Jumaat, 22 Mac 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Politik Harian

Posted: 22 Mar 2013 03:26 AM PDT

Politik Harian


Video Memalukan Rafizi Ramli Gagal Pertahankan Maruah Anwar

Posted: 22 Mar 2013 03:25 AM PDT


Wartawan Agendadaily bertanyakan soalan kepada Saudara Rafizi:

Kenapa saman Papagomo tapi tak saman Datuk T yang sebarkan video chinadoll?

Dan ini respon beliau......

Video url: http://youtu.be/xc6kgHWWwIAWartawan Agendadaily nyaris kena halau... soalan kenapa tak saman Datuk T 'ganggu' sidang akhbar, kata Rafizi Baca lagi...

PRU 13 - Anwar Tahu Akan Kekalahannya Di Permatang Pauh

Posted: 22 Mar 2013 02:00 AM PDT


Pengumuman Anwar untuk 'lari' ke Perak dalam PRU-13 dilihat sebagai bukti kegelabahannya dalam mencari tempat untuk kembali 'bertapak' dengan kemas. Akhir-akhir ini, kaki Anwar tidak lagi teguh berdiri dan sering kali longlai dan terketar-ketar dalam usahanya meneruskan larian ke Putrajaya.

Insiden Lahad Datu yang diharapkan dapat membantunya mengelak dari terus berlari nampaknya hanya menyebabkan kakinya hampir lumpuh terkena tembakan sendiri. Langsung Anwar tidak menyangka yang insiden Lahad Datu yang dirancang begitu rapi sejak sekian lama dengan bantuan berbagai pihak boleh gagal sama sekali dalam masa yang singkat sahaja.

Bayangkan saja yang berhadapan dengan kerajaan BN di Lahad Datu, bukan sahaja pengganas Sulu atau MNLF dengan bantuan senjata dan kewangan yang besar yang sudah tentu dibekalkan oleh pihak yang 'besar' juga, tetapi juga jin dan syaitan, berdasarkan apa yang didakwa oleh pengganas sendiri serta pengalaman anggota keselamatan, termasuk penduduk tempatan.

Dengan bantuan dan sokongan yang sebegitu hebat, Anwar begitu yakin yang beliau tidak perlu menghadapi Pilihanraya tetapi hanya perlu menunggu keadaan di Sabah menjadi parah dan ramai penduduk mati sehinggakan kerajaan dipersalahkan, lalu menjadi lemah. Seterusnya, tekanan akan dikenakan oleh kuasa besar sehinggalah akhirnya mereka masuk campur dalam urusan negara.

Nampaknya, walaupun telah berkali-kali diberi peringatan bahawa ada Kuasa yang jauh lebih Besar segala kuasa besar di dunia, Anwar tetap memilih untuk lupa mengenaiNya. Anwar tidak lagi berpegang kepada qada dan qadar, jauh sekali pasrah dan akur dengan ujian dan dugaan yang menimpa dirinya akibat kerap mencabar ajaran Islam yang dianggap tidak 'bersesuaian' dengannya. Sehingga ke satu tahap, Anwar juga telah menolak hakikat semulajadinya.

Justeru, Anwar nekad untuk terus mencabar takdir dan meneruskan perjalanan ke Putrajaya, dengan mencari kawasan baru. Sumber-sumber dalaman yang kini sudah mula tersebar membawa berita yang Anwar tidak lagi yakin boleh menang di kawasan Melayu memandangkan semakin ramai yang sangsi dengan 'kesucian'nya.

Penolakan PAS terhadap Anwar juga semakin ketara terutama di dalam Sambutan 5 Tahun Pemerintahan PR di Pulau Pinang, di mana tiada dari pemimpin PAS yang kelihatan. Selain Nik Aziz yang nyanyuk menaruh harapan terhadap Anwar, pemimpin PAS lain sudah tidak sanggup lagi duduk sepentas bersama Anwar.

Oleh itu, Anwar dikatakan akan mencuba nasib kawasan majoriti Cina. Antara yang disebut-sebut ialah Parlimen Ipoh Timur yang disandang oleh Lim Kit Siang, memandangkan Lim Kit Siang sendiri akan 'lari' ke Gelang Patah. Jika benar, maka Anwar mungkin akan bertemu dengan Ahli Beliawanis MCA Pusat yang dikatakan mempunyai rekod kerja yang amat cemerlang.

Parlimen Ipoh Timur mencatatkan pecahan kaum seperti berikut: Melayu 13.09%, Cina 81.07%, India 5.27% dan Lain-lain 0.57%. Pada PRU-12, Kit Siang menang dengan majoriti 21,942 undi, tetapi Bapa kepada Tokong DAP ini tetap memilih untuk 'lari' mungkin atas kesedaran bahawa beliau tidak membawa apa-apa jasa ke kawasan tersebut.

Ahli politik yang berkhidmat dengan baik, bersih dan tidak bermasalah dengan pengundi di kawasannya tentu sekali tidak ingin bertukar kawasan bertanding. Hanya ahli-ahli politik yang jelas tidak berjasa, tidak bekerja, tidak bersih dan bermasalah sahaja yang akan lari ke sana ke mari mencari tapak baru untuk terus berdiri setiap kali PRU.

Dalam kes Anwar, beliau terpaksa mencari kawasan di mana pengundi tidak akan mempertikaikan orientasi seksnya yang mana beliau sendiri keliru dan sukar untuk menjawabnya sepertimana yang boleh dilihat sendiri dalam wawancara beliau dengan radio BFM baru-baru ini. Dan mengikut congakan Anwar, kaum Cina dijangka tidak begitu mengambil kisah tentang masalah homoseksual atau biseksualnya.

Lagipun, kaum Cina sehingga kini dilihat masih menaruh harapan yang tinggi kepada DAP untuk merealisasikan ketuanan Cina sepertimana yang berlaku di Pulau Pinang. Justeru, kemungkinan yang mereka memilih Anwar adalah tinggi, kerana yang penting bagi mereka ialah Pakatan Rakyat. Memandangkan Anwar telah pun memperhambakan diri kepada Yahudi, maka tentulah beliau juga lebih dari bersedia untuk memperhambakan diri kepada Cina serta bersedia menjanjikan apa saja, bulan bintang dan tanahair, asalkan mereka dapat meletakkan dirinya di takhta Putrajaya.

Namun, kita percaya, walaupun majoriti pengundi Ipoh Timur mungkin tidak begitu mengambil peduli tentang kecelaruan orientasi seks wakil rakyat mereka, tetapi kita percaya mereka tetap peduli tentang kredibiliti dan integriti wakilnya.

Tindakan 'lari' kawasan, sudah cukup untuk membuktikan yang wakil rakyat itu tidak mempunyai rekod yang baik sehinggakan telah ditolak pengundi, walaupun di tempat yang paling selamat baginya sebelum ini.

Logik akal, sekiranya, rakyat kawasannya sendiri sudah menolaknya, sudah tentulah bodoh bagi rakyat kawasan lain pula untuk mengundinya. Pandangan penulis, mungkin lebih baik Anwar bertanding di Filipina saja, untung nasib dapat menggantikan Sultan Sulu tanpa bertanding.

Rafizi Ramli Bacul, Tak Boleh Jawab Soalan... Ugut dan Halau Wartawan @RafiziRamli

Posted: 22 Mar 2013 12:01 AM PDT


Hari ini terselah kebaculan si jambu Yang bernama Raizi Ramli....

Si bacul Ketua Strategik Parti Keadilan Rakyat, Rafizi Ramli mengugut untuk menghalau wartawan Agenda Daily hanya kerana bertanya soalan yang tidak menepati kehendak politik partinya.

Soalan yang ditanya mudah, kenapa beriya-iya hendak menyaman penulis blog Papa Gomo yang menafikan terbabit dengan penyebaran gambar aksi Raja Goyang Anwar Ibrahim dengan seorang lelaki tetapi tidak mahu pula menyaman trio Datuk T yang terang-terangan mengaku menyebarkan video Anwar bersama seorang pelacur warga China.Papa Gomo nak saman... Trio Datuk T tak nak... kenapa?

Itu sahaja soalan mudah yang ditanya beberapa kali...

Tak tahu macam mana hendak jawab… Rafizi jambu ugut nak panggil pengawal untuk halau wartawan Agenda Daily.

@AgendaDaily: PC 1-syok tengok perangai BACUL Rafizi PKR.Tadi di PC di HQ PKR utk hentam Papagomo,dia ugut nak panggil pengawal usir wartawan Agendadaily

@AgendaDaily: DRAMA 2-Ini berlaku bila dia marah sangat Agendanews ulang 2 kali tanya kenapa berani saman Papagomo saja tapi tak berani saman trio Datuk T

@AgendaDaily: Tanya lagi saya panggil pengawal,kata Rafizi.Agendanews kata kami hanya bertanya.Bila kata INIKAH KEBEBASAN MEDIA,dia elak,next question

Untuk pengatahuan anda semua Rafizi Ramli akan blok akaun twitter sesiapa sahaja yang mengkritik beliau di twitter.. Dalam hati ada taman... Betul-betul jambu la...

DIMANA KEADILAN DAN KEBEBASAN BERSUARA YANG SERING MEREKA LAUNGKAN!

PAS Selangor Tidak Berperanan Kata Hasan Ali

Posted: 21 Mar 2013 11:00 PM PDT


Saya ingin membuat sedikit ulasan mengenai dua perkara. Pertama, isu Projek Datum Jelatek. Kedua, peranan dan keterlibatan pimpinan PAS Negeri dalam isu-isu yang berkaitan dengan kepinggiran dan kepupusan masyarakat Melayu Islam di Negeri Selangor.

Sehingga kini belum ada terdengar lagi ulasan, pandangan dan kenyataan yang dikeluarkan oleh pimpinan PAS Negeri Selangor khususnya para ahli Exco PAS mengenai Projek Datum Jelatek dan kedudukan Melayu Islam di Negeri Selangor.

Begitu kuat asakan-asakan yang dibuat oleh NGO-NGO dan badan-badan sukarela yang lain, namun wakil pimpinan PAS Negeri tetap membisu dan dikatakan sentiasa mengelak daripada memberikan sebarang pandangan dan pendapat sedangkan salah seorang daripada mereka adalah Ahli Lembaga Pengarah PKNS itu sendiri.

Barisan Bertindak Datum Jelatek telah mengadakan siri demonstrasi, bantahan dan roadshow di lokaliti-lokaliti yang berhampiran dengan Projek Datum Jelatek untuk menerangkan kepada masyarakat apakah sebenarnya Projek Datum Jelatek dan implikasinya terhadap Melayu Islam sebagai pribumi di negeri Selangor. Terakhir Badan Bertindak tersebut telah memanjangkan memorandum bantahan mereka kepada Menteri Besar Selangor dan pihak Istana Selangor semata-mata untuk menyuarakan hasrat mereka yang terlibat supaya didengar oleh pihak yang berwajib.

Namun rakyat Selangor diberitahu bahawa Menteri Besar bersama PKNS akan meneruskan juga projek tersebut walaupun mendapat tentangan dan bantahan. Berbagai rasional telah diberikan oleh Badan Bertindak tetapi sehingga kini Kerajaan Negeri dan PKNS masih bertegas untuk meneruskan projek tersebut. Projek yang jelas bakal meminggir dan memupuskan masyarakat Melayu Islam di negeri Selangor khususnya di kawasan yang terlibat.

Yang paling saya kesalkan ahli-ahli EXCO PAS yang sepatutnya membawa mesej perjuangan parti itu untuk mempertahankan kedudukan masyarakat Melayu Islam di Selangor dilihat tidak berfungsi dan dalam banyak hal memilih untuk mendiamkan diri dan mengambil sikap non-committal.

Seingat saya empat tahun saya sebagai ahli Exco, ahli-ahli Exco PAS yang lain tidak banyak mengemukakan pandangan dan pendapat yang menggambarkan perjuangan sebuah parti Islam sama ada dalam sesi dewan, acara bertemu rakyat atau majlis-majlis dialog yang membabitkan isu-isu Melayu Islam di lokaliti-lokaliti tertentu.

Apa yang terjadi seolah-olah wakil pimpinan PAS disumbat mulut mereka hingga menjadikan mereka kaku tidak bermaya untuk mengutarakan sesuatu yang melambangkan perjuangan sebuah parti politik yang berlandaskan Islam.

Banyak pihak menyuarakan bantahan berikutan dengan pertambahan pusat-pusat hiburan, rumah-rumah urut dan berbagai bentuk gejala maksiat yang beroperasi bukan sahaja setakat tidak memiliki lesen beroperasi tetapi dikatakan menjalankan perniagaan secara haram. Mereka dikatakan dilindungi oleh pihak-pihak yang dikatakan berkait rapat dengan pentadbiran kerajaan Negeri.

Saya masih ingat pesanan Presiden Parti PAS satu ketika dahulu kepada saya dan pimpinan tertinggi PAS Selangor. Presiden parti mahukan pimpinan negeri menjadi benteng pertama mempertahankan kesucian Islam bukan sahaja dari sudut Aqidah dan Syariah malah dari sudut Akhlak. Tidak ada siapa dapat menafikan bahawa akhlak muda mudi Melayu Islam kini berada di paras yang sangat merungsingkan.

Sewaktu menerajui PAS Selangor dan diberi peluang menjadi anggota pentadbiran negeri sebagai ahli Exco, apa yang saya lakukan tidak lain dari melaksanakan amanah Presiden, amanah parti dan amanah jawatan yang saya dipertanggungjawabkan. Tentangan, bangkangan dan berbagai halangan yang dikenakan kepada saya tidak pun mematahkan semangat saya dan ahli-ahli parti yang bersimpati dengan perjuangan saya untuk terus istiqamah mempertahankan nilai-nilai Islam dalam suasana yang begitu mencabar. Semakin kuat saya memperjuangkannya, semakin kuat pula desakan untuk memecat saya. Akhirnya saya dipecat daripada parti dan kemudiannya dilucutkan daripada jawatan Exco.

Masyarakat ingin tahu sehingga kini apa yang telah dilakukan oleh pimpinan PAS khasnya ahli-ahli Exco secara konkritnya sebagai mewakili parti Islam di negara ini. Tiada siapa yang boleh menyandarkan harapan kepada DAP dan PKR untuk memainkan peranan mempertahankan Islam dan Melayu melainkan pimpinan PAS itu sendiri.

Jika keadaan ini berterusan dengan rakyat memberi 5 tahun lagi kepada mereka untuk menerajui negeri Selangor maka kedudukan Islam dan Melayu yang semakin terhakis dan pupus akan benar-benar dapat menyaksikan natijah yang dibayangkan itu.

DATO DR HASAN MOHAMED ALI
Presiden JATI Malaysia
Taman Tun Dr Ismail, KL
21 MAC 2013

Nurul Izzah Meroyan Lagi... Pertikaikan Tugas PDRM

Posted: 21 Mar 2013 09:00 PM PDT


Kampung Jemapoh, Kuala Pilah, Negeri Sembilan, Timbalan Presiden PKR Nurul Izzah Anwar sekali lagi telah menyelar PDRM dengan berkata pihak polis tiada kerja lain selain mengintip pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat.

Nurul Izzah Hits Out at Police!

POINTING FINGERS: Lembah Pantai MP claims all the force does is spy on everybody

KUALA PILAH: PARTI Keadilan Rakyat vice-president Nurul Izzah Anwar has claimed that the main duty of the police is solely to spy on all Malaysians.

In her ceramah at Kampung Jemapoh here on Tuesday night, Nurul Izzah said this was why armed intruders had managed to infiltrate Kampung Tanduo, Lahad Datu, on Feb 12.

"What is the job of the security forces? Their job is to spy on the rakyat. Their job is to spy on the PKR leaders. Their job, on the whole, is to ensure BN (Barisan Nasional) stays successful... until our borders in Lahad Datu, Sabah, were inflitrated.

"Just imagine, 200 terrorists managed to slip into the country and what was the response of the Home Minister (Datuk Seri Hishammuddin Hussein)? His response was to give them drinks, kuih-muih and waited for 23 days before striking."

She also touched on Prime Minister Datuk Seri Najib Razak's move to make the 1Malaysia People's Aid (BR1M) aid an annual affair.
"It is good, we take the RM500," she said.

Former deputy inspector-general of police Tan Sri Shamsuri Arshad hit out at Nurul Izzah, saying that "police are not subject to anybody, politicians and all. We carry out our job in accordance with the law of the land.

"Yes, we do spy, as do other security agencies in the world, such as the FBI (the United States' Federal Bureau of Investigation) and other police forces in the world.

"But the spying or security intelligence we do is to protect the country. The track record shows our successes in protecting the country during the communist insurgency and many other times.

"Thus, our spying is done in accordance with the law, not for political gain. The information gathered is used in preemptive strikes on criminals," he told the New Straits Times yesterday.

Shamsuri said that it was easy to be an armchair critic but harder to be someone like him, who had seen real action during his years in the police force.

Shamsuri quoted former American president Abraham Lincoln when he described Nurul Izzah's accusation.

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all of the time."

Political analyst Professor Datin Paduka Ramlah Adam said Nurul Izzah was trying to win the rakyat's heart by hurling accusations against the police force.

"The opposition realises that their voice is not being heard by the people in relation to the Lahad Datu intrusion. So, they are forced to make wild accusations with the hope that the rakyat will believe them.

"I believe that the rakyat knows what is right and wrong this time around. The rakyat know very well that this (intrusion) is a real threat to national security," said Ramlah, who is also Universiti Malaysia Perlis' Malaysian Rulers Institution Research Centre director.

Ramlah said the armed intruders entered Sabah illegally, not because the security forces were weak, but because they received help from locals who were friends and family members.

Nurul Izzah is no stranger to controversy. She came under heavy fire from Muslim scholars at the end of last year for allegedly promoting apostasy among Malay Muslims.

Nurul Izzah, who is also Lembah Pantai member of parliament, was speaking at a forum titled "Islamic state? Which vision? Whose responsibility?" where she emphasised the message of religious freedom, saying that there should be no compulsion in any religion, including Islam. NST

Dengar cerita Nurul Izzah nak saman NST pula.. U ulanggi I saman.... Sama cam bapak dia jugak daaa....

Video Seks Songsang Papa Jahat - Anwar Jangan Menyesal!

Posted: 21 Mar 2013 07:00 PM PDT

"Aduhhh apa yang dah aku buat... menyesal I saman U...." 
Kata Pak Berahim...

Datuk Seri Anwar Ibrahim dinasihatkan agar tidak menyesal kerana tidak menuruti tuntutan pengendali blog, papagomo.com agar menarik balik saman RM100 juta yang difailkannya pagi tadi, kata Pesuruhjaya Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) Selangor, Wan Indra Putra Ahmad.

Ini kerana katanya, keengganan Anwar itu akan membawa kepada pendedahan rakaman penuh video seks songsangnya dengan seorang mahasiswa dari Sabah, oleh Papagomo.

Beliau menambah, tindakan menyaman Papagomo adalah perbuatan yang sia-sia memandangkan ia tidak akan memberikan kelebihan kepada Anwar.

"Sekiranya Anwar Ibrahim tidak menurut apa kehendak daripada blogger Papagomo, tunggulah natijahnya dan jangan menyesal. Persoalannya di sini, kenapa Anwar Ibrahim hendak menyaman blogger Papagomo sedangkan dia pun maklum bahawa tidak ada pun satu keyakinan dan kepercayaan pada dirinya di era laman sosial ini.

"Apa yang dikeluarkan, apa yang didedahkan, apa yang ditampilkan adalah satu harapan rakyat bahawa batang tubuh ataupun individu di dalam itu menunjukkan manusia itu adalah Ketua Pembangkang di Malaysia," kata Wan Indra ketika dihubungi Antarapos hari ini.

Wan Indra berkata, selain saman, Anwar boleh memilih untuk membuat penafian secara rasmi ataupun sumpah laknat yang lebih meyakinkan rakyat terhadap dirinya dan tidak mengelak untuk menjawab kemusykilan yang timbul.

"Persoalannya di sini, jika bukan dia apa perlu saman itu dikemukakan? Dia harus menafikan, satu, dan yang keduanya bersumpah laknat dan yang ketiganya membuktikan yang itu bukan dia.

"Dan hingga ke hari ini pun, seperti VCD pertama yang membabitkan isu China Doll, dia tidak pernah jawab komen pun..waima kedudukan jam Omega itu menjadi tanda tanya seluruh rakyat Malaysia," tegas beliau.

Papagomo sebelum ini memberikan tempoh 48 jam kepada Anwar untuk menarik balik saman RM100 juta terhadapnya, jika enggan rakaman penuh adegan seks seorang lelaki mirip Anwar dimuatnaik ke dalam laman blognya.

Tempoh itu akan berakhir jam 4.00 petang ini. Sehingga kini tidak ada sebarang tanda Anwar akan berbuat demikian.

Anwar dalam pada itu memfailkan saman malu terhadap Papagomo di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pagi tadi bersabit video seks terbaru yang memaparkan seorang lelaki yang menyerupai wajahnya sedang melakukan hubungan 'intim' dengan pasangan lelakinya.

Anwar memfailkan saman itu setelah Papagomo enggan memadam beberapa keping gambar yang menunjukkan kronologi lelaki mirip wajahnya itu dalam keadaan intim dengan pasangannya, yang diambil daripada video berkenaan.

Anwar bagaimanapun tidak hadir ke mahkamah dan hanya diwakili peguamnya, N. Surendren dan Lathefa Koya.

Wan Indra dalam pada itu berkata, pertubuhan bukan kerajaan, TIBAI yang dianggotai oleh bekas orang-orang kuat Anwar menolak pemimpin yang tidak bermaruah dan mempunyai moral yang tidak baik bagi memimpin negara.

"Pendirian TIBAI adalah mudah dan senang..kita perlukan pembangkang, tetapi pembangkang yang mempunyai digniti, moraliti, bermaruah dan boleh diterima masyarakat.

"Rakyat ingin tahu (sama ada ianya) benar atau tidak..bukan kerana seseorang itu rasa benci, rasa dendam, rasa meluat..tidak. Rakyat nak tahu kerana ini membabitkan pemimpin negara. Sebagai bekas orang-orang yang pernah membela, yang pernah merasa suka dan duka bersama manusia bernama Anwar bin Ibrahim ini, kami ingin mendapatkan satu kepastian..," ujarnya lagi.

Bubar DUN: Khalid Ibrahim Takde Maruah... Ubah Fikiran Lagi

Posted: 21 Mar 2013 06:00 PM PDT


Apa punya bingai si gagap ni... cakap berbelit-belit, tak de harga diri langsung... Hari ni cakap lain esok cakap lain pulak.. so... lepas ni tak payah la nak undi si gagap ni lagi... memang dasar penipu!

AntaraPos - Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim sekali lagi mengubah nada bersabit tarikh pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor.

Kali ini beliau berkata pembubaran DUN Selangor hanya akan ditentukan selepas Parlimen dibubar.

"Tarikh pembubaran itu akan berlaku jika Kerajaan Persekutuan umumkan pembubaran, kalau Kerajaan Persekutuan bubar parlimen esok, jadi kerajaan negeri akan bincang untuk buat keputusan sama ada bersama Kerajaan Persekutuan atau tidak," katanya selepas merasmikan Seminar of New Approaches on Development on Affordable Homes by Using Pre Fabricated (IBS) Concept in Selangor, pagi tadi.

Khalid sebelum ini berkata pihaknya sudah pun mempunyai tarikh yang sesuai untuk membubarkan DUN Selangor.

Namun beliau tidak mengulas lanjut dan masih berteka-teki bilakah pembubaran itu akan dilakukan.

Terdahulu, ADUN Ijok itu memberitahu DUN akan dibubarkan selepas sambutan perayaan Chap Goh Meh, walaupun tanpa persetujuan daripada Putrajaya.

Bagaimanapun Pengarah Pilihan Raya PKR Selangor, Azmin Ali mendakwa beliau tidak tahu menahu mengenai tarikh itu walaupun itu adalah bidang kuasanya.

Ketua Wanita PKR, Zuraida Kamaruddin juga berkata beliau dan parti masih belum dimaklumkan berhubung perkara itu.

Mengulas perkata itu, Khalid berkata perbincangan sentiasa diadakan sehinggalah pihaknya bersetuju untuk membubarkan DUN.

"Perbincangan sentiasa ada, strategi untuk menentukan pilihanraya bila tidak ditetapkan, sehingga kita setuju untuk membubarkan DUN Selangor," katanya lagi.

Komen

Panas! Azmin Kantoi, Rancang Untuk Memperlekehkan Wan Azizah Dikesan!

Posted: 21 Mar 2013 10:00 AM PDT


Bekas pengasas bersama Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ng Lum Yong mendakwa Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali kini dalam kepanasan ekoran isu yang melibatkan Setiausaha Politik Ahli Parlimen Ampang, Mohd. Fareez Kamal Intidzam.

Lum Yong berkata, beliau difahamkan keadaan itu berlaku disebabkan tekanan hebat yang dilakukan oleh para penyokong Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail terhadap Azmin

Selain itu, beliau turut mendapat maklumat awal yang Azmin akan menyalahkan UMNO dalam usahanya melepaskan diri daripada terus menerima tekanan politik di dalam PKR.

Berikut kenyataan penuh Lum Yong;

1. Kita difahamkan bahawa Azmin Ali dalam kepanasan sebab penyokong-penyokong Wan Azizah memberi tekanan hebat kepada beliau berikutan episod Fareez Kamal. Kita dapat maklumat awal bahawa Azmin akan menyalahkan UMNO untuk lepas tengkuk sendiri daripada terus menerima tekanan politik dalam PKR. Jika benar maka ia merupakan satu tindakan yang dayus.

2. Semua orang tahu siapakah yang akan untung daripada tindakan Fareez Kamal. Fareez merupakan penyokong tegar Azmin yang bekerja sebagai Setiausaha Politik kepada Zuraida. Azmin Ali yang menyuruh Zuraida ambil Fareez bekerja.

3. Tidak mungkin Fareez Kamal berani menulis surat kepada Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Presiden Pas jika beliau tidak dijanjikan perlindungan politik daripada pihak tertentu. Dengar kata Fareez diberi jaminan bahawa beliau tidak akan dipecat daripada PKR atas tindakan memperlekehkan Wan Azizah. Tindakan Fareez adalah untuk membuktikan kepada semua ahli parti PKR bahawa Wan Azizah seorang pemimpin yang lemah dan lesu.

4. Pihak PKR sudah pasti akan menyalahkan UMNO sebab mereka terpaksa mengalihkan perhatian ramai daripada masalah pergelutan kuasa dalam parti.

- Utusan

Nasib MB Selangor Yang Suka Tampil Solo

Posted: 21 Mar 2013 09:00 AM PDT

KERAJAAN Selangor menjaga kebajikan anda sehingga akhir hayat - begitu bunyi promosi di papan iklan di Persiaran Sukan, di jalan strategik di persekitaran Stadium Shah Alam ini. Dalam papan iklan itu, Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ditampilkan dengan imej mesra, penyayang dan prihatin sedang dikerumuni oleh sekumpulan kanak-kanak.

Bulan lalu di papan iklan yang sama, Abdul Khalid yang juga tampil solo dengan berbaju Melayu cuba digambarkan sebagai seorang pemimpin yang peka dengan kebajikan rakyat. Dalam iklan itu, disenaraikan lapan program pujaan kerajaan negeri. Menurut iklan itu, lebih 4 juta rakyat Selangor mendapat manfaat termasuk program ikonik mereka iaitu bekalan air percuma yang melibatkan peruntukan RM477 juta.

Abdul Khalid, dengan stail pemerintahan beliau yang tersendiri selalu ditampilkan secara solo. Begitu juga dalam banner ucapan terima kasih yang satu masa dipasang di merata-rata lokasi di Shah Alam hanya menampilkan gambar Khalid tersenyum.

Memang Khalid mahu digambarkan sebagai seorang pentadbir yang berjaya. Citra seperti itu penting bagi memberi gambaran PKR sebagai pengemudi pakatan pembangkang mampu ke Putrajaya. PKR mahu digambarkan sebagai parti yang tidak kering pemimpin berkaliber.

Sejak kebelakangan ini dan menjelang pilihan raya umum, Abdul Khalid memang dilihat tambah agresif mahu ditampilkan secara solo sebagai seorang Menteri Besar yang berjaya. Mungkin dalam aspek lain dan sebagai satu strategi, beliau tahu hanya itulah modal utama untuk meraih undi rakyat terutama pengundi di DUN Ijok.


Kerana ketidaktentuan nasib beliau di Ijok, Abdul Khalid sendiri disebut-sebut akan 'diselamatkan' ke DUN lain. Selain Bukit Melawati yang juga masih di kawasan Parlimen Kuala Selangor, DUN yang dianggap selamat yang diincar ialah Bukit Lanjan (Elizabeth Wong) bahkan Bukit Antarabangsa yang kini disandang oleh pesaing beliau, Azmin Ali.

"Tapi masalah utamanya ialah tiada orang yang mahu memberikan tempat," kata seorang pemimpin PKR Kuala Selangor yang melihat Abdul Khalid gagal memainkan peranan sebagai seorang pemimpin parti.

Beliau yang masih tegar dengan perjuangan PKR meramalkan peluang Abdul Khalid di Ijok hanya 50:50. Pengaruh dan kuasa sebagai MB tidak memberikan beliau kelebihan untuk menawan hati masyarakat di Ijok. Kedudukan beliau dan aura seorang MB tidak dirasai oleh masyarakat Ijok.

"Orang Ijok lebih mengenalinya sebagai seorang Menteri Besar bukan ADUN. Beliau tak berapa perform sebagai wakil rakyat walaupun beliau seorang Menteri Besar," tambah pemimpin PKR itu yang memberi contoh antara kegagalan Abdul Khalid atau wakilnya ialah tidak hadir dalam majlis-majlis kenduri-kendara dan kematian penduduk.

Kegagalan paling ketara ialah peranannya sebagai pengemudi PKR cabang Kuala Selangor. Cabang Kuala Selangor tidak berfungsi dengan baik kerana diurus oleh orang-orang pilihan Abdul Khalid. Seperti Abdul Khalid, sebahagian besar orang-orang beliau adalah orang baharu, mengamalkan pentadbiran ala korporat dan tidak faham lenggok politik.

Mewakili

"Kalau ada program, ajak orang dia sahaja bukan orang parti. Dari segi jentera parti, memang tidak berfungsi. Mungkin beliau mahu mengharapkan jentera Pas, kalau begitu susahlah nak menang," dakwa pemimpin itu lagi yang menyifatkan dirinya mewakili suara akar umbi.

Alasannya, kebanyakan jentera parti PKR Ijok ialah orang India. Tidak banyak orang Melayu mahupun Cina di Ijok yang mahu menjadi aktivis PKR. Aktivis dari kaum India yang dominan menghidupkan jentera parti. Kumpulan inilah yang pada Pilihan Raya Umum 2008 bekerja siang dan malam mahu menumbangkan BN.

Kumpulan itu kini telah berpecah-pecah. Tambah merumitkan jentera Abdul Khalid nanti ialah jika BN menampilkan calon dari kaum India. DUN Ijok secara tradisinya memang dikhususkan kepada MIC. Penyelaras DUN Ijok sekarang ini juga adalah daripada MIC yang disebut-sebut bakal menjadi calon.

Mungkin sebab itu Abdul Khalid kini semakin kerap menggunakan kad muslihat yang ada pada seorang Menteri Besar iaitu kuasa meluluskan geran tanah. Lagipun masalah tanah adalah antara isu utama di kebanyakan kawasan di daerah Kuala Selangor, yang sebahagiannya pula melibatkan orang India.

Berulang kali Abdul Khalid menguar-uarkan kejayaannya menyelesaikan masalah kepemilikan tanah ini. Yang terakhir Selasa lalu (12 Mac) iaitu genap lima tahun mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar. Apabila beliau mengumumkan lebih 10,000 masalah berhubung pemilikan tanah berjaya diselesaikan.

Tindakan Abdul Khalid menggunakan kad muslihat secara agresif ini membimbangkan jentera BN. Dalam fikiran jentera BN, pastilah pengundi India yang menjadi penentu kalah menang calon di DUN Ijok akan berpatah balik kepada pakatan pembangkang.

Tetapi realitinya tidak begitu. Benar, masalah dapat diselesaikan tetapi bukan semua kerana masalah kepemilikan tanah di Kuala Selangor begitu kompleks. Selain ada kumpulan penduduk yang permohonan belum diluluskan, banyak yang tidak berpuas hati walaupun geran sudah dalam tangan mereka.

Contohnya kumpulan yang memohon sekian hektar tanah tetapi yang diluluskan lebih kecil kerana masalah teknikal. Ini belum lagi permohonan penduduk lain yang juga merasakan permohonan mereka berhak dilayani segera.

Jadi dalam keadaan sekarang, Abdul Khalid tidaklah dalam kedudukan selamat walaupun telah menggunakan kuasanya selaku Menteri Besar.

Dalam pada itu jentera BN khususnya UMNO yang telah melalui pengalaman getir kini lebih agresif menggempur kawasan-kawasan kelabu seperti di Ijok ini. Walaupun gerakan BN disifatkan belum maksimum tetapi telah memeningkan jentera Abdul Khalid.

'Ya, memang kita nampak ada perubahan cara orang UMNO dan BN bekerja. Saya rasa jika mereka terus bekerja keras menggempur kawasan-kawasan tertentu, kita akan menghadapi cabaran berat," kata seorang pemimpin PKR tempatan.

Realitinya Abdul Khalid tidak mempunyai banyak pilihan. Satu-satunya tapak politik yang beliau ada ialah di Ijok. Mahu tidak mahu, kerjaya politik beliau akan dipertaruhkan di situ.

Dalam masa sama, PKR dan pakatan pembangkang juga menghadapi dilema. Jika berpindah ke kawasan lain akan dianggap pengecut. Jika tetap bertahan di Ijok dan kalah bermakna kehebatan beliau sebagai seorang Menteri Besar yang dibangga-banggakan itu tidak ada ertinya. Bayangkan pula citra yang terpaksa ditanggung jika seorang MB, orang terbaik dalam kalangan mereka kecundang di lubuknya sendiri.


-Utusan

HOT! Lagi Video Pendedahan Tentang Anwar Ibrahim

Posted: 21 Mar 2013 07:00 AM PDT


Siapa Anwar Ibrahim? ikuti pendedahan di dalam video ini  http://youtu.be/NPbuvYLUKAQ

Pengganas Yang Didakwa Bongkarkan Rahsia Depan Hakim

Posted: 21 Mar 2013 06:00 AM PDT


Seorang daripada lapan tertuduh yang didakwa menjadi anggota pengganas yang menceroboh Sabah hari ini memberitahu Mahkamah Tinggi di sini bahawa dia disuruh dan diupah oleh seseorang yang tidak dinamakannya.

Hooland Kalbi yang bercakap dalam bahasa Bajau dari kandang tertuduh mendedahkan demikian pada prosiding pendakwaan terhadap lapan individu yang didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas, dua daripadanya turut dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Kenyataan Hooland di hadapan Hakim Ravinthran diterjemah oleh jurubahasa mahkamah.

Hooland turut menyatakan bahawa dia bodoh kerana melakukannya.

Bernama melaporkan sejurus kenyataan Hooland diterjemah, Hakim Ravinthran meminta jurubahasa menjelaskan kepada tertuduh bahawa dia tidak perlu berkata demikian dan segala pengakuan akan dibuat selepas diwakili peguam pada 12 April nanti.

Ketika prosiding pagi ini, Hakim Ravinthran memberi peluang kepada setiap tertuduh untuk memberitahu mahkamah berhubung pertuduhan ke atas mereka dan jurubahasa perlu menjelaskan beban hukuman bagi setiap kesalahan.

Tertuduh juga diterangkan tentang pembelaan mereka yang perlu diwakili peguam kerana tuduhan ke atas mereka membabitkan hukuman berat iaitu gantung dan penjara seumur hidup, jika sabit kesalahan.

Lapan warga Filipina didakwa di Mahkamah Tinggi Tawau hari ini dan dua daripadanya bakal berdepan hukuman mati kerana dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Dua tertuduh itu bersama empat yang lain turut didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas manakala dua lagi didakwa cuba melindungi pengganas.

Ini merupakan kali kedua tuduhan melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agung dikenakan di negara ini selepas insiden kumpulan pemberontak Al Maunah di Bukit Jenalik Sauk, Perak pada tahun 2000.

Sementara itu Timhar Hadir, yang juga didakwa atas kesalahan sama (menjadi anggota pengganas) memberitahu bahawa dia datang ke Malaysia pada Febuari lepas menggunakan pasport antarabangsa.

Bagaimanapun Hakim Ravinthran meminta dia tidak menyatakan selanjutnya sebelum berbincang dengan pihak peguam.

Seorang lagi tertuduh yang menghadapi tuduhan sama, Habil Suhaili merupakan tertuduh yang mengambil masa agak lama untuk memahami pertuduhan.

Dia yang kelihatan berusia lebih daripada 60 tahun tidak dipakaikan 'straight jacket' seperti tertuduh lain dan jurubahasa membacakan pertuduhan berulang kali dalam bahasa Suluk.

Habil sempat menyatakan bahawa dia tidak melakukannya namun hakim menjelaskan pengakuan itu tidak akan direkod.

Tertuduh pertama Atik Hussin Abu Bakar yang didakwa atas tuduhan melancarkan perang dan menjadi anggota pengganas hanya memohon penjelasan hukuman yang akan dihadapinya.

Atik Hussin yang berbahasa Bajau kelihatan bersahaja seperti tertuduh lain.

Empat tertuduh lagi, Lin Mad Salleh, Basad Manuel, Kadir Uyung dan Lating Tiong hanya menyatakan 'nothing to say' (tiada apa yang hendak dicakapkan).

Basad menghadapi dua pertuduhan yang sama seperti Atik Hussin manakala Lin hanya didakwa menjadi anggota pengganas dan Kadir serta Lating menghadapi tuduhan melindungi kumpulan pengganas.

Kesemua terduduh hanya menundukkan kepala ketika berada di kerusi sebelum dibawa ke kandang tertuduh untuk dibaca pertuduhan.

Kesemua mereka tidak dibenarkan jamin.

Sementara itu, wartawan dan jurugambar yang membuat liputan di Mahkamah Tinggi Tawau hari ini dikawal ketat oleh anggota polis lengkap bersenjata dan hanya seorang wartawan daripada setiap organisasi yang dibenar masuk.

Kesemua wartawan yang dibenar memasuki mahkamah pada pukul 9 pagi hanya dibolehkan membawa buku nota dan pen manakala semua alat komunikasi dan peralatan lain tidak dibenarkan.

Tiada wartawan asing hadir membuat liputan prosiding hari ini.

Lapan tertuduh yang ditutup bahagian kepala dibawa menaiki lori polis kira-kira 10.10 pagi.

-Agendadaily

Filipina Gesa Kiram Henti Berbohong

Posted: 21 Mar 2013 05:00 AM PDT


Jamalul Kiram III (kiri) dan Abraham Idjirani. Filepic: AFPMANILA: Kerajaan Filipina tidak mahu mengambil pusing berhubung plot pembunuhan yang didakwa oleh Jamalul Kiram III dan penasihatnya, Saycon Pastor.

Jurucakap Presiden Filipina, Edwin Lacierda semalam meminta Jamalul berhenti berbohong dengan segera.

"Dakwaan ini tidak masuk akal. Setiap hari beliau mengeluarkan cerita sensasi," kata beliau pada sidang media, semalam.

Lacierda turut membaca kenyataan Penasihat Keselamatan Negara, Cesar Garcia mengenai pengesahan komuniti perisikan mengenai plot pembunuhan itu adalah negatif.

"Siasatan yang dijalankan mengenai dakwaan kehadiran individu tertentu juga tiada sama sekali," katanya.

Lacierda berkata, pihaknya juga tidak pasti sama ada cerita plot pembunuhan itu sahih atau tidak.

Beliau menambah, pihaknya sukar untuk mempercayai Jamalul kerana sebelum ini mereka pernah menyebarkan berita palsu.

"Kami mempunyai pengalaman yang sama sebelum ini, mereka tidak memberitahu kami cerita sebenar," ujar Lacierda.

Beliau berkata lagi, Jamalul juga mesti memaklumkan kepada Biro Siasatan Negara (NBI) mengenai 'cerita' mereka itu.

Saycon dan peguam Jamalul, Leonard de Vera telah mengunjungi NBI petang semalam bagi melaporkan plot yang dikatakan mahu membunuh Jamlul, ahli keluarga terdekat dan para pengikutnya.

Menurut Saycon, mereka ada membincangkan mengenai ancaman sebenar ke atas Kesultanan Sulu.

Ohpolitik!™

Posted: 22 Mar 2013 03:18 AM PDT

Ohpolitik!™


PAPA HEBAT : MELAYU/ISLAM HARUS DIBERI KEBEBASAN AGAMA, ini pun salah UMNO?

Posted: 21 Mar 2013 06:32 PM PDT


Melayu/ Islam perlu diberikan Kebebasan Agama?

Secara ADIL tanpa mengira Islam atau bukan Islam?

Sorry its only Apply to NON MALAY/NON MUSLIM?

Kewajaran Kaum Melayu diberikan kebebasan beragama seperti dinikmati oleh golongan bukan melayu dipersoal? Apa jawapan Izah?

PERKARA 11 (4) memberi kuasa kepada kerajaan Negeri atau Kerajaan Persekutuan untuk menggubal undang-undang bagi mengawal atau menyekat agama bukan Islam menyebarkan atau mengembangkan ajaran atau kepercayaan mereka kepada orang-orang Islam. Walaubagaimanapun permohonan orang Islam untuk menukar agama masih lagi tertakluk di bawah Mahkamah Syariah berdasarkan Sekyen 61 (3)(B)(S) enakmen agama Islam negeri. 

Hebatnya Ustazah Izzah berkata dengan lidah tidak bertulang. Anak Papa Hebat ini menunjukkan kehebatan terhadap persoalan dan sokongan yang diangkat oleh bukan muslim dipercayai bagi mendapatkan undi bukan Muslim. Namun adakah forum seperti ini turut diadakan di CERAMAH PAS mahupun forum khas buat penganut PAS? Apa pula kata pemimpin PAS berkenaan isu ni? SOKONG atau memBISU?
NIK AZIZ MENINGGAL DUNIA LAGI?

Posted: 21 Mar 2013 06:06 PM PDT


Banyaknya update kata Nik Aziz sudah meninggal dunia.. Walaupun hakikatnya tidak. Nik Aziz Sakit PERUT jer tew. Sama-samala kita buat solat hajat, doakan kesihatan beliau cepat sembuh. Dapat bertanding lagi untuk PRU ni.. Ditakdirkan menang boleh jadi MB lagi. Bukan lama pun satja, sepenggal lagi. Parti PAS yang nak dia bertanding. Kalu dia takde sapa nak jadi Mursyidur AM? Sapa nak jadi MB Kelantan? Sapa nak bagi tazkirah tetiap pagi Jumaat di Kota Bharu? Sapa nak cukur JAMBUL Baby? PAPA HEBAT!! NURUL NUHA KETEPIKAN @n_izzah di #PermatangPauh?

Posted: 21 Mar 2013 05:16 PM PDT
Keputusan Anwar untuk tidak bertanding di Parlimen Permatang Pauh pada Pilihanraya Umum ke 13 nanti tidak mengejutkan dan sudah dijangka oleh kebanyakan penyokong Pakatan Rakyat di P.Pinang.

Difahamkan, Anwar sudah awal-awal lagi didalam beberapa mesyuarat membayangkan untuk meletakkan anak perempuannya bagi menggantikan beliau di kawasan tersebut.

Menariknya, bukan Nurul Izzah yang dipilih oleh Ketua Umum PKR tersebut untuk bertanding di Permatang Pauh, sebaliknya Anwar memilih Nurul Nuha sebagai calon muda untuk berhadapan dengan calon dari Umno.

Kenapa Anwar lebih utamakan Nurul Nuha dari Nurul Izzah yang jauh berpengalaman didalam bidang politik? Jawapannya ialah latarbelakang Nurul Nuha yang masih bersih dan dianggap sebagai calon mesti menang PKR di kawasan berkenaan.

Keputusan ini bagaimanapun katanya tidak disenangi oleh Presiden PKR, Wan Azizah. Khabarnya Wan Azizah lebih suka jika Nurul Nuha berkerja dibelakang tabir dan tidak terlalu menonjol dikhuatiri akan menimbulkan persepsi bahawa PKR mengamalkan kronisme.

Namun seperti yang ramai sedia maklum, keputusan Anwar adalah muktamad. Anwar juga dikatakan amat yakin Nurul Nuha mampu menang besar di Parlimen Permatang Pauh kerana rekod bersihnya.

Umno Permatang Pauh harus melakukan keajaiban jika mahu merampas kembali kerusi Parlimen tersebut. Program kecil-kecilan tak mencukupi untuk mengembalikan semangat berbelas ribu ahli Umno dikawasan berkenaan. 

Sebaliknya, satu program berskala besar harus dirancang bagi menunjukkan kekuatan serta memulihkan kepercayaan rakyat kepada parti melayu terbesar itu sebelum piliharaya berlangsung tak berapa lama lagi.
sumber : http://mediapermatangpauh.blogspot.com


Parti Anak BERANAK

PunahSihat : Anwar Ibrahim
Presiden : KakJijah aka BINI KEPADA ANWAR IBRAHIM
Naib Presiden : Nurul Izzah anak kepada Anwar Ibrahim
Naib Presiden Jr : Nurul Nuha juga anak kepada Anwar Ibrahim

BESOK LEPAS JUMAAT : PM Bubar Parlimen?

Posted: 21 Mar 2013 07:17 AM PDT

Minggu demi minggu, ramalan demi ramalan nampaknya semua gagal menemui tarikh jangkaan PM bakal umum bubar parlimen..

Ini termasuk BangNoN bintang Prono jutawan 100 juta calon PM LGBT yang gagal pada percubaan pertama untuk memorak perandakan PRU dengan pencerobohan lahad datu. Terkini rafizi tukang cuci buruk anwar sedang kaitkan apa saja lahad datu, umno terlibat.

Bagi aku tarikh satu hal, mungkin besok, namun firasat aku kata Jumaat depan 29 Mac 2013.

Faktor penyebab PM tunggu saat akhir untuk bubar parlimen adalah bagi menghabiskan duit nuar yang umum tahu banyak sangat. Persoalannya dari mana nuar dapat begitu banyak?

Baik lahad datu, maklumat sahih yang aku dapat, bangNon sedang sibuk cari golongan macam bapak saiful untuk uturn. Terkini eskay pun turut diberikan berita durian runtuh untuk uturn. Beberapa pertemuan sulit juga diadakan dengan ahli parlimen bagi tujuan katak si katak lompat. Offer bukan 300 seperti si nuar bayar pada mahasiswa pada video sontot terbaru itu mampu membuatkan siapa saja beralih arah.

Apa saja untuk jawatan PM.. Buatla anwar.. Kita tunggu keputusan rakyat dalam PRU13. Antara PRU TERPANAS dalam sejarah PRU Malaysia.
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

bumiyang

Posted: 22 Mar 2013 03:14 AM PDT

bumiyang


Melayu/Bumiputera Bakal Senasib Dengan Bangsa Moro???

Posted: 21 Mar 2013 09:41 PM PDT

tunku

Posted: 22 Mar 2013 03:07 AM PDT

tunku


Singapore says sting video’s claims about Sarawak’s Taib hiding money in the island are false

Posted: 21 Mar 2013 11:49 PM PDT

A controversial video alleging corruption on the part of the Sarawak Chief Minister Pehin Sri Taib Mahmud and his family and claims that they hide their illicit gains in Singapore, drew a strong response from the Monetary Authority of Singapore, last night.
Local newspaper, the Straits Times reported the central bank said a claim in the "sting video" that the Singapore Government withheld financial data from Malaysian authorities, was false.
It said Singapore has provided full information requested by Malaysia for tax purposes and the two countries have had a good working relationship on tax matters.
"The allegation is simply false," it said. "Contrary to what was claimed in the video, Singapore has to date provided information requested by Malaysia for tax purposes."

Nurul Izzah Hits Out At Police, Says All They Do Is Spy On Everybody

Posted: 21 Mar 2013 06:30 PM PDT

PARTI Keadilan Rakyat vice-president Nurul Izzah Anwar has claimed that the main duty of the police is solely to spy on all Malaysians. In her ceramah at Kampung Jemapoh here on Tuesday night, Nurul Izzah (pic) said this was why armed intruders had managed to infiltrate Kampung Tanduo, Lahad Datu, on Feb 12.

"What is the job of the security forces? Their job is to spy on the rakyat. Their job is to spy on the PKR leaders. Their job, on the whole, is to ensure BN (Barisan Nasional) stays successful... until our borders in Lahad Datu, Sabah, were infiltrated.

"Just imagine, 200 terrorists managed to slip into the country and what was the response of the Home Minister (Datuk Seri Hishammuddin Hussein)? His response was to give them drinks, kuih-muih and waited for 23 days before striking."

She also touched on Prime Minister Datuk Seri Najib Razak's move to make the 1Malaysia People's Aid (BR1M) aid an annual affair.

"It is good, we take the RM500," she said.

Former deputy inspector-general of police Tan Sri Shamsuri Arshad hit out at Nurul Izzah, saying that "police are not subject to anybody, politicians and all. We carry out our job in accordance with the law of the land.

"Yes, we do spy, as do other security agencies in the world, such as the FBI (the United States' Federal Bureau of Investigation) and other police forces in the world.

"But the spying or security intelligence we do is to protect the country. The track record shows our successes in protecting the country during the communist insurgency and many other times.

"Thus, our spying is done in accordance with the law, not for political gain. The information gathered is used in preemptive strikes on criminals," he told the New Straits Times yesterday.

Shamsuri said that it was easy to be an armchair critic but harder to be someone like him, who had seen real action during his years in the police force.

Shamsuri quoted former American president Abraham Lincoln when he described Nurul Izzah's accusation.

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you cannot fool all of the people all of the time."

Political analyst Professor Datin Paduka Ramlah Adam said Nurul Izzah was trying to win the rakyat's heart by hurling accusations against the police force.

"The opposition realises that their voice is not being heard by the people in relation to the Lahad Datu intrusion. So, they are forced to make wild accusations with the hope that the rakyat will believe them.

"I believe that the rakyat knows what is right and wrong this time around. The rakyat know very well that this (intrusion) is a real threat to national security," said Ramlah, who is also Universiti Malaysia Perlis' Malaysian Rulers Institution Research Centre director.

Ramlah said the armed intruders entered Sabah illegally, not because the security forces were weak, but because they received help from locals who were friends and family members.

Nurul Izzah is no stranger to controversy. She came under heavy fire from Muslim scholars at the end of last year for allegedly promoting apostasy among Malay Muslims.

Nurul Izzah, who is also Lembah Pantai member of parliament, was speaking at a forum titled "Islamic state? Which vision? Whose responsibility?" where she emphasized the message of religious freedom, saying that there should be no compulsion in any religion, including Islam.

GTP impacts positively on Sabah too – Musa

Posted: 21 Mar 2013 05:00 PM PDT

Barisan Nasional's (BN) transformation programmes have brought about much benefits and positive impact to the nation, including the people in Sabah, Chief Minister Datuk Seri Musa Aman said.
The implementation and success of the programs have clearly given much positive impact and effect towards improving the prosperity of the people and overall development of the state.
It had also increased the socio-economy and income of the people, development of basic infrastructure in the rural areas, the rapid growth of the industrial sector, including oil and gas and tourism as well as poverty eradication, Musa said in a statement yesterday.
He was commenting on the Government Transformation Programme (GTP) annual report that was tabled by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak on Tuesday.
"Based on the EPU Director's report on February 20, it is proven that the state's poverty rate was successfully decreased from 19.7 per cent in 2009 to 8.1 per cent in 2012 while household income has increased to RM4,013 in 2012 from RM3,102 in 2009," Musa said.
The Finance Minister added that the state government and all Sabahans congratulated the federal government, especially Najib, for tabling the Government Transformation Programme annual report and they welcome the report which clearly proved the government's seriousness in planning and implementing various agendas under the country's transformation program.
"This shows that the BN leadership under Najib is more daring and responsible in its efforts to tell and prove to the rakyat of the government's resolve and commitment as well as achievements in taking care of the people's welfare and spur the country's growth," Musa stressed.
According to him, what is important is for Sabahans to evaluate thoroughly and make the best comparison of the BN government's excellent track record as well as the promises it had fulfilled.
"They should also look at the benefits that they have and are still enjoying through the implementation of various initiatives as well as transformation.
"It is a fact that we are far more realistic compared to the manifesto and empty promises of the opposition.
"I believe with the record and achievement report, the BN government will continue to spark off our spirit, resolve and commitment towards ensuring the development and success will be on par with the country's development and transformation agenda.

Rakyat Need To Reject Opposition's Manifesto, It Does Not Promise Anything

Posted: 21 Mar 2013 02:00 PM PDT

The opposition's excitement to present their manifesto early, is proven to be a bad idea for them, this is because, after going into details, we can see a lot of issues and it is proven that it was made in a rush.
At first, they took it as a political strategy, to pressure Barisan Nasional (BN), other than to use the issue "BN Copied" approach to go against the government's credibility, if there are any similarity on the deals which the government might offer soon.
But in the end, the burden which they wanted to put on the government, is actually hitting the opposition, especially Anwar Ibrahim where they feel that their strategy has backfired. It seems like their attempt to attack the government does not even provide any impact to the ruling party, especially at times like this where they are focusing on the intrusion issue in Sabah.
Not just that, government led by Datuk Seri Najib Tun Razak also feel that they need to focus on the responsibilities given to them by rakyat, especially for people of Sabah for now. Since the issue involves the country's sovereignty, it should be taken seriously.
Going back to the opposition's manifesto, from studies made on their 'false promise', all of those promises would cause the government losing income worth RM393.7 million which involves 207,207 tax payers.
Besides that, their approach in reducing tax and at the same time providing more help, is seen as populist. This is because, all the promises they offer are not the ones that could guarantee rakyat's  well-being, instead, it is just a trick to gain popularity among voters.
This is because all the proposals presented are impossible to be implemented because it could cause cash flow problems for the country. What is worse, their 'Manifesto Is Not Promise' could harm the country's financial status if they are implemented.
This is what happens when everything is done in a rush. After receiving all suggestions from their economic experts, Anwar who is also Selangor's Economic Advisor once again had no choice but to use the 'credit card' approach, to rakyat as an escape.
Sadly, the 'credit card' they offer can only work if rakyat registers as members of any parties under the opposition coalition. This is far different than BN as it provides help to all Malaysians regardless of their political ideologies.
The method used by the opposition seem to describe that if Anwar gets to be PM, he would only provide his service to PKR, PAS and DAP party members instead of all Malaysians. Clearly, Anwar and his goon really want to get their 'revenge' over all rakyat, except for those members who are registered under opposition coalition.
According to economic experts and analysts, 'Menifesto Is Not Promise' does not explain the approach which it would take to replace the RM394 million which is missing.
Conclusion is, as rakyat, we should open our eyes in evaluating all manifesto which will compete, because it is part of our responsibilities as voters.
Only in-depth evaluation will enable us to make the right comparison, all for the sake of our country.
And most importantly, choose manifesto which holds onto the principle of 'Promises Kept instead of 'Manifesto Is Not Promise' which is full of lies, all to please rakyat with false offers.

Anwar Are You Gay or BI

Posted: 21 Mar 2013 12:00 PM PDT

No straight answer from Anwar.

Possibilities of an efficient urban public transport network in Kuala Lumpur

Posted: 21 Mar 2013 10:30 AM PDT

Technology playing a bigger role in the Transformation Programme

Posted: 21 Mar 2013 09:14 AM PDT

Promises Kept: Government's NKRA Surpasses Its Target

Posted: 21 Mar 2013 09:00 AM PDT

Annoucement made by the Prime Minister, Datuk Seri Najib Tun Razak regarding the annual report for GTP and ETP 2012 would definitely gain its respect from opposition supporters. The report should have been able to open their eyes and hearts if they do believe in facts instead of lies.
This is in regards to the success of all of government's NKRA which manages to show great results, following all target which has been set. Each line which was stated by the Prime Minister yesterday, is the proof that BN manages to keep all the promises made to rakyat.
This is in line with the government's theme, 'Promises Kept', as well as the slogan 'People First, Performance Now'. Unlike the opposition with their 'Manifesto Is Not Promise' where they can only write in 'hopes and dreams', only to break it in the end.
The annual GTP and ETP 2012 report yesterday proves that the transformation implemented by the government has come to a success. Every information was gathered and studied, and presented to rakyat to show the government's transparency in providing factual truth.
What is more interesting, as the opposition claim that the government spends too much to raise Gross National Income (GNI), it still manages to show 49% increase after three years. Despite of the bad global economy, the country's growth for the past three years surpasses the global average. 7.2% 2011 and 5.2% 2012.
Not just that, Malaysia's national poverty also shows decline from 3.8% in 2009 to 1.7% in 2012. The country's inflation rate also remains low at 1.3% as at January 2013.
The government led by Datuk Seri Najib also manages to create 438,000 job opportunities from 2011-2012. 106.967 people managed to be registered under 1Azam programs to raise their economic status and 89% or more than 100,000 of those who registered under E-Kasih managed to get out of poverty within three years.
Even though the opposition kept on saying that BN/UMNO is corrupt, unsafe etc., crime index which was presented showed decline as much as 27% for the past three years. Even the Corruption Perception Index ranking ran by Transparency International showed our country went up by six places from 54th place in 2012 where 1,172 convicted offenders were published in MACC website.
Overall, the opposition only throw in claims, only to create hate sentiments among rakyat, however, the fact is, every each and one of those claims are baseless.
With all data presented yesterday, it shows that the government really want to provide the best service for rakyat.

Papa Gomo releases "intimate chat" video clip

Posted: 21 Mar 2013 07:22 AM PDT

PETALING JAYA: Blogger Papa Gomo has released a video-clip showing a man resembling Datuk Seri Anwar Ibrahim having an intimate chat with another male as a response to the latter's RM100mil suit against him.
The blogger said he had uploaded the 2.37-minute video clip "because Datuk Seri Anwar Ibrahim had filed the RM100mil defamation suit against me for uploading allegedly lewd photographs.
"Watch the video and you can evaluate for yourself if the man in this video is Anwar Ibrahim or not," he wrote in his blog.
The video shows a man, who resembles Anwar, sitting on a couch talking in a "flirtatious" manner with another man.
There was nothing lewd in the video and the conversation centred on where they had been and what they had done.
The blogger also implied that more videos would be released.
The blogger claimed that he had met the other man unseen in the video and was now "protecting him" with some other friends. Papa Gomo said the man was an undergraduate.
Papa Gomo said the suit filed by Anwar provided a big opportunity for him to call "a string of people" as witnesses, among them former Thai consul Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Kulim Bandar Baharu MP Zulkifli Noordin, PKR founding member Ng Lum Yum, Datuk S. Nallakaruppan, Padang Serai MP N. Gobalakrishnan, and a senior PAS leader.


GTP And ETP Target Reached, Promises Kept

Posted: 21 Mar 2013 06:00 AM PDT

Now, many should be going through the annual report of Government Transformation Program (GTP) and Economic Transformation Program (ETP) which was presented by Prime Minister, Datuk Seri Najib Tun Razak, a few days ago.
Some opposition leaders might do the same, going through the numbers, making sure that all information given are facts instead of lies just to blind rakyat. This is because it is their best chance, to keep on hitting the government to ensure that rakyat would vote for the opposition in the coming general election.
However, the important thing is, how can they twist facts and figures that was presented by the government. Because rakyat are smart enough to see government's effort as it brought in GTP and ETP in 2010 and 2011 which was implemented alongside Political Transformation and Social Transformation Program which has now become a success.
Government's effort to form National Transformation Policy also has made its impact as quality of rakyat's lives improve, economy gets better and the country's financial status gets stable day by day.
The thing which we can all be proud of would be the the fact that all initiatives introduced before this to ensure that the country could get to its objective to become a high-income nation by year 2020, is getting there. Besides, it is one of the most daring experiments made by the government led by Prime Minister in practicing the principle of transparency and responsibility towards rakyat.
All the cynical and prejudice attitude shown by opposition coalition led by Anwar Ibrahim back then against the National Transformation Policy has proven to be baseless.
What is more interesting, opposition news portal such as Malaysian Insider, published a positive story regarding the report which was presented even though they were once known as the opposition's official media that only knows how to blame the government in every way.

http://www.themalaysianinsider.com/litee/malaysia/article/muhyiddin-says-could-hit-etp-gtp-targets-before-2020/
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2013/3/20/nation/12863149&sec=nation

Few of the interesting part include, proof (of progress) was in the Gross National Income - from US$257 (RM802.5) in 1957 to US$9,970 (about RM31,000) last year, an increase of almost 4,000% in over five decades while poverty had dropped from 60% in the early days of Independence to just 1.7% in 2012.
The initiative introduced by the government is seen as successful as it manages to get 100,000 rakyat away from poverty. 100,000 affordable homes were developed so that rakyat could afford to own their own home.
According to Datuk Seri Najib, with such great performance, he hopes that rakyat could keep on supporting the government so that each plans can be implemented for the sake of Malaysia's future.
For further information, please refer to YAB Datuk Seri Najib Razak's blog which is featured in 1Malaysia blog, http://www.1malaysia.com.my/blog/dasar-transformasi-negara-berjaya/

Sulu terrorist :"I Was Asked And Paid," Says Accused

Posted: 21 Mar 2013 03:29 AM PDT

The High Court here Thursday was told by one of the men charged with engaging in terrorism in Sabah that he was asked and paid to do so by someone.

Hooland Kalbi, who spoke in the Bajau language and translated by the court interpreter, said this in the trial of the eight Filipinos charged with the offence, including two of them who were also charged with waging a war against the Yang di-Pertuan Agong.

He also said he was foolish for doing so, but judge P. Ravinthran told the court interpreter to explain to him (accused) that it was not necessary for him to say that as his plea would only be recorded after he had obtained a lawyer.

At today's proceeding, Ravinthran gave all the accused the opportunity to tell the court the charges made against them and also told the court interpreter to explain to the accused the punishment involved.

Hooland was among the eight Filipino charged in the High Court here today with engaging in terrorist activities in Sabah.

This is the second time that a charge for waging a war against the Yang di-Pertuan Agong is made in the country after an incident by the Al Maunah group at Bukit Jenalik Sauk, Perak, in 2000.

Meanwhile, Timhar Hadir, who is also charged with engaging in terrorism, told the court that he entered Malaysia last February using an international passport.

He was prevented from saying more by Ravinthran without consulting his lawyer.

Another accused charged with the same offence was Habil Suhaili, who took quite sometime to understand the charge made against him.

Habil, believed to be in his 60s, was not worn the straight jacket like the other accused.

The charge was read to him several times in Suluk.

Habil said he did not commit the offence, but was told by the judge that his plea would not be recorded.

The first accused, Atik Hussin Abu Bakar, who spoke in Bajau, sought the court to explain the charges made against him.

Besides being charged with engaging in terrorism, he is also charged with waging a war against the Yang di-Pertuan Agong.

The other four accused, Lin Mad Salleh, Basad Manuel, Kadir Uyung and Lating Tiong, said they had nothing to say.

Basad is charged with engaging in terrorism and waging a war against the Yang di-Pertuan Agong, while Lin is charged with engaging in terrorism.

Kadir and Lating are charged with protecting the terrorist group.

All the accused were not allowed bail.

Meanwhile, journalists and photographers covering the case were strictly monitored by armed policemen. Only one journalist from each media organisation is allowed into the court and they are only allowed to bring in their note book and pen.

No foreign journalist is seen covering the proceeding today.

Taipingmali (tm)

Posted: 22 Mar 2013 01:21 AM PDT

Taipingmali (tm)


AMUKAN PBTTB PERAK

Posted: 21 Mar 2013 08:51 PM PDT

PEMBANGKANG TAKUT DENGAN BN!!!

Posted: 21 Mar 2013 12:20 PM PDT

SESI DIALOG BERSAMA KAUM CINA


KAUM CINA YANG HADIR
CERAMAH PENERANGAN BERSAMA KAUM CINA DI PDM TEMELOK..
YB DATUK HAJI ROSLI BIN HUSIN SEMPAT BERDIALOG.
BEBERAPA MASALAH DAN KEKELIRUAN TERUNGKAI.
TAHNIAH YB DATUK HAJI ROSLI BIN HUSIN.
UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!

JANJI DITEPATI

Posted: 21 Mar 2013 12:14 PM PDT

1MALAYSIA!!!JANJI DITEPATI!!!
ALHAMDULILLAH...KERAJAAN UMNO/BN MEMERINTAH MALAYSIA DENGAN BAIK.URUSTADBIR YANG BIJAKSANA DAN BERKESAN MEMBAWA MALAYSIA TERKENAL DI SELURUH DUNIA.
DISAAT DAN KALA INI HANYA UMNO/BN ADALAH YANG TERBAIK.

UNDI BN!UNDI BN!!UNDI BN!!!

1MALAYSIA!!!JANJI DITEPATI!!!

Posted: 21 Mar 2013 12:10 PM PDT

1MALAYSIA(CINA)
1MALAYSIA(MELAYU)
1MALAYSIA(INDIA)

GURU vs CIKGU!!!

Posted: 21 Mar 2013 11:50 AM PDT


PERINGATAN KEPADA PENJAWAT AWAM DAN SEKADAR PANDANGAN PERIBADI!!!BERJUANG DEMI ISLAM,MELAYU DAN TANAH AIR!!!

Kenaikan gaji penjawat awam membuatkan semua penjawat awam tersenyum lebar.Sayangnya bukan semua pro kerajaan.Terutama guru2 yang pro pembangkang kebanyakan tidak bersyukur dan sentiasa keji,caci,hina,cerca,sentiasa tidak berpuas hati dgn usaha kerajaan,berpolitik disekolah,menghasut pelajar membenci kerajaan dan yang paling sedih mereka terlupa bahawa GAJI YANG DIAMBIL SETIAP BULAN ADALAH DARI KERAJAAN YANG MEMERINTAH SEKARANG KERAJAAN UMNO/BN.


kebanyakan guru lupa bahawa sekolah adalah tempat menimba ILMU dan bukannya medan politik untuk merosakkan pemikiran pelajar yang belum masanya untuk berpolitik.bila banyak isu moral dan akhlak pelajar dicanangkan,kerajaan salah.sebenarnya yang bersalah adalah guru yang merosakkan minda pelajar.segelintir guru yang berasa sudah bijak dan pandai terlupa bahawa kesenangan@gaji yang diperolehi sekarangkeran urustadbir dan kebijaksanaan pemimpin kerajaan UMNO/BN.bercakap memang mudah untuk berubah,tetapi amat MUDAH UNTUK REBAH SEKIRANYA KITA MENGAMBIL MUDAH SEGALA2NYA. GURU SEPATUTNYA MEMBIMBING PELAJAR KEARAH KEBAIKAN DAN BERFIKIRAN KRITIS,BUKANNYA MENGHASUT DAN MEMBURUKKAN KERAJAAN SEDIADA MELALUI PELAJAR.

berpolitiklah dimedan yang sebenar,bukannya di sekolah tempat anda mencari rezeki untuk keluarga.kadang2 saya terfikir,apalah yang difikirkan guru yg asyik membangkang ni???pernah x,guru2 pembangkang berfikir?halalkah pendapatan aku dengan membuang masa dikantin kutuk kerajaan,masa PNP kutuk kerajaan kpd pelajar,masa yang diambil berbual kosong semata2 kutuk kerajaan bersama kwn2 pembangkang,dalam kawasan sekolah asyik kutuk majikan sendiri iaitu kerajaan yang memerintah.

KERAJAAN UMNO/BN TERLALU BERLEMBUT DENGAN PENJAWAT AWAM TERUTAMA GURU,SEPATUTNYA TINDAKAN TATATERTIB TERUS DILAKSANAKAN SUPAYA GURU2 SEDAR DIRI AKAN BIADAPNYA MEREKA MEMBURUKKAN MAJIKAN SENDIRI YANG MEREKA TIDAK PASTI AKAN KESAHIHAN KEBURUKAN KERAJAAN.GURU2 FIKIRKAN HALAL ATAU HARAM PENDAPATAN MULAI PADA SAAT INI KERANA TERSILAP CAKAP ATAU LANGKAH,PEMCATIT KIRI KANAN SENTIASA MENCATIT.wallahualam.

ADUN N14 CHANGKAT JERING!!!ANDA SETUJU?

Posted: 21 Mar 2013 11:44 AM PDT

Assalamu'alaikum wr wbt.
YAB Dato' Dr Zambry Abd Kadir,
Menteri Besar Perak DR.

1.Saya tahu yang kawasan N14 Changkat Jering adalah satu kawasan yang masih dibelenggu kesamaran tentang nasib BN di situ. Dalam kesamaran itu, calon yang yang baru dan belum pernah bertanding patut diberi peluang untuk bertanding di situ.Saya lihat calon yang sesuai ialh Saudara Kamaruddin Abu Bakar.

2. Melihat kandungan sms seseorang (rahsia) berkaitan senarai calon (cadangan) untuk kawasan N14 Changkat Jering yang dihantar kepada YAB Dato' saya melihat nama Kamaruddin diletak paling atas, malahan ketika ditunjuk kepada saya, saya tidak membantah.

3. Antara beberapa nama yang dicadangkan dalam sms tersebut, saudara Kamaruddin memang mempunyai kelebihan berbanding yang lain sebab beliau memang dilihat bersungguh-sungguh membantu BN di mana beliau berusaha untuk hadir tanpa gagal dalam hampir kesemua aktiviti/program yang melibatkan UMNO/BN.

4.Dalam gerak kerja yang beliau lakukan, dan percakapan beliau memperlihatkan beliau seorang yang sangat menyayangi parti, mempunyai semangat patriotik melebihi tahap biasa, aktif, tegas, sentiasa bersemangat, lebih mengutamakan kerja parti daripada diri sendiri, bertenaga serta agresif.

5.Dalam banyak perkara beliau tidak berkira, tidak pernah menyindir dalam ucapan tetapi direct,disukai oleh pengundi yang kebanyakannya golongan muda dan pertengahan umur serta mahu memberi peluang kepada orang muda dlm aktiviti yang dianjurkan.

6 Siapa di kawasan Bukit Gantang yang tak mengenali Kamaruddin seorang yang sentiasa dilihat ada di mana-mana dalam aktiviti yang melibatkan parti.Seorang yang sangat bertenaga (energetic), tidak pernah mennjukkan keletihan di hapan orang ramai, tidak pernah menyindir dan sinis ketika menyampaikan ucapan, direct dan tepat ke sasaran dan memiliki susuk tubuh perkasa dan bercita-cita(ambitious).

7.Walau pun beliau ada jawatan dalam parti iaitu Naib Ketua UMNO Bhg Bukit Gantang, tetapi pengundi di sini tidak melihat itu sebagai faktor.Malahan ada yang tak tahu beliau ada jawatan.Yang penting beliau memang sangat dikenali di kawasan ini.Mudah mendekati rakyat, mengambil peluang untuk menyelesaikan masalah dan membantu menurut cara yang beliau berupaya melakukannya dan sanggup bekerja hingga larut malam waima sampai subuh.

8. Tegasnya AJK lain tidak berupaya menyamai beliau dari segi gerak kerja, baik dalam AJK Bahagian mahupun sayap-sayapnya, di mana beliaulah yang lebih menonjol,lebih aktif dan lebih dikenali.Dan yang lebih penting beliau boleh memberi kerjasama kepada sesiapa sahaja sama ada Ketua Bahagiannya, pemuda, puteri dan wanita.

9. Atas perkiraan dan pertimbangan di atas, saya memohon jasa baik YAB Dato' agar menempatkan individu yang tepat di N14 Changkat Jering seperti sering diungkapkan bahawa DUN menjadi nyawa Menteri Besar, sementara Parlimen menjadi nyawa Perdana Menteri.

10.Memang ada kelemahan sdr Kamaruddin tetapi kelemahan itu agak peribadi dan hanya melibatkan cara/ pendekatan,serta kedudukannya sebagai manusia biasa, namun pada keseluruhannya dalam ada kelemahan itu beliau masih terbaik dan mempunyai lebih kelebihan berbanding rakan dalam kelompoknya.

11. Maka atas perkiraan itu beliau wajar diberi peluang untuk memperluaksan ciri kepimpinan yang ada padanya dengan menempatkan beliau sebagai calon BN bagi kerusi N14 Changkat Jering.

12.Jika hendakkan calon pilihan rakyat/pengundi di N14 beliaulah calon yang paling sesuai setakat ini.

Terima kasih.

Abd Bashid Harun.
B.A Hon Pengajian Islam (Malaya), M.Princ(Malaya), NPQH(IAB), dan Dip.Ed(LI).
Pengamat Politik/Blogger.

ADUN N14 CHANGKAT JERING!!!ANDA SETUJU?

Posted: 21 Mar 2013 11:43 AM PDT

Assalamu'alaikum wr wbt.
YAB Dato' Dr Zambry Abd Kadir,
Menteri Besar Perak DR.

1.Saya tahu yang kawasan N14 Changkat Jering adalah satu kawasan yang masih dibelenggu kesamaran tentang nasib BN di situ. Dalam kesamaran itu, calon yang yang baru dan belum pernah bertanding patut diberi peluang untuk bertanding di situ.Saya lihat calon yang sesuai ialh Saudara Kamaruddin Abu Bakar.

2. Melihat kandungan sms seseorang (rahsia) berkaitan senarai calon (cadangan) untuk kawasan N14 Changkat Jering yang dihantar kepada YAB Dato' saya melihat nama Kamaruddin diletak paling atas, malahan ketika ditunjuk kepada saya, saya tidak membantah.

3. Antara beberapa nama yang dicadangkan dalam sms tersebut, saudara Kamaruddin memang mempunyai kelebihan berbanding yang lain sebab beliau memang dilihat bersungguh-sungguh membantu BN di mana beliau berusaha untuk hadir tanpa gagal dalam hampir kesemua aktiviti/program yang melibatkan UMNO/BN.

4.Dalam gerak kerja yang beliau lakukan, dan percakapan beliau memperlihatkan beliau seorang yang sangat menyayangi parti, mempunyai semangat patriotik melebihi tahap biasa, aktif, tegas, sentiasa bersemangat, lebih mengutamakan kerja parti daripada diri sendiri, bertenaga serta agresif.

5.Dalam banyak perkara beliau tidak berkira, tidak pernah menyindir dalam ucapan tetapi direct,disukai oleh pengundi yang kebanyakannya golongan muda dan pertengahan umur serta mahu memberi peluang kepada orang muda dlm aktiviti yang dianjurkan.

6 Siapa di kawasan Bukit Gantang yang tak mengenali Kamaruddin seorang yang sentiasa dilihat ada di mana-mana dalam aktiviti yang melibatkan parti.Seorang yang sangat bertenaga (energetic), tidak pernah mennjukkan keletihan di hapan orang ramai, tidak pernah menyindir dan sinis ketika menyampaikan ucapan, direct dan tepat ke sasaran dan memiliki susuk tubuh perkasa dan bercita-cita(ambitious).

7.Walau pun beliau ada jawatan dalam parti iaitu Naib Ketua UMNO Bhg Bukit Gantang, tetapi pengundi di sini tidak melihat itu sebagai faktor.Malahan ada yang tak tahu beliau ada jawatan.Yang penting beliau memang sangat dikenali di kawasan ini.Mudah mendekati rakyat, mengambil peluang untuk menyelesaikan masalah dan membantu menurut cara yang beliau berupaya melakukannya dan sanggup bekerja hingga larut malam waima sampai subuh.

8. Tegasnya AJK lain tidak berupaya menyamai beliau dari segi gerak kerja, baik dalam AJK Bahagian mahupun sayap-sayapnya, di mana beliaulah yang lebih menonjol,lebih aktif dan lebih dikenali.Dan yang lebih penting beliau boleh memberi kerjasama kepada sesiapa sahaja sama ada Ketua Bahagiannya, pemuda, puteri dan wanita.

9. Atas perkiraan dan pertimbangan di atas, saya memohon jasa baik YAB Dato' agar menempatkan individu yang tepat di N14 Changkat Jering seperti sering diungkapkan bahawa DUN menjadi nyawa Menteri Besar, sementara Parlimen menjadi nyawa Perdana Menteri.

10.Memang ada kelemahan sdr Kamaruddin tetapi kelemahan itu agak peribadi dan hanya melibatkan cara/ pendekatan,serta kedudukannya sebagai manusia biasa, namun pada keseluruhannya dalam ada kelemahan itu beliau masih terbaik dan mempunyai lebih kelebihan berbanding rakan dalam kelompoknya.

11. Maka atas perkiraan itu beliau wajar diberi peluang untuk memperluaksan ciri kepimpinan yang ada padanya dengan menempatkan beliau sebagai calon BN bagi kerusi N14 Changkat Jering.

12.Jika hendakkan calon pilihan rakyat/pengundi di N14 beliaulah calon yang paling sesuai setakat ini.

Terima kasih.

Abd Bashid Harun.
B.A Hon Pengajian Islam (Malaya), M.Princ(Malaya), NPQH(IAB), dan Dip.Ed(LI).
Pengamat Politik/Blogger.

Prism Bhd Difitnah Bungkus Oleh Golongan Berkepentingan

Posted: 21 Mar 2013 11:03 AM PDT

SUBHANALLAH!


"Betul ker Prism Bhd. dah bungkus?".


Sungguh dashyat kenyataan tersebut. Sebenarnya Prism Bhd masih beroperasi seperti biasa dan sedang mengatur langkah proaktif untuk membela kepentingan 'artistes' tempatan.


Ia adalah sebuah HASUTAN!


Sepertimana yang telah dikatakan sebelum ini. Harapnya semua ahli dapat bersabar dan terus menyokong Prism Berhad. Kerana dalam sesebuah perjuangan ianya tidak berubah semalaman. Ya betul Prism Bhd telah memohon LESEN sembilan bulan yang lalu dan ahli telah mengalami KERUGIAN pendapatan selama SEMBILAN bulan ditaksirankan berjumlah RM16.2 juta bermula Jun 2012.


Tetapi kerana apa?


Kerana berlaku perubahan pada undang-undang?


Kerana pihak-pihak tertentu "melobi" Pak Menteri?


Kerana apa?


Apa jua sebabnya tidak kira apa jualah sebabnya... yang nyata ialah "permainan tok dalang" di belakang tabir telah menyekat SUARA MAJORITI untuk maju kehadapan?


Kenapa ini berlaku?


Kerana ketamakan sesetengah pihak yg ingin MEMONOPOLI industri muzik tempatan.


Kerana menteri di kementerian tertentu ingin menunaikan janji dan menunjukkan kuasa beliau kepada pihak yang tertentu seolah-olah dialah yang paling berkuasa.


FAKTA 1.


Sesebuah organisasi perlu bebas dari kecenderungan menyebelahi "pihak lawan". Contohnya, jika "Persatuan Pekerja" adalah terdiri dari "Ahli Lembaga Pengarah Syarikat", yang mempunyai kepentingan mengaut untung dari syarikat dan megerah pekerja untuk mencapai objektif tersebut. Apakah "Persatuan Pekerja" itu akan bertindak adil terhadap ahlinya? Lazimnya, apa yang akan berlaku ialah pekerja akan dimomok-momokan dengan kehilangan pekerjaan, maka si pekerja tadi akan terus bekerja dengan "gaji kecik" seumur hidupnya untuk menyara keluarga. Bila bersuara dikatakan tidak bersyukur kerana telah diberi pekerjaan. Maka apa yang terjadi ialah "OPRESI". Ini adalah suatu KETIDAKADILAN.


Pekerja perlu tahu apa hak mereka dan "ahli persatuan pekerja" tidak boleh terdiri dari "ahli lembaga pengarah syarikat" yang memegang jawatan didalamnya mahupun sebagai ahli biasa.


Begitu jugalah dengan Prism Berhad yang ingin "BEBAS" dari CENGKAMAN pihak syarikat rakaman. Perlu ada "check & balance". Sebab itu kita tidak mempunyai "persatuan syarikat rakaman" yang menaungi kita. Prism Berhad mewakili "pelaku" iaitu "pekerja" dan jika ada kepentingan syarikat rakaman didalam Prism Berhad maka keadilan tidak dapat dikecapi. Justeru itu, ahli lembaga pengarah Prism Berhad adalah terdiri dari Persatuan Penyanyi Pemuzik dan Penulis Lagu Tanahair (PAPITA), Indian Recording Industri Malaysia (IRIM), Association of Malaysian Chinese Artistes (AMCA) dan "Persatuan Penggiat Seni dan Kebudayaan Malaysia Kuching" yang rata-rata adalah terdiri dari artis rakaman dan pemuzik rakaman.


FAKTA 2.


Artikel 15 (1) &n (2) WIPO Performance and Phonogram Treaty (WPPT) memberi hak "SARAAN SAKSAMA" kepada semua pihak yang terlibat didalam sesebuah rakaman.


Beberapa buah negara telah berjaya mempraktikkan apa yang termaktub didalam "artikel" diatas sebagai contohnya Indonesia dan Korea. APAKAH kita tidak melihat betapa majunya industri mereka?


Kenapa ini membolehkan kemajuan?


Kerana "artistes" iaitu penyanyi & pemuzik rakaman mendapat imbuhan yang memberangsangkan dan ianya memberi motivasi untuk terus berkarya dan membuat persembahan.


Bila kita diberitahu bahawa kita perlu mencuba sebahagian dari "artikel" tersebut ia umpama menyatakan bahawa lebih 100 buah negara yang mengamalkannya tidak berjaya. Samalah seperti menyatakan suatu "vaksin" yang berjaya menyembuhkan penyakit di 100 negera tersebut tidak berfungsi dengan baik. Apakah ini masuk akal?


Apa yang akan terjadi jika "artikel" tersebut berkuatkuasa sepenuhnya di Malaysia?


Bila sesebuah badan kutipan yang biasa mengutip keuntungan untuk dua pihak shj atau contohnya hasil kutipannya adalah 100 juta dibahagi dua menjadi 50 juta setiap persatuan akan menjadi terbahagi tiga dengan anggaran 33.33 juta setiap persatuan. ADAKAH ini dilihat TIDAK adil atau dilihat TIDAK menguntungkan sesebuah pihak?


ADAKAH "artistes" perlu membuat dua pekerjaan untuk menyara hidup? Sedang "mereka" yang mengaut hasil keuntungan yang datangnya dari keringat kita?


BENAR hak pelaku adalah hak sampingan dan bukan hak eksklusif. Tetapi tanpa "artiste" (pemuzik dan penyanyi rakaman) adakah sesebuah lagu akan laris tanpa imej, suara dan persembahannya?


AKHIR KATA


Diseru kepada semua rakan artis sebagai rakan seperjuangan bukan orang yang mempunyai kepentingan diri.


Terdapat juga rakan artis yang menjadi mangsa syarikat rakaman. Kepalanya telah berlubang akibat satu kemalangan jalanraya pada tahun 1997 dan di dalam kontrak rakaman TIADA INSURAN sedangkan dia kemalangan sewaktu melakukan promosi album. Tiada siapa pun yang membela nasibnya ketika itu.


Berapa ramai penyanyi dan pemuzik rakaman yang bercerai-berai, di tahan kerana dadah, menjadi perempuan simpanan, gigolo dsbnya yang senantiasa menjadi sensasi dan bahan jualan media?


Sampai bila para artis hendak melihat rakan-rakan artis kita terpaksa meminta "sedekah" ketika sakit dsbnya?


Sampai bila para artis hendak membiarkan artis-artis veteran yang suatu ketika disanjungi tetapi mati dalam keadaan yang daif?


SEDAR dan BANGKITLAH!


SUARA para artis adalah besar dan para artis punyai peminat yang ramai. Kuasa untuk merubah keadaan berada didalam tangan para artis semua jika mereka bersatu.


LANGKAH PRISM BERHAD


DEMI mempertahankan hak ahli yang telah memberi "mandat" kepada PRISM BERHAD untuk memperjuangkan nasib anda semua.


Difahamkan pihak PRISM BERHAD tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak berwajib yang memberikan hak kepada segelintir pihak sedangkan PRISM BERHAD yang mempunyai 1230 keahlian dibiarkan tanpa pembelaan.


INGAT para artis perlu BEBAS dari cengkaman pihak yang melakukan OPRESI terhadap mereka.


Masanya akan TIBA untuk semua artis bangkit dan bersuara. SIAPA boleh menidakkan SUARA yang BESAR dan KUAT?


Sebagai rakyat Malaysia para artis tertakluk bawah undang-undang dan perlembagaan negara. Jika YAB PM kita berusaha untuk meningkatkan ekonomi rakyat melalui "Economic Transformation Plan" (ETP). Maka kenapa menteri tertentu ini TIDAK ikut "action-plan" YAB PM?


Maka beliau didapati telah MENGKHIANATI YAB PM dan KITA SEMUA!


Para artislah "modal insan" negara yang menggerakkan ekonomi melalui industri kreatif!


Berdasarkan kepada kenyataan di atas, seluruh indikasi menunjukkan ketidak-cekapan, ada unsur-unsur 'vested interest' dan rosaknya integriti MENTERI yang menjaga hal ehwal kebajikan para artis dan bertanggungjawab kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan adalah PENGKHIANAT KEPADA INDUSTRI KREATIF!

Diharapkan agar Datuk Seri Najib Tun Razak dapat memberikan perhatian di atas masalah ini kerana jika semua artis keluar dan menyokong pembangkang, mereka akan membawa ribuan peminat mereka melakukan perkara yang sama.

YUSUF ISHAK PENGASAS PARTI TINDAKAN RAKYAT SINGAPURA

Posted: 21 Mar 2013 08:51 AM PDT

Fail:Presiden Yusof Ishak.jpg
Encik Yusof bin Ishak


Encik Yusof bin Ishak (12 Ogos 1910 - 23 September 1970) adalah Yang di-Pertuan Negara dan Presiden Singapura yang pertama.

Beliau dilahirkan di Padang Gajah, Trong, lebih kurang 18 batu dari Taiping, Perak. 

Bapanya, seorang keturunan Minangkabau, berasal daripada Sumatera Barat dan ibunya dari Langkat. Mereka berhijrah ke Pulau Pinang dan setelah itu ke Perak, Malaysia.

Encik Yusof adalah anak sulung di dalam keluarga yang terdiri daripada 9 orang. Bapanya, Encik Ishak bin Ahmad, merupakan Pemangku Pengarah Perikanan Negeri-Negeri Selat dan Negeri-Negeri Melayu Bersekutu.

Encik Yusof menerima pendidikan awal di sebuah sekolah Melayu di Kuala Kurau, Perak. Dua tahun kemudian, beliau dipindahkan ke Malay School di Taiping dan pada 1921, memulakan pengajian dalam aliran bahasa Inggeris di Sekolah King Edward VII, Taiping.

Pada 1923, bapanya telah ditempatkan ke Singapura. Encik Yusof mengikuti keluarganya dan melanjutkan pelajaran di Victoria Bridge School sehingga Disember 1923.

Datuk Eskay Ditawar Wang Untuk Buat Pusingan U 21/3/2013

Posted: 21 Mar 2013 07:24 AM PDT

DAP Top Leadership Is Not Elected A Ground Roots - Tunku Aziz 21/3/2013

Posted: 21 Mar 2013 07:17 AM PDT

Anwar Ibrahim Sodomy Mahasiswa Seasons 7 Episode 1

Posted: 21 Mar 2013 07:08 AM PDT

Raja Muda Sulu Punyai IC Biru, Bekas Kakitangan Kerajaan - INFO 12

Posted: 21 Mar 2013 05:29 AM PDT


Okay lah, Rafizi Lembu Ramli memang hebat. Beliau berjaya mendedahkan bahawa Raja Muda Sulu seorang Rakyat Malaysia yang mempunyai kad pengenalan biru. Walaupun beliau rakyat Malaysia tetapi jati dirinya tetap orang Sulu, sama seperti Cina Dap di Malaysia. Terdapat ramai rakyat Malaysia berketurunan Cina masih menganggap mereka rakyat Tanah Besar Cina. Begitu juga sebahagian orang India, walaupun mempunyai KP Malaysia mereka masih berkiblatkan ke negara India. Lihat sewaktu demo Hindraf mereka menjulang gambar Mahatma Ghandi.

Begitu juga sewaktu konfrontasi Malaysia Indonesia. Ramai orang Jawa yang menetap di Malaysia menyokong Indonesia mengganyang Malaysia. Sebab mereka adalah keturunan yang berasal dari Indonesia.

Rafizi harus ingat bahawa pengganas Ibrahim Libya di Memali adalah rakyat Malaysia yang mempunyai kad pengenalan biru dan pernah bekerja dengan Jabatan Perdana Menteri.

Begitu juga penjenayah Muhd Amin dalam peristiwa Jenalik pada tahun 2000. Juga mempunyai kad pengenalan biru.

Anwar Ibrahim seorang bekas banduan dalam kes liwat dan salah guna kuasa juga adalah rakyat Melaysia yang mempunyai  IC Biru.

Tuduhan Rafizi mengatakan ia berkaitan dengan projek IC yang dilakukan oleh Tun Mahathir. Rafizi lupa bahawa Tun Mahathir hanya menjadi PM pada awal 80an dan tidak ada kena mengena dengan projek IC.

Projek IC adalah dibawah Anwar Ibrahim pada tahun 90an kerana beliau mencari pengaruh politik dan ingin menjatuhkan kerajaan Kristian PBS dibawah pentadbiran Pairin Kitingan. Anwar memberikan kad pengenalan kepada orang Suluk untuk menawan semula Sabah.

LAGI LINK KEBODOHAN RAFIZI LEMBU RAMLI

Lahad Datu - Tun Mahathir lawat Felda Sahabat

Posted: 21 Mar 2013 05:12 AM PDT

Sahabat-Gunung

Posted: 22 Mar 2013 01:16 AM PDT

Sahabat-Gunung


GOMO ..... Aku merayu pada ko...... Jangan Teruskan

Posted: 21 Mar 2013 08:03 PM PDTOh Tidak ... janganlah ko keluarkan keseluruhan video sang abg ketiak nie bro .....GOMO, Aku merayu pada ko bro ..... tolonglah jangan teruskan penyiaran video `abang tiak' tu, tak sanggup aku bro ..... 


Kesian kak jijah bro.... Kalaulah ko teruskan penyiaran keseluruhan video tersebut..... bukan sahaja boleh muntah darah..... aku rasa ramai gak yang muntah hijau bro .....

Sekali lagi.... aku merayu pada kooo..... wahai GOMO

Inisiatif berpaksi rakyat kunci BN tawan Selangor – Mohd. Zin

Posted: 21 Mar 2013 07:47 AM PDT


Inisiatif berpaksikan rakyat yang dilaksana Barisan Nasional (BN) merupakan kunci untuk parti itu menawan semula Selangor pada pilihan raya umum (PRU) ke-13, kata Timbalan Pengarah Pilihan Raya BN Selangor, Datuk Seri Mohd. Zin Mohamed.

Beliau berkata, inisiatif itu memainkan peranan penting bagi BN mendapatkan semula kepercayaan rakyat di Selangor seperti dapat dilihat dengan prinsip 'rakyat didahulukan pencapaian diutamakan' yang diamal kerajaan pusat pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak melalui konsep 1Malaysia.

"Kekuatan BN itu kekuatan 1Malaysia melalui 'rakyat didahulukan pencapaian diutamakan'. Apa sahaja yang kita dilakukan mesti untuk menawan kembali hati rakyat. Mesejnya jelas … apapun perkara yang dilakukan mesti people-centric initiatives".

"Bagi mendapatkan kepercayaan rakyat mesti ada sifat keprihatinan dan bila berjanji kita tunaikan. Kita tidak mahu menjadi seperti pembangkang cakap setinggi langit tapi tidak mampu tunaikan," kata beliau ketika berucap semasa melawat kawasan Parlimen Gombak di sini hari ini.

Selain Parlimen Gombak, beliau turut melawat kawasan Parlimen Ampang untuk meninjau persiapan BN dalam menghadapi PRU ke-13 tidak lama lagi.

Mohd. Zin berkata, kerajaan pusat telah banyak berbincang dengan kerajaan Selangor bagi menyelesaikan masalah dan memberikan kemudahan baharu kepada rakyat di Selangor tetapi kedegilan Menteri Besarnya Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan sifat pembangkang yang suka mempolitikkan semua isu menjadi batu penghalang ke arah usaha berkenaan.

"Seperti isu air dapat diselesaikan dengan (pembinaan) Empangan Langat 2 tetapi Khalid masih berdolak-dalik," katanya.

Pada sidang media selepas lawatan beliau ke kawasan Parlimen Ampang, Mohd. Zin berkata, BN Selangor akan melancarkan manifesto khas berpaksikan kepentingan rakyat negeri itu.

"Kita masih dalam proses memurnikan manifesto kita untuk rakyat Selangor bagi memastikan manifesto ini dapat menawan hati rakyat Selangor selain mampu kita laksanakan, bukan seperti pembangkang yang tidak menganggap manifesto sebagai janji kepada rakyat.

"BN Selangor juga sedang giat meneliti janji kita kepada rakyat, kita mahu memastikan setiap janji yang kita nyatakan dapat ditunaikan. Selain itu kita juga menyemak keberkesanan program kita bagi memperkukuh usaha kita menawan kembali Selangor," katanya.

Mohd Zin berkata, sehingga kini rakyat di Selangor menunjukkan keyakinan yang amat memberangsangkan kepada usaha BN itu, namun beliau mengingatkan jentera BN supaya tidak sekali-kali lalai dan cepat berpuas hati atau peristiwa pada 2008 berulang kembali.

Sumber: Watan-Online

The Unspinners

Posted: 21 Mar 2013 11:50 PM PDT

Panglima Perang Cyber

Posted: 21 Mar 2013 11:44 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Isu Papagomo : Kenapa Blogger PR @Anwaribrahim Mahu Salahkan @PDRMsia dan Umno @AhmadMaslan ???

Posted: 21 Mar 2013 06:25 AM PDT

Lihat blog pembangkang di bawah :

Pegawai KAGAT : Pengganas Kiram Sulu Amal Ilmu Hitam Punca Mayat Cepat Reput | MyNewsHub

Posted: 21 Mar 2013 05:51 AM PDT

Lahad Datu, 21 Mac – Kumpulan militan dari selatan Filipina yang menceroboh persisir pantai Lahad Datu mendakwa mereka adalah pejuang Islam, tetapi berdasarkan tanda-tanda yang ditemui pada mayat pengganas itu, mereka menggunakan ilmu kebatinan yang berunsur syirik.

Antara benda-benda berunsur syirik yang ditemui pada mayat pengganas ialah tangkal yang mereka percayai boleh menjadikan anggota militan kebal dan takwim bagi meramal hari yang sesuai untuk menyerang pasukan keselamatan.

Menurut sumber pasukan keselamatan, terdapat pengganas yang mati ditembak memakai tangkal dan mempunyai tatu ayat al-Quran di badan.

"Mereka mungkin kebal dengan peluru tetapi tidak setiap masa. Malah jika kulit mereka tidak lut namun letupan mortar mampu membunuh mereka," katanya.

Beliau berkata ada satu mayat pengganas yang mempunyai kesan hitam dipercayai kesan peluru namun kemungkinan kematian pengganas itu disebabkan luka dalaman akibat bunyi dan letupan mortar.

"Peliknya pengamal ilmu batin ini, mayat pengganas cepat busuk dan dihurungi ulat dalam tempoh sejam. Jika manusia biasa ulat akan hurungi mayat itu jika dibiarkan lebih dari dua atau tiga hari," katanya.

Pegawai Kor Agama Angkatan Tentera (Kagat) Sabah Mej Anuar Mat Zin berkata Islam melarang menggunakan ilmu kebatinan yang boleh menyekutukan Allah dalam menegakkan sesuatu perjuangan kerana ia lari daripada landasan agama.

Beliau berkata perbuatan itu boleh merosakkan akidah sekaligus menjadikan perjuangan mereka adalah perbuatan sia-sia.

"Perbuatan memuja sesuatu ilmu seperti untuk kebal adalah salah di sisi Islam, Islam tidak menerima perjuangan seperti itu biar apapun niat dan matlamatnya," katanya yang turut terlibat dalam Operasi Daulat dalam membanteras kumpulan pengganas itu.

Beliau berkata soal ajal dan maut adalah di tangan Allah dan tiada siapa atau kuasa yang dapat mengubahnya.

Pengganas yang didakwa menggunakan ilmu batin untuk kebal turut memakai tangkal dan kad meramal hari, iaitu ilmu Kutika yang dipelajari daripada buku Tajul Muluk dan perkara itu disahkan Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

"Itu mungkin kepercayaan mereka," katanya selepas ditemui pemberita di markas operasi Felda Sahabat 16, dekat sini semalam.

Anggota Parlimen Silam Salleh Kalbi pula menyifatkan amalan kebatinan pengganas tidak melambangkan mereka seorang pejuang jihad seperti yang cuba digembar-gemburkan pihak tertentu di negara ini.

"Menurut Islam adalah haram bagi mana-mana pihak yang ingin mengganggu-gugat negara yang berdaulat, iaitu pemimpinnya dipilih oleh rakyat dengan kerelaan hati mereka.

"Tetapi ia dibenarkan jika kedaulatan negara terancam seperti Palestin kerana ia demi mempertahankan kedaulatan negara itu yang telah dirampas," katanya yang menyifatkan pengorbanan pasukan keselamatan adalah satu jihad kerana mempertahankan negara berdaulat. – BERNAMA

http://mynewshub.my/2013/03/21/pengganas-amal-ilmu-hitam-mayat-cepat-reput/


Sent from my iPad

Video Panas : Jawapan KM Sarawak Taib Mahmud Pendedahan Sepupunya

Posted: 21 Mar 2013 02:03 AM PDT

baca kupasannya :

http://mymassa.blogspot.com/2013/03/lagi-video-mengenai-pemimpin-bn-yang.html

Hot Video Youtube : BBC.Anwar.Ibrahim.Gay.Lelaki.Lembut.HassanAli

Posted: 21 Mar 2013 01:32 AM PDT
Mesti Tonton : Bagaimana Tangan Asing Jatuhkan Sesebuah Negara

Posted: 21 Mar 2013 12:53 AM PDTTOLONG SANGAT-SANGAT DISEBARKAN VIDEO INI.. TERIMA KASIH.

MERBOK TIMES

Posted: 21 Mar 2013 11:39 PM PDT

MERBOK TIMES


Chinese IP address behind South Korea hacking

Posted: 21 Mar 2013 08:32 AM PDT

By : Spandas Lui

The hacking attack in South Korea on internet service provider LG Uplus, which crippled several TV broadcasters and banks, originated from an IP address in China, according to South Korean officials. The cyberattack occurred on Wednesday and caused disruptions to TV networks YTN, MBC, and KBS. 

Meanwhile, Shinhan Bank and NongHyup Bank were also affected. During a press conference, a South Korea Communications Commission spokesperson said that the malicious code used for the attack came from an IP address in China, reported Reuters.

A previous cyberattack on South Korea had been traced to North Korea using a Chinese IP address. At the time, North Korea blamed the US for the hacking. South Korea has yet to point fingers at North Korea for the most recent incident. The country had been ramping up its cybersecurity after threats of physical and virtual attacks from its Northern Communist neighbours. 

South Korea's police are still investigating the latest hacking. The US were also victims of an online attack in January on news agencies New York Times and Wall Street Journal. China was blamed for the hacking, but the country denied those accusations.

Spandas forayed into tech journalism in 2009 as a fresh university graduate spurring her passion for all things tech. Based in Australia, Spandas covers enterprise and business IT.

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 21 Mar 2013 11:23 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


PANAS! Gambar Dalang Kekacauan Tahun 1974. Adakah Ini Azzimudie?

Posted: 21 Mar 2013 09:16 PM PDT

PENGGANAS AZUMUDIE MATI PADA 10 MAC 2013

Posted: 21 Mar 2013 06:38 PM PDT

TERBUNUH PADA MALAM 10 MAC 2013
Semalam pasukan keselamatan negara kita menafikan laporan kami tentang kematian Pengganas Azumudie di sini http://www.bernama.com/bernama/v7/bm/newsindex.php?id=936295 dan lain-lain akhbar dan portal. Kami tidak ingin mengulas kenyataan pihak keselamatan, namun kami akan terus memberikan sumber kami sendiri.

Pada 9 Mac 2013 - Pasukan Keselamatan kita yang terdiri daripada pasukan VAT69, komando Angkatan Tentera Malaysia dan pasukan perisai tempur telah memasuki kawasan Kg. Tandou dan Kg. Tg. Batu dalam operasi 'searching' dan 'moping'.

10 Mac 2013 - Pertempuran berlaku di antara pasukan keselamatan kita dengan kira-kira 60 anggota pengawal peribadi Pengganas Azumuie. Terdapat kira-kira 4 dan 6 orang askar dari pasukan MNLF yang dipimpin oleh Nur Misuari. Nur Misuari hanya menghantar anggota terlatihnya untuk menjaga keselamatan Pengganas Azumudie.

Di samping itu, terdapat kira-kira 6 pengganas wanita, pada awalnya terdapat 10 orang wanita, tetapi 4 daripadanya telah terbunuh lebih awal.

Dalam pertempuran malam hari tersebut, 4 tentera MNLF telah mengkhianati Pengganas Azumudie apabila melarikan diri ke kawasan paya dan pantai pada tengah malam. Mereka membawa pengganas-pengganas wanita dan rakan-rakan mereka yang cedera, bersama sejumlah senjata.

Dengan bot berenjin dua (menggunakan enjin lori yang diubahsuai), mereka meluncur lari menuju ke kampung mereka di selatan Filipina.

11 Mac 2013 - Pasukan Tentera Filipina mengesahkan mereka berjaya memintas bot tersebut dan menahan kira-kira 38 Pengganas Kiram tersebut. Tiada Pengganas Azumuide ditemui dalam Bot itu. 

Tentera-tentera MNLF menyatakan Pengganas Azumuide sudah mati ditembak? Siapa Tembak Pengganas Azumuie? Sebelum ini, kami dimaklumkan pengawal elitnya, namun boleh jadi tentera MNLF yang dihantar Nur Misuari yang membunuhnya! Bukti di bawah...

JUMLAH SENJATA
Perkara yang tidak dinyatakan oleh pihak pasukan Tentera Filipina yang menahan 38 Pengganas Kiram ialah jumlah senjata yang mereka bawa bersama-sama semasa mereka melarikan diri.

Telah kami sebutkan sebelum ini, Pengganas Azumudie dikawal ketat oleh kira-kira 60 pengawal elitnya.

Dalam bot laju itu, 38 Pengganas Kiram itu turut membawa kira-kira 60 senjata M16, senapang patah, pistol, senjata tradisional seperti pisau dan parang.

Jumlah-jumlah senjata tersebut menunjukkan askar-askar MNLF yang melarikan diri itu, dan pengganas-pengganas yang cedera dalam bot tersebut telah meninggalkan Pengganas Azumudie yang cedera parah bersendirian dengan pengawalnya yang semakin sedikit. 

Kematian Pengganas Azumudie terjadi pada malam 10 Mac 2013 ketika dia dalam kecederaan melampau yang tidak boleh lagi diselamatkan, dia ditembak sama ada pengawal elitnya atau pengawal MNLF. Itu yang berlaku pada malam itu. 

Kami tidak ingin berbeza pandangan dengan pasukan keselamatan, namun kami ingin membantu dengan memberi sumber bukan tentera.

Sumber kami adalah rahsia!

Artikel berikutnya : Waris Pengganas Kiram yang mati terbunuh Menuntut Janji dan Wang Saguhati Dari Anwar Ibrahim !

Santai Pagi : A. Samad Said Patut Malu Tengok Gambar Ni.

Posted: 21 Mar 2013 05:30 PM PDT

Mengeja pun tak betul!


Apa peranan A. Samad Said dalam pembangkang?

PANAS! @RafiziRamli Terlepas Cakap. Rahsia Gelap Anwar Ibrahim Terbongkar!

Posted: 21 Mar 2013 07:30 AM PDT

Siang tadi MyMassa ada dedahkan bagaimana Rafizi silap percaturan menuduh UMNO dan Tun Mahathir menjadi dalang Azzimudie Kiram menjadi rakyat Malaysia dan warganegeri Sabah pada tahun 1975 di sini :
http://mymassa.blogspot.com/2013/03/rafizi-tuduh-umno-bagi-ic-azzimuddie.html

Sebagai ulangan, pada tahun 1975, Tun Dr. Mahathir hanyalah seorang Menteri Pelajaran (dari tahun 1974-1978). Sebelum itu, Tun Dr. Mahathir dilantik oleh Tun Abdul Razak sebagai Senator (1973) selepas kemasukan kembali beliau dalam UMNO pada tahun 1972. Pembaca harus mengikuti sejarah hidup Tun Mahathir untuk memastikan anda tidak ditipu oleh Rafizi yang buta sejarah.

Tun Dr. Mahathir ketika menjadi Menteri Pelajaran tahun 1974-1978

UMNO pula memasuki Sabah pada tahun 1991, bertanding pada PRU tahun 1994. Menurut sejarah politik Sabah, pada 15 Julai 1975, Naib Presiden USNO, Haris Salleh dan Tun Fuad menubuhkan Parti Bersatu Rakyat Jelata Sabah (BERJAYA). Tun Fuad (nama baru Donald Stephens yang memeluk Islam pada tahun 1971) kemudiannya meletak jawatan sebaga Yang Dipertua Negeri untuk memimpin BERJAYA. Ketika itu parti yang kuat di Sabah adalah USNO di bawah kepimpinan Tun Mustapha. Namun setelah wujudnya BERJAYA, pada pilihan raya negeri bulan April 1976, USNO memperoleh 20 kerusi dan BERJAYA mendapat 28 kerusi dan Tun Fuad dilantik menjadi Ketua Menteri Sabah kali ke-2. Jadi MyMassa tak tahu dari buku sejarah mana Rafizi baca sehingga dia boleh mengaitkan UMNO dengan Azzimudie pada tahun 1975.


Itu baru permulaan. Oleh kerana Rafizi Ramli mengimbau sejarah tahun 1974-1975, MyMassa ingin berkongsi dengan pembaca, SIAPA SEBENARNYA MUSUH NEGARA PADA TAHUN TERSEBUT. Bukan Azzimudie kerana dia adalah ADO ketika itu. Jika disemak dalam sejarah negara, peristiwa besar berlaku pada tahun tersebut adalah DEMONSTRASI BALING TAHUN 1974. Siapa dalang dalam demonstrasi tersebut? Cuba tengok gambar di bawah.

Cuba teka siapa TAIKO dalam gambar ni?

Inilah dalang yang mengkucar kacirkan negara sejak tahun 70an lagi. Lebih hina lagi, dalang di atas mereka cerita bahawa penduduk mati kelaparan kerana Kerajaan gagal membela nasib rakyat. Apabila disiasat oleh Zainuddin Maidin (wartawan Utusan Melayu ketika itu) ternyata kematian tersebut hanya fitnah semata-mata untuk membuatkan pelajar universiti marah kepada Kerajaan. Berdasarkan kepada siasatan yang dilakukan pada 5/6/7 Januari 1975 setelah dijalankan operasi di sekitar daerah Baling hingga ke pendalaman Kampung Weng Dalam dan Tanjung Pari, tiada kedapatan seorang pun rakyat Baling mati kebulur. Penolong Perubatan Daerah Baling Dr Tan Ah Hock dalam laporannya mengakui memang ada faktor kemiskinan dikalangan rakyat tetapi untuk sampai ke tahap mati kebuluran dia menafikan dakwaan.


Jadi apa kaitan demonstrasi BALING dengan Tun Mahathir sebagai Menteri Pelajaran dalam permulaan artikel? Untuk makluman pembaca, Tun Dr. Mahathirlah pemimpin yang ditugaskan untuk menyiasat DEMONSTRASI BALING oleh Tun Razak sebagai Perdana Menteri ketika itu. Ini kerana ketika itu belum ada Kementerian Pengajian Tinggi dan Universiti dan Kolej Universiti terletak di bawah portfolio yang dijaga oleh Tun Mahathir.


Sebagai penutup, MyMassa menggalakkan pembaca blog ini supaya mengkaji sejarah. Jika tahun 1975, kaji sejarah tahun tersebut. Jangan jadi macam Rafizi Ramli yang belajar sampai luar negara. Tetapi bila dapat dokumen tahun 1975, terus tuduh Tun Mahathir dan UMNO yang bersalah. Sedangkan ketika itu Tun Mahathir sedang sarat memikirkan bagaimana nak mengatasi masalah kekacauan, rusuhan dan demonstrasi yang ditimbulkan oleh dalang bernama Anwar Ibrahim. MyMassa harap artikel ini dipanjang-panjangkan supaya lebih ramai rakyat tahu hakikat sebenar dan siapakah manusia bernama ANWAR BIN IBRAHIM!

*Sebar-sebarkan. Kalau boleh tanya balik Rafizi apa yang berlaku tahun 1975 dan siapakah musuh negara ketika itu? Adakah Azzimudie Kiram atau orang yang menfitnah Kerajaan bahawa rakyat Baling mati kebuluran?   

Dilema PRU-13: Gunakan hak berfikir sebelum hak mengundi

Posted: 21 Mar 2013 06:00 AM PDT


"Najib Razak pengecut. Sebab itu beliau tidak berani bubar parlimen dan umum pilihanraya!"
"Kerajaan sekarang memerintah atas mandat HARAM!"
Persoalannya, apakah benar seperti yang diperkatakan? Dan jika benar PM kita pengecut, maka mengapa negeri-negeri Pembangkang tidak sahaja mahu membubarkan dahulu Dewan Undangan Negeri (DUN) masing-masing dan mengisytiharkan pilihanraya? Bukankah Kerajaan Negeri Selangor sendiri sudah beberapa kali mengumumkan "tarikh" pembubaran DUN mereka?

Sebenarnya tidak timbul langsung soal mandat haram atau tidak, kerana Dewan Rakyat atau Parlimen itu sendiri hanya akan terbubar pada 28 April 2013. Jika mereka mengambil tarikh tempoh lima tahun daripada 8 Mac 2008 yang lalu sebagai penentu halal-haramnya mandat sesebuah Kerajaan, maka Kerajaan Negeri-negeri pembangkang juga kini sedang memerintah di atas mandat yang HARAM! Jadi, sekarang bagaimana? Bolehkah mereka menerima kenyataan ini dengan hati yang terbuka?!!
Pada kami, senario dan strategi politik yang dimainkan oleh pakatan pembangkang ini sudah menjadi keterlaluan, dan semakin kebudak-budakan. Manakan tidak, mereka bisa sahaja menghalalkan perbuatan haram pemimpin dan penyokong mereka dengan hujah bahawa pihak lawan juga pernah berbuat sedemikian. Dan jika tiada apa yang boleh diperbandingkan, maka mereka akan tanpa malu menuduh orang lain sebagai menabur fitnah dan sebagainya.
Jadi, sudah tentu bagi mereka yang "atas pagar", perkembangan ini membuatkan mereka sudah cukup meluat. Sebab itulah mereka tidak sabar-sabar lagi untuk turun mengundi pada PRU akan datang ini. Dan, tanpa disedari, sentimen ini telah dieksploitasi terlebih dahulu oleh propagandis pembangkang dengan tagline PM Najib sengaja melengah-lengahkan pilihanraya dengan harapan, sokongan golongan atas pagar tadi akan condong kepada mereka. Namun, adakah ianya memberikan kesan?
Pada pandangan kami, golongan atas pagar yang tulen ini sebenar-benarnya sedang memerhati dan membuat penilaian ketika ini. Selebihnya, hati mereka sudah tetap. PRU kali ini menyaksikan polar sokongan rakyat yang lebih jelas. Tidak timbul lagi isu golongan atas pagar yang suka memanjangkan agenda pembangkang demi mahu memperbaiki Kerajaan sedia ada. Mana-mana yang hatinya tegar menyokong pembangkang, tidak akan menerima apa jua maklumat, walapun ianya satu bentuk kebenaran, yang datang dari pihak lawan mereka. Sepanjang lima tahun ini, mereka telah dididik untuk menutup mata, telinga dan hati ke atas maklumat selain dari pihak mereka. Inilah kaedah yang pihak pembangkang di Malaysia ini gunakan bagi mengekalkan sokongan mereka sambil berlindung di sebalik slogan transperansi dan tuntutan kebebasan!
Sebab itulah PRU kali ini PM sendiri sebut sebagai "Mother of All GE". Bukan kerana ianya menentukan mati hidupnya Kerajaan BN, tetapi sebagai titik uijian kepada kematangan politik di pihak rakyat itu sendiri. Sepanjang 4 tahun pentadbiran PM Najib, beliau telah melakukan pelbagai perubahan yang digelar sebagai TRANSFORMASI. Itu tidak dapat kita nafikan. Dan transformasi politik itulah perubahan paling berani yang beliau lakukan berbanding barisan pemimpin terdahulu.
Tidak pernah dalam sejarah Kerajaan yang memerintah negara ini, capaian maklumat dibuka dengan seluas-luasnya kepada rakyat untuk menilai. Tidak benar? Buka sahaja pautan video ucapan DS Najib atau posting beliau di Facebook, dan kira berapa ramai yang membalas dengan maki hamun walaupun maklumat tersebut hanya satu pemberitahuan? Dan apa yang menarik, beliau tidak moderate komen-komen tersebut dan membiarkan sahaja kepada rakyat yang lain untuk menilai sendiri. Maka kadang-kala apabila keadaan menjadi agak melampau, ada juga sebilangan rakyat biasa yang mempertahankan beliau. Cuba perhatikan pula perkara ini di rangkaian sosial milik pemimpin pembangkang? Adakah mereka betul-betul mengamalkan apa yang mereka perjuangkan? Kami di MyMassa sendiri sudah di block oleh beberapa pemimpin pembangkang, mungkin kerana mahu mengelakkan kami menyampaikan maklumat yang sebenar.
Malah, DS Najib sendiri mengambil langkah berani dengan membuka ruang yang lebih luas kepad ahli partinya untuk memilih sendiri pemimpin tertinggi mereka bagi menghapuskan politik wang. Rakyat perlu bertanya adakah perubahan yang sama turut berlaku dalam parti-parti pembangkang? Anwar Ibrahim menjadi Ketua Umum tanpa bertanding. Begitu juga dengan Nik Aziz. Malah, dalam pemilihan CEC DAP baru-baru ini, bagi meredakan kegelisahan orang Melayu, seorang Melayu CELUP telah diberikan 500 suntikan undi teknikal untuk menduduki tangga ke 20 (dan tercorot) pemimpin tertinggi parti secara tiba-tiba. Apakah mereka ini semua boleh kita percayai untuk membawa perubahan yang lebih terbuka dan telus bagi rakyat Malaysia? Itu belum kita cerita lagi tentang peranan anak beranak dan keluarga yang mendominasi kepimpinan tertinggi parti pembangkang.
Namun inilah reformasi yang ingin dibawa oleh Anwar dan parti pembangkang. Mereka dakwa mereka lebih baik berbanding BN. Bolehkah kita terima kenyataan ini sebagai sesuatu yang ada asasnya sekiranya para ulama' dalam PAS sendiri dipecat tanpa pembelaan semata-mata kerana mahu mempertahankan Islam?!! Walhal PAS sendiri satu masa dahulu begitu bermati-matian membela Anwar yang mereka percaya dipecat secara zalim oleh Tun M.
Jadi, di manakah sebenarnya standard pemikiran dan kematangan berpolitik kita pada hari ini? Adakah kita akan memilih gabungan longgar parti-parti politik yang tidak mampu didaftarkan sebagai satu gabungan yang sah pada PRU ini? Apakah kita boleh menerima pula barisan bekas pemimpin BN yang satu masa dahulu kita maki hamun sebagai perompak wang rakyat yang kini tersingkir kerana transformasi BN?!! Dan di manakah akan kita letakkan pertimbangan moral dalam memilih pemimpin kali ini? Kerana tidak mampu menasihatkan isteri untuk memakai tudung atau yang terjebak dalam skandal video seks dengan pelacur dan homoseksual serta penzinaan?
Kadang-kadang kami berasa sangat jelek kerana dalam pada mereka tegar menegakkan hak pemimpin mereka untuk berzina sebagai hak peribadi, mereka tidak malu pula melaung-laungkan kepada rakyat yang perjuangan mereka adalah demi kemenangan Islam! Bersambung...


Update Lahad Datu : SEORANG PENCEROBOH DITEMBAK MATI, WANITA DITAHAN DALAM OP DAULAT

Posted: 21 Mar 2013 04:30 AM PDT


SEORANG PENCEROBOH DITEMBAK MATI, WANITA DITAHAN DALAM OP DAULAT

Lahad Datu, 21 Mac - Pasukan keselamatan menembak mati seorang pengganas ketika operasi penggeledahan di Kampung Tanjung Batu pada kira-kira 1.30 tengah hari semalam, menjadikan jumlah keseluruhan yang maut 63 orang.

Seorang militan wanita berusia lewat 40-an serta tidak bersenjata turut ditahan dalam operasi itu.

Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin berkata kejadian itu susulan daripada pertempuran yang tercetus pada 11.30 pagi yang menyebabkan seorang anggota tentera cedera di jari kiri akibat terkena serpihan peluru.

"Susulan itu, pasukan keselamatan terus menjejaki musuh dan berlaku pertempuran di mana pasukan kita telah membunuh seorang daripada mereka serta menahan seorang wanita.

"Anggota tentera yang tercedera dibawa ke hospital berdekatan dan selepas pembedahan, keadaannya stabil," katanya pada sidang akhbar bersama Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar di Markas Operasi Felda Sahabat 16, dekat sini hari ini.

Berhubung kemungkinan penduduk Kampung Tanduo boleh kembali ke kediaman masing-masing, Zulkifeli berkata pasukan penilaian terdiri daripada Majlis Keselamatan Negara (MKN), Majlis Daerah Lahad Datu dan Ibu Pejabat Polis Lahad Datu akan digerakkan ke kampung itu selewat-lewatnya esok bagi melakukan penilaian keseluruhan sebelum penduduk dibenar pulang.

Beliau berkata kelewatan membenarkan penduduk pulang ke rumah ialah bagi memastikan kewasan kampung itu yang di kelilingi paya, hutan dan semak samun, benar-benar selamat daripada ancaman selepas ia menjadi sasaran utama militant selain berlaku banyak pertempuran di situ sebelum ini.

"Dari segi kerosakan fizikal agak mudah untuk dinilai tetapi dalam aspek keselamatan kami perlu pastikan keadaan benar-benar bersih dan selamat sebelum penduduk dibenar kembali ke kediaman mereka," katanya dan memberitahu bahawa hanya terdapat 12 rumah penduduk di kampung itu.

Dalam perkembangan berkaitan, Zulkifeli turut menafikan dakwaan bahawa sekumpulan lelaki dari Sabah akan dihantar ke Filipina untuk membunuh Kiram, dan berkata dakwaan itu tidak berasas dan mengarut.

Sementara itu, Khalid ketika ditanya sama ada pihak berkuasa mempunyai bukti sehingga lapan militan didakwa di mahkamah berkata: "Sudah tentu, tapi kita tidak boleh dedahkan dan jika tiada bukti bagaimana kita boleh mendakwa mereka.

Beliau berkata mana-mana pihak yang cuba mempertikai tindakan itu perlu menunggu sehingga perbicaraan dan sekiranya mempunyai sebarang persoalan ia boleh dirujuk kepada Wisma Putra.

Lapan rakyat Filipina hari ini didakwa di Mahkamah Tinggi di Tawau dan dua daripadanya bakal berdepan hukuman mati kerana dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong dan menjadi anggota kumpulan pengganas.

Empat lagi didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas manakala dua yang lain didakwa cuba melindungi sekumpulan pengganas.

Kesemua mereka ialah antara 108 individu yang disiasat mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (SOSMA) 2012.

Berhubung statistik terkini pencerobohan, Khalid berkata 30 mayat militant berjaya dikeluarkan dan selesai dibedah siasat, namun sehingga kini tiada pihak tampil menuntut mayat-mayat itu.

Jumlah tangkapan di bawah SOSMA kekal 108 orang, manakala 268 individu ditahan mengikut lain-lain akta setakat ini, katanya. - BERNAMA


Sumber : www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia

 *Sandiwara ke ni Tian Chua?


UPDATE LAHAD DATU : SIVARASA TURUT TERLIBAT

Posted: 21 Mar 2013 01:42 AM PDT

SIVARASA

19 FEBRUARI 2013 :
Pada tanggal 19 Februari 2013, di perkampungan Kg. Tandou, Kg. Tg. Batu, Tg. Labian, Sungai Nyamuk sehingga ke Tunku, Lahad Datu sudah berlaku aktiviti pengganas Kiram. Pekerja Kelapa Sawit di kawasan itu ketakutan melihat sekumpulan orang yang aktif beraktiviti ala tentera di kawasan tersebut. Akhbar KOMPAS dari Indonesia turut mengesahkan hal ini!

Pada hari yang sama, 19 Februari 2013,  Sivarasa dengan ditemani Tian Chua telah membuat Press Conference berkenaan situasi tersebut. Mereka bercakap tentang aktiviti pencerobohan seolah-olah mereka sudah tahu dan merekalah perancang pencerobohan tersebut.
SIVARASA
20 FEBRUARI 2013 :
Pada 20 Februari 2013, sehari selepas Sivarasa membuat Press Conference di atas, 3 Orang Wartawan AL-JAZEERA telah cuba memasuki kawasan pertemuran di Lahad Datu!!!

Risikan menyebut, sebelum kehadiran 3 Orang Wartawan AL-JAZEERA itu di Lahad Datu, Sivarasa sudah awal-awal bercakap dengan pihak AL-JAZEERA memaklumkan insiden yang akan berlaku di Lahad Datu.


SIVARASA

28 FEBRUARI 2013:
Menjelang 28 Februari 2013, sehari sebelum serangan pengganas kiram, Pengkhianat Negara Anwar Ibrahim mula mengubah topik lagu "Tanya Sama Pokok" daripada "Sabah Nak Hilang - 2/11/2012, 1/12/2012, 7/12/2013, 29/1/2013, " kepada "Sabah Dah Hilang - 28/2/2013. Rujuk di mana-mana laman youtube di Galaxy Tab anda.

1 MAC 2013:
Sebagaimana yang kami dedahkan sebelum ini, bahawa pada 1 Mac 2013 Gerombolan Pengganas Kiram telah menyerang dan membunuh Perajurit Negara kita, di mana pada 1 Mac 2013 itu jugalah, Anwar memberi maklumat salah kepada Nur Misuari kononnya Parlimen akan dibubarkan pada 1 Mac 2013. 

Mereka ini, Pengkhianat Negara Anwar Ibrahim, Tian Chua dan Sivarasa berharap dengan Mendaratnya dan Berperangnya Pengganas Kiram dengan Pasukan Keselamatan kita pada hari yang sama Parlimen dibubarkan pada 1 Mac 2013, maka Sabah dikecualikan daripada PRU13.

Bersambung perjumpaan Sivarasa dengan AL-JAZEERA...

PRU-13: Kenapa kita WAJIB pilih @NajibRazak ?!!

Posted: 21 Mar 2013 12:30 AM PDT

Hari ini kita melihat perbandingan kadar pasaran bursa Malaysia semasa tiga pemimpin bertindak sebagai Menteri Kewangan - Anwar Ibrahim, Tun Dr Mahathir Mohamad dan Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak.
Di bawah disertakan graf kita sama-sama nilai perubahan pasaran Bursa Malaysia semasa ketiga-tiga individu ini menjadi Menteri Kewangan - dari segi turun-naik pasaran.
1. Anwar Ibrahim
Kadar bursa Malaysia pernah mencecah paras terendah dalam sejarah negara yakni 261.33 semasa Anwar Ibrahim menjawat jawatan Menteri Malaysia. Ketidakpercayaan pelabur terhadap kewibawaan Anwar Ibrahim mentadbir kewangan negara merupakan faktor utama menyebabkan jumlah pelaburan semakin berkurangan seterusnya mengakibatkan Bursa Malaysia jatuh menjunam sehingga paras terendah dalam sejarah negara.

Namun tindakan Anwar Ibrahim yang mahu menyelamatkan keadaan dengan mencadangkan pinjaman wang daripada sekutunya, International Monetary Fund (IMF) mendapat tentangan Tun Mahathir Mohamad (Dato' Seri ketika itu) kerana dikhuatiri akan menyebabkan negara ini "terjajah" di bawah IMF. Maka Tun M terpaksa bertindak memecat Anwar dan mengambil alih semula pentadbiran kewangan negara.

2. Tun Dr. Mahathir Mohamad
Pada 1 September 1998, Bursa Malaysia ditutup pada paras terendah dalam sejarah negara, 261.33 disebabkan kurang kepercayaan pelabur terhadap kewibawaan Anwar Ibrahim menjadi Menteri Kewangan dan juga turut disumbangkan oleh kegagalan Anwar menangani krisis ekonomi dunia bermula 1997.
Maka pada 2 September 1998, Anwar Ibrahim telah dipecat dan Tun Dr. Mahathir (ketika itu, Dato' Seri) telah mengambil alih semula kementerian kewangan untuk mengembalikan kepercayaan pelabur kepada Malaysia. Hasilnya, berlaku peningkatan jumlah pelaburan dalam pasaran Bursa Malaysia menyebabkan Bursa Malaysia terus meningkat dan meningkat.
3. Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak
Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak dilantik sebagai Menteri Kewangan di saat krisis ekonomi global ppada tahun 2008 masih terasa. Walaupun begitu, ternyata paras terendah Bursa Malaysia sepanjang Dato' Seri Najib bertindak sebagai Menteri Kewangan ialah 801.27 berbanding paras terendah Bursa Malaysia semasa zaman Anwar sebagai Menteri Kewangan, 261.33.

Malah graf pasaran Bursa Malaysia terus melonjak semenjak Dato' Seri Najib dilantik sebagai Perdana Menteri kerana beberapa inisiatif kerajaan ternyata berjaya menarik golongan pelabur untuk membuat pelaburan di negara ini, disamping kepercayaan pelabur dengan kondisi ekonomi negara yang stabil.

Hasilnya peluang pekerjaan terus meningkat dan pendapatan negara mampu dijana dengan baik.
 

Kesimpulan
Adakah anda mahu memilih Menteri Kewangan TERBURUK dalam sejarah sebagai Perdana Menteri?
Anda sudah mampu menilai sendiri daripada graf Bursa Malaysia yang telah diberikan. Anda boleh lihat dan pertimbangkan, siapakah lebih layak untuk meneraju negara demi memastikan keadaan ekonomi negara terus stabil dan aman. Apa-apa pun, tepuk dada tanya iman. Wak sudah membuat pilihan, anda pula bagaimana? - Wak Canang
Sumber: UMB reseach team

sekupangdua

Posted: 21 Mar 2013 11:22 PM PDT

sekupangdua


CUBA SOGOK TUTUP ISU VIDEO BALUN CHINA DOLLS

Posted: 21 Mar 2013 07:57 AM PDT

Rupanya  sebelum video keluar ada drama lain yang Datuk Eskay pulak dpat tawaran? Macam tak percaya nampaknya aljub nie mula mengelupor tak tentu arah sebab dah tau mana satau cerita atau aww mana yang dia dah balun. Ikuti dari blog Sahabat teman.. Alkisahnya...

Lama tak dengar cerita trio Datuk T yang dedah video seks China Doll 99.9 peratus tulin.Tengahari Khamis, salah seorang anggota trio itu,Tan Sri Rahim Thamby Chik telah mengadakan sidang akhbar di Ampang dekat Kuala Lumpur.


Tujuan beliau ialah untuk mendedahkan ada usaha pihak tertentu untuk pujuk Datuk Sharzly Eskay Abdullah, bekas rakan Datuk Seri Anwar  Ibrahim yang membuat pendedahan berkenaan buat U-Turn dengan janji wang berapa saja mau.

Eskay tidak hadir di sidang akhbar itu atas sebab-sebab keselamatan. Rahim kata baru-baru ini Eskay telah diekori,dihubungi dan kemudiannya dipujuk menandatangai satu akuan bersumpah yang sudah disediakan.

Rahim menegaskan Datuk T ' is not for sale' sambil mengulangi dakwaan mereka lelaki dalam video berkenaan ialah Anwar.

Semasa isu dakwaan itu hangat dulu Eskay telah angkat sumpah dalam sebuah masjid di Sentul,Kuala Lumpur untuk tunjuk bahawa dakwaan itu benar.

rahim-tc1

Pada sidang akhbar itu Rahim menegaskan mereka Datuk T sedia disaman oleh Anwar selari dengan kata-kata popularnya yang jadi sebutan ramai sekarang " You Ulang I Saman You".
Hari ini 21 Mac 2013, juga genaplah dua tahun pendedahan kali pertama video seks tersebut dibuat oleh Rahim dan rakan-rakannya pada 21 Mac 2011. Untuk rekod mereka bertiga sudah didakwa kerana menayangkan video yang diketegorikan XXX itu tersebut kepada umum. 
Mereka semua mengaku bersalah dan tetap mendakwa bahawa lelaki di dalam video tersebut adalah Anwar dan sehingga kini, selepas dua tahun, Anwar masih belum menfailkan saman terhadap ketiga-tiga mereka.-21/3/2013 OLEH ROSLAN BIAN
LAPORAN LANJUT AKAN MENYUSUL

IKLAN

VIDEO MENGAYAT JUBOQ! MUNTAH BEB!

Posted: 21 Mar 2013 01:18 AM PDT

SUARA LENSA: VIDEO 18SX - Anwar Ibrahim Sodomy Mahasiswa: Anwar Ibrahim Sodomy 


Mahasiswa Seasons 7 Episode 1

Anwar Ibrahim ketua Pembangkang Pakatan Rakyat meliwat mahasiswa. Video ini ada sambungannya dan apa yang diminta kepada semua adalah untuk menilai apakah pemimpin sebegini wajar kita sokong untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia?
Apa kejadahnya duduk berdua duaan dengan lelaki lembut dalam bilik hotel? Sesi Kaunseling ke apa? Atau Mahasiswa tu nak mohon BIASISWA dengan Anwar Ibrahim?
maklumat lanjut layari http://www.papagomo.com

VIDEO ALJUBRI MELIWAT! I DATANG JAUH UNTUK U TAU!

Posted: 21 Mar 2013 12:45 AM PDT

Malam nie tentu PKR se Malaysia bakal bergegar, PAS akan tahu siapa sebenarnya perdana menteri yang dema sokong, pada sesiapa yang tak tahan loya jangan tengok,video kali nie lebih jelas, ada kaler danada dailog lagi, tapi kalau dengar ayat yang aljubkata dah tentu meloyakan kalau anda bukan kaki bontot

Ayat MENGAYAT nak membontot amat memualkan, I datang dari jauh tau, i tinggalkan segala sibuk i pasai u dan beberapa lagi dailog yang cukup jelas nampaknya first round dah buat teman nak muntah! Macam gampang ayat yg keluar dari mulut kaki jubor nie sebagaimana nak menjubor jantan aww nie! Ni ler rupa yang diangkat sebagai pemimpin utama, ini juga yang diangkat sebagai imam dalam masjid, ini lah juga yang dikatakan diinaya padahal dia sendiri yang jadikan sendirwara tipu hidup-hidup rakyat malaysia

Apa pun kita tunggu dan tengok sendiri,kali nie sekupang jamin bakal bergegar lah Pakartun Roket danbagi PAS pulak sudah tiba masanya bertaubat dan mengakui jalan moker dah silap, jauh tersasar, kalau masih menyokong lagi nampaknya sah lah parti ini sebenarnya lebih kepada tentera dajal di akhir zaman.taksub dan mempermainkan ugama Islam dan Tuhan maka layak lah diperangi....Belantan

Posted: 21 Mar 2013 11:17 PM PDT

Belantan


Yuktes Vijay : Kisah Sebenar Kes Sodomi II Anwar?

Posted: 21 Mar 2013 05:33 PM PDTYuktes Vijay – Saya membaca dengan marah apabila membaca berita kemasukan bapa Saiful ke dalam PKR. Saya sudah tahu dari awal lagi bahawa parti tersebut tidak mempunyai integriti tetapi berita terkini ini jelas menjatuhkan lagi kredibiliti parti itu. Saya pernah bekerja dengan barisan peguam Anwar sepanjang kes Sodomi 2 dan terlibat dari A-Z dalam perbicaraan tersebut.

Apabila saya kata dari A-Z bermaksud dari mesyuarat dengan pakar forensik dan DNA seterusnya mengkaji dokumen-dokumen kes undang-undang untuk hujahan. Saya terlibat dalam keseluruhan proses. Saya tidak berhasrat untuk menamakan peguam tersebut kerana saya sangat memujanya sebagai mentor saya dan tidak mahu beliau diheret ke dalam kancah kekecewaan dan kemarahan saya ini.

Kenapa Anwar tidak memberi keterangan ?

Anwar sentiasa mendakwa bahawa beliau tidak dibicarakan secara adil. Kebenaran sebenar adalah beliau tidak pernah mempunyai keberanian untuk memberi keterangan dari kandang saksi. Beliau tidak akan mampu menahan segala soalan yang akan dilontarkan oleh Datuk Yusoff (pendakwaraya) yang kini berpaling menjadi sekutu beliau. Sekiranya penyokong-penyokong Pakatan merasa sangsi, kenapa tidak cuba bertanyakan soalan-soalan berikut dan dapatkan jawapan sebenar, boleh diterima pakai dan tidak dipersoalkan logik jawapannya.

* Kenapa Anwar secara peribadi dan spesifik meminta Ketua Kakitangan beliau, Ibrahim Yaakob supaya menghantar Saiful ke pagsapuri tersebut bersama dokumen-dokumen padahal ada kakitangan lain yang boleh ke sana;

* Bagaimana Saiful mengetahui kod untuk memasuki pangsapuri tersebut iaitu "Mokhtar," nama ketua pegawai keselamatan dan juga adik ipar kepada Anwar?;

* Keterangan video yang dihantar ke makmal-makmal Gandhi di New Delhi mengesahkan kehadiran Saiful di dalam pangsapuri tersebut, jadi kenapa kehadiran Saiful di pangsapuri itu dipertikaikan;

* Kenapa Saiful diberikan keistimewaan; diberikan bilik khas, keistimewaan untuk mengiringi Anwar ke luar negara sedangkan beliau adalah seorang kakitangan baru;

* Pembantu Anwar terbaru, Najwan Halimi sebelum ini pernah menghantar emel kepada Anwar dan memberitahu kecenderungan Saiful terhadap BN. Kenapa perkara ini tidak diendahkan oleh Anwar?

Pasukan pembelaan Anwar sedar bahawa Anwar tidak akan dapat menahan segala serangan oleh pihak pendakwaan, maka, mereka membuat keputusan agar Anwar tidak memberi keterangan dari kandang saksi dengan memberi alasan bahawa beliau tidak diberikan perbicaraan yang adil. Anwar berjaya memperdaya, menipu dan membohongi rakyat dengan lagaknya seperti Mandela. Beliau bukannya Mandela, malahan hanya seorang penipu yang bijak.

Dana untuk pakar-pakar luar negara

Faktor yang sangat mengejutkan di sini adalah tidak ada sesiapa pun yang mempertikaikan yuran untuk membayar pakar forensik, Dr Brian Macdonald dan Dr David Wells. Ramai yang tidak menyedari bahawa mereka telah dibayar upah yang sangat tinggi untuk membela Anwar. Sewaktu mereka berada di sini, mereka menginap di Hotel Shang-ri La selama beberapa hari.

Dari manakah sumber kewangan untuk membayar penginapan tersebut ? Adakah Anwar yang membayar dengan duit poket beliau sendiri? Tidak, malahan beliau juga tidak membayar yuran guaman peguam-peguam beliau.

Sebenarnya, ada Datuk-Datuk yang kaya yang membiayai Anwar Ibrahim. Saya tahu nama Datuk tersebut, tetapi atas sebab peribadi saya tidak akan menyatakan namanya.

Masalahnya sekarang jika PKR boleh mempertikaikan pembelanjaan perkahwinan anak Perdana Menteri, kenapa tidak dipersoalkan dana untuk membayar pakar-pakar luar negara tersebut ? Sekiranya seorang bekas banduan dan ketua pembangkang ada Datuk-Datuk untuk membiayai kos guamannya, apa salahnya jika ada Datuk-datuk yang membiayai perkahwinan anak PM ?

Saiful

Saya tidak tahu banyak perkara tentang Saiful. Apa yang saya boleh katakan di sini, dia tidak mendapat pembelaan yang sewajarnya hanya kerana pegawai penyiasat, Jude Perreira mengabaikan protokol Jabatan Kimia dan menjalankan tugas mengikut cara beliau sendiri.

Kesan DNA Anwar ada dalam rektum dia (Saiful). Apa yang menghalang hakim untuk mensabitkan Anwar adalah kerana wujudnya pecahan dalam rantaian keterangan "break in the chain of evidence." Saya akan menulis berkenaan isu ini dalam masa terdekat. Drama ini perlu dijelaskan dalam satu penulisan yang lengkap.

Secara ringkasnya, wujud keterangan yang membuktikan kewujudan air mani Anwar dalam rektum Saiful. Namun, kerana putusnya rantaian keterangan dan juga kesangsian atas integriti sampel, keterangan tersebut tidak digunakan.

Oleh itu, hakim tidak ada jalan untuk mengesahkan keterangan Saiful.

Kesimpulan

Anwar adalah seorang penipu tegar. Beliau mempergunakan bapa Saiful untuk meraih undi. Kita semua sedia maklum, setelah beliau dibebaskan, beliau sudah hilang sedikit 'tarikan' kerana beliau sudah tidak ada apa untuk disuarakan lagi. Saya benar-benar berharap agar beliau menyaman saya supaya saya dapat membuktikan apa yang telah saya sebutkan di sini.

Ingat Anwar Ibrahim, saya membesar dengan memujamu. Saya tahu modus operandi kamu dan saya juga pernah bercita-cita untuk menjadi seperti kamu. Biar semua orang melihat Anwar Vs Anwar Klon (saya) beraksi. Ingat lagi semua emel-emel, Astroboy? Saya ada semua. Saya cabar kamu!

Penulis, bekas Anwarista terlibat dalam kes Sodomi 2 Anwar sebagai salah seorang peguambela

Suara Politik
Belantan

Anwar Mengaku Jumpa Nur Misuari?

Posted: 21 Mar 2013 06:40 AM PDTKetua Pembangkang, Anwar Ibrahim mengaku berjumpa dengan bekas Ketua MNLF (Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro), Nur Misuari namun tidak menjelaskan lanjut isi perbincangan pertemuan tersebut.

"Kebanyakan pemimpin kerajaan bertemu Misuari. Misuari adalah bekas gabenor Mindanoa. Jangan lupa itu. Dia adalah bekas gabenor yang dipilih di Selatan Filipina.

"Jadi, apa salahnya, saya bermesyuarat (dengan Misuari). Misuari pernah dijemput secara rasmi oleh kerajaan, EPU, Perbendaharaan, Perdana Menteri.

"Jadi sekarang UMNO mempergunakan (pertemuan ini) untuk menentang saya, "katanya dalam sidang media yang dirakamkan media Pakatan Rakyat, mediarakyat.Pertemuan-pertemuan pemimpin kerajaan dengan Nur Misuari yang dinyatakan Anwar di atas berlaku sekitar tahun 1996 hingga 2001 ketika bekas ketua MNLF menjadi gabenor Mindanao.

Anwar sendiri seperti didedahkan Mymassa ketika menjadi Timbalan Perdana Menteri pernah berjumpa dan berpeluk dengan Misuari.

Hubungan rasmi Misuari dengan Malaysia terputus apabila beliau dilucutkan menjadi gabenor Mindanoa pada tahun 2001. Malah Pentadbiran Presiden Gloria Macapagal-Arroyo menuduh Misuari seorang yang korup dan salah guna kuasa semasa menjawat jawatan gabenor Mindanao.

Philstar.com turut melaporkan Misuari merupakan dalang yang melancarkan gerakan gerila bersenjata dari kumpulan serpihan MNLF yang masih setia kepadanya dengan menyerang ibu pejabat Tentera Darat di Jolo, Sulu yang menyebabkan kematian kira-kira 100 orang.

Laporan itu menyebut serangan dilakukan pada hari ketiga bulan Ramadan, sebagai usaha untuk mewujudkan suasana kacau bilau dan menganggu pilihanraya di Wilayah Autonomi Muslim Mindanao (ARMM) yang dijadualkan pada 26 November 2002, dengan harapan Misuari dilantik semula menjadi gabenor untuk memulihkan pemberontakan itu.

Setelah gagal dalam serangan tersebut, Misuari melarikan ke Malaysia dan ditangkap di Pulau Jampiras, Sabah kerana memasuki negara ini tanpa dokumen sah.Misuari marah dengan penangkapannya itu dan mula berdendam terhadap kerajaan Malaysia, lapor tausug-global.blogspot.com

"Prof Nur Misuari pada awalnya sangat baik perhubungannya dengan Malaysia. Tetapi setelah beliau disumbat dalam tahanan selepas penangkapannya beberapa tahun lalu yang dilakukan oleh Malaysia menyebabkan beliau memusuhi kerajaan Malaysia selepas itu. Terutamanya kerajaan dibawah pentadbiran Tun Dr Mahathir Muhammad yang mana bertanggungjawab penuh terhadap penangkapan Prof Nur yang beliau anggap sebagai "penganiayaan terhadap saudara sendiri".

"Kemarahan Prof Nur semakin bertambah ketika Malaysia mengenepikan beliau bersama MNLFnya dengan termeterainya perjanjian MILF-GPH (The Government of the Philippines) baru-baru ini. Hanya satu jalan buat kerajaan Malaysia ialah mengadakan pertemuan dengan Prof Nur dan MNLFnya untuk redakan kemelut yang semakin meruncing ini. Kerana, dibimbangi selepas ini Prof Nur dan kumpulan-kumpulan tertentu akan membuat gerakan Tuntut Sabah sebagaimana yang beliau suarakan selepas dibebaskan dalam tahanan.

"Secara kasar kita melihat Prof Nur memanaskan kes tuntutan terhadap Sabah ini adalah kerana dendamnya terhadap peristiwa lalu yang dilakukan oleh Malaysia terhadap dirinya. Sebelumnya kita melihat beliau didampingi oleh Sultan Fuad Kiram, seorang Sultan boneka Malacanang berwarganegara Filipino. Mereka menyuarakan bersama untuk menuntut Sabah untuk diserahkan kepada Filipina.

"Kemudian beberapa ketika kemudian terdengar desas-desus bahawa Prof Nur rapat pula dengan Sultan-Sultan boneka dari anak-anak Datu Punjungan iaitu Sultan Jamalul III dan Sultan Esmail II tetapi juga dilaporkan gagal. Beliau nampak berusaha untuk melakukan satu gabungan yang boleh menghasilkan impak. Impak itu ditujukan kepada siapa sudah pun jelas,"lapor tausug-global.

Pada tahun 2007, Wikileaks mendedahkan Misuari masih marah terhadap Malaysia kerana menahan dan menyerahkannya kepada pihak berkuasa Filipina pada Januari 2002

Misuari dilaporkan berkata kepada seorang pemimpin kanan Angkatan Tentera Filipina (AFP), Mejar Jeneral Ben Dolorfino bahawa apabila tiba masanya, MNLF mungkin akan menyerang Sabah pada pukul 5 pagi dan mengambilalihnya pada pukul 7 pagi.

Kabel itu turut mendedahkan bahawa Dolorfino pernah memberi komen tentang kebimbangan Malaysia terhadap niat Nur Misuari itu yang masih mempunyai beratus pengikut di negeri itu.

"Malaysia juga bimbang mengenai hubungan beliau dengan pemimpin pembangkang, Anwar Ibrahim yang disifatkan sebagai 'rakan lama' Nur Misuari," menurut kabel itu.Pada 17 Julai 2012, twitter kelab penyokong Anwar, AICMalaysia menyiarkan foto pertemuan Anwar Misuari yang dianggap agak luar biasa kerana pertemuan di antara Ketua Pembangkang Malaysia dengan bekas Ketua MNLF yang tiada berjawatan di Mindanoa lagi.

Anwar masih menyembunyikan intipati pertemuan pada Julai 2012 itu, namun seorang peguam Filipina, Jess Dureza, mendedahkan pertemuan itu adalah untuk membincangkan isu 'pembersihan IC' di Sabah yang akan mengugat kemasukan pendatang haram khususnya kaum Sulu ke negeri itu.

"Ya. Mereka membincangkan tentang isu 'pembersihan IC' di Sabah. Namun, keputusan perbincangan itu masih tidak jelas", katanya ketika menulis di panaynewsphilippines.com bertajuk "Lift Sabah food blockade"

Mymassa melaporkan pertemuan Anwar-Misuari pada Julai 2012 bukan kali terakhir, malah disusuli dengan pertemuan dan perbualan sebelum berlakunya pencerobohan pengganas di Lahad Datu pada 9 Februari 2013. -AIDC

Suara Politik
Belantan

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 21 Mar 2013 11:12 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


Mereka Akan Tetap Menerima GAY Jadi Pemimpin Mereka...

Posted: 21 Mar 2013 09:00 PM PDT

Mereka akan tetap menyokong anwar sebagai perdana menteri walau pun mereka tahu yang anwar itu gay...

Malaysia dalam bahaya, bala Allah boleh turun bila-bila masa...Ini Semua Salah Kerajaan...

Posted: 21 Mar 2013 07:00 PM PDT


Tukang Sponsor Lim Kit Siang Bertanding Di Gelang Patah Sudah Di Kenal Pasti...

Posted: 21 Mar 2013 07:00 AM PDT


Ini cina banyak kaya...

Ini cina ada banyak harta...

Ini cina jadi kaya dan banyak harta pasal kerajaan BN kasi dia peluang berniaga...

Tapi ini cina banyak hamsap...

Dia mau lawan balik kerajaan BN yang kasi dia peluang untuk jadi kaya...

cerita lanjut klik sini

oyabun

Posted: 21 Mar 2013 11:08 PM PDT

oyabun


Macam pernah nampak dan dengar suara mahluk ini, tapi dimana ya?

Posted: 21 Mar 2013 06:18 AM PDT

Wasabi Oyabun..

PenangWasabi

Posted: 21 Mar 2013 09:31 PM PDT

PenangWasabi


Anwar Silap Besar Saman 'Blogger Nyamuk' Macam PapaGomo?

Posted: 21 Mar 2013 07:42 AM PDTBak kata Vincent Tan, saman yang dikemukakan mestilah kepada orang yang berduit, kalau tidak ia membuang masa kerana walau menang saman sekalipun tetapi tidak dapat duit sedangkan duit dibelanjakan kepada peguam habis duit berjuta.

Hari ini, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim melalui peguamnya, N. Surendran memfailkan saman fitnah RM100 juta terhadap pemblog Papagomo berhubung penyiaran perkataan dan beberapa keping gambar 'intim' yang mengaitkan dirinya dengan seorang lelaki, minggu lalu.

Dipercayai N Surendran merujuk kepada gambar-gambar sepertimana yang disiarkan rajagoyang360.blogspot.com yang tidak menamakan pelaku itu sebagai Anwar Ibrahim. Ini bukan kes pertama yang dikendali N. Surendran, malah banyak kes lain melibatkan Anwar dan PKR kebiasaannya dikendalikan oleh peguam Naib Presiden PKR itu.

"Saya cuma link blog Rajagoyang pada blog saya tapi sendiri tidak kenal siapa orangnya yang kendali blog berkenaan,"kata Papa Gomo kepada Agendadaily.

Katanya dia mendapat tahu mengenai kisah panas di blog itu menerusi rakan-rakan."Apapun lawan tetap lawan. Saya memang sudah lama tunggu saman dari Anwar.Lama sangat kata nak saman tapi baru hari ini saman sekalipun saya bukan blogger Rajagoyang," tegasnya.

Papagomo berpendapat isu utama di sini sepatutnya ialah bukan siapa identiti Rajagoyang tetapi 'betul ke tidak betul lelaki dalam gambar itu Anwar'.

Serentak dengan itu Papagomo mempersoalkan kenapa Anwar sampai hari ini tidak berani saman Datuk Shahzryl Eskay Abdullah yang mendedahkan isu dakwaan video seks dengan China Doll yang disahkan 99.9 peratus tulin oleh pakar luar negara.

Katanya dia hanya link sahaja sebuah blog ke blognya sedangkan Eskay ialah batang tubuh yang secara terbuka mendakwa lelaki dalam video itu adalah Anwar. Eskay sendiri sudah isytihar beliau sedia disaman oleh Anwar. Malah Eskay sudah bersumpah di dalam sebuah masjid di Kuala Lumpur semasa kehangatan isu itu untuk menunjukkan beliau cakap benar.Hari ini, papagomo mula memuat naik klip video didakwa membabitkan Anwar dengan seorang mahasiswa dari Sabah. Klip video satu minit 20 saat berjudul 'Anwar Ibrahim Ketua Pembangkang Bersama Mahasiswa Yang Diliwat, Musim 7, episod 1′ dimuat naik pukul 4 petang tadi.

Klip pertama ini tidak mengandungi adegan ranjang, tetapi menunjukkan seorang yang mirip wajah Anwar duduk dan berbual dengan seorang yang membelakangi kamera.

Dalam video terbaru ini, lelaki mirip Anwar memberitahu bahawa beliau telah bergerak daripada rumahnya di Segambut, Kuala Lumpur.
Lelaki mirip Anwar kemudian menerangkan mengenai capaian twitternya kepada mahasiswa berkenaan. Klip itu berakhir di situ dengan papagomo menjanjikan "episod kedua" secepat mungkin. - anwaraidc.com

Penang Wasabi..

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 21 Mar 2013 09:29 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Mengapa Anwar Ibrahim Tidak Berani Saman Mereka Ini? #Samanlah

Posted: 21 Mar 2013 08:30 PM PDT


Pelaburan Di Pulau Pinang Merosot 73% #SavePenang

Posted: 21 Mar 2013 08:03 PM PDT


Anwar "Saya Ulang Sekarang Saman Saya" #Samanlah

Posted: 21 Mar 2013 07:30 PM PDT

Wajah Wanita Sniper Pengganas Kiram Yang Ditahan

Posted: 21 Mar 2013 06:42 PM PDT


Inilah rupa sniper upahan pengganas Kiram yang telah ditahan polis ketika bersembunyi dalam sebuah pondok. 

Berikut adalah statistik terbaru Ops Daulat : 

108 tangkapan yang disiasat di bawah Security Offences (Special Measures) Act 2012, (SOSMA) 

- 268 tangkapan kes-kes lain

- 30 mayat pengganas dibawa keluar 

- 63 pengganas ditembak mati

- 9 pegawai/anggota keselamatan terkorban

- 9 pegawai/anggota cedera

- 8 Didakwa hari ini di Mahkamah Tinggi Tawau

Anwar Ibrahim Umpan Eskay Buat U-Turn #Samanlah

Posted: 21 Mar 2013 06:00 PM PDT

Lahad Datu : Seorang Pengganas Wanita Diberkas

Posted: 21 Mar 2013 05:00 PM PDT
Lahad Datu, 21 Mac - Pasukan keselamatan menembak mati seorang pengganas ketika operasi penggeledahan di Kampung Tanjung Batu pada kira-kira 1.30 tengah hari semalam, menjadikan jumlah keseluruhan yang maut 63 orang.

Seorang militan wanita berusia lewat 40-an serta tidak bersenjata turut ditahan dalam operasi itu.

Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin berkata kejadian itu susulan daripada pertempuran yang tercetus pada 11.30 pagi yang menyebabkan seorang anggota tentera cedera di jari kiri akibat terkena serpihan peluru.

"Susulan itu, pasukan keselamatan terus menjejaki musuh dan berlaku pertempuran di mana pasukan kita telah membunuh seorang daripada mereka serta menahan seorang wanita.

"Anggota tentera yang tercedera dibawa ke hospital berdekatan dan selepas pembedahan, keadaannya stabil," katanya pada sidang akhbar bersama Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar di Markas Operasi Felda Sahabat 16, dekat sini hari ini.

Berhubung kemungkinan penduduk Kampung Tanduo boleh kembali ke kediaman masing-masing, Zulkifeli berkata pasukan penilaian terdiri daripada Majlis Keselamatan Negara (MKN), Majlis Daerah Lahad Datu dan Ibu Pejabat Polis Lahad Datu akan digerakkan ke kampung itu selewat-lewatnya esok bagi melakukan penilaian keseluruhan sebelum penduduk dibenar pulang.

Beliau berkata kelewatan membenarkan penduduk pulang ke rumah ialah bagi memastikan kewasan kampung itu yang di kelilingi paya, hutan dan semak samun, benar-benar selamat daripada ancaman selepas ia menjadi sasaran utama militant selain berlaku banyak pertempuran di situ sebelum ini.

"Dari segi kerosakan fizikal agak mudah untuk dinilai tetapi dalam aspek keselamatan kami perlu pastikan keadaan benar-benar bersih dan selamat sebelum penduduk dibenar kembali ke kediaman mereka," katanya dan memberitahu bahawa hanya terdapat 12 rumah penduduk di kampung itu.

Dalam perkembangan berkaitan, Zulkifeli turut menafikan dakwaan bahawa sekumpulan lelaki dari Sabah akan dihantar ke Filipina untuk membunuh Kiram, dan berkata dakwaan itu tidak berasas dan mengarut.

Sementara itu, Khalid ketika ditanya sama ada pihak berkuasa mempunyai bukti sehingga lapan militan didakwa di mahkamah berkata: "Sudah tentu, tapi kita tidak boleh dedahkan dan jika tiada bukti bagaimana kita boleh mendakwa mereka.

Beliau berkata mana-mana pihak yang cuba mempertikai tindakan itu perlu menunggu sehingga perbicaraan dan sekiranya mempunyai sebarang persoalan ia boleh dirujuk kepada Wisma Putra.

Lapan rakyat Filipina hari ini didakwa di Mahkamah Tinggi di Tawau dan dua daripadanya bakal berdepan hukuman mati kerana dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong dan menjadi anggota kumpulan pengganas.

Empat lagi didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas manakala dua yang lain didakwa cuba melindungi sekumpulan pengganas.

Kesemua mereka ialah antara 108 individu yang disiasat mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) (SOSMA) 2012. 

Berhubung statistik terkini pencerobohan, Khalid berkata 30 mayat militant berjaya dikeluarkan dan selesai dibedah siasat, namun sehingga kini tiada pihak tampil menuntut mayat-mayat itu.

Jumlah tangkapan di bawah SOSMA kekal 108 orang, manakala 268 individu ditahan mengikut lain-lain akta setakat ini, katanya. - BERNAMA

Video Bukti Anwar Ibrahim Cakap Putar Belit Dalam Isu Lynas #Lynas #ManifestoBukanJanji

Posted: 21 Mar 2013 04:00 PM PDT

Anugerah Kemerdekaan Amat Bernilai, Hargailah Ia #Transformasi #Janjiditepati

Posted: 21 Mar 2013 10:30 AM PDT

Gambar Seorang Lagi Pengganas Kiram Yang Ditangkap Hidup Hidup #PrayForSabah

Posted: 21 Mar 2013 09:30 AM PDT


Beranikah Anwar Ibrahim Saman Kenyataan Akhbar Ini #Samanlah

Posted: 21 Mar 2013 08:44 AM PDTBukti Anwar Ibrahim amalkan rasuah untuk tutup cerita dan membeli individu yang dirasakan dapat memberi "malice politic" kepada Anwar pada saat saat akhir ini. 

MCA Turunkan 70% Calon Muda Di Selangor #Transformasi

Posted: 21 Mar 2013 02:00 AM PDT

Inilah Kereta Mewah YB PAS Di Perlis

Posted: 21 Mar 2013 01:00 AM PDT
Video Aksi Sandiwara Ahli Ahli Parlimen Pembangkang

Posted: 21 Mar 2013 12:00 AM PDT

Gambar Salah Seorang Pengganas Kiram Yang Didakwa di Mahkamah

Posted: 20 Mar 2013 11:00 PM PDTSalah seorang daripada lapan warga Filipina yang didakwa melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong dan menjadi ahli dalam kumpulan pengganas tiba di Mahkamah Tinggi di Tawau, pagi Khamis, sambil dikawal ketat polis pengiring. 

Situasi Semasa Di #LahadDatu, Seorang Pengganas Ditembak Mati

Posted: 20 Mar 2013 10:00 PM PDTSeorang Pengganas Ditembak Mati dan Seorang Lagi Ditahan Dalam Pertempuran Petang Semalam Di Kg. Tanduo.

Pengganas Yang Ditahan Dalam Pertempuran Di Kg Tanduo Semalam adalah Seorang Wanita Berusia Dalam Lingkungan 40-an.

Anggota Tentera Yang Tercedera Semalam Kini Dalam Keadaan Stabil. Beliau Tercedera Di Pergelangan Tangan Kiri.

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 21 Mar 2013 09:12 PM PDT

GERAKAN ANTI PKR


LAHAD DATU : AQUINO PERLEKEH KEBEBALAN MELAMPAU KIRAM !

Posted: 21 Mar 2013 08:29 AM PDT

BAR COUNCIL PERSATUAN PXXXXXXK MALAYSIA : PENGGANAS KIRAM AKAN DIBELA !

Posted: 21 Mar 2013 04:00 AM PDT

VIDEO AKSI ANWAR NAK MELIWAT SUDAH KELUAR !

Posted: 21 Mar 2013 01:40 AM PDT

ANWAR PENGKHIANAT BESAR RAKYAT SABAH !

Posted: 20 Mar 2013 10:00 PM PDT

r b f

Posted: 21 Mar 2013 07:43 PM PDT

r b f


Papa Gomo Kini Setaraf Calon PM

Posted: 21 Mar 2013 07:09 PM PDT


Tanya sama Anwar
Apa sebab runsing
Nanti jawab Anwar
Gomo bikin pening


"Bila I tolak daripada Segambut datang menggigil tau"...kah....kah....kah.....kah....itulah antara ayat-ayat awal dalam video yang disiarkan Papa Gomo semalam yang menunjukkan babak-babak permulaan seorang lelaki sedang mengayat seorang lelaki. Uwekkkkkkk......geli beb......geliiiiiiiiiii............

Apabila tersiarnya video tersebut semalam pendekar-pendekar tempang mereka sudah siap sedia dengan alasan mereka bagaimana nak pusing cerita video berkenaan supaya orang tak percaya. Macam-macamlah alasan yang mereka bagi. Tapi sayangnya alasan-alasan mereka itu hanya dipercayai oleh puak-puak mereka sahaja. 

Selepas itu mereka cuba nak jatuhkan kredibiliti Gomo, kononnya Gomo bekas banduan, dipenjara kerana kesalahan rasuah.

Kah....kah....kah.....kah....kah.....

Kalau benarlah sekali pun Gomo orang yang mereka dakwa dipenjara kerana kesalahan rasuah, apa masalahnya. 

Anwar Ibrahim pun bekas banduan. Dipenjara dengan kesalahan yang lagi hina iaitu rasuah salah guna kuasa semasa memegang jawatan nombor dua dalam negara dan juga kesalahan meliwat

Jadi kalau benarlah Gomo bekas banduan, eloklah tu....sekarang biar bekas banduan berentap dengan bekas banduan. 

Seorang bekas banduan yang mempunyai cita-cita tinggi untuk menjadi PM. Manakala Gomo pula tidak mempunyai apa-apa cita-cita politik hatta untuk menjadi wakil rakyat sekali pun.

Apa sahaja yang mereka nak buat mereka boleh buat. Yang penting Gomo kini seorang yang hebat. Siapa yang menghebatkan dia ? Tidak lain tidak bukan adalah Anwar Ibrahim. Kalau Gomo tak hebat dia tak akan saman. 

Lawan Anwar sekarang bukan lagi Datuk Najib. Lawan Anwar adalah Papa Gomo. Jadi selepas ini tidak perlu lagi nak cabar Datuk Najib berdebat. Padan kau berdebat dengan Gomo ja....

Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu. Daripada seorang blogger jalanan yang belajar berblog dengan menggunakan buku kini martabat Gomo naik taraf sehingga sama dengan calon PM sebuah negara. Kelas beb....

Mana tak kelasnya beb, kalau dulu Anwar sering diburu media asing untuk mereka mendapatkan bahan berita. Kini siapa sangka seorang blogger jalanan seperti Gomo dihubungi media asing untuk mereka mendapatkan bahan berita. Kelas beb....

Martabat Anwar kini telah jatuh hina sehinanya. Daripada orang besar yang berada di atas kini jatuh hina dan berentap dengan seorang blogger jalanan. Malu beb......maluuuuuu......

Hari Khamis Dan Malam Jumaat Yang Panas Untuk Anwar

Posted: 20 Mar 2013 11:07 PM PDT


Kalau nak diikutkan jam 4 petang ini akan tamat tempoh 48 jam tempoh yang diberikan Papa Gomo kepada Anwar Ibrahim.

Apa yang akan jadi petang ini saya pun tidak pasti lagi kerana sejak petang semalam saya gagal berhubung dengan Papa Gomo.

Kalau kita sendiri pun memikirkan apa yang akan jadi selepas jam empat petang ini, bagaimana pula agaknya perasaan Anwar sekarang ?

Tengah-tengah Anwar dok menggelebah tunggu apa yang akan terjadi petang ini, tup...tup...tup...tanpa disangka tanpa diduga geng Datuk T pula yang muncul pada satu sidang media sekejap tadi ?

Anwar lagi menggelumpur beb....

Lihat sini

GTP dan ETP:Antara Penjual Ubat Kaki Lima Dengan Penjual Ubat Dalam Farmasi

Posted: 20 Mar 2013 10:05 PM PDT


Disaat Anwar Ibrahim dan konco-konconya sedang memproses fitnah setiap malam terhadap PM, dan tanpa mempedulikan PM terus dengan agendanya tranformasinya dalam usaha untuk memajukan negara dan meningkatkan taraf hidup rakyat. 

Alhamdullilah, walaupun baru empat tahun apa yang dilaksanakan PM  nampaknya dasar Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETP) telah menunjukkan keputusan yang baik. 

Itu baru empat tahun, cuba bagi lima tahun lagi nak tengok....pasti akan lebih hebat daripada apa yang ada hari ini.

Mungkin ada orang yang tanya apa ke benda itu GTP, ETP ? Hidup aku begini juga....dapat gaji habis....dapat gaji habis....

Kita tak tahu apa ke bendanya sebab kita tak ambil tahu....

Kita lebih seronok dengar khabar angin dan fitnah dari dengar fakta dan angka....

Tapi bagi orang ekonomi mereka lebih nampak dan lebih tahu semua ini sebab setiap hari mereka bergelumang dengan perkara ini. 

Cuba kita duduk diam-diam dan renung balik hidup kita. Cuba kita fikir balik kehidupan kita dulu dan hari ini. Dulu kita hanya mampu meleleh air liur atau sekali-sekala telan air liur apabila kita lihat orang pakai telefon bimbit, orang pakai komputer riba. Hari ini kita ada tak semua itu ? 

Mungkin ada orang yang kata, itu semua aku dapat dari hasil duit aku bekerja...

Ya betul ! Tapi kalau ekonomi teruk kau boleh dapat kerja ke ?

Bila kau tak dapat kerja , kau boleh dapat gaji ke ? 

Kalau kita malas sangat nak fikir atau nak menelaah pasal perkembangan ekonomi negara, satu benda mudah yang kita boleh ambil untuk buat ukuran. 

Lihat kenderaan atas jalan raya....bandingkan 10 atau 5 tahun dulu. Sekarang ini lebuh raya tiga lorong pun tak dapat dah nak menampung kenderaan. Hujung minggu pula kalau kita berjalan, berhentilah di R&R di lebuh raya. Nak duduk makan pun berebut tempat. Kalau ekonomi tak bagus orang tak berjalan sebab takde duit. 

Soal barang naik harga. Ini bukan sahaja berlaku di Malaysia. Berlaku di seluruh dunia. Orang yang kerja di kilang-kilang yang mengeluarkan barang pun nak naik gaji juga. Mereka pun nak beli samsung note, i pad dan sebagainya juga. Tak kan mereka kerja tahun 70/80an dengan gaji RM 300 , sampai hari ini pun gaji mereka 300 juga ? 

Itu pasallah kerajaan buat Program Transformasi Ekonomi (ETP) untuk memastikan pendapatan kita terus meningkat seiring dengan perubahan atau kenaikan kos sara hidup sekarang.

Kalau anda nak percaya cakap Anwar ibarat anda percaya orang yang jual ubat di kaki lima. Mari...mari....mari....ini ubat bagus. Boleh sembuh penyakit dalam masa 24 jam. 

Najib pula orang yang jual ubat dalam farmasi....

Antara orang yang jual ubat di kaki lima dengan orang yang jual ubat dalam farmasi, siapa yang anda nak percaya ? 

Saya tak nak bercakap banyak lagi....

Segala bukti, fakta dan angka ada. Anda lihat dan anda fikirlah sendiri. Klik sini

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 21 Mar 2013 03:42 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


PROVOKASI MISUARI AKAN MEMERANGKAP ANWAR!!!

Posted: 20 Mar 2013 06:18 PM PDT

Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) menolak dakwaan bekas pemimpin Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) Nur Misuari kononnya Kerajaan Malaysia telah menggunakan MILF bagi memperkukuh tuntutannya ke atas Sabah dan bertanggungjawab mendorong perpecahan di kalangan rakyat Moro.

Ketua Sekretariat MILF, Mohamad Ameen mengingatkan Misuari bahawa Malaysialah yang telah menggesa pembentukan Persidangan Perpaduan Bangsamoro (BSC) pada 2002 demi menyatukan pelbagai puak dalam MNLF dan MILF dan menggalakkan pendirian bersama di kalangan mereka terutama untuk berurusan dengan Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC).

"Bagaimana pula Malaysia boleh menggunakan MILF bagi mengukuhkan tuntutannya ke atas Sabah, bila Sabah tidakpun menjadi sebahagian daripada agenda rundingan damai sejak 2001?" kata Ameen.

Ameen turut mengingatkan Misuari bahawa Malaysia tidak pernah menawarkan diri untuk mengatur rundingan damai Kerajaan Filipina-MILF (GPH-MILF), tetapi Presiden Gloria Macapagal-Arroyo pada 2001 yang meminta Malaysia bertindak sebagai orang tengah antara dua pihak berkenaan setelah rundingan diadakan semula, selepas Presiden Joseph Estrada melancarkan perang terhadap MILF pada tahun 2000.

....Keratan akhbar Utusan.

Provokasi dan propaganda palsu yang cuba dimainkan oleh Nur Misuari di tengah-tengah krisis pencerobohan ke atas Sabah yang dilakukan oleh "keluarga Kiram Tetapi Tentera Misuari" ini, benar-benar membuktikan wujudnya "persamaan modus-operandi" Misuari dengan "modus-operandi" yang digunapakai oleh Anwar Ibrahim.

Ke dua-duanya menggunapakai kaedah "Mengambil Peluang Melambakkan Pelbagai Propaganda Palsu" di dalam situasi yang getir yang sedang berlaku.

Kenyataan demi kenyataan provokasi yang dibuat oleh Misuari sejak kebelakangan ini dan ditambah lagi dengan sokongan terbukanya kepada Kiram telah membuktikan dengan sendirinya bahawa memang wujud tangan ghaib Misuari hingga membawa kepada pencerobohan Sabah.

Perancangan ini jelas turut membabitkan Misuari apabila Misuari sendiri sudah menyatakan penentangannya terhadap perjanjian damai Manila-MILF yang mana Malaysia telah bertindak sebagai orang tengah.

Apabila Anwar turut menyanyikan "irama senada" dengan Misuari, mempertikaikan initiatif Malaysia menjayakan perdamaian bangsamoro melalui MILF, ini dengan sendirinya memperkukuhkan lagi pendedahan oleh pihak risik ketenteraan dan media Filipina kewujudan "dalang tiga-segi" yang membawa kepada pencerobohan Keluarga Kiram-Tentera Misuari di Lahad Datu.

Pertemuan bersiri Anwar-Misuari sebelum pencerobohan, sesudah perjanjian damai Milf-Manila dan sewaktu proses damai sedang dirundingkan oleh Malaysia, dengan sendirinya menjawab serta memperjelaskan sejelas-jelasnya bahawa tangan beracun Anwar Ibrahim juga memainkan peranan penting hingga membawa kepada ancaman yang tidak disangka-sangka terhadap kedaulatan negara.

Anwar mahu menonjolkan diri dengan "memandai-mandai" mengadakan pelbagai rundingan konon untuk menyelesaikan pelbagai krisis dunia, krisis di negara-negara Islam, krisis di Asia Tenggara dan pelbagai krisis antarabangsa lagi, sedangkan pada hakikatnya dia "tiada locus standi"  langsung untuk membuat initiatif ini. Dia hanya bertaraf seorang Ketua Pembangkang yang diberi ehsan oleh DAP untuk duduk di kerusi Ketua Pembangkang. 

Tetapi lihatlah lagaknya!! 

Semua perkara dan semua krisis yang wujud di dunia ini mahu dirundingkan. Semua pihak mahu didekati. Semua pemimpin negara asing mahu dipengaruhi. Semua pemimpin pembangkang dan penentang di negara asing itu pun mahu dijadikan kawan. 

Hal dalaman negara tak usah cakaplah. Tiada tempat dan tiada isu yang tidak wujud tangan beracun Anwar. Racun tangan Anwar ini boleh membunuh situasi aman menjadi perang. Suasana berpadu akan bertukar menjadi suasana perpecahan. Suasana sunnatullah akan bertukar menjadi situasi luar tabie...

Inilah chameleon....inilah sesumpah...inilah pemakan sumpah.

BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 21 Mar 2013 03:09 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


(Video) Padah baju renang ketat, 'aset' Nicki Minaj terkeluar ketika penggambaran

Posted: 21 Mar 2013 03:31 PM PDT

Insiden memalukan ini kerap kali berlaku kepada penyanyi Nicki Minaj, kali ini berlaku pula ketika shooting klip videonya yang terbaru apabila secara tidak sengaja puting payudaranya terlihat akibat dari baju renang yang dipakainya terlalu kecil.

Nicki Minaj ketika ini sedang sibuk menyiapkan klip video untuk single terbarunya. Ketika penggambaran salah satu babak, Nicki dilihat memakai baju renang jenis one piece berwarna hijau terang (mujur bukan hijau PAS).

Memang bukan Nicki Minaj kalau tidak tampil seksi. Di saat beliau timbul dari kolam renang tersebut, baju renang yang mempunyai belahan dada yang agak luas yang dipakainya itu tidak dapat menampung saiz payudaranya.

Ini menyebabkan bahagian paling sensitifnya itu terkeluar dan menjadi sasaran lensa jurukamera yang ada di situ.

(Video) Pelajar dibelasah rakan depan guru wanita

Posted: 21 Mar 2013 07:39 AM PDT

Budak-budak sekarang ni, kalau nak bergaduh bukan dia kira sesiapa pun. Depan cikgu sendiri dibelasahnya rakan sendiri.

Sebagai seorang yang berpengalaman luas dalam bidang pendidikan, kaedah psikologi yang tinggi untuk mengatasi masalah ini.

Itulah yang berlaku kepada seorang guru wanita di sebuah sekolah menengah baru-baru ini. Dua orang pelajar lelakinya, tiba-tiba terhumban keluar dari kelas dan terus bergaduh sepak terajang di hadapannya.

Jenuh juga guru tersebut nak mengawal keadaan. Maklumlah, darah muda, pendekar la konon.

Jom tonton aksi pergaduhan paling hebat malam ini...tonton sampai habis!


Panas! Papagomo tunai janji, video episod pertama dimuatnaik

Posted: 21 Mar 2013 06:01 AM PDT

Wajah lelaki yang mirip dengan pemimpin pembangkang dari
dalam video tersebut
Hari ini DS Anwar melalui peguamnya telah memfailkan saman RM1O0 juta terhadap blogger Papagomo.

Hari ini juga tempoh masa yang diberikan oleh Papagomo kepada DS Anwar supaya menarik balik tuntutan saman tersebut telah tamat.

Papagomo, melalui blognya petang ini, telah tunaikan janjinya dengan memuatnaik sebuah klip video yang mengandungi rakaman wajah seorang lelaki kacak yang mirip dengan ketua Pemimpin Pembangkang.

Walaupun video tersebut hanya mengandungi perbualan manja dengan seorang lelaki (dipercayai amat jambu sekali tahap Rafizi Ramli agaknya), namun ianya adalah satu permulaan, kata Papagomo.

Papagomo juga berharap dengan pendedahan yang dibuatnya itu, rakyat Malaysia dapat membuka minda dan mata masing-masing untuk membuat pilihan. Beliau turut menasihatkan supaya DS Anwar untuk berundur dari dunia politik.

Sedikit petikan dari blognya dan video tersebut boleh juga anda tonton di sana:

Saman RM 100 juta yang difailkan Anwar Ibrahim memberikan satu peluang besar buat Papa Gomo untuk mendedahkan lebih banyak kegiatan jijik Dato Sri Anwar serta membawa saksi saksi lain dalam perbicaraan ini termasuk Datuk Eskay, China Doll, 2 orang Mahasiswa yang diliwat, Yb Zulkifli Nordin, Bekas pengasas PKR Ng Lum Yum, Zahid Mat Arip, Dato Nalla,Yb Gobala dan seorang pemimpin kanan PAS.

Apa pun buat Dato Sri Anwar Bin Ibrahim saya harap anda BERUNDUR lah dari pentas politik. Jangan sampai Video Seasons 7 ini keluar kesemuanya kerana Aib yang bakal diperolehi tidak akan mampu memulihkan apa apa penafian dari Dato Sri selepas ini.

- Papagomo

p/s: Ermm..kisah dalam kelambu orang, kami pun tak berani nak kacau....


Gempar! Cubaan menyogok Datuk Eskay untuk U-Turn kes video china doll

Posted: 21 Mar 2013 02:01 AM PDT

Lama tak dengar cerita trio Datuk T yang dedah video seks China Doll 99.9 peratus tulin.Tengahari Khamis, salah seorang anggota trio itu,Tan Sri Rahim Thamby Chik telah mengadakan sidang akhbar di Ampang dekat Kuala Lumpur.

Tujuan beliau ialah untuk mendedahkan ada usaha pihak tertentu untuk pujuk Datuk Sharzly Eskay Abdullah, bekas rakan Datuk Seri Anwar Ibrahim yang membuat pendedahan berkenaan buat U-Turn dengan janji wang berapa saja mau.

Eskay tidak hadir di sidang akhbar itu atas sebab-sebab keselamatan. Rahim kata baru-baru ini Eskay telah diekori,dihubungi dan kemudiannya dipujuk menandatangai satu akuan bersumpah yang sudah disediakan.

Rahim menegaskan Datuk T ' is not for sale' sambil mengulangi dakwaan mereka lelaki dalam video berkenaan ialah Anwar.

Semasa isu dakwaan itu hangat dulu Eskay telah angkat sumpah dalam sebuah masjid di Sentul,Kuala Lumpur untuk tunjuk bahawa dakwaan itu benar.

Pada sidang akhbar itu Rahim menegaskan mereka Datuk T sedia disaman oleh Anwar selari dengan kata-kata popularnya yang jadi sebutan ramai sekarang " You Ulang I Saman You".

Hari ini 21 Mac 2013, juga genaplah dua tahun pendedahan kali pertama video seks tersebut dibuat oleh Rahim dan rakan-rakannya pada 21 Mac 2011. Untuk rekod mereka bertiga sudah didakwa kerana menayangkan video yang diketegorikan XXX itu tersebut kepada umum.

Mereka semua mengaku bersalah dan tetap mendakwa bahawa lelaki di dalam video tersebut adalah Anwar dan sehingga kini, selepas dua tahun, Anwar masih belum menfailkan saman terhadap ketiga-tiga mereka.

Agenda Daily

Lagi cubaan memburukkan SPR menjelang PRU13

Posted: 21 Mar 2013 01:31 AM PDT

IPOH: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menyangkal bahawa pihaknya boleh mengetahui calon pilihan pengundi dalam kertas undi pada PRU-13 seperti didakwa pihak tertentu.

Timbalan Pengerusinya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar, berkata proses pengundian amat telus dan meminta pihak berkenaan termasuk parti politik tidak memesongkan keyakinan pengundi terhadap proses perjalanan pilihan raya.
"Ada dakwaan kita boleh tahu siapa undi siapa tetapi ini tidak benar kerana undi adalah rahsia dan itu terjamin.

"Malah kerani SPR sendiri tidak boleh catit apa-apa di atas kertas undi," katanya kepada pemberita selepas memberi taklimat kepada Pegawai Pengurus Pilihan Raya (RO), Ketua Penguatkuasa SPR dan Ketua Polis Daerah di Perak, di sini, hari ini.

Ahmad berkata, SPR tidak akan melayan tuntutan pengundi untuk memilih kertas undi sebaliknya diberi mengikut turutan.

"Di dalam setiap buku ada 50 helai kertas mengundi yang ada nombor siri yang unik bagi saluran itu saja," katanya.

Nurul Izzah tak dapat lagi sembunyikan dendam dan kebenciannya kepada polis!

Posted: 21 Mar 2013 01:01 AM PDT

Anak sulung Anwar Ibrahim yang juga merupakan Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah sekali lagi mengeluarkan kenyataan yang memperlihatkan dirinya sebagai agen provokatif asing yang mahu menjajah negara ini menerusi gangguan terhadap sistem keselamatan negara. Kenyataannya yang dibuat semalam di Kampung Jemapoh yang juga merupakan kampung halaman Hishamuddin Rais, kawan baik bapanya dan juga pengembang fahaman pluralisme, sosialisme Karl Marx, hippies dan athiesme, begitu jelas menunjukkan siapa sebenarnya Nurul Izzah.

Dendamnya terhadap pasukan dan anggota polis boleh dikesan menerusi peristiwa kejatuhan kuasa bapanya pada tahun 1998. Anwar Ibrahim terlibat dalam penyalahgunaan kuasa dan penyelewengan ketika menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan. Pun begitu, Anwar terpaksa membayar harga yang sangat mahal daripada perbuatannya yang gagal apabila dia akhirnya dijatuhi hukuman penjara setelah disabitkan dengan kesalahan bersama-sama satu lagi tuduhan iaitu meliwat bekas pemandu peribadi isterinya, Azizan Abu Bakar.

Trauma atas apa yang berlaku, Nurul Izzah menyalahkan pihak polis yang telah menjalankan tugas dengan sebaik-baiknya. Dan semenjak itu, Nurul Izzah melihat pasukan polis sebagai musuh yang perlu ditentang dan dihapuskan.

Sudah berulang-ulang kali Nurul Izzah mengeluarkan kenyataan negatif tentang polis. Beberapa minggu lepas, iaitu ketika insiden pencerobohan lanun Sulu di Lahad Datu sedang hangat dan ditambah hangat lagi melalui kenyataan menghina oleh Tian Chua, Nurul Izzah berkata, apabila Pakatan Rakyat berkuasa nanti, perkara pertama yang akan dilakukan ialah merombak keseluruhan institusi kepolisian negara ini. Anggota-anggotanya akan dikurangkan dan beberapa unit termasuklah Unit Cawangan Khas akan dimansuhkan.

Nurul Izzah seperti juga bapanya, cuba menggambarkan yang polis di negara ini adalah seperti GESTAPO dan MOSSAD. Dan kenyataan terbarunya di Kampung Jemapoh semalam, cukup untuk menggambarkan niat jahatnya.

Setiap negara, tidak terkecuali Malaysia, sentiasa terdedah kepada elemen-elemen subversif. Agen-agen subversif tidak berpakaian seragam atau dengan bangganya menampalkan jenama subversif mereka di dahi. Semua agen subversif akan bergerak secara senyap dan menyerapi pelbagai elemen dalam negara, termasuklah parti politik.

Justeru, risikan perlu dilakukan. Siasatan perlu dibuat. Baik risikan, mahupun siasatan, pastinya akan melibatkan manusia. Apatah lagi yang akan melakukan kekacauan itu adalah manusia!

Sambung bacaan anda di Sel13.com

(Gambar) Babak panas dan 'daring', Natasha Hudson yg kini bertudung beri penjelasan

Posted: 20 Mar 2013 11:31 PM PDT


"SAYA profesional dan ia adalah sebahagian daripada kerja saya. Aksi itu juga saya buat sebelum bertudung. Pada saya, ia tidak memberi kesan yang besar dan perkara itu juga sudah lepas," ujar aktres Natasha Hudson, mengulas mengenai beberapa adegan bersama Namron di dalam filem terbaru,

Langgar, yang disifatkan agak 'panas' dan 'daring'. Menjelaskan dengan lebih lanjut mengenai adegan yang melibatkan dirinya itu, Natasha atau nama sebenarnya Natasha Liana Hudson, 31, berkata, dia tidak melihat adegan tersebut sebagai sesuatu yang panas dan menimbulkan kontroversi.

Apatah lagi ketika menerima tawaran filem sulung arahan Syed Hussein (Sein) tersebut, dia jatuh cinta pada jalan ceritanya dan adegan yang dilakonkan itu sekadar menurut kehendak skrip.

"Saya suka dengan jalan ceritanya, apatah lagi Langgar merupakan filem aksi pertama saya. Adegan yang saya lakukan sebenarnya bukanlah terlalu seksual, sebaliknya dikategorikan sebagai ganas.

"Amanda (watak lakonannya) adalah seorang bekas penagih dadah dan dia berperwatakan seperti lelaki sebelum ini. Dia ada sejarah hidup dia sendiri. Apabila dia menjadi teman wanita kepada ketua gangster bernama Radzi (Namron) bererti Radzi boleh buat apa saja kepadanya," katanya yang ditemui di pelancaran filem terbitan Tayangan Unggul, bertempat di Carney Vino, Kuala Lumpur.

Selain Natasha, turut berlakon dalam filem ini ialah Adi Putra, Khir Rahman, Zul Huzaimy, dan Hans Isaac.

Bagaimanapun, aktres kacukan Melayu-Australia ini bersedia untuk menerima apa saja reaksi daripada penonton apabila filem ini ditayangkan pada 11 April depan.

"Saya tahu, setiap orang akan ada pandang dan pendapat masing-masing apabila menonton filem ini kelak. Cuma saya berharap penonton boleh berfikir positif setelah menonton filem ini nanti," ujarnya.

Rela dipukul

Bercerita dengan lebih lanjut mengenai pengalamannya menjayakan watak Amanda, Natasha berkata, dia merelakan Namron memukul dan melakukan kekasaran terhadapnya.

Katanya, biarpun pada mula Namron enggan berbuat demikian, namun dia tetap bertegas untuk merasai sendiri seolah-olah betul dipukul bagi menghayati wataknya.

"Masa kena pukul, adalah beberapa kali benjol dan bengkak sebab Namron pakai banyak cincin berbatu. Tapi saya tak kisah kerana dengan cara itu, kami juga boleh cepat mendapatkan keserasian," katanya.

Tatkala ditanya mengenai penerimaan suaminya, Carleed Khaza, 34, berhubung lakonannya itu, Natasha berkata, dia bertuah kerana memiliki seorang suaminya yang bersikap profesional dan memahami kerjayanya sebagai seorang pelakon.

"Sejak awal lagi, dia memahami kerjaya saya dan begitu juga saya memahami kerjaya dia. Kalau dari awal dia tak faham, mungkin susah jugalah buat saya," katanya yang kini sarat hamil lapan bulan.

Kejutan anak kedua


Menyentuh mengenai kandungannya pula, Natasha berkata, pengalaman hamil anak kedua berbeza ketika dia hamil anak sulungnya, Neesa Helena, 5.

Katanya, kali ini, dia lebih aktif dan tidak boleh duduk diam dan masih sibuk dengan perniagaan dalam talian dan program bersama TV Al Hijrah.

"Mengenai jantina, saya memang tidak mahu tahu dan menganggap ia sebagai kejutan. Persiapan juga saya buat ala kadar saja dan banyak lagi baju Neesa semasa bayi masih belum digunakan.

"Selagi saya larat, saya akan aktif sehinggalah nak dekat bersalin nanti. Rutin saya tetap sibuk dengan keluarga, perniagaan karier. Apatah lagi Neesa juga sudah mula bersekolah tahun ini.

"Bagaimanapun, semenjak usia kandungan mencapai lima bulan, saya tidak lagi menerima tawaran lakonan dan projek terakhir saya adalah filem Mamat Cupcake," katanya yang masih menanti tayangan dua lagi filem lakonannya iaitu Halilintar dan Lemak Kampung Santan.

Dilapor hilang, pelajar perempuan ditemui sedang berzina di belakang pokok

Posted: 20 Mar 2013 10:02 PM PDT

Gambar hiasan
KULIM - Polis berjaya menemui semula seorang pelajar perempuan berusia 14 tahun yang dilaporkan hilang beberapa hari lalu di sebuah ladang kelapa sawit dekat sini, kira-kira jam 11.30 pagi kelmarin.

Pelajar itu dikatakan lari dari rumah dan tinggal bersama rakannya.

Ketika ditemui, dia bersembunyi di belakang pokok kelapa sawit dan lebih mengejutkan, pelajar itu sedang melakukan hubungan seks bersama
kekasihnya.

Pasangan kekasih itu bagaimanapun cuba melarikan diri tetapi berjaya ditahan polis.

Remaja itu dan suspek kemudiannya dibawa ke balai polis untuk membuat laporan.

Siasatan mendapati, gadis berkenaan mengenali suspek dua bulan lalu dan pernah melakukan hubungan seks lebih dari sekali.

Pada mulanya, dia dikatakan a mengajak suspek pergi berkelah bagaimanapun suspek membawanya ke ladang kelapa sawit untuk melakukan hubungan seks.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol.

Beliau turut menasihatkan mana-mana remaja lelaki supaya tidak menjalinkan hubungan intim dan melakukan hubungan seks dengan pelajar perempuan bawah umur.

"Sekiranya mereka melakukan hubungan seks terhadap pelajar perempuan bawah umur, ia merupakan satu kesalahan serius kerana perbuatan itu diklasifikasikan sebagai rogol walaupun mangsa merelakannya.

"Suspek yang melakukan jenayah rogol, boleh dikenakan hukuman penjara dan sebatan," katanya.

Awek Vietnam diperkosa selepas disamun

Posted: 20 Mar 2013 08:02 PM PDT

SEREMBAN – Seorang wanita warga Vietnam bukan sahaja menjadi mangsa samun malah dirogol dalam satu kejadian di Taman Semarak, Nilai, dekat sini, Sabtu lalu.

Mangsa yang berusia 20-an dan sudah berkahwin itu disamun dua lelaki warga tempatan yang memecah masuk rumahnya sebelum salah seorang suspek bertindak merogol mangsa.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 pagi itu, mangsa bersama suaminya berusia 39 tahun dan warga tempatan itu baru pulang selepas bertemu rakannya di sekitar bandar Nilai.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Yusoff Awang berkata, sebaik tiba di rumah, si suami menurunkan isterinya di hadapan rumah berikutan mahu ke kedai makan berhampiran.

"Kira-kira setengah jam kemudian, suami mangsa pulang dan melihat isterinya sedang diseret dua lelaki di kawasan belakang rumah.

"Suami mangsa kemudiannya cuba melanggar kedua-dua suspek dengan kereta yang dipandunya namun gagal," katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Menurutnya, kedua-dua suspek bertindak melarikan diri dengan motosikal yang diletakkan berhampiran dengan rumah mangsa.

"Hasil siasatan kita mendapati kedua-dua suspek telah memecah masuk rumah mangsa ketika suami isteri itu tiada di rumah.

"Mangsa juga mendakwa dirogol salah seorang suspek dan mengalami kerugian hampir RM6,000 berikutan barang kemas miliknya dibawa lari penjenayah itu," katanya.

Mohd Yusoff berkata, pihaknya berjaya menahan kedua-dua suspek yang berusia lingkungan 20-an itu di sekitar kawasan Pajam, Nilai, di sini, kelmarin.

"Kedua-dua suspek ditahan reman selama lima hari bagi membantu siasatan.

"Kes disiasat mengikut Seksyen 395 Kanun Keseksaan kerana melakukan jenayah samun dan rogol," katanya.

DS Anwar bidas wartawan persoal isterinya, Wan Azizah

Posted: 20 Mar 2013 07:31 PM PDT

PETALING JAYA: Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini membidas wartawan yang bertanyakan soalan bersabit gesaan Setiausaha Politik kepada Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin agar isterinya Wan Azizah Wan Ismail, yang juga Presiden PKR, meletak jawatan.

Anwar sebaliknya berkata wartawan tersebut boleh bertanyakan soalan-soalan yang lebih penting, selain menjelaskan Mohd. Fareez Kamal Intidzam bukanlah setiausaha politik Zuraida.

"Saya rasa pekerja saya sudah menjawab isu itu, dia (Fareez) tidak pernah berkhidmat di pejabat saya.

"Hanya TV3 sahaja yang suka cerita macam ini, TV3 mainkan berita utama cerita ini, jadi kenapa kamu pula sekarang buat cerita ini? Sekurang-kurangnya kamu boleh tanya saya isu lain seperti polisi ke?," katanya ketika menjawab persoalan yang diajukan oleh wartawan tersebut tadi.

Fareez sebelum ini dikatakan menghantar surat kepada Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, agar menasihati Azizah untuk berundur dan memberi laluan kepada Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali.

Fareez selain itu berkata Azizah tidak berfungsi sebagai presiden dan kerap kali berlagak seperti tidak tahu apa-apa bersabit isu semasa melibatkan parti. Beliau juga mempertikaikan relevan Azizah yang tidak mahu bertanding di mana-mana kerusi sama ada DUN atau Parlimen.

Azizah juga katanya 'cemburu' pada sesetengah individu yang rapat dengan suaminya, yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh.

Antarapos sebelum ini menghubungi Zuraida dan beliau mengesahkan Farez bukanlah setiausaha politiknya tetapi sekadar pembantu urusan-urusannya di Parlimen. Beliau juga memberitahu Fareez telah berhenti kerja pada 2011.

Dalam sidang medianya yang sama, Anwar juga enggan mengulas soalan seorang lagi wartawan bersabit dakwaan entri terbaru blogger sensasi Papa Gomo berjudul, 'I'm Gay - Video Menjelang 30 Jam Untuk Anwar Ibrahim Mohon Maaf Pada Papa Gomo'.

"Peguam saya akan menjawabnya," kata Anwar.

Pada 14 Mac, blog rajagoyang 360.blogspot.com memuatnaikkan sekurang-kurangnya 13 keping gambar hitam putih yang memaparkan seorang lelaki yang mirip Anwar dengan pasangan homoseksnya.

Gambar itu menunjukkan kronologi lelaki mirip Anwar itu memasuki sebuah bilik sehinggalah aksi-aski 'intim' dengan pasangannya itu, termasuk gambar bogelnya.

Anwar bagaimanapun menafikan dakwaan itu dan menuding jari kepada Umno Barisan Nasional (BN) sebagai rekayasa menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) yang akan diadakan dalam masa beberapa minggu sahaja lagi.

Guru hina pasukan keselamatan tiada rekod masalah mental, layak dipenjarakan!

Posted: 20 Mar 2013 07:01 PM PDT

KOTA BHARU 20 Mac - Polis tidak menerima sebarang laporan atau pengesahan kesihatan bahawa seorang guru, Mohamad Lotfi Nor, 37, yang ditahan dan disiasat kerana menghina pasukan keselamatan melalui laman sosial Facebook miliknya mengalami masalah mental.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, sepanjang siasatan dijalankan, pihaknya tidak menerima laporan atau pengesahan kesihatan daripada doktor yang menyatakan guru terbabit mempunyai masalah mental sehingga mempengaruhi tindakannya mengeluarkan kata-kata penghinaan tersebut.

"Kami masih belum menerima apa-apa laporan doktor mengatakan beliau (Mohamad Lotfi) ada masalah penyakit jiwa atau masalah psikiatri," katanya pada sidang akhbar di sini malam tadi.

Jalaluddin berkata, suspek direman sehingga esok sementara polis menunggu laporan daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sebelum mendakwa guru berkenaan di mahkamah.

Utusan

(Video) Rakaman yang membuatkan peguam DS Anwar fikir dua kali!

Posted: 20 Mar 2013 06:01 PM PDT

Berikut adalah pendedahan dan pengakuan siapa DS Anwar sebenarnya oleh mereka yang memang faham benar sifat dan sikapnya.

Ada kawan rapat DS Anwar sendiri yang terpengaruh dan terpedaya pada awalnya, kini mula sedar permainan beliau.

Ada yang mengaku mereka dicerca oleh beliau setelah cuba menasihatinya.

Pengakuan-pengakuan mereka ini pastinya 'fitnah' dan 'dibayar' oleh UMNO. DS Anwar patut lakukan sesuatu! Mungkin itu tanggapan penyokong-penyokong beliau.

Yang peliknya, penyokong-penyokong beliau memberi sokongan secara membuta tuli tanpa mengenali siapa diri beliau yang sebenar.

Ada juga anak-anak muda yang jambu yang baru mengenali beliau melalui paparan-paparan akhbar setahun dua, sudah mula menyokong tanpa berifikir...kasihan...

Jom tonton pendedahan mereka yang dahulunya amat rapat dan mengenali Anwar dari perjuangannya di dalam ABIM hinggalah sekarang.


Mencari Damai Abadi

Posted: 21 Mar 2013 03:04 PM PDT

Mencari Damai Abadi


Lesen

Posted: 21 Mar 2013 06:58 AM PDT

Bismillah...

1/2 day kerja sebab nak uruskan beberapa perkara. Yang paling utama adalah memperbaharui lesen perniagaan aku. 2 bulan lewat. So kena kompaun RM40.00. Sekejap je urusan kat SSM ni. Gembira sungguh. Tapi lepas ni cadangnya nak guna online pulak. Lagi cepat la agaknya.. :)

Selesai di SSM, ke bengkel kereta, servis kereta aku. Pun kejap je orang tak ramai. Alhamdulillah. Jalan-jalan di bandar, singgah kedai member. Terus sangkut beli kamera. Huhuhu... 

Dah...

:)

Apa Yang Tersirat

Posted: 21 Mar 2013 02:24 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Nasib Baik Agbimuddin bertindak awal

Posted: 21 Mar 2013 06:42 AM PDT

KALAU lah Agbimuddin bertindak lambat menceroboh Lahad Datu, sudah pasti menyebabkan Pilihanraya Umum Sabah akan ditangguhkan, dan kemungkinan darurat diistiharkan.

Bayangkan ditengah-tengah para pemimpin berkempen kerana suasana pilihanraya ke-13, pengganas bertindak ganas, termasuk menculik dan membunuh. Sudah tentu, keadaan darurat terpaksa diistiharkan demi keselamatan awam.

Pilihanraya serentak seluruh negara kalau boleh dielak pihak pembangkang, maka mereka mahu mengelaknya, atas sebab, mereka yakin akan menang di Semenanjung, dan mereka meramalkan mendapat banyak kerusi di Sarawak, berasaskan pilihanraya negeri Sarawak pada tahun 2011. Di sabah, mereka mendapat kesukaran, walaupun semua daya usaha mereka lakukan, termasuk mempengaruhi sesetengah pemimpin Bn Sabah menyertai mereka.

Kalau pilianraya umum Sabah ditangguhkan, maka keputusan di Semenanjung dan Sarawak akan mempengaruhi kecenderungan pengundi Sabah, selepas pilihanraya Sabah disambung semula.

Agbimuddin meramalkan bahawa piliahanraya berlangsung pada Mac 2013, sesuai dengan maklumat yang diberikan pembangkang. 

Tindakan mengganas Agbimuddin yang lebih awal di Sabah adalah satu rahmat kepada barisan nasional, jika tidak, matalamat pembangkang merampas Putrajaya tercapai. 

Tindakan keganasan Agbimuddin bukan sahaja bermatalamat wang akan tetapi juga politik. Wang akan diperolehi jika berjaya menculik beberapa pemimpin penting, politik pula, mereka dapat membantu dalang merampas Putrajaya.

Point yang mengarah kepada pemimpin pembangkang sebagai dalang kepada pencerobohan Lahad Datu- Pertama tindakan Tian Chua mendakwa keganasan itu adalah sandiwara Umno. Faktor kedua, gagalnya Anwar mengutuk keganasan itu daripada awal. Faktor ketiga-kenyataan pengganas itu sendiri-bahawa mereka adalah jemputan pemimpin pembangkang untuk memuktamadkan satu perjanjian. Faktor berikutnya-kenyataan tertuduh pengganas di Mahkamah Tawau- bahawa mereka diupah untuk mengganas.

Perkiraan awal dalang kepada pengganas Lahad Datu, adalah untuk mempengaruhi emosi pengundi yang mempunyai pertalian darah.

Dengan mudah pembangkang akan berhujah- Bagaimana "kamu semua" boleh menyokong barisan nasional, sedangkan parti itu adalah agent kepada pembunuhan kepada "saudara-saudara kamu".

Membangkitkan emosi dan dendam kepada kaum yang mempunyai pertalian darah dengan pengganas adalah satu-satunya faktor yang boleh memutuskan sokongan kepada Bn.

Di khabarkan Pemimpin utama Pembangkang akan ke Lahad Datu pada 23 Mac ini, dan mengadakan perjumpaan dengan para pemimpin suluk secara tertutup. Sudah tentu dalam perjumpaan itu, pemimpin itu  akan menghasut para pemimpin suluk membenci Bn.

Pencerobohan Lahad Datu: Saya Disuruh Dan Diupah - Tertuduh

Posted: 21 Mar 2013 02:32 AM PDT

TAWAU: Seorang daripada tertuduh yang didakwa menjadi anggota pengganas yang menceroboh Sabah memberitahu Mahkamah Tinggi di sini pada Khamis bahawa dia disuruh dan diupah oleh seseorang yang tidak dinamakannya.

Hooland Kalbi yang bercakap dalam bahasa Bajau dari kandang tertuduh mendedahkan demikian pada prosiding pendakwaan terhadap lapan individu yang didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas, dua daripadanya turut dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Kenyataan Hooland di hadapan Hakim Ravinthran diterjemah oleh jurubahasa mahkamah.

Hooland turut menyatakan bahawa dia bodoh kerana melakukannya.

Sejurus kenyataan Hooland diterjemah, Hakim Ravinthran meminta jurubahasa menjelaskan kepada tertuduh bahawa dia tidak perlu berkata demikian dan segala pengakuan akan dibuat selepas diwakili peguam pada 12 April nanti.

Ketika prosiding pagi ini, Hakim Ravinthran memberi peluang kepada setiap tertuduh untuk memberitahu mahkamah berhubung pertuduhan ke atas mereka dan jurubahasa perlu menjelaskan beban hukuman bagi setiap kesalahan.

Tertuduh juga diterangkan tentang pembelaan mereka yang perlu diwakili peguam kerana tuduhan ke atas mereka membabitkan hukuman berat iaitu gantung dan penjara seumur hidup, jika sabit kesalahan.

Lapan warga Filipina didakwa di Mahkamah Tinggi di sini hari ini dan dua daripadanya bakal berdepan hukuman mati kerana dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Dua tertuduh itu bersama empat yang lain turut didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas manakala dua lagi didakwa cuba melindungi pengganas.

Ini merupakan kali kedua tuduhan melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agung dikenakan di negara ini selepas insiden kumpulan pemberontak Al Maunah di Bukit Jenalik Sauk, Perak pada tahun 2000. Sementara itu Timhar Hadir, yang juga didakwa atas kesalahan sama (menjadi anggota pengganas) memberitahu bahawa dia datang ke Malaysia pada Febuari lepas menggunakan pasport antarabangsa.

Bagaimanapun Hakim Ravinthran meminta dia tidak menyatakan selanjutnya sebelum berbincang dengan pihak peguam.

Seorang lagi tertuduh yang menghadapi tuduhan sama, Habil Suhaili merupakan tertuduh yang mengambil masa agak lama untuk memahami pertuduhan.

Dia yang kelihatan berusia lebih daripada 60 tahun tidak dipakaikan 'straight jacket' seperti tertuduh lain dan jurubahasa membacakan pertuduhan berulang kali dalam bahasa Suluk.

bahawa dia tidak melakukannya namun hakim menjelaskan pengakuan itu tidak akan direkod. Tertuduh pertama Atik Hussin Abu Bakar yang didakwa atas tuduhan melancarkan perang dan menjadi anggota pengganas hanya memohon penjelasan hukuman yang akan dihadapinya.

Atik Hussin yang berbahasa Bajau kelihatan bersahaja seperti tertuduh lain.

Empat tertuduh lagi, Lin Mad Salleh, Basad Manuel, Kadir Uyung dan Lating Tiong hanya menyatakan 'nothing to say' (tiada apa yang hendak dicakapkan).

Basad menghadapi dua pertuduhan yang sama seperti Atik Hussin manakala Lin hanya didakwa menjadi anggota pengganas dan Kadir serta Lating menghadapi tuduhan melindungi kumpulan pengganas.

Kesemua terduduh hanya menundukkan kepala ketika berada di kerusi sebelum dibawa ke kandang tertuduh untuk dibaca pertuduhan.Kesemua mereka tidak dibenarkan jamin.

Sementara itu, wartawan dan jurugambar yang membuat liputan di Mahkamah Tinggi Tawau hari ini dikawal ketat oleh anggota polis lengkap bersenjata dan hanya seorang wartawan daripada setiap organisasi yang dibenar masuk.

Kesemua wartawan yang dibenar memasuki mahkamah pada pukul 9 pagi hanya dibolehkan membawa buku nota dan pen manakala semua alat komunikasi dan peralatan lain tidak dibenarkan.

Tiada wartawan asing hadir membuat liputan prosiding hari ini.

Lapan tertuduh yang ditutup bahagian kepala dibawa menaiki lori polis kira-kira 10.10 pagi. -BERNAMA

Senarai Pengganas Sulu Yang Dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Tawau

Posted: 21 Mar 2013 01:52 AM PDT

TAWAU – Lapan warga Filipina didakwa di Mahkamah Tinggi di sini hari ini dan dua daripadanya bakal berdepan hukuman mati kerana dituduh melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Tiada sebarang pengakuan direkodkan ketika prosiding di hadapan Hakim P. Ravinthran berlangsung dan mereka hanya dibacakan pertuduhan untuk mencatatkan sama ada memahaminya atau tidak.

Ravinthran membuat keputusan untuk tidak merekod pengakuan setelah Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail yang mengetuai barisan pendakwaan memohon supaya perkara itu dilakukan setelah kesemua tertuduh diwakili peguam masing-masing.

Pertuduhan dalam bahasa Melayu itu diterjemah ke bahasa Bajau serta Suluk oleh jurubahasa mahkamah.

Atik Hussin Abu Bakar dan Basad Manuel ialah dua individu yang dituduh atas pertuduhan melancarkan perang dan mereka turut didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas.

Atik Hussin didakwa melakukan dua kesalahan itu di Kampung Tanjung Labian, Lahad Datu dari 9 Feb hingga 3 Mac lepas manakala Basad melakukan dua kesalahan yang sama dari 9 Feb hingga 2 Mac di Kampung Tanduo, Lahad Datu.

Turut didakwa menjadi anggota kumpulan pengganas ialah Lin Mad Salleh, Holland Kalbi, Habil Suhaili dan Timhar Hadir.

Lin dan Holland didakwa melakukan kesalahan itu Kampung Tanjung Labian, Lahad Datu, dari 9 Feb hingga 3 Mac manakala Habil dan Timhar didakwa melakukan kesalahan sama di Jalan Kastam Lama, Lahad Datu dari 9 Feb hingga 4 Mac.

Dua tertuduh lagi, Kadir Uyung dan Lating Tiong didakwa cuba melindungi sekumpulan pengganas.

Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di hadapan pos Pasukan Gerakan Am (PGA) Tanjung Labian, Lahad Datu pada pukul 4.30 petang, 4 Mac lalu.

Semalam kelapan-lapan mereka didakwa di Mahkamah Majistret yang bersidang khas di Ibu Pejabat Polis Daerah Lahad Datu dan kes itu diperintah dipindahkan ke Mahkamah Tinggi Tawau hari ini.

Bagi kesalahan memerangi Yang di-Pertuan Agong, Atik dan Basad didakwa mengikut Seksyen 121 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman gantung atau penjara seumur hidup dan denda.

Manakala bagi tuduhan menganggotai kumpulan pengganas, kesemua tertuduh didakwa mengikut Seksyen 130KA kanun yang sama. Kadir dan Lating pula didakwa mengikut Seksyen 130K Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 511 kanun yang sama.

Kedua-dua pertuduhan itu (menganggotai dan melindungi pengganas) membawa hukuman penjara seumur hidup dan denda.

Sepanjang prosiding, keadaan mahkamah dikawal ketat oleh polis dan tujuh daripada pengganas dipakaikan 'straight jacket' (seperti dipakai pesakit mental) berwarna putih.

Kelapan-lapan mereka dipercayai berusia antara 17 hingga 66 tahun dan diletakkan di bahagian kerusi hadapan mahkamah.

Ketika dibacakan pertuduhan, Hakim Ravinthran meminta jurubahasa menjelaskan mengenai pertuduhan dan memberi kebenaran untuk setiap tertuduh menyatakan sesuatu berhubung prosiding yang berlangsung.

Terdahulu Abdul Gani memaklumkan bahawa pihaknya telah menghubungi Persatuan Peguam Sabah untuk berbincang mengenai perlantikan peguam tertuduh.

"Pihak pendakwaan juga akan menghubungi kedutaan Filipina atas semangat Asean berhubung perkara ini dan sekiranya tiada peguam yang tampil, pihak mahkamah boleh melantik peguam untuk membela mereka," katanya.

Berikutan itu, mahkamah menetapkan 12 April untuk sebutan kes.

Turut membantu Abdul Gani ialah Timbalan Pendakwa Raya Datuk Nordin Hassan dan Dusuki Mokhtar. – Bernama

Kalau Sabah diserang Pengganas-Pulau Pinang Pula Diserang Pelacur

Posted: 20 Mar 2013 11:09 PM PDT

Kalau penduduk Lahad Datu gamat kerana diserang pengganas sulu, berlainan pula dengan George Town Pulau Pinang, kawasan itu diserang pelacur.

Pada Rabu, Jabatan Imigresen Pulau Pinang menahan tujuh wanita termasuk enam daripadanya warga negara Indonesia yang berkerja sebagai pelacur dan serbuan berasingan di buah hetl di Butterworth.

Semua wanita berusia 18 hingga 32 tahun itu ditahan dalam Ops Sayang yang dijalankan sepasukan pegawai dan anggota penguat kuasa Imigresen pada 1.40 tengah hari, Rabu.

Jika penduduk Pulau Pinang tidaklah cemas sangat, kerana serangan pelacur merupakan gejala sosial tertua di dunia, yang amat sukar untuk dibenteras, manakala penduduk Sabah masih merasa cemas, kerana kejadian menceroboh Sabah pada 12 Februari lalu.

Ekoran pencerobohan itu, bukan sahaja penduduk kawasan sekitar kawasan itu menjadi emas, malah di kawasan-kawasan lain, yang tidak pun terlibat dalam krisis itu, menjadi panik, sehingga berlaku "RUSH BUYING" di pasar-pasar raya, sehingga satu ketika stok makanan seperti beras, tepung, minyak, malah makanan segera menjadi kosong.

Selain itu, harga makanan laut, bukan sahaja naik, malah berkali lipat tingginya.

Kehadiran pelacur bagi sesuatu kawasan, adalah untuk bersifat hiburan, berlainan dengan kehadiran pengganas bersenjata, maut dipertaruhkan.

Kemaskini Ops Daulat: Seorang Lagi Pengganas Sulu Mati Ditembak

Posted: 20 Mar 2013 09:30 PM PDT

UTUSAN Malaysia melaporkan hari ini, bahawa Pasukan keselamatan menembak mati seorang pengganas Kiram dan menahan seorang wanita berusia lewat 40-an dalam satu pertempuran di Kampung Tanjung Batu, di sini semalam.

Perkara itu disahkan oleh Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd. Zin pada sidang akhbar bersama Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar di Felda Sahabat 16, di sini hari ini. 

Sementara itu, di Mahkamah Tinggi Tawau, Sabah 8 pengganas dihadapkan ke mahkamah dengan memerangi SPB Agong pada 12 Februari lalu, kerana meneroboh Kg Tanduo Lahad Datu.

Sehinggakini, 10 anggota keselamatan terkorban, dan 63 pengganas maut, termasuk seorang yang berjaya dibunuh semalam.

Dalam pertemuparan semalam, seorang askar RMD tercedera di pergelangan tangan.

Mahkamah Tinggi Tawau-Pengganas Sulu-Bahasa Badjau dan Suluk digunakan

Posted: 20 Mar 2013 09:11 PM PDT

Kira-kira 9.10 pagi tadi bertempat di Mahkamah Tinggi Tawau, Sabah lapan pengganas sulu dihadapkan ke mahkamah kerena memerangi YPB Agong.

Jurubahasa manhkamah menggunakan bahasa bajau dan suluk bagi membacakan pertuduhan.

Pengganas sulu tersebut terus ditahan kerana pertuduhan terhadap mereka tidak dibenarkan dijamin.

Pada 12 Februari lalu, pengganas sulu telah menceroboh kg Tanduo Lahad Datu, dan sehingga kini mengorbankan 10 anggota keselamatan, dan 62 pengganas berjaya dibunuh.

Cucu Tok Selampit

Posted: 21 Mar 2013 02:12 PM PDT

Cucu Tok Selampit


Kenapa Wan Azizah Ambil Pelajar-Pelajar Kemas Untuk Kempen Pilihanraya PR? Kenapa Bukan Pelajar-Pelajar PASTI?

Posted: 19 Mar 2013 10:13 PM PDTGaru kepala CTS yang tidak gatal apabila melihat salah satu poster dan banner Pakatan Haram apabila mengambil dua pelajar-pelajar Tadika Kemas sebagai model untuk kempen mereka. Lihat kedua-dua pelajar di sebelah kanan Wan Azizah yang memakai pakaian seragam Tadika Kemas. Apakah poster ini terlepas pandang atau Wan Azizah mengiktiraf Tadika Kemas yang diperjuangkan oleh Kerajaan Barisan Nasional selama ini? Kenapa tidak diambil model-model kanak-kanak daripada pelajar-pelajar Taska PASTI yang dipelopori oleh rakan sekutu mereka dari parti PAS? 

Umum mengetahui beberapa kali Kerajaan Pakatan Haram di Selangor, Pulau Pinang dan Perak (zaman pemerintahan Nizar The Puppet) cuba untuk mengusir pelajar-pelajar Kemas setelah mereka berjaya membentuk Kerajaan selepas 2008. Tidak percaya? Rakyat tidak pernah lupa. Lihat kejadian-kejadian berkenaan dilaporkan di sini, di sini dan di sini. Apakah poster di atas untuk menebus dosa atau poster di atas lebih kepada sandiwara dan wayang yang kerapkali dimainkan oleh Pakatan Haram?

JEBAT BERKOKOK

Posted: 21 Mar 2013 02:01 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Jawapan bocor video GOMO

Posted: 21 Mar 2013 12:47 AM PDT

Nuar Berahim sudah failkan saman pada GOMO.

Kita sedang menunggu tindakbalas daripada GOMO.

GOMO bukan hanya berdepan dengan Nuar Berahim sebenarnya tapi berdepan juga dengan Hadi Bawang yang pasti sekali lagi akan mengatakan bahawa video adalah besi yang tak boleh dijadikan saksi ataupun bukti...

Tak kisahlah..yang penting kita nak tengok kehebatan aksi di dalam video itu...

Mari kita tengok siapa yang kena..!!!

Ada 30 minit sahaja lagi tempoh edah yang GOMO berikan...!!!

Barang purba peninggalan Norman Hakim

Posted: 20 Mar 2013 07:10 PM PDT


Barang purba peninggalan Norman Hakim ni buat hal lagi..dia ni sakit ke apa? Barang purba ni sedar tak bahawa ayat yang dia gunakan ini seolah-olah menggambarkan bahawa arwah menipu isterinya.

Kita faham jika benar sekalipun dakwaan barang purba ini tentulah arwah terpaksa berbohong kepada isterinya semata-mata kerana tidak mahu isterinya risau dan bimbang.

Jebat sebenarnya lebih bimbangkan kesihatan barang purba peninggalan Norman Hakim ni..

tun faisal dot com

Posted: 21 Mar 2013 01:27 PM PDT

tun faisal dot com


ForumPRU13 Harapan Malaysia: @tunfaisal - aminkan doa penyatuan UMNO dan Pas

Posted: 20 Mar 2013 07:39 PM PDTTiada ulasan:

Catat Ulasan