaya dgn permainan jijik DSAI

11. Kedaulatan negara kini sedang diancam musuh, ditambah pengkhianat musuh dlm selimut membantu, sudah ramai wira kita telah terkorban,  marilah sama2 kita berdoa dan pertahankan Negara kita

12. Akan terus berdoa, sabar dan istiqamah.


Demi duit , bapa Saiful sanggup jual maruah keluarga !

Posted: 08 Mar 2013 03:31 AM PST
Keluarga Saiful Bukhari memberitahu bahawa bapanya hilang sejak 3 minggu yang lalau selepas mengalami masalah kewangan dan masalah keluarga.

Bapa Saiful juga dikatakan pernah mengugut beberapa pemimpin Umno untuk mendapatkan wang perbelanjaan dan apabila tidak dihiraukan Azlan Mohd Lazim hilang dan tiba-tiba muncul dipentas parti keadilan Rakyat bersama Ahli Parlimen Sungai Petani Johari Abdul yang merupakan penyokong tegar Anwar Ibrahim.

Dan tidak hairanlah apabila portal Keadilan Daily hari ini melaporkan Bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim mengaku kes liwat kedua adalah fitnah dan konspirasi politik ke atas Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim seperti berikut:

"Saya Azlan Mohd Lazim sesungguhnya percaya anak saya Saiful Bukhari telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu yang tidak bertanggungjawab termasuk Khairil Annas Jusoh, pegawai khas kepada Perdana Menteri.

"Mereka inilah merupakan dalang kepada semua fitnah liwat yang dilakukan terhadap Anwar Ibrahim yang melibatkan anak saya," kata Azlan pada sidang media tertutup di sebuah apartmen di tingkat 27 dekat Taman Melati, Gombak, pagi ini.

Rakyat pasti peristiwa peguamcara II Mohd Yusuf yang juga dibayar oleh Anwar Ibrahim kembali lagi demi untuk memertabatkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

Dalam keadaan bapa Saiful Azlan Mohd Lazim mengalami masalah Johari Bendul berjaya menangkapnya dan diberikan 'sesuatu' dengan hanya mengaku bahawa Liwat adalah konspirasi sahaja....selesai masalah.

Semalam Ng Lum Yong juga mendedahkan bahawa Anwar Ibrahim mengarahkan SUARAM membayar kepada pemberontak Sulu supaya membuat kekecohan demi untuk menggugatkan ketenteraman awam.

Rakyat perlu tahu siapa sebenarnya Anwar Ibrahim dan rakyat meminta jika benar itu adalah konspirasi Azlan Mohd Lazim dicabar bersumpah sambil menjunjung Al-Quran sepertimana yang anaknya Saiful Azlan lakukan.

Demi duit apa pun boleh jadi sanggup gadaikan maruah keluarga sendiri.

Saiful Bukhari ketika dihubungi mengatakan bahawa bapanya Azlan Mohd lazim telah dipergunakan oleh kuncu-kuncu Anwar Ibrahim yang sentiasa berkeliaran. Azlan mengaku bahawa bapanya sebelum ini bergaduh dengan keluarga sehingga keluar dari mulut Azlan, aku akan musnahkan "UMNO dan kau sekali" dan beliau terus keluar.

Saiful Bukhari akan membuat kenyataan...

Terkini ! Bapak Saiful watak terbaru Anwar untuk tutup #LahadDatu

Posted: 08 Mar 2013 12:36 AM PST

 

 1. Portal Berita yang paling 'konspirasi' di Dunia ketika ini, skali lagi mengularkan berita 'konspirasi' bahawa kes liwat kedua adalah fitnah dan konsprasi politik ke atas DS Anwar Ibrahim.

 2. Nampaknya Krisis Lahad Datu yang berpunca dari DS Anwar Ibrahim ingin disenyapkan dengan kononnya mengeluarkan berita sensasi sebegini.

 3. Perkiraan waktu untuk bapa kepada Saiful ini keluar memberikan kenyataan sebegini amat dicurigai. Apanya tidak kerana baru sekarang inilah hendak membuka mulut kononnya.

 4. Sewaktu Saiful bersumpah laknat tempoh hari, tidakpun beliau selaku bapa kepada Saiful melarang atau memberhentikan sumpah tersebut .

 5. Mestilah sebagai seorang bapa yang sayang kepada anaknya perlu melarang anaknya untuk bersumpah laknat; sekiranya ia benar konspirasi politik seperti yang beliau kata pada hari ini.

 6. Ada sumber yang mengatkan bahawa bapa Saiful ini, Azlan Mohd Lazim merupakan seorang penyokong kuat PKR dan DS Anwar Ibrahim. Tambahan pula, beliau dan Saiful sebelum inipun mengalami krisis kekeluargaan menyebabkan mereka sudah lama tidak berhubung.

 7. Dan diketahui lagi bahawa sememangnya Azlan Mohd Lazim ini mempunyai masalah kewangan.

 8. Dengan masalah-masalah yang melanda bapa Saiful ini menyebabkan beliau cenderung dan terdedah untuk dipergunakan oleh pihak ketiga.

 9. Saiful sendiri dengan tenang dan tidak melatah telah menjawab di dalam inbox Facebook beliau yang menyatakan: "bapak dipergunakan. Sy tetap istiqamah. Tgh fikir tindakan balas selanjutnya. Sy tak mahu melatah. Salam buat rakan2 lain"

 10. Perlu diingatkan adalah ini: Yang diliwat adalah Saiful, bukan bapanya. Yang bersumpah adalah Saiful, bukan bapanya. Yang membawa kes ke mahkamah adalah Saiful, bukan bapanya. Yang dianiaya adalah Saiful, bukan bapanya.

 11. Malah di dalam kes perbicaaan liwat Anwar-Saiful ini pun, Karpal Singh selaku peguam bela menerangkan kepada hakim bahawa perbuatan ini (liwat) adalah SUKA SAMA SUKA.

 12. Sekiranya benar Azlan ingin menidakkan anaknya sendiri, maka beliau perlulah bersumpah laknat di dalam masjid bahawa ini adalah benar konspirasi politik UMNO.

 13. DS Seri Anwar Ibrahim sampai sekarang pun tidak berani untuk bersumpah laknat.

 14. Gunakan Hak Untuk Berfikir Sebelum Hak Untuk Bersuara!

TERKINI! Presiden Filipina dakwa percerobohan dirancang, persoal kewangan Jamalul Kiram #LahaDatu

Posted: 07 Mar 2013 10:30 PM PST
Untuk menjawab soalan di atas, mungkin kita perlu melihat kepada kenyataan Presiden Filipina, Benigno Aquino beberapa hari lepas bahawa wujud petanda dan bukti-bukti jelas pencerobohan di Lahad Datu adalah satu konspirasi.
Ini kerana jelas beliau, tidak mungkin Jamalul Kiram mempunyai kemampuan kewangan untuk melaksanakan operasi pada skala itu.
Aquino dilaporkan berkata, Jamalul Kiram perlu membelanjakan sekurang-kurangnya 100,000 Peso (RM7,611) sekiranya mahu menyewa satu bot besar bagi membawa pasukannya ke Lahad Datu
Beliau berkata, keluarga Kiram menggunakan dua bot besar dan sebuah bot laju untuk membawa pengikut mereka ke Sabah. Justeru dari mana mereka mendapat wang yang banyak untuk menyewa bot-bot berkenaan?
Aquino dengan nyata menzahirkan Jamalul Kiram tidak mampu membiayai operasi seperti itu.
Malah katanya, Jamalul Kiram yang menghadapi masalah buah pinggang, terpaksa menerima sokongan kewangan dari Philippine Charity Sweepstakes Office (PCSO) untuk melakukan rawatan dialisis dengan kerap.
"Dana untuk makanan, wang yang ditinggalkan, kumpulan yang disepadukan, kritikan yang senada, semuanya berarah kepada satu konspirasi," katanya dalam satu sidang media di Manila.
Aquino menegaskan beliau bukan bercakap tanpa bukti dalam tuduhannya bahawa wujud konspirasi dalam isu pencerobohan di Sabah.
Kini, jom kita lihat kepada satu lagi aspek dalam kes di Lahad Datu iaitu jumlah senjata canggih dan mahal yang dimiliki oleh pengikut Kiram, yakni seorang tua yang perasan dirinya sultan tetapi perlu mendapatkan bantuan kerajaan Filipina untuk rawatan dialisis.
Sumber memberitahu Mynewshub.my, antara senjata milik pengganas yang dikesan di Lahad Datu ialah;
M-16
M-14 – Rifle untuk penembak tepat
Light Machine Gun – LMG
General Purpose Machine Gun – GPMG
M203 – grenade launcher
AK47
Rocket Propelled Grenade – RPG (Anti kereta kebal)
Bom tangan (dipercayai dimiliki kumpulan berkenaan)
LMGfncm16m14_dmrGPMG
Kemampuan memiliki senjata untuk penembak tepat adalah antara yang paling memeranjatkan.
Ini kerana rifle penembak tepat yang paling murah pun dikatakan berharga RM60,000 satu unit.
Malah ada yang mencecah harga RM200,000 ke RM300,000 dan sehingga lebih RM1 juta (jarak tembakan melebihi 5 kilometer).
Harga senjata adalah berdasarkan jenis dan aksesori tambahan pada senjata berkenaan.
Malah, jika mengikut gambar dan maklumat sebelum ini, kumpulan Kiram juga dipercayai memiliki FN FNC Para Carbine. Mereka juga dipercayai memiliki senjata-senjata yang dihasilkan sendiri.
Secara keseluruhan, dianggarkan seramai 180 pengganas memasuki Lahad Datu 4 minggu yang lalu dan jumlah senjata mereka tidak dapat dipastikan dengan tepat.
Gambar utama di atas memperlihatkan kumpulan Kiram III yang diambil pada Oktober tahun lalu dan senjata yang dimiliki mereka.
**Gambar senjata-senjata yang diletakan di laman ini adalah dari sumber internet dan bukan senjata sebenar dalam pertempuran di Sabah. Kemungkinan ia tidak menyamai sepenuhnya dengan apa yang digunakan para pengganas. Hanya sebagai gambaran kepada pembaca- Mynewshub.my

Adakah gambar ini satu lagi sandiwara UMNO ?? #LahadDatu

Posted: 07 Mar 2013 08:33 PM PST
Keadaan mayat salah seorang anggota polis yang dipenggal kepalanya ketika diserang hendap oleh pengganas Sulu di Kampung Sri Jaya, Simunul, Semporna, Sabah, baru baru ini. Bulatan atas, anggota badan manakala bulatan bawah, kepala - UTUSAN


Cebisan organ paru paru dan hati salah seorang anggota polis yang dibunuh kejam oleh pengganas Sulu di Kampung Sri Jaya, Simunul, Sabah, baru baru ini - UTUSAN

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib mengesah 71 orang telah ditahan untuk disiasat di sekitar Timur Sabah.

Ada berita disebar melalui SMS dan media sosial 700 tentera Sulu masuk ke Kota Kinabalu, berita ini tidak betul dan jangan terperdaya.

Ahli Dewan Undangan Negeri Lahad Datu, Datuk Datu Nasrun Datu Mansur mengumumkan putus hubungan dengan sebahagian kelompok suku kaum Suluk di Mindanao, Filipina yang berniat jahat dan memudaratkan negara.

Jelasnya, sentimen sama turut dikongsi pemimpin-pemimpin akar umbi dari kalangan suku kaum Suluk.

"Perkara ini sudah menyebabkan banyak masalah sehingga kita kehilangan lapan orang anggota keselamatan kita, dan perkara ini tidak boleh dimaafkan dan tidak menguntungkan kepada kita kalau berbaik dengan mereka kalau ini niat mereka untuk merosakkan kita." jelas ADUN berketurunan Suluk itu.

Tian Chua cuba lari,salahkan Suara Keadilan tuduh sandiwara Umno

Posted: 07 Mar 2013 07:14 PM PST


Pemimpin PKR Tian Chua dah makin sawan. Sebelum mereka selalu tuduh Utusan  akhbar fitnah dan spin kenyataan mereka. 

Hari dia salahkan pulak medianya sendiri lapor. Ini kerana  Suara Kaldaian  telah fitnah Tian Chua dan olah kenyataannya isu pencerobohan lahad datu.

Hahaha...akhirnya fitnah balik kepada mereka..
 Naib Presiden PKR, Tian Chua menyalahkan laman berita rasmi partinya, Keadilan Daily yang didakwa mengolah kenyataannya pada Jumaat lalu, berhubung isu pencerobohan kumpulan bersenjata di Sabah.

Ahli Parlimen Batu itu mempertahankan dirinya dengan menegaskan beliau tidak mengeluarkan sebarang kenyataan bahawa serangan tembak-menembak di Lahad Datu adalah konspirasi terancang UMNO seperti dilaporkan laman berita berkenaan.

Di sini, saya tegaskan sekali lagi bahawa saya tidak pernah keluarkan apa-apa kenyataan menghina mana-mana pihak termasuk pasukan keselamatan negara. Saya serah kepada mahkamah untuk membersihkan nama saya, menerusi peguam yang bakal dilantik dalam tempoh terdekat" Tian Chua, Naib Presiden PKR

Tidak bertanggungjawab

Tian Chua berkata, beliau tidak bertanggungjawab ke atas olahan penulisan artikel yang dibuat pengarang berita Keadilan Daily sebaliknya hanya bertanggungjawab berhubung beberapa petikan ayat yang dinyatakannya sewaktu dihubungi wartawan portal berkenaan.

"Pada pagi Jumaat lalu, saya dihubungi wartawan terbabit untuk komen mengenai pencerobohan di Lahad Datu ketika ada berita antarabangsa melaporkan berlaku tembakan (Lahad Datu).

"Ketika itu, saya secara jelas menyatakan perkara ini belum ada kesahihan dan ada media 'black-out' di Malaysia," katanya pada sidang media di Ibu Pejabat PKR, di sini semalam.

Dakwa konspirasi UMNO

Jumaat lalu, menerusi tajuk laporan "Insiden tembakan di Lahad Datu konspirasi terancang Umno-Tian', Keadilan Daily melaporkan Tian Chua sebagai berkata, kejadian di Lahad Datu dipercayai konspirasi terancang UMNO untuk mengalih perhatian dan menakut-nakutkan rakyat.

Sehubungan itu, pelbagai pihak mengecam dan membuat laporan polis di seluruh negara terhadap kenyataan Tian Chua di samping mengingatkan pemimpin kanan PKR terbabit supaya jangan memperkotak-katikkan pengorbanan wira yang menjaga kedaulatan, keselamatan serta keamanan tanah air.

Tian Chua turut mengesahkan pada Isnin lalu beliau menerima surat tuntutan daripada peguam UMNO, Hafarizam Wan dan Aisha Mubarak supaya memohon maaf kepada parti berkenaan berhubung isu terbabit.

Serah pada peguam

"Di sini, saya tegaskan sekali lagi bahawa saya tidak pernah keluarkan apa-apa kenyataan menghina mana-mana pihak termasuk pasukan keselamatan negara. Saya serah kepada mahkamah untuk membersihkan nama saya, menerusi peguam yang bakal dilantik dalam tempoh terdekat," katanya.

Sementara itu, Ketua Editor Suara Keadilan, Fazallah Pit berkata, Tian Chua tidak 'serang' laman berita terbabit sebaliknya sekadar memberi penjelasan berhubung artikel yang disiarkan.

TERKINI !! Bekas pemimpin PKR dakwa SUARAM beri 2 juta USD kepada penceroboh ??

Posted: 07 Mar 2013 05:05 PM PST
BONGKAR !!!  Ng Lum Yong,  bekas pengasas PKR telah mendedahkan dakwaan terbaru bahawa Suara Rakyat Malaysia (SUARAM) telah Menyalurkan 2 Juta US Dollar Kepada Penceroboh Untuk Menyerang Lahad Datu.

Ini suatu pendedahan cukup panas. 

Suaram sudah pastinya mempunyai kaitan dengan  Anwar dan Tian Chua .  NGO ini mendapat dana asing iaitu daripada pertubuhan NGO Yahudi . Malah  ia paling kuat memfitnah Umno dan Najib seperti isu Scorpene

Nampaknya puzzle untuk kita ketahui dalang sebenar pencerobohan pengganas Sulu ini telah terbuka sikit2 . Itu yang Presiden Filipina hairan bagaimana kesultanan Sulu yang miskin ini boleh ada senjata dan menyewa bot datang ke Sabah . Kalau tiada duit bagaimana mereka boleh datang . 


Adakah Anwar berani menafikan atau terus menyaman Lum Yong kerana memfitnah?

DIMENSI

Posted: 08 Mar 2013 11:25 AM PST

DIMENSI


Omegay: demi RM1 juta bapak sendiri aniaya anak!

Posted: 08 Mar 2013 07:00 AM PST

Terus Doa, Sabar dan Istiqamah.. Walau ke titisan darah terakhir
KENYATAAN MEDIA SAIFUL BUKHARI AZLAN

1. Saya berasa amat sedih dan dukacita dengan berita mengenai bapa saya. Saya sedih kerana bapa saya telah menjadi mangsa kerakusan politik makhluk bernama Anwar bin Ibrahim.

2. Demi Allah, Agama Bangsa dan Negara tercinta, Saya ingin tegaskan bahawa saya tidak sama sekali akan berganjak dengan dakwaan saya. Saya akan terus Istiqamah dan berpegang teguh pada dakwaan saya, segala keterangan saya di Mahkamah, juga sumpah laknat yang telah saya lafazkan, sehingga ke akhir hayat.

3. Kepada Anwar bin Ibrahim, bertaubatlah. Telah 5tahun saya bertahan, dan berdiri teguh walaupun sukar. Saya pasti Allah akan balas apa yang saudara lakukan. Sungguh terdesak dan jijik sekali.

4. Saya juga memberi amaran kepada Anwar Ibrahim, walaupun terdesak, jangan membabitkan bapa saya untuk memutarbelitkan keadaan dalam mencapai matlamat beliau.

4. Saya percaya isu ini sengaja ditimbulkan bagi mengalih perhatian isu "pengkhianat negara" yang sedang beliau hadapi.

5. Walau apapun berlaku, saya yakin KEPADA ALLAH SWT..yang benar tetap benar. Kebenaran tidak dapat dihapuskan walau apa sekalipun. 

6. Saya akan terus berdoa agar Allah bukakan hati bapa saya untuk kembali pada jalan Allah, kebenaran, pertahankan anak kandungnya yg menjadi mangsa. 

7. Sebagai seorang anak, kasih sayang dan hormat kepada seorang ayah akan kekal hingga ke akhir hayat.

8. Kepada seluruh rakyat Malaysia, saya menyeru agar tidak terpedaya dengan permainan jijik Anwar Ibrahim ini. 

9. Kedaulatan Negara kini sedang diancam musuh, ditambah pengkhianat musuh dalam selimut membantu, sudah ramai perwira kita yang telah terkorban, marilah sama-sama kita doa dan pertahankan. 


Akan terus Doa, Istiqamah dan Sabar


(MOHD SAIFUL BUKHARI BIN AZLAN)
kepada saiful....u r the man!...
kepada family saiful...tabah dan sabar mendepani dugaan
kerana kebenaran pasti datang
to bapaknye...demi wang ringgit ko sanggup aniaya anak sendiri..
ape pesen punye bapak ko nih?? u r the shame to the family!
kepade anuwar pandikutti sogok ler lagi duit dana yang ko dapat..
your days r numbered mannn!
>:]

Omegay: Kiram, Misuari, Anuwar, Khalid gereja dan Tian Chua berhutang nyawa dengan anggota keselamatan! >:[

Posted: 07 Mar 2013 10:35 PM PSTterkelu lidah wa tak terkata (:|...klik sini

tapi wa nak cakap satu perkare jek...PR siap lerr korang!! >:[

Omegay: Badan tertinggi MNLF tak iktiraf Nur Misuari >:]

Posted: 07 Mar 2013 04:25 PM PST


MNLF Kutuk Keras Tindakan Pengganas Sulu
JOHOR BARU: Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) mengutuk keras keganasan yang dilakukan pengganas Sulu di Lahad Datu dan Semporna di Sabah, kata pengerusinya Muslimin Sema.

Muslimin, yang dilantik sebagai pengerusi badan pembuat keputusan tertinggi pertubuhan itu, Jawatankuasa Pusat MNLF, pada 2008, berkata Nur Misuari hanya seorang anggota biasa jawatankuasa itu dan tidak mempunyai pengaruh dalam MNLF.

MNLF, katanya, menganggap rakyat Sabah dan Malaysia sebagai saudara mereka.

"Kami (MNLF) tidak menyokong apa yang sedang berlaku di Sabah (pencerobohan dan tindakan pengganas). Kami menolaknya. Kejadian di Sabah dicetuskan untuk memecahbelahkan sesama kita.

"Ia juga dilakukan untuk memutuskan ikatan antara Sabah dan selatan Filipina dan antara Malaysia dan Filipina. Mereka ingin memusnahkan ikatan itu (antara rakyat)," katanya dalam temu bual ekslusif dengan Bernama melalui telefon dari Manila.

Dua hari lepas, Malaysia menggunakan jet pejuang, tentera darat dan kenderaan pengangkut tentera berperisai untuk menggempur penceroboh bersenjata yang bersembunyi di Kampung Tanduo, Lahad Datu.

Operasi yang menggabungkan pasukan polis dan tentera dikenali sebagai "Op Daulat" itu berterusan hingga kini.

Pertempuran antara pasukan keselamatan Malaysia dan pengganas di Lahad Datu dan Semporna meragut nyawa lapan anggota polis dan sekurang-kurangnya 52 pengganas.

Diminta mengulas tentang kenyataan Misuari baru-baru ini bahawa MNLF bersedia menghantar pejuang bersenjatanya ke Sabah untuk membantu pengganas Sulu, Muslimin berkata beliau kecewa dengan kenyataan bekas pemimpin MNLF itu.

"Beliau tidak sepatutnya membuat kenyataan yang tidak bertanggungjawab itu. Saya sedih kerana tidak dapat menyekatnya daripada membuat kenyataan itu. Sabah dan Malaysia bukan musuh kami," katanya.

Ditanya sama ada terdapat anggota MNLF yang terlibat dalam kejadian di Sabah, Muslimin berkata jawatankuasa pusat barisan itu telah menjalankan penyiasatan tentang perkara berkenaan.

"Bagaimanapun, siasatan yang dibuat anggota jawatankuasa pusat di Tawi-Tawi dan Sulu mendapati tidak ada anggota MNLF yang terlibat dalam pencerobohan di Sabah. Kami tidak terlibat dalam apa jua bentuk keganasan," katanya.

Beliau berkata sekiranya terdapat anggota MNLF yang terlibat dengan keganasan di Sabah, mereka melakukannya secara peribadi dan tidak pernah mendapat restu daripada kepimpinan barisan itu.

"Sekiranya mereka terlibat, ia dibuat atas dasar individu kerana MNLF tidak pernah merestuinya," kata beliau sambil menegaskan bahawa kebanyakan orang Filipina yang tinggal di Sabah menjalani kehidupan secara baik dan aman. BERNAMA

p/s: anuwar batu api + nur misuari minyak petrol = pencetus api perperangan! huhuhuhu

Filem Hitam

Posted: 08 Mar 2013 11:24 AM PST

Filem Hitam


Lowongan Kerja Bank 2013

Posted: 07 Mar 2013 09:09 PM PST

Lowongan Kerja Bank 2013 ini merupakan salah satu lowongan kerja dari bank. Ada banyak Bank yang membuka lowongan kerja, tetapi kami disini menerbitkan hanya salah satu lowongan kerja bank 2013. Terhitung informasi ini diterbitkan, kami akan mengupdate apabila ada iklan lowongan kerja bank terbaru yang kami terima.
DSR KTA permata bank yang akan ditempatkan di Jakarta, Jakarta.
Dibawah ini rincian lengkap persyaratan, spesifikasi lowongan pekerjaan, jadual wawancara dan alamat serta kontak (email / nomor telepon) perusahaan .
Spesifikasi dan Persyaratan Pelamar Pekerjaan

PT.Bank Permata,Tbk saat ini sedang membutuhkan
beberapa tenaga professional muda yang berminat
mengembangkan karier di bidang perbankan untuk
menduduki posisi :
Marketing Personal Loan
Requirements:
• Pendidikan minimal SMU / sederajat
• Memiliki kemampuan komunikasi yang baik.
• Memiliki motivasi kerja dan komitmen yang tinggi
serta berorientasi pada pencapain target.
• memiliki pengalaman dalam bidang Perbankan/
Asuransi/ Finance.
• Fresh Graduate Welcome to Aplly
• Pria/Wanita, maks 35 tahun.
• Berpenampilan menarik dan berbadan sehat
Benefit :
1. Allowance
2. Insentif
3. Bonus
4. Jenjang Karir
Kirim Surat lamaran lengkap dengan pas photo
berwarna terbaru, fotocopy KTP, dan No telp yang
dapat dihubungi, ke alamat email:
jay_permata@yahoo.com
Walk interview
PT. Bank Permata,Tbk
Gedung Lina lt.5
Jl.H.R Rasuna Said kav B-7
Setiabudi
jakarta selatan 12910
bertemu dengan wijaya / dhany
untuk info hubungi :
wijaya : 08990007951
HANYA UNTUK YANG SERIUS !!
no outsorce , no penipuan ..
gratisss tidak ada biaya apapun ..
karyawan tetap !!

Sungguhka

Posted: 08 Mar 2013 10:07 AM PST

Sungguhka


Apa Pula Jawapan Anwar.......?

Posted: 08 Mar 2013 03:00 AM PST

IPOHMALAY

Posted: 08 Mar 2013 09:41 AM PST

IPOHMALAY


5 Tahun Berlalu, Masa Untuk Tebus Kesilapan Semakin Hampir

Posted: 07 Mar 2013 06:07 PM PST

Hari ini, genap 5 tahun berlalu setelah berlaku gerakan protes 'undi pembangkang' yang berakhir dengan sesuatu yang tidak disangkakan oleh para pemprotes. Pada hari tersebut, ratusan ribu pengundi atas pagar, malah berapa ribu pula penyokong Tun Mahathir, bertindak mengundi pembangkang atas protes terhadap kepimpinan Pak Lah dan KJ atas kemelut mereka yang dinilai biadap terhadap susuk yang dianggap negarawan ulung tersebut.

Hakikatnya, undi-undi protes ini telah menyebabkan Barisan Alternatif pada ketika itu menang besar walaupun ketiga-tiga parti ini membawa manifesto berbeza. Tidak sampai dua bulan selepas pilihanraya tersebut, para pengundi pembangkang dikejutkan pula dengan satu lagi persetubuhan luar kerelaan mereka, penubuhan Pakatan Rakyat.

Mulai hari itu, segalanya berubah. Kekesalan para pengundi protes tidak berguna lagi. Kecelikan terhadap kuasa politik mulai menjalar di setiap mata kepala sehingga mereka semakin hari semakin lara menanggung kesal. Perak di 'obrak-abrik'. Pulau Pinang seperti berada di Asia Timur. Selangor meniti graf turun dari kemakmuran sebagai negeri paling awal maju.

Penentangan-penentangan mula kedengaran. Tidak sampai tiga bulan selepas tarikh malang tersebut, gerakan membela semula pemerintah yang kehilangan majoriti dua pertiga diperhebat. Blog-blog pro-pemerintah semakin bercambah. Malah beberapa blog yang cenderung mengkritik kerajaan mula sedar bahawa mereka terlalu lantang dan akhirnya mereka melunakkan kritikan dan secara keseluruhannya mula menyokong kerajaan setelah kepimpinan bertukar.

Ketika pemerintah semakin apologetik, semakin merakyat dan semakin memasang telinga kepada keluhan-keluhan rakyat, pihak pembangkang yang menjadi 'red indian dapat senapang' semakin hari semakin mendabik dada. Nama rakyat dipakai sesuka hati. Undi-undi protes yang menjadi nyawa mereka semasa pilihanraya umum yang lalu membuatkan mereka mabuk.

Kesan dari kekuasaan mereka, iklim politik semakin berubah. Dengan bantuan media sosial yang semakin dijadikan pentas berpolitik, anak-anak seawal usia 17 tahun juga sudah pandai bercakap soal politik sewenangnya tanpa apa-apa bacaan rujukan walaupun kelayakan mengundinya entahkan sampai entahkan tidak.

Rakyat semakin melangkah ke belakang. Celik isu berdasarkan rujukan pelbagai tidak lagi perlu. Ramai yang menjadi burung kakatua yang akan mengulangi apa yang mereka dengar, apa yang mereka baca. Penilaian dari sudut yang lebih luas tidak lagi popular. Mereka memilih sudut sempit, terpuruk berlandaskan benci yang diperturunkan dari ibu bapa masing-masing yang ada diantaranya dikecewakan dengan kegagalan untuk meraih kerja-kerja dengan pihak pemerintah kerana tidak kompeten.

Namun, di sebalik kehodohan masyarakat sekelompok itu, wujud masyarakat pada sudut yang lebih besar, semakin selesa dan semakin menyokong pemerintah. Kedekatan pemerintah terhadap mereka menjadikan mereka lebih pro-pemerintah dari orang yang berpuluh kali pilihanraya setia memangkah pemerintah. Perkembangan sihat ini jarang dilihat memandangkan golongan ini lebih memilih untuk tidak bercakap mengenai politik kerana tebalnya kebencian terhadap sifat bermuka-muka golongan yang berpolitik tiada henti.

Akhir kata, dengan kesedaran atas kuasa politik yang dihakis oleh kesilapan lalu, tidak mungkin lagi orang yang berakal hari ini (lupakan masa lalu), untuk mengundi pembangkang, menyeru sabotaj dan sebagainya bagi menyampaikan rasa tidak puas hati terhadap pemerintah. Untunglah pemerintah faham dengan undi sabotaj ini walaupun mengambil masa satu tahun untuk Pak Lah meletakkan jawatan Perdana Menteri kerana menantikan pemilihan partinya.

Juga, tidak ada sebab untuk Pilihanraya Umum ke 13 ditangguh-tangguhkan lagi. Gema sokongan telah memuncak di dunia yang tidak dilihat oleh pembangkang. Jerat pro-pembangkang di media sosial, adalah sama entiti jerat himpunan-himpunan pro-pembangkang yang berjumlah tidak sampai 5% dari keseluruhan 4 juta pengundi mereka pada pilihanraya yang lalu pasti memberi tamparan hebat kepada mereka. Mana 95% lagi?

Mereka lupa. Mereka mabuk dengan undi protes. Masa untuk memprotes mereka semakin tiba. Ramai bersedia untuk mengajar pembangkang sombong ini dengan rasa teruja. Mereka hanya mengira umat yang berkata-kata. Silapnya mereka, umat yang diam itulah penentu kuasa.

AL-Kesah AloQStaQ

Posted: 08 Mar 2013 03:57 AM PST

AL-Kesah AloQStaQ


Dato Ustaz Shamsuri : Kenapa Jadi Isu di Lahad Datu ? ... Jom tengok video ceramah kejap jom! ...

Posted: 08 Mar 2013 12:24 AM PST


Dato Ustaz Shamsuri memberikan pendapatnya mengenai apa yang berlaku di Lahad Datu. Pencerobohan dari Sulu ke atas Sabah disebut oleh Dato Ustaz Shamsuri sebagai tidak bersyukur. Tidak berterima kasih, tidak sabar. Maka dengan sebab itulah perkara buruk itu terjadi..
Ceramah Dato Ustaz Shamsuri pada 4-March-2013

Lepas dah layan video di atas, kita layan pulak video Terima Kasih untuk Malaysia di bawah. Yang aku tahu, ramai puak2 pembangkang memang amat bencikan lagu di bawah disebabkan maksud tersirat video ini adalah untuk rakyat BERTERIMA KASIH KEPADA BARISAN NASIONAL. Dah sah-sah memang selama ini BN yang menerajui negara sehingga kita semua hidup dengan bahagia di negara ini, maka tunggu apa lagi ? Ucapkan lah Terima Kasih ! Boley ? ...
.


TERIMA KASIH BARISAN NASIONALAloQStaQ
JUMAAT
4:24 Ptg
08 March 2013

Hadi Awang nieee ...... Aku Tak Tau la nak kata apa lagi. PUTAR BELIT BESOR ! (Posting versi ulang tahun PRU12)

Posted: 07 Mar 2013 10:00 AM PST

Sempena Ulangtahun Kejayaan Tipis Pak Lah Badawi menerajui BN dalam PRU12 pada 8 March 2008 dahulu, marilah kita tengok video di bawah yang berkaitan dengan seorang MANUSIA MENGAKU ISLAM LEBIH DARI ORANG LAIN, TAPI BILA BERCAKAP AUTA TAK SUDAH.
Elok laaa ...
Anwar kepala spin.
Hadi Awang spin.
Nik Aziz spin.
Semua ni nak jadi pemimpin Kerajaan di Putrajaya???

Puiiiiiiii ............
Video khusus untuk peminat/penyokong/pengundi/penjilat tegar PAS


AloQStaQ
JUMAAT
8 March 2013
2:00 Pagi

Ohpolitik!™

Posted: 08 Mar 2013 03:47 AM PST

Ohpolitik!™


KERANA DUIT : AKHIRNYA BAPA SAIFUL MUNCUL MEMPERTAHANKAN @anwaribrahim

Posted: 08 Mar 2013 12:27 AM PST


Eh! Gambar Bapak Saiful dengan sapa NIH?

Keluarga Saiful Bukhari memberitahu bahawa bapanya hilang sejak 3 minggu yang lalu selepas mengalami masalah kewangan dan masalah keluarga.

Bapa Saiful juga dikatakan pernah mengugut beberapa pemimpin Umno untuk mendapatkan wang perbelanjaan dan apabila tidak dihiraukan Azlan Mohd Lazim hilang dan tiba-tiba muncul dipentas parti keadilan Rakyat bersama Ahli Parlimen Sungai Perani Johari Abdul yang merupakan penyokong tegar Anwar Ibrahim.

Dan tidak hairanlah apabila portal Keadilan Daily hari ini melaporkan Bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim mengaku kes liwat kedua adalah fitnah dan konspirasi politik ke atas Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim seperti berikut:

"Saya Azlan Mohd Lazim sesungguhnya percaya anak saya Saiful Bukhari telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu yang tidak bertanggungjawab termasuk Khairil Annas Jusoh, pegawai khas kepada Perdana Menteri.

"Mereka inilah merupakan dalang kepada semua fitnah liwat yang dilakukan terhadap Anwar Ibrahim yang melibatkan anak saya," kata Azlan pada sidang media tertutup di sebuah apartmen di tingkat 27 dekat Taman Melati, Gombak, pagi ini.

Rakyat pasti peristiwa peguamcara II Mohd Yusuf yang juga dibayar oleh Anwar Ibrahim kembali lagi demi untuk memertabatkan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.

Dalam keadaan bapa Saiful Azlan Mohd Lazim mengalami masalah Johari Bendul berjaya menangkapnya dan diberikan 'sesuatu' dengan hanya mengaku bahawa Liwat adalah konspirasi sahaja....selesai masalah.

Semalam Ng Lum Yong juga mendedahkan bahawa Anwar Ibrahim mengarahkan SUARAM membayar kepada pemberontak Sulu supaya membuat kekecohan demi untuk menggugatkan ketenteraman awam.

Rakyat perlu tahu siapa sebenarnya Anwar Ibrahim dan rakyat meminta jika benar itu adalah konspirasi Azlan Mohd Lazim dicabar bersumpah sambil menjunjung Al-Quran sepertimana yang anaknya Saiful Azlan lakukan.

Demi duit apa pun boleh jadi sanggup gadaikan maruah keluarga sendiri.

Saiful Bukhari ketika dihubungi mengatakan bahawa bapanya Azlan Mohd lazim telah dipergunakan oleh kuncu-kuncu Anwar Ibrahim yang sentiasa berkeliaran. Azlan mengaku bahawa bapanya sebelum ini bergaduh dengan keluarga sehingga keluar dari mulut Azlan, aku akan musnahkan "UMNO dan kau sekali" dan beliau terus keluar.

Saiful Bukhari akan memberi tindakbalas dalam masa terdekat.

SUMBER : http://pengundisetiasungairapat.blogspot.com

KENAPA SEKARANG? BAPA Saiful U-TURN!!

Posted: 07 Mar 2013 11:11 PM PST

Lahad Datu berlaku pada Jumaat lepas. Kisah bapa Shaiful hari ini. Jumaat seminggu selepas insiden Lahad Datu. Macam telah dirancang rapi, atau secara kebetulan jer? Bapa saiful ke saiful yang kena liwat? Kenapa bapa SAIFUL plak U-TURN bukan saiful? 


KUALA LUMPUR, 8 Mac - Bapa kepada Mohd Saiful Bukhari Azlan tampil ke hadapan hari ini mengakui kes liwat kedua yang melibatkan anaknya dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah sebuah "konspirasi politik jahat" untuk memburukkan nama pemimpin utama Pakatan Rakyat (PR) tersebut. Azlan Mohd Lazim (foto), 60, dalam satu sidang media tertutup hari ini, beliau juga mendedahkan kes liwat tersebut telah dirancang rapi oleh seorang Pegawai Khas di Pejabat Perdana Menteri sejak awal pendedahan kes liwat kedua tersebut. "Ini adalah konspirasi politik jahat untuk membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk kali kedua," kata Azlan. "Saya memohon maaf kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarganya.Beliau dan keluarganya telah banyak menderita dan sengsara akibat fitnah ini," tambah beliau. Azlan yang ditemani oleh dua rakannya juga menolak pengakuan yang dibuatnya hari ini adalah kerana desakan ataupun tekanan mana-mana pihak, sebaliknya dilakukan dengan rela hati. Apabila ditanya mengapa menunggu hingga hari ini baru tampil untuk membuat pengakuan, Azlan berkata ia adalah kerana selepas membuat penilaian sendiri dan menerusi maklumat yang disampaikan oleh orang terdekat, beliau mula dapat melihat kebenaran disebalik kes melibatkan anaknya tersebut.
ISU LAHAD DATU GAGAL!!

TALIAN HAYAT SETERUSNYA MEMPERGUNAKAN BAPA SAIFUL...

ERRR BERAPA DAPAT BAYARAN TERRR...

INI NAMANYA BAPA MENGKHIANATI ANAK!!


SKRIP ANWAR BUAT NI.....

EDISI ALIH TUMPUAN ISU LAHAD DATU HAMPIR MENJERAT DIRI!!Pegang Al-Quran dan BERSUMPAH adalah FITNAH, BACA TEXT BUAT SIDANG MEDIA TERUS CAYA.. MUDAHNYA...

@anwaribrahim diwawancara Bloomberg : Hantar BERITA KEPADA SEKUTU MISI #LahadDatu dah KANTOI!!

Posted: 07 Mar 2013 07:10 PM PST
LIVE WAWANCARA BERSAMA BLOOMBERG? KENAPA ANWAR? BUKAN PM?

PASTINYA ADA SESUATU YANG TERSEMBUNYI..

PERTAMA KERAJAAN GAGAL MENJAGA KESELAMATAN NEGARA..

KEDUA MISI NAK KANTOIKAN KERAJAAN DAN KANTOI..

ORANG TAUSUG DAH NGAKU ANWAR JANJI SESUATU DAN MELETAKKAN HARAPAN KEPADA MEREKA JIKA PR MEMERINTAH


GEMPAR!! KERJA UMNOLA NI.. LANGGAR STAGE PELANCARAN KOTA BHARU SEBAGAI CHINA TOWN!!

Posted: 07 Mar 2013 06:15 PM PST

Pentas Majlis Pengisytiharan China Town yg dijadualkan malam ini dilanggar kereta awal pagi tadi. Adakah ini tanda-tanda penolakkan penyokong PAS sendiri dek kerana Bandaraya Islam diGadai?


 (Untuk maklumat lanjut, kita tunggu laporan sidang media sebentar lg) 

akan diupdate selepas ini... nantikan...

PENDEDAHAN KRISIS #LahadDatu @NajibRazak perlu baca : Konfrem @anwaribrahim Dalang!!

Posted: 07 Mar 2013 05:05 PM PST


Krisis yang berlaku di Lahad Datu sebenarnya memang telah lama berlaku. Hal ini demikian banyak cerita dan kisah telah dikupas. Namun entry kali ini aku ambil dari orang fb orang Tausug sendiri. Pendedahan bermula apabila posting berkenaan perhimbunan dan agenda seperti dibawah :

PERHIMPUNAN NUR MISUARI DAN MNLF DI PULAU JOLO SULU PADA 3hb Januari 2013...

AGENDA:  

-Mendapatkan sokongan dari Tausug Pergunungan untuk menghadapi PEMERINTAHAN MILF-FILIPINA yang bakal mentadbir Sulu Mindanao yang tidak mereka persetujui. 

-Mendapatkan sokongan dan saranan apakah TAUSUG bersetuju menghadapi Malaysia untuk mendapatkan NOERTH BORNEO SEMULA? KALAU NAK TUNTUT BAGAIMANA? ADAKAH PERLU MENGANGKAT KESULTANAN SULU? KALAU YA, SIAPA SULTAN YANG DISOKONG DAN DIDOKONG? 

-Mencanangkan bahawa Malaysia dan Filipina bersama MILF bersekongkol memperbodohkan MNLF dengan membuat perjanjian baru sedangkan perjanjian lama belum dilaksanakan.Dan Kisah siapa dalang didedahkan sendiri oleh orang Tausug menerusi komen yang secara jelas membuktikan Anwar Ibrahim memang terlibat secara langsung dengan krisis pencerobohan di Lahad Datu.Dari komen di atas aku dapat simpulkan bahawa orang Tausug berada dalam dilema. sudah lama mereka memendamrasa kepada kerajaan Malaysia. Dari situ hadirnya raja segala dalang yang mampu berjanji apa saja, tunainya tidak, yang penting jawatan PM menjadi haknya.

Dek kerana percaya janji manis Anwar Ibrahim, kini tibalah masa yang paling sesuai sempena Pilihanraya Umum 13, isu ini dibangkitkan. Harapannya seluruh negara menumpu ke arah kegagalan Kerajaan Memerintah untuk melihat rintihan rakyat dari orang Tausug ini.

Mereka sayangkan Malaysia, namun siapa yang mendengar suara rintihan isi hati mereka. Hadirnya harapan BESAR dari Pakatan Rakyat memberikan khabar baru yang menggembirakan mereka. Kebangkitan adalah hasil suntikan dalang yang bijak memain catur dan pandai mengatur bila masa yang sesuai untuk memulakan pergolakkan.

Patutlah setiap kenyataan Anwar sebelum ini hanyala berkisah terhadap kerajaan gagal itu dan  ini. Jelas sekali lagi yang dinyanyikan sepanjang Disember tahun lepas adalah makna yang niat dan suntik terhadap kaum Tausug telah berjaya dilakukan. Hasilnya kita lihat hari ini. Pergolakkan telah bermula.

Apapun paling menyentuh perasaan aku apabila MELAYU turut dijadikan agenda. Komen berkenaan UMNO dan PAS sepatutnya bersatu pun ada. Ini semua kerana bangsa melayu dan Islam itu sendiri. Mana nak letak muka. Orang lain memerhatikan kita. Kita sibuk nak berpecah belah tanpa memikirkan hak kita adalah hak bersama. Yang dikejar dan dipelihara adalah sama. 

 kesatuan itu perlu dimulakan oleh ORANG MELAYU sendiri yg bangga dengan kemelayuannya di Malaysia... mereka kena tunjukkan teladan BERGABUNG bukan berseteru sesama Melayu (politik)....

Sumber fb Asree Sug
KEBEBASAN MEDIA CARA @anwaribrahim MANIFESTOLOLKAN RAKYAT!!

Posted: 07 Mar 2013 03:55 PM PST

Mana perginya ayat Menghormati kematangan pengamal media untuk menyusun atur industri media supaya bebas?

Adakah layanan Anwar di dalam video di atas menunjukkan 
KEBEBASAN MEDIA BERSUARA DAN BERTANYA TERUS KEPADA DIA?

APAKAH SALAH SOALAN WARTAWAN ITU TERUS KEPADA DIA?

RAKYAT MENILAI, BELUM MEMERINTAH DAH MACAMNI, KALU DAH MEMERINTAH TAK TAU LER... SILAP SIKIT MAMPUS KENA HALAU.. 

U ULANG I SAMAN!!Pejuang kebebasan media... tapi paling banyak menyaman media

Politik Harian

Posted: 08 Mar 2013 03:16 AM PST

Politik Harian


Saiful Bukhari Bidas Permainan Jijik Anwar!

Posted: 08 Mar 2013 03:00 AM PST


Berikut adalah kenyataan Media Saiful Bukhari...

Saya berasa amat sedih dan dukacita dengan berita bapa saya. Saya sedih bapa saya jadi mangsa kerasukan politik makhluk bernama Anwar Ibrahim.

Demi Allah, agama, bangsa, negara tercinta saya tegaskan tidak sama sekali berganjak dengan dakwaan saya.

Saya akan terus istiqamah dan berpegang teguh pada dakwaan saya dan segala keterangan saya di mahkamah juga sumpah lakhnat yang telah saya lafazkan sehingga akhir hayat.

Anwar Ibrahim bertaubatlah. Saya telah lima tahun bertahan dan berdiri teguh walau sukar, saya pasti Allah akan balas apa yang saudara lakukan.

Sungguh terdesak dan jijik sekali. Saya beri amaran pada Anwar, jangan babitkan bapa saya untuk putar-belit keadaan.

Saya percaya isu sengaja ditimbulkan bagi mengalih perhatian isu pengkhianat negara yang sedang berlaku.

Saya berdoa Allah bukakan hati bapa saya untuk kembali ke jalan Allah, pertahankan anak kandungnya yang menjadi mangsa.

Sebagai anak, kasih sayang dan hormat kepada ayah akan kekal sehingga akhir hayat.

Pada rakyat Malaysia, saya menyeru agar tidak terpedaya dengan permainan jijik Anwar.

Kedaulatan negara sedang diancam musuh, ditambah pengkhianat musuh dalam selimut membantu. Sudah ramai perwira kita yang terkorban, marilah berdoa dan pertahankan.

Didalam sidang media tersebut juga Saiful berharap Anwar Ibrahim bertaubat dan jangan pergunakan keluargannya demi kerakusan untuk menjadi Perdana Menteri.

"Bertaubat dari terus meliwat anak muda dan saya sendiri minta Anwar Ibrahim jangan gunakan wang ringgit bagi membeli keluarga saya" kata saiful.

Wakil Rakyat Lahad Datu Mahu Tian Chua Diharam Masuki Sabah

Posted: 08 Mar 2013 02:00 AM PST


Lahad Datu - Seorang wakil rakyat Sabah menggesa kerajaan negeri mengharamkan kemasukan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Tian Chua ke negeri itu kerana mendakwa pencerobohan militan Filipina di Kampung Tanduo adalah sandiwara Umno.

Anggota Dewan Undangan Negeri Lahad Datu, Datuk Nasrun Datu Mansur berkata kenyataan Tian Chua itu adalah fitnah dan menggambarkan pemimpin pembangkang terbabit langsung tidak menghargai nyawa manusia.

"Kita tidak mahu dia bawa budaya songsang ke negeri ini dan kita berharap dia tidak dibenarkan pijak kaki di Sabah sampai bila-bila," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis terhadap Tian Chua di Balai Polis Lahad Datu, di sini hari ini.

Nasrun yang juga Ketua Umno Bahagian Silam, berkata rakyat pelbagai suku kaum di negara ini, khususnya di Sabah, harus menolak individu yang membawa budaya asing dan biadab.

Mengenai pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjadikan lima daerah di pantai timur Sabah sebagai kawasan keselamatan khas, Nasrun berkata pengumuman itu amat dinantikan oleh penduduk Lahad Datu.

"Inilah jawapan yang kita tunggu-tunggu. Kawalan keselamatan ketat sangat perlu di sini kerana melibatkan kawasan pantai yang luas," katanya.

Semalam, Najib mengumumkan Lahad Datu, Tawau, Semporna, Sandakan dan Kudat sebagai Kawasan Keselamatan Khas dengan Lahad Datu sebagai pusat kawalan. - Bernama

"Bapak Dipergunakan" - Saiful Bukhari

Posted: 07 Mar 2013 11:55 PM PST


Ini pesanan masej yang disampaikan oleh Saiful Bukhari tengahari tadi "Bapak dipergunakan, saya tetap istiqamah dan tidak sesekali berganjak dan juga tidak mahu melatah... Salam buat rakan-rakan lain..."

Saiful juga berkata beliau akan membuat tindakan selanjutnya...

Berita mengejut diterima apabila bapa Saiful, Azlan Lazim membuat sidang media 'korner baring' yang mendakwa anaknya telah dipergunakan untuk kenakan Anwar Ibrahim dalam kes liwat II.

Yang menjadi persoalan sekarang ini siapa yang diliwat Anwar? Saiful atau Azlan?

Dakwaan konspirasi UMNO tidak langsung menghalalkan apa yang Anwar lakukan terhadap Saiful. Sungguhpun ianya berlaku secara suka sama suka seperti mana diungkapkan olehKarpal Singh semasa proceeding mahkamah, apa yang penting rakyat negara ini layak mendapat seorang perdana menteri yang tidak membuat aktiviti terkutuk tersebut.


Keluarga Saiful Bukhari memberitahu bahawa bapanya hilang sejak 3 minggu yang lalu selepas mengalami masalah kewangan dan masalah keluarga.

Bapa Saiful juga dikatakan pernah mengugut beberapa pemimpin Umno untuk mendapatkan wang perbelanjaan dan apabila tidak dihiraukan Azlan Mohd Lazim hilang dan tiba-tiba muncul dipentas parti keadilan Rakyat bersama Ahli Parlimen Sungai Perani Johari Abdul yang merupakan penyokong tegar Anwar Ibrahim.

Dan tidak hairanlah apabila portal Keadilan Daily hari ini melaporkan Bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim mengaku kes liwat kedua adalah fitnah dan konspirasi politik ke atas Ketua Umum KEADILAN, Anwar Ibrahim seperti berikut:

"Saya Azlan Mohd Lazim sesungguhnya percaya anak saya Saiful Bukhari telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu yang tidak bertanggungjawab termasuk Khairil Annas Jusoh, pegawai khas kepada Perdana Menteri.

"Mereka inilah merupakan dalang kepada semua fitnah liwat yang dilakukan terhadap Anwar Ibrahim yang melibatkan anak saya," kata Azlan pada sidang media tertutup di sebuah apartmen di tingkat 27 dekat Taman Melati, Gombak, pagi ini.

Walau bagaimanapun Saiful Bukhari akan memberi tindakbalas dalam masa terdekat.

Lahad Datu: 71 Suspek Ditahan Suspek Pengganas

Posted: 07 Mar 2013 11:00 PM PST


Pasukan keselamatan menahan 71 orang dipercayai ada kaitan dengan pengganas Sulu di Kampung Tanduo dan Kampung Tanjung Batu, dekat sini, serta kejadian polis diserang hendap di Kampung Sri Jaya, Simunul, Semporna.

Ketua Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, mereka ditahan sejak 12 Februari lalu hingga semalam.

Beliau bagaimanapun enggan menjelaskan sama ada mereka benar-benar pengganas Sulu atau pihak yang membantu penceroboh.

Beliau berkata demikian ketika ditemui selepas sidang media Ketua Polis Negara, Tan sri Ismail Omar dan Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, di sini, sebentar tadi. – BH

Kejam! Gambar Pengganas Sulu Penggal Leher Serta Cebisan Paru Paru & Hati Anggota Keselamatan Kita..!

Posted: 07 Mar 2013 08:06 PM PST


Bukan untuk mengaibkan perwira negara yang telah terkorban tapi rasanya sudah tiba masanya untuk aku dedahkan kezaliman yang telah dilakukan oleh pihak pengganas! Mayat anggota polis yang ditemui telah dicacatkan dengan kejam oleh penganas bersenjata!

Dibawah laporan utusan:

Keadaan mayat salah seorang anggota polis yang dipenggal kepalanya ketika diserang hendap oleh pengganas Sulu di Kampung Sri Jaya, Simunul, Semporna, Sabah, baru baru ini. Bulatan atas, anggota badan manakala bulatan bawah, kepala - UTUSAN


Cebisan organ paru paru dan hati salah seorang anggota polis yang dibunuh kejam oleh pengganas Sulu di Kampung Sri Jaya, Simunul, Sabah, baru baru ini - UTUSAN

Ditawan kemudian dipenggal kepala merupakan antara kekejaman yang tiada tara dilakukan pengganas Sulu ke atas anggota keselamatan negara.

Bukan itu sahaja, seorang anggota pasukan keselamatan yang turut ditawan dirodok perutnya menggunakan parang Sulu atau barong sebelum dadanya dibelah dan dikeluarkan segala organ dalaman.

Badan wira negara juga ditetak sehingga bercerai beberapa anggota badan sebelum dicampak ke laut manakala ada antara mereka maut kerana kedua biji mata mereka dicungkil menggunakan senjata tajam.

Seorang lagi anggota pasukan keselamatan walaupun terselamat menjadi cacat apabila kedua-dua belah tangannya kudung akibat ditetak dan kepalanya dikelar menggunakan kerambit.

Kesemua wira negara itu diperlakukan sedemikian selepas diserang hendap pada 2 Mac lalu di Kampung Sri Jaya, Simunul, Semporna.

Ceramah Anwar Cetus Pergaduhan - 5 Anggota Polis Cedera

Posted: 07 Mar 2013 07:00 PM PST


Lima anggota polis cedera di kepala dibaling objek keras dipercayai oleh penyokong pembangkang dalam majlis ceramah yang turut dihadiri Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Kampung Bukit Katil, melaka malam tadi.

Ketika kejadian, anggota polis itu cuba meleraikan ketegangan antara kumpulan penyokong pembangkang dan penyokong Barisan Nasional (BN) yang turut berkumpul bagi mendengar ceramah yang disampaikan ahli perniagaan, Ummi Hafilda Ali.

Lokasi kedua-dua ceramah itu yang dihadiri kira-kira 500 penyokong pembangkang dan BN hanya dipisahkan dalam jarak kira-kira 50 meter.

Ketegangan itu meletus ketika Anwar dan Ummi Hafilda masing-masing sedang menyampaikan ceramah. Penyokong Anwar yang hadir dilihat melakukan provokasi terhadap penyokong BN.

Penyokong Anwar yang datang dari luar kawasan dikatakan melakukan provokasi melampau hingga tercetusnya pergaduhan.

Anggota polis dikejarkan ke Hospital Melaka untuk mendapat rawatan.

Kebodohan Tian Chua Turut Diiktiraf PAS

Posted: 07 Mar 2013 06:00 PM PST


Tindakan ahli Pas yang membuat laporan terhadap kenyataan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) membuktikan bahawa kenyataan Ahli Parlimen Batu itu turut tidak dipersetujui oleh rakan Pakatan Pembangkang, kerana dilihat sebagai satu kenyataan yang tidak mempunyai semangat patriotik dan menghina dan memperlekehkan anggota keselamatan negara.

Beratus laporan terhadap Naib Presiden PKR itu termasuklah dari parti Pas cukup untuk membuktikan, kenyataan biadap Tian Chua itu tidak dapat diterima oleh setiap lapisan masyarakat tanpa mengira bangsa dan agama, demikian kata Pengerusi Barisan NGO Perak, Mohd Salleh Khan Mohd Jaafar.

"Kenyataan Tian Chua yang menganggap tragedi berdarah itu hanya sandiwara UMNO adalah sesuatu yang tidak dapat diterima akal. Saya hairan bagaimana Tian Chua berfikir. Apakah beliau anggap apa yang berlaku di Sabah itu seumpama filem hollywood yang boleh dirancang mengikut skrip?

"Berdasarkan kenyataan beliau, kita lihat bagaimana pemikiran beliau penuh sarat dengan politik kebencian semata-mata. Begitu taksub beliau berpolitik, sehinggakan tragedi yang telah mengakibatkan lapan anggota keselamatan terkorban pun dianggap sebagai perkara main-main," tegas beliau kepada UMNO-Online di sini hari ini.

Tambahnya lagi, kenyataan mengarut daripada Tian Chua membayangkan sikap taksub dan totok dalam berpolitik sehingga segala perkara yang berlaku di dalam negara dianggap angkara UMNO dan Barisan Nasional

"Ia memperlihatkan betapa jumud dan dangkalnya pemikiran pemimpin pembangkang sehingga tidak tahu membezakan isu politik kepartian dan isu keselamatan negara. Apa yang mereka tahu hanyalah untuk memburukkan negara dan kerajaan sehingga negara isu negara diceroboh pun mahu dijadikan modal politik mereka," ujarnya.

Beliau juga yakin, hari ini rakyat dapat melihat dengan jelas bagaimana sikap pemimpin pembangkang seperti Tian Chua yang langsung tidak mempunyai semangat patriotik dan menganggap kematian anggota keselamatan dalam mempertahankan negara hanya sebagai satu sandiwara politik.

"Untuk pengetahuan Tian Chua, kerajaan BN ataupun UMNO tidak akan sanggup bermain politik sehingga menggadaikan maruah negara atau menggugat keselamatan negara. Selama ini di bawah pemerintahan kerajaan BN, keharmonian, kemakmuran dan keamanan dinikmati oleh semua rakyat di negara ini termasuk pemimpin, ahli dan penyokong pembangkang sendiri.

"BN bukanlah seperti pembangkang yang terlalu totok berpolitik sehingga sanggup untuk memburuk-burukkan negara sendiri, sanggup menipu rakyat dengan melakukan adegan mati olok-olok seperti yang mereka buat ketika perhimpunan bersih dan giat menabur fitnah di dalam negara sehingga menyebabkan perpecahan di kalangan rakyat di negara ini," tegasnya.

Umno-Online

Kronologi Selepas Hari Ketiga Pencerobohan Pengganas Sulu

Posted: 07 Mar 2013 09:45 AM PST

Berikut adalah kronologi selepas hari ketiga Op Daulat bagi menangani pencerobohan pengganas Filipina di Lahad Datu, Sabah:

Sebuah helikopter Nuri berlepas dari Kolej Integrasi Ilmu berhampiran Kampung Tanduo, lokasi pasukan keselamatan melancarkan serangan ofensif ke atas penceroboh kumpulan bersenjata di Lahad Datu.

5 Mac (7 pagi) - Pasukan keselamatan melancarkan serangan menggunakan jet pejuang F18 dan Hawk ke atas penceroboh bersenjata Filipina di Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah diikuti tindakan susulan dan penggeledahan oleh pasukan tentera dan polis di sekitar kampung itu.

5 Mac (8 pagi) - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan mesti mengambil tindakan yang sewajarnya bagi menjaga maruah dan kedaulatan negara sebagaimana yang dituntut rakyat memandangkan usaha kerajaan mengelakkan pertumpahan darah di Lahad Datu tidak berjaya.

Anggota Polis dari Cawangan Jenayah Berat Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sabah (IPK) membawa dua suspek yang berjaya ditahan ketika "Ops Daulat" di sebuah ladang sawit di sini. Dalam operasi itu polis berjaya menahan empat lelaki dipercayai mempunyai kaitan dengan kumpulan penceroboh untuk di soal siasat.

5 Mac (4 petang) - Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar memberitahu sidang akhbar operasi susulan dan penggeledahan diteruskan kerana percaya masih ada musuh di kawasan itu.

6 Mac (11 pagi) - Ketua Polis Negara sahkan kumpulan penceroboh mula menyamar dengan berpakaian seperti orang awam untuk melepaskan diri daripada kepungan pasukan keselamatan.

Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi menunjukkan gambar anggota pengganas Sulu yang mati dalam "Ops Daulat" pada sidang media di Felda Beach Resort di sini. Turut sama Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein (kanan). Sebanyak tiga belas mayat pengganas bersenjata ditemui di Kampung Tanduo dalam operasi susulan dan penggeledahan hari ini selepas gerakan ofensif dilancar pasukan keselamatan negara terhadap kubu kumpulan penceroboh di kampung itu.

6 Mac (4 petang) - Hari kedua Op Daulat: Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dalam sidang media bersama Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengesahkan seorang anggota kumpulan penceroboh ditembak mati dan sembilan mayat ditemui di dalam lubang di kawasan ladang dekat Kampung Tanduo.

6 Mac - Beberapa keping gambar Op Daulat yang dirakam pasukan keselamatan diedar kepada media, antaranya mayat pengganas di dalam sebuah lubang.

6 Mac - Pengerusi Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF), Al-Haj Murad Ebrahim mengakui kumpulan pemberontak terbesar di Filipina itu tidak terlibat dalam konfrontasi antara penceroboh bersenjata Sulu dan pasukan keselamatan Malaysia di timur Sabah.


6 Mac (6 petang) - Berlaku tembak menembak antara anggota keselamatan dan kumpulan pengganas di tiga lokasi di kampung Tanjung Batu, Lahad Datu pada kira 4.15 petang semasa operasi susulan dan penggeledahan.

7 Mac (7 pagi) - Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata pasukan keselamatan mengadakan kepungan di laut dan di darat untuk mengekang bekalan makanan dan persenjataan sampai kepada pihak musuh.

7 Mac - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Sabah dan bertemu pemimpin masyarakat kaum Suluk di Tawau; turut menyatakan kerajaaan tidak sangsi terhadap kesetiaan etnik itu berikutan insiden pencerobohan tersebut.

7 Mac (15.50 petang) Perdana Menteri mengumumkan pada sidang media di Felda Sahabat pembentukan Kawasan Keselamatan Khas di pantai timur negeri ini, yang merangkumi daerah Kudat, Tawau, Kunak, Sandakan dan Lahad Datu.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ketika tiba di Komtek Sahabat 16 Batalion 17 Pasukan Gerakan Am (PGA) dekat sini.

- Najib berkata penceroboh Filipina di Sabah perlu letak senjata tanpa syarat sebelum tawaran gencatan senjata dipertimbangkan.

- Najib umum tambahan lima batalion anggota pasukan keselamatan untuk ditempatkan di kawasan keselamatan khas di timur Sabah.

- Najib berkata Op Daulat akan diteruskan sehingga penceroboh di Sabah meletakkan senjata tanpa syarat.

- Perdana Menteri beri amaran kepada mana-mana pihak jangan pandang ringan iltizam rakyat dan kerajaan mempertahankan bumi Sabah sebagai sebahagian dari Malaysia selama-lamanya.

7 Mac (5.30 petang) - Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata seorang musuh terbunuh dalam Op Daulat di Tanjung Batu semalam manakala 31 lagi, termasuk seorang berpangkat jeneral terbunuh hari ini.


7 Mac - Sehingga pukul 7 petang, seramai 52 penceroboh maut sejak insiden pencerobohan di Lahad Datu dan Semporna.
-Mstar

Bicara Jamalul Kiram III di Malaysia, Tegas Pemuda Umno

Posted: 07 Mar 2013 08:00 AM PST


Pemuda Umno hari ini menggesa supaya Jamalul Kiram III, dibicarakan di negara ini atas dakwaaan mengarahkan pencerobohan bersenjata di Sabah.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata, walaupun kerajaan Filipina mungkin akan mengambil tindakan terhadap kumpulan penceroboh itu, namun tindakan juga perlu diambil terhadap dalang insiden itu.

Jamalul Kiram III

"Bagi kita ini satu kesalahan di sisi undang-undang negara. Saya harap kerajaan akan dapat melakukannya dan kerajaan Filipina bersetuju (untuk mengektradisi) atas dasar rakan Asean.

"Dari segi politik, kita perlu tunjuk, sesiapa sahaja yang menjadi penceroboh perlu dibawa ke muka pengadilan. Pemuda Umno tidak akan berkompromi dalam soal kedaulatan negara," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas mewakili Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi menyerahkan Baucar Buku 1Malaysia di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia di sini.

Khairy juga menggesa Pejabat Peguam Negara mengambil tindakan terhadap mana-mana individu termasuk ahli politik yang menuduh insiden pencerobohan itu sebagai sandiwara atau mempersoal tindakan yang diambil pasukan keselamatan negara dalam menangani kumpulan penceroboh itu.

Sejak isu pencerobohan kumpulan pengganas dari selatan Filipina di Lahad Datu 12 Februari lepas, lapan anggota polis terkorban iaitu dua dalam pertempuran di Lahad Datu Jumaat lalu dan enam dalam serangan hendap di Kampung Simunul, Semporna sehari kemudian.

Selasa lepas, pasukan keselamatan melancarkan serangan udara menggunakan pesawat pejuang F18 dan Hawk sebagai gerakan pertama ke arah menamatkan pencerobohan itu. - Bernama

RPK Dedah Surat Rahsia Tentang Wan Azizah

Posted: 07 Mar 2013 06:00 AM PST


Menulis di laman web malaysia-today.net, Raja Petra Kamaruddin (RPK) mendedahkan sepucuk surat tentang Presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail. Pendedahan tersebut di lakukan semalam.

Surat yang disiarkan RPK ditulis oleh MOHD FAREEZ KAMAL INTIDZAM, nombor kad pengenalannya 890625-10-5273 berjawatan sebagai Setiausaha Politik Zuraida Kamaruddin.

Ditulis pada 4 Mac, ditujukan kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan salinan kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Pengerusi DAP, Karpal Singh.

Dalam surat bertulis tangan itu, penama memohon campur tangan Presiden Pas agar menasihati Wan Azizah supaya berundur dari jawatan Presiden PKR menjelang Plihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Penama turut mendedahkan Wan Azizah mempunyai sikap pelik terhadap dirinya, iaitu cemburu apabila dia dilihat rapat dengan Anwar. Nurul Izzah Anwar juga mempunyai sikap yang sama seperti ibunya.

Menurut kata RPK "Adakah ini langkah Azmin atau kes liwat III?,"

RPK beranggapan surat tersebut mempunyai dua maksud iaitu pertama, langkah Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berpakat dengan kroninya, Zuraida Kamaruddin untuk menamatkan karier politik Wan Azizah dan anaknya, Nurul Izzah.

Atau, kedua berlaku sekali lagi kes liwat III, selepas kes liwat II membabitkan Mohd Saiful Bukhari Azlan dan kes liwat I membabitkan Azizan Abu Bakar dan Sukma Darmawan Samsitaat Madja.

"Walau bagaimanapun, surat ini nampaknya adalah satu cubaan untuk menjatuhkan kem Anwar keseluruhan - ayah, ibu dan anak perempuan.

"Mari kita lihat, apa perkembangan selanjutnya, dalam tempoh beberapa jam berikutnya sebelum kita dapat membuat satu kesimpulan", kata RPK lagi.

Nampaknya semakin menarik PRU 13 kali ini... Demi kuasa... duduk dalam satu kem pun sempat main tikam belakang lagi tuh!...

Opsss jangan sebut tikam belakang! Anwar sensitif... meh petik ayat Anwar "Saya sudah saman TV3 dan Utusan...you ulang....saya saman you pula,"

Insiden Lahad Datu Pamer Belang Anwar

Posted: 07 Mar 2013 05:00 AM PST


Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menghidu peluang untuk menjadi tumpuan media apabila bingkas membidas kerajaan kerana kononnya lambat bertindak terhadap pencerobohan di Sabah.

Beliau menyelar kerajaan kerana kononnya membiarkan isu itu berlarutan begitu lama sebelum tindakan ketenteraan diambil.


Responnya untuk menyemarakkan api kebencian yang ditanam pembangkang terhadap Barisan Nasional (BN) memang sudah dijangka. Beliau Ketua Pembangkang dan cukup benci kepada BN.

Dalam sekelip mata, Anwar membelakangkan segala realiti tanggungjawab yang terpaksa digalas oleh kerajaan dan pasukan keselamatan sejak hari pertama segerombolan bersenjata menceroboh masuk perkampungan pantai di Lahad Datu.

Sebagai mantan Timbalan Perdana Menteri, Anwar seharusnya arif tentang susur galur dan adab sopan menyelesaikan konflik bersenjata menerusi usaha diplomatik sebelum tindakan ketenteraan diambil.


Rundingan dengan penceroboh berketurunan Sulu diusahakan oleh kerajaan Malaysia dan Filipina menerusi saluran-saluran diplomatik.

Tujuan utamanya sudah tentu adalah untuk memastikan tidak ada pertumpahan darah berlaku.

Putrajaya mengambil pendirian awal untuk tidak terlalu bingkas menggelar penceroboh berkenaan sebagai pengganas, tetapi sebagai satu kumpulan bersenjata yang menyimpan rasa tidak puas hati kerana didakwa dipinggirkan oleh Manila.

Malah PAS sendiri mengaku mereka ini bukan pengganas al-Qaeda atau Jemaah Islamiyah.

Naib Presidennya Husam Musa dipetik dalam Harakah sebagai berkata kumpulan ini keturunan Sulu ada susur galurnya daripada keturunan Nabi Muhammad saw. Mereka terkenal dengan amalan Islam, kata beliau.

Jadi kenapa Anwar menganjurkan supaya kerajaan Malaysia cepat-cepat mengambil tindakan ketenteraan terhadap "golongan beriman" ini?

Sayang, Husam tidak mengupas persoalan itu dalam ceramahnya di Ketereh tiga hari lalu.

Anwar gelojoh mahu salahkan kerajaan, ATM

Realitinya ialah, Putrajaya mengambil kira segala pertimbangan, risiko di dalam dan di luar acuan diplomatik. Rundingan dijalankan tanpa putus-putus supaya kumpulan berkenaan menyerah diri dan kembali ke Filipina.

Ketika rundingan sedang berjalan, respon Anwar adalah untuk menengking kerajaan kerana kononnya tidak mempertahankan kedaulatan negara.


Anwar melakukan provokasi, mencabar kerajaan mengambil tindakan ketenteraan tanpa menerokai segala ruang diplomasi.

Semalam Anwar membariskan seorang bekas jeneral Tentera Darat (kini pengikut PKR) untuk membayangkan seolah-olah tentera darat yang ada sekarang tidak bermaya.

Tan Sri Mat Hashim Hussein dengan angkuh menyimpulkan bahawa pencerobohan di Lahad Datu tidak patut dipanjangkan kerana insiden di Kampung Sauk, Perak beberapa tahun lalu dapat diatasi dalam empat hari.

Semua kenyataan Anwar dan sipolan-sipolannya seperti Hashim bertujuan memburukkan Barisan Nasional dan mencabar integriti ATM sendiri.

Kerana apa...kerana pilihan raya umum makin dekat dan kenyataan-kenyataan sedemikian boleh mendapatkan undi untuk PKR. Itu perkiraan Anwar.

Ini belum lagi diambil kira kenyataan Naib Presiden PKR Tian Chua yang berkata pencerobohan itu adalah "drama" yang didalangi oleh BN.

Tuduhan itu membawa maksud parajurit dan anggota polis sanggup menjadi sebahagian daripada drama yang akhirnya menyaksikan lapan anggota polis terbunuh.

Tidak ada sesiapa yang menafikan bahawa usaha diplomatik untuk menyelesaikan pencerobohan di Lahad Datu gagal.

Pembangkang ghairah mahu raih sokongan

Namun kegagalan itu sendiri tidak bermaksud kerajaan melakukan kesilapan kerana bertekad dahulu untuk menyelesaikan konflik itu secara aman.

Tidak dinafikan pencerobohan itu membabitkan isu-isu kedaulatan negara.


Tetapi ia juga melibatkan keamanan jangka panjang di rantau ini yang secara langsung membabitkan nasib pelbagai suku kaum dan puak bertelagah di selatan Filipina yang dahagakan keamanan.

Jika dalil Anwar adalah bahawa dalam isu kedaulatan, tindakan tentera mesti diambil secepat mungkin, maka haruskah Putrajaya memberi arahan untuk menembak jatuh pesawat-pesawat pejuang Singapura yang saban kali bolos ke ruang udara Johor?

Tentunya Anwar akan kata tidak. Jadi kenapa beliau dan pimpinan PKR begitu ghairah mengecam Putrajaya kerana kononnya lambat mengambil tindakan ketenteraan terhadap kumpulan bersenjata dari Sulu ini?

Bukankah beliau juga pada satu masa dulu mendokong prinsip mengutamakan penyelesaian damai dalam mana-mana konflik dan sebarang tindakan kekerasan menjadi opsyen terakhir?


Anwar sering dituduh sebagai mengkarung (chamelon) yang berubah-ubah warna untuk disesuaikan dengan keadaan.

Penulis mengandaikan jika tindakan ketenteraan telah diambil lebih awal di Lahad Datu, Anwar yang pertama akan tampil dan menuduh kerajaan bertindak tergesa-gesa.

Ini belang seorang Ketua Pembangkang yang menilai sesuatu mengikut untung rugi politik kepada agenda peribadinya untuk menjadi Perdana Menteri.

Baginya, tidak mengapa jika beliau dan pengikut-pengikutnya termasuk bekas-bekas tentera dan Tian Chua meremehkan pasukan polis dan tentera, asalkan tindakan itu menguntungkan PKR pada PRU 13.

The Antics of Husin Lempoyang

Posted: 08 Mar 2013 03:14 AM PST

The Antics of Husin Lempoyang


Lagu Anwar tak habis

Posted: 07 Mar 2013 06:30 PM PST

Tanya pada Najib, apa sebab goyang.
Nanti jawab Najib, Sabah nak hilang
Lagu yang Anwar Ibrahim nyanyikan tak habis. Biar ana tolong sambungkan ...

Tanya pada Sabah, apa sebab hilang
Nanti jawab Sabah, Sulu nak serang

Tanya pada Sulu, apa sebab serang
Nanti jawab Sulu, Anwar yang rancang.

Tanya pada Anwar, apa sebab rancang
Nanti jawab Anwar, inilah kerja Pakatan..

Saya sudah bilang, jangan ulang ulang
Kalau ulang ulang, I saman you ...

bumiyang

Posted: 08 Mar 2013 03:09 AM PST

bumiyang


Bapa Saiful Dakwa Saiful Diperguna Untuk Jatuhkan Anwar!!!

Posted: 08 Mar 2013 01:44 AM PST

anakbukitgantang says

Posted: 08 Mar 2013 03:08 AM PST

anakbukitgantang says


OPS DAULAT-Malaysia Bertindak Balas!

Posted: 07 Mar 2013 10:11 PM PST


Mayat pengganas Sulu yang ditembak kelmarin, sudah busuk...
Mayat pengganas Sulu yang ditembak kelmarin, sudah busuk…
 

SYABAS ATM DAN POLIS
1. Saya tahu agensi perisikan Singapura, Indonesia, Filiphina dan Amerika Syarikat (AS) telah menarik nafas panjang apabila melihat kejayaan Malaysia khususnya Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Polis DiRaja Malaysia (PDRM) dalam mengerakkan operasi bersama (Joint operation) sehingga berjaya melumpuhkan pengganas-pengganas Sulu yang telah menceroboh kedaulatan negara.
 
2. Malaysia sudah memberikan peluang yang sebaiknya kepada pengganas ini yang jumlahnya lebih kurang 150 ke 200 orang selama tiga minggu dan dunia telah menyaksikan pengganas-pengganas ini menganiaya anggota pasukan keselamatan kita.
 
3. Inspektor 17992 Zulkifli B. Mamat (Syahid) terbunuh apabila pengganas Sulu melakukan sikap keji apabila berpura-pura mengibarkan bendera putih sebagai isyarat mahu menyerah diri.
 
4. Allahyarham Zulkifli yang merupakan ketua pasukan, menyangka musuh berniat baik lantas bangun dari posisi bertahan dan serentak itu, peluru dari penembak tepat dilepaskan dan menembusi kepala Allahyarham.
 
5. Allahyarham Koperal 113088 Sabarudin B. Daud (Syahid) yang bangun membantu turut terkena peluru dari penempak tepat, maka gugurlah kedua perwira bangsa.
 
6. Rupanya pasukan peninjau polis yang menjalankan tugas recce dalam ladang kelapa sawit disitu telah dikepung oleh ratusan pengganas Sulu.
 
7. Tanpa ketiadaan ketua pasukan, anggota lain terus membalas tembakan dan bertahan sekurang-kurangnya setengah jam sebelum tiba pasukan bantuan dan hasil dari kecekalan mereka yang terkepung ini, lebih kurang 12 pengganas Sulu ditembak mati.
8. Pengganas juga menganianya wira-wira polis kita yang gugur di Jaya Simunul, Kampung Seri Semporna.
 
9. Wira-wira polis ini yang berpakaian biasa merupakan unit Cawangan Khas (SB) bergerak ke kampung tersebut untuk melakukan tinjauan risik tetapi kedatangan mereka seperti sudah dapat dihidu.

10.Pengganas yang bersenjatakan raifel automatik M16 menghamburkan peluru sehingga mereka gugur sebagai bunga bangsa, darah pekat mengalir dari celah-celah jeti kampung tersebut.

11.Yang tinggal hidup, hanya nyawa-nyawa ikan.


Anggota perisikan polis yang terbunuh dipenggal kepalanya-inikah nilai Islam seperti yg digemburkan KIRAM dan Nik Aziz? Siapa yang layak digelar  Komunis wahai Nik Aziz? Lanun Sulu atau atau orang yang deny kejadian ini berlaku seperti Tian Chua atau orang yang menyalahkan party lain ? 

12.Ketika ini, musuh menerpa dan mengerat-gerat serta memotong kepala ketua pasukan polis ini, ada jenazah polis yang dicacatkan, mata si mati dikorek, ada yang dipotong kepala di ditetak berkali-kali dengan parang, ada yang masih hidup dipotong kedua-dua tangannya.

Wajah anggota polis yang membelot dan mendedahkan pergerakan anggota keselamatan sehingga menyebabkan 6 orang perisik polis mati dibunuh dan mayat mereka di cincang seperti haiwan-Mungkin Tian Chua, Nik Aziz dan Abby Abadi boleh volunteer ganti tempat mereka di lain masa berdasarkan kata kata mereka yang mengguris hati keluarga piolsi yang meninggal?


13.Yang sialnya, akhbar Filiphina yang menyokong pengganas ini meletakkan mereka yang mati dikalangan penyokong Kiram sebagai imam-iman tempatan dari kaum Sulu yang syahid.

14.Senarainya kecederaan dan penganiayaan pada mereka yang mati ini saya ada tetapi demi menjaga maruah mereka yang gugur, tidak perlulah saya siarkan, saya jamin, kalau anda membaca…anda akan berdendam.

15.Saya sendiri tidak tahu, tonik apa yang mereka makan atau jin mana yang mereka damping sebelum pergi berperang sehingga memaksa mereka itu bertindak diluar batas kemanusiaan.

16.Yang anehnya, ada juga penyokong pengganas-pengganas ini dari negara jiran dan komen mereka terpaksa saya buang untuk mengelakkan nama negara mereka yang besar itu tercemar dan kotor di atas komentar rakyat mereka ini.

OPERASI DAULAT
 
17.Saya memohon maaf kerana tidak dapat update setiap butiran operasi.
 
18 Ingin saya melahirkan rasa kesal kepada sebahagian besar pembaca saya yang tidak sabar dan terlalu banyak mempertikaikan operasi ATM dan PDRM ini seolah-olah mereka ini lebih tahu.
 
19. Mereka beranggapan perang seperti yang mereka lihat dari kaca TV atau permainan video game.
 
20.Saya pula memilih jalan selamat untuk menantikan satu tindakan konkrit yang saya tahu pasti akan berlaku sedangkan setiap hari maklumat dari medan tempur masuk ke dalam talian saya setiap jam, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada para kontek saya dan juga kepada Anak Sabah yang menjadi mata dan telinga saya di negeri itu.
 
21.Maklumat-maklumat ini pula tidak dapat saya siarkan kecuali kerana tidak ada siapa yang boleh mengesahkan data yang saya terima, dan saya pula tidak mahu menganggu operasi yang sedang dijalankan termasuk menyebarkan khabar yang tidak benar.

MALAYSIA BUKTIKAN KEUPAYAAN MELAKSANAKAN JOINT OPERATION
 
22.Operasi Daulat dimulakan dengan serangan jet-jet F/A 18 Hornet dan Hawk Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) ke atas Ground Zero pada jam 0700

23.Ia diikuti dengan tembakan dari mortar 81mm, mesingan berat dan kemaraan 4 buah APC yang diikuti dengan PGA, VAT69, Para 10, serta unit khas lain.
 
24,Bagi saya, serangan jet-jet ini lebih kepada "Power Projection" oleh Malaysia kepada negara jiran padah apabila kita hilang sabar dan menunjukkan kemampuan bajet operasi ketenteraan negara apabila berlaku situasi kecemasan.
 
25.Ia juga adalah bukti kemampuan negara untuk melaksanakan Joint atau Combined Force

Operation yang menggabungkan tentera laut, udara, komando, tentera darat, polis serta agensi kerajaan lain.

28.Negara-negara jiran lain secara teorinya mungkin ada kemampuan untuk membuat "Combined Force Operation" ini tetapi belum pernah dibuktikan secara nyata kecuali dalam latihan.

52 PENGGANAS SULU TERBUNUH SEHINGGA ARTIKEL INI DITULIS PADA 8 MAC

29.Apabila kita hilang sabar, inilah akibatnya, 52 pengganas Sulu terbunuh sejak dari kali pertama pertempuran bermula.

30.Pengganas ini menyangka mereka sedang berperang dengan askar-askar Filiphina, mereka lupa, mereka sedang berhadapan dengan ANGKATAN TENTERA MALAYSIA dan POLIS DI RAJA.

31.Saya sendiri menyaksikan gambar-gambar kematian pengganas ini (gambar baru dan bukan gambar dalam lubang), tetapi saya gagal memperolehi kebenaran untuk menyiarkan gambar ini, ia akan disiarkan dalam sebuah blog lain.
 
SERANGAN PENGGANAS TIDAK ADA KOORDINASI
 
32.Maklumat tidak rasmi yang saya terima, pengganas-pengganas ini mempunyai kekuatan seramai 1,000 orang di mana sekitar 200 dari mereka berada di Lahad Datu.
 
33.Bakinya dipecahkan ke enam daerah yang lain termasuk Semporna.
 
34.Ramai yang mempertikaikan keberkesanan sistem jammer atau kenderaan Electronik Warfare yang kita ada iaitu CommJam Fuch 6×6 hanya kerana ketua pengganas berjaya membuat panggilan telefon ke Manila.

35.Bagaimana kejayaan sistem ini terbukti kerana rancangan awal pengganas berjaya digagalkan, pelan untuk menimbulkan huru hara di tempat-tempat seperti di Kunak, Tungki, Tingku, Kinabatangan, Sandakan dan Semporna lain gagal kerana masalah komunikasi.
 
36.Sejak awal rakyat dibawa menumpukan perhatian ke Lahad Datu sedangkan pada masa yang sama pasukan tentera di atur gerak ke tempat lain.
 
37.Kegagalan rakyat dan pembaca memahami bagaimana operasi tentera dijalankan memang saya sudah jangka kerana rata-rata, banyak forum pertahanan hanya suka membicarakan kecanggihan sesuatu aset tetapi kurang menyentuh dari sudut operasi ketenteraan.
 
PENGGANAS MERAYU MINTA GENCATAN SENJATA
 
38.Kelmarin media-media di Filiphina dan Indonesia meletakkan harapan yang tinggi kepada pengganas Sulu ini untuk mendatangkan kerosakkan yang besar kepada pasukan keselamatan negara kita.
 
39.Tajuk-tajuk seperti "Experience versus Fire Power" (klik sini) disiarkan, dan mengangkat pengganas Sulu ini seperti pahlawan yang tidak terkalah.
 
40.Bongkaknya elemen dengki dan cemburu di negara-negara dunia ketiga ini dihancurkan dengan rayuan ketua pengganas sendiri yang memohon ehsan dan belas dari pasukan keselamatan Malaysia.
 
41.Kalau kelmarin mereka bongkak, hari ini ketua pengganas iaitu Sultan Kiram merayu meminta gencatan senjata dari Malaysia. .abs-cbnnews.com-kiram-reiterates-truce-offer-malaysia
 
 
42.Perdana Menteri Datuk Seri Najib semalam menegaskan, serah senjata tanpa syarat. Anda (pengganas) sedang berhadapan dengan negara berdaulat.
 
SYABAS MALAYSIA
 
Sumber
 

Conspiracy Theories on Sabah Siege

Posted: 07 Mar 2013 03:47 AM PST

Flickr (worldeconomicforum) - Copy
 
Philippine President Benigno Aquino and Malaysian Prime Minister Najib Razak smell conspiracy behind the decision by some 200 armed followers of Jamalul Kiram, the self-proclaimed Sultan of Sulu, to occupy parts of Lahad Datu in Sabah.
 
Although Sabah is part of the Malaysian Federation, the Sulu Sultanate in the southern Philippines has claimed the state as its own. There are an estimated 800,000 documented and undocumented Filipinos residing in Sabah.
 
Kiram's armed followers arrived in Lahad Datu on February 9 and vowed not to leave until the sultanate's claim is settled. After waiting three weeks for the private soldiers to surrender voluntarily, the Malaysian armed forces launched ground and air strikes yesterday. According to reports, as many as 8 Malaysians and 19 Filipinos have been killed in the fighting over the past week.
The death of Filipinos in Sabah may have forced Aquino to appear on national television to defend the Philippine government's refusal to support the "hopeless cause" of Kiram's followers. Aquino also hinted that his government is building a case against certain "persons of interest" who might have provoked the Sultan of Sulu to order his men to occupy Lahad Datu. 
 
In a press conference on March 4, Aquino said: "We are aware that there are those who conspired to bring us to this situation – a situation that has no immediate solutions. Some of their identities are clear to us, while others continue to skulk in the shadows. The family of Sultan Jamalul Kiram could not possibly have settled on this course of action alone."
 
Aquino added that the government is verifying reports suggesting the involvement of people connected to the administration of former President Gloria Arroyo. He warned, "To the people who are behind this, even now, I tell you: you will not succeed. All those who have wronged our country will be held accountable."
 
Meanwhile, Malaysian Prime Minister Najib Razak is suspicious about the timing of the Sabah incursion, which took place just as Malaysian political parties are preparing for general elections due in June. Some opposition figures have been accused of instigating the crisis by encouraging Kiram to take drastic action in Sabah in exchange for autonomy once the opposition coalition grabs power this year.
 
The opposition rejected the charge and turned the tables back on Najib and the ruling party. The opposition accused Najib's government of launching a full-scale attack against the so-called Royal Sulu Army to divert attention from the army's failure to protect the country's borders. They also accused the ruling coalition of exploiting the issue to win the support of Malaysian voters – especially in Sabah where the opposition is slowly making inroads.
 
The timing of the violence in Sabah – during election season in both Malaysia and the Philippines – has created an atmosphere in which everything that political actors involved in the drama say or do can be reduced to an election stunt.
 
In normal circumstances, conspiracy theories can be readily dismissed. The picture is blurred, however, when the sources of such theories are no less than the president and prime minister of two neighboring countries.
 
There may well be conspirators and traitors in the two countries and arrests might soon take place. But the Sabah dilemma won't easily go away. Conspiracy or not, the lesson is that it's no longer acceptable for Malaysian and Filipino politicians to deliberately avoid tackling the issue of Sabah ownership.
 
Perhaps the time has come to settle this debate once and for all. The escalating violence in Lahad Datu should embolden the leaders of both countries to work out a lasting solution to this persistent problem.
 
Should they fail to do so, there appears to be no lack of those who would continue to ignite the dispute in Sabah to advance their own interests. 
 
Source
 
The Diplomat HERE
By Mong Palatino
 

tunku

Posted: 08 Mar 2013 03:01 AM PST

tunku


FORGET CEASEFIRE AND LETS CLEAN UP ALL TRACES OF TERRORIST ON OUR LAND

Posted: 07 Mar 2013 08:30 AM PST

Now the Sulu Sultanate wants to ceasefire to avoid more bloodshed and 'crimes against Filipinos' but insisted they would stay where they are now.
According to a series of postings on Philippine news network ABN-CBS's Twitter page this afternoon, the Sultanate's spokesman Abraham Idjirani told a press conference in the Philippines that the call for a ceasefire was in view of deaths of followers in Sabah.
The Sultanate promised that its army will lay down arms and take on a defensive stance if Malaysia's security forces agree to do the same.
The question is why now? Why when his army is in a defensive and cornered? Why when his army has lost many lives?
Why didn't he call for ceasefire when his army first killed our policemen? Why didn't he apologise when his army cheated our policemen by raising a white flag but shot them when they innocently went to check the situation.
The Malaysian government and Prime Minister Najib Tun Razak had given enough time and leeway, sympathy and tolerance never shown by any others to the intruders when they first landed.
Najib was patient to allow time for them to consider their situation and then lay down their arms and surrender, to the extent that Najib would allow them to go back home, just imagine the tolerant Najib showed.
But after the death of our security men, Najib has no choice but to retaliate the manner the intruders treated our hospitality, with bullets and dead bodies.
Now the Sultanate wanted ceasefire because he saw so many of his men dead and others now fleeing while suffering from food shortage whatever that we do not know.
The Sultanate is only interested in saving his people but not considering Malaysia's soveriengty, honour, dignity, the fallen security men and the shame of Malaysian leaders.
The Sultanate could not care less about all that because he may be thinking of regrouping his men during the ceasefire and launch another offensive when Malaysian armed forces and police loosen their hold.
It is better for the government to just continue with the current offensive and mopping up and let the Sultanate bitch about anything he wants.
Do not even think about considering the suggestion because eight of our security men had been slained…without mercy and without any feelings of guilt.
Given such scenario and the determination of the Sultanate to pursue Sabah as his land, we might as well forget about ceasefire and continue to clean up Lahad Datu of these terrorists.
The longer they stay the more damage they will do and worse if their presence influence others who are citizens but who related to them.

Lahad Datu Crisis: Government Should Reject Request Of Cease-Fire

Posted: 07 Mar 2013 04:52 AM PST

The latest update in Lahad Datu states that Sulu terrorists are beginning to lose.
It is said that they are requesting for a cease fire to be announced. Few of the excuse for that is that they want to bury those who are dead and hope that the demand can be fulfilled based on the understanding among religion.
Obviously, such request should not be taken into consideration, especially with such excuse. If we are to consider such an excuse, the incident of intruding and killing Muslims might not have even happened in the first place.
Thus, we see that their request is weird and inconsistent with their stand where they would rather die than surrender.
The whole world knew that the Malaysian government has given them ample time to leave this country peacefully. However, Malaysia diplomacy was responded with rudeness and terror. They even want to make this issue bigger by asking for foreign power to intervene with this matter.
Clearly, Sulu never really think of the consequences for their actions both on innocent Sabahans as well as Muslims in terms of unity, strength as well as the image of Islam itself.
This is why Malaysian government wanted to settle this in a diplomatic way.
However, considering that Sulu do not value the courtesy, Malaysian government do not have any reason to fulfil their request to announce cease fire. It seems like these Sulu terrorists have misjudged the credibility of our security system.
Malaysia's approach would be, the good will be treated nicely, but since those terrorists have sworn that  they would fight until their last breath, they cannot afford to get any 'extra time' through cease fire.
That is why, Sulu terrorists have no other choice but to surrender.
For Sulu terrorists, try to accept the fact that Sabah does not belong to you. Sabahans would never want to be led by terrorists who are willing to gamble with their lives. Your false Sultan does not deserve to rule.
If you are asking for more time to bury your comrades, by then, yo might just find that no one can bury anyone, for your side that is.

Sahabat-Gunung

Posted: 08 Mar 2013 01:27 AM PST

Sahabat-Gunung


Polis Nafi Laporan Penceroboh Di Kota Kinabalu, Tawau

Posted: 07 Mar 2013 10:15 PM PST


Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar hari ini menafikan khabar angin kononnya 700 penceroboh militan akan memasuki Sabah untuk mencetuskan huru-hara di negeri itu.

Beliau berkata penyebaran maklumat melalui media sosial dan SMS, kononnya penceroboh militan itu akan memasuki Kota Kinabalu dan Tawau, adalah tidak benar.

"Maklumat yang disebar dalam berita itu meminta pihak polis berhati-hati dan meningkatkan kawalan keselamatan. Di sini saya nyatakan bahawa maklumat itu bukan dikeluarkan oleh polis dan ia tidak betul," katanya.

Bercakap pada sidang akhbar bersama Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin di Markas Felda Sahabat 16, dekat sini, Ismail menasihatkan orang ramai supaya jangan mudah terpedaya dan panik dengan maklumat yang tidak sah berhubung isu pencerobohan di Sabah.

"Kalau maklumat yang tidak disahkan sama ada oleh polis atau tentera, jangan mudah percaya," katanya.

Ismail sekali lagi menegaskan bahawa keadaan keselamatan dan keamanan di kawasan pantai timur negeri itu terkawal dan orang ramai tidak perlu cemas.

Sehingga kini 52 penceroboh militan terbunuh dalam Op Daulat sejak insiden pencerobohan di Kampung Tanduo, kira-kira 130 kilometer dari bandar Lahad Datu 12 Feb lepas.

Lapan anggota polis terkorban dalam tempoh itu iaitu dua dalam pertempuran di Kampung Tanduo pada 1 Mac dan enam lagi dalam kejadian serang hendap di Kampung Simunul, Semporna pada 2 Mac.

Aktiviti Masyarakat Felda Sahabat Semakin Pulih Susulan Langkah Keselamatan Kerajaan

Posted: 07 Mar 2013 08:25 PM PSTRutin harian masyarakat di sekitar Felda Sahabat kembali rancak hari ini susulan pengumuman penubuhan Kawasan Keselamatan Khas Sabah oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semalam.

Tinjauan Bernama pagi ini mendapati restoran dan kedai makan dibuka sejak
awal pagi dan kelihatan ramai penduduk mula keluar ke kawasan pekan di Felda Sahabat ini untuk menjalankan urusan harian mereka.

Keadaan di kawasan itu juga tenang dan terkawal.

Dalam pada itu, bunyi enjin pesawat tempur Tentera Udara Diraja Malaysia
kedengaran seawal pukul 7 pagi tadi, namun tiada bunyi letupan atau pertempuran didengari.

Penubuhan Kawasan Keselamatan Khas Sabah merangkumi daerah Kudat, Tawau, Kunak, Sandakan dan Lahad Datu berkenaan bertujuan menjaga kedaulatan dan keselamatan kawasan pantai timur negeri itu.

Op Daulat yang masuk hari keempat hari ini menyaksikan 1,959 penduduk dari tujuh buah kampung telah berpindah ke pusat-pusat penempatan sementara iaitu 1,309 ditempatkan di Dewan Fajar Harapan dan 650 di Dewan Embara Budi.

Setakat ini 52 militan disahkan terbunuh sejak insiden pencerobohan kumpulan bersenjata di Kampung Tanduo, kira-kira 130 kilometer dari bandar Lahad Datu, 12 Feb lalu.

Insiden itu turut mengorbankan lapan anggota polis iaitu dua dalam pertempuran di Kampung Tanduo pada 1 Mac dan enam lagi dalam serangan hendap di Semporna pada 2 Mac.

Sumber: Bernama

Krisis Lahad Datu: Kerajaan Jangan Layan Permohonan Gencatan Senjata

Posted: 07 Mar 2013 07:45 PM PSTPerkembangan terkini di Lahad Datu menyatakan yang pihak pengganas Sulu sudah mula menunjukkan tanda-tanda kekalahan. 

Dikhabarkan bahawa mereka telah menyuarakan tuntutan agar gencatan senjata diumumkan.  Antara alasannya adalah untuk mengebumikan mereka yang terkorban dan berharap agar permintaan tersebut dipenuhi berdasarkan persefahaman sesama agama. 

Sudah tentu sekali permintaan sebegini tidak perlu dilayan apatah lagi dengan alasan sedemikian.  Jika semangat persaudaraan dalam Islam yang diambilkira, insiden menceroboh dan membunuh saudara seagama dengan kejam di Lahad Datu, tidak seharusnya berlaku langsung. 

Justeru, kita lihat bahawa permintaan pihak  pengganas merupakan satu permintaan yang ganjil dan tidak konsisten dengan tindakan mereka yang begitu nekad dan berani mati sebelum ini. 

Seluruh dunia tahu bahawa kerajaan Malaysia telah memberi mereka masa yang cukup panjang untuk mereka keluar dari negara ini secara baik.   Namun, sikap diplomasi Malaysia telah dibalas dengan kebiadapan dan keganasan.  Malah, pihak pengganas juga kelihatan begitu nekad untuk memperbesarkan lagi isu ini dengan menjemput kuasa asing untuk campurtangan dan membantu mereka. 

Jelas, pihak Sulu tidak pernah memikirkan akibat dari tindakan mereka sama ada ke atas nyawa rakyat Sabah yang tidak berdosa, mahupun kepada umat Islam dari segi perpaduan dan kekuatan ummah, serta imej agama Islam itu sendiri, yang sudah teruk tercemar dengan sikap umat Islam yang gemar bersengketa sesama sendiri. 

Sesungguhnya inilah yang kerajaan Malaysia cuba elakkan apabila memilih cara diplomasi dalam menanangi pencerobohan puak Sulu. 

Namun, memandangkan puak Sulu langsung tidak menghormati kebaikan Malaysia, maka kerajaan Malaysia tidak punya alasan yang cukup baik untuk memenuhi permintaan mereka untuk melancarkan gencatan senjata.   Pihak pengganas Sulu nampaknya telah tersilap menilai kredibiliti pihak pertahanan dan keselamatan Malaysia melalui sikap diplomasi yang ditunjukkan di peringkat awal.  

Pendekatan Malaysia ialah, yang baik dilayan dengan baik, tetapi pengganas yang telah berikrar akan terus menentang kita hingga ke titisan darah terakhir, tidak mungkin diberi peluang untuk mencari 'masa tambahan' melalui gencatan senjata. 

Oleh itu, pengganas Sulu tiada pilihan, selain dari menyerah diri sepenuhnya kepada pihak berkuasa Malaysia. 

Untuk pengganas Sulu, terimalah hakikat bahawa Sabah bukan negara anda.  Rakyat Sabah tidak mungkin ingin diperintah oleh pengganas yang sanggup memperjudikan nyawa mereka.   Sultan palsu anda juga tidak layak memerintah, jadi apalah jenis negara yang akan anda dapati di bawah pemerintahannya?

Jika kini anda meminta sedikit masa untuk menyemadikan rakan yang tumpas, maka jika anda melengahkan sedikit masa lagi, anda akan dapati tiada siapa lagi yang tinggal untuk menguburkan sesiapa, di pihak anda.   

Pembangkang Biadap Kaitkan UMNO Dalam Insiden Pencerobohan Di Sabah

Posted: 07 Mar 2013 09:53 AM PST


Kenyataan beberapa pemimpin pembangkang yang mengaitkan pencerobohan di Lahad Datu dan Semporna baru-baru ini merupakan satu tindakan yang tidak bertanggungjawab dan biadap. Dah namanya pun pembangkang, jadi apa yang kerajaan buat  bagi mereka ini semuanya tak betul, tapi apa jadi kalau peristiwa kehilangan anggota keluarga ini terjadi kepada kaum keluarga mereka sendiri, ujar Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Kurau, YB Kapt (B) Dato Hj Mohd Najmuddin Elias.

"Barangkali mereka tidak memberikan sokongan kerana mungkin tiada anggota keluarga mereka yang terlibat. Cuba bayangkan perasaan balu, perasaan anak yang kehilangan ayah, dibunuh oleh penceroboh.

Kita merasai kesedihan balu dan keluarga mangsa (anggota keselamatan) yang menjadi mangsa kepada pembunuhan kepada tentera penceroboh. Saya ingin menasihatkan mereka khususnya pihak pembangkang biarlah kita berpoilitik secara profesional, jangan semata-mata ingin menawan Putrajaya, demi pangkat, demi kedudukan dan demi kuasa, kita merendah-rendahkan orang lain," mengulas kenyataan Naib Presiden PKR, Tian Chua yang mengatakan kejadian tembak-menembak sehingga mengorbankan anggota pasukan keselamatan negara merupakan satu konspirasi UMNO untuk menakut-nakutkan rakyat.
                                                                                             
Hakikatnya, dah lama orang Melayu dipermainkan tetapi kita masih bersabar contohnya dalam isu kalimah Allah. Kalimah Allah ini adalah sesuatu yang suci, yang hak mutlaknya ialah orang Islam.

"Namun apabila pakatan DAP-PKR-PAS ini menunjukkan satu gabungan mereka menyokong penggunaan kalimah Allah dalam kitab Bible, di mana perasaan orang Islam ketika itu?

Kalau tidak ada langsung rasa sensitif kalimah Allah ini dipermainkan, di mana Islam orang itu ketika itu? Islam itu tinggi dan tidak ada yang lebih tinggi dari Islam.

Jadi mereka boleh mengeluarkan perkataan yang macam-macam, konspirasi, sandiwara, ini melibatkan lapan nyawa masih boleh dikatakan sandiwara lagi?," ujarnya lagi.

Sehubungan dengan itu, beliau meminta rakyat menilai perkara ini sedalam-dalamnya, jangan cepat terpengaruh dengan dakyah-dakyah pihak pembangkang ini yang semata-mata mahu memporak-perandakan kita.

"Saya juga merasakan bahawa pihak polis harus mencari dalang dari akar umbi, kalau betul ada di kalangan pemimpin pembangkang yang menyokong pencerobohan ini, sepatutnya tindakan yang paling maksimum dikenakan kepada mereka yang terlibat kerana ini merupakan maruah agama, negara dan bangsa kita," tambahnya lagi.  

Kronologi Pencerobohan Kumpulan Bersenjata Di Lahad Datu

Posted: 07 Mar 2013 04:42 AM PST


Berikut adalah kronologi selepas hari ketiga Op Daulat bagi menangani pencerobohan pengganas Filipina di Lahad Datu, Sabah:

5 Mac (7 pagi) - Pasukan keselamatan melancarkan serangan menggunakan jet pejuang F18 dan Hawk ke atas penceroboh bersenjata Filipina di Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah diikuti tindakan susulan dan penggeledahan oleh pasukan tentera dan polis di sekitar kampung itu.

5 Mac (8 pagi) - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan mesti mengambil tindakan yang sewajarnya bagi menjaga maruah dan kedaulatan negara sebagaimana yang dituntut rakyat memandangkan usaha kerajaan mengelakkan pertumpahan darah di Lahad Datu tidak berjaya.

5 Mac (4 petang) - Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar memberitahu sidang akhbar operasi susulan dan penggeledahan diteruskan kerana percaya masih ada musuh di kawasan itu.

6 Mac (11 pagi) - Ketua Polis Negara sahkan kumpulan penceroboh mula menyamar dengan berpakaian seperti orang awam untuk melepaskan diri daripada kepungan pasukan keselamatan.

6 Mac (4 petang) - Hari kedua Op Daulat: Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dalam sidang media bersama Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mengesahkan seorang anggota kumpulan penceroboh ditembak mati dan sembilan mayat ditemui di dalam lubang di kawasan ladang dekat Kampung Tanduo.

6 Mac - Beberapa keping gambar Op Daulat yang dirakam pasukan keselamatan diedar kepada media, antaranya mayat pengganas di dalam sebuah lubang.

6 Mac - Pengerusi Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF), Al-Haj Murad Ebrahim mengakui kumpulan pemberontak terbesar di Filipina itu tidak terlibat dalam konfrontasi antara penceroboh bersenjata Sulu dan pasukan keselamatan Malaysia di timur Sabah.

6 Mac (6 petang) - Berlaku tembak menembak antara anggota keselamatan dan kumpulan pengganas di tiga lokasi di kampung Tanjung Batu, Lahad Datu pada kira 4.15 petang semasa operasi susulan dan penggeledahan.

7 Mac (7 pagi) - Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata pasukan keselamatan mengadakan kepungan di laut dan di darat untuk mengekang bekalan makanan dan persenjataan sampai kepada pihak musuh.

7 Mac - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Sabah dan bertemu pemimpin masyarakat kaum Suluk di Tawau; turut menyatakan kerajaaan tidak sangsi terhadap kesetiaan etnik itu berikutan insiden pencerobohan tersebut.

7 Mac (15.50 petang) Perdana Menteri mengumumkan pada sidang media di Felda Sahabat pembentukan Kawasan Keselamatan Khas di pantai timur negeri ini, yang merangkumi daerah Kudat, Tawau, Kunak, Sandakan dan Lahad Datu.

 
- Najib berkata penceroboh Filipina di Sabah perlu letak senjata tanpa syarat sebelum tawaran gencatan senjata dipertimbangkan
 
- Najib umum tambahan lima batalion anggota pasukan keselamatan untuk ditempatkan di kawasan keselamatan khas di timur Sabah

- Najib berkata Op Daulat akan diteruskan sehingga penceroboh di Sabah meletakkan senjata tanpa syarat.

- Perdana Menteri beri amaran kepada mana-mana pihak jangan pandang ringan iltizam rakyat dan kerajaan mempertahankan bumi Sabah sebagai sebahagian dari Malaysia selama-lamanya.

7 Mac (5.30 petang) - Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata seorang musuh terbunuh dalam Op Daulat di Tanjung Batu semalam manakala 31 lagi, termasuk seorang berpangkat jeneral terbunuh hari ini.

7 Mac - Sehingga pukul 7 petang, seramai 52 penceroboh maut sejak insiden pencerobohan di Lahad Datu dan Semporna. 

Taipingmali (tm)

Posted: 08 Mar 2013 01:15 AM PST

Taipingmali (tm)


Skrip yang dikeluarkan media Pas Perak

Posted: 07 Mar 2013 11:21 PM PST

Perak kite media Pas.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Anwar maha bijaksana bijaksini

Posted: 07 Mar 2013 11:18 PM PST

Anwar telah menyediakan skrip atau story board untuk menyelamatkan dirinya dari segala masalah politik yang panas akhir-akhir ini.

Sebaik sahaja isu Lahad Datu dan rakyat melihat ia adalah didalangi oleh Anwar, tiba-tiba pagi ini Anwar membiar diversion buka story board baru.

Apa yang dibuat oleh Anwar tidak mengejutkan dunia, kerana perancangan awal dan modes operandinya sudah boleh dibaca.

Dikalangan pegawai kanan seperti polis, ATM dan lain-lain yang bersara telah berjaya masuk pukat beliau.

Caranya mudah, setiap target akan dimiskinkan terlebih dahulu. Apabila sudah terdesak dan kritikal akan ada tangan-tangan yang hadir untuk menghulurkan bantuan.

Contohnya ialah Dato Muhd Zain, bekas pegawai tinggi polis cawangan SB. Apabila hutang meningkat dan business down, Anwar hadir untuk menyelamatkannya.

Kini bapa mangsa liwat pula masuk perangkap Anwar. Azlan Lazim hari ini membuat sidang media bahawa anaknya telah dipergunakan oleh Umno untuk membuat tuduhan palsu terhadap Anwar.

Saiful hari ini beristiqomah dan mengambil sikap bertenang dan tidak berganjak untuk menggeret Anwar dalam perbicaraan kedua di Mahkamah Rayuan.

Selepas dibebaskan kes dari kes liwat pada 9 Januari 2012, kegembiraan Anwar tidak bertahan lama kerana Saiful berjaya membawa kes ke mahkamah rayuan.

Apapun wayang Anwar sudah boleh dibaca.

Bersambung
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Terkini Dari Sabah

Posted: 07 Mar 2013 08:59 PM PST

Ketua Polis Sabah kata 71 orang ditahan di Sandakan,Semporna,Tawau,Lahad Datu sejak 12 Feb hingga semalam,bantu siasat kes ceroboh Sulu
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

TANYA SAMA ANUAR,KENAPA SUKA BELAKANG

Posted: 07 Mar 2013 08:04 PM PST


HULK MALAYSIA


Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim disifatkan tidak ada semangat patriotik berhubung kejadian serangan pengganas Sulu di Sabah malah sanggup mempersenda Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Presiden Kelab Suara Anak Muda 1Malaysia, Armand Azha Abu Hanifah berkata, tindakan Anwar berulang kali menyanyikan bait- bait lagu Tanya Sama Pokok yang mengaitkan Najib dengan kejadian di Sabah dalam siri ceramahnya sebelum ini menggambarkan pemimpin berkenaan sanggup menggadai maruah negara demi kuasa.

"Ketika seluruh rakyat sedang bersedih, pemimpin pembangkang tanpa langsung menunjukkan semangat patriotik menjadikan isu pencerobohan itu sebagai modal politik dan menyalahkan kerajaan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Anwar sebelum ini menyanyikan lagu tersebut berulang kali sejak 2 Disember tahun lalu termasuk dalam ceramahnya pada 29 Januari dan 14 Februari lalu iaitu dua hari selepas Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah diceroboh kumpulan pengganas Sulu.

Antara lirik lagu itu berbunyi, "Tanya sama Najib apa sebab goyang, nanti jawab Najib Sabah nak hilang."

Sementara itu, Presiden Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, Anwar perlu menjelaskan kepada rakyat berhubung pelbagai dakwaan yang mengaitkannya dengan kejadian pencerobohan di Sabah.

"Anwar juga perlu berani menyangkal dakwaan media asing yang secara jelas menyebut penglibatan pemimpin pembangkang di negara ini dalam kejadian itu," katanya.

8 Mac

Posted: 07 Mar 2013 07:41 PM PSTHari ini genap 5 tahun kerajaan BN diberi mandat memerintah kerajaan persekutuan, dan pembangkang juga telah cukup tempoh 5 tahun memerintah Kedah, Pulau Pinang, Selangor dan Kelantan.

Mulai hari ini, bila-bila masa sahaja perlimen dan DUN boleh dibubarkan untuk membolehkan rakyat memilih kerajaan yang mereka mahu.

4 negeri yang dikuasai pembangkang tahun lalu telah menyuarakan hasrat mereka untuk tidak membubarkan DUN jika PRU 13 dibuat tahun lalu.

Alasan pembangkang amat mudah, mereka mahu pilanraya DUN tidak disekalikan dengan Parlimen.

Buat masa ini hanya Sarawak sahaja yang buat secara berasingan DUN dan Parlimen.

Selangor bukan main lancang mulut nak bubar Dun pada hari Chop Goh Meh tetapi gagal mengkotakan janji mereka.

Anwar pula cuba melengahkan PRU dengan mencetuskan isu Lahad Datu.

Pas hari ini sudah ketandusan fitnah, peluru sudah habis, bendera pun sudah reput di tiang.

Kantung Pas habis digunakan untuk membayar bekas-bekas artis yang turun berceramah.

Ustaz Pas yang dahulunya hanya mampu pakai datsun tonggek kini sudah mampu menjalar dengan mercedes, CRV dan Harrier.

Yang miskin ialah kantung Pas. Hari ini kutipan dari ceramah berkurangan. Ia berpunca golongan wasatiah dalam Pas enggan membantu tabung jihad kerana mereka nampak penyelewengan yang dilakukan didepan mata.

Rumah penceramah dan pemimpin semakin besar, kereta bertambah banyak, isteri dah cukup quota. Artis semakin ramai masuk gelanggang ceramah dan ilmua atau ulama Pas dipinggirkan.

Pas kini hanya hidup kerana sumbangan Dap. Mat Sabu hidup mewah kerana Dap, Fakarudin YDP Pas Taiping yang sengkek pun kini ditaja oleh Nga Kor Ming untuk bertanding.

Inilah yang menyebabkan golongan wasatiah atau golongan ulama tua mula menjauhi pemimpin Pas hari ini yang dilabelkan sebagai golongan serabut kepala.

Apa pun 8 Mac mengamik kenangan silam yang pedih buat orang Melayu.

Semoga Pru kali ini Melayu tidak melakukan kesilapan lagi.

Cukuplah, sekali jatuh lubang, tidak akan ulangi jatuh lubang yang sama untuk kali kedua.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

APA AKAN JADI BILA PR AMBIL ALIH KERAJAAN MALAYSIA

Posted: 07 Mar 2013 07:00 PM PST


Cuba anda semua bayangkan apa akan terjadi jika PR mengambil alih kerajaan malaysia..Agama rasmi kita akan di tukar kepada agama kristian dan agama islam akan dijadikan setaraf dengan agama-agama lain.Nama ALLAH juga boleh digunakan di gereja dan tokong.Tat kala itu,azan juga tidak akan kita dengari lagi di ruang-ruang udara.Anak-anak cucu cicit kita juga dibenarkan menukar agama pada umur 18 tahun.

Perdana menteri kita juga bukan lagi dari bangsa melayu.Bahasa ibunda kita akan ditukarkan kepada bahasa cina.Adakah anda juga mahu sistem diraja dan sultan dihapuskan?Dan pada itu,tiada lagi askar melayu,Lembaga Tabung Haji,Mara,Jabatan Penerangan,BTN dan Jasa.Bendera dan lagu Negaraku juga tidak akan dibenarkan di Malaysia jika PR mengambil alih kerajaan kita.

Fikir-fikirkan lah wahai generasi muda yang bijak pandai.Mana jalan dan hala tujuan kita pada masa akan datang.Adakah kita akan tetap menyokong PR yang hanya menaburkan janji-janji palsu pada masyarakat.Bangsa melayu akan tinggal sejarah jika kita tetap mamilih PR..FIKIR-FIKIRKAN LAH..

Pas dan Firaun

Posted: 07 Mar 2013 06:56 PM PSTAyat 127 surah al A'raf. Bila sampai saja di sisi ayat ini, terasa betapa hebatnya iman para ahli sihir firaun yang beriman dengan Nabi Musa as secara total.

Iman mereka yang seketika itu terus diuji dengan ujian getir, ujian itu ujian pengorbanan jiwa raga untuk iman mereka. Firman Allah s.w.t :

قال فرعون ءامنتم قبل ءاذن لكم

(Berkata firaun "kamu beriman sebelum kamu minta izin dariku?"

Soalan ini terkeluar dari mulut firaun, menyaksikan betapa hina dan bongkaknya, dia perasan yang dialah yang menentukan nasib seseorang, sehingga mahu beriman kepada Allah pun perlu lesen dan permit darinya.

Inilah kesombongan manusia yang mencapai tahap yang tinggi. Firaun sepantasnya dibinasakan kerana kesombongannya telah terlalu melampau batas....

Bila mengenang akan iman ahli sihir ini, dengan sekadar melihat tali Nabi Musa berubah rupa menjadi ular besar, mereka terus serahkan diri bertaubat kepada Allah dan beriman dengan Nabi Musa as.

Ini disebabkan mereka kenal mana satu sihir dan mana satu mukjizat...apa yang dibawa oleh Nabi Musa bukan sihir, kerana sihir tidak mampu mengubah tongkat menjadi ular sebenarnya, sihir hanya sekadar mengabui mata orang semata-mata.

Dengan pengetahuan ini, menyebabkan mereka sedar bahawa Nabi Musa adalah orang yang benar-benar datang dari Allah, kerana kalau tukang sihir sudah tentu tidak dapat melakukan sebagaimana yang dilakukan Nabi Musa as.

Apabila melihat orang-orang kuat dan kepercayaannya sudah tidak taat kepadanya, maka Firaun pun mengancam dengan ancaman yang amat kejam, kata Firaun :

لأقطعن أيديكم وأرجلكم من خلافٍ ثم لأصلبنكم أجمعين

(Demi sesungguhnya, aku akan memotong tangan dan kaki kamu dengan berselang, kemudian aku akan memalang kamu semua - al A'raf 124)

Bukan sekadar ini kekejamannya, malah dia lebih kejam lagi dengan mengancam akan membunuh bayi-bayi lelaki sebagai salah satu tindakan membinasakan baka yang beriman dengan nabi Musa as. Firman Allah s.w.t :

وقال الملأُ من قوم فرعونَ أتذرُ موسى وقومَهُ ليُفسدوا في الأرضِ ويذركَ وءالهتَكَ قال سنُقتل أبناءهم ونستحي نسآءهم وإنا فوقهم قاهرون - الأعراف 127


(Dan berkata lah pula ketua-ketua dari pengikutnya yang setia "Adakah engkau (Wahai Firaun) hendak membiarkan Musa dan kaumnya untuk melakukan kerosakan di bumi (Mesir) dan meninggalkanmu serta apa-apa yang dipuja olehmu? Firaun menjawab "Kita akan membunuh anak-anak lelaki mereka dan kita biarkan hidup anak-anak perempuan mereka dan kita tetap menguasai (menundukkan) mereka.

Sejarah zaman Firaun berulang kembali di negara kita. Pas sebuah parti Islam yang diperjuangan oleh Ustaz Fuad, Fazil Noor telah disanggah  oleh Firaun moden.

Orang Islam khususnya Pas tidak boleh melaksanakan sebarang tugas mereka tanpa kebenaran dan keizinan Dap dan Pkr.

Konsep negara Islam yang dicita-citakan oleh Pas pun terpaksa digugurkan. Hudud yang menjadi agenda besar Pas turut dibakul sampahkan oleh Pkr dan Dap dalam buku jingga.

Pas tidak berani berbuat apa-apa kerana abang besar mereka akan berdehem sekiranya Pas mengemukakan beberapa cadangan untuk menegakkan syiar Islam.

Pas kini hanya mementingkan harta rampasan perang dan melunaskan nafsu serakah mereka sahaja. Untuk mengangkat Syiar Islam sudah tiada, sudah lupus kerana Firaun..

NIZAR BAKAL DIKUBURKAN DI BUKIT GANTANG

Posted: 07 Mar 2013 05:58 PM PST


NIZAR SUDAH TIDAK BERGUNA LAGI
Sudah sampai masa Nizar dikuburkan di BUKIT GANTANG. Ini menunjukkan bahawa PAS Bukit Gantang sudah.........

Lagi Bukti Anwar Dalang Serangan Suluk di Sabah

Posted: 07 Mar 2013 05:27 PM PST
Anwar dan kaum Suluk ibarat aur dengan tebing. Isu pencerobohan Suluk dan projek kad pengenalan (KP/ IC) juga adalah dua perkara yang mengaitkan hubungan mereka.

Kisah bermula apabila politik Sabah mula dikuasai oleh pembangkang pada tahun 1985-1994.(PBS).Beberapa hari sebelum pilihan raya 1990, PBS bertindak keluar dari Barisan Nasional dan menyertai Gagasan Rakyat yang diketuai Tengku Razaleigh Hamzah.

Mereka memberi alasan bahawa mereka telah dianaktirikan sewaktu berada dalam Barisan Nasional. Parti Bersatu Sabah yang ditubuhkan oleh Pairin 1985 terus mencapai kejayaan dengan memenangi 36 daripada 48 kerusi Dun dan berjaya menubuhkan kerajaan pembangkang.

Dalam PRU 1990-1998 sehingga dipecat,  Anwar Ibrahim memegang jawatan Menteri Kewangan Malaysia.

Ketika ini Anwar sangat berkuasa dalam Umno dan Kerajaan. Ia juga menjadi anak emas kepada Tun Mahathir. 

Peristiwa pemilihan Umno 1987 telah menyebabkan Umno di isytiharkan haram, dan telah mula merubah senario politik tanah air. 

Tengku Razaleigh Hamzah, musuh Anwar dalam pemilihan Umno 1987 telah bertindak menubuhkan parti baru yang diberi nama Semangat 46 dengan mendapat sokongan team B dalam Umno.  Team B ialah golongan yang telah melihat kemasukan Anwar akan merosakkan Umno pada masa hadapan.

Setelah menjadi Naib Presiden Umno 1987, Anwar mula meminggirkan Tun Ghafar dalam politik Sabah, Ghafar adalah orang yang bertanggung jawab membawa masuk Umno ke Sabah pada tahun 1985 setelah PBS menikam belakang BN.

Anwar melihat dengan kemasukan Umno ke Sabah ia menjadi aset penting dalam mencapai cita-cita Anwar untuk menjadi perdana menteri.

Anwar mula mengambil alih tugas Tun Ghafar sebagai pengarah pilihan raya Sabah. Beliau mula meletakkan pakar-pakar strategi untuk bertugas di Sabah dalam pelbagai jabatan dengan 'sain kontrak mati' iaitu selagi BN tidak menang di Sabah, mereka tidak boleh balik ke semenanjung.

Anwar mula menaburkan wang jutaan ringgit ( duit sudah macam daun getah yang berguguran di Sabah) untuk merampas kembali Sabah kepada BN dan mengangkat beliau sebagai perdana menteri.

Sebagai pengarah pilihanraya Anwar mula menggunakan orang-orang Suluk yang ramai menjadi pendatang haram di Sabah atas status pelarian politik dan ekonomi untuk diberi kad pengenalan. 

Sebagai balasan, jika projek IC berjaya dan BN merampas semula Sabah, orang Suluk akan bebas untuk mencari makan bumi Sabah. Ini janji Anwar sebagai Naib Presiden Umno. Menteri Kewangan dan Pengarah Pilihanraya Sabah.

Anwar sangat bijak dan licik dalam agenda beliau di Sabah, bukan sahaja orang Suluk yang diberikan kad pengenalan, pedagang-pedagang kain dan karpet dari Pakistan pun mendapat faedah daripada projek IC yang diilhamkan oleh Anwar.

Hari ini Anwar sekali lagi mempergunakan orang Suluk yang sudah lama berada di Sabah sebagai penggerak kepada satu misi baru beliau. Anwar dan pemimpin PKR kerap turun ke Sabah untuk berjumpa dengan pemimpin-pemimpin Suluk di sana.

Tidak hairanlah Anwar sering menyanyikan lagi ' Tanya sama Najib apa pasal goyang' (lagu yang di muat naik oleh Taipingmali beberapa hari lalu ke YouTube melalui akaun Perak  Today.

Misi Anwar kali ini tidak lain dan tidak bukan ialah untuk menumbangkan kerajaan BN. Anwar kali ini berjanji kepada orang Suluk akan memberikan mereka tanah sekiranya projek kedua Anwar berjaya.

Apabila tembelang Anwar mulai pecah, beliau mula menggunakan Harakah dan media pembangkang lain dengan menuduh Insiden Lahad Datu adalah lakonan Umno untuk melengahkan tarikh pilihan raya dan sebagainya.

Segala kesalahan dihumbankan kepada Tun Mahathir dan Anwar tidak bersalah. Cuba kita lihat, pencerobohan Suluk berlaku ketika RCI sedang menyiasat Projek IC. 

Anwar sudah nampak, suruhanjaya ini akan membuka rahsia dan menelanjangkan Anwar sebagai dalang utama projek IC.

Orang Suluk juga bimbang sekiranya RCI berjaya mencari punca berlakunya projek IC ini, mereka bimbang mereka akan dilucutkan kerakyatan dan di perintahkan untuk kembali ke Sulu.

Mahu atau tidak, mereka terpaksa akur dengan permintaan Anwar. 

Jika Anwar berjaya menjadi Perdana Menteri ratusan ribu orang Sulu di Sabah akan mendapat tanah anugerah oleh Anwar.

Anwar juga dilihat sudah mengkhianat kaum Kadazan Sabah yang baru sahaja menerima gelaran anugerah tertinggi "Huguan Siou" Kadazan, Dusun dan Murut (KDM) pada 10 Feb 2013 daripada pembodek-pembodeknya di sana tanpa persetujuan dan ia menjadi isu besar kepada kaum Kadazan Murut.

Gelaran "Huguan Siou" adalah gelaran tertinggi masyarakat Kadazan Sabah. Gelaran ini hanya boleh diberikan oleh The Kadazandusun Cultural Association Sabah (KDCA), sebuah badan bukan politik yang terdiri daripada 40 komuniti etnik campuran dari Sabah dan berdaftar di bawah Malaysian Society Act 1966. Persatuan ini pada masa sekarang diketuai oleh "Huguan Siou Honorable" Datuk Joseph Pairin Kitingan.

Oleh kerana terdesak dan hilang sokongan dari masyarakat Kadazan dan Murut, Anwar beralih arah kepada kaum Suluk pula.

Anwar boleh lah dilabelkan sebagai munafik, pengkhianat agama, bangsa dan negara. Dalam Islam orang seperti Anwar wajar dihukum bunuh 'pancung kepala' sampai mati kerana kesalahan beliau sangat besar di sisi Islam.

Selepas insiden pencerobohan hampir tamat timbul pula isu Nur Misuari Mahu Jumpa DS Najib Selesaikan Konflik Sabah . Sebenarnya Nur Misuari mahu berjumpa dengan Anwar tetapi, Anwar kilas dan kata Nur Misuari mahu berjumpa Najib.


Jika di Arab Saudi hari ini juga beliau dipancung, sesuai dengan hari Jumaat, penghulu segala hari.

Sumber ini diperolehi dari BTN GUY.Dua Anggota Komando VT 69 Selamat Pulang, Bakal Jalani Rawatan Di HRPB Ipoh

Posted: 07 Mar 2013 11:23 AM PST

MERENUNG PUTRAJAYA

Posted: 07 Mar 2013 11:04 AM PST

MERENUNG PUTRAJAYA..............

Nik Ajis benar-benar pakar sandiwara.watak yang dibawa benar-benar berkesan.
Berjaya memesongkan akidah dan menjadi juara dalam menyesatkan orang ISLAM/MELAYU.
Penyesat yang lagi menyesatkan.Sedarlah pengundi-pengundi semua,munafiknya Nik Ajis hanya Tuhan Yang Mengetahui.
Nyayuk dek nafsu amarah sendiri.Fatwa yang pelik-pelik dikeluarkan demi menjaga dapig dan parti kencing rakyat.
ISLAM disesatkan,dapig dan pkr segala2nya dimandatkan.
Usah terpedaya dan terus sesat...hentikan dari mengikut penyesat yang terhebat masakini.Hipokrit dan pendendam...layakkah digelar Tok Guru?????

UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!

PEMIMPIN SEDAP SENDIRI!!!NUAR AL-JUBURI

Posted: 07 Mar 2013 10:51 AM PST

TuuuuDDiiaaaaaaaa....Kerabat Nuar Al-Juburi

Hebat Nuar Al-Juburi...pelbagai kaum,jenis,bangsa,agama,rupa dan profesion.Mangsa-mangsa Nuar Al-Juburi hebat belaka.Educated yang letak otak dikaki.
Sungguh celaka dan derhaka,terutamanya Shamsidar Taharin.Celaka kerana menduakan suami.Derhaka kepada ibu mertua dan suami.
Inginkah PENGUNDI MALAYSIA(ISLAM/MELAYU) mempunyai pemimpin seperti Nuar Al-Juburi???!!
UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!

BENARKAH ANWAR PENGKHIANAT NEGARA

Posted: 07 Mar 2013 07:46 AM PST


Seperti yang diketahui umum bahawa Anwar Ibrahim terlibat dengan serangan yang berlaku di Lahat Datu.Walau apa pun kenyataan yang di buat oleh Wan Azizah bahawa Anwar Ibrahim tidak terlibat hanyalah satu gimik politik dan permainan politik dalam pakatan haram PR.

Andaikata masalah Lahat Datu ini selesai,apa pula provokasi yang akan dilakukan oleh Anwar Ibrahim selepas ini?????

BELIA 4B AKAN PASTIKAN UMNO BUKIT GANTANG MENANG PRU13

Posted: 07 Mar 2013 07:28 AM PST

ahli sedang mendengar taklimat

Saudara Kamaruddin Abu Bakar,Naib Ketua Umno Bukit Gantang sebentar tadi telah menghadiri perjumpaan belia di Kampung Sungai Petai Dun Changkat Jering.Semasa perjumpaan tersebut pengakuan barisan ahli jawatan kuasa Belia 4B Bukit Gantang telah bersedia untuk bersama-sama umno bahagian Bukit Gantang demi untuk mempertabatkan maruah perjuangan UMNO.

Untuk pengetahuan semua rakan FB kerjasama belia 4B Bukit Gantang bukan saja dengan UMNO tetapi dengan semua belia termasuk belia-belia dari kalangan bukan melayu.

ANU...WAR MIMPI PUTRAJAYA!!

Posted: 07 Mar 2013 06:58 AM PST

HEBAT HAMPA NOOOOOOO...


Daripada hampa berangan nak pergi Putrajaya..lebih baik hampa pergi ke  Lahat Datu Sabah Kalau hampa mampuih, dapat syahid....

Ini dok berangan nak tawan Putrajaya yang dulu hampa kata membaziaq.  Ini terhegeh-hegeh nak. Putrajaya.

Masyarakat Suluk di Sabah Mengutuk Pencerobohan RAS

Posted: 07 Mar 2013 06:34 AM PST

ATM sedang mengawal sempadan

Etnik Suluk di Sabah mengutuk tindakan kumpulan militan yang menceroboh negara dan berkubu di Kampung Tanduo, Felda Sahabat 17, kira-kira 130 kilometer dari sini sejak 12 Februari lepas.

Mereka membantah pencerobohan itu sambil melafazkan ikrar taat setia kepada kerajaan persekutuan dan negeri.

Mereka juga berikrar tidak akan membantu penceroboh militan itu yang datang dari selatan Filipina.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, pada sidang akhbar selepas meninjau dan mendengar taklimat Op Daulat, berkata ikrar itu terkandung dalam memorandum yang diserah kepadanya oleh pemimpin Masyarakat Etnik Suluk Sabah, pemimpin Badan Bukan Kerajaan (NGO) Suluk Sabah dan pemimpin akar umbi Suluk Sabah di Tawau, hari ini.

Dalam memorandum yang diserah wakil kumpulan pemimpin itu, Datuk Abdul Rahman Ismail, mereka juga melafazkan taat setia kepada Yang di-Pertuan Agong dan Yang Dipertua Negeri Sabah serta menjunjung tinggi perlembagaan Malaysia dan perlembagaan Sabah.

Kumpulan itu juga melafazkan sokongan tidak berbelah bahagi kepada Najib sebagai Perdana Menteri Malaysia dan Datuk Seri Musa Aman sebagai Ketua Menteri Sabah.

Sumber : Utusan

ORANG YANG DIKEHENDAKI

Posted: 07 Mar 2013 06:12 AM PST

GANJARAN TERHEBAT MASA KINI

Belantan

Posted: 07 Mar 2013 11:48 PM PST

Belantan


Nyanyian 'meroyan' Anwar cetus tanda tanya?

Posted: 07 Mar 2013 08:42 AM PSTTindakan Anwar Ibrahim menyanyikan lagu Tanya Sama Pokok yang diubah suai liriknya bagi mengaitkan dengan Sabah berulang kali sejak tahun lalu mencetuskan pelbagai persoalan.

Ketua Pembangkang itu menyanyikan lagi tersebut dalam setiap ceramahnya sejak Disember lalu, malah dalam lirik menyebut 'Sabah bakal hilang'.

Jelas Anwar, apabila Sabah hilang UMNO selaku parti teras dalam kerajaan Barisan Nasional (BN) akan melayang dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bakal menjadi Ketua Pembangkang.

"Tanya sama Najib apa sebab goyang, nanti jawab Najib Sabah nak hilang," dendang Anwar berulang kali dalam setiap ceramahnya sejak 2 Disember tahun lalu sambil mengajak penyokong pembangkang menyanyi bersama.

Dalam ceramah pada 29 Januari lalu, Anwar turut menyanyikan lagu sama dan kali terakhir dikesan pada 14 Februari lalu iaitu dua hari selepas Kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah diceroboh kumpulan pengganas Sulu.

Pada 1 Mac lalu, portal berita Filipina, Inquirer News yang memetik sumber perisikan negara itu melaporkan terdapat tiga kumpulan menjadi dalang kepada pencerobohan berdarah tersebut yang membunuh lapan anggota keselamatan negara.

Malah, laporan itu secara terbuka mengaitkan nama seorang pemimpin pembangkang di negara ini selepas mendedahkan seorang pemimpin pembangkang Sabah yang rapat dengannya mengadakan pertemuan dengan pengganas Sulu bagi menawarkan sokongan.

Sebelum itu, pada 14 Februari lalu, agensi berita antarabangsa, Reuters yang memetik kenyataan pegawai tinggi tentera Filipina mendakwa, pencerobohan pengganas Sulu berlaku atas jemputan pemimpin pembangkang di negara ini.

Reuters melaporkan, kumpulan 150 pengganas diketuai Azzumudie Kiram itu mendarat di Kampung Tanduo, Lahad Datu pada 12 Februari lalu bagi membincangkan isu tuntutan tanah selepas jemputan tersebut dibuat.

Akhbar dalam talian, The Manila Times pula mendakwa, pencerobohan tersebut ada kaitan dengan janji pembangkang di Malaysia untuk memberikan kuasa autonomi kepada Sabah jika berjaya membentuk kerajaan kelak.

Suara Politik
Belantan

Anwar tak senang duduk...!!! Rahimi akan dedah kaitan Anwar dengan MNLF?

Posted: 07 Mar 2013 02:39 AM PSTBekas Setiausaha Sulit Anwar Ibrahim, Muhamad Rahimi Osman akan mendedahkan hubungan bekas majikannya itu dengan rakan-rakan berpengaruh dari Filipina yang mungkin mempunyai kaitan dengan Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF).

Menurut Rahimi, beliau akan membuat pendedahan itu sejurus kemelut pencerobohan sempadan negara oleh pengganas Sulu di Lahad Datu itu reda bagi menghormati tugas pasukan keselamatan negara.

Kata beliau, Anwar dikatakan mempunyai beberapa rakan dari Filipina yang berpengaruh dan mempunyai kaitan dengan politik pembangkang di negara jiran itu serta pembangkang di negara ini.

"Saya dalam proses mencari lebih banyak bukti dan maklumat mengenai perkaitan dan perhubungan Anwar dengan rakan-rakannya yang mempunyai kaitan dengan MNLF.

"Apa yang pasti, empat hingga lima rakan Anwar dari Filipina itu telah membantunya pada Pilihan Raya Umum ke-12 pada 2008 yang lalu. Rakan-rakan Filipina Anwar ini ada kemungkinan mempunyai hubungan rapat dengan MNLF, katanya kepada pemberita ketika dihubungi hari ini.

Rahimi dalam blog AnwarAIDC sebelum ini mengesahkan Ketua Pembangkang itu pernah menggunakan khidmat empat pengawal keselamatan yang berasal dari Filipina. Baca di sini.

Keempat-empat individu itu adalah Daniel Cruz, Noel Del Rosario, Alfred Sese serta Bong Oteyza dan anggota-anggota itu terlatih setanding pasukan komando dan pelbagai kepakaran lain.

Mari kita saksikan video klip dibawah ini, rakaman dibuat beberapa bulan yang lalu. Angin tak bertiup, pohon pun tak bergoyang TETAPI persoalannya kenapa Anwar beria-ia benar katakan Sabah akan hilang...??Jika kita lihat Anwar sudahpun membuat perancangan awal yang rapi dan teratur sejak dari penghujung tahun lepas lagi dan Anwar sememangnya mahu menjahamkan negara ini dengan menjadikan Sabah sebagai pertaruhan.

Sifirnya cukup mudah..., kalau negeri Sabah berada dalam keadaan cemas, huru hara dan kacau bilau, sudah pasti negeri dibawah bayu itu tidak dapat mengadakan PRU ke 13 seperti di Semenanjung. Tidak mustahil BN boleh tumbang dan beliau memang mahukan Putrajaya.

Sudah siang lagi bersuloh! Siapa sebenarnya DALANG kepada serangan pemberontak di Lahad Datu? Fikir-fikirkan lah...?

Suara Politik
Belantan

The Unspinners

Posted: 07 Mar 2013 11:44 PM PST

My Longest Yard

Posted: 07 Mar 2013 11:40 PM PST

My Longest Yard


LIWAT

Posted: 07 Mar 2013 11:07 PM PST


KETEGASAN NAJIB RAZAK

Posted: 07 Mar 2013 06:33 PM PST


MESEJ KEPADA PENCEROBOH : SERAH DIRI SEGERA

Posted: 07 Mar 2013 12:44 AM PST


SELALU ADA YANG BARU

Posted: 07 Mar 2013 11:22 PM PST

SELALU ADA YANG BARU


ANWAR BEGITU GALAK SEBELUM KEJADIAN PERISTIWA BERDARAH DI SULU

Posted: 07 Mar 2013 05:12 AM PST

I

sekupangdua

Posted: 07 Mar 2013 11:19 PM PST

sekupangdua


YANG SAYANGKAN NEGARA VS BABI NEGARA?

Posted: 07 Mar 2013 07:00 PM PST


Dalam realiti dan kebangkitan rakyat kini mula nampak dimana-mana sahaja, rakyat marah dengan penglibatan aljubri dengan cara huru harakan Sabah dan kematian para perajurit demi mencapai hasrat beliau mahukan kuasa serta cita-cita rosak moral nie mahu menjadi Perdana Menteri, sebaliknya apa sahaja perancangan yang diatur teliti sekali mana pun dia lupa Allah swt sebenarnya yang menentukan, dalam isu Sabah seperti ini  kita boleh tengok bagaimana sedikit kesilapan menjadikan semua hasrat jahat terbongkar. 

Kemarahan bekas tentera...
Ngo dan wira Perkasa Perak juga menyelar...

Hari ini bukan sahaja dalang disebalik serangan pengganas sulu dikenalpasti sebaliknya pencacai-cacai pakatan roket yang tampil menunjukan betapa HARAM JADAHnya dema, sampai sanggup tampil disebabkan sebagai kaki angguk tegar kepada pakatan roket, menghina perjuangan dan kematian perwira negara tanpa segan silu, maka layak ler digelar babi negara kerana sifat yang sama macam babi yang makan najis sendiri dan berbau bangkai... Tengok jer kat bawah nie muka babi-babi yang di lembukan punya ayat...
Babi betina kot! 
Babi cacaian yg sanggup di lembukan 
Lagi Babi negara... (KLIKSINI UTK KE FB BABI NIE

Sahabat teman bro mahadee juga bangkit menentang diTapah tadi...good job bro!

CUKUP GENCATAN SENJATA SAHAJA UTK MENEBUS KEMATIAN WIRA-WIRA NEGARA?

Posted: 07 Mar 2013 04:00 PM PST
Cukup dengan menyerah senjata? bagaimana pula dalang yang sebenar yang sepatutnya bertanggung jawab dan didedahkan sebagai tanda mahu memaklumkan kepada Malaysia siapa sebenarnya perancang utama sehingga mengakibatwira-wira terbunuh. Tak kan terlepas begitu jer! 

Dalam portal risikan Pilipina yang mendedahkan semua kejadian berpunca dari ketua pembangkang dibiarkan begitu sahaja? Nampaknya kita perlu ingat bila tektik gerila yang sebenarnya melambat kan proses pemulihan sebagai satu taktikpengunduran sebaliknya terus degil memepertahankan tindakan menyerang secara solo dan dalam kumpulan yang kecil

Bagaimana pula kesalahan meneyrang serta mengakibatkan pewira negara yang terkorban akibat tertipu dengan taktik mereka memperdayakan wira kita dan membunuh yang jelas tidak mengikuti  peraturan perang dinuia kedua lagi, menjadi kesalahan bagi sesiapa sahaja membunuh jika sudah menyerah, malah undang-undang juga memaklumkan kesalahan begini termasuk perajurit yang sedang dalam terjunan paracut yang tidak boleh ditembak...
MAHUKAH MEREKA BERJANJI MEMBINGKAR SEMUA MUSLIHAT DAN PERANCANGAN YANG DIDAKWA OLEH RISIKAN PILIPINA YANG PEMIMPIN PEMBANGKANG TERLIBAT DALAM PERANCANGAN MENGHURU HARAKAN SABAH DEMI KERAKUSAN KUASA UNTUK MEMENANGISABAH DENGAN CARA UGUTAN?

DAlam blog sg rapat juga mengulas..
Sultan Sulu palsu Jamalul Kiram III telah mengumumkan genjatan senjata dan meminta pasukan keselamatan Malaysia juga melakukan perkara yang sama.

Sebagai pengganas penceroboh mereka tidak layak meminta genjatan senjata, apa yang mereka boleh buat hanya menyerah diri kepada pihak berkuasa Malaysia untuk diadili di Malaysia terhadap keganasan mereka membunuh 8 pegawai dan anggota PDRM di Lahat Datu dan Semporna.

Rajah Muda Agbimuddin Kiram yang juga kepala pengganas yang mengetuai keganasan di Lahat Datu dan Semporna perlu ditangkap hidup-hidup untuk dibicarakan bagi membolehkan pihak berkuasa Malaysia tahu siapa dalang disebalik keganasan ini.

Begitu juga dengan Jamalul Kiram III perlu diheret ke muka pengadilan.

Pengganas juga telah menipu dalam berperang dengan menaikan bendera putih tanda serah diri apabila pihak keselamatan mendekati mereka maka mereka membunuh pihak keselamatan.

Tiada lagi rundingan dengan pengganas samada serah diri atau perangi mereka habis-habisan termasuk dalang pencerobohan ini yang masih bebas menipu dan kelentong rakyat.

PENGGANAS SULU TERLEPAS DISEMENANJUNG?

Posted: 07 Mar 2013 04:00 AM PST


Petang tadi teman terjumpa yop pagor, serius muka nya kata pada teman... Yop miker tau tak pengganas sulu sebenornya dah ada kat sini (semenanjung)? Kita kena berati-atai weh, dema nie menyamor jer macam orang Malaysia tapi hati dema lagi busuk dari bangkai babi yop! Terkejut jugak teman mendengornya, tapi selepas panjang lebor bersembangnya baru teman tau sebenornya sapa yang dimaksudkan... Memang benor kata yop pagor, apa pun teman maleh nak sembang oasai orang yang kuat meroyan kuasa terutama sanggup jadi pencacai Timbalan Pesuruhjaya Pas Perak, Mohammad Nizar Jamaluddin menyifatkan konsep ketuanan Melayu yang diamalkan di negara ini sejak 55 tahun lalu mesti dihapuskan dengan segera serta 'dihumban' dalam tong sampah dan keluar daripada arus politik negara.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pasir Panjang itu mendakwa, konsep ketuanan Melayu hanya menanam sifat kebencian terhadap kaum sekali gus membawa kepada ketidakadilan dan kezaliman.

Sambil menggunakan petikan Surah Al-Maidah ayat 8, Mohammad Nizar ketika menyampaikan kuliah Maghrib di Surau Fasa 3B Manjung di ini malam tadi berkata, konsep ketuanan Melayu tidak dibenarkan Islam.

"Allah kata Aku tidak terima ketidakadilan. Melayu ditanam sifat benci kepada Cina dan India, Cina ditanam sifat benci kepada Melayu dan India, India ditanam sifat benci kepada Cina dan Melayu.

"Setelah 55 tahun berlalu, kita lihat ketidakadilan ini berlaku. Kalau hendak bawa kembali kepada takwa, hilangkan ketuanan Melayu. Dalam Islam, yang hanya dibenarkan adalah ketuanan syarak," katanya.

Mohammad Nizar turut mendakwa, prinsip ketuanan Melayu tidak tercatat dalam sumber berasaskan al-Quran mahupun as-Sunnah, justeru konsep itu harus 'dihumban keluar'.

Mengambil contoh kaum 'Ad dan Thamud, pemimpin Pas itu menegaskan, sesuatu bangsa itu tidak pernah mempertahankan agama, sebaliknya agama yang sepatutnya membela bangsa.

Dalam kuliah maghrib itu, Mohammad Nizar juga mengambil kesempatan menyeru orang ramai supaya membuat keputusan menyokong pakatan pembangkang yang diterajui oleh cina DAP pada Pilihan Raya Umum Ke-13 kerana hanya cina DAP sahajalah yang mampu memberi keadilan dalam semua segi.

Begitu juga dengan kalimah Allah, Nizar menyeru kepada jemaah supaya menerima kalimah Allah untuk digunapakai oleh penganut Agama Kristian dalam bible bahasa Melayunya kerana itu juga untuk memberi keadilan kepada Kristian bagi menyebar agama mereka.

"Di akhirat nanti, Allah nak tanya kita. Soalan pertama siapa tuhan kamu? Kita nak jawab apa?

Siapa saudara kamu? Kita nak jawab apa?

Boleh semak surah ke-40 ayat 16," ujarnya.

BREAKING NEWS : TIADA TOLAK ANSUR SEHINGGA MENYERAH DENGAN TANOPA SYARAT

Posted: 07 Mar 2013 01:06 AM PSTBaru sebentar tadi Perdana Menteri Ds Najib menjawab persoalan oleh wartawan-wartawan nerkaiatan serangan pengganas Sulu di Sabah yang mengakibatkan 8 anggota keselamatan kita terbunuh, sebelum ini Pengganas juga menuntut supaya gencatan senjata dan meletakan syarat bahawa Malaysia juga kena letakan senjata sebagai mana yang mereka mahu atau syaratkan.

Bagaimana pun DS Najib mengulangi pendirian kita bahawa mereka akan terus diserang dalam operasi op Daulat yang sedang dilancarkan, mereka juga akan berterusan diserang sehingga mereka setuju meletakan senjata dengan tanpa apa-apa syarat jika mahu serangan dihentiankan

Tang nie teman ra PM kita bijak! Tak ler macam si meroyan MB pakartun roket, kenapa pulak kita kena ikut syarat dema, dema juga yang bunuh wira-wira kita dulu, bukan kita yang mulakan dulu tapi dema. Dan paling jijik dan kotor apabila wira kita dibunuh semasa mereka meletakan bendera putih yang kononnya sebagai tanda menyerah diri, sebaliknya dema menyerang ketika anggota VAT  69 kita menghampiri mereka secara terbuka kerana berhelah dan menipu serta akur janji sebaliknya menembak wira kita sehingga mati.

Ops Daulat yang menyaksikan kerjasama polis dan tentera di bawah strategi lautan biru setakat ini nyata membuahkan hasil memberangsangkan. 

Sebentar tadi sidang media yang telah diadakan oleh YAB Perdana Menteri menyatakan Ops Daulat akan diteruskan sehingga semua pengganas menyerah diri sepenuhnya termasuk dalang disebalik pencerobohan ini.

Malaysia telah berunding selama hampir sebulan sebelum membuat keputusan menyerang pengganas, sepatutnya pengganas menggunakan masa tersebut berunding tetapi mereka memilih untuk berperang.
Malaysia juga tidak bertindak agresif sehingga pihak pengganas menunuh anggota pasukan keselamatan dengan menipu kononnya menyerah diri sambil mengibarkan bendera putih, kata Najib lagi

Kita akan menyerang sehingga kesemua pengganas menyerah diri, jika mahu genjatan senjata mereka perlu serah diri lebih awal.

PEMFITNAH DS NAJIB KONONNYA MELETAK JAWATAN SERTA MENGODAM PORTAL DITANGKAP!

Posted: 06 Mar 2013 11:37 PM PST
Kuala Lumpur – Seorang penggodam komputer yang dikenali sebagai Sofea Hana yang telah diburu Pihak Polis kerana memfitnah Datuk Seri Najib meletak jawatan akhirnya ditangkap di sini, kata polis Bukit Aman petang tadi."Apabila ditanya apa yang dilakukan dengan website tersebut, dia menjawab godaman itu sekadar suka suka ," kata Timbalan Ketua Polis Bukit Aman, Datuk Azhar Othman Yaakub.Menurutnya, pihak Suruhanjaya telah mengambil tindakan drastik atas dakwaan memfitnah keterlaluan ke atas Datuk Seri Najib. Menurut sumber, Sofea Hana telah deactivate akaun facebook beliau http://www.facebook.com/sofea.hana.9selepas mengetahui identitinya sedang dicari pihak berkuasa."Dia telah menggodam lebih dari 10 website kerajaan malaysia atas dasar politik. Terdahulu beliau telah mengupload video pendakwah bebas, Ustaz azhar idrus atas dasar politik," tambah ketua polis tersebut.Wanita itu Ditahan di lokasi kediaman beliau petang tadi.. – AFP

Tiada ulasan:

Catat Ulasan