Selasa, 19 Mac 2013

Barisan Nasional

Barisan Nasional


Taipingmali (tm)

Posted: 19 Mar 2013 01:20 AM PDT

Taipingmali (tm)


PKR sokong PM GAY. ITU HAK PERIBADI

Posted: 18 Mar 2013 07:43 PM PDTBila terkena batang hidung sendiri, tak apa, Anwar seorang Gay adalah masalah peribadi, tetapi kenapa Pas, Pkr dan Dap suka mengaibkan Rosmah dengan jawatan Perdana Menteri?

Jika PM adalah Gay, apakah agama rasmi kerajaan Malaysia? Apakah Gay terdapat dalam perundangan Islam?

DLLLLLLL......


PDM Taman Yayasan Meriah

Posted: 18 Mar 2013 07:23 PM PDT


Yang lain keluar untuk memasang bendera 
Sebahagian telah pulang ke rumah.
buku kehadiran ahli.
Malam tadi Krew Taipingmali membuat kunjungan ke PDM Taman Yayasan dan banyak isu yang dibualkan, Isu yang menjadi pokok perbincangan ialah isu pemecatan imam surau diri Jumaat. Hampir sejam kami di sana sebelum meninggalkan PDM pada jam 12.30 malam. PDM ini mula beroperasi sejak 1 Februari 2013 lalu.

Unit Amal Pas Baik dan Tak Ganas

Posted: 18 Mar 2013 06:46 PM PDT
Sdr Zainuddin B. Zainon (Gambar Kecil) selaku Komandan Unit Amal Bukit Gantang menjelaskan bahawa Unit Amal bukanlah kumpulan samseng,ianya adalah sebuah organisasi yang ditubuhkan untuk kerja-kerja amal bagi semua pihak,
Merempuh sekatan polis pun tak samseng
Tak samseng?
Unit Amal Pas dari Pahang
Sedia untuk menggempur
ini tak samseng?
Penugasan anggota Unit Amal dalam menjaga keselamatan dalam sesuatu program dilakukan dengan niat ikhlas bukan mencetuskan huru-hara sepertimana yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggung jawab.

Imam Osman Noh Masjid Kpg Expo Kamunting wajar dipecat

Posted: 18 Mar 2013 06:18 PM PDT

Teks khutbah 15 Mac 2013

tanda garis apa yang dibaca

Semua ini pun dia baca

baca

Apa motif menukar sebutan ASABIYAH  kepada KEBANGSAAN?

masih ini masih dibaca

di baca

baca

tanda garis bermakna dibaca

dok baca lagi


Sampai sahaja ke helaian ke 6 dan 7 Osman Noh tidak lagi membaca teks sebaliknya mengolah dan ubah semua teks khutbah kedua

Isu musibah pencerobohan tanah air langsung tidak dibaca

Teks khutbah minta kita hulurkan bantuan untuk mengisi tabung yang disediakan oleh pihak masjid bagi meringankan beban ahli keluarga pejuang tanah air kita. Ini langsung tidak dibaca oleh Osman Noh, tetapi sekiranya meminta makmum menghulurkan bantuan untuk jentera pilihan raya Pas, begitu pantas beliau bertindak walaupun dalam khutbah..


Masjid Kampung Expo sememangnya menjadi kubu Pas selepas mereka berjaya merampas kuasa AJK masjid pada awal tahun 2000. 

Pas Kpg Expo mendesak supaya diadakan pemilihan jawatan kuasa baru, walaupun ia bertentangan dengan enakmen undang-undang masjid mereka Pas tetap menghasut anak kariah supaya rombakan diadakan. Ia mendapat sokongan penghulu yang bertugas menjaga mukim 

Penghulu muda Zambry(1)  juga dilaporkan pernah mendesak ahli jawatan kuasa Surau Diri Jumaat di Taman Yayasan dan Kg Kurnia Jaya supaya dibuat pemilihan semula berasaskan satu mesyuarat Agung. 

Berbalik kepada isu Imam Osman Noh pihak anak kariah telah membuat rakaman suara khutbah yang disampaikan oleh beliau dan satu laporan akan diserahkan kepada Pejabat Agama Islam Taiping untuk perhatian dan tindakan Ustaz Hj Mat Isa Bin Adam Penyelaras Masjid dan Surau Daerah Larut dan Matang.

Laporan dan bantahan juga akan dipanjangkan ke Bahagian Pengurusan Masjid Negeri Perak Tuan Haji Saiful Azizi bin Abdul Manap(2).

Osman Noh merupakan Imam kedua dan bekas pesara tentera Kagat yang mempunyai dua kerakyatan iaitu Thailand dan Malaysia perlu ditamatkan kerana sering menyalah gunakan kuasa beliau dalam menyampaikan khutbah.

Pernah satu ketika dahulu sewaktu solat sunat aidil fitri beliau begitu keras mengkritik kerajaan yang memerintah dalam teks khutbah solat sunat. Dan menjadikan solat sunat pagi itu yang paling lewat selesai.

Rupa-rupa beliau melepaskan geram dan dendam kesumat beliau kerana diarahkan bertugas ke Sarawak dalam tempoh 24 jam.

Selepas ini diharapkan Haji Saiful Azizi Bin Abdul Manap tidak lah menghantar surat kepada anak kariah dengan menyatakan pemecatan yang buat anak kariah adalah menyalahi prosedur undang-undang masjid negeri Perak. Dan jangan lah pula berkata beliau tidak ada kuasa untuk memecat imam kerana kuasa memecat iman adalah hak Sultan. Jangan bagi jawapan seperti budak kurang akal.
BACA JUGA LINK INI

PENGHULU ZAMBRY

Tsunami melanda puak pembangkang di Bagan Serai

Posted: 18 Mar 2013 04:37 PM PDT

PAS Kawasan Bagan Serai dalam mesyuarat parti baru-baru ini telah membuat ketetapan akan bertanding di Parlimen Bagan Serai dan tiga Dun .


Dun itu Semanggol,Selinsing dan Alor Pongsu.Walaupun DS Anwar telah mengumumkan Dr Mohd Nor Manuty bertanding di Bagan Serai. 

Pas Bagan Serai tetap menyatakan akan bertanding di semua kerusi dun dan parlimen itu. 

Foto menunjukkan YB Ustaz Ramli Tusin dan YB Hj Husein Din serta saf pimpinan PAS Bagan Serai menunjukkan komitmen untuk bertanding dalam PRU 13 kali ini.

Lebih 500 pemuda India, di sini bersedia memboikot mana-mana calon luar yang dipilih PR untuk bertanding kerusi Parlimen Bagan Serai pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) sekiranya pucuk kepimpinan parti tidak mengutamakan keperluan calon tempatan.

Semalam, episod bantahan pencalonan Pengerusi PKR Perak, Dr Muhammad Nur Manuty bertanding di kerusi Parlimen Bagan Serai berterusan apabila lebih 20 pemuda India menyokong Pakatan Pembangkang mengadakan demonstrasi susulan menuntut pucuk pimpinan PKR meletakkan calon tempatan.

Demonstrasi kali kedua dalam tempoh sebulan itu menguatkan lagi spekulasi penyokong PR di sini mula mengorak langkah memprotes pencalonan Dr Muhammad Nur sekaligus menimbulkan desas-desus berlakunya masalah dalaman dalam PKR Perak.

Jurucakap kumpulan, P Arumugam, 28, berkata, bantahan susulan dibuat berikutan bimbang berlakunya episod ulangan senario lompat parti sepertimana berlaku terhadap penyandangnya, Mohsin Fadzli Samsuri yang keluar PKR dan menjadi calon bebas.

Menurutnya, mereka kini sudah trauma dengan tindakan wakil rakyat PR keluar parti dan mengenal pasti peletakan bukan calon tempatan menjadi faktor insiden sebegini berlaku.

"Penyokong PR melihat kepentingan peletakan calon tempatan merupakan satu keperluan bagi memulihkan keyakinan pengundi yang sebelum berasa 'dikhianati' dengan keputusan Mohsin menjadi calon bebas walaupun memenangi kerusi Parlimen atas tiket PKR.

"Soal sama ada calon yang dipilih berpelajaran tinggi dan berpelajaran agama tidak penting memandangkan kami difahamkan calon sebelum ini mempunyai dua ijazah, tetapi lompat parti disebabkan tidak mempunyai asas kepartian teguh.

"Dalam soal politik, bukan soal ketinggian pelajaran dan ilmu agama menjadi ukuran, sebaliknya cara pergaulan dengan rakyat dan pegangan prinsip politik adalah indikator penentu kejayaan seorang wakil rakyat," katanya sewaktu ditemui media di Ladang Gula, semalam.

Seorang lagi wakil kumpulan, V Balamurugan, 31, berkata, selain faktor anak tempatan, pihaknya turut melihat kepentingan peletakan faktor calon berketurunan Banjar bagi mewakili masyarakat Bagan Serai yang terdiri 70 peratus orang Banjar.

Menurutnya, penyokong PR di parlimen mendesak Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mempertimbangkan suara anak muda dan tidak memandangkan rendah terhadap kemampuan anak tempatan disebabkan calon anak tempatan merupakan orang paling dekat dengan masyarakat.

"Pada PRU13 ini, kami menggesa pucuk kepimpinan PKR mendengar suara rakyat dengan meletakkan calon pilihan kami bertanding di sini.

"Kami juga tidak menolak kemungkinan untuk memboikot mana-mana calon luar yang diletakkan di sini memandangkan kami tidak mahu pisang berbuah dua kali. Cukuplah pilihan raya lalu kami diabaikan wakil rakyat dipilih," katanya.

Pas kawasan bagan serai melanggar PKR dengan mengambil keputusan sebulat suara ingin bertanding Kerusi Parlimen milik PKR dan DUN Alor Pongsu dalam pilihanraya 13

Situasi ini yang terbaru memberi tamparan hebat kepada pengerusi PKR,Dr. Muhammad Nur Manuty dan PKR Cabang Bagan Serai sesudah disusun beberapa siri demonstrasi oleh penyokong parti itu bagi membantah pemilihan Dr. Muhammad Nur sebagai calon untuk parlimen Bagan Serai.

Yang Dipertua (YDP) PAS Kawasan Bagan Serai,Ramli Tusin pula lansung tidak berbincang dengan Cabang PKR,lansung mengambil keputusan sebulat suara dari 57cawangan PAS aktif tanpa berbincang dengan Cabang PKR di kawasan tersebut dengan andaian kebimbangan pepecahan PKR yang menajadi punca kegawatan Pakatan Negeri Perak.

YDP PAS lansung tidak memaklumkan kepada Pakatan Pusat ingin bertanding lagi cuma akan tetap pada calon PAS akan bertanding di Bagan Serai.

Juga dimaklumkan bahawa YDP PAS Bagan Serai memberitahu bahawa Pepecahan PKR yang begitu serius di Negeri Perak terutamanya di Bagan Serai membuktikan kelemahan yang nyata Pakatan yang lansung tiada berpakat sehingga berebut kerusi yang telah dirancangkan sebelum ini.

PAS Bagan Serai sudah bergerak secara bersendirian meninggalkan Pakatan,ini menunjukkan pepecahan pakatan sudah berlaku bukan sahaja di Pusat,malah di akar umbi juga berebut-rebut kerusi.

Kenyataan kenyataan terbuka di media membuktikan pepecahan-pepecahan yang amat kritikal pepecahan dalam PKR dan PAS Bagan Serai makin emruncing dan gagal diselamatkan.

Tempoh masa yang begitu singkat sebelum pilihanraya 13 ini membawa bencana besar kepada pakatan perak kerana gagal menyelesaikan masalah dalaman walaupun sudah diberikan masa yang cukup sebelum ini.Ditambah pula dengan tindakan puak PAS membuat kenyataan sebegini menyukarkan kerjasama PKR dan PAS di Bagan Serai.

PAS Bagan Serai meletakkan calonnya di 2 tempat ini juga bukan sahaja langgar dan ingkar arahan Pakatan negeri tetapi juga melanggar arahan Nik Aziz dan Hadi Awang Kepimpinan PAS Pusat atau semangat setiakawan dalam Pakatan Rakyat.

Konsep Tahalul Siyasi juga dilanggar oleh PAS Bagan Serai menyebabkan pembahagian Pakatan negeri dan pusat dilanggar akibat merebut pembahagian kerusi Bagan Serai.

Maka,kalau beginilah cara pakatan mentadbir keputusan,hancurlah Negara.

Nik Aziz : "kalau Anwar Tu Liwat Sekalipun Dah Dia Tu Cerdik, Terima Dia...

Posted: 18 Mar 2013 11:09 AM PDT

Isu Menamatkan Perkhidmatan Imam Surau Diri Jumaat Taman Yayasan

Posted: 18 Mar 2013 10:35 AM PDT

Surat Cadangan oleh AJK Surau kepada Majlis Agama Islam Perak
8 salah laku imam yang dikesan oleh AJK Pengurusan Masjid
AJK cadangkan supaya ditamatkan perkhidmatan imam

Jawapan Majlis Islam Perak meragukan dan meletakkan tanggung jawab kepada Pemangku SultanSepatutnya Majlis Islam Perak mengarahkan Pejabat Agama Taiping membuat siasatan dan menghantar laporan ke Ipoh

Surat bela diri daripada Imam yang cadangan untuk ditamatkan khidmat 


Isu menamatkan perkhidmatan imam nombor dua,   Abdul Kadir Yaakub , Surau Diri Jumaat Taman Yayasan Kamunting menjadi panas setelah diputar belit oleh media Pas dan beberapa orang penyokong Imam Abdul Kadir Yakub.

Surat yang dimukakan kepada pejabat agama meminta agar ditamatkan perkhidmatan imam telah mendapat jawapan yang mengelirukan daripada Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Masjid iaitu Tuan Hj Saiful Azizi bin Abdul Manap .

Dalam surat beliau pada 7 Februari 2013 kepada Pengerusi surau menyatakan pemecatan imam tidak mengikut prosedur undang-undang. Paling malang apabila beliau menyatakan ia bidang kuasa Sultan.

Kalau semua nak diputuskan oleh Sultan apa guna kerajaan membayar gaji kepada kaki tangan kerajaan untuk melaksanakan tugas. Ini lah putar belit ketua penolong pengarah yang seolah-olah memihak kepada imam yang sememangnya pro dan orang kuat Pas di kawasan tersebut.

Paling malang lagi apabila Hj Saiful yang berjanji untuk turun ke masjid Adtec beberapa minggu lepas untuk menyelesaikan kemelut imam ini gagal turun dan menunaikan janji.

Isu menamatkan imam ini masih lagi tergantung. Abdul Kadir dan 3 sahabat beliau telah membuat perjumpaan dengan salah seorang AJK surau di sebuah Restoran Muhamad Bistro agar menarik balik isu pemecatan tetapi menurut ahli jawatan kuasa tersebut jika nak selesaikan masalah ini semua kenalah berdepan dengan pegawai di Ipoh.

PETIKAN DARI MEDIA PAS

Isu ini akan disambung dengan temubual video.....

bersambung/........

KETUA PEMBANGKANG GENTAR

Posted: 18 Mar 2013 09:15 AM PDTAnwar failkan saman pada tv3 kerana menyiarkan lagu popularnya iaitu 'TANYA SAMA NAJIB'.

Kalau dah berani buat,berani siarkan,kenapa nak main saman-saman pula?

Nampak sangat Anwar dah mula gentar dengan perbuatan nya..Kononnya tv3 mengeluarkan kenyataan fitnah terhadapnya sedangkan apa yang berlaku adalah kenyataan.

Risalah Komunis Diedar di Taiping

Posted: 18 Mar 2013 07:32 AM PDT

Sebentar tadi TM terjumpa risalah parti komunis diedarkan di Tesco Taiping.

Edaran ini dilakukan seorang balaci Unit Anal Pas.

Risalah ini berat tuduhannya kerana ditujukan kepada MPT kononnya melindungi peniaga Melayu.

Sebenarnya Dato Tan Lian Hoe dan MPT tidaklah bertindak secara zalim seperti Dap Penang.

Dap Penang telah menghalau dan menyita barangan peniaga Melayu tetapi membenarkan peniaga Dap bermaharaja Lela di Padang Kota dan Gurney Drive.

Tan Lian Hoe lebih berhemah dalam mendidik peniaga dan tindakan yang diambil lebih kepada menambah usahawan tanpa mengira kaum dan kulit.

Jangan mudah terpengaruh dengan dakyah parti komunis yang rasis dan bersifat dengki khianat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KACANG LUPAKAN KULIT

Posted: 17 Mar 2013 11:49 PM PDT
Ramai penjawat awam sekarang ini menghentam kerajaan sendiri.Ini berpunca daripada terhasut dengan hasutan PR yang hanya pandai menghentam,menabur janji yang tidak pernah ditepati.

Apa lagi pihak penjawat awam mahukan? Apa lagi yang tidak puas hati dengan kerajaan? Gaji? Sudah PM naikkan..Elaun? Imbuhan? Lebih dari pekerja swasta..Apa lagi yang tidak cukup pada mereka?

Guru,sepatutnya mereka perlu mendidik,membimbing anak-anak bangsa supaya positif kepada kerajaan.

Tetapi sebaliknya pada zaman sekarang. Di manakah akal mereka sehingga tidak tahu menilai baik dan buruk sesuatu perkara itu?

Hari-hari pergi mengajar, habis mengajar cerita hal politik yang tak masuk akal.Begitukah sikap guru zaman sekarang?

Jika mereka yang tergolong di atas ini sudah tidak selesa lagi dengan kerajaan,lepaskan jawatan yang ada kepada mereka yang lain.

Ramai graduan-graduan yang menganggur disebabkan tiada kekosongan kerja.Kerja yang ada telah diisi oleh orang yang lupa daratan.Lupa asal usul mereka.Lupa perjuangan nenek moyang mereka.Lupa di mana mereka berada.Lupa segala-galanya.

Apa yang mereka ingat hanyalah menghentam kerajaan. Apa yang kerajaan buat semua salah.

Tapi bila kerajaan bagi bonus,puak-puak ini lah yang akan beratur dahulu di depan mesin ATM.

Semua mata fokus kepada Tun Faisal Ismail

Posted: 17 Mar 2013 10:48 PM PDT

Tahniah kepada Tun Faisal yang berjaya mengemudi UMB sejak 2009. Walaupun ia satu entiti baru selepas penubuhan BPN yang memulakan perang cyber di PRK Bukit Gantang.

Kemunculan UMB menggabungkan pakar facebook, twitter dan blog, Umb banyak melatih tenaga-tenaga baru bukan sahaj dari kalangan pemuda tetapi semua peringkat termasuk dewasa, wanita dan puteri.

Pun begitu kita tahu, puteri Umno Malaysia pun ada teamnya tetapi tidak begitu ketara. Selepas ini diharapkan Ketua Peteri juga tidak tertinggal ke belakang dengan membantu jenteranya dan menubuhkan unit latihannya seperti yang dilakukan oleh UMB pemuda Umno,

Kini Faisal menerajui jentera BN pula dan sudah tentu sayapnya akan menebar untuk 14 komponen BN.

Semakin besar dan 50K adalah terlalu kecil jika dibandingkan dengan usaha dan tenaga yang dikeluarkan tetapi ianya sekadar compliment mungkin.

Tm berharap lebih banyak penggiat cyber dari komponen BN yang hari ini dilihat terlalu kecil jumlahnya.

Malah dari pihak Umno pun jumlahnya agak kecil. Yang ramai ialah penggiat pro kepada kerajaan yang ada.

Masing-masing perlu ada locus standi sendiri dan tidak perlu ada hasad dengki atas kejayaan pihak lain.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tarikh luput Parlimen 29 April 2013.

Posted: 17 Mar 2013 05:50 PM PDT


Tarikh luput Parlimen 29 April 2013.  Banyak orang yang bertanya kenapa Parlimen belum dibubarkan sedangkan tarikh 9 Mac 2013 sudahpun berlalu. Kenapa 9 Mac? Mereka berkata pada tarikh itu usia Parlimen yang ada sekarang cukup lima tahun dan secara automatik Parlimen terbubar. Ini kerana pilihan raya umum ke-12 diadakan pada 8 Mac 2008.  Tidak betul. Itulah jawabannya.  Parlimen atau Dewan-Dewan Undangan Negeri akan bubar secara automatik bukan berasaskan tarikh pilihan raya tetapi tarikh mesyuarat pertamanya. Parlimen yang ada sekarang memulakan mesyuarat pertamanya pada 28 April 2008 hingga 29 Mei 2008 dan bermula pada tarikh itulah hayat lima tahun dikira, bukan bermula dari tarikh pilihan raya umum pada 8 Mac 2008.   Ini bermakna jangka hayat Parlimen sekarang berakhir pada 29 April 2013, iaitu tarikh Parlimen terbubar secara automatik. Ada yang berpendapat pada 28 April dan ada pula yang berkata 30 April. Walau apapun, akhir bulan April depan. Itu yang pasti. Perkara ini jelas diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan, iaitu Fasal (3) Perkara 55 - Parlimen dibubarkan selepas lima tahun dari tarikh mesyuarat pertama. Perkara 55 (3) memperuntukkan ...."Melainkan jika dibubarkan terlebih dahulu, Parlimen hendaklah terus berjalan selama lima tahun dari tarikh mesyuarat pertamanya dan selepas itu adalah terbubar." Perkara 55 (2) pula menyatakan "Yang diPertuan Agong boleh memberhenti atau membubarkan Parlimen." Oleh kerana perkara ini belum berlaku tetapi masih boleh berlaku, kita tidak boleh tolak sama sekali yang Parlimen berkemungkinan dibubar sebelum hujung bulan April. Itupun jika Yang diPertuan Agong perkenan akan nasihat Perdana Menteri untuk berbuat demikian.   Apabila Parlimen dibubarkan, maka Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mesti menjalankan urusan pilihan raya umum dalam tempoh 60 hari dari tarikh pembubaran itu dan selepas itu, Parlimen yang baru dipilih hendaklah dipanggil bermesyuarat pada suatu tarikh yang tidak lewat daripada 120 hari dari tarikh pembubaran itu. Bermula dari tarikh mesyuart pertama itulah hayat Parlimen diambil kira, bukan dari tarikh pilihan raya.  Kenapa pembangkang masih tak faham atau sengaja buat2 bengap?  ~Abby AdabiBanyak orang yang bertanya kenapa Parlimen belum dibubarkan sedangkan tarikh 9 Mac 2013 sudahpun berlalu. Kenapa 9 Mac? Mereka berkata pada tarikh itu usia Parlimen yang ada sekarang cukup lima tahun dan secara automatik Parlimen terbubar. Ini kerana pilihan raya umum ke-12 diadakan pada 8 Mac 2008.

Tidak betul. Itulah jawapannya.

Parlimen atau Dewan-Dewan Undangan Negeri akan bubar secara automatik bukan berasaskan tarikh pilihan raya tetapi tarikh mesyuarat pertamanya. Parlimen yang ada sekarang memulakan mesyuarat pertamanya pada 28 April 2008 hingga 29 Mei 2008 dan bermula pada tarikh itulah hayat lima tahun dikira, bukan bermula dari tarikh pilihan raya umum pada 8 Mac 2008.

Ini bermakna jangka hayat Parlimen sekarang berakhir pada 29 April 2013, iaitu tarikh Parlimen terbubar secara automatik. Ada yang berpendapat pada 28 April dan ada pula yang berkata 30 April. Walau apa pun, akhir bulan April depan. Itu yang pasti. Perkara ini jelas diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan, iaitu Fasal (3) Perkara 55 - Parlimen dibubarkan selepas lima tahun dari tarikh mesyuarat pertama. Perkara 55 (3) memperuntukkan ...."Melainkan jika dibubarkan terlebih dahulu, Parlimen hendaklah terus berjalan selama lima tahun dari tarikh mesyuarat pertamanya dan selepas itu adalah terbubar." Perkara 55 (2) pula menyatakan "Yang Dipertuan Agong boleh memberhenti atau membubarkan Parlimen." Oleh kerana perkara ini belum berlaku tetapi masih boleh berlaku, kita tidak boleh tolak sama sekali yang Parlimen berkemungkinan di bubar sebelum hujung bulan April. Itu pun jika Yang Dipertuan Agong perkenan akan nasihat Perdana Menteri untuk berbuat demikian.

Apabila Parlimen dibubarkan, maka Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mesti menjalankan urusan pilihan raya umum dalam tempoh 60 hari dari tarikh pembubaran itu dan selepas itu, Parlimen yang baru dipilih hendaklah dipanggil bermesyuarat pada suatu tarikh yang tidak lewat daripada 120 hari dari tarikh pembubaran itu. Bermula dari tarikh mesyuarat pertama itulah hayat Parlimen diambil kira, bukan dari tarikh pilihan raya.

Kerana Projek IC Umno lah , Nizar Jamaluddin lahir di Malaysia

Posted: 17 Mar 2013 05:21 PM PDTNizar Jamaluddin mantan menteri besar perak ke 10 yang paling singkat dalam sejarah negara sekali lah mengeluarkan pendapat yang tidak matang.

Kemungkinan besar beliau jadi begitu ialah kerana tahap pendidikan yang diterima dari awal hingga ke universiti adalah dalam aliran Inggeris.Zaman itu pelajaran tawarikh atau history bukan pelajaran wajib bagi pelajar tingkatan 4 dan 5. Peringkat rendah ia mengagung akan tokoh-tokoh barat, dan subjek Form 1 hingga Form 3 juga bukan lah seperti hari ini yang banyak menyentuh sejarah negara.

Di peringkat Universiti pula Nizar belajar di Barat..negeri orang putih yang pernah menjajah negara kita. Hidup kebaratan Nizar menyebabkan beliau lupa sejarah negara. Apa yang penuh dalam kepala beliau hanyalah doktrin Pas kerana sepanjang pengajian beliau di sana, kegiatan politik Pas berkembang pesat melalui usrah dan kegiatan yang berlindung atas nama Islam.

Kehadiran pemimpin Pas yang kerap turun ke barat sedikit sebanyak berjaya merubah pemikiran mereka menjadi radikal dan gemar kepada menentang kerajaan.

Pada hal Nizar harus ingat kehadiran beliau ke United Kingdom adalah hasil biasiswa kerajaan Malaysia dan bukan hasil wang ringgit kerajaan Pas. Tidak ada sekelumit pun jasa Pas yang membawa Nizar ke kota London.

Produk sekolah Pas hanya terdapat di kampung-kampung sahaja, setakat menjual kitab, menjual ayam di pasar malam dan sebagainya. Produk Pas tidak pergi jauh ke mana pun, jika ada yang ke Kaherah , Jordan atau Syria, mereka gemar menjadi militan upahan dan pengembang ajaran Syiah di tanah air.

Boleh dikatakan hanya produk Umno seperti Nizar sahaja yang berjaya, produk Pas hanya berjaya melahirkan perusuh jalanan yang menterbalikkan kereta polis, membakar kereta DBKL, memukul polis sehingga masuk ICU. Itu lah produk Pas.

Kerajaan Umno telah kerugian jutaan ringgit dalam menjaga Nizar dari dalam perut ibunya sehinggakan beliau ditatang dan dibawa ke London untuk memperolehi segulung ijazah dengan harapan sekembalinya beliau ke Malaysia akan menjadi satu produk yang berjaya kepada negara dan bangsa.

Nizar sekembalinya di Malaysia tidak menganggur lama, kerana ketika itu tenaga kerja amat berkurangan, beliau berjaya menjawat jawatan kerajaan sebagai jurutera di Jabatan Kerja Raya. Sehingga beliau berhenti kerja dengan kerajaan beliau berjaya menjadi usahawan dan mendapat kontrak juataan ringgit dalam dan diluar negera.

Akan tetapi tahap kecintaannya terhadap parti Pas semakin menebal, kebencian beliau kepada kerajaan yang berjasa kepada beliau juga semakin menebal. Akhirnya beliau menjadi funder kepada program Pas dan puncak penglibatan beliau ialah berjaya menjadi Menteri Besar Perak Ke 10.

Walaupun parti Pas hanya memenangi 6 kerusi Dun, berbanding Umno 27, Dap 18 dan Pkr 7 kerusi. Oleh kerana Nizar lah satu-satunya individu yang berkelulusan tinggi maka beliau dipilih menjadi menteri besar Perak.

Dap Perak telah memprotes dan sehingga Karpal ingin mencabar di mahkamah kerana Undang-Undang Tubuh Kerajaan Perak tidak membenarkan bukan melayu dan bukan Islam menjadi menteri besar. Maka wujudkan usaha Dap untuk memboikot majlis angkat sumpah Nizar sebagai menteri besar.

Akan tetapi setelah rundingan demi rundingan antara Pas Perak dengan Pas Kelantan, akhirnya sebagai tukar ganti dan berdamai, kerajaan Kelantan telah menyerahkan sejumlah besar tanah milik perbadanan Islam Kelantan kepada Dap Perak untuk menutup mulut mereka dan mengizinkan Nizar menjadi menteri besar Perak.

Berbalik kepada projek IC yang disebut oleh Nizar dalam petikan di atas, Nizar lupa untuk meletakkan kesalahan kepada Tunku Abdul Rahman, Tunku lah orang yang bertanggung jawab dalam projek IC, jutaan pendatang dari Tanah Besar China, India, Sri Lanka dan negara-negara lain diberi kad pengenalan dan status mereka bertukar daripada menjadi warganegara British Colony kepada Warganegara Tanah Melayu dan kini selepas 1963 menjadi warganegara Malaysia.

Jika tidak dengan jasa Tunku Abdul Rahman sudah tentu Nizar tidak lahir dan menjadi rakyat Malaysia. Nizar mungkin bernama Ngeh Nee Yong dan menjadi rakyat salah satu province di tanah besar China.

Ini benar kerana ibu Nizar adalah keturunan cina yang berhijrah dari tanah besar cina dan memperolehi kad pengenalan yang diberikan oleh Tunku.

Akhir kata macam ini lah wahai Dato Seri Nizar, kalau nak bercakap, fikir lah masak-masak, jangan main belasah sahaja. Sudah jadi ketentuan Allah bahawa Malaysia ini akan menjadi sebuah negara yang penduduknya berbilang kaum, majmuk dan seperti yang dikatakan oleh Dato Seri Najib , kita blend menjadi satu bangsa, satu negara yang dapat hidup dalam suasana harmoni dan membangun akan negara supaya Malaysia menjadi sebuah negara maju pada tahun 2020.

Tak gitu Dato Seri?

Selepas Masjid, Pasaraya pula menjadi Sasaran Pas

Posted: 17 Mar 2013 04:16 AM PDT

Kerajaan Pas Kelantan telah memaksa pasaraya di sekitar Kota Bharu memainkan CD ceramah Nik Aziz dan Azhar Idrus sahaja (orang lain semua belum cukup ilmu) 

Projek ini ialah untuk menjamin penyokong dan ahli Pas masuk syurga, projek ini sudah berjalan sejak 2011.

Hebat....bukan sahaja masjid digunakan untuk berpolitik, kini pasaraya pula menjadi mangsa kerakusan dan kezaliman kerajaan Pas yang sedang nazak dan menunggu hari untuk mati

DARUL EHSAN TODAY

Posted: 18 Mar 2013 11:51 PM PDT

DARUL EHSAN TODAY


TANGKAP MEREKA SEGERA Sebelum Rahsia Pertahanan Negara Bocor...

Posted: 18 Mar 2013 10:00 PM PDT


Mereka tergamak menghina dan memperlekehkan perjuangan anggota tentera yang berkorban nyawa di lahad datu, walhal mungkin ada yang berjuang di sana itu bekas anak buah mereka...

Mereka dengan berani mendedahkan aset pertahanan negara yang selama ini menjadi rahsia negara... klik sini

Aku yakin dan percaya, mereka juga telah mendedahkan segala maklumat sulit mengenai aset pertahanan, jaringan keselamatan, blue print segala kem dan markas pertahanan, kubu, bunker dan apa sahaja yang berkaitan dengan operasi ketenteraan malaysia kepada anwar ibrahim...

Pada aku mereka ini cukup bahaya, keselamatan negara boleh terancam sekiranya mereka ini masih lepas bebas berkeliaran...

Ingat walaupun mereka ini sudah pencen, tapi barua-barua mereka masih ada dalam angkatan tentera, sudah tentu barua-barua ini akan menyalurkan maklumat kepada mereka...

Anwar dengan mudah mendapat segala maklumat mengenai tentera darat, laut dan udara dari pada mereka...

Jadi aku sarankan kepada kerajaan tolong tangkap mereka dengan kadar SEGERA bagi mengelakan maklumat keselamatan dan pertahanan negara bocor dan jatuh ke tangan musuh...


Ketua Ulama Pas Sifatkan Kematian 10 Anggota Di Lahad Datu Sebagai Mati Sia-Sia...

Posted: 18 Mar 2013 07:00 PM PDT


Ada 3 jenis mati syahid,


Syahid Dunia dan Akhirat

Mereka adalah umat Islam yang mati terbunuh akibat peperangan dengan orang Kafir. Mereka bertempur, tidak berundur. Supaya menjadikan Kalimah Allah ditinggikan. Dan Kalimah Kuffar direndahkan. Tanpa sebarang impian dan matlamat duniawi.
[Ruj. Mughni Muhtaj, Jil.1, m/s 350]

Di dalam sebuah hadith yang disampaikan oleh Abu Musa r.a., beliau telah berkata:
Dua orang lelaki telah datang kepada Nabi s.a.w. lantas bertanya untuk memahami (sebuah masalah): "Seorang perajurit berperang kerana harta, seorang lagi kerana zikir (Alllah), dan seorang lagi berperang kerana mahu dilihat kedudukannya (rsombong), yang mana satukah yang telah berperang di jalan Allah?" Rasulullah pun menjawab: "Orang yang berperang untuk menjadikan kalimah Allah itu tinggi, ia adalah (berperang) dijalan Allah."
[Direkodkan oleh al-Bukhari]

Syahid Dunia
Mereka adalah umat Islam yang berperang dengan orang kafir kerana ingin mendapatkan harta rampasan perang, atau untuk menyombong diri, atau bagi mendapatkan kepentingan-kepentingan dunia.

Syahid Akhirat
Mereka adalah umat Islam yang terbunuh secara zalim (musibah) seperti orang yang mati kerana penyakit diperut, atau kerana penyakit Taun,  lemas, mati akibat pertempuran (rompakan atau sebagainya), Penuntut ilmu yang mati semasa menuntut ilmu, orang yang bernifas dan mati ketika itu, dan sebagainya.

Namun, terkecuali bagi orang yang mati dalam musibah tetapi atas dasar maksiat yang dia lakukan sendiri seperti mati kerana AIDS disebabkan perlakuan sumbang, mati ketika melahirkan disebabkan zina dan seumpamanya.Pahamnya kita dari kenyataan ketua dewan ulama pas itu, matinya 10 anggota keselamatan di lahat datu, adalah mati yang sia-sia kerana niat mereka untuk menyombong dan membangga diri bagi mendapat kepentingan dunia...

Terima kasih harun taib atas kenyataan bodoh kau itu, lepas ini makin banyaklah anggota tentera dan polis tidak akan mengundi pakatan lagi...

Singapore Habiskan 12.3 Bilion (rm 30.6b) Untuk Beli Jet Tempur...

Posted: 18 Mar 2013 06:16 AM PDT


Singapura: Singapura berada dalam tahap akhir menilai jet tempur F-35 Amerika Syarikat untuk menaik taraf tentera udaranya. Jadi, Singapura tentu akan segera membuat tempahan berpuluh-puluh jet yang berdepan masalah lebihan kos dan kelewatan penghantaran, kata sumber. 


Singapura, hab perniagaan dan perkapalan dengan tentera paling lengkap di Asia Tenggara, dijangka menyerahkan surat permohonan tidak lama lagi untuk mendapatkan F-35 Joint Strike Fighter, kata dua pegawai Amerika mengenai perkara ini. 

Republik itu akan memulakan proses minggu ini untuk membeli pesawat yang dibina Lockheed Martin Corp itu, kata seorang pegawai. Pratt & Whitney, satu unit dalam United Technologies Corp, membina enjin untuk F-35. 

Selasa lalu, menteri Pertahanan Singapura, Ng Eng Hen, berkata tentera udara mengenal pasti F-35 sebagai pesawat paling sesuai untuk usaha memodenkan armada perang. 

"Pesawat F-5 milik kami menghampiri tahap akhir operasi dan F-16 dalam fasa pertengahan. Kita kini dalam tahap akhir menilai F-35," katanya di Parlimen. 

Ng tidak memberikan tarikh tetapi berkata kementerian pertahanan akan berpuas hati jika jet pejuang itu menepati keperluan jangka panjang, memulakan operasi, dan paling penting ia berkesan dari segi kos. 

Tentera Udara Singapura kini memiliki 24 F-15SG, 20 F-16C dan 40 F-16D, 28 F-5S dan sembilan F-5T, menurut Institut Kajian Strategik Antarabangsa. Ia juga memiliki 19 helikopter tempur AH-64D Apache. 
Singapura yang ada 5.3 juta penduduk itu bercadang membelanjakan S$12.3 bilion (RM30.6 bilion) bagi tujuan pertahanan pada tahun kewangan 2013 bermula April ini, peningkatan 4.3 peratus daripada tahun sebelumnya. REUTERS

komen aku: negara sekangkang kera sanggup perabis duit rakyat untuk beli jet, aku pun tak tau untuk apa... tapi nampak pergerakan negara singapore nie cukup lain macam sejak kebelakangan ini, akhbar utama singapore, straits times, boleh dikatakan tiap-tiap minggu menyerang pentadbiran najib, mungkinkah ada kaitan serangan straits times singapore dengan pembelian jet F-35 itu...???

Dialog Dewasa Kritik Berasa

Posted: 18 Mar 2013 11:49 PM PDT

Dialog Dewasa Kritik Berasa


Artikel Rasis Dari Seorang Cina.

Posted: 18 Mar 2013 10:35 PM PDT


Seorang rakan memanjang satu artikel dari FB (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=584802658214452&set=a.179879922040063.44929.100000541683743&type=1).

MALAYSIA'S EDUCATION DISASTER - TIME FOR CHANGE
An Open Letter From Koon Yew Yin
Dec 20, 2012

As election day comes closer, we will be asked for reasons as to why we should want to change the BN.
When the question is put to me, I tell people that there is no need to enumerate three, four or five reasons.
One simple reason alone is sufficient for Malaysians to elect a new government.

The reason is that the BN has ruined our educational system and put us back at least one generation in our educational standards and standing.

When the country became independent in 1957 our educational system was acknowledged to be amongst the best in the region - and our standard of English education was second to none then.

Today, post May 13 1969, after the introduction of NEP policies in education, we are scraping the bottom of an empty barrel in our standards of educational achievement at all levels. BN's record Whether it is in primary, secondary or tertiary education, the rot and decay is clear. Half literate primary school dropouts that cannot write or speak properly in either English or Bahasa; secondary students with abysmal standards in Mathematics, Science and other core subjects; tertiary students who are provided with glossy university degrees but in fact are unemployable except in the civil service.
This is the disastrous outcome of UMNO BN rule. This is the result of the politicisation of the educational system and UMNO's cynical use of our education system as a political and racial football.
Whether it is with regard to mission schools or vernacular schools or SRJK schools; teaching of science and mathematics; teaching of English; or worst, the creeping Islamisation of our schools; appointment of administrators and heads of schools; the curriculum; examinations; vocational education; funding and allocations - UMNO has inserted its racial and political agenda to debase and corrupt the system. Even issues of race and religion can get mixed up in the food and drinks served in the school canteens. If readers think that I am overly critical of the BN, let me provide two pieces of evidence on the disaster in our education. The first is from the government itself. According to the national education blueprint (Preliminary report, Malaysia Education Blueprint 2013-2025, pp, E4-E5), Malaysia was ranked in the bottom third of 74 participating countries of the Programme for International Student Assessment (PISA) 2009+.

60% of the 15-year-old Malaysian students who participated in Pisa failed to meet the minimum proficiency level in Mathematics, while 44% and 43% did not meet the minimum proficiency levels in Reading and Science respectively.

A comparison of scores shows that 15-year-olds in Singapore, South Korea, Hong Kong, and Shanghai are performing as though they have had three or more years of schooling than 15-year-olds in Malaysia.

Low achievement standards in TIMSS (Maths and Science): far behind first tier; now comparable to countries such as Indonesia.
By 2007 (last published cycle) 18% and 20% of our students failed to meet the minimum proficiency standards in Maths and Science.

The conclusion of the blueprint is shocking. Not only are the gaps between Malaysia and other countries in our region growing, international assessments also revealed that Malaysian student performance is declining in absolute terms.


This dismal and damning conclusion - that we are going backwards instead of moving forward in our education standards and achievement - shows that the problem is not a new one.

It is a long-standing crisis which the BN has successfully concealed from Malaysians thanks to media manipulation and its diversionary focus on use of Bahasa Malaysia as a political weapon and Chinese school issues.

It is a longstanding and divisive "us versus them" issue -between the Malays and non Malays, between Muslims versus non Muslims. In other words, our education system is hijacked or ransomed to serve UMNO's agenda of political survival. Playing up on issues of race and religion is the bane in our schools now.

Baca seterusnya di sini : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=584802658214452&set=a.179879922040063.44929.100000541683743&type=1

Sepanjang artikel ini, tiada perkataan lain selain daripada menyalahkan UMNO dan Barisan Nasional.

MyMassa yakin pembaca boleh kesan penulis ini menyokong parti mana.

Cuma SATU persoalan untuk penulis rasis ini :

PARTI MANAKAH YANG BERIA-IA MENOLAK PPSMI SEHINGGA A. SAMAD SAID SAMPAI SEKARANG BERKEMPEN UNTUK PARTI TERSEBUT?
Satu hakikat yang perlu direnung dan difikirkan oleh rakyat Malaysia yang KRITIKAL terhadap Kerajaan adalah transformasi bidang pendidikan yang diperkenalkan oleh Kerajaan UMNO dan Barisan Nasional.

Sebelum ini mungkin Kerajaan yang menetapkan dasar dengan kurangnya partisipasi dari rakyat. Namun di bawah  pentadbiran YAB Perdana Menteri dan YAB Timbalan Perdana Menteri sebagai Menteri Pelajaran, kerajaan telah memperkenalkan DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA.


Satu platform untuk rakyat terutamanya ibu bapa memberi input-input untuk memperbaiki sistem pendidikan negara.

Tidak perlu untuk turun ke jalan raya. Tidak perlu untuk meroyan di Facebook sambil menyelitkan elemen rasis dan kepartian untuk menghasut orang lain. Cuma perlu pergi menyertai DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA untuk menyumbang pendapat anda.

Jika dibaca dalam artikel tersebut, antara propaganda En. Koon adalah pelajar Malaysia gagal kerana tidak dapat menjawab Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris di peringkat universiti. Kerajaan Malaysia ketika Tun Dr. Mahathir memperkenalkan PPSMI untuk mengatasi masalah ini. Namun parti pembangkanglah terutamanya PAS yang beria-ia mahu menghapuskan dasar ini. Yang peliknya, bila dasar ini tarik balik, pemimpin pembangkang (dari DAP dan PKR) juga yang beria-ia supaya PPSMI diwujudkan semula!Sebagai penutup, MyMassa tinggalkan satu lagi soalan untuk pembaca... 
 
Adakah dengan mengundi pembangkang, isu ini dapat diselesaikan kerana dalam pembangkang sendiri tak sepakat dalam hal ini?

*Fikir-fikirkan.

Menjelang Pilihan Raya : Tips Untuk Mengenali MACAI!

Posted: 18 Mar 2013 09:12 PM PDT

Sejak kebelakangan ini, di lihat beberapa blog, facebook, twitter malah selebriti yang menyokong Barisan Nasional menjadi serangan macai.

Apa itu MACAI dan macam mana nak kenali sang MACAI. Jom tengok tips di bawah.


Contoh sang MACAI :

Sumber : http://mymedialab.blogspot.com/2013/03/penyokong-tetap-terima-ketua.html


*Sebar-sebarkan.

PENGUMUMAN, PENGGANAS KIRAM

Posted: 18 Mar 2013 07:00 PM PDT


Mymassa baru sahaja dihubungi oleh rakan-rakan di dalam Persatuan Suluk Bersatu Sabah supaya kita tidak menggunakan istilah pengganas Sulu sebaliknya menukarkannya kepada pengganas Kiram. 

Menurut mereka, masyarakat Suluk di Sabah yang sudah lama menetap di Sabah sebelum merdeka lagi tidak boleh disamakan dengan orang-orang Sulu yang menetap di Kepulauan Sulu, Mindanao, Tawi-Tawi dan sekitarnya di Filipina.

Walaupun terdapat juga Pelarian Perang dari Kepulauan Sulu pada tahun 1970an dan awal 1980an ke Sabah dahulu, dan kebanyakan mereka yang menetap berpuluh tahun di Sabah sudah berjaya dalam permohonan menjadi warganegara Malaysia, namun mereka sangat tidak suka dikaitkan dengan kegiatan Pengganas Kiram ini. Mereka juga tidak mahu digunakan perkataan pengganas Sulu kerana seolah-olah melibatkan diri mereka juga.

Masyarakat Suluk di Sabah, yang menggunakan ejaan "Suluk" bukan "Sulu" merasakan tidak adil kepada mereka kerana tempias keganasan pengganas-pengganas Sulu itu terkena juga kepada mereka, walhal mereka adalah masyarakat Suluk Sabah yang patuh kepada kerajaan dan negara Malaysia.

Oleh itu, mula saat ini mereka meminta supaya bloggers, media dan orang ramai menggunakan istilah yang lebih sesuai yakni Pengganas Kiram.

Dalam hal ini, mymassa boleh sampaikan dan mengharapkan semua rakan media internet dan bloggers menggunakan istilah yang lebih tepat seperti Pengganas Kiram, Pengganas Jamalul Kiram3 dan sebagainya.

Sekian, diharap posting ini membantu. Terima kasih.

PERCUBAAN ANWAR MEMBUNUH KARIER LIM KIT SIANG: PKR TANDING 96

Posted: 18 Mar 2013 05:30 PM PDT

ANWAR YOU NAK BUANG I KAT GELANG PATAH, U JANGAN LUPA I AM THE FIRST PRIME MINISTER OF REPUBLIK MALAYSIA...YOU ULANG, SAYA SAMAN YOU PULAK!
SEMALAM, Anwar Ibrahim telah mengumumkan Lim Kit Siang akan bertanding di Gelang Patah, sebuah kawasan berjiran dengan Singapura. Ahli Parlimen Gelang Patah YB Tan Ah Eng menang dalam PRU12 dengan majoriti 8,851 undi. Rekod menunjukkan PRU pada tahun 2004 dan 2008, MCA dan PKR dua kali berlaga di kawasan Gelang Patah dan dimenangi oleh MCA. 

Kali ini khabarnya Lim Kit Siang dari DAP pula akan bertanding di situ. Namun, Lim Kit Siang belum menjawab setuju atau tidak.

Kesilapan Anwar ialah mengandaikan Lim Kit Siang bodoh untuk menerima permainan politik Anwar itu. Anwar lupa, kepada DAP atau khususnya kepada LKS dan LGE biarkan sepohon pokok rosak kerana matlamat DAP bukan sepohon pokok itu, matlamat mereka ialah Sehutan Pokok.

Maksudnya, biarkan PAS rosak kerana ia hanya sepohon pokok. Biarkan PKR rosak, jangan matlamat DAP rosak.


PAS 76, DAP 50, PKR 96

Pembahagian kerusi dalam pakatan sudah boleh dibaca, kerana kepimpinan PAS bercakap PAS mahukan 76 kerusi walaupun dalam PRU yang lalu-lalu PAS hanya bertanding di 60 kawasan sahaja.

DAP pula bercakap tentang angka 40 hingga 50. 

Sudah tentu PKR akan bertanding dalam kitaran 96 hingga 106, iaitu angka kurafat Anwar yang sangat suka nombor 6. Kereta peribadi Anwar pun angka 666.

Maknanya, UMNO dan BN mempunyai peluang yang besar untuk mendapat majoriti 2/3 memandangkan sokongan rakyat yang semakin memuncak kepada UMNO dan BN tidak dapat dinafikan lagi.

Dengan jumlah yang minoriti kepada PAS, jelas menunjukkan idealisme Negara Islam sudah berkubur dari jantung hati sanubari kepimpinan PAS.

Orang-orang Melayu dan Islam sudah tiada pilihan, marilah menyertai YB Nasharudin, sertailah YB Datuk Dr. Hassan Ali, Datuk Harun Taib, Datuk Taib Azimudin, Dr. Harun Din, Ustaz Ismail Mina, Ustaz Hassan Basri dan pasukan Ulama sebenar. Kali ini, tinggalkan PAS jangan undi mereka sebagai Pengajaran atas kelemahan mereka mendaulatkan Islam sebaliknya mendaulatkan matlamat DAP.

Lawak Si Kiram Dengan Cop Mohor

Posted: 18 Mar 2013 09:30 AM PDT

MyMassa jumpa lawak ni kat sini (http://eekaa.wordpress.com/2013/03/05/itu-apa-pula-bom-hey-kita-tak-order-benda-tu-kah-belum-tuanku-kita-baru-hendak-mintak-duit-kiram-spring/).

Itu apa pula. "Bom". "Hey, kita tak order benda tu kah". "Belum, tuanku, kita baru hendak mintak duit. " Kiram Spring
 
Kiram: "Apa lak bunyi kuat tuh, Maleek?".

Maleek: "Bom, F18, dan grenade launcher, Tuanku!"

Kiram: "Hotak engkau, nape tak order benda tu juga, Maleek?"

Maleek: "Boleh order tuanku, pakai American Express. Tetapi credit line dah tutup dah. Kalau boleh pun siapa nak jadi pilot, semua mat mat kita tembak lari jer, sekolah tak pas apa apa camna nak masuk akedemi tentera udara?. Tuanku tak beri duit ajar penduduk kita, duit tuanku masuk mulut tuanku saja".

Kiram: "Celako engkau ni, kang melayang pedang ni ke tengkok engkau! Pergi tengok siapa masih hidup, beri pedang suruh rodok tentera Malaysia tu".

Maleek: "Tuanku sahaja yang masih hidup, saya pun dah patah tangan dan kaki ni, nah ambil pedang ni dan rodok lah sendiri, tuanku".

Kiram: "Ya kah. Cheh celako. Aku ingat kau pahlima yang hebat, habis tentera Filipina engkau pancung, jadi camna nih?".

Maleek: "Jangan gusar tuanku, pergi pakai seluar dalam merah. Lepas itu tuanku telanjang bulat sampai ke kawasan polis tuanku cabut seluar dalam tu dan kibar kan dia menyerah diri. Ingat telanjang bulat tuanku. Saya dah tak boleh bergerak dah tuanku".

Kiram: "Komander jenis apa lah engkau nih, ada pulak suruh aku telanjang bulat. Engkau tak reti rasa malu kah, baso".

Maleek: "Sekarang nak rasa malu dah terlewat tuanku. Tuanku, chop mohor dimana tuanku, tolong chop kertas claim insurance nih, hamba nak claim insurance masuk spital".

Kiram: "Mana aku ada chop mohor. Di Lahad Datu tak der ke kedai boleh buat chop mohor?. Kalau ada aku tempah satu dan karang aku cop lah".

Maleek: "Tak pa tuanku, tuanku keluar kan dodek tuanku tu, ambil bahagian kepala tuh dan cucuk kat kertas nih. Insurance company boleh terima chop mohor jenis semacam ni kut".

Kiram: "Babi, engkau Maleek".

Sumber : http://eekaa.wordpress.com/2013/03/05/itu-apa-pula-bom-hey-kita-tak-order-benda-tu-kah-belum-tuanku-kita-baru-hendak-mintak-duit-kiram-spring/

Boleh tahan gak blogger ni buat lawak. Rasanya ramai jugak kawan-kawan yang belum link kan blog ni.

Rugi kalau tak link sebab entri dalam blog ni memang mantap.

Update Insiden Lahad Datu : TIGA SUSPEK LELAKI DITAHAN DI KAMPUNG SIM-SIM SANDAKAN

Posted: 18 Mar 2013 08:00 AM PDT

TIGA SUSPEK LELAKI DITAHAN DI KAMPUNG SIM-SIM SANDAKAN

Sandakan, 18 Mac - Polis Daerah Sandakan menahan tiga lelaki yang mencurigakan di Kampung Sim-Sim di sini, hari ini selepas menerima laporan daripada penduduk kampung itu.

Ketua Polis Daerah Sandakan ACP Rowell Marong berkata ketiga-tiga suspek itu ditahan pada 3 petang tadi mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012.

"Identiti ketiga-tiga suspek belum dikenal pasti dan sejauh mana penglibatan mereka dengan kes pencerobohan di Lahad Datu.

Bagaimanapun ketika ditahan, mereka tidak memiliki senjata berbahaya atau senjata api," katanya ketika dihubungi Bernama.

Rowell turut memohon kerjasama penduduk di daerah ini agar tidak sama sekali mempercayai khabar angin atau membuat andaian dan menokok tambah cerita yang mempunyai hubung kait dengan aspek keselamatan.

Sebaliknya, beliau berkata sekiranya penduduk mempunyai sebarang maklumat, mereka diminta segera menghubungi balai polis berhampiran.

Sementara itu, tinjauan Bernama di Kampung Sim-Sim petang tadi mendapati beberapa anggota polis mengadakan kawalan di kampung itu yang merupakan antara perkampungan yang didirikan di atas air, di daerah ini. - BERNAMA


Sumber : www.facebook.com/PolisDirajaMalaysia

 

JANGAN RAGUI MEREKA, TUN MUSA & YB KJ

Posted: 18 Mar 2013 06:00 AM PDT

Sepanjang sebulan dua ini, kita telah bercakap banyak perkara khususnya isu pengganas di Lahad Datu. Namun begitu, kami dapati ada beberapa isu yang kita terlupa untuk memperkatakan khususnya kata-kata seorang YB DAP kononnya orang India boleh dibeli dengan Mutton Curry dan Beer. Kami yakin, jika tweeter YB DAP itu didedahkan, masyarakat India akan sangat kecewa dengan penghinaan itu.

Ada juga blogger  tentang yang bercakap kesetiaan Tun Musa Hitam. Apa kata kita lihat pandangan kritis penulis di bawah ini, ianya ada kaitan. Kami rasa perlu kita kongsikan dengan pembaca mymassa. Silakan


BERSATU


Pada tahun 2008, Kerajaan BN yang dipimpin Tun Abdullah AHmad Badawi (Pak Lah) mengalami kemerosotan yang paling terok dalam sejarah, walaupun pada tahun 2004 Pak Lah memenangi Pilihanraya dengan sangat bergaya sehingga hampir-hampir menawan negeri Kelantan. Hanya tinggal 1 dan 2 kerusi sahaja.

Sepanjang 2003-2009, Tun Musa Hitam menerima kesenangan yang amat besar kerana Pak Lah memberikan penghormatan dan layanan yang baik kepada Tun Musa Hitam. 


PERPADUAN
YB Khairy Jamaludin

Ramai orang melihat antara sebab kejatuhan Pak Lah ialah campur tangan di saat-saat akhir YB Khairy Jamaludin dalam urusan pencalonan semasa PRU13. Saya tidak hendak komen apa yang telah berlaku, namun Pak Lah sudah tidak lagi mengetuai parti, maka satu pandangan baru mesti diberi keutamaan.

Saya bukan anti YB Khairy Jamaludin. Saya beberapa kali melihatnya berhujah, dan hujah-hujahnya bolehlah tahan terutama ketika dalam debat, forum dan juga di Parlimen. Namun, bagi saya secara peribadi YB Khairy Jamaludin bukanlah individu yang sesuai pada masa dan tempatnya untuk memaksa Presiden parti untuk menerima listnya, kali ini. Masa YB KJ sudah berlalu, khususnya ketika Pak Lah menjadi Perdana Menteri.

Sebaliknya, apa yang dilakukan oleh YB KJ sekarang memadai dan diucapkan terima kasih dalam memperkuatkan imej dan prestij parti UMNO dan BN. Itu pun sudah cukup baik. Soal sama ada ianya sudah membayar kesilapan lamanya dahulu, hanya masa dan keadaan yang akan menentukan, namun YB KJ perlu membuktikannya semasa PRU13 nanti.
BERSATU PADU
Tun Musa Hitam

Tun Musa Hitam adalah berketurunan Bugis. Bezanya, YAB Perdana Menteri dari keturunan Bangsawan Bugis.

Baru-baru ini Tun Musa Hitam melakukan perkara pelik apabila dilaporkan berkata negara tidak akan bankrap apabila kerajaan bertukar tangan! Kita tidak pasti apakah kata-kata itu terbit kerana isu di Sime Darby, atau isu lain seperti kekuatan Tun Dr. Mahathir hari ini dalam kerajaan.

Semasa Pak Lah mengetuai kerajaan kita, Tun Musa Hitam menikmati pelbagai perkara. Pak Lah memberikan merit dan kesahabatan yang tinggi kepada Tun Musa Hitam, sebaliknya kelihatan kurang kepada Tun Dr. Mahathir.

Pada zaman DS Najib Tun Razak, tidak ada perbezaan yang ketara dalam hubungan DS Najib dengan kedua-dua tokoh negara ini. DS Najib memberikan penghormatan dan layanan yang sangat baik kepada Tun Dr Mahathir dan juga kepada Pak Lah.

Semasa kerajaan Pak Lah mengalami pelbagai tekanan daripada pelbagai sudut seperti Harga Minyak yang melambung, Isu Harga Gula dan Beras yang meningkat, Ketiadaan Bonus, isu Hindraf dan pelbagai lagi...pernah di dapati Pak Lah dan Tun Musa Hitam kelihatan bersama-sama. Apakah Pak Lah pergi bertemu Tun Musa Hitam mendapatkan nasihat Tun Musa Hitam atau Tun Musa Hitam yang memberikan pandangannya kepada Pak Lah, hanya mereka mengetahuinya.

Hanya yang boleh kita tulis ialah, selepas itu, keputusan PRU12 tidak memihak kepada Pak Lah.

Pandangan saya ini tidaklah bermaksud kedua-dua mereka ini hendak diketepikan.

Bagi saya, YB Khairy Jamaludin dan Tun Musa Hitam perlu berada di atas landasan yang kukuh di belakang DS Najib. Kita memerlukan kemenangan lebih 2/3 majoriti di Parlimen.

Lihatlah Tun Dr. Mahathir Mohamad, walaupun sudah berusia 88 tahun beliau tidak berdiam diri. Beliau tidak menuntut apa-apa pun. Beliau hanya mahu membantu kemenangan BN lebih 2/3.

Atas nama Ketua Pemuda UMNO, saya mengajak YB Khairy Jamaludin untuk bertemu dengan Tun Dr. Mahathir Mohamad. Jika YB Zulkifli Noordin pada tahun 1998 mencerca dan menghina Tun Dr Mahathir tetapi baru-baru ini YB Zulkifli Noordin bertemu dan memohon maaf kepada Tun Dr. Mahathir Mohamad, bukankah ia sangat baik kepada imej. Tun Dr. Mahathir adalah manusia pemaaf, itu sudah cukup.

Saya percaya, imej Pemuda UMNO akan lebih terserlah dan terkedepan jika perkara ini dapat dilakukan menjelang PRU13! Saya tidak pernah melihat ada satu Majlis Pemuda UMNO bersama Tun Dr. Mahathir Mohamad!

Salam, jika anda tidak bersetuju, tidak mengapa, ini idea sahaja, yang penting BN menang besar 2/3 majoriti. Saya tidak boleh mendetailkan tulisan saya ini. Jika anda faham sedikit pun sudah ok. Yang pentingnya, yakinkan rakyat, berikan undi kepada DS Najib dan BN.

Baca lengkap dengan komentar di sini jentayuabaka.blogspot.com

Insiden Lahad Datu: Kereta Kebal VS Tangkal Kebal

Posted: 18 Mar 2013 04:02 AM PDT


Jalan Mati buat Militan Sulu


UPDATE LAHAD DATU: Kereta kebal berantai dari Tawau tiba di bandar Lahad Datu kira-kira jam 2.30 petang tadi. 

Kereta kebal berantai itu diangkut menggunakan treler diiringi trak tentera dan polis, meneruskan perjalanan ke FELDA Sahabat untuk membantu Ops Daulat. 

Tangkal Pengganas Sulu
Mampukah Pengganas Sulu yang mengamalkan ilmu hitam dengan menggunakan tangkal dan azimat dalam pencerobahan Lahad Datu ini bertahan daripada serangan kereta kebal kita? Ataupun menjadi abu dan tidak lagi dapat dikenal pasti identiti mereka?

Kita telah beri mereka peluang untuk berundur secara aman... Inilah akibatnya, jangan sesekali menggugat kedaulatan Negara Malaysia!

Kebebasan Media Ala PAS. Bolehkah Dijadikan Ikutan?

Posted: 18 Mar 2013 01:50 AM PDT

Kebebasan media ala PAS.

Cerita Nik Aziz dijaja macam nak gila. Cerita Tun Mahathir ditutup serapat mungkin.


Hanya bila ada propaganda jahat terhadap Tun Mahathir, baru gambarnya keluar Harakah.

Macam tu ke perangai parti Islam?

My Longest Yard

Posted: 18 Mar 2013 11:35 PM PDT

My Longest Yard


Kibarkan Jalur Gemilang demi Sabah dan Malaysia

Posted: 18 Mar 2013 08:41 PM PDT


Kibarkan Jalur Gemilang di seluruh pelusuk Sabah sebagai tanda solidariti kita bahawa Sabah adalah milik Malaysia selamanya.


GEMPAR !! Bukti bergambar menunjukkan Pakatan telah tunai manifesto kini didedahkan.

Posted: 18 Mar 2013 06:30 PM PDT


Filem Pecah Panggung...ada aksi comolot

Posted: 18 Mar 2013 12:17 AM PDToyabun

Posted: 18 Mar 2013 11:30 PM PDT

oyabun


Melayu jangan takut, tolak pembangkang - Hasan Ali?

Posted: 25 Jan 2013 09:44 AM PST"Orang Melayu perlu tolak Pas kerana mereka bersekongkol dengan Lim Guan Eng dan Karpal Sing (pemimpin tertinggi DAP) yang membantah idea dan penubuhan negara Islam.

"Juga tolak (Datuk Seri) Anwar Ibrahim (Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat) dan Lim Kit Siang (Penasihat DAP) kerana menolak hudud serta dasar membangunkan ekonomi orang Melayu.

"Oleh sebab itu, dua bulan dari sekarang (ramalan Pilihan Raya Umum Ke-13) amat kritikal bagi orang Melayu Pulau Pinang. Tolak Pas. DAP, PKR," kata Presiden Pertubuhan Jalur Tiga (Jati), Datuk Dr. Hasan Ali yang juga bekas Naib Presiden Pas.

Beliau ditemui pemberita selepas menjadi panel Forum Perdana dalam program Gerak Himpun Maulidur Rasul di sini hari ini.

Hasan memberitahu, kandungan Buku Jingga juga sudah cukup untuk memperlihatkan perancangan pembangkang dalam tempoh 10 tahun akan datang yang tidak memperjuangkan konsep negara Islam dan memartabatkan bangsa Melayu.

Wasabi Oyabun..

The Unspinners

Posted: 18 Mar 2013 11:27 PM PDT

sekupangdua

Posted: 18 Mar 2013 11:18 PM PDT

sekupangdua


YANG DIKATA JANGAN PERCAYA (FITNAH) & YANG DISURUH PERCAYA!

Posted: 18 Mar 2013 09:00 PM PDT

Pelik dan banggang, PR nie ingat semua rakyat nie LEMBU yang boleh disamakan dengan Hanjin Pencacai, bila terang jelas dengan video dan gambar yang telah disahkan oleh pakar kesahihan Bukti yang Material atau Bahan itu Benar, Dia kata Palsu dan Fitnah, tak lak nak challange dengan pakar?

Sebaliknya pulak gambar yang telah diedit macam budak Pasti disuruh percaya bulat, malah semua diangkat sebagai bukti, samada betul ataupun yg temberang bersendiwara, malas teman nak panjang lebar pasal benda macam nie, komer tengok ler sendiri mana satu yang betui, jangan komer pun jadi Lembu yang dicacaikan udaler, tak kan lembu berak atas jalan pun UMNO jugak ler yg salah dan reka konspirasi...

CELUPAR MULUT HARAM JADAH SALAHKAN KERAJAAN ISU LAHAT DATU!

Posted: 18 Mar 2013 05:30 PM PDT


Tengok ler betapa gampang nie yang tak sensitif lansung dengan kejadian yang telah terjadi bila Negara bertungkus lumus memerangi pengganas yang mengorbankan nyawa perwira kita, sebaliknya si Haramjadah nie punyalah mengutuk segala tindakannya di laman Youtube (KLIK)

Macamana macam ini punya orang ada dalam dunia, memang macam haram jadah betui jenis macam nie. Persoalan kaitan dia dengan laporan website luar negara tentang penglibatan beliau masih belum disaman, lagak samseng dengan TV3 dan Utusan, kenapa tak bertelor dengan orang luar? selagi tak berani nak buktikan saman kat orang luar di Risikan Filipina dan Canada, maka bagi aku dia tetap terlibat? amacam ok tak?


PERANCANGAN DRAMA PEMBUNUHAN UNTUK PRU 13 DIBONGKAR : ZULKIFLI NORDIN

Posted: 18 Mar 2013 04:51 AM PDT


Jangan tak percaya dengan apa yang dirancang oleh Anwar Ibrahim untuk PRU 13 termasuk melenyapkan orang kanan dia sendiri dan memfitnah yang dituduh angkara perbuatan Najib? Bukan setaka t itu sahaja malah akan muncul dengan jam omega palsu yang dibeli? Semuanya didedahkan oleh YB Zulkifli Nordin yang juga merupakan Peguam beliau sendiri dan kini menarik diri dan menentang dia semula kerana tidak mahu terlibat dalam konspirasi yg terancang. (KLIK) untuk tengok video...

Pendedahan YB Datuk Zulkifli Noordin, bekas peguam Dato' Seri Anwar Ibrahim berhubung strategi dan tindakan yang sedang dan akan dirancang oleh Anwar Ibrahim dan orang-orang kanannya menjelang PRU ke 13. Pendedahan ini di buat di padang SMK Panglima Raja, Pasir MAS di dalam program Rakyat Kelantan Naik Angin pada 9 Mac 2013.

Difahamkan Anwar Ibrahim dan sekutunya sedang merancang pembunuhan terhadap orang kanannya sendiri samada Wan Azizah atau pemimpin yang lain demi untuk menuduh Umno yang melakukannya. Ini akan membuatkan rakyat simpati dengannya dan terus mengundi pakatan rakyat.

Anwar juga dijangka merancang untuk bersumpah bukan syarie bahawa beliau tidak pernah melanggan cina doll dan meliwat Saiful disaat-saat akhir menjelang PRU13.

Datuk Zulkifli Nordin mendedahkan ada rancangan yang sedang diatur oleh Anwar untuk mengeluarkan jam Omega yang mereka telah beli di pasaran untuk ditunjukkan kepada rakyat bahawa beliau tidak pernah melanggan pelacur cina Doll.

Agen Anwar sekarang sedang giat memujuk pegawai kanan Rosmah Mansor dan pegawai Polis yang terlibat dalam penyiasatan kes Altantuya  dengan bayaran lumayan supaya mereka mendedahkan dikhalayak ramai tentang keburukan Rosmah Mansor dan kaitan dengan pembunuhan Altantuya.

Semua perancangan ini akan dilakukan apabila terlalu hampir hari mengundi kerana dikala itu UMNO tiada ruang untuk menjawab semua tuduhan dan akhirnya undi simpati akan berpihak kepadanya. Sumber dari sg rapat online...

TENGOK SENDIRI GAMBAR LUCAH PERDANA MENTERI LGBT KO!

Posted: 15 Mar 2013 08:21 PM PDT

HEHEHE GUA TAK JAMIN KALAU LU ORANG KAKI LOYA, MUNTAH KALU LU SENDIRI TANGGUNG, ADA YANG SEMINGGU TAK BOLEH MAKAN NASIK TU... SENDIRI MAU INGAT LA...

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]

Posted: 18 Mar 2013 11:12 PM PDT

Qaiyum.net [[ Manusia Memanusiakan Manusia ]]


Bien, merci pour le partage

Posted: 18 Mar 2013 09:43 AM PDT

Adeptes qui deviennent paresseux et se reposer sur leur succès passé jeux de casino sont ceux qui finissent par avoir des ennuis. Ainsi, il a plus à voir avec casino online que vous pouvez réaliser cependant, je ne suis pas parier la ferme sur casinos en ligne.

Collecte casino online est un passe-temps pour des hordes de novices. Vous devez comprendre ceci : j’ai perdu mon chemin complètement.
Par quels moyens les actifs réviseurs de luxe chicots casino en ligne ? Comment puis-chaps faire usage de certains séminaires casino en ligne ? Je suis tombé sur un exposé sur code bonus casino en ligne sur CNN le week-end. C’est vraiment bien. Où peut-on gagner des communes principaux groupes d’intérêt bonus casino ? Certains d’entre vous doivent attendre que je me trompe à ce sujet. Certes, personne ne pouvait s’opposer à cela quand il établit un parallèle à casino gratuit en ligne sans inscription et nous devons être réalistes en ce qui concerne casino en ligne legal. Voici quelques exemples de réussite casino en ligne et ce fut un défi passionnant. Il ya des hordes de types de casino en ligne. Je dois essayer de faire usage de jeux casino gratuit sans telechargement 770.

bonus casino en ligne fait casino francais super facile. Il bat être battu sur les fesses avec un chat mort.
J’ai trouvé jeux de carte gratuit poker incroyablement serviable et nous traverserons ce pont quand nous y arriverons. À l’aide desquels ne gourous trouver des conseils casino en ligne de première classe ? tournoi poker casino partouche lyon pourrait devenir un casse-tête pour une abondance des adolescents. Qui …? Vous aurez besoin de vous en convaincre. Je me sens mal à propos de ce qui se passe. Ces incidents montrent un marché qui favorise les acheteurs.

Panglima Perang Cyber

Posted: 18 Mar 2013 11:08 PM PDT

Panglima Perang Cyber


Budak Biadap Hina PM @NajibRazak di Facebook

Posted: 18 Mar 2013 06:48 PM PDT

Memang tidak patut guna FB memaki orang apatah lagi Ketua Negara seperti PM....

Sms ramai-ramai nasihat budak ni. Janganlah kurang ajar tulis macam ni.

Adab sopan kena jaga marah kena ditahan bukan dilepaskan.

Jangan tunjuk perangai buruk kepada orang dan malukan ibubapa.

Adik-adik lain hati-hati menulis kerana kita ada perhitungan samada baik atau buruk amalan kita lakukan dalam menentu syurga atau neraka akhir tempat kembalinya kita.

JOMO MALAYA Siar Carta 100 Blogger Pro-Kerajaan - Blog Penembak-Tepat.com Tangga ke 30 - Alhamdulilah

Posted: 18 Mar 2013 12:31 PM PDT

Darahsatriadotcom: BTN Bukan Ejen Perkauman - KP @Rajarif

Posted: 18 Mar 2013 12:16 PM PDT

Utusan Malaysia 18.3 2013 halaman 22

http://darahsatriadotcom.blogspot.com/2013/03/sudah-terang-lagi-bersuluh-btn-biro.html?


Sent from my iPad

BLOG Angin Laut China Selatan: PENGARANG CHINA PRESS TULIS - PAKATAN PEMBANGKANG TIDAK AKAN MENANG DI PULAU PINANG KERANA GAGAL TUNAI JANJI PRU12

Posted: 18 Mar 2013 12:13 PM PDT


PR PULAU PINANG HADAPI SAINGAN SENGIT

Menurut BN Pulau Pinang, kerajaan PKR Pulau Pinang tidak melaksanakan pelbagai janji dalam manifesto DAP yang dilancarkan pada 2007 sebelum menghadaopi PRU12.

Dalam PRU lalu, DAP telah melancarkan slogan "Rancangan Selamatkan Pulau Pinang 2007" untuk menumbangkan BN. Pada ketika itu, DAP mencadangkan 10 perkara untuk memperbaiki dan menyelesaikan masalah kesesakan jalan raya yang teruk di negeri tersebut.

Selepas lima tahun, keadaan perhubungan jalan raya di Pulau Pinang masih belum banyak berubah. Kerajaan PR Pulau Pinang juga tidak melaksanakan janji untuk membina 5,000 tempat letak kereta di jambatan Pulau Pinang.

Dalam manifesto tersebut, DAP juga pernah berjanji akan membina 22,172 rumah mampu milik, sebaliknya hanya membina 4,000 unit rumah kos rendah dan sederhana, manakala swasta membantu membina 9,000 buah rumah.

Kerajaan PR Pulau Pinang pernah menjelaskan bahawa kerajaan negeri tidak boleh mengurangkan tol jambatan Pulau Pinang dan membatalkan janji untuk memberi tol percuma di Perai Utara dengan alasan bukan kuasa kerajaan negeri.

Oleh itu, manifesto tersebut disifatkan hanya untuk meraih undi dalam pilihan raya semata-mata. Dalam PRU kali ini, BN dijangka akan membangkitkan isu tersebut dan kerajaan PR Pulau Pinang dijangka sukar untuk memberikan jawapan. Pada PRU kali ini, PR diramalkan tidak boleh berfikir mudah.

– Rencana Pengarang China Press (17/3/13)

Sumber : Sent from my iPad

Youtube : Tun Mahathir #LahadDatu Sabah - NST

Posted: 18 Mar 2013 12:03 PM PDT
Sent from my iPad

Video PC Ketua Pemuda BN YB @Khairykj dan @TunFaisal #BNYCT Sabtu Lepas

Posted: 18 Mar 2013 02:36 AM PDT


Program telah berlangsung di Royale Bintang Damansara, Kuala Lumpur. 

Syabas kepada sahabat yang bekerja keras menjayakan program ini.


Mesti Baca : Kelebihan Parti PKR Pimpinan @Anwaribrahim

Posted: 18 Mar 2013 12:36 AM PDT

'Keanehan' dan kepincangan politik PKR - Utusan

PARTI Keadilan Rakyat (PKR) sememangnya sebuah parti yang 'aneh'. Ia ditubuhkan bukan atas dasar perjuangan tetapi lahir berikutan perasaan tidak puas hati, marah dan kebencian berikutan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada kerajaan dan UMNO pada tahun 1998.

Sejak tarikh berkenaan arena politik negara tidak lagi tertumpu kepada DAP atau Pas, biar pun kedua-dua parti itu jauh lebih berusia.

Percaturan politik pembangkang lebih berkisar kepada apa yang dirancang oleh PKR manakala DAP dan Pas akan bersetuju sahaja memandangkan mereka mempunyai hasrat yang sama iaitu menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dan meletakkan Anwar sebagai Perdana Menteri.

Ketika DAP dan Pas dilihat menjalin kerjasama yang cukup aneh berikutan perbezaan ideologi antara mereka, perjalanan politik PKR pula cukup 'aneh' tetapi penuh kepincangan. Berikut penulis paparkan antara 'keanehan' dan kepincangan tersebut:

Paling berkuasa bukan Presiden

l Semua orang tahu biar pun Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail adalah Presiden namun beliau seolah-olah tidak ada apa-apa kuasa.

Segala-galanya diuruskan oleh suaminya, Anwar. Apa juga isu berkaitan PKR amat sukar sekali kita hendak mendengar Wan Azizah memberikan ulasan atau membuat kenyataan. Beliau hanya tampil jika ada isu melibatkan suaminya.

Berikutan itu, orang ramai tidak pernah melihat Wan Azizah mempunyai apa-apa kekuatan atau kelebihan. Apa yang mereka tahu, Wan Azizah hanya sekadar Presiden dalam catatan sebuah organisasi dan pernah melakukan pengorbanan terbesar dalam karier politiknya apabila meletakkan jawatan Ahli Parlimen Permatang Pauh bagi memberi laluan kepada suaminya bertanding.

Sikap Wan Azizah inilah yang memungkinkan muncul desakan supaya beliau mengundur diri secara terhormat.

Berjaya menanam politik kebencian

l Ini boleh dianggap kejayaan terbesar bagi PKR kerana pemimpin-pemimpin mampu memainkan peranan untuk menanam kebencian rakyat kepada kerajaan BN.

Apa sahaja yang dilakukan oleh kerajaan BN diperlekeh dan dipersendakan. Tidak pernah sekali pun kita mendengar PKR memuji usaha-usaha kerajaan BN. Sebaliknya, apa kita sering dengar setiap usaha itu akan diperlekehkan dan kononnya mereka boleh melakukan lebih baik lagi.

Lebih hebat mereka juga sering mendakwa apa yang dilakukan oleh BN menciplak idea mereka.

Parti pertama di Malaysia tiga beranak memegang jawatan penting dalam parti

l Ini juga satu keunikan, selain si bapa, Anwar menjadi Penasihat, si ibu, Wan Azizah menjadi Presiden, si anak pula, Nurul Izzah menjadi Naib Presiden. Jika keadaan ini berlaku dalam UMNO sudah pasti, parti itu akan diserang habis-habisan oleh pembangkang atas alasan mengamalkan nepotisme dan kronisme.

Masih kekal berpolitik, biar pun dikaitkan dengan kontroversi

l Walaupun isu melibatkan pemimpinnya mencetuskan polemik ada antara melibatkan soal moral. Namun pemimpin-pemimpin PKR bijak mempertahankan diri. Mereka begitu tegas menyatakan tidak bersalah dan apa yang berlaku ke atas mereka adalah konspirasi dan fitnah UMNO serta media arus perdana.

Berjaya mempengaruhi Pas untuk menjadi 'pak turut'

l Inilah kehebatan PKR. Biar pun Pas ditubuhkan sejak 1951 dan mempunyai rekod politik yang agak hebat namun parti yang suatu ketika memperjuangkan negara Islam itu 'tunduk' kepada pengaruh politik PKR.

Pemimpin-pemimpin PKR berjaya mempengaruhi pemimpin-pemimpin Pas termasuk dalam kalangan ulama untuk mengikut rentak politik mereka sehingga Pas dilihat sanggup mengorbankan hatta prinsip perjuangannya semata-mata termakan janji berkuasa bersama PKR dan DAP.

Malahan PKR juga berjaya memainkan peranan sehingga memungkinkan Pas yang suatu ketika dahulu menuduh UMNO kafir kerana bekerjasama dengan MCA dan MIC, bersedia berpeluk erat dengan DAP.

Walaupun pemimpin-pemimpin DAP secara tegas menolak perjuangan negara Islam dan hukum hudud, namun PKR mampu memujuk Pas untuk bertolak-ansur dalam soal itu. Akhirnya Pas mengorbankan perjuangan negara Islam dan mengubah kepada negara berkebajikan.

Paling ramai pemimpin kanan keluar

l PKR juga mencatatkan sejarah sebagai sebuah parti yang paling ramai pemimpin-pemimpin kanannya keluar parti.

Pemimpin-pemimpin bukan ahli biasa tetapi sebahagian besar adalah kelompok yang bertanggungjawab memperjuangkan Anwar dan menubuhkan PKR.

Mereka ini juga bersedia menentang habis-habisan kerajaan BN dan UMNO suatu ketika dulu semata-mata untuk mencapai matlamat politik PKR.

Namun akhirnya dari semasa ke semasa, bukan kata pemimpin malahan wakil rakyat PKR juga turut meninggalkan parti itu selepas mendapati pelbagai kepincangan dalam parti berkenaan.

Mengajar rakyat demonstrasi jalanan

l Sebelum tahun 1998, demonstrasi jalanan adalah sesuatu yang asing bagi rakyat Malaysia. Bagaimanapun bermula pada tahun tersebut, demonstrasi jalanan seolah-olah menjadi 'senjata' baru kepada pembangkang yang diketuai oleh PKR.

Dari semasa ke semasa sehinggalah ke hari ini, pembangkang menjadikan pendekatan itu untuk membuat tuntutan mereka. Apa yang anehnya, DAP dan Pas berjaya dipengaruhi oleh PKR untuk turut serta biar pun mereka mengetahui kesan buruknya.

Kerajaan negeri pertama disaman kerana tak tunai janji

l Kerajaan di bawah pimpinan PKR di Selangor menjadi kerajaan negeri pertama di negara ini yang disaman kerana tidak menunaikan janji dalam manifesto pilihan raya.

Keadaan ini berlaku kerana PKR sememangnya parti yang pandai menabur janji. Inilah yang memungkinkan mereka meraih kemenangan agak besar dalam pilihan raya umum lalu. Namun begitu apabila kejayaan sudah dicapai segala-galanya janji hanya tinggal janji.

Pandai bercakap tetapi tiada pengetahuan

l Satu 'kehebatan' pemimpin-pemimpin PKR ialah mahu mempolitikkan segala-galanya. Ia termasuklah juga dalam soal keselamatan negara. Ada pemimpinnya yang tidak ada pengetahuan mahu memberi ulasan, ia akhirnya mendedahkan betapa ceteknya pemikiran beliau dalam sesuatu perkara.

Begitu juga apabila mudah membuat tuduhan dan tohmahan tanpa disertakan dengan bukti kerana apa yang penting ialah memburukkan kerajaan BN.

Demikian beberapa catatan mengenai 'keanehan' politik penuh kepincangan PKR. Namun begitu seperti mana kata penganalisis politik, Ahmad Masrizal Muhammad, PKR tidak akan bertahan lama.

Katanya, PKR bukanlah sebuah parti yang ditubuhkan atas dasar perjuangan atau bergantung kepada 'grass root' tetapi individu.

''Mereka perlu akui, PKR bergantung kepada Anwar, kalau Anwar tumbang maka berakhirlah riwayat politik PKR.

''Berbanding tahun 2008, kedudukan Anwar kini semakin tergugat. Beliau semakin ditolak oleh rakyat berikutan pelbagai isu yang melumuri diri beliau,'' katanya ketika dihubungi di Kuala Lumpur.

Menurut Ahmad Masrizal, pemimpin-pemimpin pembangkang lain amat mengetahui keadaan itu sebab itulah tiada kesepakatan siapa yang bakal menjadi Perana Menteri jika pembangkang menang dalam pilihan raya umum akan datang.

Apa pun keadaannya adalah jelas, PKR semakin terhakis kehebatan politik putar belitnya. Dari semasa ke semasa kepincangan parti itu semakin terdedah dan inilah akibatnya apabila sebuah parti ditubuhkan semata-mata mahu merebut kuasa

Belantan

Posted: 18 Mar 2013 11:06 PM PDT

Belantan


Misuari tuduh 'Malaysia jajah Sabah, Sarawak'?

Posted: 18 Mar 2013 05:35 PM PDTMANILA - Bekas ketua Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF), Nur Misuari menuduh Malaysia campur tangan dalam hal ehwal Islam Moro di selatan Filipina dan mendakwa Kuala Lumpur menjajah Sabah dan Sarawak.

Menurutnya, Malaysia menjadi penghalang kepada usaha menyatukan kumpulan Moro yang bertelagah menuntut kemerdekaan di selatan Filipina iaitu kumpulan MNLF dan Barisan Pembebasan Islam Moro (MILF) iaitu pihak yang terlibat dengan perjanjian damai yang diusahakan oleh Malaysia.

"MILF adalah alat penjajahan Malaysia dan diatur oleh negara itu. Kuala Lumpur ialah dalang di sebalik MILF.

"Maaf kerana terpaksa menyatakan kebenaran dalam masalah ini. Jika Malaysia tidak dibabitkan, saya fikir kami dengan segera dapat menyelesaikan masalah itu dengan kerajaan Filipina," katanya kepada Al Jazeera dalam satu temu bual eksklusif yang disiarkan di sini, semalam.

Misuari berkata, perjanjian damai antara MILF dan kerajaan Filipina yang dijangka dimuktamadkan pada bulan depan adalah helah Malaysia untuk memperkuatkan pengaruhnya di Sabah.

Ketua MNLF itu turut mencabar Malaysia untuk keluar dari Sabah dan membuktikan tuntutan wilayahnya menerusi proses undang-undang.

Misuari turut menegaskan tentangannya kepada rundingan damai MILF dan menyatakan MNLF telah pun menandatangani perjanjian dengan kerajaan Filipina di bawah pentadbiran berbeza di Manila pada 1976, 1987 dan 1996.

"Itu adalah perjanjian damai yang perlu dilaksana terlebih dahulu dan sesiapa yang datang dengan perjanjian baharu adalah perosak," ujarnya. - AGENSI

Suara Politik
Belantan

Pencerobohan Lahat Datu : Pengikut Kiram Berniat Untuk Memanjangkan Konflik di Sabah?

Posted: 18 Mar 2013 09:04 AM PDTVisual Dua Bot Pengganas Kiram Ditahan Oleh Pasukan Keselamatan Filipina


3 Kubur Ditemui & 15 Mayat Pengganas Ditemui Di Lahad Datu


Suara Politik
Belantan

GERAKAN ANTI PKR

Posted: 18 Mar 2013 09:36 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN

Posted: 18 Mar 2013 09:28 PM PDT

ANGIN PERUBAHAN


Goyang Anwar Bila Ditanya Soalan Empat Kali Oleh Wartawan

Posted: 18 Mar 2013 09:04 PM PDT
Are u homoseksual or biseksual ?

Video : 4 kali ditanya tetapi Anwar tidak menjawab Ya atau Tidak

Malah, kenyataan beliau yang mendakwa pendakwaan terhadap beliau gagal menyabitkan beliau dengan aktiviti songsang padahal keputusan Mahkamah Tinggi sebelum ini menyatakan yang sebaliknya!

Perkara ini bukan 'konspirasi politik' atau sebagainya tetapi keputusan Mahkamah Tinggi seperti laporan di bawah :

Dalam rumusan keputusan Mahkamah Persekutuan 2 September 2004 menyebut "…we find evidence to confirm that the appellants [Dato' Seri Anwar bin Ibrahim and Sukma Darmawan Sasmitaat Madja] were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen."

Maksudnya, "kami menemui bukti untuk mengesahkanperayu-perayu (Anwar Ibrahim dan Sukma Darmawan Sasmitaat Madja) telah terlibat dalam aktiviti-aktiviti homoseksual dan kami lebih cenderung untuk mempercayai bahawa dakwaan kejadian di Tivoli Villa itu adalah benar-benar berlaku. 
Namun Mahkamah Persekutuan membebaskan Anwar dan Sukma dengan keputusan majoriti 2-1 kerana terdapat keraguan dari segi tarikh sebenar kejadian tersebut dan wujudnya eleman 'suka sama suka' di mana saksi utama, Azizan Abu Bakar didapati melakukan aktiviti homoseksual secara sukarela dengan Anwar dan Sukma pada tarikh dan tempat yang didakwa di mahkamah. seterusnya
Jika anda melihat video di atas dan keputusan Mahlamah Tinggi, apakah anda sendiri tidak berasa curiga dan sangsi dengan orientasi seksual pemimpin tertinggi Pakatan pembangkang ini? Baca seterusnya di sini.

Kereta Perisai Berantai Tiba Di Lahad Datu #PrayForSabah

Posted: 18 Mar 2013 08:30 PM PDTVideo MNLF Kecam Tindakan Pengganas Kiram di Sabah #PrayForSabah

Posted: 18 Mar 2013 07:56 PM PDT

MNLF mengecam tindakan Nur Misuari mempergunakan nama pertubuhan itu dalam menghalalkan tindakan Jamalul Kiram III dan anggota pengganas.

Pengerusi sebenar MNLF, Muslimin Sema, mengutuk keras keganasan yang dilakukan pengganas Jamalul Kiram III di Lahad Datu dan Semporna.

Muslimin, yang dilantik sebagai pengerusi badan pembuat keputusan tertinggi pertubuhan itu, Jawatankuasa Pusat MNLF, pada 2008, berkata Nur Misuari hanya seorang anggota biasa jawatankuasa itu dan tidak mempunyai pengaruh dalam MNLF.

MNLF, katanya, menganggap rakyat Sabah dan Malaysia sebagai saudara mereka.

"Kami (MNLF) tidak menyokong apa yang sedang berlaku di Sabah (pencerobohan dan tindakan pengganas). Kami menolaknya. Kejadian di Sabah dicetuskan untuk memecahbelahkan sesama kita.


"Ia juga dilakukan untuk memutuskan ikatan antara Sabah dan selatan Filipina dan antara Malaysia dan Filipina. Mereka ingin memusnahkan ikatan itu (antara rakyat)," katanya dalam temu bual ekslusif dengan Bernama melalui telefon dari Manila.

Diminta mengulas tentang kenyataan Misuari baru-baru ini bahawa MNLF bersedia menghantar pejuang bersenjatanya ke Sabah untuk membantu pengganas Sulu, Muslimin berkata beliau kecewa dengan kenyataan bekas pemimpin MNLF itu.

Beliau berkata sekiranya terdapat anggota MNLF yang terlibat dengan keganasan di Sabah, mereka melakukannya secara peribadi dan tidak pernah mendapat restu daripada kepimpinan barisan itu.

Memang jelas sekali, Nur Misuari dan Jamalul Kiram mempunyai agenda tersendiri di Sabah. Dalang sebenar kejadian di Lahad Datu dan Semporna perlu disiasat dan didakwa oleh pihak berkuasa. Dalang kejadian yang mengorbankan 9 orang anggota keselamatan negara tidak boleh dibiarkan terus bebas. 

Jurucakap Pengganas Nafikan Agbimuddin Kiram Sudah Pulang Ke Filipina

Posted: 18 Mar 2013 07:00 PM PDT


Oleh itu, di mana sebenarnya Agbimuddin Kiram berselindung? Sudah meninggal dunia dan tidak dapat dikesan? Atau masih bersembunyi di Sabah. Sepandai pandai tupai melompat akhirnya akan jatuh ke tangan juga. 

Dato Seri @NajibRazak Persoal Kenyataan PAS Pertikai Pengorbanan Perajurit Negara #PrayForSabah

Posted: 18 Mar 2013 06:00 PM PDT

PUTRAJAYA, 18 Mac (Bernama) - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mempersoal agenda di sebalik Ketua Dewan Ulama PAS Pusat Datuk Harun Taib menyifatkan anggota dan pegawai keselamatan dalam insiden pencerobohan dan tembakan di Lahad Datu, Sabah sebagai 'syahid dunia'.

Beliau berkata kenyataan Harun pada Sabtu lepas di Kuala Terengganu itu amat bertentangan dengan keputusan Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Islam (Jawatankuasa Fatwa) yang bersidang pada 6 Mac.

Perdana menteri berkata Jawatankuasa Fatwa telah menyatakan anggota keselamatan yang terkorban dalam isu pencerobohan di Sabah tergolong dalam 'syahid akhirat' kerana terkorban dalam mempertahan keselamatan nyawa, harta, keluarga, maruah dan kedaulatan negara.

"Yang kita rasa kesal, tentang mati syahid pun nak dipolitikkan. Nak bercanggah pula dengan keputusan Jawatankuasa Fatwa. Apakah agenda sebenar pihak pembangkang? Seorang dalam kalangan pemimpin pembangkang yang mulut celupar mendakwa itu sebuah sandiwara kerajaan pimpinan Umno.

"Ini bukan masanya untuk kita menjadikan soal begitu serius yang melibatkan kedaulatan negara, nyawa pasukan keselamatan, maruah negara sebagai bahan politik untuk ditendang ke sana sini mengikut nafsu politik masing-masing," katanya pada majlis penyerahan surat tawaran menunaikan fardu haji kepada calon program khas haji 1434H/2013 tajaan Yayasan 1MDB di sini hari ini.

Najib juga menyeru setiap rakyat Malaysia supaya menunjukkan kesetiaan kepada negara.

Sementara itu, Najib berkata kerajaan mengamalkan konsep wasatiyyah dalam mencari penyelesaian apabila berdepan dengan isu pencerobohan bersenjata di Lahad Datu, Sabah baru-baru ini.

Pertama, beliau berkata kerajaan tidak bertindak terburu-buru kerana mahu mengelak berlakunya pertumpahan darah.

"Kalau boleh selesai dengan baik, lebih-lebih lagi antara orang Islam dengan orang Islam, meskipun mereka ceroboh masuk ke negara kita dengan senjata tetapi kita memberi peluang kepada mereka demi tidak ingin melihat ada orang yang terkorban dan akhirnya pertumpahan darah pasti akan berlaku.

"Sebaliknya apabila peluang ini diberikan tidak dibalas dan kita pula puak yg diperangi oleh mereka dan kita dianiaya oleh mereka, maka pada masa itu wajib kita tentang mereka.

"Ini selaras dengan hukum-hukum dalam Islam setelah kita memberi peluang untuk mencari jalan kedamaian tetapi pihak yang berkenaan mengisytiharkan perang terhadap kita. Maka, wajib bagi kita mempertahan nyawa, harta, tanah dan negara kita.

"Ini prinsip Islam yang tidak boleh dipersoalkan oleh sesiapa pun," katanya.

-- BERNAMA  

Dato Seri @NajibRazak Akan Bentang Laporan Program Transformasi Ekonomi @BarisanNasional #BNBagus

Posted: 18 Mar 2013 05:00 PM PDT

Masyrakat Cina Tidak Rela Pakatan DAP-PKR-PAS Perjudi Soal Keselamatan Negara

Posted: 18 Mar 2013 04:00 PM PDT

Video Kesan Serangan Tragis DI Kampung Simunul Semporna #PrayForSabah

Posted: 18 Mar 2013 10:00 AM PDT

Nabil Sokong Barisan Nasional Demi Negara & Masa Depan Anaknya #BNYCT

Posted: 18 Mar 2013 08:45 AM PDT

Video Yang Pasti Buat Anwar Ibrahim Panas

Posted: 18 Mar 2013 02:00 AM PDT

Jentera Siber Barisan Nasional Bersedia Bertempur Dalam #PRU13 #BNYCT

Posted: 18 Mar 2013 01:00 AM PDT

Ops Daulat : Dakwaan Media Asing Tidak Benar #PrayForSabah

Posted: 18 Mar 2013 12:00 AM PDT

Keamanan Negara Adalah Sesuatu Yang Amat Bernilai #PrayForSabah

Posted: 17 Mar 2013 11:00 PM PDT

DAP Akan Monopoli Kerusi Pembangkang Di Johor #JhrTakzim

Posted: 17 Mar 2013 10:00 PM PDT


r b f

Posted: 18 Mar 2013 07:39 PM PDT

r b f


Dua Kisah Kematian Yang Menyayat Hati Di Kelantan

Posted: 18 Mar 2013 05:42 AM PDT


Macam-macam nama yang Pas buat untuk nak gambarkan Kelantan sebagai sebuah bumi islam yang tiada tolok bandingnya. Antara nama-nama yang diberi, bumi serambi mekah, bumi tadahan wahyu, negara kebajikan, bersama kepimpinan ulama dan macam-macam lagi. 

Tapi itu semua adalah pembohongan semata-mata dalam usaha Pas untuk mengabui mata rakyat bagi memancing undi. 

Hari ini kita nak berkongsi dua perkara yang tidak sepatutnya berlaku dalam islam tetapi berlaku di bumi yang dikatakan diperintah oleh alim ulamak. 

Kisah pertama berlaku di Tumpat....

 
TUMPAT – Urusan memandikan jenazah seorang penduduk kampung Atas Kok, Simpangan berdepan kesulitan apabila keluarganya terpaksa menadah air bersih selama dua jam dan dibantu 10 penduduk untuk memunggah air tersebut ke atas rumah kerana masalah air tekanan rendah.

Akibatnya, pengebumian jenazah Mohd Ramli Awang, 58, yang meninggal dunia akibat serangan jantung tertangguh beberapa jam dan selamat dikebumikan jam 11.30 pagi semalam di Tanah Perkuburan Islam Bunohan.

Jenazah lewat dikebumikan kerana masalah air bersih terputus walaupun dua kes sebelum ini dapat diselesaikan dengan bantuan lori tangki air dari Air Kelantan Sdn Bhd.

Anak arwah, Nur Amira, 21, berkata, penduduk kampung terpaksa memecahkan meter air di halaman rumah untuk mendapatkan air bersih bagi memandikan jenazah ayahnya itu yang meninggal jam 9.30 malam kelmarin.

"Betapa sukarnya kami nak mandikan jenazah, tak kan nak gunakan air dari parit yang digunakan setiap hari untuk mandikan jenazah ayah saya ini," katanya kepada Sinar Harian.

Menurutnya, mujur idea memecahkan meter air itu berhasil kerana air keluar tetapi perlahan sehingga perlu ditadah berjam-jam lamanya untuk mendapatkan dua tong besar untuk memandikan jenazah ayahnya itu.

"Kami di sini ada menelefon meminta Air Kelantan Sdn Bhd hantar lori tangki air, tetapi syarikat terbabit tidak dapat berbuat demikian kerana lori tangki air tidak mencukupi pada hari ini," katanya.

Sinar Harian


Kisah kedua di Rantau Panjang....

RANTAU PANJANG – Seorang warga emas dari Jambatan Anak Buaya dekat sini, meluahkan rasa terkilan apabila tidak dapat menunaikan hasrat suaminya supaya menyembahyangkan jenazahnya di sebuah masjid, petang kelmarin.

Siti Khalijah Harun, 67, berkata, wasiat suaminya itu tidak dapat dipenuhi kerana dihalang pihak tertentu dipercayai berpunca daripada fahaman politik yang berbeza.

Katanya, dia berdepan kesedihan berganda berikutan kehilangan suami dan bertambah pilu, apabila gagal memenuhi hasrat arwah yang sering berpesan supaya jenazahnya disembahyangkan di masjid tersebut.

Menurutnya, sepanjang hayatnya, arwah Mohd Zain Yusof,77, sering menunaikan solat di masjid itu terutamanya solat Jumaat dan mahu jenazahnya juga disembahyangkan di situ.

Siti Khalijah berkata, dia tidak menduga akan berlaku perkara sedemikian kerana beranggapan, anggota masyarakat pada hari ini dapat membezakan antara fahaman politik dan agama.

"Makcik sedih kerana kehilangan suami, dan bertambah sedih apabila diperlakukan sebegini," katanya yang belum menjamah nasi sejak suaminya meninggal jam 8.20 pagi kelmarin kerana begitu terkilan dengan apa yang berlaku.

Warga emas ini juga berkata, mereka turut bercadang untuk mendapatkan khidmat pelajar tahfiz untuk menyembahyangkan arwah suaminya tetapi hasratnya juga dihalang.

Siti Khalijah berkata, dia sedih kerana masih ada pihak tertentu yang masih mencampuradukkan soal politik dan agama sehingga rumah ALLAH itu hanya boleh digunakan individu dari parti politik tertentu sahaja dan tidak menjadikan institusi itu sebagai tempat untuk beribadat.

Menurutnya, masalah itu turut menyebabkan usaha mereka sekeluarga mempercepatkan urusan pengkebumian arwah suaminya tergendala, kerana hanya mendapat tahu dihalang membawa jenazah ke masjid itu setelah jenazah dibawa ke kenderaan.

"Makcik dimaklumkan oleh anak lelaki, jenazah ayahnya tidak boleh dibawa ke masjid berkenaan kerana ada pihak tertentu tidak mengizinkannya.

"Kemudian dia berusaha untuk mendapatkan jemaah yang telah dimaklumkan supaya menyembahyangkan jenazah arwah di masjid berkenaan dengan berpindah ke masjid bersebelahan kubur," katanya.

Sementara itu menantu arwah, Hamidah Ismail, 37, kecewa dengan apa yang menimpa arwahnya yang disifatkan agak keterlaluan dan tidak pernah terjadi di kampungnya sebelum ini.

"Pelik, tapi itulah yang terjadi kepada jenazah arwah ayah yang dihalang untuk disembahyangkan di masjid berkenaan," katanya.

Penyelaras Dun Bukit Tuku, Ghazali ismail, yang menziarahi keluarga  itu petang semalam, kecewa kerana masih terdapat golongan yang terpesong fahaman agamanya.

Justeru beliau meminta kepimpinan tertinggi parti itu menasihatkan pengikutnya, supaya tidak mencampuradukkan politik dan agama.

"Perkara seperti ini tidak patut berlaku kerana boleh menjejaskan perpaduan umat," katanya.

Mohd Zain meninggal berikutan diserang strok dan mendapatkan rawatan di Hospital Pasir Mas, sebelum menghembuskan nafas terakhirnya di sisi isteri dan anak-anaknya kira-kira jam 8.20 pagi.

Jenazah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Rantau Panjang selepas Asar.

Sinar Harian

Kisah pertama menunjukkan sumbangan Pas selama 22 tahun memerintah Kelantan sehingga menjadi sebuah negeri yang maju kerana menurut Nik Aziz Kelantan maju sebab ada Tesco dan KB Mall.Tapi air tak dok tak apa....

Kisah kedua menunjukkan kepada kita sumbangan Pas yang terkira besarnya kepada negara ini sejak parti itu diwujudkan sehingga kini. Sumbangan memecah belahkan umat....

Ghani Othman Perlu Jadikan Apa Yang Menimpa Wan Mokhtar dan Samy Vellu Sebagai Ikhtibar

Posted: 18 Mar 2013 12:02 AM PDT

Dasar baru untuk pemerintah

JOHOR BAHRU – Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman disaran memberi laluan kepada calon muka baru khususnya bagi memegang kerusi nombor satu di negeri ini.

Pengerusi Barisan Nasional Parlimen Kulai, Datuk Adam Hamid menyuarakan pandangan tersebut memandangkan Abdul Ghani telah menerajui Johor selama empat penggal yang disifatkan tempoh yang agak lama.

Beliau juga menyarankan dasar baru diguna pakai khusus bagi pemerintah di negeri ini dengan mengehadkan tempoh dua penggal berkhidmat.

"Saya mengharapkan agar Datuk Seri Najib dapat bertanyakan pendapat pemimpin daripada Johor satu persatu tentang perkara ini. Saya yakin dengan mengemukakan menteri besar baru, kerja pilihan raya lebih mudah dan sokongan rakyat jelata akan bertambah.

"Pengalaman Terengganu dahulu, di mana BN kecundang harus menjadi pengajaran dan ini mungkin tidak berlaku di Johor, akan tetapi ia mengurangkan undi dan beberapa kawasan pilihanraya yang tidak mantap boleh mudah jatuh ke tangan pembangkang," katanya pada sidang media khas, di sini, semalam.

Katanya, calon baru perlu dipilih seorang yang berwibawa, segar, berkebolehan mempunyai hemah yang baik dapat dipilih sekaligus memenuhi aspirasi pengundi muda.

Jelasnya, daripada 1,579,877 pengundi di negeri ini, lebih 50 peratus daripadanya adalah pengundi berusia 40 tahun ke bawah.

"Di Johor pengundi berusia 40 tahun ke bawah melebihi separuh di mana kita harus selami aspirasi mereka, cara berhubung dan harapan mereka.

"Kita mesti relevan dengan perubahan semasa dalam soal cara mentadbir serta kemampuan kewangan negeri yang sesungguhnya satu elemen penting dan juga keberkesanan pengurusan.

"Saya tidak ada kepentingan dalam hal ini, saya telah menyatakan pendirian tidak mahu bertanding, saya lihat kepentingan Johor secara keseluruhan di mana sasaran Najib iaitu menang 100 peratus di negeri ini mesti ditunaikan," katanya.

Beliau juga menyarankan pemimpin lama seharusnya mempunyai jiwa besar untuk mengundurkan diri sekaligus memberi sokongan kepada calon terpilih.

Sementara itu, Ahli Parlimen Pulai, Datuk Nur Jazlan mengakui peremajaan dalam Umno perlu dilakukan bagi menghadapi bukan sahaja PRU13, malah pada masa akan datang.

"Jawatan menteri besar merupakan orang kuat kepada perdana menteri di peringkat negeri dan sebarang keputusan mengenai calon yang sesuai bagi posisi terbabit diserahkan sepenuhnya kepada Najib menentukan.

Sinar Harian
Pada pandangan saya apa yang dikatakan oleh dua tokoh diatas ada asasnya. Mungkin rakan-rakan pembaca pun ada padangan tersendiri. 

Seperti yang kita tahu, pembangkang kini all out untuk meruntuhkan kubu BN di Johor. Kita tidak boleh ambil enteng perkara ini dan masih lagi bernostalgia dengan kenangan silam bahawa Johor adalah kubu kuat BN. 

Sejarah pembangkang mula memenangi kerusi di Dun Johor bermula pada tahun 2004 di zaman Ghani Othman menjadi MB Johor apabila calon Pas bagi Dun Senggarang , Mohd Ramli Mohd Kari memenangi kerusi berkenaan tanpa pertandingan. 

Di zaman Ghani Othman MB pembangkang juga berjaya melebarkan sayap mereka di Johor apabila berjaya memenangi enam kerusi Dun pada PRU 12 (2008) . Empat kerusi melalui DAP dan dua melalui Pas.

Kita faham keadaan tahun 2008 dan kita tidak boleh meletakkan kesalahan diatas bahu Ghani Othman 100 peratus. Namun begitu Ghani tidak boleh lepas tangan sepenuhnya. Sesuatu harus dilakukan untuk mengelakkan kejadian yang buruk berlaku pada PRU 13.

Akhir-akhir ini pelbagai isu mengenai Ghani timbul termasuklah isu yang melibatkan J Corp dan KFC. Namun Ghani seolah-olah buat tidak tahu dengan isu yang timbul. Bukan sahaja soal J Corp dan KFC , malah macam-macam isu lain lagi mengenai Ghani yang timbul yang saya rasa agak kurang sesuai untuk saya tuliskan di sini. 

Boleh dikatakan rata-rata orang melayu di Johor sekarang ini telah menolak Ghani Othman sebagai MB. Kerana bimbangkan keadaan menjadi makin kritikal mungkin sebab itulah Datuk Adam Hamid berani muncul dan minta PM bertanyakan pendapat pemimpin Johor secara satu persatu . 

Ghani tidak akan rugi jika beliau umumkan hasrat untuk berundur sekarang. Malah beliau akan dihormati dan disanjung tinggi. Apa lagi yang Ghani mahukan dalam politik. Jawatan Timbalan Menteri, Menteri dan MB, semuanya telah dipegang. Adalah lebih baik berundur cara baik dari diundurkan. 

Akhiri karier politik anda dengan baik. Jadikanlah apa yang dialami Tan Sri Wan Mokhtar dan Samy Vellu sebagai satu iktibar. Ambillah cara Tun Dr Mahathir sebagai contoh .

Liwat 3.0: Berhati-Hati Dengan Permainan Musuh

Posted: 17 Mar 2013 09:59 PM PDT


Sejak Sabtu lepas sehinggalah ke saat ini kami (blogger-blogger pro BN) masih tidak menemui jawapan siapa di sebalik blog rajagoyang 360

Sejak ianya wujud Sabtu lepas boleh dikatakan kami semua menggembeleng tenaga bagi mencari orang yang mengendali blog tersebut. Namun kami masih buntu sehingga kini. 

Tujuan kami mencarinya tidak lain tidak bukan untuk memastikan siapa punya kerja kerana kita tidak mahu terperangkap dengan permainan musuh. 


Kebimbangan kami ada asasnya. Ini terbukti melalui berita yang disiarkan harakah daily pada Sabtu pagi. Disaat Anwar Ibrahim belum membuka mulut dan media-media pro pembangkang yang lain belum menyiarkan berita berkenaan, tiba-tiba harakah daily selaku suara rasmi Pas menjadi media yang pertama menyiarkan berita berkenaan. Bagaimanapun selepas beberapa jam mereka telah menarik balik berita berkenaan.

Nampak seolah-olah ada permainan di sebelah kem mereka....

Kepada rakan-rakan seperjuangan di alam cyber, ini pandangan saya, kita kena berhati-hati dalam hal ini kerana kita tidak mahu terperangkap dengan permainan musuh. Kes kali ini berbeza dengan kes china doll. Kes china doll orang yang mendedahkannya berani tampil bertanggungjawab. Kes kali ini jenis baling batu sembunyi tangan. Ini sangat merbahaya untuk kita. 

Anwar Ibrahim dalam keadaan terdesak sekarang dan dia perlu berusaha apa sahaja serta melakukan apa sahaja untuk memastikan matlamat dia tercapai dalam PRU 13. 

Apa ? 

Kenapa ? 

Mengapa ? 

Sila baca ulasan selanjutnya di sini

Ulama Celaka

Posted: 17 Mar 2013 07:54 PM PDT

Ini yang dikatakan seorang tok guru dan seorang ulama ?

Puak-puak Pas jaja sana-sini kononnya Nik Aziz ulama pewaris Nabi....

Kalau begini perangainya, itu babi namanya....
Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat hari ini turut mendakwa Umno adalah dalang kepada penyebaran gambar homoseks seorang lelaki mirip Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
 
Beliau berkata tindakan Umno yang tidak berputus asa untuk menjatuhkan Anwar ibarat 'mahu mencincang' Ahli Parlimen Permatang Pauh itu.
 
"Kerja Umno tuduh orang. Tak puas lagi, dia nak cincang Anwar pula," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Expo Kelantan 2013 di Kompleks Karangkraf, malam tadi.
 
Mengulas lanjut, Nik Aziz berkata Umno tidak akan berhenti menyekat Anwar kerana bekas Timbalan Perdana Menteri itu mampu melumpuhkan dan mengikis keyakinan rakyat terhadap parti itu.
 
Bagaimanapun, Nik Aziz yakin Umno tidak akan dapat menyingkir Anwar walau apa cara sekalipun.
 
"Anwar budak cerdik. Payah kalau Umno tak singkir," katanya.
 
Beliau berkata demikian mengulas penyebaran beberapa gambar homoseksual lelaki mirip Anwar yang tersebar secara meluas di laman-laman sosial.
 

Seperti yang kita tahu sehingga ke saat ini tidak ada mana-mana pihak yang tampil bertanggungjawab menyiarkan gambar tersebut dan belum ada bukti sahih dari mana-mana pihak yang mensabitkan itu kerja siapa.

Namun Nik Aziz yang selama ini dikatakan sebagai seorang yang alim, seorang tok guru , seorang ulama tiba-tiba tanpa ada rasa bersalah sedikit pun menuduh itu kerja Umno.

Blog yang menyiarkan gambar tersebut pun sepatah tak sebut nama Anwar atau mengaitkannya dengan Anwar. Tapi Nik Aziz sesuka hati dia buat tuduhan yang tidak bertanggungjawab. 

Tak ke sial namanya kalau seorang yang mengaku dirinya ulama boleh main tuduh orang ikut suka hati dia ? 

JEBAT BERKOKOK

Posted: 18 Mar 2013 06:57 PM PDT

JEBAT BERKOKOK


Sibuk berkempen jangan abaikan isteri

Posted: 17 Mar 2013 06:35 PM PDT
Bang Non terlalu sibuk berkempen dan tentunya tak sempat nak buat kerja-kerja menyontot jantan kata Khalid Gagap..

Jadi..kalau tak sibuk adalah masa unuk menyontot ye? Kah Kah Kah..Elok kau diam je Gagap..

Nicky Ajis kata kalau nak berpolitik kena gunakan patahkan hujah bukan menyerang peribadi. Ianya dipetik sebagai mengulas kewujudan gambar nyontot lelaki yang dakwa ramai orang sebagai Bang Non.

Kena patahkan hujah dan bukan menyerang peribadi? Sah Nicky Ajis dah tua dan nyanyuk..Siapa yang doakan Perdana Menteri pecah perut? 

Aku nak dengar Nicky Ajis doakan supaya penceroboh Sulu boleh berundur daripada bumi Sabah..Kata alim besar..takkan doa alim besar tak makbul..Lu pun sama je dengan Bang Non sama Gagap..p/s: Tengok gambar kat atas teringat Mala Ayam..Mala buat apa sekarang? Besarkan reban? Kah Kah Kah..

Apa Yang Tersirat

Posted: 18 Mar 2013 06:13 PM PDT

Apa Yang Tersirat


Jamalul Kiram III- Mangkin Keras Kepala- Minta pengikutnya lancar perang Guerilla di Sabah

Posted: 18 Mar 2013 02:26 AM PDT

Jamalul Kiram III semakin keras kepala. Walaupun dia mengetahui bahawa pengikutnya semakin ranap, dan jelas tindakannya tidak mendapat sambutan daripada kaum suluk tempatan; dia pula meminta pengikutnya melancarkan perang guerilla di Sabah.

Sabah kini, semakin bersih daripada pengganas sulu, walaupun kurang daripada 50 masih berada dalam hutan.

Pengalaman pasukan negara menghapuskan pengganas komunis, tidak akan mampu ditandingi oleh pengganas sulu, yang kini sudah dikepung di kawasan Tanjung Labian, Sungai Nyamuk dan Sungai Bilis.

Tidak dapat dinafikan, mungkin di masa depan ada pengganas yang berjaya menyusup masuk, namun kewujudan East Sabah Security command (ESSCOM) dan dibantu dengan operasi Pasir, akan meminumkan usaha menyusupan.

Kerjasama penduduk tempatan dengan pasukan keselamatan sangat penting dalam membendung keamsukan pengganas sulu ke Sabah. 

Panjangnya pantai Sabah yang meliputi 1,440 km, sangat menyukarkan untuk mengawalnya. Pihak musuh senantiasa mengintai untuk menyusup dengan berbagai cara.

Sementara itu dua pertempuran berlaku antara pasukan keselamatan dengan pengganas di Tanjung Batu, masing-masing jam 8.05 dan 9.45 pagi tadi. 

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib, berkata bagaimanapun tiada kecederaan atau kematian di dua pihak terbabit.

35 Pengganas Sulu yang Cabut ke Negaranya: Akan didakwa Atas Tuduhan Melakukan Jenayah

Posted: 17 Mar 2013 04:05 PM PDT

Kerajaan Filipina dalam masa terdekat akan mengambil tindakan undang-undang ke atas 35 rakyatnya yang cabut lari dari Sabah pada Rabu.

Menurut Setiausaha Kehakiman negara itu Leila De Lima 35 individu termasuk seorang wanita itu yang kini dalam tahanan, akan dihadapkan ke mahkamah tidak lama lagi atas berbagai tuduhan termasuk memiliki senjata haram, melakukan kekacauan di Sabah dan menyebabkan rakyat Filipina terbunuh.

Pengganas Sulu yang mengaku Tentera Sulu Sultan Jamalul Kiram III, telah meneroboh Lahad Datu Sabah pada 9 Februari.

Sehingga kini telah 62 pengganas itu telah terbunuh di Sabah akibat pertempuran dengan pasukan keselamatan negara.

Dengan kod operasi Ops Daulat yang bermula pada 5 Mac lalu, kini hampir ke penghujungnya. Tumpuhan pasukan keselamatan adalah Tanjung Labian, kawasan Sungai Nyamuk dan Sungai Bilis.

Semalam, pasukan keselamatan negara berjaya membunuh seorang pengganas, manakala tiga lagi berjaya melarikan diri. Pasukan Keselamatan masih memburu mereka, dan setakat ini belum ada maklmut berkaitan perburuan itu.

tun faisal dot com

Posted: 18 Mar 2013 05:01 PM PDT

tun faisal dot com


Pemuda BN perkenal aplikasi telefon pintar #BNYCT

Posted: 17 Mar 2013 05:30 PM PDTPemuda BN perkenal aplikasi #BNYCT untuk telefon pintar @tunfaisal
on Saturday, March 16, 2013 by Generasi Pejuang Bangsa  - No CommentsPemuda BN perkenalkan aplikasi BNYCT yang
boleh dimuat turun melalui Google Play Store

 - Dunia siber yang menjadi 'rumah' bagi pelbagai aplikasi media sosial dan blog merupakan gelanggang utama bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13), kata Ketua Pemudanya Khairy Jamaluddin.


baca lagi di:-

http://sejarahmelayu.blogspot.com/2013/03/pemuda-bn-perkenal-aplikasi-bnyct-untuk.html
3,000 aktivis siber Pemuda BN seluruh negara siap gempur...
SABTU, 16 MAC 2013 18:31 HELME HANAFI  
inShare

Kalau pembangkang ingat dunia siber merupakan media utama mereka untuk PRU13 ini, silap besar, sebab belajar dari pengalaman PRU12, Pemuda Barisan Nasional (BN) kali ini lebih bersedia.

Pagi Sabtu, bertempat di sebuah hotel di Kuala Lumpur, satu pertemuan yang dinamakan Himpunan Aktivis Siber Pemuda BN telah dilancarkan oleh Ketua Pemuda BN Khairy Jamaluddin.

Himpunan Aktivis Siber Pemuda BN ini selang sehari dengan perlancaran Gerakan Menolak Penipuan Pembangkang (GEMPAK) yang dilakukan Khairy di PWTC pada Jumaat.

Sebab itu, hari ini, bertempat di Mutiara Damansara, kehadiran aktivis siber seluruh Malaysia melebihi jangkaan awal.

Bagi Khairy sendiri, semangat pemuda BN untuk menguasai dunia siber amat penting terutamanya menjelang PRU ini.

Menurut beliau, dunia siber yang menjadi 'rumah' bagi pelbagai aplikasi media sosial dan blog merupakan gelanggang utama bagi memastikan kemenangan BN pada PRU nanti.

Berikutan itu katanya, pemuda BN perlu menyediakan diri mereka bagi memerangi segala fitnah dan penipuan ditabur pembangkang dalam dunia siber yang menjadi sumber maklumat utama generasi muda pada masa kini.

"Lebih 80 peratus daripada kira-kira tiga juta pengundi baharu adalah generasi muda di bawah umur 40 tahun, mereka ini selain media arus perdana mendapatkan maklumat daripada media sosial dan blog juga pelbagai aplikasi siber lain.

"Dulu PRU 2004 dan 2008 dunia siber ini merupakan alternatif kepada penyebaran maklumat, namun pada PRU ke-13, ia bakal menjadi medium utama bagi memastikan kemenangan BN," kata Khairy.

bnyct1

Khairy berkata pemuda BN perlu menggunakan fakta yang tepat dan benar sebagai senjata dalam memerangi fitnah dan penipuan pembangkang dalam dunia siber.

"Kita jangan sekali-kali tenggelam dengan tahap pemikiran pihak pembangkang dengan menggunakan fitnah dan penipuan bagi memerangi mereka. Kita kena pastikan hujah kita bernas dan kempen kita ini sampai kepada setiap lapisan masyarakat.

"Penipuan terancang pembangkang akan mengalahkan kebenaran sekiranya kebenaran yang ingin kita tampilkan tidak diatur dengan sempurna. Peperangan di siber ini seperti 'permainan di tempat lawan' dalam bola sepak yang kita rasa lebih manis kemenangannya berbanding 'permainan di tempat sendiri'," katanya.

Beliau berkata pembangkang mempunyai kelebihan di dunia siber apabila boleh sewenang-wenangnya menabur fitnah dan penipuan kerana tiada kekangan dan tindakan balas terhadap apa yang dilontarkan seperti yang ada pada media arus perdana.

"Inilah sebabnya pembangkang tidak mampu menguasai media arus perdana, kerana media arus perdana tidak sama sekali berkompromi terhadap fitnah dan penipuan. Berbeza dengan dunia siber, sesiapa sahaja boleh menabur fitnah dan penipuan tanpa menyatakan siapa diri mereka," katanya.

Khairy berkata usaha memerangi pembangkang perlu dilakuakn secara berterusan dan terus diperkasa terutamanya semasa menghadapi 'garisan penamat' pada PRU Ke-13.

"Dalam tempoh kempen pada PRU Ke-13 pembangkang perlu terus diperangi, tidak guna kita berperang dengan hebat tiga atau empat tahun lepas PRU 2008 kalau sampai tempoh kempen PRU Ke-13 nanti kita lemah. Pada garisan penamat itu akan terjawab kemenangan kita," katanya.

bnyct2Sementara itu, Pengerusi BN Youth Cyberteam (BNYCT) Tun Faisal Ismail berkata pihaknya akan menyelaras dan mengkoordinasi gerakan siber Pemuda BN dalam PRU nanti.

"Kita akan mengedarkan bahan-bahan untuk semua 3,000 aktivis kita seluruh negara sebarkan,"katanya.

Menurut beliau, semua 3,000 aktivis siber Pemuda BN tersebut merupakan aktivis yang sudah dilatih dalam beberapa siri kursus sebelum ini.

"Apabila kita beri bahan, mereka tahu apa yang perlu dilakukan,"jelas beliau.

Dalam majlis itu juga, Khairy melancarkan aplikasi mobil BN Youth yang boleh dimuat turun melalui Google Play Store.-16/3/3013

Dunia Siber, Gelanggang Kemenangan BN Dalam PRU-13 - Khairy
Khairy (dua, kiri) ketika pelancaran aplikasi 'BN Youth Cyberteam' (BNYCT) sempena majlis Himpunan Aktivis Siber Pemuda BN, Sabtu. -fotoBERNAMA
PETALING JAYA: Dunia siber yang menjadi 'rumah' bagi pelbagai aplikasi media sosial dan blog merupakan gelanggang utama bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13), kata Ketua Pemudanya Khairy Jamaluddin.
Justeru, beliau yang juga Ketua Pergerakan Pemuda Umno berkata pemuda BN perlu menyediakan diri mereka bagi memerangi segala fitnah dan penipuan ditabur pembangkang dalam dunia siber yang menjadi sumber maklumat utama generasi muda pada masa kini.
"Lebih 80 peratus daripada kira-kira tiga juta pengundi baharu adalah generasi muda di bawah umur 40 tahun, mereka ini selain media arus perdana mendapatkan maklumat daripada media sosial dan blog juga pelbagai aplikasi siber lain.
"Dulu PRU 2004 dan 2008 dunia siber ini merupakan alternatif kepada penyebaran maklumat, namun pada PRU ke-13, ia bakal menjadi medium utama bagi memastikan kemenangan BN," katanya ketika berucap melancarkan Himpunan Aktivis Siber Pemuda BN di Mutiara Damansara, Damansara di sini, Sabtu.
Turut hadir Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Dr Wee Ka Siong yang juga Ketua Pemuda MCA dan Ketua Pemuda Parti Progresif Penduduk Harridz Mohan pada majlis yang dihadiri lebih 3,000 orang itu.
Khairy berkata pemuda BN perlu menggunakan fakta yang tepat dan benar sebagai senjata dalam memerangi fitnah dan penipuan pembangkang dalam dunia siber.
"Kita jangan sekali-kali tenggelam dengan tahap pemikiran pihak pembangkang dengan menggunakan fitnah dan penipuan bagi memerangi mereka. Kita kena pastikan hujah kita bernas dan kempen kita ini sampai kepada setiap lapisan masyarakat.
"Penipuan terancang pembangkang akan mengalahkan kebenaran sekiranya kebenaran yang ingin kita tampilkan tidak diatur dengan sempurna. Peperangan di siber ini seperti 'permainan di tempat lawan' dalam bola sepak yang kita rasa lebih manis kemenangannya berbanding 'permainan di tempat sendiri'," katanya.
Beliau berkata pembangkang mempunyai kelebihan di dunia siber apabila boleh sewenang-wenangnya menabur fitnah dan penipuan kerana tiada kekangan dan tindakan balas terhadap apa yang dilontarkan seperti yang ada pada media arus perdana.
"Inilah sebabnya pembangkang tidak mampu menguasai media arus perdana, kerana media arus perdana tidak sama sekali berkompromi terhadap fitnah dan penipuan. Berbeza dengan dunia siber, sesiapa sahaja boleh menabur fitnah dan penipuan tanpa menyatakan siapa diri mereka," katanya.
Khairy berkata usaha memerangi pembangkang perlu dilakuakn secara berterusandan terus diperkasa terutamanya semasa menghadapi 'garisan penamat' pada PRU Ke-13.
"Dalam tempoh kempen pada PRU Ke-13 pembangkang perlu terus diperangi, tidak guna kita berperang dengan hebat tiga atau empat tahun lepas PRU 2008 kalau sampai tempoh kempen PRU Ke-13 nanti kita lemah. Pada garisan penamat itu akan terjawab kemenangan kita," katanya. - BERNAMA

sumber


BERANI MEMBUAT PILIHAN...

Posted: 18 Mar 2013 04:57 PM PDT

BERANI MEMBUAT PILIHAN...


Sarung bantal boleh atasi masalah 'pancut awal' lelaki? (Dewasa sahaja)

Posted: 18 Mar 2013 04:31 PM PDT

Masalah premature ejaculation sering dialami oleh ramai lelaki.

Menurut Ustaz Azhar Idrus (kami pun kurang pasti dari sumber mana yang beliau kutip) dalam setiap ceramah beliau, andainya persoalan cepat pancut ini diutarakan kepada beliau, statistik yang sering beliau gunakan adalah 80% lelaki Malaysia mengalami masalah ini.

Jadi, pelbagai cara disarankan kepada lelaki-lelaki yang mengalami masalah ini.

Dr Pakar Sakit Tuan menyarankan kaedah senaman kegel untuk menguatkan otot-otot tertentu, namun bagi yang tidak sabar, ada juga yang menggunakan produk-produk yang ada dipasaran seperti gel dan pelbagai jenis minyak dan pil.

Bagi yang tidak berkesempatan untuk memakai gel atau memakan apa-apa pil, kaedah di bawah adalah disarankan...

p/s: Jangan tanya kami di mana boleh dapatkan sarung bantal tersebut...tapi kalau ada pembekalnya mahu mengiklankan bersama kami, jangan lupa emailkan kepada kami butirannya...heh!

Farah Asyikin sertai PAS dan automatik akui UMNO kafir, mudah betul!

Posted: 18 Mar 2013 08:02 AM PDT

Pelakon dan bekas penyanyi serta peserta One In A Million, Farah Asyikin sebelum ini berdalih-dalih dan menafikan sekeras-kerasnya penyertaan aktifnya dalam parti pembangkang.

Tetapi malam tadi, di Seremban, dia muncul berceramah di atas pentas pakatan pembangkang dan turut terikut-ikut dengan rentak maki-hamun dan menghamburkan pelbagai tuduhan serta tohmahan kepada UMNO dan kerajaan.

Seolah-olah sudah terpengaruh sepenuhnya dengan budaya fitnah dan tohmahan di pentas-pentas ceramah pakatan pembangkang, Farah Asyikin tanpa segan silu mempersoalkan keislaman kerajaan sekarang dan parti yang memerintah iaitu UMNO.

Sambil merayu penyokong pembangkang menolak Barisan Nasional (BN) yang menurutnya tidak berlandaskan Islam, Farah Asyikin dalam ceramahnya berkata:

"Saya kini baru faham mengapa Pas mengatakan depa (UMNO) itu kafir... apabila ada dalam kalangan kita beragama Islam menolak al-Quran, apa jadinya? Tepuk dada tanya selera, saya tidak mahu sebut."

Ucapan Farah Asyikin ketika berceramah di Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Paroi di sini itu jelas bercanggah penafian dan kenyataan beliau sebelum ini iaitu penglibatannya dalam ceramah pembangkang hanya sebagai penyokong dan berucap perkara-perkara berkaitan Islam serta isu perpaduan sesama Islam.

Pun begitu, kehadiran Farah Asyikin yang diharap-harapkan dapat meramaikan khalayak gagal membantu apabila hanya kira-kira 150 orang yang hadir mendengar ceramah tersebut.

Selain itu, seolah-olah seseorang yang sudah lama menceburkan diri dalam bidang politik, selebriti tersebut juga tanpa segan silu membidas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang didakwanya teragak-agak dalam membuat keputusan menentukan tarikh Pilihan Raya Umum Ke-13.

Farah Asyikin juga membuat kesimpulan mudah bahawa kerajaan BN pimpinan Najib tidak bersedia berhadapan pilihan raya umum hanya semata-mata dengan satu alasan tidak berasas iaitu kerana menurutnya sehingga kini BN belum mengumumkan sebarang manifesto berbanding pakatan pembangkang.

"Manifesto, kerajaan (BN) sudah lancar atau belum? Kenapa? Sebabnya mereka tidak yakin. Kenapa pula tidak yakin? Sebab tidak ada tarikh pilihan raya umum," katanya.

Sumber: Facebook

Penyanyi remaja lelaki terkenal undang gadis ke bilik hotel selepas persembahan

Posted: 18 Mar 2013 07:01 AM PDT

LONDON, 18 MAC 2013: Makin lama, makin gila seks pulak si Harry Styles daripada kumpulan One Direction yang masih dan sedang popular sekarang ini. Apa tidaknya, selepas bertukar-tukar teman wanita termasuklah Taylor Swift tidak lama dulu, kini obsesinya terhadap seks semakin meningkat apabila mengundang 12 gadis bermalam di bilik hotelnya.

Kejadian ini berlaku sewaktu Harry Styles menjayakan konsert jelajah One Direction di United Kingdom. yang seorang ini iaitu Harry Styles semakin gila seks.

Salah seorang anggota One Direction yang tidak kurang popularnya iaitu Niall Horan pula memberitahu seorang rakan bahawa sikap penyanyi yang berusia 19 tahun itu semakin melampau dan dia sendiri sudah tidak mampu mengira berapakah gadis yang mendampingi Style setiap kali mereka mengadakan jonsert jelajah mereka.

Satu sumber yang rapat dengan kumpulan ini pula memberitahu bahawa kegilaan seks Harry Styles nyata sudah tidak dapat dibendung lagi.


Dan, dia akan membawa 3 hingga 4 gadis di biliknya setiap malam. Kesemua gadis itu ditemui setiap kali dia mengadakan gigs bersama One Direction.

Dalam setiap gigs tersebut, daia akan mencari gadis yang disukainya dan kemudian men hampirinya dan mengajaknya datang ke bilik hotelnya.

Dalam satu konsert di Belfast minggu lalu, ikon remaja kacak ini telah mengejutkan kesemua peminatnya apabila memberikan nombor telefonnya kepada seorang gadis yang berada di tengah-tengah ribuan penonton dan memintanya datang ke bilik hotelnya.

Sikap Styles itu bertentangan dengan kebanyakan anggota One Direction yang lain. Jika yang lainnya sedang sibuk melepak bersama atau menonton filem atau bermain games komputer, Styles pula sibuk berpoya-poya dengan gadis-gadisnya sehingga batang hidungnya tidak kelihatan pada keesokan harinya

Kini, bapa Styles, Des termasuk masuk campur dan memberi aamarn kepada anaknya itu supaya menghentikan sikap kaki perempuannya itu.

Tian Chua dinasihat tinggalkan Malaysia

Posted: 18 Mar 2013 05:01 AM PDT

KUANTAN 18 Mac - Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua dinasihatkan supaya meninggalkan Malaysia jika merasakan negara ini sudah lagi tidak selamat untuk diduduki.

Ahli Parlimen Paya Besar, Datuk Abdul Manan Ismail berkata, Ahli Parlimen Batu itu tidak seharusnya menyalahkan pihak lain kononnya bersandiwara dalam insiden pencerobohon pengganas Sulu di Lahad Datu, Sabah.

Ini kerana, katanya, pencerobohan berdarah yang berlaku di Lahad Datu merupakan isu keselamatan dan kedaulatan negara serta menuntut semua rakyat Malaysia bersatu padu mempertahankan tanah air.

"Mudah sahaja, jika Tian Chua rasa sudah tidak selamat lagi tinggal di Malaysia sebab ada pihak yang cuba menakut-nakutkan rakyat, tinggalkan sahaja negara ini dan pergilah tinggal di mana-mana negara yang dirasakan selamat.

"Sebagai rakyat negara ini, kita tidak seharusnya bertindak melulu dengan menuduh kerajaan bersandiwara dalam isu pencerobohan pengganas Sulu itu, ini satu perbuatan yang biadap," katanya ketika ditemui pada Program Ramah Mesra Bersama Pemimpin 'Satu Untuk Semua' Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Lembing di Dewan Orang Ramai Bukit Goh di sini, semalam.

- UTUSAN ONLINE

Guru bajingan hina pasukan keselamatan digantung tugas

Posted: 18 Mar 2013 03:40 AM PDT

KOTA BHARU - Seorang guru lelaki yang didakwa menghina anggota pasukan keselamatan berhubung isu pencerobohan pengganas di Lahad Datu, Sabah digantung perkhidmatan mulai semalam, kata Pengarah Pelajaran Negeri (JPN) Kelantan Hussain Awang.

"Tindakan ke atas guru terbabit berkuatkuasa sehingga kes itu selesai disiasat polis," kata Hussain kepada pemberita pada majlis pengumuman keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia 2012 di sini, hari ini.

Guru sebuah sekolah rendah di jajahan Pasir Puteh itu dilapor membuat kenyataan menghina pasukan keselamatan sebagai "anjing" dan menganggap kematian mereka sebagai "mati katak" dalam laman sosial Facebooknya.

Dalam pada itu, polis hari ini mendapat perintah di Mahkamah Majistret Pasir Puteh untuk menyambung reman selama tiga hari lagi terhadap guru berusia 37 tahun itu.

Guru itu pada mulanya ditahan Khamis lalu di sebuah rumah di Jalan Panglima Raja, Kampung Gong Serapat, Pasir Puteh. - Bernama

(Video) Adegan rogol beramai-ramai yang paling awesome!

Posted: 18 Mar 2013 03:01 AM PDT

Terlebih dahulu, kami mohon maaf atas tajuk yang agak keterlaluan bunyinya untuk entry kali ini. Tapi memang kami tak dapat nak elakkan, kerana adegan ini memang awesome!

Video aksi rogol beramai-ramai ini telah dipetik dari sebuah drama bersiri di China yang mengisahkan penentangan terhadap penjajahan Jepun ke  China ketika Perang Dunia Kedua meletus.

Dalam video tersebut menyaksikan, hero wanitanya dikepung, dicabul dan akhirnya diperkosa beramai-ramai oleh beberapa orang askar Jepun. Ketika beliau sedang diperkosa, beliau terlihat sekotak anak panah berdekatan. Beliau kemudiannya mengambil sebatang dari anak panah tersebut dan menikam askar yang sedang merogolnya dan akhirnya menumpaskan ke semua askar yang sedang menunggu giliran untuk merogolnya.

Dan itulah ke'awesome'man nya adegan ini, kungfu tidak sahaja terhad untuk berlawan antara lelaki dan lelaki, malah berjaya untuk mempertahanan kehormatan wanita (walaupun sedang dan telah dirogol).

Penolakan DS Anwar oleh Majlis Syura kerana masalah moral yang bertimpa-timpa - Hasan Ali

Posted: 18 Mar 2013 01:31 AM PDT

Negara digemparkan lagi dengan kisah yang melibatkan moral Ketua Umum PKR, Dato Seri Anwar Ibrahim. Snapshot 13 keping gambar yang dipaparkan dibeberapa portal 2 hari yang lalu menggambarkan seorang lelaki yang dikatakan seiras dengan Anwar Ibrahim melakukan perbuatan sumbang bersama seorang laki-laki.

Seperti biasa individu yang terlibat menafikan sekeras-kerasnya dan seperti biasa juga menuding jari kepada Umno yang dikatakan terlibat dengan agenda politik yang menjijikkan. Sehingga ini belum kedengaran report polis dibuat oleh Anwar Ibrahim dan belum ada sokongan-sokongan fakta menafikan peristiwa itu sementara pihak yang menelanjangkan kisah itu terus memanaskan insiden itu yang sememangnya selama ini dikaitkan dengan individu berkenaan.

Saya tidak berminat untuk menunjuk jari siapa individu itu dan saya juga tidak berminat untuk mengulas paparan gambar-gambar yang dibuat. Tetapi saya ingin memberi sedikit komen mengenai insiden itu dalam konteks politik semasa di negara ini.

Seperti yang diketahui PAS melalui Majlis Syura Ulama tidak menamakan Anwar Ibrahim sebagai bakal Perdana Menteri sekiranya Pakatan Rakyat berkuasa. Penolakan terhadap Anwar sebagai Perdana Menteri mungkin pada asasnya adalah berpunca daripada penglibatan beliau secara berterusan dan bertimpa-timpa dalam beberapa insiden tidak bermoral dan sebahagiannya telah dibawa ke mahkamah dan sudahpun diberikan keputusan.

Sehingga ini keputusan masih dilihat menyebelahi Anwar Ibrahim walaupun kesemua hakim mewakili beberapa tingkat perundangan memutuskan bahawa perbuatan liwat memang berlaku tetapi disebabkan masalah teknikal melibatkan sampel DNA, sesuatu yang konklusif tidak dapat dikemukakan.

Yang ingin saya ulas ialah insiden salah moral yang berlaku bertimpa-timpa dan begitu kerap. Keadaan ini menyebabkan masyarakat sudah muak dengan kisah salah laku membabitkan Anwar Ibrahim. Kemuakan ini terbayang juga dikalangan pimpinan komponen parti dalam Pakatan Rakyat terutama PAS apabila pimpinan ulama tertingginya menyuarakan rasa muak dan mual PAS terhadap perilaku Anwar Ibrahim itu.

Sebahagian anggota masyarakat merasakan setakat ini adalah lebih bijak bagi Anwar Ibrahim menumpukan fikiran dan tindakan untuk membersihkan masalah peribadinya yang sehingga hari ini memerlukan tindakan dan kata putus daripada Anwar sendiri seperti isu sumpah laknat yang sehingga ini beliau mengelak daripada melakukannya.

Penglibatan beliau dalam politik yang terus menerus menggunakan PAS dan DAP serta konco-konconya untuk membolehkan beliau mencapai hasrat dan cita-cita untuk menjadi Perdana Menteri tidak dilihat sebagai sesuatu yang baik untuk diri, keluarga, perjuangan politik beliau dan negara. Adalah dijangkakan lebih banyak masalah akan timbul samada dikalangan Pakatan Rakyat itu sendiri atau dikalangan rakyat yang menjadi pengundi sekiranya beliau terus aktif memimpin Pakatan Rakyat. Saya percaya Pakatan Rakyat memerlukan suasana yang lebih damai dan tenteram untuk menghadapi PRU ke 13.

Daripada pengamatan sebahagian daripada pengulas politik mendapati Anwar akan terus mengejar cita-citanya untuk menjadi Perdana Menteri dan terus juga mengggunakan PAS dan DAP untuk menjadi alat meralisasikan cita-cita beliau itu.

Sebenarnya PAS sudah banyak kali terhantuk dan banyak kali juga terngadah. Beban moral Anwar Ibrahim semakin hari semakin berat untuk dipikul oleh PAS.

Sebelum nasi betul-betul menjadi bubur, eloklah sekiranya Kepimpinan Ulama PAS menimbangkan untuk mengambil satu lagi keputusan tegas untuk Parti Islam itu meninggalkan Pakatan Rakyat dan berjuang berseorangan atau berganding dengan badan-badan politik dan bukan politik yang lain yang membawa mesej mengagungkan Islam dan memartabatkan bangsa Melayu dalam rangka terus membangunkan negara ini.

YB DATO DR HASAN MOHAMED ALI
Presiden JATI Malaysia
Taman Tun Dr Ismail, KL
18 MAC 2013

Pimpinan PAS Kedah muka tak malu dan munafik

Posted: 18 Mar 2013 01:05 AM PDT


JITRA 18 Mac - Pengerusi Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Kedah, Datuk Mohd. Johari Baharom menyifatkan pemimpin PAS Kedah munafik kerana mengaku 12 buah masjid yang dibina oleh Kerajaan Persekutuan, dibina oleh kerajaan negeri.

Beliau mendakwa, sejak mengambil alih pentadbiran negeri Kedah selepas pilihan raya umum ke-12 pada 2008, kerajaan negeri dipimpin PAS itu tidak membina walau sebuah masjid atau surau di negeri ini.

Katanya, kerajaan negeri lepas tangan berikutan Kerajaan Persekutuan mengambil tanggungjawab melaksana 818 projek pembinaan, membaik pulih dan menaik taraf masjid, surau serta rumah-rumah ibadat kaum lain di seluruh Kedah dengan kos lebih RM74 juta sejak 2008.

"Kerajaan PAS Kedah lebih galak menebang balak dan melicinkan hutan-hutan manakala pembangunan syiar Islam diabaikan...Kerajaan Persekutuan membelanjakan lebih RM30 juta setahun (untuk memberi insentif kepada guru-guru agama dan pegawai-pegawai masjid)," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan bantuan input pertanian di bawah 'Program Touch Point' Jabatan Perikanan di sini hari ini.

Beliau mengulas buku Sayangi Kedah Sejahtera yang diterbitkan kerajaan negeri Kedah yang antara lain mengaku telah membina 12 buah masjid di seluruh negeri sejak 2008.

Pada majlis itu seramai 29 orang pengusaha akuakultur menerima 25 beg makanan dan 3,510 ekor benih ikan tilapia dan keli bernilai RM74,000 daripada Mohd. Johari yang merupakan Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani.

Mengenai isu Kolej Universiti Insaniah (Kuin) milik kerajaan negeri, beliau berkata, tindakan pengurusan Kuin mengarahkan lebih 1,000 pelajar berpindah ke kampus baharu di Kuala Ketil dua hari lepas sebagai tindakan tidak waras dan bijak kerana asrama pelajar belum siap.

Bagaimana Kuin hendak menampung kos pengangkutan pelajar berkenaan dari rumah sewa mereka yang dianggarkan RM1.48 juta sebulan sedangkan hutang termasuk tunggakan elaun dan gaji kakitangan gagal dilunaskan sehingga sekarang, katanya.

"Amat malang bagi Kuin kerana kelemahan pentadbirnya bakal memberi kesan negatif terhadapnya setelah mendapat pengiktirafan Universiti Al-Azhar, Mesir.

Sekiranya Kerajaan Persekutuan atau Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) tidak campur tangan, Kuin pasti terjerumus dalam masalah besar," katanya.

Baru-baru ini KPT mendenda Kuin RM272,000 kerana mengambil 34 pelajar di bawah kelayakan syarat masuk yang ditetapkan dan hendaklah dibayar sebelum 26 Mac ini, dan jika gagal, secara automatik tanpa notis, tindakan undang-undang akan diambil terhadap Kuin.

Mohd. Johari mahu rakyat membuat penilaian seadil-adilnya dan menyokong Barisan Nasional (BN) pada PRU ke-13 akan datang kerana terbukti pakatan pembangkang tidak mampu mentadbir dan gagal memberi perkhidmatan terbaik. - BERNAMA

Sultan Sulu arah serangan gerilla, tarik balik genjatan senjata

Posted: 18 Mar 2013 12:15 AM PDT


PETALING JAYA: Sultan Sulu, Sultan Jamalul Kiram III mengarahkan pengikut-pengikutnya supaya tidak berganjak dari Sabah dan melancarkan serangan gerila terhadap pasukan keselamatan Malaysia.

Menurut laporan media, Kiram berkata berundur dari Sabah bukanlah satu pilihan untuk tentera-tenteranya.

"Mereka sudah di tanah air mereka jadi mengapa kembali?" kata Kiram kepada pemberita di kediamannya di Taguig, menurut laporan 'The Philippine Star'.

Sementara itu, jurucakap Sultan Sulu, Abraham Idjirani yang menyifatkan tindakan memasuki Sabah sebagai satu 'perjuangan' berkata tenteranya akan meneruskan 'perjuangan' mereka.

Katanya, kesultanan Sulu telah menarik balik perintah gencatan senjata yang dikeluarkan dan tentera-tentera Diraja telah diarahkan melancarkan operasi secara "serang dan lari" terhadap pasukan keselamatan Malaysia.

Menurut laporan, Kiram berkata adik lelaki kepada Sultan Sulu, Agbimuddin Kiram dan pengikut-pengikutnya masih berada di Sabah dan ini bertentangan dengan laporan dari Malaysia yang mendakwa mereka telah melarikan diri.

Idjirani juga mendakwa Agbimuddin dan kumpulan pengikutnya masih kuat berdasarkan perbualan telefon dengan Agbimuddin pada malam Sabtu.

Katanya, tentera Diraja yang pada masa ini mempunyai 170 orang telah berpecah kepada tiga kumpulan bagi mengelak daripada pesawat pengintip yang berlegar di sekitar Lahad Datu.

Stesen radio Red FM khianati Sarimah Ibrahim?

Posted: 17 Mar 2013 11:15 PM PDT

Pastinya pendengar stesen radio berbahasa Inggeris, Red FM tertanya-tanya ke manakah menghilangnya suara deejay Sarimah Ibrahim yang sentiasa menemani waktu pagi anda sebelum ini.

Persoalan ini terjawab apabila Sarimah tampil memberikan penjelasannya menerusi rancangan Melodi hari ini dengan mengatakan, "kalau kita kena khianat, kena aniaya dengan orang ke, kalau kita tak bersalah, kita tak perlu takut".

Selebihnya dia dilihat tidak mahu mengulas lebih lanjut mengenai perkara itu kerana ianya ada kaitan dengan pihak pengurusan stesen radio tersebut.

Sarimah juga dilihat enggan memanjangkan lagi isu tersebut.

Dia juga menyatakan rezekinya akan lebih murah selepas ini dan percaya semua yang berlaku itu ada hikmah di sebaliknya nanti.

Hmm, kesian pula kalau betul dia kena aniaya kerana penulis sendiri suka dengan celoteh Sarimah bersama pasangannya dalam rancangan pagi itu sebelum ini.

Tidak mengapalah mungkin sudah tertulis bukan rezeki Sarimah di situ. Harapnya Sarimah tabah dengan dugaan yang menimpanya itu.

- mynewshub

(Video) Khuatir dengan pembongkaran, 'anjing-anjing' PKR merusuh di Guar Perahu

Posted: 17 Mar 2013 11:01 PM PDT

Semalam SAMSENG -SAMSENG UPAHAN PKR telah menggangu progran ceramah anjuran NGO di Guar Perahu yang menampilkan Naib Presiden PERKASA, YB Datuk Zulkifli Nordin & Musyidul Am TIBAI Sdr Zahid Mat Arip .

Kehadiran hadirin yang hadir adalah dianggarkan 600 orang.

Pada pukul 9 .30 malam , mereka yang seramai 60 orang memakai baju PKR & PAS termasuk kanak-kanak telah berkumpul di tepi jalan hadapan dewan membuat riuh & memaki hamun dengan kata-kata kesat.

Kumpulan samseng ini turut melaungkan sorakan" reformasi , "Katak" , "Polis Anjing " , " Jangan masuk Permatang Pauh , " Jangan guna dewan sekolah " , sambil memijak kain rentang ceramah . .

Kemudian mereka bertindak liar dan ganas dengan menceroboh masuk ke dalam dewan tempat ceramah dengan membaling Telur Busuk termasuk penceramah kepada Datuk Zulkifli Nordin.

Pendedahan dan gambar lanjut ke pautan SINI

Bala jumpa PM, Dr Asri ditolak PKR untuk jadi calon?

Posted: 17 Mar 2013 10:17 PM PDT

Gambar fail
Tokoh agama terkenal Datuk Dr Asri Zainul Abidin, yang diura-urakan bertanding atas tiket PKR, kemungkinan besar tidak jadi dicalonkan oleh parti tersebut.

Sumber-sumber PKR memberitahu Malaysiakini, Dr Asri dianggap tidak serius untuk bertanding selepas pertemuan beliau dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dua minggu lepas.

Pada masa yang sama, Dr Asri sendiri dikatakan sudah membuat keputusan muktamad dengan menolak tawaran itu walaupun dijanjikan kerusi timbalan ketua menteri Pulau Pinang.

Sumber-sumber PKR memberitahu, parti itu mahukan komitmen segera daripada bekas mufti Perlis itu kerana pembubaran Parlimen dijangka diumumkan penghujung bulan ini.

Difahamkan tawaran kerusi timbalan ketua menteri itu dibuat oleh Ketua Pembangkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sendiri dalam pertemuan empat matanya dengan ulama muda itu sebelum ini.

Dr Asri sendiri malam tadi mendedahkan dalam mesej di akaun Twitternya tentang pertemuan dengan perdana menteri.

Bagaimanapun butiran perbincangan di pertemuan kedua-duanya tidak dinyatakan dengan jelas sama ada berkaitan pencalonan dalam pilihan raya umum atau hal-hal lain.

"Dua minggu lepas, YAB PM jemput saya ke pejabat beliau sendirian. Saya beri pandangan-pandangan saya dan beliau dengar dengan teliti. Saya hargai sikap itu," kata Dr Asri dalam twitnya.

Surat-menyurat pertemuan


Menurut sumber PKR lagi, parti itu tidak selesa dengan sikap Dr Asri yang berhubung dengan Najib sewaktu rundingan kerusi dengan parti itu sedang berjalan.

Difahamkan surat-menyurat pertemuan Dr Asri dengan perdana menteri pernah ditunjukkan kepada beberapa pemimpin PKR.

Antaranya, surat pihak Najib itu menyebutkan pertemuan itu diatur di pejabat perdana menteri pada petang 28 Februari lalu oleh seorang pegawai pemimpin tersebut.

Namun, Dr Asri sendiri mempunyai sejarah hubungan dengan beberapa tokoh politik BN dan Pakatan Rakyat sejak bertahun-tahun lalu lagi.

Muncul melalui kegiatan PAS zaman mahasiswanya, beliau dilantik mufti Perlis sewaktu Datuk Seri Shahidan Kassim sebagai menteri besar sebelum digugurkan selepas pilihan raya 2008.

Selain mengekalkan hubungan dengan tokoh Umno itu, Dr Asri juga dikatakan bertemu dengan pemimpin-pemimpin PAS dan DAP.

Kedua-dua parti Pakatan Rakyat ini berminat mencalonkan beliau.

Malaysiakini difahamkan, DAP berminat menyerahkan satu kerusi selamat di DUN di Pulau Pinang. Sementara PKR pula ingin meletakkan pensyarah Universiti Sains Malaysia (USM) itu di kerusi Penanti, bawah parlimen Permatang Pauh.

Dr Asri tolak jadi calon, kerusi TKMSementara itu, Dr Asri ketika dihubungi Malaysiakini malam tadi enggan mengulas berhubung perkara itu.

Bagaimanapun, difahamkan Dr Asri tidak berminat bertanding dalam pilihan raya kerana merasakan langkah itu "tidak sesuai".

Menurut sumber yang dekat dengannya, beliau juga merasakan masih boleh menyumbang sesuatu walaupun selepas pilihan raya dan tidak menjadi calon.

"Tunggulah era politik baru pasca-PRU13 nanti," kata sumber dalaman itu sambil menambah "Dr Asri akan ada dalam siri berikutnya".

Keputusan muktamad itu dibuat setelah berbulan-bulan PKR memujuk Dr Asri, termasuk menghantar pemimpin-pemimpin tertinggi mereka bagi bertemunya.

Malah, menurut sumber juga, setakat minggu lepas, Dr Asri masih dihubungi oleh seorang naib presiden PKR yang memintanya menimbang bertanding atas tiket PKR.

Selain Dr Asri, Mufti Perlis Dr Juanda Jaya dan pensyarah Universiti Islam Antarabangsa (UIA) Dr Maszlee Malik juga antara dua tokoh ulama muda yang sedang direkrut menyertai Pakatan dalam kempen menumbangkan BN dalam pilihan raya umum akan datang.

Berbeza dengan Dr Asri, kedua-dua mereka dikatakan masih belum membuat sebarang keputusan muktamad walaupun pilihan raya boleh diadakan pada bila-bila masa sahaja dari sekarang.

Malaysiakini

Gangguan seksual: Inilah pengarah yang hantar sms lucah kepada Carmen

Posted: 17 Mar 2013 09:02 PM PDT

Ampang: "Saya sedia memaafkannya namun dalam masa sama berharap dia bertaubat atas kesalahannya," kata pelakon baru, Carmen Chew Richy, 22, yang memaafkan pengarah drama, Rashid Ahmad, 38 atau Rashid San berhubung insiden dikirim mesej berbaur seks, minggu lalu.

Carmen berkata demikian selepas menerima permohonan maaf terbuka daripada Rashid di pejabat Persatuan Seniman Malaysia (SENIMAN), di sini, kelmarin, berhubung konflik antara kedua-dua mereka.

Menerusi Harian Metro 9 Mac lalu, Carmen mendakwa pengarah itu bertindak di luar batasan sejurus mengirimkan mesej seks kepadanya Januari lalu selain turut dipukul, ditampar dan tidak dibayar gaji.

Rashid bagaimanapun tampil menafikan dakwaan melainkan mengakui mengirimkan mesej berbaur seks bertujuan menyedarkan Carmen disebabkan pelakon itu tidak membayar sewa rumah di Setapak menyebabkan pemilik rumah mencarinya.

RASHID bersalaman dengan Carmen dalam majlis diatur SENIMAN.
Selain itu, punca Rashid berbuat demikian kerana Carmen enggan menjalani penggambaran sebuah video muzik biarpun sudah menerima bayaran RM1,500 dan sebuah telefon bimbit.

Hoki: Australia lakar kejuaraan, Malaysia kempunan lagi

Posted: 17 Mar 2013 06:15 PM PDT

IPOH, 18 Mac - Australia mencipta sejarah tersendiri apabila merangkul kejuaraan kali ketujuh Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah ke-22 selepas mengatasi Malaysia 3-2 pada perlawanan akhir di sini, Ahad malam.

Pemain Australia Trent Mitton meleburkan impian pasukan negara serta ribuan penyokong tempatan untuk melihat tuan rumah merangkul kejuaraan buat pertama kali apabila menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-70.

Australia, yang menduduki ranking kedua dunia, menjuarainya kejohanan tersebut pada edisi pertama 1983, 1998, 2004, 2005, 2007 dan 2011.

Pemangku Raja Perak, Raja Dr Nazrin Shah turut berangkat bersama-sama Raja Puan Besar Perak Tuanku Zara Salim untuk menyaksikan perlawanan akhir di samping menyampaikan trofi kepada pasukan Australia yang diketuai oleh Robert Hammond.

Lebih 12,000 penyokong yang memenuhi setiap ruang Stadium Hoki Azlan Shah bersatu melaungkan sokongan di samping paluan gendang pembakar semangat untuk pasukan negara ternyata tidak pulang kecewa selepas anak buah Paul Revington dilihat telah mempamerkan permainan bertenaga dan cemerlang.

Malaysia memulakan perlawanan dengan penuh strategi apabila melancarkan serangan bertali arus untuk memburu gol pencetus semangat dan ternyata usaha itu berbaloi apabila Faisal Saari menjaringkan gol pembukaan seawal minit keempat.

Bagaimanapun, Australia, tidak gusar dengan gol awal itu malah mula membaca semua rentak serangan sebelum melancarkan gerakan kemas sehingga berjaya menyamakan kedudukan menerusi Nicholas Budgeon pada minit ke-29.

Seminit kemudian, Craig Boyne meletakkan Australia di hadapan apabila menewaskan ketangkasan penjaga gol negara S. Kumar.

Dalam babak kedua, Malaysia turun dengan penuh semangat dan mendapat peluang menyamakan kedudukan namun Muhammad Razie Abdul Rahim gagal menyempurnakan pukulan sudut penalti pada minit ke-38.

Bagaimanapun seluruh penyokong di setiap sudut stadium bergema semula apabila peluang gol penyamaan menjadi kenyataan pada minit ke-49 apabila Tengku Ahmad Tajuddin Abdul Jalil melakukan jaringan padang hasil hantaran Muhammad Marhan Mohd Jalil.

Selepas terikat dengan jaringan 2-2, strategi kedua-dua pasukan dilihat berbeza untuk mencari gol kemenangan, bagaimanapun pada minit-minit terakhir perlawanan, gol padang Mitton mengesahkan Australia, yang dibimbing Ric Charlesworth, sebagai juara.

Sebelum itu, pada perlawanan menentukan tempat, Korea Selatan mengalahkan juara bertahan New Zealand 2-1 untuk menduduki tangga ketiga manakala India mengatasi musuh tradisi Pakistan 4-2 untuk tempat kelima.

- BERNAMA

Bola Sepak: Harimau Malaya akur kehebatan Arab Saudi, kecundang 1-4

Posted: 17 Mar 2013 06:01 PM PDT

SHAH ALAM, 17 Mac - Skuad Harimau Malaya terpaksa akur dengan kelincahan pasukan Arab Saudi apabila kalah 4-1 pada perlawanan persahabatan antarabangsa di Stadium Shah Alam, di sini, Ahad.

Skuad Arab Saudi, yang bergelar 'The Green Falcons' bermula garang apabila membuka tirai jaringan seawal minit ketujuh menerusi tandukan penyerang berbisanya, Yousef Al-Salem selepas memperolehi hantaran cantik dari rakan sepasukan.

Skuad bimbingan Lopez Caro itu kemudian menggandakan jaringan menerusi Yahya Al-Shehri pada minit ke-29 setelah beliau berjaya memperdayakan benteng pertahanan negara.

Bagaimanapun, peluang skuad Harimau Malaya untuk merapatkan jaringan hadir sebelum separuh masa apabila sepakan percuma Mohd Badhri Mohd Radzi pada jarak 15 meter melepasi palang gol lawan yang dikawal kemas oleh Waled Abdullah.

Pada babak kedua, Harimau Malaya dibawah bimbingan Datuk K. Rajagobal semakin rancak mengatur beberapa serangan namun dikecewakan dengan penyudah yang baik.

Kapten pasukan Harimau Malaya, Norsharul Idlan Talaha terlepas peluang keemasan apabila cubaannya pada minit ke-52 berjaya didakap kemas oleh penjaga gawang Arab Saudi.

Safiq Rahim mengurangkan jurang jaringan Harimau Malaya pada minit ke-70.

Arab Saudi menambah duka pasukan Harimau Malaya apabila Naif Hazazi menjaringkan gol ketiga pada minit ke-88 sebelum Hamdan Al-Hamdan melabuh tirai jaringan minit ke-93.

Skuad Harimau Malaya dijadual menentang Yemen pada perlawanan kumpulan D pusingan kelayakan Piala Asia 2015 di Stadium Shah Alam, Jumaat ini.

- BERNAMA

IPOHMALAY

Posted: 18 Mar 2013 04:36 PM PDT

IPOHMALAY


Estrada Yang Mendapat Untung Krisis Lahad Datu?

Posted: 18 Mar 2013 08:38 AM PDT


Kita lupa, Joseph Estrada mungkin sahaja mendapat untung dari kes Lahad Datu. Mari kita lihat analisis seorang pakcik di kedai kopi hujung kampung ini.

Benigno Aquino sangat menyayangi perjanjian damai antara pihaknya dan MILF di Mindanao Oktober lalu yang diusahakan Malaysia. Tetapi siapa musuhnya? Siapa yang akan cuba meraih kemenangan dalam pilihanraya pertengahan penggal  yang akan berlangsung pada pertengahan 2013 ini?

TIDAK LAIN TIDAK BUKAN, PEMIMPIN PENUH SKANDAL YANG PERNAH DIPENJARA, JOSEPH ESTRADA , YANG MENGEPALAI UNITED NATIONALIST ALLIANCE, PARTI PEMBANGKANG TERBESAR YANG MENGGANTI UNITED OPPOSITION PADA TAHUN 2012.

Siapa sahabat baiknya di Malaysia? Mengapa Joseph Estrada kerap mengecam Malaysia semasa Anwar dipenjarakan. Siapa yang Anwar kerap pergi bertemu jika ke Filipina?

Bahkan, keterbukaan TV-TV Filipina terhadap korupsi (Filipina di tangga ke 105 CPI berbanding Malaysia di tangga 54) saban hari menghidangkan temubual ahli politik dan sejarawan yang membela malah menyokong tindakan penceroboh dalam menuntut Sabah. Tidak pernah pula mereka mewawarkan bahawa majoriti besar rakyat Sabah menolak sebarang usaha untuk negeri tersebut dijajah oleh Kiram demi tembolok Filipina.

Terdapat titik temu persoalan dalam perlakuan ini. Benigno Aquino membayangkan terdapat konspirasi berkait pilihanraya pertengahan penggal yang bakal berlangsung pertengahan tahun ini. Secara analisis, tentulah cubaan menjatuhkan Benigno Aquino pada pilihanraya presiden 2016 dibuat dengan menggunakan taktik kotor - nasionalisme melulu - bagi memperlihatkan kepada rakyat Filipina bahawa Benigno tidak patriotik.

Maka, tentulah dia memerlukan tok dalang dari Malaysia untuk memainkan peranan. Tok dalang harus jangan mengecam pencerobohan, jangan menunjukkan simpati terhadap anggota keselamatan, harus menjaga hati 'rakan di Filipina'.
Estrada hanya perlu diam dalam isu ini. Begitu juga tok dalangnya di Malaysia. TETAPI KEBODOHAN MACAI TOK DALANG YANG TERGESA-GESA MENUDUH PENCEROBOHAN TERSEBUT SEBAGAI SANDIWARA UMNO PADA HARI PERTAMA PERTEMPURAN, MENYELAMATKAN RAKYAT MALAYSIA DARI TERTIPU!


Terlalu jelas,  bagi semua untuk dapat saksikan keakraban tok dalang itu  dengan Estrada, yang merupakan bekas banduan akibat salah guna kuasa melebihi keakraban tidak ternafikan antara tok dalang itu dengan Nur Misuari, yang ditahan oleh Malaysia atas permintaan Filipina, 11 tahun lalu atas tuduhan melancarkan keganasan. Misuari juga mempunyai dendam kesumat ke atas Malaysia.

Setelah menzipkan mulut pada kejayaan Malaysia mendamaikan Filipina dan MILF, tok dalang akur pada permintaan pembangkang di sana yang mahu bahan kempen pilihanraya pertengahan penggal Filipina pertengahan tahun ini? 

Bertentangan konsep Malaysia melabur di Mindanao, ada gesaan bertentangan supaya lebih baik hasil Sabah diberikan kepada Filipina melalui justifikasi tuntutan Sultan Sulu yang menjadikan Sabah autonomi khusus dan membolehkan katak-katak politik kemaruk kuasa di Sabah segera lompat ke laman pembangkang Malaysia pro-Estrada agar dapat jadi lebih kuasa dan lebih kaya lagi?

Inikah jawapan sebenar kepada "SABAH NAK HILANG" ? 

Hakikatnya KIRAM III hanyalah SOS TIRAM penyedap masakan mereka, dimakan seenaknya, diberak menjadi tahi. Mana ada negara republik mengakui kuasa raja di dalam sistemnya? Misi mereka mudah kerana KIRAM itu bodoh, tahyul, jumud dan mudah ditunggang. Misi mereka menjadi lebih mudah kerana Misuari sedia membantu dengan KONCO-KONCO ANGKAT SENJATA. Yang jelas, krisis Lahad Datu dianalisis secara terperinci memberikan hasil :

TOK DALANG + ESTRADA + MISUARI vs SABAHAN + NAJIB + BENIGNO


Wikileaks mendedahkan Misuari mahu menyerang Sabah pada tahun 2007. Saat PRU12 yang bakal berlangsung dalam tahun berikutnya. Namun Saat itu Estrada baru dihumban penjara seumur hidup namun diampunkan dalam tahun yang sama.

Persoalannya, mengapakah akhirnya Misuari menyerang Sabah bersama konco-konco bersenjatanya setelah hampirnya pilihanraya di negara ini saat Anwar mendambakan jawatan Perdana Menteri dan saat hampirnya pilihanraya di Filipina ketika pemerintahan legasi kepada musuh Estrada dan Misuari sedang berkuasa di Filipina?

Percaturan Anwar di Malaysia mungkin sahaja silap. Mungkin sahaja alang-alang kalah telah diramal. Mungkin sahaja alang-alang terjerat isu Huguan Siou di Sabah. Tetapi percaturan untuk rakannya di Filipina mungkin sahaja membuahkan hasil untuk sahabatnya pemimpin sekorup Estrada dan Misuari untuk kembali bernafas, merajai urusan negara tersebut dengan menumbangkan Benigno melalui isu kenegaraan. Wallahualam Bissawab.

Adakah Filipina Boleh Dipercayai?

Posted: 18 Mar 2013 06:36 AM PDT

Masih tertanya-tanya apakah sehina ini undang-undang Filipina yang masih membiarkan Jamalul D. Kiram bebas setelah tiada bukti apa-apa yang diperlukan lagi kerana segalanya telah jelas bahawa dialah yang menggerakkan perlakuan pencerobohan bersenjata ke atas kedaulatan negara jiran mereka, Malaysia.

Malah selepas kejadian syiling 50 sen negara Malaysia yang diperolehi secara misteri oleh seorang kanak-kanak di hadapan rumah Jamalul Kiram oleh lelaki misteri yang mengambil foto jarak dekat rumah Sultan palsu ini, pihak Filipina mengerah anggota keselamatan mereka mengawal rumah Kiram dari sebarang kemungkinan.

Selain itu seorang senator Filipina menuduh pihak Malaysia tidak bersikap terbuka berhubung kebenaran wartawan mereka untuk masuk membuat liputan di Lahad Datu dengan mengambil contoh Perang Teluk dan Perang Vietnam. Persoalannya, yang memberi kebenaran membuat liputan dalam dua perang tersebut ialah pihak yang menceroboh.

Bukankah bodoh sebodohnya seorang yang bertaraf senator masih dalam mode MEMBELA PENGGANAS dengan bersikap mengkritik pemerintah negara yang diceroboh ketika rakyatnya sendiri melakukan kejahatan dengan menceroboh negara tersebut?

Benigno Aquino boleh diletakkan ketepi kerana pula pemerintahan Benigno Aquino sangat menyayangi perjanjian damai antara pihaknya dan MILF di Mindanao Oktober lalu yang diusahakan Malaysia.

Khabar-khabar angin pula menyebut Filipina amat mengharapkan curahan pelaburan dari Malaysia dengan termeterainya perjanjian tersebut demi membangunkan Mindanao yang mana mereka tidak mampu lagi menguruskannya.

Namun, TV-TV Filipina saban hari menemubual ahli politik dan sejarawan yang membela malah menyokong tindakan penceroboh dalam menuntut Sabah. Tidak pernah pula mereka mewawarkan bahawa majoriti besar rakyat Sabah menolak sebarang usaha untuk negeri tersebut dijajah oleh Kiram demi tembolok Filipina.

Dalam konteks pembangkang Filipina, membiarkan Malaysia melabur di Filipina hanya menguntungkan Malaysia. Tetapi merampas Sabah menjadi sebahagian Filipina adalah cara untuk Filipina bernafas semula. Kerana itulah hubungan baik ketua pembangkang negara ini dengan pihak pembangkang di Filipina sangat akrab. 

Malah semua dapat saksikan tok dalang itu bersalaman dengan Estrada, bekas presiden Filipina, yang merupakan 'ketua pembangkang' Filipina yang mengepalai United Nationalis Alliance yang juga bekas banduan akibat salah guna kuasa. Pada masa yang sama mempunyai keakraban tidak ternafikan dengan Nur Misuari, juga bekas banduan yang ditahan oleh Malaysia atas permintaan Filipina, 11 tahun lalu atas tuduhan melancarkan keganasan.

Inikah jawapan sebenar kepada "SABAH NAK HILANG" ?

Persoalan besar sekali, secara halusnya, wajarkah kita mempercayai Filipina keseluruhannya selain dari Benigno Aquino? Dalam konteks ini, pada siapakah pembangkang Filipina akan bersekongkol untuk menjatuhkan Benigno di pihak Malaysia? Pada Najib? Jangan buta kali ini. Buta kali ini bermakna buta selamanya.

Kiram jelas melakukan jenayah. Mengapa masih dilindungi anggota keselamatan Filipina?

Bahalul Kiram III Tarik Balik Gencatan Senjata, Seru Perang Gerila Ke Atas Pasukan Keselamatan Malaysia

Posted: 18 Mar 2013 12:49 AM PDT

Syaitan Bahalul Kiram III hari ini menarik balik gencatan senjata sebelah pihak yang diumumkan 7 Mac lalu dan menyeru pengikutnya melancarkan 'perang gerila' ke atas pasukan keselamatan Malaysia.

Dia menyeru para pengganas menjalankan aksi tembak curi ke atas pasukan keselamatan Malaysia.

Inilah kemuncak kebiadaban pengganas Sulu yang disokong beberapa pihak di Filipina dan kemungkinan besar, dicetuskan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab di negara ini. 

Filipina masih belum menahan ketua pengganas ini di sebalik tindakan 'rasmi' mereka yang kononnya tidak menyokong kumpulan ini. Nampaknya, persepsi kita terhadap Filipina harus diubah.

Kiram tells Sulu followers to conduct guerrilla warfare in Sabah

UPDATED @ 02:15:20 PM 18-03-2013

KUALA LUMPUR, March 18 — Self-styled Sulu Sultan Jamalul Kiram III has lifted a unilateral ceasefire and ordered his followers still in Sabah to conduct guerrilla warfare against the Malaysian security forces, according to media reports.

Malaysian Security forces yesterday killed another Sulu gunman in skirmishes in Kampung Tanjung Batu, near Lahad Datu, after a five-day lull in clashes that have resulted in 62 dead militants since their landing on February 9.

The Philippine Star quoted the ailing claimant to the throne as saying that the withdrawal of his army led by his brother Agbimuddin from Sabah was not an option.

"They are already in their homeland so why come back?" Jamalul told reporters at his residence in Taguig City in Manila.

Abraham Idjirani, spokesman for the sultanate, said the struggle in Sabah would continue.

He said the unilateral ceasefire order issued by the sultanate had been lifted and the sultan's army had been ordered to conduct "hit and run" operations against the Malaysians.

Jamalul also maintained his younger brother was still in Sabah contrary to reports by Malaysian authorities who said Agbimuddin had fled home to the Philippine south.

Idjirani reportedly said he had spoken with Agbimuddin before midnight Saturday and he was informed that the group was intact.

According to the Philippine paper, Idjirani said the sultanate's men, which now numbered 170, had separated into three groups to avoid Malaysian spy planes sweeping the skies above Lahad Datu.

But the Philippine Star also reported Agbimuddin to have returned to his native Sulu province along with his escorts, including some men from the Moro National Liberation Front (MNLF), citing an unnamed security official.

P 063 Tambun Kini Berjumlah Lebih 88,300 Pengundi, Kedua Tertinggi Di Perak

Posted: 17 Mar 2013 07:37 PM PDTParlimen Tambun telah mengalami kenaikan 27.83% jumlah pengundi berdaftar mengikut rekod SPR sehingga  12 Mei  2012. 

Mengikut rekod tersebut, Parlimen Tambun sehingga tarikh tersebut telah mempunyai 88,358 orang pemilih berbanding 68,699 orang pada PRU12 tahun 2008.

DUN Manjoi mengalami peningkatan sebanyak 37.5% iaitu 50,379 pengundi berbanding 36,640 pada PRU 2008 manakala DUN Hulu Kinta mengalami peningkatan sebanyak 19 % dengan 34,881 pengundi berbanding 29,326 pada PRU 2008.

Ia merupakan satu lonjakan yang cukup tinggi berbanding pada PRU 2008 di mana bilangan pemilih bagi parlimen Tambun berada pada kedudukan keenam paling ramai pemilih di negeri Perak selepas Batu Gajah, Ipoh Timor, Gopeng, Lumut dan Ipoh Barat.

Jumlah itu menjadikan Parlimen Tambun kini merupakan kawasan parlimen kedua tertinggi bilangan pemilih di negeri Perak selepas Parlimen Gopeng yang mempunyai 96,272 orang pemilih sehingga 12 Mei 2012.

Angka yang sah di hari mengundi kelak semestinya lebih tinggi dari ini kerana SPR akan menggunakan senarai daftar terkini pada PRU13 nanti.

Parlimen Tambun merupakan satu-satunya kawasan Parlimen bermajoriti Melayu di bandaraya Ipoh dengan kerusi parlimen dan dua kerusi DUN dimenangi oleh wakil UMNO pada PRU12 2008.

HOT! Nik Aziz Seru Terima 'Ketempangan' Anwar Kerana Anwar Cerdik?

Posted: 17 Mar 2013 05:37 PM PDT

Jangan cakap teman fitnah. Ini dari apa yang disebutkan oleh Nik Aziz 'indirectly' berdasarkan video ini. Jika pemahaman cara anda berbeza, 'ketelusan berfikir' di alu-alukan untuk dilampiaskan di ruangan komen :


Ada beberapa perkara yang teman ingin ulas tentang temubual dengan Nik Aziz ini.

1:55 --- Saya tertarik dengan keterangan Tun Musa Hitam..... (kisah Memali tolak belakang)

4:44 --- Anwar budak cerdik.....  (cerdik berbuat onar supaya dilihat fitnah UMNO / menarik simpati?)

4:55 --- Kita orang politik kalau nak lawan, hujah, bukan hal peribadi ...... (mengiyakan peribadi Anwar begitu?)

4:58 ---  Kalau Anwar tu tempang sekalipun, kalau dia cerdik, terima dia la....... (mengiyakan kali kedua?)

Jelas, walau ditunjukkan dengan 4 saksi sekalipun, Nik Aziz, atas nama politik, menyatakan pendiriannya bahawa Anwar perlu diterima. Maka tidak gunalah walau video lucah berdurasi berpuluh jam dengan audio sekalipun dipertonton di seluruh negara kerana Nik Aziz telah menjelaskan sendiri bahawa seperti mana sekalipun Anwar, dia perlu diterima kerana kecerdikannya.

Jika kita nilai, peristiwa PAS dikeluarkan dari BN 36 tahun lalu masih dijaja. Seperti tiada perubahan di pihak UMNO langsung ke arah yang lebih baik sedangkan perubahan PAS ke arah semakin kotor yakni memperjuangkan Islam melalui agenda liberalisme dan pluralisme yang ternyata bertentangan itu adalah sejarah buruk PAS dalam 5 tahun kebelakangan ini.

Lebih jelik apabila kita nilaikan sendiri kata-katanya yang memberi mesej kepada pentaksub PAS bahawa, seburuk manapun perlakuan atau hal peribadi Anwar, jangan pernah berhenti menyokong Anwar.

Nampaknya, ayat 'tiada ketelusan berfikir' yang diluahkan Nik Aziz dalam video itu pada durasi ke 3:40 , kembali terkena kepadanya. Menerima Anwar 'setempang' mana pun Anwar. Gerhana, gerhana, gerhana.


DIMENSI

Posted: 18 Mar 2013 04:10 PM PDT

DIMENSI


Omegay: Nur Misuari nekad bantu peliwat nak serang sabah >:]

Posted: 18 Mar 2013 12:00 AM PDT

waadat

Posted: 18 Mar 2013 03:51 PM PDT

waadat


Mahathir punca serang Lahad Datu

Posted: 17 Mar 2013 08:43 PM PDT

Inikah orang yang dikehendaki?Dulu, dapat makan nasi berlauk seekor ikan kembung goreng yang dikongsi 6 orang pun tidak mengapa. Dalam sedih, hati teringin juga berlaukkan ayam atau setidak-tidaknya dapat ikan selar seekor seorang.

Naik van yang disewa dari towkey Cina untuk balik kampung berhimpit-himpit dua tiga keluarga pun masih bersyukur. Namun dalam hati kalau boleh nak beli kereta sendiri walaupun second-hand.

Hari ini makan ikan bakar di Pengkalan Balak atau Umbai bayar RM200-300 untuk sekeluarga tak jadi hal.

Sesekali pergi melancong naik MPV milik sendiri, tidur di hotel atau homestay bersama keluarga.

Namun itupun masih belum puas. Sini tak kena, sana tak kena. Apabila timbul sedikiti masalah, melenting tak tentu arah. Komplen sana sini. Tulis dalam FB dan blog. Ramai orang baca, hati jadi bangga.

Kalau diikutkan puas, sampai bila pun takkan sudah. Apabila keperluan asas sudah cukup, teringin pula nak bermewah. Apabila sudah mewah pun, rasa belum cukup. Dunia nak dijadikan syurga. Nak sempurna!

Hari ini warga Malaysia sudah tidak hairan dengan material. Sosial pun sudah berlebihan. Mereka mahukan yang lebih dari itu.

Sistem yang ada dianggap lapuk dan ketinggalan zaman.

Keinginan mendirikan negara Islam adalah hasrat terpuji. Demang amat setuju.

Demang lihat, Tun Mahathir bukan sahaja setuju bahkan telah memulakannya melalui beberapa tindakan. Beliau lakukan diam-diam dan berstrategi agar tidak ada pihak yang membantah. Maklumlah, walaupun ummat Islam menguasai 66% daripada warga Malaysia namun kepentingan sah kaum lain yang berjumlah 34% perlu dipelihara.

Tambahan pula mereka menguasai bidang ekonomi dan merupakan pembayar cukai yang besar.

Kalau nak dicatatkan satu persatu usaha Tun Mahathir ke arah menjaga Islam memanglah kita akan dapat satu senarai yang panjang. Itu tidak menjadi masalah namun seperti yang Demang tulis tadi, sebahagiannya adalah dalam bentuk strategi. Kalau itu pun nak diceritakan secara terbuka, susahlah.

Namun kalau tak cerita langsung pun susah juga. Pilihanraya dah tak lama lagi. Rakyat sedang dahagakan maklumat. Apa sahaja teks yang keluar di internet dianggap maklumat.

Memang ada juga yang menapis berita, iaitu jika datang daripada puak sendiri dianggap benar manakala jika terbit dari pihak lawan dikatakan dusta.

Tak ramai yang menyaring maklumat berdasarkan fakta.

Apabila Tun Mahathir mengemukakan idea kereta nasional, ramai yang hanya melihat ia sebuah kereta. Padahal Tun melihat sebagai teknologi asas untuk membuat senjata sendiri. Bagaimana nak buat kereta kebal kalau kereta pun beli dari negara musuh Islam?

Tun Mahathir cadang bina jambatan Pulau Pinang bukan setakat nak keluarkan hasil daripada pulau itu atau nak bawa barang keperluan ke sana. Berapa ramai sangat pengguna di situ? Berapa banyak hasil keluaran negeri itu?

Jambatan Pulau Pinang adalah strategi ketenteraan jika berlaku perkara tak diingini di pulau mutiara yang dulunya milik sultan Kedah itu.

Tun juga cadangkan bina universiti Islam antrabangsa (UIA) tetapi ada pula yang mengaku UIA adalah idea dia. Padahal Tun lantik dia untuk menguruskan sahaja.

Berkenaan hudud, pihak yang mencadangkan pun tidak ada satu ketetapan yang piawai untuk melaksanakannya. Malah MCA dan DAP hingga sekarang menolak penubuhan negara Islam.

Menarik rambut dalam tepung, rambut jangan putus tepung jangan rosak. Kiri kanan kena jaga. Jangan sampai yang dikejar tak dapat yang dikendung pula berciciran.

Semangat tanpa strategi adalah satu tindakan bodoh!

Dalam melawan kapitalis yang berpaksi riba dan tamak haloba, Tun cadangkan sistem perbankan Islam. Ia telah dilaksanakan sedikit demi sedikit dan kini telah diterima umum termasuk bukan Islam. Masih ada ruang untuk dibaiki, tetapi bukan untuk didebatkan bagi menunjukkan siapa hebat!

Tun masih belum puas hati. Beliau mengusulkan penggunaan dinar emas, namun tiada negara Islam yang serius menyokong. Akhirnya Amerika menggunakan Arab Saudi bagi menolak terus cadangan Tun.

Rupa-rupanya bukan Tun sahaja yang kecewa dengan Amerika malah Amerika juga 'kecewa' dengan Tun. Maksud Demang, Amerika marah dan dendam dengan usaha Tun. Dah banyak kali Tun ambil tindakan yang merugikan mereka.

Demang percaya yang dendam Amerika pada Tun dan Malaysia belum padam. Malaysia bukan sahaja mahu maju sendirian bahkan ingin membawa negara Islam lain ikut maju.

Justeru ancaman Malaysia perlu dihentikan. Bagaiamana?

Selama ini Malaysia adalah satu-satunya negara Islam yang bebas daripada masalah besar. Dalam kalangan negara Asean pun Malaysia kekal sebagai negara aman.

Negara yang sudah cukup selesa akan bergerak menjadi kuat dan bersaing dengan negara maju. Tidak mustahil Malaysia akan mengulangi sejarah Melaka dan mengalahkan Amerika.

Malaysia tidak seperti Thailand, Indonesia, Myamar, dan Filiphina yang ada pemberontak dalaman. Amerika amat sedar tentang ini.

Justeru Malaysia perlu diberikan masalah dalaman agar usaha meluaskan pengaruh ke peringkat antarabangsa sukar dijalankan.

Melalui konflik politik agak lambat. Tambahan pula kerajaan sedia ada sudah mula berjaya menarik semula sokongan rakyat dan bersatu menyokong PM yang baru (Najib).

Kejayaan Najib adalah masalah kepada Amerika sekaligus merencatkan usaha dajjal mereka.

Amerika tahu Tun berdiri di belakang Najib.

Maka usaha barupun dirancang dengan teliti. Kebetulan ada puak di Kepulauan Sulu menyimpan angan untuk memiliki Sabah.

Amerika melihat peluang terbaik ini. Puak serpihan mempunyai impian besar. Mereka cuma tiada modal.

Amerika cuma perlu keluarkan sedikit modal dan rancangan mereka mengkucar-kacirkan Malaysia dapat dilaksanakan pihak ketiga.

Renung-renungkanlah. Insya-Allah lain kali Demang sambung lagi. Harap sahabat-sahabat dapat tolong sebarkan sebab blog Waadat ini tak ramai pembacanya.

KEPAL NASI KEPAL BERAS

Posted: 18 Mar 2013 03:50 PM PDT

KEPAL NASI KEPAL BERAS


ANWAR: SAYA AKAN SAMAN NAJIB!!! WOW...! SILAKAN!!

Posted: 18 Mar 2013 12:36 AM PDT

Nik Aziz, menjadi antara ulamak pewaris nabi yang paling pantas menjatuhkan hukum bahawa "13 keping gambar "still" yang memaparkan perlakuan sepasang gay" yang didedahkan oleh blog rajagoyang adalah kerja UMNO. Logik dan asasnya tak perlu dipersoalkan.

Anwar yang dilihat cuba mengelak soalan wartawan bukan-pro mereka, seperti biasa terus meletakkan beban "kerja jijik" ini, tak lain tak bukan, adalah kerja UMNO.

Pembangkang sejak dipimpin oleh Anwar, dari awal pembabitannya dengan pembangkang memang telah menjadikan "Setiap kerja jijik adalah kerja UMNO", sebagai doktrin gerakan politik Anwar.

Sejak Anwar mengapalai pembangkanglah, Doktrin "Setiap kerja Kerja Jijik Adalah Kerja UMNO"  ini diserap ke setiap minda rakyat melalui pelbagai kaedah. Kerja mendoktrin pemikiran rakyat ini adalah satu-satunya kemahiran dan kebolehan yang ada pada Anwar.

Hari ini seluruh rakyat sedang dididik supaya "bersatu hati dan fikir", membuat rumusan bahawa "sebarang musibah bala bencana, kejahatan dan perlakuan jijik yang berlaku di negara ini adalah berasal-muasal dari UMNO, manakala setiap kebaikan dan sesuatu yang mendatangkan faedah kepada rakyat adalah berasal-muasal dari hasil perjuangan pembangkang".

Gerakan yang dijalankan oleh para pembangkang ini telah berjaya menyuburkan budaya "penyalahgunaan terhadap akal fikiran yang telah dianugerahkan Allah kepada setiap makhlukNya yang bernama manusia. Hanya rakyat yang berupaya menggunakan akal fikiran secara waras sahaja yang akan selamat dari "doktrin sesat" yang sedang cuba diserap oleh pembangkang ini. 

Tanda-tanda besar kejayaan doktrin yang menyesatkan pemikiran rakyat ini boleh dilihat dari sikap para pendokong dan penyokong pembangkang yang semakin hari semakin tidak berjejak di bumi nyata dan menolak realiti dan takdir Allah yang sedang berlaku.

Bagi pendokong dan penyokong taksub pembangkang ini, apa saja yang telah, sedang dan akan terjadi, jika ia telah, sedang dan akan mendatangkan keburukan atau kerugian di pihak mereka, ia sudah pasti hasil dari kerja jijik yang telah, sedang mahupun yang akan dilakukan oleh UMNO.

Mereka tidak berupaya lagi menggunakan akal fikiran yang dianugerahkan Allah untuk memikir akan setiap kejadian dan apakah maksud sebalik setiap kejadian yang berlaku "supaya hamba-hambu ku berfikir" seperti yang diperingatkan di dalam wahyuNya, sudah tidak lagi relevan bagi mereka. Bagi mereka, satu-satunya yang relevan  ialah "Semua ini Kerja Jijik Umno".

"Hati dan akal" penyokong taksub ini sebenarnya sudah terperangkap dan menjadi mangsa indoktrinasi Anwar. Kebolehan akal untuk mempertimbangkan sesuatu dengan kewarasan, dengan mengkaji baik dan buruk setiap kejadian sudah pupus kerana doktrin ini.

Doktrin Anwar ini mendidik rakyat supaya menurut dan percaya dengan penuh yakin akan setiap apa yang telah, sedang dan akan terus diperkatakan oleh para pemimpin pembangkang. 

Jika rakyat "diperlihatkan oleh Allah swt dengan menggunakan hamba-hambanya (samada hamba-hambaNya itu zalim atau tidak adalah persoalan atau dosa lain) akan sebuah "tayangan video aib" yang "asli lagi tulin" yang jelas dilihat bahawa hamba Allah itu amat dikenali, maka mangsa indoktrinasi Anwar ini akan dengan sendirinya menolak bulat-bulat apa yang telah diperlihatkan oleh Allah kepada mereka. 

Mangsa indoktrinasi Anwar ini akan menafikan semua itu seperti mana Abu Jahal menafikan peristiwa Nabi saw membelah bulan yang jelas berlaku di depan mata kepala Abu Jahal.

Mangsa Indoktrinasi Anwar ini akan menafikan sepertimana umat Nabi Musa a.s menafikan segala mukjizat Allah yang telah ditunjukkan oleh Nabi Musa di depan mata mereka. Mereka meminta bukti "maha kuasanya Allah", tapi bila Nabi Musa memberikan bukti berupa mukjizat, mereka akan berdalih dan meminta lagi Nabi Musa memberi bukti-bukti yang lebih jelas.

Sungguh menakutkan! 

Doktrin sesat Anwar ini berkeupayaan membawa umat negara ini kepada budaya menolak "wujud dan maha kuasanya Allah" dengan cara menolak setiap "kejadian takdir tuhan" yang tidak menguntungkan mereka. 

Bagaimana umat Nabi Musa memfitnah Nabi Musa dengan pelbagai tuduhan merekayasa secara sihir setiap bukti kewujudan Allah", begitulah sikap para pendokong dan penyokong Anwar ketika ini.

Bagaimana Abu Jahal mempengaruhi kaumnya agar jangan mmpetcayai ajaran Muhammad dengan pelbagai tuduhan seperti Muhammad pendusta, Muhammad merekayasa fitnah dan mengada-adakan cerita mustahil "israk mikraj", begitulah budaya yang telah berkembang subur di kalangan pendokong pembangkang hasil dari indoktrinasi halus dan jahat yang telah dijalankan oleh Anwar.

Walau bagaimana pun, kita harus terus mengingatkan diri kita, bahawa walau bagaimana hebat pun perancangan kita, perancangan Allah pasti mengatasi perancangan hambaNya.

Anwar atau sesiapa saja tidak layak sama sekali untuk dibandingkan dengan Nabi Musa a.s, apatah lagi untuk dibandingkan dengan Nabi Muhammad saw.

Isu ini bukan untuk berbicara tentang individu, tetapi untuk berbicara tentang soal kebenaran dan kebatilan. Sesiapa yang benar pasti akan mendapat pertolongan dan perlindungan sepertimana Allah melindungi Muhammad saw dan Musa a.s dari sebarang fitnah dan pendustaan oleh musuh Allah.

Sesiapa yang berada di pihak yang batil dan palsu, pasti akan mendapat balasan setimpal dengan balasan yang Allah swt berikan kepada Firaun dan Abu Jahal.

Sedangkan Muhammad saw dan Musa a.s yang dilantik menjadi pesuruh Allah pun dituduh merakayasa, memfinah dan berdusta, apatah lagi DS Najib.

Sedangkan pemfitnah dan pendusta seperti Abu Jahal dan pengikut Firaun pun tanpa rasa bersalah boleh melabelkan Muhammad saw dan Musa a.s dengan label pemfitnah dan pendusta, inikan Awar Ibrahim.

Sejarah terlalu banyak menunjukkan kepada kita bahawa "hanya pencuri yang tahu dan mahir dengan teknik dan selok-belok mencuri". Hanya perekayasa dan pakar pemfitnah yang mahir dengan teknik dan selok-belok bagaimana untuk melakukan rekayasa dan fitnah terhadap orang lain.

Seringkali pihak penuduhlah yang sebenarnya melakukan apa yang dituduh kepada orang lain lakukan.

bERANIKAN hATI

Posted: 18 Mar 2013 03:42 PM PDT

bERANIKAN hATI


BILA AZLAN KHIANATI ANAK SENDIRI

Posted: 18 Mar 2013 02:14 AM PDT

1. Ini surat. Ini sebahagian dari salinan surat ayah Saiful kepada Setiausaha Sulit Yang Di Pertuan Agong. Pada ketika itu Azlan sangat menyokong anaknya. Beliau meminta pertimbangan supaya kes anaknya dipercepatkan. Tidak timbul langsung soal anaknya jadi mangsa sesiapa. Jika Azlan ketika itu diugut atau tertekan, tentu dalam surat ini dapat diceritakan kisahnya. Tetapi kenapa tidak? Rakyat percaya bahawa Azlan percaya bahawa anaknya memang jadi mangsa liwat.

2. Dalam kenyataan akhbar Azlan dinyatakan bahawa anaknya jadi mangsa atau diperalatkan bagi tujuan memburukkan Anu arr. Bagaimanapun tidak ada langsung beliau nyatakan bahawa beliau tidak percaya anaknya diliwat. Ramai orang percaya bahawa ini hanyalah bertujuan untuk mengalih perhatian. Ramai beranggapan bahawa sebenarnya memang ada pihak yang sedang dipergunakan dalam konspirasi tertentu dan wang ringgit dalam jumlah yang besar jadi pertukarannya.

3. Ramai berpendapat bahawa Azlan berbohong dalam kenyataannya. Bahkan Saiful sendiri menyatakan demikian dan memohon maaf atas perbuatan ayahnya itu. Jikalau Azlan masih tidak ingin mengakuinya, eloklah beliau melakukan sumpah bahawa dia percaya bahawa Saiful tidak diliwat dan dipergunakan. Beranikah Azlah bersumpah bahawa dia percaya Saiful tiddak diliwat sedangkan Saiful telah berani bersumpah bahawa dia diliwat?

4. Azlan mesti bertaubat atas perbuatannya yang mengkhianati anaknya sendiri. Karpal Singh juga mesti bertaubat kerana dia juga pernah percaya dan mendakwa bahawa Anu arr memang 'main jubor'. Mat Sabu juga mesti bertaubat kerana dialah yang terawal mendakwa Anu arr 'main jubor' bahkan mengelarnya 'Al-Juburi'. Pemimpin-pemimpin Pas lainnya juga mesti bertaubat kerana telah memilih yang salah dan membuang yang benar hanya kerana Anu arr dan kekuasaan yang dijanjikan. Putrajaya hanyalah lambang kekuasaan yang pemimpin Pas kejari, bukan untuk rakyat tetapi untuk diri mereka sendiri.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan